Tenis 169

Sreda, 06.11.2013.

01:39

NĐ: Kako im verovati posle presude?

Novak Đoković žestoko je optužio predstavnike Svetske antidoping agencije za neprofesionalizam u slučajevima Troicki i Čilić.

NÐ: Kako im verovati posle presude? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

Novosadista

pre 10 godina

Za sve one koji su juče lupali minuse Serdaru (http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=774067#k11004077)

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=07&nav_id=774882

zakljucak

pre 10 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji kazu cuti Novace sta te briga kad nisi ti u pitanju.Prvo, nije srpski cutati, drugo kukavice na kraju uvek ostanu same. Neka si im rekao.

Jasna

pre 10 godina

Svaka cast Novaku na ovakvoj izjavi. Bojim se samo da ce ga zbog toga od sada mnogo cesce maltrtirati sa pozivima na kontrole i daj Boze da kojim slucajem ne zamene njegov uzorak krvi ili urina sa nekim dopingovanim i jos ga na kraju i optuze da se i on dopinguje ( a svima je nadam se jasno koliko je Novak protiv bilo kakve vrste dopinga u sportu).

Nenad

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:47)

Ako je ovo tačno, koja je svrha "nenajvljenog testiranja" tenisera kada su na ODMORU, recimo par dana na Malidivima? Plaćen put, hotel i dnevnice?
(nada22, 6. novembar 2013 12:25)

Nado, "nenajavljeno testiranje" se obicno vrsi zbog dva razloga:
1) Da se spreci doping u pripremnom periodu. Na primer, sportista se dopinguje tokom priprema ili odmora radi povecanja misicne mase, a zatim prestaje sa dopingom nedelju dana pre takmicenja. Doping supstance se u medjuvremenu eliminise iz organizma, ali stimulativni efekti dopinga ostaju.
2) Da se sprece lazno pozitivni rezultati, na primer izazvani interindividualnim razlikama. Neke osobe imaju povisen nivo testosterona i u odsustvu dopinga. Ako se testiranje vrsi redovno tokom cele godine, onda ovakve razlike mogu da se primete na vreme i koriguju.

Nadam se da ovo bar malo objasnjava stvari. Sve najlepse.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Nebojsa
Procitaj moj komentar prvi na koju je on dao komentar pa onda donosi zakljucak
A to politika i sport nidje veze,,ja samo podrzavam federera i to je to,ne vidim da to ima ikakve veze s politikom
Ipak pozdrav za tebe

Aca

pre 10 godina

E kako mi me je srce puno kad vidim ove mucenike sto Noleta ne vole! Mozete samo da ga mrzite i nista vise. On svakim danom pikazuje kakav je covek i sportista, a vi isto tako pokazujete ko ste i sta ste. Ustvari vi postojite samo na Netu.

Simon

pre 10 godina

Поздравили су те Ленс Армстронг и Мерион Џоунс.
Ипак, казна Виктору је превисока. То сам сагласан.
(Tekelija, 6. novembar 2013 13:14)

Oni su prvo po deceniju bili non stop dopingovani a, kao, šampioni. Pogotovo Lens Armstrong nema šta da me pozdravlja, lik je prvo završio šampionsku karijeru a onda su mu sve pronašli a i on priznao. Mislim, ok, i to je nešto, bolje ikad nego nikad. Ali ovo sa Troickim je baš surovo i nepravedno. Niti mu je nešto pronađeno, niti imaju koordiniran rad svojih "ispitivača"- a kazna takva, to se ne dešava često i bilo kome.

nebojsa

pre 10 godina

Izdajnik BA
Ja tebe necu da vrijedjam,nisam kompleksas kao ti
Ne razumijem samo B92,znaci ako ja kazemda je Novak car objavit ce se komentar
Mogu onda i da vrijedjam druge al ipak ce objavit
Da,moram i da se potpisem nesto tipa "nole mi te volimo,.dragan prijedor" i sl
Na kraju ja mislim da je teorija zavjere,stalo im je da uniste jednog Srbina(Troickog)koji je vanserijski talenat i jurisao je na top 3
Koje vi viceve mozete smislit auuuu
I jel vam krivo sto se samo Federerova rijec broji u svijetu tenisa,on sta kaze to je
Zna se ko je tata
(sarajevo.ba, 6. novembar 2013 12:58)

Tvoji komentari nisu dobronamerni jer mesaju politiku i sport. Ako ne volis Noleta tvoja stvar, ali molim te, samo bez predrasuda.Dolazis na srpski sajt da izrazavas, sta?
Novak je vanserijski teniser, pobedio je Federera 15 puta, osvojio 6 GS i cak 16 mastersa...Novak je Srbin, mozda je to ono sto nekima smeta pa pokusavaju da relativizuju njegove uspehe, ali to opet govori o njima...ko su i sta su. Nisu Srbi krivi sto su svetu podarili naucnike Teslu,Pupina,Milankovica,sportiste,Djokovica,Vidica, Grbice...dakle ljude koji su svojim delovanjem promenili svet, naprotiv, to se i ocekuje od naroda Dusana Silnog.

Zocky

pre 10 godina

@Zocky,

Nisi pazljivo pratio sta se desavalo. Viktor je zvao telefonom komesara (ili kako se vec zove) APT-a koji je DUZAN da bude na vezi i usluzi igracima 24h. Medjutim, taj se nije javljao na telefon. Neka me neko demantuje ako sam nesto tripnula oko ove cinjenice.
(Mikili, 6. novembar 2013 13:07)

Mikili, detalji i sitnice tipa koga je zvao, kada i da li je 24-h portir otisao u WC bas u tom trenutku su u ovom slucaju nebitni - kunst cele price je da Troicki nije dao krv kada je morao, kao sto je morao da zna sta moze da mu se desi.
Iskreno, ova prica o fobiji od igle i "nije mi dobro" mi zvuci krajnje nategnuto - kako je ta fobija odjednom nestala sutradan a nije umirao niti su mu trazili litru krvi pa da nije mogao odmah na testiranje.
Meni su vadili krv iz vene za analizu kada mi STVARNO nije bilo dobro a nemam orghanizam profi sportiste koji to moze lakse da podnese, s tim da iglu takodje volim kao prase sataru.
Prema tome ako je cist ispao je nevidjeno glup a ako nije cist onda nas pravi budalama - u svetu to ide malo teze. Sto se tice Djokovicevog istupa - cisto samoreklamiranje vecinski servilnoj i navijacki obojenoj domacoj javnosti, za stranu koja mu je nenaklonjena ga i onako boli uvo. Toliko, za svakog ko je sreman da bude bar malo realan.

Posmatrač

pre 10 godina

Reakcija Novaka je za svaku pohvalu, jer vraća dostojanstvo igračima i stavlja ih u dominantni položaj u odnosu na svetsku tenisku birokratiju.

Ali ima još jedna tema... spominje se nekakva "zavera" protiv primernog sportiste iz male zemlje. Nekoliko pitanja?
a) Da li bi bilo povoda za "zaveru" i kaznu da je Viktor dao krv na analizu i da je nalaz bio uredan?
b) Da li količina krvi koja se daje na analizu može da ugrozi zdravstveno stanje sportiste u najboljim godinama i u punoj snazi, pa opravdanje "može sutra, nije mi dobro" može da prođe?
c) Da li osoba koja je Viktoru "dozvolila" da sutradan vadi krv za analizu ima ingerencije za tako nešto i da li to može da potvrdi na "nadležnom" mestu?
d) Ako je odgovor za c) negativan, da li to Viktora oslobađa odgovornosti?
e) Da li je Viktorov nalaz u urinu bio čist ili je nađeno nešto što daje za pravo onima koji su doneli odluku o suspenziji?

Miroslavv

pre 10 godina

Odvažno i opasno, ali izgleda je bilo neophodno. Ne znam oko Viktorovog slučaja ništa, ali da samo jedna laboratorija, koja kako se vidi iz slučaja Čilić nije nepogrešiva, radi test u startu se nikom ne dopada. Naročito što suspenzija faktički počinje od trenutka kad vas optuže a ne kada vas osude i čak i ako se oslobodite krivice niko ne odgovara za vaše izgubljeno vreme i uništen ugled kod publike. To nikako nije uredu!

Tekelija

pre 10 godina

Novak je sve objasnio, i pošto Viktora zna od 8. godine života, ima puno pravo da sve ovo i kaže. Taj sistem doping kontrola je i inače sumanut a najlakše je potegnuti nekog Troickog, Čilića itd... gde se računa da se neće dići mnogo prašine i da će ostali uglavnom da klimaju glavom. Mislim, ako vama Viktor deluje dopingovano a ne oni "hibridi" od mase drugih tenisera, fudbalera, boksera, košarkaša, gimnastičara ili atletičara (ili još zanimljivije -gimnastičarki ili atletičarki, božemesačuvaj)... onda ja stvarno nemam pojma koji ste vi ljudi. Možeš misliti, nije se pojavio na doping kontroli tog dana nego hteo sutra?! Eto ti greha za celu karijeru maltene. Nego nije dečko ni iz Amerike ni iz GB ni iz Rusije ni iz Kine, pa hajde malo njega, njega... Sram da vas bude.
(Simon, 6. novembar 2013 12:53)

Поздравили су те Ленс Армстронг и Мерион Џоунс.

Ипак, казна Виктору је превисока. То сам сагласан.

skeptik

pre 10 godina

U komentarima svi polaze da je tačno to što kaže Troicki...da su mu rekli to I to ,da može sutra,prekosutra...iz životnog iskustva samo mogu reći NE VERUJEM NIKOM tek tako ,na reč.Ni rođeni brat neće reći 100% istinu .Prema tome Đole bi trebao da gleda svoja posla I da se ne zaleće.

aha

pre 10 godina

Ne laje pas sela radi, nego zbog sebe... Neka bude zahvalan sto je 2011 Wada zmurila na upotrebu cuvenog egg-a, i sto je samo Cetojevic izasao sa posledicama i svega.

plivač

pre 10 godina

Pravila doping kontrole, na takmičenju i van njega, su jasna. I u plivanju su takmičari dobijali 1 ili 2 godine zabrane takmičenja zbog odbijanja ili propuštanja tastiranja. Ništa novo, bar ne u plivanju. Svaki sportista mora biti upoznat sa svojim pravima i obavezama doping kontrole. Plivače na takmičenjima iz bazena odmah vode na uzimanje uzoraka. FINA veoma trasparentno objavljuje i broj i imena plivača koji su podvrgnuti kontroli, kao i otkrivene doping slučajeve. I da, kazne su u nekim slučajevima oštrije za one koji nisu prihvatili doping kontrolu. Nije to slučaj samo u tenisu.

Milan

pre 10 godina

@Nada ZR Pa prvi se oglasio Nadal i pokazao da je veliki covek. Ali kad ovo sto je Nole rekao kaze Nadal onda to vama ne valja. Kad isto ponovi Nole svi se slazu. Cudni ste ljudi. Precudni. Mesecima se ovde pljuje Cilic, a posle jedne Novakove izjave neki mu se cak izvinjavaju u komentarima. O Troickom da ne govorim, do juce su ga komentatori razapinjali, sad su svi na njegovoj strani. A tek kad Nadal da podrsku Viktoru, ni Nadal ne valja nista. Ko ce vas razumeti...

maki

pre 10 godina

@Ugroženi građanin, ako se za nekog prica da se dopinguje to ne znaci da se taj stvarno dopinguje. Ne mogu nikoga da uhvate na silu, po njihovim podacima Nadala su tokom 7 meseci 2012 testirali cak 11 puta i svaki put je bio cist. Obicno se dopinguju oni u koje se najmanje sumnja. Nadal je dobar teniser, njemu doping ne moze da pomogne da igra bolje bekhend ili forhend. Generalno ljudi su ovde optereceni teorijama zavere. Viktor je bio naivan, prekrsio je pravila. Novak pada u vatru bzv, svi koji se krecu po BG-u znaju da Viktor odavno ne zivi sportskim zivotom. Steta.

Mikili

pre 10 godina

@Zocky,

Nisi pazljivo pratio sta se desavalo. Viktor je zvao telefonom komesara (ili kako se vec zove) APT-a koji je DUZAN da bude na vezi i usluzi igracima 24h. Medjutim, taj se nije javljao na telefon. Neka me neko demantuje ako sam nesto tripnula oko ove cinjenice.

Banezi

pre 10 godina

Nameracili se na Troickog i Cilica . Kad padne neko iz prvih pet ili prvih deset onda cu da vas shvatim ozbiljno , o antidoping agencijo .

Viktor

pre 10 godina

Bravo Nole. Kada ti to kažeš to ima veliku težinu, možda ćeš pomoći da se ubuduće takve sankcije koriste samo kada je opravdano.

preventiva

pre 10 godina

Čudi me kako vam nije jasno da je Novak ovom oštrom izjavom djelovao preventivno.On se ovoliko razgalamio, jer vjeruje da u slučaju da njega uhvate u korištenju nedozvoljenih sredstva ,oni to ne bi saopštili javnosti ,pošto bi ta ista javnost smatrala da je to njihova osveta prema njemu koji ih je kritikovao!Novak i Nadal su digli najveću dževu,a javna je tajna da se upravo njih dvojica najviše sumnjiče za uzimanje nedozvoljenih sredstva.

dexter

pre 10 godina

meni samo nije jasno gde je neki iskaz ili intervju sa tom osobom koja mu je rekla da je sve u redu i da moze sutra da preda krv...nesto tu ne stima
one way story...u sv. slucaju

mikin

pre 10 godina

"Da, Viktor jeste prekrsio pravila ...."
----------------------------------------
Vidim ovde komentare u ovom stilu. To je tacno, ali ZVANICNA individua koja je trazila uzorke krvi i urina je MORALA biti vrlo ekplicitna i upozoriti Troickog STA SME a STA NE SME i kakve su posledice ako tako ne postupi. To je njena-njegova DUZNOST. Ne samo da to nije ucinila nego je jos kontra svega uputila Troickog da uz pismenu izjavu moze uzorak krvi dati sutradan bez ikakvih posledica!
Da ne duzim, to vam je isto kao kada bi vam na raskrsnici policajac dao znak rukom da prodjete raskrsnicu iako je za vas crveno svetlo a onda posto ste to ucinili, pokrenuo postupak protiv vas zbog prolaska kroz crveno a na sudu vas kaznili novcano i oduzimanjem dozvole.
Sramotno.

Zocky

pre 10 godina

Vratio se onaj stari Djokovic - 100 posto iskren ali isto toliko nepromisljen.
Kako ti, majstore, mozes da garantujes za bilo koga da je cist osim za sebe, pa da ti je ne znam kakav drugar?
Ni meni Viktor ne deluje kao neko ko bi se dopingovao - ali zasto onda, zaboga, nije odmah stupio u kontakt telefonom sa nadleznim institucijama ITF-a, rekao im o cemu se radi i momentalno dobio direktan odgovor - mozes/ne mozes da odradis test sutra...
Ovako je sve podlozno interpretacijama i nagadjanju (njegova rec protiv doktorove) - kao i navijackim komentarima koji se svode na to da Viktor mora biti u pravu zato sto je Srbin i zato sto ga podrzava ni manje ni vise nego Novak Djokovic...
I ovako neomiljen medju ATP-im i ITF-im vladajuceim krugovima, Djokovic im je dao savrsen povod da protiv njega pokrenu kakvu god hoce kampanju a jedva su docekali.

Ugroženi građanin

pre 10 godina

O Viktoru Troickom i Marinu Čiliću možemo da mislimo što god hoćemo, al ovo što u toj antidoping organizaciji ili agenciji(što god da je) rade krajnje je nefer i dokazuje koliki su moralni bednici i koliko su spremni da za pare prodaju dušu đavolu. Što tako npr. Nadala ne nahvataju na doping test kad se toliko pričalo da se dopinguje? Očito su im i Viktor Troicki i Marin Čilić smetali. Za ove iz antidoping organizacije(agencije), kao da je stvorena izjava Ilije Čvorovića: "ZA MALE PARE STE SE PRODALI! ZLIKOVCI"

sarajevo.ba

pre 10 godina

Izdajnik BA
Ja tebe necu da vrijedjam,nisam kompleksas kao ti
Ne razumijem samo B92,znaci ako ja kazemda je Novak car objavit ce se komentar
Mogu onda i da vrijedjam druge al ipak ce objavit
Da,moram i da se potpisem nesto tipa "nole mi te volimo,.dragan prijedor" i sl
Na kraju ja mislim da je teorija zavjere,stalo im je da uniste jednog Srbina(Troickog)koji je vanserijski talenat i jurisao je na top 3
Koje vi viceve mozete smislit auuuu
I jel vam krivo sto se samo Federerova rijec broji u svijetu tenisa,on sta kaze to je
Zna se ko je tata

Simon

pre 10 godina

Novak je sve objasnio, i pošto Viktora zna od 8. godine života, ima puno pravo da sve ovo i kaže. Taj sistem doping kontrola je i inače sumanut a najlakše je potegnuti nekog Troickog, Čilića itd... gde se računa da se neće dići mnogo prašine i da će ostali uglavnom da klimaju glavom. Mislim, ako vama Viktor deluje dopingovano a ne oni "hibridi" od mase drugih tenisera, fudbalera, boksera, košarkaša, gimnastičara ili atletičara (ili još zanimljivije -gimnastičarki ili atletičarki, božemesačuvaj)... onda ja stvarno nemam pojma koji ste vi ljudi. Možeš misliti, nije se pojavio na doping kontroli tog dana nego hteo sutra?! Eto ti greha za celu karijeru maltene. Nego nije dečko ni iz Amerike ni iz GB ni iz Rusije ni iz Kine, pa hajde malo njega, njega... Sram da vas bude.

Tibor Soradi

pre 10 godina

OSINJE GNJEZDO!!!Ko u njeega dirne snosi i posledice!Ljudi natakvim odgovornim mestima osećaju se kao BOGOVI i niko im nemože ništa.Nažalost kao jedinka nemože da uradi ništa protiv koruptne bande podrška Noletu, samo napred makar pao i na zadnje mesto tisi za nas prvi i ostaćeš!!!.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Sad citam vest i kaze Djokovic : Kada vidim šta su uradili Viktoru, plašim se šta mogu da urade meni. Hahahaha cini se da se neko uplasio da ga ne uhvate na doping kontroli.
(Rafa Fan Zauvek, 6. novembar 2013 11:30)
-----------------------------------------

Siroti Hahajac, smeje se sebi u tastaturu, nesrećnik, smežuran pred veličinom Čoveka kao što je Naš Novak, na silu hahajči, a posle ode po sedative!

nada ZR

pre 10 godina

Rafa fan cuti molim te pa tvoj Nadal je najsumljiviji,ali nije lopov koji krade nego koga uhvate.Precutao si Noletovu poruku u kojoj se pita ko je sledeci za razapinjanje?

Radovan VII

pre 10 godina

Decko, ne lupaj! Prvo se upoznaj sa slucajem pa onda iznosi svoje misljenje, ovako u najmanju ruku ispadas smesan. "Sigurno je znao za moguce posledice i nije se pojavio.". Za tvoju informaciju, Viktor je dao uzorak urina toga dana i otisao kod doktorke za uzorak krvi kojoj je objasnio svoje trenutno stanje i pitao da li moze sledece jutro da da krv (sto je i ucinio, dakle svega nekoliko sati kasnije). Od (ne)profesionalne doktorke koja je nekoliko puta zvala nadlezne i slala im mejlove u toku tog popodneva dobio je odgovor "Yes, it SHOULD be fine". O kakvim striktnim pravilima ti pricas onda? Kako je moguce da doktorka sa preko 10 godina iskustva ne zna propise u malom prstu, i jos na kraju daje pozitivan, ali formalno neobavezujuci odgovor? Zasto bi jedan teniser morao da zna pravila WADA za svaku situaciju koja se moze desiti? Gde je odgovornost doktorke? Ona je ta koja je Viktoru dala pozitivan odgovor. Zar ITF/WADA i ostale organizacije nemaju spremna resenja za svaku situaciju ili samo ocekuju krv bez ikakve organizacije? Zar nije logicno da se u takvoj situaciji igrac koji se lose oseca stavi u svojevrstan karantin sa nadzorom ITF doktora dok malo ne dodje sebi? Najklase je reci "Daj krv! Sad! Odmah!", ali krv nije voda.

nada22

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:47)

Ako je ovo tačno, koja je svrha "nenajvljenog testiranja" tenisera kada su na ODMORU, recimo par dana na Malidivima? Plaćen put, hotel i dnevnice?

Rascia

pre 10 godina

Bojim se da će na kraju Nole da ispadne "neobavešten".

U to me uverava njegova verzija slučaja Čilić. Naime po izjavi Čilića, pomoću dobrih advokata je uspeo da smanji kaznu na osnovu ne direktnog detektovanja na takmičenjima zabranjene supstance nikethamide, već na osnovu markera istog ( marker samo označava da ta zabranjena susptanca bila pre u organizmu proverenog), koja inače u periodima van takmičenja nije zabranjena. Pitanje je vremenski period koji marker omogućava da se istraži da se utvrdi kada se to sredstvo ispraznilo iz organizma. Čilić je bio u sivoj zoni.

Nole zna o životnom stilu Troickog kolko i o glukoznim tabletama Čilića.

my way

pre 10 godina

Moram da se izvinim Cilicu za neke ranije komentare kad sam pisao da je licemerno sto je on kao pozitivan na doping testu daleko blaze kaznjen od Viktora, njegov slucaj je tek nepravedan. Sta reci, coveku nije pronadjeno nista nedozvoljeno, a pozitivan i kaznjen. Svakako nije slucajnost izbor tenisera sa kojima je ITF odlucio da se "obracuna". Ili neko misli da bi ovako nesto bilo moguce sa britanskim, americkim, spanskim...a verovatno cak i ceskim i ruskim teniserima?
PS. Nole kao Nole, ne precutkuje da kulturno i argumentovano kaze sta misli. Svaka cast, majstore!

radio mileva

pre 10 godina

Da, Viktor jeste prekrsio pravila, ali da li je u redu da plati ovako visoku cenu??? Nesrazmerno, visestruko nesrazmerno visoka i ostra kazna za gresku koju je napravio! I nefer kazna, imaju na umu da greska nije samo njegova, a cenu placa sam - nepovratno i nenadoknadivo! A Noletu svaka cast na hrabrosti i solidarnosti! Jos jednom pokazuje da je veliki covek!

II

pre 10 godina

E, moj Nole....sta ce tebi sve ovo!? Navlacis na sebe neku negativnu paznju vaznih institucija u tenisu i zbog cega!? Da li postoje pravila i pravilnik za te testove? Postoje! Da li ih je Viktor zaobisao? Jeste!! Sta je ko rekao kad je Viktor pitao da mu se dozvoli da da uzorak krvi sledece dana to je vec "rekla kazala" ili svako shvata na svoj nacin. Mogao si to blazim tonom ali "kako im verovati"!?? Da nije to malo pretesko? Bojim se samo da se neke stvari ne slome tebi preko ledja....

milan

pre 10 godina

Ljudi, morate da shvatite da Troicki placa ceh sto je za vreme jednog meca pametovao i slikao pogresnu odluku sudije i stavio je kasnije na svoj profil u net-u. Ovo sto kao govore, dao je krv prekasno i tako prikrio koristenje zabranjenih substanci je samo paravan. Ja sam na primer morao da predam u Svici dozvolu zbog voznje pod dejstvom alkohola i dobio sam zabranu voznje od godinu dana. Za tu godinu, morao sam svaka 3 meseca da idem kod doktora i uzimali su mi uzorak krvi i kose i receno mi je da uz pomoc toga mogu da utvrde da li sam u ta 3 meseca sta pio ili ne. Noletu svaka cast sto je ovako postupio ali bojim se da ce ga to skupo kostati...

"Hrvat, Srbin, ma to vam je sve isto..."

pre 10 godina

Da parafraziram:
"Kad su kaznili lazno optuzene za doping, nisam se pobunio, jer ja nisam bio lazno optuzen za doping.
Kad su kaznili one koji nisu dali uzorak, nisam se pobunio, jer ja nisam odbio dati uzorak.
Kad su kaznili mene, vise nije bilo nikog ko bi se pobunio."

Eto, zato je ovaj Novakov potez za pohvalu! Bravo, Novače!

Djenka Djavo

pre 10 godina

"Pametniji ne popustajte, stanje je kriticno." Svaka cast na hrabrosti, samo tako treba ziveti, a ne kao veverica kriti se od kojekakvih parazita. Kamo srece da je u svima na svetu i trunka hrabrosti kao u Noletu. Za neke od vas je ovo samo pitanje tenisa i dopinga ali ja ovde vidim nesto vise. E sad da prvih 10 ima petlju pa da obustavi igranje da vidite kako bi se "eksperti" povukli u rupice. Cinjenica je da je profesionalni sport postao unosan biznis, a sportisti su najobicniji gladijatori i zato poneko od njih pre ili kasnije bude "bacen lavovima". Uzmite primer Armstronga i manijakalnog njegovog drogiranja, a da ne pominjemo sprintere. Mozda je nole sportski Martin Luter King? Ili Gandi? Lepo bi bilo videti neku promenu na bolje, inace ce Dominik Straus Kan uskoro postati predsednik svetske teniske federacije pa cemo onda gledati tenis samo u vecernjim satima kad deca odu na spavanje.

Rafa Fan Zauvek

pre 10 godina

Sad citam vest i kaze Djokovic : Kada vidim šta su uradili Viktoru, plašim se šta mogu da urade meni. Hahahaha cini se da se neko uplasio da ga ne uhvate na doping kontroli.

papaja

pre 10 godina

Viktor moze da bude ponosan kakvog druga ima, a mi kakvog coveka kao sunarodnika.

Viktor kriv - da.
Losa pravila i koordinacija odgovornih tela - da.

pedja

pre 10 godina

Dusan-Ja ipak mislim da ti nisi lepo procitao. On je tu najmanje kriv, naravno mislim na Viktora. Jedini pravi krivac je lekar koji mu je rekao da nece imati nikakvih problema ako sutra da.

Tennis fan

pre 10 godina

Sjajna, emotivna ali i argumentovana izjava. Samo...plaši me da ovo ne bude razlog da smeste Novaku nešto, pogotovu jer je priličnio nagazio gas i svakako će u sledećoj godini biti u prilici da stigne a i prestigne Nadala. A ko iza "napucanog" stoji i to se zna, krupni kapital. I ovo nije moj prilog teoriji zavere, već razložan zaključak posle onog kako je Čilić prošao sa antidoping komisijom...kao bos po trnju.

Sunce Slobode

pre 10 godina

@dejan
"Njegova rec vise nema tezine,ON JE REKET BROJ 2!"

Mene vise zanima ko je najveca budala broj2, za broj 1 sam upravo video. . .

Vrhunski Filozof

pre 10 godina

Ako će uzimanje supstanci pomoći da se manje stenje kada se udara loptica, ja sam za!
Međutim ja ne znam što uopšte komentarišem kada ne pratim tenis. Postoji sport koji me bolje uspavljuje nedeljom popodne. Već duže vreme JSL fudbal je neprikosnoven.

Dusan

pre 10 godina

Slazem se s Novakom u vecini stvari, pogotovo za Cilica. Momak je ni kriv ni duzan ispastao. Ali Troicki kad vec zna da su pravila tako stroga, sto nije dao krv odmah nego da ovako rizikuje. Neodgovoran je jednostavno. Antidoping testovi moraju da budu rigorozni, jer da se olabave mnogo igraca bi pocelo da trazi rupe u sistemu.

zozo

pre 10 godina

ne verujem nikome.Pa nije toliko bio los da ne moze dati krv?Nesto drugo je u pitanju.Novak moze samo za sebe garantovati,ni za koga vise

Serbissimo

pre 10 godina

Evo kako to ''objektivni'' BBC prenosi
[link]
Ja kao da citam sasvim drugi slucaj i sasvim drugu izjavu!!Tipican primer okretanja informacija.
Koliko vidim Novace ne pise ti se dobro.
(iskreno, 6. novembar 2013 09:22)

Izvini, u cemu je problem sa izvestajem BBC-ja? Preneli su od reci do reci sta je Novak rekao bez nametanja ikakvog licnog stava ili zakljucka. Ili je dovoljno reci "BBC" i anatema je odmah spremna. Znas - predrasuda je dvosmena ulica.

Milan

pre 10 godina

E ovako govori inteligentna, elokventna osoba. Argumenti bato, priprema, analiza, a ne emocije i Twitter poruke sa ajfona sa splavarskim recnikom tipa "SRAM VAS BILO BRE...".

Pravo osoba, pravo mesto (pres konferencija nakon velikog meca), pravo vreme (finale ATP sezone), pravi auditorijum(sve velike medijske kuce).

Da vidimo kako ce se ovo moci ignorisati. Bravo Nole, ti nisi Srbin brate, previse si pametan, podmetnuli su te u porodilistu, neki si Japanac, Nemac, vanzemaljac, sta li vec. E da nam je vise ovakvih.

Dado

pre 10 godina

iskreno@ pa o cemu ti pricas??? Vest na BBC je sasvim korektno prenesena, jedino nema uvoda "emotivan i vrlo argumentovan stav,...." Sve ostalo u toj vesti stoji. Navedene su sve kritike koje Novak upucuje svima odgovornima i stvarno mi nije jasno, gde ti ovde vidis spin?

Nemoj da te mnogo boli

pre 10 godina

Kad pogledas Cilicev slucaj i sve ovo sto se desilo,ispada da je bolje da se Viktor zaista,svesno ili nesvesno,dopingovao.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:44)

Možda i je Viktor bio dopingiran to nikada nećemo znati ali Ćilić nije bio, da si pročitao tekst shvatio bi kakav su skandal napravili!

Miki

pre 10 godina

Budimo malo realni.To tamo nije Srbija,novac je u igri.Ako moras da odes na doping kontrolu,moras.A ne sutra cu,prekosutra.Nije mi dobro.Viktor je profesionalac,zna pravila igre.Sam je kriv.Sigurno je znao za moguce posledice i nije se pojavio.

Izdajnik

pre 10 godina

(sarajevo.ba, 06. novembar 2013 09:44) pazi ovo?! otvoris komentare i prvi na koji naletis toliko glup da druge i ne citas... ovaj "BA" misli da je pametan... vece gluposti ne procita odavno!

dejan

pre 10 godina

BROJ JEDAN se prvi oglasio i kritikovao odluku arbitraze,BROJ DVA se oglasio osokoljen njegovom izjavom!
BROJ JEDAN JE BROJ JEDAN SVIH VREMENA,NEMA STA!

Milan Nis

pre 10 godina

Novak nije glup i radi se o tome da AKO SU VIKTORU PISMENO DOZVOLILI da moze sutra da ode na doping kontrolu,ili na bilo koji nacin on to moze da dokaze da mu je to receno od strane ovlascenih lica,onda je svaka druga polemika bespredmetna.
A neko mora da snosi odgovornost,ako se dokaze da igrac nije kriv,ako niko nije odgovoran onda sve gubi smisao i mozete diskvalifikovati i diskreditovati bilo koga ko vam zasmeta.
Braneci Viktora,siguran sam iskreno jer su prijatelji,Novak brani i sebe,ako nekome padne na pamet da se obracunava sa njim,jednog dana.

Davitelj protiv davitelja

pre 10 godina

'Alo Veliki srbi,
Citam komntare i umirem od smeha.
Pa, ima li neko normalan na ovom sajtu da mi objasni zasto bi BAS naseg Viktora NAMERNO izbacili godinu, godinu-ipo iz takmicenja?
Zato bas Viktora?
I zasto bas NIKE da to 'sredjuje'? Jel' im Viktor odbio ugovor?
Tako veliki, kvalitetan i popularan igrac,... kad bi se zezali !!!
Ili je bio Adidas?
A?
A o tome sto ga svi pljuju da nema pojma sa tenisom, a sad ga svi nesto brane jer im je zao... i zato sto je nas... o tome da i ne pocinjem.
Sram Vas bilo !!!
Udaviste sa zaverama, bre !!!

Noletu svaka cast za ovaj potez, btw.

nada ZR

pre 10 godina

Ostavite se sada Viktora,Cilica.Tema je Nole.Niko nikada se nije obrusio na celnike svetske teniske federacije,niko nije imao hrabrosti,niko im nije pred celim svetom rekao da ne rade svoj posao kako treba.Niko nije naceo i poceo glasno da govori o njihovim propustima,ne radu,korumpiranosti.A svi zive od znoja tenisera i bogati su ljudi.Nema veze da li ce ova Noletova izjava njih dotaci,ali mediji ce ovo ispratiti posteno,ljubitelji tenisa razumece i podrzati Noletov stav.Mozda se desi da ga maltretiraju zbog ovoga na perfidan nacin,ali sa druge strane se nadam da ima podrusku tenisera kao i navijaca i javnosti.Ovu izjavu moze da kaze samo veliki profesionalac,velik covek sa zavidnim rezulatatima,neko samouveren i istinoljubiv.Na ATP verujem da bi mu se javno pridruzio samo Endi,ostali veliki a kao ljudi jadni.

jules

pre 10 godina

Ezekiel 25:17
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

bratanac

pre 10 godina

@(vlada, 6. novembar 2013 02:36)

Viktor ima fobiju od igle i prilikom vađenja krvi ima problema sa nesvesticom. Čovek koji nema takvih problema, teško može shvatiti njegove razloge, zbog kojih je tražio odlaganje za dan kasnije.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Tako je Novak,drug se brani i kad nije u pravu
Samo taj drug(svjesno ili ne)nije smio tebe dovest u tu situaciju,ne znam,mozda ti izgubis ugled zbog njega
Samo jedno ne mogu shvatit,pobogu Viktore ako si ispravan zasto nisi uradio test,mogu shvatit da te strah igle ali ne vjerujem da nikad nisi dao krv u zivotu,pa mogao si stavit cepice u usi,svezat oci,stisnut zube i pretrpjet strah 10 sekundi
Drag mi je Viktor,ali nije mu ovo trebalo ne ulazeci u to sta je imao u krvi moje misljenje je da je gresku napravio i povjerovao toj zeni ako je rekla da moze sutradan dat krv i da je sve ok
A za Cilica(koliko je taj momak simpa)nemam rijeci,tako ugrozit momka,pa to je za Haga

Karmelo

pre 10 godina

Nema sta,nesto je trulo u drzavi Danskoj :) Kad najbolji na svijetu (Novak i Rafa) kazu da vjeruju Viktoru,onda to ima svoju tezinu!Nesto ocigledno nije u redu u teniskoj asocijaciji i tim organizacijama!!!
Mislim da ce Novak imati sada problema vise nego ikada,imace lose rasporede igranja,tezak zrijeb cesto...Ali vjerujem da ce Novak da bude jaci i od tih manipulatora!
Medjutim,mene nerviraju ove izjave "nasih" ljudi koji lupaju razne teorije!
Ovaj jedan kaze kad je bio u bolnici stalno su mu vadili krv...Pa momcino,kad ides na dobrovoljno davanje krvi prvo te pitaju imas li temperaturu,da li si pio neke ljekove,i sl...U slucaju da imas temp. ili pijes nesto NE DAJU DA DAJES KRV!!!!!
Tako da vi Nevjerne Tome zacepite,povucite se u svoju rupu i stidite se,sto imate cast i privilegiju da su vam sunarodnjaci ovakvi sportisti i ovakvi ljudi!!!!

kontrapunkt

pre 10 godina

Njegova rec vise nema tezine,ON JE REKET BROJ 2!
(dejan, 6. novembar 2013 09:03)

HAHAHA! A tebi je izgleda komsija BROJ 1 u gluposti :))

johny

pre 10 godina

ovo je sve mnogo sumnjivo jer logicno je da ako se neko dopinguje on ostvaruje i dobre rezultate, a svi znamo da je njegov maksimum bio 2, eventualno 3 kolo i vrlo cesto je gubio od nekih anonimusa koje je na papiru gledano trebao da dobije, ali nekko je morao da bude zrtveno jagnje, nazalost to je bio viktor

iskreno

pre 10 godina

Evo kako to ''objektivni'' BBC prenosi
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/24831468
Ja kao da citam sasvim drugi slucaj i sasvim drugu izjavu!!Tipican primer okretanja informacija.
Koliko vidim Novace ne pise ti se dobro.

Björn Borg

pre 10 godina

Moj Đole... Ako si branio Viću, i ako si im sasuo... Divim ti se svim srcem. Ali, bojim se za tebe... Guraš im prst u oko. Oni ne vole kritike. Ko si ti da im kvariš miran san, i da kritikuješ njihov strog, pravičan i težak posao 'od 9 do 5'? Niko. Malo Srpče iz nebitne zemlje Srbije, koje je, igrom slučaja, došlo u situaciju da svaki put (kad malo doda gas) unizi (mislim sportski) onakvu veličinu od tenisera (i čoveka) kakav je RF... Eto, tako te oni vide... A to ih, veruj mi, mnogo žulja. Kvariš im iluziju. Čuvaj se legendo. Krenuo si sam na vetrenjače.

Andria

pre 10 godina

Da su ova dva nesretnika kojim slučajem iz neke velike zemlje i da im je neki veliki sponzor npr. Nike svega ovoga ne bi bilo.
Na kraju će i Nole da strada, jer ne pripada izabranoj ekipi.

Boske

pre 10 godina

Ma lako za doping, meni nije jasno kako ovaj čovjek prolazi najobičniju, rutinsku ljekarsku kontrolu?! Pa neki njegovi organi su veličine košarkaške lopte!

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(vlada, 6. novembar 2013 02:36)
Divim se mudracima poput Vas. Ako je "čist" neka ide u zatvor nema čega da se boji, ako je "čist" neka mu uzmu krv, nema čega da se boji, ako je ispravan neka ga tuku jer nema šta da prizna itd.itd.
Mislim da se ovde radi, u najmanju ruku rečeno, o nekim teniskim "vladarima iz senki" koji mogu da "maknu" bilo kog sportistu iz takmičenja i sa ATP liste, ako treba, i ako vrhovni nalogodavac, čije je sedište sa one strane okeana to naredi.Žalba i sve ostalo vredi koliko i lanjski sneg. Voleo bih da znam da li neko sme da zatraži test od Serene Vilijams ili bilo kog američkog sportiste i da ga ovako divljački izbaci iz daljeg takmičenja?

mentalist

pre 10 godina

Primjer jadnog pravog sportiste, nisi Novace uzalud broj No.1, i u reketu i u primjeru ostalim "sportistima",svaka ti cast i neka te sreca prati u zivotu.

Predrag

pre 10 godina

Novace ovo ti nije trebalo da kazes. Lose lose su te savjetovali. Branis sminkera a srozavas svoj autoritet ni za sta. Troicki je kriv I tacka. Umjesto ove pogresna izhjave bolje da si ga savjetovao sa pozitivom. Onda bi bio pravi ali ovako ne valaja ti to...

Pozdrav Predrag

777

pre 10 godina

E sada mogu prvi put da kazem da mi je potpuno sve jasno citajuci ovu Novakovu izjavu pred novinarima. Zalosno, ocigledno je da rade amaterski posao i to veoma ozbiljan posao. A dovoljno je reci da Endi trazi da uzorak krvi koji treba da pregleda WADA istovremeno pregledaju i druge laboratorije. Znaci Endi im NE VERUJE. Novaku svaka cast sto je sve ovo rekao pred novinarima pa neka ljudi citaju u svetu. Bravo!!

Mali VELIKI COVEK

pre 10 godina

... Najlakse bi bilo da je iskulirao, to bi uradio Rodzer zbog sponzora, zbog javnosti, zbog imizda. Novak ima prkos da kaze ono sto misli a ne samo ono sto misli da je popularno. Zato je veliki sampion. Zato je i Nadal veliki sampion jer je i on stao u odbranu Viktora. Zato Rodzer nije veliki sampion.
(Goran, 6. novembar 2013 02:39)

Apsolutno se slazem sa svakom recju koju si napisao,osim sa cinjenicom da RF nije veliki sampion,on to jeste,moramo priznati,ali je definitivno MALI covek ili,kako hocete hladnokrvni I bezosecajni Svajcarac koga apsolutno ne zanimaju tudji problem koji su vrlo lako mogli postati I njegovi I zbog kojih on ne oseca potrebu da se oglasi.Pa pobogu ljudi,on je na zalasku karijere,nista ga ne kosta da istupi u javnosti I da pruzi podrsku kolegi koji je bez svoje krivice ovako drasticno kaznjen.Za razliku od njega I Novak I Nadal imaju jos vise godina nastupa pred sobom I mnogo vise rizikuju ovim istupima,svaka im cast na hrabrosti I otvorenosti.Federer me podseca na cicu od 64 godine u drzavnoj firmi,koji broji zadnje dane do penzije,a ne sme sefu da se obrati cak ni da ode u WC ili po dorucak.Novaku ponovo naklon do zemlje.Mozda stvarno zvuci pateticno,ali ja sam duboko ubedjen da ovakvu LICNOST I COVEKA u punom smislu te reci nikada nismo imali,niti mi,niti bilo koja Ex Yu zemlja.Viktoru zelim da bude jak I da izdrzi ovu nepravdu koja mu je ocigledno zlonamerno nanesena.I da se vrati na leto jaci nego ikada!

sonja

pre 10 godina

pustite me te price , lose mi je dacu sutra krv! Prica za malu decu!
Budi srecan Viktore , jos si dobro i prosao!
(Nevinasce, 6. novembar 2013 02:15)

Alo pametnice, sta god zabranjeno da je imao u krvi videlo bi se i sutradan, a to sto je tebi normalno da svi varaju i podvaljuju je problem tebe i tvoje okoline

nikola

pre 10 godina

Bruka u tom tribunalu kao uostalom u svim tribunalima. to je jezgro samozvanih mozgova koji rade samo po nečijem nalogu, ne polažu račune nikome, nose velike plate. Eto takva je demokratska Evropa uglavnom.

retrogamer

pre 10 godina

Pa to isto su pisali i ovde ljudi po komentarima proslih dana u vezi Troickog pa nisu dobili toliko pluseva lol. Novak je pristrasan u ovom slucaju sto se da videti. Andy je objektivan i racionalan u svom potrazivanju. Pre nego sto lupite minus zato sto nisam rekao "NOVAK CAR" razmislite malcice:P.

Nele

pre 10 godina

E, posle ovoga prvo sto mi pada na pamet da napisem je:
NOVAK DJOKOVIC = COVEK
Samo razmisljam ko bi se upustio u ovakvu pricu zbog nekog drugog. On se obraca svetskim organizacijama i proziva ih zbog njihove neprofesionalnosti. Zamislite Federera da se buni zbog nekog drugog?! Nole covece, ne da treba avion da nosi tvoje ime nego i raketa. Kako je tako je, siguran sam da ce Viktor vreme do jula utrositi u treninzima posle kojih ce biti samo jos bolji. Ovaj istup Novaka Djokovica treba da mu bude samo dodatni podstrek da bude jos jaci u narednom periodu.

Dado

pre 10 godina

Sta reci posle ovog? Veliki si Novace! A oni koji optuzujete Viktora niste mi jasni. Kao prvo, ko ste vi da procenjujete kako se tada on zaista osecao? Kao drugo, koliko je meni poznato, covek ima strah od igli. Znam da zvuci neverovatno ali takvi ljudi postoje. Moja devojka je jedna takvih i svaki put kada mora da dâ krv ona ima ozbiljne traume, vise puta place i nikako ju ne mozes smiriti, ma sta god joj rekao. Dakle ako niste takav tip osobe, onda ne mozete znati kako je to. A kao trece i najbitnije: njemu je gospodja iz WADA rekla DA NIJE NIKAKAV PROBLEM ako krv da sutra, a kasnije ga ta ista WADA suspenduje! Pa kome objektivnom nesto tako moze biti normalno?! To ti je kao da recimo nastupis novi posao, tvoj sef ti pokaze kako se i sta se radi, a posle 5 dana izbace te zato sto si radio upravo to sto su ti pokazali. Dali je to vama normalno?

ssss

pre 10 godina

Mogu ovi nevjernici pricati sta god hoce, ali kad najbolji na svijetu upozorava onda tu nisu cista posla. Misli li neko da bi Novak bez jakog dokaza postavljao svoja ledja za Cilica, aj' za Viktora svaka cast. Mozda je osjetio da mu spremaju slicnu stvar. Ogromne se pare vrte u tenisu i zaboga kako jedan Srbin da ih uzima. Svaka tebi Novace cast, ti si nas ponos.

Tanja

pre 10 godina

Korektno od Novaka. Sasvim fer i pošteno. Bilo bi lepo da se njegovi navijači ugledaju na njega i ne optužuju paušalno ostale tenisere veoma ružnim uglavnom posprdnim komentarima na bilo koju vest u vezi sa njim(a)(verujem da je svima jasno na koga aludiram). Naročito imajući u vidu slučaj Troickog i Marina Čilića.

Inkvizitor

pre 10 godina

Ja sam za Viktora i pre ove afere cuo da koristi jednu zabranjenu supstancu. Navodno je vidjen da to konzumira tokom nocnih provoda. Nisam verovao dok se nije desilo ovo sto se desilo. Sto se tice ovih iz tih saveza i sportskih sudova, dovoljno je reci samo birokratija, kako god da okrenes donji si. Viktor nije zasluzio ovo sto mu rade, jer ni ovi nisu sami nacisto sta je dozvoljeno, sta nije. Inace razumem sto je Djokovic ovako emotivno reagovao, prijatelji su, a i sam je ugrozen zbog neprofesionalnosti i dvostrukih standarda prema EX YU teniserima, medjutim zasto Nadal reaguje u dva navrata burno, da nije i on iz EX YU:)

jelica

pre 10 godina

Tako govori čevek sa stavom.Uvek ima svoje mišljenje i ne boji se da to i kaže.Još jednom je pokazao da je pre svega čovek a onda i veliki šampion.Bravo NOVAČE

Nenad

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.

Drugim rečima, odlaganje uzorkovanja krvi je jedan od najstarijih i najefikasnijih trikova za izbegavanje doping kontrole. Ne želim da ulazim u konkretan slučaj jer o njemu ne znam dovoljno. Samo uzmite u obzir sve informacije.

ShomyRedDevil

pre 10 godina

pustite me te price , lose mi je dacu sutra krv! Prica za malu decu!
Budi srecan Viktore , jos si dobro i prosao!
(Nevinasce, 6. novembar 2013 02:15)

Verovatno kada se probudis ujutru i pogledas se u ogledalo vidis jednu nesrecnu osobu!!!!

Nenad

pre 10 godina

Svaka cast,tako se pokazuje na delu podrska prema jako dobrom drugu iz detinjstva i kolegi iz reprezentacije.Novace,stvarno si SUPERMAN!!!Ovo ima jako veliku tezinu kada je izreceno iz usta takve teniske i sportske velicine kakav je Nole.I ja bi isto uradio da sam na tvom mestu.Sto neko rece,trebali bi svi teniseri da se oglase i javno daju podrsku Viktoru,ali ocigledno postoji dosta "sumnjivih",koji mozda i svesno znaju sta rade i cne prekrsaj i kojima,naravno,to nije u interesu,a stali bi u odbranu Troickog.Nadam se da sada nece biti neke " potajne odmazde" od strane kritikovanih raznoranim kanalima na Noleta zbog ove izjave.Veliku stvar si uradio,Nole!Ne kazem da je Troicki uradio dobru stvar,ali nista nisu dokazali.I da je uzimao,koja je to supstanca koja za manje od 24h iscezava iz organizma?Kad pogledas Cilicev slucaj i sve ovo sto se desilo,ispada da je bolje da se Viktor zaista,svesno ili nesvesno,dopingovao.

goran

pre 10 godina

Birokratija je svugde stoglava azdaja. U ovom slucaju je trebalo SVI najbolji teniseri da se odlase a ne samo Djokovic. Nadal ne sme da susne jer je zestoko sumnjiv, Rodja - kao Rodja, samo sebe gleda (i potajno se nada da ce Djokovica zbog ove izjavre "odrapiti"), ostali se prave nevesti. A debeloguzani iz te komisije misle da su zasticeni kao beli medvedi.
(Sima Strahota, 6. novembar 2013 01:58)
Sve si u pravu osim za Nadala koji je isto stao u odbranu Troickog ,jedino sto za razliku od Noleta nije bio toliko ostar na recima !!!

Srdić

pre 10 godina

Nisam pobornik teorije "zavjere", dugo živim vani, ali ne mogu da odolim utisku da je ovaj sud poput Haškog tribunala gdje se žrtve biraju. Kako to drugačije objasniti, jer da je isti smješten negdje u Africi, pa da kažemo da je u pitanju "neprofesionalizam", pa hajde da povjerujemo. Ovako da su baš slučajno odabrali Viktora i Marina da na njima treniraju strogoču, nije ni slučajno, ni neprofesionalno. Dobro je da su se oglasili Nole i Rafa, jer njihove riječi imaju težinu, ali će kažnjeni imati male koristi od toga. Jer će to ovi "zlotvori" iskulirati i dalje tjerati po svome. Zakon "jačeg" je njihovo pravo! Izdrži Viktore, srpski je boriti se protiv nepravde!!!

Zoran Simic

pre 10 godina

Bravo decko! Neki bi se sklonili u stranu, nije njihov problem, precutali, ali ti si im rekao ono sto je trebalo da im kazes.Jos jednom si pokazao koliki si covek. Bravo!

Koba

pre 10 godina

Nazalost ovo moze biti kraj za Novaka. Ova teniska mafia ce sigurno da mu se sveti za ovakve izjave. Bojim se da protiv njih nema leka I sada ce na sve nacine da ruse Novaka, a to sto je Nadal konstantno na dopingu to ONI neprimecuju!
Novace samo napred

Mister minus

pre 10 godina

Veoma cenim Novaka kao sportistu ali mislim da je ovde reagovao pre svega emotivno.
Vise puta napominje kako su oni profesionalci i kako je tenis njihov posao. Posto je tako, Viktor je kao profesionalac trebao da ispuni svoju obavezu i da zna da odlaganje iste znaci posledice.
Ta doktorka je ispunila svoje obecanje i nije mi jasno zbog cega nju neko napada, nije valjda trebala silom da uzima uzorak. Napisala je izvestaj i prosledila nadleznima. Oni su na osnovu cinjenica doneli odluku. Postoji razlog zbog koga se kontrola ne sme odlagati, a taj razlog su supstance koje je posle nekoliko sati nemoguce otkriti u organizmu.
Ovom izjavom Novak napada WADA i postavlja svojevrsni presedan. Sutra ce ta org. kazniti nekog dopingovanog sportistu, mozda bas tenisera, mozda bas nekog Novakovog protivnika i taj ce odmah napasti org. tvrdeci da mu je "namesteno" ili da je u pitanju greska. Zbog ove medijske buke mozda ce tom sportisti to i proci pa ce onda taj isti zahvaljujuci dopingu ovom istom Novaku uzimati titule.WADA je organizacija koja ima autoritet koji niko ne moze dovesti u pitanje. Podrivanje tog autoriteta moze samo skoditi Novaku i ostalim postenim sportistima, dok oni drugi mogu izvuci korist iz svega ovoga.
Meni je jako zao Viktora jer je covek zbog birokratije nastradao.
Pravila su jasna, a ako je neko profesionalac mora ih znati. Uostalom, zasto se samo teniseri ovoliko bune, atleticari i mnogi drugi su na vecem udaru od njih pa ih ne cujem da se mnogo zale.

rotkod

pre 10 godina

Kad već neko piše komentar, pa sebe navede kao "nevinašce", kako sad da objasnim, evo kako...
Radim u zdravstvu i ne retko mi dolaze ljudi kojima se sloši pre samog davanja uzorka, a o onima koji se onesveste u toku postupka, da i ne govorim...
Još jednom, bravo Novače!

Valter

pre 10 godina

Pozdravljam sve one koji su popljuvali Marina Cilica a mnogi i Troickog na ovome sajtu.Sada je Vas kobajagi idol,za mene veliki teniser i ljudina pokupio tu pljuvacku i bacio Vam je u lice.Imate li ogledalo kod kuce?E pa dobro se pogledajte i-uzivajte!!!

smb

pre 10 godina

Pre 40 godina, 80 tenisera ( 13 od 16 seeded ) su bojkotovali WB, u znak protesta zbog suspenzije Nikole Pilića . Ali to su bila "deca cveća", tada je to bilo moguće. ( A i ATP je stao iza tenisera, naravno, zbog svog interesa, da ne dužim sad ).
Može li neko da zamisli takvu solidarnost danas, kada važi samo broj osvojenih GS ? Bojim se da je od tih 80 danas ostao samo 1 ! Pravi br. 1

Tucko

pre 10 godina

Novaku svaka cast!!Ali znajuci ponasanje Viktora Torickog a posebno u zadnje vreme njegove karijere,kada mu je slava udarila u glavu apsolutno stojim iza toga da treba biti kaznjen i da se dzaba pravda!!Nije on malo dete,ne moze on tek tako reci,,eee ajde sutra cu,,???Naravno da ga nije upozorila,jer pretpostavljam kako se poneo prema njoj a i moglo joj se i sta sada kuka kada je znao kakvi su ti ljudi!!Troicki jeste pogresno postupio i gotova prica!!Nazalost ali je tako!!

viscaelbarca

pre 10 godina

iskreno mislim da troicki nije kriv ali ko zna mozda je i lagao...mislim da su mu dali 3-6mjeseci suspenziju pa ajde ali godinu pa to je previse...pa on ce izgubiti sve bodove i maltene ce biti pocetnik morace da igra challenger-e kako bi stekao uslov za masterse,GS turnire (nadam se da ce dobiti WC za neke turnire)

djordjevic

pre 10 godina

Kakva lekcija o drugarstvu, ljudskosti ali i profesionalizma Novaka Djokovica. Uz drugara u borbi za pravdu (smucise mi navijaci taj izraz) bez dlake na jeziku. Ucimo se Srbi.

nikol dz. femija

pre 10 godina

A šta su izjavili Gulbis i Janovič ?

Novaku srećno odmaranje i sve najbolje u meču protiv Huana.

Bravo za današnju FENOMENALNU POBEDU NAD FEDEREROM i TO DRUGU ZA 4 DANA, što je jedninstven slučaj i fantastična prilika koju je NOVAK NA NAJBOLJI NAČIN ISKRISTIO.

ZNAČI, u 4 dana DVA PUTA POBEDIO najvećeg FEDERERA, Pariz pa London, rekord koji će verovatno biti jedinstven.

Srećno Novaku i samo neka je živ i zdrav sa čitavim ledjima.

Djole

pre 10 godina

Probaj da ne platis kvitu pa ces videti kolika bi ti bila zabrana . Podrska , saosecanje i ostalo ne kosta nista , obicno mlacenje prazne slame .

Mihailo

pre 10 godina

Pravi Srpski način, ali, mnogi Srbi su se tako istrčali, iskreno nema šta. Bog jeste na tvojoj strani ali sila koja vlada ovim svetom ne zna za Boga.

hrvat iz Rijeke

pre 10 godina

Novak Djokovic je veliki covjek i veliki sportas, svaki put kad igra finale ja iz sveg srca navijam za njega, a siguran sam i mnogi drugi hrvati. Svaka rijec koju je napisao je istina i ja osobno mislim da nije u redu da se Troickom ovo radi samo radi odgode od jednog dana, svi znaju da se nedopustene tvari u organizmu zadrzavaju puno puno duze, ako su vec morali dati neku kaznu trebala je biti neka simbolicno minimalna. Ovo nema veze s vezom i to je sramota. Sto se Novaka tice, vi Srbi mozete biti ponosni na ovakvu velicinu od covjeka i sportasa. Nole rasturaj i dalje! Pozdrav iz Hrvatske!

Lav

pre 10 godina

@Sima Strahota Nadal je prvi branio Viktora cim mu je izrecena kazna. I on je rekao da je doktor trebao da upozori Viktora na posledice. A branio ga je i juce nakon meca sa Fererom. Ali kad Nadal brani Vicu ovde ga pljuju, kad to radi Nole, onda je Nole car.

knez

pre 10 godina

Ovo ima tezinu. Ovo je jako hrabro. O ovome bruji u svetskim medijima. Interesantno ce biti pratiti dalje desavanje na ovu temu. Novaku zelim sve najbolje i da izdrzi kritike koje ce mu sigurno doci povodom ove izjave.

Petar

pre 10 godina

Poznato je da su teniseri razmaženiji od ostalih sportista. Sve im smeta, ako neko od publike vikne oni negoduju, psuju, a van terena glume fine, vaspitane, obrazovane osobe. Troicki je znao pravila igre, a sada tu glumata nešto. Novak spominje kako će se ta neka gospođa sutra vratiti na posao, a ne pominje kolike su njihove zarade, a koliko zarade tenisera. Inače svi su oni deo industrije od koje običan čovek nema ama baš nikakvu korist sem zabave, i neka se zapitaju Nadal, Djoković i ostali koliki bi im bankovni račun bio da igraju u vreme na primer Rod Lejvera i Roj Emersona, tako da je bolje da ćute.

joca

pre 10 godina

Jadni sportisti. Svaka njima cast sto su stigli tu gde jesu, verovatno je ovo i nepravda ali dali je vaznije sto neko od njih nece dobiti par stotina hiljada eura pored onoliko stotina hiljada(sto su verovatno zasluzeno zaradili) zbog par meseci "nerada" a pola Srbije gladuje i navija za njih?
(RL, 6. novembar 2013 02:13)

Ako imas talenat idi treniraj tenis 5-6h dnevno (ako ne i vise),odrekni se nocnog zovota,ukusne hrane,slobodnog vremena(narocito u mladjim danima kada je sve moralo da se uklapa sa obavezama u skoli) drustva i obrazovanja,odvajaj OGROMNE kolicine novca za opremu i putovanja i to na ovim prostorima za vreme devedesetih kada se zna kako se na ovim prostorima zivelo, bez sigurnosti da ces uopste uspeti u sportu koji treniraju milioni a od njih samo oni u top 1000 imaju zaradu.I posle svega toga idi po belom svetu i sakupljaj donacije za decu u Srbiji i doniraj svoj novac.Kada sve to uradis i tebe cu vrlo rado da podrzavam.

Mile

pre 10 godina

Kad me jedne noči ispod Mostara zaustavila Saobraćajna, pitao sam ih mogu li sutra da duvam, a oni su mi takodje odgovorili da mogu, ali su dodali i to da će, u tom slučaju, sudija da me odere ko jarca.

Serdar

pre 10 godina

Ja vec zamisljam kako se Federer u naredna 2-3 dana javlja kako je suspenzija Viktora najveca pravda koja je sporovedena ikada,i to samo da bi gurnuo Novaku prst u oko zaobilaznim putem,kad vec ne moze igracki bar ovako pricom.A naravno ocekujem da u naredne 2-3 godine Novak ima najtezi moguci zreb na svim turnirima.

Pravda

pre 10 godina

Ako si im reko Novace svaka ti je na mestu. Ako Wada jednom igracu oduzima pravo igranja a nije utvrdjeno da je koristio doping, moze biti i da drugom igracu dozvoljava iako igrac koristi zabranjene supstance!

Milan

pre 10 godina

Svaka ti cast Novace.Neprofesionalizam je prava rec.Jer kako drugacije objasniti cinjenicu da ovi iz doping kontrole nisu upozorili Viktora na moguce konsekvence ako ne da krv? Ocigledno je da je neko iz anti doping kontrole napravio ozbiljan propust,naravno oni nikada nece odgovarati ni zbog cega.Nazalost,Troicki je u ovom slucaju zrtveno jagnje.Jako mi ga je zao jer je dobar momak,pitanje je da li ce se i u kakvom stanju vratiti tenisu,jer ne zaboravite,on ce sledece godine napuniti 28 godina i vrlo je verovatno da ce ispasti iz prvih 1000 na rang listi,bice mu jako tesko da se vrati u top 50.Ko veruje ovoj anti doping organizaciji neka procita sta se desilo sa navodnim dopingovanjem Filipa Volandrija,coveka su ni krivog ni duznog suspendovali na 5 meseci,i naravno niko zbog toga nije odgovarao.Buditi tenisere u 6 ujutro da bi uradili doping test je po meni nonsens.

RL

pre 10 godina

Jadni sportisti. Svaka njima cast sto su stigli tu gde jesu, verovatno je ovo i nepravda ali dali je vaznije sto neko od njih nece dobiti par stotina hiljada eura pored onoliko stotina hiljada(sto su verovatno zasluzeno zaradili) zbog par meseci "nerada" a pola Srbije gladuje i navija za njih?

vlada

pre 10 godina

Novace hrabro od tebe sto si stao na stranu Troickog,al mi tu nesto nije jasno.Kazes nije mu bilo dobro i nije mogao krv da da.Ja koliko znam bio sam opasno bolestan,iscrpljen i lezao u bolnici 20 dana ,i svaki dan su mi uzimali po pun spric krvi na analizu.E sad dolazimo do toga da li je tadasnja moja bolest u rangu njegovog "da mu nije bilo dobro" pa nije hteo da da krv isto.Ja mislim da nije.i da je olako i neozbiljno shvatio tu kontrolu i reci te doktorke.Pa nije on od juce u tenisu i medju 20 najboljih.Dobro je znao sta radi.i prema tome po meni je kriv,ma koliko si verovatno u pravu da te kontrole i sav taj ATP sistem rada ne valja.Pa bas zato(zbog takvog rada te kontrole) ako je bio "cist"trebao je da uradi tu analizu krvi.

Goran

pre 10 godina

Novak je jos jednom dokazao da moze da stane pred novinare na turniru koji je pod ogromnom medijskom paznjom i da im u lice kaze sta misli, ne preko Tvitera nego direktno u lice. To su stvari koje nije popularno govoriti. Nije popularno braniti tenisera koji je optuzen za tako nesto. Najlakse bi bilo da je iskulirao, to bi uradio Rodzer zbog sponzora, zbog javnosti, zbog imizda. Novak ima prkos da kaze ono sto misli a ne samo ono sto misli da je popularno. Zato je veliki sampion. Zato je i Nadal veliki sampion jer je i on stao u odbranu Viktora. Zato Rodzer nije veliki sampion.

wow

pre 10 godina

WOOOOOW...

Da li je ovo moguce? Novace,je li moguce da imas snage,a posebno mentalne, da se opterecujes i sa ovim(bez obzira sto si se posavjetovao i konsultovao oko ovoga sto ces reci,ipak je ovo tvoja izjava i ima VELIKU tezinu)?
Dakle,svaka cast,prosto sam odusevljen ovim sto sam procitao...ovo ce biti udarna vijest,ovo je prvi put da ovakva velicina uputi ovakve kritike...A sa drugarske strane si ucinio nesto na sta me prodju trnci i mogu reci da ako ovo Viktoru nije dovoljan podstrek za povratak sta ce biti(kada ti ovakav drugar stane u odbranu)...

Iznenadjen sam pa ne znam sta bi jos rekao....samo se nadam i vjerujem da ova izjava nece imati posljedice(ne daj Boze,namjestanje testova ili smjestanje i Novaku neki skandal),cvrsto vjerujem da ce Novak zavrsiti karijeru kao potpuno cist i jedan od najfer igraca ikada u samom vrhu...

Svaka ti cast na ovome...Ovo je izjava sa velikom tezinom...cekam reakcije...

Sima Strahota

pre 10 godina

Birokratija je svugde stoglava azdaja. U ovom slucaju je trebalo SVI najbolji teniseri da se odlase a ne samo Djokovic. Nadal ne sme da susne jer je zestoko sumnjiv, Rodja - kao Rodja, samo sebe gleda (i potajno se nada da ce Djokovica zbog ove izjavre "odrapiti"), ostali se prave nevesti. A debeloguzani iz te komisije misle da su zasticeni kao beli medvedi.

Djordje Stanic

pre 10 godina

Ne znam da li će ljudi shvatiti koliko je ovo hrabra izjava Novaka.

Ovo je bukvalno kao da je stao ispred streljačkog odreda, jer sledeći put kad on bude davao uzorke može da se desi svašta... A on nije marketinški tako velik (nema Nike i Adidas iza sebe) da može da mu bude svejedno.

Novak je takva ljudina da moćemo samo da budemo ponosni što je naš.

Živ bio, zdravlje te služilo i još puno turnira osvojio!

wow

pre 10 godina

WOOOOOW...

Da li je ovo moguce? Novace,je li moguce da imas snage,a posebno mentalne, da se opterecujes i sa ovim(bez obzira sto si se posavjetovao i konsultovao oko ovoga sto ces reci,ipak je ovo tvoja izjava i ima VELIKU tezinu)?
Dakle,svaka cast,prosto sam odusevljen ovim sto sam procitao...ovo ce biti udarna vijest,ovo je prvi put da ovakva velicina uputi ovakve kritike...A sa drugarske strane si ucinio nesto na sta me prodju trnci i mogu reci da ako ovo Viktoru nije dovoljan podstrek za povratak sta ce biti(kada ti ovakav drugar stane u odbranu)...

Iznenadjen sam pa ne znam sta bi jos rekao....samo se nadam i vjerujem da ova izjava nece imati posljedice(ne daj Boze,namjestanje testova ili smjestanje i Novaku neki skandal),cvrsto vjerujem da ce Novak zavrsiti karijeru kao potpuno cist i jedan od najfer igraca ikada u samom vrhu...

Svaka ti cast na ovome...Ovo je izjava sa velikom tezinom...cekam reakcije...

Djordje Stanic

pre 10 godina

Ne znam da li će ljudi shvatiti koliko je ovo hrabra izjava Novaka.

Ovo je bukvalno kao da je stao ispred streljačkog odreda, jer sledeći put kad on bude davao uzorke može da se desi svašta... A on nije marketinški tako velik (nema Nike i Adidas iza sebe) da može da mu bude svejedno.

Novak je takva ljudina da moćemo samo da budemo ponosni što je naš.

Živ bio, zdravlje te služilo i još puno turnira osvojio!

Goran

pre 10 godina

Novak je jos jednom dokazao da moze da stane pred novinare na turniru koji je pod ogromnom medijskom paznjom i da im u lice kaze sta misli, ne preko Tvitera nego direktno u lice. To su stvari koje nije popularno govoriti. Nije popularno braniti tenisera koji je optuzen za tako nesto. Najlakse bi bilo da je iskulirao, to bi uradio Rodzer zbog sponzora, zbog javnosti, zbog imizda. Novak ima prkos da kaze ono sto misli a ne samo ono sto misli da je popularno. Zato je veliki sampion. Zato je i Nadal veliki sampion jer je i on stao u odbranu Viktora. Zato Rodzer nije veliki sampion.

Pravda

pre 10 godina

Ako si im reko Novace svaka ti je na mestu. Ako Wada jednom igracu oduzima pravo igranja a nije utvrdjeno da je koristio doping, moze biti i da drugom igracu dozvoljava iako igrac koristi zabranjene supstance!

Sima Strahota

pre 10 godina

Birokratija je svugde stoglava azdaja. U ovom slucaju je trebalo SVI najbolji teniseri da se odlase a ne samo Djokovic. Nadal ne sme da susne jer je zestoko sumnjiv, Rodja - kao Rodja, samo sebe gleda (i potajno se nada da ce Djokovica zbog ove izjavre "odrapiti"), ostali se prave nevesti. A debeloguzani iz te komisije misle da su zasticeni kao beli medvedi.

Serdar

pre 10 godina

Ja vec zamisljam kako se Federer u naredna 2-3 dana javlja kako je suspenzija Viktora najveca pravda koja je sporovedena ikada,i to samo da bi gurnuo Novaku prst u oko zaobilaznim putem,kad vec ne moze igracki bar ovako pricom.A naravno ocekujem da u naredne 2-3 godine Novak ima najtezi moguci zreb na svim turnirima.

Milan

pre 10 godina

Svaka ti cast Novace.Neprofesionalizam je prava rec.Jer kako drugacije objasniti cinjenicu da ovi iz doping kontrole nisu upozorili Viktora na moguce konsekvence ako ne da krv? Ocigledno je da je neko iz anti doping kontrole napravio ozbiljan propust,naravno oni nikada nece odgovarati ni zbog cega.Nazalost,Troicki je u ovom slucaju zrtveno jagnje.Jako mi ga je zao jer je dobar momak,pitanje je da li ce se i u kakvom stanju vratiti tenisu,jer ne zaboravite,on ce sledece godine napuniti 28 godina i vrlo je verovatno da ce ispasti iz prvih 1000 na rang listi,bice mu jako tesko da se vrati u top 50.Ko veruje ovoj anti doping organizaciji neka procita sta se desilo sa navodnim dopingovanjem Filipa Volandrija,coveka su ni krivog ni duznog suspendovali na 5 meseci,i naravno niko zbog toga nije odgovarao.Buditi tenisere u 6 ujutro da bi uradili doping test je po meni nonsens.

hrvat iz Rijeke

pre 10 godina

Novak Djokovic je veliki covjek i veliki sportas, svaki put kad igra finale ja iz sveg srca navijam za njega, a siguran sam i mnogi drugi hrvati. Svaka rijec koju je napisao je istina i ja osobno mislim da nije u redu da se Troickom ovo radi samo radi odgode od jednog dana, svi znaju da se nedopustene tvari u organizmu zadrzavaju puno puno duze, ako su vec morali dati neku kaznu trebala je biti neka simbolicno minimalna. Ovo nema veze s vezom i to je sramota. Sto se Novaka tice, vi Srbi mozete biti ponosni na ovakvu velicinu od covjeka i sportasa. Nole rasturaj i dalje! Pozdrav iz Hrvatske!

vlada

pre 10 godina

Novace hrabro od tebe sto si stao na stranu Troickog,al mi tu nesto nije jasno.Kazes nije mu bilo dobro i nije mogao krv da da.Ja koliko znam bio sam opasno bolestan,iscrpljen i lezao u bolnici 20 dana ,i svaki dan su mi uzimali po pun spric krvi na analizu.E sad dolazimo do toga da li je tadasnja moja bolest u rangu njegovog "da mu nije bilo dobro" pa nije hteo da da krv isto.Ja mislim da nije.i da je olako i neozbiljno shvatio tu kontrolu i reci te doktorke.Pa nije on od juce u tenisu i medju 20 najboljih.Dobro je znao sta radi.i prema tome po meni je kriv,ma koliko si verovatno u pravu da te kontrole i sav taj ATP sistem rada ne valja.Pa bas zato(zbog takvog rada te kontrole) ako je bio "cist"trebao je da uradi tu analizu krvi.

sonja

pre 10 godina

pustite me te price , lose mi je dacu sutra krv! Prica za malu decu!
Budi srecan Viktore , jos si dobro i prosao!
(Nevinasce, 6. novembar 2013 02:15)

Alo pametnice, sta god zabranjeno da je imao u krvi videlo bi se i sutradan, a to sto je tebi normalno da svi varaju i podvaljuju je problem tebe i tvoje okoline

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(vlada, 6. novembar 2013 02:36)
Divim se mudracima poput Vas. Ako je "čist" neka ide u zatvor nema čega da se boji, ako je "čist" neka mu uzmu krv, nema čega da se boji, ako je ispravan neka ga tuku jer nema šta da prizna itd.itd.
Mislim da se ovde radi, u najmanju ruku rečeno, o nekim teniskim "vladarima iz senki" koji mogu da "maknu" bilo kog sportistu iz takmičenja i sa ATP liste, ako treba, i ako vrhovni nalogodavac, čije je sedište sa one strane okeana to naredi.Žalba i sve ostalo vredi koliko i lanjski sneg. Voleo bih da znam da li neko sme da zatraži test od Serene Vilijams ili bilo kog američkog sportiste i da ga ovako divljački izbaci iz daljeg takmičenja?

mentalist

pre 10 godina

Primjer jadnog pravog sportiste, nisi Novace uzalud broj No.1, i u reketu i u primjeru ostalim "sportistima",svaka ti cast i neka te sreca prati u zivotu.

ssss

pre 10 godina

Mogu ovi nevjernici pricati sta god hoce, ali kad najbolji na svijetu upozorava onda tu nisu cista posla. Misli li neko da bi Novak bez jakog dokaza postavljao svoja ledja za Cilica, aj' za Viktora svaka cast. Mozda je osjetio da mu spremaju slicnu stvar. Ogromne se pare vrte u tenisu i zaboga kako jedan Srbin da ih uzima. Svaka tebi Novace cast, ti si nas ponos.

smb

pre 10 godina

Pre 40 godina, 80 tenisera ( 13 od 16 seeded ) su bojkotovali WB, u znak protesta zbog suspenzije Nikole Pilića . Ali to su bila "deca cveća", tada je to bilo moguće. ( A i ATP je stao iza tenisera, naravno, zbog svog interesa, da ne dužim sad ).
Može li neko da zamisli takvu solidarnost danas, kada važi samo broj osvojenih GS ? Bojim se da je od tih 80 danas ostao samo 1 ! Pravi br. 1

Dado

pre 10 godina

Sta reci posle ovog? Veliki si Novace! A oni koji optuzujete Viktora niste mi jasni. Kao prvo, ko ste vi da procenjujete kako se tada on zaista osecao? Kao drugo, koliko je meni poznato, covek ima strah od igli. Znam da zvuci neverovatno ali takvi ljudi postoje. Moja devojka je jedna takvih i svaki put kada mora da dâ krv ona ima ozbiljne traume, vise puta place i nikako ju ne mozes smiriti, ma sta god joj rekao. Dakle ako niste takav tip osobe, onda ne mozete znati kako je to. A kao trece i najbitnije: njemu je gospodja iz WADA rekla DA NIJE NIKAKAV PROBLEM ako krv da sutra, a kasnije ga ta ista WADA suspenduje! Pa kome objektivnom nesto tako moze biti normalno?! To ti je kao da recimo nastupis novi posao, tvoj sef ti pokaze kako se i sta se radi, a posle 5 dana izbace te zato sto si radio upravo to sto su ti pokazali. Dali je to vama normalno?

joca

pre 10 godina

Jadni sportisti. Svaka njima cast sto su stigli tu gde jesu, verovatno je ovo i nepravda ali dali je vaznije sto neko od njih nece dobiti par stotina hiljada eura pored onoliko stotina hiljada(sto su verovatno zasluzeno zaradili) zbog par meseci "nerada" a pola Srbije gladuje i navija za njih?
(RL, 6. novembar 2013 02:13)

Ako imas talenat idi treniraj tenis 5-6h dnevno (ako ne i vise),odrekni se nocnog zovota,ukusne hrane,slobodnog vremena(narocito u mladjim danima kada je sve moralo da se uklapa sa obavezama u skoli) drustva i obrazovanja,odvajaj OGROMNE kolicine novca za opremu i putovanja i to na ovim prostorima za vreme devedesetih kada se zna kako se na ovim prostorima zivelo, bez sigurnosti da ces uopste uspeti u sportu koji treniraju milioni a od njih samo oni u top 1000 imaju zaradu.I posle svega toga idi po belom svetu i sakupljaj donacije za decu u Srbiji i doniraj svoj novac.Kada sve to uradis i tebe cu vrlo rado da podrzavam.

my way

pre 10 godina

Moram da se izvinim Cilicu za neke ranije komentare kad sam pisao da je licemerno sto je on kao pozitivan na doping testu daleko blaze kaznjen od Viktora, njegov slucaj je tek nepravedan. Sta reci, coveku nije pronadjeno nista nedozvoljeno, a pozitivan i kaznjen. Svakako nije slucajnost izbor tenisera sa kojima je ITF odlucio da se "obracuna". Ili neko misli da bi ovako nesto bilo moguce sa britanskim, americkim, spanskim...a verovatno cak i ceskim i ruskim teniserima?
PS. Nole kao Nole, ne precutkuje da kulturno i argumentovano kaze sta misli. Svaka cast, majstore!

Boske

pre 10 godina

Ma lako za doping, meni nije jasno kako ovaj čovjek prolazi najobičniju, rutinsku ljekarsku kontrolu?! Pa neki njegovi organi su veličine košarkaške lopte!

Nele

pre 10 godina

E, posle ovoga prvo sto mi pada na pamet da napisem je:
NOVAK DJOKOVIC = COVEK
Samo razmisljam ko bi se upustio u ovakvu pricu zbog nekog drugog. On se obraca svetskim organizacijama i proziva ih zbog njihove neprofesionalnosti. Zamislite Federera da se buni zbog nekog drugog?! Nole covece, ne da treba avion da nosi tvoje ime nego i raketa. Kako je tako je, siguran sam da ce Viktor vreme do jula utrositi u treninzima posle kojih ce biti samo jos bolji. Ovaj istup Novaka Djokovica treba da mu bude samo dodatni podstrek da bude jos jaci u narednom periodu.

nada ZR

pre 10 godina

Ostavite se sada Viktora,Cilica.Tema je Nole.Niko nikada se nije obrusio na celnike svetske teniske federacije,niko nije imao hrabrosti,niko im nije pred celim svetom rekao da ne rade svoj posao kako treba.Niko nije naceo i poceo glasno da govori o njihovim propustima,ne radu,korumpiranosti.A svi zive od znoja tenisera i bogati su ljudi.Nema veze da li ce ova Noletova izjava njih dotaci,ali mediji ce ovo ispratiti posteno,ljubitelji tenisa razumece i podrzati Noletov stav.Mozda se desi da ga maltretiraju zbog ovoga na perfidan nacin,ali sa druge strane se nadam da ima podrusku tenisera kao i navijaca i javnosti.Ovu izjavu moze da kaze samo veliki profesionalac,velik covek sa zavidnim rezulatatima,neko samouveren i istinoljubiv.Na ATP verujem da bi mu se javno pridruzio samo Endi,ostali veliki a kao ljudi jadni.

ShomyRedDevil

pre 10 godina

pustite me te price , lose mi je dacu sutra krv! Prica za malu decu!
Budi srecan Viktore , jos si dobro i prosao!
(Nevinasce, 6. novembar 2013 02:15)

Verovatno kada se probudis ujutru i pogledas se u ogledalo vidis jednu nesrecnu osobu!!!!

Valter

pre 10 godina

Pozdravljam sve one koji su popljuvali Marina Cilica a mnogi i Troickog na ovome sajtu.Sada je Vas kobajagi idol,za mene veliki teniser i ljudina pokupio tu pljuvacku i bacio Vam je u lice.Imate li ogledalo kod kuce?E pa dobro se pogledajte i-uzivajte!!!

Sunce Slobode

pre 10 godina

@dejan
"Njegova rec vise nema tezine,ON JE REKET BROJ 2!"

Mene vise zanima ko je najveca budala broj2, za broj 1 sam upravo video. . .

Mali VELIKI COVEK

pre 10 godina

... Najlakse bi bilo da je iskulirao, to bi uradio Rodzer zbog sponzora, zbog javnosti, zbog imizda. Novak ima prkos da kaze ono sto misli a ne samo ono sto misli da je popularno. Zato je veliki sampion. Zato je i Nadal veliki sampion jer je i on stao u odbranu Viktora. Zato Rodzer nije veliki sampion.
(Goran, 6. novembar 2013 02:39)

Apsolutno se slazem sa svakom recju koju si napisao,osim sa cinjenicom da RF nije veliki sampion,on to jeste,moramo priznati,ali je definitivno MALI covek ili,kako hocete hladnokrvni I bezosecajni Svajcarac koga apsolutno ne zanimaju tudji problem koji su vrlo lako mogli postati I njegovi I zbog kojih on ne oseca potrebu da se oglasi.Pa pobogu ljudi,on je na zalasku karijere,nista ga ne kosta da istupi u javnosti I da pruzi podrsku kolegi koji je bez svoje krivice ovako drasticno kaznjen.Za razliku od njega I Novak I Nadal imaju jos vise godina nastupa pred sobom I mnogo vise rizikuju ovim istupima,svaka im cast na hrabrosti I otvorenosti.Federer me podseca na cicu od 64 godine u drzavnoj firmi,koji broji zadnje dane do penzije,a ne sme sefu da se obrati cak ni da ode u WC ili po dorucak.Novaku ponovo naklon do zemlje.Mozda stvarno zvuci pateticno,ali ja sam duboko ubedjen da ovakvu LICNOST I COVEKA u punom smislu te reci nikada nismo imali,niti mi,niti bilo koja Ex Yu zemlja.Viktoru zelim da bude jak I da izdrzi ovu nepravdu koja mu je ocigledno zlonamerno nanesena.I da se vrati na leto jaci nego ikada!

Björn Borg

pre 10 godina

Moj Đole... Ako si branio Viću, i ako si im sasuo... Divim ti se svim srcem. Ali, bojim se za tebe... Guraš im prst u oko. Oni ne vole kritike. Ko si ti da im kvariš miran san, i da kritikuješ njihov strog, pravičan i težak posao 'od 9 do 5'? Niko. Malo Srpče iz nebitne zemlje Srbije, koje je, igrom slučaja, došlo u situaciju da svaki put (kad malo doda gas) unizi (mislim sportski) onakvu veličinu od tenisera (i čoveka) kakav je RF... Eto, tako te oni vide... A to ih, veruj mi, mnogo žulja. Kvariš im iluziju. Čuvaj se legendo. Krenuo si sam na vetrenjače.

rotkod

pre 10 godina

Kad već neko piše komentar, pa sebe navede kao "nevinašce", kako sad da objasnim, evo kako...
Radim u zdravstvu i ne retko mi dolaze ljudi kojima se sloši pre samog davanja uzorka, a o onima koji se onesveste u toku postupka, da i ne govorim...
Još jednom, bravo Novače!

Milan

pre 10 godina

E ovako govori inteligentna, elokventna osoba. Argumenti bato, priprema, analiza, a ne emocije i Twitter poruke sa ajfona sa splavarskim recnikom tipa "SRAM VAS BILO BRE...".

Pravo osoba, pravo mesto (pres konferencija nakon velikog meca), pravo vreme (finale ATP sezone), pravi auditorijum(sve velike medijske kuce).

Da vidimo kako ce se ovo moci ignorisati. Bravo Nole, ti nisi Srbin brate, previse si pametan, podmetnuli su te u porodilistu, neki si Japanac, Nemac, vanzemaljac, sta li vec. E da nam je vise ovakvih.

777

pre 10 godina

E sada mogu prvi put da kazem da mi je potpuno sve jasno citajuci ovu Novakovu izjavu pred novinarima. Zalosno, ocigledno je da rade amaterski posao i to veoma ozbiljan posao. A dovoljno je reci da Endi trazi da uzorak krvi koji treba da pregleda WADA istovremeno pregledaju i druge laboratorije. Znaci Endi im NE VERUJE. Novaku svaka cast sto je sve ovo rekao pred novinarima pa neka ljudi citaju u svetu. Bravo!!

djordjevic

pre 10 godina

Kakva lekcija o drugarstvu, ljudskosti ali i profesionalizma Novaka Djokovica. Uz drugara u borbi za pravdu (smucise mi navijaci taj izraz) bez dlake na jeziku. Ucimo se Srbi.

jelica

pre 10 godina

Tako govori čevek sa stavom.Uvek ima svoje mišljenje i ne boji se da to i kaže.Još jednom je pokazao da je pre svega čovek a onda i veliki šampion.Bravo NOVAČE

nikol dz. femija

pre 10 godina

A šta su izjavili Gulbis i Janovič ?

Novaku srećno odmaranje i sve najbolje u meču protiv Huana.

Bravo za današnju FENOMENALNU POBEDU NAD FEDEREROM i TO DRUGU ZA 4 DANA, što je jedninstven slučaj i fantastična prilika koju je NOVAK NA NAJBOLJI NAČIN ISKRISTIO.

ZNAČI, u 4 dana DVA PUTA POBEDIO najvećeg FEDERERA, Pariz pa London, rekord koji će verovatno biti jedinstven.

Srećno Novaku i samo neka je živ i zdrav sa čitavim ledjima.

Karmelo

pre 10 godina

Nema sta,nesto je trulo u drzavi Danskoj :) Kad najbolji na svijetu (Novak i Rafa) kazu da vjeruju Viktoru,onda to ima svoju tezinu!Nesto ocigledno nije u redu u teniskoj asocijaciji i tim organizacijama!!!
Mislim da ce Novak imati sada problema vise nego ikada,imace lose rasporede igranja,tezak zrijeb cesto...Ali vjerujem da ce Novak da bude jaci i od tih manipulatora!
Medjutim,mene nerviraju ove izjave "nasih" ljudi koji lupaju razne teorije!
Ovaj jedan kaze kad je bio u bolnici stalno su mu vadili krv...Pa momcino,kad ides na dobrovoljno davanje krvi prvo te pitaju imas li temperaturu,da li si pio neke ljekove,i sl...U slucaju da imas temp. ili pijes nesto NE DAJU DA DAJES KRV!!!!!
Tako da vi Nevjerne Tome zacepite,povucite se u svoju rupu i stidite se,sto imate cast i privilegiju da su vam sunarodnjaci ovakvi sportisti i ovakvi ljudi!!!!

Mihailo

pre 10 godina

Pravi Srpski način, ali, mnogi Srbi su se tako istrčali, iskreno nema šta. Bog jeste na tvojoj strani ali sila koja vlada ovim svetom ne zna za Boga.

knez

pre 10 godina

Ovo ima tezinu. Ovo je jako hrabro. O ovome bruji u svetskim medijima. Interesantno ce biti pratiti dalje desavanje na ovu temu. Novaku zelim sve najbolje i da izdrzi kritike koje ce mu sigurno doci povodom ove izjave.

nikola

pre 10 godina

Bruka u tom tribunalu kao uostalom u svim tribunalima. to je jezgro samozvanih mozgova koji rade samo po nečijem nalogu, ne polažu račune nikome, nose velike plate. Eto takva je demokratska Evropa uglavnom.

Lav

pre 10 godina

@Sima Strahota Nadal je prvi branio Viktora cim mu je izrecena kazna. I on je rekao da je doktor trebao da upozori Viktora na posledice. A branio ga je i juce nakon meca sa Fererom. Ali kad Nadal brani Vicu ovde ga pljuju, kad to radi Nole, onda je Nole car.

Milan Nis

pre 10 godina

Novak nije glup i radi se o tome da AKO SU VIKTORU PISMENO DOZVOLILI da moze sutra da ode na doping kontrolu,ili na bilo koji nacin on to moze da dokaze da mu je to receno od strane ovlascenih lica,onda je svaka druga polemika bespredmetna.
A neko mora da snosi odgovornost,ako se dokaze da igrac nije kriv,ako niko nije odgovoran onda sve gubi smisao i mozete diskvalifikovati i diskreditovati bilo koga ko vam zasmeta.
Braneci Viktora,siguran sam iskreno jer su prijatelji,Novak brani i sebe,ako nekome padne na pamet da se obracunava sa njim,jednog dana.

radio mileva

pre 10 godina

Da, Viktor jeste prekrsio pravila, ali da li je u redu da plati ovako visoku cenu??? Nesrazmerno, visestruko nesrazmerno visoka i ostra kazna za gresku koju je napravio! I nefer kazna, imaju na umu da greska nije samo njegova, a cenu placa sam - nepovratno i nenadoknadivo! A Noletu svaka cast na hrabrosti i solidarnosti! Jos jednom pokazuje da je veliki covek!

Zoran Simic

pre 10 godina

Bravo decko! Neki bi se sklonili u stranu, nije njihov problem, precutali, ali ti si im rekao ono sto je trebalo da im kazes.Jos jednom si pokazao koliki si covek. Bravo!

RL

pre 10 godina

Jadni sportisti. Svaka njima cast sto su stigli tu gde jesu, verovatno je ovo i nepravda ali dali je vaznije sto neko od njih nece dobiti par stotina hiljada eura pored onoliko stotina hiljada(sto su verovatno zasluzeno zaradili) zbog par meseci "nerada" a pola Srbije gladuje i navija za njih?

kontrapunkt

pre 10 godina

Njegova rec vise nema tezine,ON JE REKET BROJ 2!
(dejan, 6. novembar 2013 09:03)

HAHAHA! A tebi je izgleda komsija BROJ 1 u gluposti :))

Srdić

pre 10 godina

Nisam pobornik teorije "zavjere", dugo živim vani, ali ne mogu da odolim utisku da je ovaj sud poput Haškog tribunala gdje se žrtve biraju. Kako to drugačije objasniti, jer da je isti smješten negdje u Africi, pa da kažemo da je u pitanju "neprofesionalizam", pa hajde da povjerujemo. Ovako da su baš slučajno odabrali Viktora i Marina da na njima treniraju strogoču, nije ni slučajno, ni neprofesionalno. Dobro je da su se oglasili Nole i Rafa, jer njihove riječi imaju težinu, ali će kažnjeni imati male koristi od toga. Jer će to ovi "zlotvori" iskulirati i dalje tjerati po svome. Zakon "jačeg" je njihovo pravo! Izdrži Viktore, srpski je boriti se protiv nepravde!!!

milan

pre 10 godina

Ljudi, morate da shvatite da Troicki placa ceh sto je za vreme jednog meca pametovao i slikao pogresnu odluku sudije i stavio je kasnije na svoj profil u net-u. Ovo sto kao govore, dao je krv prekasno i tako prikrio koristenje zabranjenih substanci je samo paravan. Ja sam na primer morao da predam u Svici dozvolu zbog voznje pod dejstvom alkohola i dobio sam zabranu voznje od godinu dana. Za tu godinu, morao sam svaka 3 meseca da idem kod doktora i uzimali su mi uzorak krvi i kose i receno mi je da uz pomoc toga mogu da utvrde da li sam u ta 3 meseca sta pio ili ne. Noletu svaka cast sto je ovako postupio ali bojim se da ce ga to skupo kostati...

goran

pre 10 godina

Birokratija je svugde stoglava azdaja. U ovom slucaju je trebalo SVI najbolji teniseri da se odlase a ne samo Djokovic. Nadal ne sme da susne jer je zestoko sumnjiv, Rodja - kao Rodja, samo sebe gleda (i potajno se nada da ce Djokovica zbog ove izjavre "odrapiti"), ostali se prave nevesti. A debeloguzani iz te komisije misle da su zasticeni kao beli medvedi.
(Sima Strahota, 6. novembar 2013 01:58)
Sve si u pravu osim za Nadala koji je isto stao u odbranu Troickog ,jedino sto za razliku od Noleta nije bio toliko ostar na recima !!!

mikin

pre 10 godina

"Da, Viktor jeste prekrsio pravila ...."
----------------------------------------
Vidim ovde komentare u ovom stilu. To je tacno, ali ZVANICNA individua koja je trazila uzorke krvi i urina je MORALA biti vrlo ekplicitna i upozoriti Troickog STA SME a STA NE SME i kakve su posledice ako tako ne postupi. To je njena-njegova DUZNOST. Ne samo da to nije ucinila nego je jos kontra svega uputila Troickog da uz pismenu izjavu moze uzorak krvi dati sutradan bez ikakvih posledica!
Da ne duzim, to vam je isto kao kada bi vam na raskrsnici policajac dao znak rukom da prodjete raskrsnicu iako je za vas crveno svetlo a onda posto ste to ucinili, pokrenuo postupak protiv vas zbog prolaska kroz crveno a na sudu vas kaznili novcano i oduzimanjem dozvole.
Sramotno.

Mile

pre 10 godina

Kad me jedne noči ispod Mostara zaustavila Saobraćajna, pitao sam ih mogu li sutra da duvam, a oni su mi takodje odgovorili da mogu, ali su dodali i to da će, u tom slučaju, sudija da me odere ko jarca.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Sad citam vest i kaze Djokovic : Kada vidim šta su uradili Viktoru, plašim se šta mogu da urade meni. Hahahaha cini se da se neko uplasio da ga ne uhvate na doping kontroli.
(Rafa Fan Zauvek, 6. novembar 2013 11:30)
-----------------------------------------

Siroti Hahajac, smeje se sebi u tastaturu, nesrećnik, smežuran pred veličinom Čoveka kao što je Naš Novak, na silu hahajči, a posle ode po sedative!

bratanac

pre 10 godina

@(vlada, 6. novembar 2013 02:36)

Viktor ima fobiju od igle i prilikom vađenja krvi ima problema sa nesvesticom. Čovek koji nema takvih problema, teško može shvatiti njegove razloge, zbog kojih je tražio odlaganje za dan kasnije.

Tennis fan

pre 10 godina

Sjajna, emotivna ali i argumentovana izjava. Samo...plaši me da ovo ne bude razlog da smeste Novaku nešto, pogotovu jer je priličnio nagazio gas i svakako će u sledećoj godini biti u prilici da stigne a i prestigne Nadala. A ko iza "napucanog" stoji i to se zna, krupni kapital. I ovo nije moj prilog teoriji zavere, već razložan zaključak posle onog kako je Čilić prošao sa antidoping komisijom...kao bos po trnju.

nebojsa

pre 10 godina

Izdajnik BA
Ja tebe necu da vrijedjam,nisam kompleksas kao ti
Ne razumijem samo B92,znaci ako ja kazemda je Novak car objavit ce se komentar
Mogu onda i da vrijedjam druge al ipak ce objavit
Da,moram i da se potpisem nesto tipa "nole mi te volimo,.dragan prijedor" i sl
Na kraju ja mislim da je teorija zavjere,stalo im je da uniste jednog Srbina(Troickog)koji je vanserijski talenat i jurisao je na top 3
Koje vi viceve mozete smislit auuuu
I jel vam krivo sto se samo Federerova rijec broji u svijetu tenisa,on sta kaze to je
Zna se ko je tata
(sarajevo.ba, 6. novembar 2013 12:58)

Tvoji komentari nisu dobronamerni jer mesaju politiku i sport. Ako ne volis Noleta tvoja stvar, ali molim te, samo bez predrasuda.Dolazis na srpski sajt da izrazavas, sta?
Novak je vanserijski teniser, pobedio je Federera 15 puta, osvojio 6 GS i cak 16 mastersa...Novak je Srbin, mozda je to ono sto nekima smeta pa pokusavaju da relativizuju njegove uspehe, ali to opet govori o njima...ko su i sta su. Nisu Srbi krivi sto su svetu podarili naucnike Teslu,Pupina,Milankovica,sportiste,Djokovica,Vidica, Grbice...dakle ljude koji su svojim delovanjem promenili svet, naprotiv, to se i ocekuje od naroda Dusana Silnog.

Andria

pre 10 godina

Da su ova dva nesretnika kojim slučajem iz neke velike zemlje i da im je neki veliki sponzor npr. Nike svega ovoga ne bi bilo.
Na kraju će i Nole da strada, jer ne pripada izabranoj ekipi.

pedja

pre 10 godina

Dusan-Ja ipak mislim da ti nisi lepo procitao. On je tu najmanje kriv, naravno mislim na Viktora. Jedini pravi krivac je lekar koji mu je rekao da nece imati nikakvih problema ako sutra da.

Koba

pre 10 godina

Nazalost ovo moze biti kraj za Novaka. Ova teniska mafia ce sigurno da mu se sveti za ovakve izjave. Bojim se da protiv njih nema leka I sada ce na sve nacine da ruse Novaka, a to sto je Nadal konstantno na dopingu to ONI neprimecuju!
Novace samo napred

Tanja

pre 10 godina

Korektno od Novaka. Sasvim fer i pošteno. Bilo bi lepo da se njegovi navijači ugledaju na njega i ne optužuju paušalno ostale tenisere veoma ružnim uglavnom posprdnim komentarima na bilo koju vest u vezi sa njim(a)(verujem da je svima jasno na koga aludiram). Naročito imajući u vidu slučaj Troickog i Marina Čilića.

Nenad

pre 10 godina

Svaka cast,tako se pokazuje na delu podrska prema jako dobrom drugu iz detinjstva i kolegi iz reprezentacije.Novace,stvarno si SUPERMAN!!!Ovo ima jako veliku tezinu kada je izreceno iz usta takve teniske i sportske velicine kakav je Nole.I ja bi isto uradio da sam na tvom mestu.Sto neko rece,trebali bi svi teniseri da se oglase i javno daju podrsku Viktoru,ali ocigledno postoji dosta "sumnjivih",koji mozda i svesno znaju sta rade i cne prekrsaj i kojima,naravno,to nije u interesu,a stali bi u odbranu Troickog.Nadam se da sada nece biti neke " potajne odmazde" od strane kritikovanih raznoranim kanalima na Noleta zbog ove izjave.Veliku stvar si uradio,Nole!Ne kazem da je Troicki uradio dobru stvar,ali nista nisu dokazali.I da je uzimao,koja je to supstanca koja za manje od 24h iscezava iz organizma?Kad pogledas Cilicev slucaj i sve ovo sto se desilo,ispada da je bolje da se Viktor zaista,svesno ili nesvesno,dopingovao.

Nemoj da te mnogo boli

pre 10 godina

Kad pogledas Cilicev slucaj i sve ovo sto se desilo,ispada da je bolje da se Viktor zaista,svesno ili nesvesno,dopingovao.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:44)

Možda i je Viktor bio dopingiran to nikada nećemo znati ali Ćilić nije bio, da si pročitao tekst shvatio bi kakav su skandal napravili!

Tibor Soradi

pre 10 godina

OSINJE GNJEZDO!!!Ko u njeega dirne snosi i posledice!Ljudi natakvim odgovornim mestima osećaju se kao BOGOVI i niko im nemože ništa.Nažalost kao jedinka nemože da uradi ništa protiv koruptne bande podrška Noletu, samo napred makar pao i na zadnje mesto tisi za nas prvi i ostaćeš!!!.

viscaelbarca

pre 10 godina

iskreno mislim da troicki nije kriv ali ko zna mozda je i lagao...mislim da su mu dali 3-6mjeseci suspenziju pa ajde ali godinu pa to je previse...pa on ce izgubiti sve bodove i maltene ce biti pocetnik morace da igra challenger-e kako bi stekao uslov za masterse,GS turnire (nadam se da ce dobiti WC za neke turnire)

Serbissimo

pre 10 godina

Evo kako to ''objektivni'' BBC prenosi
[link]
Ja kao da citam sasvim drugi slucaj i sasvim drugu izjavu!!Tipican primer okretanja informacija.
Koliko vidim Novace ne pise ti se dobro.
(iskreno, 6. novembar 2013 09:22)

Izvini, u cemu je problem sa izvestajem BBC-ja? Preneli su od reci do reci sta je Novak rekao bez nametanja ikakvog licnog stava ili zakljucka. Ili je dovoljno reci "BBC" i anatema je odmah spremna. Znas - predrasuda je dvosmena ulica.

Djenka Djavo

pre 10 godina

"Pametniji ne popustajte, stanje je kriticno." Svaka cast na hrabrosti, samo tako treba ziveti, a ne kao veverica kriti se od kojekakvih parazita. Kamo srece da je u svima na svetu i trunka hrabrosti kao u Noletu. Za neke od vas je ovo samo pitanje tenisa i dopinga ali ja ovde vidim nesto vise. E sad da prvih 10 ima petlju pa da obustavi igranje da vidite kako bi se "eksperti" povukli u rupice. Cinjenica je da je profesionalni sport postao unosan biznis, a sportisti su najobicniji gladijatori i zato poneko od njih pre ili kasnije bude "bacen lavovima". Uzmite primer Armstronga i manijakalnog njegovog drogiranja, a da ne pominjemo sprintere. Mozda je nole sportski Martin Luter King? Ili Gandi? Lepo bi bilo videti neku promenu na bolje, inace ce Dominik Straus Kan uskoro postati predsednik svetske teniske federacije pa cemo onda gledati tenis samo u vecernjim satima kad deca odu na spavanje.

Miki

pre 10 godina

Budimo malo realni.To tamo nije Srbija,novac je u igri.Ako moras da odes na doping kontrolu,moras.A ne sutra cu,prekosutra.Nije mi dobro.Viktor je profesionalac,zna pravila igre.Sam je kriv.Sigurno je znao za moguce posledice i nije se pojavio.

Simon

pre 10 godina

Novak je sve objasnio, i pošto Viktora zna od 8. godine života, ima puno pravo da sve ovo i kaže. Taj sistem doping kontrola je i inače sumanut a najlakše je potegnuti nekog Troickog, Čilića itd... gde se računa da se neće dići mnogo prašine i da će ostali uglavnom da klimaju glavom. Mislim, ako vama Viktor deluje dopingovano a ne oni "hibridi" od mase drugih tenisera, fudbalera, boksera, košarkaša, gimnastičara ili atletičara (ili još zanimljivije -gimnastičarki ili atletičarki, božemesačuvaj)... onda ja stvarno nemam pojma koji ste vi ljudi. Možeš misliti, nije se pojavio na doping kontroli tog dana nego hteo sutra?! Eto ti greha za celu karijeru maltene. Nego nije dečko ni iz Amerike ni iz GB ni iz Rusije ni iz Kine, pa hajde malo njega, njega... Sram da vas bude.

Aca

pre 10 godina

E kako mi me je srce puno kad vidim ove mucenike sto Noleta ne vole! Mozete samo da ga mrzite i nista vise. On svakim danom pikazuje kakav je covek i sportista, a vi isto tako pokazujete ko ste i sta ste. Ustvari vi postojite samo na Netu.

Jasna

pre 10 godina

Svaka cast Novaku na ovakvoj izjavi. Bojim se samo da ce ga zbog toga od sada mnogo cesce maltrtirati sa pozivima na kontrole i daj Boze da kojim slucajem ne zamene njegov uzorak krvi ili urina sa nekim dopingovanim i jos ga na kraju i optuze da se i on dopinguje ( a svima je nadam se jasno koliko je Novak protiv bilo kakve vrste dopinga u sportu).

sarajevo.ba

pre 10 godina

Tako je Novak,drug se brani i kad nije u pravu
Samo taj drug(svjesno ili ne)nije smio tebe dovest u tu situaciju,ne znam,mozda ti izgubis ugled zbog njega
Samo jedno ne mogu shvatit,pobogu Viktore ako si ispravan zasto nisi uradio test,mogu shvatit da te strah igle ali ne vjerujem da nikad nisi dao krv u zivotu,pa mogao si stavit cepice u usi,svezat oci,stisnut zube i pretrpjet strah 10 sekundi
Drag mi je Viktor,ali nije mu ovo trebalo ne ulazeci u to sta je imao u krvi moje misljenje je da je gresku napravio i povjerovao toj zeni ako je rekla da moze sutradan dat krv i da je sve ok
A za Cilica(koliko je taj momak simpa)nemam rijeci,tako ugrozit momka,pa to je za Haga

"Hrvat, Srbin, ma to vam je sve isto..."

pre 10 godina

Da parafraziram:
"Kad su kaznili lazno optuzene za doping, nisam se pobunio, jer ja nisam bio lazno optuzen za doping.
Kad su kaznili one koji nisu dali uzorak, nisam se pobunio, jer ja nisam odbio dati uzorak.
Kad su kaznili mene, vise nije bilo nikog ko bi se pobunio."

Eto, zato je ovaj Novakov potez za pohvalu! Bravo, Novače!

Inkvizitor

pre 10 godina

Ja sam za Viktora i pre ove afere cuo da koristi jednu zabranjenu supstancu. Navodno je vidjen da to konzumira tokom nocnih provoda. Nisam verovao dok se nije desilo ovo sto se desilo. Sto se tice ovih iz tih saveza i sportskih sudova, dovoljno je reci samo birokratija, kako god da okrenes donji si. Viktor nije zasluzio ovo sto mu rade, jer ni ovi nisu sami nacisto sta je dozvoljeno, sta nije. Inace razumem sto je Djokovic ovako emotivno reagovao, prijatelji su, a i sam je ugrozen zbog neprofesionalnosti i dvostrukih standarda prema EX YU teniserima, medjutim zasto Nadal reaguje u dva navrata burno, da nije i on iz EX YU:)

nada22

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:47)

Ako je ovo tačno, koja je svrha "nenajvljenog testiranja" tenisera kada su na ODMORU, recimo par dana na Malidivima? Plaćen put, hotel i dnevnice?

zakljucak

pre 10 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji kazu cuti Novace sta te briga kad nisi ti u pitanju.Prvo, nije srpski cutati, drugo kukavice na kraju uvek ostanu same. Neka si im rekao.

Miroslavv

pre 10 godina

Odvažno i opasno, ali izgleda je bilo neophodno. Ne znam oko Viktorovog slučaja ništa, ali da samo jedna laboratorija, koja kako se vidi iz slučaja Čilić nije nepogrešiva, radi test u startu se nikom ne dopada. Naročito što suspenzija faktički počinje od trenutka kad vas optuže a ne kada vas osude i čak i ako se oslobodite krivice niko ne odgovara za vaše izgubljeno vreme i uništen ugled kod publike. To nikako nije uredu!

Dusan

pre 10 godina

Slazem se s Novakom u vecini stvari, pogotovo za Cilica. Momak je ni kriv ni duzan ispastao. Ali Troicki kad vec zna da su pravila tako stroga, sto nije dao krv odmah nego da ovako rizikuje. Neodgovoran je jednostavno. Antidoping testovi moraju da budu rigorozni, jer da se olabave mnogo igraca bi pocelo da trazi rupe u sistemu.

nada ZR

pre 10 godina

Rafa fan cuti molim te pa tvoj Nadal je najsumljiviji,ali nije lopov koji krade nego koga uhvate.Precutao si Noletovu poruku u kojoj se pita ko je sledeci za razapinjanje?

Dado

pre 10 godina

iskreno@ pa o cemu ti pricas??? Vest na BBC je sasvim korektno prenesena, jedino nema uvoda "emotivan i vrlo argumentovan stav,...." Sve ostalo u toj vesti stoji. Navedene su sve kritike koje Novak upucuje svima odgovornima i stvarno mi nije jasno, gde ti ovde vidis spin?

Radovan VII

pre 10 godina

Decko, ne lupaj! Prvo se upoznaj sa slucajem pa onda iznosi svoje misljenje, ovako u najmanju ruku ispadas smesan. "Sigurno je znao za moguce posledice i nije se pojavio.". Za tvoju informaciju, Viktor je dao uzorak urina toga dana i otisao kod doktorke za uzorak krvi kojoj je objasnio svoje trenutno stanje i pitao da li moze sledece jutro da da krv (sto je i ucinio, dakle svega nekoliko sati kasnije). Od (ne)profesionalne doktorke koja je nekoliko puta zvala nadlezne i slala im mejlove u toku tog popodneva dobio je odgovor "Yes, it SHOULD be fine". O kakvim striktnim pravilima ti pricas onda? Kako je moguce da doktorka sa preko 10 godina iskustva ne zna propise u malom prstu, i jos na kraju daje pozitivan, ali formalno neobavezujuci odgovor? Zasto bi jedan teniser morao da zna pravila WADA za svaku situaciju koja se moze desiti? Gde je odgovornost doktorke? Ona je ta koja je Viktoru dala pozitivan odgovor. Zar ITF/WADA i ostale organizacije nemaju spremna resenja za svaku situaciju ili samo ocekuju krv bez ikakve organizacije? Zar nije logicno da se u takvoj situaciji igrac koji se lose oseca stavi u svojevrstan karantin sa nadzorom ITF doktora dok malo ne dodje sebi? Najklase je reci "Daj krv! Sad! Odmah!", ali krv nije voda.

Izdajnik

pre 10 godina

(sarajevo.ba, 06. novembar 2013 09:44) pazi ovo?! otvoris komentare i prvi na koji naletis toliko glup da druge i ne citas... ovaj "BA" misli da je pametan... vece gluposti ne procita odavno!

Nenad

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.

Drugim rečima, odlaganje uzorkovanja krvi je jedan od najstarijih i najefikasnijih trikova za izbegavanje doping kontrole. Ne želim da ulazim u konkretan slučaj jer o njemu ne znam dovoljno. Samo uzmite u obzir sve informacije.

Rafa Fan Zauvek

pre 10 godina

Sad citam vest i kaze Djokovic : Kada vidim šta su uradili Viktoru, plašim se šta mogu da urade meni. Hahahaha cini se da se neko uplasio da ga ne uhvate na doping kontroli.

Petar

pre 10 godina

Poznato je da su teniseri razmaženiji od ostalih sportista. Sve im smeta, ako neko od publike vikne oni negoduju, psuju, a van terena glume fine, vaspitane, obrazovane osobe. Troicki je znao pravila igre, a sada tu glumata nešto. Novak spominje kako će se ta neka gospođa sutra vratiti na posao, a ne pominje kolike su njihove zarade, a koliko zarade tenisera. Inače svi su oni deo industrije od koje običan čovek nema ama baš nikakvu korist sem zabave, i neka se zapitaju Nadal, Djoković i ostali koliki bi im bankovni račun bio da igraju u vreme na primer Rod Lejvera i Roj Emersona, tako da je bolje da ćute.

jules

pre 10 godina

Ezekiel 25:17
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

papaja

pre 10 godina

Viktor moze da bude ponosan kakvog druga ima, a mi kakvog coveka kao sunarodnika.

Viktor kriv - da.
Losa pravila i koordinacija odgovornih tela - da.

Predrag

pre 10 godina

Novace ovo ti nije trebalo da kazes. Lose lose su te savjetovali. Branis sminkera a srozavas svoj autoritet ni za sta. Troicki je kriv I tacka. Umjesto ove pogresna izhjave bolje da si ga savjetovao sa pozitivom. Onda bi bio pravi ali ovako ne valaja ti to...

Pozdrav Predrag

iskreno

pre 10 godina

Evo kako to ''objektivni'' BBC prenosi
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/24831468
Ja kao da citam sasvim drugi slucaj i sasvim drugu izjavu!!Tipican primer okretanja informacija.
Koliko vidim Novace ne pise ti se dobro.

johny

pre 10 godina

ovo je sve mnogo sumnjivo jer logicno je da ako se neko dopinguje on ostvaruje i dobre rezultate, a svi znamo da je njegov maksimum bio 2, eventualno 3 kolo i vrlo cesto je gubio od nekih anonimusa koje je na papiru gledano trebao da dobije, ali nekko je morao da bude zrtveno jagnje, nazalost to je bio viktor

zozo

pre 10 godina

ne verujem nikome.Pa nije toliko bio los da ne moze dati krv?Nesto drugo je u pitanju.Novak moze samo za sebe garantovati,ni za koga vise

Tucko

pre 10 godina

Novaku svaka cast!!Ali znajuci ponasanje Viktora Torickog a posebno u zadnje vreme njegove karijere,kada mu je slava udarila u glavu apsolutno stojim iza toga da treba biti kaznjen i da se dzaba pravda!!Nije on malo dete,ne moze on tek tako reci,,eee ajde sutra cu,,???Naravno da ga nije upozorila,jer pretpostavljam kako se poneo prema njoj a i moglo joj se i sta sada kuka kada je znao kakvi su ti ljudi!!Troicki jeste pogresno postupio i gotova prica!!Nazalost ali je tako!!

Ugroženi građanin

pre 10 godina

O Viktoru Troickom i Marinu Čiliću možemo da mislimo što god hoćemo, al ovo što u toj antidoping organizaciji ili agenciji(što god da je) rade krajnje je nefer i dokazuje koliki su moralni bednici i koliko su spremni da za pare prodaju dušu đavolu. Što tako npr. Nadala ne nahvataju na doping test kad se toliko pričalo da se dopinguje? Očito su im i Viktor Troicki i Marin Čilić smetali. Za ove iz antidoping organizacije(agencije), kao da je stvorena izjava Ilije Čvorovića: "ZA MALE PARE STE SE PRODALI! ZLIKOVCI"

Viktor

pre 10 godina

Bravo Nole. Kada ti to kažeš to ima veliku težinu, možda ćeš pomoći da se ubuduće takve sankcije koriste samo kada je opravdano.

Mister minus

pre 10 godina

Veoma cenim Novaka kao sportistu ali mislim da je ovde reagovao pre svega emotivno.
Vise puta napominje kako su oni profesionalci i kako je tenis njihov posao. Posto je tako, Viktor je kao profesionalac trebao da ispuni svoju obavezu i da zna da odlaganje iste znaci posledice.
Ta doktorka je ispunila svoje obecanje i nije mi jasno zbog cega nju neko napada, nije valjda trebala silom da uzima uzorak. Napisala je izvestaj i prosledila nadleznima. Oni su na osnovu cinjenica doneli odluku. Postoji razlog zbog koga se kontrola ne sme odlagati, a taj razlog su supstance koje je posle nekoliko sati nemoguce otkriti u organizmu.
Ovom izjavom Novak napada WADA i postavlja svojevrsni presedan. Sutra ce ta org. kazniti nekog dopingovanog sportistu, mozda bas tenisera, mozda bas nekog Novakovog protivnika i taj ce odmah napasti org. tvrdeci da mu je "namesteno" ili da je u pitanju greska. Zbog ove medijske buke mozda ce tom sportisti to i proci pa ce onda taj isti zahvaljujuci dopingu ovom istom Novaku uzimati titule.WADA je organizacija koja ima autoritet koji niko ne moze dovesti u pitanje. Podrivanje tog autoriteta moze samo skoditi Novaku i ostalim postenim sportistima, dok oni drugi mogu izvuci korist iz svega ovoga.
Meni je jako zao Viktora jer je covek zbog birokratije nastradao.
Pravila su jasna, a ako je neko profesionalac mora ih znati. Uostalom, zasto se samo teniseri ovoliko bune, atleticari i mnogi drugi su na vecem udaru od njih pa ih ne cujem da se mnogo zale.

Davitelj protiv davitelja

pre 10 godina

'Alo Veliki srbi,
Citam komntare i umirem od smeha.
Pa, ima li neko normalan na ovom sajtu da mi objasni zasto bi BAS naseg Viktora NAMERNO izbacili godinu, godinu-ipo iz takmicenja?
Zato bas Viktora?
I zasto bas NIKE da to 'sredjuje'? Jel' im Viktor odbio ugovor?
Tako veliki, kvalitetan i popularan igrac,... kad bi se zezali !!!
Ili je bio Adidas?
A?
A o tome sto ga svi pljuju da nema pojma sa tenisom, a sad ga svi nesto brane jer im je zao... i zato sto je nas... o tome da i ne pocinjem.
Sram Vas bilo !!!
Udaviste sa zaverama, bre !!!

Noletu svaka cast za ovaj potez, btw.

Banezi

pre 10 godina

Nameracili se na Troickog i Cilica . Kad padne neko iz prvih pet ili prvih deset onda cu da vas shvatim ozbiljno , o antidoping agencijo .

Zocky

pre 10 godina

Vratio se onaj stari Djokovic - 100 posto iskren ali isto toliko nepromisljen.
Kako ti, majstore, mozes da garantujes za bilo koga da je cist osim za sebe, pa da ti je ne znam kakav drugar?
Ni meni Viktor ne deluje kao neko ko bi se dopingovao - ali zasto onda, zaboga, nije odmah stupio u kontakt telefonom sa nadleznim institucijama ITF-a, rekao im o cemu se radi i momentalno dobio direktan odgovor - mozes/ne mozes da odradis test sutra...
Ovako je sve podlozno interpretacijama i nagadjanju (njegova rec protiv doktorove) - kao i navijackim komentarima koji se svode na to da Viktor mora biti u pravu zato sto je Srbin i zato sto ga podrzava ni manje ni vise nego Novak Djokovic...
I ovako neomiljen medju ATP-im i ITF-im vladajuceim krugovima, Djokovic im je dao savrsen povod da protiv njega pokrenu kakvu god hoce kampanju a jedva su docekali.

Mikili

pre 10 godina

@Zocky,

Nisi pazljivo pratio sta se desavalo. Viktor je zvao telefonom komesara (ili kako se vec zove) APT-a koji je DUZAN da bude na vezi i usluzi igracima 24h. Medjutim, taj se nije javljao na telefon. Neka me neko demantuje ako sam nesto tripnula oko ove cinjenice.

Milan

pre 10 godina

@Nada ZR Pa prvi se oglasio Nadal i pokazao da je veliki covek. Ali kad ovo sto je Nole rekao kaze Nadal onda to vama ne valja. Kad isto ponovi Nole svi se slazu. Cudni ste ljudi. Precudni. Mesecima se ovde pljuje Cilic, a posle jedne Novakove izjave neki mu se cak izvinjavaju u komentarima. O Troickom da ne govorim, do juce su ga komentatori razapinjali, sad su svi na njegovoj strani. A tek kad Nadal da podrsku Viktoru, ni Nadal ne valja nista. Ko ce vas razumeti...

Simon

pre 10 godina

Поздравили су те Ленс Армстронг и Мерион Џоунс.
Ипак, казна Виктору је превисока. То сам сагласан.
(Tekelija, 6. novembar 2013 13:14)

Oni su prvo po deceniju bili non stop dopingovani a, kao, šampioni. Pogotovo Lens Armstrong nema šta da me pozdravlja, lik je prvo završio šampionsku karijeru a onda su mu sve pronašli a i on priznao. Mislim, ok, i to je nešto, bolje ikad nego nikad. Ali ovo sa Troickim je baš surovo i nepravedno. Niti mu je nešto pronađeno, niti imaju koordiniran rad svojih "ispitivača"- a kazna takva, to se ne dešava često i bilo kome.

dexter

pre 10 godina

meni samo nije jasno gde je neki iskaz ili intervju sa tom osobom koja mu je rekla da je sve u redu i da moze sutra da preda krv...nesto tu ne stima
one way story...u sv. slucaju

retrogamer

pre 10 godina

Pa to isto su pisali i ovde ljudi po komentarima proslih dana u vezi Troickog pa nisu dobili toliko pluseva lol. Novak je pristrasan u ovom slucaju sto se da videti. Andy je objektivan i racionalan u svom potrazivanju. Pre nego sto lupite minus zato sto nisam rekao "NOVAK CAR" razmislite malcice:P.

Vrhunski Filozof

pre 10 godina

Ako će uzimanje supstanci pomoći da se manje stenje kada se udara loptica, ja sam za!
Međutim ja ne znam što uopšte komentarišem kada ne pratim tenis. Postoji sport koji me bolje uspavljuje nedeljom popodne. Već duže vreme JSL fudbal je neprikosnoven.

dejan

pre 10 godina

BROJ JEDAN se prvi oglasio i kritikovao odluku arbitraze,BROJ DVA se oglasio osokoljen njegovom izjavom!
BROJ JEDAN JE BROJ JEDAN SVIH VREMENA,NEMA STA!

II

pre 10 godina

E, moj Nole....sta ce tebi sve ovo!? Navlacis na sebe neku negativnu paznju vaznih institucija u tenisu i zbog cega!? Da li postoje pravila i pravilnik za te testove? Postoje! Da li ih je Viktor zaobisao? Jeste!! Sta je ko rekao kad je Viktor pitao da mu se dozvoli da da uzorak krvi sledece dana to je vec "rekla kazala" ili svako shvata na svoj nacin. Mogao si to blazim tonom ali "kako im verovati"!?? Da nije to malo pretesko? Bojim se samo da se neke stvari ne slome tebi preko ledja....

skeptik

pre 10 godina

U komentarima svi polaze da je tačno to što kaže Troicki...da su mu rekli to I to ,da može sutra,prekosutra...iz životnog iskustva samo mogu reći NE VERUJEM NIKOM tek tako ,na reč.Ni rođeni brat neće reći 100% istinu .Prema tome Đole bi trebao da gleda svoja posla I da se ne zaleće.

Tekelija

pre 10 godina

Novak je sve objasnio, i pošto Viktora zna od 8. godine života, ima puno pravo da sve ovo i kaže. Taj sistem doping kontrola je i inače sumanut a najlakše je potegnuti nekog Troickog, Čilića itd... gde se računa da se neće dići mnogo prašine i da će ostali uglavnom da klimaju glavom. Mislim, ako vama Viktor deluje dopingovano a ne oni "hibridi" od mase drugih tenisera, fudbalera, boksera, košarkaša, gimnastičara ili atletičara (ili još zanimljivije -gimnastičarki ili atletičarki, božemesačuvaj)... onda ja stvarno nemam pojma koji ste vi ljudi. Možeš misliti, nije se pojavio na doping kontroli tog dana nego hteo sutra?! Eto ti greha za celu karijeru maltene. Nego nije dečko ni iz Amerike ni iz GB ni iz Rusije ni iz Kine, pa hajde malo njega, njega... Sram da vas bude.
(Simon, 6. novembar 2013 12:53)

Поздравили су те Ленс Армстронг и Мерион Џоунс.

Ипак, казна Виктору је превисока. То сам сагласан.

preventiva

pre 10 godina

Čudi me kako vam nije jasno da je Novak ovom oštrom izjavom djelovao preventivno.On se ovoliko razgalamio, jer vjeruje da u slučaju da njega uhvate u korištenju nedozvoljenih sredstva ,oni to ne bi saopštili javnosti ,pošto bi ta ista javnost smatrala da je to njihova osveta prema njemu koji ih je kritikovao!Novak i Nadal su digli najveću dževu,a javna je tajna da se upravo njih dvojica najviše sumnjiče za uzimanje nedozvoljenih sredstva.

aha

pre 10 godina

Ne laje pas sela radi, nego zbog sebe... Neka bude zahvalan sto je 2011 Wada zmurila na upotrebu cuvenog egg-a, i sto je samo Cetojevic izasao sa posledicama i svega.

Zocky

pre 10 godina

@Zocky,

Nisi pazljivo pratio sta se desavalo. Viktor je zvao telefonom komesara (ili kako se vec zove) APT-a koji je DUZAN da bude na vezi i usluzi igracima 24h. Medjutim, taj se nije javljao na telefon. Neka me neko demantuje ako sam nesto tripnula oko ove cinjenice.
(Mikili, 6. novembar 2013 13:07)

Mikili, detalji i sitnice tipa koga je zvao, kada i da li je 24-h portir otisao u WC bas u tom trenutku su u ovom slucaju nebitni - kunst cele price je da Troicki nije dao krv kada je morao, kao sto je morao da zna sta moze da mu se desi.
Iskreno, ova prica o fobiji od igle i "nije mi dobro" mi zvuci krajnje nategnuto - kako je ta fobija odjednom nestala sutradan a nije umirao niti su mu trazili litru krvi pa da nije mogao odmah na testiranje.
Meni su vadili krv iz vene za analizu kada mi STVARNO nije bilo dobro a nemam orghanizam profi sportiste koji to moze lakse da podnese, s tim da iglu takodje volim kao prase sataru.
Prema tome ako je cist ispao je nevidjeno glup a ako nije cist onda nas pravi budalama - u svetu to ide malo teze. Sto se tice Djokovicevog istupa - cisto samoreklamiranje vecinski servilnoj i navijacki obojenoj domacoj javnosti, za stranu koja mu je nenaklonjena ga i onako boli uvo. Toliko, za svakog ko je sreman da bude bar malo realan.

Djole

pre 10 godina

Probaj da ne platis kvitu pa ces videti kolika bi ti bila zabrana . Podrska , saosecanje i ostalo ne kosta nista , obicno mlacenje prazne slame .

Rascia

pre 10 godina

Bojim se da će na kraju Nole da ispadne "neobavešten".

U to me uverava njegova verzija slučaja Čilić. Naime po izjavi Čilića, pomoću dobrih advokata je uspeo da smanji kaznu na osnovu ne direktnog detektovanja na takmičenjima zabranjene supstance nikethamide, već na osnovu markera istog ( marker samo označava da ta zabranjena susptanca bila pre u organizmu proverenog), koja inače u periodima van takmičenja nije zabranjena. Pitanje je vremenski period koji marker omogućava da se istraži da se utvrdi kada se to sredstvo ispraznilo iz organizma. Čilić je bio u sivoj zoni.

Nole zna o životnom stilu Troickog kolko i o glukoznim tabletama Čilića.

Nenad

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:47)

Ako je ovo tačno, koja je svrha "nenajvljenog testiranja" tenisera kada su na ODMORU, recimo par dana na Malidivima? Plaćen put, hotel i dnevnice?
(nada22, 6. novembar 2013 12:25)

Nado, "nenajavljeno testiranje" se obicno vrsi zbog dva razloga:
1) Da se spreci doping u pripremnom periodu. Na primer, sportista se dopinguje tokom priprema ili odmora radi povecanja misicne mase, a zatim prestaje sa dopingom nedelju dana pre takmicenja. Doping supstance se u medjuvremenu eliminise iz organizma, ali stimulativni efekti dopinga ostaju.
2) Da se sprece lazno pozitivni rezultati, na primer izazvani interindividualnim razlikama. Neke osobe imaju povisen nivo testosterona i u odsustvu dopinga. Ako se testiranje vrsi redovno tokom cele godine, onda ovakve razlike mogu da se primete na vreme i koriguju.

Nadam se da ovo bar malo objasnjava stvari. Sve najlepse.

maki

pre 10 godina

@Ugroženi građanin, ako se za nekog prica da se dopinguje to ne znaci da se taj stvarno dopinguje. Ne mogu nikoga da uhvate na silu, po njihovim podacima Nadala su tokom 7 meseci 2012 testirali cak 11 puta i svaki put je bio cist. Obicno se dopinguju oni u koje se najmanje sumnja. Nadal je dobar teniser, njemu doping ne moze da pomogne da igra bolje bekhend ili forhend. Generalno ljudi su ovde optereceni teorijama zavere. Viktor je bio naivan, prekrsio je pravila. Novak pada u vatru bzv, svi koji se krecu po BG-u znaju da Viktor odavno ne zivi sportskim zivotom. Steta.

plivač

pre 10 godina

Pravila doping kontrole, na takmičenju i van njega, su jasna. I u plivanju su takmičari dobijali 1 ili 2 godine zabrane takmičenja zbog odbijanja ili propuštanja tastiranja. Ništa novo, bar ne u plivanju. Svaki sportista mora biti upoznat sa svojim pravima i obavezama doping kontrole. Plivače na takmičenjima iz bazena odmah vode na uzimanje uzoraka. FINA veoma trasparentno objavljuje i broj i imena plivača koji su podvrgnuti kontroli, kao i otkrivene doping slučajeve. I da, kazne su u nekim slučajevima oštrije za one koji nisu prihvatili doping kontrolu. Nije to slučaj samo u tenisu.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Izdajnik BA
Ja tebe necu da vrijedjam,nisam kompleksas kao ti
Ne razumijem samo B92,znaci ako ja kazemda je Novak car objavit ce se komentar
Mogu onda i da vrijedjam druge al ipak ce objavit
Da,moram i da se potpisem nesto tipa "nole mi te volimo,.dragan prijedor" i sl
Na kraju ja mislim da je teorija zavjere,stalo im je da uniste jednog Srbina(Troickog)koji je vanserijski talenat i jurisao je na top 3
Koje vi viceve mozete smislit auuuu
I jel vam krivo sto se samo Federerova rijec broji u svijetu tenisa,on sta kaze to je
Zna se ko je tata

Posmatrač

pre 10 godina

Reakcija Novaka je za svaku pohvalu, jer vraća dostojanstvo igračima i stavlja ih u dominantni položaj u odnosu na svetsku tenisku birokratiju.

Ali ima još jedna tema... spominje se nekakva "zavera" protiv primernog sportiste iz male zemlje. Nekoliko pitanja?
a) Da li bi bilo povoda za "zaveru" i kaznu da je Viktor dao krv na analizu i da je nalaz bio uredan?
b) Da li količina krvi koja se daje na analizu može da ugrozi zdravstveno stanje sportiste u najboljim godinama i u punoj snazi, pa opravdanje "može sutra, nije mi dobro" može da prođe?
c) Da li osoba koja je Viktoru "dozvolila" da sutradan vadi krv za analizu ima ingerencije za tako nešto i da li to može da potvrdi na "nadležnom" mestu?
d) Ako je odgovor za c) negativan, da li to Viktora oslobađa odgovornosti?
e) Da li je Viktorov nalaz u urinu bio čist ili je nađeno nešto što daje za pravo onima koji su doneli odluku o suspenziji?

sarajevo.ba

pre 10 godina

Nebojsa
Procitaj moj komentar prvi na koju je on dao komentar pa onda donosi zakljucak
A to politika i sport nidje veze,,ja samo podrzavam federera i to je to,ne vidim da to ima ikakve veze s politikom
Ipak pozdrav za tebe

Novosadista

pre 10 godina

Za sve one koji su juče lupali minuse Serdaru (http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=774067#k11004077)

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=07&nav_id=774882

RL

pre 10 godina

Jadni sportisti. Svaka njima cast sto su stigli tu gde jesu, verovatno je ovo i nepravda ali dali je vaznije sto neko od njih nece dobiti par stotina hiljada eura pored onoliko stotina hiljada(sto su verovatno zasluzeno zaradili) zbog par meseci "nerada" a pola Srbije gladuje i navija za njih?

vlada

pre 10 godina

Novace hrabro od tebe sto si stao na stranu Troickog,al mi tu nesto nije jasno.Kazes nije mu bilo dobro i nije mogao krv da da.Ja koliko znam bio sam opasno bolestan,iscrpljen i lezao u bolnici 20 dana ,i svaki dan su mi uzimali po pun spric krvi na analizu.E sad dolazimo do toga da li je tadasnja moja bolest u rangu njegovog "da mu nije bilo dobro" pa nije hteo da da krv isto.Ja mislim da nije.i da je olako i neozbiljno shvatio tu kontrolu i reci te doktorke.Pa nije on od juce u tenisu i medju 20 najboljih.Dobro je znao sta radi.i prema tome po meni je kriv,ma koliko si verovatno u pravu da te kontrole i sav taj ATP sistem rada ne valja.Pa bas zato(zbog takvog rada te kontrole) ako je bio "cist"trebao je da uradi tu analizu krvi.

Rafa Fan Zauvek

pre 10 godina

Sad citam vest i kaze Djokovic : Kada vidim šta su uradili Viktoru, plašim se šta mogu da urade meni. Hahahaha cini se da se neko uplasio da ga ne uhvate na doping kontroli.

Predrag

pre 10 godina

Novace ovo ti nije trebalo da kazes. Lose lose su te savjetovali. Branis sminkera a srozavas svoj autoritet ni za sta. Troicki je kriv I tacka. Umjesto ove pogresna izhjave bolje da si ga savjetovao sa pozitivom. Onda bi bio pravi ali ovako ne valaja ti to...

Pozdrav Predrag

Serdar

pre 10 godina

Ja vec zamisljam kako se Federer u naredna 2-3 dana javlja kako je suspenzija Viktora najveca pravda koja je sporovedena ikada,i to samo da bi gurnuo Novaku prst u oko zaobilaznim putem,kad vec ne moze igracki bar ovako pricom.A naravno ocekujem da u naredne 2-3 godine Novak ima najtezi moguci zreb na svim turnirima.

retrogamer

pre 10 godina

Pa to isto su pisali i ovde ljudi po komentarima proslih dana u vezi Troickog pa nisu dobili toliko pluseva lol. Novak je pristrasan u ovom slucaju sto se da videti. Andy je objektivan i racionalan u svom potrazivanju. Pre nego sto lupite minus zato sto nisam rekao "NOVAK CAR" razmislite malcice:P.

Petar

pre 10 godina

Poznato je da su teniseri razmaženiji od ostalih sportista. Sve im smeta, ako neko od publike vikne oni negoduju, psuju, a van terena glume fine, vaspitane, obrazovane osobe. Troicki je znao pravila igre, a sada tu glumata nešto. Novak spominje kako će se ta neka gospođa sutra vratiti na posao, a ne pominje kolike su njihove zarade, a koliko zarade tenisera. Inače svi su oni deo industrije od koje običan čovek nema ama baš nikakvu korist sem zabave, i neka se zapitaju Nadal, Djoković i ostali koliki bi im bankovni račun bio da igraju u vreme na primer Rod Lejvera i Roj Emersona, tako da je bolje da ćute.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Tako je Novak,drug se brani i kad nije u pravu
Samo taj drug(svjesno ili ne)nije smio tebe dovest u tu situaciju,ne znam,mozda ti izgubis ugled zbog njega
Samo jedno ne mogu shvatit,pobogu Viktore ako si ispravan zasto nisi uradio test,mogu shvatit da te strah igle ali ne vjerujem da nikad nisi dao krv u zivotu,pa mogao si stavit cepice u usi,svezat oci,stisnut zube i pretrpjet strah 10 sekundi
Drag mi je Viktor,ali nije mu ovo trebalo ne ulazeci u to sta je imao u krvi moje misljenje je da je gresku napravio i povjerovao toj zeni ako je rekla da moze sutradan dat krv i da je sve ok
A za Cilica(koliko je taj momak simpa)nemam rijeci,tako ugrozit momka,pa to je za Haga

preventiva

pre 10 godina

Čudi me kako vam nije jasno da je Novak ovom oštrom izjavom djelovao preventivno.On se ovoliko razgalamio, jer vjeruje da u slučaju da njega uhvate u korištenju nedozvoljenih sredstva ,oni to ne bi saopštili javnosti ,pošto bi ta ista javnost smatrala da je to njihova osveta prema njemu koji ih je kritikovao!Novak i Nadal su digli najveću dževu,a javna je tajna da se upravo njih dvojica najviše sumnjiče za uzimanje nedozvoljenih sredstva.

zozo

pre 10 godina

ne verujem nikome.Pa nije toliko bio los da ne moze dati krv?Nesto drugo je u pitanju.Novak moze samo za sebe garantovati,ni za koga vise

dejan

pre 10 godina

BROJ JEDAN se prvi oglasio i kritikovao odluku arbitraze,BROJ DVA se oglasio osokoljen njegovom izjavom!
BROJ JEDAN JE BROJ JEDAN SVIH VREMENA,NEMA STA!

aha

pre 10 godina

Ne laje pas sela radi, nego zbog sebe... Neka bude zahvalan sto je 2011 Wada zmurila na upotrebu cuvenog egg-a, i sto je samo Cetojevic izasao sa posledicama i svega.

Mister minus

pre 10 godina

Veoma cenim Novaka kao sportistu ali mislim da je ovde reagovao pre svega emotivno.
Vise puta napominje kako su oni profesionalci i kako je tenis njihov posao. Posto je tako, Viktor je kao profesionalac trebao da ispuni svoju obavezu i da zna da odlaganje iste znaci posledice.
Ta doktorka je ispunila svoje obecanje i nije mi jasno zbog cega nju neko napada, nije valjda trebala silom da uzima uzorak. Napisala je izvestaj i prosledila nadleznima. Oni su na osnovu cinjenica doneli odluku. Postoji razlog zbog koga se kontrola ne sme odlagati, a taj razlog su supstance koje je posle nekoliko sati nemoguce otkriti u organizmu.
Ovom izjavom Novak napada WADA i postavlja svojevrsni presedan. Sutra ce ta org. kazniti nekog dopingovanog sportistu, mozda bas tenisera, mozda bas nekog Novakovog protivnika i taj ce odmah napasti org. tvrdeci da mu je "namesteno" ili da je u pitanju greska. Zbog ove medijske buke mozda ce tom sportisti to i proci pa ce onda taj isti zahvaljujuci dopingu ovom istom Novaku uzimati titule.WADA je organizacija koja ima autoritet koji niko ne moze dovesti u pitanje. Podrivanje tog autoriteta moze samo skoditi Novaku i ostalim postenim sportistima, dok oni drugi mogu izvuci korist iz svega ovoga.
Meni je jako zao Viktora jer je covek zbog birokratije nastradao.
Pravila su jasna, a ako je neko profesionalac mora ih znati. Uostalom, zasto se samo teniseri ovoliko bune, atleticari i mnogi drugi su na vecem udaru od njih pa ih ne cujem da se mnogo zale.

wow

pre 10 godina

WOOOOOW...

Da li je ovo moguce? Novace,je li moguce da imas snage,a posebno mentalne, da se opterecujes i sa ovim(bez obzira sto si se posavjetovao i konsultovao oko ovoga sto ces reci,ipak je ovo tvoja izjava i ima VELIKU tezinu)?
Dakle,svaka cast,prosto sam odusevljen ovim sto sam procitao...ovo ce biti udarna vijest,ovo je prvi put da ovakva velicina uputi ovakve kritike...A sa drugarske strane si ucinio nesto na sta me prodju trnci i mogu reci da ako ovo Viktoru nije dovoljan podstrek za povratak sta ce biti(kada ti ovakav drugar stane u odbranu)...

Iznenadjen sam pa ne znam sta bi jos rekao....samo se nadam i vjerujem da ova izjava nece imati posljedice(ne daj Boze,namjestanje testova ili smjestanje i Novaku neki skandal),cvrsto vjerujem da ce Novak zavrsiti karijeru kao potpuno cist i jedan od najfer igraca ikada u samom vrhu...

Svaka ti cast na ovome...Ovo je izjava sa velikom tezinom...cekam reakcije...

Sima Strahota

pre 10 godina

Birokratija je svugde stoglava azdaja. U ovom slucaju je trebalo SVI najbolji teniseri da se odlase a ne samo Djokovic. Nadal ne sme da susne jer je zestoko sumnjiv, Rodja - kao Rodja, samo sebe gleda (i potajno se nada da ce Djokovica zbog ove izjavre "odrapiti"), ostali se prave nevesti. A debeloguzani iz te komisije misle da su zasticeni kao beli medvedi.

Goran

pre 10 godina

Novak je jos jednom dokazao da moze da stane pred novinare na turniru koji je pod ogromnom medijskom paznjom i da im u lice kaze sta misli, ne preko Tvitera nego direktno u lice. To su stvari koje nije popularno govoriti. Nije popularno braniti tenisera koji je optuzen za tako nesto. Najlakse bi bilo da je iskulirao, to bi uradio Rodzer zbog sponzora, zbog javnosti, zbog imizda. Novak ima prkos da kaze ono sto misli a ne samo ono sto misli da je popularno. Zato je veliki sampion. Zato je i Nadal veliki sampion jer je i on stao u odbranu Viktora. Zato Rodzer nije veliki sampion.

Zocky

pre 10 godina

@Zocky,

Nisi pazljivo pratio sta se desavalo. Viktor je zvao telefonom komesara (ili kako se vec zove) APT-a koji je DUZAN da bude na vezi i usluzi igracima 24h. Medjutim, taj se nije javljao na telefon. Neka me neko demantuje ako sam nesto tripnula oko ove cinjenice.
(Mikili, 6. novembar 2013 13:07)

Mikili, detalji i sitnice tipa koga je zvao, kada i da li je 24-h portir otisao u WC bas u tom trenutku su u ovom slucaju nebitni - kunst cele price je da Troicki nije dao krv kada je morao, kao sto je morao da zna sta moze da mu se desi.
Iskreno, ova prica o fobiji od igle i "nije mi dobro" mi zvuci krajnje nategnuto - kako je ta fobija odjednom nestala sutradan a nije umirao niti su mu trazili litru krvi pa da nije mogao odmah na testiranje.
Meni su vadili krv iz vene za analizu kada mi STVARNO nije bilo dobro a nemam orghanizam profi sportiste koji to moze lakse da podnese, s tim da iglu takodje volim kao prase sataru.
Prema tome ako je cist ispao je nevidjeno glup a ako nije cist onda nas pravi budalama - u svetu to ide malo teze. Sto se tice Djokovicevog istupa - cisto samoreklamiranje vecinski servilnoj i navijacki obojenoj domacoj javnosti, za stranu koja mu je nenaklonjena ga i onako boli uvo. Toliko, za svakog ko je sreman da bude bar malo realan.

Tucko

pre 10 godina

Novaku svaka cast!!Ali znajuci ponasanje Viktora Torickog a posebno u zadnje vreme njegove karijere,kada mu je slava udarila u glavu apsolutno stojim iza toga da treba biti kaznjen i da se dzaba pravda!!Nije on malo dete,ne moze on tek tako reci,,eee ajde sutra cu,,???Naravno da ga nije upozorila,jer pretpostavljam kako se poneo prema njoj a i moglo joj se i sta sada kuka kada je znao kakvi su ti ljudi!!Troicki jeste pogresno postupio i gotova prica!!Nazalost ali je tako!!

Djordje Stanic

pre 10 godina

Ne znam da li će ljudi shvatiti koliko je ovo hrabra izjava Novaka.

Ovo je bukvalno kao da je stao ispred streljačkog odreda, jer sledeći put kad on bude davao uzorke može da se desi svašta... A on nije marketinški tako velik (nema Nike i Adidas iza sebe) da može da mu bude svejedno.

Novak je takva ljudina da moćemo samo da budemo ponosni što je naš.

Živ bio, zdravlje te služilo i još puno turnira osvojio!

Djole

pre 10 godina

Probaj da ne platis kvitu pa ces videti kolika bi ti bila zabrana . Podrska , saosecanje i ostalo ne kosta nista , obicno mlacenje prazne slame .

Mile

pre 10 godina

Kad me jedne noči ispod Mostara zaustavila Saobraćajna, pitao sam ih mogu li sutra da duvam, a oni su mi takodje odgovorili da mogu, ali su dodali i to da će, u tom slučaju, sudija da me odere ko jarca.

Miki

pre 10 godina

Budimo malo realni.To tamo nije Srbija,novac je u igri.Ako moras da odes na doping kontrolu,moras.A ne sutra cu,prekosutra.Nije mi dobro.Viktor je profesionalac,zna pravila igre.Sam je kriv.Sigurno je znao za moguce posledice i nije se pojavio.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Izdajnik BA
Ja tebe necu da vrijedjam,nisam kompleksas kao ti
Ne razumijem samo B92,znaci ako ja kazemda je Novak car objavit ce se komentar
Mogu onda i da vrijedjam druge al ipak ce objavit
Da,moram i da se potpisem nesto tipa "nole mi te volimo,.dragan prijedor" i sl
Na kraju ja mislim da je teorija zavjere,stalo im je da uniste jednog Srbina(Troickog)koji je vanserijski talenat i jurisao je na top 3
Koje vi viceve mozete smislit auuuu
I jel vam krivo sto se samo Federerova rijec broji u svijetu tenisa,on sta kaze to je
Zna se ko je tata

Koba

pre 10 godina

Nazalost ovo moze biti kraj za Novaka. Ova teniska mafia ce sigurno da mu se sveti za ovakve izjave. Bojim se da protiv njih nema leka I sada ce na sve nacine da ruse Novaka, a to sto je Nadal konstantno na dopingu to ONI neprimecuju!
Novace samo napred

Nenad

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.

Drugim rečima, odlaganje uzorkovanja krvi je jedan od najstarijih i najefikasnijih trikova za izbegavanje doping kontrole. Ne želim da ulazim u konkretan slučaj jer o njemu ne znam dovoljno. Samo uzmite u obzir sve informacije.

Vrhunski Filozof

pre 10 godina

Ako će uzimanje supstanci pomoći da se manje stenje kada se udara loptica, ja sam za!
Međutim ja ne znam što uopšte komentarišem kada ne pratim tenis. Postoji sport koji me bolje uspavljuje nedeljom popodne. Već duže vreme JSL fudbal je neprikosnoven.

Boske

pre 10 godina

Ma lako za doping, meni nije jasno kako ovaj čovjek prolazi najobičniju, rutinsku ljekarsku kontrolu?! Pa neki njegovi organi su veličine košarkaške lopte!

Dusan

pre 10 godina

Slazem se s Novakom u vecini stvari, pogotovo za Cilica. Momak je ni kriv ni duzan ispastao. Ali Troicki kad vec zna da su pravila tako stroga, sto nije dao krv odmah nego da ovako rizikuje. Neodgovoran je jednostavno. Antidoping testovi moraju da budu rigorozni, jer da se olabave mnogo igraca bi pocelo da trazi rupe u sistemu.

Pravda

pre 10 godina

Ako si im reko Novace svaka ti je na mestu. Ako Wada jednom igracu oduzima pravo igranja a nije utvrdjeno da je koristio doping, moze biti i da drugom igracu dozvoljava iako igrac koristi zabranjene supstance!

ShomyRedDevil

pre 10 godina

pustite me te price , lose mi je dacu sutra krv! Prica za malu decu!
Budi srecan Viktore , jos si dobro i prosao!
(Nevinasce, 6. novembar 2013 02:15)

Verovatno kada se probudis ujutru i pogledas se u ogledalo vidis jednu nesrecnu osobu!!!!

Inkvizitor

pre 10 godina

Ja sam za Viktora i pre ove afere cuo da koristi jednu zabranjenu supstancu. Navodno je vidjen da to konzumira tokom nocnih provoda. Nisam verovao dok se nije desilo ovo sto se desilo. Sto se tice ovih iz tih saveza i sportskih sudova, dovoljno je reci samo birokratija, kako god da okrenes donji si. Viktor nije zasluzio ovo sto mu rade, jer ni ovi nisu sami nacisto sta je dozvoljeno, sta nije. Inace razumem sto je Djokovic ovako emotivno reagovao, prijatelji su, a i sam je ugrozen zbog neprofesionalnosti i dvostrukih standarda prema EX YU teniserima, medjutim zasto Nadal reaguje u dva navrata burno, da nije i on iz EX YU:)

Davitelj protiv davitelja

pre 10 godina

'Alo Veliki srbi,
Citam komntare i umirem od smeha.
Pa, ima li neko normalan na ovom sajtu da mi objasni zasto bi BAS naseg Viktora NAMERNO izbacili godinu, godinu-ipo iz takmicenja?
Zato bas Viktora?
I zasto bas NIKE da to 'sredjuje'? Jel' im Viktor odbio ugovor?
Tako veliki, kvalitetan i popularan igrac,... kad bi se zezali !!!
Ili je bio Adidas?
A?
A o tome sto ga svi pljuju da nema pojma sa tenisom, a sad ga svi nesto brane jer im je zao... i zato sto je nas... o tome da i ne pocinjem.
Sram Vas bilo !!!
Udaviste sa zaverama, bre !!!

Noletu svaka cast za ovaj potez, btw.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Nebojsa
Procitaj moj komentar prvi na koju je on dao komentar pa onda donosi zakljucak
A to politika i sport nidje veze,,ja samo podrzavam federera i to je to,ne vidim da to ima ikakve veze s politikom
Ipak pozdrav za tebe

sonja

pre 10 godina

pustite me te price , lose mi je dacu sutra krv! Prica za malu decu!
Budi srecan Viktore , jos si dobro i prosao!
(Nevinasce, 6. novembar 2013 02:15)

Alo pametnice, sta god zabranjeno da je imao u krvi videlo bi se i sutradan, a to sto je tebi normalno da svi varaju i podvaljuju je problem tebe i tvoje okoline

Milan

pre 10 godina

Svaka ti cast Novace.Neprofesionalizam je prava rec.Jer kako drugacije objasniti cinjenicu da ovi iz doping kontrole nisu upozorili Viktora na moguce konsekvence ako ne da krv? Ocigledno je da je neko iz anti doping kontrole napravio ozbiljan propust,naravno oni nikada nece odgovarati ni zbog cega.Nazalost,Troicki je u ovom slucaju zrtveno jagnje.Jako mi ga je zao jer je dobar momak,pitanje je da li ce se i u kakvom stanju vratiti tenisu,jer ne zaboravite,on ce sledece godine napuniti 28 godina i vrlo je verovatno da ce ispasti iz prvih 1000 na rang listi,bice mu jako tesko da se vrati u top 50.Ko veruje ovoj anti doping organizaciji neka procita sta se desilo sa navodnim dopingovanjem Filipa Volandrija,coveka su ni krivog ni duznog suspendovali na 5 meseci,i naravno niko zbog toga nije odgovarao.Buditi tenisere u 6 ujutro da bi uradili doping test je po meni nonsens.

Rascia

pre 10 godina

Bojim se da će na kraju Nole da ispadne "neobavešten".

U to me uverava njegova verzija slučaja Čilić. Naime po izjavi Čilića, pomoću dobrih advokata je uspeo da smanji kaznu na osnovu ne direktnog detektovanja na takmičenjima zabranjene supstance nikethamide, već na osnovu markera istog ( marker samo označava da ta zabranjena susptanca bila pre u organizmu proverenog), koja inače u periodima van takmičenja nije zabranjena. Pitanje je vremenski period koji marker omogućava da se istraži da se utvrdi kada se to sredstvo ispraznilo iz organizma. Čilić je bio u sivoj zoni.

Nole zna o životnom stilu Troickog kolko i o glukoznim tabletama Čilića.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(vlada, 6. novembar 2013 02:36)
Divim se mudracima poput Vas. Ako je "čist" neka ide u zatvor nema čega da se boji, ako je "čist" neka mu uzmu krv, nema čega da se boji, ako je ispravan neka ga tuku jer nema šta da prizna itd.itd.
Mislim da se ovde radi, u najmanju ruku rečeno, o nekim teniskim "vladarima iz senki" koji mogu da "maknu" bilo kog sportistu iz takmičenja i sa ATP liste, ako treba, i ako vrhovni nalogodavac, čije je sedište sa one strane okeana to naredi.Žalba i sve ostalo vredi koliko i lanjski sneg. Voleo bih da znam da li neko sme da zatraži test od Serene Vilijams ili bilo kog američkog sportiste i da ga ovako divljački izbaci iz daljeg takmičenja?

Karmelo

pre 10 godina

Nema sta,nesto je trulo u drzavi Danskoj :) Kad najbolji na svijetu (Novak i Rafa) kazu da vjeruju Viktoru,onda to ima svoju tezinu!Nesto ocigledno nije u redu u teniskoj asocijaciji i tim organizacijama!!!
Mislim da ce Novak imati sada problema vise nego ikada,imace lose rasporede igranja,tezak zrijeb cesto...Ali vjerujem da ce Novak da bude jaci i od tih manipulatora!
Medjutim,mene nerviraju ove izjave "nasih" ljudi koji lupaju razne teorije!
Ovaj jedan kaze kad je bio u bolnici stalno su mu vadili krv...Pa momcino,kad ides na dobrovoljno davanje krvi prvo te pitaju imas li temperaturu,da li si pio neke ljekove,i sl...U slucaju da imas temp. ili pijes nesto NE DAJU DA DAJES KRV!!!!!
Tako da vi Nevjerne Tome zacepite,povucite se u svoju rupu i stidite se,sto imate cast i privilegiju da su vam sunarodnjaci ovakvi sportisti i ovakvi ljudi!!!!

skeptik

pre 10 godina

U komentarima svi polaze da je tačno to što kaže Troicki...da su mu rekli to I to ,da može sutra,prekosutra...iz životnog iskustva samo mogu reći NE VERUJEM NIKOM tek tako ,na reč.Ni rođeni brat neće reći 100% istinu .Prema tome Đole bi trebao da gleda svoja posla I da se ne zaleće.

maki

pre 10 godina

@Ugroženi građanin, ako se za nekog prica da se dopinguje to ne znaci da se taj stvarno dopinguje. Ne mogu nikoga da uhvate na silu, po njihovim podacima Nadala su tokom 7 meseci 2012 testirali cak 11 puta i svaki put je bio cist. Obicno se dopinguju oni u koje se najmanje sumnja. Nadal je dobar teniser, njemu doping ne moze da pomogne da igra bolje bekhend ili forhend. Generalno ljudi su ovde optereceni teorijama zavere. Viktor je bio naivan, prekrsio je pravila. Novak pada u vatru bzv, svi koji se krecu po BG-u znaju da Viktor odavno ne zivi sportskim zivotom. Steta.

Lav

pre 10 godina

@Sima Strahota Nadal je prvi branio Viktora cim mu je izrecena kazna. I on je rekao da je doktor trebao da upozori Viktora na posledice. A branio ga je i juce nakon meca sa Fererom. Ali kad Nadal brani Vicu ovde ga pljuju, kad to radi Nole, onda je Nole car.

Mali VELIKI COVEK

pre 10 godina

... Najlakse bi bilo da je iskulirao, to bi uradio Rodzer zbog sponzora, zbog javnosti, zbog imizda. Novak ima prkos da kaze ono sto misli a ne samo ono sto misli da je popularno. Zato je veliki sampion. Zato je i Nadal veliki sampion jer je i on stao u odbranu Viktora. Zato Rodzer nije veliki sampion.
(Goran, 6. novembar 2013 02:39)

Apsolutno se slazem sa svakom recju koju si napisao,osim sa cinjenicom da RF nije veliki sampion,on to jeste,moramo priznati,ali je definitivno MALI covek ili,kako hocete hladnokrvni I bezosecajni Svajcarac koga apsolutno ne zanimaju tudji problem koji su vrlo lako mogli postati I njegovi I zbog kojih on ne oseca potrebu da se oglasi.Pa pobogu ljudi,on je na zalasku karijere,nista ga ne kosta da istupi u javnosti I da pruzi podrsku kolegi koji je bez svoje krivice ovako drasticno kaznjen.Za razliku od njega I Novak I Nadal imaju jos vise godina nastupa pred sobom I mnogo vise rizikuju ovim istupima,svaka im cast na hrabrosti I otvorenosti.Federer me podseca na cicu od 64 godine u drzavnoj firmi,koji broji zadnje dane do penzije,a ne sme sefu da se obrati cak ni da ode u WC ili po dorucak.Novaku ponovo naklon do zemlje.Mozda stvarno zvuci pateticno,ali ja sam duboko ubedjen da ovakvu LICNOST I COVEKA u punom smislu te reci nikada nismo imali,niti mi,niti bilo koja Ex Yu zemlja.Viktoru zelim da bude jak I da izdrzi ovu nepravdu koja mu je ocigledno zlonamerno nanesena.I da se vrati na leto jaci nego ikada!

mentalist

pre 10 godina

Primjer jadnog pravog sportiste, nisi Novace uzalud broj No.1, i u reketu i u primjeru ostalim "sportistima",svaka ti cast i neka te sreca prati u zivotu.

Andria

pre 10 godina

Da su ova dva nesretnika kojim slučajem iz neke velike zemlje i da im je neki veliki sponzor npr. Nike svega ovoga ne bi bilo.
Na kraju će i Nole da strada, jer ne pripada izabranoj ekipi.

Sunce Slobode

pre 10 godina

@dejan
"Njegova rec vise nema tezine,ON JE REKET BROJ 2!"

Mene vise zanima ko je najveca budala broj2, za broj 1 sam upravo video. . .

Zocky

pre 10 godina

Vratio se onaj stari Djokovic - 100 posto iskren ali isto toliko nepromisljen.
Kako ti, majstore, mozes da garantujes za bilo koga da je cist osim za sebe, pa da ti je ne znam kakav drugar?
Ni meni Viktor ne deluje kao neko ko bi se dopingovao - ali zasto onda, zaboga, nije odmah stupio u kontakt telefonom sa nadleznim institucijama ITF-a, rekao im o cemu se radi i momentalno dobio direktan odgovor - mozes/ne mozes da odradis test sutra...
Ovako je sve podlozno interpretacijama i nagadjanju (njegova rec protiv doktorove) - kao i navijackim komentarima koji se svode na to da Viktor mora biti u pravu zato sto je Srbin i zato sto ga podrzava ni manje ni vise nego Novak Djokovic...
I ovako neomiljen medju ATP-im i ITF-im vladajuceim krugovima, Djokovic im je dao savrsen povod da protiv njega pokrenu kakvu god hoce kampanju a jedva su docekali.

iskreno

pre 10 godina

Evo kako to ''objektivni'' BBC prenosi
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/24831468
Ja kao da citam sasvim drugi slucaj i sasvim drugu izjavu!!Tipican primer okretanja informacija.
Koliko vidim Novace ne pise ti se dobro.

nada ZR

pre 10 godina

Ostavite se sada Viktora,Cilica.Tema je Nole.Niko nikada se nije obrusio na celnike svetske teniske federacije,niko nije imao hrabrosti,niko im nije pred celim svetom rekao da ne rade svoj posao kako treba.Niko nije naceo i poceo glasno da govori o njihovim propustima,ne radu,korumpiranosti.A svi zive od znoja tenisera i bogati su ljudi.Nema veze da li ce ova Noletova izjava njih dotaci,ali mediji ce ovo ispratiti posteno,ljubitelji tenisa razumece i podrzati Noletov stav.Mozda se desi da ga maltretiraju zbog ovoga na perfidan nacin,ali sa druge strane se nadam da ima podrusku tenisera kao i navijaca i javnosti.Ovu izjavu moze da kaze samo veliki profesionalac,velik covek sa zavidnim rezulatatima,neko samouveren i istinoljubiv.Na ATP verujem da bi mu se javno pridruzio samo Endi,ostali veliki a kao ljudi jadni.

nikol dz. femija

pre 10 godina

A šta su izjavili Gulbis i Janovič ?

Novaku srećno odmaranje i sve najbolje u meču protiv Huana.

Bravo za današnju FENOMENALNU POBEDU NAD FEDEREROM i TO DRUGU ZA 4 DANA, što je jedninstven slučaj i fantastična prilika koju je NOVAK NA NAJBOLJI NAČIN ISKRISTIO.

ZNAČI, u 4 dana DVA PUTA POBEDIO najvećeg FEDERERA, Pariz pa London, rekord koji će verovatno biti jedinstven.

Srećno Novaku i samo neka je živ i zdrav sa čitavim ledjima.

ssss

pre 10 godina

Mogu ovi nevjernici pricati sta god hoce, ali kad najbolji na svijetu upozorava onda tu nisu cista posla. Misli li neko da bi Novak bez jakog dokaza postavljao svoja ledja za Cilica, aj' za Viktora svaka cast. Mozda je osjetio da mu spremaju slicnu stvar. Ogromne se pare vrte u tenisu i zaboga kako jedan Srbin da ih uzima. Svaka tebi Novace cast, ti si nas ponos.

jules

pre 10 godina

Ezekiel 25:17
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Milan

pre 10 godina

E ovako govori inteligentna, elokventna osoba. Argumenti bato, priprema, analiza, a ne emocije i Twitter poruke sa ajfona sa splavarskim recnikom tipa "SRAM VAS BILO BRE...".

Pravo osoba, pravo mesto (pres konferencija nakon velikog meca), pravo vreme (finale ATP sezone), pravi auditorijum(sve velike medijske kuce).

Da vidimo kako ce se ovo moci ignorisati. Bravo Nole, ti nisi Srbin brate, previse si pametan, podmetnuli su te u porodilistu, neki si Japanac, Nemac, vanzemaljac, sta li vec. E da nam je vise ovakvih.

milan

pre 10 godina

Ljudi, morate da shvatite da Troicki placa ceh sto je za vreme jednog meca pametovao i slikao pogresnu odluku sudije i stavio je kasnije na svoj profil u net-u. Ovo sto kao govore, dao je krv prekasno i tako prikrio koristenje zabranjenih substanci je samo paravan. Ja sam na primer morao da predam u Svici dozvolu zbog voznje pod dejstvom alkohola i dobio sam zabranu voznje od godinu dana. Za tu godinu, morao sam svaka 3 meseca da idem kod doktora i uzimali su mi uzorak krvi i kose i receno mi je da uz pomoc toga mogu da utvrde da li sam u ta 3 meseca sta pio ili ne. Noletu svaka cast sto je ovako postupio ali bojim se da ce ga to skupo kostati...

"Hrvat, Srbin, ma to vam je sve isto..."

pre 10 godina

Da parafraziram:
"Kad su kaznili lazno optuzene za doping, nisam se pobunio, jer ja nisam bio lazno optuzen za doping.
Kad su kaznili one koji nisu dali uzorak, nisam se pobunio, jer ja nisam odbio dati uzorak.
Kad su kaznili mene, vise nije bilo nikog ko bi se pobunio."

Eto, zato je ovaj Novakov potez za pohvalu! Bravo, Novače!

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Sad citam vest i kaze Djokovic : Kada vidim šta su uradili Viktoru, plašim se šta mogu da urade meni. Hahahaha cini se da se neko uplasio da ga ne uhvate na doping kontroli.
(Rafa Fan Zauvek, 6. novembar 2013 11:30)
-----------------------------------------

Siroti Hahajac, smeje se sebi u tastaturu, nesrećnik, smežuran pred veličinom Čoveka kao što je Naš Novak, na silu hahajči, a posle ode po sedative!

djordjevic

pre 10 godina

Kakva lekcija o drugarstvu, ljudskosti ali i profesionalizma Novaka Djokovica. Uz drugara u borbi za pravdu (smucise mi navijaci taj izraz) bez dlake na jeziku. Ucimo se Srbi.

smb

pre 10 godina

Pre 40 godina, 80 tenisera ( 13 od 16 seeded ) su bojkotovali WB, u znak protesta zbog suspenzije Nikole Pilića . Ali to su bila "deca cveća", tada je to bilo moguće. ( A i ATP je stao iza tenisera, naravno, zbog svog interesa, da ne dužim sad ).
Može li neko da zamisli takvu solidarnost danas, kada važi samo broj osvojenih GS ? Bojim se da je od tih 80 danas ostao samo 1 ! Pravi br. 1

Nemoj da te mnogo boli

pre 10 godina

Kad pogledas Cilicev slucaj i sve ovo sto se desilo,ispada da je bolje da se Viktor zaista,svesno ili nesvesno,dopingovao.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:44)

Možda i je Viktor bio dopingiran to nikada nećemo znati ali Ćilić nije bio, da si pročitao tekst shvatio bi kakav su skandal napravili!

Djenka Djavo

pre 10 godina

"Pametniji ne popustajte, stanje je kriticno." Svaka cast na hrabrosti, samo tako treba ziveti, a ne kao veverica kriti se od kojekakvih parazita. Kamo srece da je u svima na svetu i trunka hrabrosti kao u Noletu. Za neke od vas je ovo samo pitanje tenisa i dopinga ali ja ovde vidim nesto vise. E sad da prvih 10 ima petlju pa da obustavi igranje da vidite kako bi se "eksperti" povukli u rupice. Cinjenica je da je profesionalni sport postao unosan biznis, a sportisti su najobicniji gladijatori i zato poneko od njih pre ili kasnije bude "bacen lavovima". Uzmite primer Armstronga i manijakalnog njegovog drogiranja, a da ne pominjemo sprintere. Mozda je nole sportski Martin Luter King? Ili Gandi? Lepo bi bilo videti neku promenu na bolje, inace ce Dominik Straus Kan uskoro postati predsednik svetske teniske federacije pa cemo onda gledati tenis samo u vecernjim satima kad deca odu na spavanje.

Radovan VII

pre 10 godina

Decko, ne lupaj! Prvo se upoznaj sa slucajem pa onda iznosi svoje misljenje, ovako u najmanju ruku ispadas smesan. "Sigurno je znao za moguce posledice i nije se pojavio.". Za tvoju informaciju, Viktor je dao uzorak urina toga dana i otisao kod doktorke za uzorak krvi kojoj je objasnio svoje trenutno stanje i pitao da li moze sledece jutro da da krv (sto je i ucinio, dakle svega nekoliko sati kasnije). Od (ne)profesionalne doktorke koja je nekoliko puta zvala nadlezne i slala im mejlove u toku tog popodneva dobio je odgovor "Yes, it SHOULD be fine". O kakvim striktnim pravilima ti pricas onda? Kako je moguce da doktorka sa preko 10 godina iskustva ne zna propise u malom prstu, i jos na kraju daje pozitivan, ali formalno neobavezujuci odgovor? Zasto bi jedan teniser morao da zna pravila WADA za svaku situaciju koja se moze desiti? Gde je odgovornost doktorke? Ona je ta koja je Viktoru dala pozitivan odgovor. Zar ITF/WADA i ostale organizacije nemaju spremna resenja za svaku situaciju ili samo ocekuju krv bez ikakve organizacije? Zar nije logicno da se u takvoj situaciji igrac koji se lose oseca stavi u svojevrstan karantin sa nadzorom ITF doktora dok malo ne dodje sebi? Najklase je reci "Daj krv! Sad! Odmah!", ali krv nije voda.

hrvat iz Rijeke

pre 10 godina

Novak Djokovic je veliki covjek i veliki sportas, svaki put kad igra finale ja iz sveg srca navijam za njega, a siguran sam i mnogi drugi hrvati. Svaka rijec koju je napisao je istina i ja osobno mislim da nije u redu da se Troickom ovo radi samo radi odgode od jednog dana, svi znaju da se nedopustene tvari u organizmu zadrzavaju puno puno duze, ako su vec morali dati neku kaznu trebala je biti neka simbolicno minimalna. Ovo nema veze s vezom i to je sramota. Sto se Novaka tice, vi Srbi mozete biti ponosni na ovakvu velicinu od covjeka i sportasa. Nole rasturaj i dalje! Pozdrav iz Hrvatske!

Mihailo

pre 10 godina

Pravi Srpski način, ali, mnogi Srbi su se tako istrčali, iskreno nema šta. Bog jeste na tvojoj strani ali sila koja vlada ovim svetom ne zna za Boga.

Nele

pre 10 godina

E, posle ovoga prvo sto mi pada na pamet da napisem je:
NOVAK DJOKOVIC = COVEK
Samo razmisljam ko bi se upustio u ovakvu pricu zbog nekog drugog. On se obraca svetskim organizacijama i proziva ih zbog njihove neprofesionalnosti. Zamislite Federera da se buni zbog nekog drugog?! Nole covece, ne da treba avion da nosi tvoje ime nego i raketa. Kako je tako je, siguran sam da ce Viktor vreme do jula utrositi u treninzima posle kojih ce biti samo jos bolji. Ovaj istup Novaka Djokovica treba da mu bude samo dodatni podstrek da bude jos jaci u narednom periodu.

Dado

pre 10 godina

Sta reci posle ovog? Veliki si Novace! A oni koji optuzujete Viktora niste mi jasni. Kao prvo, ko ste vi da procenjujete kako se tada on zaista osecao? Kao drugo, koliko je meni poznato, covek ima strah od igli. Znam da zvuci neverovatno ali takvi ljudi postoje. Moja devojka je jedna takvih i svaki put kada mora da dâ krv ona ima ozbiljne traume, vise puta place i nikako ju ne mozes smiriti, ma sta god joj rekao. Dakle ako niste takav tip osobe, onda ne mozete znati kako je to. A kao trece i najbitnije: njemu je gospodja iz WADA rekla DA NIJE NIKAKAV PROBLEM ako krv da sutra, a kasnije ga ta ista WADA suspenduje! Pa kome objektivnom nesto tako moze biti normalno?! To ti je kao da recimo nastupis novi posao, tvoj sef ti pokaze kako se i sta se radi, a posle 5 dana izbace te zato sto si radio upravo to sto su ti pokazali. Dali je to vama normalno?

bratanac

pre 10 godina

@(vlada, 6. novembar 2013 02:36)

Viktor ima fobiju od igle i prilikom vađenja krvi ima problema sa nesvesticom. Čovek koji nema takvih problema, teško može shvatiti njegove razloge, zbog kojih je tražio odlaganje za dan kasnije.

Milan

pre 10 godina

@Nada ZR Pa prvi se oglasio Nadal i pokazao da je veliki covek. Ali kad ovo sto je Nole rekao kaze Nadal onda to vama ne valja. Kad isto ponovi Nole svi se slazu. Cudni ste ljudi. Precudni. Mesecima se ovde pljuje Cilic, a posle jedne Novakove izjave neki mu se cak izvinjavaju u komentarima. O Troickom da ne govorim, do juce su ga komentatori razapinjali, sad su svi na njegovoj strani. A tek kad Nadal da podrsku Viktoru, ni Nadal ne valja nista. Ko ce vas razumeti...

Posmatrač

pre 10 godina

Reakcija Novaka je za svaku pohvalu, jer vraća dostojanstvo igračima i stavlja ih u dominantni položaj u odnosu na svetsku tenisku birokratiju.

Ali ima još jedna tema... spominje se nekakva "zavera" protiv primernog sportiste iz male zemlje. Nekoliko pitanja?
a) Da li bi bilo povoda za "zaveru" i kaznu da je Viktor dao krv na analizu i da je nalaz bio uredan?
b) Da li količina krvi koja se daje na analizu može da ugrozi zdravstveno stanje sportiste u najboljim godinama i u punoj snazi, pa opravdanje "može sutra, nije mi dobro" može da prođe?
c) Da li osoba koja je Viktoru "dozvolila" da sutradan vadi krv za analizu ima ingerencije za tako nešto i da li to može da potvrdi na "nadležnom" mestu?
d) Ako je odgovor za c) negativan, da li to Viktora oslobađa odgovornosti?
e) Da li je Viktorov nalaz u urinu bio čist ili je nađeno nešto što daje za pravo onima koji su doneli odluku o suspenziji?

knez

pre 10 godina

Ovo ima tezinu. Ovo je jako hrabro. O ovome bruji u svetskim medijima. Interesantno ce biti pratiti dalje desavanje na ovu temu. Novaku zelim sve najbolje i da izdrzi kritike koje ce mu sigurno doci povodom ove izjave.

rotkod

pre 10 godina

Kad već neko piše komentar, pa sebe navede kao "nevinašce", kako sad da objasnim, evo kako...
Radim u zdravstvu i ne retko mi dolaze ljudi kojima se sloši pre samog davanja uzorka, a o onima koji se onesveste u toku postupka, da i ne govorim...
Još jednom, bravo Novače!

Valter

pre 10 godina

Pozdravljam sve one koji su popljuvali Marina Cilica a mnogi i Troickog na ovome sajtu.Sada je Vas kobajagi idol,za mene veliki teniser i ljudina pokupio tu pljuvacku i bacio Vam je u lice.Imate li ogledalo kod kuce?E pa dobro se pogledajte i-uzivajte!!!

Nenad

pre 10 godina

Svaka cast,tako se pokazuje na delu podrska prema jako dobrom drugu iz detinjstva i kolegi iz reprezentacije.Novace,stvarno si SUPERMAN!!!Ovo ima jako veliku tezinu kada je izreceno iz usta takve teniske i sportske velicine kakav je Nole.I ja bi isto uradio da sam na tvom mestu.Sto neko rece,trebali bi svi teniseri da se oglase i javno daju podrsku Viktoru,ali ocigledno postoji dosta "sumnjivih",koji mozda i svesno znaju sta rade i cne prekrsaj i kojima,naravno,to nije u interesu,a stali bi u odbranu Troickog.Nadam se da sada nece biti neke " potajne odmazde" od strane kritikovanih raznoranim kanalima na Noleta zbog ove izjave.Veliku stvar si uradio,Nole!Ne kazem da je Troicki uradio dobru stvar,ali nista nisu dokazali.I da je uzimao,koja je to supstanca koja za manje od 24h iscezava iz organizma?Kad pogledas Cilicev slucaj i sve ovo sto se desilo,ispada da je bolje da se Viktor zaista,svesno ili nesvesno,dopingovao.

Tennis fan

pre 10 godina

Sjajna, emotivna ali i argumentovana izjava. Samo...plaši me da ovo ne bude razlog da smeste Novaku nešto, pogotovu jer je priličnio nagazio gas i svakako će u sledećoj godini biti u prilici da stigne a i prestigne Nadala. A ko iza "napucanog" stoji i to se zna, krupni kapital. I ovo nije moj prilog teoriji zavere, već razložan zaključak posle onog kako je Čilić prošao sa antidoping komisijom...kao bos po trnju.

II

pre 10 godina

E, moj Nole....sta ce tebi sve ovo!? Navlacis na sebe neku negativnu paznju vaznih institucija u tenisu i zbog cega!? Da li postoje pravila i pravilnik za te testove? Postoje! Da li ih je Viktor zaobisao? Jeste!! Sta je ko rekao kad je Viktor pitao da mu se dozvoli da da uzorak krvi sledece dana to je vec "rekla kazala" ili svako shvata na svoj nacin. Mogao si to blazim tonom ali "kako im verovati"!?? Da nije to malo pretesko? Bojim se samo da se neke stvari ne slome tebi preko ledja....

Simon

pre 10 godina

Novak je sve objasnio, i pošto Viktora zna od 8. godine života, ima puno pravo da sve ovo i kaže. Taj sistem doping kontrola je i inače sumanut a najlakše je potegnuti nekog Troickog, Čilića itd... gde se računa da se neće dići mnogo prašine i da će ostali uglavnom da klimaju glavom. Mislim, ako vama Viktor deluje dopingovano a ne oni "hibridi" od mase drugih tenisera, fudbalera, boksera, košarkaša, gimnastičara ili atletičara (ili još zanimljivije -gimnastičarki ili atletičarki, božemesačuvaj)... onda ja stvarno nemam pojma koji ste vi ljudi. Možeš misliti, nije se pojavio na doping kontroli tog dana nego hteo sutra?! Eto ti greha za celu karijeru maltene. Nego nije dečko ni iz Amerike ni iz GB ni iz Rusije ni iz Kine, pa hajde malo njega, njega... Sram da vas bude.

Tibor Soradi

pre 10 godina

OSINJE GNJEZDO!!!Ko u njeega dirne snosi i posledice!Ljudi natakvim odgovornim mestima osećaju se kao BOGOVI i niko im nemože ništa.Nažalost kao jedinka nemože da uradi ništa protiv koruptne bande podrška Noletu, samo napred makar pao i na zadnje mesto tisi za nas prvi i ostaćeš!!!.

Tanja

pre 10 godina

Korektno od Novaka. Sasvim fer i pošteno. Bilo bi lepo da se njegovi navijači ugledaju na njega i ne optužuju paušalno ostale tenisere veoma ružnim uglavnom posprdnim komentarima na bilo koju vest u vezi sa njim(a)(verujem da je svima jasno na koga aludiram). Naročito imajući u vidu slučaj Troickog i Marina Čilića.

nikola

pre 10 godina

Bruka u tom tribunalu kao uostalom u svim tribunalima. to je jezgro samozvanih mozgova koji rade samo po nečijem nalogu, ne polažu račune nikome, nose velike plate. Eto takva je demokratska Evropa uglavnom.

Björn Borg

pre 10 godina

Moj Đole... Ako si branio Viću, i ako si im sasuo... Divim ti se svim srcem. Ali, bojim se za tebe... Guraš im prst u oko. Oni ne vole kritike. Ko si ti da im kvariš miran san, i da kritikuješ njihov strog, pravičan i težak posao 'od 9 do 5'? Niko. Malo Srpče iz nebitne zemlje Srbije, koje je, igrom slučaja, došlo u situaciju da svaki put (kad malo doda gas) unizi (mislim sportski) onakvu veličinu od tenisera (i čoveka) kakav je RF... Eto, tako te oni vide... A to ih, veruj mi, mnogo žulja. Kvariš im iluziju. Čuvaj se legendo. Krenuo si sam na vetrenjače.

Milan Nis

pre 10 godina

Novak nije glup i radi se o tome da AKO SU VIKTORU PISMENO DOZVOLILI da moze sutra da ode na doping kontrolu,ili na bilo koji nacin on to moze da dokaze da mu je to receno od strane ovlascenih lica,onda je svaka druga polemika bespredmetna.
A neko mora da snosi odgovornost,ako se dokaze da igrac nije kriv,ako niko nije odgovoran onda sve gubi smisao i mozete diskvalifikovati i diskreditovati bilo koga ko vam zasmeta.
Braneci Viktora,siguran sam iskreno jer su prijatelji,Novak brani i sebe,ako nekome padne na pamet da se obracunava sa njim,jednog dana.

kontrapunkt

pre 10 godina

Njegova rec vise nema tezine,ON JE REKET BROJ 2!
(dejan, 6. novembar 2013 09:03)

HAHAHA! A tebi je izgleda komsija BROJ 1 u gluposti :))

pedja

pre 10 godina

Dusan-Ja ipak mislim da ti nisi lepo procitao. On je tu najmanje kriv, naravno mislim na Viktora. Jedini pravi krivac je lekar koji mu je rekao da nece imati nikakvih problema ako sutra da.

my way

pre 10 godina

Moram da se izvinim Cilicu za neke ranije komentare kad sam pisao da je licemerno sto je on kao pozitivan na doping testu daleko blaze kaznjen od Viktora, njegov slucaj je tek nepravedan. Sta reci, coveku nije pronadjeno nista nedozvoljeno, a pozitivan i kaznjen. Svakako nije slucajnost izbor tenisera sa kojima je ITF odlucio da se "obracuna". Ili neko misli da bi ovako nesto bilo moguce sa britanskim, americkim, spanskim...a verovatno cak i ceskim i ruskim teniserima?
PS. Nole kao Nole, ne precutkuje da kulturno i argumentovano kaze sta misli. Svaka cast, majstore!

papaja

pre 10 godina

Viktor moze da bude ponosan kakvog druga ima, a mi kakvog coveka kao sunarodnika.

Viktor kriv - da.
Losa pravila i koordinacija odgovornih tela - da.

nada ZR

pre 10 godina

Rafa fan cuti molim te pa tvoj Nadal je najsumljiviji,ali nije lopov koji krade nego koga uhvate.Precutao si Noletovu poruku u kojoj se pita ko je sledeci za razapinjanje?

nebojsa

pre 10 godina

Izdajnik BA
Ja tebe necu da vrijedjam,nisam kompleksas kao ti
Ne razumijem samo B92,znaci ako ja kazemda je Novak car objavit ce se komentar
Mogu onda i da vrijedjam druge al ipak ce objavit
Da,moram i da se potpisem nesto tipa "nole mi te volimo,.dragan prijedor" i sl
Na kraju ja mislim da je teorija zavjere,stalo im je da uniste jednog Srbina(Troickog)koji je vanserijski talenat i jurisao je na top 3
Koje vi viceve mozete smislit auuuu
I jel vam krivo sto se samo Federerova rijec broji u svijetu tenisa,on sta kaze to je
Zna se ko je tata
(sarajevo.ba, 6. novembar 2013 12:58)

Tvoji komentari nisu dobronamerni jer mesaju politiku i sport. Ako ne volis Noleta tvoja stvar, ali molim te, samo bez predrasuda.Dolazis na srpski sajt da izrazavas, sta?
Novak je vanserijski teniser, pobedio je Federera 15 puta, osvojio 6 GS i cak 16 mastersa...Novak je Srbin, mozda je to ono sto nekima smeta pa pokusavaju da relativizuju njegove uspehe, ali to opet govori o njima...ko su i sta su. Nisu Srbi krivi sto su svetu podarili naucnike Teslu,Pupina,Milankovica,sportiste,Djokovica,Vidica, Grbice...dakle ljude koji su svojim delovanjem promenili svet, naprotiv, to se i ocekuje od naroda Dusana Silnog.

jelica

pre 10 godina

Tako govori čevek sa stavom.Uvek ima svoje mišljenje i ne boji se da to i kaže.Još jednom je pokazao da je pre svega čovek a onda i veliki šampion.Bravo NOVAČE

Srdić

pre 10 godina

Nisam pobornik teorije "zavjere", dugo živim vani, ali ne mogu da odolim utisku da je ovaj sud poput Haškog tribunala gdje se žrtve biraju. Kako to drugačije objasniti, jer da je isti smješten negdje u Africi, pa da kažemo da je u pitanju "neprofesionalizam", pa hajde da povjerujemo. Ovako da su baš slučajno odabrali Viktora i Marina da na njima treniraju strogoču, nije ni slučajno, ni neprofesionalno. Dobro je da su se oglasili Nole i Rafa, jer njihove riječi imaju težinu, ali će kažnjeni imati male koristi od toga. Jer će to ovi "zlotvori" iskulirati i dalje tjerati po svome. Zakon "jačeg" je njihovo pravo! Izdrži Viktore, srpski je boriti se protiv nepravde!!!

777

pre 10 godina

E sada mogu prvi put da kazem da mi je potpuno sve jasno citajuci ovu Novakovu izjavu pred novinarima. Zalosno, ocigledno je da rade amaterski posao i to veoma ozbiljan posao. A dovoljno je reci da Endi trazi da uzorak krvi koji treba da pregleda WADA istovremeno pregledaju i druge laboratorije. Znaci Endi im NE VERUJE. Novaku svaka cast sto je sve ovo rekao pred novinarima pa neka ljudi citaju u svetu. Bravo!!

Izdajnik

pre 10 godina

(sarajevo.ba, 06. novembar 2013 09:44) pazi ovo?! otvoris komentare i prvi na koji naletis toliko glup da druge i ne citas... ovaj "BA" misli da je pametan... vece gluposti ne procita odavno!

Ugroženi građanin

pre 10 godina

O Viktoru Troickom i Marinu Čiliću možemo da mislimo što god hoćemo, al ovo što u toj antidoping organizaciji ili agenciji(što god da je) rade krajnje je nefer i dokazuje koliki su moralni bednici i koliko su spremni da za pare prodaju dušu đavolu. Što tako npr. Nadala ne nahvataju na doping test kad se toliko pričalo da se dopinguje? Očito su im i Viktor Troicki i Marin Čilić smetali. Za ove iz antidoping organizacije(agencije), kao da je stvorena izjava Ilije Čvorovića: "ZA MALE PARE STE SE PRODALI! ZLIKOVCI"

mikin

pre 10 godina

"Da, Viktor jeste prekrsio pravila ...."
----------------------------------------
Vidim ovde komentare u ovom stilu. To je tacno, ali ZVANICNA individua koja je trazila uzorke krvi i urina je MORALA biti vrlo ekplicitna i upozoriti Troickog STA SME a STA NE SME i kakve su posledice ako tako ne postupi. To je njena-njegova DUZNOST. Ne samo da to nije ucinila nego je jos kontra svega uputila Troickog da uz pismenu izjavu moze uzorak krvi dati sutradan bez ikakvih posledica!
Da ne duzim, to vam je isto kao kada bi vam na raskrsnici policajac dao znak rukom da prodjete raskrsnicu iako je za vas crveno svetlo a onda posto ste to ucinili, pokrenuo postupak protiv vas zbog prolaska kroz crveno a na sudu vas kaznili novcano i oduzimanjem dozvole.
Sramotno.

Tekelija

pre 10 godina

Novak je sve objasnio, i pošto Viktora zna od 8. godine života, ima puno pravo da sve ovo i kaže. Taj sistem doping kontrola je i inače sumanut a najlakše je potegnuti nekog Troickog, Čilića itd... gde se računa da se neće dići mnogo prašine i da će ostali uglavnom da klimaju glavom. Mislim, ako vama Viktor deluje dopingovano a ne oni "hibridi" od mase drugih tenisera, fudbalera, boksera, košarkaša, gimnastičara ili atletičara (ili još zanimljivije -gimnastičarki ili atletičarki, božemesačuvaj)... onda ja stvarno nemam pojma koji ste vi ljudi. Možeš misliti, nije se pojavio na doping kontroli tog dana nego hteo sutra?! Eto ti greha za celu karijeru maltene. Nego nije dečko ni iz Amerike ni iz GB ni iz Rusije ni iz Kine, pa hajde malo njega, njega... Sram da vas bude.
(Simon, 6. novembar 2013 12:53)

Поздравили су те Ленс Армстронг и Мерион Џоунс.

Ипак, казна Виктору је превисока. То сам сагласан.

Aca

pre 10 godina

E kako mi me je srce puno kad vidim ove mucenike sto Noleta ne vole! Mozete samo da ga mrzite i nista vise. On svakim danom pikazuje kakav je covek i sportista, a vi isto tako pokazujete ko ste i sta ste. Ustvari vi postojite samo na Netu.

viscaelbarca

pre 10 godina

iskreno mislim da troicki nije kriv ali ko zna mozda je i lagao...mislim da su mu dali 3-6mjeseci suspenziju pa ajde ali godinu pa to je previse...pa on ce izgubiti sve bodove i maltene ce biti pocetnik morace da igra challenger-e kako bi stekao uslov za masterse,GS turnire (nadam se da ce dobiti WC za neke turnire)

Zoran Simic

pre 10 godina

Bravo decko! Neki bi se sklonili u stranu, nije njihov problem, precutali, ali ti si im rekao ono sto je trebalo da im kazes.Jos jednom si pokazao koliki si covek. Bravo!

goran

pre 10 godina

Birokratija je svugde stoglava azdaja. U ovom slucaju je trebalo SVI najbolji teniseri da se odlase a ne samo Djokovic. Nadal ne sme da susne jer je zestoko sumnjiv, Rodja - kao Rodja, samo sebe gleda (i potajno se nada da ce Djokovica zbog ove izjavre "odrapiti"), ostali se prave nevesti. A debeloguzani iz te komisije misle da su zasticeni kao beli medvedi.
(Sima Strahota, 6. novembar 2013 01:58)
Sve si u pravu osim za Nadala koji je isto stao u odbranu Troickog ,jedino sto za razliku od Noleta nije bio toliko ostar na recima !!!

johny

pre 10 godina

ovo je sve mnogo sumnjivo jer logicno je da ako se neko dopinguje on ostvaruje i dobre rezultate, a svi znamo da je njegov maksimum bio 2, eventualno 3 kolo i vrlo cesto je gubio od nekih anonimusa koje je na papiru gledano trebao da dobije, ali nekko je morao da bude zrtveno jagnje, nazalost to je bio viktor

Dado

pre 10 godina

iskreno@ pa o cemu ti pricas??? Vest na BBC je sasvim korektno prenesena, jedino nema uvoda "emotivan i vrlo argumentovan stav,...." Sve ostalo u toj vesti stoji. Navedene su sve kritike koje Novak upucuje svima odgovornima i stvarno mi nije jasno, gde ti ovde vidis spin?

radio mileva

pre 10 godina

Da, Viktor jeste prekrsio pravila, ali da li je u redu da plati ovako visoku cenu??? Nesrazmerno, visestruko nesrazmerno visoka i ostra kazna za gresku koju je napravio! I nefer kazna, imaju na umu da greska nije samo njegova, a cenu placa sam - nepovratno i nenadoknadivo! A Noletu svaka cast na hrabrosti i solidarnosti! Jos jednom pokazuje da je veliki covek!

Viktor

pre 10 godina

Bravo Nole. Kada ti to kažeš to ima veliku težinu, možda ćeš pomoći da se ubuduće takve sankcije koriste samo kada je opravdano.

Simon

pre 10 godina

Поздравили су те Ленс Армстронг и Мерион Џоунс.
Ипак, казна Виктору је превисока. То сам сагласан.
(Tekelija, 6. novembar 2013 13:14)

Oni su prvo po deceniju bili non stop dopingovani a, kao, šampioni. Pogotovo Lens Armstrong nema šta da me pozdravlja, lik je prvo završio šampionsku karijeru a onda su mu sve pronašli a i on priznao. Mislim, ok, i to je nešto, bolje ikad nego nikad. Ali ovo sa Troickim je baš surovo i nepravedno. Niti mu je nešto pronađeno, niti imaju koordiniran rad svojih "ispitivača"- a kazna takva, to se ne dešava često i bilo kome.

zakljucak

pre 10 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji kazu cuti Novace sta te briga kad nisi ti u pitanju.Prvo, nije srpski cutati, drugo kukavice na kraju uvek ostanu same. Neka si im rekao.

dexter

pre 10 godina

meni samo nije jasno gde je neki iskaz ili intervju sa tom osobom koja mu je rekla da je sve u redu i da moze sutra da preda krv...nesto tu ne stima
one way story...u sv. slucaju

Banezi

pre 10 godina

Nameracili se na Troickog i Cilica . Kad padne neko iz prvih pet ili prvih deset onda cu da vas shvatim ozbiljno , o antidoping agencijo .

Mikili

pre 10 godina

@Zocky,

Nisi pazljivo pratio sta se desavalo. Viktor je zvao telefonom komesara (ili kako se vec zove) APT-a koji je DUZAN da bude na vezi i usluzi igracima 24h. Medjutim, taj se nije javljao na telefon. Neka me neko demantuje ako sam nesto tripnula oko ove cinjenice.

plivač

pre 10 godina

Pravila doping kontrole, na takmičenju i van njega, su jasna. I u plivanju su takmičari dobijali 1 ili 2 godine zabrane takmičenja zbog odbijanja ili propuštanja tastiranja. Ništa novo, bar ne u plivanju. Svaki sportista mora biti upoznat sa svojim pravima i obavezama doping kontrole. Plivače na takmičenjima iz bazena odmah vode na uzimanje uzoraka. FINA veoma trasparentno objavljuje i broj i imena plivača koji su podvrgnuti kontroli, kao i otkrivene doping slučajeve. I da, kazne su u nekim slučajevima oštrije za one koji nisu prihvatili doping kontrolu. Nije to slučaj samo u tenisu.

Miroslavv

pre 10 godina

Odvažno i opasno, ali izgleda je bilo neophodno. Ne znam oko Viktorovog slučaja ništa, ali da samo jedna laboratorija, koja kako se vidi iz slučaja Čilić nije nepogrešiva, radi test u startu se nikom ne dopada. Naročito što suspenzija faktički počinje od trenutka kad vas optuže a ne kada vas osude i čak i ako se oslobodite krivice niko ne odgovara za vaše izgubljeno vreme i uništen ugled kod publike. To nikako nije uredu!

joca

pre 10 godina

Jadni sportisti. Svaka njima cast sto su stigli tu gde jesu, verovatno je ovo i nepravda ali dali je vaznije sto neko od njih nece dobiti par stotina hiljada eura pored onoliko stotina hiljada(sto su verovatno zasluzeno zaradili) zbog par meseci "nerada" a pola Srbije gladuje i navija za njih?
(RL, 6. novembar 2013 02:13)

Ako imas talenat idi treniraj tenis 5-6h dnevno (ako ne i vise),odrekni se nocnog zovota,ukusne hrane,slobodnog vremena(narocito u mladjim danima kada je sve moralo da se uklapa sa obavezama u skoli) drustva i obrazovanja,odvajaj OGROMNE kolicine novca za opremu i putovanja i to na ovim prostorima za vreme devedesetih kada se zna kako se na ovim prostorima zivelo, bez sigurnosti da ces uopste uspeti u sportu koji treniraju milioni a od njih samo oni u top 1000 imaju zaradu.I posle svega toga idi po belom svetu i sakupljaj donacije za decu u Srbiji i doniraj svoj novac.Kada sve to uradis i tebe cu vrlo rado da podrzavam.

nada22

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:47)

Ako je ovo tačno, koja je svrha "nenajvljenog testiranja" tenisera kada su na ODMORU, recimo par dana na Malidivima? Plaćen put, hotel i dnevnice?

Nenad

pre 10 godina

Uzorak krvi mora da se uzme što ranije, idealno neposredno posle sportskog događaja. Potencijalna doping supstanca se konstantno izlučuje iz organizma putem urina, fecesa, znoja i pljuvačke. Ako se sačeka do sutra, vrlo je verovatno da se količina doping supstance u krvi smanjila drastično, često ispod nivo detekcije antidoping laboratorije.
(Nenad, 6. novembar 2013 07:47)

Ako je ovo tačno, koja je svrha "nenajvljenog testiranja" tenisera kada su na ODMORU, recimo par dana na Malidivima? Plaćen put, hotel i dnevnice?
(nada22, 6. novembar 2013 12:25)

Nado, "nenajavljeno testiranje" se obicno vrsi zbog dva razloga:
1) Da se spreci doping u pripremnom periodu. Na primer, sportista se dopinguje tokom priprema ili odmora radi povecanja misicne mase, a zatim prestaje sa dopingom nedelju dana pre takmicenja. Doping supstance se u medjuvremenu eliminise iz organizma, ali stimulativni efekti dopinga ostaju.
2) Da se sprece lazno pozitivni rezultati, na primer izazvani interindividualnim razlikama. Neke osobe imaju povisen nivo testosterona i u odsustvu dopinga. Ako se testiranje vrsi redovno tokom cele godine, onda ovakve razlike mogu da se primete na vreme i koriguju.

Nadam se da ovo bar malo objasnjava stvari. Sve najlepse.

Jasna

pre 10 godina

Svaka cast Novaku na ovakvoj izjavi. Bojim se samo da ce ga zbog toga od sada mnogo cesce maltrtirati sa pozivima na kontrole i daj Boze da kojim slucajem ne zamene njegov uzorak krvi ili urina sa nekim dopingovanim i jos ga na kraju i optuze da se i on dopinguje ( a svima je nadam se jasno koliko je Novak protiv bilo kakve vrste dopinga u sportu).

Serbissimo

pre 10 godina

Evo kako to ''objektivni'' BBC prenosi
[link]
Ja kao da citam sasvim drugi slucaj i sasvim drugu izjavu!!Tipican primer okretanja informacija.
Koliko vidim Novace ne pise ti se dobro.
(iskreno, 6. novembar 2013 09:22)

Izvini, u cemu je problem sa izvestajem BBC-ja? Preneli su od reci do reci sta je Novak rekao bez nametanja ikakvog licnog stava ili zakljucka. Ili je dovoljno reci "BBC" i anatema je odmah spremna. Znas - predrasuda je dvosmena ulica.

Novosadista

pre 10 godina

Za sve one koji su juče lupali minuse Serdaru (http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=774067#k11004077)

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=07&nav_id=774882