Nova vest
Košarka

15.4.2024.

21:00

Čović o utakmici sa Studentskim centrom: Opet nas je Bog pomazio

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, gostuje u emisiji "U obruču" na TV Arena Sport gde će govoriti o aktuelnostima iz sezone kluba sa Malog Kalemegdana.

Aleksandar Stajkovac
Peđa Milosavljević/Starsport

Jedna od tema je bila utakmica između Crvene zvezde i Studentskog centra, u prvom meču četvrtfinala ABA lige.

Crveno-beli su uspeli su da pobede Studentski centar posle velike drame i preokreta 82:81. Gubili 18 poena razlike, a onda su uspeli da zaigraju mnogo bolje i izbore važan trijumf.

"Nisam očekivao da će biti ovakva utakmica. Mislio sam da su igrači izvukli pouke iz utakmice u Istanbulu. Ta utakmica je bez obzira na sve sramota za Zvezdu. Ni treneri, ni uprava ne igraju, igrači moraju da ispune svoj deo posla. Mi stojimo iza njih i ispunjavamo norme. Očekivao sam da će ući u utakmicu sa Studentskim centrom na mnogo ozbiljniji način. To se videlo u prvih pet minuta kada smo dali samo jedan poen. To ne može tako da funkcioniše i opet nas je pomazio Bog da pobedimo ovako kako smo pobedili. Zalaganje u 4/4 je bilo na viskom nivou. Ja kao predsednik moram da razumem sve. Dobro je što smo pobedili i imamo dvostruko veće iskustvo koje bi moralo da bude implementirano u pripremi za sledeću utakmicu u Podgorici. SC Derbi je odigrao sjajno i ja im čestitam, sjajno ih je vodio trener. Mislim da su stvarno mogli da pobede. Tu je bilo iskustvo, malo Zvezdin pritisak. Igrali smo u „Areni“ koja je bila sa 2000-3000 gledalaca, treba izvući pouke i ići dalje", rekao je Čović.

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu