Košarka 67

Ponedeljak, 18.06.2012.

08:18

Majami odoleo Oklahomi za 2-1

Košarkaši Majamija poveli su sa 2-1 u velikom finalu NBA lige, trijumfom na Floridi sa 91:85 nad Oklahoma Stijem u noći između nedelje i ponedeljka.

Majami odoleo Oklahomi za 2-1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

NBA

pre 11 godina

...da ce ubjedljivo za 7 godina da nadmasi Bryanta pa i samoga
Jordana koji nije previse uspjesniji od Bryanta...Ove tri stvari(broj poena,skokovi i asistencije)su kljucne pri analizama uspjesnosti bilo kojeg igraca
(zgh, 18. jun 2012 23:42)

Mnogi komentarisu M.Jordana,a verovatno ga nisu gledali.
Takav suter se verovatno nikad vise nece roditi. Da je Jordan imao pored sebe Hakeem O. osvojili bi 10 titula i to uzastopnih. Sto kaze komentator na sport-klubu K.Brajant je samo slaba kopija Jordana.
Da nacrtam- kakvi samo hvalospevi o James kad je dao Bostonu 45 poena.
Jordanu nije bio problem da to radi svaku drugu utakmicu. Protiv Phoenixa u finalu iamo je vise od 40 poena po utakmici. U jednoj je dao 55 poena sa procentom vecim od 60%. Ili ono kad je dao Bostonu 63p. isto play-off.A da ima manje skokova od Jamesa i osim poena u svim drugim kategorijama James je malo bolji od Jordana.
Znaci tu su negde...Samo kad bi se gadjali tramvajima.....

eto...

pre 11 godina

Bilo ko,ko kaže da je Lebron bolji košarkaš od Jordana,ili da će biti,je ili jedna velika košarkaška neznalica, ili je previše mlad pa nikad nije gledao Michaela!

Košarku ne čine samo brojke i statistički podaci!!!

ennzo5

pre 11 godina

NAravno da je logicno da ako jedan igrac od drugog ima vise napravljenih skokova u karijere da je on bolji skakac.Da je igrac koji je dao vise koseva u karijeri od nekog drugog,da je on bolji kosgeter itd.
Sto se tice ovog Kevina Lova cinjenica da je on pravio vise skokova po utakmici od Jordana(ako jeste, ne znam) logicki govori da je on bolji skakac od Jordana,ne znam sta ti nije jasno,brojke sve kazuju.Ali se ne moze reci da je taj Love najbolja 4vorka svih vremena jer je sigurno bilo igraca na toj poziciji koji su davali vise poena od njega ili pravli vise asistencija.Po ovome sto sam ja izracunao LBJ ce statisticki da bude bolji od Braynta i Jordana i u broju koseva,skokova i asistencija(ako ga ne ometu povrede).VAljda to govori da je JAmes dominatniji i bolji igrac i od Kobea i Jordana.Ako bi gledali samo osvajanje prestenova jedan Robert Horry je onda jedan od najboljih igraca svih vremena,(sa 7 osvojenih prstenova),a bio samo vodonosa prvo OLajuwonu a kasnije Bryantu i Shaku.

zgh

pre 11 godina

Zar sam ja rekao da treba iskljucivo gledati samo skokove,ili samo poene?Rekao sam da su poeni,skokovi i asistencije tri kljucne stvari(kada se sve sabere) i da upravo ova tri aspekta odredjuju koliko je neki igrac kvalitetan ili to nije.Ako Lebron na kraju karijere bude imao vise poena,vise skokova i vise asistenicija od Bryanta ili Jordana onda je logicno da je on bolji igrac od obadvojice.Ne znam u cemu je tu problem.Pa pogledaj statistiku Jamesa,koliko je pravio poena,skokova i asistencija po sezoni i vidjeces da ce za 7 sezona(naravno ako bude igrao u ovakvim izdanju)da bude bolji i od Bryanta i od Jordana u sva ova 3 najvaznija segmenta kosarkaske igre.Istina je da Lebron nema eleganciju jednoga Jordana kao i Brynta,to se slazem,ali je logicno da kosarkas ogromne fizicke snage kakav je JAmes ne moze ujedno da bude i elegantan.Kevin Durant je jedini igrac u NBA ligi trenutno koji ne moze da gurne 84 kg bencha,ali zato samim tim ima prednost u nekim drugim stvarima.To je isto kao da se poredi izvodjenje slobodnih bacanja jednog Shakila o Nilla i npr Raya Alena.PA saka O Nilla je ja mislim 2 puta veca od Alenove i naravno da nije imao takav osjecaj za kos kao igraci manjih ekstremiteta i snage.

bios

pre 11 godina

Ne znam ko je spominjao Bila Rasela, nije ni bitno, ali dajte malo racionalnosti pre nego što lupite po diviziji. Prvo, košarka koja se igrala 60-tih godina i košarka koja se igra danas nisu za poređenje. Ne znam dal je taj koji tvrdi da je Rasel najbolji ili da zaslužuje 11 MVP titula ili štagod, pogledao ikada celu utakmicu iz tog doba? To je nebo i zemlja u odnosu na basket danas. Pre neko veče, mislim pred drugu utakmicu u oklahomi, na nekom od online streamova je bio prikazivan meč bostona i lejkersa iz '84. Pa i ta je košarka u odnosu na današnju kvalitativno slabija, a tada su igrali i Bird i Medžik i Džabar. Taktike koje su se tada primenjivale u napadu i odbrani nisu još uvek bile toliko razrađene kao danas. Jedini period kada se košarka može porediti sa današnjom su devedesete, jer je tada košarka potpuno sazrela. Krajem 80-tih su Pistonsi, a onda za njima Čikago počeli da igraju stahotne odbrane koje su pretile da spuste broj koševa po utakmici na ispod 80 u proseku (po timu). Od tada je liga (čitaj Dejvid Štern) počela da eksperimentiše sa izmenom pravila koja bi to sprečila. Pa se počelo od spuštanja trojke na 6,70 i vraćanja na staro 2 godine kasnije preko ukidanja hand checka, pa sve do danas kada igrača kojise uputi na prodor ne smeš da pipneš. Da podvučem crtu, niko ne osporava značaj košarkaša kao što je Bil Rasel. Negov doprinos razvoju košarke u ono što je ona danas je nemerljiv, ali nažalost period u kojem je igrao ga izbacuje iz konkurencije za najboljeg

deda pera

pre 11 godina

U redu je kada se pojavi najezda OKC fanboy-eva koji ili pricaju kako je Durant bolji od Dzejmsa i kako je on los igrac i sve je kod njega naduvano... Ili kako su sudije bile ne pravedne, fauli... A kada se pojavi jedan Miami fanboy koji igra vasu igru odjednom svi analiziraju svaku recenicu i svima smeta... Fanboy ko fanboy, naravno da ce da velica svoj klub, svako hvali svoga konja. Ali, odakle vam ideja da kazete da je Dzejms napumpan?! Mozda ima ogroman ego (za sta su krivi ovi iz klivelenda jer su ga previse dizali u nebesa i previse placali, ali opet, pre njega su bili ocajni) ali decko je igru odveo na visi nivo od prvog dana kada je dosao u NBA. Odmah je postizao po 30 (jednom cak i 40) poena, iste godine bio kandidat za NBA Slam Dunk contest, ko zna kako bi prosao da nije bilo povrede. Svake godine je igrao ALL Star utakmice i jedini je igrac koji je vise od tri puta dobio preko 2miliona glasova da bude u timu, da ne spomenem MVP titule... Pomera granice od kako je krocio nogom u ovu ligu i samo je bilo pitanje vremena kada ce pobediti u finalu, to je sada. Durant je odlican, ima 24. godine i vec je stigao do finala. U sjajnoj je formi, ali Dzejms ima to malo iskustva koje ce da presudi.

eto...

pre 11 godina

@zgh - naravno da moraš da gledaš koliko je neko titula osvojio,to je ono što je i najbitnije! Po tvojim parametrima, Kevin Love će biti najbolja četvorka u u istoriji NBA,obzirom na broj skokova?! To su gluposti. Tačno je da se može osvojiti prsten i sedenjem na klupi,ali je malo previše koincidencije da osvojiš u više navrata u istom timu (u kom si ti igrom slučaja prvi igrač),a da nisi veliki.
Ja sam uveren da Lebron,ako ne osvoji ove godine prsten, da ga neće nikad ni osvojiti,i samim tim će ostati zapamćen samo kao dominantan igrač koji je možda mogao da se približi Bryant-u,i to je to.
Oklahoma je svojim greškama izgubila ovaj meč,ali da se ne lažemo,suđenje je bilo jako loše. Minimum 2 Durantova faula su bila nepostojeća, Wade-ova 2 koša+faul kod kojih nije postojao faul, Lebronovo vraćanje lopte iz auta gde lopta udara u back end deo table,a sudija pušta da se igra nastavi...
Opet ću ponoviti,Oklahoma je krivac za poraz,a među njima najviše Harden,koji je izgubio u 4/4 par MNOGO bitnih lopti,očajno šutirao,i na sve to onaj najgluplji faul u istoriji košarke 14 sekundi pred kraj!
Obzirom da se nikad u istoriji NBA-a nije desilo da u finalu neko veže 3 pobede kod kuće,nadam se da OKC dobija sledeću utakmicu i vraća seriju kući! GO OKC!!!

Bojan

pre 11 godina

(Joca-NY, 18. jun 2012 19:51)
evo redom odgovora
1) tacno tako, Dankan je jedan od retkih koji je uspeo da osvoji vise sampionata u nekom relativno malom mestu (u odnosu na ostale poznate gradove). ostali igraci koji nisu menjali ekipe, recimo Novicki, ali je zato uprkos svom kvalitetu uzeo samo jedan prsten i tesko ce uspeti opet da se organizuju do njega, zatim imas Jutu, koja je sa dva legendarna kosarkasa samo dva puta dosla do finala, sada su irelevantni, Detroit, Filadelfija, Finiks... sve timovi koji imaju epizodne uloge. LBJ je rekao da zeli da osvaja prstenje u seriji a to mogu samo ekipe iz nabrojanih gradova, zbog budzeta i popularnosti kosarke. Jedino je SAS izuzetak.
2) spominjem trejd zato sto je to pokazatelj koliko je kobi imao srece da odmah dodje u LAL. Je l' bi mislio da je ista manji kosarkas da je odigrao jednu sezonu u Sarlotu pa da je onda trejdovan? Ja ne bih. I apsolutno ne vidim razlog za to.
3) Nije se povukao samo zbog Pipena vec zato sto se cela ekipa razisla. I to je bila sjajna odluka za njegov legacy jer bi bilo prilicno lose da se naredne godine ne plasira u plej-of za mit koji se izgradio o njemu. E ako je to ok, sto nije ok LBJovo menjanje tima jer ekipa nije mogla da mu dovede odgovarajuca pojacanja.
4) jedino po cemu ne mogu da se porede jeste pozicija u timu, ali po uticaju i te kako mogu. Moje subjektivno misljenje Medzik>Dzordan>Sek>Bird>Kobi. Hauard je daleko ispod, drvo nevidjeno.

zgh

pre 11 godina

Kobe Bryant je za 16 odigranih sezona u NBA(bez play offa) postigao 29484 poena,napravio 6142 skoka,odigrao 5418 asistencija za razliku od Lebrona koji je za samo 9 sezona(znaci 7 manje od Kobea) postigao 19045 poena,napravio 4943 skoga i odigrao 4751 asistenciju.Mislim da je jasno da ako Lebron nastavi da igra u ovakvom izadnju kao sto je igrao do sada,da ce ubjedljivo za 7 godina da nadmasi Bryanta pa i samoga Jordana koji nije previse uspjesniji od Bryanta.Mislim da je malo glupo gledati broj osvojenih titula,jer se titule mogu osvajati i sjedenjem na klupi.Ove tri stvari(broj poena,skokovi i asistencije)su kljucne pri analizama uspjesnosti bilo kojeg igraca.Jedina stvar koja Lebrona moze poremetiti na putu do tog cilja su moguce povrede,i ako ne bude igrao.

JEZERDZIJA

pre 11 godina

Bojane smaras, smaras i opet smaras...To sto vi navijaci Majamija konstantno poredite LBJ a i Kobija su samo vasi kompleksi, a to sto i dalje pricate o Lejkersima i Kobiju je samo dokaz koliko su veliki...Da li mi navijaci Lejkersa poredimo njih dvojicu?...Ne, jer mi znamo ko je bolji...

levandovski

pre 11 godina

smejao sam se pipenu kada je ono izjavio proslegodine. a onda sam poceo pazsljivije da gledam lebronovu igru bez predrasuda ,posto ga nesto nisam cenio. majko kakav strasan igrac.najbolji do sada. covek jednostavno sve moze da igra.od beka do centra kada zatreba. moze da cuva od beka do centra podjednako dobro. dzordan je bio verovatno bolji strelac i imao izrazeniji ubilacki instikt, ali lebron ima sve ostalo. i nemoj molim vas da se brukate i poredite ovoga choveka koji igra za tim sa siledzijom kakav je bio i ostao brajant. lepo je dzordan rekao da brajant nije ni medju prvih 10 nba svih vremena, a on zna sta prica.

florida

pre 11 godina

Joca NY, znaci po tebi, zato sto je Dzejms presao iz manjeg kluba u veci onda ne moze biti veliki igrac? Tom glupom logikom nijedan velikan srpske kosarke nije veliki,jer nije ostao u svom selu,npr. Divac je trebao da ostane u KK Sloga i dokaze da je veliki a ne da ode u LA,isto vazi iza fudbalere Vidica,Stankovica. Tvoje misljenje je:Svi neka igraju za prvi klub u kom su zapoceli,a ako predju u drugi jaci klub,onda ne mogu biti veliki igraci- Znaci ortodoksna glupost!!! I ne stavljaj Dzordana i Brajanta u istu kategoriju,prvo ide MJ,pa Medzik i Bird uz nekoliko starih velikana kao Rasel,pa tek onda Brajant. O Lebronovom mestu medju najvecima cemo da pricamo kad bude imao 36 godina

Joca-NY

pre 11 godina

@ Bojan

A sad redom...

1) slazem sa da si pomenuo najvece centre/trzista u Americi i to stoji ali to samo pokazuje da u ovom slucaju James (nemam nista protiv njega, cisto samo primer) nije velicina igraca koji bi privukao druge da dodju u nepoznati Klivlend...opet samo primer, Tim Duncan dosao u nepoznati San Antonio i doneo 4 titule...

2)Zasto spominjes trade Kobija u LA? To se desilo pre nego sto je Kobi odigrao i sekund za Sarlot...odluka kluba a ne igraca...

3)Jel ti ozbiljno mislis da se Jordan povukao zato sto ga je Pippen napustio (ili pojasni na kog to saigraca mislis)....

4)I Sek i Hauard nemogu da se porede sa cetvoricom koju sam spomenuo tako da o tome ne vredi pricati...

Bojan

pre 11 godina

(Joca-NY, 18. jun 2012 18:10)
je l'?
a u kojim gradovima su igrali/ju Kobi, Dzordan, Medzik i Bird?
Boston, Los Andjeles i Cikago, dodaj njima Majami i Nju Jork i dobices 5 timova koji su najveca trzista u americi koja imaju kosarkaski tim.
Za Klivlend niko nije ni cuo. Da je bilo koji od navedene cetvorke krenuo u takvom gradu menjao bi ga.
Karim Abdul Dzabar je menjao Milvoki, bas zato sto je mali i nebitan grad, a bolji je igrac od sve cetvorice. O'Nil je menjao Orlando kao sto ce ga menjati i Hauard, a bolji je od polovine od navedene cetvorice.
Ali nijedan igrac se nije povlacio iz kosarke zato sto ga saigrac napusta kao sto je to Dzordan uradio. U koju kategoriju to spada? Osim u kategoriju neverovatnog osecaja za marketing.
btw Kobi je trejdovan iz Sarlota u Lejkerse :)

zgh

pre 11 godina

Vidim dole ovaj momak kaze kako se Lebron prikljucuje ostalima da bi pobjedio,a Jordanu i Bryantu su se kao prikljucivali drugi da bi pobijedili.Kao Lebron nije lider i Vodja ekipe.Ne mogu da vjerujem covjece sta pricas,pa Lebron je sigurno najdominatniji igrac koji se nakon Karima Abdula Jabbara pojavio u NBA ligi ikada.Dali neki drugi igrac u Miamiu ima bolju statistiku od Jamesa,vise koseva i skokova po utakmici da bi se moglo reci da Lebron nije Vodja tima?.Pa pogledaj situacije kada Spolstra odmara Lebrona,da se igraci Miamia ne mogu sastaviti sa loptom,ako daju kos to je super.Bez Lebrona u ekipi bi Miami utakmice finala protiv OKCa gubio najmanje 30 poena razlike.

Joca-NY

pre 11 godina

Jedini razlog zasto James nece nikad dostici nivo Kobija, Jordana, Magica, Birda itd...je zato sto se on pridruzio drugima da bi pobedio, dok su se prethodno navedelnima pridruzavali drugi da bi pobedili...

pozdrav za sve ljubitelje kosarke

JORDAN23

pre 11 godina

Vec dve utakmice Durent ima problema sa licnim greskama. U ovoj trecoj utakmici Miami je imao 11 slobodnih bacanja vise.Oklahome je stekla 10 poena prednosti u 3 cetvrtini i onda je morao Durent na klupu zbog licnih.
Ne mora sledecu utakmicu Oklahome da ima mnogo vise slobodnih bacanja,
dovoljno da najboljem njihovom igracu ne sviraju licne greske koje nisu.

p.s Da je obrnuta situacija mislis da bi Miami pobedio ovu trecu utakmicu?
(Ognjen, 18. jun 2012 12:58)


Dali ti mislis da bi OC dosla do finala da nije imala ocigledno sudijsko navlacenje protiv SAS u sestoj utakmici, kada su sudije topile prednost SAS svirajuci svaki iole manji kontakt na KD a na drugoj strani pustali grublju igru i sudili neke nebulozne faulove u napadu SAS?

Preslikana utakmica je ova od nocas,stim da je i pored svega toga OC direktno svojim greskama,sto trenera sto igraca, dozvolila Majamiju da se vrati u igru i na kraju trijumfuje.

Nisu ti sudije krive sto na +10 u jednom minutu napravis dva faula pri sutu za tri,poklonis 6 bacanja (sva realizovana) a na drugoj strani Perkins promasi dva,Ibaka 1/2 i Harden sutne 2/4 tj. sutiras sl.bacanja 3/8, indisponirani Harden nastavi da promasuje sve zivo dok trener disciplinuje RW na klupi...

hallucinoman

pre 11 godina

Komentari su vam svaki put kao sa zidića u dvorištu osnovne škole... da li je bolji Kobi ili James, ko će koga da razbije sledeću, pa prepucavanje ko zna više, opet o Kobiju i Lebronu, tu i tamo se pomene i Durant.

I onda opet sve ispočetka, u krug, idemo... Kobi, LeBron... James pa Bryant.

Zvonilo... ae nastavite na malom odmoru.

zika

pre 11 godina

goran.... mladicu da je sad ovaj
majami igrao sa tadasnjim bostonom odrali bi ih. Da je Pirs igrao 40 % kao tad Boston bi ih i ove godine izbacio, a Alena tada i sada posle povrede necu da spominjem . Pametnom dosta

Bojan

pre 11 godina

4. faul jeste bio diskutabilan, ali 5. durantulin apsolutno nije.
uvek ce sudije malo navlaciti za domacina, tako su radili i u oklahomi, a durant je sasvim zasluzeno upao u probleme sa licnim tada, cak je trebalo ranije da leti na klupu ali su ga sudije postedele.

Aca

pre 11 godina

Meni je smesno porediti igrace na razlicitim pozicijama. Mislim da je LeBron najkompletniji igrac ikada ali ne mozes porediti njega i Jordana. Po meni je prstenje nebitno jer je za prsten potreban tim a ima gomila retarda koji su stavili otisak bulje na klupi jer se sa nje nisu dizali a imaju prstenje, pa su oni automatski bolji od LeBrona? Uspeh igraca se meri po individualnim priznanjima. Onda ispada da je i Karl Meloun bio los igrac i zivotinja puna steroida...

Bojan

pre 11 godina

(florida, 18. jun 2012 12:42)
a u koju kategoriju staviti Rasela, u njegovo vreme nije ni postojala titula MVP finala, a covek je u svih 11 titula bio najbolji igrac i stub igre Bostona.
tacnije, uveden je poslednje njegove sezone, ali je titula jedini put data porazenoj ekipi i Dzeriju Vest, a razlog za to je mala kompenzacija za sve poraze koje su lejkersi doziveli u vreme vladavina bostona.
tako da mvp finala ima smisla u periodu od 80. godine pa naovamo, ali kada bismo retroaktivno delili titule, rasel bi ih imao bar 7 ili 8, sto bi uz 5 redovnih mvpova bilo i ispred dzordanovog broja

Zg-boy

pre 11 godina

(florida, 18. jun 2012 12:42)
Majstore sjajan post,samo jedna mala ispravka.
Harper i Kukoč imaju tri naslova osvojena kad se Jordan vratio s
dvogodišnje pauze nakon ubistva oca.
Prva tri naslova je osvojio s Grantom,Cartwrightom,Paxonom,Armstrongom
i ostalima.
U drugoj seriji zatekao je u klubu Harpera,Kukoča i Rodmana.
Samo Pippen ima svih 6 s Jordanom i Rodman još dva s Pistonsima.

ennzo5

pre 11 godina

Pratim NBA kosarku jako dugo i ne sjecam se da sam gledao finale sa ovako jakim odbranama na obje strane.Navijac sam Miamia ali me WADE toliko iritira svojim nonsalantnim vodjenjem lopte,sinoc je 2 ili 3 puta zaredom izgubio loptu(sto se desilo i u drugoj utakmici 45 sec prije kraja) sto je Miami moglo kostati pobjede u oba slucaja.JAmes mi je u drugom poluvremenu djelovao kao da opet bjezi od odgovornosti,kao da se skriva po terenu,sto me je takodjer naljutilo.Covjek izgleda ima evidentan strah od prstena,plasi se covjek da bude prvak.U polufinalnim utakmicama je sam unistio Boston,bez povrijedjenog Bosha i sa jako slabim izdanjima Wadea,ali je tada pogadjao sa svih pozicija na terenu,mnogo mnogo vise koristio sut iz vana i za 3 poena.Sada kao da mu je Splostra rekao da vise ide u reket i da razgrce,da koristi fizicku snagu koju ima.
Sto se tice ovog malog Bojana on govori o statistikama JAmesa koje su bolje od statistika Jordana i Brayanta,ali nema JAmes u Miamiu Shakila O Nilla kojeg je imao Brayant kada je osvajao titule sa LAkersima.

dule

pre 11 godina

Jel se neko od navijača majamija seća kad su poslednji put osvojili titulu a da nisu imali pomoć sudija. Ja se ne sećam, a imam 35 godina i pratim NBA od finala Čikago - Finiks. Ko se seti - dobije pivo.

Goran

pre 11 godina

Apsolutno nema razloga da se osporava LeBron Dzejms i velica Kobi Brajant pogotovo jer LBJ-u predstoje jos bar 4 sezone na vrhunskom nivou,tj. jos mnogo prstenova posle ovog koji ce da osvoji protiv Oklahome!Pricate o sudijskoj kradji,pa sta reci za Kobija Brajanta,kako je on osvajao prstenje,osim sto je pri tome uvek imao drim tim oko sebe(ok i Lebron ga ima sad,ali kad ga nije imao u Klivlendu ulazio je i igrao bar konferencijsko finale sa tada prejakim detroitom),pa na sudije,setimo se san antonia i fiserovog kosa za 0.3,setimo se serije sa Bostonom i ociglednih koraka Gasola i faula u napadu koji nisu sudjeni...Ili jos crnje,serija sa Sakramentom,vise se ni ne secam koje godine je bila ona najveca otimacina od kad pratim kosarku!Kobi Brajant hrabar,Lebron se sakriva,7. utakmica sa Bostonom Kobi 21 poen,i Kobi je izgubio bar dva finala,ne znam tacno,pritom jedno sa 40 razlike u Bostonu,da Bostonu gde je Lebron dao 45 poena istu tu sestu utakmicu!Vec ste zaboravili pobedu nad Detroitom petu utakmicu na dva produzetka u Oburn Hilsu,kad je dao 30 poena poslednjih na dva produzetka i isao na infuziju posle...Zato ljudi sledeci put kad budete napadali nekog iznesite cinjenice i ne napadajte ga zato sto je covek hoce da bude VELIKI sampion i spreman je da ode u sredinu gde ce to da postane!P.s. Ni Kobi nije draftovan od Lejkersa,pa sta je trebao da ostane u Sarlotu kao "veliki sampion" da kaze necu da idem nigde,ma dajte ljudi!

kiza

pre 11 godina

Sudije su odrale OS,mora i Lebron da uzme titulu .Krkan klasicni,smesni su ovi sto ga porede sa Majklom i Kobijem, oni su elegancija a nr steroidi i teretana.

drugi Bojan

pre 11 godina

(sreten zujkic, 18. jun 2012 11:23)
a sto ne bi mogli da ih porede?
statisticki gledano po ukupnom ucinku u jednom plej-ofu ni Kobi ni Dzordan nisu imali ovako dobru sezonu. Cak nikada nisu imali dobru sezonu kao sto je Lebronova druga najbolja (2009.)
ako se gleda ucinak po minutu provedenom na terenu, Dzordan je imao dve bolje od ove Lebronove, Kobi ni blizu.
naravno, to ne znaci da je Lebron bolji od ijednog od ova dva velikana, ali kada osvoji nekoliko prstena nema razloga da ih ne prevazidje

florida

pre 11 godina

Bojane,i ja sam vatreni navijac Majamija,ali ne preteruj... Sto se tice najboljeg svih vremena, NBA liga uopste ne gleda broj prstena, jer je Dzordan tek na 10-om mestu, vec broj titula MVP Finala i to je najvaznije,Dzordan ih ima 6,a zatim MVP Sezone,pa tek onda prstenje. Tu je Dzordan ubedljivo najbolji svih vremena, slede ga Medzik,Dzabar,Bird,Sekil a ne nikako Kobi sa 2 MVP finala i samo 1 sezone. LBJ tesko da ce dostici Dzordana, ali Kobija je vec prestigao po MVP sezone,ali mora da bude 2 puta MVP Finala da pi ga dostigao u najvaznijoj kategoriji. Broj prstena je tu najmanje bitan, Harper i Kukoc imaju 5,Hori 7, nisu u Kuci slavnih, Meloun i Barkli bez prstena a sa MVP titulama jesu itd. Znaci prestanite vise sa glupom pricom o prstenju,gleda se prvo broj titula MVP Finala,a zatim MVP Sezone,tako gleda NBA liga...

JORDAN23

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno kako mozete da se zalite na sudjenje kad je Oklahoma iskljucivo svojim greskama vratila Majami u igru. Prvo ona dva nebulozna faula pri sutu za tri poena pa zatim i 5-6 promasenih slobodnih bacanja i sve se to desavalo dok su KD i RW bili na klupi. Znaci da su mogli da odrze tu prednost mogli su, al premnogo pocetnickih gresaka kostalo ih je ove utakmice a mozda i cele serije...ne znam videcemo jos mada nisam siguran,kad nisu dobili ovako katastrofalan Majami tesko sta ima da traze u nastavku serije posto ljudi jedino sto su pogadjali to su slobodna bacanja.

Wade3

pre 11 godina

Citam komentare i nmg da verujem! Zasto ljudi toliko mrzeee Majami ,ne razumem?! Ovde se samo prica kako je Oklahoma odigrala losee,kao su sudije donele pobedu Majamiju...Nemojte pricati glupostiii! Sudjenje je kakvo takvo je, to je kosarka, kontaktni sport! Majami je bio bolji i pobedio! Oklahoma je izgubila zbog svojih gresaka prodali su loptu kada su izvodili aut 17 sekundi pre kraja,Vestbruk i Harden se zalecu normalno da ce Batije da se postavi i to iskoristi! Ako navlace sudije za Majami ,ne ostaju duzni ni Oklahomi. Citam ovde Durant ce da pojede Lebrona,Vestbruk Vejda ,pa strasnooooo kako ljudi pricaju gluposti! Necu dalje da komentarisem nista,udjem ovde i ismejem se komentarima...sta se sve ovde piseee,strasno!!! James je zasluzio prsten i da svima zapusi usta a onda neka nadju nekog drugog koga ce da prozivaju jer onda niko nece moci da mu osporava nista!!! YOU CANT BEAT THE HEAT!!! MAJAMI DO PRSTENA!

Ognjen

pre 11 godina

(JORDAN23, 18. jun 2012 12:06)

Vec dve utakmice Durent ima problema sa licnim greskama. U ovoj trecoj utakmici Miami je imao 11 slobodnih bacanja vise.Oklahome je stekla 10 poena prednosti u 3 cetvrtini i onda je morao Durent na klupu zbog licnih.
Ne mora sledecu utakmicu Oklahome da ima mnogo vise slobodnih bacanja,
dovoljno da najboljem njihovom igracu ne sviraju licne greske koje nisu.

p.s Da je obrnuta situacija mislis da bi Miami pobedio ovu trecu utakmicu?

tarzan

pre 11 godina

Glupi su komentari gde kazu da je Sefolsha izgubio utakmicu,naprotiv on je vratio svoj tim u igru,a utakmicu su izgubili svi koji su nosili plave dreseve. Ako cemo vec da trazimo krivca,istakao se Harden sa 4 izgubljene lopte u 2 minuta i aa sutom 2 od 10. Pozdrav

sreten zujkic

pre 11 godina

naravno kevine da ti verujemo da tu jos nista nije gotovo,a moderatore bih zamolio(ako je moguce)da vise ne objavljuju komentare od ovog 'Bojana'jer ja ne znam kako ovog decka vise nije sramota da napise da je LEBRON najbolji igrac ikada!Ako mene pitate ne moze dok su jos zivi KOBE BRAJANT i MAJKL JORDAN

D Wade

pre 11 godina

Nista ovde nije gotovo,daleko od toga,ali bitna pobeda za Heat!Prevagu moze doneti dobra odbrana Majamija,Vejd koji je u porastu forme,skok gde majami za sada pravi odlicnu razliku i strasni Batije!A sta reci o LeBronu - pokazao par puta u tranziciji Durantu ko je ko :)

Wllaxy

pre 11 godina

@ Bojan

Hoces da kazes da ne moze niko da dobije Majami na Floridi kad ima onako sudijsko navlacenje na svoju stranu. U poslednjem mecu sa Bostonom dve blago receno sumnjiva faula Garneta u napadu sinoc tri sumnjiva faula Duranta - onaj u napadu, faul nad LBJ u kontri i peti faul nad Vejdom. Kada Vestbruk u kontri naleti na Batijea to je faul u napadu ali kada LBJ u napadu naleti na Duranta koji se ne krece vec je sa obe noge na zemlji onda je to sve samo ne faul LBJ. Da ne pominjem onu smejuriju kad LBJ vraca loptu da ne ode u aut, lopta pogadja u ivicu table medjutim za zadnje strane ali sudije dopustaju da se igra nastavi i Bos daje kos. Ili mozda bezocni pokusaj sudija da se trojka Fisera predstavi kao dvojka iako je Fiser bio bar 10-15 cm iza linije, pa su ipak morali da priznaju. Najzesce je prilikom poslednjeg pokusaja suta Vestbruka za 3p koliko je Spolstra bio u terenu - imao sam osecaj da ce probati da ga izblokira ili bar faulira i sudije ni to nisu videle. A to kako je Majami igrao odbranu, narocito na Durantu, je posebna prica - sa onakvom odbranom OKC bi imala nekoliko igraca fouled-out...

Btw. koby briyantt i micel dzordan? LBJ najbolji igrac svih vremena? Daj malo nauci kako se bar pisu njihova imena ako ih vec prozivas. A sudeci po tvom postu sve verujem da se jos nisi ni probudio cim pises onakve nebuloze!!! Jos mnogo mleka treba da pije LBJ i da osvoji za pocetak bar jedan prsten da bi i pomislio da se poredi sa navedenom dvojicom!!!

Srđan

pre 11 godina

Utakmicu je odlučila glupost trenera Oklahome u 3. četvrtini:
http://msn.foxsports.com/nba/story/Russell-Westbrook-benching-bad-move-Oklahoma-City-Thunder-Scott-Brooks-NBA-Finals-Game-3-061712
...
Ako Majami ne završi seriju na Floridi, od titule nema ništa.

Patrick Ewing

pre 11 godina

Noćašnju utakmicu je odlučilo par stvari: Izvođenje Duranta i Westbrooka iz igre na +10 za OKC u trećoj četvrtini, dobro Durant je imao 4 lične ali Westbrook nije trebao da ide na klupu, ma koliko ga mi navijači ne voleli zbog silovanja i selekcije šuta, ipak je on drugi igrač tima. Bez njih dvojice u igri a sa indisponiranim Hardenom u igri prednost je ubrzo nestala, a Brooks je sve to gledao. Njemu se može i zameriti i mala minutaža Ibake, tako da je on po meni glavni krivac za poraz.

Igra Miamia je bila očajna, jer su promašili apsolutno sve van reketa sem šuteva za tri. Takvo šutersko veče OKC nije znala da iskoristi i vrati se u seriju, a dodavši i čak DEVET grešaka u zadnjoj četvrtini Miamia mislim da su ovu utakmicu svakako trebali dobiti.

James fantastičan, opet. Prvi put u seriji je zaustavio Duranta u četvrtoj četvrtini i to je jedna od retkih pozitivnih stvari u igri Miamia.

Mislim da će OKC ipak usteti da dobije jednu od sledeć dve utakmice i vrati se kući, ali realno ne vidim da Miami izgubi sledeće tri od četiri utakmice.

Moja prognoza za kraj je 4-3 za Miami.

soni

pre 11 godina

Kako glup nacin da izgubite utakmicu, u trecoj cetvrtini kad je oklahoma mogla da prelomi, prvo onaj smesan cetvrti faul durenta zbog cega je pet ipo minuta trece cetvrtine presedeo na klupi ( taj deo oklahoma izgubila prakticno sa 10, od plus 8 do minus 2) a onda umesto kad je izasao da smire malo igru i da probaju da zadrze razliku do cetvrte, westbrook 4 napada zaredom zavrsava posle 5-8 sekundi, krece na prodor zakucava se u 3 igraca i baca loptu u noge perkinsu, pa sutira trojku, pa krece u ulaz, pa pravi faul u napadu, i miami se bez igre vratio, pa kad tome dodate da je do kraja cetvrtine miami sutirao bacanja 8-8 a oklahoma samo 3-8 miami je prosto dobio vetar u ledja za cetvrtu cetvrtinu, jer prakticno nisu uradili nista a vratili su se u mec... Ova serija idalje daleko da je gotova, prosto vec 2 utakmicu prakticno jedna lopta odlucuje... I oklahoma stvarno nema srece sa protivnickim bacanjima prvo im lakersi ubace 40-41 a sinoc u drugom poluvremenu miami 23-25 samo le bron i wade po jedno promasili...

king lebron

pre 11 godina

hahaha lepo sam ja reko da ce bude 4:1 za majami nemoze sijetl da dobije ekipu na floridi kad ima le brona dzemsa . razocaro sam se sto le bron nijedao vise poena samo 29 poena ali nije hteo da sezamara jer je ceo heet igrao sa pola snage . jos dve tekme i to je to prvi prsten za kralja ove igre najboljeg kosarkasa svih vremena le bron dzemsa i onda jos 5-6 do kraja karijere da se taman prestignu nabdjeni kosarkasi koby briyantt i micel dzordan . hahah mali sijetl moze da se nada ali do kraja nedelje idu na odmor hahah
(Bojan, 18. jun 2012 09:25)
alo decko prvo nauci da pises pa tek onda da komentarises ovo finale.....volim lebrona ali OKC je STRASNA ekipa i ovde nista ali nista nije gotovo...KING LEBRON

Miki25

pre 11 godina

Zasluzena pobeda Majamija, konacno i Vejd da odigra na svom nivou... Kako je lepo sudija usporio Durenta i to u trenucima kad se OKC odlepljivala a stizanju te razlike je kumovao i Westbruk koji je mislim 3 ako ne i 4 napada zaredom upropastio sa svojim zaletanjima!!! Majami u kompletnoj seriji igra fantasticnu odbranu i zasluzeno vodi u seriji...

jorgovan

pre 11 godina

Ju ju ju,sta bi opet? Sta bi sa razbijanjem Majamija od strane Oklahome?Secam se jos od serije sa Bostonom,svi su pricali da Majami nema sanse u finalu,razbice ih ko god da prodje sa zapada.Vezali su Oklahomu u cvor.Trecu cetvrtinu Oklahoma je odlicno pocela ali onda nerezonska dva prekrsaja pri sutu za 3 i Majami se vratio u igru.Publika ima velikog uticaja u vracanju u mec i pravljenju mini serija.Kao sto Sek rece na kraju meca,ne idemo u Oklahomu,zavrsavamo seriju u Majamiju,preostala su jos dva meca.Mislim da je Majami sposoban za taj poduhvat.Lebrick i dalje jedva odrzava svoj prosek od 30p,13 skokova i nesto asistencija!

KD35

pre 11 godina

Ovu utakmicu Oklahoma je izgubila čisto zbog neiskustva. Nadam se da će malo ohladiti glave, videti gde su pogrešili i da će u sledećoj utakmici uspeti doći do brejka.

rale i fred

pre 11 godina

Sledeca tekma biti il ne biti za OKC,ako se brada ne uozbilji nista od tog posla i da neko objasni Westbrooku da nije poenta da on ispadne smeker nego da ekipa pobedi.Bice ovde jos tuce

shazam

pre 11 godina

Prvi put u zivotu vidim da jedan tim u 2 napada zaredom pravi prekrsaj na sutu za tri u bilo kojoj utakmici...a kamo li u Finalu NBA. Kada je Majami stigao prednost, na kraju trece cetvrtine, prvi put u ovom plejofu se osetilo da je Oklahoma ustvari ekipa klinaca koji se mogu uplasiti sopstvenih gresaka. Ono sto je Vestbruk uradio kada mu je Sefolosa izvodio loptu iz auta na 15 sekundi do kraja ga stavlja na prvo mesto liste uplasenih klinaca. Ma koliko delovalo obeshrabrujuce, upravo Vestbruk drzi kljuc pobede za Oklahomu. Ne zato sto je najbolji igrac ili najbolji strelac u svom timu, nego zato sto ima sposobnost da stavi Majami u neugodne situacije tako sto ubrza igru Oklahome, napada protivnicku odbranu pre nego sto su se svi vratili i preuzeli svog coveka...naravno dok tako juri po terenu, mora da ima mali broj izgubljenih lopti, kao sto je bio slucaj u prethodnih 5-6 utakmica, i mora malo vise da ogranici broj teskih suteva koje ce preuzeti na sebe - ako ni zbog cega drugog onda zato sto u svom timu ima coveka koji mnogo bolje izvodi teske suteve. Ako on bude tako igrao, Oklahoma ce uzeti bar jednu od naredne 2 utakmice u Majamiju. Ako bude igrao kao danas, Majami dobija u 5, eventualno 6.

Bojan

pre 11 godina

hahaha lepo sam ja reko da ce bude 4:1 za majami nemoze sijetl da dobije ekipu na floridi kad ima le brona dzemsa . razocaro sam se sto le bron nijedao vise poena samo 29 poena ali nije hteo da sezamara jer je ceo heet igrao sa pola snage . jos dve tekme i to je to prvi prsten za kralja ove igre najboljeg kosarkasa svih vremena le bron dzemsa i onda jos 5-6 do kraja karijere da se taman prestignu nabdjeni kosarkasi koby briyantt i micel dzordan . hahah mali sijetl moze da se nada ali do kraja nedelje idu na odmor hahah

Zeljko

pre 11 godina

Ma razbice ih Oklahoma 4-0, eventualno 4-1...

Bravo za Majami. Igrali su dobru odbranu ceo mec, iako su Durent i Vestbruk, pre svega, u prvom poluvremenu pogadjali nekoliko nemogucih suteva i drzali Oklahomu.

Lebron je imao 2 kosa iz igre u cluchu, i barem 1 bacanje.

doktor

pre 11 godina

Nije Tander smeo onako lose da udje u 2 utakmicu.. Sinoc su se sjajno borili.. Sudija majstorski Duranta u 3 cetvrtini "usporio",a Rasel... Rasel 4 napada upropasti na plus 8 ,tada su mogli prelomiti

musa dembele

pre 11 godina

kako u se sudije uplasile da Tander lomi utakmicu,pa brze bolje Durantu 4 svirase.. kao je to bilo jadno .. Zasluzuje i Majami titulu,to nije sporno,ali daj da to bude muski

roman empire

pre 11 godina

Jednostavno OKC je falio veći Hardenov doprinos u broju postignutih poena i tu je ta razlika koja je prevagnula na stranu Heata.Iznenađuje me odlična odbrana Miamija ne samo u ovoj,nego i u prošloj tekmi,mislio sam da nemaju šanse za prsten ali ako ovako nastave da igraju odbranu imaju čak i veće šanse od OKC.Voleo bi da se ovo neizvesna i lepa finalna serija završi u sedmom meču.

roman empire

pre 11 godina

Jednostavno OKC je falio veći Hardenov doprinos u broju postignutih poena i tu je ta razlika koja je prevagnula na stranu Heata.Iznenađuje me odlična odbrana Miamija ne samo u ovoj,nego i u prošloj tekmi,mislio sam da nemaju šanse za prsten ali ako ovako nastave da igraju odbranu imaju čak i veće šanse od OKC.Voleo bi da se ovo neizvesna i lepa finalna serija završi u sedmom meču.

doktor

pre 11 godina

Nije Tander smeo onako lose da udje u 2 utakmicu.. Sinoc su se sjajno borili.. Sudija majstorski Duranta u 3 cetvrtini "usporio",a Rasel... Rasel 4 napada upropasti na plus 8 ,tada su mogli prelomiti

shazam

pre 11 godina

Prvi put u zivotu vidim da jedan tim u 2 napada zaredom pravi prekrsaj na sutu za tri u bilo kojoj utakmici...a kamo li u Finalu NBA. Kada je Majami stigao prednost, na kraju trece cetvrtine, prvi put u ovom plejofu se osetilo da je Oklahoma ustvari ekipa klinaca koji se mogu uplasiti sopstvenih gresaka. Ono sto je Vestbruk uradio kada mu je Sefolosa izvodio loptu iz auta na 15 sekundi do kraja ga stavlja na prvo mesto liste uplasenih klinaca. Ma koliko delovalo obeshrabrujuce, upravo Vestbruk drzi kljuc pobede za Oklahomu. Ne zato sto je najbolji igrac ili najbolji strelac u svom timu, nego zato sto ima sposobnost da stavi Majami u neugodne situacije tako sto ubrza igru Oklahome, napada protivnicku odbranu pre nego sto su se svi vratili i preuzeli svog coveka...naravno dok tako juri po terenu, mora da ima mali broj izgubljenih lopti, kao sto je bio slucaj u prethodnih 5-6 utakmica, i mora malo vise da ogranici broj teskih suteva koje ce preuzeti na sebe - ako ni zbog cega drugog onda zato sto u svom timu ima coveka koji mnogo bolje izvodi teske suteve. Ako on bude tako igrao, Oklahoma ce uzeti bar jednu od naredne 2 utakmice u Majamiju. Ako bude igrao kao danas, Majami dobija u 5, eventualno 6.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Bojan

Hoces da kazes da ne moze niko da dobije Majami na Floridi kad ima onako sudijsko navlacenje na svoju stranu. U poslednjem mecu sa Bostonom dve blago receno sumnjiva faula Garneta u napadu sinoc tri sumnjiva faula Duranta - onaj u napadu, faul nad LBJ u kontri i peti faul nad Vejdom. Kada Vestbruk u kontri naleti na Batijea to je faul u napadu ali kada LBJ u napadu naleti na Duranta koji se ne krece vec je sa obe noge na zemlji onda je to sve samo ne faul LBJ. Da ne pominjem onu smejuriju kad LBJ vraca loptu da ne ode u aut, lopta pogadja u ivicu table medjutim za zadnje strane ali sudije dopustaju da se igra nastavi i Bos daje kos. Ili mozda bezocni pokusaj sudija da se trojka Fisera predstavi kao dvojka iako je Fiser bio bar 10-15 cm iza linije, pa su ipak morali da priznaju. Najzesce je prilikom poslednjeg pokusaja suta Vestbruka za 3p koliko je Spolstra bio u terenu - imao sam osecaj da ce probati da ga izblokira ili bar faulira i sudije ni to nisu videle. A to kako je Majami igrao odbranu, narocito na Durantu, je posebna prica - sa onakvom odbranom OKC bi imala nekoliko igraca fouled-out...

Btw. koby briyantt i micel dzordan? LBJ najbolji igrac svih vremena? Daj malo nauci kako se bar pisu njihova imena ako ih vec prozivas. A sudeci po tvom postu sve verujem da se jos nisi ni probudio cim pises onakve nebuloze!!! Jos mnogo mleka treba da pije LBJ i da osvoji za pocetak bar jedan prsten da bi i pomislio da se poredi sa navedenom dvojicom!!!

JORDAN23

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno kako mozete da se zalite na sudjenje kad je Oklahoma iskljucivo svojim greskama vratila Majami u igru. Prvo ona dva nebulozna faula pri sutu za tri poena pa zatim i 5-6 promasenih slobodnih bacanja i sve se to desavalo dok su KD i RW bili na klupi. Znaci da su mogli da odrze tu prednost mogli su, al premnogo pocetnickih gresaka kostalo ih je ove utakmice a mozda i cele serije...ne znam videcemo jos mada nisam siguran,kad nisu dobili ovako katastrofalan Majami tesko sta ima da traze u nastavku serije posto ljudi jedino sto su pogadjali to su slobodna bacanja.

musa dembele

pre 11 godina

kako u se sudije uplasile da Tander lomi utakmicu,pa brze bolje Durantu 4 svirase.. kao je to bilo jadno .. Zasluzuje i Majami titulu,to nije sporno,ali daj da to bude muski

sreten zujkic

pre 11 godina

naravno kevine da ti verujemo da tu jos nista nije gotovo,a moderatore bih zamolio(ako je moguce)da vise ne objavljuju komentare od ovog 'Bojana'jer ja ne znam kako ovog decka vise nije sramota da napise da je LEBRON najbolji igrac ikada!Ako mene pitate ne moze dok su jos zivi KOBE BRAJANT i MAJKL JORDAN

Zeljko

pre 11 godina

Ma razbice ih Oklahoma 4-0, eventualno 4-1...

Bravo za Majami. Igrali su dobru odbranu ceo mec, iako su Durent i Vestbruk, pre svega, u prvom poluvremenu pogadjali nekoliko nemogucih suteva i drzali Oklahomu.

Lebron je imao 2 kosa iz igre u cluchu, i barem 1 bacanje.

Goran

pre 11 godina

Apsolutno nema razloga da se osporava LeBron Dzejms i velica Kobi Brajant pogotovo jer LBJ-u predstoje jos bar 4 sezone na vrhunskom nivou,tj. jos mnogo prstenova posle ovog koji ce da osvoji protiv Oklahome!Pricate o sudijskoj kradji,pa sta reci za Kobija Brajanta,kako je on osvajao prstenje,osim sto je pri tome uvek imao drim tim oko sebe(ok i Lebron ga ima sad,ali kad ga nije imao u Klivlendu ulazio je i igrao bar konferencijsko finale sa tada prejakim detroitom),pa na sudije,setimo se san antonia i fiserovog kosa za 0.3,setimo se serije sa Bostonom i ociglednih koraka Gasola i faula u napadu koji nisu sudjeni...Ili jos crnje,serija sa Sakramentom,vise se ni ne secam koje godine je bila ona najveca otimacina od kad pratim kosarku!Kobi Brajant hrabar,Lebron se sakriva,7. utakmica sa Bostonom Kobi 21 poen,i Kobi je izgubio bar dva finala,ne znam tacno,pritom jedno sa 40 razlike u Bostonu,da Bostonu gde je Lebron dao 45 poena istu tu sestu utakmicu!Vec ste zaboravili pobedu nad Detroitom petu utakmicu na dva produzetka u Oburn Hilsu,kad je dao 30 poena poslednjih na dva produzetka i isao na infuziju posle...Zato ljudi sledeci put kad budete napadali nekog iznesite cinjenice i ne napadajte ga zato sto je covek hoce da bude VELIKI sampion i spreman je da ode u sredinu gde ce to da postane!P.s. Ni Kobi nije draftovan od Lejkersa,pa sta je trebao da ostane u Sarlotu kao "veliki sampion" da kaze necu da idem nigde,ma dajte ljudi!

king lebron

pre 11 godina

hahaha lepo sam ja reko da ce bude 4:1 za majami nemoze sijetl da dobije ekipu na floridi kad ima le brona dzemsa . razocaro sam se sto le bron nijedao vise poena samo 29 poena ali nije hteo da sezamara jer je ceo heet igrao sa pola snage . jos dve tekme i to je to prvi prsten za kralja ove igre najboljeg kosarkasa svih vremena le bron dzemsa i onda jos 5-6 do kraja karijere da se taman prestignu nabdjeni kosarkasi koby briyantt i micel dzordan . hahah mali sijetl moze da se nada ali do kraja nedelje idu na odmor hahah
(Bojan, 18. jun 2012 09:25)
alo decko prvo nauci da pises pa tek onda da komentarises ovo finale.....volim lebrona ali OKC je STRASNA ekipa i ovde nista ali nista nije gotovo...KING LEBRON

Aca

pre 11 godina

Meni je smesno porediti igrace na razlicitim pozicijama. Mislim da je LeBron najkompletniji igrac ikada ali ne mozes porediti njega i Jordana. Po meni je prstenje nebitno jer je za prsten potreban tim a ima gomila retarda koji su stavili otisak bulje na klupi jer se sa nje nisu dizali a imaju prstenje, pa su oni automatski bolji od LeBrona? Uspeh igraca se meri po individualnim priznanjima. Onda ispada da je i Karl Meloun bio los igrac i zivotinja puna steroida...

rale i fred

pre 11 godina

Sledeca tekma biti il ne biti za OKC,ako se brada ne uozbilji nista od tog posla i da neko objasni Westbrooku da nije poenta da on ispadne smeker nego da ekipa pobedi.Bice ovde jos tuce

KD35

pre 11 godina

Ovu utakmicu Oklahoma je izgubila čisto zbog neiskustva. Nadam se da će malo ohladiti glave, videti gde su pogrešili i da će u sledećoj utakmici uspeti doći do brejka.

Bojan

pre 11 godina

hahaha lepo sam ja reko da ce bude 4:1 za majami nemoze sijetl da dobije ekipu na floridi kad ima le brona dzemsa . razocaro sam se sto le bron nijedao vise poena samo 29 poena ali nije hteo da sezamara jer je ceo heet igrao sa pola snage . jos dve tekme i to je to prvi prsten za kralja ove igre najboljeg kosarkasa svih vremena le bron dzemsa i onda jos 5-6 do kraja karijere da se taman prestignu nabdjeni kosarkasi koby briyantt i micel dzordan . hahah mali sijetl moze da se nada ali do kraja nedelje idu na odmor hahah

tarzan

pre 11 godina

Glupi su komentari gde kazu da je Sefolsha izgubio utakmicu,naprotiv on je vratio svoj tim u igru,a utakmicu su izgubili svi koji su nosili plave dreseve. Ako cemo vec da trazimo krivca,istakao se Harden sa 4 izgubljene lopte u 2 minuta i aa sutom 2 od 10. Pozdrav

florida

pre 11 godina

Bojane,i ja sam vatreni navijac Majamija,ali ne preteruj... Sto se tice najboljeg svih vremena, NBA liga uopste ne gleda broj prstena, jer je Dzordan tek na 10-om mestu, vec broj titula MVP Finala i to je najvaznije,Dzordan ih ima 6,a zatim MVP Sezone,pa tek onda prstenje. Tu je Dzordan ubedljivo najbolji svih vremena, slede ga Medzik,Dzabar,Bird,Sekil a ne nikako Kobi sa 2 MVP finala i samo 1 sezone. LBJ tesko da ce dostici Dzordana, ali Kobija je vec prestigao po MVP sezone,ali mora da bude 2 puta MVP Finala da pi ga dostigao u najvaznijoj kategoriji. Broj prstena je tu najmanje bitan, Harper i Kukoc imaju 5,Hori 7, nisu u Kuci slavnih, Meloun i Barkli bez prstena a sa MVP titulama jesu itd. Znaci prestanite vise sa glupom pricom o prstenju,gleda se prvo broj titula MVP Finala,a zatim MVP Sezone,tako gleda NBA liga...

Miki25

pre 11 godina

Zasluzena pobeda Majamija, konacno i Vejd da odigra na svom nivou... Kako je lepo sudija usporio Durenta i to u trenucima kad se OKC odlepljivala a stizanju te razlike je kumovao i Westbruk koji je mislim 3 ako ne i 4 napada zaredom upropastio sa svojim zaletanjima!!! Majami u kompletnoj seriji igra fantasticnu odbranu i zasluzeno vodi u seriji...

soni

pre 11 godina

Kako glup nacin da izgubite utakmicu, u trecoj cetvrtini kad je oklahoma mogla da prelomi, prvo onaj smesan cetvrti faul durenta zbog cega je pet ipo minuta trece cetvrtine presedeo na klupi ( taj deo oklahoma izgubila prakticno sa 10, od plus 8 do minus 2) a onda umesto kad je izasao da smire malo igru i da probaju da zadrze razliku do cetvrte, westbrook 4 napada zaredom zavrsava posle 5-8 sekundi, krece na prodor zakucava se u 3 igraca i baca loptu u noge perkinsu, pa sutira trojku, pa krece u ulaz, pa pravi faul u napadu, i miami se bez igre vratio, pa kad tome dodate da je do kraja cetvrtine miami sutirao bacanja 8-8 a oklahoma samo 3-8 miami je prosto dobio vetar u ledja za cetvrtu cetvrtinu, jer prakticno nisu uradili nista a vratili su se u mec... Ova serija idalje daleko da je gotova, prosto vec 2 utakmicu prakticno jedna lopta odlucuje... I oklahoma stvarno nema srece sa protivnickim bacanjima prvo im lakersi ubace 40-41 a sinoc u drugom poluvremenu miami 23-25 samo le bron i wade po jedno promasili...

Wade3

pre 11 godina

Citam komentare i nmg da verujem! Zasto ljudi toliko mrzeee Majami ,ne razumem?! Ovde se samo prica kako je Oklahoma odigrala losee,kao su sudije donele pobedu Majamiju...Nemojte pricati glupostiii! Sudjenje je kakvo takvo je, to je kosarka, kontaktni sport! Majami je bio bolji i pobedio! Oklahoma je izgubila zbog svojih gresaka prodali su loptu kada su izvodili aut 17 sekundi pre kraja,Vestbruk i Harden se zalecu normalno da ce Batije da se postavi i to iskoristi! Ako navlace sudije za Majami ,ne ostaju duzni ni Oklahomi. Citam ovde Durant ce da pojede Lebrona,Vestbruk Vejda ,pa strasnooooo kako ljudi pricaju gluposti! Necu dalje da komentarisem nista,udjem ovde i ismejem se komentarima...sta se sve ovde piseee,strasno!!! James je zasluzio prsten i da svima zapusi usta a onda neka nadju nekog drugog koga ce da prozivaju jer onda niko nece moci da mu osporava nista!!! YOU CANT BEAT THE HEAT!!! MAJAMI DO PRSTENA!

Patrick Ewing

pre 11 godina

Noćašnju utakmicu je odlučilo par stvari: Izvođenje Duranta i Westbrooka iz igre na +10 za OKC u trećoj četvrtini, dobro Durant je imao 4 lične ali Westbrook nije trebao da ide na klupu, ma koliko ga mi navijači ne voleli zbog silovanja i selekcije šuta, ipak je on drugi igrač tima. Bez njih dvojice u igri a sa indisponiranim Hardenom u igri prednost je ubrzo nestala, a Brooks je sve to gledao. Njemu se može i zameriti i mala minutaža Ibake, tako da je on po meni glavni krivac za poraz.

Igra Miamia je bila očajna, jer su promašili apsolutno sve van reketa sem šuteva za tri. Takvo šutersko veče OKC nije znala da iskoristi i vrati se u seriju, a dodavši i čak DEVET grešaka u zadnjoj četvrtini Miamia mislim da su ovu utakmicu svakako trebali dobiti.

James fantastičan, opet. Prvi put u seriji je zaustavio Duranta u četvrtoj četvrtini i to je jedna od retkih pozitivnih stvari u igri Miamia.

Mislim da će OKC ipak usteti da dobije jednu od sledeć dve utakmice i vrati se kući, ali realno ne vidim da Miami izgubi sledeće tri od četiri utakmice.

Moja prognoza za kraj je 4-3 za Miami.

D Wade

pre 11 godina

Nista ovde nije gotovo,daleko od toga,ali bitna pobeda za Heat!Prevagu moze doneti dobra odbrana Majamija,Vejd koji je u porastu forme,skok gde majami za sada pravi odlicnu razliku i strasni Batije!A sta reci o LeBronu - pokazao par puta u tranziciji Durantu ko je ko :)

kiza

pre 11 godina

Sudije su odrale OS,mora i Lebron da uzme titulu .Krkan klasicni,smesni su ovi sto ga porede sa Majklom i Kobijem, oni su elegancija a nr steroidi i teretana.

Zg-boy

pre 11 godina

(florida, 18. jun 2012 12:42)
Majstore sjajan post,samo jedna mala ispravka.
Harper i Kukoč imaju tri naslova osvojena kad se Jordan vratio s
dvogodišnje pauze nakon ubistva oca.
Prva tri naslova je osvojio s Grantom,Cartwrightom,Paxonom,Armstrongom
i ostalima.
U drugoj seriji zatekao je u klubu Harpera,Kukoča i Rodmana.
Samo Pippen ima svih 6 s Jordanom i Rodman još dva s Pistonsima.

levandovski

pre 11 godina

smejao sam se pipenu kada je ono izjavio proslegodine. a onda sam poceo pazsljivije da gledam lebronovu igru bez predrasuda ,posto ga nesto nisam cenio. majko kakav strasan igrac.najbolji do sada. covek jednostavno sve moze da igra.od beka do centra kada zatreba. moze da cuva od beka do centra podjednako dobro. dzordan je bio verovatno bolji strelac i imao izrazeniji ubilacki instikt, ali lebron ima sve ostalo. i nemoj molim vas da se brukate i poredite ovoga choveka koji igra za tim sa siledzijom kakav je bio i ostao brajant. lepo je dzordan rekao da brajant nije ni medju prvih 10 nba svih vremena, a on zna sta prica.

Ognjen

pre 11 godina

(JORDAN23, 18. jun 2012 12:06)

Vec dve utakmice Durent ima problema sa licnim greskama. U ovoj trecoj utakmici Miami je imao 11 slobodnih bacanja vise.Oklahome je stekla 10 poena prednosti u 3 cetvrtini i onda je morao Durent na klupu zbog licnih.
Ne mora sledecu utakmicu Oklahome da ima mnogo vise slobodnih bacanja,
dovoljno da najboljem njihovom igracu ne sviraju licne greske koje nisu.

p.s Da je obrnuta situacija mislis da bi Miami pobedio ovu trecu utakmicu?

hallucinoman

pre 11 godina

Komentari su vam svaki put kao sa zidića u dvorištu osnovne škole... da li je bolji Kobi ili James, ko će koga da razbije sledeću, pa prepucavanje ko zna više, opet o Kobiju i Lebronu, tu i tamo se pomene i Durant.

I onda opet sve ispočetka, u krug, idemo... Kobi, LeBron... James pa Bryant.

Zvonilo... ae nastavite na malom odmoru.

Srđan

pre 11 godina

Utakmicu je odlučila glupost trenera Oklahome u 3. četvrtini:
http://msn.foxsports.com/nba/story/Russell-Westbrook-benching-bad-move-Oklahoma-City-Thunder-Scott-Brooks-NBA-Finals-Game-3-061712
...
Ako Majami ne završi seriju na Floridi, od titule nema ništa.

drugi Bojan

pre 11 godina

(sreten zujkic, 18. jun 2012 11:23)
a sto ne bi mogli da ih porede?
statisticki gledano po ukupnom ucinku u jednom plej-ofu ni Kobi ni Dzordan nisu imali ovako dobru sezonu. Cak nikada nisu imali dobru sezonu kao sto je Lebronova druga najbolja (2009.)
ako se gleda ucinak po minutu provedenom na terenu, Dzordan je imao dve bolje od ove Lebronove, Kobi ni blizu.
naravno, to ne znaci da je Lebron bolji od ijednog od ova dva velikana, ali kada osvoji nekoliko prstena nema razloga da ih ne prevazidje

Bojan

pre 11 godina

(florida, 18. jun 2012 12:42)
a u koju kategoriju staviti Rasela, u njegovo vreme nije ni postojala titula MVP finala, a covek je u svih 11 titula bio najbolji igrac i stub igre Bostona.
tacnije, uveden je poslednje njegove sezone, ali je titula jedini put data porazenoj ekipi i Dzeriju Vest, a razlog za to je mala kompenzacija za sve poraze koje su lejkersi doziveli u vreme vladavina bostona.
tako da mvp finala ima smisla u periodu od 80. godine pa naovamo, ali kada bismo retroaktivno delili titule, rasel bi ih imao bar 7 ili 8, sto bi uz 5 redovnih mvpova bilo i ispred dzordanovog broja

dule

pre 11 godina

Jel se neko od navijača majamija seća kad su poslednji put osvojili titulu a da nisu imali pomoć sudija. Ja se ne sećam, a imam 35 godina i pratim NBA od finala Čikago - Finiks. Ko se seti - dobije pivo.

jorgovan

pre 11 godina

Ju ju ju,sta bi opet? Sta bi sa razbijanjem Majamija od strane Oklahome?Secam se jos od serije sa Bostonom,svi su pricali da Majami nema sanse u finalu,razbice ih ko god da prodje sa zapada.Vezali su Oklahomu u cvor.Trecu cetvrtinu Oklahoma je odlicno pocela ali onda nerezonska dva prekrsaja pri sutu za 3 i Majami se vratio u igru.Publika ima velikog uticaja u vracanju u mec i pravljenju mini serija.Kao sto Sek rece na kraju meca,ne idemo u Oklahomu,zavrsavamo seriju u Majamiju,preostala su jos dva meca.Mislim da je Majami sposoban za taj poduhvat.Lebrick i dalje jedva odrzava svoj prosek od 30p,13 skokova i nesto asistencija!

ennzo5

pre 11 godina

Pratim NBA kosarku jako dugo i ne sjecam se da sam gledao finale sa ovako jakim odbranama na obje strane.Navijac sam Miamia ali me WADE toliko iritira svojim nonsalantnim vodjenjem lopte,sinoc je 2 ili 3 puta zaredom izgubio loptu(sto se desilo i u drugoj utakmici 45 sec prije kraja) sto je Miami moglo kostati pobjede u oba slucaja.JAmes mi je u drugom poluvremenu djelovao kao da opet bjezi od odgovornosti,kao da se skriva po terenu,sto me je takodjer naljutilo.Covjek izgleda ima evidentan strah od prstena,plasi se covjek da bude prvak.U polufinalnim utakmicama je sam unistio Boston,bez povrijedjenog Bosha i sa jako slabim izdanjima Wadea,ali je tada pogadjao sa svih pozicija na terenu,mnogo mnogo vise koristio sut iz vana i za 3 poena.Sada kao da mu je Splostra rekao da vise ide u reket i da razgrce,da koristi fizicku snagu koju ima.
Sto se tice ovog malog Bojana on govori o statistikama JAmesa koje su bolje od statistika Jordana i Brayanta,ali nema JAmes u Miamiu Shakila O Nilla kojeg je imao Brayant kada je osvajao titule sa LAkersima.

zika

pre 11 godina

goran.... mladicu da je sad ovaj
majami igrao sa tadasnjim bostonom odrali bi ih. Da je Pirs igrao 40 % kao tad Boston bi ih i ove godine izbacio, a Alena tada i sada posle povrede necu da spominjem . Pametnom dosta

Joca-NY

pre 11 godina

Jedini razlog zasto James nece nikad dostici nivo Kobija, Jordana, Magica, Birda itd...je zato sto se on pridruzio drugima da bi pobedio, dok su se prethodno navedelnima pridruzavali drugi da bi pobedili...

pozdrav za sve ljubitelje kosarke

florida

pre 11 godina

Joca NY, znaci po tebi, zato sto je Dzejms presao iz manjeg kluba u veci onda ne moze biti veliki igrac? Tom glupom logikom nijedan velikan srpske kosarke nije veliki,jer nije ostao u svom selu,npr. Divac je trebao da ostane u KK Sloga i dokaze da je veliki a ne da ode u LA,isto vazi iza fudbalere Vidica,Stankovica. Tvoje misljenje je:Svi neka igraju za prvi klub u kom su zapoceli,a ako predju u drugi jaci klub,onda ne mogu biti veliki igraci- Znaci ortodoksna glupost!!! I ne stavljaj Dzordana i Brajanta u istu kategoriju,prvo ide MJ,pa Medzik i Bird uz nekoliko starih velikana kao Rasel,pa tek onda Brajant. O Lebronovom mestu medju najvecima cemo da pricamo kad bude imao 36 godina

JEZERDZIJA

pre 11 godina

Bojane smaras, smaras i opet smaras...To sto vi navijaci Majamija konstantno poredite LBJ a i Kobija su samo vasi kompleksi, a to sto i dalje pricate o Lejkersima i Kobiju je samo dokaz koliko su veliki...Da li mi navijaci Lejkersa poredimo njih dvojicu?...Ne, jer mi znamo ko je bolji...

eto...

pre 11 godina

Bilo ko,ko kaže da je Lebron bolji košarkaš od Jordana,ili da će biti,je ili jedna velika košarkaška neznalica, ili je previše mlad pa nikad nije gledao Michaela!

Košarku ne čine samo brojke i statistički podaci!!!

Joca-NY

pre 11 godina

@ Bojan

A sad redom...

1) slazem sa da si pomenuo najvece centre/trzista u Americi i to stoji ali to samo pokazuje da u ovom slucaju James (nemam nista protiv njega, cisto samo primer) nije velicina igraca koji bi privukao druge da dodju u nepoznati Klivlend...opet samo primer, Tim Duncan dosao u nepoznati San Antonio i doneo 4 titule...

2)Zasto spominjes trade Kobija u LA? To se desilo pre nego sto je Kobi odigrao i sekund za Sarlot...odluka kluba a ne igraca...

3)Jel ti ozbiljno mislis da se Jordan povukao zato sto ga je Pippen napustio (ili pojasni na kog to saigraca mislis)....

4)I Sek i Hauard nemogu da se porede sa cetvoricom koju sam spomenuo tako da o tome ne vredi pricati...

zgh

pre 11 godina

Vidim dole ovaj momak kaze kako se Lebron prikljucuje ostalima da bi pobjedio,a Jordanu i Bryantu su se kao prikljucivali drugi da bi pobijedili.Kao Lebron nije lider i Vodja ekipe.Ne mogu da vjerujem covjece sta pricas,pa Lebron je sigurno najdominatniji igrac koji se nakon Karima Abdula Jabbara pojavio u NBA ligi ikada.Dali neki drugi igrac u Miamiu ima bolju statistiku od Jamesa,vise koseva i skokova po utakmici da bi se moglo reci da Lebron nije Vodja tima?.Pa pogledaj situacije kada Spolstra odmara Lebrona,da se igraci Miamia ne mogu sastaviti sa loptom,ako daju kos to je super.Bez Lebrona u ekipi bi Miami utakmice finala protiv OKCa gubio najmanje 30 poena razlike.

Bojan

pre 11 godina

4. faul jeste bio diskutabilan, ali 5. durantulin apsolutno nije.
uvek ce sudije malo navlaciti za domacina, tako su radili i u oklahomi, a durant je sasvim zasluzeno upao u probleme sa licnim tada, cak je trebalo ranije da leti na klupu ali su ga sudije postedele.

zgh

pre 11 godina

Kobe Bryant je za 16 odigranih sezona u NBA(bez play offa) postigao 29484 poena,napravio 6142 skoka,odigrao 5418 asistencija za razliku od Lebrona koji je za samo 9 sezona(znaci 7 manje od Kobea) postigao 19045 poena,napravio 4943 skoga i odigrao 4751 asistenciju.Mislim da je jasno da ako Lebron nastavi da igra u ovakvom izadnju kao sto je igrao do sada,da ce ubjedljivo za 7 godina da nadmasi Bryanta pa i samoga Jordana koji nije previse uspjesniji od Bryanta.Mislim da je malo glupo gledati broj osvojenih titula,jer se titule mogu osvajati i sjedenjem na klupi.Ove tri stvari(broj poena,skokovi i asistencije)su kljucne pri analizama uspjesnosti bilo kojeg igraca.Jedina stvar koja Lebrona moze poremetiti na putu do tog cilja su moguce povrede,i ako ne bude igrao.

deda pera

pre 11 godina

U redu je kada se pojavi najezda OKC fanboy-eva koji ili pricaju kako je Durant bolji od Dzejmsa i kako je on los igrac i sve je kod njega naduvano... Ili kako su sudije bile ne pravedne, fauli... A kada se pojavi jedan Miami fanboy koji igra vasu igru odjednom svi analiziraju svaku recenicu i svima smeta... Fanboy ko fanboy, naravno da ce da velica svoj klub, svako hvali svoga konja. Ali, odakle vam ideja da kazete da je Dzejms napumpan?! Mozda ima ogroman ego (za sta su krivi ovi iz klivelenda jer su ga previse dizali u nebesa i previse placali, ali opet, pre njega su bili ocajni) ali decko je igru odveo na visi nivo od prvog dana kada je dosao u NBA. Odmah je postizao po 30 (jednom cak i 40) poena, iste godine bio kandidat za NBA Slam Dunk contest, ko zna kako bi prosao da nije bilo povrede. Svake godine je igrao ALL Star utakmice i jedini je igrac koji je vise od tri puta dobio preko 2miliona glasova da bude u timu, da ne spomenem MVP titule... Pomera granice od kako je krocio nogom u ovu ligu i samo je bilo pitanje vremena kada ce pobediti u finalu, to je sada. Durant je odlican, ima 24. godine i vec je stigao do finala. U sjajnoj je formi, ali Dzejms ima to malo iskustva koje ce da presudi.

JORDAN23

pre 11 godina

Vec dve utakmice Durent ima problema sa licnim greskama. U ovoj trecoj utakmici Miami je imao 11 slobodnih bacanja vise.Oklahome je stekla 10 poena prednosti u 3 cetvrtini i onda je morao Durent na klupu zbog licnih.
Ne mora sledecu utakmicu Oklahome da ima mnogo vise slobodnih bacanja,
dovoljno da najboljem njihovom igracu ne sviraju licne greske koje nisu.

p.s Da je obrnuta situacija mislis da bi Miami pobedio ovu trecu utakmicu?
(Ognjen, 18. jun 2012 12:58)


Dali ti mislis da bi OC dosla do finala da nije imala ocigledno sudijsko navlacenje protiv SAS u sestoj utakmici, kada su sudije topile prednost SAS svirajuci svaki iole manji kontakt na KD a na drugoj strani pustali grublju igru i sudili neke nebulozne faulove u napadu SAS?

Preslikana utakmica je ova od nocas,stim da je i pored svega toga OC direktno svojim greskama,sto trenera sto igraca, dozvolila Majamiju da se vrati u igru i na kraju trijumfuje.

Nisu ti sudije krive sto na +10 u jednom minutu napravis dva faula pri sutu za tri,poklonis 6 bacanja (sva realizovana) a na drugoj strani Perkins promasi dva,Ibaka 1/2 i Harden sutne 2/4 tj. sutiras sl.bacanja 3/8, indisponirani Harden nastavi da promasuje sve zivo dok trener disciplinuje RW na klupi...

Bojan

pre 11 godina

(Joca-NY, 18. jun 2012 18:10)
je l'?
a u kojim gradovima su igrali/ju Kobi, Dzordan, Medzik i Bird?
Boston, Los Andjeles i Cikago, dodaj njima Majami i Nju Jork i dobices 5 timova koji su najveca trzista u americi koja imaju kosarkaski tim.
Za Klivlend niko nije ni cuo. Da je bilo koji od navedene cetvorke krenuo u takvom gradu menjao bi ga.
Karim Abdul Dzabar je menjao Milvoki, bas zato sto je mali i nebitan grad, a bolji je igrac od sve cetvorice. O'Nil je menjao Orlando kao sto ce ga menjati i Hauard, a bolji je od polovine od navedene cetvorice.
Ali nijedan igrac se nije povlacio iz kosarke zato sto ga saigrac napusta kao sto je to Dzordan uradio. U koju kategoriju to spada? Osim u kategoriju neverovatnog osecaja za marketing.
btw Kobi je trejdovan iz Sarlota u Lejkerse :)

eto...

pre 11 godina

@zgh - naravno da moraš da gledaš koliko je neko titula osvojio,to je ono što je i najbitnije! Po tvojim parametrima, Kevin Love će biti najbolja četvorka u u istoriji NBA,obzirom na broj skokova?! To su gluposti. Tačno je da se može osvojiti prsten i sedenjem na klupi,ali je malo previše koincidencije da osvojiš u više navrata u istom timu (u kom si ti igrom slučaja prvi igrač),a da nisi veliki.
Ja sam uveren da Lebron,ako ne osvoji ove godine prsten, da ga neće nikad ni osvojiti,i samim tim će ostati zapamćen samo kao dominantan igrač koji je možda mogao da se približi Bryant-u,i to je to.
Oklahoma je svojim greškama izgubila ovaj meč,ali da se ne lažemo,suđenje je bilo jako loše. Minimum 2 Durantova faula su bila nepostojeća, Wade-ova 2 koša+faul kod kojih nije postojao faul, Lebronovo vraćanje lopte iz auta gde lopta udara u back end deo table,a sudija pušta da se igra nastavi...
Opet ću ponoviti,Oklahoma je krivac za poraz,a među njima najviše Harden,koji je izgubio u 4/4 par MNOGO bitnih lopti,očajno šutirao,i na sve to onaj najgluplji faul u istoriji košarke 14 sekundi pred kraj!
Obzirom da se nikad u istoriji NBA-a nije desilo da u finalu neko veže 3 pobede kod kuće,nadam se da OKC dobija sledeću utakmicu i vraća seriju kući! GO OKC!!!

zgh

pre 11 godina

Zar sam ja rekao da treba iskljucivo gledati samo skokove,ili samo poene?Rekao sam da su poeni,skokovi i asistencije tri kljucne stvari(kada se sve sabere) i da upravo ova tri aspekta odredjuju koliko je neki igrac kvalitetan ili to nije.Ako Lebron na kraju karijere bude imao vise poena,vise skokova i vise asistenicija od Bryanta ili Jordana onda je logicno da je on bolji igrac od obadvojice.Ne znam u cemu je tu problem.Pa pogledaj statistiku Jamesa,koliko je pravio poena,skokova i asistencija po sezoni i vidjeces da ce za 7 sezona(naravno ako bude igrao u ovakvim izdanju)da bude bolji i od Bryanta i od Jordana u sva ova 3 najvaznija segmenta kosarkaske igre.Istina je da Lebron nema eleganciju jednoga Jordana kao i Brynta,to se slazem,ali je logicno da kosarkas ogromne fizicke snage kakav je JAmes ne moze ujedno da bude i elegantan.Kevin Durant je jedini igrac u NBA ligi trenutno koji ne moze da gurne 84 kg bencha,ali zato samim tim ima prednost u nekim drugim stvarima.To je isto kao da se poredi izvodjenje slobodnih bacanja jednog Shakila o Nilla i npr Raya Alena.PA saka O Nilla je ja mislim 2 puta veca od Alenove i naravno da nije imao takav osjecaj za kos kao igraci manjih ekstremiteta i snage.

NBA

pre 11 godina

...da ce ubjedljivo za 7 godina da nadmasi Bryanta pa i samoga
Jordana koji nije previse uspjesniji od Bryanta...Ove tri stvari(broj poena,skokovi i asistencije)su kljucne pri analizama uspjesnosti bilo kojeg igraca
(zgh, 18. jun 2012 23:42)

Mnogi komentarisu M.Jordana,a verovatno ga nisu gledali.
Takav suter se verovatno nikad vise nece roditi. Da je Jordan imao pored sebe Hakeem O. osvojili bi 10 titula i to uzastopnih. Sto kaze komentator na sport-klubu K.Brajant je samo slaba kopija Jordana.
Da nacrtam- kakvi samo hvalospevi o James kad je dao Bostonu 45 poena.
Jordanu nije bio problem da to radi svaku drugu utakmicu. Protiv Phoenixa u finalu iamo je vise od 40 poena po utakmici. U jednoj je dao 55 poena sa procentom vecim od 60%. Ili ono kad je dao Bostonu 63p. isto play-off.A da ima manje skokova od Jamesa i osim poena u svim drugim kategorijama James je malo bolji od Jordana.
Znaci tu su negde...Samo kad bi se gadjali tramvajima.....

Bojan

pre 11 godina

(Joca-NY, 18. jun 2012 19:51)
evo redom odgovora
1) tacno tako, Dankan je jedan od retkih koji je uspeo da osvoji vise sampionata u nekom relativno malom mestu (u odnosu na ostale poznate gradove). ostali igraci koji nisu menjali ekipe, recimo Novicki, ali je zato uprkos svom kvalitetu uzeo samo jedan prsten i tesko ce uspeti opet da se organizuju do njega, zatim imas Jutu, koja je sa dva legendarna kosarkasa samo dva puta dosla do finala, sada su irelevantni, Detroit, Filadelfija, Finiks... sve timovi koji imaju epizodne uloge. LBJ je rekao da zeli da osvaja prstenje u seriji a to mogu samo ekipe iz nabrojanih gradova, zbog budzeta i popularnosti kosarke. Jedino je SAS izuzetak.
2) spominjem trejd zato sto je to pokazatelj koliko je kobi imao srece da odmah dodje u LAL. Je l' bi mislio da je ista manji kosarkas da je odigrao jednu sezonu u Sarlotu pa da je onda trejdovan? Ja ne bih. I apsolutno ne vidim razlog za to.
3) Nije se povukao samo zbog Pipena vec zato sto se cela ekipa razisla. I to je bila sjajna odluka za njegov legacy jer bi bilo prilicno lose da se naredne godine ne plasira u plej-of za mit koji se izgradio o njemu. E ako je to ok, sto nije ok LBJovo menjanje tima jer ekipa nije mogla da mu dovede odgovarajuca pojacanja.
4) jedino po cemu ne mogu da se porede jeste pozicija u timu, ali po uticaju i te kako mogu. Moje subjektivno misljenje Medzik>Dzordan>Sek>Bird>Kobi. Hauard je daleko ispod, drvo nevidjeno.

bios

pre 11 godina

Ne znam ko je spominjao Bila Rasela, nije ni bitno, ali dajte malo racionalnosti pre nego što lupite po diviziji. Prvo, košarka koja se igrala 60-tih godina i košarka koja se igra danas nisu za poređenje. Ne znam dal je taj koji tvrdi da je Rasel najbolji ili da zaslužuje 11 MVP titula ili štagod, pogledao ikada celu utakmicu iz tog doba? To je nebo i zemlja u odnosu na basket danas. Pre neko veče, mislim pred drugu utakmicu u oklahomi, na nekom od online streamova je bio prikazivan meč bostona i lejkersa iz '84. Pa i ta je košarka u odnosu na današnju kvalitativno slabija, a tada su igrali i Bird i Medžik i Džabar. Taktike koje su se tada primenjivale u napadu i odbrani nisu još uvek bile toliko razrađene kao danas. Jedini period kada se košarka može porediti sa današnjom su devedesete, jer je tada košarka potpuno sazrela. Krajem 80-tih su Pistonsi, a onda za njima Čikago počeli da igraju stahotne odbrane koje su pretile da spuste broj koševa po utakmici na ispod 80 u proseku (po timu). Od tada je liga (čitaj Dejvid Štern) počela da eksperimentiše sa izmenom pravila koja bi to sprečila. Pa se počelo od spuštanja trojke na 6,70 i vraćanja na staro 2 godine kasnije preko ukidanja hand checka, pa sve do danas kada igrača kojise uputi na prodor ne smeš da pipneš. Da podvučem crtu, niko ne osporava značaj košarkaša kao što je Bil Rasel. Negov doprinos razvoju košarke u ono što je ona danas je nemerljiv, ali nažalost period u kojem je igrao ga izbacuje iz konkurencije za najboljeg

ennzo5

pre 11 godina

NAravno da je logicno da ako jedan igrac od drugog ima vise napravljenih skokova u karijere da je on bolji skakac.Da je igrac koji je dao vise koseva u karijeri od nekog drugog,da je on bolji kosgeter itd.
Sto se tice ovog Kevina Lova cinjenica da je on pravio vise skokova po utakmici od Jordana(ako jeste, ne znam) logicki govori da je on bolji skakac od Jordana,ne znam sta ti nije jasno,brojke sve kazuju.Ali se ne moze reci da je taj Love najbolja 4vorka svih vremena jer je sigurno bilo igraca na toj poziciji koji su davali vise poena od njega ili pravli vise asistencija.Po ovome sto sam ja izracunao LBJ ce statisticki da bude bolji od Braynta i Jordana i u broju koseva,skokova i asistencija(ako ga ne ometu povrede).VAljda to govori da je JAmes dominatniji i bolji igrac i od Kobea i Jordana.Ako bi gledali samo osvajanje prestenova jedan Robert Horry je onda jedan od najboljih igraca svih vremena,(sa 7 osvojenih prstenova),a bio samo vodonosa prvo OLajuwonu a kasnije Bryantu i Shaku.

Bojan

pre 11 godina

hahaha lepo sam ja reko da ce bude 4:1 za majami nemoze sijetl da dobije ekipu na floridi kad ima le brona dzemsa . razocaro sam se sto le bron nijedao vise poena samo 29 poena ali nije hteo da sezamara jer je ceo heet igrao sa pola snage . jos dve tekme i to je to prvi prsten za kralja ove igre najboljeg kosarkasa svih vremena le bron dzemsa i onda jos 5-6 do kraja karijere da se taman prestignu nabdjeni kosarkasi koby briyantt i micel dzordan . hahah mali sijetl moze da se nada ali do kraja nedelje idu na odmor hahah

Zeljko

pre 11 godina

Ma razbice ih Oklahoma 4-0, eventualno 4-1...

Bravo za Majami. Igrali su dobru odbranu ceo mec, iako su Durent i Vestbruk, pre svega, u prvom poluvremenu pogadjali nekoliko nemogucih suteva i drzali Oklahomu.

Lebron je imao 2 kosa iz igre u cluchu, i barem 1 bacanje.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Bojan

Hoces da kazes da ne moze niko da dobije Majami na Floridi kad ima onako sudijsko navlacenje na svoju stranu. U poslednjem mecu sa Bostonom dve blago receno sumnjiva faula Garneta u napadu sinoc tri sumnjiva faula Duranta - onaj u napadu, faul nad LBJ u kontri i peti faul nad Vejdom. Kada Vestbruk u kontri naleti na Batijea to je faul u napadu ali kada LBJ u napadu naleti na Duranta koji se ne krece vec je sa obe noge na zemlji onda je to sve samo ne faul LBJ. Da ne pominjem onu smejuriju kad LBJ vraca loptu da ne ode u aut, lopta pogadja u ivicu table medjutim za zadnje strane ali sudije dopustaju da se igra nastavi i Bos daje kos. Ili mozda bezocni pokusaj sudija da se trojka Fisera predstavi kao dvojka iako je Fiser bio bar 10-15 cm iza linije, pa su ipak morali da priznaju. Najzesce je prilikom poslednjeg pokusaja suta Vestbruka za 3p koliko je Spolstra bio u terenu - imao sam osecaj da ce probati da ga izblokira ili bar faulira i sudije ni to nisu videle. A to kako je Majami igrao odbranu, narocito na Durantu, je posebna prica - sa onakvom odbranom OKC bi imala nekoliko igraca fouled-out...

Btw. koby briyantt i micel dzordan? LBJ najbolji igrac svih vremena? Daj malo nauci kako se bar pisu njihova imena ako ih vec prozivas. A sudeci po tvom postu sve verujem da se jos nisi ni probudio cim pises onakve nebuloze!!! Jos mnogo mleka treba da pije LBJ i da osvoji za pocetak bar jedan prsten da bi i pomislio da se poredi sa navedenom dvojicom!!!

sreten zujkic

pre 11 godina

naravno kevine da ti verujemo da tu jos nista nije gotovo,a moderatore bih zamolio(ako je moguce)da vise ne objavljuju komentare od ovog 'Bojana'jer ja ne znam kako ovog decka vise nije sramota da napise da je LEBRON najbolji igrac ikada!Ako mene pitate ne moze dok su jos zivi KOBE BRAJANT i MAJKL JORDAN

musa dembele

pre 11 godina

kako u se sudije uplasile da Tander lomi utakmicu,pa brze bolje Durantu 4 svirase.. kao je to bilo jadno .. Zasluzuje i Majami titulu,to nije sporno,ali daj da to bude muski

kiza

pre 11 godina

Sudije su odrale OS,mora i Lebron da uzme titulu .Krkan klasicni,smesni su ovi sto ga porede sa Majklom i Kobijem, oni su elegancija a nr steroidi i teretana.

zgh

pre 11 godina

Kobe Bryant je za 16 odigranih sezona u NBA(bez play offa) postigao 29484 poena,napravio 6142 skoka,odigrao 5418 asistencija za razliku od Lebrona koji je za samo 9 sezona(znaci 7 manje od Kobea) postigao 19045 poena,napravio 4943 skoga i odigrao 4751 asistenciju.Mislim da je jasno da ako Lebron nastavi da igra u ovakvom izadnju kao sto je igrao do sada,da ce ubjedljivo za 7 godina da nadmasi Bryanta pa i samoga Jordana koji nije previse uspjesniji od Bryanta.Mislim da je malo glupo gledati broj osvojenih titula,jer se titule mogu osvajati i sjedenjem na klupi.Ove tri stvari(broj poena,skokovi i asistencije)su kljucne pri analizama uspjesnosti bilo kojeg igraca.Jedina stvar koja Lebrona moze poremetiti na putu do tog cilja su moguce povrede,i ako ne bude igrao.

dule

pre 11 godina

Jel se neko od navijača majamija seća kad su poslednji put osvojili titulu a da nisu imali pomoć sudija. Ja se ne sećam, a imam 35 godina i pratim NBA od finala Čikago - Finiks. Ko se seti - dobije pivo.

jorgovan

pre 11 godina

Ju ju ju,sta bi opet? Sta bi sa razbijanjem Majamija od strane Oklahome?Secam se jos od serije sa Bostonom,svi su pricali da Majami nema sanse u finalu,razbice ih ko god da prodje sa zapada.Vezali su Oklahomu u cvor.Trecu cetvrtinu Oklahoma je odlicno pocela ali onda nerezonska dva prekrsaja pri sutu za 3 i Majami se vratio u igru.Publika ima velikog uticaja u vracanju u mec i pravljenju mini serija.Kao sto Sek rece na kraju meca,ne idemo u Oklahomu,zavrsavamo seriju u Majamiju,preostala su jos dva meca.Mislim da je Majami sposoban za taj poduhvat.Lebrick i dalje jedva odrzava svoj prosek od 30p,13 skokova i nesto asistencija!

Wade3

pre 11 godina

Citam komentare i nmg da verujem! Zasto ljudi toliko mrzeee Majami ,ne razumem?! Ovde se samo prica kako je Oklahoma odigrala losee,kao su sudije donele pobedu Majamiju...Nemojte pricati glupostiii! Sudjenje je kakvo takvo je, to je kosarka, kontaktni sport! Majami je bio bolji i pobedio! Oklahoma je izgubila zbog svojih gresaka prodali su loptu kada su izvodili aut 17 sekundi pre kraja,Vestbruk i Harden se zalecu normalno da ce Batije da se postavi i to iskoristi! Ako navlace sudije za Majami ,ne ostaju duzni ni Oklahomi. Citam ovde Durant ce da pojede Lebrona,Vestbruk Vejda ,pa strasnooooo kako ljudi pricaju gluposti! Necu dalje da komentarisem nista,udjem ovde i ismejem se komentarima...sta se sve ovde piseee,strasno!!! James je zasluzio prsten i da svima zapusi usta a onda neka nadju nekog drugog koga ce da prozivaju jer onda niko nece moci da mu osporava nista!!! YOU CANT BEAT THE HEAT!!! MAJAMI DO PRSTENA!

Joca-NY

pre 11 godina

Jedini razlog zasto James nece nikad dostici nivo Kobija, Jordana, Magica, Birda itd...je zato sto se on pridruzio drugima da bi pobedio, dok su se prethodno navedelnima pridruzavali drugi da bi pobedili...

pozdrav za sve ljubitelje kosarke

Goran

pre 11 godina

Apsolutno nema razloga da se osporava LeBron Dzejms i velica Kobi Brajant pogotovo jer LBJ-u predstoje jos bar 4 sezone na vrhunskom nivou,tj. jos mnogo prstenova posle ovog koji ce da osvoji protiv Oklahome!Pricate o sudijskoj kradji,pa sta reci za Kobija Brajanta,kako je on osvajao prstenje,osim sto je pri tome uvek imao drim tim oko sebe(ok i Lebron ga ima sad,ali kad ga nije imao u Klivlendu ulazio je i igrao bar konferencijsko finale sa tada prejakim detroitom),pa na sudije,setimo se san antonia i fiserovog kosa za 0.3,setimo se serije sa Bostonom i ociglednih koraka Gasola i faula u napadu koji nisu sudjeni...Ili jos crnje,serija sa Sakramentom,vise se ni ne secam koje godine je bila ona najveca otimacina od kad pratim kosarku!Kobi Brajant hrabar,Lebron se sakriva,7. utakmica sa Bostonom Kobi 21 poen,i Kobi je izgubio bar dva finala,ne znam tacno,pritom jedno sa 40 razlike u Bostonu,da Bostonu gde je Lebron dao 45 poena istu tu sestu utakmicu!Vec ste zaboravili pobedu nad Detroitom petu utakmicu na dva produzetka u Oburn Hilsu,kad je dao 30 poena poslednjih na dva produzetka i isao na infuziju posle...Zato ljudi sledeci put kad budete napadali nekog iznesite cinjenice i ne napadajte ga zato sto je covek hoce da bude VELIKI sampion i spreman je da ode u sredinu gde ce to da postane!P.s. Ni Kobi nije draftovan od Lejkersa,pa sta je trebao da ostane u Sarlotu kao "veliki sampion" da kaze necu da idem nigde,ma dajte ljudi!

doktor

pre 11 godina

Nije Tander smeo onako lose da udje u 2 utakmicu.. Sinoc su se sjajno borili.. Sudija majstorski Duranta u 3 cetvrtini "usporio",a Rasel... Rasel 4 napada upropasti na plus 8 ,tada su mogli prelomiti

ennzo5

pre 11 godina

Pratim NBA kosarku jako dugo i ne sjecam se da sam gledao finale sa ovako jakim odbranama na obje strane.Navijac sam Miamia ali me WADE toliko iritira svojim nonsalantnim vodjenjem lopte,sinoc je 2 ili 3 puta zaredom izgubio loptu(sto se desilo i u drugoj utakmici 45 sec prije kraja) sto je Miami moglo kostati pobjede u oba slucaja.JAmes mi je u drugom poluvremenu djelovao kao da opet bjezi od odgovornosti,kao da se skriva po terenu,sto me je takodjer naljutilo.Covjek izgleda ima evidentan strah od prstena,plasi se covjek da bude prvak.U polufinalnim utakmicama je sam unistio Boston,bez povrijedjenog Bosha i sa jako slabim izdanjima Wadea,ali je tada pogadjao sa svih pozicija na terenu,mnogo mnogo vise koristio sut iz vana i za 3 poena.Sada kao da mu je Splostra rekao da vise ide u reket i da razgrce,da koristi fizicku snagu koju ima.
Sto se tice ovog malog Bojana on govori o statistikama JAmesa koje su bolje od statistika Jordana i Brayanta,ali nema JAmes u Miamiu Shakila O Nilla kojeg je imao Brayant kada je osvajao titule sa LAkersima.

king lebron

pre 11 godina

hahaha lepo sam ja reko da ce bude 4:1 za majami nemoze sijetl da dobije ekipu na floridi kad ima le brona dzemsa . razocaro sam se sto le bron nijedao vise poena samo 29 poena ali nije hteo da sezamara jer je ceo heet igrao sa pola snage . jos dve tekme i to je to prvi prsten za kralja ove igre najboljeg kosarkasa svih vremena le bron dzemsa i onda jos 5-6 do kraja karijere da se taman prestignu nabdjeni kosarkasi koby briyantt i micel dzordan . hahah mali sijetl moze da se nada ali do kraja nedelje idu na odmor hahah
(Bojan, 18. jun 2012 09:25)
alo decko prvo nauci da pises pa tek onda da komentarises ovo finale.....volim lebrona ali OKC je STRASNA ekipa i ovde nista ali nista nije gotovo...KING LEBRON

D Wade

pre 11 godina

Nista ovde nije gotovo,daleko od toga,ali bitna pobeda za Heat!Prevagu moze doneti dobra odbrana Majamija,Vejd koji je u porastu forme,skok gde majami za sada pravi odlicnu razliku i strasni Batije!A sta reci o LeBronu - pokazao par puta u tranziciji Durantu ko je ko :)

florida

pre 11 godina

Bojane,i ja sam vatreni navijac Majamija,ali ne preteruj... Sto se tice najboljeg svih vremena, NBA liga uopste ne gleda broj prstena, jer je Dzordan tek na 10-om mestu, vec broj titula MVP Finala i to je najvaznije,Dzordan ih ima 6,a zatim MVP Sezone,pa tek onda prstenje. Tu je Dzordan ubedljivo najbolji svih vremena, slede ga Medzik,Dzabar,Bird,Sekil a ne nikako Kobi sa 2 MVP finala i samo 1 sezone. LBJ tesko da ce dostici Dzordana, ali Kobija je vec prestigao po MVP sezone,ali mora da bude 2 puta MVP Finala da pi ga dostigao u najvaznijoj kategoriji. Broj prstena je tu najmanje bitan, Harper i Kukoc imaju 5,Hori 7, nisu u Kuci slavnih, Meloun i Barkli bez prstena a sa MVP titulama jesu itd. Znaci prestanite vise sa glupom pricom o prstenju,gleda se prvo broj titula MVP Finala,a zatim MVP Sezone,tako gleda NBA liga...

Srđan

pre 11 godina

Utakmicu je odlučila glupost trenera Oklahome u 3. četvrtini:
http://msn.foxsports.com/nba/story/Russell-Westbrook-benching-bad-move-Oklahoma-City-Thunder-Scott-Brooks-NBA-Finals-Game-3-061712
...
Ako Majami ne završi seriju na Floridi, od titule nema ništa.

Bojan

pre 11 godina

4. faul jeste bio diskutabilan, ali 5. durantulin apsolutno nije.
uvek ce sudije malo navlaciti za domacina, tako su radili i u oklahomi, a durant je sasvim zasluzeno upao u probleme sa licnim tada, cak je trebalo ranije da leti na klupu ali su ga sudije postedele.

JEZERDZIJA

pre 11 godina

Bojane smaras, smaras i opet smaras...To sto vi navijaci Majamija konstantno poredite LBJ a i Kobija su samo vasi kompleksi, a to sto i dalje pricate o Lejkersima i Kobiju je samo dokaz koliko su veliki...Da li mi navijaci Lejkersa poredimo njih dvojicu?...Ne, jer mi znamo ko je bolji...

Aca

pre 11 godina

Meni je smesno porediti igrace na razlicitim pozicijama. Mislim da je LeBron najkompletniji igrac ikada ali ne mozes porediti njega i Jordana. Po meni je prstenje nebitno jer je za prsten potreban tim a ima gomila retarda koji su stavili otisak bulje na klupi jer se sa nje nisu dizali a imaju prstenje, pa su oni automatski bolji od LeBrona? Uspeh igraca se meri po individualnim priznanjima. Onda ispada da je i Karl Meloun bio los igrac i zivotinja puna steroida...

zgh

pre 11 godina

Vidim dole ovaj momak kaze kako se Lebron prikljucuje ostalima da bi pobjedio,a Jordanu i Bryantu su se kao prikljucivali drugi da bi pobijedili.Kao Lebron nije lider i Vodja ekipe.Ne mogu da vjerujem covjece sta pricas,pa Lebron je sigurno najdominatniji igrac koji se nakon Karima Abdula Jabbara pojavio u NBA ligi ikada.Dali neki drugi igrac u Miamiu ima bolju statistiku od Jamesa,vise koseva i skokova po utakmici da bi se moglo reci da Lebron nije Vodja tima?.Pa pogledaj situacije kada Spolstra odmara Lebrona,da se igraci Miamia ne mogu sastaviti sa loptom,ako daju kos to je super.Bez Lebrona u ekipi bi Miami utakmice finala protiv OKCa gubio najmanje 30 poena razlike.

KD35

pre 11 godina

Ovu utakmicu Oklahoma je izgubila čisto zbog neiskustva. Nadam se da će malo ohladiti glave, videti gde su pogrešili i da će u sledećoj utakmici uspeti doći do brejka.

Ognjen

pre 11 godina

(JORDAN23, 18. jun 2012 12:06)

Vec dve utakmice Durent ima problema sa licnim greskama. U ovoj trecoj utakmici Miami je imao 11 slobodnih bacanja vise.Oklahome je stekla 10 poena prednosti u 3 cetvrtini i onda je morao Durent na klupu zbog licnih.
Ne mora sledecu utakmicu Oklahome da ima mnogo vise slobodnih bacanja,
dovoljno da najboljem njihovom igracu ne sviraju licne greske koje nisu.

p.s Da je obrnuta situacija mislis da bi Miami pobedio ovu trecu utakmicu?

drugi Bojan

pre 11 godina

(sreten zujkic, 18. jun 2012 11:23)
a sto ne bi mogli da ih porede?
statisticki gledano po ukupnom ucinku u jednom plej-ofu ni Kobi ni Dzordan nisu imali ovako dobru sezonu. Cak nikada nisu imali dobru sezonu kao sto je Lebronova druga najbolja (2009.)
ako se gleda ucinak po minutu provedenom na terenu, Dzordan je imao dve bolje od ove Lebronove, Kobi ni blizu.
naravno, to ne znaci da je Lebron bolji od ijednog od ova dva velikana, ali kada osvoji nekoliko prstena nema razloga da ih ne prevazidje

roman empire

pre 11 godina

Jednostavno OKC je falio veći Hardenov doprinos u broju postignutih poena i tu je ta razlika koja je prevagnula na stranu Heata.Iznenađuje me odlična odbrana Miamija ne samo u ovoj,nego i u prošloj tekmi,mislio sam da nemaju šanse za prsten ali ako ovako nastave da igraju odbranu imaju čak i veće šanse od OKC.Voleo bi da se ovo neizvesna i lepa finalna serija završi u sedmom meču.

JORDAN23

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno kako mozete da se zalite na sudjenje kad je Oklahoma iskljucivo svojim greskama vratila Majami u igru. Prvo ona dva nebulozna faula pri sutu za tri poena pa zatim i 5-6 promasenih slobodnih bacanja i sve se to desavalo dok su KD i RW bili na klupi. Znaci da su mogli da odrze tu prednost mogli su, al premnogo pocetnickih gresaka kostalo ih je ove utakmice a mozda i cele serije...ne znam videcemo jos mada nisam siguran,kad nisu dobili ovako katastrofalan Majami tesko sta ima da traze u nastavku serije posto ljudi jedino sto su pogadjali to su slobodna bacanja.

Bojan

pre 11 godina

(Joca-NY, 18. jun 2012 18:10)
je l'?
a u kojim gradovima su igrali/ju Kobi, Dzordan, Medzik i Bird?
Boston, Los Andjeles i Cikago, dodaj njima Majami i Nju Jork i dobices 5 timova koji su najveca trzista u americi koja imaju kosarkaski tim.
Za Klivlend niko nije ni cuo. Da je bilo koji od navedene cetvorke krenuo u takvom gradu menjao bi ga.
Karim Abdul Dzabar je menjao Milvoki, bas zato sto je mali i nebitan grad, a bolji je igrac od sve cetvorice. O'Nil je menjao Orlando kao sto ce ga menjati i Hauard, a bolji je od polovine od navedene cetvorice.
Ali nijedan igrac se nije povlacio iz kosarke zato sto ga saigrac napusta kao sto je to Dzordan uradio. U koju kategoriju to spada? Osim u kategoriju neverovatnog osecaja za marketing.
btw Kobi je trejdovan iz Sarlota u Lejkerse :)

levandovski

pre 11 godina

smejao sam se pipenu kada je ono izjavio proslegodine. a onda sam poceo pazsljivije da gledam lebronovu igru bez predrasuda ,posto ga nesto nisam cenio. majko kakav strasan igrac.najbolji do sada. covek jednostavno sve moze da igra.od beka do centra kada zatreba. moze da cuva od beka do centra podjednako dobro. dzordan je bio verovatno bolji strelac i imao izrazeniji ubilacki instikt, ali lebron ima sve ostalo. i nemoj molim vas da se brukate i poredite ovoga choveka koji igra za tim sa siledzijom kakav je bio i ostao brajant. lepo je dzordan rekao da brajant nije ni medju prvih 10 nba svih vremena, a on zna sta prica.

Bojan

pre 11 godina

(Joca-NY, 18. jun 2012 19:51)
evo redom odgovora
1) tacno tako, Dankan je jedan od retkih koji je uspeo da osvoji vise sampionata u nekom relativno malom mestu (u odnosu na ostale poznate gradove). ostali igraci koji nisu menjali ekipe, recimo Novicki, ali je zato uprkos svom kvalitetu uzeo samo jedan prsten i tesko ce uspeti opet da se organizuju do njega, zatim imas Jutu, koja je sa dva legendarna kosarkasa samo dva puta dosla do finala, sada su irelevantni, Detroit, Filadelfija, Finiks... sve timovi koji imaju epizodne uloge. LBJ je rekao da zeli da osvaja prstenje u seriji a to mogu samo ekipe iz nabrojanih gradova, zbog budzeta i popularnosti kosarke. Jedino je SAS izuzetak.
2) spominjem trejd zato sto je to pokazatelj koliko je kobi imao srece da odmah dodje u LAL. Je l' bi mislio da je ista manji kosarkas da je odigrao jednu sezonu u Sarlotu pa da je onda trejdovan? Ja ne bih. I apsolutno ne vidim razlog za to.
3) Nije se povukao samo zbog Pipena vec zato sto se cela ekipa razisla. I to je bila sjajna odluka za njegov legacy jer bi bilo prilicno lose da se naredne godine ne plasira u plej-of za mit koji se izgradio o njemu. E ako je to ok, sto nije ok LBJovo menjanje tima jer ekipa nije mogla da mu dovede odgovarajuca pojacanja.
4) jedino po cemu ne mogu da se porede jeste pozicija u timu, ali po uticaju i te kako mogu. Moje subjektivno misljenje Medzik>Dzordan>Sek>Bird>Kobi. Hauard je daleko ispod, drvo nevidjeno.

ennzo5

pre 11 godina

NAravno da je logicno da ako jedan igrac od drugog ima vise napravljenih skokova u karijere da je on bolji skakac.Da je igrac koji je dao vise koseva u karijeri od nekog drugog,da je on bolji kosgeter itd.
Sto se tice ovog Kevina Lova cinjenica da je on pravio vise skokova po utakmici od Jordana(ako jeste, ne znam) logicki govori da je on bolji skakac od Jordana,ne znam sta ti nije jasno,brojke sve kazuju.Ali se ne moze reci da je taj Love najbolja 4vorka svih vremena jer je sigurno bilo igraca na toj poziciji koji su davali vise poena od njega ili pravli vise asistencija.Po ovome sto sam ja izracunao LBJ ce statisticki da bude bolji od Braynta i Jordana i u broju koseva,skokova i asistencija(ako ga ne ometu povrede).VAljda to govori da je JAmes dominatniji i bolji igrac i od Kobea i Jordana.Ako bi gledali samo osvajanje prestenova jedan Robert Horry je onda jedan od najboljih igraca svih vremena,(sa 7 osvojenih prstenova),a bio samo vodonosa prvo OLajuwonu a kasnije Bryantu i Shaku.

Patrick Ewing

pre 11 godina

Noćašnju utakmicu je odlučilo par stvari: Izvođenje Duranta i Westbrooka iz igre na +10 za OKC u trećoj četvrtini, dobro Durant je imao 4 lične ali Westbrook nije trebao da ide na klupu, ma koliko ga mi navijači ne voleli zbog silovanja i selekcije šuta, ipak je on drugi igrač tima. Bez njih dvojice u igri a sa indisponiranim Hardenom u igri prednost je ubrzo nestala, a Brooks je sve to gledao. Njemu se može i zameriti i mala minutaža Ibake, tako da je on po meni glavni krivac za poraz.

Igra Miamia je bila očajna, jer su promašili apsolutno sve van reketa sem šuteva za tri. Takvo šutersko veče OKC nije znala da iskoristi i vrati se u seriju, a dodavši i čak DEVET grešaka u zadnjoj četvrtini Miamia mislim da su ovu utakmicu svakako trebali dobiti.

James fantastičan, opet. Prvi put u seriji je zaustavio Duranta u četvrtoj četvrtini i to je jedna od retkih pozitivnih stvari u igri Miamia.

Mislim da će OKC ipak usteti da dobije jednu od sledeć dve utakmice i vrati se kući, ali realno ne vidim da Miami izgubi sledeće tri od četiri utakmice.

Moja prognoza za kraj je 4-3 za Miami.

zika

pre 11 godina

goran.... mladicu da je sad ovaj
majami igrao sa tadasnjim bostonom odrali bi ih. Da je Pirs igrao 40 % kao tad Boston bi ih i ove godine izbacio, a Alena tada i sada posle povrede necu da spominjem . Pametnom dosta

JORDAN23

pre 11 godina

Vec dve utakmice Durent ima problema sa licnim greskama. U ovoj trecoj utakmici Miami je imao 11 slobodnih bacanja vise.Oklahome je stekla 10 poena prednosti u 3 cetvrtini i onda je morao Durent na klupu zbog licnih.
Ne mora sledecu utakmicu Oklahome da ima mnogo vise slobodnih bacanja,
dovoljno da najboljem njihovom igracu ne sviraju licne greske koje nisu.

p.s Da je obrnuta situacija mislis da bi Miami pobedio ovu trecu utakmicu?
(Ognjen, 18. jun 2012 12:58)


Dali ti mislis da bi OC dosla do finala da nije imala ocigledno sudijsko navlacenje protiv SAS u sestoj utakmici, kada su sudije topile prednost SAS svirajuci svaki iole manji kontakt na KD a na drugoj strani pustali grublju igru i sudili neke nebulozne faulove u napadu SAS?

Preslikana utakmica je ova od nocas,stim da je i pored svega toga OC direktno svojim greskama,sto trenera sto igraca, dozvolila Majamiju da se vrati u igru i na kraju trijumfuje.

Nisu ti sudije krive sto na +10 u jednom minutu napravis dva faula pri sutu za tri,poklonis 6 bacanja (sva realizovana) a na drugoj strani Perkins promasi dva,Ibaka 1/2 i Harden sutne 2/4 tj. sutiras sl.bacanja 3/8, indisponirani Harden nastavi da promasuje sve zivo dok trener disciplinuje RW na klupi...

NBA

pre 11 godina

...da ce ubjedljivo za 7 godina da nadmasi Bryanta pa i samoga
Jordana koji nije previse uspjesniji od Bryanta...Ove tri stvari(broj poena,skokovi i asistencije)su kljucne pri analizama uspjesnosti bilo kojeg igraca
(zgh, 18. jun 2012 23:42)

Mnogi komentarisu M.Jordana,a verovatno ga nisu gledali.
Takav suter se verovatno nikad vise nece roditi. Da je Jordan imao pored sebe Hakeem O. osvojili bi 10 titula i to uzastopnih. Sto kaze komentator na sport-klubu K.Brajant je samo slaba kopija Jordana.
Da nacrtam- kakvi samo hvalospevi o James kad je dao Bostonu 45 poena.
Jordanu nije bio problem da to radi svaku drugu utakmicu. Protiv Phoenixa u finalu iamo je vise od 40 poena po utakmici. U jednoj je dao 55 poena sa procentom vecim od 60%. Ili ono kad je dao Bostonu 63p. isto play-off.A da ima manje skokova od Jamesa i osim poena u svim drugim kategorijama James je malo bolji od Jordana.
Znaci tu su negde...Samo kad bi se gadjali tramvajima.....

Miki25

pre 11 godina

Zasluzena pobeda Majamija, konacno i Vejd da odigra na svom nivou... Kako je lepo sudija usporio Durenta i to u trenucima kad se OKC odlepljivala a stizanju te razlike je kumovao i Westbruk koji je mislim 3 ako ne i 4 napada zaredom upropastio sa svojim zaletanjima!!! Majami u kompletnoj seriji igra fantasticnu odbranu i zasluzeno vodi u seriji...

rale i fred

pre 11 godina

Sledeca tekma biti il ne biti za OKC,ako se brada ne uozbilji nista od tog posla i da neko objasni Westbrooku da nije poenta da on ispadne smeker nego da ekipa pobedi.Bice ovde jos tuce

soni

pre 11 godina

Kako glup nacin da izgubite utakmicu, u trecoj cetvrtini kad je oklahoma mogla da prelomi, prvo onaj smesan cetvrti faul durenta zbog cega je pet ipo minuta trece cetvrtine presedeo na klupi ( taj deo oklahoma izgubila prakticno sa 10, od plus 8 do minus 2) a onda umesto kad je izasao da smire malo igru i da probaju da zadrze razliku do cetvrte, westbrook 4 napada zaredom zavrsava posle 5-8 sekundi, krece na prodor zakucava se u 3 igraca i baca loptu u noge perkinsu, pa sutira trojku, pa krece u ulaz, pa pravi faul u napadu, i miami se bez igre vratio, pa kad tome dodate da je do kraja cetvrtine miami sutirao bacanja 8-8 a oklahoma samo 3-8 miami je prosto dobio vetar u ledja za cetvrtu cetvrtinu, jer prakticno nisu uradili nista a vratili su se u mec... Ova serija idalje daleko da je gotova, prosto vec 2 utakmicu prakticno jedna lopta odlucuje... I oklahoma stvarno nema srece sa protivnickim bacanjima prvo im lakersi ubace 40-41 a sinoc u drugom poluvremenu miami 23-25 samo le bron i wade po jedno promasili...

deda pera

pre 11 godina

U redu je kada se pojavi najezda OKC fanboy-eva koji ili pricaju kako je Durant bolji od Dzejmsa i kako je on los igrac i sve je kod njega naduvano... Ili kako su sudije bile ne pravedne, fauli... A kada se pojavi jedan Miami fanboy koji igra vasu igru odjednom svi analiziraju svaku recenicu i svima smeta... Fanboy ko fanboy, naravno da ce da velica svoj klub, svako hvali svoga konja. Ali, odakle vam ideja da kazete da je Dzejms napumpan?! Mozda ima ogroman ego (za sta su krivi ovi iz klivelenda jer su ga previse dizali u nebesa i previse placali, ali opet, pre njega su bili ocajni) ali decko je igru odveo na visi nivo od prvog dana kada je dosao u NBA. Odmah je postizao po 30 (jednom cak i 40) poena, iste godine bio kandidat za NBA Slam Dunk contest, ko zna kako bi prosao da nije bilo povrede. Svake godine je igrao ALL Star utakmice i jedini je igrac koji je vise od tri puta dobio preko 2miliona glasova da bude u timu, da ne spomenem MVP titule... Pomera granice od kako je krocio nogom u ovu ligu i samo je bilo pitanje vremena kada ce pobediti u finalu, to je sada. Durant je odlican, ima 24. godine i vec je stigao do finala. U sjajnoj je formi, ali Dzejms ima to malo iskustva koje ce da presudi.

eto...

pre 11 godina

@zgh - naravno da moraš da gledaš koliko je neko titula osvojio,to je ono što je i najbitnije! Po tvojim parametrima, Kevin Love će biti najbolja četvorka u u istoriji NBA,obzirom na broj skokova?! To su gluposti. Tačno je da se može osvojiti prsten i sedenjem na klupi,ali je malo previše koincidencije da osvojiš u više navrata u istom timu (u kom si ti igrom slučaja prvi igrač),a da nisi veliki.
Ja sam uveren da Lebron,ako ne osvoji ove godine prsten, da ga neće nikad ni osvojiti,i samim tim će ostati zapamćen samo kao dominantan igrač koji je možda mogao da se približi Bryant-u,i to je to.
Oklahoma je svojim greškama izgubila ovaj meč,ali da se ne lažemo,suđenje je bilo jako loše. Minimum 2 Durantova faula su bila nepostojeća, Wade-ova 2 koša+faul kod kojih nije postojao faul, Lebronovo vraćanje lopte iz auta gde lopta udara u back end deo table,a sudija pušta da se igra nastavi...
Opet ću ponoviti,Oklahoma je krivac za poraz,a među njima najviše Harden,koji je izgubio u 4/4 par MNOGO bitnih lopti,očajno šutirao,i na sve to onaj najgluplji faul u istoriji košarke 14 sekundi pred kraj!
Obzirom da se nikad u istoriji NBA-a nije desilo da u finalu neko veže 3 pobede kod kuće,nadam se da OKC dobija sledeću utakmicu i vraća seriju kući! GO OKC!!!

zgh

pre 11 godina

Zar sam ja rekao da treba iskljucivo gledati samo skokove,ili samo poene?Rekao sam da su poeni,skokovi i asistencije tri kljucne stvari(kada se sve sabere) i da upravo ova tri aspekta odredjuju koliko je neki igrac kvalitetan ili to nije.Ako Lebron na kraju karijere bude imao vise poena,vise skokova i vise asistenicija od Bryanta ili Jordana onda je logicno da je on bolji igrac od obadvojice.Ne znam u cemu je tu problem.Pa pogledaj statistiku Jamesa,koliko je pravio poena,skokova i asistencija po sezoni i vidjeces da ce za 7 sezona(naravno ako bude igrao u ovakvim izdanju)da bude bolji i od Bryanta i od Jordana u sva ova 3 najvaznija segmenta kosarkaske igre.Istina je da Lebron nema eleganciju jednoga Jordana kao i Brynta,to se slazem,ali je logicno da kosarkas ogromne fizicke snage kakav je JAmes ne moze ujedno da bude i elegantan.Kevin Durant je jedini igrac u NBA ligi trenutno koji ne moze da gurne 84 kg bencha,ali zato samim tim ima prednost u nekim drugim stvarima.To je isto kao da se poredi izvodjenje slobodnih bacanja jednog Shakila o Nilla i npr Raya Alena.PA saka O Nilla je ja mislim 2 puta veca od Alenove i naravno da nije imao takav osjecaj za kos kao igraci manjih ekstremiteta i snage.

Bojan

pre 11 godina

(florida, 18. jun 2012 12:42)
a u koju kategoriju staviti Rasela, u njegovo vreme nije ni postojala titula MVP finala, a covek je u svih 11 titula bio najbolji igrac i stub igre Bostona.
tacnije, uveden je poslednje njegove sezone, ali je titula jedini put data porazenoj ekipi i Dzeriju Vest, a razlog za to je mala kompenzacija za sve poraze koje su lejkersi doziveli u vreme vladavina bostona.
tako da mvp finala ima smisla u periodu od 80. godine pa naovamo, ali kada bismo retroaktivno delili titule, rasel bi ih imao bar 7 ili 8, sto bi uz 5 redovnih mvpova bilo i ispred dzordanovog broja

florida

pre 11 godina

Joca NY, znaci po tebi, zato sto je Dzejms presao iz manjeg kluba u veci onda ne moze biti veliki igrac? Tom glupom logikom nijedan velikan srpske kosarke nije veliki,jer nije ostao u svom selu,npr. Divac je trebao da ostane u KK Sloga i dokaze da je veliki a ne da ode u LA,isto vazi iza fudbalere Vidica,Stankovica. Tvoje misljenje je:Svi neka igraju za prvi klub u kom su zapoceli,a ako predju u drugi jaci klub,onda ne mogu biti veliki igraci- Znaci ortodoksna glupost!!! I ne stavljaj Dzordana i Brajanta u istu kategoriju,prvo ide MJ,pa Medzik i Bird uz nekoliko starih velikana kao Rasel,pa tek onda Brajant. O Lebronovom mestu medju najvecima cemo da pricamo kad bude imao 36 godina

eto...

pre 11 godina

Bilo ko,ko kaže da je Lebron bolji košarkaš od Jordana,ili da će biti,je ili jedna velika košarkaška neznalica, ili je previše mlad pa nikad nije gledao Michaela!

Košarku ne čine samo brojke i statistički podaci!!!

shazam

pre 11 godina

Prvi put u zivotu vidim da jedan tim u 2 napada zaredom pravi prekrsaj na sutu za tri u bilo kojoj utakmici...a kamo li u Finalu NBA. Kada je Majami stigao prednost, na kraju trece cetvrtine, prvi put u ovom plejofu se osetilo da je Oklahoma ustvari ekipa klinaca koji se mogu uplasiti sopstvenih gresaka. Ono sto je Vestbruk uradio kada mu je Sefolosa izvodio loptu iz auta na 15 sekundi do kraja ga stavlja na prvo mesto liste uplasenih klinaca. Ma koliko delovalo obeshrabrujuce, upravo Vestbruk drzi kljuc pobede za Oklahomu. Ne zato sto je najbolji igrac ili najbolji strelac u svom timu, nego zato sto ima sposobnost da stavi Majami u neugodne situacije tako sto ubrza igru Oklahome, napada protivnicku odbranu pre nego sto su se svi vratili i preuzeli svog coveka...naravno dok tako juri po terenu, mora da ima mali broj izgubljenih lopti, kao sto je bio slucaj u prethodnih 5-6 utakmica, i mora malo vise da ogranici broj teskih suteva koje ce preuzeti na sebe - ako ni zbog cega drugog onda zato sto u svom timu ima coveka koji mnogo bolje izvodi teske suteve. Ako on bude tako igrao, Oklahoma ce uzeti bar jednu od naredne 2 utakmice u Majamiju. Ako bude igrao kao danas, Majami dobija u 5, eventualno 6.

tarzan

pre 11 godina

Glupi su komentari gde kazu da je Sefolsha izgubio utakmicu,naprotiv on je vratio svoj tim u igru,a utakmicu su izgubili svi koji su nosili plave dreseve. Ako cemo vec da trazimo krivca,istakao se Harden sa 4 izgubljene lopte u 2 minuta i aa sutom 2 od 10. Pozdrav

Joca-NY

pre 11 godina

@ Bojan

A sad redom...

1) slazem sa da si pomenuo najvece centre/trzista u Americi i to stoji ali to samo pokazuje da u ovom slucaju James (nemam nista protiv njega, cisto samo primer) nije velicina igraca koji bi privukao druge da dodju u nepoznati Klivlend...opet samo primer, Tim Duncan dosao u nepoznati San Antonio i doneo 4 titule...

2)Zasto spominjes trade Kobija u LA? To se desilo pre nego sto je Kobi odigrao i sekund za Sarlot...odluka kluba a ne igraca...

3)Jel ti ozbiljno mislis da se Jordan povukao zato sto ga je Pippen napustio (ili pojasni na kog to saigraca mislis)....

4)I Sek i Hauard nemogu da se porede sa cetvoricom koju sam spomenuo tako da o tome ne vredi pricati...

bios

pre 11 godina

Ne znam ko je spominjao Bila Rasela, nije ni bitno, ali dajte malo racionalnosti pre nego što lupite po diviziji. Prvo, košarka koja se igrala 60-tih godina i košarka koja se igra danas nisu za poređenje. Ne znam dal je taj koji tvrdi da je Rasel najbolji ili da zaslužuje 11 MVP titula ili štagod, pogledao ikada celu utakmicu iz tog doba? To je nebo i zemlja u odnosu na basket danas. Pre neko veče, mislim pred drugu utakmicu u oklahomi, na nekom od online streamova je bio prikazivan meč bostona i lejkersa iz '84. Pa i ta je košarka u odnosu na današnju kvalitativno slabija, a tada su igrali i Bird i Medžik i Džabar. Taktike koje su se tada primenjivale u napadu i odbrani nisu još uvek bile toliko razrađene kao danas. Jedini period kada se košarka može porediti sa današnjom su devedesete, jer je tada košarka potpuno sazrela. Krajem 80-tih su Pistonsi, a onda za njima Čikago počeli da igraju stahotne odbrane koje su pretile da spuste broj koševa po utakmici na ispod 80 u proseku (po timu). Od tada je liga (čitaj Dejvid Štern) počela da eksperimentiše sa izmenom pravila koja bi to sprečila. Pa se počelo od spuštanja trojke na 6,70 i vraćanja na staro 2 godine kasnije preko ukidanja hand checka, pa sve do danas kada igrača kojise uputi na prodor ne smeš da pipneš. Da podvučem crtu, niko ne osporava značaj košarkaša kao što je Bil Rasel. Negov doprinos razvoju košarke u ono što je ona danas je nemerljiv, ali nažalost period u kojem je igrao ga izbacuje iz konkurencije za najboljeg

Zg-boy

pre 11 godina

(florida, 18. jun 2012 12:42)
Majstore sjajan post,samo jedna mala ispravka.
Harper i Kukoč imaju tri naslova osvojena kad se Jordan vratio s
dvogodišnje pauze nakon ubistva oca.
Prva tri naslova je osvojio s Grantom,Cartwrightom,Paxonom,Armstrongom
i ostalima.
U drugoj seriji zatekao je u klubu Harpera,Kukoča i Rodmana.
Samo Pippen ima svih 6 s Jordanom i Rodman još dva s Pistonsima.

hallucinoman

pre 11 godina

Komentari su vam svaki put kao sa zidića u dvorištu osnovne škole... da li je bolji Kobi ili James, ko će koga da razbije sledeću, pa prepucavanje ko zna više, opet o Kobiju i Lebronu, tu i tamo se pomene i Durant.

I onda opet sve ispočetka, u krug, idemo... Kobi, LeBron... James pa Bryant.

Zvonilo... ae nastavite na malom odmoru.