Tenis 115

Subota, 17.05.2014.

14:21

Đoković preko Raonića u finalu Rima

Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije u Rimu pošto je posle preokreta uspeo da savlada Miloša Raonića sa 6:7, 7:6 i 6:3.

Ðokoviæ preko Raoniæa u finalu Rima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

c7-5

pre 9 godina

(Gajetano, 17. maj 2014 19:05)

Koliko je to poena Milos osvojio kada se igra razvije, od 5 ili 9 udaraca? Duplo manje od Novaka, to je statistika..Kada je servis u pitanju tu je Milos odlican i tesko mu je uopste parirati. Koliko je gemova Milos osvojio sa nulom, da Novak ne uzme ni jedan poen a koliko Novak? Novak je uzeo duplo vise gemova sa nulom od Milosa a Milos je takav server?? Koliko je gemova Milos spasavao servisom, asovima i brejk lopti? Cela poenta je da izvanredan server NIKADA nije nista ostvario u tenisu. Jedino je Rodik uspeo da bude br.1 i da osvoji jedan ceo GS?? Kako 1 GS a takav server, mislim da bi trebalo da se secas Rodika. Taj je morao na tonu GS da osvoji ako ima onako ubitacan servis?? Ali nije.Cela moja prica a to se vidi kroz tenisku istoriju, SERVIS, AS ili servis pa na mrezu je jedino donosilo rezultate u eri igranja servis voleja. Ali danas...to su pusti snovi i takva igra se igra u 4, 5 poena u mecu. Nije moguce vise tako igrati zbog reterna koji je napredovao. Lopte bi samo zujale oko usiju da izlazi igrac na mrezu kao nekada Konors ili Sampras. Prema tome, ma kako da Milos servira, pogadja aseve gubi mec jer to je realnost. On NEMA ostale teniske elemente da bi pobedio, Nadala, Novaka, Rodzera i da ne nabrajam. Na kraju pratis tenis pa pogledaj njegove rezultate od koga je sve gubio.

Milos

pre 9 godina

Ovo je danas bilo da se pojedes gledajuci ga. Da odlepis. Stvarno mi dodje da razbijem tv kad je ovako bez elana i hrabrosti. Jeste Milos dobro servirao, ali onaj pravi Novak bi ga pojeo ipak. Nadam se da je ovo bio samo los dan i da u Parizu nece imati ovakvih trenutaka. Inace nista od RGa. Verujem da ce sutra na teren jedan mnogo bolji Novak. Ajde breeee Nole!

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Novak definitivno nije vise onaj igrac od pre 3 godine ovo je samo bleda kopija tog igraca,nadam se da ce pobediti ali izgubiti set od ovakvog igraca je bruka.
(SRB, 17. maj 2014 15:40)

Imao je Novak i te 2011 slicnih meceva, na primer u polufinalu Madrida ga je Beluci razvaljivao skoro dva puna seta, ali nije izdrzao do kraja, na kraju 2-1 za Novaka. Kada dobrom serveru krene ne mozes puno da ucinis nego da cekas da pocne da gresi.

Beobrad

pre 9 godina

Mnogo jos rezerve ima u Novakovoj igri, ako pojaca agresivnost, bice jos bolje...!
Sve sto je ikada dobio, dobio je napadackom igrom, kada je on vodi...ne pasivnom u kojoj ceka gresku protivnika!
Brine jedino, u oba t-brejka naprasno je izgubio po dva svoja servisa, tako je i izgubio prvi set, taj pad u kljucnim momentima malo zabrinjava, ali nek bude da je vetar, uslovi, i neimanje dovoljno meceva u rukama/nogama...!

skavlika

pre 9 godina

i onda dođe Ivanišević i osvoji Wimbledon sa servom od 300km/h i svi kažu ''kakav igrač''. Zabraniti tim ''cepanicama'' da igraju tenis!!!

Gajetano

pre 9 godina

@c7-5 (=2)

Ma slazem se ja sa tobom, Raonic je servirao sjajno, cak i vise od toga. Ipak treba pogledati i statistiku. Brejk lopte: Milos Raonic 1/8, Novak 3/10. Zakljucak: Milos je itekako napadao Novakov servis. Ovaj mec je mogao lagano da se preokrene i na drugu stranu, Milos je igrao dobro i kad se poen razvije. Zao mi je sto to nisi primetio, ali za mene je Raonic odigrao fantastican mec u svakom smislu. Novak se samo zahvaljujuci sopstvenoj odlicnoj igri, sjajnim bekhend paralelama, passing shotovima i celicnim zivcima (kao sajla, rekao bih) nekako dokopao pobede. Treba biti realan na kraju krajeva. Velika je ovo pobeda Novaka, mnogo veca nego sto bi mnogi pomislili.

Pozdrav,

Vaše ime

pre 9 godina

Bravo Legendo! Sad sam se vratio iz Šapca, gde smo mi iz Bg-a lopatali a ovi iz Šapca vozili bicikle i mopede pored nas, sad nek dođu oni u Bg.
Ali nisam stigao a nisam ni hteo da saznam rezultat, reko kad se vratim kući pa kakav naslov bude nek bude, i BRAVO!! Ulepšao si mi ceo jbn dan i noć!

Terazije

pre 9 godina

Kada bi se ukinuo dvostruki prvi servis tenis bi bio mnogo lepsi.Imas samo jednom pravo da serviras. Propali bi ovakvi poput Isnera, Raonica, Karlovica. Ali ne da Americka federacija

branko

pre 9 godina

Ех, да ми је бити врховна светска власт у тенису само 12 сати, заправо само толико колико би ми требало да донесем одлуку да се Раонићу, ИзнеруКарловићу и сличнима забрани играње тениса. Ово је наравно шала али није шала него ужас кад улазиш у игру против неког ко има сигурних, већ добијених 5 – 6 гемова. Такве играче је можда теже поднети психички него физички. Зато се дивим Новаку а и свима другима који изађу на ктај са овим ''монструмима''.

SASA

pre 9 godina

Raonic odigra partiju zivota, i izgubi(;-)))---

hehe.... Kakav je Nole kralj.....
Treba trpeti da nekog onako ide gotovo 2 sata... Pogodio je sve ...I jedva izvukao onaj prvi set, a izgubio drugi, sto samo govori kako dobro je igrao Nole...
Inace, Raonic ove sezone ima samo jednu pobedu nad top 10 igracom, i ovo sto smo danas videli je bilo daleko iznad onog sto on igra...
U8 svakom slucaju, Nole u finalu, jos jednom, sasvim svejedno ko ga tamo ceka, mada ja bi voleo Rafu.... da ga Nole jos jednom pred RG odere, 4 put uzastopno!
Naravno, svi Rogerovi navijaci kukaju kako nema lepog tenisa, kojeg je naravno Roger igrao, ali nema ni Rogera....(;-))...jos jednom ispao u prvom krugu...ali inace je u strasnoj formi);-))
ajmo Nole, vreme za jos jednu titulu!!!!!!

c7-5

pre 9 godina

Pozdrav,
(Gajetano, 17. maj 2014 17:44)

Raonic je bio strasan samo zbog servisa. Kada bi mu servis stao, gubio je gemove i setove. Primer je poslednji gem. Na svoj servis gubi 0-40 i gubi set i mec. Servis nije dovoljan a da je strasan server, to je tacno. Ali to nije dovoljno.

Nole fan

pre 9 godina

Napaljeni Raonic i malo zainetersovan Novak. Servis i nista drugo. Tesko da ce Raonic do treceg kola na RG. Na sporim terenima pobedjuje onaj ko vise trci.Ocigledno je da Novak nije u top fizickoj spremi.Tri meca i dva u tri seta.Suvese iza osnovne linije.Ali i takav Novak je dovoljan da pobedi Raonica koji je odigrao najbolji mec u karijeri

dejavu

pre 9 godina

Nole u Rimu ,generalno,ne igra baš svoj najbolji tenis,ali je psihički stabilan u kriznim situacijama.
Veoma lako može da se desi da ponovo igrački eksplodira i ponizi Nadala ako ovaj prođe do finala,što bi španca potpuno istraumiralo pred Rolan Garos.

U slučaju da Novak tamo bude na svom prepoznatljivom nivou,šanse za GS koji nedostaje su nikad veće.

Малац

pre 9 godina

Raonići su iz Nikšića a Đokovići su isto iz Nikšića, ako nekoga to baš zanima.

Све је то Стара Херцеговина !!

Малац

pre 9 godina

Raonic covek ladan kao spricer ne menja izraz lica,isto covek reagovo i kad je dobio i kad je izgubio set.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (No1e, 17. maj 2014 17:10)

Ма радово би се он и љутио, но му мрско !!

richardIII

pre 9 godina

eset: moj predlog : da se za Raonica i Iznera mreza podize za 10 cm kad serviraju . Jel da je dobra fora, a? A mi Srbi da patentiramo takvu mrezu i pare na namlatimo...

robin hud

pre 9 godina

Vecina komentatora govori o Novakovom samopouzdanju koje je presudilo ovaj mec.Otkud to njemu, pa "veliki trener Muratoglu"(a jos veci ljubavnik) je svojevremeno rekao da on to nema i da je zbog toga nekompletan igrac.
P.S.Serena te vara sa nasim Sasom.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@@ A sta mislis ako je namenio lovu od nagrade za Srbiju pod vodom pa nezeli da to budu male vec sto vece pare?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Swedenonline, 17. maj 2014 17:48)

Dobro, u svakom slučaju ako ne pošalje donaciju ovdje u Srbiju ( koliko god nebitno ) bit će bruka.

Swedenonline

pre 9 godina

E moj Novače, gdje ti je samopuzdanje šta si se stegao u prva dva seta kao da igraš za nečiji život a ne običnu igru. Da je imao hrabrosti da odigra agresivno kao nekada bilo bi lagano 2 : 0. Ovako, ako ponovi ovakvu igru u finalum Nadal će ga dobro obrijati.
(Oskar, 17. maj 2014 17:34)

A sta mislis ako je namenio lovu od nagrade za Srbiju pod vodom pa nezeli da to budu male vec sto vece pare?

Nebojša

pre 9 godina

Ovaj meč me je podsetio na meč iz 2012 protiv Iznera kada je i on fenomenalno servirao kao danas Raonić Novak nije igrao toliko loše ali generalno igrao je od početka na pogrešan način umesto da šeta levo desno igrače poput Raonića i Iznera on to ne radi neznam zašto već samo forsira bekend bio je bolji u prvom setu ali je Raonić na sve brejk lopte odservirao as to ume da deprimira otuda verovatno i gubitak seta u tajbreku kako god u finalu mora bolje i verujem da ce biti puno bolje protiv verovatno Nadala protiv koga Novak uvek igra na visokom nivou navijaću večeras za Nadal i za spektakl u nedelju kao uvertiru za RG.

No1e

pre 9 godina

Ono nije tenis vec serviranje. Dala ti priroda da sa 5. sprata zveknes servu, a igranje ni na nivou 100. igraca. Boze me sakloni ovakvih meceva. Ovo treba zabraniti.
No, dodatnih 600 poena blize Nadalu u ovom trenutku.

Aki

pre 9 godina

Raonič je odigrao tekmu života protiv Đokovića plus ga je služila sreća, ali se nameračio na trenutno najboljeg tenisera sveta. Svaka čast obojici na vrhunskoj pretstavi.

Predo

pre 9 godina

Meč je izuzetno podsećao na meč sa Iznerom u Indian Velsu. Raoniću je ulazilo sve što je htio i nije htio, bilo da udari ramom reketa, vrh mreže ili liniju, kopao je rupe po terenu servisima od 230 km/h. Sve je to frustrirajuće. Ogroman je pritisak kada znate da morate iskoristiti svaki drugi servis, svaku grešku, kada ne smijete izgubiti svoj servis, jer je protivnikov gotovo nemoguće uzeti. Novak ima sve osim jakog servisa. Ista stvar je sa Nadalom. Uopšte se ne može govoriti da li je NOvak igrao dobro ili loše. Kada igrate protiv Karlovića, Iznera ili Raonića, samo je važno pobediti i dobiti zadnji poen bilo kako. Podrška Novaku u Rimu je neverovatna. Sa moje strane podrška svima, koji su na bilo koji način nastradali u poplavama U Srbiji i Bosni, mada oni verovatno neće pročitati ovu poruku.

Ivan

pre 9 godina

"Support Serbia, ВОЛИМ ВАС"! Nole je time sve rekao! Hvala mu na tome, znam da je to napisao najiskrenije i od srca! Inače, Raonić ga je baš namučio, odigrao je partiju svog života, vrhunski je parirao Novaku i bio na pragu iznenađenja!! Ako ovako nastavi, svetla budućnost je pred njim, zaista nisam očekivao ovako briljantnu partiju Raonića! Tek pred sam kraj meča mu je pala koncetracija, da li zbog umora ili čega već, i to je Nole iskoristio rutinski!

Još jednom BRAVO NOLE samo nastavi tako do kraja, idemo po novu titulu u Rimu! :)

Gajetano

pre 9 godina

Ovo je bio ubedljivo, ali ubedljivo najbolji i najkvalitetniji mec sezone. Ovo je bila Lepotica Dana, ovo je bio atomski tenis, ovo je bio wild-card da Djokovic konacno osvoji taj Iron Throne zvani Roland Garros!

Euforiju na stranu, Novak bi sipak dobio ovaj mec da nije igrao 100% svog tenisa, rekao bih i 110% u odnosu na trenutnu formu i ono sto je prikazao u prethodnim mecevima. Strasan je bio Raonic danas, strasan! Da se ne lazemo, vrhunskog igraca u takvom flow-u u kakvom je danas bio Raonic, trenutno mogu da dobiju samo dvojica Velemajstora tenisa: jedan je Novak, a drugi je naravno Rafael Nadal. O da, ova dvojica vec godinama odlucuju sezonu sljake (Rafa naravno mnogo vise), samo ova dvojica ce odlucivati ko ce osvojiti ovogodisnji French Open.

Pozdrav,

City Girl

pre 9 godina

Raonic je napredovao i odigrao je odličan mec. Ali Nole je pokazao zasto je veliki sampion. Kada ne ide, kada se nervira, on pronadje način da pobedi. Svaka čast!!

No1e

pre 9 godina

Klasicni Djokovic i kad ga nikako nejde drzi se tu negde,a onda slomi protivnika i fizicki i psihicki,ne znam jel jos neko primetio ali Raonic covek ladan kao spricer ne menja izraz lica,isto covek reagovo i kad je dobio i kad je izgubio set.

DaLanik

pre 9 godina

Daleko od toga de je Raonić los, ali ipak njegova igra je SAMO SERVIS. I statistika to pokazuje. Isto kao Izner... mislim 230Km/h, treba to uopste primetiti a kamoli vratiti... :-) ali cim se igra produzi - Nole vecinom dobija. Verujem da je to jako frustrirajuce za Noleta, kad igra protiv ovakvih tipova kojima je glavno oruzje snaga tj jak servis....

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

......a odlucujuci VETAR u LEDJA je bila ova fantasticna publika......Bilo je kao da se mec igrao u Bgd. Talijani - VELIKO HVALA !!!! NOLE , SRECNO U FINALU !!!!!

Inspector Bloch

pre 9 godina

Uh, kakav ruzan mec!I za Novakovo igranje a i za gledanje; ne volim americki tenis, za mene je to anti-tenis; subjektivno,naravno ovo kazem..cak i kada je Sampras 'vladao'navijao sam uvek za Agasija; stvar ukusa..odnosno pitanja STA je to tenis, kao igra? Za mene dvoumice nema:mecevi Novaka i Federera..to je umetnost, to je sto oko pleni i
O-plemenjuje!Ovo je..nista..od SNAGE..koja ne-zna-sta ce sa sobom..(Dorcilcu, ne ljuti se!)tri sata mucenja..te mini-lopte!Dobro je, da se dalje kotrljamo..do finala..Rim voli Novaka/ja sam ga zavoleo, mislim Rim, 2011,zato sto se jedno DETE toliko radovalo Novaku, secate li se?/
sve je ovog trenutka bitno..u momentima, ne samo, posle povrede..nego i Novakovog, mozda i najveceg eksperimenta ikada..sa Bekerom! Pa da im pozelim titulu! Do sutra.

Uzdravlje,

Mad Max

pre 9 godina

Ovaj Raonić samo još da ogrne plašt i isti Supermen!Srećom,Nole mu je našao zeleni kriptonit.Šalu na stranu,zaista ozbiljan igrač i neko na koga se mora računati u budućnosti za visoke domete.Pa i Nadal se nedavno silno namučio sa njim,strahovit udarač,pokretljiv za svoju visinu i uz malo bolju kondiciju kandidat za neki og gren slemova,naročito na bržim podlogama.Nole,svaka čast-David protiv Golijata i sjajna pobeda

Oskar

pre 9 godina

E moj Novače, gdje ti je samopuzdanje šta si se stegao u prva dva seta kao da igraš za nečiji život a ne običnu igru. Da je imao hrabrosti da odigra agresivno kao nekada bilo bi lagano 2 : 0. Ovako, ako ponovi ovakvu igru u finalum Nadal će ga dobro obrijati.

goran

pre 9 godina

Izuzetno težak meč baš poput onog sinoćnjeg, Raonić je jednostavno igrao odlično i nije bilo lako Noletu da ga slomi,servirao je ko iz topa maltene nepogrešivo, i nije bilo nimalo lako Noletu da reternira i da stvori bilo kakvu šansu za izgradnju poena ,Raonić se zahvaljujući dobrom servisu osećao veoma komforno i zahvaljujući velikom samopouzdanju ,prosto se rastrčao po celom terenu i maksimalno je koristio svaka moguću priliku za napad i skraćivanje poena ,pošto i sam dobro zna da u dugotrajnoj razmeni udaraca sa osnovne linije nema šta da traži protiv Noleta , takva igra i taktika je davala rezultata sve do kraja drugog seta ,kada mu je nakon mentalnog pritiska konačno popustio malo servis u taj-brejku te je Nole napokon uspeo da dobije taj set, u trećem setu je bilo za očekivati da će Raonić posustati ,jer je jednostavno nemoguće bilo održati i mentalno i fizički takav tempo igre kakav je Raonić dotle bio nametnuo , s druge strane Nole spreman i skoncentrisan tako da je krajnji ishod (nakon teškom mukom dobijenog drugog seta) bio poznat , Raonić je večeras pokazao da nije slučajno u top tenu i ukoliko uspe da još malo popravi bekend i još neke segmente u svojoj igri ,ima veliku priliku da udje u sam vrh svetskog tenisa , no vreme će najbolje pokazati...uglavnom po meni on ima prespektivu i može još da napreduje u igri !!!

sasa

pre 9 godina

Raonic igra pravi Americki tenis, kao isner i Kveri, bombe servisima, i nikad u duge razmene...
jos samo da svati, da je zbog tog i nestao severno americki tenis, da je poslednji GS Winner sa severa Amerike bio prosle decenije...

bazan

pre 9 godina

težak meč...naložen i jak raonić sa druge strane koji je igrao sa 100% svojih mogućnosti...raonić samo da je pokretljiviji bio bi mnogo opasniji...mada teško sa obzirom na njegovu visinu..teško prognozirati finale ako prođe nadal

Mairon

pre 9 godina

Raonic je imao pravi pristup ali previse gresaka da bi dobio priliku da dobije mec. Takodje, i umor je bio vidljiv u trecem setu, ali mec je resen kada je Djokovic dobio drugi tie-break.
Ovaj mec ponovo pokazuje da Rafa i Novak dobijaju protivnike na mentalnom planu cak i kada ovi igraju poprilicno bolje od njih. Ako prodje i Rafa u finale, zaista sanse su jednake. Ako bude Dimitrov, sumnjam da moze da dobije Novaka u finalu, s obzirom da bi to bilo njegovo prvo masters finale.

777

pre 9 godina

Mozda ce Novak sada da izjavi kako voli kada dobije ovako teske meceve? Realno, ovo je bio tezam mec SAMO zbog Raonicevog servisa. U poslednjem gemu na njegov servis Novak vodi 0-40 i Raonic verovatno razmislja , e sada cu ja to asevima da stignem! E pa ne ide to uvek ceo mec, jer se Raonic vadio servisom posebno u prvom setu koji je na kraju i dobio. Ovog puta nije moglo i takvi teniseri kad tad u mecu gube jer je NEMOGUCE servirati CEO mec sa asevima i ubitacnim servisima. Mora igrac da bude mnogo kompletniji i da ima sve elemente tenisa pored servisa. A kako i da ih ima kada barem 80% meca mu prodje u 3 udarca i poen? Kako da razvije svoju igru u polju kada sam sebi asevima ne da tu mogucnost? Zato cestitam Novaku koji je na nogama i velikom borbom uspeo da se odbrani od ubitacnih servisa koje ne znam da li lopte mogu i da se vide a kamo li da se vracaju. Zato je Novak veliki igrac a sto se tice Raonica, sumnjam da ce ikada osvojiti GS ili biti br.1. Nema sanse dokle god misli da mu je samo servis potreban za te domete u tenisu. Da je servis samo dovoljan Raonic bi dobio ovaj mec ali...Licno se radujem jos jednom finalu, Novak opet dobija bodove i smanjuje razliku za Nadalom. A sto se tice drugog meca, realno je da ga dobije Rafa mada ce Dimitrov biti tezak protivnik jer je bolji igrac od svih prethodnih Nadalovih protivnika na ovom turniru. Tu racunam i Endija koji na sljaci, realno nema sta da trazi.

mladeen

pre 9 godina

opet se javljaju ovi sa komentarima kako je Nole nezainteresovan i bleda kopija od Noleta iz ranijih godina,,,kako ne shvatate da ste vise smesni i da ce da dobije mec na kraju,samo set fore voli da dopusti ovim slabijim tenisercicima bas zbog vas :D

rosic,bg

pre 9 godina

Kakav mec! Bombardovanje i odbrana, ko ce pobediti? U svakom slucaju u finale ide jedan Srbin, naime Raonici su poreklom iz Hercegovine, a Djokovici sa Kosova!

Bu2nin

pre 9 godina

Kakav mec! Bombardovanje i odbrana, ko ce pobediti? U svakom slucaju u finale ide jedan Srbin, naime Raonici su poreklom iz Hercegovine, a Djokovici sa Kosova!
(rosic,bg, 17. maj 2014 16:14)
# Link komentara
Hahahahahahahaha

Negativni

pre 9 godina

Raonić je klasičan primer igrača koji ima talenat, ali napuni gaće svaki put kada igra protiv ozbiljnog igrača. Tipičan primer kada mentalitet odlučuje. Ne pamtim kada je nekom autsajderu Djoković poklonio ovoliko brejk lopti. Ali, stvarno bi bilo šteta da ovaj kanarinac igra finale umesto Novaka.

darko

pre 9 godina

Citam kako ljudi lupetaju i ne verujem. Da li vi uopste vidite kako Raonic servira? Ovo njegovo frustrirajuce serviranje treba izdrzati... Kako Raonic servira, nijedan teniser na svetu ne bi imao vise sansi. Molim sve "strucnjake" i one koji ne bi mogli da budu ni prvaci svoje ulice u pljuvanju u dalj, da vise ne lupetaju i prosipaju smesnu pamet.

novica

pre 9 godina

Možda će Đoković i da pobedi danas,ali je jasno da će Miloš na svim sledećim turnirima da ga delje.A publika,normalno,navija za slabijeg.

Janez

pre 9 godina

Zar ovi što lupaju minuse za Noleta ne znaju kako je teško odbraniti servis koji ima brzinu od 230 km na sat????Idemo Nole do pobede!!!!

hawkeye

pre 9 godina

Nije lako Noletu jer sam ubeđen da je mislima u Srbiji,a ovi što lupaju minuse na podsetnik da se pošalje sms na 1003 za pomoć ruka im se osušila.

kuki,ruma

pre 9 godina

@eset
Ma nikakva zabrana za sjajne servere kao Raonic, Izner....nego Novaka danas mrzi da igra, kao i Jelenu, misle pogresice.....kad ono porazi!

Jovan

pre 9 godina

Pametno igra Raonic, tj dobio je pametne savete. Novak je jos uvek rovit posle pauze i Raonic mu samo pripucava svaku loptu na koju dobije priliku nedozvoljavajuci mu da udje u ritam. To naravno je mac sa dve ostrice jer kada vam nije dan ode mec niz vodu za sat vremena, medjutim danas sve ulazi, pogotovo taj prvi servis od 230 na sat. Takodje svi oni koji misle da Raonic ima samo dobar servis nisu u pravu, ima on i vrhunski ritern a to je ocigledno dovoljno da se Novak itetako muci na svoj servis. Bice tesko ali ako neko moze da nadje put do pobede u ovakvim mecevima to su Novak i Rafa. Svi ostali bi danas glat izgubili 2-0 od Raonica.

Bagzi

pre 9 godina

Kako servira Raonic! Bombe i iz prvog i iz drugog servisa. Nole dosta mlako i ako ne pojaca ... Samo me strah da ga ne kosta meca olako izgubljen brejk u drugom setu. Ajde Novace!

gt

pre 9 godina

U kosarci je nekada davno uvedeno pravilo silazne putanje zbog previsokih igraca koji su cekali lopte na svom obrucu i skidali ih kao od sale.Isto tako treba pronaci nacin da se tenis oslobodi od servera kao sto je ovaj Raonic,Izner i slicni.Treba uvesti odredjen broj asova ili izmisliti bilo sta da tenis ponovo postane tenis a ne da gledamo ovo ruglo i mucenje.Meni licno je ovo patnja i da gledam a mogu zamisliti kako je tek igrati protiv njih.
(eset, 17. maj 2014 15:44)

Ajmo onda i uvesti nešto protiv Đokovićevog backhanda, meni je mučenje gledati kako razvaljuje igrače sa tim udarcem, a mogu misliti kako je drugima igrati protiv njega. Pričaš gluposti.

dj

pre 9 godina

Tenis neće ubiti Nadal, Mari, Đoković ili Ferer zbog navodno defanzivne igre. Tenis će ubiti ovakve siledžije koje nisu teniseri, već serviseri i kojima se kad se raspucaju ne može napraviti brejk, a u taj-breku ni mini-brejk, ali zato imaju ozbiljne šanse da usled lupanja po lopti pa šta bude oni naprave mini-brejk i osvoje set, meč...

igor

pre 9 godina

covek rjesio da se zeni pa mu tenis u drugom planu vidio od dvojice veterana tipse i federera ali velika steta novak je u najboljim godinama tenisa.poz od velikog fana novaka.

SRB

pre 9 godina

Novak definitivno nije vise onaj igrac od pre 3 godine ovo je samo bleda kopija tog igraca,nadam se da ce pobediti ali izgubiti set od ovakvog igraca je bruka.

eset

pre 9 godina

U kosarci je nekada davno uvedeno pravilo silazne putanje zbog previsokih igraca koji su cekali lopte na svom obrucu i skidali ih kao od sale.Isto tako treba pronaci nacin da se tenis oslobodi od servera kao sto je ovaj Raonic,Izner i slicni.Treba uvesti odredjen broj asova ili izmisliti bilo sta da tenis ponovo postane tenis a ne da gledamo ovo ruglo i mucenje.Meni licno je ovo patnja i da gledam a mogu zamisliti kako je tek igrati protiv njih.

zoran

pre 9 godina

Novak stalno u nrkom chudu kad Raonic pogodi liniju ili ugao, kao da je samo njemu dozvoljeno da pogadja. Igra slabo i ovaj momak sa 60% servom, a Novak sa 80% ne moze da uzme gem.

Nole fan

pre 9 godina

Eto to su teniseri sa Americkog kontinenta. Visok dva metara i samo servis ima.Ako ga servis krene ne mozes mu nista.I igra na tvoju gresku.Ako servis stane onda ga dobije i 250-ti na svetu.Mada Nole nije mnogo zainteresovan. Mozda trci u Srbiju da pomaze u poplavama

v

pre 9 godina

Uvek kada Novak treba da igra protiv Raonica, Iznera I slicnih cepanki, znam da ce mec da mi presedne. Onoliko mrcvarenje I na kraju ode set. Ajde Nole, molim te pobedi ga. Hvala za "support Serbia", najbolji nas ambasadoru ikada.

Joijds

pre 9 godina

Nije bitan rezultat,bitna je podrska.Veruje da ce ono # SUPPORT SERBIA da donese rezultate u vidu finansijske i bilo koje druge pomoci Srbiji. A ima vremena i za pobede i za slavlje,sad je bitno da se ujedinimo i pomognemo!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

...ja generalno volim ovog malog Raonica...Simpa mi je... Ali danas je sa izborom majice bas preterao...Izdaleka izgleda kao da se omotao u zastavu " dragih" nam suseda. Bas mu to nije trebalo. Go NOLE, GOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

darko

pre 9 godina

Citam kako ljudi lupetaju i ne verujem. Da li vi uopste vidite kako Raonic servira? Ovo njegovo frustrirajuce serviranje treba izdrzati... Kako Raonic servira, nijedan teniser na svetu ne bi imao vise sansi. Molim sve "strucnjake" i one koji ne bi mogli da budu ni prvaci svoje ulice u pljuvanju u dalj, da vise ne lupetaju i prosipaju smesnu pamet.

v

pre 9 godina

Uvek kada Novak treba da igra protiv Raonica, Iznera I slicnih cepanki, znam da ce mec da mi presedne. Onoliko mrcvarenje I na kraju ode set. Ajde Nole, molim te pobedi ga. Hvala za "support Serbia", najbolji nas ambasadoru ikada.

hawkeye

pre 9 godina

Nije lako Noletu jer sam ubeđen da je mislima u Srbiji,a ovi što lupaju minuse na podsetnik da se pošalje sms na 1003 za pomoć ruka im se osušila.

Joijds

pre 9 godina

Nije bitan rezultat,bitna je podrska.Veruje da ce ono # SUPPORT SERBIA da donese rezultate u vidu finansijske i bilo koje druge pomoci Srbiji. A ima vremena i za pobede i za slavlje,sad je bitno da se ujedinimo i pomognemo!

dj

pre 9 godina

Tenis neće ubiti Nadal, Mari, Đoković ili Ferer zbog navodno defanzivne igre. Tenis će ubiti ovakve siledžije koje nisu teniseri, već serviseri i kojima se kad se raspucaju ne može napraviti brejk, a u taj-breku ni mini-brejk, ali zato imaju ozbiljne šanse da usled lupanja po lopti pa šta bude oni naprave mini-brejk i osvoje set, meč...

Aki

pre 9 godina

Raonič je odigrao tekmu života protiv Đokovića plus ga je služila sreća, ali se nameračio na trenutno najboljeg tenisera sveta. Svaka čast obojici na vrhunskoj pretstavi.

City Girl

pre 9 godina

Raonic je napredovao i odigrao je odličan mec. Ali Nole je pokazao zasto je veliki sampion. Kada ne ide, kada se nervira, on pronadje način da pobedi. Svaka čast!!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

......a odlucujuci VETAR u LEDJA je bila ova fantasticna publika......Bilo je kao da se mec igrao u Bgd. Talijani - VELIKO HVALA !!!! NOLE , SRECNO U FINALU !!!!!

Gajetano

pre 9 godina

Ovo je bio ubedljivo, ali ubedljivo najbolji i najkvalitetniji mec sezone. Ovo je bila Lepotica Dana, ovo je bio atomski tenis, ovo je bio wild-card da Djokovic konacno osvoji taj Iron Throne zvani Roland Garros!

Euforiju na stranu, Novak bi sipak dobio ovaj mec da nije igrao 100% svog tenisa, rekao bih i 110% u odnosu na trenutnu formu i ono sto je prikazao u prethodnim mecevima. Strasan je bio Raonic danas, strasan! Da se ne lazemo, vrhunskog igraca u takvom flow-u u kakvom je danas bio Raonic, trenutno mogu da dobiju samo dvojica Velemajstora tenisa: jedan je Novak, a drugi je naravno Rafael Nadal. O da, ova dvojica vec godinama odlucuju sezonu sljake (Rafa naravno mnogo vise), samo ova dvojica ce odlucivati ko ce osvojiti ovogodisnji French Open.

Pozdrav,

Jovan

pre 9 godina

Pametno igra Raonic, tj dobio je pametne savete. Novak je jos uvek rovit posle pauze i Raonic mu samo pripucava svaku loptu na koju dobije priliku nedozvoljavajuci mu da udje u ritam. To naravno je mac sa dve ostrice jer kada vam nije dan ode mec niz vodu za sat vremena, medjutim danas sve ulazi, pogotovo taj prvi servis od 230 na sat. Takodje svi oni koji misle da Raonic ima samo dobar servis nisu u pravu, ima on i vrhunski ritern a to je ocigledno dovoljno da se Novak itetako muci na svoj servis. Bice tesko ali ako neko moze da nadje put do pobede u ovakvim mecevima to su Novak i Rafa. Svi ostali bi danas glat izgubili 2-0 od Raonica.

Малац

pre 9 godina

Raonic covek ladan kao spricer ne menja izraz lica,isto covek reagovo i kad je dobio i kad je izgubio set.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (No1e, 17. maj 2014 17:10)

Ма радово би се он и љутио, но му мрско !!

Predo

pre 9 godina

Meč je izuzetno podsećao na meč sa Iznerom u Indian Velsu. Raoniću je ulazilo sve što je htio i nije htio, bilo da udari ramom reketa, vrh mreže ili liniju, kopao je rupe po terenu servisima od 230 km/h. Sve je to frustrirajuće. Ogroman je pritisak kada znate da morate iskoristiti svaki drugi servis, svaku grešku, kada ne smijete izgubiti svoj servis, jer je protivnikov gotovo nemoguće uzeti. Novak ima sve osim jakog servisa. Ista stvar je sa Nadalom. Uopšte se ne može govoriti da li je NOvak igrao dobro ili loše. Kada igrate protiv Karlovića, Iznera ili Raonića, samo je važno pobediti i dobiti zadnji poen bilo kako. Podrška Novaku u Rimu je neverovatna. Sa moje strane podrška svima, koji su na bilo koji način nastradali u poplavama U Srbiji i Bosni, mada oni verovatno neće pročitati ovu poruku.

No1e

pre 9 godina

Ono nije tenis vec serviranje. Dala ti priroda da sa 5. sprata zveknes servu, a igranje ni na nivou 100. igraca. Boze me sakloni ovakvih meceva. Ovo treba zabraniti.
No, dodatnih 600 poena blize Nadalu u ovom trenutku.

c7-5

pre 9 godina

Pozdrav,
(Gajetano, 17. maj 2014 17:44)

Raonic je bio strasan samo zbog servisa. Kada bi mu servis stao, gubio je gemove i setove. Primer je poslednji gem. Na svoj servis gubi 0-40 i gubi set i mec. Servis nije dovoljan a da je strasan server, to je tacno. Ali to nije dovoljno.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

...ja generalno volim ovog malog Raonica...Simpa mi je... Ali danas je sa izborom majice bas preterao...Izdaleka izgleda kao da se omotao u zastavu " dragih" nam suseda. Bas mu to nije trebalo. Go NOLE, GOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mairon

pre 9 godina

Raonic je imao pravi pristup ali previse gresaka da bi dobio priliku da dobije mec. Takodje, i umor je bio vidljiv u trecem setu, ali mec je resen kada je Djokovic dobio drugi tie-break.
Ovaj mec ponovo pokazuje da Rafa i Novak dobijaju protivnike na mentalnom planu cak i kada ovi igraju poprilicno bolje od njih. Ako prodje i Rafa u finale, zaista sanse su jednake. Ako bude Dimitrov, sumnjam da moze da dobije Novaka u finalu, s obzirom da bi to bilo njegovo prvo masters finale.

Inspector Bloch

pre 9 godina

Uh, kakav ruzan mec!I za Novakovo igranje a i za gledanje; ne volim americki tenis, za mene je to anti-tenis; subjektivno,naravno ovo kazem..cak i kada je Sampras 'vladao'navijao sam uvek za Agasija; stvar ukusa..odnosno pitanja STA je to tenis, kao igra? Za mene dvoumice nema:mecevi Novaka i Federera..to je umetnost, to je sto oko pleni i
O-plemenjuje!Ovo je..nista..od SNAGE..koja ne-zna-sta ce sa sobom..(Dorcilcu, ne ljuti se!)tri sata mucenja..te mini-lopte!Dobro je, da se dalje kotrljamo..do finala..Rim voli Novaka/ja sam ga zavoleo, mislim Rim, 2011,zato sto se jedno DETE toliko radovalo Novaku, secate li se?/
sve je ovog trenutka bitno..u momentima, ne samo, posle povrede..nego i Novakovog, mozda i najveceg eksperimenta ikada..sa Bekerom! Pa da im pozelim titulu! Do sutra.

Uzdravlje,

Janez

pre 9 godina

Zar ovi što lupaju minuse za Noleta ne znaju kako je teško odbraniti servis koji ima brzinu od 230 km na sat????Idemo Nole do pobede!!!!

Ivan

pre 9 godina

"Support Serbia, ВОЛИМ ВАС"! Nole je time sve rekao! Hvala mu na tome, znam da je to napisao najiskrenije i od srca! Inače, Raonić ga je baš namučio, odigrao je partiju svog života, vrhunski je parirao Novaku i bio na pragu iznenađenja!! Ako ovako nastavi, svetla budućnost je pred njim, zaista nisam očekivao ovako briljantnu partiju Raonića! Tek pred sam kraj meča mu je pala koncetracija, da li zbog umora ili čega već, i to je Nole iskoristio rutinski!

Još jednom BRAVO NOLE samo nastavi tako do kraja, idemo po novu titulu u Rimu! :)

Swedenonline

pre 9 godina

E moj Novače, gdje ti je samopuzdanje šta si se stegao u prva dva seta kao da igraš za nečiji život a ne običnu igru. Da je imao hrabrosti da odigra agresivno kao nekada bilo bi lagano 2 : 0. Ovako, ako ponovi ovakvu igru u finalum Nadal će ga dobro obrijati.
(Oskar, 17. maj 2014 17:34)

A sta mislis ako je namenio lovu od nagrade za Srbiju pod vodom pa nezeli da to budu male vec sto vece pare?

Mad Max

pre 9 godina

Ovaj Raonić samo još da ogrne plašt i isti Supermen!Srećom,Nole mu je našao zeleni kriptonit.Šalu na stranu,zaista ozbiljan igrač i neko na koga se mora računati u budućnosti za visoke domete.Pa i Nadal se nedavno silno namučio sa njim,strahovit udarač,pokretljiv za svoju visinu i uz malo bolju kondiciju kandidat za neki og gren slemova,naročito na bržim podlogama.Nole,svaka čast-David protiv Golijata i sjajna pobeda

DaLanik

pre 9 godina

Daleko od toga de je Raonić los, ali ipak njegova igra je SAMO SERVIS. I statistika to pokazuje. Isto kao Izner... mislim 230Km/h, treba to uopste primetiti a kamoli vratiti... :-) ali cim se igra produzi - Nole vecinom dobija. Verujem da je to jako frustrirajuce za Noleta, kad igra protiv ovakvih tipova kojima je glavno oruzje snaga tj jak servis....

Gajetano

pre 9 godina

@c7-5 (=2)

Ma slazem se ja sa tobom, Raonic je servirao sjajno, cak i vise od toga. Ipak treba pogledati i statistiku. Brejk lopte: Milos Raonic 1/8, Novak 3/10. Zakljucak: Milos je itekako napadao Novakov servis. Ovaj mec je mogao lagano da se preokrene i na drugu stranu, Milos je igrao dobro i kad se poen razvije. Zao mi je sto to nisi primetio, ali za mene je Raonic odigrao fantastican mec u svakom smislu. Novak se samo zahvaljujuci sopstvenoj odlicnoj igri, sjajnim bekhend paralelama, passing shotovima i celicnim zivcima (kao sajla, rekao bih) nekako dokopao pobede. Treba biti realan na kraju krajeva. Velika je ovo pobeda Novaka, mnogo veca nego sto bi mnogi pomislili.

Pozdrav,

eset

pre 9 godina

U kosarci je nekada davno uvedeno pravilo silazne putanje zbog previsokih igraca koji su cekali lopte na svom obrucu i skidali ih kao od sale.Isto tako treba pronaci nacin da se tenis oslobodi od servera kao sto je ovaj Raonic,Izner i slicni.Treba uvesti odredjen broj asova ili izmisliti bilo sta da tenis ponovo postane tenis a ne da gledamo ovo ruglo i mucenje.Meni licno je ovo patnja i da gledam a mogu zamisliti kako je tek igrati protiv njih.

Малац

pre 9 godina

Raonići su iz Nikšića a Đokovići su isto iz Nikšića, ako nekoga to baš zanima.

Све је то Стара Херцеговина !!

Nole fan

pre 9 godina

Eto to su teniseri sa Americkog kontinenta. Visok dva metara i samo servis ima.Ako ga servis krene ne mozes mu nista.I igra na tvoju gresku.Ako servis stane onda ga dobije i 250-ti na svetu.Mada Nole nije mnogo zainteresovan. Mozda trci u Srbiju da pomaze u poplavama

No1e

pre 9 godina

Klasicni Djokovic i kad ga nikako nejde drzi se tu negde,a onda slomi protivnika i fizicki i psihicki,ne znam jel jos neko primetio ali Raonic covek ladan kao spricer ne menja izraz lica,isto covek reagovo i kad je dobio i kad je izgubio set.

richardIII

pre 9 godina

eset: moj predlog : da se za Raonica i Iznera mreza podize za 10 cm kad serviraju . Jel da je dobra fora, a? A mi Srbi da patentiramo takvu mrezu i pare na namlatimo...

Vaše ime

pre 9 godina

Bravo Legendo! Sad sam se vratio iz Šapca, gde smo mi iz Bg-a lopatali a ovi iz Šapca vozili bicikle i mopede pored nas, sad nek dođu oni u Bg.
Ali nisam stigao a nisam ni hteo da saznam rezultat, reko kad se vratim kući pa kakav naslov bude nek bude, i BRAVO!! Ulepšao si mi ceo jbn dan i noć!

goran

pre 9 godina

Izuzetno težak meč baš poput onog sinoćnjeg, Raonić je jednostavno igrao odlično i nije bilo lako Noletu da ga slomi,servirao je ko iz topa maltene nepogrešivo, i nije bilo nimalo lako Noletu da reternira i da stvori bilo kakvu šansu za izgradnju poena ,Raonić se zahvaljujući dobrom servisu osećao veoma komforno i zahvaljujući velikom samopouzdanju ,prosto se rastrčao po celom terenu i maksimalno je koristio svaka moguću priliku za napad i skraćivanje poena ,pošto i sam dobro zna da u dugotrajnoj razmeni udaraca sa osnovne linije nema šta da traži protiv Noleta , takva igra i taktika je davala rezultata sve do kraja drugog seta ,kada mu je nakon mentalnog pritiska konačno popustio malo servis u taj-brejku te je Nole napokon uspeo da dobije taj set, u trećem setu je bilo za očekivati da će Raonić posustati ,jer je jednostavno nemoguće bilo održati i mentalno i fizički takav tempo igre kakav je Raonić dotle bio nametnuo , s druge strane Nole spreman i skoncentrisan tako da je krajnji ishod (nakon teškom mukom dobijenog drugog seta) bio poznat , Raonić je večeras pokazao da nije slučajno u top tenu i ukoliko uspe da još malo popravi bekend i još neke segmente u svojoj igri ,ima veliku priliku da udje u sam vrh svetskog tenisa , no vreme će najbolje pokazati...uglavnom po meni on ima prespektivu i može još da napreduje u igri !!!

bazan

pre 9 godina

težak meč...naložen i jak raonić sa druge strane koji je igrao sa 100% svojih mogućnosti...raonić samo da je pokretljiviji bio bi mnogo opasniji...mada teško sa obzirom na njegovu visinu..teško prognozirati finale ako prođe nadal

mladeen

pre 9 godina

opet se javljaju ovi sa komentarima kako je Nole nezainteresovan i bleda kopija od Noleta iz ranijih godina,,,kako ne shvatate da ste vise smesni i da ce da dobije mec na kraju,samo set fore voli da dopusti ovim slabijim tenisercicima bas zbog vas :D

Nebojša

pre 9 godina

Ovaj meč me je podsetio na meč iz 2012 protiv Iznera kada je i on fenomenalno servirao kao danas Raonić Novak nije igrao toliko loše ali generalno igrao je od početka na pogrešan način umesto da šeta levo desno igrače poput Raonića i Iznera on to ne radi neznam zašto već samo forsira bekend bio je bolji u prvom setu ali je Raonić na sve brejk lopte odservirao as to ume da deprimira otuda verovatno i gubitak seta u tajbreku kako god u finalu mora bolje i verujem da ce biti puno bolje protiv verovatno Nadala protiv koga Novak uvek igra na visokom nivou navijaću večeras za Nadal i za spektakl u nedelju kao uvertiru za RG.

zoran

pre 9 godina

Novak stalno u nrkom chudu kad Raonic pogodi liniju ili ugao, kao da je samo njemu dozvoljeno da pogadja. Igra slabo i ovaj momak sa 60% servom, a Novak sa 80% ne moze da uzme gem.

SASA

pre 9 godina

Raonic odigra partiju zivota, i izgubi(;-)))---

hehe.... Kakav je Nole kralj.....
Treba trpeti da nekog onako ide gotovo 2 sata... Pogodio je sve ...I jedva izvukao onaj prvi set, a izgubio drugi, sto samo govori kako dobro je igrao Nole...
Inace, Raonic ove sezone ima samo jednu pobedu nad top 10 igracom, i ovo sto smo danas videli je bilo daleko iznad onog sto on igra...
U8 svakom slucaju, Nole u finalu, jos jednom, sasvim svejedno ko ga tamo ceka, mada ja bi voleo Rafu.... da ga Nole jos jednom pred RG odere, 4 put uzastopno!
Naravno, svi Rogerovi navijaci kukaju kako nema lepog tenisa, kojeg je naravno Roger igrao, ali nema ni Rogera....(;-))...jos jednom ispao u prvom krugu...ali inace je u strasnoj formi);-))
ajmo Nole, vreme za jos jednu titulu!!!!!!

Negativni

pre 9 godina

Raonić je klasičan primer igrača koji ima talenat, ali napuni gaće svaki put kada igra protiv ozbiljnog igrača. Tipičan primer kada mentalitet odlučuje. Ne pamtim kada je nekom autsajderu Djoković poklonio ovoliko brejk lopti. Ali, stvarno bi bilo šteta da ovaj kanarinac igra finale umesto Novaka.

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Novak definitivno nije vise onaj igrac od pre 3 godine ovo je samo bleda kopija tog igraca,nadam se da ce pobediti ali izgubiti set od ovakvog igraca je bruka.
(SRB, 17. maj 2014 15:40)

Imao je Novak i te 2011 slicnih meceva, na primer u polufinalu Madrida ga je Beluci razvaljivao skoro dva puna seta, ali nije izdrzao do kraja, na kraju 2-1 za Novaka. Kada dobrom serveru krene ne mozes puno da ucinis nego da cekas da pocne da gresi.

rosic,bg

pre 9 godina

Kakav mec! Bombardovanje i odbrana, ko ce pobediti? U svakom slucaju u finale ide jedan Srbin, naime Raonici su poreklom iz Hercegovine, a Djokovici sa Kosova!

SRB

pre 9 godina

Novak definitivno nije vise onaj igrac od pre 3 godine ovo je samo bleda kopija tog igraca,nadam se da ce pobediti ali izgubiti set od ovakvog igraca je bruka.

igor

pre 9 godina

covek rjesio da se zeni pa mu tenis u drugom planu vidio od dvojice veterana tipse i federera ali velika steta novak je u najboljim godinama tenisa.poz od velikog fana novaka.

skavlika

pre 9 godina

i onda dođe Ivanišević i osvoji Wimbledon sa servom od 300km/h i svi kažu ''kakav igrač''. Zabraniti tim ''cepanicama'' da igraju tenis!!!

Bu2nin

pre 9 godina

Kakav mec! Bombardovanje i odbrana, ko ce pobediti? U svakom slucaju u finale ide jedan Srbin, naime Raonici su poreklom iz Hercegovine, a Djokovici sa Kosova!
(rosic,bg, 17. maj 2014 16:14)
# Link komentara
Hahahahahahahaha

branko

pre 9 godina

Ех, да ми је бити врховна светска власт у тенису само 12 сати, заправо само толико колико би ми требало да донесем одлуку да се Раонићу, ИзнеруКарловићу и сличнима забрани играње тениса. Ово је наравно шала али није шала него ужас кад улазиш у игру против неког ко има сигурних, већ добијених 5 – 6 гемова. Такве играче је можда теже поднети психички него физички. Зато се дивим Новаку а и свима другима који изађу на ктај са овим ''монструмима''.

dejavu

pre 9 godina

Nole u Rimu ,generalno,ne igra baš svoj najbolji tenis,ali je psihički stabilan u kriznim situacijama.
Veoma lako može da se desi da ponovo igrački eksplodira i ponizi Nadala ako ovaj prođe do finala,što bi španca potpuno istraumiralo pred Rolan Garos.

U slučaju da Novak tamo bude na svom prepoznatljivom nivou,šanse za GS koji nedostaje su nikad veće.

gt

pre 9 godina

U kosarci je nekada davno uvedeno pravilo silazne putanje zbog previsokih igraca koji su cekali lopte na svom obrucu i skidali ih kao od sale.Isto tako treba pronaci nacin da se tenis oslobodi od servera kao sto je ovaj Raonic,Izner i slicni.Treba uvesti odredjen broj asova ili izmisliti bilo sta da tenis ponovo postane tenis a ne da gledamo ovo ruglo i mucenje.Meni licno je ovo patnja i da gledam a mogu zamisliti kako je tek igrati protiv njih.
(eset, 17. maj 2014 15:44)

Ajmo onda i uvesti nešto protiv Đokovićevog backhanda, meni je mučenje gledati kako razvaljuje igrače sa tim udarcem, a mogu misliti kako je drugima igrati protiv njega. Pričaš gluposti.

Terazije

pre 9 godina

Kada bi se ukinuo dvostruki prvi servis tenis bi bio mnogo lepsi.Imas samo jednom pravo da serviras. Propali bi ovakvi poput Isnera, Raonica, Karlovica. Ali ne da Americka federacija

robin hud

pre 9 godina

Vecina komentatora govori o Novakovom samopouzdanju koje je presudilo ovaj mec.Otkud to njemu, pa "veliki trener Muratoglu"(a jos veci ljubavnik) je svojevremeno rekao da on to nema i da je zbog toga nekompletan igrac.
P.S.Serena te vara sa nasim Sasom.

Bagzi

pre 9 godina

Kako servira Raonic! Bombe i iz prvog i iz drugog servisa. Nole dosta mlako i ako ne pojaca ... Samo me strah da ga ne kosta meca olako izgubljen brejk u drugom setu. Ajde Novace!

Nole fan

pre 9 godina

Napaljeni Raonic i malo zainetersovan Novak. Servis i nista drugo. Tesko da ce Raonic do treceg kola na RG. Na sporim terenima pobedjuje onaj ko vise trci.Ocigledno je da Novak nije u top fizickoj spremi.Tri meca i dva u tri seta.Suvese iza osnovne linije.Ali i takav Novak je dovoljan da pobedi Raonica koji je odigrao najbolji mec u karijeri

sasa

pre 9 godina

Raonic igra pravi Americki tenis, kao isner i Kveri, bombe servisima, i nikad u duge razmene...
jos samo da svati, da je zbog tog i nestao severno americki tenis, da je poslednji GS Winner sa severa Amerike bio prosle decenije...

Milos

pre 9 godina

Ovo je danas bilo da se pojedes gledajuci ga. Da odlepis. Stvarno mi dodje da razbijem tv kad je ovako bez elana i hrabrosti. Jeste Milos dobro servirao, ali onaj pravi Novak bi ga pojeo ipak. Nadam se da je ovo bio samo los dan i da u Parizu nece imati ovakvih trenutaka. Inace nista od RGa. Verujem da ce sutra na teren jedan mnogo bolji Novak. Ajde breeee Nole!

Oskar

pre 9 godina

E moj Novače, gdje ti je samopuzdanje šta si se stegao u prva dva seta kao da igraš za nečiji život a ne običnu igru. Da je imao hrabrosti da odigra agresivno kao nekada bilo bi lagano 2 : 0. Ovako, ako ponovi ovakvu igru u finalum Nadal će ga dobro obrijati.

novica

pre 9 godina

Možda će Đoković i da pobedi danas,ali je jasno da će Miloš na svim sledećim turnirima da ga delje.A publika,normalno,navija za slabijeg.

Beobrad

pre 9 godina

Mnogo jos rezerve ima u Novakovoj igri, ako pojaca agresivnost, bice jos bolje...!
Sve sto je ikada dobio, dobio je napadackom igrom, kada je on vodi...ne pasivnom u kojoj ceka gresku protivnika!
Brine jedino, u oba t-brejka naprasno je izgubio po dva svoja servisa, tako je i izgubio prvi set, taj pad u kljucnim momentima malo zabrinjava, ali nek bude da je vetar, uslovi, i neimanje dovoljno meceva u rukama/nogama...!

777

pre 9 godina

Mozda ce Novak sada da izjavi kako voli kada dobije ovako teske meceve? Realno, ovo je bio tezam mec SAMO zbog Raonicevog servisa. U poslednjem gemu na njegov servis Novak vodi 0-40 i Raonic verovatno razmislja , e sada cu ja to asevima da stignem! E pa ne ide to uvek ceo mec, jer se Raonic vadio servisom posebno u prvom setu koji je na kraju i dobio. Ovog puta nije moglo i takvi teniseri kad tad u mecu gube jer je NEMOGUCE servirati CEO mec sa asevima i ubitacnim servisima. Mora igrac da bude mnogo kompletniji i da ima sve elemente tenisa pored servisa. A kako i da ih ima kada barem 80% meca mu prodje u 3 udarca i poen? Kako da razvije svoju igru u polju kada sam sebi asevima ne da tu mogucnost? Zato cestitam Novaku koji je na nogama i velikom borbom uspeo da se odbrani od ubitacnih servisa koje ne znam da li lopte mogu i da se vide a kamo li da se vracaju. Zato je Novak veliki igrac a sto se tice Raonica, sumnjam da ce ikada osvojiti GS ili biti br.1. Nema sanse dokle god misli da mu je samo servis potreban za te domete u tenisu. Da je servis samo dovoljan Raonic bi dobio ovaj mec ali...Licno se radujem jos jednom finalu, Novak opet dobija bodove i smanjuje razliku za Nadalom. A sto se tice drugog meca, realno je da ga dobije Rafa mada ce Dimitrov biti tezak protivnik jer je bolji igrac od svih prethodnih Nadalovih protivnika na ovom turniru. Tu racunam i Endija koji na sljaci, realno nema sta da trazi.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@@ A sta mislis ako je namenio lovu od nagrade za Srbiju pod vodom pa nezeli da to budu male vec sto vece pare?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Swedenonline, 17. maj 2014 17:48)

Dobro, u svakom slučaju ako ne pošalje donaciju ovdje u Srbiju ( koliko god nebitno ) bit će bruka.

c7-5

pre 9 godina

(Gajetano, 17. maj 2014 19:05)

Koliko je to poena Milos osvojio kada se igra razvije, od 5 ili 9 udaraca? Duplo manje od Novaka, to je statistika..Kada je servis u pitanju tu je Milos odlican i tesko mu je uopste parirati. Koliko je gemova Milos osvojio sa nulom, da Novak ne uzme ni jedan poen a koliko Novak? Novak je uzeo duplo vise gemova sa nulom od Milosa a Milos je takav server?? Koliko je gemova Milos spasavao servisom, asovima i brejk lopti? Cela poenta je da izvanredan server NIKADA nije nista ostvario u tenisu. Jedino je Rodik uspeo da bude br.1 i da osvoji jedan ceo GS?? Kako 1 GS a takav server, mislim da bi trebalo da se secas Rodika. Taj je morao na tonu GS da osvoji ako ima onako ubitacan servis?? Ali nije.Cela moja prica a to se vidi kroz tenisku istoriju, SERVIS, AS ili servis pa na mrezu je jedino donosilo rezultate u eri igranja servis voleja. Ali danas...to su pusti snovi i takva igra se igra u 4, 5 poena u mecu. Nije moguce vise tako igrati zbog reterna koji je napredovao. Lopte bi samo zujale oko usiju da izlazi igrac na mrezu kao nekada Konors ili Sampras. Prema tome, ma kako da Milos servira, pogadja aseve gubi mec jer to je realnost. On NEMA ostale teniske elemente da bi pobedio, Nadala, Novaka, Rodzera i da ne nabrajam. Na kraju pratis tenis pa pogledaj njegove rezultate od koga je sve gubio.

kuki,ruma

pre 9 godina

@eset
Ma nikakva zabrana za sjajne servere kao Raonic, Izner....nego Novaka danas mrzi da igra, kao i Jelenu, misle pogresice.....kad ono porazi!

SRB

pre 9 godina

Novak definitivno nije vise onaj igrac od pre 3 godine ovo je samo bleda kopija tog igraca,nadam se da ce pobediti ali izgubiti set od ovakvog igraca je bruka.

Oskar

pre 9 godina

E moj Novače, gdje ti je samopuzdanje šta si se stegao u prva dva seta kao da igraš za nečiji život a ne običnu igru. Da je imao hrabrosti da odigra agresivno kao nekada bilo bi lagano 2 : 0. Ovako, ako ponovi ovakvu igru u finalum Nadal će ga dobro obrijati.

novica

pre 9 godina

Možda će Đoković i da pobedi danas,ali je jasno da će Miloš na svim sledećim turnirima da ga delje.A publika,normalno,navija za slabijeg.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

...ja generalno volim ovog malog Raonica...Simpa mi je... Ali danas je sa izborom majice bas preterao...Izdaleka izgleda kao da se omotao u zastavu " dragih" nam suseda. Bas mu to nije trebalo. Go NOLE, GOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zoran

pre 9 godina

Novak stalno u nrkom chudu kad Raonic pogodi liniju ili ugao, kao da je samo njemu dozvoljeno da pogadja. Igra slabo i ovaj momak sa 60% servom, a Novak sa 80% ne moze da uzme gem.

rosic,bg

pre 9 godina

Kakav mec! Bombardovanje i odbrana, ko ce pobediti? U svakom slucaju u finale ide jedan Srbin, naime Raonici su poreklom iz Hercegovine, a Djokovici sa Kosova!

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@@@ A sta mislis ako je namenio lovu od nagrade za Srbiju pod vodom pa nezeli da to budu male vec sto vece pare?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Swedenonline, 17. maj 2014 17:48)

Dobro, u svakom slučaju ako ne pošalje donaciju ovdje u Srbiju ( koliko god nebitno ) bit će bruka.

eset

pre 9 godina

U kosarci je nekada davno uvedeno pravilo silazne putanje zbog previsokih igraca koji su cekali lopte na svom obrucu i skidali ih kao od sale.Isto tako treba pronaci nacin da se tenis oslobodi od servera kao sto je ovaj Raonic,Izner i slicni.Treba uvesti odredjen broj asova ili izmisliti bilo sta da tenis ponovo postane tenis a ne da gledamo ovo ruglo i mucenje.Meni licno je ovo patnja i da gledam a mogu zamisliti kako je tek igrati protiv njih.

igor

pre 9 godina

covek rjesio da se zeni pa mu tenis u drugom planu vidio od dvojice veterana tipse i federera ali velika steta novak je u najboljim godinama tenisa.poz od velikog fana novaka.

dj

pre 9 godina

Tenis neće ubiti Nadal, Mari, Đoković ili Ferer zbog navodno defanzivne igre. Tenis će ubiti ovakve siledžije koje nisu teniseri, već serviseri i kojima se kad se raspucaju ne može napraviti brejk, a u taj-breku ni mini-brejk, ali zato imaju ozbiljne šanse da usled lupanja po lopti pa šta bude oni naprave mini-brejk i osvoje set, meč...

Bu2nin

pre 9 godina

Kakav mec! Bombardovanje i odbrana, ko ce pobediti? U svakom slucaju u finale ide jedan Srbin, naime Raonici su poreklom iz Hercegovine, a Djokovici sa Kosova!
(rosic,bg, 17. maj 2014 16:14)
# Link komentara
Hahahahahahahaha

Nole fan

pre 9 godina

Eto to su teniseri sa Americkog kontinenta. Visok dva metara i samo servis ima.Ako ga servis krene ne mozes mu nista.I igra na tvoju gresku.Ako servis stane onda ga dobije i 250-ti na svetu.Mada Nole nije mnogo zainteresovan. Mozda trci u Srbiju da pomaze u poplavama

hawkeye

pre 9 godina

Nije lako Noletu jer sam ubeđen da je mislima u Srbiji,a ovi što lupaju minuse na podsetnik da se pošalje sms na 1003 za pomoć ruka im se osušila.

kuki,ruma

pre 9 godina

@eset
Ma nikakva zabrana za sjajne servere kao Raonic, Izner....nego Novaka danas mrzi da igra, kao i Jelenu, misle pogresice.....kad ono porazi!

No1e

pre 9 godina

Ono nije tenis vec serviranje. Dala ti priroda da sa 5. sprata zveknes servu, a igranje ni na nivou 100. igraca. Boze me sakloni ovakvih meceva. Ovo treba zabraniti.
No, dodatnih 600 poena blize Nadalu u ovom trenutku.

Малац

pre 9 godina

Raonići su iz Nikšića a Đokovići su isto iz Nikšića, ako nekoga to baš zanima.

Све је то Стара Херцеговина !!

Swedenonline

pre 9 godina

E moj Novače, gdje ti je samopuzdanje šta si se stegao u prva dva seta kao da igraš za nečiji život a ne običnu igru. Da je imao hrabrosti da odigra agresivno kao nekada bilo bi lagano 2 : 0. Ovako, ako ponovi ovakvu igru u finalum Nadal će ga dobro obrijati.
(Oskar, 17. maj 2014 17:34)

A sta mislis ako je namenio lovu od nagrade za Srbiju pod vodom pa nezeli da to budu male vec sto vece pare?

darko

pre 9 godina

Citam kako ljudi lupetaju i ne verujem. Da li vi uopste vidite kako Raonic servira? Ovo njegovo frustrirajuce serviranje treba izdrzati... Kako Raonic servira, nijedan teniser na svetu ne bi imao vise sansi. Molim sve "strucnjake" i one koji ne bi mogli da budu ni prvaci svoje ulice u pljuvanju u dalj, da vise ne lupetaju i prosipaju smesnu pamet.

Joijds

pre 9 godina

Nije bitan rezultat,bitna je podrska.Veruje da ce ono # SUPPORT SERBIA da donese rezultate u vidu finansijske i bilo koje druge pomoci Srbiji. A ima vremena i za pobede i za slavlje,sad je bitno da se ujedinimo i pomognemo!

v

pre 9 godina

Uvek kada Novak treba da igra protiv Raonica, Iznera I slicnih cepanki, znam da ce mec da mi presedne. Onoliko mrcvarenje I na kraju ode set. Ajde Nole, molim te pobedi ga. Hvala za "support Serbia", najbolji nas ambasadoru ikada.

Aki

pre 9 godina

Raonič je odigrao tekmu života protiv Đokovića plus ga je služila sreća, ali se nameračio na trenutno najboljeg tenisera sveta. Svaka čast obojici na vrhunskoj pretstavi.

Inspector Bloch

pre 9 godina

Uh, kakav ruzan mec!I za Novakovo igranje a i za gledanje; ne volim americki tenis, za mene je to anti-tenis; subjektivno,naravno ovo kazem..cak i kada je Sampras 'vladao'navijao sam uvek za Agasija; stvar ukusa..odnosno pitanja STA je to tenis, kao igra? Za mene dvoumice nema:mecevi Novaka i Federera..to je umetnost, to je sto oko pleni i
O-plemenjuje!Ovo je..nista..od SNAGE..koja ne-zna-sta ce sa sobom..(Dorcilcu, ne ljuti se!)tri sata mucenja..te mini-lopte!Dobro je, da se dalje kotrljamo..do finala..Rim voli Novaka/ja sam ga zavoleo, mislim Rim, 2011,zato sto se jedno DETE toliko radovalo Novaku, secate li se?/
sve je ovog trenutka bitno..u momentima, ne samo, posle povrede..nego i Novakovog, mozda i najveceg eksperimenta ikada..sa Bekerom! Pa da im pozelim titulu! Do sutra.

Uzdravlje,

Terazije

pre 9 godina

Kada bi se ukinuo dvostruki prvi servis tenis bi bio mnogo lepsi.Imas samo jednom pravo da serviras. Propali bi ovakvi poput Isnera, Raonica, Karlovica. Ali ne da Americka federacija

Gajetano

pre 9 godina

Ovo je bio ubedljivo, ali ubedljivo najbolji i najkvalitetniji mec sezone. Ovo je bila Lepotica Dana, ovo je bio atomski tenis, ovo je bio wild-card da Djokovic konacno osvoji taj Iron Throne zvani Roland Garros!

Euforiju na stranu, Novak bi sipak dobio ovaj mec da nije igrao 100% svog tenisa, rekao bih i 110% u odnosu na trenutnu formu i ono sto je prikazao u prethodnim mecevima. Strasan je bio Raonic danas, strasan! Da se ne lazemo, vrhunskog igraca u takvom flow-u u kakvom je danas bio Raonic, trenutno mogu da dobiju samo dvojica Velemajstora tenisa: jedan je Novak, a drugi je naravno Rafael Nadal. O da, ova dvojica vec godinama odlucuju sezonu sljake (Rafa naravno mnogo vise), samo ova dvojica ce odlucivati ko ce osvojiti ovogodisnji French Open.

Pozdrav,

skavlika

pre 9 godina

i onda dođe Ivanišević i osvoji Wimbledon sa servom od 300km/h i svi kažu ''kakav igrač''. Zabraniti tim ''cepanicama'' da igraju tenis!!!

mladeen

pre 9 godina

opet se javljaju ovi sa komentarima kako je Nole nezainteresovan i bleda kopija od Noleta iz ranijih godina,,,kako ne shvatate da ste vise smesni i da ce da dobije mec na kraju,samo set fore voli da dopusti ovim slabijim tenisercicima bas zbog vas :D

gt

pre 9 godina

U kosarci je nekada davno uvedeno pravilo silazne putanje zbog previsokih igraca koji su cekali lopte na svom obrucu i skidali ih kao od sale.Isto tako treba pronaci nacin da se tenis oslobodi od servera kao sto je ovaj Raonic,Izner i slicni.Treba uvesti odredjen broj asova ili izmisliti bilo sta da tenis ponovo postane tenis a ne da gledamo ovo ruglo i mucenje.Meni licno je ovo patnja i da gledam a mogu zamisliti kako je tek igrati protiv njih.
(eset, 17. maj 2014 15:44)

Ajmo onda i uvesti nešto protiv Đokovićevog backhanda, meni je mučenje gledati kako razvaljuje igrače sa tim udarcem, a mogu misliti kako je drugima igrati protiv njega. Pričaš gluposti.

Negativni

pre 9 godina

Raonić je klasičan primer igrača koji ima talenat, ali napuni gaće svaki put kada igra protiv ozbiljnog igrača. Tipičan primer kada mentalitet odlučuje. Ne pamtim kada je nekom autsajderu Djoković poklonio ovoliko brejk lopti. Ali, stvarno bi bilo šteta da ovaj kanarinac igra finale umesto Novaka.

richardIII

pre 9 godina

eset: moj predlog : da se za Raonica i Iznera mreza podize za 10 cm kad serviraju . Jel da je dobra fora, a? A mi Srbi da patentiramo takvu mrezu i pare na namlatimo...

Milos

pre 9 godina

Ovo je danas bilo da se pojedes gledajuci ga. Da odlepis. Stvarno mi dodje da razbijem tv kad je ovako bez elana i hrabrosti. Jeste Milos dobro servirao, ali onaj pravi Novak bi ga pojeo ipak. Nadam se da je ovo bio samo los dan i da u Parizu nece imati ovakvih trenutaka. Inace nista od RGa. Verujem da ce sutra na teren jedan mnogo bolji Novak. Ajde breeee Nole!

c7-5

pre 9 godina

Pozdrav,
(Gajetano, 17. maj 2014 17:44)

Raonic je bio strasan samo zbog servisa. Kada bi mu servis stao, gubio je gemove i setove. Primer je poslednji gem. Na svoj servis gubi 0-40 i gubi set i mec. Servis nije dovoljan a da je strasan server, to je tacno. Ali to nije dovoljno.

Ivan

pre 9 godina

"Support Serbia, ВОЛИМ ВАС"! Nole je time sve rekao! Hvala mu na tome, znam da je to napisao najiskrenije i od srca! Inače, Raonić ga je baš namučio, odigrao je partiju svog života, vrhunski je parirao Novaku i bio na pragu iznenađenja!! Ako ovako nastavi, svetla budućnost je pred njim, zaista nisam očekivao ovako briljantnu partiju Raonića! Tek pred sam kraj meča mu je pala koncetracija, da li zbog umora ili čega već, i to je Nole iskoristio rutinski!

Još jednom BRAVO NOLE samo nastavi tako do kraja, idemo po novu titulu u Rimu! :)

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

......a odlucujuci VETAR u LEDJA je bila ova fantasticna publika......Bilo je kao da se mec igrao u Bgd. Talijani - VELIKO HVALA !!!! NOLE , SRECNO U FINALU !!!!!

Малац

pre 9 godina

Raonic covek ladan kao spricer ne menja izraz lica,isto covek reagovo i kad je dobio i kad je izgubio set.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (No1e, 17. maj 2014 17:10)

Ма радово би се он и љутио, но му мрско !!

SASA

pre 9 godina

Raonic odigra partiju zivota, i izgubi(;-)))---

hehe.... Kakav je Nole kralj.....
Treba trpeti da nekog onako ide gotovo 2 sata... Pogodio je sve ...I jedva izvukao onaj prvi set, a izgubio drugi, sto samo govori kako dobro je igrao Nole...
Inace, Raonic ove sezone ima samo jednu pobedu nad top 10 igracom, i ovo sto smo danas videli je bilo daleko iznad onog sto on igra...
U8 svakom slucaju, Nole u finalu, jos jednom, sasvim svejedno ko ga tamo ceka, mada ja bi voleo Rafu.... da ga Nole jos jednom pred RG odere, 4 put uzastopno!
Naravno, svi Rogerovi navijaci kukaju kako nema lepog tenisa, kojeg je naravno Roger igrao, ali nema ni Rogera....(;-))...jos jednom ispao u prvom krugu...ali inace je u strasnoj formi);-))
ajmo Nole, vreme za jos jednu titulu!!!!!!

Vaše ime

pre 9 godina

Bravo Legendo! Sad sam se vratio iz Šapca, gde smo mi iz Bg-a lopatali a ovi iz Šapca vozili bicikle i mopede pored nas, sad nek dođu oni u Bg.
Ali nisam stigao a nisam ni hteo da saznam rezultat, reko kad se vratim kući pa kakav naslov bude nek bude, i BRAVO!! Ulepšao si mi ceo jbn dan i noć!

City Girl

pre 9 godina

Raonic je napredovao i odigrao je odličan mec. Ali Nole je pokazao zasto je veliki sampion. Kada ne ide, kada se nervira, on pronadje način da pobedi. Svaka čast!!

dejavu

pre 9 godina

Nole u Rimu ,generalno,ne igra baš svoj najbolji tenis,ali je psihički stabilan u kriznim situacijama.
Veoma lako može da se desi da ponovo igrački eksplodira i ponizi Nadala ako ovaj prođe do finala,što bi španca potpuno istraumiralo pred Rolan Garos.

U slučaju da Novak tamo bude na svom prepoznatljivom nivou,šanse za GS koji nedostaje su nikad veće.

Gajetano

pre 9 godina

@c7-5 (=2)

Ma slazem se ja sa tobom, Raonic je servirao sjajno, cak i vise od toga. Ipak treba pogledati i statistiku. Brejk lopte: Milos Raonic 1/8, Novak 3/10. Zakljucak: Milos je itekako napadao Novakov servis. Ovaj mec je mogao lagano da se preokrene i na drugu stranu, Milos je igrao dobro i kad se poen razvije. Zao mi je sto to nisi primetio, ali za mene je Raonic odigrao fantastican mec u svakom smislu. Novak se samo zahvaljujuci sopstvenoj odlicnoj igri, sjajnim bekhend paralelama, passing shotovima i celicnim zivcima (kao sajla, rekao bih) nekako dokopao pobede. Treba biti realan na kraju krajeva. Velika je ovo pobeda Novaka, mnogo veca nego sto bi mnogi pomislili.

Pozdrav,

Jovan

pre 9 godina

Pametno igra Raonic, tj dobio je pametne savete. Novak je jos uvek rovit posle pauze i Raonic mu samo pripucava svaku loptu na koju dobije priliku nedozvoljavajuci mu da udje u ritam. To naravno je mac sa dve ostrice jer kada vam nije dan ode mec niz vodu za sat vremena, medjutim danas sve ulazi, pogotovo taj prvi servis od 230 na sat. Takodje svi oni koji misle da Raonic ima samo dobar servis nisu u pravu, ima on i vrhunski ritern a to je ocigledno dovoljno da se Novak itetako muci na svoj servis. Bice tesko ali ako neko moze da nadje put do pobede u ovakvim mecevima to su Novak i Rafa. Svi ostali bi danas glat izgubili 2-0 od Raonica.

Janez

pre 9 godina

Zar ovi što lupaju minuse za Noleta ne znaju kako je teško odbraniti servis koji ima brzinu od 230 km na sat????Idemo Nole do pobede!!!!

Nebojša

pre 9 godina

Ovaj meč me je podsetio na meč iz 2012 protiv Iznera kada je i on fenomenalno servirao kao danas Raonić Novak nije igrao toliko loše ali generalno igrao je od početka na pogrešan način umesto da šeta levo desno igrače poput Raonića i Iznera on to ne radi neznam zašto već samo forsira bekend bio je bolji u prvom setu ali je Raonić na sve brejk lopte odservirao as to ume da deprimira otuda verovatno i gubitak seta u tajbreku kako god u finalu mora bolje i verujem da ce biti puno bolje protiv verovatno Nadala protiv koga Novak uvek igra na visokom nivou navijaću večeras za Nadal i za spektakl u nedelju kao uvertiru za RG.

DaLanik

pre 9 godina

Daleko od toga de je Raonić los, ali ipak njegova igra je SAMO SERVIS. I statistika to pokazuje. Isto kao Izner... mislim 230Km/h, treba to uopste primetiti a kamoli vratiti... :-) ali cim se igra produzi - Nole vecinom dobija. Verujem da je to jako frustrirajuce za Noleta, kad igra protiv ovakvih tipova kojima je glavno oruzje snaga tj jak servis....

Mairon

pre 9 godina

Raonic je imao pravi pristup ali previse gresaka da bi dobio priliku da dobije mec. Takodje, i umor je bio vidljiv u trecem setu, ali mec je resen kada je Djokovic dobio drugi tie-break.
Ovaj mec ponovo pokazuje da Rafa i Novak dobijaju protivnike na mentalnom planu cak i kada ovi igraju poprilicno bolje od njih. Ako prodje i Rafa u finale, zaista sanse su jednake. Ako bude Dimitrov, sumnjam da moze da dobije Novaka u finalu, s obzirom da bi to bilo njegovo prvo masters finale.

777

pre 9 godina

Mozda ce Novak sada da izjavi kako voli kada dobije ovako teske meceve? Realno, ovo je bio tezam mec SAMO zbog Raonicevog servisa. U poslednjem gemu na njegov servis Novak vodi 0-40 i Raonic verovatno razmislja , e sada cu ja to asevima da stignem! E pa ne ide to uvek ceo mec, jer se Raonic vadio servisom posebno u prvom setu koji je na kraju i dobio. Ovog puta nije moglo i takvi teniseri kad tad u mecu gube jer je NEMOGUCE servirati CEO mec sa asevima i ubitacnim servisima. Mora igrac da bude mnogo kompletniji i da ima sve elemente tenisa pored servisa. A kako i da ih ima kada barem 80% meca mu prodje u 3 udarca i poen? Kako da razvije svoju igru u polju kada sam sebi asevima ne da tu mogucnost? Zato cestitam Novaku koji je na nogama i velikom borbom uspeo da se odbrani od ubitacnih servisa koje ne znam da li lopte mogu i da se vide a kamo li da se vracaju. Zato je Novak veliki igrac a sto se tice Raonica, sumnjam da ce ikada osvojiti GS ili biti br.1. Nema sanse dokle god misli da mu je samo servis potreban za te domete u tenisu. Da je servis samo dovoljan Raonic bi dobio ovaj mec ali...Licno se radujem jos jednom finalu, Novak opet dobija bodove i smanjuje razliku za Nadalom. A sto se tice drugog meca, realno je da ga dobije Rafa mada ce Dimitrov biti tezak protivnik jer je bolji igrac od svih prethodnih Nadalovih protivnika na ovom turniru. Tu racunam i Endija koji na sljaci, realno nema sta da trazi.

goran

pre 9 godina

Izuzetno težak meč baš poput onog sinoćnjeg, Raonić je jednostavno igrao odlično i nije bilo lako Noletu da ga slomi,servirao je ko iz topa maltene nepogrešivo, i nije bilo nimalo lako Noletu da reternira i da stvori bilo kakvu šansu za izgradnju poena ,Raonić se zahvaljujući dobrom servisu osećao veoma komforno i zahvaljujući velikom samopouzdanju ,prosto se rastrčao po celom terenu i maksimalno je koristio svaka moguću priliku za napad i skraćivanje poena ,pošto i sam dobro zna da u dugotrajnoj razmeni udaraca sa osnovne linije nema šta da traži protiv Noleta , takva igra i taktika je davala rezultata sve do kraja drugog seta ,kada mu je nakon mentalnog pritiska konačno popustio malo servis u taj-brejku te je Nole napokon uspeo da dobije taj set, u trećem setu je bilo za očekivati da će Raonić posustati ,jer je jednostavno nemoguće bilo održati i mentalno i fizički takav tempo igre kakav je Raonić dotle bio nametnuo , s druge strane Nole spreman i skoncentrisan tako da je krajnji ishod (nakon teškom mukom dobijenog drugog seta) bio poznat , Raonić je večeras pokazao da nije slučajno u top tenu i ukoliko uspe da još malo popravi bekend i još neke segmente u svojoj igri ,ima veliku priliku da udje u sam vrh svetskog tenisa , no vreme će najbolje pokazati...uglavnom po meni on ima prespektivu i može još da napreduje u igri !!!

robin hud

pre 9 godina

Vecina komentatora govori o Novakovom samopouzdanju koje je presudilo ovaj mec.Otkud to njemu, pa "veliki trener Muratoglu"(a jos veci ljubavnik) je svojevremeno rekao da on to nema i da je zbog toga nekompletan igrac.
P.S.Serena te vara sa nasim Sasom.

bazan

pre 9 godina

težak meč...naložen i jak raonić sa druge strane koji je igrao sa 100% svojih mogućnosti...raonić samo da je pokretljiviji bio bi mnogo opasniji...mada teško sa obzirom na njegovu visinu..teško prognozirati finale ako prođe nadal

Predo

pre 9 godina

Meč je izuzetno podsećao na meč sa Iznerom u Indian Velsu. Raoniću je ulazilo sve što je htio i nije htio, bilo da udari ramom reketa, vrh mreže ili liniju, kopao je rupe po terenu servisima od 230 km/h. Sve je to frustrirajuće. Ogroman je pritisak kada znate da morate iskoristiti svaki drugi servis, svaku grešku, kada ne smijete izgubiti svoj servis, jer je protivnikov gotovo nemoguće uzeti. Novak ima sve osim jakog servisa. Ista stvar je sa Nadalom. Uopšte se ne može govoriti da li je NOvak igrao dobro ili loše. Kada igrate protiv Karlovića, Iznera ili Raonića, samo je važno pobediti i dobiti zadnji poen bilo kako. Podrška Novaku u Rimu je neverovatna. Sa moje strane podrška svima, koji su na bilo koji način nastradali u poplavama U Srbiji i Bosni, mada oni verovatno neće pročitati ovu poruku.

Nole fan

pre 9 godina

Napaljeni Raonic i malo zainetersovan Novak. Servis i nista drugo. Tesko da ce Raonic do treceg kola na RG. Na sporim terenima pobedjuje onaj ko vise trci.Ocigledno je da Novak nije u top fizickoj spremi.Tri meca i dva u tri seta.Suvese iza osnovne linije.Ali i takav Novak je dovoljan da pobedi Raonica koji je odigrao najbolji mec u karijeri

branko

pre 9 godina

Ех, да ми је бити врховна светска власт у тенису само 12 сати, заправо само толико колико би ми требало да донесем одлуку да се Раонићу, ИзнеруКарловићу и сличнима забрани играње тениса. Ово је наравно шала али није шала него ужас кад улазиш у игру против неког ко има сигурних, већ добијених 5 – 6 гемова. Такве играче је можда теже поднети психички него физички. Зато се дивим Новаку а и свима другима који изађу на ктај са овим ''монструмима''.

Beobrad

pre 9 godina

Mnogo jos rezerve ima u Novakovoj igri, ako pojaca agresivnost, bice jos bolje...!
Sve sto je ikada dobio, dobio je napadackom igrom, kada je on vodi...ne pasivnom u kojoj ceka gresku protivnika!
Brine jedino, u oba t-brejka naprasno je izgubio po dva svoja servisa, tako je i izgubio prvi set, taj pad u kljucnim momentima malo zabrinjava, ali nek bude da je vetar, uslovi, i neimanje dovoljno meceva u rukama/nogama...!

Bagzi

pre 9 godina

Kako servira Raonic! Bombe i iz prvog i iz drugog servisa. Nole dosta mlako i ako ne pojaca ... Samo me strah da ga ne kosta meca olako izgubljen brejk u drugom setu. Ajde Novace!

No1e

pre 9 godina

Klasicni Djokovic i kad ga nikako nejde drzi se tu negde,a onda slomi protivnika i fizicki i psihicki,ne znam jel jos neko primetio ali Raonic covek ladan kao spricer ne menja izraz lica,isto covek reagovo i kad je dobio i kad je izgubio set.

sasa

pre 9 godina

Raonic igra pravi Americki tenis, kao isner i Kveri, bombe servisima, i nikad u duge razmene...
jos samo da svati, da je zbog tog i nestao severno americki tenis, da je poslednji GS Winner sa severa Amerike bio prosle decenije...

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Novak definitivno nije vise onaj igrac od pre 3 godine ovo je samo bleda kopija tog igraca,nadam se da ce pobediti ali izgubiti set od ovakvog igraca je bruka.
(SRB, 17. maj 2014 15:40)

Imao je Novak i te 2011 slicnih meceva, na primer u polufinalu Madrida ga je Beluci razvaljivao skoro dva puna seta, ali nije izdrzao do kraja, na kraju 2-1 za Novaka. Kada dobrom serveru krene ne mozes puno da ucinis nego da cekas da pocne da gresi.

Mad Max

pre 9 godina

Ovaj Raonić samo još da ogrne plašt i isti Supermen!Srećom,Nole mu je našao zeleni kriptonit.Šalu na stranu,zaista ozbiljan igrač i neko na koga se mora računati u budućnosti za visoke domete.Pa i Nadal se nedavno silno namučio sa njim,strahovit udarač,pokretljiv za svoju visinu i uz malo bolju kondiciju kandidat za neki og gren slemova,naročito na bržim podlogama.Nole,svaka čast-David protiv Golijata i sjajna pobeda

c7-5

pre 9 godina

(Gajetano, 17. maj 2014 19:05)

Koliko je to poena Milos osvojio kada se igra razvije, od 5 ili 9 udaraca? Duplo manje od Novaka, to je statistika..Kada je servis u pitanju tu je Milos odlican i tesko mu je uopste parirati. Koliko je gemova Milos osvojio sa nulom, da Novak ne uzme ni jedan poen a koliko Novak? Novak je uzeo duplo vise gemova sa nulom od Milosa a Milos je takav server?? Koliko je gemova Milos spasavao servisom, asovima i brejk lopti? Cela poenta je da izvanredan server NIKADA nije nista ostvario u tenisu. Jedino je Rodik uspeo da bude br.1 i da osvoji jedan ceo GS?? Kako 1 GS a takav server, mislim da bi trebalo da se secas Rodika. Taj je morao na tonu GS da osvoji ako ima onako ubitacan servis?? Ali nije.Cela moja prica a to se vidi kroz tenisku istoriju, SERVIS, AS ili servis pa na mrezu je jedino donosilo rezultate u eri igranja servis voleja. Ali danas...to su pusti snovi i takva igra se igra u 4, 5 poena u mecu. Nije moguce vise tako igrati zbog reterna koji je napredovao. Lopte bi samo zujale oko usiju da izlazi igrac na mrezu kao nekada Konors ili Sampras. Prema tome, ma kako da Milos servira, pogadja aseve gubi mec jer to je realnost. On NEMA ostale teniske elemente da bi pobedio, Nadala, Novaka, Rodzera i da ne nabrajam. Na kraju pratis tenis pa pogledaj njegove rezultate od koga je sve gubio.