Košarka 39

Četvrtak, 13.02.2014.

08:07

Lebron trojkom srušio Voriorse

U NBA ligi odigrano je 13 utakmica, a veče je obeležila trojka Lebrona Džejmsa na 0,2 sekunde do kraja za pobedu Majamija nad Golden Stejtom 111:110.

Lebron trojkom srušio Voriorse IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

zzz

pre 10 godina

Havard pojacava, igra konstantno zadnjih 10ak utakmica i Hjuston veze 7 pobeda za redom. Ako Havard bude igrao kao pre 4-5 godina, Huston moze lako da se umesa u borbu za trofi

bohemian

pre 10 godina

@Bojan
Rekao bih da je Van Gundy svoj izbor bazirao prvenstveno na individualnom talentu i "freak of nature" karakteristikama svakog od te cetvorice, dok je manje uzimao u obzir timske podvige (Rusell) i kontinuitet igranja na vrhunskom nivou (Jabbar). Naravno, svi ovi elementi se zbirno moraju uzeti u obzir kada se radi o ovakvim rangiranjima, no ipak misljenje jednog od najvecih strucnjaka u NBA danas (podsjeticu, to je covjek koji je odveo Orlando sa Dwightom do velikog finala) smatram relevantnim. Sto se tice tvoje top 10 liste, u principu nemam sta da prigovorim, s tim da odmah na pamet mi padaju neka imena koja bi takodje mogla da zasluze konverzaciju (Jerry West, Elgin Baylor, Olajuwon, Shaq)...

Bojan

pre 10 godina

(bohemian, 13. februar 2014 11:51)
i Magica i Birda.
To je za mene neka velika sedmorica i mislim da postoji dobrih razloga za svakog od njih pojedinacno da nose titulu najbolje igraca svih vremena (Bil titule, Vilt pojedinacna dominacija, Oskar all-around igra u vreme kada su centri bili daleko dominantniji, Karim sky-hook, vrhunski centar tokom 20 godina, Bird kosarkaska inteligencija, smirenost, Magic kreativnost, team play, Jordan ultimate scorer + great defender). Cesto kazem da mi je top 10 jos sa Dankanom, Kobijem i Dr Jom, ali ipak su njih trojica korak iza ove sedmorice.
Lebron jos uvek nije dostigao taj nivo, ali realno je da tek prelazi sad polovinu karijere i da ce imati dosta jos da kaze, kako na individualnom, tako i na timskom planu. Za prethodnih 10 sezona je igrao na nivou ove sedmorice, jos par sezona tako i definitivno je tu.

joestrummer

pre 10 godina

koliko je ovaj milvoki bedna ekipa pa to je za priču... sa 8 igrača igraju, sve na Knighta i ponekad iljasova bljesne... Na nivou evroligasa jedva ce imati 15 pobeda na kraju...nemaju centra sem zaze pa me cudi ovih 10min raduljice... sve mi se cini da idu po prvog pika 2014e, pre Viginsa uzeće onog Centra Kanzasa tako da ce Raduljica verovatno biti visak..

vince carter

pre 10 godina

evo ga jeremija i njegova prica o sektama i jordanu..kao prvo navijam za lejkerse..omiljeni igraci su mi bryant,garnet i carter..nisam fan jordana ali koji igrac jos moze da prekine karijeru ode da igra drugi sport,vrati se i osvoji jos tri titule..pa nijedan i ponavljam da je konkurencija bila mnogo jaca,liga je bila jaca..pa dankan je igrao u jordanovo vreme a evo i sad razbija u poznim godinama jer covek danas i nema neku konkurenciju!!! tako i u fudbalu koji igrac moze dve godine da ne igra fudbal zbog povrede,vrati se i opet bude najbolji..pa stari ronaldo!! i nije isto igrati protiv ramosa,pepea,luiza,dantea itd kao protiv maldinija,neste,zanetija,kanavara,thurama,stama,kafua,karlosa,dakle dole statistika..gledajte!!!

zlija

pre 10 godina

Samo da probam ovim nacistima da objasnim da se pominje ceski kosarkas, zato sto je izasao iz nase skole kosarke. Zato sto je postovao ovu zemlju i igrao pune 4 godine. Mnogo vise od nekih nasih igraca. Zato rasa, nacija nije bitna on je deo crno bele porodice i mi volimo da citamo sta nas sin radi.

ivankoo

pre 10 godina

nemojte pogrešno da me shvatite lebronov kvalitet ne osporavam ali ovo sinoć da se nelazemo ko je igrao košarku i ispred zgrade bilo šutiram pa ako udje udje bilo je preko ruke nije neka izgradjena akcija ili fenomenalan potez
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Parker Tony, 13. februar 2014 12:12)
O čemu pričaš?
Čovek pogodio trojku na 2 razlike sekund do kraja TAČKA

trapacoza

pre 10 godina

Mika opet ubo!Detroit mora da trejduje.Ovako vise ne moze.Smenili su trenera ali mora jos nesto da se menja.Ako je moguce da trejduju ili Smita,ili Monroa ili Singlera.Izgubise ljudi od Klivlenda kome nije igrao Varezao,plus im je bila b2b utakmica u gostima,sa totalno indisponiranim Dengom.

AKSa

pre 10 godina

Miku od sad zovemo pravim krštenim imenom "Hogar Strašni Duševadnik"!

Dva dana za redom, Majami pobedjuje jer Lebron igra do maksimima.. mogli su lagano i da izgube obe... Nešto nije ok skroz kod njih, ne samo Vejd..
A San Antonio, šta reći... Timi car..

Dominatori

pre 10 godina

Zašto se naglašava učinak češkog igrača? Mogli ste naglasiti onda i učinak Delambera koji je sa Haitija!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Patrick Ewing, 13. februar 2014 09:21)

Pa zato sto je bivsi igrac Partizana i znaju koliko nama znace informacije vezane za nase igrace u NBA.

Parker Tony

pre 10 godina

nemojte pogrešno da me shvatite lebronov kvalitet ne osporavam ali ovo sinoć da se nelazemo ko je igrao košarku i ispred zgrade bilo šutiram pa ako udje udje bilo je preko ruke nije neka izgradjena akcija ili fenomenalan potez

marex

pre 10 godina

ajooj sad kad krenu HVALOSPEVI na racun drvosece.. :D on je najveci,on je najbolji,on je mvp...trt u metle.. :D sto rece jedan i corava koka ubode po neko zrno.. :D

bohemian

pre 10 godina

Stan Van Gundy je uoci utakmice Mia-GSW izjavio da je LeBron vec sada jedan od 4 najbolja igraca u istoriji NBA (Wilt, Oscar, Jordan). Na stranu da li je u pravu ili ne (zaista je tesko tu izostaviti Rusella i Jabbara) ali zaista je zastrasujuce kakvu karijeru ovaj momak ima iza sebe, a tek mu je 29 godina.

UMBRO

pre 10 godina

(ggg, 13. februar 2014 09:45)
ne kazem da Fridet ima los sut i neprecizan daleko od toga, dobar je on suter, nego mislim na los izbacaj nekada deluje kao kamenje da baca. naravno to ne znaci nista ipak je bitno da se da kos ne na kakav nacin. Son Merion ima jedam od najsmesnijih izbacaja al je takodje veoma precizan...

LebronKING

pre 10 godina

James cim je osjetio da bi mogao izgubiti titulu najkorisnijeg igraca pali motore. Veceras je pokazao da ce MIA biti i ove godine glavni za osvajanje titule iskljucivo zbog njega. Ali i dalje je problem u MIA kad igraju i James i Wade jednostavno nema vise one hemije izmedju njih kao ranije.
Anthony fenomenalno otvaranje utakmice i jos gore zatvaranje, jednostavno nikad nije loseje igrao u zadnjim cetvrtinama kao ove sezone i siguran sam da na ljeto ide iz niksa.
Kako se Grendzer vratio u Indijanu stari se komplikuju, Dzordzu pada forma strasno ako se uskoro ne vrati na stari nivo opet ne mogu preko majamija. Jedini je West konstatan.
Dankan sve vise i vise odusevljava, pa jel moguce sa toliko staza da lik i dalje dominira jbt.

elmer

pre 10 godina

Miko hvala sto si skrenuo paznju za tomsona, ja sam nocas odigrao. To mi ne bi nikada palo na pamet.
Inace Lebron me odusevio mada je Kari umetnik kakav se retko radja.

jorgovan

pre 10 godina

au kava utakmica u GS. Umalo Majami da prokocka 20 poena. Kari doktorski ali Lebron o Lebron,shteta nije mogao da napravi onu asistenciju zadnjih 5 minuta. Nek sad neko objansi kako gube od Jute a vode GS 20 poena,dobise Finix lagano.Portland i Klipersi isto dobra utakmica bila,mogao je i Portland dobiti...

Stele

pre 10 godina

Kako je rekao neki lik.. Dankan i dalje pleše. Koliki je samo kralj Novicki, i pod stare dane igra konstantno.. ima baš blejačku facu.. Sve radi tako lako da ja na sekund pomislim da mogu tako da igram. Lava kada krene ne znam ko može da mu stane na put. Grifin u poslednjih par utakmica pruža odlučne partije. Nedović ili da je vrati u Evropu ili da menja klub.. neće daleko dogurati pored Karija.

Jeremija

pre 10 godina

Lebron svako vece iznova i iznova dokazuje zasto je najbolji igrac sveta vec 7-8 godina i to prilicno ubedljivo. Ako se pogleda ucinak do 29.godine zivota,koliko Dzejms ima,vidi se da ima jacu karijeru i od jednog Dzordana ali u sektu njegovih obozavatelja i nostalgicara je vrlo opasno dirnuti. Mislim da ce ove godine Durent biti MVP ali titula ostaje u Majamiju iako ce konkurencija biti mnogo ozbiljnija nego prosle sezone.
Jedino u cemu jos Lebron moze da napreduje su slobodna bacanja i to je to,iz svih ostalih elemenata kosarkaske igre je odavno doktorirao...
PS. Dzordz je imao jos jedno vece za zaborav,kako igra poslednjih mesec dana ne bi valjalo da mu predje u naviku. Sut iz igre 4-17 i 12 poena. Totalno je van forme i ostajem pri tvrdnji da on nikada nece biti u top 5 igraca NBA,solidan je igrac ali daleeeko od superstara.

Bora KG

pre 10 godina

Najbolje su mi price "strucnjaka" da Lebron nije igrac za zavrsnice! Nego sta je,covek ih zavrsio do sad milion,na stranu sto ima najbolji prosek u sedmim utakmicama plej ofa(daje oko 34?!),na stranu sto ima dve titule...

UMBRO

pre 10 godina

kad bi neko prvi put put video Frideta i njegov "bangav" sut rekao bi da ne moze ni tablu da pogodi, a sinoc sutirao trojke ko masina...solidna utakmica Mela al definitivno u poslednje vreme u zavrsnicama deluje stegnuto sto je nekarakteristicno za njega...pod hitno neke promene u Knicksima cak i vodonosu da zamene al nesto se mora uraditi ovako vise ne moze...

strpljenje

pre 10 godina

svaka cast jasonu kidd-u konacno je namestio ekipu koja sada igra timski i niko se ne oseca ugrozeno. joe j samo 8 poena, ali je sutnuo samo 8 puta, a on je njihov all star. mnogo znaci andrei kirilenko. mnogo vise nego sto se predpostavlja. ocekujem trejdu bombu gde ce da posalju lopeza u zamenu za manje kvalitetnog, ali defanzivno orijentisanog i konstantnog centra i nekog playa koji moze da odigra kako bi se d-will rasteretio. lopez vredi mnogo na trzistu i mogu da dobiju za njega svasta, a mislim da rus nema strpljenja plus oni nemaju cemu da se nadaju u buducnosti jer su samo stariji i stariji, a pikove nemaju.

ggg

pre 10 godina

@UMBRO Džimer Fridet ima dobar, a ne "bangav" šut. Kevin Durant je sam priznao još dok je Fridet bio na koledžu da Džimer ima bolji šut od njega. Iskreno mislim da nema bolji šut od Durenta, ali je među najboljima u ligi. Takođe, Džimer je na koledžu na jednoj utakmici dao 50 poena, šutiravši preko 50% iz igre. Samo u NBA ligi nije dobio šansu da se dokaže. Nadam se da će mu ova utakmica biti prekretnica u karijeri.

KrleKambodža

pre 10 godina

Mika jedno vreme neće biti sa nama, odveli ga na psihijatriju, prolupao kao Pantić u Tesnoj koži. Uhvatio Singl na X New York-Sacramento, a imao povezano sa hjuston-Woshington X i Golen Stejt-Miami X 2od3 i 3 od 3. Od prevelikog stresa mu pozlilo, morao sam da ga vozim do bolnice jutros. Ostavio mi tiket na New York X kv.17 da mu naplatim i samo viče digu dagu, digu dagu, digu dagu. Najgore što znam da je opet imao singl na Tristana skokove ali tvrdi da nema taj tiket i viče digudagu, digudagu. Eto šta je NBA, poslednje sekunde,trojke, produžeci,stres,ludilo...

Bojan

pre 10 godina

ajd da vidimo sta sad ne valja
teza da Lebron igra slabije u poslednjoj cetvrtini, milion puta pokazana netacnom, pa je isto govoreno i za poslednji minut, da bezi od suta, pa je i to pokazano netacnim, pa je napadan da ne sme da ide na skok sut za pobedu, bas me zanima sta ce sad reci.
7 poena u poslednjem minutu, dve trojke od kojih je jedna za pobedu preko ruke bila
all hail the king :)

Bojan

pre 10 godina

ajd da vidimo sta sad ne valja
teza da Lebron igra slabije u poslednjoj cetvrtini, milion puta pokazana netacnom, pa je isto govoreno i za poslednji minut, da bezi od suta, pa je i to pokazano netacnim, pa je napadan da ne sme da ide na skok sut za pobedu, bas me zanima sta ce sad reci.
7 poena u poslednjem minutu, dve trojke od kojih je jedna za pobedu preko ruke bila
all hail the king :)

KrleKambodža

pre 10 godina

Mika jedno vreme neće biti sa nama, odveli ga na psihijatriju, prolupao kao Pantić u Tesnoj koži. Uhvatio Singl na X New York-Sacramento, a imao povezano sa hjuston-Woshington X i Golen Stejt-Miami X 2od3 i 3 od 3. Od prevelikog stresa mu pozlilo, morao sam da ga vozim do bolnice jutros. Ostavio mi tiket na New York X kv.17 da mu naplatim i samo viče digu dagu, digu dagu, digu dagu. Najgore što znam da je opet imao singl na Tristana skokove ali tvrdi da nema taj tiket i viče digudagu, digudagu. Eto šta je NBA, poslednje sekunde,trojke, produžeci,stres,ludilo...

Bora KG

pre 10 godina

Najbolje su mi price "strucnjaka" da Lebron nije igrac za zavrsnice! Nego sta je,covek ih zavrsio do sad milion,na stranu sto ima najbolji prosek u sedmim utakmicama plej ofa(daje oko 34?!),na stranu sto ima dve titule...

LebronKING

pre 10 godina

James cim je osjetio da bi mogao izgubiti titulu najkorisnijeg igraca pali motore. Veceras je pokazao da ce MIA biti i ove godine glavni za osvajanje titule iskljucivo zbog njega. Ali i dalje je problem u MIA kad igraju i James i Wade jednostavno nema vise one hemije izmedju njih kao ranije.
Anthony fenomenalno otvaranje utakmice i jos gore zatvaranje, jednostavno nikad nije loseje igrao u zadnjim cetvrtinama kao ove sezone i siguran sam da na ljeto ide iz niksa.
Kako se Grendzer vratio u Indijanu stari se komplikuju, Dzordzu pada forma strasno ako se uskoro ne vrati na stari nivo opet ne mogu preko majamija. Jedini je West konstatan.
Dankan sve vise i vise odusevljava, pa jel moguce sa toliko staza da lik i dalje dominira jbt.

Jeremija

pre 10 godina

Lebron svako vece iznova i iznova dokazuje zasto je najbolji igrac sveta vec 7-8 godina i to prilicno ubedljivo. Ako se pogleda ucinak do 29.godine zivota,koliko Dzejms ima,vidi se da ima jacu karijeru i od jednog Dzordana ali u sektu njegovih obozavatelja i nostalgicara je vrlo opasno dirnuti. Mislim da ce ove godine Durent biti MVP ali titula ostaje u Majamiju iako ce konkurencija biti mnogo ozbiljnija nego prosle sezone.
Jedino u cemu jos Lebron moze da napreduje su slobodna bacanja i to je to,iz svih ostalih elemenata kosarkaske igre je odavno doktorirao...
PS. Dzordz je imao jos jedno vece za zaborav,kako igra poslednjih mesec dana ne bi valjalo da mu predje u naviku. Sut iz igre 4-17 i 12 poena. Totalno je van forme i ostajem pri tvrdnji da on nikada nece biti u top 5 igraca NBA,solidan je igrac ali daleeeko od superstara.

jorgovan

pre 10 godina

au kava utakmica u GS. Umalo Majami da prokocka 20 poena. Kari doktorski ali Lebron o Lebron,shteta nije mogao da napravi onu asistenciju zadnjih 5 minuta. Nek sad neko objansi kako gube od Jute a vode GS 20 poena,dobise Finix lagano.Portland i Klipersi isto dobra utakmica bila,mogao je i Portland dobiti...

ivankoo

pre 10 godina

nemojte pogrešno da me shvatite lebronov kvalitet ne osporavam ali ovo sinoć da se nelazemo ko je igrao košarku i ispred zgrade bilo šutiram pa ako udje udje bilo je preko ruke nije neka izgradjena akcija ili fenomenalan potez
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Parker Tony, 13. februar 2014 12:12)
O čemu pričaš?
Čovek pogodio trojku na 2 razlike sekund do kraja TAČKA

Stele

pre 10 godina

Kako je rekao neki lik.. Dankan i dalje pleše. Koliki je samo kralj Novicki, i pod stare dane igra konstantno.. ima baš blejačku facu.. Sve radi tako lako da ja na sekund pomislim da mogu tako da igram. Lava kada krene ne znam ko može da mu stane na put. Grifin u poslednjih par utakmica pruža odlučne partije. Nedović ili da je vrati u Evropu ili da menja klub.. neće daleko dogurati pored Karija.

elmer

pre 10 godina

Miko hvala sto si skrenuo paznju za tomsona, ja sam nocas odigrao. To mi ne bi nikada palo na pamet.
Inace Lebron me odusevio mada je Kari umetnik kakav se retko radja.

bohemian

pre 10 godina

Stan Van Gundy je uoci utakmice Mia-GSW izjavio da je LeBron vec sada jedan od 4 najbolja igraca u istoriji NBA (Wilt, Oscar, Jordan). Na stranu da li je u pravu ili ne (zaista je tesko tu izostaviti Rusella i Jabbara) ali zaista je zastrasujuce kakvu karijeru ovaj momak ima iza sebe, a tek mu je 29 godina.

ggg

pre 10 godina

@UMBRO Džimer Fridet ima dobar, a ne "bangav" šut. Kevin Durant je sam priznao još dok je Fridet bio na koledžu da Džimer ima bolji šut od njega. Iskreno mislim da nema bolji šut od Durenta, ali je među najboljima u ligi. Takođe, Džimer je na koledžu na jednoj utakmici dao 50 poena, šutiravši preko 50% iz igre. Samo u NBA ligi nije dobio šansu da se dokaže. Nadam se da će mu ova utakmica biti prekretnica u karijeri.

zlija

pre 10 godina

Samo da probam ovim nacistima da objasnim da se pominje ceski kosarkas, zato sto je izasao iz nase skole kosarke. Zato sto je postovao ovu zemlju i igrao pune 4 godine. Mnogo vise od nekih nasih igraca. Zato rasa, nacija nije bitna on je deo crno bele porodice i mi volimo da citamo sta nas sin radi.

UMBRO

pre 10 godina

kad bi neko prvi put put video Frideta i njegov "bangav" sut rekao bi da ne moze ni tablu da pogodi, a sinoc sutirao trojke ko masina...solidna utakmica Mela al definitivno u poslednje vreme u zavrsnicama deluje stegnuto sto je nekarakteristicno za njega...pod hitno neke promene u Knicksima cak i vodonosu da zamene al nesto se mora uraditi ovako vise ne moze...

AKSa

pre 10 godina

Miku od sad zovemo pravim krštenim imenom "Hogar Strašni Duševadnik"!

Dva dana za redom, Majami pobedjuje jer Lebron igra do maksimima.. mogli su lagano i da izgube obe... Nešto nije ok skroz kod njih, ne samo Vejd..
A San Antonio, šta reći... Timi car..

Dominatori

pre 10 godina

Zašto se naglašava učinak češkog igrača? Mogli ste naglasiti onda i učinak Delambera koji je sa Haitija!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Patrick Ewing, 13. februar 2014 09:21)

Pa zato sto je bivsi igrac Partizana i znaju koliko nama znace informacije vezane za nase igrace u NBA.

zzz

pre 10 godina

Havard pojacava, igra konstantno zadnjih 10ak utakmica i Hjuston veze 7 pobeda za redom. Ako Havard bude igrao kao pre 4-5 godina, Huston moze lako da se umesa u borbu za trofi

vince carter

pre 10 godina

evo ga jeremija i njegova prica o sektama i jordanu..kao prvo navijam za lejkerse..omiljeni igraci su mi bryant,garnet i carter..nisam fan jordana ali koji igrac jos moze da prekine karijeru ode da igra drugi sport,vrati se i osvoji jos tri titule..pa nijedan i ponavljam da je konkurencija bila mnogo jaca,liga je bila jaca..pa dankan je igrao u jordanovo vreme a evo i sad razbija u poznim godinama jer covek danas i nema neku konkurenciju!!! tako i u fudbalu koji igrac moze dve godine da ne igra fudbal zbog povrede,vrati se i opet bude najbolji..pa stari ronaldo!! i nije isto igrati protiv ramosa,pepea,luiza,dantea itd kao protiv maldinija,neste,zanetija,kanavara,thurama,stama,kafua,karlosa,dakle dole statistika..gledajte!!!

trapacoza

pre 10 godina

Mika opet ubo!Detroit mora da trejduje.Ovako vise ne moze.Smenili su trenera ali mora jos nesto da se menja.Ako je moguce da trejduju ili Smita,ili Monroa ili Singlera.Izgubise ljudi od Klivlenda kome nije igrao Varezao,plus im je bila b2b utakmica u gostima,sa totalno indisponiranim Dengom.

strpljenje

pre 10 godina

svaka cast jasonu kidd-u konacno je namestio ekipu koja sada igra timski i niko se ne oseca ugrozeno. joe j samo 8 poena, ali je sutnuo samo 8 puta, a on je njihov all star. mnogo znaci andrei kirilenko. mnogo vise nego sto se predpostavlja. ocekujem trejdu bombu gde ce da posalju lopeza u zamenu za manje kvalitetnog, ali defanzivno orijentisanog i konstantnog centra i nekog playa koji moze da odigra kako bi se d-will rasteretio. lopez vredi mnogo na trzistu i mogu da dobiju za njega svasta, a mislim da rus nema strpljenja plus oni nemaju cemu da se nadaju u buducnosti jer su samo stariji i stariji, a pikove nemaju.

joestrummer

pre 10 godina

koliko je ovaj milvoki bedna ekipa pa to je za priču... sa 8 igrača igraju, sve na Knighta i ponekad iljasova bljesne... Na nivou evroligasa jedva ce imati 15 pobeda na kraju...nemaju centra sem zaze pa me cudi ovih 10min raduljice... sve mi se cini da idu po prvog pika 2014e, pre Viginsa uzeće onog Centra Kanzasa tako da ce Raduljica verovatno biti visak..

UMBRO

pre 10 godina

(ggg, 13. februar 2014 09:45)
ne kazem da Fridet ima los sut i neprecizan daleko od toga, dobar je on suter, nego mislim na los izbacaj nekada deluje kao kamenje da baca. naravno to ne znaci nista ipak je bitno da se da kos ne na kakav nacin. Son Merion ima jedam od najsmesnijih izbacaja al je takodje veoma precizan...

Bojan

pre 10 godina

(bohemian, 13. februar 2014 11:51)
i Magica i Birda.
To je za mene neka velika sedmorica i mislim da postoji dobrih razloga za svakog od njih pojedinacno da nose titulu najbolje igraca svih vremena (Bil titule, Vilt pojedinacna dominacija, Oskar all-around igra u vreme kada su centri bili daleko dominantniji, Karim sky-hook, vrhunski centar tokom 20 godina, Bird kosarkaska inteligencija, smirenost, Magic kreativnost, team play, Jordan ultimate scorer + great defender). Cesto kazem da mi je top 10 jos sa Dankanom, Kobijem i Dr Jom, ali ipak su njih trojica korak iza ove sedmorice.
Lebron jos uvek nije dostigao taj nivo, ali realno je da tek prelazi sad polovinu karijere i da ce imati dosta jos da kaze, kako na individualnom, tako i na timskom planu. Za prethodnih 10 sezona je igrao na nivou ove sedmorice, jos par sezona tako i definitivno je tu.

marex

pre 10 godina

ajooj sad kad krenu HVALOSPEVI na racun drvosece.. :D on je najveci,on je najbolji,on je mvp...trt u metle.. :D sto rece jedan i corava koka ubode po neko zrno.. :D

bohemian

pre 10 godina

@Bojan
Rekao bih da je Van Gundy svoj izbor bazirao prvenstveno na individualnom talentu i "freak of nature" karakteristikama svakog od te cetvorice, dok je manje uzimao u obzir timske podvige (Rusell) i kontinuitet igranja na vrhunskom nivou (Jabbar). Naravno, svi ovi elementi se zbirno moraju uzeti u obzir kada se radi o ovakvim rangiranjima, no ipak misljenje jednog od najvecih strucnjaka u NBA danas (podsjeticu, to je covjek koji je odveo Orlando sa Dwightom do velikog finala) smatram relevantnim. Sto se tice tvoje top 10 liste, u principu nemam sta da prigovorim, s tim da odmah na pamet mi padaju neka imena koja bi takodje mogla da zasluze konverzaciju (Jerry West, Elgin Baylor, Olajuwon, Shaq)...

Parker Tony

pre 10 godina

nemojte pogrešno da me shvatite lebronov kvalitet ne osporavam ali ovo sinoć da se nelazemo ko je igrao košarku i ispred zgrade bilo šutiram pa ako udje udje bilo je preko ruke nije neka izgradjena akcija ili fenomenalan potez

Parker Tony

pre 10 godina

nemojte pogrešno da me shvatite lebronov kvalitet ne osporavam ali ovo sinoć da se nelazemo ko je igrao košarku i ispred zgrade bilo šutiram pa ako udje udje bilo je preko ruke nije neka izgradjena akcija ili fenomenalan potez

Bojan

pre 10 godina

ajd da vidimo sta sad ne valja
teza da Lebron igra slabije u poslednjoj cetvrtini, milion puta pokazana netacnom, pa je isto govoreno i za poslednji minut, da bezi od suta, pa je i to pokazano netacnim, pa je napadan da ne sme da ide na skok sut za pobedu, bas me zanima sta ce sad reci.
7 poena u poslednjem minutu, dve trojke od kojih je jedna za pobedu preko ruke bila
all hail the king :)

Jeremija

pre 10 godina

Lebron svako vece iznova i iznova dokazuje zasto je najbolji igrac sveta vec 7-8 godina i to prilicno ubedljivo. Ako se pogleda ucinak do 29.godine zivota,koliko Dzejms ima,vidi se da ima jacu karijeru i od jednog Dzordana ali u sektu njegovih obozavatelja i nostalgicara je vrlo opasno dirnuti. Mislim da ce ove godine Durent biti MVP ali titula ostaje u Majamiju iako ce konkurencija biti mnogo ozbiljnija nego prosle sezone.
Jedino u cemu jos Lebron moze da napreduje su slobodna bacanja i to je to,iz svih ostalih elemenata kosarkaske igre je odavno doktorirao...
PS. Dzordz je imao jos jedno vece za zaborav,kako igra poslednjih mesec dana ne bi valjalo da mu predje u naviku. Sut iz igre 4-17 i 12 poena. Totalno je van forme i ostajem pri tvrdnji da on nikada nece biti u top 5 igraca NBA,solidan je igrac ali daleeeko od superstara.

marex

pre 10 godina

ajooj sad kad krenu HVALOSPEVI na racun drvosece.. :D on je najveci,on je najbolji,on je mvp...trt u metle.. :D sto rece jedan i corava koka ubode po neko zrno.. :D

Dominatori

pre 10 godina

Zašto se naglašava učinak češkog igrača? Mogli ste naglasiti onda i učinak Delambera koji je sa Haitija!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Patrick Ewing, 13. februar 2014 09:21)

Pa zato sto je bivsi igrac Partizana i znaju koliko nama znace informacije vezane za nase igrace u NBA.

Bora KG

pre 10 godina

Najbolje su mi price "strucnjaka" da Lebron nije igrac za zavrsnice! Nego sta je,covek ih zavrsio do sad milion,na stranu sto ima najbolji prosek u sedmim utakmicama plej ofa(daje oko 34?!),na stranu sto ima dve titule...

vince carter

pre 10 godina

evo ga jeremija i njegova prica o sektama i jordanu..kao prvo navijam za lejkerse..omiljeni igraci su mi bryant,garnet i carter..nisam fan jordana ali koji igrac jos moze da prekine karijeru ode da igra drugi sport,vrati se i osvoji jos tri titule..pa nijedan i ponavljam da je konkurencija bila mnogo jaca,liga je bila jaca..pa dankan je igrao u jordanovo vreme a evo i sad razbija u poznim godinama jer covek danas i nema neku konkurenciju!!! tako i u fudbalu koji igrac moze dve godine da ne igra fudbal zbog povrede,vrati se i opet bude najbolji..pa stari ronaldo!! i nije isto igrati protiv ramosa,pepea,luiza,dantea itd kao protiv maldinija,neste,zanetija,kanavara,thurama,stama,kafua,karlosa,dakle dole statistika..gledajte!!!

Bojan

pre 10 godina

(bohemian, 13. februar 2014 11:51)
i Magica i Birda.
To je za mene neka velika sedmorica i mislim da postoji dobrih razloga za svakog od njih pojedinacno da nose titulu najbolje igraca svih vremena (Bil titule, Vilt pojedinacna dominacija, Oskar all-around igra u vreme kada su centri bili daleko dominantniji, Karim sky-hook, vrhunski centar tokom 20 godina, Bird kosarkaska inteligencija, smirenost, Magic kreativnost, team play, Jordan ultimate scorer + great defender). Cesto kazem da mi je top 10 jos sa Dankanom, Kobijem i Dr Jom, ali ipak su njih trojica korak iza ove sedmorice.
Lebron jos uvek nije dostigao taj nivo, ali realno je da tek prelazi sad polovinu karijere i da ce imati dosta jos da kaze, kako na individualnom, tako i na timskom planu. Za prethodnih 10 sezona je igrao na nivou ove sedmorice, jos par sezona tako i definitivno je tu.

bohemian

pre 10 godina

Stan Van Gundy je uoci utakmice Mia-GSW izjavio da je LeBron vec sada jedan od 4 najbolja igraca u istoriji NBA (Wilt, Oscar, Jordan). Na stranu da li je u pravu ili ne (zaista je tesko tu izostaviti Rusella i Jabbara) ali zaista je zastrasujuce kakvu karijeru ovaj momak ima iza sebe, a tek mu je 29 godina.

zlija

pre 10 godina

Samo da probam ovim nacistima da objasnim da se pominje ceski kosarkas, zato sto je izasao iz nase skole kosarke. Zato sto je postovao ovu zemlju i igrao pune 4 godine. Mnogo vise od nekih nasih igraca. Zato rasa, nacija nije bitna on je deo crno bele porodice i mi volimo da citamo sta nas sin radi.

elmer

pre 10 godina

Miko hvala sto si skrenuo paznju za tomsona, ja sam nocas odigrao. To mi ne bi nikada palo na pamet.
Inace Lebron me odusevio mada je Kari umetnik kakav se retko radja.

LebronKING

pre 10 godina

James cim je osjetio da bi mogao izgubiti titulu najkorisnijeg igraca pali motore. Veceras je pokazao da ce MIA biti i ove godine glavni za osvajanje titule iskljucivo zbog njega. Ali i dalje je problem u MIA kad igraju i James i Wade jednostavno nema vise one hemije izmedju njih kao ranije.
Anthony fenomenalno otvaranje utakmice i jos gore zatvaranje, jednostavno nikad nije loseje igrao u zadnjim cetvrtinama kao ove sezone i siguran sam da na ljeto ide iz niksa.
Kako se Grendzer vratio u Indijanu stari se komplikuju, Dzordzu pada forma strasno ako se uskoro ne vrati na stari nivo opet ne mogu preko majamija. Jedini je West konstatan.
Dankan sve vise i vise odusevljava, pa jel moguce sa toliko staza da lik i dalje dominira jbt.

AKSa

pre 10 godina

Miku od sad zovemo pravim krštenim imenom "Hogar Strašni Duševadnik"!

Dva dana za redom, Majami pobedjuje jer Lebron igra do maksimima.. mogli su lagano i da izgube obe... Nešto nije ok skroz kod njih, ne samo Vejd..
A San Antonio, šta reći... Timi car..

strpljenje

pre 10 godina

svaka cast jasonu kidd-u konacno je namestio ekipu koja sada igra timski i niko se ne oseca ugrozeno. joe j samo 8 poena, ali je sutnuo samo 8 puta, a on je njihov all star. mnogo znaci andrei kirilenko. mnogo vise nego sto se predpostavlja. ocekujem trejdu bombu gde ce da posalju lopeza u zamenu za manje kvalitetnog, ali defanzivno orijentisanog i konstantnog centra i nekog playa koji moze da odigra kako bi se d-will rasteretio. lopez vredi mnogo na trzistu i mogu da dobiju za njega svasta, a mislim da rus nema strpljenja plus oni nemaju cemu da se nadaju u buducnosti jer su samo stariji i stariji, a pikove nemaju.

Stele

pre 10 godina

Kako je rekao neki lik.. Dankan i dalje pleše. Koliki je samo kralj Novicki, i pod stare dane igra konstantno.. ima baš blejačku facu.. Sve radi tako lako da ja na sekund pomislim da mogu tako da igram. Lava kada krene ne znam ko može da mu stane na put. Grifin u poslednjih par utakmica pruža odlučne partije. Nedović ili da je vrati u Evropu ili da menja klub.. neće daleko dogurati pored Karija.

bohemian

pre 10 godina

@Bojan
Rekao bih da je Van Gundy svoj izbor bazirao prvenstveno na individualnom talentu i "freak of nature" karakteristikama svakog od te cetvorice, dok je manje uzimao u obzir timske podvige (Rusell) i kontinuitet igranja na vrhunskom nivou (Jabbar). Naravno, svi ovi elementi se zbirno moraju uzeti u obzir kada se radi o ovakvim rangiranjima, no ipak misljenje jednog od najvecih strucnjaka u NBA danas (podsjeticu, to je covjek koji je odveo Orlando sa Dwightom do velikog finala) smatram relevantnim. Sto se tice tvoje top 10 liste, u principu nemam sta da prigovorim, s tim da odmah na pamet mi padaju neka imena koja bi takodje mogla da zasluze konverzaciju (Jerry West, Elgin Baylor, Olajuwon, Shaq)...

UMBRO

pre 10 godina

kad bi neko prvi put put video Frideta i njegov "bangav" sut rekao bi da ne moze ni tablu da pogodi, a sinoc sutirao trojke ko masina...solidna utakmica Mela al definitivno u poslednje vreme u zavrsnicama deluje stegnuto sto je nekarakteristicno za njega...pod hitno neke promene u Knicksima cak i vodonosu da zamene al nesto se mora uraditi ovako vise ne moze...

KrleKambodža

pre 10 godina

Mika jedno vreme neće biti sa nama, odveli ga na psihijatriju, prolupao kao Pantić u Tesnoj koži. Uhvatio Singl na X New York-Sacramento, a imao povezano sa hjuston-Woshington X i Golen Stejt-Miami X 2od3 i 3 od 3. Od prevelikog stresa mu pozlilo, morao sam da ga vozim do bolnice jutros. Ostavio mi tiket na New York X kv.17 da mu naplatim i samo viče digu dagu, digu dagu, digu dagu. Najgore što znam da je opet imao singl na Tristana skokove ali tvrdi da nema taj tiket i viče digudagu, digudagu. Eto šta je NBA, poslednje sekunde,trojke, produžeci,stres,ludilo...

ivankoo

pre 10 godina

nemojte pogrešno da me shvatite lebronov kvalitet ne osporavam ali ovo sinoć da se nelazemo ko je igrao košarku i ispred zgrade bilo šutiram pa ako udje udje bilo je preko ruke nije neka izgradjena akcija ili fenomenalan potez
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Parker Tony, 13. februar 2014 12:12)
O čemu pričaš?
Čovek pogodio trojku na 2 razlike sekund do kraja TAČKA

jorgovan

pre 10 godina

au kava utakmica u GS. Umalo Majami da prokocka 20 poena. Kari doktorski ali Lebron o Lebron,shteta nije mogao da napravi onu asistenciju zadnjih 5 minuta. Nek sad neko objansi kako gube od Jute a vode GS 20 poena,dobise Finix lagano.Portland i Klipersi isto dobra utakmica bila,mogao je i Portland dobiti...

joestrummer

pre 10 godina

koliko je ovaj milvoki bedna ekipa pa to je za priču... sa 8 igrača igraju, sve na Knighta i ponekad iljasova bljesne... Na nivou evroligasa jedva ce imati 15 pobeda na kraju...nemaju centra sem zaze pa me cudi ovih 10min raduljice... sve mi se cini da idu po prvog pika 2014e, pre Viginsa uzeće onog Centra Kanzasa tako da ce Raduljica verovatno biti visak..

ggg

pre 10 godina

@UMBRO Džimer Fridet ima dobar, a ne "bangav" šut. Kevin Durant je sam priznao još dok je Fridet bio na koledžu da Džimer ima bolji šut od njega. Iskreno mislim da nema bolji šut od Durenta, ali je među najboljima u ligi. Takođe, Džimer je na koledžu na jednoj utakmici dao 50 poena, šutiravši preko 50% iz igre. Samo u NBA ligi nije dobio šansu da se dokaže. Nadam se da će mu ova utakmica biti prekretnica u karijeri.

UMBRO

pre 10 godina

(ggg, 13. februar 2014 09:45)
ne kazem da Fridet ima los sut i neprecizan daleko od toga, dobar je on suter, nego mislim na los izbacaj nekada deluje kao kamenje da baca. naravno to ne znaci nista ipak je bitno da se da kos ne na kakav nacin. Son Merion ima jedam od najsmesnijih izbacaja al je takodje veoma precizan...

trapacoza

pre 10 godina

Mika opet ubo!Detroit mora da trejduje.Ovako vise ne moze.Smenili su trenera ali mora jos nesto da se menja.Ako je moguce da trejduju ili Smita,ili Monroa ili Singlera.Izgubise ljudi od Klivlenda kome nije igrao Varezao,plus im je bila b2b utakmica u gostima,sa totalno indisponiranim Dengom.

zzz

pre 10 godina

Havard pojacava, igra konstantno zadnjih 10ak utakmica i Hjuston veze 7 pobeda za redom. Ako Havard bude igrao kao pre 4-5 godina, Huston moze lako da se umesa u borbu za trofi