Tenis 95

Četvrtak, 25.09.2014.

11:59

Troicki eliminisao Ferera!

Srpski teniser Viktor Troicki ostvario je najveću pobedu od povratka na teren, pošto je u drugom kolu turnira u Šenženu slavio protiv Davida Ferera.

Troicki eliminisao Ferera! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

robin hud

pre 9 godina

Već sam jednom detaljno analizirao predstojeći balkanski meč DK, ali može opet i iz drugog ugla, mada je suviše daleko i nezna se ni ko će kakav biti do tada.
1. Trenutno, a ni za 6meseci, gledajući Novakov kontinuitet i uslove gde će se meč odigrati ne postoji igrač u Hrvatskoj rep. koji mu se može ozbiljnije suprostaviti i pobediti ga u tri seta. To su u startu 2 poena(Čilić bi u Hrvatskoj imao 60:40, u Beogradu 80:20)
2. U paru je otvoreno.
3.O Ćoriću, Dodigu i ostalima u gostima postoje vrlo slabašni argumenti. Talenata kakav je Ćorić je prepun tur koji su propali za 6meseci, a o borbi u tri seta da ne govorim. Tu je siguran treći poen(šanse 75:25 za nas)
4.Jedina prava borba je Čilić protiv drugog reketa Srbije. Uz pravilno izabranu podlogu su šanse fifti_fifti.
Sve u svemu je 4:1 ili 3:2 u najgorem slučaju.
Pozdrav.
Što se tiče Farera, mislim da je on uzeo pare za dolazak na turnir i da mu se nekako poklopio mali uzlet Troickog da bezbolno izgubi.

drago

pre 9 godina

(robin hud, 25. septembar 2014 14:36)

Svakako vam rastu sanse sa Viktorom.
Ali nemoj zaboraviti da Cilic itekako ima toga za vratiti Troickom. Zadnja 3 meca nije osvojio seta protiv njega a u svakome se igralo vise na servis Troickog i u svakome je Marin imao vise break-lopti, svi su bili na jednu loptu. Jednostavno, to je bilo vrijeme kad je Marin bio u kanalu a u svim tim mecevima je bio bolji i propustio svoje sanse.
Bas poslije njihovog zadnjeg meca (3. kolo Garrosa prosle godine) mu je Goran rekao da tako vise ne ide i onda ga je Marin uzeo za trenera.
Sve nakon toga je povijest, hehe sto bi se reklo :)
E sad, Cilic dok je bio u formi je imao 5:0 protiv njega, o ovaj novi Cilic ce sigurno htjeti pobjedu.
U paru je takodjer otvoreno, u mecu Djokovic vs Cilic isto a nek te ne iznenadi ako Coric dobije Troickog. Pobijedjivao je i bolje. Recimo Janowitza u gostima koji je 9 mjeseci prije bio polufinalista Wimbledona.
Kad kazem bolji mislim na zadnjih par godina jer Troicki je bio u padu prije suspenzije.
Inace Ferrer je ispao u trecem kolu US Opena, od Simona kojeg je uvijek pobjedjivao. Jasan znak u kolikom je padu.

drago

pre 9 godina

Ovo je velika pobjeda.
Dosad je ubiljezio samo jednu top 5 pobjedu, protiv Djokovica u Umagu kad se tek probijao na touru.
Moze on jos par godina, tek mu je 28.

Feniks Pašić

pre 9 godina

Bravo Viki!!!Kao feliks.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 25. septembar 2014 16:18)

Kao FELIKS? Ahahahahahahahahahahahahahahahaha, satra me od smeha, Pero.

aaaaa

pre 9 godina

sad ga svi dizu u nebesa a posle prvog poraza ce ga pljuvati!! bravo viktore, moze do potpunog povratka u top 40.. gde mu je realno i mesto ako odrzi ovaj nivo igre..

iskreno

pre 9 godina

Meni se čini da je ovo Viktorova prva pobeda nad nekim igračem iz prvih 10.Nadam se da je sad uklonio tu blokadu,jer ona je bila jedini uzrok njegovog poraza od Mareja na RG,pre neku godinu.A sad i ako igra u finalu protiv Mareja,nema problema,Marej više nije u prvih 10.

pepermint

pre 9 godina

(boco, 25. septembar 2014 12:24)
Viktor trenutno ima 361 bod i na 151. je mestu. Plasmanom u polufinale obezbeđuje 406 bodova i oko 10 mesta napred. Plasmanom u finale dobio bi 60 bodova i mogao bi još do 115-120 mesta. Osvajanjem turnira došao bi do 566 bodova i na granicu ulaska u 100.

Lox

pre 9 godina

Sta rade ovom Viktoru umesto da on kao pobednik da intervju na terenu,oni intervjuisu Ferera.A atp sitnim slovima objavio vest da ispao prvi noslac i to u delu sa kim sledeci igra Hiraldo.Zato cepaj Vico

robin hud

pre 9 godina

Gde su ona braća Hrvati što rekoše da su favoriti u gostima protiv Srbije i što računaju neke sigurne poene protiv Viktora? Nek nam malo objasne posle ovoga protiv koga.

limeni

pre 9 godina

bio je 12-ti na svetu a to se ne postize slucajno!!! tako da samo gazi, inat i volja ce ga vratiti u sam vrh svetskog tenisa!! ITF je dokazao koliko je mizeran ali samo su probudili azdaju, nista ne prastaj! Srecno

w.w.web. to-nus ljeb

pre 9 godina

@ccc: Nisi dobro gledao, trenutno (sa današnjom pobedom) 151 mesto. Inače, i da uzme pehar, verovatno ne ulazi u prvih sto! Naravno, bravo Viktore!

ccc

pre 9 godina

Bravo Viktore. Jako je tezak put kojim ide Viktor posle kazne od cele godine zabrane igranja. To on sam jako dobro zna. Kao da pocinje izpocetka a vec je dosao do 134. mesta na ATP. Bravo, ima dosta vremena da udje u prvih sto do kraja godine sto je stvarno veliki napredak posebno sto je morao da igra sve i svasta i na svakakvim turnirima. Bitno je da on sam shvati gde je i gde se nasao posle svega i da svoj maksimum daje na jacim turnirima.

Goran

pre 9 godina

Najbolji primer tvrdnje da "ono što te ne ubije te ojača". Ili da "nikada ne znaš zašto je nešto dobro". Eto, sad je mogao biti utučen posle dve sezone slabijih rezultata ili možda povređen, a on je zdrav ko dren, odmoram i užasno motivisan! To nikada nećemo saznati, ali je veoma verovatno da bi sada slabije igrao da nije bilo suspencije, tj. da u narednih godinu-dve može da napravi najbolje rezultate u kerijeri - možda upravo zbog godine odmora tela i inata.

Bravo majstoreee!

VLADIMIR

pre 9 godina

Viktore, cestitke na pobedi. A ona je posledica tvog danas sjajnog servisa (koji umalo da te upropasti u zadnjem gemu) i ocajne igre Ferera - koji se propisno ispromasivao.

Predo

pre 9 godina

Viktor je navikao, od kada se vratio, da pobeđuje prve nosioce. Ovo i nije neko iznenađenje. Viktor se potpuno privikao na podlogu i ambijent, jer ovo mu je četvrti meč, igra se na betonu, Viktor je željan igre, a posebno ga inspirišu kvalitetniji protivnici. Odigrao je sjajne mečeve protiv najkvalitetnijih protivnika, Himeno Travera, Ramosa, Haneskua na čelindžerima, i sada protiv Ferera. Znao je odigrati i malo lošije protiv manje inspirativnih protivnika, što je normalno. Ovo govorim da ga ne proglasite unapred pobednikom turnira, ali sve što je do sada uradio je iznad očekivanja. Ima dovoljno vremena da pokuša ući u prvih 100 do kraja godine.
Još samo da napomenem da bi Krajinović, u slučaju da se poklope kockice, mogao u prvih 100 sledeće nedelje, mada ima ih dosta iza njega, koji ga mogu prestići, jer još igraju.

lika

pre 9 godina

Bravo Viktore, ulepšao si mi dan. Pa ti ćeš se vratiti tamo gde ti je mesto pre nego što su očekivali i najveći optimisti. Stvarno mi je uživanje pratiti tvoj napredak na ATP listi iz nedelje u nedelju.
Još jednom, svaka čast majstore, "skinuti skalp" Fereru nije mala stvar.

Mrki

pre 9 godina

Svaka čast Viktore,iskreno posle duge pauze nisam očekivao ovakve rezultate ne samo sada nego sam sumnjao da žeš uspeti da se vratiš vrhunskom tenisu uopšte.Bravo majstore!!!

toza

pre 9 godina

Ohoho! Bravo Viktore! Sumnjao sam u njegovu formu, ali sada se vidi da je na dobrom putu. Još kada bi ponovio ovakvu igru u finalu...

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ma, znao sam da će organizatori Fereru namestiti Troickog, tako da Ferer neće moći da osvoji ni ovaj turnir!

Mоје мишљење

pre 9 godina

Браво мајсторе. Од срца ти честитам и да се вратиш тамо где си стао.

dzontra

pre 9 godina

Svaka cast Viktore! Odgledao sam citav mec, uglavnom na svoj servis nije bilo vecih problema, izuzev dva gema, ali nazalost moram da primetim dve stvari.. Bez ikakve namere da omalovazim sjajnu pobedu Troickog u velikom mecu protiv velikog igraca, zabrinut sam, Viktor je toliko pasivan, defanzivan, nekad i po dva metra iza linije sto ne bi trebalo da je njegov tenis.. Danas je Ferer mnogo gresio, skoro da sam pomislio da je ovo neki drugi teniser.. Nekarakteristicne greske, coveka koji jako malo gresi. A nije da ga je Viktor naterao na to. u svakom slucaju, prezadovoljan sam, servis mu odlicno funkcionise, iako zna da udje u crnu seriju bez prvog servisa. Negde polovinom sledece godine, ocekujem povratak u Top 20. Svaka cast, idemo dalje!!!

Sava

pre 9 godina

Fantastican mec od pocetka do kraja! 12 asova i preko 90% osvojenih poena posle prvog servisa. Pored sjajne igre Viktor je i mentalno bio na vrhunskom nivou. Sledeceg protivnika nikako ne treba podceniti, Kolumbijac je u prvih 30 na svetu i igra u odlicnoj formi. Cestitke, Viktor do kraja godine ulazi u prvih 100, na listi Race je vec na 134 mestu http://live-tennis.eu/race

boco

pre 9 godina

svaka cast viktore. samo napred. a pored nagradnog fonda koji je za nas citaoce po meni i nebitan, objavite i broj bodova koji osvaja pobednik i u ovoj situaciju nas viktor. sa danasnjom pobedom po nekim mojim racunicama viktor je negde oko 140 mesta, a ukoliko osvoji turnir moga bi biti oko 100-105 mesta. pa vas molim da nakon pobede u cetvrt finalu objavite i podatke o broju bodova i mestu koje zauzima.
pozdrav

Mare,NS

pre 9 godina

Bravo Viktore!
Pokazalo se jos jednom da je inat najveci motiv!
Znamo da si neopravdano i nepravedno suspendovan,jer da nije tako kazna bi bila dve godine zabrane igranja.Nema tu malo si kriv,a malo nisi,pa je kazna smanjena na godinu dana.Sta im to znaci?
Da nisi Balkanac,kao i Cilic(takodje nepravedno suspendovan),vec ne daj boze,Spanac ili Amerikanac,nikada ne bi bio kaznjen,cak i da si bio dopingovan!
Zelim ti sve najbolje u nastavku turnira i karijere,sa posebnom zeljom da vas sve zajedno gledamo,kako se sisate posle osvajanje jos jednog Davis kupa!
Kada se jos Janko oporavi,ne vidim ko vas moze pobediti!!!

Filip

pre 9 godina

Bravooo majstore!!!Kakav mec 2 0 protiv ferera svaka cast stvarno.Ssamo guraj napred vec si dosta i uradio na ovom turniru ali ne vidim sto u cetvrtfinalu ne Bih dobio hiralda a onda sa sepiejm ili robredom,mada to sad nije vazno ova igra viktora stvarno obecava ,samo tako i idemo i do top 100 !!!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Novak Djokovic
Viktor Troicki
Nenad Zimonjic
Dusan Lajovic
Filip Krajinovic
Ovakvu Davis cup,reprezentaciju Srbije ne moze zaustaviti ni najjaca preprezentacija Spanije a kamoli zapadni susedi,kojima ni ime ne zelim da spomenem.Ali dobro ako neko voli da zivi u zabludi to su oni,njima je to hobi!

GBK

pre 9 godina

Prosto je neverovatno koliko ima "nekih" koji verovatno iz nekih njima znanih razloga za nesto sto je lepo i pozitivno daju minuse!!! Bolesno,sta drugo reci.

Penaldo

pre 9 godina

Ferer kalkulisano izgubio, kao i svi vodeci teniseri i teniserke, jer svi moraju da ispostuju sponzore a termjn je ubedljivo najlosiji. Drago mj je sto je bas viktor prosao, i nadam se da ce dogurati daleko!

Peca

pre 9 godina

Gledao sam mec. Viktorov servis je bio savrsen, Ferer mu apsolutno nista nije mogao cak ni sa po jednom brejk loptom u oba seta (ova poslednja u gemu gde je Viktor imao dve mec lopte). Snalazljiv na mrezi, dobri udarci sa osnovne linije. Dugo nije tako dobro igrao. Pritom mi deluje da se i raskrupnjao, dosta jace ruke, cini mi se. Sada na Giralda u sledecoj rundi pa ako prodje na cini mi se Sepija (ili Robreda). Sa druge strane zreba je Marej, bilo bi to idealno finale, ali korak po korak. Eventualnim ulaskom u finale, Viktor dolazi na prag top100 sto je veliki uspeh.

mister x

pre 9 godina

Bravo Viktore! Neka se ne cude ljudi ovoj pobedi, Viktor nije zaboravio da igra tenis, bio je 12 na ATP listi, kada je bio u formi, na nekim turnirima secam se, imao je mec lopte protiv Nadala u taj breku treceg seta (to je bio turnir u Aziji pre par godina) i igrao sa Endijem Roland Garos gde je u petom setu vodio 5-2, ali je ipak izgubio. Samo napred, ima tu jos mnogo prostora za napredovanje.

Komentator

pre 9 godina

Gledao sam mec i Viktor je igrao super. Nadam se da ce da igra tako dobro i u narednim mecevima. Sledecei je sa Santijem Hiraldom.

znanje-imanje

pre 9 godina

Ne sećam se kad sam gledao ovako lošeg Davida Ferera. On je već rekao da godine idu - verovatno se sprema da završi karijeru. Ovde kao da je došao nakon 3 nedelje kupanja. Iako to ne liči na njega može biti da su prva dva postavljena igrača samo tu da pokupe apearance fee, ispune kvotu turnira i počnu trening. U tom smislu težak Viktorov žreb ispostavlja se kao idealan: prvi nakon predaje a drugi protiv nespremnog igrača. Dakle nastavlja se to da je Viktor često i dete sreće.
Teren je očito vrlo loš, nit daje dobar grip igračima niti ravnomerno otskaču loptice. Turnir može da uzme svako. Svakako i Viktor ako ga bude išao servis. Protiv Giralda će biti teže nego protiv Ferera, naročito od onih slajseva neće biti koristi. Najgore je što je to šesti meč a kolumbijcu treći, a baš će biofizika odlučiti te razmene, sigurno duže nego danas. Ali pošto je ovo trajalo samo 1 sat a motivacija ogromna šanse su dobre.
Napred Viktore!

Goran

pre 9 godina

Najbolji primer tvrdnje da "ono što te ne ubije te ojača". Ili da "nikada ne znaš zašto je nešto dobro". Eto, sad je mogao biti utučen posle dve sezone slabijih rezultata ili možda povređen, a on je zdrav ko dren, odmoram i užasno motivisan! To nikada nećemo saznati, ali je veoma verovatno da bi sada slabije igrao da nije bilo suspencije, tj. da u narednih godinu-dve može da napravi najbolje rezultate u kerijeri - možda upravo zbog godine odmora tela i inata.

Bravo majstoreee!

lika

pre 9 godina

Bravo Viktore, ulepšao si mi dan. Pa ti ćeš se vratiti tamo gde ti je mesto pre nego što su očekivali i najveći optimisti. Stvarno mi je uživanje pratiti tvoj napredak na ATP listi iz nedelje u nedelju.
Još jednom, svaka čast majstore, "skinuti skalp" Fereru nije mala stvar.

ccc

pre 9 godina

Bravo Viktore. Jako je tezak put kojim ide Viktor posle kazne od cele godine zabrane igranja. To on sam jako dobro zna. Kao da pocinje izpocetka a vec je dosao do 134. mesta na ATP. Bravo, ima dosta vremena da udje u prvih sto do kraja godine sto je stvarno veliki napredak posebno sto je morao da igra sve i svasta i na svakakvim turnirima. Bitno je da on sam shvati gde je i gde se nasao posle svega i da svoj maksimum daje na jacim turnirima.

Lox

pre 9 godina

Sta rade ovom Viktoru umesto da on kao pobednik da intervju na terenu,oni intervjuisu Ferera.A atp sitnim slovima objavio vest da ispao prvi noslac i to u delu sa kim sledeci igra Hiraldo.Zato cepaj Vico

robin hud

pre 9 godina

Gde su ona braća Hrvati što rekoše da su favoriti u gostima protiv Srbije i što računaju neke sigurne poene protiv Viktora? Nek nam malo objasne posle ovoga protiv koga.

limeni

pre 9 godina

bio je 12-ti na svetu a to se ne postize slucajno!!! tako da samo gazi, inat i volja ce ga vratiti u sam vrh svetskog tenisa!! ITF je dokazao koliko je mizeran ali samo su probudili azdaju, nista ne prastaj! Srecno

Predo

pre 9 godina

Viktor je navikao, od kada se vratio, da pobeđuje prve nosioce. Ovo i nije neko iznenađenje. Viktor se potpuno privikao na podlogu i ambijent, jer ovo mu je četvrti meč, igra se na betonu, Viktor je željan igre, a posebno ga inspirišu kvalitetniji protivnici. Odigrao je sjajne mečeve protiv najkvalitetnijih protivnika, Himeno Travera, Ramosa, Haneskua na čelindžerima, i sada protiv Ferera. Znao je odigrati i malo lošije protiv manje inspirativnih protivnika, što je normalno. Ovo govorim da ga ne proglasite unapred pobednikom turnira, ali sve što je do sada uradio je iznad očekivanja. Ima dovoljno vremena da pokuša ući u prvih 100 do kraja godine.
Još samo da napomenem da bi Krajinović, u slučaju da se poklope kockice, mogao u prvih 100 sledeće nedelje, mada ima ih dosta iza njega, koji ga mogu prestići, jer još igraju.

Mare,NS

pre 9 godina

Bravo Viktore!
Pokazalo se jos jednom da je inat najveci motiv!
Znamo da si neopravdano i nepravedno suspendovan,jer da nije tako kazna bi bila dve godine zabrane igranja.Nema tu malo si kriv,a malo nisi,pa je kazna smanjena na godinu dana.Sta im to znaci?
Da nisi Balkanac,kao i Cilic(takodje nepravedno suspendovan),vec ne daj boze,Spanac ili Amerikanac,nikada ne bi bio kaznjen,cak i da si bio dopingovan!
Zelim ti sve najbolje u nastavku turnira i karijere,sa posebnom zeljom da vas sve zajedno gledamo,kako se sisate posle osvajanje jos jednog Davis kupa!
Kada se jos Janko oporavi,ne vidim ko vas moze pobediti!!!

pepermint

pre 9 godina

(boco, 25. septembar 2014 12:24)
Viktor trenutno ima 361 bod i na 151. je mestu. Plasmanom u polufinale obezbeđuje 406 bodova i oko 10 mesta napred. Plasmanom u finale dobio bi 60 bodova i mogao bi još do 115-120 mesta. Osvajanjem turnira došao bi do 566 bodova i na granicu ulaska u 100.

GBK

pre 9 godina

Prosto je neverovatno koliko ima "nekih" koji verovatno iz nekih njima znanih razloga za nesto sto je lepo i pozitivno daju minuse!!! Bolesno,sta drugo reci.

Sava

pre 9 godina

Fantastican mec od pocetka do kraja! 12 asova i preko 90% osvojenih poena posle prvog servisa. Pored sjajne igre Viktor je i mentalno bio na vrhunskom nivou. Sledeceg protivnika nikako ne treba podceniti, Kolumbijac je u prvih 30 na svetu i igra u odlicnoj formi. Cestitke, Viktor do kraja godine ulazi u prvih 100, na listi Race je vec na 134 mestu http://live-tennis.eu/race

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Novak Djokovic
Viktor Troicki
Nenad Zimonjic
Dusan Lajovic
Filip Krajinovic
Ovakvu Davis cup,reprezentaciju Srbije ne moze zaustaviti ni najjaca preprezentacija Spanije a kamoli zapadni susedi,kojima ni ime ne zelim da spomenem.Ali dobro ako neko voli da zivi u zabludi to su oni,njima je to hobi!

Mоје мишљење

pre 9 godina

Браво мајсторе. Од срца ти честитам и да се вратиш тамо где си стао.

mister x

pre 9 godina

Bravo Viktore! Neka se ne cude ljudi ovoj pobedi, Viktor nije zaboravio da igra tenis, bio je 12 na ATP listi, kada je bio u formi, na nekim turnirima secam se, imao je mec lopte protiv Nadala u taj breku treceg seta (to je bio turnir u Aziji pre par godina) i igrao sa Endijem Roland Garos gde je u petom setu vodio 5-2, ali je ipak izgubio. Samo napred, ima tu jos mnogo prostora za napredovanje.

iskreno

pre 9 godina

Meni se čini da je ovo Viktorova prva pobeda nad nekim igračem iz prvih 10.Nadam se da je sad uklonio tu blokadu,jer ona je bila jedini uzrok njegovog poraza od Mareja na RG,pre neku godinu.A sad i ako igra u finalu protiv Mareja,nema problema,Marej više nije u prvih 10.

Peca

pre 9 godina

Gledao sam mec. Viktorov servis je bio savrsen, Ferer mu apsolutno nista nije mogao cak ni sa po jednom brejk loptom u oba seta (ova poslednja u gemu gde je Viktor imao dve mec lopte). Snalazljiv na mrezi, dobri udarci sa osnovne linije. Dugo nije tako dobro igrao. Pritom mi deluje da se i raskrupnjao, dosta jace ruke, cini mi se. Sada na Giralda u sledecoj rundi pa ako prodje na cini mi se Sepija (ili Robreda). Sa druge strane zreba je Marej, bilo bi to idealno finale, ali korak po korak. Eventualnim ulaskom u finale, Viktor dolazi na prag top100 sto je veliki uspeh.

dzontra

pre 9 godina

Svaka cast Viktore! Odgledao sam citav mec, uglavnom na svoj servis nije bilo vecih problema, izuzev dva gema, ali nazalost moram da primetim dve stvari.. Bez ikakve namere da omalovazim sjajnu pobedu Troickog u velikom mecu protiv velikog igraca, zabrinut sam, Viktor je toliko pasivan, defanzivan, nekad i po dva metra iza linije sto ne bi trebalo da je njegov tenis.. Danas je Ferer mnogo gresio, skoro da sam pomislio da je ovo neki drugi teniser.. Nekarakteristicne greske, coveka koji jako malo gresi. A nije da ga je Viktor naterao na to. u svakom slucaju, prezadovoljan sam, servis mu odlicno funkcionise, iako zna da udje u crnu seriju bez prvog servisa. Negde polovinom sledece godine, ocekujem povratak u Top 20. Svaka cast, idemo dalje!!!

Komentator

pre 9 godina

Gledao sam mec i Viktor je igrao super. Nadam se da ce da igra tako dobro i u narednim mecevima. Sledecei je sa Santijem Hiraldom.

w.w.web. to-nus ljeb

pre 9 godina

@ccc: Nisi dobro gledao, trenutno (sa današnjom pobedom) 151 mesto. Inače, i da uzme pehar, verovatno ne ulazi u prvih sto! Naravno, bravo Viktore!

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ma, znao sam da će organizatori Fereru namestiti Troickog, tako da Ferer neće moći da osvoji ni ovaj turnir!

znanje-imanje

pre 9 godina

Ne sećam se kad sam gledao ovako lošeg Davida Ferera. On je već rekao da godine idu - verovatno se sprema da završi karijeru. Ovde kao da je došao nakon 3 nedelje kupanja. Iako to ne liči na njega može biti da su prva dva postavljena igrača samo tu da pokupe apearance fee, ispune kvotu turnira i počnu trening. U tom smislu težak Viktorov žreb ispostavlja se kao idealan: prvi nakon predaje a drugi protiv nespremnog igrača. Dakle nastavlja se to da je Viktor često i dete sreće.
Teren je očito vrlo loš, nit daje dobar grip igračima niti ravnomerno otskaču loptice. Turnir može da uzme svako. Svakako i Viktor ako ga bude išao servis. Protiv Giralda će biti teže nego protiv Ferera, naročito od onih slajseva neće biti koristi. Najgore je što je to šesti meč a kolumbijcu treći, a baš će biofizika odlučiti te razmene, sigurno duže nego danas. Ali pošto je ovo trajalo samo 1 sat a motivacija ogromna šanse su dobre.
Napred Viktore!

boco

pre 9 godina

svaka cast viktore. samo napred. a pored nagradnog fonda koji je za nas citaoce po meni i nebitan, objavite i broj bodova koji osvaja pobednik i u ovoj situaciju nas viktor. sa danasnjom pobedom po nekim mojim racunicama viktor je negde oko 140 mesta, a ukoliko osvoji turnir moga bi biti oko 100-105 mesta. pa vas molim da nakon pobede u cetvrt finalu objavite i podatke o broju bodova i mestu koje zauzima.
pozdrav

Mrki

pre 9 godina

Svaka čast Viktore,iskreno posle duge pauze nisam očekivao ovakve rezultate ne samo sada nego sam sumnjao da žeš uspeti da se vratiš vrhunskom tenisu uopšte.Bravo majstore!!!

VLADIMIR

pre 9 godina

Viktore, cestitke na pobedi. A ona je posledica tvog danas sjajnog servisa (koji umalo da te upropasti u zadnjem gemu) i ocajne igre Ferera - koji se propisno ispromasivao.

aaaaa

pre 9 godina

sad ga svi dizu u nebesa a posle prvog poraza ce ga pljuvati!! bravo viktore, moze do potpunog povratka u top 40.. gde mu je realno i mesto ako odrzi ovaj nivo igre..

Filip

pre 9 godina

Bravooo majstore!!!Kakav mec 2 0 protiv ferera svaka cast stvarno.Ssamo guraj napred vec si dosta i uradio na ovom turniru ali ne vidim sto u cetvrtfinalu ne Bih dobio hiralda a onda sa sepiejm ili robredom,mada to sad nije vazno ova igra viktora stvarno obecava ,samo tako i idemo i do top 100 !!!

Feniks Pašić

pre 9 godina

Bravo Viki!!!Kao feliks.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 25. septembar 2014 16:18)

Kao FELIKS? Ahahahahahahahahahahahahahahahaha, satra me od smeha, Pero.

toza

pre 9 godina

Ohoho! Bravo Viktore! Sumnjao sam u njegovu formu, ali sada se vidi da je na dobrom putu. Još kada bi ponovio ovakvu igru u finalu...

Penaldo

pre 9 godina

Ferer kalkulisano izgubio, kao i svi vodeci teniseri i teniserke, jer svi moraju da ispostuju sponzore a termjn je ubedljivo najlosiji. Drago mj je sto je bas viktor prosao, i nadam se da ce dogurati daleko!

drago

pre 9 godina

Ovo je velika pobjeda.
Dosad je ubiljezio samo jednu top 5 pobjedu, protiv Djokovica u Umagu kad se tek probijao na touru.
Moze on jos par godina, tek mu je 28.

drago

pre 9 godina

(robin hud, 25. septembar 2014 14:36)

Svakako vam rastu sanse sa Viktorom.
Ali nemoj zaboraviti da Cilic itekako ima toga za vratiti Troickom. Zadnja 3 meca nije osvojio seta protiv njega a u svakome se igralo vise na servis Troickog i u svakome je Marin imao vise break-lopti, svi su bili na jednu loptu. Jednostavno, to je bilo vrijeme kad je Marin bio u kanalu a u svim tim mecevima je bio bolji i propustio svoje sanse.
Bas poslije njihovog zadnjeg meca (3. kolo Garrosa prosle godine) mu je Goran rekao da tako vise ne ide i onda ga je Marin uzeo za trenera.
Sve nakon toga je povijest, hehe sto bi se reklo :)
E sad, Cilic dok je bio u formi je imao 5:0 protiv njega, o ovaj novi Cilic ce sigurno htjeti pobjedu.
U paru je takodjer otvoreno, u mecu Djokovic vs Cilic isto a nek te ne iznenadi ako Coric dobije Troickog. Pobijedjivao je i bolje. Recimo Janowitza u gostima koji je 9 mjeseci prije bio polufinalista Wimbledona.
Kad kazem bolji mislim na zadnjih par godina jer Troicki je bio u padu prije suspenzije.
Inace Ferrer je ispao u trecem kolu US Opena, od Simona kojeg je uvijek pobjedjivao. Jasan znak u kolikom je padu.

robin hud

pre 9 godina

Već sam jednom detaljno analizirao predstojeći balkanski meč DK, ali može opet i iz drugog ugla, mada je suviše daleko i nezna se ni ko će kakav biti do tada.
1. Trenutno, a ni za 6meseci, gledajući Novakov kontinuitet i uslove gde će se meč odigrati ne postoji igrač u Hrvatskoj rep. koji mu se može ozbiljnije suprostaviti i pobediti ga u tri seta. To su u startu 2 poena(Čilić bi u Hrvatskoj imao 60:40, u Beogradu 80:20)
2. U paru je otvoreno.
3.O Ćoriću, Dodigu i ostalima u gostima postoje vrlo slabašni argumenti. Talenata kakav je Ćorić je prepun tur koji su propali za 6meseci, a o borbi u tri seta da ne govorim. Tu je siguran treći poen(šanse 75:25 za nas)
4.Jedina prava borba je Čilić protiv drugog reketa Srbije. Uz pravilno izabranu podlogu su šanse fifti_fifti.
Sve u svemu je 4:1 ili 3:2 u najgorem slučaju.
Pozdrav.
Što se tiče Farera, mislim da je on uzeo pare za dolazak na turnir i da mu se nekako poklopio mali uzlet Troickog da bezbolno izgubi.

Penaldo

pre 9 godina

Ferer kalkulisano izgubio, kao i svi vodeci teniseri i teniserke, jer svi moraju da ispostuju sponzore a termjn je ubedljivo najlosiji. Drago mj je sto je bas viktor prosao, i nadam se da ce dogurati daleko!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Novak Djokovic
Viktor Troicki
Nenad Zimonjic
Dusan Lajovic
Filip Krajinovic
Ovakvu Davis cup,reprezentaciju Srbije ne moze zaustaviti ni najjaca preprezentacija Spanije a kamoli zapadni susedi,kojima ni ime ne zelim da spomenem.Ali dobro ako neko voli da zivi u zabludi to su oni,njima je to hobi!

GBK

pre 9 godina

Prosto je neverovatno koliko ima "nekih" koji verovatno iz nekih njima znanih razloga za nesto sto je lepo i pozitivno daju minuse!!! Bolesno,sta drugo reci.

iskreno

pre 9 godina

Meni se čini da je ovo Viktorova prva pobeda nad nekim igračem iz prvih 10.Nadam se da je sad uklonio tu blokadu,jer ona je bila jedini uzrok njegovog poraza od Mareja na RG,pre neku godinu.A sad i ako igra u finalu protiv Mareja,nema problema,Marej više nije u prvih 10.

pepermint

pre 9 godina

(boco, 25. septembar 2014 12:24)
Viktor trenutno ima 361 bod i na 151. je mestu. Plasmanom u polufinale obezbeđuje 406 bodova i oko 10 mesta napred. Plasmanom u finale dobio bi 60 bodova i mogao bi još do 115-120 mesta. Osvajanjem turnira došao bi do 566 bodova i na granicu ulaska u 100.

drago

pre 9 godina

(robin hud, 25. septembar 2014 14:36)

Svakako vam rastu sanse sa Viktorom.
Ali nemoj zaboraviti da Cilic itekako ima toga za vratiti Troickom. Zadnja 3 meca nije osvojio seta protiv njega a u svakome se igralo vise na servis Troickog i u svakome je Marin imao vise break-lopti, svi su bili na jednu loptu. Jednostavno, to je bilo vrijeme kad je Marin bio u kanalu a u svim tim mecevima je bio bolji i propustio svoje sanse.
Bas poslije njihovog zadnjeg meca (3. kolo Garrosa prosle godine) mu je Goran rekao da tako vise ne ide i onda ga je Marin uzeo za trenera.
Sve nakon toga je povijest, hehe sto bi se reklo :)
E sad, Cilic dok je bio u formi je imao 5:0 protiv njega, o ovaj novi Cilic ce sigurno htjeti pobjedu.
U paru je takodjer otvoreno, u mecu Djokovic vs Cilic isto a nek te ne iznenadi ako Coric dobije Troickog. Pobijedjivao je i bolje. Recimo Janowitza u gostima koji je 9 mjeseci prije bio polufinalista Wimbledona.
Kad kazem bolji mislim na zadnjih par godina jer Troicki je bio u padu prije suspenzije.
Inace Ferrer je ispao u trecem kolu US Opena, od Simona kojeg je uvijek pobjedjivao. Jasan znak u kolikom je padu.

robin hud

pre 9 godina

Gde su ona braća Hrvati što rekoše da su favoriti u gostima protiv Srbije i što računaju neke sigurne poene protiv Viktora? Nek nam malo objasne posle ovoga protiv koga.

ccc

pre 9 godina

Bravo Viktore. Jako je tezak put kojim ide Viktor posle kazne od cele godine zabrane igranja. To on sam jako dobro zna. Kao da pocinje izpocetka a vec je dosao do 134. mesta na ATP. Bravo, ima dosta vremena da udje u prvih sto do kraja godine sto je stvarno veliki napredak posebno sto je morao da igra sve i svasta i na svakakvim turnirima. Bitno je da on sam shvati gde je i gde se nasao posle svega i da svoj maksimum daje na jacim turnirima.

limeni

pre 9 godina

bio je 12-ti na svetu a to se ne postize slucajno!!! tako da samo gazi, inat i volja ce ga vratiti u sam vrh svetskog tenisa!! ITF je dokazao koliko je mizeran ali samo su probudili azdaju, nista ne prastaj! Srecno

znanje-imanje

pre 9 godina

Ne sećam se kad sam gledao ovako lošeg Davida Ferera. On je već rekao da godine idu - verovatno se sprema da završi karijeru. Ovde kao da je došao nakon 3 nedelje kupanja. Iako to ne liči na njega može biti da su prva dva postavljena igrača samo tu da pokupe apearance fee, ispune kvotu turnira i počnu trening. U tom smislu težak Viktorov žreb ispostavlja se kao idealan: prvi nakon predaje a drugi protiv nespremnog igrača. Dakle nastavlja se to da je Viktor često i dete sreće.
Teren je očito vrlo loš, nit daje dobar grip igračima niti ravnomerno otskaču loptice. Turnir može da uzme svako. Svakako i Viktor ako ga bude išao servis. Protiv Giralda će biti teže nego protiv Ferera, naročito od onih slajseva neće biti koristi. Najgore je što je to šesti meč a kolumbijcu treći, a baš će biofizika odlučiti te razmene, sigurno duže nego danas. Ali pošto je ovo trajalo samo 1 sat a motivacija ogromna šanse su dobre.
Napred Viktore!

Mare,NS

pre 9 godina

Bravo Viktore!
Pokazalo se jos jednom da je inat najveci motiv!
Znamo da si neopravdano i nepravedno suspendovan,jer da nije tako kazna bi bila dve godine zabrane igranja.Nema tu malo si kriv,a malo nisi,pa je kazna smanjena na godinu dana.Sta im to znaci?
Da nisi Balkanac,kao i Cilic(takodje nepravedno suspendovan),vec ne daj boze,Spanac ili Amerikanac,nikada ne bi bio kaznjen,cak i da si bio dopingovan!
Zelim ti sve najbolje u nastavku turnira i karijere,sa posebnom zeljom da vas sve zajedno gledamo,kako se sisate posle osvajanje jos jednog Davis kupa!
Kada se jos Janko oporavi,ne vidim ko vas moze pobediti!!!

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Ma, znao sam da će organizatori Fereru namestiti Troickog, tako da Ferer neće moći da osvoji ni ovaj turnir!

Lox

pre 9 godina

Sta rade ovom Viktoru umesto da on kao pobednik da intervju na terenu,oni intervjuisu Ferera.A atp sitnim slovima objavio vest da ispao prvi noslac i to u delu sa kim sledeci igra Hiraldo.Zato cepaj Vico

VLADIMIR

pre 9 godina

Viktore, cestitke na pobedi. A ona je posledica tvog danas sjajnog servisa (koji umalo da te upropasti u zadnjem gemu) i ocajne igre Ferera - koji se propisno ispromasivao.

Goran

pre 9 godina

Najbolji primer tvrdnje da "ono što te ne ubije te ojača". Ili da "nikada ne znaš zašto je nešto dobro". Eto, sad je mogao biti utučen posle dve sezone slabijih rezultata ili možda povređen, a on je zdrav ko dren, odmoram i užasno motivisan! To nikada nećemo saznati, ali je veoma verovatno da bi sada slabije igrao da nije bilo suspencije, tj. da u narednih godinu-dve može da napravi najbolje rezultate u kerijeri - možda upravo zbog godine odmora tela i inata.

Bravo majstoreee!

aaaaa

pre 9 godina

sad ga svi dizu u nebesa a posle prvog poraza ce ga pljuvati!! bravo viktore, moze do potpunog povratka u top 40.. gde mu je realno i mesto ako odrzi ovaj nivo igre..

boco

pre 9 godina

svaka cast viktore. samo napred. a pored nagradnog fonda koji je za nas citaoce po meni i nebitan, objavite i broj bodova koji osvaja pobednik i u ovoj situaciju nas viktor. sa danasnjom pobedom po nekim mojim racunicama viktor je negde oko 140 mesta, a ukoliko osvoji turnir moga bi biti oko 100-105 mesta. pa vas molim da nakon pobede u cetvrt finalu objavite i podatke o broju bodova i mestu koje zauzima.
pozdrav

w.w.web. to-nus ljeb

pre 9 godina

@ccc: Nisi dobro gledao, trenutno (sa današnjom pobedom) 151 mesto. Inače, i da uzme pehar, verovatno ne ulazi u prvih sto! Naravno, bravo Viktore!

Feniks Pašić

pre 9 godina

Bravo Viki!!!Kao feliks.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pera, 25. septembar 2014 16:18)

Kao FELIKS? Ahahahahahahahahahahahahahahahaha, satra me od smeha, Pero.

Mrki

pre 9 godina

Svaka čast Viktore,iskreno posle duge pauze nisam očekivao ovakve rezultate ne samo sada nego sam sumnjao da žeš uspeti da se vratiš vrhunskom tenisu uopšte.Bravo majstore!!!

Komentator

pre 9 godina

Gledao sam mec i Viktor je igrao super. Nadam se da ce da igra tako dobro i u narednim mecevima. Sledecei je sa Santijem Hiraldom.

dzontra

pre 9 godina

Svaka cast Viktore! Odgledao sam citav mec, uglavnom na svoj servis nije bilo vecih problema, izuzev dva gema, ali nazalost moram da primetim dve stvari.. Bez ikakve namere da omalovazim sjajnu pobedu Troickog u velikom mecu protiv velikog igraca, zabrinut sam, Viktor je toliko pasivan, defanzivan, nekad i po dva metra iza linije sto ne bi trebalo da je njegov tenis.. Danas je Ferer mnogo gresio, skoro da sam pomislio da je ovo neki drugi teniser.. Nekarakteristicne greske, coveka koji jako malo gresi. A nije da ga je Viktor naterao na to. u svakom slucaju, prezadovoljan sam, servis mu odlicno funkcionise, iako zna da udje u crnu seriju bez prvog servisa. Negde polovinom sledece godine, ocekujem povratak u Top 20. Svaka cast, idemo dalje!!!

Sava

pre 9 godina

Fantastican mec od pocetka do kraja! 12 asova i preko 90% osvojenih poena posle prvog servisa. Pored sjajne igre Viktor je i mentalno bio na vrhunskom nivou. Sledeceg protivnika nikako ne treba podceniti, Kolumbijac je u prvih 30 na svetu i igra u odlicnoj formi. Cestitke, Viktor do kraja godine ulazi u prvih 100, na listi Race je vec na 134 mestu http://live-tennis.eu/race

Predo

pre 9 godina

Viktor je navikao, od kada se vratio, da pobeđuje prve nosioce. Ovo i nije neko iznenađenje. Viktor se potpuno privikao na podlogu i ambijent, jer ovo mu je četvrti meč, igra se na betonu, Viktor je željan igre, a posebno ga inspirišu kvalitetniji protivnici. Odigrao je sjajne mečeve protiv najkvalitetnijih protivnika, Himeno Travera, Ramosa, Haneskua na čelindžerima, i sada protiv Ferera. Znao je odigrati i malo lošije protiv manje inspirativnih protivnika, što je normalno. Ovo govorim da ga ne proglasite unapred pobednikom turnira, ali sve što je do sada uradio je iznad očekivanja. Ima dovoljno vremena da pokuša ući u prvih 100 do kraja godine.
Još samo da napomenem da bi Krajinović, u slučaju da se poklope kockice, mogao u prvih 100 sledeće nedelje, mada ima ih dosta iza njega, koji ga mogu prestići, jer još igraju.

Filip

pre 9 godina

Bravooo majstore!!!Kakav mec 2 0 protiv ferera svaka cast stvarno.Ssamo guraj napred vec si dosta i uradio na ovom turniru ali ne vidim sto u cetvrtfinalu ne Bih dobio hiralda a onda sa sepiejm ili robredom,mada to sad nije vazno ova igra viktora stvarno obecava ,samo tako i idemo i do top 100 !!!

mister x

pre 9 godina

Bravo Viktore! Neka se ne cude ljudi ovoj pobedi, Viktor nije zaboravio da igra tenis, bio je 12 na ATP listi, kada je bio u formi, na nekim turnirima secam se, imao je mec lopte protiv Nadala u taj breku treceg seta (to je bio turnir u Aziji pre par godina) i igrao sa Endijem Roland Garos gde je u petom setu vodio 5-2, ali je ipak izgubio. Samo napred, ima tu jos mnogo prostora za napredovanje.

Peca

pre 9 godina

Gledao sam mec. Viktorov servis je bio savrsen, Ferer mu apsolutno nista nije mogao cak ni sa po jednom brejk loptom u oba seta (ova poslednja u gemu gde je Viktor imao dve mec lopte). Snalazljiv na mrezi, dobri udarci sa osnovne linije. Dugo nije tako dobro igrao. Pritom mi deluje da se i raskrupnjao, dosta jace ruke, cini mi se. Sada na Giralda u sledecoj rundi pa ako prodje na cini mi se Sepija (ili Robreda). Sa druge strane zreba je Marej, bilo bi to idealno finale, ali korak po korak. Eventualnim ulaskom u finale, Viktor dolazi na prag top100 sto je veliki uspeh.

Mоје мишљење

pre 9 godina

Браво мајсторе. Од срца ти честитам и да се вратиш тамо где си стао.

toza

pre 9 godina

Ohoho! Bravo Viktore! Sumnjao sam u njegovu formu, ali sada se vidi da je na dobrom putu. Još kada bi ponovio ovakvu igru u finalu...

lika

pre 9 godina

Bravo Viktore, ulepšao si mi dan. Pa ti ćeš se vratiti tamo gde ti je mesto pre nego što su očekivali i najveći optimisti. Stvarno mi je uživanje pratiti tvoj napredak na ATP listi iz nedelje u nedelju.
Još jednom, svaka čast majstore, "skinuti skalp" Fereru nije mala stvar.

drago

pre 9 godina

Ovo je velika pobjeda.
Dosad je ubiljezio samo jednu top 5 pobjedu, protiv Djokovica u Umagu kad se tek probijao na touru.
Moze on jos par godina, tek mu je 28.

robin hud

pre 9 godina

Već sam jednom detaljno analizirao predstojeći balkanski meč DK, ali može opet i iz drugog ugla, mada je suviše daleko i nezna se ni ko će kakav biti do tada.
1. Trenutno, a ni za 6meseci, gledajući Novakov kontinuitet i uslove gde će se meč odigrati ne postoji igrač u Hrvatskoj rep. koji mu se može ozbiljnije suprostaviti i pobediti ga u tri seta. To su u startu 2 poena(Čilić bi u Hrvatskoj imao 60:40, u Beogradu 80:20)
2. U paru je otvoreno.
3.O Ćoriću, Dodigu i ostalima u gostima postoje vrlo slabašni argumenti. Talenata kakav je Ćorić je prepun tur koji su propali za 6meseci, a o borbi u tri seta da ne govorim. Tu je siguran treći poen(šanse 75:25 za nas)
4.Jedina prava borba je Čilić protiv drugog reketa Srbije. Uz pravilno izabranu podlogu su šanse fifti_fifti.
Sve u svemu je 4:1 ili 3:2 u najgorem slučaju.
Pozdrav.
Što se tiče Farera, mislim da je on uzeo pare za dolazak na turnir i da mu se nekako poklopio mali uzlet Troickog da bezbolno izgubi.