Tenis 475

Ponedeljak, 10.09.2012.

21:49

Mari osvojio prvi Gren slem!

Endi Mari osvojio je US open pobedivši u epskom finalu Novaka Đokovića sa 3:2, po setovima 7:6(10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2 posle skoro pet sati igre.

Mari osvojio prvi Gren slem! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

475 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 11 godina

@cheers
Zasto ne bi bilo realno.
Pa Federer je 80% onog sto je napravio u karijeri uradio fakticki za 3 godine igranja u sezonama 2005-2007.
Djokovic je vec imao jednu sezonu poput te 3 Federerove, cak i za nijasnu bolju. Uz jos 2 slicne sezone bice jako blizu Federera.
Masters titule Federer 21, Novak 12.
GS titule Federer 17, Novak 5.
Novak je prosle godine igrao 3 GS finala i uzeo 3 titule. Ove godine isto 3 finala, ali samo jedna titula.
Sledece godine ce verovatno sva finala biti i osvojene titule.
Sa titulama na masters turnirima Novak ce sigurno stici i prestici Federera, jer je i na sljaci poceo sa lakocom da dolazi do finala pa i da pobedjuje Rafu.
Uz te titule na sljaci i ove koje inace redovno osvaja na betonu vec za par godina Novak ce imati vise mastersa od Federera.
Sto se GS turnira tice tu mozda nece uspeti da prestigne Federera, jer nema na travi igru kakvu je imao Federer.
Ipak pred Novakom je bar jos 4-5 godina igranja i verujem da ce doci do cifre od bar 12-13 GS titula.
Kao sto sam rekao ovih par izgubljenih finala ce mu samo otezati da stigne tu Federerovu brojku od 17, ali i sa 13 nece biti daleko iza njega.
Federer je vec jednom nogom u penziji,a Novak tek na polovini svoje karijere. Na toj polovini ima maltene i polovinu titula koje je Federer osvojio 31 u odnosu na Federerovih 76. Ima ukupno 50 finala u odnosu na Federerovih 108. Kada jednog dana obojica budu u penziji i kada se uporede njihovi rezultati, nece tu biti neke velike razlike.

Aleksandar Popov

pre 11 godina

Recite , evo ovaj opet o teoriji zavere, ali se meni ne cine ubedljive pobede Mareja na Rodzerom na Olimpijadi i sada na Openu nad Noletom. Jednostavno nije mi blisko da oni zaborave da igraju u finalu bas protiv Mareja. Ipak, mislim da je tu MI-6 ili 5, ne znam vec koji upleo svoje prste.

SS

pre 11 godina

E posle svih ovih komentara sad malo JA! :-)

Prvo da cestitam obojici tenisera, ali i da kazem da se Nole pitao za sve i to me jako raduje. To samo dokazuje da je svemoguc, pa kad mu se igra on otrese protivnika, a kada mu se ne igra on ga namuci do daske.
Da li vi mislite da je trebao Nole da pokvari zabavu Bondu, fergiju i ostalima tako sto bi im pobedio AM. Naravno da nije! E sad da im ne bi to pokvario, posao je zavrsilo jedno koferce od milion zelembaca, ali uz Noletovu klauzulu kja glasi: "OK, pusticu Mareja da pobedi i da se posle proveselite, ali igracu tako da mu dam dva seta fore, a onda lepo d aga stignem da vidite ko je kralj tenisa, a onda eto mu peti set pa trk svi u kafanu!"
Mislite da nije tako, ne verujete? Odgledajte reprizu meca hladne glave i videcete da sam u pravu. E nakon toga dodjite ovde i lupite mi minus!

Nole nije sa ove planete kad je ova igra u pitanju, zapamtite to!

Dragisa1992

pre 11 godina

Mozete vi pljuvati i vredjati Nole koliko god hocete a bice svima posle žao kad on se on povuce iz tenisa za jedno 7-8 godina. Tada cete onda navijati za tenisere koji ce igrati na chalengerima i koji ce se boriti za ulazak u glavni zreb Grend Slema ili u glavni zreb nekog drugog turnira.
Zato Srbija i Srbi budite ponosni sto vam je Bog dao ovakvog velikog covjeka, a jos veceg sportistu i uzivajate u svakom njegovom mecu koji igra jer ova bajka sa momkom iz Srbije nece trajati doveka iako bi mi to svi volili.

roger17

pre 11 godina

sale ne lupaj,niti su oni neki teniski giganti niti su igrali neki tenis,nasla se dvojica stali cetiri metra iza osnovne linije i onda udri pa ko prvi pogresi,nadam se samo da je ovo poslednje finale njih dvojice i onog bezisejnog mucenja celog sveta koji prvenstveno dolazi da gleda rogera dok jos ima prilike za to....

ne/znam/nista

pre 11 godina

E moj Novace, od koga ti gubis....
Proslogodisnji Novak je bio olicenje broja jedan u svetskom tenisu, nadam se da ce se taj Novak vratiti sledece sezone. Ovakav ni ne zasluzuje to mesto, a ni Gren Slem.

mmx

pre 11 godina

@Nikola
Jesi li ti procitao ovo sto si napisao? Kada Novak pobedi onda je to herojska pobeda (kao da se borio u ratu), a kada neko Novaka pobedi onda su to masoni i USA umesali prste.
Sacuvaj Boze sta sve covek nece proctiati ovde.

sale

pre 11 godina

Da li je neko od vas uopste gledao ceo mec, ili ste pisali komentare sinoc pre meca ili jutros u 10 ujutro uz prvu kafu?! Dvojica neverovatnih tenisera, sportskih titana, su igrala sa 110% svojih mogucnosti jer tako oni shvataju svoj posao - najozbiljnije moguce. Da li se neko od nas posvecuje svom na ovaj nacin (to se odnosi na vas 10% koji imate posao, posto ocigledno imate previse vremena)? Ja ne mogu da nemam neizmerno postovanje prema ovoj dvojici, ishod jednog meca ili sezone ili svetske range liste je potpuno sporedan. Nemojte molim vas da analizirate posto ste potpuno pristrasni - na jednu ili drugu ili trecu - stranu, i uzivajte, od sledeceg meca, u TENISU. A ovaj nocasnji tenis je bio fantastican (za one koji gledaju bez predrasuda)!

Miki

pre 11 godina

(Popivoda, 11. septembar 2012 11:27)

Sta pricas ti prijatelju?? Kakav ''tras na linije'' nemoj lupetati gluposti,Marej je pogodio 4x vise linija od Novaka i isto toliko osvojio srecnijih poena od njega.Tako da nemoj biti cinican...Bolje da si obratio paznju na Marejevu ''baba'' igru cilj samo vracati loptu do iznemoglosti i ubiti tenis u pojam!!!

Pozdrav iz Toronta

pre 11 godina

"Poznavaoci tenisa" koji opisuju Marijevu igru kao defanzivnu i dosadnu se verovatno u basketu pale na Harlem Globetrotters.

Nikola

pre 11 godina

Osvojio je prvi a nadam se i poslednji. Osvojio je turnir zahvaljujuci ATP bordu i organizatorima turnira koji su mu poklonili dan odmora. Prisetimo se i Wimbldona kako su Hrvatu Karlovicu dosudjivali greske prilikom serviranja, kako je zreb tamo prosao. Neka rade sta hoce ali Nole je najbolji ovo sto je on sinoc uradio ne moze niko i garantujem da nije igrao sa Fererom dan ranije dobio bi i ovo finale. Cak mislim da je onaj Damir Dokic potpuno u pravu smetamo im sto smo siromasni. Nole ce ipak na kraju biti najbolji igrac, i nadam se sledece godine da ce osvojiti bar dva velika turnira. Nole, sa srecom majstore.

borkes

pre 11 godina

Reći da je pobedio bolji je tvrdnja koja bi bila podložna diskusiji ali reći da je pobedio onaj koji je bolje iskoristio svoje šanse je sasvim tačna. Marejeva igra, takva kakva je, dovedena je do perfekcije. U jednom trenutku kad je izbacio slajs u aut lepo mu se s usana moglo pročitati:" nemoj to da mašiš to smo vežbali na treningu". Po meni njegova igra je daleko od defanzivne. Koristi on svaku priliku da napadne samo što se te prilike u prebacivanjima od 15-25 puta slabo vide jer igra deluje jednolična prilikom takvih poena. Definitivno je slab prvi servis bio možda i glavni uzrok sinoćnjeg Novakovog poraza. Što se tiče servisa pogledao sam malo Novakove mečeve protiv Endija i Rafe (AO2011) i Rodžera (US2011). Ti mečevi su igrani u 5 setova i peti set je sevisom počinjao protivnik !!! Uopšte ne sumnjam da bi ishod meča bio drugačiji da je sinoć Mari počeo 5. set sevisom. Po meni je mnogo lakše ( govorim o kasnoj fazi meča) servirati nakon pauze, pa onda tražiti priliku za brejk a ne onako iscrpljen od pokušaja da brejkeš protivnika normalno servirati pogotovo kad ti servis ne ide. Mari je u svoja poslednja tri sevis gema promašio možda 2 prva servisa. I baš me intersuje, pošto nisam imao snage da gledam meč 100% već sam ga pratio onako povremenim bacanjem oka na ekran, da li je Mari svesno izgubio poslednji gem 4 seta upravo zbog gore iznesene tvrdnje ili je Nole baš zapeo. Pogotovo što je to bio 2 brejk.

Robert

pre 11 godina

"Zbog stila igre" ne odgovara mu vetar. "Zbog stila igre" ne odgovara mu plava šljaka. "Zbog stila igre" sporije ulazi u meč. Svašta da pročitam. Čovek bi još pomislio, nakon takvih komentara, da je Novak prava seka-persa, a čini mi se da to nije cilj njegovih navijača. Čemu onda takvi komentari? Bolje ga ne branite više, molim vas! :)

Svaki put kada pretrpi poraz, kriv je njegov "stil igre" koji ga je u nečemu sputao i sprečio da pobedi. A, onima koji su ga pobedili zamera se to što sve vraćaju, trče kao navijeni, igraju defanzivan tenis bez lepote... E, da, setio sam se, ponekad je za poraze kriva i njegova bezvoljnost u meču, "inače bi odrao protivnika". :D

Istovremeno, kada pobedi nekog iz Top 5-6, niko ne pominje razloge zašto je njegov protivnik poražen(da, bilo bi smešno, recimo, napisati - "Nole pobedio bezvoljnog Nadala/Federera/Murraya" :D), već se veliča njegova pobeda.

Da sumiramo onda. Da bi Novak pobeđivao najbolje, moraju biti ispunjeni sledeći uslovi:

- ne sme biti vetra
- ne sme biti ni jakog sunca
- ne sme biti plave šljake
- protivnik ne sme biti previše dobar u defanzivi
- 100% mora imati volje i želje da pobedi... :)))

Bolje da ga njegovi fanovi ne brane takvih argumentima. Samo mu kvare imidž.

realno

pre 11 godina

Novakova sezona je vise nego odlicna. 1 GS titula i 2 masters titule uz jos 5 finala (2 na gren slemovima i 3 na mastersima).
Novak je i dalje ove godine prvi igrac sveta. Ima 1000 bodova vise od Federera.
http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx

Od 13 odigranih turnira Novak je osvojio 3 titule, igrao 5 finala i 4 polufinala. Jedini kiks je imao u Madridu na onoj plavoj sljaci gde je izgubio u cetvrtfinalu.
Nema tu nikakvog Novakovog pada kako neki prizeljkuju, a sve ovo je Novak postigao u godini u kojoj je imao i puno privatnih problema (smrt u porodici i jos neke druge stvari za koje ne znamo).

Pa i Federer je kao najuspesniji svih vremena izgubio 7 gren slem finala, dok nije osvojio tih 17 titula.
Djokovicu je ovo bilo cetvrto izgubljeno GS finale od 9 odigranih.
Ne moze se svako finale dobiti i ne postoji teniser koji je pobedjivao u svim svojim finalima.
Ako bas zelite da znate najuspesniji u finaliam su bili Muster 44:10 i Davidenko 21-6
Ovaj poraz i onaj na RG mogu samo eventualno da otezaju Djokovicu da sustigne taj Federerov rekord po broju GS titula. Ali cak i da ne uspe u tome na kraju svoje karijere Novak ce po uspesima biti jako blizu Federera.

Nema razloga da pljujete jednu takvu velicinu, kakav je Novak.
Trebali bi da budete ponosni na njega i da mu priredite docek, jer je jos jednom osvetalo obraz Srbiji.
Sto rece neko ovde trebali bi da ustanete kada izgovarate ime Novaka Djokovica.

Bojan

pre 11 godina

(prokleta avlija, 11. septembar 2012 11:20)
Nole jeste favorit da zavrsi godinu na prvom mestu, iako je zavrsnica sezone vec godinama po nekom nepisanom pravilu Rodzerova, ali 1000 poena kapitala nije malo za nadoknaditi, medjutim jos dosta poena je tu u igri.
Ali ne kontam omalovazavanje drugih tenisera, nabrajas Federerove protivnike u finalima mastersa i kao oni su slabiji od Noletovih protivnika. Pa Nole je u Majamiju pobedio Marija, ali u Torontu je igrao sa Gaskeom i prosetao se do titule bez teskog meca, Rodzer je ipak uradio vise na mastersima, jeste u Indijan Velsu finale bilo protiv Iznera (koji je btw izbacio Noleta), ali je u polufinalu dobio Nadala, Madrid je bio malo specifican zbog podloge, a u Sinsinatiju si promasio protivnika u finalu, jer to je bio Nole.
Sa druge strane, Mari je imao odlican pocetak sezone, losiju sljaku i malo emotivnog praznjenja pred US Open nakon olimpijskog zlata. Nece biti prvi na kraju, ni drugi, vec zasluzeno treci (jbg Nadal ne moze sa pola sezone da bude vise od 4. mesta).

asdfasd

pre 11 godina

Wimbldon Djokovic-Federer kvota 3 na Federeru ,Olimpijada Djokovic Marej kvota 3 na mareja ,US open Djokovic - Marej kvota 3 na mareja ... HVALA TI KLADIONICE STO POSTOJIS !

lepi mica

pre 11 godina

kazete Marej sampion, Marej je osvojio Olimpijsko zlato...aj da vidim tog coveka koji bi uzeo Olimpijsko zlato Novaku usred Beograda...

GocaCA

pre 11 godina

Mari igra prelep tenis, samo sto vi t ne vidite, jer vama i nije do tenisa kada gledate ove meceve.
Vama je samo jedno stalo - da "Nole" pobedi, osveti se ostatku sveta, i da vama na taj nacin da neku cudnu satisfakciju za nesto ("Nole, hvala ti za sve"!!), sto niko zivi ne zna sta je.

asda

pre 11 godina

Kada duva jak vetar igraci sa kracim zamahom i nizim izbacajem lopte imaju prednost. Zato se Berdih onoliko mucio kod servisa, jer on baca loptu do 3 treceg sprata i onda je ceka negde na prvom... Zato je i Ferer bio bolji od Noleta u prvom setu, jer ima jako kratke zamahe i nisko baca loptu. Marejev zamah je kraci od Novakovog tako da mu je bilo lakse da se prilagodi. Nole je katastrofalno poceo drugi set

GocaCA

pre 11 godina

Mari igra prelep tenis, samo sto vi t ne vidite, jer vama i nije do tenisa kada gledate ove meceve.
Vama je samo jedno stalo - da "Nole" pobedi, osveti zbog neceg se ostatku sveta, i da vama na taj nacin da neku cudnu satisfakciju za nesto ("Nole, hvala ti za sve"!!), sto niko zivi ne zna sta je.

prokleta avlija

pre 11 godina

Djokovic je izgubio poverenje u sebe i svoju igru,mozes da budes najbolji teniser na svetu ali ako ne verujes u svoje udarce sve je dzaba.Novak je igrao defanzivno,drugim recima kukavicki,perbacivao je loptu,nije rizikovao,jurio linije gadjao uglove,ne mozes tako da igras protiv bilo koga iz top 10.Djokovicev slajs je na trenutke izgledao komicno ako ne i tragikomicno,a ceo mec je insistirao na udarcu koji bas i ne izvrsava kako treba.Sve u svemu Novaku je debelo poljuljano poverenje,ovo je onaj Novak iz 2010 i ranije,obesenog nosa,u grcu i nezainteresovanog.Sto se tice Mareja,ne vidim da je ista napredovao u svojoj igri,to je i dalje najdefanzivnija igra u istoriji tenisa.Marej mrvi svoje protivnike,ali ne igrom nego dosadom.treba imati zivaca pa odigrati 54 razmene udaraca,zato Rafa dobro prolazi sa Marejem,jer je tvrdoglaviji od njega i obozava defanzivu.Novaku treba jedna velika pobeda protiv velikog tenisera(nad Federerom,Nadalom u nekom velikom finalu,Marej je rutina za NOvaka) da vrati poverenje u sebe i nastavi niz pobeda.Ako je Marej buducnost tenisa...tesko nama...Marej ne izlazi na teren da igra tenis on izlazi samo da bi pobedio,da bi mama mogla da vrati dugove,britanska imperija da leci svoje komplekse nize vrednosti i da laze svoje gradjane da su i dalje znacajni na planeti.Iskreno se nadam da ce ovo ostati jedini Marejev Grand Slam trofej.

Milenko

pre 11 godina

Strucnjaci umesto sto lupate kako Novak nece biti prvi , mogli bi da pogledate nove rezultate atp liste. Novak jeste prvi , a Murrey ce morati da pobedi na jos tri ovakva turnira da bi ga stigao.

Bravo Nole , samo napred.

Bojan

pre 11 godina

(Nikola, 11. septembar 2012 09:56)
kada krenes da razmisljas u tom fazonu da postoje tu neki dogovori da neko stvarno nesto izgubi, da li si u stanju da prihvatis proslogodisnju Noletovu sezonu kao deo dogovora?
Ako nisi, onda si samo subjektivan navijac koji trazi spoljna opravdanja za poraze svog miljenika, ako jesi, e onda tek ima smisla razgovarati na tu temu i o dokazima koje imas.
realno, da je Nole ovo izvukao, pa makar i samo Marijevim greskama u petom setu, svi bismo govorili o herojskom povratku velikog sampiona, sjajno igri i neverovatnoj mentalnoj stabilnosti, kao i protiv Conge i Sepija. Msm da nema govora ni o kakvom pustanju, Mari je generalno juce bio bolji i vise je zavisilo od njega kako ce se poeni zavrsiti.

miroslav

pre 11 godina

Prijatelji ,ovo je sport. Nikad nije postojao sportaš koji je uvijek pobijedio. Nole je CAR ! To vam kaže jedan hrvat iz Zagreba.Ponosan sam na Noleta.Pozdrav svi ljudima dobre volje !

prokleta avlija

pre 11 godina

pa kakve su to price da je ovo Novakova propala godina,pa Novak je prvi u trci za London,najbolji je tokom cele godine.Skupio je 1000poena vise od Federera i 3500 poena vise od Mareja.Do kraja godine se igraju Davis Cup,dva mastersa,dva turnira Serije 500 i Finale tour-a.Pa Djokovic moze godinu zavrsiti na mesto Broj 1.Nole je osvojio AO,dva mastersa,igrao 2 GS finala,pa da li ste ljudi vi pri sebi kada pisete ovakve stvari.Djokovicevu 2011 sledecih 50godina niko nece nadmasiti,ako uporedujemo ovu Noletovu godinu sa proslom svaka ce biti nikakva,ali usporedite ovu Noletovu godinu sa Federerovom ili Marejevom...i gde su oni Federer je osvojio Wim ali je ispadao u polufinalima cak i cetvrtfinalima GS-a,osvojio je tri Mastersa gde je pobedjivao Iznera i Berdiha,Mareja do Olimpijade nije bilo nigde u Rimu ispao u 3. kolu,IW ispao u 1. kolu,eeeej u prvom kolu,canada i cinci ispao u 3. kolu,poslali su James Bonda da bi ga naterao da pobedi i pogledajte Noleta 1 GS,2 MS1000,2 GS finala,3 MS1000 finala.Nole je imao odlicnu godinu koja jos uvek nije zavrsila.Sto se mene tice Nole trenutno igra najlepsi tenis na planeti,sto dokazuje i prvo mesto na Race to London listi,a sacekajmo kraj godine pa da vidimo na kojem mestu ce zavrsiti na ATP listi

Popivoda

pre 11 godina

Mari-u cestitke na prelepoj inteligentnoj igri, iz koje puno moze da se nauci ("antipropaganda tenisa" - ha, ha - koje neznalice, oprosticemo im). Njegova kontrolisana ofanziva-defanziva da se maksimalno razbuca protivnik je fantasticna.
Cestitke Djokovicu na povratku u trecem setu, ali "tras na linije" vise ne funkcionise beskonacno (kao sto je nekim cudom funkcionisalo prosle godine).
Djokovicevo cinicno smejanje na izgubljene poene je dosta sramno. Pravio se kao da vetar samo njemu smeta. Simptomaticno da je cak i jedan Mari ispao znatno simpaticnja faca od Djokovica.
Sve, u svemu odlican rezultat za Marija, a i za Djokovica, kome jedno spustanje na zemlju jako treba.

Biljana

pre 11 godina

Citam neke komentare i zgrozimse.Nije vazno ko ih pise,Srbin,Hrvat itd,to nisu karakterne osobine.Karakterna osobina je biti pakostan i bedan.Cast pristojnim ljudima , a ovi ostali mali ljudi da nije zalosno bilo bi smesno.
Novace svaka cast i moje puno postovanje!

Mmmmmm

pre 11 godina

Svaka cast Nole! Da si ti nama ziv i zdrav i da igras godinama! Izgubljena bitka ne znaci i izgubljen rat. Samo hrabro i napred! A pojedini, neka emigriraju, bolje tako, pametniji smo bez njih.

Aki

pre 11 godina

Možete mi slobodno lupati minuse, ali je evidentno Marej bio bolji u većem delu meča i sasvim zaslužio pobedu. Obojica su odigrali sjajan meč sa obzirom na uslove i obojica su dali sve od sebe. Pobedio je bolji taj dan što ne znači da je bolji inače. Za to postoji ATP lista na kojoj je Rodžer tata.

RF

pre 11 godina

Evo vam marej,kada smo neki od nas bili za finale djokovic-federer,vecina vas je zbog mrznje prema federeru lupala minuse...Jeste li uzivali u ovom tenisu,her vidim vecina vas kuka na marejov stil igre....E sad vidite kakav ce biti tenis kada se federer povuce a nadal ne ozdravi...Federer je izmislio tenis za sve njih!!!!

king kong

pre 11 godina

Naravno, odlučile su dve sitnice, od kojih je jedna mnogo važnija, a to je: početak meča. Da je meč počeo dva sata kasnije, kada je vetar oslabio, mislim da bi bilo 3:0 za Novaka ili u nagorem slučaju 3:1. Ovako, vetar je stvarao nervozu (i Kod Mareja je, ali njemu zbog stila igre manje smeta) i Novak je izgubio 2 seta. Druga sitnica se odnosi na već postojeću situaciju, a to je da su došli do 2:2 posle 4 sata igre. Tu je odlučio onaj dan pauze za Mareja i bilo bi dobro da se uvede neki propis da polufinalisti igraju svoje mečeve istog dana, pa makar i u isto vreme, jer se u slučajevima dugačkih finalnih mečeva favorizuje onaj koji je svoj meč polufinala odigrao dan ranije. Ali ponavljam, da ovaoga ne bi ni došlo samo da je meč počeo 2 sata kasnije. Vetar više smeta Novaku zbog stila igre (a još više od Novaka smetao bi Federeru ili Gaskeu), dok tipovi kao Marej i David Ferer svakako, zbog stila igre, bolje "amortizuju" vetrovite uslove. Glavu gore Novače, uzmi Šangaj (koji ti nedostaje), razbij ih na završnom mastersu i dogodine juriš na Rolan Garos, Monte Karlo i Sinsinati, a ostalo - šta zapadne.

zoran

pre 11 godina

Novak ima fantastichne rezultate ,iza sebe, ako uzmemo u obzir da mu je serva na nivou jacheg amatera. Neverovatno je da posle 20 god. treninga on servira kao rekreativac. Uvek, ali uvek ta serva ga izda u jakim mechevima, jer ga trema drma vishe no shto on zeli sebi da prizna. To mu je najslabiji link i bice teshko u nastavku karijere.

xmen

pre 11 godina

Ovakvo izdanje Novaka nije nikakvo iznenadjenje jer tako igra UVEK protiv Mareja. Uopšte se ne zalaže, samo se brani i stegne se skroz kao početnik i kreće mučenje pa ko može neka gleda. Ruke kao da su od olova pa jedva prebacuje mrežu. Sinoć je bilo smešno i tužno gledati Novaka onako stegnutog kao da snima neki film parodiju na svoju karijeru. Novak toliko forsira Mareja jer je uveren da mu je ovaj prijatelj, medjutim ja nikada nisam čuo Mareja da je rekao isto to za Novaka, naprotiv. Tako je Novak ranije govorio i da mu je Rafa prijatelj pa znamo šta je bilo posle.
Đoković je sinoć ugrozio svoju karijeru mnogo više nego što misli jer je nesportskim nastupom sam sebe svrstao u ligu iza Nadala i Federera kojima se ovakva burazerska igra ne može dogoditi. Dodatno je narušio imidž koji mu je i ranije nikakav.
Sigurno će doživeti i blagi prezir od drugih igrača napr. Ferera, Del Potra, protiv kojih gine dok Mareja obilato čašćava.
Prvo mesto je sada definitivno otpalo.

nina

pre 11 godina

Đoković:" Za razliku od Mareja, znam kako se osvaja Gren slem i nadam se da će mi to pomoći u finalu:"
Marej :"Za razliku od Novaka znam kako se osvaja zlatna medalja na olimpijskim igrama i to mi je pomoglo da osvojim US Open."
Ne znam zašto se njihov meč naziva magičnim,epskim , kad je on bio totalno dosadan ,a neizvjestan je bio zbog silnih grešaka oba tenisera.Oni koje duži period prate tenis ,a ne poslednjih godinu -dvije,vjerujem da će se složiti sa mojom ocjenom da je ovo bio najlošeije finale jednog GS u poslednjih 10-ak godina.Marejeva igra je još jednom potvrdila da on njom ubija svaku ljepotu ovog sporta.Ja,a i mnoštvo drugih ljubitelja tenisa, iskreno se nadamo da njegova defanzivnom igra,nije budućnost, kako mnogi prognoziraju, jer bi to onda bilo pogubno za tenis.

xmen

pre 11 godina

Ovakvo izdanje Novaka nije nikakvo iznenadjenje jer tako igra UVEK protiv Mareja. Uopšte se ne zalaže, samo se brani i stegne se skroz kao početnik i kreće mučenje pa ko može neka gleda. Ruke kao da su od olova pa jedva prebacuje mrežu. Sinoć je bilo smešno i tužno gledati Novaka onako stegnutog kao da snima neki film parodiju na svoju karijeru. Novak toliko forsira Mareja jer je uveren da mu je ovaj prijatelj, medjutim ja nikada nisam čuo Mareja da je rekao isto to za Novaka, naprotiv. Tako je Novak ranije govorio i da mu je Rafa prijatelj pa znamo šta je bilo posle.
Đoković je sinoć ugrozio svoju karijeru mnogo više nego što misli jer je nesportskim nastupom sam sebe svrstao u ligu iza Nadala i Federera kojima se ovakva burazerska igra ne može dogoditi. Dodatno je narušio imidž koji mu je i ranije nikakav.
Sigurno će doživeti i blagi prezir od drugih igrača napr. Ferera, Del Potra, protiv kojih gine dok Mareja obilato čašćava.
Prvo mesto je sada definitivno otpalo.

SI

pre 11 godina

Vetar u prva 2 seta je, zbog stila igre, mnogo manje ometao AM (on samo vraca, ne rizikujuci mnogo sve dok ne doceka zicer ili gresku protivnika). Nole je u ta 2 seta isprobao sve moguce varijante da bi se prilagodio uslovima i jedino sto je funkcionisalo je isto sto je i AM radio - vracaj dok ne pogresi (54 shot rally), jedino sto niko ne moze da izdrzi takav nacin igre duze od AM. Tu je Nole istrosio rezerve koje su mu zatrebale u 5. setu. Bez vetra 3:0 mozda 3:1 za Noleta - i ta prva 2 seta, u takvim uslovima, je izgubio za nijansu.

mrmot

pre 11 godina

Ma kakav 6i gren slem,kakvi bakraci. Gde ste sada strucnjaci?Gde je ta dominacija djokovica?Ko je prvi na rang listi? Djokovic mozda? Aha,juce malo. Sto je osvojio,osvojio je.Nema vise. Ovo je Marejevo vreme,on ce voditi glavnu rec iza Federera,koji je zasluzeno prvi sa 6 titula ove sezone,a kako sledi deo sezone u kojem uvek uzima trofeje,znaci da Federer ostaje broj 1 a Marej uskoro prelazi na drugu pozicijiu,uostalom kako i treba da bude.

TenExpert

pre 11 godina

"Andy Murray = Caroline Wozniacki in men's tennis"
Procitao sam ovakav komentar ovde, pa sam ga prosledio na eurosport.com
Bas dobro i slikovito receno. Tokom meca sam trazio izraz kako bih opisao tu defanzivnu igru. Nole non-stop udara iz sve snage, a ovaj samo postavi reket i nekako vrati u polje. Normalno, (ili naravno sto bi rekli svi tv komentatori) u takvim uslovima je Nole trosio mnogo vise energije. Uz to ga je jos u prva dva seta ometao vetar da bas dobro raspali...
Ali sta ces, na kraju se ipak samo sabiraju poeni...

Sizif

pre 11 godina

POBJEDE:

Australijen Open Polufinale
Đoković-Marej 3:2 (6:3 3:6 6:7 6:1 7:5)

Australijen Open Finale
Đoković-Nadal 3:2 (5:7 6:4 6:2 6:7 7:5)

Indijan Vels Finale
Đoković-Marej 2:0 (6:1 7:6)

Toronto Finale
Đoković-Gaske 2:0 (6:3 6:2)

PORAZI:

Indijan Vels
Isner-Đoković 2:1 (7:6 3:6 7:6)

Monte Karlo Finale
Nadal-Đoković 2:0 (6:3 6:1)

Rim Finale
Nadal-Đoković 2:0 (7:5 6:3)

Rolan Garos Finale
Nadal-Đoković 3:1 (6:4 6:3 2:6 7:5)

Vimbldon Polufinale
Federer-Đoković 3:1 (6:3 3:6 6:4 6:3)

Olimijske igre Polufinale
Marej-Đoković 2:0 (7:5 7:5)

Olimpijske igre za Bronzu
Del Potro-Đoković 2:0 (7:5 6:4)

Sinsinati Finale
Federer-Đoković 2:0 (6:0 7:6)

US Open Finale
Marej-Đoković 3:2 (7:6 7:5 2:6 3:6 6:2)

Od Monte Karla kreće pomračenje Đoković2011,redovno se dobijaju lakši protivnici,ali apsolutno svi,ama baš svi bitniji mečevi protiv protivnika iz GRUPE 4 bivaju izgubljeni(+ poraz od Del Potra za bronzu) izuzetak je osvajanje Sinsinatija(za protivnika nije imao nikoga iz GRUPE 4).Što je najgore Nole finala gubi gotovo glatko,veći otporu pruža u finalu Rolan Garosa i sad na US openu,ali sve je to nedovoljno za pobjedu.Sad je i vrabcima na grani jasno da ovo više nego zabrinjavajući gubitnički trend i apsolutna nemoć da se pobijede najveći i uz njega najbolji.
Žao mi je što na ovaj način analiziram Noletovu sezonu,žao mi je što već pola godine April-Septembar nije kadar da pobijedi najveće rivale u najvažnijim mečevima.

NEŠTO VIŠE NEGO NIJE UREDU!!!

Bojan

pre 11 godina

ne secam se kad sam gledao dosadnije finale, ne racunajuci poslednjih set ipo.
Razumem ja i vetar i zelju da se igra malo sigurnije, ali prva dva seta su bila cisto prebacivanje loptice preko mreze po sredini bez imalo agresivnosti u kojima je Nole cesce gubio zivce, ali su ipak obojica imala duplo vise gresaka od vinera, u drugom je Nole povecao to na 3 puta vise.
3. i 4. opet nisu plod nekakve bajne Noletove igre, vec vise panike Marija kome se u tim trenucima kroz glavu vrtela misao "jos samo jedan set". Tek sredinom cetvrtog seta su obojica podigla igru na visi nivo i tada je to postalo pravo GS finale.
Uglavnom, zasluzena pobeda Marija, realno je bio bolji i vise je od njegove igre zavisio ishod. Pitanje je samo bilo 'oce li sam sebe pobediti ili ce doci do slema.
Nole je na startu meca dozvolio da bude uvucen u Marijev ritam, nedovoljno agresivno i sa malo vise gresaka i to je to.

Kocta

pre 11 godina

Разлика између врхунског спортисте и најбољег спортисте је у томе што врхунски спортиста има континуитет.

Dragan

pre 11 godina

Zaista je Novak pravi teniski "humanista", svima ispunjava želje, ponajmanje sebi i nama koji ga podržavamo.
Omogućio je Nadalu da uzme sedmi Rolan Garos, Federeru da obori i poslednje Samprasove rekorde i vrati se na mesto broj 1 i sada Mareju da se upiše među velike šampione.
Nije razočarao ni matorog Šona Konerija i Kevina Spejsija, ni oni nisu uzalud dolazili na ovo finale, svima će Nole da učini, samo recite šta još treba.
A ovaj poraz od Mareja će tek da pokaže svoje dalekosežne posledice, jer će Marej umesto da se utopi u sivilo, sada postati Novaku jedna od najvećih prepreka za buduće uspehe uz Nadala naravno.
I tako, umesto da dođe u situaciju u kojoj je bio Federer, da nekoliko godina skoro bez konkurencije puni vitrinu GS titulama, Novaku se polako smeši njegovo standardno treće mesto.
Ovaj poraz je najopasniji od svih ove godine, jer već predstavlja trend a ne slučajnost, loš dan ili posebno raspoložen protivnik.
Sam sebi sam takva opravdanja tražio i protiv Nadala na RG, Federera na Wimbledonu, kao i na olimpijadi.
Sada se mora pogledati istini u oči, Novak više ne igra onako kako može i to baš u najvažnijim mečevima, kao da je i na mentalnom planu nazadovao i vratio se 2-3 godine unazad.
Zašto je to tako, to nadam se barem on zna.
Što se mene tiče, nemam nameru da mi bi bilo ko na ovakav način trenira živce, pa ni Novak Đoković.
Žao mi je što ranije nisam više pažnje posvetio jednom istinskom borcu kakav je Janko Tipsarević, ali ću tu grešku ispraviti ubuduće.

RF

pre 11 godina

Ovo je bilo sudjeno da marej uzme grand slam...Federer ispao,berdih ne zna po vetru i na kraju ocajni novak koji nije profesionalac koliko sam i ja u ovom sportu...

Nikola

pre 11 godina

Novak je ove godine svim protivnicima dao što im je trebalo: Nadalu 7RG, Fedu 1. mesto i Mareju prvu titulu. Da li je to slučajno? Večeras je pobedio samog sebe. Pokazao je da ume da igra mnogo bolji tenis od nezanimljivog Mareja, ali iz nekog razloga je ovaj morao da uzme grand slem. Pod kakvim to pritiskom? Da li još uvek treba da gledamo ovu režiranu igru?
(gruja, 11. septembar 2012 03:31

O ovome i ja razmisljam...
Posle prva dva seta bio sam ubedjen da je u pitanju dogovor. Ovi momci su stvarno profesionalci, drugim recima mogu vrlo profesionalno da nameste ishod. Ovo je godina Mareja, tako ispada, ili je tako trebalo da bude. Malo mi je sumnjiva bila i Endijeva pobeda u finalu OI - najubedljiviji poraz federera u Wimbldonu! U borbi za zlato koje mu fali... Hm... Znam da ova prica deluje malo klinacki (srbijanski mozda), ali kada se pogleda svetski sport sa dogadjanjima u biciklizmu, plivanju, atletici, fudbalu, kada se ima u vidu koliki je to biznis, pa nekada i nacionalni interes, nesto mi tu smrdi, ne zvao se ja Lorimer.
Da se razumemo, cenim Marija, a Novak je cudo, car, genije i najbolji! Ovo sto pisem nema veze sa njima direktno, njima svaka cast.
Sto se tice meca, nije smeo da izgubi i prvi i drugi. Cak i sa osim prvim servisom pobedio bi Nole da je bilo 1-1 u setovima. Mariju svaka cast - zasluzeno. Ako ima sportske pravde, ovo je to.
Idemo Nole u nove pobede!

boki1812

pre 11 godina

Nole svaka cast, a cestitke i za Murraya! Moralo se i to jednom desiti, ove godine iz "velike cetvorke" (sad konacno mozemo reci VELIKA CETVORKA) svi uzese po jedan grand slam, ali Murrayev bonus je zlato na OI. Izgleda ce ovu godinu prevagu odnijeti Mastersi (Nole-Miami i Toronto, Roger-I.Wells, Madrid i Cincinnati, Rafa-Monte Carlo i Rim, Andy O), dok ce presudna za Ranking biti Rafina povreda ...na kraju godine Nole vrlo vjerovatno prvi, Roger drugi, Andy treci, Rafa cetvrti, David, Jo, Delpo, Berdich, Janko, Isner, Cilic, Raonic...Negdje procitah Murray=Caroline muskog tenisa...nije bas tako, ali nije ni predaleko od istine. U svakom slucaju, cestitke obojici za mec(sem prvog seta punog gresaka), a jedino me muci sto na poslu nisam ni za krivi zbog pet sati gledanja tenisa. Kako li je njima...

dragan batajnica ukleti grobar

pre 11 godina

Rezime meca.Jedino po duzini ovaj mec spada u finale GS.Kad pogledamo ostale parametre vidimo da je mec bio jako los.Procenat 1 servisa kod obojice jako los.Oni su u 5 setova imali zajedno 10 as udaraca!?Prosecna duzina poena je bila 9 udaraca!Pa to kao da su igrali na sljaci a ne na betonu.Realizacija na mrezi kod obojice jako losa.Puno ne prisiljenih gresaka sa obe strane.Sve u svemu mec ispod nivoa za jedno GS finale.

peRFect

pre 11 godina

Samo nastavite igrati ovakav tenis pa cete ubrzo zavrsiti kao Rafa.. pitajte se hocete li sa ovakvim tenisom moci igrati i u 31-oj kao Roger ??

novak cg

pre 11 godina

Novače ti si šampion. pozdravlja te Crna Gora i moj Bar. Hiljade ljudi te sinoć bodrilo. Pobjedio je sinoć najružniji tenis(zid) i teniser(zidar). Nije mi žao što cijelu noć nisam spavao. Šampione ima ćeš ti još što da nam pokažeš. A svima koji te mrze, sram vas bilo. Vi ste gubitnici. Ali cijelog života.

Увек уз Нолета

pre 11 godina

Честитке Ендију! Што се тиче Нолета он је шампион и када не победи! Ноле - српски понос!!!

Goran

pre 11 godina

dok se ja jedim i ne spavam nocu, ti Nole zaradjujes novce, pustas Mareja da te dobije i ne uzbudjujes se uopste.
verovao ili ne, prema tvojim pokretima i govoru tela na samom pocetku meca, ja tacno znam da li si spreman da razbijes protivnika ili si dogovorio rezultat ( za silne novce, naravno)
Cim sam te video nocas, kada si izasao na teren, odmah sam otisao spavati jer sam pretpostavljao sta ce se desiti...ali, to je ipak tvoja stvar.
ti si izgubio, ja sam se naspavao , ti si zaradio silne novce, ja idem da radim za sicu... tako je to u zivotu.
svako ima svoje.. ali je meni drago sto imamo takvog igraca kao sto si ti.. i nemoj mi pricati da si izgubio od boljeg.. Marey ne moze tebi ni prici i da igras sa pola snage ali sam svestan da u sportu odavno nema vitestva i fer pleja, sve je goli interes i sve se svodi na novac..
i zato porucujem svim vernim Noletovim fanovima.. navijate za Noleta, naravno ali, nemojte se previse jediti i izgarati u tome.
Ziveo Nole...

Jedan pogled

pre 11 godina

Mislim da je vetar u tenisu podjednako veliki "neprijatelj" kao
i kisa, cini mec neregularnim. Nije u redu da se prilagodjavanje normalnim uslovima meri istim arsinom kao i prilagodjavanje nenormalnim. Time se tenis pretvara u divlje "ekstreman" sport, i to na GS turnirima. Ako je cilj tog pravila da lakse i cesce obedi slabiji, odnosno da mu se uvecaju sanse - onda u redu. Ali mislim da to nije ispravno. Bolje je da se organizuju discipline "tenis na kisi" i/ili "tenis na vetru", poput odbojke na pesku i sl.

Vlajko

pre 11 godina

Neko je juce bio u pravu kad je napisao da ponovan los start Djkovica moze da bude presudan.To mu se ove godine redovno desava izgubi 1 set pa jos i zapocne drugi lose :( 3 puta na izjednacenje u taj brejku na njegov servis on odigra katastrofalno,to ga je verovatno i kostalo meca.Sto kazu ljudi iz poraza se uci.Sve najbolje ubuduce.

MrJozo ZG

pre 11 godina

Zasto svi podcjenjujete Murraya? Usprkos svima vama (koji zvucite kao Federer) ipak je Murray osvojio taj grand slam naslov i potpuno ga je zasluzio. Covjek je nevjerojatno popravio igru i psihicku stabilnost nakon poraza u Wibledonu.
Iako sam veliki Federerov navijac moram priznati da ima velike srece sto je jos uvijek na prvom mjestu. I cini se da ce zahvaljujuci upravo Murrayu zavrsiti godinu kao prvi, i tako izjednaciti i zadnji Samprasov bitniji rekord - 6 puta zavrsiti godinu kao beoj 1.

Ivan Nis

pre 11 godina

Hvala ti za sve ove godine, hvala ti sto me cinis ponosnim! Blago rodbini, prijateljima i trenerima sto imaju tu privilegiju da te licno poznaju! Kada sam ja ovako srecan sto te gledam preko TV-a, mogu samo da zamislim kako je njima uz tebe. Hvala ti LJUDINO!

realo

pre 11 godina

Najpre kapa dole Noleu za prikazan moral i igru. Vazno jr d ad je prekinuo niz laganih poraza u finalima. Da je uzeo bar jedan od prva dva seta, imao bi velike sanse da pobedi, ovako je ipak bilo pretesko. Sto se igre tice, evidentno je da defanzivci preuzimaju primat. Od prvih pet igraca, trojica su totalni defanzivci samo RF i Nole donekle'n igraju napadacki. Mari je defanzivu doveo do savrsenstva, kada ga krene u stanju je da vrati po 5 nemojucih lopti zaredom. Nole nema drugog izbora, vec da igra jos agresivnije, posto ocigledno u defanzivi ne mozr da se poredi sa ovom trojicom. Za takvu igru je neophodns bolja igra na mrezi, posebno smec udarci, koji su ga i sinoc kostali drugog seta

boki1812

pre 11 godina

Nole svaka cast, a cestitke i za Murraya! Moralo se i to jednom desiti, ove godine iz "velike cetvorke" (sad konacno mozemo reci VELIKA CETVORKA) svi uzese po jedan grand slam, ali Murrayev bonus je zlato na OI. Izgleda ce ovu godinu prevagu odnijeti Mastersi (Nole-Miami i Toronto, Roger-I.Wells, Madrid i Cincinnati, Rafa-Monte Carlo i Rim, Andy O), dok ce presudna za Ranking biti Rafina povreda ...na kraju godine Nole vrlo vjerovatno prvi, Roger drugi, Andy treci, Rafa cetvrti, David, Jo, Delpo, Berdich, Janko, Isner, Cilic, Raonic...Negdje procitah Murray=Caroline muskog tenisa...nije bas tako, ali nije ni predaleko od istine. U svakom slucaju, cestitke obojici za mec(sem prvog seta punog gresaka), a jedino me muci sto na poslu nisam ni za krivi zbog pet sati gledanja tenisa. Kako li je njima...

Presto

pre 11 godina

Nemojmo se zavaravati, Nole puno teže završava poene ove godine, to je samo znak nesigurnosti, udarci su mu izgubili na snazi, tek je par puta opalio po loptici tako da ju Murray samo isprati pogledom. Pogledajte snimke prošle godine sa svih finala, NEMA više kutova s kratkim dijagonalama, to su loptice koje izbace protivnika i omogućuju lagano poentiranje. 2011. je čak i Nadal nemoćno pratio Noletove udarce. Kad god je odigrao kratku jaku dijagonalu(rijetko) lako je dobijao poen. U dugim dubokim razmjenama nema što tražiti protiv Nadala i Murraya. Tim više što su i ti udarci za 20% oslabili u brzini. Zato je i izgubio snagu u 5. setu. Popravio je smeš, volej igru, ali mu to ne nosi rezultate, treba igrati ono u čemu je najjači, a to su upravo kratke dijagonale koje izbacuju igrača s terena, i ravni ali SNAŽNIJI udarci lijevo, desno - njih je teško igrati jer se treba savršeno pozicionirati i unijeti dozu rizika. Vrijeme je za promjenu trenera inače će ostati na ovih 5 GS.

Mitar Kirov

pre 11 godina

Ne brine me Novakov poraz. Sve dok je Novak taj koji odlučuje meč, vinerima i neiznuđenim greškama, nema zime za njega. A, što se tiče Marejeveg antitenisa, šta reći, nikada neće biti veliki šampion sa takvom defanzivom.

teniski strucnjak

pre 11 godina

Kaoo sto sam i obecao da cu se javit posle meca,da prokomentarisem,juce sam rekao da endi uzima titulu,a vi ste lupali minuse,to je moralo da se desi vi niste svjesni,samo pratit djokovica,ali endi je odlican igrac,sljedece god predvidjam mu 2,3 GS turnira u vetrinama,pozdraaav!!!i da mec janko:david je ubjedljivo najkvalitetniji koji sam videoo ove godine!

zenica -bih

pre 11 godina

Mozete se vi zaludjivati koliko zelite ali Novak nikad nece biti uz bok najvecim Federeru Samprasu .Zasto,pa šampioni dugo pobjedjuju osvajaju titule Djokovic je tek jednu sezonu bljesnuo bio zaaista nepobjediv i to je to sad mozete kriviti vjetar srecu ili sta vec ali nije slucajno Federer Nadal Marej.nijednog u bitnim finalima nije pobjedio ove godine.Novak dobar teniser ali kao sto su i Marej Rodik i slicni ali nikad sampion veliki kao Federer i Sampras

samoborac

pre 11 godina

Kada je Ivanisevic prije dva tjedna prognozirao da ce Murray osvojiti svi ste ga pljuvali.Kako se samo usudio reci da ce neko osvojiti osim Djokovica.Ne vidim da ste se nesto pretrgli od isprika.Toliko o vama.

miroslav

pre 11 godina

Prijatelji ,ovo je sport. Nikad nije postojao sportaš koji je uvijek pobijedio. Nole je CAR ! To vam kaže jedan hrvat iz Zagreba.Ponosan sam na Noleta.Pozdrav svi ljudima dobre volje !

Nebojsa

pre 11 godina

Cestitke Mareju! Nole je dao sve od sebe...ali covek koji nosi sociva nikako ne moze da igra na onom vetru. Ko nosi sociva, zna koliko je neprijatan vetar. I pored toga, odigrati onako dobro je za svaku pohvalu!

pera

pre 11 godina

Bravo Nole ! Neviđena borbenost i želja za pobedom. A ove što pljuju po tebi i proriču ti pad neka je sramota. Ljudi ne shvataju kako je težak sport tenis inače ne bi lupali svašta. Samo napred, nastavi tako i pobede će ponovo doći. Svi smo još na početku sezone znali da će biti teško sačuvati prvo mesto jer će i oni poznati i nepoznati želeti da te skinu sa trona. Sad kad je sezona pri kraju možemo konstatovati da si celu odigrao odlično i stalno bio u samom vrhu. Zato ne obraćaj pažnju na zlurade "srbe" koji te mrze nego vredno treniraj i napred u nove pobede !!!

Pastir Kostja

pre 11 godina

Okrenem tenis, katatrofa! Komentator mi gazi po živcima. Okrenem na sledeći kanal gde je srpski komentator -užas, iritira do bola, nestručan, smara! Ko njih uopšte drži da komentarišu tenis. Teže su mi pali od Noletovog poraza!!!

Nataeos

pre 11 godina

I dobi britanac!! Muka mi! Ovaj nema pojma o tenisu... Najgadnije igra, tehnika fina kao i britanci..horror za tenis! Al ajd neka je nadam se da mu je to prvi i poslednji!

Easy rider

pre 11 godina

Bravo za obojicu! Ipak je dan odmora presudio kao i vetar na pocetku a za hejtere jedno pitanje. Kako Nole nije sad pobedio kad se igralo za najvecu lovu do sada na americkoj turneji,a Nole igra samo za lovu a ne i za Srbiju zar ne?

Drndalo

pre 11 godina

Evo ga javlja se hrvatski Vilander....nece jos dugo Endi osvojiti neki Gren slem , Wimbldon mozda nikada dok god igraju Federer i Djokovic...a tu je i Rafa kad se oporavi....slab si ti prognozer jarane
(koja, 24. avgust 2012 13:06)

Ma ti si, jarane, najbolji prognozer od svih :D

.,

pre 11 godina

Svaka čast NOLE!!! Šteta što nisi osvojio, ali si se junački borio. Sad se lepo odmori i do kraja godine, ako bog da, da nam budeš prvi!!! A za one koji ne znaju Federer do kraja godine brani 3.500 bodova, a Nole samo 500.

Kendall Sq.

pre 11 godina

Za ove sto su zainteresovani da znaju sta se vidi sa zadnjeg sedista na stadionu, s obzirom da sam ove godine bio na zadnjem sediste, tacnije predzadnjem, i vidi se dosta dobro. Bez problema se vidi loptica i mozes prepoznati igrace. Ne vidis oci, nos, ali mozes da razaznas kosu, facu, kacket, i ostalo. Najbitnije od svega normalno moze da se prati tenis.

Draško NY

pre 11 godina

Vetar i tie break su na kraju presudili, ali i daleko bolja kondicija Mareja.
(veliki strumf, 11. septembar 2012 03:19)

Ma kakvi, ovo se ovako napisano ne može odbraniti. Vremenski uslovi su bili potpuno isti za obojicu. I teško je samo i zamisliti da je neko kondiciono spremniji od Noleta generalno gledano. To što Nole ima slabiji servis nema veze sa fizičkom spremom. E sad dolazi ono glavno i što najviše u celoj priči boli kao stara konstatacije. Nole ne igra racionalan tenis, on se mnogo više troši od njih i kad ne proklizava, uklizava, i djonove i zglobove pritom troši na ovoj gumi. To mu je večeras uzelo bar 1/4 snage uz sve one špage i verovatno do povrede dovelo. Sve mu je to apsolutno nepotrebno kad bi bio u stanju da odmah na prvu loptu preuzme inicijativu i da on bude taj koji diktira tempo i šeta njih sa manje spina i logično oštrijim loptama. Mali se broj lopti može vratiti kad im on ovako kratke i visoke igra povratne i naravno da će da tako po ćoškovima juri da ih povadi navrat-nanos. Jalova i pogubna je to rabota, koja ga najviše od svega košta. A i jeste činjenica da Nole nije igrač koji se zna u momentu prilagoditi novim vremenskim uslovima, kao što je promena smera vetra i da tad odigra maksimalno pametno. Neiznudjene greške govore to sve i da se ne gleda usporeni snimak. Uz to sve mu je i taktika bila jako bušna i 4/5 meča sam sumnjao da je on tako nešto uopšte imao. Tolika improvizacija ponekad upali, ali samo ponekad, kao i obično u životu.

Iggy

pre 11 godina

Da li ste primetili kako se zastave " vijore" prilokom predaje pehara? E pa pod takvim uslovima/vetrom su oni igrali 5 sati! Svaka cast Novaku!

Aha, i loš komentator

pre 11 godina

Pa, šta? Ovaj meč su izgubili: vetar, loše patike, privatni problemi, loša publika, dosadni Marej,..., šta ono još?

Ženevljanin

pre 11 godina

Zaista epski meč. I Mari i Đoković zaslužuju čestitke za fantastičan show. U toku celog meča najčešće je samo jedan od njih (naizmenično) blistao, ali je i to bilo dovoljno da vidimo izvanredne poteze i veliku borbu izjednačenih majstora. Škot je zasluženo slavio, bio je za nijansu bolji a zaslužio je i svojom ukupnom karijerom da osvoji svoj prvi gran slem. Ipak, mislim da je Novak trebao da od početka zaigra onako agresivno kako je igrao u trećem i četvrtom setu, pa bi rezultat na kraju možda bio drugačiji. Već po treći put u poslednjih mesec dana ima loš početak meča protiv najjačih (Federer, Ferer, Mari), što bi morao da popravi. Uteha: Novak je zaradio ekstra pare kao najbolji na "američkoj turneji i povećao razliku u Trci u odnosu na drugoplasiranog Federera. S druge strane, izgubio je dva poslednja ovogodišnja meča s Marijem - koji navodno "samo prebacuje" lopticu čekajući da protivnik pogreši.:-) Samo što te loptice idu sa izuzetnom preciznošću i snagom; s obzirom da je Mari ove godine osvojio i Olimpijske igre i USO, igraće ubuduće s velikim samopouzdanjem. Teško da može ove godine do prvog mesta, ali sledeće će imati jednu od glavnih uloga...

Wimbledon

pre 11 godina

Svaka cast Andy kao sto sto sam i ocekivao pobedio si mada da si igrao kao u londonu bilo bi 3-0....a sto se tice novaka i tipsarevica ovo vec postaje smesno svaki put medical time out kad ih ne ide O.o prosle godine tako unistio rafu kad ovaj bio u naletu srecom murray imao veliku zalihu a isto napravio i tips protiv ferera..... boze pomozi ! no sve se vraca sve se placa ! Rafa u RG-u ,Roger i wimbledonu,murray us open ko ce australiju da mu otme :DDD mhm valja videt

Vladan R

pre 11 godina

@ blagi uzas

O kakvoj ocajnoj sezoni koju treba baciti u zaborav ti pricas, kako te nije sramota da prosipas takve gluposti. Ni meni se ne svidja pristup Novaka ovom mecu, smatram da je zbog toga i izgubio, Desavalo se i desavce se, ali kakve veze, kakav god bio, ima sa celom sezonom. u 2012oj Novak ima 1 osvojen GS, 2 finala i jedno 1/2f, sto je nabolje u odnosu na najvece rivala. Ima i 2 mastersa uz 3 finala sto nije mnogo losije u odnosu na Federerova 3 mastersa. Uostalom ima i preko 1000 bodova prednosti na ATP race to London, bodovi od pocetka 2012 zakljucno sa USO, sto je poprilicno s obzirom da do kraja godine ima jos 4500 bodova na raspolaganju pa stoga da ima dobre izglede da do kraja godine vrati br1. Covek bi rekao da ste ti i tebi slicni osvojili kalendarski GS uz nekoliko mastersa, kada vam ovi navedeni rezultati ne valjaju. Zar ne mozete da shvatite da se ne moze vecito vezivatti 40tak pobeda u nizu, osvajati maltene svaki turnir redom i obezbediti prvo mesto vec pocetkom septembra, i da je 2011 bila jedinstva i tesko ponovljiva. Nimalo se ne razlikujete od onih na totalno suprotnoj strani od vas, koji velicajuci Novaka, nipodastavaju preostalu trojcu iz top 4, tvrdnjam da su pobedjivali samo zato sto je Novaku izgubio motivaciju, ili sto mu je umro neko blizak, ili je pod pritiskom, ili duva vetar, ili je umoran, ili rival ima srece, itd. Dajmo malo realnosti pa da shvatimo da Novak ima odlicnu godinu, ali da su manje vise podjednako odlicni pomenuti rivali.

Jovan

pre 11 godina

Svaka čast Novak, herojski si se držao i borio. Fantastičan meč i atmosfera u New Yorku!

Na zalosost zaostatak od dva seta je bio prevelik jer je bilo teško igrati u vetrovitim uslovima prvi i drugi set i Andy se tu bolje snašao.

Srdačan pozdrav i puno sreće u budućnosti!

neobavesten

pre 11 godina

Ostavite Đoleta na miru. On je i dalje ono najbolje sto je Srbija ikada imala. Vratiće se on na teren još jači i bolji, kao što se uvek i vraćao i 100% osvaja AO!
P.S. Ja i dalje verujem u njega kao i sve ove godine!

iz amerike

pre 11 godina

Bio je to zaista sjajan mec, iako nas Nole nije osvojio pehar ali komentatori ovde mu svi daju takve visoke ocene; jer kad pogledate rezultate po mecevima, kad je gubio gubio je sa minimalnom razlikom, a kad je dobio dva seta bio je u ubedljibvoj prednosti. Zato mi je zao sto nije uspeo da se izbori, ali se stvarno borio sjajno i bilo jetako uzbudljivo gledati. I ako je morao od nekog da izgubi drago mi je da je to Mari jer je simpa momak i nije arogantan kao neki tamo...

Sasha

pre 11 godina

Dosta vise zamajavanja, ljudi. Nole jednostavno ne moze da pobijedi vrhunske tenisere. U Torontu je osvojio titulu, jer su se povukli Federer, Nadal i Murray. U Sinsinatiju je glatko izgubio od Federera, a u New Yorku od Murraya. Vrhunski teniseri imaju odgovor na Noletovu igru i on ne moze ponoviti rezultate iz prosle godine.

Dermendziev

pre 11 godina

Dramaticni mec koga cu dugo,dugo pamtiti,ne po drami,vec po prvom osvojenom GS turniru Endija Mareja,nekada velikog prijatelja nasega Novaka.Ako je vec Noletu drago sto je Endi pobednik,sto da ne i meni.

Sve je bilo izuzetno ubedljivo,bar za mene od igre do premora.Pobedio je bolje fizicki i mentalno spremniji,Mari koji je mislim manje rizikovao od Novaka.

Kao da mi je Novak delovao nekako odsutno,kao da je mozda jos bio pod utiscima i predelima Skotske,mozda isto kao ja odmah posle clanka i Noletove ubedljive izjave "da ne postoji prijateljstvo u poslu",koga se eto slucajno odrekao na par dana pre meca.Od tada,t.j od te izjave, meni se u glavi stalno slucajno vrteo rezultat 3:2(1) za Eendija.Vidite nisam omanuo u pobedniku,mozda sam vise omanuo u ovom komentaru.Razalostili su me i Noletovi grcevi pred kraj meca,bio je iscrpljen,eto i zbog toga je mozda mec i ubedljivo izgubio u petom gemu.

Nisam pristalica teorije zavere.Eto Federer pobedio nije,vec dojucerasnji Noletov najbolji prijatel,cijeg se prijateljstva Nole malte ne, odrekao pre meca.Uveren sam da ce prijateljstvo obnoviti i nastaviti,nekada kad zavrse igracku karijeru.Neko ce mozda biti trener,neko celnik,a Nole ima opciju i teniski sudija,jer eto ima "oko sokolovo"("iztrebiteljnij glaz",kako ga ja zovem).

U nadi da ce ovaj moj komentar biti objavlen srdacan pozdrav,uz jos jednu cestitku pobedniku i konstataciju: i Mari osvajac GS titule,zasluzio je minulim radom , sto se ono kaze "sve se vraca".

realno

pre 11 godina

@Ratko
Nema veceg defanzivca na celom ATP od Nadala.
Kako mozes Mareja nazivati defanzivcem, kada je covek i po ovom vetru uspeo da napravi 31 viner i samo 9 manje od Djokovica?
Da nije bilo ovog vetra i Marej bi igrao ofanzivnije i napravio verovatno bar 50 vinera.
Pogledaj statistike Marejevih meceva sa Nadalom.
On je u svakom tom mecu imao vise vinera od Rafe.
Ne postoji defanzivniji teniser od Nadala i ja iskreno ne bih ni zeleo da se Rafa vise vraca, jer smorniji tenis od njegovog ne postoji.
Meni, iako sam veliki Novakov navijac, uopste nije tesko pao ovaj poraz.
Teze bi mi pao jedan poraz od Nadala nego 10 ovakvih od Mareja.
Marej bar zna da igra tenis za razliku od onog spanskog antitalenta.

emilli2

pre 11 godina

Kad se sve sabere i oduzme zasluzena pobeda Endija.Novak je imao mnogo oscilacija u svojoj igri.Previse se gresilo da bi se pobedio igrac koji je u vrhu rang liste.Endi ce posle ove titule biti sve bolji i bolji,vratice se Nadal,tu je jos Federer.Novak ce morati nesto da promeni u svojoj igri.Procitan je.Voleji na mrezi losi,servis ranjiv.Bez napretka u igri nema novih titula.Danasnji tenis i sport uopste ne trpe stagnaciju,a to se Novaku upravo desava.

Ervinowski

pre 11 godina

Nole, borio si se kao lav! Čestitke! Iako nisi osvojio US Open, pokazao si ko je kralj tenisa. Bravo i svako dobro od susjeda iz BiH!

dusan

pre 11 godina

Marej je na kraju zasluzeno pobedio. Nole se borio koliko je mogao. Otac Srdjan je izgleda svojim prisustvom i negativnom energijom opet uticao na ishod. Zasto se ljudi kad pisu komentar obracaju direktno Noletu, kao da njemu pisu pismo a ne komentrisu tekst?
dobri

Pedja

pre 11 godina

Za ocekivati je bilo da ce Murry nekad dobiti GS. To se desilo - OK! Pa bolje da je Nole bio cak i u tom finalu nego neko drugi! Za godinu ili dve Nole i Murry ce se smenjivati kao #1, ostali ce biti proslost. I polako ce dolaziti mladja generacija tipa Tomic, Raonic, itd - sve OK i normalan sled dogadjaja.

Nole je fenomenalan i hvala mu za sve!!!

crnogorac

pre 11 godina

ljudi, Marej je oduvao Novaka ,priznajte jednom gubitak, a na kraju krajeva nama crnogorcima je MILO, bar nije mogao da srbuje po terenu i da dize 3 prsta. Eto toliko slave od velikog novaka. endi, svaka ti cast,muski si ga dobio!

Nauka

pre 11 godina

@blashyrk.Neuporedivo.Novak je petostruki gren slem osvajac a ova dvojica ne.Tacnije Safin ima 2 GS A Rodik je kako se to u tenisu zove "one slam wonder".O ostalim rekordima je izlisno pricati.Ako se vec ne razumes u tenis onda nije tesko uzeti i informisati se.

Goran

pre 11 godina

Koliko taj Djokovic vec sada ima para ne bi mogao da ih potrosi sve da zivi petsto godina. Pa sto se onda jos uvek muci, kako mu se vec jednom ne zgadi to fizikalisanje?

Neko Daleko

pre 11 godina

Marej je "danas" bio bolji a Nole je dao svoj maksimum. Konstatacija da je Marej odigrao kvalitetne poene sa mnogo manje snage! Nole je naš šampion zauvek!

manuginobili

pre 11 godina

Jao Nole pa sta ovo uradi,ovo mi je finale bilo najteze gledati od svih do sada,za ovo stvarno treba imati celicne zivce...sve najvaznije poene u mecu Nole je jednostavno poklonio Murrayu,ne mogu to nikako shvatiti,zasto ga ne natjera da on osvoji poen a ne ovako???!!!...najvazniji poeni-strepis,gledas,grizes se...a onda Nole iz cista mira i bez ikakve prisile posalje loptu u aut ili u mrezu,jednom,dva put...bezbroj puta...zao mi je jer hrabro se borio,vratio se poslije 2:0 i svi smo mislili da slijedi veliki preokret,ali...nesto definitivno nije dobro u Noletovoj glavi,ovo vec postaje ozbiljan problem,ponavljaju se iste greske u najvaznijim poenima koji i cine razliku izmedju pobjede i poraza...a Murraya i njegov antitenis necu ni da komentarisem,nisam uopste neki navijac recimo Federera ali on kada te pobijedi onda je to u pravom smislu te rijeci,nadigra te,jednostavno bude bolji-a ovaj...trci k'o navijen,sve vraca i ceka gresku protivnika,a na zalost veceras je tih gresaka bilo previse od Noleta,pogotovo u najvaznijim poenima

Vladan R

pre 11 godina

@ v

Kojoj verziji pripada treci set. Nevrovatno koliko se potcenjue marej un pojedinim komentarima, kao da je slucajno dosao do 2:0 i do prethodan cetiri finala koja je izgubio

Kide

pre 11 godina

Slazem se sa Ratkom,veceg defanzivca u zivotu nisam gledao...ja bi i u tenisu uveo pasivan napad pa ti mlati loptu do sutra..nikad od Mareja nece biti teniser sa ovakvom monotonom igrom

nenadn22

pre 11 godina

Njujorčani zvižde Novaku zbog medicinskog tajm auta a prošle godine na desetogodišnjici 11-og septembra je nosio kačket sa natpisom NYFD u znak počasti njihovim preminulim vatrogascima. Gospoda nema šta...

ssss

pre 11 godina

Najveca ironija je sto doticni skot jednostavno ne zna da se raduje trofeju,tu je velika razlika izmedju njih dvoje.Napred Nole,bice jos GS glavu gore!!!

Keown

pre 11 godina

Mareju svaka cast za osvojen trofej. Mislio sam da je gotov u 5. setu.

Nole, glavu gore, budi ponosan na samurajsko dostojanstvo i borbu do kraja!

TurboNator

pre 11 godina

E je***a pa ne moze da daje 2 seta fore i da pobedjuje... Steta, pogotovo posle povratka na 2:2, ali umor je ucinio svoje.

BEZ OBZIRA - NOVAK JE I DALJE CAR!

sibenik

pre 11 godina

žao mi je novaka jer za njega dugo navijam ali opet kad vidim tog nesritnog mareja i toliko pokušaja...pa bilo bi mi ža da opet večeras nije uspija,mislin da bi se čovik ubija...noli više sreće dogodine uz nadu da će biti još bolji,pozdrav iz hrv:)

Predrag

pre 11 godina

Zasto je publika zvizdala Novaku u trenutku kada je zatrazio medical time out??? Je li to mozda nije bilo po pravilima? Novak je jedino pogresio sto nije zatrazio time out nakon izgubljenog prvog gema u 5 setu.Jos tada se videlo da vise nema snage,vec u drugoj polovini 5 seta Novak je skoro sve udarce odigravao iz mesta.Velika nesreca da nam dvoje igraca ispadnu u zavrsnici turnira zbog umora,oba igraca su bila u podrenom polozaju u odnosu na Ferrera,odnosno Murraya.

znanje-imanje

pre 11 godina

Morao se dobiti prvi set. Statistika ovakvih mečeva je tu prilično neumoljiva. Pogotovu pogubno je ako je protivnik 1: dan odmorniji 2: ima 18-16 reket a ne kao Novak 20-18, pa lakše spinuje. Ovo potrebno ekstra spinovanje i dodatna snaga koju vetar zahteva odlučili su da su Novakove šanse bile samo ako dobije prvi set. U petom jednostavno nije imao više snage, sve je odneo vetar. Mari je zaslužio svoju prvu titulu a malo je i bio potpomognut spletom okolnosti.
Novak i dalje nema dovoljno dobar servis za svoj nivo. Ja to ne razumem, u stvari prilično je nerazumljivo da je on najbolji igrač na svetu bez dovoljno dobrog servisa. Čekam godinama da mu ruka oteža i slegne se, kao što mnogi u basketu dobiju dobar šut tek kasnije.

Slavko rs

pre 11 godina

Nema veze borio si se i nisi odustao ni u jednom trenutku dosta se stvari nije poklopilo ali ti si car nole najbolji si i obozavam te kao sto bi trebali svi.......cestitke mareju zasluzio je

ja

pre 11 godina

Odlican mec koliko je to uopste mogao i biti u ovakvim uslovima.
Marej moze da zahvali najvise vetru na ovoj pobedi.
Sve cestitke Novaku na odlicnoj borbi.
Nije lako preokreniti mec finala kada se gubi 2:0, pa zvali se vi i Novak Djokovic.
U svakom slucaju Novak je za mene ovde moralni pobednik, jer je igrao bolje i hrabrije i nije se predavao do poslednjeg poena.
Malo mu je ponestalo snage na pocetku petog seta, a Marej je to vesto iskoristio.
Ovo je svakako epsko finale, a ono finale Australije koje su svi nazivali epskim je obicna glupost.
Ovde smo bar gledali lep tenis, za razliku od onog Nadalovog antitenisa.

Iskreno se nadam da ce sva buduca gren slem finala igrati ova dva tenisera, jer oni imaju sta da pokazu publici.

Na kraju ovo je ipak na neki nacin i dobro za muski tenis.
Da je Marej kojim slucajem izgubio i svoje peto gren slem finale, to bi ga toliko ubilo u pojam, da bi verovatno vrlo brzo nestao sa teniske scene.
Steta bi bilo za takav talenat da mu se desilo tako nesto.
Ovako moci cemo narednih nekoliko godina da uzivamo u dobrom tenisu.
Era Federera i Nadala je gotova.
Pocinje era Djokovica i Mareja.
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

musa dembele

pre 11 godina

Cestitke Mariju,zasluzio je za celu karijeru! Ovo se zove poklon! Castio ga 2 seta!Skotu se sve poklopilo,a najvise sto nije bilo Nadala par meseci,koji ne poklanja!

drogba87

pre 11 godina

pobedice nole na sledecem US Openu, nadam se da ce Beograd dobiti domacinstvo US opena sledece godine, onda ce nasa publika da nosi noleta do pobede...
Danas je definitivno presudila publika u Londonu, koja je mnogo vise navijala za Marseja

dzoni

pre 11 godina

Sto se mene tice, bolje da na ovaj nacin pobedi Marej nego Nadal ili Federer. Mada verujem da bi sve bilo drugacije da je Novak u prva dva seta vise mislio na igru nego na vetar...

goran

pre 11 godina

prase se ne goji pred bozic. kasno se setio da igra finale grend slema. bilo bi sjajno kada bi otisao na casove dobrog serviranja kod serene!

ja sam

pre 11 godina

Jednak broj osvojenih gemova dovoljno govori o izjednacenosti meca.
Nisam navijac nijednog, i cestitam obojici na dobroj igri, vjerujem da bi bila i bolja da su vremenski uslovi bili bolji.

Ja cekam da se Nadal vrati.

Molim vas, nemojte se svadjati. Ovo je samo sport.

Student

pre 11 godina

Bravo za Murray bravo za Novaka! Ekstra meč, ja sam uživao gledajući! Iako sam bio za Novaka, srećan sam što je napokon Murray osvojio prvu GS titulu.

mister

pre 11 godina

Kako to ljudi misle razbice ga,sad je pao,ne moze Marej...dobar je igrac...Meni je on antipatican ali uzeo je nekako GS...steta za NOVAKA da je ovo okrenuo,Endi bi pravo u ludnicu,pamet bi mu isterao.Opusteno,mlatice ga Federer i Nole na nekom sledecem turniru ipak su oni klasa(i Rafa naravno) novopecenog sampiona...

gruja

pre 11 godina

Novak je ove godine svim protivnicima dao što im je trebalo: Nadalu 7RG, Fedu 1. mesto i Mareju prvu titulu. Da li je to slučajno? Večeras je pobedio samog sebe. Pokazao je da ume da igra mnogo bolji tenis od nezanimljivog Mareja, ali iz nekog razloga je ovaj morao da uzme grand slem. Pod kakvim to pritiskom? Da li još uvek treba da gledamo ovu režiranu igru?

Ratko

pre 11 godina

Ja prestajem da gledam tenis. Ovako izgubljenih 5 sati nisam imao nikad u zivotu. Kada je vetar oslabio igra je i licila na nesto al to bese kasno za povratak. Gren slem osvoji najveci defanzivac u istoriji ove igre, veci cak i od Rafe. Novak odigra tri finala za mesec dana a ovaj mucenik jedva dogura ovde do finala, ispade Federer u njegovom kosturu, tornado protiv Berdiha, opet tornado protiv Novaka i eto titule na misice. Kada je u Novakovom delu zreba na Gren Slemu ispao Roger, Rafa ili Andy? Uvek je u polufinalu i finalu morao da igra protiv vrh nosioca da bi uzeo titulu. Za Noleta ne brinem. Sve dok igra finala trofeja ce biti.

Vladan R

pre 11 godina

Mnogo su bila dva seta fore koje je, ocajnim i punim gresaka taj brejkom prvoga i dvanaestim gemom drugog seta, uz neaktivnu igru u oba, Novak poklinio Mareju. Taj dvanaesti gem drugog seta, odmah posle sjajnog povratka nakon dva brejka zaostaka, bio je kljucni za ceo mec. Sto se tice komentatora na Eurosportu, prosto ne mogu da verujem gde je on video umor Mareja u drugom delu cetvrtog seta. Upravo u tim trenucima nakon Novakove apsolutne dominacije u drugom delu treceg i prvom delu cetvrtog seta, Marej je poceo da se igrom vraca u mec i preti ribrejkom iz gema u gem na kojima je primao servis. Pribojavao sam se da ce mu to uspeti, ali Novak je sjano sve to izdrzao. U trenutku nakon sto je Novak, na Marejevom servis gemu prakticno ni iz cega dosao do set lopte, i odmah je realizovao za 2:2, pomoslio sam ili bolje receno pozeleo da to psihicni dodatno dotuce Mareja. Ipak Marej je definitivno preboleo decije bolesti i pokazao da je danas psihicki znatno stabilniji. Bez obzira na pomenuti zavrsetak cetvrtog seta, nije ni malcice psihicki pao, kao sto nije pao nakon Novkovog povratka u drugom setu, nastavio je sa dobrom igrom i pritiskom na Novakov servis i odmah mu se to isplatilo i to ne u jednom nego u dva vezana novakova servis gema. Nakon toga, iako je Novak ekspresno vratio jedan brejk, jednostavno vise nije mogao da ispusti pobedu. Ove pobeda ce svakao vec u dobroj meri stabilno dodatno psihicki ohrabriti Mareja, cime ce on postati dosta ozbiljniji rival nego do sad.

nstah

pre 11 godina

Ocigledno da protiv Mareja vredi samo to pimplanje i ko koliko izdrzi. Steta, vidi se da je Nole bio isuvise iscrpljen od meca sa Fererom. Zao mi je, borio se do poslednjeg momenta i veceras je igrao mnogo lepsi tenis.

ja

pre 11 godina

E, baš šteta. Ali dobro, i porazi su za deo sporta. Sve ovu su iskusili i Federer i Nadal i mnogi pre njih, pa su se vraćali jači. Idemo dalje.

Nemanja

pre 11 godina

Nole, toliko se bolji igrac od Murraya da je to strasno.

Kad gob si gubio u karijeri, sam si sebe pobedjivao. Andy je bio "lucky" i ti si sam sebe u nogu zapucao. Katastrofa.

Glava gore, nastavljamo.

Floro Flores

pre 11 godina

Prosle godine u ovo vreme rece Endi Mari bez stida:"ZELIM DA POSTANEM KAO NOVAK!" I posta covek! Bice velike muke s njim u finalima!

djape

pre 11 godina

Nisam znao da je Rozer prvi bez obzira na ishod finala.Svaka cast gosn Marej.Zasluzili ste.Niko nikad nece stici cika Rogera po broju osvojenih titula i po dominacili u ovom sportu!!!

prekoOkeanskeDelije

pre 11 godina

Prvo, svaka čast Mariju! Jednostavno je odigrao bolje, više je grizao i zasluženo osvojio prvi veliki trofej!
Noletu takođe sve čestitke na trudu. Videlo sa da ga je umor porazio više od Britanca. Upravo ovo je možda i najveći nauk za budućnost: ajmo sad u teretanu i da nabilduje kondiciju za novu sezonu. Upravo je njegova fizička sprema prošle godine pravila najveću razliku u odnosu na Nadala i ekipu. Ove sezone je sva tri Gren Slema izgubio zbog umora. Mari i kad je gubio u 3-em i 4-om setu je delovao svežije.

Milan

pre 11 godina

Nole, fantastican si bio! Vratio si se iz pepela i ceo mec ucinio neizvesnim. Da si sacuvao koncentraciju na pocetku 5tog seta siguran sam da bi sad slavili. Ali, ne moze uvek da se pobedi. Sve cestitke i idemo dalje!

veliki strumf

pre 11 godina

Kao sto sam tokom meca pisao, Marej je dobio na najneocekivaniji nacin - jacom psihom. Znaci: 1. u prvom setu Nole od 4-2 obrne na 5-4, Marej dva puta servira za ostanak u setu i uspe. Potom u tie breaku Nole vodi 5-3, Marej okrece i onda ima 5 set lopti koje Nole spasava. I to je izdrzao, nije popustio i uzeo set. 2. U drugom setu od 4-0 Nole stize do 5-5 i umesto da Skot padne, on dobija i taj set. 3. Konacno, Nole poravnava u setovima, u naletu je, ima prvi servis i Marej ga krajnje iznenadjujuce brejkne, umesto da skroz potone. Tu je bio kraj. Zaista neobjasnjivo kako se iznova i iznova dizao. Vetar i tie break su na kraju presudili, ali i daleko bolja kondicija Mareja.

Irena

pre 11 godina

Sve cestitke za Noleta, i na igri i na vaspitanju! Svaki put me odusevi koliko je zreo i 'down to earth' ovaj covek. Jesam li ja to propustila taj deo ili Endi nije nista rekao Novaku na kraju? Ne bih da zvucim kao neko ko se ljuti kada njegov igrac gubi, ali to bi trebalo da je neka osnovna kultura ponasanja... U svakom slucaju, HVALA Noletu!!

drago

pre 11 godina

Priznajte da ste se ponadali.

Sad je Djokovic dobio jos jednog jakog protivnika, koji moze uzeti GS. Nadal, Murray, zasto ne i Del Potro.

Lobos

pre 11 godina

Tja, sta reci...Mari je zeleo vise pobedu od Noleta. Ili mi je bar tako izgledalo ceo match. Steta. Ne mogu se oteti utisku da je Nole mogao lako dobiti samo da je imao zrno vise zelje..Nole je ratnik i uvek jak u odlucujucim setovima..sta se desilo? Nije jasno kako je Nole mogao sebi dopustiti da izgubi cak 3 svoja gema u odlucujucem setu..ali dobro, zivot ide dalje.

marconio

pre 11 godina

Sva podrska bratu Noletu.Nedostatak snage u 5. setu, sporiji pocetak, problemi prilikom servis gemova, i naravno u pojedinim trenutcima predobro Marej to su neki od razloga za poraz.Tukao je Nole bitku bukvalno za svaki poen.
Ono za cim ostaje zal to su porazi u bitnim mecevima pocev od Garosa, preko Wibledona i OI pa do ovog finala.
Mislim da je sve svar samopouzdanja koje nije na nivou od prosle godine.Uz to sam se uverio i da fizicka sprema ma koliko dobra bila, nije bila dovoljna protiv Mareja veceras.
U svakom slucaju Nole povecava prednost na RACE listi sa dobrim sansama da zavrsi godinu kao prvi.
Uvek podrska Noletu i kada je najteze, jer da li smo i mogli zamisliti do pre par godina da ce nas covek igrati ovakve role u svetskom tenisu.

Olja

pre 11 godina

Zaista je šteta što je izgubio meč posle onakvog povratka. Mogao je više sigurno, previše neiznuđenih grešaka.
Tužno mi je da ga gledam, svaka mu čast kako izdržava da bude tako korektan uvek prema protivniku. Da sa osmehom čestita, iako mu je sigurno teško.

dzoni

pre 11 godina

bravo majstore...nikad mi tvoj poraz nije lakse pao nego sada jer si se borio kao lav i kad nije islo do samog kraja. lakse mi je i zato sto je titulu osvojio marej jer je apsolutno zasluzio....mnogo je bolji momak od ona dva dripca.....sve najbolje i tebi škotu i da igrate jos mnogo finala....

drogba87

pre 11 godina

Izgleda da ce se Marsej osvetiti srpskom sportu za poraz od czv 91 u finalu kupa evropskih sampiona.
Cini mi se da Nole vise nema sanse i da ce Marsej osvojiti US Open!

Mrki

pre 11 godina

Ćutute bre svi ovo je meč svih mečeva,Mari je neprobojan neverovatno,sa ovakvim tenisom ne zaslužuje GS turnir znate to svi,ali ne znam dal će Nole fizički izdržati,ovo je horor živi.pojedoh se ceo.Ajde Nole ko boga te molim izdrži ovog dosadnjakovića,uništi ga.

W.

pre 11 godina

Murray moze da pobedi novaka u mecu od dva seta na razliku u tie-braku.
mislim da ne moze da ga pobedi u tri seta. sad cemo da vidimo...

DzoniR

pre 11 godina

covek sebi dozvoljava onakve pocetnicke greske u oetom setu katasrofa zalost jad beda tuga novace neverujem da ce ikad vise uzeti gren slem!!!

Vladimir

pre 11 godina

"Pozeleo sam jos 3 sata tenisa pre mozda 2 sata, i sada cemo, evo ocigledno gledati jos 1 sat tenisa"
Sta reci a ne zaplakati ? :D

Nole SVAKA TI CAST !!!

grobari1970

pre 11 godina

Nadam se cudu na 5:2 za mareja... AJDE DJOKOVICU, MOZES TI TO!!!!!!!!!!!!!!!!! U INTA SVIMA! NE DAJ SE! Mnogo si puta pokazao da si veliki, pokazi to opet! Ali i ako ne uspes, uvek uz tebe!

Moler

pre 11 godina

Vidjelo se vec na kraju cetvrtog seta da telo ne slusa Djokovica zbog nedovoljnog odmora. Trebao je tada da igra na sve ili nista, iz sve snage u coskove pa sta bude. Svaka mu cast u svakom slucaju.

ana

pre 11 godina

Da Novak kojim slucajem ima vremena da baci pogled na ''strucne'' komentare,od strane ljudi koji njegov tenis nazivaju brukom i sramotom samo bi se nasmejao.Sva sreca pa ce umesto toga uzivati u svom uspehu,onom o kojem ti isti ''strucnjaci'' mogu samo da sanjaju.

napred Nole

pre 11 godina

Jel Vi gledate meč ili samo pišete. Duva vetar od 11 MPH sa promenljivim pravcem. Pogledajte malo prognoze. Sa Ferrerom je imao problema isto zbog vetra. Čim je vetar malo popustio Nole je počeo da igra. Sad je pun samopouzdanja i hvata ritam. Razbice Mareja do kraja.

V.

pre 11 godina

postojale su dve mogucnosti
1 da Murray strpljivo prebacuje i pobedi na poen razlike u tie-brake-u tri puta
2 da ga Nole razbije u tri seta

prvi smo gledali verziju 1,
sada gledamo verziju 2

cepaj Nole !

kosmajac sale

pre 11 godina

ma ljudi ne budite smesni nikad vise novak nece biti sto je.mnogo mi je zao obozavam ga ali ovolika nezaintresovanost na 3-2 za novaka u trecem setu je cudo ko da on vodi 2-0.sto je bilo bilo je ipak je srbin brzo se ugasimo kad nesto postignemo

aleksandar

pre 11 godina

Neverovatno je koliko se ljudi kod nas razumeju u tenis. Pre Djokovica nisu znali pravila, a sad znaju šta fali u igri, do skoro, prvog igrača sveta.

grobari1970

pre 11 godina

Pisem na 2:0 za Novaka u 4. setu. Vidi se da Mareju pada koncentracija i samopouzdanje, sad je pravi trenutak da ga Djokovic dokrajci! Ne verujem da moze Marej da uzme posle peti set. NAPRED NOVAK!

Nikola

pre 11 godina

Kidaj bre Noleeeee! Ovaj Skot poceo opasno da nervira sa ovim provokacijama da l' je Nole dirao reketom mrezu, sad pokazuje pravo lice, u ovakvim mecevima. Dokazi Nole svetu jos jednom da si najbolji, mi verujemo u tebe! Idemo do 3:2!

swedenonline

pre 11 godina

reli od 54 lopte guvi Murray, Nole ga iscrpio na smaranje, klin se klinom izbija! Mora da nastavi i izcrpi ga mentalno, uzasan smor od tenisa ali mora, ili da kad se zagreje da ga razvali. Svaka druga opcija vodi ka porazu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (swedenonline, 10. septembar 2012 22:43)

Zasto minusi? Za ovo netreba biti teniski trener te bi trebalo svako iole normalan da zna, pa cak i vas 4! :(

Upravo se sprovodi kombinacija bas ta dva stila igre, vetar jeste ucinio svoje ali je upravo ova kombinacija ta koja presudjuje, jednostavno ce Bole upisati Murray-a u istoriju najvecih luzera US opena, gubitak finala posle vodjstva od 2 nula u setovima!

Sasa

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da su dezurni pljuvaci odmah izasli iz svojih rupa da bi se unapred radovali Noletovim porazom, idemo Nole do nove
GS titule!!!

lj.

pre 11 godina

aman, ako vec ne ide, ili je marej bolji, ili se bolje snasao, sta god, i gubis, ok je, nije sramota izgubiti finale grand slam-a...SAMO MOLIM TE PRESTANI DA DRAMIS I GLUMIS I TEATRALNO SE PRENEMAZES... Muka mi je da gledam

Miami

pre 11 godina

Komentator je neverovatno teniski neobrazovan.
Sramota je da na nacionalnoj televiziji nepostoji dobar komentor.
B92. je to radio profesionalno i smekerski, ali ocigledno da Prva ima love i debele veze.

BLBL

pre 11 godina

Opet puca pod pritiskom na *5:6...Klasican primer lose pripremljenosti, sto i dovodi do ovakvih situacija da ne moze izvuci kljucne poene kada su tenzije velike. Dodji ovamo, idi tamo, slikaj se ovde i tako sve u krug, pa onda idi babi Gencic da se i njen ego nahrani, pa otkrivaj vostanu figuru u pokusaju...jedna manifestacija, druga manifestacija, gostuj u ovoj emisiji, gostuj u onoj emisiji, slikaj se s politicarima i tako iz dana u dan...Umesto da se spremao za ovu sezonu u kojoj se znalo sta ga ocekuje. Toliko godina na Tour-u, toliko meceva, iskustva, a on pravi elementarne greske u pripremi, sto bi ga moglo itekako skupo kostati u narednom periodu.

Djokovic nikada nije bio ekstra talenat, vec je sve postigao svojim radom, upornoscu, fokusiranoscu, ali je cini se nakon prosle sezone ipak malo previse poleteo i precenio svoje mogucnosti. Pa od pocetka godine, u gotovo svim mecevima protiv Nadala, Federera i Murraya, on je tom nekom kontra-ritmu od samog pocetka meca. Ne igra dobro na protivnikov servis, dok je dosta nesiguran na svoj.

Voleo bih da ovo preokrene(daj Boze), ali psiholoski je jako slab u ovom trenutku. Ovo je vec 3.uzastopni put da on protiv Murraya puca na *5:6, a to vise ne moze biti slucajnost, s obzirom na njegov ATP Ranking. Sav mec ide u takvom kontra-ritmu, da jednostavno se nadas, ali u sebi osecas da to nije to i da tesko moze dobiti.Ako ne napravi rani brejk, imam osecaj da ce opet pasti na *4:5 ili *5:6!

Ajmo NOLE!

gile bl

pre 11 godina

Djokovic je poznat po tome sto uvijek lose igra kad su neke vremenske neprilike u pitanju.To se vidjelo i u duelu protiv Ferera,cim nema vjetra Nole ga oduvao.Tako bi i Mareja oduvao da nije bilo vjetra.

kobe bryant

pre 11 godina

Ovaj Murray igra definitivno najdosadniji tenis - prebacivanje u nedogled, ali to očigledno donosi rezultat. Nešto slično Italijanima u fudbalu. Igraju na rezultat. Ne mora da bude lepo, ne mora da bude atraktivno, ali donosi rezultat. Možemo zbog toga da ga ne volimo, ali zasad čovek igra kao sat. Svakak mu čast. Ne bih imao ništa protiv da je obrnuto.

Ilke

pre 11 godina

pa ja sam i pre meča znao da će ovako da igra,smešno je pada ,smešno je,smešno je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada j, 10. septembar 2012 23:54)

Sram vas bilo,jedva docekate da ga pljujete,e pa i ovaj put ce Nole pobedom da vas razocara.

herc

pre 11 godina

Đokoviću,nerviraš me sa svojom babastom igrom i "zabijanjem glave u pesak" posle svakog izgubljenog poena!Ako ti nećeš da se trudiš,neću ni ja da te gledam,zato idem da spavam!Želim ti sve najbolje i da osvojiš trofej!!!

NuckyThompson

pre 11 godina

Ko je ovaj Novakov protivnik,Nadal ili Marej? Šta čovek hvata i vraća to je strašno...već je 2:0,ali navijam i dalje! Muka mi je od ovakve igre,Marej igra kao da je italijan a ne Britanac...

Bosko

pre 11 godina

Pa stvarno su mecevi sa Endijem toliko teski za gledati a pogotovo njegova defanzivna igra i prebacivanje loptice da je to strasno.Zato mi je iskreno zao sto Rafe nema,tada se igra pravi muski tenisi.Ajde Nole gubis 1:0 u setovima i 5:2 u drugom,mozes ga dobiti..samo se opusti igraj kako znas.

Kiril,Ohrid-MKD

pre 11 godina

Nole gubi 2-0, megutim igra finale US Opena. Nije ovo seoski turnir. Svaka cast za Gjokovica. Ubedljivo najbolji sportist is bivse Jugoslavije i balkana do sada. Covek koji je bio i bice prvi na ATP listu, u sportu koji je preoregjen za bogati svet. Nemam reci, da je makedonac cela Makedonija bi izasla na ulice sada, nema veze sta gubi. To je sport, ali covek igra finale US Opena.

Sa veliko postovanje za decko koji se zove Novak Gjokovic

Kiril,Ohrid-MKD.

neđo

pre 11 godina

Đoković je strašno psihički slab u mečevima s ostatkom velike četvorke. Verojatno teret favorita koji mu kladionice stalno davaju zbog prošle sezone.

Milosh!

pre 11 godina

E nece marej dobiti mec u inat onima sto na srpskom pisu da ce dobiti!!!AJDE BRE NOLE POKAZI ZASTO SI U SVAKOM SEGMENTU BOLJI IGRAC!!!DO KRAJA!

sven bomvolen

pre 11 godina

Novak igra tenis, Marej igra badminton, to je nekada igrao Majkl Ceng i bas je na Rolan Garosu tako pobedio Lendla, samo je prebacivao lopticu preko mreze i cekao, cekao dok Lendl nije preuzimao rizik iznerviran i naravno gresio. Zasto ovo pisem, pa zato sto isti taj Lendl sedi u lozi Mareja.

Mladen Zg

pre 11 godina

Kad se samo sjetim da je naš Međugorac imao set i 5:1 protiv ovog "Whiskaya", mogao je da se prošeće do Grand slama. E moj Čila, malo više čika dedine rakije...

Dokle

pre 11 godina

Daj bre ne trazite izgovore zbog njegove lose igre u "necemu"cega nema!Kakvi privatni problemi bre,imao je jednu godinu iz snova,i tu je kraj,nije on Federerovog kova i kraj!Maestro je jedan breeeee!

Nikola

pre 11 godina

Sada je 2 0 za Škota i 1 0 u gemovima...alo pogledajte kako se Nole vraća...ja vjerujem u njega...i uvijek ću vjerovati...pz iz Srpske Republike

i love this game

pre 11 godina

zabrinjavajuće je kako Nole deluje nezainteresovano ove godine, što je bliži kraju to mu više ravno bude...šta je s njegovom psihom, motivacijom...zna li neko?

Zeljko

pre 11 godina

Nadal! Fedjo! gde ste?
Jel gledate ovo mucenje?
Sta god da se desi ovo je smesno!
Evo vam ga marej njega ste hteli! Tomase brate srbine i tako dalje....
Radije bih gledao Federera nego ovo dvoje smaraca...
Laku noc

ja

pre 11 godina

Gde su sad oni pametnjakovici koji rekose kako Marej nikad nece osvojiti grend slem. Ispade Ivanisevic pravi strucnjak za razliku od nekih koji su mislili da ce Novak pobediti Nadala na Roland Garosu, Federera na Vimbldonu, sigurno osvojiti zlato na Olimpijadi i slicno.

Joj

pre 11 godina

Kakvi ste bre vi Srbi narod?Nemate mu.a da priznate da vam Novak igra lose vec trazite izgovore u losem vremenu,nekakvim problemima!Igra Skot bolje priznajte!

Posmatrač

pre 11 godina

Mentalna snaga, koncentracija, želja za pobedom, pobednički mentalitet...

Prošlost.

Hvala Novaku za svu radost koju nam je doneo!

beli listic

pre 11 godina

sto vise gledam,jasno mi je da novak gubi! otaljava mec! uostalom
kad god je mogao naglasavao je da mu je mari n a j b o l j i prijatelj! toliko da se zna!

Dule

pre 11 godina

Nole nikada vise nece videti GS ako: Ne menja trenera, ne otkaci prikolicu, ne nauci prvi servis. Jedno radi perfektno na konferenciji za novinare.....Roger je bio bolji, Nadal je bio bolji, Mary je bio bolji....pitam se Dokleeeee!

Fiki.

pre 11 godina

Milan(1 may pirot)uniqlo nema veze za klizanjem,on nosi adidas patike.Jel tako?LJUDI EL VERUJETE U NOLETOV PREOKRET???JA VERUJEM.NAPRED NOLEEEEeeee!!!!!

Vladan R

pre 11 godina

Uzas, na koji nacin je Novak izgubio drugi set. Nakon sto je izgledao potpuno izgubljen nakon 0:4, uspeo je da vrati dva brejka i kada je po svim parametrima morao da ima ogromnu psiholosku prednost, i mozda cak i prelomi ne samo drugi set, vec i ceo mec, on gresakama pokloni svoj servis gem a time i drugi set Mareju. Sto se samog meca, mogu da razumem i taktiku i nadmudrivanja, i koliko god da znam da su obojca odlicni u defanzivi, ipak nisam ocekivaon da igraju po sistemu ko prvi napadne da mu umre majka. Od Mareja koliko god da je agresivniji sada nego pre godinu dve, je to u odredjenoj meri bilo ocekivano, ali od Novaka ipak ne. Videcemo da li ce taktika na kraju upaliti ali ovih 0:2 ne mirise na dobro.

Ratko

pre 11 godina

Alo ljudi sta je sa vama! Uslovi su katastrofa! Mec po ovakom polu tornadu ne moze da se igra. Jos ko za baksuz izgubi taj brejk i ode mast u propast. Ne udara on loptu polako zato sto nema snage, vec zato sto je vetar usporava i menja joj pravac. Znate koliko je tesko da uzmes poen na servis kada duva ovako? Kada uzvracas udarac imas je na reketu a ona skrece neprirodno! Obojica su fizicki jako spremni a ko se snadje u ovakim uslovima taj pobedjuje. Marej je kao zid tako igra ceo zivot, bez ideje u igri i moze Novaku da vraca ovako ceo dan! Novak igra kao Marej njegovim stilom zato sto jedino tako moze. Ja sam ponosan na njega sto nije predao mec a ne da daje legitimitet ovom cirkusu.

Lomaja

pre 11 godina

Ovo je anti tenis Endi Majera, po ovakvom vremenu ej najlakse vracati i cekati gresku, obicno govno, nije zasluzio da prodje ni osminu finala!

Srdjan Bel

pre 11 godina

"Znate sta ljudi mene interesuje..... sta vide ovi u poslednjim redovima na tribinama ???
(Sasa_ns, 10. septembar 2012 22:02)"

Nije uzivo tako kao sto izgleda preko objektiva kamere. Kamera cini da to izgleda zaista daleko. Mnogo se to bolje vidi i blize je nego sto mislite.

Stefan

pre 11 godina

Ne prilici drugom teniseru sveta da onako psihicki padne posle izgubljenog prvog seta.Novak po starom,maksimalno forsira svoje dropsotove i ako mu nijedan udarac nije prosao.I dalje se dosta muci sa smecevima,protivnik to zna i maksimalno koristi.Nije mi bas najjasnija njegova strategija na danasnjem mecu sa onolikim slajsevima??? Novak ako misli sebi dobro definitivno bi trebao da angazuje nekog psihijatra.Mislim da mu bi mu i promena trenera dobro dosla,jer ocigledno da sa Vajdom vise ne moze da napreduje.

veliki strumf

pre 11 godina

Sve mogu da razumem, ali da je Marej psihicki jaci od Moleta, da ga psihom dobija, kad bi trebalo da pada, ja to zaista ne mogu da shvatim. Mora da ima izuzetno jak tim psihologa. Toliko zicera promasiti, forhendi, smecevi, voleji i to obda jada se cinilo da ce ga rasturiti. Iako ne mogu da podnesem jegov tenis ne mogu reci da je nezasluzeno. Pa covek je dobio 4 poslednja seta protiv Novaka sa 7-5 7-5 7-6 7-5. Jos verujem u Noleta. Ipak je on veliki sampion a Marej to nije. Jedna stvar je osvojiti set a druga mec. Ako Nole dobro pocne 3. set sve je moguce.

blagi uzas

pre 11 godina

Kao sto sam i pretpostavio, prvi set je sve odlucio. Marej ovo dobija u tri seta. BRUKA za bivseg br. jedan, onakva defanziva se ne ocekuje ni od amatera. Novak je u ovom mecu podbacio u svakom smislu: i igrackom i mentalnom. Ako mu je taktika bila da mareja dobije sa traljavom defanzivom, i to u finalu GS-a, onda je to za plakati. Novak moze ovu sezonu vec sad slobodno da spakuje u zaborav, ovoliko propustenih prilika u godini, i nikako da se opameti i pocne da igra na svom nivou. Jadno!!! Definitivno NIJE ZA PRVO MESTO VISE!!!!

manuginobili

pre 11 godina

Ovo je stvarno nemoguce gledati vise,pa zasto,zastoooooo????...zasto mu Nole poklanjas tolike poene,zasto?????...shvatam sve,i vjetar,i tornado i teski uslovi,ali ovo....Murray stoji na osnovnoj liniji i samo vraca lopte u teren-nista vise i ne mora da uradi...sad je 2:0 u setovima,jos nije sve gotovo ali nemam vise snage,toliko me je Nole iznervirao u ova prva dva seta koja je bukvalno poklonio teniseru za jednu klasu slabijem od sebe

Djorgo

pre 11 godina

6:7, 4:5 ...

Koliko ekstrovertnih luzera sa pristupom netu u mom narodu. Te gubi, te ne zna, te sigurno ce izgubiti ... nja, nja, nja. Momak je zmaj, vrhunski teniser, borac, ``vruceg`` jezika i gestikulacije, ali `ladne glave. Ne bi smeo da se kladim u veliko da ce dobiti, ali cu navijati do kraja. Srecno momcino!

p.s. I devojka se prolepsala.

Micko

pre 11 godina

Ja gluplji tenis nisam gledao. Ako Novak ovo dobije treba da pokloni titulu organizatoru. A sledeci put neka naprave da se igra na ledu ili da naprave arenu bez gravitacije.

cvetko

pre 11 godina

Kakav uzas...Negativan kao tri babe, nesto se ironicno smesi kao da sam ja kriv sto ga Marej cepa. Cim proradi ono srpsko u njemu, najgori je...Muka mi je da ga gledam ovakvog, ipak je on sampion!

Miroslav

pre 11 godina

Krenuo je potop Novaka Djokovica!Pogledajte govor tela!Zar se tako ponasa jedan sampion?Jadno i bedno!Sto je najgore deset puta je bolji igrac od Mareja!To se vidi kad na momente bude covek a ne ....!Tada potezima koje Marej ne izvede za celo trajanje meca pokaze koliko je bolji.Ipak,malodusnost koju poseduje ne moze da sakrije!

NS

pre 11 godina

Marej diktira tempo u celom mecu i vidi se nemoc novaka da se suprostavi, E sad niko ne sponinje da nole od australije nemoze nista da dobije gde je u finalu neko od prva tri, Znaci glava je u pitanju, Izgubijo je sve na sljaci od nadala pa je izgubijo i travu i oi sada i ameriku i od onakvog igraca posta gubitnik a zasto zato sto mu je tim katastrofa od vajde koji nije dorastaoda vodi sampijona do ostalih..... Nole menjaj tim posto nemas napretka nego nazadujes

vizar

pre 11 godina

Ipak je kod Novaka primjetan umor od jučerašnjeg meča. Drugi set je loše počeo, sa puno grešaka koje skoncentrisani Marej sigurno koristi. Probudi se Novače bre!!!!

veliki strumf

pre 11 godina

Ako ovaj Marejev sugavi prebacivacki tenis trijumfuje (a nije daleko) onda je tenis na niske grane spao. Vec treci uzastopni neizvestan set Novak gubi od Mareja (na OI 7-5 7-5). To mi je najveca enigma od svega-da ga Marej na jacu psihu dobiha. Evo vec je 4-0, a Nole totalno bez ritma. Ma ne moze ga Nole nikad dobiti na prebacivanje, bolje da napada pa makar sve izgresio nego da igra kao baba. I dok ja ovo napisah trgnu se Nole kao da me poslusa i vrati bar 1 brejk.

Vinko

pre 11 godina

po svim komentarima, zaključujem da 99 posto ljudi ovdje nema pojma o tenisu... od izjava da murray samo prebacuje lopticu, preko toga da je novak bolji, ali nema koncentracije(što je valjda upravo i glavni element igre),totalna neshvaćanja igre i života općenito)murray se bolje snalazi u jednakim uvjetima, radi šta radi, najbolje što umije unutar pravila teniske igre, i zasad je bolji, kakva pravda, nepravda, sreća nesreća, to ne postoji, što je netko napisao, taj spada u onih 1 posto, ili jesi ili nisi... sorry, ali komentari su pljuvanje po normalnosti...

Jova

pre 11 godina

Posle ovog, upravo završenog prvog seta mogu otići spavati, mirna. Migrena me rastura te nisam u stanju odgledati do kraja.

Ovo Novak može izgubiti ali neće dati.


Pozdrav svima

Milan

pre 11 godina

Jos nesto sam primetio. Otkad nosi Uniqlo opremu nijedan veliki turnir ne osvoji a okliznuo se milion puta na kljucnim poenima. Prava je reklama u stilu, ako zelite da ucinite dobro svom protivniku nosite Uniqlo opremu kao da je pravi 1.maj Pirot.

slobinator

pre 11 godina

gledam novaka i prosto ne verujem.šta se dogodilo sa onim igračem koji je koliko do juče bio nepobediv?i na ovom turniru je delovao dobro ,a sad više liči na onog novaka iz finala sinsinatija.onako malodušan,jedva prebacuje lopticu preko mreže.kao da se predao već na početku drugog seta.takav stav stvarno ne priliči jednom šampionu.bojim se da se polako pretvara u gubitnika.naravno vremena za preokret još ima ,ali sigurno ne sa ovakvim odnosom prema igri i pre svega neborbenošću.uostalom njegova stvar

njunjuvambe

pre 11 godina

U svakom slučaju, ovo nije Novak! Jednostavno, igra loše! Duva vetar? Pa šta onda! Duva i ovom drugom, i ne vidim da je Marej bolji, ali sam siguran u to da Novak igra loše, katkad neprepoznatljivo, pomalo ziheraški; u nekoliko navrata mi se činilo da je kao glupavi maneken, koji će pasti na ledja; ne kreće se dobro, daleko je od dobre igre! Ali, verujem da će pobediti, samo da prestane sa glupavim kretnjama; previše igra slajzove!

Avala

pre 11 godina

Na žalost, uz ovakvo vrijeme Đoković glatko gubi u 3 seta, Murray pimpla, prebacuje, vraća sve, i kada Nole ispadne iz ravnoteže zbog vjetra, poentira. Servis živi očaj, u tajbreku Murray je bio agresivniji i pogađao, Nole uz agresivnost + vjetar šalje loptice 10 cm u aut. Šteta finala. Bekend paralelu u tajbreku je promašio malo zbog vjetra, a malo zbog snage udarca, izdao ga je servis, na žalost, boji se ići po kratkim dijagonalama, to mu je bio zaštitni znak prošle godine. Teško, teško...

igrachi i chekachi

pre 11 godina

Neka neko objasni taktiku Novakovu? Šta mu je ideja?
(Posmatrač, 10. septembar 2012 23:18)

A ovaj Skot, jel on ima ideju? Neka uzme US Open, ko zna kada ce sledeci put biti u prilici, covek igra katenaco u tenisu.

freality

pre 11 godina

Novak je bolji od Mareja. Ali trenutno nema snage ni koncentracije, vidi mu se na izrazu lica da nije sve kako bi trebalo da bude.. Ocigledno je da ima neki problem van tenisa.

Idemo

pre 11 godina

Rekao je Goran Ivanisevic da Britanac uzima US OPEN, a mi smo se smijali.. Bas me zanima hoce li da bude u pravu.. Izgleda da je racunao na ove vremenske uvjete :P

Vlada j

pre 11 godina

kako čudno igra samo pada i sl sta se dešava,kakva je taktika prema njegovom prijatelju,u nekim nazovi normalnim okolnostima on bi ga razneo a ovako videcemo.

ooo

pre 11 godina

Djokovic igra sam protiv sebe, osvaja vinere i pravi neiznudjene greske, u taj brejku Novak vodi 5-3, a onda poklanja tri vezana poena Mariju za vodjstvo Skota 6-5?! Mari ne bi izasao na mrezu ni cunami da ga pokupi.

Mirko

pre 11 godina

Toliko je poceo da me nervira da to nije normalno.Igra ziheraski ko ....a neka...sve lopte po sredini...udri bre u neku stranu da i ovj skot potrci malo, ne on sve po sred terena..mari ne mora da se pomera uopste jer ovaj nas nema ...a da udari loptu u stranu.

stani vetre, grom te spalio

pre 11 godina

kako god se zavrsilo, vidim ja da ce pobediti vetar. e, steta. novak bolji, vidi se i iz aviona, al kad igra i protiv vetra

darker

pre 11 godina

Smara ovo,u svakom poenu najmanje 30 udaraca nijedan ne smije igrati agresivnije da sam dobije poen,obojica cekaju gresku protivnika i bas zbog toga ce mi Federer pa i Del Potro uvijek biti drazi i bolji teniseri za gledanje..

Ministar

pre 11 godina

U principu kapiram da svaki igrac ima neku svoju igru,i da ima neko svoje vidjenje kako da dodje do pobjede. Ali mi nije jasno kako ovaj Marej moze non stop ovako da vrace lopticu,i da ne pokusa da napadne ili tome slicno...

Pantelic A.

pre 11 godina

Kakva glupost od finala! Ja ovako nesto u zivotu nisam video. Da li je moguce da Novak nema toliko srece da u finalu ovoliko jako duva vetar? Uslovi su katastrofa! Ovo nije tenis ovo je "ajde da prebacujemo pa koga us.re" Poen grade u smeru duvanja vetra! Ko je dozvolio ovako da se igra!

Bobo

pre 11 godina

Da da...uvek ima neki razlog kad djokovic gubi.. Samo njemu duva vetar a andy-u ne duva.. Verovatno vcrs lose igra jer je pdv 20% a ne zato sto je andy bolji.. Boze svasta.. Priznajte jednom da ga je neko nadigrao, bar jednom..

a

pre 11 godina

Novak ima mnogo srece sto mu nije sviran cist ofsajd u vise navrata u prvom setu. S druge strane Marej mora pogadjati sedmerce ako misli do pobede.

Emko

pre 11 godina

Nista ne pljujte murray nego novak ne napada sam sebe pobedjuje onakve greske su ga kostale prvog seta ako ne napadne ode i mec na strani Murray

Mandrak

pre 11 godina

Cekam finale da vidim Novakovu igru a ono duva vetar kao lud. Ovo nije povetarac ovo je nesto poput kosave. Sramota za organizatore da dozvole ovako jadan i bedan mec.

android

pre 11 godina

mozete vi da pricate sta hocete, da nas zovete pljuvacima, ali mi smo samk realni.. a realnost je da novak igra lose, i da ce marej da pobedi!

BoB

pre 11 godina

Ma ljudi sta se lozite. Nole je dostigao svoj vrhunac i nema zelju da se tu zadrzi. Dodje do max. finala i to je to ! To pokazuje citave godine. Ne vidim razlog do to bude drugacije i veceras.

Nole No. 1

pre 11 godina

Djokovic ne igra ni pola od onoga iz prosle godine,ali ipak je bolji. Nadam se da ce sve doci na svoje mesto od drugog seta. Napred Nole!

Milan

pre 11 godina

Dobija ovo Novak u tri seta, opusteno. MAri(ej) je provereni luzer, a ovde ne pokazuje ama bas nista, samo ceka Novakove greske, a to je poznato dobra taktika, kao cekati Federera da se brani:)

swedenonline

pre 11 godina

reli od 54 lopte guvi Murray, Nole ga iscrpio na smaranje, klin se klinom izbija! Mora da nastavi i izcrpi ga mentalno, uzasan smor od tenisa ali mora, ili da kad se zagreje da ga razvali. Svaka druga opcija vodi ka porazu!

pero

pre 11 godina

Joj smorise obojica. Mari je ubjedljivo najdosadniji teniser od prvih 10 a Novak ima najgori govor tijela kad mu ne ide. Valjda ce vijetar i dosadni Andy da posustanu....

veliki strumf

pre 11 godina

Ne znam da li je teze gledati ili igrati. Ovo je strasno i sramno, igrati finale u ovakvim uslovima. Nijedan lep poen, bezbroj gresaka, prebacuju kao rekreativci do 54 razmena. Tuga. Ovo treba prekinuti jer ce biti najruznije finale u istoriji svih turnira. Moji strahovi se obistinjuju da ce Nole tesko moci da odigra nesto iz arsenala svojih udaraca po ovakvom vremenu. A za Mareja situacija kao stvorena, milina za njegove slajseve i besomucno prebacvanje mrezice u nedogled.

Ratko

pre 11 godina

Ako nastave da igraju po ovom vetru onda neka Bog bude u pomoci Novaku. Ovde servis ne stvara nikakvu prednost. A brzina igre je poput dva puza. Uz vetar mozda i Marej dodje do titule. Lepo je rekao Son Koneri da su Skoti izmislili vetar.

Dare

pre 11 godina

Ovi sto cekaju samo da Nole izgubi prvi set , pa da krenu sa bljuvotinama , bolje da su iscepali danas metar drva , korisniji bi bili , jer Nole veceras pobjeduje !!

Stefan

pre 11 godina

Ja odo u krevet,ne mogu ovo da gledam i kidam svoje zivce.Novak katastrofalno igra,prvog servisa nema a svaki duzi poen salje loptu u aut.Cisto sumnjam da ce vjetar stati do kraja meca.Igrati u ovakvim uslovima je jako neozbiljno ne samo za US open nego i za tenis kao sport..

Milan

pre 11 godina

Novak ako osvoji US Open, bice igrac koji je uzeo slam sa 3 razlicita proizvodjaca sportske opreme. Ne znam postoji li podatak kojem broju igraca je to poslo za rukom, ali ne verujem da ih ima mnogo. Nije mnogo bitno, ali je kuriozitet svakako.

kobe bryant

pre 11 godina

Biju naši al' biju i njihovi! Zasad malo bolje njihovi (vodi Murray 4:2 u 1. setu), ali se nadam da će Nole izvući iz dzepa šestu brzinu po svom običaju tamo negde u 2. i 3.setu.

Pljuvači i trolovi, sikter more!

pre 11 godina

Kako god bude išlo ovo finale, jedno znaj Nole:
tvoji sunarodnici sa ovih prostora i tvoji navijači širom sveta su uvek uz tebe!
Unapred,

Milan

pre 11 godina

Kako god da ovo zavrsi Novak je takticki najjaci teniser bez konkurencije. Na sta se svodi igra ovoh Mareja?! Prebacivanje loptice do iznemoglosti i likovanje na gresku protivnika. Ni ne pokusava da izgradi neki poen.

x-men

pre 11 godina

Evo ponovo nesportskog pristupa meču sa Marejem. Đoković rasprodaje ugled na veliko. Ne znam da li uopšte da gledam ovu blamažu. Kvalitet finala jedna velika NULA. Bolje da Đoković otvoreno preda meč svom "prijatelju" nego da gledamo ovu blamažu.
Ne znam samo zašto se toliko trudi kad igra protiv Tipsarevića zar mu i on nije prijatelj?

nenad

pre 11 godina

Navijam iz sve snage za Noleta ali dosta vise sa raznim opravdanjima tipa vetar, sunce, sreca, stomak, patike ....... ILI JESI ILI NISI !!!!!

Miki

pre 11 godina

Milose,evo linka

http://www.thefirstrow.eu/watch/139989/1/watch-djokovic-vs-murray,-arthur-ashe-stadium.html

Naravno,pogasi sve ove banere,reklame.Imaj strpljenja,i obavezno pogasi sve sajtove da ti ne koce!Ako ne uspes javi da trazimo drugu opciju!

Milan

pre 11 godina

Jos jednom se pokazuje da je najveca Novakova snaga njegova inteligencija. Kako se samo prilagodio, Marej je krenuo njegovo uobicajeno cekanje gresaka, a onda je Novak poceo da mu salje "balone", kao i Fereru. Broj neiznudjenih gresaka se skoro izjednacio. Kraj price. Kako uopste ovi likovi mogu igrati taktiku na duge poene i cekanje greske s nekim ko je izmorio Rafu nakon 6 sati igre!!!???

CheWoo

pre 11 godina

Sve razumem i uz njega sam i kad gubi i kad pobedjuje ali kad ga vidim da ovako bezvoljno igra dodje mi da odem na spavanje!!! Pa gde ces veci motiv od finala!!! Nadam se da ce se probuditi!!!

Milosh

pre 11 godina

Eh kad ovako glupo krene mec bzv je gledati.Teze uzimaju poene na svoj servis jer su obojica strasni riterneri i pod manjim pritiskom tj. kad onaj drugi servira,bolje igraju.A i ovaj vetar unistava mec.Ali sve ce doci na svoje kad nole ukljuci turbinu...

swedenonline

pre 11 godina

(Sasa_ns, 10. septembar 2012 22:02) .. kapiram da nisi bio na ovakvim arenama gde je ugao gledanja na teren tako tup, sa visine, da i najdalji imaju punu predstavu dimenzije terena. Kamera laze, da je 3D shvatio bi.

veliki strumf

pre 11 godina

Jos nije pocelo a mene brine jedna stvar: vetar dosta jako duva, a po prognozi samo ce se pojacati u narednih par sati. Ipak, nije ovo ni blizu onog tornada i nadam se da nece smetati Noletu. Uzmi Nole 6. titulu, 6. titulu... Nadam se ciscenju!

Realno

pre 11 godina

Murray je u puno boljoj formi, opušteniji, psihički jači, i bila bi senzacija da izgubi od ovog Đokovića. Murray je taj koji će dominirati svjetskim tenisom sljedećih 4-5 godina.

Milan

pre 11 godina

Nole, fantastican si bio! Vratio si se iz pepela i ceo mec ucinio neizvesnim. Da si sacuvao koncentraciju na pocetku 5tog seta siguran sam da bi sad slavili. Ali, ne moze uvek da se pobedi. Sve cestitke i idemo dalje!

Pljuvači i trolovi, sikter more!

pre 11 godina

Kako god bude išlo ovo finale, jedno znaj Nole:
tvoji sunarodnici sa ovih prostora i tvoji navijači širom sveta su uvek uz tebe!
Unapred,

Ratko

pre 11 godina

Ja prestajem da gledam tenis. Ovako izgubljenih 5 sati nisam imao nikad u zivotu. Kada je vetar oslabio igra je i licila na nesto al to bese kasno za povratak. Gren slem osvoji najveci defanzivac u istoriji ove igre, veci cak i od Rafe. Novak odigra tri finala za mesec dana a ovaj mucenik jedva dogura ovde do finala, ispade Federer u njegovom kosturu, tornado protiv Berdiha, opet tornado protiv Novaka i eto titule na misice. Kada je u Novakovom delu zreba na Gren Slemu ispao Roger, Rafa ili Andy? Uvek je u polufinalu i finalu morao da igra protiv vrh nosioca da bi uzeo titulu. Za Noleta ne brinem. Sve dok igra finala trofeja ce biti.

Nemanja

pre 11 godina

Nole, toliko se bolji igrac od Murraya da je to strasno.

Kad gob si gubio u karijeri, sam si sebe pobedjivao. Andy je bio "lucky" i ti si sam sebe u nogu zapucao. Katastrofa.

Glava gore, nastavljamo.

marconio

pre 11 godina

Sva podrska bratu Noletu.Nedostatak snage u 5. setu, sporiji pocetak, problemi prilikom servis gemova, i naravno u pojedinim trenutcima predobro Marej to su neki od razloga za poraz.Tukao je Nole bitku bukvalno za svaki poen.
Ono za cim ostaje zal to su porazi u bitnim mecevima pocev od Garosa, preko Wibledona i OI pa do ovog finala.
Mislim da je sve svar samopouzdanja koje nije na nivou od prosle godine.Uz to sam se uverio i da fizicka sprema ma koliko dobra bila, nije bila dovoljna protiv Mareja veceras.
U svakom slucaju Nole povecava prednost na RACE listi sa dobrim sansama da zavrsi godinu kao prvi.
Uvek podrska Noletu i kada je najteze, jer da li smo i mogli zamisliti do pre par godina da ce nas covek igrati ovakve role u svetskom tenisu.

TurboNator

pre 11 godina

E je***a pa ne moze da daje 2 seta fore i da pobedjuje... Steta, pogotovo posle povratka na 2:2, ali umor je ucinio svoje.

BEZ OBZIRA - NOVAK JE I DALJE CAR!

Milan

pre 11 godina

Kako god da ovo zavrsi Novak je takticki najjaci teniser bez konkurencije. Na sta se svodi igra ovoh Mareja?! Prebacivanje loptice do iznemoglosti i likovanje na gresku protivnika. Ni ne pokusava da izgradi neki poen.

gruja

pre 11 godina

Novak je ove godine svim protivnicima dao što im je trebalo: Nadalu 7RG, Fedu 1. mesto i Mareju prvu titulu. Da li je to slučajno? Večeras je pobedio samog sebe. Pokazao je da ume da igra mnogo bolji tenis od nezanimljivog Mareja, ali iz nekog razloga je ovaj morao da uzme grand slem. Pod kakvim to pritiskom? Da li još uvek treba da gledamo ovu režiranu igru?

djape

pre 11 godina

Nisam znao da je Rozer prvi bez obzira na ishod finala.Svaka cast gosn Marej.Zasluzili ste.Niko nikad nece stici cika Rogera po broju osvojenih titula i po dominacili u ovom sportu!!!

sibenik

pre 11 godina

žao mi je novaka jer za njega dugo navijam ali opet kad vidim tog nesritnog mareja i toliko pokušaja...pa bilo bi mi ža da opet večeras nije uspija,mislin da bi se čovik ubija...noli više sreće dogodine uz nadu da će biti još bolji,pozdrav iz hrv:)

Predrag

pre 11 godina

Zasto je publika zvizdala Novaku u trenutku kada je zatrazio medical time out??? Je li to mozda nije bilo po pravilima? Novak je jedino pogresio sto nije zatrazio time out nakon izgubljenog prvog gema u 5 setu.Jos tada se videlo da vise nema snage,vec u drugoj polovini 5 seta Novak je skoro sve udarce odigravao iz mesta.Velika nesreca da nam dvoje igraca ispadnu u zavrsnici turnira zbog umora,oba igraca su bila u podrenom polozaju u odnosu na Ferrera,odnosno Murraya.

Irena

pre 11 godina

Sve cestitke za Noleta, i na igri i na vaspitanju! Svaki put me odusevi koliko je zreo i 'down to earth' ovaj covek. Jesam li ja to propustila taj deo ili Endi nije nista rekao Novaku na kraju? Ne bih da zvucim kao neko ko se ljuti kada njegov igrac gubi, ali to bi trebalo da je neka osnovna kultura ponasanja... U svakom slucaju, HVALA Noletu!!

pero

pre 11 godina

Joj smorise obojica. Mari je ubjedljivo najdosadniji teniser od prvih 10 a Novak ima najgori govor tijela kad mu ne ide. Valjda ce vijetar i dosadni Andy da posustanu....

nenadn22

pre 11 godina

Njujorčani zvižde Novaku zbog medicinskog tajm auta a prošle godine na desetogodišnjici 11-og septembra je nosio kačket sa natpisom NYFD u znak počasti njihovim preminulim vatrogascima. Gospoda nema šta...

veliki strumf

pre 11 godina

Ne znam da li je teze gledati ili igrati. Ovo je strasno i sramno, igrati finale u ovakvim uslovima. Nijedan lep poen, bezbroj gresaka, prebacuju kao rekreativci do 54 razmena. Tuga. Ovo treba prekinuti jer ce biti najruznije finale u istoriji svih turnira. Moji strahovi se obistinjuju da ce Nole tesko moci da odigra nesto iz arsenala svojih udaraca po ovakvom vremenu. A za Mareja situacija kao stvorena, milina za njegove slajseve i besomucno prebacvanje mrezice u nedogled.

Stefan

pre 11 godina

Ja odo u krevet,ne mogu ovo da gledam i kidam svoje zivce.Novak katastrofalno igra,prvog servisa nema a svaki duzi poen salje loptu u aut.Cisto sumnjam da ce vjetar stati do kraja meca.Igrati u ovakvim uslovima je jako neozbiljno ne samo za US open nego i za tenis kao sport..

ssss

pre 11 godina

Najveca ironija je sto doticni skot jednostavno ne zna da se raduje trofeju,tu je velika razlika izmedju njih dvoje.Napred Nole,bice jos GS glavu gore!!!

dzoni

pre 11 godina

bravo majstore...nikad mi tvoj poraz nije lakse pao nego sada jer si se borio kao lav i kad nije islo do samog kraja. lakse mi je i zato sto je titulu osvojio marej jer je apsolutno zasluzio....mnogo je bolji momak od ona dva dripca.....sve najbolje i tebi škotu i da igrate jos mnogo finala....

ja

pre 11 godina

E, baš šteta. Ali dobro, i porazi su za deo sporta. Sve ovu su iskusili i Federer i Nadal i mnogi pre njih, pa su se vraćali jači. Idemo dalje.

slobinator

pre 11 godina

gledam novaka i prosto ne verujem.šta se dogodilo sa onim igračem koji je koliko do juče bio nepobediv?i na ovom turniru je delovao dobro ,a sad više liči na onog novaka iz finala sinsinatija.onako malodušan,jedva prebacuje lopticu preko mreže.kao da se predao već na početku drugog seta.takav stav stvarno ne priliči jednom šampionu.bojim se da se polako pretvara u gubitnika.naravno vremena za preokret još ima ,ali sigurno ne sa ovakvim odnosom prema igri i pre svega neborbenošću.uostalom njegova stvar

grobari1970

pre 11 godina

Pisem na 2:0 za Novaka u 4. setu. Vidi se da Mareju pada koncentracija i samopouzdanje, sad je pravi trenutak da ga Djokovic dokrajci! Ne verujem da moze Marej da uzme posle peti set. NAPRED NOVAK!

musa dembele

pre 11 godina

Cestitke Mariju,zasluzio je za celu karijeru! Ovo se zove poklon! Castio ga 2 seta!Skotu se sve poklopilo,a najvise sto nije bilo Nadala par meseci,koji ne poklanja!

Neko Daleko

pre 11 godina

Marej je "danas" bio bolji a Nole je dao svoj maksimum. Konstatacija da je Marej odigrao kvalitetne poene sa mnogo manje snage! Nole je naš šampion zauvek!

Vladan R

pre 11 godina

Mnogo su bila dva seta fore koje je, ocajnim i punim gresaka taj brejkom prvoga i dvanaestim gemom drugog seta, uz neaktivnu igru u oba, Novak poklinio Mareju. Taj dvanaesti gem drugog seta, odmah posle sjajnog povratka nakon dva brejka zaostaka, bio je kljucni za ceo mec. Sto se tice komentatora na Eurosportu, prosto ne mogu da verujem gde je on video umor Mareja u drugom delu cetvrtog seta. Upravo u tim trenucima nakon Novakove apsolutne dominacije u drugom delu treceg i prvom delu cetvrtog seta, Marej je poceo da se igrom vraca u mec i preti ribrejkom iz gema u gem na kojima je primao servis. Pribojavao sam se da ce mu to uspeti, ali Novak je sjano sve to izdrzao. U trenutku nakon sto je Novak, na Marejevom servis gemu prakticno ni iz cega dosao do set lopte, i odmah je realizovao za 2:2, pomoslio sam ili bolje receno pozeleo da to psihicni dodatno dotuce Mareja. Ipak Marej je definitivno preboleo decije bolesti i pokazao da je danas psihicki znatno stabilniji. Bez obzira na pomenuti zavrsetak cetvrtog seta, nije ni malcice psihicki pao, kao sto nije pao nakon Novkovog povratka u drugom setu, nastavio je sa dobrom igrom i pritiskom na Novakov servis i odmah mu se to isplatilo i to ne u jednom nego u dva vezana novakova servis gema. Nakon toga, iako je Novak ekspresno vratio jedan brejk, jednostavno vise nije mogao da ispusti pobedu. Ove pobeda ce svakao vec u dobroj meri stabilno dodatno psihicki ohrabriti Mareja, cime ce on postati dosta ozbiljniji rival nego do sad.

nina

pre 11 godina

Đoković:" Za razliku od Mareja, znam kako se osvaja Gren slem i nadam se da će mi to pomoći u finalu:"
Marej :"Za razliku od Novaka znam kako se osvaja zlatna medalja na olimpijskim igrama i to mi je pomoglo da osvojim US Open."
Ne znam zašto se njihov meč naziva magičnim,epskim , kad je on bio totalno dosadan ,a neizvjestan je bio zbog silnih grešaka oba tenisera.Oni koje duži period prate tenis ,a ne poslednjih godinu -dvije,vjerujem da će se složiti sa mojom ocjenom da je ovo bio najlošeije finale jednog GS u poslednjih 10-ak godina.Marejeva igra je još jednom potvrdila da on njom ubija svaku ljepotu ovog sporta.Ja,a i mnoštvo drugih ljubitelja tenisa, iskreno se nadamo da njegova defanzivnom igra,nije budućnost, kako mnogi prognoziraju, jer bi to onda bilo pogubno za tenis.

android

pre 11 godina

mozete vi da pricate sta hocete, da nas zovete pljuvacima, ali mi smo samk realni.. a realnost je da novak igra lose, i da ce marej da pobedi!

freality

pre 11 godina

Novak je bolji od Mareja. Ali trenutno nema snage ni koncentracije, vidi mu se na izrazu lica da nije sve kako bi trebalo da bude.. Ocigledno je da ima neki problem van tenisa.

goran

pre 11 godina

prase se ne goji pred bozic. kasno se setio da igra finale grend slema. bilo bi sjajno kada bi otisao na casove dobrog serviranja kod serene!

manuginobili

pre 11 godina

Jao Nole pa sta ovo uradi,ovo mi je finale bilo najteze gledati od svih do sada,za ovo stvarno treba imati celicne zivce...sve najvaznije poene u mecu Nole je jednostavno poklonio Murrayu,ne mogu to nikako shvatiti,zasto ga ne natjera da on osvoji poen a ne ovako???!!!...najvazniji poeni-strepis,gledas,grizes se...a onda Nole iz cista mira i bez ikakve prisile posalje loptu u aut ili u mrezu,jednom,dva put...bezbroj puta...zao mi je jer hrabro se borio,vratio se poslije 2:0 i svi smo mislili da slijedi veliki preokret,ali...nesto definitivno nije dobro u Noletovoj glavi,ovo vec postaje ozbiljan problem,ponavljaju se iste greske u najvaznijim poenima koji i cine razliku izmedju pobjede i poraza...a Murraya i njegov antitenis necu ni da komentarisem,nisam uopste neki navijac recimo Federera ali on kada te pobijedi onda je to u pravom smislu te rijeci,nadigra te,jednostavno bude bolji-a ovaj...trci k'o navijen,sve vraca i ceka gresku protivnika,a na zalost veceras je tih gresaka bilo previse od Noleta,pogotovo u najvaznijim poenima

Vladan R

pre 11 godina

@ v

Kojoj verziji pripada treci set. Nevrovatno koliko se potcenjue marej un pojedinim komentarima, kao da je slucajno dosao do 2:0 i do prethodan cetiri finala koja je izgubio

Kiril,Ohrid-MKD

pre 11 godina

Nole gubi 2-0, megutim igra finale US Opena. Nije ovo seoski turnir. Svaka cast za Gjokovica. Ubedljivo najbolji sportist is bivse Jugoslavije i balkana do sada. Covek koji je bio i bice prvi na ATP listu, u sportu koji je preoregjen za bogati svet. Nemam reci, da je makedonac cela Makedonija bi izasla na ulice sada, nema veze sta gubi. To je sport, ali covek igra finale US Opena.

Sa veliko postovanje za decko koji se zove Novak Gjokovic

Kiril,Ohrid-MKD.

Keown

pre 11 godina

Mareju svaka cast za osvojen trofej. Mislio sam da je gotov u 5. setu.

Nole, glavu gore, budi ponosan na samurajsko dostojanstvo i borbu do kraja!

Slavko rs

pre 11 godina

Nema veze borio si se i nisi odustao ni u jednom trenutku dosta se stvari nije poklopilo ali ti si car nole najbolji si i obozavam te kao sto bi trebali svi.......cestitke mareju zasluzio je

Olja

pre 11 godina

Zaista je šteta što je izgubio meč posle onakvog povratka. Mogao je više sigurno, previše neiznuđenih grešaka.
Tužno mi je da ga gledam, svaka mu čast kako izdržava da bude tako korektan uvek prema protivniku. Da sa osmehom čestita, iako mu je sigurno teško.

veliki strumf

pre 11 godina

Kao sto sam tokom meca pisao, Marej je dobio na najneocekivaniji nacin - jacom psihom. Znaci: 1. u prvom setu Nole od 4-2 obrne na 5-4, Marej dva puta servira za ostanak u setu i uspe. Potom u tie breaku Nole vodi 5-3, Marej okrece i onda ima 5 set lopti koje Nole spasava. I to je izdrzao, nije popustio i uzeo set. 2. U drugom setu od 4-0 Nole stize do 5-5 i umesto da Skot padne, on dobija i taj set. 3. Konacno, Nole poravnava u setovima, u naletu je, ima prvi servis i Marej ga krajnje iznenadjujuce brejkne, umesto da skroz potone. Tu je bio kraj. Zaista neobjasnjivo kako se iznova i iznova dizao. Vetar i tie break su na kraju presudili, ali i daleko bolja kondicija Mareja.

miroslav

pre 11 godina

Prijatelji ,ovo je sport. Nikad nije postojao sportaš koji je uvijek pobijedio. Nole je CAR ! To vam kaže jedan hrvat iz Zagreba.Ponosan sam na Noleta.Pozdrav svi ljudima dobre volje !

dzoni

pre 11 godina

Sto se mene tice, bolje da na ovaj nacin pobedi Marej nego Nadal ili Federer. Mada verujem da bi sve bilo drugacije da je Novak u prva dva seta vise mislio na igru nego na vetar...

napred Nole

pre 11 godina

Jel Vi gledate meč ili samo pišete. Duva vetar od 11 MPH sa promenljivim pravcem. Pogledajte malo prognoze. Sa Ferrerom je imao problema isto zbog vetra. Čim je vetar malo popustio Nole je počeo da igra. Sad je pun samopouzdanja i hvata ritam. Razbice Mareja do kraja.

Ministar

pre 11 godina

U principu kapiram da svaki igrac ima neku svoju igru,i da ima neko svoje vidjenje kako da dodje do pobjede. Ali mi nije jasno kako ovaj Marej moze non stop ovako da vrace lopticu,i da ne pokusa da napadne ili tome slicno...

ja

pre 11 godina

Odlican mec koliko je to uopste mogao i biti u ovakvim uslovima.
Marej moze da zahvali najvise vetru na ovoj pobedi.
Sve cestitke Novaku na odlicnoj borbi.
Nije lako preokreniti mec finala kada se gubi 2:0, pa zvali se vi i Novak Djokovic.
U svakom slucaju Novak je za mene ovde moralni pobednik, jer je igrao bolje i hrabrije i nije se predavao do poslednjeg poena.
Malo mu je ponestalo snage na pocetku petog seta, a Marej je to vesto iskoristio.
Ovo je svakako epsko finale, a ono finale Australije koje su svi nazivali epskim je obicna glupost.
Ovde smo bar gledali lep tenis, za razliku od onog Nadalovog antitenisa.

Iskreno se nadam da ce sva buduca gren slem finala igrati ova dva tenisera, jer oni imaju sta da pokazu publici.

Na kraju ovo je ipak na neki nacin i dobro za muski tenis.
Da je Marej kojim slucajem izgubio i svoje peto gren slem finale, to bi ga toliko ubilo u pojam, da bi verovatno vrlo brzo nestao sa teniske scene.
Steta bi bilo za takav talenat da mu se desilo tako nesto.
Ovako moci cemo narednih nekoliko godina da uzivamo u dobrom tenisu.
Era Federera i Nadala je gotova.
Pocinje era Djokovica i Mareja.
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

ja sam

pre 11 godina

Jednak broj osvojenih gemova dovoljno govori o izjednacenosti meca.
Nisam navijac nijednog, i cestitam obojici na dobroj igri, vjerujem da bi bila i bolja da su vremenski uslovi bili bolji.

Ja cekam da se Nadal vrati.

Molim vas, nemojte se svadjati. Ovo je samo sport.

nstah

pre 11 godina

Ocigledno da protiv Mareja vredi samo to pimplanje i ko koliko izdrzi. Steta, vidi se da je Nole bio isuvise iscrpljen od meca sa Fererom. Zao mi je, borio se do poslednjeg momenta i veceras je igrao mnogo lepsi tenis.

Robert

pre 11 godina

"Zbog stila igre" ne odgovara mu vetar. "Zbog stila igre" ne odgovara mu plava šljaka. "Zbog stila igre" sporije ulazi u meč. Svašta da pročitam. Čovek bi još pomislio, nakon takvih komentara, da je Novak prava seka-persa, a čini mi se da to nije cilj njegovih navijača. Čemu onda takvi komentari? Bolje ga ne branite više, molim vas! :)

Svaki put kada pretrpi poraz, kriv je njegov "stil igre" koji ga je u nečemu sputao i sprečio da pobedi. A, onima koji su ga pobedili zamera se to što sve vraćaju, trče kao navijeni, igraju defanzivan tenis bez lepote... E, da, setio sam se, ponekad je za poraze kriva i njegova bezvoljnost u meču, "inače bi odrao protivnika". :D

Istovremeno, kada pobedi nekog iz Top 5-6, niko ne pominje razloge zašto je njegov protivnik poražen(da, bilo bi smešno, recimo, napisati - "Nole pobedio bezvoljnog Nadala/Federera/Murraya" :D), već se veliča njegova pobeda.

Da sumiramo onda. Da bi Novak pobeđivao najbolje, moraju biti ispunjeni sledeći uslovi:

- ne sme biti vetra
- ne sme biti ni jakog sunca
- ne sme biti plave šljake
- protivnik ne sme biti previše dobar u defanzivi
- 100% mora imati volje i želje da pobedi... :)))

Bolje da ga njegovi fanovi ne brane takvih argumentima. Samo mu kvare imidž.

Sizif

pre 11 godina

POBJEDE:

Australijen Open Polufinale
Đoković-Marej 3:2 (6:3 3:6 6:7 6:1 7:5)

Australijen Open Finale
Đoković-Nadal 3:2 (5:7 6:4 6:2 6:7 7:5)

Indijan Vels Finale
Đoković-Marej 2:0 (6:1 7:6)

Toronto Finale
Đoković-Gaske 2:0 (6:3 6:2)

PORAZI:

Indijan Vels
Isner-Đoković 2:1 (7:6 3:6 7:6)

Monte Karlo Finale
Nadal-Đoković 2:0 (6:3 6:1)

Rim Finale
Nadal-Đoković 2:0 (7:5 6:3)

Rolan Garos Finale
Nadal-Đoković 3:1 (6:4 6:3 2:6 7:5)

Vimbldon Polufinale
Federer-Đoković 3:1 (6:3 3:6 6:4 6:3)

Olimijske igre Polufinale
Marej-Đoković 2:0 (7:5 7:5)

Olimpijske igre za Bronzu
Del Potro-Đoković 2:0 (7:5 6:4)

Sinsinati Finale
Federer-Đoković 2:0 (6:0 7:6)

US Open Finale
Marej-Đoković 3:2 (7:6 7:5 2:6 3:6 6:2)

Od Monte Karla kreće pomračenje Đoković2011,redovno se dobijaju lakši protivnici,ali apsolutno svi,ama baš svi bitniji mečevi protiv protivnika iz GRUPE 4 bivaju izgubljeni(+ poraz od Del Potra za bronzu) izuzetak je osvajanje Sinsinatija(za protivnika nije imao nikoga iz GRUPE 4).Što je najgore Nole finala gubi gotovo glatko,veći otporu pruža u finalu Rolan Garosa i sad na US openu,ali sve je to nedovoljno za pobjedu.Sad je i vrabcima na grani jasno da ovo više nego zabrinjavajući gubitnički trend i apsolutna nemoć da se pobijede najveći i uz njega najbolji.
Žao mi je što na ovaj način analiziram Noletovu sezonu,žao mi je što već pola godine April-Septembar nije kadar da pobijedi najveće rivale u najvažnijim mečevima.

NEŠTO VIŠE NEGO NIJE UREDU!!!

realno

pre 11 godina

Novakova sezona je vise nego odlicna. 1 GS titula i 2 masters titule uz jos 5 finala (2 na gren slemovima i 3 na mastersima).
Novak je i dalje ove godine prvi igrac sveta. Ima 1000 bodova vise od Federera.
http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx

Od 13 odigranih turnira Novak je osvojio 3 titule, igrao 5 finala i 4 polufinala. Jedini kiks je imao u Madridu na onoj plavoj sljaci gde je izgubio u cetvrtfinalu.
Nema tu nikakvog Novakovog pada kako neki prizeljkuju, a sve ovo je Novak postigao u godini u kojoj je imao i puno privatnih problema (smrt u porodici i jos neke druge stvari za koje ne znamo).

Pa i Federer je kao najuspesniji svih vremena izgubio 7 gren slem finala, dok nije osvojio tih 17 titula.
Djokovicu je ovo bilo cetvrto izgubljeno GS finale od 9 odigranih.
Ne moze se svako finale dobiti i ne postoji teniser koji je pobedjivao u svim svojim finalima.
Ako bas zelite da znate najuspesniji u finaliam su bili Muster 44:10 i Davidenko 21-6
Ovaj poraz i onaj na RG mogu samo eventualno da otezaju Djokovicu da sustigne taj Federerov rekord po broju GS titula. Ali cak i da ne uspe u tome na kraju svoje karijere Novak ce po uspesima biti jako blizu Federera.

Nema razloga da pljujete jednu takvu velicinu, kakav je Novak.
Trebali bi da budete ponosni na njega i da mu priredite docek, jer je jos jednom osvetalo obraz Srbiji.
Sto rece neko ovde trebali bi da ustanete kada izgovarate ime Novaka Djokovica.

Nikola

pre 11 godina

Sada je 2 0 za Škota i 1 0 u gemovima...alo pogledajte kako se Nole vraća...ja vjerujem u njega...i uvijek ću vjerovati...pz iz Srpske Republike

RF

pre 11 godina

Evo vam marej,kada smo neki od nas bili za finale djokovic-federer,vecina vas je zbog mrznje prema federeru lupala minuse...Jeste li uzivali u ovom tenisu,her vidim vecina vas kuka na marejov stil igre....E sad vidite kakav ce biti tenis kada se federer povuce a nadal ne ozdravi...Federer je izmislio tenis za sve njih!!!!

Bobo

pre 11 godina

Da da...uvek ima neki razlog kad djokovic gubi.. Samo njemu duva vetar a andy-u ne duva.. Verovatno vcrs lose igra jer je pdv 20% a ne zato sto je andy bolji.. Boze svasta.. Priznajte jednom da ga je neko nadigrao, bar jednom..

igrachi i chekachi

pre 11 godina

Neka neko objasni taktiku Novakovu? Šta mu je ideja?
(Posmatrač, 10. septembar 2012 23:18)

A ovaj Skot, jel on ima ideju? Neka uzme US Open, ko zna kada ce sledeci put biti u prilici, covek igra katenaco u tenisu.

NuckyThompson

pre 11 godina

Ko je ovaj Novakov protivnik,Nadal ili Marej? Šta čovek hvata i vraća to je strašno...već je 2:0,ali navijam i dalje! Muka mi je od ovakve igre,Marej igra kao da je italijan a ne Britanac...

Djorgo

pre 11 godina

6:7, 4:5 ...

Koliko ekstrovertnih luzera sa pristupom netu u mom narodu. Te gubi, te ne zna, te sigurno ce izgubiti ... nja, nja, nja. Momak je zmaj, vrhunski teniser, borac, ``vruceg`` jezika i gestikulacije, ali `ladne glave. Ne bi smeo da se kladim u veliko da ce dobiti, ali cu navijati do kraja. Srecno momcino!

p.s. I devojka se prolepsala.

Biljana

pre 11 godina

Citam neke komentare i zgrozimse.Nije vazno ko ih pise,Srbin,Hrvat itd,to nisu karakterne osobine.Karakterna osobina je biti pakostan i bedan.Cast pristojnim ljudima , a ovi ostali mali ljudi da nije zalosno bilo bi smesno.
Novace svaka cast i moje puno postovanje!

prokleta avlija

pre 11 godina

Djokovic je izgubio poverenje u sebe i svoju igru,mozes da budes najbolji teniser na svetu ali ako ne verujes u svoje udarce sve je dzaba.Novak je igrao defanzivno,drugim recima kukavicki,perbacivao je loptu,nije rizikovao,jurio linije gadjao uglove,ne mozes tako da igras protiv bilo koga iz top 10.Djokovicev slajs je na trenutke izgledao komicno ako ne i tragikomicno,a ceo mec je insistirao na udarcu koji bas i ne izvrsava kako treba.Sve u svemu Novaku je debelo poljuljano poverenje,ovo je onaj Novak iz 2010 i ranije,obesenog nosa,u grcu i nezainteresovanog.Sto se tice Mareja,ne vidim da je ista napredovao u svojoj igri,to je i dalje najdefanzivnija igra u istoriji tenisa.Marej mrvi svoje protivnike,ali ne igrom nego dosadom.treba imati zivaca pa odigrati 54 razmene udaraca,zato Rafa dobro prolazi sa Marejem,jer je tvrdoglaviji od njega i obozava defanzivu.Novaku treba jedna velika pobeda protiv velikog tenisera(nad Federerom,Nadalom u nekom velikom finalu,Marej je rutina za NOvaka) da vrati poverenje u sebe i nastavi niz pobeda.Ako je Marej buducnost tenisa...tesko nama...Marej ne izlazi na teren da igra tenis on izlazi samo da bi pobedio,da bi mama mogla da vrati dugove,britanska imperija da leci svoje komplekse nize vrednosti i da laze svoje gradjane da su i dalje znacajni na planeti.Iskreno se nadam da ce ovo ostati jedini Marejev Grand Slam trofej.

sven bomvolen

pre 11 godina

Novak igra tenis, Marej igra badminton, to je nekada igrao Majkl Ceng i bas je na Rolan Garosu tako pobedio Lendla, samo je prebacivao lopticu preko mreze i cekao, cekao dok Lendl nije preuzimao rizik iznerviran i naravno gresio. Zasto ovo pisem, pa zato sto isti taj Lendl sedi u lozi Mareja.

znanje-imanje

pre 11 godina

Morao se dobiti prvi set. Statistika ovakvih mečeva je tu prilično neumoljiva. Pogotovu pogubno je ako je protivnik 1: dan odmorniji 2: ima 18-16 reket a ne kao Novak 20-18, pa lakše spinuje. Ovo potrebno ekstra spinovanje i dodatna snaga koju vetar zahteva odlučili su da su Novakove šanse bile samo ako dobije prvi set. U petom jednostavno nije imao više snage, sve je odneo vetar. Mari je zaslužio svoju prvu titulu a malo je i bio potpomognut spletom okolnosti.
Novak i dalje nema dovoljno dobar servis za svoj nivo. Ja to ne razumem, u stvari prilično je nerazumljivo da je on najbolji igrač na svetu bez dovoljno dobrog servisa. Čekam godinama da mu ruka oteža i slegne se, kao što mnogi u basketu dobiju dobar šut tek kasnije.

prekoOkeanskeDelije

pre 11 godina

Prvo, svaka čast Mariju! Jednostavno je odigrao bolje, više je grizao i zasluženo osvojio prvi veliki trofej!
Noletu takođe sve čestitke na trudu. Videlo sa da ga je umor porazio više od Britanca. Upravo ovo je možda i najveći nauk za budućnost: ajmo sad u teretanu i da nabilduje kondiciju za novu sezonu. Upravo je njegova fizička sprema prošle godine pravila najveću razliku u odnosu na Nadala i ekipu. Ove sezone je sva tri Gren Slema izgubio zbog umora. Mari i kad je gubio u 3-em i 4-om setu je delovao svežije.

peRFect

pre 11 godina

Samo nastavite igrati ovakav tenis pa cete ubrzo zavrsiti kao Rafa.. pitajte se hocete li sa ovakvim tenisom moci igrati i u 31-oj kao Roger ??

Mitar Kirov

pre 11 godina

Ne brine me Novakov poraz. Sve dok je Novak taj koji odlučuje meč, vinerima i neiznuđenim greškama, nema zime za njega. A, što se tiče Marejeveg antitenisa, šta reći, nikada neće biti veliki šampion sa takvom defanzivom.

Kocta

pre 11 godina

Разлика између врхунског спортисте и најбољег спортисте је у томе што врхунски спортиста има континуитет.

xmen

pre 11 godina

Ovakvo izdanje Novaka nije nikakvo iznenadjenje jer tako igra UVEK protiv Mareja. Uopšte se ne zalaže, samo se brani i stegne se skroz kao početnik i kreće mučenje pa ko može neka gleda. Ruke kao da su od olova pa jedva prebacuje mrežu. Sinoć je bilo smešno i tužno gledati Novaka onako stegnutog kao da snima neki film parodiju na svoju karijeru. Novak toliko forsira Mareja jer je uveren da mu je ovaj prijatelj, medjutim ja nikada nisam čuo Mareja da je rekao isto to za Novaka, naprotiv. Tako je Novak ranije govorio i da mu je Rafa prijatelj pa znamo šta je bilo posle.
Đoković je sinoć ugrozio svoju karijeru mnogo više nego što misli jer je nesportskim nastupom sam sebe svrstao u ligu iza Nadala i Federera kojima se ovakva burazerska igra ne može dogoditi. Dodatno je narušio imidž koji mu je i ranije nikakav.
Sigurno će doživeti i blagi prezir od drugih igrača napr. Ferera, Del Potra, protiv kojih gine dok Mareja obilato čašćava.
Prvo mesto je sada definitivno otpalo.

nenad

pre 11 godina

Navijam iz sve snage za Noleta ali dosta vise sa raznim opravdanjima tipa vetar, sunce, sreca, stomak, patike ....... ILI JESI ILI NISI !!!!!

Vinko

pre 11 godina

po svim komentarima, zaključujem da 99 posto ljudi ovdje nema pojma o tenisu... od izjava da murray samo prebacuje lopticu, preko toga da je novak bolji, ali nema koncentracije(što je valjda upravo i glavni element igre),totalna neshvaćanja igre i života općenito)murray se bolje snalazi u jednakim uvjetima, radi šta radi, najbolje što umije unutar pravila teniske igre, i zasad je bolji, kakva pravda, nepravda, sreća nesreća, to ne postoji, što je netko napisao, taj spada u onih 1 posto, ili jesi ili nisi... sorry, ali komentari su pljuvanje po normalnosti...

mister

pre 11 godina

Kako to ljudi misle razbice ga,sad je pao,ne moze Marej...dobar je igrac...Meni je on antipatican ali uzeo je nekako GS...steta za NOVAKA da je ovo okrenuo,Endi bi pravo u ludnicu,pamet bi mu isterao.Opusteno,mlatice ga Federer i Nole na nekom sledecem turniru ipak su oni klasa(i Rafa naravno) novopecenog sampiona...

Dragan

pre 11 godina

Zaista je Novak pravi teniski "humanista", svima ispunjava želje, ponajmanje sebi i nama koji ga podržavamo.
Omogućio je Nadalu da uzme sedmi Rolan Garos, Federeru da obori i poslednje Samprasove rekorde i vrati se na mesto broj 1 i sada Mareju da se upiše među velike šampione.
Nije razočarao ni matorog Šona Konerija i Kevina Spejsija, ni oni nisu uzalud dolazili na ovo finale, svima će Nole da učini, samo recite šta još treba.
A ovaj poraz od Mareja će tek da pokaže svoje dalekosežne posledice, jer će Marej umesto da se utopi u sivilo, sada postati Novaku jedna od najvećih prepreka za buduće uspehe uz Nadala naravno.
I tako, umesto da dođe u situaciju u kojoj je bio Federer, da nekoliko godina skoro bez konkurencije puni vitrinu GS titulama, Novaku se polako smeši njegovo standardno treće mesto.
Ovaj poraz je najopasniji od svih ove godine, jer već predstavlja trend a ne slučajnost, loš dan ili posebno raspoložen protivnik.
Sam sebi sam takva opravdanja tražio i protiv Nadala na RG, Federera na Wimbledonu, kao i na olimpijadi.
Sada se mora pogledati istini u oči, Novak više ne igra onako kako može i to baš u najvažnijim mečevima, kao da je i na mentalnom planu nazadovao i vratio se 2-3 godine unazad.
Zašto je to tako, to nadam se barem on zna.
Što se mene tiče, nemam nameru da mi bi bilo ko na ovakav način trenira živce, pa ni Novak Đoković.
Žao mi je što ranije nisam više pažnje posvetio jednom istinskom borcu kakav je Janko Tipsarević, ali ću tu grešku ispraviti ubuduće.

Aki

pre 11 godina

Možete mi slobodno lupati minuse, ali je evidentno Marej bio bolji u većem delu meča i sasvim zaslužio pobedu. Obojica su odigrali sjajan meč sa obzirom na uslove i obojica su dali sve od sebe. Pobedio je bolji taj dan što ne znači da je bolji inače. Za to postoji ATP lista na kojoj je Rodžer tata.

Vladan R

pre 11 godina

@ blagi uzas

O kakvoj ocajnoj sezoni koju treba baciti u zaborav ti pricas, kako te nije sramota da prosipas takve gluposti. Ni meni se ne svidja pristup Novaka ovom mecu, smatram da je zbog toga i izgubio, Desavalo se i desavce se, ali kakve veze, kakav god bio, ima sa celom sezonom. u 2012oj Novak ima 1 osvojen GS, 2 finala i jedno 1/2f, sto je nabolje u odnosu na najvece rivala. Ima i 2 mastersa uz 3 finala sto nije mnogo losije u odnosu na Federerova 3 mastersa. Uostalom ima i preko 1000 bodova prednosti na ATP race to London, bodovi od pocetka 2012 zakljucno sa USO, sto je poprilicno s obzirom da do kraja godine ima jos 4500 bodova na raspolaganju pa stoga da ima dobre izglede da do kraja godine vrati br1. Covek bi rekao da ste ti i tebi slicni osvojili kalendarski GS uz nekoliko mastersa, kada vam ovi navedeni rezultati ne valjaju. Zar ne mozete da shvatite da se ne moze vecito vezivatti 40tak pobeda u nizu, osvajati maltene svaki turnir redom i obezbediti prvo mesto vec pocetkom septembra, i da je 2011 bila jedinstva i tesko ponovljiva. Nimalo se ne razlikujete od onih na totalno suprotnoj strani od vas, koji velicajuci Novaka, nipodastavaju preostalu trojcu iz top 4, tvrdnjam da su pobedjivali samo zato sto je Novaku izgubio motivaciju, ili sto mu je umro neko blizak, ili je pod pritiskom, ili duva vetar, ili je umoran, ili rival ima srece, itd. Dajmo malo realnosti pa da shvatimo da Novak ima odlicnu godinu, ali da su manje vise podjednako odlicni pomenuti rivali.

Presto

pre 11 godina

Nemojmo se zavaravati, Nole puno teže završava poene ove godine, to je samo znak nesigurnosti, udarci su mu izgubili na snazi, tek je par puta opalio po loptici tako da ju Murray samo isprati pogledom. Pogledajte snimke prošle godine sa svih finala, NEMA više kutova s kratkim dijagonalama, to su loptice koje izbace protivnika i omogućuju lagano poentiranje. 2011. je čak i Nadal nemoćno pratio Noletove udarce. Kad god je odigrao kratku jaku dijagonalu(rijetko) lako je dobijao poen. U dugim dubokim razmjenama nema što tražiti protiv Nadala i Murraya. Tim više što su i ti udarci za 20% oslabili u brzini. Zato je i izgubio snagu u 5. setu. Popravio je smeš, volej igru, ali mu to ne nosi rezultate, treba igrati ono u čemu je najjači, a to su upravo kratke dijagonale koje izbacuju igrača s terena, i ravni ali SNAŽNIJI udarci lijevo, desno - njih je teško igrati jer se treba savršeno pozicionirati i unijeti dozu rizika. Vrijeme je za promjenu trenera inače će ostati na ovih 5 GS.

Goran

pre 11 godina

dok se ja jedim i ne spavam nocu, ti Nole zaradjujes novce, pustas Mareja da te dobije i ne uzbudjujes se uopste.
verovao ili ne, prema tvojim pokretima i govoru tela na samom pocetku meca, ja tacno znam da li si spreman da razbijes protivnika ili si dogovorio rezultat ( za silne novce, naravno)
Cim sam te video nocas, kada si izasao na teren, odmah sam otisao spavati jer sam pretpostavljao sta ce se desiti...ali, to je ipak tvoja stvar.
ti si izgubio, ja sam se naspavao , ti si zaradio silne novce, ja idem da radim za sicu... tako je to u zivotu.
svako ima svoje.. ali je meni drago sto imamo takvog igraca kao sto si ti.. i nemoj mi pricati da si izgubio od boljeg.. Marey ne moze tebi ni prici i da igras sa pola snage ali sam svestan da u sportu odavno nema vitestva i fer pleja, sve je goli interes i sve se svodi na novac..
i zato porucujem svim vernim Noletovim fanovima.. navijate za Noleta, naravno ali, nemojte se previse jediti i izgarati u tome.
Ziveo Nole...

Avala

pre 11 godina

Na žalost, uz ovakvo vrijeme Đoković glatko gubi u 3 seta, Murray pimpla, prebacuje, vraća sve, i kada Nole ispadne iz ravnoteže zbog vjetra, poentira. Servis živi očaj, u tajbreku Murray je bio agresivniji i pogađao, Nole uz agresivnost + vjetar šalje loptice 10 cm u aut. Šteta finala. Bekend paralelu u tajbreku je promašio malo zbog vjetra, a malo zbog snage udarca, izdao ga je servis, na žalost, boji se ići po kratkim dijagonalama, to mu je bio zaštitni znak prošle godine. Teško, teško...

Srdjan Bel

pre 11 godina

"Znate sta ljudi mene interesuje..... sta vide ovi u poslednjim redovima na tribinama ???
(Sasa_ns, 10. septembar 2012 22:02)"

Nije uzivo tako kao sto izgleda preko objektiva kamere. Kamera cini da to izgleda zaista daleko. Mnogo se to bolje vidi i blize je nego sto mislite.

king kong

pre 11 godina

Naravno, odlučile su dve sitnice, od kojih je jedna mnogo važnija, a to je: početak meča. Da je meč počeo dva sata kasnije, kada je vetar oslabio, mislim da bi bilo 3:0 za Novaka ili u nagorem slučaju 3:1. Ovako, vetar je stvarao nervozu (i Kod Mareja je, ali njemu zbog stila igre manje smeta) i Novak je izgubio 2 seta. Druga sitnica se odnosi na već postojeću situaciju, a to je da su došli do 2:2 posle 4 sata igre. Tu je odlučio onaj dan pauze za Mareja i bilo bi dobro da se uvede neki propis da polufinalisti igraju svoje mečeve istog dana, pa makar i u isto vreme, jer se u slučajevima dugačkih finalnih mečeva favorizuje onaj koji je svoj meč polufinala odigrao dan ranije. Ali ponavljam, da ovaoga ne bi ni došlo samo da je meč počeo 2 sata kasnije. Vetar više smeta Novaku zbog stila igre (a još više od Novaka smetao bi Federeru ili Gaskeu), dok tipovi kao Marej i David Ferer svakako, zbog stila igre, bolje "amortizuju" vetrovite uslove. Glavu gore Novače, uzmi Šangaj (koji ti nedostaje), razbij ih na završnom mastersu i dogodine juriš na Rolan Garos, Monte Karlo i Sinsinati, a ostalo - šta zapadne.

TenExpert

pre 11 godina

"Andy Murray = Caroline Wozniacki in men's tennis"
Procitao sam ovakav komentar ovde, pa sam ga prosledio na eurosport.com
Bas dobro i slikovito receno. Tokom meca sam trazio izraz kako bih opisao tu defanzivnu igru. Nole non-stop udara iz sve snage, a ovaj samo postavi reket i nekako vrati u polje. Normalno, (ili naravno sto bi rekli svi tv komentatori) u takvim uslovima je Nole trosio mnogo vise energije. Uz to ga je jos u prva dva seta ometao vetar da bas dobro raspali...
Ali sta ces, na kraju se ipak samo sabiraju poeni...

zoran

pre 11 godina

Novak ima fantastichne rezultate ,iza sebe, ako uzmemo u obzir da mu je serva na nivou jacheg amatera. Neverovatno je da posle 20 god. treninga on servira kao rekreativac. Uvek, ali uvek ta serva ga izda u jakim mechevima, jer ga trema drma vishe no shto on zeli sebi da prizna. To mu je najslabiji link i bice teshko u nastavku karijere.

Zeljko

pre 11 godina

Nadal! Fedjo! gde ste?
Jel gledate ovo mucenje?
Sta god da se desi ovo je smesno!
Evo vam ga marej njega ste hteli! Tomase brate srbine i tako dalje....
Radije bih gledao Federera nego ovo dvoje smaraca...
Laku noc

ana

pre 11 godina

Da Novak kojim slucajem ima vremena da baci pogled na ''strucne'' komentare,od strane ljudi koji njegov tenis nazivaju brukom i sramotom samo bi se nasmejao.Sva sreca pa ce umesto toga uzivati u svom uspehu,onom o kojem ti isti ''strucnjaci'' mogu samo da sanjaju.

miroslav

pre 11 godina

Prijatelji ,ovo je sport. Nikad nije postojao sportaš koji je uvijek pobijedio. Nole je CAR ! To vam kaže jedan hrvat iz Zagreba.Ponosan sam na Noleta.Pozdrav svi ljudima dobre volje !

Miami

pre 11 godina

Komentator je neverovatno teniski neobrazovan.
Sramota je da na nacionalnoj televiziji nepostoji dobar komentor.
B92. je to radio profesionalno i smekerski, ali ocigledno da Prva ima love i debele veze.

Lobos

pre 11 godina

Tja, sta reci...Mari je zeleo vise pobedu od Noleta. Ili mi je bar tako izgledalo ceo match. Steta. Ne mogu se oteti utisku da je Nole mogao lako dobiti samo da je imao zrno vise zelje..Nole je ratnik i uvek jak u odlucujucim setovima..sta se desilo? Nije jasno kako je Nole mogao sebi dopustiti da izgubi cak 3 svoja gema u odlucujucem setu..ali dobro, zivot ide dalje.

drago

pre 11 godina

Priznajte da ste se ponadali.

Sad je Djokovic dobio jos jednog jakog protivnika, koji moze uzeti GS. Nadal, Murray, zasto ne i Del Potro.

Milan

pre 11 godina

Jos nesto sam primetio. Otkad nosi Uniqlo opremu nijedan veliki turnir ne osvoji a okliznuo se milion puta na kljucnim poenima. Prava je reklama u stilu, ako zelite da ucinite dobro svom protivniku nosite Uniqlo opremu kao da je pravi 1.maj Pirot.

a

pre 11 godina

Novak ima mnogo srece sto mu nije sviran cist ofsajd u vise navrata u prvom setu. S druge strane Marej mora pogadjati sedmerce ako misli do pobede.

blagi uzas

pre 11 godina

Kao sto sam i pretpostavio, prvi set je sve odlucio. Marej ovo dobija u tri seta. BRUKA za bivseg br. jedan, onakva defanziva se ne ocekuje ni od amatera. Novak je u ovom mecu podbacio u svakom smislu: i igrackom i mentalnom. Ako mu je taktika bila da mareja dobije sa traljavom defanzivom, i to u finalu GS-a, onda je to za plakati. Novak moze ovu sezonu vec sad slobodno da spakuje u zaborav, ovoliko propustenih prilika u godini, i nikako da se opameti i pocne da igra na svom nivou. Jadno!!! Definitivno NIJE ZA PRVO MESTO VISE!!!!

aleksandar

pre 11 godina

Neverovatno je koliko se ljudi kod nas razumeju u tenis. Pre Djokovica nisu znali pravila, a sad znaju šta fali u igri, do skoro, prvog igrača sveta.

Popivoda

pre 11 godina

Mari-u cestitke na prelepoj inteligentnoj igri, iz koje puno moze da se nauci ("antipropaganda tenisa" - ha, ha - koje neznalice, oprosticemo im). Njegova kontrolisana ofanziva-defanziva da se maksimalno razbuca protivnik je fantasticna.
Cestitke Djokovicu na povratku u trecem setu, ali "tras na linije" vise ne funkcionise beskonacno (kao sto je nekim cudom funkcionisalo prosle godine).
Djokovicevo cinicno smejanje na izgubljene poene je dosta sramno. Pravio se kao da vetar samo njemu smeta. Simptomaticno da je cak i jedan Mari ispao znatno simpaticnja faca od Djokovica.
Sve, u svemu odlican rezultat za Marija, a i za Djokovica, kome jedno spustanje na zemlju jako treba.

Milan

pre 11 godina

Jos jednom se pokazuje da je najveca Novakova snaga njegova inteligencija. Kako se samo prilagodio, Marej je krenuo njegovo uobicajeno cekanje gresaka, a onda je Novak poceo da mu salje "balone", kao i Fereru. Broj neiznudjenih gresaka se skoro izjednacio. Kraj price. Kako uopste ovi likovi mogu igrati taktiku na duge poene i cekanje greske s nekim ko je izmorio Rafu nakon 6 sati igre!!!???

Student

pre 11 godina

Bravo za Murray bravo za Novaka! Ekstra meč, ja sam uživao gledajući! Iako sam bio za Novaka, srećan sam što je napokon Murray osvojio prvu GS titulu.

neobavesten

pre 11 godina

Ostavite Đoleta na miru. On je i dalje ono najbolje sto je Srbija ikada imala. Vratiće se on na teren još jači i bolji, kao što se uvek i vraćao i 100% osvaja AO!
P.S. Ja i dalje verujem u njega kao i sve ove godine!

Vlajko

pre 11 godina

Neko je juce bio u pravu kad je napisao da ponovan los start Djkovica moze da bude presudan.To mu se ove godine redovno desava izgubi 1 set pa jos i zapocne drugi lose :( 3 puta na izjednacenje u taj brejku na njegov servis on odigra katastrofalno,to ga je verovatno i kostalo meca.Sto kazu ljudi iz poraza se uci.Sve najbolje ubuduce.

mrmot

pre 11 godina

Ma kakav 6i gren slem,kakvi bakraci. Gde ste sada strucnjaci?Gde je ta dominacija djokovica?Ko je prvi na rang listi? Djokovic mozda? Aha,juce malo. Sto je osvojio,osvojio je.Nema vise. Ovo je Marejevo vreme,on ce voditi glavnu rec iza Federera,koji je zasluzeno prvi sa 6 titula ove sezone,a kako sledi deo sezone u kojem uvek uzima trofeje,znaci da Federer ostaje broj 1 a Marej uskoro prelazi na drugu pozicijiu,uostalom kako i treba da bude.

GocaCA

pre 11 godina

Mari igra prelep tenis, samo sto vi t ne vidite, jer vama i nije do tenisa kada gledate ove meceve.
Vama je samo jedno stalo - da "Nole" pobedi, osveti se ostatku sveta, i da vama na taj nacin da neku cudnu satisfakciju za nesto ("Nole, hvala ti za sve"!!), sto niko zivi ne zna sta je.

Mirko

pre 11 godina

Toliko je poceo da me nervira da to nije normalno.Igra ziheraski ko ....a neka...sve lopte po sredini...udri bre u neku stranu da i ovj skot potrci malo, ne on sve po sred terena..mari ne mora da se pomera uopste jer ovaj nas nema ...a da udari loptu u stranu.

Dokle

pre 11 godina

Daj bre ne trazite izgovore zbog njegove lose igre u "necemu"cega nema!Kakvi privatni problemi bre,imao je jednu godinu iz snova,i tu je kraj,nije on Federerovog kova i kraj!Maestro je jedan breeeee!

Nikola

pre 11 godina

Novak je ove godine svim protivnicima dao što im je trebalo: Nadalu 7RG, Fedu 1. mesto i Mareju prvu titulu. Da li je to slučajno? Večeras je pobedio samog sebe. Pokazao je da ume da igra mnogo bolji tenis od nezanimljivog Mareja, ali iz nekog razloga je ovaj morao da uzme grand slem. Pod kakvim to pritiskom? Da li još uvek treba da gledamo ovu režiranu igru?
(gruja, 11. septembar 2012 03:31

O ovome i ja razmisljam...
Posle prva dva seta bio sam ubedjen da je u pitanju dogovor. Ovi momci su stvarno profesionalci, drugim recima mogu vrlo profesionalno da nameste ishod. Ovo je godina Mareja, tako ispada, ili je tako trebalo da bude. Malo mi je sumnjiva bila i Endijeva pobeda u finalu OI - najubedljiviji poraz federera u Wimbldonu! U borbi za zlato koje mu fali... Hm... Znam da ova prica deluje malo klinacki (srbijanski mozda), ali kada se pogleda svetski sport sa dogadjanjima u biciklizmu, plivanju, atletici, fudbalu, kada se ima u vidu koliki je to biznis, pa nekada i nacionalni interes, nesto mi tu smrdi, ne zvao se ja Lorimer.
Da se razumemo, cenim Marija, a Novak je cudo, car, genije i najbolji! Ovo sto pisem nema veze sa njima direktno, njima svaka cast.
Sto se tice meca, nije smeo da izgubi i prvi i drugi. Cak i sa osim prvim servisom pobedio bi Nole da je bilo 1-1 u setovima. Mariju svaka cast - zasluzeno. Ako ima sportske pravde, ovo je to.
Idemo Nole u nove pobede!

Dare

pre 11 godina

Ovi sto cekaju samo da Nole izgubi prvi set , pa da krenu sa bljuvotinama , bolje da su iscepali danas metar drva , korisniji bi bili , jer Nole veceras pobjeduje !!

Floro Flores

pre 11 godina

Prosle godine u ovo vreme rece Endi Mari bez stida:"ZELIM DA POSTANEM KAO NOVAK!" I posta covek! Bice velike muke s njim u finalima!

novak cg

pre 11 godina

Novače ti si šampion. pozdravlja te Crna Gora i moj Bar. Hiljade ljudi te sinoć bodrilo. Pobjedio je sinoć najružniji tenis(zid) i teniser(zidar). Nije mi žao što cijelu noć nisam spavao. Šampione ima ćeš ti još što da nam pokažeš. A svima koji te mrze, sram vas bilo. Vi ste gubitnici. Ali cijelog života.

SI

pre 11 godina

Vetar u prva 2 seta je, zbog stila igre, mnogo manje ometao AM (on samo vraca, ne rizikujuci mnogo sve dok ne doceka zicer ili gresku protivnika). Nole je u ta 2 seta isprobao sve moguce varijante da bi se prilagodio uslovima i jedino sto je funkcionisalo je isto sto je i AM radio - vracaj dok ne pogresi (54 shot rally), jedino sto niko ne moze da izdrzi takav nacin igre duze od AM. Tu je Nole istrosio rezerve koje su mu zatrebale u 5. setu. Bez vetra 3:0 mozda 3:1 za Noleta - i ta prva 2 seta, u takvim uslovima, je izgubio za nijansu.

Mmmmmm

pre 11 godina

Svaka cast Nole! Da si ti nama ziv i zdrav i da igras godinama! Izgubljena bitka ne znaci i izgubljen rat. Samo hrabro i napred! A pojedini, neka emigriraju, bolje tako, pametniji smo bez njih.

prokleta avlija

pre 11 godina

pa kakve su to price da je ovo Novakova propala godina,pa Novak je prvi u trci za London,najbolji je tokom cele godine.Skupio je 1000poena vise od Federera i 3500 poena vise od Mareja.Do kraja godine se igraju Davis Cup,dva mastersa,dva turnira Serije 500 i Finale tour-a.Pa Djokovic moze godinu zavrsiti na mesto Broj 1.Nole je osvojio AO,dva mastersa,igrao 2 GS finala,pa da li ste ljudi vi pri sebi kada pisete ovakve stvari.Djokovicevu 2011 sledecih 50godina niko nece nadmasiti,ako uporedujemo ovu Noletovu godinu sa proslom svaka ce biti nikakva,ali usporedite ovu Noletovu godinu sa Federerovom ili Marejevom...i gde su oni Federer je osvojio Wim ali je ispadao u polufinalima cak i cetvrtfinalima GS-a,osvojio je tri Mastersa gde je pobedjivao Iznera i Berdiha,Mareja do Olimpijade nije bilo nigde u Rimu ispao u 3. kolu,IW ispao u 1. kolu,eeeej u prvom kolu,canada i cinci ispao u 3. kolu,poslali su James Bonda da bi ga naterao da pobedi i pogledajte Noleta 1 GS,2 MS1000,2 GS finala,3 MS1000 finala.Nole je imao odlicnu godinu koja jos uvek nije zavrsila.Sto se mene tice Nole trenutno igra najlepsi tenis na planeti,sto dokazuje i prvo mesto na Race to London listi,a sacekajmo kraj godine pa da vidimo na kojem mestu ce zavrsiti na ATP listi

Iggy

pre 11 godina

Da li ste primetili kako se zastave " vijore" prilokom predaje pehara? E pa pod takvim uslovima/vetrom su oni igrali 5 sati! Svaka cast Novaku!

Ratko

pre 11 godina

Alo ljudi sta je sa vama! Uslovi su katastrofa! Mec po ovakom polu tornadu ne moze da se igra. Jos ko za baksuz izgubi taj brejk i ode mast u propast. Ne udara on loptu polako zato sto nema snage, vec zato sto je vetar usporava i menja joj pravac. Znate koliko je tesko da uzmes poen na servis kada duva ovako? Kada uzvracas udarac imas je na reketu a ona skrece neprirodno! Obojica su fizicki jako spremni a ko se snadje u ovakim uslovima taj pobedjuje. Marej je kao zid tako igra ceo zivot, bez ideje u igri i moze Novaku da vraca ovako ceo dan! Novak igra kao Marej njegovim stilom zato sto jedino tako moze. Ja sam ponosan na njega sto nije predao mec a ne da daje legitimitet ovom cirkusu.

samoborac

pre 11 godina

Kada je Ivanisevic prije dva tjedna prognozirao da ce Murray osvojiti svi ste ga pljuvali.Kako se samo usudio reci da ce neko osvojiti osim Djokovica.Ne vidim da ste se nesto pretrgli od isprika.Toliko o vama.

dragan batajnica ukleti grobar

pre 11 godina

Rezime meca.Jedino po duzini ovaj mec spada u finale GS.Kad pogledamo ostale parametre vidimo da je mec bio jako los.Procenat 1 servisa kod obojice jako los.Oni su u 5 setova imali zajedno 10 as udaraca!?Prosecna duzina poena je bila 9 udaraca!Pa to kao da su igrali na sljaci a ne na betonu.Realizacija na mrezi kod obojice jako losa.Puno ne prisiljenih gresaka sa obe strane.Sve u svemu mec ispod nivoa za jedno GS finale.

darker

pre 11 godina

Smara ovo,u svakom poenu najmanje 30 udaraca nijedan ne smije igrati agresivnije da sam dobije poen,obojica cekaju gresku protivnika i bas zbog toga ce mi Federer pa i Del Potro uvijek biti drazi i bolji teniseri za gledanje..

kobe bryant

pre 11 godina

Ovaj Murray igra definitivno najdosadniji tenis - prebacivanje u nedogled, ali to očigledno donosi rezultat. Nešto slično Italijanima u fudbalu. Igraju na rezultat. Ne mora da bude lepo, ne mora da bude atraktivno, ali donosi rezultat. Možemo zbog toga da ga ne volimo, ali zasad čovek igra kao sat. Svakak mu čast. Ne bih imao ništa protiv da je obrnuto.

Nikola

pre 11 godina

Kidaj bre Noleeeee! Ovaj Skot poceo opasno da nervira sa ovim provokacijama da l' je Nole dirao reketom mrezu, sad pokazuje pravo lice, u ovakvim mecevima. Dokazi Nole svetu jos jednom da si najbolji, mi verujemo u tebe! Idemo do 3:2!

Sasha

pre 11 godina

Dosta vise zamajavanja, ljudi. Nole jednostavno ne moze da pobijedi vrhunske tenisere. U Torontu je osvojio titulu, jer su se povukli Federer, Nadal i Murray. U Sinsinatiju je glatko izgubio od Federera, a u New Yorku od Murraya. Vrhunski teniseri imaju odgovor na Noletovu igru i on ne moze ponoviti rezultate iz prosle godine.

Pastir Kostja

pre 11 godina

Okrenem tenis, katatrofa! Komentator mi gazi po živcima. Okrenem na sledeći kanal gde je srpski komentator -užas, iritira do bola, nestručan, smara! Ko njih uopšte drži da komentarišu tenis. Teže su mi pali od Noletovog poraza!!!

Ivan Nis

pre 11 godina

Hvala ti za sve ove godine, hvala ti sto me cinis ponosnim! Blago rodbini, prijateljima i trenerima sto imaju tu privilegiju da te licno poznaju! Kada sam ja ovako srecan sto te gledam preko TV-a, mogu samo da zamislim kako je njima uz tebe. Hvala ti LJUDINO!

boki1812

pre 11 godina

Nole svaka cast, a cestitke i za Murraya! Moralo se i to jednom desiti, ove godine iz "velike cetvorke" (sad konacno mozemo reci VELIKA CETVORKA) svi uzese po jedan grand slam, ali Murrayev bonus je zlato na OI. Izgleda ce ovu godinu prevagu odnijeti Mastersi (Nole-Miami i Toronto, Roger-I.Wells, Madrid i Cincinnati, Rafa-Monte Carlo i Rim, Andy O), dok ce presudna za Ranking biti Rafina povreda ...na kraju godine Nole vrlo vjerovatno prvi, Roger drugi, Andy treci, Rafa cetvrti, David, Jo, Delpo, Berdich, Janko, Isner, Cilic, Raonic...Negdje procitah Murray=Caroline muskog tenisa...nije bas tako, ali nije ni predaleko od istine. U svakom slucaju, cestitke obojici za mec(sem prvog seta punog gresaka), a jedino me muci sto na poslu nisam ni za krivi zbog pet sati gledanja tenisa. Kako li je njima...

Milenko

pre 11 godina

Strucnjaci umesto sto lupate kako Novak nece biti prvi , mogli bi da pogledate nove rezultate atp liste. Novak jeste prvi , a Murrey ce morati da pobedi na jos tri ovakva turnira da bi ga stigao.

Bravo Nole , samo napred.

asdfasd

pre 11 godina

Wimbldon Djokovic-Federer kvota 3 na Federeru ,Olimpijada Djokovic Marej kvota 3 na mareja ,US open Djokovic - Marej kvota 3 na mareja ... HVALA TI KLADIONICE STO POSTOJIS !

Ratko

pre 11 godina

Ako nastave da igraju po ovom vetru onda neka Bog bude u pomoci Novaku. Ovde servis ne stvara nikakvu prednost. A brzina igre je poput dva puza. Uz vetar mozda i Marej dodje do titule. Lepo je rekao Son Koneri da su Skoti izmislili vetar.

Realno

pre 11 godina

Murray je u puno boljoj formi, opušteniji, psihički jači, i bila bi senzacija da izgubi od ovog Đokovića. Murray je taj koji će dominirati svjetskim tenisom sljedećih 4-5 godina.

Dule

pre 11 godina

Nole nikada vise nece videti GS ako: Ne menja trenera, ne otkaci prikolicu, ne nauci prvi servis. Jedno radi perfektno na konferenciji za novinare.....Roger je bio bolji, Nadal je bio bolji, Mary je bio bolji....pitam se Dokleeeee!

Fiki.

pre 11 godina

Milan(1 may pirot)uniqlo nema veze za klizanjem,on nosi adidas patike.Jel tako?LJUDI EL VERUJETE U NOLETOV PREOKRET???JA VERUJEM.NAPRED NOLEEEEeeee!!!!!

Joj

pre 11 godina

Kakvi ste bre vi Srbi narod?Nemate mu.a da priznate da vam Novak igra lose vec trazite izgovore u losem vremenu,nekakvim problemima!Igra Skot bolje priznajte!

Sasa

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da su dezurni pljuvaci odmah izasli iz svojih rupa da bi se unapred radovali Noletovim porazom, idemo Nole do nove
GS titule!!!

Aha, i loš komentator

pre 11 godina

Pa, šta? Ovaj meč su izgubili: vetar, loše patike, privatni problemi, loša publika, dosadni Marej,..., šta ono još?

Milan

pre 11 godina

Novak ako osvoji US Open, bice igrac koji je uzeo slam sa 3 razlicita proizvodjaca sportske opreme. Ne znam postoji li podatak kojem broju igraca je to poslo za rukom, ali ne verujem da ih ima mnogo. Nije mnogo bitno, ali je kuriozitet svakako.

CheWoo

pre 11 godina

Sve razumem i uz njega sam i kad gubi i kad pobedjuje ali kad ga vidim da ovako bezvoljno igra dodje mi da odem na spavanje!!! Pa gde ces veci motiv od finala!!! Nadam se da ce se probuditi!!!

Mladen Zg

pre 11 godina

Kad se samo sjetim da je naš Međugorac imao set i 5:1 protiv ovog "Whiskaya", mogao je da se prošeće do Grand slama. E moj Čila, malo više čika dedine rakije...

veliki strumf

pre 11 godina

Ako ovaj Marejev sugavi prebacivacki tenis trijumfuje (a nije daleko) onda je tenis na niske grane spao. Vec treci uzastopni neizvestan set Novak gubi od Mareja (na OI 7-5 7-5). To mi je najveca enigma od svega-da ga Marej na jacu psihu dobiha. Evo vec je 4-0, a Nole totalno bez ritma. Ma ne moze ga Nole nikad dobiti na prebacivanje, bolje da napada pa makar sve izgresio nego da igra kao baba. I dok ja ovo napisah trgnu se Nole kao da me poslusa i vrati bar 1 brejk.

cvetko

pre 11 godina

Kakav uzas...Negativan kao tri babe, nesto se ironicno smesi kao da sam ja kriv sto ga Marej cepa. Cim proradi ono srpsko u njemu, najgori je...Muka mi je da ga gledam ovakvog, ipak je on sampion!

Miroslav

pre 11 godina

Krenuo je potop Novaka Djokovica!Pogledajte govor tela!Zar se tako ponasa jedan sampion?Jadno i bedno!Sto je najgore deset puta je bolji igrac od Mareja!To se vidi kad na momente bude covek a ne ....!Tada potezima koje Marej ne izvede za celo trajanje meca pokaze koliko je bolji.Ipak,malodusnost koju poseduje ne moze da sakrije!

V.

pre 11 godina

postojale su dve mogucnosti
1 da Murray strpljivo prebacuje i pobedi na poen razlike u tie-brake-u tri puta
2 da ga Nole razbije u tri seta

prvi smo gledali verziju 1,
sada gledamo verziju 2

cepaj Nole !

dusan

pre 11 godina

Marej je na kraju zasluzeno pobedio. Nole se borio koliko je mogao. Otac Srdjan je izgleda svojim prisustvom i negativnom energijom opet uticao na ishod. Zasto se ljudi kad pisu komentar obracaju direktno Noletu, kao da njemu pisu pismo a ne komentrisu tekst?
dobri

zenica -bih

pre 11 godina

Mozete se vi zaludjivati koliko zelite ali Novak nikad nece biti uz bok najvecim Federeru Samprasu .Zasto,pa šampioni dugo pobjedjuju osvajaju titule Djokovic je tek jednu sezonu bljesnuo bio zaaista nepobjediv i to je to sad mozete kriviti vjetar srecu ili sta vec ali nije slucajno Federer Nadal Marej.nijednog u bitnim finalima nije pobjedio ove godine.Novak dobar teniser ali kao sto su i Marej Rodik i slicni ali nikad sampion veliki kao Federer i Sampras

lepi mica

pre 11 godina

kazete Marej sampion, Marej je osvojio Olimpijsko zlato...aj da vidim tog coveka koji bi uzeo Olimpijsko zlato Novaku usred Beograda...

ooo

pre 11 godina

Djokovic igra sam protiv sebe, osvaja vinere i pravi neiznudjene greske, u taj brejku Novak vodi 5-3, a onda poklanja tri vezana poena Mariju za vodjstvo Skota 6-5?! Mari ne bi izasao na mrezu ni cunami da ga pokupi.

herc

pre 11 godina

Đokoviću,nerviraš me sa svojom babastom igrom i "zabijanjem glave u pesak" posle svakog izgubljenog poena!Ako ti nećeš da se trudiš,neću ni ja da te gledam,zato idem da spavam!Želim ti sve najbolje i da osvojiš trofej!!!

Milosh

pre 11 godina

Eh kad ovako glupo krene mec bzv je gledati.Teze uzimaju poene na svoj servis jer su obojica strasni riterneri i pod manjim pritiskom tj. kad onaj drugi servira,bolje igraju.A i ovaj vetar unistava mec.Ali sve ce doci na svoje kad nole ukljuci turbinu...

Moler

pre 11 godina

Vidjelo se vec na kraju cetvrtog seta da telo ne slusa Djokovica zbog nedovoljnog odmora. Trebao je tada da igra na sve ili nista, iz sve snage u coskove pa sta bude. Svaka mu cast u svakom slucaju.

emilli2

pre 11 godina

Kad se sve sabere i oduzme zasluzena pobeda Endija.Novak je imao mnogo oscilacija u svojoj igri.Previse se gresilo da bi se pobedio igrac koji je u vrhu rang liste.Endi ce posle ove titule biti sve bolji i bolji,vratice se Nadal,tu je jos Federer.Novak ce morati nesto da promeni u svojoj igri.Procitan je.Voleji na mrezi losi,servis ranjiv.Bez napretka u igri nema novih titula.Danasnji tenis i sport uopste ne trpe stagnaciju,a to se Novaku upravo desava.

RF

pre 11 godina

Ovo je bilo sudjeno da marej uzme grand slam...Federer ispao,berdih ne zna po vetru i na kraju ocajni novak koji nije profesionalac koliko sam i ja u ovom sportu...

Bojan

pre 11 godina

(prokleta avlija, 11. septembar 2012 11:20)
Nole jeste favorit da zavrsi godinu na prvom mestu, iako je zavrsnica sezone vec godinama po nekom nepisanom pravilu Rodzerova, ali 1000 poena kapitala nije malo za nadoknaditi, medjutim jos dosta poena je tu u igri.
Ali ne kontam omalovazavanje drugih tenisera, nabrajas Federerove protivnike u finalima mastersa i kao oni su slabiji od Noletovih protivnika. Pa Nole je u Majamiju pobedio Marija, ali u Torontu je igrao sa Gaskeom i prosetao se do titule bez teskog meca, Rodzer je ipak uradio vise na mastersima, jeste u Indijan Velsu finale bilo protiv Iznera (koji je btw izbacio Noleta), ali je u polufinalu dobio Nadala, Madrid je bio malo specifican zbog podloge, a u Sinsinatiju si promasio protivnika u finalu, jer to je bio Nole.
Sa druge strane, Mari je imao odlican pocetak sezone, losiju sljaku i malo emotivnog praznjenja pred US Open nakon olimpijskog zlata. Nece biti prvi na kraju, ni drugi, vec zasluzeno treci (jbg Nadal ne moze sa pola sezone da bude vise od 4. mesta).

Dragisa1992

pre 11 godina

Mozete vi pljuvati i vredjati Nole koliko god hocete a bice svima posle žao kad on se on povuce iz tenisa za jedno 7-8 godina. Tada cete onda navijati za tenisere koji ce igrati na chalengerima i koji ce se boriti za ulazak u glavni zreb Grend Slema ili u glavni zreb nekog drugog turnira.
Zato Srbija i Srbi budite ponosni sto vam je Bog dao ovakvog velikog covjeka, a jos veceg sportistu i uzivajate u svakom njegovom mecu koji igra jer ova bajka sa momkom iz Srbije nece trajati doveka iako bi mi to svi volili.

ja

pre 11 godina

Gde su sad oni pametnjakovici koji rekose kako Marej nikad nece osvojiti grend slem. Ispade Ivanisevic pravi strucnjak za razliku od nekih koji su mislili da ce Novak pobediti Nadala na Roland Garosu, Federera na Vimbldonu, sigurno osvojiti zlato na Olimpijadi i slicno.

lj.

pre 11 godina

aman, ako vec ne ide, ili je marej bolji, ili se bolje snasao, sta god, i gubis, ok je, nije sramota izgubiti finale grand slam-a...SAMO MOLIM TE PRESTANI DA DRAMIS I GLUMIS I TEATRALNO SE PRENEMAZES... Muka mi je da gledam

Ervinowski

pre 11 godina

Nole, borio si se kao lav! Čestitke! Iako nisi osvojio US Open, pokazao si ko je kralj tenisa. Bravo i svako dobro od susjeda iz BiH!

Dermendziev

pre 11 godina

Dramaticni mec koga cu dugo,dugo pamtiti,ne po drami,vec po prvom osvojenom GS turniru Endija Mareja,nekada velikog prijatelja nasega Novaka.Ako je vec Noletu drago sto je Endi pobednik,sto da ne i meni.

Sve je bilo izuzetno ubedljivo,bar za mene od igre do premora.Pobedio je bolje fizicki i mentalno spremniji,Mari koji je mislim manje rizikovao od Novaka.

Kao da mi je Novak delovao nekako odsutno,kao da je mozda jos bio pod utiscima i predelima Skotske,mozda isto kao ja odmah posle clanka i Noletove ubedljive izjave "da ne postoji prijateljstvo u poslu",koga se eto slucajno odrekao na par dana pre meca.Od tada,t.j od te izjave, meni se u glavi stalno slucajno vrteo rezultat 3:2(1) za Eendija.Vidite nisam omanuo u pobedniku,mozda sam vise omanuo u ovom komentaru.Razalostili su me i Noletovi grcevi pred kraj meca,bio je iscrpljen,eto i zbog toga je mozda mec i ubedljivo izgubio u petom gemu.

Nisam pristalica teorije zavere.Eto Federer pobedio nije,vec dojucerasnji Noletov najbolji prijatel,cijeg se prijateljstva Nole malte ne, odrekao pre meca.Uveren sam da ce prijateljstvo obnoviti i nastaviti,nekada kad zavrse igracku karijeru.Neko ce mozda biti trener,neko celnik,a Nole ima opciju i teniski sudija,jer eto ima "oko sokolovo"("iztrebiteljnij glaz",kako ga ja zovem).

U nadi da ce ovaj moj komentar biti objavlen srdacan pozdrav,uz jos jednu cestitku pobedniku i konstataciju: i Mari osvajac GS titule,zasluzio je minulim radom , sto se ono kaze "sve se vraca".

Draško NY

pre 11 godina

Vetar i tie break su na kraju presudili, ali i daleko bolja kondicija Mareja.
(veliki strumf, 11. septembar 2012 03:19)

Ma kakvi, ovo se ovako napisano ne može odbraniti. Vremenski uslovi su bili potpuno isti za obojicu. I teško je samo i zamisliti da je neko kondiciono spremniji od Noleta generalno gledano. To što Nole ima slabiji servis nema veze sa fizičkom spremom. E sad dolazi ono glavno i što najviše u celoj priči boli kao stara konstatacije. Nole ne igra racionalan tenis, on se mnogo više troši od njih i kad ne proklizava, uklizava, i djonove i zglobove pritom troši na ovoj gumi. To mu je večeras uzelo bar 1/4 snage uz sve one špage i verovatno do povrede dovelo. Sve mu je to apsolutno nepotrebno kad bi bio u stanju da odmah na prvu loptu preuzme inicijativu i da on bude taj koji diktira tempo i šeta njih sa manje spina i logično oštrijim loptama. Mali se broj lopti može vratiti kad im on ovako kratke i visoke igra povratne i naravno da će da tako po ćoškovima juri da ih povadi navrat-nanos. Jalova i pogubna je to rabota, koja ga najviše od svega košta. A i jeste činjenica da Nole nije igrač koji se zna u momentu prilagoditi novim vremenskim uslovima, kao što je promena smera vetra i da tad odigra maksimalno pametno. Neiznudjene greške govore to sve i da se ne gleda usporeni snimak. Uz to sve mu je i taktika bila jako bušna i 4/5 meča sam sumnjao da je on tako nešto uopšte imao. Tolika improvizacija ponekad upali, ali samo ponekad, kao i obično u životu.

GocaCA

pre 11 godina

Mari igra prelep tenis, samo sto vi t ne vidite, jer vama i nije do tenisa kada gledate ove meceve.
Vama je samo jedno stalo - da "Nole" pobedi, osveti zbog neceg se ostatku sveta, i da vama na taj nacin da neku cudnu satisfakciju za nesto ("Nole, hvala ti za sve"!!), sto niko zivi ne zna sta je.

veliki strumf

pre 11 godina

Jos nije pocelo a mene brine jedna stvar: vetar dosta jako duva, a po prognozi samo ce se pojacati u narednih par sati. Ipak, nije ovo ni blizu onog tornada i nadam se da nece smetati Noletu. Uzmi Nole 6. titulu, 6. titulu... Nadam se ciscenju!

i love this game

pre 11 godina

zabrinjavajuće je kako Nole deluje nezainteresovano ove godine, što je bliži kraju to mu više ravno bude...šta je s njegovom psihom, motivacijom...zna li neko?

drogba87

pre 11 godina

pobedice nole na sledecem US Openu, nadam se da ce Beograd dobiti domacinstvo US opena sledece godine, onda ce nasa publika da nosi noleta do pobede...
Danas je definitivno presudila publika u Londonu, koja je mnogo vise navijala za Marseja

realo

pre 11 godina

Najpre kapa dole Noleu za prikazan moral i igru. Vazno jr d ad je prekinuo niz laganih poraza u finalima. Da je uzeo bar jedan od prva dva seta, imao bi velike sanse da pobedi, ovako je ipak bilo pretesko. Sto se igre tice, evidentno je da defanzivci preuzimaju primat. Od prvih pet igraca, trojica su totalni defanzivci samo RF i Nole donekle'n igraju napadacki. Mari je defanzivu doveo do savrsenstva, kada ga krene u stanju je da vrati po 5 nemojucih lopti zaredom. Nole nema drugog izbora, vec da igra jos agresivnije, posto ocigledno u defanzivi ne mozr da se poredi sa ovom trojicom. Za takvu igru je neophodns bolja igra na mrezi, posebno smec udarci, koji su ga i sinoc kostali drugog seta

SS

pre 11 godina

E posle svih ovih komentara sad malo JA! :-)

Prvo da cestitam obojici tenisera, ali i da kazem da se Nole pitao za sve i to me jako raduje. To samo dokazuje da je svemoguc, pa kad mu se igra on otrese protivnika, a kada mu se ne igra on ga namuci do daske.
Da li vi mislite da je trebao Nole da pokvari zabavu Bondu, fergiju i ostalima tako sto bi im pobedio AM. Naravno da nije! E sad da im ne bi to pokvario, posao je zavrsilo jedno koferce od milion zelembaca, ali uz Noletovu klauzulu kja glasi: "OK, pusticu Mareja da pobedi i da se posle proveselite, ali igracu tako da mu dam dva seta fore, a onda lepo d aga stignem da vidite ko je kralj tenisa, a onda eto mu peti set pa trk svi u kafanu!"
Mislite da nije tako, ne verujete? Odgledajte reprizu meca hladne glave i videcete da sam u pravu. E nakon toga dodjite ovde i lupite mi minus!

Nole nije sa ove planete kad je ova igra u pitanju, zapamtite to!

gile bl

pre 11 godina

Djokovic je poznat po tome sto uvijek lose igra kad su neke vremenske neprilike u pitanju.To se vidjelo i u duelu protiv Ferera,cim nema vjetra Nole ga oduvao.Tako bi i Mareja oduvao da nije bilo vjetra.

DzoniR

pre 11 godina

covek sebi dozvoljava onakve pocetnicke greske u oetom setu katasrofa zalost jad beda tuga novace neverujem da ce ikad vise uzeti gren slem!!!

crnogorac

pre 11 godina

ljudi, Marej je oduvao Novaka ,priznajte jednom gubitak, a na kraju krajeva nama crnogorcima je MILO, bar nije mogao da srbuje po terenu i da dize 3 prsta. Eto toliko slave od velikog novaka. endi, svaka ti cast,muski si ga dobio!

Увек уз Нолета

pre 11 godina

Честитке Ендију! Што се тиче Нолета он је шампион и када не победи! Ноле - српски понос!!!

xmen

pre 11 godina

Ovakvo izdanje Novaka nije nikakvo iznenadjenje jer tako igra UVEK protiv Mareja. Uopšte se ne zalaže, samo se brani i stegne se skroz kao početnik i kreće mučenje pa ko može neka gleda. Ruke kao da su od olova pa jedva prebacuje mrežu. Sinoć je bilo smešno i tužno gledati Novaka onako stegnutog kao da snima neki film parodiju na svoju karijeru. Novak toliko forsira Mareja jer je uveren da mu je ovaj prijatelj, medjutim ja nikada nisam čuo Mareja da je rekao isto to za Novaka, naprotiv. Tako je Novak ranije govorio i da mu je Rafa prijatelj pa znamo šta je bilo posle.
Đoković je sinoć ugrozio svoju karijeru mnogo više nego što misli jer je nesportskim nastupom sam sebe svrstao u ligu iza Nadala i Federera kojima se ovakva burazerska igra ne može dogoditi. Dodatno je narušio imidž koji mu je i ranije nikakav.
Sigurno će doživeti i blagi prezir od drugih igrača napr. Ferera, Del Potra, protiv kojih gine dok Mareja obilato čašćava.
Prvo mesto je sada definitivno otpalo.

Nikola

pre 11 godina

Osvojio je prvi a nadam se i poslednji. Osvojio je turnir zahvaljujuci ATP bordu i organizatorima turnira koji su mu poklonili dan odmora. Prisetimo se i Wimbldona kako su Hrvatu Karlovicu dosudjivali greske prilikom serviranja, kako je zreb tamo prosao. Neka rade sta hoce ali Nole je najbolji ovo sto je on sinoc uradio ne moze niko i garantujem da nije igrao sa Fererom dan ranije dobio bi i ovo finale. Cak mislim da je onaj Damir Dokic potpuno u pravu smetamo im sto smo siromasni. Nole ce ipak na kraju biti najbolji igrac, i nadam se sledece godine da ce osvojiti bar dva velika turnira. Nole, sa srecom majstore.

njunjuvambe

pre 11 godina

U svakom slučaju, ovo nije Novak! Jednostavno, igra loše! Duva vetar? Pa šta onda! Duva i ovom drugom, i ne vidim da je Marej bolji, ali sam siguran u to da Novak igra loše, katkad neprepoznatljivo, pomalo ziheraški; u nekoliko navrata mi se činilo da je kao glupavi maneken, koji će pasti na ledja; ne kreće se dobro, daleko je od dobre igre! Ali, verujem da će pobediti, samo da prestane sa glupavim kretnjama; previše igra slajzove!

Posmatrač

pre 11 godina

Mentalna snaga, koncentracija, želja za pobedom, pobednički mentalitet...

Prošlost.

Hvala Novaku za svu radost koju nam je doneo!

Mrki

pre 11 godina

Ćutute bre svi ovo je meč svih mečeva,Mari je neprobojan neverovatno,sa ovakvim tenisom ne zaslužuje GS turnir znate to svi,ali ne znam dal će Nole fizički izdržati,ovo je horor živi.pojedoh se ceo.Ajde Nole ko boga te molim izdrži ovog dosadnjakovića,uništi ga.

Pedja

pre 11 godina

Za ocekivati je bilo da ce Murry nekad dobiti GS. To se desilo - OK! Pa bolje da je Nole bio cak i u tom finalu nego neko drugi! Za godinu ili dve Nole i Murry ce se smenjivati kao #1, ostali ce biti proslost. I polako ce dolaziti mladja generacija tipa Tomic, Raonic, itd - sve OK i normalan sled dogadjaja.

Nole je fenomenalan i hvala mu za sve!!!

Nataeos

pre 11 godina

I dobi britanac!! Muka mi! Ovaj nema pojma o tenisu... Najgadnije igra, tehnika fina kao i britanci..horror za tenis! Al ajd neka je nadam se da mu je to prvi i poslednji!

teniski strucnjak

pre 11 godina

Kaoo sto sam i obecao da cu se javit posle meca,da prokomentarisem,juce sam rekao da endi uzima titulu,a vi ste lupali minuse,to je moralo da se desi vi niste svjesni,samo pratit djokovica,ali endi je odlican igrac,sljedece god predvidjam mu 2,3 GS turnira u vetrinama,pozdraaav!!!i da mec janko:david je ubjedljivo najkvalitetniji koji sam videoo ove godine!

asda

pre 11 godina

Kada duva jak vetar igraci sa kracim zamahom i nizim izbacajem lopte imaju prednost. Zato se Berdih onoliko mucio kod servisa, jer on baca loptu do 3 treceg sprata i onda je ceka negde na prvom... Zato je i Ferer bio bolji od Noleta u prvom setu, jer ima jako kratke zamahe i nisko baca loptu. Marejev zamah je kraci od Novakovog tako da mu je bilo lakse da se prilagodi. Nole je katastrofalno poceo drugi set

mmx

pre 11 godina

@Nikola
Jesi li ti procitao ovo sto si napisao? Kada Novak pobedi onda je to herojska pobeda (kao da se borio u ratu), a kada neko Novaka pobedi onda su to masoni i USA umesali prste.
Sacuvaj Boze sta sve covek nece proctiati ovde.

Nole No. 1

pre 11 godina

Djokovic ne igra ni pola od onoga iz prosle godine,ali ipak je bolji. Nadam se da ce sve doci na svoje mesto od drugog seta. Napred Nole!

stani vetre, grom te spalio

pre 11 godina

kako god se zavrsilo, vidim ja da ce pobediti vetar. e, steta. novak bolji, vidi se i iz aviona, al kad igra i protiv vetra

Bosko

pre 11 godina

Pa stvarno su mecevi sa Endijem toliko teski za gledati a pogotovo njegova defanzivna igra i prebacivanje loptice da je to strasno.Zato mi je iskreno zao sto Rafe nema,tada se igra pravi muski tenisi.Ajde Nole gubis 1:0 u setovima i 5:2 u drugom,mozes ga dobiti..samo se opusti igraj kako znas.

manuginobili

pre 11 godina

Ovo je stvarno nemoguce gledati vise,pa zasto,zastoooooo????...zasto mu Nole poklanjas tolike poene,zasto?????...shvatam sve,i vjetar,i tornado i teski uslovi,ali ovo....Murray stoji na osnovnoj liniji i samo vraca lopte u teren-nista vise i ne mora da uradi...sad je 2:0 u setovima,jos nije sve gotovo ali nemam vise snage,toliko me je Nole iznervirao u ova prva dva seta koja je bukvalno poklonio teniseru za jednu klasu slabijem od sebe

Micko

pre 11 godina

Ja gluplji tenis nisam gledao. Ako Novak ovo dobije treba da pokloni titulu organizatoru. A sledeci put neka naprave da se igra na ledu ili da naprave arenu bez gravitacije.

BLBL

pre 11 godina

Opet puca pod pritiskom na *5:6...Klasican primer lose pripremljenosti, sto i dovodi do ovakvih situacija da ne moze izvuci kljucne poene kada su tenzije velike. Dodji ovamo, idi tamo, slikaj se ovde i tako sve u krug, pa onda idi babi Gencic da se i njen ego nahrani, pa otkrivaj vostanu figuru u pokusaju...jedna manifestacija, druga manifestacija, gostuj u ovoj emisiji, gostuj u onoj emisiji, slikaj se s politicarima i tako iz dana u dan...Umesto da se spremao za ovu sezonu u kojoj se znalo sta ga ocekuje. Toliko godina na Tour-u, toliko meceva, iskustva, a on pravi elementarne greske u pripremi, sto bi ga moglo itekako skupo kostati u narednom periodu.

Djokovic nikada nije bio ekstra talenat, vec je sve postigao svojim radom, upornoscu, fokusiranoscu, ali je cini se nakon prosle sezone ipak malo previse poleteo i precenio svoje mogucnosti. Pa od pocetka godine, u gotovo svim mecevima protiv Nadala, Federera i Murraya, on je tom nekom kontra-ritmu od samog pocetka meca. Ne igra dobro na protivnikov servis, dok je dosta nesiguran na svoj.

Voleo bih da ovo preokrene(daj Boze), ali psiholoski je jako slab u ovom trenutku. Ovo je vec 3.uzastopni put da on protiv Murraya puca na *5:6, a to vise ne moze biti slucajnost, s obzirom na njegov ATP Ranking. Sav mec ide u takvom kontra-ritmu, da jednostavno se nadas, ali u sebi osecas da to nije to i da tesko moze dobiti.Ako ne napravi rani brejk, imam osecaj da ce opet pasti na *4:5 ili *5:6!

Ajmo NOLE!

Jovan

pre 11 godina

Svaka čast Novak, herojski si se držao i borio. Fantastičan meč i atmosfera u New Yorku!

Na zalosost zaostatak od dva seta je bio prevelik jer je bilo teško igrati u vetrovitim uslovima prvi i drugi set i Andy se tu bolje snašao.

Srdačan pozdrav i puno sreće u budućnosti!

Easy rider

pre 11 godina

Bravo za obojicu! Ipak je dan odmora presudio kao i vetar na pocetku a za hejtere jedno pitanje. Kako Nole nije sad pobedio kad se igralo za najvecu lovu do sada na americkoj turneji,a Nole igra samo za lovu a ne i za Srbiju zar ne?

Milan

pre 11 godina

Dobija ovo Novak u tri seta, opusteno. MAri(ej) je provereni luzer, a ovde ne pokazuje ama bas nista, samo ceka Novakove greske, a to je poznato dobra taktika, kao cekati Federera da se brani:)

kobe bryant

pre 11 godina

Biju naši al' biju i njihovi! Zasad malo bolje njihovi (vodi Murray 4:2 u 1. setu), ali se nadam da će Nole izvući iz dzepa šestu brzinu po svom običaju tamo negde u 2. i 3.setu.

Lomaja

pre 11 godina

Ovo je anti tenis Endi Majera, po ovakvom vremenu ej najlakse vracati i cekati gresku, obicno govno, nije zasluzio da prodje ni osminu finala!

grobari1970

pre 11 godina

Nadam se cudu na 5:2 za mareja... AJDE DJOKOVICU, MOZES TI TO!!!!!!!!!!!!!!!!! U INTA SVIMA! NE DAJ SE! Mnogo si puta pokazao da si veliki, pokazi to opet! Ali i ako ne uspes, uvek uz tebe!

Ženevljanin

pre 11 godina

Zaista epski meč. I Mari i Đoković zaslužuju čestitke za fantastičan show. U toku celog meča najčešće je samo jedan od njih (naizmenično) blistao, ali je i to bilo dovoljno da vidimo izvanredne poteze i veliku borbu izjednačenih majstora. Škot je zasluženo slavio, bio je za nijansu bolji a zaslužio je i svojom ukupnom karijerom da osvoji svoj prvi gran slem. Ipak, mislim da je Novak trebao da od početka zaigra onako agresivno kako je igrao u trećem i četvrtom setu, pa bi rezultat na kraju možda bio drugačiji. Već po treći put u poslednjih mesec dana ima loš početak meča protiv najjačih (Federer, Ferer, Mari), što bi morao da popravi. Uteha: Novak je zaradio ekstra pare kao najbolji na "američkoj turneji i povećao razliku u Trci u odnosu na drugoplasiranog Federera. S druge strane, izgubio je dva poslednja ovogodišnja meča s Marijem - koji navodno "samo prebacuje" lopticu čekajući da protivnik pogreši.:-) Samo što te loptice idu sa izuzetnom preciznošću i snagom; s obzirom da je Mari ove godine osvojio i Olimpijske igre i USO, igraće ubuduće s velikim samopouzdanjem. Teško da može ove godine do prvog mesta, ali sledeće će imati jednu od glavnih uloga...

realno

pre 11 godina

@Ratko
Nema veceg defanzivca na celom ATP od Nadala.
Kako mozes Mareja nazivati defanzivcem, kada je covek i po ovom vetru uspeo da napravi 31 viner i samo 9 manje od Djokovica?
Da nije bilo ovog vetra i Marej bi igrao ofanzivnije i napravio verovatno bar 50 vinera.
Pogledaj statistike Marejevih meceva sa Nadalom.
On je u svakom tom mecu imao vise vinera od Rafe.
Ne postoji defanzivniji teniser od Nadala i ja iskreno ne bih ni zeleo da se Rafa vise vraca, jer smorniji tenis od njegovog ne postoji.
Meni, iako sam veliki Novakov navijac, uopste nije tesko pao ovaj poraz.
Teze bi mi pao jedan poraz od Nadala nego 10 ovakvih od Mareja.
Marej bar zna da igra tenis za razliku od onog spanskog antitalenta.

.,

pre 11 godina

Svaka čast NOLE!!! Šteta što nisi osvojio, ali si se junački borio. Sad se lepo odmori i do kraja godine, ako bog da, da nam budeš prvi!!! A za one koji ne znaju Federer do kraja godine brani 3.500 bodova, a Nole samo 500.

pera

pre 11 godina

Bravo Nole ! Neviđena borbenost i želja za pobedom. A ove što pljuju po tebi i proriču ti pad neka je sramota. Ljudi ne shvataju kako je težak sport tenis inače ne bi lupali svašta. Samo napred, nastavi tako i pobede će ponovo doći. Svi smo još na početku sezone znali da će biti teško sačuvati prvo mesto jer će i oni poznati i nepoznati želeti da te skinu sa trona. Sad kad je sezona pri kraju možemo konstatovati da si celu odigrao odlično i stalno bio u samom vrhu. Zato ne obraćaj pažnju na zlurade "srbe" koji te mrze nego vredno treniraj i napred u nove pobede !!!

Aleksandar Popov

pre 11 godina

Recite , evo ovaj opet o teoriji zavere, ali se meni ne cine ubedljive pobede Mareja na Rodzerom na Olimpijadi i sada na Openu nad Noletom. Jednostavno nije mi blisko da oni zaborave da igraju u finalu bas protiv Mareja. Ipak, mislim da je tu MI-6 ili 5, ne znam vec koji upleo svoje prste.

x-men

pre 11 godina

Evo ponovo nesportskog pristupa meču sa Marejem. Đoković rasprodaje ugled na veliko. Ne znam da li uopšte da gledam ovu blamažu. Kvalitet finala jedna velika NULA. Bolje da Đoković otvoreno preda meč svom "prijatelju" nego da gledamo ovu blamažu.
Ne znam samo zašto se toliko trudi kad igra protiv Tipsarevića zar mu i on nije prijatelj?

swedenonline

pre 11 godina

reli od 54 lopte guvi Murray, Nole ga iscrpio na smaranje, klin se klinom izbija! Mora da nastavi i izcrpi ga mentalno, uzasan smor od tenisa ali mora, ili da kad se zagreje da ga razvali. Svaka druga opcija vodi ka porazu!

Ilke

pre 11 godina

pa ja sam i pre meča znao da će ovako da igra,smešno je pada ,smešno je,smešno je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada j, 10. septembar 2012 23:54)

Sram vas bilo,jedva docekate da ga pljujete,e pa i ovaj put ce Nole pobedom da vas razocara.

Vladan R

pre 11 godina

Uzas, na koji nacin je Novak izgubio drugi set. Nakon sto je izgledao potpuno izgubljen nakon 0:4, uspeo je da vrati dva brejka i kada je po svim parametrima morao da ima ogromnu psiholosku prednost, i mozda cak i prelomi ne samo drugi set, vec i ceo mec, on gresakama pokloni svoj servis gem a time i drugi set Mareju. Sto se samog meca, mogu da razumem i taktiku i nadmudrivanja, i koliko god da znam da su obojca odlicni u defanzivi, ipak nisam ocekivaon da igraju po sistemu ko prvi napadne da mu umre majka. Od Mareja koliko god da je agresivniji sada nego pre godinu dve, je to u odredjenoj meri bilo ocekivano, ali od Novaka ipak ne. Videcemo da li ce taktika na kraju upaliti ali ovih 0:2 ne mirise na dobro.

swedenonline

pre 11 godina

reli od 54 lopte guvi Murray, Nole ga iscrpio na smaranje, klin se klinom izbija! Mora da nastavi i izcrpi ga mentalno, uzasan smor od tenisa ali mora, ili da kad se zagreje da ga razvali. Svaka druga opcija vodi ka porazu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (swedenonline, 10. septembar 2012 22:43)

Zasto minusi? Za ovo netreba biti teniski trener te bi trebalo svako iole normalan da zna, pa cak i vas 4! :(

Upravo se sprovodi kombinacija bas ta dva stila igre, vetar jeste ucinio svoje ali je upravo ova kombinacija ta koja presudjuje, jednostavno ce Bole upisati Murray-a u istoriju najvecih luzera US opena, gubitak finala posle vodjstva od 2 nula u setovima!

drogba87

pre 11 godina

Izgleda da ce se Marsej osvetiti srpskom sportu za poraz od czv 91 u finalu kupa evropskih sampiona.
Cini mi se da Nole vise nema sanse i da ce Marsej osvojiti US Open!

Kide

pre 11 godina

Slazem se sa Ratkom,veceg defanzivca u zivotu nisam gledao...ja bi i u tenisu uveo pasivan napad pa ti mlati loptu do sutra..nikad od Mareja nece biti teniser sa ovakvom monotonom igrom

roger17

pre 11 godina

sale ne lupaj,niti su oni neki teniski giganti niti su igrali neki tenis,nasla se dvojica stali cetiri metra iza osnovne linije i onda udri pa ko prvi pogresi,nadam se samo da je ovo poslednje finale njih dvojice i onog bezisejnog mucenja celog sveta koji prvenstveno dolazi da gleda rogera dok jos ima prilike za to....

Idemo

pre 11 godina

Rekao je Goran Ivanisevic da Britanac uzima US OPEN, a mi smo se smijali.. Bas me zanima hoce li da bude u pravu.. Izgleda da je racunao na ove vremenske uvjete :P

neđo

pre 11 godina

Đoković je strašno psihički slab u mečevima s ostatkom velike četvorke. Verojatno teret favorita koji mu kladionice stalno davaju zbog prošle sezone.

Nauka

pre 11 godina

@blashyrk.Neuporedivo.Novak je petostruki gren slem osvajac a ova dvojica ne.Tacnije Safin ima 2 GS A Rodik je kako se to u tenisu zove "one slam wonder".O ostalim rekordima je izlisno pricati.Ako se vec ne razumes u tenis onda nije tesko uzeti i informisati se.

Kendall Sq.

pre 11 godina

Za ove sto su zainteresovani da znaju sta se vidi sa zadnjeg sedista na stadionu, s obzirom da sam ove godine bio na zadnjem sediste, tacnije predzadnjem, i vidi se dosta dobro. Bez problema se vidi loptica i mozes prepoznati igrace. Ne vidis oci, nos, ali mozes da razaznas kosu, facu, kacket, i ostalo. Najbitnije od svega normalno moze da se prati tenis.

Nebojsa

pre 11 godina

Cestitke Mareju! Nole je dao sve od sebe...ali covek koji nosi sociva nikako ne moze da igra na onom vetru. Ko nosi sociva, zna koliko je neprijatan vetar. I pored toga, odigrati onako dobro je za svaku pohvalu!

Bojan

pre 11 godina

ne secam se kad sam gledao dosadnije finale, ne racunajuci poslednjih set ipo.
Razumem ja i vetar i zelju da se igra malo sigurnije, ali prva dva seta su bila cisto prebacivanje loptice preko mreze po sredini bez imalo agresivnosti u kojima je Nole cesce gubio zivce, ali su ipak obojica imala duplo vise gresaka od vinera, u drugom je Nole povecao to na 3 puta vise.
3. i 4. opet nisu plod nekakve bajne Noletove igre, vec vise panike Marija kome se u tim trenucima kroz glavu vrtela misao "jos samo jedan set". Tek sredinom cetvrtog seta su obojica podigla igru na visi nivo i tada je to postalo pravo GS finale.
Uglavnom, zasluzena pobeda Marija, realno je bio bolji i vise je od njegove igre zavisio ishod. Pitanje je samo bilo 'oce li sam sebe pobediti ili ce doci do slema.
Nole je na startu meca dozvolio da bude uvucen u Marijev ritam, nedovoljno agresivno i sa malo vise gresaka i to je to.

Vlada j

pre 11 godina

kako čudno igra samo pada i sl sta se dešava,kakva je taktika prema njegovom prijatelju,u nekim nazovi normalnim okolnostima on bi ga razneo a ovako videcemo.

veliki strumf

pre 11 godina

Sve mogu da razumem, ali da je Marej psihicki jaci od Moleta, da ga psihom dobija, kad bi trebalo da pada, ja to zaista ne mogu da shvatim. Mora da ima izuzetno jak tim psihologa. Toliko zicera promasiti, forhendi, smecevi, voleji i to obda jada se cinilo da ce ga rasturiti. Iako ne mogu da podnesem jegov tenis ne mogu reci da je nezasluzeno. Pa covek je dobio 4 poslednja seta protiv Novaka sa 7-5 7-5 7-6 7-5. Jos verujem u Noleta. Ipak je on veliki sampion a Marej to nije. Jedna stvar je osvojiti set a druga mec. Ako Nole dobro pocne 3. set sve je moguce.

Wimbledon

pre 11 godina

Svaka cast Andy kao sto sto sam i ocekivao pobedio si mada da si igrao kao u londonu bilo bi 3-0....a sto se tice novaka i tipsarevica ovo vec postaje smesno svaki put medical time out kad ih ne ide O.o prosle godine tako unistio rafu kad ovaj bio u naletu srecom murray imao veliku zalihu a isto napravio i tips protiv ferera..... boze pomozi ! no sve se vraca sve se placa ! Rafa u RG-u ,Roger i wimbledonu,murray us open ko ce australiju da mu otme :DDD mhm valja videt

Bojan

pre 11 godina

(Nikola, 11. septembar 2012 09:56)
kada krenes da razmisljas u tom fazonu da postoje tu neki dogovori da neko stvarno nesto izgubi, da li si u stanju da prihvatis proslogodisnju Noletovu sezonu kao deo dogovora?
Ako nisi, onda si samo subjektivan navijac koji trazi spoljna opravdanja za poraze svog miljenika, ako jesi, e onda tek ima smisla razgovarati na tu temu i o dokazima koje imas.
realno, da je Nole ovo izvukao, pa makar i samo Marijevim greskama u petom setu, svi bismo govorili o herojskom povratku velikog sampiona, sjajno igri i neverovatnoj mentalnoj stabilnosti, kao i protiv Conge i Sepija. Msm da nema govora ni o kakvom pustanju, Mari je generalno juce bio bolji i vise je zavisilo od njega kako ce se poeni zavrsiti.

ne/znam/nista

pre 11 godina

E moj Novace, od koga ti gubis....
Proslogodisnji Novak je bio olicenje broja jedan u svetskom tenisu, nadam se da ce se taj Novak vratiti sledece sezone. Ovakav ni ne zasluzuje to mesto, a ni Gren Slem.

Pantelic A.

pre 11 godina

Kakva glupost od finala! Ja ovako nesto u zivotu nisam video. Da li je moguce da Novak nema toliko srece da u finalu ovoliko jako duva vetar? Uslovi su katastrofa! Ovo nije tenis ovo je "ajde da prebacujemo pa koga us.re" Poen grade u smeru duvanja vetra! Ko je dozvolio ovako da se igra!

vizar

pre 11 godina

Ipak je kod Novaka primjetan umor od jučerašnjeg meča. Drugi set je loše počeo, sa puno grešaka koje skoncentrisani Marej sigurno koristi. Probudi se Novače bre!!!!

Stefan

pre 11 godina

Ne prilici drugom teniseru sveta da onako psihicki padne posle izgubljenog prvog seta.Novak po starom,maksimalno forsira svoje dropsotove i ako mu nijedan udarac nije prosao.I dalje se dosta muci sa smecevima,protivnik to zna i maksimalno koristi.Nije mi bas najjasnija njegova strategija na danasnjem mecu sa onolikim slajsevima??? Novak ako misli sebi dobro definitivno bi trebao da angazuje nekog psihijatra.Mislim da mu bi mu i promena trenera dobro dosla,jer ocigledno da sa Vajdom vise ne moze da napreduje.

NS

pre 11 godina

Marej diktira tempo u celom mecu i vidi se nemoc novaka da se suprostavi, E sad niko ne sponinje da nole od australije nemoze nista da dobije gde je u finalu neko od prva tri, Znaci glava je u pitanju, Izgubijo je sve na sljaci od nadala pa je izgubijo i travu i oi sada i ameriku i od onakvog igraca posta gubitnik a zasto zato sto mu je tim katastrofa od vajde koji nije dorastaoda vodi sampijona do ostalih..... Nole menjaj tim posto nemas napretka nego nazadujes

Goran

pre 11 godina

Koliko taj Djokovic vec sada ima para ne bi mogao da ih potrosi sve da zivi petsto godina. Pa sto se onda jos uvek muci, kako mu se vec jednom ne zgadi to fizikalisanje?

sale

pre 11 godina

Da li je neko od vas uopste gledao ceo mec, ili ste pisali komentare sinoc pre meca ili jutros u 10 ujutro uz prvu kafu?! Dvojica neverovatnih tenisera, sportskih titana, su igrala sa 110% svojih mogucnosti jer tako oni shvataju svoj posao - najozbiljnije moguce. Da li se neko od nas posvecuje svom na ovaj nacin (to se odnosi na vas 10% koji imate posao, posto ocigledno imate previse vremena)? Ja ne mogu da nemam neizmerno postovanje prema ovoj dvojici, ishod jednog meca ili sezone ili svetske range liste je potpuno sporedan. Nemojte molim vas da analizirate posto ste potpuno pristrasni - na jednu ili drugu ili trecu - stranu, i uzivajte, od sledeceg meca, u TENISU. A ovaj nocasnji tenis je bio fantastican (za one koji gledaju bez predrasuda)!

Vladimir

pre 11 godina

"Pozeleo sam jos 3 sata tenisa pre mozda 2 sata, i sada cemo, evo ocigledno gledati jos 1 sat tenisa"
Sta reci a ne zaplakati ? :D

Nole SVAKA TI CAST !!!

borkes

pre 11 godina

Reći da je pobedio bolji je tvrdnja koja bi bila podložna diskusiji ali reći da je pobedio onaj koji je bolje iskoristio svoje šanse je sasvim tačna. Marejeva igra, takva kakva je, dovedena je do perfekcije. U jednom trenutku kad je izbacio slajs u aut lepo mu se s usana moglo pročitati:" nemoj to da mašiš to smo vežbali na treningu". Po meni njegova igra je daleko od defanzivne. Koristi on svaku priliku da napadne samo što se te prilike u prebacivanjima od 15-25 puta slabo vide jer igra deluje jednolična prilikom takvih poena. Definitivno je slab prvi servis bio možda i glavni uzrok sinoćnjeg Novakovog poraza. Što se tiče servisa pogledao sam malo Novakove mečeve protiv Endija i Rafe (AO2011) i Rodžera (US2011). Ti mečevi su igrani u 5 setova i peti set je sevisom počinjao protivnik !!! Uopšte ne sumnjam da bi ishod meča bio drugačiji da je sinoć Mari počeo 5. set sevisom. Po meni je mnogo lakše ( govorim o kasnoj fazi meča) servirati nakon pauze, pa onda tražiti priliku za brejk a ne onako iscrpljen od pokušaja da brejkeš protivnika normalno servirati pogotovo kad ti servis ne ide. Mari je u svoja poslednja tri sevis gema promašio možda 2 prva servisa. I baš me intersuje, pošto nisam imao snage da gledam meč 100% već sam ga pratio onako povremenim bacanjem oka na ekran, da li je Mari svesno izgubio poslednji gem 4 seta upravo zbog gore iznesene tvrdnje ili je Nole baš zapeo. Pogotovo što je to bio 2 brejk.

Milosh!

pre 11 godina

E nece marej dobiti mec u inat onima sto na srpskom pisu da ce dobiti!!!AJDE BRE NOLE POKAZI ZASTO SI U SVAKOM SEGMENTU BOLJI IGRAC!!!DO KRAJA!

kosmajac sale

pre 11 godina

ma ljudi ne budite smesni nikad vise novak nece biti sto je.mnogo mi je zao obozavam ga ali ovolika nezaintresovanost na 3-2 za novaka u trecem setu je cudo ko da on vodi 2-0.sto je bilo bilo je ipak je srbin brzo se ugasimo kad nesto postignemo

Jedan pogled

pre 11 godina

Mislim da je vetar u tenisu podjednako veliki "neprijatelj" kao
i kisa, cini mec neregularnim. Nije u redu da se prilagodjavanje normalnim uslovima meri istim arsinom kao i prilagodjavanje nenormalnim. Time se tenis pretvara u divlje "ekstreman" sport, i to na GS turnirima. Ako je cilj tog pravila da lakse i cesce obedi slabiji, odnosno da mu se uvecaju sanse - onda u redu. Ali mislim da to nije ispravno. Bolje je da se organizuju discipline "tenis na kisi" i/ili "tenis na vetru", poput odbojke na pesku i sl.

MrJozo ZG

pre 11 godina

Zasto svi podcjenjujete Murraya? Usprkos svima vama (koji zvucite kao Federer) ipak je Murray osvojio taj grand slam naslov i potpuno ga je zasluzio. Covjek je nevjerojatno popravio igru i psihicku stabilnost nakon poraza u Wibledonu.
Iako sam veliki Federerov navijac moram priznati da ima velike srece sto je jos uvijek na prvom mjestu. I cini se da ce zahvaljujuci upravo Murrayu zavrsiti godinu kao prvi, i tako izjednaciti i zadnji Samprasov bitniji rekord - 6 puta zavrsiti godinu kao beoj 1.

Jova

pre 11 godina

Posle ovog, upravo završenog prvog seta mogu otići spavati, mirna. Migrena me rastura te nisam u stanju odgledati do kraja.

Ovo Novak može izgubiti ali neće dati.


Pozdrav svima

BoB

pre 11 godina

Ma ljudi sta se lozite. Nole je dostigao svoj vrhunac i nema zelju da se tu zadrzi. Dodje do max. finala i to je to ! To pokazuje citave godine. Ne vidim razlog do to bude drugacije i veceras.

beli listic

pre 11 godina

sto vise gledam,jasno mi je da novak gubi! otaljava mec! uostalom
kad god je mogao naglasavao je da mu je mari n a j b o l j i prijatelj! toliko da se zna!

boki1812

pre 11 godina

Nole svaka cast, a cestitke i za Murraya! Moralo se i to jednom desiti, ove godine iz "velike cetvorke" (sad konacno mozemo reci VELIKA CETVORKA) svi uzese po jedan grand slam, ali Murrayev bonus je zlato na OI. Izgleda ce ovu godinu prevagu odnijeti Mastersi (Nole-Miami i Toronto, Roger-I.Wells, Madrid i Cincinnati, Rafa-Monte Carlo i Rim, Andy O), dok ce presudna za Ranking biti Rafina povreda ...na kraju godine Nole vrlo vjerovatno prvi, Roger drugi, Andy treci, Rafa cetvrti, David, Jo, Delpo, Berdich, Janko, Isner, Cilic, Raonic...Negdje procitah Murray=Caroline muskog tenisa...nije bas tako, ali nije ni predaleko od istine. U svakom slucaju, cestitke obojici za mec(sem prvog seta punog gresaka), a jedino me muci sto na poslu nisam ni za krivi zbog pet sati gledanja tenisa. Kako li je njima...

Pozdrav iz Toronta

pre 11 godina

"Poznavaoci tenisa" koji opisuju Marijevu igru kao defanzivnu i dosadnu se verovatno u basketu pale na Harlem Globetrotters.

Miki

pre 11 godina

(Popivoda, 11. septembar 2012 11:27)

Sta pricas ti prijatelju?? Kakav ''tras na linije'' nemoj lupetati gluposti,Marej je pogodio 4x vise linija od Novaka i isto toliko osvojio srecnijih poena od njega.Tako da nemoj biti cinican...Bolje da si obratio paznju na Marejevu ''baba'' igru cilj samo vracati loptu do iznemoglosti i ubiti tenis u pojam!!!

swedenonline

pre 11 godina

(Sasa_ns, 10. septembar 2012 22:02) .. kapiram da nisi bio na ovakvim arenama gde je ugao gledanja na teren tako tup, sa visine, da i najdalji imaju punu predstavu dimenzije terena. Kamera laze, da je 3D shvatio bi.

Mandrak

pre 11 godina

Cekam finale da vidim Novakovu igru a ono duva vetar kao lud. Ovo nije povetarac ovo je nesto poput kosave. Sramota za organizatore da dozvole ovako jadan i bedan mec.

iz amerike

pre 11 godina

Bio je to zaista sjajan mec, iako nas Nole nije osvojio pehar ali komentatori ovde mu svi daju takve visoke ocene; jer kad pogledate rezultate po mecevima, kad je gubio gubio je sa minimalnom razlikom, a kad je dobio dva seta bio je u ubedljibvoj prednosti. Zato mi je zao sto nije uspeo da se izbori, ali se stvarno borio sjajno i bilo jetako uzbudljivo gledati. I ako je morao od nekog da izgubi drago mi je da je to Mari jer je simpa momak i nije arogantan kao neki tamo...

Drndalo

pre 11 godina

Evo ga javlja se hrvatski Vilander....nece jos dugo Endi osvojiti neki Gren slem , Wimbldon mozda nikada dok god igraju Federer i Djokovic...a tu je i Rafa kad se oporavi....slab si ti prognozer jarane
(koja, 24. avgust 2012 13:06)

Ma ti si, jarane, najbolji prognozer od svih :D

realno

pre 11 godina

@cheers
Zasto ne bi bilo realno.
Pa Federer je 80% onog sto je napravio u karijeri uradio fakticki za 3 godine igranja u sezonama 2005-2007.
Djokovic je vec imao jednu sezonu poput te 3 Federerove, cak i za nijasnu bolju. Uz jos 2 slicne sezone bice jako blizu Federera.
Masters titule Federer 21, Novak 12.
GS titule Federer 17, Novak 5.
Novak je prosle godine igrao 3 GS finala i uzeo 3 titule. Ove godine isto 3 finala, ali samo jedna titula.
Sledece godine ce verovatno sva finala biti i osvojene titule.
Sa titulama na masters turnirima Novak ce sigurno stici i prestici Federera, jer je i na sljaci poceo sa lakocom da dolazi do finala pa i da pobedjuje Rafu.
Uz te titule na sljaci i ove koje inace redovno osvaja na betonu vec za par godina Novak ce imati vise mastersa od Federera.
Sto se GS turnira tice tu mozda nece uspeti da prestigne Federera, jer nema na travi igru kakvu je imao Federer.
Ipak pred Novakom je bar jos 4-5 godina igranja i verujem da ce doci do cifre od bar 12-13 GS titula.
Kao sto sam rekao ovih par izgubljenih finala ce mu samo otezati da stigne tu Federerovu brojku od 17, ali i sa 13 nece biti daleko iza njega.
Federer je vec jednom nogom u penziji,a Novak tek na polovini svoje karijere. Na toj polovini ima maltene i polovinu titula koje je Federer osvojio 31 u odnosu na Federerovih 76. Ima ukupno 50 finala u odnosu na Federerovih 108. Kada jednog dana obojica budu u penziji i kada se uporede njihovi rezultati, nece tu biti neke velike razlike.

Emko

pre 11 godina

Nista ne pljujte murray nego novak ne napada sam sebe pobedjuje onakve greske su ga kostale prvog seta ako ne napadne ode i mec na strani Murray

Miki

pre 11 godina

Milose,evo linka

http://www.thefirstrow.eu/watch/139989/1/watch-djokovic-vs-murray,-arthur-ashe-stadium.html

Naravno,pogasi sve ove banere,reklame.Imaj strpljenja,i obavezno pogasi sve sajtove da ti ne koce!Ako ne uspes javi da trazimo drugu opciju!

W.

pre 11 godina

Murray moze da pobedi novaka u mecu od dva seta na razliku u tie-braku.
mislim da ne moze da ga pobedi u tri seta. sad cemo da vidimo...

djape

pre 11 godina

Nisam znao da je Rozer prvi bez obzira na ishod finala.Svaka cast gosn Marej.Zasluzili ste.Niko nikad nece stici cika Rogera po broju osvojenih titula i po dominacili u ovom sportu!!!

blagi uzas

pre 11 godina

Kao sto sam i pretpostavio, prvi set je sve odlucio. Marej ovo dobija u tri seta. BRUKA za bivseg br. jedan, onakva defanziva se ne ocekuje ni od amatera. Novak je u ovom mecu podbacio u svakom smislu: i igrackom i mentalnom. Ako mu je taktika bila da mareja dobije sa traljavom defanzivom, i to u finalu GS-a, onda je to za plakati. Novak moze ovu sezonu vec sad slobodno da spakuje u zaborav, ovoliko propustenih prilika u godini, i nikako da se opameti i pocne da igra na svom nivou. Jadno!!! Definitivno NIJE ZA PRVO MESTO VISE!!!!

Ratko

pre 11 godina

Ja prestajem da gledam tenis. Ovako izgubljenih 5 sati nisam imao nikad u zivotu. Kada je vetar oslabio igra je i licila na nesto al to bese kasno za povratak. Gren slem osvoji najveci defanzivac u istoriji ove igre, veci cak i od Rafe. Novak odigra tri finala za mesec dana a ovaj mucenik jedva dogura ovde do finala, ispade Federer u njegovom kosturu, tornado protiv Berdiha, opet tornado protiv Novaka i eto titule na misice. Kada je u Novakovom delu zreba na Gren Slemu ispao Roger, Rafa ili Andy? Uvek je u polufinalu i finalu morao da igra protiv vrh nosioca da bi uzeo titulu. Za Noleta ne brinem. Sve dok igra finala trofeja ce biti.

gruja

pre 11 godina

Novak je ove godine svim protivnicima dao što im je trebalo: Nadalu 7RG, Fedu 1. mesto i Mareju prvu titulu. Da li je to slučajno? Večeras je pobedio samog sebe. Pokazao je da ume da igra mnogo bolji tenis od nezanimljivog Mareja, ali iz nekog razloga je ovaj morao da uzme grand slem. Pod kakvim to pritiskom? Da li još uvek treba da gledamo ovu režiranu igru?

ja

pre 11 godina

Odlican mec koliko je to uopste mogao i biti u ovakvim uslovima.
Marej moze da zahvali najvise vetru na ovoj pobedi.
Sve cestitke Novaku na odlicnoj borbi.
Nije lako preokreniti mec finala kada se gubi 2:0, pa zvali se vi i Novak Djokovic.
U svakom slucaju Novak je za mene ovde moralni pobednik, jer je igrao bolje i hrabrije i nije se predavao do poslednjeg poena.
Malo mu je ponestalo snage na pocetku petog seta, a Marej je to vesto iskoristio.
Ovo je svakako epsko finale, a ono finale Australije koje su svi nazivali epskim je obicna glupost.
Ovde smo bar gledali lep tenis, za razliku od onog Nadalovog antitenisa.

Iskreno se nadam da ce sva buduca gren slem finala igrati ova dva tenisera, jer oni imaju sta da pokazu publici.

Na kraju ovo je ipak na neki nacin i dobro za muski tenis.
Da je Marej kojim slucajem izgubio i svoje peto gren slem finale, to bi ga toliko ubilo u pojam, da bi verovatno vrlo brzo nestao sa teniske scene.
Steta bi bilo za takav talenat da mu se desilo tako nesto.
Ovako moci cemo narednih nekoliko godina da uzivamo u dobrom tenisu.
Era Federera i Nadala je gotova.
Pocinje era Djokovica i Mareja.
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Realno

pre 11 godina

Murray je u puno boljoj formi, opušteniji, psihički jači, i bila bi senzacija da izgubi od ovog Đokovića. Murray je taj koji će dominirati svjetskim tenisom sljedećih 4-5 godina.

drogba87

pre 11 godina

pobedice nole na sledecem US Openu, nadam se da ce Beograd dobiti domacinstvo US opena sledece godine, onda ce nasa publika da nosi noleta do pobede...
Danas je definitivno presudila publika u Londonu, koja je mnogo vise navijala za Marseja

goran

pre 11 godina

prase se ne goji pred bozic. kasno se setio da igra finale grend slema. bilo bi sjajno kada bi otisao na casove dobrog serviranja kod serene!

Pljuvači i trolovi, sikter more!

pre 11 godina

Kako god bude išlo ovo finale, jedno znaj Nole:
tvoji sunarodnici sa ovih prostora i tvoji navijači širom sveta su uvek uz tebe!
Unapred,

freality

pre 11 godina

Novak je bolji od Mareja. Ali trenutno nema snage ni koncentracije, vidi mu se na izrazu lica da nije sve kako bi trebalo da bude.. Ocigledno je da ima neki problem van tenisa.

Nemanja

pre 11 godina

Nole, toliko se bolji igrac od Murraya da je to strasno.

Kad gob si gubio u karijeri, sam si sebe pobedjivao. Andy je bio "lucky" i ti si sam sebe u nogu zapucao. Katastrofa.

Glava gore, nastavljamo.

drago

pre 11 godina

Priznajte da ste se ponadali.

Sad je Djokovic dobio jos jednog jakog protivnika, koji moze uzeti GS. Nadal, Murray, zasto ne i Del Potro.

crnogorac

pre 11 godina

ljudi, Marej je oduvao Novaka ,priznajte jednom gubitak, a na kraju krajeva nama crnogorcima je MILO, bar nije mogao da srbuje po terenu i da dize 3 prsta. Eto toliko slave od velikog novaka. endi, svaka ti cast,muski si ga dobio!

Predrag

pre 11 godina

Zasto je publika zvizdala Novaku u trenutku kada je zatrazio medical time out??? Je li to mozda nije bilo po pravilima? Novak je jedino pogresio sto nije zatrazio time out nakon izgubljenog prvog gema u 5 setu.Jos tada se videlo da vise nema snage,vec u drugoj polovini 5 seta Novak je skoro sve udarce odigravao iz mesta.Velika nesreca da nam dvoje igraca ispadnu u zavrsnici turnira zbog umora,oba igraca su bila u podrenom polozaju u odnosu na Ferrera,odnosno Murraya.

Milan

pre 11 godina

Nole, fantastican si bio! Vratio si se iz pepela i ceo mec ucinio neizvesnim. Da si sacuvao koncentraciju na pocetku 5tog seta siguran sam da bi sad slavili. Ali, ne moze uvek da se pobedi. Sve cestitke i idemo dalje!

android

pre 11 godina

mozete vi da pricate sta hocete, da nas zovete pljuvacima, ali mi smo samk realni.. a realnost je da novak igra lose, i da ce marej da pobedi!

slobinator

pre 11 godina

gledam novaka i prosto ne verujem.šta se dogodilo sa onim igračem koji je koliko do juče bio nepobediv?i na ovom turniru je delovao dobro ,a sad više liči na onog novaka iz finala sinsinatija.onako malodušan,jedva prebacuje lopticu preko mreže.kao da se predao već na početku drugog seta.takav stav stvarno ne priliči jednom šampionu.bojim se da se polako pretvara u gubitnika.naravno vremena za preokret još ima ,ali sigurno ne sa ovakvim odnosom prema igri i pre svega neborbenošću.uostalom njegova stvar

grobari1970

pre 11 godina

Pisem na 2:0 za Novaka u 4. setu. Vidi se da Mareju pada koncentracija i samopouzdanje, sad je pravi trenutak da ga Djokovic dokrajci! Ne verujem da moze Marej da uzme posle peti set. NAPRED NOVAK!

DzoniR

pre 11 godina

covek sebi dozvoljava onakve pocetnicke greske u oetom setu katasrofa zalost jad beda tuga novace neverujem da ce ikad vise uzeti gren slem!!!

Bobo

pre 11 godina

Da da...uvek ima neki razlog kad djokovic gubi.. Samo njemu duva vetar a andy-u ne duva.. Verovatno vcrs lose igra jer je pdv 20% a ne zato sto je andy bolji.. Boze svasta.. Priznajte jednom da ga je neko nadigrao, bar jednom..

dzoni

pre 11 godina

bravo majstore...nikad mi tvoj poraz nije lakse pao nego sada jer si se borio kao lav i kad nije islo do samog kraja. lakse mi je i zato sto je titulu osvojio marej jer je apsolutno zasluzio....mnogo je bolji momak od ona dva dripca.....sve najbolje i tebi škotu i da igrate jos mnogo finala....

GocaCA

pre 11 godina

Mari igra prelep tenis, samo sto vi t ne vidite, jer vama i nije do tenisa kada gledate ove meceve.
Vama je samo jedno stalo - da "Nole" pobedi, osveti se ostatku sveta, i da vama na taj nacin da neku cudnu satisfakciju za nesto ("Nole, hvala ti za sve"!!), sto niko zivi ne zna sta je.

ssss

pre 11 godina

Najveca ironija je sto doticni skot jednostavno ne zna da se raduje trofeju,tu je velika razlika izmedju njih dvoje.Napred Nole,bice jos GS glavu gore!!!

Popivoda

pre 11 godina

Mari-u cestitke na prelepoj inteligentnoj igri, iz koje puno moze da se nauci ("antipropaganda tenisa" - ha, ha - koje neznalice, oprosticemo im). Njegova kontrolisana ofanziva-defanziva da se maksimalno razbuca protivnik je fantasticna.
Cestitke Djokovicu na povratku u trecem setu, ali "tras na linije" vise ne funkcionise beskonacno (kao sto je nekim cudom funkcionisalo prosle godine).
Djokovicevo cinicno smejanje na izgubljene poene je dosta sramno. Pravio se kao da vetar samo njemu smeta. Simptomaticno da je cak i jedan Mari ispao znatno simpaticnja faca od Djokovica.
Sve, u svemu odlican rezultat za Marija, a i za Djokovica, kome jedno spustanje na zemlju jako treba.

Milan

pre 11 godina

Kako god da ovo zavrsi Novak je takticki najjaci teniser bez konkurencije. Na sta se svodi igra ovoh Mareja?! Prebacivanje loptice do iznemoglosti i likovanje na gresku protivnika. Ni ne pokusava da izgradi neki poen.

Irena

pre 11 godina

Sve cestitke za Noleta, i na igri i na vaspitanju! Svaki put me odusevi koliko je zreo i 'down to earth' ovaj covek. Jesam li ja to propustila taj deo ili Endi nije nista rekao Novaku na kraju? Ne bih da zvucim kao neko ko se ljuti kada njegov igrac gubi, ali to bi trebalo da je neka osnovna kultura ponasanja... U svakom slucaju, HVALA Noletu!!

mrmot

pre 11 godina

Ma kakav 6i gren slem,kakvi bakraci. Gde ste sada strucnjaci?Gde je ta dominacija djokovica?Ko je prvi na rang listi? Djokovic mozda? Aha,juce malo. Sto je osvojio,osvojio je.Nema vise. Ovo je Marejevo vreme,on ce voditi glavnu rec iza Federera,koji je zasluzeno prvi sa 6 titula ove sezone,a kako sledi deo sezone u kojem uvek uzima trofeje,znaci da Federer ostaje broj 1 a Marej uskoro prelazi na drugu pozicijiu,uostalom kako i treba da bude.

nenadn22

pre 11 godina

Njujorčani zvižde Novaku zbog medicinskog tajm auta a prošle godine na desetogodišnjici 11-og septembra je nosio kačket sa natpisom NYFD u znak počasti njihovim preminulim vatrogascima. Gospoda nema šta...

drogba87

pre 11 godina

Izgleda da ce se Marsej osvetiti srpskom sportu za poraz od czv 91 u finalu kupa evropskih sampiona.
Cini mi se da Nole vise nema sanse i da ce Marsej osvojiti US Open!

marconio

pre 11 godina

Sva podrska bratu Noletu.Nedostatak snage u 5. setu, sporiji pocetak, problemi prilikom servis gemova, i naravno u pojedinim trenutcima predobro Marej to su neki od razloga za poraz.Tukao je Nole bitku bukvalno za svaki poen.
Ono za cim ostaje zal to su porazi u bitnim mecevima pocev od Garosa, preko Wibledona i OI pa do ovog finala.
Mislim da je sve svar samopouzdanja koje nije na nivou od prosle godine.Uz to sam se uverio i da fizicka sprema ma koliko dobra bila, nije bila dovoljna protiv Mareja veceras.
U svakom slucaju Nole povecava prednost na RACE listi sa dobrim sansama da zavrsi godinu kao prvi.
Uvek podrska Noletu i kada je najteze, jer da li smo i mogli zamisliti do pre par godina da ce nas covek igrati ovakve role u svetskom tenisu.

GocaCA

pre 11 godina

Mari igra prelep tenis, samo sto vi t ne vidite, jer vama i nije do tenisa kada gledate ove meceve.
Vama je samo jedno stalo - da "Nole" pobedi, osveti zbog neceg se ostatku sveta, i da vama na taj nacin da neku cudnu satisfakciju za nesto ("Nole, hvala ti za sve"!!), sto niko zivi ne zna sta je.

Robert

pre 11 godina

"Zbog stila igre" ne odgovara mu vetar. "Zbog stila igre" ne odgovara mu plava šljaka. "Zbog stila igre" sporije ulazi u meč. Svašta da pročitam. Čovek bi još pomislio, nakon takvih komentara, da je Novak prava seka-persa, a čini mi se da to nije cilj njegovih navijača. Čemu onda takvi komentari? Bolje ga ne branite više, molim vas! :)

Svaki put kada pretrpi poraz, kriv je njegov "stil igre" koji ga je u nečemu sputao i sprečio da pobedi. A, onima koji su ga pobedili zamera se to što sve vraćaju, trče kao navijeni, igraju defanzivan tenis bez lepote... E, da, setio sam se, ponekad je za poraze kriva i njegova bezvoljnost u meču, "inače bi odrao protivnika". :D

Istovremeno, kada pobedi nekog iz Top 5-6, niko ne pominje razloge zašto je njegov protivnik poražen(da, bilo bi smešno, recimo, napisati - "Nole pobedio bezvoljnog Nadala/Federera/Murraya" :D), već se veliča njegova pobeda.

Da sumiramo onda. Da bi Novak pobeđivao najbolje, moraju biti ispunjeni sledeći uslovi:

- ne sme biti vetra
- ne sme biti ni jakog sunca
- ne sme biti plave šljake
- protivnik ne sme biti previše dobar u defanzivi
- 100% mora imati volje i želje da pobedi... :)))

Bolje da ga njegovi fanovi ne brane takvih argumentima. Samo mu kvare imidž.

a

pre 11 godina

Novak ima mnogo srece sto mu nije sviran cist ofsajd u vise navrata u prvom setu. S druge strane Marej mora pogadjati sedmerce ako misli do pobede.

BLBL

pre 11 godina

Opet puca pod pritiskom na *5:6...Klasican primer lose pripremljenosti, sto i dovodi do ovakvih situacija da ne moze izvuci kljucne poene kada su tenzije velike. Dodji ovamo, idi tamo, slikaj se ovde i tako sve u krug, pa onda idi babi Gencic da se i njen ego nahrani, pa otkrivaj vostanu figuru u pokusaju...jedna manifestacija, druga manifestacija, gostuj u ovoj emisiji, gostuj u onoj emisiji, slikaj se s politicarima i tako iz dana u dan...Umesto da se spremao za ovu sezonu u kojoj se znalo sta ga ocekuje. Toliko godina na Tour-u, toliko meceva, iskustva, a on pravi elementarne greske u pripremi, sto bi ga moglo itekako skupo kostati u narednom periodu.

Djokovic nikada nije bio ekstra talenat, vec je sve postigao svojim radom, upornoscu, fokusiranoscu, ali je cini se nakon prosle sezone ipak malo previse poleteo i precenio svoje mogucnosti. Pa od pocetka godine, u gotovo svim mecevima protiv Nadala, Federera i Murraya, on je tom nekom kontra-ritmu od samog pocetka meca. Ne igra dobro na protivnikov servis, dok je dosta nesiguran na svoj.

Voleo bih da ovo preokrene(daj Boze), ali psiholoski je jako slab u ovom trenutku. Ovo je vec 3.uzastopni put da on protiv Murraya puca na *5:6, a to vise ne moze biti slucajnost, s obzirom na njegov ATP Ranking. Sav mec ide u takvom kontra-ritmu, da jednostavno se nadas, ali u sebi osecas da to nije to i da tesko moze dobiti.Ako ne napravi rani brejk, imam osecaj da ce opet pasti na *4:5 ili *5:6!

Ajmo NOLE!

Student

pre 11 godina

Bravo za Murray bravo za Novaka! Ekstra meč, ja sam uživao gledajući! Iako sam bio za Novaka, srećan sam što je napokon Murray osvojio prvu GS titulu.

TurboNator

pre 11 godina

E je***a pa ne moze da daje 2 seta fore i da pobedjuje... Steta, pogotovo posle povratka na 2:2, ali umor je ucinio svoje.

BEZ OBZIRA - NOVAK JE I DALJE CAR!

manuginobili

pre 11 godina

Jao Nole pa sta ovo uradi,ovo mi je finale bilo najteze gledati od svih do sada,za ovo stvarno treba imati celicne zivce...sve najvaznije poene u mecu Nole je jednostavno poklonio Murrayu,ne mogu to nikako shvatiti,zasto ga ne natjera da on osvoji poen a ne ovako???!!!...najvazniji poeni-strepis,gledas,grizes se...a onda Nole iz cista mira i bez ikakve prisile posalje loptu u aut ili u mrezu,jednom,dva put...bezbroj puta...zao mi je jer hrabro se borio,vratio se poslije 2:0 i svi smo mislili da slijedi veliki preokret,ali...nesto definitivno nije dobro u Noletovoj glavi,ovo vec postaje ozbiljan problem,ponavljaju se iste greske u najvaznijim poenima koji i cine razliku izmedju pobjede i poraza...a Murraya i njegov antitenis necu ni da komentarisem,nisam uopste neki navijac recimo Federera ali on kada te pobijedi onda je to u pravom smislu te rijeci,nadigra te,jednostavno bude bolji-a ovaj...trci k'o navijen,sve vraca i ceka gresku protivnika,a na zalost veceras je tih gresaka bilo previse od Noleta,pogotovo u najvaznijim poenima

realno

pre 11 godina

@Ratko
Nema veceg defanzivca na celom ATP od Nadala.
Kako mozes Mareja nazivati defanzivcem, kada je covek i po ovom vetru uspeo da napravi 31 viner i samo 9 manje od Djokovica?
Da nije bilo ovog vetra i Marej bi igrao ofanzivnije i napravio verovatno bar 50 vinera.
Pogledaj statistike Marejevih meceva sa Nadalom.
On je u svakom tom mecu imao vise vinera od Rafe.
Ne postoji defanzivniji teniser od Nadala i ja iskreno ne bih ni zeleo da se Rafa vise vraca, jer smorniji tenis od njegovog ne postoji.
Meni, iako sam veliki Novakov navijac, uopste nije tesko pao ovaj poraz.
Teze bi mi pao jedan poraz od Nadala nego 10 ovakvih od Mareja.
Marej bar zna da igra tenis za razliku od onog spanskog antitalenta.

Vladan R

pre 11 godina

@ v

Kojoj verziji pripada treci set. Nevrovatno koliko se potcenjue marej un pojedinim komentarima, kao da je slucajno dosao do 2:0 i do prethodan cetiri finala koja je izgubio

lepi mica

pre 11 godina

kazete Marej sampion, Marej je osvojio Olimpijsko zlato...aj da vidim tog coveka koji bi uzeo Olimpijsko zlato Novaku usred Beograda...

Milan

pre 11 godina

Dobija ovo Novak u tri seta, opusteno. MAri(ej) je provereni luzer, a ovde ne pokazuje ama bas nista, samo ceka Novakove greske, a to je poznato dobra taktika, kao cekati Federera da se brani:)

Dokle

pre 11 godina

Daj bre ne trazite izgovore zbog njegove lose igre u "necemu"cega nema!Kakvi privatni problemi bre,imao je jednu godinu iz snova,i tu je kraj,nije on Federerovog kova i kraj!Maestro je jedan breeeee!

Joj

pre 11 godina

Kakvi ste bre vi Srbi narod?Nemate mu.a da priznate da vam Novak igra lose vec trazite izgovore u losem vremenu,nekakvim problemima!Igra Skot bolje priznajte!

grobari1970

pre 11 godina

Nadam se cudu na 5:2 za mareja... AJDE DJOKOVICU, MOZES TI TO!!!!!!!!!!!!!!!!! U INTA SVIMA! NE DAJ SE! Mnogo si puta pokazao da si veliki, pokazi to opet! Ali i ako ne uspes, uvek uz tebe!

xmen

pre 11 godina

Ovakvo izdanje Novaka nije nikakvo iznenadjenje jer tako igra UVEK protiv Mareja. Uopšte se ne zalaže, samo se brani i stegne se skroz kao početnik i kreće mučenje pa ko može neka gleda. Ruke kao da su od olova pa jedva prebacuje mrežu. Sinoć je bilo smešno i tužno gledati Novaka onako stegnutog kao da snima neki film parodiju na svoju karijeru. Novak toliko forsira Mareja jer je uveren da mu je ovaj prijatelj, medjutim ja nikada nisam čuo Mareja da je rekao isto to za Novaka, naprotiv. Tako je Novak ranije govorio i da mu je Rafa prijatelj pa znamo šta je bilo posle.
Đoković je sinoć ugrozio svoju karijeru mnogo više nego što misli jer je nesportskim nastupom sam sebe svrstao u ligu iza Nadala i Federera kojima se ovakva burazerska igra ne može dogoditi. Dodatno je narušio imidž koji mu je i ranije nikakav.
Sigurno će doživeti i blagi prezir od drugih igrača napr. Ferera, Del Potra, protiv kojih gine dok Mareja obilato čašćava.
Prvo mesto je sada definitivno otpalo.

xmen

pre 11 godina

Ovakvo izdanje Novaka nije nikakvo iznenadjenje jer tako igra UVEK protiv Mareja. Uopšte se ne zalaže, samo se brani i stegne se skroz kao početnik i kreće mučenje pa ko može neka gleda. Ruke kao da su od olova pa jedva prebacuje mrežu. Sinoć je bilo smešno i tužno gledati Novaka onako stegnutog kao da snima neki film parodiju na svoju karijeru. Novak toliko forsira Mareja jer je uveren da mu je ovaj prijatelj, medjutim ja nikada nisam čuo Mareja da je rekao isto to za Novaka, naprotiv. Tako je Novak ranije govorio i da mu je Rafa prijatelj pa znamo šta je bilo posle.
Đoković je sinoć ugrozio svoju karijeru mnogo više nego što misli jer je nesportskim nastupom sam sebe svrstao u ligu iza Nadala i Federera kojima se ovakva burazerska igra ne može dogoditi. Dodatno je narušio imidž koji mu je i ranije nikakav.
Sigurno će doživeti i blagi prezir od drugih igrača napr. Ferera, Del Potra, protiv kojih gine dok Mareja obilato čašćava.
Prvo mesto je sada definitivno otpalo.

Milan

pre 11 godina

Jos nesto sam primetio. Otkad nosi Uniqlo opremu nijedan veliki turnir ne osvoji a okliznuo se milion puta na kljucnim poenima. Prava je reklama u stilu, ako zelite da ucinite dobro svom protivniku nosite Uniqlo opremu kao da je pravi 1.maj Pirot.

sibenik

pre 11 godina

žao mi je novaka jer za njega dugo navijam ali opet kad vidim tog nesritnog mareja i toliko pokušaja...pa bilo bi mi ža da opet večeras nije uspija,mislin da bi se čovik ubija...noli više sreće dogodine uz nadu da će biti još bolji,pozdrav iz hrv:)

Neko Daleko

pre 11 godina

Marej je "danas" bio bolji a Nole je dao svoj maksimum. Konstatacija da je Marej odigrao kvalitetne poene sa mnogo manje snage! Nole je naš šampion zauvek!

Wimbledon

pre 11 godina

Svaka cast Andy kao sto sto sam i ocekivao pobedio si mada da si igrao kao u londonu bilo bi 3-0....a sto se tice novaka i tipsarevica ovo vec postaje smesno svaki put medical time out kad ih ne ide O.o prosle godine tako unistio rafu kad ovaj bio u naletu srecom murray imao veliku zalihu a isto napravio i tips protiv ferera..... boze pomozi ! no sve se vraca sve se placa ! Rafa u RG-u ,Roger i wimbledonu,murray us open ko ce australiju da mu otme :DDD mhm valja videt

Sasha

pre 11 godina

Dosta vise zamajavanja, ljudi. Nole jednostavno ne moze da pobijedi vrhunske tenisere. U Torontu je osvojio titulu, jer su se povukli Federer, Nadal i Murray. U Sinsinatiju je glatko izgubio od Federera, a u New Yorku od Murraya. Vrhunski teniseri imaju odgovor na Noletovu igru i on ne moze ponoviti rezultate iz prosle godine.

Aki

pre 11 godina

Možete mi slobodno lupati minuse, ali je evidentno Marej bio bolji u većem delu meča i sasvim zaslužio pobedu. Obojica su odigrali sjajan meč sa obzirom na uslove i obojica su dali sve od sebe. Pobedio je bolji taj dan što ne znači da je bolji inače. Za to postoji ATP lista na kojoj je Rodžer tata.

zoran

pre 11 godina

Novak ima fantastichne rezultate ,iza sebe, ako uzmemo u obzir da mu je serva na nivou jacheg amatera. Neverovatno je da posle 20 god. treninga on servira kao rekreativac. Uvek, ali uvek ta serva ga izda u jakim mechevima, jer ga trema drma vishe no shto on zeli sebi da prizna. To mu je najslabiji link i bice teshko u nastavku karijere.

SS

pre 11 godina

E posle svih ovih komentara sad malo JA! :-)

Prvo da cestitam obojici tenisera, ali i da kazem da se Nole pitao za sve i to me jako raduje. To samo dokazuje da je svemoguc, pa kad mu se igra on otrese protivnika, a kada mu se ne igra on ga namuci do daske.
Da li vi mislite da je trebao Nole da pokvari zabavu Bondu, fergiju i ostalima tako sto bi im pobedio AM. Naravno da nije! E sad da im ne bi to pokvario, posao je zavrsilo jedno koferce od milion zelembaca, ali uz Noletovu klauzulu kja glasi: "OK, pusticu Mareja da pobedi i da se posle proveselite, ali igracu tako da mu dam dva seta fore, a onda lepo d aga stignem da vidite ko je kralj tenisa, a onda eto mu peti set pa trk svi u kafanu!"
Mislite da nije tako, ne verujete? Odgledajte reprizu meca hladne glave i videcete da sam u pravu. E nakon toga dodjite ovde i lupite mi minus!

Nole nije sa ove planete kad je ova igra u pitanju, zapamtite to!

swedenonline

pre 11 godina

reli od 54 lopte guvi Murray, Nole ga iscrpio na smaranje, klin se klinom izbija! Mora da nastavi i izcrpi ga mentalno, uzasan smor od tenisa ali mora, ili da kad se zagreje da ga razvali. Svaka druga opcija vodi ka porazu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (swedenonline, 10. septembar 2012 22:43)

Zasto minusi? Za ovo netreba biti teniski trener te bi trebalo svako iole normalan da zna, pa cak i vas 4! :(

Upravo se sprovodi kombinacija bas ta dva stila igre, vetar jeste ucinio svoje ali je upravo ova kombinacija ta koja presudjuje, jednostavno ce Bole upisati Murray-a u istoriju najvecih luzera US opena, gubitak finala posle vodjstva od 2 nula u setovima!

MrJozo ZG

pre 11 godina

Zasto svi podcjenjujete Murraya? Usprkos svima vama (koji zvucite kao Federer) ipak je Murray osvojio taj grand slam naslov i potpuno ga je zasluzio. Covjek je nevjerojatno popravio igru i psihicku stabilnost nakon poraza u Wibledonu.
Iako sam veliki Federerov navijac moram priznati da ima velike srece sto je jos uvijek na prvom mjestu. I cini se da ce zahvaljujuci upravo Murrayu zavrsiti godinu kao prvi, i tako izjednaciti i zadnji Samprasov bitniji rekord - 6 puta zavrsiti godinu kao beoj 1.

realno

pre 11 godina

Novakova sezona je vise nego odlicna. 1 GS titula i 2 masters titule uz jos 5 finala (2 na gren slemovima i 3 na mastersima).
Novak je i dalje ove godine prvi igrac sveta. Ima 1000 bodova vise od Federera.
http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx

Od 13 odigranih turnira Novak je osvojio 3 titule, igrao 5 finala i 4 polufinala. Jedini kiks je imao u Madridu na onoj plavoj sljaci gde je izgubio u cetvrtfinalu.
Nema tu nikakvog Novakovog pada kako neki prizeljkuju, a sve ovo je Novak postigao u godini u kojoj je imao i puno privatnih problema (smrt u porodici i jos neke druge stvari za koje ne znamo).

Pa i Federer je kao najuspesniji svih vremena izgubio 7 gren slem finala, dok nije osvojio tih 17 titula.
Djokovicu je ovo bilo cetvrto izgubljeno GS finale od 9 odigranih.
Ne moze se svako finale dobiti i ne postoji teniser koji je pobedjivao u svim svojim finalima.
Ako bas zelite da znate najuspesniji u finaliam su bili Muster 44:10 i Davidenko 21-6
Ovaj poraz i onaj na RG mogu samo eventualno da otezaju Djokovicu da sustigne taj Federerov rekord po broju GS titula. Ali cak i da ne uspe u tome na kraju svoje karijere Novak ce po uspesima biti jako blizu Federera.

Nema razloga da pljujete jednu takvu velicinu, kakav je Novak.
Trebali bi da budete ponosni na njega i da mu priredite docek, jer je jos jednom osvetalo obraz Srbiji.
Sto rece neko ovde trebali bi da ustanete kada izgovarate ime Novaka Djokovica.

Stefan

pre 11 godina

Ja odo u krevet,ne mogu ovo da gledam i kidam svoje zivce.Novak katastrofalno igra,prvog servisa nema a svaki duzi poen salje loptu u aut.Cisto sumnjam da ce vjetar stati do kraja meca.Igrati u ovakvim uslovima je jako neozbiljno ne samo za US open nego i za tenis kao sport..

Zeljko

pre 11 godina

Nadal! Fedjo! gde ste?
Jel gledate ovo mucenje?
Sta god da se desi ovo je smesno!
Evo vam ga marej njega ste hteli! Tomase brate srbine i tako dalje....
Radije bih gledao Federera nego ovo dvoje smaraca...
Laku noc

ja

pre 11 godina

Gde su sad oni pametnjakovici koji rekose kako Marej nikad nece osvojiti grend slem. Ispade Ivanisevic pravi strucnjak za razliku od nekih koji su mislili da ce Novak pobediti Nadala na Roland Garosu, Federera na Vimbldonu, sigurno osvojiti zlato na Olimpijadi i slicno.

Nikola

pre 11 godina

Kidaj bre Noleeeee! Ovaj Skot poceo opasno da nervira sa ovim provokacijama da l' je Nole dirao reketom mrezu, sad pokazuje pravo lice, u ovakvim mecevima. Dokazi Nole svetu jos jednom da si najbolji, mi verujemo u tebe! Idemo do 3:2!

asdfasd

pre 11 godina

Wimbldon Djokovic-Federer kvota 3 na Federeru ,Olimpijada Djokovic Marej kvota 3 na mareja ,US open Djokovic - Marej kvota 3 na mareja ... HVALA TI KLADIONICE STO POSTOJIS !

Milan

pre 11 godina

Jos jednom se pokazuje da je najveca Novakova snaga njegova inteligencija. Kako se samo prilagodio, Marej je krenuo njegovo uobicajeno cekanje gresaka, a onda je Novak poceo da mu salje "balone", kao i Fereru. Broj neiznudjenih gresaka se skoro izjednacio. Kraj price. Kako uopste ovi likovi mogu igrati taktiku na duge poene i cekanje greske s nekim ko je izmorio Rafu nakon 6 sati igre!!!???

Dule

pre 11 godina

Nole nikada vise nece videti GS ako: Ne menja trenera, ne otkaci prikolicu, ne nauci prvi servis. Jedno radi perfektno na konferenciji za novinare.....Roger je bio bolji, Nadal je bio bolji, Mary je bio bolji....pitam se Dokleeeee!

Lobos

pre 11 godina

Tja, sta reci...Mari je zeleo vise pobedu od Noleta. Ili mi je bar tako izgledalo ceo match. Steta. Ne mogu se oteti utisku da je Nole mogao lako dobiti samo da je imao zrno vise zelje..Nole je ratnik i uvek jak u odlucujucim setovima..sta se desilo? Nije jasno kako je Nole mogao sebi dopustiti da izgubi cak 3 svoja gema u odlucujucem setu..ali dobro, zivot ide dalje.

samoborac

pre 11 godina

Kada je Ivanisevic prije dva tjedna prognozirao da ce Murray osvojiti svi ste ga pljuvali.Kako se samo usudio reci da ce neko osvojiti osim Djokovica.Ne vidim da ste se nesto pretrgli od isprika.Toliko o vama.

teniski strucnjak

pre 11 godina

Kaoo sto sam i obecao da cu se javit posle meca,da prokomentarisem,juce sam rekao da endi uzima titulu,a vi ste lupali minuse,to je moralo da se desi vi niste svjesni,samo pratit djokovica,ali endi je odlican igrac,sljedece god predvidjam mu 2,3 GS turnira u vetrinama,pozdraaav!!!i da mec janko:david je ubjedljivo najkvalitetniji koji sam videoo ove godine!

x-men

pre 11 godina

Evo ponovo nesportskog pristupa meču sa Marejem. Đoković rasprodaje ugled na veliko. Ne znam da li uopšte da gledam ovu blamažu. Kvalitet finala jedna velika NULA. Bolje da Đoković otvoreno preda meč svom "prijatelju" nego da gledamo ovu blamažu.
Ne znam samo zašto se toliko trudi kad igra protiv Tipsarevića zar mu i on nije prijatelj?

lj.

pre 11 godina

aman, ako vec ne ide, ili je marej bolji, ili se bolje snasao, sta god, i gubis, ok je, nije sramota izgubiti finale grand slam-a...SAMO MOLIM TE PRESTANI DA DRAMIS I GLUMIS I TEATRALNO SE PRENEMAZES... Muka mi je da gledam

kosmajac sale

pre 11 godina

ma ljudi ne budite smesni nikad vise novak nece biti sto je.mnogo mi je zao obozavam ga ali ovolika nezaintresovanost na 3-2 za novaka u trecem setu je cudo ko da on vodi 2-0.sto je bilo bilo je ipak je srbin brzo se ugasimo kad nesto postignemo

RF

pre 11 godina

Ovo je bilo sudjeno da marej uzme grand slam...Federer ispao,berdih ne zna po vetru i na kraju ocajni novak koji nije profesionalac koliko sam i ja u ovom sportu...

dzoni

pre 11 godina

Sto se mene tice, bolje da na ovaj nacin pobedi Marej nego Nadal ili Federer. Mada verujem da bi sve bilo drugacije da je Novak u prva dva seta vise mislio na igru nego na vetar...

zenica -bih

pre 11 godina

Mozete se vi zaludjivati koliko zelite ali Novak nikad nece biti uz bok najvecim Federeru Samprasu .Zasto,pa šampioni dugo pobjedjuju osvajaju titule Djokovic je tek jednu sezonu bljesnuo bio zaaista nepobjediv i to je to sad mozete kriviti vjetar srecu ili sta vec ali nije slucajno Federer Nadal Marej.nijednog u bitnim finalima nije pobjedio ove godine.Novak dobar teniser ali kao sto su i Marej Rodik i slicni ali nikad sampion veliki kao Federer i Sampras

prokleta avlija

pre 11 godina

pa kakve su to price da je ovo Novakova propala godina,pa Novak je prvi u trci za London,najbolji je tokom cele godine.Skupio je 1000poena vise od Federera i 3500 poena vise od Mareja.Do kraja godine se igraju Davis Cup,dva mastersa,dva turnira Serije 500 i Finale tour-a.Pa Djokovic moze godinu zavrsiti na mesto Broj 1.Nole je osvojio AO,dva mastersa,igrao 2 GS finala,pa da li ste ljudi vi pri sebi kada pisete ovakve stvari.Djokovicevu 2011 sledecih 50godina niko nece nadmasiti,ako uporedujemo ovu Noletovu godinu sa proslom svaka ce biti nikakva,ali usporedite ovu Noletovu godinu sa Federerovom ili Marejevom...i gde su oni Federer je osvojio Wim ali je ispadao u polufinalima cak i cetvrtfinalima GS-a,osvojio je tri Mastersa gde je pobedjivao Iznera i Berdiha,Mareja do Olimpijade nije bilo nigde u Rimu ispao u 3. kolu,IW ispao u 1. kolu,eeeej u prvom kolu,canada i cinci ispao u 3. kolu,poslali su James Bonda da bi ga naterao da pobedi i pogledajte Noleta 1 GS,2 MS1000,2 GS finala,3 MS1000 finala.Nole je imao odlicnu godinu koja jos uvek nije zavrsila.Sto se mene tice Nole trenutno igra najlepsi tenis na planeti,sto dokazuje i prvo mesto na Race to London listi,a sacekajmo kraj godine pa da vidimo na kojem mestu ce zavrsiti na ATP listi

veliki strumf

pre 11 godina

Ne znam da li je teze gledati ili igrati. Ovo je strasno i sramno, igrati finale u ovakvim uslovima. Nijedan lep poen, bezbroj gresaka, prebacuju kao rekreativci do 54 razmena. Tuga. Ovo treba prekinuti jer ce biti najruznije finale u istoriji svih turnira. Moji strahovi se obistinjuju da ce Nole tesko moci da odigra nesto iz arsenala svojih udaraca po ovakvom vremenu. A za Mareja situacija kao stvorena, milina za njegove slajseve i besomucno prebacvanje mrezice u nedogled.

neđo

pre 11 godina

Đoković je strašno psihički slab u mečevima s ostatkom velike četvorke. Verojatno teret favorita koji mu kladionice stalno davaju zbog prošle sezone.

Posmatrač

pre 11 godina

Mentalna snaga, koncentracija, želja za pobedom, pobednički mentalitet...

Prošlost.

Hvala Novaku za svu radost koju nam je doneo!

NS

pre 11 godina

Marej diktira tempo u celom mecu i vidi se nemoc novaka da se suprostavi, E sad niko ne sponinje da nole od australije nemoze nista da dobije gde je u finalu neko od prva tri, Znaci glava je u pitanju, Izgubijo je sve na sljaci od nadala pa je izgubijo i travu i oi sada i ameriku i od onakvog igraca posta gubitnik a zasto zato sto mu je tim katastrofa od vajde koji nije dorastaoda vodi sampijona do ostalih..... Nole menjaj tim posto nemas napretka nego nazadujes

napred Nole

pre 11 godina

Jel Vi gledate meč ili samo pišete. Duva vetar od 11 MPH sa promenljivim pravcem. Pogledajte malo prognoze. Sa Ferrerom je imao problema isto zbog vetra. Čim je vetar malo popustio Nole je počeo da igra. Sad je pun samopouzdanja i hvata ritam. Razbice Mareja do kraja.

prekoOkeanskeDelije

pre 11 godina

Prvo, svaka čast Mariju! Jednostavno je odigrao bolje, više je grizao i zasluženo osvojio prvi veliki trofej!
Noletu takođe sve čestitke na trudu. Videlo sa da ga je umor porazio više od Britanca. Upravo ovo je možda i najveći nauk za budućnost: ajmo sad u teretanu i da nabilduje kondiciju za novu sezonu. Upravo je njegova fizička sprema prošle godine pravila najveću razliku u odnosu na Nadala i ekipu. Ove sezone je sva tri Gren Slema izgubio zbog umora. Mari i kad je gubio u 3-em i 4-om setu je delovao svežije.

Goran

pre 11 godina

Koliko taj Djokovic vec sada ima para ne bi mogao da ih potrosi sve da zivi petsto godina. Pa sto se onda jos uvek muci, kako mu se vec jednom ne zgadi to fizikalisanje?

Aleksandar Popov

pre 11 godina

Recite , evo ovaj opet o teoriji zavere, ali se meni ne cine ubedljive pobede Mareja na Rodzerom na Olimpijadi i sada na Openu nad Noletom. Jednostavno nije mi blisko da oni zaborave da igraju u finalu bas protiv Mareja. Ipak, mislim da je tu MI-6 ili 5, ne znam vec koji upleo svoje prste.

nstah

pre 11 godina

Ocigledno da protiv Mareja vredi samo to pimplanje i ko koliko izdrzi. Steta, vidi se da je Nole bio isuvise iscrpljen od meca sa Fererom. Zao mi je, borio se do poslednjeg momenta i veceras je igrao mnogo lepsi tenis.

mister

pre 11 godina

Kako to ljudi misle razbice ga,sad je pao,ne moze Marej...dobar je igrac...Meni je on antipatican ali uzeo je nekako GS...steta za NOVAKA da je ovo okrenuo,Endi bi pravo u ludnicu,pamet bi mu isterao.Opusteno,mlatice ga Federer i Nole na nekom sledecem turniru ipak su oni klasa(i Rafa naravno) novopecenog sampiona...

Nikola

pre 11 godina

Novak je ove godine svim protivnicima dao što im je trebalo: Nadalu 7RG, Fedu 1. mesto i Mareju prvu titulu. Da li je to slučajno? Večeras je pobedio samog sebe. Pokazao je da ume da igra mnogo bolji tenis od nezanimljivog Mareja, ali iz nekog razloga je ovaj morao da uzme grand slem. Pod kakvim to pritiskom? Da li još uvek treba da gledamo ovu režiranu igru?
(gruja, 11. septembar 2012 03:31

O ovome i ja razmisljam...
Posle prva dva seta bio sam ubedjen da je u pitanju dogovor. Ovi momci su stvarno profesionalci, drugim recima mogu vrlo profesionalno da nameste ishod. Ovo je godina Mareja, tako ispada, ili je tako trebalo da bude. Malo mi je sumnjiva bila i Endijeva pobeda u finalu OI - najubedljiviji poraz federera u Wimbldonu! U borbi za zlato koje mu fali... Hm... Znam da ova prica deluje malo klinacki (srbijanski mozda), ali kada se pogleda svetski sport sa dogadjanjima u biciklizmu, plivanju, atletici, fudbalu, kada se ima u vidu koliki je to biznis, pa nekada i nacionalni interes, nesto mi tu smrdi, ne zvao se ja Lorimer.
Da se razumemo, cenim Marija, a Novak je cudo, car, genije i najbolji! Ovo sto pisem nema veze sa njima direktno, njima svaka cast.
Sto se tice meca, nije smeo da izgubi i prvi i drugi. Cak i sa osim prvim servisom pobedio bi Nole da je bilo 1-1 u setovima. Mariju svaka cast - zasluzeno. Ako ima sportske pravde, ovo je to.
Idemo Nole u nove pobede!

beli listic

pre 11 godina

sto vise gledam,jasno mi je da novak gubi! otaljava mec! uostalom
kad god je mogao naglasavao je da mu je mari n a j b o l j i prijatelj! toliko da se zna!

gile bl

pre 11 godina

Djokovic je poznat po tome sto uvijek lose igra kad su neke vremenske neprilike u pitanju.To se vidjelo i u duelu protiv Ferera,cim nema vjetra Nole ga oduvao.Tako bi i Mareja oduvao da nije bilo vjetra.

Ratko

pre 11 godina

Alo ljudi sta je sa vama! Uslovi su katastrofa! Mec po ovakom polu tornadu ne moze da se igra. Jos ko za baksuz izgubi taj brejk i ode mast u propast. Ne udara on loptu polako zato sto nema snage, vec zato sto je vetar usporava i menja joj pravac. Znate koliko je tesko da uzmes poen na servis kada duva ovako? Kada uzvracas udarac imas je na reketu a ona skrece neprirodno! Obojica su fizicki jako spremni a ko se snadje u ovakim uslovima taj pobedjuje. Marej je kao zid tako igra ceo zivot, bez ideje u igri i moze Novaku da vraca ovako ceo dan! Novak igra kao Marej njegovim stilom zato sto jedino tako moze. Ja sam ponosan na njega sto nije predao mec a ne da daje legitimitet ovom cirkusu.

Milenko

pre 11 godina

Strucnjaci umesto sto lupate kako Novak nece biti prvi , mogli bi da pogledate nove rezultate atp liste. Novak jeste prvi , a Murrey ce morati da pobedi na jos tri ovakva turnira da bi ga stigao.

Bravo Nole , samo napred.

ne/znam/nista

pre 11 godina

E moj Novace, od koga ti gubis....
Proslogodisnji Novak je bio olicenje broja jedan u svetskom tenisu, nadam se da ce se taj Novak vratiti sledece sezone. Ovakav ni ne zasluzuje to mesto, a ni Gren Slem.

Milan

pre 11 godina

Novak ako osvoji US Open, bice igrac koji je uzeo slam sa 3 razlicita proizvodjaca sportske opreme. Ne znam postoji li podatak kojem broju igraca je to poslo za rukom, ali ne verujem da ih ima mnogo. Nije mnogo bitno, ali je kuriozitet svakako.

Ministar

pre 11 godina

U principu kapiram da svaki igrac ima neku svoju igru,i da ima neko svoje vidjenje kako da dodje do pobjede. Ali mi nije jasno kako ovaj Marej moze non stop ovako da vrace lopticu,i da ne pokusa da napadne ili tome slicno...

igrachi i chekachi

pre 11 godina

Neka neko objasni taktiku Novakovu? Šta mu je ideja?
(Posmatrač, 10. septembar 2012 23:18)

A ovaj Skot, jel on ima ideju? Neka uzme US Open, ko zna kada ce sledeci put biti u prilici, covek igra katenaco u tenisu.

ana

pre 11 godina

Da Novak kojim slucajem ima vremena da baci pogled na ''strucne'' komentare,od strane ljudi koji njegov tenis nazivaju brukom i sramotom samo bi se nasmejao.Sva sreca pa ce umesto toga uzivati u svom uspehu,onom o kojem ti isti ''strucnjaci'' mogu samo da sanjaju.

musa dembele

pre 11 godina

Cestitke Mariju,zasluzio je za celu karijeru! Ovo se zove poklon! Castio ga 2 seta!Skotu se sve poklopilo,a najvise sto nije bilo Nadala par meseci,koji ne poklanja!

Nataeos

pre 11 godina

I dobi britanac!! Muka mi! Ovaj nema pojma o tenisu... Najgadnije igra, tehnika fina kao i britanci..horror za tenis! Al ajd neka je nadam se da mu je to prvi i poslednji!

Dare

pre 11 godina

Ovi sto cekaju samo da Nole izgubi prvi set , pa da krenu sa bljuvotinama , bolje da su iscepali danas metar drva , korisniji bi bili , jer Nole veceras pobjeduje !!

njunjuvambe

pre 11 godina

U svakom slučaju, ovo nije Novak! Jednostavno, igra loše! Duva vetar? Pa šta onda! Duva i ovom drugom, i ne vidim da je Marej bolji, ali sam siguran u to da Novak igra loše, katkad neprepoznatljivo, pomalo ziheraški; u nekoliko navrata mi se činilo da je kao glupavi maneken, koji će pasti na ledja; ne kreće se dobro, daleko je od dobre igre! Ali, verujem da će pobediti, samo da prestane sa glupavim kretnjama; previše igra slajzove!

herc

pre 11 godina

Đokoviću,nerviraš me sa svojom babastom igrom i "zabijanjem glave u pesak" posle svakog izgubljenog poena!Ako ti nećeš da se trudiš,neću ni ja da te gledam,zato idem da spavam!Želim ti sve najbolje i da osvojiš trofej!!!

V.

pre 11 godina

postojale su dve mogucnosti
1 da Murray strpljivo prebacuje i pobedi na poen razlike u tie-brake-u tri puta
2 da ga Nole razbije u tri seta

prvi smo gledali verziju 1,
sada gledamo verziju 2

cepaj Nole !

ja sam

pre 11 godina

Jednak broj osvojenih gemova dovoljno govori o izjednacenosti meca.
Nisam navijac nijednog, i cestitam obojici na dobroj igri, vjerujem da bi bila i bolja da su vremenski uslovi bili bolji.

Ja cekam da se Nadal vrati.

Molim vas, nemojte se svadjati. Ovo je samo sport.

Olja

pre 11 godina

Zaista je šteta što je izgubio meč posle onakvog povratka. Mogao je više sigurno, previše neiznuđenih grešaka.
Tužno mi je da ga gledam, svaka mu čast kako izdržava da bude tako korektan uvek prema protivniku. Da sa osmehom čestita, iako mu je sigurno teško.

Keown

pre 11 godina

Mareju svaka cast za osvojen trofej. Mislio sam da je gotov u 5. setu.

Nole, glavu gore, budi ponosan na samurajsko dostojanstvo i borbu do kraja!

Goran

pre 11 godina

dok se ja jedim i ne spavam nocu, ti Nole zaradjujes novce, pustas Mareja da te dobije i ne uzbudjujes se uopste.
verovao ili ne, prema tvojim pokretima i govoru tela na samom pocetku meca, ja tacno znam da li si spreman da razbijes protivnika ili si dogovorio rezultat ( za silne novce, naravno)
Cim sam te video nocas, kada si izasao na teren, odmah sam otisao spavati jer sam pretpostavljao sta ce se desiti...ali, to je ipak tvoja stvar.
ti si izgubio, ja sam se naspavao , ti si zaradio silne novce, ja idem da radim za sicu... tako je to u zivotu.
svako ima svoje.. ali je meni drago sto imamo takvog igraca kao sto si ti.. i nemoj mi pricati da si izgubio od boljeg.. Marey ne moze tebi ni prici i da igras sa pola snage ali sam svestan da u sportu odavno nema vitestva i fer pleja, sve je goli interes i sve se svodi na novac..
i zato porucujem svim vernim Noletovim fanovima.. navijate za Noleta, naravno ali, nemojte se previse jediti i izgarati u tome.
Ziveo Nole...

nina

pre 11 godina

Đoković:" Za razliku od Mareja, znam kako se osvaja Gren slem i nadam se da će mi to pomoći u finalu:"
Marej :"Za razliku od Novaka znam kako se osvaja zlatna medalja na olimpijskim igrama i to mi je pomoglo da osvojim US Open."
Ne znam zašto se njihov meč naziva magičnim,epskim , kad je on bio totalno dosadan ,a neizvjestan je bio zbog silnih grešaka oba tenisera.Oni koje duži period prate tenis ,a ne poslednjih godinu -dvije,vjerujem da će se složiti sa mojom ocjenom da je ovo bio najlošeije finale jednog GS u poslednjih 10-ak godina.Marejeva igra je još jednom potvrdila da on njom ubija svaku ljepotu ovog sporta.Ja,a i mnoštvo drugih ljubitelja tenisa, iskreno se nadamo da njegova defanzivnom igra,nije budućnost, kako mnogi prognoziraju, jer bi to onda bilo pogubno za tenis.

Nikola

pre 11 godina

Osvojio je prvi a nadam se i poslednji. Osvojio je turnir zahvaljujuci ATP bordu i organizatorima turnira koji su mu poklonili dan odmora. Prisetimo se i Wimbldona kako su Hrvatu Karlovicu dosudjivali greske prilikom serviranja, kako je zreb tamo prosao. Neka rade sta hoce ali Nole je najbolji ovo sto je on sinoc uradio ne moze niko i garantujem da nije igrao sa Fererom dan ranije dobio bi i ovo finale. Cak mislim da je onaj Damir Dokic potpuno u pravu smetamo im sto smo siromasni. Nole ce ipak na kraju biti najbolji igrac, i nadam se sledece godine da ce osvojiti bar dva velika turnira. Nole, sa srecom majstore.

veliki strumf

pre 11 godina

Jos nije pocelo a mene brine jedna stvar: vetar dosta jako duva, a po prognozi samo ce se pojacati u narednih par sati. Ipak, nije ovo ni blizu onog tornada i nadam se da nece smetati Noletu. Uzmi Nole 6. titulu, 6. titulu... Nadam se ciscenju!

Mirko

pre 11 godina

Toliko je poceo da me nervira da to nije normalno.Igra ziheraski ko ....a neka...sve lopte po sredini...udri bre u neku stranu da i ovj skot potrci malo, ne on sve po sred terena..mari ne mora da se pomera uopste jer ovaj nas nema ...a da udari loptu u stranu.

Djorgo

pre 11 godina

6:7, 4:5 ...

Koliko ekstrovertnih luzera sa pristupom netu u mom narodu. Te gubi, te ne zna, te sigurno ce izgubiti ... nja, nja, nja. Momak je zmaj, vrhunski teniser, borac, ``vruceg`` jezika i gestikulacije, ali `ladne glave. Ne bi smeo da se kladim u veliko da ce dobiti, ali cu navijati do kraja. Srecno momcino!

p.s. I devojka se prolepsala.

Ilke

pre 11 godina

pa ja sam i pre meča znao da će ovako da igra,smešno je pada ,smešno je,smešno je.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vlada j, 10. septembar 2012 23:54)

Sram vas bilo,jedva docekate da ga pljujete,e pa i ovaj put ce Nole pobedom da vas razocara.

Nikola

pre 11 godina

Sada je 2 0 za Škota i 1 0 u gemovima...alo pogledajte kako se Nole vraća...ja vjerujem u njega...i uvijek ću vjerovati...pz iz Srpske Republike

W.

pre 11 godina

Murray moze da pobedi novaka u mecu od dva seta na razliku u tie-braku.
mislim da ne moze da ga pobedi u tri seta. sad cemo da vidimo...

Увек уз Нолета

pre 11 godina

Честитке Ендију! Што се тиче Нолета он је шампион и када не победи! Ноле - српски понос!!!

Mitar Kirov

pre 11 godina

Ne brine me Novakov poraz. Sve dok je Novak taj koji odlučuje meč, vinerima i neiznuđenim greškama, nema zime za njega. A, što se tiče Marejeveg antitenisa, šta reći, nikada neće biti veliki šampion sa takvom defanzivom.

prokleta avlija

pre 11 godina

Djokovic je izgubio poverenje u sebe i svoju igru,mozes da budes najbolji teniser na svetu ali ako ne verujes u svoje udarce sve je dzaba.Novak je igrao defanzivno,drugim recima kukavicki,perbacivao je loptu,nije rizikovao,jurio linije gadjao uglove,ne mozes tako da igras protiv bilo koga iz top 10.Djokovicev slajs je na trenutke izgledao komicno ako ne i tragikomicno,a ceo mec je insistirao na udarcu koji bas i ne izvrsava kako treba.Sve u svemu Novaku je debelo poljuljano poverenje,ovo je onaj Novak iz 2010 i ranije,obesenog nosa,u grcu i nezainteresovanog.Sto se tice Mareja,ne vidim da je ista napredovao u svojoj igri,to je i dalje najdefanzivnija igra u istoriji tenisa.Marej mrvi svoje protivnike,ali ne igrom nego dosadom.treba imati zivaca pa odigrati 54 razmene udaraca,zato Rafa dobro prolazi sa Marejem,jer je tvrdoglaviji od njega i obozava defanzivu.Novaku treba jedna velika pobeda protiv velikog tenisera(nad Federerom,Nadalom u nekom velikom finalu,Marej je rutina za NOvaka) da vrati poverenje u sebe i nastavi niz pobeda.Ako je Marej buducnost tenisa...tesko nama...Marej ne izlazi na teren da igra tenis on izlazi samo da bi pobedio,da bi mama mogla da vrati dugove,britanska imperija da leci svoje komplekse nize vrednosti i da laze svoje gradjane da su i dalje znacajni na planeti.Iskreno se nadam da ce ovo ostati jedini Marejev Grand Slam trofej.

pero

pre 11 godina

Joj smorise obojica. Mari je ubjedljivo najdosadniji teniser od prvih 10 a Novak ima najgori govor tijela kad mu ne ide. Valjda ce vijetar i dosadni Andy da posustanu....

stani vetre, grom te spalio

pre 11 godina

kako god se zavrsilo, vidim ja da ce pobediti vetar. e, steta. novak bolji, vidi se i iz aviona, al kad igra i protiv vetra

Mladen Zg

pre 11 godina

Kad se samo sjetim da je naš Međugorac imao set i 5:1 protiv ovog "Whiskaya", mogao je da se prošeće do Grand slama. E moj Čila, malo više čika dedine rakije...

Milosh!

pre 11 godina

E nece marej dobiti mec u inat onima sto na srpskom pisu da ce dobiti!!!AJDE BRE NOLE POKAZI ZASTO SI U SVAKOM SEGMENTU BOLJI IGRAC!!!DO KRAJA!

Vinko

pre 11 godina

po svim komentarima, zaključujem da 99 posto ljudi ovdje nema pojma o tenisu... od izjava da murray samo prebacuje lopticu, preko toga da je novak bolji, ali nema koncentracije(što je valjda upravo i glavni element igre),totalna neshvaćanja igre i života općenito)murray se bolje snalazi u jednakim uvjetima, radi šta radi, najbolje što umije unutar pravila teniske igre, i zasad je bolji, kakva pravda, nepravda, sreća nesreća, to ne postoji, što je netko napisao, taj spada u onih 1 posto, ili jesi ili nisi... sorry, ali komentari su pljuvanje po normalnosti...

Mrki

pre 11 godina

Ćutute bre svi ovo je meč svih mečeva,Mari je neprobojan neverovatno,sa ovakvim tenisom ne zaslužuje GS turnir znate to svi,ali ne znam dal će Nole fizički izdržati,ovo je horor živi.pojedoh se ceo.Ajde Nole ko boga te molim izdrži ovog dosadnjakovića,uništi ga.

veliki strumf

pre 11 godina

Kao sto sam tokom meca pisao, Marej je dobio na najneocekivaniji nacin - jacom psihom. Znaci: 1. u prvom setu Nole od 4-2 obrne na 5-4, Marej dva puta servira za ostanak u setu i uspe. Potom u tie breaku Nole vodi 5-3, Marej okrece i onda ima 5 set lopti koje Nole spasava. I to je izdrzao, nije popustio i uzeo set. 2. U drugom setu od 4-0 Nole stize do 5-5 i umesto da Skot padne, on dobija i taj set. 3. Konacno, Nole poravnava u setovima, u naletu je, ima prvi servis i Marej ga krajnje iznenadjujuce brejkne, umesto da skroz potone. Tu je bio kraj. Zaista neobjasnjivo kako se iznova i iznova dizao. Vetar i tie break su na kraju presudili, ali i daleko bolja kondicija Mareja.

Slavko rs

pre 11 godina

Nema veze borio si se i nisi odustao ni u jednom trenutku dosta se stvari nije poklopilo ali ti si car nole najbolji si i obozavam te kao sto bi trebali svi.......cestitke mareju zasluzio je

ja

pre 11 godina

E, baš šteta. Ali dobro, i porazi su za deo sporta. Sve ovu su iskusili i Federer i Nadal i mnogi pre njih, pa su se vraćali jači. Idemo dalje.

Nebojsa

pre 11 godina

Cestitke Mareju! Nole je dao sve od sebe...ali covek koji nosi sociva nikako ne moze da igra na onom vetru. Ko nosi sociva, zna koliko je neprijatan vetar. I pored toga, odigrati onako dobro je za svaku pohvalu!

Ivan Nis

pre 11 godina

Hvala ti za sve ove godine, hvala ti sto me cinis ponosnim! Blago rodbini, prijateljima i trenerima sto imaju tu privilegiju da te licno poznaju! Kada sam ja ovako srecan sto te gledam preko TV-a, mogu samo da zamislim kako je njima uz tebe. Hvala ti LJUDINO!

Mmmmmm

pre 11 godina

Svaka cast Nole! Da si ti nama ziv i zdrav i da igras godinama! Izgubljena bitka ne znaci i izgubljen rat. Samo hrabro i napred! A pojedini, neka emigriraju, bolje tako, pametniji smo bez njih.

Miki

pre 11 godina

(Popivoda, 11. septembar 2012 11:27)

Sta pricas ti prijatelju?? Kakav ''tras na linije'' nemoj lupetati gluposti,Marej je pogodio 4x vise linija od Novaka i isto toliko osvojio srecnijih poena od njega.Tako da nemoj biti cinican...Bolje da si obratio paznju na Marejevu ''baba'' igru cilj samo vracati loptu do iznemoglosti i ubiti tenis u pojam!!!

Kiril,Ohrid-MKD

pre 11 godina

Nole gubi 2-0, megutim igra finale US Opena. Nije ovo seoski turnir. Svaka cast za Gjokovica. Ubedljivo najbolji sportist is bivse Jugoslavije i balkana do sada. Covek koji je bio i bice prvi na ATP listu, u sportu koji je preoregjen za bogati svet. Nemam reci, da je makedonac cela Makedonija bi izasla na ulice sada, nema veze sta gubi. To je sport, ali covek igra finale US Opena.

Sa veliko postovanje za decko koji se zove Novak Gjokovic

Kiril,Ohrid-MKD.

Sasa

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da su dezurni pljuvaci odmah izasli iz svojih rupa da bi se unapred radovali Noletovim porazom, idemo Nole do nove
GS titule!!!

znanje-imanje

pre 11 godina

Morao se dobiti prvi set. Statistika ovakvih mečeva je tu prilično neumoljiva. Pogotovu pogubno je ako je protivnik 1: dan odmorniji 2: ima 18-16 reket a ne kao Novak 20-18, pa lakše spinuje. Ovo potrebno ekstra spinovanje i dodatna snaga koju vetar zahteva odlučili su da su Novakove šanse bile samo ako dobije prvi set. U petom jednostavno nije imao više snage, sve je odneo vetar. Mari je zaslužio svoju prvu titulu a malo je i bio potpomognut spletom okolnosti.
Novak i dalje nema dovoljno dobar servis za svoj nivo. Ja to ne razumem, u stvari prilično je nerazumljivo da je on najbolji igrač na svetu bez dovoljno dobrog servisa. Čekam godinama da mu ruka oteža i slegne se, kao što mnogi u basketu dobiju dobar šut tek kasnije.

Vladan R

pre 11 godina

Mnogo su bila dva seta fore koje je, ocajnim i punim gresaka taj brejkom prvoga i dvanaestim gemom drugog seta, uz neaktivnu igru u oba, Novak poklinio Mareju. Taj dvanaesti gem drugog seta, odmah posle sjajnog povratka nakon dva brejka zaostaka, bio je kljucni za ceo mec. Sto se tice komentatora na Eurosportu, prosto ne mogu da verujem gde je on video umor Mareja u drugom delu cetvrtog seta. Upravo u tim trenucima nakon Novakove apsolutne dominacije u drugom delu treceg i prvom delu cetvrtog seta, Marej je poceo da se igrom vraca u mec i preti ribrejkom iz gema u gem na kojima je primao servis. Pribojavao sam se da ce mu to uspeti, ali Novak je sjano sve to izdrzao. U trenutku nakon sto je Novak, na Marejevom servis gemu prakticno ni iz cega dosao do set lopte, i odmah je realizovao za 2:2, pomoslio sam ili bolje receno pozeleo da to psihicni dodatno dotuce Mareja. Ipak Marej je definitivno preboleo decije bolesti i pokazao da je danas psihicki znatno stabilniji. Bez obzira na pomenuti zavrsetak cetvrtog seta, nije ni malcice psihicki pao, kao sto nije pao nakon Novkovog povratka u drugom setu, nastavio je sa dobrom igrom i pritiskom na Novakov servis i odmah mu se to isplatilo i to ne u jednom nego u dva vezana novakova servis gema. Nakon toga, iako je Novak ekspresno vratio jedan brejk, jednostavno vise nije mogao da ispusti pobedu. Ove pobeda ce svakao vec u dobroj meri stabilno dodatno psihicki ohrabriti Mareja, cime ce on postati dosta ozbiljniji rival nego do sad.

Kide

pre 11 godina

Slazem se sa Ratkom,veceg defanzivca u zivotu nisam gledao...ja bi i u tenisu uveo pasivan napad pa ti mlati loptu do sutra..nikad od Mareja nece biti teniser sa ovakvom monotonom igrom

roger17

pre 11 godina

sale ne lupaj,niti su oni neki teniski giganti niti su igrali neki tenis,nasla se dvojica stali cetiri metra iza osnovne linije i onda udri pa ko prvi pogresi,nadam se samo da je ovo poslednje finale njih dvojice i onog bezisejnog mucenja celog sveta koji prvenstveno dolazi da gleda rogera dok jos ima prilike za to....

nenad

pre 11 godina

Navijam iz sve snage za Noleta ali dosta vise sa raznim opravdanjima tipa vetar, sunce, sreca, stomak, patike ....... ILI JESI ILI NISI !!!!!

CheWoo

pre 11 godina

Sve razumem i uz njega sam i kad gubi i kad pobedjuje ali kad ga vidim da ovako bezvoljno igra dodje mi da odem na spavanje!!! Pa gde ces veci motiv od finala!!! Nadam se da ce se probuditi!!!

Nole No. 1

pre 11 godina

Djokovic ne igra ni pola od onoga iz prosle godine,ali ipak je bolji. Nadam se da ce sve doci na svoje mesto od drugog seta. Napred Nole!

Avala

pre 11 godina

Na žalost, uz ovakvo vrijeme Đoković glatko gubi u 3 seta, Murray pimpla, prebacuje, vraća sve, i kada Nole ispadne iz ravnoteže zbog vjetra, poentira. Servis živi očaj, u tajbreku Murray je bio agresivniji i pogađao, Nole uz agresivnost + vjetar šalje loptice 10 cm u aut. Šteta finala. Bekend paralelu u tajbreku je promašio malo zbog vjetra, a malo zbog snage udarca, izdao ga je servis, na žalost, boji se ići po kratkim dijagonalama, to mu je bio zaštitni znak prošle godine. Teško, teško...

BoB

pre 11 godina

Ma ljudi sta se lozite. Nole je dostigao svoj vrhunac i nema zelju da se tu zadrzi. Dodje do max. finala i to je to ! To pokazuje citave godine. Ne vidim razlog do to bude drugacije i veceras.

i love this game

pre 11 godina

zabrinjavajuće je kako Nole deluje nezainteresovano ove godine, što je bliži kraju to mu više ravno bude...šta je s njegovom psihom, motivacijom...zna li neko?

Bosko

pre 11 godina

Pa stvarno su mecevi sa Endijem toliko teski za gledati a pogotovo njegova defanzivna igra i prebacivanje loptice da je to strasno.Zato mi je iskreno zao sto Rafe nema,tada se igra pravi muski tenisi.Ajde Nole gubis 1:0 u setovima i 5:2 u drugom,mozes ga dobiti..samo se opusti igraj kako znas.

Lomaja

pre 11 godina

Ovo je anti tenis Endi Majera, po ovakvom vremenu ej najlakse vracati i cekati gresku, obicno govno, nije zasluzio da prodje ni osminu finala!

manuginobili

pre 11 godina

Ovo je stvarno nemoguce gledati vise,pa zasto,zastoooooo????...zasto mu Nole poklanjas tolike poene,zasto?????...shvatam sve,i vjetar,i tornado i teski uslovi,ali ovo....Murray stoji na osnovnoj liniji i samo vraca lopte u teren-nista vise i ne mora da uradi...sad je 2:0 u setovima,jos nije sve gotovo ali nemam vise snage,toliko me je Nole iznervirao u ova prva dva seta koja je bukvalno poklonio teniseru za jednu klasu slabijem od sebe

pera

pre 11 godina

Bravo Nole ! Neviđena borbenost i želja za pobedom. A ove što pljuju po tebi i proriču ti pad neka je sramota. Ljudi ne shvataju kako je težak sport tenis inače ne bi lupali svašta. Samo napred, nastavi tako i pobede će ponovo doći. Svi smo još na početku sezone znali da će biti teško sačuvati prvo mesto jer će i oni poznati i nepoznati želeti da te skinu sa trona. Sad kad je sezona pri kraju možemo konstatovati da si celu odigrao odlično i stalno bio u samom vrhu. Zato ne obraćaj pažnju na zlurade "srbe" koji te mrze nego vredno treniraj i napred u nove pobede !!!

king kong

pre 11 godina

Naravno, odlučile su dve sitnice, od kojih je jedna mnogo važnija, a to je: početak meča. Da je meč počeo dva sata kasnije, kada je vetar oslabio, mislim da bi bilo 3:0 za Novaka ili u nagorem slučaju 3:1. Ovako, vetar je stvarao nervozu (i Kod Mareja je, ali njemu zbog stila igre manje smeta) i Novak je izgubio 2 seta. Druga sitnica se odnosi na već postojeću situaciju, a to je da su došli do 2:2 posle 4 sata igre. Tu je odlučio onaj dan pauze za Mareja i bilo bi dobro da se uvede neki propis da polufinalisti igraju svoje mečeve istog dana, pa makar i u isto vreme, jer se u slučajevima dugačkih finalnih mečeva favorizuje onaj koji je svoj meč polufinala odigrao dan ranije. Ali ponavljam, da ovaoga ne bi ni došlo samo da je meč počeo 2 sata kasnije. Vetar više smeta Novaku zbog stila igre (a još više od Novaka smetao bi Federeru ili Gaskeu), dok tipovi kao Marej i David Ferer svakako, zbog stila igre, bolje "amortizuju" vetrovite uslove. Glavu gore Novače, uzmi Šangaj (koji ti nedostaje), razbij ih na završnom mastersu i dogodine juriš na Rolan Garos, Monte Karlo i Sinsinati, a ostalo - šta zapadne.

miroslav

pre 11 godina

Prijatelji ,ovo je sport. Nikad nije postojao sportaš koji je uvijek pobijedio. Nole je CAR ! To vam kaže jedan hrvat iz Zagreba.Ponosan sam na Noleta.Pozdrav svi ljudima dobre volje !

darker

pre 11 godina

Smara ovo,u svakom poenu najmanje 30 udaraca nijedan ne smije igrati agresivnije da sam dobije poen,obojica cekaju gresku protivnika i bas zbog toga ce mi Federer pa i Del Potro uvijek biti drazi i bolji teniseri za gledanje..

Vlada j

pre 11 godina

kako čudno igra samo pada i sl sta se dešava,kakva je taktika prema njegovom prijatelju,u nekim nazovi normalnim okolnostima on bi ga razneo a ovako videcemo.

Fiki.

pre 11 godina

Milan(1 may pirot)uniqlo nema veze za klizanjem,on nosi adidas patike.Jel tako?LJUDI EL VERUJETE U NOLETOV PREOKRET???JA VERUJEM.NAPRED NOLEEEEeeee!!!!!

sven bomvolen

pre 11 godina

Novak igra tenis, Marej igra badminton, to je nekada igrao Majkl Ceng i bas je na Rolan Garosu tako pobedio Lendla, samo je prebacivao lopticu preko mreze i cekao, cekao dok Lendl nije preuzimao rizik iznerviran i naravno gresio. Zasto ovo pisem, pa zato sto isti taj Lendl sedi u lozi Mareja.

Ervinowski

pre 11 godina

Nole, borio si se kao lav! Čestitke! Iako nisi osvojio US Open, pokazao si ko je kralj tenisa. Bravo i svako dobro od susjeda iz BiH!

neobavesten

pre 11 godina

Ostavite Đoleta na miru. On je i dalje ono najbolje sto je Srbija ikada imala. Vratiće se on na teren još jači i bolji, kao što se uvek i vraćao i 100% osvaja AO!
P.S. Ja i dalje verujem u njega kao i sve ove godine!

Iggy

pre 11 godina

Da li ste primetili kako se zastave " vijore" prilokom predaje pehara? E pa pod takvim uslovima/vetrom su oni igrali 5 sati! Svaka cast Novaku!

novak cg

pre 11 godina

Novače ti si šampion. pozdravlja te Crna Gora i moj Bar. Hiljade ljudi te sinoć bodrilo. Pobjedio je sinoć najružniji tenis(zid) i teniser(zidar). Nije mi žao što cijelu noć nisam spavao. Šampione ima ćeš ti još što da nam pokažeš. A svima koji te mrze, sram vas bilo. Vi ste gubitnici. Ali cijelog života.

dragan batajnica ukleti grobar

pre 11 godina

Rezime meca.Jedino po duzini ovaj mec spada u finale GS.Kad pogledamo ostale parametre vidimo da je mec bio jako los.Procenat 1 servisa kod obojice jako los.Oni su u 5 setova imali zajedno 10 as udaraca!?Prosecna duzina poena je bila 9 udaraca!Pa to kao da su igrali na sljaci a ne na betonu.Realizacija na mrezi kod obojice jako losa.Puno ne prisiljenih gresaka sa obe strane.Sve u svemu mec ispod nivoa za jedno GS finale.

Jedan pogled

pre 11 godina

Mislim da je vetar u tenisu podjednako veliki "neprijatelj" kao
i kisa, cini mec neregularnim. Nije u redu da se prilagodjavanje normalnim uslovima meri istim arsinom kao i prilagodjavanje nenormalnim. Time se tenis pretvara u divlje "ekstreman" sport, i to na GS turnirima. Ako je cilj tog pravila da lakse i cesce obedi slabiji, odnosno da mu se uvecaju sanse - onda u redu. Ali mislim da to nije ispravno. Bolje je da se organizuju discipline "tenis na kisi" i/ili "tenis na vetru", poput odbojke na pesku i sl.

TenExpert

pre 11 godina

"Andy Murray = Caroline Wozniacki in men's tennis"
Procitao sam ovakav komentar ovde, pa sam ga prosledio na eurosport.com
Bas dobro i slikovito receno. Tokom meca sam trazio izraz kako bih opisao tu defanzivnu igru. Nole non-stop udara iz sve snage, a ovaj samo postavi reket i nekako vrati u polje. Normalno, (ili naravno sto bi rekli svi tv komentatori) u takvim uslovima je Nole trosio mnogo vise energije. Uz to ga je jos u prva dva seta ometao vetar da bas dobro raspali...
Ali sta ces, na kraju se ipak samo sabiraju poeni...

Biljana

pre 11 godina

Citam neke komentare i zgrozimse.Nije vazno ko ih pise,Srbin,Hrvat itd,to nisu karakterne osobine.Karakterna osobina je biti pakostan i bedan.Cast pristojnim ljudima , a ovi ostali mali ljudi da nije zalosno bilo bi smesno.
Novace svaka cast i moje puno postovanje!

realno

pre 11 godina

@cheers
Zasto ne bi bilo realno.
Pa Federer je 80% onog sto je napravio u karijeri uradio fakticki za 3 godine igranja u sezonama 2005-2007.
Djokovic je vec imao jednu sezonu poput te 3 Federerove, cak i za nijasnu bolju. Uz jos 2 slicne sezone bice jako blizu Federera.
Masters titule Federer 21, Novak 12.
GS titule Federer 17, Novak 5.
Novak je prosle godine igrao 3 GS finala i uzeo 3 titule. Ove godine isto 3 finala, ali samo jedna titula.
Sledece godine ce verovatno sva finala biti i osvojene titule.
Sa titulama na masters turnirima Novak ce sigurno stici i prestici Federera, jer je i na sljaci poceo sa lakocom da dolazi do finala pa i da pobedjuje Rafu.
Uz te titule na sljaci i ove koje inace redovno osvaja na betonu vec za par godina Novak ce imati vise mastersa od Federera.
Sto se GS turnira tice tu mozda nece uspeti da prestigne Federera, jer nema na travi igru kakvu je imao Federer.
Ipak pred Novakom je bar jos 4-5 godina igranja i verujem da ce doci do cifre od bar 12-13 GS titula.
Kao sto sam rekao ovih par izgubljenih finala ce mu samo otezati da stigne tu Federerovu brojku od 17, ali i sa 13 nece biti daleko iza njega.
Federer je vec jednom nogom u penziji,a Novak tek na polovini svoje karijere. Na toj polovini ima maltene i polovinu titula koje je Federer osvojio 31 u odnosu na Federerovih 76. Ima ukupno 50 finala u odnosu na Federerovih 108. Kada jednog dana obojica budu u penziji i kada se uporede njihovi rezultati, nece tu biti neke velike razlike.

Milosh

pre 11 godina

Eh kad ovako glupo krene mec bzv je gledati.Teze uzimaju poene na svoj servis jer su obojica strasni riterneri i pod manjim pritiskom tj. kad onaj drugi servira,bolje igraju.A i ovaj vetar unistava mec.Ali sve ce doci na svoje kad nole ukljuci turbinu...

kobe bryant

pre 11 godina

Biju naši al' biju i njihovi! Zasad malo bolje njihovi (vodi Murray 4:2 u 1. setu), ali se nadam da će Nole izvući iz dzepa šestu brzinu po svom običaju tamo negde u 2. i 3.setu.

cvetko

pre 11 godina

Kakav uzas...Negativan kao tri babe, nesto se ironicno smesi kao da sam ja kriv sto ga Marej cepa. Cim proradi ono srpsko u njemu, najgori je...Muka mi je da ga gledam ovakvog, ipak je on sampion!

Miroslav

pre 11 godina

Krenuo je potop Novaka Djokovica!Pogledajte govor tela!Zar se tako ponasa jedan sampion?Jadno i bedno!Sto je najgore deset puta je bolji igrac od Mareja!To se vidi kad na momente bude covek a ne ....!Tada potezima koje Marej ne izvede za celo trajanje meca pokaze koliko je bolji.Ipak,malodusnost koju poseduje ne moze da sakrije!

Stefan

pre 11 godina

Ne prilici drugom teniseru sveta da onako psihicki padne posle izgubljenog prvog seta.Novak po starom,maksimalno forsira svoje dropsotove i ako mu nijedan udarac nije prosao.I dalje se dosta muci sa smecevima,protivnik to zna i maksimalno koristi.Nije mi bas najjasnija njegova strategija na danasnjem mecu sa onolikim slajsevima??? Novak ako misli sebi dobro definitivno bi trebao da angazuje nekog psihijatra.Mislim da mu bi mu i promena trenera dobro dosla,jer ocigledno da sa Vajdom vise ne moze da napreduje.

NuckyThompson

pre 11 godina

Ko je ovaj Novakov protivnik,Nadal ili Marej? Šta čovek hvata i vraća to je strašno...već je 2:0,ali navijam i dalje! Muka mi je od ovakve igre,Marej igra kao da je italijan a ne Britanac...

Vladimir

pre 11 godina

"Pozeleo sam jos 3 sata tenisa pre mozda 2 sata, i sada cemo, evo ocigledno gledati jos 1 sat tenisa"
Sta reci a ne zaplakati ? :D

Nole SVAKA TI CAST !!!

Moler

pre 11 godina

Vidjelo se vec na kraju cetvrtog seta da telo ne slusa Djokovica zbog nedovoljnog odmora. Trebao je tada da igra na sve ili nista, iz sve snage u coskove pa sta bude. Svaka mu cast u svakom slucaju.

Floro Flores

pre 11 godina

Prosle godine u ovo vreme rece Endi Mari bez stida:"ZELIM DA POSTANEM KAO NOVAK!" I posta covek! Bice velike muke s njim u finalima!

Ženevljanin

pre 11 godina

Zaista epski meč. I Mari i Đoković zaslužuju čestitke za fantastičan show. U toku celog meča najčešće je samo jedan od njih (naizmenično) blistao, ali je i to bilo dovoljno da vidimo izvanredne poteze i veliku borbu izjednačenih majstora. Škot je zasluženo slavio, bio je za nijansu bolji a zaslužio je i svojom ukupnom karijerom da osvoji svoj prvi gran slem. Ipak, mislim da je Novak trebao da od početka zaigra onako agresivno kako je igrao u trećem i četvrtom setu, pa bi rezultat na kraju možda bio drugačiji. Već po treći put u poslednjih mesec dana ima loš početak meča protiv najjačih (Federer, Ferer, Mari), što bi morao da popravi. Uteha: Novak je zaradio ekstra pare kao najbolji na "američkoj turneji i povećao razliku u Trci u odnosu na drugoplasiranog Federera. S druge strane, izgubio je dva poslednja ovogodišnja meča s Marijem - koji navodno "samo prebacuje" lopticu čekajući da protivnik pogreši.:-) Samo što te loptice idu sa izuzetnom preciznošću i snagom; s obzirom da je Mari ove godine osvojio i Olimpijske igre i USO, igraće ubuduće s velikim samopouzdanjem. Teško da može ove godine do prvog mesta, ali sledeće će imati jednu od glavnih uloga...

Bojan

pre 11 godina

ne secam se kad sam gledao dosadnije finale, ne racunajuci poslednjih set ipo.
Razumem ja i vetar i zelju da se igra malo sigurnije, ali prva dva seta su bila cisto prebacivanje loptice preko mreze po sredini bez imalo agresivnosti u kojima je Nole cesce gubio zivce, ali su ipak obojica imala duplo vise gresaka od vinera, u drugom je Nole povecao to na 3 puta vise.
3. i 4. opet nisu plod nekakve bajne Noletove igre, vec vise panike Marija kome se u tim trenucima kroz glavu vrtela misao "jos samo jedan set". Tek sredinom cetvrtog seta su obojica podigla igru na visi nivo i tada je to postalo pravo GS finale.
Uglavnom, zasluzena pobeda Marija, realno je bio bolji i vise je od njegove igre zavisio ishod. Pitanje je samo bilo 'oce li sam sebe pobediti ili ce doci do slema.
Nole je na startu meca dozvolio da bude uvucen u Marijev ritam, nedovoljno agresivno i sa malo vise gresaka i to je to.

RF

pre 11 godina

Evo vam marej,kada smo neki od nas bili za finale djokovic-federer,vecina vas je zbog mrznje prema federeru lupala minuse...Jeste li uzivali u ovom tenisu,her vidim vecina vas kuka na marejov stil igre....E sad vidite kakav ce biti tenis kada se federer povuce a nadal ne ozdravi...Federer je izmislio tenis za sve njih!!!!

sale

pre 11 godina

Da li je neko od vas uopste gledao ceo mec, ili ste pisali komentare sinoc pre meca ili jutros u 10 ujutro uz prvu kafu?! Dvojica neverovatnih tenisera, sportskih titana, su igrala sa 110% svojih mogucnosti jer tako oni shvataju svoj posao - najozbiljnije moguce. Da li se neko od nas posvecuje svom na ovaj nacin (to se odnosi na vas 10% koji imate posao, posto ocigledno imate previse vremena)? Ja ne mogu da nemam neizmerno postovanje prema ovoj dvojici, ishod jednog meca ili sezone ili svetske range liste je potpuno sporedan. Nemojte molim vas da analizirate posto ste potpuno pristrasni - na jednu ili drugu ili trecu - stranu, i uzivajte, od sledeceg meca, u TENISU. A ovaj nocasnji tenis je bio fantastican (za one koji gledaju bez predrasuda)!

swedenonline

pre 11 godina

reli od 54 lopte guvi Murray, Nole ga iscrpio na smaranje, klin se klinom izbija! Mora da nastavi i izcrpi ga mentalno, uzasan smor od tenisa ali mora, ili da kad se zagreje da ga razvali. Svaka druga opcija vodi ka porazu!

Pantelic A.

pre 11 godina

Kakva glupost od finala! Ja ovako nesto u zivotu nisam video. Da li je moguce da Novak nema toliko srece da u finalu ovoliko jako duva vetar? Uslovi su katastrofa! Ovo nije tenis ovo je "ajde da prebacujemo pa koga us.re" Poen grade u smeru duvanja vetra! Ko je dozvolio ovako da se igra!

veliki strumf

pre 11 godina

Sve mogu da razumem, ali da je Marej psihicki jaci od Moleta, da ga psihom dobija, kad bi trebalo da pada, ja to zaista ne mogu da shvatim. Mora da ima izuzetno jak tim psihologa. Toliko zicera promasiti, forhendi, smecevi, voleji i to obda jada se cinilo da ce ga rasturiti. Iako ne mogu da podnesem jegov tenis ne mogu reci da je nezasluzeno. Pa covek je dobio 4 poslednja seta protiv Novaka sa 7-5 7-5 7-6 7-5. Jos verujem u Noleta. Ipak je on veliki sampion a Marej to nije. Jedna stvar je osvojiti set a druga mec. Ako Nole dobro pocne 3. set sve je moguce.

Micko

pre 11 godina

Ja gluplji tenis nisam gledao. Ako Novak ovo dobije treba da pokloni titulu organizatoru. A sledeci put neka naprave da se igra na ledu ili da naprave arenu bez gravitacije.

Miami

pre 11 godina

Komentator je neverovatno teniski neobrazovan.
Sramota je da na nacionalnoj televiziji nepostoji dobar komentor.
B92. je to radio profesionalno i smekerski, ali ocigledno da Prva ima love i debele veze.

Aha, i loš komentator

pre 11 godina

Pa, šta? Ovaj meč su izgubili: vetar, loše patike, privatni problemi, loša publika, dosadni Marej,..., šta ono još?

Drndalo

pre 11 godina

Evo ga javlja se hrvatski Vilander....nece jos dugo Endi osvojiti neki Gren slem , Wimbldon mozda nikada dok god igraju Federer i Djokovic...a tu je i Rafa kad se oporavi....slab si ti prognozer jarane
(koja, 24. avgust 2012 13:06)

Ma ti si, jarane, najbolji prognozer od svih :D

Dragan

pre 11 godina

Zaista je Novak pravi teniski "humanista", svima ispunjava želje, ponajmanje sebi i nama koji ga podržavamo.
Omogućio je Nadalu da uzme sedmi Rolan Garos, Federeru da obori i poslednje Samprasove rekorde i vrati se na mesto broj 1 i sada Mareju da se upiše među velike šampione.
Nije razočarao ni matorog Šona Konerija i Kevina Spejsija, ni oni nisu uzalud dolazili na ovo finale, svima će Nole da učini, samo recite šta još treba.
A ovaj poraz od Mareja će tek da pokaže svoje dalekosežne posledice, jer će Marej umesto da se utopi u sivilo, sada postati Novaku jedna od najvećih prepreka za buduće uspehe uz Nadala naravno.
I tako, umesto da dođe u situaciju u kojoj je bio Federer, da nekoliko godina skoro bez konkurencije puni vitrinu GS titulama, Novaku se polako smeši njegovo standardno treće mesto.
Ovaj poraz je najopasniji od svih ove godine, jer već predstavlja trend a ne slučajnost, loš dan ili posebno raspoložen protivnik.
Sam sebi sam takva opravdanja tražio i protiv Nadala na RG, Federera na Wimbledonu, kao i na olimpijadi.
Sada se mora pogledati istini u oči, Novak više ne igra onako kako može i to baš u najvažnijim mečevima, kao da je i na mentalnom planu nazadovao i vratio se 2-3 godine unazad.
Zašto je to tako, to nadam se barem on zna.
Što se mene tiče, nemam nameru da mi bi bilo ko na ovakav način trenira živce, pa ni Novak Đoković.
Žao mi je što ranije nisam više pažnje posvetio jednom istinskom borcu kakav je Janko Tipsarević, ali ću tu grešku ispraviti ubuduće.

Kocta

pre 11 godina

Разлика између врхунског спортисте и најбољег спортисте је у томе што врхунски спортиста има континуитет.

Sizif

pre 11 godina

POBJEDE:

Australijen Open Polufinale
Đoković-Marej 3:2 (6:3 3:6 6:7 6:1 7:5)

Australijen Open Finale
Đoković-Nadal 3:2 (5:7 6:4 6:2 6:7 7:5)

Indijan Vels Finale
Đoković-Marej 2:0 (6:1 7:6)

Toronto Finale
Đoković-Gaske 2:0 (6:3 6:2)

PORAZI:

Indijan Vels
Isner-Đoković 2:1 (7:6 3:6 7:6)

Monte Karlo Finale
Nadal-Đoković 2:0 (6:3 6:1)

Rim Finale
Nadal-Đoković 2:0 (7:5 6:3)

Rolan Garos Finale
Nadal-Đoković 3:1 (6:4 6:3 2:6 7:5)

Vimbldon Polufinale
Federer-Đoković 3:1 (6:3 3:6 6:4 6:3)

Olimijske igre Polufinale
Marej-Đoković 2:0 (7:5 7:5)

Olimpijske igre za Bronzu
Del Potro-Đoković 2:0 (7:5 6:4)

Sinsinati Finale
Federer-Đoković 2:0 (6:0 7:6)

US Open Finale
Marej-Đoković 3:2 (7:6 7:5 2:6 3:6 6:2)

Od Monte Karla kreće pomračenje Đoković2011,redovno se dobijaju lakši protivnici,ali apsolutno svi,ama baš svi bitniji mečevi protiv protivnika iz GRUPE 4 bivaju izgubljeni(+ poraz od Del Potra za bronzu) izuzetak je osvajanje Sinsinatija(za protivnika nije imao nikoga iz GRUPE 4).Što je najgore Nole finala gubi gotovo glatko,veći otporu pruža u finalu Rolan Garosa i sad na US openu,ali sve je to nedovoljno za pobjedu.Sad je i vrabcima na grani jasno da ovo više nego zabrinjavajući gubitnički trend i apsolutna nemoć da se pobijede najveći i uz njega najbolji.
Žao mi je što na ovaj način analiziram Noletovu sezonu,žao mi je što već pola godine April-Septembar nije kadar da pobijedi najveće rivale u najvažnijim mečevima.

NEŠTO VIŠE NEGO NIJE UREDU!!!

SI

pre 11 godina

Vetar u prva 2 seta je, zbog stila igre, mnogo manje ometao AM (on samo vraca, ne rizikujuci mnogo sve dok ne doceka zicer ili gresku protivnika). Nole je u ta 2 seta isprobao sve moguce varijante da bi se prilagodio uslovima i jedino sto je funkcionisalo je isto sto je i AM radio - vracaj dok ne pogresi (54 shot rally), jedino sto niko ne moze da izdrzi takav nacin igre duze od AM. Tu je Nole istrosio rezerve koje su mu zatrebale u 5. setu. Bez vetra 3:0 mozda 3:1 za Noleta - i ta prva 2 seta, u takvim uslovima, je izgubio za nijansu.

asda

pre 11 godina

Kada duva jak vetar igraci sa kracim zamahom i nizim izbacajem lopte imaju prednost. Zato se Berdih onoliko mucio kod servisa, jer on baca loptu do 3 treceg sprata i onda je ceka negde na prvom... Zato je i Ferer bio bolji od Noleta u prvom setu, jer ima jako kratke zamahe i nisko baca loptu. Marejev zamah je kraci od Novakovog tako da mu je bilo lakse da se prilagodi. Nole je katastrofalno poceo drugi set

Dragisa1992

pre 11 godina

Mozete vi pljuvati i vredjati Nole koliko god hocete a bice svima posle žao kad on se on povuce iz tenisa za jedno 7-8 godina. Tada cete onda navijati za tenisere koji ce igrati na chalengerima i koji ce se boriti za ulazak u glavni zreb Grend Slema ili u glavni zreb nekog drugog turnira.
Zato Srbija i Srbi budite ponosni sto vam je Bog dao ovakvog velikog covjeka, a jos veceg sportistu i uzivajate u svakom njegovom mecu koji igra jer ova bajka sa momkom iz Srbije nece trajati doveka iako bi mi to svi volili.

Ratko

pre 11 godina

Ako nastave da igraju po ovom vetru onda neka Bog bude u pomoci Novaku. Ovde servis ne stvara nikakvu prednost. A brzina igre je poput dva puza. Uz vetar mozda i Marej dodje do titule. Lepo je rekao Son Koneri da su Skoti izmislili vetar.

Miki

pre 11 godina

Milose,evo linka

http://www.thefirstrow.eu/watch/139989/1/watch-djokovic-vs-murray,-arthur-ashe-stadium.html

Naravno,pogasi sve ove banere,reklame.Imaj strpljenja,i obavezno pogasi sve sajtove da ti ne koce!Ako ne uspes javi da trazimo drugu opciju!

Jova

pre 11 godina

Posle ovog, upravo završenog prvog seta mogu otići spavati, mirna. Migrena me rastura te nisam u stanju odgledati do kraja.

Ovo Novak može izgubiti ali neće dati.


Pozdrav svima

Mandrak

pre 11 godina

Cekam finale da vidim Novakovu igru a ono duva vetar kao lud. Ovo nije povetarac ovo je nesto poput kosave. Sramota za organizatore da dozvole ovako jadan i bedan mec.

veliki strumf

pre 11 godina

Ako ovaj Marejev sugavi prebacivacki tenis trijumfuje (a nije daleko) onda je tenis na niske grane spao. Vec treci uzastopni neizvestan set Novak gubi od Mareja (na OI 7-5 7-5). To mi je najveca enigma od svega-da ga Marej na jacu psihu dobiha. Evo vec je 4-0, a Nole totalno bez ritma. Ma ne moze ga Nole nikad dobiti na prebacivanje, bolje da napada pa makar sve izgresio nego da igra kao baba. I dok ja ovo napisah trgnu se Nole kao da me poslusa i vrati bar 1 brejk.

vizar

pre 11 godina

Ipak je kod Novaka primjetan umor od jučerašnjeg meča. Drugi set je loše počeo, sa puno grešaka koje skoncentrisani Marej sigurno koristi. Probudi se Novače bre!!!!

dusan

pre 11 godina

Marej je na kraju zasluzeno pobedio. Nole se borio koliko je mogao. Otac Srdjan je izgleda svojim prisustvom i negativnom energijom opet uticao na ishod. Zasto se ljudi kad pisu komentar obracaju direktno Noletu, kao da njemu pisu pismo a ne komentrisu tekst?
dobri

.,

pre 11 godina

Svaka čast NOLE!!! Šteta što nisi osvojio, ali si se junački borio. Sad se lepo odmori i do kraja godine, ako bog da, da nam budeš prvi!!! A za one koji ne znaju Federer do kraja godine brani 3.500 bodova, a Nole samo 500.

Presto

pre 11 godina

Nemojmo se zavaravati, Nole puno teže završava poene ove godine, to je samo znak nesigurnosti, udarci su mu izgubili na snazi, tek je par puta opalio po loptici tako da ju Murray samo isprati pogledom. Pogledajte snimke prošle godine sa svih finala, NEMA više kutova s kratkim dijagonalama, to su loptice koje izbace protivnika i omogućuju lagano poentiranje. 2011. je čak i Nadal nemoćno pratio Noletove udarce. Kad god je odigrao kratku jaku dijagonalu(rijetko) lako je dobijao poen. U dugim dubokim razmjenama nema što tražiti protiv Nadala i Murraya. Tim više što su i ti udarci za 20% oslabili u brzini. Zato je i izgubio snagu u 5. setu. Popravio je smeš, volej igru, ali mu to ne nosi rezultate, treba igrati ono u čemu je najjači, a to su upravo kratke dijagonale koje izbacuju igrača s terena, i ravni ali SNAŽNIJI udarci lijevo, desno - njih je teško igrati jer se treba savršeno pozicionirati i unijeti dozu rizika. Vrijeme je za promjenu trenera inače će ostati na ovih 5 GS.

peRFect

pre 11 godina

Samo nastavite igrati ovakav tenis pa cete ubrzo zavrsiti kao Rafa.. pitajte se hocete li sa ovakvim tenisom moci igrati i u 31-oj kao Roger ??

kobe bryant

pre 11 godina

Ovaj Murray igra definitivno najdosadniji tenis - prebacivanje u nedogled, ali to očigledno donosi rezultat. Nešto slično Italijanima u fudbalu. Igraju na rezultat. Ne mora da bude lepo, ne mora da bude atraktivno, ali donosi rezultat. Možemo zbog toga da ga ne volimo, ali zasad čovek igra kao sat. Svakak mu čast. Ne bih imao ništa protiv da je obrnuto.

Vladan R

pre 11 godina

Uzas, na koji nacin je Novak izgubio drugi set. Nakon sto je izgledao potpuno izgubljen nakon 0:4, uspeo je da vrati dva brejka i kada je po svim parametrima morao da ima ogromnu psiholosku prednost, i mozda cak i prelomi ne samo drugi set, vec i ceo mec, on gresakama pokloni svoj servis gem a time i drugi set Mareju. Sto se samog meca, mogu da razumem i taktiku i nadmudrivanja, i koliko god da znam da su obojca odlicni u defanzivi, ipak nisam ocekivaon da igraju po sistemu ko prvi napadne da mu umre majka. Od Mareja koliko god da je agresivniji sada nego pre godinu dve, je to u odredjenoj meri bilo ocekivano, ali od Novaka ipak ne. Videcemo da li ce taktika na kraju upaliti ali ovih 0:2 ne mirise na dobro.

Pedja

pre 11 godina

Za ocekivati je bilo da ce Murry nekad dobiti GS. To se desilo - OK! Pa bolje da je Nole bio cak i u tom finalu nego neko drugi! Za godinu ili dve Nole i Murry ce se smenjivati kao #1, ostali ce biti proslost. I polako ce dolaziti mladja generacija tipa Tomic, Raonic, itd - sve OK i normalan sled dogadjaja.

Nole je fenomenalan i hvala mu za sve!!!

Easy rider

pre 11 godina

Bravo za obojicu! Ipak je dan odmora presudio kao i vetar na pocetku a za hejtere jedno pitanje. Kako Nole nije sad pobedio kad se igralo za najvecu lovu do sada na americkoj turneji,a Nole igra samo za lovu a ne i za Srbiju zar ne?

miroslav

pre 11 godina

Prijatelji ,ovo je sport. Nikad nije postojao sportaš koji je uvijek pobijedio. Nole je CAR ! To vam kaže jedan hrvat iz Zagreba.Ponosan sam na Noleta.Pozdrav svi ljudima dobre volje !

Bojan

pre 11 godina

(Nikola, 11. septembar 2012 09:56)
kada krenes da razmisljas u tom fazonu da postoje tu neki dogovori da neko stvarno nesto izgubi, da li si u stanju da prihvatis proslogodisnju Noletovu sezonu kao deo dogovora?
Ako nisi, onda si samo subjektivan navijac koji trazi spoljna opravdanja za poraze svog miljenika, ako jesi, e onda tek ima smisla razgovarati na tu temu i o dokazima koje imas.
realno, da je Nole ovo izvukao, pa makar i samo Marijevim greskama u petom setu, svi bismo govorili o herojskom povratku velikog sampiona, sjajno igri i neverovatnoj mentalnoj stabilnosti, kao i protiv Conge i Sepija. Msm da nema govora ni o kakvom pustanju, Mari je generalno juce bio bolji i vise je zavisilo od njega kako ce se poeni zavrsiti.

swedenonline

pre 11 godina

(Sasa_ns, 10. septembar 2012 22:02) .. kapiram da nisi bio na ovakvim arenama gde je ugao gledanja na teren tako tup, sa visine, da i najdalji imaju punu predstavu dimenzije terena. Kamera laze, da je 3D shvatio bi.

Idemo

pre 11 godina

Rekao je Goran Ivanisevic da Britanac uzima US OPEN, a mi smo se smijali.. Bas me zanima hoce li da bude u pravu.. Izgleda da je racunao na ove vremenske uvjete :P

aleksandar

pre 11 godina

Neverovatno je koliko se ljudi kod nas razumeju u tenis. Pre Djokovica nisu znali pravila, a sad znaju šta fali u igri, do skoro, prvog igrača sveta.

Nauka

pre 11 godina

@blashyrk.Neuporedivo.Novak je petostruki gren slem osvajac a ova dvojica ne.Tacnije Safin ima 2 GS A Rodik je kako se to u tenisu zove "one slam wonder".O ostalim rekordima je izlisno pricati.Ako se vec ne razumes u tenis onda nije tesko uzeti i informisati se.

ooo

pre 11 godina

Djokovic igra sam protiv sebe, osvaja vinere i pravi neiznudjene greske, u taj brejku Novak vodi 5-3, a onda poklanja tri vezana poena Mariju za vodjstvo Skota 6-5?! Mari ne bi izasao na mrezu ni cunami da ga pokupi.

Emko

pre 11 godina

Nista ne pljujte murray nego novak ne napada sam sebe pobedjuje onakve greske su ga kostale prvog seta ako ne napadne ode i mec na strani Murray

Vladan R

pre 11 godina

@ blagi uzas

O kakvoj ocajnoj sezoni koju treba baciti u zaborav ti pricas, kako te nije sramota da prosipas takve gluposti. Ni meni se ne svidja pristup Novaka ovom mecu, smatram da je zbog toga i izgubio, Desavalo se i desavce se, ali kakve veze, kakav god bio, ima sa celom sezonom. u 2012oj Novak ima 1 osvojen GS, 2 finala i jedno 1/2f, sto je nabolje u odnosu na najvece rivala. Ima i 2 mastersa uz 3 finala sto nije mnogo losije u odnosu na Federerova 3 mastersa. Uostalom ima i preko 1000 bodova prednosti na ATP race to London, bodovi od pocetka 2012 zakljucno sa USO, sto je poprilicno s obzirom da do kraja godine ima jos 4500 bodova na raspolaganju pa stoga da ima dobre izglede da do kraja godine vrati br1. Covek bi rekao da ste ti i tebi slicni osvojili kalendarski GS uz nekoliko mastersa, kada vam ovi navedeni rezultati ne valjaju. Zar ne mozete da shvatite da se ne moze vecito vezivatti 40tak pobeda u nizu, osvajati maltene svaki turnir redom i obezbediti prvo mesto vec pocetkom septembra, i da je 2011 bila jedinstva i tesko ponovljiva. Nimalo se ne razlikujete od onih na totalno suprotnoj strani od vas, koji velicajuci Novaka, nipodastavaju preostalu trojcu iz top 4, tvrdnjam da su pobedjivali samo zato sto je Novaku izgubio motivaciju, ili sto mu je umro neko blizak, ili je pod pritiskom, ili duva vetar, ili je umoran, ili rival ima srece, itd. Dajmo malo realnosti pa da shvatimo da Novak ima odlicnu godinu, ali da su manje vise podjednako odlicni pomenuti rivali.

Pastir Kostja

pre 11 godina

Okrenem tenis, katatrofa! Komentator mi gazi po živcima. Okrenem na sledeći kanal gde je srpski komentator -užas, iritira do bola, nestručan, smara! Ko njih uopšte drži da komentarišu tenis. Teže su mi pali od Noletovog poraza!!!

boki1812

pre 11 godina

Nole svaka cast, a cestitke i za Murraya! Moralo se i to jednom desiti, ove godine iz "velike cetvorke" (sad konacno mozemo reci VELIKA CETVORKA) svi uzese po jedan grand slam, ali Murrayev bonus je zlato na OI. Izgleda ce ovu godinu prevagu odnijeti Mastersi (Nole-Miami i Toronto, Roger-I.Wells, Madrid i Cincinnati, Rafa-Monte Carlo i Rim, Andy O), dok ce presudna za Ranking biti Rafina povreda ...na kraju godine Nole vrlo vjerovatno prvi, Roger drugi, Andy treci, Rafa cetvrti, David, Jo, Delpo, Berdich, Janko, Isner, Cilic, Raonic...Negdje procitah Murray=Caroline muskog tenisa...nije bas tako, ali nije ni predaleko od istine. U svakom slucaju, cestitke obojici za mec(sem prvog seta punog gresaka), a jedino me muci sto na poslu nisam ni za krivi zbog pet sati gledanja tenisa. Kako li je njima...

boki1812

pre 11 godina

Nole svaka cast, a cestitke i za Murraya! Moralo se i to jednom desiti, ove godine iz "velike cetvorke" (sad konacno mozemo reci VELIKA CETVORKA) svi uzese po jedan grand slam, ali Murrayev bonus je zlato na OI. Izgleda ce ovu godinu prevagu odnijeti Mastersi (Nole-Miami i Toronto, Roger-I.Wells, Madrid i Cincinnati, Rafa-Monte Carlo i Rim, Andy O), dok ce presudna za Ranking biti Rafina povreda ...na kraju godine Nole vrlo vjerovatno prvi, Roger drugi, Andy treci, Rafa cetvrti, David, Jo, Delpo, Berdich, Janko, Isner, Cilic, Raonic...Negdje procitah Murray=Caroline muskog tenisa...nije bas tako, ali nije ni predaleko od istine. U svakom slucaju, cestitke obojici za mec(sem prvog seta punog gresaka), a jedino me muci sto na poslu nisam ni za krivi zbog pet sati gledanja tenisa. Kako li je njima...

realo

pre 11 godina

Najpre kapa dole Noleu za prikazan moral i igru. Vazno jr d ad je prekinuo niz laganih poraza u finalima. Da je uzeo bar jedan od prva dva seta, imao bi velike sanse da pobedi, ovako je ipak bilo pretesko. Sto se igre tice, evidentno je da defanzivci preuzimaju primat. Od prvih pet igraca, trojica su totalni defanzivci samo RF i Nole donekle'n igraju napadacki. Mari je defanzivu doveo do savrsenstva, kada ga krene u stanju je da vrati po 5 nemojucih lopti zaredom. Nole nema drugog izbora, vec da igra jos agresivnije, posto ocigledno u defanzivi ne mozr da se poredi sa ovom trojicom. Za takvu igru je neophodns bolja igra na mrezi, posebno smec udarci, koji su ga i sinoc kostali drugog seta

Bojan

pre 11 godina

(prokleta avlija, 11. septembar 2012 11:20)
Nole jeste favorit da zavrsi godinu na prvom mestu, iako je zavrsnica sezone vec godinama po nekom nepisanom pravilu Rodzerova, ali 1000 poena kapitala nije malo za nadoknaditi, medjutim jos dosta poena je tu u igri.
Ali ne kontam omalovazavanje drugih tenisera, nabrajas Federerove protivnike u finalima mastersa i kao oni su slabiji od Noletovih protivnika. Pa Nole je u Majamiju pobedio Marija, ali u Torontu je igrao sa Gaskeom i prosetao se do titule bez teskog meca, Rodzer je ipak uradio vise na mastersima, jeste u Indijan Velsu finale bilo protiv Iznera (koji je btw izbacio Noleta), ali je u polufinalu dobio Nadala, Madrid je bio malo specifican zbog podloge, a u Sinsinatiju si promasio protivnika u finalu, jer to je bio Nole.
Sa druge strane, Mari je imao odlican pocetak sezone, losiju sljaku i malo emotivnog praznjenja pred US Open nakon olimpijskog zlata. Nece biti prvi na kraju, ni drugi, vec zasluzeno treci (jbg Nadal ne moze sa pola sezone da bude vise od 4. mesta).

mmx

pre 11 godina

@Nikola
Jesi li ti procitao ovo sto si napisao? Kada Novak pobedi onda je to herojska pobeda (kao da se borio u ratu), a kada neko Novaka pobedi onda su to masoni i USA umesali prste.
Sacuvaj Boze sta sve covek nece proctiati ovde.

iz amerike

pre 11 godina

Bio je to zaista sjajan mec, iako nas Nole nije osvojio pehar ali komentatori ovde mu svi daju takve visoke ocene; jer kad pogledate rezultate po mecevima, kad je gubio gubio je sa minimalnom razlikom, a kad je dobio dva seta bio je u ubedljibvoj prednosti. Zato mi je zao sto nije uspeo da se izbori, ali se stvarno borio sjajno i bilo jetako uzbudljivo gledati. I ako je morao od nekog da izgubi drago mi je da je to Mari jer je simpa momak i nije arogantan kao neki tamo...

Dermendziev

pre 11 godina

Dramaticni mec koga cu dugo,dugo pamtiti,ne po drami,vec po prvom osvojenom GS turniru Endija Mareja,nekada velikog prijatelja nasega Novaka.Ako je vec Noletu drago sto je Endi pobednik,sto da ne i meni.

Sve je bilo izuzetno ubedljivo,bar za mene od igre do premora.Pobedio je bolje fizicki i mentalno spremniji,Mari koji je mislim manje rizikovao od Novaka.

Kao da mi je Novak delovao nekako odsutno,kao da je mozda jos bio pod utiscima i predelima Skotske,mozda isto kao ja odmah posle clanka i Noletove ubedljive izjave "da ne postoji prijateljstvo u poslu",koga se eto slucajno odrekao na par dana pre meca.Od tada,t.j od te izjave, meni se u glavi stalno slucajno vrteo rezultat 3:2(1) za Eendija.Vidite nisam omanuo u pobedniku,mozda sam vise omanuo u ovom komentaru.Razalostili su me i Noletovi grcevi pred kraj meca,bio je iscrpljen,eto i zbog toga je mozda mec i ubedljivo izgubio u petom gemu.

Nisam pristalica teorije zavere.Eto Federer pobedio nije,vec dojucerasnji Noletov najbolji prijatel,cijeg se prijateljstva Nole malte ne, odrekao pre meca.Uveren sam da ce prijateljstvo obnoviti i nastaviti,nekada kad zavrse igracku karijeru.Neko ce mozda biti trener,neko celnik,a Nole ima opciju i teniski sudija,jer eto ima "oko sokolovo"("iztrebiteljnij glaz",kako ga ja zovem).

U nadi da ce ovaj moj komentar biti objavlen srdacan pozdrav,uz jos jednu cestitku pobedniku i konstataciju: i Mari osvajac GS titule,zasluzio je minulim radom , sto se ono kaze "sve se vraca".

Jovan

pre 11 godina

Svaka čast Novak, herojski si se držao i borio. Fantastičan meč i atmosfera u New Yorku!

Na zalosost zaostatak od dva seta je bio prevelik jer je bilo teško igrati u vetrovitim uslovima prvi i drugi set i Andy se tu bolje snašao.

Srdačan pozdrav i puno sreće u budućnosti!

Draško NY

pre 11 godina

Vetar i tie break su na kraju presudili, ali i daleko bolja kondicija Mareja.
(veliki strumf, 11. septembar 2012 03:19)

Ma kakvi, ovo se ovako napisano ne može odbraniti. Vremenski uslovi su bili potpuno isti za obojicu. I teško je samo i zamisliti da je neko kondiciono spremniji od Noleta generalno gledano. To što Nole ima slabiji servis nema veze sa fizičkom spremom. E sad dolazi ono glavno i što najviše u celoj priči boli kao stara konstatacije. Nole ne igra racionalan tenis, on se mnogo više troši od njih i kad ne proklizava, uklizava, i djonove i zglobove pritom troši na ovoj gumi. To mu je večeras uzelo bar 1/4 snage uz sve one špage i verovatno do povrede dovelo. Sve mu je to apsolutno nepotrebno kad bi bio u stanju da odmah na prvu loptu preuzme inicijativu i da on bude taj koji diktira tempo i šeta njih sa manje spina i logično oštrijim loptama. Mali se broj lopti može vratiti kad im on ovako kratke i visoke igra povratne i naravno da će da tako po ćoškovima juri da ih povadi navrat-nanos. Jalova i pogubna je to rabota, koja ga najviše od svega košta. A i jeste činjenica da Nole nije igrač koji se zna u momentu prilagoditi novim vremenskim uslovima, kao što je promena smera vetra i da tad odigra maksimalno pametno. Neiznudjene greške govore to sve i da se ne gleda usporeni snimak. Uz to sve mu je i taktika bila jako bušna i 4/5 meča sam sumnjao da je on tako nešto uopšte imao. Tolika improvizacija ponekad upali, ali samo ponekad, kao i obično u životu.

Kendall Sq.

pre 11 godina

Za ove sto su zainteresovani da znaju sta se vidi sa zadnjeg sedista na stadionu, s obzirom da sam ove godine bio na zadnjem sediste, tacnije predzadnjem, i vidi se dosta dobro. Bez problema se vidi loptica i mozes prepoznati igrace. Ne vidis oci, nos, ali mozes da razaznas kosu, facu, kacket, i ostalo. Najbitnije od svega normalno moze da se prati tenis.

Vlajko

pre 11 godina

Neko je juce bio u pravu kad je napisao da ponovan los start Djkovica moze da bude presudan.To mu se ove godine redovno desava izgubi 1 set pa jos i zapocne drugi lose :( 3 puta na izjednacenje u taj brejku na njegov servis on odigra katastrofalno,to ga je verovatno i kostalo meca.Sto kazu ljudi iz poraza se uci.Sve najbolje ubuduce.

borkes

pre 11 godina

Reći da je pobedio bolji je tvrdnja koja bi bila podložna diskusiji ali reći da je pobedio onaj koji je bolje iskoristio svoje šanse je sasvim tačna. Marejeva igra, takva kakva je, dovedena je do perfekcije. U jednom trenutku kad je izbacio slajs u aut lepo mu se s usana moglo pročitati:" nemoj to da mašiš to smo vežbali na treningu". Po meni njegova igra je daleko od defanzivne. Koristi on svaku priliku da napadne samo što se te prilike u prebacivanjima od 15-25 puta slabo vide jer igra deluje jednolična prilikom takvih poena. Definitivno je slab prvi servis bio možda i glavni uzrok sinoćnjeg Novakovog poraza. Što se tiče servisa pogledao sam malo Novakove mečeve protiv Endija i Rafe (AO2011) i Rodžera (US2011). Ti mečevi su igrani u 5 setova i peti set je sevisom počinjao protivnik !!! Uopšte ne sumnjam da bi ishod meča bio drugačiji da je sinoć Mari počeo 5. set sevisom. Po meni je mnogo lakše ( govorim o kasnoj fazi meča) servirati nakon pauze, pa onda tražiti priliku za brejk a ne onako iscrpljen od pokušaja da brejkeš protivnika normalno servirati pogotovo kad ti servis ne ide. Mari je u svoja poslednja tri sevis gema promašio možda 2 prva servisa. I baš me intersuje, pošto nisam imao snage da gledam meč 100% već sam ga pratio onako povremenim bacanjem oka na ekran, da li je Mari svesno izgubio poslednji gem 4 seta upravo zbog gore iznesene tvrdnje ili je Nole baš zapeo. Pogotovo što je to bio 2 brejk.

Pozdrav iz Toronta

pre 11 godina

"Poznavaoci tenisa" koji opisuju Marijevu igru kao defanzivnu i dosadnu se verovatno u basketu pale na Harlem Globetrotters.

Srdjan Bel

pre 11 godina

"Znate sta ljudi mene interesuje..... sta vide ovi u poslednjim redovima na tribinama ???
(Sasa_ns, 10. septembar 2012 22:02)"

Nije uzivo tako kao sto izgleda preko objektiva kamere. Kamera cini da to izgleda zaista daleko. Mnogo se to bolje vidi i blize je nego sto mislite.

emilli2

pre 11 godina

Kad se sve sabere i oduzme zasluzena pobeda Endija.Novak je imao mnogo oscilacija u svojoj igri.Previse se gresilo da bi se pobedio igrac koji je u vrhu rang liste.Endi ce posle ove titule biti sve bolji i bolji,vratice se Nadal,tu je jos Federer.Novak ce morati nesto da promeni u svojoj igri.Procitan je.Voleji na mrezi losi,servis ranjiv.Bez napretka u igri nema novih titula.Danasnji tenis i sport uopste ne trpe stagnaciju,a to se Novaku upravo desava.