Fudbal 194

Sreda, 15.10.2014.

17:50

Kakva će biti kazna UEFA?

Ko će izvući deblji kraj kod UEFA, jedno je od pitanja koje se nameće posle incidenata na meču Srbija – Albanija na stadionu Partizana.

Kakva æe biti kazna UEFA? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

194 Komentari

Sortiraj po:

davor

pre 9 godina

Susjedi Hrvati vidim da vam je drago pa vas ima mnogo više nego obično.Za vas imam samo jedno ime Josip Šimunić uspeo je da osramoti celu naciju zar ste svarno mislili da je zaboravljena vaša sramota pred celim svetom.Baklje i tuča su sitnice u odnosu na fašistički pozdrav celog stadiona kao u Berlinu 1936 u vreme olimpijade.
(Petar, 16. oktobar 2014 11:20)
zašto bi nas bila sramota.bila bi sramota da je rekao bre

siniša

pre 9 godina

" Evropsku fudbalsku uniju nema ko da kazni, ali bi trebalo bar da se osećaju neprijatno što su uopšte dozvolili da se u istoj grupi nađu Srbi i Albanci. Na žrebu grupa nije dozvoljeno da se zajedno nađu Rusija i Gruzija, zbog rata 2008, Jermenija i Azerbejdžan, zbog višedecenijskih sukoba i situacije oko Nagorno-Karabaha, a od ovih kvalifikacija još i Španija i debitant Gibraltar, zbog tenzija vezanih za tu britansku teritoriju. Kako je moguće da takva ograničenja ne postoje zbog tinjajućeg sukoba oko Kosova, koji deli i samu Evropsku uniju, mora da zbuni sve."....

Citajuci ovaj tekst, ja se pitam, ima li uopste svrhe organizovati EP i SP? Svi posvadjani, a takmice se i treba da promovisu sport..

Poreski obveznik

pre 9 godina

Izbaci ce nas. Zasto? Prosto, tri ili cetiri igraca Albanije su dobili batine od navijaca koji su uleteli na teren. Jel treba neko objasnjenje? Dok Albanci ulaze u nazovi tunel, pobesneli navijac pored deset specijalaca prolazi i udara nogom u rebra igraca Albanije. I da, nisam ljubitelj Albanaca, da spremili su i do kraja izveli provokaciju, ali mi smo opet ispali majmuni. Umesto da ih zajebavamo sa tribina i gadjamo cvecem, napunimo sa 5-6 komada na terenu i za ruku odvedemo do aerodroma, mi ko bikovi na crveno(i crno) maramce. A posle vecina nas ,isli da su Siptari glupi i primitivni?! Epilog, nas izbacuju iz daljeg takmicenja, posto nas izbacuju, nasi rezultati se brisu, a Albaniju kaznjavaju sa 2-3 utakmice bez publike i nesto evrica. Glupi smo.

Petar

pre 9 godina

Susjedi Hrvati vidim da vam je drago pa vas ima mnogo više nego obično.Za vas imam samo jedno ime Josip Šimunić uspeo je da osramoti celu naciju zar ste svarno mislili da je zaboravljena vaša sramota pred celim svetom.Baklje i tuča su sitnice u odnosu na fašistički pozdrav celog stadiona kao u Berlinu 1936 u vreme olimpijade.

miro split

pre 9 godina

@Dvoranski polo
Kako si ti ovo sve smislija?Miro uteka u Norvešku da bi u srpskon dućanu kra ćokoladice Mars?Sad te đava ne odnija da san bija u Norveškoj za vrime rata ne bi kra čokolade nego vino.Alkohol ti je tamo po zlato.
Šta si tako frustriran sa mojin ratnim puten?Ne boj se nisan tražija penziju od države,a ti me tiraš u nju.Mlad san ja, mogu još radit.

Djole

pre 9 godina

I opet se pravite blesavi. Prvo, ono što je letelo nije albanska zastava, znaš ti, a znamo i mi šta je to! Izvrtanje činjenica je kod vas postao nacionalni sport izgleda? Drugo, vi ste jedini u okruženju koji imaju teritorijalne pretenzije prema svim komšijskim državama. Kakvu reakciju na to očekuješ? Možda da sarađujemo i poklonimo ti?

"Sta je sve to?
Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava, ni jedan Albanski igrac nije dotrkao da se dosegne provokativnih Srpskih fasistickih zastava na terenu (ne generalizujem tu, bilo je i dosta normalnih)
Zasto vam smeta Albanska zastava?
(kar madhi, 15. oktobar 2014 19:15)"

neutralni felsh

pre 9 godina

danasnji dan je pola nacije pilo bensice, a druga polovina rakiju i mislila kako se osvetiti alb
(dejan b, 15. oktobar 2014 22:59)

ima i nekih i koji su gledali svoja posla i trudili se da zarade parce hleba. kad vec znaju da od igara nema nista.

Srbima dozlogrdilo je

pre 9 godina

Ja očekujem da nas izbace k'o onomad Hrvate na 2 godine a vi vidite. Razmišljam, bili bismo u prijatnijoj kvalifikacionoj grupi (ne bi imali problem ako bi igrali recimo sa Crnogorcima) i verovatno bi reprezentaciju vodio drugi selektor (npr. domsći) i onda nema nereda jer zna se kad se opečemo, znamo da dobro pripazimo da organizacija bude na nivou. Da nije bilo onog u Đenovi, imali bi čemu da se nadamo, ovako očekujem što sam ranije naveo.

neko

pre 9 godina

pa logicno je da Albanija dobije mnogo vecu kaznu.
"Leteca zastava" jos nikada nije vidjena na teniskim terenima.
Da su je razvili na tribinama pa i da razumem, ali ovo ubacivanje zastave u fudbalski teren je ravno terorizmu, zbog kojeg bi odgovorni trebali da idu u zatvor i to na duzu vreme.

Meni ipak jedna stvar ovde upada u oci.
Pominje se da su mozda i nasi redari napali albanske fudbalere.
Ja u tako nesto prosto ne mogu da poverujem, a ako je to kojim slucajem istina e onda nas treba izbaciti iz svih medjunarodnih takmicenja za sva vremena..

Partenon

pre 9 godina

Ako su Ameri pomogli u organizaciji diverzije a deluje logicno, kaznice obe ekipe drakonski a nas vise, uostalom odluka Uefa ce razotkriti da li oni zele pravdu ili ce nam suditi kao ostale zapadne institucije, a ovaj dron ce im se obiti o glavu kad tad, ovo je najava za opasno oruzje za terorizam na stadionima, ako odmah ne preseku bice toga jos po Evropi, ali nece nositi zastavu.

Dubioza kolektiv

pre 9 godina

Moram da naglasim, da mi je jako drago sto se jedan normalan covek vratio na rubriku komentari na vestima b.92.
Miro, znajte da se pivo, vino i rakija lade, a na Vama je da izaberete sta cemo konzumirati uz casicu razgovora.
p.s. Nadam se da se vidimo na Exit-u 2015-te.

aardvark

pre 9 godina

Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!
(Kole79, 15. oktobar 2014 19:16)

Euro-azijska unija? Au, puk'o si skroz, sine...

krsto

pre 9 godina

Vidim Srbima ne fali samokritike.Daj ukljucite malo mozak,nije tesko.Ne gledajte samo iz srpske,nebeske perspektive.Albanci su vas nasamarili,..bez ijednog navijaca na stadionu,sa obicnom krpom.Izgleda da su racunali na vasu uravnotezenost i samokontrolu...
Odluka je vec donijeta
Srbi su krivi za zvizdanje himni,gadjanje tvrdim predmetima,paljenje baklji,paljenje zastava,koristenje lasera,i na kraju naravno ulazak na teren koje se ne prasta i udaranje alb.igraca od strane nepoznatih lica,cak i redara.(Ja mislim da to vise nema ni u zadnjim africkim rezervatima)
Albanci su krivi za politicku provokaciju i ne izlazak na teren,iako je delegat rekao da moze da se igra.
Tako da ispade ,Albanezi mudriji.A i sto ce vam Evropa,bolje vam je u Aziji sa turkmenima,kirgizima i ostalim.Mozda se i osvoji nesto...

sale

pre 9 godina

miro pojma nemas, verovatno si i ti isti ko i ovi ksenofobični navijaci iz srbije i albanije, koji sta god taknu unište i to u ime svoje domovine!!!

dejan b

pre 9 godina

dobro bi bilo da se kod nas pohapse odgovorni. veliku moralnu odgovornost imaju snositi...
danasnji dan je pola nacije pilo bensice, a druga polovina rakiju i mislila kako se osvetiti alb

RedDevil

pre 9 godina

Realno ali nažalost, treba da bude 0 : 3 za Albaniju. Oni jesu provocirali, ali zato što su znali da smo mi, da ne kažem naši navijači, bezmozgovići koji će da nasednu na keca. Ono što nije jasno je kako je moguće da FSS, MUP i ostali dozvole takvu organizaciju meča, i zašto nije bilo još par hiljada pripadnika policije i zašto su oni koji su tu bili mirno gledali i pustili da navijači ulaze na teren, umesto da ih umlate, kao što znamo da znaju.

Dodo car

pre 9 godina

Realno:ne piše nam se dobro.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grobari Trebinje, 15. oktobar 2014 20:42)A zasto?Pa nije BiH igrala sa Albanijom.

Virovitica

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)
Jeste moze,a ja sam Aboridzin.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Nemogu nikako da se otmem utisku da ste i vi prizeljkivali nerede, vrijedjanje Albanaca je pocelo od samog starta i trajalo je do kraja, ali ipak mislim da su oni bolje organizovali nerede. Takodje nemogu da se otmem utisku da je spiker na stadionu podpaljivao publiku u toku utakmice a pogotovo kada je onaj igrac dohvatio zastavu glasno je na razglas uzviknuo SKIDAJ JE, nije to zadatak oficijalnog spikera. Dalje, zasto ie onaj igrac svlacio zastavu, imaju valjda ljudi koji su placeni da to rade, naj ispravnije je postupio Ivanovic, sklonio se u stranu i sta ga briga za dron, mislim da je na kraju mogao i da zaplace od muke. Opet mislim da ste vi Srbi sami sebe zeznuli, trebalo je da sacekate da se ona naprava sama srusi ili da je neko iz obezbjedjenja skine i samo im se nasmijete, ali ne, i vi ste bili nabrijani i spremni za incident. Zaboravili ste da su vam bila potrebna 3 boda koja vjerujem da bi i ostvarili, bolja ste ekipa od njih. A kazna, debelo ce vas finansijski kazniti, to vec svi znamo, a onako sa strane gledano mislim da bi ispravno bilo da vam oduzmu po bod a iz ove utakmice nikome nista. I jos vama par utakmica bez publike i vas nema nigdje. Neke stvari vam se ponavljaju
(JA, 15. oktobar 2014 18:23)
...
A kad bi ti uopšte znao koliko nas Srbe uopšte fudbal zanima... Boli me uvo čoveče za fudbal, SP i slično, ovde se radilo o drugim stvarima koje su šiptari pripremali mesecima.Fudbal je najmanje gledan sport u Srbiji.

mnogo ste losi glumci

pre 9 godina

@brax

Koja zastava Albanije? Zasto lazes? Na dronu je visila nekakav tekstil sa iscrtanom velikoalbanijom koja obuhvata teritorije CETIRI DRZAVE. To nije provokacija? Stvarno? Pa vi ste skidali majice sa Srba na Kosovu koji su isli na Gazimestan samo zato sto su na njima bili cirlicni natpisi. Skidali ste te majice i sa zena. A izgovor je bio da se tim majicama provocira i vredja "ustavni poredak rep. kosova". Ugusicete se u sopstvenom licemerju jednoga dana.

Džek Trbuhozborac

pre 9 godina

@ miro split
Ja više volim da čitam tvoje komentare nego li članke na b92. Oštar i tačan kao britva uz savršeno odmerenu dozu satire. Svaka ti čast!

Gojkočea

pre 9 godina

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave -sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj. (realno, 15. oktobar 2014 20:35)

i ja sam istog misljenja, samo bih dodao da su kamere zabelezile fizicki napad na alb igraca od strane redara.
(jao, 15. oktobar 2014 20:54)

a što ne aplicirate za albansko državljanstvo oboje? realno volite ih baš baš!

Delija

pre 9 godina

Za dron spremni!3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave - sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj.
(realno, 15. oktobar 2014 20:35)
Prosle kvalifikacije igrali smo sa Hrvatskom na obe utakmice bilo je skandiranje i vredjanje protivnika zvizdanje himni ali sve je to u domenu tolerancije uvek ce biti onih na stadionu koj dodju da samo vredjaju i pljuju po protivniku tu nemoze ni jedan savez da reaguje i da spreci, ali ovo sinoc to je neverovatno sta su ovi uradili zamisli te da je u Zagreb sletela zastava V.Srbije ili obrnuto moramo biti objektivni bez obzira koje smo nacionalnosti. To sto je zvizdano i pevane pogrdne pesme to nije za nikakvu pohvalu i treba se sankcionisati ali i ova zastava mora biti najstrozie sankcionisana od strane UEFa

sajber_kurajber

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 15. oktobar 2014 19:14)
Koliko tebi nije dobro, tesko je i zamisliti !!!
Ti si izgleda ponosan na ono što se sinoć dogodilo, ili je važnije ono što se desilo u Litvaniji .

aca

pre 9 godina

Ljudi, danas sam cuo siptare kako komentarisu da je njihov igrac udaren drvenom stolicom. I da je za njih uvreda sto je mitrovic uzeo zastavu....,....

Neko Iz mase

pre 9 godina

Ko je ovde lud?

PRVO PISU:

Meč je počeo zvižducima albanskoj himni, a usledili su povici sa tribina: ’Ubij Šiptara’ – nažalost, takve i slične uvrede postale su uobičajeni deo navijačkog folklora, ne samo na ovim prostorima.



PA ONDA KAZU:

Dakle, jasno je da su svojom provokacijom Albanci uticali na nerede i da bi zbog toga UEFA trebalo strogo da ih kazni.

Legi

pre 9 godina

Cinjenica, uspesno smo isprovocirani, Uefa ce nam uzeti bodove, lose obezbedjena utakmica. Opet nam se desava, treba ovakve meceve igrati bez publike i tacka!

Branko

pre 9 godina

VELIKO HVALA GOSPODINU MIRU IZ SPLITA velikim slovima jer je covjek pokazao da je veliki.Gospodine Miro slazem se sa svime sto Ste napisali.Albanci su posebna vrsta ljudi,sve sto se desilo je cista provokacija i upoznati su bili svi i iz njihove delegacije i staba i igraca.Ljudi,Hrvati su pokazali ko su kad nam se desila poplava u Obrenovcu sa recima podrske i pomoci i u dobru i u zlu se trebamo nastaviti postovati.Ne znam sta bih rekao a da Gospodin MIRO nije rekao.Zelim Vam sve najbolje u zivotu.Zivi bili!!!Puno pozdrava za cijeli Split i Hrvatsku!!!

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

(jao, 15. oktobar 2014 20:54)

sve je to tacno ali najglavniji razlog zbog cega je do toga doslo je letelica sa velikoalbanskom zastavom..to je bio ventil i zato se mora smatrati kao glavni i najvazniji dokaz pred UEFA delegacijom.ovde ne mozete okretati cinjenice i lagati kao uvek jer snimak je tacno pokazao zbog cega su navijaci poludeli...

Dvoranski polo

pre 9 godina

@miro split
Ti si ratovao protiv Srba?Gledaj frende,ako si spomenute 91 hrabro zapalio u Norvešku,a tamo u nekom dućanu koji je u vlasništvu nekog srpskog gastarbajtera palio Mars čokoladice,to ne znači da si protiv Srba ratovao.A sad tutanj u penziju,dosta se tvojih šlihterskih gluposti ovdje pročitalo.

Meelan BG

pre 9 godina

Da je dron u Tirani pustio neki naš dilber, sa obeležjima granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, dobio bi orden, doktorat i status nacionalnog heroja. Neki rialiti šou mu ne bi ginuo.

A ja bih ga opet smatrao retardiranim idiotom.

ultrasrbin

pre 9 godina

Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53

Potpuno se slazem sa tobom. Fingirali Srbi ovo sa zastavom kao sto su i Racak. A Mitrovic je sam sebe napao verovatno. I nemoj da pricas o zastavi Albanije kada je ono bila zastava koja siri mrznju, nacionalizam i poziva na ubijanje. Zasto su na zastavi bili likovi zlocinaca. Hasime, idi pozdravi Tacija i dogovorite se koga da pozovem na pice. Dajem besu da vam nece faliti dlaka s' glave.

Niksicanin u BG

pre 9 godina

Obzirom na to da je Miloradu Cavicu oduzeta medalja zato sto je nosio majcu sa natpisom KOSOVO JE SRBIJA, bas me reakcija na zastavu velike albanije i divljacko trganje iz ruke Mitrovica one sramotne zastave od strane siptara...

buda majstor

pre 9 godina

An' da podsetim na nesto sto niko ne pominje. Prvo ce nam Uefa i Platini otvoriti dosije. A svi znamo sta u njemu stoji: da smo od ranije poznati "policiji", dakle prestupnici u povratu. Nabrojace sve izgrede nasih " navijaca" na evropskim stadionima , "od '45. na ovamo". Sve parole Kosovo je Srbija i sve male ili vece "djenove"...kako to oni lepo znaju i umeju... Pogledace fotke na kojima i slepac moza da vidi stolice , civile i redare kako udaraju albanske igrace , sve lepo i u boji...a za ostalo zakljucak donesite sami...

U.S.Albania

pre 9 godina

Tri nula za Srbiju, albancima oduzimanje bodova i igranje bez publike ili van albanije.
(Dubinsky, 15. oktobar 2014 17:56)

1.tri nula za srbiju zasto? 1.zato sto su "dobro oranizovali" mec!!!
2.Albancima oduzimanje bodova Zasto? 2.zato sto neki van stadium uabcio zastovu u stadium!!!
3.igranje bez publike ili van albanije? 3.zato sto nisu imali navijaca na gostovim stadium gde je bio haus!!!

ima li reci za ovo srbski mentalitet svasta

js

pre 9 godina

UEFA dace jednu preporuku: da se Bogdanov postani za komandanta jedinice za specijalne intervencije, jer je pre policije vec bio na stadionu.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!
(Kole79, 15. oktobar 2014 19:16)

molim te, kakve veze ima amerika sa uefom? cak i u fifi njihov autoritet je manji nego npr. belgijski, katar da i ne spominjem. ako su eu i usa geopoliticke saveznice, zasto bi to bili i u fudbalu? zasto bi albanci bili vise uticajni od nasih u savezu? to sto pricas su naivne teorije kafanskih mislilaca iz prve smene.
ono sto svi svetski sportski mediji vide je isto ono sto bi nasi preneli (da igraju recimo rusija protiv ukrajine) : prva slika je upad navijaca na teren i kuka i motika preko ledja onih albanskih igraca - jer je najspektakularnije. potom ide slika i prevod onog sramnog skandiranja, pa na kraju puste mini biografiju onog tetoviranog veselnika bogdanovica na terenu u drustvu ostalih bilmeza (pa podsecanje na djenovu). a ono letece cudo sa zastavom i pojasnjavanje istorijskog konteksta dva naroda, to ide tek dole u tekstu, u delu koji retko ko procita. ne zaboravi da smo na losem glasu i da uvek sami pozurimo da nas uefa kazni ostalima za primer. nema tu zavere, to je nase licno nevaspitanje emocija. tako ja to vidim.
a tebi za sve kriva evropa pa bi u uniju sa evroazijom. mislis da tamo nema uefa-e? ;)

master

pre 9 godina

Proces formiranja uvrede je otprilike sledeći :
1. Vređač nema argumente kojima bi se suprotstavio sagovorniku
2. Vređač se zbog pomanjkanja argumenata osjeća inferiorno
3. Osećaj inferiornosti puni vređača mržnjom
4. Mržnja se transformiše u gnev
5. Gnev se transformiše u “verbalni mač”, pokušaj da se suparniku umanji vrednost i da se on time povredi (pokušaj uvrede)
6. Umanjivši (u svojoj glavi) vrednost sagovorniku, vređač se oseća BOLJIM
7. Vređač oseća olakšanje.

Vređajući druge, mi ustvari govorimo o sebi samima – o svojoj nemoći, o svom strahu, o svojoj nesamouverenosti. To je pokušaj da se oslobodimo unutrašnje napetosti.
S druge strane, vređajući se zbog nečijih reči, mi potvrđujemo svoju nemoć, strah, nesamouverenost.

Sergej Bubika

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta
(igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 15. oktobar 2014 19:14)

Pantercici tisina, nemoj Dule da postrojava opet, 15. godinu zaredom!

dragan

pre 9 godina

@miro split: Da mi je kafu s tobom popiti na rivi... Meni svaki povik "ubij zakolji..." i sl. ide na želudac, kao i povici prema Hrvatima, zviždanje himni. Sramota me. Nije ni juče bilo mnogo bolje. Verujem da se i ti i većina Hrvata tako oseća kad se pominju vrbe i sl.

Ali to mi je glavni utisak od juče i bio - svi Albanci odreda podržavaju sve ovo, i onu mapu i reakciju. U tu čast napali su Grke u Albaniji! Kod svih nas ima idiota a kod njih izgleda nema izuzetaka. Slično je mislim bilo i u Hrvatskoj, BiH i Srbiji pa je krenuo rat. Šta će iz ovog da izađe - ne znam. Samo hoću mir i spokoj.

FoodBall

pre 9 godina

Biće u korist Albanije 3:0 i 3 utakmice pred praznim tribinama... ipak je gore uletiti u teren i tući protivničke igrače od bilo kakve zastave... a prije zastave je bilo uvreda pa...

ivan

pre 9 godina

@neutralni felsh

Htedoh da ti pisem dugacak komentar, ali shvatih da je to bespotrebno. Upravo u svetu prolazimo tako kako prolazimo zbog tebe i tvojih istomisljenika. Da smo cvecke, nismo, a da treba da budemo na strani svoje zemlje, treba.

p.s. Jedini narod na svetu koji mrzi sam sebe su Srbi !

arben-i

pre 9 godina

Moje skromno misjljenje : u zastavi se ne pise Velika Albanija nego "autektoni" i predstavlja sve balkanske zemlje gdje albanaci zive(o ostalom u toj ekipi juce je bila osam igraca sa Kosova).
Kako je moguce da nesto slicno izaziva taku burnu reakciju (to bi uostalom moglo da bude predmet jedne kolektivne psihanalize)
A sta sa uzvicinama Ubij siptara, dovoljno da mec bude prekinut za to, nasrta navijaca nad igracima albanske reprezentacije(to nikad nisam video u tom nivou).

3/0 za Srbiju bi bilo non sens, Albanci su bili psovani, pretuceni i jos da gube(zato sto je netko a to se ne zna tko jos ubacio neki dron)
3/0 za Albaniju bi bilo pravednije ali licno bit ce mi zao za srpske igrace i ekipu. Problem je da je ovo jos jedan traumatski dogadjaj za odnose nasih naroda, umjesto suprotnog

sudnji dan

pre 9 godina

Kad govorite da su sudija i delegat bili za nastavak utakmice, morate znate da to nije bila imperativna odluka. Da jeste, onda bi sudija i delegat izasli na teren, sacekali 15 minuta Albance i onda svirali kraj utakmice koja bi bila registrovana 3:0 za Srbiju. Ovako se radilo samo o misljenju a zbog erupcije nasilja na Albancima je bila zadnja rijec. I oni su iskoristili "jokera" kojeg su dobili od srpskih huligana i odbili nastavak a da nece biti zato sankcionisani.

slavonska lola

pre 9 godina

Pošto su napadi na igrače propust organizatora ne gine FFS-u kazna od 5-6 utakmica bez publike, dodjela 3 boda Albaniji i oko 150.000 Eura za proces.

Na izbacivanje iz natjecanja ne vjerujem, nisu ni Tursku izbacili kad je bila ona tuča 2005. a Švicarci imaju jak lobi u Europi što Albanci sigurno nemaju.

Moguća je i kazna Albanije u gledu igranja protiv Srbije bez publike i da jedan ili više igrača dobiju novčanu kaznu zbog naguravanja.

Dusan

pre 9 godina

(Kole79)

Mozd si ti zbilja i citao vesti na Reutersu, BBC i CNN, ali da bi ih razumeo neophodno je znanje engleskog jezika. Drzi se dakle Izvestije i Pravde i ponesi kisobran sutra.

Blanko

pre 9 godina

Redosled krivaca: UEFA, Albanija, Srbija. Da je UEFA sagledala sve aspekte ove dve ekipe bi bile u dve odvojene grupe, da je sada sud realan trebala bi sama sebe da kazni. Albanija - kao inicijator i kreator revolucionarnog rešenja koje moze biti patentirano i u budućnosti od strane drugih huliganskih grupa. Srbija kao organizator za sve bezbedonosne propuste obzirom da obezbeđenje nije bilo dostojno utakmicama visokog rizika. Kada se ne iskontrolisu prve dve stvari nece ni treća. Dodatno, kao odgovor na temu, jedno pitanje : Da li je bitnije kako ce Srbija biti kaznjena od toga da li ce celni ljudi saveza podneti ostavku. Ako bih morao da biram mnogo vise bih se radovao ovom drugom pa makar i po cenu ovog prvog jer nas fudbal je nepravedno prikljucen na aparate i odavno je klinicki mrtav....odgovorni se znaju. Pozdrav svim dobrim ljudima i komsijama

jao

pre 9 godina

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave -sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj. (realno, 15. oktobar 2014 20:35)

i ja sam istog misljenja, samo bih dodao da su kamere zabelezile fizicki napad na alb igraca od strane redara.

pilot

pre 9 godina

hahaha..sta sve covek ne procita ... "3:0 za Serbiju"!!!!....ma nemoj , mozda ce UEFA da uzima ovo i da pokaze ostalim aza primer !!!!..kako se vrsi osiguranje gostojuceg time !!!!!!...e moji komsije ..pa stvarno ste blesavi ....Upameticete se i vi ..ali kada vama dolazi pamet .... drugi su vec 200godina isli napred ..jado da jadnije ne moze biti!!!!

Baltazar

pre 9 godina

Onog trenutka kad je Mitrovic skinuo zastavu i kad su na njega agresivno nasrnuli albanski fudbaleri tog trenutka postale su jasne dve stvari:
1.Da su albanski fudbaleri u potpunoj vezi sa onima koji su ubacili avion u stadion.Njihovo ponasanje na terenu to nedvosmisleno dokazuje.
2.Izazivanjem opste tuce na terenu od strane albanskih fudbalera motivisane branjenjem zastave velike albanije koja se tu pojavila doletvsi izvan stadiona,citav incident prestaje biti fudbalski vec dobija mnogo siri okvir i od tog trenutka Albanci na terenu nisu vise samo fudbaleri vec direktni saucesnici u jednoj dobro isplaniranoj politicko nacionalsovinistickoj provokaciji.Tako da ne mozete da se zalite kako ste vi eto dosli da igrate fudbal a neko vas je tukao,jer vi niste dosli da igrate fudbal vec da izavate incidente cime gubite status zrtve ako ima bar jos malo pravde na ovom svetu.....

realno

pre 9 godina

Za dron spremni!

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave - sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj.

Glupog li pitanja

pre 9 godina

Ostaje nejasno i šta su tačno slavili Albanci u Prištini i Tirani – prekid meča, to što se njihovi igrači nisu osećali sigurno?

Slave to što su proneli velikoalbansku zastavu u sred Beograda. Smeje nam se ceo region zbog toga što nemamo državu iako smo je pre svih imali.

TIL Zagreb

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)

ajd ne beljezgaj nepotrebno,
provokacija je bila,to stoji,ali upad navijaca i nekih koji imaju zabranu,i slobodno se seta,te bacanje baklji i udaranje je druga prica,a UEFA na to najvise gleda,
i ovo ja sam Hrvat,ne moras ako nije potrebno naglasavati....

econ101

pre 9 godina

Da li sam ja jedini koji misli da je TOTALNO NEBITNO ko ce da dobije 3 poena, ko je kriv, ko je odgovoran, ko se osramotio za obicnu UTAKMICU!!!! Da li je vaznije da gomila muskaraca trce za loptom ili ono sto se sada desava u Presevu (i desavace se) dok vojska paradira u Beogradu!?!?

antiSPS

pre 9 godina

nimalo blaga , svakako cemo zbog ulaska navijaca biti drastično kaznjeni ali obzirom da je u pitanju toletova selekcija bas nimalo ne zalim .

Lester the Molester

pre 9 godina

Idite na Guardian, UEFA podigla optužnicu protiv Albanaca zbog napuštanja utakmice i onog drona.Podigli su i protiv nas, al mi ćemo dobiti samo kaznu i prazan stadion protiv Danaca.

Bane

pre 9 godina

Da li sumnjate da siptari vec nisu dogovorili sa FIF-om oko kazne . Blater je vrlo prilagodljiv i razume sta je pravo a sta krivo .
On je pojam ispravnog i postenog

koki

pre 9 godina

moram i ja nesto da kazem.mi zivimo i dalje u devetnestom veku ,nismo naucili i shvatili jos gde zivimo ,opet ponavljamo greske iz proslosti ,.ljubav i emocije u europi ijednom delu sveta vise ne postoje ,postoje interesi i novac. sa mihom se nisam slagao oko pevanja himne ,ali sta da smo sinoc aplaudirali albanskoj himni ,i da smo im dali do tog 41min tri gola ,pa to sto su uradili sa zastavom bi izazvao smeh u publici, a oni bi kuci otisli ko popi.... razumete ,moramo biti malo mangupi ,a to nismo

rebel_45

pre 9 godina

Što se tiče UEFA - ne piše se dobro ni nama ni njima.
U pravu su svi koji tvrde da bilo ko od naših ko otvori usta da nešto kaže ovim povodom bilo gde, treba isključivo priča o tome da reprezentacije Albanije nije ni došla u Srbiju da igra fudbal.
Treba samo neprestano ponavljati da su došli sa lošim namerama jer je to jedina istina koja nam ide u prilog.
"Završilo se loše jer su hteli da se loše završi , a to ne može da se spreči !" - to i ništa drugo. Ni to neće mnogo pomoći.

Aco

pre 9 godina

njih ne mogu da kazne zbog provokacije zato sto albanskim navijacima bio Abranjen ulaz. Dron je dosao od napolje, napad na Mitrovica to mogu da kazne igraca licno. ali ono sto srbi nisu videli (igra bila zaustavljena prije zastave) jeste napad navijaca na albansku diplomatsku lozu, cak prije zastave. isto tako piroteknika 2 puta se napominje a treceg zaustavlja se igra. jos jedna slika koju sam gledao po njemackim socialnim mrezama policajac drzi otvorena vrata navijacima da ulaze u stadion. sta se tice provokacije, veca je provokacija "Ubij albanca" i paljenje gostujuce zastave po tribinama nego leteca krpa nepostojece drzave.

CaptainObvious

pre 9 godina

@Razum
Srbija samo treba da dokaze da nije imala kontrolu nad dronom sa velikim dometom, i tu prestaje taj "negligence" jer to spada pod a) i prouzrokovalo je sve ostale dogadjaje. I Srbija nije imala kontrolu nad Albanskim igracima koji su prvi poceli nasilje na terenu. Logicno bi bilo 3:0 za Srbiju, ali uefa je uefa

Kole79

pre 9 godina

UEFA ce naravno kazniti Srbiju, a cak i ako kazni Albaniju, Srbije ce imati daleko strozu kaznu. Kako ja ovo znam? Pa citao sam vesti na Reutersu, BBC-u, CNN-u i oni jasno ko' dan govore kako su Srbi krivi i kako su isprovocirali neduzne Albance. Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!

kar madhi

pre 9 godina

@miro split
A ono prije toga, recimo zabrana navijacima, hapsenje novinara cak i konzula Albanije i ostalih sa njim, pregled carinara igracima kao da su sverceri, intonacija himne, ubij ubij ubij siptara.

Sta je sve to?
Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava, ni jedan Albanski igrac nije dotrkao da se dosegne provokativnih Srpskih fasistickih zastava na terenu (ne generalizujem tu, bilo je i dosta normalnih)
Zasto vam smeta Albanska zastava?

Srpskim igracima svaka cast, kako su se ponasali. Osim malo njih!

Dosta mi je vasih fasistickih misljenja i odnosa prema Albancima

Nikola's

pre 9 godina

Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava
Zasto vam smeta Albanska zastava?

(kar madhi, 15. oktobar 2014 19:15)

Iskreno, verujem da si "trol" po nacinu pisanja, ali da repliciram pitanjem:
Sta bi se desilo da ja udjem u npr.kafic u Tirani sa zastavom na kojoj su Srbiji pridodati Tirana, Skadar i Elbasan? Da li bi ja sa vama popio po koje pivo i uzivao ili bi popio batine tako da se vise ne bih digao sa zemlje?
Nikome ne smeta zastava Albanije sa dva orla kao i na dresu, ali onaj cirkus od zastave gde je ukljucena teritorija Srbije je za svaku osudu. I vasu sramotu.

Nazalost

pre 9 godina

Napad gledatelja na igrace je tezak propust koji FIFA i UEFA zestoko kaznjavaju. Jedno je kada se igraci sukobe, ali kada navijac ili gledalac sa tribina utrci i napadne igraca, to UEFA ne prasta. Albanski igraci su prilikom izlaza sa stadiona napadnuti i udarani od strane navijaca, gadjani raznim predmetima... Prije ovog incidenta gadjan je Albanski igrac koji je htio da izvede korner, nakon cega je sudija nakratko prekinuo igru dok redari nisu smirili navijace. Aktivni povici "Ubij siptara", bacanje baklji u teren itd.

Tesko da ce Srbija proci povoljno u ovom slucaju.

Zile

pre 9 godina

@ mille grobar
Jedan deo si zaboravio, albanski igrači i klupa su napali Mitrovića kako bi mu oteli krpu. Ako bi se ovako nešto desilo u revanš meču dovoljno je da naši kuliraju.

Zacudjen

pre 9 godina

Prvo ih tucete cak i stolicama, svi redom i igraci i navijaci, i redari i policajci, a onda stvarate sve uslove za nastavak meca. Da li mislis da bi nasi igraci nastavili utakmicu posle takve situacije u kojo su jedva spasili zivu glavu?

mIUSKO

pre 9 godina

Kakva god kazna da bude bice na stetu Srbije. Ali kao u uvek ostrica ima dve strane. Kada budu po svetu videli da se mahanjem politickim zastavama na gostujucim terenima moze proci nekaznjeno ima to da preraste u trend i da se sirom Engleske - Welsa, Spanije - Katalonije i jos mnogo drugih zemalja mase samo tako. Drolovima ima da naglo skoci potraznja.

neutralni felsh

pre 9 godina

Остаје жао што им савез није дао 5 хиљада карата. Дакле не 2, већ 5 хиљада карата. Па да закука мајка што су кренули пут Београда.
(veerghoen, 15. oktobar 2014 19:00)

au al si ti neki hrabar i borben? mora da si im za skupe novce svojevremeno prodao kucu dole na kosovu, pa novce potrosio, pa bi sad da se bijes... sacuvaj me boze tastaturnih ratnika, jer takvi pravi rat i fajt videli nisu.

zagorka

pre 9 godina

evo ovak...smatram da su Albanci to isplanirali i to je grozno, no na vašu žalost....vi čete biti kažnjeni iz više razloga koji su već postani...propusti organizatora(navijači, udaranje igrača sa stolicom itd...)...da ste ostali mirni oni bi popili par kartona, vi jednoga i igra bi išla dalje, no ovi vaši "navijači" su najveći krivci za to kaj bute vi kažnjeni! Da se to nije desilo...sve bi vam progledali..i zvižduke i paljenje zastave(bila bi novčana kazna) , no sad....ne znam kaj vam budu oderali i to samo zato jer ste naivno nasjeli na smišljeni plan albanaca.

veerghoen

pre 9 godina

Остаје жао што им савез није дао 5 хиљада карата. Дакле не 2, већ 5 хиљада карата. Па да закука мајка што су кренули пут Београда.

brax

pre 9 godina

ni zastava albanije nije toliko provokacija bila nego ovo sto su srbi izvikali"ubij siptara" !sve je pocelo sa zvisducima tokom albanske himne..

miro split

pre 9 godina

@Kar madhi
Ma čijeg fašističkog odnosa prema Albancima?Mojeg?Sinko božji to okreanje pile naopako ne pali kod mene.Ja san ti Dalmatinac primazan svin mastima.
Navijači su jedno i oni će svašta balavit i vikat,a igrači i gosti u vip loži su drugo.Ajmo pričat o tome šta bi se deselilo da je situacija bila obrnuta.Da je brat srpskog premjera Vućića u Tirani upravlja sa migom 29(ipak Srbi imaju jaće zrakoplostvo od Albanaca)na kojem je karta Srbije do Tokija,bi li onda gledatelji ne stadionu aplauzom pozdravili taj preformas ili bi opet gorile pravoslavne kršćanske crkve na Kosovu?
Lipi moj čovik napravili ste takvo s***e da san se ja iako san proglasija da odlazin u mirovinu šta se tiće B92 mora oglasit jer bi inače puka ka čvrčak.
Za sve one koji sumnjaju u mene po stoti put ponavljan ja san Hrvat bez i jednog Srbina u familiji.Ratova san samo protiv Srba devet miseci 91 i 92 godine.I ponosan san na to jer su bili dostojan neprijatelj i nikad nikog nisan mrzija.

Clover

pre 9 godina

2 miliona kazne za svakog igraca koji je ucestvovao u tuci, kazna nama 5 tekmi bez publike, albancima izbacivanje iz daljeg toka takmicenja i novcana od par miliona. + Neka bahata kazna nasem fudbalakom savezu zbog utrcavanja navijaca na teren. Kao i poliSto se tice brata premijera zabrana ulaska 10 godina. I otkazati posetu Albanskog premijera. Nema potrebe biti fin prema ljudima koji ne postuju zakone.

Saša

pre 9 godina

Ako je UEFA pametna treba da nas izbaci bar na pet godina zbog divljanja i primitivizma! Najveca sramota je bila što je ceo stadion zviždao Albanskoj himni.

Nikola,Petrinja

pre 9 godina

Moram postaviti nekoliko pitanja: Kako je moguće da su Albanski navijači unijeli dron na stadion ako im nije bilo dozvoljeno prisustvo na utakmici? Drugo, čemu uhićenje brata albanskog premijera, pa zar je on iz svečane lože mogao da upravlja tom igračkom? Treće čitam da ste potrošili milijune i milijune eura na sigurnost i organizaciju utakmice, a opet na stadion dospiju osim baklji i petardi i dron i navijači na teren, među njima čak i osobe koje su prije izazivale nered?! Snimke na kojima srpski navijači udaraju albanske igrače su sramota za nogomet. Ni ja se ne bi vratio na terenu nakon toga. Nema dvojbe, zaista, kome idu bodovi sa sinoćnjeg meča.

keki vatrogasac

pre 9 godina

Miro iz splita
Daj ne pali susjede sa mirotvornoscu.svaki hrvat normalan je ugodno iznenaden sa idejom s barjakom i pomalo mu je bilo zao srbije jer je to ponizenje veliko

mik

pre 9 godina

Olakšavajuća okolnost za nas je to što UEFA pokušava na svaki način da spreči mešanje politike u fudbal i zbog toga mislim da će ova provokacija biti strogo sankcionisana. Na koji način? Videćemo. Ja bih najviše voleo da se odigra novi meč bez publike i da se revanš igra bez publike,a da kazne budu novčane. Na taj način bi pobedio fudbal. Ali taj scenario je malo verovatan.

mali radojica

pre 9 godina

@miro split, Ali svaka ti čast na komentaru. Nadam se da si onaj za koga se I predstavljaš I nadam se da većina ljudi u susedstvu barem malo tako razmišlja kad se jednom smire strasti. Ovaj potez sa dronom je kad čovek ovako sa strane I posle 24h sagleda ipak krajnje glup I detinjast, I sad stvarno se pitam šta će uraditi Albanci ako UEFA primeni pravilo kažnjavanja gde se za političke parole I mešanje politike u sport dobija kazna diskvalifikacije a za upade u teren zabrana igranja pred domaćim navijačima a za oba slučaja I drastične novčane kazne. Mogu misliti kako će se provesti naša ambasada u Tirani ako UEFA odluči(a već se šuška oko toga) da se ova utakmica(kao I revanš) odigraju u Nionu (sedištu UEFE)pred praznim tribinama. Mislim da većeg blama za južne komšije neće biti jer stvarno je pitanje šta su oni to slavili juče.

ivan

pre 9 godina

Nek se igra nova utakmica na neutralnom terenu. Negde na pola puta npr. u Pristini hahahaha. A Ako dobro prodjemo na tom mechu onda ako nas kazne 3 mecha van Beograda onda opet u Pristini docekati Portugal Dansku i Jermeniju, eventualno u Kosovskoj Mitrovici, jedno poluvreme u Severnom a drugo u Juznom delu, nek se gleda fudbal s obe strane Ibra, ali da obecaju i jedni i drugi da nema pustanja zmajeva,helihoptera kineskih plasticnih dok traje utakmica.

igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta

sosabi

pre 9 godina

Odlicna analiza. Mislim da ce biti 3:0 za nas, kazne za obe repke da igraju pred praznim stadionom - u Elbasanu definitivno pred praznim tribinama. Doduse, licno smatram da zbog opste reakcije Albanaca, potpune euforije koju podgrevaju njihovi politicari i javne licnosti, tj. niko ni rec kritike na svoj racun, potom organizovanog doceka i slavlja u Tirani, Albanci zadluzuju izbacivanje i odmor do 2016. Mozda im bude jasnije do tada.

Misko

pre 9 godina

Po svim pravilima Srbija treba da pobedi 3-0!!Albanija je izazvala prekid,albanski igraci su napali srpske i albanski igraci su odbili da nastave utakmicu!Sve je jasno 3-0 za Srbiju,cak i UEFA mafioze bi trebalo da shvate to

Jovan™

pre 9 godina

Moli se navijac,ako jos to nije uradio,vrati dron koji je odneo sa stadiona kako bi to bilo upotrebljeno kao kljucni dokaz albanske provokacije.

neutralni felsh

pre 9 godina

Кога јебре брига шта ће одлучити уефа?Зато што стално мислимо шта ће неко други да каже, зато нам је овако.Требали смо синоћ да их добро излемамо, а уефа нека ради шта хоће, казна па шта. Боље него овако...
(Ivan, 15. oktobar 2014 18:21)

kad porastes, dosta toga ce ti biti jasnije.

mukihox

pre 9 godina

Sport je zabava, sport je igra a ne inat. Vi Srbi, dakle vecina vas ne idete na utakmice da bi uzivali u majstorijama, sutevima od kojih se lede zile kucavece, vec da bi matretirali sve one koji tamo odlaze radi uzivanja, ralasakcije i svega onog sto skort pruza, Mislim da samo pojavljivanje Ivana Bogdanova na terenu Stadiona u humskoj je dovoljan razlog da se Srbija suspenduje od daljih takmiceenja, odnosno da se u najmanju aruku rezultat registruje 3:O za Albaniju.
Mislim da su oni koji uredjuju komentare duzni da objave i mesljenja nas Albaanaca koji citamo redovno srpske novine, a posebno B/92.
Veciti navijac Partizna,Mukihoxa

Prakticar

pre 9 godina

Ne znam sta je pametno, ali ako proglase 3:0 za Albaniju mi nemamo realno sansu da prdjemo jer ce u Tirani biti jos jezovitije. Tako da ako daju pobedu Albaniji bilo bi lepo da se dogovorimo na nacionalnom nivou i da lepo istupimo iz takmicenja. Jeste mi zao fudbalera koji su stvarno igrali odlicno dok je trajala utakmica, ali to jeste istina.

V

pre 9 godina

Kakve su to gluposti da Srbija ne moze da igra sa Albanijom, koju inace diplomatski priznaje i ima relativno normalne odnose. Zasto ne bi igrali?

To sa Gibraltarom i Spanijom uopste nije razumno poredljenje. Ajde kad jednog dana bude igrala reprezentacija Kosova pa jos i da ih odvajaju od Srbije...

rrmm

pre 9 godina

Vidim da hrvati već likuju kako će orlovi biti izbačeni iz svih takmičenje pod okriljem UEFA u narednih 5 godina . Ne samo A tim , već i mlade selekcije . Nadam se da je naš narod konačno naučio lekciju , da od starih dušmana nikad novih prijatelja . Sve je ovo smišljeno i namerno orkestrirano od strane državnog vrha albanije , postoje i snimci , gde se brat albanskog premijera hvali kako je upravljao dronom . Kada je uhapšen , nije se pozvao na albaniju , nego na pasoš SAD . Dakle ovo zadnje je ključ ko stoji iza svega i zašto . S obzirom da po onoj narodnoj kadija te tuži , kadija ti sudi , ne možemo ništa dobro očekivati .

Saša

pre 9 godina

Najlepše molim da objavite moje pitanje: da li bi albanski igrači skočili na redare ili policajce da su oni "pokupili" zastavu? Ništa ne prebacujem Mitroviću, ali nije njegov posao da "skuplja" nacionaističke zastave, umesto da se izvuče korist iz svega (pa šta ako je dron letijo, gde god ima Albanaca po Evropi ističe se ta parolu), ne može se izbeći kazna jer su navijači preskočili ogradu i počeli da biju albanske fudbalere. Na slici u jednim novinama pored Bogdanova vidi se jedan sa zavojem preko lica i taj posle, gledam sliku, uzima dronka sa zemlje i sad se ne zna ko je on i gde je dronko? Ne znam, ovde se večno nešto muva, muti, kažite sve što znate, ne može se ovako više? Ko je taj Bogdanov da on pored sudije razgovara sa igračima, ma ko je on? Vođa navijač CZ, ajde!

uefin arbitrazni sudac deutschland

pre 9 godina

realno oni mogu priloziti doktorske papire o ozljedama cetvorice ili petorice prvotimaca a barem ih je toliko dobilo udarce na terenu i s obzirom da su moguce samo tri izmjene utakmica se mora prekinuti i nastaviti unutar sljedecih 24 sata. ako se to ne dogodi a nije ni nece bit ce registriran rezultat 3-0 u korist ostecene ekipe bez obzira na provokaciju. bio bi presedan dase dogovori novi termin. utakmica u albaniji ce se igrati bez gledatelja sigurno i obje momcadi ce dobiti novcane kazne. vas ceka stotinjak tisuca eura a siptare dvadesetak. moguce da ona dva igraca koja su napala vaseg koji je skidao zastavu dobe kazne neigranja ali to je prakticki nebitno.3 boda idu aljbaniji da se nenadate iz jednog razloga-vi ste bili domacin. za dron ne moze nitko dokazati ko ga je digo u zrak i tvrdnje da je onaj amerikanac to napravio ce se shvatit kao propaganda. dok ne uvedemo engleske zakone nikad se necemo maknut s mjesta

jarac

pre 9 godina

UEFA treba da uzme u obzir sve.
I upad naših navijača, ali i fizički nasrtaj albanskih reprezentativaca na Mitrovića, što je uostalom i bio glavni razlog upada naših navijača, koji su hteli da odbrane naše fudbalere.
Nemojte biti toliki pesimisti uvek. Nije da nas ceo svet mrzi, koliko smo mi utripovali da je to slučaj.
najrealnija odluka je možda da ćemo i mi i oni biti kažnjeni, odnosno da će se igrati na neutralnom terenu bez publike, obe utakmice.

djordjevic

pre 9 godina

idealno bi bilo da registruju 3:0 za nas i da nas kazne 3 utakmice bez publike. I vuk sit i sve ovce na broju. I bodovi i bez nasih "divnih" navijaca. Igracima bi svanulo.

Richy

pre 9 godina

Realno kada covek sagleda celokupnu situaciju je da mi dobijemo 3-0,zestoku novcanu kaznu, 3 meca bez publike... a oni ...Nekoliko meceva bez publike, novcana kazna i kazna zabrane igranja pojedinim njihovim fudbalerima.. Naravno mec 8.oktobra 2015 bez publike ili van crne albanije...

Ivan

pre 9 godina

Кога јебре брига шта ће одлучити уефа?Зато што стално мислимо шта ће неко други да каже, зато нам је овако.Требали смо синоћ да их добро излемамо, а уефа нека ради шта хоће, казна па шта. Боље него овако...

Uros

pre 9 godina

Posto nasa policija nije uspela da resi slucaj, tj. ne zna se tacno ko je doneo dron, Albance mogu da kazne samo zbog koskanja igraca i eventualno odbijanja da se vrate na teren, i to samo ako se potvrdi da su svi ostali bili za nastavak...

commander

pre 9 godina

Ako UEFA ne donese odluku o igranju nove utakmice , svejedno sa ili bez navijaca ili odluku o 3 : 0 za Srbiju, srbska reprezentacija treba da napusti dalje takmicenje za prvenstvo Evrope.

Milan

pre 9 godina

Najpravicnija kazna bi bila, za nas velika novcana kazna, 100-200 hiljada evra, igranje bez publike nekoliko utakmica, registrovanje utakmice sluzbenim rezultatom za nas, i kaznjavanje takodje Albanaca zbog iznosenja politickih poruka, i to kakvih. Ali iskreno ne ocekujem to, jer mi nikada nista nismo dobili za zelenim stolom, a Albanci imaju podrsku odredjenih centara moci u Evropi i svetu, tako da ostaje neizvesno.

q

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)

Komsija moj dobri. Ajde samo objsni mi taj pokusaj linca ??? Kakav je problem bio da ih Srbi lincuju da su hteli ? Da ih vuku malo po ulicama vezane za branike

Komsija Bozidar

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)
Komsijo lose si ti to video,albanski igraci su prvi krenuli sa udaranjem sto je mogo lepo da vidi ceo svet u direktnom prenosu,ti si sigurno gledao neku utakmicu od pre 30god.

mihajlo

pre 9 godina

Mi kaznjeni ko obicno bez uzimanja bodova. Albanija leti iz kvalifikacija. Ovde se je politika namerno uvukla iz strane "gostiju", koje je trebalo da najurimo.

krki

pre 9 godina

Problem za Srbe što apsolutno nemoju dokaz da iza one dječje igračke što leti stoji FS Albanije.. albanci će dobiti novčanu kaznu zato što su se tukli a Srbi mogu očekivat kaznu u visini himelaja.. Sramot do sramote koliko je bilo propusta

sh

pre 9 godina

Pa verovatno 3:0 za Al. posle tolikog nasrtaja publike na igrace,nepostovanja himne,uvredljivog navijanja, dovodjenje u opasnost igraca petardama i bakljama, udaranja gostujucih igraca sa strane obezbegjenja i policije sto se u pojedinim medijima videlo neznam sta bi se drugo moglo ocekivati,kako bi se vi osecali. Bezbedno, dali miste vi na njihovom mestu nastavili mec. Nikada, Da ne spominjem Ivana groznog koji vam je toliko srozao renome sporta i radi sta god hoce ili mozda sta mu se naredi.To sa dronom on je uleteo iz vana, mozda je i Americki a zastava je zastava za nju se ipak gine a fecki nisu videli pri letu dali je velika ili ne.Suma sumaru Srbija ce izguniti sluzbenim rezultatom

3 boda

pre 9 godina

Buduci da su oni izazvali incident(ne pricam o zastavi) pricam o napadu na S.Mitrovica koji ih je kasnije branio a kada je spustio zastavu nije je zapalio nego ju je skupljao da bi je predao sudiji,ali realno i zastava je njihovo delo 100%,a jos kada se smirila situacija koju su oni izazvali nisu hteli da nastave mec, 3 boda treba da se dodele Srbiji (sluzbeni rezultat 3:0).
Sto se tice kasne za Srbiju:
Najrealnije je da nas kazne sa 2/3 utakmice pred praznim tribinama
i da nas kazne novcano zbog propusta u organizaciji.
Ni Italiji nisu oduzeta tri boda zbog propusta u organizaciji u Djenovi.kada je Srbija izgubila 3:0 sluzbeno samo su ih kaznili novcano.

Mister NO

pre 9 godina

Nas izbacuju iz svih fudbalskih takmicenja,to vazi i za petlice i zenski fudbal.Albanija direktno na prvenstvo(zbog pretrpljenog straha i vrede)....istinito....

JA

pre 9 godina

Nemogu nikako da se otmem utisku da ste i vi prizeljkivali nerede, vrijedjanje Albanaca je pocelo od samog starta i trajalo je do kraja, ali ipak mislim da su oni bolje organizovali nerede. Takodje nemogu da se otmem utisku da je spiker na stadionu podpaljivao publiku u toku utakmice a pogotovo kada je onaj igrac dohvatio zastavu glasno je na razglas uzviknuo SKIDAJ JE, nije to zadatak oficijalnog spikera. Dalje, zasto ie onaj igrac svlacio zastavu, imaju valjda ljudi koji su placeni da to rade, naj ispravnije je postupio Ivanovic, sklonio se u stranu i sta ga briga za dron, mislim da je na kraju mogao i da zaplace od muke. Opet mislim da ste vi Srbi sami sebe zeznuli, trebalo je da sacekate da se ona naprava sama srusi ili da je neko iz obezbjedjenja skine i samo im se nasmijete, ali ne, i vi ste bili nabrijani i spremni za incident. Zaboravili ste da su vam bila potrebna 3 boda koja vjerujem da bi i ostvarili, bolja ste ekipa od njih. A kazna, debelo ce vas finansijski kazniti, to vec svi znamo, a onako sa strane gledano mislim da bi ispravno bilo da vam oduzmu po bod a iz ove utakmice nikome nista. I jos vama par utakmica bez publike i vas nema nigdje. Neke stvari vam se ponavljaju

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

ja bih voleo da bude 3:0 za nas ali tosu moje zelje.UEFA nece akcenat baciti na politicku provokaciju.Jedno je politika a drugo je sport. Naseli smo na provokaciju a oni koji su bili zaduzeni za teren a to je policija je zakazala. Pored onoliko policajaca na atletskoj stazi desilo se da jedan kriminalac sa svojim istomisljenicima dodju do terena i pocnu obracun sa protivnickim igracima. Cak je i jedna stolica ucestvovala u tuci.Slika obisla ceo svet.Da li ce neko da ogovara za ovaj propust? A bojim se da ce drakonski da nas kazene.Licno bih voleo da nas na par godina iskljuce iz kfalifikacija da se jednom naucimo redu. Stalno prica da niko nije jaci od drzave.Puna usta celnika da ce drzava da se obracuna sa huliganima.Samo ne znam ko je kada i na koliko osudjen ?

odmori malo patriljoto

pre 9 godina

@Komshija Hashim

Nije dokazano ni da su to bili srpski navijaci koji su upali na teren. Mozda su to bili maskirani Albanci koji su glumili srpske navijace. Sve je moguce. I kada je to krpa sa nacrtanom velikom albanijom koja obuhvata teritorije cetiri drzave postala albanska zastava? Zar nije vasa zastava ona sa orlovima?

MisoMaribor

pre 9 godina

Srbiju i Albaniju ostro kazniti iskljuciti skroz iz takmicenja za EP,2 godine bez fudbala pa ce doci do pameti,Velika Srbija Velika Albanija jedino vi pravite probleme na Balakanu

ritern

pre 9 godina

Pa mi smo EU,UEFI i ostalima uvek bili poligon za njihove igrarije.Na prave zbrku znajuci da ce narod da se nalozi,a oni samo posmatraju.Da im je bilo u cilju da razdvoje Srbiju i Albaniju to bi i uradili.Bas kao sto je navedeno u primeru Spanije i Gibraltara.Samo su u jednom trenutku premstili Gibr.iz gupe 4 u grupu 9(ili obrnuto9i resili stvar.Ali ne,oni hoce da mi mislimo da ne mozemo bez njih,tacnije da nas oni "mire",a ustvari zavadjaju.Uglavnom,misljenja samda Srbija nece proci dobro kod UEFE;daj Boze da gresim.

Cross

pre 9 godina

Ne znam sta ce odluciti uefa ali sta ako neki albanac na mecu u Tirani ubaci
drona sa srpskom zastavom i optuze srbe za to?
(mille grobar, 15. oktobar 2014 17:56)

Cijela priča oko zastave (to je trebala riješiti policija), ne daje
pravo gledateljima da stolcima mlate igrače suprotnog tabora.
Gledatelji inače nisu smjeli na teren (to je veliki propust domaćina),
a da ne govorimo o petardama i ostalim provokacijama iz publike.
Uostalom, pričekajmo kazna uskoro sljedi i to paprena.

Zoran P.

pre 9 godina

Srbija-Albanija 3:0. Srbija: do kraja kvalifikacija pred praznim stadionom i velika novčana kazna. Baljaj - 3 meča neigranja. Lila: 2 meča neigranja. Albanija: revanš meč pred praznim stadionom.

mladen

pre 9 godina

ne lozite se srbi vise nisu losi momci,kazne ce biti velike ali mec ce se ponoviti na neutralnom terenu,ovo je samo politika i nista drugo.uefa ne sme da dozvoli da se ugrozi briselski dogovor,zato ce i kazne biti blage.

krki

pre 9 godina

Srbija kreće sa -6 bodova, dvije godine bez gledalaca na stadionu, kazna u francima do neba..
Albanija. simbolična kazna cca 20 tauzenki franaka...

1514AD

pre 9 godina

Najvecim delom se slazem sa autorom teksta. Albanska provokacija je izazvala prekid meca, a napad njihovih igraca na Stefana Mitrovica je izazvao nerede na terenu. Njihovo odbijanje da se mec nastavi pred praznim tribinama, pa i sutradan jasno ukazuje na njihovu nameru da se mec ne odrzi, te utakmica treba da bude registrovana sluzbenim rezultatom 3-0 za Srbiju. Sa druge strane, zbog upada navijaca na teren i napada na albanske igrace, bicemo kaznjeni novcano i verovatno sa 3 ili vise meceva bez publike. Nas najveci propust je sto zandarmerija nije sprecila upad navijaca, sve ostalo sto se desavalo ne moze biti krivica organizatora i reprezentativaca Srbije.

LOSA NAMERA

pre 9 godina

Ostaje nejasno i šta su tačno slavili Albanci u Prištini i Tirani – prekid meča, to što se njihovi igrači nisu osećali sigurno?

A sta je tu nejasno... Samar i ruganje Srbima je ono sto njih cini srecnim Napravili su ovce od nas i ceo svet nam se smeje..
Evo kako cemo Provokaciju albanaca treba prikazivati sa velikim slovima LOSA NAMERA... Insistirajmo na njihovim LOSIM NAMERAMA I svet ce na to gledati ispravnim ocima

Wolfgang O.

pre 9 godina

Sjajan tekst, po mom misljenju jako objektivan i nepristrasan.

Nisam ni razmisljao o odgovornosti UEFA zbog nerazdvajanja Srbije i Albanije. Valjda mi ne ide u glavu da zivimo u vremenu i svetu gde su takve metode potrebne. Ipak, ako je to primenjeno na pomenute drzave, pitanje je savseno validno.

1514AD

pre 9 godina

@Razum Poslednji paragraf jasno kaze da ukoliko mec ne moze da se nastavi ili da se odigra u celini, asocijacija ili klub koji je odgovoran predaje mec. Medjutim, i delegat UEFA i glavni sudija su odlucili da postoje uslovi da se mec nastavi, ali su reprezentativci Albanije i njihov savez odbili da odigraju mec, i to pod svim uslovima predvidjenim od strane UEFA (pred praznim tribinama ili sutradan). Dakle, razlog neodigravanja meca je njihovo odbijanje da nastave mec, iako su postojali svi uslovi da se mec nastavi, te je logican zakljucak da su odbijanjem da igraju predali mec. Razum kaze sluzbeni rezultat 3-0 za Srbiju.

Novosadjanin.

pre 9 godina

UEFA ce izbaciti i nas i njih iz daljeg takmicenja na dve godine. Nama ce rebnuti jos neku nenormalnu novcanu i uslovnu kaznu tipa ''ako neko bude zapalio cigaretu na stadionu posle te dve godine, sledi vecna zabrana''

Zar ima naivnih koji veruju da moze biti 3-0 za nas??? Pa evropske diplomate su se angazovale da ti ''navijaci'' udju u Srbiju. Pametnom dosta.

- kazna : izbacivanje i njih i nas, dobijaju na EP Dansku i Portugal, dve kulturne zemlje,svi sretni i zadovoljni, nemaju glavobolja naredne 2 godine oko nas. Albancima je bio cilj da nas izbace cak i po cenu da i oni propuste prvenstvo, jer realno ne bi ni prosli kvalifikacije.

pravi navijac

pre 9 godina

Aaa zaboravili ste da pomenete jednu veoma, veoma malu sitnicu: Albanci nisu FIZICKI napali nikoga!!!
nemoze prvo da te bijem pa posle 5 minuta ajde da igramo.

Z.

pre 9 godina

Nov mec pred praznim tribinama i drakonske finansijke kazne za obe reprezentacije.
Realno bi bilo 3:0 za nas da nemamo istorijat nicim izazvanih svinjarija za sobom i veoma blagih kazni.

Bosna

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)Ejvala komšija!

dupli_kantar

pre 9 godina

Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (JA, 15. oktobar 2014 18:23)

Covek je objasnio sustinu. Problem je samo sto mi mozga nemamo i neke stvari nikad necemo nauciti, cak i kada nam drugi guraju prst u oko objasnjavajuci i pokazujuci. Sinoc smo ponizeni, ali od svih ponizenja - najvece je ono koje smo sami sebi napravili, a ne albanci, zastava, dron, istasve ne jos.

Tuga! :(

Milko

pre 9 godina

Utakmica je prekinuta zbog ulaska gledalaca na teren i njihovog napada na igrače albanske reprezentacije.
Da toga nije bilo utakmica bi bila prekinuta na par minuta dok se ukloni predmet koji je ometao igru, a bar dva gostujuća igrača bi zaradili kartone.
Sam dron i transparent na njemu imaće manji uticaj na odluku o rezultatu.
Vrlo moguća odluka je 3:0 za goste.
Pravedno ali ne i pravilno, bilo bi da se utakmica ponovi ili odigra nastavak bez publike, što bi važilo i za revanš u Albaniji.

Razum

pre 9 godina

Pravila UEFA saveza:

All host associations and clubs are liable for the following inappropriate behaviour on the part of their supporters and may be subject to disciplinary measures and directives even if they can prove the absence of any negligence in relation to the organisation of the match:
a) the invasion or attempted invasion of the field of play;
b) the throwing of objects;
c) the lighting of fireworks or any other objects;
d) the use of laser pointers or similar electronic devices;
e) the use of gestures, words, objects or any other means to transmit any
message that is not fit for a sports event, particularly messages that are of a political, ideological, religious, offensive or provocative nature;
f) acts of damage;
g) the disruption of national or competition anthems;
h) any other lack of order or discipline observed inside or around the stadium

Recidivism occurs if another offence of a similar nature is committed within:
a) one year of the previous offence if that offence was punished with a
one-match suspension;
b) three years of the previous offence if that offence was punished with a two-match suspension;
c) five years of the previous offence in all other cases.
2 Recidivism counts as an aggravating circumstance.

If a match cannot take place or cannot be played in full, the member association or club responsible forfeits the match.

Dakle, 3:0 za Albance.

Široki

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)
I ja sam Napoleon.

baki

pre 9 godina

Cavicu su oduzeli medalje zbog majice a kasnije kad je bajern osvojio ligu šampiona saciri se pokrio zastavom nezavisnog kosova koje nike priznato od uefe i fife i nije bio kaznjen....i sada cemo mi biti kaznjeni nema bre pravde za nas jel vi to shvatate zato je trebalo da resimo to na fin nacin zakljucavanjem kapija jna i udri da bar ako nas kazne ne bude dzabe.

SAS88

pre 9 godina

Evo objektivno iz Hrvatske, obje države će dobiti neku kaznu i mislim da neće biti izbacivanja nikoga iz kvalifikacija. Utakmica 3-0 za albaniju, srbiji kazna od cca 250 000 eura i tri utakmice na praznim tribinama. Albaniji kazna cca 100 000 eura. Uzvrat na neutralnom stadionu jer nemoguće je osigurati sigurnost vašim igračima u Albaniji. Nema što vaš navijač se zaletat sa stolicom na albance, bogdanov se bezbrižno šetuckati po terenu, paliti zastava nata i albanije, tući albance prilikom ulaska u tunel i uza sve to još i zvižduci i bolesna skandiranja cijelu utakmicu. Albanci krivi radi provokacije zastavom vjerovatno samo novčana kazna, možda utakmica pred prazmim tribinama. Realno.

PS

pre 9 godina

Ajde da budemo realni.
Svako normalan zna da su ono sinoc organizovali Albanci, i da su oni jedini zaista krivi za prekid.
Ali, pravila su nesto drugo. Po pravilima, mi smo napravili vise propusta i zato ce Srbija biti kaznjena, Albanija ne (mozda novcano).
UEFA ce nas kazniti, a bice jos i dobro ako bude samo 0-3 za Albance.
Albanci JESU provocirali sa "zastavom". Ali, provokacija nije za kaznu, toga uvek ima (paljenje zastava, psovke, uvrede...).
Pored toga, ORGANIZATOR je napravio propust kada je dozvolio da taj "dron" uopste dodje do stadiona.
Nasi navijaci su vise puta uzvikivali "Ubij ubij ubij...." sto ce UEFA isto protumaciti kao rasizam, provokaciju, pretnju...
Ubacene su baklje na teren. Opet mi krivi.
Uleteli navijaci. Vise njih. Krivica je na organizatoru.Postoje snimci kako nas navijac stolicom udara albanskog fudbalera. To je opet nasa krivica.
Takodje, nas redar koji udara Albanca. To je skandal.
Albanski fudbaleri su odgurnuli naseg, ali to je za pojedinacnu kaznu (zuti karton, crveni...).
4 njihova fudbalera imaju flastere, modrice i ogrebotine. Za to smo mi opet krivi.
Dakle, iako su za sve sto se desilo apsolutno krivi Albanci, gledajuci strogo po pravilima, UEFA ce kazniti nas.

nemanja

pre 9 godina

Srbija tj. FSS je organizator na kojoj nije smjelo biti gostujućih navijača (dakle propust srpske policije koja nije odradila svoj posao, unatoč pričama kako će svi albanski navijači koji će pokušati ući biti.

kako nas propust kad su zaustavljeni na aerodromu a iz eu su odmah vrsili pritisak da se navijaci puste da udju u bg i cak i bez karata na stadion???!!!!

Petar

pre 9 godina

Nas će kazniti zbog: 1. uvredljivog skandiranja; 2. bacanja petardi i baklji u teren; 3. gađanja igrača Albanije za vreme izvođenja kornera; 4. za ulazak u teren navijača. Albance će da kazne zbog provokacije tj. zbog drona sa zastavom koja je političke prirode i propagira prekrajanje granica države domaćina. Da se albanski igrači nisu zaleteli da sačuvaju takvu po svim domaćim i međunarodnim aktima ilegalnu zastavu, prošli bi sa manjom kaznom. Otimanjem zasteve igrači Albanije su faktički priznali da ta zastava nije nešto ilegalno, već za njih sasvim prihvatljivo i normalno, što je neviđen skandal i izazvalo je upad navijača u teren (što samo po sebi ne opravdava ulazak na teren). Nama nije uteha kazna koju će dobiti albanci. Pitam se koliko će još vremena ova država pokazivati nesposobnost da se obračuna sa huliganima tipa Bogdanov. Da li je moguće da je država toliko nesposobna da ne može da spreči ulazak navijača na teren na utakmici visokog rizika kakva je bila ova. Da li je ova država sposobna da uradi bilo šta?

miro split

pre 9 godina

@Komshija Hashim
Ja bi tebi od srca čestita.Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju.Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda.Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama.Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude,polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo.Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.
Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite.Šta slavite?
To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj?To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša?Ma,šta slavite da mi je znat?Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.
Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije.Ma,ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.
Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.
Sram vas može bit.Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije.Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!

korto

pre 9 godina

UEFA neće blagonaklono gledati na njihov podmukli naci-performans. Naročito u kontekstu aktuelnog fundamentalizma. To što su prekjuče sišli sa planine da igraju fudbal pa još uvek ne shvataju šta su uradili - njihov je problem.

Suspenzije stadiona obema stranama i službeni rezultat za nas.

scout

pre 9 godina

Kada nam 92 nisu dali da igramo EP u Svedskoj pod izgovorom rata u SFRJ, sada ove njihove price o politici van sporta zvuce u najmanju ruku glupavo! A, da, Danska ode umesto nas i osvoji EP, eto sta ja ocekujem od UEFA mafijaske organizacije koja stiti bogate i uticajne na stetu siromasnih klubova, a tim putem su krenuli i kada su u pitanju reprezentacije jedno pravilo za Spance, Ruse, drugo za Srbiju,Hrvatsku,Albaniju! Za UEFA smo mi svi klosari drage komsije!

Vitez

pre 9 godina

Srbija tj. FSS je organizator na kojoj nije smjelo biti gostujućih navijača (dakle propust srpske policije koja nije odradila svoj posao, unatoč pričama kako će svi albanski navijači koji će pokušati ući biti uhićeni...)

Provokacija Albanaca je očita, no na nju je trebalo pametnije odreagirati.

urosh

pre 9 godina

Zaboravlja se da su incidenti poceli i pre drona,pri izvodjenju kornera igraci su gadjani raznim predmetima,ali ono sto zabrinjava je skandiranje celog stadiona ubij,... i slicno....stidim se,i onda neko prica o toleranciji u ovoj nasoj zemljici...da ne pominjemo zvizduke svaki put pri intoniranju himni...a sta nam tek dolazi sa ovim generacijama iz devedesetih...strasno

Mare

pre 9 godina

Gledajući kazne poslednjih godina, ja očekujem ponavljanje utakmice na neutralnom terenu (ili prazne tribine, to je opet neutralan teren) i drakonsku kaznu za Srbiju.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.

Optimus Prajm

pre 9 godina

Po meni najpoštenije bi bilo da nama daju tri boda jer su se svi složili da utakmica može da se nastavi osim Albanaca, čak im je ponuđeno da se isprazne tribine, rekli su da fizički i psihički nisu sposobni, pa su im onda ponudili da se utakmica odigra sutra i to su odbili, kolko fizički nisu bili sposobni da ne mogu da se oporave za 24 sata, ja ne znam, jel neko iznet na nosilima, kolko sam ja video nije. Oni su započeli incident, naši igrači nisu ništa loše uradili čak su i smirivali i sprovodili ih do svlačionica, nije u redu da njih kazne, to svako vidi. I nas treba kazniti naravno, al ne fudbalere, nego organizatore jer su navijači uletetli na teren a i bacali su predmete na teren. Sasvim objektivno i pošteno bi bilo da nama daju tri boda iz ove utakmice, a da nas kazne novčano i da igramo bez publike do kraja kvalifikacija.

SrpskiVragolan

pre 9 godina

Ljudi ovo albanska provokacija vam je smišljena sa zapadom mesecima unapred. Bode ih u oči to što će danas vojna sila #1 u regionu - Srbija ugostiti velikog Putina dok Obama i Merkelova moraju da gostuju u Zagrebu, Sarejevu i Tirani i gledaju RC dronove. Sumljam i na Bogdanova i na sve ove što su bacali petarde/baklje da su strani plačenici.

Hrvat

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA

miro split

pre 9 godina

@Komshija Hashim
Ja bi tebi od srca čestita.Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju.Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda.Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama.Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude,polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo.Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.
Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite.Šta slavite?
To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj?To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša?Ma,šta slavite da mi je znat?Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.
Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije.Ma,ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.
Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.
Sram vas može bit.Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije.Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!

Hrvat

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA

Novosadjanin.

pre 9 godina

UEFA ce izbaciti i nas i njih iz daljeg takmicenja na dve godine. Nama ce rebnuti jos neku nenormalnu novcanu i uslovnu kaznu tipa ''ako neko bude zapalio cigaretu na stadionu posle te dve godine, sledi vecna zabrana''

Zar ima naivnih koji veruju da moze biti 3-0 za nas??? Pa evropske diplomate su se angazovale da ti ''navijaci'' udju u Srbiju. Pametnom dosta.

- kazna : izbacivanje i njih i nas, dobijaju na EP Dansku i Portugal, dve kulturne zemlje,svi sretni i zadovoljni, nemaju glavobolja naredne 2 godine oko nas. Albancima je bio cilj da nas izbace cak i po cenu da i oni propuste prvenstvo, jer realno ne bi ni prosli kvalifikacije.

Petar

pre 9 godina

Nas će kazniti zbog: 1. uvredljivog skandiranja; 2. bacanja petardi i baklji u teren; 3. gađanja igrača Albanije za vreme izvođenja kornera; 4. za ulazak u teren navijača. Albance će da kazne zbog provokacije tj. zbog drona sa zastavom koja je političke prirode i propagira prekrajanje granica države domaćina. Da se albanski igrači nisu zaleteli da sačuvaju takvu po svim domaćim i međunarodnim aktima ilegalnu zastavu, prošli bi sa manjom kaznom. Otimanjem zasteve igrači Albanije su faktički priznali da ta zastava nije nešto ilegalno, već za njih sasvim prihvatljivo i normalno, što je neviđen skandal i izazvalo je upad navijača u teren (što samo po sebi ne opravdava ulazak na teren). Nama nije uteha kazna koju će dobiti albanci. Pitam se koliko će još vremena ova država pokazivati nesposobnost da se obračuna sa huliganima tipa Bogdanov. Da li je moguće da je država toliko nesposobna da ne može da spreči ulazak navijača na teren na utakmici visokog rizika kakva je bila ova. Da li je ova država sposobna da uradi bilo šta?

PS

pre 9 godina

Ajde da budemo realni.
Svako normalan zna da su ono sinoc organizovali Albanci, i da su oni jedini zaista krivi za prekid.
Ali, pravila su nesto drugo. Po pravilima, mi smo napravili vise propusta i zato ce Srbija biti kaznjena, Albanija ne (mozda novcano).
UEFA ce nas kazniti, a bice jos i dobro ako bude samo 0-3 za Albance.
Albanci JESU provocirali sa "zastavom". Ali, provokacija nije za kaznu, toga uvek ima (paljenje zastava, psovke, uvrede...).
Pored toga, ORGANIZATOR je napravio propust kada je dozvolio da taj "dron" uopste dodje do stadiona.
Nasi navijaci su vise puta uzvikivali "Ubij ubij ubij...." sto ce UEFA isto protumaciti kao rasizam, provokaciju, pretnju...
Ubacene su baklje na teren. Opet mi krivi.
Uleteli navijaci. Vise njih. Krivica je na organizatoru.Postoje snimci kako nas navijac stolicom udara albanskog fudbalera. To je opet nasa krivica.
Takodje, nas redar koji udara Albanca. To je skandal.
Albanski fudbaleri su odgurnuli naseg, ali to je za pojedinacnu kaznu (zuti karton, crveni...).
4 njihova fudbalera imaju flastere, modrice i ogrebotine. Za to smo mi opet krivi.
Dakle, iako su za sve sto se desilo apsolutno krivi Albanci, gledajuci strogo po pravilima, UEFA ce kazniti nas.

SrpskiVragolan

pre 9 godina

Ljudi ovo albanska provokacija vam je smišljena sa zapadom mesecima unapred. Bode ih u oči to što će danas vojna sila #1 u regionu - Srbija ugostiti velikog Putina dok Obama i Merkelova moraju da gostuju u Zagrebu, Sarejevu i Tirani i gledaju RC dronove. Sumljam i na Bogdanova i na sve ove što su bacali petarde/baklje da su strani plačenici.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.

Kole79

pre 9 godina

UEFA ce naravno kazniti Srbiju, a cak i ako kazni Albaniju, Srbije ce imati daleko strozu kaznu. Kako ja ovo znam? Pa citao sam vesti na Reutersu, BBC-u, CNN-u i oni jasno ko' dan govore kako su Srbi krivi i kako su isprovocirali neduzne Albance. Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!

miro split

pre 9 godina

@Kar madhi
Ma čijeg fašističkog odnosa prema Albancima?Mojeg?Sinko božji to okreanje pile naopako ne pali kod mene.Ja san ti Dalmatinac primazan svin mastima.
Navijači su jedno i oni će svašta balavit i vikat,a igrači i gosti u vip loži su drugo.Ajmo pričat o tome šta bi se deselilo da je situacija bila obrnuta.Da je brat srpskog premjera Vućića u Tirani upravlja sa migom 29(ipak Srbi imaju jaće zrakoplostvo od Albanaca)na kojem je karta Srbije do Tokija,bi li onda gledatelji ne stadionu aplauzom pozdravili taj preformas ili bi opet gorile pravoslavne kršćanske crkve na Kosovu?
Lipi moj čovik napravili ste takvo s***e da san se ja iako san proglasija da odlazin u mirovinu šta se tiće B92 mora oglasit jer bi inače puka ka čvrčak.
Za sve one koji sumnjaju u mene po stoti put ponavljan ja san Hrvat bez i jednog Srbina u familiji.Ratova san samo protiv Srba devet miseci 91 i 92 godine.I ponosan san na to jer su bili dostojan neprijatelj i nikad nikog nisan mrzija.

Mare

pre 9 godina

Gledajući kazne poslednjih godina, ja očekujem ponavljanje utakmice na neutralnom terenu (ili prazne tribine, to je opet neutralan teren) i drakonsku kaznu za Srbiju.

Optimus Prajm

pre 9 godina

Po meni najpoštenije bi bilo da nama daju tri boda jer su se svi složili da utakmica može da se nastavi osim Albanaca, čak im je ponuđeno da se isprazne tribine, rekli su da fizički i psihički nisu sposobni, pa su im onda ponudili da se utakmica odigra sutra i to su odbili, kolko fizički nisu bili sposobni da ne mogu da se oporave za 24 sata, ja ne znam, jel neko iznet na nosilima, kolko sam ja video nije. Oni su započeli incident, naši igrači nisu ništa loše uradili čak su i smirivali i sprovodili ih do svlačionica, nije u redu da njih kazne, to svako vidi. I nas treba kazniti naravno, al ne fudbalere, nego organizatore jer su navijači uletetli na teren a i bacali su predmete na teren. Sasvim objektivno i pošteno bi bilo da nama daju tri boda iz ove utakmice, a da nas kazne novčano i da igramo bez publike do kraja kvalifikacija.

Široki

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)
I ja sam Napoleon.

Vitez

pre 9 godina

Srbija tj. FSS je organizator na kojoj nije smjelo biti gostujućih navijača (dakle propust srpske policije koja nije odradila svoj posao, unatoč pričama kako će svi albanski navijači koji će pokušati ući biti uhićeni...)

Provokacija Albanaca je očita, no na nju je trebalo pametnije odreagirati.

SAS88

pre 9 godina

Evo objektivno iz Hrvatske, obje države će dobiti neku kaznu i mislim da neće biti izbacivanja nikoga iz kvalifikacija. Utakmica 3-0 za albaniju, srbiji kazna od cca 250 000 eura i tri utakmice na praznim tribinama. Albaniji kazna cca 100 000 eura. Uzvrat na neutralnom stadionu jer nemoguće je osigurati sigurnost vašim igračima u Albaniji. Nema što vaš navijač se zaletat sa stolicom na albance, bogdanov se bezbrižno šetuckati po terenu, paliti zastava nata i albanije, tući albance prilikom ulaska u tunel i uza sve to još i zvižduci i bolesna skandiranja cijelu utakmicu. Albanci krivi radi provokacije zastavom vjerovatno samo novčana kazna, možda utakmica pred prazmim tribinama. Realno.

urosh

pre 9 godina

Zaboravlja se da su incidenti poceli i pre drona,pri izvodjenju kornera igraci su gadjani raznim predmetima,ali ono sto zabrinjava je skandiranje celog stadiona ubij,... i slicno....stidim se,i onda neko prica o toleranciji u ovoj nasoj zemljici...da ne pominjemo zvizduke svaki put pri intoniranju himni...a sta nam tek dolazi sa ovim generacijama iz devedesetih...strasno

Komsija Bozidar

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)
Komsijo lose si ti to video,albanski igraci su prvi krenuli sa udaranjem sto je mogo lepo da vidi ceo svet u direktnom prenosu,ti si sigurno gledao neku utakmicu od pre 30god.

koki

pre 9 godina

moram i ja nesto da kazem.mi zivimo i dalje u devetnestom veku ,nismo naucili i shvatili jos gde zivimo ,opet ponavljamo greske iz proslosti ,.ljubav i emocije u europi ijednom delu sveta vise ne postoje ,postoje interesi i novac. sa mihom se nisam slagao oko pevanja himne ,ali sta da smo sinoc aplaudirali albanskoj himni ,i da smo im dali do tog 41min tri gola ,pa to sto su uradili sa zastavom bi izazvao smeh u publici, a oni bi kuci otisli ko popi.... razumete ,moramo biti malo mangupi ,a to nismo

q

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)

Komsija moj dobri. Ajde samo objsni mi taj pokusaj linca ??? Kakav je problem bio da ih Srbi lincuju da su hteli ? Da ih vuku malo po ulicama vezane za branike

Saša

pre 9 godina

Najlepše molim da objavite moje pitanje: da li bi albanski igrači skočili na redare ili policajce da su oni "pokupili" zastavu? Ništa ne prebacujem Mitroviću, ali nije njegov posao da "skuplja" nacionaističke zastave, umesto da se izvuče korist iz svega (pa šta ako je dron letijo, gde god ima Albanaca po Evropi ističe se ta parolu), ne može se izbeći kazna jer su navijači preskočili ogradu i počeli da biju albanske fudbalere. Na slici u jednim novinama pored Bogdanova vidi se jedan sa zavojem preko lica i taj posle, gledam sliku, uzima dronka sa zemlje i sad se ne zna ko je on i gde je dronko? Ne znam, ovde se večno nešto muva, muti, kažite sve što znate, ne može se ovako više? Ko je taj Bogdanov da on pored sudije razgovara sa igračima, ma ko je on? Vođa navijač CZ, ajde!

mali radojica

pre 9 godina

@miro split, Ali svaka ti čast na komentaru. Nadam se da si onaj za koga se I predstavljaš I nadam se da većina ljudi u susedstvu barem malo tako razmišlja kad se jednom smire strasti. Ovaj potez sa dronom je kad čovek ovako sa strane I posle 24h sagleda ipak krajnje glup I detinjast, I sad stvarno se pitam šta će uraditi Albanci ako UEFA primeni pravilo kažnjavanja gde se za političke parole I mešanje politike u sport dobija kazna diskvalifikacije a za upade u teren zabrana igranja pred domaćim navijačima a za oba slučaja I drastične novčane kazne. Mogu misliti kako će se provesti naša ambasada u Tirani ako UEFA odluči(a već se šuška oko toga) da se ova utakmica(kao I revanš) odigraju u Nionu (sedištu UEFE)pred praznim tribinama. Mislim da većeg blama za južne komšije neće biti jer stvarno je pitanje šta su oni to slavili juče.

Misko

pre 9 godina

Po svim pravilima Srbija treba da pobedi 3-0!!Albanija je izazvala prekid,albanski igraci su napali srpske i albanski igraci su odbili da nastave utakmicu!Sve je jasno 3-0 za Srbiju,cak i UEFA mafioze bi trebalo da shvate to

js

pre 9 godina

UEFA dace jednu preporuku: da se Bogdanov postani za komandanta jedinice za specijalne intervencije, jer je pre policije vec bio na stadionu.

odmori malo patriljoto

pre 9 godina

@Komshija Hashim

Nije dokazano ni da su to bili srpski navijaci koji su upali na teren. Mozda su to bili maskirani Albanci koji su glumili srpske navijace. Sve je moguce. I kada je to krpa sa nacrtanom velikom albanijom koja obuhvata teritorije cetiri drzave postala albanska zastava? Zar nije vasa zastava ona sa orlovima?

Razum

pre 9 godina

Pravila UEFA saveza:

All host associations and clubs are liable for the following inappropriate behaviour on the part of their supporters and may be subject to disciplinary measures and directives even if they can prove the absence of any negligence in relation to the organisation of the match:
a) the invasion or attempted invasion of the field of play;
b) the throwing of objects;
c) the lighting of fireworks or any other objects;
d) the use of laser pointers or similar electronic devices;
e) the use of gestures, words, objects or any other means to transmit any
message that is not fit for a sports event, particularly messages that are of a political, ideological, religious, offensive or provocative nature;
f) acts of damage;
g) the disruption of national or competition anthems;
h) any other lack of order or discipline observed inside or around the stadium

Recidivism occurs if another offence of a similar nature is committed within:
a) one year of the previous offence if that offence was punished with a
one-match suspension;
b) three years of the previous offence if that offence was punished with a two-match suspension;
c) five years of the previous offence in all other cases.
2 Recidivism counts as an aggravating circumstance.

If a match cannot take place or cannot be played in full, the member association or club responsible forfeits the match.

Dakle, 3:0 za Albance.

Prakticar

pre 9 godina

Ne znam sta je pametno, ali ako proglase 3:0 za Albaniju mi nemamo realno sansu da prdjemo jer ce u Tirani biti jos jezovitije. Tako da ako daju pobedu Albaniji bilo bi lepo da se dogovorimo na nacionalnom nivou i da lepo istupimo iz takmicenja. Jeste mi zao fudbalera koji su stvarno igrali odlicno dok je trajala utakmica, ali to jeste istina.

ritern

pre 9 godina

Pa mi smo EU,UEFI i ostalima uvek bili poligon za njihove igrarije.Na prave zbrku znajuci da ce narod da se nalozi,a oni samo posmatraju.Da im je bilo u cilju da razdvoje Srbiju i Albaniju to bi i uradili.Bas kao sto je navedeno u primeru Spanije i Gibraltara.Samo su u jednom trenutku premstili Gibr.iz gupe 4 u grupu 9(ili obrnuto9i resili stvar.Ali ne,oni hoce da mi mislimo da ne mozemo bez njih,tacnije da nas oni "mire",a ustvari zavadjaju.Uglavnom,misljenja samda Srbija nece proci dobro kod UEFE;daj Boze da gresim.

pravi navijac

pre 9 godina

Aaa zaboravili ste da pomenete jednu veoma, veoma malu sitnicu: Albanci nisu FIZICKI napali nikoga!!!
nemoze prvo da te bijem pa posle 5 minuta ajde da igramo.

neutralni felsh

pre 9 godina

Кога јебре брига шта ће одлучити уефа?Зато што стално мислимо шта ће неко други да каже, зато нам је овако.Требали смо синоћ да их добро излемамо, а уефа нека ради шта хоће, казна па шта. Боље него овако...
(Ivan, 15. oktobar 2014 18:21)

kad porastes, dosta toga ce ti biti jasnije.

LOSA NAMERA

pre 9 godina

Ostaje nejasno i šta su tačno slavili Albanci u Prištini i Tirani – prekid meča, to što se njihovi igrači nisu osećali sigurno?

A sta je tu nejasno... Samar i ruganje Srbima je ono sto njih cini srecnim Napravili su ovce od nas i ceo svet nam se smeje..
Evo kako cemo Provokaciju albanaca treba prikazivati sa velikim slovima LOSA NAMERA... Insistirajmo na njihovim LOSIM NAMERAMA I svet ce na to gledati ispravnim ocima

JA

pre 9 godina

Nemogu nikako da se otmem utisku da ste i vi prizeljkivali nerede, vrijedjanje Albanaca je pocelo od samog starta i trajalo je do kraja, ali ipak mislim da su oni bolje organizovali nerede. Takodje nemogu da se otmem utisku da je spiker na stadionu podpaljivao publiku u toku utakmice a pogotovo kada je onaj igrac dohvatio zastavu glasno je na razglas uzviknuo SKIDAJ JE, nije to zadatak oficijalnog spikera. Dalje, zasto ie onaj igrac svlacio zastavu, imaju valjda ljudi koji su placeni da to rade, naj ispravnije je postupio Ivanovic, sklonio se u stranu i sta ga briga za dron, mislim da je na kraju mogao i da zaplace od muke. Opet mislim da ste vi Srbi sami sebe zeznuli, trebalo je da sacekate da se ona naprava sama srusi ili da je neko iz obezbjedjenja skine i samo im se nasmijete, ali ne, i vi ste bili nabrijani i spremni za incident. Zaboravili ste da su vam bila potrebna 3 boda koja vjerujem da bi i ostvarili, bolja ste ekipa od njih. A kazna, debelo ce vas finansijski kazniti, to vec svi znamo, a onako sa strane gledano mislim da bi ispravno bilo da vam oduzmu po bod a iz ove utakmice nikome nista. I jos vama par utakmica bez publike i vas nema nigdje. Neke stvari vam se ponavljaju

1514AD

pre 9 godina

Najvecim delom se slazem sa autorom teksta. Albanska provokacija je izazvala prekid meca, a napad njihovih igraca na Stefana Mitrovica je izazvao nerede na terenu. Njihovo odbijanje da se mec nastavi pred praznim tribinama, pa i sutradan jasno ukazuje na njihovu nameru da se mec ne odrzi, te utakmica treba da bude registrovana sluzbenim rezultatom 3-0 za Srbiju. Sa druge strane, zbog upada navijaca na teren i napada na albanske igrace, bicemo kaznjeni novcano i verovatno sa 3 ili vise meceva bez publike. Nas najveci propust je sto zandarmerija nije sprecila upad navijaca, sve ostalo sto se desavalo ne moze biti krivica organizatora i reprezentativaca Srbije.

scout

pre 9 godina

Kada nam 92 nisu dali da igramo EP u Svedskoj pod izgovorom rata u SFRJ, sada ove njihove price o politici van sporta zvuce u najmanju ruku glupavo! A, da, Danska ode umesto nas i osvoji EP, eto sta ja ocekujem od UEFA mafijaske organizacije koja stiti bogate i uticajne na stetu siromasnih klubova, a tim putem su krenuli i kada su u pitanju reprezentacije jedno pravilo za Spance, Ruse, drugo za Srbiju,Hrvatsku,Albaniju! Za UEFA smo mi svi klosari drage komsije!

Nikola's

pre 9 godina

Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava
Zasto vam smeta Albanska zastava?

(kar madhi, 15. oktobar 2014 19:15)

Iskreno, verujem da si "trol" po nacinu pisanja, ali da repliciram pitanjem:
Sta bi se desilo da ja udjem u npr.kafic u Tirani sa zastavom na kojoj su Srbiji pridodati Tirana, Skadar i Elbasan? Da li bi ja sa vama popio po koje pivo i uzivao ili bi popio batine tako da se vise ne bih digao sa zemlje?
Nikome ne smeta zastava Albanije sa dva orla kao i na dresu, ali onaj cirkus od zastave gde je ukljucena teritorija Srbije je za svaku osudu. I vasu sramotu.

mnogo ste losi glumci

pre 9 godina

@brax

Koja zastava Albanije? Zasto lazes? Na dronu je visila nekakav tekstil sa iscrtanom velikoalbanijom koja obuhvata teritorije CETIRI DRZAVE. To nije provokacija? Stvarno? Pa vi ste skidali majice sa Srba na Kosovu koji su isli na Gazimestan samo zato sto su na njima bili cirlicni natpisi. Skidali ste te majice i sa zena. A izgovor je bio da se tim majicama provocira i vredja "ustavni poredak rep. kosova". Ugusicete se u sopstvenom licemerju jednoga dana.

1514AD

pre 9 godina

@Razum Poslednji paragraf jasno kaze da ukoliko mec ne moze da se nastavi ili da se odigra u celini, asocijacija ili klub koji je odgovoran predaje mec. Medjutim, i delegat UEFA i glavni sudija su odlucili da postoje uslovi da se mec nastavi, ali su reprezentativci Albanije i njihov savez odbili da odigraju mec, i to pod svim uslovima predvidjenim od strane UEFA (pred praznim tribinama ili sutradan). Dakle, razlog neodigravanja meca je njihovo odbijanje da nastave mec, iako su postojali svi uslovi da se mec nastavi, te je logican zakljucak da su odbijanjem da igraju predali mec. Razum kaze sluzbeni rezultat 3-0 za Srbiju.

Baltazar

pre 9 godina

Onog trenutka kad je Mitrovic skinuo zastavu i kad su na njega agresivno nasrnuli albanski fudbaleri tog trenutka postale su jasne dve stvari:
1.Da su albanski fudbaleri u potpunoj vezi sa onima koji su ubacili avion u stadion.Njihovo ponasanje na terenu to nedvosmisleno dokazuje.
2.Izazivanjem opste tuce na terenu od strane albanskih fudbalera motivisane branjenjem zastave velike albanije koja se tu pojavila doletvsi izvan stadiona,citav incident prestaje biti fudbalski vec dobija mnogo siri okvir i od tog trenutka Albanci na terenu nisu vise samo fudbaleri vec direktni saucesnici u jednoj dobro isplaniranoj politicko nacionalsovinistickoj provokaciji.Tako da ne mozete da se zalite kako ste vi eto dosli da igrate fudbal a neko vas je tukao,jer vi niste dosli da igrate fudbal vec da izavate incidente cime gubite status zrtve ako ima bar jos malo pravde na ovom svetu.....

Cross

pre 9 godina

Ne znam sta ce odluciti uefa ali sta ako neki albanac na mecu u Tirani ubaci
drona sa srpskom zastavom i optuze srbe za to?
(mille grobar, 15. oktobar 2014 17:56)

Cijela priča oko zastave (to je trebala riješiti policija), ne daje
pravo gledateljima da stolcima mlate igrače suprotnog tabora.
Gledatelji inače nisu smjeli na teren (to je veliki propust domaćina),
a da ne govorimo o petardama i ostalim provokacijama iz publike.
Uostalom, pričekajmo kazna uskoro sljedi i to paprena.

kar madhi

pre 9 godina

@miro split
A ono prije toga, recimo zabrana navijacima, hapsenje novinara cak i konzula Albanije i ostalih sa njim, pregled carinara igracima kao da su sverceri, intonacija himne, ubij ubij ubij siptara.

Sta je sve to?
Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava, ni jedan Albanski igrac nije dotrkao da se dosegne provokativnih Srpskih fasistickih zastava na terenu (ne generalizujem tu, bilo je i dosta normalnih)
Zasto vam smeta Albanska zastava?

Srpskim igracima svaka cast, kako su se ponasali. Osim malo njih!

Dosta mi je vasih fasistickih misljenja i odnosa prema Albancima

uefin arbitrazni sudac deutschland

pre 9 godina

realno oni mogu priloziti doktorske papire o ozljedama cetvorice ili petorice prvotimaca a barem ih je toliko dobilo udarce na terenu i s obzirom da su moguce samo tri izmjene utakmica se mora prekinuti i nastaviti unutar sljedecih 24 sata. ako se to ne dogodi a nije ni nece bit ce registriran rezultat 3-0 u korist ostecene ekipe bez obzira na provokaciju. bio bi presedan dase dogovori novi termin. utakmica u albaniji ce se igrati bez gledatelja sigurno i obje momcadi ce dobiti novcane kazne. vas ceka stotinjak tisuca eura a siptare dvadesetak. moguce da ona dva igraca koja su napala vaseg koji je skidao zastavu dobe kazne neigranja ali to je prakticki nebitno.3 boda idu aljbaniji da se nenadate iz jednog razloga-vi ste bili domacin. za dron ne moze nitko dokazati ko ga je digo u zrak i tvrdnje da je onaj amerikanac to napravio ce se shvatit kao propaganda. dok ne uvedemo engleske zakone nikad se necemo maknut s mjesta

Milko

pre 9 godina

Utakmica je prekinuta zbog ulaska gledalaca na teren i njihovog napada na igrače albanske reprezentacije.
Da toga nije bilo utakmica bi bila prekinuta na par minuta dok se ukloni predmet koji je ometao igru, a bar dva gostujuća igrača bi zaradili kartone.
Sam dron i transparent na njemu imaće manji uticaj na odluku o rezultatu.
Vrlo moguća odluka je 3:0 za goste.
Pravedno ali ne i pravilno, bilo bi da se utakmica ponovi ili odigra nastavak bez publike, što bi važilo i za revanš u Albaniji.

dragan

pre 9 godina

@miro split: Da mi je kafu s tobom popiti na rivi... Meni svaki povik "ubij zakolji..." i sl. ide na želudac, kao i povici prema Hrvatima, zviždanje himni. Sramota me. Nije ni juče bilo mnogo bolje. Verujem da se i ti i većina Hrvata tako oseća kad se pominju vrbe i sl.

Ali to mi je glavni utisak od juče i bio - svi Albanci odreda podržavaju sve ovo, i onu mapu i reakciju. U tu čast napali su Grke u Albaniji! Kod svih nas ima idiota a kod njih izgleda nema izuzetaka. Slično je mislim bilo i u Hrvatskoj, BiH i Srbiji pa je krenuo rat. Šta će iz ovog da izađe - ne znam. Samo hoću mir i spokoj.

Bosna

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)Ejvala komšija!

Ivan

pre 9 godina

Кога јебре брига шта ће одлучити уефа?Зато што стално мислимо шта ће неко други да каже, зато нам је овако.Требали смо синоћ да их добро излемамо, а уефа нека ради шта хоће, казна па шта. Боље него овако...

rrmm

pre 9 godina

Vidim da hrvati već likuju kako će orlovi biti izbačeni iz svih takmičenje pod okriljem UEFA u narednih 5 godina . Ne samo A tim , već i mlade selekcije . Nadam se da je naš narod konačno naučio lekciju , da od starih dušmana nikad novih prijatelja . Sve je ovo smišljeno i namerno orkestrirano od strane državnog vrha albanije , postoje i snimci , gde se brat albanskog premijera hvali kako je upravljao dronom . Kada je uhapšen , nije se pozvao na albaniju , nego na pasoš SAD . Dakle ovo zadnje je ključ ko stoji iza svega i zašto . S obzirom da po onoj narodnoj kadija te tuži , kadija ti sudi , ne možemo ništa dobro očekivati .

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

ja bih voleo da bude 3:0 za nas ali tosu moje zelje.UEFA nece akcenat baciti na politicku provokaciju.Jedno je politika a drugo je sport. Naseli smo na provokaciju a oni koji su bili zaduzeni za teren a to je policija je zakazala. Pored onoliko policajaca na atletskoj stazi desilo se da jedan kriminalac sa svojim istomisljenicima dodju do terena i pocnu obracun sa protivnickim igracima. Cak je i jedna stolica ucestvovala u tuci.Slika obisla ceo svet.Da li ce neko da ogovara za ovaj propust? A bojim se da ce drakonski da nas kazene.Licno bih voleo da nas na par godina iskljuce iz kfalifikacija da se jednom naucimo redu. Stalno prica da niko nije jaci od drzave.Puna usta celnika da ce drzava da se obracuna sa huliganima.Samo ne znam ko je kada i na koliko osudjen ?

Glupog li pitanja

pre 9 godina

Ostaje nejasno i šta su tačno slavili Albanci u Prištini i Tirani – prekid meča, to što se njihovi igrači nisu osećali sigurno?

Slave to što su proneli velikoalbansku zastavu u sred Beograda. Smeje nam se ceo region zbog toga što nemamo državu iako smo je pre svih imali.

Z.

pre 9 godina

Nov mec pred praznim tribinama i drakonske finansijke kazne za obe reprezentacije.
Realno bi bilo 3:0 za nas da nemamo istorijat nicim izazvanih svinjarija za sobom i veoma blagih kazni.

MisoMaribor

pre 9 godina

Srbiju i Albaniju ostro kazniti iskljuciti skroz iz takmicenja za EP,2 godine bez fudbala pa ce doci do pameti,Velika Srbija Velika Albanija jedino vi pravite probleme na Balakanu

Gojkočea

pre 9 godina

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave -sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj. (realno, 15. oktobar 2014 20:35)

i ja sam istog misljenja, samo bih dodao da su kamere zabelezile fizicki napad na alb igraca od strane redara.
(jao, 15. oktobar 2014 20:54)

a što ne aplicirate za albansko državljanstvo oboje? realno volite ih baš baš!

Virovitica

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)
Jeste moze,a ja sam Aboridzin.

krsto

pre 9 godina

Vidim Srbima ne fali samokritike.Daj ukljucite malo mozak,nije tesko.Ne gledajte samo iz srpske,nebeske perspektive.Albanci su vas nasamarili,..bez ijednog navijaca na stadionu,sa obicnom krpom.Izgleda da su racunali na vasu uravnotezenost i samokontrolu...
Odluka je vec donijeta
Srbi su krivi za zvizdanje himni,gadjanje tvrdim predmetima,paljenje baklji,paljenje zastava,koristenje lasera,i na kraju naravno ulazak na teren koje se ne prasta i udaranje alb.igraca od strane nepoznatih lica,cak i redara.(Ja mislim da to vise nema ni u zadnjim africkim rezervatima)
Albanci su krivi za politicku provokaciju i ne izlazak na teren,iako je delegat rekao da moze da se igra.
Tako da ispade ,Albanezi mudriji.A i sto ce vam Evropa,bolje vam je u Aziji sa turkmenima,kirgizima i ostalim.Mozda se i osvoji nesto...

baki

pre 9 godina

Cavicu su oduzeli medalje zbog majice a kasnije kad je bajern osvojio ligu šampiona saciri se pokrio zastavom nezavisnog kosova koje nike priznato od uefe i fife i nije bio kaznjen....i sada cemo mi biti kaznjeni nema bre pravde za nas jel vi to shvatate zato je trebalo da resimo to na fin nacin zakljucavanjem kapija jna i udri da bar ako nas kazne ne bude dzabe.

Blanko

pre 9 godina

Redosled krivaca: UEFA, Albanija, Srbija. Da je UEFA sagledala sve aspekte ove dve ekipe bi bile u dve odvojene grupe, da je sada sud realan trebala bi sama sebe da kazni. Albanija - kao inicijator i kreator revolucionarnog rešenja koje moze biti patentirano i u budućnosti od strane drugih huliganskih grupa. Srbija kao organizator za sve bezbedonosne propuste obzirom da obezbeđenje nije bilo dostojno utakmicama visokog rizika. Kada se ne iskontrolisu prve dve stvari nece ni treća. Dodatno, kao odgovor na temu, jedno pitanje : Da li je bitnije kako ce Srbija biti kaznjena od toga da li ce celni ljudi saveza podneti ostavku. Ako bih morao da biram mnogo vise bih se radovao ovom drugom pa makar i po cenu ovog prvog jer nas fudbal je nepravedno prikljucen na aparate i odavno je klinicki mrtav....odgovorni se znaju. Pozdrav svim dobrim ljudima i komsijama

Meelan BG

pre 9 godina

Da je dron u Tirani pustio neki naš dilber, sa obeležjima granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, dobio bi orden, doktorat i status nacionalnog heroja. Neki rialiti šou mu ne bi ginuo.

A ja bih ga opet smatrao retardiranim idiotom.

Wolfgang O.

pre 9 godina

Sjajan tekst, po mom misljenju jako objektivan i nepristrasan.

Nisam ni razmisljao o odgovornosti UEFA zbog nerazdvajanja Srbije i Albanije. Valjda mi ne ide u glavu da zivimo u vremenu i svetu gde su takve metode potrebne. Ipak, ako je to primenjeno na pomenute drzave, pitanje je savseno validno.

econ101

pre 9 godina

Da li sam ja jedini koji misli da je TOTALNO NEBITNO ko ce da dobije 3 poena, ko je kriv, ko je odgovoran, ko se osramotio za obicnu UTAKMICU!!!! Da li je vaznije da gomila muskaraca trce za loptom ili ono sto se sada desava u Presevu (i desavace se) dok vojska paradira u Beogradu!?!?

djordjevic

pre 9 godina

idealno bi bilo da registruju 3:0 za nas i da nas kazne 3 utakmice bez publike. I vuk sit i sve ovce na broju. I bodovi i bez nasih "divnih" navijaca. Igracima bi svanulo.

mukihox

pre 9 godina

Sport je zabava, sport je igra a ne inat. Vi Srbi, dakle vecina vas ne idete na utakmice da bi uzivali u majstorijama, sutevima od kojih se lede zile kucavece, vec da bi matretirali sve one koji tamo odlaze radi uzivanja, ralasakcije i svega onog sto skort pruza, Mislim da samo pojavljivanje Ivana Bogdanova na terenu Stadiona u humskoj je dovoljan razlog da se Srbija suspenduje od daljih takmiceenja, odnosno da se u najmanju aruku rezultat registruje 3:O za Albaniju.
Mislim da su oni koji uredjuju komentare duzni da objave i mesljenja nas Albaanaca koji citamo redovno srpske novine, a posebno B/92.
Veciti navijac Partizna,Mukihoxa

Mister NO

pre 9 godina

Nas izbacuju iz svih fudbalskih takmicenja,to vazi i za petlice i zenski fudbal.Albanija direktno na prvenstvo(zbog pretrpljenog straha i vrede)....istinito....

sh

pre 9 godina

Pa verovatno 3:0 za Al. posle tolikog nasrtaja publike na igrace,nepostovanja himne,uvredljivog navijanja, dovodjenje u opasnost igraca petardama i bakljama, udaranja gostujucih igraca sa strane obezbegjenja i policije sto se u pojedinim medijima videlo neznam sta bi se drugo moglo ocekivati,kako bi se vi osecali. Bezbedno, dali miste vi na njihovom mestu nastavili mec. Nikada, Da ne spominjem Ivana groznog koji vam je toliko srozao renome sporta i radi sta god hoce ili mozda sta mu se naredi.To sa dronom on je uleteo iz vana, mozda je i Americki a zastava je zastava za nju se ipak gine a fecki nisu videli pri letu dali je velika ili ne.Suma sumaru Srbija ce izguniti sluzbenim rezultatom

Branko

pre 9 godina

VELIKO HVALA GOSPODINU MIRU IZ SPLITA velikim slovima jer je covjek pokazao da je veliki.Gospodine Miro slazem se sa svime sto Ste napisali.Albanci su posebna vrsta ljudi,sve sto se desilo je cista provokacija i upoznati su bili svi i iz njihove delegacije i staba i igraca.Ljudi,Hrvati su pokazali ko su kad nam se desila poplava u Obrenovcu sa recima podrske i pomoci i u dobru i u zlu se trebamo nastaviti postovati.Ne znam sta bih rekao a da Gospodin MIRO nije rekao.Zelim Vam sve najbolje u zivotu.Zivi bili!!!Puno pozdrava za cijeli Split i Hrvatsku!!!

korto

pre 9 godina

UEFA neće blagonaklono gledati na njihov podmukli naci-performans. Naročito u kontekstu aktuelnog fundamentalizma. To što su prekjuče sišli sa planine da igraju fudbal pa još uvek ne shvataju šta su uradili - njihov je problem.

Suspenzije stadiona obema stranama i službeni rezultat za nas.

zagorka

pre 9 godina

evo ovak...smatram da su Albanci to isplanirali i to je grozno, no na vašu žalost....vi čete biti kažnjeni iz više razloga koji su već postani...propusti organizatora(navijači, udaranje igrača sa stolicom itd...)...da ste ostali mirni oni bi popili par kartona, vi jednoga i igra bi išla dalje, no ovi vaši "navijači" su najveći krivci za to kaj bute vi kažnjeni! Da se to nije desilo...sve bi vam progledali..i zvižduke i paljenje zastave(bila bi novčana kazna) , no sad....ne znam kaj vam budu oderali i to samo zato jer ste naivno nasjeli na smišljeni plan albanaca.

realno

pre 9 godina

Za dron spremni!

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave - sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj.

Uros

pre 9 godina

Posto nasa policija nije uspela da resi slucaj, tj. ne zna se tacno ko je doneo dron, Albance mogu da kazne samo zbog koskanja igraca i eventualno odbijanja da se vrate na teren, i to samo ako se potvrdi da su svi ostali bili za nastavak...

mihajlo

pre 9 godina

Mi kaznjeni ko obicno bez uzimanja bodova. Albanija leti iz kvalifikacija. Ovde se je politika namerno uvukla iz strane "gostiju", koje je trebalo da najurimo.

sudnji dan

pre 9 godina

Kad govorite da su sudija i delegat bili za nastavak utakmice, morate znate da to nije bila imperativna odluka. Da jeste, onda bi sudija i delegat izasli na teren, sacekali 15 minuta Albance i onda svirali kraj utakmice koja bi bila registrovana 3:0 za Srbiju. Ovako se radilo samo o misljenju a zbog erupcije nasilja na Albancima je bila zadnja rijec. I oni su iskoristili "jokera" kojeg su dobili od srpskih huligana i odbili nastavak a da nece biti zato sankcionisani.

ivan

pre 9 godina

@neutralni felsh

Htedoh da ti pisem dugacak komentar, ali shvatih da je to bespotrebno. Upravo u svetu prolazimo tako kako prolazimo zbog tebe i tvojih istomisljenika. Da smo cvecke, nismo, a da treba da budemo na strani svoje zemlje, treba.

p.s. Jedini narod na svetu koji mrzi sam sebe su Srbi !

jao

pre 9 godina

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave -sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj. (realno, 15. oktobar 2014 20:35)

i ja sam istog misljenja, samo bih dodao da su kamere zabelezile fizicki napad na alb igraca od strane redara.

veerghoen

pre 9 godina

Остаје жао што им савез није дао 5 хиљада карата. Дакле не 2, већ 5 хиљада карата. Па да закука мајка што су кренули пут Београда.

Zacudjen

pre 9 godina

Prvo ih tucete cak i stolicama, svi redom i igraci i navijaci, i redari i policajci, a onda stvarate sve uslove za nastavak meca. Da li mislis da bi nasi igraci nastavili utakmicu posle takve situacije u kojo su jedva spasili zivu glavu?

3 boda

pre 9 godina

Buduci da su oni izazvali incident(ne pricam o zastavi) pricam o napadu na S.Mitrovica koji ih je kasnije branio a kada je spustio zastavu nije je zapalio nego ju je skupljao da bi je predao sudiji,ali realno i zastava je njihovo delo 100%,a jos kada se smirila situacija koju su oni izazvali nisu hteli da nastave mec, 3 boda treba da se dodele Srbiji (sluzbeni rezultat 3:0).
Sto se tice kasne za Srbiju:
Najrealnije je da nas kazne sa 2/3 utakmice pred praznim tribinama
i da nas kazne novcano zbog propusta u organizaciji.
Ni Italiji nisu oduzeta tri boda zbog propusta u organizaciji u Djenovi.kada je Srbija izgubila 3:0 sluzbeno samo su ih kaznili novcano.

jarac

pre 9 godina

UEFA treba da uzme u obzir sve.
I upad naših navijača, ali i fizički nasrtaj albanskih reprezentativaca na Mitrovića, što je uostalom i bio glavni razlog upada naših navijača, koji su hteli da odbrane naše fudbalere.
Nemojte biti toliki pesimisti uvek. Nije da nas ceo svet mrzi, koliko smo mi utripovali da je to slučaj.
najrealnija odluka je možda da ćemo i mi i oni biti kažnjeni, odnosno da će se igrati na neutralnom terenu bez publike, obe utakmice.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!
(Kole79, 15. oktobar 2014 19:16)

molim te, kakve veze ima amerika sa uefom? cak i u fifi njihov autoritet je manji nego npr. belgijski, katar da i ne spominjem. ako su eu i usa geopoliticke saveznice, zasto bi to bili i u fudbalu? zasto bi albanci bili vise uticajni od nasih u savezu? to sto pricas su naivne teorije kafanskih mislilaca iz prve smene.
ono sto svi svetski sportski mediji vide je isto ono sto bi nasi preneli (da igraju recimo rusija protiv ukrajine) : prva slika je upad navijaca na teren i kuka i motika preko ledja onih albanskih igraca - jer je najspektakularnije. potom ide slika i prevod onog sramnog skandiranja, pa na kraju puste mini biografiju onog tetoviranog veselnika bogdanovica na terenu u drustvu ostalih bilmeza (pa podsecanje na djenovu). a ono letece cudo sa zastavom i pojasnjavanje istorijskog konteksta dva naroda, to ide tek dole u tekstu, u delu koji retko ko procita. ne zaboravi da smo na losem glasu i da uvek sami pozurimo da nas uefa kazni ostalima za primer. nema tu zavere, to je nase licno nevaspitanje emocija. tako ja to vidim.
a tebi za sve kriva evropa pa bi u uniju sa evroazijom. mislis da tamo nema uefa-e? ;)

commander

pre 9 godina

Ako UEFA ne donese odluku o igranju nove utakmice , svejedno sa ili bez navijaca ili odluku o 3 : 0 za Srbiju, srbska reprezentacija treba da napusti dalje takmicenje za prvenstvo Evrope.

Lester the Molester

pre 9 godina

Idite na Guardian, UEFA podigla optužnicu protiv Albanaca zbog napuštanja utakmice i onog drona.Podigli su i protiv nas, al mi ćemo dobiti samo kaznu i prazan stadion protiv Danaca.

TIL Zagreb

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)

ajd ne beljezgaj nepotrebno,
provokacija je bila,to stoji,ali upad navijaca i nekih koji imaju zabranu,i slobodno se seta,te bacanje baklji i udaranje je druga prica,a UEFA na to najvise gleda,
i ovo ja sam Hrvat,ne moras ako nije potrebno naglasavati....

RedDevil

pre 9 godina

Realno ali nažalost, treba da bude 0 : 3 za Albaniju. Oni jesu provocirali, ali zato što su znali da smo mi, da ne kažem naši navijači, bezmozgovići koji će da nasednu na keca. Ono što nije jasno je kako je moguće da FSS, MUP i ostali dozvole takvu organizaciju meča, i zašto nije bilo još par hiljada pripadnika policije i zašto su oni koji su tu bili mirno gledali i pustili da navijači ulaze na teren, umesto da ih umlate, kao što znamo da znaju.

krki

pre 9 godina

Problem za Srbe što apsolutno nemoju dokaz da iza one dječje igračke što leti stoji FS Albanije.. albanci će dobiti novčanu kaznu zato što su se tukli a Srbi mogu očekivat kaznu u visini himelaja.. Sramot do sramote koliko je bilo propusta

Zile

pre 9 godina

@ mille grobar
Jedan deo si zaboravio, albanski igrači i klupa su napali Mitrovića kako bi mu oteli krpu. Ako bi se ovako nešto desilo u revanš meču dovoljno je da naši kuliraju.

pilot

pre 9 godina

hahaha..sta sve covek ne procita ... "3:0 za Serbiju"!!!!....ma nemoj , mozda ce UEFA da uzima ovo i da pokaze ostalim aza primer !!!!..kako se vrsi osiguranje gostojuceg time !!!!!!...e moji komsije ..pa stvarno ste blesavi ....Upameticete se i vi ..ali kada vama dolazi pamet .... drugi su vec 200godina isli napred ..jado da jadnije ne moze biti!!!!

Niksicanin u BG

pre 9 godina

Obzirom na to da je Miloradu Cavicu oduzeta medalja zato sto je nosio majcu sa natpisom KOSOVO JE SRBIJA, bas me reakcija na zastavu velike albanije i divljacko trganje iz ruke Mitrovica one sramotne zastave od strane siptara...

Poreski obveznik

pre 9 godina

Izbaci ce nas. Zasto? Prosto, tri ili cetiri igraca Albanije su dobili batine od navijaca koji su uleteli na teren. Jel treba neko objasnjenje? Dok Albanci ulaze u nazovi tunel, pobesneli navijac pored deset specijalaca prolazi i udara nogom u rebra igraca Albanije. I da, nisam ljubitelj Albanaca, da spremili su i do kraja izveli provokaciju, ali mi smo opet ispali majmuni. Umesto da ih zajebavamo sa tribina i gadjamo cvecem, napunimo sa 5-6 komada na terenu i za ruku odvedemo do aerodroma, mi ko bikovi na crveno(i crno) maramce. A posle vecina nas ,isli da su Siptari glupi i primitivni?! Epilog, nas izbacuju iz daljeg takmicenja, posto nas izbacuju, nasi rezultati se brisu, a Albaniju kaznjavaju sa 2-3 utakmice bez publike i nesto evrica. Glupi smo.

Richy

pre 9 godina

Realno kada covek sagleda celokupnu situaciju je da mi dobijemo 3-0,zestoku novcanu kaznu, 3 meca bez publike... a oni ...Nekoliko meceva bez publike, novcana kazna i kazna zabrane igranja pojedinim njihovim fudbalerima.. Naravno mec 8.oktobra 2015 bez publike ili van crne albanije...

neutralni felsh

pre 9 godina

Остаје жао што им савез није дао 5 хиљада карата. Дакле не 2, већ 5 хиљада карата. Па да закука мајка што су кренули пут Београда.
(veerghoen, 15. oktobar 2014 19:00)

au al si ti neki hrabar i borben? mora da si im za skupe novce svojevremeno prodao kucu dole na kosovu, pa novce potrosio, pa bi sad da se bijes... sacuvaj me boze tastaturnih ratnika, jer takvi pravi rat i fajt videli nisu.

master

pre 9 godina

Proces formiranja uvrede je otprilike sledeći :
1. Vređač nema argumente kojima bi se suprotstavio sagovorniku
2. Vređač se zbog pomanjkanja argumenata osjeća inferiorno
3. Osećaj inferiornosti puni vređača mržnjom
4. Mržnja se transformiše u gnev
5. Gnev se transformiše u “verbalni mač”, pokušaj da se suparniku umanji vrednost i da se on time povredi (pokušaj uvrede)
6. Umanjivši (u svojoj glavi) vrednost sagovorniku, vređač se oseća BOLJIM
7. Vređač oseća olakšanje.

Vređajući druge, mi ustvari govorimo o sebi samima – o svojoj nemoći, o svom strahu, o svojoj nesamouverenosti. To je pokušaj da se oslobodimo unutrašnje napetosti.
S druge strane, vređajući se zbog nečijih reči, mi potvrđujemo svoju nemoć, strah, nesamouverenost.

V

pre 9 godina

Kakve su to gluposti da Srbija ne moze da igra sa Albanijom, koju inace diplomatski priznaje i ima relativno normalne odnose. Zasto ne bi igrali?

To sa Gibraltarom i Spanijom uopste nije razumno poredljenje. Ajde kad jednog dana bude igrala reprezentacija Kosova pa jos i da ih odvajaju od Srbije...

Delija

pre 9 godina

Za dron spremni!3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave - sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj.
(realno, 15. oktobar 2014 20:35)
Prosle kvalifikacije igrali smo sa Hrvatskom na obe utakmice bilo je skandiranje i vredjanje protivnika zvizdanje himni ali sve je to u domenu tolerancije uvek ce biti onih na stadionu koj dodju da samo vredjaju i pljuju po protivniku tu nemoze ni jedan savez da reaguje i da spreci, ali ovo sinoc to je neverovatno sta su ovi uradili zamisli te da je u Zagreb sletela zastava V.Srbije ili obrnuto moramo biti objektivni bez obzira koje smo nacionalnosti. To sto je zvizdano i pevane pogrdne pesme to nije za nikakvu pohvalu i treba se sankcionisati ali i ova zastava mora biti najstrozie sankcionisana od strane UEFa

buda majstor

pre 9 godina

An' da podsetim na nesto sto niko ne pominje. Prvo ce nam Uefa i Platini otvoriti dosije. A svi znamo sta u njemu stoji: da smo od ranije poznati "policiji", dakle prestupnici u povratu. Nabrojace sve izgrede nasih " navijaca" na evropskim stadionima , "od '45. na ovamo". Sve parole Kosovo je Srbija i sve male ili vece "djenove"...kako to oni lepo znaju i umeju... Pogledace fotke na kojima i slepac moza da vidi stolice , civile i redare kako udaraju albanske igrace , sve lepo i u boji...a za ostalo zakljucak donesite sami...

aardvark

pre 9 godina

Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!
(Kole79, 15. oktobar 2014 19:16)

Euro-azijska unija? Au, puk'o si skroz, sine...

Saša

pre 9 godina

Ako je UEFA pametna treba da nas izbaci bar na pet godina zbog divljanja i primitivizma! Najveca sramota je bila što je ceo stadion zviždao Albanskoj himni.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Nemogu nikako da se otmem utisku da ste i vi prizeljkivali nerede, vrijedjanje Albanaca je pocelo od samog starta i trajalo je do kraja, ali ipak mislim da su oni bolje organizovali nerede. Takodje nemogu da se otmem utisku da je spiker na stadionu podpaljivao publiku u toku utakmice a pogotovo kada je onaj igrac dohvatio zastavu glasno je na razglas uzviknuo SKIDAJ JE, nije to zadatak oficijalnog spikera. Dalje, zasto ie onaj igrac svlacio zastavu, imaju valjda ljudi koji su placeni da to rade, naj ispravnije je postupio Ivanovic, sklonio se u stranu i sta ga briga za dron, mislim da je na kraju mogao i da zaplace od muke. Opet mislim da ste vi Srbi sami sebe zeznuli, trebalo je da sacekate da se ona naprava sama srusi ili da je neko iz obezbjedjenja skine i samo im se nasmijete, ali ne, i vi ste bili nabrijani i spremni za incident. Zaboravili ste da su vam bila potrebna 3 boda koja vjerujem da bi i ostvarili, bolja ste ekipa od njih. A kazna, debelo ce vas finansijski kazniti, to vec svi znamo, a onako sa strane gledano mislim da bi ispravno bilo da vam oduzmu po bod a iz ove utakmice nikome nista. I jos vama par utakmica bez publike i vas nema nigdje. Neke stvari vam se ponavljaju
(JA, 15. oktobar 2014 18:23)
...
A kad bi ti uopšte znao koliko nas Srbe uopšte fudbal zanima... Boli me uvo čoveče za fudbal, SP i slično, ovde se radilo o drugim stvarima koje su šiptari pripremali mesecima.Fudbal je najmanje gledan sport u Srbiji.

keki vatrogasac

pre 9 godina

Miro iz splita
Daj ne pali susjede sa mirotvornoscu.svaki hrvat normalan je ugodno iznenaden sa idejom s barjakom i pomalo mu je bilo zao srbije jer je to ponizenje veliko

aca

pre 9 godina

Ljudi, danas sam cuo siptare kako komentarisu da je njihov igrac udaren drvenom stolicom. I da je za njih uvreda sto je mitrovic uzeo zastavu....,....

U.S.Albania

pre 9 godina

Tri nula za Srbiju, albancima oduzimanje bodova i igranje bez publike ili van albanije.
(Dubinsky, 15. oktobar 2014 17:56)

1.tri nula za srbiju zasto? 1.zato sto su "dobro oranizovali" mec!!!
2.Albancima oduzimanje bodova Zasto? 2.zato sto neki van stadium uabcio zastovu u stadium!!!
3.igranje bez publike ili van albanije? 3.zato sto nisu imali navijaca na gostovim stadium gde je bio haus!!!

ima li reci za ovo srbski mentalitet svasta

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

(jao, 15. oktobar 2014 20:54)

sve je to tacno ali najglavniji razlog zbog cega je do toga doslo je letelica sa velikoalbanskom zastavom..to je bio ventil i zato se mora smatrati kao glavni i najvazniji dokaz pred UEFA delegacijom.ovde ne mozete okretati cinjenice i lagati kao uvek jer snimak je tacno pokazao zbog cega su navijaci poludeli...

Nazalost

pre 9 godina

Napad gledatelja na igrace je tezak propust koji FIFA i UEFA zestoko kaznjavaju. Jedno je kada se igraci sukobe, ali kada navijac ili gledalac sa tribina utrci i napadne igraca, to UEFA ne prasta. Albanski igraci su prilikom izlaza sa stadiona napadnuti i udarani od strane navijaca, gadjani raznim predmetima... Prije ovog incidenta gadjan je Albanski igrac koji je htio da izvede korner, nakon cega je sudija nakratko prekinuo igru dok redari nisu smirili navijace. Aktivni povici "Ubij siptara", bacanje baklji u teren itd.

Tesko da ce Srbija proci povoljno u ovom slucaju.

arben-i

pre 9 godina

Moje skromno misjljenje : u zastavi se ne pise Velika Albanija nego "autektoni" i predstavlja sve balkanske zemlje gdje albanaci zive(o ostalom u toj ekipi juce je bila osam igraca sa Kosova).
Kako je moguce da nesto slicno izaziva taku burnu reakciju (to bi uostalom moglo da bude predmet jedne kolektivne psihanalize)
A sta sa uzvicinama Ubij siptara, dovoljno da mec bude prekinut za to, nasrta navijaca nad igracima albanske reprezentacije(to nikad nisam video u tom nivou).

3/0 za Srbiju bi bilo non sens, Albanci su bili psovani, pretuceni i jos da gube(zato sto je netko a to se ne zna tko jos ubacio neki dron)
3/0 za Albaniju bi bilo pravednije ali licno bit ce mi zao za srpske igrace i ekipu. Problem je da je ovo jos jedan traumatski dogadjaj za odnose nasih naroda, umjesto suprotnog

Neko Iz mase

pre 9 godina

Ko je ovde lud?

PRVO PISU:

Meč je počeo zvižducima albanskoj himni, a usledili su povici sa tribina: ’Ubij Šiptara’ – nažalost, takve i slične uvrede postale su uobičajeni deo navijačkog folklora, ne samo na ovim prostorima.



PA ONDA KAZU:

Dakle, jasno je da su svojom provokacijom Albanci uticali na nerede i da bi zbog toga UEFA trebalo strogo da ih kazni.

Milan

pre 9 godina

Najpravicnija kazna bi bila, za nas velika novcana kazna, 100-200 hiljada evra, igranje bez publike nekoliko utakmica, registrovanje utakmice sluzbenim rezultatom za nas, i kaznjavanje takodje Albanaca zbog iznosenja politickih poruka, i to kakvih. Ali iskreno ne ocekujem to, jer mi nikada nista nismo dobili za zelenim stolom, a Albanci imaju podrsku odredjenih centara moci u Evropi i svetu, tako da ostaje neizvesno.

igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta

Partenon

pre 9 godina

Ako su Ameri pomogli u organizaciji diverzije a deluje logicno, kaznice obe ekipe drakonski a nas vise, uostalom odluka Uefa ce razotkriti da li oni zele pravdu ili ce nam suditi kao ostale zapadne institucije, a ovaj dron ce im se obiti o glavu kad tad, ovo je najava za opasno oruzje za terorizam na stadionima, ako odmah ne preseku bice toga jos po Evropi, ali nece nositi zastavu.

Dusan

pre 9 godina

(Kole79)

Mozd si ti zbilja i citao vesti na Reutersu, BBC i CNN, ali da bi ih razumeo neophodno je znanje engleskog jezika. Drzi se dakle Izvestije i Pravde i ponesi kisobran sutra.

nemanja

pre 9 godina

Srbija tj. FSS je organizator na kojoj nije smjelo biti gostujućih navijača (dakle propust srpske policije koja nije odradila svoj posao, unatoč pričama kako će svi albanski navijači koji će pokušati ući biti.

kako nas propust kad su zaustavljeni na aerodromu a iz eu su odmah vrsili pritisak da se navijaci puste da udju u bg i cak i bez karata na stadion???!!!!

Nikola,Petrinja

pre 9 godina

Moram postaviti nekoliko pitanja: Kako je moguće da su Albanski navijači unijeli dron na stadion ako im nije bilo dozvoljeno prisustvo na utakmici? Drugo, čemu uhićenje brata albanskog premijera, pa zar je on iz svečane lože mogao da upravlja tom igračkom? Treće čitam da ste potrošili milijune i milijune eura na sigurnost i organizaciju utakmice, a opet na stadion dospiju osim baklji i petardi i dron i navijači na teren, među njima čak i osobe koje su prije izazivale nered?! Snimke na kojima srpski navijači udaraju albanske igrače su sramota za nogomet. Ni ja se ne bi vratio na terenu nakon toga. Nema dvojbe, zaista, kome idu bodovi sa sinoćnjeg meča.

brax

pre 9 godina

ni zastava albanije nije toliko provokacija bila nego ovo sto su srbi izvikali"ubij siptara" !sve je pocelo sa zvisducima tokom albanske himne..

rebel_45

pre 9 godina

Što se tiče UEFA - ne piše se dobro ni nama ni njima.
U pravu su svi koji tvrde da bilo ko od naših ko otvori usta da nešto kaže ovim povodom bilo gde, treba isključivo priča o tome da reprezentacije Albanije nije ni došla u Srbiju da igra fudbal.
Treba samo neprestano ponavljati da su došli sa lošim namerama jer je to jedina istina koja nam ide u prilog.
"Završilo se loše jer su hteli da se loše završi , a to ne može da se spreči !" - to i ništa drugo. Ni to neće mnogo pomoći.

Petar

pre 9 godina

Susjedi Hrvati vidim da vam je drago pa vas ima mnogo više nego obično.Za vas imam samo jedno ime Josip Šimunić uspeo je da osramoti celu naciju zar ste svarno mislili da je zaboravljena vaša sramota pred celim svetom.Baklje i tuča su sitnice u odnosu na fašistički pozdrav celog stadiona kao u Berlinu 1936 u vreme olimpijade.

mladen

pre 9 godina

ne lozite se srbi vise nisu losi momci,kazne ce biti velike ali mec ce se ponoviti na neutralnom terenu,ovo je samo politika i nista drugo.uefa ne sme da dozvoli da se ugrozi briselski dogovor,zato ce i kazne biti blage.

Aco

pre 9 godina

njih ne mogu da kazne zbog provokacije zato sto albanskim navijacima bio Abranjen ulaz. Dron je dosao od napolje, napad na Mitrovica to mogu da kazne igraca licno. ali ono sto srbi nisu videli (igra bila zaustavljena prije zastave) jeste napad navijaca na albansku diplomatsku lozu, cak prije zastave. isto tako piroteknika 2 puta se napominje a treceg zaustavlja se igra. jos jedna slika koju sam gledao po njemackim socialnim mrezama policajac drzi otvorena vrata navijacima da ulaze u stadion. sta se tice provokacije, veca je provokacija "Ubij albanca" i paljenje gostujuce zastave po tribinama nego leteca krpa nepostojece drzave.

CaptainObvious

pre 9 godina

@Razum
Srbija samo treba da dokaze da nije imala kontrolu nad dronom sa velikim dometom, i tu prestaje taj "negligence" jer to spada pod a) i prouzrokovalo je sve ostale dogadjaje. I Srbija nije imala kontrolu nad Albanskim igracima koji su prvi poceli nasilje na terenu. Logicno bi bilo 3:0 za Srbiju, ali uefa je uefa

mik

pre 9 godina

Olakšavajuća okolnost za nas je to što UEFA pokušava na svaki način da spreči mešanje politike u fudbal i zbog toga mislim da će ova provokacija biti strogo sankcionisana. Na koji način? Videćemo. Ja bih najviše voleo da se odigra novi meč bez publike i da se revanš igra bez publike,a da kazne budu novčane. Na taj način bi pobedio fudbal. Ali taj scenario je malo verovatan.

FoodBall

pre 9 godina

Biće u korist Albanije 3:0 i 3 utakmice pred praznim tribinama... ipak je gore uletiti u teren i tući protivničke igrače od bilo kakve zastave... a prije zastave je bilo uvreda pa...

Jovan™

pre 9 godina

Moli se navijac,ako jos to nije uradio,vrati dron koji je odneo sa stadiona kako bi to bilo upotrebljeno kao kljucni dokaz albanske provokacije.

Džek Trbuhozborac

pre 9 godina

@ miro split
Ja više volim da čitam tvoje komentare nego li članke na b92. Oštar i tačan kao britva uz savršeno odmerenu dozu satire. Svaka ti čast!

krki

pre 9 godina

Srbija kreće sa -6 bodova, dvije godine bez gledalaca na stadionu, kazna u francima do neba..
Albanija. simbolična kazna cca 20 tauzenki franaka...

Clover

pre 9 godina

2 miliona kazne za svakog igraca koji je ucestvovao u tuci, kazna nama 5 tekmi bez publike, albancima izbacivanje iz daljeg toka takmicenja i novcana od par miliona. + Neka bahata kazna nasem fudbalakom savezu zbog utrcavanja navijaca na teren. Kao i poliSto se tice brata premijera zabrana ulaska 10 godina. I otkazati posetu Albanskog premijera. Nema potrebe biti fin prema ljudima koji ne postuju zakone.

Dvoranski polo

pre 9 godina

@miro split
Ti si ratovao protiv Srba?Gledaj frende,ako si spomenute 91 hrabro zapalio u Norvešku,a tamo u nekom dućanu koji je u vlasništvu nekog srpskog gastarbajtera palio Mars čokoladice,to ne znači da si protiv Srba ratovao.A sad tutanj u penziju,dosta se tvojih šlihterskih gluposti ovdje pročitalo.

sale

pre 9 godina

miro pojma nemas, verovatno si i ti isti ko i ovi ksenofobični navijaci iz srbije i albanije, koji sta god taknu unište i to u ime svoje domovine!!!

Zoran P.

pre 9 godina

Srbija-Albanija 3:0. Srbija: do kraja kvalifikacija pred praznim stadionom i velika novčana kazna. Baljaj - 3 meča neigranja. Lila: 2 meča neigranja. Albanija: revanš meč pred praznim stadionom.

Sergej Bubika

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta
(igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 15. oktobar 2014 19:14)

Pantercici tisina, nemoj Dule da postrojava opet, 15. godinu zaredom!

ultrasrbin

pre 9 godina

Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53

Potpuno se slazem sa tobom. Fingirali Srbi ovo sa zastavom kao sto su i Racak. A Mitrovic je sam sebe napao verovatno. I nemoj da pricas o zastavi Albanije kada je ono bila zastava koja siri mrznju, nacionalizam i poziva na ubijanje. Zasto su na zastavi bili likovi zlocinaca. Hasime, idi pozdravi Tacija i dogovorite se koga da pozovem na pice. Dajem besu da vam nece faliti dlaka s' glave.

Dubioza kolektiv

pre 9 godina

Moram da naglasim, da mi je jako drago sto se jedan normalan covek vratio na rubriku komentari na vestima b.92.
Miro, znajte da se pivo, vino i rakija lade, a na Vama je da izaberete sta cemo konzumirati uz casicu razgovora.
p.s. Nadam se da se vidimo na Exit-u 2015-te.

slavonska lola

pre 9 godina

Pošto su napadi na igrače propust organizatora ne gine FFS-u kazna od 5-6 utakmica bez publike, dodjela 3 boda Albaniji i oko 150.000 Eura za proces.

Na izbacivanje iz natjecanja ne vjerujem, nisu ni Tursku izbacili kad je bila ona tuča 2005. a Švicarci imaju jak lobi u Europi što Albanci sigurno nemaju.

Moguća je i kazna Albanije u gledu igranja protiv Srbije bez publike i da jedan ili više igrača dobiju novčanu kaznu zbog naguravanja.

sosabi

pre 9 godina

Odlicna analiza. Mislim da ce biti 3:0 za nas, kazne za obe repke da igraju pred praznim stadionom - u Elbasanu definitivno pred praznim tribinama. Doduse, licno smatram da zbog opste reakcije Albanaca, potpune euforije koju podgrevaju njihovi politicari i javne licnosti, tj. niko ni rec kritike na svoj racun, potom organizovanog doceka i slavlja u Tirani, Albanci zadluzuju izbacivanje i odmor do 2016. Mozda im bude jasnije do tada.

Bane

pre 9 godina

Da li sumnjate da siptari vec nisu dogovorili sa FIF-om oko kazne . Blater je vrlo prilagodljiv i razume sta je pravo a sta krivo .
On je pojam ispravnog i postenog

dejan b

pre 9 godina

dobro bi bilo da se kod nas pohapse odgovorni. veliku moralnu odgovornost imaju snositi...
danasnji dan je pola nacije pilo bensice, a druga polovina rakiju i mislila kako se osvetiti alb

neutralni felsh

pre 9 godina

danasnji dan je pola nacije pilo bensice, a druga polovina rakiju i mislila kako se osvetiti alb
(dejan b, 15. oktobar 2014 22:59)

ima i nekih i koji su gledali svoja posla i trudili se da zarade parce hleba. kad vec znaju da od igara nema nista.

miro split

pre 9 godina

@Dvoranski polo
Kako si ti ovo sve smislija?Miro uteka u Norvešku da bi u srpskon dućanu kra ćokoladice Mars?Sad te đava ne odnija da san bija u Norveškoj za vrime rata ne bi kra čokolade nego vino.Alkohol ti je tamo po zlato.
Šta si tako frustriran sa mojin ratnim puten?Ne boj se nisan tražija penziju od države,a ti me tiraš u nju.Mlad san ja, mogu još radit.

Dodo car

pre 9 godina

Realno:ne piše nam se dobro.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grobari Trebinje, 15. oktobar 2014 20:42)A zasto?Pa nije BiH igrala sa Albanijom.

ivan

pre 9 godina

Nek se igra nova utakmica na neutralnom terenu. Negde na pola puta npr. u Pristini hahahaha. A Ako dobro prodjemo na tom mechu onda ako nas kazne 3 mecha van Beograda onda opet u Pristini docekati Portugal Dansku i Jermeniju, eventualno u Kosovskoj Mitrovici, jedno poluvreme u Severnom a drugo u Juznom delu, nek se gleda fudbal s obe strane Ibra, ali da obecaju i jedni i drugi da nema pustanja zmajeva,helihoptera kineskih plasticnih dok traje utakmica.

antiSPS

pre 9 godina

nimalo blaga , svakako cemo zbog ulaska navijaca biti drastično kaznjeni ali obzirom da je u pitanju toletova selekcija bas nimalo ne zalim .

Legi

pre 9 godina

Cinjenica, uspesno smo isprovocirani, Uefa ce nam uzeti bodove, lose obezbedjena utakmica. Opet nam se desava, treba ovakve meceve igrati bez publike i tacka!

dupli_kantar

pre 9 godina

Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (JA, 15. oktobar 2014 18:23)

Covek je objasnio sustinu. Problem je samo sto mi mozga nemamo i neke stvari nikad necemo nauciti, cak i kada nam drugi guraju prst u oko objasnjavajuci i pokazujuci. Sinoc smo ponizeni, ali od svih ponizenja - najvece je ono koje smo sami sebi napravili, a ne albanci, zastava, dron, istasve ne jos.

Tuga! :(

mIUSKO

pre 9 godina

Kakva god kazna da bude bice na stetu Srbije. Ali kao u uvek ostrica ima dve strane. Kada budu po svetu videli da se mahanjem politickim zastavama na gostujucim terenima moze proci nekaznjeno ima to da preraste u trend i da se sirom Engleske - Welsa, Spanije - Katalonije i jos mnogo drugih zemalja mase samo tako. Drolovima ima da naglo skoci potraznja.

Djole

pre 9 godina

I opet se pravite blesavi. Prvo, ono što je letelo nije albanska zastava, znaš ti, a znamo i mi šta je to! Izvrtanje činjenica je kod vas postao nacionalni sport izgleda? Drugo, vi ste jedini u okruženju koji imaju teritorijalne pretenzije prema svim komšijskim državama. Kakvu reakciju na to očekuješ? Možda da sarađujemo i poklonimo ti?

"Sta je sve to?
Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava, ni jedan Albanski igrac nije dotrkao da se dosegne provokativnih Srpskih fasistickih zastava na terenu (ne generalizujem tu, bilo je i dosta normalnih)
Zasto vam smeta Albanska zastava?
(kar madhi, 15. oktobar 2014 19:15)"

siniša

pre 9 godina

" Evropsku fudbalsku uniju nema ko da kazni, ali bi trebalo bar da se osećaju neprijatno što su uopšte dozvolili da se u istoj grupi nađu Srbi i Albanci. Na žrebu grupa nije dozvoljeno da se zajedno nađu Rusija i Gruzija, zbog rata 2008, Jermenija i Azerbejdžan, zbog višedecenijskih sukoba i situacije oko Nagorno-Karabaha, a od ovih kvalifikacija još i Španija i debitant Gibraltar, zbog tenzija vezanih za tu britansku teritoriju. Kako je moguće da takva ograničenja ne postoje zbog tinjajućeg sukoba oko Kosova, koji deli i samu Evropsku uniju, mora da zbuni sve."....

Citajuci ovaj tekst, ja se pitam, ima li uopste svrhe organizovati EP i SP? Svi posvadjani, a takmice se i treba da promovisu sport..

sajber_kurajber

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 15. oktobar 2014 19:14)
Koliko tebi nije dobro, tesko je i zamisliti !!!
Ti si izgleda ponosan na ono što se sinoć dogodilo, ili je važnije ono što se desilo u Litvaniji .

neko

pre 9 godina

pa logicno je da Albanija dobije mnogo vecu kaznu.
"Leteca zastava" jos nikada nije vidjena na teniskim terenima.
Da su je razvili na tribinama pa i da razumem, ali ovo ubacivanje zastave u fudbalski teren je ravno terorizmu, zbog kojeg bi odgovorni trebali da idu u zatvor i to na duzu vreme.

Meni ipak jedna stvar ovde upada u oci.
Pominje se da su mozda i nasi redari napali albanske fudbalere.
Ja u tako nesto prosto ne mogu da poverujem, a ako je to kojim slucajem istina e onda nas treba izbaciti iz svih medjunarodnih takmicenja za sva vremena..

Srbima dozlogrdilo je

pre 9 godina

Ja očekujem da nas izbace k'o onomad Hrvate na 2 godine a vi vidite. Razmišljam, bili bismo u prijatnijoj kvalifikacionoj grupi (ne bi imali problem ako bi igrali recimo sa Crnogorcima) i verovatno bi reprezentaciju vodio drugi selektor (npr. domsći) i onda nema nereda jer zna se kad se opečemo, znamo da dobro pripazimo da organizacija bude na nivou. Da nije bilo onog u Đenovi, imali bi čemu da se nadamo, ovako očekujem što sam ranije naveo.

davor

pre 9 godina

Susjedi Hrvati vidim da vam je drago pa vas ima mnogo više nego obično.Za vas imam samo jedno ime Josip Šimunić uspeo je da osramoti celu naciju zar ste svarno mislili da je zaboravljena vaša sramota pred celim svetom.Baklje i tuča su sitnice u odnosu na fašistički pozdrav celog stadiona kao u Berlinu 1936 u vreme olimpijade.
(Petar, 16. oktobar 2014 11:20)
zašto bi nas bila sramota.bila bi sramota da je rekao bre

Komshija Hashim

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.

kar madhi

pre 9 godina

@miro split
A ono prije toga, recimo zabrana navijacima, hapsenje novinara cak i konzula Albanije i ostalih sa njim, pregled carinara igracima kao da su sverceri, intonacija himne, ubij ubij ubij siptara.

Sta je sve to?
Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava, ni jedan Albanski igrac nije dotrkao da se dosegne provokativnih Srpskih fasistickih zastava na terenu (ne generalizujem tu, bilo je i dosta normalnih)
Zasto vam smeta Albanska zastava?

Srpskim igracima svaka cast, kako su se ponasali. Osim malo njih!

Dosta mi je vasih fasistickih misljenja i odnosa prema Albancima

pravi navijac

pre 9 godina

Aaa zaboravili ste da pomenete jednu veoma, veoma malu sitnicu: Albanci nisu FIZICKI napali nikoga!!!
nemoze prvo da te bijem pa posle 5 minuta ajde da igramo.

SrpskiVragolan

pre 9 godina

Ljudi ovo albanska provokacija vam je smišljena sa zapadom mesecima unapred. Bode ih u oči to što će danas vojna sila #1 u regionu - Srbija ugostiti velikog Putina dok Obama i Merkelova moraju da gostuju u Zagrebu, Sarejevu i Tirani i gledaju RC dronove. Sumljam i na Bogdanova i na sve ove što su bacali petarde/baklje da su strani plačenici.

Hrvat

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA

SAS88

pre 9 godina

Evo objektivno iz Hrvatske, obje države će dobiti neku kaznu i mislim da neće biti izbacivanja nikoga iz kvalifikacija. Utakmica 3-0 za albaniju, srbiji kazna od cca 250 000 eura i tri utakmice na praznim tribinama. Albaniji kazna cca 100 000 eura. Uzvrat na neutralnom stadionu jer nemoguće je osigurati sigurnost vašim igračima u Albaniji. Nema što vaš navijač se zaletat sa stolicom na albance, bogdanov se bezbrižno šetuckati po terenu, paliti zastava nata i albanije, tući albance prilikom ulaska u tunel i uza sve to još i zvižduci i bolesna skandiranja cijelu utakmicu. Albanci krivi radi provokacije zastavom vjerovatno samo novčana kazna, možda utakmica pred prazmim tribinama. Realno.

Široki

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)
I ja sam Napoleon.

MisoMaribor

pre 9 godina

Srbiju i Albaniju ostro kazniti iskljuciti skroz iz takmicenja za EP,2 godine bez fudbala pa ce doci do pameti,Velika Srbija Velika Albanija jedino vi pravite probleme na Balakanu

PS

pre 9 godina

Ajde da budemo realni.
Svako normalan zna da su ono sinoc organizovali Albanci, i da su oni jedini zaista krivi za prekid.
Ali, pravila su nesto drugo. Po pravilima, mi smo napravili vise propusta i zato ce Srbija biti kaznjena, Albanija ne (mozda novcano).
UEFA ce nas kazniti, a bice jos i dobro ako bude samo 0-3 za Albance.
Albanci JESU provocirali sa "zastavom". Ali, provokacija nije za kaznu, toga uvek ima (paljenje zastava, psovke, uvrede...).
Pored toga, ORGANIZATOR je napravio propust kada je dozvolio da taj "dron" uopste dodje do stadiona.
Nasi navijaci su vise puta uzvikivali "Ubij ubij ubij...." sto ce UEFA isto protumaciti kao rasizam, provokaciju, pretnju...
Ubacene su baklje na teren. Opet mi krivi.
Uleteli navijaci. Vise njih. Krivica je na organizatoru.Postoje snimci kako nas navijac stolicom udara albanskog fudbalera. To je opet nasa krivica.
Takodje, nas redar koji udara Albanca. To je skandal.
Albanski fudbaleri su odgurnuli naseg, ali to je za pojedinacnu kaznu (zuti karton, crveni...).
4 njihova fudbalera imaju flastere, modrice i ogrebotine. Za to smo mi opet krivi.
Dakle, iako su za sve sto se desilo apsolutno krivi Albanci, gledajuci strogo po pravilima, UEFA ce kazniti nas.

Bosna

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)Ejvala komšija!

miro split

pre 9 godina

@Komshija Hashim
Ja bi tebi od srca čestita.Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju.Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda.Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama.Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude,polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo.Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.
Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite.Šta slavite?
To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj?To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša?Ma,šta slavite da mi je znat?Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.
Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije.Ma,ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.
Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.
Sram vas može bit.Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije.Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!

mukihox

pre 9 godina

Sport je zabava, sport je igra a ne inat. Vi Srbi, dakle vecina vas ne idete na utakmice da bi uzivali u majstorijama, sutevima od kojih se lede zile kucavece, vec da bi matretirali sve one koji tamo odlaze radi uzivanja, ralasakcije i svega onog sto skort pruza, Mislim da samo pojavljivanje Ivana Bogdanova na terenu Stadiona u humskoj je dovoljan razlog da se Srbija suspenduje od daljih takmiceenja, odnosno da se u najmanju aruku rezultat registruje 3:O za Albaniju.
Mislim da su oni koji uredjuju komentare duzni da objave i mesljenja nas Albaanaca koji citamo redovno srpske novine, a posebno B/92.
Veciti navijac Partizna,Mukihoxa

Razum

pre 9 godina

Pravila UEFA saveza:

All host associations and clubs are liable for the following inappropriate behaviour on the part of their supporters and may be subject to disciplinary measures and directives even if they can prove the absence of any negligence in relation to the organisation of the match:
a) the invasion or attempted invasion of the field of play;
b) the throwing of objects;
c) the lighting of fireworks or any other objects;
d) the use of laser pointers or similar electronic devices;
e) the use of gestures, words, objects or any other means to transmit any
message that is not fit for a sports event, particularly messages that are of a political, ideological, religious, offensive or provocative nature;
f) acts of damage;
g) the disruption of national or competition anthems;
h) any other lack of order or discipline observed inside or around the stadium

Recidivism occurs if another offence of a similar nature is committed within:
a) one year of the previous offence if that offence was punished with a
one-match suspension;
b) three years of the previous offence if that offence was punished with a two-match suspension;
c) five years of the previous offence in all other cases.
2 Recidivism counts as an aggravating circumstance.

If a match cannot take place or cannot be played in full, the member association or club responsible forfeits the match.

Dakle, 3:0 za Albance.

U.S.Albania

pre 9 godina

Tri nula za Srbiju, albancima oduzimanje bodova i igranje bez publike ili van albanije.
(Dubinsky, 15. oktobar 2014 17:56)

1.tri nula za srbiju zasto? 1.zato sto su "dobro oranizovali" mec!!!
2.Albancima oduzimanje bodova Zasto? 2.zato sto neki van stadium uabcio zastovu u stadium!!!
3.igranje bez publike ili van albanije? 3.zato sto nisu imali navijaca na gostovim stadium gde je bio haus!!!

ima li reci za ovo srbski mentalitet svasta

realno

pre 9 godina

Za dron spremni!

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave - sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj.

Novosadjanin.

pre 9 godina

UEFA ce izbaciti i nas i njih iz daljeg takmicenja na dve godine. Nama ce rebnuti jos neku nenormalnu novcanu i uslovnu kaznu tipa ''ako neko bude zapalio cigaretu na stadionu posle te dve godine, sledi vecna zabrana''

Zar ima naivnih koji veruju da moze biti 3-0 za nas??? Pa evropske diplomate su se angazovale da ti ''navijaci'' udju u Srbiju. Pametnom dosta.

- kazna : izbacivanje i njih i nas, dobijaju na EP Dansku i Portugal, dve kulturne zemlje,svi sretni i zadovoljni, nemaju glavobolja naredne 2 godine oko nas. Albancima je bio cilj da nas izbace cak i po cenu da i oni propuste prvenstvo, jer realno ne bi ni prosli kvalifikacije.

Cross

pre 9 godina

Ne znam sta ce odluciti uefa ali sta ako neki albanac na mecu u Tirani ubaci
drona sa srpskom zastavom i optuze srbe za to?
(mille grobar, 15. oktobar 2014 17:56)

Cijela priča oko zastave (to je trebala riješiti policija), ne daje
pravo gledateljima da stolcima mlate igrače suprotnog tabora.
Gledatelji inače nisu smjeli na teren (to je veliki propust domaćina),
a da ne govorimo o petardama i ostalim provokacijama iz publike.
Uostalom, pričekajmo kazna uskoro sljedi i to paprena.

Kole79

pre 9 godina

UEFA ce naravno kazniti Srbiju, a cak i ako kazni Albaniju, Srbije ce imati daleko strozu kaznu. Kako ja ovo znam? Pa citao sam vesti na Reutersu, BBC-u, CNN-u i oni jasno ko' dan govore kako su Srbi krivi i kako su isprovocirali neduzne Albance. Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!

Misko

pre 9 godina

Po svim pravilima Srbija treba da pobedi 3-0!!Albanija je izazvala prekid,albanski igraci su napali srpske i albanski igraci su odbili da nastave utakmicu!Sve je jasno 3-0 za Srbiju,cak i UEFA mafioze bi trebalo da shvate to

krsto

pre 9 godina

Vidim Srbima ne fali samokritike.Daj ukljucite malo mozak,nije tesko.Ne gledajte samo iz srpske,nebeske perspektive.Albanci su vas nasamarili,..bez ijednog navijaca na stadionu,sa obicnom krpom.Izgleda da su racunali na vasu uravnotezenost i samokontrolu...
Odluka je vec donijeta
Srbi su krivi za zvizdanje himni,gadjanje tvrdim predmetima,paljenje baklji,paljenje zastava,koristenje lasera,i na kraju naravno ulazak na teren koje se ne prasta i udaranje alb.igraca od strane nepoznatih lica,cak i redara.(Ja mislim da to vise nema ni u zadnjim africkim rezervatima)
Albanci su krivi za politicku provokaciju i ne izlazak na teren,iako je delegat rekao da moze da se igra.
Tako da ispade ,Albanezi mudriji.A i sto ce vam Evropa,bolje vam je u Aziji sa turkmenima,kirgizima i ostalim.Mozda se i osvoji nesto...

Optimus Prajm

pre 9 godina

Po meni najpoštenije bi bilo da nama daju tri boda jer su se svi složili da utakmica može da se nastavi osim Albanaca, čak im je ponuđeno da se isprazne tribine, rekli su da fizički i psihički nisu sposobni, pa su im onda ponudili da se utakmica odigra sutra i to su odbili, kolko fizički nisu bili sposobni da ne mogu da se oporave za 24 sata, ja ne znam, jel neko iznet na nosilima, kolko sam ja video nije. Oni su započeli incident, naši igrači nisu ništa loše uradili čak su i smirivali i sprovodili ih do svlačionica, nije u redu da njih kazne, to svako vidi. I nas treba kazniti naravno, al ne fudbalere, nego organizatore jer su navijači uletetli na teren a i bacali su predmete na teren. Sasvim objektivno i pošteno bi bilo da nama daju tri boda iz ove utakmice, a da nas kazne novčano i da igramo bez publike do kraja kvalifikacija.

arben-i

pre 9 godina

Moje skromno misjljenje : u zastavi se ne pise Velika Albanija nego "autektoni" i predstavlja sve balkanske zemlje gdje albanaci zive(o ostalom u toj ekipi juce je bila osam igraca sa Kosova).
Kako je moguce da nesto slicno izaziva taku burnu reakciju (to bi uostalom moglo da bude predmet jedne kolektivne psihanalize)
A sta sa uzvicinama Ubij siptara, dovoljno da mec bude prekinut za to, nasrta navijaca nad igracima albanske reprezentacije(to nikad nisam video u tom nivou).

3/0 za Srbiju bi bilo non sens, Albanci su bili psovani, pretuceni i jos da gube(zato sto je netko a to se ne zna tko jos ubacio neki dron)
3/0 za Albaniju bi bilo pravednije ali licno bit ce mi zao za srpske igrace i ekipu. Problem je da je ovo jos jedan traumatski dogadjaj za odnose nasih naroda, umjesto suprotnog

Mare

pre 9 godina

Gledajući kazne poslednjih godina, ja očekujem ponavljanje utakmice na neutralnom terenu (ili prazne tribine, to je opet neutralan teren) i drakonsku kaznu za Srbiju.

TIL Zagreb

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)

ajd ne beljezgaj nepotrebno,
provokacija je bila,to stoji,ali upad navijaca i nekih koji imaju zabranu,i slobodno se seta,te bacanje baklji i udaranje je druga prica,a UEFA na to najvise gleda,
i ovo ja sam Hrvat,ne moras ako nije potrebno naglasavati....

uefin arbitrazni sudac deutschland

pre 9 godina

realno oni mogu priloziti doktorske papire o ozljedama cetvorice ili petorice prvotimaca a barem ih je toliko dobilo udarce na terenu i s obzirom da su moguce samo tri izmjene utakmica se mora prekinuti i nastaviti unutar sljedecih 24 sata. ako se to ne dogodi a nije ni nece bit ce registriran rezultat 3-0 u korist ostecene ekipe bez obzira na provokaciju. bio bi presedan dase dogovori novi termin. utakmica u albaniji ce se igrati bez gledatelja sigurno i obje momcadi ce dobiti novcane kazne. vas ceka stotinjak tisuca eura a siptare dvadesetak. moguce da ona dva igraca koja su napala vaseg koji je skidao zastavu dobe kazne neigranja ali to je prakticki nebitno.3 boda idu aljbaniji da se nenadate iz jednog razloga-vi ste bili domacin. za dron ne moze nitko dokazati ko ga je digo u zrak i tvrdnje da je onaj amerikanac to napravio ce se shvatit kao propaganda. dok ne uvedemo engleske zakone nikad se necemo maknut s mjesta

Ivan

pre 9 godina

Кога јебре брига шта ће одлучити уефа?Зато што стално мислимо шта ће неко други да каже, зато нам је овако.Требали смо синоћ да их добро излемамо, а уефа нека ради шта хоће, казна па шта. Боље него овако...

krki

pre 9 godina

Problem za Srbe što apsolutno nemoju dokaz da iza one dječje igračke što leti stoji FS Albanije.. albanci će dobiti novčanu kaznu zato što su se tukli a Srbi mogu očekivat kaznu u visini himelaja.. Sramot do sramote koliko je bilo propusta

sh

pre 9 godina

Pa verovatno 3:0 za Al. posle tolikog nasrtaja publike na igrace,nepostovanja himne,uvredljivog navijanja, dovodjenje u opasnost igraca petardama i bakljama, udaranja gostujucih igraca sa strane obezbegjenja i policije sto se u pojedinim medijima videlo neznam sta bi se drugo moglo ocekivati,kako bi se vi osecali. Bezbedno, dali miste vi na njihovom mestu nastavili mec. Nikada, Da ne spominjem Ivana groznog koji vam je toliko srozao renome sporta i radi sta god hoce ili mozda sta mu se naredi.To sa dronom on je uleteo iz vana, mozda je i Americki a zastava je zastava za nju se ipak gine a fecki nisu videli pri letu dali je velika ili ne.Suma sumaru Srbija ce izguniti sluzbenim rezultatom

pilot

pre 9 godina

hahaha..sta sve covek ne procita ... "3:0 za Serbiju"!!!!....ma nemoj , mozda ce UEFA da uzima ovo i da pokaze ostalim aza primer !!!!..kako se vrsi osiguranje gostojuceg time !!!!!!...e moji komsije ..pa stvarno ste blesavi ....Upameticete se i vi ..ali kada vama dolazi pamet .... drugi su vec 200godina isli napred ..jado da jadnije ne moze biti!!!!

urosh

pre 9 godina

Zaboravlja se da su incidenti poceli i pre drona,pri izvodjenju kornera igraci su gadjani raznim predmetima,ali ono sto zabrinjava je skandiranje celog stadiona ubij,... i slicno....stidim se,i onda neko prica o toleranciji u ovoj nasoj zemljici...da ne pominjemo zvizduke svaki put pri intoniranju himni...a sta nam tek dolazi sa ovim generacijama iz devedesetih...strasno

brax

pre 9 godina

ni zastava albanije nije toliko provokacija bila nego ovo sto su srbi izvikali"ubij siptara" !sve je pocelo sa zvisducima tokom albanske himne..

krki

pre 9 godina

Srbija kreće sa -6 bodova, dvije godine bez gledalaca na stadionu, kazna u francima do neba..
Albanija. simbolična kazna cca 20 tauzenki franaka...

rrmm

pre 9 godina

Vidim da hrvati već likuju kako će orlovi biti izbačeni iz svih takmičenje pod okriljem UEFA u narednih 5 godina . Ne samo A tim , već i mlade selekcije . Nadam se da je naš narod konačno naučio lekciju , da od starih dušmana nikad novih prijatelja . Sve je ovo smišljeno i namerno orkestrirano od strane državnog vrha albanije , postoje i snimci , gde se brat albanskog premijera hvali kako je upravljao dronom . Kada je uhapšen , nije se pozvao na albaniju , nego na pasoš SAD . Dakle ovo zadnje je ključ ko stoji iza svega i zašto . S obzirom da po onoj narodnoj kadija te tuži , kadija ti sudi , ne možemo ništa dobro očekivati .

igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta

Neko Iz mase

pre 9 godina

Ko je ovde lud?

PRVO PISU:

Meč je počeo zvižducima albanskoj himni, a usledili su povici sa tribina: ’Ubij Šiptara’ – nažalost, takve i slične uvrede postale su uobičajeni deo navijačkog folklora, ne samo na ovim prostorima.



PA ONDA KAZU:

Dakle, jasno je da su svojom provokacijom Albanci uticali na nerede i da bi zbog toga UEFA trebalo strogo da ih kazni.

Saša

pre 9 godina

Ako je UEFA pametna treba da nas izbaci bar na pet godina zbog divljanja i primitivizma! Najveca sramota je bila što je ceo stadion zviždao Albanskoj himni.

keki vatrogasac

pre 9 godina

Miro iz splita
Daj ne pali susjede sa mirotvornoscu.svaki hrvat normalan je ugodno iznenaden sa idejom s barjakom i pomalo mu je bilo zao srbije jer je to ponizenje veliko

JA

pre 9 godina

Nemogu nikako da se otmem utisku da ste i vi prizeljkivali nerede, vrijedjanje Albanaca je pocelo od samog starta i trajalo je do kraja, ali ipak mislim da su oni bolje organizovali nerede. Takodje nemogu da se otmem utisku da je spiker na stadionu podpaljivao publiku u toku utakmice a pogotovo kada je onaj igrac dohvatio zastavu glasno je na razglas uzviknuo SKIDAJ JE, nije to zadatak oficijalnog spikera. Dalje, zasto ie onaj igrac svlacio zastavu, imaju valjda ljudi koji su placeni da to rade, naj ispravnije je postupio Ivanovic, sklonio se u stranu i sta ga briga za dron, mislim da je na kraju mogao i da zaplace od muke. Opet mislim da ste vi Srbi sami sebe zeznuli, trebalo je da sacekate da se ona naprava sama srusi ili da je neko iz obezbjedjenja skine i samo im se nasmijete, ali ne, i vi ste bili nabrijani i spremni za incident. Zaboravili ste da su vam bila potrebna 3 boda koja vjerujem da bi i ostvarili, bolja ste ekipa od njih. A kazna, debelo ce vas finansijski kazniti, to vec svi znamo, a onako sa strane gledano mislim da bi ispravno bilo da vam oduzmu po bod a iz ove utakmice nikome nista. I jos vama par utakmica bez publike i vas nema nigdje. Neke stvari vam se ponavljaju

Komsija Bozidar

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)
Komsijo lose si ti to video,albanski igraci su prvi krenuli sa udaranjem sto je mogo lepo da vidi ceo svet u direktnom prenosu,ti si sigurno gledao neku utakmicu od pre 30god.

Virovitica

pre 9 godina

Ja sam Hrvat ali ovo je totalno divljaštvo Albanaca, ovo nema nikakve izlike, ovo samo divljaci ovakvu provokaciju mogu napraviti, samo divljaci... sramota... sramota, sramota... Nemam druge riči nego: SRAMOTA
(Hrvat, 15. oktobar 2014 17:57)
Jeste moze,a ja sam Aboridzin.

jao

pre 9 godina

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave -sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj. (realno, 15. oktobar 2014 20:35)

i ja sam istog misljenja, samo bih dodao da su kamere zabelezile fizicki napad na alb igraca od strane redara.

veerghoen

pre 9 godina

Остаје жао што им савез није дао 5 хиљада карата. Дакле не 2, већ 5 хиљада карата. Па да закука мајка што су кренули пут Београда.

Milko

pre 9 godina

Utakmica je prekinuta zbog ulaska gledalaca na teren i njihovog napada na igrače albanske reprezentacije.
Da toga nije bilo utakmica bi bila prekinuta na par minuta dok se ukloni predmet koji je ometao igru, a bar dva gostujuća igrača bi zaradili kartone.
Sam dron i transparent na njemu imaće manji uticaj na odluku o rezultatu.
Vrlo moguća odluka je 3:0 za goste.
Pravedno ali ne i pravilno, bilo bi da se utakmica ponovi ili odigra nastavak bez publike, što bi važilo i za revanš u Albaniji.

q

pre 9 godina

Dron sa Albanskom zastavom nije dokazano da su ga Albanci namestili, a ulazak huligana u teren i pokušaj linca nad igracima Albanije je video celi svet. Zakljucak se namece sam po sebi kakva ce biti kazna i kome.
(Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53)

Komsija moj dobri. Ajde samo objsni mi taj pokusaj linca ??? Kakav je problem bio da ih Srbi lincuju da su hteli ? Da ih vuku malo po ulicama vezane za branike

ritern

pre 9 godina

Pa mi smo EU,UEFI i ostalima uvek bili poligon za njihove igrarije.Na prave zbrku znajuci da ce narod da se nalozi,a oni samo posmatraju.Da im je bilo u cilju da razdvoje Srbiju i Albaniju to bi i uradili.Bas kao sto je navedeno u primeru Spanije i Gibraltara.Samo su u jednom trenutku premstili Gibr.iz gupe 4 u grupu 9(ili obrnuto9i resili stvar.Ali ne,oni hoce da mi mislimo da ne mozemo bez njih,tacnije da nas oni "mire",a ustvari zavadjaju.Uglavnom,misljenja samda Srbija nece proci dobro kod UEFE;daj Boze da gresim.

Saša

pre 9 godina

Najlepše molim da objavite moje pitanje: da li bi albanski igrači skočili na redare ili policajce da su oni "pokupili" zastavu? Ništa ne prebacujem Mitroviću, ali nije njegov posao da "skuplja" nacionaističke zastave, umesto da se izvuče korist iz svega (pa šta ako je dron letijo, gde god ima Albanaca po Evropi ističe se ta parolu), ne može se izbeći kazna jer su navijači preskočili ogradu i počeli da biju albanske fudbalere. Na slici u jednim novinama pored Bogdanova vidi se jedan sa zavojem preko lica i taj posle, gledam sliku, uzima dronka sa zemlje i sad se ne zna ko je on i gde je dronko? Ne znam, ovde se večno nešto muva, muti, kažite sve što znate, ne može se ovako više? Ko je taj Bogdanov da on pored sudije razgovara sa igračima, ma ko je on? Vođa navijač CZ, ajde!

neutralni felsh

pre 9 godina

Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!
(Kole79, 15. oktobar 2014 19:16)

molim te, kakve veze ima amerika sa uefom? cak i u fifi njihov autoritet je manji nego npr. belgijski, katar da i ne spominjem. ako su eu i usa geopoliticke saveznice, zasto bi to bili i u fudbalu? zasto bi albanci bili vise uticajni od nasih u savezu? to sto pricas su naivne teorije kafanskih mislilaca iz prve smene.
ono sto svi svetski sportski mediji vide je isto ono sto bi nasi preneli (da igraju recimo rusija protiv ukrajine) : prva slika je upad navijaca na teren i kuka i motika preko ledja onih albanskih igraca - jer je najspektakularnije. potom ide slika i prevod onog sramnog skandiranja, pa na kraju puste mini biografiju onog tetoviranog veselnika bogdanovica na terenu u drustvu ostalih bilmeza (pa podsecanje na djenovu). a ono letece cudo sa zastavom i pojasnjavanje istorijskog konteksta dva naroda, to ide tek dole u tekstu, u delu koji retko ko procita. ne zaboravi da smo na losem glasu i da uvek sami pozurimo da nas uefa kazni ostalima za primer. nema tu zavere, to je nase licno nevaspitanje emocija. tako ja to vidim.
a tebi za sve kriva evropa pa bi u uniju sa evroazijom. mislis da tamo nema uefa-e? ;)

NemanjaVac8

pre 9 godina

Nemogu nikako da se otmem utisku da ste i vi prizeljkivali nerede, vrijedjanje Albanaca je pocelo od samog starta i trajalo je do kraja, ali ipak mislim da su oni bolje organizovali nerede. Takodje nemogu da se otmem utisku da je spiker na stadionu podpaljivao publiku u toku utakmice a pogotovo kada je onaj igrac dohvatio zastavu glasno je na razglas uzviknuo SKIDAJ JE, nije to zadatak oficijalnog spikera. Dalje, zasto ie onaj igrac svlacio zastavu, imaju valjda ljudi koji su placeni da to rade, naj ispravnije je postupio Ivanovic, sklonio se u stranu i sta ga briga za dron, mislim da je na kraju mogao i da zaplace od muke. Opet mislim da ste vi Srbi sami sebe zeznuli, trebalo je da sacekate da se ona naprava sama srusi ili da je neko iz obezbjedjenja skine i samo im se nasmijete, ali ne, i vi ste bili nabrijani i spremni za incident. Zaboravili ste da su vam bila potrebna 3 boda koja vjerujem da bi i ostvarili, bolja ste ekipa od njih. A kazna, debelo ce vas finansijski kazniti, to vec svi znamo, a onako sa strane gledano mislim da bi ispravno bilo da vam oduzmu po bod a iz ove utakmice nikome nista. I jos vama par utakmica bez publike i vas nema nigdje. Neke stvari vam se ponavljaju
(JA, 15. oktobar 2014 18:23)
...
A kad bi ti uopšte znao koliko nas Srbe uopšte fudbal zanima... Boli me uvo čoveče za fudbal, SP i slično, ovde se radilo o drugim stvarima koje su šiptari pripremali mesecima.Fudbal je najmanje gledan sport u Srbiji.

FoodBall

pre 9 godina

Biće u korist Albanije 3:0 i 3 utakmice pred praznim tribinama... ipak je gore uletiti u teren i tući protivničke igrače od bilo kakve zastave... a prije zastave je bilo uvreda pa...

Dvoranski polo

pre 9 godina

@miro split
Ti si ratovao protiv Srba?Gledaj frende,ako si spomenute 91 hrabro zapalio u Norvešku,a tamo u nekom dućanu koji je u vlasništvu nekog srpskog gastarbajtera palio Mars čokoladice,to ne znači da si protiv Srba ratovao.A sad tutanj u penziju,dosta se tvojih šlihterskih gluposti ovdje pročitalo.

Richy

pre 9 godina

Realno kada covek sagleda celokupnu situaciju je da mi dobijemo 3-0,zestoku novcanu kaznu, 3 meca bez publike... a oni ...Nekoliko meceva bez publike, novcana kazna i kazna zabrane igranja pojedinim njihovim fudbalerima.. Naravno mec 8.oktobra 2015 bez publike ili van crne albanije...

Aco

pre 9 godina

njih ne mogu da kazne zbog provokacije zato sto albanskim navijacima bio Abranjen ulaz. Dron je dosao od napolje, napad na Mitrovica to mogu da kazne igraca licno. ali ono sto srbi nisu videli (igra bila zaustavljena prije zastave) jeste napad navijaca na albansku diplomatsku lozu, cak prije zastave. isto tako piroteknika 2 puta se napominje a treceg zaustavlja se igra. jos jedna slika koju sam gledao po njemackim socialnim mrezama policajac drzi otvorena vrata navijacima da ulaze u stadion. sta se tice provokacije, veca je provokacija "Ubij albanca" i paljenje gostujuce zastave po tribinama nego leteca krpa nepostojece drzave.

slavonska lola

pre 9 godina

Pošto su napadi na igrače propust organizatora ne gine FFS-u kazna od 5-6 utakmica bez publike, dodjela 3 boda Albaniji i oko 150.000 Eura za proces.

Na izbacivanje iz natjecanja ne vjerujem, nisu ni Tursku izbacili kad je bila ona tuča 2005. a Švicarci imaju jak lobi u Europi što Albanci sigurno nemaju.

Moguća je i kazna Albanije u gledu igranja protiv Srbije bez publike i da jedan ili više igrača dobiju novčanu kaznu zbog naguravanja.

RedDevil

pre 9 godina

Realno ali nažalost, treba da bude 0 : 3 za Albaniju. Oni jesu provocirali, ali zato što su znali da smo mi, da ne kažem naši navijači, bezmozgovići koji će da nasednu na keca. Ono što nije jasno je kako je moguće da FSS, MUP i ostali dozvole takvu organizaciju meča, i zašto nije bilo još par hiljada pripadnika policije i zašto su oni koji su tu bili mirno gledali i pustili da navijači ulaze na teren, umesto da ih umlate, kao što znamo da znaju.

1514AD

pre 9 godina

Najvecim delom se slazem sa autorom teksta. Albanska provokacija je izazvala prekid meca, a napad njihovih igraca na Stefana Mitrovica je izazvao nerede na terenu. Njihovo odbijanje da se mec nastavi pred praznim tribinama, pa i sutradan jasno ukazuje na njihovu nameru da se mec ne odrzi, te utakmica treba da bude registrovana sluzbenim rezultatom 3-0 za Srbiju. Sa druge strane, zbog upada navijaca na teren i napada na albanske igrace, bicemo kaznjeni novcano i verovatno sa 3 ili vise meceva bez publike. Nas najveci propust je sto zandarmerija nije sprecila upad navijaca, sve ostalo sto se desavalo ne moze biti krivica organizatora i reprezentativaca Srbije.

mihajlo

pre 9 godina

Mi kaznjeni ko obicno bez uzimanja bodova. Albanija leti iz kvalifikacija. Ovde se je politika namerno uvukla iz strane "gostiju", koje je trebalo da najurimo.

V

pre 9 godina

Kakve su to gluposti da Srbija ne moze da igra sa Albanijom, koju inace diplomatski priznaje i ima relativno normalne odnose. Zasto ne bi igrali?

To sa Gibraltarom i Spanijom uopste nije razumno poredljenje. Ajde kad jednog dana bude igrala reprezentacija Kosova pa jos i da ih odvajaju od Srbije...

ivan

pre 9 godina

@neutralni felsh

Htedoh da ti pisem dugacak komentar, ali shvatih da je to bespotrebno. Upravo u svetu prolazimo tako kako prolazimo zbog tebe i tvojih istomisljenika. Da smo cvecke, nismo, a da treba da budemo na strani svoje zemlje, treba.

p.s. Jedini narod na svetu koji mrzi sam sebe su Srbi !

Gojkočea

pre 9 godina

3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave -sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj. (realno, 15. oktobar 2014 20:35)

i ja sam istog misljenja, samo bih dodao da su kamere zabelezile fizicki napad na alb igraca od strane redara.
(jao, 15. oktobar 2014 20:54)

a što ne aplicirate za albansko državljanstvo oboje? realno volite ih baš baš!

1514AD

pre 9 godina

@Razum Poslednji paragraf jasno kaze da ukoliko mec ne moze da se nastavi ili da se odigra u celini, asocijacija ili klub koji je odgovoran predaje mec. Medjutim, i delegat UEFA i glavni sudija su odlucili da postoje uslovi da se mec nastavi, ali su reprezentativci Albanije i njihov savez odbili da odigraju mec, i to pod svim uslovima predvidjenim od strane UEFA (pred praznim tribinama ili sutradan). Dakle, razlog neodigravanja meca je njihovo odbijanje da nastave mec, iako su postojali svi uslovi da se mec nastavi, te je logican zakljucak da su odbijanjem da igraju predali mec. Razum kaze sluzbeni rezultat 3-0 za Srbiju.

Nikola,Petrinja

pre 9 godina

Moram postaviti nekoliko pitanja: Kako je moguće da su Albanski navijači unijeli dron na stadion ako im nije bilo dozvoljeno prisustvo na utakmici? Drugo, čemu uhićenje brata albanskog premijera, pa zar je on iz svečane lože mogao da upravlja tom igračkom? Treće čitam da ste potrošili milijune i milijune eura na sigurnost i organizaciju utakmice, a opet na stadion dospiju osim baklji i petardi i dron i navijači na teren, među njima čak i osobe koje su prije izazivale nered?! Snimke na kojima srpski navijači udaraju albanske igrače su sramota za nogomet. Ni ja se ne bi vratio na terenu nakon toga. Nema dvojbe, zaista, kome idu bodovi sa sinoćnjeg meča.

Zacudjen

pre 9 godina

Prvo ih tucete cak i stolicama, svi redom i igraci i navijaci, i redari i policajci, a onda stvarate sve uslove za nastavak meca. Da li mislis da bi nasi igraci nastavili utakmicu posle takve situacije u kojo su jedva spasili zivu glavu?

3 boda

pre 9 godina

Buduci da su oni izazvali incident(ne pricam o zastavi) pricam o napadu na S.Mitrovica koji ih je kasnije branio a kada je spustio zastavu nije je zapalio nego ju je skupljao da bi je predao sudiji,ali realno i zastava je njihovo delo 100%,a jos kada se smirila situacija koju su oni izazvali nisu hteli da nastave mec, 3 boda treba da se dodele Srbiji (sluzbeni rezultat 3:0).
Sto se tice kasne za Srbiju:
Najrealnije je da nas kazne sa 2/3 utakmice pred praznim tribinama
i da nas kazne novcano zbog propusta u organizaciji.
Ni Italiji nisu oduzeta tri boda zbog propusta u organizaciji u Djenovi.kada je Srbija izgubila 3:0 sluzbeno samo su ih kaznili novcano.

neutralni felsh

pre 9 godina

Кога јебре брига шта ће одлучити уефа?Зато што стално мислимо шта ће неко други да каже, зато нам је овако.Требали смо синоћ да их добро излемамо, а уефа нека ради шта хоће, казна па шта. Боље него овако...
(Ivan, 15. oktobar 2014 18:21)

kad porastes, dosta toga ce ti biti jasnije.

korto

pre 9 godina

UEFA neće blagonaklono gledati na njihov podmukli naci-performans. Naročito u kontekstu aktuelnog fundamentalizma. To što su prekjuče sišli sa planine da igraju fudbal pa još uvek ne shvataju šta su uradili - njihov je problem.

Suspenzije stadiona obema stranama i službeni rezultat za nas.

baki

pre 9 godina

Cavicu su oduzeli medalje zbog majice a kasnije kad je bajern osvojio ligu šampiona saciri se pokrio zastavom nezavisnog kosova koje nike priznato od uefe i fife i nije bio kaznjen....i sada cemo mi biti kaznjeni nema bre pravde za nas jel vi to shvatate zato je trebalo da resimo to na fin nacin zakljucavanjem kapija jna i udri da bar ako nas kazne ne bude dzabe.

Zile

pre 9 godina

@ mille grobar
Jedan deo si zaboravio, albanski igrači i klupa su napali Mitrovića kako bi mu oteli krpu. Ako bi se ovako nešto desilo u revanš meču dovoljno je da naši kuliraju.

miro split

pre 9 godina

@Kar madhi
Ma čijeg fašističkog odnosa prema Albancima?Mojeg?Sinko božji to okreanje pile naopako ne pali kod mene.Ja san ti Dalmatinac primazan svin mastima.
Navijači su jedno i oni će svašta balavit i vikat,a igrači i gosti u vip loži su drugo.Ajmo pričat o tome šta bi se deselilo da je situacija bila obrnuta.Da je brat srpskog premjera Vućića u Tirani upravlja sa migom 29(ipak Srbi imaju jaće zrakoplostvo od Albanaca)na kojem je karta Srbije do Tokija,bi li onda gledatelji ne stadionu aplauzom pozdravili taj preformas ili bi opet gorile pravoslavne kršćanske crkve na Kosovu?
Lipi moj čovik napravili ste takvo s***e da san se ja iako san proglasija da odlazin u mirovinu šta se tiće B92 mora oglasit jer bi inače puka ka čvrčak.
Za sve one koji sumnjaju u mene po stoti put ponavljan ja san Hrvat bez i jednog Srbina u familiji.Ratova san samo protiv Srba devet miseci 91 i 92 godine.I ponosan san na to jer su bili dostojan neprijatelj i nikad nikog nisan mrzija.

sale

pre 9 godina

miro pojma nemas, verovatno si i ti isti ko i ovi ksenofobični navijaci iz srbije i albanije, koji sta god taknu unište i to u ime svoje domovine!!!

Prakticar

pre 9 godina

Ne znam sta je pametno, ali ako proglase 3:0 za Albaniju mi nemamo realno sansu da prdjemo jer ce u Tirani biti jos jezovitije. Tako da ako daju pobedu Albaniji bilo bi lepo da se dogovorimo na nacionalnom nivou i da lepo istupimo iz takmicenja. Jeste mi zao fudbalera koji su stvarno igrali odlicno dok je trajala utakmica, ali to jeste istina.

Zoran P.

pre 9 godina

Srbija-Albanija 3:0. Srbija: do kraja kvalifikacija pred praznim stadionom i velika novčana kazna. Baljaj - 3 meča neigranja. Lila: 2 meča neigranja. Albanija: revanš meč pred praznim stadionom.

Milan

pre 9 godina

Najpravicnija kazna bi bila, za nas velika novcana kazna, 100-200 hiljada evra, igranje bez publike nekoliko utakmica, registrovanje utakmice sluzbenim rezultatom za nas, i kaznjavanje takodje Albanaca zbog iznosenja politickih poruka, i to kakvih. Ali iskreno ne ocekujem to, jer mi nikada nista nismo dobili za zelenim stolom, a Albanci imaju podrsku odredjenih centara moci u Evropi i svetu, tako da ostaje neizvesno.

Nikola's

pre 9 godina

Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava
Zasto vam smeta Albanska zastava?

(kar madhi, 15. oktobar 2014 19:15)

Iskreno, verujem da si "trol" po nacinu pisanja, ali da repliciram pitanjem:
Sta bi se desilo da ja udjem u npr.kafic u Tirani sa zastavom na kojoj su Srbiji pridodati Tirana, Skadar i Elbasan? Da li bi ja sa vama popio po koje pivo i uzivao ili bi popio batine tako da se vise ne bih digao sa zemlje?
Nikome ne smeta zastava Albanije sa dva orla kao i na dresu, ali onaj cirkus od zastave gde je ukljucena teritorija Srbije je za svaku osudu. I vasu sramotu.

Dodo car

pre 9 godina

Realno:ne piše nam se dobro.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Grobari Trebinje, 15. oktobar 2014 20:42)A zasto?Pa nije BiH igrala sa Albanijom.

commander

pre 9 godina

Ako UEFA ne donese odluku o igranju nove utakmice , svejedno sa ili bez navijaca ili odluku o 3 : 0 za Srbiju, srbska reprezentacija treba da napusti dalje takmicenje za prvenstvo Evrope.

odmori malo patriljoto

pre 9 godina

@Komshija Hashim

Nije dokazano ni da su to bili srpski navijaci koji su upali na teren. Mozda su to bili maskirani Albanci koji su glumili srpske navijace. Sve je moguce. I kada je to krpa sa nacrtanom velikom albanijom koja obuhvata teritorije cetiri drzave postala albanska zastava? Zar nije vasa zastava ona sa orlovima?

mali radojica

pre 9 godina

@miro split, Ali svaka ti čast na komentaru. Nadam se da si onaj za koga se I predstavljaš I nadam se da većina ljudi u susedstvu barem malo tako razmišlja kad se jednom smire strasti. Ovaj potez sa dronom je kad čovek ovako sa strane I posle 24h sagleda ipak krajnje glup I detinjast, I sad stvarno se pitam šta će uraditi Albanci ako UEFA primeni pravilo kažnjavanja gde se za političke parole I mešanje politike u sport dobija kazna diskvalifikacije a za upade u teren zabrana igranja pred domaćim navijačima a za oba slučaja I drastične novčane kazne. Mogu misliti kako će se provesti naša ambasada u Tirani ako UEFA odluči(a već se šuška oko toga) da se ova utakmica(kao I revanš) odigraju u Nionu (sedištu UEFE)pred praznim tribinama. Mislim da većeg blama za južne komšije neće biti jer stvarno je pitanje šta su oni to slavili juče.

Clover

pre 9 godina

2 miliona kazne za svakog igraca koji je ucestvovao u tuci, kazna nama 5 tekmi bez publike, albancima izbacivanje iz daljeg toka takmicenja i novcana od par miliona. + Neka bahata kazna nasem fudbalakom savezu zbog utrcavanja navijaca na teren. Kao i poliSto se tice brata premijera zabrana ulaska 10 godina. I otkazati posetu Albanskog premijera. Nema potrebe biti fin prema ljudima koji ne postuju zakone.

LOSA NAMERA

pre 9 godina

Ostaje nejasno i šta su tačno slavili Albanci u Prištini i Tirani – prekid meča, to što se njihovi igrači nisu osećali sigurno?

A sta je tu nejasno... Samar i ruganje Srbima je ono sto njih cini srecnim Napravili su ovce od nas i ceo svet nam se smeje..
Evo kako cemo Provokaciju albanaca treba prikazivati sa velikim slovima LOSA NAMERA... Insistirajmo na njihovim LOSIM NAMERAMA I svet ce na to gledati ispravnim ocima

jarac

pre 9 godina

UEFA treba da uzme u obzir sve.
I upad naših navijača, ali i fizički nasrtaj albanskih reprezentativaca na Mitrovića, što je uostalom i bio glavni razlog upada naših navijača, koji su hteli da odbrane naše fudbalere.
Nemojte biti toliki pesimisti uvek. Nije da nas ceo svet mrzi, koliko smo mi utripovali da je to slučaj.
najrealnija odluka je možda da ćemo i mi i oni biti kažnjeni, odnosno da će se igrati na neutralnom terenu bez publike, obe utakmice.

djordjevic

pre 9 godina

idealno bi bilo da registruju 3:0 za nas i da nas kazne 3 utakmice bez publike. I vuk sit i sve ovce na broju. I bodovi i bez nasih "divnih" navijaca. Igracima bi svanulo.

scout

pre 9 godina

Kada nam 92 nisu dali da igramo EP u Svedskoj pod izgovorom rata u SFRJ, sada ove njihove price o politici van sporta zvuce u najmanju ruku glupavo! A, da, Danska ode umesto nas i osvoji EP, eto sta ja ocekujem od UEFA mafijaske organizacije koja stiti bogate i uticajne na stetu siromasnih klubova, a tim putem su krenuli i kada su u pitanju reprezentacije jedno pravilo za Spance, Ruse, drugo za Srbiju,Hrvatsku,Albaniju! Za UEFA smo mi svi klosari drage komsije!

Vitez

pre 9 godina

Srbija tj. FSS je organizator na kojoj nije smjelo biti gostujućih navijača (dakle propust srpske policije koja nije odradila svoj posao, unatoč pričama kako će svi albanski navijači koji će pokušati ući biti uhićeni...)

Provokacija Albanaca je očita, no na nju je trebalo pametnije odreagirati.

antiSPS

pre 9 godina

nimalo blaga , svakako cemo zbog ulaska navijaca biti drastično kaznjeni ali obzirom da je u pitanju toletova selekcija bas nimalo ne zalim .

Lester the Molester

pre 9 godina

Idite na Guardian, UEFA podigla optužnicu protiv Albanaca zbog napuštanja utakmice i onog drona.Podigli su i protiv nas, al mi ćemo dobiti samo kaznu i prazan stadion protiv Danaca.

Baltazar

pre 9 godina

Onog trenutka kad je Mitrovic skinuo zastavu i kad su na njega agresivno nasrnuli albanski fudbaleri tog trenutka postale su jasne dve stvari:
1.Da su albanski fudbaleri u potpunoj vezi sa onima koji su ubacili avion u stadion.Njihovo ponasanje na terenu to nedvosmisleno dokazuje.
2.Izazivanjem opste tuce na terenu od strane albanskih fudbalera motivisane branjenjem zastave velike albanije koja se tu pojavila doletvsi izvan stadiona,citav incident prestaje biti fudbalski vec dobija mnogo siri okvir i od tog trenutka Albanci na terenu nisu vise samo fudbaleri vec direktni saucesnici u jednoj dobro isplaniranoj politicko nacionalsovinistickoj provokaciji.Tako da ne mozete da se zalite kako ste vi eto dosli da igrate fudbal a neko vas je tukao,jer vi niste dosli da igrate fudbal vec da izavate incidente cime gubite status zrtve ako ima bar jos malo pravde na ovom svetu.....

Glupog li pitanja

pre 9 godina

Ostaje nejasno i šta su tačno slavili Albanci u Prištini i Tirani – prekid meča, to što se njihovi igrači nisu osećali sigurno?

Slave to što su proneli velikoalbansku zastavu u sred Beograda. Smeje nam se ceo region zbog toga što nemamo državu iako smo je pre svih imali.

buda majstor

pre 9 godina

An' da podsetim na nesto sto niko ne pominje. Prvo ce nam Uefa i Platini otvoriti dosije. A svi znamo sta u njemu stoji: da smo od ranije poznati "policiji", dakle prestupnici u povratu. Nabrojace sve izgrede nasih " navijaca" na evropskim stadionima , "od '45. na ovamo". Sve parole Kosovo je Srbija i sve male ili vece "djenove"...kako to oni lepo znaju i umeju... Pogledace fotke na kojima i slepac moza da vidi stolice , civile i redare kako udaraju albanske igrace , sve lepo i u boji...a za ostalo zakljucak donesite sami...

Mister NO

pre 9 godina

Nas izbacuju iz svih fudbalskih takmicenja,to vazi i za petlice i zenski fudbal.Albanija direktno na prvenstvo(zbog pretrpljenog straha i vrede)....istinito....

Wolfgang O.

pre 9 godina

Sjajan tekst, po mom misljenju jako objektivan i nepristrasan.

Nisam ni razmisljao o odgovornosti UEFA zbog nerazdvajanja Srbije i Albanije. Valjda mi ne ide u glavu da zivimo u vremenu i svetu gde su takve metode potrebne. Ipak, ako je to primenjeno na pomenute drzave, pitanje je savseno validno.

Dusan

pre 9 godina

(Kole79)

Mozd si ti zbilja i citao vesti na Reutersu, BBC i CNN, ali da bi ih razumeo neophodno je znanje engleskog jezika. Drzi se dakle Izvestije i Pravde i ponesi kisobran sutra.

davor

pre 9 godina

Susjedi Hrvati vidim da vam je drago pa vas ima mnogo više nego obično.Za vas imam samo jedno ime Josip Šimunić uspeo je da osramoti celu naciju zar ste svarno mislili da je zaboravljena vaša sramota pred celim svetom.Baklje i tuča su sitnice u odnosu na fašistički pozdrav celog stadiona kao u Berlinu 1936 u vreme olimpijade.
(Petar, 16. oktobar 2014 11:20)
zašto bi nas bila sramota.bila bi sramota da je rekao bre

CaptainObvious

pre 9 godina

@Razum
Srbija samo treba da dokaze da nije imala kontrolu nad dronom sa velikim dometom, i tu prestaje taj "negligence" jer to spada pod a) i prouzrokovalo je sve ostale dogadjaje. I Srbija nije imala kontrolu nad Albanskim igracima koji su prvi poceli nasilje na terenu. Logicno bi bilo 3:0 za Srbiju, ali uefa je uefa

dragan

pre 9 godina

@miro split: Da mi je kafu s tobom popiti na rivi... Meni svaki povik "ubij zakolji..." i sl. ide na želudac, kao i povici prema Hrvatima, zviždanje himni. Sramota me. Nije ni juče bilo mnogo bolje. Verujem da se i ti i većina Hrvata tako oseća kad se pominju vrbe i sl.

Ali to mi je glavni utisak od juče i bio - svi Albanci odreda podržavaju sve ovo, i onu mapu i reakciju. U tu čast napali su Grke u Albaniji! Kod svih nas ima idiota a kod njih izgleda nema izuzetaka. Slično je mislim bilo i u Hrvatskoj, BiH i Srbiji pa je krenuo rat. Šta će iz ovog da izađe - ne znam. Samo hoću mir i spokoj.

sudnji dan

pre 9 godina

Kad govorite da su sudija i delegat bili za nastavak utakmice, morate znate da to nije bila imperativna odluka. Da jeste, onda bi sudija i delegat izasli na teren, sacekali 15 minuta Albance i onda svirali kraj utakmice koja bi bila registrovana 3:0 za Srbiju. Ovako se radilo samo o misljenju a zbog erupcije nasilja na Albancima je bila zadnja rijec. I oni su iskoristili "jokera" kojeg su dobili od srpskih huligana i odbili nastavak a da nece biti zato sankcionisani.

econ101

pre 9 godina

Da li sam ja jedini koji misli da je TOTALNO NEBITNO ko ce da dobije 3 poena, ko je kriv, ko je odgovoran, ko se osramotio za obicnu UTAKMICU!!!! Da li je vaznije da gomila muskaraca trce za loptom ili ono sto se sada desava u Presevu (i desavace se) dok vojska paradira u Beogradu!?!?

Delija

pre 9 godina

Za dron spremni!3-0 za albaniju. nakon fućkanja himni, "ubij šiptara", kovanica, kamenja, baklji, paljenja NATO zastave - sve to prije letjelice - slijedi premlaćivanje gostujućih igrača od strane navijača i uletavanje ivana bogdanova i njegovog NAORUŽANOG pratitelja u teren. riješen slučaj.
(realno, 15. oktobar 2014 20:35)
Prosle kvalifikacije igrali smo sa Hrvatskom na obe utakmice bilo je skandiranje i vredjanje protivnika zvizdanje himni ali sve je to u domenu tolerancije uvek ce biti onih na stadionu koj dodju da samo vredjaju i pljuju po protivniku tu nemoze ni jedan savez da reaguje i da spreci, ali ovo sinoc to je neverovatno sta su ovi uradili zamisli te da je u Zagreb sletela zastava V.Srbije ili obrnuto moramo biti objektivni bez obzira koje smo nacionalnosti. To sto je zvizdano i pevane pogrdne pesme to nije za nikakvu pohvalu i treba se sankcionisati ali i ova zastava mora biti najstrozie sankcionisana od strane UEFa

Dubioza kolektiv

pre 9 godina

Moram da naglasim, da mi je jako drago sto se jedan normalan covek vratio na rubriku komentari na vestima b.92.
Miro, znajte da se pivo, vino i rakija lade, a na Vama je da izaberete sta cemo konzumirati uz casicu razgovora.
p.s. Nadam se da se vidimo na Exit-u 2015-te.

aardvark

pre 9 godina

Ako ocekujete bilo sta drugo od UEFE, moram reci da ste prilicno naivni. EU je pod kontrolm USA a njihovi mediji vec znaju ko je kriv. SAD i EU za Srbiju imaju samo sankcije, kazne, preduslove, uslove. Okrenimo se Euro-Azijskoj uniji ako jos mozemo...EU i USA rade za doborobit nasih najvecih neprijatelja i to se nece nikada promeniti. Pozdrav!
(Kole79, 15. oktobar 2014 19:16)

Euro-azijska unija? Au, puk'o si skroz, sine...

Z.

pre 9 godina

Nov mec pred praznim tribinama i drakonske finansijke kazne za obe reprezentacije.
Realno bi bilo 3:0 za nas da nemamo istorijat nicim izazvanih svinjarija za sobom i veoma blagih kazni.

Petar

pre 9 godina

Nas će kazniti zbog: 1. uvredljivog skandiranja; 2. bacanja petardi i baklji u teren; 3. gađanja igrača Albanije za vreme izvođenja kornera; 4. za ulazak u teren navijača. Albance će da kazne zbog provokacije tj. zbog drona sa zastavom koja je političke prirode i propagira prekrajanje granica države domaćina. Da se albanski igrači nisu zaleteli da sačuvaju takvu po svim domaćim i međunarodnim aktima ilegalnu zastavu, prošli bi sa manjom kaznom. Otimanjem zasteve igrači Albanije su faktički priznali da ta zastava nije nešto ilegalno, već za njih sasvim prihvatljivo i normalno, što je neviđen skandal i izazvalo je upad navijača u teren (što samo po sebi ne opravdava ulazak na teren). Nama nije uteha kazna koju će dobiti albanci. Pitam se koliko će još vremena ova država pokazivati nesposobnost da se obračuna sa huliganima tipa Bogdanov. Da li je moguće da je država toliko nesposobna da ne može da spreči ulazak navijača na teren na utakmici visokog rizika kakva je bila ova. Da li je ova država sposobna da uradi bilo šta?

zagorka

pre 9 godina

evo ovak...smatram da su Albanci to isplanirali i to je grozno, no na vašu žalost....vi čete biti kažnjeni iz više razloga koji su već postani...propusti organizatora(navijači, udaranje igrača sa stolicom itd...)...da ste ostali mirni oni bi popili par kartona, vi jednoga i igra bi išla dalje, no ovi vaši "navijači" su najveći krivci za to kaj bute vi kažnjeni! Da se to nije desilo...sve bi vam progledali..i zvižduke i paljenje zastave(bila bi novčana kazna) , no sad....ne znam kaj vam budu oderali i to samo zato jer ste naivno nasjeli na smišljeni plan albanaca.

sosabi

pre 9 godina

Odlicna analiza. Mislim da ce biti 3:0 za nas, kazne za obe repke da igraju pred praznim stadionom - u Elbasanu definitivno pred praznim tribinama. Doduse, licno smatram da zbog opste reakcije Albanaca, potpune euforije koju podgrevaju njihovi politicari i javne licnosti, tj. niko ni rec kritike na svoj racun, potom organizovanog doceka i slavlja u Tirani, Albanci zadluzuju izbacivanje i odmor do 2016. Mozda im bude jasnije do tada.

Bane

pre 9 godina

Da li sumnjate da siptari vec nisu dogovorili sa FIF-om oko kazne . Blater je vrlo prilagodljiv i razume sta je pravo a sta krivo .
On je pojam ispravnog i postenog

Niksicanin u BG

pre 9 godina

Obzirom na to da je Miloradu Cavicu oduzeta medalja zato sto je nosio majcu sa natpisom KOSOVO JE SRBIJA, bas me reakcija na zastavu velike albanije i divljacko trganje iz ruke Mitrovica one sramotne zastave od strane siptara...

Meelan BG

pre 9 godina

Da je dron u Tirani pustio neki naš dilber, sa obeležjima granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, dobio bi orden, doktorat i status nacionalnog heroja. Neki rialiti šou mu ne bi ginuo.

A ja bih ga opet smatrao retardiranim idiotom.

ultrasrbin

pre 9 godina

Komshija Hashim, 15. oktobar 2014 17:53

Potpuno se slazem sa tobom. Fingirali Srbi ovo sa zastavom kao sto su i Racak. A Mitrovic je sam sebe napao verovatno. I nemoj da pricas o zastavi Albanije kada je ono bila zastava koja siri mrznju, nacionalizam i poziva na ubijanje. Zasto su na zastavi bili likovi zlocinaca. Hasime, idi pozdravi Tacija i dogovorite se koga da pozovem na pice. Dajem besu da vam nece faliti dlaka s' glave.

Džek Trbuhozborac

pre 9 godina

@ miro split
Ja više volim da čitam tvoje komentare nego li članke na b92. Oštar i tačan kao britva uz savršeno odmerenu dozu satire. Svaka ti čast!

mladen

pre 9 godina

ne lozite se srbi vise nisu losi momci,kazne ce biti velike ali mec ce se ponoviti na neutralnom terenu,ovo je samo politika i nista drugo.uefa ne sme da dozvoli da se ugrozi briselski dogovor,zato ce i kazne biti blage.

nemanja

pre 9 godina

Srbija tj. FSS je organizator na kojoj nije smjelo biti gostujućih navijača (dakle propust srpske policije koja nije odradila svoj posao, unatoč pričama kako će svi albanski navijači koji će pokušati ući biti.

kako nas propust kad su zaustavljeni na aerodromu a iz eu su odmah vrsili pritisak da se navijaci puste da udju u bg i cak i bez karata na stadion???!!!!

Sergej Bubika

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta
(igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 15. oktobar 2014 19:14)

Pantercici tisina, nemoj Dule da postrojava opet, 15. godinu zaredom!

Branko

pre 9 godina

VELIKO HVALA GOSPODINU MIRU IZ SPLITA velikim slovima jer je covjek pokazao da je veliki.Gospodine Miro slazem se sa svime sto Ste napisali.Albanci su posebna vrsta ljudi,sve sto se desilo je cista provokacija i upoznati su bili svi i iz njihove delegacije i staba i igraca.Ljudi,Hrvati su pokazali ko su kad nam se desila poplava u Obrenovcu sa recima podrske i pomoci i u dobru i u zlu se trebamo nastaviti postovati.Ne znam sta bih rekao a da Gospodin MIRO nije rekao.Zelim Vam sve najbolje u zivotu.Zivi bili!!!Puno pozdrava za cijeli Split i Hrvatsku!!!

mnogo ste losi glumci

pre 9 godina

@brax

Koja zastava Albanije? Zasto lazes? Na dronu je visila nekakav tekstil sa iscrtanom velikoalbanijom koja obuhvata teritorije CETIRI DRZAVE. To nije provokacija? Stvarno? Pa vi ste skidali majice sa Srba na Kosovu koji su isli na Gazimestan samo zato sto su na njima bili cirlicni natpisi. Skidali ste te majice i sa zena. A izgovor je bio da se tim majicama provocira i vredja "ustavni poredak rep. kosova". Ugusicete se u sopstvenom licemerju jednoga dana.

mIUSKO

pre 9 godina

Kakva god kazna da bude bice na stetu Srbije. Ali kao u uvek ostrica ima dve strane. Kada budu po svetu videli da se mahanjem politickim zastavama na gostujucim terenima moze proci nekaznjeno ima to da preraste u trend i da se sirom Engleske - Welsa, Spanije - Katalonije i jos mnogo drugih zemalja mase samo tako. Drolovima ima da naglo skoci potraznja.

Nazalost

pre 9 godina

Napad gledatelja na igrace je tezak propust koji FIFA i UEFA zestoko kaznjavaju. Jedno je kada se igraci sukobe, ali kada navijac ili gledalac sa tribina utrci i napadne igraca, to UEFA ne prasta. Albanski igraci su prilikom izlaza sa stadiona napadnuti i udarani od strane navijaca, gadjani raznim predmetima... Prije ovog incidenta gadjan je Albanski igrac koji je htio da izvede korner, nakon cega je sudija nakratko prekinuo igru dok redari nisu smirili navijace. Aktivni povici "Ubij siptara", bacanje baklji u teren itd.

Tesko da ce Srbija proci povoljno u ovom slucaju.

master

pre 9 godina

Proces formiranja uvrede je otprilike sledeći :
1. Vređač nema argumente kojima bi se suprotstavio sagovorniku
2. Vređač se zbog pomanjkanja argumenata osjeća inferiorno
3. Osećaj inferiornosti puni vređača mržnjom
4. Mržnja se transformiše u gnev
5. Gnev se transformiše u “verbalni mač”, pokušaj da se suparniku umanji vrednost i da se on time povredi (pokušaj uvrede)
6. Umanjivši (u svojoj glavi) vrednost sagovorniku, vređač se oseća BOLJIM
7. Vređač oseća olakšanje.

Vređajući druge, mi ustvari govorimo o sebi samima – o svojoj nemoći, o svom strahu, o svojoj nesamouverenosti. To je pokušaj da se oslobodimo unutrašnje napetosti.
S druge strane, vređajući se zbog nečijih reči, mi potvrđujemo svoju nemoć, strah, nesamouverenost.

Blanko

pre 9 godina

Redosled krivaca: UEFA, Albanija, Srbija. Da je UEFA sagledala sve aspekte ove dve ekipe bi bile u dve odvojene grupe, da je sada sud realan trebala bi sama sebe da kazni. Albanija - kao inicijator i kreator revolucionarnog rešenja koje moze biti patentirano i u budućnosti od strane drugih huliganskih grupa. Srbija kao organizator za sve bezbedonosne propuste obzirom da obezbeđenje nije bilo dostojno utakmicama visokog rizika. Kada se ne iskontrolisu prve dve stvari nece ni treća. Dodatno, kao odgovor na temu, jedno pitanje : Da li je bitnije kako ce Srbija biti kaznjena od toga da li ce celni ljudi saveza podneti ostavku. Ako bih morao da biram mnogo vise bih se radovao ovom drugom pa makar i po cenu ovog prvog jer nas fudbal je nepravedno prikljucen na aparate i odavno je klinicki mrtav....odgovorni se znaju. Pozdrav svim dobrim ljudima i komsijama

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

(jao, 15. oktobar 2014 20:54)

sve je to tacno ali najglavniji razlog zbog cega je do toga doslo je letelica sa velikoalbanskom zastavom..to je bio ventil i zato se mora smatrati kao glavni i najvazniji dokaz pred UEFA delegacijom.ovde ne mozete okretati cinjenice i lagati kao uvek jer snimak je tacno pokazao zbog cega su navijaci poludeli...

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

ja bih voleo da bude 3:0 za nas ali tosu moje zelje.UEFA nece akcenat baciti na politicku provokaciju.Jedno je politika a drugo je sport. Naseli smo na provokaciju a oni koji su bili zaduzeni za teren a to je policija je zakazala. Pored onoliko policajaca na atletskoj stazi desilo se da jedan kriminalac sa svojim istomisljenicima dodju do terena i pocnu obracun sa protivnickim igracima. Cak je i jedna stolica ucestvovala u tuci.Slika obisla ceo svet.Da li ce neko da ogovara za ovaj propust? A bojim se da ce drakonski da nas kazene.Licno bih voleo da nas na par godina iskljuce iz kfalifikacija da se jednom naucimo redu. Stalno prica da niko nije jaci od drzave.Puna usta celnika da ce drzava da se obracuna sa huliganima.Samo ne znam ko je kada i na koliko osudjen ?

Uros

pre 9 godina

Posto nasa policija nije uspela da resi slucaj, tj. ne zna se tacno ko je doneo dron, Albance mogu da kazne samo zbog koskanja igraca i eventualno odbijanja da se vrate na teren, i to samo ako se potvrdi da su svi ostali bili za nastavak...

koki

pre 9 godina

moram i ja nesto da kazem.mi zivimo i dalje u devetnestom veku ,nismo naucili i shvatili jos gde zivimo ,opet ponavljamo greske iz proslosti ,.ljubav i emocije u europi ijednom delu sveta vise ne postoje ,postoje interesi i novac. sa mihom se nisam slagao oko pevanja himne ,ali sta da smo sinoc aplaudirali albanskoj himni ,i da smo im dali do tog 41min tri gola ,pa to sto su uradili sa zastavom bi izazvao smeh u publici, a oni bi kuci otisli ko popi.... razumete ,moramo biti malo mangupi ,a to nismo

Jovan™

pre 9 godina

Moli se navijac,ako jos to nije uradio,vrati dron koji je odneo sa stadiona kako bi to bilo upotrebljeno kao kljucni dokaz albanske provokacije.

neutralni felsh

pre 9 godina

Остаје жао што им савез није дао 5 хиљада карата. Дакле не 2, већ 5 хиљада карата. Па да закука мајка што су кренули пут Београда.
(veerghoen, 15. oktobar 2014 19:00)

au al si ti neki hrabar i borben? mora da si im za skupe novce svojevremeno prodao kucu dole na kosovu, pa novce potrosio, pa bi sad da se bijes... sacuvaj me boze tastaturnih ratnika, jer takvi pravi rat i fajt videli nisu.

rebel_45

pre 9 godina

Što se tiče UEFA - ne piše se dobro ni nama ni njima.
U pravu su svi koji tvrde da bilo ko od naših ko otvori usta da nešto kaže ovim povodom bilo gde, treba isključivo priča o tome da reprezentacije Albanije nije ni došla u Srbiju da igra fudbal.
Treba samo neprestano ponavljati da su došli sa lošim namerama jer je to jedina istina koja nam ide u prilog.
"Završilo se loše jer su hteli da se loše završi , a to ne može da se spreči !" - to i ništa drugo. Ni to neće mnogo pomoći.

sajber_kurajber

pre 9 godina

samo da nas ne kazne kao sto ritas sad kaznjava zagrebacko-aleksandovackog mutanta
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (igokea-partizan,mi smo sad jedan klub,leto 2007.,grobari u zabludi,nevera, 15. oktobar 2014 19:14)
Koliko tebi nije dobro, tesko je i zamisliti !!!
Ti si izgleda ponosan na ono što se sinoć dogodilo, ili je važnije ono što se desilo u Litvaniji .

Legi

pre 9 godina

Cinjenica, uspesno smo isprovocirani, Uefa ce nam uzeti bodove, lose obezbedjena utakmica. Opet nam se desava, treba ovakve meceve igrati bez publike i tacka!

Partenon

pre 9 godina

Ako su Ameri pomogli u organizaciji diverzije a deluje logicno, kaznice obe ekipe drakonski a nas vise, uostalom odluka Uefa ce razotkriti da li oni zele pravdu ili ce nam suditi kao ostale zapadne institucije, a ovaj dron ce im se obiti o glavu kad tad, ovo je najava za opasno oruzje za terorizam na stadionima, ako odmah ne preseku bice toga jos po Evropi, ali nece nositi zastavu.

Poreski obveznik

pre 9 godina

Izbaci ce nas. Zasto? Prosto, tri ili cetiri igraca Albanije su dobili batine od navijaca koji su uleteli na teren. Jel treba neko objasnjenje? Dok Albanci ulaze u nazovi tunel, pobesneli navijac pored deset specijalaca prolazi i udara nogom u rebra igraca Albanije. I da, nisam ljubitelj Albanaca, da spremili su i do kraja izveli provokaciju, ali mi smo opet ispali majmuni. Umesto da ih zajebavamo sa tribina i gadjamo cvecem, napunimo sa 5-6 komada na terenu i za ruku odvedemo do aerodroma, mi ko bikovi na crveno(i crno) maramce. A posle vecina nas ,isli da su Siptari glupi i primitivni?! Epilog, nas izbacuju iz daljeg takmicenja, posto nas izbacuju, nasi rezultati se brisu, a Albaniju kaznjavaju sa 2-3 utakmice bez publike i nesto evrica. Glupi smo.

Petar

pre 9 godina

Susjedi Hrvati vidim da vam je drago pa vas ima mnogo više nego obično.Za vas imam samo jedno ime Josip Šimunić uspeo je da osramoti celu naciju zar ste svarno mislili da je zaboravljena vaša sramota pred celim svetom.Baklje i tuča su sitnice u odnosu na fašistički pozdrav celog stadiona kao u Berlinu 1936 u vreme olimpijade.

dupli_kantar

pre 9 godina

Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (JA, 15. oktobar 2014 18:23)

Covek je objasnio sustinu. Problem je samo sto mi mozga nemamo i neke stvari nikad necemo nauciti, cak i kada nam drugi guraju prst u oko objasnjavajuci i pokazujuci. Sinoc smo ponizeni, ali od svih ponizenja - najvece je ono koje smo sami sebi napravili, a ne albanci, zastava, dron, istasve ne jos.

Tuga! :(

dejan b

pre 9 godina

dobro bi bilo da se kod nas pohapse odgovorni. veliku moralnu odgovornost imaju snositi...
danasnji dan je pola nacije pilo bensice, a druga polovina rakiju i mislila kako se osvetiti alb

aca

pre 9 godina

Ljudi, danas sam cuo siptare kako komentarisu da je njihov igrac udaren drvenom stolicom. I da je za njih uvreda sto je mitrovic uzeo zastavu....,....

Djole

pre 9 godina

I opet se pravite blesavi. Prvo, ono što je letelo nije albanska zastava, znaš ti, a znamo i mi šta je to! Izvrtanje činjenica je kod vas postao nacionalni sport izgleda? Drugo, vi ste jedini u okruženju koji imaju teritorijalne pretenzije prema svim komšijskim državama. Kakvu reakciju na to očekuješ? Možda da sarađujemo i poklonimo ti?

"Sta je sve to?
Meni ne smeta ni jedna Srpska zastava, ni jedan Albanski igrac nije dotrkao da se dosegne provokativnih Srpskih fasistickih zastava na terenu (ne generalizujem tu, bilo je i dosta normalnih)
Zasto vam smeta Albanska zastava?
(kar madhi, 15. oktobar 2014 19:15)"

ivan

pre 9 godina

Nek se igra nova utakmica na neutralnom terenu. Negde na pola puta npr. u Pristini hahahaha. A Ako dobro prodjemo na tom mechu onda ako nas kazne 3 mecha van Beograda onda opet u Pristini docekati Portugal Dansku i Jermeniju, eventualno u Kosovskoj Mitrovici, jedno poluvreme u Severnom a drugo u Juznom delu, nek se gleda fudbal s obe strane Ibra, ali da obecaju i jedni i drugi da nema pustanja zmajeva,helihoptera kineskih plasticnih dok traje utakmica.

mik

pre 9 godina

Olakšavajuća okolnost za nas je to što UEFA pokušava na svaki način da spreči mešanje politike u fudbal i zbog toga mislim da će ova provokacija biti strogo sankcionisana. Na koji način? Videćemo. Ja bih najviše voleo da se odigra novi meč bez publike i da se revanš igra bez publike,a da kazne budu novčane. Na taj način bi pobedio fudbal. Ali taj scenario je malo verovatan.

neko

pre 9 godina

pa logicno je da Albanija dobije mnogo vecu kaznu.
"Leteca zastava" jos nikada nije vidjena na teniskim terenima.
Da su je razvili na tribinama pa i da razumem, ali ovo ubacivanje zastave u fudbalski teren je ravno terorizmu, zbog kojeg bi odgovorni trebali da idu u zatvor i to na duzu vreme.

Meni ipak jedna stvar ovde upada u oci.
Pominje se da su mozda i nasi redari napali albanske fudbalere.
Ja u tako nesto prosto ne mogu da poverujem, a ako je to kojim slucajem istina e onda nas treba izbaciti iz svih medjunarodnih takmicenja za sva vremena..

Srbima dozlogrdilo je

pre 9 godina

Ja očekujem da nas izbace k'o onomad Hrvate na 2 godine a vi vidite. Razmišljam, bili bismo u prijatnijoj kvalifikacionoj grupi (ne bi imali problem ako bi igrali recimo sa Crnogorcima) i verovatno bi reprezentaciju vodio drugi selektor (npr. domsći) i onda nema nereda jer zna se kad se opečemo, znamo da dobro pripazimo da organizacija bude na nivou. Da nije bilo onog u Đenovi, imali bi čemu da se nadamo, ovako očekujem što sam ranije naveo.

miro split

pre 9 godina

@Dvoranski polo
Kako si ti ovo sve smislija?Miro uteka u Norvešku da bi u srpskon dućanu kra ćokoladice Mars?Sad te đava ne odnija da san bija u Norveškoj za vrime rata ne bi kra čokolade nego vino.Alkohol ti je tamo po zlato.
Šta si tako frustriran sa mojin ratnim puten?Ne boj se nisan tražija penziju od države,a ti me tiraš u nju.Mlad san ja, mogu još radit.

neutralni felsh

pre 9 godina

danasnji dan je pola nacije pilo bensice, a druga polovina rakiju i mislila kako se osvetiti alb
(dejan b, 15. oktobar 2014 22:59)

ima i nekih i koji su gledali svoja posla i trudili se da zarade parce hleba. kad vec znaju da od igara nema nista.

js

pre 9 godina

UEFA dace jednu preporuku: da se Bogdanov postani za komandanta jedinice za specijalne intervencije, jer je pre policije vec bio na stadionu.

siniša

pre 9 godina

" Evropsku fudbalsku uniju nema ko da kazni, ali bi trebalo bar da se osećaju neprijatno što su uopšte dozvolili da se u istoj grupi nađu Srbi i Albanci. Na žrebu grupa nije dozvoljeno da se zajedno nađu Rusija i Gruzija, zbog rata 2008, Jermenija i Azerbejdžan, zbog višedecenijskih sukoba i situacije oko Nagorno-Karabaha, a od ovih kvalifikacija još i Španija i debitant Gibraltar, zbog tenzija vezanih za tu britansku teritoriju. Kako je moguće da takva ograničenja ne postoje zbog tinjajućeg sukoba oko Kosova, koji deli i samu Evropsku uniju, mora da zbuni sve."....

Citajuci ovaj tekst, ja se pitam, ima li uopste svrhe organizovati EP i SP? Svi posvadjani, a takmice se i treba da promovisu sport..