Fudbal 104

Petak, 16.08.2013.

15:36

Milanović: Državni projekti se gase

Predsednik Jagodine Goran Milanović kaže da će državni projekti Crvena zvezda i Partizan otići u istoriju ako ne promene način funkcionisanja i sistem.

Milanoviæ: Državni projekti se gase IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Istina

pre 10 godina

FK Jagoidna – osnovan … 1919.god.
FK Smederevo - … 1924.
FK Radnicki Nis - … 1923
Vojvodina - … 1914
Radnicki Kragujevac - … 1923
FK Vozdovac - … 1912
FK Borca - … 1937
FK Javor - … 1912
FK Cukaricki - … 1926
FK Novi Pazar - … 1928
FK Ofk Beograd … 1911


BLIZANCI (Brozovi sa sve Petokrakom u grbu) 1945.

Ovo je za one koji sa istorijom veze nemaju. Fudbal s eigrao mnogo pre pojave "blizanaca'....igrace se i posle njih....
(zoran, 16. avgust 2013 22:19)

O kakvim blizancima i datumima ovde pricate. Zvezda je nastala iz fudbalskog kluba SK Jugoslavija koji je osnovan 6. avgust 1913. pod nazivom SK Velika Srbija. Klub je i tada uz BSK (danasnji OFK Beograd koji po ovim vasim merilima je takodje onda osnovan 1945., a ne 1911. kao sto navodite) bio najbolji i najaci u tadasnjoj drzavi. Nakon rata SK Jugoslavija je preimenovana u FK Crvena Zvezda zato sto se tako nekim ljudima htelo u tadasnjoj vlasti zbog nekog revansizma zbog navodno igranja u prvenstvu tokom okupacije, ali sem novog imena sve ostalo je isto bilo u tom "novom klubu" i SK Jugoslaviji. Tako da realno gledano Zvezda nije osnovana 1945 nego 6. avgusta 1913. Sto se tice drugog navedenog kluba, odnosno Partizana on jeste osnovan 1945 pod direktno direktivom Broza od igraca NDH koji su premesteni iz Zagreba u Beograd po kazni. Tako da bilo kakvo povezivanje Zvezde i Partizana i pravljenje blizanaca od njih nikako ni umesno i ni tacno.

The X Factor

pre 10 godina

U pravu je covek potpuno. Partizan je sampion pa bi shodno tome i trebao da dobije neki medijski prostor. A onaj drugi, 'vasionski' blizanac nema ni kup, ispao iz Evrope, nema nikakav sportski kredibilitet i opet je svakoj drugoj vesti naslov. Sovjetske metode.
(Labud, 16. avgust 2013 16:35)

E, moj prijatelju... treba da naučiš da mediji pišu o onopme što ljude ZANIMA i ništa drugo. A ogromnu većinu zanima šta se dešava u CZ.
Pa čak ni ljude u Jagodini ne zanima FK Jagodina. Na svakoj tekmi ima šaka jada, čak ni u protiv Rubina se nisu udostojili da napune stadion, verovarno šro se plaćala karta. Zato je na finale kupa doputovalo više hiljada "ljubitelja fudbala" samo zato što je put bio besplatan, besplatna pljeskavica i da deci i unucima pričaju kako su uživo videli Terazije i Kalemegdan... jadno...

*

pre 10 godina

@zoran --- i svi ti klubovi su osvojili, koliko titula ukupno? i svi ti klubovi imaju, koliko navijaca zajedno? eh taj nedostizni BG

SRBIJA BRE

pre 10 godina

Ajde nelupaj , cuj koga briga za Zvezdu i za Partizan , pa to su bre najveci klubovi u Srbiji , timovi za koje navija pola Srbije , a imaju bas veliki broj navijaca i u RepubLICI Srpskoj i Crnoj Gori , timovi koji imaju tradiciju , a vi stte Palmin projekat zato tisina !!!

zoran

pre 10 godina

FK Jagoidna – osnovan 1919.god.
FK Smederevo - 1924.
FK Radnicki Nis - 1923
Vojvodina - 1914
Radnicki Kragujevac - 1923
FK Vozdovac - 1912
FK Borca - 1937
FK Javor - 1912
FK Cukaricki - 1926
FK Novi Pazar - 1928
FK Ofk Beograd 1911


BLIZANCI (Brozovi sa sve Petokrakom u grbu) 1945.

Ovo je za one koji sa istorijom veze nemaju. Fudbal s eigrao mnogo pre pojave "blizanaca'....igrace se i posle njih....

dejan

pre 10 godina

A hoće li nam neko odgovoriti kako se finansira Jagodina i ko stoji iza nje i ko je u stvari Goran Milanović iz kojih struktura dolazi i koliko funkcija ima....

adkersu

pre 10 godina

Gospodine Milanoviću, Ferencvaroš nije komunistički državni projekt. Taj klub je osnovan 1897. Dobio je ime po delu Budimpešte (sa peštanske strane)koji se tako zove.

Provincija

pre 10 godina

Meni je jednako logično da neko ko nije iz Beograda navija za Partizan ili Zvezdu kao i da neko ko je iz Srbije navija za Dandi Junajted. Ali opet, ovo je Srbija, dirajte im decu, majku, oca, samo ne Zvezdu i Partizan.

BOGI

pre 10 godina

Gospodine Milanovicu bolji poznavaoci znaju ciji ste poltron i izvrsilac prljavih poslova.Vas mentor je BOGOLJUB STEPANOVIC!Vi ste ga nasledili na celo FSRISi naslednici ste prljavih igara na istoku.Pokusao je on i da progura i vaseg sina na listama sudija ali kao sto znamo silom baba ne ide u raj.Mali jednostavno nije mogo da trci.Znamo gde je bila Jagodina do samo par godina.

lvzifer

pre 10 godina

Rece covek koji je predsednik kluba koji je igrao kukuruz ligu do dolaska Palme (ne one tropske nego politicke) i sa za bagatelu pokupljenih igraca iz Napretka (Projica, Gogica, M.Jovanovica, Sljivica,I.Pavlovica,Stojkova i mnoge druge) stigli do Evrope. I trener im je cak bivsi igrac/trener Napretka Dodic.

Realno

pre 10 godina

Postoji samo jedan drzavni projekat i on je u Humskoj 1.Ne zaboravi da ste i vi Palmin projekat i dok je on na vlasti,bicete prvoligasi,cim on ode,odoste i vi tamo gde ste decenijama tavorili.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Ovoj drzavi ce i svanuti kada zavrsi sa komunjarama.Zbog Tito nostalgicara i onih koji su se izivljavali sa tudjim parama nama je danas ovako.

major Gavrilović

pre 10 godina

Ja imam 27 godina, te komunista sigurno nisam bio, a Vi Milanoviću nemojte da se perete od vaše prošlosti preko fudbala! Sport i politika se ne mešaju, zar ne? Evo malo kontradiktornosti Milanoviću, pa se zabavljajte > Živeo Partizan i Kraljevina Srbija! Živela i OFK-a i Voša i svi naši klubovi, bez obzira koje godine nastali! Ma čak i Zvezda - šta bi jedni bez drugih.

Loznica

pre 10 godina

E neka si im rekao, nisu oni crveno slovo. Ta Jagodina, Zajedno sa Vojvodinom, nam je osvetlala obraz u Evropi. Tako, delije i grobari,sa dužnim poštovanjem da komentarišete uspehe drugih klubova, a dno dna su dotakli Partizan i zvezda a ne svi klubovi u Srbiji. To je realnost.

Zeleni Zub

pre 10 godina

Kako smesan lik, a godinama u nazad i ptice na grani znaju za 3 za 3 sistem sa kojima su "mali" klubovi ostajali u tole super ligi. A to je samo deo price. Ne znam kako ga nije sramota da tvrdi da je regularno. Da je rekao da veruje, pa i nekako.

Bole

pre 10 godina

C.Zvezda i Partizan imaju : ime , slavnu tradiciju , rezultate i navijace . Nisu vestacka tvorevina kao tvoj klub . Dakle nece se nikada ugasiti !!!

STO SE MORA - NIJE TESKO :)

pre 10 godina

Dace dobri Bog da si u pravu Milanovicu, samo da ne bude da si izmalerisao. :) Konacno, jedini beogradski gradski derbi: Rad-OFK Beograd, pa navijaci blizanaca, opredelite se, kao i 1945. kad ste dobili crno-crvenu blizanacku ponudu, tako i tad kad dodje trenutak, sto se mora - nije tesko. Juzni delovi grada za gradjevinare, severni za romanticare, Zemunci za Zemun.
E a onda se ugasi i Jagodina kad se proceslja iznajmljivanje masinerije Kolubari i rad od 25 h dnevno.
Pa konacno dodju stvari na svoje mesto.

Romanija

pre 10 godina

G-dine Milanovicu, to sto vi stajete u odbranu Tomislava Karadzica, to je vas licni interes, ali vam ne daje za pravo da pred utakmicu sa Zvezdom govorite kako je ona pred gasenjem! Ima da postujete instutuciju i najveci klub ovog dijela Evrope jer samo Zvezda donosi veliku gledanost u Karadzicevoj ligi, a nikako vasa Jagodina, koja je ekspresno iz nizih liga dosla u vrh naseg fudbala, a svi znamo kako! A to da je liga regularna potvrdjuju i navijaci Partizana, kojih je iz godine u godinu kako je Partizan "SAMPION" sve manje i manje.

Neko u masi

pre 10 godina

Neko iz mase.,..... A sta mislis ko otplacuje dug?? Varas se da je drzava dala zute banke.Dug je reprogramiran. Ine nisi grobar.Lazi samog sebe.I da otplacuje dug treba davrati ono sto je uzeto devedesetihza ratove u kojima Srbija nije ucestvovala

neko iz budve

pre 10 godina

Браво! Крајње је време да неко јасно и гласно каже да не мора све у Србији да се врти око два комунистичка клуба!
(Груја Смедеревац, 16. avgust 2013 16:12)
CUJ OVOG MAJSTORA!? A prosle sezone raspalo Smederevo dobilo palminu jagodinu i kuci i na strani :) bilo regularno dojaja :)

NABUKODONOSOR

pre 10 godina

E sad je jasno zašto je Jagodina u prošlom prvenstvu na "Marakani" imala onakvo pristrasno suđenje. Evo šta je tada konstatovala Sudijska komisija FSS: "Sudija Dimitrijević i prvi pomoćnik, sudija Davidović, su na pomenutoj utakmici načinili evidentne propuste prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za Jagodinu, u 64. minutu igre. Prekršaj je postojao, ali se isti desio izvan kaznenog prostora Crvene zvezde. Drugi pomoćnik, sudija Milovanović, takođe je načinio propuste na ovoj utakmici". Obojica su po hitnom postupku kobajagi suspendovani, a Partizan je dobio nova tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu.
Šta li će sutra da bude i šta li je gospodin Milanović sa svojim mentorom gospodinom Karadžićem novo spremio kako bi Partizanu omogućio da ostvari šest bodova prednosti u odnosu na konkurente?

GIJA

pre 10 godina

Neznalice jedna,pricas gluposti kao i svaki presednik u zemlji Srbiji!!!!Ujpest Doza i Ferencvaros su osnovani na kraju 19 veka,a u periodu izmedju dva svetska rata bili su medju najboljim klubovima u Evropi,uzimali asu po nekoliko puta kup(zaboravio sam ime kupa) koji je bio preteca kupa sajamskih gradova!!!!A sto se tice tvog stava prema vecitima i tu si neznalica,za ta dva kluba znaju svi iz sveta fudbala,veciti derbi je svetinja srpskog fudbala.........A ko pomaze FK Jagodinu? Zirafa iz zoo vrta?Ili ....

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Iskreno Milanovicu moram da ti priznam da je ovo bio dobar pokusaj zataskavanja i spinovanja prave istine od strane tebe i tvog idola Toleta, ali dzaba procitani ste i pod hitno mora da menjate strategiju jer ova vise ne pali!!!

kontraadmiral

pre 10 godina

Sve što je dotični gospodin pod hladom Palme izrekao predstavlja gomilu fraza koje ne znače ništa. Ukoliko se rivaltet izmedju Partizana i C.Zvezde vrati na zdrave temelje postojanje ovakva dva kluba prestavlja bogatstvo za svaku fudbalsku sredinu. Ova dva kluba su više od pola veka gradili poznati treneri,igraci i sportski radnici tako da bi eventualno ukidanje Partizana i Zvezde znacilo i ukidanje srpske fudbalske tradicije znacajne u svetskim okvirima. Dakle, ukoliko je problem u rukovodstvima dva naša najveća kluba treba smetini i kazniti rukovodioce koji su umešani u kriminalne radnje, a ne ukidati svetski poznate institucije i svetski poznat rivalitet.

Delije Kragujevac

pre 10 godina

To koliko se narod interesuje za Zvezdu gospodine Milanovicu da se proveriti na svakoj Zvezdinoj utakmici, gde mozete naci bukvalno iz svakog grada, iz svake opstine, gradova i opstina Republike Srpske, Crne Gore minimum minimuma bar po nekoliko desetina navijaca Crvene zvezde. Vi trebate da odgovarate za onu Vasu izjavu sa proslave kupa, kada ste u Jagodini izjavili kako ste doneli pehar iz Beograda u Srbiju. A Gde je Beograd gospodine Milanovicu? Da li vi imate mozda neke prikrivene seperatisticke teznje pa smatrate da Beograd nije u Srbiji? Da je ovo normalna drzava Vi bi ste dobili krivicnu prijavu. I jos jedno pitanje: Ko Vas klub finansira?

Ljubisa livac

pre 10 godina

@ Poppino
Ahahah, kakav carski komentar, smejem se 15 minuta. :) Elem sto se teme tice, ovo je vrhunac hipokrizije. Milanovic kao i njegovi sinovi su visegodisnji i osvedoceni navijaci Zvezde. Drugo, svako drugo sme da prica o projektu sem njega. Jer Jagodina je cist Palmin projekat, igrala se 6. liga dok on nije dosao. (a tada je zanimljivo i "imalo dusu" sve, mozda i vise navijaca cak). Tako brz napredak sigurno nije cist, stoga se mora oduziti Palminom prijatelju, cika Toletu.

suptilno i smekerski

pre 10 godina

Posto ce ovi da zakasne na utakmicu 5minuta vi im smekerski uvalite 5-6 komada za to vreme i posle bunkerica.....pa sa 3 boda kuci pevajuci ....

jagodinac

pre 10 godina

Pa kako bas Goran da se oglasi povodom neregularnog sudjenja,aludirajuci na Partizan??? Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Razvodnjava pricu sa suspendovanog Nedeljkovica,koji je njegov sugradjanin,preko Karadzica,ciji je bivsi bliski saradnik i prebacuje krivicu na nasa dva najveca kluba...
Smenite bre ove!!!!

partizan u inat svima!

pre 10 godina

Rasmislite samo malo o tome koliko je FK Partizan doneo miliona Eura ovoj zemlji koje su tvoj gazda i njemu slicni ulozili u politicku kampanju...
Dosta je vise Partizanu vas i vama slicnih ....
Zapitajte se malo zasto je PRVU utakmicu u KUPU Sampiona odigrao bas Partizan 1955 god.Zasto je Evropa bas nama ukazala tu cast...
Raspitajte se i koji je prvi tim iz Istocne Evrope igrao finale Kupa Sampiona,a koji je tim JEDINI iz Srbije igrao Ligu Sampiona dva puta i to po starom i novom sistemu kvalifikacija!....
Ta Liga Evrope gde vi ispadoste u prvom kolu kvalifikacija Partizanu je takmicenje koje redovno igra od njegovog osnivanja ako se ne kvalifikuje u LS...
Zato sto se tice gasenja mislim da cete vi pre otici cim pre mozda cak sa porazom Palme na sledecim izborima!

vericane

pre 10 godina

Stitis Toleta,frka panika...paljba rodjo,imas srece sto ti je palmatu...al i on ce tamo gde mu je mesto...ne sekiraj se...svi u istu buvaru,zajedno sa starom garniturom CZ,sadasnjom Partizana,i funkcionera saveza... koprca se riba malo na suvom a onda cao

021-1914

pre 10 godina

@konstatacija:tacno je da u EU ne moze opstina(a i niko drugi)da pomaze neki klub ali je krajnje licemerno da ti,kao(predpostavljam)navijac jednog od BG blizanca,kojima sve moguce drzavne institucije i preduzeca pomazu 60 godina,zameras FK Jagodini sto im opstina pomaze.Pa u ovakvoj drzavi to je najpostenije a ne da kao vas drzava pomaze.Niste vi drzavni klubovi nego beogradski...
@sasa:a ko te je to slagao da je CZ "nastavak tradicije predratnog beogradskog fudbala"?...Jel to lazes sam sebe ili i sve nas sa tim prekrajanjem istorije?

rema

pre 10 godina

Covek rece istinu, ne treba Srpski fudbal da bude rob Partizana i Zvezde...
nek idu na dno oba, pad a vidimo koliko to oni imaju stvarno navijaca i kakvih?

mrki

pre 10 godina

Ova konstatacija je tacna ali i Jagodina je neciji projekt, verovatno gospodina Palme koji po ugledu na evropske trendove razvija jak klub u maloj sredini. Tako da sto se tice Partizana i Zvezde je tacno a ili sve je to isto.

Vlada

pre 10 godina

" Znate li koliko je mene baš briga šta se dešava u Zvezdi ili Partizanu i koliko ljude po Srbiji uopšte ne interesuje šta se dogadja u Zvezdi i Partizanu."

djolekg

pre 10 godina

Iako mi se uopste ne dopada ovaj projekat zvani Jagodina i iako mislim da nije odrziv, jer klub nema ni navijace (onomad kad je sa Zvezdom igrala u Jagodini, na stadionu nije bilo doslovno ni jednog navijaca Jagodine) ni tradiciju, i verovatno ce propasti cim Palma prestane da ih finansira, dakle i pored svega toga, sve ostalo sto je ovaj covek rekao JE TACNO! Dakle tacno je:
-da su komunisticki klubovi, osnovani '45;
-da ne dozvoljavaju drugim klubovima da disu, cim se pojavi neko dete u Srbiji koje iole ima talenta za fudbal, kao stvar od maltene drzavnog znacaja se postavlja da zavrsi u Zvezdi ili Partizanu;
-i dalje ubedljivo najvise placaju svoje igrace, trenere i zaposlene u klubu, od svakog kluba u Srbiji uzimaju igracekoji im se svide, i to bi bilo u redu da sve vreme ne kukaju i traze pomoc drzave;
-treba ih ugasiti ako sa tolikim armijama navijaca (nazalost cinjenica je da vecina stanovnistva Srbije navija za njih, relikt proslosti) i marketinskim potencijalom ne mogu da posluju trzisno i moljakaju za pomoc
-jedino tako ce stati na noge pravi tradicionalni fudbalski centri, klubovi stariji i 20-30 godina od blizanaca (Vosa 1914, moj Radnicki 1923, Radnicki (N) 1924, OFK kao naslednik BSK-a itd)
-ako moze Rendzers u cetvrtu ligu, mogu vala i blizanci
Ajmo, krenite sa lupanjem minusa, ali bih voleo i da ih obrazlozite

Pera Lozac

pre 10 godina

Zasto se Partizan i Zvezda stavljaju u isti kos? Partizan je uzrok i izvor sog zla i svih problema u srpskom sportu i jedini drzavni projekat u Srbiji, a Zvezda je zrtva.

Neko iz mase.

pre 10 godina

Zvezda nije drzavni nego narodni klub, naslednik tradicije predratnog beogradskog fudbala. Vi Milanovicu, kada pricate o Zvezdi zapravo i pricate o prvaku evrope, a koliko ljude u Srbiji ne zanima Zvezda vidimo po poseti na stadionima koji su puni samo kada taj tim igra.
(Sasa, 16. avgust 2013 16:21)

Od te tradicije o kojoj ti pricas ostalo je samo mrtvo slovo na papiru. Kada je narodni klub, skupite onda 40 miliona evra (to je svako ko navija za Zvezdu po 10-20 evra)i otplatite njen dug. Klupski prvak Evrope je, koliko je meni poznato, Bajern iz Minhena, presatinte ljudi da zivite u proslosti. Osim ako ne smatrate da je proslost sve sto imate.
P.S. Nisam grobar

Груја Смедеревац

pre 10 godina

Браво! Крајње је време да неко јасно и гласно каже да не мора све у Србији да се врти око два комунистичка клуба!

г4

pre 10 godina

Овај лик прво треба да уклони длаке између обрва, па тек онда да се појављује у јавности.

Sta to bese mozak???

pre 10 godina

"Znate li koliko je mene baš briga šta se dešava u Zvezdi ili Partizanu i koliko ljude po Srbiji uopšte ne interesuje šta se dogadja u Zvezdi i Partizanu. To su nametnute stvari i teme. "
hahahahha a ne, u Srbiji ljude interesuje fk Jagodina , klub ogromne tradicije i ogromnih uspeha!! Mi u Srbiji covece imamo tri fudbalska kluba Zvezdu , Vojvodinu i Partizan!! Iz ove tvoje izjave se lepo vidi da ti je Tole idol!!

Mirko

pre 10 godina

Sve je to ok, ali kako se finansira Jagodina? Pa naravno Palminim opštinskim parama, zato ne gledaj ti svoje dvorište i vidi šta ćeš.
Kod nas se svi finansiraju državnim i opštinskim parama i prodajom igrača. Sigurno da ne dobijaš od reklamiranja i prava na televizijske prenose, ili možda od karata? Naravno da ne. Zato opet kažem, gledaj svoja posla, dobro si radio do sada i nemoj da se muvaš tamo gde ti nije mesto.

kuglica

pre 10 godina

E svasta ....sta rece covek koji nekoliko godina bio u zatvoru zbog pronevere ,kome su palili kucu ....koji ne znam kako moze da bude nesto u fk jagodini a on je nesto i u FSS .cudo jedno ...... sto bi rekao Ivo Andric ....docu tako vremena kada pametan zacuti glup progovori a fukara se obogati .....

Sasa

pre 10 godina

Zvezda nije drzavni nego narodni klub, naslednik tradicije predratnog beogradskog fudbala. Vi Milanovicu, kada pricate o Zvezdi zapravo i pricate o prvaku evrope, a koliko ljude u Srbiji ne zanima Zvezda vidimo po poseti na stadionima koji su puni samo kada taj tim igra.

=V=

pre 10 godina

"Milanović, koji je bliski saradnik predsednika FSS Tomislava Karadžića, navodi da je domaće prvenstvo regularno i da je "prava fudbalska Srbija južno od Save i Dunava"."

Znači opet Vojvodina ne postoji u Srbiji? A posle kad neko kaže da je Vojvođanin, kosa vam se diže na glavi kao da vam je taj neko opsovao majku u lice? Dokle?

Darko KG

pre 10 godina

U pravu je čovek, cela je država centralizovana pa i fudbal. Kao da samo ova dva kluba postoje, o drugima nigde ni slova po medijima. A kad neka ekipa ostvari pobedu protiv ovih mutanata izvestaji pocinju sa "poraz czv ili par", a ne pobeda tog i tog kluba. Celoj Srbiji su se popeli na glavu sa njihovim kukanjem i pljuvanje po medijima, i u fudbalu i u košarci. Sve to treba privatizovati i prodati, ne samo njih već i sve ostale klubove, i od početka.

Milovan

pre 10 godina

Veliki je demagog ovaj Milanovic.
Mnogo jos treba da radi da od jagodine napravi ozbiljan klub!
Ima u Srbiji jos klubova osim zvezde i partizana, koji rastu iz dana u dan.
Al jagodinci i sloboda ue nisu ti!! Oni si jadni uvek zrtve..a kako se samo ponasa piskavac-trener slobode,bruka! A niko ga ne kaznjava!

zvekete

pre 10 godina

Jagodina je postala "ozbiljan klub" tek kad je palma dosao u vladu! Gde ste bili pre toga?
100 godina da postojite necete biti ni blizu CRVENE ZVEZDE pa i Partizana, koji imaju armiju navijaca, tako da ti je bolje da cutis i da slusas "
celavog medveda".
Prosle godine ZVEZDA je imala prosek navijaca kao cela liga fudbal se neigra bez navijaca!

Labud

pre 10 godina

U pravu je covek potpuno. Partizan je sampion pa bi shodno tome i trebao da dobije neki medijski prostor. A onaj drugi, 'vasionski' blizanac nema ni kup, ispao iz Evrope, nema nikakav sportski kredibilitet i opet je svakoj drugoj vesti naslov. Sovjetske metode.

igor

pre 10 godina

Ja se nadam da ce gospodin Milanovic otici u istoriju, odnosno zatvor...Poznavaoci prilika u fudbalu i prilika u Jagodini i okolini znaju ko je Milanovic i sta su njegova zlodela...Jedan od onih koji unistavaju ovaj sport namestanjem, a podrsku dobija od D.M .Palme i Dacica!!!
Stop ovakvim ljudima u sportu!

pal(a)ma(r)

pre 10 godina

kako ste došli do bodova prošle sezone protiv Zvezde? Sudija vam svirao penal na 20 metara od gola. Sada mi je jasno i zašto

Stefan

pre 10 godina

Milanović, koji je bliski saradnik predsednika FSS Tomislava Karadžića, navodi da je domaće prvenstvo regularno i da je "prava fudbalska Srbija južno od Save i Dunava".

Ako bliski saveznik Toleta kaze da je prvenstvo regularno mora da je tako.. :D
Sitne grescice u prvom kolu, a Pazarci dosli sa 11 igraca a vratili se pokradeni...

bas si pametan...

pre 10 godina

znam samo da vi sto se iz Beograda sad bunite,treba da znate da postoji grad gde sigurno ljude ne interesuju blizanci,a to je N.Pazar,a siguran sam da ima jos gradova gde ljude mnogo ne interesuju doticni klubovi,i gospodin Milanovic je u potpunosti upravu da se bamece prica o blizancima...A to kakav je klub Jagodina,moj N.Pazar ili neki drugi klubovi po srbiji nije tema a i da jeste sigurno da se skupe svi klubovi u srbiji nisu krininalizovani kao blizanci...I da se razumemo da je 1 posto ulaganja bilo u neki drugi klub koliko je bilo u blizance zadnjih 30 godina siguran sam da bi bilo jos sampiona evrope sa ovoh prostora...ALI!!!!!!!

mr.key

pre 10 godina

A ciji ste vi to projekat? Opstinski? Mozda kriminalni? Od cega se vi finansirate? Od prodaje karata ne sigurno. Mozda bi on mogao da nam odogovor na sledece pitanje: Koliko ce dugo FK Jagodina da prezivi od trenutka pada celave palme?

Nemanja ★

pre 10 godina

Uopšte je nebitno ko je koga osnovao i kakva je čija istorija, ako želimo da imamo pristojnu ligu, klubovi koji je čine moraju da ispune standarde.
1. Dati ligi nako normalno ime umesto ove "superlige" - Prva liga je najbolje jer ima tradiciju.
2. Teren mora biti idealan, utakmice ne mogu da se igraju na oranicama.
3. Stadioni i tribine treba da budu u skladu sa UEFA propisima

boban

pre 10 godina

Palma je zakon, zaveo je red u klubu, kao sto je i u gradu, zato se igraci trude i daju svoj maksimum.. a ovima u Zvezdi i Partizanu je samo bitno kolika ce plata da im bude. kad je Palma pre 3 godine obecao da ce Jagodina igrati u Evropi svi su se smejali, ali on je svoje obecanje ispunio.. Samo napred curani, zelim vam da budete prvaci drzave.. pozz iz Krusevca

Konstatacija

pre 10 godina

Da li je Jagodina privatan klub ili grada Jagodina.Ko finansira Jagodinu? Opstina.U Hrvatskoj je nakon ulaska Hrvatske u EU 3-4 kluba isterano iz Hrvatske prve lige jer propisi UEFA ne dozvoljavaju da lokalna samouprava finansira neki klub

Grgur

pre 10 godina

Bravo. Sve potpisujem. Bar kada se staje u red kod Vučića, svi trebaju da dobiju isto. I Zvezda nije nastavak nijednog predratnog kluba i tacka!

Delija Banovo Brdo

pre 10 godina

A Jagodina ciji je projekat? Palme. Sta je FSS uradio da se prilikom donosenja zakona o sportu umesa i ne odobri clan 26 gde se kaze da se FK Partizan i FK Crvena Zvezda ne mogu privatizovati bez odobrenja drzave i da semora videti i drazvi interes. Kakav je to drzavni interes? Ciji su stadioni?. U tom istom zakonu stoji da se na sportu ne sme zaradjivati.Pa koja budala ce da ulozi onda svoje pare.Jos samo fudbalu postoji drustvena svojina.Kako da OFK Beograd rekonstruise Karaburmu kada je ona u vlasnistvu Opstine Palilula. Nije Jagodina isto sto i Beograd.Palma izvuce pare iz gradske kase i napravi stadion. JNA je i dalje u vlasnistvu vojske. Dzaba ti da stitis Karadzica jer ces i ti zajedno sa njim

mitsuman

pre 10 godina

Evo ti savet: stvoris atmosferu u gradu da je prirodno posecivati stadion svake nedelje. Uz to ce tim ojacati, bice prihoda od karata i bicete tvrd orah svakome, pa i drzavnim projektima.
Na dobrom si putu i vecina Beogradjana podrzava razvoj lokalnih timova, tako da samo napred. To sta rade drzavni projekti nije tvoj problem, mozes srediti svoje dvoriste i bez njih. Zelim Jagodini i drugim provincijskim klubovima svu srecu, valjda ce se titula i iseliti iz BEograda jednog dana.

Mikoli

pre 10 godina

Shvatam sta hoce da kaze, ali Zvezda prvak evrope i sveta 1991, Partizan vicesampion evrope 1966, Zvezda finale kupa UEFA 1979... Mitic, Sekularac, Bobek, Savic, Mance, Pizon, Piksi, Mijatovic, Savicevic, Pancev, Jugovic, Prosinecki, Milosevic, Djukic, Brnovic, Jokanovic, Stankovic, Kralj, Vidic... izvini matori ali u nasoj zemlji UVEK su samo Zvezda i Partizan i niko drugi. Svaka dalja polemika je suvisna.

mr.key

pre 10 godina

A ciji ste vi to projekat? Opstinski? Mozda kriminalni? Od cega se vi finansirate? Od prodaje karata ne sigurno. Mozda bi on mogao da nam odogovor na sledece pitanje: Koliko ce dugo FK Jagodina da prezivi od trenutka pada celave palme?

Delija Banovo Brdo

pre 10 godina

A Jagodina ciji je projekat? Palme. Sta je FSS uradio da se prilikom donosenja zakona o sportu umesa i ne odobri clan 26 gde se kaze da se FK Partizan i FK Crvena Zvezda ne mogu privatizovati bez odobrenja drzave i da semora videti i drazvi interes. Kakav je to drzavni interes? Ciji su stadioni?. U tom istom zakonu stoji da se na sportu ne sme zaradjivati.Pa koja budala ce da ulozi onda svoje pare.Jos samo fudbalu postoji drustvena svojina.Kako da OFK Beograd rekonstruise Karaburmu kada je ona u vlasnistvu Opstine Palilula. Nije Jagodina isto sto i Beograd.Palma izvuce pare iz gradske kase i napravi stadion. JNA je i dalje u vlasnistvu vojske. Dzaba ti da stitis Karadzica jer ces i ti zajedno sa njim

Sasa

pre 10 godina

Zvezda nije drzavni nego narodni klub, naslednik tradicije predratnog beogradskog fudbala. Vi Milanovicu, kada pricate o Zvezdi zapravo i pricate o prvaku evrope, a koliko ljude u Srbiji ne zanima Zvezda vidimo po poseti na stadionima koji su puni samo kada taj tim igra.

Konstatacija

pre 10 godina

Da li je Jagodina privatan klub ili grada Jagodina.Ko finansira Jagodinu? Opstina.U Hrvatskoj je nakon ulaska Hrvatske u EU 3-4 kluba isterano iz Hrvatske prve lige jer propisi UEFA ne dozvoljavaju da lokalna samouprava finansira neki klub

Stefan

pre 10 godina

Milanović, koji je bliski saradnik predsednika FSS Tomislava Karadžića, navodi da je domaće prvenstvo regularno i da je "prava fudbalska Srbija južno od Save i Dunava".

Ako bliski saveznik Toleta kaze da je prvenstvo regularno mora da je tako.. :D
Sitne grescice u prvom kolu, a Pazarci dosli sa 11 igraca a vratili se pokradeni...

Sta to bese mozak???

pre 10 godina

"Znate li koliko je mene baš briga šta se dešava u Zvezdi ili Partizanu i koliko ljude po Srbiji uopšte ne interesuje šta se dogadja u Zvezdi i Partizanu. To su nametnute stvari i teme. "
hahahahha a ne, u Srbiji ljude interesuje fk Jagodina , klub ogromne tradicije i ogromnih uspeha!! Mi u Srbiji covece imamo tri fudbalska kluba Zvezdu , Vojvodinu i Partizan!! Iz ove tvoje izjave se lepo vidi da ti je Tole idol!!

Груја Смедеревац

pre 10 godina

Браво! Крајње је време да неко јасно и гласно каже да не мора све у Србији да се врти око два комунистичка клуба!

Bole

pre 10 godina

C.Zvezda i Partizan imaju : ime , slavnu tradiciju , rezultate i navijace . Nisu vestacka tvorevina kao tvoj klub . Dakle nece se nikada ugasiti !!!

BOGI

pre 10 godina

Gospodine Milanovicu bolji poznavaoci znaju ciji ste poltron i izvrsilac prljavih poslova.Vas mentor je BOGOLJUB STEPANOVIC!Vi ste ga nasledili na celo FSRISi naslednici ste prljavih igara na istoku.Pokusao je on i da progura i vaseg sina na listama sudija ali kao sto znamo silom baba ne ide u raj.Mali jednostavno nije mogo da trci.Znamo gde je bila Jagodina do samo par godina.

neko iz budve

pre 10 godina

Браво! Крајње је време да неко јасно и гласно каже да не мора све у Србији да се врти око два комунистичка клуба!
(Груја Смедеревац, 16. avgust 2013 16:12)
CUJ OVOG MAJSTORA!? A prosle sezone raspalo Smederevo dobilo palminu jagodinu i kuci i na strani :) bilo regularno dojaja :)

GIJA

pre 10 godina

Neznalice jedna,pricas gluposti kao i svaki presednik u zemlji Srbiji!!!!Ujpest Doza i Ferencvaros su osnovani na kraju 19 veka,a u periodu izmedju dva svetska rata bili su medju najboljim klubovima u Evropi,uzimali asu po nekoliko puta kup(zaboravio sam ime kupa) koji je bio preteca kupa sajamskih gradova!!!!A sto se tice tvog stava prema vecitima i tu si neznalica,za ta dva kluba znaju svi iz sveta fudbala,veciti derbi je svetinja srpskog fudbala.........A ko pomaze FK Jagodinu? Zirafa iz zoo vrta?Ili ....

adkersu

pre 10 godina

Gospodine Milanoviću, Ferencvaroš nije komunistički državni projekt. Taj klub je osnovan 1897. Dobio je ime po delu Budimpešte (sa peštanske strane)koji se tako zove.

Romanija

pre 10 godina

G-dine Milanovicu, to sto vi stajete u odbranu Tomislava Karadzica, to je vas licni interes, ali vam ne daje za pravo da pred utakmicu sa Zvezdom govorite kako je ona pred gasenjem! Ima da postujete instutuciju i najveci klub ovog dijela Evrope jer samo Zvezda donosi veliku gledanost u Karadzicevoj ligi, a nikako vasa Jagodina, koja je ekspresno iz nizih liga dosla u vrh naseg fudbala, a svi znamo kako! A to da je liga regularna potvrdjuju i navijaci Partizana, kojih je iz godine u godinu kako je Partizan "SAMPION" sve manje i manje.

djolekg

pre 10 godina

Iako mi se uopste ne dopada ovaj projekat zvani Jagodina i iako mislim da nije odrziv, jer klub nema ni navijace (onomad kad je sa Zvezdom igrala u Jagodini, na stadionu nije bilo doslovno ni jednog navijaca Jagodine) ni tradiciju, i verovatno ce propasti cim Palma prestane da ih finansira, dakle i pored svega toga, sve ostalo sto je ovaj covek rekao JE TACNO! Dakle tacno je:
-da su komunisticki klubovi, osnovani '45;
-da ne dozvoljavaju drugim klubovima da disu, cim se pojavi neko dete u Srbiji koje iole ima talenta za fudbal, kao stvar od maltene drzavnog znacaja se postavlja da zavrsi u Zvezdi ili Partizanu;
-i dalje ubedljivo najvise placaju svoje igrace, trenere i zaposlene u klubu, od svakog kluba u Srbiji uzimaju igracekoji im se svide, i to bi bilo u redu da sve vreme ne kukaju i traze pomoc drzave;
-treba ih ugasiti ako sa tolikim armijama navijaca (nazalost cinjenica je da vecina stanovnistva Srbije navija za njih, relikt proslosti) i marketinskim potencijalom ne mogu da posluju trzisno i moljakaju za pomoc
-jedino tako ce stati na noge pravi tradicionalni fudbalski centri, klubovi stariji i 20-30 godina od blizanaca (Vosa 1914, moj Radnicki 1923, Radnicki (N) 1924, OFK kao naslednik BSK-a itd)
-ako moze Rendzers u cetvrtu ligu, mogu vala i blizanci
Ajmo, krenite sa lupanjem minusa, ali bih voleo i da ih obrazlozite

Loznica

pre 10 godina

E neka si im rekao, nisu oni crveno slovo. Ta Jagodina, Zajedno sa Vojvodinom, nam je osvetlala obraz u Evropi. Tako, delije i grobari,sa dužnim poštovanjem da komentarišete uspehe drugih klubova, a dno dna su dotakli Partizan i zvezda a ne svi klubovi u Srbiji. To je realnost.

lvzifer

pre 10 godina

Rece covek koji je predsednik kluba koji je igrao kukuruz ligu do dolaska Palme (ne one tropske nego politicke) i sa za bagatelu pokupljenih igraca iz Napretka (Projica, Gogica, M.Jovanovica, Sljivica,I.Pavlovica,Stojkova i mnoge druge) stigli do Evrope. I trener im je cak bivsi igrac/trener Napretka Dodic.

dejan

pre 10 godina

A hoće li nam neko odgovoriti kako se finansira Jagodina i ko stoji iza nje i ko je u stvari Goran Milanović iz kojih struktura dolazi i koliko funkcija ima....

NABUKODONOSOR

pre 10 godina

E sad je jasno zašto je Jagodina u prošlom prvenstvu na "Marakani" imala onakvo pristrasno suđenje. Evo šta je tada konstatovala Sudijska komisija FSS: "Sudija Dimitrijević i prvi pomoćnik, sudija Davidović, su na pomenutoj utakmici načinili evidentne propuste prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za Jagodinu, u 64. minutu igre. Prekršaj je postojao, ali se isti desio izvan kaznenog prostora Crvene zvezde. Drugi pomoćnik, sudija Milovanović, takođe je načinio propuste na ovoj utakmici". Obojica su po hitnom postupku kobajagi suspendovani, a Partizan je dobio nova tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu.
Šta li će sutra da bude i šta li je gospodin Milanović sa svojim mentorom gospodinom Karadžićem novo spremio kako bi Partizanu omogućio da ostvari šest bodova prednosti u odnosu na konkurente?

Delije Kragujevac

pre 10 godina

To koliko se narod interesuje za Zvezdu gospodine Milanovicu da se proveriti na svakoj Zvezdinoj utakmici, gde mozete naci bukvalno iz svakog grada, iz svake opstine, gradova i opstina Republike Srpske, Crne Gore minimum minimuma bar po nekoliko desetina navijaca Crvene zvezde. Vi trebate da odgovarate za onu Vasu izjavu sa proslave kupa, kada ste u Jagodini izjavili kako ste doneli pehar iz Beograda u Srbiju. A Gde je Beograd gospodine Milanovicu? Da li vi imate mozda neke prikrivene seperatisticke teznje pa smatrate da Beograd nije u Srbiji? Da je ovo normalna drzava Vi bi ste dobili krivicnu prijavu. I jos jedno pitanje: Ko Vas klub finansira?

Zeleni Zub

pre 10 godina

Kako smesan lik, a godinama u nazad i ptice na grani znaju za 3 za 3 sistem sa kojima su "mali" klubovi ostajali u tole super ligi. A to je samo deo price. Ne znam kako ga nije sramota da tvrdi da je regularno. Da je rekao da veruje, pa i nekako.

jagodinac

pre 10 godina

Pa kako bas Goran da se oglasi povodom neregularnog sudjenja,aludirajuci na Partizan??? Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Razvodnjava pricu sa suspendovanog Nedeljkovica,koji je njegov sugradjanin,preko Karadzica,ciji je bivsi bliski saradnik i prebacuje krivicu na nasa dva najveca kluba...
Smenite bre ove!!!!

Realno

pre 10 godina

Postoji samo jedan drzavni projekat i on je u Humskoj 1.Ne zaboravi da ste i vi Palmin projekat i dok je on na vlasti,bicete prvoligasi,cim on ode,odoste i vi tamo gde ste decenijama tavorili.

igor

pre 10 godina

Ja se nadam da ce gospodin Milanovic otici u istoriju, odnosno zatvor...Poznavaoci prilika u fudbalu i prilika u Jagodini i okolini znaju ko je Milanovic i sta su njegova zlodela...Jedan od onih koji unistavaju ovaj sport namestanjem, a podrsku dobija od D.M .Palme i Dacica!!!
Stop ovakvim ljudima u sportu!

STO SE MORA - NIJE TESKO :)

pre 10 godina

Dace dobri Bog da si u pravu Milanovicu, samo da ne bude da si izmalerisao. :) Konacno, jedini beogradski gradski derbi: Rad-OFK Beograd, pa navijaci blizanaca, opredelite se, kao i 1945. kad ste dobili crno-crvenu blizanacku ponudu, tako i tad kad dodje trenutak, sto se mora - nije tesko. Juzni delovi grada za gradjevinare, severni za romanticare, Zemunci za Zemun.
E a onda se ugasi i Jagodina kad se proceslja iznajmljivanje masinerije Kolubari i rad od 25 h dnevno.
Pa konacno dodju stvari na svoje mesto.

Neko iz mase.

pre 10 godina

Zvezda nije drzavni nego narodni klub, naslednik tradicije predratnog beogradskog fudbala. Vi Milanovicu, kada pricate o Zvezdi zapravo i pricate o prvaku evrope, a koliko ljude u Srbiji ne zanima Zvezda vidimo po poseti na stadionima koji su puni samo kada taj tim igra.
(Sasa, 16. avgust 2013 16:21)

Od te tradicije o kojoj ti pricas ostalo je samo mrtvo slovo na papiru. Kada je narodni klub, skupite onda 40 miliona evra (to je svako ko navija za Zvezdu po 10-20 evra)i otplatite njen dug. Klupski prvak Evrope je, koliko je meni poznato, Bajern iz Minhena, presatinte ljudi da zivite u proslosti. Osim ako ne smatrate da je proslost sve sto imate.
P.S. Nisam grobar

Mikoli

pre 10 godina

Shvatam sta hoce da kaze, ali Zvezda prvak evrope i sveta 1991, Partizan vicesampion evrope 1966, Zvezda finale kupa UEFA 1979... Mitic, Sekularac, Bobek, Savic, Mance, Pizon, Piksi, Mijatovic, Savicevic, Pancev, Jugovic, Prosinecki, Milosevic, Djukic, Brnovic, Jokanovic, Stankovic, Kralj, Vidic... izvini matori ali u nasoj zemlji UVEK su samo Zvezda i Partizan i niko drugi. Svaka dalja polemika je suvisna.

major Gavrilović

pre 10 godina

Ja imam 27 godina, te komunista sigurno nisam bio, a Vi Milanoviću nemojte da se perete od vaše prošlosti preko fudbala! Sport i politika se ne mešaju, zar ne? Evo malo kontradiktornosti Milanoviću, pa se zabavljajte > Živeo Partizan i Kraljevina Srbija! Živela i OFK-a i Voša i svi naši klubovi, bez obzira koje godine nastali! Ma čak i Zvezda - šta bi jedni bez drugih.

zoran

pre 10 godina

FK Jagoidna – osnovan 1919.god.
FK Smederevo - 1924.
FK Radnicki Nis - 1923
Vojvodina - 1914
Radnicki Kragujevac - 1923
FK Vozdovac - 1912
FK Borca - 1937
FK Javor - 1912
FK Cukaricki - 1926
FK Novi Pazar - 1928
FK Ofk Beograd 1911


BLIZANCI (Brozovi sa sve Petokrakom u grbu) 1945.

Ovo je za one koji sa istorijom veze nemaju. Fudbal s eigrao mnogo pre pojave "blizanaca'....igrace se i posle njih....

Provincija

pre 10 godina

Meni je jednako logično da neko ko nije iz Beograda navija za Partizan ili Zvezdu kao i da neko ko je iz Srbije navija za Dandi Junajted. Ali opet, ovo je Srbija, dirajte im decu, majku, oca, samo ne Zvezdu i Partizan.

vericane

pre 10 godina

Stitis Toleta,frka panika...paljba rodjo,imas srece sto ti je palmatu...al i on ce tamo gde mu je mesto...ne sekiraj se...svi u istu buvaru,zajedno sa starom garniturom CZ,sadasnjom Partizana,i funkcionera saveza... koprca se riba malo na suvom a onda cao

021-1914

pre 10 godina

@konstatacija:tacno je da u EU ne moze opstina(a i niko drugi)da pomaze neki klub ali je krajnje licemerno da ti,kao(predpostavljam)navijac jednog od BG blizanca,kojima sve moguce drzavne institucije i preduzeca pomazu 60 godina,zameras FK Jagodini sto im opstina pomaze.Pa u ovakvoj drzavi to je najpostenije a ne da kao vas drzava pomaze.Niste vi drzavni klubovi nego beogradski...
@sasa:a ko te je to slagao da je CZ "nastavak tradicije predratnog beogradskog fudbala"?...Jel to lazes sam sebe ili i sve nas sa tim prekrajanjem istorije?

Grgur

pre 10 godina

Bravo. Sve potpisujem. Bar kada se staje u red kod Vučića, svi trebaju da dobiju isto. I Zvezda nije nastavak nijednog predratnog kluba i tacka!

kuglica

pre 10 godina

E svasta ....sta rece covek koji nekoliko godina bio u zatvoru zbog pronevere ,kome su palili kucu ....koji ne znam kako moze da bude nesto u fk jagodini a on je nesto i u FSS .cudo jedno ...... sto bi rekao Ivo Andric ....docu tako vremena kada pametan zacuti glup progovori a fukara se obogati .....

suptilno i smekerski

pre 10 godina

Posto ce ovi da zakasne na utakmicu 5minuta vi im smekerski uvalite 5-6 komada za to vreme i posle bunkerica.....pa sa 3 boda kuci pevajuci ....

SRBIJA BRE

pre 10 godina

Ajde nelupaj , cuj koga briga za Zvezdu i za Partizan , pa to su bre najveci klubovi u Srbiji , timovi za koje navija pola Srbije , a imaju bas veliki broj navijaca i u RepubLICI Srpskoj i Crnoj Gori , timovi koji imaju tradiciju , a vi stte Palmin projekat zato tisina !!!

zvekete

pre 10 godina

Jagodina je postala "ozbiljan klub" tek kad je palma dosao u vladu! Gde ste bili pre toga?
100 godina da postojite necete biti ni blizu CRVENE ZVEZDE pa i Partizana, koji imaju armiju navijaca, tako da ti je bolje da cutis i da slusas "
celavog medveda".
Prosle godine ZVEZDA je imala prosek navijaca kao cela liga fudbal se neigra bez navijaca!

mitsuman

pre 10 godina

Evo ti savet: stvoris atmosferu u gradu da je prirodno posecivati stadion svake nedelje. Uz to ce tim ojacati, bice prihoda od karata i bicete tvrd orah svakome, pa i drzavnim projektima.
Na dobrom si putu i vecina Beogradjana podrzava razvoj lokalnih timova, tako da samo napred. To sta rade drzavni projekti nije tvoj problem, mozes srediti svoje dvoriste i bez njih. Zelim Jagodini i drugim provincijskim klubovima svu srecu, valjda ce se titula i iseliti iz BEograda jednog dana.

Nemanja ★

pre 10 godina

Uopšte je nebitno ko je koga osnovao i kakva je čija istorija, ako želimo da imamo pristojnu ligu, klubovi koji je čine moraju da ispune standarde.
1. Dati ligi nako normalno ime umesto ove "superlige" - Prva liga je najbolje jer ima tradiciju.
2. Teren mora biti idealan, utakmice ne mogu da se igraju na oranicama.
3. Stadioni i tribine treba da budu u skladu sa UEFA propisima

г4

pre 10 godina

Овај лик прво треба да уклони длаке између обрва, па тек онда да се појављује у јавности.

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Iskreno Milanovicu moram da ti priznam da je ovo bio dobar pokusaj zataskavanja i spinovanja prave istine od strane tebe i tvog idola Toleta, ali dzaba procitani ste i pod hitno mora da menjate strategiju jer ova vise ne pali!!!

Vlada

pre 10 godina

" Znate li koliko je mene baš briga šta se dešava u Zvezdi ili Partizanu i koliko ljude po Srbiji uopšte ne interesuje šta se dogadja u Zvezdi i Partizanu."

=V=

pre 10 godina

"Milanović, koji je bliski saradnik predsednika FSS Tomislava Karadžića, navodi da je domaće prvenstvo regularno i da je "prava fudbalska Srbija južno od Save i Dunava"."

Znači opet Vojvodina ne postoji u Srbiji? A posle kad neko kaže da je Vojvođanin, kosa vam se diže na glavi kao da vam je taj neko opsovao majku u lice? Dokle?

Mirko

pre 10 godina

Sve je to ok, ali kako se finansira Jagodina? Pa naravno Palminim opštinskim parama, zato ne gledaj ti svoje dvorište i vidi šta ćeš.
Kod nas se svi finansiraju državnim i opštinskim parama i prodajom igrača. Sigurno da ne dobijaš od reklamiranja i prava na televizijske prenose, ili možda od karata? Naravno da ne. Zato opet kažem, gledaj svoja posla, dobro si radio do sada i nemoj da se muvaš tamo gde ti nije mesto.

pal(a)ma(r)

pre 10 godina

kako ste došli do bodova prošle sezone protiv Zvezde? Sudija vam svirao penal na 20 metara od gola. Sada mi je jasno i zašto

Ljubisa livac

pre 10 godina

@ Poppino
Ahahah, kakav carski komentar, smejem se 15 minuta. :) Elem sto se teme tice, ovo je vrhunac hipokrizije. Milanovic kao i njegovi sinovi su visegodisnji i osvedoceni navijaci Zvezde. Drugo, svako drugo sme da prica o projektu sem njega. Jer Jagodina je cist Palmin projekat, igrala se 6. liga dok on nije dosao. (a tada je zanimljivo i "imalo dusu" sve, mozda i vise navijaca cak). Tako brz napredak sigurno nije cist, stoga se mora oduziti Palminom prijatelju, cika Toletu.

rema

pre 10 godina

Covek rece istinu, ne treba Srpski fudbal da bude rob Partizana i Zvezde...
nek idu na dno oba, pad a vidimo koliko to oni imaju stvarno navijaca i kakvih?

Milovan

pre 10 godina

Veliki je demagog ovaj Milanovic.
Mnogo jos treba da radi da od jagodine napravi ozbiljan klub!
Ima u Srbiji jos klubova osim zvezde i partizana, koji rastu iz dana u dan.
Al jagodinci i sloboda ue nisu ti!! Oni si jadni uvek zrtve..a kako se samo ponasa piskavac-trener slobode,bruka! A niko ga ne kaznjava!

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Ovoj drzavi ce i svanuti kada zavrsi sa komunjarama.Zbog Tito nostalgicara i onih koji su se izivljavali sa tudjim parama nama je danas ovako.

partizan u inat svima!

pre 10 godina

Rasmislite samo malo o tome koliko je FK Partizan doneo miliona Eura ovoj zemlji koje su tvoj gazda i njemu slicni ulozili u politicku kampanju...
Dosta je vise Partizanu vas i vama slicnih ....
Zapitajte se malo zasto je PRVU utakmicu u KUPU Sampiona odigrao bas Partizan 1955 god.Zasto je Evropa bas nama ukazala tu cast...
Raspitajte se i koji je prvi tim iz Istocne Evrope igrao finale Kupa Sampiona,a koji je tim JEDINI iz Srbije igrao Ligu Sampiona dva puta i to po starom i novom sistemu kvalifikacija!....
Ta Liga Evrope gde vi ispadoste u prvom kolu kvalifikacija Partizanu je takmicenje koje redovno igra od njegovog osnivanja ako se ne kvalifikuje u LS...
Zato sto se tice gasenja mislim da cete vi pre otici cim pre mozda cak sa porazom Palme na sledecim izborima!

bas si pametan...

pre 10 godina

znam samo da vi sto se iz Beograda sad bunite,treba da znate da postoji grad gde sigurno ljude ne interesuju blizanci,a to je N.Pazar,a siguran sam da ima jos gradova gde ljude mnogo ne interesuju doticni klubovi,i gospodin Milanovic je u potpunosti upravu da se bamece prica o blizancima...A to kakav je klub Jagodina,moj N.Pazar ili neki drugi klubovi po srbiji nije tema a i da jeste sigurno da se skupe svi klubovi u srbiji nisu krininalizovani kao blizanci...I da se razumemo da je 1 posto ulaganja bilo u neki drugi klub koliko je bilo u blizance zadnjih 30 godina siguran sam da bi bilo jos sampiona evrope sa ovoh prostora...ALI!!!!!!!

Darko KG

pre 10 godina

U pravu je čovek, cela je država centralizovana pa i fudbal. Kao da samo ova dva kluba postoje, o drugima nigde ni slova po medijima. A kad neka ekipa ostvari pobedu protiv ovih mutanata izvestaji pocinju sa "poraz czv ili par", a ne pobeda tog i tog kluba. Celoj Srbiji su se popeli na glavu sa njihovim kukanjem i pljuvanje po medijima, i u fudbalu i u košarci. Sve to treba privatizovati i prodati, ne samo njih već i sve ostale klubove, i od početka.

kontraadmiral

pre 10 godina

Sve što je dotični gospodin pod hladom Palme izrekao predstavlja gomilu fraza koje ne znače ništa. Ukoliko se rivaltet izmedju Partizana i C.Zvezde vrati na zdrave temelje postojanje ovakva dva kluba prestavlja bogatstvo za svaku fudbalsku sredinu. Ova dva kluba su više od pola veka gradili poznati treneri,igraci i sportski radnici tako da bi eventualno ukidanje Partizana i Zvezde znacilo i ukidanje srpske fudbalske tradicije znacajne u svetskim okvirima. Dakle, ukoliko je problem u rukovodstvima dva naša najveća kluba treba smetini i kazniti rukovodioce koji su umešani u kriminalne radnje, a ne ukidati svetski poznate institucije i svetski poznat rivalitet.

boban

pre 10 godina

Palma je zakon, zaveo je red u klubu, kao sto je i u gradu, zato se igraci trude i daju svoj maksimum.. a ovima u Zvezdi i Partizanu je samo bitno kolika ce plata da im bude. kad je Palma pre 3 godine obecao da ce Jagodina igrati u Evropi svi su se smejali, ali on je svoje obecanje ispunio.. Samo napred curani, zelim vam da budete prvaci drzave.. pozz iz Krusevca

Pera Lozac

pre 10 godina

Zasto se Partizan i Zvezda stavljaju u isti kos? Partizan je uzrok i izvor sog zla i svih problema u srpskom sportu i jedini drzavni projekat u Srbiji, a Zvezda je zrtva.

mrki

pre 10 godina

Ova konstatacija je tacna ali i Jagodina je neciji projekt, verovatno gospodina Palme koji po ugledu na evropske trendove razvija jak klub u maloj sredini. Tako da sto se tice Partizana i Zvezde je tacno a ili sve je to isto.

Labud

pre 10 godina

U pravu je covek potpuno. Partizan je sampion pa bi shodno tome i trebao da dobije neki medijski prostor. A onaj drugi, 'vasionski' blizanac nema ni kup, ispao iz Evrope, nema nikakav sportski kredibilitet i opet je svakoj drugoj vesti naslov. Sovjetske metode.

Neko u masi

pre 10 godina

Neko iz mase.,..... A sta mislis ko otplacuje dug?? Varas se da je drzava dala zute banke.Dug je reprogramiran. Ine nisi grobar.Lazi samog sebe.I da otplacuje dug treba davrati ono sto je uzeto devedesetihza ratove u kojima Srbija nije ucestvovala

*

pre 10 godina

@zoran --- i svi ti klubovi su osvojili, koliko titula ukupno? i svi ti klubovi imaju, koliko navijaca zajedno? eh taj nedostizni BG

The X Factor

pre 10 godina

U pravu je covek potpuno. Partizan je sampion pa bi shodno tome i trebao da dobije neki medijski prostor. A onaj drugi, 'vasionski' blizanac nema ni kup, ispao iz Evrope, nema nikakav sportski kredibilitet i opet je svakoj drugoj vesti naslov. Sovjetske metode.
(Labud, 16. avgust 2013 16:35)

E, moj prijatelju... treba da naučiš da mediji pišu o onopme što ljude ZANIMA i ništa drugo. A ogromnu većinu zanima šta se dešava u CZ.
Pa čak ni ljude u Jagodini ne zanima FK Jagodina. Na svakoj tekmi ima šaka jada, čak ni u protiv Rubina se nisu udostojili da napune stadion, verovarno šro se plaćala karta. Zato je na finale kupa doputovalo više hiljada "ljubitelja fudbala" samo zato što je put bio besplatan, besplatna pljeskavica i da deci i unucima pričaju kako su uživo videli Terazije i Kalemegdan... jadno...

Istina

pre 10 godina

FK Jagoidna – osnovan … 1919.god.
FK Smederevo - … 1924.
FK Radnicki Nis - … 1923
Vojvodina - … 1914
Radnicki Kragujevac - … 1923
FK Vozdovac - … 1912
FK Borca - … 1937
FK Javor - … 1912
FK Cukaricki - … 1926
FK Novi Pazar - … 1928
FK Ofk Beograd … 1911


BLIZANCI (Brozovi sa sve Petokrakom u grbu) 1945.

Ovo je za one koji sa istorijom veze nemaju. Fudbal s eigrao mnogo pre pojave "blizanaca'....igrace se i posle njih....
(zoran, 16. avgust 2013 22:19)

O kakvim blizancima i datumima ovde pricate. Zvezda je nastala iz fudbalskog kluba SK Jugoslavija koji je osnovan 6. avgust 1913. pod nazivom SK Velika Srbija. Klub je i tada uz BSK (danasnji OFK Beograd koji po ovim vasim merilima je takodje onda osnovan 1945., a ne 1911. kao sto navodite) bio najbolji i najaci u tadasnjoj drzavi. Nakon rata SK Jugoslavija je preimenovana u FK Crvena Zvezda zato sto se tako nekim ljudima htelo u tadasnjoj vlasti zbog nekog revansizma zbog navodno igranja u prvenstvu tokom okupacije, ali sem novog imena sve ostalo je isto bilo u tom "novom klubu" i SK Jugoslaviji. Tako da realno gledano Zvezda nije osnovana 1945 nego 6. avgusta 1913. Sto se tice drugog navedenog kluba, odnosno Partizana on jeste osnovan 1945 pod direktno direktivom Broza od igraca NDH koji su premesteni iz Zagreba u Beograd po kazni. Tako da bilo kakvo povezivanje Zvezde i Partizana i pravljenje blizanaca od njih nikako ni umesno i ni tacno.

Sasa

pre 10 godina

Zvezda nije drzavni nego narodni klub, naslednik tradicije predratnog beogradskog fudbala. Vi Milanovicu, kada pricate o Zvezdi zapravo i pricate o prvaku evrope, a koliko ljude u Srbiji ne zanima Zvezda vidimo po poseti na stadionima koji su puni samo kada taj tim igra.

Груја Смедеревац

pre 10 godina

Браво! Крајње је време да неко јасно и гласно каже да не мора све у Србији да се врти око два комунистичка клуба!

Sta to bese mozak???

pre 10 godina

"Znate li koliko je mene baš briga šta se dešava u Zvezdi ili Partizanu i koliko ljude po Srbiji uopšte ne interesuje šta se dogadja u Zvezdi i Partizanu. To su nametnute stvari i teme. "
hahahahha a ne, u Srbiji ljude interesuje fk Jagodina , klub ogromne tradicije i ogromnih uspeha!! Mi u Srbiji covece imamo tri fudbalska kluba Zvezdu , Vojvodinu i Partizan!! Iz ove tvoje izjave se lepo vidi da ti je Tole idol!!

Bole

pre 10 godina

C.Zvezda i Partizan imaju : ime , slavnu tradiciju , rezultate i navijace . Nisu vestacka tvorevina kao tvoj klub . Dakle nece se nikada ugasiti !!!

Loznica

pre 10 godina

E neka si im rekao, nisu oni crveno slovo. Ta Jagodina, Zajedno sa Vojvodinom, nam je osvetlala obraz u Evropi. Tako, delije i grobari,sa dužnim poštovanjem da komentarišete uspehe drugih klubova, a dno dna su dotakli Partizan i zvezda a ne svi klubovi u Srbiji. To je realnost.

Romanija

pre 10 godina

G-dine Milanovicu, to sto vi stajete u odbranu Tomislava Karadzica, to je vas licni interes, ali vam ne daje za pravo da pred utakmicu sa Zvezdom govorite kako je ona pred gasenjem! Ima da postujete instutuciju i najveci klub ovog dijela Evrope jer samo Zvezda donosi veliku gledanost u Karadzicevoj ligi, a nikako vasa Jagodina, koja je ekspresno iz nizih liga dosla u vrh naseg fudbala, a svi znamo kako! A to da je liga regularna potvrdjuju i navijaci Partizana, kojih je iz godine u godinu kako je Partizan "SAMPION" sve manje i manje.

mr.key

pre 10 godina

A ciji ste vi to projekat? Opstinski? Mozda kriminalni? Od cega se vi finansirate? Od prodaje karata ne sigurno. Mozda bi on mogao da nam odogovor na sledece pitanje: Koliko ce dugo FK Jagodina da prezivi od trenutka pada celave palme?

Stefan

pre 10 godina

Milanović, koji je bliski saradnik predsednika FSS Tomislava Karadžića, navodi da je domaće prvenstvo regularno i da je "prava fudbalska Srbija južno od Save i Dunava".

Ako bliski saveznik Toleta kaze da je prvenstvo regularno mora da je tako.. :D
Sitne grescice u prvom kolu, a Pazarci dosli sa 11 igraca a vratili se pokradeni...

neko iz budve

pre 10 godina

Браво! Крајње је време да неко јасно и гласно каже да не мора све у Србији да се врти око два комунистичка клуба!
(Груја Смедеревац, 16. avgust 2013 16:12)
CUJ OVOG MAJSTORA!? A prosle sezone raspalo Smederevo dobilo palminu jagodinu i kuci i na strani :) bilo regularno dojaja :)

SRBIJA BRE

pre 10 godina

Ajde nelupaj , cuj koga briga za Zvezdu i za Partizan , pa to su bre najveci klubovi u Srbiji , timovi za koje navija pola Srbije , a imaju bas veliki broj navijaca i u RepubLICI Srpskoj i Crnoj Gori , timovi koji imaju tradiciju , a vi stte Palmin projekat zato tisina !!!

Realno

pre 10 godina

Postoji samo jedan drzavni projekat i on je u Humskoj 1.Ne zaboravi da ste i vi Palmin projekat i dok je on na vlasti,bicete prvoligasi,cim on ode,odoste i vi tamo gde ste decenijama tavorili.

STO SE MORA - NIJE TESKO :)

pre 10 godina

Dace dobri Bog da si u pravu Milanovicu, samo da ne bude da si izmalerisao. :) Konacno, jedini beogradski gradski derbi: Rad-OFK Beograd, pa navijaci blizanaca, opredelite se, kao i 1945. kad ste dobili crno-crvenu blizanacku ponudu, tako i tad kad dodje trenutak, sto se mora - nije tesko. Juzni delovi grada za gradjevinare, severni za romanticare, Zemunci za Zemun.
E a onda se ugasi i Jagodina kad se proceslja iznajmljivanje masinerije Kolubari i rad od 25 h dnevno.
Pa konacno dodju stvari na svoje mesto.

Delija Banovo Brdo

pre 10 godina

A Jagodina ciji je projekat? Palme. Sta je FSS uradio da se prilikom donosenja zakona o sportu umesa i ne odobri clan 26 gde se kaze da se FK Partizan i FK Crvena Zvezda ne mogu privatizovati bez odobrenja drzave i da semora videti i drazvi interes. Kakav je to drzavni interes? Ciji su stadioni?. U tom istom zakonu stoji da se na sportu ne sme zaradjivati.Pa koja budala ce da ulozi onda svoje pare.Jos samo fudbalu postoji drustvena svojina.Kako da OFK Beograd rekonstruise Karaburmu kada je ona u vlasnistvu Opstine Palilula. Nije Jagodina isto sto i Beograd.Palma izvuce pare iz gradske kase i napravi stadion. JNA je i dalje u vlasnistvu vojske. Dzaba ti da stitis Karadzica jer ces i ti zajedno sa njim

Pera Lozac

pre 10 godina

Zasto se Partizan i Zvezda stavljaju u isti kos? Partizan je uzrok i izvor sog zla i svih problema u srpskom sportu i jedini drzavni projekat u Srbiji, a Zvezda je zrtva.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Ovoj drzavi ce i svanuti kada zavrsi sa komunjarama.Zbog Tito nostalgicara i onih koji su se izivljavali sa tudjim parama nama je danas ovako.

partizan u inat svima!

pre 10 godina

Rasmislite samo malo o tome koliko je FK Partizan doneo miliona Eura ovoj zemlji koje su tvoj gazda i njemu slicni ulozili u politicku kampanju...
Dosta je vise Partizanu vas i vama slicnih ....
Zapitajte se malo zasto je PRVU utakmicu u KUPU Sampiona odigrao bas Partizan 1955 god.Zasto je Evropa bas nama ukazala tu cast...
Raspitajte se i koji je prvi tim iz Istocne Evrope igrao finale Kupa Sampiona,a koji je tim JEDINI iz Srbije igrao Ligu Sampiona dva puta i to po starom i novom sistemu kvalifikacija!....
Ta Liga Evrope gde vi ispadoste u prvom kolu kvalifikacija Partizanu je takmicenje koje redovno igra od njegovog osnivanja ako se ne kvalifikuje u LS...
Zato sto se tice gasenja mislim da cete vi pre otici cim pre mozda cak sa porazom Palme na sledecim izborima!

zoran

pre 10 godina

FK Jagoidna – osnovan 1919.god.
FK Smederevo - 1924.
FK Radnicki Nis - 1923
Vojvodina - 1914
Radnicki Kragujevac - 1923
FK Vozdovac - 1912
FK Borca - 1937
FK Javor - 1912
FK Cukaricki - 1926
FK Novi Pazar - 1928
FK Ofk Beograd 1911


BLIZANCI (Brozovi sa sve Petokrakom u grbu) 1945.

Ovo je za one koji sa istorijom veze nemaju. Fudbal s eigrao mnogo pre pojave "blizanaca'....igrace se i posle njih....

Delije Kragujevac

pre 10 godina

To koliko se narod interesuje za Zvezdu gospodine Milanovicu da se proveriti na svakoj Zvezdinoj utakmici, gde mozete naci bukvalno iz svakog grada, iz svake opstine, gradova i opstina Republike Srpske, Crne Gore minimum minimuma bar po nekoliko desetina navijaca Crvene zvezde. Vi trebate da odgovarate za onu Vasu izjavu sa proslave kupa, kada ste u Jagodini izjavili kako ste doneli pehar iz Beograda u Srbiju. A Gde je Beograd gospodine Milanovicu? Da li vi imate mozda neke prikrivene seperatisticke teznje pa smatrate da Beograd nije u Srbiji? Da je ovo normalna drzava Vi bi ste dobili krivicnu prijavu. I jos jedno pitanje: Ko Vas klub finansira?

boban

pre 10 godina

Palma je zakon, zaveo je red u klubu, kao sto je i u gradu, zato se igraci trude i daju svoj maksimum.. a ovima u Zvezdi i Partizanu je samo bitno kolika ce plata da im bude. kad je Palma pre 3 godine obecao da ce Jagodina igrati u Evropi svi su se smejali, ali on je svoje obecanje ispunio.. Samo napred curani, zelim vam da budete prvaci drzave.. pozz iz Krusevca

bas si pametan...

pre 10 godina

znam samo da vi sto se iz Beograda sad bunite,treba da znate da postoji grad gde sigurno ljude ne interesuju blizanci,a to je N.Pazar,a siguran sam da ima jos gradova gde ljude mnogo ne interesuju doticni klubovi,i gospodin Milanovic je u potpunosti upravu da se bamece prica o blizancima...A to kakav je klub Jagodina,moj N.Pazar ili neki drugi klubovi po srbiji nije tema a i da jeste sigurno da se skupe svi klubovi u srbiji nisu krininalizovani kao blizanci...I da se razumemo da je 1 posto ulaganja bilo u neki drugi klub koliko je bilo u blizance zadnjih 30 godina siguran sam da bi bilo jos sampiona evrope sa ovoh prostora...ALI!!!!!!!

Neko iz mase.

pre 10 godina

Zvezda nije drzavni nego narodni klub, naslednik tradicije predratnog beogradskog fudbala. Vi Milanovicu, kada pricate o Zvezdi zapravo i pricate o prvaku evrope, a koliko ljude u Srbiji ne zanima Zvezda vidimo po poseti na stadionima koji su puni samo kada taj tim igra.
(Sasa, 16. avgust 2013 16:21)

Od te tradicije o kojoj ti pricas ostalo je samo mrtvo slovo na papiru. Kada je narodni klub, skupite onda 40 miliona evra (to je svako ko navija za Zvezdu po 10-20 evra)i otplatite njen dug. Klupski prvak Evrope je, koliko je meni poznato, Bajern iz Minhena, presatinte ljudi da zivite u proslosti. Osim ako ne smatrate da je proslost sve sto imate.
P.S. Nisam grobar

djolekg

pre 10 godina

Iako mi se uopste ne dopada ovaj projekat zvani Jagodina i iako mislim da nije odrziv, jer klub nema ni navijace (onomad kad je sa Zvezdom igrala u Jagodini, na stadionu nije bilo doslovno ni jednog navijaca Jagodine) ni tradiciju, i verovatno ce propasti cim Palma prestane da ih finansira, dakle i pored svega toga, sve ostalo sto je ovaj covek rekao JE TACNO! Dakle tacno je:
-da su komunisticki klubovi, osnovani '45;
-da ne dozvoljavaju drugim klubovima da disu, cim se pojavi neko dete u Srbiji koje iole ima talenta za fudbal, kao stvar od maltene drzavnog znacaja se postavlja da zavrsi u Zvezdi ili Partizanu;
-i dalje ubedljivo najvise placaju svoje igrace, trenere i zaposlene u klubu, od svakog kluba u Srbiji uzimaju igracekoji im se svide, i to bi bilo u redu da sve vreme ne kukaju i traze pomoc drzave;
-treba ih ugasiti ako sa tolikim armijama navijaca (nazalost cinjenica je da vecina stanovnistva Srbije navija za njih, relikt proslosti) i marketinskim potencijalom ne mogu da posluju trzisno i moljakaju za pomoc
-jedino tako ce stati na noge pravi tradicionalni fudbalski centri, klubovi stariji i 20-30 godina od blizanaca (Vosa 1914, moj Radnicki 1923, Radnicki (N) 1924, OFK kao naslednik BSK-a itd)
-ako moze Rendzers u cetvrtu ligu, mogu vala i blizanci
Ajmo, krenite sa lupanjem minusa, ali bih voleo i da ih obrazlozite

NABUKODONOSOR

pre 10 godina

E sad je jasno zašto je Jagodina u prošlom prvenstvu na "Marakani" imala onakvo pristrasno suđenje. Evo šta je tada konstatovala Sudijska komisija FSS: "Sudija Dimitrijević i prvi pomoćnik, sudija Davidović, su na pomenutoj utakmici načinili evidentne propuste prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za Jagodinu, u 64. minutu igre. Prekršaj je postojao, ali se isti desio izvan kaznenog prostora Crvene zvezde. Drugi pomoćnik, sudija Milovanović, takođe je načinio propuste na ovoj utakmici". Obojica su po hitnom postupku kobajagi suspendovani, a Partizan je dobio nova tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu.
Šta li će sutra da bude i šta li je gospodin Milanović sa svojim mentorom gospodinom Karadžićem novo spremio kako bi Partizanu omogućio da ostvari šest bodova prednosti u odnosu na konkurente?

Labud

pre 10 godina

U pravu je covek potpuno. Partizan je sampion pa bi shodno tome i trebao da dobije neki medijski prostor. A onaj drugi, 'vasionski' blizanac nema ni kup, ispao iz Evrope, nema nikakav sportski kredibilitet i opet je svakoj drugoj vesti naslov. Sovjetske metode.

zvekete

pre 10 godina

Jagodina je postala "ozbiljan klub" tek kad je palma dosao u vladu! Gde ste bili pre toga?
100 godina da postojite necete biti ni blizu CRVENE ZVEZDE pa i Partizana, koji imaju armiju navijaca, tako da ti je bolje da cutis i da slusas "
celavog medveda".
Prosle godine ZVEZDA je imala prosek navijaca kao cela liga fudbal se neigra bez navijaca!

Konstatacija

pre 10 godina

Da li je Jagodina privatan klub ili grada Jagodina.Ko finansira Jagodinu? Opstina.U Hrvatskoj je nakon ulaska Hrvatske u EU 3-4 kluba isterano iz Hrvatske prve lige jer propisi UEFA ne dozvoljavaju da lokalna samouprava finansira neki klub

GIJA

pre 10 godina

Neznalice jedna,pricas gluposti kao i svaki presednik u zemlji Srbiji!!!!Ujpest Doza i Ferencvaros su osnovani na kraju 19 veka,a u periodu izmedju dva svetska rata bili su medju najboljim klubovima u Evropi,uzimali asu po nekoliko puta kup(zaboravio sam ime kupa) koji je bio preteca kupa sajamskih gradova!!!!A sto se tice tvog stava prema vecitima i tu si neznalica,za ta dva kluba znaju svi iz sveta fudbala,veciti derbi je svetinja srpskog fudbala.........A ko pomaze FK Jagodinu? Zirafa iz zoo vrta?Ili ....

rema

pre 10 godina

Covek rece istinu, ne treba Srpski fudbal da bude rob Partizana i Zvezde...
nek idu na dno oba, pad a vidimo koliko to oni imaju stvarno navijaca i kakvih?

Grgur

pre 10 godina

Bravo. Sve potpisujem. Bar kada se staje u red kod Vučića, svi trebaju da dobiju isto. I Zvezda nije nastavak nijednog predratnog kluba i tacka!

Neko u masi

pre 10 godina

Neko iz mase.,..... A sta mislis ko otplacuje dug?? Varas se da je drzava dala zute banke.Dug je reprogramiran. Ine nisi grobar.Lazi samog sebe.I da otplacuje dug treba davrati ono sto je uzeto devedesetihza ratove u kojima Srbija nije ucestvovala

Mikoli

pre 10 godina

Shvatam sta hoce da kaze, ali Zvezda prvak evrope i sveta 1991, Partizan vicesampion evrope 1966, Zvezda finale kupa UEFA 1979... Mitic, Sekularac, Bobek, Savic, Mance, Pizon, Piksi, Mijatovic, Savicevic, Pancev, Jugovic, Prosinecki, Milosevic, Djukic, Brnovic, Jokanovic, Stankovic, Kralj, Vidic... izvini matori ali u nasoj zemlji UVEK su samo Zvezda i Partizan i niko drugi. Svaka dalja polemika je suvisna.

The X Factor

pre 10 godina

U pravu je covek potpuno. Partizan je sampion pa bi shodno tome i trebao da dobije neki medijski prostor. A onaj drugi, 'vasionski' blizanac nema ni kup, ispao iz Evrope, nema nikakav sportski kredibilitet i opet je svakoj drugoj vesti naslov. Sovjetske metode.
(Labud, 16. avgust 2013 16:35)

E, moj prijatelju... treba da naučiš da mediji pišu o onopme što ljude ZANIMA i ništa drugo. A ogromnu većinu zanima šta se dešava u CZ.
Pa čak ni ljude u Jagodini ne zanima FK Jagodina. Na svakoj tekmi ima šaka jada, čak ni u protiv Rubina se nisu udostojili da napune stadion, verovarno šro se plaćala karta. Zato je na finale kupa doputovalo više hiljada "ljubitelja fudbala" samo zato što je put bio besplatan, besplatna pljeskavica i da deci i unucima pričaju kako su uživo videli Terazije i Kalemegdan... jadno...

suptilno i smekerski

pre 10 godina

Posto ce ovi da zakasne na utakmicu 5minuta vi im smekerski uvalite 5-6 komada za to vreme i posle bunkerica.....pa sa 3 boda kuci pevajuci ....

Provincija

pre 10 godina

Meni je jednako logično da neko ko nije iz Beograda navija za Partizan ili Zvezdu kao i da neko ko je iz Srbije navija za Dandi Junajted. Ali opet, ovo je Srbija, dirajte im decu, majku, oca, samo ne Zvezdu i Partizan.

Darko KG

pre 10 godina

U pravu je čovek, cela je država centralizovana pa i fudbal. Kao da samo ova dva kluba postoje, o drugima nigde ni slova po medijima. A kad neka ekipa ostvari pobedu protiv ovih mutanata izvestaji pocinju sa "poraz czv ili par", a ne pobeda tog i tog kluba. Celoj Srbiji su se popeli na glavu sa njihovim kukanjem i pljuvanje po medijima, i u fudbalu i u košarci. Sve to treba privatizovati i prodati, ne samo njih već i sve ostale klubove, i od početka.

adkersu

pre 10 godina

Gospodine Milanoviću, Ferencvaroš nije komunistički državni projekt. Taj klub je osnovan 1897. Dobio je ime po delu Budimpešte (sa peštanske strane)koji se tako zove.

=V=

pre 10 godina

"Milanović, koji je bliski saradnik predsednika FSS Tomislava Karadžića, navodi da je domaće prvenstvo regularno i da je "prava fudbalska Srbija južno od Save i Dunava"."

Znači opet Vojvodina ne postoji u Srbiji? A posle kad neko kaže da je Vojvođanin, kosa vam se diže na glavi kao da vam je taj neko opsovao majku u lice? Dokle?

Vlada

pre 10 godina

" Znate li koliko je mene baš briga šta se dešava u Zvezdi ili Partizanu i koliko ljude po Srbiji uopšte ne interesuje šta se dogadja u Zvezdi i Partizanu."

021-1914

pre 10 godina

@konstatacija:tacno je da u EU ne moze opstina(a i niko drugi)da pomaze neki klub ali je krajnje licemerno da ti,kao(predpostavljam)navijac jednog od BG blizanca,kojima sve moguce drzavne institucije i preduzeca pomazu 60 godina,zameras FK Jagodini sto im opstina pomaze.Pa u ovakvoj drzavi to je najpostenije a ne da kao vas drzava pomaze.Niste vi drzavni klubovi nego beogradski...
@sasa:a ko te je to slagao da je CZ "nastavak tradicije predratnog beogradskog fudbala"?...Jel to lazes sam sebe ili i sve nas sa tim prekrajanjem istorije?

major Gavrilović

pre 10 godina

Ja imam 27 godina, te komunista sigurno nisam bio, a Vi Milanoviću nemojte da se perete od vaše prošlosti preko fudbala! Sport i politika se ne mešaju, zar ne? Evo malo kontradiktornosti Milanoviću, pa se zabavljajte > Živeo Partizan i Kraljevina Srbija! Živela i OFK-a i Voša i svi naši klubovi, bez obzira koje godine nastali! Ma čak i Zvezda - šta bi jedni bez drugih.

lvzifer

pre 10 godina

Rece covek koji je predsednik kluba koji je igrao kukuruz ligu do dolaska Palme (ne one tropske nego politicke) i sa za bagatelu pokupljenih igraca iz Napretka (Projica, Gogica, M.Jovanovica, Sljivica,I.Pavlovica,Stojkova i mnoge druge) stigli do Evrope. I trener im je cak bivsi igrac/trener Napretka Dodic.

dejan

pre 10 godina

A hoće li nam neko odgovoriti kako se finansira Jagodina i ko stoji iza nje i ko je u stvari Goran Milanović iz kojih struktura dolazi i koliko funkcija ima....

*

pre 10 godina

@zoran --- i svi ti klubovi su osvojili, koliko titula ukupno? i svi ti klubovi imaju, koliko navijaca zajedno? eh taj nedostizni BG

pal(a)ma(r)

pre 10 godina

kako ste došli do bodova prošle sezone protiv Zvezde? Sudija vam svirao penal na 20 metara od gola. Sada mi je jasno i zašto

Ljubisa livac

pre 10 godina

@ Poppino
Ahahah, kakav carski komentar, smejem se 15 minuta. :) Elem sto se teme tice, ovo je vrhunac hipokrizije. Milanovic kao i njegovi sinovi su visegodisnji i osvedoceni navijaci Zvezde. Drugo, svako drugo sme da prica o projektu sem njega. Jer Jagodina je cist Palmin projekat, igrala se 6. liga dok on nije dosao. (a tada je zanimljivo i "imalo dusu" sve, mozda i vise navijaca cak). Tako brz napredak sigurno nije cist, stoga se mora oduziti Palminom prijatelju, cika Toletu.

Zeleni Zub

pre 10 godina

Kako smesan lik, a godinama u nazad i ptice na grani znaju za 3 za 3 sistem sa kojima su "mali" klubovi ostajali u tole super ligi. A to je samo deo price. Ne znam kako ga nije sramota da tvrdi da je regularno. Da je rekao da veruje, pa i nekako.

г4

pre 10 godina

Овај лик прво треба да уклони длаке између обрва, па тек онда да се појављује у јавности.

kontraadmiral

pre 10 godina

Sve što je dotični gospodin pod hladom Palme izrekao predstavlja gomilu fraza koje ne znače ništa. Ukoliko se rivaltet izmedju Partizana i C.Zvezde vrati na zdrave temelje postojanje ovakva dva kluba prestavlja bogatstvo za svaku fudbalsku sredinu. Ova dva kluba su više od pola veka gradili poznati treneri,igraci i sportski radnici tako da bi eventualno ukidanje Partizana i Zvezde znacilo i ukidanje srpske fudbalske tradicije znacajne u svetskim okvirima. Dakle, ukoliko je problem u rukovodstvima dva naša najveća kluba treba smetini i kazniti rukovodioce koji su umešani u kriminalne radnje, a ne ukidati svetski poznate institucije i svetski poznat rivalitet.

vericane

pre 10 godina

Stitis Toleta,frka panika...paljba rodjo,imas srece sto ti je palmatu...al i on ce tamo gde mu je mesto...ne sekiraj se...svi u istu buvaru,zajedno sa starom garniturom CZ,sadasnjom Partizana,i funkcionera saveza... koprca se riba malo na suvom a onda cao

mitsuman

pre 10 godina

Evo ti savet: stvoris atmosferu u gradu da je prirodno posecivati stadion svake nedelje. Uz to ce tim ojacati, bice prihoda od karata i bicete tvrd orah svakome, pa i drzavnim projektima.
Na dobrom si putu i vecina Beogradjana podrzava razvoj lokalnih timova, tako da samo napred. To sta rade drzavni projekti nije tvoj problem, mozes srediti svoje dvoriste i bez njih. Zelim Jagodini i drugim provincijskim klubovima svu srecu, valjda ce se titula i iseliti iz BEograda jednog dana.

Mirko

pre 10 godina

Sve je to ok, ali kako se finansira Jagodina? Pa naravno Palminim opštinskim parama, zato ne gledaj ti svoje dvorište i vidi šta ćeš.
Kod nas se svi finansiraju državnim i opštinskim parama i prodajom igrača. Sigurno da ne dobijaš od reklamiranja i prava na televizijske prenose, ili možda od karata? Naravno da ne. Zato opet kažem, gledaj svoja posla, dobro si radio do sada i nemoj da se muvaš tamo gde ti nije mesto.

kuglica

pre 10 godina

E svasta ....sta rece covek koji nekoliko godina bio u zatvoru zbog pronevere ,kome su palili kucu ....koji ne znam kako moze da bude nesto u fk jagodini a on je nesto i u FSS .cudo jedno ...... sto bi rekao Ivo Andric ....docu tako vremena kada pametan zacuti glup progovori a fukara se obogati .....

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Iskreno Milanovicu moram da ti priznam da je ovo bio dobar pokusaj zataskavanja i spinovanja prave istine od strane tebe i tvog idola Toleta, ali dzaba procitani ste i pod hitno mora da menjate strategiju jer ova vise ne pali!!!

BOGI

pre 10 godina

Gospodine Milanovicu bolji poznavaoci znaju ciji ste poltron i izvrsilac prljavih poslova.Vas mentor je BOGOLJUB STEPANOVIC!Vi ste ga nasledili na celo FSRISi naslednici ste prljavih igara na istoku.Pokusao je on i da progura i vaseg sina na listama sudija ali kao sto znamo silom baba ne ide u raj.Mali jednostavno nije mogo da trci.Znamo gde je bila Jagodina do samo par godina.

Milovan

pre 10 godina

Veliki je demagog ovaj Milanovic.
Mnogo jos treba da radi da od jagodine napravi ozbiljan klub!
Ima u Srbiji jos klubova osim zvezde i partizana, koji rastu iz dana u dan.
Al jagodinci i sloboda ue nisu ti!! Oni si jadni uvek zrtve..a kako se samo ponasa piskavac-trener slobode,bruka! A niko ga ne kaznjava!

mrki

pre 10 godina

Ova konstatacija je tacna ali i Jagodina je neciji projekt, verovatno gospodina Palme koji po ugledu na evropske trendove razvija jak klub u maloj sredini. Tako da sto se tice Partizana i Zvezde je tacno a ili sve je to isto.

jagodinac

pre 10 godina

Pa kako bas Goran da se oglasi povodom neregularnog sudjenja,aludirajuci na Partizan??? Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Razvodnjava pricu sa suspendovanog Nedeljkovica,koji je njegov sugradjanin,preko Karadzica,ciji je bivsi bliski saradnik i prebacuje krivicu na nasa dva najveca kluba...
Smenite bre ove!!!!

Istina

pre 10 godina

FK Jagoidna – osnovan … 1919.god.
FK Smederevo - … 1924.
FK Radnicki Nis - … 1923
Vojvodina - … 1914
Radnicki Kragujevac - … 1923
FK Vozdovac - … 1912
FK Borca - … 1937
FK Javor - … 1912
FK Cukaricki - … 1926
FK Novi Pazar - … 1928
FK Ofk Beograd … 1911


BLIZANCI (Brozovi sa sve Petokrakom u grbu) 1945.

Ovo je za one koji sa istorijom veze nemaju. Fudbal s eigrao mnogo pre pojave "blizanaca'....igrace se i posle njih....
(zoran, 16. avgust 2013 22:19)

O kakvim blizancima i datumima ovde pricate. Zvezda je nastala iz fudbalskog kluba SK Jugoslavija koji je osnovan 6. avgust 1913. pod nazivom SK Velika Srbija. Klub je i tada uz BSK (danasnji OFK Beograd koji po ovim vasim merilima je takodje onda osnovan 1945., a ne 1911. kao sto navodite) bio najbolji i najaci u tadasnjoj drzavi. Nakon rata SK Jugoslavija je preimenovana u FK Crvena Zvezda zato sto se tako nekim ljudima htelo u tadasnjoj vlasti zbog nekog revansizma zbog navodno igranja u prvenstvu tokom okupacije, ali sem novog imena sve ostalo je isto bilo u tom "novom klubu" i SK Jugoslaviji. Tako da realno gledano Zvezda nije osnovana 1945 nego 6. avgusta 1913. Sto se tice drugog navedenog kluba, odnosno Partizana on jeste osnovan 1945 pod direktno direktivom Broza od igraca NDH koji su premesteni iz Zagreba u Beograd po kazni. Tako da bilo kakvo povezivanje Zvezde i Partizana i pravljenje blizanaca od njih nikako ni umesno i ni tacno.

Nemanja ★

pre 10 godina

Uopšte je nebitno ko je koga osnovao i kakva je čija istorija, ako želimo da imamo pristojnu ligu, klubovi koji je čine moraju da ispune standarde.
1. Dati ligi nako normalno ime umesto ove "superlige" - Prva liga je najbolje jer ima tradiciju.
2. Teren mora biti idealan, utakmice ne mogu da se igraju na oranicama.
3. Stadioni i tribine treba da budu u skladu sa UEFA propisima

igor

pre 10 godina

Ja se nadam da ce gospodin Milanovic otici u istoriju, odnosno zatvor...Poznavaoci prilika u fudbalu i prilika u Jagodini i okolini znaju ko je Milanovic i sta su njegova zlodela...Jedan od onih koji unistavaju ovaj sport namestanjem, a podrsku dobija od D.M .Palme i Dacica!!!
Stop ovakvim ljudima u sportu!