Nova vest
Košarka 13

2.4.2024.

21:20

"Želja mi je da odem u NBA, a posle toga da zaigram za Zvezdu"

Košarkaš Studentskog centra David Mirković je govorio o planovima za budućnost, poređenju sa Nikolom Jokićem i na mnoge druge teme.

Izvor: Meridian sport

Aleksandar Stajkovac
ABA/SC derbi/Filip Roganović

Studentski centar je u ponedeljak gostovao Crvenoj zvezdi, gde je poražen 94:76, ali 18-godišnji Mirković je upisao 14 poena uz šest skokova.

Pokazao je zašto NBA skauti ozbiljno obraćaju pažnju na njega.

Mirković se u razgovoru za "Meridian sport" između ostalog dotakao i eventualnog prelaska u redove beogradskih evroligaša.

"Bilo je interesovanja, ali odlučio sam da ostanem u Studentskom centru zbog minutaže i napretka. , ali možda nekada u budućnosti. Kada sam bio mlađi bio sam navijač Zvezde, sada sam već profesionalac i emocije moraju da budu u drugom planu, ali sigurno da bih voleo da igram pred navijačima kakvi su Zvezdini", rekao je Mirković za "Meridian sport".

Govorio je i o poređenju sa Nikolom Jokićem:

"Mene od kada sam mali porede sa Nikolom Jokićem i dok je igrao u Megi. Njega i Dončića najviše gledam i pokušavam da upijam, tako da su me oni neki idoli. Svojevremeno su me zvali Bejbi Jokić."

Prokomentarisao je planove do kraja ove sezone, a nakon toga i planove u budućnosti.

"Cilj je da uđemo u playoff, a imamo i finalni turnir crnogorske lige, gde se nadam da bi mogli da osvojimo trofej. Što se mene lično tiče, ne znam još, ali najverovatnije ću sledeće sezone biti u Studentskom centru. Ključno je da radim i napredujem, pa ćemo videti", rekao je Mirković i dodao:

"Meni je želja da prvo odem u NBA, a posle toga da se vratim u Evropu i zaigram za Crvenu zvezdu. To bi bilo ostvarenje snova. Naravno, videćemo šta će se desiti u budućnosti", zaključio je David Mirković.

Podeli:

Komentari 13

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve