Tenis 390

Nedelja, 16.11.2014.

18:00

Federer odustao, Novaku titula!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez borbe je osvojio titulu na Završnom Mastersu u Londonu, pošto se Rodžer Federer povukao zbog povrede.

Federer odustao, Novaku titula! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

390 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 9 godina

Nikad niko u istoriji nije predao ovakvo finale!!! Nadal je povredjen igrao ceo finalni mec u Australiji i cak nasao snage da uzme jedan set Vavrinki! Na ovaj nacin Federer ne gubi mec u medjusobnim duelima sa Djokovicem, sto mu je bilo najvaznije u situaciji kada je siguran da ce da izgubi... Ferplej igrac godine!

Bojan

pre 9 godina

(Sale, 16. novembar 2014 23:07)
pa i Federer je osvojio turnir 2010 bez da je imao ikakve sanse za broj 1.
nema to veze sa tim. Covek je odigrao ove sezone najvise meceve, imao dobru sezonu za sobom, imao tesko polufinale, a cekaju ga, za njega najbitnija dva meca. Nije hteo da rizikuje da mu se pogorsa stanje.

Ovi sto misle da je pobegao od Noleta, pa od cega ima da bezi. Nole je bio favorit, verovatno bi pobedio, i bio je vec favorit cesto u njihovoj karijeri, pa je Federer izlazio i borio se. Nema taj kompleks da zaobilazi protivnike zbog nekog famoznog h2h skora. Koliko je puta bilo ocigledno da ne moze da osvoji neki turnir na sljaci jer ga ceka Nadal u finalu, a Federer ne u nekoj posebnoj formi. Recimo Indian Wells prosle godine, slicna situacija, kolo pre je igrao sa Vavrinkom i pred kraj je bila ocigledna povreda uprkos kojoj je dobio mec. Zatim protiv Nadala nije mogao da se ispravi i da servira kao covek, ali je izasao i izgubio. I to je to. Nakon tog turnira je napravio pauzu do Rima jer je trebalo vremena da se ledja oporave. Sada nema vremena da tako nesto uradi jer je DC naredni vikend. Da nije narednog vikenda, on bi na jednoj nozi odigrao ovaj mec, pa makar izgubio 6:0 6:0 i onda otisao na odmor.

zvijezdana

pre 9 godina

Prema informacijama dobro" obavještenih" Novakovih navijača došlo je do žešće rasprave između Rodžera i Stana po završetku njihovog meča ,a ako je to tačno ,onda je vjerovatno za tu radspravu povod bilo Wawrinkino nefer ponašaje.On je prilikom serviranja gotovo uvijek gađao Federera u tijelo,a u jednom trenutku prilikom razmjene udaraca,Rodžer je jedva izbjegao jednu lopticu koja je plasirana direktno u njega.Servirati u tijelo rivala nije zabranjeno,ali nije korektno.I još nešto -ovaj "plašljivko" je u do sada odigranih 1.218 mečeva samo tri predao.Toliko!

Damir NP

pre 9 godina

Komsije "pljuvaci", zloba i pakost unistavaju onog ko ih oseca, ne onog kome su usmereni! Idite na neki svoj forum ako ga uopste imate, pa opletite po Novaku! Citajuci neke dubokoumne komentare, pomislim da je Federer "vas". Mada, i vi imate Dejvis kup, a Svajcarska nema. A maneken se u 33-oj setio reprezentacije. Egoista! Da Stan nije proigrao ove godine, Federer i dalje ne bi igrao DC. Patriota, nema sta! Nas Nole je Srbiju upisao u osvajace, dosta!

woycan

pre 9 godina

Dakle, situacija je jasna - ako vec ne mogu da budem br.1 na kraju godine (to i broj GS titula su ipak najvaznije stvari u danasnjem tenisu) a premorio sam se i naceo sinoc sto bi rizikovao da ne budem fit pred najbolju priliku da osvojim jedini trofej koji mi nedostaje u karijeri ?! Uzecemo naravno u obzir da su OI osvojene pa makar bilo i u dublu (singl-srebro) a onda ostaje jos samo DC.
Da se razumemo - nije RF veci patriota od Noleta niti preterano voli da igra za reprezentaciju ali ove godine se, pomalo neocekivano, ukazala prava prilika koju je izazvao "povampireni" Wawrinka osvajanjem AO. To je toliko cimnulo i prenulo usnulnog RF-a da je neocekivano dosao cak u Srbiju da odigra za svoje i mic po mic - evo ih u finalu u istorijskoj sansi ! Da ne pricam dalje kako je to budjenje imalo efekta kod njega i van reprezentativnog nivoa u nastavku sezone.
Federeru kao sutra verovatno najboljem teniseru svih vremena bi bila jagoda na torti da osvoji konacno i DC. Naposletku ne bi mogli vise da ga prozivaju da mu eto fali taj jos jedan trofej da bi bio "kompletan teniser" kao sto je recimo Nadal ili danas-sutra Novak (kad osvoji RG i OI). Tada bi zaista bio "peRFect" !
Iz svega navedenog - mislim da njegova odluka ima rezona koliko god nama ovde bilo krivo zbog nacina (nije zapoceo mec) ili same prilike (finale "5-og GS-a").

beograd/moskva

pre 9 godina

lica publike, kad su shvatili da Fed nece igrati - neprocenjivo! :) takodje su par puta prikazali Murinja - ni on ne veruje, a izjavio je da Fed osvaja London. hahaha.

Milojko

pre 9 godina

@Sale
Jeste mu vaznija reprezentacija i finale, toliko da je zapeo ko konj da Vavrinki ne da priliku da igra u finalu zbog 400 bodova (do mu Novak ne pobegne slucajno) i 300 hiljada dolara para. I jos se zakrvio s njim u svlacionici. Znas kad ce da sad osvoji Dejvis Kup? Juce, kad njegove 2 pobede (koje su u ovoj situaciji prilicno neverovatne) budu vredele 3 boda...

adem

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Грешиш. Не постоји народ на свету да више навијају за странца, а не за свог сународника. То доста говори о нама.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мејл, 16. novembar 2014 20:07)
obicno se kaze da je jedan u pravu, mada , u ovom slucaju, mislim da ste obojica u pravu.

ups ups

pre 9 godina

Novaku DC i reprezentacija nista ne znace. Videlo se to i ove godine.
(ups, 16. novembar 2014 21:49)

A ko je igrao u reprezentaciji? Bez Tipsarevića i Troickog, a samo sa Novakom, opet nemamo šansi protiv ozbiljnijih protivnika. Naš dubl osvaja poen svake prestupne godine, ako ne i ređe.

ja

pre 9 godina

Tacno je da Federer nikada nije predao neki mec koji je zapoceo. Predao je dva-tri mece kao ovaj bez borbe, ali isto tako predao i jedno 20 citavih turnira za koje je bio prijavljen. Mislim da su on i Nadal rekorderi po tim odustajanjima od turnira. Cim im zasmeta i najmanja sitnica oni otkazu ceo turnir a to je deset puta gore od toga kada teniser igra mec pa preda zbog povrede.

Inace mene jako cudi da ATP u svom pravilniku nije predvideo ovakvu mogucnost.
Na primer na WTA zavrsnom turniru svi mecevi moraju da se odigraju. U slucaju da finalista odustane od finala, zamenjuje ga polufinalista koji je od njega izgubio i ravnopravno se bori za titulu.
Dakle Vavrinka je trebao da igra ovo finale.
Zbog ovakvih stvari su i uvedene obavezne rezerve na ovom zavrsnom turniru, jer je osnovno pravilo ovog turnira da svi mecevi moraju da budu odigrani.
Ovo je presedan i prvi put u istoriji ovog zavrsnih turnira da jedan mec nije odigran.

$$$

pre 9 godina

Sta se bre lozite, prvo mesto je vec bilo reseno pre par dana, tako da Federeru ovaj mec nije znacio nista. Njegovoj kolekciji samo nedostaje DK, i zato je resio da ne srlja bez potrebe. A to sto se on kao nesto uplasio Noleta, pa jeste vi vec zaboravili sta je bilo u Sangaju pre samo mesec dana?

TurboNator

pre 9 godina

Antibiotike za povredu ledja?? Sa BBC web site:

"I did everything I could. I took pain-killers, had rest until the very end, but I just cannot compete at this level with Novak. At my age it would've been a risk. It's not that much of a surprise."

Koliko vidim rekao je da je uzeo lekove protiv bolova, nigde se ne pominju antibiotici?

Ne volim Federera ali:

1. Moguce je da ga zezaju ledja, imao je i ranije problema;

2. Mozda nisu ledja, vec je jednostavno istrosen i umoran, finale je trebalo da pocne odprilike 21 sat posle zavrsetka njegovog polufinala - sto je suludo. Mozda je jednostavno bio svestan da posle toga nije imao teoretske sanse protiv Noleta pa je resio da odmara.

Kao sto rekoh, ne volim ga, i zeleo sam da ga Nole odere u finalu, ali je stvarno zesca glupost da se finale igra manje od 24 sata posle polufinala! Zar ne bi bilo bolje da se polufinalni mecevi igraju na primer u podne i oko 2-3 popodne, a finale dan kasnije od 8 uvece (ako vec ne moze dan pauze izmedju)??

Inace McEnroe je rekao da su se Roger i Stan mozda posvadjali:

http://www.news.com.au/sport/tennis/roger-federers-atp-world-finals-campaign-ends-amid-rumours-of-feud-with-stan-warwinka/story-fndkzym4-1227125080624

Dane

pre 9 godina

Ako se razumem u matematiku i logiku, lakse je da Novak ne igra i pobedi, nego da igra i pobedi. Pobeda je bila tu, samo se cekalo da li Federer sme ili ne sme na teren. U svom stilu velikog "ferplej igraca", opredelio se da ne sme. Publika mu ionako sve oprasta. Svima dobro!

Sale

pre 9 godina

Da je Nole izgubio od Berdiha i Nisikorija dajuci sansu RF za No.1, prepotenko bi igrao finale sigurno. Ovako, tesko je sujeti da izdrzi da jos i izgubi. Nole je prosle godine ispao iz borbe za No.1, a opet zapeo i osvojio sve meceve u Londonu. Bravo, sampione srpski!

da

pre 9 godina

Ako se razumem u matematiju i logiku, lakse je da Novak ne igra i pobedi, nego da igra i pobedi. Pobeda je bila tu, samo se cekalo da li Federer sme ili ne sme na teren. U svom stilu velikog ferplej igraca, opredelio se da ne sme. Publika mu ionako sve oprasta. Svima dobro!

Данијела

pre 9 godina

(Danijel, 16. novembar 2014 19:54)

Ја да сам на твом месту стидео бих се што сам неписмен.

Batko

pre 9 godina

Djokovic je predavao meceve kad pocne da gubi.
Federer posteno odustao pre mece, tek 3 put u karijeri.
Jasno se vidi ko je bolji covek, onaj kome publika ne zvizdi.
(jeste, 16. novembar 2014 20:50)

Koja publika? Englezi ???

Dare

pre 9 godina

Federer ne bi predao mec da je mogao da igra punom snagom. Videlo se sinoc na kraju meca da nesto nije u redu. Cele prosle sezone je imao problema sa ledjima i zato je igrao lose. Mnogi su predavali meceve, ali kada preda RF katastrofa. I ja sam hteo da gledam mec ali sa povredom to nije to. Kada se setim meca na AO Vavrinka Nal bilo mi je zao Nadala i nije bilo prijatno za gledanje. Zelim da se RF sto pre oporavi. Tenis bez njega i Nadala nije to to.

Рајко Четник

pre 9 godina

Ма чика Рођа се сетио да треба да иде на славу'-Ђурђицу а и Мирка га замолила да јос са славе донесе коју сармицу, како да то одбије!

ups

pre 9 godina

@Novinarka
A zasto lazes? Nema smisla. Covek lepo rekao da je povreda manja ali da zbog Dejvis Kup finala ne zeli da je pogorsa.
Bolje tako nego da kao Novak pre 2-3 godine igra US Open, pogorsa povredu i onda preda u DC Del Potru posle 3 gema. Federer je pokazao da mu je DC vazniji od Londona, Novaku DC i reprezentacija nista ne znace. Videlo se to i ove godine.

SPIDER

pre 9 godina

Kad god igraju Djokovic i Federer uvek uhvatim sebe da podsvesno navijam za Federera, a sad shvatam da je to zbog toga sto se nadam da ce ako dobije, na taj nacin zapusiti usta dezurnim pljuvacima u Srbiji. Ali ne, jer kad dobije Roger, svi dezurni pljuvaci se okrenu i krenu da pisu negativno o Noletu. Ne znam da li ste primetili, uvek je polovina komentara negativno i upuceno onome ko je izgubio (ili predao, kao u ovom slucaju...)

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

B92 je objavio moj komentar, pre tri-četiri dana, gde sam ustvrdio da će Federer sigurno izbeći okršaj s Đokovićem, verovatno već u polufinalu, kako bi održao dve pobede plusa.
Shvata Rože da je pred spremnim Novakom bespomoćan.
Odabrao je „leđa“ - ono od vrata do dupeta, skoro nemoguće ni dokazati ni opovrgnuti. Ali, mislim da je „pročitan“, a tek kad se naspavaju komentatori svetskih medija...

Novinarka

pre 9 godina

Federer je malopre na BBC-u i priznao da nije povređen, nego da se ne oseća spreman da igra meč, ali da to ne znači da za 2-3 dana neće biti bolje i spreman za igru. Dakle, štedi se za finale Dejvis kupa jer je svestan da bi izgubio od Noleta. Kakav skandal. Svi mediji u Britaniji prenose kako se to nikada nije desilo u istoriji tenisa da neko ne igra finale! Ostali su zapanjeni Federerovom odlukom da preda meč. No1e se izdigao iznad toga i time pokazao još više svoju nadmoćnost.

milenax

pre 9 godina

onda je juce trebao da pusti vavrinku on bi odigrao mec i tako bi i imao vremena da se spremi i oporavi za dejviscup ali ok izvinio se i ja to postujem

mikin

pre 9 godina

"Ne mogu da se takmičim sa Novakom. Nadam se da razumete."
----------------------------------------------------------
Razumemo.Razumemo mi sve. Ali, jedno ne razumemo: zar nisi mogao izaci i cestitati Djokovicu na tituli? Ako si mogao izaci da bi se izvinio gledaocima, onda je osnovni red bio da se pojavis i cestitas Djokovicu. Na zalost, nema opravdanja za ovakav gaf. Pokazao si lice koje nije lice istinskog sampiona.

kris

pre 9 godina

Procurilo je da su se Federer i Vavrinka svađali čitavu noć,tako da je ovo sve jako čudno.Da li je Federer očekivao da ga ovaj pusti u polufinalu,a drug ga premorio i naljutio?

Sve je dogovoreno mnogo unapred

pre 9 godina

Novak se povukao iz DC meča protiv Švajcarske u Novom Sadu na početku godine, a Federer mu je to vratio na kraju godine.

Gizmo

pre 9 godina

Ovo godine cine svoje....tesko je igrati tenis u njegovim godinama sa ovako jakim intezitetom...treba mu bolji I redji raspored za sledecu sezonu.
Pobratim Novak bi ga ionako odvalio...

milan

pre 9 godina

Novak je vidno bio pogođen ovom situacijom koja ničim nije se prikazivala. Koliko je poznato Novak neće ni sve pojene dobiti koje bi dobio da Federer odigrao samo jedan gem.

brasa

pre 9 godina

samo da podsetim dezurne pluvace i neznalice ovaj isti federer je na pocetku novakovog uspona optuzio noleta da se folira sa povredom, a sad sta, placipi.. odrtavela

бт

pre 9 godina

Сетимо се како је Надал одиграо финале Аустралије против Вавринке - практично није могао да потрчи али му није пало напамет да прекине већ је одиграо до краја. Зашто? - зато што се финале не игра једино када не можеш да устанеш из кревета, а погледајте Федерера - ушетао се лепо, држи микрофон и још има образа да се обрати публици. Ипак, то су његова господа Енглези, он то њих господски за..бава.

jeste

pre 9 godina

@anti_partijas
Djokovic je predavao meceve kad pocne da gubi.
Federer posteno odustao pre mece, tek 3 put u karijeri.
Jasno se vidi ko je bolji covek, onaj kome publika ne zvizdi.

мејл

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Грешиш. Не постоји народ на свету да више навијају за странца, а не за свог сународника. То доста говори о нама.

No1e

pre 9 godina

Kakve veze ima što je 1 put predao meč u finalu? Za sve postoji prvi put, i ne znači da je sigurno zbog povrede predao.
Realnije je to da je predao meč jer je znao da ne može dobiti Novaka u ovakvoj formi, i plus, da bi se odmorio za DK.
Inače, nisam video da se neko toliko smeška tokom govora o predaji meča zbog povrede leđa? Sećam se Novaka kad je izvrnuo zglob da je plakao koliko mu je bilo krivo. Ali Fed. ima kredita što se mene tiše da izađe go i odigra meč, jer je uspesima zaslužio takav kredit, ali ovo nema veze sa povredom, u pitanju su drugi razlozi.

jedanodmnogih

pre 9 godina

Matori ne zeli da se iz veoma uspesne sezone izveze na biciklu na kraju, a? hehe..

Onaj osecaj kad oba igraca iz sve snage gledaju da izgube polufinale kako bi izbegli brijanje sa izbrijavanjem u finalu.

Pekar

pre 9 godina

pod hitnp izmeniti pravila u tenisu, Ko preda sledeci meč, njegove poene preuzimanonaj kogabje porazio u prethodnom ili da taj preuzme njegov meč. Takovgledaoci ne bi ostali bez meča, a teniseri bi manje folirali i kalkulisali...

eeee

pre 9 godina

Komentar od jucer:

Onaj bolni izraz lica na mec lopti za Rogera.. Samo se nadam da se nije povrijedio i da ce sutra bit spreman.. Sve me strah da se ipak radi o ozljedi jer Federer nikad ne radi takve bolne grimase

Pero

pre 9 godina

Nole samo peglaj redom,od straha neki ne izadju ,neki su "povredjeni",a postovaoci Federera (uplasenog) i Cilica (tenisera u pokusaju) nek puknu,zato su i ovde na vestima o tebi.

Burek

pre 9 godina

Federer je morao da izadje pred publiku I da se izvini, jer su karte bile I preko 1000 evra. A zna se da je vecina dosla zbog njega, ovako mogu da budu zadovoljni, videli su ga I organizator ne mora da vraca pare.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.... javljaju ovde na tv ,da je od sinoc posle meca izmedju Stana i Fedexa doslo do veoma teske situacije , tj " bad blood " im se desila....hahaha.....ako je tako ko zna sta ce biti i sa tim DC , bez svesrdne pomoci Wawrinke , ostace Fedex kratkih rukava....

smilica

pre 9 godina

Ne sme covek ni da se povredi hahaha odmah ga Srbi proglase kukavicom.
Alo bre, shvatite da se povredio!!! Nije njegov stil da odustaje pre meca. Smesni ste i jadni sa tim teorijama zavera "nije smeo", "ne verujem mu"...

Moj je zivot Svicarska

pre 9 godina

Postoje informacije da je sinoć bila neka rasprava izmedju Federera i Wawrinke posle meca tako da nzm sta se sve izdesavalo.

Realno

pre 9 godina

Bezis,bezis,svestan si sta bi ti se desilo veceras,demolirao bi te Novak...slicno je i partizan zbrisao u kupu,doduse,zaobilaznim nacinom.

Fox

pre 9 godina

Ovo da je uradio Novak svi bi ga pljuvali, sto opet dokazuje koliko jadnika ima u Srbiji. Federer i da je "zdrav" ne bi uzeo vise od sest gemova!

Sale

pre 9 godina

Federer je procenio da sigurno gubi i nece da igra. SEBICNO! Nije povredjen. Ferplej potez, nama sta! Poznat je po tome. Ali, pobedi se u zube ne gleda, svakako bi dosla. Svaka cast velikom No.1 na svemu sto je rekao na dodeli pehara. JEDAN JE NOVAK! IDEMOOO!!! Srecna ti 2015, Srbine!

duh nibor

pre 9 godina

beard_game, 16. novembar 2014 19:09)
Nema se tu čega stideti, za 10 godina karijere to je ništa. Trebalo je napraviti poređenja sa nekim drugim. Pojedinci predaju po pola sezone.

sasa

pre 9 godina

Fed je izmislio povredu, hoce da kazni ATP zbog glupavog glavnog sudije koji je sinoc intervencijom naneo stetu Federeru na pocetku treceg seta. I jos jednom kasnije u trecem setu.

beard_game

pre 9 godina

Pljuvači lika i dela Rodžera Federera,bez ikakvog razloga kao po običaju,evo mali podsetnik koliko je puta Novak Đoković predao meč.Uživajte.

2005 French Open R64: Guillermo Coria def. Novak Djokovic (4-6, 6-2, 3-2 ret.)
2006 French Open QF: Rafael Nadal def. Novak Djokovic (6-4, 6-4 ret.)
2006 Umag F: Stanislas Wawrinka def. Novak Djokovic (6-6 ret.)
2007 Wimbledon SF: Rafael Nadal def. Novak Djokovic (3-6, 6-1, 4-1 ret.)
2008 Davis Cup 1R: Nikolay Davydenko def. Novak Djokovic (4-6, 3-6, 6-4 ret.)
2008 Monte Carlo SF: Roger Federer def. Novak Djokovic (6-3, 3-2 ret.)
2009 Australian Open QF: Andy Roddick def. Novak Djokovic (6-7, 6-4, 6-2, 2-1 ret.)
2010 Belgrade QF: Filip Krajinovic def. Novak Djokovic (6-4 ret.)
2011 Cincinnati F: Andy Murray def. Novak Djokovic (6-4, 3-0 ret.)

Кривокапић

pre 9 godina

Ноле је шампион и број 1 за 2014. годину. Повреде се дешавају. Нису они супермени. Морам да скинем капу Новаку што је пристао да игра са Ендијем пред незахвалном лондонским публиком. Доказ да му је популарност тениса изнад сујете.
Роџеру желим брз опоравак и да се спреми за 2015. Исто желим и Надалу. Да нема Новака и ове двојице тенис би био ужас.

$$$$

pre 9 godina

Federer muku muci sa ledjima vec par godina, samo sto on to veoma retko iznosi u javnost, kada Djokovic uvrne zglob o pa se tome danonocno pise da bi tri kasnije ispalo da je sve pod kontrolom. Ja mislim sa mu je ovo prvi mec u karijeri da se povukao (ne predao za vreme meca) sa meca. A posto je pitanje prvog mesta vec reseno, cemu onda nepotrebno srljati. Onaj Vavrinka se protiv njega uvek napali, napravi skoro 50 vinera, dok protiv Djokovica napravi 50 gresaka a ni pet vinera.

Siniša

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Stvarno steta sto nisi tenisač.. ovako ćeš ostati i dalje mulac..

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Niko Rodzera ne pljuje, to je realnost! Sto kunes ljude bez veze?

ferdinand

pre 9 godina

Koliko zavisnih ljudi koji pljuju po Djokovicu, a du.e bi svoje dal da imaju 15 min njegove slave... Zloba i pakost unistavaju onog ko je oseca, a ne onog na koga je usmerena.

слаба вајда

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Ја теби желим да се описмениш.

BL

pre 9 godina

Steta zbog sigurno jos jednog vrhunskog meca.Ovo niko nije ocekivao jer Rodzer nikada u karijeri nije predao mec,ali mu je sigurno sada bitniji Davis cup koji nije do sada osvajao.Ali sta je tu je ,nas Novak je apsolutno zasluzeno osvojio ovaj zavrsni Master i da je Fedex igrao ishod bi bio isti.

velko

pre 9 godina

Sramno. Znao je da mu sleduje bar jedan krompir.Pobegao da bi i dalje imao pozitivan skor sa Novakom. Neće još dugo. OVO JE TENISKA ERA SRBINA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Danijel

pre 9 godina

Citajuci vase komentare stvarno se stidim sto sam Srbin, tako ostrasceni ljudi, nemogu da verujem koliko se mrzi Federer, covek je povredio ledja
(povreda koju vuce od prosle sezone),i mi ga pljujemo sto nije izasao tako povredjen na teren,zato smo tu gde jesmo,zadnji! Postovanje za najveceg sampiona i najboljeg tenisera ikada, Rodzera Federera,majstore brzo se oporavi,pa da uzmes Davis cup!

Nenad

pre 9 godina

sta li prijatelj Rodick ima da kaze o ovome pitam se!
Juce dobio danas se nije pojavio..ono sto znam jeste da bi nadal sigurno izasao i ako treba izgubio dva puta po 6-0 nego ovo...nole dominacija! ziv nam bio sto godina!

tra_stam

pre 9 godina

Роџер Федерер превише воли тенис да би се овако повукао са финала завршног турнира. Пратим читаву његову каријеру, ово је његово друго повлачење и једини разлог за то је здравствени проблем и ништа више!

thrillseeker

pre 9 godina

Povredio je ledja, po njemu u poslednjim poenima TB. Medjutim ja mislim da se to desilo ranije, Ljubicic je gledao trening juce i rekao da misli da nesto nije u redu. Pokusao je masazom, odmorom i lekovima da ublazi bol ali nije uspeo. Da nema DC za 5 dana mislim da bi pokusao da izadje i odigra mec posto bi onda to bio poslednji mec sezone. Sto se tice osude publike covek jednostavno ima debelu pozadinu. Ovo mu je tek treci mec u karijeri sa koga se povukao, svaki mec koji je zapoceo je i zavrsio, znaci samo 3 povlacenja pre pocetka.

Aca

pre 9 godina

@N

Nisi u pravu predao je 2O11 Congi u Dohi u polu finalu pa je Edberg izasao na teren da zabavi publiku zbog karata odigravsi jedan set sa Congom.

Lekic

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Ti mozes da postanes samo prvi sakupljac loptica! U najboljem slucaju.

Smlata

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Tebi je mozda malo kasno, ali mozda bi tvoj sunarodnik Marin mogao pokusati. Za pocetak ce morati nauciti da na terenu provede barem sat vremena protiv najboljih.

Ratko

pre 9 godina

Pa dobro jednom i ovo moralo da se desi, eto desilo se Rogeru koji ovo nikada ne bi uradio da je mogao igrati. Nole je prosli put u Monte Karlu povredjen odigrao do kraja ali ovo je izgleda ozbiljniji problem a i finale Dejvis Kupa je za 5 dana. Federer nema taj trofej.Juce su se Vavrinka i Federer kidali do maksimuma i sta da se radi, bolje Vavrinka da je prosao. Cestitke Novaku na apsolutno zasluzenom 4 trofeju zavrsnog mastersa, ovo je neverovatan uspeh. Sad pauza i uzivanje sa porodicom pa u Januaru idemo u nove pobede. Bravo No1e legendo tenisa!

mister

pre 9 godina

Sta vam je bre alooo..Federer pobegulja,on nece da igra???Da li ste normalni,SIGURNO je povreda i covek je zaista sprecen!REALNO,ne znam kada je on predao ili odustao ali zaista..Kakvih ljudi ima sve...

zkns

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04
i mi tebi......

Џокер

pre 9 godina

Полако људи,не пљујте по Федереру. Човек је рођени шампион,освојио је све што се освојити може. Свима нама који обожавамо Новака је наравно драго што је Ноле освојио по 4. пут завршни Мастерс. Али је права штета што смо ускраћени за овај тениски спектакл.

vise ne gotivim Fedeksa

pre 9 godina

A ja mislio da je on najveci igrac (u svakom smislu te reci). Posle ovoga tako vise ne mislim. Juce protiv Vavrinke navijao sam svim srcem za njega, nadajuci se spektakularnom finalu sa Novakom. Sad mi je zao sto Vavrinka nije pobedio...

Zmaj

pre 9 godina

@N

Ako ti pises da je Federer veceras predao prvi mec u karijeri bez borbe onda moram da napisem da si stvarno glup. Prvi mec bez borbe je predao 2008. na mastersu u Parizu kad je dosao do cetvrtfinala, a nije ga odigrao. Nemas ti blage veze sa tenisom.

Mare,NS

pre 9 godina

@
Ja lepo rekao da je onaj Vavrinka uradio veliku glupost pošto je onako krvnički krenuo da se nadmeće sa Federerom,i šta je uradio?Izmorio obojicu a DK za pet dana i sad ovo na kraju.Vavrinka retko glup čovek.
(mrmot, 16. novembar 2014 18:33)

Zasto je Vavrinka napravio glupost?
Ne razumem!
Zasto se RF onda nije predao i prepustio Vavrinki finale,jer je i tako bio inferiorniji igrac na terenu?
Vavrinka nije ni kriv,a ponajmanje glup,zato sto je dao sve od sebe,da napravi jedan od najvecih uspeha u svojoj karijeri!
Ionako je nesrecno izgubio,da ne kazem nezasluzeno!

Kobra

pre 9 godina

Preventiva za poljuljani ego. Dva poraza u dva velika londonska finala bi mogla lose uticati na sledecu sezonu.
Nole sve cestitke. Samo napred.

Corto

pre 9 godina

To sto je Federer ispalio Engleze koji su dosli da navijaju protiv Novaka... neprocenjivo ... he he...

Toliko o tome koliki je sportista. Nije siguran nakon Novakovih partija, pa bolje da odustane.

777

pre 9 godina

Pametna odluka. Niti bi mogao da pruzi maksimum protiv Novaka a mozda bi jos vise pogorsao povredu a igra za 5 dana DK. Sta tu nije u redu?? Zavera? Navijam za Noleta i zelim da razmisljam na njegov nacin. Secam se 2011. god da je Nole imao povredu i uporno igrao DK pa znamo sta je bilo protiv Delpa u Bgd. Od tog poraza,povrede kasnije Nole nije bio u formi i nije igrao kao do tada a znamo kako je igrao te godine. RF je 5 dana sasvim dovoljno za oporavak jer sigurno nije nesto bas ozbiljno tako da ce igrati DK jer mu taj trofej nedostaje. London mu u ovoj situaciji nije prioritet jer ga je osvajao 6 puta. To je profesionalizam. Sta bi bilo, nedaj Boze da je obratno, ja ne znam jer RF zna da bude cudan sa svojim komentarima ali bi to oberucke prihvatio kao i sada Novak. Bas ga briga, uzeo trofej. A sad Nole AO...

Rock

pre 9 godina

Kako bi ga Nole oprao i ocistio da je Federer smeo da izadje veceras.

Ne znam da li je iko ikada odustao od igre u finalu u istoriji Mastersa. Mogao je makar da zapocne mec... Ni to nije smeo.

ahaha

pre 9 godina

Steta sto ne mozemo da gledamo dobar tenis veceras. Ali dobro sledece sezone je pred vratima. Najverovatnije je da bio Rodzer dobio veceras,ali dobro tu je sledece sezona da se pocisti Djokovic sa provg mesta i osvoji jos titula.

Tena Cvijovic

pre 9 godina

Uverana sam da je istina da je povredjen, da nema nikakve manipulacije, i da ce se oporaviti iskoro, sto mu zelim! Cestitam Noletu, on je zasluzio ovaj pehar!

samo to

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.
(Ona, 16. novembar 2014 18:43)
E da vam kazem po naski:
Mozes samo da pljunes pod prozor i ajd cao.

Nebojša

pre 9 godina

Nikako ne mogu da opravdam one koji prozivaju Federera da je pobegao i da izmišlja povredu ali isto bi bilo da je suprotna situacija da se Novak povukao onda bi ovakve komentare pisali federerovi navijači.

kobot

pre 9 godina

(Realan, 16. novembar 2014 18:33)
lik ima 33god,sve i da je izmislio ima opravdanje..a ovo mu je prvi put da odustane ovako koliko se ja secam

anti_partijas

pre 9 godina

Sećate li se kako je federer pre nekog vremena kritikovao Noleta kad je ovaj odustajao zbog zdravstvenih problema? Nole je i ovaj put pokazao ko je veći čovek!!

Dejan

pre 9 godina

Steta sto se Federer povredio, cekao sam sa nestrpljenjem mec, al ocigledno ovde ima puno ostrascenih i zajedljivih ljudi koji prosto mrze federera, mada ne vidim razlog, covek je jednostavno najbolji teniser svih vremena svidjalo se to nekome ili ne. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

luka delija

pre 9 godina

Karma je cudo,jedan od onih koji je prozivao Noleta za odustajanje i onda se njemu desi da otkaze prvi put u zivotu i to finale protiv Noleta,eto sta ti je sudbina!!!

qed

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.

(Ona, 16. novembar 2014 18:43)

Ti si dokaz da je moguće živeti bez mozga.

Ivan NK

pre 9 godina

"Po izrazu lica, pred zadnji poen, nesto se desavalo sa Federerom, neka povreda. Kada je izasao da pozdravi publiku, isto se ponasao kao kada je predao sledeci mec, a prethodni je isto dobio i pri kraju se nesto povredio (Majami pre jedno 2-3 godine). Gotovo da nema sanse takav sutra, ako se uopste igra.
(mail, 16. novembar 2014 00:16)"

Majstore, svaka cast na zapazanju!!!
Komentar je poslat 15 minuta nakon zavrsetka meca Federer-Wawrinka.
Jos jednom-SVAKA CAST!!!

ALEKSANDRA

pre 9 godina

Sinoc je neko lepo od komentatora primetio Rodzerovu povredu, i najavio ovo danas. Svaka mu cast. Bilo mi je neverovatno kada sam citala, ali se ispostavilo kao tacno.

Sampionsko ime

pre 9 godina

Veliki srbi kako vaz samo nije sramota da pljujete Novaka a da volite tamo nekog Rodgera i Nadala?! Ja zivim u cirihu i nevolim niti Rogera niti Nadala fanatican sam Partizanovac al navijam svim srcem za Novaka jer je on SRBIN. Nije bitno sto je on zvezdas on ovde samo Srbiju reprezentiju i nikog drugog! Gde vam je patriotizam?! Zato Srbija i propada!!! Cestitke novaku sledece godine meljemo sve redom bre!!! Broj jedan zauvek!!!

Бгд_Сандра

pre 9 godina

"Malo nas je, al` smo g...."
(Sandra_Bgd, 16. novembar 2014 18:59)

Твој коментар потврђује изјаву.

Macak

pre 9 godina

Ne hranite trolove! To je rasa koja zivi od zlobe i od zakuhavanja svadje. Ozbiljne stranice uvedu verifikaciju ljudi koji komentarisu vijesti i odmah cetvrtina najmanje nestane bestraga i nikad se nepojavi vise. Trolovi su nesrecni ljudi praznog zivota koji su u internetskom svadjanju nasli smisao.
Ne mislite da je to samo balkanski fenomen. Danas sam procitao naucni rad koji se bavio fenomenom trolovanja u Skandinaviji. U cetiri najozbiljnija internet medija stize 21 procenat komentara od trolova. To je planetarna bolest.
Jedina pomoc je - ignorisanje tih praznih i nesretnih dusa.

manuginobili

pre 9 godina

Sinoc igrao a igrace i za par dana Davis Cupm48,samo veceras "povrijedjen"?!...sta mislite-bi li predao mec da mu je protivnik neko drugi a ne Nole?..ja mislim da ne bi,e moj Rodjo sta si dozivio ;)...sve sam vise ubijedjen da ga Nole nece nikada prestici u broju pobjeda u medjusobnim duelima-Rogerov ego to ne moze podnijeti i izbjegavace Noleta kaoliko god to bude moguce,cini mi se da je ovo samo pocetak

Бојан Илић

pre 9 godina

Kraljevina Monako vec slavi titulu!
(Shukri Pacharada, 16. novembar 2014 19:24)

Нека знају одакле је , то је битно!

А јел' те боли што помаже српску децу на КиМ?!

Ниси

pre 9 godina

jel organizovan doček u Monaku?
(miša, 16. novembar 2014 19:03)

Да ли је организован дочек у Монаку? Јесте. Да ли си ти писмен?

alpinista

pre 9 godina

Otvoreno je novo poglavlje u teniskoj istoriji beščašća.

Federer je tu na prvom mestu, neka tu mu je mesto.

Kukavica.

Nole, svaka ti čast što si prihvahvatio da igraš.

Iako mislim da si trebao ladno da otkačiš englesku (MS) publiku, neka se češu tamo gde ih ne svrbi.

zabrinut

pre 9 godina

Nole brate, ubacio si u reli i...sve si ih pokvario.
Skupo je to za održavanje...daj neke niže stepene obrtaja...da se bar pojave u retrovizoru.

Damir

pre 9 godina

Umjesto da pišete takve stvari,radije saslušajte šta govori onaj zbog koga pišete,pa se zapitajte malo. Umjesto nekoga mrzite,stvarno za zamislit se.

Poslala sam komentar

pre 9 godina

Navijam za Novaka, ali sam razočarana. Stvarno mi je žao zbog Rodžerove povrede, nadam se da će se oporaviti i osvojiti Davis Cup.

doktor

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04

Sta je cale? problem sa mozgom?

Savo

pre 9 godina

Bar će stajati u Federerovoj biografiji da je baš prvi meč, predao Novaku. Ako i nema veze što se ovo ne računa kao pobeda u medjusobnim duelima.

Ducic

pre 9 godina

@(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Pa jel to hrvati jos skice zbog cilica? Imate li vi tamo neki svoj portal BRE? Svi su ovde non - stop.... hahaha...

Veliko je to priznanje za portal B92.

p.s. Ko god je zaigrao protiv Novaka na mastersu sam je sebe pobedio, ne samo Japanac. Ali Federer nije smeo ni da zaigra cak.

ferdinand

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)
A ti kod psihijatra.

Andy

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Smiri se covece! Kada dodjes sebi, procitaj ponovo sta si napisao. Stidi se.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Mnogo smo mi ogavan narod!!!

Pljujemo druge ne postujemo tudje, a ni svoje! Stvarno da se svaki normalan covek zapita da li ima kraja ovakvom bezobrazluku i primitivizmu od strane ljudi koji nemaju mozga a ni zdrav razum u glavi da rasudjuju neke stvari na normalan i zdrav nacin.

Batko

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Sta si ti ustvari želeo da kažeš ?!

Izvini za strane izraze

pre 9 godina

Kraljevina Monako vec slavi titulu!
(Shukri Pacharada, 16. novembar 2014 19:24)

Takva drzava NE POSTOJI, ali to tvoj koeficijent inteligencije ne moze da konzumira.

NAPOMENA: "koeficijent inteligencije" = koliko si pametan; "konzumirati" = prihvatiti.

FedEx forever

pre 9 godina

E ovo je SRAMOTA! Umoran je, zna da ce izgubiti i povlaci se kako ne bi kvario statistiku.

A u tu pricu ne verujes bas ni sam, priznaj :). Federer koji je sve osvojio sta se osvojiti moze, sigurno ne gleda na statistiku, cak stavise voleo big da poboljsa skor sa Novakom ! Da je mogao, sigurno bi izasao na teren.

nenad rs

pre 9 godina

Хоће ли им вратити новац за карте?Новак није требао пристати играти овај сет са Маријем.

svajcarac

pre 9 godina

Platiti 200 funti za finale ATP, puste te u dvoranu a onda te izrade kao budalu. Biznis je to moj brale ! Nole, a ti stavi tacku na kraju!

ludinovinar

pre 9 godina

Auuuuu.. Koji smor.. :-( Pivo se taman raz'ladilo, sve spremno.. Pobegulja, izadji i bori se covece, izgubi, ali igraj.. Steta.. Nista, srecan sam zbog Noleta, jos jedna titula, ako nista drugo.. Uzdravlje! :-)

Banezi

pre 9 godina

Ovo nije predaja nego odustajanje pre meča i kao takvo ne ulazi u odnos pobeda i poraza. Da su odigrali bar jedan poen i Federer predao onda bi se računalo kao Djokovićeva pobeda. I ovo nije prvi put da Federer odustane pre meča. Ali, kad god je započeo meč on ga je i završio bez predaje.

Enriko KieZa

pre 9 godina

Federer se sinoc povredio u pretposlednjem gemu, veceras na zalost nece biti u stanju da igra. ali mislim da ce iz postovanje izaci na teren jer je u pitanju veliki turnir i veliki protivnik. Mislim da ko je gledao sinoscnje polufinale je vidio te grimase zabrinutosti koje nisu ulivale nadu. VOleo bih da majstor stisne zube i da gledamo i uzivamo u spektaklu. Ipak male su sanse za to.

mail

pre 9 godina

Eno ga moj komentar od juce, napisao sam da ce mozda predati. Pravio je grimasu na zadnjem poenu, nije se radovao kada je izasao da pozdravi publiku, sve isto kao pre 3 godine u Majamiju (isto je tada predao finale).

RF

pre 9 godina

Sve cestitke Noletu sasvim zasluzena titula. Rodzer je veliki sampion i napravio je pravi potez, mnogo vecu ulog mu je DK nego ovo finale(veliki ulog mu je i ovo finale, ali jednog je morao da se odrekne ) . Verujem da bi i Novak ovako nesto napravio da je u istoj siuaciji. Mozda izgleda kao glupost ono sto su Rodzer i Sten sinoc napravili, ali oni su obojica veliki igraci i sampioni i igrali su za pobedu do poslednjeg daha i ako ih to moze kostati finala DK. Nadam se da ce obojica biti fit do petka pogotovu Rodzer, jer zasluzuju titulu DK.

torlak

pre 9 godina

ljudi, ja za sledecu sezonu imam da odigram na kladionici da Nole osvaja sva 4 gren slema, kvota ce biti sigurno ogromna, a ne vidim nekog ko bi mogao da ga ugrozi. uz svo postovanje prema Rodji, mislim da nece ponoviti ovakvo godinu, Nadala muce povrede. ostali su za klasu ispod..
A Nole veceras dobija lagano! Ajmo kralju

Melenci

pre 9 godina

videlo se sinoc da je bio iscrpljen.Ovo mora sam sebi da prizna da godine gaze i najvecu snagu.OK. su zelje ali organizam neda.Samo da dodam da je Nole predao bilo bi mnogo vise komentara i naravno uvredljivih.Noletu cestitam na svemu tokom citave sezone,na porodici,prvom mestu i tituli ovoj danas koju je svakako zasluzio!

tetak

pre 9 godina

Obnovio povredu ledja....pitanje je dal ce da igra Davis Cup
bas sad gledao na sky sportu

A vi sto likujete i sto mislite da se uplasio mozete samo da pogledate ovogodisnji h2h
Starac 3 - Mladac 2
Ili da vidite brojku 0 u 16 godina dugoj karijeri pokraj statistike predanih meceva koji su zapoceli
U citavoj karijeri, a odigrao je preko 1200 meceva , samo 2 puta nije izasao na megdan....i to sa razlogom

BISTROOKI

pre 9 godina

Nedaj ti Boze da je Novak ovako nesto uradio ! Bio bi kraj Svijeta ! Ovako, nista.... idemo dalje! Trazimo nekog sa zdravim ledjima ! Majstoru cestitke, i prijatan odmor. Vidimo se u Melburnu !

Sony

pre 9 godina

Stručnjaci,koliko je puta Đoković predao meč?Ako je čovek povređen,onda je povređen.Za ovo se zahvalite Vavrinki.Uostalom,zbog tog Vavrinke švajcarci ovako umorni i povređeni nemaju šta da traže protiv svežih francuza.Ali to je druga priča.

Cantona

pre 9 godina

Zdrav Federer nikad ne bi predao meč.To je svima jasno.Za ovo je najveći krivac Vavrinka,obojicu je izmorio onim gruvačkim tenisom od tri sata a finale im za 5 dana.

tuzlak

pre 9 godina

Niko ne moze reci da se ikada Federe prepao a kamo li predao. Ostrasceni novokomponovani poznavaoci tenisa sramota za komentare dole. CESTITKE Djokovicu, ko zna mozda bi slucajno pobijedio.

Petar

pre 9 godina

O2 Arena, prenos na 2 RTS, 2 reket sveta u Finalu, po 2 trenera za 2 Finalista, 2 njihovo finale na ovom turniru, ali....samo će 1 da podigne pehar, a to je broj 1 na svetu!
Idemo majstore!!! Idemo No1e!!!

alexa

pre 9 godina

Povukao se iz sponzorskih razloga pred pocetak nove sezone. Novak bi ga unakazio dajuci mu 3 do 4 gema u 2 seta i to bi bio pocetak kraja ovog vrhunskog sportiste i za sada najboljeg tenisera u istoriji. Bravo dobar potez, nadamo se da ce Novak da te prevazidje

Sladjan

pre 9 godina

Pre poslednjeg poena u mecu sa Vavrinkom, dok se pripremao da vrati Stenov servis, videla se bolna grimasa na Federerovom licu.Ko je gledao mec i obratio paznju na taj detalj, mogao je to da zapazi. Vecerasnje Federerovo saopstenje samo potvrdjuje da se povredio u sinocnjem mecu!

hawkeye

pre 9 godina

Tko je gledao jučerašnji meč sa Vavrinkom videlo se da nešto nije u redu,ako nije nastupio znači da nije mogao,a komentari tipa us.o se su presmešni.

MEC

pre 9 godina

Videlo se na kraju meca sa Wawrinkom, kada se potpisivao na kameru, faca mu je bila tuzna i bolna, predpostavio sam ovaj ishod, kao i mnogi drugi koji su zapazili taj detalj.

Milan

pre 9 godina

E ovo je SRAMOTA! Umoran je, zna da ce izgubiti i povlaci se kako ne bi kvario statistiku. Bilo bi i oprostivo kada za pet dana ne bi igrao, ali igrace kao najzdraviji na svetu.
A znao je da prigovara Novaku koji je izlazio i davao sve od sebe dok je mogao.

Nebojša

pre 9 godina

Ovu vest sam primio kao da je Novak izgubio meč baš mi je žao zbog ovakvog razvoja dogadjaja ali ovo je bilo i očekivano Federer će verovatno pokušati da se oporavi za dejvis kup da ga ne igra verovatno bi odigrao večeras.

Bavarska Princeza

pre 9 godina

Steta. Bio bi to dobar mec dvojice tenisera. Jako slab turnir ove godine. Laki mecevi, ne odigrano finale, izostanak Rafe... publika je samo bacila pare.
Nadam se da ce No1e naredne godine ne ponoviti 2011 - tu nego je ovakvom igrom nadmasiti. I naravno Rolangaros ! #Idemooo

Bojan

pre 9 godina

Čestitke Nole. Pobjeda je pobjeda. I drugi su nekada upisivali pobjede kada ti nisi bio zdrav i spreman, tako da opusteno, uzeo si trofej. Pozdrav iz Hercegovine, iz Republike Srpske.

ferdinand

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.
(Ona, 16. novembar 2014 18:43)

A i ti isto kod psihologa, dok nije kasni.

Mare,NS

pre 9 godina

Ima li boljeg nacina,da se zavrsi sezona?
Mislim da nema.
Igrace dva igraca,koja su zasluzeno na vrhu ATP liste u ovom trenutku i nekako je redu,sto svi ocekujemo fantastican mec.
Duel dvojice,verovatno najagresivnijh tenisera danasnjice,nikada ne moze biti dosadan.
Osim jucerasnjeg meca RF protiv Vavrinke,bili smo uskraceni `atomskog tenisa`,koji ocekujemo na zavrsnom mastersu.
Svi teniseri,sem gorenavedene dvojice i Novaka,su verovatno platili danak dugoj sezoni i cinjenici da su se do samog kraja borili,da bi uopste izborili plaman na ovaj turnir!
Nadam se da ce ovaj mec opravdati ocekivanja,a Novaku zelim da podigne trofej i treci put uzastopno(cetvrti ukupno)!!!

Kirk

pre 9 godina

Ako se povredio ok. Ali nije ok da se odmara da bi igrao za 5 dana Davis kup. Nekada je Federer dosta kritikovao Novaka zbog njegovih problema u predaja. No, da sačekamo i vidimo šta se zvanično dogodilo.

Oskar

pre 9 godina

(Goran, 16. novembar 2014 18:50)

Igraj ti tenis godinu dana pa cu te pitat gdje si......Vjeciti srpski mentalitet "Uvjek okrivi drugoga", stvarno bruka.

N

pre 9 godina

Za sve vas sramotnike koji pisete kako je bruka, kako se uplasio, kako je pobegao da se ne bi osramotio znajete samo jednu stvar-ovo je prvi mec u celoj karijeri koji je rodzer federer predao, tako da stavite malo prst na celoz

ime

pre 9 godina

ja u ovo ne verujem, mada bi voleo da je istina. ali opet mi zao ako se ne odigra finalni mec. ipak bi voleo da novak uzme titulu, pa makar i na ovaj nacin.. :)))

steta

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole

Ona

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.

mrmot

pre 9 godina

Ja lepo rekao da je onaj Vavrinka uradio veliku glupost pošto je onako krvnički krenuo da se nadmeće sa Federerom,i šta je uradio?Izmorio obojicu a DK za pet dana i sad ovo na kraju.Vavrinka retko glup čovek.

Goran

pre 9 godina

Otpadaju sami kao blato sa tockova, prvo Marej, pa Delpotro, zatim Nadal, sada i Federer. Sve neke misteriozne bolesti svih mogucih vrsta. Uskoro ce sa Pampers pelenama izlaziti na meceve sa Novakom. Uterao im je svima strah u kosti.

nenad rs

pre 9 godina

Што не пусти Стена црни Роџере?Страх од катастрофалног пораза је разлог?Браво за Новака!

IVORY

pre 9 godina

Stanislav igrao i kidisao na Federera kao da mu je neprijatelj a sa njim igra u finalu Dejvis kupa protiv odmornih francuza.Šta mu je trebalo ono smaranje od tri sata?

aNOnymous

pre 9 godina

Kakva steta. I zbog nas gledalaca, i zbog sponzora, i zbog svih koji su cekali ovaj mec. Kada udjete na twitter prosto nevjerovatno koji je to auditorijum ko je spremno cekao ovaj mec. Bas mi je zao, htio sam da ga Nole zasluzeno pobjedi i potvrdi da je daleko najbolji u ovom trenutku. Federeru svaka cast, da ovako igra u ovim godinama, ali mora se priznati i da se sinoc vidjelo kolikosu mu protivnici iz grupe u losoj formi. Nole legendo cestitam, pozdrav iz Republike SRPSKE.

Simke

pre 9 godina

Vavrinka retko glup čovek.
(mrmot, 16. novembar 2014 18:33)

Čoveče jel ti ne bi dao sve od sebe za pobedu koja ti donosi pola miliona dolara? i 400 poena? za samo 1 duel. Pa imaš turnire iz serije 250 gde treba da pobediš sve na putu da bi osvojio manje poena nego što bi osvojio sa ovim 1 mečom. Čuj DK... To su profesionalci, od 3 god. života drže reket u rukama, i 5 dana je njima dovoljno za odmor.
Kako tako olako vređate legendu tenisa i osvajača GS Vavrenku sa GLUP?
Nek si samo ti pametan sa tvojom tastaturom!

Murinjo

pre 9 godina

To Nole care, jos da dobiemo zeleno svetlo od Svetske tenniske federacie pa da zaigras za Kosovo u konfedartion kupu pa da to osvojimo. Halal ti vera Nole i sretno ti bilo 2015, uz tebe je ceo balkan zutoplave boje.

Kiborg

pre 9 godina

koliko debilnih komentara kako je federer valjda namerno odustao ili se uplasio ili tako neke gluposti... to dovoljno govori o nasem razmisljanju i mentalnom stanju ! Cestitke Novaku za uspesnu sezonu !

Her Zivota

pre 9 godina

Krivo mi je sto nece biti meca, ALI sve cestitke naravno Djo1etu na cetvrtoj tituli !!! Postao je 3. teniser, posle Nastasea i Lendla koji je ovaj turnir osvojio 3 puta zaredom, i izjednacio je rekord Lendla i Federera sa 14 uzastopnih pobeda !! I mislim da je ovo 4. mec koji mu predaju ove sezone ! itd. itd. a za mog druga ju jua, mozda sutra nesto o statistici.
Bravo Djo1111e.... !!

boda tajson dozivotna

pre 9 godina

pa ako vec hoce da bira, vazniji mu je davis cup jer ga nikad nije osvojio ako se ne varam, para ima i previse tako da mu taj faktor nije od presudnog znacaja

Goran

pre 9 godina

Ceo zivot pratim tenis ali nikada nisam doziveo da neko odustane sa finala i da to javi 5 minuta pre finala a da je jasno da se uopste nije povredio u polufinalu. Pljunuo je na sve ljubitelje tenisa, na ceo svet, dokazao da je kukavica, da ne sme da izadje na oci Novaku. Uzas.

Masonska Ložionica

pre 9 godina

A sada zamislite sta bi bilo kada bi ovo Djokovic uradio !? Pljustale bi kritike na sve strane, pogotovo od Londonske javnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realan, 16. novembar 2014 18:33)

Đoković je već nekoliko puta ovo radio.

Sandra_Bgd

pre 9 godina

Ne razumem ovu "pljuvacinu" ostrascenih navijaca na Federerovu odluku da se povuce. Ali to smo mi Srbi, sto bi rekao velikan:"Malo nas je, al` smo g...." Normalno da mu je bitnije finale Davis cup-a.

Milan

pre 9 godina

Ovo ne sme i nece ni na koji nacin umanjiti Noletov uspeh. Svaka ti cast majstore, najveci srpski sportisto u istoriji, i jednim od najvecih ikada, zasluzio si sve ovo a siguran sam i pobjedio da se igrao mec. Srecno u nastavku karijere, idi sad da se odmoris sa zenom i djetetom, sampione nas.

RF Best Ever

pre 9 godina

Kakvi ste vi ustvari moroni i ovo dokazuje da uopste nemate pojma o tenisu! RF nikada u karijeri ni predao mec niti ga ikad predati. Odustanak od meca ne znaci predaja niti ce ikad znaciti. Ne verujem da je odustao zbog DK ali ako jeste postovanje i u tom slucaju!!!

Nikola

pre 9 godina

Pre pola sata je poceo da trenira, ali je trazio zatvoren-za-medije trening i to je i dobio. Sve zbog spekulacija da ima problema sa ledjima...Pozdrav

ferdinand

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

A da lepo ti odes do psihologa.

robin hud

pre 9 godina

Pisao sam već na ovu temu da RF ne može izdržati ovakav tempo i da mu je DK mnogo važniji nego ova titula. Njega su najverovatnije gurnuli sponzori u trku za br.1 da bi sve bilo zanomljivije a on sam ne bi ni igrao završni masters zarad pobede u DK. Možete misliti šta hoćete ali godine čine svoje. Prilično je škripalo sinoć i on sam kao da se predao jedno vreme, ali Vavrinka nije umeo to da iskoristi. Verujem da Novaku nije baš draga ovakva završnica. U svakom slučaju povrede su sastavni deo sporta, sve čestitke Novaku.

Đorđe

pre 9 godina

Drago mi je i radostan sam da je Nole četvrti put osvojio ovaj trofej. Nije mi drago kako, jer sam se spremio za dobar tenis.
Dvoboj najboljeg svih vremena i najboljeg na svetu a našeg.
Šteta! A najviše treba da je razočarana publika u O2 areni.
Platili su za jedno a gledaće drugo.
Bar je jedan od dvojice njihov, makar bio i Škot!

Mrle

pre 9 godina

Veliki šampion preda finale unapred kada je povredjen, za razliku od nekog koji se pretvara da je povredjen za vreme meča kada gubi, da bi poremetio koncentraciju protivnika, a zatim igra kao da mu ništa nije.

City Girl

pre 9 godina

Cekam ceo dan mec i bas šteta! Bolje da je juce predao mec kolegi i omogucio mu šansu da igra u finalu, nego sto se provukao u finale uz dosta srece (sto je sam priznao), a onda odustao. U svakom slucaju, čestitke Noletu na prvom mestu.

NS

pre 9 godina

Ima 33 god. Igrao je sinoc veoma dug i tezak mec. I veceras ce pobediti. Ko je gledao njihov zadnji mec u Sangaju mogao je da vidi kako jedan igrac od skoro 34 god. dominira u mecu sa prvim igracem sveta. I to bas dominira , Napada, servira i diktira tempo ceo mec.

danix

pre 9 godina

Evidentno je da su svi ucesnici zavrsnog mastersa bili umorni.Narocito se to moze reci za Novaka i Fedexa koji su bili i najkonstantniji ove godine.Sezona je bila duga i naporna,a Nole i Fedex su imali vazne dogadjaje i u porodicama,svadba,rodjenja djece, koji su ih preokupirali i odvajali od redovnih treninga.
Fedex je imao dan vise odmora ali je juce,protiv Stana,bio vidno iscrpljen i zato je danas odustao od treninga.Nole je,takodje,pokazao znake umora protiv Nisikorija,ali je srecom i Japanac jos vise posustao u trecem setu.Nole i Fedex su ista klasa igraca i danas ce odluciti fizicka sprema i bolji prvi servis,tj,laki poeni.
Fedex ce izbjegavati duge razmjene loptica i nastojace da poeni traju sto krace.
Ja se nadam da Nole ima vise snage,zato sto je mladji,a sto se tice motivacije za ovaj mec,mislim da Nole nije posebno motivisan jer je ostvario plan od tri pobjede i prvo mjesto na ATP.
Idemo Nole,care,skupi jos malo snage za ovaj mec i onda ti samo ostaje Dejvis Kup,a poslije toga na zasluzeni odmor u krugu svoje porodice.

samo tako

pre 9 godina

Veliki sportista, pozitivan skroz,Novak zasluzuje pobedu veceras i to moze uciniti igrom u granicama svoje standardne forme. Samo da ne padne duhom iznenadno pred legendarnim Svajcarcem. Federer se dobro istrosio sinoc .

Kirk

pre 9 godina

Ako se povredio ok. Ali nije ok da se odmara da bi igrao za 5 dana Davis kup. Nekada je Federer dosta kritikovao Novaka zbog njegovih problema u predaja. No, da sačekamo i vidimo šta se zvanično dogodilo.

Milan

pre 9 godina

E ovo je SRAMOTA! Umoran je, zna da ce izgubiti i povlaci se kako ne bi kvario statistiku. Bilo bi i oprostivo kada za pet dana ne bi igrao, ali igrace kao najzdraviji na svetu.
A znao je da prigovara Novaku koji je izlazio i davao sve od sebe dok je mogao.

ferdinand

pre 9 godina

Koliko zavisnih ljudi koji pljuju po Djokovicu, a du.e bi svoje dal da imaju 15 min njegove slave... Zloba i pakost unistavaju onog ko je oseca, a ne onog na koga je usmerena.

Lekic

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Ti mozes da postanes samo prvi sakupljac loptica! U najboljem slucaju.

Fox

pre 9 godina

Ovo da je uradio Novak svi bi ga pljuvali, sto opet dokazuje koliko jadnika ima u Srbiji. Federer i da je "zdrav" ne bi uzeo vise od sest gemova!

Sampionsko ime

pre 9 godina

Veliki srbi kako vaz samo nije sramota da pljujete Novaka a da volite tamo nekog Rodgera i Nadala?! Ja zivim u cirihu i nevolim niti Rogera niti Nadala fanatican sam Partizanovac al navijam svim srcem za Novaka jer je on SRBIN. Nije bitno sto je on zvezdas on ovde samo Srbiju reprezentiju i nikog drugog! Gde vam je patriotizam?! Zato Srbija i propada!!! Cestitke novaku sledece godine meljemo sve redom bre!!! Broj jedan zauvek!!!

mikin

pre 9 godina

"Ne mogu da se takmičim sa Novakom. Nadam se da razumete."
----------------------------------------------------------
Razumemo.Razumemo mi sve. Ali, jedno ne razumemo: zar nisi mogao izaci i cestitati Djokovicu na tituli? Ako si mogao izaci da bi se izvinio gledaocima, onda je osnovni red bio da se pojavis i cestitas Djokovicu. Na zalost, nema opravdanja za ovakav gaf. Pokazao si lice koje nije lice istinskog sampiona.

nenad rs

pre 9 godina

Што не пусти Стена црни Роџере?Страх од катастрофалног пораза је разлог?Браво за Новака!

Novinarka

pre 9 godina

Federer je malopre na BBC-u i priznao da nije povređen, nego da se ne oseća spreman da igra meč, ali da to ne znači da za 2-3 dana neće biti bolje i spreman za igru. Dakle, štedi se za finale Dejvis kupa jer je svestan da bi izgubio od Noleta. Kakav skandal. Svi mediji u Britaniji prenose kako se to nikada nije desilo u istoriji tenisa da neko ne igra finale! Ostali su zapanjeni Federerovom odlukom da preda meč. No1e se izdigao iznad toga i time pokazao još više svoju nadmoćnost.

Ducic

pre 9 godina

@(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Pa jel to hrvati jos skice zbog cilica? Imate li vi tamo neki svoj portal BRE? Svi su ovde non - stop.... hahaha...

Veliko je to priznanje za portal B92.

p.s. Ko god je zaigrao protiv Novaka na mastersu sam je sebe pobedio, ne samo Japanac. Ali Federer nije smeo ni da zaigra cak.

Goran

pre 9 godina

Otpadaju sami kao blato sa tockova, prvo Marej, pa Delpotro, zatim Nadal, sada i Federer. Sve neke misteriozne bolesti svih mogucih vrsta. Uskoro ce sa Pampers pelenama izlaziti na meceve sa Novakom. Uterao im je svima strah u kosti.

бт

pre 9 godina

Сетимо се како је Надал одиграо финале Аустралије против Вавринке - практично није могао да потрчи али му није пало напамет да прекине већ је одиграо до краја. Зашто? - зато што се финале не игра једино када не можеш да устанеш из кревета, а погледајте Федерера - ушетао се лепо, држи микрофон и још има образа да се обрати публици. Ипак, то су његова господа Енглези, он то њих господски за..бава.

Ratko

pre 9 godina

Pa dobro jednom i ovo moralo da se desi, eto desilo se Rogeru koji ovo nikada ne bi uradio da je mogao igrati. Nole je prosli put u Monte Karlu povredjen odigrao do kraja ali ovo je izgleda ozbiljniji problem a i finale Dejvis Kupa je za 5 dana. Federer nema taj trofej.Juce su se Vavrinka i Federer kidali do maksimuma i sta da se radi, bolje Vavrinka da je prosao. Cestitke Novaku na apsolutno zasluzenom 4 trofeju zavrsnog mastersa, ovo je neverovatan uspeh. Sad pauza i uzivanje sa porodicom pa u Januaru idemo u nove pobede. Bravo No1e legendo tenisa!

Mare,NS

pre 9 godina

@
Ja lepo rekao da je onaj Vavrinka uradio veliku glupost pošto je onako krvnički krenuo da se nadmeće sa Federerom,i šta je uradio?Izmorio obojicu a DK za pet dana i sad ovo na kraju.Vavrinka retko glup čovek.
(mrmot, 16. novembar 2014 18:33)

Zasto je Vavrinka napravio glupost?
Ne razumem!
Zasto se RF onda nije predao i prepustio Vavrinki finale,jer je i tako bio inferiorniji igrac na terenu?
Vavrinka nije ni kriv,a ponajmanje glup,zato sto je dao sve od sebe,da napravi jedan od najvecih uspeha u svojoj karijeri!
Ionako je nesrecno izgubio,da ne kazem nezasluzeno!

Andy

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Smiri se covece! Kada dodjes sebi, procitaj ponovo sta si napisao. Stidi se.

Goran

pre 9 godina

Ceo zivot pratim tenis ali nikada nisam doziveo da neko odustane sa finala i da to javi 5 minuta pre finala a da je jasno da se uopste nije povredio u polufinalu. Pljunuo je na sve ljubitelje tenisa, na ceo svet, dokazao da je kukavica, da ne sme da izadje na oci Novaku. Uzas.

Melenci

pre 9 godina

videlo se sinoc da je bio iscrpljen.Ovo mora sam sebi da prizna da godine gaze i najvecu snagu.OK. su zelje ali organizam neda.Samo da dodam da je Nole predao bilo bi mnogo vise komentara i naravno uvredljivih.Noletu cestitam na svemu tokom citave sezone,na porodici,prvom mestu i tituli ovoj danas koju je svakako zasluzio!

ferdinand

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)
A ti kod psihijatra.

Siniša

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Stvarno steta sto nisi tenisač.. ovako ćeš ostati i dalje mulac..

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Niko Rodzera ne pljuje, to je realnost! Sto kunes ljude bez veze?

Џокер

pre 9 godina

Полако људи,не пљујте по Федереру. Човек је рођени шампион,освојио је све што се освојити може. Свима нама који обожавамо Новака је наравно драго што је Ноле освојио по 4. пут завршни Мастерс. Али је права штета што смо ускраћени за овај тениски спектакл.

qed

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.

(Ona, 16. novembar 2014 18:43)

Ti si dokaz da je moguće živeti bez mozga.

velko

pre 9 godina

Sramno. Znao je da mu sleduje bar jedan krompir.Pobegao da bi i dalje imao pozitivan skor sa Novakom. Neće još dugo. OVO JE TENISKA ERA SRBINA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

мејл

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Грешиш. Не постоји народ на свету да више навијају за странца, а не за свог сународника. То доста говори о нама.

ime

pre 9 godina

ja u ovo ne verujem, mada bi voleo da je istina. ali opet mi zao ako se ne odigra finalni mec. ipak bi voleo da novak uzme titulu, pa makar i na ovaj nacin.. :)))

Kobra

pre 9 godina

Preventiva za poljuljani ego. Dva poraza u dva velika londonska finala bi mogla lose uticati na sledecu sezonu.
Nole sve cestitke. Samo napred.

Corto

pre 9 godina

To sto je Federer ispalio Engleze koji su dosli da navijaju protiv Novaka... neprocenjivo ... he he...

Toliko o tome koliki je sportista. Nije siguran nakon Novakovih partija, pa bolje da odustane.

Simke

pre 9 godina

Vavrinka retko glup čovek.
(mrmot, 16. novembar 2014 18:33)

Čoveče jel ti ne bi dao sve od sebe za pobedu koja ti donosi pola miliona dolara? i 400 poena? za samo 1 duel. Pa imaš turnire iz serije 250 gde treba da pobediš sve na putu da bi osvojio manje poena nego što bi osvojio sa ovim 1 mečom. Čuj DK... To su profesionalci, od 3 god. života drže reket u rukama, i 5 dana je njima dovoljno za odmor.
Kako tako olako vređate legendu tenisa i osvajača GS Vavrenku sa GLUP?
Nek si samo ti pametan sa tvojom tastaturom!

Milan

pre 9 godina

Ovo ne sme i nece ni na koji nacin umanjiti Noletov uspeh. Svaka ti cast majstore, najveci srpski sportisto u istoriji, i jednim od najvecih ikada, zasluzio si sve ovo a siguran sam i pobjedio da se igrao mec. Srecno u nastavku karijere, idi sad da se odmoris sa zenom i djetetom, sampione nas.

zkns

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04
i mi tebi......

BISTROOKI

pre 9 godina

Nedaj ti Boze da je Novak ovako nesto uradio ! Bio bi kraj Svijeta ! Ovako, nista.... idemo dalje! Trazimo nekog sa zdravim ledjima ! Majstoru cestitke, i prijatan odmor. Vidimo se u Melburnu !

Sale

pre 9 godina

Da je Nole izgubio od Berdiha i Nisikorija dajuci sansu RF za No.1, prepotenko bi igrao finale sigurno. Ovako, tesko je sujeti da izdrzi da jos i izgubi. Nole je prosle godine ispao iz borbe za No.1, a opet zapeo i osvojio sve meceve u Londonu. Bravo, sampione srpski!

ludinovinar

pre 9 godina

Auuuuu.. Koji smor.. :-( Pivo se taman raz'ladilo, sve spremno.. Pobegulja, izadji i bori se covece, izgubi, ali igraj.. Steta.. Nista, srecan sam zbog Noleta, jos jedna titula, ako nista drugo.. Uzdravlje! :-)

Zmaj

pre 9 godina

@N

Ako ti pises da je Federer veceras predao prvi mec u karijeri bez borbe onda moram da napisem da si stvarno glup. Prvi mec bez borbe je predao 2008. na mastersu u Parizu kad je dosao do cetvrtfinala, a nije ga odigrao. Nemas ti blage veze sa tenisom.

mrmot

pre 9 godina

Ja lepo rekao da je onaj Vavrinka uradio veliku glupost pošto je onako krvnički krenuo da se nadmeće sa Federerom,i šta je uradio?Izmorio obojicu a DK za pet dana i sad ovo na kraju.Vavrinka retko glup čovek.

anti_partijas

pre 9 godina

Sećate li se kako je federer pre nekog vremena kritikovao Noleta kad je ovaj odustajao zbog zdravstvenih problema? Nole je i ovaj put pokazao ko je veći čovek!!

Burek

pre 9 godina

Federer je morao da izadje pred publiku I da se izvini, jer su karte bile I preko 1000 evra. A zna se da je vecina dosla zbog njega, ovako mogu da budu zadovoljni, videli su ga I organizator ne mora da vraca pare.

torlak

pre 9 godina

ljudi, ja za sledecu sezonu imam da odigram na kladionici da Nole osvaja sva 4 gren slema, kvota ce biti sigurno ogromna, a ne vidim nekog ko bi mogao da ga ugrozi. uz svo postovanje prema Rodji, mislim da nece ponoviti ovakvo godinu, Nadala muce povrede. ostali su za klasu ispod..
A Nole veceras dobija lagano! Ajmo kralju

ALEKSANDRA

pre 9 godina

Sinoc je neko lepo od komentatora primetio Rodzerovu povredu, i najavio ovo danas. Svaka mu cast. Bilo mi je neverovatno kada sam citala, ali se ispostavilo kao tacno.

vise ne gotivim Fedeksa

pre 9 godina

A ja mislio da je on najveci igrac (u svakom smislu te reci). Posle ovoga tako vise ne mislim. Juce protiv Vavrinke navijao sam svim srcem za njega, nadajuci se spektakularnom finalu sa Novakom. Sad mi je zao sto Vavrinka nije pobedio...

alexa

pre 9 godina

Povukao se iz sponzorskih razloga pred pocetak nove sezone. Novak bi ga unakazio dajuci mu 3 do 4 gema u 2 seta i to bi bio pocetak kraja ovog vrhunskog sportiste i za sada najboljeg tenisera u istoriji. Bravo dobar potez, nadamo se da ce Novak da te prevazidje

samo to

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.
(Ona, 16. novembar 2014 18:43)
E da vam kazem po naski:
Mozes samo da pljunes pod prozor i ajd cao.

brasa

pre 9 godina

samo da podsetim dezurne pluvace i neznalice ovaj isti federer je na pocetku novakovog uspona optuzio noleta da se folira sa povredom, a sad sta, placipi.. odrtavela

Her Zivota

pre 9 godina

Krivo mi je sto nece biti meca, ALI sve cestitke naravno Djo1etu na cetvrtoj tituli !!! Postao je 3. teniser, posle Nastasea i Lendla koji je ovaj turnir osvojio 3 puta zaredom, i izjednacio je rekord Lendla i Federera sa 14 uzastopnih pobeda !! I mislim da je ovo 4. mec koji mu predaju ove sezone ! itd. itd. a za mog druga ju jua, mozda sutra nesto o statistici.
Bravo Djo1111e.... !!

Pero

pre 9 godina

Nole samo peglaj redom,od straha neki ne izadju ,neki su "povredjeni",a postovaoci Federera (uplasenog) i Cilica (tenisera u pokusaju) nek puknu,zato su i ovde na vestima o tebi.

boda tajson dozivotna

pre 9 godina

pa ako vec hoce da bira, vazniji mu je davis cup jer ga nikad nije osvojio ako se ne varam, para ima i previse tako da mu taj faktor nije od presudnog znacaja

jedanodmnogih

pre 9 godina

Matori ne zeli da se iz veoma uspesne sezone izveze na biciklu na kraju, a? hehe..

Onaj osecaj kad oba igraca iz sve snage gledaju da izgube polufinale kako bi izbegli brijanje sa izbrijavanjem u finalu.

Batko

pre 9 godina

Djokovic je predavao meceve kad pocne da gubi.
Federer posteno odustao pre mece, tek 3 put u karijeri.
Jasno se vidi ko je bolji covek, onaj kome publika ne zvizdi.
(jeste, 16. novembar 2014 20:50)

Koja publika? Englezi ???

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.... javljaju ovde na tv ,da je od sinoc posle meca izmedju Stana i Fedexa doslo do veoma teske situacije , tj " bad blood " im se desila....hahaha.....ako je tako ko zna sta ce biti i sa tim DC , bez svesrdne pomoci Wawrinke , ostace Fedex kratkih rukava....

Gizmo

pre 9 godina

Ovo godine cine svoje....tesko je igrati tenis u njegovim godinama sa ovako jakim intezitetom...treba mu bolji I redji raspored za sledecu sezonu.
Pobratim Novak bi ga ionako odvalio...

Sale

pre 9 godina

Federer je procenio da sigurno gubi i nece da igra. SEBICNO! Nije povredjen. Ferplej potez, nama sta! Poznat je po tome. Ali, pobedi se u zube ne gleda, svakako bi dosla. Svaka cast velikom No.1 na svemu sto je rekao na dodeli pehara. JEDAN JE NOVAK! IDEMOOO!!! Srecna ti 2015, Srbine!

Smlata

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Tebi je mozda malo kasno, ali mozda bi tvoj sunarodnik Marin mogao pokusati. Za pocetak ce morati nauciti da na terenu provede barem sat vremena protiv najboljih.

svajcarac

pre 9 godina

Platiti 200 funti za finale ATP, puste te u dvoranu a onda te izrade kao budalu. Biznis je to moj brale ! Nole, a ti stavi tacku na kraju!

Bavarska Princeza

pre 9 godina

Steta. Bio bi to dobar mec dvojice tenisera. Jako slab turnir ove godine. Laki mecevi, ne odigrano finale, izostanak Rafe... publika je samo bacila pare.
Nadam se da ce No1e naredne godine ne ponoviti 2011 - tu nego je ovakvom igrom nadmasiti. I naravno Rolangaros ! #Idemooo

ferdinand

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

A da lepo ti odes do psihologa.

Nenad

pre 9 godina

sta li prijatelj Rodick ima da kaze o ovome pitam se!
Juce dobio danas se nije pojavio..ono sto znam jeste da bi nadal sigurno izasao i ako treba izgubio dva puta po 6-0 nego ovo...nole dominacija! ziv nam bio sto godina!

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

B92 je objavio moj komentar, pre tri-četiri dana, gde sam ustvrdio da će Federer sigurno izbeći okršaj s Đokovićem, verovatno već u polufinalu, kako bi održao dve pobede plusa.
Shvata Rože da je pred spremnim Novakom bespomoćan.
Odabrao je „leđa“ - ono od vrata do dupeta, skoro nemoguće ni dokazati ni opovrgnuti. Ali, mislim da je „pročitan“, a tek kad se naspavaju komentatori svetskih medija...

слаба вајда

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Ја теби желим да се описмениш.

ferdinand

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.
(Ona, 16. novembar 2014 18:43)

A i ti isto kod psihologa, dok nije kasni.

Nebojša

pre 9 godina

Ovu vest sam primio kao da je Novak izgubio meč baš mi je žao zbog ovakvog razvoja dogadjaja ali ovo je bilo i očekivano Federer će verovatno pokušati da se oporavi za dejvis kup da ga ne igra verovatno bi odigrao večeras.

Бојан Илић

pre 9 godina

Kraljevina Monako vec slavi titulu!
(Shukri Pacharada, 16. novembar 2014 19:24)

Нека знају одакле је , то је битно!

А јел' те боли што помаже српску децу на КиМ?!

Moj je zivot Svicarska

pre 9 godina

Postoje informacije da je sinoć bila neka rasprava izmedju Federera i Wawrinke posle meca tako da nzm sta se sve izdesavalo.

da

pre 9 godina

Ako se razumem u matematiju i logiku, lakse je da Novak ne igra i pobedi, nego da igra i pobedi. Pobeda je bila tu, samo se cekalo da li Federer sme ili ne sme na teren. U svom stilu velikog ferplej igraca, opredelio se da ne sme. Publika mu ionako sve oprasta. Svima dobro!

mail

pre 9 godina

Eno ga moj komentar od juce, napisao sam da ce mozda predati. Pravio je grimasu na zadnjem poenu, nije se radovao kada je izasao da pozdravi publiku, sve isto kao pre 3 godine u Majamiju (isto je tada predao finale).

Ниси

pre 9 godina

jel organizovan doček u Monaku?
(miša, 16. novembar 2014 19:03)

Да ли је организован дочек у Монаку? Јесте. Да ли си ти писмен?

No1e

pre 9 godina

Kakve veze ima što je 1 put predao meč u finalu? Za sve postoji prvi put, i ne znači da je sigurno zbog povrede predao.
Realnije je to da je predao meč jer je znao da ne može dobiti Novaka u ovakvoj formi, i plus, da bi se odmorio za DK.
Inače, nisam video da se neko toliko smeška tokom govora o predaji meča zbog povrede leđa? Sećam se Novaka kad je izvrnuo zglob da je plakao koliko mu je bilo krivo. Ali Fed. ima kredita što se mene tiše da izađe go i odigra meč, jer je uspesima zaslužio takav kredit, ali ovo nema veze sa povredom, u pitanju su drugi razlozi.

Nikola

pre 9 godina

Pre pola sata je poceo da trenira, ali je trazio zatvoren-za-medije trening i to je i dobio. Sve zbog spekulacija da ima problema sa ledjima...Pozdrav

alpinista

pre 9 godina

Otvoreno je novo poglavlje u teniskoj istoriji beščašća.

Federer je tu na prvom mestu, neka tu mu je mesto.

Kukavica.

Nole, svaka ti čast što si prihvahvatio da igraš.

Iako mislim da si trebao ladno da otkačiš englesku (MS) publiku, neka se češu tamo gde ih ne svrbi.

manuginobili

pre 9 godina

Sinoc igrao a igrace i za par dana Davis Cupm48,samo veceras "povrijedjen"?!...sta mislite-bi li predao mec da mu je protivnik neko drugi a ne Nole?..ja mislim da ne bi,e moj Rodjo sta si dozivio ;)...sve sam vise ubijedjen da ga Nole nece nikada prestici u broju pobjeda u medjusobnim duelima-Rogerov ego to ne moze podnijeti i izbjegavace Noleta kaoliko god to bude moguce,cini mi se da je ovo samo pocetak

kris

pre 9 godina

Procurilo je da su se Federer i Vavrinka svađali čitavu noć,tako da je ovo sve jako čudno.Da li je Federer očekivao da ga ovaj pusti u polufinalu,a drug ga premorio i naljutio?

N

pre 9 godina

Za sve vas sramotnike koji pisete kako je bruka, kako se uplasio, kako je pobegao da se ne bi osramotio znajete samo jednu stvar-ovo je prvi mec u celoj karijeri koji je rodzer federer predao, tako da stavite malo prst na celoz

Đorđe

pre 9 godina

Drago mi je i radostan sam da je Nole četvrti put osvojio ovaj trofej. Nije mi drago kako, jer sam se spremio za dobar tenis.
Dvoboj najboljeg svih vremena i najboljeg na svetu a našeg.
Šteta! A najviše treba da je razočarana publika u O2 areni.
Platili su za jedno a gledaće drugo.
Bar je jedan od dvojice njihov, makar bio i Škot!

Кривокапић

pre 9 godina

Ноле је шампион и број 1 за 2014. годину. Повреде се дешавају. Нису они супермени. Морам да скинем капу Новаку што је пристао да игра са Ендијем пред незахвалном лондонским публиком. Доказ да му је популарност тениса изнад сујете.
Роџеру желим брз опоравак и да се спреми за 2015. Исто желим и Надалу. Да нема Новака и ове двојице тенис би био ужас.

Izvini za strane izraze

pre 9 godina

Kraljevina Monako vec slavi titulu!
(Shukri Pacharada, 16. novembar 2014 19:24)

Takva drzava NE POSTOJI, ali to tvoj koeficijent inteligencije ne moze da konzumira.

NAPOMENA: "koeficijent inteligencije" = koliko si pametan; "konzumirati" = prihvatiti.

City Girl

pre 9 godina

Cekam ceo dan mec i bas šteta! Bolje da je juce predao mec kolegi i omogucio mu šansu da igra u finalu, nego sto se provukao u finale uz dosta srece (sto je sam priznao), a onda odustao. U svakom slucaju, čestitke Noletu na prvom mestu.

MEC

pre 9 godina

Videlo se na kraju meca sa Wawrinkom, kada se potpisivao na kameru, faca mu je bila tuzna i bolna, predpostavio sam ovaj ishod, kao i mnogi drugi koji su zapazili taj detalj.

Banezi

pre 9 godina

Ovo nije predaja nego odustajanje pre meča i kao takvo ne ulazi u odnos pobeda i poraza. Da su odigrali bar jedan poen i Federer predao onda bi se računalo kao Djokovićeva pobeda. I ovo nije prvi put da Federer odustane pre meča. Ali, kad god je započeo meč on ga je i završio bez predaje.

Macak

pre 9 godina

Ne hranite trolove! To je rasa koja zivi od zlobe i od zakuhavanja svadje. Ozbiljne stranice uvedu verifikaciju ljudi koji komentarisu vijesti i odmah cetvrtina najmanje nestane bestraga i nikad se nepojavi vise. Trolovi su nesrecni ljudi praznog zivota koji su u internetskom svadjanju nasli smisao.
Ne mislite da je to samo balkanski fenomen. Danas sam procitao naucni rad koji se bavio fenomenom trolovanja u Skandinaviji. U cetiri najozbiljnija internet medija stize 21 procenat komentara od trolova. To je planetarna bolest.
Jedina pomoc je - ignorisanje tih praznih i nesretnih dusa.

Petar

pre 9 godina

O2 Arena, prenos na 2 RTS, 2 reket sveta u Finalu, po 2 trenera za 2 Finalista, 2 njihovo finale na ovom turniru, ali....samo će 1 da podigne pehar, a to je broj 1 na svetu!
Idemo majstore!!! Idemo No1e!!!

BL

pre 9 godina

Steta zbog sigurno jos jednog vrhunskog meca.Ovo niko nije ocekivao jer Rodzer nikada u karijeri nije predao mec,ali mu je sigurno sada bitniji Davis cup koji nije do sada osvajao.Ali sta je tu je ,nas Novak je apsolutno zasluzeno osvojio ovaj zavrsni Master i da je Fedex igrao ishod bi bio isti.

mister

pre 9 godina

Sta vam je bre alooo..Federer pobegulja,on nece da igra???Da li ste normalni,SIGURNO je povreda i covek je zaista sprecen!REALNO,ne znam kada je on predao ili odustao ali zaista..Kakvih ljudi ima sve...

Bojan

pre 9 godina

Čestitke Nole. Pobjeda je pobjeda. I drugi su nekada upisivali pobjede kada ti nisi bio zdrav i spreman, tako da opusteno, uzeo si trofej. Pozdrav iz Hercegovine, iz Republike Srpske.

FedEx forever

pre 9 godina

E ovo je SRAMOTA! Umoran je, zna da ce izgubiti i povlaci se kako ne bi kvario statistiku.

A u tu pricu ne verujes bas ni sam, priznaj :). Federer koji je sve osvojio sta se osvojiti moze, sigurno ne gleda na statistiku, cak stavise voleo big da poboljsa skor sa Novakom ! Da je mogao, sigurno bi izasao na teren.

Cantona

pre 9 godina

Zdrav Federer nikad ne bi predao meč.To je svima jasno.Za ovo je najveći krivac Vavrinka,obojicu je izmorio onim gruvačkim tenisom od tri sata a finale im za 5 dana.

tuzlak

pre 9 godina

Niko ne moze reci da se ikada Federe prepao a kamo li predao. Ostrasceni novokomponovani poznavaoci tenisa sramota za komentare dole. CESTITKE Djokovicu, ko zna mozda bi slucajno pobijedio.

robin hud

pre 9 godina

Pisao sam već na ovu temu da RF ne može izdržati ovakav tempo i da mu je DK mnogo važniji nego ova titula. Njega su najverovatnije gurnuli sponzori u trku za br.1 da bi sve bilo zanomljivije a on sam ne bi ni igrao završni masters zarad pobede u DK. Možete misliti šta hoćete ali godine čine svoje. Prilično je škripalo sinoć i on sam kao da se predao jedno vreme, ali Vavrinka nije umeo to da iskoristi. Verujem da Novaku nije baš draga ovakva završnica. U svakom slučaju povrede su sastavni deo sporta, sve čestitke Novaku.

Batko

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Sta si ti ustvari želeo da kažeš ?!

Pekar

pre 9 godina

pod hitnp izmeniti pravila u tenisu, Ko preda sledeci meč, njegove poene preuzimanonaj kogabje porazio u prethodnom ili da taj preuzme njegov meč. Takovgledaoci ne bi ostali bez meča, a teniseri bi manje folirali i kalkulisali...

smilica

pre 9 godina

Ne sme covek ni da se povredi hahaha odmah ga Srbi proglase kukavicom.
Alo bre, shvatite da se povredio!!! Nije njegov stil da odustaje pre meca. Smesni ste i jadni sa tim teorijama zavera "nije smeo", "ne verujem mu"...

aNOnymous

pre 9 godina

Kakva steta. I zbog nas gledalaca, i zbog sponzora, i zbog svih koji su cekali ovaj mec. Kada udjete na twitter prosto nevjerovatno koji je to auditorijum ko je spremno cekao ovaj mec. Bas mi je zao, htio sam da ga Nole zasluzeno pobjedi i potvrdi da je daleko najbolji u ovom trenutku. Federeru svaka cast, da ovako igra u ovim godinama, ali mora se priznati i da se sinoc vidjelo kolikosu mu protivnici iz grupe u losoj formi. Nole legendo cestitam, pozdrav iz Republike SRPSKE.

thrillseeker

pre 9 godina

Povredio je ledja, po njemu u poslednjim poenima TB. Medjutim ja mislim da se to desilo ranije, Ljubicic je gledao trening juce i rekao da misli da nesto nije u redu. Pokusao je masazom, odmorom i lekovima da ublazi bol ali nije uspeo. Da nema DC za 5 dana mislim da bi pokusao da izadje i odigra mec posto bi onda to bio poslednji mec sezone. Sto se tice osude publike covek jednostavno ima debelu pozadinu. Ovo mu je tek treci mec u karijeri sa koga se povukao, svaki mec koji je zapoceo je i zavrsio, znaci samo 3 povlacenja pre pocetka.

kobot

pre 9 godina

(Realan, 16. novembar 2014 18:33)
lik ima 33god,sve i da je izmislio ima opravdanje..a ovo mu je prvi put da odustane ovako koliko se ja secam

luka delija

pre 9 godina

Karma je cudo,jedan od onih koji je prozivao Noleta za odustajanje i onda se njemu desi da otkaze prvi put u zivotu i to finale protiv Noleta,eto sta ti je sudbina!!!

tra_stam

pre 9 godina

Роџер Федерер превише воли тенис да би се овако повукао са финала завршног турнира. Пратим читаву његову каријеру, ово је његово друго повлачење и једини разлог за то је здравствени проблем и ништа више!

steta

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole

Бгд_Сандра

pre 9 godina

"Malo nas je, al` smo g...."
(Sandra_Bgd, 16. novembar 2014 18:59)

Твој коментар потврђује изјаву.

samo tako

pre 9 godina

Veliki sportista, pozitivan skroz,Novak zasluzuje pobedu veceras i to moze uciniti igrom u granicama svoje standardne forme. Samo da ne padne duhom iznenadno pred legendarnim Svajcarcem. Federer se dobro istrosio sinoc .

Murinjo

pre 9 godina

To Nole care, jos da dobiemo zeleno svetlo od Svetske tenniske federacie pa da zaigras za Kosovo u konfedartion kupu pa da to osvojimo. Halal ti vera Nole i sretno ti bilo 2015, uz tebe je ceo balkan zutoplave boje.

Kiborg

pre 9 godina

koliko debilnih komentara kako je federer valjda namerno odustao ili se uplasio ili tako neke gluposti... to dovoljno govori o nasem razmisljanju i mentalnom stanju ! Cestitke Novaku za uspesnu sezonu !

Ivan NK

pre 9 godina

"Po izrazu lica, pred zadnji poen, nesto se desavalo sa Federerom, neka povreda. Kada je izasao da pozdravi publiku, isto se ponasao kao kada je predao sledeci mec, a prethodni je isto dobio i pri kraju se nesto povredio (Majami pre jedno 2-3 godine). Gotovo da nema sanse takav sutra, ako se uopste igra.
(mail, 16. novembar 2014 00:16)"

Majstore, svaka cast na zapazanju!!!
Komentar je poslat 15 minuta nakon zavrsetka meca Federer-Wawrinka.
Jos jednom-SVAKA CAST!!!

doktor

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04

Sta je cale? problem sa mozgom?

Aca

pre 9 godina

@N

Nisi u pravu predao je 2O11 Congi u Dohi u polu finalu pa je Edberg izasao na teren da zabavi publiku zbog karata odigravsi jedan set sa Congom.

777

pre 9 godina

Pametna odluka. Niti bi mogao da pruzi maksimum protiv Novaka a mozda bi jos vise pogorsao povredu a igra za 5 dana DK. Sta tu nije u redu?? Zavera? Navijam za Noleta i zelim da razmisljam na njegov nacin. Secam se 2011. god da je Nole imao povredu i uporno igrao DK pa znamo sta je bilo protiv Delpa u Bgd. Od tog poraza,povrede kasnije Nole nije bio u formi i nije igrao kao do tada a znamo kako je igrao te godine. RF je 5 dana sasvim dovoljno za oporavak jer sigurno nije nesto bas ozbiljno tako da ce igrati DK jer mu taj trofej nedostaje. London mu u ovoj situaciji nije prioritet jer ga je osvajao 6 puta. To je profesionalizam. Sta bi bilo, nedaj Boze da je obratno, ja ne znam jer RF zna da bude cudan sa svojim komentarima ali bi to oberucke prihvatio kao i sada Novak. Bas ga briga, uzeo trofej. A sad Nole AO...

Nebojša

pre 9 godina

Nikako ne mogu da opravdam one koji prozivaju Federera da je pobegao i da izmišlja povredu ali isto bi bilo da je suprotna situacija da se Novak povukao onda bi ovakve komentare pisali federerovi navijači.

Realno

pre 9 godina

Bezis,bezis,svestan si sta bi ti se desilo veceras,demolirao bi te Novak...slicno je i partizan zbrisao u kupu,doduse,zaobilaznim nacinom.

jeste

pre 9 godina

@anti_partijas
Djokovic je predavao meceve kad pocne da gubi.
Federer posteno odustao pre mece, tek 3 put u karijeri.
Jasno se vidi ko je bolji covek, onaj kome publika ne zvizdi.

Sandra_Bgd

pre 9 godina

Ne razumem ovu "pljuvacinu" ostrascenih navijaca na Federerovu odluku da se povuce. Ali to smo mi Srbi, sto bi rekao velikan:"Malo nas je, al` smo g...." Normalno da mu je bitnije finale Davis cup-a.

RF Best Ever

pre 9 godina

Kakvi ste vi ustvari moroni i ovo dokazuje da uopste nemate pojma o tenisu! RF nikada u karijeri ni predao mec niti ga ikad predati. Odustanak od meca ne znaci predaja niti ce ikad znaciti. Ne verujem da je odustao zbog DK ali ako jeste postovanje i u tom slucaju!!!

RF

pre 9 godina

Sve cestitke Noletu sasvim zasluzena titula. Rodzer je veliki sampion i napravio je pravi potez, mnogo vecu ulog mu je DK nego ovo finale(veliki ulog mu je i ovo finale, ali jednog je morao da se odrekne ) . Verujem da bi i Novak ovako nesto napravio da je u istoj siuaciji. Mozda izgleda kao glupost ono sto su Rodzer i Sten sinoc napravili, ali oni su obojica veliki igraci i sampioni i igrali su za pobedu do poslednjeg daha i ako ih to moze kostati finala DK. Nadam se da ce obojica biti fit do petka pogotovu Rodzer, jer zasluzuju titulu DK.

Poslala sam komentar

pre 9 godina

Navijam za Novaka, ali sam razočarana. Stvarno mi je žao zbog Rodžerove povrede, nadam se da će se oporaviti i osvojiti Davis Cup.

Tena Cvijovic

pre 9 godina

Uverana sam da je istina da je povredjen, da nema nikakve manipulacije, i da ce se oporaviti iskoro, sto mu zelim! Cestitam Noletu, on je zasluzio ovaj pehar!

Рајко Четник

pre 9 godina

Ма чика Рођа се сетио да треба да иде на славу'-Ђурђицу а и Мирка га замолила да јос са славе донесе коју сармицу, како да то одбије!

beard_game

pre 9 godina

Pljuvači lika i dela Rodžera Federera,bez ikakvog razloga kao po običaju,evo mali podsetnik koliko je puta Novak Đoković predao meč.Uživajte.

2005 French Open R64: Guillermo Coria def. Novak Djokovic (4-6, 6-2, 3-2 ret.)
2006 French Open QF: Rafael Nadal def. Novak Djokovic (6-4, 6-4 ret.)
2006 Umag F: Stanislas Wawrinka def. Novak Djokovic (6-6 ret.)
2007 Wimbledon SF: Rafael Nadal def. Novak Djokovic (3-6, 6-1, 4-1 ret.)
2008 Davis Cup 1R: Nikolay Davydenko def. Novak Djokovic (4-6, 3-6, 6-4 ret.)
2008 Monte Carlo SF: Roger Federer def. Novak Djokovic (6-3, 3-2 ret.)
2009 Australian Open QF: Andy Roddick def. Novak Djokovic (6-7, 6-4, 6-2, 2-1 ret.)
2010 Belgrade QF: Filip Krajinovic def. Novak Djokovic (6-4 ret.)
2011 Cincinnati F: Andy Murray def. Novak Djokovic (6-4, 3-0 ret.)

Ona

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.

sasa

pre 9 godina

Fed je izmislio povredu, hoce da kazni ATP zbog glupavog glavnog sudije koji je sinoc intervencijom naneo stetu Federeru na pocetku treceg seta. I jos jednom kasnije u trecem setu.

Savo

pre 9 godina

Bar će stajati u Federerovoj biografiji da je baš prvi meč, predao Novaku. Ako i nema veze što se ovo ne računa kao pobeda u medjusobnim duelima.

Rock

pre 9 godina

Kako bi ga Nole oprao i ocistio da je Federer smeo da izadje veceras.

Ne znam da li je iko ikada odustao od igre u finalu u istoriji Mastersa. Mogao je makar da zapocne mec... Ni to nije smeo.

nenad rs

pre 9 godina

Хоће ли им вратити новац за карте?Новак није требао пристати играти овај сет са Маријем.

Sladjan

pre 9 godina

Pre poslednjeg poena u mecu sa Vavrinkom, dok se pripremao da vrati Stenov servis, videla se bolna grimasa na Federerovom licu.Ko je gledao mec i obratio paznju na taj detalj, mogao je to da zapazi. Vecerasnje Federerovo saopstenje samo potvrdjuje da se povredio u sinocnjem mecu!

zabrinut

pre 9 godina

Nole brate, ubacio si u reli i...sve si ih pokvario.
Skupo je to za održavanje...daj neke niže stepene obrtaja...da se bar pojave u retrovizoru.

danix

pre 9 godina

Evidentno je da su svi ucesnici zavrsnog mastersa bili umorni.Narocito se to moze reci za Novaka i Fedexa koji su bili i najkonstantniji ove godine.Sezona je bila duga i naporna,a Nole i Fedex su imali vazne dogadjaje i u porodicama,svadba,rodjenja djece, koji su ih preokupirali i odvajali od redovnih treninga.
Fedex je imao dan vise odmora ali je juce,protiv Stana,bio vidno iscrpljen i zato je danas odustao od treninga.Nole je,takodje,pokazao znake umora protiv Nisikorija,ali je srecom i Japanac jos vise posustao u trecem setu.Nole i Fedex su ista klasa igraca i danas ce odluciti fizicka sprema i bolji prvi servis,tj,laki poeni.
Fedex ce izbjegavati duge razmjene loptica i nastojace da poeni traju sto krace.
Ja se nadam da Nole ima vise snage,zato sto je mladji,a sto se tice motivacije za ovaj mec,mislim da Nole nije posebno motivisan jer je ostvario plan od tri pobjede i prvo mjesto na ATP.
Idemo Nole,care,skupi jos malo snage za ovaj mec i onda ti samo ostaje Dejvis Kup,a poslije toga na zasluzeni odmor u krugu svoje porodice.

milenax

pre 9 godina

onda je juce trebao da pusti vavrinku on bi odigrao mec i tako bi i imao vremena da se spremi i oporavi za dejviscup ali ok izvinio se i ja to postujem

tetak

pre 9 godina

Obnovio povredu ledja....pitanje je dal ce da igra Davis Cup
bas sad gledao na sky sportu

A vi sto likujete i sto mislite da se uplasio mozete samo da pogledate ovogodisnji h2h
Starac 3 - Mladac 2
Ili da vidite brojku 0 u 16 godina dugoj karijeri pokraj statistike predanih meceva koji su zapoceli
U citavoj karijeri, a odigrao je preko 1200 meceva , samo 2 puta nije izasao na megdan....i to sa razlogom

hawkeye

pre 9 godina

Tko je gledao jučerašnji meč sa Vavrinkom videlo se da nešto nije u redu,ako nije nastupio znači da nije mogao,a komentari tipa us.o se su presmešni.

Enriko KieZa

pre 9 godina

Federer se sinoc povredio u pretposlednjem gemu, veceras na zalost nece biti u stanju da igra. ali mislim da ce iz postovanje izaci na teren jer je u pitanju veliki turnir i veliki protivnik. Mislim da ko je gledao sinoscnje polufinale je vidio te grimase zabrinutosti koje nisu ulivale nadu. VOleo bih da majstor stisne zube i da gledamo i uzivamo u spektaklu. Ipak male su sanse za to.

Mare,NS

pre 9 godina

Ima li boljeg nacina,da se zavrsi sezona?
Mislim da nema.
Igrace dva igraca,koja su zasluzeno na vrhu ATP liste u ovom trenutku i nekako je redu,sto svi ocekujemo fantastican mec.
Duel dvojice,verovatno najagresivnijh tenisera danasnjice,nikada ne moze biti dosadan.
Osim jucerasnjeg meca RF protiv Vavrinke,bili smo uskraceni `atomskog tenisa`,koji ocekujemo na zavrsnom mastersu.
Svi teniseri,sem gorenavedene dvojice i Novaka,su verovatno platili danak dugoj sezoni i cinjenici da su se do samog kraja borili,da bi uopste izborili plaman na ovaj turnir!
Nadam se da ce ovaj mec opravdati ocekivanja,a Novaku zelim da podigne trofej i treci put uzastopno(cetvrti ukupno)!!!

SPIDER

pre 9 godina

Kad god igraju Djokovic i Federer uvek uhvatim sebe da podsvesno navijam za Federera, a sad shvatam da je to zbog toga sto se nadam da ce ako dobije, na taj nacin zapusiti usta dezurnim pljuvacima u Srbiji. Ali ne, jer kad dobije Roger, svi dezurni pljuvaci se okrenu i krenu da pisu negativno o Noletu. Ne znam da li ste primetili, uvek je polovina komentara negativno i upuceno onome ko je izgubio (ili predao, kao u ovom slucaju...)

Dare

pre 9 godina

Federer ne bi predao mec da je mogao da igra punom snagom. Videlo se sinoc na kraju meca da nesto nije u redu. Cele prosle sezone je imao problema sa ledjima i zato je igrao lose. Mnogi su predavali meceve, ali kada preda RF katastrofa. I ja sam hteo da gledam mec ali sa povredom to nije to. Kada se setim meca na AO Vavrinka Nal bilo mi je zao Nadala i nije bilo prijatno za gledanje. Zelim da se RF sto pre oporavi. Tenis bez njega i Nadala nije to to.

IVORY

pre 9 godina

Stanislav igrao i kidisao na Federera kao da mu je neprijatelj a sa njim igra u finalu Dejvis kupa protiv odmornih francuza.Šta mu je trebalo ono smaranje od tri sata?

Damir NP

pre 9 godina

Komsije "pljuvaci", zloba i pakost unistavaju onog ko ih oseca, ne onog kome su usmereni! Idite na neki svoj forum ako ga uopste imate, pa opletite po Novaku! Citajuci neke dubokoumne komentare, pomislim da je Federer "vas". Mada, i vi imate Dejvis kup, a Svajcarska nema. A maneken se u 33-oj setio reprezentacije. Egoista! Da Stan nije proigrao ove godine, Federer i dalje ne bi igrao DC. Patriota, nema sta! Nas Nole je Srbiju upisao u osvajace, dosta!

Mrle

pre 9 godina

Veliki šampion preda finale unapred kada je povredjen, za razliku od nekog koji se pretvara da je povredjen za vreme meča kada gubi, da bi poremetio koncentraciju protivnika, a zatim igra kao da mu ništa nije.

Oskar

pre 9 godina

(Goran, 16. novembar 2014 18:50)

Igraj ti tenis godinu dana pa cu te pitat gdje si......Vjeciti srpski mentalitet "Uvjek okrivi drugoga", stvarno bruka.

Данијела

pre 9 godina

(Danijel, 16. novembar 2014 19:54)

Ја да сам на твом месту стидео бих се што сам неписмен.

ahaha

pre 9 godina

Steta sto ne mozemo da gledamo dobar tenis veceras. Ali dobro sledece sezone je pred vratima. Najverovatnije je da bio Rodzer dobio veceras,ali dobro tu je sledece sezona da se pocisti Djokovic sa provg mesta i osvoji jos titula.

Dejan

pre 9 godina

Steta sto se Federer povredio, cekao sam sa nestrpljenjem mec, al ocigledno ovde ima puno ostrascenih i zajedljivih ljudi koji prosto mrze federera, mada ne vidim razlog, covek je jednostavno najbolji teniser svih vremena svidjalo se to nekome ili ne. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

Sony

pre 9 godina

Stručnjaci,koliko je puta Đoković predao meč?Ako je čovek povređen,onda je povređen.Za ovo se zahvalite Vavrinki.Uostalom,zbog tog Vavrinke švajcarci ovako umorni i povređeni nemaju šta da traže protiv svežih francuza.Ali to je druga priča.

ups

pre 9 godina

@Novinarka
A zasto lazes? Nema smisla. Covek lepo rekao da je povreda manja ali da zbog Dejvis Kup finala ne zeli da je pogorsa.
Bolje tako nego da kao Novak pre 2-3 godine igra US Open, pogorsa povredu i onda preda u DC Del Potru posle 3 gema. Federer je pokazao da mu je DC vazniji od Londona, Novaku DC i reprezentacija nista ne znace. Videlo se to i ove godine.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Mnogo smo mi ogavan narod!!!

Pljujemo druge ne postujemo tudje, a ni svoje! Stvarno da se svaki normalan covek zapita da li ima kraja ovakvom bezobrazluku i primitivizmu od strane ljudi koji nemaju mozga a ni zdrav razum u glavi da rasudjuju neke stvari na normalan i zdrav nacin.

NS

pre 9 godina

Ima 33 god. Igrao je sinoc veoma dug i tezak mec. I veceras ce pobediti. Ko je gledao njihov zadnji mec u Sangaju mogao je da vidi kako jedan igrac od skoro 34 god. dominira u mecu sa prvim igracem sveta. I to bas dominira , Napada, servira i diktira tempo ceo mec.

Danijel

pre 9 godina

Citajuci vase komentare stvarno se stidim sto sam Srbin, tako ostrasceni ljudi, nemogu da verujem koliko se mrzi Federer, covek je povredio ledja
(povreda koju vuce od prosle sezone),i mi ga pljujemo sto nije izasao tako povredjen na teren,zato smo tu gde jesmo,zadnji! Postovanje za najveceg sampiona i najboljeg tenisera ikada, Rodzera Federera,majstore brzo se oporavi,pa da uzmes Davis cup!

beograd/moskva

pre 9 godina

lica publike, kad su shvatili da Fed nece igrati - neprocenjivo! :) takodje su par puta prikazali Murinja - ni on ne veruje, a izjavio je da Fed osvaja London. hahaha.

Masonska Ložionica

pre 9 godina

A sada zamislite sta bi bilo kada bi ovo Djokovic uradio !? Pljustale bi kritike na sve strane, pogotovo od Londonske javnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realan, 16. novembar 2014 18:33)

Đoković je već nekoliko puta ovo radio.

eeee

pre 9 godina

Komentar od jucer:

Onaj bolni izraz lica na mec lopti za Rogera.. Samo se nadam da se nije povrijedio i da ce sutra bit spreman.. Sve me strah da se ipak radi o ozljedi jer Federer nikad ne radi takve bolne grimase

Vlada

pre 9 godina

Nikad niko u istoriji nije predao ovakvo finale!!! Nadal je povredjen igrao ceo finalni mec u Australiji i cak nasao snage da uzme jedan set Vavrinki! Na ovaj nacin Federer ne gubi mec u medjusobnim duelima sa Djokovicem, sto mu je bilo najvaznije u situaciji kada je siguran da ce da izgubi... Ferplej igrac godine!

Damir

pre 9 godina

Umjesto da pišete takve stvari,radije saslušajte šta govori onaj zbog koga pišete,pa se zapitajte malo. Umjesto nekoga mrzite,stvarno za zamislit se.

adem

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Грешиш. Не постоји народ на свету да више навијају за странца, а не за свог сународника. То доста говори о нама.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мејл, 16. novembar 2014 20:07)
obicno se kaze da je jedan u pravu, mada , u ovom slucaju, mislim da ste obojica u pravu.

Sve je dogovoreno mnogo unapred

pre 9 godina

Novak se povukao iz DC meča protiv Švajcarske u Novom Sadu na početku godine, a Federer mu je to vratio na kraju godine.

ja

pre 9 godina

Tacno je da Federer nikada nije predao neki mec koji je zapoceo. Predao je dva-tri mece kao ovaj bez borbe, ali isto tako predao i jedno 20 citavih turnira za koje je bio prijavljen. Mislim da su on i Nadal rekorderi po tim odustajanjima od turnira. Cim im zasmeta i najmanja sitnica oni otkazu ceo turnir a to je deset puta gore od toga kada teniser igra mec pa preda zbog povrede.

Inace mene jako cudi da ATP u svom pravilniku nije predvideo ovakvu mogucnost.
Na primer na WTA zavrsnom turniru svi mecevi moraju da se odigraju. U slucaju da finalista odustane od finala, zamenjuje ga polufinalista koji je od njega izgubio i ravnopravno se bori za titulu.
Dakle Vavrinka je trebao da igra ovo finale.
Zbog ovakvih stvari su i uvedene obavezne rezerve na ovom zavrsnom turniru, jer je osnovno pravilo ovog turnira da svi mecevi moraju da budu odigrani.
Ovo je presedan i prvi put u istoriji ovog zavrsnih turnira da jedan mec nije odigran.

woycan

pre 9 godina

Dakle, situacija je jasna - ako vec ne mogu da budem br.1 na kraju godine (to i broj GS titula su ipak najvaznije stvari u danasnjem tenisu) a premorio sam se i naceo sinoc sto bi rizikovao da ne budem fit pred najbolju priliku da osvojim jedini trofej koji mi nedostaje u karijeri ?! Uzecemo naravno u obzir da su OI osvojene pa makar bilo i u dublu (singl-srebro) a onda ostaje jos samo DC.
Da se razumemo - nije RF veci patriota od Noleta niti preterano voli da igra za reprezentaciju ali ove godine se, pomalo neocekivano, ukazala prava prilika koju je izazvao "povampireni" Wawrinka osvajanjem AO. To je toliko cimnulo i prenulo usnulnog RF-a da je neocekivano dosao cak u Srbiju da odigra za svoje i mic po mic - evo ih u finalu u istorijskoj sansi ! Da ne pricam dalje kako je to budjenje imalo efekta kod njega i van reprezentativnog nivoa u nastavku sezone.
Federeru kao sutra verovatno najboljem teniseru svih vremena bi bila jagoda na torti da osvoji konacno i DC. Naposletku ne bi mogli vise da ga prozivaju da mu eto fali taj jos jedan trofej da bi bio "kompletan teniser" kao sto je recimo Nadal ili danas-sutra Novak (kad osvoji RG i OI). Tada bi zaista bio "peRFect" !
Iz svega navedenog - mislim da njegova odluka ima rezona koliko god nama ovde bilo krivo zbog nacina (nije zapoceo mec) ili same prilike (finale "5-og GS-a").

duh nibor

pre 9 godina

beard_game, 16. novembar 2014 19:09)
Nema se tu čega stideti, za 10 godina karijere to je ništa. Trebalo je napraviti poređenja sa nekim drugim. Pojedinci predaju po pola sezone.

Dane

pre 9 godina

Ako se razumem u matematiku i logiku, lakse je da Novak ne igra i pobedi, nego da igra i pobedi. Pobeda je bila tu, samo se cekalo da li Federer sme ili ne sme na teren. U svom stilu velikog "ferplej igraca", opredelio se da ne sme. Publika mu ionako sve oprasta. Svima dobro!

ups ups

pre 9 godina

Novaku DC i reprezentacija nista ne znace. Videlo se to i ove godine.
(ups, 16. novembar 2014 21:49)

A ko je igrao u reprezentaciji? Bez Tipsarevića i Troickog, a samo sa Novakom, opet nemamo šansi protiv ozbiljnijih protivnika. Naš dubl osvaja poen svake prestupne godine, ako ne i ređe.

$$$$

pre 9 godina

Federer muku muci sa ledjima vec par godina, samo sto on to veoma retko iznosi u javnost, kada Djokovic uvrne zglob o pa se tome danonocno pise da bi tri kasnije ispalo da je sve pod kontrolom. Ja mislim sa mu je ovo prvi mec u karijeri da se povukao (ne predao za vreme meca) sa meca. A posto je pitanje prvog mesta vec reseno, cemu onda nepotrebno srljati. Onaj Vavrinka se protiv njega uvek napali, napravi skoro 50 vinera, dok protiv Djokovica napravi 50 gresaka a ni pet vinera.

Milojko

pre 9 godina

@Sale
Jeste mu vaznija reprezentacija i finale, toliko da je zapeo ko konj da Vavrinki ne da priliku da igra u finalu zbog 400 bodova (do mu Novak ne pobegne slucajno) i 300 hiljada dolara para. I jos se zakrvio s njim u svlacionici. Znas kad ce da sad osvoji Dejvis Kup? Juce, kad njegove 2 pobede (koje su u ovoj situaciji prilicno neverovatne) budu vredele 3 boda...

Bojan

pre 9 godina

(Sale, 16. novembar 2014 23:07)
pa i Federer je osvojio turnir 2010 bez da je imao ikakve sanse za broj 1.
nema to veze sa tim. Covek je odigrao ove sezone najvise meceve, imao dobru sezonu za sobom, imao tesko polufinale, a cekaju ga, za njega najbitnija dva meca. Nije hteo da rizikuje da mu se pogorsa stanje.

Ovi sto misle da je pobegao od Noleta, pa od cega ima da bezi. Nole je bio favorit, verovatno bi pobedio, i bio je vec favorit cesto u njihovoj karijeri, pa je Federer izlazio i borio se. Nema taj kompleks da zaobilazi protivnike zbog nekog famoznog h2h skora. Koliko je puta bilo ocigledno da ne moze da osvoji neki turnir na sljaci jer ga ceka Nadal u finalu, a Federer ne u nekoj posebnoj formi. Recimo Indian Wells prosle godine, slicna situacija, kolo pre je igrao sa Vavrinkom i pred kraj je bila ocigledna povreda uprkos kojoj je dobio mec. Zatim protiv Nadala nije mogao da se ispravi i da servira kao covek, ali je izasao i izgubio. I to je to. Nakon tog turnira je napravio pauzu do Rima jer je trebalo vremena da se ledja oporave. Sada nema vremena da tako nesto uradi jer je DC naredni vikend. Da nije narednog vikenda, on bi na jednoj nozi odigrao ovaj mec, pa makar izgubio 6:0 6:0 i onda otisao na odmor.

milan

pre 9 godina

Novak je vidno bio pogođen ovom situacijom koja ničim nije se prikazivala. Koliko je poznato Novak neće ni sve pojene dobiti koje bi dobio da Federer odigrao samo jedan gem.

$$$

pre 9 godina

Sta se bre lozite, prvo mesto je vec bilo reseno pre par dana, tako da Federeru ovaj mec nije znacio nista. Njegovoj kolekciji samo nedostaje DK, i zato je resio da ne srlja bez potrebe. A to sto se on kao nesto uplasio Noleta, pa jeste vi vec zaboravili sta je bilo u Sangaju pre samo mesec dana?

zvijezdana

pre 9 godina

Prema informacijama dobro" obavještenih" Novakovih navijača došlo je do žešće rasprave između Rodžera i Stana po završetku njihovog meča ,a ako je to tačno ,onda je vjerovatno za tu radspravu povod bilo Wawrinkino nefer ponašaje.On je prilikom serviranja gotovo uvijek gađao Federera u tijelo,a u jednom trenutku prilikom razmjene udaraca,Rodžer je jedva izbjegao jednu lopticu koja je plasirana direktno u njega.Servirati u tijelo rivala nije zabranjeno,ali nije korektno.I još nešto -ovaj "plašljivko" je u do sada odigranih 1.218 mečeva samo tri predao.Toliko!

TurboNator

pre 9 godina

Antibiotike za povredu ledja?? Sa BBC web site:

"I did everything I could. I took pain-killers, had rest until the very end, but I just cannot compete at this level with Novak. At my age it would've been a risk. It's not that much of a surprise."

Koliko vidim rekao je da je uzeo lekove protiv bolova, nigde se ne pominju antibiotici?

Ne volim Federera ali:

1. Moguce je da ga zezaju ledja, imao je i ranije problema;

2. Mozda nisu ledja, vec je jednostavno istrosen i umoran, finale je trebalo da pocne odprilike 21 sat posle zavrsetka njegovog polufinala - sto je suludo. Mozda je jednostavno bio svestan da posle toga nije imao teoretske sanse protiv Noleta pa je resio da odmara.

Kao sto rekoh, ne volim ga, i zeleo sam da ga Nole odere u finalu, ali je stvarno zesca glupost da se finale igra manje od 24 sata posle polufinala! Zar ne bi bilo bolje da se polufinalni mecevi igraju na primer u podne i oko 2-3 popodne, a finale dan kasnije od 8 uvece (ako vec ne moze dan pauze izmedju)??

Inace McEnroe je rekao da su se Roger i Stan mozda posvadjali:

http://www.news.com.au/sport/tennis/roger-federers-atp-world-finals-campaign-ends-amid-rumours-of-feud-with-stan-warwinka/story-fndkzym4-1227125080624

steta

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole

Murinjo

pre 9 godina

To Nole care, jos da dobiemo zeleno svetlo od Svetske tenniske federacie pa da zaigras za Kosovo u konfedartion kupu pa da to osvojimo. Halal ti vera Nole i sretno ti bilo 2015, uz tebe je ceo balkan zutoplave boje.

mrmot

pre 9 godina

Ja lepo rekao da je onaj Vavrinka uradio veliku glupost pošto je onako krvnički krenuo da se nadmeće sa Federerom,i šta je uradio?Izmorio obojicu a DK za pet dana i sad ovo na kraju.Vavrinka retko glup čovek.

Ona

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.

jeste

pre 9 godina

@anti_partijas
Djokovic je predavao meceve kad pocne da gubi.
Federer posteno odustao pre mece, tek 3 put u karijeri.
Jasno se vidi ko je bolji covek, onaj kome publika ne zvizdi.

tuzlak

pre 9 godina

Niko ne moze reci da se ikada Federe prepao a kamo li predao. Ostrasceni novokomponovani poznavaoci tenisa sramota za komentare dole. CESTITKE Djokovicu, ko zna mozda bi slucajno pobijedio.

ahaha

pre 9 godina

Steta sto ne mozemo da gledamo dobar tenis veceras. Ali dobro sledece sezone je pred vratima. Najverovatnije je da bio Rodzer dobio veceras,ali dobro tu je sledece sezona da se pocisti Djokovic sa provg mesta i osvoji jos titula.

NS

pre 9 godina

Ima 33 god. Igrao je sinoc veoma dug i tezak mec. I veceras ce pobediti. Ko je gledao njihov zadnji mec u Sangaju mogao je da vidi kako jedan igrac od skoro 34 god. dominira u mecu sa prvim igracem sveta. I to bas dominira , Napada, servira i diktira tempo ceo mec.

N

pre 9 godina

Za sve vas sramotnike koji pisete kako je bruka, kako se uplasio, kako je pobegao da se ne bi osramotio znajete samo jednu stvar-ovo je prvi mec u celoj karijeri koji je rodzer federer predao, tako da stavite malo prst na celoz

smilica

pre 9 godina

Ne sme covek ni da se povredi hahaha odmah ga Srbi proglase kukavicom.
Alo bre, shvatite da se povredio!!! Nije njegov stil da odustaje pre meca. Smesni ste i jadni sa tim teorijama zavera "nije smeo", "ne verujem mu"...

sasa

pre 9 godina

Fed je izmislio povredu, hoce da kazni ATP zbog glupavog glavnog sudije koji je sinoc intervencijom naneo stetu Federeru na pocetku treceg seta. I jos jednom kasnije u trecem setu.

FedEx forever

pre 9 godina

E ovo je SRAMOTA! Umoran je, zna da ce izgubiti i povlaci se kako ne bi kvario statistiku.

A u tu pricu ne verujes bas ni sam, priznaj :). Federer koji je sve osvojio sta se osvojiti moze, sigurno ne gleda na statistiku, cak stavise voleo big da poboljsa skor sa Novakom ! Da je mogao, sigurno bi izasao na teren.

RF Best Ever

pre 9 godina

Kakvi ste vi ustvari moroni i ovo dokazuje da uopste nemate pojma o tenisu! RF nikada u karijeri ni predao mec niti ga ikad predati. Odustanak od meca ne znaci predaja niti ce ikad znaciti. Ne verujem da je odustao zbog DK ali ako jeste postovanje i u tom slucaju!!!

ups

pre 9 godina

@Novinarka
A zasto lazes? Nema smisla. Covek lepo rekao da je povreda manja ali da zbog Dejvis Kup finala ne zeli da je pogorsa.
Bolje tako nego da kao Novak pre 2-3 godine igra US Open, pogorsa povredu i onda preda u DC Del Potru posle 3 gema. Federer je pokazao da mu je DC vazniji od Londona, Novaku DC i reprezentacija nista ne znace. Videlo se to i ove godine.

Milan

pre 9 godina

E ovo je SRAMOTA! Umoran je, zna da ce izgubiti i povlaci se kako ne bi kvario statistiku. Bilo bi i oprostivo kada za pet dana ne bi igrao, ali igrace kao najzdraviji na svetu.
A znao je da prigovara Novaku koji je izlazio i davao sve od sebe dok je mogao.

beard_game

pre 9 godina

Pljuvači lika i dela Rodžera Federera,bez ikakvog razloga kao po običaju,evo mali podsetnik koliko je puta Novak Đoković predao meč.Uživajte.

2005 French Open R64: Guillermo Coria def. Novak Djokovic (4-6, 6-2, 3-2 ret.)
2006 French Open QF: Rafael Nadal def. Novak Djokovic (6-4, 6-4 ret.)
2006 Umag F: Stanislas Wawrinka def. Novak Djokovic (6-6 ret.)
2007 Wimbledon SF: Rafael Nadal def. Novak Djokovic (3-6, 6-1, 4-1 ret.)
2008 Davis Cup 1R: Nikolay Davydenko def. Novak Djokovic (4-6, 3-6, 6-4 ret.)
2008 Monte Carlo SF: Roger Federer def. Novak Djokovic (6-3, 3-2 ret.)
2009 Australian Open QF: Andy Roddick def. Novak Djokovic (6-7, 6-4, 6-2, 2-1 ret.)
2010 Belgrade QF: Filip Krajinovic def. Novak Djokovic (6-4 ret.)
2011 Cincinnati F: Andy Murray def. Novak Djokovic (6-4, 3-0 ret.)

Sandra_Bgd

pre 9 godina

Ne razumem ovu "pljuvacinu" ostrascenih navijaca na Federerovu odluku da se povuce. Ali to smo mi Srbi, sto bi rekao velikan:"Malo nas je, al` smo g...." Normalno da mu je bitnije finale Davis cup-a.

Cantona

pre 9 godina

Zdrav Federer nikad ne bi predao meč.To je svima jasno.Za ovo je najveći krivac Vavrinka,obojicu je izmorio onim gruvačkim tenisom od tri sata a finale im za 5 dana.

mister

pre 9 godina

Sta vam je bre alooo..Federer pobegulja,on nece da igra???Da li ste normalni,SIGURNO je povreda i covek je zaista sprecen!REALNO,ne znam kada je on predao ili odustao ali zaista..Kakvih ljudi ima sve...

Danijel

pre 9 godina

Citajuci vase komentare stvarno se stidim sto sam Srbin, tako ostrasceni ljudi, nemogu da verujem koliko se mrzi Federer, covek je povredio ledja
(povreda koju vuce od prosle sezone),i mi ga pljujemo sto nije izasao tako povredjen na teren,zato smo tu gde jesmo,zadnji! Postovanje za najveceg sampiona i najboljeg tenisera ikada, Rodzera Federera,majstore brzo se oporavi,pa da uzmes Davis cup!

Masonska Ložionica

pre 9 godina

A sada zamislite sta bi bilo kada bi ovo Djokovic uradio !? Pljustale bi kritike na sve strane, pogotovo od Londonske javnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realan, 16. novembar 2014 18:33)

Đoković je već nekoliko puta ovo radio.

Kirk

pre 9 godina

Ako se povredio ok. Ali nije ok da se odmara da bi igrao za 5 dana Davis kup. Nekada je Federer dosta kritikovao Novaka zbog njegovih problema u predaja. No, da sačekamo i vidimo šta se zvanično dogodilo.

IVORY

pre 9 godina

Stanislav igrao i kidisao na Federera kao da mu je neprijatelj a sa njim igra u finalu Dejvis kupa protiv odmornih francuza.Šta mu je trebalo ono smaranje od tri sata?

tetak

pre 9 godina

Obnovio povredu ledja....pitanje je dal ce da igra Davis Cup
bas sad gledao na sky sportu

A vi sto likujete i sto mislite da se uplasio mozete samo da pogledate ovogodisnji h2h
Starac 3 - Mladac 2
Ili da vidite brojku 0 u 16 godina dugoj karijeri pokraj statistike predanih meceva koji su zapoceli
U citavoj karijeri, a odigrao je preko 1200 meceva , samo 2 puta nije izasao na megdan....i to sa razlogom

Sve je dogovoreno mnogo unapred

pre 9 godina

Novak se povukao iz DC meča protiv Švajcarske u Novom Sadu na početku godine, a Federer mu je to vratio na kraju godine.

Goran

pre 9 godina

Otpadaju sami kao blato sa tockova, prvo Marej, pa Delpotro, zatim Nadal, sada i Federer. Sve neke misteriozne bolesti svih mogucih vrsta. Uskoro ce sa Pampers pelenama izlaziti na meceve sa Novakom. Uterao im je svima strah u kosti.

milan

pre 9 godina

Novak je vidno bio pogođen ovom situacijom koja ničim nije se prikazivala. Koliko je poznato Novak neće ni sve pojene dobiti koje bi dobio da Federer odigrao samo jedan gem.

Mrle

pre 9 godina

Veliki šampion preda finale unapred kada je povredjen, za razliku od nekog koji se pretvara da je povredjen za vreme meča kada gubi, da bi poremetio koncentraciju protivnika, a zatim igra kao da mu ništa nije.

Dejan

pre 9 godina

Steta sto se Federer povredio, cekao sam sa nestrpljenjem mec, al ocigledno ovde ima puno ostrascenih i zajedljivih ljudi koji prosto mrze federera, mada ne vidim razlog, covek je jednostavno najbolji teniser svih vremena svidjalo se to nekome ili ne. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa!

$$$$

pre 9 godina

Federer muku muci sa ledjima vec par godina, samo sto on to veoma retko iznosi u javnost, kada Djokovic uvrne zglob o pa se tome danonocno pise da bi tri kasnije ispalo da je sve pod kontrolom. Ja mislim sa mu je ovo prvi mec u karijeri da se povukao (ne predao za vreme meca) sa meca. A posto je pitanje prvog mesta vec reseno, cemu onda nepotrebno srljati. Onaj Vavrinka se protiv njega uvek napali, napravi skoro 50 vinera, dok protiv Djokovica napravi 50 gresaka a ni pet vinera.

Poslala sam komentar

pre 9 godina

Navijam za Novaka, ali sam razočarana. Stvarno mi je žao zbog Rodžerove povrede, nadam se da će se oporaviti i osvojiti Davis Cup.

nenad rs

pre 9 godina

Што не пусти Стена црни Роџере?Страх од катастрофалног пораза је разлог?Браво за Новака!

tra_stam

pre 9 godina

Роџер Федерер превише воли тенис да би се овако повукао са финала завршног турнира. Пратим читаву његову каријеру, ово је његово друго повлачење и једини разлог за то је здравствени проблем и ништа више!

Oskar

pre 9 godina

(Goran, 16. novembar 2014 18:50)

Igraj ti tenis godinu dana pa cu te pitat gdje si......Vjeciti srpski mentalitet "Uvjek okrivi drugoga", stvarno bruka.

Sony

pre 9 godina

Stručnjaci,koliko je puta Đoković predao meč?Ako je čovek povređen,onda je povređen.Za ovo se zahvalite Vavrinki.Uostalom,zbog tog Vavrinke švajcarci ovako umorni i povređeni nemaju šta da traže protiv svežih francuza.Ali to je druga priča.

boda tajson dozivotna

pre 9 godina

pa ako vec hoce da bira, vazniji mu je davis cup jer ga nikad nije osvojio ako se ne varam, para ima i previse tako da mu taj faktor nije od presudnog znacaja

RF

pre 9 godina

Sve cestitke Noletu sasvim zasluzena titula. Rodzer je veliki sampion i napravio je pravi potez, mnogo vecu ulog mu je DK nego ovo finale(veliki ulog mu je i ovo finale, ali jednog je morao da se odrekne ) . Verujem da bi i Novak ovako nesto napravio da je u istoj siuaciji. Mozda izgleda kao glupost ono sto su Rodzer i Sten sinoc napravili, ali oni su obojica veliki igraci i sampioni i igrali su za pobedu do poslednjeg daha i ako ih to moze kostati finala DK. Nadam se da ce obojica biti fit do petka pogotovu Rodzer, jer zasluzuju titulu DK.

zkns

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04
i mi tebi......

Damir

pre 9 godina

Umjesto da pišete takve stvari,radije saslušajte šta govori onaj zbog koga pišete,pa se zapitajte malo. Umjesto nekoga mrzite,stvarno za zamislit se.

kobot

pre 9 godina

(Realan, 16. novembar 2014 18:33)
lik ima 33god,sve i da je izmislio ima opravdanje..a ovo mu je prvi put da odustane ovako koliko se ja secam

MEC

pre 9 godina

Videlo se na kraju meca sa Wawrinkom, kada se potpisivao na kameru, faca mu je bila tuzna i bolna, predpostavio sam ovaj ishod, kao i mnogi drugi koji su zapazili taj detalj.

Dare

pre 9 godina

Federer ne bi predao mec da je mogao da igra punom snagom. Videlo se sinoc na kraju meca da nesto nije u redu. Cele prosle sezone je imao problema sa ledjima i zato je igrao lose. Mnogi su predavali meceve, ali kada preda RF katastrofa. I ja sam hteo da gledam mec ali sa povredom to nije to. Kada se setim meca na AO Vavrinka Nal bilo mi je zao Nadala i nije bilo prijatno za gledanje. Zelim da se RF sto pre oporavi. Tenis bez njega i Nadala nije to to.

hawkeye

pre 9 godina

Tko je gledao jučerašnji meč sa Vavrinkom videlo se da nešto nije u redu,ako nije nastupio znači da nije mogao,a komentari tipa us.o se su presmešni.

Sampionsko ime

pre 9 godina

Veliki srbi kako vaz samo nije sramota da pljujete Novaka a da volite tamo nekog Rodgera i Nadala?! Ja zivim u cirihu i nevolim niti Rogera niti Nadala fanatican sam Partizanovac al navijam svim srcem za Novaka jer je on SRBIN. Nije bitno sto je on zvezdas on ovde samo Srbiju reprezentiju i nikog drugog! Gde vam je patriotizam?! Zato Srbija i propada!!! Cestitke novaku sledece godine meljemo sve redom bre!!! Broj jedan zauvek!!!

velko

pre 9 godina

Sramno. Znao je da mu sleduje bar jedan krompir.Pobegao da bi i dalje imao pozitivan skor sa Novakom. Neće još dugo. OVO JE TENISKA ERA SRBINA NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Goran

pre 9 godina

Ceo zivot pratim tenis ali nikada nisam doziveo da neko odustane sa finala i da to javi 5 minuta pre finala a da je jasno da se uopste nije povredio u polufinalu. Pljunuo je na sve ljubitelje tenisa, na ceo svet, dokazao da je kukavica, da ne sme da izadje na oci Novaku. Uzas.

eeee

pre 9 godina

Komentar od jucer:

Onaj bolni izraz lica na mec lopti za Rogera.. Samo se nadam da se nije povrijedio i da ce sutra bit spreman.. Sve me strah da se ipak radi o ozljedi jer Federer nikad ne radi takve bolne grimase

Fox

pre 9 godina

Ovo da je uradio Novak svi bi ga pljuvali, sto opet dokazuje koliko jadnika ima u Srbiji. Federer i da je "zdrav" ne bi uzeo vise od sest gemova!

Ducic

pre 9 godina

@(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Pa jel to hrvati jos skice zbog cilica? Imate li vi tamo neki svoj portal BRE? Svi su ovde non - stop.... hahaha...

Veliko je to priznanje za portal B92.

p.s. Ko god je zaigrao protiv Novaka na mastersu sam je sebe pobedio, ne samo Japanac. Ali Federer nije smeo ni da zaigra cak.

vise ne gotivim Fedeksa

pre 9 godina

A ja mislio da je on najveci igrac (u svakom smislu te reci). Posle ovoga tako vise ne mislim. Juce protiv Vavrinke navijao sam svim srcem za njega, nadajuci se spektakularnom finalu sa Novakom. Sad mi je zao sto Vavrinka nije pobedio...

Lekic

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Ti mozes da postanes samo prvi sakupljac loptica! U najboljem slucaju.

ferdinand

pre 9 godina

Koliko zavisnih ljudi koji pljuju po Djokovicu, a du.e bi svoje dal da imaju 15 min njegove slave... Zloba i pakost unistavaju onog ko je oseca, a ne onog na koga je usmerena.

alexa

pre 9 godina

Povukao se iz sponzorskih razloga pred pocetak nove sezone. Novak bi ga unakazio dajuci mu 3 do 4 gema u 2 seta i to bi bio pocetak kraja ovog vrhunskog sportiste i za sada najboljeg tenisera u istoriji. Bravo dobar potez, nadamo se da ce Novak da te prevazidje

бт

pre 9 godina

Сетимо се како је Надал одиграо финале Аустралије против Вавринке - практично није могао да потрчи али му није пало напамет да прекине већ је одиграо до краја. Зашто? - зато што се финале не игра једино када не можеш да устанеш из кревета, а погледајте Федерера - ушетао се лепо, држи микрофон и још има образа да се обрати публици. Ипак, то су његова господа Енглези, он то њих господски за..бава.

Nebojša

pre 9 godina

Ovu vest sam primio kao da je Novak izgubio meč baš mi je žao zbog ovakvog razvoja dogadjaja ali ovo je bilo i očekivano Federer će verovatno pokušati da se oporavi za dejvis kup da ga ne igra verovatno bi odigrao večeras.

Kiborg

pre 9 godina

koliko debilnih komentara kako je federer valjda namerno odustao ili se uplasio ili tako neke gluposti... to dovoljno govori o nasem razmisljanju i mentalnom stanju ! Cestitke Novaku za uspesnu sezonu !

ime

pre 9 godina

ja u ovo ne verujem, mada bi voleo da je istina. ali opet mi zao ako se ne odigra finalni mec. ipak bi voleo da novak uzme titulu, pa makar i na ovaj nacin.. :)))

Realno

pre 9 godina

Bezis,bezis,svestan si sta bi ti se desilo veceras,demolirao bi te Novak...slicno je i partizan zbrisao u kupu,doduse,zaobilaznim nacinom.

mikin

pre 9 godina

"Ne mogu da se takmičim sa Novakom. Nadam se da razumete."
----------------------------------------------------------
Razumemo.Razumemo mi sve. Ali, jedno ne razumemo: zar nisi mogao izaci i cestitati Djokovicu na tituli? Ako si mogao izaci da bi se izvinio gledaocima, onda je osnovni red bio da se pojavis i cestitas Djokovicu. Na zalost, nema opravdanja za ovakav gaf. Pokazao si lice koje nije lice istinskog sampiona.

Corto

pre 9 godina

To sto je Federer ispalio Engleze koji su dosli da navijaju protiv Novaka... neprocenjivo ... he he...

Toliko o tome koliki je sportista. Nije siguran nakon Novakovih partija, pa bolje da odustane.

ferdinand

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)
A ti kod psihijatra.

Novinarka

pre 9 godina

Federer je malopre na BBC-u i priznao da nije povređen, nego da se ne oseća spreman da igra meč, ali da to ne znači da za 2-3 dana neće biti bolje i spreman za igru. Dakle, štedi se za finale Dejvis kupa jer je svestan da bi izgubio od Noleta. Kakav skandal. Svi mediji u Britaniji prenose kako se to nikada nije desilo u istoriji tenisa da neko ne igra finale! Ostali su zapanjeni Federerovom odlukom da preda meč. No1e se izdigao iznad toga i time pokazao još više svoju nadmoćnost.

Sladjan

pre 9 godina

Pre poslednjeg poena u mecu sa Vavrinkom, dok se pripremao da vrati Stenov servis, videla se bolna grimasa na Federerovom licu.Ko je gledao mec i obratio paznju na taj detalj, mogao je to da zapazi. Vecerasnje Federerovo saopstenje samo potvrdjuje da se povredio u sinocnjem mecu!

Siniša

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Stvarno steta sto nisi tenisač.. ovako ćeš ostati i dalje mulac..

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Niko Rodzera ne pljuje, to je realnost! Sto kunes ljude bez veze?

ludinovinar

pre 9 godina

Auuuuu.. Koji smor.. :-( Pivo se taman raz'ladilo, sve spremno.. Pobegulja, izadji i bori se covece, izgubi, ali igraj.. Steta.. Nista, srecan sam zbog Noleta, jos jedna titula, ako nista drugo.. Uzdravlje! :-)

Џокер

pre 9 godina

Полако људи,не пљујте по Федереру. Човек је рођени шампион,освојио је све што се освојити може. Свима нама који обожавамо Новака је наравно драго што је Ноле освојио по 4. пут завршни Мастерс. Али је права штета што смо ускраћени за овај тениски спектакл.

anti_partijas

pre 9 godina

Sećate li se kako je federer pre nekog vremena kritikovao Noleta kad je ovaj odustajao zbog zdravstvenih problema? Nole je i ovaj put pokazao ko je veći čovek!!

Enriko KieZa

pre 9 godina

Federer se sinoc povredio u pretposlednjem gemu, veceras na zalost nece biti u stanju da igra. ali mislim da ce iz postovanje izaci na teren jer je u pitanju veliki turnir i veliki protivnik. Mislim da ko je gledao sinoscnje polufinale je vidio te grimase zabrinutosti koje nisu ulivale nadu. VOleo bih da majstor stisne zube i da gledamo i uzivamo u spektaklu. Ipak male su sanse za to.

Andy

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Smiri se covece! Kada dodjes sebi, procitaj ponovo sta si napisao. Stidi se.

zvijezdana

pre 9 godina

Prema informacijama dobro" obavještenih" Novakovih navijača došlo je do žešće rasprave između Rodžera i Stana po završetku njihovog meča ,a ako je to tačno ,onda je vjerovatno za tu radspravu povod bilo Wawrinkino nefer ponašaje.On je prilikom serviranja gotovo uvijek gađao Federera u tijelo,a u jednom trenutku prilikom razmjene udaraca,Rodžer je jedva izbjegao jednu lopticu koja je plasirana direktno u njega.Servirati u tijelo rivala nije zabranjeno,ali nije korektno.I još nešto -ovaj "plašljivko" je u do sada odigranih 1.218 mečeva samo tri predao.Toliko!

manuginobili

pre 9 godina

Sinoc igrao a igrace i za par dana Davis Cupm48,samo veceras "povrijedjen"?!...sta mislite-bi li predao mec da mu je protivnik neko drugi a ne Nole?..ja mislim da ne bi,e moj Rodjo sta si dozivio ;)...sve sam vise ubijedjen da ga Nole nece nikada prestici u broju pobjeda u medjusobnim duelima-Rogerov ego to ne moze podnijeti i izbjegavace Noleta kaoliko god to bude moguce,cini mi se da je ovo samo pocetak

Kobra

pre 9 godina

Preventiva za poljuljani ego. Dva poraza u dva velika londonska finala bi mogla lose uticati na sledecu sezonu.
Nole sve cestitke. Samo napred.

Covek u prolazu

pre 9 godina

Mnogo smo mi ogavan narod!!!

Pljujemo druge ne postujemo tudje, a ni svoje! Stvarno da se svaki normalan covek zapita da li ima kraja ovakvom bezobrazluku i primitivizmu od strane ljudi koji nemaju mozga a ni zdrav razum u glavi da rasudjuju neke stvari na normalan i zdrav nacin.

da

pre 9 godina

Ako se razumem u matematiju i logiku, lakse je da Novak ne igra i pobedi, nego da igra i pobedi. Pobeda je bila tu, samo se cekalo da li Federer sme ili ne sme na teren. U svom stilu velikog ferplej igraca, opredelio se da ne sme. Publika mu ionako sve oprasta. Svima dobro!

Sale

pre 9 godina

Da je Nole izgubio od Berdiha i Nisikorija dajuci sansu RF za No.1, prepotenko bi igrao finale sigurno. Ovako, tesko je sujeti da izdrzi da jos i izgubi. Nole je prosle godine ispao iz borbe za No.1, a opet zapeo i osvojio sve meceve u Londonu. Bravo, sampione srpski!

alpinista

pre 9 godina

Otvoreno je novo poglavlje u teniskoj istoriji beščašća.

Federer je tu na prvom mestu, neka tu mu je mesto.

Kukavica.

Nole, svaka ti čast što si prihvahvatio da igraš.

Iako mislim da si trebao ladno da otkačiš englesku (MS) publiku, neka se češu tamo gde ih ne svrbi.

SPIDER

pre 9 godina

Kad god igraju Djokovic i Federer uvek uhvatim sebe da podsvesno navijam za Federera, a sad shvatam da je to zbog toga sto se nadam da ce ako dobije, na taj nacin zapusiti usta dezurnim pljuvacima u Srbiji. Ali ne, jer kad dobije Roger, svi dezurni pljuvaci se okrenu i krenu da pisu negativno o Noletu. Ne znam da li ste primetili, uvek je polovina komentara negativno i upuceno onome ko je izgubio (ili predao, kao u ovom slucaju...)

torlak

pre 9 godina

ljudi, ja za sledecu sezonu imam da odigram na kladionici da Nole osvaja sva 4 gren slema, kvota ce biti sigurno ogromna, a ne vidim nekog ko bi mogao da ga ugrozi. uz svo postovanje prema Rodji, mislim da nece ponoviti ovakvo godinu, Nadala muce povrede. ostali su za klasu ispod..
A Nole veceras dobija lagano! Ajmo kralju

samo to

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.
(Ona, 16. novembar 2014 18:43)
E da vam kazem po naski:
Mozes samo da pljunes pod prozor i ajd cao.

Sale

pre 9 godina

Federer je procenio da sigurno gubi i nece da igra. SEBICNO! Nije povredjen. Ferplej potez, nama sta! Poznat je po tome. Ali, pobedi se u zube ne gleda, svakako bi dosla. Svaka cast velikom No.1 na svemu sto je rekao na dodeli pehara. JEDAN JE NOVAK! IDEMOOO!!! Srecna ti 2015, Srbine!

Zmaj

pre 9 godina

@N

Ako ti pises da je Federer veceras predao prvi mec u karijeri bez borbe onda moram da napisem da si stvarno glup. Prvi mec bez borbe je predao 2008. na mastersu u Parizu kad je dosao do cetvrtfinala, a nije ga odigrao. Nemas ti blage veze sa tenisom.

Ratko

pre 9 godina

Pa dobro jednom i ovo moralo da se desi, eto desilo se Rogeru koji ovo nikada ne bi uradio da je mogao igrati. Nole je prosli put u Monte Karlu povredjen odigrao do kraja ali ovo je izgleda ozbiljniji problem a i finale Dejvis Kupa je za 5 dana. Federer nema taj trofej.Juce su se Vavrinka i Federer kidali do maksimuma i sta da se radi, bolje Vavrinka da je prosao. Cestitke Novaku na apsolutno zasluzenom 4 trofeju zavrsnog mastersa, ovo je neverovatan uspeh. Sad pauza i uzivanje sa porodicom pa u Januaru idemo u nove pobede. Bravo No1e legendo tenisa!

Batko

pre 9 godina

Djokovic je predavao meceve kad pocne da gubi.
Federer posteno odustao pre mece, tek 3 put u karijeri.
Jasno se vidi ko je bolji covek, onaj kome publika ne zvizdi.
(jeste, 16. novembar 2014 20:50)

Koja publika? Englezi ???

Melenci

pre 9 godina

videlo se sinoc da je bio iscrpljen.Ovo mora sam sebi da prizna da godine gaze i najvecu snagu.OK. su zelje ali organizam neda.Samo da dodam da je Nole predao bilo bi mnogo vise komentara i naravno uvredljivih.Noletu cestitam na svemu tokom citave sezone,na porodici,prvom mestu i tituli ovoj danas koju je svakako zasluzio!

No1e

pre 9 godina

Kakve veze ima što je 1 put predao meč u finalu? Za sve postoji prvi put, i ne znači da je sigurno zbog povrede predao.
Realnije je to da je predao meč jer je znao da ne može dobiti Novaka u ovakvoj formi, i plus, da bi se odmorio za DK.
Inače, nisam video da se neko toliko smeška tokom govora o predaji meča zbog povrede leđa? Sećam se Novaka kad je izvrnuo zglob da je plakao koliko mu je bilo krivo. Ali Fed. ima kredita što se mene tiše da izađe go i odigra meč, jer je uspesima zaslužio takav kredit, ali ovo nema veze sa povredom, u pitanju su drugi razlozi.

Burek

pre 9 godina

Federer je morao da izadje pred publiku I da se izvini, jer su karte bile I preko 1000 evra. A zna se da je vecina dosla zbog njega, ovako mogu da budu zadovoljni, videli su ga I organizator ne mora da vraca pare.

ALEKSANDRA

pre 9 godina

Sinoc je neko lepo od komentatora primetio Rodzerovu povredu, i najavio ovo danas. Svaka mu cast. Bilo mi je neverovatno kada sam citala, ali se ispostavilo kao tacno.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

B92 je objavio moj komentar, pre tri-četiri dana, gde sam ustvrdio da će Federer sigurno izbeći okršaj s Đokovićem, verovatno već u polufinalu, kako bi održao dve pobede plusa.
Shvata Rože da je pred spremnim Novakom bespomoćan.
Odabrao je „leđa“ - ono od vrata do dupeta, skoro nemoguće ni dokazati ni opovrgnuti. Ali, mislim da je „pročitan“, a tek kad se naspavaju komentatori svetskih medija...

Bojan

pre 9 godina

(Sale, 16. novembar 2014 23:07)
pa i Federer je osvojio turnir 2010 bez da je imao ikakve sanse za broj 1.
nema to veze sa tim. Covek je odigrao ove sezone najvise meceve, imao dobru sezonu za sobom, imao tesko polufinale, a cekaju ga, za njega najbitnija dva meca. Nije hteo da rizikuje da mu se pogorsa stanje.

Ovi sto misle da je pobegao od Noleta, pa od cega ima da bezi. Nole je bio favorit, verovatno bi pobedio, i bio je vec favorit cesto u njihovoj karijeri, pa je Federer izlazio i borio se. Nema taj kompleks da zaobilazi protivnike zbog nekog famoznog h2h skora. Koliko je puta bilo ocigledno da ne moze da osvoji neki turnir na sljaci jer ga ceka Nadal u finalu, a Federer ne u nekoj posebnoj formi. Recimo Indian Wells prosle godine, slicna situacija, kolo pre je igrao sa Vavrinkom i pred kraj je bila ocigledna povreda uprkos kojoj je dobio mec. Zatim protiv Nadala nije mogao da se ispravi i da servira kao covek, ali je izasao i izgubio. I to je to. Nakon tog turnira je napravio pauzu do Rima jer je trebalo vremena da se ledja oporave. Sada nema vremena da tako nesto uradi jer je DC naredni vikend. Da nije narednog vikenda, on bi na jednoj nozi odigrao ovaj mec, pa makar izgubio 6:0 6:0 i onda otisao na odmor.

Mare,NS

pre 9 godina

@
Ja lepo rekao da je onaj Vavrinka uradio veliku glupost pošto je onako krvnički krenuo da se nadmeće sa Federerom,i šta je uradio?Izmorio obojicu a DK za pet dana i sad ovo na kraju.Vavrinka retko glup čovek.
(mrmot, 16. novembar 2014 18:33)

Zasto je Vavrinka napravio glupost?
Ne razumem!
Zasto se RF onda nije predao i prepustio Vavrinki finale,jer je i tako bio inferiorniji igrac na terenu?
Vavrinka nije ni kriv,a ponajmanje glup,zato sto je dao sve od sebe,da napravi jedan od najvecih uspeha u svojoj karijeri!
Ionako je nesrecno izgubio,da ne kazem nezasluzeno!

мејл

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Грешиш. Не постоји народ на свету да више навијају за странца, а не за свог сународника. То доста говори о нама.

thrillseeker

pre 9 godina

Povredio je ledja, po njemu u poslednjim poenima TB. Medjutim ja mislim da se to desilo ranije, Ljubicic je gledao trening juce i rekao da misli da nesto nije u redu. Pokusao je masazom, odmorom i lekovima da ublazi bol ali nije uspeo. Da nema DC za 5 dana mislim da bi pokusao da izadje i odigra mec posto bi onda to bio poslednji mec sezone. Sto se tice osude publike covek jednostavno ima debelu pozadinu. Ovo mu je tek treci mec u karijeri sa koga se povukao, svaki mec koji je zapoceo je i zavrsio, znaci samo 3 povlacenja pre pocetka.

Savo

pre 9 godina

Bar će stajati u Federerovoj biografiji da je baš prvi meč, predao Novaku. Ako i nema veze što se ovo ne računa kao pobeda u medjusobnim duelima.

qed

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.

(Ona, 16. novembar 2014 18:43)

Ti si dokaz da je moguće živeti bez mozga.

слаба вајда

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04)

Ја теби желим да се описмениш.

brasa

pre 9 godina

samo da podsetim dezurne pluvace i neznalice ovaj isti federer je na pocetku novakovog uspona optuzio noleta da se folira sa povredom, a sad sta, placipi.. odrtavela

BISTROOKI

pre 9 godina

Nedaj ti Boze da je Novak ovako nesto uradio ! Bio bi kraj Svijeta ! Ovako, nista.... idemo dalje! Trazimo nekog sa zdravim ledjima ! Majstoru cestitke, i prijatan odmor. Vidimo se u Melburnu !

ferdinand

pre 9 godina

Bas,bas steta...Jer bi pocistio Novaka kao od sale. Nista,zelim brz oporavak.cekamo Nadala pa da gruvate sledece sezone . Novak, to vam je dokaz kad imate vise srece nego pameti.
(Ona, 16. novembar 2014 18:43)

A i ti isto kod psihologa, dok nije kasni.

Nebojša

pre 9 godina

Nikako ne mogu da opravdam one koji prozivaju Federera da je pobegao i da izmišlja povredu ali isto bi bilo da je suprotna situacija da se Novak povukao onda bi ovakve komentare pisali federerovi navijači.

Banezi

pre 9 godina

Ovo nije predaja nego odustajanje pre meča i kao takvo ne ulazi u odnos pobeda i poraza. Da su odigrali bar jedan poen i Federer predao onda bi se računalo kao Djokovićeva pobeda. I ovo nije prvi put da Federer odustane pre meča. Ali, kad god je započeo meč on ga je i završio bez predaje.

Milan

pre 9 godina

Ovo ne sme i nece ni na koji nacin umanjiti Noletov uspeh. Svaka ti cast majstore, najveci srpski sportisto u istoriji, i jednim od najvecih ikada, zasluzio si sve ovo a siguran sam i pobjedio da se igrao mec. Srecno u nastavku karijere, idi sad da se odmoris sa zenom i djetetom, sampione nas.

Pero

pre 9 godina

Nole samo peglaj redom,od straha neki ne izadju ,neki su "povredjeni",a postovaoci Federera (uplasenog) i Cilica (tenisera u pokusaju) nek puknu,zato su i ovde na vestima o tebi.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

.... javljaju ovde na tv ,da je od sinoc posle meca izmedju Stana i Fedexa doslo do veoma teske situacije , tj " bad blood " im se desila....hahaha.....ako je tako ko zna sta ce biti i sa tim DC , bez svesrdne pomoci Wawrinke , ostace Fedex kratkih rukava....

Bojan

pre 9 godina

Čestitke Nole. Pobjeda je pobjeda. I drugi su nekada upisivali pobjede kada ti nisi bio zdrav i spreman, tako da opusteno, uzeo si trofej. Pozdrav iz Hercegovine, iz Republike Srpske.

duh nibor

pre 9 godina

beard_game, 16. novembar 2014 19:09)
Nema se tu čega stideti, za 10 godina karijere to je ništa. Trebalo je napraviti poređenja sa nekim drugim. Pojedinci predaju po pola sezone.

$$$

pre 9 godina

Sta se bre lozite, prvo mesto je vec bilo reseno pre par dana, tako da Federeru ovaj mec nije znacio nista. Njegovoj kolekciji samo nedostaje DK, i zato je resio da ne srlja bez potrebe. A to sto se on kao nesto uplasio Noleta, pa jeste vi vec zaboravili sta je bilo u Sangaju pre samo mesec dana?

danix

pre 9 godina

Evidentno je da su svi ucesnici zavrsnog mastersa bili umorni.Narocito se to moze reci za Novaka i Fedexa koji su bili i najkonstantniji ove godine.Sezona je bila duga i naporna,a Nole i Fedex su imali vazne dogadjaje i u porodicama,svadba,rodjenja djece, koji su ih preokupirali i odvajali od redovnih treninga.
Fedex je imao dan vise odmora ali je juce,protiv Stana,bio vidno iscrpljen i zato je danas odustao od treninga.Nole je,takodje,pokazao znake umora protiv Nisikorija,ali je srecom i Japanac jos vise posustao u trecem setu.Nole i Fedex su ista klasa igraca i danas ce odluciti fizicka sprema i bolji prvi servis,tj,laki poeni.
Fedex ce izbjegavati duge razmjene loptica i nastojace da poeni traju sto krace.
Ja se nadam da Nole ima vise snage,zato sto je mladji,a sto se tice motivacije za ovaj mec,mislim da Nole nije posebno motivisan jer je ostvario plan od tri pobjede i prvo mjesto na ATP.
Idemo Nole,care,skupi jos malo snage za ovaj mec i onda ti samo ostaje Dejvis Kup,a poslije toga na zasluzeni odmor u krugu svoje porodice.

ferdinand

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole
(steta, 16. novembar 2014 18:46)

A da lepo ti odes do psihologa.

BL

pre 9 godina

Steta zbog sigurno jos jednog vrhunskog meca.Ovo niko nije ocekivao jer Rodzer nikada u karijeri nije predao mec,ali mu je sigurno sada bitniji Davis cup koji nije do sada osvajao.Ali sta je tu je ,nas Novak je apsolutno zasluzeno osvojio ovaj zavrsni Master i da je Fedex igrao ishod bi bio isti.

Gizmo

pre 9 godina

Ovo godine cine svoje....tesko je igrati tenis u njegovim godinama sa ovako jakim intezitetom...treba mu bolji I redji raspored za sledecu sezonu.
Pobratim Novak bi ga ionako odvalio...

mail

pre 9 godina

Eno ga moj komentar od juce, napisao sam da ce mozda predati. Pravio je grimasu na zadnjem poenu, nije se radovao kada je izasao da pozdravi publiku, sve isto kao pre 3 godine u Majamiju (isto je tada predao finale).

City Girl

pre 9 godina

Cekam ceo dan mec i bas šteta! Bolje da je juce predao mec kolegi i omogucio mu šansu da igra u finalu, nego sto se provukao u finale uz dosta srece (sto je sam priznao), a onda odustao. U svakom slucaju, čestitke Noletu na prvom mestu.

nenad rs

pre 9 godina

Хоће ли им вратити новац за карте?Новак није требао пристати играти овај сет са Маријем.

Bavarska Princeza

pre 9 godina

Steta. Bio bi to dobar mec dvojice tenisera. Jako slab turnir ove godine. Laki mecevi, ne odigrano finale, izostanak Rafe... publika je samo bacila pare.
Nadam se da ce No1e naredne godine ne ponoviti 2011 - tu nego je ovakvom igrom nadmasiti. I naravno Rolangaros ! #Idemooo

Кривокапић

pre 9 godina

Ноле је шампион и број 1 за 2014. годину. Повреде се дешавају. Нису они супермени. Морам да скинем капу Новаку што је пристао да игра са Ендијем пред незахвалном лондонским публиком. Доказ да му је популарност тениса изнад сујете.
Роџеру желим брз опоравак и да се спреми за 2015. Исто желим и Надалу. Да нема Новака и ове двојице тенис би био ужас.

Batko

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Sta si ti ustvari želeo da kažeš ?!

Izvini za strane izraze

pre 9 godina

Kraljevina Monako vec slavi titulu!
(Shukri Pacharada, 16. novembar 2014 19:24)

Takva drzava NE POSTOJI, ali to tvoj koeficijent inteligencije ne moze da konzumira.

NAPOMENA: "koeficijent inteligencije" = koliko si pametan; "konzumirati" = prihvatiti.

Smlata

pre 9 godina

Lagano djokovicu biti prvi kad mu je nadal svake sezone 7mjeseci ozljeden, evo sad je osvojio turnir predo federer radi ozljede, nisikori juce sam sebe pobjedio hahaha pa odo ja u tenisace da budem prvi igrac ko i nole(steta, 16. novembar 2014 18:46)

Tebi je mozda malo kasno, ali mozda bi tvoj sunarodnik Marin mogao pokusati. Za pocetak ce morati nauciti da na terenu provede barem sat vremena protiv najboljih.

Rock

pre 9 godina

Kako bi ga Nole oprao i ocistio da je Federer smeo da izadje veceras.

Ne znam da li je iko ikada odustao od igre u finalu u istoriji Mastersa. Mogao je makar da zapocne mec... Ni to nije smeo.

doktor

pre 9 godina

Glupi,nonokomponovani,ograniceni ljudi zelim vam sve najgore svima vama Koji pljujete rodzera zbog ovoga
(vas cale, 16. novembar 2014 19:04

Sta je cale? problem sa mozgom?

Tena Cvijovic

pre 9 godina

Uverana sam da je istina da je povredjen, da nema nikakve manipulacije, i da ce se oporaviti iskoro, sto mu zelim! Cestitam Noletu, on je zasluzio ovaj pehar!

Her Zivota

pre 9 godina

Krivo mi je sto nece biti meca, ALI sve cestitke naravno Djo1etu na cetvrtoj tituli !!! Postao je 3. teniser, posle Nastasea i Lendla koji je ovaj turnir osvojio 3 puta zaredom, i izjednacio je rekord Lendla i Federera sa 14 uzastopnih pobeda !! I mislim da je ovo 4. mec koji mu predaju ove sezone ! itd. itd. a za mog druga ju jua, mozda sutra nesto o statistici.
Bravo Djo1111e.... !!

Ivan NK

pre 9 godina

"Po izrazu lica, pred zadnji poen, nesto se desavalo sa Federerom, neka povreda. Kada je izasao da pozdravi publiku, isto se ponasao kao kada je predao sledeci mec, a prethodni je isto dobio i pri kraju se nesto povredio (Majami pre jedno 2-3 godine). Gotovo da nema sanse takav sutra, ako se uopste igra.
(mail, 16. novembar 2014 00:16)"

Majstore, svaka cast na zapazanju!!!
Komentar je poslat 15 minuta nakon zavrsetka meca Federer-Wawrinka.
Jos jednom-SVAKA CAST!!!

Ниси

pre 9 godina

jel organizovan doček u Monaku?
(miša, 16. novembar 2014 19:03)

Да ли је организован дочек у Монаку? Јесте. Да ли си ти писмен?

Pekar

pre 9 godina

pod hitnp izmeniti pravila u tenisu, Ko preda sledeci meč, njegove poene preuzimanonaj kogabje porazio u prethodnom ili da taj preuzme njegov meč. Takovgledaoci ne bi ostali bez meča, a teniseri bi manje folirali i kalkulisali...

jedanodmnogih

pre 9 godina

Matori ne zeli da se iz veoma uspesne sezone izveze na biciklu na kraju, a? hehe..

Onaj osecaj kad oba igraca iz sve snage gledaju da izgube polufinale kako bi izbegli brijanje sa izbrijavanjem u finalu.

Рајко Четник

pre 9 godina

Ма чика Рођа се сетио да треба да иде на славу'-Ђурђицу а и Мирка га замолила да јос са славе донесе коју сармицу, како да то одбије!

robin hud

pre 9 godina

Pisao sam već na ovu temu da RF ne može izdržati ovakav tempo i da mu je DK mnogo važniji nego ova titula. Njega su najverovatnije gurnuli sponzori u trku za br.1 da bi sve bilo zanomljivije a on sam ne bi ni igrao završni masters zarad pobede u DK. Možete misliti šta hoćete ali godine čine svoje. Prilično je škripalo sinoć i on sam kao da se predao jedno vreme, ali Vavrinka nije umeo to da iskoristi. Verujem da Novaku nije baš draga ovakva završnica. U svakom slučaju povrede su sastavni deo sporta, sve čestitke Novaku.

aNOnymous

pre 9 godina

Kakva steta. I zbog nas gledalaca, i zbog sponzora, i zbog svih koji su cekali ovaj mec. Kada udjete na twitter prosto nevjerovatno koji je to auditorijum ko je spremno cekao ovaj mec. Bas mi je zao, htio sam da ga Nole zasluzeno pobjedi i potvrdi da je daleko najbolji u ovom trenutku. Federeru svaka cast, da ovako igra u ovim godinama, ali mora se priznati i da se sinoc vidjelo kolikosu mu protivnici iz grupe u losoj formi. Nole legendo cestitam, pozdrav iz Republike SRPSKE.

Simke

pre 9 godina

Vavrinka retko glup čovek.
(mrmot, 16. novembar 2014 18:33)

Čoveče jel ti ne bi dao sve od sebe za pobedu koja ti donosi pola miliona dolara? i 400 poena? za samo 1 duel. Pa imaš turnire iz serije 250 gde treba da pobediš sve na putu da bi osvojio manje poena nego što bi osvojio sa ovim 1 mečom. Čuj DK... To su profesionalci, od 3 god. života drže reket u rukama, i 5 dana je njima dovoljno za odmor.
Kako tako olako vređate legendu tenisa i osvajača GS Vavrenku sa GLUP?
Nek si samo ti pametan sa tvojom tastaturom!

Бојан Илић

pre 9 godina

Kraljevina Monako vec slavi titulu!
(Shukri Pacharada, 16. novembar 2014 19:24)

Нека знају одакле је , то је битно!

А јел' те боли што помаже српску децу на КиМ?!

Macak

pre 9 godina

Ne hranite trolove! To je rasa koja zivi od zlobe i od zakuhavanja svadje. Ozbiljne stranice uvedu verifikaciju ljudi koji komentarisu vijesti i odmah cetvrtina najmanje nestane bestraga i nikad se nepojavi vise. Trolovi su nesrecni ljudi praznog zivota koji su u internetskom svadjanju nasli smisao.
Ne mislite da je to samo balkanski fenomen. Danas sam procitao naucni rad koji se bavio fenomenom trolovanja u Skandinaviji. U cetiri najozbiljnija internet medija stize 21 procenat komentara od trolova. To je planetarna bolest.
Jedina pomoc je - ignorisanje tih praznih i nesretnih dusa.

Nikola

pre 9 godina

Pre pola sata je poceo da trenira, ali je trazio zatvoren-za-medije trening i to je i dobio. Sve zbog spekulacija da ima problema sa ledjima...Pozdrav

Petar

pre 9 godina

O2 Arena, prenos na 2 RTS, 2 reket sveta u Finalu, po 2 trenera za 2 Finalista, 2 njihovo finale na ovom turniru, ali....samo će 1 da podigne pehar, a to je broj 1 na svetu!
Idemo majstore!!! Idemo No1e!!!

Nenad

pre 9 godina

sta li prijatelj Rodick ima da kaze o ovome pitam se!
Juce dobio danas se nije pojavio..ono sto znam jeste da bi nadal sigurno izasao i ako treba izgubio dva puta po 6-0 nego ovo...nole dominacija! ziv nam bio sto godina!

svajcarac

pre 9 godina

Platiti 200 funti za finale ATP, puste te u dvoranu a onda te izrade kao budalu. Biznis je to moj brale ! Nole, a ti stavi tacku na kraju!

Moj je zivot Svicarska

pre 9 godina

Postoje informacije da je sinoć bila neka rasprava izmedju Federera i Wawrinke posle meca tako da nzm sta se sve izdesavalo.

kris

pre 9 godina

Procurilo je da su se Federer i Vavrinka svađali čitavu noć,tako da je ovo sve jako čudno.Da li je Federer očekivao da ga ovaj pusti u polufinalu,a drug ga premorio i naljutio?

milenax

pre 9 godina

onda je juce trebao da pusti vavrinku on bi odigrao mec i tako bi i imao vremena da se spremi i oporavi za dejviscup ali ok izvinio se i ja to postujem

Mare,NS

pre 9 godina

Ima li boljeg nacina,da se zavrsi sezona?
Mislim da nema.
Igrace dva igraca,koja su zasluzeno na vrhu ATP liste u ovom trenutku i nekako je redu,sto svi ocekujemo fantastican mec.
Duel dvojice,verovatno najagresivnijh tenisera danasnjice,nikada ne moze biti dosadan.
Osim jucerasnjeg meca RF protiv Vavrinke,bili smo uskraceni `atomskog tenisa`,koji ocekujemo na zavrsnom mastersu.
Svi teniseri,sem gorenavedene dvojice i Novaka,su verovatno platili danak dugoj sezoni i cinjenici da su se do samog kraja borili,da bi uopste izborili plaman na ovaj turnir!
Nadam se da ce ovaj mec opravdati ocekivanja,a Novaku zelim da podigne trofej i treci put uzastopno(cetvrti ukupno)!!!

777

pre 9 godina

Pametna odluka. Niti bi mogao da pruzi maksimum protiv Novaka a mozda bi jos vise pogorsao povredu a igra za 5 dana DK. Sta tu nije u redu?? Zavera? Navijam za Noleta i zelim da razmisljam na njegov nacin. Secam se 2011. god da je Nole imao povredu i uporno igrao DK pa znamo sta je bilo protiv Delpa u Bgd. Od tog poraza,povrede kasnije Nole nije bio u formi i nije igrao kao do tada a znamo kako je igrao te godine. RF je 5 dana sasvim dovoljno za oporavak jer sigurno nije nesto bas ozbiljno tako da ce igrati DK jer mu taj trofej nedostaje. London mu u ovoj situaciji nije prioritet jer ga je osvajao 6 puta. To je profesionalizam. Sta bi bilo, nedaj Boze da je obratno, ja ne znam jer RF zna da bude cudan sa svojim komentarima ali bi to oberucke prihvatio kao i sada Novak. Bas ga briga, uzeo trofej. A sad Nole AO...

zabrinut

pre 9 godina

Nole brate, ubacio si u reli i...sve si ih pokvario.
Skupo je to za održavanje...daj neke niže stepene obrtaja...da se bar pojave u retrovizoru.

luka delija

pre 9 godina

Karma je cudo,jedan od onih koji je prozivao Noleta za odustajanje i onda se njemu desi da otkaze prvi put u zivotu i to finale protiv Noleta,eto sta ti je sudbina!!!

samo tako

pre 9 godina

Veliki sportista, pozitivan skroz,Novak zasluzuje pobedu veceras i to moze uciniti igrom u granicama svoje standardne forme. Samo da ne padne duhom iznenadno pred legendarnim Svajcarcem. Federer se dobro istrosio sinoc .

Данијела

pre 9 godina

(Danijel, 16. novembar 2014 19:54)

Ја да сам на твом месту стидео бих се што сам неписмен.

Vlada

pre 9 godina

Nikad niko u istoriji nije predao ovakvo finale!!! Nadal je povredjen igrao ceo finalni mec u Australiji i cak nasao snage da uzme jedan set Vavrinki! Na ovaj nacin Federer ne gubi mec u medjusobnim duelima sa Djokovicem, sto mu je bilo najvaznije u situaciji kada je siguran da ce da izgubi... Ferplej igrac godine!

Бгд_Сандра

pre 9 godina

"Malo nas je, al` smo g...."
(Sandra_Bgd, 16. novembar 2014 18:59)

Твој коментар потврђује изјаву.

TurboNator

pre 9 godina

Antibiotike za povredu ledja?? Sa BBC web site:

"I did everything I could. I took pain-killers, had rest until the very end, but I just cannot compete at this level with Novak. At my age it would've been a risk. It's not that much of a surprise."

Koliko vidim rekao je da je uzeo lekove protiv bolova, nigde se ne pominju antibiotici?

Ne volim Federera ali:

1. Moguce je da ga zezaju ledja, imao je i ranije problema;

2. Mozda nisu ledja, vec je jednostavno istrosen i umoran, finale je trebalo da pocne odprilike 21 sat posle zavrsetka njegovog polufinala - sto je suludo. Mozda je jednostavno bio svestan da posle toga nije imao teoretske sanse protiv Noleta pa je resio da odmara.

Kao sto rekoh, ne volim ga, i zeleo sam da ga Nole odere u finalu, ali je stvarno zesca glupost da se finale igra manje od 24 sata posle polufinala! Zar ne bi bilo bolje da se polufinalni mecevi igraju na primer u podne i oko 2-3 popodne, a finale dan kasnije od 8 uvece (ako vec ne moze dan pauze izmedju)??

Inace McEnroe je rekao da su se Roger i Stan mozda posvadjali:

http://www.news.com.au/sport/tennis/roger-federers-atp-world-finals-campaign-ends-amid-rumours-of-feud-with-stan-warwinka/story-fndkzym4-1227125080624

woycan

pre 9 godina

Dakle, situacija je jasna - ako vec ne mogu da budem br.1 na kraju godine (to i broj GS titula su ipak najvaznije stvari u danasnjem tenisu) a premorio sam se i naceo sinoc sto bi rizikovao da ne budem fit pred najbolju priliku da osvojim jedini trofej koji mi nedostaje u karijeri ?! Uzecemo naravno u obzir da su OI osvojene pa makar bilo i u dublu (singl-srebro) a onda ostaje jos samo DC.
Da se razumemo - nije RF veci patriota od Noleta niti preterano voli da igra za reprezentaciju ali ove godine se, pomalo neocekivano, ukazala prava prilika koju je izazvao "povampireni" Wawrinka osvajanjem AO. To je toliko cimnulo i prenulo usnulnog RF-a da je neocekivano dosao cak u Srbiju da odigra za svoje i mic po mic - evo ih u finalu u istorijskoj sansi ! Da ne pricam dalje kako je to budjenje imalo efekta kod njega i van reprezentativnog nivoa u nastavku sezone.
Federeru kao sutra verovatno najboljem teniseru svih vremena bi bila jagoda na torti da osvoji konacno i DC. Naposletku ne bi mogli vise da ga prozivaju da mu eto fali taj jos jedan trofej da bi bio "kompletan teniser" kao sto je recimo Nadal ili danas-sutra Novak (kad osvoji RG i OI). Tada bi zaista bio "peRFect" !
Iz svega navedenog - mislim da njegova odluka ima rezona koliko god nama ovde bilo krivo zbog nacina (nije zapoceo mec) ili same prilike (finale "5-og GS-a").

Damir NP

pre 9 godina

Komsije "pljuvaci", zloba i pakost unistavaju onog ko ih oseca, ne onog kome su usmereni! Idite na neki svoj forum ako ga uopste imate, pa opletite po Novaku! Citajuci neke dubokoumne komentare, pomislim da je Federer "vas". Mada, i vi imate Dejvis kup, a Svajcarska nema. A maneken se u 33-oj setio reprezentacije. Egoista! Da Stan nije proigrao ove godine, Federer i dalje ne bi igrao DC. Patriota, nema sta! Nas Nole je Srbiju upisao u osvajace, dosta!

Đorđe

pre 9 godina

Drago mi je i radostan sam da je Nole četvrti put osvojio ovaj trofej. Nije mi drago kako, jer sam se spremio za dobar tenis.
Dvoboj najboljeg svih vremena i najboljeg na svetu a našeg.
Šteta! A najviše treba da je razočarana publika u O2 areni.
Platili su za jedno a gledaće drugo.
Bar je jedan od dvojice njihov, makar bio i Škot!

Aca

pre 9 godina

@N

Nisi u pravu predao je 2O11 Congi u Dohi u polu finalu pa je Edberg izasao na teren da zabavi publiku zbog karata odigravsi jedan set sa Congom.

beograd/moskva

pre 9 godina

lica publike, kad su shvatili da Fed nece igrati - neprocenjivo! :) takodje su par puta prikazali Murinja - ni on ne veruje, a izjavio je da Fed osvaja London. hahaha.

Dane

pre 9 godina

Ako se razumem u matematiku i logiku, lakse je da Novak ne igra i pobedi, nego da igra i pobedi. Pobeda je bila tu, samo se cekalo da li Federer sme ili ne sme na teren. U svom stilu velikog "ferplej igraca", opredelio se da ne sme. Publika mu ionako sve oprasta. Svima dobro!

Milojko

pre 9 godina

@Sale
Jeste mu vaznija reprezentacija i finale, toliko da je zapeo ko konj da Vavrinki ne da priliku da igra u finalu zbog 400 bodova (do mu Novak ne pobegne slucajno) i 300 hiljada dolara para. I jos se zakrvio s njim u svlacionici. Znas kad ce da sad osvoji Dejvis Kup? Juce, kad njegove 2 pobede (koje su u ovoj situaciji prilicno neverovatne) budu vredele 3 boda...

adem

pre 9 godina

Verujem da ne postoji narod na svetu koji vise pljuje Federera od Srba. Steta sto govori o nama a ne o Federeru.
(mail, 16. novembar 2014 19:24)

Грешиш. Не постоји народ на свету да више навијају за странца, а не за свог сународника. То доста говори о нама.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (мејл, 16. novembar 2014 20:07)
obicno se kaze da je jedan u pravu, mada , u ovom slucaju, mislim da ste obojica u pravu.

ups ups

pre 9 godina

Novaku DC i reprezentacija nista ne znace. Videlo se to i ove godine.
(ups, 16. novembar 2014 21:49)

A ko je igrao u reprezentaciji? Bez Tipsarevića i Troickog, a samo sa Novakom, opet nemamo šansi protiv ozbiljnijih protivnika. Naš dubl osvaja poen svake prestupne godine, ako ne i ređe.

ja

pre 9 godina

Tacno je da Federer nikada nije predao neki mec koji je zapoceo. Predao je dva-tri mece kao ovaj bez borbe, ali isto tako predao i jedno 20 citavih turnira za koje je bio prijavljen. Mislim da su on i Nadal rekorderi po tim odustajanjima od turnira. Cim im zasmeta i najmanja sitnica oni otkazu ceo turnir a to je deset puta gore od toga kada teniser igra mec pa preda zbog povrede.

Inace mene jako cudi da ATP u svom pravilniku nije predvideo ovakvu mogucnost.
Na primer na WTA zavrsnom turniru svi mecevi moraju da se odigraju. U slucaju da finalista odustane od finala, zamenjuje ga polufinalista koji je od njega izgubio i ravnopravno se bori za titulu.
Dakle Vavrinka je trebao da igra ovo finale.
Zbog ovakvih stvari su i uvedene obavezne rezerve na ovom zavrsnom turniru, jer je osnovno pravilo ovog turnira da svi mecevi moraju da budu odigrani.
Ovo je presedan i prvi put u istoriji ovog zavrsnih turnira da jedan mec nije odigran.