Tenis 141

Četvrtak, 22.05.2014.

17:44

AP: Đoković ujedinio SFRJ

Novak Đoković odservirao je mnogo pobedničkih asova, ali nikada tako jak kao ovaj kojim je prosto ujedinio narode Balkana, ocenila je agencija Asošiejted pres.

AP: Ðokoviæ ujedinio SFRJ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

ogre

pre 9 godina

Nole je CAR. Sam je donirao vise novaca nego neke drzave(Nemacka, Norveska itd.) Volimo te Noleeeeeee(Jonesky, 22. maj 2014 18:21)

Sutra cu ja da otvorim svoju fondaciju, uplatim u tu istu moju fondaciju 100.000 evra isazovem konferenciju za stampu I kazem da sam donirao pomoc za Srbiju. Koliko cu ja stvarno da dam iz te fondacije to je druga prica. Dali sam ja onda gromada od coveka?

Povidon

pre 9 godina

(Zmaj Ognjeni Vuk, 23. maj 2014 02:42)
Uporedi kvalitet tadasnjeg i sadasnjeg tv programa. Kazes najgori auto, pa i takav je bolji od tudjeg jer smo ga mi proizvodili i izvozili. Ima prsute, a jel imas pare da je kupis? Kolika je tada bila nezaposlenost a kolika je sada? Tada si mogao relativno lako da kupis stan. A sada? Spoljni dug je tada bio visestruko manji. Vojska je bila snazna, muzicka scena neuporedivo bolja. Imali smo Evropske sampione u fudbalu i kosarci. A sta imamo sada? Grand i sezonu kupanja u kvalifikacijama za sva takmicenja.

Lucky

pre 9 godina

Gotovo. Kupili vas Hrvati sa sto soma evra. Sad trk u prvu turističku agenciju i uplatite letovanje u Šibeniku. Pa tamo lepo natenane objasnite lokalcima kako ste za novu Jugoslaviju i zajedništvo. Srećno.

Slo

pre 9 godina

Je kako da ne a kako to da su moji slovenci dosli u srbiju/bih pre obracanja djokovica ?
verovatno su imali telepatsku komunikaciju pa im djokovic naredio/zamolio lool
kojih sve glupuih zapisa necu da procitam svasta
svaka cast svetskom tenis asu sta je napravio ali molim da se malo spustite na zemlju
da ne bi u buduce da se salje pomoc tek kad se djokovic oglasi
a sto se tice ujedjivanja neke sfrj normalni ljudi nisu nikad mrzeli normalne ljude ali na zalost je na ovim prostorima puno zavedenih ili cak nenormalnih kad se samo setim jogurt revolucija i postotak potpore milosevicu brr

I istorija i povijest

pre 9 godina

Kakva glupost. Hrvati nek ostanu na drugu stranu Drine.. Njihovo "prijateljstvo" nam ne treba..Sad kad su nam "pomogli" moramo da budemo politički korektni i da primimo tu ponudu zbog EU. Bilo bi problemi da ne uzmemo tu "pomoć".. Oni su ubili ogromni broj srba poslednjih 100 godina.. A mi zaboravljamo.. Zato smo tu gde jesmo.. Mi nismo nikad složni bili.. Nikad sa njima, kakvi neko novo " jugoslovensko "
(HanSolo, 23. maj 2014 08:21)
A mi njih nismo ubijali? Samo smo im malo unistili Vukovar i okupirali pola drzave. RSK je Srpska koliko je i Kosovo Albansko, a svi znamo istoriju. Po toj logici Nemci bi i sada trebali da mrze sve oko sebe jer su ubijali i bili ubijani. Dokle vise tako? Evo ja predlazem da se skupite svi vi koji tako razmisljate iz svih republika bivse Juge na nekom nenaseljenom mestu pa se poubijajte ali nemoj neko da bi preziveo. Ne treba zaboraviti, treba prastati i saradjivati.

mario

pre 9 godina

(Petko, 23. maj 2014 08:19) Da dobro kažeš mi koji smo živjeli dobro znamo kakva je bila ukratko nikakva,vladala je jedna politička kasta,bez prava glasa,Tito i partija iznad svega...a sjećamo se osamdesetih nestašice,inflacija,par-nepar itd..
Kukaju oni kojima je valjala,a vidi se po komentarima kome nedostaje najviše...
Uglavnom ko o čemu srbi o ExYu i kuknajva za njom...

Realist

pre 9 godina

a zašto forsirate bivšu Jugu....Očito je da svi želimo SVOJU DRŽAVU, Srbi - Srbiju, Hrvati - Hrvatsku itd....

No to nas ne spriječava da surađujemo i pomažemo jedni drugima čak i više nego kad je bila Juga.

Osobno NIKAD (unatoč financijskim blagodatima) ne bih volio da moja Hrvatska uopće pomisli na Jugu. No iznimno prijateljstvo prema svim narodima bivše države itekako želim.

Podrška svim žrtvama poplave u regiji.

Kako drugacije

pre 9 godina

Licni primer bi prvo morao da pokaze, a to je da se iseli iz Monaka, prijavi u Srbiji i pocne da placa porez u ovoj zemlji i tako ucini jedno veliko delo, jer nije sve u parama, zar ne!?

Petko

pre 9 godina

NOLE, SREĆAN TI ROĐENDAN.
Živela Jugoslavija. Mi koji smo živeli u njoj znamo kakva je to bila Država a vidimo i ove sadašnje takzvane državice.

Nikola

pre 9 godina

zao mi decka, uvek on mora da se trudi oko drzave, a oni nikako oko njega...
(dosadno_mi, 22. maj 2014 19:18)
Hvala vam na glasu.
Ko kaze da mora ?

mario

pre 9 godina

(I istorija i povijest, 22. maj 2014 22:34) Samo vi stvarajte neku ExYu i snajajte o njoj,ali bez Hrvatske...nadalje takav referendum u HR ne može proči..
Sa sjetom o ExYu razmišljaju samo srbi i BiH jednima nedostaje more,a drugima što su dobro živjeli tamo jer im je Tito doveo skoro svu namjensku industriju ExYu,a neki su dobijali više nego su zaslužili,pa su kraduckali iz onog fonda za nerazvijene u koji su najviše uplačivale SLO i HR...
Hrvatima ne nedostaje ta propala država niti joj nedostaje Srbija,a vi se zapitajte zašto su svi pobjegli od vas ....HR je skupo jplatila svoju samostalnost,a vi u Srbiji i dalje sanjajte i kukajte...
Nikad više svakoga svoga dvorišta neka se drži....

Pero

pre 9 godina

Pa, zaboga gdje ste bili pocetkom devedesetih?
Noletu svaka cast. I svako drugi bi trebalo da pomogne gdje god postoji potreba.
Ali odmah u nekakvu zajednicku drzavu koja se vise puta raspadala u velikoj krvi. Pa vas izgleda sjecanje sluzi do par dana unazad. Sta, hocete da i vasa djeca svojom krvi placaju ovu vasu trenutnu slabost.
Ne Zakazete se za svoju rodjenu bracu. One koji su bili prvi na udaru zadnjeg razvoda idiotskog braka, i jos uvijek su. Oni vam ne trebaju, a trebaju vam ova nebraca koji sa kojima se svaki brak zavrsavao tutucama i krvi do koljena.
Nikad nisam bio nacionalista, ali izgleda da na zalost upravo nacionalisti danas cuvaju tu regiju od novih pokolja. Bas kao sto najuzasnije oruzje koje postoji danas cuva svijet od katastrofalnih svjetskih ratova. Da nije tog zastrasjujuceg oruzja danas bi se vodio XWW.
I da ponovim! Gdje ste bili kad je trebalo braniti tu divnu zemlju devedesetih? Ah, da, znam, svi u svome toru! Pa bolje je onda i ovako nego sa tim i takvim 'bratstvom i jedinstvom', iako vi sada u ljubavnom uzletu trenutka, mislite da da cete bas vi moci izgraditi ono sto je uzaludno gradjeno nekoliko puta ranije.

HanSolo

pre 9 godina

Kakva glupost. Hrvati nek ostanu na drugu stranu Drine.. Njihovo "prijateljstvo" nam ne treba..Sad kad su nam "pomogli" moramo da budemo politički korektni i da primimo tu ponudu zbog EU. Bilo bi problemi da ne uzmemo tu "pomoć".. Oni su ubili ogromni broj srba poslednjih 100 godina.. A mi zaboravljamo.. Zato smo tu gde jesmo.. Mi nismo nikad složni bili.. Nikad sa njima, kakvi neko novo " jugoslovensko "

blinkibil

pre 9 godina

Ovo je lepo i podrzavam ali sam sto posto siguran da ni jedan Hrvat ovo ne bi uradio kao i sto nije.Imam osecaj da Hrvati i dalje mnogo mrze Srbe dok se Srbi ponasaju normalno.Pa pogledajte, u Bg Hrvati dolaze, zavrsavaju poslove, provode se a koliko Srba ide u Zagreb. Trebate i vi braco svih naroda i narodnosti da zaboravite otadzbinski rat, da se medjusobno pomazemo i zajedno prosperiramo, Srbija se otvorila cak su i mladi koji su bili problem shvatili sustinu i nemaju nista protiv Hrvata kao nekada.

aca

pre 9 godina

Moja preporuka familiji Djokovic da sav novac namenjen postradalima, koji je jako ozbiljan, u poplavama saberu i onda po smirivanju situacije poimence pomognu pocev od porodica koje su najsiromasnije i sa vise clanova kojima su kuce srusene i poimence im pomognu izgradnjom prizemnih kuca od 60 i 80kvm i tako usrece 20,30,40 porodica. Davanje 100 ili 500e je kratkorocnog daha a uplatom na drzavni racun se omogucuje da ta pomoc ode onima koji mogu i sami. Kuca se moze napraviti za 15-20000e za za 600000e ili vise od 30 pa i vise porodica bi trajno i kvalitetno bili zbrinuti.
Iskreno sramotni su vapaji drzave posle dva dana poplave da im neko obezbedi hranu, vodu, naftu, pelene, hlor, krec... Pa zasta uopste postoji drzava kao organizacija? Zasto postoje robne rezerve i njen direktor? Zasto domaca nalazista nafte kada smo u vanrednoj situaciji?
Dali ste naftu Rusima, gledajte da date i vodu, sumu, rudu strancima pa kukajte i prosite onda.

Lemi

pre 9 godina

@ (Jugoslavija, 22. maj 2014 23:24)

Hahahahaha ... evo, nasemjao sam se da ti ucinim, jer je to bio cilj tvog komentara, barem se nadam.
Jer ako nije, ti opasno imas problem sa secanjem ... i praznih rafova, i bonova za osnovne potrepstine, i nestasica struje jer je drug Tito resio da izvozi, i zabrana koriscenje vozila parnih/neparnih tablica svaki drugi dan, i nagradjivanja 'po kljucu' i nac. pripadnosti umesto znanju i zaslugama, i jos mnogo cega drugog.

samir

pre 9 godina

Proglas Srbima, Hrvatima, Bošnjacima: ‘Nemojte da vas ova vanredna situacija omete sa pravoga puta podijeljenosti’
Nemoj da biste slučajno sjeli u čamac, ili uzeli pojas za spašavanje od nekog ko nije iz vaše vjerske ili etničke ili partijske grupe. Pravoslavci i katolici neka plivaju prema crkvama, muslimani isključivo prema džamijama.
Najbolje je i da ne napuštate svoje poplavljene stanove, dok vam se ne obrati neko iz bilo koje političke a još bolje nacionalističke partije još ako je u pratnji vjerskog službenika.
Ili možda u koliko vas poplavi rijeka, koja izvire u drugom entitetu ili kantonu tvorevine, koje su stvorene nacional fašizmom, osmišljena kao etnička geta. Vi se odmah pozovite na ugrožavanje vitalnog nacionalnog interesa, jer je to zavjera “njih” koji su i sebe namjerno potopili, samo kako bi uništili “nas”.
Također, ako vam pomoć ukaže “kockasta glava”, “došljak” ili bilo ko nije ‘gradska’ vaša politička raja, odmah odbijte. U svakom slučaju Izdržite još malo, sad će izbori, nemojte dozvoliti da vas ova vanredna sitnica omete sa pravoga puta podjeljenosti, i da vas ovo ukazivanje pomoći i podrške jednih drugima zavara.

To je samo privid, ubrzo ćemo opet jedni drugima za vratove…

Pametnom dosta.....pozdrav svima!

aca

pre 9 godina

Apsolutno sam srecan sto se nasa najveca zvezda angazovala da pomogne i nasim komsijama u Bosni. Apsolutno je neprihvatljivo anuliranje svih Srba palih i unesrecenih u procesu odbrane slobode i omeksavanja granica entiteta Republike Srpske. Poplava je odnela 50 zivota i 300kuca a jugoslovenstvo dva miliona Srba. Nek su svi zivi i zdravi a bolje dobar komsija nego zavadjena dva brata u zajednici.
Samo nam fali jos jedan po Aleksandar Karadjordjevic i Tito pa da nas nestane.

Ramiz Tuzla

pre 9 godina

"AP citira selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića koji je rekao da je Đoković svojim gestom "stekao naklonost cele Bosne" i obećao da će navijati za njega na predstojećim gren slem turnirima na Rolan Garosu i Vimbldonu."

"Đoković, koji je danas napunio 27 godina, je na to odgovorio da će na prvenstvu sveta u Brazilu navijati za BiH, zaključuje AP."

Nole, i prije svega ovog imao si navijače u Bosni, sad samo jače navijamo, živio majstore (you are only number one). :)

mmk-usa

pre 9 godina

volela bi da vidim izraz lica, /dok citaju o udruzenju ex-republika/: bracni par klintonovi, albrajtove, wesly clark,...I svog tog olosha koji je godinama radio da se lazi plasiraju po svetu kao I o toboz 1000+ god
'mrznji' kod slavenskog naroda koji ima isti jezik, prezimena,..istu genetiku...dali milijardu za zavadjanje a sada cak $100.000 :( za prirodnu katastrofu koju svet ne pamti..pa ako se ni ovaj put taj narod ne nauci pameti onda im stavrano nema spasa dok postoje na ovoj zemlji

/

pre 9 godina

@Nebojsa
Zavisi od tacke gledista. Ti npr. smatras da oni tebe truju svojim misljenjem, a oni opet smatraju da ti trujes njih. Jednostavno, svi imaju pravo na misljenje, ne treba to nikome da smeta, ako se slazes odlicno, ako se ne slazes, sta te briga sta ko misli, uzivaj u zivotu, nikada se nece desiti da se svi slazu.

DinoNYC

pre 9 godina

Djokovicu svaka cast. On je predstavnik ono najboljeg sto mozemo (za razliku 90% politicara koji su predstavnici onog najnizeg u nama).

Ali, cak i Nole ne bi mogao da ujedini ex-YU narode da upravo to stanje bliskosti nije ustvari prirodno stanje. Neprirodno je stanje u kome smo zadnjih 20 godina i gdje insistiramo na nekim nebitnim razlikama.

Imamo mnogo zajednickog i sigurno vise nego li ono sto nas razdvaja. A ono sto nas vjestacki razdvaja su etikete nacije i vjere kojih se, kao pijan plota, drze popovi i hodze, politicari i profesionalni nacionalisti, koji nemaju nesto kvalitetno i dobro da ponude, pa vladaju masama (koje donekle zasluzuju tu "kaznu" jer ih sljede) kao ovcama.

Ne krivim ja narode bivse YU sto su "nasjeli" na sopstvene nacionalizme i kasno shvatili da su se manje-vise zajeb.ali. Na kraju krajeva jedna Njemacka je napravila ogromnu gresku ali se suocila sa svojim bremenom proslosti. To moraju i Srbi, Hrvati, Bosnjaci itd.

Ali krivim vas/nas sto sada, kada je sve kristalno jasno, i dalje sljedite/sljedimo iste one primitvne etno-vjersko-nacionalne politike torova.

SVI ljudi koji su na vlasti u SVIM bivsim ex-YU republikama moraju da odu. Imali su 20 godina da pokazu sta umiju. Oni su umjesto toga zavadjali i krali.

Stara SFRJ je nemoguca, ali ekonomska, sigurnosna, i kulturna unija Balkana sa rotirajucim zajednickim skupstinama jednom u sest mjeseci je moguca.

Sto se mene tice Djokovic mi moze biti predsjednik. Moj glas ima.

Misha

pre 9 godina

Nezavisno od državnog uredjenja, politike, i religije treba da budemo ljudi i pomognemo komšiji - posebno u nevolji.
Novakov gest je odraz velike ličnosti i najbolje tradicije humanizma.

A mi treba da budemo ponosni što je on naš vrhunski sportista koga svet zna po čojstvu u zivotu i junaštvu na sportskom terenu. Veličanstven odgovor onima koji uzvikuju nacističke pozdrave i onima koji ih slave kao nacionalne heroje.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

...Mozda vam o tome najbolje svedoce soliteri i zgrade iz tog vremena koje su cesto kvalitetnije od onih tek sagradjenih. U toj drzavi se proizvodilo od Levis farmerki do pumpi za vodu po Rozenbauerovoj licenci. Danas, ne proizvodimo skoro nista, a te preko potrebne pumpe, tokom ovih katastrofalnih poplava, donosili su nam sa strane. Treba jos mnogo godina da prodje da bi Srbija dostigla nivo proizvodnje iz 89-te. Zli Broz je do 1980. zaduzio celu SFRJ sa 10 milijardi dolara. Od njegove smrti pa do raspada drzava je zaduzena za jos 10. Danas, ne moze ni da se izracuna koliko je koja samostalna drzava duzna. I sto je najvaznije, ljudi su ziveli od svog rada. To se vreme nece vratiti, ali ne treba pljuvati po drzavi koja je bila dobra po mnogim parametrima.
(Silver Surfer, 22. maj 2014 21:36)

Svaka cast na postu... A evo ti odg na tvoj post

"Jugoslavija je svojevremo do raspada bila zaduzena nesto preko10 milijardi DOLARA. Danasnji iznos zaduzenja svih nastalih republika iznosi preko 90 milijardi EURA..." - HVALA DOVIDJENA PRIJATNO

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

(Jugoslavija, 22. maj 2014 23:24)

Jao, šta napisa čoveče. Pokušavaš da govoriš afirmativno o Jugoslaviji, a ne shvataš da na taj način ispadaš smešan. Kažeš "Beko" i "Kluz" garderoba !? Mislim da taj dizajn ne treba komentarisati. Zastavini automobili !? Da, toliko su bili dobri da je jedan model čak proglašen za najgori auto u istoriji. "Današnji Srbi piju brazilsku kafu", a nekada su pili čuveni "centroprom" !???. A gde je rasla ta "centroprom" kafa !? U Šabcu, Zenici, Mostaru ? "Upali televizor i uživa u domaćim tv programIMA" !? Koliko je meni poznato postojao je samo jedan tv program. "Merima" sapun, njeguški pršut, vršačko vino, domaći čvarci i viršle. A, to kao nemamo i danas !? Ovako bi sada mogao do sutra, ali nekima jednostavno ne vredi objašnjavati. Aj zdravo.

Swedenonline

pre 9 godina

Братоубилачки рат међу народом (или народима, свеједно) са различитим (не)верама је нешто друго, другачији вид умоболности.
(cp6uH, 22. maj 2014 20:48)

Shvatam da pikiras na Rusiju i Ukrajinu, imas i lepu podrsku, svaka vam cast, konacni ste progledali!

jedan na jedan

pre 9 godina

"Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja RH u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku."

član 142 stav 2 ustava Republike Hrvatske.

Kažu komšije "Ne veruj Srbinu ni kada darove nosi".
Pametnim ljudima je ovo dovoljno, a onim drugim... pa ništa neka i dalje prave SFRJ :)

Swedenonline

pre 9 godina

SFRJ nece nikad moci niti bi trebala da vaskrsne. Iz iskustva znamo da je nemoguce da opstane.Ali zato EU i Sengen resava stvari na veliko! U SFRJ sam mogao da zaspem u bilo kojem jarku pored puta, kao autostoper, sad je mozda kafic u koji bi otisao u pogresnom delu grada. Prvo zakoni da se urede, izjednace, da se zna da su svuda manje vise ista pravila igre, onda se neosecas kao stranac niti te tako vide!

igor

pre 9 godina

Samo se ljudi u Srbiji i dalje zanose Jugoslavijom. Tuzno i zalosno je to. U svim ostalim ex-yu republikama takve budalastine je nemoguce naci, jer ljudi vole svoje zemlje.
Ovo sto se desilo sa poplavama je cista ljudskog i solidarnost sto je za svaku pohvalu, ali spominjanje Jugoslavije u bilo kom kontekstu je budalastina. A vi deco sto se "palite" na neku pricu o Jugoslaviji koju potura ovaj teniser, treba da znate da je to bila najveca greska srpskog naroda, zbog koje ispastamo i dan-danas.

Бенфика Србија

pre 9 godina

СРПСКА И СРБИЈА Н И К А Д ЈУГОСЛАВИЈА!!! (Догодине у Приштини, 22. maj 2014 19:32)

Нама је и деценија у Приштини далека стотинама година а камоли догодине...Сурова реалност.Само Југа је решење економске пропасти свих Република .

Sale@

pre 9 godina

Pa nije nas Bog opomenuo da bi se opet venčali i nakon 10 godina opet klali, već da se izmirimo, poštujemo i čuvamo ko komšije, braća, deca i roditelji... A to je najbolje kad svako svoju kuću ima.
Ekonomska, kulturna, sportska i sve vidove saradnje treba negovati, granice samo imaginarno čuvati, čak i nekakvu uniju, nalik evropskoj pokušati da napravimo, ali nikad vise zajedničku državu. Jer ne umemo u istoj živeti, još manje se u istoj poštovati...

ADI

pre 9 godina

Ja sam rodjen 1990 godine, bivsu drzavu nisam upamtio al roditelji mi uvijek govore kako je to bilo najljepse moguce doba kako su svi sretni bili i zaposleni i kako smo bili velesila u svijetu , ne samo u sportu nego i u politici u svemu ostalom. I zaista kad gledam slike iz tog doba uspjehe sportske i td zalim sto se nisam rodio tad pogotovo zbog mog Veleza koji je bio rame uz rame sa velikom cetvorkom . Na zalost velike vecine normalnih ljudi ta drzava se raspala i doslo je ovo do cega je doslo ja zivim u Bosni i Hercegovini tacnije u Mostaru i sve ove drzave sto su se stvorile nakon raspada Juge ovo je jedno veliko nista , sve u svemu svak zna situaciju u svojoj drzavi i zna da je stanje ocajno nikakve buducnosti nemamo jos je samo falila ova poplava jadnom narodu,ono sto zelim reci da ce vrlo tesko doci do tog ujedinjenja jer mnogo je krvi proliveno i mnogo se nacionalista jos uvijek seta slobodno svim drzavama ex Juge a za Novaka se nema sta rec to se vec znalo jedna velika ljudina i dobar covjek nije ovo prvi put da on iskazuje svoju humanu stranu i nadam se da cu docekat dan da se opet stvori neka zajednicka drzava a da Nole bude presjednik .

Jugoslavija

pre 9 godina

Svakog jutra, prosečan Srbin, kineskom odelu, pije brazilsku kafu, seda u italijanski auto, kupi za doručak francusko pecivo, vozi ulicama asfaltiranim nemačkim parama i na posao u austrijsku firmu. Odmah uključuje japanski lap top i na engleskom jeziku počne da obavlja obaveze.A kad se vrati sa posla negde oko 9, opere ruke turskim sapunom, otvori slovenački frižider, izvadi iz njega konzerviranu američku hranu, nalije čašu portugalskog vina, uključi južnokorejski televizor i uživa u latinoameričkim sapunicama, dok ga greje ruski gas.
Svakog jutra, prosečan Srbin, u modernoj garderobi (koju su proizvodli „Beko“, „Kluz“ i ostali, ispija čuvenu „Centropromovu“ kafu, seda u domaći auto koji se proizvodio i u Kragujevcu i u svakoj republici SFRJ kupi za doručak „PKB“ viršle i jogurt, vozi ulicama asfaltiranim parama koje su nemački turisti ostavili na Jadranskoj obali ili od nekog Titovog bespovratnog kredita. I posle par minuta stigne na posao u državnu firmu gde je bio Bog i batina, odnosno Radnik Samoupravljač. Odmah se uhvati za „Iskrin“ telefon i na SRPSKOM jeziku počne da obavlja obaveze, bez obzira da li zove Ljubljanu, Zagreb, Skoplje, Sarajevo ili Prištinu. i ceo sveg ga ruzmeo. A kad se vrati kući 2 popodne, opere ruke „Merima“ sapunom iz Kruševca, otvori domaći frižider, izvadi njeguški pršut, homoljski sir i domaće čvarke, nalije čašu vršačkog vina, upali „EI“ Niš tv i uživa u domaćim TV programima, dok ga greje Spokojnost i Bezbrižnost. Zato volim JUGOSLAVIJU!!!

Srbin i južni Sloven

pre 9 godina

Nije Broz stvorio Jugoslaviju, nastala je 1918, prvo kao Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca, onda Kraljevina SHS, i kasnije Kraljevina Jugoslavija. Vi znate samo za SFRJ, a od 1945. do 1963. ime države bilo je FNRJ. Bila je to narodna a ne socijalistička republika. I sada je na delu narod, kad pominjem jugoslovenstvo ili južno slovenstvo mislim na narod i u ovoj nesreći nastala je jedna "jogoslovenska narodna republika", lišena svake ideologije. A vi što s pozicija nacionalizma odbijate svaku pomisao na jugoslovenstvo, zar ne vidite da vas je život na najlepši način dementovao. Samo da nacionaliste ne dođu na vlast, to je naša dužnost najsvetija.

ja

pre 9 godina

@Pera
Da ti vredi sadasnja drzava, ne bi vecina i dalje sa setom razmisljala o Jugoslaviji niti bi pola stanovnika bilo na prosjackom stapu.
Jugoslavija je SILA za ove danasnje nazovi drzave.

I istorija i povijest

pre 9 godina

Treba aktivno raditi na jacanju Jugoslovenske ideje u svim republikama i organizovati referendum o ponovnom ujedinjenju. Treba razbiti gomilu banana republika i stvoriti jednu ozbiljnu drzavu. A tebi Nole kapa dole za sve sto si uradio za bananu Srbiju i ostale banane.

!!!

pre 9 godina

Panika medju nacionalistima svih nasih naroda i narodnosti.
Dzaba vam sve, vidite da vase vreme prolazi a vecina shvata da je bratstvo i jedinstvo jedini spas. JUGOSLAVIJA e opet pobediti a vi mozete samo da kmecite i panicite.
I nije nama Jugoslavija nista lose donela, lose su nam donele republike koje su po raspadu SFRJ odlucile da malo ratuju, i lopuze koje su pod parolom patriotizma opljackali narod.
Da valjaju ove "nezavisne" banana republike ne bi se tako lako i sa nostalgijom pominjala SFRJ.

Mile

pre 9 godina

kako rece Ivo....

Sve može biti. Ali jedno ne može: ne može biti da će posve i zauvek nestati velikih i umnih a duševnih ljudi koji će za božju ljubav podizati trajne građevine, da bi zemlja bila lepša i čovek na njoj živeo lakše i bolje. Kad bi njih nestalo, to bi značilo da će i božja ljubav ugasnuti i nestati sa sveta. To ne može biti.”

Ivo Andrić, “Na Drini ćuprija”

bla,bla. bla

pre 9 godina

Ovo je čista glupost i nema nikakve veze sa sa realnošću-zajednička nevolja ,odnosno poplave i uviđanje da se ona može prebroditi pomažući jedni drugima i tu nikakvog udjela nema Novak Đoković.Građani ovih prostora počeli su i prije njegove obraćanja svjetskoj javnosti i izrečenih populističkih fraza počeli pomagati jedni drugima .On je jeste vrhunski teniser,ali ne mogu prihvatiti njegovo dodvoravanje publici kako bi pridobio njihovu naklonost. Najprije je to pokušao u svijetu pa mu nije uspjelo onako kako je očekivao ,a sada se okrenuo Balkanu.I zato mi je odvratno što ga naročito domaći ,a izgleda i pojedini inostrani počinju tretirati nekom vrstom mesije.Možda je sve to dio njegovog markentiškog tima ,kako bi uspio osvojiti priznanje najomiljenijeg tenisera u svjetu ,jer mu izgleda ,kao i njegovim navijačima teško pada što to nije postao.Ne navijam za njega ,niti ću ikada navijati ,ali ipak mu želim da osvoji RG.

Silver Surfer

pre 9 godina

Novaku skidam kapu za sve sto je ucinio, ali mi nisu jasni negativni komentari na njegov cin kao i nekolicina komentara protiv SFRJ. Kao prvo, on je pruzio podrsku Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, a nikakvu Jugoslaviju nije pominjao. Doduse, ne moze se preci preko cinjenice da su ove tri, sada suverene drzave, nekada bile republike u ovkviru SFRJ. To sto novinar to vidi kao kao neko "ujedinjenje" njegov je subjektivni dozivljaj i oko toga ne bi trebalo raspravljati. Medjutim, ne vidim sta neko ima protiv Jugoslavije? To je drzava koje se i dalje secaju mnogi u svetu iako ne postoji skoro cetvt veka. Ona je imala neke standrade koji su u to vreme znacili i neki kvalitet. Mozda vam o tome najbolje svedoce soliteri i zgrade iz tog vremena koje su cesto kvalitetnije od onih tek sagradjenih. U toj drzavi se proizvodilo od Levis farmerki do pumpi za vodu po Rozenbauerovoj licenci. Danas, ne proizvodimo skoro nista, a te preko potrebne pumpe, tokom ovih katastrofalnih poplava, donosili su nam sa strane. Treba jos mnogo godina da prodje da bi Srbija dostigla nivo proizvodnje iz 89-te. Zli Broz je do 1980. zaduzio celu SFRJ sa 10 milijardi dolara. Od njegove smrti pa do raspada drzava je zaduzena za jos 10. Danas, ne moze ni da se izracuna koliko je koja samostalna drzava duzna. I sto je najvaznije, ljudi su ziveli od svog rada. To se vreme nece vratiti, ali ne treba pljuvati po drzavi koja je bila dobra po mnogim parametrima.

realino-gledano

pre 9 godina

Djoković ujedinio Kraljevinu Jugoslaviju.
(Zmaj Ognjeni Vuk, 22. maj 2014 19:56)

A nisam cuo ni reci od Prestolonaslednika Karađorđevića (Aleksandar II) i od princeza Katarina Karađorđevića.

cp6uH

pre 9 godina

Стварно? Примећујем да државе Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска званично никада нису ратовале међусобно, чак ни као непризнате државе. Братоубилачки рат међу народом (или народима, свеједно) са различитим (не)верама је нешто друго, другачији вид умоболности.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Makte se ljudi, tek sam dobio nezavisnu Crnu Goru,a vi ocete sad ponovo Jugoslaviju :D
Volim Jugoslaviju i to sto je bilo, ali rano je za to. Treba nam prije svega normalan komsijski odnos, da se pomazemo i postujemo jedni druge. Da budemo ljudi u svakom smislu te rijeci. Sto se tice ujedinjenja, mozda samo neka konfederacija ili savez u ekonomskom sislu jer bi to bilo dobro za sve...
Zivjeli mi! NOVACE SRECAN RODjENDAN CARE!

bomber

pre 9 godina

(Danijel, 22. maj 2014 19:58)

mnogo toga je istina u ovom tekstu ali to, da se zenica nije radovala 1999. je bezobrazna laž, možda se ti i tvoja familija niste radovali al skoro pa cijela bosna je u behutu šenlučila, halakala i pozivala još

sasa jokic

pre 9 godina

Ja@ Ti verovatno imas manje od trideset godina. U SFRJ ljudi su ziveli srecno, opusteno, i svako je imao dovoljno, pa nije imao razloga da mrzi komsiju.
Posle raspada, svi manje vise zivimo kao robovi, nezadovoljni, puni mrznje i
besa.
Koliko god mozda strasno zvucalo, potrbno je da se desi velika tragedija, da bi se u ljudima probudila solidarnost, osecaji i ljubav prema drugom. Neka nam ovo bude zamajac za neku bolju biducnost, nemoramo da budemo braca, ali treba da budemo dobri susedi i da se postujemo.
Nole je pokrenuo tu inicijativu, i kapa dole za to.
Svi bi trebalo da znaju, da On do pozicije da pokrece stvari, nije dosao kraduci bogu dane, kao politicari, vec predanim radom i rezultatima!

BOG TE DRAGI SACUVAO I SVE TVOJE U FAMILIJI.

pre 9 godina

Nikad vise SFRJ!!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nadaZR, 22. maj 2014 20:01) TO SE PODRAZUMEVA I TO SA VELIKO TJ.OGROMNO P.BRAVO NOLE STARI MITROVCANU,SRETAN TI RODJENDAN ZELE SVI SA KOSOVA. TO JE ODLIKA KOSOVARA POGOTOVO ONIH SA SEVERA BEZ OBZIRA NA VEROISPOVEST.DODUSE NE MOGU SVI DA POMOGNU NOVCANO I SLICNO(I OVDE JE NEMASTINA) ALI SRCEM I MOLITVAMA JE CELO KOSOVO UZ BOSNU,SRBIJU I HRVATSKU U SANIRANJU OVE TESKE SITUACIJE.ZIVELI.JEDAN ALBANAC SA SEVERA VAS SVEPOZDRAVLJA I ZELI SRECU I DOBRO ZDRAVLJE.

Nebojša

pre 9 godina

@Nebojsa Dobro, i zasto to tebe interesuje? Imaju ljudi pravo na svoje misljenje, to se tebe ne tice. (/, 22. maj 2014 18:58) Zahvaljujemo se na glasu.

Jeste ali nemaju pravo nas ostale da truju svojim mišljenjem zar ne.

Oypa 7

pre 9 godina

Ljudi da se ne zanosimo, mi mozemo da budemo manje vise ok susedi i to je to . NIKAD ali NIKAD braca .Sve mi se cini da Srbi nazalost najvise pate za sfrj.

BVK

pre 9 godina

@ zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

Nole je ucinio nesto prelepo za Srbiju, BiH i Hrvatsku, a nista za Jugu jer Juga ne postoji vec 20 i kusur godina. Cisto da te obavestim.

Podrska za Srbiju, BiH i Hrvatsku, nikad za Jugoslaviju.

BVK

pre 9 godina

@ zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

Nole je ucinio nesto prelepo za Srbiju, BiH i Hrvatsku, a nista za Jugu jer Juga ne postoji vec 20 i kusur godina. Cisto da te obavestim.

Podrska za Srbiju, BiH i Hrvatsku, nikad za Jugoslaviju.

Danijel

pre 9 godina

rejv - nisi u pravu!

Za vrijeme NATO bombardovanja Srbije bio sam u Zenici i svake noci slusao sam tutnjanja aviona koji su letjeli za Srbiju. Bilo je strasno i niko se nije radovao. Ja znam da se u mojoj kuci Srbija gledala i gleda kao dio jedne cijeline i nije nam bilo jednostavno. Bilo nam je tesko jer smo osjecali Srbiju kao dio nas a nismo Srbi! Kada sam prolazio Zenicom nisam cuo ljude koji su zlurado veselili. Nisam cak cuo niti bilo kakav znak odobravanja. Mnogi su ljudi bili prestraseni.
Ja kada sretnem Srbe u inostranstvu nikada ne vidim Srbe! Vidim moje sunarodnjake. Ja nisam sam!!
Vis-a-vi Jugoslavije, imam najvise prijatelja Srba, Muslimana i Hrvata ali recimo da Jugoslavija nije izraz ljubavi, cega je izraz? Izraz je potrebe radi opstanka. Mi smo svi mali narodi i evo kao sto je pokazano bas na ovom potopu, mozemo si puno pomoci u nesreci..., znas ipak je Rusija daleko a Turska i Pakistan jos dalje. Da ne idem dalje, ekonomski svi smo vec porobljeni i jasno je kapital ce kumovati porobljavanju juznoslovenskih naroda.
Svaka cast Novaku!!!

samir

pre 9 godina

Komsije reprezentacija BIH misli na vas,zajedno smo jaci!!!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10154249_491614954300876_6639450016050883848_n.jpg

Simo Jelaca

pre 9 godina

NOLE,Bravo I hvala. Zasluzio si da te narod Srbije bira za predsednika republike, kada se prestanes baviti tenisom. Svojim primerima pokazujes mladim generacijama sta je patriotizam I sta znaci biti covek. Neka te prati licna sreca kroz ceo tvoj zivot.
Simon, Canada

Tina

pre 9 godina

Nebojša, sve je tačno što si napisao. Problem je u tome što ovde neki slobodu govora bukvalno primenjuju, pa je dozvoljeno vredjati svakog do mile volje, a i pogrešno percipiraju demokratiju, a u osnovi demokratije je da ne ugrožavaš drugog, pa samim tim i da ga ne vredjaš, pogotovo ako je to sve proizvoljno i bez osnova

marehajduk

pre 9 godina

Znaci koje licemerje AP-a.Znaci da nema Noleta ,zaboravi na ujedinje.Ovako uzdizanje jedne osobe je tezak kretenizam.Hvala mu na svemu,ali ljudi nemoj te da preterujete.Narod se ujedinio zbog nesrece,ali mi se cini da ce se brzo vratiti na staru narav.

JOLOVIC

pre 9 godina

NOVACE SRECAN VAM RODJENDAN PUNO SRECE I ZDRAVLJA I SRECAN DOCEK NOVE PRINOVE DAJ BOZE DA IH BUDE STO VISE; VASE ZELJE DA SE ISPUNE SRECNO VAMA I JELENI; A POZDRAV I TVOJOJ PORODICI SRECNO I ZA SRBIJU DA PREBOLI OVO SVE STO SE DESAVA I U BIVSIM REPUBLIKAMA SRJ. HVALA VAM ZA SVU POMOC KOJU STE PRUZILI NASEM NARODU SRECA NEK VAS PRATI ZAUVEK. SAMO JE JEDAN DJOKOVOC NOLE RODJEN ZA SVE. MNOGO VAS CENIMO I POSTUJEMO VAS RAD I SVE OSTALO/

Predrag

pre 9 godina

Vucicu, ovo je diplomatija a ne Dacic (ni engleski ne zna), diplomata je onaj koji zna i ume da napravi pozitivu za svoju zemlju, Dacic ne samo sto to ne zna i ne ume, cak i tebe je zasenio, ne bavi se politikanstvom i osvetama, covek je CAR.

rejv

pre 9 godina

SFRJ pa SFRJ, dosadni ste vise sa tim, nema nikakvog bratstva i jedinstva srpska nesreca se nigde nije vise slavila nego u okolnim republikama, dokle da se lazemk vise?

Nebojša

pre 9 godina

Šta god da Novak uradi pojedincima kojih nije malo to neće biti dovoljno već ce ga prvom prilikom pljuvati u svojim komentarima ja baš redovno čitam komentare na stranim sajtovima poput eurosporta tennistemplea tenis.com pa čak i hrvatskog indeksa i primetio sam da kada bi sa svih tih sajtova prebrojali negativne komentare ukupan broj takvih bi bio manji nego broj onih koju takve komentare ostavljaju ovde na b92 ili blicu što je žalosno za naše gradjane i pojedine iz susednih država.

Kaca

pre 9 godina

Djokovic je uvek bio poseban, izuzetan covek i Srbin. A tek pola miliona dolara, ne secam se da je neko toliko poklonio odjednom. Nadam se da ce jos dugo sluziti kao uzor svim Srbima u zemlji i sirom sveta.

ja

pre 9 godina

Iskreno saosecam sa svima koje su poplave pogodile u Federaciji BIH i u Hrvatskoj, ali mene bas briga za neku tamo "Jugoslaviju"

Ja sam Srbin i volim Srbiju i Republiku Srpsku, a nama je ta SFRJ donosila nista drugo nego patnje i stradanja

I to se nece promeniti bez obzira na ove poplave trenutne. Srbi manite se jugoslovenstva i gledajte sebe, svoj narod i svoju drzavu

zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

pre 9 godina

Nole, ti si najdivniji primer humanog čoveka ispunjenog ljubavlju. Učinio si za Srbiju više nego svi političari od kraja osamdesetih! A sada si otišao korak dalje i isto to krenuo da činiš za celu Jugu. Živeo nam večno!

Pera

pre 9 godina

Kao dobri susedi moramo da se pomazemo, ali potpuna mi je muka od jugonostalgicarskih poklika. Kakva SFRJ? Da je to nešto vredelo ne bismo se onako krvavo raspali.

Danijel

pre 9 godina

rejv - nisi u pravu!

Za vrijeme NATO bombardovanja Srbije bio sam u Zenici i svake noci slusao sam tutnjanja aviona koji su letjeli za Srbiju. Bilo je strasno i niko se nije radovao. Ja znam da se u mojoj kuci Srbija gledala i gleda kao dio jedne cijeline i nije nam bilo jednostavno. Bilo nam je tesko jer smo osjecali Srbiju kao dio nas a nismo Srbi! Kada sam prolazio Zenicom nisam cuo ljude koji su zlurado veselili. Nisam cak cuo niti bilo kakav znak odobravanja. Mnogi su ljudi bili prestraseni.
Ja kada sretnem Srbe u inostranstvu nikada ne vidim Srbe! Vidim moje sunarodnjake. Ja nisam sam!!
Vis-a-vi Jugoslavije, imam najvise prijatelja Srba, Muslimana i Hrvata ali recimo da Jugoslavija nije izraz ljubavi, cega je izraz? Izraz je potrebe radi opstanka. Mi smo svi mali narodi i evo kao sto je pokazano bas na ovom potopu, mozemo si puno pomoci u nesreci..., znas ipak je Rusija daleko a Turska i Pakistan jos dalje. Da ne idem dalje, ekonomski svi smo vec porobljeni i jasno je kapital ce kumovati porobljavanju juznoslovenskih naroda.
Svaka cast Novaku!!!

Nebojša

pre 9 godina

Šta god da Novak uradi pojedincima kojih nije malo to neće biti dovoljno već ce ga prvom prilikom pljuvati u svojim komentarima ja baš redovno čitam komentare na stranim sajtovima poput eurosporta tennistemplea tenis.com pa čak i hrvatskog indeksa i primetio sam da kada bi sa svih tih sajtova prebrojali negativne komentare ukupan broj takvih bi bio manji nego broj onih koju takve komentare ostavljaju ovde na b92 ili blicu što je žalosno za naše gradjane i pojedine iz susednih država.

Jugoslavija

pre 9 godina

Svakog jutra, prosečan Srbin, kineskom odelu, pije brazilsku kafu, seda u italijanski auto, kupi za doručak francusko pecivo, vozi ulicama asfaltiranim nemačkim parama i na posao u austrijsku firmu. Odmah uključuje japanski lap top i na engleskom jeziku počne da obavlja obaveze.A kad se vrati sa posla negde oko 9, opere ruke turskim sapunom, otvori slovenački frižider, izvadi iz njega konzerviranu američku hranu, nalije čašu portugalskog vina, uključi južnokorejski televizor i uživa u latinoameričkim sapunicama, dok ga greje ruski gas.
Svakog jutra, prosečan Srbin, u modernoj garderobi (koju su proizvodli „Beko“, „Kluz“ i ostali, ispija čuvenu „Centropromovu“ kafu, seda u domaći auto koji se proizvodio i u Kragujevcu i u svakoj republici SFRJ kupi za doručak „PKB“ viršle i jogurt, vozi ulicama asfaltiranim parama koje su nemački turisti ostavili na Jadranskoj obali ili od nekog Titovog bespovratnog kredita. I posle par minuta stigne na posao u državnu firmu gde je bio Bog i batina, odnosno Radnik Samoupravljač. Odmah se uhvati za „Iskrin“ telefon i na SRPSKOM jeziku počne da obavlja obaveze, bez obzira da li zove Ljubljanu, Zagreb, Skoplje, Sarajevo ili Prištinu. i ceo sveg ga ruzmeo. A kad se vrati kući 2 popodne, opere ruke „Merima“ sapunom iz Kruševca, otvori domaći frižider, izvadi njeguški pršut, homoljski sir i domaće čvarke, nalije čašu vršačkog vina, upali „EI“ Niš tv i uživa u domaćim TV programima, dok ga greje Spokojnost i Bezbrižnost. Zato volim JUGOSLAVIJU!!!

JOLOVIC

pre 9 godina

NOVACE SRECAN VAM RODJENDAN PUNO SRECE I ZDRAVLJA I SRECAN DOCEK NOVE PRINOVE DAJ BOZE DA IH BUDE STO VISE; VASE ZELJE DA SE ISPUNE SRECNO VAMA I JELENI; A POZDRAV I TVOJOJ PORODICI SRECNO I ZA SRBIJU DA PREBOLI OVO SVE STO SE DESAVA I U BIVSIM REPUBLIKAMA SRJ. HVALA VAM ZA SVU POMOC KOJU STE PRUZILI NASEM NARODU SRECA NEK VAS PRATI ZAUVEK. SAMO JE JEDAN DJOKOVOC NOLE RODJEN ZA SVE. MNOGO VAS CENIMO I POSTUJEMO VAS RAD I SVE OSTALO/

samir

pre 9 godina

Komsije reprezentacija BIH misli na vas,zajedno smo jaci!!!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10154249_491614954300876_6639450016050883848_n.jpg

Silver Surfer

pre 9 godina

Novaku skidam kapu za sve sto je ucinio, ali mi nisu jasni negativni komentari na njegov cin kao i nekolicina komentara protiv SFRJ. Kao prvo, on je pruzio podrsku Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, a nikakvu Jugoslaviju nije pominjao. Doduse, ne moze se preci preko cinjenice da su ove tri, sada suverene drzave, nekada bile republike u ovkviru SFRJ. To sto novinar to vidi kao kao neko "ujedinjenje" njegov je subjektivni dozivljaj i oko toga ne bi trebalo raspravljati. Medjutim, ne vidim sta neko ima protiv Jugoslavije? To je drzava koje se i dalje secaju mnogi u svetu iako ne postoji skoro cetvt veka. Ona je imala neke standrade koji su u to vreme znacili i neki kvalitet. Mozda vam o tome najbolje svedoce soliteri i zgrade iz tog vremena koje su cesto kvalitetnije od onih tek sagradjenih. U toj drzavi se proizvodilo od Levis farmerki do pumpi za vodu po Rozenbauerovoj licenci. Danas, ne proizvodimo skoro nista, a te preko potrebne pumpe, tokom ovih katastrofalnih poplava, donosili su nam sa strane. Treba jos mnogo godina da prodje da bi Srbija dostigla nivo proizvodnje iz 89-te. Zli Broz je do 1980. zaduzio celu SFRJ sa 10 milijardi dolara. Od njegove smrti pa do raspada drzava je zaduzena za jos 10. Danas, ne moze ni da se izracuna koliko je koja samostalna drzava duzna. I sto je najvaznije, ljudi su ziveli od svog rada. To se vreme nece vratiti, ali ne treba pljuvati po drzavi koja je bila dobra po mnogim parametrima.

ADI

pre 9 godina

Ja sam rodjen 1990 godine, bivsu drzavu nisam upamtio al roditelji mi uvijek govore kako je to bilo najljepse moguce doba kako su svi sretni bili i zaposleni i kako smo bili velesila u svijetu , ne samo u sportu nego i u politici u svemu ostalom. I zaista kad gledam slike iz tog doba uspjehe sportske i td zalim sto se nisam rodio tad pogotovo zbog mog Veleza koji je bio rame uz rame sa velikom cetvorkom . Na zalost velike vecine normalnih ljudi ta drzava se raspala i doslo je ovo do cega je doslo ja zivim u Bosni i Hercegovini tacnije u Mostaru i sve ove drzave sto su se stvorile nakon raspada Juge ovo je jedno veliko nista , sve u svemu svak zna situaciju u svojoj drzavi i zna da je stanje ocajno nikakve buducnosti nemamo jos je samo falila ova poplava jadnom narodu,ono sto zelim reci da ce vrlo tesko doci do tog ujedinjenja jer mnogo je krvi proliveno i mnogo se nacionalista jos uvijek seta slobodno svim drzavama ex Juge a za Novaka se nema sta rec to se vec znalo jedna velika ljudina i dobar covjek nije ovo prvi put da on iskazuje svoju humanu stranu i nadam se da cu docekat dan da se opet stvori neka zajednicka drzava a da Nole bude presjednik .

!!!

pre 9 godina

Panika medju nacionalistima svih nasih naroda i narodnosti.
Dzaba vam sve, vidite da vase vreme prolazi a vecina shvata da je bratstvo i jedinstvo jedini spas. JUGOSLAVIJA e opet pobediti a vi mozete samo da kmecite i panicite.
I nije nama Jugoslavija nista lose donela, lose su nam donele republike koje su po raspadu SFRJ odlucile da malo ratuju, i lopuze koje su pod parolom patriotizma opljackali narod.
Da valjaju ove "nezavisne" banana republike ne bi se tako lako i sa nostalgijom pominjala SFRJ.

Predrag

pre 9 godina

Vucicu, ovo je diplomatija a ne Dacic (ni engleski ne zna), diplomata je onaj koji zna i ume da napravi pozitivu za svoju zemlju, Dacic ne samo sto to ne zna i ne ume, cak i tebe je zasenio, ne bavi se politikanstvom i osvetama, covek je CAR.

ja

pre 9 godina

Iskreno saosecam sa svima koje su poplave pogodile u Federaciji BIH i u Hrvatskoj, ali mene bas briga za neku tamo "Jugoslaviju"

Ja sam Srbin i volim Srbiju i Republiku Srpsku, a nama je ta SFRJ donosila nista drugo nego patnje i stradanja

I to se nece promeniti bez obzira na ove poplave trenutne. Srbi manite se jugoslovenstva i gledajte sebe, svoj narod i svoju drzavu

zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

pre 9 godina

Nole, ti si najdivniji primer humanog čoveka ispunjenog ljubavlju. Učinio si za Srbiju više nego svi političari od kraja osamdesetih! A sada si otišao korak dalje i isto to krenuo da činiš za celu Jugu. Živeo nam večno!

Mile

pre 9 godina

kako rece Ivo....

Sve može biti. Ali jedno ne može: ne može biti da će posve i zauvek nestati velikih i umnih a duševnih ljudi koji će za božju ljubav podizati trajne građevine, da bi zemlja bila lepša i čovek na njoj živeo lakše i bolje. Kad bi njih nestalo, to bi značilo da će i božja ljubav ugasnuti i nestati sa sveta. To ne može biti.”

Ivo Andrić, “Na Drini ćuprija”

ja

pre 9 godina

@Pera
Da ti vredi sadasnja drzava, ne bi vecina i dalje sa setom razmisljala o Jugoslaviji niti bi pola stanovnika bilo na prosjackom stapu.
Jugoslavija je SILA za ove danasnje nazovi drzave.

I istorija i povijest

pre 9 godina

Treba aktivno raditi na jacanju Jugoslovenske ideje u svim republikama i organizovati referendum o ponovnom ujedinjenju. Treba razbiti gomilu banana republika i stvoriti jednu ozbiljnu drzavu. A tebi Nole kapa dole za sve sto si uradio za bananu Srbiju i ostale banane.

Kaca

pre 9 godina

Djokovic je uvek bio poseban, izuzetan covek i Srbin. A tek pola miliona dolara, ne secam se da je neko toliko poklonio odjednom. Nadam se da ce jos dugo sluziti kao uzor svim Srbima u zemlji i sirom sveta.

Srbin i južni Sloven

pre 9 godina

Nije Broz stvorio Jugoslaviju, nastala je 1918, prvo kao Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca, onda Kraljevina SHS, i kasnije Kraljevina Jugoslavija. Vi znate samo za SFRJ, a od 1945. do 1963. ime države bilo je FNRJ. Bila je to narodna a ne socijalistička republika. I sada je na delu narod, kad pominjem jugoslovenstvo ili južno slovenstvo mislim na narod i u ovoj nesreći nastala je jedna "jogoslovenska narodna republika", lišena svake ideologije. A vi što s pozicija nacionalizma odbijate svaku pomisao na jugoslovenstvo, zar ne vidite da vas je život na najlepši način dementovao. Samo da nacionaliste ne dođu na vlast, to je naša dužnost najsvetija.

Pera

pre 9 godina

Kao dobri susedi moramo da se pomazemo, ali potpuna mi je muka od jugonostalgicarskih poklika. Kakva SFRJ? Da je to nešto vredelo ne bismo se onako krvavo raspali.

rejv

pre 9 godina

SFRJ pa SFRJ, dosadni ste vise sa tim, nema nikakvog bratstva i jedinstva srpska nesreca se nigde nije vise slavila nego u okolnim republikama, dokle da se lazemk vise?

sasa jokic

pre 9 godina

Ja@ Ti verovatno imas manje od trideset godina. U SFRJ ljudi su ziveli srecno, opusteno, i svako je imao dovoljno, pa nije imao razloga da mrzi komsiju.
Posle raspada, svi manje vise zivimo kao robovi, nezadovoljni, puni mrznje i
besa.
Koliko god mozda strasno zvucalo, potrbno je da se desi velika tragedija, da bi se u ljudima probudila solidarnost, osecaji i ljubav prema drugom. Neka nam ovo bude zamajac za neku bolju biducnost, nemoramo da budemo braca, ali treba da budemo dobri susedi i da se postujemo.
Nole je pokrenuo tu inicijativu, i kapa dole za to.
Svi bi trebalo da znaju, da On do pozicije da pokrece stvari, nije dosao kraduci bogu dane, kao politicari, vec predanim radom i rezultatima!

realino-gledano

pre 9 godina

Djoković ujedinio Kraljevinu Jugoslaviju.
(Zmaj Ognjeni Vuk, 22. maj 2014 19:56)

A nisam cuo ni reci od Prestolonaslednika Karađorđevića (Aleksandar II) i od princeza Katarina Karađorđevića.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Makte se ljudi, tek sam dobio nezavisnu Crnu Goru,a vi ocete sad ponovo Jugoslaviju :D
Volim Jugoslaviju i to sto je bilo, ali rano je za to. Treba nam prije svega normalan komsijski odnos, da se pomazemo i postujemo jedni druge. Da budemo ljudi u svakom smislu te rijeci. Sto se tice ujedinjenja, mozda samo neka konfederacija ili savez u ekonomskom sislu jer bi to bilo dobro za sve...
Zivjeli mi! NOVACE SRECAN RODjENDAN CARE!

Simo Jelaca

pre 9 godina

NOLE,Bravo I hvala. Zasluzio si da te narod Srbije bira za predsednika republike, kada se prestanes baviti tenisom. Svojim primerima pokazujes mladim generacijama sta je patriotizam I sta znaci biti covek. Neka te prati licna sreca kroz ceo tvoj zivot.
Simon, Canada

Бенфика Србија

pre 9 godina

СРПСКА И СРБИЈА Н И К А Д ЈУГОСЛАВИЈА!!! (Догодине у Приштини, 22. maj 2014 19:32)

Нама је и деценија у Приштини далека стотинама година а камоли догодине...Сурова реалност.Само Југа је решење економске пропасти свих Република .

BVK

pre 9 godina

@ zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

Nole je ucinio nesto prelepo za Srbiju, BiH i Hrvatsku, a nista za Jugu jer Juga ne postoji vec 20 i kusur godina. Cisto da te obavestim.

Podrska za Srbiju, BiH i Hrvatsku, nikad za Jugoslaviju.

BOG TE DRAGI SACUVAO I SVE TVOJE U FAMILIJI.

pre 9 godina

Nikad vise SFRJ!!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nadaZR, 22. maj 2014 20:01) TO SE PODRAZUMEVA I TO SA VELIKO TJ.OGROMNO P.BRAVO NOLE STARI MITROVCANU,SRETAN TI RODJENDAN ZELE SVI SA KOSOVA. TO JE ODLIKA KOSOVARA POGOTOVO ONIH SA SEVERA BEZ OBZIRA NA VEROISPOVEST.DODUSE NE MOGU SVI DA POMOGNU NOVCANO I SLICNO(I OVDE JE NEMASTINA) ALI SRCEM I MOLITVAMA JE CELO KOSOVO UZ BOSNU,SRBIJU I HRVATSKU U SANIRANJU OVE TESKE SITUACIJE.ZIVELI.JEDAN ALBANAC SA SEVERA VAS SVEPOZDRAVLJA I ZELI SRECU I DOBRO ZDRAVLJE.

Oypa 7

pre 9 godina

Ljudi da se ne zanosimo, mi mozemo da budemo manje vise ok susedi i to je to . NIKAD ali NIKAD braca .Sve mi se cini da Srbi nazalost najvise pate za sfrj.

cp6uH

pre 9 godina

Стварно? Примећујем да државе Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска званично никада нису ратовале међусобно, чак ни као непризнате државе. Братоубилачки рат међу народом (или народима, свеједно) са различитим (не)верама је нешто друго, другачији вид умоболности.

BVK

pre 9 godina

@ zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

Nole je ucinio nesto prelepo za Srbiju, BiH i Hrvatsku, a nista za Jugu jer Juga ne postoji vec 20 i kusur godina. Cisto da te obavestim.

Podrska za Srbiju, BiH i Hrvatsku, nikad za Jugoslaviju.

Tina

pre 9 godina

Nebojša, sve je tačno što si napisao. Problem je u tome što ovde neki slobodu govora bukvalno primenjuju, pa je dozvoljeno vredjati svakog do mile volje, a i pogrešno percipiraju demokratiju, a u osnovi demokratije je da ne ugrožavaš drugog, pa samim tim i da ga ne vredjaš, pogotovo ako je to sve proizvoljno i bez osnova

marehajduk

pre 9 godina

Znaci koje licemerje AP-a.Znaci da nema Noleta ,zaboravi na ujedinje.Ovako uzdizanje jedne osobe je tezak kretenizam.Hvala mu na svemu,ali ljudi nemoj te da preterujete.Narod se ujedinio zbog nesrece,ali mi se cini da ce se brzo vratiti na staru narav.

bomber

pre 9 godina

(Danijel, 22. maj 2014 19:58)

mnogo toga je istina u ovom tekstu ali to, da se zenica nije radovala 1999. je bezobrazna laž, možda se ti i tvoja familija niste radovali al skoro pa cijela bosna je u behutu šenlučila, halakala i pozivala još

Ramiz Tuzla

pre 9 godina

"AP citira selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića koji je rekao da je Đoković svojim gestom "stekao naklonost cele Bosne" i obećao da će navijati za njega na predstojećim gren slem turnirima na Rolan Garosu i Vimbldonu."

"Đoković, koji je danas napunio 27 godina, je na to odgovorio da će na prvenstvu sveta u Brazilu navijati za BiH, zaključuje AP."

Nole, i prije svega ovog imao si navijače u Bosni, sad samo jače navijamo, živio majstore (you are only number one). :)

samir

pre 9 godina

Proglas Srbima, Hrvatima, Bošnjacima: ‘Nemojte da vas ova vanredna situacija omete sa pravoga puta podijeljenosti’
Nemoj da biste slučajno sjeli u čamac, ili uzeli pojas za spašavanje od nekog ko nije iz vaše vjerske ili etničke ili partijske grupe. Pravoslavci i katolici neka plivaju prema crkvama, muslimani isključivo prema džamijama.
Najbolje je i da ne napuštate svoje poplavljene stanove, dok vam se ne obrati neko iz bilo koje političke a još bolje nacionalističke partije još ako je u pratnji vjerskog službenika.
Ili možda u koliko vas poplavi rijeka, koja izvire u drugom entitetu ili kantonu tvorevine, koje su stvorene nacional fašizmom, osmišljena kao etnička geta. Vi se odmah pozovite na ugrožavanje vitalnog nacionalnog interesa, jer je to zavjera “njih” koji su i sebe namjerno potopili, samo kako bi uništili “nas”.
Također, ako vam pomoć ukaže “kockasta glava”, “došljak” ili bilo ko nije ‘gradska’ vaša politička raja, odmah odbijte. U svakom slučaju Izdržite još malo, sad će izbori, nemojte dozvoliti da vas ova vanredna sitnica omete sa pravoga puta podjeljenosti, i da vas ovo ukazivanje pomoći i podrške jednih drugima zavara.

To je samo privid, ubrzo ćemo opet jedni drugima za vratove…

Pametnom dosta.....pozdrav svima!

Povidon

pre 9 godina

(Zmaj Ognjeni Vuk, 23. maj 2014 02:42)
Uporedi kvalitet tadasnjeg i sadasnjeg tv programa. Kazes najgori auto, pa i takav je bolji od tudjeg jer smo ga mi proizvodili i izvozili. Ima prsute, a jel imas pare da je kupis? Kolika je tada bila nezaposlenost a kolika je sada? Tada si mogao relativno lako da kupis stan. A sada? Spoljni dug je tada bio visestruko manji. Vojska je bila snazna, muzicka scena neuporedivo bolja. Imali smo Evropske sampione u fudbalu i kosarci. A sta imamo sada? Grand i sezonu kupanja u kvalifikacijama za sva takmicenja.

bla,bla. bla

pre 9 godina

Ovo je čista glupost i nema nikakve veze sa sa realnošću-zajednička nevolja ,odnosno poplave i uviđanje da se ona može prebroditi pomažući jedni drugima i tu nikakvog udjela nema Novak Đoković.Građani ovih prostora počeli su i prije njegove obraćanja svjetskoj javnosti i izrečenih populističkih fraza počeli pomagati jedni drugima .On je jeste vrhunski teniser,ali ne mogu prihvatiti njegovo dodvoravanje publici kako bi pridobio njihovu naklonost. Najprije je to pokušao u svijetu pa mu nije uspjelo onako kako je očekivao ,a sada se okrenuo Balkanu.I zato mi je odvratno što ga naročito domaći ,a izgleda i pojedini inostrani počinju tretirati nekom vrstom mesije.Možda je sve to dio njegovog markentiškog tima ,kako bi uspio osvojiti priznanje najomiljenijeg tenisera u svjetu ,jer mu izgleda ,kao i njegovim navijačima teško pada što to nije postao.Ne navijam za njega ,niti ću ikada navijati ,ali ipak mu želim da osvoji RG.

Petko

pre 9 godina

NOLE, SREĆAN TI ROĐENDAN.
Živela Jugoslavija. Mi koji smo živeli u njoj znamo kakva je to bila Država a vidimo i ove sadašnje takzvane državice.

aca

pre 9 godina

Moja preporuka familiji Djokovic da sav novac namenjen postradalima, koji je jako ozbiljan, u poplavama saberu i onda po smirivanju situacije poimence pomognu pocev od porodica koje su najsiromasnije i sa vise clanova kojima su kuce srusene i poimence im pomognu izgradnjom prizemnih kuca od 60 i 80kvm i tako usrece 20,30,40 porodica. Davanje 100 ili 500e je kratkorocnog daha a uplatom na drzavni racun se omogucuje da ta pomoc ode onima koji mogu i sami. Kuca se moze napraviti za 15-20000e za za 600000e ili vise od 30 pa i vise porodica bi trajno i kvalitetno bili zbrinuti.
Iskreno sramotni su vapaji drzave posle dva dana poplave da im neko obezbedi hranu, vodu, naftu, pelene, hlor, krec... Pa zasta uopste postoji drzava kao organizacija? Zasto postoje robne rezerve i njen direktor? Zasto domaca nalazista nafte kada smo u vanrednoj situaciji?
Dali ste naftu Rusima, gledajte da date i vodu, sumu, rudu strancima pa kukajte i prosite onda.

I istorija i povijest

pre 9 godina

Kakva glupost. Hrvati nek ostanu na drugu stranu Drine.. Njihovo "prijateljstvo" nam ne treba..Sad kad su nam "pomogli" moramo da budemo politički korektni i da primimo tu ponudu zbog EU. Bilo bi problemi da ne uzmemo tu "pomoć".. Oni su ubili ogromni broj srba poslednjih 100 godina.. A mi zaboravljamo.. Zato smo tu gde jesmo.. Mi nismo nikad složni bili.. Nikad sa njima, kakvi neko novo " jugoslovensko "
(HanSolo, 23. maj 2014 08:21)
A mi njih nismo ubijali? Samo smo im malo unistili Vukovar i okupirali pola drzave. RSK je Srpska koliko je i Kosovo Albansko, a svi znamo istoriju. Po toj logici Nemci bi i sada trebali da mrze sve oko sebe jer su ubijali i bili ubijani. Dokle vise tako? Evo ja predlazem da se skupite svi vi koji tako razmisljate iz svih republika bivse Juge na nekom nenaseljenom mestu pa se poubijajte ali nemoj neko da bi preziveo. Ne treba zaboraviti, treba prastati i saradjivati.

Nebojša

pre 9 godina

@Nebojsa Dobro, i zasto to tebe interesuje? Imaju ljudi pravo na svoje misljenje, to se tebe ne tice. (/, 22. maj 2014 18:58) Zahvaljujemo se na glasu.

Jeste ali nemaju pravo nas ostale da truju svojim mišljenjem zar ne.

HanSolo

pre 9 godina

Kakva glupost. Hrvati nek ostanu na drugu stranu Drine.. Njihovo "prijateljstvo" nam ne treba..Sad kad su nam "pomogli" moramo da budemo politički korektni i da primimo tu ponudu zbog EU. Bilo bi problemi da ne uzmemo tu "pomoć".. Oni su ubili ogromni broj srba poslednjih 100 godina.. A mi zaboravljamo.. Zato smo tu gde jesmo.. Mi nismo nikad složni bili.. Nikad sa njima, kakvi neko novo " jugoslovensko "

DinoNYC

pre 9 godina

Djokovicu svaka cast. On je predstavnik ono najboljeg sto mozemo (za razliku 90% politicara koji su predstavnici onog najnizeg u nama).

Ali, cak i Nole ne bi mogao da ujedini ex-YU narode da upravo to stanje bliskosti nije ustvari prirodno stanje. Neprirodno je stanje u kome smo zadnjih 20 godina i gdje insistiramo na nekim nebitnim razlikama.

Imamo mnogo zajednickog i sigurno vise nego li ono sto nas razdvaja. A ono sto nas vjestacki razdvaja su etikete nacije i vjere kojih se, kao pijan plota, drze popovi i hodze, politicari i profesionalni nacionalisti, koji nemaju nesto kvalitetno i dobro da ponude, pa vladaju masama (koje donekle zasluzuju tu "kaznu" jer ih sljede) kao ovcama.

Ne krivim ja narode bivse YU sto su "nasjeli" na sopstvene nacionalizme i kasno shvatili da su se manje-vise zajeb.ali. Na kraju krajeva jedna Njemacka je napravila ogromnu gresku ali se suocila sa svojim bremenom proslosti. To moraju i Srbi, Hrvati, Bosnjaci itd.

Ali krivim vas/nas sto sada, kada je sve kristalno jasno, i dalje sljedite/sljedimo iste one primitvne etno-vjersko-nacionalne politike torova.

SVI ljudi koji su na vlasti u SVIM bivsim ex-YU republikama moraju da odu. Imali su 20 godina da pokazu sta umiju. Oni su umjesto toga zavadjali i krali.

Stara SFRJ je nemoguca, ali ekonomska, sigurnosna, i kulturna unija Balkana sa rotirajucim zajednickim skupstinama jednom u sest mjeseci je moguca.

Sto se mene tice Djokovic mi moze biti predsjednik. Moj glas ima.

Realist

pre 9 godina

a zašto forsirate bivšu Jugu....Očito je da svi želimo SVOJU DRŽAVU, Srbi - Srbiju, Hrvati - Hrvatsku itd....

No to nas ne spriječava da surađujemo i pomažemo jedni drugima čak i više nego kad je bila Juga.

Osobno NIKAD (unatoč financijskim blagodatima) ne bih volio da moja Hrvatska uopće pomisli na Jugu. No iznimno prijateljstvo prema svim narodima bivše države itekako želim.

Podrška svim žrtvama poplave u regiji.

Nikola

pre 9 godina

zao mi decka, uvek on mora da se trudi oko drzave, a oni nikako oko njega...
(dosadno_mi, 22. maj 2014 19:18)
Hvala vam na glasu.
Ko kaze da mora ?

igor

pre 9 godina

Samo se ljudi u Srbiji i dalje zanose Jugoslavijom. Tuzno i zalosno je to. U svim ostalim ex-yu republikama takve budalastine je nemoguce naci, jer ljudi vole svoje zemlje.
Ovo sto se desilo sa poplavama je cista ljudskog i solidarnost sto je za svaku pohvalu, ali spominjanje Jugoslavije u bilo kom kontekstu je budalastina. A vi deco sto se "palite" na neku pricu o Jugoslaviji koju potura ovaj teniser, treba da znate da je to bila najveca greska srpskog naroda, zbog koje ispastamo i dan-danas.

aca

pre 9 godina

Apsolutno sam srecan sto se nasa najveca zvezda angazovala da pomogne i nasim komsijama u Bosni. Apsolutno je neprihvatljivo anuliranje svih Srba palih i unesrecenih u procesu odbrane slobode i omeksavanja granica entiteta Republike Srpske. Poplava je odnela 50 zivota i 300kuca a jugoslovenstvo dva miliona Srba. Nek su svi zivi i zdravi a bolje dobar komsija nego zavadjena dva brata u zajednici.
Samo nam fali jos jedan po Aleksandar Karadjordjevic i Tito pa da nas nestane.

jedan na jedan

pre 9 godina

"Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja RH u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku."

član 142 stav 2 ustava Republike Hrvatske.

Kažu komšije "Ne veruj Srbinu ni kada darove nosi".
Pametnim ljudima je ovo dovoljno, a onim drugim... pa ništa neka i dalje prave SFRJ :)

Lucky

pre 9 godina

Gotovo. Kupili vas Hrvati sa sto soma evra. Sad trk u prvu turističku agenciju i uplatite letovanje u Šibeniku. Pa tamo lepo natenane objasnite lokalcima kako ste za novu Jugoslaviju i zajedništvo. Srećno.

Misha

pre 9 godina

Nezavisno od državnog uredjenja, politike, i religije treba da budemo ljudi i pomognemo komšiji - posebno u nevolji.
Novakov gest je odraz velike ličnosti i najbolje tradicije humanizma.

A mi treba da budemo ponosni što je on naš vrhunski sportista koga svet zna po čojstvu u zivotu i junaštvu na sportskom terenu. Veličanstven odgovor onima koji uzvikuju nacističke pozdrave i onima koji ih slave kao nacionalne heroje.

blinkibil

pre 9 godina

Ovo je lepo i podrzavam ali sam sto posto siguran da ni jedan Hrvat ovo ne bi uradio kao i sto nije.Imam osecaj da Hrvati i dalje mnogo mrze Srbe dok se Srbi ponasaju normalno.Pa pogledajte, u Bg Hrvati dolaze, zavrsavaju poslove, provode se a koliko Srba ide u Zagreb. Trebate i vi braco svih naroda i narodnosti da zaboravite otadzbinski rat, da se medjusobno pomazemo i zajedno prosperiramo, Srbija se otvorila cak su i mladi koji su bili problem shvatili sustinu i nemaju nista protiv Hrvata kao nekada.

Sale@

pre 9 godina

Pa nije nas Bog opomenuo da bi se opet venčali i nakon 10 godina opet klali, već da se izmirimo, poštujemo i čuvamo ko komšije, braća, deca i roditelji... A to je najbolje kad svako svoju kuću ima.
Ekonomska, kulturna, sportska i sve vidove saradnje treba negovati, granice samo imaginarno čuvati, čak i nekakvu uniju, nalik evropskoj pokušati da napravimo, ali nikad vise zajedničku državu. Jer ne umemo u istoj živeti, još manje se u istoj poštovati...

Slo

pre 9 godina

Je kako da ne a kako to da su moji slovenci dosli u srbiju/bih pre obracanja djokovica ?
verovatno su imali telepatsku komunikaciju pa im djokovic naredio/zamolio lool
kojih sve glupuih zapisa necu da procitam svasta
svaka cast svetskom tenis asu sta je napravio ali molim da se malo spustite na zemlju
da ne bi u buduce da se salje pomoc tek kad se djokovic oglasi
a sto se tice ujedjivanja neke sfrj normalni ljudi nisu nikad mrzeli normalne ljude ali na zalost je na ovim prostorima puno zavedenih ili cak nenormalnih kad se samo setim jogurt revolucija i postotak potpore milosevicu brr

mmk-usa

pre 9 godina

volela bi da vidim izraz lica, /dok citaju o udruzenju ex-republika/: bracni par klintonovi, albrajtove, wesly clark,...I svog tog olosha koji je godinama radio da se lazi plasiraju po svetu kao I o toboz 1000+ god
'mrznji' kod slavenskog naroda koji ima isti jezik, prezimena,..istu genetiku...dali milijardu za zavadjanje a sada cak $100.000 :( za prirodnu katastrofu koju svet ne pamti..pa ako se ni ovaj put taj narod ne nauci pameti onda im stavrano nema spasa dok postoje na ovoj zemlji

Android Jelly Bean

pre 9 godina

...Mozda vam o tome najbolje svedoce soliteri i zgrade iz tog vremena koje su cesto kvalitetnije od onih tek sagradjenih. U toj drzavi se proizvodilo od Levis farmerki do pumpi za vodu po Rozenbauerovoj licenci. Danas, ne proizvodimo skoro nista, a te preko potrebne pumpe, tokom ovih katastrofalnih poplava, donosili su nam sa strane. Treba jos mnogo godina da prodje da bi Srbija dostigla nivo proizvodnje iz 89-te. Zli Broz je do 1980. zaduzio celu SFRJ sa 10 milijardi dolara. Od njegove smrti pa do raspada drzava je zaduzena za jos 10. Danas, ne moze ni da se izracuna koliko je koja samostalna drzava duzna. I sto je najvaznije, ljudi su ziveli od svog rada. To se vreme nece vratiti, ali ne treba pljuvati po drzavi koja je bila dobra po mnogim parametrima.
(Silver Surfer, 22. maj 2014 21:36)

Svaka cast na postu... A evo ti odg na tvoj post

"Jugoslavija je svojevremo do raspada bila zaduzena nesto preko10 milijardi DOLARA. Danasnji iznos zaduzenja svih nastalih republika iznosi preko 90 milijardi EURA..." - HVALA DOVIDJENA PRIJATNO

Lemi

pre 9 godina

@ (Jugoslavija, 22. maj 2014 23:24)

Hahahahaha ... evo, nasemjao sam se da ti ucinim, jer je to bio cilj tvog komentara, barem se nadam.
Jer ako nije, ti opasno imas problem sa secanjem ... i praznih rafova, i bonova za osnovne potrepstine, i nestasica struje jer je drug Tito resio da izvozi, i zabrana koriscenje vozila parnih/neparnih tablica svaki drugi dan, i nagradjivanja 'po kljucu' i nac. pripadnosti umesto znanju i zaslugama, i jos mnogo cega drugog.

Kako drugacije

pre 9 godina

Licni primer bi prvo morao da pokaze, a to je da se iseli iz Monaka, prijavi u Srbiji i pocne da placa porez u ovoj zemlji i tako ucini jedno veliko delo, jer nije sve u parama, zar ne!?

Swedenonline

pre 9 godina

SFRJ nece nikad moci niti bi trebala da vaskrsne. Iz iskustva znamo da je nemoguce da opstane.Ali zato EU i Sengen resava stvari na veliko! U SFRJ sam mogao da zaspem u bilo kojem jarku pored puta, kao autostoper, sad je mozda kafic u koji bi otisao u pogresnom delu grada. Prvo zakoni da se urede, izjednace, da se zna da su svuda manje vise ista pravila igre, onda se neosecas kao stranac niti te tako vide!

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

(Jugoslavija, 22. maj 2014 23:24)

Jao, šta napisa čoveče. Pokušavaš da govoriš afirmativno o Jugoslaviji, a ne shvataš da na taj način ispadaš smešan. Kažeš "Beko" i "Kluz" garderoba !? Mislim da taj dizajn ne treba komentarisati. Zastavini automobili !? Da, toliko su bili dobri da je jedan model čak proglašen za najgori auto u istoriji. "Današnji Srbi piju brazilsku kafu", a nekada su pili čuveni "centroprom" !???. A gde je rasla ta "centroprom" kafa !? U Šabcu, Zenici, Mostaru ? "Upali televizor i uživa u domaćim tv programIMA" !? Koliko je meni poznato postojao je samo jedan tv program. "Merima" sapun, njeguški pršut, vršačko vino, domaći čvarci i viršle. A, to kao nemamo i danas !? Ovako bi sada mogao do sutra, ali nekima jednostavno ne vredi objašnjavati. Aj zdravo.

/

pre 9 godina

@Nebojsa
Zavisi od tacke gledista. Ti npr. smatras da oni tebe truju svojim misljenjem, a oni opet smatraju da ti trujes njih. Jednostavno, svi imaju pravo na misljenje, ne treba to nikome da smeta, ako se slazes odlicno, ako se ne slazes, sta te briga sta ko misli, uzivaj u zivotu, nikada se nece desiti da se svi slazu.

mario

pre 9 godina

(I istorija i povijest, 22. maj 2014 22:34) Samo vi stvarajte neku ExYu i snajajte o njoj,ali bez Hrvatske...nadalje takav referendum u HR ne može proči..
Sa sjetom o ExYu razmišljaju samo srbi i BiH jednima nedostaje more,a drugima što su dobro živjeli tamo jer im je Tito doveo skoro svu namjensku industriju ExYu,a neki su dobijali više nego su zaslužili,pa su kraduckali iz onog fonda za nerazvijene u koji su najviše uplačivale SLO i HR...
Hrvatima ne nedostaje ta propala država niti joj nedostaje Srbija,a vi se zapitajte zašto su svi pobjegli od vas ....HR je skupo jplatila svoju samostalnost,a vi u Srbiji i dalje sanjajte i kukajte...
Nikad više svakoga svoga dvorišta neka se drži....

mario

pre 9 godina

(Petko, 23. maj 2014 08:19) Da dobro kažeš mi koji smo živjeli dobro znamo kakva je bila ukratko nikakva,vladala je jedna politička kasta,bez prava glasa,Tito i partija iznad svega...a sjećamo se osamdesetih nestašice,inflacija,par-nepar itd..
Kukaju oni kojima je valjala,a vidi se po komentarima kome nedostaje najviše...
Uglavnom ko o čemu srbi o ExYu i kuknajva za njom...

Swedenonline

pre 9 godina

Братоубилачки рат међу народом (или народима, свеједно) са различитим (не)верама је нешто друго, другачији вид умоболности.
(cp6uH, 22. maj 2014 20:48)

Shvatam da pikiras na Rusiju i Ukrajinu, imas i lepu podrsku, svaka vam cast, konacni ste progledali!

Pero

pre 9 godina

Pa, zaboga gdje ste bili pocetkom devedesetih?
Noletu svaka cast. I svako drugi bi trebalo da pomogne gdje god postoji potreba.
Ali odmah u nekakvu zajednicku drzavu koja se vise puta raspadala u velikoj krvi. Pa vas izgleda sjecanje sluzi do par dana unazad. Sta, hocete da i vasa djeca svojom krvi placaju ovu vasu trenutnu slabost.
Ne Zakazete se za svoju rodjenu bracu. One koji su bili prvi na udaru zadnjeg razvoda idiotskog braka, i jos uvijek su. Oni vam ne trebaju, a trebaju vam ova nebraca koji sa kojima se svaki brak zavrsavao tutucama i krvi do koljena.
Nikad nisam bio nacionalista, ali izgleda da na zalost upravo nacionalisti danas cuvaju tu regiju od novih pokolja. Bas kao sto najuzasnije oruzje koje postoji danas cuva svijet od katastrofalnih svjetskih ratova. Da nije tog zastrasjujuceg oruzja danas bi se vodio XWW.
I da ponovim! Gdje ste bili kad je trebalo braniti tu divnu zemlju devedesetih? Ah, da, znam, svi u svome toru! Pa bolje je onda i ovako nego sa tim i takvim 'bratstvom i jedinstvom', iako vi sada u ljubavnom uzletu trenutka, mislite da da cete bas vi moci izgraditi ono sto je uzaludno gradjeno nekoliko puta ranije.

ogre

pre 9 godina

Nole je CAR. Sam je donirao vise novaca nego neke drzave(Nemacka, Norveska itd.) Volimo te Noleeeeeee(Jonesky, 22. maj 2014 18:21)

Sutra cu ja da otvorim svoju fondaciju, uplatim u tu istu moju fondaciju 100.000 evra isazovem konferenciju za stampu I kazem da sam donirao pomoc za Srbiju. Koliko cu ja stvarno da dam iz te fondacije to je druga prica. Dali sam ja onda gromada od coveka?

ja

pre 9 godina

Iskreno saosecam sa svima koje su poplave pogodile u Federaciji BIH i u Hrvatskoj, ali mene bas briga za neku tamo "Jugoslaviju"

Ja sam Srbin i volim Srbiju i Republiku Srpsku, a nama je ta SFRJ donosila nista drugo nego patnje i stradanja

I to se nece promeniti bez obzira na ove poplave trenutne. Srbi manite se jugoslovenstva i gledajte sebe, svoj narod i svoju drzavu

rejv

pre 9 godina

SFRJ pa SFRJ, dosadni ste vise sa tim, nema nikakvog bratstva i jedinstva srpska nesreca se nigde nije vise slavila nego u okolnim republikama, dokle da se lazemk vise?

bla,bla. bla

pre 9 godina

Ovo je čista glupost i nema nikakve veze sa sa realnošću-zajednička nevolja ,odnosno poplave i uviđanje da se ona može prebroditi pomažući jedni drugima i tu nikakvog udjela nema Novak Đoković.Građani ovih prostora počeli su i prije njegove obraćanja svjetskoj javnosti i izrečenih populističkih fraza počeli pomagati jedni drugima .On je jeste vrhunski teniser,ali ne mogu prihvatiti njegovo dodvoravanje publici kako bi pridobio njihovu naklonost. Najprije je to pokušao u svijetu pa mu nije uspjelo onako kako je očekivao ,a sada se okrenuo Balkanu.I zato mi je odvratno što ga naročito domaći ,a izgleda i pojedini inostrani počinju tretirati nekom vrstom mesije.Možda je sve to dio njegovog markentiškog tima ,kako bi uspio osvojiti priznanje najomiljenijeg tenisera u svjetu ,jer mu izgleda ,kao i njegovim navijačima teško pada što to nije postao.Ne navijam za njega ,niti ću ikada navijati ,ali ipak mu želim da osvoji RG.

Pera

pre 9 godina

Kao dobri susedi moramo da se pomazemo, ali potpuna mi je muka od jugonostalgicarskih poklika. Kakva SFRJ? Da je to nešto vredelo ne bismo se onako krvavo raspali.

I istorija i povijest

pre 9 godina

Treba aktivno raditi na jacanju Jugoslovenske ideje u svim republikama i organizovati referendum o ponovnom ujedinjenju. Treba razbiti gomilu banana republika i stvoriti jednu ozbiljnu drzavu. A tebi Nole kapa dole za sve sto si uradio za bananu Srbiju i ostale banane.

marehajduk

pre 9 godina

Znaci koje licemerje AP-a.Znaci da nema Noleta ,zaboravi na ujedinje.Ovako uzdizanje jedne osobe je tezak kretenizam.Hvala mu na svemu,ali ljudi nemoj te da preterujete.Narod se ujedinio zbog nesrece,ali mi se cini da ce se brzo vratiti na staru narav.

BVK

pre 9 godina

@ zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

Nole je ucinio nesto prelepo za Srbiju, BiH i Hrvatsku, a nista za Jugu jer Juga ne postoji vec 20 i kusur godina. Cisto da te obavestim.

Podrska za Srbiju, BiH i Hrvatsku, nikad za Jugoslaviju.

Kako drugacije

pre 9 godina

Licni primer bi prvo morao da pokaze, a to je da se iseli iz Monaka, prijavi u Srbiji i pocne da placa porez u ovoj zemlji i tako ucini jedno veliko delo, jer nije sve u parama, zar ne!?

Бенфика Србија

pre 9 godina

СРПСКА И СРБИЈА Н И К А Д ЈУГОСЛАВИЈА!!! (Догодине у Приштини, 22. maj 2014 19:32)

Нама је и деценија у Приштини далека стотинама година а камоли догодине...Сурова реалност.Само Југа је решење економске пропасти свих Република .

BVK

pre 9 godina

@ zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

Nole je ucinio nesto prelepo za Srbiju, BiH i Hrvatsku, a nista za Jugu jer Juga ne postoji vec 20 i kusur godina. Cisto da te obavestim.

Podrska za Srbiju, BiH i Hrvatsku, nikad za Jugoslaviju.

Jugoslavija

pre 9 godina

Svakog jutra, prosečan Srbin, kineskom odelu, pije brazilsku kafu, seda u italijanski auto, kupi za doručak francusko pecivo, vozi ulicama asfaltiranim nemačkim parama i na posao u austrijsku firmu. Odmah uključuje japanski lap top i na engleskom jeziku počne da obavlja obaveze.A kad se vrati sa posla negde oko 9, opere ruke turskim sapunom, otvori slovenački frižider, izvadi iz njega konzerviranu američku hranu, nalije čašu portugalskog vina, uključi južnokorejski televizor i uživa u latinoameričkim sapunicama, dok ga greje ruski gas.
Svakog jutra, prosečan Srbin, u modernoj garderobi (koju su proizvodli „Beko“, „Kluz“ i ostali, ispija čuvenu „Centropromovu“ kafu, seda u domaći auto koji se proizvodio i u Kragujevcu i u svakoj republici SFRJ kupi za doručak „PKB“ viršle i jogurt, vozi ulicama asfaltiranim parama koje su nemački turisti ostavili na Jadranskoj obali ili od nekog Titovog bespovratnog kredita. I posle par minuta stigne na posao u državnu firmu gde je bio Bog i batina, odnosno Radnik Samoupravljač. Odmah se uhvati za „Iskrin“ telefon i na SRPSKOM jeziku počne da obavlja obaveze, bez obzira da li zove Ljubljanu, Zagreb, Skoplje, Sarajevo ili Prištinu. i ceo sveg ga ruzmeo. A kad se vrati kući 2 popodne, opere ruke „Merima“ sapunom iz Kruševca, otvori domaći frižider, izvadi njeguški pršut, homoljski sir i domaće čvarke, nalije čašu vršačkog vina, upali „EI“ Niš tv i uživa u domaćim TV programima, dok ga greje Spokojnost i Bezbrižnost. Zato volim JUGOSLAVIJU!!!

Oypa 7

pre 9 godina

Ljudi da se ne zanosimo, mi mozemo da budemo manje vise ok susedi i to je to . NIKAD ali NIKAD braca .Sve mi se cini da Srbi nazalost najvise pate za sfrj.

!!!

pre 9 godina

Panika medju nacionalistima svih nasih naroda i narodnosti.
Dzaba vam sve, vidite da vase vreme prolazi a vecina shvata da je bratstvo i jedinstvo jedini spas. JUGOSLAVIJA e opet pobediti a vi mozete samo da kmecite i panicite.
I nije nama Jugoslavija nista lose donela, lose su nam donele republike koje su po raspadu SFRJ odlucile da malo ratuju, i lopuze koje su pod parolom patriotizma opljackali narod.
Da valjaju ove "nezavisne" banana republike ne bi se tako lako i sa nostalgijom pominjala SFRJ.

HanSolo

pre 9 godina

Kakva glupost. Hrvati nek ostanu na drugu stranu Drine.. Njihovo "prijateljstvo" nam ne treba..Sad kad su nam "pomogli" moramo da budemo politički korektni i da primimo tu ponudu zbog EU. Bilo bi problemi da ne uzmemo tu "pomoć".. Oni su ubili ogromni broj srba poslednjih 100 godina.. A mi zaboravljamo.. Zato smo tu gde jesmo.. Mi nismo nikad složni bili.. Nikad sa njima, kakvi neko novo " jugoslovensko "

ja

pre 9 godina

@Pera
Da ti vredi sadasnja drzava, ne bi vecina i dalje sa setom razmisljala o Jugoslaviji niti bi pola stanovnika bilo na prosjackom stapu.
Jugoslavija je SILA za ove danasnje nazovi drzave.

Danijel

pre 9 godina

rejv - nisi u pravu!

Za vrijeme NATO bombardovanja Srbije bio sam u Zenici i svake noci slusao sam tutnjanja aviona koji su letjeli za Srbiju. Bilo je strasno i niko se nije radovao. Ja znam da se u mojoj kuci Srbija gledala i gleda kao dio jedne cijeline i nije nam bilo jednostavno. Bilo nam je tesko jer smo osjecali Srbiju kao dio nas a nismo Srbi! Kada sam prolazio Zenicom nisam cuo ljude koji su zlurado veselili. Nisam cak cuo niti bilo kakav znak odobravanja. Mnogi su ljudi bili prestraseni.
Ja kada sretnem Srbe u inostranstvu nikada ne vidim Srbe! Vidim moje sunarodnjake. Ja nisam sam!!
Vis-a-vi Jugoslavije, imam najvise prijatelja Srba, Muslimana i Hrvata ali recimo da Jugoslavija nije izraz ljubavi, cega je izraz? Izraz je potrebe radi opstanka. Mi smo svi mali narodi i evo kao sto je pokazano bas na ovom potopu, mozemo si puno pomoci u nesreci..., znas ipak je Rusija daleko a Turska i Pakistan jos dalje. Da ne idem dalje, ekonomski svi smo vec porobljeni i jasno je kapital ce kumovati porobljavanju juznoslovenskih naroda.
Svaka cast Novaku!!!

Silver Surfer

pre 9 godina

Novaku skidam kapu za sve sto je ucinio, ali mi nisu jasni negativni komentari na njegov cin kao i nekolicina komentara protiv SFRJ. Kao prvo, on je pruzio podrsku Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, a nikakvu Jugoslaviju nije pominjao. Doduse, ne moze se preci preko cinjenice da su ove tri, sada suverene drzave, nekada bile republike u ovkviru SFRJ. To sto novinar to vidi kao kao neko "ujedinjenje" njegov je subjektivni dozivljaj i oko toga ne bi trebalo raspravljati. Medjutim, ne vidim sta neko ima protiv Jugoslavije? To je drzava koje se i dalje secaju mnogi u svetu iako ne postoji skoro cetvt veka. Ona je imala neke standrade koji su u to vreme znacili i neki kvalitet. Mozda vam o tome najbolje svedoce soliteri i zgrade iz tog vremena koje su cesto kvalitetnije od onih tek sagradjenih. U toj drzavi se proizvodilo od Levis farmerki do pumpi za vodu po Rozenbauerovoj licenci. Danas, ne proizvodimo skoro nista, a te preko potrebne pumpe, tokom ovih katastrofalnih poplava, donosili su nam sa strane. Treba jos mnogo godina da prodje da bi Srbija dostigla nivo proizvodnje iz 89-te. Zli Broz je do 1980. zaduzio celu SFRJ sa 10 milijardi dolara. Od njegove smrti pa do raspada drzava je zaduzena za jos 10. Danas, ne moze ni da se izracuna koliko je koja samostalna drzava duzna. I sto je najvaznije, ljudi su ziveli od svog rada. To se vreme nece vratiti, ali ne treba pljuvati po drzavi koja je bila dobra po mnogim parametrima.

ADI

pre 9 godina

Ja sam rodjen 1990 godine, bivsu drzavu nisam upamtio al roditelji mi uvijek govore kako je to bilo najljepse moguce doba kako su svi sretni bili i zaposleni i kako smo bili velesila u svijetu , ne samo u sportu nego i u politici u svemu ostalom. I zaista kad gledam slike iz tog doba uspjehe sportske i td zalim sto se nisam rodio tad pogotovo zbog mog Veleza koji je bio rame uz rame sa velikom cetvorkom . Na zalost velike vecine normalnih ljudi ta drzava se raspala i doslo je ovo do cega je doslo ja zivim u Bosni i Hercegovini tacnije u Mostaru i sve ove drzave sto su se stvorile nakon raspada Juge ovo je jedno veliko nista , sve u svemu svak zna situaciju u svojoj drzavi i zna da je stanje ocajno nikakve buducnosti nemamo jos je samo falila ova poplava jadnom narodu,ono sto zelim reci da ce vrlo tesko doci do tog ujedinjenja jer mnogo je krvi proliveno i mnogo se nacionalista jos uvijek seta slobodno svim drzavama ex Juge a za Novaka se nema sta rec to se vec znalo jedna velika ljudina i dobar covjek nije ovo prvi put da on iskazuje svoju humanu stranu i nadam se da cu docekat dan da se opet stvori neka zajednicka drzava a da Nole bude presjednik .

Lucky

pre 9 godina

Gotovo. Kupili vas Hrvati sa sto soma evra. Sad trk u prvu turističku agenciju i uplatite letovanje u Šibeniku. Pa tamo lepo natenane objasnite lokalcima kako ste za novu Jugoslaviju i zajedništvo. Srećno.

Nebojša

pre 9 godina

Šta god da Novak uradi pojedincima kojih nije malo to neće biti dovoljno već ce ga prvom prilikom pljuvati u svojim komentarima ja baš redovno čitam komentare na stranim sajtovima poput eurosporta tennistemplea tenis.com pa čak i hrvatskog indeksa i primetio sam da kada bi sa svih tih sajtova prebrojali negativne komentare ukupan broj takvih bi bio manji nego broj onih koju takve komentare ostavljaju ovde na b92 ili blicu što je žalosno za naše gradjane i pojedine iz susednih država.

Srbin i južni Sloven

pre 9 godina

Nije Broz stvorio Jugoslaviju, nastala je 1918, prvo kao Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca, onda Kraljevina SHS, i kasnije Kraljevina Jugoslavija. Vi znate samo za SFRJ, a od 1945. do 1963. ime države bilo je FNRJ. Bila je to narodna a ne socijalistička republika. I sada je na delu narod, kad pominjem jugoslovenstvo ili južno slovenstvo mislim na narod i u ovoj nesreći nastala je jedna "jogoslovenska narodna republika", lišena svake ideologije. A vi što s pozicija nacionalizma odbijate svaku pomisao na jugoslovenstvo, zar ne vidite da vas je život na najlepši način dementovao. Samo da nacionaliste ne dođu na vlast, to je naša dužnost najsvetija.

bomber

pre 9 godina

(Danijel, 22. maj 2014 19:58)

mnogo toga je istina u ovom tekstu ali to, da se zenica nije radovala 1999. je bezobrazna laž, možda se ti i tvoja familija niste radovali al skoro pa cijela bosna je u behutu šenlučila, halakala i pozivala još

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Makte se ljudi, tek sam dobio nezavisnu Crnu Goru,a vi ocete sad ponovo Jugoslaviju :D
Volim Jugoslaviju i to sto je bilo, ali rano je za to. Treba nam prije svega normalan komsijski odnos, da se pomazemo i postujemo jedni druge. Da budemo ljudi u svakom smislu te rijeci. Sto se tice ujedinjenja, mozda samo neka konfederacija ili savez u ekonomskom sislu jer bi to bilo dobro za sve...
Zivjeli mi! NOVACE SRECAN RODjENDAN CARE!

sasa jokic

pre 9 godina

Ja@ Ti verovatno imas manje od trideset godina. U SFRJ ljudi su ziveli srecno, opusteno, i svako je imao dovoljno, pa nije imao razloga da mrzi komsiju.
Posle raspada, svi manje vise zivimo kao robovi, nezadovoljni, puni mrznje i
besa.
Koliko god mozda strasno zvucalo, potrbno je da se desi velika tragedija, da bi se u ljudima probudila solidarnost, osecaji i ljubav prema drugom. Neka nam ovo bude zamajac za neku bolju biducnost, nemoramo da budemo braca, ali treba da budemo dobri susedi i da se postujemo.
Nole je pokrenuo tu inicijativu, i kapa dole za to.
Svi bi trebalo da znaju, da On do pozicije da pokrece stvari, nije dosao kraduci bogu dane, kao politicari, vec predanim radom i rezultatima!

BOG TE DRAGI SACUVAO I SVE TVOJE U FAMILIJI.

pre 9 godina

Nikad vise SFRJ!!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nadaZR, 22. maj 2014 20:01) TO SE PODRAZUMEVA I TO SA VELIKO TJ.OGROMNO P.BRAVO NOLE STARI MITROVCANU,SRETAN TI RODJENDAN ZELE SVI SA KOSOVA. TO JE ODLIKA KOSOVARA POGOTOVO ONIH SA SEVERA BEZ OBZIRA NA VEROISPOVEST.DODUSE NE MOGU SVI DA POMOGNU NOVCANO I SLICNO(I OVDE JE NEMASTINA) ALI SRCEM I MOLITVAMA JE CELO KOSOVO UZ BOSNU,SRBIJU I HRVATSKU U SANIRANJU OVE TESKE SITUACIJE.ZIVELI.JEDAN ALBANAC SA SEVERA VAS SVEPOZDRAVLJA I ZELI SRECU I DOBRO ZDRAVLJE.

realino-gledano

pre 9 godina

Djoković ujedinio Kraljevinu Jugoslaviju.
(Zmaj Ognjeni Vuk, 22. maj 2014 19:56)

A nisam cuo ni reci od Prestolonaslednika Karađorđevića (Aleksandar II) i od princeza Katarina Karađorđevića.

Kaca

pre 9 godina

Djokovic je uvek bio poseban, izuzetan covek i Srbin. A tek pola miliona dolara, ne secam se da je neko toliko poklonio odjednom. Nadam se da ce jos dugo sluziti kao uzor svim Srbima u zemlji i sirom sveta.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

(Jugoslavija, 22. maj 2014 23:24)

Jao, šta napisa čoveče. Pokušavaš da govoriš afirmativno o Jugoslaviji, a ne shvataš da na taj način ispadaš smešan. Kažeš "Beko" i "Kluz" garderoba !? Mislim da taj dizajn ne treba komentarisati. Zastavini automobili !? Da, toliko su bili dobri da je jedan model čak proglašen za najgori auto u istoriji. "Današnji Srbi piju brazilsku kafu", a nekada su pili čuveni "centroprom" !???. A gde je rasla ta "centroprom" kafa !? U Šabcu, Zenici, Mostaru ? "Upali televizor i uživa u domaćim tv programIMA" !? Koliko je meni poznato postojao je samo jedan tv program. "Merima" sapun, njeguški pršut, vršačko vino, domaći čvarci i viršle. A, to kao nemamo i danas !? Ovako bi sada mogao do sutra, ali nekima jednostavno ne vredi objašnjavati. Aj zdravo.

samir

pre 9 godina

Komsije reprezentacija BIH misli na vas,zajedno smo jaci!!!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10154249_491614954300876_6639450016050883848_n.jpg

mario

pre 9 godina

(Petko, 23. maj 2014 08:19) Da dobro kažeš mi koji smo živjeli dobro znamo kakva je bila ukratko nikakva,vladala je jedna politička kasta,bez prava glasa,Tito i partija iznad svega...a sjećamo se osamdesetih nestašice,inflacija,par-nepar itd..
Kukaju oni kojima je valjala,a vidi se po komentarima kome nedostaje najviše...
Uglavnom ko o čemu srbi o ExYu i kuknajva za njom...

Simo Jelaca

pre 9 godina

NOLE,Bravo I hvala. Zasluzio si da te narod Srbije bira za predsednika republike, kada se prestanes baviti tenisom. Svojim primerima pokazujes mladim generacijama sta je patriotizam I sta znaci biti covek. Neka te prati licna sreca kroz ceo tvoj zivot.
Simon, Canada

zlo i naopako (kad svi budemo kao Nole promeniću ime)

pre 9 godina

Nole, ti si najdivniji primer humanog čoveka ispunjenog ljubavlju. Učinio si za Srbiju više nego svi političari od kraja osamdesetih! A sada si otišao korak dalje i isto to krenuo da činiš za celu Jugu. Živeo nam večno!

igor

pre 9 godina

Samo se ljudi u Srbiji i dalje zanose Jugoslavijom. Tuzno i zalosno je to. U svim ostalim ex-yu republikama takve budalastine je nemoguce naci, jer ljudi vole svoje zemlje.
Ovo sto se desilo sa poplavama je cista ljudskog i solidarnost sto je za svaku pohvalu, ali spominjanje Jugoslavije u bilo kom kontekstu je budalastina. A vi deco sto se "palite" na neku pricu o Jugoslaviji koju potura ovaj teniser, treba da znate da je to bila najveca greska srpskog naroda, zbog koje ispastamo i dan-danas.

Lemi

pre 9 godina

@ (Jugoslavija, 22. maj 2014 23:24)

Hahahahaha ... evo, nasemjao sam se da ti ucinim, jer je to bio cilj tvog komentara, barem se nadam.
Jer ako nije, ti opasno imas problem sa secanjem ... i praznih rafova, i bonova za osnovne potrepstine, i nestasica struje jer je drug Tito resio da izvozi, i zabrana koriscenje vozila parnih/neparnih tablica svaki drugi dan, i nagradjivanja 'po kljucu' i nac. pripadnosti umesto znanju i zaslugama, i jos mnogo cega drugog.

Petko

pre 9 godina

NOLE, SREĆAN TI ROĐENDAN.
Živela Jugoslavija. Mi koji smo živeli u njoj znamo kakva je to bila Država a vidimo i ove sadašnje takzvane državice.

mario

pre 9 godina

(I istorija i povijest, 22. maj 2014 22:34) Samo vi stvarajte neku ExYu i snajajte o njoj,ali bez Hrvatske...nadalje takav referendum u HR ne može proči..
Sa sjetom o ExYu razmišljaju samo srbi i BiH jednima nedostaje more,a drugima što su dobro živjeli tamo jer im je Tito doveo skoro svu namjensku industriju ExYu,a neki su dobijali više nego su zaslužili,pa su kraduckali iz onog fonda za nerazvijene u koji su najviše uplačivale SLO i HR...
Hrvatima ne nedostaje ta propala država niti joj nedostaje Srbija,a vi se zapitajte zašto su svi pobjegli od vas ....HR je skupo jplatila svoju samostalnost,a vi u Srbiji i dalje sanjajte i kukajte...
Nikad više svakoga svoga dvorišta neka se drži....

Predrag

pre 9 godina

Vucicu, ovo je diplomatija a ne Dacic (ni engleski ne zna), diplomata je onaj koji zna i ume da napravi pozitivu za svoju zemlju, Dacic ne samo sto to ne zna i ne ume, cak i tebe je zasenio, ne bavi se politikanstvom i osvetama, covek je CAR.

I istorija i povijest

pre 9 godina

Kakva glupost. Hrvati nek ostanu na drugu stranu Drine.. Njihovo "prijateljstvo" nam ne treba..Sad kad su nam "pomogli" moramo da budemo politički korektni i da primimo tu ponudu zbog EU. Bilo bi problemi da ne uzmemo tu "pomoć".. Oni su ubili ogromni broj srba poslednjih 100 godina.. A mi zaboravljamo.. Zato smo tu gde jesmo.. Mi nismo nikad složni bili.. Nikad sa njima, kakvi neko novo " jugoslovensko "
(HanSolo, 23. maj 2014 08:21)
A mi njih nismo ubijali? Samo smo im malo unistili Vukovar i okupirali pola drzave. RSK je Srpska koliko je i Kosovo Albansko, a svi znamo istoriju. Po toj logici Nemci bi i sada trebali da mrze sve oko sebe jer su ubijali i bili ubijani. Dokle vise tako? Evo ja predlazem da se skupite svi vi koji tako razmisljate iz svih republika bivse Juge na nekom nenaseljenom mestu pa se poubijajte ali nemoj neko da bi preziveo. Ne treba zaboraviti, treba prastati i saradjivati.

Slo

pre 9 godina

Je kako da ne a kako to da su moji slovenci dosli u srbiju/bih pre obracanja djokovica ?
verovatno su imali telepatsku komunikaciju pa im djokovic naredio/zamolio lool
kojih sve glupuih zapisa necu da procitam svasta
svaka cast svetskom tenis asu sta je napravio ali molim da se malo spustite na zemlju
da ne bi u buduce da se salje pomoc tek kad se djokovic oglasi
a sto se tice ujedjivanja neke sfrj normalni ljudi nisu nikad mrzeli normalne ljude ali na zalost je na ovim prostorima puno zavedenih ili cak nenormalnih kad se samo setim jogurt revolucija i postotak potpore milosevicu brr

cp6uH

pre 9 godina

Стварно? Примећујем да државе Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска званично никада нису ратовале међусобно, чак ни као непризнате државе. Братоубилачки рат међу народом (или народима, свеједно) са различитим (не)верама је нешто друго, другачији вид умоболности.

aca

pre 9 godina

Apsolutno sam srecan sto se nasa najveca zvezda angazovala da pomogne i nasim komsijama u Bosni. Apsolutno je neprihvatljivo anuliranje svih Srba palih i unesrecenih u procesu odbrane slobode i omeksavanja granica entiteta Republike Srpske. Poplava je odnela 50 zivota i 300kuca a jugoslovenstvo dva miliona Srba. Nek su svi zivi i zdravi a bolje dobar komsija nego zavadjena dva brata u zajednici.
Samo nam fali jos jedan po Aleksandar Karadjordjevic i Tito pa da nas nestane.

JOLOVIC

pre 9 godina

NOVACE SRECAN VAM RODJENDAN PUNO SRECE I ZDRAVLJA I SRECAN DOCEK NOVE PRINOVE DAJ BOZE DA IH BUDE STO VISE; VASE ZELJE DA SE ISPUNE SRECNO VAMA I JELENI; A POZDRAV I TVOJOJ PORODICI SRECNO I ZA SRBIJU DA PREBOLI OVO SVE STO SE DESAVA I U BIVSIM REPUBLIKAMA SRJ. HVALA VAM ZA SVU POMOC KOJU STE PRUZILI NASEM NARODU SRECA NEK VAS PRATI ZAUVEK. SAMO JE JEDAN DJOKOVOC NOLE RODJEN ZA SVE. MNOGO VAS CENIMO I POSTUJEMO VAS RAD I SVE OSTALO/

Android Jelly Bean

pre 9 godina

...Mozda vam o tome najbolje svedoce soliteri i zgrade iz tog vremena koje su cesto kvalitetnije od onih tek sagradjenih. U toj drzavi se proizvodilo od Levis farmerki do pumpi za vodu po Rozenbauerovoj licenci. Danas, ne proizvodimo skoro nista, a te preko potrebne pumpe, tokom ovih katastrofalnih poplava, donosili su nam sa strane. Treba jos mnogo godina da prodje da bi Srbija dostigla nivo proizvodnje iz 89-te. Zli Broz je do 1980. zaduzio celu SFRJ sa 10 milijardi dolara. Od njegove smrti pa do raspada drzava je zaduzena za jos 10. Danas, ne moze ni da se izracuna koliko je koja samostalna drzava duzna. I sto je najvaznije, ljudi su ziveli od svog rada. To se vreme nece vratiti, ali ne treba pljuvati po drzavi koja je bila dobra po mnogim parametrima.
(Silver Surfer, 22. maj 2014 21:36)

Svaka cast na postu... A evo ti odg na tvoj post

"Jugoslavija je svojevremo do raspada bila zaduzena nesto preko10 milijardi DOLARA. Danasnji iznos zaduzenja svih nastalih republika iznosi preko 90 milijardi EURA..." - HVALA DOVIDJENA PRIJATNO

mmk-usa

pre 9 godina

volela bi da vidim izraz lica, /dok citaju o udruzenju ex-republika/: bracni par klintonovi, albrajtove, wesly clark,...I svog tog olosha koji je godinama radio da se lazi plasiraju po svetu kao I o toboz 1000+ god
'mrznji' kod slavenskog naroda koji ima isti jezik, prezimena,..istu genetiku...dali milijardu za zavadjanje a sada cak $100.000 :( za prirodnu katastrofu koju svet ne pamti..pa ako se ni ovaj put taj narod ne nauci pameti onda im stavrano nema spasa dok postoje na ovoj zemlji

Nebojša

pre 9 godina

@Nebojsa Dobro, i zasto to tebe interesuje? Imaju ljudi pravo na svoje misljenje, to se tebe ne tice. (/, 22. maj 2014 18:58) Zahvaljujemo se na glasu.

Jeste ali nemaju pravo nas ostale da truju svojim mišljenjem zar ne.

Mile

pre 9 godina

kako rece Ivo....

Sve može biti. Ali jedno ne može: ne može biti da će posve i zauvek nestati velikih i umnih a duševnih ljudi koji će za božju ljubav podizati trajne građevine, da bi zemlja bila lepša i čovek na njoj živeo lakše i bolje. Kad bi njih nestalo, to bi značilo da će i božja ljubav ugasnuti i nestati sa sveta. To ne može biti.”

Ivo Andrić, “Na Drini ćuprija”

jedan na jedan

pre 9 godina

"Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja RH u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku."

član 142 stav 2 ustava Republike Hrvatske.

Kažu komšije "Ne veruj Srbinu ni kada darove nosi".
Pametnim ljudima je ovo dovoljno, a onim drugim... pa ništa neka i dalje prave SFRJ :)

DinoNYC

pre 9 godina

Djokovicu svaka cast. On je predstavnik ono najboljeg sto mozemo (za razliku 90% politicara koji su predstavnici onog najnizeg u nama).

Ali, cak i Nole ne bi mogao da ujedini ex-YU narode da upravo to stanje bliskosti nije ustvari prirodno stanje. Neprirodno je stanje u kome smo zadnjih 20 godina i gdje insistiramo na nekim nebitnim razlikama.

Imamo mnogo zajednickog i sigurno vise nego li ono sto nas razdvaja. A ono sto nas vjestacki razdvaja su etikete nacije i vjere kojih se, kao pijan plota, drze popovi i hodze, politicari i profesionalni nacionalisti, koji nemaju nesto kvalitetno i dobro da ponude, pa vladaju masama (koje donekle zasluzuju tu "kaznu" jer ih sljede) kao ovcama.

Ne krivim ja narode bivse YU sto su "nasjeli" na sopstvene nacionalizme i kasno shvatili da su se manje-vise zajeb.ali. Na kraju krajeva jedna Njemacka je napravila ogromnu gresku ali se suocila sa svojim bremenom proslosti. To moraju i Srbi, Hrvati, Bosnjaci itd.

Ali krivim vas/nas sto sada, kada je sve kristalno jasno, i dalje sljedite/sljedimo iste one primitvne etno-vjersko-nacionalne politike torova.

SVI ljudi koji su na vlasti u SVIM bivsim ex-YU republikama moraju da odu. Imali su 20 godina da pokazu sta umiju. Oni su umjesto toga zavadjali i krali.

Stara SFRJ je nemoguca, ali ekonomska, sigurnosna, i kulturna unija Balkana sa rotirajucim zajednickim skupstinama jednom u sest mjeseci je moguca.

Sto se mene tice Djokovic mi moze biti predsjednik. Moj glas ima.

Pero

pre 9 godina

Pa, zaboga gdje ste bili pocetkom devedesetih?
Noletu svaka cast. I svako drugi bi trebalo da pomogne gdje god postoji potreba.
Ali odmah u nekakvu zajednicku drzavu koja se vise puta raspadala u velikoj krvi. Pa vas izgleda sjecanje sluzi do par dana unazad. Sta, hocete da i vasa djeca svojom krvi placaju ovu vasu trenutnu slabost.
Ne Zakazete se za svoju rodjenu bracu. One koji su bili prvi na udaru zadnjeg razvoda idiotskog braka, i jos uvijek su. Oni vam ne trebaju, a trebaju vam ova nebraca koji sa kojima se svaki brak zavrsavao tutucama i krvi do koljena.
Nikad nisam bio nacionalista, ali izgleda da na zalost upravo nacionalisti danas cuvaju tu regiju od novih pokolja. Bas kao sto najuzasnije oruzje koje postoji danas cuva svijet od katastrofalnih svjetskih ratova. Da nije tog zastrasjujuceg oruzja danas bi se vodio XWW.
I da ponovim! Gdje ste bili kad je trebalo braniti tu divnu zemlju devedesetih? Ah, da, znam, svi u svome toru! Pa bolje je onda i ovako nego sa tim i takvim 'bratstvom i jedinstvom', iako vi sada u ljubavnom uzletu trenutka, mislite da da cete bas vi moci izgraditi ono sto je uzaludno gradjeno nekoliko puta ranije.

Sale@

pre 9 godina

Pa nije nas Bog opomenuo da bi se opet venčali i nakon 10 godina opet klali, već da se izmirimo, poštujemo i čuvamo ko komšije, braća, deca i roditelji... A to je najbolje kad svako svoju kuću ima.
Ekonomska, kulturna, sportska i sve vidove saradnje treba negovati, granice samo imaginarno čuvati, čak i nekakvu uniju, nalik evropskoj pokušati da napravimo, ali nikad vise zajedničku državu. Jer ne umemo u istoj živeti, još manje se u istoj poštovati...

Realist

pre 9 godina

a zašto forsirate bivšu Jugu....Očito je da svi želimo SVOJU DRŽAVU, Srbi - Srbiju, Hrvati - Hrvatsku itd....

No to nas ne spriječava da surađujemo i pomažemo jedni drugima čak i više nego kad je bila Juga.

Osobno NIKAD (unatoč financijskim blagodatima) ne bih volio da moja Hrvatska uopće pomisli na Jugu. No iznimno prijateljstvo prema svim narodima bivše države itekako želim.

Podrška svim žrtvama poplave u regiji.

aca

pre 9 godina

Moja preporuka familiji Djokovic da sav novac namenjen postradalima, koji je jako ozbiljan, u poplavama saberu i onda po smirivanju situacije poimence pomognu pocev od porodica koje su najsiromasnije i sa vise clanova kojima su kuce srusene i poimence im pomognu izgradnjom prizemnih kuca od 60 i 80kvm i tako usrece 20,30,40 porodica. Davanje 100 ili 500e je kratkorocnog daha a uplatom na drzavni racun se omogucuje da ta pomoc ode onima koji mogu i sami. Kuca se moze napraviti za 15-20000e za za 600000e ili vise od 30 pa i vise porodica bi trajno i kvalitetno bili zbrinuti.
Iskreno sramotni su vapaji drzave posle dva dana poplave da im neko obezbedi hranu, vodu, naftu, pelene, hlor, krec... Pa zasta uopste postoji drzava kao organizacija? Zasto postoje robne rezerve i njen direktor? Zasto domaca nalazista nafte kada smo u vanrednoj situaciji?
Dali ste naftu Rusima, gledajte da date i vodu, sumu, rudu strancima pa kukajte i prosite onda.

Povidon

pre 9 godina

(Zmaj Ognjeni Vuk, 23. maj 2014 02:42)
Uporedi kvalitet tadasnjeg i sadasnjeg tv programa. Kazes najgori auto, pa i takav je bolji od tudjeg jer smo ga mi proizvodili i izvozili. Ima prsute, a jel imas pare da je kupis? Kolika je tada bila nezaposlenost a kolika je sada? Tada si mogao relativno lako da kupis stan. A sada? Spoljni dug je tada bio visestruko manji. Vojska je bila snazna, muzicka scena neuporedivo bolja. Imali smo Evropske sampione u fudbalu i kosarci. A sta imamo sada? Grand i sezonu kupanja u kvalifikacijama za sva takmicenja.

Tina

pre 9 godina

Nebojša, sve je tačno što si napisao. Problem je u tome što ovde neki slobodu govora bukvalno primenjuju, pa je dozvoljeno vredjati svakog do mile volje, a i pogrešno percipiraju demokratiju, a u osnovi demokratije je da ne ugrožavaš drugog, pa samim tim i da ga ne vredjaš, pogotovo ako je to sve proizvoljno i bez osnova

Swedenonline

pre 9 godina

SFRJ nece nikad moci niti bi trebala da vaskrsne. Iz iskustva znamo da je nemoguce da opstane.Ali zato EU i Sengen resava stvari na veliko! U SFRJ sam mogao da zaspem u bilo kojem jarku pored puta, kao autostoper, sad je mozda kafic u koji bi otisao u pogresnom delu grada. Prvo zakoni da se urede, izjednace, da se zna da su svuda manje vise ista pravila igre, onda se neosecas kao stranac niti te tako vide!

samir

pre 9 godina

Proglas Srbima, Hrvatima, Bošnjacima: ‘Nemojte da vas ova vanredna situacija omete sa pravoga puta podijeljenosti’
Nemoj da biste slučajno sjeli u čamac, ili uzeli pojas za spašavanje od nekog ko nije iz vaše vjerske ili etničke ili partijske grupe. Pravoslavci i katolici neka plivaju prema crkvama, muslimani isključivo prema džamijama.
Najbolje je i da ne napuštate svoje poplavljene stanove, dok vam se ne obrati neko iz bilo koje političke a još bolje nacionalističke partije još ako je u pratnji vjerskog službenika.
Ili možda u koliko vas poplavi rijeka, koja izvire u drugom entitetu ili kantonu tvorevine, koje su stvorene nacional fašizmom, osmišljena kao etnička geta. Vi se odmah pozovite na ugrožavanje vitalnog nacionalnog interesa, jer je to zavjera “njih” koji su i sebe namjerno potopili, samo kako bi uništili “nas”.
Također, ako vam pomoć ukaže “kockasta glava”, “došljak” ili bilo ko nije ‘gradska’ vaša politička raja, odmah odbijte. U svakom slučaju Izdržite još malo, sad će izbori, nemojte dozvoliti da vas ova vanredna sitnica omete sa pravoga puta podjeljenosti, i da vas ovo ukazivanje pomoći i podrške jednih drugima zavara.

To je samo privid, ubrzo ćemo opet jedni drugima za vratove…

Pametnom dosta.....pozdrav svima!

Ramiz Tuzla

pre 9 godina

"AP citira selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića koji je rekao da je Đoković svojim gestom "stekao naklonost cele Bosne" i obećao da će navijati za njega na predstojećim gren slem turnirima na Rolan Garosu i Vimbldonu."

"Đoković, koji je danas napunio 27 godina, je na to odgovorio da će na prvenstvu sveta u Brazilu navijati za BiH, zaključuje AP."

Nole, i prije svega ovog imao si navijače u Bosni, sad samo jače navijamo, živio majstore (you are only number one). :)

Nikola

pre 9 godina

zao mi decka, uvek on mora da se trudi oko drzave, a oni nikako oko njega...
(dosadno_mi, 22. maj 2014 19:18)
Hvala vam na glasu.
Ko kaze da mora ?

blinkibil

pre 9 godina

Ovo je lepo i podrzavam ali sam sto posto siguran da ni jedan Hrvat ovo ne bi uradio kao i sto nije.Imam osecaj da Hrvati i dalje mnogo mrze Srbe dok se Srbi ponasaju normalno.Pa pogledajte, u Bg Hrvati dolaze, zavrsavaju poslove, provode se a koliko Srba ide u Zagreb. Trebate i vi braco svih naroda i narodnosti da zaboravite otadzbinski rat, da se medjusobno pomazemo i zajedno prosperiramo, Srbija se otvorila cak su i mladi koji su bili problem shvatili sustinu i nemaju nista protiv Hrvata kao nekada.

Swedenonline

pre 9 godina

Братоубилачки рат међу народом (или народима, свеједно) са различитим (не)верама је нешто друго, другачији вид умоболности.
(cp6uH, 22. maj 2014 20:48)

Shvatam da pikiras na Rusiju i Ukrajinu, imas i lepu podrsku, svaka vam cast, konacni ste progledali!

Misha

pre 9 godina

Nezavisno od državnog uredjenja, politike, i religije treba da budemo ljudi i pomognemo komšiji - posebno u nevolji.
Novakov gest je odraz velike ličnosti i najbolje tradicije humanizma.

A mi treba da budemo ponosni što je on naš vrhunski sportista koga svet zna po čojstvu u zivotu i junaštvu na sportskom terenu. Veličanstven odgovor onima koji uzvikuju nacističke pozdrave i onima koji ih slave kao nacionalne heroje.

/

pre 9 godina

@Nebojsa
Zavisi od tacke gledista. Ti npr. smatras da oni tebe truju svojim misljenjem, a oni opet smatraju da ti trujes njih. Jednostavno, svi imaju pravo na misljenje, ne treba to nikome da smeta, ako se slazes odlicno, ako se ne slazes, sta te briga sta ko misli, uzivaj u zivotu, nikada se nece desiti da se svi slazu.

ogre

pre 9 godina

Nole je CAR. Sam je donirao vise novaca nego neke drzave(Nemacka, Norveska itd.) Volimo te Noleeeeeee(Jonesky, 22. maj 2014 18:21)

Sutra cu ja da otvorim svoju fondaciju, uplatim u tu istu moju fondaciju 100.000 evra isazovem konferenciju za stampu I kazem da sam donirao pomoc za Srbiju. Koliko cu ja stvarno da dam iz te fondacije to je druga prica. Dali sam ja onda gromada od coveka?