Tenis 93

Nedelja, 06.10.2013.

13:52

"Pobeda važna za samopouzdanje"

Novak Đoković izjavio je da mu je pobeda nad Rafaelom Nadalom u finalu turnira u Pekingu naročito značajna zbog skorašnjih poraza od Španca.

"Pobeda važna za samopouzdanje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

No1eminator

pre 10 godina

Bravo,Nole!Tako i treba,ne obaziri se na listu(samo 40 bodova je razlika u korist Nadala od danas) i gde je Rafa,vec samo igraj svoj najbolji tenis i osvajaj titule!!!Igraj maximalno do kraja sezone,punim gasom!Srecno i samo hrabro u Shangai-ju!

statistike

pre 10 godina

Stvarno se ovde moze svasta procitati.
Te Nadal ga pustio, te Novak gubi na velikim turnirima...
Pa izvinite koga je Novak pobedjivao u 3 uzastopna GS finala?
Upravo ovog istog Nadala.

Ali niko nije svemocan i niko ne moze dobiti sve meceve.
Ovo im je bio 38 susret i nema tu nikakvog pustanja.
Evo nekih statistika njihovih medjusobnih duela:

Pobede:
Nadal 22 - Novak 16

Osvojeni setovi:
Nadal 56 - Novak 46

Osvojeni gemovi:
Nadal 509 - Novak 493

Brejk prilike:
Nadal 301 - Novak 284

Napravljeni brejkovi:
Nadal 133 - Novak 120

Osvojeni poeni:
Nadal 3135 - Novak 3101

Uzmite u obzir i cinjenicu da su od ovih 38 meceva skoro polovinu (tacnije 16) odigrali na sljaci na kojoj je Nadal najuspesniji teniser u istoriji ovog sporta.

I pored svega toga Nadal je u tih 38 meceva uspeo da osvoji SAMO 34 poena vise od Novaka od preko 6000 odigranih poena.

Takodje Novak je potpuno nezasluzeno izgubio 2 potpuno dobijena meca.
Prvo 2008. gubi na OI sa 2:1 u setovima iako je na kraju meca imao 4 poena vise od Nadala. 2009. gubi opet sa 2:1 u Madridu iako je imao 5 poena vise od Nadala.
U tim njihovim mecevima sreca je uvek pratila Nadala, a ne Novaka.
Da je kojim slucajem bilo obrnuto sada bi taj skor bio 22:16 za Novaka a ne za Nadala. Novak je bar jos 3-4 meca izgubio na 2-3 poena razlike.
Hamburg 2008, Kvins 2008, Sinsinati 2013...
Da je imao srece kao sto je ima Nadal danas bi imao 6 pobeda vise, a Nadal 6 poraza vise.

Gaga

pre 10 godina

@nada ZR- komentar ste napisali kao da se odnosi na Novaka a ne kao odgovor na komentar za @bolna istina. I ne kidajte nerve za ljude koji ovde lece svoje komplekse.
I naravno, sve cestitke Novaku na pobedi i sta god uradio u nastavku sezone i sledecih godina, njegovi pravi navijaci ce uvek biti uz njega

Smejurija

pre 10 godina

Ovo stvarno postaje ozbiljno,Novak vec 2 godine postaje igrac malih turnira..on u naponu snage vec dve godine na GS turnirima nema resenja za velike igrace..dok ih na ovim manjim i realno nebitnim turnirima redovno bije..stvarno je steta takav potencijal prokockati..
(Bolna istina, 6. oktobar 2013 20:16)

Smrc, smrc, kmeee!
Boli ovaj poraz Nadala, aa! Isplaci se, bice ti lakse! U stvari vise te boli Noletova pobeda, nemas ti veze sa Nadalom. Ajd idi navijaj ti za tvoje Cilice i Dodige a vrhunski tenis ostavi Srbima i Spancima!

mlekadzija

pre 10 godina

Cestitke Novaku za osvojen turnir i odlicnu igru. Rafa je izabrao najboolji nacin da se domogne prvog mesta. Ubedljivim porazom. A kako ce igrati isduce godine i braniti ove bodove videcemo. Mozda opet jedna dugacka pauza. A za najblaze receno mrzitelje Novaka nemam reci...Kolicina autosovinizma i omalovazavanje pravog sportrtiste je neverovatna.

Swedenonline

pre 10 godina

A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.(Zuja Pancevo, 06. oktobar 2013 14:41) jer se bik u zatvorenoj hali oseca sputanim i opijenim od mirisanja prstiju, nafuro je samog sebe posto nema vetra... kapiras? Jok, znam.

giovanni

pre 10 godina

(miki7878, 6. oktobar 2013 16:14)
Najvaznije je da navijas za sportistu iz tvoje zemlje kad igra protiv nekog iz tudje zemlje, Nadam se da ti je sad jasno,

nada ZR

pre 10 godina

Ne znam kakva je situacija u Spaniji,da li navijaju Noleta svom snagom?Ovaj pehar je samopouzdanje za ostatak sezone.Lepo je gledati Noleta,potpuno zadovoljnim sobom,igrom i pobedom kao nesto sasvim normalno.

Bolna istina

pre 10 godina

Ovo stvarno postaje ozbiljno,Novak vec 2 godine postaje igrac malih turnira..on u naponu snage vec dve godine na GS turnirima nema resenja za velike igrace..dok ih na ovim manjim i realno nebitnim turnirima redovno bije..stvarno je steta takav potencijal prokockati..

Slavica

pre 10 godina

Nadal je svakako jedan od najboljih tenisera u istori ove igre. A ko ce biti najbolji vreme ce pokazati,protek vremena ce pokazati...Novak jos nije zavrsio karijeru, najbolje tek dolazia kako kaze Pit Samparas Novak ce sigurno vladati nekoliko godina teniskom scenom.Medju trenutno aktuelnim igracim nema naslednika. Pojavice se verovatno neki novi klinac..,tako to bivs u sportu. Ovo je Rafin kraci izlet na mestu br.1.

dejan

pre 10 godina

kakva tanjircina za Nadala.hahaha tanjir za 10 osobe.
(zeljko, 6. oktobar 2013 14:16)

Ma pusti, deset puta je ove godine osvajao neke pehare. Treba mu tako veliki da stavi sve pehare na njega! A tanjire ce da mu zajmi Djoka!

Aki

pre 10 godina

Svakome se desi slab dan. Bolje na turniru pete kategorije nego u finalu grentslema. Dobro je ovo i za Rafu da se probudi i ne spava na lovorikama.

subzero

pre 10 godina

u sportu imas uspone i padove, kao i u zivotu...nole i rafa ce se "ćerati" još mnogo .. ajmo Nole.. UAA za hejtere koji navijaju protiv Noleta

Branislav 58

pre 10 godina

Novak će,jasno je,opet biti stari,samo je pitanje dana.Nadal ne može odbraniti sledeće godine ovo što je uradio ove,i kad je Novak u formi,Nadal može samo da mu čestita.Nebitno je gde ga pobedjuje,pa ne mislite valjda da Rafi nije stalo da ga dobije u Pekingu.Svašta.Usput,zna li neko da li Nadal učestvuje u Šangaju,ne vidim ga u žrebu nigde

baki

pre 10 godina

@Ratko,
Ako je komentar ozbiljan, onda je vrlo pglu i mislim da treba pod hitno da pocnes da se druzis sa ljudima, izlazis sa devojkama i slicno. Ako nije, nego je trol, neduhovit je i vrlo nekreativan.

mislim, providan si

pre 10 godina

(Zuja Pancevo, 6. oktobar 2013 14:41)

Oho ho! Evo jos jednog "susjeda". Isto i za tebe - 'ajd pali, smaras. Idi komentarisi Donnu i Ajlu a nama muskima ostavi da gledamo svetski teniski vrh.

Zavist je cudo

pre 10 godina

(Milivoje, 6. oktobar 2013 15:43)

Auu, koliko vas je "susjeda" ovde!!! Pa vi ste opsednuti Novakom! Horor, sta vam radi najbolji sportista Balkana svih vremana! Ajd isplacite se, bice vam lakse!

Kmee, kmee, smrc...

pre 10 godina

Cekaj malo!! Do sada je svima vama, dok je Rafa tukao Novaka, bilo vazno koje prvi na svetu, jer je onda taj ujedno i najbolji. A od sada je bitno ko pobedi, lista vise nije bitna, vazno je da je Novak pobedio Rafu. Odlucite se sta je na kraju vaznije.
(miki7878, 6. oktobar 2013 16:14)

Na kraju je najvaznije da ti kmecis kad god SRBIN pobedi!

Zeljko mirkovic

pre 10 godina

Bravo No2e! Dobar je osecaj i za nas navijace kada ljubimac nakon 6 meseci uzme trofej pa makar i ovaj serija 500. A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.
(Zuja Pancevo, 06. oktobar 2013 14:41)
Ti si covek bolestan

miki7878

pre 10 godina

Cekaj malo!! Do sada je svima vama, dok je Rafa tukao Novaka, bilo vazno koje prvi na svetu, jer je onda taj ujedno i najbolji. A od sada je bitno ko pobedi, lista vise nije bitna, vazno je da je Novak pobedio Rafu. Odlucite se sta je na kraju vaznije.

VLADIMIR

pre 10 godina

Govoreći o Nadalu Novak reče "...koji je najbolji ZA SADA ove godine." E dragi moji, koji ne verujete u Novaka, DOBRO RAZMISLITE O OVIM REČIMA i analizirajte ih ŠTA BI TO MOGLO DA ZNAČI - DO KRAJA GODINE!!!!! Ja Novaka shvatam vrlo ozbiljno i čvrsto verujem u KONTINUITET današnje igre i rezultata protiv Rafe. VAMOS NOLE.

mila

pre 10 godina

Ja stvarno neznam ljudi sta ke sa vama?Kad Novak izgubi nevalja,kad pobedi opet nevalja.Sto znaci da sa ovom nasim narodom nesto stvarno nije uredu.Kazem sa nasim narodom zato sto od drugih I neocekujem da podrzavaju Novaka.Svaka cast Novace I samo tako nastavi.Tvoji verni navijaci su s tobom I u pobedama I u porazima,a ostali I nisu navijaci nego bolesnici koji svoje komplekse lece pljujuciljde koji im nisu ama bas nista krivi,osim sto su svetska klasa u svom poslu.

Zoki

pre 10 godina

Zaista puno lepse izgleda onaj utesni trofej Nadala nego sampionski Noleta. Made in Kina sta reci za ovu grdosiju od pehara, pozlaceni pehar, glomazan sa dubokim dnom, i dve velike rucke ,kao da je rec o peharu pobednika seoskog fudbala izmedju Malog Rita i Utrinskog naselja. Mogli bi malo ideja da ubace kad prave ove pehare po cemu bi turniri bili jedinstveni. Pogledajte recimo pehar Indijan Velsa, Vimbldona, Montreala ili SP u fudbalu pa uporedite sa ovom grdosijom.

Dermendziev

pre 10 godina

Novaku sve cestitke za trofej,pogotovo za pobedu protiv Nadala.

Reci cu ono sto sam tvrdoglavo pisao(a na moju zalost nije objavljivano) posle US Opena-a:rezultat od 7:0 ili 1:6 u duelima dva skoro poptpuno izjednacena tenisera nije pravi odraz snaga i pomalo zavarava.U mnogim tim duelima odlucivale su nijanse,a usudjujem se reci i sreca,smo mi navijaci tu srecu u transu pravdali smo sloganima "sreca prati hrabrije","neverovatnim majstorstvom","lucidnim potezima"...

Posle US OPena,znao sam da Nadal ne moze pobedjivati beskonacno u medjusobnim duelima,doci ce red i na Novaka(nadam se pobedi i u Sangaju),jer Novak za koga nema tajni u tenisu, bolje nego iko od nas zna kako treba igrati protiv Nadala.

Mislim da je kljuc uspeha protiv Nadala dobiti prvi set,ne dozvoljavati olake banalne brejkove u prvom setu(posle toga jurnjava),biti izuzetno strpljiv bas u tom prvom setu,ne srljati po svaku cenu,rapidno povecati realizaciju brejk sansi.

Vrlo je tesko braniti i odbraniti se,lakse je juriti,stici i prestici,a beskonacnih zaliha nema i skoro je nemoguce takve napraviti,jer konkurencija je zdrava.Zato se nadam da ce Novak vec sledece godine posle US Opena vratiti svoje pozicije,obradovati nas sa jos kojim GS-mom,a vec narednim nedeljama i sa jos kojim mastersom.

Pozdrav!

Petar Simić

pre 10 godina

Prelepa slika, dva velika šampiona, dve teniske legende koji su veliki i kad gube i kad pobeđuju. Ja navijam i uvek ću navijati za Novaka, ali Nadal je dobar čovek i sportista i poštujem ga.
Ne zato što je Novak pobedio, ovaj put, već zato što je potrebno imati tako borbene šampione kao šti je španac. Zamislite sada, da se Nadal nije oporavio od povrede, da ga i dalje muči koleno pa ne može da pruži maksimum, kakav bi tenis bio danas? Federer? koji možda za god. dana da objavi povlačenje i već je u godinama kada ne može da parira teniserima iz top 10, Marej? koji igra svaki treći turnir i protiv koga Novak nema ni želje da igra jer su dobro prijatelji, i ko još? Delpo? Wawrenka? Ferer? koji jedan turnir odigraju solidno, a onda sledeća dva ih nema nigde..
Tako da uvek ću poštovati šampione, Nadala i Novaka isto, ali ću uvek navijati za Đokovića. Krivo mi je i za Federera jer taj čovek živi za tenis i verovatno će biti najbolji svih vremena, ali ne može protiv prirode. Zato ne treba mrzeti Nadala, već treba biti zahvalan što njegovom borbenošću i Novak ima volju da i dalje napreduje i igra, što nas čeka još dosta epskih mečeva, jer bez ovog možda i najvećeg rivaliteta u istoriji tenisa, bila bi velika praznina, i Novak bi do kraja karijere bio 1 možda, ali bez pravih izazova ni pobede nemaju isti ukus. Zato nek su živi i zdravi još godina sto, i hvala im za sve što su pokazali do sada.

....

pre 10 godina

Realno samo Novak moze da pobedi Nadala. Ovi ostali mogu samo da budu sparing partneri!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opel, 6. oktobar 2013 14:07)

Исто је то обрнуто само Рафа може да победи Новака.Зато су њих двојица далеко испред свих у односу на остале тенисере.А кад играју један против другог онда само мале нијансе одлучују у том њихово међусобном окршају.

Sasho

pre 10 godina

Cestitke na pobedi!U Sangaju ocekujem isto,ali prvo treba da prodjete Federera i Delpa!Lako moze da se desi da ova dvojica vaskrsnu i preseku vas do finala!

red

pre 10 godina

@zuja Pančevo
o čemu ti to??
Šta je odlučilo na RG i svim ostalim turnirima ,ako ne jedna greška ILI lopta ...
jasno se vidi da KADA NOVAK IGRA, DOPING MAJSTOR NEMA STA DA TRAZI.

Nikola

pre 10 godina

Je li konacno prekinuta serija Nadalovih pobeda na tvrdoj podlozi? Zanima me kakva je ova podloga u Pekingu...beton? :-) Inace, Nole svaka cast!!!

Jota

pre 10 godina

prodajem opremu za satelitsku antenu - RN [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikola, 6. oktobar 2013 14:36)

Svaka cast na duhovitom komentaru, dugo me ovako niko nije slatko nasmejao.

Milivoje

pre 10 godina

Drago mi sto je nas Nole uzeo tulu trece kategorije prvu nakon pola godine. Lepo je odigrao sezonu 1 GS, 1 masters, 2 tutule serije 500. Ovakvu sezonu je imao i Roger sa 30 godina koji ceka red za penziju. Mislim da i Marej koji preskace svaki drugi turnir ima isti broj titula ove godine. Dok ovaj sto je prvi i koji je poceo u aprilu da igra, ima 10 titula od toga 2 GS, 5 mastersa i tri turnira nebitne kategorije. Novak se cele godine razbi od igre da nesto osvoji i igra finale za finalom dok drugi uzimaju trofeje. Trofeji se pamte a ne ucesce i igranje finala.

paki

pre 10 godina

Onaj Ratko kaze da uopste nije pratio ovaj turnir jer je nebitan, a opet je napisao najduzi komentar. Drago mi je sto Novak pobedio Nadala ponajvise radi takvih cinika.

Dragan

pre 10 godina

(Ratko, 6. oktobar 2013 14:17)

Znaš Ratko lutko, veoma je bitano da ti Novak izađe u susret i dobije prvi naredni masters, inače je obrao zelen bostan. Zar ti zbog njega da ne spavaš i da piješ nešto za smirenje. Zar tebe koji si sve u životu osvojio
(masterse, GS, najzgodnije devojke itd..) da ne zadovolji, tebe koji bi 'ladno mogao da budeš trener svoj petorici prvoplasiranih, pa on (Nole ) stvarno nije normalan. Pridružujem se tvojoj iskrenoj, na visokoj stručnosti utemeljenoj kritici koja provejava iz tvog komentara) i molim te kada ga prvi put budeš video reci mu da je obična ''baba'' jer za razliku od tebe ništa u životu nije postigao. I odaću ti tajnu ''pustio ga Rafa'', ma u ostalom znaš ti to i sam, tako pametan.

Nebojsa

pre 10 godina

Svaka čast na pobedi, ali sve što je vredelo od trofeja već je podeljeno. Šta god da uradiš do kraja sezone Nadal će i dalje biti ubedljivo najbolji ove godine.
(Laza, 6. oktobar 2013 14:06)Zaboravio si zavsni masters u londonu koji je posle grenslema najvredniji trofej.

Bravo No1e

pre 10 godina

Dva velika šampiona!
Nego kako bato :P Novak je veren i uskoro se ženi i mora da skuplja kace za rakiju, za svadbu..ček...To nije kaca? Pehar? Ok...KOLKI PEHAR hahahahaha,
i tacna! haha.. Novak je mogao da se okupa posle meča k'o čovek u Peharu hahah

Laza

pre 10 godina

Svaka čast na pobedi, ali sve što je vredelo od trofeja već je podeljeno. Šta god da uradiš do kraja sezone Nadal će i dalje biti ubedljivo najbolji ove godine.

Zuja Pancevo

pre 10 godina

Bravo No2e! Dobar je osecaj i za nas navijace kada ljubimac nakon 6 meseci uzme trofej pa makar i ovaj serija 500. A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.

branko

pre 10 godina

Nole ti si nas ponos, predivan covek, izvanredan sportista i veliki humanista. Da li ppobedio ili izgubi mec je sada manje vazno jer si dokazo da si fer igrac I zbog toga sto se ne drogiras KONSTANTNO igras izvanredan tenis i to te cini genijem ovog sporta. Neka je stidi prvo Nadal, pa onda njegovi roditelji, nejegov tim a najvise teniska organizacija sto ga pogresno podrzavaju da bi konkurisao Noletu i namerno nece da ga uhvate da koristi nedozvoljene supstance I odstrane od tenisa zauvek. Bez koriscenja droge Nadal nebi bio ni u top 5!!! Medjutim sta je tu je. Ova pobeda neka to sluzi kao osnova da preuzmes prvo mesto sto zasluzujes a Nadal I ostali neka se stide njihovih ptrevara!!!

Glavu gore. Idemo u nove podvige caru I povratak na prvo mesto.
S, velikim postovanjem.
Branko (Teniser) iz Amerike

Ћирко масон

pre 10 godina

и за 7,8 година када буде завршио каријеру и када буде погледао у своју витрину,а тамо четрдесетак трофеја и многе успомене,има ли шта лепше?

Ratko

pre 10 godina

Bravo Nole kralju serije 500! Sad u Sangaju koji je masters gledaj da izgubis u finalu nemoj nikako pre finala. Ja kada sam gledao RG, WB, US Open ti si igrao kao baba a ja sam uzimao nesto za smirenje i nisam tih noci spavao. Ovaj nebitni turnir nisam ni gledao, niti me zanima sta ces da uradis ali sam znao da ces u finalu ovog da razbijes. Sad si se setio u oktobru da nesto osvojis? Jedino u ovom turniru je dobro sto si Nadala pobedio a turnir je seoskog ranga. Kad pocnes da ga pobedjujes na visoko rangiranim turnirima onda ti mozda malo i oprostim a do tada me ne zanimas. Cestitam.

d

pre 10 godina

Nole kralj!!!!Molim redakciju B92 da otvore jednu stranicu za ostrascene navijece nekih drugih tenisera pa da tamo lece komplekse,a nas Srbe da ostave na miru da velicamo Noleta svetsku klasu!!!!!!

Petar Simić

pre 10 godina

Prelepa slika, dva velika šampiona, dve teniske legende koji su veliki i kad gube i kad pobeđuju. Ja navijam i uvek ću navijati za Novaka, ali Nadal je dobar čovek i sportista i poštujem ga.
Ne zato što je Novak pobedio, ovaj put, već zato što je potrebno imati tako borbene šampione kao šti je španac. Zamislite sada, da se Nadal nije oporavio od povrede, da ga i dalje muči koleno pa ne može da pruži maksimum, kakav bi tenis bio danas? Federer? koji možda za god. dana da objavi povlačenje i već je u godinama kada ne može da parira teniserima iz top 10, Marej? koji igra svaki treći turnir i protiv koga Novak nema ni želje da igra jer su dobro prijatelji, i ko još? Delpo? Wawrenka? Ferer? koji jedan turnir odigraju solidno, a onda sledeća dva ih nema nigde..
Tako da uvek ću poštovati šampione, Nadala i Novaka isto, ali ću uvek navijati za Đokovića. Krivo mi je i za Federera jer taj čovek živi za tenis i verovatno će biti najbolji svih vremena, ali ne može protiv prirode. Zato ne treba mrzeti Nadala, već treba biti zahvalan što njegovom borbenošću i Novak ima volju da i dalje napreduje i igra, što nas čeka još dosta epskih mečeva, jer bez ovog možda i najvećeg rivaliteta u istoriji tenisa, bila bi velika praznina, i Novak bi do kraja karijere bio 1 možda, ali bez pravih izazova ni pobede nemaju isti ukus. Zato nek su živi i zdravi još godina sto, i hvala im za sve što su pokazali do sada.

Ћирко масон

pre 10 godina

и за 7,8 година када буде завршио каријеру и када буде погледао у своју витрину,а тамо четрдесетак трофеја и многе успомене,има ли шта лепше?

d

pre 10 godina

Nole kralj!!!!Molim redakciju B92 da otvore jednu stranicu za ostrascene navijece nekih drugih tenisera pa da tamo lece komplekse,a nas Srbe da ostave na miru da velicamo Noleta svetsku klasu!!!!!!

paki

pre 10 godina

Onaj Ratko kaze da uopste nije pratio ovaj turnir jer je nebitan, a opet je napisao najduzi komentar. Drago mi je sto Novak pobedio Nadala ponajvise radi takvih cinika.

VLADIMIR

pre 10 godina

Govoreći o Nadalu Novak reče "...koji je najbolji ZA SADA ove godine." E dragi moji, koji ne verujete u Novaka, DOBRO RAZMISLITE O OVIM REČIMA i analizirajte ih ŠTA BI TO MOGLO DA ZNAČI - DO KRAJA GODINE!!!!! Ja Novaka shvatam vrlo ozbiljno i čvrsto verujem u KONTINUITET današnje igre i rezultata protiv Rafe. VAMOS NOLE.

Slavica

pre 10 godina

Nadal je svakako jedan od najboljih tenisera u istori ove igre. A ko ce biti najbolji vreme ce pokazati,protek vremena ce pokazati...Novak jos nije zavrsio karijeru, najbolje tek dolazia kako kaze Pit Samparas Novak ce sigurno vladati nekoliko godina teniskom scenom.Medju trenutno aktuelnim igracim nema naslednika. Pojavice se verovatno neki novi klinac..,tako to bivs u sportu. Ovo je Rafin kraci izlet na mestu br.1.

Nebojsa

pre 10 godina

Svaka čast na pobedi, ali sve što je vredelo od trofeja već je podeljeno. Šta god da uradiš do kraja sezone Nadal će i dalje biti ubedljivo najbolji ove godine.
(Laza, 6. oktobar 2013 14:06)Zaboravio si zavsni masters u londonu koji je posle grenslema najvredniji trofej.

branko

pre 10 godina

Nole ti si nas ponos, predivan covek, izvanredan sportista i veliki humanista. Da li ppobedio ili izgubi mec je sada manje vazno jer si dokazo da si fer igrac I zbog toga sto se ne drogiras KONSTANTNO igras izvanredan tenis i to te cini genijem ovog sporta. Neka je stidi prvo Nadal, pa onda njegovi roditelji, nejegov tim a najvise teniska organizacija sto ga pogresno podrzavaju da bi konkurisao Noletu i namerno nece da ga uhvate da koristi nedozvoljene supstance I odstrane od tenisa zauvek. Bez koriscenja droge Nadal nebi bio ni u top 5!!! Medjutim sta je tu je. Ova pobeda neka to sluzi kao osnova da preuzmes prvo mesto sto zasluzujes a Nadal I ostali neka se stide njihovih ptrevara!!!

Glavu gore. Idemo u nove podvige caru I povratak na prvo mesto.
S, velikim postovanjem.
Branko (Teniser) iz Amerike

Bravo No1e

pre 10 godina

Dva velika šampiona!
Nego kako bato :P Novak je veren i uskoro se ženi i mora da skuplja kace za rakiju, za svadbu..ček...To nije kaca? Pehar? Ok...KOLKI PEHAR hahahahaha,
i tacna! haha.. Novak je mogao da se okupa posle meča k'o čovek u Peharu hahah

nada ZR

pre 10 godina

Ne znam kakva je situacija u Spaniji,da li navijaju Noleta svom snagom?Ovaj pehar je samopouzdanje za ostatak sezone.Lepo je gledati Noleta,potpuno zadovoljnim sobom,igrom i pobedom kao nesto sasvim normalno.

Dragan

pre 10 godina

(Ratko, 6. oktobar 2013 14:17)

Znaš Ratko lutko, veoma je bitano da ti Novak izađe u susret i dobije prvi naredni masters, inače je obrao zelen bostan. Zar ti zbog njega da ne spavaš i da piješ nešto za smirenje. Zar tebe koji si sve u životu osvojio
(masterse, GS, najzgodnije devojke itd..) da ne zadovolji, tebe koji bi 'ladno mogao da budeš trener svoj petorici prvoplasiranih, pa on (Nole ) stvarno nije normalan. Pridružujem se tvojoj iskrenoj, na visokoj stručnosti utemeljenoj kritici koja provejava iz tvog komentara) i molim te kada ga prvi put budeš video reci mu da je obična ''baba'' jer za razliku od tebe ništa u životu nije postigao. I odaću ti tajnu ''pustio ga Rafa'', ma u ostalom znaš ti to i sam, tako pametan.

Kmee, kmee, smrc...

pre 10 godina

Cekaj malo!! Do sada je svima vama, dok je Rafa tukao Novaka, bilo vazno koje prvi na svetu, jer je onda taj ujedno i najbolji. A od sada je bitno ko pobedi, lista vise nije bitna, vazno je da je Novak pobedio Rafu. Odlucite se sta je na kraju vaznije.
(miki7878, 6. oktobar 2013 16:14)

Na kraju je najvaznije da ti kmecis kad god SRBIN pobedi!

subzero

pre 10 godina

u sportu imas uspone i padove, kao i u zivotu...nole i rafa ce se "ćerati" još mnogo .. ajmo Nole.. UAA za hejtere koji navijaju protiv Noleta

mislim, providan si

pre 10 godina

(Zuja Pancevo, 6. oktobar 2013 14:41)

Oho ho! Evo jos jednog "susjeda". Isto i za tebe - 'ajd pali, smaras. Idi komentarisi Donnu i Ajlu a nama muskima ostavi da gledamo svetski teniski vrh.

Dermendziev

pre 10 godina

Novaku sve cestitke za trofej,pogotovo za pobedu protiv Nadala.

Reci cu ono sto sam tvrdoglavo pisao(a na moju zalost nije objavljivano) posle US Opena-a:rezultat od 7:0 ili 1:6 u duelima dva skoro poptpuno izjednacena tenisera nije pravi odraz snaga i pomalo zavarava.U mnogim tim duelima odlucivale su nijanse,a usudjujem se reci i sreca,smo mi navijaci tu srecu u transu pravdali smo sloganima "sreca prati hrabrije","neverovatnim majstorstvom","lucidnim potezima"...

Posle US OPena,znao sam da Nadal ne moze pobedjivati beskonacno u medjusobnim duelima,doci ce red i na Novaka(nadam se pobedi i u Sangaju),jer Novak za koga nema tajni u tenisu, bolje nego iko od nas zna kako treba igrati protiv Nadala.

Mislim da je kljuc uspeha protiv Nadala dobiti prvi set,ne dozvoljavati olake banalne brejkove u prvom setu(posle toga jurnjava),biti izuzetno strpljiv bas u tom prvom setu,ne srljati po svaku cenu,rapidno povecati realizaciju brejk sansi.

Vrlo je tesko braniti i odbraniti se,lakse je juriti,stici i prestici,a beskonacnih zaliha nema i skoro je nemoguce takve napraviti,jer konkurencija je zdrava.Zato se nadam da ce Novak vec sledece godine posle US Opena vratiti svoje pozicije,obradovati nas sa jos kojim GS-mom,a vec narednim nedeljama i sa jos kojim mastersom.

Pozdrav!

Zavist je cudo

pre 10 godina

(Milivoje, 6. oktobar 2013 15:43)

Auu, koliko vas je "susjeda" ovde!!! Pa vi ste opsednuti Novakom! Horor, sta vam radi najbolji sportista Balkana svih vremana! Ajd isplacite se, bice vam lakse!

Zeljko mirkovic

pre 10 godina

Bravo No2e! Dobar je osecaj i za nas navijace kada ljubimac nakon 6 meseci uzme trofej pa makar i ovaj serija 500. A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.
(Zuja Pancevo, 06. oktobar 2013 14:41)
Ti si covek bolestan

mila

pre 10 godina

Ja stvarno neznam ljudi sta ke sa vama?Kad Novak izgubi nevalja,kad pobedi opet nevalja.Sto znaci da sa ovom nasim narodom nesto stvarno nije uredu.Kazem sa nasim narodom zato sto od drugih I neocekujem da podrzavaju Novaka.Svaka cast Novace I samo tako nastavi.Tvoji verni navijaci su s tobom I u pobedama I u porazima,a ostali I nisu navijaci nego bolesnici koji svoje komplekse lece pljujuciljde koji im nisu ama bas nista krivi,osim sto su svetska klasa u svom poslu.

....

pre 10 godina

Realno samo Novak moze da pobedi Nadala. Ovi ostali mogu samo da budu sparing partneri!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opel, 6. oktobar 2013 14:07)

Исто је то обрнуто само Рафа може да победи Новака.Зато су њих двојица далеко испред свих у односу на остале тенисере.А кад играју један против другог онда само мале нијансе одлучују у том њихово међусобном окршају.

red

pre 10 godina

@zuja Pančevo
o čemu ti to??
Šta je odlučilo na RG i svim ostalim turnirima ,ako ne jedna greška ILI lopta ...
jasno se vidi da KADA NOVAK IGRA, DOPING MAJSTOR NEMA STA DA TRAZI.

Jota

pre 10 godina

prodajem opremu za satelitsku antenu - RN [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikola, 6. oktobar 2013 14:36)

Svaka cast na duhovitom komentaru, dugo me ovako niko nije slatko nasmejao.

Nikola

pre 10 godina

Je li konacno prekinuta serija Nadalovih pobeda na tvrdoj podlozi? Zanima me kakva je ova podloga u Pekingu...beton? :-) Inace, Nole svaka cast!!!

baki

pre 10 godina

@Ratko,
Ako je komentar ozbiljan, onda je vrlo pglu i mislim da treba pod hitno da pocnes da se druzis sa ljudima, izlazis sa devojkama i slicno. Ako nije, nego je trol, neduhovit je i vrlo nekreativan.

Branislav 58

pre 10 godina

Novak će,jasno je,opet biti stari,samo je pitanje dana.Nadal ne može odbraniti sledeće godine ovo što je uradio ove,i kad je Novak u formi,Nadal može samo da mu čestita.Nebitno je gde ga pobedjuje,pa ne mislite valjda da Rafi nije stalo da ga dobije u Pekingu.Svašta.Usput,zna li neko da li Nadal učestvuje u Šangaju,ne vidim ga u žrebu nigde

Ratko

pre 10 godina

Bravo Nole kralju serije 500! Sad u Sangaju koji je masters gledaj da izgubis u finalu nemoj nikako pre finala. Ja kada sam gledao RG, WB, US Open ti si igrao kao baba a ja sam uzimao nesto za smirenje i nisam tih noci spavao. Ovaj nebitni turnir nisam ni gledao, niti me zanima sta ces da uradis ali sam znao da ces u finalu ovog da razbijes. Sad si se setio u oktobru da nesto osvojis? Jedino u ovom turniru je dobro sto si Nadala pobedio a turnir je seoskog ranga. Kad pocnes da ga pobedjujes na visoko rangiranim turnirima onda ti mozda malo i oprostim a do tada me ne zanimas. Cestitam.

statistike

pre 10 godina

Stvarno se ovde moze svasta procitati.
Te Nadal ga pustio, te Novak gubi na velikim turnirima...
Pa izvinite koga je Novak pobedjivao u 3 uzastopna GS finala?
Upravo ovog istog Nadala.

Ali niko nije svemocan i niko ne moze dobiti sve meceve.
Ovo im je bio 38 susret i nema tu nikakvog pustanja.
Evo nekih statistika njihovih medjusobnih duela:

Pobede:
Nadal 22 - Novak 16

Osvojeni setovi:
Nadal 56 - Novak 46

Osvojeni gemovi:
Nadal 509 - Novak 493

Brejk prilike:
Nadal 301 - Novak 284

Napravljeni brejkovi:
Nadal 133 - Novak 120

Osvojeni poeni:
Nadal 3135 - Novak 3101

Uzmite u obzir i cinjenicu da su od ovih 38 meceva skoro polovinu (tacnije 16) odigrali na sljaci na kojoj je Nadal najuspesniji teniser u istoriji ovog sporta.

I pored svega toga Nadal je u tih 38 meceva uspeo da osvoji SAMO 34 poena vise od Novaka od preko 6000 odigranih poena.

Takodje Novak je potpuno nezasluzeno izgubio 2 potpuno dobijena meca.
Prvo 2008. gubi na OI sa 2:1 u setovima iako je na kraju meca imao 4 poena vise od Nadala. 2009. gubi opet sa 2:1 u Madridu iako je imao 5 poena vise od Nadala.
U tim njihovim mecevima sreca je uvek pratila Nadala, a ne Novaka.
Da je kojim slucajem bilo obrnuto sada bi taj skor bio 22:16 za Novaka a ne za Nadala. Novak je bar jos 3-4 meca izgubio na 2-3 poena razlike.
Hamburg 2008, Kvins 2008, Sinsinati 2013...
Da je imao srece kao sto je ima Nadal danas bi imao 6 pobeda vise, a Nadal 6 poraza vise.

Laza

pre 10 godina

Svaka čast na pobedi, ali sve što je vredelo od trofeja već je podeljeno. Šta god da uradiš do kraja sezone Nadal će i dalje biti ubedljivo najbolji ove godine.

Zuja Pancevo

pre 10 godina

Bravo No2e! Dobar je osecaj i za nas navijace kada ljubimac nakon 6 meseci uzme trofej pa makar i ovaj serija 500. A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.

dejan

pre 10 godina

kakva tanjircina za Nadala.hahaha tanjir za 10 osobe.
(zeljko, 6. oktobar 2013 14:16)

Ma pusti, deset puta je ove godine osvajao neke pehare. Treba mu tako veliki da stavi sve pehare na njega! A tanjire ce da mu zajmi Djoka!

Bolna istina

pre 10 godina

Ovo stvarno postaje ozbiljno,Novak vec 2 godine postaje igrac malih turnira..on u naponu snage vec dve godine na GS turnirima nema resenja za velike igrace..dok ih na ovim manjim i realno nebitnim turnirima redovno bije..stvarno je steta takav potencijal prokockati..

Sasho

pre 10 godina

Cestitke na pobedi!U Sangaju ocekujem isto,ali prvo treba da prodjete Federera i Delpa!Lako moze da se desi da ova dvojica vaskrsnu i preseku vas do finala!

Smejurija

pre 10 godina

Ovo stvarno postaje ozbiljno,Novak vec 2 godine postaje igrac malih turnira..on u naponu snage vec dve godine na GS turnirima nema resenja za velike igrace..dok ih na ovim manjim i realno nebitnim turnirima redovno bije..stvarno je steta takav potencijal prokockati..
(Bolna istina, 6. oktobar 2013 20:16)

Smrc, smrc, kmeee!
Boli ovaj poraz Nadala, aa! Isplaci se, bice ti lakse! U stvari vise te boli Noletova pobeda, nemas ti veze sa Nadalom. Ajd idi navijaj ti za tvoje Cilice i Dodige a vrhunski tenis ostavi Srbima i Spancima!

giovanni

pre 10 godina

(miki7878, 6. oktobar 2013 16:14)
Najvaznije je da navijas za sportistu iz tvoje zemlje kad igra protiv nekog iz tudje zemlje, Nadam se da ti je sad jasno,

Milivoje

pre 10 godina

Drago mi sto je nas Nole uzeo tulu trece kategorije prvu nakon pola godine. Lepo je odigrao sezonu 1 GS, 1 masters, 2 tutule serije 500. Ovakvu sezonu je imao i Roger sa 30 godina koji ceka red za penziju. Mislim da i Marej koji preskace svaki drugi turnir ima isti broj titula ove godine. Dok ovaj sto je prvi i koji je poceo u aprilu da igra, ima 10 titula od toga 2 GS, 5 mastersa i tri turnira nebitne kategorije. Novak se cele godine razbi od igre da nesto osvoji i igra finale za finalom dok drugi uzimaju trofeje. Trofeji se pamte a ne ucesce i igranje finala.

No1eminator

pre 10 godina

Bravo,Nole!Tako i treba,ne obaziri se na listu(samo 40 bodova je razlika u korist Nadala od danas) i gde je Rafa,vec samo igraj svoj najbolji tenis i osvajaj titule!!!Igraj maximalno do kraja sezone,punim gasom!Srecno i samo hrabro u Shangai-ju!

Zoki

pre 10 godina

Zaista puno lepse izgleda onaj utesni trofej Nadala nego sampionski Noleta. Made in Kina sta reci za ovu grdosiju od pehara, pozlaceni pehar, glomazan sa dubokim dnom, i dve velike rucke ,kao da je rec o peharu pobednika seoskog fudbala izmedju Malog Rita i Utrinskog naselja. Mogli bi malo ideja da ubace kad prave ove pehare po cemu bi turniri bili jedinstveni. Pogledajte recimo pehar Indijan Velsa, Vimbldona, Montreala ili SP u fudbalu pa uporedite sa ovom grdosijom.

mlekadzija

pre 10 godina

Cestitke Novaku za osvojen turnir i odlicnu igru. Rafa je izabrao najboolji nacin da se domogne prvog mesta. Ubedljivim porazom. A kako ce igrati isduce godine i braniti ove bodove videcemo. Mozda opet jedna dugacka pauza. A za najblaze receno mrzitelje Novaka nemam reci...Kolicina autosovinizma i omalovazavanje pravog sportrtiste je neverovatna.

miki7878

pre 10 godina

Cekaj malo!! Do sada je svima vama, dok je Rafa tukao Novaka, bilo vazno koje prvi na svetu, jer je onda taj ujedno i najbolji. A od sada je bitno ko pobedi, lista vise nije bitna, vazno je da je Novak pobedio Rafu. Odlucite se sta je na kraju vaznije.

Aki

pre 10 godina

Svakome se desi slab dan. Bolje na turniru pete kategorije nego u finalu grentslema. Dobro je ovo i za Rafu da se probudi i ne spava na lovorikama.

Gaga

pre 10 godina

@nada ZR- komentar ste napisali kao da se odnosi na Novaka a ne kao odgovor na komentar za @bolna istina. I ne kidajte nerve za ljude koji ovde lece svoje komplekse.
I naravno, sve cestitke Novaku na pobedi i sta god uradio u nastavku sezone i sledecih godina, njegovi pravi navijaci ce uvek biti uz njega

Swedenonline

pre 10 godina

A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.(Zuja Pancevo, 06. oktobar 2013 14:41) jer se bik u zatvorenoj hali oseca sputanim i opijenim od mirisanja prstiju, nafuro je samog sebe posto nema vetra... kapiras? Jok, znam.

Ratko

pre 10 godina

Bravo Nole kralju serije 500! Sad u Sangaju koji je masters gledaj da izgubis u finalu nemoj nikako pre finala. Ja kada sam gledao RG, WB, US Open ti si igrao kao baba a ja sam uzimao nesto za smirenje i nisam tih noci spavao. Ovaj nebitni turnir nisam ni gledao, niti me zanima sta ces da uradis ali sam znao da ces u finalu ovog da razbijes. Sad si se setio u oktobru da nesto osvojis? Jedino u ovom turniru je dobro sto si Nadala pobedio a turnir je seoskog ranga. Kad pocnes da ga pobedjujes na visoko rangiranim turnirima onda ti mozda malo i oprostim a do tada me ne zanimas. Cestitam.

Laza

pre 10 godina

Svaka čast na pobedi, ali sve što je vredelo od trofeja već je podeljeno. Šta god da uradiš do kraja sezone Nadal će i dalje biti ubedljivo najbolji ove godine.

Zuja Pancevo

pre 10 godina

Bravo No2e! Dobar je osecaj i za nas navijace kada ljubimac nakon 6 meseci uzme trofej pa makar i ovaj serija 500. A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.

Bolna istina

pre 10 godina

Ovo stvarno postaje ozbiljno,Novak vec 2 godine postaje igrac malih turnira..on u naponu snage vec dve godine na GS turnirima nema resenja za velike igrace..dok ih na ovim manjim i realno nebitnim turnirima redovno bije..stvarno je steta takav potencijal prokockati..

dejan

pre 10 godina

kakva tanjircina za Nadala.hahaha tanjir za 10 osobe.
(zeljko, 6. oktobar 2013 14:16)

Ma pusti, deset puta je ove godine osvajao neke pehare. Treba mu tako veliki da stavi sve pehare na njega! A tanjire ce da mu zajmi Djoka!

Milivoje

pre 10 godina

Drago mi sto je nas Nole uzeo tulu trece kategorije prvu nakon pola godine. Lepo je odigrao sezonu 1 GS, 1 masters, 2 tutule serije 500. Ovakvu sezonu je imao i Roger sa 30 godina koji ceka red za penziju. Mislim da i Marej koji preskace svaki drugi turnir ima isti broj titula ove godine. Dok ovaj sto je prvi i koji je poceo u aprilu da igra, ima 10 titula od toga 2 GS, 5 mastersa i tri turnira nebitne kategorije. Novak se cele godine razbi od igre da nesto osvoji i igra finale za finalom dok drugi uzimaju trofeje. Trofeji se pamte a ne ucesce i igranje finala.

Aki

pre 10 godina

Svakome se desi slab dan. Bolje na turniru pete kategorije nego u finalu grentslema. Dobro je ovo i za Rafu da se probudi i ne spava na lovorikama.

miki7878

pre 10 godina

Cekaj malo!! Do sada je svima vama, dok je Rafa tukao Novaka, bilo vazno koje prvi na svetu, jer je onda taj ujedno i najbolji. A od sada je bitno ko pobedi, lista vise nije bitna, vazno je da je Novak pobedio Rafu. Odlucite se sta je na kraju vaznije.

Zoki

pre 10 godina

Zaista puno lepse izgleda onaj utesni trofej Nadala nego sampionski Noleta. Made in Kina sta reci za ovu grdosiju od pehara, pozlaceni pehar, glomazan sa dubokim dnom, i dve velike rucke ,kao da je rec o peharu pobednika seoskog fudbala izmedju Malog Rita i Utrinskog naselja. Mogli bi malo ideja da ubace kad prave ove pehare po cemu bi turniri bili jedinstveni. Pogledajte recimo pehar Indijan Velsa, Vimbldona, Montreala ili SP u fudbalu pa uporedite sa ovom grdosijom.

Sasho

pre 10 godina

Cestitke na pobedi!U Sangaju ocekujem isto,ali prvo treba da prodjete Federera i Delpa!Lako moze da se desi da ova dvojica vaskrsnu i preseku vas do finala!

Zeljko mirkovic

pre 10 godina

Bravo No2e! Dobar je osecaj i za nas navijace kada ljubimac nakon 6 meseci uzme trofej pa makar i ovaj serija 500. A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.
(Zuja Pancevo, 06. oktobar 2013 14:41)
Ti si covek bolestan

branko

pre 10 godina

Nole ti si nas ponos, predivan covek, izvanredan sportista i veliki humanista. Da li ppobedio ili izgubi mec je sada manje vazno jer si dokazo da si fer igrac I zbog toga sto se ne drogiras KONSTANTNO igras izvanredan tenis i to te cini genijem ovog sporta. Neka je stidi prvo Nadal, pa onda njegovi roditelji, nejegov tim a najvise teniska organizacija sto ga pogresno podrzavaju da bi konkurisao Noletu i namerno nece da ga uhvate da koristi nedozvoljene supstance I odstrane od tenisa zauvek. Bez koriscenja droge Nadal nebi bio ni u top 5!!! Medjutim sta je tu je. Ova pobeda neka to sluzi kao osnova da preuzmes prvo mesto sto zasluzujes a Nadal I ostali neka se stide njihovih ptrevara!!!

Glavu gore. Idemo u nove podvige caru I povratak na prvo mesto.
S, velikim postovanjem.
Branko (Teniser) iz Amerike

Nebojsa

pre 10 godina

Svaka čast na pobedi, ali sve što je vredelo od trofeja već je podeljeno. Šta god da uradiš do kraja sezone Nadal će i dalje biti ubedljivo najbolji ove godine.
(Laza, 6. oktobar 2013 14:06)Zaboravio si zavsni masters u londonu koji je posle grenslema najvredniji trofej.

d

pre 10 godina

Nole kralj!!!!Molim redakciju B92 da otvore jednu stranicu za ostrascene navijece nekih drugih tenisera pa da tamo lece komplekse,a nas Srbe da ostave na miru da velicamo Noleta svetsku klasu!!!!!!

Slavica

pre 10 godina

Nadal je svakako jedan od najboljih tenisera u istori ove igre. A ko ce biti najbolji vreme ce pokazati,protek vremena ce pokazati...Novak jos nije zavrsio karijeru, najbolje tek dolazia kako kaze Pit Samparas Novak ce sigurno vladati nekoliko godina teniskom scenom.Medju trenutno aktuelnim igracim nema naslednika. Pojavice se verovatno neki novi klinac..,tako to bivs u sportu. Ovo je Rafin kraci izlet na mestu br.1.

Jota

pre 10 godina

prodajem opremu za satelitsku antenu - RN [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikola, 6. oktobar 2013 14:36)

Svaka cast na duhovitom komentaru, dugo me ovako niko nije slatko nasmejao.

subzero

pre 10 godina

u sportu imas uspone i padove, kao i u zivotu...nole i rafa ce se "ćerati" još mnogo .. ajmo Nole.. UAA za hejtere koji navijaju protiv Noleta

Branislav 58

pre 10 godina

Novak će,jasno je,opet biti stari,samo je pitanje dana.Nadal ne može odbraniti sledeće godine ovo što je uradio ove,i kad je Novak u formi,Nadal može samo da mu čestita.Nebitno je gde ga pobedjuje,pa ne mislite valjda da Rafi nije stalo da ga dobije u Pekingu.Svašta.Usput,zna li neko da li Nadal učestvuje u Šangaju,ne vidim ga u žrebu nigde

red

pre 10 godina

@zuja Pančevo
o čemu ti to??
Šta je odlučilo na RG i svim ostalim turnirima ,ako ne jedna greška ILI lopta ...
jasno se vidi da KADA NOVAK IGRA, DOPING MAJSTOR NEMA STA DA TRAZI.

mila

pre 10 godina

Ja stvarno neznam ljudi sta ke sa vama?Kad Novak izgubi nevalja,kad pobedi opet nevalja.Sto znaci da sa ovom nasim narodom nesto stvarno nije uredu.Kazem sa nasim narodom zato sto od drugih I neocekujem da podrzavaju Novaka.Svaka cast Novace I samo tako nastavi.Tvoji verni navijaci su s tobom I u pobedama I u porazima,a ostali I nisu navijaci nego bolesnici koji svoje komplekse lece pljujuciljde koji im nisu ama bas nista krivi,osim sto su svetska klasa u svom poslu.

baki

pre 10 godina

@Ratko,
Ako je komentar ozbiljan, onda je vrlo pglu i mislim da treba pod hitno da pocnes da se druzis sa ljudima, izlazis sa devojkama i slicno. Ako nije, nego je trol, neduhovit je i vrlo nekreativan.

Kmee, kmee, smrc...

pre 10 godina

Cekaj malo!! Do sada je svima vama, dok je Rafa tukao Novaka, bilo vazno koje prvi na svetu, jer je onda taj ujedno i najbolji. A od sada je bitno ko pobedi, lista vise nije bitna, vazno je da je Novak pobedio Rafu. Odlucite se sta je na kraju vaznije.
(miki7878, 6. oktobar 2013 16:14)

Na kraju je najvaznije da ti kmecis kad god SRBIN pobedi!

Zavist je cudo

pre 10 godina

(Milivoje, 6. oktobar 2013 15:43)

Auu, koliko vas je "susjeda" ovde!!! Pa vi ste opsednuti Novakom! Horor, sta vam radi najbolji sportista Balkana svih vremana! Ajd isplacite se, bice vam lakse!

Ћирко масон

pre 10 godina

и за 7,8 година када буде завршио каријеру и када буде погледао у своју витрину,а тамо четрдесетак трофеја и многе успомене,има ли шта лепше?

mislim, providan si

pre 10 godina

(Zuja Pancevo, 6. oktobar 2013 14:41)

Oho ho! Evo jos jednog "susjeda". Isto i za tebe - 'ajd pali, smaras. Idi komentarisi Donnu i Ajlu a nama muskima ostavi da gledamo svetski teniski vrh.

nada ZR

pre 10 godina

Ne znam kakva je situacija u Spaniji,da li navijaju Noleta svom snagom?Ovaj pehar je samopouzdanje za ostatak sezone.Lepo je gledati Noleta,potpuno zadovoljnim sobom,igrom i pobedom kao nesto sasvim normalno.

statistike

pre 10 godina

Stvarno se ovde moze svasta procitati.
Te Nadal ga pustio, te Novak gubi na velikim turnirima...
Pa izvinite koga je Novak pobedjivao u 3 uzastopna GS finala?
Upravo ovog istog Nadala.

Ali niko nije svemocan i niko ne moze dobiti sve meceve.
Ovo im je bio 38 susret i nema tu nikakvog pustanja.
Evo nekih statistika njihovih medjusobnih duela:

Pobede:
Nadal 22 - Novak 16

Osvojeni setovi:
Nadal 56 - Novak 46

Osvojeni gemovi:
Nadal 509 - Novak 493

Brejk prilike:
Nadal 301 - Novak 284

Napravljeni brejkovi:
Nadal 133 - Novak 120

Osvojeni poeni:
Nadal 3135 - Novak 3101

Uzmite u obzir i cinjenicu da su od ovih 38 meceva skoro polovinu (tacnije 16) odigrali na sljaci na kojoj je Nadal najuspesniji teniser u istoriji ovog sporta.

I pored svega toga Nadal je u tih 38 meceva uspeo da osvoji SAMO 34 poena vise od Novaka od preko 6000 odigranih poena.

Takodje Novak je potpuno nezasluzeno izgubio 2 potpuno dobijena meca.
Prvo 2008. gubi na OI sa 2:1 u setovima iako je na kraju meca imao 4 poena vise od Nadala. 2009. gubi opet sa 2:1 u Madridu iako je imao 5 poena vise od Nadala.
U tim njihovim mecevima sreca je uvek pratila Nadala, a ne Novaka.
Da je kojim slucajem bilo obrnuto sada bi taj skor bio 22:16 za Novaka a ne za Nadala. Novak je bar jos 3-4 meca izgubio na 2-3 poena razlike.
Hamburg 2008, Kvins 2008, Sinsinati 2013...
Da je imao srece kao sto je ima Nadal danas bi imao 6 pobeda vise, a Nadal 6 poraza vise.

Bravo No1e

pre 10 godina

Dva velika šampiona!
Nego kako bato :P Novak je veren i uskoro se ženi i mora da skuplja kace za rakiju, za svadbu..ček...To nije kaca? Pehar? Ok...KOLKI PEHAR hahahahaha,
i tacna! haha.. Novak je mogao da se okupa posle meča k'o čovek u Peharu hahah

paki

pre 10 godina

Onaj Ratko kaze da uopste nije pratio ovaj turnir jer je nebitan, a opet je napisao najduzi komentar. Drago mi je sto Novak pobedio Nadala ponajvise radi takvih cinika.

VLADIMIR

pre 10 godina

Govoreći o Nadalu Novak reče "...koji je najbolji ZA SADA ove godine." E dragi moji, koji ne verujete u Novaka, DOBRO RAZMISLITE O OVIM REČIMA i analizirajte ih ŠTA BI TO MOGLO DA ZNAČI - DO KRAJA GODINE!!!!! Ja Novaka shvatam vrlo ozbiljno i čvrsto verujem u KONTINUITET današnje igre i rezultata protiv Rafe. VAMOS NOLE.

Nikola

pre 10 godina

Je li konacno prekinuta serija Nadalovih pobeda na tvrdoj podlozi? Zanima me kakva je ova podloga u Pekingu...beton? :-) Inace, Nole svaka cast!!!

Dragan

pre 10 godina

(Ratko, 6. oktobar 2013 14:17)

Znaš Ratko lutko, veoma je bitano da ti Novak izađe u susret i dobije prvi naredni masters, inače je obrao zelen bostan. Zar ti zbog njega da ne spavaš i da piješ nešto za smirenje. Zar tebe koji si sve u životu osvojio
(masterse, GS, najzgodnije devojke itd..) da ne zadovolji, tebe koji bi 'ladno mogao da budeš trener svoj petorici prvoplasiranih, pa on (Nole ) stvarno nije normalan. Pridružujem se tvojoj iskrenoj, na visokoj stručnosti utemeljenoj kritici koja provejava iz tvog komentara) i molim te kada ga prvi put budeš video reci mu da je obična ''baba'' jer za razliku od tebe ništa u životu nije postigao. I odaću ti tajnu ''pustio ga Rafa'', ma u ostalom znaš ti to i sam, tako pametan.

Petar Simić

pre 10 godina

Prelepa slika, dva velika šampiona, dve teniske legende koji su veliki i kad gube i kad pobeđuju. Ja navijam i uvek ću navijati za Novaka, ali Nadal je dobar čovek i sportista i poštujem ga.
Ne zato što je Novak pobedio, ovaj put, već zato što je potrebno imati tako borbene šampione kao šti je španac. Zamislite sada, da se Nadal nije oporavio od povrede, da ga i dalje muči koleno pa ne može da pruži maksimum, kakav bi tenis bio danas? Federer? koji možda za god. dana da objavi povlačenje i već je u godinama kada ne može da parira teniserima iz top 10, Marej? koji igra svaki treći turnir i protiv koga Novak nema ni želje da igra jer su dobro prijatelji, i ko još? Delpo? Wawrenka? Ferer? koji jedan turnir odigraju solidno, a onda sledeća dva ih nema nigde..
Tako da uvek ću poštovati šampione, Nadala i Novaka isto, ali ću uvek navijati za Đokovića. Krivo mi je i za Federera jer taj čovek živi za tenis i verovatno će biti najbolji svih vremena, ali ne može protiv prirode. Zato ne treba mrzeti Nadala, već treba biti zahvalan što njegovom borbenošću i Novak ima volju da i dalje napreduje i igra, što nas čeka još dosta epskih mečeva, jer bez ovog možda i najvećeg rivaliteta u istoriji tenisa, bila bi velika praznina, i Novak bi do kraja karijere bio 1 možda, ali bez pravih izazova ni pobede nemaju isti ukus. Zato nek su živi i zdravi još godina sto, i hvala im za sve što su pokazali do sada.

Swedenonline

pre 10 godina

A voleo bih da mi komentatori koje veoma cenim objasne na koji nacin Nadal nije mogao da u ovom mecu drzi lopticu blize osnovnoj liniji nego je sve vracao po sredini ili gresio i to iz forhenda. Zbog cega Nadal koji je znacajno popravio prvi servis , pokazao je to vise puta na betonu, ovom mecu servira 78 procenta prvi i 33 procenta drugi servis? Dok Novak sa druge strane 91 procenat prvi i 78 procenta drugi servis? Da li to znaci realno da je Nadal odigrao vrlo lose za svoje standarde dok je Novak odigrao kao i uvek? U ovom mecu je odlucila po brejk lopta i posle svega navedenog kada vec u sledecem mecu Nadal samo malo koriguje igru, popravi netipicne greske sta mislite ko ca da pobedi? Zbog svega navedenog ne mogu biti zadovoljan partijom doj ne vidim pobedu na mastersu ili GS nad tim Nadalom.(Zuja Pancevo, 06. oktobar 2013 14:41) jer se bik u zatvorenoj hali oseca sputanim i opijenim od mirisanja prstiju, nafuro je samog sebe posto nema vetra... kapiras? Jok, znam.

Dermendziev

pre 10 godina

Novaku sve cestitke za trofej,pogotovo za pobedu protiv Nadala.

Reci cu ono sto sam tvrdoglavo pisao(a na moju zalost nije objavljivano) posle US Opena-a:rezultat od 7:0 ili 1:6 u duelima dva skoro poptpuno izjednacena tenisera nije pravi odraz snaga i pomalo zavarava.U mnogim tim duelima odlucivale su nijanse,a usudjujem se reci i sreca,smo mi navijaci tu srecu u transu pravdali smo sloganima "sreca prati hrabrije","neverovatnim majstorstvom","lucidnim potezima"...

Posle US OPena,znao sam da Nadal ne moze pobedjivati beskonacno u medjusobnim duelima,doci ce red i na Novaka(nadam se pobedi i u Sangaju),jer Novak za koga nema tajni u tenisu, bolje nego iko od nas zna kako treba igrati protiv Nadala.

Mislim da je kljuc uspeha protiv Nadala dobiti prvi set,ne dozvoljavati olake banalne brejkove u prvom setu(posle toga jurnjava),biti izuzetno strpljiv bas u tom prvom setu,ne srljati po svaku cenu,rapidno povecati realizaciju brejk sansi.

Vrlo je tesko braniti i odbraniti se,lakse je juriti,stici i prestici,a beskonacnih zaliha nema i skoro je nemoguce takve napraviti,jer konkurencija je zdrava.Zato se nadam da ce Novak vec sledece godine posle US Opena vratiti svoje pozicije,obradovati nas sa jos kojim GS-mom,a vec narednim nedeljama i sa jos kojim mastersom.

Pozdrav!

....

pre 10 godina

Realno samo Novak moze da pobedi Nadala. Ovi ostali mogu samo da budu sparing partneri!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opel, 6. oktobar 2013 14:07)

Исто је то обрнуто само Рафа може да победи Новака.Зато су њих двојица далеко испред свих у односу на остале тенисере.А кад играју један против другог онда само мале нијансе одлучују у том њихово међусобном окршају.

giovanni

pre 10 godina

(miki7878, 6. oktobar 2013 16:14)
Najvaznije je da navijas za sportistu iz tvoje zemlje kad igra protiv nekog iz tudje zemlje, Nadam se da ti je sad jasno,

Smejurija

pre 10 godina

Ovo stvarno postaje ozbiljno,Novak vec 2 godine postaje igrac malih turnira..on u naponu snage vec dve godine na GS turnirima nema resenja za velike igrace..dok ih na ovim manjim i realno nebitnim turnirima redovno bije..stvarno je steta takav potencijal prokockati..
(Bolna istina, 6. oktobar 2013 20:16)

Smrc, smrc, kmeee!
Boli ovaj poraz Nadala, aa! Isplaci se, bice ti lakse! U stvari vise te boli Noletova pobeda, nemas ti veze sa Nadalom. Ajd idi navijaj ti za tvoje Cilice i Dodige a vrhunski tenis ostavi Srbima i Spancima!

mlekadzija

pre 10 godina

Cestitke Novaku za osvojen turnir i odlicnu igru. Rafa je izabrao najboolji nacin da se domogne prvog mesta. Ubedljivim porazom. A kako ce igrati isduce godine i braniti ove bodove videcemo. Mozda opet jedna dugacka pauza. A za najblaze receno mrzitelje Novaka nemam reci...Kolicina autosovinizma i omalovazavanje pravog sportrtiste je neverovatna.

Gaga

pre 10 godina

@nada ZR- komentar ste napisali kao da se odnosi na Novaka a ne kao odgovor na komentar za @bolna istina. I ne kidajte nerve za ljude koji ovde lece svoje komplekse.
I naravno, sve cestitke Novaku na pobedi i sta god uradio u nastavku sezone i sledecih godina, njegovi pravi navijaci ce uvek biti uz njega

No1eminator

pre 10 godina

Bravo,Nole!Tako i treba,ne obaziri se na listu(samo 40 bodova je razlika u korist Nadala od danas) i gde je Rafa,vec samo igraj svoj najbolji tenis i osvajaj titule!!!Igraj maximalno do kraja sezone,punim gasom!Srecno i samo hrabro u Shangai-ju!