Košarka 245

Ponedeljak, 03.02.2014.

18:55

SP: Srbija sa Španijom i Francuskom

Košarkaška reprezentacija Srbije na Svetskom kupu u Španiji igraće u A grupi sa domaćinom Španijom, Egiptom, Iranom, Brazilom i Francuskom.

SP: Srbija sa Španijom i Francuskom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

245 Komentari

Sortiraj po:

Figo

pre 10 godina

mi smo nebitni u kosarci bas kao sto ste i vi nebitni u rukometu...samo nasa parola je uvijek bila i ostala VAZNO JE SUDJELOVATI,a ne se obrukati kako se vi brukate u odredjenim sportovima ;)
(fer86, 4. februar 2014 01:13)
Pa ti nebitni vas dobise pre godinu-dve u polufinalu u tom vasem rukometu, cini mi se. Ne mogu da se setim tacno jer ste nebitni... Ja pamtim samo prave protivnike a ne filijale gde dodjem i odradim posao bez muke...

Luke Babbitt

pre 10 godina

Srb - Špa 2
Srb - Fra 1
Srb - Bra 2
Srb - Egi 1
Srb - Irn 1

Teodosić,Bogdanović,Aleksandrov,Micov,Krstić
Klupa : Marković,Nedović,Lučić,Bjelica,Marjanović,Veličković,Micić

Anne O

pre 10 godina

Ko ce njih da pobedi?
(USA Dream Team, 3. februar 2014 23:23)

Pa ako svi koje si nabrojao budu registrovani za prvenstvo, zaista niko.

berija

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 20:40)

Vaši dobri igrači su Bogdanović, Simon, Žorić eventualno Tomić, svi ostali čisti prosek. Nemoj mi o Šariću, dečko još veze nema sa košarkom, najavljivali ste ga ko Lebrona na Euro2013, nije mogao šut da ubaci. Loša kopija našeg Bjelice.
Naši dobri su Bogdanović, Teodosić, Nedović, Krstić, Bjelica, Raduljica, Micov, Erceg, Lučić...

I pusti to što smo bili 7. sa 9 debitanata u timu i prosekom od 22 godine.
Sad nam je Sale na klupi, njega se dobro sećate.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 23:27)

Brate Hrvate!Niko ne tvrdi da smo u rangu sa Amerima (ima klinaca na "steroidima" i kod nas i kod vas)!Kažeš da stavljamo teško breme na leđa naših košarkaša svojim komentarima?Pa,vidi,i tvoj komentar,a predpostavljam i komentari Hrvata na hrvatskim portalima takođe stavljaju teško breme na leđa hrvatskih košarkaša!Ili hrvatski košarkaši ne čitaju komentare?Imate tim,veoma dobar,ali to nije dovoljan garant za uspeh!Novac igra veliku ulogu-i mi i vi možemo otići bez pola tima!A to se dešavalo i nama i vama veoma često!Ili je sukob igrača i trenera,ili igrača i saveza,ili samih igrača,ili žele da se spreme za draft,ili ne daju NBA timovi (sada ih nema puno u NBA),ili treba da se spreme za eventualni ugovor,....i svakakve druge "laži" i laži!Seti se da mi sa Bodirogom,Stojakovićem,Gurovićem,Đorđevićem,Savićem,...nismo ušli u 8 na EP u Srbiji!!!Tim nije garant ako nema hemije i ako ima zavisti i svađe u timu!Mi smo imali jednog idiota (igrača) koji je toliko posesivan,ljubomoran i prepotentan da nam je uništio kompletan šampionat!Imali smo i jednog koji je rušio atmosferu 2002-ge u Inianapolisu ali je to Pešić rešio u startu i osvojili smo zlato!.....A napucani komentari u našoj javnosti (čitaj-klinci) su posledica predhodnih velikih uspeha i teško mirenje sa situacijom da više nema dominantnih igrača iz mnogih razloga.Ono što smo imali u prošloj,velikoj državi-više nemamo!A nemamo ni igrače koji stavljaju reprezentaciju na prvo mesto!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Zemljaci moji dobri, sledece godine ce MNE da vam objasni koliko je lopta okrugla. Nadam se da se razumijemo i ne ljutimo.
(crnogorac, 3. februar 2014 23:52)

Ne ljutimo se ali ne razumemo!....A mislim zemljak,da ni ti ne razumeš samog sebe!

SASA

pre 10 godina

Zemljaci moji dobri, sledece godine ce MNE da vam objasni koliko je lopta okrugla. Nadam se da se razumijemo i ne ljutimo.
(crnogorac, 3. februar 2014 23:52)

Pa mogli ste i ove godine, ali niste ni u drugi krug prosli...
Sta ces, nema veze, bice jos dana.... Siguran sam da se Dasic vec uveliko sprema..

Aleksandar Sale Đorđević

pre 10 godina

@maryo Kako vas Hrvate nije sramota da kao jednog od aduta vaše reprezentacije spominjete naturalizovanog Amerikanca Drapera koji nema nikakve veze sa Hrvatskom?? Tvrdite da ste sportska nacija, a u košarci vam igra Amerikanac, u fudbalu dva Brazilca (Eduardo da Silva, Sammir), kako vas bre nije sramota??

pesimizam

pre 10 godina

Micic,Teodosic,Nedovic,Markovic,Bogdanovic,Micov,Bjelica,Savanovic,Erceg,Macvan,Raduljica i Krstic.

Mislim da (na zalost) bolje od ovoga nemamo.Lucic i Milosavljevic su povredjeni, Novica vec par godina ne igra ozbiljnu kosarku.Na siri spisak dodati jos par mladjih ako se neko povredi (Milutinov,Mitrovic...) i to je to.
Sa jako dobrim trenerom (Duda) ovaj tim bi trebao da cilja cetvrtfinale ali sa Djordjevicem...mozemo proci kao sa Mokom...a Moka je neko ko u odnosu na Djordjevica ima pozavidan trenerski rezime.Meni nije jasno odakle toliki optimizam ljudima sto se tice trenera...pa je l znate vi da on nije imao nikakav uspeh do sada kao trener?Nece Sale da igra i daje trojku u poslednjoj sekundi.Trener i igrac su 2 totalno razlicite stvari a on mi uopste ne uliva poverenje jer nama treba trener koji je kvalitet vise jer mi igracki na individualan kvalitet vise ne mozemo da garantujemo pobede protiv bilo koje ekipe.

Damjan Dimi

pre 10 godina

Pod hitno se pozivaju u svlavijonicu Divac, Bodiroga and ostala kompanija za koje je jos nesto znacila zastava, himna, pa i obraz.

Milan26

pre 10 godina

Nismo imali bas mnogo srece na zrebu, ali mislim da cemo biti drugi u grupi, iza Spanaca. A bilo bi i dobro da izgubimo od njih u prvom krugu, iz vise razloga. No, to je nebitno sad. Vidim da se kalkulise sa nasim sastavom. Bice Saletu bas tesko, birati izmedju onih koji su uvek dobro igrali za reprezentaciju zadnjih godina, i onih koji ce biti tad u trenutno boljoj formi.

1.Teodosic
2.Micic (Markovic)
3.Bogdanovic
4.Nedovic
5.Paunic (Milosavljevic)
6.Micov
7.Bjelica
8.Savanovic (Erceg)
9.Velickovic (Lucic)
10.Raduljica
11.Marjanovic
12.Krstic

Neko ce (ne daj Boze) biti mozda povredjen, neko ce biti u losoj formi... Kandidati su jos i Macvan, Kalenic, Katic...
Sad kad predjem okom preko tima, svi imaju meku ruku, sto za tri poena, sto sa poludistance, ali bukvalno svi. Ukljucujuci cak i Markovica koji se dosta poboljsao u sutu u zadnje vreme. Mi stvarno imamo ozbiljan sastav, i uz pravu taktiku, dosta volje i rada mozemo biti ozbiljan konkurent. I voleo bih da odigramo sa Amerikom mec, mislim da se ne bismo izblamirali.

USA

pre 10 godina

Navijam za Srbiju i USA pa ko uzme medalju sve jedno je. Iskren da budem kao ljubitelj kosarke voleo bi da se sastanu USA vs Serbia :)

abc

pre 10 godina

Bože, večeras kad zaspim, prebaci Srbiju i RS na Mars ili u pustinju Gobi, toliko su mi se smučile komšije sa našom kravom. Svako je za sebe, šta imate od toga što se radujete našim eventualnim problemima? Svi ste evropski prosek, a ponašate se kao da ste izmislili košarku. Samo ćete navući sebi lošu karmu na vrat, ako već niste.
Podrška našim momcima!

fer86

pre 10 godina

Prvo, mislimo da vas mozemo proci jer nas vi ni jedan jedini put niste pobedili u kosarci. Cak ni u prijateljskom mecu. Drugo, imamo duzu klupu i veci izbor kvalitetnih igraca od vas. Trece, vi ste samo prosecna ekipa i nista vise. Nije mi jasno odakle vam obraz da glumite neku silu u kosarci? Usli ste u polufinale nikad slabijeg EP i odma se tripujete da ste neka sila? Jedino sto je nerealno je to da vi ne vidite koliko ste nebitni u kosarci. Kada nas budete pobedili PRVI put u istoriji, onda mozemo da pricamo o necemu.
(student_iz_pakla, 3. februar 2014 22:04)

mi smo nebitni u kosarci bas kao sto ste i vi nebitni u rukometu...samo nasa parola je uvijek bila i ostala VAZNO JE SUDJELOVATI,a ne se obrukati kako se vi brukate u odredjenim sportovima ;)

vlada

pre 10 godina

evo ja cu ti dati realan odgovor bez provokacije..i mozda ste sveukupno bolji ..imate mozda najboljeg igraca u euro ligi,a to je bojan bogdanovic...centri su vam dobri,tomic i zoric...imate najbolji tim u zadnjih 10 godina...ali,na centrima smo bolji,ova dva vasa centra ce pojesti krstic i raduljica,nemate teodosica,i ono sto je najvaznije djordjevic sedi na klupi,jel ga se secas?....nemate hrabrost da nas pobedite,zato sto gorite od zelje da to uradite,a pri tome nemate inat..pomiri se sa tim
(marko_bgd, 3. februar 2014 23:38)

Ma ne nemaju Hrvati inat, ma da! Jesi ti bio nekad preko dunava sinko?
Imaju hrvati opak tim, to stoji i neće biti lak ako se ukrstimo sa njima, i na papiru deluje da imaju veće šanse za neku od medalja, ali nekako mi se čini da ćemo opet biti bliži tom cilju od njih. Bez uvrede susjedi, to je neko moje mišljenje samo!

Pin

pre 10 godina

@maryo

E, moj Mario... Samo gledaj. Ako ne budemo bolji u tom meču od vas, sami ćete sebi naneti poraz. Mogu i ja da budem starter za Srbiju u tom meču, potpuno je nebitno. Ako su ti vrednosti igrača reprezentacije Srbije sporne u poređenju sa hrvatskim, ubrzo ćeš naučiti da ih više ceniš.

vlada

pre 10 godina

Znao sam da ćemo ubosti najtežu grupu i da će mo se ukrstiti sa drugom najkavlitetnijom grupom :-)

Ali mi smo Srbija, na košarkaškom polju jedini pravi naslednik Jugoslavije uz dužno poštovanje Hrvatskoj (koji ima jako dobar sastav za ovo prvenstvo), Sloveniji (koja je uvek nezgodna ali nikad ozbiljan kandidat za medalje), Crne gore (od koje se u poslednje vreme uvek mnogo očekuje ali nikako da dovedu trenera koji će sve to da ukomponuje kako treba pa im se dešava to što im se dešava na velikim šampionatima), Makedoniji (koju je realno nosio Bo, i koji imaju 4 dobra igrača i napravili su čudo, koje verovatno nikada više u skorijoj istoriji neće ponoviti), Bosni (koja tek u poslednje vreme pokazuje svoje jugoslovensko poreklo, mada ne treba nikako zaboraviti šta sve može kršna Hercegocina da iznedri).

Mislim da iako nemamo baš najbolji tim, treba svi da nas se plaše i da očekuju neočekivano!

Dastrell94

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

Ti ocito veze nemas o kosarci.. Evo sad cu ti ja dati primjer zasto smo bolji ukratko.. Teodosic (CSKA) Nedovic (NBA Golden Stejt) Bogdanovic(Partizan) Milosavljevic (Partizan) Micov (CSKA) Bjelica (Fener) Lucic (Valensija) Savanovic (Efes) Erceg (Galatasaraj) Macvan (Galatasaraj) Krstic (CSKA) Raduljica (NBA Milvoki) Ovi svi igraci imaju velike minutaze u svojim klubovima i jedni su od glavnih igraca osim Nedovica koji se racuna tek sledece sezone ali opet je bolji od svakog vaseg pleja 3 puta.. Vasi igraci nisu toliko jakog kalibra,osim Bogdanovica ali je i on u padu forme.. Imamo jednog od najboljeg igraca Evrope a to je Bogdanovic koji je 92 godiste tek.. Najboljeg pleja,centra, Erceg u poslednje vrijeme je postao jedan od najboljih 4 u Evropi,Bjelica igra fantasticno u Feneru.. On od sledece sezone u NBA kao i Bogdanovic Bogdan.. Ne da mi se dalje pisati :)

abc

pre 10 godina

Ovako, imali smo genijalnog Dudu četiri godine, pa ništa. Manjak igračkog kvaliteta, neodazivanje selektoru, itd. I više od svega - nedostatak motivacije, čast izuzecima tipa Novica Ubica i Stefan Marković, koji su po pitanju motivacije imali kontinuitet u nacionalnom dresu. Većina naših igrača ima neke neobjašnjive nastupe kukavičluka i pada koncentracije, tako da se nadam da će Đorđević i Muta uticati na te stvari.

Navijac

pre 10 godina

Nadajmo se plasmanu u cetvrt-finale. Sve ostalo je samo san, igrace koje sada imamo nisu ni do kolena onima iz 90' i 2002 i jos plus ameri i spanci kidaju kao nikad pre.

blinkibil

pre 10 godina

Po meni najteza je grupa gde su Argentina, Grcka,Portoriko i Hrvatska, Portoriko je uvek bio nezgodan. Brazil ako bude kompletan je stvarno za respekt.Spanija po meni trenutno ima najbolju reprezentaciju u njihovoj istoriji, ovo je jaci tim od onog sa Navarom i Garbahosom, pola tima im je u NBA i igraju odlicno.Sto se tice Srbije ako se svi odazovu mozemo do polufinala, Krstic, Erceg,Raduljica imaju odlicne sezone, Stimac,Lucic ako se oporavi, Marjanovic, Paunic, Nedovic, Bjelica, Micov, Teodosic, mali Bogdanovic, ima tu jos igraca ne mogu ni da se setim svih, ima ovi mladi iz Radnickog i Vizure...Ma sve moze kad se hoce

WorldWide1389

pre 10 godina

(Vuki, 3. februar 2014 22:29)
Geografski jeste da su jednim do drugim, ali Spanije je Juzna Evropa i tu spada Italija,i ceo Balkan... A Francuska je Zapadna Evropa,a Nemacka,Poljska itd je Srednja Evropa, zato je to tako ALI samo mi nije jasno kako Srbija sa Spanijom, kad smo mi vec Juzna Evropa po geografskoj, mada ja kontam da smo ubaceni kao Srednja Evropa ili ex-YU ili zapadni Balkan,ali opet posto vidim da je Grcka Juzna Evropa, a igra sa Hrvatima...ko ce ga znati kako to rade uopste..ali u svakom slucaju za Spaniju i Francusku, one se nalaze na razlicite regije,Zapadna i Juzna Evropa to je to.

maximilijan

pre 10 godina

1. Carmelo Anthony
2. Kevin Durant
3. Blake Griffin
4. James Harden
5. Dwight Howard
6. Andre Iguodala
7. LeBron James
8. Chris Paul
9. Tyson Chandler
10. Russell Westbrook
11. Derrick Rose
12. Deron Williams

djole

pre 10 godina

Rece neki albanac da imamo veca imena u fudbalu nego u kosarci. Aman bre covece pa da ti nabrajam kakvi sve nai igraci igraju u Evropi pa plakao bi. Bolje s informisi pre nego sto komentarises...

djole

pre 10 godina

Eh sad da smo baksuzi iskreno receno najveci! Ali dobro sta je tu je imamo sansi za prolazak. Treba biti realan. U grupi smo s dve najjace reprezentacije u Evropi koje realno tesko mozemo poraziti. Medjutim sve zavisi o toga koji igraci ce igrati za nasu reprezentaciju. Imamo toliko kvalitetnih igraca koji nisu hteli da igraju na EP, npr: Savanovic, Macvan, Raduljiva, Tepic, Erceg... Ma citavu grupu vrhunskih igraca. Usto tu je i odlicna ekipa sa EP. Treba iskoristiti neke igrace iz te ekipe: Krstica, Teodosica, Bjelicu naravno kao glave ekipe. Tu su i dva velika talenta Bogdanovic i Nedovic koji doduse se i nije bas pokazao u NBA ali svi smo videli kako je igrao na EP. Ukoliko se napravi dobar tim imamo zaista realne sanse za prolazak dalje. Takodje nadam se da ce Djordevic doveti prave igrace a ne cepanke poput Gagica i slicnih.

marko_bgd

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

evo ja cu ti dati realan odgovor bez provokacije..i mozda ste sveukupno bolji ..imate mozda najboljeg igraca u euro ligi,a to je bojan bogdanovic...centri su vam dobri,tomic i zoric...imate najbolji tim u zadnjih 10 godina...ali,na centrima smo bolji,ova dva vasa centra ce pojesti krstic i raduljica,nemate teodosica,i ono sto je najvaznije djordjevic sedi na klupi,jel ga se secas?....nemate hrabrost da nas pobedite,zato sto gorite od zelje da to uradite,a pri tome nemate inat..pomiri se sa tim

Sale.MLS

pre 10 godina

Sa kim god da je srbija dobila da igra,izgubilabi. tako da ovaj naslov nista neznaci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoke, 3. februar 2014 22:27)
Ovo što si ti napisao ništa ne znači. Možda bi mogao da se upišeš u 1. razred osnovne...

maryo

pre 10 godina

eto, dobio sam dosta odgovora i sve je to ok. ja jos uvijek mislim da smo mi bolji ali dobro . Mislim jos samo reci da vam nije bas pametno puno pisati o tome kako cete lako sa argentinom, hrvatskom i grckom upravo zato sto se stavlja veliki pritisak na igrace. Sto vi mislite da oni ne citaju komentare u slobodno vrijeme s ove popularne web stranice? Pa ljudi moji, je znate vi koji su to pritisci na njih cak i sada , puno prije svjetskog?? Umjesto da kazete bit ce dobro, samo dajte sve od sebe, bit ce egal sa hrvatima, argentinom i grckom, mozemo izvuc na iskustvo, dobar suterski dan ... vi pricate o nekom prasenju istih. Pa mi smo dobili laku grupu pa ja sad kazem lopta je okrugla. Podcjenjivanje nekog nikad nista dobro nije donijelo. I isto kazem da mi ne mozemo proc dalje od skupine, osim ako nas poklopi neka sreca, isto tako vrijedi i za vas. Ali ako vi mislite da ste u rangu usa, esp, fra, arg, bra onda vam, oprostite, moram rec da zivite u oblacima. Lijep pozdrav

USA Dream Team

pre 10 godina

• LeBron James, Miami Heat
• Kevin Durant, Oklahoma Ctrener,Tunder
• Carmelo Anthony, New York Knicks
• Paul George, Indiana Pacers
• Andre Iguodala, Golden State Warriors
• James Harden, Houston Rockets
• Kawhi Leonard, San Antonio Spurs
• Gordon Hayward, Utah Jazz
• Kyle Korver, Atlanta Hawks

GUARDS
. Kobe Brayant,Los Angeles Lakers
• Chris Paul, Los Angeles Clippers
• Deron Williams, Brooklyn Nets
• Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
• Stephen Curry, Golden State Warriors
• Derrick Rose, Chicago Bulls
• Bradley Beal, Washington Wizards
• Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers
• Damian Lillard, Portland Trail Blazers
• Klay Thompson, Golden State Warriors

BIGS

• Dwight Howard, Houston Rockets
• Anthony Davis, New Orleans Pelicans
• Kevin Love, Minnesota Timberwolves
• Blake Griffin, Los Angeles Clippers
• LaMarcus Aldridge, Portland Trail Blazers
• Tyson Chandler, New York Knicks
• DeMarcus Cousins, Sacramento Kings
• Andre Drummond, Detroit Pistons
• Kenneth Faried, Denver Nuggets
• David Lee, Golden State Warriors

Ko ce njih da pobedi?

faruk jetishi

pre 10 godina

ja sam albanac alli imam nostallgiju u jugosllavenski sport.misllim daje serbija ima bole igraqe u futballu nego u kosharku.alli nema tradiciju kao u kosharku zbog toga nema rezulltata.sa po glledajte imena vidic manchester unitet nastasiq manchester citi kollarov mancester citi ivanoviq qelzi matiq qelzi,subotic dortmund i mnogih dobrih igraqa

HAHHAHA

pre 10 godina

@@(Predlog, 3. februar 2014 22:47)

Da li si zaista stavio Kešelja pre Lučića i Micova, HAHHAHH, Kešelj koji se raspada u Asvelu koji je 9i u francuskom prvenstvu sis tavio pre Micova koji kida u najskupljem timu Evrope CSKA i Lučića iz odlične Valensije, bravo dečak, vrhunski si poznavalac košarke hahahahha

Zivot je palza

pre 10 godina

Ajde ljudi optimisticki.Sale je na klupi.Samo to po sebi dovoljno govori.Jeste da nije neki strucnjak.Nov je u trenerskom poslu.Ali kad igrac ima saleta pored sebe to je vec pola posla odradjeno.Svi nasi igraci su klasa realno.Samo treba motivacija i dobar moral da se odrzi u ekipi. sto pored saleta to mogu i da dobiju! Napred nasi setite se indianapolisa!

laktac

pre 10 godina

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/event-guide/p/system-competition.html

Da li je moguc ovakav sistem takmicenja u univerzumu? Ovo je nevidjeno, sto nisu odmah rezervisali finale SPA-SAD a ostali da igraju za bronzu.

zuki

pre 10 godina

Svi zaboravljate da nas selektor ima jedva sest meseci trenerskog staza. Cetvrto mesto u grupi ce biti ogroman uspeh. Mada Iran je jak konkurent.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Nije Brazil toliko jak kao ranije. Da nisu dobili vajld kard ne bih ni bilo na sp. Meksiko ih je ugazio na prvenstvu Amerike. Odlicno je sto su susjedi u b grupi, tako da ih mozemo izbaciti u osmini finala. Onda lagano u cetvrtfinalu pa u polufinalu sta bog da. Samo da se skupi najjaca nasa ekipa i nema zime. Pa bre mi smo sa Gagulom, Katicem i takvim igracima pobedili Francuze Haha. Najvaznije da imamo drugog centra dobrog da odmeni Krleta kad se zamori npr Raduljica, dva dobra krila kao npr Micov, Savanovic i Teo da bude spreman. Imamo igraca, ne trebaju nam neki uvozni!

Shearer

pre 10 godina

Totalno nebitno SP pošto se tek na sledećem odlučuje ko će na OI. Treba forsirati igrače kao što su Bogdanović, Nedović, Lučić, Dangubić, Micić, Mitrović, Marjanović, Milosavljević, Veličković,Bjelica, Mačvan, Teodosić, Štimac pošto će oni 2016. godine biti u zrelom igračkom dobu. Igrače poput Micova, Raduljice, Ercega i Savanovića treba tretirati kao pomoćnu snagu pošto se mora formirati novi kostur tima.

Хари11

pre 10 godina

Шпанија - Домаћин, вероватно у најјачем саставу: браћа Гасол, Рубио, Серхио Родригез, Руди Фернандез, Наваро, Ибака...Опроштај легендарне генерације пред домаћом публиком. Други фаворит првенства. Врло могуће је и да им судије дају ветар у леђа уколико их стане шут.

Француска - Актуелни шампион Европе. Кандидати за медаљу. Сјајни појединци (Батум, Диао) изузетних физичких предиспозиција. Помиње се одсуство Тонија Паркера, алфе и омеге тима, и уколико се то догоди Французи су сасвим друга репрезентација, тј. просек. Можемо равноправно играти са њима.

Бразил - скуп одличних појединаца са НБА искуством (Варежао, Нене, Леандро Барбоса, Тијаго Сплитер) потпомогнути Марселињо Уертасом, који међутим нису кохерентан тим. Петопласирани са Олимпијаде у Лондону, девети на Светском првенству у Турској пре 4 године. Освајачи злата на Пан-Америчким играма 2007., шампионату Јужне Америке 2010. и ФИБА Америка шампионату 2009. године. Незгодан противник.

Египат - Другопласирани тим са шампионата Африке одржаног 2013. у Обали Слоноваче (изгубили у финалу од Анголе 57-40). Представљаће лаган плен нашој репрезентацији.

Иран - На последња 4 првенства Азије, 3 пута су освајали златну медаљу. Најјачи тим азијског континента. Не треба их олако схватити, али све осим победе Србије би било изненађење.

baki

pre 10 godina

au. ala nas 'oce zreb. bice gusto. zato, sada, deco da se saberemo i samo trening. pre svega sajba. bez najmanje 100 penala i 200 sajbi s poludistance mrka nam kapa. tako uvek bilo u basketu. ko utrpa vise taj pobedjuje. nema druge. bice valjda Duda jos na usluzi, a mozda ce i igraci da se odazovu

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ maryo

Prvo, mislimo da vas mozemo proci jer nas vi ni jedan jedini put niste pobedili u kosarci. Cak ni u prijateljskom mecu. Drugo, imamo duzu klupu i veci izbor kvalitetnih igraca od vas. Trece, vi ste samo prosecna ekipa i nista vise. Nije mi jasno odakle vam obraz da glumite neku silu u kosarci? Usli ste u polufinale nikad slabijeg EP i odma se tripujete da ste neka sila? Jedino sto je nerealno je to da vi ne vidite koliko ste nebitni u kosarci. Kada nas budete pobedili PRVI put u istoriji, onda mozemo da pricamo o necemu.

Admiral

pre 10 godina

Teodosic Markovic
Bogdanovic Nedovic Micov
Bjelica Lucic
Erceg Velickovic Radenovic
Krstic Raduljica

Micov, Miljenovic, Andjusic, Paunic, Kalinic, Macvan, Savanovic, Marjanovic, Stimac.

bogdo

pre 10 godina

uh dobro je prolazimo kao cetvrti! vec sam se uplasio da ce biti jos neka jaka ekipa da je bila koja jaca dosla bi nam i iz ova dva "slabija" sesira!!

Predlog

pre 10 godina

1.Teo
2.Vasa
3.Bogdan
4.Nedovic
5.Paunic
6.Keselj (Micov)
7.Bjelica
8.Savanovic (Velickovic)
9.Raduljica
10.Milutinov(Katic)
11.Marjanovic
12.Krstic

Taktika: Nabijati pod kos i ici svaki napad a ofanzivan skok, kada skupe u reketu svi bekovi su teska artiljerija.

*Velika steta sto je povredio Milosavljevic
*Sa ovim timom i taktikom samo nisam siguran da smo jaci od Amera i Francuza, mada bi ukoliko bude dobra hemija u timu mogli i njih da dobijemo

Doktor86

pre 10 godina

Ne trebamo mi nikoga da se plasimo, drugi neka se plase nas. Mi imamo Krstica i Teodosica koji se iz meseca u mesec smenjuju kao MVP Evrolige. Bogdanovic je sigurno najbolji mladi igrac Evrope (uz to najbolji strelac top 16 faze EL), Nedovic je u top 5, ne bi ga dzabe zvao Golden Stejt. Imamo Bjelicu i Ercega koji su najbolji u svojim timovima, koji igraju jaku ligu i Evropu. Imamo Stimca koji je najbolji skakac spanskog prvenstva. Imamo Micova koji redovno postize 10+ poena za CSKA. Imamo Raduljicu koji vec u prvoj sezoni u NBA pokazuje koliko mnogo moze da postigne. Andjusic i Paunic u Spaniji konstantno resetaju. Zao mi je zbog povreda Lucica i Dragana, nadam se da ce barem prvi da stigne da se oporavi na vreme. Micic, Miljenovic, Radenovic, Marjanovic zasluzuju da se nadju barem na sirem spisku, jer redovno deru komsije u ABA ligi. Mnoge zemlje kukaju za ovakvim igracima. Ponavljam, neka se drugi plase nas. Samo da nam igraci budu zivi i zdravi i imacemo kaznenu ekspediciju u Spaniji.

Nikola ue

pre 10 godina

SRBIJA 8 Mesto FIBA rang
1 srebrna olimpijske igre 1996
2 zlatne scetsko prvenstvo 98,2002
3 zlatne evrobasket 95,97,2001
1 srebrna evrobasket 2009
1 bronza evrovasket 99
Hrvatska 19 FIBA rang
1 srebrana olim igre 92,1 bronza svetsko 94, 2 bronze evrobasket 93 i 95

krajisnik

pre 10 godina

@mario
jednostavno kad god je trebalo,mi smo vas dobili u kosarci.Sta vise,ne pamtim da su nas Hrvati dobili na ep,sp ili oi.Grijesim li?

Vuki

pre 10 godina

Citiram: "FIBA je saopštila da je raspored napravljen prema rang listi, kao i teritoriji, da se ne bi dogodilo da zemlje iz istog regiona igraju zajedno."
Spanija i Francuska nisu iz istog regiona ili?

Realno

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)


Pa zato što vas uvek oderemo ko god igrao!!

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 10 godina

@ maryo

Čitam komentare ovih Hrvata i prosto ne mogu da verujem. Nije mi jasno na čemu se temelji vaš optimizam? Da li ste nas ikad pobedili na nekom velikom takmičenju? Niste. Kada ste uzeli poslednju medalju? A da, u proslom milenijumu. Koje mesto ste vi zauzeli na proslom SP, a koje mi? Da vidimo, Hrvatska 14., Srbija 4. Prema tome, bolje da ne najavljujete neke velike domete , jer ćete se smoriti kada vas ponovo budemo odvalili.

đoka

pre 10 godina

maryo@ evo ja kao srbin al bez nacionalističkih pretenzija i provokacija tvrdim da vas možemo dobiti u drugom krugu, zato sto ne igraju pojedinci već tim, tako da ne bih bio siguran tako na tvom mestu, ali isto tako tvrdim da i grupu nećemo proći!!!!

Oypa 7

pre 10 godina

Idemo u 1/2. Nije Brazil bas tako lak kao to se misli. Na proslom prvenstvu Amerike nisu prosli grupu ali su igrali bez 4 kljucna igraca, Spliter, Varezao, Barbosa i Nene Ilario misim da svi igraju u NBA i kad im se prikljuci Uertas, nisu naivan tim.

Sajonac

pre 10 godina

Kakvu god grupu da smo dobili, necemo je proci. Nas maksimum je jedna pobeda. Zalosno je kad vidim koliko se ljudi zavarava da cemo proci u polufinale. Nema od toga nista, upamtite moje reci, mi ispadamo. Kakvo crno polufinale, kakve medalje, sa kim?

Serdar

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 20:40)
Evo ja tebi odgovaram bez ikakve namere da te provociram,ali jel ti stvarno mislis i stvarno si toliko siguran da je Hrvatska bolja od Srbije.Ajde kazi kad je Hrvatska zadnji put pobedila Srbiju u kosarci?!Ne znas odgovor e upravo zbog toga smo mi favoriti ukoliko se sastanemo sa vama.

P.S Inace ne volim da se raspravljam sa nekim na osnovu ko gde igra jer je to toliko detinjasto i neozbiljno ali ajde ako smo vec krenuli da se razbacujemo igracima da ti ja ukratsko predstavim gde Srbi igraju.

Raduljica - Milvoki
Bjelica-Fenerbahce
Nedovic-Golden Stejt
Teodosic-CSKA
Macvan-Galatasaraj
Savanovic-Efes Pilsen
Micov-CSKA
Bogdanovic-Partizan,ali ako te zanima pratili su ga agenti Majamija izabran za najboljeg mladog igraca Eurolige.
Markovic-Banvit,prvo plasirana ekipa Turske sa samo 1. porazom.
Erceg-Galatasaraj
Marjanovic (2.21cm) Crvena Zvezda itd.
Lucic-Valensija
Stimac-Unikaha

USA Basketball Team

pre 10 godina

sve je to lepo: sesiri, kuglice, zreb, grupe, nositelji, razigravanje, favoriti, krizanja, taktike, rosteri.. ali, sve se svodi na to koliko oni zele titulu..

max

pre 10 godina

Teodosic,Markovic,Bogdanovic,Nedovic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Velickovic,Krstic,Raduljica i Stimac. mozda umesto Raduljice Marjanovic. i polufinale je realno. ovi Hrvati sto se javljaju,ako misle da je postava Ukic,Bogdanovic,Simon,Saric,Tomic bolja od Teodosic,Bogdan,Bjelica,Erceg,Krstic,ok cekamo vas. plus imamo kvalitetniju klupu!!!

NemanjaBgd

pre 10 godina

Imam jedno pitanje, da li neko zna još neko naše krilo(znači čista pozicija 3) osim Micova i Lučića? Lučić je ima baš ozbiljnu operaciju i kapram da neće moći da igra. Ja ne znam evo sad motam po glavi da smo na toj poziciji najslabiji.

Tottenham

pre 10 godina

Realno druge grupe su smesne, neravmomerno skroz, neravnomerno je da u grupi budu Francuska i Spanija, ako vec Srbiju nisko kotiraju, nadam se da mozemo makar jedne od gore navedenih da dobijemo, idemo Srbijaaaaa!!!

ssss

pre 10 godina

Inace, na spanskom sajtu MARCA, jedan od najbolje ocijenjenih komentara "Cuidadito con la Serbia, por otro lado hemos tenido suerte" prevod otprilike: "Pazljivo sa Srbijom, s druge strane smo imali srece". Malo nas se i oni pribojavaju, znaju da ce biti cupavo ako budemo u najjacem sastavu.

dragan

pre 10 godina

odgovor maryo

Zasto verujemo da smo bolji od vas Hrvata:
1. Imate neke dobre igrace ali nijednog kao sto su Teodosic i Krstic (CSKA), Bjelica (Fener), Savanovic (Efes), Nedovic(Golden State), najperspektivniji mladi igrac Evrope Bogdan Bogdanovic.
2. Skor Srbija- Hrvatska=4:1
3. Zadnjih 7 godina Jadransku ligu su 6 puta osvajali srpski klubovi a jednom Makabi.
4. Od 1995 nemate nijednu medalju, a u polufinale na ivom EP ste dosli a da niste morali da igrate ni protiv Spanije, ni protiv Litve a ni protiv Francuske(a Srbija je morala, i da Spanci nisu pustili Italijane i mi bi bili u polufinalu).

JzMa

pre 10 godina

za ovog hrvata zato sto zoric i ako igra u feneru veze sa vezom nema imamo 6x bolje igrace od vas imamo 2 igraca u NBA ligi imamo bjelicu imamo bogdanovica koji je klasa za sarica da ne pricam o ercegu micovu teodosicu nemate vi hrvati klupu za nas . A i pod 2: po cemu ste vi to sportska vele sila kad samo igrate rukomet i kad kad ubodete koju medalju na vaterpolu i to je to !? pogledajte vikipediju trofeja EP SP kosarka,fudbal,odbojka,rukomet,vaterpolo sumirajte utiske i videcete da ste miljama godina iza nas hvala unapred !

Tottenham

pre 10 godina

@maryo, naveo si par hrvatskih igraca, samo cu reci Bogdan Bogdanovic, Nedovic, Krstic, Teodosic, Bjelica i recicu ostalo, pozz nadam se duelu sa Hrvatima da vas oderemo

E-one

pre 10 godina

Ako Micov,Erceg,Macvan i Savan ne ispale...uz oporavljene Novicu i Lucica...Komotno do 2 mesta u grupi a kasnije sta bude...naravno,za ostale ne sumnjam da ce se odazvati.

partizaninstitucija

pre 10 godina

Stefan Markovic , Milos Teodosic , Nemanja Nedovic , Bogdan Bogdanovic , Vladimir Micov , Nemanja Bjelica , Zoran Erceg , Dusko Savanovic , Nenad Krstic , Miroslav Raduljica , Boban Marjanovic ... Selektor: Sale nacionale ... Dajte Spance da se igramoooo , igramooooo

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

Na tvoje pitanje odgovoriću pitanjem: 20 godina niste ništa uradili u basketu pa zašto misliš da će te sada uraditi?

Mi bar bljesnemo po nekad...

AVESNS

pre 10 godina

@mario
zato sto nas nikada dobili niste niti cete. Mnogo smo mi velika sila kosarkaska da bi nam vi predstavljali problem. Vi ste za rukomet i dosta vam je. budi i ti realan komso.

maximilijan

pre 10 godina

moze li neka ekipa da krkne amere? mislim da ameri gaze sve do finala sa 50 razlike, a u finalu dobijaju sa 30. reko bi da jedino spanjolci i brazil mogu dobit amere ali bi im morao biti dobar dan, da ih ide sut

macak

pre 10 godina

ko je u grupama manje me zanima. jednostavno, ko zeli do titule mora da pobjedjuje.

Ono sto me nervira je ocigledno stelanje da se u finalu sretnu Ameri i Spanija.
Sistem takmicenja je smijurija. kakva osmina finala??? Cemu onda gruope uopste?
Prvo gotovo niko ne ispada pa onda nokaut sistem. Da se nakon grupe pomijesaju A i B grupe recimo, odigraju jos 3 tekme svako bio bi to turnir koji realnije prikazuje ko je ko. Ovako se otvara put da ako zaskripi domacina poguraju malo u jednoj tekmi, pa u drugoj, pa trecoj..moze koliko hoces puta jer rezultat direktno pogadja samo jednu ekipu-onu koja je otpisana. Da se igra u grupi moglo bi se pobuniti bar 3 ekipe a to vec ne bi bilo fino. Ovako je Turska ugurana u finale prosli put i ovako ce se osigurati Spanija da ne kiksne slucajno. Ali eto profesionalni sport je posao , a u poslu dobija onaj koji je najvise novca ulozio u odvijanje sou programa i koji donosi najvise novcane koristi.
Iskreno bi volio da bilo ko poput onog JR Holdena uvali neki u zadnjoj sekundi i posalje ih na hladjenje.

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Moglo je biti i gore, posebno jer bi grupu A zaista trebalo da prodjemo (kao jedna od prve 4) a onda u 1/8 finala imamo realne sanse protiv bilo koga iz grupe B. Medjutim, ukiliko ne zelimo da odemo kuci posle cetvrt-finala, bilo bi dobro da u grupi izborimo drugo, a ako ne onda cetvrto mesto. A3 se u potencijalnom 1/4 finalu sastaje sa A1, a to ce zasigurno biti domacin. Ako stignemo do zadnjih 4 (polufinale) to bi za Saleta i ekipu bio veliki uspeh, a posle sta bude.

Akuzativ

pre 10 godina

Sta ovim Hrvatima nije jasno? Pred svako prvenstvo oni dodju ovde i pricaju kako imaju bolji tim a uvek izgube i to nas.

I ko je posle nerealan ovde?

grunf

pre 10 godina

realno cemo se borit sa egiptom za 4. mesto. A onda protiv argentine i tu je prici kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (novica, 3. februar 2014 20:05)

Da mi nisi sunarodnik rekao bih ti da si budala, ali posto pripadamo istom narodu ne zelim da ti kazem da si budala.
Trcis pred rudu, znas da ukrstamo sa Argrntinom,a ne znas da ukrstamo isto tako i sa jos tri ekipe iz te grupe i da iz dve "nase" grupe dalje idu 4 ekipe. Ali sve to nije bitno , bitno je da se istrcis i da ispadnes "glup u drustvo".
(Sasa, 3. februar 2014 20:36)

Ja i dalje ne znam da li se poale 1. faze prave nove 2 grupe, ili kao sto se u tekstu sugerise, najbolje 4 ekipe iz svake grupe idu u osminu finala, u eliminacionu fazu?

Ante

pre 10 godina

Ajde da i nas malo pomazi sreća prilikom ždrijeba..pa makar to bilo i u košarci. U nogometu nas u zadnje dvije skupine dopadne Španjolska,Brazil i Italija..

sasa

pre 10 godina

@maryo
Ja sad stvarno ne mogu verovati.Ti decko uopste nisi realan.Vi bolji od nas?????2009 srebro(ep)
2010 cetvrti (sp)
kazes bolje igrace
Teodosic,Krstic,Micov CSKA
Raduljica u NBA MILVOKI
Erceg,Macvan i Bjelica igraju u jakim Turskim klubovima
to su samo neki igraci.
ONAJ OSECAJ KAD HRVATI MISLE DA SU BOLJI U KOSARCI OD SRBIJE.Pa ispascete u prvom krugu ali realno.

Alan Ford

pre 10 godina

Hajde da realno sagledamo stvari:
- SVE ZAVISI OD NAS SAMIH ! Iz prostog razloga sto sada, kao nikada ranije, svi koji su imali neke zamerke na motivaciju, selektore, trazenje klubova itd. nece imati izgovor za to. Tako da ocekujem da ekipa bude homogenija nego ikada do sada. Druga stvar, pozicija na kojoj smo ubedljivo najtanji bili na prosla dva takmicenja (bek suter) sada ce fino biti popunjena sa Bogdanovicem. Nedovic ne igra mnogo, ali verujem da je o taktici i odbrani naucio mnogo vise nego u Evropi, ima od koga da uci, takodje isto vazi i za napredak Nemanje Bjelice koji je mnogo agresivniji u napadu. Ostaje otvoreno pitanje koga uzeti za drugog plejmejkera i drugog centra. Verujem da ce Sasa Djordjevic napraviti prave izbore. Sa eventualnim dolaskom Micova, Raduljice i Velickovicem ili Lucicem u dobroj formi, imacemo respektablnu ekipu. Francuska i bez Parkera je uzasno jak tim (Vesterman, de Kolo, Diao, Batum...), Brazil takodje, ali smatram da nasa ekipa ima vise opcija u napadu i da nam jedino Spanija moze parirati na tom prvenstvu u nasoj grupi. Dakle, glavna stvar ce biti kako cemo pokriti krilne pozicije, da imamo vise igraca u rotaciji sa brzim nogama i mogucnoscu da cuvaju protivnike na poziciji 3 i 4, da ne bismo morali da krpimo tim kao na prethodnom EP.

darmar

pre 10 godina

Ako ne bude igrao Parker mijenjaju ga Huertel i DeColo, Gelabale zna isto prevesti loptu, a i Diaw je point forward, a tu je Batum koji ce im bez Parkera biti volja tima, pa pod kosem Serafin, Noah, Turiaf, Ajinca, Petro, Lovernj, Pietrus, zavisno ko se odazove, ali mozemo nadam se ravnopravno s njima. Brazilce cemo tesko da tucemo ako im budu igrali Varejao, Nene, Splitter, Faverani, Batista iz LeMana, bas jaka centarska linija, pa Barbosa u paru sa Huertasom, a sa ex NBA igracem Alexom Garciom i buducim Raulom Netom dobar i ostatak spoljne linije. Iranci imaju samo Hadadija, i zato treba povesti nekog kao Raduljicu ili Milicica ako se vrati da mu fizicki pariraju uz Krleta, a sa Egipcanima ne bi trebalo da bude problema sve i da dovedu Al Jeffersona kao naturalizovanog igraca.

Treba osvojiti drugo ili cetvrto mjesto da se Spanci izbjegnu do polufinala jer jedino tako mozemo da medalje, i onda dobiti bilo koga iz grupe B. Hrvati bi lako mogli biti prvi jer Argentinci i Grci nisu sto su bili prije koju godinu. Scola i Ginobili, Nocioni i Prigioni jos mogu nesto, Delfino je povrijedjen i nece igrati. Kod Grka je smjena generacija, a cetvrti u toj grupi bi mogli lako da budu Portorikanci sa Aroyom, Bareom, Ayusom, Balkmanom...

idealno bi bilo da budemo cetvrti pa na Hrvate u osmini finala, francuze u cetvrtfinalu i na Spance u polufinalu. Ameri osvajaju sigurno, osim ako im al kaida ne srusi avion.

. .

pre 10 godina

Ok je ovo grupa, ako odemo u kompletu sa svim igracima koji su u formi ove godine i lepo konstantno igraju, kao Bjelica, Krle, Teo, Micov, Savan, Bogdan, Erceg, Macvan, Radulja...

@Firmas
Savan nije krilo, vec cista cetvorka, tj. krikni centar. A Lucic i Milosavljevic nema trika da budu tip top zdravi do SP.

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Moglo je biti i gore, posebno jer bi grupu A zaista trebalo da prodjemo (kao jedna od prve 4) a onda u 1/8 finala imamo realne sanse protiv bilo koga iz grupe B. Medjutim, ukiliko ne zelimo da odemo kuci posle cetvrt-finala, bilo bi dobro da u grupi izborimo drugo, a ako ne onda cetvrto mesto. A3 se u potencijalnom 1/4 finalu sastaje sa A1, a to ce zasigurno biti domacin. Ako stignemo do zadnjih 4 (polufinale) to bi za Saleta i ekipu bio veliki uspeh, a posle sta bude.

Довла

pre 10 godina

Најтежа група.Немамо шансе против Шпаније.Ако Французима не дође Паркер у питању је потпуно друга екипа мада смо их добили на ЕП и са њим.Бразил је незгодан,Марселињо,Сплитер,Нене...Да будемо други,трећи у групи је реално.Не ваља што је група Б са којом укрштамо друга најтежа,али имамо шансе против свих.Четвртфинале је за нас успех,велика је конкуренција.

Maki

pre 10 godina

Upravo sam rekao ženi da uzme odmor u septembru i pravac Španija,još deci dresove da kupim! SRBIJA,SRBIJA,,,,u Sloveniji sam gledao 12 utakmica Srbije:-D

Djole

pre 10 godina

Neki su totalno neinformisani.. Kao prvo, po 4 tima iz svake grupe prolaze dalje. Ne formiraju se nove grupe vec odmah ide osmina finala! Mi se ukrstamo sa grupom B. Plasi me situacija u kojoj cemo mi biti 3. u nasoj grupi (sto je realno) i odmah u osmini finala idemo na drugog iz grupe B,a to moze da bude Grcka. Bice veselo...

Rade

pre 10 godina

Nije vazno sa kim igramo, vazno je napraviti dobar izbor i pravilno spremiti ekipu. Mislim da neko treba da razgovara sa Pekovicem i ponudi mu da igra za Srbiju. On je Srbin i ucenom je primoran da igra za CG. U zadnjem periodu nije odigrao nijednu utakmicu za CG. Mozda ceka poziv da zaigra za boje koje nosi u srcu i da ispuni svoj decacki san.

MarkoDj

pre 10 godina

Da i dalje imamo stari pobednicki mentalitet koji je trajao do 2002ge, sa momcima koji zele da igraju u reprezentaciji, bilo bi nas briga sa kim smo u grupi i samo bi gledali da izbegnemo Amere do finala...
Ovako kukamo kao perse.... u PM...

barbarez

pre 10 godina

realno one ekipe koje misle da mogu uzeti neku od medalja nije uopšte bitno s kim se igra ako Srbija misli da uzme medalju grupa je iz snova bolje na početku s najboljim nego u četvrtini finala bitno je da igrači imaju samopouzdanje da mogu do medalje a publika je uvijek subjektivna i pomalo nerealna naročito balkanska.

gandalf

pre 10 godina

Moramo da budemo 2 ili 4 u grupi zato sto se onda ne ukrstamo sa Spancima do polufinala.A lakse cemo da izadjemo na kraj sa Argentinom,Grckom,Hrvatima ili Francuzima bez Parkera nego da pobedimo Portoriko u 1/8 finala i onda na Spance odmah sledecu.Sto se sastava tice,moramo da pozovemo najbolje sta imamo (Krstic,Erceg,Bjelica,Bogdanovic,Teodosic,Raduljica,Savanovic,Micov,Nedovic,Markovic,Paunic) i da , ako budemo imali priliku , ovoj ekipi dodamo i Kajla Hajnsa (igrac za koga je selektor rekao da bi ga rado video u reprezentaciji.Medalja mora da bude cilj!

Stavros

pre 10 godina

Jako lose izvlacenje. Jedino prognoziram da izbacujemo Hrvate iz takmicenja u drugoj fazi. A Amerikanci se opet izvukli i imaju najlakse protivnike do finala nede igrati protiv nas. :D

nikola

pre 10 godina

meni je jedino bitno da mi tamo odemo u pravom sastavu uz svo duzno postovanje gagicu, kalinicu i ostalima ako budemo isli tako, nemamo sta da trazimo u spaniji osim nekog turistickog razgledanja... mojih 12 je teodosic, bogdanovic, nedovic, lucic(ako se oporavi i bude u formi) micov, eventualno vasa micic (markovic ne treba), bjelica, macvan, erceg ili novica, krle, bobi i eventualno raduljica ili mali milutinov da stice neko iskustvo protiv slabijih ekipa...nazalost milosavljevic je povredio ligamente i njega nema ali ako odemo u gore navedenom sastavu imamo cemu da se nadamo makar cetvrtfinale ili polufinale...

Sasa

pre 10 godina

realno cemo se borit sa egiptom za 4. mesto. A onda protiv argentine i tu je prici kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (novica, 3. februar 2014 20:05)

Da mi nisi sunarodnik rekao bih ti da si budala, ali posto pripadamo istom narodu ne zelim da ti kazem da si budala.
Trcis pred rudu, znas da ukrstamo sa Argrntinom,a ne znas da ukrstamo isto tako i sa jos tri ekipe iz te grupe i da iz dve "nase" grupe dalje idu 4 ekipe. Ali sve to nije bitno , bitno je da se istrcis i da ispadnes "glup u drustvo".

ehh opet

pre 10 godina

Ja u zivotu nisam video malerozniju ekipu od nas Srba,prvo nam padne zaprepascujuce teska grupa za SP u fudbalu 2006.godine,pa nam 2010. godine na SP u fudbalu padne prvak Afrike,Okeanije i Nemacka.Pa nam onomad padne najjaca grupa u rukometu,pa u klupskoj kosarci Partizanu u istu grupu padne CSKA,Barselona i Fenerbahce.Ja stvarno ne znam sta je ovo,dal smo Boga kamenjem gadjali!Grupa gde igra Slovenija je smesna.
Ali opet ako nam je za utehu ne ukrstamo se sa Bog zna kakvom teskom grupom.Argentina,Hrvatska,Grcka itd,realno tamo sve mozemo da ih dobijemo!
(Serdar, 3. februar 2014 19:50)

ma nije komsija,to ti je opet"belo svetska zavera"

ssss

pre 10 godina

Sta je tu je...nasa grupa najteza, a grupa s kojom se ukrstamo druga po tezini. Ostale dvije grupe uz svo postovanje, smijesne. Htjeli smo da izbjegnemo Amerikance i Spance do polufinala, Amerikance smo izbjegli sigurno, Spance cemo izbjeci samo ako budemo drugi ili cetvrti u nasoj grupi, jer ce oni vjerovatno biti pobjednici grupe i u slucaju da mi budemo treci idemo na njih u cetvrtfinalu. Naravno treba i dotle prvo doci, ali smatram da AKO nas povrede zaobidju, ne bude neplaniranih otkaza i napokon zaigramo u najjacem sastavu, mozemo da dobijemo sve ostale reprezentacije i da dodjemo do medalje.

KAL-EL

pre 10 godina

Spanija, Francuska, Brazil
Nije moglo gore ali dobro zato grupa sa kojim se ukrstamo (trebalo bi da je grupa B)(Argentina, Hrvatska, Grcka i verovatno Portoriko sa svima moze da se igra)
E sad prvo nasa grupa
Spanci su uvek jako nezgodni i tesko cemo sa njima
Francuzi ce mnogo zavisiti od toga da li ce igrati Parker nadam se da nece mada i bez njega imaju jaku ekipu
Brazil iako ne pravi neke vrhunske rezultate ima dosta sjajnih individualaca Marselinjo,Spliter,Barbosa,Varezao)
bice zanimljivo to je sigurno

Naivni

pre 10 godina

Teška grupa!
Ali se pokazalo da mi igramo najbolje kad je najteže. U svim sportovima osim u fudbalu. Kada smo mi u ulozi favorita uvek igramo slabo... Verujem da možemo da sve iznenadimo...

Miodrag

pre 10 godina

Teška grupa, ali zato bolje ukrštanje u osmini finala. Bitno je biti 2. ili 4. u grupi , da se neukrstimo sa Špancima pre polufinala. Španci sigurno prvi u našoj grupi, ostalo otvoreno! Iran i Egipat autsajderi.

AVESNS

pre 10 godina

@deda miloje
koliko si duhovit druze... Jel ti unuk prodaje fore a'? Ja bolji fazon nikada nisam procitao. Zadivljen sam tvojim idejama. Dive ti se citaoci sirom zemlje. Samo... aj zaobidji nas malo i gledaj vesti. Aj polako...

vUcA

pre 10 godina

Dobili smo najjace moguce protivnike po sesirima. Iran - prvak Azije iz azijskog sesira, Egipat - prvak Afrike iz africkog sesira, Francuska - sampion Evrope iz evropskog sesira, Spanija - domacin i uz USA favorit turnira. Brazil je lose odigrao kontinentalni sampionat i na SP dosao pozivnicom, ali neugodan protivnik sa puno NBA igraca. Srbija sa punim sastavom moze i do dobre pozicije, ali se i sa 4. mestom u grupi treba zadovoljiti. Ukrstanje je povoljnije Argentina nije ono sto je bila, Hrvatska stara musterija, Grcka kojoj bi trebalo vratiti za OI i EP u Spaniji i po meni potencijalno iznenadjenje turnira Porto Riko. Ko god da nam dodje bice neizvesna eliminacija, ali sam misljenja da su sve cetiri ekipe slabije od ESP, FRA, BRA i SRB iz A grupe. Srecno nasima na SP-u.

ja

pre 10 godina

ako cemo o tome sta je namesteno, onda je namesteno za Amere, jer nemaju ozbiljnijeg protivnika od Litvanije na svojoj polovini...nego da se okrenem zrebu...drago mi je sto igramo sa jakim ekipama, ako Sale potrefi pravu kombinaciju onda cemo i mi biti neko koga se treba plasiti, a ne da Sarenac kuka ne njih ne njih za bilo koju repku u kojoj nema vise od jednog poznatog igraca

SSSS

pre 10 godina

Da smo birali ne bi mogli teze ali ajde 4 idu dalje verovatno Spa, Fra, Srb, Bra sto znaci da cemo morati bar 3 utakmice da dobijo kad se ukrstimo sa Arg, Grc, Hrv, X. Bitno je da ne budemo zadnji u novo formiranoj grupi jer 99% bi naleteli na amere.

blaf

pre 10 godina

Жријеб је могао бити и бољи али ми смо Србија. Није важно ко су противници већ како ми играмо а са нашим најбољим играчима можемо далеко. Вјерујем у селектора и екипу коју одабере. Нека се други плаше нас као не тако давно.

StefanMKD

pre 10 godina

Ljudi vidim da se neki bune oko "ukrtanja" sa grupom B. Nema nikakvih ukstanja ide se odmah u fazu ispadanja, prve 4 ekipe iz svake grupe. Ako budemo na primer 2gi u grupi, idemo na 3ceg iz grupe B, zatim na pobednika B1/A4... imate sve informacije na wikipedia-i: http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIBA_Basketball_World_Cup
Pretpostavimo da ce Spanija biti prva u grupi A, a mi 2gi ili 4ti onda cemo izbeci Spaniju do polufinala i USA do finala :)

MauroBressan

pre 10 godina

Sve se namesta da se ova spanska generacija oprosti na svom terenu finalom sa amerikancima, sve su isplanirali, i grupe, ukrstanja, i slavlje, i medalju, i suze radosnice brace Gasol na kraju, finale iz snova... Samo da ne bude da im "zli Srbi" opet pokvare to slavlje jednom Teovom sa parkinga :)

Divos

pre 10 godina

Добили смо далеко најтежу групу. Ту су финалисти прошлогодишњег ЕП, Шпанија је и домаћин и биће вероватно јача него на ЕП, о Французима не треба трошити речи. Од осталих екипа ту је Бразил, по потенцијалу најјача екипа у лат.Америци, са много доказаних и проверених НБА играча, и оних који играју у водећим евр.клубовима, али и велико је питање у каквом ће саставу наступити. Иран је велика непознаница, и јако опасна екипа, улажу много у кошарку, и у узлазној су путањи, њихов проблем је што у Азији немају јачих противника. Египат је вицешампион Африке, једна ниска екипа, ослањају се увек на тројке, могу бити незгодни али мислим да нас неће угрозити. Од осталих група, група Д је смешно слаба, Б и Ц су подједнаке, слабије од наше, али ова група Ц је незгодна, иако је наша група доста јача ипак по мени је добро што нисмо "заглавили" у групи Ц.
Надам се да се неће поновити малери и невоље са ЕП, и мислим да уз озбиљан приступ пролазимо сигурно групу, није толико важно који ћемо бити (наравно важно је побеђивати због самопоуздања екипе) јер је група Б са којом се укрштамо у 1/8Ф потпуно изједначена, можда бих волио да Грке избегнемо који су ту ипак најјачи, са осталима мислим да имамо велике шансе.
Видећемо и у каквом ће саставу наши наступити, у сваком случају желим нашима много среће, да нас заобиђу повреде, и да наши ураде добре ствари на СП

Ogysa

pre 10 godina

Spanija ce nas razmontirati,Francuska takodje,sa Brazilom egal,ove dve dobijamo,tako da najverovatnije sa Argentinom igramo za 1/4,bice tesko.

Milos

pre 10 godina

Moglo je i lakse. Tesko ce biti. Protiv Spanije nemoguca misija, ali ove ostale mozemo da dobijemo. Ni nas niko nije bas mnogo zeleo, to je sigurno. Idemo Srbija!

maryo

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.

Darko

pre 10 godina

Grupa je realno najteza! Ali ono sto je vaznije je grupa sa kojom se ukrstamo. A tamo su Argentina, Grcka i Hrvatska, to su ekipe koje mozemo da dobijemo. Tako da i nismo toliko lose prosli.

DG

pre 10 godina

Sistem ukrstanja od 1/8 finala do finala je debilan u najmanju ruku. Ej koja je ovo prevara. Do finala se ne ukrstaju grupe unakrsno vec samo A sa B i C sa D?! Ovo nigde nisam video. Jednog finalistu daju grupe a i b, a drugog c i d. Smesan sistem takmicenja. Vec u 1/4 finalu mozes da igras sa timom iz svoje grupe a ima 4 grupe. To je teska glupost, tj. amaterizam. Ukrsti timove bre, napravi zanimljivo razlicite kombinacije da budu moguce, ovako se sve svodi na to da spanci izbegnu amere do finala.

student_iz_pakla

pre 10 godina

Vidim neki pricaju o borbi sa Spanijom za prvo mesto. Ljudi, ako dodjemo u najjacem sastavu i dobro se spremimo, imamo sanse da se borimo za drugo mesto u grupi i to je plafon. U tom slucaju bi smo imali dobre sanse i za cetvrt-finale, pa uz malo srece u zrebu mozda opet dodjem do polufinala. Ali to bi realno bila senzacija i veliko iznenadjenje. U slucaju da ne dodjemo sa najjacim sastavom, realno je da budemo barem 4-ti u grupi, a sve preko toga bi takodje bio podvig. I sa najjacim sastavom ne mislim da smo favoriti za medalju, ali bi smo biil dosta jaki i mogli bi smo daleko da doguramo. Sve zavisi od toga kakvu ekipu Sale uspe da okupi, jer nije nemoguc ni scenario sa ovogodisnjeg rukometnog prvenstva gde smo ispali vec u prvoj fazi.

lobi

pre 10 godina

Verovatno najboljih 12 su, uzimajuci u obzir koji su sve igraci povredjeni:
1.Milos Teodosic
2.Nemanja Nedovic
3.Bogdan Bogdanovic
4.Vladimir Micov
5.Vladimir Lucic
6.Nemanje Bjelica
7.Dusko Savanovic
8.Zoran Erceg
9.Nenad Krstic
10.Miroslav Raduljica(nije se odazivao kod Dude, pitanje je sta ce biti)
11.Novica Velickovic
12.Milan Macvan ili Stefan Markovic

Olimpijada2014

pre 10 godina

PG: Teodosic, Markovic
SG: Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic
SF: Bjelica, Lucic
PF: Velickovic, Savanovic
C: Krstic, Raduljica, Marjanovic

pivljanin

pre 10 godina

Neka me ispravi neko ako gresim, pogledajte na linku ispod propozicije takmicenja i videcete da su Spanci namestili da se sa Amerima mogu sresti samo u finalu, eventualno! Ako mi npr. udjemo u finale, do tada se mozemo sastajati samo sa ekipama iz nase ili B grupe! Ne pamtim ovakav kostur takmicenja u sportu!

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/event-guide/p/system-competition.html

sasa

pre 10 godina

Evo malo da prokomentarisem grupu
1.Španija(stari poznanici bice tesko,imace domacinsko sudjenje to je sigurno snjima sta bude bude)
2.Francuska(igraju bez Parkera,a ono cini 60 posto tima tako da snjima mozemo a to smo pokazali na ep-u)
3.Brazil(Neugodan protivnik,par dobrih igraca ali moram da kazem da su na Americkom prvestvo u grupi imali 0-4)
4.Iran(sampioni Azije nemaju neke dobre igrace ali ako ih krene onda su neugodni,mislim da ne mogu nesto da urade u ovoj grupi)
5.Egipat(drugi na Africkom prvenstvu ali su po meni najlosi na ovom prvenstvo)
Jednostavno zavisi sve od nas.Mislim da mozemo da prodjemo grupu.

Sizif

pre 10 godina

Upali smo u tešku grupu i težak kostur,sapuno kvalitetnih reprezentacija,ali postoji i dobra okolnost što na Amere ne možemo nalećeti prije finala.Dakle nije sve tako crno.Takođe mislim da je bolje što ćemo u grupi imati takva dva suparnika poput Španije i Francuske,a ubjeđen sam da jednoj od njih možemo skinuti skalp.Grupa B sa kojom se ukrštamo takođe kvalitetna i pitanje je samo koji će raspored zauzeti Grčka,Arg,Hrv i Porto Riko,i jedino mi se donekle čini Porto Riko kao protivnik za koga sa sigurnošću mogu da garantujem da možemo tući i da smo bolji.Sa Grcima,Argentincima i Hrvatima su šanse po meni pola-pola.no zasigurno da će biti i dosta kalkulacije,jer će se voditi račna da se izbjegne i Španija kao moguć rival u 1/4 finalu.Sad je već sasvim izvijesno da bez najbolje moguće selekcije nemamo šta da tražimo,te se nadam odazivu svih raspoloživih snaga,i samo da ih zdravlje posluži,da se ko od najboljih igraća eventualno ne povrijedi.Teško je bilo šta prognozirati sa ove vremenske distance,ali je jasno da će biti jako težak i trnovit put do visokog plasmana.

Mrvica

pre 10 godina

Da li sam pristrasan ili je grupa A najteza,ali ako pregrmimo voleo bih da sa komsijama odmerimo snage. Srecno Srbi i nadam se da ovog puta nece biti otkaza a ni povreda.

Srdjan

pre 10 godina

Egipat i Iran autsajderi,mozemo dobiti Francuze i Brazilce,velika borba za Spanijom za prvo mjesto.I dobro je sto se grupa igra u Granadi,a ne u Sevilji sto su Spanci zeljeli.U drugoj fazi izvuci Hrvate ili Portoriko.Mozemo do bronze!!!

Sumadinac91

pre 10 godina

E ko sada otkaze(osim ako je neka ozbiljna povreda u pitanju) zasluzio je da mu se oduzme drzavljanstvo.
Zreb,mogao je i bolji,ali ipak bolje ovako:
1.znacemo gde smo otprilike u odnosu na najjace;
2.nesto jaci protivnici ce valjda i one razmazene da "privole" da se pojave na SP;
3.eventualni laksi protivnik u kasnijim fazama takmicenja.
Dobro je sto smo Spaniju i Francuze dobili u grupi i zbog toga sto ne igraju iz sve snage na pocetku takmicenja,a i Djordjevicu se ostvarila zelja(kad je talican) :D

Aladdin Sane

pre 10 godina

Mislim da nam ovaj zreb nije toliko los.
Brazil je jako nezgodan, ali trebali bi da dobijemo utakmicu, isto tako i sa francuzima. Nije ni lose da su Spanci u nasoj grupi, jer tako sa njima tek u finalu mozemo opet da igramo, i sa Amerikancima, ako sa razumeo sistem takmicenja, mozemo tek u finalu da igramo. Ako igramo prvu ili drugu utakmicu sa Spancima, mozemo da ih dobijemo, jer uvek traje dok oni udju u turnir.
Ako igramo u najjacem mogucem sastavu, mislim da mozemo daleko da doguramo, nesto kao na SP 2010.

Taj sastav bi po meni bio:
Teodosic Micic Markovic
Nedovic Bogdanovic
Bjelica Micov Keselj
Velickovic Savanovic
Krstic Raduljica

Pozdrav i nadajmo se medalji i to zlatnoj, jer bi bila velika steta da ova izvanredna generacija ostane na jednoj srebrnoj sa EP 2009!

tonči

pre 10 godina

To idemoooo
Lijepo je da kad čuješ da drugi imaju bolje mišljenje o vlastitoj reprezentaciji (ili nije?)... jedino ga pokvari s izjavom da ćete lako s nama :)

WC 2014

pre 10 godina

IRI i EGY ispadaju, ESP ce biti 1., sa BRA i FRA za 2. mesto u grupi. Da bi izbegli ESP do SF, trebamo biti 2. ili 4.
LTU ce se boriti za bronzu (USA ih pobedjuje u SF).
Finale USA/ESP.

1054

pre 10 godina

brazil - najtezi protivnik iz svog sesira
francuska - najtezi prorivnik iz svog sesira
spanija - uz usa najjaca reprezentacija
egipat, iran - nebitni protivnici
dobili smo najtezu grupu, ipak mislim da mozemo do 1/4 finala, a onda sta nam Bog da.

raikkonen

pre 10 godina

ovo je odlicno!
izbegavamo sigurno spance, francuze i amere u drugoj fazi!
uz malo srece, drugo ili trece mesto sasvim ok i probijamo se do cetvrtfinala!

sofronije

pre 10 godina

Neka mi neko objasni kako je moglo 3 ekipe iz evrope u nasoj grupi? Da li mi to ispastamo jer neko tamo drugi nije mogao sa nekim trecim u grupu?

Djole R

pre 10 godina

Koska, ponajviše zbog sedam kvalitetnih timova u našoj polovini žreba nasuprot tri, eventualno četiri u drugoj polovini.
Na muci se poznaju junaci!

Деда Милоје

pre 10 godina

Група А: Шпанија, Сенегал, Кореја, СРБИЈА, Дом. Република, Француска

Група Б: Аргентина, Египат, Филипини, Словенија, Мексико, Грчка

Група Ц: САД, Финска, Иран, НДХ, Порторико, Аустралија

Група Д: Литванија, Ангола, Нови Зеланд, Украјина, Бразил, Турска

KOSTA1703

pre 10 godina

Odlican zreb za Srbiju.
Argentina,Hrvatska,Portoriko,Grcka, sve ekipe koje su u drugom krugu mogu pobediti.A prvi krug za takmicarsko uigravanje.
S druge strane izuzetno los zreb za Hrvatsku.
Koji god budu, u drugom krugu idu na zid.

Serdar

pre 10 godina

Ja u zivotu nisam video malerozniju ekipu od nas Srba,prvo nam padne zaprepascujuce teska grupa za SP u fudbalu 2006.godine,pa nam 2010. godine na SP u fudbalu padne prvak Afrike,Okeanije i Nemacka.Pa nam onomad padne najjaca grupa u rukometu,pa u klupskoj kosarci Partizanu u istu grupu padne CSKA,Barselona i Fenerbahce.Ja stvarno ne znam sta je ovo,dal smo Boga kamenjem gadjali!Grupa gde igra Slovenija je smesna.
Ali opet ako nam je za utehu ne ukrstamo se sa Bog zna kakvom teskom grupom.Argentina,Hrvatska,Grcka itd,realno tamo sve mozemo da ih dobijemo!

Heisenberg

pre 10 godina

Pu ee... Nisu bas morali i Francuzi. Ali dobro, sta je tu je. Dobro je sto se sa Amerima mozemo sastati samo u finalu ili polufinalu :D

Delija UE

pre 10 godina

Ovo je naopako težak zreb. Em što nam je grupa teška, em sto se sa teškom grupom ukrštamo. Ali šta da se radi. Ako hoćemo do medalje moramo da pobedimo sve. Sve u svemu biće dobre košarke, za uživanje i nerviranje. Do titule Srbija!

ja

pre 10 godina

Teze nije moglo. Evropski sampion i vicesampion koji je ujedno i domacin, i Brazilci koji su najtezi protivnik iz sesira sa timovima iz Amerike. Iran i Egipat manje vise. Bice tesko, ali ako prodjemo ovu grupu sigurno mozemo daleko da doguramo, medjutim mnogo zavisi i od odziva igraca. Ako budemo imali problema ko pred EP onda u ovakvoj grupi nemamo sta da trazimo. Medjutim ako se svi budu odazvali i ako nas zdravlje posluzi mozemo dosta na SP. Bilo kako bilo nema kukanja, pred novim selektorom Saletom Djordjevicem je veliki posao i veliki izazov, ja se uzdam u njega i njegov autoritet, verujem da ukoliko se odazovu svi koje bude pozvao mozemo daleko.

Ko da je Hajdi Klum izvlacila

pre 10 godina

Spanci olako shvataju ovo SP. Previse su prepotentni i to ce ih kostati madalje. Cak se nisu potrudili ni da nameste zreb. Spanija, Srbija, Francuska, Brazil, Egipat, Iran. Kakva grupa, strasna grupa. Najteza ubedljivo.

dax

pre 10 godina

teodosic,nedovic,micic....bekovi:bogdanovic,milosavljevic.....krila:lucic,micov......kr.centri:bjelica,macvan....centri:krstic,raduljica,marjanovic. i naravno erceg je u prici. Ako igramo u ovakvom sastavu mozemo da se nadamo,jer ovo je odlican tim,jedino je pitanje milosavljevic i lucic zbog povrede......

NisliJA

pre 10 godina

Zadovoljan sam sto se ukrstamo sa grupom B, a nasa grupa jeste teska, ali moraju najbolji da se pobedjuju ako pucamo na visoko? Bijemo bre sve!

Firmas

pre 10 godina

1.Teodosic(CSKA),Markovic(Banvit),Micic(Mega Vizura)
2.Bogdanovic(Partizan),Nedovic(Golden Stejt),Milosavljevic(Partizan)
3.Micov(CSKA),Lucic(Valensija),Savanovic(Anadolu Efes)
4.Bjelica(Fenerbahce),Erceg(Galatasaraj),Macvan(Galatasaraj)
5.Krstic(CSKA),Marjanovic(Crvena Zvezda),Raduljica(Milvoki)
Prva petorka:
Teodosic,Bogdanovic,Micov,Bjelica,Krstic
Druga petorka:
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Erceg,Marjanovic
Teodosic,Micov i Krstic su nosioci igre CSKA, Erceg i Macvan uz Aroja najbolji igraci Galatasaraja, Savanovic jedini igrac koji vredi u Efesu, Bogdanovic najbolji mladi igrac Evrope, Milosavljevic standardno dobar(samo da se oporavi), Bjelica uz Bojana Bogdanovica i McCaleba nosioc igre Fenerbahce plus Markovic koji igra odlicnu odbranu i dva NBA igraca Raduljica i Nedovic.

idemoooo

pre 10 godina

Pa nista strasno,i da budemo cetvrti ukrstamo se sa prvoplasiranom ekipom iz grupe B,a to su ili argentina ili hrvatska.....sigurno ih dobijamo...a i lakse su od brazila spanijw i francuske

Odlicno

pre 10 godina

Sjajan žreb. U grupi imamo mnogo teže protivnike nego što su ekipe iz b šešira. Bilo koji tim od prva četiri iz naše grupe ,može ladno da pobedi prvoplasiranog iz b grupe. Mislim da se ekipama iz b grupe, kosa na glavi diže, kad vide s kojim se ekipama ukrštaju u a grupi.

MauroBressan

pre 10 godina

Sve se namesta da se ova spanska generacija oprosti na svom terenu finalom sa amerikancima, sve su isplanirali, i grupe, ukrstanja, i slavlje, i medalju, i suze radosnice brace Gasol na kraju, finale iz snova... Samo da ne bude da im "zli Srbi" opet pokvare to slavlje jednom Teovom sa parkinga :)

Firmas

pre 10 godina

1.Teodosic(CSKA),Markovic(Banvit),Micic(Mega Vizura)
2.Bogdanovic(Partizan),Nedovic(Golden Stejt),Milosavljevic(Partizan)
3.Micov(CSKA),Lucic(Valensija),Savanovic(Anadolu Efes)
4.Bjelica(Fenerbahce),Erceg(Galatasaraj),Macvan(Galatasaraj)
5.Krstic(CSKA),Marjanovic(Crvena Zvezda),Raduljica(Milvoki)
Prva petorka:
Teodosic,Bogdanovic,Micov,Bjelica,Krstic
Druga petorka:
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Erceg,Marjanovic
Teodosic,Micov i Krstic su nosioci igre CSKA, Erceg i Macvan uz Aroja najbolji igraci Galatasaraja, Savanovic jedini igrac koji vredi u Efesu, Bogdanovic najbolji mladi igrac Evrope, Milosavljevic standardno dobar(samo da se oporavi), Bjelica uz Bojana Bogdanovica i McCaleba nosioc igre Fenerbahce plus Markovic koji igra odlicnu odbranu i dva NBA igraca Raduljica i Nedovic.

sasa

pre 10 godina

Evo malo da prokomentarisem grupu
1.Španija(stari poznanici bice tesko,imace domacinsko sudjenje to je sigurno snjima sta bude bude)
2.Francuska(igraju bez Parkera,a ono cini 60 posto tima tako da snjima mozemo a to smo pokazali na ep-u)
3.Brazil(Neugodan protivnik,par dobrih igraca ali moram da kazem da su na Americkom prvestvo u grupi imali 0-4)
4.Iran(sampioni Azije nemaju neke dobre igrace ali ako ih krene onda su neugodni,mislim da ne mogu nesto da urade u ovoj grupi)
5.Egipat(drugi na Africkom prvenstvu ali su po meni najlosi na ovom prvenstvo)
Jednostavno zavisi sve od nas.Mislim da mozemo da prodjemo grupu.

Odlicno

pre 10 godina

Sjajan žreb. U grupi imamo mnogo teže protivnike nego što su ekipe iz b šešira. Bilo koji tim od prva četiri iz naše grupe ,može ladno da pobedi prvoplasiranog iz b grupe. Mislim da se ekipama iz b grupe, kosa na glavi diže, kad vide s kojim se ekipama ukrštaju u a grupi.

KOSTA1703

pre 10 godina

Odlican zreb za Srbiju.
Argentina,Hrvatska,Portoriko,Grcka, sve ekipe koje su u drugom krugu mogu pobediti.A prvi krug za takmicarsko uigravanje.
S druge strane izuzetno los zreb za Hrvatsku.
Koji god budu, u drugom krugu idu na zid.

idemoooo

pre 10 godina

Pa nista strasno,i da budemo cetvrti ukrstamo se sa prvoplasiranom ekipom iz grupe B,a to su ili argentina ili hrvatska.....sigurno ih dobijamo...a i lakse su od brazila spanijw i francuske

blaf

pre 10 godina

Жријеб је могао бити и бољи али ми смо Србија. Није важно ко су противници већ како ми играмо а са нашим најбољим играчима можемо далеко. Вјерујем у селектора и екипу коју одабере. Нека се други плаше нас као не тако давно.

Realno

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)


Pa zato što vas uvek oderemo ko god igrao!!

DG

pre 10 godina

Sistem ukrstanja od 1/8 finala do finala je debilan u najmanju ruku. Ej koja je ovo prevara. Do finala se ne ukrstaju grupe unakrsno vec samo A sa B i C sa D?! Ovo nigde nisam video. Jednog finalistu daju grupe a i b, a drugog c i d. Smesan sistem takmicenja. Vec u 1/4 finalu mozes da igras sa timom iz svoje grupe a ima 4 grupe. To je teska glupost, tj. amaterizam. Ukrsti timove bre, napravi zanimljivo razlicite kombinacije da budu moguce, ovako se sve svodi na to da spanci izbegnu amere do finala.

Miodrag

pre 10 godina

Teška grupa, ali zato bolje ukrštanje u osmini finala. Bitno je biti 2. ili 4. u grupi , da se neukrstimo sa Špancima pre polufinala. Španci sigurno prvi u našoj grupi, ostalo otvoreno! Iran i Egipat autsajderi.

pivljanin

pre 10 godina

Neka me ispravi neko ako gresim, pogledajte na linku ispod propozicije takmicenja i videcete da su Spanci namestili da se sa Amerima mogu sresti samo u finalu, eventualno! Ako mi npr. udjemo u finale, do tada se mozemo sastajati samo sa ekipama iz nase ili B grupe! Ne pamtim ovakav kostur takmicenja u sportu!

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/event-guide/p/system-competition.html

vUcA

pre 10 godina

Dobili smo najjace moguce protivnike po sesirima. Iran - prvak Azije iz azijskog sesira, Egipat - prvak Afrike iz africkog sesira, Francuska - sampion Evrope iz evropskog sesira, Spanija - domacin i uz USA favorit turnira. Brazil je lose odigrao kontinentalni sampionat i na SP dosao pozivnicom, ali neugodan protivnik sa puno NBA igraca. Srbija sa punim sastavom moze i do dobre pozicije, ali se i sa 4. mestom u grupi treba zadovoljiti. Ukrstanje je povoljnije Argentina nije ono sto je bila, Hrvatska stara musterija, Grcka kojoj bi trebalo vratiti za OI i EP u Spaniji i po meni potencijalno iznenadjenje turnira Porto Riko. Ko god da nam dodje bice neizvesna eliminacija, ali sam misljenja da su sve cetiri ekipe slabije od ESP, FRA, BRA i SRB iz A grupe. Srecno nasima na SP-u.

Vuki

pre 10 godina

Citiram: "FIBA je saopštila da je raspored napravljen prema rang listi, kao i teritoriji, da se ne bi dogodilo da zemlje iz istog regiona igraju zajedno."
Spanija i Francuska nisu iz istog regiona ili?

Darko

pre 10 godina

Grupa je realno najteza! Ali ono sto je vaznije je grupa sa kojom se ukrstamo. A tamo su Argentina, Grcka i Hrvatska, to su ekipe koje mozemo da dobijemo. Tako da i nismo toliko lose prosli.

Doktor86

pre 10 godina

Ne trebamo mi nikoga da se plasimo, drugi neka se plase nas. Mi imamo Krstica i Teodosica koji se iz meseca u mesec smenjuju kao MVP Evrolige. Bogdanovic je sigurno najbolji mladi igrac Evrope (uz to najbolji strelac top 16 faze EL), Nedovic je u top 5, ne bi ga dzabe zvao Golden Stejt. Imamo Bjelicu i Ercega koji su najbolji u svojim timovima, koji igraju jaku ligu i Evropu. Imamo Stimca koji je najbolji skakac spanskog prvenstva. Imamo Micova koji redovno postize 10+ poena za CSKA. Imamo Raduljicu koji vec u prvoj sezoni u NBA pokazuje koliko mnogo moze da postigne. Andjusic i Paunic u Spaniji konstantno resetaju. Zao mi je zbog povreda Lucica i Dragana, nadam se da ce barem prvi da stigne da se oporavi na vreme. Micic, Miljenovic, Radenovic, Marjanovic zasluzuju da se nadju barem na sirem spisku, jer redovno deru komsije u ABA ligi. Mnoge zemlje kukaju za ovakvim igracima. Ponavljam, neka se drugi plase nas. Samo da nam igraci budu zivi i zdravi i imacemo kaznenu ekspediciju u Spaniji.

Хари11

pre 10 godina

Шпанија - Домаћин, вероватно у најјачем саставу: браћа Гасол, Рубио, Серхио Родригез, Руди Фернандез, Наваро, Ибака...Опроштај легендарне генерације пред домаћом публиком. Други фаворит првенства. Врло могуће је и да им судије дају ветар у леђа уколико их стане шут.

Француска - Актуелни шампион Европе. Кандидати за медаљу. Сјајни појединци (Батум, Диао) изузетних физичких предиспозиција. Помиње се одсуство Тонија Паркера, алфе и омеге тима, и уколико се то догоди Французи су сасвим друга репрезентација, тј. просек. Можемо равноправно играти са њима.

Бразил - скуп одличних појединаца са НБА искуством (Варежао, Нене, Леандро Барбоса, Тијаго Сплитер) потпомогнути Марселињо Уертасом, који међутим нису кохерентан тим. Петопласирани са Олимпијаде у Лондону, девети на Светском првенству у Турској пре 4 године. Освајачи злата на Пан-Америчким играма 2007., шампионату Јужне Америке 2010. и ФИБА Америка шампионату 2009. године. Незгодан противник.

Египат - Другопласирани тим са шампионата Африке одржаног 2013. у Обали Слоноваче (изгубили у финалу од Анголе 57-40). Представљаће лаган плен нашој репрезентацији.

Иран - На последња 4 првенства Азије, 3 пута су освајали златну медаљу. Најјачи тим азијског континента. Не треба их олако схватити, али све осим победе Србије би било изненађење.

Maki

pre 10 godina

Upravo sam rekao ženi da uzme odmor u septembru i pravac Španija,još deci dresove da kupim! SRBIJA,SRBIJA,,,,u Sloveniji sam gledao 12 utakmica Srbije:-D

Naivni

pre 10 godina

Teška grupa!
Ali se pokazalo da mi igramo najbolje kad je najteže. U svim sportovima osim u fudbalu. Kada smo mi u ulozi favorita uvek igramo slabo... Verujem da možemo da sve iznenadimo...

marko_bgd

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

evo ja cu ti dati realan odgovor bez provokacije..i mozda ste sveukupno bolji ..imate mozda najboljeg igraca u euro ligi,a to je bojan bogdanovic...centri su vam dobri,tomic i zoric...imate najbolji tim u zadnjih 10 godina...ali,na centrima smo bolji,ova dva vasa centra ce pojesti krstic i raduljica,nemate teodosica,i ono sto je najvaznije djordjevic sedi na klupi,jel ga se secas?....nemate hrabrost da nas pobedite,zato sto gorite od zelje da to uradite,a pri tome nemate inat..pomiri se sa tim

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ maryo

Prvo, mislimo da vas mozemo proci jer nas vi ni jedan jedini put niste pobedili u kosarci. Cak ni u prijateljskom mecu. Drugo, imamo duzu klupu i veci izbor kvalitetnih igraca od vas. Trece, vi ste samo prosecna ekipa i nista vise. Nije mi jasno odakle vam obraz da glumite neku silu u kosarci? Usli ste u polufinale nikad slabijeg EP i odma se tripujete da ste neka sila? Jedino sto je nerealno je to da vi ne vidite koliko ste nebitni u kosarci. Kada nas budete pobedili PRVI put u istoriji, onda mozemo da pricamo o necemu.

1054

pre 10 godina

brazil - najtezi protivnik iz svog sesira
francuska - najtezi prorivnik iz svog sesira
spanija - uz usa najjaca reprezentacija
egipat, iran - nebitni protivnici
dobili smo najtezu grupu, ipak mislim da mozemo do 1/4 finala, a onda sta nam Bog da.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 10 godina

@ maryo

Čitam komentare ovih Hrvata i prosto ne mogu da verujem. Nije mi jasno na čemu se temelji vaš optimizam? Da li ste nas ikad pobedili na nekom velikom takmičenju? Niste. Kada ste uzeli poslednju medalju? A da, u proslom milenijumu. Koje mesto ste vi zauzeli na proslom SP, a koje mi? Da vidimo, Hrvatska 14., Srbija 4. Prema tome, bolje da ne najavljujete neke velike domete , jer ćete se smoriti kada vas ponovo budemo odvalili.

Деда Милоје

pre 10 godina

Група А: Шпанија, Сенегал, Кореја, СРБИЈА, Дом. Република, Француска

Група Б: Аргентина, Египат, Филипини, Словенија, Мексико, Грчка

Група Ц: САД, Финска, Иран, НДХ, Порторико, Аустралија

Група Д: Литванија, Ангола, Нови Зеланд, Украјина, Бразил, Турска

Serdar

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 20:40)
Evo ja tebi odgovaram bez ikakve namere da te provociram,ali jel ti stvarno mislis i stvarno si toliko siguran da je Hrvatska bolja od Srbije.Ajde kazi kad je Hrvatska zadnji put pobedila Srbiju u kosarci?!Ne znas odgovor e upravo zbog toga smo mi favoriti ukoliko se sastanemo sa vama.

P.S Inace ne volim da se raspravljam sa nekim na osnovu ko gde igra jer je to toliko detinjasto i neozbiljno ali ajde ako smo vec krenuli da se razbacujemo igracima da ti ja ukratsko predstavim gde Srbi igraju.

Raduljica - Milvoki
Bjelica-Fenerbahce
Nedovic-Golden Stejt
Teodosic-CSKA
Macvan-Galatasaraj
Savanovic-Efes Pilsen
Micov-CSKA
Bogdanovic-Partizan,ali ako te zanima pratili su ga agenti Majamija izabran za najboljeg mladog igraca Eurolige.
Markovic-Banvit,prvo plasirana ekipa Turske sa samo 1. porazom.
Erceg-Galatasaraj
Marjanovic (2.21cm) Crvena Zvezda itd.
Lucic-Valensija
Stimac-Unikaha

Ko da je Hajdi Klum izvlacila

pre 10 godina

Spanci olako shvataju ovo SP. Previse su prepotentni i to ce ih kostati madalje. Cak se nisu potrudili ni da nameste zreb. Spanija, Srbija, Francuska, Brazil, Egipat, Iran. Kakva grupa, strasna grupa. Najteza ubedljivo.

Nikola ue

pre 10 godina

SRBIJA 8 Mesto FIBA rang
1 srebrna olimpijske igre 1996
2 zlatne scetsko prvenstvo 98,2002
3 zlatne evrobasket 95,97,2001
1 srebrna evrobasket 2009
1 bronza evrovasket 99
Hrvatska 19 FIBA rang
1 srebrana olim igre 92,1 bronza svetsko 94, 2 bronze evrobasket 93 i 95

USA Dream Team

pre 10 godina

• LeBron James, Miami Heat
• Kevin Durant, Oklahoma Ctrener,Tunder
• Carmelo Anthony, New York Knicks
• Paul George, Indiana Pacers
• Andre Iguodala, Golden State Warriors
• James Harden, Houston Rockets
• Kawhi Leonard, San Antonio Spurs
• Gordon Hayward, Utah Jazz
• Kyle Korver, Atlanta Hawks

GUARDS
. Kobe Brayant,Los Angeles Lakers
• Chris Paul, Los Angeles Clippers
• Deron Williams, Brooklyn Nets
• Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
• Stephen Curry, Golden State Warriors
• Derrick Rose, Chicago Bulls
• Bradley Beal, Washington Wizards
• Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers
• Damian Lillard, Portland Trail Blazers
• Klay Thompson, Golden State Warriors

BIGS

• Dwight Howard, Houston Rockets
• Anthony Davis, New Orleans Pelicans
• Kevin Love, Minnesota Timberwolves
• Blake Griffin, Los Angeles Clippers
• LaMarcus Aldridge, Portland Trail Blazers
• Tyson Chandler, New York Knicks
• DeMarcus Cousins, Sacramento Kings
• Andre Drummond, Detroit Pistons
• Kenneth Faried, Denver Nuggets
• David Lee, Golden State Warriors

Ko ce njih da pobedi?

darmar

pre 10 godina

Ako ne bude igrao Parker mijenjaju ga Huertel i DeColo, Gelabale zna isto prevesti loptu, a i Diaw je point forward, a tu je Batum koji ce im bez Parkera biti volja tima, pa pod kosem Serafin, Noah, Turiaf, Ajinca, Petro, Lovernj, Pietrus, zavisno ko se odazove, ali mozemo nadam se ravnopravno s njima. Brazilce cemo tesko da tucemo ako im budu igrali Varejao, Nene, Splitter, Faverani, Batista iz LeMana, bas jaka centarska linija, pa Barbosa u paru sa Huertasom, a sa ex NBA igracem Alexom Garciom i buducim Raulom Netom dobar i ostatak spoljne linije. Iranci imaju samo Hadadija, i zato treba povesti nekog kao Raduljicu ili Milicica ako se vrati da mu fizicki pariraju uz Krleta, a sa Egipcanima ne bi trebalo da bude problema sve i da dovedu Al Jeffersona kao naturalizovanog igraca.

Treba osvojiti drugo ili cetvrto mjesto da se Spanci izbjegnu do polufinala jer jedino tako mozemo da medalje, i onda dobiti bilo koga iz grupe B. Hrvati bi lako mogli biti prvi jer Argentinci i Grci nisu sto su bili prije koju godinu. Scola i Ginobili, Nocioni i Prigioni jos mogu nesto, Delfino je povrijedjen i nece igrati. Kod Grka je smjena generacija, a cetvrti u toj grupi bi mogli lako da budu Portorikanci sa Aroyom, Bareom, Ayusom, Balkmanom...

idealno bi bilo da budemo cetvrti pa na Hrvate u osmini finala, francuze u cetvrtfinalu i na Spance u polufinalu. Ameri osvajaju sigurno, osim ako im al kaida ne srusi avion.

Sale.MLS

pre 10 godina

Sa kim god da je srbija dobila da igra,izgubilabi. tako da ovaj naslov nista neznaci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoke, 3. februar 2014 22:27)
Ovo što si ti napisao ništa ne znači. Možda bi mogao da se upišeš u 1. razred osnovne...

KAL-EL

pre 10 godina

Spanija, Francuska, Brazil
Nije moglo gore ali dobro zato grupa sa kojim se ukrstamo (trebalo bi da je grupa B)(Argentina, Hrvatska, Grcka i verovatno Portoriko sa svima moze da se igra)
E sad prvo nasa grupa
Spanci su uvek jako nezgodni i tesko cemo sa njima
Francuzi ce mnogo zavisiti od toga da li ce igrati Parker nadam se da nece mada i bez njega imaju jaku ekipu
Brazil iako ne pravi neke vrhunske rezultate ima dosta sjajnih individualaca Marselinjo,Spliter,Barbosa,Varezao)
bice zanimljivo to je sigurno

MarkoDj

pre 10 godina

Da i dalje imamo stari pobednicki mentalitet koji je trajao do 2002ge, sa momcima koji zele da igraju u reprezentaciji, bilo bi nas briga sa kim smo u grupi i samo bi gledali da izbegnemo Amere do finala...
Ovako kukamo kao perse.... u PM...

Zivot je palza

pre 10 godina

Ajde ljudi optimisticki.Sale je na klupi.Samo to po sebi dovoljno govori.Jeste da nije neki strucnjak.Nov je u trenerskom poslu.Ali kad igrac ima saleta pored sebe to je vec pola posla odradjeno.Svi nasi igraci su klasa realno.Samo treba motivacija i dobar moral da se odrzi u ekipi. sto pored saleta to mogu i da dobiju! Napred nasi setite se indianapolisa!

laktac

pre 10 godina

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/event-guide/p/system-competition.html

Da li je moguc ovakav sistem takmicenja u univerzumu? Ovo je nevidjeno, sto nisu odmah rezervisali finale SPA-SAD a ostali da igraju za bronzu.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Nije Brazil toliko jak kao ranije. Da nisu dobili vajld kard ne bih ni bilo na sp. Meksiko ih je ugazio na prvenstvu Amerike. Odlicno je sto su susjedi u b grupi, tako da ih mozemo izbaciti u osmini finala. Onda lagano u cetvrtfinalu pa u polufinalu sta bog da. Samo da se skupi najjaca nasa ekipa i nema zime. Pa bre mi smo sa Gagulom, Katicem i takvim igracima pobedili Francuze Haha. Najvaznije da imamo drugog centra dobrog da odmeni Krleta kad se zamori npr Raduljica, dva dobra krila kao npr Micov, Savanovic i Teo da bude spreman. Imamo igraca, ne trebaju nam neki uvozni!

ja

pre 10 godina

Teze nije moglo. Evropski sampion i vicesampion koji je ujedno i domacin, i Brazilci koji su najtezi protivnik iz sesira sa timovima iz Amerike. Iran i Egipat manje vise. Bice tesko, ali ako prodjemo ovu grupu sigurno mozemo daleko da doguramo, medjutim mnogo zavisi i od odziva igraca. Ako budemo imali problema ko pred EP onda u ovakvoj grupi nemamo sta da trazimo. Medjutim ako se svi budu odazvali i ako nas zdravlje posluzi mozemo dosta na SP. Bilo kako bilo nema kukanja, pred novim selektorom Saletom Djordjevicem je veliki posao i veliki izazov, ja se uzdam u njega i njegov autoritet, verujem da ukoliko se odazovu svi koje bude pozvao mozemo daleko.

Akuzativ

pre 10 godina

Sta ovim Hrvatima nije jasno? Pred svako prvenstvo oni dodju ovde i pricaju kako imaju bolji tim a uvek izgube i to nas.

I ko je posle nerealan ovde?

ssss

pre 10 godina

Inace, na spanskom sajtu MARCA, jedan od najbolje ocijenjenih komentara "Cuidadito con la Serbia, por otro lado hemos tenido suerte" prevod otprilike: "Pazljivo sa Srbijom, s druge strane smo imali srece". Malo nas se i oni pribojavaju, znaju da ce biti cupavo ako budemo u najjacem sastavu.

AVESNS

pre 10 godina

@mario
zato sto nas nikada dobili niste niti cete. Mnogo smo mi velika sila kosarkaska da bi nam vi predstavljali problem. Vi ste za rukomet i dosta vam je. budi i ti realan komso.

max

pre 10 godina

Teodosic,Markovic,Bogdanovic,Nedovic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Velickovic,Krstic,Raduljica i Stimac. mozda umesto Raduljice Marjanovic. i polufinale je realno. ovi Hrvati sto se javljaju,ako misle da je postava Ukic,Bogdanovic,Simon,Saric,Tomic bolja od Teodosic,Bogdan,Bjelica,Erceg,Krstic,ok cekamo vas. plus imamo kvalitetniju klupu!!!

Serdar

pre 10 godina

Ja u zivotu nisam video malerozniju ekipu od nas Srba,prvo nam padne zaprepascujuce teska grupa za SP u fudbalu 2006.godine,pa nam 2010. godine na SP u fudbalu padne prvak Afrike,Okeanije i Nemacka.Pa nam onomad padne najjaca grupa u rukometu,pa u klupskoj kosarci Partizanu u istu grupu padne CSKA,Barselona i Fenerbahce.Ja stvarno ne znam sta je ovo,dal smo Boga kamenjem gadjali!Grupa gde igra Slovenija je smesna.
Ali opet ako nam je za utehu ne ukrstamo se sa Bog zna kakvom teskom grupom.Argentina,Hrvatska,Grcka itd,realno tamo sve mozemo da ih dobijemo!

HAHHAHA

pre 10 godina

@@(Predlog, 3. februar 2014 22:47)

Da li si zaista stavio Kešelja pre Lučića i Micova, HAHHAHH, Kešelj koji se raspada u Asvelu koji je 9i u francuskom prvenstvu sis tavio pre Micova koji kida u najskupljem timu Evrope CSKA i Lučića iz odlične Valensije, bravo dečak, vrhunski si poznavalac košarke hahahahha

Milos

pre 10 godina

Moglo je i lakse. Tesko ce biti. Protiv Spanije nemoguca misija, ali ove ostale mozemo da dobijemo. Ni nas niko nije bas mnogo zeleo, to je sigurno. Idemo Srbija!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

Na tvoje pitanje odgovoriću pitanjem: 20 godina niste ništa uradili u basketu pa zašto misliš da će te sada uraditi?

Mi bar bljesnemo po nekad...

lobi

pre 10 godina

Verovatno najboljih 12 su, uzimajuci u obzir koji su sve igraci povredjeni:
1.Milos Teodosic
2.Nemanja Nedovic
3.Bogdan Bogdanovic
4.Vladimir Micov
5.Vladimir Lucic
6.Nemanje Bjelica
7.Dusko Savanovic
8.Zoran Erceg
9.Nenad Krstic
10.Miroslav Raduljica(nije se odazivao kod Dude, pitanje je sta ce biti)
11.Novica Velickovic
12.Milan Macvan ili Stefan Markovic

faruk jetishi

pre 10 godina

ja sam albanac alli imam nostallgiju u jugosllavenski sport.misllim daje serbija ima bole igraqe u futballu nego u kosharku.alli nema tradiciju kao u kosharku zbog toga nema rezulltata.sa po glledajte imena vidic manchester unitet nastasiq manchester citi kollarov mancester citi ivanoviq qelzi matiq qelzi,subotic dortmund i mnogih dobrih igraqa

Довла

pre 10 godina

Најтежа група.Немамо шансе против Шпаније.Ако Французима не дође Паркер у питању је потпуно друга екипа мада смо их добили на ЕП и са њим.Бразил је незгодан,Марселињо,Сплитер,Нене...Да будемо други,трећи у групи је реално.Не ваља што је група Б са којом укрштамо друга најтежа,али имамо шансе против свих.Четвртфинале је за нас успех,велика је конкуренција.

USA Basketball Team

pre 10 godina

sve je to lepo: sesiri, kuglice, zreb, grupe, nositelji, razigravanje, favoriti, krizanja, taktike, rosteri.. ali, sve se svodi na to koliko oni zele titulu..

JzMa

pre 10 godina

za ovog hrvata zato sto zoric i ako igra u feneru veze sa vezom nema imamo 6x bolje igrace od vas imamo 2 igraca u NBA ligi imamo bjelicu imamo bogdanovica koji je klasa za sarica da ne pricam o ercegu micovu teodosicu nemate vi hrvati klupu za nas . A i pod 2: po cemu ste vi to sportska vele sila kad samo igrate rukomet i kad kad ubodete koju medalju na vaterpolu i to je to !? pogledajte vikipediju trofeja EP SP kosarka,fudbal,odbojka,rukomet,vaterpolo sumirajte utiske i videcete da ste miljama godina iza nas hvala unapred !

partizaninstitucija

pre 10 godina

Stefan Markovic , Milos Teodosic , Nemanja Nedovic , Bogdan Bogdanovic , Vladimir Micov , Nemanja Bjelica , Zoran Erceg , Dusko Savanovic , Nenad Krstic , Miroslav Raduljica , Boban Marjanovic ... Selektor: Sale nacionale ... Dajte Spance da se igramoooo , igramooooo

Sasa

pre 10 godina

realno cemo se borit sa egiptom za 4. mesto. A onda protiv argentine i tu je prici kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (novica, 3. februar 2014 20:05)

Da mi nisi sunarodnik rekao bih ti da si budala, ali posto pripadamo istom narodu ne zelim da ti kazem da si budala.
Trcis pred rudu, znas da ukrstamo sa Argrntinom,a ne znas da ukrstamo isto tako i sa jos tri ekipe iz te grupe i da iz dve "nase" grupe dalje idu 4 ekipe. Ali sve to nije bitno , bitno je da se istrcis i da ispadnes "glup u drustvo".

dragan

pre 10 godina

odgovor maryo

Zasto verujemo da smo bolji od vas Hrvata:
1. Imate neke dobre igrace ali nijednog kao sto su Teodosic i Krstic (CSKA), Bjelica (Fener), Savanovic (Efes), Nedovic(Golden State), najperspektivniji mladi igrac Evrope Bogdan Bogdanovic.
2. Skor Srbija- Hrvatska=4:1
3. Zadnjih 7 godina Jadransku ligu su 6 puta osvajali srpski klubovi a jednom Makabi.
4. Od 1995 nemate nijednu medalju, a u polufinale na ivom EP ste dosli a da niste morali da igrate ni protiv Spanije, ni protiv Litve a ni protiv Francuske(a Srbija je morala, i da Spanci nisu pustili Italijane i mi bi bili u polufinalu).

maryo

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.

sasa

pre 10 godina

@maryo
Ja sad stvarno ne mogu verovati.Ti decko uopste nisi realan.Vi bolji od nas?????2009 srebro(ep)
2010 cetvrti (sp)
kazes bolje igrace
Teodosic,Krstic,Micov CSKA
Raduljica u NBA MILVOKI
Erceg,Macvan i Bjelica igraju u jakim Turskim klubovima
to su samo neki igraci.
ONAJ OSECAJ KAD HRVATI MISLE DA SU BOLJI U KOSARCI OD SRBIJE.Pa ispascete u prvom krugu ali realno.

Mrvica

pre 10 godina

Da li sam pristrasan ili je grupa A najteza,ali ako pregrmimo voleo bih da sa komsijama odmerimo snage. Srecno Srbi i nadam se da ovog puta nece biti otkaza a ni povreda.

gandalf

pre 10 godina

Moramo da budemo 2 ili 4 u grupi zato sto se onda ne ukrstamo sa Spancima do polufinala.A lakse cemo da izadjemo na kraj sa Argentinom,Grckom,Hrvatima ili Francuzima bez Parkera nego da pobedimo Portoriko u 1/8 finala i onda na Spance odmah sledecu.Sto se sastava tice,moramo da pozovemo najbolje sta imamo (Krstic,Erceg,Bjelica,Bogdanovic,Teodosic,Raduljica,Savanovic,Micov,Nedovic,Markovic,Paunic) i da , ako budemo imali priliku , ovoj ekipi dodamo i Kajla Hajnsa (igrac za koga je selektor rekao da bi ga rado video u reprezentaciji.Medalja mora da bude cilj!

krajisnik

pre 10 godina

@mario
jednostavno kad god je trebalo,mi smo vas dobili u kosarci.Sta vise,ne pamtim da su nas Hrvati dobili na ep,sp ili oi.Grijesim li?

NisliJA

pre 10 godina

Zadovoljan sam sto se ukrstamo sa grupom B, a nasa grupa jeste teska, ali moraju najbolji da se pobedjuju ako pucamo na visoko? Bijemo bre sve!

Delija UE

pre 10 godina

Ovo je naopako težak zreb. Em što nam je grupa teška, em sto se sa teškom grupom ukrštamo. Ali šta da se radi. Ako hoćemo do medalje moramo da pobedimo sve. Sve u svemu biće dobre košarke, za uživanje i nerviranje. Do titule Srbija!

SSSS

pre 10 godina

Da smo birali ne bi mogli teze ali ajde 4 idu dalje verovatno Spa, Fra, Srb, Bra sto znaci da cemo morati bar 3 utakmice da dobijo kad se ukrstimo sa Arg, Grc, Hrv, X. Bitno je da ne budemo zadnji u novo formiranoj grupi jer 99% bi naleteli na amere.

berija

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 20:40)

Vaši dobri igrači su Bogdanović, Simon, Žorić eventualno Tomić, svi ostali čisti prosek. Nemoj mi o Šariću, dečko još veze nema sa košarkom, najavljivali ste ga ko Lebrona na Euro2013, nije mogao šut da ubaci. Loša kopija našeg Bjelice.
Naši dobri su Bogdanović, Teodosić, Nedović, Krstić, Bjelica, Raduljica, Micov, Erceg, Lučić...

I pusti to što smo bili 7. sa 9 debitanata u timu i prosekom od 22 godine.
Sad nam je Sale na klupi, njega se dobro sećate.

Djole R

pre 10 godina

Koska, ponajviše zbog sedam kvalitetnih timova u našoj polovini žreba nasuprot tri, eventualno četiri u drugoj polovini.
Na muci se poznaju junaci!

Rade

pre 10 godina

Nije vazno sa kim igramo, vazno je napraviti dobar izbor i pravilno spremiti ekipu. Mislim da neko treba da razgovara sa Pekovicem i ponudi mu da igra za Srbiju. On je Srbin i ucenom je primoran da igra za CG. U zadnjem periodu nije odigrao nijednu utakmicu za CG. Mozda ceka poziv da zaigra za boje koje nosi u srcu i da ispuni svoj decacki san.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Zemljaci moji dobri, sledece godine ce MNE da vam objasni koliko je lopta okrugla. Nadam se da se razumijemo i ne ljutimo.
(crnogorac, 3. februar 2014 23:52)

Ne ljutimo se ali ne razumemo!....A mislim zemljak,da ni ti ne razumeš samog sebe!

dax

pre 10 godina

teodosic,nedovic,micic....bekovi:bogdanovic,milosavljevic.....krila:lucic,micov......kr.centri:bjelica,macvan....centri:krstic,raduljica,marjanovic. i naravno erceg je u prici. Ako igramo u ovakvom sastavu mozemo da se nadamo,jer ovo je odlican tim,jedino je pitanje milosavljevic i lucic zbog povrede......

Tottenham

pre 10 godina

@maryo, naveo si par hrvatskih igraca, samo cu reci Bogdan Bogdanovic, Nedovic, Krstic, Teodosic, Bjelica i recicu ostalo, pozz nadam se duelu sa Hrvatima da vas oderemo

E-one

pre 10 godina

Ako Micov,Erceg,Macvan i Savan ne ispale...uz oporavljene Novicu i Lucica...Komotno do 2 mesta u grupi a kasnije sta bude...naravno,za ostale ne sumnjam da ce se odazvati.

sofronije

pre 10 godina

Neka mi neko objasni kako je moglo 3 ekipe iz evrope u nasoj grupi? Da li mi to ispastamo jer neko tamo drugi nije mogao sa nekim trecim u grupu?

Divos

pre 10 godina

Добили смо далеко најтежу групу. Ту су финалисти прошлогодишњег ЕП, Шпанија је и домаћин и биће вероватно јача него на ЕП, о Французима не треба трошити речи. Од осталих екипа ту је Бразил, по потенцијалу најјача екипа у лат.Америци, са много доказаних и проверених НБА играча, и оних који играју у водећим евр.клубовима, али и велико је питање у каквом ће саставу наступити. Иран је велика непознаница, и јако опасна екипа, улажу много у кошарку, и у узлазној су путањи, њихов проблем је што у Азији немају јачих противника. Египат је вицешампион Африке, једна ниска екипа, ослањају се увек на тројке, могу бити незгодни али мислим да нас неће угрозити. Од осталих група, група Д је смешно слаба, Б и Ц су подједнаке, слабије од наше, али ова група Ц је незгодна, иако је наша група доста јача ипак по мени је добро што нисмо "заглавили" у групи Ц.
Надам се да се неће поновити малери и невоље са ЕП, и мислим да уз озбиљан приступ пролазимо сигурно групу, није толико важно који ћемо бити (наравно важно је побеђивати због самопоуздања екипе) јер је група Б са којом се укрштамо у 1/8Ф потпуно изједначена, можда бих волио да Грке избегнемо који су ту ипак најјачи, са осталима мислим да имамо велике шансе.
Видећемо и у каквом ће саставу наши наступити, у сваком случају желим нашима много среће, да нас заобиђу повреде, и да наши ураде добре ствари на СП

maryo

pre 10 godina

eto, dobio sam dosta odgovora i sve je to ok. ja jos uvijek mislim da smo mi bolji ali dobro . Mislim jos samo reci da vam nije bas pametno puno pisati o tome kako cete lako sa argentinom, hrvatskom i grckom upravo zato sto se stavlja veliki pritisak na igrace. Sto vi mislite da oni ne citaju komentare u slobodno vrijeme s ove popularne web stranice? Pa ljudi moji, je znate vi koji su to pritisci na njih cak i sada , puno prije svjetskog?? Umjesto da kazete bit ce dobro, samo dajte sve od sebe, bit ce egal sa hrvatima, argentinom i grckom, mozemo izvuc na iskustvo, dobar suterski dan ... vi pricate o nekom prasenju istih. Pa mi smo dobili laku grupu pa ja sad kazem lopta je okrugla. Podcjenjivanje nekog nikad nista dobro nije donijelo. I isto kazem da mi ne mozemo proc dalje od skupine, osim ako nas poklopi neka sreca, isto tako vrijedi i za vas. Ali ako vi mislite da ste u rangu usa, esp, fra, arg, bra onda vam, oprostite, moram rec da zivite u oblacima. Lijep pozdrav

raikkonen

pre 10 godina

ovo je odlicno!
izbegavamo sigurno spance, francuze i amere u drugoj fazi!
uz malo srece, drugo ili trece mesto sasvim ok i probijamo se do cetvrtfinala!

Aleksandar Sale Đorđević

pre 10 godina

@maryo Kako vas Hrvate nije sramota da kao jednog od aduta vaše reprezentacije spominjete naturalizovanog Amerikanca Drapera koji nema nikakve veze sa Hrvatskom?? Tvrdite da ste sportska nacija, a u košarci vam igra Amerikanac, u fudbalu dva Brazilca (Eduardo da Silva, Sammir), kako vas bre nije sramota??

nikola

pre 10 godina

meni je jedino bitno da mi tamo odemo u pravom sastavu uz svo duzno postovanje gagicu, kalinicu i ostalima ako budemo isli tako, nemamo sta da trazimo u spaniji osim nekog turistickog razgledanja... mojih 12 je teodosic, bogdanovic, nedovic, lucic(ako se oporavi i bude u formi) micov, eventualno vasa micic (markovic ne treba), bjelica, macvan, erceg ili novica, krle, bobi i eventualno raduljica ili mali milutinov da stice neko iskustvo protiv slabijih ekipa...nazalost milosavljevic je povredio ligamente i njega nema ali ako odemo u gore navedenom sastavu imamo cemu da se nadamo makar cetvrtfinale ili polufinale...

SASA

pre 10 godina

Zemljaci moji dobri, sledece godine ce MNE da vam objasni koliko je lopta okrugla. Nadam se da se razumijemo i ne ljutimo.
(crnogorac, 3. februar 2014 23:52)

Pa mogli ste i ove godine, ali niste ni u drugi krug prosli...
Sta ces, nema veze, bice jos dana.... Siguran sam da se Dasic vec uveliko sprema..

Heisenberg

pre 10 godina

Pu ee... Nisu bas morali i Francuzi. Ali dobro, sta je tu je. Dobro je sto se sa Amerima mozemo sastati samo u finalu ili polufinalu :D

Srdjan

pre 10 godina

Egipat i Iran autsajderi,mozemo dobiti Francuze i Brazilce,velika borba za Spanijom za prvo mjesto.I dobro je sto se grupa igra u Granadi,a ne u Sevilji sto su Spanci zeljeli.U drugoj fazi izvuci Hrvate ili Portoriko.Mozemo do bronze!!!

Oypa 7

pre 10 godina

Idemo u 1/2. Nije Brazil bas tako lak kao to se misli. Na proslom prvenstvu Amerike nisu prosli grupu ali su igrali bez 4 kljucna igraca, Spliter, Varezao, Barbosa i Nene Ilario misim da svi igraju u NBA i kad im se prikljuci Uertas, nisu naivan tim.

đoka

pre 10 godina

maryo@ evo ja kao srbin al bez nacionalističkih pretenzija i provokacija tvrdim da vas možemo dobiti u drugom krugu, zato sto ne igraju pojedinci već tim, tako da ne bih bio siguran tako na tvom mestu, ali isto tako tvrdim da i grupu nećemo proći!!!!

macak

pre 10 godina

ko je u grupama manje me zanima. jednostavno, ko zeli do titule mora da pobjedjuje.

Ono sto me nervira je ocigledno stelanje da se u finalu sretnu Ameri i Spanija.
Sistem takmicenja je smijurija. kakva osmina finala??? Cemu onda gruope uopste?
Prvo gotovo niko ne ispada pa onda nokaut sistem. Da se nakon grupe pomijesaju A i B grupe recimo, odigraju jos 3 tekme svako bio bi to turnir koji realnije prikazuje ko je ko. Ovako se otvara put da ako zaskripi domacina poguraju malo u jednoj tekmi, pa u drugoj, pa trecoj..moze koliko hoces puta jer rezultat direktno pogadja samo jednu ekipu-onu koja je otpisana. Da se igra u grupi moglo bi se pobuniti bar 3 ekipe a to vec ne bi bilo fino. Ovako je Turska ugurana u finale prosli put i ovako ce se osigurati Spanija da ne kiksne slucajno. Ali eto profesionalni sport je posao , a u poslu dobija onaj koji je najvise novca ulozio u odvijanje sou programa i koji donosi najvise novcane koristi.
Iskreno bi volio da bilo ko poput onog JR Holdena uvali neki u zadnjoj sekundi i posalje ih na hladjenje.

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Moglo je biti i gore, posebno jer bi grupu A zaista trebalo da prodjemo (kao jedna od prve 4) a onda u 1/8 finala imamo realne sanse protiv bilo koga iz grupe B. Medjutim, ukiliko ne zelimo da odemo kuci posle cetvrt-finala, bilo bi dobro da u grupi izborimo drugo, a ako ne onda cetvrto mesto. A3 se u potencijalnom 1/4 finalu sastaje sa A1, a to ce zasigurno biti domacin. Ako stignemo do zadnjih 4 (polufinale) to bi za Saleta i ekipu bio veliki uspeh, a posle sta bude.

baki

pre 10 godina

au. ala nas 'oce zreb. bice gusto. zato, sada, deco da se saberemo i samo trening. pre svega sajba. bez najmanje 100 penala i 200 sajbi s poludistance mrka nam kapa. tako uvek bilo u basketu. ko utrpa vise taj pobedjuje. nema druge. bice valjda Duda jos na usluzi, a mozda ce i igraci da se odazovu

ssss

pre 10 godina

Sta je tu je...nasa grupa najteza, a grupa s kojom se ukrstamo druga po tezini. Ostale dvije grupe uz svo postovanje, smijesne. Htjeli smo da izbjegnemo Amerikance i Spance do polufinala, Amerikance smo izbjegli sigurno, Spance cemo izbjeci samo ako budemo drugi ili cetvrti u nasoj grupi, jer ce oni vjerovatno biti pobjednici grupe i u slucaju da mi budemo treci idemo na njih u cetvrtfinalu. Naravno treba i dotle prvo doci, ali smatram da AKO nas povrede zaobidju, ne bude neplaniranih otkaza i napokon zaigramo u najjacem sastavu, mozemo da dobijemo sve ostale reprezentacije i da dodjemo do medalje.

. .

pre 10 godina

Ok je ovo grupa, ako odemo u kompletu sa svim igracima koji su u formi ove godine i lepo konstantno igraju, kao Bjelica, Krle, Teo, Micov, Savan, Bogdan, Erceg, Macvan, Radulja...

@Firmas
Savan nije krilo, vec cista cetvorka, tj. krikni centar. A Lucic i Milosavljevic nema trika da budu tip top zdravi do SP.

Alan Ford

pre 10 godina

Hajde da realno sagledamo stvari:
- SVE ZAVISI OD NAS SAMIH ! Iz prostog razloga sto sada, kao nikada ranije, svi koji su imali neke zamerke na motivaciju, selektore, trazenje klubova itd. nece imati izgovor za to. Tako da ocekujem da ekipa bude homogenija nego ikada do sada. Druga stvar, pozicija na kojoj smo ubedljivo najtanji bili na prosla dva takmicenja (bek suter) sada ce fino biti popunjena sa Bogdanovicem. Nedovic ne igra mnogo, ali verujem da je o taktici i odbrani naucio mnogo vise nego u Evropi, ima od koga da uci, takodje isto vazi i za napredak Nemanje Bjelice koji je mnogo agresivniji u napadu. Ostaje otvoreno pitanje koga uzeti za drugog plejmejkera i drugog centra. Verujem da ce Sasa Djordjevic napraviti prave izbore. Sa eventualnim dolaskom Micova, Raduljice i Velickovicem ili Lucicem u dobroj formi, imacemo respektablnu ekipu. Francuska i bez Parkera je uzasno jak tim (Vesterman, de Kolo, Diao, Batum...), Brazil takodje, ali smatram da nasa ekipa ima vise opcija u napadu i da nam jedino Spanija moze parirati na tom prvenstvu u nasoj grupi. Dakle, glavna stvar ce biti kako cemo pokriti krilne pozicije, da imamo vise igraca u rotaciji sa brzim nogama i mogucnoscu da cuvaju protivnike na poziciji 3 i 4, da ne bismo morali da krpimo tim kao na prethodnom EP.

Tottenham

pre 10 godina

Realno druge grupe su smesne, neravmomerno skroz, neravnomerno je da u grupi budu Francuska i Spanija, ako vec Srbiju nisko kotiraju, nadam se da mozemo makar jedne od gore navedenih da dobijemo, idemo Srbijaaaaa!!!

student_iz_pakla

pre 10 godina

Vidim neki pricaju o borbi sa Spanijom za prvo mesto. Ljudi, ako dodjemo u najjacem sastavu i dobro se spremimo, imamo sanse da se borimo za drugo mesto u grupi i to je plafon. U tom slucaju bi smo imali dobre sanse i za cetvrt-finale, pa uz malo srece u zrebu mozda opet dodjem do polufinala. Ali to bi realno bila senzacija i veliko iznenadjenje. U slucaju da ne dodjemo sa najjacim sastavom, realno je da budemo barem 4-ti u grupi, a sve preko toga bi takodje bio podvig. I sa najjacim sastavom ne mislim da smo favoriti za medalju, ali bi smo biil dosta jaki i mogli bi smo daleko da doguramo. Sve zavisi od toga kakvu ekipu Sale uspe da okupi, jer nije nemoguc ni scenario sa ovogodisnjeg rukometnog prvenstva gde smo ispali vec u prvoj fazi.

maximilijan

pre 10 godina

moze li neka ekipa da krkne amere? mislim da ameri gaze sve do finala sa 50 razlike, a u finalu dobijaju sa 30. reko bi da jedino spanjolci i brazil mogu dobit amere ali bi im morao biti dobar dan, da ih ide sut

zuki

pre 10 godina

Svi zaboravljate da nas selektor ima jedva sest meseci trenerskog staza. Cetvrto mesto u grupi ce biti ogroman uspeh. Mada Iran je jak konkurent.

Figo

pre 10 godina

mi smo nebitni u kosarci bas kao sto ste i vi nebitni u rukometu...samo nasa parola je uvijek bila i ostala VAZNO JE SUDJELOVATI,a ne se obrukati kako se vi brukate u odredjenim sportovima ;)
(fer86, 4. februar 2014 01:13)
Pa ti nebitni vas dobise pre godinu-dve u polufinalu u tom vasem rukometu, cini mi se. Ne mogu da se setim tacno jer ste nebitni... Ja pamtim samo prave protivnike a ne filijale gde dodjem i odradim posao bez muke...

Sumadinac91

pre 10 godina

E ko sada otkaze(osim ako je neka ozbiljna povreda u pitanju) zasluzio je da mu se oduzme drzavljanstvo.
Zreb,mogao je i bolji,ali ipak bolje ovako:
1.znacemo gde smo otprilike u odnosu na najjace;
2.nesto jaci protivnici ce valjda i one razmazene da "privole" da se pojave na SP;
3.eventualni laksi protivnik u kasnijim fazama takmicenja.
Dobro je sto smo Spaniju i Francuze dobili u grupi i zbog toga sto ne igraju iz sve snage na pocetku takmicenja,a i Djordjevicu se ostvarila zelja(kad je talican) :D

Aladdin Sane

pre 10 godina

Mislim da nam ovaj zreb nije toliko los.
Brazil je jako nezgodan, ali trebali bi da dobijemo utakmicu, isto tako i sa francuzima. Nije ni lose da su Spanci u nasoj grupi, jer tako sa njima tek u finalu mozemo opet da igramo, i sa Amerikancima, ako sa razumeo sistem takmicenja, mozemo tek u finalu da igramo. Ako igramo prvu ili drugu utakmicu sa Spancima, mozemo da ih dobijemo, jer uvek traje dok oni udju u turnir.
Ako igramo u najjacem mogucem sastavu, mislim da mozemo daleko da doguramo, nesto kao na SP 2010.

Taj sastav bi po meni bio:
Teodosic Micic Markovic
Nedovic Bogdanovic
Bjelica Micov Keselj
Velickovic Savanovic
Krstic Raduljica

Pozdrav i nadajmo se medalji i to zlatnoj, jer bi bila velika steta da ova izvanredna generacija ostane na jednoj srebrnoj sa EP 2009!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 23:27)

Brate Hrvate!Niko ne tvrdi da smo u rangu sa Amerima (ima klinaca na "steroidima" i kod nas i kod vas)!Kažeš da stavljamo teško breme na leđa naših košarkaša svojim komentarima?Pa,vidi,i tvoj komentar,a predpostavljam i komentari Hrvata na hrvatskim portalima takođe stavljaju teško breme na leđa hrvatskih košarkaša!Ili hrvatski košarkaši ne čitaju komentare?Imate tim,veoma dobar,ali to nije dovoljan garant za uspeh!Novac igra veliku ulogu-i mi i vi možemo otići bez pola tima!A to se dešavalo i nama i vama veoma često!Ili je sukob igrača i trenera,ili igrača i saveza,ili samih igrača,ili žele da se spreme za draft,ili ne daju NBA timovi (sada ih nema puno u NBA),ili treba da se spreme za eventualni ugovor,....i svakakve druge "laži" i laži!Seti se da mi sa Bodirogom,Stojakovićem,Gurovićem,Đorđevićem,Savićem,...nismo ušli u 8 na EP u Srbiji!!!Tim nije garant ako nema hemije i ako ima zavisti i svađe u timu!Mi smo imali jednog idiota (igrača) koji je toliko posesivan,ljubomoran i prepotentan da nam je uništio kompletan šampionat!Imali smo i jednog koji je rušio atmosferu 2002-ge u Inianapolisu ali je to Pešić rešio u startu i osvojili smo zlato!.....A napucani komentari u našoj javnosti (čitaj-klinci) su posledica predhodnih velikih uspeha i teško mirenje sa situacijom da više nema dominantnih igrača iz mnogih razloga.Ono što smo imali u prošloj,velikoj državi-više nemamo!A nemamo ni igrače koji stavljaju reprezentaciju na prvo mesto!

WC 2014

pre 10 godina

IRI i EGY ispadaju, ESP ce biti 1., sa BRA i FRA za 2. mesto u grupi. Da bi izbegli ESP do SF, trebamo biti 2. ili 4.
LTU ce se boriti za bronzu (USA ih pobedjuje u SF).
Finale USA/ESP.

Stavros

pre 10 godina

Jako lose izvlacenje. Jedino prognoziram da izbacujemo Hrvate iz takmicenja u drugoj fazi. A Amerikanci se opet izvukli i imaju najlakse protivnike do finala nede igrati protiv nas. :D

barbarez

pre 10 godina

realno one ekipe koje misle da mogu uzeti neku od medalja nije uopšte bitno s kim se igra ako Srbija misli da uzme medalju grupa je iz snova bolje na početku s najboljim nego u četvrtini finala bitno je da igrači imaju samopouzdanje da mogu do medalje a publika je uvijek subjektivna i pomalo nerealna naročito balkanska.

Admiral

pre 10 godina

Teodosic Markovic
Bogdanovic Nedovic Micov
Bjelica Lucic
Erceg Velickovic Radenovic
Krstic Raduljica

Micov, Miljenovic, Andjusic, Paunic, Kalinic, Macvan, Savanovic, Marjanovic, Stimac.

Djole

pre 10 godina

Neki su totalno neinformisani.. Kao prvo, po 4 tima iz svake grupe prolaze dalje. Ne formiraju se nove grupe vec odmah ide osmina finala! Mi se ukrstamo sa grupom B. Plasi me situacija u kojoj cemo mi biti 3. u nasoj grupi (sto je realno) i odmah u osmini finala idemo na drugog iz grupe B,a to moze da bude Grcka. Bice veselo...

NemanjaBgd

pre 10 godina

Imam jedno pitanje, da li neko zna još neko naše krilo(znači čista pozicija 3) osim Micova i Lučića? Lučić je ima baš ozbiljnu operaciju i kapram da neće moći da igra. Ja ne znam evo sad motam po glavi da smo na toj poziciji najslabiji.

Sizif

pre 10 godina

Upali smo u tešku grupu i težak kostur,sapuno kvalitetnih reprezentacija,ali postoji i dobra okolnost što na Amere ne možemo nalećeti prije finala.Dakle nije sve tako crno.Takođe mislim da je bolje što ćemo u grupi imati takva dva suparnika poput Španije i Francuske,a ubjeđen sam da jednoj od njih možemo skinuti skalp.Grupa B sa kojom se ukrštamo takođe kvalitetna i pitanje je samo koji će raspored zauzeti Grčka,Arg,Hrv i Porto Riko,i jedino mi se donekle čini Porto Riko kao protivnik za koga sa sigurnošću mogu da garantujem da možemo tući i da smo bolji.Sa Grcima,Argentincima i Hrvatima su šanse po meni pola-pola.no zasigurno da će biti i dosta kalkulacije,jer će se voditi račna da se izbjegne i Španija kao moguć rival u 1/4 finalu.Sad je već sasvim izvijesno da bez najbolje moguće selekcije nemamo šta da tražimo,te se nadam odazivu svih raspoloživih snaga,i samo da ih zdravlje posluži,da se ko od najboljih igraća eventualno ne povrijedi.Teško je bilo šta prognozirati sa ove vremenske distance,ali je jasno da će biti jako težak i trnovit put do visokog plasmana.

Shearer

pre 10 godina

Totalno nebitno SP pošto se tek na sledećem odlučuje ko će na OI. Treba forsirati igrače kao što su Bogdanović, Nedović, Lučić, Dangubić, Micić, Mitrović, Marjanović, Milosavljević, Veličković,Bjelica, Mačvan, Teodosić, Štimac pošto će oni 2016. godine biti u zrelom igračkom dobu. Igrače poput Micova, Raduljice, Ercega i Savanovića treba tretirati kao pomoćnu snagu pošto se mora formirati novi kostur tima.

bogdo

pre 10 godina

uh dobro je prolazimo kao cetvrti! vec sam se uplasio da ce biti jos neka jaka ekipa da je bila koja jaca dosla bi nam i iz ova dva "slabija" sesira!!

Milan26

pre 10 godina

Nismo imali bas mnogo srece na zrebu, ali mislim da cemo biti drugi u grupi, iza Spanaca. A bilo bi i dobro da izgubimo od njih u prvom krugu, iz vise razloga. No, to je nebitno sad. Vidim da se kalkulise sa nasim sastavom. Bice Saletu bas tesko, birati izmedju onih koji su uvek dobro igrali za reprezentaciju zadnjih godina, i onih koji ce biti tad u trenutno boljoj formi.

1.Teodosic
2.Micic (Markovic)
3.Bogdanovic
4.Nedovic
5.Paunic (Milosavljevic)
6.Micov
7.Bjelica
8.Savanovic (Erceg)
9.Velickovic (Lucic)
10.Raduljica
11.Marjanovic
12.Krstic

Neko ce (ne daj Boze) biti mozda povredjen, neko ce biti u losoj formi... Kandidati su jos i Macvan, Kalenic, Katic...
Sad kad predjem okom preko tima, svi imaju meku ruku, sto za tri poena, sto sa poludistance, ali bukvalno svi. Ukljucujuci cak i Markovica koji se dosta poboljsao u sutu u zadnje vreme. Mi stvarno imamo ozbiljan sastav, i uz pravu taktiku, dosta volje i rada mozemo biti ozbiljan konkurent. I voleo bih da odigramo sa Amerikom mec, mislim da se ne bismo izblamirali.

pesimizam

pre 10 godina

Micic,Teodosic,Nedovic,Markovic,Bogdanovic,Micov,Bjelica,Savanovic,Erceg,Macvan,Raduljica i Krstic.

Mislim da (na zalost) bolje od ovoga nemamo.Lucic i Milosavljevic su povredjeni, Novica vec par godina ne igra ozbiljnu kosarku.Na siri spisak dodati jos par mladjih ako se neko povredi (Milutinov,Mitrovic...) i to je to.
Sa jako dobrim trenerom (Duda) ovaj tim bi trebao da cilja cetvrtfinale ali sa Djordjevicem...mozemo proci kao sa Mokom...a Moka je neko ko u odnosu na Djordjevica ima pozavidan trenerski rezime.Meni nije jasno odakle toliki optimizam ljudima sto se tice trenera...pa je l znate vi da on nije imao nikakav uspeh do sada kao trener?Nece Sale da igra i daje trojku u poslednjoj sekundi.Trener i igrac su 2 totalno razlicite stvari a on mi uopste ne uliva poverenje jer nama treba trener koji je kvalitet vise jer mi igracki na individualan kvalitet vise ne mozemo da garantujemo pobede protiv bilo koje ekipe.

grunf

pre 10 godina

realno cemo se borit sa egiptom za 4. mesto. A onda protiv argentine i tu je prici kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (novica, 3. februar 2014 20:05)

Da mi nisi sunarodnik rekao bih ti da si budala, ali posto pripadamo istom narodu ne zelim da ti kazem da si budala.
Trcis pred rudu, znas da ukrstamo sa Argrntinom,a ne znas da ukrstamo isto tako i sa jos tri ekipe iz te grupe i da iz dve "nase" grupe dalje idu 4 ekipe. Ali sve to nije bitno , bitno je da se istrcis i da ispadnes "glup u drustvo".
(Sasa, 3. februar 2014 20:36)

Ja i dalje ne znam da li se poale 1. faze prave nove 2 grupe, ili kao sto se u tekstu sugerise, najbolje 4 ekipe iz svake grupe idu u osminu finala, u eliminacionu fazu?

ja

pre 10 godina

ako cemo o tome sta je namesteno, onda je namesteno za Amere, jer nemaju ozbiljnijeg protivnika od Litvanije na svojoj polovini...nego da se okrenem zrebu...drago mi je sto igramo sa jakim ekipama, ako Sale potrefi pravu kombinaciju onda cemo i mi biti neko koga se treba plasiti, a ne da Sarenac kuka ne njih ne njih za bilo koju repku u kojoj nema vise od jednog poznatog igraca

Olimpijada2014

pre 10 godina

PG: Teodosic, Markovic
SG: Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic
SF: Bjelica, Lucic
PF: Velickovic, Savanovic
C: Krstic, Raduljica, Marjanovic

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Moglo je biti i gore, posebno jer bi grupu A zaista trebalo da prodjemo (kao jedna od prve 4) a onda u 1/8 finala imamo realne sanse protiv bilo koga iz grupe B. Medjutim, ukiliko ne zelimo da odemo kuci posle cetvrt-finala, bilo bi dobro da u grupi izborimo drugo, a ako ne onda cetvrto mesto. A3 se u potencijalnom 1/4 finalu sastaje sa A1, a to ce zasigurno biti domacin. Ako stignemo do zadnjih 4 (polufinale) to bi za Saleta i ekipu bio veliki uspeh, a posle sta bude.

StefanMKD

pre 10 godina

Ljudi vidim da se neki bune oko "ukrtanja" sa grupom B. Nema nikakvih ukstanja ide se odmah u fazu ispadanja, prve 4 ekipe iz svake grupe. Ako budemo na primer 2gi u grupi, idemo na 3ceg iz grupe B, zatim na pobednika B1/A4... imate sve informacije na wikipedia-i: http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIBA_Basketball_World_Cup
Pretpostavimo da ce Spanija biti prva u grupi A, a mi 2gi ili 4ti onda cemo izbeci Spaniju do polufinala i USA do finala :)

abc

pre 10 godina

Ovako, imali smo genijalnog Dudu četiri godine, pa ništa. Manjak igračkog kvaliteta, neodazivanje selektoru, itd. I više od svega - nedostatak motivacije, čast izuzecima tipa Novica Ubica i Stefan Marković, koji su po pitanju motivacije imali kontinuitet u nacionalnom dresu. Većina naših igrača ima neke neobjašnjive nastupe kukavičluka i pada koncentracije, tako da se nadam da će Đorđević i Muta uticati na te stvari.

USA

pre 10 godina

Navijam za Srbiju i USA pa ko uzme medalju sve jedno je. Iskren da budem kao ljubitelj kosarke voleo bi da se sastanu USA vs Serbia :)

Anne O

pre 10 godina

Ko ce njih da pobedi?
(USA Dream Team, 3. februar 2014 23:23)

Pa ako svi koje si nabrojao budu registrovani za prvenstvo, zaista niko.

maximilijan

pre 10 godina

1. Carmelo Anthony
2. Kevin Durant
3. Blake Griffin
4. James Harden
5. Dwight Howard
6. Andre Iguodala
7. LeBron James
8. Chris Paul
9. Tyson Chandler
10. Russell Westbrook
11. Derrick Rose
12. Deron Williams

Dastrell94

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

Ti ocito veze nemas o kosarci.. Evo sad cu ti ja dati primjer zasto smo bolji ukratko.. Teodosic (CSKA) Nedovic (NBA Golden Stejt) Bogdanovic(Partizan) Milosavljevic (Partizan) Micov (CSKA) Bjelica (Fener) Lucic (Valensija) Savanovic (Efes) Erceg (Galatasaraj) Macvan (Galatasaraj) Krstic (CSKA) Raduljica (NBA Milvoki) Ovi svi igraci imaju velike minutaze u svojim klubovima i jedni su od glavnih igraca osim Nedovica koji se racuna tek sledece sezone ali opet je bolji od svakog vaseg pleja 3 puta.. Vasi igraci nisu toliko jakog kalibra,osim Bogdanovica ali je i on u padu forme.. Imamo jednog od najboljeg igraca Evrope a to je Bogdanovic koji je 92 godiste tek.. Najboljeg pleja,centra, Erceg u poslednje vrijeme je postao jedan od najboljih 4 u Evropi,Bjelica igra fantasticno u Feneru.. On od sledece sezone u NBA kao i Bogdanovic Bogdan.. Ne da mi se dalje pisati :)

vlada

pre 10 godina

Znao sam da ćemo ubosti najtežu grupu i da će mo se ukrstiti sa drugom najkavlitetnijom grupom :-)

Ali mi smo Srbija, na košarkaškom polju jedini pravi naslednik Jugoslavije uz dužno poštovanje Hrvatskoj (koji ima jako dobar sastav za ovo prvenstvo), Sloveniji (koja je uvek nezgodna ali nikad ozbiljan kandidat za medalje), Crne gore (od koje se u poslednje vreme uvek mnogo očekuje ali nikako da dovedu trenera koji će sve to da ukomponuje kako treba pa im se dešava to što im se dešava na velikim šampionatima), Makedoniji (koju je realno nosio Bo, i koji imaju 4 dobra igrača i napravili su čudo, koje verovatno nikada više u skorijoj istoriji neće ponoviti), Bosni (koja tek u poslednje vreme pokazuje svoje jugoslovensko poreklo, mada ne treba nikako zaboraviti šta sve može kršna Hercegocina da iznedri).

Mislim da iako nemamo baš najbolji tim, treba svi da nas se plaše i da očekuju neočekivano!

Predlog

pre 10 godina

1.Teo
2.Vasa
3.Bogdan
4.Nedovic
5.Paunic
6.Keselj (Micov)
7.Bjelica
8.Savanovic (Velickovic)
9.Raduljica
10.Milutinov(Katic)
11.Marjanovic
12.Krstic

Taktika: Nabijati pod kos i ici svaki napad a ofanzivan skok, kada skupe u reketu svi bekovi su teska artiljerija.

*Velika steta sto je povredio Milosavljevic
*Sa ovim timom i taktikom samo nisam siguran da smo jaci od Amera i Francuza, mada bi ukoliko bude dobra hemija u timu mogli i njih da dobijemo

Pin

pre 10 godina

@maryo

E, moj Mario... Samo gledaj. Ako ne budemo bolji u tom meču od vas, sami ćete sebi naneti poraz. Mogu i ja da budem starter za Srbiju u tom meču, potpuno je nebitno. Ako su ti vrednosti igrača reprezentacije Srbije sporne u poređenju sa hrvatskim, ubrzo ćeš naučiti da ih više ceniš.

Damjan Dimi

pre 10 godina

Pod hitno se pozivaju u svlavijonicu Divac, Bodiroga and ostala kompanija za koje je jos nesto znacila zastava, himna, pa i obraz.

tonči

pre 10 godina

To idemoooo
Lijepo je da kad čuješ da drugi imaju bolje mišljenje o vlastitoj reprezentaciji (ili nije?)... jedino ga pokvari s izjavom da ćete lako s nama :)

vlada

pre 10 godina

evo ja cu ti dati realan odgovor bez provokacije..i mozda ste sveukupno bolji ..imate mozda najboljeg igraca u euro ligi,a to je bojan bogdanovic...centri su vam dobri,tomic i zoric...imate najbolji tim u zadnjih 10 godina...ali,na centrima smo bolji,ova dva vasa centra ce pojesti krstic i raduljica,nemate teodosica,i ono sto je najvaznije djordjevic sedi na klupi,jel ga se secas?....nemate hrabrost da nas pobedite,zato sto gorite od zelje da to uradite,a pri tome nemate inat..pomiri se sa tim
(marko_bgd, 3. februar 2014 23:38)

Ma ne nemaju Hrvati inat, ma da! Jesi ti bio nekad preko dunava sinko?
Imaju hrvati opak tim, to stoji i neće biti lak ako se ukrstimo sa njima, i na papiru deluje da imaju veće šanse za neku od medalja, ali nekako mi se čini da ćemo opet biti bliži tom cilju od njih. Bez uvrede susjedi, to je neko moje mišljenje samo!

abc

pre 10 godina

Bože, večeras kad zaspim, prebaci Srbiju i RS na Mars ili u pustinju Gobi, toliko su mi se smučile komšije sa našom kravom. Svako je za sebe, šta imate od toga što se radujete našim eventualnim problemima? Svi ste evropski prosek, a ponašate se kao da ste izmislili košarku. Samo ćete navući sebi lošu karmu na vrat, ako već niste.
Podrška našim momcima!

AVESNS

pre 10 godina

@deda miloje
koliko si duhovit druze... Jel ti unuk prodaje fore a'? Ja bolji fazon nikada nisam procitao. Zadivljen sam tvojim idejama. Dive ti se citaoci sirom zemlje. Samo... aj zaobidji nas malo i gledaj vesti. Aj polako...

ehh opet

pre 10 godina

Ja u zivotu nisam video malerozniju ekipu od nas Srba,prvo nam padne zaprepascujuce teska grupa za SP u fudbalu 2006.godine,pa nam 2010. godine na SP u fudbalu padne prvak Afrike,Okeanije i Nemacka.Pa nam onomad padne najjaca grupa u rukometu,pa u klupskoj kosarci Partizanu u istu grupu padne CSKA,Barselona i Fenerbahce.Ja stvarno ne znam sta je ovo,dal smo Boga kamenjem gadjali!Grupa gde igra Slovenija je smesna.
Ali opet ako nam je za utehu ne ukrstamo se sa Bog zna kakvom teskom grupom.Argentina,Hrvatska,Grcka itd,realno tamo sve mozemo da ih dobijemo!
(Serdar, 3. februar 2014 19:50)

ma nije komsija,to ti je opet"belo svetska zavera"

Ogysa

pre 10 godina

Spanija ce nas razmontirati,Francuska takodje,sa Brazilom egal,ove dve dobijamo,tako da najverovatnije sa Argentinom igramo za 1/4,bice tesko.

Sajonac

pre 10 godina

Kakvu god grupu da smo dobili, necemo je proci. Nas maksimum je jedna pobeda. Zalosno je kad vidim koliko se ljudi zavarava da cemo proci u polufinale. Nema od toga nista, upamtite moje reci, mi ispadamo. Kakvo crno polufinale, kakve medalje, sa kim?

Ante

pre 10 godina

Ajde da i nas malo pomazi sreća prilikom ždrijeba..pa makar to bilo i u košarci. U nogometu nas u zadnje dvije skupine dopadne Španjolska,Brazil i Italija..

djole

pre 10 godina

Eh sad da smo baksuzi iskreno receno najveci! Ali dobro sta je tu je imamo sansi za prolazak. Treba biti realan. U grupi smo s dve najjace reprezentacije u Evropi koje realno tesko mozemo poraziti. Medjutim sve zavisi o toga koji igraci ce igrati za nasu reprezentaciju. Imamo toliko kvalitetnih igraca koji nisu hteli da igraju na EP, npr: Savanovic, Macvan, Raduljiva, Tepic, Erceg... Ma citavu grupu vrhunskih igraca. Usto tu je i odlicna ekipa sa EP. Treba iskoristiti neke igrace iz te ekipe: Krstica, Teodosica, Bjelicu naravno kao glave ekipe. Tu su i dva velika talenta Bogdanovic i Nedovic koji doduse se i nije bas pokazao u NBA ali svi smo videli kako je igrao na EP. Ukoliko se napravi dobar tim imamo zaista realne sanse za prolazak dalje. Takodje nadam se da ce Djordevic doveti prave igrace a ne cepanke poput Gagica i slicnih.

djole

pre 10 godina

Rece neki albanac da imamo veca imena u fudbalu nego u kosarci. Aman bre covece pa da ti nabrajam kakvi sve nai igraci igraju u Evropi pa plakao bi. Bolje s informisi pre nego sto komentarises...

blinkibil

pre 10 godina

Po meni najteza je grupa gde su Argentina, Grcka,Portoriko i Hrvatska, Portoriko je uvek bio nezgodan. Brazil ako bude kompletan je stvarno za respekt.Spanija po meni trenutno ima najbolju reprezentaciju u njihovoj istoriji, ovo je jaci tim od onog sa Navarom i Garbahosom, pola tima im je u NBA i igraju odlicno.Sto se tice Srbije ako se svi odazovu mozemo do polufinala, Krstic, Erceg,Raduljica imaju odlicne sezone, Stimac,Lucic ako se oporavi, Marjanovic, Paunic, Nedovic, Bjelica, Micov, Teodosic, mali Bogdanovic, ima tu jos igraca ne mogu ni da se setim svih, ima ovi mladi iz Radnickog i Vizure...Ma sve moze kad se hoce

Luke Babbitt

pre 10 godina

Srb - Špa 2
Srb - Fra 1
Srb - Bra 2
Srb - Egi 1
Srb - Irn 1

Teodosić,Bogdanović,Aleksandrov,Micov,Krstić
Klupa : Marković,Nedović,Lučić,Bjelica,Marjanović,Veličković,Micić

WorldWide1389

pre 10 godina

(Vuki, 3. februar 2014 22:29)
Geografski jeste da su jednim do drugim, ali Spanije je Juzna Evropa i tu spada Italija,i ceo Balkan... A Francuska je Zapadna Evropa,a Nemacka,Poljska itd je Srednja Evropa, zato je to tako ALI samo mi nije jasno kako Srbija sa Spanijom, kad smo mi vec Juzna Evropa po geografskoj, mada ja kontam da smo ubaceni kao Srednja Evropa ili ex-YU ili zapadni Balkan,ali opet posto vidim da je Grcka Juzna Evropa, a igra sa Hrvatima...ko ce ga znati kako to rade uopste..ali u svakom slucaju za Spaniju i Francusku, one se nalaze na razlicite regije,Zapadna i Juzna Evropa to je to.

fer86

pre 10 godina

Prvo, mislimo da vas mozemo proci jer nas vi ni jedan jedini put niste pobedili u kosarci. Cak ni u prijateljskom mecu. Drugo, imamo duzu klupu i veci izbor kvalitetnih igraca od vas. Trece, vi ste samo prosecna ekipa i nista vise. Nije mi jasno odakle vam obraz da glumite neku silu u kosarci? Usli ste u polufinale nikad slabijeg EP i odma se tripujete da ste neka sila? Jedino sto je nerealno je to da vi ne vidite koliko ste nebitni u kosarci. Kada nas budete pobedili PRVI put u istoriji, onda mozemo da pricamo o necemu.
(student_iz_pakla, 3. februar 2014 22:04)

mi smo nebitni u kosarci bas kao sto ste i vi nebitni u rukometu...samo nasa parola je uvijek bila i ostala VAZNO JE SUDJELOVATI,a ne se obrukati kako se vi brukate u odredjenim sportovima ;)

Navijac

pre 10 godina

Nadajmo se plasmanu u cetvrt-finale. Sve ostalo je samo san, igrace koje sada imamo nisu ni do kolena onima iz 90' i 2002 i jos plus ameri i spanci kidaju kao nikad pre.

Деда Милоје

pre 10 godina

Група А: Шпанија, Сенегал, Кореја, СРБИЈА, Дом. Република, Француска

Група Б: Аргентина, Египат, Филипини, Словенија, Мексико, Грчка

Група Ц: САД, Финска, Иран, НДХ, Порторико, Аустралија

Група Д: Литванија, Ангола, Нови Зеланд, Украјина, Бразил, Турска

maryo

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.

Sajonac

pre 10 godina

Kakvu god grupu da smo dobili, necemo je proci. Nas maksimum je jedna pobeda. Zalosno je kad vidim koliko se ljudi zavarava da cemo proci u polufinale. Nema od toga nista, upamtite moje reci, mi ispadamo. Kakvo crno polufinale, kakve medalje, sa kim?

MauroBressan

pre 10 godina

Sve se namesta da se ova spanska generacija oprosti na svom terenu finalom sa amerikancima, sve su isplanirali, i grupe, ukrstanja, i slavlje, i medalju, i suze radosnice brace Gasol na kraju, finale iz snova... Samo da ne bude da im "zli Srbi" opet pokvare to slavlje jednom Teovom sa parkinga :)

SSSS

pre 10 godina

Da smo birali ne bi mogli teze ali ajde 4 idu dalje verovatno Spa, Fra, Srb, Bra sto znaci da cemo morati bar 3 utakmice da dobijo kad se ukrstimo sa Arg, Grc, Hrv, X. Bitno je da ne budemo zadnji u novo formiranoj grupi jer 99% bi naleteli na amere.

Shearer

pre 10 godina

Totalno nebitno SP pošto se tek na sledećem odlučuje ko će na OI. Treba forsirati igrače kao što su Bogdanović, Nedović, Lučić, Dangubić, Micić, Mitrović, Marjanović, Milosavljević, Veličković,Bjelica, Mačvan, Teodosić, Štimac pošto će oni 2016. godine biti u zrelom igračkom dobu. Igrače poput Micova, Raduljice, Ercega i Savanovića treba tretirati kao pomoćnu snagu pošto se mora formirati novi kostur tima.

zuki

pre 10 godina

Svi zaboravljate da nas selektor ima jedva sest meseci trenerskog staza. Cetvrto mesto u grupi ce biti ogroman uspeh. Mada Iran je jak konkurent.

Firmas

pre 10 godina

1.Teodosic(CSKA),Markovic(Banvit),Micic(Mega Vizura)
2.Bogdanovic(Partizan),Nedovic(Golden Stejt),Milosavljevic(Partizan)
3.Micov(CSKA),Lucic(Valensija),Savanovic(Anadolu Efes)
4.Bjelica(Fenerbahce),Erceg(Galatasaraj),Macvan(Galatasaraj)
5.Krstic(CSKA),Marjanovic(Crvena Zvezda),Raduljica(Milvoki)
Prva petorka:
Teodosic,Bogdanovic,Micov,Bjelica,Krstic
Druga petorka:
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Erceg,Marjanovic
Teodosic,Micov i Krstic su nosioci igre CSKA, Erceg i Macvan uz Aroja najbolji igraci Galatasaraja, Savanovic jedini igrac koji vredi u Efesu, Bogdanovic najbolji mladi igrac Evrope, Milosavljevic standardno dobar(samo da se oporavi), Bjelica uz Bojana Bogdanovica i McCaleba nosioc igre Fenerbahce plus Markovic koji igra odlicnu odbranu i dva NBA igraca Raduljica i Nedovic.

Ante

pre 10 godina

Ajde da i nas malo pomazi sreća prilikom ždrijeba..pa makar to bilo i u košarci. U nogometu nas u zadnje dvije skupine dopadne Španjolska,Brazil i Italija..

idemoooo

pre 10 godina

Pa nista strasno,i da budemo cetvrti ukrstamo se sa prvoplasiranom ekipom iz grupe B,a to su ili argentina ili hrvatska.....sigurno ih dobijamo...a i lakse su od brazila spanijw i francuske

Ogysa

pre 10 godina

Spanija ce nas razmontirati,Francuska takodje,sa Brazilom egal,ove dve dobijamo,tako da najverovatnije sa Argentinom igramo za 1/4,bice tesko.

USA Dream Team

pre 10 godina

• LeBron James, Miami Heat
• Kevin Durant, Oklahoma Ctrener,Tunder
• Carmelo Anthony, New York Knicks
• Paul George, Indiana Pacers
• Andre Iguodala, Golden State Warriors
• James Harden, Houston Rockets
• Kawhi Leonard, San Antonio Spurs
• Gordon Hayward, Utah Jazz
• Kyle Korver, Atlanta Hawks

GUARDS
. Kobe Brayant,Los Angeles Lakers
• Chris Paul, Los Angeles Clippers
• Deron Williams, Brooklyn Nets
• Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
• Stephen Curry, Golden State Warriors
• Derrick Rose, Chicago Bulls
• Bradley Beal, Washington Wizards
• Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers
• Damian Lillard, Portland Trail Blazers
• Klay Thompson, Golden State Warriors

BIGS

• Dwight Howard, Houston Rockets
• Anthony Davis, New Orleans Pelicans
• Kevin Love, Minnesota Timberwolves
• Blake Griffin, Los Angeles Clippers
• LaMarcus Aldridge, Portland Trail Blazers
• Tyson Chandler, New York Knicks
• DeMarcus Cousins, Sacramento Kings
• Andre Drummond, Detroit Pistons
• Kenneth Faried, Denver Nuggets
• David Lee, Golden State Warriors

Ko ce njih da pobedi?

bogdo

pre 10 godina

uh dobro je prolazimo kao cetvrti! vec sam se uplasio da ce biti jos neka jaka ekipa da je bila koja jaca dosla bi nam i iz ova dva "slabija" sesira!!

maryo

pre 10 godina

eto, dobio sam dosta odgovora i sve je to ok. ja jos uvijek mislim da smo mi bolji ali dobro . Mislim jos samo reci da vam nije bas pametno puno pisati o tome kako cete lako sa argentinom, hrvatskom i grckom upravo zato sto se stavlja veliki pritisak na igrace. Sto vi mislite da oni ne citaju komentare u slobodno vrijeme s ove popularne web stranice? Pa ljudi moji, je znate vi koji su to pritisci na njih cak i sada , puno prije svjetskog?? Umjesto da kazete bit ce dobro, samo dajte sve od sebe, bit ce egal sa hrvatima, argentinom i grckom, mozemo izvuc na iskustvo, dobar suterski dan ... vi pricate o nekom prasenju istih. Pa mi smo dobili laku grupu pa ja sad kazem lopta je okrugla. Podcjenjivanje nekog nikad nista dobro nije donijelo. I isto kazem da mi ne mozemo proc dalje od skupine, osim ako nas poklopi neka sreca, isto tako vrijedi i za vas. Ali ako vi mislite da ste u rangu usa, esp, fra, arg, bra onda vam, oprostite, moram rec da zivite u oblacima. Lijep pozdrav

maximilijan

pre 10 godina

moze li neka ekipa da krkne amere? mislim da ameri gaze sve do finala sa 50 razlike, a u finalu dobijaju sa 30. reko bi da jedino spanjolci i brazil mogu dobit amere ali bi im morao biti dobar dan, da ih ide sut

faruk jetishi

pre 10 godina

ja sam albanac alli imam nostallgiju u jugosllavenski sport.misllim daje serbija ima bole igraqe u futballu nego u kosharku.alli nema tradiciju kao u kosharku zbog toga nema rezulltata.sa po glledajte imena vidic manchester unitet nastasiq manchester citi kollarov mancester citi ivanoviq qelzi matiq qelzi,subotic dortmund i mnogih dobrih igraqa

Serdar

pre 10 godina

Ja u zivotu nisam video malerozniju ekipu od nas Srba,prvo nam padne zaprepascujuce teska grupa za SP u fudbalu 2006.godine,pa nam 2010. godine na SP u fudbalu padne prvak Afrike,Okeanije i Nemacka.Pa nam onomad padne najjaca grupa u rukometu,pa u klupskoj kosarci Partizanu u istu grupu padne CSKA,Barselona i Fenerbahce.Ja stvarno ne znam sta je ovo,dal smo Boga kamenjem gadjali!Grupa gde igra Slovenija je smesna.
Ali opet ako nam je za utehu ne ukrstamo se sa Bog zna kakvom teskom grupom.Argentina,Hrvatska,Grcka itd,realno tamo sve mozemo da ih dobijemo!

Predlog

pre 10 godina

1.Teo
2.Vasa
3.Bogdan
4.Nedovic
5.Paunic
6.Keselj (Micov)
7.Bjelica
8.Savanovic (Velickovic)
9.Raduljica
10.Milutinov(Katic)
11.Marjanovic
12.Krstic

Taktika: Nabijati pod kos i ici svaki napad a ofanzivan skok, kada skupe u reketu svi bekovi su teska artiljerija.

*Velika steta sto je povredio Milosavljevic
*Sa ovim timom i taktikom samo nisam siguran da smo jaci od Amera i Francuza, mada bi ukoliko bude dobra hemija u timu mogli i njih da dobijemo

student_iz_pakla

pre 10 godina

Vidim neki pricaju o borbi sa Spanijom za prvo mesto. Ljudi, ako dodjemo u najjacem sastavu i dobro se spremimo, imamo sanse da se borimo za drugo mesto u grupi i to je plafon. U tom slucaju bi smo imali dobre sanse i za cetvrt-finale, pa uz malo srece u zrebu mozda opet dodjem do polufinala. Ali to bi realno bila senzacija i veliko iznenadjenje. U slucaju da ne dodjemo sa najjacim sastavom, realno je da budemo barem 4-ti u grupi, a sve preko toga bi takodje bio podvig. I sa najjacim sastavom ne mislim da smo favoriti za medalju, ali bi smo biil dosta jaki i mogli bi smo daleko da doguramo. Sve zavisi od toga kakvu ekipu Sale uspe da okupi, jer nije nemoguc ni scenario sa ovogodisnjeg rukometnog prvenstva gde smo ispali vec u prvoj fazi.

lobi

pre 10 godina

Verovatno najboljih 12 su, uzimajuci u obzir koji su sve igraci povredjeni:
1.Milos Teodosic
2.Nemanja Nedovic
3.Bogdan Bogdanovic
4.Vladimir Micov
5.Vladimir Lucic
6.Nemanje Bjelica
7.Dusko Savanovic
8.Zoran Erceg
9.Nenad Krstic
10.Miroslav Raduljica(nije se odazivao kod Dude, pitanje je sta ce biti)
11.Novica Velickovic
12.Milan Macvan ili Stefan Markovic

Stavros

pre 10 godina

Jako lose izvlacenje. Jedino prognoziram da izbacujemo Hrvate iz takmicenja u drugoj fazi. A Amerikanci se opet izvukli i imaju najlakse protivnike do finala nede igrati protiv nas. :D

gandalf

pre 10 godina

Moramo da budemo 2 ili 4 u grupi zato sto se onda ne ukrstamo sa Spancima do polufinala.A lakse cemo da izadjemo na kraj sa Argentinom,Grckom,Hrvatima ili Francuzima bez Parkera nego da pobedimo Portoriko u 1/8 finala i onda na Spance odmah sledecu.Sto se sastava tice,moramo da pozovemo najbolje sta imamo (Krstic,Erceg,Bjelica,Bogdanovic,Teodosic,Raduljica,Savanovic,Micov,Nedovic,Markovic,Paunic) i da , ako budemo imali priliku , ovoj ekipi dodamo i Kajla Hajnsa (igrac za koga je selektor rekao da bi ga rado video u reprezentaciji.Medalja mora da bude cilj!

Realno

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)


Pa zato što vas uvek oderemo ko god igrao!!

đoka

pre 10 godina

maryo@ evo ja kao srbin al bez nacionalističkih pretenzija i provokacija tvrdim da vas možemo dobiti u drugom krugu, zato sto ne igraju pojedinci već tim, tako da ne bih bio siguran tako na tvom mestu, ali isto tako tvrdim da i grupu nećemo proći!!!!

KOSTA1703

pre 10 godina

Odlican zreb za Srbiju.
Argentina,Hrvatska,Portoriko,Grcka, sve ekipe koje su u drugom krugu mogu pobediti.A prvi krug za takmicarsko uigravanje.
S druge strane izuzetno los zreb za Hrvatsku.
Koji god budu, u drugom krugu idu na zid.

WC 2014

pre 10 godina

IRI i EGY ispadaju, ESP ce biti 1., sa BRA i FRA za 2. mesto u grupi. Da bi izbegli ESP do SF, trebamo biti 2. ili 4.
LTU ce se boriti za bronzu (USA ih pobedjuje u SF).
Finale USA/ESP.

Aladdin Sane

pre 10 godina

Mislim da nam ovaj zreb nije toliko los.
Brazil je jako nezgodan, ali trebali bi da dobijemo utakmicu, isto tako i sa francuzima. Nije ni lose da su Spanci u nasoj grupi, jer tako sa njima tek u finalu mozemo opet da igramo, i sa Amerikancima, ako sa razumeo sistem takmicenja, mozemo tek u finalu da igramo. Ako igramo prvu ili drugu utakmicu sa Spancima, mozemo da ih dobijemo, jer uvek traje dok oni udju u turnir.
Ako igramo u najjacem mogucem sastavu, mislim da mozemo daleko da doguramo, nesto kao na SP 2010.

Taj sastav bi po meni bio:
Teodosic Micic Markovic
Nedovic Bogdanovic
Bjelica Micov Keselj
Velickovic Savanovic
Krstic Raduljica

Pozdrav i nadajmo se medalji i to zlatnoj, jer bi bila velika steta da ova izvanredna generacija ostane na jednoj srebrnoj sa EP 2009!

Olimpijada2014

pre 10 godina

PG: Teodosic, Markovic
SG: Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic
SF: Bjelica, Lucic
PF: Velickovic, Savanovic
C: Krstic, Raduljica, Marjanovic

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ maryo

Prvo, mislimo da vas mozemo proci jer nas vi ni jedan jedini put niste pobedili u kosarci. Cak ni u prijateljskom mecu. Drugo, imamo duzu klupu i veci izbor kvalitetnih igraca od vas. Trece, vi ste samo prosecna ekipa i nista vise. Nije mi jasno odakle vam obraz da glumite neku silu u kosarci? Usli ste u polufinale nikad slabijeg EP i odma se tripujete da ste neka sila? Jedino sto je nerealno je to da vi ne vidite koliko ste nebitni u kosarci. Kada nas budete pobedili PRVI put u istoriji, onda mozemo da pricamo o necemu.

marko_bgd

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

evo ja cu ti dati realan odgovor bez provokacije..i mozda ste sveukupno bolji ..imate mozda najboljeg igraca u euro ligi,a to je bojan bogdanovic...centri su vam dobri,tomic i zoric...imate najbolji tim u zadnjih 10 godina...ali,na centrima smo bolji,ova dva vasa centra ce pojesti krstic i raduljica,nemate teodosica,i ono sto je najvaznije djordjevic sedi na klupi,jel ga se secas?....nemate hrabrost da nas pobedite,zato sto gorite od zelje da to uradite,a pri tome nemate inat..pomiri se sa tim

fer86

pre 10 godina

Prvo, mislimo da vas mozemo proci jer nas vi ni jedan jedini put niste pobedili u kosarci. Cak ni u prijateljskom mecu. Drugo, imamo duzu klupu i veci izbor kvalitetnih igraca od vas. Trece, vi ste samo prosecna ekipa i nista vise. Nije mi jasno odakle vam obraz da glumite neku silu u kosarci? Usli ste u polufinale nikad slabijeg EP i odma se tripujete da ste neka sila? Jedino sto je nerealno je to da vi ne vidite koliko ste nebitni u kosarci. Kada nas budete pobedili PRVI put u istoriji, onda mozemo da pricamo o necemu.
(student_iz_pakla, 3. februar 2014 22:04)

mi smo nebitni u kosarci bas kao sto ste i vi nebitni u rukometu...samo nasa parola je uvijek bila i ostala VAZNO JE SUDJELOVATI,a ne se obrukati kako se vi brukate u odredjenim sportovima ;)

Luke Babbitt

pre 10 godina

Srb - Špa 2
Srb - Fra 1
Srb - Bra 2
Srb - Egi 1
Srb - Irn 1

Teodosić,Bogdanović,Aleksandrov,Micov,Krstić
Klupa : Marković,Nedović,Lučić,Bjelica,Marjanović,Veličković,Micić

sasa

pre 10 godina

Evo malo da prokomentarisem grupu
1.Španija(stari poznanici bice tesko,imace domacinsko sudjenje to je sigurno snjima sta bude bude)
2.Francuska(igraju bez Parkera,a ono cini 60 posto tima tako da snjima mozemo a to smo pokazali na ep-u)
3.Brazil(Neugodan protivnik,par dobrih igraca ali moram da kazem da su na Americkom prvestvo u grupi imali 0-4)
4.Iran(sampioni Azije nemaju neke dobre igrace ali ako ih krene onda su neugodni,mislim da ne mogu nesto da urade u ovoj grupi)
5.Egipat(drugi na Africkom prvenstvu ali su po meni najlosi na ovom prvenstvo)
Jednostavno zavisi sve od nas.Mislim da mozemo da prodjemo grupu.

Admiral

pre 10 godina

Teodosic Markovic
Bogdanovic Nedovic Micov
Bjelica Lucic
Erceg Velickovic Radenovic
Krstic Raduljica

Micov, Miljenovic, Andjusic, Paunic, Kalinic, Macvan, Savanovic, Marjanovic, Stimac.

krajisnik

pre 10 godina

@mario
jednostavno kad god je trebalo,mi smo vas dobili u kosarci.Sta vise,ne pamtim da su nas Hrvati dobili na ep,sp ili oi.Grijesim li?

Довла

pre 10 godina

Најтежа група.Немамо шансе против Шпаније.Ако Французима не дође Паркер у питању је потпуно друга екипа мада смо их добили на ЕП и са њим.Бразил је незгодан,Марселињо,Сплитер,Нене...Да будемо други,трећи у групи је реално.Не ваља што је група Б са којом укрштамо друга најтежа,али имамо шансе против свих.Четвртфинале је за нас успех,велика је конкуренција.

vUcA

pre 10 godina

Dobili smo najjace moguce protivnike po sesirima. Iran - prvak Azije iz azijskog sesira, Egipat - prvak Afrike iz africkog sesira, Francuska - sampion Evrope iz evropskog sesira, Spanija - domacin i uz USA favorit turnira. Brazil je lose odigrao kontinentalni sampionat i na SP dosao pozivnicom, ali neugodan protivnik sa puno NBA igraca. Srbija sa punim sastavom moze i do dobre pozicije, ali se i sa 4. mestom u grupi treba zadovoljiti. Ukrstanje je povoljnije Argentina nije ono sto je bila, Hrvatska stara musterija, Grcka kojoj bi trebalo vratiti za OI i EP u Spaniji i po meni potencijalno iznenadjenje turnira Porto Riko. Ko god da nam dodje bice neizvesna eliminacija, ali sam misljenja da su sve cetiri ekipe slabije od ESP, FRA, BRA i SRB iz A grupe. Srecno nasima na SP-u.

Darko

pre 10 godina

Grupa je realno najteza! Ali ono sto je vaznije je grupa sa kojom se ukrstamo. A tamo su Argentina, Grcka i Hrvatska, to su ekipe koje mozemo da dobijemo. Tako da i nismo toliko lose prosli.

Sasa

pre 10 godina

realno cemo se borit sa egiptom za 4. mesto. A onda protiv argentine i tu je prici kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (novica, 3. februar 2014 20:05)

Da mi nisi sunarodnik rekao bih ti da si budala, ali posto pripadamo istom narodu ne zelim da ti kazem da si budala.
Trcis pred rudu, znas da ukrstamo sa Argrntinom,a ne znas da ukrstamo isto tako i sa jos tri ekipe iz te grupe i da iz dve "nase" grupe dalje idu 4 ekipe. Ali sve to nije bitno , bitno je da se istrcis i da ispadnes "glup u drustvo".

ehh opet

pre 10 godina

Ja u zivotu nisam video malerozniju ekipu od nas Srba,prvo nam padne zaprepascujuce teska grupa za SP u fudbalu 2006.godine,pa nam 2010. godine na SP u fudbalu padne prvak Afrike,Okeanije i Nemacka.Pa nam onomad padne najjaca grupa u rukometu,pa u klupskoj kosarci Partizanu u istu grupu padne CSKA,Barselona i Fenerbahce.Ja stvarno ne znam sta je ovo,dal smo Boga kamenjem gadjali!Grupa gde igra Slovenija je smesna.
Ali opet ako nam je za utehu ne ukrstamo se sa Bog zna kakvom teskom grupom.Argentina,Hrvatska,Grcka itd,realno tamo sve mozemo da ih dobijemo!
(Serdar, 3. februar 2014 19:50)

ma nije komsija,to ti je opet"belo svetska zavera"

dax

pre 10 godina

teodosic,nedovic,micic....bekovi:bogdanovic,milosavljevic.....krila:lucic,micov......kr.centri:bjelica,macvan....centri:krstic,raduljica,marjanovic. i naravno erceg je u prici. Ako igramo u ovakvom sastavu mozemo da se nadamo,jer ovo je odlican tim,jedino je pitanje milosavljevic i lucic zbog povrede......

dragan

pre 10 godina

odgovor maryo

Zasto verujemo da smo bolji od vas Hrvata:
1. Imate neke dobre igrace ali nijednog kao sto su Teodosic i Krstic (CSKA), Bjelica (Fener), Savanovic (Efes), Nedovic(Golden State), najperspektivniji mladi igrac Evrope Bogdan Bogdanovic.
2. Skor Srbija- Hrvatska=4:1
3. Zadnjih 7 godina Jadransku ligu su 6 puta osvajali srpski klubovi a jednom Makabi.
4. Od 1995 nemate nijednu medalju, a u polufinale na ivom EP ste dosli a da niste morali da igrate ni protiv Spanije, ni protiv Litve a ni protiv Francuske(a Srbija je morala, i da Spanci nisu pustili Italijane i mi bi bili u polufinalu).

AVESNS

pre 10 godina

@deda miloje
koliko si duhovit druze... Jel ti unuk prodaje fore a'? Ja bolji fazon nikada nisam procitao. Zadivljen sam tvojim idejama. Dive ti se citaoci sirom zemlje. Samo... aj zaobidji nas malo i gledaj vesti. Aj polako...

nikola

pre 10 godina

meni je jedino bitno da mi tamo odemo u pravom sastavu uz svo duzno postovanje gagicu, kalinicu i ostalima ako budemo isli tako, nemamo sta da trazimo u spaniji osim nekog turistickog razgledanja... mojih 12 je teodosic, bogdanovic, nedovic, lucic(ako se oporavi i bude u formi) micov, eventualno vasa micic (markovic ne treba), bjelica, macvan, erceg ili novica, krle, bobi i eventualno raduljica ili mali milutinov da stice neko iskustvo protiv slabijih ekipa...nazalost milosavljevic je povredio ligamente i njega nema ali ako odemo u gore navedenom sastavu imamo cemu da se nadamo makar cetvrtfinale ili polufinale...

JzMa

pre 10 godina

za ovog hrvata zato sto zoric i ako igra u feneru veze sa vezom nema imamo 6x bolje igrace od vas imamo 2 igraca u NBA ligi imamo bjelicu imamo bogdanovica koji je klasa za sarica da ne pricam o ercegu micovu teodosicu nemate vi hrvati klupu za nas . A i pod 2: po cemu ste vi to sportska vele sila kad samo igrate rukomet i kad kad ubodete koju medalju na vaterpolu i to je to !? pogledajte vikipediju trofeja EP SP kosarka,fudbal,odbojka,rukomet,vaterpolo sumirajte utiske i videcete da ste miljama godina iza nas hvala unapred !

Akuzativ

pre 10 godina

Sta ovim Hrvatima nije jasno? Pred svako prvenstvo oni dodju ovde i pricaju kako imaju bolji tim a uvek izgube i to nas.

I ko je posle nerealan ovde?

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 10 godina

@ maryo

Čitam komentare ovih Hrvata i prosto ne mogu da verujem. Nije mi jasno na čemu se temelji vaš optimizam? Da li ste nas ikad pobedili na nekom velikom takmičenju? Niste. Kada ste uzeli poslednju medalju? A da, u proslom milenijumu. Koje mesto ste vi zauzeli na proslom SP, a koje mi? Da vidimo, Hrvatska 14., Srbija 4. Prema tome, bolje da ne najavljujete neke velike domete , jer ćete se smoriti kada vas ponovo budemo odvalili.

Zivot je palza

pre 10 godina

Ajde ljudi optimisticki.Sale je na klupi.Samo to po sebi dovoljno govori.Jeste da nije neki strucnjak.Nov je u trenerskom poslu.Ali kad igrac ima saleta pored sebe to je vec pola posla odradjeno.Svi nasi igraci su klasa realno.Samo treba motivacija i dobar moral da se odrzi u ekipi. sto pored saleta to mogu i da dobiju! Napred nasi setite se indianapolisa!

Odlicno

pre 10 godina

Sjajan žreb. U grupi imamo mnogo teže protivnike nego što su ekipe iz b šešira. Bilo koji tim od prva četiri iz naše grupe ,može ladno da pobedi prvoplasiranog iz b grupe. Mislim da se ekipama iz b grupe, kosa na glavi diže, kad vide s kojim se ekipama ukrštaju u a grupi.

Srdjan

pre 10 godina

Egipat i Iran autsajderi,mozemo dobiti Francuze i Brazilce,velika borba za Spanijom za prvo mjesto.I dobro je sto se grupa igra u Granadi,a ne u Sevilji sto su Spanci zeljeli.U drugoj fazi izvuci Hrvate ili Portoriko.Mozemo do bronze!!!

Miodrag

pre 10 godina

Teška grupa, ali zato bolje ukrštanje u osmini finala. Bitno je biti 2. ili 4. u grupi , da se neukrstimo sa Špancima pre polufinala. Španci sigurno prvi u našoj grupi, ostalo otvoreno! Iran i Egipat autsajderi.

tonči

pre 10 godina

To idemoooo
Lijepo je da kad čuješ da drugi imaju bolje mišljenje o vlastitoj reprezentaciji (ili nije?)... jedino ga pokvari s izjavom da ćete lako s nama :)

blaf

pre 10 godina

Жријеб је могао бити и бољи али ми смо Србија. Није важно ко су противници већ како ми играмо а са нашим најбољим играчима можемо далеко. Вјерујем у селектора и екипу коју одабере. Нека се други плаше нас као не тако давно.

Vuki

pre 10 godina

Citiram: "FIBA je saopštila da je raspored napravljen prema rang listi, kao i teritoriji, da se ne bi dogodilo da zemlje iz istog regiona igraju zajedno."
Spanija i Francuska nisu iz istog regiona ili?

HAHHAHA

pre 10 godina

@@(Predlog, 3. februar 2014 22:47)

Da li si zaista stavio Kešelja pre Lučića i Micova, HAHHAHH, Kešelj koji se raspada u Asvelu koji je 9i u francuskom prvenstvu sis tavio pre Micova koji kida u najskupljem timu Evrope CSKA i Lučića iz odlične Valensije, bravo dečak, vrhunski si poznavalac košarke hahahahha

Aleksandar Sale Đorđević

pre 10 godina

@maryo Kako vas Hrvate nije sramota da kao jednog od aduta vaše reprezentacije spominjete naturalizovanog Amerikanca Drapera koji nema nikakve veze sa Hrvatskom?? Tvrdite da ste sportska nacija, a u košarci vam igra Amerikanac, u fudbalu dva Brazilca (Eduardo da Silva, Sammir), kako vas bre nije sramota??

sofronije

pre 10 godina

Neka mi neko objasni kako je moglo 3 ekipe iz evrope u nasoj grupi? Da li mi to ispastamo jer neko tamo drugi nije mogao sa nekim trecim u grupu?

Ko da je Hajdi Klum izvlacila

pre 10 godina

Spanci olako shvataju ovo SP. Previse su prepotentni i to ce ih kostati madalje. Cak se nisu potrudili ni da nameste zreb. Spanija, Srbija, Francuska, Brazil, Egipat, Iran. Kakva grupa, strasna grupa. Najteza ubedljivo.

Sumadinac91

pre 10 godina

E ko sada otkaze(osim ako je neka ozbiljna povreda u pitanju) zasluzio je da mu se oduzme drzavljanstvo.
Zreb,mogao je i bolji,ali ipak bolje ovako:
1.znacemo gde smo otprilike u odnosu na najjace;
2.nesto jaci protivnici ce valjda i one razmazene da "privole" da se pojave na SP;
3.eventualni laksi protivnik u kasnijim fazama takmicenja.
Dobro je sto smo Spaniju i Francuze dobili u grupi i zbog toga sto ne igraju iz sve snage na pocetku takmicenja,a i Djordjevicu se ostvarila zelja(kad je talican) :D

Naivni

pre 10 godina

Teška grupa!
Ali se pokazalo da mi igramo najbolje kad je najteže. U svim sportovima osim u fudbalu. Kada smo mi u ulozi favorita uvek igramo slabo... Verujem da možemo da sve iznenadimo...

Tottenham

pre 10 godina

@maryo, naveo si par hrvatskih igraca, samo cu reci Bogdan Bogdanovic, Nedovic, Krstic, Teodosic, Bjelica i recicu ostalo, pozz nadam se duelu sa Hrvatima da vas oderemo

sasa

pre 10 godina

@maryo
Ja sad stvarno ne mogu verovati.Ti decko uopste nisi realan.Vi bolji od nas?????2009 srebro(ep)
2010 cetvrti (sp)
kazes bolje igrace
Teodosic,Krstic,Micov CSKA
Raduljica u NBA MILVOKI
Erceg,Macvan i Bjelica igraju u jakim Turskim klubovima
to su samo neki igraci.
ONAJ OSECAJ KAD HRVATI MISLE DA SU BOLJI U KOSARCI OD SRBIJE.Pa ispascete u prvom krugu ali realno.

max

pre 10 godina

Teodosic,Markovic,Bogdanovic,Nedovic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Velickovic,Krstic,Raduljica i Stimac. mozda umesto Raduljice Marjanovic. i polufinale je realno. ovi Hrvati sto se javljaju,ako misle da je postava Ukic,Bogdanovic,Simon,Saric,Tomic bolja od Teodosic,Bogdan,Bjelica,Erceg,Krstic,ok cekamo vas. plus imamo kvalitetniju klupu!!!

Pujo Sotka

pre 10 godina

Nije Brazil toliko jak kao ranije. Da nisu dobili vajld kard ne bih ni bilo na sp. Meksiko ih je ugazio na prvenstvu Amerike. Odlicno je sto su susjedi u b grupi, tako da ih mozemo izbaciti u osmini finala. Onda lagano u cetvrtfinalu pa u polufinalu sta bog da. Samo da se skupi najjaca nasa ekipa i nema zime. Pa bre mi smo sa Gagulom, Katicem i takvim igracima pobedili Francuze Haha. Najvaznije da imamo drugog centra dobrog da odmeni Krleta kad se zamori npr Raduljica, dva dobra krila kao npr Micov, Savanovic i Teo da bude spreman. Imamo igraca, ne trebaju nam neki uvozni!

ja

pre 10 godina

Teze nije moglo. Evropski sampion i vicesampion koji je ujedno i domacin, i Brazilci koji su najtezi protivnik iz sesira sa timovima iz Amerike. Iran i Egipat manje vise. Bice tesko, ali ako prodjemo ovu grupu sigurno mozemo daleko da doguramo, medjutim mnogo zavisi i od odziva igraca. Ako budemo imali problema ko pred EP onda u ovakvoj grupi nemamo sta da trazimo. Medjutim ako se svi budu odazvali i ako nas zdravlje posluzi mozemo dosta na SP. Bilo kako bilo nema kukanja, pred novim selektorom Saletom Djordjevicem je veliki posao i veliki izazov, ja se uzdam u njega i njegov autoritet, verujem da ukoliko se odazovu svi koje bude pozvao mozemo daleko.

Rade

pre 10 godina

Nije vazno sa kim igramo, vazno je napraviti dobar izbor i pravilno spremiti ekipu. Mislim da neko treba da razgovara sa Pekovicem i ponudi mu da igra za Srbiju. On je Srbin i ucenom je primoran da igra za CG. U zadnjem periodu nije odigrao nijednu utakmicu za CG. Mozda ceka poziv da zaigra za boje koje nosi u srcu i da ispuni svoj decacki san.

partizaninstitucija

pre 10 godina

Stefan Markovic , Milos Teodosic , Nemanja Nedovic , Bogdan Bogdanovic , Vladimir Micov , Nemanja Bjelica , Zoran Erceg , Dusko Savanovic , Nenad Krstic , Miroslav Raduljica , Boban Marjanovic ... Selektor: Sale nacionale ... Dajte Spance da se igramoooo , igramooooo

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

Na tvoje pitanje odgovoriću pitanjem: 20 godina niste ništa uradili u basketu pa zašto misliš da će te sada uraditi?

Mi bar bljesnemo po nekad...

Nikola ue

pre 10 godina

SRBIJA 8 Mesto FIBA rang
1 srebrna olimpijske igre 1996
2 zlatne scetsko prvenstvo 98,2002
3 zlatne evrobasket 95,97,2001
1 srebrna evrobasket 2009
1 bronza evrovasket 99
Hrvatska 19 FIBA rang
1 srebrana olim igre 92,1 bronza svetsko 94, 2 bronze evrobasket 93 i 95

raikkonen

pre 10 godina

ovo je odlicno!
izbegavamo sigurno spance, francuze i amere u drugoj fazi!
uz malo srece, drugo ili trece mesto sasvim ok i probijamo se do cetvrtfinala!

NisliJA

pre 10 godina

Zadovoljan sam sto se ukrstamo sa grupom B, a nasa grupa jeste teska, ali moraju najbolji da se pobedjuju ako pucamo na visoko? Bijemo bre sve!

1054

pre 10 godina

brazil - najtezi protivnik iz svog sesira
francuska - najtezi prorivnik iz svog sesira
spanija - uz usa najjaca reprezentacija
egipat, iran - nebitni protivnici
dobili smo najtezu grupu, ipak mislim da mozemo do 1/4 finala, a onda sta nam Bog da.

Maki

pre 10 godina

Upravo sam rekao ženi da uzme odmor u septembru i pravac Španija,još deci dresove da kupim! SRBIJA,SRBIJA,,,,u Sloveniji sam gledao 12 utakmica Srbije:-D

DG

pre 10 godina

Sistem ukrstanja od 1/8 finala do finala je debilan u najmanju ruku. Ej koja je ovo prevara. Do finala se ne ukrstaju grupe unakrsno vec samo A sa B i C sa D?! Ovo nigde nisam video. Jednog finalistu daju grupe a i b, a drugog c i d. Smesan sistem takmicenja. Vec u 1/4 finalu mozes da igras sa timom iz svoje grupe a ima 4 grupe. To je teska glupost, tj. amaterizam. Ukrsti timove bre, napravi zanimljivo razlicite kombinacije da budu moguce, ovako se sve svodi na to da spanci izbegnu amere do finala.

darmar

pre 10 godina

Ako ne bude igrao Parker mijenjaju ga Huertel i DeColo, Gelabale zna isto prevesti loptu, a i Diaw je point forward, a tu je Batum koji ce im bez Parkera biti volja tima, pa pod kosem Serafin, Noah, Turiaf, Ajinca, Petro, Lovernj, Pietrus, zavisno ko se odazove, ali mozemo nadam se ravnopravno s njima. Brazilce cemo tesko da tucemo ako im budu igrali Varejao, Nene, Splitter, Faverani, Batista iz LeMana, bas jaka centarska linija, pa Barbosa u paru sa Huertasom, a sa ex NBA igracem Alexom Garciom i buducim Raulom Netom dobar i ostatak spoljne linije. Iranci imaju samo Hadadija, i zato treba povesti nekog kao Raduljicu ili Milicica ako se vrati da mu fizicki pariraju uz Krleta, a sa Egipcanima ne bi trebalo da bude problema sve i da dovedu Al Jeffersona kao naturalizovanog igraca.

Treba osvojiti drugo ili cetvrto mjesto da se Spanci izbjegnu do polufinala jer jedino tako mozemo da medalje, i onda dobiti bilo koga iz grupe B. Hrvati bi lako mogli biti prvi jer Argentinci i Grci nisu sto su bili prije koju godinu. Scola i Ginobili, Nocioni i Prigioni jos mogu nesto, Delfino je povrijedjen i nece igrati. Kod Grka je smjena generacija, a cetvrti u toj grupi bi mogli lako da budu Portorikanci sa Aroyom, Bareom, Ayusom, Balkmanom...

idealno bi bilo da budemo cetvrti pa na Hrvate u osmini finala, francuze u cetvrtfinalu i na Spance u polufinalu. Ameri osvajaju sigurno, osim ako im al kaida ne srusi avion.

Doktor86

pre 10 godina

Ne trebamo mi nikoga da se plasimo, drugi neka se plase nas. Mi imamo Krstica i Teodosica koji se iz meseca u mesec smenjuju kao MVP Evrolige. Bogdanovic je sigurno najbolji mladi igrac Evrope (uz to najbolji strelac top 16 faze EL), Nedovic je u top 5, ne bi ga dzabe zvao Golden Stejt. Imamo Bjelicu i Ercega koji su najbolji u svojim timovima, koji igraju jaku ligu i Evropu. Imamo Stimca koji je najbolji skakac spanskog prvenstva. Imamo Micova koji redovno postize 10+ poena za CSKA. Imamo Raduljicu koji vec u prvoj sezoni u NBA pokazuje koliko mnogo moze da postigne. Andjusic i Paunic u Spaniji konstantno resetaju. Zao mi je zbog povreda Lucica i Dragana, nadam se da ce barem prvi da stigne da se oporavi na vreme. Micic, Miljenovic, Radenovic, Marjanovic zasluzuju da se nadju barem na sirem spisku, jer redovno deru komsije u ABA ligi. Mnoge zemlje kukaju za ovakvim igracima. Ponavljam, neka se drugi plase nas. Samo da nam igraci budu zivi i zdravi i imacemo kaznenu ekspediciju u Spaniji.

Хари11

pre 10 godina

Шпанија - Домаћин, вероватно у најјачем саставу: браћа Гасол, Рубио, Серхио Родригез, Руди Фернандез, Наваро, Ибака...Опроштај легендарне генерације пред домаћом публиком. Други фаворит првенства. Врло могуће је и да им судије дају ветар у леђа уколико их стане шут.

Француска - Актуелни шампион Европе. Кандидати за медаљу. Сјајни појединци (Батум, Диао) изузетних физичких предиспозиција. Помиње се одсуство Тонија Паркера, алфе и омеге тима, и уколико се то догоди Французи су сасвим друга репрезентација, тј. просек. Можемо равноправно играти са њима.

Бразил - скуп одличних појединаца са НБА искуством (Варежао, Нене, Леандро Барбоса, Тијаго Сплитер) потпомогнути Марселињо Уертасом, који међутим нису кохерентан тим. Петопласирани са Олимпијаде у Лондону, девети на Светском првенству у Турској пре 4 године. Освајачи злата на Пан-Америчким играма 2007., шампионату Јужне Америке 2010. и ФИБА Америка шампионату 2009. године. Незгодан противник.

Египат - Другопласирани тим са шампионата Африке одржаног 2013. у Обали Слоноваче (изгубили у финалу од Анголе 57-40). Представљаће лаган плен нашој репрезентацији.

Иран - На последња 4 првенства Азије, 3 пута су освајали златну медаљу. Најјачи тим азијског континента. Не треба их олако схватити, али све осим победе Србије би било изненађење.

Navijac

pre 10 godina

Nadajmo se plasmanu u cetvrt-finale. Sve ostalo je samo san, igrace koje sada imamo nisu ni do kolena onima iz 90' i 2002 i jos plus ameri i spanci kidaju kao nikad pre.

Heisenberg

pre 10 godina

Pu ee... Nisu bas morali i Francuzi. Ali dobro, sta je tu je. Dobro je sto se sa Amerima mozemo sastati samo u finalu ili polufinalu :D

Delija UE

pre 10 godina

Ovo je naopako težak zreb. Em što nam je grupa teška, em sto se sa teškom grupom ukrštamo. Ali šta da se radi. Ako hoćemo do medalje moramo da pobedimo sve. Sve u svemu biće dobre košarke, za uživanje i nerviranje. Do titule Srbija!

Mrvica

pre 10 godina

Da li sam pristrasan ili je grupa A najteza,ali ako pregrmimo voleo bih da sa komsijama odmerimo snage. Srecno Srbi i nadam se da ovog puta nece biti otkaza a ni povreda.

Milos

pre 10 godina

Moglo je i lakse. Tesko ce biti. Protiv Spanije nemoguca misija, ali ove ostale mozemo da dobijemo. Ni nas niko nije bas mnogo zeleo, to je sigurno. Idemo Srbija!

ssss

pre 10 godina

Sta je tu je...nasa grupa najteza, a grupa s kojom se ukrstamo druga po tezini. Ostale dvije grupe uz svo postovanje, smijesne. Htjeli smo da izbjegnemo Amerikance i Spance do polufinala, Amerikance smo izbjegli sigurno, Spance cemo izbjeci samo ako budemo drugi ili cetvrti u nasoj grupi, jer ce oni vjerovatno biti pobjednici grupe i u slucaju da mi budemo treci idemo na njih u cetvrtfinalu. Naravno treba i dotle prvo doci, ali smatram da AKO nas povrede zaobidju, ne bude neplaniranih otkaza i napokon zaigramo u najjacem sastavu, mozemo da dobijemo sve ostale reprezentacije i da dodjemo do medalje.

. .

pre 10 godina

Ok je ovo grupa, ako odemo u kompletu sa svim igracima koji su u formi ove godine i lepo konstantno igraju, kao Bjelica, Krle, Teo, Micov, Savan, Bogdan, Erceg, Macvan, Radulja...

@Firmas
Savan nije krilo, vec cista cetvorka, tj. krikni centar. A Lucic i Milosavljevic nema trika da budu tip top zdravi do SP.

Divos

pre 10 godina

Добили смо далеко најтежу групу. Ту су финалисти прошлогодишњег ЕП, Шпанија је и домаћин и биће вероватно јача него на ЕП, о Французима не треба трошити речи. Од осталих екипа ту је Бразил, по потенцијалу најјача екипа у лат.Америци, са много доказаних и проверених НБА играча, и оних који играју у водећим евр.клубовима, али и велико је питање у каквом ће саставу наступити. Иран је велика непознаница, и јако опасна екипа, улажу много у кошарку, и у узлазној су путањи, њихов проблем је што у Азији немају јачих противника. Египат је вицешампион Африке, једна ниска екипа, ослањају се увек на тројке, могу бити незгодни али мислим да нас неће угрозити. Од осталих група, група Д је смешно слаба, Б и Ц су подједнаке, слабије од наше, али ова група Ц је незгодна, иако је наша група доста јача ипак по мени је добро што нисмо "заглавили" у групи Ц.
Надам се да се неће поновити малери и невоље са ЕП, и мислим да уз озбиљан приступ пролазимо сигурно групу, није толико важно који ћемо бити (наравно важно је побеђивати због самопоуздања екипе) јер је група Б са којом се укрштамо у 1/8Ф потпуно изједначена, можда бих волио да Грке избегнемо који су ту ипак најјачи, са осталима мислим да имамо велике шансе.
Видећемо и у каквом ће саставу наши наступити, у сваком случају желим нашима много среће, да нас заобиђу повреде, и да наши ураде добре ствари на СП

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Moglo je biti i gore, posebno jer bi grupu A zaista trebalo da prodjemo (kao jedna od prve 4) a onda u 1/8 finala imamo realne sanse protiv bilo koga iz grupe B. Medjutim, ukiliko ne zelimo da odemo kuci posle cetvrt-finala, bilo bi dobro da u grupi izborimo drugo, a ako ne onda cetvrto mesto. A3 se u potencijalnom 1/4 finalu sastaje sa A1, a to ce zasigurno biti domacin. Ako stignemo do zadnjih 4 (polufinale) to bi za Saleta i ekipu bio veliki uspeh, a posle sta bude.

Serdar

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 20:40)
Evo ja tebi odgovaram bez ikakve namere da te provociram,ali jel ti stvarno mislis i stvarno si toliko siguran da je Hrvatska bolja od Srbije.Ajde kazi kad je Hrvatska zadnji put pobedila Srbiju u kosarci?!Ne znas odgovor e upravo zbog toga smo mi favoriti ukoliko se sastanemo sa vama.

P.S Inace ne volim da se raspravljam sa nekim na osnovu ko gde igra jer je to toliko detinjasto i neozbiljno ali ajde ako smo vec krenuli da se razbacujemo igracima da ti ja ukratsko predstavim gde Srbi igraju.

Raduljica - Milvoki
Bjelica-Fenerbahce
Nedovic-Golden Stejt
Teodosic-CSKA
Macvan-Galatasaraj
Savanovic-Efes Pilsen
Micov-CSKA
Bogdanovic-Partizan,ali ako te zanima pratili su ga agenti Majamija izabran za najboljeg mladog igraca Eurolige.
Markovic-Banvit,prvo plasirana ekipa Turske sa samo 1. porazom.
Erceg-Galatasaraj
Marjanovic (2.21cm) Crvena Zvezda itd.
Lucic-Valensija
Stimac-Unikaha

E-one

pre 10 godina

Ako Micov,Erceg,Macvan i Savan ne ispale...uz oporavljene Novicu i Lucica...Komotno do 2 mesta u grupi a kasnije sta bude...naravno,za ostale ne sumnjam da ce se odazvati.

grunf

pre 10 godina

realno cemo se borit sa egiptom za 4. mesto. A onda protiv argentine i tu je prici kraj.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (novica, 3. februar 2014 20:05)

Da mi nisi sunarodnik rekao bih ti da si budala, ali posto pripadamo istom narodu ne zelim da ti kazem da si budala.
Trcis pred rudu, znas da ukrstamo sa Argrntinom,a ne znas da ukrstamo isto tako i sa jos tri ekipe iz te grupe i da iz dve "nase" grupe dalje idu 4 ekipe. Ali sve to nije bitno , bitno je da se istrcis i da ispadnes "glup u drustvo".
(Sasa, 3. februar 2014 20:36)

Ja i dalje ne znam da li se poale 1. faze prave nove 2 grupe, ili kao sto se u tekstu sugerise, najbolje 4 ekipe iz svake grupe idu u osminu finala, u eliminacionu fazu?

USA Basketball Team

pre 10 godina

sve je to lepo: sesiri, kuglice, zreb, grupe, nositelji, razigravanje, favoriti, krizanja, taktike, rosteri.. ali, sve se svodi na to koliko oni zele titulu..

Sale.MLS

pre 10 godina

Sa kim god da je srbija dobila da igra,izgubilabi. tako da ovaj naslov nista neznaci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoke, 3. februar 2014 22:27)
Ovo što si ti napisao ništa ne znači. Možda bi mogao da se upišeš u 1. razred osnovne...

laktac

pre 10 godina

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/event-guide/p/system-competition.html

Da li je moguc ovakav sistem takmicenja u univerzumu? Ovo je nevidjeno, sto nisu odmah rezervisali finale SPA-SAD a ostali da igraju za bronzu.

Dastrell94

pre 10 godina

ok , da vas pitam sad bez ikakve provokacije i ocekujem da netko da realan odgovor. Po cemu vi mislite da mozete nas hrvate proc u drugom krugu? Bojan Bogdanovic -fener, zoric -fener, draper -real, tomic -barcelona, simon -lokomotiva, i jos gomila predobrih igraca (saric npr.). Cemu ta nerealnost? Ja priznajem da i vi imate neke dobre igrace, ali gledajuci sveukupno mi smo bolji. I ovo kako lagano prolazite pored arg, gre, cro, mislim, ruku na srce, stvarno nerealno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (maryo, 3. februar 2014 20:40)

Ti ocito veze nemas o kosarci.. Evo sad cu ti ja dati primjer zasto smo bolji ukratko.. Teodosic (CSKA) Nedovic (NBA Golden Stejt) Bogdanovic(Partizan) Milosavljevic (Partizan) Micov (CSKA) Bjelica (Fener) Lucic (Valensija) Savanovic (Efes) Erceg (Galatasaraj) Macvan (Galatasaraj) Krstic (CSKA) Raduljica (NBA Milvoki) Ovi svi igraci imaju velike minutaze u svojim klubovima i jedni su od glavnih igraca osim Nedovica koji se racuna tek sledece sezone ali opet je bolji od svakog vaseg pleja 3 puta.. Vasi igraci nisu toliko jakog kalibra,osim Bogdanovica ali je i on u padu forme.. Imamo jednog od najboljeg igraca Evrope a to je Bogdanovic koji je 92 godiste tek.. Najboljeg pleja,centra, Erceg u poslednje vrijeme je postao jedan od najboljih 4 u Evropi,Bjelica igra fantasticno u Feneru.. On od sledece sezone u NBA kao i Bogdanovic Bogdan.. Ne da mi se dalje pisati :)

berija

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 20:40)

Vaši dobri igrači su Bogdanović, Simon, Žorić eventualno Tomić, svi ostali čisti prosek. Nemoj mi o Šariću, dečko još veze nema sa košarkom, najavljivali ste ga ko Lebrona na Euro2013, nije mogao šut da ubaci. Loša kopija našeg Bjelice.
Naši dobri su Bogdanović, Teodosić, Nedović, Krstić, Bjelica, Raduljica, Micov, Erceg, Lučić...

I pusti to što smo bili 7. sa 9 debitanata u timu i prosekom od 22 godine.
Sad nam je Sale na klupi, njega se dobro sećate.

Figo

pre 10 godina

mi smo nebitni u kosarci bas kao sto ste i vi nebitni u rukometu...samo nasa parola je uvijek bila i ostala VAZNO JE SUDJELOVATI,a ne se obrukati kako se vi brukate u odredjenim sportovima ;)
(fer86, 4. februar 2014 01:13)
Pa ti nebitni vas dobise pre godinu-dve u polufinalu u tom vasem rukometu, cini mi se. Ne mogu da se setim tacno jer ste nebitni... Ja pamtim samo prave protivnike a ne filijale gde dodjem i odradim posao bez muke...

Djole R

pre 10 godina

Koska, ponajviše zbog sedam kvalitetnih timova u našoj polovini žreba nasuprot tri, eventualno četiri u drugoj polovini.
Na muci se poznaju junaci!

KAL-EL

pre 10 godina

Spanija, Francuska, Brazil
Nije moglo gore ali dobro zato grupa sa kojim se ukrstamo (trebalo bi da je grupa B)(Argentina, Hrvatska, Grcka i verovatno Portoriko sa svima moze da se igra)
E sad prvo nasa grupa
Spanci su uvek jako nezgodni i tesko cemo sa njima
Francuzi ce mnogo zavisiti od toga da li ce igrati Parker nadam se da nece mada i bez njega imaju jaku ekipu
Brazil iako ne pravi neke vrhunske rezultate ima dosta sjajnih individualaca Marselinjo,Spliter,Barbosa,Varezao)
bice zanimljivo to je sigurno

MarkoDj

pre 10 godina

Da i dalje imamo stari pobednicki mentalitet koji je trajao do 2002ge, sa momcima koji zele da igraju u reprezentaciji, bilo bi nas briga sa kim smo u grupi i samo bi gledali da izbegnemo Amere do finala...
Ovako kukamo kao perse.... u PM...

StefanMKD

pre 10 godina

Ljudi vidim da se neki bune oko "ukrtanja" sa grupom B. Nema nikakvih ukstanja ide se odmah u fazu ispadanja, prve 4 ekipe iz svake grupe. Ako budemo na primer 2gi u grupi, idemo na 3ceg iz grupe B, zatim na pobednika B1/A4... imate sve informacije na wikipedia-i: http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIBA_Basketball_World_Cup
Pretpostavimo da ce Spanija biti prva u grupi A, a mi 2gi ili 4ti onda cemo izbeci Spaniju do polufinala i USA do finala :)

Sizif

pre 10 godina

Upali smo u tešku grupu i težak kostur,sapuno kvalitetnih reprezentacija,ali postoji i dobra okolnost što na Amere ne možemo nalećeti prije finala.Dakle nije sve tako crno.Takođe mislim da je bolje što ćemo u grupi imati takva dva suparnika poput Španije i Francuske,a ubjeđen sam da jednoj od njih možemo skinuti skalp.Grupa B sa kojom se ukrštamo takođe kvalitetna i pitanje je samo koji će raspored zauzeti Grčka,Arg,Hrv i Porto Riko,i jedino mi se donekle čini Porto Riko kao protivnik za koga sa sigurnošću mogu da garantujem da možemo tući i da smo bolji.Sa Grcima,Argentincima i Hrvatima su šanse po meni pola-pola.no zasigurno da će biti i dosta kalkulacije,jer će se voditi račna da se izbjegne i Španija kao moguć rival u 1/4 finalu.Sad je već sasvim izvijesno da bez najbolje moguće selekcije nemamo šta da tražimo,te se nadam odazivu svih raspoloživih snaga,i samo da ih zdravlje posluži,da se ko od najboljih igraća eventualno ne povrijedi.Teško je bilo šta prognozirati sa ove vremenske distance,ali je jasno da će biti jako težak i trnovit put do visokog plasmana.

Djole

pre 10 godina

Neki su totalno neinformisani.. Kao prvo, po 4 tima iz svake grupe prolaze dalje. Ne formiraju se nove grupe vec odmah ide osmina finala! Mi se ukrstamo sa grupom B. Plasi me situacija u kojoj cemo mi biti 3. u nasoj grupi (sto je realno) i odmah u osmini finala idemo na drugog iz grupe B,a to moze da bude Grcka. Bice veselo...

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Moglo je biti i gore, posebno jer bi grupu A zaista trebalo da prodjemo (kao jedna od prve 4) a onda u 1/8 finala imamo realne sanse protiv bilo koga iz grupe B. Medjutim, ukiliko ne zelimo da odemo kuci posle cetvrt-finala, bilo bi dobro da u grupi izborimo drugo, a ako ne onda cetvrto mesto. A3 se u potencijalnom 1/4 finalu sastaje sa A1, a to ce zasigurno biti domacin. Ako stignemo do zadnjih 4 (polufinale) to bi za Saleta i ekipu bio veliki uspeh, a posle sta bude.

AVESNS

pre 10 godina

@mario
zato sto nas nikada dobili niste niti cete. Mnogo smo mi velika sila kosarkaska da bi nam vi predstavljali problem. Vi ste za rukomet i dosta vam je. budi i ti realan komso.

ssss

pre 10 godina

Inace, na spanskom sajtu MARCA, jedan od najbolje ocijenjenih komentara "Cuidadito con la Serbia, por otro lado hemos tenido suerte" prevod otprilike: "Pazljivo sa Srbijom, s druge strane smo imali srece". Malo nas se i oni pribojavaju, znaju da ce biti cupavo ako budemo u najjacem sastavu.

baki

pre 10 godina

au. ala nas 'oce zreb. bice gusto. zato, sada, deco da se saberemo i samo trening. pre svega sajba. bez najmanje 100 penala i 200 sajbi s poludistance mrka nam kapa. tako uvek bilo u basketu. ko utrpa vise taj pobedjuje. nema druge. bice valjda Duda jos na usluzi, a mozda ce i igraci da se odazovu

abc

pre 10 godina

Ovako, imali smo genijalnog Dudu četiri godine, pa ništa. Manjak igračkog kvaliteta, neodazivanje selektoru, itd. I više od svega - nedostatak motivacije, čast izuzecima tipa Novica Ubica i Stefan Marković, koji su po pitanju motivacije imali kontinuitet u nacionalnom dresu. Većina naših igrača ima neke neobjašnjive nastupe kukavičluka i pada koncentracije, tako da se nadam da će Đorđević i Muta uticati na te stvari.

vlada

pre 10 godina

evo ja cu ti dati realan odgovor bez provokacije..i mozda ste sveukupno bolji ..imate mozda najboljeg igraca u euro ligi,a to je bojan bogdanovic...centri su vam dobri,tomic i zoric...imate najbolji tim u zadnjih 10 godina...ali,na centrima smo bolji,ova dva vasa centra ce pojesti krstic i raduljica,nemate teodosica,i ono sto je najvaznije djordjevic sedi na klupi,jel ga se secas?....nemate hrabrost da nas pobedite,zato sto gorite od zelje da to uradite,a pri tome nemate inat..pomiri se sa tim
(marko_bgd, 3. februar 2014 23:38)

Ma ne nemaju Hrvati inat, ma da! Jesi ti bio nekad preko dunava sinko?
Imaju hrvati opak tim, to stoji i neće biti lak ako se ukrstimo sa njima, i na papiru deluje da imaju veće šanse za neku od medalja, ali nekako mi se čini da ćemo opet biti bliži tom cilju od njih. Bez uvrede susjedi, to je neko moje mišljenje samo!

USA

pre 10 godina

Navijam za Srbiju i USA pa ko uzme medalju sve jedno je. Iskren da budem kao ljubitelj kosarke voleo bi da se sastanu USA vs Serbia :)

pivljanin

pre 10 godina

Neka me ispravi neko ako gresim, pogledajte na linku ispod propozicije takmicenja i videcete da su Spanci namestili da se sa Amerima mogu sresti samo u finalu, eventualno! Ako mi npr. udjemo u finale, do tada se mozemo sastajati samo sa ekipama iz nase ili B grupe! Ne pamtim ovakav kostur takmicenja u sportu!

http://www.fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/event-guide/p/system-competition.html

ja

pre 10 godina

ako cemo o tome sta je namesteno, onda je namesteno za Amere, jer nemaju ozbiljnijeg protivnika od Litvanije na svojoj polovini...nego da se okrenem zrebu...drago mi je sto igramo sa jakim ekipama, ako Sale potrefi pravu kombinaciju onda cemo i mi biti neko koga se treba plasiti, a ne da Sarenac kuka ne njih ne njih za bilo koju repku u kojoj nema vise od jednog poznatog igraca

Alan Ford

pre 10 godina

Hajde da realno sagledamo stvari:
- SVE ZAVISI OD NAS SAMIH ! Iz prostog razloga sto sada, kao nikada ranije, svi koji su imali neke zamerke na motivaciju, selektore, trazenje klubova itd. nece imati izgovor za to. Tako da ocekujem da ekipa bude homogenija nego ikada do sada. Druga stvar, pozicija na kojoj smo ubedljivo najtanji bili na prosla dva takmicenja (bek suter) sada ce fino biti popunjena sa Bogdanovicem. Nedovic ne igra mnogo, ali verujem da je o taktici i odbrani naucio mnogo vise nego u Evropi, ima od koga da uci, takodje isto vazi i za napredak Nemanje Bjelice koji je mnogo agresivniji u napadu. Ostaje otvoreno pitanje koga uzeti za drugog plejmejkera i drugog centra. Verujem da ce Sasa Djordjevic napraviti prave izbore. Sa eventualnim dolaskom Micova, Raduljice i Velickovicem ili Lucicem u dobroj formi, imacemo respektablnu ekipu. Francuska i bez Parkera je uzasno jak tim (Vesterman, de Kolo, Diao, Batum...), Brazil takodje, ali smatram da nasa ekipa ima vise opcija u napadu i da nam jedino Spanija moze parirati na tom prvenstvu u nasoj grupi. Dakle, glavna stvar ce biti kako cemo pokriti krilne pozicije, da imamo vise igraca u rotaciji sa brzim nogama i mogucnoscu da cuvaju protivnike na poziciji 3 i 4, da ne bismo morali da krpimo tim kao na prethodnom EP.

Oypa 7

pre 10 godina

Idemo u 1/2. Nije Brazil bas tako lak kao to se misli. Na proslom prvenstvu Amerike nisu prosli grupu ali su igrali bez 4 kljucna igraca, Spliter, Varezao, Barbosa i Nene Ilario misim da svi igraju u NBA i kad im se prikljuci Uertas, nisu naivan tim.

maximilijan

pre 10 godina

1. Carmelo Anthony
2. Kevin Durant
3. Blake Griffin
4. James Harden
5. Dwight Howard
6. Andre Iguodala
7. LeBron James
8. Chris Paul
9. Tyson Chandler
10. Russell Westbrook
11. Derrick Rose
12. Deron Williams

Pin

pre 10 godina

@maryo

E, moj Mario... Samo gledaj. Ako ne budemo bolji u tom meču od vas, sami ćete sebi naneti poraz. Mogu i ja da budem starter za Srbiju u tom meču, potpuno je nebitno. Ako su ti vrednosti igrača reprezentacije Srbije sporne u poređenju sa hrvatskim, ubrzo ćeš naučiti da ih više ceniš.

vlada

pre 10 godina

Znao sam da ćemo ubosti najtežu grupu i da će mo se ukrstiti sa drugom najkavlitetnijom grupom :-)

Ali mi smo Srbija, na košarkaškom polju jedini pravi naslednik Jugoslavije uz dužno poštovanje Hrvatskoj (koji ima jako dobar sastav za ovo prvenstvo), Sloveniji (koja je uvek nezgodna ali nikad ozbiljan kandidat za medalje), Crne gore (od koje se u poslednje vreme uvek mnogo očekuje ali nikako da dovedu trenera koji će sve to da ukomponuje kako treba pa im se dešava to što im se dešava na velikim šampionatima), Makedoniji (koju je realno nosio Bo, i koji imaju 4 dobra igrača i napravili su čudo, koje verovatno nikada više u skorijoj istoriji neće ponoviti), Bosni (koja tek u poslednje vreme pokazuje svoje jugoslovensko poreklo, mada ne treba nikako zaboraviti šta sve može kršna Hercegocina da iznedri).

Mislim da iako nemamo baš najbolji tim, treba svi da nas se plaše i da očekuju neočekivano!

Milan26

pre 10 godina

Nismo imali bas mnogo srece na zrebu, ali mislim da cemo biti drugi u grupi, iza Spanaca. A bilo bi i dobro da izgubimo od njih u prvom krugu, iz vise razloga. No, to je nebitno sad. Vidim da se kalkulise sa nasim sastavom. Bice Saletu bas tesko, birati izmedju onih koji su uvek dobro igrali za reprezentaciju zadnjih godina, i onih koji ce biti tad u trenutno boljoj formi.

1.Teodosic
2.Micic (Markovic)
3.Bogdanovic
4.Nedovic
5.Paunic (Milosavljevic)
6.Micov
7.Bjelica
8.Savanovic (Erceg)
9.Velickovic (Lucic)
10.Raduljica
11.Marjanovic
12.Krstic

Neko ce (ne daj Boze) biti mozda povredjen, neko ce biti u losoj formi... Kandidati su jos i Macvan, Kalenic, Katic...
Sad kad predjem okom preko tima, svi imaju meku ruku, sto za tri poena, sto sa poludistance, ali bukvalno svi. Ukljucujuci cak i Markovica koji se dosta poboljsao u sutu u zadnje vreme. Mi stvarno imamo ozbiljan sastav, i uz pravu taktiku, dosta volje i rada mozemo biti ozbiljan konkurent. I voleo bih da odigramo sa Amerikom mec, mislim da se ne bismo izblamirali.

Damjan Dimi

pre 10 godina

Pod hitno se pozivaju u svlavijonicu Divac, Bodiroga and ostala kompanija za koje je jos nesto znacila zastava, himna, pa i obraz.

pesimizam

pre 10 godina

Micic,Teodosic,Nedovic,Markovic,Bogdanovic,Micov,Bjelica,Savanovic,Erceg,Macvan,Raduljica i Krstic.

Mislim da (na zalost) bolje od ovoga nemamo.Lucic i Milosavljevic su povredjeni, Novica vec par godina ne igra ozbiljnu kosarku.Na siri spisak dodati jos par mladjih ako se neko povredi (Milutinov,Mitrovic...) i to je to.
Sa jako dobrim trenerom (Duda) ovaj tim bi trebao da cilja cetvrtfinale ali sa Djordjevicem...mozemo proci kao sa Mokom...a Moka je neko ko u odnosu na Djordjevica ima pozavidan trenerski rezime.Meni nije jasno odakle toliki optimizam ljudima sto se tice trenera...pa je l znate vi da on nije imao nikakav uspeh do sada kao trener?Nece Sale da igra i daje trojku u poslednjoj sekundi.Trener i igrac su 2 totalno razlicite stvari a on mi uopste ne uliva poverenje jer nama treba trener koji je kvalitet vise jer mi igracki na individualan kvalitet vise ne mozemo da garantujemo pobede protiv bilo koje ekipe.

barbarez

pre 10 godina

realno one ekipe koje misle da mogu uzeti neku od medalja nije uopšte bitno s kim se igra ako Srbija misli da uzme medalju grupa je iz snova bolje na početku s najboljim nego u četvrtini finala bitno je da igrači imaju samopouzdanje da mogu do medalje a publika je uvijek subjektivna i pomalo nerealna naročito balkanska.

Tottenham

pre 10 godina

Realno druge grupe su smesne, neravmomerno skroz, neravnomerno je da u grupi budu Francuska i Spanija, ako vec Srbiju nisko kotiraju, nadam se da mozemo makar jedne od gore navedenih da dobijemo, idemo Srbijaaaaa!!!

macak

pre 10 godina

ko je u grupama manje me zanima. jednostavno, ko zeli do titule mora da pobjedjuje.

Ono sto me nervira je ocigledno stelanje da se u finalu sretnu Ameri i Spanija.
Sistem takmicenja je smijurija. kakva osmina finala??? Cemu onda gruope uopste?
Prvo gotovo niko ne ispada pa onda nokaut sistem. Da se nakon grupe pomijesaju A i B grupe recimo, odigraju jos 3 tekme svako bio bi to turnir koji realnije prikazuje ko je ko. Ovako se otvara put da ako zaskripi domacina poguraju malo u jednoj tekmi, pa u drugoj, pa trecoj..moze koliko hoces puta jer rezultat direktno pogadja samo jednu ekipu-onu koja je otpisana. Da se igra u grupi moglo bi se pobuniti bar 3 ekipe a to vec ne bi bilo fino. Ovako je Turska ugurana u finale prosli put i ovako ce se osigurati Spanija da ne kiksne slucajno. Ali eto profesionalni sport je posao , a u poslu dobija onaj koji je najvise novca ulozio u odvijanje sou programa i koji donosi najvise novcane koristi.
Iskreno bi volio da bilo ko poput onog JR Holdena uvali neki u zadnjoj sekundi i posalje ih na hladjenje.

NemanjaBgd

pre 10 godina

Imam jedno pitanje, da li neko zna još neko naše krilo(znači čista pozicija 3) osim Micova i Lučića? Lučić je ima baš ozbiljnu operaciju i kapram da neće moći da igra. Ja ne znam evo sad motam po glavi da smo na toj poziciji najslabiji.

djole

pre 10 godina

Eh sad da smo baksuzi iskreno receno najveci! Ali dobro sta je tu je imamo sansi za prolazak. Treba biti realan. U grupi smo s dve najjace reprezentacije u Evropi koje realno tesko mozemo poraziti. Medjutim sve zavisi o toga koji igraci ce igrati za nasu reprezentaciju. Imamo toliko kvalitetnih igraca koji nisu hteli da igraju na EP, npr: Savanovic, Macvan, Raduljiva, Tepic, Erceg... Ma citavu grupu vrhunskih igraca. Usto tu je i odlicna ekipa sa EP. Treba iskoristiti neke igrace iz te ekipe: Krstica, Teodosica, Bjelicu naravno kao glave ekipe. Tu su i dva velika talenta Bogdanovic i Nedovic koji doduse se i nije bas pokazao u NBA ali svi smo videli kako je igrao na EP. Ukoliko se napravi dobar tim imamo zaista realne sanse za prolazak dalje. Takodje nadam se da ce Djordevic doveti prave igrace a ne cepanke poput Gagica i slicnih.

djole

pre 10 godina

Rece neki albanac da imamo veca imena u fudbalu nego u kosarci. Aman bre covece pa da ti nabrajam kakvi sve nai igraci igraju u Evropi pa plakao bi. Bolje s informisi pre nego sto komentarises...

blinkibil

pre 10 godina

Po meni najteza je grupa gde su Argentina, Grcka,Portoriko i Hrvatska, Portoriko je uvek bio nezgodan. Brazil ako bude kompletan je stvarno za respekt.Spanija po meni trenutno ima najbolju reprezentaciju u njihovoj istoriji, ovo je jaci tim od onog sa Navarom i Garbahosom, pola tima im je u NBA i igraju odlicno.Sto se tice Srbije ako se svi odazovu mozemo do polufinala, Krstic, Erceg,Raduljica imaju odlicne sezone, Stimac,Lucic ako se oporavi, Marjanovic, Paunic, Nedovic, Bjelica, Micov, Teodosic, mali Bogdanovic, ima tu jos igraca ne mogu ni da se setim svih, ima ovi mladi iz Radnickog i Vizure...Ma sve moze kad se hoce

WorldWide1389

pre 10 godina

(Vuki, 3. februar 2014 22:29)
Geografski jeste da su jednim do drugim, ali Spanije je Juzna Evropa i tu spada Italija,i ceo Balkan... A Francuska je Zapadna Evropa,a Nemacka,Poljska itd je Srednja Evropa, zato je to tako ALI samo mi nije jasno kako Srbija sa Spanijom, kad smo mi vec Juzna Evropa po geografskoj, mada ja kontam da smo ubaceni kao Srednja Evropa ili ex-YU ili zapadni Balkan,ali opet posto vidim da je Grcka Juzna Evropa, a igra sa Hrvatima...ko ce ga znati kako to rade uopste..ali u svakom slucaju za Spaniju i Francusku, one se nalaze na razlicite regije,Zapadna i Juzna Evropa to je to.

abc

pre 10 godina

Bože, večeras kad zaspim, prebaci Srbiju i RS na Mars ili u pustinju Gobi, toliko su mi se smučile komšije sa našom kravom. Svako je za sebe, šta imate od toga što se radujete našim eventualnim problemima? Svi ste evropski prosek, a ponašate se kao da ste izmislili košarku. Samo ćete navući sebi lošu karmu na vrat, ako već niste.
Podrška našim momcima!

SASA

pre 10 godina

Zemljaci moji dobri, sledece godine ce MNE da vam objasni koliko je lopta okrugla. Nadam se da se razumijemo i ne ljutimo.
(crnogorac, 3. februar 2014 23:52)

Pa mogli ste i ove godine, ali niste ni u drugi krug prosli...
Sta ces, nema veze, bice jos dana.... Siguran sam da se Dasic vec uveliko sprema..

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Zemljaci moji dobri, sledece godine ce MNE da vam objasni koliko je lopta okrugla. Nadam se da se razumijemo i ne ljutimo.
(crnogorac, 3. februar 2014 23:52)

Ne ljutimo se ali ne razumemo!....A mislim zemljak,da ni ti ne razumeš samog sebe!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

(maryo, 3. februar 2014 23:27)

Brate Hrvate!Niko ne tvrdi da smo u rangu sa Amerima (ima klinaca na "steroidima" i kod nas i kod vas)!Kažeš da stavljamo teško breme na leđa naših košarkaša svojim komentarima?Pa,vidi,i tvoj komentar,a predpostavljam i komentari Hrvata na hrvatskim portalima takođe stavljaju teško breme na leđa hrvatskih košarkaša!Ili hrvatski košarkaši ne čitaju komentare?Imate tim,veoma dobar,ali to nije dovoljan garant za uspeh!Novac igra veliku ulogu-i mi i vi možemo otići bez pola tima!A to se dešavalo i nama i vama veoma često!Ili je sukob igrača i trenera,ili igrača i saveza,ili samih igrača,ili žele da se spreme za draft,ili ne daju NBA timovi (sada ih nema puno u NBA),ili treba da se spreme za eventualni ugovor,....i svakakve druge "laži" i laži!Seti se da mi sa Bodirogom,Stojakovićem,Gurovićem,Đorđevićem,Savićem,...nismo ušli u 8 na EP u Srbiji!!!Tim nije garant ako nema hemije i ako ima zavisti i svađe u timu!Mi smo imali jednog idiota (igrača) koji je toliko posesivan,ljubomoran i prepotentan da nam je uništio kompletan šampionat!Imali smo i jednog koji je rušio atmosferu 2002-ge u Inianapolisu ali je to Pešić rešio u startu i osvojili smo zlato!.....A napucani komentari u našoj javnosti (čitaj-klinci) su posledica predhodnih velikih uspeha i teško mirenje sa situacijom da više nema dominantnih igrača iz mnogih razloga.Ono što smo imali u prošloj,velikoj državi-više nemamo!A nemamo ni igrače koji stavljaju reprezentaciju na prvo mesto!

Anne O

pre 10 godina

Ko ce njih da pobedi?
(USA Dream Team, 3. februar 2014 23:23)

Pa ako svi koje si nabrojao budu registrovani za prvenstvo, zaista niko.