Tenis 359

Nedelja, 16.03.2014.

22:05

Novak preokretom do titule!

Novak Đoković osvojio je titulu na turniru iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je u finalu pobedio Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6 (7-3).

Novak preokretom do titule! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

359 Komentari

Sortiraj po:

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

@komentarisanje kao kompenzacija

A tebe drmaju teski kompleski istine pa moras da komentarises tudje komentare... Uzme ti lek protiv kompleksa i cuti...

Komentarisanje kao kompleks...

Маре

pre 10 godina

Па ви не умете да славите победу свог љубимца већ морате да успут пљујете једну легенду шампиона попут Роџера који је урадио више од вас у животима а вама напаћеним душама једино вам остаје да се дивите односно китите туђи перијем кад немате своје".Свака част Новаку!Али његов успех је само његов а не ваш.

fortissimo

pre 10 godina

(Dobro, 17. mart 2014 10:22)

Bravo majstore, sve si objasnio, ono sto sam pokusao i ja da kazem. To je to. Ovaj Novak nije onaj koga bi mi voleli da gledamo. I to je nas problem. Vise ne izigrava Tarzana na kraju meca, ovo je Novak kamene face i kada gubi i kada dobija. To sto neki kazu da nije u formi, lose igra..pa to su smesni zakljucci kada covek osvoji 17-ti turnir iste kategorije i izjednaci se sa legendom kakav je Agasi? Pa to je vec deo istorije a neki kazu lose igra a Novak pobedjuje?? Pa gde im je duša?? Novak ce sigurno da popravi neke stvari u igri jer to moze i zna i mislim da tek slede jos bolje igre jer on to moze a sam odlično zna koje su to stvari. Nije potrebno da mu niko soli pamet jer da je drugacije radio u životu ne bi osvojio 42 turnira u karijeri?? Malo li je a ima 26?? Pa ne zaradjuje neko milione dolara zato sto ne zna svoj posao?? Pa gde to ima. mozda u ovoj zemlji ali u belom svetu to ne pije vodu. Zaradjujes ako si kvalitet a Novak je medju najboljim teniserima svih vremena! Nije?? Jeste, jeste i tek ce da betonira tu moju tvrdnju do kraja karijere. Kume u sto marke??

Dobro

pre 10 godina

Dragi moji,
Pratim i igram tenis vec 40 godina.
Sta da Vam kazem: Nole u stvari i ne igra mnogo losije, jednostavno je samo malo izmenio igru. Vise 'marze' u udarcima, ne 'juri linije' kao pre, servis sasvim solidan, a ako neko nema afinitet za voleje, sto je nas Nole vec godinama svojim "Bambi' volejima pokazuje... ne pomazu tu ni tri Bekera.
Treba, ipak, imati u vidu da on cescim izlascima na mrezu i boljim volejima moze da skrati poene i cuva snagu za znacajne momente, pogotovo u duzim mecevima. Ipak, njegova 'Base line' igra je takva da mu to skoro i ne treba, bar za sada. Zilav je, brz, kondicija sa deruge planete, sve stize i nocna mora je za sve tenisere, verujte.
Ponavljam, igra mu je sigurnija i mirnija.
To sto se nama to ne dopada, sto smo navikli na winnere, dranje i cepanje majica posle pobeda, to je druga prica, koja o nama kao publici i posmatracima sa strane vise govori nego o Noletu samom.
Smirio se i fizicki i psihicki, uziva u zivotu koji se ne sastoji samo od tenisa, sto mu mnogi zameraju, ali... u pitanju je NJEGOV zivot. Isto kao sto je Becker NJEGOV licni trener, NJEGOV licni izbor i samim tim NJEGOV problem, ako je to uopste problem. Uopstalom, najavio je da Vajda ostaje u timu, samo sto ce se malo vise posvetiti porodici.
Znate, postovani Srbi, kada Nole pobedi (jos uvek solidnog) Federera, ne treba ga kritikovati.
Treba mu cestitati.
Mozemo li mi to, ili smo jos uvek prepametni, i sve BOLJE znamo?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

knock

pre 10 godina

@
(fedex1, 17. mart 2014 01:44)

Kazes Novak NIKAD ne moze dobiti zbog bolje igre, vec samo zbog gresaka Rodzera ? Pa trenutni rezultat izmedju njih dvojice je 17:16 za Rodzera, znaci po tebi Rodzer je 16 puta protiv Novaka pravio takve greske koje su ga odvele u poraz. Pa kakav je onda to teniser, neki provincijalac amater ? Razmisli pre nego sto uzmes tastaturu u ruke, jerbo ispadas u najmanju ruku neozbiljan

Glorifikejšn

pre 10 godina

Smatram sebe najodanijim Noletovim fanom i uvek će imati moju bezrezervnu podršku, ali nijedna pobeda i trofej u njegovim rukama neće moći da kompenzuju odsustvo iskrenog osmeha i da zamaskiraju tugu u njegovim očima/duši.

aleksandar

pre 10 godina

Nema potrebe za tolikim analizama,stvar je vrlo jednostavna,rezultat sve govori,a to šta bi bilo da je bilo ovako ili onako je bespotrebno tupljenje koje može ići do beskonačnosti.Uostalom ako Nole igra loše i bezvoljno,stvarno me zanima gdje su i koji su to igrači koji igraju bolje??

cukce

pre 10 godina

Novace, gledaju te deca u Srbiji, sram te bilo kako psujes!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (wut, 16. mart 2014 23:33

Samo losi roditelji drze decu budnu u sitne sate!

Prle

pre 10 godina

Voleo bih da vidim te nase ljude koji navijaju protiv nasih sportista, kako moze neko da navija za Federera, Nadala, Serenu, Sarapovu.

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Pamtice Fedex Noleta dok je ziv..., 17. mart 2014 04:54
To je zato što su mu Rodik, Hjuit, Has i Safin najveći rivali u karijeri.

Draško

pre 10 godina

Primećujem neobičnu igru Novaka u poslednje vreme. Na momente se čini kao da je zaboravio da igra tenis-mlaki udarci balonastog tipa, nema oštrine, nema preciznosti, nema kretanja, sve se čini da se trudi-zamahuje na prazno, promašuje taman koliko treba da izgleda u fazonu UH zamalo...i onda, kao da mu neko šapne: SAD-i Novak pošinje da igra. Neću biti iznenađen ako se sazna da Novak upravlja tokom meča kao TV voditelj svojom emisijom. Postoji mnogo razloga zašto Srbin mora da od mečeva pravi trilere. Nemojmo biti naivni-tenis više nije samo igra...jedna važna grupa ljudi živi od njegovih pobeda, ali i od njegovih "poraza". Toliko je superioran da je u stanju da meč vodi na oštrici žileta.

pozdrav komsijama, jel i Nadal u krizi, kad igra...

pre 10 godina

Nisam imao velika ocekivanja pred ovo finale zbog Novakove forme, pa sam zato potpuno opusteno otvorio pivo i pistace, samo da uzivam u tenisu, nista navijanje. Kad ono... mali nam pokloni POBEDU!!!
Neka prica ko sta hoce, ali decko nam STVARNO ULEPSAVA ZIVOTE!!!
Tako je nama, CISTO ZADOVOLJSTVO, a onima koji ga iz raznih razloga mrze, molim da nam opisu svoje zivote.

B

pre 10 godina

Federer je opet pokazao da se raspadne kada Nole doda gas a Nole da je klasa za sve i kada mu ne ide. O onima sto ispadaju u prvih par kola ne vredi trositi reci a ljubomornr komsije su toliko komicne. Prosto neverovatno da neko prati tenis da bi se nervirao i jeo samo zato sto teniser druge zemlje dobija .

pixi10

pre 10 godina

Вујке.... Gresis... Novak da je mentalno stabilan kao ljigavko, drao bi svaki put. Igracki je Nole neuporedivo bolji, samo mu jos uvek fali mentalna stabilnost I ujednacenost... Nazalost... (Zaciorski, 17. mart 2014 03:43) Mislim da ti gresis, Novak je jak u glavi ali je posle AO mesec dana skijao i odmarao, tako da tek sad polako ulazi u formu koju ocigledno tempira za Pariz!

cp6 IN

pre 10 godina

fedex treba da bude srecan sto djokovic postoji ako zeli da ostane najbolji svih vremena jer realno skoro ce u penziju a jedini ko moze da stane na putu nadalu u preticanju u gs titulama je novak... ipak ce biti najbolji svih vremena onaj koji ima najvise osvojenih gs-a na kraju karijere... A za nas fanove noleta velika ce stvar biti ukoliko nole uzme nekih 12-13 komada sto je realnost... idemo srbendo!

Konstantin

pre 10 godina

Jedan poen je odlucio pobednika. Prvi poen u TB na servis Federera. Novak dize tezak spin na Rodzerov BH i ovaj u aut. Onda raspad. Toliko puta vidjeno. Mangup je veliki ovaj nas Nole. Veliki mangup.

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

Klasicna poklon pobeda FEDERERA ! Da je nastavio da igra kao u prvom setu, ne bi se novak nista pitao...kao sto se i nista ne pita kada ovaj igra kako zna...i opet je pokazao da je za klasu bolji igrac od djokovica...ROGER FEDERER ZAUVEK BROJ 1 ! ! !

Pamtice Fedex Noleta dok je ziv...

pre 10 godina

Ma dobro, pobedio Novak, nista neobicno, pa bolji je (i kladionice misle isto). Nego drugu stvar sam primetio kod Rodzera. Samo protiv Novaka on ima neku tenziju u ponasanju potpuno atipicnu za njega. Glasno i cesto se dere, mrmlja nesto sebi u bradu, posle promasenih zicera siri ruke, gleda svoj box posle bitnih poena, cak i stenje u poenu a narocito na servisu... Setimo se prstica u RG, ucutkivanje Novakoveog boxa u MC, pres konferencije posle reterna veka na USO, lomljenja reketa u Majamiju, izjave da je Marej veci talenat 2007., izjave da je kao Davidenko sa boljim servisom, itd. Jedino objasnjenje je da on ipak ima veliki respekt i neku frku od Novaka, ogromnu zelju da ga pobedi, kao prema nikome, pa jako cesto mentalno se raspadne u bitnim trenucima (mislim da ne nabrajam one silne meceve). Jako cudno. Ni prema kome nema takav intezivan odnos kao prema Srbinu. Neko ce spomenuti Nadala, ali Fed se odavno navikao da mu je levoruki spinas Ahilova peta, Nemesis, i odavno se pomirio sa porazima od Spanca, pa sa njim u mecu nema tu paralisucu tenziju moranja pobede. Vrlo iteresantan Rodjin odnos prema Novaku. Jedva cekam njegovu autobiografiju, sa velikom nadam da ce u njoj biti krajnje iskren pri opisu odnosa prema Novaku i mecevima sa njim.

Човек у пролазу

pre 10 godina

Ali kakav govor Federera!!!
sta mu bi.
(Mr.answer, 17. mart 2014 00:35)

Није му ништа било.
Човек је честитао свом противнику и спортски признао пораз иако су неке мале нијансе одлучивале у том мечу.Тако да не глуми ту неко лудило сад намa.

Zaciorski

pre 10 godina

Вујке.... Gresis... Novak da je mentalno stabilan kao ljigavko, drao bi svaki put. Igracki je Nole neuporedivo bolji, samo mu jos uvek fali mentalna stabilnost I ujednacenost... Nazalost...

nikol dz. femija

pre 10 godina

IDE REPRIZA !!

Bravo za Novaka, ali bilo je čupavo, gadno čupavo.

Rizikovao je i eto isplatilo se, pa sad može zaista iskreno da prizna da skače samopouzdanje.

SREĆNO NOVAKU U MAJAMIJU !!! Hajde, valjda će i taj Boris da proradi !

Goran

pre 10 godina

Na svim pauzama u trecem setu uvek Rodzer u prvom planu a Novak u pozadini ili nigde, onda usporeni snimci samo Rodzera, pa statistika iskljucivo kada Novak gubi, pa svako nekoliko sekundi Mirka, pa Edberg u sombreru, pa delirijum nekih Meksikanaca sa svajcarskim zastavama. I u takvoj atmosferi ga razvalio bas kad je trebalo za inat i Mirki i Edbergu i svajcarskim Meksikancima i Najku i reziseru prenosa. Neprocenjivo.

Liverpool Man

pre 10 godina

E Novak je lik,sa 45-55% posto mogucnosti osvoji mozda najtezi masters u godini.Koja legenda,Rodja je igrao skoro najbolje sto moze i trebao je lagano da izgubi od sredine drugog seta ali ga je Novak vratio(vratio je igru iz prvog seta na 5:4 u trecem setu).On kao da se sprda sa nama,odigra zavrsnicu seta ocajno a u tajbrejku ga odere.Al meni je najupecatljiviji momenat kada Nebojsa Viskovic,komentator sa Sport Kluba,kaze da vlasnik turnira ima 70+ godina.Brate mili..koliko je taj covek imao operacija da bi onako izgledao.Ima vise od 40 milijardi i ne bi me cudilo da se zamrzne ko Volt Dizni.

........

pre 10 godina

Сада га поново хвалите и дижете га у небеса а кад буде изгубио на следећем турниру поћете да га пљујете поново".Ви нисте прави навијачи. Прави навијачи су у победи и поразу што се не би могло рећи за већину да је тако.

ВУЈКЕ

pre 10 godina

Mozete da lupate minuse, rekao sam istinu, Novak nikad ne moze dobiti zbog bolje igre vec samo zbog gresaka Rogera. Novak je odlicno odigrao prvi set i lagano izgubio. Kad se oprosti Roger tenis nece biti tenis. Roger forever!
(fedex1, 17. mart 2014 01:44)

Види приљатељу не можеш то објаснити неким људима који су почели да прате тенис од 2011 године."Стога не труди се".Али да си управу кад се Роџер повуче из тенисa неће бити исто.

Oskar

pre 10 godina

Pisem ovo minut posle pobede.
Gledao sam veceras film, nije mi se spavalo i odlucim se da ipak gledam mec uprkos tome sto mi Djokovic u zadnje vreme isao na zivce i nisam hteo vise da gledam tenis. Na zalost u prvom setu je pokazao zasto nisam hteo da ga gledam. U nastavku je igrao fenomenalno, skoro bez greske, cak i bekhend paralela mu je ponovo isla (ne kao u najbolje vreme, ali dosta dobro). Kad je servirao za mec i izgubio servis, ne smem da napisem ovde sta mu nisam sve rekao... Ali kad je odrao Federera u taj-brejku sam pomislio da se je mozda vratila ona cuvena psihicka stabilnost iz 2011. godine kada je gresio po neki put kao lud, ali uprkos tome izasao iz meca kao pobednik.
Nadam se da ce mu ova prva titula sezone dati samopouzdanje i sigurnost da nastavi fantasticnim partijama. Ali moram da priznam da cu dobro razmisliti da li cu da ga gledam u sledece vreme, jer mi je ponovo pokidao zivce... ali tako ti je to kad gledas srpski sport :)
Laku noc navijacima koji su gledali ovu veliku pobedu!
(Aladdin Sane, 17. mart 2014 00:35)

Novak nije vratio stabilnost psihičku iz 2011. i neće nikad to budi siguran i bolje se ne nerviraj jer ćeš to često doživljavati. Jedini razlog što je dobio taj brejk i meč je neobjašnjivo loša igra Rogera u taj brejku i neke neshvatljive i nenadane njegove greške u meču. Ja mislim da će Nadal njih obojicu na narednim turnirima izbrijat.

No1e

pre 10 godina

Znate li koliko je teško vratiti se u meč kada imate servis za Titulu i kiksnete?
I to sve protiv napaljene publike i Federera koji ne pruža mnogo šansi za popravni. I sve i kratkom vremenu! Znači Novak je psihički terminator!
ućutao se, skonectrisao, mutirao publiku i odsekao ruke Federeru, i pobedio je! Kakva ljudina, koje srce ima taj momak. A kako je tek lepo zavijorila naša zastava u sred one pustinje! Novak Đoković, legenda!!!

veliki strumf

pre 10 godina

Fed je jos i dobro prosao - dobio je vazu, i to kristalnu. Ovi ostali konobari ce pokupiti samo ajncere. 4 mastersa za redom (racunajuci i Masters kup u Londonu)! Ej!!!

Djokara Car

pre 10 godina

Nista lepse nego citati komentare nakon prvog seta, a No1e podigao pehar! Kapa dole, po ko zna koji put. Gledati Novaka kako pronalazi snagu ni od kuda i slusati muk na terenu nakon osvajanja seta i brejka - NEPROCENJIVO! Car nad carevima! Idemoooo!

Sava

pre 10 godina

Neki su se ponovo ponadali kao kad je igrao Čilić! Novak nije u formi, JEL TAKO, ali svima daje po set fore!! Šta li će tek da im radi kada udje u formu?

respect

pre 10 godina

Čitam komentare ove gomile paćenika poslate odmah posle ponoći.Cccccc, ma sve "navijači" i teniski "stručnjaci". Uz to, kod nekih, takva mržnja izbija prema ovom čoveku, da mi prosto žao tih nesrećnika, koliko su jadni i kakav nesretan život imaju, posebno sad kad moraju i da se suoče sa tim da je Novak ipak pobednik. Novak je odigrao ovaj meč kao i ceo turnir, na mahove briljantno, pa onda padovi i... šta onda!? Aman ljudi, OSVOJIO je turnir i sa takvom igrom!!! Nije on nadčovek i mora da ekonomiše energijom, kako u meču, tako i tokom godine. Nije bitno koliko puta tokom meča padate, gubite poene i samopouzdanje... važno je koliko se puta dignete i šta se dogodi u završnici meča, kao i ko podiže koji pehar. U 10. i 11. gemu Fed se diže, Novak pada i prepušta se tome, jer oseća da mu trenutno ne ide, da bi se situacija promenila u 12. i 13. gemu kad ga Nole razbija i osvaja pehar! Takođe, sezona,... kraj prošle godine odigrava izvrsno i osvaja sve titule. Pa ne očekujte da može da igra tako non-stop!? Normalan je pad na početku ove sezone, ali videćete šta će da radi na turnirima u periodu od maja do jula. Siguran sam da će biti najbolji kad su najvažniji turniri u sezoni. I manite se komentarisanja kad niti poznajete ni teniski sport, niti prirodu jedne ljudske veličine kakav je Novak Đoković! Svaka ti čast, majstore!

Navijac

pre 10 godina

@milan jovanovic & @SrpskiVragolan & ostali hejteri
Mark Tven je imao citat: "Bolje je cutati i pustiti druge da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju". Molim vas da odgovorite kako se sada nakon celog meca glupo osecate? Ali opet, danas su vasi pobedili na izborima tako da se to sve nekako kompenzira.

десант

pre 10 godina

"Пљујем ја на такву громаду" Пљујеш ти на самог себе брате мој. "Има блокаду против Федерера једноставно не може" 17:16 па зар је мало против једног од најбољих свих времена, а биће још. Шта вас мучи у животу? У добру се не понеси, а у злу се не понизи.

@Bolan

pre 10 godina

Mislis na 1/2 finale US opena, kada je Federer servirao za Mec I imao 40 15,na tu razliku mentalnu mislis? E moj hejteru neupuceni,

БАНЕ

pre 10 godina

Ali kakav govor Federera!!!
sta mu bi.
(Mr.answer, 17. mart 2014 00:35)

Шта лупаш!Човек има прегршт трофеје у својој ризници,каријери тако да нема разлог да не буде не задовољан"Стога олади мало'

No1ita

pre 10 godina

Ponadale se komsije. Priznajte.

Mislim da je Novak namerno izgubio prvi set i nametnuo Fedu (i komsijama) da utripuje da ce pobediti...

mladen kovin

pre 10 godina

Opet ja ostadoh bez zivaca a Nole pobedi.Dok je tako dobro je podnecu tu zrtvu.Ljudi da nesto nije u redu sa Noletom nije!Realno na koji je nacin ovo pretvorio u pobedu neznam ali dobio je i hvala Svevisnjem.Nadam sr da ce ga ovo trgnuti i vratiti mu ono sto je izgubio u svojoj igri a izgubio je puno toga s on najbolje zna sta.Rodzerovci pomirite se sa tim da je on proslost jel ako izgubi od ovakvog Novaka onda je sve jasno.Mada nije jasno da neko navija protiv svoga ali sta se tu moze.

Don Quijote

pre 10 godina

Kakvo je ovo nonsalantno laganini dobijanje bilo. Moram priznati, da uprkos losem startu i svog onog nerviranja sinoc, ni jednog trenutka nisam posumnjao u pobedu.
Napred Nole samo napred Nole!

Jovica Marjanovic

pre 10 godina

Ovo je povratak otpisanog! E sada sledi paljenje motora. Nole neka ti je sa srecom, i deri ih sve redom! Pozdrav iz kopenhagena.

Sava

pre 10 godina

Ovo nije obična već višestruka pobeda. Novak je prvi put od 2006-te godine došao u IW bez i jedne titule. Doduše igrao je samo 2 turnira ali kritičari su jedva čekali da spletkare i razglabaju kako Novak nije u formi. To stvara strašan pritisak i nesigurnost kod igrača. Novak ih je ovom titulom ućutkao i otresao tako da će sada moći da nastavi sezonu na miru.
Sada Novak moze potpuno opušteno da nastavi da radi i da se vrati u prepoznatljivu formu sa kraja 2013, kada je nanizao 4 titule za redom.

Novak legenda

pre 10 godina

Gde ste pljuvaci, hejteri, autosovinisti i ostali?
Znate li sta se ovo desilo?
Mentalna snaga je pobedila.
Glava i m.da, braco, "balls", sto bi rekli Ameri.

Dyne-O-Myte

pre 10 godina

Konačno nešto da vidimo i od našeg Noleta "za dolar više" Đokovića. Nije ni ovo bilo naročito dobro, ali pomak jeste... Sezonu nije otvorio baš najbolje, ali ipak smatram da u njoj može do još nekog mastersa (ako mu se otvori put kao ovde), a zašto da ne - i do nekog GS četvrtfinala...

Zaciorski

pre 10 godina

Nole jos uvek ima problema sa koncentracijom na terenu. Rekao bih da razmislja o privatnim problemima u kljucnim momentima. A onda se odjednom prizemlji I vrati u igru. Onaj smrdojko nema tih problema I tu se vidi koliko je Nole jaci u tenisu. Jer kako bi ga tek drao kad ga dere ovako psihicki nestabilan.

Ivan

pre 10 godina

Ovo je jedina meni važna vest u, sada već jučerašnjem, danu! Hvala ti Novače za još jedno predivno veče i još jedne pobede nad velikim Rodžerom, i osvojene čak 17-te titule na turnirima Masters 1000 serije! Blago narodu koji ima ovakvog asa! :)

Milosss

pre 10 godina

Ali kad nisam svisnuo na 5 : 4 u trecem, Nole, Nole...i opet zasto lakse kada moze teze...U svakom slucaju, pobedi se u zube ne gleda, mec je bio fenomenalan sa puno fantasticnh poteza i samo nastavi u ovakvom (pobednickom) ritmu! Bravo!

Sava

pre 10 godina

Nemam ništa sa radikalima ali ne mogu a da ne pomislim na onu Šešeljevu izreku " Sami ćete polizati sve što ste zasra..!" Ovu izreku upućujem svim paćenicima koji su dole ostavljali sramne komentare. Zaboravili su da Novak voli tako da daaa set fore kao što je dao i Čiliću. Ipak je došlo pola miliona ljudi da gleda ovaj turnir, nije lepo da Novak to završi za sat vremena, mora i gledaocima da se isplati. A nama Novakovim navijačima su ove pobede najsladje i zato sada likujemo.
Pljuvači i mnogobrojne komšije se baš ponadali, izmileli kao vaške al ih Novak tako lepo dekontaminirao pa ih nema više nigde! Hvala ti Nole što si pročistio ovaj sajt, ovde više ne smrdi kao pre dva sata!!

gorchilo

pre 10 godina

@sggd
A sta ce ti ovde Endi Marej leba ti? Koja je to on velicina? Idi ti na teren pa lipaj malo lopticu da vidais dal je lako. Nole careeeeee.

PAJA

pre 10 godina

Tacno ovakav mec sam ocekivao,klasik.Ovo je bilo biti ili ne biti za Noleta.Morao je prekinuti neuspehe i dokazati svima ali najpre sebi da moze.A to je najteze.Federer je krenuo silovito,igrao sjane poene.Ali nije izdrzao ovaj ritam,koji ga je na kraju slomio.Novak je dizao svoju igru i procente servisa nakon izgubljenog prvog seta.Ubacivao je svakim minutom u sve vecu brzinu.Naravno,mora tu biti i gresaka.Ovo je bio rat,sve ili nista.Nole se poput nekog gladijatora podigao i pokazao zasto je 101 nedelju bio broj 1.Svaka mu cast za preokret.Ovo je tesko uraditi,ulog je bio veliki.Srcem je dobio ovaj sjajni mec.A u ovakvim velikim mecevima koji ce se dugo pamtiti neko je morao izgubiti.Rodzeru svaka cast za ono sto pruza.Ali jedan je Novak Djokovic.Kada hoce da pobedi,tesko mu se neko moze suprotstaviti.Bice ovo jos jedna sjajna sezona tenisa.

max

pre 10 godina

Ovo je dokaz koliko je tesko osvajati velike titule, zato bi Nokvakovi pljuvaci trebali da ucute..Ni Dolgopolov ni Izner a ni mnogi drugi nisu laki oponenti.Skratio je Nadalovu prednost za fantasticnih 1600 poena i eto ga brzo opet na tronu ako bude dobro igrao i pre Garosa !! Vajda je njegov talisman nema sumnje !!

sasa jokic

pre 10 godina

Ocekivano, Federer krece agresivno od prve sekunde, sve ili nista, da napravi rezervu jer zna da Nole sporije ulazi u ritam. Sve ide po planu, uspeva da nadigra Noleta u prvom, ali se malo vise potrosio fizicki.
Drugi set, Novak ubacuje u petu, budi se, Rodzer sve vise gresi, izdaje ga (moja rane) snaga. Nole ga konacno lomi, i dolaze do treceg.
Nole ubacume u sestu, Rodzeru je jos samo (Bojane i prc) servis ostao, i to ga spasava od konstantne pretnje brejko,. Nole apsolutno dominira, brejka ga, i pomalo spusta gas (greska). Opet gubitak koncentracije kod servisa za mec, gubi gem, svima nam kroz glavu prolazi, evo je osveta za dva USO meca, ali Rodzer posustaje pod pritiskom (Bojane i prc) i Nole lagano dobija taj brek, i osvaja IW.

c7-5

pre 10 godina

Nezgodan je Novak..niste to znali?? Mislim da kada ga dobiju za protivnika podje im bela pena ..mnogo bre nezgodan. Taman pomislis imam ga, kad ono MOŠA! Gubis mec i nije ti jasno kako?? Laku noc i prijatno.

Da se malo "filozofira"

pre 10 godina

@ "Federer izgleda kao profesor koji propituje studenta.Toliko je jaci u svim udarcima, toliko se bolje krece i jace udara da ovaj mec ne lici na finale. Cak je pre sest/sedam godina Đokovic kao sasvim mlad igrac pruzao jaci otpor nego sto ga pruza veceras. Gde je tajna? Sta je razlog? TRENINIG i PRISTUP TENISU. Federeru nije dosta titula, hoce jos. I spreman je da i dalje sve posvecuje i podredjuje tenisu. Otuda fokusiranost i preciznost. Sa druge strane, imamo Đokovica koji izgledao kao covek sa osrednjim motivima . U stilu - ako dobijem OK, a ako ne dobijem opet OK. Covek se zadovoljio odradjenim u karijeri i zeli da dobar deo vremena trosi na druge stvari. Zato je pre dve godine igrao osetno bolji tenis nego sada. (Pogledajte samo Đokovicev bekhend. Bio je medju najboljima a danas mu sluzi kao pomocni udarac). Finale mastersa je USPEH za Novaka. Nece on vise tako cesto dolaziti u poziciju da ga igra. Nema u sportu filozofije - koliko ulazes, toliko dobijes. Cestitke Rodzeru, mada je jos ostao set da se odigra."
(milan jovanovic, 16. mart 2014 23:00)

A ti ovo: "Da ja kazam kako, ustvari, stoje stvari!"
Lepo! Stoje DRVENOFILOZOFSKI s tvoje strane.

Mara vracara

pre 10 godina

Novak je igrao ocajno i pored toga dobio Federera koji je igrao odlicno. Zakljucak je jednostavan najbolji Novak i najbolji Federer nikada se nisu susreli... kakav bi to bio mec. Bravo Nole - ovaj mec jeste prekretnica ove godine i odlican je za samopouzdanje. Hoces li mozes li do Rolan Garosa? Nadam se da DA! Pobednicki govor pobedio je sve :) tako nekako jednostavno ocekivano bez previse hvale - ocekujem i mogu kao i oni hladna glava bravo! Sablon, nauceno, bez emocija nisam sobom zadovoljan ali ok tu sam, pobedio sam... Hajmo dalje Nole

ivce

pre 10 godina

kakav tenis igra federer sa 32 godine,svaka cast zaista ...Nole je uz greske rogera uspeo da se vrati u mec, da budemo realni, ali svaka cast i na mentalnom snagom. Dobro je za tenis sto federer jos uvek igra, on je kralj ovog sporta, siguran sam da ce i nole postati jedan od najboljih svih vremena :)

vlada

pre 10 godina

djokovic je podbacio ondakada smo svi iocekivali da krene nizbrdo - kada je imao brejk prednosti i servirao za mec. A federer je podbacio onda kada se to od njega najmanje ocekivalo, onda kada je imao protivnika u masini.
U svakom slucaju, svaka cast Novaku na preokretu. Raduje me sto nije igrao na najvisem nivou ali je pametno postupao tokom celog meca i nije silio kada je i njemu bilo jasno da mu ne ide, dok je njegov protivnik poprilicno suprotno ponasanje pokazao.
Federera vreme neumitno stize ali i dalje pokazuje zasto ga mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena i uporno prkosi svima koji su ga vec odavno smestili u penziju!

Kao ljubitelj tenisa zelim obojci da nam prirede jos mnogo ovakvih meceva!

Markocro

pre 10 godina

@srbija obozava dokovica. Da dolazimo na Vasu stranicu i moram ti priznat da u Hr nemamo ovako dobre stranice, a pogotovo aplikacije za ovakvo komentiranje i ucestvovanje. Uz to Noleta u Hrvatskoj vecinom ljudi vole pogotovo od vremena kad je dolazio u Umag sa svojim bratom. Uvijek u svim drustvima mozes nac neke koji pljuju, al to je manjina. Ja sam npr sa svim srcem navija za Dokovica. I sasvim sigurno mi u Hrvatskoj takvog tenisaca nikad necemo imati. Novak je jedan od najvecih! Pozdrav sa jadranskog mora :-) i cestitke noletu jos jednom!!!

Mirko

pre 10 godina

Očekivao sam Noletovu pobedu, pa čak i kad je izgubio prvi set. Prosto Novak je bolji iako možda nije u svom maximumu. Prošlog puta je Federer iznenadio Noleta, ali ovog puta nije imao čime i završilo se kako se završilo.

Ne znam da li ovo ima veze sa Vajdom, ali mislim da ima "vajde" što je Vajda bio tu sa Noletom.. :D

Bravo Nole majstore, legendo, Srbine, kralju!!!

fortissimo

pre 10 godina

1. Novakova " mrtva faca " i kada dobije poen i kada izgubi poen ili set nije nezainteresovanost! To sto smo mi navikli ranije da Novak ispusti krik, reagije na bilo koji nacin nema veze da mu je sve jedno. Novak izgleda drugacije u igri i to sto mnogi misle da je "mrtav" na terenu mnogo grese. Da li vi gledate da se nije ni radovao nakon zavrsnog poena? Ranije bi reagovao, poskocio, okrenuo se ka svom boksu..nesto bi uradio u poslednje vreme ovako igra i ovako se ponasa, i to shvatite.
2. Nikako ne shvatate da je Novak veliki borac. Da izgubljen set njemu ne znaci nista, da igra uvek do kraja i pobedjuje! Kada mu ne ide NE predaje se do poslednjeg poena. Onda su veoma glupi komentari kada se komentarise a mec jos nije zavrsen.
3. Ako Novak ovakvom igrom osvoji treci put ovaj masters, izjednaci se sa Agasijem sa 17 osvojenih turnira ove kategorije, kako ce biti kada bude igrao mnogo bolje a ja znam kako on moze da igra ako vi ne znate?
4. Na kraju da li vi stvarno mislite da Novak kao mlad i bogat covek, nema nikakvih problema? Otkud znate sta ga muci, sta je to sto utice nas njegovu igru i da li ga nesto muci? Po vama, on MORA da izadje raspolozen na teren, pun elana, želje, kao da je u tom trenutku taj teren i taj mec sve za njega u životu da bi VI bili zadovoljni??
5.Na kraju ja mnoge ne razumem koji pisu svasta? Ej bre..Novak je veceras osvojio 17-ti turnir iz masters kategorije, da li vi to shvatate? Uzgred i milion dolara! Pa mnogi SANJAJU da osvoje jedan ceo?

Boris

pre 10 godina

Zasto jednostavno, kada moze i komplikovano? Ali dobro ovako je sladje i pobedi se ne gleda u Zube. Nadajmo se da ce u nastavku sezone biti bolje, mora biti bolje!

fedex1

pre 10 godina

Mozete da lupate minuse, rekao sam istinu, Novak nikad ne moze dobiti zbog bolje igre vec samo zbog gresaka Rogera. Novak je odlicno odigrao prvi set i lagano izgubio. Kad se oprosti Roger tenis nece biti tenis. Roger forever!

Hrvoje, Zagreb

pre 10 godina

Iskren da budem, ja sam Hrvat, volim puno tenis, a iskreno da kažem da sam pomalo ljubomoran što vi Srbijanci imate takvog šampiona, gromadu Novaka Djokoviča!

salEZY

pre 10 godina

Uzeti titulu sa ne bas dobrom igrom je sigurno dobra stvar za Novaka,a sto se tice nasih ljudi i komentara,gadim se i nije ni cudo sto smo u kanalu Evrope,toliko se lako okrecemo jedni protiv drugih i menjamo mislenje da je to nevidjeno.

Nikola

pre 10 godina

Izkreno ocekivao sam vise od novaka na ovom turniru igracki ali isto tako sam rekao jos pre 2 nedelje kad je izgubio polufinale od rogera da ce osvojiti indian wells, novak jeste gubio neke meceve ove godine, ali ako pogledate, od wavrinke je po meni bio bolji, vawrinka je dosta srece imao u tom mecu na stranu sto je igrao u transu, novak je osvojio cak deset poena vise u tom mecu i izgubio, dubai je bio samo ravnodusnost novaka.. Ovaj mec bi trebao da bude prekretnica na psiholoskom smislu jer je odigran sa 60 posto mogucnosti a opet je dobijen!!!!

Neutron

pre 10 godina

kakva su ovo pljuvanja u komentarima? Sta je ovo? Pa vidi se po njima da smo statisticki medju najnesrecnijim narodima na svetu. Joj kojih baksuza!

No, Nole, svaka cast. Super odigran turnir. U Spaniji komentatori na TVu kazu "Ipak, Nole je jaci od Federera. U tesnim mecevima uvek dobija". Eto, to oni kazu o Noletu. Ajmo sampione!!

Ivan NY

pre 10 godina

Udjem ja na B92 i citam clanak a zatim komentare, posto se mec zavrsio...
ALI, posto se komentari update sa vremenski odlaganjem, citam komentare koji su poslali jadnici kada je Nole izgbuio svoj servis kada je servirao za mec... I...
Ovo je strasno sta vi ljudi pisete...
STRASNO...
nemam sta vise da dodam...

lgrgic

pre 10 godina

Nisam imao prilike gledati meč ali sam pratio rezultat i vidim da je bilo uzbudljivo i neizvjesno do kraja. Pratio sam malo kroz tjedan komentare na Noletovu formu i igru i ostao šokiran velikom količinom nezadovoljstva i pesimizma, makar su kroz turnir redom ispadali nositelji. Čitam i nevjerujem kako 2 loša turnira okrenu sliku i razmišljanja prema tako velikom sportašu. Svima nama treba više pozitivnih misli i gledati ono najbolje u ljudima a ne onako na prvu lošu stvar odmah krenuti sa pluvanjem i omaložavanjem minulog rada jednog odličnog momka i sportaša.Novaku želim puno sreće i zdravlja a za sve ostalo se već pobrinuo do sada.
P.S.
Lakše mi je sa saznanjem da je Čilić ispao od pobjednika turnira i pravoga sportaša.

volim svoju zemlju i Novaka

pre 10 godina

Gledam komentare i pitam se odakle tolika mržnja prema svemu srpskom, a toliko je izražena kod pojedinaca da im nije teško da dođu na ovaj sajt i ostave svoj negativni komentar. Znamo i ko ste i odakle ste ali džaba vam, Novak pobedio, a i Srbija će se vratiti na svoje mesto a onda i vi mrzitelji naši idete na svoje mesto.

Jova

pre 10 godina

Prelijepa igra oboice, vrijedna finala jednog jakog i prestižnog turnira. Volim Novaka sa svim njegovim "slabostima". Pusti ljude da igraju svoj najbolji tenis, izvuče najviše iz sebe i njih. Još ako pobjedi, toliko bolje. Federer upravo drži govor, lijepo priča, nasmijan je, zna da je odigrao najbolje što može i nekako imaš osjećaj da mu baš i nije puno krivo što je izgubio. Usuđujem se tvrditi da i Novak ima udjela u tome.
O Novaku nemam riječi, puno me je obradovao, nadam se da je ova titula starter i da sezona napokon može početi.

Laku noć, prijatno i uživajte.

Pozdrav svima

ako zeli da bude najbolji

pre 10 godina

Djokovicu idi poseti svestenika, ispovedi se, pa onda lepo idi kod psihijatra, a onda idi rascisti sve sto imas sa porodicom i prijateljima, pa tek onda kreni da treniras 10 sati dnevno i rezultati su tu 100%.

Nebojša

pre 10 godina

Stvarno svaka čast Federeru na igri u ovoj sezoni nadam se da ce se vratiti u top četiri tamo mu je i mesto a što se tiče Novaka ovim je zapušio usta mnogima koji su pisali sramotne komentare u kojim su ga vredjali i pokušali da umanje njegov uspeh stvarno sramota bili Srbi ili iz neke od zemalja iz okruženja najgore što njih nije sramota samo neka sada objasne kako Novak koji nije ni za top pedeset trijumfuje ovde.

Zaciorski

pre 10 godina

Za mene Novak ne mora nikada da pobedi nikoga u karijeri, drugi mi nisu bitni, Ali zaista... Samo dok dobija ovog bezkicmenjaka u ljudskom obliku cinice nasem narodu I meni da zivimo u raju

Milan DS1989

pre 10 godina

Pokazao je Nole kakav je sampion!!! Cak i kad ne igra svoj najbolji tenis, on pobedjuje!!!

Bravo kralju! Najbolji ambasador Srbije na celom svetu!

rojter kaldarosh

pre 10 godina

Thriller!!! Pravo finale, pravi pobednik!!! Cestitke!!! Znate sta, svima nama koji navijamo za Novaka zelim ugodnu noc i prijatan dan, covek rastura i protivnike i nas koji navijamo! Ziveliiiiiii

vlajzi

pre 10 godina

Poklonuo mu je Roger drugi set. Svim srcem uz Rogera. Ako Novak dobije bit ce iskljucivo zbog gresaka Federera. Razlika u kvaliteta je ocigledna, Novak samo na trku i greske Rogera igra. (rosa, 16. mart 2014 23:24)

Aj se kladimo da ce ti biti lakse ako se dooobro isplaces...

rajko

pre 10 godina

Rekao sam sinoć svima da sačekaju kraj turnira pa da ocenjuju ko je ko.Ako navijači Federera misle da on može mnogo bolje od ovoga(ja ne)svaka čast.Djoković po meni dovoljno dobar da osvoji ovaj turnir protiv ovakvih protivnika, ništa više od toga.Njegov tenis nikada nije bio u pitanju ali glava u zadnjih godinu dana...?Nema razloga da Novak ne uživa u ostatku karijere i igra mnogo opuštenije, već je postigao sve a nas njegove navijače obradovao puno puta.Sledi Majami opet sačekajmo kraj turnira da vidimo ko je ko.

Sasa

pre 10 godina

Scena posle meca.Sede Djokovic i Beker u nekom kaficu kaze Djokovic Bekeru uzmi malo para,a Beker kaze ma evo uzecu samo 20 dolara za gorivo.

Filip

pre 10 godina

Kako bih rado naterao sve ove "stručnjake" da pojedu ove splačine koje su napisali. Bruka i sramota, kakvo omalovažavanje Novaka tokom meča... Jadni ste, ljudi moji. Prejadni. Kako možete da se pogledate u ogledalu? Vaš život je tužan, bez smisla, bez svrhe. Osvestite se dok ne bude prekasno.

Inače, Novak je objasnio neke stvari, bez forme dobija jednog Federera koji je u odličnoj formi. Šampionski!

Serdar

pre 10 godina

Ne zanima me dal' ce Novak da pobedi ili izgubi,ali on definitivno mora da poseti psihijatra,psihologa ili bilo koje drugo strucno lice iz domena ljudskog mozka, ako moze vec jednom da resi ovaj problem sa zavrsnim servisima kada servira za pobedu,zivci mi pokidao,cir na zeludac cu da dobijem od njega!!!

Dax

pre 10 godina

Pričajte šta hoćete, ali Đovak je ima svoj vrhunac 2011. i nikad više neće ponoviti. Federer izmislio tenis.
(shady, 16. mart 2014 23:25)

Ti lakse sad?

Swedenonline

pre 10 godina

Neko zloban ce reci da je imao lak put do finala, neko normalan ce priznati da je proci pored Isnera na za njega vrlo motivisanom turniru i da je pobedio Federera kojega je Edberg vratio na staze najboljih, gde je uvek i pripadao, da je usput pobedio celu grupu u kojoj je bio Federer. Matematicka cinjenica i nepobitna!

Vesna

pre 10 godina

I...sta sam vam rekla pre neki dan?Jos jednom Nole demantuje onaj zli i zavidni deo Srbije.Samo vi pljujte,a on samo neka igra kao baba i pobedjuje vaseg velikom Rodzera i velikog Nadala.

Milan

pre 10 godina

Nova zvezda je rodjena. Sa neslavnim rekordom, sve bitne mečeve u budućnosti gubi. Pravi Srbin. Ajmo gubitaš, najbitniji turniri da obeležiš kao čovek koji je mentalno nestabilan. Gromada. Pljujem ja na takvu gromadu. Nula

Tako je bre !!!

pre 10 godina

Javite Bekeru da nije više potreban u štabu, neka nastavi da tvituje samo :) Nole srpski ponose naš, neka si razbio ovog prepotenka da se spusti malo na zemlju!

nenad

pre 10 godina

bravo nole, vracas se na stare staze dominacije. fedi je nadmocno sve pobedio a ti njega. svaka cast. vidi se da mozes jos mnogo bolje.

Srbija obozava Djokovica

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko Hrvata dolazi na ovaj sajt.
Pa zar vi u Lijepoj vasoj nemate nikakav sajt, nego morate da doalzite ovde i da pljujete najveceg heroja u istoriji srpskog naroda?

sasa

pre 10 godina

noleeee......

Sad ce naravno svi da skoce, zasto je izgubio set, to nije onaj Nole, isuvise je na tv, stalno nesto radi, za razliku od nas, koji nista ne radimo!
hehehe... Neverovatno, ovo je 5 finalo od USO 2013, i 5 pobeda.... 3 uzastopna mastera, i London 1500 , i to jedan za drugim....
neverovatni Nole..
Plus, je smanjio zaostatak za rafom, za 1500 poena....
Posle Miami, moze zapoceti lov na broj 1...
BRAVO NOLEEEEEEE

v

pre 10 godina

Svim srcem verujem u Novaka, a pobedu I pehar najvise zelim zbog hejtera. Udri Nole, cuvaj brejk. Ako Novak dobije a nadam se da hoce, sa igrom koja je daleko, daleko od njegovog maksimuma, da li je onda pojedinim dezurnim pljuvacima jasno koliko je on veliki. Osvojen turnir u drugoj brzini protiv Federera koji da se ne lazemo igra veceras lepo I hrabro.

vlajzi

pre 10 godina

Ocajan Novak i Federer kao u najboljim danima. I Nole ga dobije. Ne znam... jedino da sledeci put Djoksa igra s tiganjem umesto reketa, pa mozda Fedex i dobije. Mada...

Bojan

pre 10 godina

konacno dobar mec ove sezone. Ko bi rekao da ce proci 2 ipo meseca do toga, ali Fed i Nole su bili jako dobri danas.
Nole malo sporije usao u mec, Fed je rutinski uzeo brejk i sigurno drzao servis do kraja. Onda pad Federera sa servisom u drugom setu, meni pomalo neobjasnjivo nesiguran na servisu, a sa druge strane Noletu treba previse vremena da brejkne coveka.
A onda treci set, zaista prelepa igra, udarci na linije sa obe strane, Nole nesto bolji i dolazi u priliku da odservira za set kada neobjasnjivo poklanja dva poena Federeru :o. Ipak, sigurniji je bio u tie-breaku.
Ovaj mec daje nade da ce biti jos dobrih ove sezone.

Ipak, turnir, prilicno cudan, nosioci su padali kao pokoseni, a Fed i Nole su, pa mogu slobodno reci, losom igrom dosli do finala. Mozda Federer sa 32 godine i ne moze mnogo bolje, ali Nole se previse mucio. Nadam se da ce ga ovo osvajanje turnira malo poterati da igra ozbiljnije i skinuti Nadala sa prvog mesta.

Dzara

pre 10 godina

Cekam strpljvo. Cekam Hrvate i Bosnjake da se jave. Cekam ih zato sto dolaze na nase portale da velicaju bilo koga ko igra protiv naseg Novaka. Ponavljam, bilo koga. Cekam ih da se sada jave i da priznaju da su pogresili i da im je sujeta jaca od pameti i rezona. Cekam ih da pokazu da komentarisu zbog sporta, a ne zbog politike. Cekam ih, a znam da ih necu docekati. Nije vazno. Uzdravlje moji sunarodnici, mi smo cekali i docekali jos jednu Novakovu titulu! :-)

Aladdin Sane

pre 10 godina

Pisem ovo minut posle pobede.
Gledao sam veceras film, nije mi se spavalo i odlucim se da ipak gledam mec uprkos tome sto mi Djokovic u zadnje vreme isao na zivce i nisam hteo vise da gledam tenis. Na zalost u prvom setu je pokazao zasto nisam hteo da ga gledam. U nastavku je igrao fenomenalno, skoro bez greske, cak i bekhend paralela mu je ponovo isla (ne kao u najbolje vreme, ali dosta dobro). Kad je servirao za mec i izgubio servis, ne smem da napisem ovde sta mu nisam sve rekao... Ali kad je odrao Federera u taj-brejku sam pomislio da se je mozda vratila ona cuvena psihicka stabilnost iz 2011. godine kada je gresio po neki put kao lud, ali uprkos tome izasao iz meca kao pobednik.
Nadam se da ce mu ova prva titula sezone dati samopouzdanje i sigurnost da nastavi fantasticnim partijama. Ali moram da priznam da cu dobro razmisliti da li cu da ga gledam u sledece vreme, jer mi je ponovo pokidao zivce... ali tako ti je to kad gledas srpski sport :)
Laku noc navijacima koji su gledali ovu veliku pobedu!

Dobro

pre 10 godina

Juce ja lepo rekoh::

....Posle izgubljenog prvog, malo se 'resetuje' i zavrsava stvar.
Kad ovako kilavo igra i uspeva da pobedjuje, to je za mene jako dobar znak. Cak i protiv RF... Ili da se preciznije izlazio, POGOTOVO protiv RF. To je uvek posebna prica. Srpska inat pobedjuje eleganciju i kvalitet.

Napred, tigre!
Deri!!!

Iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 16. mart 2014 14:07

vlajzi

pre 10 godina

Profesor Fedex drzi dvocas iz tenisa, samo mu ucenik nesto slabo pazi na casovima? Nema veze, zadace mu domaci zadatak do iduceg predavanja! (PatriJota, 16. mart 2014 23:13)

Znam znam... nego ti ovako fino si, a? xD xD xD xD

Ratko

pre 10 godina

Tako se to radi majstore! U kolekciju smo dodali 17 masters u karijeri sto je fantasticna stvar. Neverovatno koliko Federer igra dobro protiv Novaka i kako daje sve od sebe da pobedi. Protiv Rafe je uvek izgledao kao mali mrav i uvek je bio razbijan. Drago mi je sto su odigrali ovakav mec i sto je Nole ponizio Rogera!

sggd

pre 10 godina

mislim da novak ipak nije toliko dobar u ovom trenutku da i sa ovako lošom igrom osvaja masterse. ipak, danas mu je to uspelo. čestitke, uz nadu da će se posvetiti tenisu maksimalno jer tenisu fali onaj šampion od pre 3 godine. jednom kad dođe u federerove godine žaliće za ovim vremenom kada je bio u naponu snage, a nije iskoristio momenat da postane prva legenda tenisa u open eri u kojoj su jedan federer, rafa, marej i pre njih, sampras, agasi i drugi. govorim ovo zato što svi nekako osećamo da on to može, samo da još to i hoće i da ga junačko zdravlje služi. ipak on najbolje zna kako je biti najbolji, a srbin. nije to lako u današnjem svetu. čestitam još jednom.

danilchez

pre 10 godina

Hahahahahahahaha kolko mi je drago zbog njega toliko i zbog vas pravih LUZERA koji ste poleteli da ga ispljujete pre kraja meča da se napravite pametni a ispadnete glupi ko tocila TOOOOOOO VELEMAJSTOREEEEEEEE samo zbog ovih naših isfrustriranih nesrećnika a i zbog tzv.veličanstvenog i najboljeg svih vremena ,a jest se poradovo kad je brejknuo na kraju al mu kratko radost trajala hahahahahahaha

srbin

pre 10 godina

Gle sad, Vajda mu bio trener ovde, a onaj plejboj će biti u Majamiju. Pazi kad u Majamiju ispadne rano. Ja ti poručujem Nole, batali onog nemačkog frajera, nema tebi dobro bez Vajde ;)

Fica Vankuver

pre 10 godina

Samo bi zeleo da pozdravim sve ove sto navijaju protiv Novaka,sto navijaju za Federera,Nadala pa cak i Mureja,zao mi vas je....Naravno ovde da pozdravim i gomilu teniskih strucnjaka koji se lece na ovim stranama,nije vam lako.
Novaku hvala za sve sto je uradio za sve nas van zemlje da se osecam ponosan sto sam Srbin...Hvala Nole a vi cekajte novu priliku da radite analize ,Nole nastavlja da pise istoriju.

The End

pre 10 godina

Ovaj trofej je Vajda osvojio!
A kako su se pljuvači zaleteli...opa, prođoše kroz crveno, 5:5 u 3 setu i odmah kuknjava. Pa ne može tek tako lagano da se osvoji titula, polako, ipak je bolji pobedio i to sa pola snage.
Smanjio je prednost nad Nadalom, a još više ima šanse sad u Majamiju gde je prošle godine ispao u 1/4 finalu. Ako osvoji Majami skinuće Nadala pre Wimbldona sa trona.
Možda je i bolje što nije uzeo AO. jer 2012,2013 je osvajao taj GS na početku sezone i posle nije uspeo ni jedan od 3 GS da uzme.
Igrao je ovaj turnir sa najboljima danas, sa 48% snage i uzeo Trofej, čekamo da zaigra 100% i biće sve kako treba.

Djorgo

pre 10 godina

Opet taj servis gem za mec nase sportske ikone ... Nadam se ``tajbrejku`` sada . A tu opet mora prvo da pobedi svoje strahove, a onda moze i Federera ...,

Sale

pre 10 godina

Odoše svi živci al isplatilo se! Bravo Noleeeeeeee!!!! Fenomenalann meč! Opet Nole od sjaja do očaja, opet produžetak meča kad smo svi videli kraj. Ali to valjda tako mora kod Noleta. Rodžer fenomelan! Prošle godine sam ga kao i mnogi drugi terao u penziju ali sad mu se javno izvinjavam pošto sam siguran da čita ovaj forum :DDD Nole je došao do svoje igre, ne brinim se u nastavku zbog njega. Napred Nole, samo tako nastavi! Ponovo ćeš vrlo brzo na prvo mesto!!!

Rope

pre 10 godina

Šta je pljuvači, kud ste požurili... haha! Nole pobedi, a vi plačite što veliki Rodžer izgubi. Jadna li je Srbija sa takvima praznoglacima.
Napred Nole, ponosu naš!

Deki

pre 10 godina

Bravo Novace!
Vrlo bitna pobeda za dizanje samopouzdanja koje je poprilicno manjkalo posle AO.
Svaka cast Bekeru, ali gledaj da zadrzis Vajdu pored sebe na sto vise turnira.

Dragan S.

pre 10 godina

Nevernim Tomama koji su već otpisali Novaka, meč je gotov kad sudija odsvira kraj, iliti u tenisu, kad se osvoji poslednji poen za pobedu! Kad neko iz fotelje, koji usput rečeno, ništa u životu nije postigao, kritikuje čoveka koji je osvojio skoro sve što se osvojiti može, onda je to vrhunac licemerja!

Zoran Svedska

pre 10 godina

Nemoraju svi srbi da navijaju na Noleta, ali da ga tolko mrzite i pljujete. To nikad necu razumeti. Ugledamo se malo druge ljude kako oni slave svoje zvezde i svoje ljude. Sramota Srbijo!!! Sramota!!!

thrillseeker

pre 10 godina

Odlican mec za Novaka. Ne po kvalitetu i prikazanoj igri nego samo po prikazanoj borbi. Kako je delovao bezvoljno u prvom setu ocekivao sam pobedu Federera u 2 seta. Verujem da mu ova pobeda mnogo znaci imajuci u vidu da nije u najboljoj formi i da mu ocigledno fale ovakvi teski mecevi. 99% tenisera bi izgubilo mec posle izgubljenog servisa u desetom gemu treceg seta kada servira za mec ali Novak ostaje pribran i dobija mec.
Sutra na listi prilazi Nadalu za cak 1595 poena i smanjuje razliku na 2230, pre samo 7 dana je bilo 3825 vise za Nadala.
Federer je bio sjajan u prvom setu kada je Novak bio glineni golub. Novi reket deluje i Fed sada poseduje sjajnu BH dijagonalu. Hoce li konacno imati odgovor na Nadalov visoki forhend? U svakom slucaju Fed ce imati dosta bolju sezonu od prosle, neki Masters minimum a cak i glavna nagrada ne deluje nemoguce.

mikimladen

pre 10 godina

Idemo Nole!Nije Nole u najboljoj formi ali ce ona doci,nije zaboravio da igra tenis!Ajde pljuvaci sad hocu da cujem,kad ste znali da ga kritikujete,ajde sada da cujem i pohvale za 17. MASTERS!Sta vam sada znaci to sto je od 91. igraca izgubio set,sto imao probleme sa Isnerom i Federerom da privede mec kraju,sto usao uspavano protiv ODLICNOG Cilica kada ipak osvojio trofej!Ajde sada pljuni te ga sto nije osvojio IW bez izgubljenog seta!Haha,ajde opet u rupe!Idemo Nole,bitna pobeda sa nastavak sezone!Tvoji verni fanovi su uvek uz tebe,samo glava problem a i to ces resiti!Svaka cast na danasnjem finalu protiv odlicnog Federera!poz,molim vas objavite komentar jer nije uvek slucaj!poz za sve i LAKU NOC!

Miroslav

pre 10 godina

Rece davno jedan legendarni komentator: "Ljudi moji,pa je li to moguce!!!"
Vise nemam reci kako da opisem Novaka Djokovica!!! Necu prestati da ga volim i navijam za njega,ali covek polako gubi samopostovanje,pa kako da ga drugi postuju!!! Da se razumemo,kao igraca,sampiona! Ne kao coveka! Nole je bio ljudina i to ce ostati zauvek!!!

Ivan Nk

pre 10 godina

Ova titula je veca i znacajnija nego neka od 6 GS koje je osvojio.
Prvo, je zacepio usta svim kompleksasima i dusebriznicima.
Drugo, osvojio je jedan od najprestiznijih turnira (tzv. Peti Grand Slam) igrom koja je otprilike 60% njegove najbolje.Sta ce tek biti kada podigne nivo igre na npr. 90%, ne smijem ni da pomislim...
Trece, Novak je povratio pobjednicki mentalitet-sve krizne momente u mecu sa Cilicem, Iznerom i Federerom je uglavnom okretao u svoju korist, a to je ono sto nije imao tokom prosle godine.
MAJSTORE HVALA TI I SVE NAJBOLJE U MIAMIU I TURNIRIMA NA SLJACI!!!

Sinisa

pre 10 godina

Traljavo brate,traljavo..jedva nekako igras..imas servis za pobjedu i ulazis u gejm nekako nezainteresovano i pustas Feda da te napada..i nekako kad udaras tu lopticu duplo je slabija nego kad je udara Federer..ali opet,nije mi jasno..kako UVIJEK zakomplikujes kad imas pobjedu u rukama pogotovo protiv ove dvojice..nadam se da dobijas ovo u taj brejku !

Obren

pre 10 godina

Srdacan pozdrav komsijama iz republika bivse SFRJ koji su pozurili da pljuju naseg Noleta ( umesto da gledaju svoje vrhunske tenisere, a da oni nemaju vrhunske tenisere) kao i domacim pacenicima koji navijaju za Federera cisto iz ljubomore uz pesmu "Nemoze nam niko nista"!

jota

pre 10 godina

Bravo Novace.

Jedan od najlosijih meceva Novaka i Federera, ali pobedi se ne gleda u zube.

Idemo do prvog mesta na ATP-ju. Mnogo srece u Majamiju.

www.aleksinac

pre 10 godina

Neverovatno je da se Novaku ponavljaju neke greske koje su srecom mogle da ga skupo kostaju? Ipak je uspeo da pobedi sam sebe i u taj breku dobije Rodzera. Cinjenica je da Novak ne igra kako ume ali je osvojio IV turnir iz kategorije 1000. Pitam se sta ce biti kada Novak bude bolje igrao a on to zna i moze?? Sta mislite??

Zaciorski

pre 10 godina

Kaze rodzer za sebe 5 minuta posle poraza:" igram odlican tenis..." zamislite da to Novak to kaze za sebe. Bio bi na naslovnim stranicama kako je prepotentan I uobrazen. Pri tome federer ni jednom nije pohvalio Djokovicevu igru, a Nole njegovu jeste!!!

Nebojša

pre 10 godina

Bleda senka onog starog dobrog Novaka,samo jos da se pomirimo s tim. Nema,to je to,nazalost,opaet gledamo tu cuvenu 2010-tu god. (jova, 17. mart 2014 00:15)

Čovek je osvojio jedan od najvećih mastersa nema mesta za ovakve komentare a ima puno ovakvih vi ili navijate za strane tenisere ili ako već navijate za Novaka niste pravi navijač pravi navijač je uz igrača i u dobru i u zlu a kod nas dobar deo je samo u dobru što je ružno.

Lazar

pre 10 godina

Ono sto ja primecujem kod Novaka je kao neki strah da opali po loptici to sam video kod 5-4 u trecem setu i nekako kao da je ceko da federer pogresi.Mora da rizikuje kao sto je rizikovao na US OPENU.... i mnogim drugim turnirima 2011,12....

veliki strumf

pre 10 godina

Namestio sam se, uzeo pivo i gricke, gledam dodelu trofeja i naravno - pocinjem da citam komentare! Verujem da cu se nacitati gomile gluposti, narocito napisanih negde do 23h. I znate sta - uzivacu! Evo pocinjem...

Iva Pula

pre 10 godina

Blago vama kad imate ovakvog sampiona, diga se iz pepela i pobjedio Federera.

Kakva mentalna snaga, srce, umjece i .uda!

Volim te Novace!

game,set and...

pre 10 godina

pa ljudi, da li ste vi čuli za onu staru: prvo skoči...

kako dolikuje pravim šampionima, igraju taman onoliko koliko je neophodno za pobedu, ili kako i Višković reče: "Prosečna igra je Novaku dovoljna da osvoji turnir Masters serije"... Nole bukvalno u trenažnom ritmu "odradio" Federera...

pametnom dovoljno...

Bole

pre 10 godina

Ajmo dežurni pljuvači opalite paljbu. Gde ste miševi? Ivory, Lauda, kosmajacsale, Boris i slični, pokrijte se ušima. Gde vam je Federer Ekspres mašina?

Vlada

pre 10 godina

Pokazao vam je jos jednom od cega je napravljen,rodjaci,komsije i ostali noletomrsci.Covek igra svoj tenis na nekih 40-50% i osvaja turnir masters kategorije i to protiv ljutog i naostrenog rivala,koji je realno nikad bolji u zadnjih 4-5 god..tako da tisina molicu,tacka.kraj.zdraaavo.vidimo se u majamiju..

kockar, bgd

pre 10 godina

Večeras pobeđuju Novak Đoković i Flavia Peneta!
(krastavčević, 16. mart 2014 20:32)

Bravo za Krastavčevića, svaka čast, šteta što nikad ne ide u kladionicu!

Gajetano

pre 10 godina

Jos jedno kasno budjenje Novaka Djokovica.
Ovog puta bez ozbiljnih posledica.
Novace, navij taj budilnik ranije, barem na pocetak prvog seta:)

U prvom setu Federer je bolje servirao, imao bolji plan igre, bio je brzi, agresivniji, eksplozivniji, konkretniji, uspesno je napao Novakov drugi servis, konstantno drzao svoju igru na najvisem nivou i - dobio set. To isto mozemo da kazemo za drugi set, ali ovog puta sa izmenjenim ulogama. U trecem setu smo gledali World Class Tennis dvojice Velikih Majstora Igre.

Jos jednom se pokazalo da je barometar kvaliteta Novakove igre ta "prokleta" bekhend paralela, njegov "signature shot". Kada ona proradi bukvalno mu niko ne moze nista. U prvom setu nije radila nikako. A onda je proradila i tu je za Rodzera danas bio kraj.

Fantastican mec!!!

znanje-imanje

pre 10 godina

Pa propade Novak skroz! Dobro, ajde, jeste uzeo turnir, ali onako, ko od bede - nije to to.
Dobro, to je bilo za one nebulozne koji su svašata pisali...
Inače, od samog početka bilo je jasno da se ne vredi nervirati. Em je Novak van forme, em je ovo bio opet još jedan turnir gde nema i ne može biti igre. Čim čujem promukle odbitke i vidim kao nijedan meč prvog kola nema duge razmene znam da je opet izbor loptica takav da neće biti dugih relija niti dobrog tenisa. Dakle biće šta će biti - nije samo do Novaka.
Ovde je zaista kao retko kada pomogao povoljan žreb - ono što se često pogrešno analizira na početku. Ovde je žreb i njegov razvoj, kao i stanje forme, zamora i povreda protivnika, bio vrlo srećan. Ne treba zaoboraviti i da je Federer dosta nebulozno igrao paralelno i dubl do samog kraja.
Ceo turnir Novak je prihvatio stanje okolnosti a i svoje forme i igrao optimalno. Pre svega imao je ispravan mind set, koji bi se najbolje opisao kao: WTF, to je što je. I tako je izlazio iz rupe za rupom, do nove titule. Finale je zaista bio taktički problem: kako protiv Rodžera kada nema diktata bekendom, pogotovu ne paralele, jer nije moguće s ovom lopticom. Šta reći - ko zna zna!
Osvojiti bitan turnir, pobediti bitnog protivnika a sve to u najgoroj formi - nema većeg zadovoljstva!

svetlana

pre 10 godina

Svaka cast Novaku.Cini mi se da Novak mora sve na tezi nacin da dobije.Svaka cast na volji i strpljenju i kad situacija izmice kontroli ponekad.Svaka cast na ovakvoj igri kad se sve lomi u njemu i kad moea sam sebe prvo da pobijedi.Sad ce biti sve lakse.Srecno Nole.

Aca

pre 10 godina

Imam neki utisak da ga je dobio nekako emotivno i psihološki odsutan... mislim da mu se svašta nešto bezveze mota po glavi dok igra. Da je igrao skroz skoncentrisan, bila bi čistka 2:0.

Sg

pre 10 godina

Novace, da nas na duge godine ovako obradujes.P.S. Za ove sto do podne mrze sebe, a od podne citav svet, iz postovanja drzite svoje negativne komentare za sebe.

ZANETI

pre 10 godina

SVAKA CAST NOLE lijepo sam napisao nikad ne otpisujte ni Rafu ni Rogera ni Novaka sto se tice finala obojica ispod svog prosjeka federer ocajan nakon osvajanja prvog seta, u trecem se popravio do tb gdje je totalno pao servis mu zakazao a Nole prvi set katastrofa druga dva proradio ritern al nije to ni blizu pravog Novaka svaka cast obojici Nole zelim da se vratis na prvo mjesto i osvojis Roland Garos a ti Rogere vimboldon i to je to

Dobro

pre 10 godina

Ugasio sam TV jer ne mogu ovu nezainteresovanost kod Novaka više da gledam. Pogledajte samo kako mu ovaj Federer iz mržnje zakucava loptice a ovaj naš kao uplašeni miš sve to posmatra. Dal je neko primetio da Novak prilikom serve svoje desno stopalo ne drži više na prstima već mu je celo stopalo na tlu? Pre je prilikom serve izgledao kao zapeta puška sad sve onako mlakavo i nesigurno. Kao drugo ne znam zašto mu Amanović više ne ukazuje da treba da poskakuje između poena kako bi podigao i održao sistem. Slabo se radilo na fizičkoj spremi da ga jedan penzioner u tridesetoj i nekoj tako presliši. Dok se Novak resetuje i podigne ovaj Federer već zaključuje meč i stiska "Shut down". Razočaran sam...
(SrpskiVragolan, 16. mart 2014 23:10)

Ja ne gasim do poslednjeg poena... A pogotovo kad je ovaj nas tigar u pitanju.
Iz zemlje lala, uvek Vas,

kosmajacsale

pre 10 godina

cak i da odu u taj brejk ovo dobija federer, da li je novak izgubio razum da li vidi sta mu se desav. on vise nece uzeti master i gs u zivotu. ovo je tuga

Oskar

pre 10 godina

Odgledao sam meč. Drago mi je zbog Novaka. Ali koliko je samo ovaj meč RAZOČARAO. Ne mogu da vjerujem.
Federer razočarao nenadano lošom igrom a Novak onim što mu je najveći problem " samopuzdanje- Ono što mu je Muratoglu naglasio ". Dobro, ali igra mu baš ne obećava za budućnost.

Vera

pre 10 godina

Bravo Nole!
Jos jedan tezak mec i pobeda.
Gde ste prognozeri - koliko vas juce napisa da je greskom dosao do finala i da ce ga odrati Federer? Pukli na kladionici a?
Ne zaboravite tenis je samo sport, a u sportu su i gubi i pobeduje.
Bilo bi dosadno kad bi jedan te isti teniser dominirao.
A svoje hejterske poruke ostavite za ulicu, vise prilice.

veliki strumf

pre 10 godina

Evo, znao sam. Sve znalac do znalca, objasnjavaju Noletu nesto, coveku koji je uzeo 17 mastersa, 6 gs, bio 101 nedelju prvi. Gomila znalaca koji ni u cemu nisu najbolji ni na svom spratu, o ulazu da ne pricam. Optereceni mrznjom, i to mrze naseg coveka bez ikakvog razloga. Zaboravili su i bitnu stvar: tenis se NIKADA ne igra u 1 dobijeni set. Zato se i komentarise posle meca. Cekao sam Noleta za 3800, nije neka para, ali mioo mi. Ali mi je mnogo milije zbog silnih pljuvaca i mrzitelja, koji jos ne mogu da se opasulje kako je Nole dobio.

sggd

pre 10 godina

ko španska serija. igraj bre i ćuti. mani emocije, jauke, duge i setne poglede. tako samo protivniku daješ krila. to više ni marej ne radi. igraj pošteno i ćuti.

vv

pre 10 godina

Treci set, Novak ima brejk, osiguran, vodi 3-1, verovatno dobija mec... Mozete pricati sta hocete, ali jedini nacin da Federer pobedi Djokovica ovih dana je da ovaj ima los dan, a da Fed igra 100 %... Mislim, primer ovaj mec, Nole igra prosecno, Fed jednostavno, nije vise na starom nivou, stigle godine ili sta vec...

Vlada

pre 10 godina

Svaka cast na svakoj pobedi i na svakom peharu koji si nam podario,nole to se ne zaboravlja.trenutno ne igras svoj najbolji tenis a i da ga vise nikad ne ponovis ja sam ti na svemu zahvalan,ti si nas ponos!

rosa

pre 10 godina

Poklonuo mu je Roger drugi set. Svim srcem uz Rogera. Ako Novak dobije bit ce iskljucivo zbog gresaka Federera. Razlika u kvaliteta je ocigledna, Novak samo na trku i greske Rogera igra.

milan jovanovic

pre 10 godina

Federer izgleda kao profesor koji propituje studenta.Toliko je jaci u svim udarcima, toliko se bolje krece i jace udara da ovaj mec ne lici na finale. Cak je pre sest/sedam godina Đokovic kao sasvim mlad igrac pruzao jaci otpor nego sto ga pruza veceras. Gde je tajna? Sta je razlog? TRENINIG i PRISTUP TENISU. Federeru nije dosta titula, hoce jos. I spreman je da i dalje sve posvecuje i podredjuje tenisu. Otuda fokusiranost i preciznost. Sa druge strane, imamo Đokovica koji izgledao kao covek sa osrednjim motivima . U stilu - ako dobijem OK, a ako ne dobijem opet OK. Covek se zadovoljio odradjenim u karijeri i zeli da dobar deo vremena trosi na druge stvari. Zato je pre dve godine igrao osetno bolji tenis nego sada. (Pogledajte samo Đokovicev bekhend. Bio je medju najboljima a danas mu sluzi kao pomocni udarac). Finale mastersa je USPEH za Novaka. Nece on vise tako cesto dolaziti u poziciju da ga igra. Nema u sportu filozofije - koliko ulazes, toliko dobijes. Cestitke Rodzeru, mada je jos ostao set da se odigra.

PatriJota

pre 10 godina

Profesor Fedex drzi dvocas iz tenisa, samo mu ucenik nesto slabo pazi na casovima? Nema veze, zadace mu domaci zadatak do iduceg predavanja!

zuki

pre 10 godina

1:1! Mora Novak da nadje onaj emotivni naboj koji ga je doveo do prvog mesta na atp listi. Nije on tip igraca koji moze bez emocija. Naprotiv, preko su mu potrebne da bi iz sebe izvukao najbolje. Ajmo treci set je tvoj Nole!

SrpskiVragolan

pre 10 godina

Ugasio sam TV jer ne mogu ovu nezainteresovanost kod Novaka više da gledam. Pogledajte samo kako mu ovaj Federer iz mržnje zakucava loptice a ovaj naš kao uplašeni miš sve to posmatra. Dal je neko primetio da Novak prilikom serve svoje desno stopalo ne drži više na prstima već mu je celo stopalo na tlu? Pre je prilikom serve izgledao kao zapeta puška sad sve onako mlakavo i nesigurno. Kao drugo ne znam zašto mu Amanović više ne ukazuje da treba da poskakuje između poena kako bi podigao i održao sistem. Slabo se radilo na fizičkoj spremi da ga jedan penzioner u tridesetoj i nekoj tako presliši. Dok se Novak resetuje i podigne ovaj Federer već zaključuje meč i stiska "Shut down". Razočaran sam...

Petar

pre 10 godina

Neću da kritikujem Novaka ali moram reći samo to da se i naš Nole ponekad dosta folira. Vidite kako ga je razmdao Federer? Novak je odjenom tri puta brži i energičniji... nole.,nole....

Jovan

pre 10 godina

Jedan Novak u prvom drugi Novak u drugom setu, sta li ce biti u trecem ? Nestabilan je ali vidi se koliko mu Vajdino prisustvo mentalno znaci.

Бојан Илић

pre 10 godina

Играле се делије!:-)

Врхунски професионалци и спортисти на делу!

Краљу, сад га ломи, није твоје!:-)

najbolji svih vremena

pre 10 godina

Car se vratio. Kad je u ovakvoj formi, ovi klinci oko njega mogu samo kapu da mu skinu. O načinu, tj. eleganciji pokreta - da i ne govorim.

JD

pre 10 godina

Djole, osipa ti se navijacko telo. Roger me nikada nije razocarao! Legenda traje i u cetvrtoj deceniji zivota brise patos sa klincima u punoj snazi.

roger.ch

pre 10 godina

Idemo Kraljuuuuuuuu deri
Zna se ko je tata ove igre

Preporucujem navijacima Djokovica koji se mnogo nerviraju kada on gubi da gledaju nesto drugo, recimo izbornu noc

realo

pre 10 godina

Odvalio ga Fedex u prvom setu.
Gledam Djokovica i ne vidim nijedan kvalitet koji bi ga izdvojio da bude broj jedan. Servis mu nikad nije bio adut, kretanje sve gore, ritern prosek, udarci nesigurni. U najboljem slucaju, Novak je trenutno treci igrac sveta

Skeptik

pre 10 godina

Nažalost, Rodžer je pronašao formulu za igru protiv Novaka i počinje da mu nabija kompleks. Biće jako teško do kraja meča nešto promeniti.

hu-hu

pre 10 godina

Ovo je bruka od Novaka.
Pa sta mu radi ovaj deda. Bolje da je ispao juce, a i ovaj McEnroe, znao sam da ce da mu smesti neku kljizaljku.
Ameri su to.

banja luka

pre 10 godina

Od ovog meca zavisi mnogo toga u nastavku Novakove karijere.
Pobjeda za samopouzdanje
Pobjeda uz preokret najava za brz povratan na br1

pekisanje

pre 10 godina

Ko god dobio ovaj meč, Federer je jedan drugi svijet za Noleta.. Uvijek bio i uvijek će bit.. Na kraju krajeva, nole nebi niti ošao do finala da mu ždrijeb nije bio potpuno otvoren..

KUKU

pre 10 godina

Novak kao da je tek ustao iz kreveta, pa popio kamilicu a ne kafu! Strašno, sav zaplašen, u defanzivi, a nadmeni Federer šamara........joj..boli ME!USTANI NOVAČE!

REP.SRPSKA

pre 10 godina

E vala nsam gledao Noleta dugo,dosadio mi je bio sa pobjedama.pa sam malo odmorio od njega.pratim ga od Amersfoorta.sad sam se namjestio u fotelju.pivo da se mane nerviram ako krene lose,stapici,cips i coko bananice....IDEMO NOLEEEEE...UDRI...

sad

pre 10 godina

Ovo je, bez dileme, njihov prvi okrsaj u kome nece biti ni trunke drame. Federer igra odlicno, Djokovic daleko ispod svog nivoa. Bez obzira na ishod meca, Novak mora mnogo bolje. Ovo finale moze samo da zamaskira trenutnu losu formu.

Srdjan Bg

pre 10 godina

Novak nemoze da se sastavi sa reketom lopticom a i terenom,pocni da treniras umesto sto glumis Supermenovog pomocnika,samopouzdanje i koncentracija 0.

dr munižaba

pre 10 godina

federer potvrđuje da je bez ikakve konkurencije najveći svih vremena, već ste ga 10 puta slali u penziju a on i dalje dominantan i razvaljuje inače vrlo dobrog đokovića, međutim đoković je, treba biti objektivan, ipak dvije klase slabiji igrač od federera, uvijek bio i uvijek će biti

stručnjaci za tenis na ovom sajtu

pre 10 godina

Prošle sezone : matori penzija,deda,ne brukaj se više,plačljivko,nume,nije imao konkurenciju u vreme vladavine......

Iva Pula

pre 10 godina

Blago vama kad imate ovakvog sampiona, diga se iz pepela i pobjedio Federera.

Kakva mentalna snaga, srce, umjece i .uda!

Volim te Novace!

Markocro

pre 10 godina

@srbija obozava dokovica. Da dolazimo na Vasu stranicu i moram ti priznat da u Hr nemamo ovako dobre stranice, a pogotovo aplikacije za ovakvo komentiranje i ucestvovanje. Uz to Noleta u Hrvatskoj vecinom ljudi vole pogotovo od vremena kad je dolazio u Umag sa svojim bratom. Uvijek u svim drustvima mozes nac neke koji pljuju, al to je manjina. Ja sam npr sa svim srcem navija za Dokovica. I sasvim sigurno mi u Hrvatskoj takvog tenisaca nikad necemo imati. Novak je jedan od najvecih! Pozdrav sa jadranskog mora :-) i cestitke noletu jos jednom!!!

v

pre 10 godina

Svim srcem verujem u Novaka, a pobedu I pehar najvise zelim zbog hejtera. Udri Nole, cuvaj brejk. Ako Novak dobije a nadam se da hoce, sa igrom koja je daleko, daleko od njegovog maksimuma, da li je onda pojedinim dezurnim pljuvacima jasno koliko je on veliki. Osvojen turnir u drugoj brzini protiv Federera koji da se ne lazemo igra veceras lepo I hrabro.

Goran

pre 10 godina

Na svim pauzama u trecem setu uvek Rodzer u prvom planu a Novak u pozadini ili nigde, onda usporeni snimci samo Rodzera, pa statistika iskljucivo kada Novak gubi, pa svako nekoliko sekundi Mirka, pa Edberg u sombreru, pa delirijum nekih Meksikanaca sa svajcarskim zastavama. I u takvoj atmosferi ga razvalio bas kad je trebalo za inat i Mirki i Edbergu i svajcarskim Meksikancima i Najku i reziseru prenosa. Neprocenjivo.

Srbija obozava Djokovica

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko Hrvata dolazi na ovaj sajt.
Pa zar vi u Lijepoj vasoj nemate nikakav sajt, nego morate da doalzite ovde i da pljujete najveceg heroja u istoriji srpskog naroda?

Dax

pre 10 godina

Pričajte šta hoćete, ali Đovak je ima svoj vrhunac 2011. i nikad više neće ponoviti. Federer izmislio tenis.
(shady, 16. mart 2014 23:25)

Ti lakse sad?

Zaciorski

pre 10 godina

Kaze rodzer za sebe 5 minuta posle poraza:" igram odlican tenis..." zamislite da to Novak to kaze za sebe. Bio bi na naslovnim stranicama kako je prepotentan I uobrazen. Pri tome federer ni jednom nije pohvalio Djokovicevu igru, a Nole njegovu jeste!!!

Pamtice Fedex Noleta dok je ziv...

pre 10 godina

Ma dobro, pobedio Novak, nista neobicno, pa bolji je (i kladionice misle isto). Nego drugu stvar sam primetio kod Rodzera. Samo protiv Novaka on ima neku tenziju u ponasanju potpuno atipicnu za njega. Glasno i cesto se dere, mrmlja nesto sebi u bradu, posle promasenih zicera siri ruke, gleda svoj box posle bitnih poena, cak i stenje u poenu a narocito na servisu... Setimo se prstica u RG, ucutkivanje Novakoveog boxa u MC, pres konferencije posle reterna veka na USO, lomljenja reketa u Majamiju, izjave da je Marej veci talenat 2007., izjave da je kao Davidenko sa boljim servisom, itd. Jedino objasnjenje je da on ipak ima veliki respekt i neku frku od Novaka, ogromnu zelju da ga pobedi, kao prema nikome, pa jako cesto mentalno se raspadne u bitnim trenucima (mislim da ne nabrajam one silne meceve). Jako cudno. Ni prema kome nema takav intezivan odnos kao prema Srbinu. Neko ce spomenuti Nadala, ali Fed se odavno navikao da mu je levoruki spinas Ahilova peta, Nemesis, i odavno se pomirio sa porazima od Spanca, pa sa njim u mecu nema tu paralisucu tenziju moranja pobede. Vrlo iteresantan Rodjin odnos prema Novaku. Jedva cekam njegovu autobiografiju, sa velikom nadam da ce u njoj biti krajnje iskren pri opisu odnosa prema Novaku i mecevima sa njim.

rojter kaldarosh

pre 10 godina

Thriller!!! Pravo finale, pravi pobednik!!! Cestitke!!! Znate sta, svima nama koji navijamo za Novaka zelim ugodnu noc i prijatan dan, covek rastura i protivnike i nas koji navijamo! Ziveliiiiiii

fortissimo

pre 10 godina

1. Novakova " mrtva faca " i kada dobije poen i kada izgubi poen ili set nije nezainteresovanost! To sto smo mi navikli ranije da Novak ispusti krik, reagije na bilo koji nacin nema veze da mu je sve jedno. Novak izgleda drugacije u igri i to sto mnogi misle da je "mrtav" na terenu mnogo grese. Da li vi gledate da se nije ni radovao nakon zavrsnog poena? Ranije bi reagovao, poskocio, okrenuo se ka svom boksu..nesto bi uradio u poslednje vreme ovako igra i ovako se ponasa, i to shvatite.
2. Nikako ne shvatate da je Novak veliki borac. Da izgubljen set njemu ne znaci nista, da igra uvek do kraja i pobedjuje! Kada mu ne ide NE predaje se do poslednjeg poena. Onda su veoma glupi komentari kada se komentarise a mec jos nije zavrsen.
3. Ako Novak ovakvom igrom osvoji treci put ovaj masters, izjednaci se sa Agasijem sa 17 osvojenih turnira ove kategorije, kako ce biti kada bude igrao mnogo bolje a ja znam kako on moze da igra ako vi ne znate?
4. Na kraju da li vi stvarno mislite da Novak kao mlad i bogat covek, nema nikakvih problema? Otkud znate sta ga muci, sta je to sto utice nas njegovu igru i da li ga nesto muci? Po vama, on MORA da izadje raspolozen na teren, pun elana, želje, kao da je u tom trenutku taj teren i taj mec sve za njega u životu da bi VI bili zadovoljni??
5.Na kraju ja mnoge ne razumem koji pisu svasta? Ej bre..Novak je veceras osvojio 17-ti turnir iz masters kategorije, da li vi to shvatate? Uzgred i milion dolara! Pa mnogi SANJAJU da osvoje jedan ceo?

Sava

pre 10 godina

Nemam ništa sa radikalima ali ne mogu a da ne pomislim na onu Šešeljevu izreku " Sami ćete polizati sve što ste zasra..!" Ovu izreku upućujem svim paćenicima koji su dole ostavljali sramne komentare. Zaboravili su da Novak voli tako da daaa set fore kao što je dao i Čiliću. Ipak je došlo pola miliona ljudi da gleda ovaj turnir, nije lepo da Novak to završi za sat vremena, mora i gledaocima da se isplati. A nama Novakovim navijačima su ove pobede najsladje i zato sada likujemo.
Pljuvači i mnogobrojne komšije se baš ponadali, izmileli kao vaške al ih Novak tako lepo dekontaminirao pa ih nema više nigde! Hvala ti Nole što si pročistio ovaj sajt, ovde više ne smrdi kao pre dva sata!!

Zaciorski

pre 10 godina

Za mene Novak ne mora nikada da pobedi nikoga u karijeri, drugi mi nisu bitni, Ali zaista... Samo dok dobija ovog bezkicmenjaka u ljudskom obliku cinice nasem narodu I meni da zivimo u raju

Konstantin

pre 10 godina

Jedan poen je odlucio pobednika. Prvi poen u TB na servis Federera. Novak dize tezak spin na Rodzerov BH i ovaj u aut. Onda raspad. Toliko puta vidjeno. Mangup je veliki ovaj nas Nole. Veliki mangup.

Obren

pre 10 godina

Srdacan pozdrav komsijama iz republika bivse SFRJ koji su pozurili da pljuju naseg Noleta ( umesto da gledaju svoje vrhunske tenisere, a da oni nemaju vrhunske tenisere) kao i domacim pacenicima koji navijaju za Federera cisto iz ljubomore uz pesmu "Nemoze nam niko nista"!

Nebojša

pre 10 godina

Bleda senka onog starog dobrog Novaka,samo jos da se pomirimo s tim. Nema,to je to,nazalost,opaet gledamo tu cuvenu 2010-tu god. (jova, 17. mart 2014 00:15)

Čovek je osvojio jedan od najvećih mastersa nema mesta za ovakve komentare a ima puno ovakvih vi ili navijate za strane tenisere ili ako već navijate za Novaka niste pravi navijač pravi navijač je uz igrača i u dobru i u zlu a kod nas dobar deo je samo u dobru što je ružno.

Vlada

pre 10 godina

Svaka cast na svakoj pobedi i na svakom peharu koji si nam podario,nole to se ne zaboravlja.trenutno ne igras svoj najbolji tenis a i da ga vise nikad ne ponovis ja sam ti na svemu zahvalan,ti si nas ponos!

Zoran Svedska

pre 10 godina

Nemoraju svi srbi da navijaju na Noleta, ali da ga tolko mrzite i pljujete. To nikad necu razumeti. Ugledamo se malo druge ljude kako oni slave svoje zvezde i svoje ljude. Sramota Srbijo!!! Sramota!!!

Hrvoje, Zagreb

pre 10 godina

Iskren da budem, ja sam Hrvat, volim puno tenis, a iskreno da kažem da sam pomalo ljubomoran što vi Srbijanci imate takvog šampiona, gromadu Novaka Djokoviča!

Jovan

pre 10 godina

Jedan Novak u prvom drugi Novak u drugom setu, sta li ce biti u trecem ? Nestabilan je ali vidi se koliko mu Vajdino prisustvo mentalno znaci.

Dobro

pre 10 godina

Ugasio sam TV jer ne mogu ovu nezainteresovanost kod Novaka više da gledam. Pogledajte samo kako mu ovaj Federer iz mržnje zakucava loptice a ovaj naš kao uplašeni miš sve to posmatra. Dal je neko primetio da Novak prilikom serve svoje desno stopalo ne drži više na prstima već mu je celo stopalo na tlu? Pre je prilikom serve izgledao kao zapeta puška sad sve onako mlakavo i nesigurno. Kao drugo ne znam zašto mu Amanović više ne ukazuje da treba da poskakuje između poena kako bi podigao i održao sistem. Slabo se radilo na fizičkoj spremi da ga jedan penzioner u tridesetoj i nekoj tako presliši. Dok se Novak resetuje i podigne ovaj Federer već zaključuje meč i stiska "Shut down". Razočaran sam...
(SrpskiVragolan, 16. mart 2014 23:10)

Ja ne gasim do poslednjeg poena... A pogotovo kad je ovaj nas tigar u pitanju.
Iz zemlje lala, uvek Vas,

sasa

pre 10 godina

noleeee......

Sad ce naravno svi da skoce, zasto je izgubio set, to nije onaj Nole, isuvise je na tv, stalno nesto radi, za razliku od nas, koji nista ne radimo!
hehehe... Neverovatno, ovo je 5 finalo od USO 2013, i 5 pobeda.... 3 uzastopna mastera, i London 1500 , i to jedan za drugim....
neverovatni Nole..
Plus, je smanjio zaostatak za rafom, za 1500 poena....
Posle Miami, moze zapoceti lov na broj 1...
BRAVO NOLEEEEEEE

Aca

pre 10 godina

Imam neki utisak da ga je dobio nekako emotivno i psihološki odsutan... mislim da mu se svašta nešto bezveze mota po glavi dok igra. Da je igrao skroz skoncentrisan, bila bi čistka 2:0.

Jova

pre 10 godina

Prelijepa igra oboice, vrijedna finala jednog jakog i prestižnog turnira. Volim Novaka sa svim njegovim "slabostima". Pusti ljude da igraju svoj najbolji tenis, izvuče najviše iz sebe i njih. Još ako pobjedi, toliko bolje. Federer upravo drži govor, lijepo priča, nasmijan je, zna da je odigrao najbolje što može i nekako imaš osjećaj da mu baš i nije puno krivo što je izgubio. Usuđujem se tvrditi da i Novak ima udjela u tome.
O Novaku nemam riječi, puno me je obradovao, nadam se da je ova titula starter i da sezona napokon može početi.

Laku noć, prijatno i uživajte.

Pozdrav svima

max

pre 10 godina

Ovo je dokaz koliko je tesko osvajati velike titule, zato bi Nokvakovi pljuvaci trebali da ucute..Ni Dolgopolov ni Izner a ni mnogi drugi nisu laki oponenti.Skratio je Nadalovu prednost za fantasticnih 1600 poena i eto ga brzo opet na tronu ako bude dobro igrao i pre Garosa !! Vajda je njegov talisman nema sumnje !!

Ivan Nk

pre 10 godina

Ova titula je veca i znacajnija nego neka od 6 GS koje je osvojio.
Prvo, je zacepio usta svim kompleksasima i dusebriznicima.
Drugo, osvojio je jedan od najprestiznijih turnira (tzv. Peti Grand Slam) igrom koja je otprilike 60% njegove najbolje.Sta ce tek biti kada podigne nivo igre na npr. 90%, ne smijem ni da pomislim...
Trece, Novak je povratio pobjednicki mentalitet-sve krizne momente u mecu sa Cilicem, Iznerom i Federerom je uglavnom okretao u svoju korist, a to je ono sto nije imao tokom prosle godine.
MAJSTORE HVALA TI I SVE NAJBOLJE U MIAMIU I TURNIRIMA NA SLJACI!!!

c7-5

pre 10 godina

Nezgodan je Novak..niste to znali?? Mislim da kada ga dobiju za protivnika podje im bela pena ..mnogo bre nezgodan. Taman pomislis imam ga, kad ono MOŠA! Gubis mec i nije ti jasno kako?? Laku noc i prijatno.

lgrgic

pre 10 godina

Nisam imao prilike gledati meč ali sam pratio rezultat i vidim da je bilo uzbudljivo i neizvjesno do kraja. Pratio sam malo kroz tjedan komentare na Noletovu formu i igru i ostao šokiran velikom količinom nezadovoljstva i pesimizma, makar su kroz turnir redom ispadali nositelji. Čitam i nevjerujem kako 2 loša turnira okrenu sliku i razmišljanja prema tako velikom sportašu. Svima nama treba više pozitivnih misli i gledati ono najbolje u ljudima a ne onako na prvu lošu stvar odmah krenuti sa pluvanjem i omaložavanjem minulog rada jednog odličnog momka i sportaša.Novaku želim puno sreće i zdravlja a za sve ostalo se već pobrinuo do sada.
P.S.
Lakše mi je sa saznanjem da je Čilić ispao od pobjednika turnira i pravoga sportaša.

Dzara

pre 10 godina

Cekam strpljvo. Cekam Hrvate i Bosnjake da se jave. Cekam ih zato sto dolaze na nase portale da velicaju bilo koga ko igra protiv naseg Novaka. Ponavljam, bilo koga. Cekam ih da se sada jave i da priznaju da su pogresili i da im je sujeta jaca od pameti i rezona. Cekam ih da pokazu da komentarisu zbog sporta, a ne zbog politike. Cekam ih, a znam da ih necu docekati. Nije vazno. Uzdravlje moji sunarodnici, mi smo cekali i docekali jos jednu Novakovu titulu! :-)

zuki

pre 10 godina

1:1! Mora Novak da nadje onaj emotivni naboj koji ga je doveo do prvog mesta na atp listi. Nije on tip igraca koji moze bez emocija. Naprotiv, preko su mu potrebne da bi iz sebe izvukao najbolje. Ajmo treci set je tvoj Nole!

Rope

pre 10 godina

Šta je pljuvači, kud ste požurili... haha! Nole pobedi, a vi plačite što veliki Rodžer izgubi. Jadna li je Srbija sa takvima praznoglacima.
Napred Nole, ponosu naš!

........

pre 10 godina

Сада га поново хвалите и дижете га у небеса а кад буде изгубио на следећем турниру поћете да га пљујете поново".Ви нисте прави навијачи. Прави навијачи су у победи и поразу што се не би могло рећи за већину да је тако.

Aladdin Sane

pre 10 godina

Pisem ovo minut posle pobede.
Gledao sam veceras film, nije mi se spavalo i odlucim se da ipak gledam mec uprkos tome sto mi Djokovic u zadnje vreme isao na zivce i nisam hteo vise da gledam tenis. Na zalost u prvom setu je pokazao zasto nisam hteo da ga gledam. U nastavku je igrao fenomenalno, skoro bez greske, cak i bekhend paralela mu je ponovo isla (ne kao u najbolje vreme, ali dosta dobro). Kad je servirao za mec i izgubio servis, ne smem da napisem ovde sta mu nisam sve rekao... Ali kad je odrao Federera u taj-brejku sam pomislio da se je mozda vratila ona cuvena psihicka stabilnost iz 2011. godine kada je gresio po neki put kao lud, ali uprkos tome izasao iz meca kao pobednik.
Nadam se da ce mu ova prva titula sezone dati samopouzdanje i sigurnost da nastavi fantasticnim partijama. Ali moram da priznam da cu dobro razmisliti da li cu da ga gledam u sledece vreme, jer mi je ponovo pokidao zivce... ali tako ti je to kad gledas srpski sport :)
Laku noc navijacima koji su gledali ovu veliku pobedu!

znanje-imanje

pre 10 godina

Pa propade Novak skroz! Dobro, ajde, jeste uzeo turnir, ali onako, ko od bede - nije to to.
Dobro, to je bilo za one nebulozne koji su svašata pisali...
Inače, od samog početka bilo je jasno da se ne vredi nervirati. Em je Novak van forme, em je ovo bio opet još jedan turnir gde nema i ne može biti igre. Čim čujem promukle odbitke i vidim kao nijedan meč prvog kola nema duge razmene znam da je opet izbor loptica takav da neće biti dugih relija niti dobrog tenisa. Dakle biće šta će biti - nije samo do Novaka.
Ovde je zaista kao retko kada pomogao povoljan žreb - ono što se često pogrešno analizira na početku. Ovde je žreb i njegov razvoj, kao i stanje forme, zamora i povreda protivnika, bio vrlo srećan. Ne treba zaoboraviti i da je Federer dosta nebulozno igrao paralelno i dubl do samog kraja.
Ceo turnir Novak je prihvatio stanje okolnosti a i svoje forme i igrao optimalno. Pre svega imao je ispravan mind set, koji bi se najbolje opisao kao: WTF, to je što je. I tako je izlazio iz rupe za rupom, do nove titule. Finale je zaista bio taktički problem: kako protiv Rodžera kada nema diktata bekendom, pogotovu ne paralele, jer nije moguće s ovom lopticom. Šta reći - ko zna zna!
Osvojiti bitan turnir, pobediti bitnog protivnika a sve to u najgoroj formi - nema većeg zadovoljstva!

veliki strumf

pre 10 godina

Namestio sam se, uzeo pivo i gricke, gledam dodelu trofeja i naravno - pocinjem da citam komentare! Verujem da cu se nacitati gomile gluposti, narocito napisanih negde do 23h. I znate sta - uzivacu! Evo pocinjem...

Liverpool Man

pre 10 godina

E Novak je lik,sa 45-55% posto mogucnosti osvoji mozda najtezi masters u godini.Koja legenda,Rodja je igrao skoro najbolje sto moze i trebao je lagano da izgubi od sredine drugog seta ali ga je Novak vratio(vratio je igru iz prvog seta na 5:4 u trecem setu).On kao da se sprda sa nama,odigra zavrsnicu seta ocajno a u tajbrejku ga odere.Al meni je najupecatljiviji momenat kada Nebojsa Viskovic,komentator sa Sport Kluba,kaze da vlasnik turnira ima 70+ godina.Brate mili..koliko je taj covek imao operacija da bi onako izgledao.Ima vise od 40 milijardi i ne bi me cudilo da se zamrzne ko Volt Dizni.

vlajzi

pre 10 godina

Poklonuo mu je Roger drugi set. Svim srcem uz Rogera. Ako Novak dobije bit ce iskljucivo zbog gresaka Federera. Razlika u kvaliteta je ocigledna, Novak samo na trku i greske Rogera igra. (rosa, 16. mart 2014 23:24)

Aj se kladimo da ce ti biti lakse ako se dooobro isplaces...

cukce

pre 10 godina

Novace, gledaju te deca u Srbiji, sram te bilo kako psujes!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (wut, 16. mart 2014 23:33

Samo losi roditelji drze decu budnu u sitne sate!

Sale

pre 10 godina

Odoše svi živci al isplatilo se! Bravo Noleeeeeeee!!!! Fenomenalann meč! Opet Nole od sjaja do očaja, opet produžetak meča kad smo svi videli kraj. Ali to valjda tako mora kod Noleta. Rodžer fenomelan! Prošle godine sam ga kao i mnogi drugi terao u penziju ali sad mu se javno izvinjavam pošto sam siguran da čita ovaj forum :DDD Nole je došao do svoje igre, ne brinim se u nastavku zbog njega. Napred Nole, samo tako nastavi! Ponovo ćeš vrlo brzo na prvo mesto!!!

Swedenonline

pre 10 godina

Neko zloban ce reci da je imao lak put do finala, neko normalan ce priznati da je proci pored Isnera na za njega vrlo motivisanom turniru i da je pobedio Federera kojega je Edberg vratio na staze najboljih, gde je uvek i pripadao, da je usput pobedio celu grupu u kojoj je bio Federer. Matematicka cinjenica i nepobitna!

vlajzi

pre 10 godina

Ocajan Novak i Federer kao u najboljim danima. I Nole ga dobije. Ne znam... jedino da sledeci put Djoksa igra s tiganjem umesto reketa, pa mozda Fedex i dobije. Mada...

Човек у пролазу

pre 10 godina

Ali kakav govor Federera!!!
sta mu bi.
(Mr.answer, 17. mart 2014 00:35)

Није му ништа било.
Човек је честитао свом противнику и спортски признао пораз иако су неке мале нијансе одлучивале у том мечу.Тако да не глуми ту неко лудило сад намa.

vv

pre 10 godina

Treci set, Novak ima brejk, osiguran, vodi 3-1, verovatno dobija mec... Mozete pricati sta hocete, ali jedini nacin da Federer pobedi Djokovica ovih dana je da ovaj ima los dan, a da Fed igra 100 %... Mislim, primer ovaj mec, Nole igra prosecno, Fed jednostavno, nije vise na starom nivou, stigle godine ili sta vec...

nikol dz. femija

pre 10 godina

IDE REPRIZA !!

Bravo za Novaka, ali bilo je čupavo, gadno čupavo.

Rizikovao je i eto isplatilo se, pa sad može zaista iskreno da prizna da skače samopouzdanje.

SREĆNO NOVAKU U MAJAMIJU !!! Hajde, valjda će i taj Boris da proradi !

sggd

pre 10 godina

mislim da novak ipak nije toliko dobar u ovom trenutku da i sa ovako lošom igrom osvaja masterse. ipak, danas mu je to uspelo. čestitke, uz nadu da će se posvetiti tenisu maksimalno jer tenisu fali onaj šampion od pre 3 godine. jednom kad dođe u federerove godine žaliće za ovim vremenom kada je bio u naponu snage, a nije iskoristio momenat da postane prva legenda tenisa u open eri u kojoj su jedan federer, rafa, marej i pre njih, sampras, agasi i drugi. govorim ovo zato što svi nekako osećamo da on to može, samo da još to i hoće i da ga junačko zdravlje služi. ipak on najbolje zna kako je biti najbolji, a srbin. nije to lako u današnjem svetu. čestitam još jednom.

Navijac

pre 10 godina

@milan jovanovic & @SrpskiVragolan & ostali hejteri
Mark Tven je imao citat: "Bolje je cutati i pustiti druge da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju". Molim vas da odgovorite kako se sada nakon celog meca glupo osecate? Ali opet, danas su vasi pobedili na izborima tako da se to sve nekako kompenzira.

Zaciorski

pre 10 godina

Вујке.... Gresis... Novak da je mentalno stabilan kao ljigavko, drao bi svaki put. Igracki je Nole neuporedivo bolji, samo mu jos uvek fali mentalna stabilnost I ujednacenost... Nazalost...

Mirko

pre 10 godina

Očekivao sam Noletovu pobedu, pa čak i kad je izgubio prvi set. Prosto Novak je bolji iako možda nije u svom maximumu. Prošlog puta je Federer iznenadio Noleta, ali ovog puta nije imao čime i završilo se kako se završilo.

Ne znam da li ovo ima veze sa Vajdom, ali mislim da ima "vajde" što je Vajda bio tu sa Noletom.. :D

Bravo Nole majstore, legendo, Srbine, kralju!!!

десант

pre 10 godina

"Пљујем ја на такву громаду" Пљујеш ти на самог себе брате мој. "Има блокаду против Федерера једноставно не може" 17:16 па зар је мало против једног од најбољих свих времена, а биће још. Шта вас мучи у животу? У добру се не понеси, а у злу се не понизи.

banja luka

pre 10 godina

Od ovog meca zavisi mnogo toga u nastavku Novakove karijere.
Pobjeda za samopouzdanje
Pobjeda uz preokret najava za brz povratan na br1

Ratko

pre 10 godina

Tako se to radi majstore! U kolekciju smo dodali 17 masters u karijeri sto je fantasticna stvar. Neverovatno koliko Federer igra dobro protiv Novaka i kako daje sve od sebe da pobedi. Protiv Rafe je uvek izgledao kao mali mrav i uvek je bio razbijan. Drago mi je sto su odigrali ovakav mec i sto je Nole ponizio Rogera!

Dobro

pre 10 godina

Dragi moji,
Pratim i igram tenis vec 40 godina.
Sta da Vam kazem: Nole u stvari i ne igra mnogo losije, jednostavno je samo malo izmenio igru. Vise 'marze' u udarcima, ne 'juri linije' kao pre, servis sasvim solidan, a ako neko nema afinitet za voleje, sto je nas Nole vec godinama svojim "Bambi' volejima pokazuje... ne pomazu tu ni tri Bekera.
Treba, ipak, imati u vidu da on cescim izlascima na mrezu i boljim volejima moze da skrati poene i cuva snagu za znacajne momente, pogotovo u duzim mecevima. Ipak, njegova 'Base line' igra je takva da mu to skoro i ne treba, bar za sada. Zilav je, brz, kondicija sa deruge planete, sve stize i nocna mora je za sve tenisere, verujte.
Ponavljam, igra mu je sigurnija i mirnija.
To sto se nama to ne dopada, sto smo navikli na winnere, dranje i cepanje majica posle pobeda, to je druga prica, koja o nama kao publici i posmatracima sa strane vise govori nego o Noletu samom.
Smirio se i fizicki i psihicki, uziva u zivotu koji se ne sastoji samo od tenisa, sto mu mnogi zameraju, ali... u pitanju je NJEGOV zivot. Isto kao sto je Becker NJEGOV licni trener, NJEGOV licni izbor i samim tim NJEGOV problem, ako je to uopste problem. Uopstalom, najavio je da Vajda ostaje u timu, samo sto ce se malo vise posvetiti porodici.
Znate, postovani Srbi, kada Nole pobedi (jos uvek solidnog) Federera, ne treba ga kritikovati.
Treba mu cestitati.
Mozemo li mi to, ili smo jos uvek prepametni, i sve BOLJE znamo?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

REP.SRPSKA

pre 10 godina

E vala nsam gledao Noleta dugo,dosadio mi je bio sa pobjedama.pa sam malo odmorio od njega.pratim ga od Amersfoorta.sad sam se namjestio u fotelju.pivo da se mane nerviram ako krene lose,stapici,cips i coko bananice....IDEMO NOLEEEEE...UDRI...

Nebojša

pre 10 godina

Stvarno svaka čast Federeru na igri u ovoj sezoni nadam se da ce se vratiti u top četiri tamo mu je i mesto a što se tiče Novaka ovim je zapušio usta mnogima koji su pisali sramotne komentare u kojim su ga vredjali i pokušali da umanje njegov uspeh stvarno sramota bili Srbi ili iz neke od zemalja iz okruženja najgore što njih nije sramota samo neka sada objasne kako Novak koji nije ni za top pedeset trijumfuje ovde.

vlajzi

pre 10 godina

Profesor Fedex drzi dvocas iz tenisa, samo mu ucenik nesto slabo pazi na casovima? Nema veze, zadace mu domaci zadatak do iduceg predavanja! (PatriJota, 16. mart 2014 23:13)

Znam znam... nego ti ovako fino si, a? xD xD xD xD

No1e

pre 10 godina

Znate li koliko je teško vratiti se u meč kada imate servis za Titulu i kiksnete?
I to sve protiv napaljene publike i Federera koji ne pruža mnogo šansi za popravni. I sve i kratkom vremenu! Znači Novak je psihički terminator!
ućutao se, skonectrisao, mutirao publiku i odsekao ruke Federeru, i pobedio je! Kakva ljudina, koje srce ima taj momak. A kako je tek lepo zavijorila naša zastava u sred one pustinje! Novak Đoković, legenda!!!

respect

pre 10 godina

Čitam komentare ove gomile paćenika poslate odmah posle ponoći.Cccccc, ma sve "navijači" i teniski "stručnjaci". Uz to, kod nekih, takva mržnja izbija prema ovom čoveku, da mi prosto žao tih nesrećnika, koliko su jadni i kakav nesretan život imaju, posebno sad kad moraju i da se suoče sa tim da je Novak ipak pobednik. Novak je odigrao ovaj meč kao i ceo turnir, na mahove briljantno, pa onda padovi i... šta onda!? Aman ljudi, OSVOJIO je turnir i sa takvom igrom!!! Nije on nadčovek i mora da ekonomiše energijom, kako u meču, tako i tokom godine. Nije bitno koliko puta tokom meča padate, gubite poene i samopouzdanje... važno je koliko se puta dignete i šta se dogodi u završnici meča, kao i ko podiže koji pehar. U 10. i 11. gemu Fed se diže, Novak pada i prepušta se tome, jer oseća da mu trenutno ne ide, da bi se situacija promenila u 12. i 13. gemu kad ga Nole razbija i osvaja pehar! Takođe, sezona,... kraj prošle godine odigrava izvrsno i osvaja sve titule. Pa ne očekujte da može da igra tako non-stop!? Normalan je pad na početku ove sezone, ali videćete šta će da radi na turnirima u periodu od maja do jula. Siguran sam da će biti najbolji kad su najvažniji turniri u sezoni. I manite se komentarisanja kad niti poznajete ni teniski sport, niti prirodu jedne ljudske veličine kakav je Novak Đoković! Svaka ti čast, majstore!

Boris

pre 10 godina

Zasto jednostavno, kada moze i komplikovano? Ali dobro ovako je sladje i pobedi se ne gleda u Zube. Nadajmo se da ce u nastavku sezone biti bolje, mora biti bolje!

Vera

pre 10 godina

Bravo Nole!
Jos jedan tezak mec i pobeda.
Gde ste prognozeri - koliko vas juce napisa da je greskom dosao do finala i da ce ga odrati Federer? Pukli na kladionici a?
Ne zaboravite tenis je samo sport, a u sportu su i gubi i pobeduje.
Bilo bi dosadno kad bi jedan te isti teniser dominirao.
A svoje hejterske poruke ostavite za ulicu, vise prilice.

Mara vracara

pre 10 godina

Novak je igrao ocajno i pored toga dobio Federera koji je igrao odlicno. Zakljucak je jednostavan najbolji Novak i najbolji Federer nikada se nisu susreli... kakav bi to bio mec. Bravo Nole - ovaj mec jeste prekretnica ove godine i odlican je za samopouzdanje. Hoces li mozes li do Rolan Garosa? Nadam se da DA! Pobednicki govor pobedio je sve :) tako nekako jednostavno ocekivano bez previse hvale - ocekujem i mogu kao i oni hladna glava bravo! Sablon, nauceno, bez emocija nisam sobom zadovoljan ali ok tu sam, pobedio sam... Hajmo dalje Nole

Gajetano

pre 10 godina

Jos jedno kasno budjenje Novaka Djokovica.
Ovog puta bez ozbiljnih posledica.
Novace, navij taj budilnik ranije, barem na pocetak prvog seta:)

U prvom setu Federer je bolje servirao, imao bolji plan igre, bio je brzi, agresivniji, eksplozivniji, konkretniji, uspesno je napao Novakov drugi servis, konstantno drzao svoju igru na najvisem nivou i - dobio set. To isto mozemo da kazemo za drugi set, ali ovog puta sa izmenjenim ulogama. U trecem setu smo gledali World Class Tennis dvojice Velikih Majstora Igre.

Jos jednom se pokazalo da je barometar kvaliteta Novakove igre ta "prokleta" bekhend paralela, njegov "signature shot". Kada ona proradi bukvalno mu niko ne moze nista. U prvom setu nije radila nikako. A onda je proradila i tu je za Rodzera danas bio kraj.

Fantastican mec!!!

sasa jokic

pre 10 godina

Ocekivano, Federer krece agresivno od prve sekunde, sve ili nista, da napravi rezervu jer zna da Nole sporije ulazi u ritam. Sve ide po planu, uspeva da nadigra Noleta u prvom, ali se malo vise potrosio fizicki.
Drugi set, Novak ubacuje u petu, budi se, Rodzer sve vise gresi, izdaje ga (moja rane) snaga. Nole ga konacno lomi, i dolaze do treceg.
Nole ubacume u sestu, Rodzeru je jos samo (Bojane i prc) servis ostao, i to ga spasava od konstantne pretnje brejko,. Nole apsolutno dominira, brejka ga, i pomalo spusta gas (greska). Opet gubitak koncentracije kod servisa za mec, gubi gem, svima nam kroz glavu prolazi, evo je osveta za dva USO meca, ali Rodzer posustaje pod pritiskom (Bojane i prc) i Nole lagano dobija taj brek, i osvaja IW.

@Bolan

pre 10 godina

Mislis na 1/2 finale US opena, kada je Federer servirao za Mec I imao 40 15,na tu razliku mentalnu mislis? E moj hejteru neupuceni,

Da se malo "filozofira"

pre 10 godina

@ "Federer izgleda kao profesor koji propituje studenta.Toliko je jaci u svim udarcima, toliko se bolje krece i jace udara da ovaj mec ne lici na finale. Cak je pre sest/sedam godina Đokovic kao sasvim mlad igrac pruzao jaci otpor nego sto ga pruza veceras. Gde je tajna? Sta je razlog? TRENINIG i PRISTUP TENISU. Federeru nije dosta titula, hoce jos. I spreman je da i dalje sve posvecuje i podredjuje tenisu. Otuda fokusiranost i preciznost. Sa druge strane, imamo Đokovica koji izgledao kao covek sa osrednjim motivima . U stilu - ako dobijem OK, a ako ne dobijem opet OK. Covek se zadovoljio odradjenim u karijeri i zeli da dobar deo vremena trosi na druge stvari. Zato je pre dve godine igrao osetno bolji tenis nego sada. (Pogledajte samo Đokovicev bekhend. Bio je medju najboljima a danas mu sluzi kao pomocni udarac). Finale mastersa je USPEH za Novaka. Nece on vise tako cesto dolaziti u poziciju da ga igra. Nema u sportu filozofije - koliko ulazes, toliko dobijes. Cestitke Rodzeru, mada je jos ostao set da se odigra."
(milan jovanovic, 16. mart 2014 23:00)

A ti ovo: "Da ja kazam kako, ustvari, stoje stvari!"
Lepo! Stoje DRVENOFILOZOFSKI s tvoje strane.

salEZY

pre 10 godina

Uzeti titulu sa ne bas dobrom igrom je sigurno dobra stvar za Novaka,a sto se tice nasih ljudi i komentara,gadim se i nije ni cudo sto smo u kanalu Evrope,toliko se lako okrecemo jedni protiv drugih i menjamo mislenje da je to nevidjeno.

Бојан Илић

pre 10 godina

Играле се делије!:-)

Врхунски професионалци и спортисти на делу!

Краљу, сад га ломи, није твоје!:-)

pozdrav komsijama, jel i Nadal u krizi, kad igra...

pre 10 godina

Nisam imao velika ocekivanja pred ovo finale zbog Novakove forme, pa sam zato potpuno opusteno otvorio pivo i pistace, samo da uzivam u tenisu, nista navijanje. Kad ono... mali nam pokloni POBEDU!!!
Neka prica ko sta hoce, ali decko nam STVARNO ULEPSAVA ZIVOTE!!!
Tako je nama, CISTO ZADOVOLJSTVO, a onima koji ga iz raznih razloga mrze, molim da nam opisu svoje zivote.

Vesna

pre 10 godina

I...sta sam vam rekla pre neki dan?Jos jednom Nole demantuje onaj zli i zavidni deo Srbije.Samo vi pljujte,a on samo neka igra kao baba i pobedjuje vaseg velikom Rodzera i velikog Nadala.

www.aleksinac

pre 10 godina

Neverovatno je da se Novaku ponavljaju neke greske koje su srecom mogle da ga skupo kostaju? Ipak je uspeo da pobedi sam sebe i u taj breku dobije Rodzera. Cinjenica je da Novak ne igra kako ume ali je osvojio IV turnir iz kategorije 1000. Pitam se sta ce biti kada Novak bude bolje igrao a on to zna i moze?? Sta mislite??

vlada

pre 10 godina

djokovic je podbacio ondakada smo svi iocekivali da krene nizbrdo - kada je imao brejk prednosti i servirao za mec. A federer je podbacio onda kada se to od njega najmanje ocekivalo, onda kada je imao protivnika u masini.
U svakom slucaju, svaka cast Novaku na preokretu. Raduje me sto nije igrao na najvisem nivou ali je pametno postupao tokom celog meca i nije silio kada je i njemu bilo jasno da mu ne ide, dok je njegov protivnik poprilicno suprotno ponasanje pokazao.
Federera vreme neumitno stize ali i dalje pokazuje zasto ga mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena i uporno prkosi svima koji su ga vec odavno smestili u penziju!

Kao ljubitelj tenisa zelim obojci da nam prirede jos mnogo ovakvih meceva!

svetlana

pre 10 godina

Svaka cast Novaku.Cini mi se da Novak mora sve na tezi nacin da dobije.Svaka cast na volji i strpljenju i kad situacija izmice kontroli ponekad.Svaka cast na ovakvoj igri kad se sve lomi u njemu i kad moea sam sebe prvo da pobijedi.Sad ce biti sve lakse.Srecno Nole.

gorchilo

pre 10 godina

@sggd
A sta ce ti ovde Endi Marej leba ti? Koja je to on velicina? Idi ti na teren pa lipaj malo lopticu da vidais dal je lako. Nole careeeeee.

nenad

pre 10 godina

bravo nole, vracas se na stare staze dominacije. fedi je nadmocno sve pobedio a ti njega. svaka cast. vidi se da mozes jos mnogo bolje.

Dobro

pre 10 godina

Juce ja lepo rekoh::

....Posle izgubljenog prvog, malo se 'resetuje' i zavrsava stvar.
Kad ovako kilavo igra i uspeva da pobedjuje, to je za mene jako dobar znak. Cak i protiv RF... Ili da se preciznije izlazio, POGOTOVO protiv RF. To je uvek posebna prica. Srpska inat pobedjuje eleganciju i kvalitet.

Napred, tigre!
Deri!!!

Iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 16. mart 2014 14:07

Filip

pre 10 godina

Kako bih rado naterao sve ove "stručnjake" da pojedu ove splačine koje su napisali. Bruka i sramota, kakvo omalovažavanje Novaka tokom meča... Jadni ste, ljudi moji. Prejadni. Kako možete da se pogledate u ogledalu? Vaš život je tužan, bez smisla, bez svrhe. Osvestite se dok ne bude prekasno.

Inače, Novak je objasnio neke stvari, bez forme dobija jednog Federera koji je u odličnoj formi. Šampionski!

veliki strumf

pre 10 godina

Fed je jos i dobro prosao - dobio je vazu, i to kristalnu. Ovi ostali konobari ce pokupiti samo ajncere. 4 mastersa za redom (racunajuci i Masters kup u Londonu)! Ej!!!

Zaciorski

pre 10 godina

Nole jos uvek ima problema sa koncentracijom na terenu. Rekao bih da razmislja o privatnim problemima u kljucnim momentima. A onda se odjednom prizemlji I vrati u igru. Onaj smrdojko nema tih problema I tu se vidi koliko je Nole jaci u tenisu. Jer kako bi ga tek drao kad ga dere ovako psihicki nestabilan.

Jovica Marjanovic

pre 10 godina

Ovo je povratak otpisanog! E sada sledi paljenje motora. Nole neka ti je sa srecom, i deri ih sve redom! Pozdrav iz kopenhagena.

Sava

pre 10 godina

Ovo nije obična već višestruka pobeda. Novak je prvi put od 2006-te godine došao u IW bez i jedne titule. Doduše igrao je samo 2 turnira ali kritičari su jedva čekali da spletkare i razglabaju kako Novak nije u formi. To stvara strašan pritisak i nesigurnost kod igrača. Novak ih je ovom titulom ućutkao i otresao tako da će sada moći da nastavi sezonu na miru.
Sada Novak moze potpuno opušteno da nastavi da radi i da se vrati u prepoznatljivu formu sa kraja 2013, kada je nanizao 4 titule za redom.

Tako je bre !!!

pre 10 godina

Javite Bekeru da nije više potreban u štabu, neka nastavi da tvituje samo :) Nole srpski ponose naš, neka si razbio ovog prepotenka da se spusti malo na zemlju!

Ivan

pre 10 godina

Ovo je jedina meni važna vest u, sada već jučerašnjem, danu! Hvala ti Novače za još jedno predivno veče i još jedne pobede nad velikim Rodžerom, i osvojene čak 17-te titule na turnirima Masters 1000 serije! Blago narodu koji ima ovakvog asa! :)

Milan DS1989

pre 10 godina

Pokazao je Nole kakav je sampion!!! Cak i kad ne igra svoj najbolji tenis, on pobedjuje!!!

Bravo kralju! Najbolji ambasador Srbije na celom svetu!

jota

pre 10 godina

Bravo Novace.

Jedan od najlosijih meceva Novaka i Federera, ali pobedi se ne gleda u zube.

Idemo do prvog mesta na ATP-ju. Mnogo srece u Majamiju.

game,set and...

pre 10 godina

pa ljudi, da li ste vi čuli za onu staru: prvo skoči...

kako dolikuje pravim šampionima, igraju taman onoliko koliko je neophodno za pobedu, ili kako i Višković reče: "Prosečna igra je Novaku dovoljna da osvoji turnir Masters serije"... Nole bukvalno u trenažnom ritmu "odradio" Federera...

pametnom dovoljno...

B

pre 10 godina

Federer je opet pokazao da se raspadne kada Nole doda gas a Nole da je klasa za sve i kada mu ne ide. O onima sto ispadaju u prvih par kola ne vredi trositi reci a ljubomornr komsije su toliko komicne. Prosto neverovatno da neko prati tenis da bi se nervirao i jeo samo zato sto teniser druge zemlje dobija .

Prle

pre 10 godina

Voleo bih da vidim te nase ljude koji navijaju protiv nasih sportista, kako moze neko da navija za Federera, Nadala, Serenu, Sarapovu.

Ivan NY

pre 10 godina

Udjem ja na B92 i citam clanak a zatim komentare, posto se mec zavrsio...
ALI, posto se komentari update sa vremenski odlaganjem, citam komentare koji su poslali jadnici kada je Nole izgbuio svoj servis kada je servirao za mec... I...
Ovo je strasno sta vi ljudi pisete...
STRASNO...
nemam sta vise da dodam...

ZANETI

pre 10 godina

SVAKA CAST NOLE lijepo sam napisao nikad ne otpisujte ni Rafu ni Rogera ni Novaka sto se tice finala obojica ispod svog prosjeka federer ocajan nakon osvajanja prvog seta, u trecem se popravio do tb gdje je totalno pao servis mu zakazao a Nole prvi set katastrofa druga dva proradio ritern al nije to ni blizu pravog Novaka svaka cast obojici Nole zelim da se vratis na prvo mjesto i osvojis Roland Garos a ti Rogere vimboldon i to je to

ako zeli da bude najbolji

pre 10 godina

Djokovicu idi poseti svestenika, ispovedi se, pa onda lepo idi kod psihijatra, a onda idi rascisti sve sto imas sa porodicom i prijateljima, pa tek onda kreni da treniras 10 sati dnevno i rezultati su tu 100%.

knock

pre 10 godina

@
(fedex1, 17. mart 2014 01:44)

Kazes Novak NIKAD ne moze dobiti zbog bolje igre, vec samo zbog gresaka Rodzera ? Pa trenutni rezultat izmedju njih dvojice je 17:16 za Rodzera, znaci po tebi Rodzer je 16 puta protiv Novaka pravio takve greske koje su ga odvele u poraz. Pa kakav je onda to teniser, neki provincijalac amater ? Razmisli pre nego sto uzmes tastaturu u ruke, jerbo ispadas u najmanju ruku neozbiljan

Sinisa

pre 10 godina

Traljavo brate,traljavo..jedva nekako igras..imas servis za pobjedu i ulazis u gejm nekako nezainteresovano i pustas Feda da te napada..i nekako kad udaras tu lopticu duplo je slabija nego kad je udara Federer..ali opet,nije mi jasno..kako UVIJEK zakomplikujes kad imas pobjedu u rukama pogotovo protiv ove dvojice..nadam se da dobijas ovo u taj brejku !

Neutron

pre 10 godina

kakva su ovo pljuvanja u komentarima? Sta je ovo? Pa vidi se po njima da smo statisticki medju najnesrecnijim narodima na svetu. Joj kojih baksuza!

No, Nole, svaka cast. Super odigran turnir. U Spaniji komentatori na TVu kazu "Ipak, Nole je jaci od Federera. U tesnim mecevima uvek dobija". Eto, to oni kazu o Noletu. Ajmo sampione!!

Dragan S.

pre 10 godina

Nevernim Tomama koji su već otpisali Novaka, meč je gotov kad sudija odsvira kraj, iliti u tenisu, kad se osvoji poslednji poen za pobedu! Kad neko iz fotelje, koji usput rečeno, ništa u životu nije postigao, kritikuje čoveka koji je osvojio skoro sve što se osvojiti može, onda je to vrhunac licemerja!

Petar

pre 10 godina

Neću da kritikujem Novaka ali moram reći samo to da se i naš Nole ponekad dosta folira. Vidite kako ga je razmdao Federer? Novak je odjenom tri puta brži i energičniji... nole.,nole....

Fica Vankuver

pre 10 godina

Samo bi zeleo da pozdravim sve ove sto navijaju protiv Novaka,sto navijaju za Federera,Nadala pa cak i Mureja,zao mi vas je....Naravno ovde da pozdravim i gomilu teniskih strucnjaka koji se lece na ovim stranama,nije vam lako.
Novaku hvala za sve sto je uradio za sve nas van zemlje da se osecam ponosan sto sam Srbin...Hvala Nole a vi cekajte novu priliku da radite analize ,Nole nastavlja da pise istoriju.

Sava

pre 10 godina

Neki su se ponovo ponadali kao kad je igrao Čilić! Novak nije u formi, JEL TAKO, ali svima daje po set fore!! Šta li će tek da im radi kada udje u formu?

srbin

pre 10 godina

Gle sad, Vajda mu bio trener ovde, a onaj plejboj će biti u Majamiju. Pazi kad u Majamiju ispadne rano. Ja ti poručujem Nole, batali onog nemačkog frajera, nema tebi dobro bez Vajde ;)

volim svoju zemlju i Novaka

pre 10 godina

Gledam komentare i pitam se odakle tolika mržnja prema svemu srpskom, a toliko je izražena kod pojedinaca da im nije teško da dođu na ovaj sajt i ostave svoj negativni komentar. Znamo i ko ste i odakle ste ali džaba vam, Novak pobedio, a i Srbija će se vratiti na svoje mesto a onda i vi mrzitelji naši idete na svoje mesto.

Miroslav

pre 10 godina

Rece davno jedan legendarni komentator: "Ljudi moji,pa je li to moguce!!!"
Vise nemam reci kako da opisem Novaka Djokovica!!! Necu prestati da ga volim i navijam za njega,ali covek polako gubi samopostovanje,pa kako da ga drugi postuju!!! Da se razumemo,kao igraca,sampiona! Ne kao coveka! Nole je bio ljudina i to ce ostati zauvek!!!

kockar, bgd

pre 10 godina

Večeras pobeđuju Novak Đoković i Flavia Peneta!
(krastavčević, 16. mart 2014 20:32)

Bravo za Krastavčevića, svaka čast, šteta što nikad ne ide u kladionicu!

ivce

pre 10 godina

kakav tenis igra federer sa 32 godine,svaka cast zaista ...Nole je uz greske rogera uspeo da se vrati u mec, da budemo realni, ali svaka cast i na mentalnom snagom. Dobro je za tenis sto federer jos uvek igra, on je kralj ovog sporta, siguran sam da ce i nole postati jedan od najboljih svih vremena :)

fortissimo

pre 10 godina

(Dobro, 17. mart 2014 10:22)

Bravo majstore, sve si objasnio, ono sto sam pokusao i ja da kazem. To je to. Ovaj Novak nije onaj koga bi mi voleli da gledamo. I to je nas problem. Vise ne izigrava Tarzana na kraju meca, ovo je Novak kamene face i kada gubi i kada dobija. To sto neki kazu da nije u formi, lose igra..pa to su smesni zakljucci kada covek osvoji 17-ti turnir iste kategorije i izjednaci se sa legendom kakav je Agasi? Pa to je vec deo istorije a neki kazu lose igra a Novak pobedjuje?? Pa gde im je duša?? Novak ce sigurno da popravi neke stvari u igri jer to moze i zna i mislim da tek slede jos bolje igre jer on to moze a sam odlično zna koje su to stvari. Nije potrebno da mu niko soli pamet jer da je drugacije radio u životu ne bi osvojio 42 turnira u karijeri?? Malo li je a ima 26?? Pa ne zaradjuje neko milione dolara zato sto ne zna svoj posao?? Pa gde to ima. mozda u ovoj zemlji ali u belom svetu to ne pije vodu. Zaradjujes ako si kvalitet a Novak je medju najboljim teniserima svih vremena! Nije?? Jeste, jeste i tek ce da betonira tu moju tvrdnju do kraja karijere. Kume u sto marke??

Sasa

pre 10 godina

Scena posle meca.Sede Djokovic i Beker u nekom kaficu kaze Djokovic Bekeru uzmi malo para,a Beker kaze ma evo uzecu samo 20 dolara za gorivo.

Vlada

pre 10 godina

Pokazao vam je jos jednom od cega je napravljen,rodjaci,komsije i ostali noletomrsci.Covek igra svoj tenis na nekih 40-50% i osvaja turnir masters kategorije i to protiv ljutog i naostrenog rivala,koji je realno nikad bolji u zadnjih 4-5 god..tako da tisina molicu,tacka.kraj.zdraaavo.vidimo se u majamiju..

Nikola

pre 10 godina

Izkreno ocekivao sam vise od novaka na ovom turniru igracki ali isto tako sam rekao jos pre 2 nedelje kad je izgubio polufinale od rogera da ce osvojiti indian wells, novak jeste gubio neke meceve ove godine, ali ako pogledate, od wavrinke je po meni bio bolji, vawrinka je dosta srece imao u tom mecu na stranu sto je igrao u transu, novak je osvojio cak deset poena vise u tom mecu i izgubio, dubai je bio samo ravnodusnost novaka.. Ovaj mec bi trebao da bude prekretnica na psiholoskom smislu jer je odigran sa 60 posto mogucnosti a opet je dobijen!!!!

Novak legenda

pre 10 godina

Gde ste pljuvaci, hejteri, autosovinisti i ostali?
Znate li sta se ovo desilo?
Mentalna snaga je pobedila.
Glava i m.da, braco, "balls", sto bi rekli Ameri.

veliki strumf

pre 10 godina

Evo, znao sam. Sve znalac do znalca, objasnjavaju Noletu nesto, coveku koji je uzeo 17 mastersa, 6 gs, bio 101 nedelju prvi. Gomila znalaca koji ni u cemu nisu najbolji ni na svom spratu, o ulazu da ne pricam. Optereceni mrznjom, i to mrze naseg coveka bez ikakvog razloga. Zaboravili su i bitnu stvar: tenis se NIKADA ne igra u 1 dobijeni set. Zato se i komentarise posle meca. Cekao sam Noleta za 3800, nije neka para, ali mioo mi. Ali mi je mnogo milije zbog silnih pljuvaca i mrzitelja, koji jos ne mogu da se opasulje kako je Nole dobio.

danilchez

pre 10 godina

Hahahahahahahaha kolko mi je drago zbog njega toliko i zbog vas pravih LUZERA koji ste poleteli da ga ispljujete pre kraja meča da se napravite pametni a ispadnete glupi ko tocila TOOOOOOO VELEMAJSTOREEEEEEEE samo zbog ovih naših isfrustriranih nesrećnika a i zbog tzv.veličanstvenog i najboljeg svih vremena ,a jest se poradovo kad je brejknuo na kraju al mu kratko radost trajala hahahahahahaha

Milosss

pre 10 godina

Ali kad nisam svisnuo na 5 : 4 u trecem, Nole, Nole...i opet zasto lakse kada moze teze...U svakom slucaju, pobedi se u zube ne gleda, mec je bio fenomenalan sa puno fantasticnh poteza i samo nastavi u ovakvom (pobednickom) ritmu! Bravo!

Djokara Car

pre 10 godina

Nista lepse nego citati komentare nakon prvog seta, a No1e podigao pehar! Kapa dole, po ko zna koji put. Gledati Novaka kako pronalazi snagu ni od kuda i slusati muk na terenu nakon osvajanja seta i brejka - NEPROCENJIVO! Car nad carevima! Idemoooo!

Bojan

pre 10 godina

konacno dobar mec ove sezone. Ko bi rekao da ce proci 2 ipo meseca do toga, ali Fed i Nole su bili jako dobri danas.
Nole malo sporije usao u mec, Fed je rutinski uzeo brejk i sigurno drzao servis do kraja. Onda pad Federera sa servisom u drugom setu, meni pomalo neobjasnjivo nesiguran na servisu, a sa druge strane Noletu treba previse vremena da brejkne coveka.
A onda treci set, zaista prelepa igra, udarci na linije sa obe strane, Nole nesto bolji i dolazi u priliku da odservira za set kada neobjasnjivo poklanja dva poena Federeru :o. Ipak, sigurniji je bio u tie-breaku.
Ovaj mec daje nade da ce biti jos dobrih ove sezone.

Ipak, turnir, prilicno cudan, nosioci su padali kao pokoseni, a Fed i Nole su, pa mogu slobodno reci, losom igrom dosli do finala. Mozda Federer sa 32 godine i ne moze mnogo bolje, ali Nole se previse mucio. Nadam se da ce ga ovo osvajanje turnira malo poterati da igra ozbiljnije i skinuti Nadala sa prvog mesta.

No1ita

pre 10 godina

Ponadale se komsije. Priznajte.

Mislim da je Novak namerno izgubio prvi set i nametnuo Fedu (i komsijama) da utripuje da ce pobediti...

PAJA

pre 10 godina

Tacno ovakav mec sam ocekivao,klasik.Ovo je bilo biti ili ne biti za Noleta.Morao je prekinuti neuspehe i dokazati svima ali najpre sebi da moze.A to je najteze.Federer je krenuo silovito,igrao sjane poene.Ali nije izdrzao ovaj ritam,koji ga je na kraju slomio.Novak je dizao svoju igru i procente servisa nakon izgubljenog prvog seta.Ubacivao je svakim minutom u sve vecu brzinu.Naravno,mora tu biti i gresaka.Ovo je bio rat,sve ili nista.Nole se poput nekog gladijatora podigao i pokazao zasto je 101 nedelju bio broj 1.Svaka mu cast za preokret.Ovo je tesko uraditi,ulog je bio veliki.Srcem je dobio ovaj sjajni mec.A u ovakvim velikim mecevima koji ce se dugo pamtiti neko je morao izgubiti.Rodzeru svaka cast za ono sto pruza.Ali jedan je Novak Djokovic.Kada hoce da pobedi,tesko mu se neko moze suprotstaviti.Bice ovo jos jedna sjajna sezona tenisa.

Don Quijote

pre 10 godina

Kakvo je ovo nonsalantno laganini dobijanje bilo. Moram priznati, da uprkos losem startu i svog onog nerviranja sinoc, ni jednog trenutka nisam posumnjao u pobedu.
Napred Nole samo napred Nole!

KUKU

pre 10 godina

Novak kao da je tek ustao iz kreveta, pa popio kamilicu a ne kafu! Strašno, sav zaplašen, u defanzivi, a nadmeni Federer šamara........joj..boli ME!USTANI NOVAČE!

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Pamtice Fedex Noleta dok je ziv..., 17. mart 2014 04:54
To je zato što su mu Rodik, Hjuit, Has i Safin najveći rivali u karijeri.

Djorgo

pre 10 godina

Opet taj servis gem za mec nase sportske ikone ... Nadam se ``tajbrejku`` sada . A tu opet mora prvo da pobedi svoje strahove, a onda moze i Federera ...,

cp6 IN

pre 10 godina

fedex treba da bude srecan sto djokovic postoji ako zeli da ostane najbolji svih vremena jer realno skoro ce u penziju a jedini ko moze da stane na putu nadalu u preticanju u gs titulama je novak... ipak ce biti najbolji svih vremena onaj koji ima najvise osvojenih gs-a na kraju karijere... A za nas fanove noleta velika ce stvar biti ukoliko nole uzme nekih 12-13 komada sto je realnost... idemo srbendo!

mladen kovin

pre 10 godina

Opet ja ostadoh bez zivaca a Nole pobedi.Dok je tako dobro je podnecu tu zrtvu.Ljudi da nesto nije u redu sa Noletom nije!Realno na koji je nacin ovo pretvorio u pobedu neznam ali dobio je i hvala Svevisnjem.Nadam sr da ce ga ovo trgnuti i vratiti mu ono sto je izgubio u svojoj igri a izgubio je puno toga s on najbolje zna sta.Rodzerovci pomirite se sa tim da je on proslost jel ako izgubi od ovakvog Novaka onda je sve jasno.Mada nije jasno da neko navija protiv svoga ali sta se tu moze.

The End

pre 10 godina

Ovaj trofej je Vajda osvojio!
A kako su se pljuvači zaleteli...opa, prođoše kroz crveno, 5:5 u 3 setu i odmah kuknjava. Pa ne može tek tako lagano da se osvoji titula, polako, ipak je bolji pobedio i to sa pola snage.
Smanjio je prednost nad Nadalom, a još više ima šanse sad u Majamiju gde je prošle godine ispao u 1/4 finalu. Ako osvoji Majami skinuće Nadala pre Wimbldona sa trona.
Možda je i bolje što nije uzeo AO. jer 2012,2013 je osvajao taj GS na početku sezone i posle nije uspeo ni jedan od 3 GS da uzme.
Igrao je ovaj turnir sa najboljima danas, sa 48% snage i uzeo Trofej, čekamo da zaigra 100% i biće sve kako treba.

rajko

pre 10 godina

Rekao sam sinoć svima da sačekaju kraj turnira pa da ocenjuju ko je ko.Ako navijači Federera misle da on može mnogo bolje od ovoga(ja ne)svaka čast.Djoković po meni dovoljno dobar da osvoji ovaj turnir protiv ovakvih protivnika, ništa više od toga.Njegov tenis nikada nije bio u pitanju ali glava u zadnjih godinu dana...?Nema razloga da Novak ne uživa u ostatku karijere i igra mnogo opuštenije, već je postigao sve a nas njegove navijače obradovao puno puta.Sledi Majami opet sačekajmo kraj turnira da vidimo ko je ko.

ВУЈКЕ

pre 10 godina

Mozete da lupate minuse, rekao sam istinu, Novak nikad ne moze dobiti zbog bolje igre vec samo zbog gresaka Rogera. Novak je odlicno odigrao prvi set i lagano izgubio. Kad se oprosti Roger tenis nece biti tenis. Roger forever!
(fedex1, 17. mart 2014 01:44)

Види приљатељу не можеш то објаснити неким људима који су почели да прате тенис од 2011 године."Стога не труди се".Али да си управу кад се Роџер повуче из тенисa неће бити исто.

Bole

pre 10 godina

Ajmo dežurni pljuvači opalite paljbu. Gde ste miševi? Ivory, Lauda, kosmajacsale, Boris i slični, pokrijte se ušima. Gde vam je Federer Ekspres mašina?

thrillseeker

pre 10 godina

Odlican mec za Novaka. Ne po kvalitetu i prikazanoj igri nego samo po prikazanoj borbi. Kako je delovao bezvoljno u prvom setu ocekivao sam pobedu Federera u 2 seta. Verujem da mu ova pobeda mnogo znaci imajuci u vidu da nije u najboljoj formi i da mu ocigledno fale ovakvi teski mecevi. 99% tenisera bi izgubilo mec posle izgubljenog servisa u desetom gemu treceg seta kada servira za mec ali Novak ostaje pribran i dobija mec.
Sutra na listi prilazi Nadalu za cak 1595 poena i smanjuje razliku na 2230, pre samo 7 dana je bilo 3825 vise za Nadala.
Federer je bio sjajan u prvom setu kada je Novak bio glineni golub. Novi reket deluje i Fed sada poseduje sjajnu BH dijagonalu. Hoce li konacno imati odgovor na Nadalov visoki forhend? U svakom slucaju Fed ce imati dosta bolju sezonu od prosle, neki Masters minimum a cak i glavna nagrada ne deluje nemoguce.

Sg

pre 10 godina

Novace, da nas na duge godine ovako obradujes.P.S. Za ove sto do podne mrze sebe, a od podne citav svet, iz postovanja drzite svoje negativne komentare za sebe.

mikimladen

pre 10 godina

Idemo Nole!Nije Nole u najboljoj formi ali ce ona doci,nije zaboravio da igra tenis!Ajde pljuvaci sad hocu da cujem,kad ste znali da ga kritikujete,ajde sada da cujem i pohvale za 17. MASTERS!Sta vam sada znaci to sto je od 91. igraca izgubio set,sto imao probleme sa Isnerom i Federerom da privede mec kraju,sto usao uspavano protiv ODLICNOG Cilica kada ipak osvojio trofej!Ajde sada pljuni te ga sto nije osvojio IW bez izgubljenog seta!Haha,ajde opet u rupe!Idemo Nole,bitna pobeda sa nastavak sezone!Tvoji verni fanovi su uvek uz tebe,samo glava problem a i to ces resiti!Svaka cast na danasnjem finalu protiv odlicnog Federera!poz,molim vas objavite komentar jer nije uvek slucaj!poz za sve i LAKU NOC!

fedex1

pre 10 godina

Mozete da lupate minuse, rekao sam istinu, Novak nikad ne moze dobiti zbog bolje igre vec samo zbog gresaka Rogera. Novak je odlicno odigrao prvi set i lagano izgubio. Kad se oprosti Roger tenis nece biti tenis. Roger forever!

Draško

pre 10 godina

Primećujem neobičnu igru Novaka u poslednje vreme. Na momente se čini kao da je zaboravio da igra tenis-mlaki udarci balonastog tipa, nema oštrine, nema preciznosti, nema kretanja, sve se čini da se trudi-zamahuje na prazno, promašuje taman koliko treba da izgleda u fazonu UH zamalo...i onda, kao da mu neko šapne: SAD-i Novak pošinje da igra. Neću biti iznenađen ako se sazna da Novak upravlja tokom meča kao TV voditelj svojom emisijom. Postoji mnogo razloga zašto Srbin mora da od mečeva pravi trilere. Nemojmo biti naivni-tenis više nije samo igra...jedna važna grupa ljudi živi od njegovih pobeda, ali i od njegovih "poraza". Toliko je superioran da je u stanju da meč vodi na oštrici žileta.

rosa

pre 10 godina

Poklonuo mu je Roger drugi set. Svim srcem uz Rogera. Ako Novak dobije bit ce iskljucivo zbog gresaka Federera. Razlika u kvaliteta je ocigledna, Novak samo na trku i greske Rogera igra.

Serdar

pre 10 godina

Ne zanima me dal' ce Novak da pobedi ili izgubi,ali on definitivno mora da poseti psihijatra,psihologa ili bilo koje drugo strucno lice iz domena ljudskog mozka, ako moze vec jednom da resi ovaj problem sa zavrsnim servisima kada servira za pobedu,zivci mi pokidao,cir na zeludac cu da dobijem od njega!!!

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

Klasicna poklon pobeda FEDERERA ! Da je nastavio da igra kao u prvom setu, ne bi se novak nista pitao...kao sto se i nista ne pita kada ovaj igra kako zna...i opet je pokazao da je za klasu bolji igrac od djokovica...ROGER FEDERER ZAUVEK BROJ 1 ! ! !

aleksandar

pre 10 godina

Nema potrebe za tolikim analizama,stvar je vrlo jednostavna,rezultat sve govori,a to šta bi bilo da je bilo ovako ili onako je bespotrebno tupljenje koje može ići do beskonačnosti.Uostalom ako Nole igra loše i bezvoljno,stvarno me zanima gdje su i koji su to igrači koji igraju bolje??

Deki

pre 10 godina

Bravo Novace!
Vrlo bitna pobeda za dizanje samopouzdanja koje je poprilicno manjkalo posle AO.
Svaka cast Bekeru, ali gledaj da zadrzis Vajdu pored sebe na sto vise turnira.

Lazar

pre 10 godina

Ono sto ja primecujem kod Novaka je kao neki strah da opali po loptici to sam video kod 5-4 u trecem setu i nekako kao da je ceko da federer pogresi.Mora da rizikuje kao sto je rizikovao na US OPENU.... i mnogim drugim turnirima 2011,12....

pixi10

pre 10 godina

Вујке.... Gresis... Novak da je mentalno stabilan kao ljigavko, drao bi svaki put. Igracki je Nole neuporedivo bolji, samo mu jos uvek fali mentalna stabilnost I ujednacenost... Nazalost... (Zaciorski, 17. mart 2014 03:43) Mislim da ti gresis, Novak je jak u glavi ali je posle AO mesec dana skijao i odmarao, tako da tek sad polako ulazi u formu koju ocigledno tempira za Pariz!

pekisanje

pre 10 godina

Ko god dobio ovaj meč, Federer je jedan drugi svijet za Noleta.. Uvijek bio i uvijek će bit.. Na kraju krajeva, nole nebi niti ošao do finala da mu ždrijeb nije bio potpuno otvoren..

БАНЕ

pre 10 godina

Ali kakav govor Federera!!!
sta mu bi.
(Mr.answer, 17. mart 2014 00:35)

Шта лупаш!Човек има прегршт трофеје у својој ризници,каријери тако да нема разлог да не буде не задовољан"Стога олади мало'

dr munižaba

pre 10 godina

federer potvrđuje da je bez ikakve konkurencije najveći svih vremena, već ste ga 10 puta slali u penziju a on i dalje dominantan i razvaljuje inače vrlo dobrog đokovića, međutim đoković je, treba biti objektivan, ipak dvije klase slabiji igrač od federera, uvijek bio i uvijek će biti

sggd

pre 10 godina

ko španska serija. igraj bre i ćuti. mani emocije, jauke, duge i setne poglede. tako samo protivniku daješ krila. to više ni marej ne radi. igraj pošteno i ćuti.

milan jovanovic

pre 10 godina

Federer izgleda kao profesor koji propituje studenta.Toliko je jaci u svim udarcima, toliko se bolje krece i jace udara da ovaj mec ne lici na finale. Cak je pre sest/sedam godina Đokovic kao sasvim mlad igrac pruzao jaci otpor nego sto ga pruza veceras. Gde je tajna? Sta je razlog? TRENINIG i PRISTUP TENISU. Federeru nije dosta titula, hoce jos. I spreman je da i dalje sve posvecuje i podredjuje tenisu. Otuda fokusiranost i preciznost. Sa druge strane, imamo Đokovica koji izgledao kao covek sa osrednjim motivima . U stilu - ako dobijem OK, a ako ne dobijem opet OK. Covek se zadovoljio odradjenim u karijeri i zeli da dobar deo vremena trosi na druge stvari. Zato je pre dve godine igrao osetno bolji tenis nego sada. (Pogledajte samo Đokovicev bekhend. Bio je medju najboljima a danas mu sluzi kao pomocni udarac). Finale mastersa je USPEH za Novaka. Nece on vise tako cesto dolaziti u poziciju da ga igra. Nema u sportu filozofije - koliko ulazes, toliko dobijes. Cestitke Rodzeru, mada je jos ostao set da se odigra.

PatriJota

pre 10 godina

Profesor Fedex drzi dvocas iz tenisa, samo mu ucenik nesto slabo pazi na casovima? Nema veze, zadace mu domaci zadatak do iduceg predavanja!

stručnjaci za tenis na ovom sajtu

pre 10 godina

Prošle sezone : matori penzija,deda,ne brukaj se više,plačljivko,nume,nije imao konkurenciju u vreme vladavine......

SrpskiVragolan

pre 10 godina

Ugasio sam TV jer ne mogu ovu nezainteresovanost kod Novaka više da gledam. Pogledajte samo kako mu ovaj Federer iz mržnje zakucava loptice a ovaj naš kao uplašeni miš sve to posmatra. Dal je neko primetio da Novak prilikom serve svoje desno stopalo ne drži više na prstima već mu je celo stopalo na tlu? Pre je prilikom serve izgledao kao zapeta puška sad sve onako mlakavo i nesigurno. Kao drugo ne znam zašto mu Amanović više ne ukazuje da treba da poskakuje između poena kako bi podigao i održao sistem. Slabo se radilo na fizičkoj spremi da ga jedan penzioner u tridesetoj i nekoj tako presliši. Dok se Novak resetuje i podigne ovaj Federer već zaključuje meč i stiska "Shut down". Razočaran sam...

Oskar

pre 10 godina

Odgledao sam meč. Drago mi je zbog Novaka. Ali koliko je samo ovaj meč RAZOČARAO. Ne mogu da vjerujem.
Federer razočarao nenadano lošom igrom a Novak onim što mu je najveći problem " samopuzdanje- Ono što mu je Muratoglu naglasio ". Dobro, ali igra mu baš ne obećava za budućnost.

Dyne-O-Myte

pre 10 godina

Konačno nešto da vidimo i od našeg Noleta "za dolar više" Đokovića. Nije ni ovo bilo naročito dobro, ali pomak jeste... Sezonu nije otvorio baš najbolje, ali ipak smatram da u njoj može do još nekog mastersa (ako mu se otvori put kao ovde), a zašto da ne - i do nekog GS četvrtfinala...

roger.ch

pre 10 godina

Idemo Kraljuuuuuuuu deri
Zna se ko je tata ove igre

Preporucujem navijacima Djokovica koji se mnogo nerviraju kada on gubi da gledaju nesto drugo, recimo izbornu noc

sad

pre 10 godina

Ovo je, bez dileme, njihov prvi okrsaj u kome nece biti ni trunke drame. Federer igra odlicno, Djokovic daleko ispod svog nivoa. Bez obzira na ishod meca, Novak mora mnogo bolje. Ovo finale moze samo da zamaskira trenutnu losu formu.

realo

pre 10 godina

Odvalio ga Fedex u prvom setu.
Gledam Djokovica i ne vidim nijedan kvalitet koji bi ga izdvojio da bude broj jedan. Servis mu nikad nije bio adut, kretanje sve gore, ritern prosek, udarci nesigurni. U najboljem slucaju, Novak je trenutno treci igrac sveta

Milan

pre 10 godina

Nova zvezda je rodjena. Sa neslavnim rekordom, sve bitne mečeve u budućnosti gubi. Pravi Srbin. Ajmo gubitaš, najbitniji turniri da obeležiš kao čovek koji je mentalno nestabilan. Gromada. Pljujem ja na takvu gromadu. Nula

Маре

pre 10 godina

Па ви не умете да славите победу свог љубимца већ морате да успут пљујете једну легенду шампиона попут Роџера који је урадио више од вас у животима а вама напаћеним душама једино вам остаје да се дивите односно китите туђи перијем кад немате своје".Свака част Новаку!Али његов успех је само његов а не ваш.

JD

pre 10 godina

Djole, osipa ti se navijacko telo. Roger me nikada nije razocarao! Legenda traje i u cetvrtoj deceniji zivota brise patos sa klincima u punoj snazi.

Glorifikejšn

pre 10 godina

Smatram sebe najodanijim Noletovim fanom i uvek će imati moju bezrezervnu podršku, ali nijedna pobeda i trofej u njegovim rukama neće moći da kompenzuju odsustvo iskrenog osmeha i da zamaskiraju tugu u njegovim očima/duši.

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

@komentarisanje kao kompenzacija

A tebe drmaju teski kompleski istine pa moras da komentarises tudje komentare... Uzme ti lek protiv kompleksa i cuti...

Komentarisanje kao kompleks...

Srdjan Bg

pre 10 godina

Novak nemoze da se sastavi sa reketom lopticom a i terenom,pocni da treniras umesto sto glumis Supermenovog pomocnika,samopouzdanje i koncentracija 0.

Skeptik

pre 10 godina

Nažalost, Rodžer je pronašao formulu za igru protiv Novaka i počinje da mu nabija kompleks. Biće jako teško do kraja meča nešto promeniti.

hu-hu

pre 10 godina

Ovo je bruka od Novaka.
Pa sta mu radi ovaj deda. Bolje da je ispao juce, a i ovaj McEnroe, znao sam da ce da mu smesti neku kljizaljku.
Ameri su to.

najbolji svih vremena

pre 10 godina

Car se vratio. Kad je u ovakvoj formi, ovi klinci oko njega mogu samo kapu da mu skinu. O načinu, tj. eleganciji pokreta - da i ne govorim.

kosmajacsale

pre 10 godina

cak i da odu u taj brejk ovo dobija federer, da li je novak izgubio razum da li vidi sta mu se desav. on vise nece uzeti master i gs u zivotu. ovo je tuga

Oskar

pre 10 godina

Pisem ovo minut posle pobede.
Gledao sam veceras film, nije mi se spavalo i odlucim se da ipak gledam mec uprkos tome sto mi Djokovic u zadnje vreme isao na zivce i nisam hteo vise da gledam tenis. Na zalost u prvom setu je pokazao zasto nisam hteo da ga gledam. U nastavku je igrao fenomenalno, skoro bez greske, cak i bekhend paralela mu je ponovo isla (ne kao u najbolje vreme, ali dosta dobro). Kad je servirao za mec i izgubio servis, ne smem da napisem ovde sta mu nisam sve rekao... Ali kad je odrao Federera u taj-brejku sam pomislio da se je mozda vratila ona cuvena psihicka stabilnost iz 2011. godine kada je gresio po neki put kao lud, ali uprkos tome izasao iz meca kao pobednik.
Nadam se da ce mu ova prva titula sezone dati samopouzdanje i sigurnost da nastavi fantasticnim partijama. Ali moram da priznam da cu dobro razmisliti da li cu da ga gledam u sledece vreme, jer mi je ponovo pokidao zivce... ali tako ti je to kad gledas srpski sport :)
Laku noc navijacima koji su gledali ovu veliku pobedu!
(Aladdin Sane, 17. mart 2014 00:35)

Novak nije vratio stabilnost psihičku iz 2011. i neće nikad to budi siguran i bolje se ne nerviraj jer ćeš to često doživljavati. Jedini razlog što je dobio taj brejk i meč je neobjašnjivo loša igra Rogera u taj brejku i neke neshvatljive i nenadane njegove greške u meču. Ja mislim da će Nadal njih obojicu na narednim turnirima izbrijat.

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

Klasicna poklon pobeda FEDERERA ! Da je nastavio da igra kao u prvom setu, ne bi se novak nista pitao...kao sto se i nista ne pita kada ovaj igra kako zna...i opet je pokazao da je za klasu bolji igrac od djokovica...ROGER FEDERER ZAUVEK BROJ 1 ! ! !

rosa

pre 10 godina

Poklonuo mu je Roger drugi set. Svim srcem uz Rogera. Ako Novak dobije bit ce iskljucivo zbog gresaka Federera. Razlika u kvaliteta je ocigledna, Novak samo na trku i greske Rogera igra.

fedex1

pre 10 godina

Mozete da lupate minuse, rekao sam istinu, Novak nikad ne moze dobiti zbog bolje igre vec samo zbog gresaka Rogera. Novak je odlicno odigrao prvi set i lagano izgubio. Kad se oprosti Roger tenis nece biti tenis. Roger forever!

Milan

pre 10 godina

Nova zvezda je rodjena. Sa neslavnim rekordom, sve bitne mečeve u budućnosti gubi. Pravi Srbin. Ajmo gubitaš, najbitniji turniri da obeležiš kao čovek koji je mentalno nestabilan. Gromada. Pljujem ja na takvu gromadu. Nula

PatriJota

pre 10 godina

Profesor Fedex drzi dvocas iz tenisa, samo mu ucenik nesto slabo pazi na casovima? Nema veze, zadace mu domaci zadatak do iduceg predavanja!

pekisanje

pre 10 godina

Ko god dobio ovaj meč, Federer je jedan drugi svijet za Noleta.. Uvijek bio i uvijek će bit.. Na kraju krajeva, nole nebi niti ošao do finala da mu ždrijeb nije bio potpuno otvoren..

dr munižaba

pre 10 godina

federer potvrđuje da je bez ikakve konkurencije najveći svih vremena, već ste ga 10 puta slali u penziju a on i dalje dominantan i razvaljuje inače vrlo dobrog đokovića, međutim đoković je, treba biti objektivan, ipak dvije klase slabiji igrač od federera, uvijek bio i uvijek će biti

kosmajacsale

pre 10 godina

cak i da odu u taj brejk ovo dobija federer, da li je novak izgubio razum da li vidi sta mu se desav. on vise nece uzeti master i gs u zivotu. ovo je tuga

ВУЈКЕ

pre 10 godina

Mozete da lupate minuse, rekao sam istinu, Novak nikad ne moze dobiti zbog bolje igre vec samo zbog gresaka Rogera. Novak je odlicno odigrao prvi set i lagano izgubio. Kad se oprosti Roger tenis nece biti tenis. Roger forever!
(fedex1, 17. mart 2014 01:44)

Види приљатељу не можеш то објаснити неким људима који су почели да прате тенис од 2011 године."Стога не труди се".Али да си управу кад се Роџер повуче из тенисa неће бити исто.

realo

pre 10 godina

Odvalio ga Fedex u prvom setu.
Gledam Djokovica i ne vidim nijedan kvalitet koji bi ga izdvojio da bude broj jedan. Servis mu nikad nije bio adut, kretanje sve gore, ritern prosek, udarci nesigurni. U najboljem slucaju, Novak je trenutno treci igrac sveta

milan jovanovic

pre 10 godina

Federer izgleda kao profesor koji propituje studenta.Toliko je jaci u svim udarcima, toliko se bolje krece i jace udara da ovaj mec ne lici na finale. Cak je pre sest/sedam godina Đokovic kao sasvim mlad igrac pruzao jaci otpor nego sto ga pruza veceras. Gde je tajna? Sta je razlog? TRENINIG i PRISTUP TENISU. Federeru nije dosta titula, hoce jos. I spreman je da i dalje sve posvecuje i podredjuje tenisu. Otuda fokusiranost i preciznost. Sa druge strane, imamo Đokovica koji izgledao kao covek sa osrednjim motivima . U stilu - ako dobijem OK, a ako ne dobijem opet OK. Covek se zadovoljio odradjenim u karijeri i zeli da dobar deo vremena trosi na druge stvari. Zato je pre dve godine igrao osetno bolji tenis nego sada. (Pogledajte samo Đokovicev bekhend. Bio je medju najboljima a danas mu sluzi kao pomocni udarac). Finale mastersa je USPEH za Novaka. Nece on vise tako cesto dolaziti u poziciju da ga igra. Nema u sportu filozofije - koliko ulazes, toliko dobijes. Cestitke Rodzeru, mada je jos ostao set da se odigra.

Oskar

pre 10 godina

Pisem ovo minut posle pobede.
Gledao sam veceras film, nije mi se spavalo i odlucim se da ipak gledam mec uprkos tome sto mi Djokovic u zadnje vreme isao na zivce i nisam hteo vise da gledam tenis. Na zalost u prvom setu je pokazao zasto nisam hteo da ga gledam. U nastavku je igrao fenomenalno, skoro bez greske, cak i bekhend paralela mu je ponovo isla (ne kao u najbolje vreme, ali dosta dobro). Kad je servirao za mec i izgubio servis, ne smem da napisem ovde sta mu nisam sve rekao... Ali kad je odrao Federera u taj-brejku sam pomislio da se je mozda vratila ona cuvena psihicka stabilnost iz 2011. godine kada je gresio po neki put kao lud, ali uprkos tome izasao iz meca kao pobednik.
Nadam se da ce mu ova prva titula sezone dati samopouzdanje i sigurnost da nastavi fantasticnim partijama. Ali moram da priznam da cu dobro razmisliti da li cu da ga gledam u sledece vreme, jer mi je ponovo pokidao zivce... ali tako ti je to kad gledas srpski sport :)
Laku noc navijacima koji su gledali ovu veliku pobedu!
(Aladdin Sane, 17. mart 2014 00:35)

Novak nije vratio stabilnost psihičku iz 2011. i neće nikad to budi siguran i bolje se ne nerviraj jer ćeš to često doživljavati. Jedini razlog što je dobio taj brejk i meč je neobjašnjivo loša igra Rogera u taj brejku i neke neshvatljive i nenadane njegove greške u meču. Ja mislim da će Nadal njih obojicu na narednim turnirima izbrijat.

Dyne-O-Myte

pre 10 godina

Konačno nešto da vidimo i od našeg Noleta "za dolar više" Đokovića. Nije ni ovo bilo naročito dobro, ali pomak jeste... Sezonu nije otvorio baš najbolje, ali ipak smatram da u njoj može do još nekog mastersa (ako mu se otvori put kao ovde), a zašto da ne - i do nekog GS četvrtfinala...

roger.ch

pre 10 godina

Idemo Kraljuuuuuuuu deri
Zna se ko je tata ove igre

Preporucujem navijacima Djokovica koji se mnogo nerviraju kada on gubi da gledaju nesto drugo, recimo izbornu noc

SrpskiVragolan

pre 10 godina

Ugasio sam TV jer ne mogu ovu nezainteresovanost kod Novaka više da gledam. Pogledajte samo kako mu ovaj Federer iz mržnje zakucava loptice a ovaj naš kao uplašeni miš sve to posmatra. Dal je neko primetio da Novak prilikom serve svoje desno stopalo ne drži više na prstima već mu je celo stopalo na tlu? Pre je prilikom serve izgledao kao zapeta puška sad sve onako mlakavo i nesigurno. Kao drugo ne znam zašto mu Amanović više ne ukazuje da treba da poskakuje između poena kako bi podigao i održao sistem. Slabo se radilo na fizičkoj spremi da ga jedan penzioner u tridesetoj i nekoj tako presliši. Dok se Novak resetuje i podigne ovaj Federer već zaključuje meč i stiska "Shut down". Razočaran sam...

ako zeli da bude najbolji

pre 10 godina

Djokovicu idi poseti svestenika, ispovedi se, pa onda lepo idi kod psihijatra, a onda idi rascisti sve sto imas sa porodicom i prijateljima, pa tek onda kreni da treniras 10 sati dnevno i rezultati su tu 100%.

JD

pre 10 godina

Djole, osipa ti se navijacko telo. Roger me nikada nije razocarao! Legenda traje i u cetvrtoj deceniji zivota brise patos sa klincima u punoj snazi.

najbolji svih vremena

pre 10 godina

Car se vratio. Kad je u ovakvoj formi, ovi klinci oko njega mogu samo kapu da mu skinu. O načinu, tj. eleganciji pokreta - da i ne govorim.

stručnjaci za tenis na ovom sajtu

pre 10 godina

Prošle sezone : matori penzija,deda,ne brukaj se više,plačljivko,nume,nije imao konkurenciju u vreme vladavine......

Skeptik

pre 10 godina

Nažalost, Rodžer je pronašao formulu za igru protiv Novaka i počinje da mu nabija kompleks. Biće jako teško do kraja meča nešto promeniti.

Oskar

pre 10 godina

Odgledao sam meč. Drago mi je zbog Novaka. Ali koliko je samo ovaj meč RAZOČARAO. Ne mogu da vjerujem.
Federer razočarao nenadano lošom igrom a Novak onim što mu je najveći problem " samopuzdanje- Ono što mu je Muratoglu naglasio ". Dobro, ali igra mu baš ne obećava za budućnost.

hu-hu

pre 10 godina

Ovo je bruka od Novaka.
Pa sta mu radi ovaj deda. Bolje da je ispao juce, a i ovaj McEnroe, znao sam da ce da mu smesti neku kljizaljku.
Ameri su to.

БАНЕ

pre 10 godina

Ali kakav govor Federera!!!
sta mu bi.
(Mr.answer, 17. mart 2014 00:35)

Шта лупаш!Човек има прегршт трофеје у својој ризници,каријери тако да нема разлог да не буде не задовољан"Стога олади мало'

sad

pre 10 godina

Ovo je, bez dileme, njihov prvi okrsaj u kome nece biti ni trunke drame. Federer igra odlicno, Djokovic daleko ispod svog nivoa. Bez obzira na ishod meca, Novak mora mnogo bolje. Ovo finale moze samo da zamaskira trenutnu losu formu.

Srdjan Bg

pre 10 godina

Novak nemoze da se sastavi sa reketom lopticom a i terenom,pocni da treniras umesto sto glumis Supermenovog pomocnika,samopouzdanje i koncentracija 0.

Serdar

pre 10 godina

Ne zanima me dal' ce Novak da pobedi ili izgubi,ali on definitivno mora da poseti psihijatra,psihologa ili bilo koje drugo strucno lice iz domena ljudskog mozka, ako moze vec jednom da resi ovaj problem sa zavrsnim servisima kada servira za pobedu,zivci mi pokidao,cir na zeludac cu da dobijem od njega!!!

Dax

pre 10 godina

Pričajte šta hoćete, ali Đovak je ima svoj vrhunac 2011. i nikad više neće ponoviti. Federer izmislio tenis.
(shady, 16. mart 2014 23:25)

Ti lakse sad?

Srbija obozava Djokovica

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko Hrvata dolazi na ovaj sajt.
Pa zar vi u Lijepoj vasoj nemate nikakav sajt, nego morate da doalzite ovde i da pljujete najveceg heroja u istoriji srpskog naroda?

Zaciorski

pre 10 godina

Za mene Novak ne mora nikada da pobedi nikoga u karijeri, drugi mi nisu bitni, Ali zaista... Samo dok dobija ovog bezkicmenjaka u ljudskom obliku cinice nasem narodu I meni da zivimo u raju

sggd

pre 10 godina

ko španska serija. igraj bre i ćuti. mani emocije, jauke, duge i setne poglede. tako samo protivniku daješ krila. to više ni marej ne radi. igraj pošteno i ćuti.

vv

pre 10 godina

Treci set, Novak ima brejk, osiguran, vodi 3-1, verovatno dobija mec... Mozete pricati sta hocete, ali jedini nacin da Federer pobedi Djokovica ovih dana je da ovaj ima los dan, a da Fed igra 100 %... Mislim, primer ovaj mec, Nole igra prosecno, Fed jednostavno, nije vise na starom nivou, stigle godine ili sta vec...

Sinisa

pre 10 godina

Traljavo brate,traljavo..jedva nekako igras..imas servis za pobjedu i ulazis u gejm nekako nezainteresovano i pustas Feda da te napada..i nekako kad udaras tu lopticu duplo je slabija nego kad je udara Federer..ali opet,nije mi jasno..kako UVIJEK zakomplikujes kad imas pobjedu u rukama pogotovo protiv ove dvojice..nadam se da dobijas ovo u taj brejku !

Miroslav

pre 10 godina

Rece davno jedan legendarni komentator: "Ljudi moji,pa je li to moguce!!!"
Vise nemam reci kako da opisem Novaka Djokovica!!! Necu prestati da ga volim i navijam za njega,ali covek polako gubi samopostovanje,pa kako da ga drugi postuju!!! Da se razumemo,kao igraca,sampiona! Ne kao coveka! Nole je bio ljudina i to ce ostati zauvek!!!

Glorifikejšn

pre 10 godina

Smatram sebe najodanijim Noletovim fanom i uvek će imati moju bezrezervnu podršku, ali nijedna pobeda i trofej u njegovim rukama neće moći da kompenzuju odsustvo iskrenog osmeha i da zamaskiraju tugu u njegovim očima/duši.

Zaciorski

pre 10 godina

Kaze rodzer za sebe 5 minuta posle poraza:" igram odlican tenis..." zamislite da to Novak to kaze za sebe. Bio bi na naslovnim stranicama kako je prepotentan I uobrazen. Pri tome federer ni jednom nije pohvalio Djokovicevu igru, a Nole njegovu jeste!!!

KUKU

pre 10 godina

Novak kao da je tek ustao iz kreveta, pa popio kamilicu a ne kafu! Strašno, sav zaplašen, u defanzivi, a nadmeni Federer šamara........joj..boli ME!USTANI NOVAČE!

znanje-imanje

pre 10 godina

Pa propade Novak skroz! Dobro, ajde, jeste uzeo turnir, ali onako, ko od bede - nije to to.
Dobro, to je bilo za one nebulozne koji su svašata pisali...
Inače, od samog početka bilo je jasno da se ne vredi nervirati. Em je Novak van forme, em je ovo bio opet još jedan turnir gde nema i ne može biti igre. Čim čujem promukle odbitke i vidim kao nijedan meč prvog kola nema duge razmene znam da je opet izbor loptica takav da neće biti dugih relija niti dobrog tenisa. Dakle biće šta će biti - nije samo do Novaka.
Ovde je zaista kao retko kada pomogao povoljan žreb - ono što se često pogrešno analizira na početku. Ovde je žreb i njegov razvoj, kao i stanje forme, zamora i povreda protivnika, bio vrlo srećan. Ne treba zaoboraviti i da je Federer dosta nebulozno igrao paralelno i dubl do samog kraja.
Ceo turnir Novak je prihvatio stanje okolnosti a i svoje forme i igrao optimalno. Pre svega imao je ispravan mind set, koji bi se najbolje opisao kao: WTF, to je što je. I tako je izlazio iz rupe za rupom, do nove titule. Finale je zaista bio taktički problem: kako protiv Rodžera kada nema diktata bekendom, pogotovu ne paralele, jer nije moguće s ovom lopticom. Šta reći - ko zna zna!
Osvojiti bitan turnir, pobediti bitnog protivnika a sve to u najgoroj formi - nema većeg zadovoljstva!

Маре

pre 10 godina

Па ви не умете да славите победу свог љубимца већ морате да успут пљујете једну легенду шампиона попут Роџера који је урадио више од вас у животима а вама напаћеним душама једино вам остаје да се дивите односно китите туђи перијем кад немате своје".Свака част Новаку!Али његов успех је само његов а не ваш.

Rope

pre 10 godina

Šta je pljuvači, kud ste požurili... haha! Nole pobedi, a vi plačite što veliki Rodžer izgubi. Jadna li je Srbija sa takvima praznoglacima.
Napred Nole, ponosu naš!

Obren

pre 10 godina

Srdacan pozdrav komsijama iz republika bivse SFRJ koji su pozurili da pljuju naseg Noleta ( umesto da gledaju svoje vrhunske tenisere, a da oni nemaju vrhunske tenisere) kao i domacim pacenicima koji navijaju za Federera cisto iz ljubomore uz pesmu "Nemoze nam niko nista"!

Djorgo

pre 10 godina

Opet taj servis gem za mec nase sportske ikone ... Nadam se ``tajbrejku`` sada . A tu opet mora prvo da pobedi svoje strahove, a onda moze i Federera ...,

Dzara

pre 10 godina

Cekam strpljvo. Cekam Hrvate i Bosnjake da se jave. Cekam ih zato sto dolaze na nase portale da velicaju bilo koga ko igra protiv naseg Novaka. Ponavljam, bilo koga. Cekam ih da se sada jave i da priznaju da su pogresili i da im je sujeta jaca od pameti i rezona. Cekam ih da pokazu da komentarisu zbog sporta, a ne zbog politike. Cekam ih, a znam da ih necu docekati. Nije vazno. Uzdravlje moji sunarodnici, mi smo cekali i docekali jos jednu Novakovu titulu! :-)

ZANETI

pre 10 godina

SVAKA CAST NOLE lijepo sam napisao nikad ne otpisujte ni Rafu ni Rogera ni Novaka sto se tice finala obojica ispod svog prosjeka federer ocajan nakon osvajanja prvog seta, u trecem se popravio do tb gdje je totalno pao servis mu zakazao a Nole prvi set katastrofa druga dva proradio ritern al nije to ni blizu pravog Novaka svaka cast obojici Nole zelim da se vratis na prvo mjesto i osvojis Roland Garos a ti Rogere vimboldon i to je to

Iva Pula

pre 10 godina

Blago vama kad imate ovakvog sampiona, diga se iz pepela i pobjedio Federera.

Kakva mentalna snaga, srce, umjece i .uda!

Volim te Novace!

Човек у пролазу

pre 10 godina

Ali kakav govor Federera!!!
sta mu bi.
(Mr.answer, 17. mart 2014 00:35)

Није му ништа било.
Човек је честитао свом противнику и спортски признао пораз иако су неке мале нијансе одлучивале у том мечу.Тако да не глуми ту неко лудило сад намa.

v

pre 10 godina

Svim srcem verujem u Novaka, a pobedu I pehar najvise zelim zbog hejtera. Udri Nole, cuvaj brejk. Ako Novak dobije a nadam se da hoce, sa igrom koja je daleko, daleko od njegovog maksimuma, da li je onda pojedinim dezurnim pljuvacima jasno koliko je on veliki. Osvojen turnir u drugoj brzini protiv Federera koji da se ne lazemo igra veceras lepo I hrabro.

Nebojša

pre 10 godina

Bleda senka onog starog dobrog Novaka,samo jos da se pomirimo s tim. Nema,to je to,nazalost,opaet gledamo tu cuvenu 2010-tu god. (jova, 17. mart 2014 00:15)

Čovek je osvojio jedan od najvećih mastersa nema mesta za ovakve komentare a ima puno ovakvih vi ili navijate za strane tenisere ili ako već navijate za Novaka niste pravi navijač pravi navijač je uz igrača i u dobru i u zlu a kod nas dobar deo je samo u dobru što je ružno.

Goran

pre 10 godina

Na svim pauzama u trecem setu uvek Rodzer u prvom planu a Novak u pozadini ili nigde, onda usporeni snimci samo Rodzera, pa statistika iskljucivo kada Novak gubi, pa svako nekoliko sekundi Mirka, pa Edberg u sombreru, pa delirijum nekih Meksikanaca sa svajcarskim zastavama. I u takvoj atmosferi ga razvalio bas kad je trebalo za inat i Mirki i Edbergu i svajcarskim Meksikancima i Najku i reziseru prenosa. Neprocenjivo.

Sasa

pre 10 godina

Scena posle meca.Sede Djokovic i Beker u nekom kaficu kaze Djokovic Bekeru uzmi malo para,a Beker kaze ma evo uzecu samo 20 dolara za gorivo.

Pamtice Fedex Noleta dok je ziv...

pre 10 godina

Ma dobro, pobedio Novak, nista neobicno, pa bolji je (i kladionice misle isto). Nego drugu stvar sam primetio kod Rodzera. Samo protiv Novaka on ima neku tenziju u ponasanju potpuno atipicnu za njega. Glasno i cesto se dere, mrmlja nesto sebi u bradu, posle promasenih zicera siri ruke, gleda svoj box posle bitnih poena, cak i stenje u poenu a narocito na servisu... Setimo se prstica u RG, ucutkivanje Novakoveog boxa u MC, pres konferencije posle reterna veka na USO, lomljenja reketa u Majamiju, izjave da je Marej veci talenat 2007., izjave da je kao Davidenko sa boljim servisom, itd. Jedino objasnjenje je da on ipak ima veliki respekt i neku frku od Novaka, ogromnu zelju da ga pobedi, kao prema nikome, pa jako cesto mentalno se raspadne u bitnim trenucima (mislim da ne nabrajam one silne meceve). Jako cudno. Ni prema kome nema takav intezivan odnos kao prema Srbinu. Neko ce spomenuti Nadala, ali Fed se odavno navikao da mu je levoruki spinas Ahilova peta, Nemesis, i odavno se pomirio sa porazima od Spanca, pa sa njim u mecu nema tu paralisucu tenziju moranja pobede. Vrlo iteresantan Rodjin odnos prema Novaku. Jedva cekam njegovu autobiografiju, sa velikom nadam da ce u njoj biti krajnje iskren pri opisu odnosa prema Novaku i mecevima sa njim.

Bojan

pre 10 godina

konacno dobar mec ove sezone. Ko bi rekao da ce proci 2 ipo meseca do toga, ali Fed i Nole su bili jako dobri danas.
Nole malo sporije usao u mec, Fed je rutinski uzeo brejk i sigurno drzao servis do kraja. Onda pad Federera sa servisom u drugom setu, meni pomalo neobjasnjivo nesiguran na servisu, a sa druge strane Noletu treba previse vremena da brejkne coveka.
A onda treci set, zaista prelepa igra, udarci na linije sa obe strane, Nole nesto bolji i dolazi u priliku da odservira za set kada neobjasnjivo poklanja dva poena Federeru :o. Ipak, sigurniji je bio u tie-breaku.
Ovaj mec daje nade da ce biti jos dobrih ove sezone.

Ipak, turnir, prilicno cudan, nosioci su padali kao pokoseni, a Fed i Nole su, pa mogu slobodno reci, losom igrom dosli do finala. Mozda Federer sa 32 godine i ne moze mnogo bolje, ali Nole se previse mucio. Nadam se da ce ga ovo osvajanje turnira malo poterati da igra ozbiljnije i skinuti Nadala sa prvog mesta.

Zoran Svedska

pre 10 godina

Nemoraju svi srbi da navijaju na Noleta, ali da ga tolko mrzite i pljujete. To nikad necu razumeti. Ugledamo se malo druge ljude kako oni slave svoje zvezde i svoje ljude. Sramota Srbijo!!! Sramota!!!

Zaciorski

pre 10 godina

Nole jos uvek ima problema sa koncentracijom na terenu. Rekao bih da razmislja o privatnim problemima u kljucnim momentima. A onda se odjednom prizemlji I vrati u igru. Onaj smrdojko nema tih problema I tu se vidi koliko je Nole jaci u tenisu. Jer kako bi ga tek drao kad ga dere ovako psihicki nestabilan.

Zaciorski

pre 10 godina

Вујке.... Gresis... Novak da je mentalno stabilan kao ljigavko, drao bi svaki put. Igracki je Nole neuporedivo bolji, samo mu jos uvek fali mentalna stabilnost I ujednacenost... Nazalost...

sggd

pre 10 godina

mislim da novak ipak nije toliko dobar u ovom trenutku da i sa ovako lošom igrom osvaja masterse. ipak, danas mu je to uspelo. čestitke, uz nadu da će se posvetiti tenisu maksimalno jer tenisu fali onaj šampion od pre 3 godine. jednom kad dođe u federerove godine žaliće za ovim vremenom kada je bio u naponu snage, a nije iskoristio momenat da postane prva legenda tenisa u open eri u kojoj su jedan federer, rafa, marej i pre njih, sampras, agasi i drugi. govorim ovo zato što svi nekako osećamo da on to može, samo da još to i hoće i da ga junačko zdravlje služi. ipak on najbolje zna kako je biti najbolji, a srbin. nije to lako u današnjem svetu. čestitam još jednom.

Aca

pre 10 godina

Imam neki utisak da ga je dobio nekako emotivno i psihološki odsutan... mislim da mu se svašta nešto bezveze mota po glavi dok igra. Da je igrao skroz skoncentrisan, bila bi čistka 2:0.

Liverpool Man

pre 10 godina

E Novak je lik,sa 45-55% posto mogucnosti osvoji mozda najtezi masters u godini.Koja legenda,Rodja je igrao skoro najbolje sto moze i trebao je lagano da izgubi od sredine drugog seta ali ga je Novak vratio(vratio je igru iz prvog seta na 5:4 u trecem setu).On kao da se sprda sa nama,odigra zavrsnicu seta ocajno a u tajbrejku ga odere.Al meni je najupecatljiviji momenat kada Nebojsa Viskovic,komentator sa Sport Kluba,kaze da vlasnik turnira ima 70+ godina.Brate mili..koliko je taj covek imao operacija da bi onako izgledao.Ima vise od 40 milijardi i ne bi me cudilo da se zamrzne ko Volt Dizni.

Petar

pre 10 godina

Neću da kritikujem Novaka ali moram reći samo to da se i naš Nole ponekad dosta folira. Vidite kako ga je razmdao Federer? Novak je odjenom tri puta brži i energičniji... nole.,nole....

srbin

pre 10 godina

Gle sad, Vajda mu bio trener ovde, a onaj plejboj će biti u Majamiju. Pazi kad u Majamiju ispadne rano. Ja ti poručujem Nole, batali onog nemačkog frajera, nema tebi dobro bez Vajde ;)

Sava

pre 10 godina

Nemam ništa sa radikalima ali ne mogu a da ne pomislim na onu Šešeljevu izreku " Sami ćete polizati sve što ste zasra..!" Ovu izreku upućujem svim paćenicima koji su dole ostavljali sramne komentare. Zaboravili su da Novak voli tako da daaa set fore kao što je dao i Čiliću. Ipak je došlo pola miliona ljudi da gleda ovaj turnir, nije lepo da Novak to završi za sat vremena, mora i gledaocima da se isplati. A nama Novakovim navijačima su ove pobede najsladje i zato sada likujemo.
Pljuvači i mnogobrojne komšije se baš ponadali, izmileli kao vaške al ih Novak tako lepo dekontaminirao pa ih nema više nigde! Hvala ti Nole što si pročistio ovaj sajt, ovde više ne smrdi kao pre dva sata!!

Aladdin Sane

pre 10 godina

Pisem ovo minut posle pobede.
Gledao sam veceras film, nije mi se spavalo i odlucim se da ipak gledam mec uprkos tome sto mi Djokovic u zadnje vreme isao na zivce i nisam hteo vise da gledam tenis. Na zalost u prvom setu je pokazao zasto nisam hteo da ga gledam. U nastavku je igrao fenomenalno, skoro bez greske, cak i bekhend paralela mu je ponovo isla (ne kao u najbolje vreme, ali dosta dobro). Kad je servirao za mec i izgubio servis, ne smem da napisem ovde sta mu nisam sve rekao... Ali kad je odrao Federera u taj-brejku sam pomislio da se je mozda vratila ona cuvena psihicka stabilnost iz 2011. godine kada je gresio po neki put kao lud, ali uprkos tome izasao iz meca kao pobednik.
Nadam se da ce mu ova prva titula sezone dati samopouzdanje i sigurnost da nastavi fantasticnim partijama. Ali moram da priznam da cu dobro razmisliti da li cu da ga gledam u sledece vreme, jer mi je ponovo pokidao zivce... ali tako ti je to kad gledas srpski sport :)
Laku noc navijacima koji su gledali ovu veliku pobedu!

vlajzi

pre 10 godina

Ocajan Novak i Federer kao u najboljim danima. I Nole ga dobije. Ne znam... jedino da sledeci put Djoksa igra s tiganjem umesto reketa, pa mozda Fedex i dobije. Mada...

veliki strumf

pre 10 godina

Namestio sam se, uzeo pivo i gricke, gledam dodelu trofeja i naravno - pocinjem da citam komentare! Verujem da cu se nacitati gomile gluposti, narocito napisanih negde do 23h. I znate sta - uzivacu! Evo pocinjem...

Hrvoje, Zagreb

pre 10 godina

Iskren da budem, ja sam Hrvat, volim puno tenis, a iskreno da kažem da sam pomalo ljubomoran što vi Srbijanci imate takvog šampiona, gromadu Novaka Djokoviča!

Markocro

pre 10 godina

@srbija obozava dokovica. Da dolazimo na Vasu stranicu i moram ti priznat da u Hr nemamo ovako dobre stranice, a pogotovo aplikacije za ovakvo komentiranje i ucestvovanje. Uz to Noleta u Hrvatskoj vecinom ljudi vole pogotovo od vremena kad je dolazio u Umag sa svojim bratom. Uvijek u svim drustvima mozes nac neke koji pljuju, al to je manjina. Ja sam npr sa svim srcem navija za Dokovica. I sasvim sigurno mi u Hrvatskoj takvog tenisaca nikad necemo imati. Novak je jedan od najvecih! Pozdrav sa jadranskog mora :-) i cestitke noletu jos jednom!!!

Draško

pre 10 godina

Primećujem neobičnu igru Novaka u poslednje vreme. Na momente se čini kao da je zaboravio da igra tenis-mlaki udarci balonastog tipa, nema oštrine, nema preciznosti, nema kretanja, sve se čini da se trudi-zamahuje na prazno, promašuje taman koliko treba da izgleda u fazonu UH zamalo...i onda, kao da mu neko šapne: SAD-i Novak pošinje da igra. Neću biti iznenađen ako se sazna da Novak upravlja tokom meča kao TV voditelj svojom emisijom. Postoji mnogo razloga zašto Srbin mora da od mečeva pravi trilere. Nemojmo biti naivni-tenis više nije samo igra...jedna važna grupa ljudi živi od njegovih pobeda, ali i od njegovih "poraza". Toliko je superioran da je u stanju da meč vodi na oštrici žileta.

Lazar

pre 10 godina

Ono sto ja primecujem kod Novaka je kao neki strah da opali po loptici to sam video kod 5-4 u trecem setu i nekako kao da je ceko da federer pogresi.Mora da rizikuje kao sto je rizikovao na US OPENU.... i mnogim drugim turnirima 2011,12....

Ivan Nk

pre 10 godina

Ova titula je veca i znacajnija nego neka od 6 GS koje je osvojio.
Prvo, je zacepio usta svim kompleksasima i dusebriznicima.
Drugo, osvojio je jedan od najprestiznijih turnira (tzv. Peti Grand Slam) igrom koja je otprilike 60% njegove najbolje.Sta ce tek biti kada podigne nivo igre na npr. 90%, ne smijem ni da pomislim...
Trece, Novak je povratio pobjednicki mentalitet-sve krizne momente u mecu sa Cilicem, Iznerom i Federerom je uglavnom okretao u svoju korist, a to je ono sto nije imao tokom prosle godine.
MAJSTORE HVALA TI I SVE NAJBOLJE U MIAMIU I TURNIRIMA NA SLJACI!!!

sasa

pre 10 godina

noleeee......

Sad ce naravno svi da skoce, zasto je izgubio set, to nije onaj Nole, isuvise je na tv, stalno nesto radi, za razliku od nas, koji nista ne radimo!
hehehe... Neverovatno, ovo je 5 finalo od USO 2013, i 5 pobeda.... 3 uzastopna mastera, i London 1500 , i to jedan za drugim....
neverovatni Nole..
Plus, je smanjio zaostatak za rafom, za 1500 poena....
Posle Miami, moze zapoceti lov na broj 1...
BRAVO NOLEEEEEEE

ivce

pre 10 godina

kakav tenis igra federer sa 32 godine,svaka cast zaista ...Nole je uz greske rogera uspeo da se vrati u mec, da budemo realni, ali svaka cast i na mentalnom snagom. Dobro je za tenis sto federer jos uvek igra, on je kralj ovog sporta, siguran sam da ce i nole postati jedan od najboljih svih vremena :)

sasa jokic

pre 10 godina

Ocekivano, Federer krece agresivno od prve sekunde, sve ili nista, da napravi rezervu jer zna da Nole sporije ulazi u ritam. Sve ide po planu, uspeva da nadigra Noleta u prvom, ali se malo vise potrosio fizicki.
Drugi set, Novak ubacuje u petu, budi se, Rodzer sve vise gresi, izdaje ga (moja rane) snaga. Nole ga konacno lomi, i dolaze do treceg.
Nole ubacume u sestu, Rodzeru je jos samo (Bojane i prc) servis ostao, i to ga spasava od konstantne pretnje brejko,. Nole apsolutno dominira, brejka ga, i pomalo spusta gas (greska). Opet gubitak koncentracije kod servisa za mec, gubi gem, svima nam kroz glavu prolazi, evo je osveta za dva USO meca, ali Rodzer posustaje pod pritiskom (Bojane i prc) i Nole lagano dobija taj brek, i osvaja IW.

Konstantin

pre 10 godina

Jedan poen je odlucio pobednika. Prvi poen u TB na servis Federera. Novak dize tezak spin na Rodzerov BH i ovaj u aut. Onda raspad. Toliko puta vidjeno. Mangup je veliki ovaj nas Nole. Veliki mangup.

zuki

pre 10 godina

1:1! Mora Novak da nadje onaj emotivni naboj koji ga je doveo do prvog mesta na atp listi. Nije on tip igraca koji moze bez emocija. Naprotiv, preko su mu potrebne da bi iz sebe izvukao najbolje. Ajmo treci set je tvoj Nole!

jota

pre 10 godina

Bravo Novace.

Jedan od najlosijih meceva Novaka i Federera, ali pobedi se ne gleda u zube.

Idemo do prvog mesta na ATP-ju. Mnogo srece u Majamiju.

Sale

pre 10 godina

Odoše svi živci al isplatilo se! Bravo Noleeeeeeee!!!! Fenomenalann meč! Opet Nole od sjaja do očaja, opet produžetak meča kad smo svi videli kraj. Ali to valjda tako mora kod Noleta. Rodžer fenomelan! Prošle godine sam ga kao i mnogi drugi terao u penziju ali sad mu se javno izvinjavam pošto sam siguran da čita ovaj forum :DDD Nole je došao do svoje igre, ne brinim se u nastavku zbog njega. Napred Nole, samo tako nastavi! Ponovo ćeš vrlo brzo na prvo mesto!!!

max

pre 10 godina

Ovo je dokaz koliko je tesko osvajati velike titule, zato bi Nokvakovi pljuvaci trebali da ucute..Ni Dolgopolov ni Izner a ni mnogi drugi nisu laki oponenti.Skratio je Nadalovu prednost za fantasticnih 1600 poena i eto ga brzo opet na tronu ako bude dobro igrao i pre Garosa !! Vajda je njegov talisman nema sumnje !!

........

pre 10 godina

Сада га поново хвалите и дижете га у небеса а кад буде изгубио на следећем турниру поћете да га пљујете поново".Ви нисте прави навијачи. Прави навијачи су у победи и поразу што се не би могло рећи за већину да је тако.

Prle

pre 10 godina

Voleo bih da vidim te nase ljude koji navijaju protiv nasih sportista, kako moze neko da navija za Federera, Nadala, Serenu, Sarapovu.

Vlada

pre 10 godina

Svaka cast na svakoj pobedi i na svakom peharu koji si nam podario,nole to se ne zaboravlja.trenutno ne igras svoj najbolji tenis a i da ga vise nikad ne ponovis ja sam ti na svemu zahvalan,ti si nas ponos!

Jovan

pre 10 godina

Jedan Novak u prvom drugi Novak u drugom setu, sta li ce biti u trecem ? Nestabilan je ali vidi se koliko mu Vajdino prisustvo mentalno znaci.

Ratko

pre 10 godina

Tako se to radi majstore! U kolekciju smo dodali 17 masters u karijeri sto je fantasticna stvar. Neverovatno koliko Federer igra dobro protiv Novaka i kako daje sve od sebe da pobedi. Protiv Rafe je uvek izgledao kao mali mrav i uvek je bio razbijan. Drago mi je sto su odigrali ovakav mec i sto je Nole ponizio Rogera!

www.aleksinac

pre 10 godina

Neverovatno je da se Novaku ponavljaju neke greske koje su srecom mogle da ga skupo kostaju? Ipak je uspeo da pobedi sam sebe i u taj breku dobije Rodzera. Cinjenica je da Novak ne igra kako ume ali je osvojio IV turnir iz kategorije 1000. Pitam se sta ce biti kada Novak bude bolje igrao a on to zna i moze?? Sta mislite??

Dobro

pre 10 godina

Ugasio sam TV jer ne mogu ovu nezainteresovanost kod Novaka više da gledam. Pogledajte samo kako mu ovaj Federer iz mržnje zakucava loptice a ovaj naš kao uplašeni miš sve to posmatra. Dal je neko primetio da Novak prilikom serve svoje desno stopalo ne drži više na prstima već mu je celo stopalo na tlu? Pre je prilikom serve izgledao kao zapeta puška sad sve onako mlakavo i nesigurno. Kao drugo ne znam zašto mu Amanović više ne ukazuje da treba da poskakuje između poena kako bi podigao i održao sistem. Slabo se radilo na fizičkoj spremi da ga jedan penzioner u tridesetoj i nekoj tako presliši. Dok se Novak resetuje i podigne ovaj Federer već zaključuje meč i stiska "Shut down". Razočaran sam...
(SrpskiVragolan, 16. mart 2014 23:10)

Ja ne gasim do poslednjeg poena... A pogotovo kad je ovaj nas tigar u pitanju.
Iz zemlje lala, uvek Vas,

Jova

pre 10 godina

Prelijepa igra oboice, vrijedna finala jednog jakog i prestižnog turnira. Volim Novaka sa svim njegovim "slabostima". Pusti ljude da igraju svoj najbolji tenis, izvuče najviše iz sebe i njih. Još ako pobjedi, toliko bolje. Federer upravo drži govor, lijepo priča, nasmijan je, zna da je odigrao najbolje što može i nekako imaš osjećaj da mu baš i nije puno krivo što je izgubio. Usuđujem se tvrditi da i Novak ima udjela u tome.
O Novaku nemam riječi, puno me je obradovao, nadam se da je ova titula starter i da sezona napokon može početi.

Laku noć, prijatno i uživajte.

Pozdrav svima

rojter kaldarosh

pre 10 godina

Thriller!!! Pravo finale, pravi pobednik!!! Cestitke!!! Znate sta, svima nama koji navijamo za Novaka zelim ugodnu noc i prijatan dan, covek rastura i protivnike i nas koji navijamo! Ziveliiiiiii

Ludi Milojko

pre 10 godina

@ Pamtice Fedex Noleta dok je ziv..., 17. mart 2014 04:54
To je zato što su mu Rodik, Hjuit, Has i Safin najveći rivali u karijeri.

REP.SRPSKA

pre 10 godina

E vala nsam gledao Noleta dugo,dosadio mi je bio sa pobjedama.pa sam malo odmorio od njega.pratim ga od Amersfoorta.sad sam se namjestio u fotelju.pivo da se mane nerviram ako krene lose,stapici,cips i coko bananice....IDEMO NOLEEEEE...UDRI...

Vesna

pre 10 godina

I...sta sam vam rekla pre neki dan?Jos jednom Nole demantuje onaj zli i zavidni deo Srbije.Samo vi pljujte,a on samo neka igra kao baba i pobedjuje vaseg velikom Rodzera i velikog Nadala.

svetlana

pre 10 godina

Svaka cast Novaku.Cini mi se da Novak mora sve na tezi nacin da dobije.Svaka cast na volji i strpljenju i kad situacija izmice kontroli ponekad.Svaka cast na ovakvoj igri kad se sve lomi u njemu i kad moea sam sebe prvo da pobijedi.Sad ce biti sve lakse.Srecno Nole.

kockar, bgd

pre 10 godina

Večeras pobeđuju Novak Đoković i Flavia Peneta!
(krastavčević, 16. mart 2014 20:32)

Bravo za Krastavčevića, svaka čast, šteta što nikad ne ide u kladionicu!

game,set and...

pre 10 godina

pa ljudi, da li ste vi čuli za onu staru: prvo skoči...

kako dolikuje pravim šampionima, igraju taman onoliko koliko je neophodno za pobedu, ili kako i Višković reče: "Prosečna igra je Novaku dovoljna da osvoji turnir Masters serije"... Nole bukvalno u trenažnom ritmu "odradio" Federera...

pametnom dovoljno...

Filip

pre 10 godina

Kako bih rado naterao sve ove "stručnjake" da pojedu ove splačine koje su napisali. Bruka i sramota, kakvo omalovažavanje Novaka tokom meča... Jadni ste, ljudi moji. Prejadni. Kako možete da se pogledate u ogledalu? Vaš život je tužan, bez smisla, bez svrhe. Osvestite se dok ne bude prekasno.

Inače, Novak je objasnio neke stvari, bez forme dobija jednog Federera koji je u odličnoj formi. Šampionski!

Mara vracara

pre 10 godina

Novak je igrao ocajno i pored toga dobio Federera koji je igrao odlicno. Zakljucak je jednostavan najbolji Novak i najbolji Federer nikada se nisu susreli... kakav bi to bio mec. Bravo Nole - ovaj mec jeste prekretnica ove godine i odlican je za samopouzdanje. Hoces li mozes li do Rolan Garosa? Nadam se da DA! Pobednicki govor pobedio je sve :) tako nekako jednostavno ocekivano bez previse hvale - ocekujem i mogu kao i oni hladna glava bravo! Sablon, nauceno, bez emocija nisam sobom zadovoljan ali ok tu sam, pobedio sam... Hajmo dalje Nole

Vera

pre 10 godina

Bravo Nole!
Jos jedan tezak mec i pobeda.
Gde ste prognozeri - koliko vas juce napisa da je greskom dosao do finala i da ce ga odrati Federer? Pukli na kladionici a?
Ne zaboravite tenis je samo sport, a u sportu su i gubi i pobeduje.
Bilo bi dosadno kad bi jedan te isti teniser dominirao.
A svoje hejterske poruke ostavite za ulicu, vise prilice.

Bole

pre 10 godina

Ajmo dežurni pljuvači opalite paljbu. Gde ste miševi? Ivory, Lauda, kosmajacsale, Boris i slični, pokrijte se ušima. Gde vam je Federer Ekspres mašina?

veliki strumf

pre 10 godina

Fed je jos i dobro prosao - dobio je vazu, i to kristalnu. Ovi ostali konobari ce pokupiti samo ajncere. 4 mastersa za redom (racunajuci i Masters kup u Londonu)! Ej!!!

vlada

pre 10 godina

djokovic je podbacio ondakada smo svi iocekivali da krene nizbrdo - kada je imao brejk prednosti i servirao za mec. A federer je podbacio onda kada se to od njega najmanje ocekivalo, onda kada je imao protivnika u masini.
U svakom slucaju, svaka cast Novaku na preokretu. Raduje me sto nije igrao na najvisem nivou ali je pametno postupao tokom celog meca i nije silio kada je i njemu bilo jasno da mu ne ide, dok je njegov protivnik poprilicno suprotno ponasanje pokazao.
Federera vreme neumitno stize ali i dalje pokazuje zasto ga mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena i uporno prkosi svima koji su ga vec odavno smestili u penziju!

Kao ljubitelj tenisa zelim obojci da nam prirede jos mnogo ovakvih meceva!

Da se malo "filozofira"

pre 10 godina

@ "Federer izgleda kao profesor koji propituje studenta.Toliko je jaci u svim udarcima, toliko se bolje krece i jace udara da ovaj mec ne lici na finale. Cak je pre sest/sedam godina Đokovic kao sasvim mlad igrac pruzao jaci otpor nego sto ga pruza veceras. Gde je tajna? Sta je razlog? TRENINIG i PRISTUP TENISU. Federeru nije dosta titula, hoce jos. I spreman je da i dalje sve posvecuje i podredjuje tenisu. Otuda fokusiranost i preciznost. Sa druge strane, imamo Đokovica koji izgledao kao covek sa osrednjim motivima . U stilu - ako dobijem OK, a ako ne dobijem opet OK. Covek se zadovoljio odradjenim u karijeri i zeli da dobar deo vremena trosi na druge stvari. Zato je pre dve godine igrao osetno bolji tenis nego sada. (Pogledajte samo Đokovicev bekhend. Bio je medju najboljima a danas mu sluzi kao pomocni udarac). Finale mastersa je USPEH za Novaka. Nece on vise tako cesto dolaziti u poziciju da ga igra. Nema u sportu filozofije - koliko ulazes, toliko dobijes. Cestitke Rodzeru, mada je jos ostao set da se odigra."
(milan jovanovic, 16. mart 2014 23:00)

A ti ovo: "Da ja kazam kako, ustvari, stoje stvari!"
Lepo! Stoje DRVENOFILOZOFSKI s tvoje strane.

fortissimo

pre 10 godina

1. Novakova " mrtva faca " i kada dobije poen i kada izgubi poen ili set nije nezainteresovanost! To sto smo mi navikli ranije da Novak ispusti krik, reagije na bilo koji nacin nema veze da mu je sve jedno. Novak izgleda drugacije u igri i to sto mnogi misle da je "mrtav" na terenu mnogo grese. Da li vi gledate da se nije ni radovao nakon zavrsnog poena? Ranije bi reagovao, poskocio, okrenuo se ka svom boksu..nesto bi uradio u poslednje vreme ovako igra i ovako se ponasa, i to shvatite.
2. Nikako ne shvatate da je Novak veliki borac. Da izgubljen set njemu ne znaci nista, da igra uvek do kraja i pobedjuje! Kada mu ne ide NE predaje se do poslednjeg poena. Onda su veoma glupi komentari kada se komentarise a mec jos nije zavrsen.
3. Ako Novak ovakvom igrom osvoji treci put ovaj masters, izjednaci se sa Agasijem sa 17 osvojenih turnira ove kategorije, kako ce biti kada bude igrao mnogo bolje a ja znam kako on moze da igra ako vi ne znate?
4. Na kraju da li vi stvarno mislite da Novak kao mlad i bogat covek, nema nikakvih problema? Otkud znate sta ga muci, sta je to sto utice nas njegovu igru i da li ga nesto muci? Po vama, on MORA da izadje raspolozen na teren, pun elana, želje, kao da je u tom trenutku taj teren i taj mec sve za njega u životu da bi VI bili zadovoljni??
5.Na kraju ja mnoge ne razumem koji pisu svasta? Ej bre..Novak je veceras osvojio 17-ti turnir iz masters kategorije, da li vi to shvatate? Uzgred i milion dolara! Pa mnogi SANJAJU da osvoje jedan ceo?

gorchilo

pre 10 godina

@sggd
A sta ce ti ovde Endi Marej leba ti? Koja je to on velicina? Idi ti na teren pa lipaj malo lopticu da vidais dal je lako. Nole careeeeee.

Boris

pre 10 godina

Zasto jednostavno, kada moze i komplikovano? Ali dobro ovako je sladje i pobedi se ne gleda u Zube. Nadajmo se da ce u nastavku sezone biti bolje, mora biti bolje!

c7-5

pre 10 godina

Nezgodan je Novak..niste to znali?? Mislim da kada ga dobiju za protivnika podje im bela pena ..mnogo bre nezgodan. Taman pomislis imam ga, kad ono MOŠA! Gubis mec i nije ti jasno kako?? Laku noc i prijatno.

B

pre 10 godina

Federer je opet pokazao da se raspadne kada Nole doda gas a Nole da je klasa za sve i kada mu ne ide. O onima sto ispadaju u prvih par kola ne vredi trositi reci a ljubomornr komsije su toliko komicne. Prosto neverovatno da neko prati tenis da bi se nervirao i jeo samo zato sto teniser druge zemlje dobija .

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

@komentarisanje kao kompenzacija

A tebe drmaju teski kompleski istine pa moras da komentarises tudje komentare... Uzme ti lek protiv kompleksa i cuti...

Komentarisanje kao kompleks...

banja luka

pre 10 godina

Od ovog meca zavisi mnogo toga u nastavku Novakove karijere.
Pobjeda za samopouzdanje
Pobjeda uz preokret najava za brz povratan na br1

Бојан Илић

pre 10 godina

Играле се делије!:-)

Врхунски професионалци и спортисти на делу!

Краљу, сад га ломи, није твоје!:-)

Gajetano

pre 10 godina

Jos jedno kasno budjenje Novaka Djokovica.
Ovog puta bez ozbiljnih posledica.
Novace, navij taj budilnik ranije, barem na pocetak prvog seta:)

U prvom setu Federer je bolje servirao, imao bolji plan igre, bio je brzi, agresivniji, eksplozivniji, konkretniji, uspesno je napao Novakov drugi servis, konstantno drzao svoju igru na najvisem nivou i - dobio set. To isto mozemo da kazemo za drugi set, ali ovog puta sa izmenjenim ulogama. U trecem setu smo gledali World Class Tennis dvojice Velikih Majstora Igre.

Jos jednom se pokazalo da je barometar kvaliteta Novakove igre ta "prokleta" bekhend paralela, njegov "signature shot". Kada ona proradi bukvalno mu niko ne moze nista. U prvom setu nije radila nikako. A onda je proradila i tu je za Rodzera danas bio kraj.

Fantastican mec!!!

vlajzi

pre 10 godina

Poklonuo mu je Roger drugi set. Svim srcem uz Rogera. Ako Novak dobije bit ce iskljucivo zbog gresaka Federera. Razlika u kvaliteta je ocigledna, Novak samo na trku i greske Rogera igra. (rosa, 16. mart 2014 23:24)

Aj se kladimo da ce ti biti lakse ako se dooobro isplaces...

Dobro

pre 10 godina

Juce ja lepo rekoh::

....Posle izgubljenog prvog, malo se 'resetuje' i zavrsava stvar.
Kad ovako kilavo igra i uspeva da pobedjuje, to je za mene jako dobar znak. Cak i protiv RF... Ili da se preciznije izlazio, POGOTOVO protiv RF. To je uvek posebna prica. Srpska inat pobedjuje eleganciju i kvalitet.

Napred, tigre!
Deri!!!

Iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 16. mart 2014 14:07

vlajzi

pre 10 godina

Profesor Fedex drzi dvocas iz tenisa, samo mu ucenik nesto slabo pazi na casovima? Nema veze, zadace mu domaci zadatak do iduceg predavanja! (PatriJota, 16. mart 2014 23:13)

Znam znam... nego ti ovako fino si, a? xD xD xD xD

Vlada

pre 10 godina

Pokazao vam je jos jednom od cega je napravljen,rodjaci,komsije i ostali noletomrsci.Covek igra svoj tenis na nekih 40-50% i osvaja turnir masters kategorije i to protiv ljutog i naostrenog rivala,koji je realno nikad bolji u zadnjih 4-5 god..tako da tisina molicu,tacka.kraj.zdraaavo.vidimo se u majamiju..

No1ita

pre 10 godina

Ponadale se komsije. Priznajte.

Mislim da je Novak namerno izgubio prvi set i nametnuo Fedu (i komsijama) da utripuje da ce pobediti...

десант

pre 10 godina

"Пљујем ја на такву громаду" Пљујеш ти на самог себе брате мој. "Има блокаду против Федерера једноставно не може" 17:16 па зар је мало против једног од најбољих свих времена, а биће још. Шта вас мучи у животу? У добру се не понеси, а у злу се не понизи.

salEZY

pre 10 godina

Uzeti titulu sa ne bas dobrom igrom je sigurno dobra stvar za Novaka,a sto se tice nasih ljudi i komentara,gadim se i nije ni cudo sto smo u kanalu Evrope,toliko se lako okrecemo jedni protiv drugih i menjamo mislenje da je to nevidjeno.

Mirko

pre 10 godina

Očekivao sam Noletovu pobedu, pa čak i kad je izgubio prvi set. Prosto Novak je bolji iako možda nije u svom maximumu. Prošlog puta je Federer iznenadio Noleta, ali ovog puta nije imao čime i završilo se kako se završilo.

Ne znam da li ovo ima veze sa Vajdom, ali mislim da ima "vajde" što je Vajda bio tu sa Noletom.. :D

Bravo Nole majstore, legendo, Srbine, kralju!!!

@Bolan

pre 10 godina

Mislis na 1/2 finale US opena, kada je Federer servirao za Mec I imao 40 15,na tu razliku mentalnu mislis? E moj hejteru neupuceni,

nikol dz. femija

pre 10 godina

IDE REPRIZA !!

Bravo za Novaka, ali bilo je čupavo, gadno čupavo.

Rizikovao je i eto isplatilo se, pa sad može zaista iskreno da prizna da skače samopouzdanje.

SREĆNO NOVAKU U MAJAMIJU !!! Hajde, valjda će i taj Boris da proradi !

pixi10

pre 10 godina

Вујке.... Gresis... Novak da je mentalno stabilan kao ljigavko, drao bi svaki put. Igracki je Nole neuporedivo bolji, samo mu jos uvek fali mentalna stabilnost I ujednacenost... Nazalost... (Zaciorski, 17. mart 2014 03:43) Mislim da ti gresis, Novak je jak u glavi ali je posle AO mesec dana skijao i odmarao, tako da tek sad polako ulazi u formu koju ocigledno tempira za Pariz!

fortissimo

pre 10 godina

(Dobro, 17. mart 2014 10:22)

Bravo majstore, sve si objasnio, ono sto sam pokusao i ja da kazem. To je to. Ovaj Novak nije onaj koga bi mi voleli da gledamo. I to je nas problem. Vise ne izigrava Tarzana na kraju meca, ovo je Novak kamene face i kada gubi i kada dobija. To sto neki kazu da nije u formi, lose igra..pa to su smesni zakljucci kada covek osvoji 17-ti turnir iste kategorije i izjednaci se sa legendom kakav je Agasi? Pa to je vec deo istorije a neki kazu lose igra a Novak pobedjuje?? Pa gde im je duša?? Novak ce sigurno da popravi neke stvari u igri jer to moze i zna i mislim da tek slede jos bolje igre jer on to moze a sam odlično zna koje su to stvari. Nije potrebno da mu niko soli pamet jer da je drugacije radio u životu ne bi osvojio 42 turnira u karijeri?? Malo li je a ima 26?? Pa ne zaradjuje neko milione dolara zato sto ne zna svoj posao?? Pa gde to ima. mozda u ovoj zemlji ali u belom svetu to ne pije vodu. Zaradjujes ako si kvalitet a Novak je medju najboljim teniserima svih vremena! Nije?? Jeste, jeste i tek ce da betonira tu moju tvrdnju do kraja karijere. Kume u sto marke??

Tako je bre !!!

pre 10 godina

Javite Bekeru da nije više potreban u štabu, neka nastavi da tvituje samo :) Nole srpski ponose naš, neka si razbio ovog prepotenka da se spusti malo na zemlju!

Milan DS1989

pre 10 godina

Pokazao je Nole kakav je sampion!!! Cak i kad ne igra svoj najbolji tenis, on pobedjuje!!!

Bravo kralju! Najbolji ambasador Srbije na celom svetu!

Nebojša

pre 10 godina

Stvarno svaka čast Federeru na igri u ovoj sezoni nadam se da ce se vratiti u top četiri tamo mu je i mesto a što se tiče Novaka ovim je zapušio usta mnogima koji su pisali sramotne komentare u kojim su ga vredjali i pokušali da umanje njegov uspeh stvarno sramota bili Srbi ili iz neke od zemalja iz okruženja najgore što njih nije sramota samo neka sada objasne kako Novak koji nije ni za top pedeset trijumfuje ovde.

nenad

pre 10 godina

bravo nole, vracas se na stare staze dominacije. fedi je nadmocno sve pobedio a ti njega. svaka cast. vidi se da mozes jos mnogo bolje.

Sg

pre 10 godina

Novace, da nas na duge godine ovako obradujes.P.S. Za ove sto do podne mrze sebe, a od podne citav svet, iz postovanja drzite svoje negativne komentare za sebe.

Dragan S.

pre 10 godina

Nevernim Tomama koji su već otpisali Novaka, meč je gotov kad sudija odsvira kraj, iliti u tenisu, kad se osvoji poslednji poen za pobedu! Kad neko iz fotelje, koji usput rečeno, ništa u životu nije postigao, kritikuje čoveka koji je osvojio skoro sve što se osvojiti može, onda je to vrhunac licemerja!

rajko

pre 10 godina

Rekao sam sinoć svima da sačekaju kraj turnira pa da ocenjuju ko je ko.Ako navijači Federera misle da on može mnogo bolje od ovoga(ja ne)svaka čast.Djoković po meni dovoljno dobar da osvoji ovaj turnir protiv ovakvih protivnika, ništa više od toga.Njegov tenis nikada nije bio u pitanju ali glava u zadnjih godinu dana...?Nema razloga da Novak ne uživa u ostatku karijere i igra mnogo opuštenije, već je postigao sve a nas njegove navijače obradovao puno puta.Sledi Majami opet sačekajmo kraj turnira da vidimo ko je ko.

Ivan NY

pre 10 godina

Udjem ja na B92 i citam clanak a zatim komentare, posto se mec zavrsio...
ALI, posto se komentari update sa vremenski odlaganjem, citam komentare koji su poslali jadnici kada je Nole izgbuio svoj servis kada je servirao za mec... I...
Ovo je strasno sta vi ljudi pisete...
STRASNO...
nemam sta vise da dodam...

Sava

pre 10 godina

Neki su se ponovo ponadali kao kad je igrao Čilić! Novak nije u formi, JEL TAKO, ali svima daje po set fore!! Šta li će tek da im radi kada udje u formu?

mladen kovin

pre 10 godina

Opet ja ostadoh bez zivaca a Nole pobedi.Dok je tako dobro je podnecu tu zrtvu.Ljudi da nesto nije u redu sa Noletom nije!Realno na koji je nacin ovo pretvorio u pobedu neznam ali dobio je i hvala Svevisnjem.Nadam sr da ce ga ovo trgnuti i vratiti mu ono sto je izgubio u svojoj igri a izgubio je puno toga s on najbolje zna sta.Rodzerovci pomirite se sa tim da je on proslost jel ako izgubi od ovakvog Novaka onda je sve jasno.Mada nije jasno da neko navija protiv svoga ali sta se tu moze.

Sava

pre 10 godina

Ovo nije obična već višestruka pobeda. Novak je prvi put od 2006-te godine došao u IW bez i jedne titule. Doduše igrao je samo 2 turnira ali kritičari su jedva čekali da spletkare i razglabaju kako Novak nije u formi. To stvara strašan pritisak i nesigurnost kod igrača. Novak ih je ovom titulom ućutkao i otresao tako da će sada moći da nastavi sezonu na miru.
Sada Novak moze potpuno opušteno da nastavi da radi i da se vrati u prepoznatljivu formu sa kraja 2013, kada je nanizao 4 titule za redom.

lgrgic

pre 10 godina

Nisam imao prilike gledati meč ali sam pratio rezultat i vidim da je bilo uzbudljivo i neizvjesno do kraja. Pratio sam malo kroz tjedan komentare na Noletovu formu i igru i ostao šokiran velikom količinom nezadovoljstva i pesimizma, makar su kroz turnir redom ispadali nositelji. Čitam i nevjerujem kako 2 loša turnira okrenu sliku i razmišljanja prema tako velikom sportašu. Svima nama treba više pozitivnih misli i gledati ono najbolje u ljudima a ne onako na prvu lošu stvar odmah krenuti sa pluvanjem i omaložavanjem minulog rada jednog odličnog momka i sportaša.Novaku želim puno sreće i zdravlja a za sve ostalo se već pobrinuo do sada.
P.S.
Lakše mi je sa saznanjem da je Čilić ispao od pobjednika turnira i pravoga sportaša.

Navijac

pre 10 godina

@milan jovanovic & @SrpskiVragolan & ostali hejteri
Mark Tven je imao citat: "Bolje je cutati i pustiti druge da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju". Molim vas da odgovorite kako se sada nakon celog meca glupo osecate? Ali opet, danas su vasi pobedili na izborima tako da se to sve nekako kompenzira.

pozdrav komsijama, jel i Nadal u krizi, kad igra...

pre 10 godina

Nisam imao velika ocekivanja pred ovo finale zbog Novakove forme, pa sam zato potpuno opusteno otvorio pivo i pistace, samo da uzivam u tenisu, nista navijanje. Kad ono... mali nam pokloni POBEDU!!!
Neka prica ko sta hoce, ali decko nam STVARNO ULEPSAVA ZIVOTE!!!
Tako je nama, CISTO ZADOVOLJSTVO, a onima koji ga iz raznih razloga mrze, molim da nam opisu svoje zivote.

Dobro

pre 10 godina

Dragi moji,
Pratim i igram tenis vec 40 godina.
Sta da Vam kazem: Nole u stvari i ne igra mnogo losije, jednostavno je samo malo izmenio igru. Vise 'marze' u udarcima, ne 'juri linije' kao pre, servis sasvim solidan, a ako neko nema afinitet za voleje, sto je nas Nole vec godinama svojim "Bambi' volejima pokazuje... ne pomazu tu ni tri Bekera.
Treba, ipak, imati u vidu da on cescim izlascima na mrezu i boljim volejima moze da skrati poene i cuva snagu za znacajne momente, pogotovo u duzim mecevima. Ipak, njegova 'Base line' igra je takva da mu to skoro i ne treba, bar za sada. Zilav je, brz, kondicija sa deruge planete, sve stize i nocna mora je za sve tenisere, verujte.
Ponavljam, igra mu je sigurnija i mirnija.
To sto se nama to ne dopada, sto smo navikli na winnere, dranje i cepanje majica posle pobeda, to je druga prica, koja o nama kao publici i posmatracima sa strane vise govori nego o Noletu samom.
Smirio se i fizicki i psihicki, uziva u zivotu koji se ne sastoji samo od tenisa, sto mu mnogi zameraju, ali... u pitanju je NJEGOV zivot. Isto kao sto je Becker NJEGOV licni trener, NJEGOV licni izbor i samim tim NJEGOV problem, ako je to uopste problem. Uopstalom, najavio je da Vajda ostaje u timu, samo sto ce se malo vise posvetiti porodici.
Znate, postovani Srbi, kada Nole pobedi (jos uvek solidnog) Federera, ne treba ga kritikovati.
Treba mu cestitati.
Mozemo li mi to, ili smo jos uvek prepametni, i sve BOLJE znamo?

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Swedenonline

pre 10 godina

Neko zloban ce reci da je imao lak put do finala, neko normalan ce priznati da je proci pored Isnera na za njega vrlo motivisanom turniru i da je pobedio Federera kojega je Edberg vratio na staze najboljih, gde je uvek i pripadao, da je usput pobedio celu grupu u kojoj je bio Federer. Matematicka cinjenica i nepobitna!

thrillseeker

pre 10 godina

Odlican mec za Novaka. Ne po kvalitetu i prikazanoj igri nego samo po prikazanoj borbi. Kako je delovao bezvoljno u prvom setu ocekivao sam pobedu Federera u 2 seta. Verujem da mu ova pobeda mnogo znaci imajuci u vidu da nije u najboljoj formi i da mu ocigledno fale ovakvi teski mecevi. 99% tenisera bi izgubilo mec posle izgubljenog servisa u desetom gemu treceg seta kada servira za mec ali Novak ostaje pribran i dobija mec.
Sutra na listi prilazi Nadalu za cak 1595 poena i smanjuje razliku na 2230, pre samo 7 dana je bilo 3825 vise za Nadala.
Federer je bio sjajan u prvom setu kada je Novak bio glineni golub. Novi reket deluje i Fed sada poseduje sjajnu BH dijagonalu. Hoce li konacno imati odgovor na Nadalov visoki forhend? U svakom slucaju Fed ce imati dosta bolju sezonu od prosle, neki Masters minimum a cak i glavna nagrada ne deluje nemoguce.

Fica Vankuver

pre 10 godina

Samo bi zeleo da pozdravim sve ove sto navijaju protiv Novaka,sto navijaju za Federera,Nadala pa cak i Mureja,zao mi vas je....Naravno ovde da pozdravim i gomilu teniskih strucnjaka koji se lece na ovim stranama,nije vam lako.
Novaku hvala za sve sto je uradio za sve nas van zemlje da se osecam ponosan sto sam Srbin...Hvala Nole a vi cekajte novu priliku da radite analize ,Nole nastavlja da pise istoriju.

danilchez

pre 10 godina

Hahahahahahahaha kolko mi je drago zbog njega toliko i zbog vas pravih LUZERA koji ste poleteli da ga ispljujete pre kraja meča da se napravite pametni a ispadnete glupi ko tocila TOOOOOOO VELEMAJSTOREEEEEEEE samo zbog ovih naših isfrustriranih nesrećnika a i zbog tzv.veličanstvenog i najboljeg svih vremena ,a jest se poradovo kad je brejknuo na kraju al mu kratko radost trajala hahahahahahaha

volim svoju zemlju i Novaka

pre 10 godina

Gledam komentare i pitam se odakle tolika mržnja prema svemu srpskom, a toliko je izražena kod pojedinaca da im nije teško da dođu na ovaj sajt i ostave svoj negativni komentar. Znamo i ko ste i odakle ste ali džaba vam, Novak pobedio, a i Srbija će se vratiti na svoje mesto a onda i vi mrzitelji naši idete na svoje mesto.

PAJA

pre 10 godina

Tacno ovakav mec sam ocekivao,klasik.Ovo je bilo biti ili ne biti za Noleta.Morao je prekinuti neuspehe i dokazati svima ali najpre sebi da moze.A to je najteze.Federer je krenuo silovito,igrao sjane poene.Ali nije izdrzao ovaj ritam,koji ga je na kraju slomio.Novak je dizao svoju igru i procente servisa nakon izgubljenog prvog seta.Ubacivao je svakim minutom u sve vecu brzinu.Naravno,mora tu biti i gresaka.Ovo je bio rat,sve ili nista.Nole se poput nekog gladijatora podigao i pokazao zasto je 101 nedelju bio broj 1.Svaka mu cast za preokret.Ovo je tesko uraditi,ulog je bio veliki.Srcem je dobio ovaj sjajni mec.A u ovakvim velikim mecevima koji ce se dugo pamtiti neko je morao izgubiti.Rodzeru svaka cast za ono sto pruza.Ali jedan je Novak Djokovic.Kada hoce da pobedi,tesko mu se neko moze suprotstaviti.Bice ovo jos jedna sjajna sezona tenisa.

Novak legenda

pre 10 godina

Gde ste pljuvaci, hejteri, autosovinisti i ostali?
Znate li sta se ovo desilo?
Mentalna snaga je pobedila.
Glava i m.da, braco, "balls", sto bi rekli Ameri.

Neutron

pre 10 godina

kakva su ovo pljuvanja u komentarima? Sta je ovo? Pa vidi se po njima da smo statisticki medju najnesrecnijim narodima na svetu. Joj kojih baksuza!

No, Nole, svaka cast. Super odigran turnir. U Spaniji komentatori na TVu kazu "Ipak, Nole je jaci od Federera. U tesnim mecevima uvek dobija". Eto, to oni kazu o Noletu. Ajmo sampione!!

No1e

pre 10 godina

Znate li koliko je teško vratiti se u meč kada imate servis za Titulu i kiksnete?
I to sve protiv napaljene publike i Federera koji ne pruža mnogo šansi za popravni. I sve i kratkom vremenu! Znači Novak je psihički terminator!
ućutao se, skonectrisao, mutirao publiku i odsekao ruke Federeru, i pobedio je! Kakva ljudina, koje srce ima taj momak. A kako je tek lepo zavijorila naša zastava u sred one pustinje! Novak Đoković, legenda!!!

Djokara Car

pre 10 godina

Nista lepse nego citati komentare nakon prvog seta, a No1e podigao pehar! Kapa dole, po ko zna koji put. Gledati Novaka kako pronalazi snagu ni od kuda i slusati muk na terenu nakon osvajanja seta i brejka - NEPROCENJIVO! Car nad carevima! Idemoooo!

Jovica Marjanovic

pre 10 godina

Ovo je povratak otpisanog! E sada sledi paljenje motora. Nole neka ti je sa srecom, i deri ih sve redom! Pozdrav iz kopenhagena.

respect

pre 10 godina

Čitam komentare ove gomile paćenika poslate odmah posle ponoći.Cccccc, ma sve "navijači" i teniski "stručnjaci". Uz to, kod nekih, takva mržnja izbija prema ovom čoveku, da mi prosto žao tih nesrećnika, koliko su jadni i kakav nesretan život imaju, posebno sad kad moraju i da se suoče sa tim da je Novak ipak pobednik. Novak je odigrao ovaj meč kao i ceo turnir, na mahove briljantno, pa onda padovi i... šta onda!? Aman ljudi, OSVOJIO je turnir i sa takvom igrom!!! Nije on nadčovek i mora da ekonomiše energijom, kako u meču, tako i tokom godine. Nije bitno koliko puta tokom meča padate, gubite poene i samopouzdanje... važno je koliko se puta dignete i šta se dogodi u završnici meča, kao i ko podiže koji pehar. U 10. i 11. gemu Fed se diže, Novak pada i prepušta se tome, jer oseća da mu trenutno ne ide, da bi se situacija promenila u 12. i 13. gemu kad ga Nole razbija i osvaja pehar! Takođe, sezona,... kraj prošle godine odigrava izvrsno i osvaja sve titule. Pa ne očekujte da može da igra tako non-stop!? Normalan je pad na početku ove sezone, ali videćete šta će da radi na turnirima u periodu od maja do jula. Siguran sam da će biti najbolji kad su najvažniji turniri u sezoni. I manite se komentarisanja kad niti poznajete ni teniski sport, niti prirodu jedne ljudske veličine kakav je Novak Đoković! Svaka ti čast, majstore!

cp6 IN

pre 10 godina

fedex treba da bude srecan sto djokovic postoji ako zeli da ostane najbolji svih vremena jer realno skoro ce u penziju a jedini ko moze da stane na putu nadalu u preticanju u gs titulama je novak... ipak ce biti najbolji svih vremena onaj koji ima najvise osvojenih gs-a na kraju karijere... A za nas fanove noleta velika ce stvar biti ukoliko nole uzme nekih 12-13 komada sto je realnost... idemo srbendo!

cukce

pre 10 godina

Novace, gledaju te deca u Srbiji, sram te bilo kako psujes!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (wut, 16. mart 2014 23:33

Samo losi roditelji drze decu budnu u sitne sate!

knock

pre 10 godina

@
(fedex1, 17. mart 2014 01:44)

Kazes Novak NIKAD ne moze dobiti zbog bolje igre, vec samo zbog gresaka Rodzera ? Pa trenutni rezultat izmedju njih dvojice je 17:16 za Rodzera, znaci po tebi Rodzer je 16 puta protiv Novaka pravio takve greske koje su ga odvele u poraz. Pa kakav je onda to teniser, neki provincijalac amater ? Razmisli pre nego sto uzmes tastaturu u ruke, jerbo ispadas u najmanju ruku neozbiljan

veliki strumf

pre 10 godina

Evo, znao sam. Sve znalac do znalca, objasnjavaju Noletu nesto, coveku koji je uzeo 17 mastersa, 6 gs, bio 101 nedelju prvi. Gomila znalaca koji ni u cemu nisu najbolji ni na svom spratu, o ulazu da ne pricam. Optereceni mrznjom, i to mrze naseg coveka bez ikakvog razloga. Zaboravili su i bitnu stvar: tenis se NIKADA ne igra u 1 dobijeni set. Zato se i komentarise posle meca. Cekao sam Noleta za 3800, nije neka para, ali mioo mi. Ali mi je mnogo milije zbog silnih pljuvaca i mrzitelja, koji jos ne mogu da se opasulje kako je Nole dobio.

mikimladen

pre 10 godina

Idemo Nole!Nije Nole u najboljoj formi ali ce ona doci,nije zaboravio da igra tenis!Ajde pljuvaci sad hocu da cujem,kad ste znali da ga kritikujete,ajde sada da cujem i pohvale za 17. MASTERS!Sta vam sada znaci to sto je od 91. igraca izgubio set,sto imao probleme sa Isnerom i Federerom da privede mec kraju,sto usao uspavano protiv ODLICNOG Cilica kada ipak osvojio trofej!Ajde sada pljuni te ga sto nije osvojio IW bez izgubljenog seta!Haha,ajde opet u rupe!Idemo Nole,bitna pobeda sa nastavak sezone!Tvoji verni fanovi su uvek uz tebe,samo glava problem a i to ces resiti!Svaka cast na danasnjem finalu protiv odlicnog Federera!poz,molim vas objavite komentar jer nije uvek slucaj!poz za sve i LAKU NOC!

Deki

pre 10 godina

Bravo Novace!
Vrlo bitna pobeda za dizanje samopouzdanja koje je poprilicno manjkalo posle AO.
Svaka cast Bekeru, ali gledaj da zadrzis Vajdu pored sebe na sto vise turnira.

The End

pre 10 godina

Ovaj trofej je Vajda osvojio!
A kako su se pljuvači zaleteli...opa, prođoše kroz crveno, 5:5 u 3 setu i odmah kuknjava. Pa ne može tek tako lagano da se osvoji titula, polako, ipak je bolji pobedio i to sa pola snage.
Smanjio je prednost nad Nadalom, a još više ima šanse sad u Majamiju gde je prošle godine ispao u 1/4 finalu. Ako osvoji Majami skinuće Nadala pre Wimbldona sa trona.
Možda je i bolje što nije uzeo AO. jer 2012,2013 je osvajao taj GS na početku sezone i posle nije uspeo ni jedan od 3 GS da uzme.
Igrao je ovaj turnir sa najboljima danas, sa 48% snage i uzeo Trofej, čekamo da zaigra 100% i biće sve kako treba.

Nikola

pre 10 godina

Izkreno ocekivao sam vise od novaka na ovom turniru igracki ali isto tako sam rekao jos pre 2 nedelje kad je izgubio polufinale od rogera da ce osvojiti indian wells, novak jeste gubio neke meceve ove godine, ali ako pogledate, od wavrinke je po meni bio bolji, vawrinka je dosta srece imao u tom mecu na stranu sto je igrao u transu, novak je osvojio cak deset poena vise u tom mecu i izgubio, dubai je bio samo ravnodusnost novaka.. Ovaj mec bi trebao da bude prekretnica na psiholoskom smislu jer je odigran sa 60 posto mogucnosti a opet je dobijen!!!!

Don Quijote

pre 10 godina

Kakvo je ovo nonsalantno laganini dobijanje bilo. Moram priznati, da uprkos losem startu i svog onog nerviranja sinoc, ni jednog trenutka nisam posumnjao u pobedu.
Napred Nole samo napred Nole!

Ivan

pre 10 godina

Ovo je jedina meni važna vest u, sada već jučerašnjem, danu! Hvala ti Novače za još jedno predivno veče i još jedne pobede nad velikim Rodžerom, i osvojene čak 17-te titule na turnirima Masters 1000 serije! Blago narodu koji ima ovakvog asa! :)

Milosss

pre 10 godina

Ali kad nisam svisnuo na 5 : 4 u trecem, Nole, Nole...i opet zasto lakse kada moze teze...U svakom slucaju, pobedi se u zube ne gleda, mec je bio fenomenalan sa puno fantasticnh poteza i samo nastavi u ovakvom (pobednickom) ritmu! Bravo!

aleksandar

pre 10 godina

Nema potrebe za tolikim analizama,stvar je vrlo jednostavna,rezultat sve govori,a to šta bi bilo da je bilo ovako ili onako je bespotrebno tupljenje koje može ići do beskonačnosti.Uostalom ako Nole igra loše i bezvoljno,stvarno me zanima gdje su i koji su to igrači koji igraju bolje??