Fudbal 135

Četvrtak, 12.06.2014.

10:33

Zvezda krila dugovanja od UEFA!

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je jednogodišnjom suspenzijom UEFA zbog netačnih podataka oko dugovanja, prenose „Večernje novosti“.

Zvezda krila dugovanja od UEFA! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

NemanjaVac8

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i
(YNWA Taurus, 12. jun 2014 14:31)
...
Sam sebe si porekao. Eto ti primera gde u Španiji nisu izbačeni Real i Barsa u niži rang. No, kada se radi o poređenju klubova, onda moraju da se uzmu u obzir relevantne činjenice. Zvezda za običan narod Srbije kao brend više znači nego Rendžers za Škote. Prosto je tako. Dalje fudbal se igra za domaće trofeje, evropske i svetske trofeje. Sve je bitno. Dakle, sa Zvezdom mogu da se porede oni klubovi koju su u svojoj zemlji ubedljivo najpopluarniji, najtrofejniji, koji imaju makar jednu titulu prvaka evrope i interkontinentalnu titulu (sada klupski prvak sveta). Dakle, paralela sa Zvezdom u Engleskoj bi mogla biti Mančester ili Liverpul, u Španiji Barselona ili Real itd... Ni Seltik ni Rendžers, ni N.Forest. Neki velikani su ispadali iz lige, neki jesu izbačeni ali zbog nameštanja, ali niko istinske velikane svoje zemlje nije izbacio u niži rang zbog dugova, već su im države pomagale. Dalje, čim je Renders izbačen prvak je bio Seltik. Što nije bio Dandi ili neki šesti klub. Dakle liga se svela na apsolutno 1 klub.

Coco Bill

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i Barsa) koji zajedno imaju dug od milijardu evra !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (YNWA Taurus, 12. jun 2014 14:31)

A izvini kako ste to i kad ste to `izborili LS` ???!!! Vi bi ste, tek za nju igrali, pa ako uspete da se kvalifikujete za nju !!!! Drugo, prestanite vise o dugovima Reala, Barse itd. Oni duguju bankama ili nekim drugim poveriocima, a ne duguju igracima, trenerima, ili kao sto su redovne uplate za registraciju i ucestvovanje u domacem prvenstvu, kao i u Evro kupovima, gde je vama progledavano kroz prste, od strane FSS-a, godinama !!!!

Silver Surfer

pre 9 godina

Krivi su jer su angazovali Onjila, Omegu, Aruha i tako jos cvrsce stegnuli omcu oko Zvezdinog vrata. Ali, dok se namire sve struje u klubu, dok svako zavrsi kombinaciju za sebe i tako skoro dve decenije Zvezda na kraju zavrsi izbacivanjem iz Evrope. I dok je tako ne moze Zvezdi da bude bolje. A dobro da je i do sad funkcionisala. Izbacivanjem mogu da se cude samo oni koji nemaju blage veze sa situacijom u klubu.
Tijago Mutinjo je bivsi trener a zadnji vezni koji je karijeru morao da prekine zbog srcanih problema je Lukaš. On je i bio dobar, nije los bio ni Bronovicki, kao ni Sisic koji se spominje. Taj Sisic je morao sam da placa kiriju i kada je video koliko je sati gledao je sto pre da pobegne.
Zvezda mora da se osloni na svoju omladinsku skolu i prestane da dovodi trecerazredne fudbalere koji joj samo prave trosak i nista ne donose sem gubitka. Ko primeni taj recept mozda nesto i uspe da uradi.

Ista situacija samo što Partizan nema dugova

pre 9 godina

@gile
"ista situacija je i u partizanu samo što partizan ima fudbalsku školu pa prodaju igrače i nemaju dugova." I ovo je komentator, sa mnogo preporuka i tri minusa.

djoka

pre 9 godina

Znaci prema ovim podacima se lepo vidi da Zvezda nikako nije mogla dobiti dozvolu od FSS da proletos registruje igrace pa im se prema tome treba oduzeti i titula uzeta sa igracima koji nikako nisu mogli biti registrovani.

НТТ Ни

pre 9 godina

Ма немогуће да их је варао. Тај клуб је оличење поштења у српском спорту, бар таквим су га медији представљали јавности до сада. Зар он „најпоштенији клуб у васељени“ не ради све транспарентно, како то громогласно потенцира њен потпредседник и легенда Човић, а медији, без провере истинитости те изјаве, агресивно афирмишу ту наводну јавност у раду. Чак и папирима маше да би што уверљивији био, а заборавља да папир трпи све. Срамота. Банкрот и катанац за овај препоштени клуб, за највеће зло српског спорта и извора свих неправилности у њему.

dr levo smetalo

pre 9 godina

U redu,Zvezda je frizirala izvestaje i zato je kaznjena.Kako to da su partizanovi izvezstaji svih ovih godina odlicni,kad znamo da jos duguju Banatu pare.Ja ne mogu da gledam pojedine ljude u Zvezdi,ali ovo sto nam se servira od uefe,to je sramota.
(laik, 12. jun 2014 13:17)

Nije valjda da ozbiljno mislis da PFC ima popust kod UEFA, a da CZV namerno kinje. Zbog takvog stava vecine navijaca CZV se i nalazi na dnu. 6 godina pljujete FSS i PFC a nijednog trenutka niste potrazili krivce u svom dvoristu.

тандара мандара

pre 9 godina

Ista situacija je i u Partizanu samo sto Partizan ima dobru fudbalsku skolu pa prodaje igrace pa koliko toliko nema tih dugova.
(gile, 12. jun 2014 13:51
SAMO???

peraperickg

pre 9 godina

Koja smo mi drzva, Gospode moj. Dno.
(zoran, 12. jun 2014 13:45)

ovaj komentar ima 92 plusa i 0 NULA minusa

sta nam to govori, jel cita neko ovo blizak vladi?
ovo je toliko porazavajuce za jednu drzavu da nemam reci

SASA

pre 9 godina

od moje Zvezde ostao samo prazan burek....
Kakva je ovo sramota, bruka, jad, igraci ne dobijaju plate, pa jos sami sebi placaju pripreme, sami sebi kupuju lopte, ....
pa ovo je tako jadno....
predlazem katanac..."!!!!

fin. izveštaj (fini izveštaj)

pre 9 godina

Ako izostavimo godine (poduži spisak godina), Zvezda, ne samo da nije dužna, nego je u debelom i transparentnom plusu minusa u odnosu na minus pluseva i ne računajući minus ostaje joj samo pozamašan plus kao razlika zbira predhodnog i potonjeg a u odnosu na budući, takođe transparentan, biće i bolje ako ono što dođemo više ne dođemo nikom nego oni dođu nama. Čisto kao suza, kao kaaap što reče Edin.

YNWA Taurus

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i Barsa) koji zajedno imaju dug od milijardu evra !

Pravim putem do konačne propasti

pre 9 godina

Baš me čudi. Uvek sam verovao svim tim finim ljudima. Svi mislimo da ima još mnogo nezatvorenih dugova (ej, gde je 50-60 miliona). Ali ovim ljudima treba verovati na reč da nema. Sada je najvažnije (ali za sve neprijatelje Zvezde)da ostanu da sede tu gde su dok ne odu baš svi igrači koji znaju da šutnu loptu i koje hoće bilo ko, pa i trener (očigledno sasvim kulturan i normalan čovek). Naravno, pri tom da uprava ne preduzima ništa. Kada svi odu i ugase svetlo, e, tada će prepustiti klub nekom drugom, ako takvog uopšte bude, pa da taj nesrećnik vidi kako izgleda Zvezda ne samo bez novca već i bez igrača. Neće da prodaju igrača, da mu vrate šta mu duguju a ostatak zadrže (što bi valjda bilo razumno) već traže da im igrač oprosti dug a ode besplatno? Sigurno i sada ima "onih" koji će moliti Džajića da ne ide, jer su mu ostali "namestili" (njemu i Zečeviću). "Krem navijača" se ne oglašava. Znali su igračima da lupaju automobile, šale se sa šamponom i kritikuju ih što napadaju časnu upravu, da im skidaju dresove (verovatno kao akcionari kluba), znali su da zabrane zapadu i istoku da ne sme da pisne 29 minuta na proslavi titule, a šta sada misle da rade sa funkcionerima kluba? Da li da se svima "zabrani" da o ovome što se sada dešava pričaju dpar godina? U međuvremenu eminentni tabloidi pišu da UEFA mrzi Zvezdu "zbog Kosova". Neverovatno. A Glazgov Rendžers mrzi zbog separatistizma u Škotskoj? Fenerbahče zbog pogroma Jermena? Glupost do gluposti, bez zastoja, do konačne propasti.

ssss

pre 9 godina

To je solidan zadnji vezni iz Piksijeve ere. Okoncao je karijeru kod nas zbog srcanih problema. Ponudjeno mu je mesto skauta, ali je Piksi onda otisao, i nikp nije cuo za Tijaga od tada.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 12. jun 2014 13:50)
Taj igrac o kome pricas je Lucas,a Tijago Mutinjo je clan strucnog staba Sa Pinta.
http://www.crvenazvezdafk.com/sr/timovi-i-strucni-stab/strucni-stab/62/Tijago+Mutinjo.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Jo%C3%A3o_Lucas

Milos

pre 9 godina

Ko je Tijago Mutinjo,kad je on igrao ? Molim odgovor!
(nik sloter, 12. jun 2014 11:41)

Nije Mutinjo nego Ribeiro,ili nesto tako,mozda je i Mutinjo, koga briga.Taj je bio pomocnik Sa Pintu

čikadača

pre 9 godina

A znate šta je najbolje od svega?Niko ne saopštava ime osobe koja je potpisala taj lažni izveštaj koji je poslat u UEFA.Hoće li ta osoba biti procesuirana zbog pokušaja da se poslovanje jedne firme prikaže lažno?I opet se nameće pitanje kako je Zvezda mogla da registruje igrače pred prolećni deo prvenstva ako nije izmirila dug prema bivšim zaposlenima u celosti?Je li upravo završeno prvenstvo regularno?

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

OVO JE SVE PLANSKI URADJENO

pre 9 godina

Meni se cini da je ovo neko sve planski uradio. Dovodili su strance (Trenere, Igrace) koji su skupi a puno ne mogu da promene, jer oni ne vole klubove oni vole pare. Normalno je kada dovedes Trenera i igrace sa velikim ugovorima, a ne plasiras se u neko UEFA takmicenje (Liga Evrope, Liga Sampiona) ne dobijas pare i onda je tu vec gubitak. ... ZALOSNO za nas FUDBAL. Gura se sve u privatne ruke.

GuantanamoBay

pre 9 godina

Ma UEFA bi zbog srpskog fudbala trebalo da uvede "FUDBALSKU POLICIJU" I "FUDBALSKI ZATVOR", jer ne vidim drugi način sređivanja st(r)anja u ovdašnjem loptanju!

Miki

pre 9 godina

Kakav klub! 129 000 eure duguje igracima. Pa toliko dugujem jam kreditorima ovde u americi i vracam malo po malo a jedan klub to ne moze da vrati. Sramota! Bruka nevidjena. Da kazš 129 miliona bila bi druga pjesama, ali 129 hiljada???!!!

Zvezda SNS

pre 9 godina

Zašto je FSS izdao Zvezdi licencu za takmičenje u Evropi pre desetak dana? Koliki je udeo FSS-a u falsifikovanju papira C. Zvezde i njihovo slanje u UEFA? Zašto FSS direktno krši zakon ne bi li pomogao jednom klubu? Je l' je to favorizovanje jednog kluba na štetu ostalih? Ko to vrši pritisak na FSS? Je l' C. Zvezda sada zadovoljna radom FSS-a i regularnošću lige nakon onih napada u septembru mesecu? Koliko zakona i propisa je ovde prekršeno? Je l' je ova titula C. Zvezde regularna kada se sve ovo sagleda?

laik

pre 9 godina

U redu,Zvezda je frizirala izvestaje i zato je kaznjena.Kako to da su partizanovi izvezstaji svih ovih godina odlicni,kad znamo da jos duguju Banatu pare.Ja ne mogu da gledam pojedine ljude u Zvezdi,ali ovo sto nam se servira od uefe,to je sramota.

Dakson

pre 9 godina

Problem je u HAARP-u. Pri emitovanju odredjenih frekvencija rukovodstvu Zvezde se pomuti svest pa trpaju pare u svoj dzep umesto da placaju dugovanja.

zoran

pre 9 godina

Nije mi jasno kako UEFA ne veruje nashoj "preposhtenoj" policiji koja tamo sedi, evo vec 18 meseci, cheshlja knjige i kazu da je sve kako treba..!! Sa druge strane UEFA provalila sve za 2 meseca.

Koja smo mi drzva, Gospode moj. Dno.

dex

pre 9 godina

@nik sloter

To je solidan zadnji vezni iz Piksijeve ere. Okoncao je karijeru kod nas zbog srcanih problema. Ponudjeno mu je mesto skauta, ali je Piksi onda otisao, i nikp nije cuo za Tijaga od tada.

todor

pre 9 godina

Ja jesam zvezdas .Ali jednom mora i red da dodje.Pa sta mi neko prica o klincima,koj klinac ima mesta u zvezdu ili partizanu a da mu roditelji nisu neki budzovani.Jel hoce neko da kaze da zvezda zasluzuje tu gde je sada.Nemojte sami sebe da lazemo budite realni.
Taj tim sto ima zvezda ne zasluzuje ni u 2 lizi,a ne da bude prvak.Zvezdasi budite realni.Pa da li imaju nekog mladog talentovanog igraca,NEMAJU.A jel su ga trazili NISU

Hero

pre 9 godina

Sad ce njima Covke da mase papirima , sve transparentno... (max, 12. jun 2014 11:11)

Covic i ekipa lagali!? Nemoguce, oni posluju transparentno...u excelu.

Vujosevic je Covica raskrinkao odavno i to bez revizora, inspektora, papira i slicnih stvari, samo je ovaj medijski i politicki jaci, pa je to obilato koristio i manipulisao ljudima da stvore laznu sliku...E, kod UEFE to ne pali! (Kako drugacije, 12. jun 2014 11:11)

toliko o Covicu fin strucnjaku (joj, 12. jun 2014 11:01)


Ko o cemu, grobari o Covicu, pa ja razumem da imate komplekse od njega ali čović nije imao nikakve veze sa ovogodinjom izdavanje license vec je za to bio zaduzen Zecevic...

z

pre 9 godina

Uhvaceni su u lazi. I to ne prethodno nego ovo rukovodstvo. Mozda i ne bi bili kaznjeni da su samo dugovi u pitanju ali UEFI je verovatno prekipelo da ih iz CZ gledaju u oci i lazu.

gile

pre 9 godina

Ako ovo ne izmirite i sledece godine sledi vam ista kazna tako da bolje rasprodajte vratite dugove i krenite od nule sa omladincima i tako cete biti 2 najmanje 3 jer de sme zvezda da ispadne iz lige .

Powerslave

pre 9 godina

U normalnim zemljama se za ovo ide u zatvor.
Naravno, ne i kod nas.

Samo me zanima kad će neko saopštenje da vidimo ko je "zaista kriv".

Milos

pre 9 godina

Kako je Fudbalski Savez Srbije mogao da im podeli licencu pored ovolikih neisplacenih dugovanja igracima? UEFA ih je suspendovala, ali su prethodno od Saveza lagano dobili licencu, isto je i sa ostalima, pa bi bilo lepo da se najuri ekipa iz Saveza koja radi protiv pravila, stiteci interese prevaranata po klubovima

sofronije

pre 9 godina

I onda drzava treba da stane iza ovoga? Iza ovakvih lazi, da se javlja jedan ministar i moli UEFA da se ukine kazna. Mene je sramota! Koliko jos da potonemo kao drustvo, ima li kraja posrnucima.

navijac

pre 9 godina

@ Ko je Tijago Mutinjo,kad je on igrao ? Molim odgovor!
(nik sloter, 12. jun 2014 11:41)

Mutinjo? Pa to je valjda ovaj sto im je sastavljao finansijski izvestaj.. I njemu su ostali duzni :))

navijac

pre 9 godina

@ Što reče jedam mudar čovek, gašenje Zvezde i Partizana bi dovelo do jedne grozne situacije... širom zemlje bi klinci koji tek počinju sa fudbalom krenuli da maštaju da igraju za svoj grad. Prateći njih, i sami meštani bi krenuli da bodre svoje mesto i svoje momke. Nedopustivo.
(Darko, 12. jun 2014 11:55)

A zamisli tek da neki klub van Beograda osvoji titulu... Ne smem ni da pomislim na to.. Strasno.

Stanko

pre 9 godina

Звезду ибПартизан треба на силу фузионисати у један клуб у свим спортовима и инвестирати у спорт у другим деловима Србије.
То би дало резултате на дуги рок јер се већ дууууго све своди на препуцавање ова два клуба, међусобну мржњу навијача, корупцију, уништавање и рану продају талената из унутрашњости ( који бивају купљени као деца).
Овај коментар ће добити много минуса али доста је било свођења спорта на Партизан и Звезду.

Labud

pre 9 godina

Ovo je samo vrh ledenog brega, i nepravilnosti koje su u knjigama. Pitaj boga koliko je radjeno ispod zita i to samo od kada jw transparentna legenda u klubu i otkad anonimni donator i prijatelj kluba deli sakom i kapom drzavne pare.

Milan Beograd

pre 9 godina

Drzava je 1000 puta vise uzela od Zvezde i Partizana nego sto je dala,dala je svoje politicare koji su unistili klubove,e to je dala.Zatim privatizacija je veliki problem iz prostog razloga,koja privatizacija je kod nas bila postena i uspijela????Kao papagaji ste ,stvorila se fama da drzava daje pare njima,a ustvari dala im je po 30 miliona evra u 10 godina,a izvukla preko 250 iz oba kluba.

baraba

pre 9 godina

po ovome onda 99% klubova treba kazniti. jer ko zna sta su real. barska i njima slicni ovo uradili... Nije bitno koji je klub al ocegledno je da svi laziraju podatke...

aca_bg

pre 9 godina

Toliko o legendi koja kaze 'nase knjige su ciste i otvorene.mi nemamo tajni'. Mislim da je neophodno da MUP angazuje revizorske kuce iz inostranstva da urade reviziju knjiga FK C.Zvezda i FK Partizan. Mene licno zanima gde su u tim milionima Vesic,Lukic,Antic... Trebalo bi da nas sve zanima zasto KK i FK C.Zvezda uporno odbijaju da naprave presek gde je 70 miliona eura gubitka ta dva kluba. Koga kriju?Zasto? Ko je doveo,recimo, Sisica i koliki mu je bio ugovor? Bronovicki?Omega Roberts? Aruho? Asamoa?
Itd, itd...

zemljo,otvori se!

pre 9 godina

Ovog nema ni u cirkusu na divljem zapadu...chime se jedna grupa ljudi,unutar kluba naravno, predstavlja da jeste a sa druge strane odredjeni broj navijaca, da ne kazem placenika, kune u tu istu grupu kao u neke svetioce, da ne kazem spasioce,i sve to prolazi nekaznjeno od strane drzave, cak se i podupire.

Verolomac

pre 9 godina

Ovakvo "poslovanje" u najpopularnijem srpskom klubu je ogledalo stanja u čitavom društvu poslednjih decenija...Muljanja, pronevere, falsifikovanje, od politike do zdravstva,skroz trula država... pala na najniže grane. Kod stranaca te muljaze teže prolaze, kao što se vidi. Znaju oni sa kakvim prevarantima imaju posla.

Darko

pre 9 godina

Što reče jedam mudar čovek, gašenje Zvezde i Partizana bi dovelo do jedne grozne situacije... širom zemlje bi klinci koji tek počinju sa fudbalom krenuli da maštaju da igraju za svoj grad. Prateći njih, i sami meštani bi krenuli da bodre svoje mesto i svoje momke. Nedopustivo.

Leandro

pre 9 godina

Igrace ipak treba pustiti da igraju u Evropi, a za bezočno i perfidno krsenje finansijskog fer pleja i nepravilnosti oko licenciranja, kazna bi trebala da bude npr milion evra i pet godina zabrane dovodjenja i prodaje igraca. Pa posle neka budu sampioni koliko hoce, prvu godinu cu da izguraju, sledeca ce biti povuci - potegni, a vec trece, igraci odlaze jer nisu placeni, isticu im ugovori, nema dovodjenja novih a finansijska dubioza sve veća, pa ce onda sami reci: gospodo iz Uefe, hvala vam, ali mi ove godine nismo u mogucnosti da igramo u Evropi.

Zeka_Peka_i_drugari

pre 9 godina

septembar prosle godine??pa to znaci da je taj izvestaj pravilo trenutno rukovodstvo....dakle oni su slagali uefu, oni su frizirali izvestaje, oni su sve ovo uradili....i na kraju, krivo staro rukovodstvo...a mi nevini....

rema

pre 9 godina

Svi znaju kako se kod nas posluje, svi znaju da je usmeno kod nas isto kao i pismeno.
Tako da nas je tuzba Rada unistila, da su se tu dogovorili da saniraju to u buducnosti, verovatno bi prosli.
Al dobro za nauk, sve sanirati i resiti u napred.

Henk Mudi

pre 9 godina

Pa to što su uspeli u KK očigledno može da prodje samo kod nas. Svaka ozbiljnija organizacija može da utvrdi koliko je tu nepravilnosti i nezakonitosti.

Permanetna egacija negacije

pre 9 godina

Obavezna žalba! I negirajte, negirajte, negirajte... I naglasite kako Uefa nije imala razumevanja. To je Tončev oštroumno smislio.

Nebitno

pre 9 godina

Svi su znali samo UEFA ne. Koliko li su sposobni ovi iz zvezde pa su uspeli da sakriju svoj dug od jedne kuce fudbala, a zanimljivo je i koliko su nesposobni ovi iz UEFA-e. Daj bre koga vi lazete zvezda je u dugovima do guse i da se dug vrati treba najmanje da prodje 100god.

Alex

pre 9 godina

Još jednom, Zvezda nije kažnjena zabog dugovanja, već zbog "friziranja" poslovnih knjiga. Za to se vrlo dobro zna ko je odgovoran. Falsifikovanje rezultata poslovanje je krivično delo, bez obzira da li se predstavljaju domaćem ili inostranom telu. Iz ovih izveštaja, tužilac ima dovoljno elemenata da pokrene krivične prijave zbog zloupotreba službenih položaja, predstavljanje lažnih rezultata poslovanja i sl. Tužilac ima pravo i obavezu da postupi po službenoj dužnosti kada ima dovoljno indicija da je krivično delo napravljeno, a to je ovde slučaj. Da vidimo da li je zaista nulta tolerancija ove države. Inače, okrivljnei bi po službenoj dužnosti bili Predsednik, Potpredsednik i Generalni sekretar. Jedan od njih je pomilovan od strane Predsednika države iako nije ni osuđen... Ovo mi lični na ponovljeno krivično delo. U svakom slučaju, tužćilac da pokrene prijave, a sudija da utvrdi istinu i odgovornost svakog pojedinca.

Gile

pre 9 godina

A što lepo ne odu u stečaj, naprave novi privatni FK Crvena zvezda Beograd iz Železnika, i igraju ligu šampiona? To bi možda moglo da upali, je l' da?

bojan

pre 9 godina

da li ce neko da odgovara za ovo?! pa normalno da nece. mozda opet strada neki DZajic,koji se ne pita ni zasta,odnosno neko ko sigurno nije kriv! ovo je strasno,mozda bi zvezda i igrala evropu samo da nisu lagali!

ja

pre 9 godina

i partizan i zvezda ce da zavrse u istom loncu prvo ce ekonomski da ih satru da bi jeftino mogli da ih privatizuju samo slepac ne vidi sta se radi.

Dragoslav

pre 9 godina

A sta sa onim ko ih je tu postavio,jedne tu da spasavaju Zvezdu lazima, a druge kojima su masni prsti jos iz KK na politicke funkcije.A navijacima lepo, oni navijaju za istoriju.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A zašto mora da postoji Zvezda ,Partizan ili bilo koji drugi klub ?zašto država već godinama mora da interveniše na različite načine i održava ih u životu ?Zašto se uporno odlaže privatizacija ?

kontra

pre 9 godina

u prevodu, možda i ne bi bili kažnjeni da Uprava nije bila bezobzirno-bezobrazna.
ta kazna je zapravo nebitna, koliko je bitna činjenica da ako lažu UEFA šta tek rade u domaćem dvorištu zajedno sa. Priča o saniranju duga je čisto prodavanje magle koja se svodi na prikrivanje realnosti, što nije da nismo znali. I onda oni pokušavaju da operu sopstvenu odgovornost. Ne postoji ova ili ona Uprava, sve je to zajednička odgovornost FKCZ. Zato se u kontinuitetu vodi računa ko rokovodi klubom. A ako neko u tom lancu krene da krade, krivično odgovara. Mislim, u iole normalnim sistemima.
Ali pazite, mi Radu dugujemo 2 miliona, za te pare smo mogli osposobiti omladinski pogon, obezbediti kakve-takve uslove. Pa to je monti pajton šou.

Kako drugacije

pre 9 godina

Covic i ekipa lagali!?
Nemoguce, oni posluju transparentno...u excelu.

Vujosevic je Covica raskrinkao odavno i to bez revizora, inspektora, papira i slicnih stvari, samo je ovaj medijski i politicki jaci, pa je to obilato koristio i manipulisao ljudima da stvore laznu sliku...E, kod UEFE to ne pali!

mihajlo

pre 9 godina

Podnesite zalbu na presudu, pa taman da vas izbace na dve godine za pocetak, kad se pravite pametni. Tamo nema Toleta, Terzica i slicnih kompanjona.

Kako drugacije

pre 9 godina

Covic i ekipa lagali!?
Nemoguce, oni posluju transparentno...u excelu.

Vujosevic je Covica raskrinkao odavno i to bez revizora, inspektora, papira i slicnih stvari, samo je ovaj medijski i politicki jaci, pa je to obilato koristio i manipulisao ljudima da stvore laznu sliku...E, kod UEFE to ne pali!

Permanetna egacija negacije

pre 9 godina

Obavezna žalba! I negirajte, negirajte, negirajte... I naglasite kako Uefa nije imala razumevanja. To je Tončev oštroumno smislio.

Zeka_Peka_i_drugari

pre 9 godina

septembar prosle godine??pa to znaci da je taj izvestaj pravilo trenutno rukovodstvo....dakle oni su slagali uefu, oni su frizirali izvestaje, oni su sve ovo uradili....i na kraju, krivo staro rukovodstvo...a mi nevini....

aca_bg

pre 9 godina

Toliko o legendi koja kaze 'nase knjige su ciste i otvorene.mi nemamo tajni'. Mislim da je neophodno da MUP angazuje revizorske kuce iz inostranstva da urade reviziju knjiga FK C.Zvezda i FK Partizan. Mene licno zanima gde su u tim milionima Vesic,Lukic,Antic... Trebalo bi da nas sve zanima zasto KK i FK C.Zvezda uporno odbijaju da naprave presek gde je 70 miliona eura gubitka ta dva kluba. Koga kriju?Zasto? Ko je doveo,recimo, Sisica i koliki mu je bio ugovor? Bronovicki?Omega Roberts? Aruho? Asamoa?
Itd, itd...

kontra

pre 9 godina

u prevodu, možda i ne bi bili kažnjeni da Uprava nije bila bezobzirno-bezobrazna.
ta kazna je zapravo nebitna, koliko je bitna činjenica da ako lažu UEFA šta tek rade u domaćem dvorištu zajedno sa. Priča o saniranju duga je čisto prodavanje magle koja se svodi na prikrivanje realnosti, što nije da nismo znali. I onda oni pokušavaju da operu sopstvenu odgovornost. Ne postoji ova ili ona Uprava, sve je to zajednička odgovornost FKCZ. Zato se u kontinuitetu vodi računa ko rokovodi klubom. A ako neko u tom lancu krene da krade, krivično odgovara. Mislim, u iole normalnim sistemima.
Ali pazite, mi Radu dugujemo 2 miliona, za te pare smo mogli osposobiti omladinski pogon, obezbediti kakve-takve uslove. Pa to je monti pajton šou.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A zašto mora da postoji Zvezda ,Partizan ili bilo koji drugi klub ?zašto država već godinama mora da interveniše na različite načine i održava ih u životu ?Zašto se uporno odlaže privatizacija ?

Verolomac

pre 9 godina

Ovakvo "poslovanje" u najpopularnijem srpskom klubu je ogledalo stanja u čitavom društvu poslednjih decenija...Muljanja, pronevere, falsifikovanje, od politike do zdravstva,skroz trula država... pala na najniže grane. Kod stranaca te muljaze teže prolaze, kao što se vidi. Znaju oni sa kakvim prevarantima imaju posla.

Dakson

pre 9 godina

Problem je u HAARP-u. Pri emitovanju odredjenih frekvencija rukovodstvu Zvezde se pomuti svest pa trpaju pare u svoj dzep umesto da placaju dugovanja.

Zvezda SNS

pre 9 godina

Zašto je FSS izdao Zvezdi licencu za takmičenje u Evropi pre desetak dana? Koliki je udeo FSS-a u falsifikovanju papira C. Zvezde i njihovo slanje u UEFA? Zašto FSS direktno krši zakon ne bi li pomogao jednom klubu? Je l' je to favorizovanje jednog kluba na štetu ostalih? Ko to vrši pritisak na FSS? Je l' C. Zvezda sada zadovoljna radom FSS-a i regularnošću lige nakon onih napada u septembru mesecu? Koliko zakona i propisa je ovde prekršeno? Je l' je ova titula C. Zvezde regularna kada se sve ovo sagleda?

zoran

pre 9 godina

Nije mi jasno kako UEFA ne veruje nashoj "preposhtenoj" policiji koja tamo sedi, evo vec 18 meseci, cheshlja knjige i kazu da je sve kako treba..!! Sa druge strane UEFA provalila sve za 2 meseca.

Koja smo mi drzva, Gospode moj. Dno.

Gile

pre 9 godina

A što lepo ne odu u stečaj, naprave novi privatni FK Crvena zvezda Beograd iz Železnika, i igraju ligu šampiona? To bi možda moglo da upali, je l' da?

Darko

pre 9 godina

Što reče jedam mudar čovek, gašenje Zvezde i Partizana bi dovelo do jedne grozne situacije... širom zemlje bi klinci koji tek počinju sa fudbalom krenuli da maštaju da igraju za svoj grad. Prateći njih, i sami meštani bi krenuli da bodre svoje mesto i svoje momke. Nedopustivo.

Alex

pre 9 godina

Još jednom, Zvezda nije kažnjena zabog dugovanja, već zbog "friziranja" poslovnih knjiga. Za to se vrlo dobro zna ko je odgovoran. Falsifikovanje rezultata poslovanje je krivično delo, bez obzira da li se predstavljaju domaćem ili inostranom telu. Iz ovih izveštaja, tužilac ima dovoljno elemenata da pokrene krivične prijave zbog zloupotreba službenih položaja, predstavljanje lažnih rezultata poslovanja i sl. Tužilac ima pravo i obavezu da postupi po službenoj dužnosti kada ima dovoljno indicija da je krivično delo napravljeno, a to je ovde slučaj. Da vidimo da li je zaista nulta tolerancija ove države. Inače, okrivljnei bi po službenoj dužnosti bili Predsednik, Potpredsednik i Generalni sekretar. Jedan od njih je pomilovan od strane Predsednika države iako nije ni osuđen... Ovo mi lični na ponovljeno krivično delo. U svakom slučaju, tužćilac da pokrene prijave, a sudija da utvrdi istinu i odgovornost svakog pojedinca.

zemljo,otvori se!

pre 9 godina

Ovog nema ni u cirkusu na divljem zapadu...chime se jedna grupa ljudi,unutar kluba naravno, predstavlja da jeste a sa druge strane odredjeni broj navijaca, da ne kazem placenika, kune u tu istu grupu kao u neke svetioce, da ne kazem spasioce,i sve to prolazi nekaznjeno od strane drzave, cak se i podupire.

Nebitno

pre 9 godina

Svi su znali samo UEFA ne. Koliko li su sposobni ovi iz zvezde pa su uspeli da sakriju svoj dug od jedne kuce fudbala, a zanimljivo je i koliko su nesposobni ovi iz UEFA-e. Daj bre koga vi lazete zvezda je u dugovima do guse i da se dug vrati treba najmanje da prodje 100god.

Henk Mudi

pre 9 godina

Pa to što su uspeli u KK očigledno može da prodje samo kod nas. Svaka ozbiljnija organizacija može da utvrdi koliko je tu nepravilnosti i nezakonitosti.

SASA

pre 9 godina

od moje Zvezde ostao samo prazan burek....
Kakva je ovo sramota, bruka, jad, igraci ne dobijaju plate, pa jos sami sebi placaju pripreme, sami sebi kupuju lopte, ....
pa ovo je tako jadno....
predlazem katanac..."!!!!

mihajlo

pre 9 godina

Podnesite zalbu na presudu, pa taman da vas izbace na dve godine za pocetak, kad se pravite pametni. Tamo nema Toleta, Terzica i slicnih kompanjona.

Dragoslav

pre 9 godina

A sta sa onim ko ih je tu postavio,jedne tu da spasavaju Zvezdu lazima, a druge kojima su masni prsti jos iz KK na politicke funkcije.A navijacima lepo, oni navijaju za istoriju.

Pravim putem do konačne propasti

pre 9 godina

Baš me čudi. Uvek sam verovao svim tim finim ljudima. Svi mislimo da ima još mnogo nezatvorenih dugova (ej, gde je 50-60 miliona). Ali ovim ljudima treba verovati na reč da nema. Sada je najvažnije (ali za sve neprijatelje Zvezde)da ostanu da sede tu gde su dok ne odu baš svi igrači koji znaju da šutnu loptu i koje hoće bilo ko, pa i trener (očigledno sasvim kulturan i normalan čovek). Naravno, pri tom da uprava ne preduzima ništa. Kada svi odu i ugase svetlo, e, tada će prepustiti klub nekom drugom, ako takvog uopšte bude, pa da taj nesrećnik vidi kako izgleda Zvezda ne samo bez novca već i bez igrača. Neće da prodaju igrača, da mu vrate šta mu duguju a ostatak zadrže (što bi valjda bilo razumno) već traže da im igrač oprosti dug a ode besplatno? Sigurno i sada ima "onih" koji će moliti Džajića da ne ide, jer su mu ostali "namestili" (njemu i Zečeviću). "Krem navijača" se ne oglašava. Znali su igračima da lupaju automobile, šale se sa šamponom i kritikuju ih što napadaju časnu upravu, da im skidaju dresove (verovatno kao akcionari kluba), znali su da zabrane zapadu i istoku da ne sme da pisne 29 minuta na proslavi titule, a šta sada misle da rade sa funkcionerima kluba? Da li da se svima "zabrani" da o ovome što se sada dešava pričaju dpar godina? U međuvremenu eminentni tabloidi pišu da UEFA mrzi Zvezdu "zbog Kosova". Neverovatno. A Glazgov Rendžers mrzi zbog separatistizma u Škotskoj? Fenerbahče zbog pogroma Jermena? Glupost do gluposti, bez zastoja, do konačne propasti.

sofronije

pre 9 godina

I onda drzava treba da stane iza ovoga? Iza ovakvih lazi, da se javlja jedan ministar i moli UEFA da se ukine kazna. Mene je sramota! Koliko jos da potonemo kao drustvo, ima li kraja posrnucima.

čikadača

pre 9 godina

A znate šta je najbolje od svega?Niko ne saopštava ime osobe koja je potpisala taj lažni izveštaj koji je poslat u UEFA.Hoće li ta osoba biti procesuirana zbog pokušaja da se poslovanje jedne firme prikaže lažno?I opet se nameće pitanje kako je Zvezda mogla da registruje igrače pred prolećni deo prvenstva ako nije izmirila dug prema bivšim zaposlenima u celosti?Je li upravo završeno prvenstvo regularno?

peraperickg

pre 9 godina

Koja smo mi drzva, Gospode moj. Dno.
(zoran, 12. jun 2014 13:45)

ovaj komentar ima 92 plusa i 0 NULA minusa

sta nam to govori, jel cita neko ovo blizak vladi?
ovo je toliko porazavajuce za jednu drzavu da nemam reci

Powerslave

pre 9 godina

U normalnim zemljama se za ovo ide u zatvor.
Naravno, ne i kod nas.

Samo me zanima kad će neko saopštenje da vidimo ko je "zaista kriv".

GuantanamoBay

pre 9 godina

Ma UEFA bi zbog srpskog fudbala trebalo da uvede "FUDBALSKU POLICIJU" I "FUDBALSKI ZATVOR", jer ne vidim drugi način sređivanja st(r)anja u ovdašnjem loptanju!

Milos

pre 9 godina

Kako je Fudbalski Savez Srbije mogao da im podeli licencu pored ovolikih neisplacenih dugovanja igracima? UEFA ih je suspendovala, ali su prethodno od Saveza lagano dobili licencu, isto je i sa ostalima, pa bi bilo lepo da se najuri ekipa iz Saveza koja radi protiv pravila, stiteci interese prevaranata po klubovima

navijac

pre 9 godina

@ Što reče jedam mudar čovek, gašenje Zvezde i Partizana bi dovelo do jedne grozne situacije... širom zemlje bi klinci koji tek počinju sa fudbalom krenuli da maštaju da igraju za svoj grad. Prateći njih, i sami meštani bi krenuli da bodre svoje mesto i svoje momke. Nedopustivo.
(Darko, 12. jun 2014 11:55)

A zamisli tek da neki klub van Beograda osvoji titulu... Ne smem ni da pomislim na to.. Strasno.

fin. izveštaj (fini izveštaj)

pre 9 godina

Ako izostavimo godine (poduži spisak godina), Zvezda, ne samo da nije dužna, nego je u debelom i transparentnom plusu minusa u odnosu na minus pluseva i ne računajući minus ostaje joj samo pozamašan plus kao razlika zbira predhodnog i potonjeg a u odnosu na budući, takođe transparentan, biće i bolje ako ono što dođemo više ne dođemo nikom nego oni dođu nama. Čisto kao suza, kao kaaap što reče Edin.

navijac

pre 9 godina

@ Ko je Tijago Mutinjo,kad je on igrao ? Molim odgovor!
(nik sloter, 12. jun 2014 11:41)

Mutinjo? Pa to je valjda ovaj sto im je sastavljao finansijski izvestaj.. I njemu su ostali duzni :))

Miki

pre 9 godina

Kakav klub! 129 000 eure duguje igracima. Pa toliko dugujem jam kreditorima ovde u americi i vracam malo po malo a jedan klub to ne moze da vrati. Sramota! Bruka nevidjena. Da kazš 129 miliona bila bi druga pjesama, ali 129 hiljada???!!!

z

pre 9 godina

Uhvaceni su u lazi. I to ne prethodno nego ovo rukovodstvo. Mozda i ne bi bili kaznjeni da su samo dugovi u pitanju ali UEFI je verovatno prekipelo da ih iz CZ gledaju u oci i lazu.

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

todor

pre 9 godina

Ja jesam zvezdas .Ali jednom mora i red da dodje.Pa sta mi neko prica o klincima,koj klinac ima mesta u zvezdu ili partizanu a da mu roditelji nisu neki budzovani.Jel hoce neko da kaze da zvezda zasluzuje tu gde je sada.Nemojte sami sebe da lazemo budite realni.
Taj tim sto ima zvezda ne zasluzuje ni u 2 lizi,a ne da bude prvak.Zvezdasi budite realni.Pa da li imaju nekog mladog talentovanog igraca,NEMAJU.A jel su ga trazili NISU

тандара мандара

pre 9 godina

Ista situacija je i u Partizanu samo sto Partizan ima dobru fudbalsku skolu pa prodaje igrace pa koliko toliko nema tih dugova.
(gile, 12. jun 2014 13:51
SAMO???

Labud

pre 9 godina

Ovo je samo vrh ledenog brega, i nepravilnosti koje su u knjigama. Pitaj boga koliko je radjeno ispod zita i to samo od kada jw transparentna legenda u klubu i otkad anonimni donator i prijatelj kluba deli sakom i kapom drzavne pare.

bojan

pre 9 godina

da li ce neko da odgovara za ovo?! pa normalno da nece. mozda opet strada neki DZajic,koji se ne pita ni zasta,odnosno neko ko sigurno nije kriv! ovo je strasno,mozda bi zvezda i igrala evropu samo da nisu lagali!

dr levo smetalo

pre 9 godina

U redu,Zvezda je frizirala izvestaje i zato je kaznjena.Kako to da su partizanovi izvezstaji svih ovih godina odlicni,kad znamo da jos duguju Banatu pare.Ja ne mogu da gledam pojedine ljude u Zvezdi,ali ovo sto nam se servira od uefe,to je sramota.
(laik, 12. jun 2014 13:17)

Nije valjda da ozbiljno mislis da PFC ima popust kod UEFA, a da CZV namerno kinje. Zbog takvog stava vecine navijaca CZV se i nalazi na dnu. 6 godina pljujete FSS i PFC a nijednog trenutka niste potrazili krivce u svom dvoristu.

ssss

pre 9 godina

To je solidan zadnji vezni iz Piksijeve ere. Okoncao je karijeru kod nas zbog srcanih problema. Ponudjeno mu je mesto skauta, ali je Piksi onda otisao, i nikp nije cuo za Tijaga od tada.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 12. jun 2014 13:50)
Taj igrac o kome pricas je Lucas,a Tijago Mutinjo je clan strucnog staba Sa Pinta.
http://www.crvenazvezdafk.com/sr/timovi-i-strucni-stab/strucni-stab/62/Tijago+Mutinjo.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Jo%C3%A3o_Lucas

gile

pre 9 godina

Ako ovo ne izmirite i sledece godine sledi vam ista kazna tako da bolje rasprodajte vratite dugove i krenite od nule sa omladincima i tako cete biti 2 najmanje 3 jer de sme zvezda da ispadne iz lige .

djoka

pre 9 godina

Znaci prema ovim podacima se lepo vidi da Zvezda nikako nije mogla dobiti dozvolu od FSS da proletos registruje igrace pa im se prema tome treba oduzeti i titula uzeta sa igracima koji nikako nisu mogli biti registrovani.

Milos

pre 9 godina

Ko je Tijago Mutinjo,kad je on igrao ? Molim odgovor!
(nik sloter, 12. jun 2014 11:41)

Nije Mutinjo nego Ribeiro,ili nesto tako,mozda je i Mutinjo, koga briga.Taj je bio pomocnik Sa Pintu

НТТ Ни

pre 9 godina

Ма немогуће да их је варао. Тај клуб је оличење поштења у српском спорту, бар таквим су га медији представљали јавности до сада. Зар он „најпоштенији клуб у васељени“ не ради све транспарентно, како то громогласно потенцира њен потпредседник и легенда Човић, а медији, без провере истинитости те изјаве, агресивно афирмишу ту наводну јавност у раду. Чак и папирима маше да би што уверљивији био, а заборавља да папир трпи све. Срамота. Банкрот и катанац за овај препоштени клуб, за највеће зло српског спорта и извора свих неправилности у њему.

Hero

pre 9 godina

Sad ce njima Covke da mase papirima , sve transparentno... (max, 12. jun 2014 11:11)

Covic i ekipa lagali!? Nemoguce, oni posluju transparentno...u excelu.

Vujosevic je Covica raskrinkao odavno i to bez revizora, inspektora, papira i slicnih stvari, samo je ovaj medijski i politicki jaci, pa je to obilato koristio i manipulisao ljudima da stvore laznu sliku...E, kod UEFE to ne pali! (Kako drugacije, 12. jun 2014 11:11)

toliko o Covicu fin strucnjaku (joj, 12. jun 2014 11:01)


Ko o cemu, grobari o Covicu, pa ja razumem da imate komplekse od njega ali čović nije imao nikakve veze sa ovogodinjom izdavanje license vec je za to bio zaduzen Zecevic...

dex

pre 9 godina

@nik sloter

To je solidan zadnji vezni iz Piksijeve ere. Okoncao je karijeru kod nas zbog srcanih problema. Ponudjeno mu je mesto skauta, ali je Piksi onda otisao, i nikp nije cuo za Tijaga od tada.

Silver Surfer

pre 9 godina

Krivi su jer su angazovali Onjila, Omegu, Aruha i tako jos cvrsce stegnuli omcu oko Zvezdinog vrata. Ali, dok se namire sve struje u klubu, dok svako zavrsi kombinaciju za sebe i tako skoro dve decenije Zvezda na kraju zavrsi izbacivanjem iz Evrope. I dok je tako ne moze Zvezdi da bude bolje. A dobro da je i do sad funkcionisala. Izbacivanjem mogu da se cude samo oni koji nemaju blage veze sa situacijom u klubu.
Tijago Mutinjo je bivsi trener a zadnji vezni koji je karijeru morao da prekine zbog srcanih problema je Lukaš. On je i bio dobar, nije los bio ni Bronovicki, kao ni Sisic koji se spominje. Taj Sisic je morao sam da placa kiriju i kada je video koliko je sati gledao je sto pre da pobegne.
Zvezda mora da se osloni na svoju omladinsku skolu i prestane da dovodi trecerazredne fudbalere koji joj samo prave trosak i nista ne donose sem gubitka. Ko primeni taj recept mozda nesto i uspe da uradi.

Ista situacija samo što Partizan nema dugova

pre 9 godina

@gile
"ista situacija je i u partizanu samo što partizan ima fudbalsku školu pa prodaju igrače i nemaju dugova." I ovo je komentator, sa mnogo preporuka i tri minusa.

ja

pre 9 godina

i partizan i zvezda ce da zavrse u istom loncu prvo ce ekonomski da ih satru da bi jeftino mogli da ih privatizuju samo slepac ne vidi sta se radi.

rema

pre 9 godina

Svi znaju kako se kod nas posluje, svi znaju da je usmeno kod nas isto kao i pismeno.
Tako da nas je tuzba Rada unistila, da su se tu dogovorili da saniraju to u buducnosti, verovatno bi prosli.
Al dobro za nauk, sve sanirati i resiti u napred.

Milan Beograd

pre 9 godina

Drzava je 1000 puta vise uzela od Zvezde i Partizana nego sto je dala,dala je svoje politicare koji su unistili klubove,e to je dala.Zatim privatizacija je veliki problem iz prostog razloga,koja privatizacija je kod nas bila postena i uspijela????Kao papagaji ste ,stvorila se fama da drzava daje pare njima,a ustvari dala im je po 30 miliona evra u 10 godina,a izvukla preko 250 iz oba kluba.

Leandro

pre 9 godina

Igrace ipak treba pustiti da igraju u Evropi, a za bezočno i perfidno krsenje finansijskog fer pleja i nepravilnosti oko licenciranja, kazna bi trebala da bude npr milion evra i pet godina zabrane dovodjenja i prodaje igraca. Pa posle neka budu sampioni koliko hoce, prvu godinu cu da izguraju, sledeca ce biti povuci - potegni, a vec trece, igraci odlaze jer nisu placeni, isticu im ugovori, nema dovodjenja novih a finansijska dubioza sve veća, pa ce onda sami reci: gospodo iz Uefe, hvala vam, ali mi ove godine nismo u mogucnosti da igramo u Evropi.

Stanko

pre 9 godina

Звезду ибПартизан треба на силу фузионисати у један клуб у свим спортовима и инвестирати у спорт у другим деловима Србије.
То би дало резултате на дуги рок јер се већ дууууго све своди на препуцавање ова два клуба, међусобну мржњу навијача, корупцију, уништавање и рану продају талената из унутрашњости ( који бивају купљени као деца).
Овај коментар ће добити много минуса али доста је било свођења спорта на Партизан и Звезду.

YNWA Taurus

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i Barsa) koji zajedno imaju dug od milijardu evra !

laik

pre 9 godina

U redu,Zvezda je frizirala izvestaje i zato je kaznjena.Kako to da su partizanovi izvezstaji svih ovih godina odlicni,kad znamo da jos duguju Banatu pare.Ja ne mogu da gledam pojedine ljude u Zvezdi,ali ovo sto nam se servira od uefe,to je sramota.

OVO JE SVE PLANSKI URADJENO

pre 9 godina

Meni se cini da je ovo neko sve planski uradio. Dovodili su strance (Trenere, Igrace) koji su skupi a puno ne mogu da promene, jer oni ne vole klubove oni vole pare. Normalno je kada dovedes Trenera i igrace sa velikim ugovorima, a ne plasiras se u neko UEFA takmicenje (Liga Evrope, Liga Sampiona) ne dobijas pare i onda je tu vec gubitak. ... ZALOSNO za nas FUDBAL. Gura se sve u privatne ruke.

Coco Bill

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i Barsa) koji zajedno imaju dug od milijardu evra !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (YNWA Taurus, 12. jun 2014 14:31)

A izvini kako ste to i kad ste to `izborili LS` ???!!! Vi bi ste, tek za nju igrali, pa ako uspete da se kvalifikujete za nju !!!! Drugo, prestanite vise o dugovima Reala, Barse itd. Oni duguju bankama ili nekim drugim poveriocima, a ne duguju igracima, trenerima, ili kao sto su redovne uplate za registraciju i ucestvovanje u domacem prvenstvu, kao i u Evro kupovima, gde je vama progledavano kroz prste, od strane FSS-a, godinama !!!!

baraba

pre 9 godina

po ovome onda 99% klubova treba kazniti. jer ko zna sta su real. barska i njima slicni ovo uradili... Nije bitno koji je klub al ocegledno je da svi laziraju podatke...

NemanjaVac8

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i
(YNWA Taurus, 12. jun 2014 14:31)
...
Sam sebe si porekao. Eto ti primera gde u Španiji nisu izbačeni Real i Barsa u niži rang. No, kada se radi o poređenju klubova, onda moraju da se uzmu u obzir relevantne činjenice. Zvezda za običan narod Srbije kao brend više znači nego Rendžers za Škote. Prosto je tako. Dalje fudbal se igra za domaće trofeje, evropske i svetske trofeje. Sve je bitno. Dakle, sa Zvezdom mogu da se porede oni klubovi koju su u svojoj zemlji ubedljivo najpopluarniji, najtrofejniji, koji imaju makar jednu titulu prvaka evrope i interkontinentalnu titulu (sada klupski prvak sveta). Dakle, paralela sa Zvezdom u Engleskoj bi mogla biti Mančester ili Liverpul, u Španiji Barselona ili Real itd... Ni Seltik ni Rendžers, ni N.Forest. Neki velikani su ispadali iz lige, neki jesu izbačeni ali zbog nameštanja, ali niko istinske velikane svoje zemlje nije izbacio u niži rang zbog dugova, već su im države pomagale. Dalje, čim je Renders izbačen prvak je bio Seltik. Što nije bio Dandi ili neki šesti klub. Dakle liga se svela na apsolutno 1 klub.

Hero

pre 9 godina

Sad ce njima Covke da mase papirima , sve transparentno... (max, 12. jun 2014 11:11)

Covic i ekipa lagali!? Nemoguce, oni posluju transparentno...u excelu.

Vujosevic je Covica raskrinkao odavno i to bez revizora, inspektora, papira i slicnih stvari, samo je ovaj medijski i politicki jaci, pa je to obilato koristio i manipulisao ljudima da stvore laznu sliku...E, kod UEFE to ne pali! (Kako drugacije, 12. jun 2014 11:11)

toliko o Covicu fin strucnjaku (joj, 12. jun 2014 11:01)


Ko o cemu, grobari o Covicu, pa ja razumem da imate komplekse od njega ali čović nije imao nikakve veze sa ovogodinjom izdavanje license vec je za to bio zaduzen Zecevic...

laik

pre 9 godina

U redu,Zvezda je frizirala izvestaje i zato je kaznjena.Kako to da su partizanovi izvezstaji svih ovih godina odlicni,kad znamo da jos duguju Banatu pare.Ja ne mogu da gledam pojedine ljude u Zvezdi,ali ovo sto nam se servira od uefe,to je sramota.

baraba

pre 9 godina

po ovome onda 99% klubova treba kazniti. jer ko zna sta su real. barska i njima slicni ovo uradili... Nije bitno koji je klub al ocegledno je da svi laziraju podatke...

ja

pre 9 godina

i partizan i zvezda ce da zavrse u istom loncu prvo ce ekonomski da ih satru da bi jeftino mogli da ih privatizuju samo slepac ne vidi sta se radi.

YNWA Taurus

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i Barsa) koji zajedno imaju dug od milijardu evra !

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Kako drugacije

pre 9 godina

Covic i ekipa lagali!?
Nemoguce, oni posluju transparentno...u excelu.

Vujosevic je Covica raskrinkao odavno i to bez revizora, inspektora, papira i slicnih stvari, samo je ovaj medijski i politicki jaci, pa je to obilato koristio i manipulisao ljudima da stvore laznu sliku...E, kod UEFE to ne pali!

Stanko

pre 9 godina

Звезду ибПартизан треба на силу фузионисати у један клуб у свим спортовима и инвестирати у спорт у другим деловима Србије.
То би дало резултате на дуги рок јер се већ дууууго све своди на препуцавање ова два клуба, међусобну мржњу навијача, корупцију, уништавање и рану продају талената из унутрашњости ( који бивају купљени као деца).
Овај коментар ће добити много минуса али доста је било свођења спорта на Партизан и Звезду.

Milan Beograd

pre 9 godina

Drzava je 1000 puta vise uzela od Zvezde i Partizana nego sto je dala,dala je svoje politicare koji su unistili klubove,e to je dala.Zatim privatizacija je veliki problem iz prostog razloga,koja privatizacija je kod nas bila postena i uspijela????Kao papagaji ste ,stvorila se fama da drzava daje pare njima,a ustvari dala im je po 30 miliona evra u 10 godina,a izvukla preko 250 iz oba kluba.

Leandro

pre 9 godina

Igrace ipak treba pustiti da igraju u Evropi, a za bezočno i perfidno krsenje finansijskog fer pleja i nepravilnosti oko licenciranja, kazna bi trebala da bude npr milion evra i pet godina zabrane dovodjenja i prodaje igraca. Pa posle neka budu sampioni koliko hoce, prvu godinu cu da izguraju, sledeca ce biti povuci - potegni, a vec trece, igraci odlaze jer nisu placeni, isticu im ugovori, nema dovodjenja novih a finansijska dubioza sve veća, pa ce onda sami reci: gospodo iz Uefe, hvala vam, ali mi ove godine nismo u mogucnosti da igramo u Evropi.

OVO JE SVE PLANSKI URADJENO

pre 9 godina

Meni se cini da je ovo neko sve planski uradio. Dovodili su strance (Trenere, Igrace) koji su skupi a puno ne mogu da promene, jer oni ne vole klubove oni vole pare. Normalno je kada dovedes Trenera i igrace sa velikim ugovorima, a ne plasiras se u neko UEFA takmicenje (Liga Evrope, Liga Sampiona) ne dobijas pare i onda je tu vec gubitak. ... ZALOSNO za nas FUDBAL. Gura se sve u privatne ruke.

rema

pre 9 godina

Svi znaju kako se kod nas posluje, svi znaju da je usmeno kod nas isto kao i pismeno.
Tako da nas je tuzba Rada unistila, da su se tu dogovorili da saniraju to u buducnosti, verovatno bi prosli.
Al dobro za nauk, sve sanirati i resiti u napred.

Darko

pre 9 godina

Što reče jedam mudar čovek, gašenje Zvezde i Partizana bi dovelo do jedne grozne situacije... širom zemlje bi klinci koji tek počinju sa fudbalom krenuli da maštaju da igraju za svoj grad. Prateći njih, i sami meštani bi krenuli da bodre svoje mesto i svoje momke. Nedopustivo.

Zlopamtilo

pre 9 godina

A zašto mora da postoji Zvezda ,Partizan ili bilo koji drugi klub ?zašto država već godinama mora da interveniše na različite načine i održava ih u životu ?Zašto se uporno odlaže privatizacija ?

dex

pre 9 godina

@nik sloter

To je solidan zadnji vezni iz Piksijeve ere. Okoncao je karijeru kod nas zbog srcanih problema. Ponudjeno mu je mesto skauta, ali je Piksi onda otisao, i nikp nije cuo za Tijaga od tada.

navijac

pre 9 godina

@ Što reče jedam mudar čovek, gašenje Zvezde i Partizana bi dovelo do jedne grozne situacije... širom zemlje bi klinci koji tek počinju sa fudbalom krenuli da maštaju da igraju za svoj grad. Prateći njih, i sami meštani bi krenuli da bodre svoje mesto i svoje momke. Nedopustivo.
(Darko, 12. jun 2014 11:55)

A zamisli tek da neki klub van Beograda osvoji titulu... Ne smem ni da pomislim na to.. Strasno.

Gile

pre 9 godina

A što lepo ne odu u stečaj, naprave novi privatni FK Crvena zvezda Beograd iz Železnika, i igraju ligu šampiona? To bi možda moglo da upali, je l' da?

aca_bg

pre 9 godina

Toliko o legendi koja kaze 'nase knjige su ciste i otvorene.mi nemamo tajni'. Mislim da je neophodno da MUP angazuje revizorske kuce iz inostranstva da urade reviziju knjiga FK C.Zvezda i FK Partizan. Mene licno zanima gde su u tim milionima Vesic,Lukic,Antic... Trebalo bi da nas sve zanima zasto KK i FK C.Zvezda uporno odbijaju da naprave presek gde je 70 miliona eura gubitka ta dva kluba. Koga kriju?Zasto? Ko je doveo,recimo, Sisica i koliki mu je bio ugovor? Bronovicki?Omega Roberts? Aruho? Asamoa?
Itd, itd...

djoka

pre 9 godina

Znaci prema ovim podacima se lepo vidi da Zvezda nikako nije mogla dobiti dozvolu od FSS da proletos registruje igrace pa im se prema tome treba oduzeti i titula uzeta sa igracima koji nikako nisu mogli biti registrovani.

Permanetna egacija negacije

pre 9 godina

Obavezna žalba! I negirajte, negirajte, negirajte... I naglasite kako Uefa nije imala razumevanja. To je Tončev oštroumno smislio.

bojan

pre 9 godina

da li ce neko da odgovara za ovo?! pa normalno da nece. mozda opet strada neki DZajic,koji se ne pita ni zasta,odnosno neko ko sigurno nije kriv! ovo je strasno,mozda bi zvezda i igrala evropu samo da nisu lagali!

todor

pre 9 godina

Ja jesam zvezdas .Ali jednom mora i red da dodje.Pa sta mi neko prica o klincima,koj klinac ima mesta u zvezdu ili partizanu a da mu roditelji nisu neki budzovani.Jel hoce neko da kaze da zvezda zasluzuje tu gde je sada.Nemojte sami sebe da lazemo budite realni.
Taj tim sto ima zvezda ne zasluzuje ni u 2 lizi,a ne da bude prvak.Zvezdasi budite realni.Pa da li imaju nekog mladog talentovanog igraca,NEMAJU.A jel su ga trazili NISU

Zvezda SNS

pre 9 godina

Zašto je FSS izdao Zvezdi licencu za takmičenje u Evropi pre desetak dana? Koliki je udeo FSS-a u falsifikovanju papira C. Zvezde i njihovo slanje u UEFA? Zašto FSS direktno krši zakon ne bi li pomogao jednom klubu? Je l' je to favorizovanje jednog kluba na štetu ostalih? Ko to vrši pritisak na FSS? Je l' C. Zvezda sada zadovoljna radom FSS-a i regularnošću lige nakon onih napada u septembru mesecu? Koliko zakona i propisa je ovde prekršeno? Je l' je ova titula C. Zvezde regularna kada se sve ovo sagleda?

SASA

pre 9 godina

od moje Zvezde ostao samo prazan burek....
Kakva je ovo sramota, bruka, jad, igraci ne dobijaju plate, pa jos sami sebi placaju pripreme, sami sebi kupuju lopte, ....
pa ovo je tako jadno....
predlazem katanac..."!!!!

mihajlo

pre 9 godina

Podnesite zalbu na presudu, pa taman da vas izbace na dve godine za pocetak, kad se pravite pametni. Tamo nema Toleta, Terzica i slicnih kompanjona.

Miki

pre 9 godina

Kakav klub! 129 000 eure duguje igracima. Pa toliko dugujem jam kreditorima ovde u americi i vracam malo po malo a jedan klub to ne moze da vrati. Sramota! Bruka nevidjena. Da kazš 129 miliona bila bi druga pjesama, ali 129 hiljada???!!!

Zeka_Peka_i_drugari

pre 9 godina

septembar prosle godine??pa to znaci da je taj izvestaj pravilo trenutno rukovodstvo....dakle oni su slagali uefu, oni su frizirali izvestaje, oni su sve ovo uradili....i na kraju, krivo staro rukovodstvo...a mi nevini....

Nebitno

pre 9 godina

Svi su znali samo UEFA ne. Koliko li su sposobni ovi iz zvezde pa su uspeli da sakriju svoj dug od jedne kuce fudbala, a zanimljivo je i koliko su nesposobni ovi iz UEFA-e. Daj bre koga vi lazete zvezda je u dugovima do guse i da se dug vrati treba najmanje da prodje 100god.

Henk Mudi

pre 9 godina

Pa to što su uspeli u KK očigledno može da prodje samo kod nas. Svaka ozbiljnija organizacija može da utvrdi koliko je tu nepravilnosti i nezakonitosti.

Dakson

pre 9 godina

Problem je u HAARP-u. Pri emitovanju odredjenih frekvencija rukovodstvu Zvezde se pomuti svest pa trpaju pare u svoj dzep umesto da placaju dugovanja.

Pravim putem do konačne propasti

pre 9 godina

Baš me čudi. Uvek sam verovao svim tim finim ljudima. Svi mislimo da ima još mnogo nezatvorenih dugova (ej, gde je 50-60 miliona). Ali ovim ljudima treba verovati na reč da nema. Sada je najvažnije (ali za sve neprijatelje Zvezde)da ostanu da sede tu gde su dok ne odu baš svi igrači koji znaju da šutnu loptu i koje hoće bilo ko, pa i trener (očigledno sasvim kulturan i normalan čovek). Naravno, pri tom da uprava ne preduzima ništa. Kada svi odu i ugase svetlo, e, tada će prepustiti klub nekom drugom, ako takvog uopšte bude, pa da taj nesrećnik vidi kako izgleda Zvezda ne samo bez novca već i bez igrača. Neće da prodaju igrača, da mu vrate šta mu duguju a ostatak zadrže (što bi valjda bilo razumno) već traže da im igrač oprosti dug a ode besplatno? Sigurno i sada ima "onih" koji će moliti Džajića da ne ide, jer su mu ostali "namestili" (njemu i Zečeviću). "Krem navijača" se ne oglašava. Znali su igračima da lupaju automobile, šale se sa šamponom i kritikuju ih što napadaju časnu upravu, da im skidaju dresove (verovatno kao akcionari kluba), znali su da zabrane zapadu i istoku da ne sme da pisne 29 minuta na proslavi titule, a šta sada misle da rade sa funkcionerima kluba? Da li da se svima "zabrani" da o ovome što se sada dešava pričaju dpar godina? U međuvremenu eminentni tabloidi pišu da UEFA mrzi Zvezdu "zbog Kosova". Neverovatno. A Glazgov Rendžers mrzi zbog separatistizma u Škotskoj? Fenerbahče zbog pogroma Jermena? Glupost do gluposti, bez zastoja, do konačne propasti.

тандара мандара

pre 9 godina

Ista situacija je i u Partizanu samo sto Partizan ima dobru fudbalsku skolu pa prodaje igrace pa koliko toliko nema tih dugova.
(gile, 12. jun 2014 13:51
SAMO???

Verolomac

pre 9 godina

Ovakvo "poslovanje" u najpopularnijem srpskom klubu je ogledalo stanja u čitavom društvu poslednjih decenija...Muljanja, pronevere, falsifikovanje, od politike do zdravstva,skroz trula država... pala na najniže grane. Kod stranaca te muljaze teže prolaze, kao što se vidi. Znaju oni sa kakvim prevarantima imaju posla.

kontra

pre 9 godina

u prevodu, možda i ne bi bili kažnjeni da Uprava nije bila bezobzirno-bezobrazna.
ta kazna je zapravo nebitna, koliko je bitna činjenica da ako lažu UEFA šta tek rade u domaćem dvorištu zajedno sa. Priča o saniranju duga je čisto prodavanje magle koja se svodi na prikrivanje realnosti, što nije da nismo znali. I onda oni pokušavaju da operu sopstvenu odgovornost. Ne postoji ova ili ona Uprava, sve je to zajednička odgovornost FKCZ. Zato se u kontinuitetu vodi računa ko rokovodi klubom. A ako neko u tom lancu krene da krade, krivično odgovara. Mislim, u iole normalnim sistemima.
Ali pazite, mi Radu dugujemo 2 miliona, za te pare smo mogli osposobiti omladinski pogon, obezbediti kakve-takve uslove. Pa to je monti pajton šou.

Dragoslav

pre 9 godina

A sta sa onim ko ih je tu postavio,jedne tu da spasavaju Zvezdu lazima, a druge kojima su masni prsti jos iz KK na politicke funkcije.A navijacima lepo, oni navijaju za istoriju.

НТТ Ни

pre 9 godina

Ма немогуће да их је варао. Тај клуб је оличење поштења у српском спорту, бар таквим су га медији представљали јавности до сада. Зар он „најпоштенији клуб у васељени“ не ради све транспарентно, како то громогласно потенцира њен потпредседник и легенда Човић, а медији, без провере истинитости те изјаве, агресивно афирмишу ту наводну јавност у раду. Чак и папирима маше да би што уверљивији био, а заборавља да папир трпи све. Срамота. Банкрот и катанац за овај препоштени клуб, за највеће зло српског спорта и извора свих неправилности у њему.

Ista situacija samo što Partizan nema dugova

pre 9 godina

@gile
"ista situacija je i u partizanu samo što partizan ima fudbalsku školu pa prodaju igrače i nemaju dugova." I ovo je komentator, sa mnogo preporuka i tri minusa.

z

pre 9 godina

Uhvaceni su u lazi. I to ne prethodno nego ovo rukovodstvo. Mozda i ne bi bili kaznjeni da su samo dugovi u pitanju ali UEFI je verovatno prekipelo da ih iz CZ gledaju u oci i lazu.

gile

pre 9 godina

Ako ovo ne izmirite i sledece godine sledi vam ista kazna tako da bolje rasprodajte vratite dugove i krenite od nule sa omladincima i tako cete biti 2 najmanje 3 jer de sme zvezda da ispadne iz lige .

peraperickg

pre 9 godina

Koja smo mi drzva, Gospode moj. Dno.
(zoran, 12. jun 2014 13:45)

ovaj komentar ima 92 plusa i 0 NULA minusa

sta nam to govori, jel cita neko ovo blizak vladi?
ovo je toliko porazavajuce za jednu drzavu da nemam reci

fin. izveštaj (fini izveštaj)

pre 9 godina

Ako izostavimo godine (poduži spisak godina), Zvezda, ne samo da nije dužna, nego je u debelom i transparentnom plusu minusa u odnosu na minus pluseva i ne računajući minus ostaje joj samo pozamašan plus kao razlika zbira predhodnog i potonjeg a u odnosu na budući, takođe transparentan, biće i bolje ako ono što dođemo više ne dođemo nikom nego oni dođu nama. Čisto kao suza, kao kaaap što reče Edin.

dr levo smetalo

pre 9 godina

U redu,Zvezda je frizirala izvestaje i zato je kaznjena.Kako to da su partizanovi izvezstaji svih ovih godina odlicni,kad znamo da jos duguju Banatu pare.Ja ne mogu da gledam pojedine ljude u Zvezdi,ali ovo sto nam se servira od uefe,to je sramota.
(laik, 12. jun 2014 13:17)

Nije valjda da ozbiljno mislis da PFC ima popust kod UEFA, a da CZV namerno kinje. Zbog takvog stava vecine navijaca CZV se i nalazi na dnu. 6 godina pljujete FSS i PFC a nijednog trenutka niste potrazili krivce u svom dvoristu.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i
(YNWA Taurus, 12. jun 2014 14:31)
...
Sam sebe si porekao. Eto ti primera gde u Španiji nisu izbačeni Real i Barsa u niži rang. No, kada se radi o poređenju klubova, onda moraju da se uzmu u obzir relevantne činjenice. Zvezda za običan narod Srbije kao brend više znači nego Rendžers za Škote. Prosto je tako. Dalje fudbal se igra za domaće trofeje, evropske i svetske trofeje. Sve je bitno. Dakle, sa Zvezdom mogu da se porede oni klubovi koju su u svojoj zemlji ubedljivo najpopluarniji, najtrofejniji, koji imaju makar jednu titulu prvaka evrope i interkontinentalnu titulu (sada klupski prvak sveta). Dakle, paralela sa Zvezdom u Engleskoj bi mogla biti Mančester ili Liverpul, u Španiji Barselona ili Real itd... Ni Seltik ni Rendžers, ni N.Forest. Neki velikani su ispadali iz lige, neki jesu izbačeni ali zbog nameštanja, ali niko istinske velikane svoje zemlje nije izbacio u niži rang zbog dugova, već su im države pomagale. Dalje, čim je Renders izbačen prvak je bio Seltik. Što nije bio Dandi ili neki šesti klub. Dakle liga se svela na apsolutno 1 klub.

zemljo,otvori se!

pre 9 godina

Ovog nema ni u cirkusu na divljem zapadu...chime se jedna grupa ljudi,unutar kluba naravno, predstavlja da jeste a sa druge strane odredjeni broj navijaca, da ne kazem placenika, kune u tu istu grupu kao u neke svetioce, da ne kazem spasioce,i sve to prolazi nekaznjeno od strane drzave, cak se i podupire.

Alex

pre 9 godina

Još jednom, Zvezda nije kažnjena zabog dugovanja, već zbog "friziranja" poslovnih knjiga. Za to se vrlo dobro zna ko je odgovoran. Falsifikovanje rezultata poslovanje je krivično delo, bez obzira da li se predstavljaju domaćem ili inostranom telu. Iz ovih izveštaja, tužilac ima dovoljno elemenata da pokrene krivične prijave zbog zloupotreba službenih položaja, predstavljanje lažnih rezultata poslovanja i sl. Tužilac ima pravo i obavezu da postupi po službenoj dužnosti kada ima dovoljno indicija da je krivično delo napravljeno, a to je ovde slučaj. Da vidimo da li je zaista nulta tolerancija ove države. Inače, okrivljnei bi po službenoj dužnosti bili Predsednik, Potpredsednik i Generalni sekretar. Jedan od njih je pomilovan od strane Predsednika države iako nije ni osuđen... Ovo mi lični na ponovljeno krivično delo. U svakom slučaju, tužćilac da pokrene prijave, a sudija da utvrdi istinu i odgovornost svakog pojedinca.

Labud

pre 9 godina

Ovo je samo vrh ledenog brega, i nepravilnosti koje su u knjigama. Pitaj boga koliko je radjeno ispod zita i to samo od kada jw transparentna legenda u klubu i otkad anonimni donator i prijatelj kluba deli sakom i kapom drzavne pare.

navijac

pre 9 godina

@ Ko je Tijago Mutinjo,kad je on igrao ? Molim odgovor!
(nik sloter, 12. jun 2014 11:41)

Mutinjo? Pa to je valjda ovaj sto im je sastavljao finansijski izvestaj.. I njemu su ostali duzni :))

čikadača

pre 9 godina

A znate šta je najbolje od svega?Niko ne saopštava ime osobe koja je potpisala taj lažni izveštaj koji je poslat u UEFA.Hoće li ta osoba biti procesuirana zbog pokušaja da se poslovanje jedne firme prikaže lažno?I opet se nameće pitanje kako je Zvezda mogla da registruje igrače pred prolećni deo prvenstva ako nije izmirila dug prema bivšim zaposlenima u celosti?Je li upravo završeno prvenstvo regularno?

Powerslave

pre 9 godina

U normalnim zemljama se za ovo ide u zatvor.
Naravno, ne i kod nas.

Samo me zanima kad će neko saopštenje da vidimo ko je "zaista kriv".

sofronije

pre 9 godina

I onda drzava treba da stane iza ovoga? Iza ovakvih lazi, da se javlja jedan ministar i moli UEFA da se ukine kazna. Mene je sramota! Koliko jos da potonemo kao drustvo, ima li kraja posrnucima.

GuantanamoBay

pre 9 godina

Ma UEFA bi zbog srpskog fudbala trebalo da uvede "FUDBALSKU POLICIJU" I "FUDBALSKI ZATVOR", jer ne vidim drugi način sređivanja st(r)anja u ovdašnjem loptanju!

zoran

pre 9 godina

Nije mi jasno kako UEFA ne veruje nashoj "preposhtenoj" policiji koja tamo sedi, evo vec 18 meseci, cheshlja knjige i kazu da je sve kako treba..!! Sa druge strane UEFA provalila sve za 2 meseca.

Koja smo mi drzva, Gospode moj. Dno.

Milos

pre 9 godina

Ko je Tijago Mutinjo,kad je on igrao ? Molim odgovor!
(nik sloter, 12. jun 2014 11:41)

Nije Mutinjo nego Ribeiro,ili nesto tako,mozda je i Mutinjo, koga briga.Taj je bio pomocnik Sa Pintu

Silver Surfer

pre 9 godina

Krivi su jer su angazovali Onjila, Omegu, Aruha i tako jos cvrsce stegnuli omcu oko Zvezdinog vrata. Ali, dok se namire sve struje u klubu, dok svako zavrsi kombinaciju za sebe i tako skoro dve decenije Zvezda na kraju zavrsi izbacivanjem iz Evrope. I dok je tako ne moze Zvezdi da bude bolje. A dobro da je i do sad funkcionisala. Izbacivanjem mogu da se cude samo oni koji nemaju blage veze sa situacijom u klubu.
Tijago Mutinjo je bivsi trener a zadnji vezni koji je karijeru morao da prekine zbog srcanih problema je Lukaš. On je i bio dobar, nije los bio ni Bronovicki, kao ni Sisic koji se spominje. Taj Sisic je morao sam da placa kiriju i kada je video koliko je sati gledao je sto pre da pobegne.
Zvezda mora da se osloni na svoju omladinsku skolu i prestane da dovodi trecerazredne fudbalere koji joj samo prave trosak i nista ne donose sem gubitka. Ko primeni taj recept mozda nesto i uspe da uradi.

Milos

pre 9 godina

Kako je Fudbalski Savez Srbije mogao da im podeli licencu pored ovolikih neisplacenih dugovanja igracima? UEFA ih je suspendovala, ali su prethodno od Saveza lagano dobili licencu, isto je i sa ostalima, pa bi bilo lepo da se najuri ekipa iz Saveza koja radi protiv pravila, stiteci interese prevaranata po klubovima

ssss

pre 9 godina

To je solidan zadnji vezni iz Piksijeve ere. Okoncao je karijeru kod nas zbog srcanih problema. Ponudjeno mu je mesto skauta, ali je Piksi onda otisao, i nikp nije cuo za Tijaga od tada.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dex, 12. jun 2014 13:50)
Taj igrac o kome pricas je Lucas,a Tijago Mutinjo je clan strucnog staba Sa Pinta.
http://www.crvenazvezdafk.com/sr/timovi-i-strucni-stab/strucni-stab/62/Tijago+Mutinjo.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Jo%C3%A3o_Lucas

Coco Bill

pre 9 godina

Jeste ogroman dug i sve stoji da u nekoj normalnoj drzavi bi klub kao sto je Zvezda bio izbacen u 3. 4. ligu,mislim izbacen je jedan Rendzers koji je najveci klub u Skotskoj pa se idalje igra fudbal,ali zasto se ta postenjacina od UEFE nije setila da Zvezdu kazni kad je igrala kvalifikacije za LE nego sad kad smo napokon uspeli da izborimo LS.Voleo bi da vidim kako izgleda kazna za spanske blizance(Real i Barsa) koji zajedno imaju dug od milijardu evra !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (YNWA Taurus, 12. jun 2014 14:31)

A izvini kako ste to i kad ste to `izborili LS` ???!!! Vi bi ste, tek za nju igrali, pa ako uspete da se kvalifikujete za nju !!!! Drugo, prestanite vise o dugovima Reala, Barse itd. Oni duguju bankama ili nekim drugim poveriocima, a ne duguju igracima, trenerima, ili kao sto su redovne uplate za registraciju i ucestvovanje u domacem prvenstvu, kao i u Evro kupovima, gde je vama progledavano kroz prste, od strane FSS-a, godinama !!!!