Fudbal 222

Nedelja, 21.10.2012.

07:58

"Delije" protiv regionalne lige

Poslednjih nekoliko nedelja spekulisalo se u mogućnosti stvaranja regionalne fudbalske lige, a svoj stav prema tome prvo su izneli navijači Crvene zvezde.

"Delije" protiv regionalne lige IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

222 Komentari

Sortiraj po:

kosmajac sale

pre 11 godina

ma pustite ljude neka uzivaju u jelen super kukuruz ligi.tu oni lome tuku diluju to je njihov raj . aono kao zvezdas srbija nikad jugoslavija ha ha ha.primitivizam je cudo.

European and World Champions 1991

pre 11 godina

Pancev,Savicevic,Mihajlovic,Jugovic,Prosinecki,Belodedic sta to bese 1991 ? pa nista bese jedna zajednicka drzava koja se zvala SFRJ ...... u cemu je problem !

SerbianoPFC

pre 11 godina

....Pitacu vas sve zvezdase kad osvojimo titulu ove sezone, tad ce vam "ovi placenici" kako ih nazivate, biti najbolji na svetu, igraci ce vam biti Bogovi i tako dalje. Vidimo se u maju na Kalemegdenu !

a ti vec sad znas da ce zvezda osvojiti titulu ove sezone?! ja bih tako nesto, ubedjeno komentarisao samo kad bih bio 100% siguran u to sto pricam ili da imam pouzdanu informaciju! ocigledno vise nije nikakva tajna da zvezda ove godine MORA osvojiti titulu, bez obzira na njene igre,sastav, i kvalitet!

SomborAC

pre 11 godina

Posle odigranih prva dva kola, vecina klubova bi bili kaznjena novcano i naravno kaznjena ne-prisustvom gledalaca po ko zna koliko utakmica, zbog divljanja predhodno navedenih grupacija (huligana)!Kome to treba?

Nataeos

pre 11 godina

Ja sam protiv Lige! Neka vrsta kupa ili tako nesto mozda al liga ne! A i treba biti realan, jel smo spremni za to??! Nebi rekao, ima da se bijemo ko volovi

FeboZg

pre 11 godina

Vidim da se neki pitaju što je regionalna liga donjela dobro srpskoj košarci?!?!?!? Pa koji bi trofej onda u svoju vitrinu stavio Partizan da vam nije regionalne lige...ne računamo onaj krumpir trofej prije 20 godina...svi brundate protiv ABA lige..ne razumijem zašto...neka mi neko objasni..pa Partizan je vladao 5 godina u toj ligi i DV je zaštičen zajedno sa PArtizanom ko Lički medvjed...da je pravde sami bi se izbacili radi vulgarnosti i primitivizma trenera i klupskog vodstva

nekitamo

pre 11 godina

ja bih hteo da se odrzi regionalna liga mnogo dobro ce biti za srpski fudbal a interesantno za gledanje mnogo neizvesnosti zamislite imace vise derbija i vise klubova sa navijacima bice tu Dinamo,Hajduk CSKA Levski Vardar Metalurg i naravno Patizan i Zvezda interesantna gostovanja navijanja itd...

Anti Protivan

pre 11 godina

Naravno da sam ZA regionalnu ligu samim tim sto bi se kvalitet fudbala iskristalisao,ali regionalnu ligu samo sa klubovima iz ex yu! Vidim ovde se pitaju sta bi se desilo manjim klubovima,nacin je vrlo jednostavan da se i oni zbrinu u 6 drugih liga gde bi prva dva iz svih republika kasnije igrali mini ligu medjusobno ili play off za popunu te regionalne lige! Eto tako da bi i Jagodina,Split,Osijek,Borac Banjaluka,Celje,Napredak,Radnicki imali motiv ne bi li usli u jedinstvenu ligu!!! Samim tim i broj gledalaca bi se povecao u drugim ligama... Naravno,sve pod pretpostavkom da UEFA da zeleno svetlo za tako nesto! Stadioni bi bili puna,liga izjednacena i klubovi sa ovih prostora bi daleko bolje prezentovali sebe i svoju zemlju u Evropi! Ovo sto sada imamo u regiji od liga je blago receno vise nego smesno.

rus

pre 11 godina

nista me ne iznenadjuje sto se tice "delija". veliki sam navijac zvezde, ali sam prestao da idem na utakmice zbog njih i njihove ksenofobije. mi nismo bili ssmpioni pravoslavne ili bedne ruske lige. nego evrope i bivse jugosavije. od tada, nista. partizan caruje u xenofobicnoj srbijici. kad to shvate ovi suzeni umovi u i oko zvezde, mene nece biti na marakani. mnogi ce reci, sta me bole. ali, verujte, mnogi pravi zvezdasi misle kao ja. zvezda nije csk, zvezda je manchester united! dole putin, nasi, dveri i 1389. zivela zvezda.!

MilanE

pre 11 godina

Regionalne lige će biti, pitanje je kada će se to desiti.
Preduslov je rešiti pitanje vlasništva nad klubovima, finansiranje i upravljanje, fudbal je i ovakav izuzetno profitabilan ljudima koji ga vode,
zašto bi oni nešto menjali, njima je super, uz nikakva lična ulaganja u vidu novca, uz pare javnih preduzeća i države, čekaš da stasa neki klinac kojeg uvaljaš za milione, profit podeliš, klubu ostaju dugovi, biti funkcioner fudbalskog kluba je posao iz snova.

BgHQ

pre 11 godina

Ali bi svakako bili za regionalnu ligu Juzna Osetija,Nagorno Karabah,Rusija,Severna Koreja,Iran,Sirija,Venecuela i ako moze Kolumbija da bi ovi sto stoje na sipci mogli da obogate svoj export-import.

PARTIZAN SE VOLI SRCEM !!!

pre 11 godina

hahha ...pa oni se u ovoj njiva ligi bore za drugo mesto vec godinama zamislite u regionalnoj tu bi im uspeh bio plasman od 5-7 mesta...
a kakva su navijacka grupa bili i sada, pa se palse odlazaka u hrvatsku ne smen ni da pisem...

vojvoda

pre 11 godina

Ja sam protiv regionalne lige, a evo i zasto, pod 1. ko bi ucestvovao i koliko klubova, 2. da li je takmicenje finansijski ispllativo, 3. Uefa ne dozvoljava prodor u evro-takmicenja, a kada bi dozvolila, onda bi to isto morala dozvoliti i Slovackoj i Ceskoj ukoliko naprave jednu ligu, zatimm skandinavci, jednu ligu, a sta ako isto zatraže i Rusi, znaci komplet sistem takmicenja u LE i LŠ bi morali mijenjati, a Uefa ne eksperimentise puno, to su samo neke od stvari koje govore da ne treba praviti zajednicku ligu, Ima toga jos ali to je osnovno

from RS with love

pre 11 godina

da bi usli u regionalnu ligu savez mora da ispljune dobru lovu. zasto ne bi taj novac ulozili u domacu ligu i ojacali klubove.bolje je za nas nego da finansiramo hajduk i dinamo.

Aligator

pre 11 godina

Pa vodje dobiju lovu onda potpale klince i eto ti gluposti klasika znaju oni da onda nece moci da zabodu nekog krs igraca za neku dobru lovu uglavnom Alfa i Omega svega ovoga su menadzeri zamisli koliko smo jadni kada nam menadzeri kreiraju sudbinu...

my way

pre 11 godina

Jeste jeste, uci ce milijarde evra od sponzora koji samo cekaju nasu regionalnu ligu i gace su spremni da skinu za nju, kako da ne. Posle ce Zvezda i Partizan, kao ovi ABA ligasi da drsko traze od Srbije pare. Uzgred, i sama ta ABA liga gubi evropska mesta i gubice ih i dalje, toliko o njenom atomskom kvalitetu, a sta je uradila sa ostalim nasim klubovima i bazom igraca suvisno je govoriti.
Protiv sam regionalne lige u fudbalu, ali ako se vec formira, ta liga ne sme da bude zamena za nacionalna prvenstva i da se igra po tom formatu, vec po sistemu po kojem se igraju evropska takmicenja, Liga Sampiona i Liga Evrope, dakle po grupama. Tako se u kosarci igraju VTB i Balticka liga, a ne kao mi slepci bez trunke razuma, vizije i razmisljanja o poslecama. To bi ostavilo prostora da se ne ruse domace lige i ne unistavaju ostali klubovi, a time i baza igraca, kao sto se desilo sa nasom kosarkom i to mora da bude uslov svih uslova za ucesce u regionalnoj ligi. A pored toga, moglo bi da bude mesta za vise klubova. U svakom slucaju domace prvenstvo moraju da igraju svi ravnopravno, od pocetka. Jedino tako bih ja mogao da progutam ovu pricu, u suprotnom ne nikako! Nikakva se kuca ne moze graditi bez temelja!

oki

pre 11 godina

Koji su faktor te Delije da se njih nešto pita? Kao stariji navijač Crvene Zvezde (prisutan svaku utakmicu na severu od 1983 do 1992) odgovorno tvrdim da su "Delije" politički projekat Slobodana Miloševića...jednostavno trebalo je topovskog mesa za frontove zadnjih balkanskih ratova. Bio sam prisutan kada su se Delije osnivale i ujedinile 4 najveće navijačke grupe, a jednoj sam i ja pripadao. Znam šta pričam. Arkan je zato ubačen na sever od strane tadašnje (sadašnje) vlasti da bi regrutovao mlade za Erdut itd...mnogi se nisu ni vratili. Kako i koliko je Arkan voleo Zvezdu, videlo se posle. Delije su danas izmanipulisana gomila klinaca koje danas vode kriminalci koji imaju svoje intetrese. A klinci koje je svojevremeno vaspitao čika Zloba se lože i prave koreografije kao da je balet u pitanju! Uz to su sebe nazvali čistim turskim imenom. Delije su trenutno najveće zlo Zvezde, kao što je i SPC najveće zlo Srbije.

SFRJ

pre 11 godina

delije znajuci da nista ne mogu ni u ovoj nasoj jadnoj ligi, na prvu pokazuju da u regionalnoj nemaju sta da traze...
smekerski je suociti se sa jacim od sebe

Mandrak

pre 11 godina

Voleo bih, i u idealnim uslovima, to bi bilo odlicno za nas fudbal. Jos ako je dobra finansijska strana priche, ihaaa. Ali realno, bivse drzave i drzavice SFRJ-a nisu spremne na to.

Mnogo je mrznje i zavisti tu, i svakog vikenda bi krvoprolice visilo u vazduhu. Pa u 'bratskoj' crnoj gori nije bezbedno za srbe, a kamoli negde drugde. Evo, izboli momka u skoplju pre neki dan, ladno.

ne vredjaj druge nismo toliko jaci izjednaceni smo

pre 11 godina

(Novi Sad, 21. oktobar 2012 15:38)
Druze za Slovenacke klubove
Scorers: Beric (25’), Ibraimi (62’), Tavares (88’)
NK Maribor: Handanovic, Milec, Mejac, Mezga (85’ Dodlek), Tavares (90+1’ Filipovic), Ibraimi, Cvijanovic, Potokar (81’ Vidovic), Rajcevic, Beric, Mertelj
Panathinaikos: Karnezis, Sissoko, Boumsong, Vitolo, Christodoulopoulos (55’ Fornaroli), Zeca, Vyntra, Katsouranis, Spyropoulos (sent-off 90+3’), Velazquez, Quincy (74’ Mavrias)
Druze za Hrvatske klubove
Inter Hajduk 0 2
Slaven Belupo Athletc Bilbao 2 1

mario

pre 11 godina

Ne morate se bojati Hrvatski klubovi ne žele igrati u toj ligi prije par dana je to rečeno..
A priča o toj regionalnoj ligi uvijek krene iz Srbije..

gnevni gradjanin

pre 11 godina

Meni su ovi navijaci zvezde smesni.
''Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija'', a najvece i najblistavije uspehe je Zvezda ostvarila za vreme ex yu, a danas ne moze u Evropi da se zadrzi dalje od kupacke sezone.

jones

pre 11 godina

Pomisao na regionalnu ligu izgleda lepo. Jaca liga, jace utakmice, vise klubova koji se bore za titulu i mnogo vise navijaca na utakmicama. Ali sta cemo sa mrznjom koja vlada izmedju naroda. Pa predsednik FS Hrvatske je pre par dana izjavio da nasu reprezentaciju treba suspendovati iz svih takmicenja. Drugi problem je sudjenje, koliko samo gostujuce ekipe trpe stete na kosarkaskim utakmicama. A sta ce tek biti u fudbalu, kada se sudije nadju pod ozbiljnijim pritiskom. Bojim se da bi na kraju opet Srbi ispastali. Isuvise je rano za takvu ideju.

Zvezdas

pre 11 godina

Bas sam se razocarao kad sam ovo video juce. Odmah da kazem da nisam ucestvovao u ovoj koreografiji jer je ona bila samo na sredini tribine, a ja naravno nisam bio tu. O Delijama mislim sve najgore i misljenje o njima mi se pogorsava iz dana u dan. Na severnu tribinu idem iskljucivo iz finansijskih razloga, a od "ovih" nista bolje nisam ni ocekivao. Sledeci mec na Marakani je protiv Jagodine i pobedicemo, pa sta. Pobeda je OK, a sve osim toga je katastrofa. Jedini naboj pred mec je veciti derbi, a on je 2-4 puta godisnje i evropske utakmice, sa kojima zavrsimo vec u letnjem periodu. Ostale utakmice su nevazne, liga nam je mrtva. Stvarno ne mogu da zamislim sta ima u glavi onaj koji nece regionalnu ligu. Ovo sada je OK ???

Auri Sacra Fames

pre 11 godina

Moram se ponovo oglasiti. Da li ste stvarno ubedjeni da ne nestati korupcija,krininal,malverzacije sa trasferima kada se oformi regionalna liga? Citajuci ovakve komentare,ja se prosto zapitam cemu ljudima sluzi mozak... Kada spojite 2 sirotana ne mozete dobiti jednog bogatasa...Zvezda,Partizan,Dinamo i Hajduk nisu vise istog kvaliteta kao i pre 20-30 godina... Po cemu je npr. Vardar bolji od Radnickog ili Zeljo od Vojvodine? Jedino resenje za nas sport je da se uvedu zabrane za prodavanje igraca u inostranstvo do 28. godine.

Bane NS

pre 11 godina

Aman ljudi, stanite malo ! Dosta vise o toj regionalnoj ligi ! Ona jednostavno nije moguca, iz MILION razloga, a to sto su i Delije protiv te lige je u krajnjoj liniji nebitno...
Dakle, nije moguca ta liga i nece biti moguca jos 50 godina, minimum ! Razloga je na pretek - od bezbedosnih, finansijskih, sponzorskih, plasmana u Evropu, kako bi sve to bilo rasporedjeno, tu nema sanse da bi se mogle zadovoljiti sve strane ! Sve je to povezano. I niko ne zastane malo da razmisli o svemu, vec odmah svi krenu na pljuvanje Delija zasto su zaboga oni protiv te lige. Tipican srpski mentalitet. Zato smo tu i gde jesmo !

p.s. Novinar SOS kanala Nebojsa Petrovic je uradio jedan intervju na tu temu sa predsednikom Fudbalskog Saveza Crne Gore Dejanom Savicevicem pre par godina. Covek je sve do tancina lepo objasnio zasto to NIKAKO ne moze funkcionisati ! I svi koji kazu da moze ili ne razmisljaju ili namerno obmanjuju narod.

Bosanac

pre 11 godina

Regionalna liga u sustini nije losa liga.

Medutim, ja vidim mali problem u tome, da ce odnosi izmedu regionalne i pojedinih lokalnih/drzavnih liga postati kao nebo i zemlja. Znaci, svi koji ce ostati u drzavnim ligama ce, ili propasti, ili vjecno ostati u toj drzavnoj ligi.

Pogledajte kosarkasku regionalnu ligu. Skoro pa nikad ne uspije neka druga ekipa iz bilo koje ex-YU drzave da se plasira u ABA ligu ili u njoj nesta postigne, osim istih klubova.

Stoga bi bilo bolje, da se koncentrisemo na YU-regiju i izgradimo model slican Jugoslavenskom sistemu:

Po mom misljenu:
1. liga (16 timova),
2. liga (16 timova),
pa tek onda Republicka/drzavna liga (10 timova)

E tek tad bi ovaj prostor osjetio istiniti pomak.

кадија-судија

pre 11 godina

Ма каква регионална. Баскет је прави пример,урнисан нам је и клупски и репрезентативни баскет. Каква нам је репрезентација била пре јадранске лиге? сваки спорт се игра због навијача,а овде би их било у почетку доста а касније све мање и мање. А да не говорим што се на гостовања не би ни ишло!

Kol

pre 11 godina

Imam svoju zemlju i svoju ligu i hocu srpski fudbal da napreduje! Pa nigde ne postoje ovakve glupave lige, pa ni skoti ne igraju sa englezima a kamoli ovakve gluposti...

Stefan Herceg-Novi

pre 11 godina

Jadna je, ali zaista jadna, zemlja u kojoj se VI pitate za bilo šta!
(Bivši navujač Zvezde, 21. oktobar 2012 08:41)

To sto sebe nazivas bivsim navijacem Zvezde govori mnogo o tvom karakteru.Ne znam kako moze imati najvise preporuka komentar od nekoga ko sebe naziva bivsim navijacem.Nesto ili volis ili ne volis,nema nazad.
Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje... ♥CZV♥
A o regionalnoj ligi o tom potom,daleko je to,jako daleko...Fudbal i kosarka se ne mogu porediti ponajvise zbog same bezbjednosti.

Kop

pre 11 godina

A sto vi svi lepo ne napravite transparent regionalna liga - da! Da vidi ceo svet lepo, a ne ovde da fantazirate... Zato sto ne umete, nikad necete umeti i zato se ni ne pitate vi nego oni koji znaju ;)

Regionalna Liga

pre 11 godina

Treba neko da iznese konkretan projekat. Koliko bi bilo klubova u ligi?Da li treba organizovati vise regionalnih liga? Npr. Prva regionalna, druga regionalna, treca regionalna, pa onda nacionalna liga.
Odigrati sledecu sezonu i na osnovu tabele klubovi ulaze u prvu reg. ligu. Prvih 5 klubova iz Srbije ulazi u prvu a drugih 5 u drugu reg.ligu, a sledecih 5 u trecu. Ostali igraju nacionalnu ligu iz koje mogu da ostvare prelaz u trecu reg. ligu.

Isto i sa ostalim drzavama samo bi imali manje predstavnika. Npr. Srbija 5 predstavnika, Hrvatska 4, Bosna 4, Slovenija 3, Makedonija i Crna Gora po 2. To je 20 klubova. Isto bi brojala i druga i treca regionalna liga. Poslednja 4 kluba bi ispadala iz lige i bila prekomandovana u nizi rang dok bi 16-ti i 15-ti igrali baraz sa petim i sestim iz druge lige.

Imali bismo 10 predstavnika u samo prve dve jake regionalne lige, sto je dovoljno posto nisam siguran da zapravo imamo i 10 ozbiljnih klubova.

Liga da dobije neko neutralno ime. Drzave da porade da usklade zakone protiv divljanja na stadionima i da se oni primenjuju. Pri gostovanjima navijaca u okviru nacionalnih drzava ne bi bilo nekih ogranicenja, dok bi se ostala gostovanja odvijala prema dogovoru, klub dobije 5-10 posto ulaznica i navijaci rezervisu i odlazi se samo organizovanim prevozom. Najvaznije da se zakoni protiv divljanja primenjuju i to je to.

Prvak dobija zagarantovano mesto u ligi sampiona a sledeca 2 u kvalifikacije, a cetvrti i peti u ligu evrope.

Ponosni Zvezdaš

pre 11 godina

A ko i ZBOG ČEGA pita "Delije" ili "Grobare" o bilo čemu ? Čime su se dotični mudraci kvalifikovali da budu za ili protiv bilo čega ?

Novi Sad

pre 11 godina

Zbog cega bi mi jacali hrvatske i slovenacke klubove kao u kosarci? Vidi se ko vuce konce i ko profitira u ABA ligi. Svoju jugonostalgiju izrazavajte van sporta. Regionalna liga se moze praviti i sa ekipama iz drugih drzava.

navijacizfotelje

pre 11 godina

jer su instrumentalizovani od uprave, koja ne zeli ergionalnu ligu, jer onda ne moze od sloboda,radova i ostalih da uzima dzabe igrace i da im po prodaji daje procenat...a para za pravu kupovinu nema...tuzno je da se uprava krije iza navijaca, navijaci treba da navijaju ne da vode klub

Marko

pre 11 godina

Naravno da regionalna liga nece doneti dobro fudbalu. Evo vam primer kosarke. Gde je sada Srbija u kosarci? Na jedvite jade smo se plasirali na bedno evropsko prvenstvo, nismo mogli da se plasiramo na olimpijske igre, stanje u klubovima nikada gore, posecenost utakmica mala, finansije u totalnom minusu, nesrecnih 90-ih godina je reprezentacija imala jace sponzore nego danas.
Takodje, ove nebulozne izjave da sprecavanje regionalne lige odgovara samo fudbalskoj mafiji su smesne. Samo ce se udrziti fudbalske mafije Srbije, Hrvatske, Bugarske... i bice jos jaci i tek se onda nece znati ko pije, a ko placa.
Tako da nije stvar u nacionalizmu i netrpeljivosti, nego u prostoj racunici da regionalna liga nece poboljsati kvalitet fudbala u Srbiji, naprotiv!
Ja sam zvezdas i bio sam protiv regionalne kosarkaske lige i razocarao sam se kada je Zvezda odlucila da udje. Nije mi jasno zasto sada partizanovcima odgovaraju regionalne lige imajuci u vidu da su KK Partizan i Dusko Vujosevic uvek bili protiv.

P.S.
Neko rece da ce ova liga imati dva direktna predstavnika u Ligi sampiona. Kako da ne, ovi iz UEFA su sisali vesla, a Spanci i Englezi jedva cekaju da lome noge po balkanskim njivama.

aleksa_

pre 11 godina

@(pecinska klaustofobija covecije ribice, 21. oktobar 2012 13:48)
Ne, nego treba svi da se "nabijete" u Beograd da budete "prvi" u gradu....ccccc....

zaboljifudbal

pre 11 godina

Moje misljenje je da bi regionalna liga bila vrlo zdrava stvar za ovaj sport u citavom regionu. Svi oni koji su protiv, verovatno ne mogu da prevazidju neke svoje predrasude, ili se mozda plase realne sitacije i stanja u kojem nam se nalaze klubovi/fudbal?

vladimir_natal_petkovic

pre 11 godina

regionalna liga je jedii spas svih klubova ex juge..neko ko dementuje da bi se kvalitet poboljso i neko ko misli da je bolje ovako da zvezda igra sa BSK i partizan sa jagodinom taj ocigledno ne zeli dobro srpskom fudbalu.
mislim da bi se tema huligana bolje razbilo kad bi se islo igrat tu ligu jer bi drzave napokon pocele totalno da razbijaju skinhead-e i ostele bagre po bivsim republikama.
kritikujete jadransku kosarkasku ligu a ona u sustini nije losa i cinjenica je da je svake godina sve bolja pogotovo sto se gledatelja tice.za to sam da samo najajci klubovi igraju tu ligu ,a da ovi manji igraju republicku ligu gde ce prvak igrati play off sa ostalim prvacima i tako izbori ucesce u regionalnoj ligi.za najvece timove tipa zvezda dinamo partizan bi postojala samo regionalna liga gde oni nebi ucestovali u republickim ligama i to bi bilo to..

anketa KO JE ZA REGIONALNU LIGU

pre 11 godina

Svi vi kojima je Zvezda u srcu i koji zelite da se igra regionalna liga dodjite na Marakanu platite kartu nije to toliko skupo
17.11.2012 Crvena Zvezda - Partizan(ovoliko su bile za derbi prosle godine , "istok" 650 i "zapad" 850)
3.11.2012 Crvena Zvezda - Jagodina(tu ce verovatno biti ispod 500 ulaznice)
Nije misljenje ocenjivati komentare pravo misljenje je na utakmici nemojte dolaziti samo kada su ulaznice besplatne i hvaliti se kako volite zvezdu ne to nije ljubav prema klubu ljubav prema klubu je kupiti tu ulaznicu za vikend i navijati.Znaci platite ulaznicu i razvijte kakav hocete transparent vidim da vas ovde ima mnogo koji hoce tu ligu dodjite protiv Jagodine ili Partizana i to dokazite ili se nemojte javljati u pravu su Delije kada kazu da je misljenje na stadionu pa pobedite ih ako zelite tu ligu.

LUKA

pre 11 godina

Neznam kako Vi ali meni se više ne gleda seoski nogomet po oranicama smiješnih malih klubova u nekim pripiz.... zato puna podrška regionalnoj ligi. Prva sezona bila bi kaos, kasnije nogomet/fudbal. Pozdrav iz Zagreba.

blaza

pre 11 godina

Regionalna liga sigurno nece izvesti srpski(klupski i reprezentativni) fudbal iz krize.Nisu Rusi,Ukrainci,pa i Rumini napravili jake klubove,u zadnjih 10-tak godina zato sto su pravili regionalne lige.Pogotovu ako pogledamo regionalnu kosarkasku ligu.Isto je tako bila prica da se podigne klupska kosarka.A sta smo dobili 3 kluba u jednoj ligi koja nije nista jaca od srpske od pre 10-tak godina.O uspehu reprezentacije i nikada manjem broju vrhunskih(NBA)igraca ne treba ni pricati.Ima valjda u Srbiji jos klubova osim Zvezde i Partizana,a kojima kao trebaju jaci protivnici,a gube od Donjeg Srema i Spartaka.

delije

pre 11 godina

Opet Srbi izigravaju jugovice hoce nekakvu zajednicu ponovo, a kad sve pukne normalno da nas optuzuju sami sebi oko vadimo i zato ZVEZDA,SRBIJA nikad jugoslavija

Bosanac

pre 11 godina

Liga sa 16 timova iz minimalno OSAM drzava? Ko zna, mozda ce nam se jos prikljuciti Rumunija i Izrael....i koliko ce nasih timova ostati kod kuce? Koliko ce to zaista doprinjeti nasim klubovima, kad se maximalno dvoje-troje od njih mogu takmiciti u toj ligi? Budite ozbiljni.

Tolle

pre 11 godina

A posle omalovazavaju Partizanove titule jer nam je "smesna liga".Pa evo, mi zelimo jacu ligu.Ako je vi vec ne zelite, nego i dalje zelite ovu sadasnju, ne razumem zasto je onda pljujete....Ustvari razumem, ali nema veze, to ste vi....

Iha

pre 11 godina

Ovde se mnogi pitaju ko su te Delije. Pa nije tesko ih naci ako se hoce. I da NASA platforma je sever i tamo cemo uvek reci nas stav. Kome se to ne svidja izvolte zapad ili istok tamo ima vasih istomisljenika koliko hocete pa stvorite vasu platformu i recite vase misljenje kao pravi muskarci. Znam da toga nece biti zato se sluzite ove platforme gde mozete da nas vredjate i pljujete anonimno.

99% komentara ovde se bavi pljuvanjem. Dali se neko pitao zasto smo protiv? Dali se secate ko jedini nije glasao za lukica kad ste vi videli spas u njemu. Danas smo mi njegovi placenici a vi ga terate iz kluba. Zalosno ali takav je karakter kod ljudi bez pravog stava. Jos jedan primer je kk. Vec ste poceli da terate covica a pre mesec Dana ste slavili ovde titule. Verujem da ce i ovo menjati cim krenu prve pobede. A zaboravili ste da su delije Covica htele dovesti jos pre 4 godine i zamislite gde bi bili danas da smo uspeli u tome. Ali eto ljudi su ovde kratkog pamcenja.

Ae sad nastavite anonimusi i nemoj minus da zaboravite meni.... ;)

Де ли је Север

pre 11 godina

Учествовати у лиги заједно са клубовима из бивше Југославије за Звезду, а мислим и за остале србске клубове равно је самоубиству. Са онима који су пре више од двадесет година кренули путем разједињења, а сада би да оснивају неке регионалне лиге, ми Срби немамо право да пристанемо на тако нешто. Није то ствар само спорта, ако нам је остало имало достојанства оставићемо бившу "браћу" из СФРЈ да се и без нас уједињују. Нас је то уједињење са њима током 20-ог века прескупо коштало, па сад у 21. веку немамо права на такве егзибиције, па макар нам се то потурало и кроз спорт. А што се тиче учешћа Звезде у некој регионалној лиги, може, али само са онима где то неће прелазити границу спорта, значи у обзир би дошли Румунија, Бугарска, Грчка, можда Мађарска, па ако може може, а ако не, није срамота имати и своју националну лигу!

Sinke Grof

pre 11 godina

Ma da. Najbolje je ne igrati sa Hajdukom i Dinamom pa i sa Sarajevom,Zeljom,Mariborom,Vardarom...sigurno su lepse ove utakmice sa BSK-om,Metalcom i slicnim bednim i losim timovima. U nasoj ligi ,,veciti" mogu da rade sta hoce sa smesnim timovima pa kad izadju u Evropu eto nam kraja vec u kvalifikacijama. Bolje kad ovu nasu smesnu ligu gleda 700 gledalaca nego da Dinamo gleda 20.000 ljudi! Zvezda je osvojila kup sampiona jer je igrala jaku Jugoslovensku ligu a od 1995 nije prezimila na evro sceni!!! Ova nasa liga je katasstrofa!!!

logika

pre 11 godina

naravno da su protiv, jer onda bi, kao u kosarci, pale sve maske i ove price o ostecivanju Zvezde bi se i u fudbalu pokazale kao nebuloze.

KiMi

pre 11 godina

Kako samo mozete da lupate tako (kao navijaci Partizana!) pricate da ZVEZDA ne bi obo ne bi ono! Pa ko osvaja titule i ala titule u ovoj smesnoj ligi! A ko je osvajao dok je bila liga jedna od najacih u EVROPI! Zatmo molim vas ne spominjite ZVEZDU kao fenjerasa u mogucoj BL. Hvala!

Zvezdas(nikad Delija) iz Hamburga

pre 11 godina

U interesu je njima jedna Banana-Liga kao sadasnja, kao sto je pre 20 godina njihovim Tatom(kriminalcem) Arkanu bila u interes izolovana Banana-Drzava.

Zli

pre 11 godina

Pa da nisu na isti način "podržali" košarkaški klub u regionalnoj ligi, siguran sam da isti danas ne bi bio u tako lošoj situaciji. Ali njima su neki nacionalistički tripovi bitniji od dobrobiti kluba, očigledno.

Auri Sacra Fames

pre 11 godina

Od velike cetvorke je ostalo samo ime... Ne zna se gde je fudbal gori,da li u Srbiji ili Hrvatskoj... Samo me jedno brine; stepen sigurnosti na stadionu kada budu npr. igrali Zvezda-Dinamo ili gostovanje Grobara na Poljudu? Cisto sumnjam da nece biti incidenata...

Mr. Good

pre 11 godina

Jasno je da bi sve ovo bio rizik ali iskreno to je zadnji voz za spas srpskog i fudbala u okruzenju. Sigurno je da bi bio bolji kvalitet fudbala i klubovi bi finansijski koliko toliko ojacali i mogli bi talentovane igrace duze da zadrze cime bi bili konkurentniji u evro kupovima. Svako ima svoje misljenje ali Delijama se ocigledno vise svidja da tavore u propaloj ligi Srbije jer cak ni tamo ne mogu biti najbolji

vladimir

pre 11 godina

A sta cemo sa ostalim klubovima,verovatno nece biti mesta za Vosu,za Nis,Kragujevac jel je cilj da unapredimo fudbal u Srbiji,sa regionalnom ligom fudbal ce doziveti kolaps,verovatno Zvezda i Partizan to necu osetiti kao ostale ekipe iz Srbije,prema tome treba
ulagati u nasu ligu,a ne da nasi klubovi zabavljaju Hrvate i ostale,onda bolje praviti ligu sa Grcima,Bugarima i Rumunima gde je fudbaj mnogo kvlitetniji od Hrvatskog i Bosanskog,

zvezdas

pre 11 godina

pa naracno da ce delije i grobari biti protiv ove lige jer tamo nece biti bsk-a da demonstriraju svoju "silu"!lako je medju najgorima biti najbolji

Yugoslav

pre 11 godina

Pazi, sto su se okupili DRUGOVI i komentarisu.Jugonostalgicari zele neku kvaziligu.Pa ljudi moji da li ste vi svesni da sve sto je imalo veze sa Jugoslavijom je zavrsavano tragicno,pa tako ce i ovo....

Citalac

pre 11 godina

Delije su uz Grobare najgori deo naseg naroda.Istovremeno su i najnazadniji a samim tim i najopasniji za opstanak naseg naroda. Ko uopste njih, i jedne i druge, pita da li ce Zvezda i Partizan u regionalnu ligu?Onaj ko ih pita i ko trazi njihovo dopustenje je u stvari deo istih pojava u nasem drustvu koje ce nas na kraju koštati i drzave. Njih bre treba ukinuti dok nije kasno. To je gomila probisveta koja unistava sve sto valja.

vasa

pre 11 godina

Koje su to Delije? To nisu nikakvi navijaci to su zatucani placenici koji dalje od Beograda i Srbije nikad nisu makli...
(Tuga, 21. oktobar 2012 12:59)

Pitaj češke benzinske pumpe kakvi su navijači... Počistili ih ko Panta pitu... Pokupili sve žvake i lutkice...

Bosanac

pre 11 godina

A sta ce nam Bugari i Madari u toj ligi????

Koje mi veze sa njima imamo? Mislim, da u EX-Jugoslaviji ima dosta TRADICIONALNIH timova, koji bi filovali tu ligu. Ne mogu jednostavno da sebi zamislim redovne goste iz npr. Bugarske na Kosevu, ili stadionu JNA....ili na Maksimiru.

Jedan je Hase!

pecinska klaustofobija covecije ribice

pre 11 godina

"Bolje prvi u selu, nego poslednji u gradu." - nar. poslovica
To je logika malih i neambicioznih ljudi!

VULKAN

pre 11 godina

To bi bio "Regionalni rat " a ne liga ! Nisu se jos stekli uslovi za takvo takmicenje. Bilo bi nemira,da bi predlagac ubrzo i sam ukinuo regionalnu.ligu.Zamislite samo Hajduk-Partizan 0:4 / ko bi ziv izasao iz Splita.Ili Zenica -C.Zvezda 0:2 / a svi znaju, ko je bio vodja delija" ( ratni komadant) NATO trupe bi trebalo da cuvaju gostujuce fudbalere i navijace.

Zvezda u srcu!

pre 11 godina

99.5% navijaca koji dolaze na sever, procitaju transparente koje razvijaju tek kad pogledaju slike utakmice kad dodju kuci. Kakva je to samo efikasna i jeftina podloga za sirenje raznoraznih poruka i stavova ko zna kakvih ljudskih spodoba.

Flynn

pre 11 godina

Ovo nije stav svih. Njih 20ak smisli tu setalicu, onda na utakmici mi na severu podignemo ove najlone koji cine mozaik, bilo da je u simbolima Zvezde ili Srbije a centralna grupa moze onda da podigne i setalicu sa likom Adolfa Hitlera i ispada da smo svi nacisti. Ja licni nisam za regionalnu ligu gde ucestvuju sve ex-yu zemlje a samo Hrvatska i Slovenija imaju po 1 klub koji je bolji od nasih iz JSL. Mada bilo bi zanimljivo videti kako bi Tole izveo da Partizan bude ispred Dinama koji je ubedljivo najbolji ex-yu klub trenutno

Busi hahaha

pre 11 godina

Delijama dosta sto ih Partizan busi vec 6 god. I umesto da pomognu Zvezdi tako sto bi bili losi jos par godina, gubeci od Dinama iz Zagreba i slicnih, ali bi bar igrali jace utakmice, oni ne zele na forumima i na stadionima da ih bude sramota.

princ

pre 11 godina

U toj ligi zvezda i partizan ne bi mogli da namestaju kao sada, tako da me ovakav stav nimalo ne cudi.
Dobar pokazatelj da je neki stav pogresan je kada ga delije podrzavaju.

Dusan

pre 11 godina

Ovde i jeste unisten fudbal, samo regionalna liga moze da ga izvuce iz mraka i donese kvalitet.
Ove nase i ne gledam. Nema sta da se vidi, kvalitet fudbala je nula.
Od nasih navijaca nista pametno ne moze ni da cujes

Don Krle One

pre 11 godina

Mozda bi naslov trebao da glasi "Placenici protiv regionalne lige". Delije sigurno nisu protiv. Jaka liga = jaki klubovi, vise jakih utakmica u nogama i bolji ucinak u Evropi. Ovako u Tole super ligi (ili nekoj drugoj super ligi ranije, svejedno) nema mesta napretku mladih igraca.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ko klinac u bivšoj Jugi sam navijao za C. zvezdu i sanjao da budem i ja jednog dana na tom stadionu i navijam u crveno-bijelom dresu! E moje delije kako ste nisko spali, ako vas neki lopovi za malo para tako kupe...
Regionalna liga je jedini način da nam nogomet na Balkanu opet zazivi, i svima je jasno da predsjednici saveza i nekih klubova u sadašnjim banana ligama nebi da se odreknu moći koje sada imaju da namjestaju i pune svoje džepove ... Nek je naprave i nek bude što veća i Grke i Madjare nek stave unutra ako žele , da dobijemo kvalitet dostojan liga petice..

drNefer

pre 11 godina

to je jedini način da fudbal u srbiji napreduje,a pitanje vremena je da li 13 ili 15 god,što pre to bolje.biće umesto dva pet dobrih klubova.

dadoredstar

pre 11 godina

Zvezdaš sam skoro 25 godina zvanično!!Bez obzira gdje sam rodjen ali podržavam regionalnu ligu da se nedesi Trpanje Borče istim rezultatom!!!

Lord Aleksandar REPUBLIKA SRPSKA

pre 11 godina

Evo čitam komentare i ne znam šta da mislim na ovu temu. SVI SU U PRAVU !!!
He, itd... I tako... ovaj... mislim... eto tako...

Beavis Stella Rossa

pre 11 godina

Koje Delije?Mene niko nista nije pitao,kao ni onih 8000 ljudi na Severu.To se ovi dileri i narkosi sa sipke nesto primaju.

svesrpski

pre 11 godina

Sta drugo ocekivati od miljenika vlasti, sve redom kriminalaca i huligana nego to. Pa zar ste mislili da ce oni aminovati jednu i jedinu ideju koja bi mogla izvesti klubove sa ovih prostora na pravi put i u igrackom i u moralnom smislu

Dzaja

pre 11 godina

Za ove sto govore da je Zvezdi teska i ova samo da kazem da
je Zvezda u toj ligi bila nedodirljiva , a sta bi tu Tole uspio
napraviti bez filijala i njegovih sudija ????

Bayern

pre 11 godina

Madjari i Bugari ne bi ni pristali, a i ne trebaju. Evo cega se turski konjanici (delije) plase, poretka na tabeli posle prve sezone:
1.Partizan
2.Dinamo Zagreb
3.Maribor
-
-
17. Hajduk Split
18. Crvena Zvezda

sportista

pre 11 godina

Ne mogu se porediti kosarka i fudbal, iz prostog razloga jer smo u kosarci imali daleko vise uspeha nego u fudbalu. Cak i sada u okrnjenoj i omalovazenoj Srbiji, Partizan je ucesnik Evro Lige, a ostali klubovi igraju u regionalnoj ligi sasvim ok. Gde to igraju fudbaleri ?
Ono kvaliteta sa kojim smo osvajali svetska i evropska prvenstva, bili strah i trepet za bilo koju kosarkasku naciju, sve je doslo iz treninga bivse SFRJ, po tom modelu i toj filozofiji. Ko nam je predstavnik nove Srbije ? Darko Milicic ? :)

U fudbalu je uvek bilo vise para - pozivnica da mafioze preuzmu stvar u svoje ruke. Tako da mislim da bi regionalna liga u fudbalu donela mnogo vise pozitivnih stvari, smanjila korumpiranost, otklonila protok novca samo i iskljucivo preko srpskih mafijaskih ruku. A ako cemo iskreno, da se i smanje tenzije izmedju bivsih republika, da naviknemo da se malo vise gledamo na terenu a manje preko politickih kanala, da se buduci narastaji naviknu da igraju sa "omrazenim neprijateljima", da imaju dostojnog protivnika i da se kvalitet igre podigne na veci nivo.

Kol

pre 11 godina

A posto ste dozvolili da ovde pisu o ljudima na severu da su imbecili i kriminalci, mogu i ja slobodno da napisem da ko god podrzava regionalnu ligu jeste jedan veliki duduk koji ne ume dublje da razmisli o posledicama koje ta liga donosi. Nostalgicari jugosloveni, bljak!

NE

pre 11 godina

koja regionalna liga? Samo fali Mamić da se priključi našim lopovima, i onda dobijemo prepucavanje ko je koga pokrao i namestio rezultat. Sve bi bilo isto samo bismo dobili i nacionalistički prizvuk.

Veljo,ista ste vi banda, i ti i Dinkic

pre 11 godina

(Monteri iz Jajca, 21. oktobar 2012 11:12)
Organzujte se vas 200 pa na zapadu ili istoku na sledecoj utakmici razvijte transparent lako je pricati.Uzgred ne navijam za Zvezdu ali treba doci do stadiona i pokazati misljenje komentar na B92 ne vredi vec komentar na Marakani se gleda ionako se hvalite kako vam je svaku utakmicu pun stadion pa pokazite to sada ili dolaze samo 12000 placenika na sever.

sasa 076

pre 11 godina

Ono sto mene brine kao zvezdasa nije regionalna liga i ostale gluposte, već činjenica da je zvezda u takoj dubiozi da ćemo i narednih deset godina gledati dominaciju partizanadali iko normalan može da veruje u obećanja o titulama i zamajavanja kad zvezda nema para da zadrži bilo kog igrača a kamoli da dovede nekog stranca koji iole nešto vredi, a zadnjih 5 godina slušamo priče o napadu na titulu, pa ne može bez para, a što se tiče jadranske lige to je pre svega stvar bezbednosti, a onaj ko kaže da bi pre gledao bsk voždovac smederevo nego sarajevo dinamo želju ili hajduk priča gluposto ovo je pre svega sportsko a ne političko pitanje

Sir Giles

pre 11 godina

Ovo je jedna od onih priča u kojoj je svako po malo u pravu.
ZA: Navijači Zvezde i Partizana gledaju derbije stare Juge (mada su nekada veliki timovi sada podjednako krš). Sponzori, pare itd.
PROTIV: Gde će da odrastaju fudbaleri koje će Zvezda i Partizan kupovati? Škole su im uglavnom truba. Samo dva kluba idu, Vojvodina uglavnom izvisi. Zašto su ulagane pare u stadione po Srbiji (Kragujevac, Novi Sad, Niš, Kruševac) koji će biti još prazniji. S' kim će igrati Rad, Napredak, oba Radnička? Sa Mladenovcem, Kovačevcem i Sopotom? Ne postoji fudbal u ovoj zemlji samo zbog Zvezde i Partizana, mada kako stvari stoje, postoji samo zbog menadžera-lopova i bogatih tata koji sinovima plaćaju treninge i mesto u timu (čast izuzecima).
NEŠTO IZMEĐU: Ta liga ima smisla samo ako postoji i 2. balkanska i ako ulete ozbiljne pare. Onda će biti kidanje i za opstanak i za ulazak. Faliće jedino Maršal da dodeljuje kup.

ULTRAS CRVENA ZVEZDA

pre 11 godina

To što kuckate po tastaturi ne vredi vam ni ..... boba.Lepo na sledećoj utakmici dođite na Sever pa tim momcima u lice kažite vaše mišljenje.
Delije su svoj stav iznele,kao i uvek do sada,na kraju biće naša pobeda!!!

Pedja

pre 11 godina

Vidim više razloga za isticanje transparenta koji bi se mogao prevesti u onu narodnu: Bolje prvi (u našem slučaju drugi) u selu nego poslednji u gradu. Razlozi su sledeći:
1. Navijači u prvih par godina ne bi mogli da putuju na gostovanja, što zbog bezbednosti, što zbog troškova (mnogo je jeftinije otići na Karaburmu ili u NS nego u Budimpeštu ili Split).
2. Liga bi bila organizovana od UEFA-e a ne verujem da bi oni tolerisali klub koji je u blokadi i koji duguje na sve strane.
U svakom slučaju popravio bi se kvalitet fudbala i iz te lige bi obavezno trebalo da bude ispadanja kako ne bi dolazilo do prepuštanja bodova.

pero

pre 11 godina

Haha, govorite Delije ne zele. Pa to je jedna grupica izmapulisana politicki ili potplacena da nosi slicne transparente. Niko normal ne moze biti protiv regionale lige osim ako nema priliku da lovi u motnom kao sto to sada rade.

Zvezdas

pre 11 godina

Delije si najbolji navijaci na svetu, ali neki njihovi stavovi su krajnje glupi. Ipak, 100% sam siguran da jucerasnja poruka predstavlja misljenje samo jednog malog dela navijaca. Svako ko je normalan ce podrzati regionalnu ligu.
Napred Zvezda!

Preinc Kladovo

pre 11 godina

Alo ko ste vi, to su oni koji nam preprodaju karte, koji su infil. i u supu i saradjuju sa njima u preprodaji karata itd..............
Koliko krivicnih dela imaju te vodje...........
Nikada sa njima

zvezdas

pre 11 godina

Nece narko dileri bilo kakvo otvaranje ka svetu. Samo smaraj o Kosovu, podrzavaj mediokritete koji te se plase, pravi velike pare na tudjoj nesreci i boli te uvo za sve koji iskreno vole zvezdu. Moj SEVERE sram te bilo!

Monteri iz Jajca

pre 11 godina

Sta nepodrzava ta grupa kriminalaca i bivsih robijasa je logicno da normalan covek ima drugacije misljenje od njih. Ajmo sad na sledecoj utakmici svi koji mislimo drugacije jos veci transparent za podrsku regionalnoj ligi!

Kas

pre 11 godina

Evo i ja sam protiv iz vise razloga, a najvise jer bi jedna takva liga unistila sve klubove u Srbiji osim Zvezde, Partizana i Vose. Ostali cao. Pogledajte kako je reg liga srozala srpsku kosarku. Hajduk iz Splita, kao deo nekadasnje velike cetvorke, recimo nije kvalitetniji od Rada. Hocu jak Napredak, Radnicki. A vi koji furate privu o placenim navijacima jel znate konkretno nesto ili samo mantrate bezveze? Bilo bi lepo ako bilo ko ima konkretne podatke da to ucini javno. Ko je dao, koliko, kada i kome. Imenom i prezimenom.

HUNTER

pre 11 godina

Pa naravno da neće...oni prvenstvo ne bi osvojili ni u beogradskoj zoni, a u regionalnoj bi bili večiti fenjeraši.
Treba ispoštovati ovu njihovu želju i ne uključivati ih. Ko neće ne mora...ima ko oće.

Pedja

pre 11 godina

@Član sa plaćenom članarinom i sezonskom za Sever, 21. oktobar 2012 11:01

To oko ogromne blokade računa kluba i stečaja bi Lukića trebalo da pitaju Delije ali im je on izgleda super, iako će nam ugasiti klub. Šta mislite zašto ga ne prozivaju već se na Severu pevaju ruske pesme i žalopojke o Kosovu?

Član sa plaćenom članarinom i sezonskom za Sever

pre 11 godina

Želim da alarmiram celokupnu javnost a pre svega ljubitelje Crvene Zvezda sledećom činjenicom:
Na današnji dan račun FK Crvene Zvezda je u blokadi tačno 1.223.574.275,65 din odnosno nešto preko 10 miliona EUR. Račun je u blokadi već 292 dana a, ako se ne varam, ukoliko je račun u blokadi preko godinu dana (što je uskoro) automatski se pokreće stečaj. Molim novinare da postave pitanja o blokadi računa Vladanu Lukiću. Svi navedeni podaci su javni (mat.br. sa APR-a a iznos blokade sa NBS-a) samim time i dozvoljeni za objavljivanje i lako proverivi. Ne dozvolimo da nam se Zvezda ugasi.

Mancini

pre 11 godina

Normalno da su protiv regionalne lige, delije, navijaci Zvezde, a kad bi ih pitao zasto , krenuli bi da vicu ,,Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija"-intelektualno nema šta...Prvo regionalna liga bi bila dobra, jer bi se pojačao kvalitet fudbala, govorim činjenice, nemajuci nikakvu iluziju o Jugonostalgiji. A mislim da ne treba dati nikakav publicitet šta kažu navijači iz sveta podzemlja, sledbenici Arkanovih eskadrona.

expert

pre 11 godina

Pa naravno da su Cigani protiv regionalne lige, kad u ovoj srbijanskoj imaju zagarantovano drugo mesto, a u regionalnoj bi se borili za sredinu tabele.

Saša

pre 11 godina

Ko pita Dileje za bilo šta? Proterati sa stadiona huligane da bi se mogli na stadione vratiti normalni ljudi i gledati utakmice kao sportska nadmetanja, a ne kao priliku za iskazivanje najogavnijih i najprimitivnijih nagona. Vredi uvek pogledati epizode "Insajdera" koje se bave nekim "navijačima" pre nego što se bilo šta o njima kaže.

Filip

pre 11 godina

Cinjenica je da onaj transparent sa severa protiv regionalne lige instruiran iz nekih krugova u upravi Zvezde,ja licno jesam za regionalnu ligu ali sumnjam da bi to podiglo kvalitet jer je po mom misljenju nasa liga ma koliko je pocenjivali daleko najaca u bivsoj Jugi,jedino Dinamo iz Zagreba ima neku ozbiljnu ekipu ovo ostalo je sve smesno jedino bi se mozda povecala gledanost i privukli sponzori sto ipak nije za zanemarivanje.....

Realan

pre 11 godina

Ma kakva regionalna liga? Pa zar nam je malo što se brukamo u ovoj kukuruz ligi? Mi šestu godinu ne osvajamo ništa ovde, a tek bi tamo služili za ismejavanje.

Stefan

pre 11 godina

ja sam za regionalnu ligu, barem ce da ima neka konkurencija a ne vec 15 godina partizan i zvezda uvek prvi ili drugi. dosta mi je vise i javora i donjeg srema itd. zelim da gledam malo kvalitetniji fudbal

fmp je zivot

pre 11 godina

Osnivacima Aba lige smeta ista takva fudbalska? Pa nadjite i u fudbalu neki privatni klub i navijajte za njega. Veliki SRBI koji navijaju za DB-ovca iz Stjepana Supanca dele lekcije!!!

droid

pre 11 godina

Frka! Šta bi navijači blizanaca kad ne bi jedni ili drugi osvajali titule svake godine?! Ja ne bih voleo da vidim regionalnu ligu zbog mogućih incidenata, a što se fudbala tiče bila bi i više nego potrebna svim zemljama exYU.

kukurek

pre 11 godina

Nasa kosarkaska liga nije unistena jadranskom ligom vec klubaštvom i menadzersko trenerskim spregama i igrama.Zasto neko ne moze da shvati da se igrac ne pravi protiv Donjeg srema nego protiv Hajduka.Na toj utakmici se vidi ko je spreman a ko ne.Na toj utakmici se postaje veliki igrac i nosilac igre.Igramo tri jake utakmice godisnje i hocemo da se napreduje i prodaju igraci za milione a gde treba predstavnici velikih klubova da ih vide u Lučanima smešno.

*-*

pre 11 godina

Delije, kako bi usli u tu ligu tako bi i ispali iste godine! Ubedljivo poslednje mesto! Kao i u kosarci sto se desilo, samo posle par godina.

Šaran

pre 11 godina

Kakvo licemerje... Pa oni su 2003. snažno podržali regionalnu ligu u košarci, dali joj pun legitimitet punim Pionirom na svakoj utakmici, sve to u sklopu projekta evropske Zvezde... Posle toga su ponovo glumili Srpstvo, bojkotuju ligu,sada dižu glas protiv nečega čega nema... Čovićeva vojska, Vesićevi poslušnici...

czbg

pre 11 godina

Pa samo lud covek nece prihvatiti ovaj stav. Evo pogledate sta je to uradilo nasim klubovima na primeru ABA lige. Imamo samo 3 grada, a gde su ostali, gde je Vojvodina, gde je Nis, Subotica ?! Osim toga, sikaniranje nasih klubova u ABA ligi je ocigledno, Srbija je tu na poslednjem mestu a zna se ko favorizuje cije klubove. Nego da se okrenem ovim "bivsim navijacima Zvezde" kako oni sebe nazivaju. Kako ti mozes da postanes bivsi navijac, sta to tebe moze da otera a da ti ne volis svoj klub pa makar od kuce ?! Nije Zvezda jedan igrac, trener, Zvezda je pokret. Takvi nam i ne trebaju na stadionu. Idemo dalje, gledam neko sebe naziva "delijom", pa koji si ti delija ako pljujes na ovo sto su ljudi porucili. Kakko ti mozes da sebe da nazivas delijom ? Ko ti daje pravo? Jel si pomogao nesto tribini, i grupi ? Ti si Zvezdas, ti to onaj najgori ogorceni. Pitacu vas sve zvezdase kad osvojimo titulu ove sezone, tad ce vam "ovi placenici" kako ih nazivate, biti najbolji na svetu, igraci ce vam biti Bogovi i tako dalje. Vidimo se u maju na Kalemegdenu !

miodrag

pre 11 godina

Hahaha. Ma< upravu su delije!? lakse se plasiti samo partizana nego i Dinama i Hajduka i Sarajeva i Banjaluckog borca i ... Ovako dva, tri derbija sa partizanom i nema bas previse ponizenja... ali kad dodje dinamo na ovakvu zvezdu pa to bi bile petice i petice.

superbrko

pre 11 godina

(Prokletnici, 21. oktobar 2012 09:06)

Ma bravo, sve si rekao. Regionalna liga smeta samo onima koji imaju koristi od ovakvog stanja u našem fudbalu, kojekakvim uhljebima, jer bi nova organizacija poljuljala već dobro uhodan sistem, isisavanja novca i lihvarenja.

You can't injure a ninja

pre 11 godina

Svaka im cast za ovo. Bravo! Ja sam Grobar,ali stvarno moram da ih pohvalim. NIKADA necu podrzati regionalnu ligu niti bilo sta sto ima veze sa sfrj.
(Vako, 21. oktobar 2012 08:14)

Pa tvoj Partizan ima najdirektniju vezu sa SFRJ, em je stvoren u SFRJ, em je ostvario najvece rezultate u SFRJ i to sa SFRJ igračima a i dandanas ima SFRJ grb. Tako da razmisli malo pre nego bubnes.

Predrag

pre 11 godina

A koga to interesuje za sta su "delije"???
Takodje i ostale "navijacke" grupe!!!
Umesto da ih "medijske kuce" ignorisu, vi im dajete jos nepotreban publicitet, alo bre, pa dokle vise???
I na kraju kenj... o huliganima i slicnima!

Nikola

pre 11 godina

Šta je regionalna košarkaška liga dobro donela srpskoj košarci?
Pre osnivanja te lige smo bili prvaci sveta a sada smo svetsko dno.
dakle samo nas je unazadila. Manji klubovi iz unutrašnjosti koji su bili prave fabrike talenata (Sloga, Metalac...) su gotovo prestali da postoje i razultati na reprenzetativnom nivou su počeli da izostaju....Doduše, naš fudbal je teško unazaditi ali zašto čačkati mečku?
Nema potrebe za nekakvom regionalnom ligom koja bi poput regionalne košarkaške, bila u privatnom vlasništvu.

aki

pre 11 godina

Nema velike Zvezde bez jake lige koja ce biti atraktivna za gledaoce i sponzore. Osim protiv Partizana tesko cemo imati pun stadion. Poseta na Marakani je najbolja u nasoj ligi ali je to ipak manje nego nekada. Nece propasti nasa liga ako udjemo u regionalnu. Ovako moji Zvezdasi guraju Zvezdu i nas fudbal u provaliju bez povratka.

Sunce Slobode

pre 11 godina

Koliko vas "pravih navijaca" bi doslo da gleda Zvezda-Osijek ili Zvezda-Vardar? Kako bi ti mecevi podigli kvalitet fudbala i u cemu je tacno razlika izmedju ovih utakmica i gostovanja Zvezde u Nisu, pred 20.000 navijaca, sem sto je ovo drugo mnogo bolje za srpski fudbal? Kakvo je to takmicenje u kojem ne bi bilo moguce da se prati tim na gostovanju? Odakle vam ideja da Mamic i ostale lopovske uprave ne bi jos vise krali? Zasto uskracivati Cacanima, Nislijama, Kragujevcanima, Suboticanima utakmice sa Zvezdom, kada su stadioni u tim gradovima godinama unazad puni kada Zvezda dolazi, a omoguciti nekim Vinkovcima i Sirokim Brijegovima da dolaze na utakmice sa Zvezdom, psuju majke ciganske i da svaka utakmica bude na granici regularnog? To Zvezdi i Delijama ne treba, naucili smo se na svojoj gresci iz kosarke i necemo dva puta ponavljati istu.

Zoran

pre 11 godina

Ja ne znam o kakvom kvalitetu u toj regionalnoj ligi vi pricate,neko ovde pominje Zelju i Hajduk Split,pa to su danas ekipe na nivou Rada ili Smedereva,tu bi se opet samo Partizan,Dinamo i Zvezda borili za trofej ostale ekipe su vise nego smesne,pogledajte samo Bosansku,Crnogorsku ili Makedonsku ligu verujte mi da je nasa liga i ovakva kakva je za klasu jaca od njihove.

Maki

pre 11 godina

Delije pamte kako su dobili po nosu na zadnjem gostovanju u Zagrebu, kad su četnici došli i to je istorijski trenutak bio tad, a pričao mi tip da su ih Purgeri vadili iz vozova i šutali kao lopte

bardo bargro

pre 11 godina

ja se nadam da vas necu gledati u bilo kakvoj ligi. logicno ja da niste za to, ni ovu nasu smesnu ligu ne mozete da osvojite. sramote jedne

Pokojni Toza

pre 11 godina

Koga još zanima šta misle neke samoproklamovane veličine? Kad su osvojili Kup Šampiona imali su igrače iz cele Jugoslavije u timu i tada im to nije smetalo. Kad se raspala država propao je i fudbal. Ako biznismeni odluče da će biti takve lige, takozvani navijači, a zapravo huligani se neće ništa pitati. U ozbiljnijem takmičenju neće mooći tako lako da se mulja ispod žita jer ima više centara moći i biće više kvaliteta. Normalni ljudi su za kvalitetan fudbal i normalan život.

Packy

pre 11 godina

Tamo ne bi bilo Borče, znaju da bi bili predposlendnji. Navikli su da je za njih praznik fudbala kad im dođe Radnički. Inter ne mogu ni da sanjaju.

Ivan

pre 11 godina

Zalosno je sto ljudi poruke placenika sa severa uzimaju za ozbiljno. Pa ja idem na Zvezdine utakmice i podrzavam ideju o regionalnoj ligi u potpunosti.
A protiv nje se zna ko je, ne bi mogli da namestaju i mesetare u reg. ligi kao u domacoj...

toni montano

pre 11 godina

sramota me za koga navijam i kome pripadam,sta ovi tzv navijaci rade i uprava sa njima to je dno dna.nikad u zivotu nisam osecao takvu tugu i zalost.e zvezdo moja sta nam uradise...

Prokletnici

pre 11 godina

Ja sam "Delija",i ja jesam za regionalnu ligu.Ovaj transparent,ili sta li je vec,razvijen na severu nije osmisljen od navijaca Zvezde,vec od nekog drugog .Naravno da sadasnjim upravama,menadzerima i slicnim lovcima u mutnom odgovara da ostane upravo bas ovakav sistem funkcionisanja klubova i takmicenja kakav je sad.Zbog cega bi oni imali potrebu da se nesto menja.Imaju sistem koji im puni dzepove.To sto nema sportskih rezultata ,sto nasi timovi u Evropi igraju samo epizodnu ulogu ili statiraju,a reprezentacija se raspada,takve stvari njih puno neuznemiravaju.Njih je uznemirio clanak u novinama o regionalnoj ligi,pa ajmo brze bolje da uvalimo navijacima neki transparent.Ko zna kakva li ce ta liga da bude?Mozda ovi i iz UEFE posalju nekog svog supervizora da nadgleda.Kako li ce onda da se muva i petlja?Najbolje da budemo odmah protiv.Mene kao ljubitelja fudbala i navijaca,uznemirile su me vise blede partije nase reprezentacije,a jos vise cinjenica da mi,ustvari nemamo bolje igrace od onih i da nam fudbal tone sve nize.Zato nesto mora da se menja.Regionalna liga?,nesto drugo?ukinuti fudbal pa krenuti ispocetka za pet godina?Ne znam sta ali nesto se mora preduzeti.Regionalna liga?Sto da ne,makar moze da se proba,stadioni bi bili puniji i utakmice bi bile kvalitetnije.Pozdrav svim ljubiteljima fudbala.

baki

pre 11 godina

U takvoj ligi bi Dinamo bio prvi (sa 4,5 poraza)...drugi bi bio Partizan (sa jedno 15 bodova manje). Zvezda 4,5 u najboljem slucaju i to sa u vrh glave 7,8 bodova vise od poslednjeg.

DeXX

pre 11 godina

"Pre desetak godina počela je sa radom regionalna košarkaška liga, a Crvena zvezda je bila prvi srpski tim koji joj se priključio.

Od tada "crveno-beli" nisu imali mnogo razloga za radovanje, što je možda doprinelo tome da navijači odbace sličan plan za regionalni fudbal."


Sve ste lepo objasnili tako da je svaki komentar suvisan! Svaka cast B92!

boki

pre 11 godina

Pozovite nekog vodju da argumentivano objasni takav stav? Sta Srbija i srpski klubovi gube time? Zbog ceka su oni protiv?
Rizika od nereda? Sumnjam jer oni su navijaci...oni mogu da odluce da ne ucestvuju u neredima?! Koji je razlog?

Jugosloven

pre 11 godina

Dobro momci onda igrajte beogradsku zonu.Nikad kraja mrznji i besu.Nemci i Englezi su ratovali Francuzi i Nemci i cela Evropa i Sta opet

muamua

pre 11 godina

mi smo za regionalnu...a vas niko nece ni da pita kada regionalna bude znacila dva direktna predstavnika u lsh...finansije su vas problem inace bi vrlo rado

Bravo!

pre 11 godina

Pod okriljem drzave, stvara se nova partija: Huligani. I pri tome vrlo uspesno rade, vec su zabranili Pride, a uskoro i regionalnu ligu... Bravo, drzavo - samo tako, a svi mi cemo ih placati kroz porez...

xxx

pre 11 godina

pa da, ne mozemo ni ovde da budemo sampioni cemu onda igrati regionalnu ligu...a dobro, za sad imamo siguran prolaz u drugo kolo kvalifikacija za kup uefa, ipak su Malta i Island jos daleko iza nas, to su zagarantovane bar 4 utakmice u Evropi...

sta Lukic kaze na to

pre 11 godina

Ma sta ce nam jaca liga od ove,bas se uziva u sivilu.Ako su to delije rekle onda je od presudnog znacaja za razvoj srpskog fudbala.

Vako

pre 11 godina

Svaka im cast za ovo. Bravo! Ja sam Grobar,ali stvarno moram da ih pohvalim. NIKADA necu podrzati regionalnu ligu niti bilo sta sto ima veze sa sfrj.

Parni valjak

pre 11 godina

Zanimljiv stav ovih "narodnih tribuna", obzirom da u svakodnevnim raspravama priznaju samo rezultate iz vremena SFRJ.

...Od tada "crveno-beli" nisu imali mnogo razloga za radovanje, što je možda doprinelo tome da navijači odbace sličan plan za regionalni fudbal...
Pa ni u našoj srpskoj fudbalskoj i košarkaškoj ligi nisu imali mnogo razloga za radovanje.

crni bombarder

pre 11 godina

Naravno da su protiv,ne mogu da osvoje titulu u Srbiji 5 godina a kamoli u bivšoj Jugoslovenskoj ligi....Ne stvarno,mislim ko su oni da iznose svoj stav,koga se to tiče uopšte šta misle zvezdini navijači.

Ivan

pre 11 godina

Zalosno je sto ljudi poruke placenika sa severa uzimaju za ozbiljno. Pa ja idem na Zvezdine utakmice i podrzavam ideju o regionalnoj ligi u potpunosti.
A protiv nje se zna ko je, ne bi mogli da namestaju i mesetare u reg. ligi kao u domacoj...

DeXX

pre 11 godina

"Pre desetak godina počela je sa radom regionalna košarkaška liga, a Crvena zvezda je bila prvi srpski tim koji joj se priključio.

Od tada "crveno-beli" nisu imali mnogo razloga za radovanje, što je možda doprinelo tome da navijači odbace sličan plan za regionalni fudbal."


Sve ste lepo objasnili tako da je svaki komentar suvisan! Svaka cast B92!

Prokletnici

pre 11 godina

Ja sam "Delija",i ja jesam za regionalnu ligu.Ovaj transparent,ili sta li je vec,razvijen na severu nije osmisljen od navijaca Zvezde,vec od nekog drugog .Naravno da sadasnjim upravama,menadzerima i slicnim lovcima u mutnom odgovara da ostane upravo bas ovakav sistem funkcionisanja klubova i takmicenja kakav je sad.Zbog cega bi oni imali potrebu da se nesto menja.Imaju sistem koji im puni dzepove.To sto nema sportskih rezultata ,sto nasi timovi u Evropi igraju samo epizodnu ulogu ili statiraju,a reprezentacija se raspada,takve stvari njih puno neuznemiravaju.Njih je uznemirio clanak u novinama o regionalnoj ligi,pa ajmo brze bolje da uvalimo navijacima neki transparent.Ko zna kakva li ce ta liga da bude?Mozda ovi i iz UEFE posalju nekog svog supervizora da nadgleda.Kako li ce onda da se muva i petlja?Najbolje da budemo odmah protiv.Mene kao ljubitelja fudbala i navijaca,uznemirile su me vise blede partije nase reprezentacije,a jos vise cinjenica da mi,ustvari nemamo bolje igrace od onih i da nam fudbal tone sve nize.Zato nesto mora da se menja.Regionalna liga?,nesto drugo?ukinuti fudbal pa krenuti ispocetka za pet godina?Ne znam sta ali nesto se mora preduzeti.Regionalna liga?Sto da ne,makar moze da se proba,stadioni bi bili puniji i utakmice bi bile kvalitetnije.Pozdrav svim ljubiteljima fudbala.

Jugosloven

pre 11 godina

Dobro momci onda igrajte beogradsku zonu.Nikad kraja mrznji i besu.Nemci i Englezi su ratovali Francuzi i Nemci i cela Evropa i Sta opet

boki

pre 11 godina

Pozovite nekog vodju da argumentivano objasni takav stav? Sta Srbija i srpski klubovi gube time? Zbog ceka su oni protiv?
Rizika od nereda? Sumnjam jer oni su navijaci...oni mogu da odluce da ne ucestvuju u neredima?! Koji je razlog?

sta Lukic kaze na to

pre 11 godina

Ma sta ce nam jaca liga od ove,bas se uziva u sivilu.Ako su to delije rekle onda je od presudnog znacaja za razvoj srpskog fudbala.

Pokojni Toza

pre 11 godina

Koga još zanima šta misle neke samoproklamovane veličine? Kad su osvojili Kup Šampiona imali su igrače iz cele Jugoslavije u timu i tada im to nije smetalo. Kad se raspala država propao je i fudbal. Ako biznismeni odluče da će biti takve lige, takozvani navijači, a zapravo huligani se neće ništa pitati. U ozbiljnijem takmičenju neće mooći tako lako da se mulja ispod žita jer ima više centara moći i biće više kvaliteta. Normalni ljudi su za kvalitetan fudbal i normalan život.

Bravo!

pre 11 godina

Pod okriljem drzave, stvara se nova partija: Huligani. I pri tome vrlo uspesno rade, vec su zabranili Pride, a uskoro i regionalnu ligu... Bravo, drzavo - samo tako, a svi mi cemo ih placati kroz porez...

Packy

pre 11 godina

Tamo ne bi bilo Borče, znaju da bi bili predposlendnji. Navikli su da je za njih praznik fudbala kad im dođe Radnički. Inter ne mogu ni da sanjaju.

Monteri iz Jajca

pre 11 godina

Sta nepodrzava ta grupa kriminalaca i bivsih robijasa je logicno da normalan covek ima drugacije misljenje od njih. Ajmo sad na sledecoj utakmici svi koji mislimo drugacije jos veci transparent za podrsku regionalnoj ligi!

crni bombarder

pre 11 godina

Naravno da su protiv,ne mogu da osvoje titulu u Srbiji 5 godina a kamoli u bivšoj Jugoslovenskoj ligi....Ne stvarno,mislim ko su oni da iznose svoj stav,koga se to tiče uopšte šta misle zvezdini navijači.

muamua

pre 11 godina

mi smo za regionalnu...a vas niko nece ni da pita kada regionalna bude znacila dva direktna predstavnika u lsh...finansije su vas problem inace bi vrlo rado

Parni valjak

pre 11 godina

Zanimljiv stav ovih "narodnih tribuna", obzirom da u svakodnevnim raspravama priznaju samo rezultate iz vremena SFRJ.

...Od tada "crveno-beli" nisu imali mnogo razloga za radovanje, što je možda doprinelo tome da navijači odbace sličan plan za regionalni fudbal...
Pa ni u našoj srpskoj fudbalskoj i košarkaškoj ligi nisu imali mnogo razloga za radovanje.

bardo bargro

pre 11 godina

ja se nadam da vas necu gledati u bilo kakvoj ligi. logicno ja da niste za to, ni ovu nasu smesnu ligu ne mozete da osvojite. sramote jedne

Vako

pre 11 godina

Svaka im cast za ovo. Bravo! Ja sam Grobar,ali stvarno moram da ih pohvalim. NIKADA necu podrzati regionalnu ligu niti bilo sta sto ima veze sa sfrj.

Član sa plaćenom članarinom i sezonskom za Sever

pre 11 godina

Želim da alarmiram celokupnu javnost a pre svega ljubitelje Crvene Zvezda sledećom činjenicom:
Na današnji dan račun FK Crvene Zvezda je u blokadi tačno 1.223.574.275,65 din odnosno nešto preko 10 miliona EUR. Račun je u blokadi već 292 dana a, ako se ne varam, ukoliko je račun u blokadi preko godinu dana (što je uskoro) automatski se pokreće stečaj. Molim novinare da postave pitanja o blokadi računa Vladanu Lukiću. Svi navedeni podaci su javni (mat.br. sa APR-a a iznos blokade sa NBS-a) samim time i dozvoljeni za objavljivanje i lako proverivi. Ne dozvolimo da nam se Zvezda ugasi.

Zvezdas(nikad Delija) iz Hamburga

pre 11 godina

U interesu je njima jedna Banana-Liga kao sadasnja, kao sto je pre 20 godina njihovim Tatom(kriminalcem) Arkanu bila u interes izolovana Banana-Drzava.

pecinska klaustofobija covecije ribice

pre 11 godina

"Bolje prvi u selu, nego poslednji u gradu." - nar. poslovica
To je logika malih i neambicioznih ljudi!

Citalac

pre 11 godina

Delije su uz Grobare najgori deo naseg naroda.Istovremeno su i najnazadniji a samim tim i najopasniji za opstanak naseg naroda. Ko uopste njih, i jedne i druge, pita da li ce Zvezda i Partizan u regionalnu ligu?Onaj ko ih pita i ko trazi njihovo dopustenje je u stvari deo istih pojava u nasem drustvu koje ce nas na kraju koštati i drzave. Njih bre treba ukinuti dok nije kasno. To je gomila probisveta koja unistava sve sto valja.

xxx

pre 11 godina

pa da, ne mozemo ni ovde da budemo sampioni cemu onda igrati regionalnu ligu...a dobro, za sad imamo siguran prolaz u drugo kolo kvalifikacija za kup uefa, ipak su Malta i Island jos daleko iza nas, to su zagarantovane bar 4 utakmice u Evropi...

vasa

pre 11 godina

Koje su to Delije? To nisu nikakvi navijaci to su zatucani placenici koji dalje od Beograda i Srbije nikad nisu makli...
(Tuga, 21. oktobar 2012 12:59)

Pitaj češke benzinske pumpe kakvi su navijači... Počistili ih ko Panta pitu... Pokupili sve žvake i lutkice...

Zvezda u srcu!

pre 11 godina

99.5% navijaca koji dolaze na sever, procitaju transparente koje razvijaju tek kad pogledaju slike utakmice kad dodju kuci. Kakva je to samo efikasna i jeftina podloga za sirenje raznoraznih poruka i stavova ko zna kakvih ljudskih spodoba.

miodrag

pre 11 godina

Hahaha. Ma< upravu su delije!? lakse se plasiti samo partizana nego i Dinama i Hajduka i Sarajeva i Banjaluckog borca i ... Ovako dva, tri derbija sa partizanom i nema bas previse ponizenja... ali kad dodje dinamo na ovakvu zvezdu pa to bi bile petice i petice.

expert

pre 11 godina

Pa naravno da su Cigani protiv regionalne lige, kad u ovoj srbijanskoj imaju zagarantovano drugo mesto, a u regionalnoj bi se borili za sredinu tabele.

kukurek

pre 11 godina

Nasa kosarkaska liga nije unistena jadranskom ligom vec klubaštvom i menadzersko trenerskim spregama i igrama.Zasto neko ne moze da shvati da se igrac ne pravi protiv Donjeg srema nego protiv Hajduka.Na toj utakmici se vidi ko je spreman a ko ne.Na toj utakmici se postaje veliki igrac i nosilac igre.Igramo tri jake utakmice godisnje i hocemo da se napreduje i prodaju igraci za milione a gde treba predstavnici velikih klubova da ih vide u Lučanima smešno.

Kas

pre 11 godina

Evo i ja sam protiv iz vise razloga, a najvise jer bi jedna takva liga unistila sve klubove u Srbiji osim Zvezde, Partizana i Vose. Ostali cao. Pogledajte kako je reg liga srozala srpsku kosarku. Hajduk iz Splita, kao deo nekadasnje velike cetvorke, recimo nije kvalitetniji od Rada. Hocu jak Napredak, Radnicki. A vi koji furate privu o placenim navijacima jel znate konkretno nesto ili samo mantrate bezveze? Bilo bi lepo ako bilo ko ima konkretne podatke da to ucini javno. Ko je dao, koliko, kada i kome. Imenom i prezimenom.

Beavis Stella Rossa

pre 11 godina

Koje Delije?Mene niko nista nije pitao,kao ni onih 8000 ljudi na Severu.To se ovi dileri i narkosi sa sipke nesto primaju.

LUKA

pre 11 godina

Neznam kako Vi ali meni se više ne gleda seoski nogomet po oranicama smiješnih malih klubova u nekim pripiz.... zato puna podrška regionalnoj ligi. Prva sezona bila bi kaos, kasnije nogomet/fudbal. Pozdrav iz Zagreba.

You can't injure a ninja

pre 11 godina

Svaka im cast za ovo. Bravo! Ja sam Grobar,ali stvarno moram da ih pohvalim. NIKADA necu podrzati regionalnu ligu niti bilo sta sto ima veze sa sfrj.
(Vako, 21. oktobar 2012 08:14)

Pa tvoj Partizan ima najdirektniju vezu sa SFRJ, em je stvoren u SFRJ, em je ostvario najvece rezultate u SFRJ i to sa SFRJ igračima a i dandanas ima SFRJ grb. Tako da razmisli malo pre nego bubnes.

Šaran

pre 11 godina

Kakvo licemerje... Pa oni su 2003. snažno podržali regionalnu ligu u košarci, dali joj pun legitimitet punim Pionirom na svakoj utakmici, sve to u sklopu projekta evropske Zvezde... Posle toga su ponovo glumili Srpstvo, bojkotuju ligu,sada dižu glas protiv nečega čega nema... Čovićeva vojska, Vesićevi poslušnici...

Stefan

pre 11 godina

ja sam za regionalnu ligu, barem ce da ima neka konkurencija a ne vec 15 godina partizan i zvezda uvek prvi ili drugi. dosta mi je vise i javora i donjeg srema itd. zelim da gledam malo kvalitetniji fudbal

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ko klinac u bivšoj Jugi sam navijao za C. zvezdu i sanjao da budem i ja jednog dana na tom stadionu i navijam u crveno-bijelom dresu! E moje delije kako ste nisko spali, ako vas neki lopovi za malo para tako kupe...
Regionalna liga je jedini način da nam nogomet na Balkanu opet zazivi, i svima je jasno da predsjednici saveza i nekih klubova u sadašnjim banana ligama nebi da se odreknu moći koje sada imaju da namjestaju i pune svoje džepove ... Nek je naprave i nek bude što veća i Grke i Madjare nek stave unutra ako žele , da dobijemo kvalitet dostojan liga petice..

Sinke Grof

pre 11 godina

Ma da. Najbolje je ne igrati sa Hajdukom i Dinamom pa i sa Sarajevom,Zeljom,Mariborom,Vardarom...sigurno su lepse ove utakmice sa BSK-om,Metalcom i slicnim bednim i losim timovima. U nasoj ligi ,,veciti" mogu da rade sta hoce sa smesnim timovima pa kad izadju u Evropu eto nam kraja vec u kvalifikacijama. Bolje kad ovu nasu smesnu ligu gleda 700 gledalaca nego da Dinamo gleda 20.000 ljudi! Zvezda je osvojila kup sampiona jer je igrala jaku Jugoslovensku ligu a od 1995 nije prezimila na evro sceni!!! Ova nasa liga je katasstrofa!!!

baki

pre 11 godina

U takvoj ligi bi Dinamo bio prvi (sa 4,5 poraza)...drugi bi bio Partizan (sa jedno 15 bodova manje). Zvezda 4,5 u najboljem slucaju i to sa u vrh glave 7,8 bodova vise od poslednjeg.

oki

pre 11 godina

Koji su faktor te Delije da se njih nešto pita? Kao stariji navijač Crvene Zvezde (prisutan svaku utakmicu na severu od 1983 do 1992) odgovorno tvrdim da su "Delije" politički projekat Slobodana Miloševića...jednostavno trebalo je topovskog mesa za frontove zadnjih balkanskih ratova. Bio sam prisutan kada su se Delije osnivale i ujedinile 4 najveće navijačke grupe, a jednoj sam i ja pripadao. Znam šta pričam. Arkan je zato ubačen na sever od strane tadašnje (sadašnje) vlasti da bi regrutovao mlade za Erdut itd...mnogi se nisu ni vratili. Kako i koliko je Arkan voleo Zvezdu, videlo se posle. Delije su danas izmanipulisana gomila klinaca koje danas vode kriminalci koji imaju svoje intetrese. A klinci koje je svojevremeno vaspitao čika Zloba se lože i prave koreografije kao da je balet u pitanju! Uz to su sebe nazvali čistim turskim imenom. Delije su trenutno najveće zlo Zvezde, kao što je i SPC najveće zlo Srbije.

Preinc Kladovo

pre 11 godina

Alo ko ste vi, to su oni koji nam preprodaju karte, koji su infil. i u supu i saradjuju sa njima u preprodaji karata itd..............
Koliko krivicnih dela imaju te vodje...........
Nikada sa njima

Bayern

pre 11 godina

Madjari i Bugari ne bi ni pristali, a i ne trebaju. Evo cega se turski konjanici (delije) plase, poretka na tabeli posle prve sezone:
1.Partizan
2.Dinamo Zagreb
3.Maribor
-
-
17. Hajduk Split
18. Crvena Zvezda

Tolle

pre 11 godina

A posle omalovazavaju Partizanove titule jer nam je "smesna liga".Pa evo, mi zelimo jacu ligu.Ako je vi vec ne zelite, nego i dalje zelite ovu sadasnju, ne razumem zasto je onda pljujete....Ustvari razumem, ali nema veze, to ste vi....

HUNTER

pre 11 godina

Pa naravno da neće...oni prvenstvo ne bi osvojili ni u beogradskoj zoni, a u regionalnoj bi bili večiti fenjeraši.
Treba ispoštovati ovu njihovu želju i ne uključivati ih. Ko neće ne mora...ima ko oće.

Nikola

pre 11 godina

Šta je regionalna košarkaška liga dobro donela srpskoj košarci?
Pre osnivanja te lige smo bili prvaci sveta a sada smo svetsko dno.
dakle samo nas je unazadila. Manji klubovi iz unutrašnjosti koji su bili prave fabrike talenata (Sloga, Metalac...) su gotovo prestali da postoje i razultati na reprenzetativnom nivou su počeli da izostaju....Doduše, naš fudbal je teško unazaditi ali zašto čačkati mečku?
Nema potrebe za nekakvom regionalnom ligom koja bi poput regionalne košarkaške, bila u privatnom vlasništvu.

dadoredstar

pre 11 godina

Zvezdaš sam skoro 25 godina zvanično!!Bez obzira gdje sam rodjen ali podržavam regionalnu ligu da se nedesi Trpanje Borče istim rezultatom!!!

Zli

pre 11 godina

Pa da nisu na isti način "podržali" košarkaški klub u regionalnoj ligi, siguran sam da isti danas ne bi bio u tako lošoj situaciji. Ali njima su neki nacionalistički tripovi bitniji od dobrobiti kluba, očigledno.

Don Krle One

pre 11 godina

Mozda bi naslov trebao da glasi "Placenici protiv regionalne lige". Delije sigurno nisu protiv. Jaka liga = jaki klubovi, vise jakih utakmica u nogama i bolji ucinak u Evropi. Ovako u Tole super ligi (ili nekoj drugoj super ligi ranije, svejedno) nema mesta napretku mladih igraca.

Maki

pre 11 godina

Delije pamte kako su dobili po nosu na zadnjem gostovanju u Zagrebu, kad su četnici došli i to je istorijski trenutak bio tad, a pričao mi tip da su ih Purgeri vadili iz vozova i šutali kao lopte

toni montano

pre 11 godina

sramota me za koga navijam i kome pripadam,sta ovi tzv navijaci rade i uprava sa njima to je dno dna.nikad u zivotu nisam osecao takvu tugu i zalost.e zvezdo moja sta nam uradise...

Predrag

pre 11 godina

A koga to interesuje za sta su "delije"???
Takodje i ostale "navijacke" grupe!!!
Umesto da ih "medijske kuce" ignorisu, vi im dajete jos nepotreban publicitet, alo bre, pa dokle vise???
I na kraju kenj... o huliganima i slicnima!

Bosanac

pre 11 godina

A sta ce nam Bugari i Madari u toj ligi????

Koje mi veze sa njima imamo? Mislim, da u EX-Jugoslaviji ima dosta TRADICIONALNIH timova, koji bi filovali tu ligu. Ne mogu jednostavno da sebi zamislim redovne goste iz npr. Bugarske na Kosevu, ili stadionu JNA....ili na Maksimiru.

Jedan je Hase!

Sunce Slobode

pre 11 godina

Koliko vas "pravih navijaca" bi doslo da gleda Zvezda-Osijek ili Zvezda-Vardar? Kako bi ti mecevi podigli kvalitet fudbala i u cemu je tacno razlika izmedju ovih utakmica i gostovanja Zvezde u Nisu, pred 20.000 navijaca, sem sto je ovo drugo mnogo bolje za srpski fudbal? Kakvo je to takmicenje u kojem ne bi bilo moguce da se prati tim na gostovanju? Odakle vam ideja da Mamic i ostale lopovske uprave ne bi jos vise krali? Zasto uskracivati Cacanima, Nislijama, Kragujevcanima, Suboticanima utakmice sa Zvezdom, kada su stadioni u tim gradovima godinama unazad puni kada Zvezda dolazi, a omoguciti nekim Vinkovcima i Sirokim Brijegovima da dolaze na utakmice sa Zvezdom, psuju majke ciganske i da svaka utakmica bude na granici regularnog? To Zvezdi i Delijama ne treba, naucili smo se na svojoj gresci iz kosarke i necemo dva puta ponavljati istu.

gnevni gradjanin

pre 11 godina

Meni su ovi navijaci zvezde smesni.
''Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija'', a najvece i najblistavije uspehe je Zvezda ostvarila za vreme ex yu, a danas ne moze u Evropi da se zadrzi dalje od kupacke sezone.

rus

pre 11 godina

nista me ne iznenadjuje sto se tice "delija". veliki sam navijac zvezde, ali sam prestao da idem na utakmice zbog njih i njihove ksenofobije. mi nismo bili ssmpioni pravoslavne ili bedne ruske lige. nego evrope i bivse jugosavije. od tada, nista. partizan caruje u xenofobicnoj srbijici. kad to shvate ovi suzeni umovi u i oko zvezde, mene nece biti na marakani. mnogi ce reci, sta me bole. ali, verujte, mnogi pravi zvezdasi misle kao ja. zvezda nije csk, zvezda je manchester united! dole putin, nasi, dveri i 1389. zivela zvezda.!

Realan

pre 11 godina

Ma kakva regionalna liga? Pa zar nam je malo što se brukamo u ovoj kukuruz ligi? Mi šestu godinu ne osvajamo ništa ovde, a tek bi tamo služili za ismejavanje.

Auri Sacra Fames

pre 11 godina

Od velike cetvorke je ostalo samo ime... Ne zna se gde je fudbal gori,da li u Srbiji ili Hrvatskoj... Samo me jedno brine; stepen sigurnosti na stadionu kada budu npr. igrali Zvezda-Dinamo ili gostovanje Grobara na Poljudu? Cisto sumnjam da nece biti incidenata...

fmp je zivot

pre 11 godina

Osnivacima Aba lige smeta ista takva fudbalska? Pa nadjite i u fudbalu neki privatni klub i navijajte za njega. Veliki SRBI koji navijaju za DB-ovca iz Stjepana Supanca dele lekcije!!!

zvezdas

pre 11 godina

Nece narko dileri bilo kakvo otvaranje ka svetu. Samo smaraj o Kosovu, podrzavaj mediokritete koji te se plase, pravi velike pare na tudjoj nesreci i boli te uvo za sve koji iskreno vole zvezdu. Moj SEVERE sram te bilo!

zvezdas

pre 11 godina

pa naracno da ce delije i grobari biti protiv ove lige jer tamo nece biti bsk-a da demonstriraju svoju "silu"!lako je medju najgorima biti najbolji

superbrko

pre 11 godina

(Prokletnici, 21. oktobar 2012 09:06)

Ma bravo, sve si rekao. Regionalna liga smeta samo onima koji imaju koristi od ovakvog stanja u našem fudbalu, kojekakvim uhljebima, jer bi nova organizacija poljuljala već dobro uhodan sistem, isisavanja novca i lihvarenja.

Pedja

pre 11 godina

@Član sa plaćenom članarinom i sezonskom za Sever, 21. oktobar 2012 11:01

To oko ogromne blokade računa kluba i stečaja bi Lukića trebalo da pitaju Delije ali im je on izgleda super, iako će nam ugasiti klub. Šta mislite zašto ga ne prozivaju već se na Severu pevaju ruske pesme i žalopojke o Kosovu?

sportista

pre 11 godina

Ne mogu se porediti kosarka i fudbal, iz prostog razloga jer smo u kosarci imali daleko vise uspeha nego u fudbalu. Cak i sada u okrnjenoj i omalovazenoj Srbiji, Partizan je ucesnik Evro Lige, a ostali klubovi igraju u regionalnoj ligi sasvim ok. Gde to igraju fudbaleri ?
Ono kvaliteta sa kojim smo osvajali svetska i evropska prvenstva, bili strah i trepet za bilo koju kosarkasku naciju, sve je doslo iz treninga bivse SFRJ, po tom modelu i toj filozofiji. Ko nam je predstavnik nove Srbije ? Darko Milicic ? :)

U fudbalu je uvek bilo vise para - pozivnica da mafioze preuzmu stvar u svoje ruke. Tako da mislim da bi regionalna liga u fudbalu donela mnogo vise pozitivnih stvari, smanjila korumpiranost, otklonila protok novca samo i iskljucivo preko srpskih mafijaskih ruku. A ako cemo iskreno, da se i smanje tenzije izmedju bivsih republika, da naviknemo da se malo vise gledamo na terenu a manje preko politickih kanala, da se buduci narastaji naviknu da igraju sa "omrazenim neprijateljima", da imaju dostojnog protivnika i da se kvalitet igre podigne na veci nivo.

droid

pre 11 godina

Frka! Šta bi navijači blizanaca kad ne bi jedni ili drugi osvajali titule svake godine?! Ja ne bih voleo da vidim regionalnu ligu zbog mogućih incidenata, a što se fudbala tiče bila bi i više nego potrebna svim zemljama exYU.

Saša

pre 11 godina

Ko pita Dileje za bilo šta? Proterati sa stadiona huligane da bi se mogli na stadione vratiti normalni ljudi i gledati utakmice kao sportska nadmetanja, a ne kao priliku za iskazivanje najogavnijih i najprimitivnijih nagona. Vredi uvek pogledati epizode "Insajdera" koje se bave nekim "navijačima" pre nego što se bilo šta o njima kaže.

Sir Giles

pre 11 godina

Ovo je jedna od onih priča u kojoj je svako po malo u pravu.
ZA: Navijači Zvezde i Partizana gledaju derbije stare Juge (mada su nekada veliki timovi sada podjednako krš). Sponzori, pare itd.
PROTIV: Gde će da odrastaju fudbaleri koje će Zvezda i Partizan kupovati? Škole su im uglavnom truba. Samo dva kluba idu, Vojvodina uglavnom izvisi. Zašto su ulagane pare u stadione po Srbiji (Kragujevac, Novi Sad, Niš, Kruševac) koji će biti još prazniji. S' kim će igrati Rad, Napredak, oba Radnička? Sa Mladenovcem, Kovačevcem i Sopotom? Ne postoji fudbal u ovoj zemlji samo zbog Zvezde i Partizana, mada kako stvari stoje, postoji samo zbog menadžera-lopova i bogatih tata koji sinovima plaćaju treninge i mesto u timu (čast izuzecima).
NEŠTO IZMEĐU: Ta liga ima smisla samo ako postoji i 2. balkanska i ako ulete ozbiljne pare. Onda će biti kidanje i za opstanak i za ulazak. Faliće jedino Maršal da dodeljuje kup.

Anti Protivan

pre 11 godina

Naravno da sam ZA regionalnu ligu samim tim sto bi se kvalitet fudbala iskristalisao,ali regionalnu ligu samo sa klubovima iz ex yu! Vidim ovde se pitaju sta bi se desilo manjim klubovima,nacin je vrlo jednostavan da se i oni zbrinu u 6 drugih liga gde bi prva dva iz svih republika kasnije igrali mini ligu medjusobno ili play off za popunu te regionalne lige! Eto tako da bi i Jagodina,Split,Osijek,Borac Banjaluka,Celje,Napredak,Radnicki imali motiv ne bi li usli u jedinstvenu ligu!!! Samim tim i broj gledalaca bi se povecao u drugim ligama... Naravno,sve pod pretpostavkom da UEFA da zeleno svetlo za tako nesto! Stadioni bi bili puna,liga izjednacena i klubovi sa ovih prostora bi daleko bolje prezentovali sebe i svoju zemlju u Evropi! Ovo sto sada imamo u regiji od liga je blago receno vise nego smesno.

Pedja

pre 11 godina

Vidim više razloga za isticanje transparenta koji bi se mogao prevesti u onu narodnu: Bolje prvi (u našem slučaju drugi) u selu nego poslednji u gradu. Razlozi su sledeći:
1. Navijači u prvih par godina ne bi mogli da putuju na gostovanja, što zbog bezbednosti, što zbog troškova (mnogo je jeftinije otići na Karaburmu ili u NS nego u Budimpeštu ili Split).
2. Liga bi bila organizovana od UEFA-e a ne verujem da bi oni tolerisali klub koji je u blokadi i koji duguje na sve strane.
U svakom slučaju popravio bi se kvalitet fudbala i iz te lige bi obavezno trebalo da bude ispadanja kako ne bi dolazilo do prepuštanja bodova.

pero

pre 11 godina

Haha, govorite Delije ne zele. Pa to je jedna grupica izmapulisana politicki ili potplacena da nosi slicne transparente. Niko normal ne moze biti protiv regionale lige osim ako nema priliku da lovi u motnom kao sto to sada rade.

Kol

pre 11 godina

A posto ste dozvolili da ovde pisu o ljudima na severu da su imbecili i kriminalci, mogu i ja slobodno da napisem da ko god podrzava regionalnu ligu jeste jedan veliki duduk koji ne ume dublje da razmisli o posledicama koje ta liga donosi. Nostalgicari jugosloveni, bljak!

Zvezdas

pre 11 godina

Delije si najbolji navijaci na svetu, ali neki njihovi stavovi su krajnje glupi. Ipak, 100% sam siguran da jucerasnja poruka predstavlja misljenje samo jednog malog dela navijaca. Svako ko je normalan ce podrzati regionalnu ligu.
Napred Zvezda!

princ

pre 11 godina

U toj ligi zvezda i partizan ne bi mogli da namestaju kao sada, tako da me ovakav stav nimalo ne cudi.
Dobar pokazatelj da je neki stav pogresan je kada ga delije podrzavaju.

VULKAN

pre 11 godina

To bi bio "Regionalni rat " a ne liga ! Nisu se jos stekli uslovi za takvo takmicenje. Bilo bi nemira,da bi predlagac ubrzo i sam ukinuo regionalnu.ligu.Zamislite samo Hajduk-Partizan 0:4 / ko bi ziv izasao iz Splita.Ili Zenica -C.Zvezda 0:2 / a svi znaju, ko je bio vodja delija" ( ratni komadant) NATO trupe bi trebalo da cuvaju gostujuce fudbalere i navijace.

Zvezdas

pre 11 godina

Bas sam se razocarao kad sam ovo video juce. Odmah da kazem da nisam ucestvovao u ovoj koreografiji jer je ona bila samo na sredini tribine, a ja naravno nisam bio tu. O Delijama mislim sve najgore i misljenje o njima mi se pogorsava iz dana u dan. Na severnu tribinu idem iskljucivo iz finansijskih razloga, a od "ovih" nista bolje nisam ni ocekivao. Sledeci mec na Marakani je protiv Jagodine i pobedicemo, pa sta. Pobeda je OK, a sve osim toga je katastrofa. Jedini naboj pred mec je veciti derbi, a on je 2-4 puta godisnje i evropske utakmice, sa kojima zavrsimo vec u letnjem periodu. Ostale utakmice su nevazne, liga nam je mrtva. Stvarno ne mogu da zamislim sta ima u glavi onaj koji nece regionalnu ligu. Ovo sada je OK ???

Busi hahaha

pre 11 godina

Delijama dosta sto ih Partizan busi vec 6 god. I umesto da pomognu Zvezdi tako sto bi bili losi jos par godina, gubeci od Dinama iz Zagreba i slicnih, ali bi bar igrali jace utakmice, oni ne zele na forumima i na stadionima da ih bude sramota.

Bosanac

pre 11 godina

Regionalna liga u sustini nije losa liga.

Medutim, ja vidim mali problem u tome, da ce odnosi izmedu regionalne i pojedinih lokalnih/drzavnih liga postati kao nebo i zemlja. Znaci, svi koji ce ostati u drzavnim ligama ce, ili propasti, ili vjecno ostati u toj drzavnoj ligi.

Pogledajte kosarkasku regionalnu ligu. Skoro pa nikad ne uspije neka druga ekipa iz bilo koje ex-YU drzave da se plasira u ABA ligu ili u njoj nesta postigne, osim istih klubova.

Stoga bi bilo bolje, da se koncentrisemo na YU-regiju i izgradimo model slican Jugoslavenskom sistemu:

Po mom misljenu:
1. liga (16 timova),
2. liga (16 timova),
pa tek onda Republicka/drzavna liga (10 timova)

E tek tad bi ovaj prostor osjetio istiniti pomak.

logika

pre 11 godina

naravno da su protiv, jer onda bi, kao u kosarci, pale sve maske i ove price o ostecivanju Zvezde bi se i u fudbalu pokazale kao nebuloze.

Ponosni Zvezdaš

pre 11 godina

A ko i ZBOG ČEGA pita "Delije" ili "Grobare" o bilo čemu ? Čime su se dotični mudraci kvalifikovali da budu za ili protiv bilo čega ?

*-*

pre 11 godina

Delije, kako bi usli u tu ligu tako bi i ispali iste godine! Ubedljivo poslednje mesto! Kao i u kosarci sto se desilo, samo posle par godina.

Mr. Good

pre 11 godina

Jasno je da bi sve ovo bio rizik ali iskreno to je zadnji voz za spas srpskog i fudbala u okruzenju. Sigurno je da bi bio bolji kvalitet fudbala i klubovi bi finansijski koliko toliko ojacali i mogli bi talentovane igrace duze da zadrze cime bi bili konkurentniji u evro kupovima. Svako ima svoje misljenje ali Delijama se ocigledno vise svidja da tavore u propaloj ligi Srbije jer cak ni tamo ne mogu biti najbolji

aki

pre 11 godina

Nema velike Zvezde bez jake lige koja ce biti atraktivna za gledaoce i sponzore. Osim protiv Partizana tesko cemo imati pun stadion. Poseta na Marakani je najbolja u nasoj ligi ali je to ipak manje nego nekada. Nece propasti nasa liga ako udjemo u regionalnu. Ovako moji Zvezdasi guraju Zvezdu i nas fudbal u provaliju bez povratka.

BgHQ

pre 11 godina

Ali bi svakako bili za regionalnu ligu Juzna Osetija,Nagorno Karabah,Rusija,Severna Koreja,Iran,Sirija,Venecuela i ako moze Kolumbija da bi ovi sto stoje na sipci mogli da obogate svoj export-import.

PARTIZAN SE VOLI SRCEM !!!

pre 11 godina

hahha ...pa oni se u ovoj njiva ligi bore za drugo mesto vec godinama zamislite u regionalnoj tu bi im uspeh bio plasman od 5-7 mesta...
a kakva su navijacka grupa bili i sada, pa se palse odlazaka u hrvatsku ne smen ni da pisem...

nekitamo

pre 11 godina

ja bih hteo da se odrzi regionalna liga mnogo dobro ce biti za srpski fudbal a interesantno za gledanje mnogo neizvesnosti zamislite imace vise derbija i vise klubova sa navijacima bice tu Dinamo,Hajduk CSKA Levski Vardar Metalurg i naravno Patizan i Zvezda interesantna gostovanja navijanja itd...

Filip

pre 11 godina

Cinjenica je da onaj transparent sa severa protiv regionalne lige instruiran iz nekih krugova u upravi Zvezde,ja licno jesam za regionalnu ligu ali sumnjam da bi to podiglo kvalitet jer je po mom misljenju nasa liga ma koliko je pocenjivali daleko najaca u bivsoj Jugi,jedino Dinamo iz Zagreba ima neku ozbiljnu ekipu ovo ostalo je sve smesno jedino bi se mozda povecala gledanost i privukli sponzori sto ipak nije za zanemarivanje.....

Veljo,ista ste vi banda, i ti i Dinkic

pre 11 godina

(Monteri iz Jajca, 21. oktobar 2012 11:12)
Organzujte se vas 200 pa na zapadu ili istoku na sledecoj utakmici razvijte transparent lako je pricati.Uzgred ne navijam za Zvezdu ali treba doci do stadiona i pokazati misljenje komentar na B92 ne vredi vec komentar na Marakani se gleda ionako se hvalite kako vam je svaku utakmicu pun stadion pa pokazite to sada ili dolaze samo 12000 placenika na sever.

Mancini

pre 11 godina

Normalno da su protiv regionalne lige, delije, navijaci Zvezde, a kad bi ih pitao zasto , krenuli bi da vicu ,,Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija"-intelektualno nema šta...Prvo regionalna liga bi bila dobra, jer bi se pojačao kvalitet fudbala, govorim činjenice, nemajuci nikakvu iluziju o Jugonostalgiji. A mislim da ne treba dati nikakav publicitet šta kažu navijači iz sveta podzemlja, sledbenici Arkanovih eskadrona.

Dusan

pre 11 godina

Ovde i jeste unisten fudbal, samo regionalna liga moze da ga izvuce iz mraka i donese kvalitet.
Ove nase i ne gledam. Nema sta da se vidi, kvalitet fudbala je nula.
Od nasih navijaca nista pametno ne moze ni da cujes

delije

pre 11 godina

Opet Srbi izigravaju jugovice hoce nekakvu zajednicu ponovo, a kad sve pukne normalno da nas optuzuju sami sebi oko vadimo i zato ZVEZDA,SRBIJA nikad jugoslavija

Zoran

pre 11 godina

Ja ne znam o kakvom kvalitetu u toj regionalnoj ligi vi pricate,neko ovde pominje Zelju i Hajduk Split,pa to su danas ekipe na nivou Rada ili Smedereva,tu bi se opet samo Partizan,Dinamo i Zvezda borili za trofej ostale ekipe su vise nego smesne,pogledajte samo Bosansku,Crnogorsku ili Makedonsku ligu verujte mi da je nasa liga i ovakva kakva je za klasu jaca od njihove.

sasa 076

pre 11 godina

Ono sto mene brine kao zvezdasa nije regionalna liga i ostale gluposte, već činjenica da je zvezda u takoj dubiozi da ćemo i narednih deset godina gledati dominaciju partizanadali iko normalan može da veruje u obećanja o titulama i zamajavanja kad zvezda nema para da zadrži bilo kog igrača a kamoli da dovede nekog stranca koji iole nešto vredi, a zadnjih 5 godina slušamo priče o napadu na titulu, pa ne može bez para, a što se tiče jadranske lige to je pre svega stvar bezbednosti, a onaj ko kaže da bi pre gledao bsk voždovac smederevo nego sarajevo dinamo želju ili hajduk priča gluposto ovo je pre svega sportsko a ne političko pitanje

svesrpski

pre 11 godina

Sta drugo ocekivati od miljenika vlasti, sve redom kriminalaca i huligana nego to. Pa zar ste mislili da ce oni aminovati jednu i jedinu ideju koja bi mogla izvesti klubove sa ovih prostora na pravi put i u igrackom i u moralnom smislu

MilanE

pre 11 godina

Regionalne lige će biti, pitanje je kada će se to desiti.
Preduslov je rešiti pitanje vlasništva nad klubovima, finansiranje i upravljanje, fudbal je i ovakav izuzetno profitabilan ljudima koji ga vode,
zašto bi oni nešto menjali, njima je super, uz nikakva lična ulaganja u vidu novca, uz pare javnih preduzeća i države, čekaš da stasa neki klinac kojeg uvaljaš za milione, profit podeliš, klubu ostaju dugovi, biti funkcioner fudbalskog kluba je posao iz snova.

ULTRAS CRVENA ZVEZDA

pre 11 godina

To što kuckate po tastaturi ne vredi vam ni ..... boba.Lepo na sledećoj utakmici dođite na Sever pa tim momcima u lice kažite vaše mišljenje.
Delije su svoj stav iznele,kao i uvek do sada,na kraju biće naša pobeda!!!

drNefer

pre 11 godina

to je jedini način da fudbal u srbiji napreduje,a pitanje vremena je da li 13 ili 15 god,što pre to bolje.biće umesto dva pet dobrih klubova.

Flynn

pre 11 godina

Ovo nije stav svih. Njih 20ak smisli tu setalicu, onda na utakmici mi na severu podignemo ove najlone koji cine mozaik, bilo da je u simbolima Zvezde ili Srbije a centralna grupa moze onda da podigne i setalicu sa likom Adolfa Hitlera i ispada da smo svi nacisti. Ja licni nisam za regionalnu ligu gde ucestvuju sve ex-yu zemlje a samo Hrvatska i Slovenija imaju po 1 klub koji je bolji od nasih iz JSL. Mada bilo bi zanimljivo videti kako bi Tole izveo da Partizan bude ispred Dinama koji je ubedljivo najbolji ex-yu klub trenutno

Bane NS

pre 11 godina

Aman ljudi, stanite malo ! Dosta vise o toj regionalnoj ligi ! Ona jednostavno nije moguca, iz MILION razloga, a to sto su i Delije protiv te lige je u krajnjoj liniji nebitno...
Dakle, nije moguca ta liga i nece biti moguca jos 50 godina, minimum ! Razloga je na pretek - od bezbedosnih, finansijskih, sponzorskih, plasmana u Evropu, kako bi sve to bilo rasporedjeno, tu nema sanse da bi se mogle zadovoljiti sve strane ! Sve je to povezano. I niko ne zastane malo da razmisli o svemu, vec odmah svi krenu na pljuvanje Delija zasto su zaboga oni protiv te lige. Tipican srpski mentalitet. Zato smo tu i gde jesmo !

p.s. Novinar SOS kanala Nebojsa Petrovic je uradio jedan intervju na tu temu sa predsednikom Fudbalskog Saveza Crne Gore Dejanom Savicevicem pre par godina. Covek je sve do tancina lepo objasnio zasto to NIKAKO ne moze funkcionisati ! I svi koji kazu da moze ili ne razmisljaju ili namerno obmanjuju narod.

SFRJ

pre 11 godina

delije znajuci da nista ne mogu ni u ovoj nasoj jadnoj ligi, na prvu pokazuju da u regionalnoj nemaju sta da traze...
smekerski je suociti se sa jacim od sebe

Nataeos

pre 11 godina

Ja sam protiv Lige! Neka vrsta kupa ili tako nesto mozda al liga ne! A i treba biti realan, jel smo spremni za to??! Nebi rekao, ima da se bijemo ko volovi

Yugoslav

pre 11 godina

Pazi, sto su se okupili DRUGOVI i komentarisu.Jugonostalgicari zele neku kvaziligu.Pa ljudi moji da li ste vi svesni da sve sto je imalo veze sa Jugoslavijom je zavrsavano tragicno,pa tako ce i ovo....

Kol

pre 11 godina

Imam svoju zemlju i svoju ligu i hocu srpski fudbal da napreduje! Pa nigde ne postoje ovakve glupave lige, pa ni skoti ne igraju sa englezima a kamoli ovakve gluposti...

anketa KO JE ZA REGIONALNU LIGU

pre 11 godina

Svi vi kojima je Zvezda u srcu i koji zelite da se igra regionalna liga dodjite na Marakanu platite kartu nije to toliko skupo
17.11.2012 Crvena Zvezda - Partizan(ovoliko su bile za derbi prosle godine , "istok" 650 i "zapad" 850)
3.11.2012 Crvena Zvezda - Jagodina(tu ce verovatno biti ispod 500 ulaznice)
Nije misljenje ocenjivati komentare pravo misljenje je na utakmici nemojte dolaziti samo kada su ulaznice besplatne i hvaliti se kako volite zvezdu ne to nije ljubav prema klubu ljubav prema klubu je kupiti tu ulaznicu za vikend i navijati.Znaci platite ulaznicu i razvijte kakav hocete transparent vidim da vas ovde ima mnogo koji hoce tu ligu dodjite protiv Jagodine ili Partizana i to dokazite ili se nemojte javljati u pravu su Delije kada kazu da je misljenje na stadionu pa pobedite ih ako zelite tu ligu.

Mandrak

pre 11 godina

Voleo bih, i u idealnim uslovima, to bi bilo odlicno za nas fudbal. Jos ako je dobra finansijska strana priche, ihaaa. Ali realno, bivse drzave i drzavice SFRJ-a nisu spremne na to.

Mnogo je mrznje i zavisti tu, i svakog vikenda bi krvoprolice visilo u vazduhu. Pa u 'bratskoj' crnoj gori nije bezbedno za srbe, a kamoli negde drugde. Evo, izboli momka u skoplju pre neki dan, ladno.

Aligator

pre 11 godina

Pa vodje dobiju lovu onda potpale klince i eto ti gluposti klasika znaju oni da onda nece moci da zabodu nekog krs igraca za neku dobru lovu uglavnom Alfa i Omega svega ovoga su menadzeri zamisli koliko smo jadni kada nam menadzeri kreiraju sudbinu...

ne vredjaj druge nismo toliko jaci izjednaceni smo

pre 11 godina

(Novi Sad, 21. oktobar 2012 15:38)
Druze za Slovenacke klubove
Scorers: Beric (25’), Ibraimi (62’), Tavares (88’)
NK Maribor: Handanovic, Milec, Mejac, Mezga (85’ Dodlek), Tavares (90+1’ Filipovic), Ibraimi, Cvijanovic, Potokar (81’ Vidovic), Rajcevic, Beric, Mertelj
Panathinaikos: Karnezis, Sissoko, Boumsong, Vitolo, Christodoulopoulos (55’ Fornaroli), Zeca, Vyntra, Katsouranis, Spyropoulos (sent-off 90+3’), Velazquez, Quincy (74’ Mavrias)
Druze za Hrvatske klubove
Inter Hajduk 0 2
Slaven Belupo Athletc Bilbao 2 1

czbg

pre 11 godina

Pa samo lud covek nece prihvatiti ovaj stav. Evo pogledate sta je to uradilo nasim klubovima na primeru ABA lige. Imamo samo 3 grada, a gde su ostali, gde je Vojvodina, gde je Nis, Subotica ?! Osim toga, sikaniranje nasih klubova u ABA ligi je ocigledno, Srbija je tu na poslednjem mestu a zna se ko favorizuje cije klubove. Nego da se okrenem ovim "bivsim navijacima Zvezde" kako oni sebe nazivaju. Kako ti mozes da postanes bivsi navijac, sta to tebe moze da otera a da ti ne volis svoj klub pa makar od kuce ?! Nije Zvezda jedan igrac, trener, Zvezda je pokret. Takvi nam i ne trebaju na stadionu. Idemo dalje, gledam neko sebe naziva "delijom", pa koji si ti delija ako pljujes na ovo sto su ljudi porucili. Kakko ti mozes da sebe da nazivas delijom ? Ko ti daje pravo? Jel si pomogao nesto tribini, i grupi ? Ti si Zvezdas, ti to onaj najgori ogorceni. Pitacu vas sve zvezdase kad osvojimo titulu ove sezone, tad ce vam "ovi placenici" kako ih nazivate, biti najbolji na svetu, igraci ce vam biti Bogovi i tako dalje. Vidimo se u maju na Kalemegdenu !

Де ли је Север

pre 11 godina

Учествовати у лиги заједно са клубовима из бивше Југославије за Звезду, а мислим и за остале србске клубове равно је самоубиству. Са онима који су пре више од двадесет година кренули путем разједињења, а сада би да оснивају неке регионалне лиге, ми Срби немамо право да пристанемо на тако нешто. Није то ствар само спорта, ако нам је остало имало достојанства оставићемо бившу "браћу" из СФРЈ да се и без нас уједињују. Нас је то уједињење са њима током 20-ог века прескупо коштало, па сад у 21. веку немамо права на такве егзибиције, па макар нам се то потурало и кроз спорт. А што се тиче учешћа Звезде у некој регионалној лиги, може, али само са онима где то неће прелазити границу спорта, значи у обзир би дошли Румунија, Бугарска, Грчка, можда Мађарска, па ако може може, а ако не, није срамота имати и своју националну лигу!

Iha

pre 11 godina

Ovde se mnogi pitaju ko su te Delije. Pa nije tesko ih naci ako se hoce. I da NASA platforma je sever i tamo cemo uvek reci nas stav. Kome se to ne svidja izvolte zapad ili istok tamo ima vasih istomisljenika koliko hocete pa stvorite vasu platformu i recite vase misljenje kao pravi muskarci. Znam da toga nece biti zato se sluzite ove platforme gde mozete da nas vredjate i pljujete anonimno.

99% komentara ovde se bavi pljuvanjem. Dali se neko pitao zasto smo protiv? Dali se secate ko jedini nije glasao za lukica kad ste vi videli spas u njemu. Danas smo mi njegovi placenici a vi ga terate iz kluba. Zalosno ali takav je karakter kod ljudi bez pravog stava. Jos jedan primer je kk. Vec ste poceli da terate covica a pre mesec Dana ste slavili ovde titule. Verujem da ce i ovo menjati cim krenu prve pobede. A zaboravili ste da su delije Covica htele dovesti jos pre 4 godine i zamislite gde bi bili danas da smo uspeli u tome. Ali eto ljudi su ovde kratkog pamcenja.

Ae sad nastavite anonimusi i nemoj minus da zaboravite meni.... ;)

vladimir_natal_petkovic

pre 11 godina

regionalna liga je jedii spas svih klubova ex juge..neko ko dementuje da bi se kvalitet poboljso i neko ko misli da je bolje ovako da zvezda igra sa BSK i partizan sa jagodinom taj ocigledno ne zeli dobro srpskom fudbalu.
mislim da bi se tema huligana bolje razbilo kad bi se islo igrat tu ligu jer bi drzave napokon pocele totalno da razbijaju skinhead-e i ostele bagre po bivsim republikama.
kritikujete jadransku kosarkasku ligu a ona u sustini nije losa i cinjenica je da je svake godina sve bolja pogotovo sto se gledatelja tice.za to sam da samo najajci klubovi igraju tu ligu ,a da ovi manji igraju republicku ligu gde ce prvak igrati play off sa ostalim prvacima i tako izbori ucesce u regionalnoj ligi.za najvece timove tipa zvezda dinamo partizan bi postojala samo regionalna liga gde oni nebi ucestovali u republickim ligama i to bi bilo to..

mario

pre 11 godina

Ne morate se bojati Hrvatski klubovi ne žele igrati u toj ligi prije par dana je to rečeno..
A priča o toj regionalnoj ligi uvijek krene iz Srbije..

Regionalna Liga

pre 11 godina

Treba neko da iznese konkretan projekat. Koliko bi bilo klubova u ligi?Da li treba organizovati vise regionalnih liga? Npr. Prva regionalna, druga regionalna, treca regionalna, pa onda nacionalna liga.
Odigrati sledecu sezonu i na osnovu tabele klubovi ulaze u prvu reg. ligu. Prvih 5 klubova iz Srbije ulazi u prvu a drugih 5 u drugu reg.ligu, a sledecih 5 u trecu. Ostali igraju nacionalnu ligu iz koje mogu da ostvare prelaz u trecu reg. ligu.

Isto i sa ostalim drzavama samo bi imali manje predstavnika. Npr. Srbija 5 predstavnika, Hrvatska 4, Bosna 4, Slovenija 3, Makedonija i Crna Gora po 2. To je 20 klubova. Isto bi brojala i druga i treca regionalna liga. Poslednja 4 kluba bi ispadala iz lige i bila prekomandovana u nizi rang dok bi 16-ti i 15-ti igrali baraz sa petim i sestim iz druge lige.

Imali bismo 10 predstavnika u samo prve dve jake regionalne lige, sto je dovoljno posto nisam siguran da zapravo imamo i 10 ozbiljnih klubova.

Liga da dobije neko neutralno ime. Drzave da porade da usklade zakone protiv divljanja na stadionima i da se oni primenjuju. Pri gostovanjima navijaca u okviru nacionalnih drzava ne bi bilo nekih ogranicenja, dok bi se ostala gostovanja odvijala prema dogovoru, klub dobije 5-10 posto ulaznica i navijaci rezervisu i odlazi se samo organizovanim prevozom. Najvaznije da se zakoni protiv divljanja primenjuju i to je to.

Prvak dobija zagarantovano mesto u ligi sampiona a sledeca 2 u kvalifikacije, a cetvrti i peti u ligu evrope.

aleksa_

pre 11 godina

@(pecinska klaustofobija covecije ribice, 21. oktobar 2012 13:48)
Ne, nego treba svi da se "nabijete" u Beograd da budete "prvi" u gradu....ccccc....

jones

pre 11 godina

Pomisao na regionalnu ligu izgleda lepo. Jaca liga, jace utakmice, vise klubova koji se bore za titulu i mnogo vise navijaca na utakmicama. Ali sta cemo sa mrznjom koja vlada izmedju naroda. Pa predsednik FS Hrvatske je pre par dana izjavio da nasu reprezentaciju treba suspendovati iz svih takmicenja. Drugi problem je sudjenje, koliko samo gostujuce ekipe trpe stete na kosarkaskim utakmicama. A sta ce tek biti u fudbalu, kada se sudije nadju pod ozbiljnijim pritiskom. Bojim se da bi na kraju opet Srbi ispastali. Isuvise je rano za takvu ideju.

zaboljifudbal

pre 11 godina

Moje misljenje je da bi regionalna liga bila vrlo zdrava stvar za ovaj sport u citavom regionu. Svi oni koji su protiv, verovatno ne mogu da prevazidju neke svoje predrasude, ili se mozda plase realne sitacije i stanja u kojem nam se nalaze klubovi/fudbal?

Kop

pre 11 godina

A sto vi svi lepo ne napravite transparent regionalna liga - da! Da vidi ceo svet lepo, a ne ovde da fantazirate... Zato sto ne umete, nikad necete umeti i zato se ni ne pitate vi nego oni koji znaju ;)

NE

pre 11 godina

koja regionalna liga? Samo fali Mamić da se priključi našim lopovima, i onda dobijemo prepucavanje ko je koga pokrao i namestio rezultat. Sve bi bilo isto samo bismo dobili i nacionalistički prizvuk.

Stefan Herceg-Novi

pre 11 godina

Jadna je, ali zaista jadna, zemlja u kojoj se VI pitate za bilo šta!
(Bivši navujač Zvezde, 21. oktobar 2012 08:41)

To sto sebe nazivas bivsim navijacem Zvezde govori mnogo o tvom karakteru.Ne znam kako moze imati najvise preporuka komentar od nekoga ko sebe naziva bivsim navijacem.Nesto ili volis ili ne volis,nema nazad.
Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje... ♥CZV♥
A o regionalnoj ligi o tom potom,daleko je to,jako daleko...Fudbal i kosarka se ne mogu porediti ponajvise zbog same bezbjednosti.

KiMi

pre 11 godina

Kako samo mozete da lupate tako (kao navijaci Partizana!) pricate da ZVEZDA ne bi obo ne bi ono! Pa ko osvaja titule i ala titule u ovoj smesnoj ligi! A ko je osvajao dok je bila liga jedna od najacih u EVROPI! Zatmo molim vas ne spominjite ZVEZDU kao fenjerasa u mogucoj BL. Hvala!

Marko

pre 11 godina

Naravno da regionalna liga nece doneti dobro fudbalu. Evo vam primer kosarke. Gde je sada Srbija u kosarci? Na jedvite jade smo se plasirali na bedno evropsko prvenstvo, nismo mogli da se plasiramo na olimpijske igre, stanje u klubovima nikada gore, posecenost utakmica mala, finansije u totalnom minusu, nesrecnih 90-ih godina je reprezentacija imala jace sponzore nego danas.
Takodje, ove nebulozne izjave da sprecavanje regionalne lige odgovara samo fudbalskoj mafiji su smesne. Samo ce se udrziti fudbalske mafije Srbije, Hrvatske, Bugarske... i bice jos jaci i tek se onda nece znati ko pije, a ko placa.
Tako da nije stvar u nacionalizmu i netrpeljivosti, nego u prostoj racunici da regionalna liga nece poboljsati kvalitet fudbala u Srbiji, naprotiv!
Ja sam zvezdas i bio sam protiv regionalne kosarkaske lige i razocarao sam se kada je Zvezda odlucila da udje. Nije mi jasno zasto sada partizanovcima odgovaraju regionalne lige imajuci u vidu da su KK Partizan i Dusko Vujosevic uvek bili protiv.

P.S.
Neko rece da ce ova liga imati dva direktna predstavnika u Ligi sampiona. Kako da ne, ovi iz UEFA su sisali vesla, a Spanci i Englezi jedva cekaju da lome noge po balkanskim njivama.

кадија-судија

pre 11 godina

Ма каква регионална. Баскет је прави пример,урнисан нам је и клупски и репрезентативни баскет. Каква нам је репрезентација била пре јадранске лиге? сваки спорт се игра због навијача,а овде би их било у почетку доста а касније све мање и мање. А да не говорим што се на гостовања не би ни ишло!

FeboZg

pre 11 godina

Vidim da se neki pitaju što je regionalna liga donjela dobro srpskoj košarci?!?!?!? Pa koji bi trofej onda u svoju vitrinu stavio Partizan da vam nije regionalne lige...ne računamo onaj krumpir trofej prije 20 godina...svi brundate protiv ABA lige..ne razumijem zašto...neka mi neko objasni..pa Partizan je vladao 5 godina u toj ligi i DV je zaštičen zajedno sa PArtizanom ko Lički medvjed...da je pravde sami bi se izbacili radi vulgarnosti i primitivizma trenera i klupskog vodstva

navijacizfotelje

pre 11 godina

jer su instrumentalizovani od uprave, koja ne zeli ergionalnu ligu, jer onda ne moze od sloboda,radova i ostalih da uzima dzabe igrace i da im po prodaji daje procenat...a para za pravu kupovinu nema...tuzno je da se uprava krije iza navijaca, navijaci treba da navijaju ne da vode klub

Bosanac

pre 11 godina

Liga sa 16 timova iz minimalno OSAM drzava? Ko zna, mozda ce nam se jos prikljuciti Rumunija i Izrael....i koliko ce nasih timova ostati kod kuce? Koliko ce to zaista doprinjeti nasim klubovima, kad se maximalno dvoje-troje od njih mogu takmiciti u toj ligi? Budite ozbiljni.

Novi Sad

pre 11 godina

Zbog cega bi mi jacali hrvatske i slovenacke klubove kao u kosarci? Vidi se ko vuce konce i ko profitira u ABA ligi. Svoju jugonostalgiju izrazavajte van sporta. Regionalna liga se moze praviti i sa ekipama iz drugih drzava.

from RS with love

pre 11 godina

da bi usli u regionalnu ligu savez mora da ispljune dobru lovu. zasto ne bi taj novac ulozili u domacu ligu i ojacali klubove.bolje je za nas nego da finansiramo hajduk i dinamo.

Dzaja

pre 11 godina

Za ove sto govore da je Zvezdi teska i ova samo da kazem da
je Zvezda u toj ligi bila nedodirljiva , a sta bi tu Tole uspio
napraviti bez filijala i njegovih sudija ????

SomborAC

pre 11 godina

Posle odigranih prva dva kola, vecina klubova bi bili kaznjena novcano i naravno kaznjena ne-prisustvom gledalaca po ko zna koliko utakmica, zbog divljanja predhodno navedenih grupacija (huligana)!Kome to treba?

my way

pre 11 godina

Jeste jeste, uci ce milijarde evra od sponzora koji samo cekaju nasu regionalnu ligu i gace su spremni da skinu za nju, kako da ne. Posle ce Zvezda i Partizan, kao ovi ABA ligasi da drsko traze od Srbije pare. Uzgred, i sama ta ABA liga gubi evropska mesta i gubice ih i dalje, toliko o njenom atomskom kvalitetu, a sta je uradila sa ostalim nasim klubovima i bazom igraca suvisno je govoriti.
Protiv sam regionalne lige u fudbalu, ali ako se vec formira, ta liga ne sme da bude zamena za nacionalna prvenstva i da se igra po tom formatu, vec po sistemu po kojem se igraju evropska takmicenja, Liga Sampiona i Liga Evrope, dakle po grupama. Tako se u kosarci igraju VTB i Balticka liga, a ne kao mi slepci bez trunke razuma, vizije i razmisljanja o poslecama. To bi ostavilo prostora da se ne ruse domace lige i ne unistavaju ostali klubovi, a time i baza igraca, kao sto se desilo sa nasom kosarkom i to mora da bude uslov svih uslova za ucesce u regionalnoj ligi. A pored toga, moglo bi da bude mesta za vise klubova. U svakom slucaju domace prvenstvo moraju da igraju svi ravnopravno, od pocetka. Jedino tako bih ja mogao da progutam ovu pricu, u suprotnom ne nikako! Nikakva se kuca ne moze graditi bez temelja!

vladimir

pre 11 godina

A sta cemo sa ostalim klubovima,verovatno nece biti mesta za Vosu,za Nis,Kragujevac jel je cilj da unapredimo fudbal u Srbiji,sa regionalnom ligom fudbal ce doziveti kolaps,verovatno Zvezda i Partizan to necu osetiti kao ostale ekipe iz Srbije,prema tome treba
ulagati u nasu ligu,a ne da nasi klubovi zabavljaju Hrvate i ostale,onda bolje praviti ligu sa Grcima,Bugarima i Rumunima gde je fudbaj mnogo kvlitetniji od Hrvatskog i Bosanskog,

vojvoda

pre 11 godina

Ja sam protiv regionalne lige, a evo i zasto, pod 1. ko bi ucestvovao i koliko klubova, 2. da li je takmicenje finansijski ispllativo, 3. Uefa ne dozvoljava prodor u evro-takmicenja, a kada bi dozvolila, onda bi to isto morala dozvoliti i Slovackoj i Ceskoj ukoliko naprave jednu ligu, zatimm skandinavci, jednu ligu, a sta ako isto zatraže i Rusi, znaci komplet sistem takmicenja u LE i LŠ bi morali mijenjati, a Uefa ne eksperimentise puno, to su samo neke od stvari koje govore da ne treba praviti zajednicku ligu, Ima toga jos ali to je osnovno

Lord Aleksandar REPUBLIKA SRPSKA

pre 11 godina

Evo čitam komentare i ne znam šta da mislim na ovu temu. SVI SU U PRAVU !!!
He, itd... I tako... ovaj... mislim... eto tako...

blaza

pre 11 godina

Regionalna liga sigurno nece izvesti srpski(klupski i reprezentativni) fudbal iz krize.Nisu Rusi,Ukrainci,pa i Rumini napravili jake klubove,u zadnjih 10-tak godina zato sto su pravili regionalne lige.Pogotovu ako pogledamo regionalnu kosarkasku ligu.Isto je tako bila prica da se podigne klupska kosarka.A sta smo dobili 3 kluba u jednoj ligi koja nije nista jaca od srpske od pre 10-tak godina.O uspehu reprezentacije i nikada manjem broju vrhunskih(NBA)igraca ne treba ni pricati.Ima valjda u Srbiji jos klubova osim Zvezde i Partizana,a kojima kao trebaju jaci protivnici,a gube od Donjeg Srema i Spartaka.

Auri Sacra Fames

pre 11 godina

Moram se ponovo oglasiti. Da li ste stvarno ubedjeni da ne nestati korupcija,krininal,malverzacije sa trasferima kada se oformi regionalna liga? Citajuci ovakve komentare,ja se prosto zapitam cemu ljudima sluzi mozak... Kada spojite 2 sirotana ne mozete dobiti jednog bogatasa...Zvezda,Partizan,Dinamo i Hajduk nisu vise istog kvaliteta kao i pre 20-30 godina... Po cemu je npr. Vardar bolji od Radnickog ili Zeljo od Vojvodine? Jedino resenje za nas sport je da se uvedu zabrane za prodavanje igraca u inostranstvo do 28. godine.

European and World Champions 1991

pre 11 godina

Pancev,Savicevic,Mihajlovic,Jugovic,Prosinecki,Belodedic sta to bese 1991 ? pa nista bese jedna zajednicka drzava koja se zvala SFRJ ...... u cemu je problem !

kosmajac sale

pre 11 godina

ma pustite ljude neka uzivaju u jelen super kukuruz ligi.tu oni lome tuku diluju to je njihov raj . aono kao zvezdas srbija nikad jugoslavija ha ha ha.primitivizam je cudo.

SerbianoPFC

pre 11 godina

....Pitacu vas sve zvezdase kad osvojimo titulu ove sezone, tad ce vam "ovi placenici" kako ih nazivate, biti najbolji na svetu, igraci ce vam biti Bogovi i tako dalje. Vidimo se u maju na Kalemegdenu !

a ti vec sad znas da ce zvezda osvojiti titulu ove sezone?! ja bih tako nesto, ubedjeno komentarisao samo kad bih bio 100% siguran u to sto pricam ili da imam pouzdanu informaciju! ocigledno vise nije nikakva tajna da zvezda ove godine MORA osvojiti titulu, bez obzira na njene igre,sastav, i kvalitet!

Vako

pre 11 godina

Svaka im cast za ovo. Bravo! Ja sam Grobar,ali stvarno moram da ih pohvalim. NIKADA necu podrzati regionalnu ligu niti bilo sta sto ima veze sa sfrj.

Kas

pre 11 godina

Evo i ja sam protiv iz vise razloga, a najvise jer bi jedna takva liga unistila sve klubove u Srbiji osim Zvezde, Partizana i Vose. Ostali cao. Pogledajte kako je reg liga srozala srpsku kosarku. Hajduk iz Splita, kao deo nekadasnje velike cetvorke, recimo nije kvalitetniji od Rada. Hocu jak Napredak, Radnicki. A vi koji furate privu o placenim navijacima jel znate konkretno nesto ili samo mantrate bezveze? Bilo bi lepo ako bilo ko ima konkretne podatke da to ucini javno. Ko je dao, koliko, kada i kome. Imenom i prezimenom.

Maki

pre 11 godina

Delije pamte kako su dobili po nosu na zadnjem gostovanju u Zagrebu, kad su četnici došli i to je istorijski trenutak bio tad, a pričao mi tip da su ih Purgeri vadili iz vozova i šutali kao lopte

Sunce Slobode

pre 11 godina

Koliko vas "pravih navijaca" bi doslo da gleda Zvezda-Osijek ili Zvezda-Vardar? Kako bi ti mecevi podigli kvalitet fudbala i u cemu je tacno razlika izmedju ovih utakmica i gostovanja Zvezde u Nisu, pred 20.000 navijaca, sem sto je ovo drugo mnogo bolje za srpski fudbal? Kakvo je to takmicenje u kojem ne bi bilo moguce da se prati tim na gostovanju? Odakle vam ideja da Mamic i ostale lopovske uprave ne bi jos vise krali? Zasto uskracivati Cacanima, Nislijama, Kragujevcanima, Suboticanima utakmice sa Zvezdom, kada su stadioni u tim gradovima godinama unazad puni kada Zvezda dolazi, a omoguciti nekim Vinkovcima i Sirokim Brijegovima da dolaze na utakmice sa Zvezdom, psuju majke ciganske i da svaka utakmica bude na granici regularnog? To Zvezdi i Delijama ne treba, naucili smo se na svojoj gresci iz kosarke i necemo dva puta ponavljati istu.

ULTRAS CRVENA ZVEZDA

pre 11 godina

To što kuckate po tastaturi ne vredi vam ni ..... boba.Lepo na sledećoj utakmici dođite na Sever pa tim momcima u lice kažite vaše mišljenje.
Delije su svoj stav iznele,kao i uvek do sada,na kraju biće naša pobeda!!!

Kol

pre 11 godina

A posto ste dozvolili da ovde pisu o ljudima na severu da su imbecili i kriminalci, mogu i ja slobodno da napisem da ko god podrzava regionalnu ligu jeste jedan veliki duduk koji ne ume dublje da razmisli o posledicama koje ta liga donosi. Nostalgicari jugosloveni, bljak!

Ivan

pre 11 godina

Zalosno je sto ljudi poruke placenika sa severa uzimaju za ozbiljno. Pa ja idem na Zvezdine utakmice i podrzavam ideju o regionalnoj ligi u potpunosti.
A protiv nje se zna ko je, ne bi mogli da namestaju i mesetare u reg. ligi kao u domacoj...

Zoran

pre 11 godina

Ja ne znam o kakvom kvalitetu u toj regionalnoj ligi vi pricate,neko ovde pominje Zelju i Hajduk Split,pa to su danas ekipe na nivou Rada ili Smedereva,tu bi se opet samo Partizan,Dinamo i Zvezda borili za trofej ostale ekipe su vise nego smesne,pogledajte samo Bosansku,Crnogorsku ili Makedonsku ligu verujte mi da je nasa liga i ovakva kakva je za klasu jaca od njihove.

Yugoslav

pre 11 godina

Pazi, sto su se okupili DRUGOVI i komentarisu.Jugonostalgicari zele neku kvaziligu.Pa ljudi moji da li ste vi svesni da sve sto je imalo veze sa Jugoslavijom je zavrsavano tragicno,pa tako ce i ovo....

Jugosloven

pre 11 godina

Dobro momci onda igrajte beogradsku zonu.Nikad kraja mrznji i besu.Nemci i Englezi su ratovali Francuzi i Nemci i cela Evropa i Sta opet

Monteri iz Jajca

pre 11 godina

Sta nepodrzava ta grupa kriminalaca i bivsih robijasa je logicno da normalan covek ima drugacije misljenje od njih. Ajmo sad na sledecoj utakmici svi koji mislimo drugacije jos veci transparent za podrsku regionalnoj ligi!

czbg

pre 11 godina

Pa samo lud covek nece prihvatiti ovaj stav. Evo pogledate sta je to uradilo nasim klubovima na primeru ABA lige. Imamo samo 3 grada, a gde su ostali, gde je Vojvodina, gde je Nis, Subotica ?! Osim toga, sikaniranje nasih klubova u ABA ligi je ocigledno, Srbija je tu na poslednjem mestu a zna se ko favorizuje cije klubove. Nego da se okrenem ovim "bivsim navijacima Zvezde" kako oni sebe nazivaju. Kako ti mozes da postanes bivsi navijac, sta to tebe moze da otera a da ti ne volis svoj klub pa makar od kuce ?! Nije Zvezda jedan igrac, trener, Zvezda je pokret. Takvi nam i ne trebaju na stadionu. Idemo dalje, gledam neko sebe naziva "delijom", pa koji si ti delija ako pljujes na ovo sto su ljudi porucili. Kakko ti mozes da sebe da nazivas delijom ? Ko ti daje pravo? Jel si pomogao nesto tribini, i grupi ? Ti si Zvezdas, ti to onaj najgori ogorceni. Pitacu vas sve zvezdase kad osvojimo titulu ove sezone, tad ce vam "ovi placenici" kako ih nazivate, biti najbolji na svetu, igraci ce vam biti Bogovi i tako dalje. Vidimo se u maju na Kalemegdenu !

DeXX

pre 11 godina

"Pre desetak godina počela je sa radom regionalna košarkaška liga, a Crvena zvezda je bila prvi srpski tim koji joj se priključio.

Od tada "crveno-beli" nisu imali mnogo razloga za radovanje, što je možda doprinelo tome da navijači odbace sličan plan za regionalni fudbal."


Sve ste lepo objasnili tako da je svaki komentar suvisan! Svaka cast B92!

Filip

pre 11 godina

Cinjenica je da onaj transparent sa severa protiv regionalne lige instruiran iz nekih krugova u upravi Zvezde,ja licno jesam za regionalnu ligu ali sumnjam da bi to podiglo kvalitet jer je po mom misljenju nasa liga ma koliko je pocenjivali daleko najaca u bivsoj Jugi,jedino Dinamo iz Zagreba ima neku ozbiljnu ekipu ovo ostalo je sve smesno jedino bi se mozda povecala gledanost i privukli sponzori sto ipak nije za zanemarivanje.....

You can't injure a ninja

pre 11 godina

Svaka im cast za ovo. Bravo! Ja sam Grobar,ali stvarno moram da ih pohvalim. NIKADA necu podrzati regionalnu ligu niti bilo sta sto ima veze sa sfrj.
(Vako, 21. oktobar 2012 08:14)

Pa tvoj Partizan ima najdirektniju vezu sa SFRJ, em je stvoren u SFRJ, em je ostvario najvece rezultate u SFRJ i to sa SFRJ igračima a i dandanas ima SFRJ grb. Tako da razmisli malo pre nego bubnes.

Bravo!

pre 11 godina

Pod okriljem drzave, stvara se nova partija: Huligani. I pri tome vrlo uspesno rade, vec su zabranili Pride, a uskoro i regionalnu ligu... Bravo, drzavo - samo tako, a svi mi cemo ih placati kroz porez...

muamua

pre 11 godina

mi smo za regionalnu...a vas niko nece ni da pita kada regionalna bude znacila dva direktna predstavnika u lsh...finansije su vas problem inace bi vrlo rado

delije

pre 11 godina

Opet Srbi izigravaju jugovice hoce nekakvu zajednicu ponovo, a kad sve pukne normalno da nas optuzuju sami sebi oko vadimo i zato ZVEZDA,SRBIJA nikad jugoslavija

sta Lukic kaze na to

pre 11 godina

Ma sta ce nam jaca liga od ove,bas se uziva u sivilu.Ako su to delije rekle onda je od presudnog znacaja za razvoj srpskog fudbala.

vladimir

pre 11 godina

A sta cemo sa ostalim klubovima,verovatno nece biti mesta za Vosu,za Nis,Kragujevac jel je cilj da unapredimo fudbal u Srbiji,sa regionalnom ligom fudbal ce doziveti kolaps,verovatno Zvezda i Partizan to necu osetiti kao ostale ekipe iz Srbije,prema tome treba
ulagati u nasu ligu,a ne da nasi klubovi zabavljaju Hrvate i ostale,onda bolje praviti ligu sa Grcima,Bugarima i Rumunima gde je fudbaj mnogo kvlitetniji od Hrvatskog i Bosanskog,

Nikola

pre 11 godina

Šta je regionalna košarkaška liga dobro donela srpskoj košarci?
Pre osnivanja te lige smo bili prvaci sveta a sada smo svetsko dno.
dakle samo nas je unazadila. Manji klubovi iz unutrašnjosti koji su bili prave fabrike talenata (Sloga, Metalac...) su gotovo prestali da postoje i razultati na reprenzetativnom nivou su počeli da izostaju....Doduše, naš fudbal je teško unazaditi ali zašto čačkati mečku?
Nema potrebe za nekakvom regionalnom ligom koja bi poput regionalne košarkaške, bila u privatnom vlasništvu.

VULKAN

pre 11 godina

To bi bio "Regionalni rat " a ne liga ! Nisu se jos stekli uslovi za takvo takmicenje. Bilo bi nemira,da bi predlagac ubrzo i sam ukinuo regionalnu.ligu.Zamislite samo Hajduk-Partizan 0:4 / ko bi ziv izasao iz Splita.Ili Zenica -C.Zvezda 0:2 / a svi znaju, ko je bio vodja delija" ( ratni komadant) NATO trupe bi trebalo da cuvaju gostujuce fudbalere i navijace.

Де ли је Север

pre 11 godina

Учествовати у лиги заједно са клубовима из бивше Југославије за Звезду, а мислим и за остале србске клубове равно је самоубиству. Са онима који су пре више од двадесет година кренули путем разједињења, а сада би да оснивају неке регионалне лиге, ми Срби немамо право да пристанемо на тако нешто. Није то ствар само спорта, ако нам је остало имало достојанства оставићемо бившу "браћу" из СФРЈ да се и без нас уједињују. Нас је то уједињење са њима током 20-ог века прескупо коштало, па сад у 21. веку немамо права на такве егзибиције, па макар нам се то потурало и кроз спорт. А што се тиче учешћа Звезде у некој регионалној лиги, може, али само са онима где то неће прелазити границу спорта, значи у обзир би дошли Румунија, Бугарска, Грчка, можда Мађарска, па ако може може, а ако не, није срамота имати и своју националну лигу!

Prokletnici

pre 11 godina

Ja sam "Delija",i ja jesam za regionalnu ligu.Ovaj transparent,ili sta li je vec,razvijen na severu nije osmisljen od navijaca Zvezde,vec od nekog drugog .Naravno da sadasnjim upravama,menadzerima i slicnim lovcima u mutnom odgovara da ostane upravo bas ovakav sistem funkcionisanja klubova i takmicenja kakav je sad.Zbog cega bi oni imali potrebu da se nesto menja.Imaju sistem koji im puni dzepove.To sto nema sportskih rezultata ,sto nasi timovi u Evropi igraju samo epizodnu ulogu ili statiraju,a reprezentacija se raspada,takve stvari njih puno neuznemiravaju.Njih je uznemirio clanak u novinama o regionalnoj ligi,pa ajmo brze bolje da uvalimo navijacima neki transparent.Ko zna kakva li ce ta liga da bude?Mozda ovi i iz UEFE posalju nekog svog supervizora da nadgleda.Kako li ce onda da se muva i petlja?Najbolje da budemo odmah protiv.Mene kao ljubitelja fudbala i navijaca,uznemirile su me vise blede partije nase reprezentacije,a jos vise cinjenica da mi,ustvari nemamo bolje igrace od onih i da nam fudbal tone sve nize.Zato nesto mora da se menja.Regionalna liga?,nesto drugo?ukinuti fudbal pa krenuti ispocetka za pet godina?Ne znam sta ali nesto se mora preduzeti.Regionalna liga?Sto da ne,makar moze da se proba,stadioni bi bili puniji i utakmice bi bile kvalitetnije.Pozdrav svim ljubiteljima fudbala.

Bayern

pre 11 godina

Madjari i Bugari ne bi ni pristali, a i ne trebaju. Evo cega se turski konjanici (delije) plase, poretka na tabeli posle prve sezone:
1.Partizan
2.Dinamo Zagreb
3.Maribor
-
-
17. Hajduk Split
18. Crvena Zvezda

Iha

pre 11 godina

Ovde se mnogi pitaju ko su te Delije. Pa nije tesko ih naci ako se hoce. I da NASA platforma je sever i tamo cemo uvek reci nas stav. Kome se to ne svidja izvolte zapad ili istok tamo ima vasih istomisljenika koliko hocete pa stvorite vasu platformu i recite vase misljenje kao pravi muskarci. Znam da toga nece biti zato se sluzite ove platforme gde mozete da nas vredjate i pljujete anonimno.

99% komentara ovde se bavi pljuvanjem. Dali se neko pitao zasto smo protiv? Dali se secate ko jedini nije glasao za lukica kad ste vi videli spas u njemu. Danas smo mi njegovi placenici a vi ga terate iz kluba. Zalosno ali takav je karakter kod ljudi bez pravog stava. Jos jedan primer je kk. Vec ste poceli da terate covica a pre mesec Dana ste slavili ovde titule. Verujem da ce i ovo menjati cim krenu prve pobede. A zaboravili ste da su delije Covica htele dovesti jos pre 4 godine i zamislite gde bi bili danas da smo uspeli u tome. Ali eto ljudi su ovde kratkog pamcenja.

Ae sad nastavite anonimusi i nemoj minus da zaboravite meni.... ;)

Packy

pre 11 godina

Tamo ne bi bilo Borče, znaju da bi bili predposlendnji. Navikli su da je za njih praznik fudbala kad im dođe Radnički. Inter ne mogu ni da sanjaju.

mario

pre 11 godina

Ne morate se bojati Hrvatski klubovi ne žele igrati u toj ligi prije par dana je to rečeno..
A priča o toj regionalnoj ligi uvijek krene iz Srbije..

vojvoda

pre 11 godina

Ja sam protiv regionalne lige, a evo i zasto, pod 1. ko bi ucestvovao i koliko klubova, 2. da li je takmicenje finansijski ispllativo, 3. Uefa ne dozvoljava prodor u evro-takmicenja, a kada bi dozvolila, onda bi to isto morala dozvoliti i Slovackoj i Ceskoj ukoliko naprave jednu ligu, zatimm skandinavci, jednu ligu, a sta ako isto zatraže i Rusi, znaci komplet sistem takmicenja u LE i LŠ bi morali mijenjati, a Uefa ne eksperimentise puno, to su samo neke od stvari koje govore da ne treba praviti zajednicku ligu, Ima toga jos ali to je osnovno

Bosanac

pre 11 godina

A sta ce nam Bugari i Madari u toj ligi????

Koje mi veze sa njima imamo? Mislim, da u EX-Jugoslaviji ima dosta TRADICIONALNIH timova, koji bi filovali tu ligu. Ne mogu jednostavno da sebi zamislim redovne goste iz npr. Bugarske na Kosevu, ili stadionu JNA....ili na Maksimiru.

Jedan je Hase!

bardo bargro

pre 11 godina

ja se nadam da vas necu gledati u bilo kakvoj ligi. logicno ja da niste za to, ni ovu nasu smesnu ligu ne mozete da osvojite. sramote jedne

Pokojni Toza

pre 11 godina

Koga još zanima šta misle neke samoproklamovane veličine? Kad su osvojili Kup Šampiona imali su igrače iz cele Jugoslavije u timu i tada im to nije smetalo. Kad se raspala država propao je i fudbal. Ako biznismeni odluče da će biti takve lige, takozvani navijači, a zapravo huligani se neće ništa pitati. U ozbiljnijem takmičenju neće mooći tako lako da se mulja ispod žita jer ima više centara moći i biće više kvaliteta. Normalni ljudi su za kvalitetan fudbal i normalan život.

FeboZg

pre 11 godina

Vidim da se neki pitaju što je regionalna liga donjela dobro srpskoj košarci?!?!?!? Pa koji bi trofej onda u svoju vitrinu stavio Partizan da vam nije regionalne lige...ne računamo onaj krumpir trofej prije 20 godina...svi brundate protiv ABA lige..ne razumijem zašto...neka mi neko objasni..pa Partizan je vladao 5 godina u toj ligi i DV je zaštičen zajedno sa PArtizanom ko Lički medvjed...da je pravde sami bi se izbacili radi vulgarnosti i primitivizma trenera i klupskog vodstva

miodrag

pre 11 godina

Hahaha. Ma< upravu su delije!? lakse se plasiti samo partizana nego i Dinama i Hajduka i Sarajeva i Banjaluckog borca i ... Ovako dva, tri derbija sa partizanom i nema bas previse ponizenja... ali kad dodje dinamo na ovakvu zvezdu pa to bi bile petice i petice.

KiMi

pre 11 godina

Kako samo mozete da lupate tako (kao navijaci Partizana!) pricate da ZVEZDA ne bi obo ne bi ono! Pa ko osvaja titule i ala titule u ovoj smesnoj ligi! A ko je osvajao dok je bila liga jedna od najacih u EVROPI! Zatmo molim vas ne spominjite ZVEZDU kao fenjerasa u mogucoj BL. Hvala!

from RS with love

pre 11 godina

da bi usli u regionalnu ligu savez mora da ispljune dobru lovu. zasto ne bi taj novac ulozili u domacu ligu i ojacali klubove.bolje je za nas nego da finansiramo hajduk i dinamo.

boki

pre 11 godina

Pozovite nekog vodju da argumentivano objasni takav stav? Sta Srbija i srpski klubovi gube time? Zbog ceka su oni protiv?
Rizika od nereda? Sumnjam jer oni su navijaci...oni mogu da odluce da ne ucestvuju u neredima?! Koji je razlog?

oki

pre 11 godina

Koji su faktor te Delije da se njih nešto pita? Kao stariji navijač Crvene Zvezde (prisutan svaku utakmicu na severu od 1983 do 1992) odgovorno tvrdim da su "Delije" politički projekat Slobodana Miloševića...jednostavno trebalo je topovskog mesa za frontove zadnjih balkanskih ratova. Bio sam prisutan kada su se Delije osnivale i ujedinile 4 najveće navijačke grupe, a jednoj sam i ja pripadao. Znam šta pričam. Arkan je zato ubačen na sever od strane tadašnje (sadašnje) vlasti da bi regrutovao mlade za Erdut itd...mnogi se nisu ni vratili. Kako i koliko je Arkan voleo Zvezdu, videlo se posle. Delije su danas izmanipulisana gomila klinaca koje danas vode kriminalci koji imaju svoje intetrese. A klinci koje je svojevremeno vaspitao čika Zloba se lože i prave koreografije kao da je balet u pitanju! Uz to su sebe nazvali čistim turskim imenom. Delije su trenutno najveće zlo Zvezde, kao što je i SPC najveće zlo Srbije.

Preinc Kladovo

pre 11 godina

Alo ko ste vi, to su oni koji nam preprodaju karte, koji su infil. i u supu i saradjuju sa njima u preprodaji karata itd..............
Koliko krivicnih dela imaju te vodje...........
Nikada sa njima

crni bombarder

pre 11 godina

Naravno da su protiv,ne mogu da osvoje titulu u Srbiji 5 godina a kamoli u bivšoj Jugoslovenskoj ligi....Ne stvarno,mislim ko su oni da iznose svoj stav,koga se to tiče uopšte šta misle zvezdini navijači.

Novi Sad

pre 11 godina

Zbog cega bi mi jacali hrvatske i slovenacke klubove kao u kosarci? Vidi se ko vuce konce i ko profitira u ABA ligi. Svoju jugonostalgiju izrazavajte van sporta. Regionalna liga se moze praviti i sa ekipama iz drugih drzava.

fmp je zivot

pre 11 godina

Osnivacima Aba lige smeta ista takva fudbalska? Pa nadjite i u fudbalu neki privatni klub i navijajte za njega. Veliki SRBI koji navijaju za DB-ovca iz Stjepana Supanca dele lekcije!!!

anketa KO JE ZA REGIONALNU LIGU

pre 11 godina

Svi vi kojima je Zvezda u srcu i koji zelite da se igra regionalna liga dodjite na Marakanu platite kartu nije to toliko skupo
17.11.2012 Crvena Zvezda - Partizan(ovoliko su bile za derbi prosle godine , "istok" 650 i "zapad" 850)
3.11.2012 Crvena Zvezda - Jagodina(tu ce verovatno biti ispod 500 ulaznice)
Nije misljenje ocenjivati komentare pravo misljenje je na utakmici nemojte dolaziti samo kada su ulaznice besplatne i hvaliti se kako volite zvezdu ne to nije ljubav prema klubu ljubav prema klubu je kupiti tu ulaznicu za vikend i navijati.Znaci platite ulaznicu i razvijte kakav hocete transparent vidim da vas ovde ima mnogo koji hoce tu ligu dodjite protiv Jagodine ili Partizana i to dokazite ili se nemojte javljati u pravu su Delije kada kazu da je misljenje na stadionu pa pobedite ih ako zelite tu ligu.

baki

pre 11 godina

U takvoj ligi bi Dinamo bio prvi (sa 4,5 poraza)...drugi bi bio Partizan (sa jedno 15 bodova manje). Zvezda 4,5 u najboljem slucaju i to sa u vrh glave 7,8 bodova vise od poslednjeg.

blaza

pre 11 godina

Regionalna liga sigurno nece izvesti srpski(klupski i reprezentativni) fudbal iz krize.Nisu Rusi,Ukrainci,pa i Rumini napravili jake klubove,u zadnjih 10-tak godina zato sto su pravili regionalne lige.Pogotovu ako pogledamo regionalnu kosarkasku ligu.Isto je tako bila prica da se podigne klupska kosarka.A sta smo dobili 3 kluba u jednoj ligi koja nije nista jaca od srpske od pre 10-tak godina.O uspehu reprezentacije i nikada manjem broju vrhunskih(NBA)igraca ne treba ni pricati.Ima valjda u Srbiji jos klubova osim Zvezde i Partizana,a kojima kao trebaju jaci protivnici,a gube od Donjeg Srema i Spartaka.

Parni valjak

pre 11 godina

Zanimljiv stav ovih "narodnih tribuna", obzirom da u svakodnevnim raspravama priznaju samo rezultate iz vremena SFRJ.

...Od tada "crveno-beli" nisu imali mnogo razloga za radovanje, što je možda doprinelo tome da navijači odbace sličan plan za regionalni fudbal...
Pa ni u našoj srpskoj fudbalskoj i košarkaškoj ligi nisu imali mnogo razloga za radovanje.

expert

pre 11 godina

Pa naravno da su Cigani protiv regionalne lige, kad u ovoj srbijanskoj imaju zagarantovano drugo mesto, a u regionalnoj bi se borili za sredinu tabele.

Bosanac

pre 11 godina

Liga sa 16 timova iz minimalno OSAM drzava? Ko zna, mozda ce nam se jos prikljuciti Rumunija i Izrael....i koliko ce nasih timova ostati kod kuce? Koliko ce to zaista doprinjeti nasim klubovima, kad se maximalno dvoje-troje od njih mogu takmiciti u toj ligi? Budite ozbiljni.

кадија-судија

pre 11 godina

Ма каква регионална. Баскет је прави пример,урнисан нам је и клупски и репрезентативни баскет. Каква нам је репрезентација била пре јадранске лиге? сваки спорт се игра због навијача,а овде би их било у почетку доста а касније све мање и мање. А да не говорим што се на гостовања не би ни ишло!

Flynn

pre 11 godina

Ovo nije stav svih. Njih 20ak smisli tu setalicu, onda na utakmici mi na severu podignemo ove najlone koji cine mozaik, bilo da je u simbolima Zvezde ili Srbije a centralna grupa moze onda da podigne i setalicu sa likom Adolfa Hitlera i ispada da smo svi nacisti. Ja licni nisam za regionalnu ligu gde ucestvuju sve ex-yu zemlje a samo Hrvatska i Slovenija imaju po 1 klub koji je bolji od nasih iz JSL. Mada bilo bi zanimljivo videti kako bi Tole izveo da Partizan bude ispred Dinama koji je ubedljivo najbolji ex-yu klub trenutno

Kol

pre 11 godina

Imam svoju zemlju i svoju ligu i hocu srpski fudbal da napreduje! Pa nigde ne postoje ovakve glupave lige, pa ni skoti ne igraju sa englezima a kamoli ovakve gluposti...

rus

pre 11 godina

nista me ne iznenadjuje sto se tice "delija". veliki sam navijac zvezde, ali sam prestao da idem na utakmice zbog njih i njihove ksenofobije. mi nismo bili ssmpioni pravoslavne ili bedne ruske lige. nego evrope i bivse jugosavije. od tada, nista. partizan caruje u xenofobicnoj srbijici. kad to shvate ovi suzeni umovi u i oko zvezde, mene nece biti na marakani. mnogi ce reci, sta me bole. ali, verujte, mnogi pravi zvezdasi misle kao ja. zvezda nije csk, zvezda je manchester united! dole putin, nasi, dveri i 1389. zivela zvezda.!

gnevni gradjanin

pre 11 godina

Meni su ovi navijaci zvezde smesni.
''Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija'', a najvece i najblistavije uspehe je Zvezda ostvarila za vreme ex yu, a danas ne moze u Evropi da se zadrzi dalje od kupacke sezone.

PARTIZAN SE VOLI SRCEM !!!

pre 11 godina

hahha ...pa oni se u ovoj njiva ligi bore za drugo mesto vec godinama zamislite u regionalnoj tu bi im uspeh bio plasman od 5-7 mesta...
a kakva su navijacka grupa bili i sada, pa se palse odlazaka u hrvatsku ne smen ni da pisem...

Dzaja

pre 11 godina

Za ove sto govore da je Zvezdi teska i ova samo da kazem da
je Zvezda u toj ligi bila nedodirljiva , a sta bi tu Tole uspio
napraviti bez filijala i njegovih sudija ????

Sinke Grof

pre 11 godina

Ma da. Najbolje je ne igrati sa Hajdukom i Dinamom pa i sa Sarajevom,Zeljom,Mariborom,Vardarom...sigurno su lepse ove utakmice sa BSK-om,Metalcom i slicnim bednim i losim timovima. U nasoj ligi ,,veciti" mogu da rade sta hoce sa smesnim timovima pa kad izadju u Evropu eto nam kraja vec u kvalifikacijama. Bolje kad ovu nasu smesnu ligu gleda 700 gledalaca nego da Dinamo gleda 20.000 ljudi! Zvezda je osvojila kup sampiona jer je igrala jaku Jugoslovensku ligu a od 1995 nije prezimila na evro sceni!!! Ova nasa liga je katasstrofa!!!

SFRJ

pre 11 godina

delije znajuci da nista ne mogu ni u ovoj nasoj jadnoj ligi, na prvu pokazuju da u regionalnoj nemaju sta da traze...
smekerski je suociti se sa jacim od sebe

Predrag

pre 11 godina

A koga to interesuje za sta su "delije"???
Takodje i ostale "navijacke" grupe!!!
Umesto da ih "medijske kuce" ignorisu, vi im dajete jos nepotreban publicitet, alo bre, pa dokle vise???
I na kraju kenj... o huliganima i slicnima!

Šaran

pre 11 godina

Kakvo licemerje... Pa oni su 2003. snažno podržali regionalnu ligu u košarci, dali joj pun legitimitet punim Pionirom na svakoj utakmici, sve to u sklopu projekta evropske Zvezde... Posle toga su ponovo glumili Srpstvo, bojkotuju ligu,sada dižu glas protiv nečega čega nema... Čovićeva vojska, Vesićevi poslušnici...

LUKA

pre 11 godina

Neznam kako Vi ali meni se više ne gleda seoski nogomet po oranicama smiješnih malih klubova u nekim pripiz.... zato puna podrška regionalnoj ligi. Prva sezona bila bi kaos, kasnije nogomet/fudbal. Pozdrav iz Zagreba.

xxx

pre 11 godina

pa da, ne mozemo ni ovde da budemo sampioni cemu onda igrati regionalnu ligu...a dobro, za sad imamo siguran prolaz u drugo kolo kvalifikacija za kup uefa, ipak su Malta i Island jos daleko iza nas, to su zagarantovane bar 4 utakmice u Evropi...

Realan

pre 11 godina

Ma kakva regionalna liga? Pa zar nam je malo što se brukamo u ovoj kukuruz ligi? Mi šestu godinu ne osvajamo ništa ovde, a tek bi tamo služili za ismejavanje.

kukurek

pre 11 godina

Nasa kosarkaska liga nije unistena jadranskom ligom vec klubaštvom i menadzersko trenerskim spregama i igrama.Zasto neko ne moze da shvati da se igrac ne pravi protiv Donjeg srema nego protiv Hajduka.Na toj utakmici se vidi ko je spreman a ko ne.Na toj utakmici se postaje veliki igrac i nosilac igre.Igramo tri jake utakmice godisnje i hocemo da se napreduje i prodaju igraci za milione a gde treba predstavnici velikih klubova da ih vide u Lučanima smešno.

Stefan

pre 11 godina

ja sam za regionalnu ligu, barem ce da ima neka konkurencija a ne vec 15 godina partizan i zvezda uvek prvi ili drugi. dosta mi je vise i javora i donjeg srema itd. zelim da gledam malo kvalitetniji fudbal

Saša

pre 11 godina

Ko pita Dileje za bilo šta? Proterati sa stadiona huligane da bi se mogli na stadione vratiti normalni ljudi i gledati utakmice kao sportska nadmetanja, a ne kao priliku za iskazivanje najogavnijih i najprimitivnijih nagona. Vredi uvek pogledati epizode "Insajdera" koje se bave nekim "navijačima" pre nego što se bilo šta o njima kaže.

Zvezdas

pre 11 godina

Delije si najbolji navijaci na svetu, ali neki njihovi stavovi su krajnje glupi. Ipak, 100% sam siguran da jucerasnja poruka predstavlja misljenje samo jednog malog dela navijaca. Svako ko je normalan ce podrzati regionalnu ligu.
Napred Zvezda!

logika

pre 11 godina

naravno da su protiv, jer onda bi, kao u kosarci, pale sve maske i ove price o ostecivanju Zvezde bi se i u fudbalu pokazale kao nebuloze.

Citalac

pre 11 godina

Delije su uz Grobare najgori deo naseg naroda.Istovremeno su i najnazadniji a samim tim i najopasniji za opstanak naseg naroda. Ko uopste njih, i jedne i druge, pita da li ce Zvezda i Partizan u regionalnu ligu?Onaj ko ih pita i ko trazi njihovo dopustenje je u stvari deo istih pojava u nasem drustvu koje ce nas na kraju koštati i drzave. Njih bre treba ukinuti dok nije kasno. To je gomila probisveta koja unistava sve sto valja.

Bosanac

pre 11 godina

Regionalna liga u sustini nije losa liga.

Medutim, ja vidim mali problem u tome, da ce odnosi izmedu regionalne i pojedinih lokalnih/drzavnih liga postati kao nebo i zemlja. Znaci, svi koji ce ostati u drzavnim ligama ce, ili propasti, ili vjecno ostati u toj drzavnoj ligi.

Pogledajte kosarkasku regionalnu ligu. Skoro pa nikad ne uspije neka druga ekipa iz bilo koje ex-YU drzave da se plasira u ABA ligu ili u njoj nesta postigne, osim istih klubova.

Stoga bi bilo bolje, da se koncentrisemo na YU-regiju i izgradimo model slican Jugoslavenskom sistemu:

Po mom misljenu:
1. liga (16 timova),
2. liga (16 timova),
pa tek onda Republicka/drzavna liga (10 timova)

E tek tad bi ovaj prostor osjetio istiniti pomak.

Stefan Herceg-Novi

pre 11 godina

Jadna je, ali zaista jadna, zemlja u kojoj se VI pitate za bilo šta!
(Bivši navujač Zvezde, 21. oktobar 2012 08:41)

To sto sebe nazivas bivsim navijacem Zvezde govori mnogo o tvom karakteru.Ne znam kako moze imati najvise preporuka komentar od nekoga ko sebe naziva bivsim navijacem.Nesto ili volis ili ne volis,nema nazad.
Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje... ♥CZV♥
A o regionalnoj ligi o tom potom,daleko je to,jako daleko...Fudbal i kosarka se ne mogu porediti ponajvise zbog same bezbjednosti.

Bane NS

pre 11 godina

Aman ljudi, stanite malo ! Dosta vise o toj regionalnoj ligi ! Ona jednostavno nije moguca, iz MILION razloga, a to sto su i Delije protiv te lige je u krajnjoj liniji nebitno...
Dakle, nije moguca ta liga i nece biti moguca jos 50 godina, minimum ! Razloga je na pretek - od bezbedosnih, finansijskih, sponzorskih, plasmana u Evropu, kako bi sve to bilo rasporedjeno, tu nema sanse da bi se mogle zadovoljiti sve strane ! Sve je to povezano. I niko ne zastane malo da razmisli o svemu, vec odmah svi krenu na pljuvanje Delija zasto su zaboga oni protiv te lige. Tipican srpski mentalitet. Zato smo tu i gde jesmo !

p.s. Novinar SOS kanala Nebojsa Petrovic je uradio jedan intervju na tu temu sa predsednikom Fudbalskog Saveza Crne Gore Dejanom Savicevicem pre par godina. Covek je sve do tancina lepo objasnio zasto to NIKAKO ne moze funkcionisati ! I svi koji kazu da moze ili ne razmisljaju ili namerno obmanjuju narod.

nekitamo

pre 11 godina

ja bih hteo da se odrzi regionalna liga mnogo dobro ce biti za srpski fudbal a interesantno za gledanje mnogo neizvesnosti zamislite imace vise derbija i vise klubova sa navijacima bice tu Dinamo,Hajduk CSKA Levski Vardar Metalurg i naravno Patizan i Zvezda interesantna gostovanja navijanja itd...

NE

pre 11 godina

koja regionalna liga? Samo fali Mamić da se priključi našim lopovima, i onda dobijemo prepucavanje ko je koga pokrao i namestio rezultat. Sve bi bilo isto samo bismo dobili i nacionalistički prizvuk.

Zvezdas(nikad Delija) iz Hamburga

pre 11 godina

U interesu je njima jedna Banana-Liga kao sadasnja, kao sto je pre 20 godina njihovim Tatom(kriminalcem) Arkanu bila u interes izolovana Banana-Drzava.

superbrko

pre 11 godina

(Prokletnici, 21. oktobar 2012 09:06)

Ma bravo, sve si rekao. Regionalna liga smeta samo onima koji imaju koristi od ovakvog stanja u našem fudbalu, kojekakvim uhljebima, jer bi nova organizacija poljuljala već dobro uhodan sistem, isisavanja novca i lihvarenja.

aki

pre 11 godina

Nema velike Zvezde bez jake lige koja ce biti atraktivna za gledaoce i sponzore. Osim protiv Partizana tesko cemo imati pun stadion. Poseta na Marakani je najbolja u nasoj ligi ali je to ipak manje nego nekada. Nece propasti nasa liga ako udjemo u regionalnu. Ovako moji Zvezdasi guraju Zvezdu i nas fudbal u provaliju bez povratka.

Član sa plaćenom članarinom i sezonskom za Sever

pre 11 godina

Želim da alarmiram celokupnu javnost a pre svega ljubitelje Crvene Zvezda sledećom činjenicom:
Na današnji dan račun FK Crvene Zvezda je u blokadi tačno 1.223.574.275,65 din odnosno nešto preko 10 miliona EUR. Račun je u blokadi već 292 dana a, ako se ne varam, ukoliko je račun u blokadi preko godinu dana (što je uskoro) automatski se pokreće stečaj. Molim novinare da postave pitanja o blokadi računa Vladanu Lukiću. Svi navedeni podaci su javni (mat.br. sa APR-a a iznos blokade sa NBS-a) samim time i dozvoljeni za objavljivanje i lako proverivi. Ne dozvolimo da nam se Zvezda ugasi.

pero

pre 11 godina

Haha, govorite Delije ne zele. Pa to je jedna grupica izmapulisana politicki ili potplacena da nosi slicne transparente. Niko normal ne moze biti protiv regionale lige osim ako nema priliku da lovi u motnom kao sto to sada rade.

HUNTER

pre 11 godina

Pa naravno da neće...oni prvenstvo ne bi osvojili ni u beogradskoj zoni, a u regionalnoj bi bili večiti fenjeraši.
Treba ispoštovati ovu njihovu želju i ne uključivati ih. Ko neće ne mora...ima ko oće.

pecinska klaustofobija covecije ribice

pre 11 godina

"Bolje prvi u selu, nego poslednji u gradu." - nar. poslovica
To je logika malih i neambicioznih ljudi!

Zvezdas

pre 11 godina

Bas sam se razocarao kad sam ovo video juce. Odmah da kazem da nisam ucestvovao u ovoj koreografiji jer je ona bila samo na sredini tribine, a ja naravno nisam bio tu. O Delijama mislim sve najgore i misljenje o njima mi se pogorsava iz dana u dan. Na severnu tribinu idem iskljucivo iz finansijskih razloga, a od "ovih" nista bolje nisam ni ocekivao. Sledeci mec na Marakani je protiv Jagodine i pobedicemo, pa sta. Pobeda je OK, a sve osim toga je katastrofa. Jedini naboj pred mec je veciti derbi, a on je 2-4 puta godisnje i evropske utakmice, sa kojima zavrsimo vec u letnjem periodu. Ostale utakmice su nevazne, liga nam je mrtva. Stvarno ne mogu da zamislim sta ima u glavi onaj koji nece regionalnu ligu. Ovo sada je OK ???

jones

pre 11 godina

Pomisao na regionalnu ligu izgleda lepo. Jaca liga, jace utakmice, vise klubova koji se bore za titulu i mnogo vise navijaca na utakmicama. Ali sta cemo sa mrznjom koja vlada izmedju naroda. Pa predsednik FS Hrvatske je pre par dana izjavio da nasu reprezentaciju treba suspendovati iz svih takmicenja. Drugi problem je sudjenje, koliko samo gostujuce ekipe trpe stete na kosarkaskim utakmicama. A sta ce tek biti u fudbalu, kada se sudije nadju pod ozbiljnijim pritiskom. Bojim se da bi na kraju opet Srbi ispastali. Isuvise je rano za takvu ideju.

Anti Protivan

pre 11 godina

Naravno da sam ZA regionalnu ligu samim tim sto bi se kvalitet fudbala iskristalisao,ali regionalnu ligu samo sa klubovima iz ex yu! Vidim ovde se pitaju sta bi se desilo manjim klubovima,nacin je vrlo jednostavan da se i oni zbrinu u 6 drugih liga gde bi prva dva iz svih republika kasnije igrali mini ligu medjusobno ili play off za popunu te regionalne lige! Eto tako da bi i Jagodina,Split,Osijek,Borac Banjaluka,Celje,Napredak,Radnicki imali motiv ne bi li usli u jedinstvenu ligu!!! Samim tim i broj gledalaca bi se povecao u drugim ligama... Naravno,sve pod pretpostavkom da UEFA da zeleno svetlo za tako nesto! Stadioni bi bili puna,liga izjednacena i klubovi sa ovih prostora bi daleko bolje prezentovali sebe i svoju zemlju u Evropi! Ovo sto sada imamo u regiji od liga je blago receno vise nego smesno.

toni montano

pre 11 godina

sramota me za koga navijam i kome pripadam,sta ovi tzv navijaci rade i uprava sa njima to je dno dna.nikad u zivotu nisam osecao takvu tugu i zalost.e zvezdo moja sta nam uradise...

*-*

pre 11 godina

Delije, kako bi usli u tu ligu tako bi i ispali iste godine! Ubedljivo poslednje mesto! Kao i u kosarci sto se desilo, samo posle par godina.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Ko klinac u bivšoj Jugi sam navijao za C. zvezdu i sanjao da budem i ja jednog dana na tom stadionu i navijam u crveno-bijelom dresu! E moje delije kako ste nisko spali, ako vas neki lopovi za malo para tako kupe...
Regionalna liga je jedini način da nam nogomet na Balkanu opet zazivi, i svima je jasno da predsjednici saveza i nekih klubova u sadašnjim banana ligama nebi da se odreknu moći koje sada imaju da namjestaju i pune svoje džepove ... Nek je naprave i nek bude što veća i Grke i Madjare nek stave unutra ako žele , da dobijemo kvalitet dostojan liga petice..

vladimir_natal_petkovic

pre 11 godina

regionalna liga je jedii spas svih klubova ex juge..neko ko dementuje da bi se kvalitet poboljso i neko ko misli da je bolje ovako da zvezda igra sa BSK i partizan sa jagodinom taj ocigledno ne zeli dobro srpskom fudbalu.
mislim da bi se tema huligana bolje razbilo kad bi se islo igrat tu ligu jer bi drzave napokon pocele totalno da razbijaju skinhead-e i ostele bagre po bivsim republikama.
kritikujete jadransku kosarkasku ligu a ona u sustini nije losa i cinjenica je da je svake godina sve bolja pogotovo sto se gledatelja tice.za to sam da samo najajci klubovi igraju tu ligu ,a da ovi manji igraju republicku ligu gde ce prvak igrati play off sa ostalim prvacima i tako izbori ucesce u regionalnoj ligi.za najvece timove tipa zvezda dinamo partizan bi postojala samo regionalna liga gde oni nebi ucestovali u republickim ligama i to bi bilo to..

droid

pre 11 godina

Frka! Šta bi navijači blizanaca kad ne bi jedni ili drugi osvajali titule svake godine?! Ja ne bih voleo da vidim regionalnu ligu zbog mogućih incidenata, a što se fudbala tiče bila bi i više nego potrebna svim zemljama exYU.

Pedja

pre 11 godina

Vidim više razloga za isticanje transparenta koji bi se mogao prevesti u onu narodnu: Bolje prvi (u našem slučaju drugi) u selu nego poslednji u gradu. Razlozi su sledeći:
1. Navijači u prvih par godina ne bi mogli da putuju na gostovanja, što zbog bezbednosti, što zbog troškova (mnogo je jeftinije otići na Karaburmu ili u NS nego u Budimpeštu ili Split).
2. Liga bi bila organizovana od UEFA-e a ne verujem da bi oni tolerisali klub koji je u blokadi i koji duguje na sve strane.
U svakom slučaju popravio bi se kvalitet fudbala i iz te lige bi obavezno trebalo da bude ispadanja kako ne bi dolazilo do prepuštanja bodova.

Veljo,ista ste vi banda, i ti i Dinkic

pre 11 godina

(Monteri iz Jajca, 21. oktobar 2012 11:12)
Organzujte se vas 200 pa na zapadu ili istoku na sledecoj utakmici razvijte transparent lako je pricati.Uzgred ne navijam za Zvezdu ali treba doci do stadiona i pokazati misljenje komentar na B92 ne vredi vec komentar na Marakani se gleda ionako se hvalite kako vam je svaku utakmicu pun stadion pa pokazite to sada ili dolaze samo 12000 placenika na sever.

Zvezda u srcu!

pre 11 godina

99.5% navijaca koji dolaze na sever, procitaju transparente koje razvijaju tek kad pogledaju slike utakmice kad dodju kuci. Kakva je to samo efikasna i jeftina podloga za sirenje raznoraznih poruka i stavova ko zna kakvih ljudskih spodoba.

Zli

pre 11 godina

Pa da nisu na isti način "podržali" košarkaški klub u regionalnoj ligi, siguran sam da isti danas ne bi bio u tako lošoj situaciji. Ali njima su neki nacionalistički tripovi bitniji od dobrobiti kluba, očigledno.

vasa

pre 11 godina

Koje su to Delije? To nisu nikakvi navijaci to su zatucani placenici koji dalje od Beograda i Srbije nikad nisu makli...
(Tuga, 21. oktobar 2012 12:59)

Pitaj češke benzinske pumpe kakvi su navijači... Počistili ih ko Panta pitu... Pokupili sve žvake i lutkice...

Tolle

pre 11 godina

A posle omalovazavaju Partizanove titule jer nam je "smesna liga".Pa evo, mi zelimo jacu ligu.Ako je vi vec ne zelite, nego i dalje zelite ovu sadasnju, ne razumem zasto je onda pljujete....Ustvari razumem, ali nema veze, to ste vi....

Auri Sacra Fames

pre 11 godina

Moram se ponovo oglasiti. Da li ste stvarno ubedjeni da ne nestati korupcija,krininal,malverzacije sa trasferima kada se oformi regionalna liga? Citajuci ovakve komentare,ja se prosto zapitam cemu ljudima sluzi mozak... Kada spojite 2 sirotana ne mozete dobiti jednog bogatasa...Zvezda,Partizan,Dinamo i Hajduk nisu vise istog kvaliteta kao i pre 20-30 godina... Po cemu je npr. Vardar bolji od Radnickog ili Zeljo od Vojvodine? Jedino resenje za nas sport je da se uvedu zabrane za prodavanje igraca u inostranstvo do 28. godine.

Pedja

pre 11 godina

@Član sa plaćenom članarinom i sezonskom za Sever, 21. oktobar 2012 11:01

To oko ogromne blokade računa kluba i stečaja bi Lukića trebalo da pitaju Delije ali im je on izgleda super, iako će nam ugasiti klub. Šta mislite zašto ga ne prozivaju već se na Severu pevaju ruske pesme i žalopojke o Kosovu?

Lord Aleksandar REPUBLIKA SRPSKA

pre 11 godina

Evo čitam komentare i ne znam šta da mislim na ovu temu. SVI SU U PRAVU !!!
He, itd... I tako... ovaj... mislim... eto tako...

Don Krle One

pre 11 godina

Mozda bi naslov trebao da glasi "Placenici protiv regionalne lige". Delije sigurno nisu protiv. Jaka liga = jaki klubovi, vise jakih utakmica u nogama i bolji ucinak u Evropi. Ovako u Tole super ligi (ili nekoj drugoj super ligi ranije, svejedno) nema mesta napretku mladih igraca.

Beavis Stella Rossa

pre 11 godina

Koje Delije?Mene niko nista nije pitao,kao ni onih 8000 ljudi na Severu.To se ovi dileri i narkosi sa sipke nesto primaju.

zvezdas

pre 11 godina

pa naracno da ce delije i grobari biti protiv ove lige jer tamo nece biti bsk-a da demonstriraju svoju "silu"!lako je medju najgorima biti najbolji

Mr. Good

pre 11 godina

Jasno je da bi sve ovo bio rizik ali iskreno to je zadnji voz za spas srpskog i fudbala u okruzenju. Sigurno je da bi bio bolji kvalitet fudbala i klubovi bi finansijski koliko toliko ojacali i mogli bi talentovane igrace duze da zadrze cime bi bili konkurentniji u evro kupovima. Svako ima svoje misljenje ali Delijama se ocigledno vise svidja da tavore u propaloj ligi Srbije jer cak ni tamo ne mogu biti najbolji

Marko

pre 11 godina

Naravno da regionalna liga nece doneti dobro fudbalu. Evo vam primer kosarke. Gde je sada Srbija u kosarci? Na jedvite jade smo se plasirali na bedno evropsko prvenstvo, nismo mogli da se plasiramo na olimpijske igre, stanje u klubovima nikada gore, posecenost utakmica mala, finansije u totalnom minusu, nesrecnih 90-ih godina je reprezentacija imala jace sponzore nego danas.
Takodje, ove nebulozne izjave da sprecavanje regionalne lige odgovara samo fudbalskoj mafiji su smesne. Samo ce se udrziti fudbalske mafije Srbije, Hrvatske, Bugarske... i bice jos jaci i tek se onda nece znati ko pije, a ko placa.
Tako da nije stvar u nacionalizmu i netrpeljivosti, nego u prostoj racunici da regionalna liga nece poboljsati kvalitet fudbala u Srbiji, naprotiv!
Ja sam zvezdas i bio sam protiv regionalne kosarkaske lige i razocarao sam se kada je Zvezda odlucila da udje. Nije mi jasno zasto sada partizanovcima odgovaraju regionalne lige imajuci u vidu da su KK Partizan i Dusko Vujosevic uvek bili protiv.

P.S.
Neko rece da ce ova liga imati dva direktna predstavnika u Ligi sampiona. Kako da ne, ovi iz UEFA su sisali vesla, a Spanci i Englezi jedva cekaju da lome noge po balkanskim njivama.

BgHQ

pre 11 godina

Ali bi svakako bili za regionalnu ligu Juzna Osetija,Nagorno Karabah,Rusija,Severna Koreja,Iran,Sirija,Venecuela i ako moze Kolumbija da bi ovi sto stoje na sipci mogli da obogate svoj export-import.

Nataeos

pre 11 godina

Ja sam protiv Lige! Neka vrsta kupa ili tako nesto mozda al liga ne! A i treba biti realan, jel smo spremni za to??! Nebi rekao, ima da se bijemo ko volovi

zvezdas

pre 11 godina

Nece narko dileri bilo kakvo otvaranje ka svetu. Samo smaraj o Kosovu, podrzavaj mediokritete koji te se plase, pravi velike pare na tudjoj nesreci i boli te uvo za sve koji iskreno vole zvezdu. Moj SEVERE sram te bilo!

dadoredstar

pre 11 godina

Zvezdaš sam skoro 25 godina zvanično!!Bez obzira gdje sam rodjen ali podržavam regionalnu ligu da se nedesi Trpanje Borče istim rezultatom!!!

Auri Sacra Fames

pre 11 godina

Od velike cetvorke je ostalo samo ime... Ne zna se gde je fudbal gori,da li u Srbiji ili Hrvatskoj... Samo me jedno brine; stepen sigurnosti na stadionu kada budu npr. igrali Zvezda-Dinamo ili gostovanje Grobara na Poljudu? Cisto sumnjam da nece biti incidenata...

Kop

pre 11 godina

A sto vi svi lepo ne napravite transparent regionalna liga - da! Da vidi ceo svet lepo, a ne ovde da fantazirate... Zato sto ne umete, nikad necete umeti i zato se ni ne pitate vi nego oni koji znaju ;)

Ponosni Zvezdaš

pre 11 godina

A ko i ZBOG ČEGA pita "Delije" ili "Grobare" o bilo čemu ? Čime su se dotični mudraci kvalifikovali da budu za ili protiv bilo čega ?

ne vredjaj druge nismo toliko jaci izjednaceni smo

pre 11 godina

(Novi Sad, 21. oktobar 2012 15:38)
Druze za Slovenacke klubove
Scorers: Beric (25’), Ibraimi (62’), Tavares (88’)
NK Maribor: Handanovic, Milec, Mejac, Mezga (85’ Dodlek), Tavares (90+1’ Filipovic), Ibraimi, Cvijanovic, Potokar (81’ Vidovic), Rajcevic, Beric, Mertelj
Panathinaikos: Karnezis, Sissoko, Boumsong, Vitolo, Christodoulopoulos (55’ Fornaroli), Zeca, Vyntra, Katsouranis, Spyropoulos (sent-off 90+3’), Velazquez, Quincy (74’ Mavrias)
Druze za Hrvatske klubove
Inter Hajduk 0 2
Slaven Belupo Athletc Bilbao 2 1

MilanE

pre 11 godina

Regionalne lige će biti, pitanje je kada će se to desiti.
Preduslov je rešiti pitanje vlasništva nad klubovima, finansiranje i upravljanje, fudbal je i ovakav izuzetno profitabilan ljudima koji ga vode,
zašto bi oni nešto menjali, njima je super, uz nikakva lična ulaganja u vidu novca, uz pare javnih preduzeća i države, čekaš da stasa neki klinac kojeg uvaljaš za milione, profit podeliš, klubu ostaju dugovi, biti funkcioner fudbalskog kluba je posao iz snova.

sportista

pre 11 godina

Ne mogu se porediti kosarka i fudbal, iz prostog razloga jer smo u kosarci imali daleko vise uspeha nego u fudbalu. Cak i sada u okrnjenoj i omalovazenoj Srbiji, Partizan je ucesnik Evro Lige, a ostali klubovi igraju u regionalnoj ligi sasvim ok. Gde to igraju fudbaleri ?
Ono kvaliteta sa kojim smo osvajali svetska i evropska prvenstva, bili strah i trepet za bilo koju kosarkasku naciju, sve je doslo iz treninga bivse SFRJ, po tom modelu i toj filozofiji. Ko nam je predstavnik nove Srbije ? Darko Milicic ? :)

U fudbalu je uvek bilo vise para - pozivnica da mafioze preuzmu stvar u svoje ruke. Tako da mislim da bi regionalna liga u fudbalu donela mnogo vise pozitivnih stvari, smanjila korumpiranost, otklonila protok novca samo i iskljucivo preko srpskih mafijaskih ruku. A ako cemo iskreno, da se i smanje tenzije izmedju bivsih republika, da naviknemo da se malo vise gledamo na terenu a manje preko politickih kanala, da se buduci narastaji naviknu da igraju sa "omrazenim neprijateljima", da imaju dostojnog protivnika i da se kvalitet igre podigne na veci nivo.

Busi hahaha

pre 11 godina

Delijama dosta sto ih Partizan busi vec 6 god. I umesto da pomognu Zvezdi tako sto bi bili losi jos par godina, gubeci od Dinama iz Zagreba i slicnih, ali bi bar igrali jace utakmice, oni ne zele na forumima i na stadionima da ih bude sramota.

Regionalna Liga

pre 11 godina

Treba neko da iznese konkretan projekat. Koliko bi bilo klubova u ligi?Da li treba organizovati vise regionalnih liga? Npr. Prva regionalna, druga regionalna, treca regionalna, pa onda nacionalna liga.
Odigrati sledecu sezonu i na osnovu tabele klubovi ulaze u prvu reg. ligu. Prvih 5 klubova iz Srbije ulazi u prvu a drugih 5 u drugu reg.ligu, a sledecih 5 u trecu. Ostali igraju nacionalnu ligu iz koje mogu da ostvare prelaz u trecu reg. ligu.

Isto i sa ostalim drzavama samo bi imali manje predstavnika. Npr. Srbija 5 predstavnika, Hrvatska 4, Bosna 4, Slovenija 3, Makedonija i Crna Gora po 2. To je 20 klubova. Isto bi brojala i druga i treca regionalna liga. Poslednja 4 kluba bi ispadala iz lige i bila prekomandovana u nizi rang dok bi 16-ti i 15-ti igrali baraz sa petim i sestim iz druge lige.

Imali bismo 10 predstavnika u samo prve dve jake regionalne lige, sto je dovoljno posto nisam siguran da zapravo imamo i 10 ozbiljnih klubova.

Liga da dobije neko neutralno ime. Drzave da porade da usklade zakone protiv divljanja na stadionima i da se oni primenjuju. Pri gostovanjima navijaca u okviru nacionalnih drzava ne bi bilo nekih ogranicenja, dok bi se ostala gostovanja odvijala prema dogovoru, klub dobije 5-10 posto ulaznica i navijaci rezervisu i odlazi se samo organizovanim prevozom. Najvaznije da se zakoni protiv divljanja primenjuju i to je to.

Prvak dobija zagarantovano mesto u ligi sampiona a sledeca 2 u kvalifikacije, a cetvrti i peti u ligu evrope.

my way

pre 11 godina

Jeste jeste, uci ce milijarde evra od sponzora koji samo cekaju nasu regionalnu ligu i gace su spremni da skinu za nju, kako da ne. Posle ce Zvezda i Partizan, kao ovi ABA ligasi da drsko traze od Srbije pare. Uzgred, i sama ta ABA liga gubi evropska mesta i gubice ih i dalje, toliko o njenom atomskom kvalitetu, a sta je uradila sa ostalim nasim klubovima i bazom igraca suvisno je govoriti.
Protiv sam regionalne lige u fudbalu, ali ako se vec formira, ta liga ne sme da bude zamena za nacionalna prvenstva i da se igra po tom formatu, vec po sistemu po kojem se igraju evropska takmicenja, Liga Sampiona i Liga Evrope, dakle po grupama. Tako se u kosarci igraju VTB i Balticka liga, a ne kao mi slepci bez trunke razuma, vizije i razmisljanja o poslecama. To bi ostavilo prostora da se ne ruse domace lige i ne unistavaju ostali klubovi, a time i baza igraca, kao sto se desilo sa nasom kosarkom i to mora da bude uslov svih uslova za ucesce u regionalnoj ligi. A pored toga, moglo bi da bude mesta za vise klubova. U svakom slucaju domace prvenstvo moraju da igraju svi ravnopravno, od pocetka. Jedino tako bih ja mogao da progutam ovu pricu, u suprotnom ne nikako! Nikakva se kuca ne moze graditi bez temelja!

SomborAC

pre 11 godina

Posle odigranih prva dva kola, vecina klubova bi bili kaznjena novcano i naravno kaznjena ne-prisustvom gledalaca po ko zna koliko utakmica, zbog divljanja predhodno navedenih grupacija (huligana)!Kome to treba?

zaboljifudbal

pre 11 godina

Moje misljenje je da bi regionalna liga bila vrlo zdrava stvar za ovaj sport u citavom regionu. Svi oni koji su protiv, verovatno ne mogu da prevazidju neke svoje predrasude, ili se mozda plase realne sitacije i stanja u kojem nam se nalaze klubovi/fudbal?

Sir Giles

pre 11 godina

Ovo je jedna od onih priča u kojoj je svako po malo u pravu.
ZA: Navijači Zvezde i Partizana gledaju derbije stare Juge (mada su nekada veliki timovi sada podjednako krš). Sponzori, pare itd.
PROTIV: Gde će da odrastaju fudbaleri koje će Zvezda i Partizan kupovati? Škole su im uglavnom truba. Samo dva kluba idu, Vojvodina uglavnom izvisi. Zašto su ulagane pare u stadione po Srbiji (Kragujevac, Novi Sad, Niš, Kruševac) koji će biti još prazniji. S' kim će igrati Rad, Napredak, oba Radnička? Sa Mladenovcem, Kovačevcem i Sopotom? Ne postoji fudbal u ovoj zemlji samo zbog Zvezde i Partizana, mada kako stvari stoje, postoji samo zbog menadžera-lopova i bogatih tata koji sinovima plaćaju treninge i mesto u timu (čast izuzecima).
NEŠTO IZMEĐU: Ta liga ima smisla samo ako postoji i 2. balkanska i ako ulete ozbiljne pare. Onda će biti kidanje i za opstanak i za ulazak. Faliće jedino Maršal da dodeljuje kup.

Dusan

pre 11 godina

Ovde i jeste unisten fudbal, samo regionalna liga moze da ga izvuce iz mraka i donese kvalitet.
Ove nase i ne gledam. Nema sta da se vidi, kvalitet fudbala je nula.
Od nasih navijaca nista pametno ne moze ni da cujes

princ

pre 11 godina

U toj ligi zvezda i partizan ne bi mogli da namestaju kao sada, tako da me ovakav stav nimalo ne cudi.
Dobar pokazatelj da je neki stav pogresan je kada ga delije podrzavaju.

kosmajac sale

pre 11 godina

ma pustite ljude neka uzivaju u jelen super kukuruz ligi.tu oni lome tuku diluju to je njihov raj . aono kao zvezdas srbija nikad jugoslavija ha ha ha.primitivizam je cudo.

Mancini

pre 11 godina

Normalno da su protiv regionalne lige, delije, navijaci Zvezde, a kad bi ih pitao zasto , krenuli bi da vicu ,,Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija"-intelektualno nema šta...Prvo regionalna liga bi bila dobra, jer bi se pojačao kvalitet fudbala, govorim činjenice, nemajuci nikakvu iluziju o Jugonostalgiji. A mislim da ne treba dati nikakav publicitet šta kažu navijači iz sveta podzemlja, sledbenici Arkanovih eskadrona.

sasa 076

pre 11 godina

Ono sto mene brine kao zvezdasa nije regionalna liga i ostale gluposte, već činjenica da je zvezda u takoj dubiozi da ćemo i narednih deset godina gledati dominaciju partizanadali iko normalan može da veruje u obećanja o titulama i zamajavanja kad zvezda nema para da zadrži bilo kog igrača a kamoli da dovede nekog stranca koji iole nešto vredi, a zadnjih 5 godina slušamo priče o napadu na titulu, pa ne može bez para, a što se tiče jadranske lige to je pre svega stvar bezbednosti, a onaj ko kaže da bi pre gledao bsk voždovac smederevo nego sarajevo dinamo želju ili hajduk priča gluposto ovo je pre svega sportsko a ne političko pitanje

svesrpski

pre 11 godina

Sta drugo ocekivati od miljenika vlasti, sve redom kriminalaca i huligana nego to. Pa zar ste mislili da ce oni aminovati jednu i jedinu ideju koja bi mogla izvesti klubove sa ovih prostora na pravi put i u igrackom i u moralnom smislu

drNefer

pre 11 godina

to je jedini način da fudbal u srbiji napreduje,a pitanje vremena je da li 13 ili 15 god,što pre to bolje.biće umesto dva pet dobrih klubova.

aleksa_

pre 11 godina

@(pecinska klaustofobija covecije ribice, 21. oktobar 2012 13:48)
Ne, nego treba svi da se "nabijete" u Beograd da budete "prvi" u gradu....ccccc....

navijacizfotelje

pre 11 godina

jer su instrumentalizovani od uprave, koja ne zeli ergionalnu ligu, jer onda ne moze od sloboda,radova i ostalih da uzima dzabe igrace i da im po prodaji daje procenat...a para za pravu kupovinu nema...tuzno je da se uprava krije iza navijaca, navijaci treba da navijaju ne da vode klub

Mandrak

pre 11 godina

Voleo bih, i u idealnim uslovima, to bi bilo odlicno za nas fudbal. Jos ako je dobra finansijska strana priche, ihaaa. Ali realno, bivse drzave i drzavice SFRJ-a nisu spremne na to.

Mnogo je mrznje i zavisti tu, i svakog vikenda bi krvoprolice visilo u vazduhu. Pa u 'bratskoj' crnoj gori nije bezbedno za srbe, a kamoli negde drugde. Evo, izboli momka u skoplju pre neki dan, ladno.

Aligator

pre 11 godina

Pa vodje dobiju lovu onda potpale klince i eto ti gluposti klasika znaju oni da onda nece moci da zabodu nekog krs igraca za neku dobru lovu uglavnom Alfa i Omega svega ovoga su menadzeri zamisli koliko smo jadni kada nam menadzeri kreiraju sudbinu...

European and World Champions 1991

pre 11 godina

Pancev,Savicevic,Mihajlovic,Jugovic,Prosinecki,Belodedic sta to bese 1991 ? pa nista bese jedna zajednicka drzava koja se zvala SFRJ ...... u cemu je problem !

SerbianoPFC

pre 11 godina

....Pitacu vas sve zvezdase kad osvojimo titulu ove sezone, tad ce vam "ovi placenici" kako ih nazivate, biti najbolji na svetu, igraci ce vam biti Bogovi i tako dalje. Vidimo se u maju na Kalemegdenu !

a ti vec sad znas da ce zvezda osvojiti titulu ove sezone?! ja bih tako nesto, ubedjeno komentarisao samo kad bih bio 100% siguran u to sto pricam ili da imam pouzdanu informaciju! ocigledno vise nije nikakva tajna da zvezda ove godine MORA osvojiti titulu, bez obzira na njene igre,sastav, i kvalitet!