Biciklizam 32

Petak, 24.08.2012.

18:36

Presuda USADA: Armstrong dopingovan

Antidoping agencija SAD (USADA) presudila je da je Lens Armstrong koristio nedozvoljena sredstva posle 1. avgusta 1998.

Presuda USADA: Armstrong dopingovan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Djole

pre 11 godina

"Ako je i tako zašto nisu reagovali na vreme. Znači za 14 god da očekujmo rezultate kontrole sa ovogodišnjih igara"
(Nije nego)

Lance se najverovatnije nedavno (u zadnje 2-3 god) nekom mnogo mocnom zamerio, pa su resili da ga se rese.
A sto se tice 14 godina - desetine miliona $ su ulozeni u razvoj tog preparata, koji nije samo Lance koristio vec desetine US sportista. Tako da ako bi on recimo 2000. bio uhvacen na osnovu anonimne dojave, taj doping ne bi mogao vise niko bezbedno da koristi, jer bi ga WADA stavila na listu zabranjenih preparata i razvila bi metodu za njegovu detekciju.

Medjutim, i pored svega smatram da je Lance zrtva u celom slucaju, jer su i svi ostali njegovi konkurenti nesto koristili. Drugo, sam preparat ne funkcionise po principu - leskaris, ne treniras, popijes pilulu i odmah postanes sampion i pocnes da razbijas konkurenciju. Vec pomaze da se pomere granice izdrzljivosti i intenziteta treninga, kao i aerobno-anaerobne sposobnosti i performance. Dakle, i dalje moras da "ludacki" treniras, zapravo jos zesce.

kokan

pre 11 godina

@ronin zaboravio si tenisere i pre svih majorcanina i stanovnika monte karla. kad vec pausalno bez dokaza prozivas , eto ti jos dvojica.

MILOS

pre 11 godina

Mislim da je Amere tj. njihovu USADA najvise razljutilo to sto se vratio ponovo profesionalnom biciklizmu 2009. Osvoji je 7 TdF za redom, povukao se, zgrabio svoj deo slave i finansijskog "kolaca", postao legenda i umesto da uziva u lovorikama, on resava da se ponovo vrati profesionalnom biciklizmu. E to ne moze, jer ima i drugih mladjih sportista, koji cekaju da se proslave i postanu legende. Jednostavno im odvlaci sponzore, novac i medijsku paznju. S druge strane, svi se oni bez razlike i onako dopinguju, pa im je utoliko bilo lakse da ga optuze i eliminisu. I tu je usledila kazna zbog ne postovanja preporuka da se ne vraca.

Sta mislite da Phelps nebi mogao i narednih 4-5 god. da dominira, ko sto je i do sada uz pomoc dopinga. Ali ne, receno mu je da se povuce, jer dolaze novi mladji asovi koji treba da postanu heroji nacije, doduse takodje uz pomoc dopa, ali to se vec podrazumeva. Dakle, jedan projekat je zavrsen i vec se radi na sledecem velikom sampionu. Ovaj prethodni se obezbedio za 10 ugodnih zivota, ali ako pokusa nesto da brlja i on ce da ode pod tanak led.

Fabula

pre 11 godina

Vrhunski prevarant, a ne sportista. Poštovao sam ga kao jednog od najboljih sportista ikada, a sada običnog prolaznika na ulici ću poštovati više nego ovog čoveka...

Max

pre 11 godina

@petar
Poluinformacija ili dezinforamcija?...
Gdjica Marion je sedela 6 meseci u zatvoru zbog...LAGANJA federalnih agenata u istrazi o steroidima i ISTRAZI O FALSIFIKOVANIM CEKOVIMA - tako da ta prica o USA - zatvorskom - kaznjavanju zbog steroida ne drzi vodu.
Pomenut je argument (ocigledno neprovereno) - "eto Ameri kaznjavaju, a ostali..."
Grkinja Thanou je u svojoj zemlji 2004 kaznjena za istu stvar - laganje u izjavi (samo o steroidima, nije falsifikovala cekove) 31 mesec uslovno, a IOC joj nije dozvolio takmicenje u Pekingu 2008 iako nije dokazano da je koristila steroide (izbegla je test i odradila dvogodisnju suspenziju, posle toga nije bila pozitivna na testovima).
Imao sam tu srecu da gledam Justin-ovih 100 metara u Atini 2004...
Sta sa njim? Zasto je Justin mogao da trci 2012, a Ekaterini Thanou nije 2008?
Sta sa Lewis-om?
Zasto Johnson ODMAH, a Lewis NAKNADNO? - samo je to pitanje.
Da li sam negde napisao da smo samo mi posteni? Da li sam pominjao konspiraciju?
U ovom konkretnom pitanju Ameri su problematicni i jedinstveni - u najmanju ruku. Kad budemo na drugim temama bavicemo se Ruskim neo-fasizmom, Kineskom varijantom represije i ostalim (Srbin sam, ali sam gradjanin sveta, a ne Rusije, Kine, Kube, ili kao vi, samo Amerike)
Molim vas samo, nemojte vi (neo-liberalni likovi koji stalno etiketiraju druge) braniti USA, jer upravo idete uz vetar zagovornicima konspiracije vasim poluinformacijama.

Marko Despotović

pre 11 godina

Ako ćemo tako, kada se nekome oduzme neka trka, uvek trku pobeđuje onaj drugi u generalnom plasmanu. E, svi ti drugi su takođe imali problema sa dopingom. 1999
- Aleks Cule. 2000 - Jan Ulrih. 2001 - Jan Ulrih. 2002 - Hoseba Beloki. 2003 - Jan Ulrih. 2004 - Andreas Kloden. 2005 - Ivan Baso. Svi do jednog su imali problema sa dopingom i neki su imali dvogodišnje ili doživotne suspenzije. I Kontador je nedavno završio svoju kaznu. Ovo nije fer. Ne znam, meni je sve tu sumnjivo. Valjda zato što je uz Edija Merksa najveći svih vremena, pa mi je teško da poverujem. A i cenio sam ga uvek i navijao za njega. 2009. se vratio posle 4 godine pauze i bio treći u poznim godinama, to govori nešto. Onda je svih tih godina dok je osvajao Tur imao iza sebe US Postal, Hinkepi, Vandevelde, Hamilton, Ekimov, Lajphajmer, Bonen, Zabriski, Beri, Lendis... To je tim kao onaj USA košarkaški 1992. u Barsi. Plus, on se samo spremao za Tur. Osvojao je Trku kroz Švajcarsku, Dofine, bio svetski prvak 1993. osvojio bronzu u Sidneju na hronometru, prvi na trci kroz Džordžiju, drugi na Amstelu i još neke manje trke. Davao je po 6,7 minuta na kraju u generalnom plasmanu. Sve je ulagao u Tur. Biće ovde još vatre, čekaju se komentari drugih vozača i šefova ekipa. Plus, UCI je zadužen za oduzimanje titula, tako da ništa nije zvanično.

Banja Luka

pre 11 godina

Vecina americkih profesionalnih sportista se dopinguje! Vrlo svež primer: zar nije sumnjivo da Vilijamsova ekspresno pobedi Sarapovu na OI, takoreci je unisti i ponizi, a posle izgubi na prvom sledecem turniru? Zasto je sada na tapetu Armstrong? Da li zbog toga da se paznja javnosti usmeri na njega umesto na Felpsa? Zašto je stradao Ben Džonson (Kanađanin), a nije Karl Luis, američka ikona, koji je takođe uzimao drogu? Dvostrukih aršina ima i među Amerima, a ti aršini uvek su u funkciji nečijih interesa.
(Matori, 24. avgust 2012 20:01)

I ja sam isto pomislio kada sam vidio kako je Serena igrala na Olimpijskim Igrama. Mislim, niko ne spori to da ona nije sposobna da osvoji OI, ali razlika izmedju njene igre na Wimbledonu i OI je bila NENORMALNA i to samo u mjesec dana, na istom mjestu i na istoj podlozi.

WIMBLEDON:
Serena Williams-Agnieszka Radwanska 6-1 5-7 6-2
Serena Williams-Victoria Azarenka 6-3 7-6(6)
Serena Williams-Petra Kvitova 6-3 7-5
Serena Williams-Yaroslava Shvedova 6-1 2-6 7-5
Serena Williams-Jie Zheng 6-7(5) 6-2 9-7
Serena Williams-Melinda Czink 6-1 6-4
Serena Williams-Barbora Zahlavova Strycova 6-2 6-4

OLIMPIJSKE IGRE:
Serena Williams-Maria Sharapova 6-0 6-1
Serena Williams-Victoria Azarenka 6-1 6-2
Serena Williams-Caroline Wozniacki 6-0 6-3
Serena Williams-Vera Zvonareva 6-1 6-0
Serena Williams-Urszula Radwanska 6-2 6-3
Serena Williams-Jelena Jankovic 6-3 6-1

Deki

pre 11 godina

Biciklizam je jako naporan sport i veliki broj njih se dopinguje, a nikada ne otkrije, jer koriste u datom vremenu najnoviju state-of-art generaciju dopinga. Ako je to tako onda Amstrongovih 7 titula je osvojeno pod jednakim uslovima (jer svi se dopinguju).

Malo zvuci paradoksalno da su se njegove kolege iz tima, koji su vozili za njega, dopingovale, a on nije. Pa ni oni nisu bili otkriveni 1998. nego tek sada. Dokazi protiv njega mora da su veoma jaki, jer kad se ceo tim dopinguje to ne moze da se sakrije, kad se jednom progovori o tome. Verovatno, da bi izbegao istu sudbinu kao i Merion Dzons, da laze pred Velikom porotom, i zaglavi u zatvoru, i kaze da odustaje od svega.

Steta, inace jako lepo zvuci cela prica da se nakon borbe protiv tumora vratio i poosvajao 7 Tur de Fransa.

Doping zauzima centralno mesto u mnogim sportovima, plivanju, atletici itd. I na OI, za Amere, Kineze, Ruse, Britance, Nemce... dopingovanje jeste drzavni projekat vec decenijama unazad. Male zemlje jedva da i imaju neku sansu da osvoje po koju medalju. Zato, treba vec jednom da prestane hajka na nase sportiste, jer su ucinili ono sto su pod datim okolnostima i mogli. Mi smo verovatno jedina zemlja gde se jos uvek po forumima raspredaju price o protekloj Olimpijadi, i blate nasi sportisti. Ja cak neverujem da se bilo kakva hajka vodi u zemljama u okruzenju spram njihovih sportista, a samo su Hrvati zabelezili neznatno bolji rezultat.

djole

pre 11 godina

И хејтери, шта кажете? Где су сада оне приче о гаранцији америчке владе и сличне будалаштине? Пресуду је донела USADA тј. Америчка антидопинг агенција не WADA (Међународна антидопинг агенција). Зашто Амери дискредитују своје шампионе и шта мислите да ли је овако нешто могуће у Русији или Кини? Немојте сметнути са ума да су Американци а не неки странци открили да су Мерион Џоунс и Џастин Гетлин допинговани а ви и даље трубите о националним пројектима то како се Амери систематски допингују, како њихова антидпоинг агенција то подржава и слично.
(Боки, 24. avgust 2012 20:11)

Ma pusti ti Rusiju i Kinu. Ne treba dalje od ove nase Srbije da gledas. Ovde bi mu dali orden heroja i sve bi se ispod tepiha pomelo. Pogledaj kako nam je strava posten fudbal, kosarka, rukomet, vaterpolo....Nego problem je sto vecini smeta Amerika i pljuju po svemu Americkom.

ko drvosjeca

pre 11 godina

Kad ste vec krenuli, zavrsite i sa Felps-om, sto da cekamo bezveze 10-15 godina.

Zanimljivo je da sve ono sto je amerika prisivala rusima u holivudskim filmovima, sama radi. U realnosti, Roki je bio dopingovani autobot a Ivan Drago drvoseca iz Sibira koji je naporno trenirao i postao svetski prvak.
(Dendza, 24. avgust 2012 20:41)

shvatio si da kao i u politici ameri vole da lage pomalo i u sportu. pa to sto se tice boksa svi znamo, otkad sovjeti udjose prije 20 godina pocese da terorise amere braca klicko, povetkin i ostali.

Jim Beam

pre 11 godina

Mene fascinira činjenica da je momak prošao hiljade doping testova i nije pao ni na jednom. Nisu ga testirali samo Ameri, već doping agencije iz svih zemalja sveta gde se takmičio, a momak je prošao ceo svet trkajući se. Ako je istina da se dopingovao i da su to saznali na neki drugi način, ispada da ti testovi ništa ne vrede više ili su urin i krv umesto njega davale timske kolege ili sportski direktor.

Max

pre 11 godina

To su ti USA fazoni da naknadno sve priznaju (sad nek se jave oni USA-ofili da mi kazu kako se i oni testiraju i slicno).
Da se razumemo, tvrdim da je doping masovno rasiren i po drugim drzavama, ali se osim USA sportista svi pritisnu cim su sumnjivi, a ne naknadno. USA sportistima se daje "lufta" da se zaradi, lepo zivi i slicno (a ako neko potegne tezu da im se posle sve uzme, samo nek razmisli koje sve firme u medjuvremenu zarade na marketingu i tim firmama se na uzme nista - a to je, uostalom, i poenta). Recimo - svi znamo Marion Dzons kao sampionku, a devojka to nase "sampionsko" prepoznavanje nije zasluzila jer se dopingovala (sto je priznato znatno kasnije).

tozy

pre 11 godina

sad ćemo vidit šta će reč UCI, ne bi se čudio da odkantaju amere jer realno ovo bi mogao bit ogroman potres za profesionalni biciklizam

petar

pre 11 godina

(Max, 24. avgust 2012 21:04)

Isto tako je ona sedela u zatvoru zbog njenog skandala. Mi Srbi smo inaci sampioni u teorijama zavere. Sve mi znamo kako se to radi ispod stola, bla bla bla bla bla ... Dosta vise s tim kompleksima. Dojadili smo i Bogu i narodu.

A Lance sto je zaradio i neka. Barem je covek mogao da isplati bolnicke racune. I dosta vise sa tim izvodjenjima kako smo mi jedini posteni kad ceo svet zna da krademo gde god stignemo.

Matori

pre 11 godina

Vecina americkih profesionalnih sportista se dopinguje! Vrlo svež primer: zar nije sumnjivo da Vilijamsova ekspresno pobedi Sarapovu na OI, takoreci je unisti i ponizi, a posle izgubi na prvom sledecem turniru? Zasto je sada na tapetu Armstrong? Da li zbog toga da se paznja javnosti usmeri na njega umesto na Felpsa? Zašto je stradao Ben Džonson (Kanađanin), a nije Karl Luis, američka ikona, koji je takođe uzimao drogu? Dvostrukih aršina ima i među Amerima, a ti aršini uvek su u funkciji nečijih interesa.

crnobeli delija

pre 11 godina

sramotna odluka nabedjene agencije koja 14 godina nije mogla da nadje ni jedan jedini fizicki dokaz a sad isteruje rpavdu na osnovu izjava vec nahvatanih biciklista koji bi i rodjenu majku prodali samo da im se umanji kazna.

Lens je bio i ostace legenda.

dusanmal

pre 11 godina

Naucni pristup: tokom cele karijere Armstrong je bio testiran i re-testiran. Tokom celih godina kroz potpuno nenajavljena i slucajno raspodeljena iznenadna testiranja (od kojih nikada nije izbegao). Tokom svih takmicenja kroz slucajno raspodeljena testiranja i obavezna testiranja posle svake pobede. To ukljucuje razne institucije koje su izvrsavale testove, od UCI do OI. Takvi testovi su regularno hvatali i odrzani protiv mnogih biciklistickih velikana. Ni jedan od tih stotina testova preko vise od decenije nije nikad bio pozitivan za Armstronga. Testovi su moderni i sa zanemarljivom greskom i sa izuzetnom osetljivoscu. Naucni zakljucak: jedini moguci zakljucak je da se nije dopingovao.
Kako su onda ovi zakljucili nasuprot: licne tvrdnje od strane biciklista koji su bili diskreditovani - uhvaceni u dopingu i licne tvrdnje sportskih lekara koji su bili uhvaceni u davanju dopinga drugim biciklistima. Ljudi bez narocitog morala. Ljudi sa razlogom da povuku nevine dole u svoju sopstvenu prljavstinu da bi izgledali manje krivi. Ni trunka fizickih dokaza. Samo licne nedokazive tvrdnje. Ja tako mogu da tvrdim da mi ta organizacija duguje sto miliona dolara. Cisto sumnjam da bi mi dali na poverenje na osnovu samo takve izjave...

Dendza

pre 11 godina

Kad ste vec krenuli, zavrsite i sa Felps-om, sto da cekamo bezveze 10-15 godina.

Zanimljivo je da sve ono sto je amerika prisivala rusima u holivudskim filmovima, sama radi. U realnosti, Roki je bio dopingovani autobot a Ivan Drago drvoseca iz Sibira koji je naporno trenirao i postao svetski prvak.

Боки

pre 11 godina

И хејтери, шта кажете? Где су сада оне приче о гаранцији америчке владе и сличне будалаштине? Пресуду је донела USADA тј. Америчка антидопинг агенција не WADA (Међународна антидопинг агенција). Зашто Амери дискредитују своје шампионе и шта мислите да ли је овако нешто могуће у Русији или Кини? Немојте сметнути са ума да су Американци а не неки странци открили да су Мерион Џоунс и Џастин Гетлин допинговани а ви и даље трубите о националним пројектима то како се Амери систематски допингују, како њихова антидпоинг агенција то подржава и слично.

musa dembele

pre 11 godina

Zasto je odustao da se bori? Kako je moguce da odustanes od borbe koja je tvoj zivot,a to su trofeji,titula ikone sporta.. Bojim se da su dokazi protiv njega prejaki,pa igra na emocije fanova...tipa"za mene ces uvek biti legenada i najveci"... Ako si nevin nema predaje! Licno za mene,ako odustane on nije sampion,nego prevarant! Amerima se mora odati priznanje,ovim su mnogima zapusili usta,jer su udarili na svoju legendu!

BaneUtd

pre 11 godina

Nemojte da se začudite ako pređu na Majkl Džordana,sutra kreće ekskluziva ''Džordan dopingovan od 1990.godine''.Oduzimaju mu se svih 6 prstenova i 2 zlata sa olimpijada. Zatim ,,Mihael Šumaher dopingovan od 1995.godine''.7 titula ne važi.Valentino Rosi je sledeći.Pa Tajger Vuds.A na kraju,šlag na tortu...,,Federer dopingovan od 2002.godine''.17 gren slemova možemo da precrtamo.

Glupaci američki. 7 titula na Tur d'Fransu je 7 titula na Tur d'Fransu.Mogu samo da mu se sagnu.

Dendza

pre 11 godina

Kad ste vec krenuli, zavrsite i sa Felps-om, sto da cekamo bezveze 10-15 godina.

Zanimljivo je da sve ono sto je amerika prisivala rusima u holivudskim filmovima, sama radi. U realnosti, Roki je bio dopingovani autobot a Ivan Drago drvoseca iz Sibira koji je naporno trenirao i postao svetski prvak.

Max

pre 11 godina

To su ti USA fazoni da naknadno sve priznaju (sad nek se jave oni USA-ofili da mi kazu kako se i oni testiraju i slicno).
Da se razumemo, tvrdim da je doping masovno rasiren i po drugim drzavama, ali se osim USA sportista svi pritisnu cim su sumnjivi, a ne naknadno. USA sportistima se daje "lufta" da se zaradi, lepo zivi i slicno (a ako neko potegne tezu da im se posle sve uzme, samo nek razmisli koje sve firme u medjuvremenu zarade na marketingu i tim firmama se na uzme nista - a to je, uostalom, i poenta). Recimo - svi znamo Marion Dzons kao sampionku, a devojka to nase "sampionsko" prepoznavanje nije zasluzila jer se dopingovala (sto je priznato znatno kasnije).

dusanmal

pre 11 godina

Naucni pristup: tokom cele karijere Armstrong je bio testiran i re-testiran. Tokom celih godina kroz potpuno nenajavljena i slucajno raspodeljena iznenadna testiranja (od kojih nikada nije izbegao). Tokom svih takmicenja kroz slucajno raspodeljena testiranja i obavezna testiranja posle svake pobede. To ukljucuje razne institucije koje su izvrsavale testove, od UCI do OI. Takvi testovi su regularno hvatali i odrzani protiv mnogih biciklistickih velikana. Ni jedan od tih stotina testova preko vise od decenije nije nikad bio pozitivan za Armstronga. Testovi su moderni i sa zanemarljivom greskom i sa izuzetnom osetljivoscu. Naucni zakljucak: jedini moguci zakljucak je da se nije dopingovao.
Kako su onda ovi zakljucili nasuprot: licne tvrdnje od strane biciklista koji su bili diskreditovani - uhvaceni u dopingu i licne tvrdnje sportskih lekara koji su bili uhvaceni u davanju dopinga drugim biciklistima. Ljudi bez narocitog morala. Ljudi sa razlogom da povuku nevine dole u svoju sopstvenu prljavstinu da bi izgledali manje krivi. Ni trunka fizickih dokaza. Samo licne nedokazive tvrdnje. Ja tako mogu da tvrdim da mi ta organizacija duguje sto miliona dolara. Cisto sumnjam da bi mi dali na poverenje na osnovu samo takve izjave...

crnobeli delija

pre 11 godina

sramotna odluka nabedjene agencije koja 14 godina nije mogla da nadje ni jedan jedini fizicki dokaz a sad isteruje rpavdu na osnovu izjava vec nahvatanih biciklista koji bi i rodjenu majku prodali samo da im se umanji kazna.

Lens je bio i ostace legenda.

BaneUtd

pre 11 godina

Nemojte da se začudite ako pređu na Majkl Džordana,sutra kreće ekskluziva ''Džordan dopingovan od 1990.godine''.Oduzimaju mu se svih 6 prstenova i 2 zlata sa olimpijada. Zatim ,,Mihael Šumaher dopingovan od 1995.godine''.7 titula ne važi.Valentino Rosi je sledeći.Pa Tajger Vuds.A na kraju,šlag na tortu...,,Federer dopingovan od 2002.godine''.17 gren slemova možemo da precrtamo.

Glupaci američki. 7 titula na Tur d'Fransu je 7 titula na Tur d'Fransu.Mogu samo da mu se sagnu.

musa dembele

pre 11 godina

Zasto je odustao da se bori? Kako je moguce da odustanes od borbe koja je tvoj zivot,a to su trofeji,titula ikone sporta.. Bojim se da su dokazi protiv njega prejaki,pa igra na emocije fanova...tipa"za mene ces uvek biti legenada i najveci"... Ako si nevin nema predaje! Licno za mene,ako odustane on nije sampion,nego prevarant! Amerima se mora odati priznanje,ovim su mnogima zapusili usta,jer su udarili na svoju legendu!

Matori

pre 11 godina

Vecina americkih profesionalnih sportista se dopinguje! Vrlo svež primer: zar nije sumnjivo da Vilijamsova ekspresno pobedi Sarapovu na OI, takoreci je unisti i ponizi, a posle izgubi na prvom sledecem turniru? Zasto je sada na tapetu Armstrong? Da li zbog toga da se paznja javnosti usmeri na njega umesto na Felpsa? Zašto je stradao Ben Džonson (Kanađanin), a nije Karl Luis, američka ikona, koji je takođe uzimao drogu? Dvostrukih aršina ima i među Amerima, a ti aršini uvek su u funkciji nečijih interesa.

Jim Beam

pre 11 godina

Mene fascinira činjenica da je momak prošao hiljade doping testova i nije pao ni na jednom. Nisu ga testirali samo Ameri, već doping agencije iz svih zemalja sveta gde se takmičio, a momak je prošao ceo svet trkajući se. Ako je istina da se dopingovao i da su to saznali na neki drugi način, ispada da ti testovi ništa ne vrede više ili su urin i krv umesto njega davale timske kolege ili sportski direktor.

Боки

pre 11 godina

И хејтери, шта кажете? Где су сада оне приче о гаранцији америчке владе и сличне будалаштине? Пресуду је донела USADA тј. Америчка антидопинг агенција не WADA (Међународна антидопинг агенција). Зашто Амери дискредитују своје шампионе и шта мислите да ли је овако нешто могуће у Русији или Кини? Немојте сметнути са ума да су Американци а не неки странци открили да су Мерион Џоунс и Џастин Гетлин допинговани а ви и даље трубите о националним пројектима то како се Амери систематски допингују, како њихова антидпоинг агенција то подржава и слично.

Banja Luka

pre 11 godina

Vecina americkih profesionalnih sportista se dopinguje! Vrlo svež primer: zar nije sumnjivo da Vilijamsova ekspresno pobedi Sarapovu na OI, takoreci je unisti i ponizi, a posle izgubi na prvom sledecem turniru? Zasto je sada na tapetu Armstrong? Da li zbog toga da se paznja javnosti usmeri na njega umesto na Felpsa? Zašto je stradao Ben Džonson (Kanađanin), a nije Karl Luis, američka ikona, koji je takođe uzimao drogu? Dvostrukih aršina ima i među Amerima, a ti aršini uvek su u funkciji nečijih interesa.
(Matori, 24. avgust 2012 20:01)

I ja sam isto pomislio kada sam vidio kako je Serena igrala na Olimpijskim Igrama. Mislim, niko ne spori to da ona nije sposobna da osvoji OI, ali razlika izmedju njene igre na Wimbledonu i OI je bila NENORMALNA i to samo u mjesec dana, na istom mjestu i na istoj podlozi.

WIMBLEDON:
Serena Williams-Agnieszka Radwanska 6-1 5-7 6-2
Serena Williams-Victoria Azarenka 6-3 7-6(6)
Serena Williams-Petra Kvitova 6-3 7-5
Serena Williams-Yaroslava Shvedova 6-1 2-6 7-5
Serena Williams-Jie Zheng 6-7(5) 6-2 9-7
Serena Williams-Melinda Czink 6-1 6-4
Serena Williams-Barbora Zahlavova Strycova 6-2 6-4

OLIMPIJSKE IGRE:
Serena Williams-Maria Sharapova 6-0 6-1
Serena Williams-Victoria Azarenka 6-1 6-2
Serena Williams-Caroline Wozniacki 6-0 6-3
Serena Williams-Vera Zvonareva 6-1 6-0
Serena Williams-Urszula Radwanska 6-2 6-3
Serena Williams-Jelena Jankovic 6-3 6-1

petar

pre 11 godina

(Max, 24. avgust 2012 21:04)

Isto tako je ona sedela u zatvoru zbog njenog skandala. Mi Srbi smo inaci sampioni u teorijama zavere. Sve mi znamo kako se to radi ispod stola, bla bla bla bla bla ... Dosta vise s tim kompleksima. Dojadili smo i Bogu i narodu.

A Lance sto je zaradio i neka. Barem je covek mogao da isplati bolnicke racune. I dosta vise sa tim izvodjenjima kako smo mi jedini posteni kad ceo svet zna da krademo gde god stignemo.

Deki

pre 11 godina

Biciklizam je jako naporan sport i veliki broj njih se dopinguje, a nikada ne otkrije, jer koriste u datom vremenu najnoviju state-of-art generaciju dopinga. Ako je to tako onda Amstrongovih 7 titula je osvojeno pod jednakim uslovima (jer svi se dopinguju).

Malo zvuci paradoksalno da su se njegove kolege iz tima, koji su vozili za njega, dopingovale, a on nije. Pa ni oni nisu bili otkriveni 1998. nego tek sada. Dokazi protiv njega mora da su veoma jaki, jer kad se ceo tim dopinguje to ne moze da se sakrije, kad se jednom progovori o tome. Verovatno, da bi izbegao istu sudbinu kao i Merion Dzons, da laze pred Velikom porotom, i zaglavi u zatvoru, i kaze da odustaje od svega.

Steta, inace jako lepo zvuci cela prica da se nakon borbe protiv tumora vratio i poosvajao 7 Tur de Fransa.

Doping zauzima centralno mesto u mnogim sportovima, plivanju, atletici itd. I na OI, za Amere, Kineze, Ruse, Britance, Nemce... dopingovanje jeste drzavni projekat vec decenijama unazad. Male zemlje jedva da i imaju neku sansu da osvoje po koju medalju. Zato, treba vec jednom da prestane hajka na nase sportiste, jer su ucinili ono sto su pod datim okolnostima i mogli. Mi smo verovatno jedina zemlja gde se jos uvek po forumima raspredaju price o protekloj Olimpijadi, i blate nasi sportisti. Ja cak neverujem da se bilo kakva hajka vodi u zemljama u okruzenju spram njihovih sportista, a samo su Hrvati zabelezili neznatno bolji rezultat.

djole

pre 11 godina

И хејтери, шта кажете? Где су сада оне приче о гаранцији америчке владе и сличне будалаштине? Пресуду је донела USADA тј. Америчка антидопинг агенција не WADA (Међународна антидопинг агенција). Зашто Амери дискредитују своје шампионе и шта мислите да ли је овако нешто могуће у Русији или Кини? Немојте сметнути са ума да су Американци а не неки странци открили да су Мерион Џоунс и Џастин Гетлин допинговани а ви и даље трубите о националним пројектима то како се Амери систематски допингују, како њихова антидпоинг агенција то подржава и слично.
(Боки, 24. avgust 2012 20:11)

Ma pusti ti Rusiju i Kinu. Ne treba dalje od ove nase Srbije da gledas. Ovde bi mu dali orden heroja i sve bi se ispod tepiha pomelo. Pogledaj kako nam je strava posten fudbal, kosarka, rukomet, vaterpolo....Nego problem je sto vecini smeta Amerika i pljuju po svemu Americkom.

ko drvosjeca

pre 11 godina

Kad ste vec krenuli, zavrsite i sa Felps-om, sto da cekamo bezveze 10-15 godina.

Zanimljivo je da sve ono sto je amerika prisivala rusima u holivudskim filmovima, sama radi. U realnosti, Roki je bio dopingovani autobot a Ivan Drago drvoseca iz Sibira koji je naporno trenirao i postao svetski prvak.
(Dendza, 24. avgust 2012 20:41)

shvatio si da kao i u politici ameri vole da lage pomalo i u sportu. pa to sto se tice boksa svi znamo, otkad sovjeti udjose prije 20 godina pocese da terorise amere braca klicko, povetkin i ostali.

MILOS

pre 11 godina

Mislim da je Amere tj. njihovu USADA najvise razljutilo to sto se vratio ponovo profesionalnom biciklizmu 2009. Osvoji je 7 TdF za redom, povukao se, zgrabio svoj deo slave i finansijskog "kolaca", postao legenda i umesto da uziva u lovorikama, on resava da se ponovo vrati profesionalnom biciklizmu. E to ne moze, jer ima i drugih mladjih sportista, koji cekaju da se proslave i postanu legende. Jednostavno im odvlaci sponzore, novac i medijsku paznju. S druge strane, svi se oni bez razlike i onako dopinguju, pa im je utoliko bilo lakse da ga optuze i eliminisu. I tu je usledila kazna zbog ne postovanja preporuka da se ne vraca.

Sta mislite da Phelps nebi mogao i narednih 4-5 god. da dominira, ko sto je i do sada uz pomoc dopinga. Ali ne, receno mu je da se povuce, jer dolaze novi mladji asovi koji treba da postanu heroji nacije, doduse takodje uz pomoc dopa, ali to se vec podrazumeva. Dakle, jedan projekat je zavrsen i vec se radi na sledecem velikom sampionu. Ovaj prethodni se obezbedio za 10 ugodnih zivota, ali ako pokusa nesto da brlja i on ce da ode pod tanak led.

tozy

pre 11 godina

sad ćemo vidit šta će reč UCI, ne bi se čudio da odkantaju amere jer realno ovo bi mogao bit ogroman potres za profesionalni biciklizam

Max

pre 11 godina

@petar
Poluinformacija ili dezinforamcija?...
Gdjica Marion je sedela 6 meseci u zatvoru zbog...LAGANJA federalnih agenata u istrazi o steroidima i ISTRAZI O FALSIFIKOVANIM CEKOVIMA - tako da ta prica o USA - zatvorskom - kaznjavanju zbog steroida ne drzi vodu.
Pomenut je argument (ocigledno neprovereno) - "eto Ameri kaznjavaju, a ostali..."
Grkinja Thanou je u svojoj zemlji 2004 kaznjena za istu stvar - laganje u izjavi (samo o steroidima, nije falsifikovala cekove) 31 mesec uslovno, a IOC joj nije dozvolio takmicenje u Pekingu 2008 iako nije dokazano da je koristila steroide (izbegla je test i odradila dvogodisnju suspenziju, posle toga nije bila pozitivna na testovima).
Imao sam tu srecu da gledam Justin-ovih 100 metara u Atini 2004...
Sta sa njim? Zasto je Justin mogao da trci 2012, a Ekaterini Thanou nije 2008?
Sta sa Lewis-om?
Zasto Johnson ODMAH, a Lewis NAKNADNO? - samo je to pitanje.
Da li sam negde napisao da smo samo mi posteni? Da li sam pominjao konspiraciju?
U ovom konkretnom pitanju Ameri su problematicni i jedinstveni - u najmanju ruku. Kad budemo na drugim temama bavicemo se Ruskim neo-fasizmom, Kineskom varijantom represije i ostalim (Srbin sam, ali sam gradjanin sveta, a ne Rusije, Kine, Kube, ili kao vi, samo Amerike)
Molim vas samo, nemojte vi (neo-liberalni likovi koji stalno etiketiraju druge) braniti USA, jer upravo idete uz vetar zagovornicima konspiracije vasim poluinformacijama.

Marko Despotović

pre 11 godina

Ako ćemo tako, kada se nekome oduzme neka trka, uvek trku pobeđuje onaj drugi u generalnom plasmanu. E, svi ti drugi su takođe imali problema sa dopingom. 1999
- Aleks Cule. 2000 - Jan Ulrih. 2001 - Jan Ulrih. 2002 - Hoseba Beloki. 2003 - Jan Ulrih. 2004 - Andreas Kloden. 2005 - Ivan Baso. Svi do jednog su imali problema sa dopingom i neki su imali dvogodišnje ili doživotne suspenzije. I Kontador je nedavno završio svoju kaznu. Ovo nije fer. Ne znam, meni je sve tu sumnjivo. Valjda zato što je uz Edija Merksa najveći svih vremena, pa mi je teško da poverujem. A i cenio sam ga uvek i navijao za njega. 2009. se vratio posle 4 godine pauze i bio treći u poznim godinama, to govori nešto. Onda je svih tih godina dok je osvajao Tur imao iza sebe US Postal, Hinkepi, Vandevelde, Hamilton, Ekimov, Lajphajmer, Bonen, Zabriski, Beri, Lendis... To je tim kao onaj USA košarkaški 1992. u Barsi. Plus, on se samo spremao za Tur. Osvojao je Trku kroz Švajcarsku, Dofine, bio svetski prvak 1993. osvojio bronzu u Sidneju na hronometru, prvi na trci kroz Džordžiju, drugi na Amstelu i još neke manje trke. Davao je po 6,7 minuta na kraju u generalnom plasmanu. Sve je ulagao u Tur. Biće ovde još vatre, čekaju se komentari drugih vozača i šefova ekipa. Plus, UCI je zadužen za oduzimanje titula, tako da ništa nije zvanično.

Djole

pre 11 godina

"Ako je i tako zašto nisu reagovali na vreme. Znači za 14 god da očekujmo rezultate kontrole sa ovogodišnjih igara"
(Nije nego)

Lance se najverovatnije nedavno (u zadnje 2-3 god) nekom mnogo mocnom zamerio, pa su resili da ga se rese.
A sto se tice 14 godina - desetine miliona $ su ulozeni u razvoj tog preparata, koji nije samo Lance koristio vec desetine US sportista. Tako da ako bi on recimo 2000. bio uhvacen na osnovu anonimne dojave, taj doping ne bi mogao vise niko bezbedno da koristi, jer bi ga WADA stavila na listu zabranjenih preparata i razvila bi metodu za njegovu detekciju.

Medjutim, i pored svega smatram da je Lance zrtva u celom slucaju, jer su i svi ostali njegovi konkurenti nesto koristili. Drugo, sam preparat ne funkcionise po principu - leskaris, ne treniras, popijes pilulu i odmah postanes sampion i pocnes da razbijas konkurenciju. Vec pomaze da se pomere granice izdrzljivosti i intenziteta treninga, kao i aerobno-anaerobne sposobnosti i performance. Dakle, i dalje moras da "ludacki" treniras, zapravo jos zesce.

Fabula

pre 11 godina

Vrhunski prevarant, a ne sportista. Poštovao sam ga kao jednog od najboljih sportista ikada, a sada običnog prolaznika na ulici ću poštovati više nego ovog čoveka...

kokan

pre 11 godina

@ronin zaboravio si tenisere i pre svih majorcanina i stanovnika monte karla. kad vec pausalno bez dokaza prozivas , eto ti jos dvojica.

BaneUtd

pre 11 godina

Nemojte da se začudite ako pređu na Majkl Džordana,sutra kreće ekskluziva ''Džordan dopingovan od 1990.godine''.Oduzimaju mu se svih 6 prstenova i 2 zlata sa olimpijada. Zatim ,,Mihael Šumaher dopingovan od 1995.godine''.7 titula ne važi.Valentino Rosi je sledeći.Pa Tajger Vuds.A na kraju,šlag na tortu...,,Federer dopingovan od 2002.godine''.17 gren slemova možemo da precrtamo.

Glupaci američki. 7 titula na Tur d'Fransu je 7 titula na Tur d'Fransu.Mogu samo da mu se sagnu.

Боки

pre 11 godina

И хејтери, шта кажете? Где су сада оне приче о гаранцији америчке владе и сличне будалаштине? Пресуду је донела USADA тј. Америчка антидопинг агенција не WADA (Међународна антидопинг агенција). Зашто Амери дискредитују своје шампионе и шта мислите да ли је овако нешто могуће у Русији или Кини? Немојте сметнути са ума да су Американци а не неки странци открили да су Мерион Џоунс и Џастин Гетлин допинговани а ви и даље трубите о националним пројектима то како се Амери систематски допингују, како њихова антидпоинг агенција то подржава и слично.

crnobeli delija

pre 11 godina

sramotna odluka nabedjene agencije koja 14 godina nije mogla da nadje ni jedan jedini fizicki dokaz a sad isteruje rpavdu na osnovu izjava vec nahvatanih biciklista koji bi i rodjenu majku prodali samo da im se umanji kazna.

Lens je bio i ostace legenda.

djole

pre 11 godina

И хејтери, шта кажете? Где су сада оне приче о гаранцији америчке владе и сличне будалаштине? Пресуду је донела USADA тј. Америчка антидопинг агенција не WADA (Међународна антидопинг агенција). Зашто Амери дискредитују своје шампионе и шта мислите да ли је овако нешто могуће у Русији или Кини? Немојте сметнути са ума да су Американци а не неки странци открили да су Мерион Џоунс и Џастин Гетлин допинговани а ви и даље трубите о националним пројектима то како се Амери систематски допингују, како њихова антидпоинг агенција то подржава и слично.
(Боки, 24. avgust 2012 20:11)

Ma pusti ti Rusiju i Kinu. Ne treba dalje od ove nase Srbije da gledas. Ovde bi mu dali orden heroja i sve bi se ispod tepiha pomelo. Pogledaj kako nam je strava posten fudbal, kosarka, rukomet, vaterpolo....Nego problem je sto vecini smeta Amerika i pljuju po svemu Americkom.

Matori

pre 11 godina

Vecina americkih profesionalnih sportista se dopinguje! Vrlo svež primer: zar nije sumnjivo da Vilijamsova ekspresno pobedi Sarapovu na OI, takoreci je unisti i ponizi, a posle izgubi na prvom sledecem turniru? Zasto je sada na tapetu Armstrong? Da li zbog toga da se paznja javnosti usmeri na njega umesto na Felpsa? Zašto je stradao Ben Džonson (Kanađanin), a nije Karl Luis, američka ikona, koji je takođe uzimao drogu? Dvostrukih aršina ima i među Amerima, a ti aršini uvek su u funkciji nečijih interesa.

dusanmal

pre 11 godina

Naucni pristup: tokom cele karijere Armstrong je bio testiran i re-testiran. Tokom celih godina kroz potpuno nenajavljena i slucajno raspodeljena iznenadna testiranja (od kojih nikada nije izbegao). Tokom svih takmicenja kroz slucajno raspodeljena testiranja i obavezna testiranja posle svake pobede. To ukljucuje razne institucije koje su izvrsavale testove, od UCI do OI. Takvi testovi su regularno hvatali i odrzani protiv mnogih biciklistickih velikana. Ni jedan od tih stotina testova preko vise od decenije nije nikad bio pozitivan za Armstronga. Testovi su moderni i sa zanemarljivom greskom i sa izuzetnom osetljivoscu. Naucni zakljucak: jedini moguci zakljucak je da se nije dopingovao.
Kako su onda ovi zakljucili nasuprot: licne tvrdnje od strane biciklista koji su bili diskreditovani - uhvaceni u dopingu i licne tvrdnje sportskih lekara koji su bili uhvaceni u davanju dopinga drugim biciklistima. Ljudi bez narocitog morala. Ljudi sa razlogom da povuku nevine dole u svoju sopstvenu prljavstinu da bi izgledali manje krivi. Ni trunka fizickih dokaza. Samo licne nedokazive tvrdnje. Ja tako mogu da tvrdim da mi ta organizacija duguje sto miliona dolara. Cisto sumnjam da bi mi dali na poverenje na osnovu samo takve izjave...

Fabula

pre 11 godina

Vrhunski prevarant, a ne sportista. Poštovao sam ga kao jednog od najboljih sportista ikada, a sada običnog prolaznika na ulici ću poštovati više nego ovog čoveka...

musa dembele

pre 11 godina

Zasto je odustao da se bori? Kako je moguce da odustanes od borbe koja je tvoj zivot,a to su trofeji,titula ikone sporta.. Bojim se da su dokazi protiv njega prejaki,pa igra na emocije fanova...tipa"za mene ces uvek biti legenada i najveci"... Ako si nevin nema predaje! Licno za mene,ako odustane on nije sampion,nego prevarant! Amerima se mora odati priznanje,ovim su mnogima zapusili usta,jer su udarili na svoju legendu!

Dendza

pre 11 godina

Kad ste vec krenuli, zavrsite i sa Felps-om, sto da cekamo bezveze 10-15 godina.

Zanimljivo je da sve ono sto je amerika prisivala rusima u holivudskim filmovima, sama radi. U realnosti, Roki je bio dopingovani autobot a Ivan Drago drvoseca iz Sibira koji je naporno trenirao i postao svetski prvak.

Max

pre 11 godina

To su ti USA fazoni da naknadno sve priznaju (sad nek se jave oni USA-ofili da mi kazu kako se i oni testiraju i slicno).
Da se razumemo, tvrdim da je doping masovno rasiren i po drugim drzavama, ali se osim USA sportista svi pritisnu cim su sumnjivi, a ne naknadno. USA sportistima se daje "lufta" da se zaradi, lepo zivi i slicno (a ako neko potegne tezu da im se posle sve uzme, samo nek razmisli koje sve firme u medjuvremenu zarade na marketingu i tim firmama se na uzme nista - a to je, uostalom, i poenta). Recimo - svi znamo Marion Dzons kao sampionku, a devojka to nase "sampionsko" prepoznavanje nije zasluzila jer se dopingovala (sto je priznato znatno kasnije).

petar

pre 11 godina

(Max, 24. avgust 2012 21:04)

Isto tako je ona sedela u zatvoru zbog njenog skandala. Mi Srbi smo inaci sampioni u teorijama zavere. Sve mi znamo kako se to radi ispod stola, bla bla bla bla bla ... Dosta vise s tim kompleksima. Dojadili smo i Bogu i narodu.

A Lance sto je zaradio i neka. Barem je covek mogao da isplati bolnicke racune. I dosta vise sa tim izvodjenjima kako smo mi jedini posteni kad ceo svet zna da krademo gde god stignemo.

Banja Luka

pre 11 godina

Vecina americkih profesionalnih sportista se dopinguje! Vrlo svež primer: zar nije sumnjivo da Vilijamsova ekspresno pobedi Sarapovu na OI, takoreci je unisti i ponizi, a posle izgubi na prvom sledecem turniru? Zasto je sada na tapetu Armstrong? Da li zbog toga da se paznja javnosti usmeri na njega umesto na Felpsa? Zašto je stradao Ben Džonson (Kanađanin), a nije Karl Luis, američka ikona, koji je takođe uzimao drogu? Dvostrukih aršina ima i među Amerima, a ti aršini uvek su u funkciji nečijih interesa.
(Matori, 24. avgust 2012 20:01)

I ja sam isto pomislio kada sam vidio kako je Serena igrala na Olimpijskim Igrama. Mislim, niko ne spori to da ona nije sposobna da osvoji OI, ali razlika izmedju njene igre na Wimbledonu i OI je bila NENORMALNA i to samo u mjesec dana, na istom mjestu i na istoj podlozi.

WIMBLEDON:
Serena Williams-Agnieszka Radwanska 6-1 5-7 6-2
Serena Williams-Victoria Azarenka 6-3 7-6(6)
Serena Williams-Petra Kvitova 6-3 7-5
Serena Williams-Yaroslava Shvedova 6-1 2-6 7-5
Serena Williams-Jie Zheng 6-7(5) 6-2 9-7
Serena Williams-Melinda Czink 6-1 6-4
Serena Williams-Barbora Zahlavova Strycova 6-2 6-4

OLIMPIJSKE IGRE:
Serena Williams-Maria Sharapova 6-0 6-1
Serena Williams-Victoria Azarenka 6-1 6-2
Serena Williams-Caroline Wozniacki 6-0 6-3
Serena Williams-Vera Zvonareva 6-1 6-0
Serena Williams-Urszula Radwanska 6-2 6-3
Serena Williams-Jelena Jankovic 6-3 6-1

ko drvosjeca

pre 11 godina

Kad ste vec krenuli, zavrsite i sa Felps-om, sto da cekamo bezveze 10-15 godina.

Zanimljivo je da sve ono sto je amerika prisivala rusima u holivudskim filmovima, sama radi. U realnosti, Roki je bio dopingovani autobot a Ivan Drago drvoseca iz Sibira koji je naporno trenirao i postao svetski prvak.
(Dendza, 24. avgust 2012 20:41)

shvatio si da kao i u politici ameri vole da lage pomalo i u sportu. pa to sto se tice boksa svi znamo, otkad sovjeti udjose prije 20 godina pocese da terorise amere braca klicko, povetkin i ostali.

MILOS

pre 11 godina

Mislim da je Amere tj. njihovu USADA najvise razljutilo to sto se vratio ponovo profesionalnom biciklizmu 2009. Osvoji je 7 TdF za redom, povukao se, zgrabio svoj deo slave i finansijskog "kolaca", postao legenda i umesto da uziva u lovorikama, on resava da se ponovo vrati profesionalnom biciklizmu. E to ne moze, jer ima i drugih mladjih sportista, koji cekaju da se proslave i postanu legende. Jednostavno im odvlaci sponzore, novac i medijsku paznju. S druge strane, svi se oni bez razlike i onako dopinguju, pa im je utoliko bilo lakse da ga optuze i eliminisu. I tu je usledila kazna zbog ne postovanja preporuka da se ne vraca.

Sta mislite da Phelps nebi mogao i narednih 4-5 god. da dominira, ko sto je i do sada uz pomoc dopinga. Ali ne, receno mu je da se povuce, jer dolaze novi mladji asovi koji treba da postanu heroji nacije, doduse takodje uz pomoc dopa, ali to se vec podrazumeva. Dakle, jedan projekat je zavrsen i vec se radi na sledecem velikom sampionu. Ovaj prethodni se obezbedio za 10 ugodnih zivota, ali ako pokusa nesto da brlja i on ce da ode pod tanak led.

Deki

pre 11 godina

Biciklizam je jako naporan sport i veliki broj njih se dopinguje, a nikada ne otkrije, jer koriste u datom vremenu najnoviju state-of-art generaciju dopinga. Ako je to tako onda Amstrongovih 7 titula je osvojeno pod jednakim uslovima (jer svi se dopinguju).

Malo zvuci paradoksalno da su se njegove kolege iz tima, koji su vozili za njega, dopingovale, a on nije. Pa ni oni nisu bili otkriveni 1998. nego tek sada. Dokazi protiv njega mora da su veoma jaki, jer kad se ceo tim dopinguje to ne moze da se sakrije, kad se jednom progovori o tome. Verovatno, da bi izbegao istu sudbinu kao i Merion Dzons, da laze pred Velikom porotom, i zaglavi u zatvoru, i kaze da odustaje od svega.

Steta, inace jako lepo zvuci cela prica da se nakon borbe protiv tumora vratio i poosvajao 7 Tur de Fransa.

Doping zauzima centralno mesto u mnogim sportovima, plivanju, atletici itd. I na OI, za Amere, Kineze, Ruse, Britance, Nemce... dopingovanje jeste drzavni projekat vec decenijama unazad. Male zemlje jedva da i imaju neku sansu da osvoje po koju medalju. Zato, treba vec jednom da prestane hajka na nase sportiste, jer su ucinili ono sto su pod datim okolnostima i mogli. Mi smo verovatno jedina zemlja gde se jos uvek po forumima raspredaju price o protekloj Olimpijadi, i blate nasi sportisti. Ja cak neverujem da se bilo kakva hajka vodi u zemljama u okruzenju spram njihovih sportista, a samo su Hrvati zabelezili neznatno bolji rezultat.

Max

pre 11 godina

@petar
Poluinformacija ili dezinforamcija?...
Gdjica Marion je sedela 6 meseci u zatvoru zbog...LAGANJA federalnih agenata u istrazi o steroidima i ISTRAZI O FALSIFIKOVANIM CEKOVIMA - tako da ta prica o USA - zatvorskom - kaznjavanju zbog steroida ne drzi vodu.
Pomenut je argument (ocigledno neprovereno) - "eto Ameri kaznjavaju, a ostali..."
Grkinja Thanou je u svojoj zemlji 2004 kaznjena za istu stvar - laganje u izjavi (samo o steroidima, nije falsifikovala cekove) 31 mesec uslovno, a IOC joj nije dozvolio takmicenje u Pekingu 2008 iako nije dokazano da je koristila steroide (izbegla je test i odradila dvogodisnju suspenziju, posle toga nije bila pozitivna na testovima).
Imao sam tu srecu da gledam Justin-ovih 100 metara u Atini 2004...
Sta sa njim? Zasto je Justin mogao da trci 2012, a Ekaterini Thanou nije 2008?
Sta sa Lewis-om?
Zasto Johnson ODMAH, a Lewis NAKNADNO? - samo je to pitanje.
Da li sam negde napisao da smo samo mi posteni? Da li sam pominjao konspiraciju?
U ovom konkretnom pitanju Ameri su problematicni i jedinstveni - u najmanju ruku. Kad budemo na drugim temama bavicemo se Ruskim neo-fasizmom, Kineskom varijantom represije i ostalim (Srbin sam, ali sam gradjanin sveta, a ne Rusije, Kine, Kube, ili kao vi, samo Amerike)
Molim vas samo, nemojte vi (neo-liberalni likovi koji stalno etiketiraju druge) braniti USA, jer upravo idete uz vetar zagovornicima konspiracije vasim poluinformacijama.

kokan

pre 11 godina

@ronin zaboravio si tenisere i pre svih majorcanina i stanovnika monte karla. kad vec pausalno bez dokaza prozivas , eto ti jos dvojica.

Marko Despotović

pre 11 godina

Ako ćemo tako, kada se nekome oduzme neka trka, uvek trku pobeđuje onaj drugi u generalnom plasmanu. E, svi ti drugi su takođe imali problema sa dopingom. 1999
- Aleks Cule. 2000 - Jan Ulrih. 2001 - Jan Ulrih. 2002 - Hoseba Beloki. 2003 - Jan Ulrih. 2004 - Andreas Kloden. 2005 - Ivan Baso. Svi do jednog su imali problema sa dopingom i neki su imali dvogodišnje ili doživotne suspenzije. I Kontador je nedavno završio svoju kaznu. Ovo nije fer. Ne znam, meni je sve tu sumnjivo. Valjda zato što je uz Edija Merksa najveći svih vremena, pa mi je teško da poverujem. A i cenio sam ga uvek i navijao za njega. 2009. se vratio posle 4 godine pauze i bio treći u poznim godinama, to govori nešto. Onda je svih tih godina dok je osvajao Tur imao iza sebe US Postal, Hinkepi, Vandevelde, Hamilton, Ekimov, Lajphajmer, Bonen, Zabriski, Beri, Lendis... To je tim kao onaj USA košarkaški 1992. u Barsi. Plus, on se samo spremao za Tur. Osvojao je Trku kroz Švajcarsku, Dofine, bio svetski prvak 1993. osvojio bronzu u Sidneju na hronometru, prvi na trci kroz Džordžiju, drugi na Amstelu i još neke manje trke. Davao je po 6,7 minuta na kraju u generalnom plasmanu. Sve je ulagao u Tur. Biće ovde još vatre, čekaju se komentari drugih vozača i šefova ekipa. Plus, UCI je zadužen za oduzimanje titula, tako da ništa nije zvanično.

tozy

pre 11 godina

sad ćemo vidit šta će reč UCI, ne bi se čudio da odkantaju amere jer realno ovo bi mogao bit ogroman potres za profesionalni biciklizam

Jim Beam

pre 11 godina

Mene fascinira činjenica da je momak prošao hiljade doping testova i nije pao ni na jednom. Nisu ga testirali samo Ameri, već doping agencije iz svih zemalja sveta gde se takmičio, a momak je prošao ceo svet trkajući se. Ako je istina da se dopingovao i da su to saznali na neki drugi način, ispada da ti testovi ništa ne vrede više ili su urin i krv umesto njega davale timske kolege ili sportski direktor.

Djole

pre 11 godina

"Ako je i tako zašto nisu reagovali na vreme. Znači za 14 god da očekujmo rezultate kontrole sa ovogodišnjih igara"
(Nije nego)

Lance se najverovatnije nedavno (u zadnje 2-3 god) nekom mnogo mocnom zamerio, pa su resili da ga se rese.
A sto se tice 14 godina - desetine miliona $ su ulozeni u razvoj tog preparata, koji nije samo Lance koristio vec desetine US sportista. Tako da ako bi on recimo 2000. bio uhvacen na osnovu anonimne dojave, taj doping ne bi mogao vise niko bezbedno da koristi, jer bi ga WADA stavila na listu zabranjenih preparata i razvila bi metodu za njegovu detekciju.

Medjutim, i pored svega smatram da je Lance zrtva u celom slucaju, jer su i svi ostali njegovi konkurenti nesto koristili. Drugo, sam preparat ne funkcionise po principu - leskaris, ne treniras, popijes pilulu i odmah postanes sampion i pocnes da razbijas konkurenciju. Vec pomaze da se pomere granice izdrzljivosti i intenziteta treninga, kao i aerobno-anaerobne sposobnosti i performance. Dakle, i dalje moras da "ludacki" treniras, zapravo jos zesce.