Nova vest
Košarka 380

5.4.2024.

21:56

Fenerbahče izdao Partizan, Efes dobio "istanbulski rat", Zvezda poslednja nada crno-belima

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Fenerbahče u utakmici 33. kola Evrolige rezultatom 82:80

Srđan Novaković
Profimedia

Ovaj rezultat nikako ne ogovara košarkašima Partizana koji sada moraju da se uzdaju u neke druge varijante kako bi obezbedili plasman u plej-in. 

Partizan sada mora da slavi na meču poslednjeg kola protiv Valensije i da se nada pobedi Crvene zvezde protiv Anadolu Efesa kako bi obezbedio prolaz u plej-in. 

Efes je do ove veoma bitne pobede predvodio sjajni Vil Klajburn koji je ubacio 21 poen, Šejn Larkin je utakmicu završio sa 15 poena, dok je Buboa upisao deset poena. 

Kod Fenerbahčea Skoti Vilbekin je imao 17 poena, a srpski košarkaš Marko Gudurić je utakmicu završio sa 15 poena. 

Od starta meča smo gledali jednu veoma tvrdu i neizvesnu utakmicu. Bolje su počeli gosti koji su u prvoj četvrtini imali prednost od osam poena prednosti 13:8, ali se Fener vratio i spustio vođstvo gostiju na tri poena minusa 13:16.

Nastavio je Fener u istom ritmu u drugoj periodu i došao do preokreta, gde je brzo stekao prednost od šest poena prednosti. Efes se nije predavao i nije dozvolio domaćima da se još više odlepe, pa je najviše preko Vilbekina držao minimalnu prednost, a posle prvog poluvremena na semaforu je stajalo 36:32

U drugom poluvremenu je Fenerbahče stekao najveću prednost od sedam poena prednosti, ali se onda Efes probudio i momentalno spustio prednost na svega tri poena prednosti . A do kraja ovog perioda su u nekoliko navrata došli do vođstva, međutim Fener je taj koji je posle 30 minuta košarke vodio 52:51.

Poslednja četvrtina nam je donela pravu dramu, u kojoj je uglavnom vodio Efes. Iks faktor za goste je bio Oturu koji je sjajno koristio dodavanja posle pik en rola. Svoje trojke su pogađali Vilbekin, Larkin i Buboa, čija ja trojka u poslednjem minutu kada je Fener prišao na svega dva poena minusa donela trijumf ekipi Anadolu Efesa. 

Završeno

20:02

Semafor
(13:16, 23:16, 16:19, 28:31)
  FEN   EFE  
  80 : 82  

21:44

40' Drama u Istanbulu

Papajanis pogađa trojku, Efes greši pa Vulbekin dolazi do novih poena. Ali na drugoj strani je Buboa pogodio trojku kojom vraća pet poena prednosti. 

Vraća Gudurić trojku 77:79

Dvojka Larkina, pa trojka Biberovića 80:81

21:41

39' Efes na +6

Novi poeni za Efes koji se nalazi u dobroj poziciji, sada je na šest poena prednosti na manje od dva minuta do kraja. 69:75

21:39

37' Buboa hladnokrvan

Posle velike borbe na obe strane terena Buboa je pogodi dvojku isto to je uradio i Motli. 

Nema koša Buboe, Motli dobija blokadu od Oturua. 

21:31

36' Novi problemi za Fener

Gudurić pravi četvrti prekršaj, Brajant siguran sa penala. Sada je Buboa napravio prekršaj nad Hejsom, koji je pogodio oba bacanja. 

Oturu sada ponovo pravi problem odbrani Fenera i pogodio je uz faul, ali nije bio precizan na dodatnom bacanju. 65:71

Motli na drugoj strani pogodio oba bacanja. 67:71

21:29

35' Vilbekin pa Larkin

Prvo je Skoti Vilbekin pogodio za tri, a vratio mu je Larkin na drugoj strani. 

Gudurić pravi svoju treću ličnu grešku, Efes sve više povećava svoju prednost. 61:67

21:26

34' Efes ima prednost

Izgubio je Papajanis loptu, Larkin je povukao kontru, koju je u poene pretvorio Klajburn i to uz faul Gudurića. 

Efes ima četiri poena prednosti 58:62

21:24

33' Gudurić vuče Fener

Pogodio je sada Vil Klajburn uz prekršaj, za novu prednost gostiju. Loša komunikacija u odbranu Efesa, Gudurić je ostao sam na šutu za tri, nije pogodio, ali je Papajanis vratio loptu u koš. 

21:19

32' Sjajan pas Larkina

Podvalio je pas Larkin ka Oturuu koji je došao do novih poena 54:55, a sa druge strane je Marko Gudurić nastavio da igra u sjajnom ritmu i ponovo su njega faulirali košarkaši Efesa. 

Posle je Gudurić odigrao dobru odbranu na Larkinu koji je pogrešio. 

21:16

31' Novi faul

Tarik Biberović pravi novi faul na startu poslednjeg perioda. Oturu je bio potpuno sam i posle zakucavanja je došao do poena i Efes do nove prednosti. 

Snažan faul je napravio Buboa nad Gudurićem, u sledećem napadu je ponovo fauliran srpski košarkašm koji stao na liniju penala, i bio precizan oba puta 54:53.

Podeli:

Komentari 380

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu