Nova vest
Košarka 208

12.4.2024.

23:35

Partizan slavio za kraj; Obradović: Imamo dosta vremena da razmislimo; Panter: Velika očekivanja

Košarkaši Partizana su savladali Valensiju u "Beogradskoj areni", rezultatom 79:66, u ovkiru poslednjeg 34. kola Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Crno-beli su završili sezonu u elitnom takmičenju na 11. mestu sa 16 pobeda i 18 poraza. Sa druge strane, Valensija je 13. sa 15-19.

Najbolji učinak u redovima Partizana je imao Džejms Naneli sa 19 poena, a pratio ga je Džejlin Smit sa 15 poena bez promašaja iz igre, uz 5/5 za tri poena. Usput je uhvatio pet skokova, četiri ukradene lopte i dve asistencije.

Dvocifreni su bili Kevin Panter sa 12 poena i pet asistencija, kao i Aleksa Avramović sa 10 poena.

Utakmicu između crno-belih i Valensije pratite UŽIVO uz live blog B92.sport:

Završeno

18:06

(15:21, 20:16, 23:15, 21:14)
  PAR   VAL  
  79 : 66  

23:47

Toliko od nas za večeras

Ispratili smo pobedu Partizana protiv Valensije (79:66), u okviru poslednjeg 34. kola Evrolige.

Laku noć i ostanite uz B92.sport!

23:31

Izjava Pantera:

"Velika su bila očekivanja od ove sezone, velika... Ne bih želeo da kažem... Naučili smo mnogo iz ove sezone, samo mi je teško da prihvatim da nismo u plej-ofu. Ne znam, ne znam, kao da mi nije ovo stvarno. Dešava se, ali i dalje ne mogu da prihvatim da je ovo bila poslednja utakmica Evrolige, do sledeće sezone. Ludo mi je sve to, jer sam uvek igrao bar plej-of. Sada je drugačije, ali neće me to sprečiti da radim još više i probam da idem dalje, da dižemo ambicije. Neću ovo da zaboravim, to obećavam. Ne želim više nikad da se osećam ovako, da ne odem u plej-of i sa tim mislima ću ući u leto, da treniram još više sa tom slikom ispred lica".

23:06

23:02

Trener Valensije posle poraza:

"Želeli smo da se takmičimo, ali ne 100 odsto. Ovo su bila dva tima koja su želela play-in. Želeli smo da kontrolišemo minute, svi su igrali 20-25 minuta i igrali smo protiv jakog tima da dokažemo neke stvari. Sada počinjemo da razmišljamo o Endesa ligi. Moja prva utakmica kao prvog trenera u Evroligi. Možete da zamislite kako je kao mladom treneru da igrate u najboljem košarkaškom gradu, sa ovakvom atmosferom i Željkom Obradovićem. Nije loše za prvi put. Nadao sam se da ćemo se takmičiti za play-in. Uživao sam. Lepo mesto za utakmicu", rekao je Albert.

22:38

Statistika
Sofascore

22:33

Obradović:

"Igrali smo bolje u drugom poluvremenu. Kontrolisali smo igru. Nismo dozvolili da postižu brze poene iz tranzicije. Nije lako igrati utakmicu kada znaš da ne znači rezultatski. Hvala navijačima na podršci. Odigrali smo za njih. Imamo vremena da razmislimo o svemu što se desilo u Evroligi. Verujem da smo izgubili veliku priliku da budemo u Top8."

22:31

Smit posle odlične partije:

"Osećam se dobro. Uzbuđen sam što sam igrao poslednju utakmicu u Evroligi. Pogodio sam nekoliko šuteva. Želeli smo da uđemo u plej-of, možda sledeće godine. Hvala navijačima na podršci."

22:26

Naneli posle meča:

"Pre svega, razočarenje je što nismo uspeli da uđemo u plej-of. Ipak, došli smo da odigramo dobro za kraj zbog navijača. Počeo sam lošije. Ljudi su počeli da pričaju tokom utakmice... Znate, Džastin Anderson nije kalibar igrača kao ja, zašto pričate o meni?"

22:23

40' Pobeda Partizana – 79:66.

Za kraj Avramović stavlja tačku na meč – 79:66.

Pre toga su bili precizni Lopez Arostegi i Frenk Kaminski.

Podeli:

Komentari 208

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu