Tenis 93

Petak, 22.06.2012.

11:28

Đoković na Ferera, JJ na Klajsters

Novak Đoković odbranu tofeja na Vimbldonu počeće u ponedeljak duelom protiv Španca Huana Karlosa Ferera, bivšeg broja 1, a sada 38. tenisera sveta.

Ðokoviæ na Ferera, JJ na Klajsters IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 11 godina

Dokle vise te price o namestanju zrebova?
Nema nikakvog namestanja, jer zrebove uvek izvlace sami teniseri.
Shvatite da u zrebu ne postoje imena tenisera, vec samo redni brojevi nosioca. Postoje 3. i 4. nosioc koji se izvlacenjem rasporedjuju u jednu od polovina.
Evo od 2007. pa do danas ovo je 23. gren slem turnir.
Na 17 su Novak i Rodzer bili u istim polovinama, a samo na 6 nisu. To mozda nekima zvuci gotovo neverovatno, ali hajde sada da pogledamo te zrebove po nosiocima.
Evo kako su izgledali ti zrebovi redom od Australia Opena 2007. pa do sada.
Navescu samo koji je nosioc bio u istoj plovini sa prvim nosiocem (treci ili cetvrti).

2007.
1-4
1-4
1-3
1-4
2008.
1-3
1-4
1-3
1-4
2009.
1-4
1-3
1-3
1-4
2010.
1-3
1-4
1-3
1-4
2011.
1-4
1-4
1-4
1-3
2012.
1-4
1-3
1-3

Kao sto vidite 10 puta je bila kombinacija 1-3, a 13 puta 1-4
Idealna odnos bi bio 11-12, posto su sanse i za jedan i za drugi zreb jednake.
Da su Novak i Federer konstantno za ovih 5 godina bili na pozicijama 1 i 3, na gren slemovima bi u istoj polovini bili samo 10 od 23 puta.
Ipak oni su cesto menjali pozicije na listi. Federer je isao od 1.do 3. pozicije i nazad, a isto tako i Novak, a najcesce se to desavalo bas onda kada su trebali da se nadju u suprotnim polovinama zreba.
Zreb ne zna ni za Djokovica, ni Nadala ni Federera. Zna samo za brojeve 1,2,3,4. Ti brojevi su sasvim ravnopravno rasporedjivani prethodnih 6 godina. Ko je na kojem broju nije problem zreba, vec tenisera.

Rikardo

pre 11 godina

@Robert Lee
Ovo nije vise sport, samo biznis...19 slemova 16 puta u istoj polovini.

Veća je verovatnoća da dobijete sedmicu na loto-u nego da u istom delu žreba budu Nadal i Federer. Kolika je kvota u kladionicama da će Federer i Novak biti u istoj polovini žreba, verovatno 0,99 :)

Rikardo

pre 11 godina

@Dejan
kvota da ce novak i federer na usopenu biti u istom delu zreba 1 :DDD

Nije 1, već 0,99. I nemojte više da pričate kako je u tenisu sve čisto, nema nameštanja, nema dopingovanja, neko reče "sve je pod konac" :D Po nameštanju je ATP gori od Italijana u fudbalu.

Rikardo

pre 11 godina

Žreb navodno nije namešten, a svi znamo da će potencijalno polufinale biti Đoković vs Federer, dok Nadal dobija onog nesretnog Marija. Bilo da se Đoković i Federer nalaze na prvom, drugom ili trećem mestu ATP liste skoro uvek se nađu u istom delu kostura. Na prošlogodišnjen Vimbldonu, RG, pa na US Open-u, izuzetak je bila Australija, potom ponovo na RG, pa sada na Vimbldonu... Znam da je ljudima iz ATP-a jako stalo da u finalu igraju Nadal i Federer i ne verujem u ovakve i ovolike slučajnosti.

Dermendziev

pre 11 godina

Kod muskih sve po starom,a kod devojaka "sokantno".
Marija,kao i na RG puna srece ,setnja do finale(mozda ce Pironkova malo da je zaplasi,eventualno Venus ako bude raspolozena).Kerber?Cisto sumnjam.

Steta sto su se ostali favoriti nasli u istoj polovini:Serena,Azarenka,Kvitova,eventualno Bartoli.

Pozdrav!

marko

pre 11 godina

@LKbulls

svaka ti je zlatna! potpisujem

što se đokovića tiče, imam utisak da je ove godine nažalost on u situaciji u kojoj je nadal bio prošle (što se tiče međusobnih duela) - samo u australiji ga je dobio i to na fizičku pripremljenost (uglavnom). što bi rekao apolo krid rokiju u trećem delu: izgubio je "eye of the tiger" :). zaista, sećam se njegovih iscrpljujućih priprema pred prošlu sezonu (kad je pičio bajsom po francuskim uzbrdicama). takođe, simptomatično je da je njegova forma u silaznoj putanji nakon prošlogodišnjeg vimbldona - odmah nakon što je raskinuo saradnju sa onim vračem (ili šta je već bio dotični, mada se ne tripujem na vudu fore). možda da trči u biciklističkim i siledžijki po plaži sa vajdom; pa onaj gej momenat gde se prskaju vodom u plićaku (paralela sa rokijem). ;)

TheObradovic

pre 11 godina

Niko ne komentarise (potencijalni) mec drugog kola Isner-Mahut.
Trecu godinu zaredom na Vimbldonu!

Poceo sam se odmah smejati. 70-68 u petom setu 2010.
Cirkus.

ja

pre 11 godina

Zreb skoro uvek izvlace pobednici iz prethodne godine.
Jedino sto uglavnom teniserka izvlaci muski, a teniser zenski zreb. Pretpostavljam da je I sada bilo tako I da je Petra izvlacila muski zreb. I jos nesto za ovog koji pominje kuglice. Nisu u pitanju nikakve kuglice vec novcici sa brojevima koji oznacavaju nosioce. Na pocetku onaj koji izvlaci ima 2 novcica sa brojevima 3 I 4. Petra je ocigledno prvo izvukla broj 3, sto ZNACI da je Federer upao u Novakovu polovinu, a Marej u Nadalovu. Nakon ta 2 novcica dobija naredna 4, pa jos 2 puta po 4 I na kraju preostalih 16 novcica. Time se rasporedjuju sva 32 noosioca, a preostalih 96 tenisera je vec rasporedjeno u zreb kompjuterom. Tako funkcionise izvlacenje.

automatski

pre 11 godina

Naslov: "Đoković na Ferera, JJ na Klajsters" !!!
Djokovicu svaka cast, a za JJ stvarno nije vazno protiv koga ce igrati.
Zasto forsirate u naslovu JJ? Bolji rezultati se mogu ocekivati od Vesne Dolonc.

Dusan

pre 11 godina

Dobro, znali smo da ce biti namesteno polufinale Novak-Federer, ali bas steta sto je Janko dobio Nalbandijana u prvom kolu, sanse su jednake, ali tezi protivnik za prvo kolo ja mislim da ne postoji. Nadam se da ce da slomi nekom sudiji nogu, pa da olaksa Janku posao. Salim se, naravno. Ostali nemaju neke sanse, da budemo realni. Jelena ce uzeti najvise 2-3 gema, Ana moze da se progura do 1/8 finala, ali onda ce izgubiti jer ima psihicku barijeru i strah od pobede, pa i nije mnogo bitno protiv koga ce igrati. Troicki ispada u prvom ili drugom kolu, Jovanovski moze da dobije prvo kolo jer je ova Danilidu bas matora, ali u drugom kolu gubi s kim god bude igrala. Za Dolonc necu nista da pricam, jos je nikad nismo videli na delu. Srecno svima!

LKbulls

pre 11 godina

@ivan
Kakve gluposti si nalupao ovde.. Ana ODUVEK ima strašno loš žreb. To i nije bilo teško u 2009-2010 godini s obzirom na njenu "formu", ali cele prošle godine, a naročito ove, kada podiže formu i SVAKAKO ima igru za prvih 8 ili čak prvih 5 na listi, ali nonstop u trećem kolu ide na najgoru moguću protivnicu.
AO: Kvitova (2. na WTA)
Miami: Venus (bez komentara)
Madrid: Azarenka (1. na WTA, finalistkinja)
Rim: Šarapova (2. na WTA, pobednica)
RG: Errani (finalistkinja)
A pre toga na IW razbila Voznjacki(4.) i Bartoli (7.) na putu do polufinala, gde je posle ODLIČNE igre predala zbog povrede
O čemu ti pričaš??

Borisav

pre 11 godina

Kakvo iznednadjenje...polufinale cista sluchajnost Djokovic - Federer :)
...treba mi info ...u kojoj kladionici kod nas mozhesh da smislish nesto tipa da ce biti u istoj polovini zreba i da to stavish na tiket ?

ivan

pre 11 godina

Nole je veliki igrac i samo je pitanje dali on, Nadal ili Federer osvajaju Grand slem. Kod devojaka Ana je dete srece i uvek je bila miljenica zreba pa i sada....1 kolo..Marija Hoze Sancez / prosla zenit i igrac zemljanih terena /, 2 kolo..Kimiko Date / K. Bondarenko / nezna se koja je slabija - pacerke /, 3 kolo..verovatno J. Goerges / u zadnje vreme u ocajnoj formi /....a onda 4 kolo /osmina finala /....AZARENKA....i ispadanje. Prva jaka protivnica i KRAJ. A sta reci za Jelenu...em van forme, em u 1, kolu K.Klajsters i takodje kraj. Samo je nama NOLE nasa dika. O ostalima nema se sta znacajnije reci.

Albert

pre 11 godina

Ne znam ko mi vise ide na zivce, ovi provokatori koji pljuju po Novaku ili ovi fanatici Novaka, koji misle da je sve zivo zavera... Tipicno srpski, nikakav balans. Ili ovako ili onako, sredine nema. Sta jadni Murray da kaze, koji ima ubedljivo najtezi zreb do 1/2 finala??? Britanska zavera protiv Skota??? totalno blesava nacija!

Zoran

pre 11 godina

... za Novak je najbolje da ide na Federera u polufinalu jer je prosto bolji teniser od Federera i što je bitno , posebno je nadahnut kad igra sa njim tako da će ukoliko dođe do tog meča biti 3:0 i poslije tako rutinske pobjede , jačeg treninga , odmoran ući u finale . Dobro će poslužiti kao sparing partner pred finalni meč .

Grobar

pre 11 godina

Niko od nasih tenisera nije dobro prosao sa danasnjim zrebom,a posebno Janko komme je danas rodjendan!Srecan rodjendan Jankela i nadam se da ces daleko dogurati.

Jednorog68

pre 11 godina

Pazi ovog rafinog fana. Dečko oladi malo. Budi srećan što nisi u mojoj blizini. Malo drugačije bi se radovao.
(djolefan, 22. jun 2012 14:27)

A ti se to ne šališ?
Ja bih rekla -DA!
Inače...Ne bi obradovao Novaka ovakvim "navijanjem".

******************
Kad se sve sabere, Endy Murray ima ponajviše muka sa žrebom.
Čini se da je Rogeru Federeru sreća bila naklonjenija nego drugoj troijici.
Novak Đoković i Rafael Nadal, kao prvi i drugi, kao branilac i napadač titule, ne bi trebalo da se brukaju kukanjem.

Najboljima oduvek sleduje najteže.
Napred, pokažite zašto ste najbolji.

che

pre 11 godina

pobedjuje federer novaka u polufinalu i dobija prvo mesto!jednostavno(ajmo 1000 minusa)ali ovo je vrlo moguce!
(wimby, 22. jun 2012 14:38)
Novak je i dalje prvi ako se ovo dogodi, cak i ako Fed osvoji titulu osle toga. Da bi imao sansu za prvo mesto Novak mora ispasti u cetvrtfinalu.

Pufta, NS

pre 11 godina

Ajd' da se zezate sa tom teorijom zavere i nekim kao namestanjem zreba, vladavinom Nike-a, i pisete makar sta slicno, da nas nervirate. OK, dobar vam je stos.
Ali, ljudi, ovde ima onih koji stvarno veruju u te nebuloze!
E, to me brine. Znate, ja zivim u Srbiji, medju njima. To nikako nije dobro.

Europljanka

pre 11 godina

Interesuje me da li cete opet prodati prenos polufinala ili finala Prvoj .....

hahahahaha, nisu prodali nego izgleda imaju istog gazdu (priča se da je Grk)
pa je bilo po principu "veži konja gde ti gazda kaže".

Genta

pre 11 godina

Prošle godine su bili u istoj polovini žreba,pa se Nolu nije dalo da ga otrese u 1/2 i da naplati RG!
Uživajte u momentu i manite se spekulacija,ko zna koliko će nas dočekati da opet vidi nešto slično!
Ko nije pazio na času,NĐ RN I RF su osvajači 28 od prethodnih 29 GS!

Aleksandar

pre 11 godina

Klajsters je danas predala meč bez borbe zbog navodne povrede, koja, prema rečima njenog trenera, nije ozbilna. Očigledno foliranje u stilu Serene Vilijams, Azarenke i sličnih. Odigraju nekoliko mečeva na manjem turniru, predaju meč bez borbe i onda se pojave "povređene" na GS-u i zablistaju. Bilo bi lepo kad bi je Jelena "odrala", ali teško. Pretpostavljam da će kvota biti: Kim - 1.01, Jelena - 8.90, tako da ko hoće da postane milioner, neka se kladi na Jelenu. :D

Vukašin

pre 11 godina

Kakav žreb za Murray-a, sve sami "bombarderi"!
1. kolo - Davidenko
2. kolo - Karlović
3. kolo - Anderson
4. kolo - Raonić/Čilić
5. kolo - Del Potro

Starman

pre 11 godina

Pa o cemu ljudi vi pisete ovdje...pogledajte ko je izvlacio parove n danasnjem zrebu...da vidjet cete da je to bio nole...po vama sigurno su mu zaljepili za ruku kuglicu od federera...stvarno ste smjesni sa ti zavrerama i urotama

bole bgd 2

pre 11 godina

"Što se mene tiče bolje Federer nego Marej. Mislio sam da će Novak pobediti i u Parizu, ali u lošoj igri sa dva prekida, manje loš i više agresivan bio je Nadal, pa zasluženo pobedi. Vimbldon 2012. osvaja Đoković ili Marej. Tipsa pobeđuje prgavog Argentinca, a kod Troickog se nikad ne zna!
Mislim sa će Jelena ovog pura tući Klajsters, red je! Ana bi trebala da se "osveti" simpatičnoj i lepoj Mariji Martines Sančes za poraz u polufinalu Rima 2010. ( u finalu Marija pobedila JJ i igrala najbolji tenis u životu). Kod žena su favoriti Šarapova, Azarenka,S.Vilijams i Kerber."

Opet teorija zavere

pre 11 godina

Opet pisem Gospodo. Izvlacenje parova na Wimbledon u muskoj konkurenciji je izvrsio Novak Djokovic u muskoj i Petra Kvitova kod zena kao proslogodisnji pobednici. Znaci Novak sam sebi dodelio Rogera Federera

moje ime

pre 11 godina

Ne znam zasto bi namestali zreb ovako. Mislite da Federer voli da igra protiv Novaka? A i sam Novak je ucestvovao u izvlacenju, tako da je malo glupo pricati o namestanju.
Realno, i da je Marej bio u Novakovoj polovini, vi biste rekli da je namesteno, jer je Marej pred domacom publikom.
Federerov zreb do 1/2finala je najlaksi. Njegove sanse i protiv Novaka i protiv Nadala su jako male.

T'ga za jug

pre 11 godina

A sto se cimate? U 90% komentara Federera nazivate dedom, konobarom..Samo komentatori iz Srbije ne priznaju(a potajno znaju i po ovim komentarima) da je Federer najbolji teniser svih vremena.
P.S.Navijam za Djokovica, da ne bude zabune.

Vukašin

pre 11 godina

Kolika je verovatnoća da se Isner i Mahut posle onog meča u tri dana prošle godine ponovo sretnu u 1. kolu, a ove će najverovatnije igrati u 2. :) U 1. kolu Isner igra protiv Falle, a Mahut protiv Lorenzija. Obojica su veliki favoriti.
Baš je providno...

Aleksandar

pre 11 godina

Sad sam pročitao vAšu vest o povredi Kim Klajsters, tako da ne morate da objavite moj prethodni komentar, pošto sam verovatno pogrešio.

Danilo

pre 11 godina

Najsvežije:
Novak u četrvfinalu na Berdiha,
Federer na Isnera ili Janka,
Endi na prvo na Raonića,pa ili Del Potro ili Ferer,
Rafa na Congu.
Nervira me naravno kao i sve što Nole stalno igra sa Rodžerom polufinala,ali do tada,čini mi se da je Federer imao najbolji žreb?
U svakom slučaju,uvek pobedi najbolji,bez obzira na žreb!

AlCapone

pre 11 godina

Nije sve tako crno. Nadal je dobio Murraya koji ce biti strahovito motiviran na domacem terenu, moguci protivnici su mu i Ferrer, Del Potro i Tsonga. Djokovic ima Federera i Berdycha. Ali pogledajte kako igra Djokovic protiv Federera zadnju 1.5 godinu, Federer je onaj tko treba da brine sto je opet u Novakovoj polovini.

Ali svi znamo da najvise ovisi od Djokovica, ako igra na svom nivou nema igraca na planeti koji ga moze zaustaviti. Tako da samo napred Novak! Mi te pratimo i navijamo.

Lazarenko

pre 11 godina

Ovo vise nije teorija zavere, ovo je praksa zavere.
Najbolji su mi ovi komentari - "Djokovic ako hoce da osvoji turnir, mora da pobedi obojicu". Ovo vazi i za Federera, ali nikako i za Nadala - on mora da igra samo sa jednim iz Top 3 da bi (eventualno) osvojio turnir.

... :)

pre 11 godina

Alo ljudi,pa to što je Federer na Novakovom delu žreba više treba njega da brine nego Novaka,na osnovu predhodnih rezultata reklo bi se da je "zavera" protiv Federera jer kad dođe do Novaka bice-dalje nećeš moći!

Blanusha

pre 11 godina

Interesuje me da li cete opet prodati prenos polufinala ili finala Prvoj, u slucaju da Nole dogura do tamo, kao sto hoce? Bruka jedna!
Napred Nole!!! Do titule!

lazarcks

pre 11 godina

Ma daj bre namestaljka,ja unapred znam napamet zreb,tacno sam znao da ce delpo biti kod mareja i ferera i nadala i conge(kod njih u polufinalu)Nesta mi se javlja finale nole i delpo.

federer

pre 11 godina

na brzinu sam pogledao zreb... I novak i federer imaju prilicno lak zreb do cetvrtfinala,a nadal ima najtezi zreb hass,kolsreiber,tsonga(pakao)... to je to ukratko.
mareja necu ni da komentarisem njemu su svi nezgodni,ne bi me cudili da ispadne u 1. kolu.

James

pre 11 godina

Konkretan izazov za Noleta. Da bi ostao na prvom mestu. Mora da tuce Federera. Ako bi Federer dobio Djokovica u polufinalu uz Djokovicevu igru, onda mislim da bi Federer mogao dobiti i Nadala u finalu ili bilo koga na drugoj strani.
Zato Nole 'ajmo u pobede, uz tebe smo.

rafafan

pre 11 godina

Идемооооо Рафаааа, до нове титуле на Вимбелдону и првога места на АТП листи.
Вамос, вамос, вамос ... јеееааа ... Надал Бр. 1.

despot

pre 11 godina

Neka neko kaze da nema namestanja. Prvi na treceg, drugi na cetvrtog. Neda NAJKE da se njena dva najbolja manekena sretnu pre finala. Tako je bilo i tako ce biti sve dok neko ne bude finansijski jaci. Nema veze NOLE do trofeja ponovo. Federer ispada Nadal ispada pre finala.

mz

pre 11 godina

Zar je bitno sto su Novak i Federer u istom delu zreba? Ja sam ubedjen da Tipsa moze da napravi iznenadjenje ovde u cetvrfinalu protiv Federera! Dace bog da tako i bude! Ajmo Tipsa!!

Zeljka

pre 11 godina

Ne mogu se sjetiti ko je napisao da tako treba, kao prvi i treći, a drugi i četvrti? Samo da demantujem takvo nešto, jer dok je Novak bio treći a Federer drugi i tada su najčešće igrali baš njih dvojica, što znači, igrali su drugi i treći što sad nikako ne možemo vidjeti.Pitam se zašto?

Jelena iz Krunske

pre 11 godina

Šta je lajkeri. Čemu takav jed, ćemu takav bes ? Otkud ta nervoza zbog "nameštenog" kostura ? Umesto da se radujete, jer je dr. Fedex, kako sami kažete, stara mušterija našeg terminatora sa pogledom koji plaši malu decu, vama klecaju slabaćka kolena. Ma strah i kompleksi su čudo ! Mogu misliti koko će vam laknuti kad doktor kroz nekoliko godina ode u zasluženu penziju.

ralexic

pre 11 godina

za JJ su sve teniserke postale veliki problem.ona jedino prolazi prvo kolo ukoliko je slobodna(stara slava) ali ce zato od 2013 u kvalifijacije sa jovanovskom.nole je br.1 i nije bitno kad ce koga da pomete bolje federer nego nadal ili marej ali treba proci ferera.

Stefan12

pre 11 godina

Jaooo ljudi dal` je moguce....Uvek se nadam da gledam neko finale izmedju Djokovica i Fedrera ali koliko vidim to ni sad nije moguce. Pitam se samo dokle ce ovako da ide raspored meceva u tenisu....

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Htedoh da pitam "dal je moguce" ... ali ,vidim,mnogi su me preduhitrili ... za nepoverovati!!
Ali,ok...raduje me kada Fed izjavi "imao je srece"...lepo zvuci !!

Zreb

pre 11 godina

Ko je imao priliku da prati preko neta zreb videce da je Novak izvlacio nosioce grupa a Petra Kvitova kod zema.Znaci ne pisite gluposti fda je namesteno. Novak je izvukao Federeara u svoju polovinu zreba, kao sto je u Parizu Nadal izvlacio

Milan

pre 11 godina

Opet Djokovic - Federer, sad vise stvarno nema veze sa slucajnoscu. Ali neka, Novak je br. 1 i kao takav treba sve da ih pobedi. Ima li sta lepse nego tuci Federera u polufinalu i Nadala u finalu.

Boci

pre 11 godina

Kako ih nije sramota da namestaju Federera Novaku svaki put u zrebu. Koja je verovatnoca da njih dvojica budu u finalu u poslednjih 15 grend slemova? I budala bi videla da nesto nije u redu.

Ivan78bg

pre 11 godina

Tri stvari se nemogu izbeci.Placanje poreza smrt i Federer u Novakovom delu zreba.AKo se ne racuna RG(gde je u proshlosti Djokovic ishao na NAdala) u zadjih 17 GS 15 puta su Federer i Novak isli jedan na drugog.....

VladeX

pre 11 godina

Pa i bolje je ovako. Alternativa je bio Mari, koji igra pred domaćom publikom, a Federer je protiv Hasa pokazao da nije baš tako dominantan na travi ove godine. Mene više brinu protivnici u četvrtfinalu i osmini finala. Ako Noletu u četvrtfinalu padnu Conga ili Berdih (još uvek nisam video kompletan žreb), to će mu biti teži meč od eventualnog meča sa Federerom. Sve u svemu, predviđam reprizu RG-a, samo sa obrnutim ishodom u finalu (3:1 za Noleta).

veliki strumf

pre 11 godina

Ovu namestaljku konacno vidi ceo svet. na Wimbledon twitteru mnogi se cude kako da se u 9 od 10 zreba na Grand Slam-ovima ukrste Nole i Federer. U trenutku dok pisem nemam ceo zreb, ali koliko sa tvitova vidim Nole ima dobar zreb do cetvrtfinala kada se ukrsta sa Berdihom, Federer takodje ima dobar zreb, dok je donja polovina gde su Nadal i Marej veoma teska, a narocito je tezak Marejev kostur. Tipsi zaista nije imao srece, mada je pitanje koliko je Nalbandijan posle onoga sto mu se desilo psihicki stabilan. Tipsi se u cetvrtfinalu ukrsta sa Federerom, tako da se nadam srpskom polufinalu Wimbledona (zamislite taj show). Sto se devojaka tice, uf, i Gerges a narocito Klajsters u kakvoj god da je formi izuzetno su teski rotivnici za prvo kolo. U Anu ne sumnjam, ali Jelena(?)

Bojan

pre 11 godina

Pre bih rekao da namestaju Federeru Novaka posto ga ovaj nas dere ko siroce vec 2 godine hehe ali cinjenica da protiv Nadala Federer nema nikakve sanse a protiv Noleta moyda nekih 20%...
Sve to sponzori namestaju neka im je na cast ako znaju sta je to uopste

Boci

pre 11 godina

Kako ih nije sramota da namestaju Federera Novaku svaki put u zrebu. Koja je verovatnoca da njih dvojica budu u finalu u poslednjih 15 grend slemova? I budala bi videla da nesto nije u redu.

Ivan78bg

pre 11 godina

Tri stvari se nemogu izbeci.Placanje poreza smrt i Federer u Novakovom delu zreba.AKo se ne racuna RG(gde je u proshlosti Djokovic ishao na NAdala) u zadjih 17 GS 15 puta su Federer i Novak isli jedan na drugog.....

Milan

pre 11 godina

Opet Djokovic - Federer, sad vise stvarno nema veze sa slucajnoscu. Ali neka, Novak je br. 1 i kao takav treba sve da ih pobedi. Ima li sta lepse nego tuci Federera u polufinalu i Nadala u finalu.

veliki strumf

pre 11 godina

Ovu namestaljku konacno vidi ceo svet. na Wimbledon twitteru mnogi se cude kako da se u 9 od 10 zreba na Grand Slam-ovima ukrste Nole i Federer. U trenutku dok pisem nemam ceo zreb, ali koliko sa tvitova vidim Nole ima dobar zreb do cetvrtfinala kada se ukrsta sa Berdihom, Federer takodje ima dobar zreb, dok je donja polovina gde su Nadal i Marej veoma teska, a narocito je tezak Marejev kostur. Tipsi zaista nije imao srece, mada je pitanje koliko je Nalbandijan posle onoga sto mu se desilo psihicki stabilan. Tipsi se u cetvrtfinalu ukrsta sa Federerom, tako da se nadam srpskom polufinalu Wimbledona (zamislite taj show). Sto se devojaka tice, uf, i Gerges a narocito Klajsters u kakvoj god da je formi izuzetno su teski rotivnici za prvo kolo. U Anu ne sumnjam, ali Jelena(?)

Vukašin

pre 11 godina

Kakav žreb za Murray-a, sve sami "bombarderi"!
1. kolo - Davidenko
2. kolo - Karlović
3. kolo - Anderson
4. kolo - Raonić/Čilić
5. kolo - Del Potro

VladeX

pre 11 godina

Pa i bolje je ovako. Alternativa je bio Mari, koji igra pred domaćom publikom, a Federer je protiv Hasa pokazao da nije baš tako dominantan na travi ove godine. Mene više brinu protivnici u četvrtfinalu i osmini finala. Ako Noletu u četvrtfinalu padnu Conga ili Berdih (još uvek nisam video kompletan žreb), to će mu biti teži meč od eventualnog meča sa Federerom. Sve u svemu, predviđam reprizu RG-a, samo sa obrnutim ishodom u finalu (3:1 za Noleta).

Bojan

pre 11 godina

Pre bih rekao da namestaju Federeru Novaka posto ga ovaj nas dere ko siroce vec 2 godine hehe ali cinjenica da protiv Nadala Federer nema nikakve sanse a protiv Noleta moyda nekih 20%...
Sve to sponzori namestaju neka im je na cast ako znaju sta je to uopste

Stefan12

pre 11 godina

Jaooo ljudi dal` je moguce....Uvek se nadam da gledam neko finale izmedju Djokovica i Fedrera ali koliko vidim to ni sad nije moguce. Pitam se samo dokle ce ovako da ide raspored meceva u tenisu....

Zeljka

pre 11 godina

Ne mogu se sjetiti ko je napisao da tako treba, kao prvi i treći, a drugi i četvrti? Samo da demantujem takvo nešto, jer dok je Novak bio treći a Federer drugi i tada su najčešće igrali baš njih dvojica, što znači, igrali su drugi i treći što sad nikako ne možemo vidjeti.Pitam se zašto?

mz

pre 11 godina

Zar je bitno sto su Novak i Federer u istom delu zreba? Ja sam ubedjen da Tipsa moze da napravi iznenadjenje ovde u cetvrfinalu protiv Federera! Dace bog da tako i bude! Ajmo Tipsa!!

Danilo

pre 11 godina

Najsvežije:
Novak u četrvfinalu na Berdiha,
Federer na Isnera ili Janka,
Endi na prvo na Raonića,pa ili Del Potro ili Ferer,
Rafa na Congu.
Nervira me naravno kao i sve što Nole stalno igra sa Rodžerom polufinala,ali do tada,čini mi se da je Federer imao najbolji žreb?
U svakom slučaju,uvek pobedi najbolji,bez obzira na žreb!

Lazarenko

pre 11 godina

Ovo vise nije teorija zavere, ovo je praksa zavere.
Najbolji su mi ovi komentari - "Djokovic ako hoce da osvoji turnir, mora da pobedi obojicu". Ovo vazi i za Federera, ali nikako i za Nadala - on mora da igra samo sa jednim iz Top 3 da bi (eventualno) osvojio turnir.

moje ime

pre 11 godina

Ne znam zasto bi namestali zreb ovako. Mislite da Federer voli da igra protiv Novaka? A i sam Novak je ucestvovao u izvlacenju, tako da je malo glupo pricati o namestanju.
Realno, i da je Marej bio u Novakovoj polovini, vi biste rekli da je namesteno, jer je Marej pred domacom publikom.
Federerov zreb do 1/2finala je najlaksi. Njegove sanse i protiv Novaka i protiv Nadala su jako male.

AlCapone

pre 11 godina

Nije sve tako crno. Nadal je dobio Murraya koji ce biti strahovito motiviran na domacem terenu, moguci protivnici su mu i Ferrer, Del Potro i Tsonga. Djokovic ima Federera i Berdycha. Ali pogledajte kako igra Djokovic protiv Federera zadnju 1.5 godinu, Federer je onaj tko treba da brine sto je opet u Novakovoj polovini.

Ali svi znamo da najvise ovisi od Djokovica, ako igra na svom nivou nema igraca na planeti koji ga moze zaustaviti. Tako da samo napred Novak! Mi te pratimo i navijamo.

Europljanka

pre 11 godina

Interesuje me da li cete opet prodati prenos polufinala ili finala Prvoj .....

hahahahaha, nisu prodali nego izgleda imaju istog gazdu (priča se da je Grk)
pa je bilo po principu "veži konja gde ti gazda kaže".

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Htedoh da pitam "dal je moguce" ... ali ,vidim,mnogi su me preduhitrili ... za nepoverovati!!
Ali,ok...raduje me kada Fed izjavi "imao je srece"...lepo zvuci !!

Genta

pre 11 godina

Prošle godine su bili u istoj polovini žreba,pa se Nolu nije dalo da ga otrese u 1/2 i da naplati RG!
Uživajte u momentu i manite se spekulacija,ko zna koliko će nas dočekati da opet vidi nešto slično!
Ko nije pazio na času,NĐ RN I RF su osvajači 28 od prethodnih 29 GS!

... :)

pre 11 godina

Alo ljudi,pa to što je Federer na Novakovom delu žreba više treba njega da brine nego Novaka,na osnovu predhodnih rezultata reklo bi se da je "zavera" protiv Federera jer kad dođe do Novaka bice-dalje nećeš moći!

Aleksandar

pre 11 godina

Klajsters je danas predala meč bez borbe zbog navodne povrede, koja, prema rečima njenog trenera, nije ozbilna. Očigledno foliranje u stilu Serene Vilijams, Azarenke i sličnih. Odigraju nekoliko mečeva na manjem turniru, predaju meč bez borbe i onda se pojave "povređene" na GS-u i zablistaju. Bilo bi lepo kad bi je Jelena "odrala", ali teško. Pretpostavljam da će kvota biti: Kim - 1.01, Jelena - 8.90, tako da ko hoće da postane milioner, neka se kladi na Jelenu. :D

despot

pre 11 godina

Neka neko kaze da nema namestanja. Prvi na treceg, drugi na cetvrtog. Neda NAJKE da se njena dva najbolja manekena sretnu pre finala. Tako je bilo i tako ce biti sve dok neko ne bude finansijski jaci. Nema veze NOLE do trofeja ponovo. Federer ispada Nadal ispada pre finala.

federer

pre 11 godina

na brzinu sam pogledao zreb... I novak i federer imaju prilicno lak zreb do cetvrtfinala,a nadal ima najtezi zreb hass,kolsreiber,tsonga(pakao)... to je to ukratko.
mareja necu ni da komentarisem njemu su svi nezgodni,ne bi me cudili da ispadne u 1. kolu.

Opet teorija zavere

pre 11 godina

Opet pisem Gospodo. Izvlacenje parova na Wimbledon u muskoj konkurenciji je izvrsio Novak Djokovic u muskoj i Petra Kvitova kod zena kao proslogodisnji pobednici. Znaci Novak sam sebi dodelio Rogera Federera

Albert

pre 11 godina

Ne znam ko mi vise ide na zivce, ovi provokatori koji pljuju po Novaku ili ovi fanatici Novaka, koji misle da je sve zivo zavera... Tipicno srpski, nikakav balans. Ili ovako ili onako, sredine nema. Sta jadni Murray da kaze, koji ima ubedljivo najtezi zreb do 1/2 finala??? Britanska zavera protiv Skota??? totalno blesava nacija!

T'ga za jug

pre 11 godina

A sto se cimate? U 90% komentara Federera nazivate dedom, konobarom..Samo komentatori iz Srbije ne priznaju(a potajno znaju i po ovim komentarima) da je Federer najbolji teniser svih vremena.
P.S.Navijam za Djokovica, da ne bude zabune.

Blanusha

pre 11 godina

Interesuje me da li cete opet prodati prenos polufinala ili finala Prvoj, u slucaju da Nole dogura do tamo, kao sto hoce? Bruka jedna!
Napred Nole!!! Do titule!

LKbulls

pre 11 godina

@ivan
Kakve gluposti si nalupao ovde.. Ana ODUVEK ima strašno loš žreb. To i nije bilo teško u 2009-2010 godini s obzirom na njenu "formu", ali cele prošle godine, a naročito ove, kada podiže formu i SVAKAKO ima igru za prvih 8 ili čak prvih 5 na listi, ali nonstop u trećem kolu ide na najgoru moguću protivnicu.
AO: Kvitova (2. na WTA)
Miami: Venus (bez komentara)
Madrid: Azarenka (1. na WTA, finalistkinja)
Rim: Šarapova (2. na WTA, pobednica)
RG: Errani (finalistkinja)
A pre toga na IW razbila Voznjacki(4.) i Bartoli (7.) na putu do polufinala, gde je posle ODLIČNE igre predala zbog povrede
O čemu ti pričaš??

automatski

pre 11 godina

Naslov: "Đoković na Ferera, JJ na Klajsters" !!!
Djokovicu svaka cast, a za JJ stvarno nije vazno protiv koga ce igrati.
Zasto forsirate u naslovu JJ? Bolji rezultati se mogu ocekivati od Vesne Dolonc.

Vukašin

pre 11 godina

Kolika je verovatnoća da se Isner i Mahut posle onog meča u tri dana prošle godine ponovo sretnu u 1. kolu, a ove će najverovatnije igrati u 2. :) U 1. kolu Isner igra protiv Falle, a Mahut protiv Lorenzija. Obojica su veliki favoriti.
Baš je providno...

TheObradovic

pre 11 godina

Niko ne komentarise (potencijalni) mec drugog kola Isner-Mahut.
Trecu godinu zaredom na Vimbldonu!

Poceo sam se odmah smejati. 70-68 u petom setu 2010.
Cirkus.

Zreb

pre 11 godina

Ko je imao priliku da prati preko neta zreb videce da je Novak izvlacio nosioce grupa a Petra Kvitova kod zema.Znaci ne pisite gluposti fda je namesteno. Novak je izvukao Federeara u svoju polovinu zreba, kao sto je u Parizu Nadal izvlacio

Jelena iz Krunske

pre 11 godina

Šta je lajkeri. Čemu takav jed, ćemu takav bes ? Otkud ta nervoza zbog "nameštenog" kostura ? Umesto da se radujete, jer je dr. Fedex, kako sami kažete, stara mušterija našeg terminatora sa pogledom koji plaši malu decu, vama klecaju slabaćka kolena. Ma strah i kompleksi su čudo ! Mogu misliti koko će vam laknuti kad doktor kroz nekoliko godina ode u zasluženu penziju.

James

pre 11 godina

Konkretan izazov za Noleta. Da bi ostao na prvom mestu. Mora da tuce Federera. Ako bi Federer dobio Djokovica u polufinalu uz Djokovicevu igru, onda mislim da bi Federer mogao dobiti i Nadala u finalu ili bilo koga na drugoj strani.
Zato Nole 'ajmo u pobede, uz tebe smo.

Starman

pre 11 godina

Pa o cemu ljudi vi pisete ovdje...pogledajte ko je izvlacio parove n danasnjem zrebu...da vidjet cete da je to bio nole...po vama sigurno su mu zaljepili za ruku kuglicu od federera...stvarno ste smjesni sa ti zavrerama i urotama

ralexic

pre 11 godina

za JJ su sve teniserke postale veliki problem.ona jedino prolazi prvo kolo ukoliko je slobodna(stara slava) ali ce zato od 2013 u kvalifijacije sa jovanovskom.nole je br.1 i nije bitno kad ce koga da pomete bolje federer nego nadal ili marej ali treba proci ferera.

Grobar

pre 11 godina

Niko od nasih tenisera nije dobro prosao sa danasnjim zrebom,a posebno Janko komme je danas rodjendan!Srecan rodjendan Jankela i nadam se da ces daleko dogurati.

bole bgd 2

pre 11 godina

"Što se mene tiče bolje Federer nego Marej. Mislio sam da će Novak pobediti i u Parizu, ali u lošoj igri sa dva prekida, manje loš i više agresivan bio je Nadal, pa zasluženo pobedi. Vimbldon 2012. osvaja Đoković ili Marej. Tipsa pobeđuje prgavog Argentinca, a kod Troickog se nikad ne zna!
Mislim sa će Jelena ovog pura tući Klajsters, red je! Ana bi trebala da se "osveti" simpatičnoj i lepoj Mariji Martines Sančes za poraz u polufinalu Rima 2010. ( u finalu Marija pobedila JJ i igrala najbolji tenis u životu). Kod žena su favoriti Šarapova, Azarenka,S.Vilijams i Kerber."

Zoran

pre 11 godina

... za Novak je najbolje da ide na Federera u polufinalu jer je prosto bolji teniser od Federera i što je bitno , posebno je nadahnut kad igra sa njim tako da će ukoliko dođe do tog meča biti 3:0 i poslije tako rutinske pobjede , jačeg treninga , odmoran ući u finale . Dobro će poslužiti kao sparing partner pred finalni meč .

lazarcks

pre 11 godina

Ma daj bre namestaljka,ja unapred znam napamet zreb,tacno sam znao da ce delpo biti kod mareja i ferera i nadala i conge(kod njih u polufinalu)Nesta mi se javlja finale nole i delpo.

Borisav

pre 11 godina

Kakvo iznednadjenje...polufinale cista sluchajnost Djokovic - Federer :)
...treba mi info ...u kojoj kladionici kod nas mozhesh da smislish nesto tipa da ce biti u istoj polovini zreba i da to stavish na tiket ?

Dusan

pre 11 godina

Dobro, znali smo da ce biti namesteno polufinale Novak-Federer, ali bas steta sto je Janko dobio Nalbandijana u prvom kolu, sanse su jednake, ali tezi protivnik za prvo kolo ja mislim da ne postoji. Nadam se da ce da slomi nekom sudiji nogu, pa da olaksa Janku posao. Salim se, naravno. Ostali nemaju neke sanse, da budemo realni. Jelena ce uzeti najvise 2-3 gema, Ana moze da se progura do 1/8 finala, ali onda ce izgubiti jer ima psihicku barijeru i strah od pobede, pa i nije mnogo bitno protiv koga ce igrati. Troicki ispada u prvom ili drugom kolu, Jovanovski moze da dobije prvo kolo jer je ova Danilidu bas matora, ali u drugom kolu gubi s kim god bude igrala. Za Dolonc necu nista da pricam, jos je nikad nismo videli na delu. Srecno svima!

Aleksandar

pre 11 godina

Sad sam pročitao vAšu vest o povredi Kim Klajsters, tako da ne morate da objavite moj prethodni komentar, pošto sam verovatno pogrešio.

Jednorog68

pre 11 godina

Pazi ovog rafinog fana. Dečko oladi malo. Budi srećan što nisi u mojoj blizini. Malo drugačije bi se radovao.
(djolefan, 22. jun 2012 14:27)

A ti se to ne šališ?
Ja bih rekla -DA!
Inače...Ne bi obradovao Novaka ovakvim "navijanjem".

******************
Kad se sve sabere, Endy Murray ima ponajviše muka sa žrebom.
Čini se da je Rogeru Federeru sreća bila naklonjenija nego drugoj troijici.
Novak Đoković i Rafael Nadal, kao prvi i drugi, kao branilac i napadač titule, ne bi trebalo da se brukaju kukanjem.

Najboljima oduvek sleduje najteže.
Napred, pokažite zašto ste najbolji.

ja

pre 11 godina

Zreb skoro uvek izvlace pobednici iz prethodne godine.
Jedino sto uglavnom teniserka izvlaci muski, a teniser zenski zreb. Pretpostavljam da je I sada bilo tako I da je Petra izvlacila muski zreb. I jos nesto za ovog koji pominje kuglice. Nisu u pitanju nikakve kuglice vec novcici sa brojevima koji oznacavaju nosioce. Na pocetku onaj koji izvlaci ima 2 novcica sa brojevima 3 I 4. Petra je ocigledno prvo izvukla broj 3, sto ZNACI da je Federer upao u Novakovu polovinu, a Marej u Nadalovu. Nakon ta 2 novcica dobija naredna 4, pa jos 2 puta po 4 I na kraju preostalih 16 novcica. Time se rasporedjuju sva 32 noosioca, a preostalih 96 tenisera je vec rasporedjeno u zreb kompjuterom. Tako funkcionise izvlacenje.

che

pre 11 godina

pobedjuje federer novaka u polufinalu i dobija prvo mesto!jednostavno(ajmo 1000 minusa)ali ovo je vrlo moguce!
(wimby, 22. jun 2012 14:38)
Novak je i dalje prvi ako se ovo dogodi, cak i ako Fed osvoji titulu osle toga. Da bi imao sansu za prvo mesto Novak mora ispasti u cetvrtfinalu.

rafafan

pre 11 godina

Идемооооо Рафаааа, до нове титуле на Вимбелдону и првога места на АТП листи.
Вамос, вамос, вамос ... јеееааа ... Надал Бр. 1.

Pufta, NS

pre 11 godina

Ajd' da se zezate sa tom teorijom zavere i nekim kao namestanjem zreba, vladavinom Nike-a, i pisete makar sta slicno, da nas nervirate. OK, dobar vam je stos.
Ali, ljudi, ovde ima onih koji stvarno veruju u te nebuloze!
E, to me brine. Znate, ja zivim u Srbiji, medju njima. To nikako nije dobro.

marko

pre 11 godina

@LKbulls

svaka ti je zlatna! potpisujem

što se đokovića tiče, imam utisak da je ove godine nažalost on u situaciji u kojoj je nadal bio prošle (što se tiče međusobnih duela) - samo u australiji ga je dobio i to na fizičku pripremljenost (uglavnom). što bi rekao apolo krid rokiju u trećem delu: izgubio je "eye of the tiger" :). zaista, sećam se njegovih iscrpljujućih priprema pred prošlu sezonu (kad je pičio bajsom po francuskim uzbrdicama). takođe, simptomatično je da je njegova forma u silaznoj putanji nakon prošlogodišnjeg vimbldona - odmah nakon što je raskinuo saradnju sa onim vračem (ili šta je već bio dotični, mada se ne tripujem na vudu fore). možda da trči u biciklističkim i siledžijki po plaži sa vajdom; pa onaj gej momenat gde se prskaju vodom u plićaku (paralela sa rokijem). ;)

Dermendziev

pre 11 godina

Kod muskih sve po starom,a kod devojaka "sokantno".
Marija,kao i na RG puna srece ,setnja do finale(mozda ce Pironkova malo da je zaplasi,eventualno Venus ako bude raspolozena).Kerber?Cisto sumnjam.

Steta sto su se ostali favoriti nasli u istoj polovini:Serena,Azarenka,Kvitova,eventualno Bartoli.

Pozdrav!

Rikardo

pre 11 godina

Žreb navodno nije namešten, a svi znamo da će potencijalno polufinale biti Đoković vs Federer, dok Nadal dobija onog nesretnog Marija. Bilo da se Đoković i Federer nalaze na prvom, drugom ili trećem mestu ATP liste skoro uvek se nađu u istom delu kostura. Na prošlogodišnjen Vimbldonu, RG, pa na US Open-u, izuzetak je bila Australija, potom ponovo na RG, pa sada na Vimbldonu... Znam da je ljudima iz ATP-a jako stalo da u finalu igraju Nadal i Federer i ne verujem u ovakve i ovolike slučajnosti.

ivan

pre 11 godina

Nole je veliki igrac i samo je pitanje dali on, Nadal ili Federer osvajaju Grand slem. Kod devojaka Ana je dete srece i uvek je bila miljenica zreba pa i sada....1 kolo..Marija Hoze Sancez / prosla zenit i igrac zemljanih terena /, 2 kolo..Kimiko Date / K. Bondarenko / nezna se koja je slabija - pacerke /, 3 kolo..verovatno J. Goerges / u zadnje vreme u ocajnoj formi /....a onda 4 kolo /osmina finala /....AZARENKA....i ispadanje. Prva jaka protivnica i KRAJ. A sta reci za Jelenu...em van forme, em u 1, kolu K.Klajsters i takodje kraj. Samo je nama NOLE nasa dika. O ostalima nema se sta znacajnije reci.

Rikardo

pre 11 godina

@Dejan
kvota da ce novak i federer na usopenu biti u istom delu zreba 1 :DDD

Nije 1, već 0,99. I nemojte više da pričate kako je u tenisu sve čisto, nema nameštanja, nema dopingovanja, neko reče "sve je pod konac" :D Po nameštanju je ATP gori od Italijana u fudbalu.

Rikardo

pre 11 godina

@Robert Lee
Ovo nije vise sport, samo biznis...19 slemova 16 puta u istoj polovini.

Veća je verovatnoća da dobijete sedmicu na loto-u nego da u istom delu žreba budu Nadal i Federer. Kolika je kvota u kladionicama da će Federer i Novak biti u istoj polovini žreba, verovatno 0,99 :)

ja

pre 11 godina

Dokle vise te price o namestanju zrebova?
Nema nikakvog namestanja, jer zrebove uvek izvlace sami teniseri.
Shvatite da u zrebu ne postoje imena tenisera, vec samo redni brojevi nosioca. Postoje 3. i 4. nosioc koji se izvlacenjem rasporedjuju u jednu od polovina.
Evo od 2007. pa do danas ovo je 23. gren slem turnir.
Na 17 su Novak i Rodzer bili u istim polovinama, a samo na 6 nisu. To mozda nekima zvuci gotovo neverovatno, ali hajde sada da pogledamo te zrebove po nosiocima.
Evo kako su izgledali ti zrebovi redom od Australia Opena 2007. pa do sada.
Navescu samo koji je nosioc bio u istoj plovini sa prvim nosiocem (treci ili cetvrti).

2007.
1-4
1-4
1-3
1-4
2008.
1-3
1-4
1-3
1-4
2009.
1-4
1-3
1-3
1-4
2010.
1-3
1-4
1-3
1-4
2011.
1-4
1-4
1-4
1-3
2012.
1-4
1-3
1-3

Kao sto vidite 10 puta je bila kombinacija 1-3, a 13 puta 1-4
Idealna odnos bi bio 11-12, posto su sanse i za jedan i za drugi zreb jednake.
Da su Novak i Federer konstantno za ovih 5 godina bili na pozicijama 1 i 3, na gren slemovima bi u istoj polovini bili samo 10 od 23 puta.
Ipak oni su cesto menjali pozicije na listi. Federer je isao od 1.do 3. pozicije i nazad, a isto tako i Novak, a najcesce se to desavalo bas onda kada su trebali da se nadju u suprotnim polovinama zreba.
Zreb ne zna ni za Djokovica, ni Nadala ni Federera. Zna samo za brojeve 1,2,3,4. Ti brojevi su sasvim ravnopravno rasporedjivani prethodnih 6 godina. Ko je na kojem broju nije problem zreba, vec tenisera.

Jelena iz Krunske

pre 11 godina

Šta je lajkeri. Čemu takav jed, ćemu takav bes ? Otkud ta nervoza zbog "nameštenog" kostura ? Umesto da se radujete, jer je dr. Fedex, kako sami kažete, stara mušterija našeg terminatora sa pogledom koji plaši malu decu, vama klecaju slabaćka kolena. Ma strah i kompleksi su čudo ! Mogu misliti koko će vam laknuti kad doktor kroz nekoliko godina ode u zasluženu penziju.

rafafan

pre 11 godina

Идемооооо Рафаааа, до нове титуле на Вимбелдону и првога места на АТП листи.
Вамос, вамос, вамос ... јеееааа ... Надал Бр. 1.

ralexic

pre 11 godina

za JJ su sve teniserke postale veliki problem.ona jedino prolazi prvo kolo ukoliko je slobodna(stara slava) ali ce zato od 2013 u kvalifijacije sa jovanovskom.nole je br.1 i nije bitno kad ce koga da pomete bolje federer nego nadal ili marej ali treba proci ferera.

Zreb

pre 11 godina

Ko je imao priliku da prati preko neta zreb videce da je Novak izvlacio nosioce grupa a Petra Kvitova kod zema.Znaci ne pisite gluposti fda je namesteno. Novak je izvukao Federeara u svoju polovinu zreba, kao sto je u Parizu Nadal izvlacio

marko

pre 11 godina

@LKbulls

svaka ti je zlatna! potpisujem

što se đokovića tiče, imam utisak da je ove godine nažalost on u situaciji u kojoj je nadal bio prošle (što se tiče međusobnih duela) - samo u australiji ga je dobio i to na fizičku pripremljenost (uglavnom). što bi rekao apolo krid rokiju u trećem delu: izgubio je "eye of the tiger" :). zaista, sećam se njegovih iscrpljujućih priprema pred prošlu sezonu (kad je pičio bajsom po francuskim uzbrdicama). takođe, simptomatično je da je njegova forma u silaznoj putanji nakon prošlogodišnjeg vimbldona - odmah nakon što je raskinuo saradnju sa onim vračem (ili šta je već bio dotični, mada se ne tripujem na vudu fore). možda da trči u biciklističkim i siledžijki po plaži sa vajdom; pa onaj gej momenat gde se prskaju vodom u plićaku (paralela sa rokijem). ;)

automatski

pre 11 godina

Naslov: "Đoković na Ferera, JJ na Klajsters" !!!
Djokovicu svaka cast, a za JJ stvarno nije vazno protiv koga ce igrati.
Zasto forsirate u naslovu JJ? Bolji rezultati se mogu ocekivati od Vesne Dolonc.

ivan

pre 11 godina

Nole je veliki igrac i samo je pitanje dali on, Nadal ili Federer osvajaju Grand slem. Kod devojaka Ana je dete srece i uvek je bila miljenica zreba pa i sada....1 kolo..Marija Hoze Sancez / prosla zenit i igrac zemljanih terena /, 2 kolo..Kimiko Date / K. Bondarenko / nezna se koja je slabija - pacerke /, 3 kolo..verovatno J. Goerges / u zadnje vreme u ocajnoj formi /....a onda 4 kolo /osmina finala /....AZARENKA....i ispadanje. Prva jaka protivnica i KRAJ. A sta reci za Jelenu...em van forme, em u 1, kolu K.Klajsters i takodje kraj. Samo je nama NOLE nasa dika. O ostalima nema se sta znacajnije reci.

Bojan

pre 11 godina

Pre bih rekao da namestaju Federeru Novaka posto ga ovaj nas dere ko siroce vec 2 godine hehe ali cinjenica da protiv Nadala Federer nema nikakve sanse a protiv Noleta moyda nekih 20%...
Sve to sponzori namestaju neka im je na cast ako znaju sta je to uopste

T'ga za jug

pre 11 godina

A sto se cimate? U 90% komentara Federera nazivate dedom, konobarom..Samo komentatori iz Srbije ne priznaju(a potajno znaju i po ovim komentarima) da je Federer najbolji teniser svih vremena.
P.S.Navijam za Djokovica, da ne bude zabune.

Boci

pre 11 godina

Kako ih nije sramota da namestaju Federera Novaku svaki put u zrebu. Koja je verovatnoca da njih dvojica budu u finalu u poslednjih 15 grend slemova? I budala bi videla da nesto nije u redu.

despot

pre 11 godina

Neka neko kaze da nema namestanja. Prvi na treceg, drugi na cetvrtog. Neda NAJKE da se njena dva najbolja manekena sretnu pre finala. Tako je bilo i tako ce biti sve dok neko ne bude finansijski jaci. Nema veze NOLE do trofeja ponovo. Federer ispada Nadal ispada pre finala.

mz

pre 11 godina

Zar je bitno sto su Novak i Federer u istom delu zreba? Ja sam ubedjen da Tipsa moze da napravi iznenadjenje ovde u cetvrfinalu protiv Federera! Dace bog da tako i bude! Ajmo Tipsa!!

Starman

pre 11 godina

Pa o cemu ljudi vi pisete ovdje...pogledajte ko je izvlacio parove n danasnjem zrebu...da vidjet cete da je to bio nole...po vama sigurno su mu zaljepili za ruku kuglicu od federera...stvarno ste smjesni sa ti zavrerama i urotama

moje ime

pre 11 godina

Ne znam zasto bi namestali zreb ovako. Mislite da Federer voli da igra protiv Novaka? A i sam Novak je ucestvovao u izvlacenju, tako da je malo glupo pricati o namestanju.
Realno, i da je Marej bio u Novakovoj polovini, vi biste rekli da je namesteno, jer je Marej pred domacom publikom.
Federerov zreb do 1/2finala je najlaksi. Njegove sanse i protiv Novaka i protiv Nadala su jako male.

bole bgd 2

pre 11 godina

"Što se mene tiče bolje Federer nego Marej. Mislio sam da će Novak pobediti i u Parizu, ali u lošoj igri sa dva prekida, manje loš i više agresivan bio je Nadal, pa zasluženo pobedi. Vimbldon 2012. osvaja Đoković ili Marej. Tipsa pobeđuje prgavog Argentinca, a kod Troickog se nikad ne zna!
Mislim sa će Jelena ovog pura tući Klajsters, red je! Ana bi trebala da se "osveti" simpatičnoj i lepoj Mariji Martines Sančes za poraz u polufinalu Rima 2010. ( u finalu Marija pobedila JJ i igrala najbolji tenis u životu). Kod žena su favoriti Šarapova, Azarenka,S.Vilijams i Kerber."

Dusan

pre 11 godina

Dobro, znali smo da ce biti namesteno polufinale Novak-Federer, ali bas steta sto je Janko dobio Nalbandijana u prvom kolu, sanse su jednake, ali tezi protivnik za prvo kolo ja mislim da ne postoji. Nadam se da ce da slomi nekom sudiji nogu, pa da olaksa Janku posao. Salim se, naravno. Ostali nemaju neke sanse, da budemo realni. Jelena ce uzeti najvise 2-3 gema, Ana moze da se progura do 1/8 finala, ali onda ce izgubiti jer ima psihicku barijeru i strah od pobede, pa i nije mnogo bitno protiv koga ce igrati. Troicki ispada u prvom ili drugom kolu, Jovanovski moze da dobije prvo kolo jer je ova Danilidu bas matora, ali u drugom kolu gubi s kim god bude igrala. Za Dolonc necu nista da pricam, jos je nikad nismo videli na delu. Srecno svima!

Pufta, NS

pre 11 godina

Ajd' da se zezate sa tom teorijom zavere i nekim kao namestanjem zreba, vladavinom Nike-a, i pisete makar sta slicno, da nas nervirate. OK, dobar vam je stos.
Ali, ljudi, ovde ima onih koji stvarno veruju u te nebuloze!
E, to me brine. Znate, ja zivim u Srbiji, medju njima. To nikako nije dobro.

Opet teorija zavere

pre 11 godina

Opet pisem Gospodo. Izvlacenje parova na Wimbledon u muskoj konkurenciji je izvrsio Novak Djokovic u muskoj i Petra Kvitova kod zena kao proslogodisnji pobednici. Znaci Novak sam sebi dodelio Rogera Federera

Dermendziev

pre 11 godina

Kod muskih sve po starom,a kod devojaka "sokantno".
Marija,kao i na RG puna srece ,setnja do finale(mozda ce Pironkova malo da je zaplasi,eventualno Venus ako bude raspolozena).Kerber?Cisto sumnjam.

Steta sto su se ostali favoriti nasli u istoj polovini:Serena,Azarenka,Kvitova,eventualno Bartoli.

Pozdrav!

veliki strumf

pre 11 godina

Ovu namestaljku konacno vidi ceo svet. na Wimbledon twitteru mnogi se cude kako da se u 9 od 10 zreba na Grand Slam-ovima ukrste Nole i Federer. U trenutku dok pisem nemam ceo zreb, ali koliko sa tvitova vidim Nole ima dobar zreb do cetvrtfinala kada se ukrsta sa Berdihom, Federer takodje ima dobar zreb, dok je donja polovina gde su Nadal i Marej veoma teska, a narocito je tezak Marejev kostur. Tipsi zaista nije imao srece, mada je pitanje koliko je Nalbandijan posle onoga sto mu se desilo psihicki stabilan. Tipsi se u cetvrtfinalu ukrsta sa Federerom, tako da se nadam srpskom polufinalu Wimbledona (zamislite taj show). Sto se devojaka tice, uf, i Gerges a narocito Klajsters u kakvoj god da je formi izuzetno su teski rotivnici za prvo kolo. U Anu ne sumnjam, ali Jelena(?)

Zoran

pre 11 godina

... za Novak je najbolje da ide na Federera u polufinalu jer je prosto bolji teniser od Federera i što je bitno , posebno je nadahnut kad igra sa njim tako da će ukoliko dođe do tog meča biti 3:0 i poslije tako rutinske pobjede , jačeg treninga , odmoran ući u finale . Dobro će poslužiti kao sparing partner pred finalni meč .

Milan

pre 11 godina

Opet Djokovic - Federer, sad vise stvarno nema veze sa slucajnoscu. Ali neka, Novak je br. 1 i kao takav treba sve da ih pobedi. Ima li sta lepse nego tuci Federera u polufinalu i Nadala u finalu.

Aleksandar

pre 11 godina

Klajsters je danas predala meč bez borbe zbog navodne povrede, koja, prema rečima njenog trenera, nije ozbilna. Očigledno foliranje u stilu Serene Vilijams, Azarenke i sličnih. Odigraju nekoliko mečeva na manjem turniru, predaju meč bez borbe i onda se pojave "povređene" na GS-u i zablistaju. Bilo bi lepo kad bi je Jelena "odrala", ali teško. Pretpostavljam da će kvota biti: Kim - 1.01, Jelena - 8.90, tako da ko hoće da postane milioner, neka se kladi na Jelenu. :D

che

pre 11 godina

pobedjuje federer novaka u polufinalu i dobija prvo mesto!jednostavno(ajmo 1000 minusa)ali ovo je vrlo moguce!
(wimby, 22. jun 2012 14:38)
Novak je i dalje prvi ako se ovo dogodi, cak i ako Fed osvoji titulu osle toga. Da bi imao sansu za prvo mesto Novak mora ispasti u cetvrtfinalu.

LKbulls

pre 11 godina

@ivan
Kakve gluposti si nalupao ovde.. Ana ODUVEK ima strašno loš žreb. To i nije bilo teško u 2009-2010 godini s obzirom na njenu "formu", ali cele prošle godine, a naročito ove, kada podiže formu i SVAKAKO ima igru za prvih 8 ili čak prvih 5 na listi, ali nonstop u trećem kolu ide na najgoru moguću protivnicu.
AO: Kvitova (2. na WTA)
Miami: Venus (bez komentara)
Madrid: Azarenka (1. na WTA, finalistkinja)
Rim: Šarapova (2. na WTA, pobednica)
RG: Errani (finalistkinja)
A pre toga na IW razbila Voznjacki(4.) i Bartoli (7.) na putu do polufinala, gde je posle ODLIČNE igre predala zbog povrede
O čemu ti pričaš??

Ivan78bg

pre 11 godina

Tri stvari se nemogu izbeci.Placanje poreza smrt i Federer u Novakovom delu zreba.AKo se ne racuna RG(gde je u proshlosti Djokovic ishao na NAdala) u zadjih 17 GS 15 puta su Federer i Novak isli jedan na drugog.....

grobar.prijepolje

pre 11 godina

Htedoh da pitam "dal je moguce" ... ali ,vidim,mnogi su me preduhitrili ... za nepoverovati!!
Ali,ok...raduje me kada Fed izjavi "imao je srece"...lepo zvuci !!

federer

pre 11 godina

na brzinu sam pogledao zreb... I novak i federer imaju prilicno lak zreb do cetvrtfinala,a nadal ima najtezi zreb hass,kolsreiber,tsonga(pakao)... to je to ukratko.
mareja necu ni da komentarisem njemu su svi nezgodni,ne bi me cudili da ispadne u 1. kolu.

lazarcks

pre 11 godina

Ma daj bre namestaljka,ja unapred znam napamet zreb,tacno sam znao da ce delpo biti kod mareja i ferera i nadala i conge(kod njih u polufinalu)Nesta mi se javlja finale nole i delpo.

Zeljka

pre 11 godina

Ne mogu se sjetiti ko je napisao da tako treba, kao prvi i treći, a drugi i četvrti? Samo da demantujem takvo nešto, jer dok je Novak bio treći a Federer drugi i tada su najčešće igrali baš njih dvojica, što znači, igrali su drugi i treći što sad nikako ne možemo vidjeti.Pitam se zašto?

AlCapone

pre 11 godina

Nije sve tako crno. Nadal je dobio Murraya koji ce biti strahovito motiviran na domacem terenu, moguci protivnici su mu i Ferrer, Del Potro i Tsonga. Djokovic ima Federera i Berdycha. Ali pogledajte kako igra Djokovic protiv Federera zadnju 1.5 godinu, Federer je onaj tko treba da brine sto je opet u Novakovoj polovini.

Ali svi znamo da najvise ovisi od Djokovica, ako igra na svom nivou nema igraca na planeti koji ga moze zaustaviti. Tako da samo napred Novak! Mi te pratimo i navijamo.

Lazarenko

pre 11 godina

Ovo vise nije teorija zavere, ovo je praksa zavere.
Najbolji su mi ovi komentari - "Djokovic ako hoce da osvoji turnir, mora da pobedi obojicu". Ovo vazi i za Federera, ali nikako i za Nadala - on mora da igra samo sa jednim iz Top 3 da bi (eventualno) osvojio turnir.

VladeX

pre 11 godina

Pa i bolje je ovako. Alternativa je bio Mari, koji igra pred domaćom publikom, a Federer je protiv Hasa pokazao da nije baš tako dominantan na travi ove godine. Mene više brinu protivnici u četvrtfinalu i osmini finala. Ako Noletu u četvrtfinalu padnu Conga ili Berdih (još uvek nisam video kompletan žreb), to će mu biti teži meč od eventualnog meča sa Federerom. Sve u svemu, predviđam reprizu RG-a, samo sa obrnutim ishodom u finalu (3:1 za Noleta).

Stefan12

pre 11 godina

Jaooo ljudi dal` je moguce....Uvek se nadam da gledam neko finale izmedju Djokovica i Fedrera ali koliko vidim to ni sad nije moguce. Pitam se samo dokle ce ovako da ide raspored meceva u tenisu....

Blanusha

pre 11 godina

Interesuje me da li cete opet prodati prenos polufinala ili finala Prvoj, u slucaju da Nole dogura do tamo, kao sto hoce? Bruka jedna!
Napred Nole!!! Do titule!

... :)

pre 11 godina

Alo ljudi,pa to što je Federer na Novakovom delu žreba više treba njega da brine nego Novaka,na osnovu predhodnih rezultata reklo bi se da je "zavera" protiv Federera jer kad dođe do Novaka bice-dalje nećeš moći!

Vukašin

pre 11 godina

Kolika je verovatnoća da se Isner i Mahut posle onog meča u tri dana prošle godine ponovo sretnu u 1. kolu, a ove će najverovatnije igrati u 2. :) U 1. kolu Isner igra protiv Falle, a Mahut protiv Lorenzija. Obojica su veliki favoriti.
Baš je providno...

Danilo

pre 11 godina

Najsvežije:
Novak u četrvfinalu na Berdiha,
Federer na Isnera ili Janka,
Endi na prvo na Raonića,pa ili Del Potro ili Ferer,
Rafa na Congu.
Nervira me naravno kao i sve što Nole stalno igra sa Rodžerom polufinala,ali do tada,čini mi se da je Federer imao najbolji žreb?
U svakom slučaju,uvek pobedi najbolji,bez obzira na žreb!

Albert

pre 11 godina

Ne znam ko mi vise ide na zivce, ovi provokatori koji pljuju po Novaku ili ovi fanatici Novaka, koji misle da je sve zivo zavera... Tipicno srpski, nikakav balans. Ili ovako ili onako, sredine nema. Sta jadni Murray da kaze, koji ima ubedljivo najtezi zreb do 1/2 finala??? Britanska zavera protiv Skota??? totalno blesava nacija!

James

pre 11 godina

Konkretan izazov za Noleta. Da bi ostao na prvom mestu. Mora da tuce Federera. Ako bi Federer dobio Djokovica u polufinalu uz Djokovicevu igru, onda mislim da bi Federer mogao dobiti i Nadala u finalu ili bilo koga na drugoj strani.
Zato Nole 'ajmo u pobede, uz tebe smo.

ja

pre 11 godina

Zreb skoro uvek izvlace pobednici iz prethodne godine.
Jedino sto uglavnom teniserka izvlaci muski, a teniser zenski zreb. Pretpostavljam da je I sada bilo tako I da je Petra izvlacila muski zreb. I jos nesto za ovog koji pominje kuglice. Nisu u pitanju nikakve kuglice vec novcici sa brojevima koji oznacavaju nosioce. Na pocetku onaj koji izvlaci ima 2 novcica sa brojevima 3 I 4. Petra je ocigledno prvo izvukla broj 3, sto ZNACI da je Federer upao u Novakovu polovinu, a Marej u Nadalovu. Nakon ta 2 novcica dobija naredna 4, pa jos 2 puta po 4 I na kraju preostalih 16 novcica. Time se rasporedjuju sva 32 noosioca, a preostalih 96 tenisera je vec rasporedjeno u zreb kompjuterom. Tako funkcionise izvlacenje.

Vukašin

pre 11 godina

Kakav žreb za Murray-a, sve sami "bombarderi"!
1. kolo - Davidenko
2. kolo - Karlović
3. kolo - Anderson
4. kolo - Raonić/Čilić
5. kolo - Del Potro

Aleksandar

pre 11 godina

Sad sam pročitao vAšu vest o povredi Kim Klajsters, tako da ne morate da objavite moj prethodni komentar, pošto sam verovatno pogrešio.

TheObradovic

pre 11 godina

Niko ne komentarise (potencijalni) mec drugog kola Isner-Mahut.
Trecu godinu zaredom na Vimbldonu!

Poceo sam se odmah smejati. 70-68 u petom setu 2010.
Cirkus.

Rikardo

pre 11 godina

@Dejan
kvota da ce novak i federer na usopenu biti u istom delu zreba 1 :DDD

Nije 1, već 0,99. I nemojte više da pričate kako je u tenisu sve čisto, nema nameštanja, nema dopingovanja, neko reče "sve je pod konac" :D Po nameštanju je ATP gori od Italijana u fudbalu.

Genta

pre 11 godina

Prošle godine su bili u istoj polovini žreba,pa se Nolu nije dalo da ga otrese u 1/2 i da naplati RG!
Uživajte u momentu i manite se spekulacija,ko zna koliko će nas dočekati da opet vidi nešto slično!
Ko nije pazio na času,NĐ RN I RF su osvajači 28 od prethodnih 29 GS!

Jednorog68

pre 11 godina

Pazi ovog rafinog fana. Dečko oladi malo. Budi srećan što nisi u mojoj blizini. Malo drugačije bi se radovao.
(djolefan, 22. jun 2012 14:27)

A ti se to ne šališ?
Ja bih rekla -DA!
Inače...Ne bi obradovao Novaka ovakvim "navijanjem".

******************
Kad se sve sabere, Endy Murray ima ponajviše muka sa žrebom.
Čini se da je Rogeru Federeru sreća bila naklonjenija nego drugoj troijici.
Novak Đoković i Rafael Nadal, kao prvi i drugi, kao branilac i napadač titule, ne bi trebalo da se brukaju kukanjem.

Najboljima oduvek sleduje najteže.
Napred, pokažite zašto ste najbolji.

Borisav

pre 11 godina

Kakvo iznednadjenje...polufinale cista sluchajnost Djokovic - Federer :)
...treba mi info ...u kojoj kladionici kod nas mozhesh da smislish nesto tipa da ce biti u istoj polovini zreba i da to stavish na tiket ?

Rikardo

pre 11 godina

Žreb navodno nije namešten, a svi znamo da će potencijalno polufinale biti Đoković vs Federer, dok Nadal dobija onog nesretnog Marija. Bilo da se Đoković i Federer nalaze na prvom, drugom ili trećem mestu ATP liste skoro uvek se nađu u istom delu kostura. Na prošlogodišnjen Vimbldonu, RG, pa na US Open-u, izuzetak je bila Australija, potom ponovo na RG, pa sada na Vimbldonu... Znam da je ljudima iz ATP-a jako stalo da u finalu igraju Nadal i Federer i ne verujem u ovakve i ovolike slučajnosti.

Rikardo

pre 11 godina

@Robert Lee
Ovo nije vise sport, samo biznis...19 slemova 16 puta u istoj polovini.

Veća je verovatnoća da dobijete sedmicu na loto-u nego da u istom delu žreba budu Nadal i Federer. Kolika je kvota u kladionicama da će Federer i Novak biti u istoj polovini žreba, verovatno 0,99 :)

Europljanka

pre 11 godina

Interesuje me da li cete opet prodati prenos polufinala ili finala Prvoj .....

hahahahaha, nisu prodali nego izgleda imaju istog gazdu (priča se da je Grk)
pa je bilo po principu "veži konja gde ti gazda kaže".

Grobar

pre 11 godina

Niko od nasih tenisera nije dobro prosao sa danasnjim zrebom,a posebno Janko komme je danas rodjendan!Srecan rodjendan Jankela i nadam se da ces daleko dogurati.

ja

pre 11 godina

Dokle vise te price o namestanju zrebova?
Nema nikakvog namestanja, jer zrebove uvek izvlace sami teniseri.
Shvatite da u zrebu ne postoje imena tenisera, vec samo redni brojevi nosioca. Postoje 3. i 4. nosioc koji se izvlacenjem rasporedjuju u jednu od polovina.
Evo od 2007. pa do danas ovo je 23. gren slem turnir.
Na 17 su Novak i Rodzer bili u istim polovinama, a samo na 6 nisu. To mozda nekima zvuci gotovo neverovatno, ali hajde sada da pogledamo te zrebove po nosiocima.
Evo kako su izgledali ti zrebovi redom od Australia Opena 2007. pa do sada.
Navescu samo koji je nosioc bio u istoj plovini sa prvim nosiocem (treci ili cetvrti).

2007.
1-4
1-4
1-3
1-4
2008.
1-3
1-4
1-3
1-4
2009.
1-4
1-3
1-3
1-4
2010.
1-3
1-4
1-3
1-4
2011.
1-4
1-4
1-4
1-3
2012.
1-4
1-3
1-3

Kao sto vidite 10 puta je bila kombinacija 1-3, a 13 puta 1-4
Idealna odnos bi bio 11-12, posto su sanse i za jedan i za drugi zreb jednake.
Da su Novak i Federer konstantno za ovih 5 godina bili na pozicijama 1 i 3, na gren slemovima bi u istoj polovini bili samo 10 od 23 puta.
Ipak oni su cesto menjali pozicije na listi. Federer je isao od 1.do 3. pozicije i nazad, a isto tako i Novak, a najcesce se to desavalo bas onda kada su trebali da se nadju u suprotnim polovinama zreba.
Zreb ne zna ni za Djokovica, ni Nadala ni Federera. Zna samo za brojeve 1,2,3,4. Ti brojevi su sasvim ravnopravno rasporedjivani prethodnih 6 godina. Ko je na kojem broju nije problem zreba, vec tenisera.