Nova vest
Košarka 1

10.4.2024.

19:49

Božić MVP priznanjima dodao i titulu najboljeg strelca

Luka Božić, košarkaš Zadra, zvanično je najbolji strelac regularnog dela sezone u ABA ligi.

Dušan Đukanović
ABA liga

Aktuelni MVP regionalnog takmičenja je postao četvrti košarkaš koji je poneo to priznanje, nakon što je u proseku postizao 20,6 poena na 25 odigranih utakmica.

Iza sebe je ostavio Markusa Vedersa iz Mornara koji je na 16 utakmica ubacivao po 18,1 poen, odnosno Nikolu Topića čija je sezona skraćena zbog povrede te je uspeo da skupi svega 14 mečeva pretežno u dresu Mege na kojima je postizao po 17,8 poena.

Sofascore

Pre Božića, najbolji strelci ABA lige su bili Hanter Hejl iz Borca, Šenon Šorter iz Splita i Filip Petrušev koji je tada bio član Mege.

Božić ove sezone u proseku igra 38 minuta, a osim pomenutog poenterskog proseka ima osam skokova i 6,2 asistencije po susretu. Prosečan indeks korisnosti mu je 29,2.

U devet od 26. kola je on bio najkorisniji igrač runde i na putu je da po drugu sezonu uzastopno bude proglašen za MVP-ja.

Tim je predvodio do šestog mesta koje vodi u plej-of, a rival u četvrtfinalu će im biti Budućnost. Prvi meč se igra u Podgorici u subotu, 13. aprila, dok je revanš u Zadru zakazan za šest dana kasnije.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu