Olimpizam 27

Utorak, 17.07.2012.

18:23

Sve medalje naših reprezentacija

Naše reprezentacije su od Olimpijskih igara u Parizu 1924. osvojile ukupno 98 olimpijskih medalja, od čega je bilo 28 zlatnih i po 35 srebrnih i bronzanih.

Sve medalje naših reprezentacija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

dado

pre 11 godina

1924,1928,1936 godina
leon štukelj- slovenc
Josip Primožič-slovenc
Stane Derganc-slovenc
1948 godina
Ivan Gubijan-hrvat
1952 godina
četverac Duje BonačićVelimir ValentaMate TrojanovićPetar Šegvić-hrvati
dalje nećemo

Tereza

pre 11 godina

Ove OI najverovatnije medalje u rukometu, plivanju, vaterpolu, odbojci, tenisu, streljastvu i ko zna mozda atletici i nekom tajnom oruzju itd. Mislim zadatak je tezak, ali za nas dostizan.
(Aca Znalac, 24. jul 2012 12:33)

wladavr

pre 11 godina

Čitajući ove komentare ne mogu da otmem utisku da i posle 20 godina od razlaza nismo ništa naučili što bi koristilo zbližavanju balkanskih naroda jer složićete se nadam se većina vas, Balkan nije ništa bolje mesto za život pre 1991, sport nije ništa bolji nego pre 1991 i sve što smo do 1991 osvojili u sportu je bila prava stvar i bili smo velesila u skoro svim sportovima. Sada ako pogledamo statistiku, sve pobede i medalje su sporadične i nema nekog kontinuiteta, svi mi smo postali mini državice sa slabim performansama. Ako mislite da se zezam pogledajte statistku pre i posle 1991 godine i biće vam sve jasno pozdrav

pera

pre 11 godina

E bas su pojedini Hrvati bolesnici. Iza svega sto pojedinci pisu krije se mrznja prema Srbima. Svim bivsim Jugoslovenima (Srbima, Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Cenogorcima, Bosnjacima i pripadnicima nacionalnih manjina) koji igraju za neku od navedenih reprezentacijama zelim puno uspeha i srece na OI. Ipak smo mi bivsa braca. Srbima nije u krvi da mrze. Ziveo sport !

vlajzi

pre 11 godina

Ja doso samo da se zahvalim bivsoj braci sto su nam pomogli da doguramo do 99. medalja. Poljubac od mene veliki ko bivsa Jugoslavija! :*****

Sve same gluposti

pre 11 godina

Kome pripadaju medalje?
Pripadaju sportistima koji su ih osvojili, a vecina njih(da ne kazem svi) ne pridaje nimalo znacaja glupim polemikama o nakaradnom prisvajanju medalja. Ispade na kraju da su svi ti bivsi kraljevi, predsednici i ostali funkcioneri licno isli i osvajali te medalje. Ekipni sportovi su ionako uvek bili multinacionalni, tako da je svaka rasprava o vlasnistvu tih medalja trivijalna. Cudo jedno kako i u lepim uspomenama moze da se nadje povod za raspravu i otimacinu... Manite se corava posla i uzivajte u delima velikih ljudi, ma s koje strane reke(a) dolazii...

Ženevljanin

pre 11 godina

KOme pripadaju medalje? Pogledajte liste na netu (Wikipedija i druge). Tamo su POSDEBNO prikazane medalje koje je osvojila Jugoslavija (94), Srbija i CG (2) , Srbija (3), Hrvatska (27), Slovenija (22)isto i za SSSR i Rusiju, ČSSR i Češku.

Drugo, da ostavimo po strani Srbe, Hrvate , Slovence. Svi mi skupa iz ex-Jugoslavije nismo nikakva sportska nacija - kako se često može pročitati na B92. Sve zemlje s kojima se graničila Jugoslavija (sem Albanije) osvojile su više medalja od 100 a neke i daleko više. Mi smo i u tome među poslednjima u Evropi... a tu ima mnogo zemalja koje su manje od Jugoslavije, a neke su manje i od Srbije...

Kresimir

pre 11 godina

Ne znam. Meni kao Hrvatu bi bilo glupo da pripisujem medalje Slovenaca Jure Franka, Leona Štukelja pa čak i Jasne Šekarić koja je rođena Osječanka ali se opredjelila za srpsku državu. Ali ako se vi Srbi volite kitit tuđim perjem onda vam neka. Ni mi Hrvati nismo drugačiji mi smo očito jedva čekali da izađemo iz te zajednice da smo sve potpisivali samo da nemamo nikakve veze sa Jugoslavijom zato i naš olimpijski odbor pere ruke kad ih se pita zašto je Srbija nasljednica svih medalja. Zato Srbi brojite i dalje svoje medalje i ja Vam iskreno čestitam na stotoj medalji jer niste vi krivi što ste uzeli ono što je ponuđeno. Što se mene tiče uzmite što više medalja u svim sportovima bolje vi neko neki bugari, turci, englezi... samo neka u onim sportovima u kojima smo zajedno budu za nijansu manje sjajnije od naših :)

ponovobrojte

pre 11 godina

Za Joska Martinoskog i ostalu ''bracu'' u susjedstvu:

Od osvojenih 99 medalja do sada, a dace bog bice ih jos, direktnim doprinosom SRBA osvojeno je sad vec 70. Sto se tice ostalih medalja one su tu upravo u nasem vlasnistvu jer smo mi ostali nepokolebani i nismo pogazili zakletvu koju smo dali da cemo i u dobru i u zlu braniti svoju OTADZBINU. Zato sa pravom mozemo reci da su i ostale nase a vi braco (namerno malim slovima)osvajajter za sebe sad a za par godina kad se utopite u Njemacku, Bugarsku, Tursku te svoje medalje kao i svoju cast predajte njima jer vazali ste bili, vazali cete i ostati.

miroljubiv

pre 11 godina

Ne znam zašto Hrvatima smeta što smatramo da su jugoslovenske medalje naše. Meni recimo ne bi smetalo da i Hrvati naprave ovakvu listu medalja i predstave sve jugoslovenske medalje kao svoje. Imaju na to pravo, bili su deo zajedničke države. Medalje su dakle i vaše i naše, treba svi da budemo ponosni na njih, ali vi Hrvati imate problem da priznate bilo šta što je bilo u Jugoslaviji. Hoćete da se distancirate od tog perioda. Pa kad je već tako, onda pustite bar nas koji nećemo da se distanciramo da se sa ponosom podsetimo i vaših i naših uspeha iz tog perioda.

liht

pre 11 godina

Похвале за вест и преглед освајача медаља.
Наслов лепо каже "Све медаље наших репрезентација", што наравно не може проћи без коментара љубоморних комшија (једних те истих:) који су ваљда дошли да нам објасне како то уствари нису биле наше репрезентације (СРБ, СХС, Кр.Ј, СФРЈ, СРЈ, СЦГ...) и како ми заправо нисмо навијали и радовали се тадашњим успесима наших спортиста и селекција :)
На крају ће то испасти као нека "удружена урота" МОК-а, ФИФЕ, УЕФЕ, ФИБЕ, ИТФ-а...
:)

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Kakvo besramno falsificiranje proslosti od strane Srbije da je to strasno i neukusno, toga ste i sami svjesni ali vas ne smeta da bezobrazno prisvajate ono sto vam ne pripada. Medalje nije osvajala velika Srbija nego Jugoslavija, dugovi i krediti su se ravnopravno podjelili na sve bivse jugoslavenske drzave a medalje su Srbi pripisali iskljucivo sebi! Tom logikom europski naslovi Cibone, Splita, Mladosti, itd, uspjesi su srbijanskog sporta i Srbija ih ima pravo uzeti sebi! Istom logikom, eventualnim izlaskom Grcke iz EU, njezine olimpijske medalje pripadaju ostalim clanicama! Zar je moguce da samo vi ne vidite da nije u da prisvajate medalje sportasa iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i BiH koje su osvajane pod Jugoslavijom a ne pod velikom Srbijom kao sto ste 90-ih zeljeli!

Hrvat

pre 11 godina

Da sad ne ulazim u hrvatsko-srpska prepucavanja ali kako vas nije sramota doći Slovencima i hvaliti se "srpskim" odličjima u skijaškim skokovima i alpskom skijanju ili Makedoncima s onim njihovim boksačkim i hrvačkim odličjima od kojih su pola ionako osvojili Albanci? Imate li bar malo srama?

svašta...

pre 11 godina

Pitanje za antoos i ostale hrvate: da li se jugoslavija odvojila od hrvatske i slovenije ili ste vi izasli iz jugoslavije? to znaci da niste pravi naslednici ni medalja ni istorije, to jesu bili hrvatski sportisti ali su nastupali za jugoslaviju ciji je pravi naslednik srbija tako da nemate pravu na zalbu!

Aca Znalac

pre 11 godina

Mi imamo medalja koliko hrvati, slovenci i ostali nece osvojiti za svog postojanja. Pa mi smo bili pobednici u skoro svim ekipnim sportovima. Kada cete vi postici da imate Leona Stukelja, Franju Mihalica, Veru Nikolic ili kosarkase, odbojkase, vaterpoliste, fudbalere ili boksere, rvace, strelece sa pistoljem, puskom itd? Nikada, nikada vishe, a bogami i mi smo nesto losi ove OI.
Ove OI najverovatnije medalje u rukometu, plivanju, vaterpolu, odbojci, tenisu, streljastvu i ko zna mozda atletici i nekom tajnom oruzju itd. Mislim zadatak je tezak, ali za nas dostizan.

zelene su nase doline

pre 11 godina

Nama hrvatima to nije potrebno, mi se ponosimo svojim medaljama, medaljama osvojenim za nasu zemlju. Uostalom smo i od 91. i dalje najuspjesnija nacija bivse juge na igrama, a vi uzivajte i dalje u proslosti i "vasim" medaljama...
(AntoOS, 22. jul 2012 17:02)

A sto vas onda bole te "nase" medalje? Sto na svakoj vesti o srpskom sportu brojite krvna zrnca nasim sportistima? Sto smarate sa Crnogorcima i njihovim doprinosom u periodu SCG? Sto stalno isticete kako su vasi sportasi bili okosnica exYU sporta, kad to nije tacno?
Pustite nas da "zivimo u proslosti", a vi "gradite buducnost". Sadasnjost vas ocigledno pece, jer gde god da se sretnemo, otresemo vas ko rahmetli Alija Sirotanovic svoju lopatu o beton. Vaterpolo, kosarka, tenis, sada i rukomet...Pravi to opasne frustracije.

mare

pre 11 godina

Najpre,naslov teksta lepo kaze,sve medalje nasih reprezentacija,znaci ne kaze sve srpske medalje.Drugo.kakve nebuloze ovde mogu da se procitaju to je cudo jedno.Jedan rece osvojili hrvati i ostali 80 posto medalje a lopovi srbi osvojili nesto malo pa sad kradu.ajde dokazi mi tu svoju tvrdnju da su hrvati i ostali osvojili 80% medalja.Od 83 medalje 25 su u ekipnim sportovima znaci pripadaju svima,osvojene su za jugoslaviju,logicno osvojene su i za sve njene republike pa samim tim i za srbiju.zatim 3 medalje osvojili su zajedno ljubek i nisovic znaci i da sledimo tu vasu nakaradnu logiku svakom svoje,opet i srbija ima pravo na te medalje,kao i u slucaju medalja koje su osvojili stonoteniski dublovi ilie lupulesku/zoran primorac i gordana perkucin/jasna fazlic.I da sledim vasu nakaradnu logiku svakom svoje i prostale medalje podelim po republikama uzimajuci za kriterijum republiku rodjenja sportiste dosao bih do sledeceg:srbija 20 medalja,hrvatska 12 medalja,slovenija 11 medalja,makedonija 6 medalja i bih 4 medalje.I o kakvih 80% medalja hrvatskih i sportista iz drugih republika mi ovde pricamo?Srbija moze s ponosom da tvrdi da su sve medalje osvojene za jugoslaviju osvojene i za nju.to isto vazi i za ostale republike jer medalje koje su osvojili sportisti iz srbije za jugoslaviju osvojili su ih iz za sve ostale republike koje su bile deo jugoslavije.Vi bi da se deli nesto sto ne moze naprosto da se deli,da trazite pravo na sve 83 medalje prvi bih vas podrzao,ovako nee moci.

Prorok

pre 11 godina

Ja doživljavam sve sportiste kao naše, ne razdvajam Slovence,Hrvate i Srbe, to je politika učinila kroz ratove i ostala zla...
Kontinuitet medalja gledam tako jer je to i više nego jasno,Srbija je ostala poslednji bastion jugoslovenskih olimpijskih uspeha , i ponosim se time.Navijaću za sve hrvatske i slovenačke i ostale sportiste i biće mi mnogo drago da osvoje medalje.Doživljavaću te medalje kao naše, kao što sam i medalju Mate Parlova, kao mnoge druge.Bar u sportu ne želim da se razilazimo ako nas je mnogo šta nateralo da svako ode svojim putem.
Sve najbolje svim Hrvatima,Slovencima,Crnogorcima,Bosancima i Makedoncima na OI u Londonu i da uz Srbe osvojite mnogo naših medalja!

WTF ???

pre 11 godina

@ Prorok

''U kontinuitetu stižemo i do stote medalje ...'' A tko to molim te stiže do stote medalje, na koga točno misliš?

Kitite se medaljama Mate Parlova, Damira Škare, Đurđice Bjedov, Matije Ljubeka, Josipa Primožiča, Staneta Derganca, da ne nabrajam dalje ... 80% medalja za bivše države osvojili su hrvatski i slovenski sportaši ... zbrojite svojih par medalja od Jasne Šekarić i Novaka Đokovića, a ne kitite se tuđim perjem ...

AntoOS

pre 11 godina

Nije mi jasno kako vecina vas "ponosnih srba" i dalje smatra, da su sve te medalje vase...

Od 84 medalja, koliko ih je sfrj osvojila na ljetnim olimpijskim igrama, 41 medalja su osvojili hrvatski sportasi. Hrvatski sportasi su time daleko najbrojniji osvajaci medalja u odnosu na sportase iz drugih republika. O medaljama slovenskih sportasa na zimskim olimpijskim igrama da i ne pricam...

Prema tome, ako ih vec slavite kao svoje i cekate na "100. srpsku medalju", Srbija bi trebala rijesiti pitanje mirovina osvajacima medalja iz svih republika. Ali ne, lakse je svojatati...

Nama hrvatima to nije potrebno, mi se ponosimo svojim medaljama, medaljama osvojenim za nasu zemlju. Uostalom smo i od 91. i dalje najuspjesnija nacija bivse juge na igrama, a vi uzivajte i dalje u proslosti i "vasim" medaljama...

miro_miric

pre 11 godina

ja ne znam otkud tolika megalomanija u brace Srba...ajde bar objavite da su najveci dio Jugoslovenskih medalja osvojili Hrvati, pa tek onda Srbi, pa ostali...ja se nikad ne bih kitio tudjim perjem - jedino ako Srbi misle da je Jugoslavija bila Velika Srbija...a kao drugi primjer evo vam jezik - svugdje pisete da je hrvatski u biti narjecje srpskog, a SVUGDJE u svijet je taj jezik poznat kao srpsko-hrvatski, dakle ne srpski, nego srpsko-hrvatski...ciao

Prorok

pre 11 godina

Bravo za sve naše sportiste u svim vremenima i na svim olimpijadama! Jasna Šekarić je ipak najbolja među najboljima , PET olimpijskih medalja za nas ! U kontinuitetu stižemo i do stote medalje, voleo bih da Jasna osvoji baš tu stotu! Srećno svima u Londonu !

AntoOS

pre 11 godina

Nije mi jasno kako vecina vas "ponosnih srba" i dalje smatra, da su sve te medalje vase...

Od 84 medalja, koliko ih je sfrj osvojila na ljetnim olimpijskim igrama, 41 medalja su osvojili hrvatski sportasi. Hrvatski sportasi su time daleko najbrojniji osvajaci medalja u odnosu na sportase iz drugih republika. O medaljama slovenskih sportasa na zimskim olimpijskim igrama da i ne pricam...

Prema tome, ako ih vec slavite kao svoje i cekate na "100. srpsku medalju", Srbija bi trebala rijesiti pitanje mirovina osvajacima medalja iz svih republika. Ali ne, lakse je svojatati...

Nama hrvatima to nije potrebno, mi se ponosimo svojim medaljama, medaljama osvojenim za nasu zemlju. Uostalom smo i od 91. i dalje najuspjesnija nacija bivse juge na igrama, a vi uzivajte i dalje u proslosti i "vasim" medaljama...

WTF ???

pre 11 godina

@ Prorok

''U kontinuitetu stižemo i do stote medalje ...'' A tko to molim te stiže do stote medalje, na koga točno misliš?

Kitite se medaljama Mate Parlova, Damira Škare, Đurđice Bjedov, Matije Ljubeka, Josipa Primožiča, Staneta Derganca, da ne nabrajam dalje ... 80% medalja za bivše države osvojili su hrvatski i slovenski sportaši ... zbrojite svojih par medalja od Jasne Šekarić i Novaka Đokovića, a ne kitite se tuđim perjem ...

miro_miric

pre 11 godina

ja ne znam otkud tolika megalomanija u brace Srba...ajde bar objavite da su najveci dio Jugoslovenskih medalja osvojili Hrvati, pa tek onda Srbi, pa ostali...ja se nikad ne bih kitio tudjim perjem - jedino ako Srbi misle da je Jugoslavija bila Velika Srbija...a kao drugi primjer evo vam jezik - svugdje pisete da je hrvatski u biti narjecje srpskog, a SVUGDJE u svijet je taj jezik poznat kao srpsko-hrvatski, dakle ne srpski, nego srpsko-hrvatski...ciao

Hrvat

pre 11 godina

Da sad ne ulazim u hrvatsko-srpska prepucavanja ali kako vas nije sramota doći Slovencima i hvaliti se "srpskim" odličjima u skijaškim skokovima i alpskom skijanju ili Makedoncima s onim njihovim boksačkim i hrvačkim odličjima od kojih su pola ionako osvojili Albanci? Imate li bar malo srama?

Prorok

pre 11 godina

Bravo za sve naše sportiste u svim vremenima i na svim olimpijadama! Jasna Šekarić je ipak najbolja među najboljima , PET olimpijskih medalja za nas ! U kontinuitetu stižemo i do stote medalje, voleo bih da Jasna osvoji baš tu stotu! Srećno svima u Londonu !

zelene su nase doline

pre 11 godina

Nama hrvatima to nije potrebno, mi se ponosimo svojim medaljama, medaljama osvojenim za nasu zemlju. Uostalom smo i od 91. i dalje najuspjesnija nacija bivse juge na igrama, a vi uzivajte i dalje u proslosti i "vasim" medaljama...
(AntoOS, 22. jul 2012 17:02)

A sto vas onda bole te "nase" medalje? Sto na svakoj vesti o srpskom sportu brojite krvna zrnca nasim sportistima? Sto smarate sa Crnogorcima i njihovim doprinosom u periodu SCG? Sto stalno isticete kako su vasi sportasi bili okosnica exYU sporta, kad to nije tacno?
Pustite nas da "zivimo u proslosti", a vi "gradite buducnost". Sadasnjost vas ocigledno pece, jer gde god da se sretnemo, otresemo vas ko rahmetli Alija Sirotanovic svoju lopatu o beton. Vaterpolo, kosarka, tenis, sada i rukomet...Pravi to opasne frustracije.

mare

pre 11 godina

Najpre,naslov teksta lepo kaze,sve medalje nasih reprezentacija,znaci ne kaze sve srpske medalje.Drugo.kakve nebuloze ovde mogu da se procitaju to je cudo jedno.Jedan rece osvojili hrvati i ostali 80 posto medalje a lopovi srbi osvojili nesto malo pa sad kradu.ajde dokazi mi tu svoju tvrdnju da su hrvati i ostali osvojili 80% medalja.Od 83 medalje 25 su u ekipnim sportovima znaci pripadaju svima,osvojene su za jugoslaviju,logicno osvojene su i za sve njene republike pa samim tim i za srbiju.zatim 3 medalje osvojili su zajedno ljubek i nisovic znaci i da sledimo tu vasu nakaradnu logiku svakom svoje,opet i srbija ima pravo na te medalje,kao i u slucaju medalja koje su osvojili stonoteniski dublovi ilie lupulesku/zoran primorac i gordana perkucin/jasna fazlic.I da sledim vasu nakaradnu logiku svakom svoje i prostale medalje podelim po republikama uzimajuci za kriterijum republiku rodjenja sportiste dosao bih do sledeceg:srbija 20 medalja,hrvatska 12 medalja,slovenija 11 medalja,makedonija 6 medalja i bih 4 medalje.I o kakvih 80% medalja hrvatskih i sportista iz drugih republika mi ovde pricamo?Srbija moze s ponosom da tvrdi da su sve medalje osvojene za jugoslaviju osvojene i za nju.to isto vazi i za ostale republike jer medalje koje su osvojili sportisti iz srbije za jugoslaviju osvojili su ih iz za sve ostale republike koje su bile deo jugoslavije.Vi bi da se deli nesto sto ne moze naprosto da se deli,da trazite pravo na sve 83 medalje prvi bih vas podrzao,ovako nee moci.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Kakvo besramno falsificiranje proslosti od strane Srbije da je to strasno i neukusno, toga ste i sami svjesni ali vas ne smeta da bezobrazno prisvajate ono sto vam ne pripada. Medalje nije osvajala velika Srbija nego Jugoslavija, dugovi i krediti su se ravnopravno podjelili na sve bivse jugoslavenske drzave a medalje su Srbi pripisali iskljucivo sebi! Tom logikom europski naslovi Cibone, Splita, Mladosti, itd, uspjesi su srbijanskog sporta i Srbija ih ima pravo uzeti sebi! Istom logikom, eventualnim izlaskom Grcke iz EU, njezine olimpijske medalje pripadaju ostalim clanicama! Zar je moguce da samo vi ne vidite da nije u da prisvajate medalje sportasa iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i BiH koje su osvajane pod Jugoslavijom a ne pod velikom Srbijom kao sto ste 90-ih zeljeli!

Kresimir

pre 11 godina

Ne znam. Meni kao Hrvatu bi bilo glupo da pripisujem medalje Slovenaca Jure Franka, Leona Štukelja pa čak i Jasne Šekarić koja je rođena Osječanka ali se opredjelila za srpsku državu. Ali ako se vi Srbi volite kitit tuđim perjem onda vam neka. Ni mi Hrvati nismo drugačiji mi smo očito jedva čekali da izađemo iz te zajednice da smo sve potpisivali samo da nemamo nikakve veze sa Jugoslavijom zato i naš olimpijski odbor pere ruke kad ih se pita zašto je Srbija nasljednica svih medalja. Zato Srbi brojite i dalje svoje medalje i ja Vam iskreno čestitam na stotoj medalji jer niste vi krivi što ste uzeli ono što je ponuđeno. Što se mene tiče uzmite što više medalja u svim sportovima bolje vi neko neki bugari, turci, englezi... samo neka u onim sportovima u kojima smo zajedno budu za nijansu manje sjajnije od naših :)

svašta...

pre 11 godina

Pitanje za antoos i ostale hrvate: da li se jugoslavija odvojila od hrvatske i slovenije ili ste vi izasli iz jugoslavije? to znaci da niste pravi naslednici ni medalja ni istorije, to jesu bili hrvatski sportisti ali su nastupali za jugoslaviju ciji je pravi naslednik srbija tako da nemate pravu na zalbu!

Prorok

pre 11 godina

Ja doživljavam sve sportiste kao naše, ne razdvajam Slovence,Hrvate i Srbe, to je politika učinila kroz ratove i ostala zla...
Kontinuitet medalja gledam tako jer je to i više nego jasno,Srbija je ostala poslednji bastion jugoslovenskih olimpijskih uspeha , i ponosim se time.Navijaću za sve hrvatske i slovenačke i ostale sportiste i biće mi mnogo drago da osvoje medalje.Doživljavaću te medalje kao naše, kao što sam i medalju Mate Parlova, kao mnoge druge.Bar u sportu ne želim da se razilazimo ako nas je mnogo šta nateralo da svako ode svojim putem.
Sve najbolje svim Hrvatima,Slovencima,Crnogorcima,Bosancima i Makedoncima na OI u Londonu i da uz Srbe osvojite mnogo naših medalja!

miroljubiv

pre 11 godina

Ne znam zašto Hrvatima smeta što smatramo da su jugoslovenske medalje naše. Meni recimo ne bi smetalo da i Hrvati naprave ovakvu listu medalja i predstave sve jugoslovenske medalje kao svoje. Imaju na to pravo, bili su deo zajedničke države. Medalje su dakle i vaše i naše, treba svi da budemo ponosni na njih, ali vi Hrvati imate problem da priznate bilo šta što je bilo u Jugoslaviji. Hoćete da se distancirate od tog perioda. Pa kad je već tako, onda pustite bar nas koji nećemo da se distanciramo da se sa ponosom podsetimo i vaših i naših uspeha iz tog perioda.

liht

pre 11 godina

Похвале за вест и преглед освајача медаља.
Наслов лепо каже "Све медаље наших репрезентација", што наравно не може проћи без коментара љубоморних комшија (једних те истих:) који су ваљда дошли да нам објасне како то уствари нису биле наше репрезентације (СРБ, СХС, Кр.Ј, СФРЈ, СРЈ, СЦГ...) и како ми заправо нисмо навијали и радовали се тадашњим успесима наших спортиста и селекција :)
На крају ће то испасти као нека "удружена урота" МОК-а, ФИФЕ, УЕФЕ, ФИБЕ, ИТФ-а...
:)

Aca Znalac

pre 11 godina

Mi imamo medalja koliko hrvati, slovenci i ostali nece osvojiti za svog postojanja. Pa mi smo bili pobednici u skoro svim ekipnim sportovima. Kada cete vi postici da imate Leona Stukelja, Franju Mihalica, Veru Nikolic ili kosarkase, odbojkase, vaterpoliste, fudbalere ili boksere, rvace, strelece sa pistoljem, puskom itd? Nikada, nikada vishe, a bogami i mi smo nesto losi ove OI.
Ove OI najverovatnije medalje u rukometu, plivanju, vaterpolu, odbojci, tenisu, streljastvu i ko zna mozda atletici i nekom tajnom oruzju itd. Mislim zadatak je tezak, ali za nas dostizan.

Ženevljanin

pre 11 godina

KOme pripadaju medalje? Pogledajte liste na netu (Wikipedija i druge). Tamo su POSDEBNO prikazane medalje koje je osvojila Jugoslavija (94), Srbija i CG (2) , Srbija (3), Hrvatska (27), Slovenija (22)isto i za SSSR i Rusiju, ČSSR i Češku.

Drugo, da ostavimo po strani Srbe, Hrvate , Slovence. Svi mi skupa iz ex-Jugoslavije nismo nikakva sportska nacija - kako se često može pročitati na B92. Sve zemlje s kojima se graničila Jugoslavija (sem Albanije) osvojile su više medalja od 100 a neke i daleko više. Mi smo i u tome među poslednjima u Evropi... a tu ima mnogo zemalja koje su manje od Jugoslavije, a neke su manje i od Srbije...

Sve same gluposti

pre 11 godina

Kome pripadaju medalje?
Pripadaju sportistima koji su ih osvojili, a vecina njih(da ne kazem svi) ne pridaje nimalo znacaja glupim polemikama o nakaradnom prisvajanju medalja. Ispade na kraju da su svi ti bivsi kraljevi, predsednici i ostali funkcioneri licno isli i osvajali te medalje. Ekipni sportovi su ionako uvek bili multinacionalni, tako da je svaka rasprava o vlasnistvu tih medalja trivijalna. Cudo jedno kako i u lepim uspomenama moze da se nadje povod za raspravu i otimacinu... Manite se corava posla i uzivajte u delima velikih ljudi, ma s koje strane reke(a) dolazii...

vlajzi

pre 11 godina

Ja doso samo da se zahvalim bivsoj braci sto su nam pomogli da doguramo do 99. medalja. Poljubac od mene veliki ko bivsa Jugoslavija! :*****

dado

pre 11 godina

1924,1928,1936 godina
leon štukelj- slovenc
Josip Primožič-slovenc
Stane Derganc-slovenc
1948 godina
Ivan Gubijan-hrvat
1952 godina
četverac Duje BonačićVelimir ValentaMate TrojanovićPetar Šegvić-hrvati
dalje nećemo

pera

pre 11 godina

E bas su pojedini Hrvati bolesnici. Iza svega sto pojedinci pisu krije se mrznja prema Srbima. Svim bivsim Jugoslovenima (Srbima, Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Cenogorcima, Bosnjacima i pripadnicima nacionalnih manjina) koji igraju za neku od navedenih reprezentacijama zelim puno uspeha i srece na OI. Ipak smo mi bivsa braca. Srbima nije u krvi da mrze. Ziveo sport !

ponovobrojte

pre 11 godina

Za Joska Martinoskog i ostalu ''bracu'' u susjedstvu:

Od osvojenih 99 medalja do sada, a dace bog bice ih jos, direktnim doprinosom SRBA osvojeno je sad vec 70. Sto se tice ostalih medalja one su tu upravo u nasem vlasnistvu jer smo mi ostali nepokolebani i nismo pogazili zakletvu koju smo dali da cemo i u dobru i u zlu braniti svoju OTADZBINU. Zato sa pravom mozemo reci da su i ostale nase a vi braco (namerno malim slovima)osvajajter za sebe sad a za par godina kad se utopite u Njemacku, Bugarsku, Tursku te svoje medalje kao i svoju cast predajte njima jer vazali ste bili, vazali cete i ostati.

wladavr

pre 11 godina

Čitajući ove komentare ne mogu da otmem utisku da i posle 20 godina od razlaza nismo ništa naučili što bi koristilo zbližavanju balkanskih naroda jer složićete se nadam se većina vas, Balkan nije ništa bolje mesto za život pre 1991, sport nije ništa bolji nego pre 1991 i sve što smo do 1991 osvojili u sportu je bila prava stvar i bili smo velesila u skoro svim sportovima. Sada ako pogledamo statistiku, sve pobede i medalje su sporadične i nema nekog kontinuiteta, svi mi smo postali mini državice sa slabim performansama. Ako mislite da se zezam pogledajte statistku pre i posle 1991 godine i biće vam sve jasno pozdrav

Tereza

pre 11 godina

Ove OI najverovatnije medalje u rukometu, plivanju, vaterpolu, odbojci, tenisu, streljastvu i ko zna mozda atletici i nekom tajnom oruzju itd. Mislim zadatak je tezak, ali za nas dostizan.
(Aca Znalac, 24. jul 2012 12:33)

AntoOS

pre 11 godina

Nije mi jasno kako vecina vas "ponosnih srba" i dalje smatra, da su sve te medalje vase...

Od 84 medalja, koliko ih je sfrj osvojila na ljetnim olimpijskim igrama, 41 medalja su osvojili hrvatski sportasi. Hrvatski sportasi su time daleko najbrojniji osvajaci medalja u odnosu na sportase iz drugih republika. O medaljama slovenskih sportasa na zimskim olimpijskim igrama da i ne pricam...

Prema tome, ako ih vec slavite kao svoje i cekate na "100. srpsku medalju", Srbija bi trebala rijesiti pitanje mirovina osvajacima medalja iz svih republika. Ali ne, lakse je svojatati...

Nama hrvatima to nije potrebno, mi se ponosimo svojim medaljama, medaljama osvojenim za nasu zemlju. Uostalom smo i od 91. i dalje najuspjesnija nacija bivse juge na igrama, a vi uzivajte i dalje u proslosti i "vasim" medaljama...

miro_miric

pre 11 godina

ja ne znam otkud tolika megalomanija u brace Srba...ajde bar objavite da su najveci dio Jugoslovenskih medalja osvojili Hrvati, pa tek onda Srbi, pa ostali...ja se nikad ne bih kitio tudjim perjem - jedino ako Srbi misle da je Jugoslavija bila Velika Srbija...a kao drugi primjer evo vam jezik - svugdje pisete da je hrvatski u biti narjecje srpskog, a SVUGDJE u svijet je taj jezik poznat kao srpsko-hrvatski, dakle ne srpski, nego srpsko-hrvatski...ciao

WTF ???

pre 11 godina

@ Prorok

''U kontinuitetu stižemo i do stote medalje ...'' A tko to molim te stiže do stote medalje, na koga točno misliš?

Kitite se medaljama Mate Parlova, Damira Škare, Đurđice Bjedov, Matije Ljubeka, Josipa Primožiča, Staneta Derganca, da ne nabrajam dalje ... 80% medalja za bivše države osvojili su hrvatski i slovenski sportaši ... zbrojite svojih par medalja od Jasne Šekarić i Novaka Đokovića, a ne kitite se tuđim perjem ...

Aca Znalac

pre 11 godina

Mi imamo medalja koliko hrvati, slovenci i ostali nece osvojiti za svog postojanja. Pa mi smo bili pobednici u skoro svim ekipnim sportovima. Kada cete vi postici da imate Leona Stukelja, Franju Mihalica, Veru Nikolic ili kosarkase, odbojkase, vaterpoliste, fudbalere ili boksere, rvace, strelece sa pistoljem, puskom itd? Nikada, nikada vishe, a bogami i mi smo nesto losi ove OI.
Ove OI najverovatnije medalje u rukometu, plivanju, vaterpolu, odbojci, tenisu, streljastvu i ko zna mozda atletici i nekom tajnom oruzju itd. Mislim zadatak je tezak, ali za nas dostizan.

Hrvat

pre 11 godina

Da sad ne ulazim u hrvatsko-srpska prepucavanja ali kako vas nije sramota doći Slovencima i hvaliti se "srpskim" odličjima u skijaškim skokovima i alpskom skijanju ili Makedoncima s onim njihovim boksačkim i hrvačkim odličjima od kojih su pola ionako osvojili Albanci? Imate li bar malo srama?

ponovobrojte

pre 11 godina

Za Joska Martinoskog i ostalu ''bracu'' u susjedstvu:

Od osvojenih 99 medalja do sada, a dace bog bice ih jos, direktnim doprinosom SRBA osvojeno je sad vec 70. Sto se tice ostalih medalja one su tu upravo u nasem vlasnistvu jer smo mi ostali nepokolebani i nismo pogazili zakletvu koju smo dali da cemo i u dobru i u zlu braniti svoju OTADZBINU. Zato sa pravom mozemo reci da su i ostale nase a vi braco (namerno malim slovima)osvajajter za sebe sad a za par godina kad se utopite u Njemacku, Bugarsku, Tursku te svoje medalje kao i svoju cast predajte njima jer vazali ste bili, vazali cete i ostati.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Kakvo besramno falsificiranje proslosti od strane Srbije da je to strasno i neukusno, toga ste i sami svjesni ali vas ne smeta da bezobrazno prisvajate ono sto vam ne pripada. Medalje nije osvajala velika Srbija nego Jugoslavija, dugovi i krediti su se ravnopravno podjelili na sve bivse jugoslavenske drzave a medalje su Srbi pripisali iskljucivo sebi! Tom logikom europski naslovi Cibone, Splita, Mladosti, itd, uspjesi su srbijanskog sporta i Srbija ih ima pravo uzeti sebi! Istom logikom, eventualnim izlaskom Grcke iz EU, njezine olimpijske medalje pripadaju ostalim clanicama! Zar je moguce da samo vi ne vidite da nije u da prisvajate medalje sportasa iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i BiH koje su osvajane pod Jugoslavijom a ne pod velikom Srbijom kao sto ste 90-ih zeljeli!

svašta...

pre 11 godina

Pitanje za antoos i ostale hrvate: da li se jugoslavija odvojila od hrvatske i slovenije ili ste vi izasli iz jugoslavije? to znaci da niste pravi naslednici ni medalja ni istorije, to jesu bili hrvatski sportisti ali su nastupali za jugoslaviju ciji je pravi naslednik srbija tako da nemate pravu na zalbu!

zelene su nase doline

pre 11 godina

Nama hrvatima to nije potrebno, mi se ponosimo svojim medaljama, medaljama osvojenim za nasu zemlju. Uostalom smo i od 91. i dalje najuspjesnija nacija bivse juge na igrama, a vi uzivajte i dalje u proslosti i "vasim" medaljama...
(AntoOS, 22. jul 2012 17:02)

A sto vas onda bole te "nase" medalje? Sto na svakoj vesti o srpskom sportu brojite krvna zrnca nasim sportistima? Sto smarate sa Crnogorcima i njihovim doprinosom u periodu SCG? Sto stalno isticete kako su vasi sportasi bili okosnica exYU sporta, kad to nije tacno?
Pustite nas da "zivimo u proslosti", a vi "gradite buducnost". Sadasnjost vas ocigledno pece, jer gde god da se sretnemo, otresemo vas ko rahmetli Alija Sirotanovic svoju lopatu o beton. Vaterpolo, kosarka, tenis, sada i rukomet...Pravi to opasne frustracije.

pera

pre 11 godina

E bas su pojedini Hrvati bolesnici. Iza svega sto pojedinci pisu krije se mrznja prema Srbima. Svim bivsim Jugoslovenima (Srbima, Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Cenogorcima, Bosnjacima i pripadnicima nacionalnih manjina) koji igraju za neku od navedenih reprezentacijama zelim puno uspeha i srece na OI. Ipak smo mi bivsa braca. Srbima nije u krvi da mrze. Ziveo sport !

mare

pre 11 godina

Najpre,naslov teksta lepo kaze,sve medalje nasih reprezentacija,znaci ne kaze sve srpske medalje.Drugo.kakve nebuloze ovde mogu da se procitaju to je cudo jedno.Jedan rece osvojili hrvati i ostali 80 posto medalje a lopovi srbi osvojili nesto malo pa sad kradu.ajde dokazi mi tu svoju tvrdnju da su hrvati i ostali osvojili 80% medalja.Od 83 medalje 25 su u ekipnim sportovima znaci pripadaju svima,osvojene su za jugoslaviju,logicno osvojene su i za sve njene republike pa samim tim i za srbiju.zatim 3 medalje osvojili su zajedno ljubek i nisovic znaci i da sledimo tu vasu nakaradnu logiku svakom svoje,opet i srbija ima pravo na te medalje,kao i u slucaju medalja koje su osvojili stonoteniski dublovi ilie lupulesku/zoran primorac i gordana perkucin/jasna fazlic.I da sledim vasu nakaradnu logiku svakom svoje i prostale medalje podelim po republikama uzimajuci za kriterijum republiku rodjenja sportiste dosao bih do sledeceg:srbija 20 medalja,hrvatska 12 medalja,slovenija 11 medalja,makedonija 6 medalja i bih 4 medalje.I o kakvih 80% medalja hrvatskih i sportista iz drugih republika mi ovde pricamo?Srbija moze s ponosom da tvrdi da su sve medalje osvojene za jugoslaviju osvojene i za nju.to isto vazi i za ostale republike jer medalje koje su osvojili sportisti iz srbije za jugoslaviju osvojili su ih iz za sve ostale republike koje su bile deo jugoslavije.Vi bi da se deli nesto sto ne moze naprosto da se deli,da trazite pravo na sve 83 medalje prvi bih vas podrzao,ovako nee moci.

Prorok

pre 11 godina

Bravo za sve naše sportiste u svim vremenima i na svim olimpijadama! Jasna Šekarić je ipak najbolja među najboljima , PET olimpijskih medalja za nas ! U kontinuitetu stižemo i do stote medalje, voleo bih da Jasna osvoji baš tu stotu! Srećno svima u Londonu !

Prorok

pre 11 godina

Ja doživljavam sve sportiste kao naše, ne razdvajam Slovence,Hrvate i Srbe, to je politika učinila kroz ratove i ostala zla...
Kontinuitet medalja gledam tako jer je to i više nego jasno,Srbija je ostala poslednji bastion jugoslovenskih olimpijskih uspeha , i ponosim se time.Navijaću za sve hrvatske i slovenačke i ostale sportiste i biće mi mnogo drago da osvoje medalje.Doživljavaću te medalje kao naše, kao što sam i medalju Mate Parlova, kao mnoge druge.Bar u sportu ne želim da se razilazimo ako nas je mnogo šta nateralo da svako ode svojim putem.
Sve najbolje svim Hrvatima,Slovencima,Crnogorcima,Bosancima i Makedoncima na OI u Londonu i da uz Srbe osvojite mnogo naših medalja!

miroljubiv

pre 11 godina

Ne znam zašto Hrvatima smeta što smatramo da su jugoslovenske medalje naše. Meni recimo ne bi smetalo da i Hrvati naprave ovakvu listu medalja i predstave sve jugoslovenske medalje kao svoje. Imaju na to pravo, bili su deo zajedničke države. Medalje su dakle i vaše i naše, treba svi da budemo ponosni na njih, ali vi Hrvati imate problem da priznate bilo šta što je bilo u Jugoslaviji. Hoćete da se distancirate od tog perioda. Pa kad je već tako, onda pustite bar nas koji nećemo da se distanciramo da se sa ponosom podsetimo i vaših i naših uspeha iz tog perioda.

Kresimir

pre 11 godina

Ne znam. Meni kao Hrvatu bi bilo glupo da pripisujem medalje Slovenaca Jure Franka, Leona Štukelja pa čak i Jasne Šekarić koja je rođena Osječanka ali se opredjelila za srpsku državu. Ali ako se vi Srbi volite kitit tuđim perjem onda vam neka. Ni mi Hrvati nismo drugačiji mi smo očito jedva čekali da izađemo iz te zajednice da smo sve potpisivali samo da nemamo nikakve veze sa Jugoslavijom zato i naš olimpijski odbor pere ruke kad ih se pita zašto je Srbija nasljednica svih medalja. Zato Srbi brojite i dalje svoje medalje i ja Vam iskreno čestitam na stotoj medalji jer niste vi krivi što ste uzeli ono što je ponuđeno. Što se mene tiče uzmite što više medalja u svim sportovima bolje vi neko neki bugari, turci, englezi... samo neka u onim sportovima u kojima smo zajedno budu za nijansu manje sjajnije od naših :)

liht

pre 11 godina

Похвале за вест и преглед освајача медаља.
Наслов лепо каже "Све медаље наших репрезентација", што наравно не може проћи без коментара љубоморних комшија (једних те истих:) који су ваљда дошли да нам објасне како то уствари нису биле наше репрезентације (СРБ, СХС, Кр.Ј, СФРЈ, СРЈ, СЦГ...) и како ми заправо нисмо навијали и радовали се тадашњим успесима наших спортиста и селекција :)
На крају ће то испасти као нека "удружена урота" МОК-а, ФИФЕ, УЕФЕ, ФИБЕ, ИТФ-а...
:)

vlajzi

pre 11 godina

Ja doso samo da se zahvalim bivsoj braci sto su nam pomogli da doguramo do 99. medalja. Poljubac od mene veliki ko bivsa Jugoslavija! :*****

wladavr

pre 11 godina

Čitajući ove komentare ne mogu da otmem utisku da i posle 20 godina od razlaza nismo ništa naučili što bi koristilo zbližavanju balkanskih naroda jer složićete se nadam se većina vas, Balkan nije ništa bolje mesto za život pre 1991, sport nije ništa bolji nego pre 1991 i sve što smo do 1991 osvojili u sportu je bila prava stvar i bili smo velesila u skoro svim sportovima. Sada ako pogledamo statistiku, sve pobede i medalje su sporadične i nema nekog kontinuiteta, svi mi smo postali mini državice sa slabim performansama. Ako mislite da se zezam pogledajte statistku pre i posle 1991 godine i biće vam sve jasno pozdrav

Sve same gluposti

pre 11 godina

Kome pripadaju medalje?
Pripadaju sportistima koji su ih osvojili, a vecina njih(da ne kazem svi) ne pridaje nimalo znacaja glupim polemikama o nakaradnom prisvajanju medalja. Ispade na kraju da su svi ti bivsi kraljevi, predsednici i ostali funkcioneri licno isli i osvajali te medalje. Ekipni sportovi su ionako uvek bili multinacionalni, tako da je svaka rasprava o vlasnistvu tih medalja trivijalna. Cudo jedno kako i u lepim uspomenama moze da se nadje povod za raspravu i otimacinu... Manite se corava posla i uzivajte u delima velikih ljudi, ma s koje strane reke(a) dolazii...

Tereza

pre 11 godina

Ove OI najverovatnije medalje u rukometu, plivanju, vaterpolu, odbojci, tenisu, streljastvu i ko zna mozda atletici i nekom tajnom oruzju itd. Mislim zadatak je tezak, ali za nas dostizan.
(Aca Znalac, 24. jul 2012 12:33)

dado

pre 11 godina

1924,1928,1936 godina
leon štukelj- slovenc
Josip Primožič-slovenc
Stane Derganc-slovenc
1948 godina
Ivan Gubijan-hrvat
1952 godina
četverac Duje BonačićVelimir ValentaMate TrojanovićPetar Šegvić-hrvati
dalje nećemo

Ženevljanin

pre 11 godina

KOme pripadaju medalje? Pogledajte liste na netu (Wikipedija i druge). Tamo su POSDEBNO prikazane medalje koje je osvojila Jugoslavija (94), Srbija i CG (2) , Srbija (3), Hrvatska (27), Slovenija (22)isto i za SSSR i Rusiju, ČSSR i Češku.

Drugo, da ostavimo po strani Srbe, Hrvate , Slovence. Svi mi skupa iz ex-Jugoslavije nismo nikakva sportska nacija - kako se često može pročitati na B92. Sve zemlje s kojima se graničila Jugoslavija (sem Albanije) osvojile su više medalja od 100 a neke i daleko više. Mi smo i u tome među poslednjima u Evropi... a tu ima mnogo zemalja koje su manje od Jugoslavije, a neke su manje i od Srbije...