Košarka 74

Nedelja, 22.07.2012.

18:46

EP: Srbija četvrta u Sloveniji

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na šampionatu Evrope u Sloveniji.

EP: Srbija èetvrta u Sloveniji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 11 godina

Ne znam sta vi izmisljate sad govoreci svima kako nemaju pravo da kritikuju nase igrace i kako to rade samo Srbi. Pa Lebron James je trpio kritike 3, 4 godine od ogromnooog broja ljudi iako niko nije ni blizu njegovog nivoa ali je on sve to izdrzao i izasao jaci iz toga. To je deo sporta i potpuno je normalno, niko mi ne moze zabraniti kritiku.

Mito

pre 11 godina

Čestitam momci. Žao mi je što nije medalja. Pre par godina naši su u svim kategorijama bili prvaci sveta i Evrope. Sada su seniori, a glavni kandidati su Španci uz SAD za zlatnu olimpijsku medalju, a naši vršnjaci su ih mlatili ko vola u kupusu. Šta se desilo? Košarka je prihvatila pravila fudbala i deca odlaze u inotranstvo. Deca dobiju siću, u vrh glave milion evra po godini. Svi će reći lepa para. Dete iako vrhunski potencijal se povredi i ako je povreda duža od mesec dana, trener pod hitno nabavi skupljeg igrača, a skuplji igrač mora da igra. Naš talenat dobija pare ali ne trenira, gubi samopouzdanje a time i naša reprezentacija.
Drugi problem je kad dobiju pare, novac udari u glavu, polete, postanu važni i hrane svoju sujetu tim jer njihovi drugovi iz ulice su puka sirotinja.
Pitanje a kako odbojkaši i vaterpolisti? Odgovor je jednostavan jer imaju mnogo reprezentativnih nastupa u godini i druže se i ginu jedan za drugog. Za razliku od njih recimo Vidić i Stanković ginu u svojim klubovima i prijatelji su im igrači sa kojim igraju i druže se i nikad nisu odigrali utakmicu kao u svojim klubovima.
Najbolja varijanta bi bila da ovi klinci kako u košarci tako i u fudbalu budu u obavezi ceo sledeći olimpijski ciklus. Da igraju u našim naboljim klubovima kod nas, da im se obezbedi veći broj prijateljskih reprezentativnih utakmica kako bi bili emotivno povezaniji. Po meni takav rad sa njima bi dao rezultate pa bi za godinu dobijali 5 miliona evra i više, a ne milion.

kiza

pre 11 godina

1. Litvanija - 3 poraza na prvenstvu
2. Francuska - 4 poraza
3. Španija - 4 poraza
4. Srbija - 2 poraza
...
7. Sovenija - 2 poraza

Znači, kada je najvažnije treba pobediti. Da li nam je slab karakter, mentalitet, stručni rad (psiholog) ili nešto deseto (ili sve skupa) to je stvar za analizu.
Na tribinama su sve vreme sedeli Bodiroga i Tarlać. Nešto se ne sećam da su imali problem sa glavama. Uostalom, ako možeš da izdržiš svakog dana 6-7 sati treninga (po rečima Bodiroge) onda, verovatno imaš i u glavi sve kako treba. Ako još shvatiš da na svakoj utakmici moraš da se ponovo dokazuješ (a ne da živiš od jedne utakmice celu godinu) eto vrhunskog igrača.

Ako je uopšte za utehu: novo pojačanje Partizana Leo Westermann je na finalnoj utakmici pokazao da je na istom mentalnom nivou kao i naši: 6 poena od toga 1 koš iz igre, gomila izgubljenih lopti, a posebna priča je zadnji napad Francuza na -1 i 13-14 sekundi, gde Westermann očigledno po savetu trenera, čeka zadnjih par sekundi i kreće u solo prodor po sredini, Litvanci ga zatvaraju s 3 strane i čovek se spetlja i izgubi loptu - kraj i Litvanci ne mogu da veruju da su prvaci.

Rajković

pre 11 godina

Treba čitati između redova da bi se procenio potencijal igrača a ne trenutni konkretni učinak pa Mačvan je rasturao u tin godina jer je ranij sazeo Miljenović je još dete ali on ima potencijal super asa brzina kordinacia (ona dva prodora bez obzira na ptomašaje sve govore)Dangubič je takođe as ostali postaju dobri igrači.

Jofel

pre 11 godina

Voleo bih da mi dezurni pljuvaci objasne kojim su se sportom u zivotu bavili,u kom rangu takmicenja i sta su osvojili u zivotu.Kada ukapiram iz toga da je samo jedan od njih uradio vise od ovoh momaka,obecavam da moj komentar vise niko nece videti.Momci svaka cast

vitez lukic od lamburginija

pre 11 godina

(Buduce "zvezde" Srpske kosarke, 22. jul 2012 20:35)

Mozes bolje?! Pokazi nam! Srbima je od pre desetak godina fetis da pljuju po svemu tako da me tvoj komentar uopste ne iznenadjuje.

jovan

pre 11 godina

Gogi ostali veliki poznavaoci koji iz svoje sobe pljujete i kudite ove nase momke, nasu kosarkasku nadu, da li vi mislite da ikoga zanima sta vi ovde pisete pod laznim imenima.... pa vecina vas komentatora su roditelji i najbolji ortaci ovih momaka nevezano za ovu utakmicu, tj i kad igraju za svoje klubove. Treba da svi zajedno da im se divite sto su postigli ono o cemu vi sigurno sanjate citav zivot kukavice jedne.
I najbitnije od svega, kad vec SVE znate sto vi niste selektor !?! Da li je neko od vas istaknuti trener kad vec imate hrabrosti da govorite kako ne znaju da igraju !?!
Mada za ovo i ne treba hrabrost...svi ste tu pod laznim imenima, kao dokaz pogledajte kosarka.rs, tamo ostaje pravo ime i slika, a im samo 2-3 komentara po utakmici.

Ivan

pre 11 godina

Mi uopste nemamo igru, ja ne znam sta su oni uvezbavali. Do ovde smo stigli na individualni kvalitet koji poseduje ova generacija. Ostaje mi nejasno kako Dzikic pravi takve rezultate sa Krkom i Ritasom, a u reprezentaciji nula. Sto se tice ove utakmice opet nas je ubilo neiskustvo i nedostatak jakih utakmica nasih glavnih igraca, bili smo blizu pobede ali sta sad. Bogdanovic moze da bude igracina, isto vazi i za Cveleta. A Miljenovic ako ne popravi odbranu moze slobodno do kraja karijere da igra u Vizuri.

darko

pre 11 godina

Ok. nisam se nikada profesionalno bavio kosarkom, tako da neko mozda moze da mi objasni nesto. Gomilu drugih stvari koje su mi krajnje nelogicne, necu da spominjem, samo poslednji napad. Sta je trener (Dzikic) ovde uradio, posto meni ovo izgleda potpuno nelogicno? Kao prvo, valjda treba da se igra neka uigrana akcija, ocekivao bi se neki blok kao pomoc igracu koji treba da zavrsi poslednji napad. OK. razumem da su mu ostavili da igra 1 na 1, ali ovo uopste nije bilo to. Znaci, Cvetkovic krece 1 na 1 sa svojim igracem, a u isto vreme nas igrac br. 9 ide ispred njega prema kosu i povlaci svog igraca da pomogne Cvetkovicevom cuvaru. Cvetkovic se oslobadja svog cuvara, momak ne zna gde je, u trenutku kada je Cvetkovic na sutu on je na zemlji okrenut licem prema kosu i nagnut prema napred, ima uticaj na igru otprilike koliko i spanski maser. Ali Cvetkovic iznenada mora da sutira preko centra koji je sada ispred njega imao i dovoljno vremena da se postavi i skoci. Ne znam da li je u pitanju nesto sto je osnovna stvar koju je nas centar trebao da zna i da li je to problem prethodnih trenera, ali sigurno je velika odgovornost i do Dzikica jer on treba da uoci takve stvari kod tih mladih igraca i da ih ispravi. Valjda su vezbali to, radili takve akcije. Sta su radili sve te silne pripreme, ako nisu radili osnovne stvari?

Floro Flores

pre 11 godina

ma,najveci luzer dana je Adam Scot,golfer! Imao cetiri udarca prednosti u finalnoj rundi za svoj prvi major i masao zicere... ne cudi me sto ga je ana ostavila!! Dajt vest i o ovome!

tnt

pre 11 godina

Kada treba "pljuvati" tu nas nema ravnih...svi se guramo u prve redove - ko će pre i ko će više!!! Ali baš u svemu-od muzike, sporta, politike! Niko nam nije dobar! Kako ste krenuli još ćete tražiti da se momci odreknu državljanstva Republike Srbije. Mislite da je vama teže nego njima?! Mislite da ste vi više želeli pobedu od njih?! Mislite da možete bolje i više?! Ne mislim da treba da ulepšavamo i zataškavamo, ali isto tako mislim da ih ne treba razapinjati na stub srama. Svaka vam čast momci!!! Dok vaša generacija provodi leto po splavovima i klubovima, vi neumorno trenirate, znojite se i borite ...za šta ??!! Za svoju zemlju, za svoju Srbiju!!! Ponosni smo na vas, ponosni smo na sve naše sportiste!!!
PS: verujem i nadam se da većina ovako misli, a da svi ovi komentari su posledica revolta, jer u vremenu u kom živimo u zemlji Srbiji, jedino nas oraspolože i obraduju medalje i pehari naših sportista. Pa kad i to izmakne, ne znamo da li smo više besni, tužni, razočarani, očajni..

sasa

pre 11 godina

Nema potrebe pljuvati po momcima, igrali super. Steta, u zadnje dve tekme stigla ih je nervoza, a i igra je provaljena, a oni nisu imali iskustva za bilo sta drugo. Posle Latvije svi su igrali protiv nas zonu 2-3 i mi se nikako nismo prilagodili na to. OPet smo izgubili dobijeno,ali nema veze, bito je da je jasnija slika oko toga ko je kandidat za seniorslu ekipu.

kontra

pre 11 godina

@ Iva M

Upravo tako, ovom Hausu je jedino cilj da ispljuje Cvetkovica, ali to se da i ocekivati. Napisao sam i pre utakmice komentar o tim "strucnjacima" koji sebe zovu navijaci, a samo gledaju da pljuju igrace iz tima za koji ne navijaju, jedni pljuju Miljenovica, drugi Cvetkovica itd. Pominju proslu godinu gde je kako kazu igrac igrao "solidno" a on nas sam doveo do 1/2 finala tada, ali poenta je da stalno traze razlog da nekog popljuju. Te ne mogu zajedno da igraju, te ovo, te ono. Utakmicu je izgubio tim, a neko mora da sutne na kraju, zapravo sutnula su dvojica, ali ne krivim nijednog, dali su sve od sebe. Treba shvatiti da se i u drugim zemljama sve bolje radi sa mladjima, i da vise nismo pretplaceni na medalje.

Nićifor

pre 11 godina

Ovo postaje zemlja antikošarke! Kakvi crni košarkaši, ovi niu videli košarku. Svako umislio da je Džordan a ne može da se poveže sa sobom a kamoli sa ostatkom tima. Što se mene tiče ne znam uopšte što je košarka izdvojena od ostalih sportova...nema ni najmanjeg razloga. Ovo je tuga! Pa kad ne budu košarkaši toliko popularni možda će početi da igraju.

nz

pre 11 godina

@szrahota Ja sam profesor Univerziteta i za ovu drzavu sam uradio mnogo vise od ovih klinaca. Prestar sam ja da uzmem loptu da treniram, a imao bih cemu da ih naucim, sigurno vise od izvikanog Dzikica. A kad je neko za kritiku treba ga kritikovati, kad je za pohvalu hvaliti. Sta tebi nije jasno i sta nije tacno od onoga sto sam napisao? Sve je gola istina. Ti nastavi da ih tapses, tako smo i ove matorije tapsali pa evo gde nam je kosarka danas. Bas insistiras da ti se pridruzim? Evo: bravo Miljenovicu, bravo Bogdanovicu, Mitrovicu, nadasve bravo Dzikicu! Samo tako nastavite! Ove dve utakmice su vam putokaz kako da igrate i ubuduce! Je si li zadovoljan?

Drzi se ti fakulteta, kosarku ocigledno ne razumes. A pitanje je da li si i svoje studente necemu naucio, a ne da ove momke ucis kosarci.

Gerrard

pre 11 godina

Nije lose biti cetvrti ali kad se vide ove dve utakmice sto sam gledao kakve smo samo blago receno glupe greske pravili zapitam se kako smo u opste dosli i do polufinala,ni petlici ne prave takve jadne greske,totalno bezidejna igra kako je neko vec napisao dole ne moze trener da kaze devet sekundi pre kraj igracu uzmi loptu i radi sta hoces to je glupost totalna,na mene je u ove dve utakmice jedini ostavio utisak Nastic odlicno je odigrao,ostali katasrofa pogotovo Miljenovic decko je totalno izgubljen u napadu nema nikakvu ideju.

Iva M.

pre 11 godina

@dr House

http://u20men.fibaeurope.com/en/cid_FW2Ym8GSJEAe2vpbWdQMR0.compID_UIfgjyQcGqk-fPlnl66Tj0.season_2012.gameID_8893-69-A-1.html

pre komentara si trebao bar da proucis statistiku ako vec nisi pazljivo gledao utakmicu (ako si uopste gledao). Bogdanovic je imao sut 6-0 a Miljenovic 6-1 ali sada vise nije ni bitno.

Treba se okrenuti greskama i igraca i trenera i nauciti nesto iz njih a ne da se potencira da li su mec dobili ili izgubili igrac Zvezde, Partizana ili nekog treceg. Sto pre to shvatimo bice nam bolje ne samo u kosarci i ne samo u sportu.

Treba obratiti paznju na lose organizovane napade, na bespotrebni faul koji igrac pravi nad protivnikom koji vec daje kos, na primljenu trojku skoro iz mrtvog ugla a ne na to ko je manje ili vise kriv za poraz.

Dragan

pre 11 godina

Izuzetno nekvalitetna i sportski neinteligentna generacija.Koliko samo diletantski izgubljenih lopti, faulova posle promasenih suteva a u bonusu, faul Mitrovica uz kos Spanaca i uz sve to bilo je jos 9 sec.za pobedu. Lose,jako lose...
(Dusan, 22. jul 2012 20:05)
Posle jednog mog jucerasnjeg slicnog komentara nalupase mi se minusa. Jos bih da dodam: "Jedno je pljuvanje, drugo je preterani optimizam bez osnova, a trece realnost i objektivnost".

Branimir

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto sa ovom genercijom nije nastavio da radi Dejan Mijatovic koji ih je vodio prosle godine na svetskom prvenstvu kad su bili drugi,i koji je mahom selektirao ovaj tim.

Nole

pre 11 godina

Momci su ok,ali Džikić nema ideju. Nema taj autoritet da ih postavi na svoje mesto. Ne može da se igraču od 19,20 godina kaže igraj šta hoćeš. Sve su ovo perspektivni igrači ali mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ko se iole razume u košarku zna da iz dobre odbrane ide dobar napad ali kad nemaš akciju za napad koju selektor treba da napravi onda sledi srljanje. Ko je pratio ceo šampionat morao je da primeti da je Marinković odigrao extra odbranu i sa njim u timu su juče protiv Litvanije uhvatili priključak kao i večeras ali mi nije jasno zašto ga u tim trenucima vadi iz igre. Večeras je promašio dva zicera i tri bacanja,pa šta,momak ima 18 godina,ali odbranu igra bolje nego pola bekova. Opet ponavljam da ovoj ekipi treba lider a potencijal je nesporan. Bekovi nisu loši ali uvek tim pobedjuje a ne pojedinac.Ova deca prvo moraju da se spuste na zemlju a onda da igraju basket. Jedni su bili Danilović,Bodiroga,Djordjević i takav igrač se gradi godinama a ne preko noći. Momci glave gore,vreme je pred vama,ali morate da naučite šta je tim i dres koji nosite pa tek onda da igrate. Sve u svemu,nije lose.

veliki strumf

pre 11 godina

@szrahota Ja sam profesor Univerziteta i za ovu drzavu sam uradio mnogo vise od ovih klinaca. Prestar sam ja da uzmem loptu da treniram, a imao bih cemu da ih naucim, sigurno vise od izvikanog Dzikica. A kad je neko za kritiku treba ga kritikovati, kad je za pohvalu hvaliti. Sta tebi nije jasno i sta nije tacno od onoga sto sam napisao? Sve je gola istina. Ti nastavi da ih tapses, tako smo i ove matorije tapsali pa evo gde nam je kosarka danas. Bas insistiras da ti se pridruzim? Evo: bravo Miljenovicu, bravo Bogdanovicu, Mitrovicu, nadasve bravo Dzikicu! Samo tako nastavite! Ove dve utakmice su vam putokaz kako da igrate i ubuduce! Je si li zadovoljan?

R.M.Točak

pre 11 godina

Dosta stvari sam rekao u afektu,iznerviran zbog poraza.Ipak,momcima treba čestitati,borili su se do samog kraja,da su samo malo više sreće imali,(dva klizanja u završnici mečeva,i juče i danas,mada je juče naša lopta bila,a sudije je dodjelile Litvancima,kome se još to dogodilo)danas bi bili u finalu,a u najmanju ruku bronzani.4 mjesto ne mora ništa da znači,ako bi iz ove generacije dobili makar jednog vrhunskog,i dva dobra košarkaša(Daj Bože),to je najbitnije,stvarati igrače za A tim.Jer,imali smo generacije koje su domunirale u mlađim kategorijama,bili MBP,u petorkama šampionata,ali kada su postali seniori,negdje su se izgubili ili postali prosječni igrači.
Generacija 87(Tepić,Teo,Labović,Dragović)prvaci evrope do 16,18 i 2 puta do 20 godina.
Generacija 88-89(Marković,Jeremić,Kešelj,Marjanović,Raduljica i najmlađi Mačvan)prvaci svijeta do 19,evrope do 20,plus generacija Mačvan,Katnić i Stojačić,prvaci evrope do 18 godina.
Generacija 86(Veličković,Dragičević)prvaci evrope do 20 godina.
Tu bi još dodao malo starije,Perovića,Bogdanovića,Miličića,Tripkovića,Ercega.
Od svih nabrojanih igrača,jedino je Teodosić vrhunski igrač,a svi su mnogo obećavali,možda to bude i Mačvan,jer on je najmlađi i vrijeme radi za njega,ovi ostali,teško,možda Bjelica,ali on nikada nije igrao za mlađe kategorije,i nadam se Novica,ako nađe pravi klub,i ako ga povrede zaobiđu.

Dusan

pre 11 godina

Izuzetno nekvalitetna i sportski neinteligentna generacija.Koliko samo diletantski izgubljenih lopti, faulova posle promasenih suteva a u bonusu, faul Mitrovica uz kos Spanaca i uz sve to bilo je jos 9 sec.za pobedu. Lose,jako lose...

VEDETE

pre 11 godina

N a pitanje Duletu Vujosevicu o mladim igracima i stagnaciji u napretku Dule je kazao da se sada igraci "mediski i avansno" proglasavaju velikim igracima.I sta dodati na ovu konstataciju,bruka.

veliki strumf

pre 11 godina

Imati 3 razlike o bacanja na 40 sekundi do kraja i izgubiti-pa to je umetnost. Bravo za nase umetnike! Mitrovic pravi veoma inteligentan faul uz kos, a onda jos inteligentnije drzi loptu da na njemu prave faul iako veze sa slobodnim bacanjima nema. Miljenovic-pa decko je umisljena velicina koja ne zna nista ni napred ni nazad. Bek-suter, novi Danilovic kako zovu Bogdanovica nije dao NIJEDAN poen iz igre. Garantujem da losiji ucinak ne bih nikako mogao da imam od njega, bez dana treninga. Akcija za Cvetkovica na kraju...e moj Dzikicu, kakva je ono akcija, ni bloka, nicega. Daj decku loptu pa ako udje-udje. To li si ih naucio ovih nekoliko meseci? Ova generacija je luzerska, od nase kosarke ama bas nista ne mozemo ocekivati bar 10 narednih godina. Nazalost.

R.M.Točak

pre 11 godina

Očajna utakmica,dva loša tima,mada su uglavnom takve utakmice za 3 mjesto,pobjedio je srećniji tim.Treba biti realan i priznati,da naša košarka dugo neće imati,neke nove,Bodiroge,Daniloviće,Đorđeviće,Divce itd.Iako se mi stalno tome nadamo,to smo mislili sa pojavom Tepića.Tripkovića,Bjelice,Raduljice,to isto neki misle i sada(i ja se potajno nadam)pojavom Miljenovića,Cvetkovića,Bogdanovića.Mitrovića,ali mislim da su oni daleko od toga,mislim da su oni novi Tripkovići i Tepići,zaista bih voleo da me demantuju.Izgubiti dobijenu utakmicu,4 poena razlike 40 sek do kraja,dovoljno govori o potencijalu naših momaka.Da bi bio veliki igrač,to treba pokazati na velikim utakmicama,i kada se lomi rezultat(kao Sale ili Bodiroga)a ne kao ovi sada klinci,dobri do polufinala i onda ništa.Milenovića u zadne dvije utakmice nigdje nije bilo,Cvetković dobar juče,danas očajan(ipak na njega se ide zadnji napad).Bogdanović takođe,dobar juče,danas ništa.Mitrović obrnuto,juče loš,danas dobar,ali mislim da je on najveći krivac za poraz,prvo je napravio faul za dodatno bacanje,onda na kraju,umjesto da doda loptu nekome od bekova koji su bili u kontri,on drži loptu i čeka da ga fauliraju,zatim fula slobodno bacanje.Za razliku od naših,Španci će dobiti 2-3 vrhunska igrača,H.Fernandez i Abrinjes(samo veliki igrači pogađaju onakve šuteve).Na žalost,Španci će dominirati i narednih godina.Jedva sam čekao završnicu i prenose na RTS-u,ali sam zažalio,što sam danas i juče protračio vrijeme na košarku.

Divos

pre 11 godina

У два дана две тешке утакмице, и 2 пораза. Обе смо могли и требали добити, у полуфиналу смо ипак доста и оштећени, данас у задњој минути јако много пехова. Али тако је то у спорту, некад добијеш, данас смо изгубили, вероватно смо на овом ЕП показали највише, али тек четврти.
Момцима све честитке, било је жеље, били су и мотивисани, изгаралиу су на терену, наравно било је и непотребног срљања, али неисуство мора узети свој данак. Штета, у њиховим биографијама неће бити медаље коју су апсолутно заслужили, али вратиће им се то у сениорској конкуренцији. У спорту се увек врати, наравно под условом да вас не победи малодушност.
Остајем код своје оцене, неки ће 4.место прогласити неуспехом, по мени утисак са овог ЕП је више него повољан, момци требају и морају добити шансу у својим екипама, а из ове генерације биће неколико заиста врсних играча, верујем и оних који ће урадити добре ствари и у сениорској репрезентацији.

Wllaxy

pre 11 godina

Bogdanovic - 0 (nula) pogodaka iz igre.
Miljenovic - 1 (jedan) pogodak iz igre.
Besovic - 1 (jedan) pogodak iz igre.
Cvetkovic - 2 (dva) pogodka iz igre.

Posle ovoga sta vise reci? Kada igraci koji su pre pocetka prvenstva apostrofirani kao oni koji treba da nose igru i donose pobede uspeju da u jednom veoma vaznom mecu samo 4 (i slovima cetiri) puta pogode iz igre zar je realno ocekivati pobedu? A nije da nismo mogli da pobedimo ali eto...

Najveci problem nasih igraca jeste izuzetno mala minutaza u svojim klubovima - Cvetkovic je u drugom delu sezone prosto nestao iz tima, Besovic je odigrao nesto malo vise tek kad je Katic otpao zbog bolesti, za Bogdanovica komentator prica koliko ima titula njegov doprinos tim titulama se meri promilima (sekundama provedenim u igri), jedino je Miljenovic igrao nesto vise ali mu to nije nesto pomoglo - bar ne u polufinalu i finalu.
Marinkoviceva izvodjenja slobodnih bacanja gde decko u tri pokusaja u nizu jedva dobaci do prvog obruca su posebna prica!
OK, izgubili smo - idemo dalje ali nadam se sa novim strucnjakom koji nece da se hvata za glavu vec ce da uvezba tim i napravi neku taktiku posto u ova dva meca ne videh neke izradjene i uigrane napade.

musa dembele

pre 11 godina

Eto,mnogo buke ni oko cega!A,vi "daj prenose,daj..." Pustite klince neka gube i pobedjuju,kale se.. Sta mi znace juniorski uspesi,ako nema seniorskih?

TONEMO

pre 11 godina

I sad pridjite menadzeru bilo od kojih nasih igraca i pitati dal bi igrali za 300 eura mesecno u Partizanu ili Zvezdi,ladno bi vam se nasmejali i trazili oko 150 hiljada eura po sezoni akoliko vrede videlo se dva malo jaca protivnika i to je to trenutno stanje nase kosarke.

Buduce "zvezde" Srpske kosarke

pre 11 godina

Kako kazu navijaci Zvezde i Partizana, ovo je najbolje sto imamo.

Cvetkovic 3/11
Miljenovic (novi "Djordjevic") 1/6
Bogdanovic (novi "Danilovic") 0/6

Dejan

pre 11 godina

Miljenovic je blago receno katastrofa, nas najgori igrac u poslednje 2 utakmice... I mislim da prelaskom u seniorsku konkurenciju, nece biti nista od njega s obzirom na konstituciju i tehniku...
Generalno, momci nisu losi, samo kad ne bi imali zute minute, bolji sut, koncentaciju i malo igracke zrelosti sto ce godinama doci...
Od nekoliko njih bice solidnih igraca, ali tesko neki bas vrhunski... ali dobro mala smo zemlja i nismo vise ono sto smo nekad bili, tako da solidno, s obzirom kakav nam je sad seniorki igracki kadar, mozemo se nadati ako ne boljim ono sigurno ne gorim rezultatima u buducnosti...

Слоба Гробар Сента

pre 11 godina

Јесам гробарчина, али заиста не видим шта смо свих ових година видели у Џикићу???!!!
На претпоследњем тајму ћути као ТУТУМРАК, не уме да зове једну једину акцију када се ломи утакмица, четири главна играча (Бешовић, Богдановић, Миљеновић и Цветковић) му НЕСТАЈУ у последње две утакмице!!! Када смо два напада играли без плеја (пресинг Шпанаца на Миљеновићу), наравно опуштено изгубљене лопте, тек тада се генијални Џикић сетио игре са два плеја (убацује и Цветковића). Ако не рачунамо двадесетак поена из контре и Дангубићеву тројку са пола терена, нисмо више од десет пута поентирали из позиционог ИЗРАЂЕНОГ напада (од тога десет поена из офанзивног скока). Шта је Џикић уигравао са момцима!!!???
Невероватно???!!!
Нисмо се ни могли надати бољем када нам онај несрећни Маринковић и неителигентни (кошаркашки) Настић воде утакмицу!!!
Џикићу, путуј ти лепо у неке лепе Литваније!!!

djura

pre 11 godina

Rekao bih svasta ali ne smem jer mi nece objaviti komentar. Da li je moguce da je do juce bilo gomila pozitivnih komentara i onih u stilu "gazimo sve redom, sjajna generacija, najbolji smo", a sada posle poraza od Litvanije i Spanije komentari tipa "Luzerska generacija itd." Pa dokle cemo tako vise? Da velicamo nekoga u nebesa dok pobedjuje, a posle prvog poraza da ih pljujemo na sav glas????I ko je onda tu pravi luzer?
Dajte podrsku ovim mladim momcima, zasluzili su je!

Mirko

pre 11 godina

Nije za osudu i pjuvanje ali Dzikic je izgubio bronzu...momci su ok igrali ali se vidi da je poraz od Litvanije ostavio traga.

Zadnji napad Spanaca, mi imamo dva poena prednosti on umesto da im kaze da naprave faul on pusta da Spanci sutiraju trojku.Jeste da ih je usralo ali to je to.

crni

pre 11 godina

Nije naša košarka dotakla dno kako biše na nekim sajtovima, ima u ovoj ekipi dosta dobrih igrača, ali je kraj ove utakmice bio ŠKOLSKI PRIMER šta sve jedna ekipa treba da uradi kako bi izgubila utakmicu u zadnjem minutu:
1. na četiri razlike promašiti drugo slobodno bacanje (Cvetković)
2. dozvoliti koš i faul na postavljenu zonu (prednja linija i Mitrović)
3. izgubiti loptu kod prijema ispod koša (Miljenović) - ovo smo imali i juče
4. dozvoliti jedino što se ne sme u zadnjem napadu španaca - šut za tri poena (Mitrović i Bogdanović) Dule Vujošević bi na 11 sekundi pravio faul KAO VRATA da imamo zadnji napad - očigledna trenerska greška
5. na 9 sekundi igrati 1:1 i šutirati iz koraka (Cvetković)
6. sa čeone linije šutirati za tri poena (Miljenović) umesto da se igra utrenirana akcija za prijem lopte ispod koša na centra i na koš ili faul.

E, posle svega ovoga i ne može da pobediti. Ovo treba sačuvati i na trenerskim skupovima predavati kako se treba igrati ukoliko hoćeš da sigurno izgubiš utakmicu. Trema me bila velika i ulog je bio veliki, ali na greškama se uči, a kada učiš na svojim greškama JAKO BOLI. Biće Cvetković, Bogdanović i Nastić veliki igrači i ovom im je jako trebalo za ubuduće.

Dr Mo

pre 11 godina

Kakav luzerski mentalitet.Juce i danas gubimo dve dobijene utakmice.Ne znam da li mi se ucinilo ili je onaj spanac bio jedno 20-30cm u autu kad je pucao trojku.Mislim da Mitrovic ima sanse da bude dobar igrac u buducnosti,mozda Cvetkovic i Bogdan,a Miljenovic je najbolji basketas ali nikad nece da napravi nesto vise u karijeri zbog svoje konstitucije,a centri na celu sa Besovicem su u najmanju ruku smesni igraci.

Marko

pre 11 godina

Stvarno molim vas ostavite te trojke vise kad ih ne umete.Vodimo 3 zazlike pa idemo ipak tu riziku.Mnogo smo bili smotani danas ovo nam uopste nije trebalo i evo nas bez medalje.

nz

pre 11 godina

Opet glupo izgubljena utkamica. Sa 4 poena prednosti prvo faul+koš pa Miljenović pada, gubimo loptu, Mitrović samo jedno pogođeno bacanje, primamo trojku, jedino što nije smelo da se dogodi, promašen poslednji napad...ovi momci imaju kvalitet ali ako misle da budu veliki ne mogu ovako da gube utakmice.

Dokle vise?

pre 11 godina

Sramota!!!Polufinale i ova bruka samo pokazuju nasu bednu perspektivu,ovako izgubljene utakmice jos nisam video,katastrofalno!!Pa oni nisu mogli da postignu kos iz igre zadnjih 7=8 minuta,Dikic totalno nesposoban da kontrolise,inspirise,organizuje barem jedan napad,posed lopte.sta se to desava sa nasom kosarkom,imali u Srbiji nakog koji moze da pouci i nauci ove klince barem nekim elementarnim vrednostima.Neka ih je sve sram!

gazda

pre 11 godina

Steta imamo najbolju ekipu na turniru.Obe utakmice je izgubio Dzikic,donosio je pogresne odluke u pogresno vreme.Miljenovic mora malo da rucka,fali mu snage u zavrsnici.

SALENACIONALE

pre 11 godina

Momci glavu gore, nista, ali bas nista vam ne treba zameriti, srce ste ostavili na terenu! Nista se ne desava bez razloga, ako je i trebalo da izgubite, onda je to bolje sada, pa da u A reprezentaciji osvojite sve sto mozete...
Podrzimo nase momke, S R B I J A!!!!

UrosBg

pre 11 godina

Steta, ali iskreno sami smo sebe pobedili. Ove zadnje dve utakmice koje smo imali priliku da gledamo na TV, pokazale su dosta slabosti u nasoj ekipi. Imamo talenta, ali kad treba da zapnemo samo jos malo, da damo sve od sebe, nekako nam to ne podje za rukom. Kritike na racun trenera jer nije uspeo da motivise ekipu u zadnjim minutama ni juce ni danas. To su tako sitni detalji ali smo u detaljima i izgubili ove dve utakmice. Steta, bice jos prilika ali ovu nismo smeli ovako da propustimo.

http://hoopsuniverse.net

Nemanja

pre 11 godina

Počeli smo da gubimo mečeva, na nama nesvojstven način. Naši nikada nisu u ovakvim situacijama, igrali ovoliko nepromišljeno i nonšalantno. TO je sve rezultat, nezrelosti i nediscipline pojedinih igrača, a i nestručnosti trenera.

Dr House

pre 11 godina

Bogdanovic veceras nije hteo ni jednom da sutne na kos sa distance. Zasto? Miljenovic je sutnuo samo jednom, i generalno nije licio na sebe,osim kad je igrao bez Cvetkovica i kad smo se odlepili na + 5 na 3-4 minuta pre kraja. Tada ulazi Cvetkovic i tri napada ne realizujemo (sutira dve ishitrene trojke u 2napada los pas u trecem posle 18 sekundi tapkanja) i pravimo odmah faulove ??? Oni pogadjaju 6 slobodnih i prelaze u vodjstvo. Mitrovic, inace meni iako sam Partizanovac najkonkretniji igrac u ovoj generaciji, pravi faul uz dodatno slobodno, zatim nakon skoka (na +3) VODI LOPTU PREKO POLA na 30 sec. do kraja ne daje pas Dangubicu za cist zicer, ne oslobadja je se iako je najgori izvodjač slobodnih?!I gubimo. Miljenovic i Cvetkovic nikako ne mogu zajedno, smetaju jedan drugom igraju na istim pozicijama a potpuno su različiti. Kao nekad Kicanovic i Delibašić. Dok je Cvetkovic bio povređen 2-3 utakmice i Miljenović i Bogdanović su pružili najbolje partije. I prosle godine Cvetkovic je do 1/4 finala igrao solidno, Miljenovic ulazio sa klupe i nije bas bio primetan. A onda je u naredne 3 utakmice EKSPLODIRAO jer je cvetkovic počinjao očajno utakmice pa provodio veći deo ne klupi. Mladi su sujetni, konkurencija, itd. NAS NIKO NIJE NADIGRAO, BOLJI SMO OD SVIH. A to sto smo glupo izgubili zasluga je tima koji nije bas postojao, trenera i jakog individualizma igrača koji nije baš uvek potkrepljen i ekstra kvalitetom koji uz to ide. TEK TREBA DA SE SA NJIMA KRVNIČKI RADI

Xin Zhao

pre 11 godina

Ovaj mali Miljenovic je bio katastrofalan protiv Litvanije i kriminalno los protiv Spanije. Ja sam gledao sam dve ove utakmice, vise nisam ni mogao jer nije postojao prenos, a on sto je pokazao u ove dve je bilo neprihvatljivo. Toliko gresaka je preko svake granice, mogu da priznam da me je jako iznervirao. To sto je on davao nekim pacerima na +20 neke trojke, a sada kada je tesno ne moze na nogama da ostane dosta govori o tome kako od njega nikada igrac biti nece...

strahota

pre 11 godina

Imati 3 razlike o bacanja na 40 sekundi do kraja i izgubiti-pa to je umetnost. Bravo za nase umetnike! Mitrovic pravi veoma inteligentan faul uz kos, a onda jos inteligentnije drzi loptu da na njemu prave faul iako veze sa slobodnim bacanjima nema. Miljenovic-pa decko je umisljena velicina koja ne zna nista ni napred ni nazad. Bek-suter, novi Danilovic kako zovu Bogdanovica nije dao NIJEDAN poen iz igre. Garantujem da losiji ucinak ne bih nikako mogao da imam od njega, bez dana treninga. Akcija za Cvetkovica na kraju...e moj Dzikicu, kakva je ono akcija, ni bloka, nicega. Daj decku loptu pa ako udje-udje. To li si ih naucio ovih nekoliko meseci? Ova generacija je luzerska, od nase kosarke ama bas nista ne mozemo ocekivati bar 10 narednih godina. Nazalost.
(veliki strumf, 22. jul 2012 20:06)

Pa mili moj, uzmi lepo loptu u ruke i treniraj koliko i oni pa uradi nesto za zemlju. Sram te bre bilo, sedis za kompom i pljujes klince koji su se ufonjali uspeha, sto je i normalno za godine koje imaju.. umesto da im kazes 'bice bolje, jos ste zeleni'. Zbog takvih kao sto si ti, niko i ne treba da igra za reprezentaciju jer ni sami ne znaju za koga uopste trose nerve i kalorije.

Moose

pre 11 godina

Los i mucna utakmica za gledanje. Dzikic me je razocarao vodjenjem tima. Ko da ih nije nicemu naucio. Bekovi stoje u mestu, kretanje bez lopte 0, cekaju da prime loptu na 8 metara od kosa? Nisu imali niti jedan skok sut sa distance bek suter i trojka. Nisu odigrali niti jedan pick and roll sto je na neverovati. Dzikic im govori zadnjih par minuta da to siluju jer su Spanci u bonusu, da probaju prodor ako zatvore da vrate loptu i stalno vrte isto dok ne prodje. Ko da prica zidu. Puno silovanja 1v1 i zavlacenja medju 3 igraca, a onda jos glupljih vracanja lopti unazad. Sve ih zajedno treba nauciti kada da dodaju loptu. Po ovom sistemu kad lopta dodje onome kome je namenjena tad mu i ne treba niti moze sta sa njom uraditi.

Behind the arc

pre 11 godina

Dzilic ponovo nije pripremio. I rasteretio igrace.
Interesantna analiza naseg trenera @twitpic.com/aakod4
U obe utakmice problem je bio u zavrsnicama.

TONEMO

pre 11 godina

I sad pridjite menadzeru bilo od kojih nasih igraca i pitati dal bi igrali za 300 eura mesecno u Partizanu ili Zvezdi,ladno bi vam se nasmejali i trazili oko 150 hiljada eura po sezoni akoliko vrede videlo se dva malo jaca protivnika i to je to trenutno stanje nase kosarke.

Surovo, ali realno

pre 11 godina

Miljenovicev problem definitivno je u glavi! Jel on to zaboravio da igra kosarku u poslednja dva dana??? Ako ne resi taj problem od njega nece biti ni prosecan igrac.

Bane

pre 11 godina

Da li Španci sada po svojim sajtovima lupetaju kako je i njihova košarka dotakla dno i kako su nekada bili dobri u ovom sportu, a eto sada više nisu... Ovde je čovek juče mogao svakakve gluposti da pročita, ne znam kako je tamo?

crni

pre 11 godina

Nije naša košarka dotakla dno kako biše na nekim sajtovima, ima u ovoj ekipi dosta dobrih igrača, ali je kraj ove utakmice bio ŠKOLSKI PRIMER šta sve jedna ekipa treba da uradi kako bi izgubila utakmicu u zadnjem minutu:
1. na četiri razlike promašiti drugo slobodno bacanje (Cvetković)
2. dozvoliti koš i faul na postavljenu zonu (prednja linija i Mitrović)
3. izgubiti loptu kod prijema ispod koša (Miljenović) - ovo smo imali i juče
4. dozvoliti jedino što se ne sme u zadnjem napadu španaca - šut za tri poena (Mitrović i Bogdanović) Dule Vujošević bi na 11 sekundi pravio faul KAO VRATA da imamo zadnji napad - očigledna trenerska greška
5. na 9 sekundi igrati 1:1 i šutirati iz koraka (Cvetković)
6. sa čeone linije šutirati za tri poena (Miljenović) umesto da se igra utrenirana akcija za prijem lopte ispod koša na centra i na koš ili faul.

E, posle svega ovoga i ne može da pobediti. Ovo treba sačuvati i na trenerskim skupovima predavati kako se treba igrati ukoliko hoćeš da sigurno izgubiš utakmicu. Trema me bila velika i ulog je bio veliki, ali na greškama se uči, a kada učiš na svojim greškama JAKO BOLI. Biće Cvetković, Bogdanović i Nastić veliki igrači i ovom im je jako trebalo za ubuduće.

VEDETE

pre 11 godina

N a pitanje Duletu Vujosevicu o mladim igracima i stagnaciji u napretku Dule je kazao da se sada igraci "mediski i avansno" proglasavaju velikim igracima.I sta dodati na ovu konstataciju,bruka.

Bane

pre 11 godina

Da li Španci sada po svojim sajtovima lupetaju kako je i njihova košarka dotakla dno i kako su nekada bili dobri u ovom sportu, a eto sada više nisu... Ovde je čovek juče mogao svakakve gluposti da pročita, ne znam kako je tamo?

gazda

pre 11 godina

Steta imamo najbolju ekipu na turniru.Obe utakmice je izgubio Dzikic,donosio je pogresne odluke u pogresno vreme.Miljenovic mora malo da rucka,fali mu snage u zavrsnici.

musa dembele

pre 11 godina

Eto,mnogo buke ni oko cega!A,vi "daj prenose,daj..." Pustite klince neka gube i pobedjuju,kale se.. Sta mi znace juniorski uspesi,ako nema seniorskih?

Buduce "zvezde" Srpske kosarke

pre 11 godina

Kako kazu navijaci Zvezde i Partizana, ovo je najbolje sto imamo.

Cvetkovic 3/11
Miljenovic (novi "Djordjevic") 1/6
Bogdanovic (novi "Danilovic") 0/6

veliki strumf

pre 11 godina

Imati 3 razlike o bacanja na 40 sekundi do kraja i izgubiti-pa to je umetnost. Bravo za nase umetnike! Mitrovic pravi veoma inteligentan faul uz kos, a onda jos inteligentnije drzi loptu da na njemu prave faul iako veze sa slobodnim bacanjima nema. Miljenovic-pa decko je umisljena velicina koja ne zna nista ni napred ni nazad. Bek-suter, novi Danilovic kako zovu Bogdanovica nije dao NIJEDAN poen iz igre. Garantujem da losiji ucinak ne bih nikako mogao da imam od njega, bez dana treninga. Akcija za Cvetkovica na kraju...e moj Dzikicu, kakva je ono akcija, ni bloka, nicega. Daj decku loptu pa ako udje-udje. To li si ih naucio ovih nekoliko meseci? Ova generacija je luzerska, od nase kosarke ama bas nista ne mozemo ocekivati bar 10 narednih godina. Nazalost.

Слоба Гробар Сента

pre 11 godina

Јесам гробарчина, али заиста не видим шта смо свих ових година видели у Џикићу???!!!
На претпоследњем тајму ћути као ТУТУМРАК, не уме да зове једну једину акцију када се ломи утакмица, четири главна играча (Бешовић, Богдановић, Миљеновић и Цветковић) му НЕСТАЈУ у последње две утакмице!!! Када смо два напада играли без плеја (пресинг Шпанаца на Миљеновићу), наравно опуштено изгубљене лопте, тек тада се генијални Џикић сетио игре са два плеја (убацује и Цветковића). Ако не рачунамо двадесетак поена из контре и Дангубићеву тројку са пола терена, нисмо више од десет пута поентирали из позиционог ИЗРАЂЕНОГ напада (од тога десет поена из офанзивног скока). Шта је Џикић уигравао са момцима!!!???
Невероватно???!!!
Нисмо се ни могли надати бољем када нам онај несрећни Маринковић и неителигентни (кошаркашки) Настић воде утакмицу!!!
Џикићу, путуј ти лепо у неке лепе Литваније!!!

Mirko

pre 11 godina

Nije za osudu i pjuvanje ali Dzikic je izgubio bronzu...momci su ok igrali ali se vidi da je poraz od Litvanije ostavio traga.

Zadnji napad Spanaca, mi imamo dva poena prednosti on umesto da im kaze da naprave faul on pusta da Spanci sutiraju trojku.Jeste da ih je usralo ali to je to.

Dusan

pre 11 godina

Izuzetno nekvalitetna i sportski neinteligentna generacija.Koliko samo diletantski izgubljenih lopti, faulova posle promasenih suteva a u bonusu, faul Mitrovica uz kos Spanaca i uz sve to bilo je jos 9 sec.za pobedu. Lose,jako lose...

Wllaxy

pre 11 godina

Bogdanovic - 0 (nula) pogodaka iz igre.
Miljenovic - 1 (jedan) pogodak iz igre.
Besovic - 1 (jedan) pogodak iz igre.
Cvetkovic - 2 (dva) pogodka iz igre.

Posle ovoga sta vise reci? Kada igraci koji su pre pocetka prvenstva apostrofirani kao oni koji treba da nose igru i donose pobede uspeju da u jednom veoma vaznom mecu samo 4 (i slovima cetiri) puta pogode iz igre zar je realno ocekivati pobedu? A nije da nismo mogli da pobedimo ali eto...

Najveci problem nasih igraca jeste izuzetno mala minutaza u svojim klubovima - Cvetkovic je u drugom delu sezone prosto nestao iz tima, Besovic je odigrao nesto malo vise tek kad je Katic otpao zbog bolesti, za Bogdanovica komentator prica koliko ima titula njegov doprinos tim titulama se meri promilima (sekundama provedenim u igri), jedino je Miljenovic igrao nesto vise ali mu to nije nesto pomoglo - bar ne u polufinalu i finalu.
Marinkoviceva izvodjenja slobodnih bacanja gde decko u tri pokusaja u nizu jedva dobaci do prvog obruca su posebna prica!
OK, izgubili smo - idemo dalje ali nadam se sa novim strucnjakom koji nece da se hvata za glavu vec ce da uvezba tim i napravi neku taktiku posto u ova dva meca ne videh neke izradjene i uigrane napade.

SALENACIONALE

pre 11 godina

Momci glavu gore, nista, ali bas nista vam ne treba zameriti, srce ste ostavili na terenu! Nista se ne desava bez razloga, ako je i trebalo da izgubite, onda je to bolje sada, pa da u A reprezentaciji osvojite sve sto mozete...
Podrzimo nase momke, S R B I J A!!!!

strahota

pre 11 godina

Imati 3 razlike o bacanja na 40 sekundi do kraja i izgubiti-pa to je umetnost. Bravo za nase umetnike! Mitrovic pravi veoma inteligentan faul uz kos, a onda jos inteligentnije drzi loptu da na njemu prave faul iako veze sa slobodnim bacanjima nema. Miljenovic-pa decko je umisljena velicina koja ne zna nista ni napred ni nazad. Bek-suter, novi Danilovic kako zovu Bogdanovica nije dao NIJEDAN poen iz igre. Garantujem da losiji ucinak ne bih nikako mogao da imam od njega, bez dana treninga. Akcija za Cvetkovica na kraju...e moj Dzikicu, kakva je ono akcija, ni bloka, nicega. Daj decku loptu pa ako udje-udje. To li si ih naucio ovih nekoliko meseci? Ova generacija je luzerska, od nase kosarke ama bas nista ne mozemo ocekivati bar 10 narednih godina. Nazalost.
(veliki strumf, 22. jul 2012 20:06)

Pa mili moj, uzmi lepo loptu u ruke i treniraj koliko i oni pa uradi nesto za zemlju. Sram te bre bilo, sedis za kompom i pljujes klince koji su se ufonjali uspeha, sto je i normalno za godine koje imaju.. umesto da im kazes 'bice bolje, jos ste zeleni'. Zbog takvih kao sto si ti, niko i ne treba da igra za reprezentaciju jer ni sami ne znaju za koga uopste trose nerve i kalorije.

Surovo, ali realno

pre 11 godina

Miljenovicev problem definitivno je u glavi! Jel on to zaboravio da igra kosarku u poslednja dva dana??? Ako ne resi taj problem od njega nece biti ni prosecan igrac.

Xin Zhao

pre 11 godina

Ovaj mali Miljenovic je bio katastrofalan protiv Litvanije i kriminalno los protiv Spanije. Ja sam gledao sam dve ove utakmice, vise nisam ni mogao jer nije postojao prenos, a on sto je pokazao u ove dve je bilo neprihvatljivo. Toliko gresaka je preko svake granice, mogu da priznam da me je jako iznervirao. To sto je on davao nekim pacerima na +20 neke trojke, a sada kada je tesno ne moze na nogama da ostane dosta govori o tome kako od njega nikada igrac biti nece...

djura

pre 11 godina

Rekao bih svasta ali ne smem jer mi nece objaviti komentar. Da li je moguce da je do juce bilo gomila pozitivnih komentara i onih u stilu "gazimo sve redom, sjajna generacija, najbolji smo", a sada posle poraza od Litvanije i Spanije komentari tipa "Luzerska generacija itd." Pa dokle cemo tako vise? Da velicamo nekoga u nebesa dok pobedjuje, a posle prvog poraza da ih pljujemo na sav glas????I ko je onda tu pravi luzer?
Dajte podrsku ovim mladim momcima, zasluzili su je!

Dejan

pre 11 godina

Miljenovic je blago receno katastrofa, nas najgori igrac u poslednje 2 utakmice... I mislim da prelaskom u seniorsku konkurenciju, nece biti nista od njega s obzirom na konstituciju i tehniku...
Generalno, momci nisu losi, samo kad ne bi imali zute minute, bolji sut, koncentaciju i malo igracke zrelosti sto ce godinama doci...
Od nekoliko njih bice solidnih igraca, ali tesko neki bas vrhunski... ali dobro mala smo zemlja i nismo vise ono sto smo nekad bili, tako da solidno, s obzirom kakav nam je sad seniorki igracki kadar, mozemo se nadati ako ne boljim ono sigurno ne gorim rezultatima u buducnosti...

Divos

pre 11 godina

У два дана две тешке утакмице, и 2 пораза. Обе смо могли и требали добити, у полуфиналу смо ипак доста и оштећени, данас у задњој минути јако много пехова. Али тако је то у спорту, некад добијеш, данас смо изгубили, вероватно смо на овом ЕП показали највише, али тек четврти.
Момцима све честитке, било је жеље, били су и мотивисани, изгаралиу су на терену, наравно било је и непотребног срљања, али неисуство мора узети свој данак. Штета, у њиховим биографијама неће бити медаље коју су апсолутно заслужили, али вратиће им се то у сениорској конкуренцији. У спорту се увек врати, наравно под условом да вас не победи малодушност.
Остајем код своје оцене, неки ће 4.место прогласити неуспехом, по мени утисак са овог ЕП је више него повољан, момци требају и морају добити шансу у својим екипама, а из ове генерације биће неколико заиста врсних играча, верујем и оних који ће урадити добре ствари и у сениорској репрезентацији.

tnt

pre 11 godina

Kada treba "pljuvati" tu nas nema ravnih...svi se guramo u prve redove - ko će pre i ko će više!!! Ali baš u svemu-od muzike, sporta, politike! Niko nam nije dobar! Kako ste krenuli još ćete tražiti da se momci odreknu državljanstva Republike Srbije. Mislite da je vama teže nego njima?! Mislite da ste vi više želeli pobedu od njih?! Mislite da možete bolje i više?! Ne mislim da treba da ulepšavamo i zataškavamo, ali isto tako mislim da ih ne treba razapinjati na stub srama. Svaka vam čast momci!!! Dok vaša generacija provodi leto po splavovima i klubovima, vi neumorno trenirate, znojite se i borite ...za šta ??!! Za svoju zemlju, za svoju Srbiju!!! Ponosni smo na vas, ponosni smo na sve naše sportiste!!!
PS: verujem i nadam se da većina ovako misli, a da svi ovi komentari su posledica revolta, jer u vremenu u kom živimo u zemlji Srbiji, jedino nas oraspolože i obraduju medalje i pehari naših sportista. Pa kad i to izmakne, ne znamo da li smo više besni, tužni, razočarani, očajni..

TONEMO

pre 11 godina

I sad pridjite menadzeru bilo od kojih nasih igraca i pitati dal bi igrali za 300 eura mesecno u Partizanu ili Zvezdi,ladno bi vam se nasmejali i trazili oko 150 hiljada eura po sezoni akoliko vrede videlo se dva malo jaca protivnika i to je to trenutno stanje nase kosarke.

Nemanja

pre 11 godina

Počeli smo da gubimo mečeva, na nama nesvojstven način. Naši nikada nisu u ovakvim situacijama, igrali ovoliko nepromišljeno i nonšalantno. TO je sve rezultat, nezrelosti i nediscipline pojedinih igrača, a i nestručnosti trenera.

Nole

pre 11 godina

Momci su ok,ali Džikić nema ideju. Nema taj autoritet da ih postavi na svoje mesto. Ne može da se igraču od 19,20 godina kaže igraj šta hoćeš. Sve su ovo perspektivni igrači ali mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ko se iole razume u košarku zna da iz dobre odbrane ide dobar napad ali kad nemaš akciju za napad koju selektor treba da napravi onda sledi srljanje. Ko je pratio ceo šampionat morao je da primeti da je Marinković odigrao extra odbranu i sa njim u timu su juče protiv Litvanije uhvatili priključak kao i večeras ali mi nije jasno zašto ga u tim trenucima vadi iz igre. Večeras je promašio dva zicera i tri bacanja,pa šta,momak ima 18 godina,ali odbranu igra bolje nego pola bekova. Opet ponavljam da ovoj ekipi treba lider a potencijal je nesporan. Bekovi nisu loši ali uvek tim pobedjuje a ne pojedinac.Ova deca prvo moraju da se spuste na zemlju a onda da igraju basket. Jedni su bili Danilović,Bodiroga,Djordjević i takav igrač se gradi godinama a ne preko noći. Momci glave gore,vreme je pred vama,ali morate da naučite šta je tim i dres koji nosite pa tek onda da igrate. Sve u svemu,nije lose.

nz

pre 11 godina

Opet glupo izgubljena utkamica. Sa 4 poena prednosti prvo faul+koš pa Miljenović pada, gubimo loptu, Mitrović samo jedno pogođeno bacanje, primamo trojku, jedino što nije smelo da se dogodi, promašen poslednji napad...ovi momci imaju kvalitet ali ako misle da budu veliki ne mogu ovako da gube utakmice.

Dr Mo

pre 11 godina

Kakav luzerski mentalitet.Juce i danas gubimo dve dobijene utakmice.Ne znam da li mi se ucinilo ili je onaj spanac bio jedno 20-30cm u autu kad je pucao trojku.Mislim da Mitrovic ima sanse da bude dobar igrac u buducnosti,mozda Cvetkovic i Bogdan,a Miljenovic je najbolji basketas ali nikad nece da napravi nesto vise u karijeri zbog svoje konstitucije,a centri na celu sa Besovicem su u najmanju ruku smesni igraci.

Dr House

pre 11 godina

Bogdanovic veceras nije hteo ni jednom da sutne na kos sa distance. Zasto? Miljenovic je sutnuo samo jednom, i generalno nije licio na sebe,osim kad je igrao bez Cvetkovica i kad smo se odlepili na + 5 na 3-4 minuta pre kraja. Tada ulazi Cvetkovic i tri napada ne realizujemo (sutira dve ishitrene trojke u 2napada los pas u trecem posle 18 sekundi tapkanja) i pravimo odmah faulove ??? Oni pogadjaju 6 slobodnih i prelaze u vodjstvo. Mitrovic, inace meni iako sam Partizanovac najkonkretniji igrac u ovoj generaciji, pravi faul uz dodatno slobodno, zatim nakon skoka (na +3) VODI LOPTU PREKO POLA na 30 sec. do kraja ne daje pas Dangubicu za cist zicer, ne oslobadja je se iako je najgori izvodjač slobodnih?!I gubimo. Miljenovic i Cvetkovic nikako ne mogu zajedno, smetaju jedan drugom igraju na istim pozicijama a potpuno su različiti. Kao nekad Kicanovic i Delibašić. Dok je Cvetkovic bio povređen 2-3 utakmice i Miljenović i Bogdanović su pružili najbolje partije. I prosle godine Cvetkovic je do 1/4 finala igrao solidno, Miljenovic ulazio sa klupe i nije bas bio primetan. A onda je u naredne 3 utakmice EKSPLODIRAO jer je cvetkovic počinjao očajno utakmice pa provodio veći deo ne klupi. Mladi su sujetni, konkurencija, itd. NAS NIKO NIJE NADIGRAO, BOLJI SMO OD SVIH. A to sto smo glupo izgubili zasluga je tima koji nije bas postojao, trenera i jakog individualizma igrača koji nije baš uvek potkrepljen i ekstra kvalitetom koji uz to ide. TEK TREBA DA SE SA NJIMA KRVNIČKI RADI

TONEMO

pre 11 godina

I sad pridjite menadzeru bilo od kojih nasih igraca i pitati dal bi igrali za 300 eura mesecno u Partizanu ili Zvezdi,ladno bi vam se nasmejali i trazili oko 150 hiljada eura po sezoni akoliko vrede videlo se dva malo jaca protivnika i to je to trenutno stanje nase kosarke.

sasa

pre 11 godina

Nema potrebe pljuvati po momcima, igrali super. Steta, u zadnje dve tekme stigla ih je nervoza, a i igra je provaljena, a oni nisu imali iskustva za bilo sta drugo. Posle Latvije svi su igrali protiv nas zonu 2-3 i mi se nikako nismo prilagodili na to. OPet smo izgubili dobijeno,ali nema veze, bito je da je jasnija slika oko toga ko je kandidat za seniorslu ekipu.

Moose

pre 11 godina

Los i mucna utakmica za gledanje. Dzikic me je razocarao vodjenjem tima. Ko da ih nije nicemu naucio. Bekovi stoje u mestu, kretanje bez lopte 0, cekaju da prime loptu na 8 metara od kosa? Nisu imali niti jedan skok sut sa distance bek suter i trojka. Nisu odigrali niti jedan pick and roll sto je na neverovati. Dzikic im govori zadnjih par minuta da to siluju jer su Spanci u bonusu, da probaju prodor ako zatvore da vrate loptu i stalno vrte isto dok ne prodje. Ko da prica zidu. Puno silovanja 1v1 i zavlacenja medju 3 igraca, a onda jos glupljih vracanja lopti unazad. Sve ih zajedno treba nauciti kada da dodaju loptu. Po ovom sistemu kad lopta dodje onome kome je namenjena tad mu i ne treba niti moze sta sa njom uraditi.

veliki strumf

pre 11 godina

@szrahota Ja sam profesor Univerziteta i za ovu drzavu sam uradio mnogo vise od ovih klinaca. Prestar sam ja da uzmem loptu da treniram, a imao bih cemu da ih naucim, sigurno vise od izvikanog Dzikica. A kad je neko za kritiku treba ga kritikovati, kad je za pohvalu hvaliti. Sta tebi nije jasno i sta nije tacno od onoga sto sam napisao? Sve je gola istina. Ti nastavi da ih tapses, tako smo i ove matorije tapsali pa evo gde nam je kosarka danas. Bas insistiras da ti se pridruzim? Evo: bravo Miljenovicu, bravo Bogdanovicu, Mitrovicu, nadasve bravo Dzikicu! Samo tako nastavite! Ove dve utakmice su vam putokaz kako da igrate i ubuduce! Je si li zadovoljan?

Marko

pre 11 godina

Stvarno molim vas ostavite te trojke vise kad ih ne umete.Vodimo 3 zazlike pa idemo ipak tu riziku.Mnogo smo bili smotani danas ovo nam uopste nije trebalo i evo nas bez medalje.

Branimir

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto sa ovom genercijom nije nastavio da radi Dejan Mijatovic koji ih je vodio prosle godine na svetskom prvenstvu kad su bili drugi,i koji je mahom selektirao ovaj tim.

Behind the arc

pre 11 godina

Dzilic ponovo nije pripremio. I rasteretio igrace.
Interesantna analiza naseg trenera @twitpic.com/aakod4
U obe utakmice problem je bio u zavrsnicama.

UrosBg

pre 11 godina

Steta, ali iskreno sami smo sebe pobedili. Ove zadnje dve utakmice koje smo imali priliku da gledamo na TV, pokazale su dosta slabosti u nasoj ekipi. Imamo talenta, ali kad treba da zapnemo samo jos malo, da damo sve od sebe, nekako nam to ne podje za rukom. Kritike na racun trenera jer nije uspeo da motivise ekipu u zadnjim minutama ni juce ni danas. To su tako sitni detalji ali smo u detaljima i izgubili ove dve utakmice. Steta, bice jos prilika ali ovu nismo smeli ovako da propustimo.

http://hoopsuniverse.net

Iva M.

pre 11 godina

@dr House

http://u20men.fibaeurope.com/en/cid_FW2Ym8GSJEAe2vpbWdQMR0.compID_UIfgjyQcGqk-fPlnl66Tj0.season_2012.gameID_8893-69-A-1.html

pre komentara si trebao bar da proucis statistiku ako vec nisi pazljivo gledao utakmicu (ako si uopste gledao). Bogdanovic je imao sut 6-0 a Miljenovic 6-1 ali sada vise nije ni bitno.

Treba se okrenuti greskama i igraca i trenera i nauciti nesto iz njih a ne da se potencira da li su mec dobili ili izgubili igrac Zvezde, Partizana ili nekog treceg. Sto pre to shvatimo bice nam bolje ne samo u kosarci i ne samo u sportu.

Treba obratiti paznju na lose organizovane napade, na bespotrebni faul koji igrac pravi nad protivnikom koji vec daje kos, na primljenu trojku skoro iz mrtvog ugla a ne na to ko je manje ili vise kriv za poraz.

R.M.Točak

pre 11 godina

Očajna utakmica,dva loša tima,mada su uglavnom takve utakmice za 3 mjesto,pobjedio je srećniji tim.Treba biti realan i priznati,da naša košarka dugo neće imati,neke nove,Bodiroge,Daniloviće,Đorđeviće,Divce itd.Iako se mi stalno tome nadamo,to smo mislili sa pojavom Tepića.Tripkovića,Bjelice,Raduljice,to isto neki misle i sada(i ja se potajno nadam)pojavom Miljenovića,Cvetkovića,Bogdanovića.Mitrovića,ali mislim da su oni daleko od toga,mislim da su oni novi Tripkovići i Tepići,zaista bih voleo da me demantuju.Izgubiti dobijenu utakmicu,4 poena razlike 40 sek do kraja,dovoljno govori o potencijalu naših momaka.Da bi bio veliki igrač,to treba pokazati na velikim utakmicama,i kada se lomi rezultat(kao Sale ili Bodiroga)a ne kao ovi sada klinci,dobri do polufinala i onda ništa.Milenovića u zadne dvije utakmice nigdje nije bilo,Cvetković dobar juče,danas očajan(ipak na njega se ide zadnji napad).Bogdanović takođe,dobar juče,danas ništa.Mitrović obrnuto,juče loš,danas dobar,ali mislim da je on najveći krivac za poraz,prvo je napravio faul za dodatno bacanje,onda na kraju,umjesto da doda loptu nekome od bekova koji su bili u kontri,on drži loptu i čeka da ga fauliraju,zatim fula slobodno bacanje.Za razliku od naših,Španci će dobiti 2-3 vrhunska igrača,H.Fernandez i Abrinjes(samo veliki igrači pogađaju onakve šuteve).Na žalost,Španci će dominirati i narednih godina.Jedva sam čekao završnicu i prenose na RTS-u,ali sam zažalio,što sam danas i juče protračio vrijeme na košarku.

kontra

pre 11 godina

@ Iva M

Upravo tako, ovom Hausu je jedino cilj da ispljuje Cvetkovica, ali to se da i ocekivati. Napisao sam i pre utakmice komentar o tim "strucnjacima" koji sebe zovu navijaci, a samo gledaju da pljuju igrace iz tima za koji ne navijaju, jedni pljuju Miljenovica, drugi Cvetkovica itd. Pominju proslu godinu gde je kako kazu igrac igrao "solidno" a on nas sam doveo do 1/2 finala tada, ali poenta je da stalno traze razlog da nekog popljuju. Te ne mogu zajedno da igraju, te ovo, te ono. Utakmicu je izgubio tim, a neko mora da sutne na kraju, zapravo sutnula su dvojica, ali ne krivim nijednog, dali su sve od sebe. Treba shvatiti da se i u drugim zemljama sve bolje radi sa mladjima, i da vise nismo pretplaceni na medalje.

nz

pre 11 godina

@szrahota Ja sam profesor Univerziteta i za ovu drzavu sam uradio mnogo vise od ovih klinaca. Prestar sam ja da uzmem loptu da treniram, a imao bih cemu da ih naucim, sigurno vise od izvikanog Dzikica. A kad je neko za kritiku treba ga kritikovati, kad je za pohvalu hvaliti. Sta tebi nije jasno i sta nije tacno od onoga sto sam napisao? Sve je gola istina. Ti nastavi da ih tapses, tako smo i ove matorije tapsali pa evo gde nam je kosarka danas. Bas insistiras da ti se pridruzim? Evo: bravo Miljenovicu, bravo Bogdanovicu, Mitrovicu, nadasve bravo Dzikicu! Samo tako nastavite! Ove dve utakmice su vam putokaz kako da igrate i ubuduce! Je si li zadovoljan?

Drzi se ti fakulteta, kosarku ocigledno ne razumes. A pitanje je da li si i svoje studente necemu naucio, a ne da ove momke ucis kosarci.

Jofel

pre 11 godina

Voleo bih da mi dezurni pljuvaci objasne kojim su se sportom u zivotu bavili,u kom rangu takmicenja i sta su osvojili u zivotu.Kada ukapiram iz toga da je samo jedan od njih uradio vise od ovoh momaka,obecavam da moj komentar vise niko nece videti.Momci svaka cast

Dokle vise?

pre 11 godina

Sramota!!!Polufinale i ova bruka samo pokazuju nasu bednu perspektivu,ovako izgubljene utakmice jos nisam video,katastrofalno!!Pa oni nisu mogli da postignu kos iz igre zadnjih 7=8 minuta,Dikic totalno nesposoban da kontrolise,inspirise,organizuje barem jedan napad,posed lopte.sta se to desava sa nasom kosarkom,imali u Srbiji nakog koji moze da pouci i nauci ove klince barem nekim elementarnim vrednostima.Neka ih je sve sram!

Floro Flores

pre 11 godina

ma,najveci luzer dana je Adam Scot,golfer! Imao cetiri udarca prednosti u finalnoj rundi za svoj prvi major i masao zicere... ne cudi me sto ga je ana ostavila!! Dajt vest i o ovome!

R.M.Točak

pre 11 godina

Dosta stvari sam rekao u afektu,iznerviran zbog poraza.Ipak,momcima treba čestitati,borili su se do samog kraja,da su samo malo više sreće imali,(dva klizanja u završnici mečeva,i juče i danas,mada je juče naša lopta bila,a sudije je dodjelile Litvancima,kome se još to dogodilo)danas bi bili u finalu,a u najmanju ruku bronzani.4 mjesto ne mora ništa da znači,ako bi iz ove generacije dobili makar jednog vrhunskog,i dva dobra košarkaša(Daj Bože),to je najbitnije,stvarati igrače za A tim.Jer,imali smo generacije koje su domunirale u mlađim kategorijama,bili MBP,u petorkama šampionata,ali kada su postali seniori,negdje su se izgubili ili postali prosječni igrači.
Generacija 87(Tepić,Teo,Labović,Dragović)prvaci evrope do 16,18 i 2 puta do 20 godina.
Generacija 88-89(Marković,Jeremić,Kešelj,Marjanović,Raduljica i najmlađi Mačvan)prvaci svijeta do 19,evrope do 20,plus generacija Mačvan,Katnić i Stojačić,prvaci evrope do 18 godina.
Generacija 86(Veličković,Dragičević)prvaci evrope do 20 godina.
Tu bi još dodao malo starije,Perovića,Bogdanovića,Miličića,Tripkovića,Ercega.
Od svih nabrojanih igrača,jedino je Teodosić vrhunski igrač,a svi su mnogo obećavali,možda to bude i Mačvan,jer on je najmlađi i vrijeme radi za njega,ovi ostali,teško,možda Bjelica,ali on nikada nije igrao za mlađe kategorije,i nadam se Novica,ako nađe pravi klub,i ako ga povrede zaobiđu.

Dragan

pre 11 godina

Izuzetno nekvalitetna i sportski neinteligentna generacija.Koliko samo diletantski izgubljenih lopti, faulova posle promasenih suteva a u bonusu, faul Mitrovica uz kos Spanaca i uz sve to bilo je jos 9 sec.za pobedu. Lose,jako lose...
(Dusan, 22. jul 2012 20:05)
Posle jednog mog jucerasnjeg slicnog komentara nalupase mi se minusa. Jos bih da dodam: "Jedno je pljuvanje, drugo je preterani optimizam bez osnova, a trece realnost i objektivnost".

kiza

pre 11 godina

1. Litvanija - 3 poraza na prvenstvu
2. Francuska - 4 poraza
3. Španija - 4 poraza
4. Srbija - 2 poraza
...
7. Sovenija - 2 poraza

Znači, kada je najvažnije treba pobediti. Da li nam je slab karakter, mentalitet, stručni rad (psiholog) ili nešto deseto (ili sve skupa) to je stvar za analizu.
Na tribinama su sve vreme sedeli Bodiroga i Tarlać. Nešto se ne sećam da su imali problem sa glavama. Uostalom, ako možeš da izdržiš svakog dana 6-7 sati treninga (po rečima Bodiroge) onda, verovatno imaš i u glavi sve kako treba. Ako još shvatiš da na svakoj utakmici moraš da se ponovo dokazuješ (a ne da živiš od jedne utakmice celu godinu) eto vrhunskog igrača.

Ako je uopšte za utehu: novo pojačanje Partizana Leo Westermann je na finalnoj utakmici pokazao da je na istom mentalnom nivou kao i naši: 6 poena od toga 1 koš iz igre, gomila izgubljenih lopti, a posebna priča je zadnji napad Francuza na -1 i 13-14 sekundi, gde Westermann očigledno po savetu trenera, čeka zadnjih par sekundi i kreće u solo prodor po sredini, Litvanci ga zatvaraju s 3 strane i čovek se spetlja i izgubi loptu - kraj i Litvanci ne mogu da veruju da su prvaci.

Gerrard

pre 11 godina

Nije lose biti cetvrti ali kad se vide ove dve utakmice sto sam gledao kakve smo samo blago receno glupe greske pravili zapitam se kako smo u opste dosli i do polufinala,ni petlici ne prave takve jadne greske,totalno bezidejna igra kako je neko vec napisao dole ne moze trener da kaze devet sekundi pre kraj igracu uzmi loptu i radi sta hoces to je glupost totalna,na mene je u ove dve utakmice jedini ostavio utisak Nastic odlicno je odigrao,ostali katasrofa pogotovo Miljenovic decko je totalno izgubljen u napadu nema nikakvu ideju.

darko

pre 11 godina

Ok. nisam se nikada profesionalno bavio kosarkom, tako da neko mozda moze da mi objasni nesto. Gomilu drugih stvari koje su mi krajnje nelogicne, necu da spominjem, samo poslednji napad. Sta je trener (Dzikic) ovde uradio, posto meni ovo izgleda potpuno nelogicno? Kao prvo, valjda treba da se igra neka uigrana akcija, ocekivao bi se neki blok kao pomoc igracu koji treba da zavrsi poslednji napad. OK. razumem da su mu ostavili da igra 1 na 1, ali ovo uopste nije bilo to. Znaci, Cvetkovic krece 1 na 1 sa svojim igracem, a u isto vreme nas igrac br. 9 ide ispred njega prema kosu i povlaci svog igraca da pomogne Cvetkovicevom cuvaru. Cvetkovic se oslobadja svog cuvara, momak ne zna gde je, u trenutku kada je Cvetkovic na sutu on je na zemlji okrenut licem prema kosu i nagnut prema napred, ima uticaj na igru otprilike koliko i spanski maser. Ali Cvetkovic iznenada mora da sutira preko centra koji je sada ispred njega imao i dovoljno vremena da se postavi i skoci. Ne znam da li je u pitanju nesto sto je osnovna stvar koju je nas centar trebao da zna i da li je to problem prethodnih trenera, ali sigurno je velika odgovornost i do Dzikica jer on treba da uoci takve stvari kod tih mladih igraca i da ih ispravi. Valjda su vezbali to, radili takve akcije. Sta su radili sve te silne pripreme, ako nisu radili osnovne stvari?

Rajković

pre 11 godina

Treba čitati između redova da bi se procenio potencijal igrača a ne trenutni konkretni učinak pa Mačvan je rasturao u tin godina jer je ranij sazeo Miljenović je još dete ali on ima potencijal super asa brzina kordinacia (ona dva prodora bez obzira na ptomašaje sve govore)Dangubič je takođe as ostali postaju dobri igrači.

Mito

pre 11 godina

Čestitam momci. Žao mi je što nije medalja. Pre par godina naši su u svim kategorijama bili prvaci sveta i Evrope. Sada su seniori, a glavni kandidati su Španci uz SAD za zlatnu olimpijsku medalju, a naši vršnjaci su ih mlatili ko vola u kupusu. Šta se desilo? Košarka je prihvatila pravila fudbala i deca odlaze u inotranstvo. Deca dobiju siću, u vrh glave milion evra po godini. Svi će reći lepa para. Dete iako vrhunski potencijal se povredi i ako je povreda duža od mesec dana, trener pod hitno nabavi skupljeg igrača, a skuplji igrač mora da igra. Naš talenat dobija pare ali ne trenira, gubi samopouzdanje a time i naša reprezentacija.
Drugi problem je kad dobiju pare, novac udari u glavu, polete, postanu važni i hrane svoju sujetu tim jer njihovi drugovi iz ulice su puka sirotinja.
Pitanje a kako odbojkaši i vaterpolisti? Odgovor je jednostavan jer imaju mnogo reprezentativnih nastupa u godini i druže se i ginu jedan za drugog. Za razliku od njih recimo Vidić i Stanković ginu u svojim klubovima i prijatelji su im igrači sa kojim igraju i druže se i nikad nisu odigrali utakmicu kao u svojim klubovima.
Najbolja varijanta bi bila da ovi klinci kako u košarci tako i u fudbalu budu u obavezi ceo sledeći olimpijski ciklus. Da igraju u našim naboljim klubovima kod nas, da im se obezbedi veći broj prijateljskih reprezentativnih utakmica kako bi bili emotivno povezaniji. Po meni takav rad sa njima bi dao rezultate pa bi za godinu dobijali 5 miliona evra i više, a ne milion.

Ivan

pre 11 godina

Mi uopste nemamo igru, ja ne znam sta su oni uvezbavali. Do ovde smo stigli na individualni kvalitet koji poseduje ova generacija. Ostaje mi nejasno kako Dzikic pravi takve rezultate sa Krkom i Ritasom, a u reprezentaciji nula. Sto se tice ove utakmice opet nas je ubilo neiskustvo i nedostatak jakih utakmica nasih glavnih igraca, bili smo blizu pobede ali sta sad. Bogdanovic moze da bude igracina, isto vazi i za Cveleta. A Miljenovic ako ne popravi odbranu moze slobodno do kraja karijere da igra u Vizuri.

vitez lukic od lamburginija

pre 11 godina

(Buduce "zvezde" Srpske kosarke, 22. jul 2012 20:35)

Mozes bolje?! Pokazi nam! Srbima je od pre desetak godina fetis da pljuju po svemu tako da me tvoj komentar uopste ne iznenadjuje.

jovan

pre 11 godina

Gogi ostali veliki poznavaoci koji iz svoje sobe pljujete i kudite ove nase momke, nasu kosarkasku nadu, da li vi mislite da ikoga zanima sta vi ovde pisete pod laznim imenima.... pa vecina vas komentatora su roditelji i najbolji ortaci ovih momaka nevezano za ovu utakmicu, tj i kad igraju za svoje klubove. Treba da svi zajedno da im se divite sto su postigli ono o cemu vi sigurno sanjate citav zivot kukavice jedne.
I najbitnije od svega, kad vec SVE znate sto vi niste selektor !?! Da li je neko od vas istaknuti trener kad vec imate hrabrosti da govorite kako ne znaju da igraju !?!
Mada za ovo i ne treba hrabrost...svi ste tu pod laznim imenima, kao dokaz pogledajte kosarka.rs, tamo ostaje pravo ime i slika, a im samo 2-3 komentara po utakmici.

Nićifor

pre 11 godina

Ovo postaje zemlja antikošarke! Kakvi crni košarkaši, ovi niu videli košarku. Svako umislio da je Džordan a ne može da se poveže sa sobom a kamoli sa ostatkom tima. Što se mene tiče ne znam uopšte što je košarka izdvojena od ostalih sportova...nema ni najmanjeg razloga. Ovo je tuga! Pa kad ne budu košarkaši toliko popularni možda će početi da igraju.

Ivan

pre 11 godina

Ne znam sta vi izmisljate sad govoreci svima kako nemaju pravo da kritikuju nase igrace i kako to rade samo Srbi. Pa Lebron James je trpio kritike 3, 4 godine od ogromnooog broja ljudi iako niko nije ni blizu njegovog nivoa ali je on sve to izdrzao i izasao jaci iz toga. To je deo sporta i potpuno je normalno, niko mi ne moze zabraniti kritiku.

veliki strumf

pre 11 godina

Imati 3 razlike o bacanja na 40 sekundi do kraja i izgubiti-pa to je umetnost. Bravo za nase umetnike! Mitrovic pravi veoma inteligentan faul uz kos, a onda jos inteligentnije drzi loptu da na njemu prave faul iako veze sa slobodnim bacanjima nema. Miljenovic-pa decko je umisljena velicina koja ne zna nista ni napred ni nazad. Bek-suter, novi Danilovic kako zovu Bogdanovica nije dao NIJEDAN poen iz igre. Garantujem da losiji ucinak ne bih nikako mogao da imam od njega, bez dana treninga. Akcija za Cvetkovica na kraju...e moj Dzikicu, kakva je ono akcija, ni bloka, nicega. Daj decku loptu pa ako udje-udje. To li si ih naucio ovih nekoliko meseci? Ova generacija je luzerska, od nase kosarke ama bas nista ne mozemo ocekivati bar 10 narednih godina. Nazalost.

Dusan

pre 11 godina

Izuzetno nekvalitetna i sportski neinteligentna generacija.Koliko samo diletantski izgubljenih lopti, faulova posle promasenih suteva a u bonusu, faul Mitrovica uz kos Spanaca i uz sve to bilo je jos 9 sec.za pobedu. Lose,jako lose...

Xin Zhao

pre 11 godina

Ovaj mali Miljenovic je bio katastrofalan protiv Litvanije i kriminalno los protiv Spanije. Ja sam gledao sam dve ove utakmice, vise nisam ni mogao jer nije postojao prenos, a on sto je pokazao u ove dve je bilo neprihvatljivo. Toliko gresaka je preko svake granice, mogu da priznam da me je jako iznervirao. To sto je on davao nekim pacerima na +20 neke trojke, a sada kada je tesno ne moze na nogama da ostane dosta govori o tome kako od njega nikada igrac biti nece...

Dr House

pre 11 godina

Bogdanovic veceras nije hteo ni jednom da sutne na kos sa distance. Zasto? Miljenovic je sutnuo samo jednom, i generalno nije licio na sebe,osim kad je igrao bez Cvetkovica i kad smo se odlepili na + 5 na 3-4 minuta pre kraja. Tada ulazi Cvetkovic i tri napada ne realizujemo (sutira dve ishitrene trojke u 2napada los pas u trecem posle 18 sekundi tapkanja) i pravimo odmah faulove ??? Oni pogadjaju 6 slobodnih i prelaze u vodjstvo. Mitrovic, inace meni iako sam Partizanovac najkonkretniji igrac u ovoj generaciji, pravi faul uz dodatno slobodno, zatim nakon skoka (na +3) VODI LOPTU PREKO POLA na 30 sec. do kraja ne daje pas Dangubicu za cist zicer, ne oslobadja je se iako je najgori izvodjač slobodnih?!I gubimo. Miljenovic i Cvetkovic nikako ne mogu zajedno, smetaju jedan drugom igraju na istim pozicijama a potpuno su različiti. Kao nekad Kicanovic i Delibašić. Dok je Cvetkovic bio povređen 2-3 utakmice i Miljenović i Bogdanović su pružili najbolje partije. I prosle godine Cvetkovic je do 1/4 finala igrao solidno, Miljenovic ulazio sa klupe i nije bas bio primetan. A onda je u naredne 3 utakmice EKSPLODIRAO jer je cvetkovic počinjao očajno utakmice pa provodio veći deo ne klupi. Mladi su sujetni, konkurencija, itd. NAS NIKO NIJE NADIGRAO, BOLJI SMO OD SVIH. A to sto smo glupo izgubili zasluga je tima koji nije bas postojao, trenera i jakog individualizma igrača koji nije baš uvek potkrepljen i ekstra kvalitetom koji uz to ide. TEK TREBA DA SE SA NJIMA KRVNIČKI RADI

Nićifor

pre 11 godina

Ovo postaje zemlja antikošarke! Kakvi crni košarkaši, ovi niu videli košarku. Svako umislio da je Džordan a ne može da se poveže sa sobom a kamoli sa ostatkom tima. Što se mene tiče ne znam uopšte što je košarka izdvojena od ostalih sportova...nema ni najmanjeg razloga. Ovo je tuga! Pa kad ne budu košarkaši toliko popularni možda će početi da igraju.

nz

pre 11 godina

@szrahota Ja sam profesor Univerziteta i za ovu drzavu sam uradio mnogo vise od ovih klinaca. Prestar sam ja da uzmem loptu da treniram, a imao bih cemu da ih naucim, sigurno vise od izvikanog Dzikica. A kad je neko za kritiku treba ga kritikovati, kad je za pohvalu hvaliti. Sta tebi nije jasno i sta nije tacno od onoga sto sam napisao? Sve je gola istina. Ti nastavi da ih tapses, tako smo i ove matorije tapsali pa evo gde nam je kosarka danas. Bas insistiras da ti se pridruzim? Evo: bravo Miljenovicu, bravo Bogdanovicu, Mitrovicu, nadasve bravo Dzikicu! Samo tako nastavite! Ove dve utakmice su vam putokaz kako da igrate i ubuduce! Je si li zadovoljan?

Drzi se ti fakulteta, kosarku ocigledno ne razumes. A pitanje je da li si i svoje studente necemu naucio, a ne da ove momke ucis kosarci.

strahota

pre 11 godina

Imati 3 razlike o bacanja na 40 sekundi do kraja i izgubiti-pa to je umetnost. Bravo za nase umetnike! Mitrovic pravi veoma inteligentan faul uz kos, a onda jos inteligentnije drzi loptu da na njemu prave faul iako veze sa slobodnim bacanjima nema. Miljenovic-pa decko je umisljena velicina koja ne zna nista ni napred ni nazad. Bek-suter, novi Danilovic kako zovu Bogdanovica nije dao NIJEDAN poen iz igre. Garantujem da losiji ucinak ne bih nikako mogao da imam od njega, bez dana treninga. Akcija za Cvetkovica na kraju...e moj Dzikicu, kakva je ono akcija, ni bloka, nicega. Daj decku loptu pa ako udje-udje. To li si ih naucio ovih nekoliko meseci? Ova generacija je luzerska, od nase kosarke ama bas nista ne mozemo ocekivati bar 10 narednih godina. Nazalost.
(veliki strumf, 22. jul 2012 20:06)

Pa mili moj, uzmi lepo loptu u ruke i treniraj koliko i oni pa uradi nesto za zemlju. Sram te bre bilo, sedis za kompom i pljujes klince koji su se ufonjali uspeha, sto je i normalno za godine koje imaju.. umesto da im kazes 'bice bolje, jos ste zeleni'. Zbog takvih kao sto si ti, niko i ne treba da igra za reprezentaciju jer ni sami ne znaju za koga uopste trose nerve i kalorije.

Dokle vise?

pre 11 godina

Sramota!!!Polufinale i ova bruka samo pokazuju nasu bednu perspektivu,ovako izgubljene utakmice jos nisam video,katastrofalno!!Pa oni nisu mogli da postignu kos iz igre zadnjih 7=8 minuta,Dikic totalno nesposoban da kontrolise,inspirise,organizuje barem jedan napad,posed lopte.sta se to desava sa nasom kosarkom,imali u Srbiji nakog koji moze da pouci i nauci ove klince barem nekim elementarnim vrednostima.Neka ih je sve sram!

gazda

pre 11 godina

Steta imamo najbolju ekipu na turniru.Obe utakmice je izgubio Dzikic,donosio je pogresne odluke u pogresno vreme.Miljenovic mora malo da rucka,fali mu snage u zavrsnici.

Слоба Гробар Сента

pre 11 godina

Јесам гробарчина, али заиста не видим шта смо свих ових година видели у Џикићу???!!!
На претпоследњем тајму ћути као ТУТУМРАК, не уме да зове једну једину акцију када се ломи утакмица, четири главна играча (Бешовић, Богдановић, Миљеновић и Цветковић) му НЕСТАЈУ у последње две утакмице!!! Када смо два напада играли без плеја (пресинг Шпанаца на Миљеновићу), наравно опуштено изгубљене лопте, тек тада се генијални Џикић сетио игре са два плеја (убацује и Цветковића). Ако не рачунамо двадесетак поена из контре и Дангубићеву тројку са пола терена, нисмо више од десет пута поентирали из позиционог ИЗРАЂЕНОГ напада (од тога десет поена из офанзивног скока). Шта је Џикић уигравао са момцима!!!???
Невероватно???!!!
Нисмо се ни могли надати бољем када нам онај несрећни Маринковић и неителигентни (кошаркашки) Настић воде утакмицу!!!
Џикићу, путуј ти лепо у неке лепе Литваније!!!

Dejan

pre 11 godina

Miljenovic je blago receno katastrofa, nas najgori igrac u poslednje 2 utakmice... I mislim da prelaskom u seniorsku konkurenciju, nece biti nista od njega s obzirom na konstituciju i tehniku...
Generalno, momci nisu losi, samo kad ne bi imali zute minute, bolji sut, koncentaciju i malo igracke zrelosti sto ce godinama doci...
Od nekoliko njih bice solidnih igraca, ali tesko neki bas vrhunski... ali dobro mala smo zemlja i nismo vise ono sto smo nekad bili, tako da solidno, s obzirom kakav nam je sad seniorki igracki kadar, mozemo se nadati ako ne boljim ono sigurno ne gorim rezultatima u buducnosti...

veliki strumf

pre 11 godina

@szrahota Ja sam profesor Univerziteta i za ovu drzavu sam uradio mnogo vise od ovih klinaca. Prestar sam ja da uzmem loptu da treniram, a imao bih cemu da ih naucim, sigurno vise od izvikanog Dzikica. A kad je neko za kritiku treba ga kritikovati, kad je za pohvalu hvaliti. Sta tebi nije jasno i sta nije tacno od onoga sto sam napisao? Sve je gola istina. Ti nastavi da ih tapses, tako smo i ove matorije tapsali pa evo gde nam je kosarka danas. Bas insistiras da ti se pridruzim? Evo: bravo Miljenovicu, bravo Bogdanovicu, Mitrovicu, nadasve bravo Dzikicu! Samo tako nastavite! Ove dve utakmice su vam putokaz kako da igrate i ubuduce! Je si li zadovoljan?

Bane

pre 11 godina

Da li Španci sada po svojim sajtovima lupetaju kako je i njihova košarka dotakla dno i kako su nekada bili dobri u ovom sportu, a eto sada više nisu... Ovde je čovek juče mogao svakakve gluposti da pročita, ne znam kako je tamo?

Dr Mo

pre 11 godina

Kakav luzerski mentalitet.Juce i danas gubimo dve dobijene utakmice.Ne znam da li mi se ucinilo ili je onaj spanac bio jedno 20-30cm u autu kad je pucao trojku.Mislim da Mitrovic ima sanse da bude dobar igrac u buducnosti,mozda Cvetkovic i Bogdan,a Miljenovic je najbolji basketas ali nikad nece da napravi nesto vise u karijeri zbog svoje konstitucije,a centri na celu sa Besovicem su u najmanju ruku smesni igraci.

Buduce "zvezde" Srpske kosarke

pre 11 godina

Kako kazu navijaci Zvezde i Partizana, ovo je najbolje sto imamo.

Cvetkovic 3/11
Miljenovic (novi "Djordjevic") 1/6
Bogdanovic (novi "Danilovic") 0/6

crni

pre 11 godina

Nije naša košarka dotakla dno kako biše na nekim sajtovima, ima u ovoj ekipi dosta dobrih igrača, ali je kraj ove utakmice bio ŠKOLSKI PRIMER šta sve jedna ekipa treba da uradi kako bi izgubila utakmicu u zadnjem minutu:
1. na četiri razlike promašiti drugo slobodno bacanje (Cvetković)
2. dozvoliti koš i faul na postavljenu zonu (prednja linija i Mitrović)
3. izgubiti loptu kod prijema ispod koša (Miljenović) - ovo smo imali i juče
4. dozvoliti jedino što se ne sme u zadnjem napadu španaca - šut za tri poena (Mitrović i Bogdanović) Dule Vujošević bi na 11 sekundi pravio faul KAO VRATA da imamo zadnji napad - očigledna trenerska greška
5. na 9 sekundi igrati 1:1 i šutirati iz koraka (Cvetković)
6. sa čeone linije šutirati za tri poena (Miljenović) umesto da se igra utrenirana akcija za prijem lopte ispod koša na centra i na koš ili faul.

E, posle svega ovoga i ne može da pobediti. Ovo treba sačuvati i na trenerskim skupovima predavati kako se treba igrati ukoliko hoćeš da sigurno izgubiš utakmicu. Trema me bila velika i ulog je bio veliki, ali na greškama se uči, a kada učiš na svojim greškama JAKO BOLI. Biće Cvetković, Bogdanović i Nastić veliki igrači i ovom im je jako trebalo za ubuduće.

Nole

pre 11 godina

Momci su ok,ali Džikić nema ideju. Nema taj autoritet da ih postavi na svoje mesto. Ne može da se igraču od 19,20 godina kaže igraj šta hoćeš. Sve su ovo perspektivni igrači ali mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ko se iole razume u košarku zna da iz dobre odbrane ide dobar napad ali kad nemaš akciju za napad koju selektor treba da napravi onda sledi srljanje. Ko je pratio ceo šampionat morao je da primeti da je Marinković odigrao extra odbranu i sa njim u timu su juče protiv Litvanije uhvatili priključak kao i večeras ali mi nije jasno zašto ga u tim trenucima vadi iz igre. Večeras je promašio dva zicera i tri bacanja,pa šta,momak ima 18 godina,ali odbranu igra bolje nego pola bekova. Opet ponavljam da ovoj ekipi treba lider a potencijal je nesporan. Bekovi nisu loši ali uvek tim pobedjuje a ne pojedinac.Ova deca prvo moraju da se spuste na zemlju a onda da igraju basket. Jedni su bili Danilović,Bodiroga,Djordjević i takav igrač se gradi godinama a ne preko noći. Momci glave gore,vreme je pred vama,ali morate da naučite šta je tim i dres koji nosite pa tek onda da igrate. Sve u svemu,nije lose.

Mirko

pre 11 godina

Nije za osudu i pjuvanje ali Dzikic je izgubio bronzu...momci su ok igrali ali se vidi da je poraz od Litvanije ostavio traga.

Zadnji napad Spanaca, mi imamo dva poena prednosti on umesto da im kaze da naprave faul on pusta da Spanci sutiraju trojku.Jeste da ih je usralo ali to je to.

TONEMO

pre 11 godina

I sad pridjite menadzeru bilo od kojih nasih igraca i pitati dal bi igrali za 300 eura mesecno u Partizanu ili Zvezdi,ladno bi vam se nasmejali i trazili oko 150 hiljada eura po sezoni akoliko vrede videlo se dva malo jaca protivnika i to je to trenutno stanje nase kosarke.

Dragan

pre 11 godina

Izuzetno nekvalitetna i sportski neinteligentna generacija.Koliko samo diletantski izgubljenih lopti, faulova posle promasenih suteva a u bonusu, faul Mitrovica uz kos Spanaca i uz sve to bilo je jos 9 sec.za pobedu. Lose,jako lose...
(Dusan, 22. jul 2012 20:05)
Posle jednog mog jucerasnjeg slicnog komentara nalupase mi se minusa. Jos bih da dodam: "Jedno je pljuvanje, drugo je preterani optimizam bez osnova, a trece realnost i objektivnost".

Floro Flores

pre 11 godina

ma,najveci luzer dana je Adam Scot,golfer! Imao cetiri udarca prednosti u finalnoj rundi za svoj prvi major i masao zicere... ne cudi me sto ga je ana ostavila!! Dajt vest i o ovome!

SALENACIONALE

pre 11 godina

Momci glavu gore, nista, ali bas nista vam ne treba zameriti, srce ste ostavili na terenu! Nista se ne desava bez razloga, ako je i trebalo da izgubite, onda je to bolje sada, pa da u A reprezentaciji osvojite sve sto mozete...
Podrzimo nase momke, S R B I J A!!!!

R.M.Točak

pre 11 godina

Očajna utakmica,dva loša tima,mada su uglavnom takve utakmice za 3 mjesto,pobjedio je srećniji tim.Treba biti realan i priznati,da naša košarka dugo neće imati,neke nove,Bodiroge,Daniloviće,Đorđeviće,Divce itd.Iako se mi stalno tome nadamo,to smo mislili sa pojavom Tepića.Tripkovića,Bjelice,Raduljice,to isto neki misle i sada(i ja se potajno nadam)pojavom Miljenovića,Cvetkovića,Bogdanovića.Mitrovića,ali mislim da su oni daleko od toga,mislim da su oni novi Tripkovići i Tepići,zaista bih voleo da me demantuju.Izgubiti dobijenu utakmicu,4 poena razlike 40 sek do kraja,dovoljno govori o potencijalu naših momaka.Da bi bio veliki igrač,to treba pokazati na velikim utakmicama,i kada se lomi rezultat(kao Sale ili Bodiroga)a ne kao ovi sada klinci,dobri do polufinala i onda ništa.Milenovića u zadne dvije utakmice nigdje nije bilo,Cvetković dobar juče,danas očajan(ipak na njega se ide zadnji napad).Bogdanović takođe,dobar juče,danas ništa.Mitrović obrnuto,juče loš,danas dobar,ali mislim da je on najveći krivac za poraz,prvo je napravio faul za dodatno bacanje,onda na kraju,umjesto da doda loptu nekome od bekova koji su bili u kontri,on drži loptu i čeka da ga fauliraju,zatim fula slobodno bacanje.Za razliku od naših,Španci će dobiti 2-3 vrhunska igrača,H.Fernandez i Abrinjes(samo veliki igrači pogađaju onakve šuteve).Na žalost,Španci će dominirati i narednih godina.Jedva sam čekao završnicu i prenose na RTS-u,ali sam zažalio,što sam danas i juče protračio vrijeme na košarku.

Surovo, ali realno

pre 11 godina

Miljenovicev problem definitivno je u glavi! Jel on to zaboravio da igra kosarku u poslednja dva dana??? Ako ne resi taj problem od njega nece biti ni prosecan igrac.

musa dembele

pre 11 godina

Eto,mnogo buke ni oko cega!A,vi "daj prenose,daj..." Pustite klince neka gube i pobedjuju,kale se.. Sta mi znace juniorski uspesi,ako nema seniorskih?

djura

pre 11 godina

Rekao bih svasta ali ne smem jer mi nece objaviti komentar. Da li je moguce da je do juce bilo gomila pozitivnih komentara i onih u stilu "gazimo sve redom, sjajna generacija, najbolji smo", a sada posle poraza od Litvanije i Spanije komentari tipa "Luzerska generacija itd." Pa dokle cemo tako vise? Da velicamo nekoga u nebesa dok pobedjuje, a posle prvog poraza da ih pljujemo na sav glas????I ko je onda tu pravi luzer?
Dajte podrsku ovim mladim momcima, zasluzili su je!

Nemanja

pre 11 godina

Počeli smo da gubimo mečeva, na nama nesvojstven način. Naši nikada nisu u ovakvim situacijama, igrali ovoliko nepromišljeno i nonšalantno. TO je sve rezultat, nezrelosti i nediscipline pojedinih igrača, a i nestručnosti trenera.

R.M.Točak

pre 11 godina

Dosta stvari sam rekao u afektu,iznerviran zbog poraza.Ipak,momcima treba čestitati,borili su se do samog kraja,da su samo malo više sreće imali,(dva klizanja u završnici mečeva,i juče i danas,mada je juče naša lopta bila,a sudije je dodjelile Litvancima,kome se još to dogodilo)danas bi bili u finalu,a u najmanju ruku bronzani.4 mjesto ne mora ništa da znači,ako bi iz ove generacije dobili makar jednog vrhunskog,i dva dobra košarkaša(Daj Bože),to je najbitnije,stvarati igrače za A tim.Jer,imali smo generacije koje su domunirale u mlađim kategorijama,bili MBP,u petorkama šampionata,ali kada su postali seniori,negdje su se izgubili ili postali prosječni igrači.
Generacija 87(Tepić,Teo,Labović,Dragović)prvaci evrope do 16,18 i 2 puta do 20 godina.
Generacija 88-89(Marković,Jeremić,Kešelj,Marjanović,Raduljica i najmlađi Mačvan)prvaci svijeta do 19,evrope do 20,plus generacija Mačvan,Katnić i Stojačić,prvaci evrope do 18 godina.
Generacija 86(Veličković,Dragičević)prvaci evrope do 20 godina.
Tu bi još dodao malo starije,Perovića,Bogdanovića,Miličića,Tripkovića,Ercega.
Od svih nabrojanih igrača,jedino je Teodosić vrhunski igrač,a svi su mnogo obećavali,možda to bude i Mačvan,jer on je najmlađi i vrijeme radi za njega,ovi ostali,teško,možda Bjelica,ali on nikada nije igrao za mlađe kategorije,i nadam se Novica,ako nađe pravi klub,i ako ga povrede zaobiđu.

Divos

pre 11 godina

У два дана две тешке утакмице, и 2 пораза. Обе смо могли и требали добити, у полуфиналу смо ипак доста и оштећени, данас у задњој минути јако много пехова. Али тако је то у спорту, некад добијеш, данас смо изгубили, вероватно смо на овом ЕП показали највише, али тек четврти.
Момцима све честитке, било је жеље, били су и мотивисани, изгаралиу су на терену, наравно било је и непотребног срљања, али неисуство мора узети свој данак. Штета, у њиховим биографијама неће бити медаље коју су апсолутно заслужили, али вратиће им се то у сениорској конкуренцији. У спорту се увек врати, наравно под условом да вас не победи малодушност.
Остајем код своје оцене, неки ће 4.место прогласити неуспехом, по мени утисак са овог ЕП је више него повољан, момци требају и морају добити шансу у својим екипама, а из ове генерације биће неколико заиста врсних играча, верујем и оних који ће урадити добре ствари и у сениорској репрезентацији.

Gerrard

pre 11 godina

Nije lose biti cetvrti ali kad se vide ove dve utakmice sto sam gledao kakve smo samo blago receno glupe greske pravili zapitam se kako smo u opste dosli i do polufinala,ni petlici ne prave takve jadne greske,totalno bezidejna igra kako je neko vec napisao dole ne moze trener da kaze devet sekundi pre kraj igracu uzmi loptu i radi sta hoces to je glupost totalna,na mene je u ove dve utakmice jedini ostavio utisak Nastic odlicno je odigrao,ostali katasrofa pogotovo Miljenovic decko je totalno izgubljen u napadu nema nikakvu ideju.

Rajković

pre 11 godina

Treba čitati između redova da bi se procenio potencijal igrača a ne trenutni konkretni učinak pa Mačvan je rasturao u tin godina jer je ranij sazeo Miljenović je još dete ali on ima potencijal super asa brzina kordinacia (ona dva prodora bez obzira na ptomašaje sve govore)Dangubič je takođe as ostali postaju dobri igrači.

TONEMO

pre 11 godina

I sad pridjite menadzeru bilo od kojih nasih igraca i pitati dal bi igrali za 300 eura mesecno u Partizanu ili Zvezdi,ladno bi vam se nasmejali i trazili oko 150 hiljada eura po sezoni akoliko vrede videlo se dva malo jaca protivnika i to je to trenutno stanje nase kosarke.

Behind the arc

pre 11 godina

Dzilic ponovo nije pripremio. I rasteretio igrace.
Interesantna analiza naseg trenera @twitpic.com/aakod4
U obe utakmice problem je bio u zavrsnicama.

VEDETE

pre 11 godina

N a pitanje Duletu Vujosevicu o mladim igracima i stagnaciji u napretku Dule je kazao da se sada igraci "mediski i avansno" proglasavaju velikim igracima.I sta dodati na ovu konstataciju,bruka.

Iva M.

pre 11 godina

@dr House

http://u20men.fibaeurope.com/en/cid_FW2Ym8GSJEAe2vpbWdQMR0.compID_UIfgjyQcGqk-fPlnl66Tj0.season_2012.gameID_8893-69-A-1.html

pre komentara si trebao bar da proucis statistiku ako vec nisi pazljivo gledao utakmicu (ako si uopste gledao). Bogdanovic je imao sut 6-0 a Miljenovic 6-1 ali sada vise nije ni bitno.

Treba se okrenuti greskama i igraca i trenera i nauciti nesto iz njih a ne da se potencira da li su mec dobili ili izgubili igrac Zvezde, Partizana ili nekog treceg. Sto pre to shvatimo bice nam bolje ne samo u kosarci i ne samo u sportu.

Treba obratiti paznju na lose organizovane napade, na bespotrebni faul koji igrac pravi nad protivnikom koji vec daje kos, na primljenu trojku skoro iz mrtvog ugla a ne na to ko je manje ili vise kriv za poraz.

sasa

pre 11 godina

Nema potrebe pljuvati po momcima, igrali super. Steta, u zadnje dve tekme stigla ih je nervoza, a i igra je provaljena, a oni nisu imali iskustva za bilo sta drugo. Posle Latvije svi su igrali protiv nas zonu 2-3 i mi se nikako nismo prilagodili na to. OPet smo izgubili dobijeno,ali nema veze, bito je da je jasnija slika oko toga ko je kandidat za seniorslu ekipu.

jovan

pre 11 godina

Gogi ostali veliki poznavaoci koji iz svoje sobe pljujete i kudite ove nase momke, nasu kosarkasku nadu, da li vi mislite da ikoga zanima sta vi ovde pisete pod laznim imenima.... pa vecina vas komentatora su roditelji i najbolji ortaci ovih momaka nevezano za ovu utakmicu, tj i kad igraju za svoje klubove. Treba da svi zajedno da im se divite sto su postigli ono o cemu vi sigurno sanjate citav zivot kukavice jedne.
I najbitnije od svega, kad vec SVE znate sto vi niste selektor !?! Da li je neko od vas istaknuti trener kad vec imate hrabrosti da govorite kako ne znaju da igraju !?!
Mada za ovo i ne treba hrabrost...svi ste tu pod laznim imenima, kao dokaz pogledajte kosarka.rs, tamo ostaje pravo ime i slika, a im samo 2-3 komentara po utakmici.

Jofel

pre 11 godina

Voleo bih da mi dezurni pljuvaci objasne kojim su se sportom u zivotu bavili,u kom rangu takmicenja i sta su osvojili u zivotu.Kada ukapiram iz toga da je samo jedan od njih uradio vise od ovoh momaka,obecavam da moj komentar vise niko nece videti.Momci svaka cast

Mito

pre 11 godina

Čestitam momci. Žao mi je što nije medalja. Pre par godina naši su u svim kategorijama bili prvaci sveta i Evrope. Sada su seniori, a glavni kandidati su Španci uz SAD za zlatnu olimpijsku medalju, a naši vršnjaci su ih mlatili ko vola u kupusu. Šta se desilo? Košarka je prihvatila pravila fudbala i deca odlaze u inotranstvo. Deca dobiju siću, u vrh glave milion evra po godini. Svi će reći lepa para. Dete iako vrhunski potencijal se povredi i ako je povreda duža od mesec dana, trener pod hitno nabavi skupljeg igrača, a skuplji igrač mora da igra. Naš talenat dobija pare ali ne trenira, gubi samopouzdanje a time i naša reprezentacija.
Drugi problem je kad dobiju pare, novac udari u glavu, polete, postanu važni i hrane svoju sujetu tim jer njihovi drugovi iz ulice su puka sirotinja.
Pitanje a kako odbojkaši i vaterpolisti? Odgovor je jednostavan jer imaju mnogo reprezentativnih nastupa u godini i druže se i ginu jedan za drugog. Za razliku od njih recimo Vidić i Stanković ginu u svojim klubovima i prijatelji su im igrači sa kojim igraju i druže se i nikad nisu odigrali utakmicu kao u svojim klubovima.
Najbolja varijanta bi bila da ovi klinci kako u košarci tako i u fudbalu budu u obavezi ceo sledeći olimpijski ciklus. Da igraju u našim naboljim klubovima kod nas, da im se obezbedi veći broj prijateljskih reprezentativnih utakmica kako bi bili emotivno povezaniji. Po meni takav rad sa njima bi dao rezultate pa bi za godinu dobijali 5 miliona evra i više, a ne milion.

Marko

pre 11 godina

Stvarno molim vas ostavite te trojke vise kad ih ne umete.Vodimo 3 zazlike pa idemo ipak tu riziku.Mnogo smo bili smotani danas ovo nam uopste nije trebalo i evo nas bez medalje.

UrosBg

pre 11 godina

Steta, ali iskreno sami smo sebe pobedili. Ove zadnje dve utakmice koje smo imali priliku da gledamo na TV, pokazale su dosta slabosti u nasoj ekipi. Imamo talenta, ali kad treba da zapnemo samo jos malo, da damo sve od sebe, nekako nam to ne podje za rukom. Kritike na racun trenera jer nije uspeo da motivise ekipu u zadnjim minutama ni juce ni danas. To su tako sitni detalji ali smo u detaljima i izgubili ove dve utakmice. Steta, bice jos prilika ali ovu nismo smeli ovako da propustimo.

http://hoopsuniverse.net

Branimir

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto sa ovom genercijom nije nastavio da radi Dejan Mijatovic koji ih je vodio prosle godine na svetskom prvenstvu kad su bili drugi,i koji je mahom selektirao ovaj tim.

tnt

pre 11 godina

Kada treba "pljuvati" tu nas nema ravnih...svi se guramo u prve redove - ko će pre i ko će više!!! Ali baš u svemu-od muzike, sporta, politike! Niko nam nije dobar! Kako ste krenuli još ćete tražiti da se momci odreknu državljanstva Republike Srbije. Mislite da je vama teže nego njima?! Mislite da ste vi više želeli pobedu od njih?! Mislite da možete bolje i više?! Ne mislim da treba da ulepšavamo i zataškavamo, ali isto tako mislim da ih ne treba razapinjati na stub srama. Svaka vam čast momci!!! Dok vaša generacija provodi leto po splavovima i klubovima, vi neumorno trenirate, znojite se i borite ...za šta ??!! Za svoju zemlju, za svoju Srbiju!!! Ponosni smo na vas, ponosni smo na sve naše sportiste!!!
PS: verujem i nadam se da većina ovako misli, a da svi ovi komentari su posledica revolta, jer u vremenu u kom živimo u zemlji Srbiji, jedino nas oraspolože i obraduju medalje i pehari naših sportista. Pa kad i to izmakne, ne znamo da li smo više besni, tužni, razočarani, očajni..

Ivan

pre 11 godina

Mi uopste nemamo igru, ja ne znam sta su oni uvezbavali. Do ovde smo stigli na individualni kvalitet koji poseduje ova generacija. Ostaje mi nejasno kako Dzikic pravi takve rezultate sa Krkom i Ritasom, a u reprezentaciji nula. Sto se tice ove utakmice opet nas je ubilo neiskustvo i nedostatak jakih utakmica nasih glavnih igraca, bili smo blizu pobede ali sta sad. Bogdanovic moze da bude igracina, isto vazi i za Cveleta. A Miljenovic ako ne popravi odbranu moze slobodno do kraja karijere da igra u Vizuri.

Moose

pre 11 godina

Los i mucna utakmica za gledanje. Dzikic me je razocarao vodjenjem tima. Ko da ih nije nicemu naucio. Bekovi stoje u mestu, kretanje bez lopte 0, cekaju da prime loptu na 8 metara od kosa? Nisu imali niti jedan skok sut sa distance bek suter i trojka. Nisu odigrali niti jedan pick and roll sto je na neverovati. Dzikic im govori zadnjih par minuta da to siluju jer su Spanci u bonusu, da probaju prodor ako zatvore da vrate loptu i stalno vrte isto dok ne prodje. Ko da prica zidu. Puno silovanja 1v1 i zavlacenja medju 3 igraca, a onda jos glupljih vracanja lopti unazad. Sve ih zajedno treba nauciti kada da dodaju loptu. Po ovom sistemu kad lopta dodje onome kome je namenjena tad mu i ne treba niti moze sta sa njom uraditi.

Wllaxy

pre 11 godina

Bogdanovic - 0 (nula) pogodaka iz igre.
Miljenovic - 1 (jedan) pogodak iz igre.
Besovic - 1 (jedan) pogodak iz igre.
Cvetkovic - 2 (dva) pogodka iz igre.

Posle ovoga sta vise reci? Kada igraci koji su pre pocetka prvenstva apostrofirani kao oni koji treba da nose igru i donose pobede uspeju da u jednom veoma vaznom mecu samo 4 (i slovima cetiri) puta pogode iz igre zar je realno ocekivati pobedu? A nije da nismo mogli da pobedimo ali eto...

Najveci problem nasih igraca jeste izuzetno mala minutaza u svojim klubovima - Cvetkovic je u drugom delu sezone prosto nestao iz tima, Besovic je odigrao nesto malo vise tek kad je Katic otpao zbog bolesti, za Bogdanovica komentator prica koliko ima titula njegov doprinos tim titulama se meri promilima (sekundama provedenim u igri), jedino je Miljenovic igrao nesto vise ali mu to nije nesto pomoglo - bar ne u polufinalu i finalu.
Marinkoviceva izvodjenja slobodnih bacanja gde decko u tri pokusaja u nizu jedva dobaci do prvog obruca su posebna prica!
OK, izgubili smo - idemo dalje ali nadam se sa novim strucnjakom koji nece da se hvata za glavu vec ce da uvezba tim i napravi neku taktiku posto u ova dva meca ne videh neke izradjene i uigrane napade.

kontra

pre 11 godina

@ Iva M

Upravo tako, ovom Hausu je jedino cilj da ispljuje Cvetkovica, ali to se da i ocekivati. Napisao sam i pre utakmice komentar o tim "strucnjacima" koji sebe zovu navijaci, a samo gledaju da pljuju igrace iz tima za koji ne navijaju, jedni pljuju Miljenovica, drugi Cvetkovica itd. Pominju proslu godinu gde je kako kazu igrac igrao "solidno" a on nas sam doveo do 1/2 finala tada, ali poenta je da stalno traze razlog da nekog popljuju. Te ne mogu zajedno da igraju, te ovo, te ono. Utakmicu je izgubio tim, a neko mora da sutne na kraju, zapravo sutnula su dvojica, ali ne krivim nijednog, dali su sve od sebe. Treba shvatiti da se i u drugim zemljama sve bolje radi sa mladjima, i da vise nismo pretplaceni na medalje.

vitez lukic od lamburginija

pre 11 godina

(Buduce "zvezde" Srpske kosarke, 22. jul 2012 20:35)

Mozes bolje?! Pokazi nam! Srbima je od pre desetak godina fetis da pljuju po svemu tako da me tvoj komentar uopste ne iznenadjuje.

kiza

pre 11 godina

1. Litvanija - 3 poraza na prvenstvu
2. Francuska - 4 poraza
3. Španija - 4 poraza
4. Srbija - 2 poraza
...
7. Sovenija - 2 poraza

Znači, kada je najvažnije treba pobediti. Da li nam je slab karakter, mentalitet, stručni rad (psiholog) ili nešto deseto (ili sve skupa) to je stvar za analizu.
Na tribinama su sve vreme sedeli Bodiroga i Tarlać. Nešto se ne sećam da su imali problem sa glavama. Uostalom, ako možeš da izdržiš svakog dana 6-7 sati treninga (po rečima Bodiroge) onda, verovatno imaš i u glavi sve kako treba. Ako još shvatiš da na svakoj utakmici moraš da se ponovo dokazuješ (a ne da živiš od jedne utakmice celu godinu) eto vrhunskog igrača.

Ako je uopšte za utehu: novo pojačanje Partizana Leo Westermann je na finalnoj utakmici pokazao da je na istom mentalnom nivou kao i naši: 6 poena od toga 1 koš iz igre, gomila izgubljenih lopti, a posebna priča je zadnji napad Francuza na -1 i 13-14 sekundi, gde Westermann očigledno po savetu trenera, čeka zadnjih par sekundi i kreće u solo prodor po sredini, Litvanci ga zatvaraju s 3 strane i čovek se spetlja i izgubi loptu - kraj i Litvanci ne mogu da veruju da su prvaci.

nz

pre 11 godina

Opet glupo izgubljena utkamica. Sa 4 poena prednosti prvo faul+koš pa Miljenović pada, gubimo loptu, Mitrović samo jedno pogođeno bacanje, primamo trojku, jedino što nije smelo da se dogodi, promašen poslednji napad...ovi momci imaju kvalitet ali ako misle da budu veliki ne mogu ovako da gube utakmice.

darko

pre 11 godina

Ok. nisam se nikada profesionalno bavio kosarkom, tako da neko mozda moze da mi objasni nesto. Gomilu drugih stvari koje su mi krajnje nelogicne, necu da spominjem, samo poslednji napad. Sta je trener (Dzikic) ovde uradio, posto meni ovo izgleda potpuno nelogicno? Kao prvo, valjda treba da se igra neka uigrana akcija, ocekivao bi se neki blok kao pomoc igracu koji treba da zavrsi poslednji napad. OK. razumem da su mu ostavili da igra 1 na 1, ali ovo uopste nije bilo to. Znaci, Cvetkovic krece 1 na 1 sa svojim igracem, a u isto vreme nas igrac br. 9 ide ispred njega prema kosu i povlaci svog igraca da pomogne Cvetkovicevom cuvaru. Cvetkovic se oslobadja svog cuvara, momak ne zna gde je, u trenutku kada je Cvetkovic na sutu on je na zemlji okrenut licem prema kosu i nagnut prema napred, ima uticaj na igru otprilike koliko i spanski maser. Ali Cvetkovic iznenada mora da sutira preko centra koji je sada ispred njega imao i dovoljno vremena da se postavi i skoci. Ne znam da li je u pitanju nesto sto je osnovna stvar koju je nas centar trebao da zna i da li je to problem prethodnih trenera, ali sigurno je velika odgovornost i do Dzikica jer on treba da uoci takve stvari kod tih mladih igraca i da ih ispravi. Valjda su vezbali to, radili takve akcije. Sta su radili sve te silne pripreme, ako nisu radili osnovne stvari?

Ivan

pre 11 godina

Ne znam sta vi izmisljate sad govoreci svima kako nemaju pravo da kritikuju nase igrace i kako to rade samo Srbi. Pa Lebron James je trpio kritike 3, 4 godine od ogromnooog broja ljudi iako niko nije ni blizu njegovog nivoa ali je on sve to izdrzao i izasao jaci iz toga. To je deo sporta i potpuno je normalno, niko mi ne moze zabraniti kritiku.