Fudbal 34

Petak, 11.10.2013.

23:50

Baraž: Ključ drame u rukama Jermena

Sistem kvalifikacija za SP 2014 u Evropskoj zoni doneo je dramatičan finiš širom kontinenta, jer jedan drugoplasirani ne ide u baraž.

Baraž: Kljuè drame u rukama Jermena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

rokili

pre 10 godina

Znaci odigram keca na Skote protiv Hrvata, kvota 3, dvojku na jermene kvota 10, i duplu sansu 1x na turke kvota 1.5, ukupna kvota okruglo 45, 100 dinara 4500, uzmem pare i jos Hrvati ispadnu, kakav dobitak :)

snowden

pre 10 godina

@drago
nista ne moras sam racunati, ubacis pod ranking prognosis moguce ishode i dobijes automatski broj bodova, pod "see all matches" su svi susreti reprezentacija, sve na jednom mestu imas na "eloratings.net".
http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html?intcmp=fifacom_hp_module_ranking
http://eloratings.net/

drago

pre 10 godina

(snowden, 12. oktobar 2013 14:46)

Ma znam ja kako se izracunavju bodovi ali fazon je u tome da moras sakupiti sve bodove u ovoj godini i onda izvuci prosjek osvojenih bodova po mecu. za proslu godinu se od tog prosjeka uzima 75%, godinu prije 50% i godinu prije te 25%. Ja bi volio naci rezultate odredjene reprezentacije sve na jednom mjestu. Znas li mozda neku stranicu da to ima za sve repke i da pise jesu li prijateljske ili ne? Hvala ti.

snowden

pre 10 godina

@drago
Na FIFA stranici mozes sve izracunati. Hrvatska ce pre baraza imati 1004 (pobeda), 935 (remi) ili 901 bod (poraz od Skotske). Portugal posle pobede nad Luksemburgom 1036, Grcka 983, Svedska 850, 891 ili 973 bodova, Ukrajina 871, Francuska 870. Francuska ce biti nosilac samo ako Ukrajina ne pobedi San Marino, sto je naucna fantastika. Slovenija u slucaju pobede 891 bod, koliko i Svedska sa remijem protiv Nemacke.

drago

pre 10 godina

(snowden, 12. oktobar 2013 10:39)

Svaka cast! Kako si sve to izracunao? I kako si dosao do svih bodova npr. Francuske u ovoj godini. Znam da vjerovatno mogu naci na wikipediji sve utakmice Francuza u ovoj godini ali da li to ima negdje drugdje.

Pojašnjenje

pre 10 godina

Da objasnim ovom "zelje, ti meni ja tebi" . Ne radi se o nikakvom opterećenju Srbijom jer utakmica Srbija Makedonija je bitna za Hrvatsku utoliko jer ako Makedonija pobijedi Srbiju a Hrvatska ne izgubi od Škota, Škotska postaje zadnja u našoj grupi i Hrvatskoj se ne briše 6 bodova od zadnje ekipe jer je od Škota izgubila u Zagrebu. Znači u tom slučaju Hrvatska na ljestvici drugoplasiranih ima 17 bodova i pobjeda ili neriješeno u škotskoj im paradoksalno ne donosi bodove. Slično kao ni Dancima protiv Malte.

snowden

pre 10 godina

Sto se baraza tice, stvari su prilicno jasne. Niko iz grupe B, iza Italije, nece u baraz, jer su sve (prosecne) ekipe otimale bodove jedne drugima. Osim, ako Jermeni budu drugi, sanse su medjutim minimalne. Hrvatska, Portugal i Grcka (ili BiH) su fiksni nosioci u barazu. 4. nosilac su Svedjani, Ukrajinci ili Slovenci. Svedjanima treba bod protiv Nemacke da budu nosioci. Ukrajina je nosilac, ako Svedska izgubi i Slovenija ne pobedi u Svajcarskoj. Slovenija je nosilac ako Svedska izgubi, Island ne pobedi Norvesku i oni tuku Svajcarce. Francuska ne moze biti nosilac, sto je losa vest za Hrvate, Grke i Portugalce. Rumunija (ili Turska) i Island su u svakom slucaju nenosioci. Zanimljivo je da Srbija i Crna Gora menjaju mesta u slucaju pobede nad Makedoncima, Srbija ce medju 30 uci, a CG nece biti u prvih 40. Jos jedna zanimljivost, ako Hrvatska izgubi u Skotskoj, a BiH pobedi u Litvaniji, Bosna ce biti ispred Hrvatske i prvi put najbolja reprez. iz bivse Juge.

drago

pre 10 godina

Očito si ti jedino opterećen pa želiš Hrvatskoj da ispadne i da buncas. Naveo sam tu mogućnost ko i bezbroj drugih. što o njima nisi pričao bego si se toga latio skrivajući svoje komplekse. srbija je sad dobra i resko će izgubit a ko bi nama bi i remi bio dovoljan ali onda bi se morao desiti i remi u belgiji. to neće sve desiti. mi moramo osvojit bod u škotskoj jer nikad ne znaš sa talijanima. ali eto borili su se i u danskoj a davno su prošli.
mi.moramo zbog sebe slaviti u skitskoj ilu odigrat remi.
po mom izračunu francuska neće ući u nositelje ali ostaje nam vidjeti

Hilux

pre 10 godina

Иде Хрватска у бараж. А у баражу баражна ватра. Ко год им дође свираће им буђење. Утриповали се да су нешто а ниђе везе. Играју не знају ни сами шта.

drago

pre 10 godina

Portugal je nositelj, a Francuska to vjerovatno neće biti.
Francuska, Ukrajina, Rumunjska (imaju isto bodova ko i Turska ali docekuku Estoniju a ne Nizozemsku) i Island ili Slovenija (ako Slovenija izvuče remi u Svici a Island izgubi u Norveškoj).
Mi smo van forme. A dignut ćemo je. Strah me je samo Francuza.
Nositelji mi, Portugal, Grčka ili Bih, Švedska ili Francuska.

skblzzzz

pre 10 godina

Dakle, 99,99% Hrvatska je u baražu, ali će joj, kako sada stvari stoje, na žrebu trebati mnooogo sreće, jer će se tamo naći VELESILE poput Francuske i Portugala, te odlične Ukrajine, uvek po Hrvate nezgodne Grčke, ili prilično jake Švedske sa fenomenalnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji kad je raspoložen sam može da odluči bilo koji meč. Tako da im ostaje da se Bogu mole eventualno da dobiju Island ili Tursku koju su eliminisali upravo u prethodnom baražu za EURO 2012! Dakle, trebaće dragim susedima dooosta sreće na žrebanju!
(Ivan, 12. oktobar 2013 04:12)

budući da se za play off reprezentacije dijele na nositelje i nenositelje prema fifinoj tabeli, hrvatska je sigurni nositelj i ne može igrati protiv grčke i portugala. pitanje je jedino hoće li 4. nositelj biti ukrajina ili švedska (mora pobijediti njemačku). ostale drugoplasirane reprezentacije (francuska, island, slovenija, turska, rumunjska) sigurno ne mogu biti nositelji.

najvjerojatniji ishod: nositelji portugal, grčka, hrvatska, ukrajina, nenositelji švedska, francuska, island, rumunjska.

zelje, ti meni ja tebi

pre 10 godina

jasno može se desiti i da makedonija slavi u beogradu a mi ne izgubimo u škotskoj i onda imamo 17 bodova.
(drago, 12. oktobar 2013 02:47)

Hahahaha, koliko su optereceni sa Srbijom i ako se ne bori za baraz, ali je vazno napomenuti da moze da izgubi od Makedonije. I ako se u tekstu nigde ne spominje ni Srbija ni Makedonija i rezultat ne utice na plasman u baraz ali je vazno da se napomene da bi Srbija mogla da izgubi u Beogradu a komsije pobede u Glazgovu.

Njihove zelje im se odbile od glavu pa oni izgubili ili ako dodju do baraza onda ih doceka Francuska, tako da i oni kao i mi nece videti Brazila.

Ivan

pre 10 godina

Što se tiče naših suseda Hrvata, računica je jasna: Ako se kojim slučajem desi da oni izgube od Škotske u Glazgovu, a da pritom Jermenija pobedi Italiju u gostima (odnosno da ih Italijani PUSTE, jer naravno da Jermeni nisu u stanju da pobede jednu takvu fudbalsku velesilu kakva je Italija bilo gde, a ponajmanje na njenom terenu u Italiji), a da pritom i Turci uzmu makar BOD na svom terenu protiv fenomenalnih Holanđana! Ako se te tri stvari poklope (za šta je ipak šansa svega 1 - 2%), e samo u tom slučaju bi Hrvati izvisili čak i za baraž! Dakle, 99,99% Hrvatska je u baražu, ali će joj, kako sada stvari stoje, na žrebu trebati mnooogo sreće, jer će se tamo naći VELESILE poput Francuske i Portugala, te odlične Ukrajine, uvek po Hrvate nezgodne Grčke, ili prilično jake Švedske sa fenomenalnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji kad je raspoložen sam može da odluči bilo koji meč. Tako da im ostaje da se Bogu mole eventualno da dobiju Island ili Tursku koju su eliminisali upravo u prethodnom baražu za EURO 2012! Dakle, trebaće dragim susedima dooosta sreće na žrebanju!

raborg

pre 10 godina

Bolje da ste umesto celog ovog teksta napisali samo koji rezultati vode u baraž Dansku, Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju i Tursku. Ja sam bio ubeđen da Danska otpada kao najlošija drugoplasirana reprezentacija, a sad ispada da je konfuzija dostigla svoj vrhunac...

o.lj.k.

pre 10 godina

Kako je dobro kada ti je rumeni Miha selektor, ni jedna od ovih komplikovanih racunica te ne brine, igras totalno opusteno, sve brige si ne vreme resio...

drago

pre 10 godina

I love this game

Danska ima 10 baraz bodova. Da su tukli talijane imali bi 12 sa baraz gol razlikom 9-11 (-2). kako im je zadnje kolo posljednje plasirana malta ne mogu popraviti ni bodovni saldo ni gol razliku. mi bi sa remijem imali 12 bodova i +3 gol razliku (9:6). jasno može se desiti i da makedonija slavi u beogradu a mi ne izgubimo u škotskoj i onda imamo 17 bodova.

turci imaju 10 bodova i 9:7 gol razliku. nas mogu preskočiti sa pobjedom nad nizozemskom i uz nas remi ili poraz. oni nizozemsku tući neće. a rumunji 10 bodova (9:12). oni nas preskacu jer će tuc estoniju.
znači samo rumunjska.

sad nam ne treba ni remi. ali nama je još više pomogla armenija jer su tukli bugarsku. da je bugarska slavila i tukla cehe doma preskočili bi nas.

ali stcar je u tome da smo mi već u barazu. već je objašnjeno šta se treba desit da ne bi bili.

Pantelic A.

pre 10 godina

Toliko se ulaze u taj fudbal sirom planete, cini mi se da su od 1994 godine ubacili da zavrsni kup igraju 32 reprezentacije. Mislim da bi recimo nakon Katra 2022 godine trebalo da povecaju broj ucesnika zavrsnog turnira. Ima preko 200 zemalja na Svetu pa samo u Evropi fudbal je toliko napredovao a kontinent salje samo 13 ucesnika na zavrsnu smotru. Najrealnije bi bilo da svi prvi i drugi iz Evrope idu direktno na SP te da nema baraza. Ogroman novac se od strane domacina ulaze u izgradnju stadiona, puteva, aerodroma, hotela a dobiju to da se na pojedinim glanc novim stadionima odigra samo tri meca u grupi a gosti borave po tim hotelima samo deset dana. Nije mi jasno da nemaju nove ideje pa da povecaju broj ucesnika na 40 pa da svaka od 9 grupa ima po 5 ekipa. Igrala bi se utakmica vise i bilo bi zanimljivije. Naravno prethodno u Mondijalskoj godini skrate maksimalno sezonu sa domacim takmicenjima i LS kako bi se igraci odmorili. Fudbal je daleko najpopularniji sport na celom Svetu i ovo je zaista mali broj ekipa za najvrednije takmicenje u tom sportu. Takodje ne verujem da ce se neko iz bivse Juge plasirati na SP mozda Bosna mada poznato je da mi uvek uprskamo na kraju, to je taj mentalitet.

Hrvat

pre 10 godina

Loša vam je matematika. Hrvatska je osigurala baraž. Ima 4 boda više od zasad najlošijih Bugara koji nas ne mogu prijeći ni uz pomoć filmskih trikova. Mi imamo 11 bodova iz 7 utakmica, a Bugari 7 iz isto toliko utakmica. Kako to da onda Hrvatska nije osigurala baraž, ako Bugari u najboljem mogućem slučaju mogu imati 10 bodova, znači 1 manje od Hrvatske?

I love this game

pre 10 godina

Svi Hrvati da stanu u red i da ljube Akvilanija u onu stvar. Jer da je Danska dobila oni bi bili najugrozeniji i samo pobeda u Glazgovu ih vodi dalje jer bi bili ispod Danaca i (Turaka ili Rumuna).
A ovako ce biti nosioci i dobice Island i lagano proci.

Gerov

pre 10 godina

E ap sad, zapetljano jeste ali nema sta da se objasnjava. Da je Danska pobedila - mozda bi Hrvati sedeli kuci ko i mi. Ovako - po svim prilikama iz te grupe drugoplasirani ostaje kuci. Eto!

o.lj.k.

pre 10 godina

Kako je dobro kada ti je rumeni Miha selektor, ni jedna od ovih komplikovanih racunica te ne brine, igras totalno opusteno, sve brige si ne vreme resio...

I love this game

pre 10 godina

Svi Hrvati da stanu u red i da ljube Akvilanija u onu stvar. Jer da je Danska dobila oni bi bili najugrozeniji i samo pobeda u Glazgovu ih vodi dalje jer bi bili ispod Danaca i (Turaka ili Rumuna).
A ovako ce biti nosioci i dobice Island i lagano proci.

Ivan

pre 10 godina

Što se tiče naših suseda Hrvata, računica je jasna: Ako se kojim slučajem desi da oni izgube od Škotske u Glazgovu, a da pritom Jermenija pobedi Italiju u gostima (odnosno da ih Italijani PUSTE, jer naravno da Jermeni nisu u stanju da pobede jednu takvu fudbalsku velesilu kakva je Italija bilo gde, a ponajmanje na njenom terenu u Italiji), a da pritom i Turci uzmu makar BOD na svom terenu protiv fenomenalnih Holanđana! Ako se te tri stvari poklope (za šta je ipak šansa svega 1 - 2%), e samo u tom slučaju bi Hrvati izvisili čak i za baraž! Dakle, 99,99% Hrvatska je u baražu, ali će joj, kako sada stvari stoje, na žrebu trebati mnooogo sreće, jer će se tamo naći VELESILE poput Francuske i Portugala, te odlične Ukrajine, uvek po Hrvate nezgodne Grčke, ili prilično jake Švedske sa fenomenalnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji kad je raspoložen sam može da odluči bilo koji meč. Tako da im ostaje da se Bogu mole eventualno da dobiju Island ili Tursku koju su eliminisali upravo u prethodnom baražu za EURO 2012! Dakle, trebaće dragim susedima dooosta sreće na žrebanju!

raborg

pre 10 godina

Bolje da ste umesto celog ovog teksta napisali samo koji rezultati vode u baraž Dansku, Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju i Tursku. Ja sam bio ubeđen da Danska otpada kao najlošija drugoplasirana reprezentacija, a sad ispada da je konfuzija dostigla svoj vrhunac...

Gerov

pre 10 godina

E ap sad, zapetljano jeste ali nema sta da se objasnjava. Da je Danska pobedila - mozda bi Hrvati sedeli kuci ko i mi. Ovako - po svim prilikama iz te grupe drugoplasirani ostaje kuci. Eto!

Pantelic A.

pre 10 godina

Toliko se ulaze u taj fudbal sirom planete, cini mi se da su od 1994 godine ubacili da zavrsni kup igraju 32 reprezentacije. Mislim da bi recimo nakon Katra 2022 godine trebalo da povecaju broj ucesnika zavrsnog turnira. Ima preko 200 zemalja na Svetu pa samo u Evropi fudbal je toliko napredovao a kontinent salje samo 13 ucesnika na zavrsnu smotru. Najrealnije bi bilo da svi prvi i drugi iz Evrope idu direktno na SP te da nema baraza. Ogroman novac se od strane domacina ulaze u izgradnju stadiona, puteva, aerodroma, hotela a dobiju to da se na pojedinim glanc novim stadionima odigra samo tri meca u grupi a gosti borave po tim hotelima samo deset dana. Nije mi jasno da nemaju nove ideje pa da povecaju broj ucesnika na 40 pa da svaka od 9 grupa ima po 5 ekipa. Igrala bi se utakmica vise i bilo bi zanimljivije. Naravno prethodno u Mondijalskoj godini skrate maksimalno sezonu sa domacim takmicenjima i LS kako bi se igraci odmorili. Fudbal je daleko najpopularniji sport na celom Svetu i ovo je zaista mali broj ekipa za najvrednije takmicenje u tom sportu. Takodje ne verujem da ce se neko iz bivse Juge plasirati na SP mozda Bosna mada poznato je da mi uvek uprskamo na kraju, to je taj mentalitet.

snowden

pre 10 godina

Sto se baraza tice, stvari su prilicno jasne. Niko iz grupe B, iza Italije, nece u baraz, jer su sve (prosecne) ekipe otimale bodove jedne drugima. Osim, ako Jermeni budu drugi, sanse su medjutim minimalne. Hrvatska, Portugal i Grcka (ili BiH) su fiksni nosioci u barazu. 4. nosilac su Svedjani, Ukrajinci ili Slovenci. Svedjanima treba bod protiv Nemacke da budu nosioci. Ukrajina je nosilac, ako Svedska izgubi i Slovenija ne pobedi u Svajcarskoj. Slovenija je nosilac ako Svedska izgubi, Island ne pobedi Norvesku i oni tuku Svajcarce. Francuska ne moze biti nosilac, sto je losa vest za Hrvate, Grke i Portugalce. Rumunija (ili Turska) i Island su u svakom slucaju nenosioci. Zanimljivo je da Srbija i Crna Gora menjaju mesta u slucaju pobede nad Makedoncima, Srbija ce medju 30 uci, a CG nece biti u prvih 40. Jos jedna zanimljivost, ako Hrvatska izgubi u Skotskoj, a BiH pobedi u Litvaniji, Bosna ce biti ispred Hrvatske i prvi put najbolja reprez. iz bivse Juge.

Pojašnjenje

pre 10 godina

Da objasnim ovom "zelje, ti meni ja tebi" . Ne radi se o nikakvom opterećenju Srbijom jer utakmica Srbija Makedonija je bitna za Hrvatsku utoliko jer ako Makedonija pobijedi Srbiju a Hrvatska ne izgubi od Škota, Škotska postaje zadnja u našoj grupi i Hrvatskoj se ne briše 6 bodova od zadnje ekipe jer je od Škota izgubila u Zagrebu. Znači u tom slučaju Hrvatska na ljestvici drugoplasiranih ima 17 bodova i pobjeda ili neriješeno u škotskoj im paradoksalno ne donosi bodove. Slično kao ni Dancima protiv Malte.

drago

pre 10 godina

I love this game

Danska ima 10 baraz bodova. Da su tukli talijane imali bi 12 sa baraz gol razlikom 9-11 (-2). kako im je zadnje kolo posljednje plasirana malta ne mogu popraviti ni bodovni saldo ni gol razliku. mi bi sa remijem imali 12 bodova i +3 gol razliku (9:6). jasno može se desiti i da makedonija slavi u beogradu a mi ne izgubimo u škotskoj i onda imamo 17 bodova.

turci imaju 10 bodova i 9:7 gol razliku. nas mogu preskočiti sa pobjedom nad nizozemskom i uz nas remi ili poraz. oni nizozemsku tući neće. a rumunji 10 bodova (9:12). oni nas preskacu jer će tuc estoniju.
znači samo rumunjska.

sad nam ne treba ni remi. ali nama je još više pomogla armenija jer su tukli bugarsku. da je bugarska slavila i tukla cehe doma preskočili bi nas.

ali stcar je u tome da smo mi već u barazu. već je objašnjeno šta se treba desit da ne bi bili.

skblzzzz

pre 10 godina

Dakle, 99,99% Hrvatska je u baražu, ali će joj, kako sada stvari stoje, na žrebu trebati mnooogo sreće, jer će se tamo naći VELESILE poput Francuske i Portugala, te odlične Ukrajine, uvek po Hrvate nezgodne Grčke, ili prilično jake Švedske sa fenomenalnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji kad je raspoložen sam može da odluči bilo koji meč. Tako da im ostaje da se Bogu mole eventualno da dobiju Island ili Tursku koju su eliminisali upravo u prethodnom baražu za EURO 2012! Dakle, trebaće dragim susedima dooosta sreće na žrebanju!
(Ivan, 12. oktobar 2013 04:12)

budući da se za play off reprezentacije dijele na nositelje i nenositelje prema fifinoj tabeli, hrvatska je sigurni nositelj i ne može igrati protiv grčke i portugala. pitanje je jedino hoće li 4. nositelj biti ukrajina ili švedska (mora pobijediti njemačku). ostale drugoplasirane reprezentacije (francuska, island, slovenija, turska, rumunjska) sigurno ne mogu biti nositelji.

najvjerojatniji ishod: nositelji portugal, grčka, hrvatska, ukrajina, nenositelji švedska, francuska, island, rumunjska.

Hilux

pre 10 godina

Иде Хрватска у бараж. А у баражу баражна ватра. Ко год им дође свираће им буђење. Утриповали се да су нешто а ниђе везе. Играју не знају ни сами шта.

zelje, ti meni ja tebi

pre 10 godina

jasno može se desiti i da makedonija slavi u beogradu a mi ne izgubimo u škotskoj i onda imamo 17 bodova.
(drago, 12. oktobar 2013 02:47)

Hahahaha, koliko su optereceni sa Srbijom i ako se ne bori za baraz, ali je vazno napomenuti da moze da izgubi od Makedonije. I ako se u tekstu nigde ne spominje ni Srbija ni Makedonija i rezultat ne utice na plasman u baraz ali je vazno da se napomene da bi Srbija mogla da izgubi u Beogradu a komsije pobede u Glazgovu.

Njihove zelje im se odbile od glavu pa oni izgubili ili ako dodju do baraza onda ih doceka Francuska, tako da i oni kao i mi nece videti Brazila.

Hrvat

pre 10 godina

Loša vam je matematika. Hrvatska je osigurala baraž. Ima 4 boda više od zasad najlošijih Bugara koji nas ne mogu prijeći ni uz pomoć filmskih trikova. Mi imamo 11 bodova iz 7 utakmica, a Bugari 7 iz isto toliko utakmica. Kako to da onda Hrvatska nije osigurala baraž, ako Bugari u najboljem mogućem slučaju mogu imati 10 bodova, znači 1 manje od Hrvatske?

snowden

pre 10 godina

@drago
Na FIFA stranici mozes sve izracunati. Hrvatska ce pre baraza imati 1004 (pobeda), 935 (remi) ili 901 bod (poraz od Skotske). Portugal posle pobede nad Luksemburgom 1036, Grcka 983, Svedska 850, 891 ili 973 bodova, Ukrajina 871, Francuska 870. Francuska ce biti nosilac samo ako Ukrajina ne pobedi San Marino, sto je naucna fantastika. Slovenija u slucaju pobede 891 bod, koliko i Svedska sa remijem protiv Nemacke.

drago

pre 10 godina

(snowden, 12. oktobar 2013 14:46)

Ma znam ja kako se izracunavju bodovi ali fazon je u tome da moras sakupiti sve bodove u ovoj godini i onda izvuci prosjek osvojenih bodova po mecu. za proslu godinu se od tog prosjeka uzima 75%, godinu prije 50% i godinu prije te 25%. Ja bi volio naci rezultate odredjene reprezentacije sve na jednom mjestu. Znas li mozda neku stranicu da to ima za sve repke i da pise jesu li prijateljske ili ne? Hvala ti.

rokili

pre 10 godina

Znaci odigram keca na Skote protiv Hrvata, kvota 3, dvojku na jermene kvota 10, i duplu sansu 1x na turke kvota 1.5, ukupna kvota okruglo 45, 100 dinara 4500, uzmem pare i jos Hrvati ispadnu, kakav dobitak :)

drago

pre 10 godina

Očito si ti jedino opterećen pa želiš Hrvatskoj da ispadne i da buncas. Naveo sam tu mogućnost ko i bezbroj drugih. što o njima nisi pričao bego si se toga latio skrivajući svoje komplekse. srbija je sad dobra i resko će izgubit a ko bi nama bi i remi bio dovoljan ali onda bi se morao desiti i remi u belgiji. to neće sve desiti. mi moramo osvojit bod u škotskoj jer nikad ne znaš sa talijanima. ali eto borili su se i u danskoj a davno su prošli.
mi.moramo zbog sebe slaviti u skitskoj ilu odigrat remi.
po mom izračunu francuska neće ući u nositelje ali ostaje nam vidjeti

drago

pre 10 godina

(snowden, 12. oktobar 2013 10:39)

Svaka cast! Kako si sve to izracunao? I kako si dosao do svih bodova npr. Francuske u ovoj godini. Znam da vjerovatno mogu naci na wikipediji sve utakmice Francuza u ovoj godini ali da li to ima negdje drugdje.

snowden

pre 10 godina

@drago
nista ne moras sam racunati, ubacis pod ranking prognosis moguce ishode i dobijes automatski broj bodova, pod "see all matches" su svi susreti reprezentacija, sve na jednom mestu imas na "eloratings.net".
http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html?intcmp=fifacom_hp_module_ranking
http://eloratings.net/

drago

pre 10 godina

Portugal je nositelj, a Francuska to vjerovatno neće biti.
Francuska, Ukrajina, Rumunjska (imaju isto bodova ko i Turska ali docekuku Estoniju a ne Nizozemsku) i Island ili Slovenija (ako Slovenija izvuče remi u Svici a Island izgubi u Norveškoj).
Mi smo van forme. A dignut ćemo je. Strah me je samo Francuza.
Nositelji mi, Portugal, Grčka ili Bih, Švedska ili Francuska.

Hrvat

pre 10 godina

Loša vam je matematika. Hrvatska je osigurala baraž. Ima 4 boda više od zasad najlošijih Bugara koji nas ne mogu prijeći ni uz pomoć filmskih trikova. Mi imamo 11 bodova iz 7 utakmica, a Bugari 7 iz isto toliko utakmica. Kako to da onda Hrvatska nije osigurala baraž, ako Bugari u najboljem mogućem slučaju mogu imati 10 bodova, znači 1 manje od Hrvatske?

zelje, ti meni ja tebi

pre 10 godina

jasno može se desiti i da makedonija slavi u beogradu a mi ne izgubimo u škotskoj i onda imamo 17 bodova.
(drago, 12. oktobar 2013 02:47)

Hahahaha, koliko su optereceni sa Srbijom i ako se ne bori za baraz, ali je vazno napomenuti da moze da izgubi od Makedonije. I ako se u tekstu nigde ne spominje ni Srbija ni Makedonija i rezultat ne utice na plasman u baraz ali je vazno da se napomene da bi Srbija mogla da izgubi u Beogradu a komsije pobede u Glazgovu.

Njihove zelje im se odbile od glavu pa oni izgubili ili ako dodju do baraza onda ih doceka Francuska, tako da i oni kao i mi nece videti Brazila.

I love this game

pre 10 godina

Svi Hrvati da stanu u red i da ljube Akvilanija u onu stvar. Jer da je Danska dobila oni bi bili najugrozeniji i samo pobeda u Glazgovu ih vodi dalje jer bi bili ispod Danaca i (Turaka ili Rumuna).
A ovako ce biti nosioci i dobice Island i lagano proci.

Pantelic A.

pre 10 godina

Toliko se ulaze u taj fudbal sirom planete, cini mi se da su od 1994 godine ubacili da zavrsni kup igraju 32 reprezentacije. Mislim da bi recimo nakon Katra 2022 godine trebalo da povecaju broj ucesnika zavrsnog turnira. Ima preko 200 zemalja na Svetu pa samo u Evropi fudbal je toliko napredovao a kontinent salje samo 13 ucesnika na zavrsnu smotru. Najrealnije bi bilo da svi prvi i drugi iz Evrope idu direktno na SP te da nema baraza. Ogroman novac se od strane domacina ulaze u izgradnju stadiona, puteva, aerodroma, hotela a dobiju to da se na pojedinim glanc novim stadionima odigra samo tri meca u grupi a gosti borave po tim hotelima samo deset dana. Nije mi jasno da nemaju nove ideje pa da povecaju broj ucesnika na 40 pa da svaka od 9 grupa ima po 5 ekipa. Igrala bi se utakmica vise i bilo bi zanimljivije. Naravno prethodno u Mondijalskoj godini skrate maksimalno sezonu sa domacim takmicenjima i LS kako bi se igraci odmorili. Fudbal je daleko najpopularniji sport na celom Svetu i ovo je zaista mali broj ekipa za najvrednije takmicenje u tom sportu. Takodje ne verujem da ce se neko iz bivse Juge plasirati na SP mozda Bosna mada poznato je da mi uvek uprskamo na kraju, to je taj mentalitet.

drago

pre 10 godina

I love this game

Danska ima 10 baraz bodova. Da su tukli talijane imali bi 12 sa baraz gol razlikom 9-11 (-2). kako im je zadnje kolo posljednje plasirana malta ne mogu popraviti ni bodovni saldo ni gol razliku. mi bi sa remijem imali 12 bodova i +3 gol razliku (9:6). jasno može se desiti i da makedonija slavi u beogradu a mi ne izgubimo u škotskoj i onda imamo 17 bodova.

turci imaju 10 bodova i 9:7 gol razliku. nas mogu preskočiti sa pobjedom nad nizozemskom i uz nas remi ili poraz. oni nizozemsku tući neće. a rumunji 10 bodova (9:12). oni nas preskacu jer će tuc estoniju.
znači samo rumunjska.

sad nam ne treba ni remi. ali nama je još više pomogla armenija jer su tukli bugarsku. da je bugarska slavila i tukla cehe doma preskočili bi nas.

ali stcar je u tome da smo mi već u barazu. već je objašnjeno šta se treba desit da ne bi bili.

drago

pre 10 godina

Portugal je nositelj, a Francuska to vjerovatno neće biti.
Francuska, Ukrajina, Rumunjska (imaju isto bodova ko i Turska ali docekuku Estoniju a ne Nizozemsku) i Island ili Slovenija (ako Slovenija izvuče remi u Svici a Island izgubi u Norveškoj).
Mi smo van forme. A dignut ćemo je. Strah me je samo Francuza.
Nositelji mi, Portugal, Grčka ili Bih, Švedska ili Francuska.

Ivan

pre 10 godina

Što se tiče naših suseda Hrvata, računica je jasna: Ako se kojim slučajem desi da oni izgube od Škotske u Glazgovu, a da pritom Jermenija pobedi Italiju u gostima (odnosno da ih Italijani PUSTE, jer naravno da Jermeni nisu u stanju da pobede jednu takvu fudbalsku velesilu kakva je Italija bilo gde, a ponajmanje na njenom terenu u Italiji), a da pritom i Turci uzmu makar BOD na svom terenu protiv fenomenalnih Holanđana! Ako se te tri stvari poklope (za šta je ipak šansa svega 1 - 2%), e samo u tom slučaju bi Hrvati izvisili čak i za baraž! Dakle, 99,99% Hrvatska je u baražu, ali će joj, kako sada stvari stoje, na žrebu trebati mnooogo sreće, jer će se tamo naći VELESILE poput Francuske i Portugala, te odlične Ukrajine, uvek po Hrvate nezgodne Grčke, ili prilično jake Švedske sa fenomenalnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji kad je raspoložen sam može da odluči bilo koji meč. Tako da im ostaje da se Bogu mole eventualno da dobiju Island ili Tursku koju su eliminisali upravo u prethodnom baražu za EURO 2012! Dakle, trebaće dragim susedima dooosta sreće na žrebanju!

Hilux

pre 10 godina

Иде Хрватска у бараж. А у баражу баражна ватра. Ко год им дође свираће им буђење. Утриповали се да су нешто а ниђе везе. Играју не знају ни сами шта.

o.lj.k.

pre 10 godina

Kako je dobro kada ti je rumeni Miha selektor, ni jedna od ovih komplikovanih racunica te ne brine, igras totalno opusteno, sve brige si ne vreme resio...

drago

pre 10 godina

Očito si ti jedino opterećen pa želiš Hrvatskoj da ispadne i da buncas. Naveo sam tu mogućnost ko i bezbroj drugih. što o njima nisi pričao bego si se toga latio skrivajući svoje komplekse. srbija je sad dobra i resko će izgubit a ko bi nama bi i remi bio dovoljan ali onda bi se morao desiti i remi u belgiji. to neće sve desiti. mi moramo osvojit bod u škotskoj jer nikad ne znaš sa talijanima. ali eto borili su se i u danskoj a davno su prošli.
mi.moramo zbog sebe slaviti u skitskoj ilu odigrat remi.
po mom izračunu francuska neće ući u nositelje ali ostaje nam vidjeti

rokili

pre 10 godina

Znaci odigram keca na Skote protiv Hrvata, kvota 3, dvojku na jermene kvota 10, i duplu sansu 1x na turke kvota 1.5, ukupna kvota okruglo 45, 100 dinara 4500, uzmem pare i jos Hrvati ispadnu, kakav dobitak :)

Gerov

pre 10 godina

E ap sad, zapetljano jeste ali nema sta da se objasnjava. Da je Danska pobedila - mozda bi Hrvati sedeli kuci ko i mi. Ovako - po svim prilikama iz te grupe drugoplasirani ostaje kuci. Eto!

skblzzzz

pre 10 godina

Dakle, 99,99% Hrvatska je u baražu, ali će joj, kako sada stvari stoje, na žrebu trebati mnooogo sreće, jer će se tamo naći VELESILE poput Francuske i Portugala, te odlične Ukrajine, uvek po Hrvate nezgodne Grčke, ili prilično jake Švedske sa fenomenalnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji kad je raspoložen sam može da odluči bilo koji meč. Tako da im ostaje da se Bogu mole eventualno da dobiju Island ili Tursku koju su eliminisali upravo u prethodnom baražu za EURO 2012! Dakle, trebaće dragim susedima dooosta sreće na žrebanju!
(Ivan, 12. oktobar 2013 04:12)

budući da se za play off reprezentacije dijele na nositelje i nenositelje prema fifinoj tabeli, hrvatska je sigurni nositelj i ne može igrati protiv grčke i portugala. pitanje je jedino hoće li 4. nositelj biti ukrajina ili švedska (mora pobijediti njemačku). ostale drugoplasirane reprezentacije (francuska, island, slovenija, turska, rumunjska) sigurno ne mogu biti nositelji.

najvjerojatniji ishod: nositelji portugal, grčka, hrvatska, ukrajina, nenositelji švedska, francuska, island, rumunjska.

Pojašnjenje

pre 10 godina

Da objasnim ovom "zelje, ti meni ja tebi" . Ne radi se o nikakvom opterećenju Srbijom jer utakmica Srbija Makedonija je bitna za Hrvatsku utoliko jer ako Makedonija pobijedi Srbiju a Hrvatska ne izgubi od Škota, Škotska postaje zadnja u našoj grupi i Hrvatskoj se ne briše 6 bodova od zadnje ekipe jer je od Škota izgubila u Zagrebu. Znači u tom slučaju Hrvatska na ljestvici drugoplasiranih ima 17 bodova i pobjeda ili neriješeno u škotskoj im paradoksalno ne donosi bodove. Slično kao ni Dancima protiv Malte.

raborg

pre 10 godina

Bolje da ste umesto celog ovog teksta napisali samo koji rezultati vode u baraž Dansku, Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju i Tursku. Ja sam bio ubeđen da Danska otpada kao najlošija drugoplasirana reprezentacija, a sad ispada da je konfuzija dostigla svoj vrhunac...

snowden

pre 10 godina

Sto se baraza tice, stvari su prilicno jasne. Niko iz grupe B, iza Italije, nece u baraz, jer su sve (prosecne) ekipe otimale bodove jedne drugima. Osim, ako Jermeni budu drugi, sanse su medjutim minimalne. Hrvatska, Portugal i Grcka (ili BiH) su fiksni nosioci u barazu. 4. nosilac su Svedjani, Ukrajinci ili Slovenci. Svedjanima treba bod protiv Nemacke da budu nosioci. Ukrajina je nosilac, ako Svedska izgubi i Slovenija ne pobedi u Svajcarskoj. Slovenija je nosilac ako Svedska izgubi, Island ne pobedi Norvesku i oni tuku Svajcarce. Francuska ne moze biti nosilac, sto je losa vest za Hrvate, Grke i Portugalce. Rumunija (ili Turska) i Island su u svakom slucaju nenosioci. Zanimljivo je da Srbija i Crna Gora menjaju mesta u slucaju pobede nad Makedoncima, Srbija ce medju 30 uci, a CG nece biti u prvih 40. Jos jedna zanimljivost, ako Hrvatska izgubi u Skotskoj, a BiH pobedi u Litvaniji, Bosna ce biti ispred Hrvatske i prvi put najbolja reprez. iz bivse Juge.

drago

pre 10 godina

(snowden, 12. oktobar 2013 10:39)

Svaka cast! Kako si sve to izracunao? I kako si dosao do svih bodova npr. Francuske u ovoj godini. Znam da vjerovatno mogu naci na wikipediji sve utakmice Francuza u ovoj godini ali da li to ima negdje drugdje.

snowden

pre 10 godina

@drago
Na FIFA stranici mozes sve izracunati. Hrvatska ce pre baraza imati 1004 (pobeda), 935 (remi) ili 901 bod (poraz od Skotske). Portugal posle pobede nad Luksemburgom 1036, Grcka 983, Svedska 850, 891 ili 973 bodova, Ukrajina 871, Francuska 870. Francuska ce biti nosilac samo ako Ukrajina ne pobedi San Marino, sto je naucna fantastika. Slovenija u slucaju pobede 891 bod, koliko i Svedska sa remijem protiv Nemacke.

drago

pre 10 godina

(snowden, 12. oktobar 2013 14:46)

Ma znam ja kako se izracunavju bodovi ali fazon je u tome da moras sakupiti sve bodove u ovoj godini i onda izvuci prosjek osvojenih bodova po mecu. za proslu godinu se od tog prosjeka uzima 75%, godinu prije 50% i godinu prije te 25%. Ja bi volio naci rezultate odredjene reprezentacije sve na jednom mjestu. Znas li mozda neku stranicu da to ima za sve repke i da pise jesu li prijateljske ili ne? Hvala ti.

snowden

pre 10 godina

@drago
nista ne moras sam racunati, ubacis pod ranking prognosis moguce ishode i dobijes automatski broj bodova, pod "see all matches" su svi susreti reprezentacija, sve na jednom mestu imas na "eloratings.net".
http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html?intcmp=fifacom_hp_module_ranking
http://eloratings.net/