Tenis 99

Subota, 11.10.2014.

17:43

Đoković: Savršen meč Federera

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza od Rodžera Federera u polufinalu Mastersa u Šangaju da je Švajcarac igrao odlično.

Ðokoviæ: Savršen meè Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

dragan petrovic

pre 9 godina

FedEx je izasao na teren sa taktikom, i zasluzeno dobio mec.
Nole je izgledao zbunjen i nemocan. Na kraju meca nekulturno
ponasanje Noleta prema njegovoj lozi, bas sramota. Suti, uzmi ti reket
pa igraj itd. Bez obzira na novac, nije mi je jasno zasto to trpe
njegovi treneri.

Bojan

pre 9 godina

(Ernest, 12. oktobar 2014 12:18)
ali uopste nisi u pravu.
Novak se isprecio Nadalu na Vimbldonu 2011, USOu 2011 i AO 2012, dakle 3 slem titule.
a Federeru se isprecio na AO 2008, AO 2011, WB 2014, a i verujem da bi uzeo Fed jednu od ona dva USOa 2010 i 2011 kada ga je Novak izbacio u polufinalu. Dakle Novak je Fedu "uskratio" 4 slem titule, Nadalu 2.

Бојан Илић

pre 9 godina

@...Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina....(Rado, 11. oktobar 2014 21:29)Tačno! Za vek-dva biće bar nekoliko boljih.
(živi bili pa videli, 12. oktobar 2014 09:47)

Само да није Србин?!:-))
Ееееее...

Бојан Илић

pre 9 godina

Nisi bio tako loš, bio si očajan! .Jesi Nole dobar, ali nikad nećeš biti Federer, ili Nadal.Srećno Nole u daljnem radu i živoru!
(Sremac, 12. oktobar 2014 02:19)

И потпише се Сремац?!:-))

Ernest

pre 9 godina

(kele, 12. oktobar 2014 00:13) Mislis hvala Novaku sto se pojavio i u velikoj meri sprecio Nadala da totalno unisti Federera u medjusobnom skoru. Djokovic ce biti kako stvari stoje najzasluzniji ako Nadal ne stigne Federera po GS titulama. Jer da nije bilo Novaka Nadal bi imao preko 20 GS titula.

despot

pre 9 godina

"Srbi cuvajtye se sebe" - Arcibald Rajs.
Juce kad je pocistio Berdiha je bio najveci, Danas kad je izgubio najgori.
Srbi odlucite se vec jednom.

Kika Majstor

pre 9 godina

Djokovic umoran, Djokovic malodusan, Djokovic igra ispod svog nivoa ... ,!!
Ma nemoj!
Djokovic je grizao, leteo, ginuo za svaku loptu, igrao najbolji svoj tenis sa neverovatnim trcanjem, ali FEDERER JE BOLJI IGRAC! Sporiji, slabiji, manje izdrzljiv, ali BOLJI.

živi bili pa videli

pre 9 godina

@...Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina....

(Rado, 11. oktobar 2014 21:29)

Tačno! Za vek-dva biće bar nekoliko boljih.

Jova

pre 9 godina

Imaš tenisera koji ni ne pogleda djete koje ga je izvelo na teren ( Federer- otac četvoro djeca ) i drugog, Čovjeka koji brine da kod suženja pri izlasku prvo propusti dječaka a onda se i spusti na njegov nivo, da bi zajedno mahali publici. Pričajte vi meni da je sve stvar koncentracije, da se mečevi dobijaju na sitnicama i prije izlaska na teren. Može to i biti istina ali mene definitivno » kupuju« ljudske osobine pred robotikom. U žaru borbe, kad adrenalin preuzme kontrolu nad emocijama, pokazivanje istih po meni je prije prednost nego obratno.

Federer je od početka išao na sve ili ništa ( kao potpuni autsajzer, koji nema šta da izgubi ), napadao, nerezonski išao na mrežu, tukao iz sve snage a imao ju je, ruku na srce, više od Novaka kojeg je pomalo stigao i umor. Uz to je i imao sreće da ga je išao servis. Mada, ne može se to ni nazvati srećom, prije će biti da ga je Novak opustio ranim zaostatkom u oba seta. Kad Federera pustiš da se razmaše, ne stisneš ga na početku obrao si zelen bostan.

Sa stanovišta teniske javnosti, ovo je dobro. Kraj sezone neće biti nezanimljiv. Nikom, osim Novakovim navijačima, nije u interesu da Novak već sad obezbjedi prvo mjesto na kraju godine. Ima tu još da se igra, letjet će perje na sve strane. Ništa tu nije rješeno, Novak će morati malo više zapeti a mi još strasnije navijati i ima da bude.

Pozdrav svima

nebojsa

pre 9 godina

Novak definitivno NE ZASLUŽUJE DA BUDE PRVI NA RANG LISTI... u Torontu je bio loš, u Sinsinatiju još gori, u Njujorku je bila sramotna igra kao i ponašanje na terenu... on je postao pravi defanzivac. Samo se brani i nada greškama protivnika... protivnici ga šetaju po terenu, pasivan je, to je kukavički tenis... on je i sada prvi samo zato što je Nadal bio povređen tri meseca pa nije branio poenw iz prošle sezone...treba da ode Jeleni i da čekaju bebu.

aca72

pre 9 godina

Ko bre od vas sto ga kritikujete ima delic onoga sto je on uspeo u zivotu i sportu odakle vam pravo da napisete i slovo protiv njega lezilebovici jedni. ZIVEO TI NAMA NOVACE MILION GODINA.
P.S. Mada gledati te kad gubis boli, ali takav je zivot. Voli te tvoja SRBIJA KRALJU....

---

pre 9 godina

@mirko kojotovski
Federer je sa 26 imao vise GS nego Borg.
Drugo, Nadal pobedjuje Rodzera jer je mladji 5 godina i jer se sastaju na sporim podogama. Da igraju 100 meceva na sljaci, Nadal bi pobedio u 98, da igraju 100 meceva na travi, Federer bi pobedio u 90, da igraju 100 meceva na brzoj tvrdoj podlozi bilo bi mozda 60-40 za RF.
Nadal pobedjuje jer uslovi njemu odgovaraju. Uglavnom se sastaju na sporim podlogama, a jos je i mladji toliko.
Vise od pola medjusobnih meceva odigrali su na sljaci.
Sta mislis kakav bi bio skor da su npr. cak 15-16 meceva igrali na travi!?
Ili da su se umesto na sporoj podlozi na AO, sastajali na US Openu?
Isto vazi i za Novaka. Da nije igrao tako mnogo meceva na sljaci protiv Nadala, medjusobni skor bi bio ubedljivo na Novakovoj strani.
Nadal nabija medjusobni skor zahvaljujuci sljaci.
Pogledaj ga od RG. Nigde ne uspeva da dodje do polufinala ili finala i samim tim RF i Novak i nemaju sansu da ga pobede.
A onda ce na prolece da dodje da ih nalupa na sljaci i da se hvali kako ima ubedljiv skor protiv njih. Nadal je u celoj karijeri samo 19 titula osvojio na podlogama koje nisu sljaka. Pa Marej je uspesnijinod njega.

kvisko

pre 9 godina

Cuti sram te bilo, pomeo te sa terena djed od 35 leta.
Ti u najboljim teniskim godinama mora da rasturis veterana pred penziju a ne da ga dizes u nebesa samo zato sto si odigrao slabo.

Mairon

pre 9 godina

Izgleda da Novak i dalje ima ogroman respekt prema Federeru a ovaj je uvek inspirisan kada igra protiv njega.
Rafa je vrlo motivisan kada igra protiv Federera koji pak ima veliki problem protiv njega dok je Novak izuzetno inspirisan kada igra protiv Rafe a protiv Federera pruza nekako slabije partije.

Steta sto je Rafa sada u ovakvoj situaciji, da je zdrav imali bismo borbu za prvo mesto izmedju njih trojice kao retko kad, ovako, mislim da ipak Federer nece da se vrati na vrh.

hah

pre 9 godina

fed je napravio pravi izbor trenera sto se vidi ozbiljan edberg se pokazao kao najbolji izbor feki je popravio volej i sad moze da se nosi sa svima pogledajte samo sve rezultate ove god svaka mu cast... dok po meni noletu beker makar za sada nista novo u igri nije doneo

fantazista

pre 9 godina

federer (33god) djokovic (27god) dobije ga federer glatko, sta bi tek bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je obratno federer (27god) a djokovic (33god) ? al bolji je djokovic jelda ? nikad u povijesti tenisa nije bila slabija konkurencija, cilic i wavrinka osvajaju gs naslove ? djokovic je prvi samo zato jer je federer star a nadal bolestan, btw federer je daleko najbolji igrac u povijesti

Paja Patak

pre 9 godina

Citam komentare iz kojih izbija licna frustracija.Nole ako ne pobedi smak sveta,odmah treba da se povuče iz tenisa.Zamisli, tenis mu nije vise prioritet,izgubio od Federra,uzas,katastrofa neviđenih razmera, kolektivno samoubistvo treba svi da izvrsimo :-P
Ovo je samo sport u kojem se Nole nadmece sa vrhunskim sportasima,gde nekad izgubi a mnogo češće pobedjuje(to pokazuje ATP lista).
Ako ne mozete da podnesete poraz nemojte ga vise gledati i probajte uciniti nesto sa svojim životima pa mozda napokon budete zadovoljni!

zoom

pre 9 godina

kad se igra u dva dobijena seta onda Federer moze da prodje zato sto jos ima vrazije dobro sve .... Za njega je fizicki kao i psihicki tesko da igra turnire gde se igra na tri dobijena....gde Djole moze da iscupa na misice....dok Federe klone ako izgubi set ili dva. Kapa dole kralju tenisa....sa toliko godina da igra na ovakvom nivou...ne volim ga bas ali mu odajem postivanje... Razmisljam, kakva bi bila razlika da zamene godine Djole i Federer....majko moja mila....

mirko kojotovski

pre 9 godina

izgubio pa sta !? gubice i pobedjivati sledecih desetak godina.mene malo nervira ne realnost kada velicaju Rodju kao najveceg i najboljeg tenisera.najbolji teniser je Bjern Borg.sa samo 26 halo 26 godina uzeo je 11gsova.onda se povukao sa samo 26godina.danas verujem da u sto meceva izmedju Nadala i Rodje ali ono kad igraju sto posto sve bi dobio Nadal.toliko je mocan u odnosu na Rodju a ovaj toliko nemocan da gubi vec u svlacionici.zasto Nole ima toliki respekt prema Rodji ???? Nadala zeli i voli pobediti i tada pobedjuje onaj koje bio bolji.nema tu ni cm poklona.mada kad gledam u konacnici drago mi je sto jos ova tri momka igraju tenis i sto ga dizu na visinu koju ce tesko neko u buducnosti dostignuti

Pop

pre 9 godina

Čovek je lepo rekao da mu tenis više nije prioritet u životu. Tako se i ponaša, takvi su i rezultati a tako bogami i igra. Jako je tužno za tenis videti tatu Federera kako dominira terenom u meču sa igračem broj 1 na svetu u svojoj 33 godini. Novak bi trebalo da razmisli o povlačenju iz belog sporta dok je na vrhu i dak ga ljudi pamte kao velikog šampiona. Nije sramota izgubiti od Federera ali ne na ovakav način, ovako ubedljivo posebno ako si broj 1 na ATP listi. Blam šta drugo reći.

duh nibor

pre 9 godina

Slažem se sa komentatorima oko Novakovog lošeg povašanja kada mu ne ide igra. Mislim da mu takvo ponašanje samo odmaže, bolje da je lomio rekete. Što se tiče poraza, Federer je odigrao odlično(protiv Novaka retko kad), ali mislim da ovaj meč treba posmatrati u kontekstu prethodnih mečeva i umora koji je malo stigao Novaka. Borba za 1 mesto još naravno nije gotova i Novak i dalje ima dobru prednost. Mislim da Roger ne može tako lako izdržati taj kontinuitet.

montoya zajecar

pre 9 godina

novak odigrao solidan tenis
federer odigrao extra mec
federer nece moci ponovo na mesto 1, zato sto ovakav mec nemoze vise ponoviti
novak ostaje na mestu 1 jos 3 godine zato sto kada vidi da je ugrozen igrace jos bolje
zar se vi tome ne nadate? zar to ne ocekujete? nije li ovo lepa realnost? napred nole legendo, ne osvrci se na ovaj bezznacajan poraz i samelji ga sledeci put kako znas i umes, za sebe, za mene i za sve srbe koji navijaju za tebe

Trla baba lan...

pre 9 godina

Ja volim Djokovica bez obzira dal on gubio il dobijao. Čovek je na mestu mnogo vise od većine. Nemojte da ga pljujete jer nije zadovoljio vaš poriv za pobedom.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Šta je, bre, ovo danas?! Prvo poraz Noleta, pa bruka u Jermeniji, poraz rukometašica od Hrvatica, debakl košarkaša Partizana ...

Previše neuspeha za jednu sportsku naciju ...

gradinar

pre 9 godina

Ovaj mec je jos jednom pokazao kakav je sport tenis. Za razliku od (npr.) fudbala gde se jedna ekipa nabije u bunker i vrsi opstrukciju igre, u tenisu nema toga, nema cekanja, nema opustanja, ne sme biti dekoncentracije... Nole je imao tri momenta u mecu kada je izgubio koncentrisanost, ali se samo iz jednog izvukao. Na zalost, on gotovo u svakom mecu ima takve momente i uglavnom zna da te kikseve nadoknadi, ali je danas imao protivnika koji mu to nije dozvolio, jer je igrao perfektno.

Vlada91

pre 9 godina

Iskreno Federer je igrao kao kada je imao 25,26
Fizicki je perfektno pripremljen,tehnicki je najbolji svih vremena bez sumnje.
Ne treba pljuvati po Novaku,nije nista strasno sto je izgubio od Federera,to je sve deo igre.

Rado

pre 9 godina

Nema veze,borio se posteno I to je to idemo dalje.Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina.
Najgore je sto nas je navadio da ga gledamo u finalu.Novace svaka ti cast
SUPERSRB.....

šeta;

pre 9 godina

Odvalio te Nole. Šteta nikao da izjednačimo, al' ako mene pitaš, bolje je Wimbledon nego Šangaj. Šteta za prvo mesto. Al ok reče da ti tenis nije prioritet, ja se nadam da je to samo fraza. Rođa "naštancovao" 4 komada a igra ko dečkić i posle toliko osvojenog i dalje ima neki motiv.

Marjan

pre 9 godina

Kljuc je u treninzima i onome sto se vezba na njima na samom turniru. Beker je dobar covek ali kada on vodi Djokovic ovaj deluje rastimovano. Cak je i na Vimbldonu bio pred ispadanjem i realno ocajno je igrao protiv Dimitrova. Federera je U Londonu dobio na srce. Tuzno. Uostalom pogledajte Mareja. Ni senka Lendlovog pulena. Tuzno je to sto Djoki to ne kapira. Neka pogleda statistiku sa Bekerom ove godine.

Komentator

pre 9 godina

@(SRBin, 11. oktobar 2014 20:38)

Federer se radovao toliko, jer mu ova pobeda skoro pa omogucava da bude broj 1 na kraju godine. Da je Nole pobedio on bi bio blize beoju 1.

NS

pre 9 godina

Sta god da napisem nece biti realno. Poraz kao poraz nista straswno sastavni deo sporta. Ali opet kada covek od 33 godine dominira nad nekim ko je prvi na svetu i dobija ga na svim poljima takticki, tehnicki pa i fizicki u mecu to je bas........ Ako pazljivo pogledate njihove meceve u 2013 i 2014 svi su na loptu uopste Novak enmoze da napravi razliku sto bi bilo logicno, Pa cak i taj vimbldon je otisao u 5 setova i u svakom njihovom mecu federer je taj koji diktira tempo i napada a Novak iz nemoci ceka graske.. Bravo za Federera i mozda je i zasluzio sa 33 godd. da zavrsi i prvi na kraju godine sto je i realno.

Vlada

pre 9 godina

Ne znam,Noletov sam vatreni navijac,pratim ga od prvog meca na sport klubu,ali moram da odam priznanje njegovom protivniku jer je stvarno covek legenda,u 34-toj god. sa takvom lakocom da igras tenis sa najboljim na svetu,nema sta najbolji je svih vremena,zelim mu da osvoji i dejvis kup a Novaku samo mogu da pozelim da jos dugo moze da igra i da ne gubi zelju,volju i zivce,da i on osvaja titule posle tridesete..

Dragan Jovanovic

pre 9 godina

Postujem i volim Noleta, ali nije problem sto je izgubio, ne moze se uvek pobedjivati.
Ali iskreno i realno, nije Federer bas toliko bio dobar, vec sto Novak nije imao snage u udarcima. Izvinjavam se, prosto je samarao loptu nijedan cvrst i snazan udarac. I to sto je mogao i dobio je zahvaljujuci tehnici. Snage i energije nije bilo. Ali eto nemoze non stop punom snagom. Federer nije igrao u Pekingu, on racionalise snagom. Idemo dalje... Nole je Shampion.

Joca 011

pre 9 godina

Da Nole nije izgubio sve bi bilo ocekivano, neinteresantno... a ovako je neizvesno, uzbudljivo, zanimljivo... To su jasni razlozi zasto je bilo ovako. Inace, od 2011. Nole je najbolji teniser i nema ko da ga pobedi.
.

M.

pre 9 godina

Nole, gde su kratke dijagonale? To kao da vise ne postoji. Ostavi se vezbanja igre na mrezi, vezbaj ono sto si najbolje radio, igru sa linije. Vajda da, Beker ne! Nole, ne propustaj Pariz!

SRBin

pre 9 godina

Svaka čast Federeru na pobedi. Odigrao je stvarno vrhunski meč (šta se drugo od žive legende tenisa moglo očekivati?). Nadovezao bih se na jedan od prethodnih komentara u kojem je pisalo da je Federer prekinuo Novakov niz pobeda. Ne pamtim da se Federer više radovao posle neke pobede nego tada kada je prekinuo Novakov niz. :-)

niki

pre 9 godina

realno, novak losije od ovog meca ne moze da odigra, ovo je njegov minimum, mada generalno ceo sangaj je bio na silu!!! gledao sam njihov prvi mec 2006 u monte karlu, i verovatno sve meceve od tad, manje vise..

samo ljubav olja, ništa mržnja

pre 9 godina

Tako je to, kada supertalentovani pritisne prosecno talentovanog!
(olja, 11. oktobar 2014 20:28)


Olja dušo, čemu provokacije? Jel ti malo lepše posle ovakvog komentara? Nije valjda da te to u životu ispunjava. Tužno.

srbim

pre 9 godina

Tako rade najbolji - igraju najbolje kada im je najpotrebnije.

A Rođa uvek prekine neki niz Novaku, 2011 onaj čuveni od 43 pobede na startu sezone, sada ovaj kineski zid.. pardon, niz.

Dyne-o-Myte

pre 9 godina

Ništa novo, Nole nastavlja da laže sam sebe kako je igrao dobro. Nagledaćemo se mi ispadanja u polu- i četvrtfinalima, vidim već...

City Girl

pre 9 godina

Slažem se da je Federer igrao savrseno i da jednostavno nije dozvolio Noletu da igra svoj tenis. Sto se tice onih koji kukaju za Vajdom, shvatite da njegov odlazak nije bila Noletova vec Vajdina odluka. Čovek zeli da ima vise slobodnog vremena da bi se posvetio porodici i Nole se tu ne pita. Istina je da igra bolje kada je Vajda tu, ali jedino sto Nole moze da uradi je da sredi svoju glavu i prihvati da Vajda ne moze da bude uz njega na svakom turniru. Kao buduci otac mora to da shvati i prihvati.

Bagzi

pre 9 godina

Da se ne lazemo ovo je bio RF na 70-80 odsto a ti Nole nisi bio ni na 50 odsto onoga sto mozes. E sad sto si nas navikao na bolje i sto svi uvek ocekujemo pobedu to je vec druga stvar. U svakom slucaju bice bolje i zelim ti prvo mesto na kraju godine.

Sasa

pre 9 godina

Nije strašno izgubili od najboljeg ikada, već što je Nole bio odsutan, plašljiv, spor, jedini teniser koji igra od savršenstva do proseka, volim ga ko brata, biće valjda bolje...

bonaparta3

pre 9 godina

Nole ipak si ti No 1. Pođi na turnir u Bazelu i razbij ga na njegovom bunjištu, usput zatadi te poene kojim te ugrožava i stavi tačku na i.

Milan

pre 9 godina

Novace, uvek smo sa tobom i sada kada si najbolji na svetu a i nekada kada izgubis jer i najbolji nekada izgube. Ti si za Srbiju uradio toliko da te ne zaboravimo ne samo mi koji zivimo u istom vremenu sa tobom, nego ni narednih 10 pokoljenja. Novak je davno postao besmrtan. Na zalost u Srbiji se neki zbog teskih vremena nisu uhvatili za posao pa su nezadovoljni samim sobom i otuda neki nerazumljivi komentari, jer da su uradili bilo sta razumeli bi bar delic tvojih teskoca. Ziveo Novak!

Zoran

pre 9 godina

1) Sa Bekerom ne ide, 2) Novak solidno, 3) Federer savrseno, 4) Ko dobije London bice BROJ 1 2014g. 5) Nije sramota izgubiti od najboljeg svih vremena kad igra savrseno( inace vremesna je i Selena) i 6) Vaznije je Broj 1 2014 g. od AO 2015 g. ipak lakse je osvojiti GS od biti BROJ 1. ( primer: Skiavone, Stosur, Kraicek, Cilic, Bartoli, Stosur.... Za Bekera treba razmisliti.

dupla greška

pre 9 godina

Ako Nole odigra isto kao danas i u Parizu i u Londonu finale mu ne gine, a to znači prvo mesto na kraju godine. Ovi što pišu da je Federer odigrao prosečno a Nole loše nisu ni gledali meč.

Бојан Илић

pre 9 godina

Браво шмекеру, буди шампион и када губиш!
Овакве карактерне особине нису познате пљувачима Нолета, зато га и пљују!
Ваљда су они више постигли у животу па су компетентни да расуђују и осуђују...:-)

TGV

pre 9 godina

Nole protiv Federera uvek gubi 1:0 u setovima jos u svlacionici pre pocetka meca.Ne secam se kada je protiv njega igrao opustene ruke,nije cak ni 2011 god.

miroslav

pre 9 godina

Federer je odigrao vrhunski, zato sto je bio extra motivisan i raspolozen za igru.
Novak je bio potpuno van meca, sa povremenim bljeskovima.
Za napredak u daljoj karijeri, Novak mora da resi pitanje motivacije, ponasanja u toku meca kada ne ide sve po planu, a narocito da se preispita zasto sa toliko muke i tezine igra najvaznije meceve...
Nista od toga nece resiti u prisustvu Borisa Bekera. Zahvaliti se Nemcu na korektnoj saradnji na.kraju godine, pa hrabro i pametno u nove pohode...

NAPRED NOLE - NAJBOLJI SI !!

pre 9 godina

Moj utisak - ceo ovaj turnir , posle ubedljivog osvajanja Šangaja , Nole ne igra na svom nivou .
I danas , to nije bio ni približno " ONAJ NOLE " … ali , dešava se .
Da je RF bio solidan ( za svoje godine i tako to … ) , bio je - ali mišta što Nole u dobroj formi ne bi RAZBIO .
Biće bolje , uz malu molbu Nole - UDARAJ DUBLJE LOPTE , GAĐAJ UGLOVE ( vamos - tamos ) i 85 % tenisera su poraženi , jer i dalje niko nema ni približan ritern kao TI .
Prosto … posebno kada sedimo u fotelji i delimo savete , zar ne !?

rezime

pre 9 godina

Savrsen mec za Federera.Da,jeste.Koristio je sve najbolje iz njegovog bogatog arsenala oruzja.Servis mu je odavno cuven i konstantan,a sve ostalo ide nakon toga.Odlicno je odabrao taktiku.Agresivnost,izlasci na mrezu...
Najveca njegova osobina je neverovatna ljubav prema tenisu.Snagu crpi iz toga.Ni godine mu ne mogu nista.
Sa Novakom se nesto cudno desava.Nema onog sjaja u ocima,nestalo je i volje.Na terenu deluje kao izduvani balon,a u najboljim je godinama za tenis.Ranije je znao da se vraca u meceve i vadi iz izgubljenih situacija,bili su to mecevi za pamcenje.
Sada toga vise nema,nema te energije.Bez toga se u tenisu ne moze napred.

sasa jokic

pre 9 godina

Nole Ti si svojom slabom/plasljivom igrom omogucio Rodzeru da se raspline i igra sve sto pozeli.
Predao si se jos polovinom prvog seta, a za mene ce ostati enigma zasto ga se toliko plasis i sta ce Ti Beker u timu?
Ovo danas je bila potvrda za ove dve stvari.

Vladimir

pre 9 godina

Znate sta dragi komentatori,ne branim djoleta ali shvatite da nije lako igrati kada vam protivnik to ne da...Bukvalno se djole nervirao jer su svi Federerovi udarci isli tacno gde je htio,nije dozvolio da ga Nole napada vec ga je terao da se brani..Upravo je to jesnom Fedex izjavio prije nekih 6-7 godina: Protivnici igraju onoliko koliko im ja dozvolim,tako je danas bilo,jednostacno je covek odigrao mec bez greske...Nole kad igra svoj najbolji tenis ali bas najbolji odlucuju sitnice (mislim kad Federer isto tako igra) ovako je odigrao prosjecno i nije namucio Svajcarca...

Beli

pre 9 godina

Sta se trosite sa losim komentarima? Federer je danas bio bolji i tacka...Prvenstveno ga je tukao takticki.Odigrao je sjajno glavom od pocetka do kraja.Cemu tolika negacija Noleta? Pa svi mi zajedno koji komentarisemo ovde nismo mu do clanaka. Namesto da ucimo od njega, neki mu se podsmevaju... Jadni ljudi, a i Nole sa takvim navijacima...Samo napred Novace.

the_truth

pre 9 godina

Ma kakav savrsen mec, Federer citav turnir igra solidan backhand, ali forehand (posebno dijagonala) mu puca poslije 2-3 razmjene. Simon sutra ima realnu sansu ako ne bude bazirao igru na mrcvarenju Federerovog bh-a, a Dokovic ovakvim izjavama samo djeluje kao uobrazena zvjezdica.

bla bla

pre 9 godina

Sad ste teniski treneri, posle fudbala postajete selektori... Covek od svoje 5. godine igra tenis i vi treba da mu objasnjavate kako nije tacna njegova izjava i kako, posle 36 meca, treba da igra protiv Federera.

Oskar

pre 9 godina

Sjećaš li se novače kad si u Dubaiju prije par godina uzgajao kornjaču i dao joj ime Leonardo. E eto ti sad Leonardo uze masters titulu i ugrozi ti prvo mjesto. To ti je poruka da više ne napadaš kornjače.

teniserka

pre 9 godina

Znam da moj komentar nema apsolutno nikakve veze sa temom, ali moram da napisem. Toliko mi je zao del Potra. Zaista ga od SVIH stranih tenisera najvise volim, obozavam. Jako mi je zao sto je propustio celu sezonu i sto je pao na 30 mesto atp liste (bice jos gore). Nadam se da ce se sledece sezone vratiti jaci nego ikad :)

serbiangirl

pre 9 godina

Mislim da Becker treba da napusti tim. Ne znam koja je njegova uloga. Ko je pratio Sangaj, zna da je na pocetku turnira u lozi sedeo Vajda i Novak je taj mec odigrao perfektno!

Doktor

pre 9 godina

3 put Djokovica deli pobeda da izjednaci medjusobni skor sa FEDom i -neuspeva! Prekinuo mu niz u Kini.Ko je prekinu niz Novaka od 42 pobede! Federer! Djokovic nije na nivo ni Mastersa vise,a kamoli GSlema.. Moze on da dominira na ATP 500 jos 3-4 godine... Bio je mentalna gromada ,a sada je nesiguran i mlodusan!

ex EU fanatic

pre 9 godina

Srbi po definiciji ne vole uspešne i bolje od sebe. Što je neko neostvareniji i veća nula od čoveka, to su mu komentari proriv uspešnih Srba žešći i maliciozniji. Standard nam ni blizu nije pao koliko smo moralno posrnuli,nama ni dragi Bog više ne može da pomogne. Nole naravno prvo radi i igra za sebe i svoju porodicu, a verujem da mu je Srbija odmah iza, ja to poštujem i pozdravljam, napred Nole, navijam za tebe sada i kada budeš bio 5. i 50. mesto.

zoko macijak

pre 9 godina

Polako,povesces ti u seriji,kad tad.Idemo Nolee,pred tobom su lijepi trenuci i u zivotu i u tenisu.Uvijek cu te bodriti i kad pobjedjujes i kad gubis.Srbija tesko moze imati takvog sportistu i covjeka.Sve najbolje u nastavku.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Uvek ti ide sve za rukom kad nesto jako zelis i trudis se to da ostvaris. Novak se ocigledno nije previse trudio i manje od Federera je zelo tu pobedu. Zasto? To samo on zna. Sto se Bekera tice imam utisak da nije od neke velike koristi.

Sale

pre 9 godina

Nole, zamenio si teze,naslov je : "Ocajan mec Djokovica". Nole, vezbaj ono sto si znao, ne igru na mrezi! Bekeru, dosta je! MORAS U PARIZ, NOLE!

Noletov fan

pre 9 godina

Nole budi realan, nemoj lagati sebe da ti je igra bila solidna. Sto vise budes zatvarao oci na probleme to ce biti losije po tebe. Preskoci Bazel, Pariz, ako treba i London ali kad pocne AO budi spreman i popravi igru. Toliko puta smo culi koji ti je omiljeni udarac a ti odigras jednom, dva puta u proseku pomecu. Nema vaznih pobeda ako ne stima "backhand down the line"

alejandro

pre 9 godina

Dekoncentrisanost, pomalo odsutan i ponovo Rođa na +2 u pobedama! Lično, svi mogu da pobede N.Đ. samo ne Rođa, posebno ne u ovim godinama i na ovakvim turnirima! Panta rei!

Beli

pre 9 godina

Sta se trosite sa losim komentarima? Federer je danas bio bolji i tacka...Prvenstveno ga je tukao takticki.Odigrao je sjajno glavom od pocetka do kraja.Cemu tolika negacija Noleta? Pa svi mi zajedno koji komentarisemo ovde nismo mu do clanaka. Namesto da ucimo od njega, neki mu se podsmevaju... Jadni ljudi, a i Nole sa takvim navijacima...Samo napred Novace.

Noletov fan

pre 9 godina

Nole budi realan, nemoj lagati sebe da ti je igra bila solidna. Sto vise budes zatvarao oci na probleme to ce biti losije po tebe. Preskoci Bazel, Pariz, ako treba i London ali kad pocne AO budi spreman i popravi igru. Toliko puta smo culi koji ti je omiljeni udarac a ti odigras jednom, dva puta u proseku pomecu. Nema vaznih pobeda ako ne stima "backhand down the line"

teniserka

pre 9 godina

Znam da moj komentar nema apsolutno nikakve veze sa temom, ali moram da napisem. Toliko mi je zao del Potra. Zaista ga od SVIH stranih tenisera najvise volim, obozavam. Jako mi je zao sto je propustio celu sezonu i sto je pao na 30 mesto atp liste (bice jos gore). Nadam se da ce se sledece sezone vratiti jaci nego ikad :)

Sasa

pre 9 godina

Nije strašno izgubili od najboljeg ikada, već što je Nole bio odsutan, plašljiv, spor, jedini teniser koji igra od savršenstva do proseka, volim ga ko brata, biće valjda bolje...

bla bla

pre 9 godina

Sad ste teniski treneri, posle fudbala postajete selektori... Covek od svoje 5. godine igra tenis i vi treba da mu objasnjavate kako nije tacna njegova izjava i kako, posle 36 meca, treba da igra protiv Federera.

NS

pre 9 godina

Sta god da napisem nece biti realno. Poraz kao poraz nista straswno sastavni deo sporta. Ali opet kada covek od 33 godine dominira nad nekim ko je prvi na svetu i dobija ga na svim poljima takticki, tehnicki pa i fizicki u mecu to je bas........ Ako pazljivo pogledate njihove meceve u 2013 i 2014 svi su na loptu uopste Novak enmoze da napravi razliku sto bi bilo logicno, Pa cak i taj vimbldon je otisao u 5 setova i u svakom njihovom mecu federer je taj koji diktira tempo i napada a Novak iz nemoci ceka graske.. Bravo za Federera i mozda je i zasluzio sa 33 godd. da zavrsi i prvi na kraju godine sto je i realno.

ex EU fanatic

pre 9 godina

Srbi po definiciji ne vole uspešne i bolje od sebe. Što je neko neostvareniji i veća nula od čoveka, to su mu komentari proriv uspešnih Srba žešći i maliciozniji. Standard nam ni blizu nije pao koliko smo moralno posrnuli,nama ni dragi Bog više ne može da pomogne. Nole naravno prvo radi i igra za sebe i svoju porodicu, a verujem da mu je Srbija odmah iza, ja to poštujem i pozdravljam, napred Nole, navijam za tebe sada i kada budeš bio 5. i 50. mesto.

Vlada

pre 9 godina

Ne znam,Noletov sam vatreni navijac,pratim ga od prvog meca na sport klubu,ali moram da odam priznanje njegovom protivniku jer je stvarno covek legenda,u 34-toj god. sa takvom lakocom da igras tenis sa najboljim na svetu,nema sta najbolji je svih vremena,zelim mu da osvoji i dejvis kup a Novaku samo mogu da pozelim da jos dugo moze da igra i da ne gubi zelju,volju i zivce,da i on osvaja titule posle tridesete..

rezime

pre 9 godina

Savrsen mec za Federera.Da,jeste.Koristio je sve najbolje iz njegovog bogatog arsenala oruzja.Servis mu je odavno cuven i konstantan,a sve ostalo ide nakon toga.Odlicno je odabrao taktiku.Agresivnost,izlasci na mrezu...
Najveca njegova osobina je neverovatna ljubav prema tenisu.Snagu crpi iz toga.Ni godine mu ne mogu nista.
Sa Novakom se nesto cudno desava.Nema onog sjaja u ocima,nestalo je i volje.Na terenu deluje kao izduvani balon,a u najboljim je godinama za tenis.Ranije je znao da se vraca u meceve i vadi iz izgubljenih situacija,bili su to mecevi za pamcenje.
Sada toga vise nema,nema te energije.Bez toga se u tenisu ne moze napred.

sasa jokic

pre 9 godina

Nole Ti si svojom slabom/plasljivom igrom omogucio Rodzeru da se raspline i igra sve sto pozeli.
Predao si se jos polovinom prvog seta, a za mene ce ostati enigma zasto ga se toliko plasis i sta ce Ti Beker u timu?
Ovo danas je bila potvrda za ove dve stvari.

Trla baba lan...

pre 9 godina

Ja volim Djokovica bez obzira dal on gubio il dobijao. Čovek je na mestu mnogo vise od većine. Nemojte da ga pljujete jer nije zadovoljio vaš poriv za pobedom.

zoom

pre 9 godina

kad se igra u dva dobijena seta onda Federer moze da prodje zato sto jos ima vrazije dobro sve .... Za njega je fizicki kao i psihicki tesko da igra turnire gde se igra na tri dobijena....gde Djole moze da iscupa na misice....dok Federe klone ako izgubi set ili dva. Kapa dole kralju tenisa....sa toliko godina da igra na ovakvom nivou...ne volim ga bas ali mu odajem postivanje... Razmisljam, kakva bi bila razlika da zamene godine Djole i Federer....majko moja mila....

alejandro

pre 9 godina

Dekoncentrisanost, pomalo odsutan i ponovo Rođa na +2 u pobedama! Lično, svi mogu da pobede N.Đ. samo ne Rođa, posebno ne u ovim godinama i na ovakvim turnirima! Panta rei!

Sale

pre 9 godina

Nole, zamenio si teze,naslov je : "Ocajan mec Djokovica". Nole, vezbaj ono sto si znao, ne igru na mrezi! Bekeru, dosta je! MORAS U PARIZ, NOLE!

Vlada91

pre 9 godina

Iskreno Federer je igrao kao kada je imao 25,26
Fizicki je perfektno pripremljen,tehnicki je najbolji svih vremena bez sumnje.
Ne treba pljuvati po Novaku,nije nista strasno sto je izgubio od Federera,to je sve deo igre.

samo ljubav olja, ništa mržnja

pre 9 godina

Tako je to, kada supertalentovani pritisne prosecno talentovanog!
(olja, 11. oktobar 2014 20:28)


Olja dušo, čemu provokacije? Jel ti malo lepše posle ovakvog komentara? Nije valjda da te to u životu ispunjava. Tužno.

šeta;

pre 9 godina

Odvalio te Nole. Šteta nikao da izjednačimo, al' ako mene pitaš, bolje je Wimbledon nego Šangaj. Šteta za prvo mesto. Al ok reče da ti tenis nije prioritet, ja se nadam da je to samo fraza. Rođa "naštancovao" 4 komada a igra ko dečkić i posle toliko osvojenog i dalje ima neki motiv.

gradinar

pre 9 godina

Ovaj mec je jos jednom pokazao kakav je sport tenis. Za razliku od (npr.) fudbala gde se jedna ekipa nabije u bunker i vrsi opstrukciju igre, u tenisu nema toga, nema cekanja, nema opustanja, ne sme biti dekoncentracije... Nole je imao tri momenta u mecu kada je izgubio koncentrisanost, ali se samo iz jednog izvukao. Na zalost, on gotovo u svakom mecu ima takve momente i uglavnom zna da te kikseve nadoknadi, ali je danas imao protivnika koji mu to nije dozvolio, jer je igrao perfektno.

zoko macijak

pre 9 godina

Polako,povesces ti u seriji,kad tad.Idemo Nolee,pred tobom su lijepi trenuci i u zivotu i u tenisu.Uvijek cu te bodriti i kad pobjedjujes i kad gubis.Srbija tesko moze imati takvog sportistu i covjeka.Sve najbolje u nastavku.

NAPRED NOLE - NAJBOLJI SI !!

pre 9 godina

Moj utisak - ceo ovaj turnir , posle ubedljivog osvajanja Šangaja , Nole ne igra na svom nivou .
I danas , to nije bio ni približno " ONAJ NOLE " … ali , dešava se .
Da je RF bio solidan ( za svoje godine i tako to … ) , bio je - ali mišta što Nole u dobroj formi ne bi RAZBIO .
Biće bolje , uz malu molbu Nole - UDARAJ DUBLJE LOPTE , GAĐAJ UGLOVE ( vamos - tamos ) i 85 % tenisera su poraženi , jer i dalje niko nema ni približan ritern kao TI .
Prosto … posebno kada sedimo u fotelji i delimo savete , zar ne !?

Dyne-o-Myte

pre 9 godina

Ništa novo, Nole nastavlja da laže sam sebe kako je igrao dobro. Nagledaćemo se mi ispadanja u polu- i četvrtfinalima, vidim već...

srbim

pre 9 godina

Tako rade najbolji - igraju najbolje kada im je najpotrebnije.

A Rođa uvek prekine neki niz Novaku, 2011 onaj čuveni od 43 pobede na startu sezone, sada ovaj kineski zid.. pardon, niz.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Šta je, bre, ovo danas?! Prvo poraz Noleta, pa bruka u Jermeniji, poraz rukometašica od Hrvatica, debakl košarkaša Partizana ...

Previše neuspeha za jednu sportsku naciju ...

Vladimir

pre 9 godina

Znate sta dragi komentatori,ne branim djoleta ali shvatite da nije lako igrati kada vam protivnik to ne da...Bukvalno se djole nervirao jer su svi Federerovi udarci isli tacno gde je htio,nije dozvolio da ga Nole napada vec ga je terao da se brani..Upravo je to jesnom Fedex izjavio prije nekih 6-7 godina: Protivnici igraju onoliko koliko im ja dozvolim,tako je danas bilo,jednostacno je covek odigrao mec bez greske...Nole kad igra svoj najbolji tenis ali bas najbolji odlucuju sitnice (mislim kad Federer isto tako igra) ovako je odigrao prosjecno i nije namucio Svajcarca...

Kralj Ibi

pre 9 godina

Uvek ti ide sve za rukom kad nesto jako zelis i trudis se to da ostvaris. Novak se ocigledno nije previse trudio i manje od Federera je zelo tu pobedu. Zasto? To samo on zna. Sto se Bekera tice imam utisak da nije od neke velike koristi.

SRBin

pre 9 godina

Svaka čast Federeru na pobedi. Odigrao je stvarno vrhunski meč (šta se drugo od žive legende tenisa moglo očekivati?). Nadovezao bih se na jedan od prethodnih komentara u kojem je pisalo da je Federer prekinuo Novakov niz pobeda. Ne pamtim da se Federer više radovao posle neke pobede nego tada kada je prekinuo Novakov niz. :-)

TGV

pre 9 godina

Nole protiv Federera uvek gubi 1:0 u setovima jos u svlacionici pre pocetka meca.Ne secam se kada je protiv njega igrao opustene ruke,nije cak ni 2011 god.

City Girl

pre 9 godina

Slažem se da je Federer igrao savrseno i da jednostavno nije dozvolio Noletu da igra svoj tenis. Sto se tice onih koji kukaju za Vajdom, shvatite da njegov odlazak nije bila Noletova vec Vajdina odluka. Čovek zeli da ima vise slobodnog vremena da bi se posvetio porodici i Nole se tu ne pita. Istina je da igra bolje kada je Vajda tu, ali jedino sto Nole moze da uradi je da sredi svoju glavu i prihvati da Vajda ne moze da bude uz njega na svakom turniru. Kao buduci otac mora to da shvati i prihvati.

Doktor

pre 9 godina

3 put Djokovica deli pobeda da izjednaci medjusobni skor sa FEDom i -neuspeva! Prekinuo mu niz u Kini.Ko je prekinu niz Novaka od 42 pobede! Federer! Djokovic nije na nivo ni Mastersa vise,a kamoli GSlema.. Moze on da dominira na ATP 500 jos 3-4 godine... Bio je mentalna gromada ,a sada je nesiguran i mlodusan!

miroslav

pre 9 godina

Federer je odigrao vrhunski, zato sto je bio extra motivisan i raspolozen za igru.
Novak je bio potpuno van meca, sa povremenim bljeskovima.
Za napredak u daljoj karijeri, Novak mora da resi pitanje motivacije, ponasanja u toku meca kada ne ide sve po planu, a narocito da se preispita zasto sa toliko muke i tezine igra najvaznije meceve...
Nista od toga nece resiti u prisustvu Borisa Bekera. Zahvaliti se Nemcu na korektnoj saradnji na.kraju godine, pa hrabro i pametno u nove pohode...

montoya zajecar

pre 9 godina

novak odigrao solidan tenis
federer odigrao extra mec
federer nece moci ponovo na mesto 1, zato sto ovakav mec nemoze vise ponoviti
novak ostaje na mestu 1 jos 3 godine zato sto kada vidi da je ugrozen igrace jos bolje
zar se vi tome ne nadate? zar to ne ocekujete? nije li ovo lepa realnost? napred nole legendo, ne osvrci se na ovaj bezznacajan poraz i samelji ga sledeci put kako znas i umes, za sebe, za mene i za sve srbe koji navijaju za tebe

M.

pre 9 godina

Nole, gde su kratke dijagonale? To kao da vise ne postoji. Ostavi se vezbanja igre na mrezi, vezbaj ono sto si najbolje radio, igru sa linije. Vajda da, Beker ne! Nole, ne propustaj Pariz!

Marjan

pre 9 godina

Kljuc je u treninzima i onome sto se vezba na njima na samom turniru. Beker je dobar covek ali kada on vodi Djokovic ovaj deluje rastimovano. Cak je i na Vimbldonu bio pred ispadanjem i realno ocajno je igrao protiv Dimitrova. Federera je U Londonu dobio na srce. Tuzno. Uostalom pogledajte Mareja. Ni senka Lendlovog pulena. Tuzno je to sto Djoki to ne kapira. Neka pogleda statistiku sa Bekerom ove godine.

dupla greška

pre 9 godina

Ako Nole odigra isto kao danas i u Parizu i u Londonu finale mu ne gine, a to znači prvo mesto na kraju godine. Ovi što pišu da je Federer odigrao prosečno a Nole loše nisu ni gledali meč.

serbiangirl

pre 9 godina

Mislim da Becker treba da napusti tim. Ne znam koja je njegova uloga. Ko je pratio Sangaj, zna da je na pocetku turnira u lozi sedeo Vajda i Novak je taj mec odigrao perfektno!

Pop

pre 9 godina

Čovek je lepo rekao da mu tenis više nije prioritet u životu. Tako se i ponaša, takvi su i rezultati a tako bogami i igra. Jako je tužno za tenis videti tatu Federera kako dominira terenom u meču sa igračem broj 1 na svetu u svojoj 33 godini. Novak bi trebalo da razmisli o povlačenju iz belog sporta dok je na vrhu i dak ga ljudi pamte kao velikog šampiona. Nije sramota izgubiti od Federera ali ne na ovakav način, ovako ubedljivo posebno ako si broj 1 na ATP listi. Blam šta drugo reći.

the_truth

pre 9 godina

Ma kakav savrsen mec, Federer citav turnir igra solidan backhand, ali forehand (posebno dijagonala) mu puca poslije 2-3 razmjene. Simon sutra ima realnu sansu ako ne bude bazirao igru na mrcvarenju Federerovog bh-a, a Dokovic ovakvim izjavama samo djeluje kao uobrazena zvjezdica.

Бојан Илић

pre 9 godina

Браво шмекеру, буди шампион и када губиш!
Овакве карактерне особине нису познате пљувачима Нолета, зато га и пљују!
Ваљда су они више постигли у животу па су компетентни да расуђују и осуђују...:-)

Rado

pre 9 godina

Nema veze,borio se posteno I to je to idemo dalje.Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina.
Najgore je sto nas je navadio da ga gledamo u finalu.Novace svaka ti cast
SUPERSRB.....

duh nibor

pre 9 godina

Slažem se sa komentatorima oko Novakovog lošeg povašanja kada mu ne ide igra. Mislim da mu takvo ponašanje samo odmaže, bolje da je lomio rekete. Što se tiče poraza, Federer je odigrao odlično(protiv Novaka retko kad), ali mislim da ovaj meč treba posmatrati u kontekstu prethodnih mečeva i umora koji je malo stigao Novaka. Borba za 1 mesto još naravno nije gotova i Novak i dalje ima dobru prednost. Mislim da Roger ne može tako lako izdržati taj kontinuitet.

Zoran

pre 9 godina

1) Sa Bekerom ne ide, 2) Novak solidno, 3) Federer savrseno, 4) Ko dobije London bice BROJ 1 2014g. 5) Nije sramota izgubiti od najboljeg svih vremena kad igra savrseno( inace vremesna je i Selena) i 6) Vaznije je Broj 1 2014 g. od AO 2015 g. ipak lakse je osvojiti GS od biti BROJ 1. ( primer: Skiavone, Stosur, Kraicek, Cilic, Bartoli, Stosur.... Za Bekera treba razmisliti.

Dragan Jovanovic

pre 9 godina

Postujem i volim Noleta, ali nije problem sto je izgubio, ne moze se uvek pobedjivati.
Ali iskreno i realno, nije Federer bas toliko bio dobar, vec sto Novak nije imao snage u udarcima. Izvinjavam se, prosto je samarao loptu nijedan cvrst i snazan udarac. I to sto je mogao i dobio je zahvaljujuci tehnici. Snage i energije nije bilo. Ali eto nemoze non stop punom snagom. Federer nije igrao u Pekingu, on racionalise snagom. Idemo dalje... Nole je Shampion.

nebojsa

pre 9 godina

Novak definitivno NE ZASLUŽUJE DA BUDE PRVI NA RANG LISTI... u Torontu je bio loš, u Sinsinatiju još gori, u Njujorku je bila sramotna igra kao i ponašanje na terenu... on je postao pravi defanzivac. Samo se brani i nada greškama protivnika... protivnici ga šetaju po terenu, pasivan je, to je kukavički tenis... on je i sada prvi samo zato što je Nadal bio povređen tri meseca pa nije branio poenw iz prošle sezone...treba da ode Jeleni i da čekaju bebu.

Bagzi

pre 9 godina

Da se ne lazemo ovo je bio RF na 70-80 odsto a ti Nole nisi bio ni na 50 odsto onoga sto mozes. E sad sto si nas navikao na bolje i sto svi uvek ocekujemo pobedu to je vec druga stvar. U svakom slucaju bice bolje i zelim ti prvo mesto na kraju godine.

Milan

pre 9 godina

Novace, uvek smo sa tobom i sada kada si najbolji na svetu a i nekada kada izgubis jer i najbolji nekada izgube. Ti si za Srbiju uradio toliko da te ne zaboravimo ne samo mi koji zivimo u istom vremenu sa tobom, nego ni narednih 10 pokoljenja. Novak je davno postao besmrtan. Na zalost u Srbiji se neki zbog teskih vremena nisu uhvatili za posao pa su nezadovoljni samim sobom i otuda neki nerazumljivi komentari, jer da su uradili bilo sta razumeli bi bar delic tvojih teskoca. Ziveo Novak!

Joca 011

pre 9 godina

Da Nole nije izgubio sve bi bilo ocekivano, neinteresantno... a ovako je neizvesno, uzbudljivo, zanimljivo... To su jasni razlozi zasto je bilo ovako. Inace, od 2011. Nole je najbolji teniser i nema ko da ga pobedi.
.

---

pre 9 godina

@mirko kojotovski
Federer je sa 26 imao vise GS nego Borg.
Drugo, Nadal pobedjuje Rodzera jer je mladji 5 godina i jer se sastaju na sporim podogama. Da igraju 100 meceva na sljaci, Nadal bi pobedio u 98, da igraju 100 meceva na travi, Federer bi pobedio u 90, da igraju 100 meceva na brzoj tvrdoj podlozi bilo bi mozda 60-40 za RF.
Nadal pobedjuje jer uslovi njemu odgovaraju. Uglavnom se sastaju na sporim podlogama, a jos je i mladji toliko.
Vise od pola medjusobnih meceva odigrali su na sljaci.
Sta mislis kakav bi bio skor da su npr. cak 15-16 meceva igrali na travi!?
Ili da su se umesto na sporoj podlozi na AO, sastajali na US Openu?
Isto vazi i za Novaka. Da nije igrao tako mnogo meceva na sljaci protiv Nadala, medjusobni skor bi bio ubedljivo na Novakovoj strani.
Nadal nabija medjusobni skor zahvaljujuci sljaci.
Pogledaj ga od RG. Nigde ne uspeva da dodje do polufinala ili finala i samim tim RF i Novak i nemaju sansu da ga pobede.
A onda ce na prolece da dodje da ih nalupa na sljaci i da se hvali kako ima ubedljiv skor protiv njih. Nadal je u celoj karijeri samo 19 titula osvojio na podlogama koje nisu sljaka. Pa Marej je uspesnijinod njega.

Jova

pre 9 godina

Imaš tenisera koji ni ne pogleda djete koje ga je izvelo na teren ( Federer- otac četvoro djeca ) i drugog, Čovjeka koji brine da kod suženja pri izlasku prvo propusti dječaka a onda se i spusti na njegov nivo, da bi zajedno mahali publici. Pričajte vi meni da je sve stvar koncentracije, da se mečevi dobijaju na sitnicama i prije izlaska na teren. Može to i biti istina ali mene definitivno » kupuju« ljudske osobine pred robotikom. U žaru borbe, kad adrenalin preuzme kontrolu nad emocijama, pokazivanje istih po meni je prije prednost nego obratno.

Federer je od početka išao na sve ili ništa ( kao potpuni autsajzer, koji nema šta da izgubi ), napadao, nerezonski išao na mrežu, tukao iz sve snage a imao ju je, ruku na srce, više od Novaka kojeg je pomalo stigao i umor. Uz to je i imao sreće da ga je išao servis. Mada, ne može se to ni nazvati srećom, prije će biti da ga je Novak opustio ranim zaostatkom u oba seta. Kad Federera pustiš da se razmaše, ne stisneš ga na početku obrao si zelen bostan.

Sa stanovišta teniske javnosti, ovo je dobro. Kraj sezone neće biti nezanimljiv. Nikom, osim Novakovim navijačima, nije u interesu da Novak već sad obezbjedi prvo mjesto na kraju godine. Ima tu još da se igra, letjet će perje na sve strane. Ništa tu nije rješeno, Novak će morati malo više zapeti a mi još strasnije navijati i ima da bude.

Pozdrav svima

mirko kojotovski

pre 9 godina

izgubio pa sta !? gubice i pobedjivati sledecih desetak godina.mene malo nervira ne realnost kada velicaju Rodju kao najveceg i najboljeg tenisera.najbolji teniser je Bjern Borg.sa samo 26 halo 26 godina uzeo je 11gsova.onda se povukao sa samo 26godina.danas verujem da u sto meceva izmedju Nadala i Rodje ali ono kad igraju sto posto sve bi dobio Nadal.toliko je mocan u odnosu na Rodju a ovaj toliko nemocan da gubi vec u svlacionici.zasto Nole ima toliki respekt prema Rodji ???? Nadala zeli i voli pobediti i tada pobedjuje onaj koje bio bolji.nema tu ni cm poklona.mada kad gledam u konacnici drago mi je sto jos ova tri momka igraju tenis i sto ga dizu na visinu koju ce tesko neko u buducnosti dostignuti

Oskar

pre 9 godina

Sjećaš li se novače kad si u Dubaiju prije par godina uzgajao kornjaču i dao joj ime Leonardo. E eto ti sad Leonardo uze masters titulu i ugrozi ti prvo mjesto. To ti je poruka da više ne napadaš kornjače.

bonaparta3

pre 9 godina

Nole ipak si ti No 1. Pođi na turnir u Bazelu i razbij ga na njegovom bunjištu, usput zatadi te poene kojim te ugrožava i stavi tačku na i.

aca72

pre 9 godina

Ko bre od vas sto ga kritikujete ima delic onoga sto je on uspeo u zivotu i sportu odakle vam pravo da napisete i slovo protiv njega lezilebovici jedni. ZIVEO TI NAMA NOVACE MILION GODINA.
P.S. Mada gledati te kad gubis boli, ali takav je zivot. Voli te tvoja SRBIJA KRALJU....

fantazista

pre 9 godina

federer (33god) djokovic (27god) dobije ga federer glatko, sta bi tek bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je obratno federer (27god) a djokovic (33god) ? al bolji je djokovic jelda ? nikad u povijesti tenisa nije bila slabija konkurencija, cilic i wavrinka osvajaju gs naslove ? djokovic je prvi samo zato jer je federer star a nadal bolestan, btw federer je daleko najbolji igrac u povijesti

Paja Patak

pre 9 godina

Citam komentare iz kojih izbija licna frustracija.Nole ako ne pobedi smak sveta,odmah treba da se povuče iz tenisa.Zamisli, tenis mu nije vise prioritet,izgubio od Federra,uzas,katastrofa neviđenih razmera, kolektivno samoubistvo treba svi da izvrsimo :-P
Ovo je samo sport u kojem se Nole nadmece sa vrhunskim sportasima,gde nekad izgubi a mnogo češće pobedjuje(to pokazuje ATP lista).
Ako ne mozete da podnesete poraz nemojte ga vise gledati i probajte uciniti nesto sa svojim životima pa mozda napokon budete zadovoljni!

Komentator

pre 9 godina

@(SRBin, 11. oktobar 2014 20:38)

Federer se radovao toliko, jer mu ova pobeda skoro pa omogucava da bude broj 1 na kraju godine. Da je Nole pobedio on bi bio blize beoju 1.

Kika Majstor

pre 9 godina

Djokovic umoran, Djokovic malodusan, Djokovic igra ispod svog nivoa ... ,!!
Ma nemoj!
Djokovic je grizao, leteo, ginuo za svaku loptu, igrao najbolji svoj tenis sa neverovatnim trcanjem, ali FEDERER JE BOLJI IGRAC! Sporiji, slabiji, manje izdrzljiv, ali BOLJI.

kvisko

pre 9 godina

Cuti sram te bilo, pomeo te sa terena djed od 35 leta.
Ti u najboljim teniskim godinama mora da rasturis veterana pred penziju a ne da ga dizes u nebesa samo zato sto si odigrao slabo.

hah

pre 9 godina

fed je napravio pravi izbor trenera sto se vidi ozbiljan edberg se pokazao kao najbolji izbor feki je popravio volej i sad moze da se nosi sa svima pogledajte samo sve rezultate ove god svaka mu cast... dok po meni noletu beker makar za sada nista novo u igri nije doneo

živi bili pa videli

pre 9 godina

@...Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina....

(Rado, 11. oktobar 2014 21:29)

Tačno! Za vek-dva biće bar nekoliko boljih.

Mairon

pre 9 godina

Izgleda da Novak i dalje ima ogroman respekt prema Federeru a ovaj je uvek inspirisan kada igra protiv njega.
Rafa je vrlo motivisan kada igra protiv Federera koji pak ima veliki problem protiv njega dok je Novak izuzetno inspirisan kada igra protiv Rafe a protiv Federera pruza nekako slabije partije.

Steta sto je Rafa sada u ovakvoj situaciji, da je zdrav imali bismo borbu za prvo mesto izmedju njih trojice kao retko kad, ovako, mislim da ipak Federer nece da se vrati na vrh.

niki

pre 9 godina

realno, novak losije od ovog meca ne moze da odigra, ovo je njegov minimum, mada generalno ceo sangaj je bio na silu!!! gledao sam njihov prvi mec 2006 u monte karlu, i verovatno sve meceve od tad, manje vise..

despot

pre 9 godina

"Srbi cuvajtye se sebe" - Arcibald Rajs.
Juce kad je pocistio Berdiha je bio najveci, Danas kad je izgubio najgori.
Srbi odlucite se vec jednom.

Ernest

pre 9 godina

(kele, 12. oktobar 2014 00:13) Mislis hvala Novaku sto se pojavio i u velikoj meri sprecio Nadala da totalno unisti Federera u medjusobnom skoru. Djokovic ce biti kako stvari stoje najzasluzniji ako Nadal ne stigne Federera po GS titulama. Jer da nije bilo Novaka Nadal bi imao preko 20 GS titula.

Бојан Илић

pre 9 godina

Nisi bio tako loš, bio si očajan! .Jesi Nole dobar, ali nikad nećeš biti Federer, ili Nadal.Srećno Nole u daljnem radu i živoru!
(Sremac, 12. oktobar 2014 02:19)

И потпише се Сремац?!:-))

dragan petrovic

pre 9 godina

FedEx je izasao na teren sa taktikom, i zasluzeno dobio mec.
Nole je izgledao zbunjen i nemocan. Na kraju meca nekulturno
ponasanje Noleta prema njegovoj lozi, bas sramota. Suti, uzmi ti reket
pa igraj itd. Bez obzira na novac, nije mi je jasno zasto to trpe
njegovi treneri.

Бојан Илић

pre 9 godina

@...Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina....(Rado, 11. oktobar 2014 21:29)Tačno! Za vek-dva biće bar nekoliko boljih.
(živi bili pa videli, 12. oktobar 2014 09:47)

Само да није Србин?!:-))
Ееееее...

Bojan

pre 9 godina

(Ernest, 12. oktobar 2014 12:18)
ali uopste nisi u pravu.
Novak se isprecio Nadalu na Vimbldonu 2011, USOu 2011 i AO 2012, dakle 3 slem titule.
a Federeru se isprecio na AO 2008, AO 2011, WB 2014, a i verujem da bi uzeo Fed jednu od ona dva USOa 2010 i 2011 kada ga je Novak izbacio u polufinalu. Dakle Novak je Fedu "uskratio" 4 slem titule, Nadalu 2.

Dyne-o-Myte

pre 9 godina

Ništa novo, Nole nastavlja da laže sam sebe kako je igrao dobro. Nagledaćemo se mi ispadanja u polu- i četvrtfinalima, vidim već...

the_truth

pre 9 godina

Ma kakav savrsen mec, Federer citav turnir igra solidan backhand, ali forehand (posebno dijagonala) mu puca poslije 2-3 razmjene. Simon sutra ima realnu sansu ako ne bude bazirao igru na mrcvarenju Federerovog bh-a, a Dokovic ovakvim izjavama samo djeluje kao uobrazena zvjezdica.

Doktor

pre 9 godina

3 put Djokovica deli pobeda da izjednaci medjusobni skor sa FEDom i -neuspeva! Prekinuo mu niz u Kini.Ko je prekinu niz Novaka od 42 pobede! Federer! Djokovic nije na nivo ni Mastersa vise,a kamoli GSlema.. Moze on da dominira na ATP 500 jos 3-4 godine... Bio je mentalna gromada ,a sada je nesiguran i mlodusan!

Noletov fan

pre 9 godina

Nole budi realan, nemoj lagati sebe da ti je igra bila solidna. Sto vise budes zatvarao oci na probleme to ce biti losije po tebe. Preskoci Bazel, Pariz, ako treba i London ali kad pocne AO budi spreman i popravi igru. Toliko puta smo culi koji ti je omiljeni udarac a ti odigras jednom, dva puta u proseku pomecu. Nema vaznih pobeda ako ne stima "backhand down the line"

Pop

pre 9 godina

Čovek je lepo rekao da mu tenis više nije prioritet u životu. Tako se i ponaša, takvi su i rezultati a tako bogami i igra. Jako je tužno za tenis videti tatu Federera kako dominira terenom u meču sa igračem broj 1 na svetu u svojoj 33 godini. Novak bi trebalo da razmisli o povlačenju iz belog sporta dok je na vrhu i dak ga ljudi pamte kao velikog šampiona. Nije sramota izgubiti od Federera ali ne na ovakav način, ovako ubedljivo posebno ako si broj 1 na ATP listi. Blam šta drugo reći.

montoya zajecar

pre 9 godina

novak odigrao solidan tenis
federer odigrao extra mec
federer nece moci ponovo na mesto 1, zato sto ovakav mec nemoze vise ponoviti
novak ostaje na mestu 1 jos 3 godine zato sto kada vidi da je ugrozen igrace jos bolje
zar se vi tome ne nadate? zar to ne ocekujete? nije li ovo lepa realnost? napred nole legendo, ne osvrci se na ovaj bezznacajan poraz i samelji ga sledeci put kako znas i umes, za sebe, za mene i za sve srbe koji navijaju za tebe

NAPRED NOLE - NAJBOLJI SI !!

pre 9 godina

Moj utisak - ceo ovaj turnir , posle ubedljivog osvajanja Šangaja , Nole ne igra na svom nivou .
I danas , to nije bio ni približno " ONAJ NOLE " … ali , dešava se .
Da je RF bio solidan ( za svoje godine i tako to … ) , bio je - ali mišta što Nole u dobroj formi ne bi RAZBIO .
Biće bolje , uz malu molbu Nole - UDARAJ DUBLJE LOPTE , GAĐAJ UGLOVE ( vamos - tamos ) i 85 % tenisera su poraženi , jer i dalje niko nema ni približan ritern kao TI .
Prosto … posebno kada sedimo u fotelji i delimo savete , zar ne !?

mirko kojotovski

pre 9 godina

izgubio pa sta !? gubice i pobedjivati sledecih desetak godina.mene malo nervira ne realnost kada velicaju Rodju kao najveceg i najboljeg tenisera.najbolji teniser je Bjern Borg.sa samo 26 halo 26 godina uzeo je 11gsova.onda se povukao sa samo 26godina.danas verujem da u sto meceva izmedju Nadala i Rodje ali ono kad igraju sto posto sve bi dobio Nadal.toliko je mocan u odnosu na Rodju a ovaj toliko nemocan da gubi vec u svlacionici.zasto Nole ima toliki respekt prema Rodji ???? Nadala zeli i voli pobediti i tada pobedjuje onaj koje bio bolji.nema tu ni cm poklona.mada kad gledam u konacnici drago mi je sto jos ova tri momka igraju tenis i sto ga dizu na visinu koju ce tesko neko u buducnosti dostignuti

Oskar

pre 9 godina

Sjećaš li se novače kad si u Dubaiju prije par godina uzgajao kornjaču i dao joj ime Leonardo. E eto ti sad Leonardo uze masters titulu i ugrozi ti prvo mjesto. To ti je poruka da više ne napadaš kornjače.

samo ljubav olja, ništa mržnja

pre 9 godina

Tako je to, kada supertalentovani pritisne prosecno talentovanog!
(olja, 11. oktobar 2014 20:28)


Olja dušo, čemu provokacije? Jel ti malo lepše posle ovakvog komentara? Nije valjda da te to u životu ispunjava. Tužno.

Joca 011

pre 9 godina

Da Nole nije izgubio sve bi bilo ocekivano, neinteresantno... a ovako je neizvesno, uzbudljivo, zanimljivo... To su jasni razlozi zasto je bilo ovako. Inace, od 2011. Nole je najbolji teniser i nema ko da ga pobedi.
.

alejandro

pre 9 godina

Dekoncentrisanost, pomalo odsutan i ponovo Rođa na +2 u pobedama! Lično, svi mogu da pobede N.Đ. samo ne Rođa, posebno ne u ovim godinama i na ovakvim turnirima! Panta rei!

Dragan Jovanovic

pre 9 godina

Postujem i volim Noleta, ali nije problem sto je izgubio, ne moze se uvek pobedjivati.
Ali iskreno i realno, nije Federer bas toliko bio dobar, vec sto Novak nije imao snage u udarcima. Izvinjavam se, prosto je samarao loptu nijedan cvrst i snazan udarac. I to sto je mogao i dobio je zahvaljujuci tehnici. Snage i energije nije bilo. Ali eto nemoze non stop punom snagom. Federer nije igrao u Pekingu, on racionalise snagom. Idemo dalje... Nole je Shampion.

Sale

pre 9 godina

Nole, zamenio si teze,naslov je : "Ocajan mec Djokovica". Nole, vezbaj ono sto si znao, ne igru na mrezi! Bekeru, dosta je! MORAS U PARIZ, NOLE!

ex EU fanatic

pre 9 godina

Srbi po definiciji ne vole uspešne i bolje od sebe. Što je neko neostvareniji i veća nula od čoveka, to su mu komentari proriv uspešnih Srba žešći i maliciozniji. Standard nam ni blizu nije pao koliko smo moralno posrnuli,nama ni dragi Bog više ne može da pomogne. Nole naravno prvo radi i igra za sebe i svoju porodicu, a verujem da mu je Srbija odmah iza, ja to poštujem i pozdravljam, napred Nole, navijam za tebe sada i kada budeš bio 5. i 50. mesto.

bonaparta3

pre 9 godina

Nole ipak si ti No 1. Pođi na turnir u Bazelu i razbij ga na njegovom bunjištu, usput zatadi te poene kojim te ugrožava i stavi tačku na i.

Beli

pre 9 godina

Sta se trosite sa losim komentarima? Federer je danas bio bolji i tacka...Prvenstveno ga je tukao takticki.Odigrao je sjajno glavom od pocetka do kraja.Cemu tolika negacija Noleta? Pa svi mi zajedno koji komentarisemo ovde nismo mu do clanaka. Namesto da ucimo od njega, neki mu se podsmevaju... Jadni ljudi, a i Nole sa takvim navijacima...Samo napred Novace.

nebojsa

pre 9 godina

Novak definitivno NE ZASLUŽUJE DA BUDE PRVI NA RANG LISTI... u Torontu je bio loš, u Sinsinatiju još gori, u Njujorku je bila sramotna igra kao i ponašanje na terenu... on je postao pravi defanzivac. Samo se brani i nada greškama protivnika... protivnici ga šetaju po terenu, pasivan je, to je kukavički tenis... on je i sada prvi samo zato što je Nadal bio povređen tri meseca pa nije branio poenw iz prošle sezone...treba da ode Jeleni i da čekaju bebu.

sasa jokic

pre 9 godina

Nole Ti si svojom slabom/plasljivom igrom omogucio Rodzeru da se raspline i igra sve sto pozeli.
Predao si se jos polovinom prvog seta, a za mene ce ostati enigma zasto ga se toliko plasis i sta ce Ti Beker u timu?
Ovo danas je bila potvrda za ove dve stvari.

zoko macijak

pre 9 godina

Polako,povesces ti u seriji,kad tad.Idemo Nolee,pred tobom su lijepi trenuci i u zivotu i u tenisu.Uvijek cu te bodriti i kad pobjedjujes i kad gubis.Srbija tesko moze imati takvog sportistu i covjeka.Sve najbolje u nastavku.

Sasa

pre 9 godina

Nije strašno izgubili od najboljeg ikada, već što je Nole bio odsutan, plašljiv, spor, jedini teniser koji igra od savršenstva do proseka, volim ga ko brata, biće valjda bolje...

Trla baba lan...

pre 9 godina

Ja volim Djokovica bez obzira dal on gubio il dobijao. Čovek je na mestu mnogo vise od većine. Nemojte da ga pljujete jer nije zadovoljio vaš poriv za pobedom.

NS

pre 9 godina

Sta god da napisem nece biti realno. Poraz kao poraz nista straswno sastavni deo sporta. Ali opet kada covek od 33 godine dominira nad nekim ko je prvi na svetu i dobija ga na svim poljima takticki, tehnicki pa i fizicki u mecu to je bas........ Ako pazljivo pogledate njihove meceve u 2013 i 2014 svi su na loptu uopste Novak enmoze da napravi razliku sto bi bilo logicno, Pa cak i taj vimbldon je otisao u 5 setova i u svakom njihovom mecu federer je taj koji diktira tempo i napada a Novak iz nemoci ceka graske.. Bravo za Federera i mozda je i zasluzio sa 33 godd. da zavrsi i prvi na kraju godine sto je i realno.

duh nibor

pre 9 godina

Slažem se sa komentatorima oko Novakovog lošeg povašanja kada mu ne ide igra. Mislim da mu takvo ponašanje samo odmaže, bolje da je lomio rekete. Što se tiče poraza, Federer je odigrao odlično(protiv Novaka retko kad), ali mislim da ovaj meč treba posmatrati u kontekstu prethodnih mečeva i umora koji je malo stigao Novaka. Borba za 1 mesto još naravno nije gotova i Novak i dalje ima dobru prednost. Mislim da Roger ne može tako lako izdržati taj kontinuitet.

Milan

pre 9 godina

Novace, uvek smo sa tobom i sada kada si najbolji na svetu a i nekada kada izgubis jer i najbolji nekada izgube. Ti si za Srbiju uradio toliko da te ne zaboravimo ne samo mi koji zivimo u istom vremenu sa tobom, nego ni narednih 10 pokoljenja. Novak je davno postao besmrtan. Na zalost u Srbiji se neki zbog teskih vremena nisu uhvatili za posao pa su nezadovoljni samim sobom i otuda neki nerazumljivi komentari, jer da su uradili bilo sta razumeli bi bar delic tvojih teskoca. Ziveo Novak!

Бојан Илић

pre 9 godina

Браво шмекеру, буди шампион и када губиш!
Овакве карактерне особине нису познате пљувачима Нолета, зато га и пљују!
Ваљда су они више постигли у животу па су компетентни да расуђују и осуђују...:-)

niki

pre 9 godina

realno, novak losije od ovog meca ne moze da odigra, ovo je njegov minimum, mada generalno ceo sangaj je bio na silu!!! gledao sam njihov prvi mec 2006 u monte karlu, i verovatno sve meceve od tad, manje vise..

fantazista

pre 9 godina

federer (33god) djokovic (27god) dobije ga federer glatko, sta bi tek bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je obratno federer (27god) a djokovic (33god) ? al bolji je djokovic jelda ? nikad u povijesti tenisa nije bila slabija konkurencija, cilic i wavrinka osvajaju gs naslove ? djokovic je prvi samo zato jer je federer star a nadal bolestan, btw federer je daleko najbolji igrac u povijesti

serbiangirl

pre 9 godina

Mislim da Becker treba da napusti tim. Ne znam koja je njegova uloga. Ko je pratio Sangaj, zna da je na pocetku turnira u lozi sedeo Vajda i Novak je taj mec odigrao perfektno!

Bagzi

pre 9 godina

Da se ne lazemo ovo je bio RF na 70-80 odsto a ti Nole nisi bio ni na 50 odsto onoga sto mozes. E sad sto si nas navikao na bolje i sto svi uvek ocekujemo pobedu to je vec druga stvar. U svakom slucaju bice bolje i zelim ti prvo mesto na kraju godine.

teniserka

pre 9 godina

Znam da moj komentar nema apsolutno nikakve veze sa temom, ali moram da napisem. Toliko mi je zao del Potra. Zaista ga od SVIH stranih tenisera najvise volim, obozavam. Jako mi je zao sto je propustio celu sezonu i sto je pao na 30 mesto atp liste (bice jos gore). Nadam se da ce se sledece sezone vratiti jaci nego ikad :)

Kralj Ibi

pre 9 godina

Uvek ti ide sve za rukom kad nesto jako zelis i trudis se to da ostvaris. Novak se ocigledno nije previse trudio i manje od Federera je zelo tu pobedu. Zasto? To samo on zna. Sto se Bekera tice imam utisak da nije od neke velike koristi.

bla bla

pre 9 godina

Sad ste teniski treneri, posle fudbala postajete selektori... Covek od svoje 5. godine igra tenis i vi treba da mu objasnjavate kako nije tacna njegova izjava i kako, posle 36 meca, treba da igra protiv Federera.

Rado

pre 9 godina

Nema veze,borio se posteno I to je to idemo dalje.Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina.
Najgore je sto nas je navadio da ga gledamo u finalu.Novace svaka ti cast
SUPERSRB.....

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Šta je, bre, ovo danas?! Prvo poraz Noleta, pa bruka u Jermeniji, poraz rukometašica od Hrvatica, debakl košarkaša Partizana ...

Previše neuspeha za jednu sportsku naciju ...

Komentator

pre 9 godina

@(SRBin, 11. oktobar 2014 20:38)

Federer se radovao toliko, jer mu ova pobeda skoro pa omogucava da bude broj 1 na kraju godine. Da je Nole pobedio on bi bio blize beoju 1.

aca72

pre 9 godina

Ko bre od vas sto ga kritikujete ima delic onoga sto je on uspeo u zivotu i sportu odakle vam pravo da napisete i slovo protiv njega lezilebovici jedni. ZIVEO TI NAMA NOVACE MILION GODINA.
P.S. Mada gledati te kad gubis boli, ali takav je zivot. Voli te tvoja SRBIJA KRALJU....

TGV

pre 9 godina

Nole protiv Federera uvek gubi 1:0 u setovima jos u svlacionici pre pocetka meca.Ne secam se kada je protiv njega igrao opustene ruke,nije cak ni 2011 god.

SRBin

pre 9 godina

Svaka čast Federeru na pobedi. Odigrao je stvarno vrhunski meč (šta se drugo od žive legende tenisa moglo očekivati?). Nadovezao bih se na jedan od prethodnih komentara u kojem je pisalo da je Federer prekinuo Novakov niz pobeda. Ne pamtim da se Federer više radovao posle neke pobede nego tada kada je prekinuo Novakov niz. :-)

Zoran

pre 9 godina

1) Sa Bekerom ne ide, 2) Novak solidno, 3) Federer savrseno, 4) Ko dobije London bice BROJ 1 2014g. 5) Nije sramota izgubiti od najboljeg svih vremena kad igra savrseno( inace vremesna je i Selena) i 6) Vaznije je Broj 1 2014 g. od AO 2015 g. ipak lakse je osvojiti GS od biti BROJ 1. ( primer: Skiavone, Stosur, Kraicek, Cilic, Bartoli, Stosur.... Za Bekera treba razmisliti.

srbim

pre 9 godina

Tako rade najbolji - igraju najbolje kada im je najpotrebnije.

A Rođa uvek prekine neki niz Novaku, 2011 onaj čuveni od 43 pobede na startu sezone, sada ovaj kineski zid.. pardon, niz.

živi bili pa videli

pre 9 godina

@...Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina....

(Rado, 11. oktobar 2014 21:29)

Tačno! Za vek-dva biće bar nekoliko boljih.

Vladimir

pre 9 godina

Znate sta dragi komentatori,ne branim djoleta ali shvatite da nije lako igrati kada vam protivnik to ne da...Bukvalno se djole nervirao jer su svi Federerovi udarci isli tacno gde je htio,nije dozvolio da ga Nole napada vec ga je terao da se brani..Upravo je to jesnom Fedex izjavio prije nekih 6-7 godina: Protivnici igraju onoliko koliko im ja dozvolim,tako je danas bilo,jednostacno je covek odigrao mec bez greske...Nole kad igra svoj najbolji tenis ali bas najbolji odlucuju sitnice (mislim kad Federer isto tako igra) ovako je odigrao prosjecno i nije namucio Svajcarca...

Jova

pre 9 godina

Imaš tenisera koji ni ne pogleda djete koje ga je izvelo na teren ( Federer- otac četvoro djeca ) i drugog, Čovjeka koji brine da kod suženja pri izlasku prvo propusti dječaka a onda se i spusti na njegov nivo, da bi zajedno mahali publici. Pričajte vi meni da je sve stvar koncentracije, da se mečevi dobijaju na sitnicama i prije izlaska na teren. Može to i biti istina ali mene definitivno » kupuju« ljudske osobine pred robotikom. U žaru borbe, kad adrenalin preuzme kontrolu nad emocijama, pokazivanje istih po meni je prije prednost nego obratno.

Federer je od početka išao na sve ili ništa ( kao potpuni autsajzer, koji nema šta da izgubi ), napadao, nerezonski išao na mrežu, tukao iz sve snage a imao ju je, ruku na srce, više od Novaka kojeg je pomalo stigao i umor. Uz to je i imao sreće da ga je išao servis. Mada, ne može se to ni nazvati srećom, prije će biti da ga je Novak opustio ranim zaostatkom u oba seta. Kad Federera pustiš da se razmaše, ne stisneš ga na početku obrao si zelen bostan.

Sa stanovišta teniske javnosti, ovo je dobro. Kraj sezone neće biti nezanimljiv. Nikom, osim Novakovim navijačima, nije u interesu da Novak već sad obezbjedi prvo mjesto na kraju godine. Ima tu još da se igra, letjet će perje na sve strane. Ništa tu nije rješeno, Novak će morati malo više zapeti a mi još strasnije navijati i ima da bude.

Pozdrav svima

rezime

pre 9 godina

Savrsen mec za Federera.Da,jeste.Koristio je sve najbolje iz njegovog bogatog arsenala oruzja.Servis mu je odavno cuven i konstantan,a sve ostalo ide nakon toga.Odlicno je odabrao taktiku.Agresivnost,izlasci na mrezu...
Najveca njegova osobina je neverovatna ljubav prema tenisu.Snagu crpi iz toga.Ni godine mu ne mogu nista.
Sa Novakom se nesto cudno desava.Nema onog sjaja u ocima,nestalo je i volje.Na terenu deluje kao izduvani balon,a u najboljim je godinama za tenis.Ranije je znao da se vraca u meceve i vadi iz izgubljenih situacija,bili su to mecevi za pamcenje.
Sada toga vise nema,nema te energije.Bez toga se u tenisu ne moze napred.

miroslav

pre 9 godina

Federer je odigrao vrhunski, zato sto je bio extra motivisan i raspolozen za igru.
Novak je bio potpuno van meca, sa povremenim bljeskovima.
Za napredak u daljoj karijeri, Novak mora da resi pitanje motivacije, ponasanja u toku meca kada ne ide sve po planu, a narocito da se preispita zasto sa toliko muke i tezine igra najvaznije meceve...
Nista od toga nece resiti u prisustvu Borisa Bekera. Zahvaliti se Nemcu na korektnoj saradnji na.kraju godine, pa hrabro i pametno u nove pohode...

šeta;

pre 9 godina

Odvalio te Nole. Šteta nikao da izjednačimo, al' ako mene pitaš, bolje je Wimbledon nego Šangaj. Šteta za prvo mesto. Al ok reče da ti tenis nije prioritet, ja se nadam da je to samo fraza. Rođa "naštancovao" 4 komada a igra ko dečkić i posle toliko osvojenog i dalje ima neki motiv.

zoom

pre 9 godina

kad se igra u dva dobijena seta onda Federer moze da prodje zato sto jos ima vrazije dobro sve .... Za njega je fizicki kao i psihicki tesko da igra turnire gde se igra na tri dobijena....gde Djole moze da iscupa na misice....dok Federe klone ako izgubi set ili dva. Kapa dole kralju tenisa....sa toliko godina da igra na ovakvom nivou...ne volim ga bas ali mu odajem postivanje... Razmisljam, kakva bi bila razlika da zamene godine Djole i Federer....majko moja mila....

kvisko

pre 9 godina

Cuti sram te bilo, pomeo te sa terena djed od 35 leta.
Ti u najboljim teniskim godinama mora da rasturis veterana pred penziju a ne da ga dizes u nebesa samo zato sto si odigrao slabo.

M.

pre 9 godina

Nole, gde su kratke dijagonale? To kao da vise ne postoji. Ostavi se vezbanja igre na mrezi, vezbaj ono sto si najbolje radio, igru sa linije. Vajda da, Beker ne! Nole, ne propustaj Pariz!

Бојан Илић

pre 9 godina

Nisi bio tako loš, bio si očajan! .Jesi Nole dobar, ali nikad nećeš biti Federer, ili Nadal.Srećno Nole u daljnem radu i živoru!
(Sremac, 12. oktobar 2014 02:19)

И потпише се Сремац?!:-))

Marjan

pre 9 godina

Kljuc je u treninzima i onome sto se vezba na njima na samom turniru. Beker je dobar covek ali kada on vodi Djokovic ovaj deluje rastimovano. Cak je i na Vimbldonu bio pred ispadanjem i realno ocajno je igrao protiv Dimitrova. Federera je U Londonu dobio na srce. Tuzno. Uostalom pogledajte Mareja. Ni senka Lendlovog pulena. Tuzno je to sto Djoki to ne kapira. Neka pogleda statistiku sa Bekerom ove godine.

Ernest

pre 9 godina

(kele, 12. oktobar 2014 00:13) Mislis hvala Novaku sto se pojavio i u velikoj meri sprecio Nadala da totalno unisti Federera u medjusobnom skoru. Djokovic ce biti kako stvari stoje najzasluzniji ako Nadal ne stigne Federera po GS titulama. Jer da nije bilo Novaka Nadal bi imao preko 20 GS titula.

dupla greška

pre 9 godina

Ako Nole odigra isto kao danas i u Parizu i u Londonu finale mu ne gine, a to znači prvo mesto na kraju godine. Ovi što pišu da je Federer odigrao prosečno a Nole loše nisu ni gledali meč.

---

pre 9 godina

@mirko kojotovski
Federer je sa 26 imao vise GS nego Borg.
Drugo, Nadal pobedjuje Rodzera jer je mladji 5 godina i jer se sastaju na sporim podogama. Da igraju 100 meceva na sljaci, Nadal bi pobedio u 98, da igraju 100 meceva na travi, Federer bi pobedio u 90, da igraju 100 meceva na brzoj tvrdoj podlozi bilo bi mozda 60-40 za RF.
Nadal pobedjuje jer uslovi njemu odgovaraju. Uglavnom se sastaju na sporim podlogama, a jos je i mladji toliko.
Vise od pola medjusobnih meceva odigrali su na sljaci.
Sta mislis kakav bi bio skor da su npr. cak 15-16 meceva igrali na travi!?
Ili da su se umesto na sporoj podlozi na AO, sastajali na US Openu?
Isto vazi i za Novaka. Da nije igrao tako mnogo meceva na sljaci protiv Nadala, medjusobni skor bi bio ubedljivo na Novakovoj strani.
Nadal nabija medjusobni skor zahvaljujuci sljaci.
Pogledaj ga od RG. Nigde ne uspeva da dodje do polufinala ili finala i samim tim RF i Novak i nemaju sansu da ga pobede.
A onda ce na prolece da dodje da ih nalupa na sljaci i da se hvali kako ima ubedljiv skor protiv njih. Nadal je u celoj karijeri samo 19 titula osvojio na podlogama koje nisu sljaka. Pa Marej je uspesnijinod njega.

Kika Majstor

pre 9 godina

Djokovic umoran, Djokovic malodusan, Djokovic igra ispod svog nivoa ... ,!!
Ma nemoj!
Djokovic je grizao, leteo, ginuo za svaku loptu, igrao najbolji svoj tenis sa neverovatnim trcanjem, ali FEDERER JE BOLJI IGRAC! Sporiji, slabiji, manje izdrzljiv, ali BOLJI.

Vlada91

pre 9 godina

Iskreno Federer je igrao kao kada je imao 25,26
Fizicki je perfektno pripremljen,tehnicki je najbolji svih vremena bez sumnje.
Ne treba pljuvati po Novaku,nije nista strasno sto je izgubio od Federera,to je sve deo igre.

gradinar

pre 9 godina

Ovaj mec je jos jednom pokazao kakav je sport tenis. Za razliku od (npr.) fudbala gde se jedna ekipa nabije u bunker i vrsi opstrukciju igre, u tenisu nema toga, nema cekanja, nema opustanja, ne sme biti dekoncentracije... Nole je imao tri momenta u mecu kada je izgubio koncentrisanost, ali se samo iz jednog izvukao. Na zalost, on gotovo u svakom mecu ima takve momente i uglavnom zna da te kikseve nadoknadi, ali je danas imao protivnika koji mu to nije dozvolio, jer je igrao perfektno.

Mairon

pre 9 godina

Izgleda da Novak i dalje ima ogroman respekt prema Federeru a ovaj je uvek inspirisan kada igra protiv njega.
Rafa je vrlo motivisan kada igra protiv Federera koji pak ima veliki problem protiv njega dok je Novak izuzetno inspirisan kada igra protiv Rafe a protiv Federera pruza nekako slabije partije.

Steta sto je Rafa sada u ovakvoj situaciji, da je zdrav imali bismo borbu za prvo mesto izmedju njih trojice kao retko kad, ovako, mislim da ipak Federer nece da se vrati na vrh.

Paja Patak

pre 9 godina

Citam komentare iz kojih izbija licna frustracija.Nole ako ne pobedi smak sveta,odmah treba da se povuče iz tenisa.Zamisli, tenis mu nije vise prioritet,izgubio od Federra,uzas,katastrofa neviđenih razmera, kolektivno samoubistvo treba svi da izvrsimo :-P
Ovo je samo sport u kojem se Nole nadmece sa vrhunskim sportasima,gde nekad izgubi a mnogo češće pobedjuje(to pokazuje ATP lista).
Ako ne mozete da podnesete poraz nemojte ga vise gledati i probajte uciniti nesto sa svojim životima pa mozda napokon budete zadovoljni!

despot

pre 9 godina

"Srbi cuvajtye se sebe" - Arcibald Rajs.
Juce kad je pocistio Berdiha je bio najveci, Danas kad je izgubio najgori.
Srbi odlucite se vec jednom.

Vlada

pre 9 godina

Ne znam,Noletov sam vatreni navijac,pratim ga od prvog meca na sport klubu,ali moram da odam priznanje njegovom protivniku jer je stvarno covek legenda,u 34-toj god. sa takvom lakocom da igras tenis sa najboljim na svetu,nema sta najbolji je svih vremena,zelim mu da osvoji i dejvis kup a Novaku samo mogu da pozelim da jos dugo moze da igra i da ne gubi zelju,volju i zivce,da i on osvaja titule posle tridesete..

City Girl

pre 9 godina

Slažem se da je Federer igrao savrseno i da jednostavno nije dozvolio Noletu da igra svoj tenis. Sto se tice onih koji kukaju za Vajdom, shvatite da njegov odlazak nije bila Noletova vec Vajdina odluka. Čovek zeli da ima vise slobodnog vremena da bi se posvetio porodici i Nole se tu ne pita. Istina je da igra bolje kada je Vajda tu, ali jedino sto Nole moze da uradi je da sredi svoju glavu i prihvati da Vajda ne moze da bude uz njega na svakom turniru. Kao buduci otac mora to da shvati i prihvati.

Бојан Илић

pre 9 godina

@...Sportistu kao Novaka necemo imati jos 100 ili 200 godina....(Rado, 11. oktobar 2014 21:29)Tačno! Za vek-dva biće bar nekoliko boljih.
(živi bili pa videli, 12. oktobar 2014 09:47)

Само да није Србин?!:-))
Ееееее...

hah

pre 9 godina

fed je napravio pravi izbor trenera sto se vidi ozbiljan edberg se pokazao kao najbolji izbor feki je popravio volej i sad moze da se nosi sa svima pogledajte samo sve rezultate ove god svaka mu cast... dok po meni noletu beker makar za sada nista novo u igri nije doneo

dragan petrovic

pre 9 godina

FedEx je izasao na teren sa taktikom, i zasluzeno dobio mec.
Nole je izgledao zbunjen i nemocan. Na kraju meca nekulturno
ponasanje Noleta prema njegovoj lozi, bas sramota. Suti, uzmi ti reket
pa igraj itd. Bez obzira na novac, nije mi je jasno zasto to trpe
njegovi treneri.

Bojan

pre 9 godina

(Ernest, 12. oktobar 2014 12:18)
ali uopste nisi u pravu.
Novak se isprecio Nadalu na Vimbldonu 2011, USOu 2011 i AO 2012, dakle 3 slem titule.
a Federeru se isprecio na AO 2008, AO 2011, WB 2014, a i verujem da bi uzeo Fed jednu od ona dva USOa 2010 i 2011 kada ga je Novak izbacio u polufinalu. Dakle Novak je Fedu "uskratio" 4 slem titule, Nadalu 2.