Nova vest
Košarka 0

25.4.2024.

13:54

Lorenco Braun: "Da odemo iz Atine sa 2:0"

Košarkaš Makabija Lorenco Braun veruje da Izraelci mogu do dvostrukog brejka u dvomeču sa Panatinaikosem u Atini.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Starsport

"Ponos Izraela" je slavio u prvom meču, za mnoge je to bio i pomalo iznenađujući rezultat, međutim ne i za same igrače gostiju koji su bili spremni za takav scenario. Verovali su u njega.

Tu ne žele da se zaustave dok su u Atini - žele još jednu pobedu koja bi im donela "meč loptu" u beogradskoj Areni gde Izraelci igraju svoje mečeve.

"Druga utakmica biće potpuno drugačija, ali mi ćemo imati isti pristup. Samopouzdanje nam je na visokom nivou. Mi smo grupa boraca. radimo naporno i znamo da u trenutku kada je najvažnije možemo da računamo jedni na druge. Napustićemo Atinu sa 2:0, to nam je plan i verujem da možemo to da ostvarimo", samouvereno kaže Lorenco Braun.

Osvrnuo se nekadašnji košarkaš Zvezde na prvi meč i ključne faktore pobede.

"Bili smo dobri, ali ne zadovoljavamo se time što smo postigli u prethodnoj utakmici. Pred nama je još mnogo utakmica i znamo da je Panatinaikos reagovati i napraviti određene korekcije. To je tajna plej-ofa. Koji tim se bolje pripremi, taj će i pobediti. Druga utakmica biće mnogo teža. Nemojmo zaboraviti da smo prethodne sezone krenuli sa pobedom protiv Monaka, ali smo na kraju izgubili seriju. Imamo igrače koji znaju kako da reaguju u ovakvim okolnostima".

Za Brauna, nema boljeg trenera ove sezone od Odeda Kataša.

"Naš tim je ove godine prošao mnogo toga i pripremili su nas za teške trenutke u plej-ofu. Da nije bilo rata, siguran sam da bismo završili u prva tri tima u regularnom delu sezone. Toga su svi u Evroligi svesni. Za mene, Oded Kataš zaslužuje da bude proglašen za najboljeg trenera sezone, jer je uspeo da iz nas izvuče najviše i konstatno pokazuje karakter u teškim situacijama".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu