Fudbal 71

Ponedeljak, 21.05.2012.

23:32

Kosovo postaje član FIFA?

Fudbalska federacija Kosova biće priznata od strane FIFA, izjavio je član izvršnog odbora te organizacije i bivši predsednik Fenerbahčea Ali Sen.

Kosovo postaje èlan FIFA? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

@ki

pre 11 godina

Katalonija i Baskija igraju prijateljske meceve. Igrala je i Republik Srpska. Sve je to, naravno, politicka igra. Zasto bas Turska da se za to zalaze? Zato sto u Srbima i Srbiji vide neprijatelje kojima, za razliku od ostalih neprijatelja, moze politicki da naudi. To, bas, i cini.

Samo polako. Zapamti pa vrati. Na more u Bugarsku i Grcku a ne u Tursku i Hrtvatsku. Svaki mec protiv "kosova" ce da plate u izostanku turista. Malo li je? Ako, i slijedece godine isto. Pa da vidimo za 5 godina koliko je Turskoj vrijedno da igra prijateljske sa njima.
(srx, 22. maj 2012 12:27)

Bas ima da im crkne turizam bez vas

Dezurni krivac

pre 11 godina

Otišao je Tadić, treba da ode i Tole Karadžić.
Gde je Toli Platini?
Miodrag!
(Miodrag, 22. maj 2012 08:10) Ne lupetaj, molim te. Sad je i za ovo kriv Karadzic? Da ti nije on kriv i sto su nas bombardovali? Mislim, stvarno...Vidis da je priznato cim je Nikolic dosao na vlast... To jedino sa tim moze biti povezano, mada nije ni bitno, to je svakako logican sled dogadjaja... U svakom slucaju bice fenomenalno kad ih budemo bar u fudbalu tamburali(jer u ostale sportove se sigurno ne razumeju), bas kao i ovu "bracu" sa zapada...

petar

pre 11 godina

po ovome mogu postati clan samo uz pristanak srbije:
strana 11 pod clan 6. http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

dardan

pre 11 godina

Evo zadnje vesti:
- Kosovo: the Executive Committee has given its approval for FIFA member associations to play friendly matches with the Football Federation of Kosovo in accordance with art. 79 of the FIFA Statutes.

srx

pre 11 godina

Katalonija i Baskija igraju prijateljske meceve. Igrala je i Republik Srpska. Sve je to, naravno, politicka igra. Zasto bas Turska da se za to zalaze? Zato sto u Srbima i Srbiji vide neprijatelje kojima, za razliku od ostalih neprijatelja, moze politicki da naudi. To, bas, i cini.

Samo polako. Zapamti pa vrati. Na more u Bugarsku i Grcku a ne u Tursku i Hrtvatsku. Svaki mec protiv "kosova" ce da plate u izostanku turista. Malo li je? Ako, i slijedece godine isto. Pa da vidimo za 5 godina koliko je Turskoj vrijedno da igra prijateljske sa njima.

MunZ

pre 11 godina

Ovo je neminovno pre ili kasnije. Podsetiću da je Srbija prilikom pregovora 2007. nudila Kosovu članstvo u svim međunarodnim orgnaizacijama (osim famozne stolice u UN-u), a eksplicitno je naveden pristanak Srbije na članstvo u MOK-u - samim tim u svim svetskim sportskim asocijacijama.

Dardan

pre 11 godina

Neka citaju Statut Fife oni koji kazu da Republika Kosova treba biti clan UN-a da bi usla u Fifa.

http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

Sava

pre 11 godina

BESIME, nasa deca su i igrala sa vasom dok im vi niste zabranili. Nema vise Vokrija, Salje, Prekazija jer ste krenuli u jednostranu secesiju. Na pregovorima u Becu je Kosovu nudjena najsira autonomija koja je podrazumevala nastup kosovske reprezentacije po ugledu na Skotsku i Vels. Sami ste to odbili i mnogo je jeftino sto sada pateticno kukate kako vam Srbi brane da igrate fudbal. Tako ste se svojevremeno sami kaznili i povukli iz nasih skola i ucili po podrumima i privatnim kucama. Zapadu ste prodali pricu da ste izbaceni, u skolama je bila nastava na albanskom, jedino sto Srbija nije dozvoljavala program iz Tirane. Najlakse je za svoje nedace i svoju bedu uvek optuzivati druge i ne videti sopstvenu krivnju i odgovornost.

robi

pre 11 godina

"In this context, the expression "country" shall refer to an independent state recognised by the international community" ( FIFA Statutes article 10,1). Samo iskoristite mogucnosti Interneta . Kao sto vidite nigde nema UN/a, Rusa, Saveta bezbednosti, Jeremica i ostalih. Pominje se medjunarodna zajednica, a Kosovo je priznalo, do sada, 90 drzava. dakle, Turcin vas ne lozi, nego stvarno postoji mogucnost da se to desi. Ne kazem da hoce, ali moze, ne postoji nikakva pravna prepreka. Okriviti Karadzica za to je cinizam. Ko je doveo do nezavisnosti? Izmedju ostalog, novi predsednik drzave. Ko je bio predsednik kada su dobili nezavisnost? Onaj koji je izgubio izbore. Ko je bio ministar spoljnih poslova u vreme proglasenja nezavisnosti? Onaj koji je presao kilometre da dokaze nedokazivo i koji bi da predsedava Generalnom skupstinom. Znamo svi da ako udju u FIFA da ih niko nece bojkotovati, ni Spanci, ni Grci, ni Rusi. Srbija nikada nista nece shvatiti. Tuzno.

imi

pre 11 godina

Chaired by FIFA President Joseph S. Blatter, the FIFA Executive Committee convened in Budapest ahead of the 62nd FIFA Congress to be held in Hungary’s capital on 24 and 25 May. Kosovo: the Executive Committee has given its approval for FIFA member associations to play friendly matches with the Football Federation of Kosovo in accordance with art. 79 of the FIFA Statutes.

prelepi djura

pre 11 godina

Ma neka ih priznaju,da ih peglamo kako stignemo...sta ce oni,ko ce da im igra??? Zasto se svi plase da kosovo bude priznato od FIFA-e...to bi bio sjajan nacin da ih nekako u necemu konacno pobedimo.

Nego sta

pre 11 godina

Ko nam je kriv sto nismo umeli da lobiramo i devedesetih. Za to treba otvoriti kesu. Bedzet pacoli ide sa punom torbom love po belom svetu. Sigurnoje da ce predsednik FS Gvineje Bisao glasati za Kosovo kada mu se tutne 50 hiljada dolara.Vels i Skotska nisu clanice UN pa su clanice FIFA

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Konacno prilika da u Srbiji(Pristini)gostuju Brazil ili Argentina jer u Pristini se nece stekati da bi doveli najatraktivnijeg moguceg protivnika.

Bobance

pre 11 godina

Da, postace clan FIFA, ali samo kao region.
Isto kao i Baskija ili Katalonija.
Zar se ne sjecate jedne pripremne utakmice Srbija-Baskija prije nekih 2 godine(koju smo izgubili 4-0 ako se ne varam)?
E, tako ce 'Kosovo' da bude priznato.
Dosta dugo se i FS RS borio da RS postane dio te price, ali nekako autonomija u Spaniji, Srbiji, Rusiji, nije isto sto i (jos visi nivo) autonomija u BiH.
(Tekelija, 22. maj 2012 00:37)

Stvar je u tome da koliko znam Baskija i Kataloninija nisu priznate od mocnih sila, da nisu bile vojne intervencije u njihovu korist, da nisu izabrali glasanje za istup iz Spanije ali da imaju veliku dozu samostalnosti unutar Spanije.
Za Kosovo je ovo prirodan korak kao vecinski priznata drzava.

Mi to albancima nikad ne bi dali. Kao sto neko rece moramo da analizaramo situaciju kakva jeste i da realno sagledamo sta je realno postici.
Mozemo mi da se pravimo blesavi i da ignorisemo ove cinjenice (a to de facto jesu) i da mastamo o nekoj nebeskoj pravdi koja ce sve to ulepsati nama tako ce sve to odgovarati nasoj istini i da ce nam "bratska" Rusija spasti samoveru ali ruku na srce...
Krivi smo mi sto smo verovali politicarima da se sve moze zavrsiti po "kratkim postupkom" i koji su totalno ignorisali signale sa strane i koji su terali po svom i samo u svoju korist (gledajte kako danas zive...) a svoju nesposobnost uteravaju narodu kao kobojagi gnev na svetsku zajednicu. Kosovo Srbiji danas samo sluzi da bi se podpirivao gnev i da se na trenutke narod zavede i da ne trazi pravdu za prave gorece drustvene probleme. To politicarima donosi poene ali u sustini samo legalizuje ovu mafiju u skupstini
Ovo ne znaci da ja podrzavam nacin na koje je Kosovo odcepljeno od nas ali mi smo sami glavni krivci.

Kao sto neko rece: priznajte i nek simbolicno prvu tekmu odigraju deca koja se nadam nece gledati preko nisane.

besim

pre 11 godina

Citajte statut FIFE, tacka 10 nista ne kaze o "Ujedinjenim Nacijama" samo spominje Medjunarodna Zajednica, a to jest moji dragi susedi vecina nezavisnih drzava koje su nas priznale i to je blizu da se dogodi. Ne mogu da razumem kako neko moze da se raduje ako nasa deca ne mogu da igraju fudbal sa vasom decom, to je sramota najveca. Vreme je da se probudite dragi moji.
http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

vhy

pre 11 godina

kosovo ce igrati sve zvanicne utakmice kao i ostalih 208 clanica (u un je 193), kao sto su americka virdzinska ostrva, kurasau itd. vec igrali predkvalifikacije za sp... ne vidim sta je tu sporno

Sasa

pre 11 godina

Cestitam, to bi pravi korak ka normalizaciji odnosa sa Kosovom, i trebala bi Srbija da odigra prvi mec, a ne Turska. Dokle vise to nepriznavanje Kosova, a na Kosovo i sa Kosova je isto otici i doci kao i u Madjarsku. Carina, pogranicna policija, osiguranje vozila...
O cemu pricamo !

denko

pre 11 godina

vidim da neki lupaju i pisu cisto da bi nesto napisali...
dakle za sve koji nemaju pojma...
kosovo moze tek u fifa-u i uefa-u kada postanu clanica un-a...
sada neko pise pa kako engleska, kako vels, kako farska ostrva, kako palestina... pa lepo, ovo sa clanicom un-a je tek posle uvedeno bas iz tog razloga da nemoze svako selo i svaka varosica da dobije clanstvo u fifa i uefa... i to je to... dok god kosovo nije clan un-a nece biti ni clan fifa i uefa...

jos nesto nije jasno???

Ticroo

pre 11 godina

Ma sta vam je? Ovaj Turcin ocigledno lobira za Kosovo.Nista cudno.Postace oni clan fife,kada budu bili primljeni u UN,a tamo nema sanse da udju dok god Rusija kao stalna clanica saveta bezbednosti bude ulagala veto.Ne primajte se toliko.
(Stefan, 22. maj 2012 06:08)

Ma da, opšte je poznato koliko se Rusija zalaže za nas. Pogotovo su joj od vitalnog značaja ovakve trivijalnosti. Uostalom, ni mi dugo vremena nismo bili članica UN pa smo igrali utakmice pod okriljem UEFA-e i FIFA-e. Ispod kog ti kamena živiš?

s.

pre 11 godina

ljudi, u stvari ne znam, ali tvrdim (i spreman sam da se kladim) da imate pametnijeg posla nego razmisljanje o statusu kosova.

zapravo, kosovo je nezavisna drzava, priznata od mnogih bitnih vlada, i kraj price – i treba da bude uclanjena u fifu. to je ok – pomirite se time, nema druge. a mi treba da se pitamo kako je doslo do toga, sta smo mi doprineli tome, koji su nasi istorijski propusti, i najbitnije: treba da radimo na tome da se smire strasti, da sazidamo dobre odnose izmedu srbije i kosova, da bi u buducnosti mogli da posecujemo nase nacionalne spomenike u tom regionu.

dosta vise sa tim glupostima, dajte da zivimo.

predlazem, da prva utakmica kosova upravo treba da bude ta protiv srbije, ali da umesto profesionalaca tu utakmicu zvanicno odigraju klinci.

Saša

pre 11 godina

Kakve veze imaju UN i FIFA?! Idite na sajt Fife www.fifa.com i informišite se, nemojte da vam ovi komentari budu reper za formiranje mišljenja. Prvo i osnovno, FIFA okuplja Fudbalske saveze, a ne države! Tako je moguće da npr. Škotska bude članica Fifa, a da nije država.
To što ovaj gospodin lobira za njih, nije ništa čudno i normalna je stvar da neko lobira za vaše interese u bilo čemu. Jedino mi Srbi mislimo da je lobiranje loša stvar i da će se stvari same namestiti baš onako kako mi želimo. Da smo tome prišli na pravi način i time štitili interese države, mnoge bi stvare bile drugačije.

Dejan Slovenija

pre 11 godina

To će se sigurno desiti. Nama ostaje ili da priznamo nezavisnost Kosova ili da svu tu muku preložimo na mlađe generacije. Stahovaćemo da ne budemo u istoj grupim sa ksovarima, pošto zbog patriotizma nećemo hteti da igramo sa njima i bićemo diskvalifikovani. Posle 2-3 diskvalifikacije zbog kosovara na najgluplji mogući način ćemo priznati nezavisnost kosova.

Stefan

pre 11 godina

Ma sta vam je? Ovaj Turcin ocigledno lobira za Kosovo.Nista cudno.Postace oni clan fife,kada budu bili primljeni u UN,a tamo nema sanse da udju dok god Rusija kao stalna clanica saveta bezbednosti bude ulagala veto.Ne primajte se toliko.

Milan

pre 11 godina

@Nevit:Tacno tako.U statuta fife lepo stoji da clanice te organizacije mogu da postanu samo one zemlje koje su medjunarodno priznate od strane un-a.

milos

pre 11 godina

pa njihovi fudbaleri bi razbili nase zato sto znaju tekst cele himne. http://en.wikipedia.org/wiki/Europe_%28Anthem_of_Republic_of_Kosovo%29

Ivan Bukvic

pre 11 godina

Bravo Braco Albanci.Prva pijateljska protiv Turaka Druga protiv Kockasti,aonda protiv BiH.A samo je pitanje vremena kada ce Kosovopostati clan UN-a.

1-1

pre 11 godina

Ako se to nekim cudom desi, odmah treba da otkazemo ove zakazane prijateljske i odigramo na brzaka utakmice s reprezentacijama Kurdistana i Republike Srpske.

sone

pre 11 godina

Oni bre nepismeni, a hoce u FIFA-u. Na amblemu pise "Football association of Kosova". Na engleskom se Kosovo pise i kaze "Kosovo", kao na izvornom.

faton

pre 11 godina

Niko nije ni verovao da ce uopste biti clan FIFE ili clanica uopste a sada iako Kosovo i jeste trazila samo da bi igrala neke prijateljske utakmice a sada minimalizujete jedan Mikro uspeh Kosova.

insajderM

pre 11 godina

Dotični Ali Šen je inače bivši prosvetni radnik iz Prizrena koji je za kratko vreme postao milioner u Turskoj (možete misliti kako), pa je normalno da lobira za Kosovo, mada na tome rade i turske tajne službe , i ne samo na tome..

branko

pre 11 godina

Boze sacuvaj i sakloni sta se radi u danasnjem svetu!!! Pusta Amerika i celnici FIFA hoce posto poto da formiraju "jedinstvenu i nezavisnu" drzavu Kosovo i da otmu ovo malo parce zemlje od Srbije. Sledece je da ce izgrade 10 stadiona. Tu ce biti najmanje dva velika moderna stadiona da bi mogle das igraju internacionlne utakmice. Itd.
Branko

prava istina

pre 11 godina

kosovo je nezavisna drzsva,ako ne verujete idite na svaki granicni prelaz srbije i kosova videcete da je na srpskoj strani granicna policija iCARINA,toga na administrativnoj liniji sa vojvodinom nema

john mcclane

pre 11 godina

Smirite strasti ljudi, statut FIFA jeste jasan, da se mogu primiti samo federacije drzava koja su clanove UN. Mi (Kosovo) to znamo, i ni turci ni Srbija, da bi htela, ne mogu nista o tome raditi. Kosovo je samo trazila da joj se odobri da igra prijateljske utakmice, i da se ukljuci u fudbalskim projektima FIFA-e za mlade generacije.

Tekelija

pre 11 godina

Da, postace clan FIFA, ali samo kao region.
Isto kao i Baskija ili Katalonija.
Zar se ne sjecate jedne pripremne utakmice Srbija-Baskija prije nekih 2 godine(koju smo izgubili 4-0 ako se ne varam)?
E, tako ce 'Kosovo' da bude priznato.
Dosta dugo se i FS RS borio da RS postane dio te price, ali nekako autonomija u Spaniji, Srbiji, Rusiji, nije isto sto i (jos visi nivo) autonomija u BiH.

dača

pre 11 godina

Pravila oko učlanjenja u FIFA i UEFA nisu mi poznata...ali odnekud mi poznato to "pusto" Tursko koje gura nos svugde po našoj Srbiji - podsetiću: aerodrom Kraljevo, Raška oblast, svakako Kosovo...hm...

Peca

pre 11 godina

Clanica UEFA moze da postane zemlja koja je u UN.Tesko da ce Kosovo uci a ko bi igrao protiv istog, Rusija, Brazil, Argentina??
Turcin provocira.

okjas

pre 11 godina

Ljudi, još jedan dokaz da nema šta da se priča oko Kosova. Kosovo je nezavisna država, i tačka. Možemo da se ljutimo zbog toga koliko hoćemo. Nema tu ni politike, ni etike, ni pravičnosti, već samo zdrave logike. Preko 80 posto ljudi koji žive na Kosovu ne priznaje Srbiju kao svoju zemlju i ne možemo mi da im određujemo sudbinu. Ono što je mnogo bitnije od toga jeste očuvanje naših spomenika i bezbednost Srba na tom područiju. A sad malo i o novoosnovanom fudbalskom savezu Kosova:
1. Albanija je slaba u fudbalu, od kad ja pratim fudbal (20-tak godina) oni nisu ušli ni u baraž za svetsko ili evropsko prvenstvo...Onda možete da zamislite kako će biti Kosovo? Klaće se sa San Marinom da ne budu baš najgori u Evropi...
2. Kosovo je u Saveznoj Republici Jugoslaviji u super ligi imalo samo f.k. Prištinu koja je godinama završavala na mestu koje im je jedva obezbeđivala opstanak...

zzzzz

pre 11 godina

Odakle vama da samo suverene drzave mogu biti clanice FIFA? Engleska je clanica, Palestina je clanica, Farska Ostrva su clanica, ima jos gomila primera da nesuverene zemlje budu clanice. Kako bi drugacije FIFA imala vise clanica od UN?

gibanica

pre 11 godina

nema od toga nista, bar u skorije vreme verujte mi..kosovo ce biti srecno ako nadju neki drugoligaski svajcarski klub da odigraju sa njima tekmu kao i do sad. videcete

milso

pre 11 godina

Članovi FIFE su i, kako je neko rekao, prekomorske kolonije, Katalonija, Bretanja, itd. Ovo su im verovatno bacili kosku u smislu "Evo vam a sad prestanite da nas smarate".

Lepenica, reka moja jedina

pre 11 godina

Prva posledica izbora Nikolica za predsednika Srbije. Svi vide kako je Srbija stravicno oslabila, pa sad rade sa nama sta god hoce.

Duka81

pre 11 godina

Čekaj, u utorak, jel sutra? Ako se poštuje statut, onda nema šanse! To nije ni bezazlena stvar. Svaka reprezentacija koja bi igrala protiv tkz. KiM, računalo bi se da ih je priznala. I šta sad? Ako bi dobili recimo Rusiju ili Španiju u grupi, oni bi morali da bojkotuju utakmicu, inače bi se uzelo kao da su ga priznali!
Ne mogu sada da kažem da nema šanse, ali baš da budu primljeni u FIFU, ne UEFU. Ipak tu su Argentina, Brazil, Španija, niko od njih ne priznaje KiM, mislim da ipak nije realno!

Duka81

pre 11 godina

Čekaj, u utorak, jel sutra? Ako se poštuje statut, onda nema šanse! To nije ni bezazlena stvar. Svaka reprezentacija koja bi igrala protiv tkz. KiM, računalo bi se da ih je priznala. I šta sad? Ako bi dobili recimo Rusiju ili Španiju u grupi, oni bi morali da bojkotuju utakmicu, inače bi se uzelo kao da su ga priznali!
Ne mogu sada da kažem da nema šanse, ali baš da budu primljeni u FIFU, ne UEFU. Ipak tu su Argentina, Brazil, Španija, niko od njih ne priznaje KiM, mislim da ipak nije realno!

dača

pre 11 godina

Pravila oko učlanjenja u FIFA i UEFA nisu mi poznata...ali odnekud mi poznato to "pusto" Tursko koje gura nos svugde po našoj Srbiji - podsetiću: aerodrom Kraljevo, Raška oblast, svakako Kosovo...hm...

milso

pre 11 godina

Članovi FIFE su i, kako je neko rekao, prekomorske kolonije, Katalonija, Bretanja, itd. Ovo su im verovatno bacili kosku u smislu "Evo vam a sad prestanite da nas smarate".

gibanica

pre 11 godina

nema od toga nista, bar u skorije vreme verujte mi..kosovo ce biti srecno ako nadju neki drugoligaski svajcarski klub da odigraju sa njima tekmu kao i do sad. videcete

Peca

pre 11 godina

Clanica UEFA moze da postane zemlja koja je u UN.Tesko da ce Kosovo uci a ko bi igrao protiv istog, Rusija, Brazil, Argentina??
Turcin provocira.

okjas

pre 11 godina

Ljudi, još jedan dokaz da nema šta da se priča oko Kosova. Kosovo je nezavisna država, i tačka. Možemo da se ljutimo zbog toga koliko hoćemo. Nema tu ni politike, ni etike, ni pravičnosti, već samo zdrave logike. Preko 80 posto ljudi koji žive na Kosovu ne priznaje Srbiju kao svoju zemlju i ne možemo mi da im određujemo sudbinu. Ono što je mnogo bitnije od toga jeste očuvanje naših spomenika i bezbednost Srba na tom područiju. A sad malo i o novoosnovanom fudbalskom savezu Kosova:
1. Albanija je slaba u fudbalu, od kad ja pratim fudbal (20-tak godina) oni nisu ušli ni u baraž za svetsko ili evropsko prvenstvo...Onda možete da zamislite kako će biti Kosovo? Klaće se sa San Marinom da ne budu baš najgori u Evropi...
2. Kosovo je u Saveznoj Republici Jugoslaviji u super ligi imalo samo f.k. Prištinu koja je godinama završavala na mestu koje im je jedva obezbeđivala opstanak...

Lepenica, reka moja jedina

pre 11 godina

Prva posledica izbora Nikolica za predsednika Srbije. Svi vide kako je Srbija stravicno oslabila, pa sad rade sa nama sta god hoce.

Tekelija

pre 11 godina

Da, postace clan FIFA, ali samo kao region.
Isto kao i Baskija ili Katalonija.
Zar se ne sjecate jedne pripremne utakmice Srbija-Baskija prije nekih 2 godine(koju smo izgubili 4-0 ako se ne varam)?
E, tako ce 'Kosovo' da bude priznato.
Dosta dugo se i FS RS borio da RS postane dio te price, ali nekako autonomija u Spaniji, Srbiji, Rusiji, nije isto sto i (jos visi nivo) autonomija u BiH.

zzzzz

pre 11 godina

Odakle vama da samo suverene drzave mogu biti clanice FIFA? Engleska je clanica, Palestina je clanica, Farska Ostrva su clanica, ima jos gomila primera da nesuverene zemlje budu clanice. Kako bi drugacije FIFA imala vise clanica od UN?

insajderM

pre 11 godina

Dotični Ali Šen je inače bivši prosvetni radnik iz Prizrena koji je za kratko vreme postao milioner u Turskoj (možete misliti kako), pa je normalno da lobira za Kosovo, mada na tome rade i turske tajne službe , i ne samo na tome..

Stefan

pre 11 godina

Ma sta vam je? Ovaj Turcin ocigledno lobira za Kosovo.Nista cudno.Postace oni clan fife,kada budu bili primljeni u UN,a tamo nema sanse da udju dok god Rusija kao stalna clanica saveta bezbednosti bude ulagala veto.Ne primajte se toliko.

1-1

pre 11 godina

Ako se to nekim cudom desi, odmah treba da otkazemo ove zakazane prijateljske i odigramo na brzaka utakmice s reprezentacijama Kurdistana i Republike Srpske.

john mcclane

pre 11 godina

Smirite strasti ljudi, statut FIFA jeste jasan, da se mogu primiti samo federacije drzava koja su clanove UN. Mi (Kosovo) to znamo, i ni turci ni Srbija, da bi htela, ne mogu nista o tome raditi. Kosovo je samo trazila da joj se odobri da igra prijateljske utakmice, i da se ukljuci u fudbalskim projektima FIFA-e za mlade generacije.

Sasa

pre 11 godina

Cestitam, to bi pravi korak ka normalizaciji odnosa sa Kosovom, i trebala bi Srbija da odigra prvi mec, a ne Turska. Dokle vise to nepriznavanje Kosova, a na Kosovo i sa Kosova je isto otici i doci kao i u Madjarsku. Carina, pogranicna policija, osiguranje vozila...
O cemu pricamo !

sone

pre 11 godina

Oni bre nepismeni, a hoce u FIFA-u. Na amblemu pise "Football association of Kosova". Na engleskom se Kosovo pise i kaze "Kosovo", kao na izvornom.

prava istina

pre 11 godina

kosovo je nezavisna drzsva,ako ne verujete idite na svaki granicni prelaz srbije i kosova videcete da je na srpskoj strani granicna policija iCARINA,toga na administrativnoj liniji sa vojvodinom nema

Ivan Bukvic

pre 11 godina

Bravo Braco Albanci.Prva pijateljska protiv Turaka Druga protiv Kockasti,aonda protiv BiH.A samo je pitanje vremena kada ce Kosovopostati clan UN-a.

Milan

pre 11 godina

@Nevit:Tacno tako.U statuta fife lepo stoji da clanice te organizacije mogu da postanu samo one zemlje koje su medjunarodno priznate od strane un-a.

Dejan Slovenija

pre 11 godina

To će se sigurno desiti. Nama ostaje ili da priznamo nezavisnost Kosova ili da svu tu muku preložimo na mlađe generacije. Stahovaćemo da ne budemo u istoj grupim sa ksovarima, pošto zbog patriotizma nećemo hteti da igramo sa njima i bićemo diskvalifikovani. Posle 2-3 diskvalifikacije zbog kosovara na najgluplji mogući način ćemo priznati nezavisnost kosova.

Ticroo

pre 11 godina

Ma sta vam je? Ovaj Turcin ocigledno lobira za Kosovo.Nista cudno.Postace oni clan fife,kada budu bili primljeni u UN,a tamo nema sanse da udju dok god Rusija kao stalna clanica saveta bezbednosti bude ulagala veto.Ne primajte se toliko.
(Stefan, 22. maj 2012 06:08)

Ma da, opšte je poznato koliko se Rusija zalaže za nas. Pogotovo su joj od vitalnog značaja ovakve trivijalnosti. Uostalom, ni mi dugo vremena nismo bili članica UN pa smo igrali utakmice pod okriljem UEFA-e i FIFA-e. Ispod kog ti kamena živiš?

s.

pre 11 godina

ljudi, u stvari ne znam, ali tvrdim (i spreman sam da se kladim) da imate pametnijeg posla nego razmisljanje o statusu kosova.

zapravo, kosovo je nezavisna drzava, priznata od mnogih bitnih vlada, i kraj price – i treba da bude uclanjena u fifu. to je ok – pomirite se time, nema druge. a mi treba da se pitamo kako je doslo do toga, sta smo mi doprineli tome, koji su nasi istorijski propusti, i najbitnije: treba da radimo na tome da se smire strasti, da sazidamo dobre odnose izmedu srbije i kosova, da bi u buducnosti mogli da posecujemo nase nacionalne spomenike u tom regionu.

dosta vise sa tim glupostima, dajte da zivimo.

predlazem, da prva utakmica kosova upravo treba da bude ta protiv srbije, ali da umesto profesionalaca tu utakmicu zvanicno odigraju klinci.

vhy

pre 11 godina

kosovo ce igrati sve zvanicne utakmice kao i ostalih 208 clanica (u un je 193), kao sto su americka virdzinska ostrva, kurasau itd. vec igrali predkvalifikacije za sp... ne vidim sta je tu sporno

milos

pre 11 godina

pa njihovi fudbaleri bi razbili nase zato sto znaju tekst cele himne. http://en.wikipedia.org/wiki/Europe_%28Anthem_of_Republic_of_Kosovo%29

Saša

pre 11 godina

Kakve veze imaju UN i FIFA?! Idite na sajt Fife www.fifa.com i informišite se, nemojte da vam ovi komentari budu reper za formiranje mišljenja. Prvo i osnovno, FIFA okuplja Fudbalske saveze, a ne države! Tako je moguće da npr. Škotska bude članica Fifa, a da nije država.
To što ovaj gospodin lobira za njih, nije ništa čudno i normalna je stvar da neko lobira za vaše interese u bilo čemu. Jedino mi Srbi mislimo da je lobiranje loša stvar i da će se stvari same namestiti baš onako kako mi želimo. Da smo tome prišli na pravi način i time štitili interese države, mnoge bi stvare bile drugačije.

besim

pre 11 godina

Citajte statut FIFE, tacka 10 nista ne kaze o "Ujedinjenim Nacijama" samo spominje Medjunarodna Zajednica, a to jest moji dragi susedi vecina nezavisnih drzava koje su nas priznale i to je blizu da se dogodi. Ne mogu da razumem kako neko moze da se raduje ako nasa deca ne mogu da igraju fudbal sa vasom decom, to je sramota najveca. Vreme je da se probudite dragi moji.
http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

faton

pre 11 godina

Niko nije ni verovao da ce uopste biti clan FIFE ili clanica uopste a sada iako Kosovo i jeste trazila samo da bi igrala neke prijateljske utakmice a sada minimalizujete jedan Mikro uspeh Kosova.

Nego sta

pre 11 godina

Ko nam je kriv sto nismo umeli da lobiramo i devedesetih. Za to treba otvoriti kesu. Bedzet pacoli ide sa punom torbom love po belom svetu. Sigurnoje da ce predsednik FS Gvineje Bisao glasati za Kosovo kada mu se tutne 50 hiljada dolara.Vels i Skotska nisu clanice UN pa su clanice FIFA

Bobance

pre 11 godina

Da, postace clan FIFA, ali samo kao region.
Isto kao i Baskija ili Katalonija.
Zar se ne sjecate jedne pripremne utakmice Srbija-Baskija prije nekih 2 godine(koju smo izgubili 4-0 ako se ne varam)?
E, tako ce 'Kosovo' da bude priznato.
Dosta dugo se i FS RS borio da RS postane dio te price, ali nekako autonomija u Spaniji, Srbiji, Rusiji, nije isto sto i (jos visi nivo) autonomija u BiH.
(Tekelija, 22. maj 2012 00:37)

Stvar je u tome da koliko znam Baskija i Kataloninija nisu priznate od mocnih sila, da nisu bile vojne intervencije u njihovu korist, da nisu izabrali glasanje za istup iz Spanije ali da imaju veliku dozu samostalnosti unutar Spanije.
Za Kosovo je ovo prirodan korak kao vecinski priznata drzava.

Mi to albancima nikad ne bi dali. Kao sto neko rece moramo da analizaramo situaciju kakva jeste i da realno sagledamo sta je realno postici.
Mozemo mi da se pravimo blesavi i da ignorisemo ove cinjenice (a to de facto jesu) i da mastamo o nekoj nebeskoj pravdi koja ce sve to ulepsati nama tako ce sve to odgovarati nasoj istini i da ce nam "bratska" Rusija spasti samoveru ali ruku na srce...
Krivi smo mi sto smo verovali politicarima da se sve moze zavrsiti po "kratkim postupkom" i koji su totalno ignorisali signale sa strane i koji su terali po svom i samo u svoju korist (gledajte kako danas zive...) a svoju nesposobnost uteravaju narodu kao kobojagi gnev na svetsku zajednicu. Kosovo Srbiji danas samo sluzi da bi se podpirivao gnev i da se na trenutke narod zavede i da ne trazi pravdu za prave gorece drustvene probleme. To politicarima donosi poene ali u sustini samo legalizuje ovu mafiju u skupstini
Ovo ne znaci da ja podrzavam nacin na koje je Kosovo odcepljeno od nas ali mi smo sami glavni krivci.

Kao sto neko rece: priznajte i nek simbolicno prvu tekmu odigraju deca koja se nadam nece gledati preko nisane.

denko

pre 11 godina

vidim da neki lupaju i pisu cisto da bi nesto napisali...
dakle za sve koji nemaju pojma...
kosovo moze tek u fifa-u i uefa-u kada postanu clanica un-a...
sada neko pise pa kako engleska, kako vels, kako farska ostrva, kako palestina... pa lepo, ovo sa clanicom un-a je tek posle uvedeno bas iz tog razloga da nemoze svako selo i svaka varosica da dobije clanstvo u fifa i uefa... i to je to... dok god kosovo nije clan un-a nece biti ni clan fifa i uefa...

jos nesto nije jasno???

Dardan

pre 11 godina

Neka citaju Statut Fife oni koji kazu da Republika Kosova treba biti clan UN-a da bi usla u Fifa.

http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

branko

pre 11 godina

Boze sacuvaj i sakloni sta se radi u danasnjem svetu!!! Pusta Amerika i celnici FIFA hoce posto poto da formiraju "jedinstvenu i nezavisnu" drzavu Kosovo i da otmu ovo malo parce zemlje od Srbije. Sledece je da ce izgrade 10 stadiona. Tu ce biti najmanje dva velika moderna stadiona da bi mogle das igraju internacionlne utakmice. Itd.
Branko

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Konacno prilika da u Srbiji(Pristini)gostuju Brazil ili Argentina jer u Pristini se nece stekati da bi doveli najatraktivnijeg moguceg protivnika.

robi

pre 11 godina

"In this context, the expression "country" shall refer to an independent state recognised by the international community" ( FIFA Statutes article 10,1). Samo iskoristite mogucnosti Interneta . Kao sto vidite nigde nema UN/a, Rusa, Saveta bezbednosti, Jeremica i ostalih. Pominje se medjunarodna zajednica, a Kosovo je priznalo, do sada, 90 drzava. dakle, Turcin vas ne lozi, nego stvarno postoji mogucnost da se to desi. Ne kazem da hoce, ali moze, ne postoji nikakva pravna prepreka. Okriviti Karadzica za to je cinizam. Ko je doveo do nezavisnosti? Izmedju ostalog, novi predsednik drzave. Ko je bio predsednik kada su dobili nezavisnost? Onaj koji je izgubio izbore. Ko je bio ministar spoljnih poslova u vreme proglasenja nezavisnosti? Onaj koji je presao kilometre da dokaze nedokazivo i koji bi da predsedava Generalnom skupstinom. Znamo svi da ako udju u FIFA da ih niko nece bojkotovati, ni Spanci, ni Grci, ni Rusi. Srbija nikada nista nece shvatiti. Tuzno.

@ki

pre 11 godina

Katalonija i Baskija igraju prijateljske meceve. Igrala je i Republik Srpska. Sve je to, naravno, politicka igra. Zasto bas Turska da se za to zalaze? Zato sto u Srbima i Srbiji vide neprijatelje kojima, za razliku od ostalih neprijatelja, moze politicki da naudi. To, bas, i cini.

Samo polako. Zapamti pa vrati. Na more u Bugarsku i Grcku a ne u Tursku i Hrtvatsku. Svaki mec protiv "kosova" ce da plate u izostanku turista. Malo li je? Ako, i slijedece godine isto. Pa da vidimo za 5 godina koliko je Turskoj vrijedno da igra prijateljske sa njima.
(srx, 22. maj 2012 12:27)

Bas ima da im crkne turizam bez vas

Sava

pre 11 godina

BESIME, nasa deca su i igrala sa vasom dok im vi niste zabranili. Nema vise Vokrija, Salje, Prekazija jer ste krenuli u jednostranu secesiju. Na pregovorima u Becu je Kosovu nudjena najsira autonomija koja je podrazumevala nastup kosovske reprezentacije po ugledu na Skotsku i Vels. Sami ste to odbili i mnogo je jeftino sto sada pateticno kukate kako vam Srbi brane da igrate fudbal. Tako ste se svojevremeno sami kaznili i povukli iz nasih skola i ucili po podrumima i privatnim kucama. Zapadu ste prodali pricu da ste izbaceni, u skolama je bila nastava na albanskom, jedino sto Srbija nije dozvoljavala program iz Tirane. Najlakse je za svoje nedace i svoju bedu uvek optuzivati druge i ne videti sopstvenu krivnju i odgovornost.

dardan

pre 11 godina

Evo zadnje vesti:
- Kosovo: the Executive Committee has given its approval for FIFA member associations to play friendly matches with the Football Federation of Kosovo in accordance with art. 79 of the FIFA Statutes.

srx

pre 11 godina

Katalonija i Baskija igraju prijateljske meceve. Igrala je i Republik Srpska. Sve je to, naravno, politicka igra. Zasto bas Turska da se za to zalaze? Zato sto u Srbima i Srbiji vide neprijatelje kojima, za razliku od ostalih neprijatelja, moze politicki da naudi. To, bas, i cini.

Samo polako. Zapamti pa vrati. Na more u Bugarsku i Grcku a ne u Tursku i Hrtvatsku. Svaki mec protiv "kosova" ce da plate u izostanku turista. Malo li je? Ako, i slijedece godine isto. Pa da vidimo za 5 godina koliko je Turskoj vrijedno da igra prijateljske sa njima.

imi

pre 11 godina

Chaired by FIFA President Joseph S. Blatter, the FIFA Executive Committee convened in Budapest ahead of the 62nd FIFA Congress to be held in Hungary’s capital on 24 and 25 May. Kosovo: the Executive Committee has given its approval for FIFA member associations to play friendly matches with the Football Federation of Kosovo in accordance with art. 79 of the FIFA Statutes.

prelepi djura

pre 11 godina

Ma neka ih priznaju,da ih peglamo kako stignemo...sta ce oni,ko ce da im igra??? Zasto se svi plase da kosovo bude priznato od FIFA-e...to bi bio sjajan nacin da ih nekako u necemu konacno pobedimo.

petar

pre 11 godina

po ovome mogu postati clan samo uz pristanak srbije:
strana 11 pod clan 6. http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

MunZ

pre 11 godina

Ovo je neminovno pre ili kasnije. Podsetiću da je Srbija prilikom pregovora 2007. nudila Kosovu članstvo u svim međunarodnim orgnaizacijama (osim famozne stolice u UN-u), a eksplicitno je naveden pristanak Srbije na članstvo u MOK-u - samim tim u svim svetskim sportskim asocijacijama.

Dezurni krivac

pre 11 godina

Otišao je Tadić, treba da ode i Tole Karadžić.
Gde je Toli Platini?
Miodrag!
(Miodrag, 22. maj 2012 08:10) Ne lupetaj, molim te. Sad je i za ovo kriv Karadzic? Da ti nije on kriv i sto su nas bombardovali? Mislim, stvarno...Vidis da je priznato cim je Nikolic dosao na vlast... To jedino sa tim moze biti povezano, mada nije ni bitno, to je svakako logican sled dogadjaja... U svakom slucaju bice fenomenalno kad ih budemo bar u fudbalu tamburali(jer u ostale sportove se sigurno ne razumeju), bas kao i ovu "bracu" sa zapada...

Lepenica, reka moja jedina

pre 11 godina

Prva posledica izbora Nikolica za predsednika Srbije. Svi vide kako je Srbija stravicno oslabila, pa sad rade sa nama sta god hoce.

okjas

pre 11 godina

Ljudi, još jedan dokaz da nema šta da se priča oko Kosova. Kosovo je nezavisna država, i tačka. Možemo da se ljutimo zbog toga koliko hoćemo. Nema tu ni politike, ni etike, ni pravičnosti, već samo zdrave logike. Preko 80 posto ljudi koji žive na Kosovu ne priznaje Srbiju kao svoju zemlju i ne možemo mi da im određujemo sudbinu. Ono što je mnogo bitnije od toga jeste očuvanje naših spomenika i bezbednost Srba na tom područiju. A sad malo i o novoosnovanom fudbalskom savezu Kosova:
1. Albanija je slaba u fudbalu, od kad ja pratim fudbal (20-tak godina) oni nisu ušli ni u baraž za svetsko ili evropsko prvenstvo...Onda možete da zamislite kako će biti Kosovo? Klaće se sa San Marinom da ne budu baš najgori u Evropi...
2. Kosovo je u Saveznoj Republici Jugoslaviji u super ligi imalo samo f.k. Prištinu koja je godinama završavala na mestu koje im je jedva obezbeđivala opstanak...

Ivan Bukvic

pre 11 godina

Bravo Braco Albanci.Prva pijateljska protiv Turaka Druga protiv Kockasti,aonda protiv BiH.A samo je pitanje vremena kada ce Kosovopostati clan UN-a.

prava istina

pre 11 godina

kosovo je nezavisna drzsva,ako ne verujete idite na svaki granicni prelaz srbije i kosova videcete da je na srpskoj strani granicna policija iCARINA,toga na administrativnoj liniji sa vojvodinom nema

Dejan Slovenija

pre 11 godina

To će se sigurno desiti. Nama ostaje ili da priznamo nezavisnost Kosova ili da svu tu muku preložimo na mlađe generacije. Stahovaćemo da ne budemo u istoj grupim sa ksovarima, pošto zbog patriotizma nećemo hteti da igramo sa njima i bićemo diskvalifikovani. Posle 2-3 diskvalifikacije zbog kosovara na najgluplji mogući način ćemo priznati nezavisnost kosova.

Sasa

pre 11 godina

Cestitam, to bi pravi korak ka normalizaciji odnosa sa Kosovom, i trebala bi Srbija da odigra prvi mec, a ne Turska. Dokle vise to nepriznavanje Kosova, a na Kosovo i sa Kosova je isto otici i doci kao i u Madjarsku. Carina, pogranicna policija, osiguranje vozila...
O cemu pricamo !

zzzzz

pre 11 godina

Odakle vama da samo suverene drzave mogu biti clanice FIFA? Engleska je clanica, Palestina je clanica, Farska Ostrva su clanica, ima jos gomila primera da nesuverene zemlje budu clanice. Kako bi drugacije FIFA imala vise clanica od UN?

gibanica

pre 11 godina

nema od toga nista, bar u skorije vreme verujte mi..kosovo ce biti srecno ako nadju neki drugoligaski svajcarski klub da odigraju sa njima tekmu kao i do sad. videcete

Stefan

pre 11 godina

Ma sta vam je? Ovaj Turcin ocigledno lobira za Kosovo.Nista cudno.Postace oni clan fife,kada budu bili primljeni u UN,a tamo nema sanse da udju dok god Rusija kao stalna clanica saveta bezbednosti bude ulagala veto.Ne primajte se toliko.

s.

pre 11 godina

ljudi, u stvari ne znam, ali tvrdim (i spreman sam da se kladim) da imate pametnijeg posla nego razmisljanje o statusu kosova.

zapravo, kosovo je nezavisna drzava, priznata od mnogih bitnih vlada, i kraj price – i treba da bude uclanjena u fifu. to je ok – pomirite se time, nema druge. a mi treba da se pitamo kako je doslo do toga, sta smo mi doprineli tome, koji su nasi istorijski propusti, i najbitnije: treba da radimo na tome da se smire strasti, da sazidamo dobre odnose izmedu srbije i kosova, da bi u buducnosti mogli da posecujemo nase nacionalne spomenike u tom regionu.

dosta vise sa tim glupostima, dajte da zivimo.

predlazem, da prva utakmica kosova upravo treba da bude ta protiv srbije, ali da umesto profesionalaca tu utakmicu zvanicno odigraju klinci.

faton

pre 11 godina

Niko nije ni verovao da ce uopste biti clan FIFE ili clanica uopste a sada iako Kosovo i jeste trazila samo da bi igrala neke prijateljske utakmice a sada minimalizujete jedan Mikro uspeh Kosova.

john mcclane

pre 11 godina

Smirite strasti ljudi, statut FIFA jeste jasan, da se mogu primiti samo federacije drzava koja su clanove UN. Mi (Kosovo) to znamo, i ni turci ni Srbija, da bi htela, ne mogu nista o tome raditi. Kosovo je samo trazila da joj se odobri da igra prijateljske utakmice, i da se ukljuci u fudbalskim projektima FIFA-e za mlade generacije.

sone

pre 11 godina

Oni bre nepismeni, a hoce u FIFA-u. Na amblemu pise "Football association of Kosova". Na engleskom se Kosovo pise i kaze "Kosovo", kao na izvornom.

Duka81

pre 11 godina

Čekaj, u utorak, jel sutra? Ako se poštuje statut, onda nema šanse! To nije ni bezazlena stvar. Svaka reprezentacija koja bi igrala protiv tkz. KiM, računalo bi se da ih je priznala. I šta sad? Ako bi dobili recimo Rusiju ili Španiju u grupi, oni bi morali da bojkotuju utakmicu, inače bi se uzelo kao da su ga priznali!
Ne mogu sada da kažem da nema šanse, ali baš da budu primljeni u FIFU, ne UEFU. Ipak tu su Argentina, Brazil, Španija, niko od njih ne priznaje KiM, mislim da ipak nije realno!

dača

pre 11 godina

Pravila oko učlanjenja u FIFA i UEFA nisu mi poznata...ali odnekud mi poznato to "pusto" Tursko koje gura nos svugde po našoj Srbiji - podsetiću: aerodrom Kraljevo, Raška oblast, svakako Kosovo...hm...

Peca

pre 11 godina

Clanica UEFA moze da postane zemlja koja je u UN.Tesko da ce Kosovo uci a ko bi igrao protiv istog, Rusija, Brazil, Argentina??
Turcin provocira.

milso

pre 11 godina

Članovi FIFE su i, kako je neko rekao, prekomorske kolonije, Katalonija, Bretanja, itd. Ovo su im verovatno bacili kosku u smislu "Evo vam a sad prestanite da nas smarate".

Tekelija

pre 11 godina

Da, postace clan FIFA, ali samo kao region.
Isto kao i Baskija ili Katalonija.
Zar se ne sjecate jedne pripremne utakmice Srbija-Baskija prije nekih 2 godine(koju smo izgubili 4-0 ako se ne varam)?
E, tako ce 'Kosovo' da bude priznato.
Dosta dugo se i FS RS borio da RS postane dio te price, ali nekako autonomija u Spaniji, Srbiji, Rusiji, nije isto sto i (jos visi nivo) autonomija u BiH.

1-1

pre 11 godina

Ako se to nekim cudom desi, odmah treba da otkazemo ove zakazane prijateljske i odigramo na brzaka utakmice s reprezentacijama Kurdistana i Republike Srpske.

denko

pre 11 godina

vidim da neki lupaju i pisu cisto da bi nesto napisali...
dakle za sve koji nemaju pojma...
kosovo moze tek u fifa-u i uefa-u kada postanu clanica un-a...
sada neko pise pa kako engleska, kako vels, kako farska ostrva, kako palestina... pa lepo, ovo sa clanicom un-a je tek posle uvedeno bas iz tog razloga da nemoze svako selo i svaka varosica da dobije clanstvo u fifa i uefa... i to je to... dok god kosovo nije clan un-a nece biti ni clan fifa i uefa...

jos nesto nije jasno???

besim

pre 11 godina

Citajte statut FIFE, tacka 10 nista ne kaze o "Ujedinjenim Nacijama" samo spominje Medjunarodna Zajednica, a to jest moji dragi susedi vecina nezavisnih drzava koje su nas priznale i to je blizu da se dogodi. Ne mogu da razumem kako neko moze da se raduje ako nasa deca ne mogu da igraju fudbal sa vasom decom, to je sramota najveca. Vreme je da se probudite dragi moji.
http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

vhy

pre 11 godina

kosovo ce igrati sve zvanicne utakmice kao i ostalih 208 clanica (u un je 193), kao sto su americka virdzinska ostrva, kurasau itd. vec igrali predkvalifikacije za sp... ne vidim sta je tu sporno

Milan

pre 11 godina

@Nevit:Tacno tako.U statuta fife lepo stoji da clanice te organizacije mogu da postanu samo one zemlje koje su medjunarodno priznate od strane un-a.

milos

pre 11 godina

pa njihovi fudbaleri bi razbili nase zato sto znaju tekst cele himne. http://en.wikipedia.org/wiki/Europe_%28Anthem_of_Republic_of_Kosovo%29

insajderM

pre 11 godina

Dotični Ali Šen je inače bivši prosvetni radnik iz Prizrena koji je za kratko vreme postao milioner u Turskoj (možete misliti kako), pa je normalno da lobira za Kosovo, mada na tome rade i turske tajne službe , i ne samo na tome..

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Konacno prilika da u Srbiji(Pristini)gostuju Brazil ili Argentina jer u Pristini se nece stekati da bi doveli najatraktivnijeg moguceg protivnika.

Ticroo

pre 11 godina

Ma sta vam je? Ovaj Turcin ocigledno lobira za Kosovo.Nista cudno.Postace oni clan fife,kada budu bili primljeni u UN,a tamo nema sanse da udju dok god Rusija kao stalna clanica saveta bezbednosti bude ulagala veto.Ne primajte se toliko.
(Stefan, 22. maj 2012 06:08)

Ma da, opšte je poznato koliko se Rusija zalaže za nas. Pogotovo su joj od vitalnog značaja ovakve trivijalnosti. Uostalom, ni mi dugo vremena nismo bili članica UN pa smo igrali utakmice pod okriljem UEFA-e i FIFA-e. Ispod kog ti kamena živiš?

Saša

pre 11 godina

Kakve veze imaju UN i FIFA?! Idite na sajt Fife www.fifa.com i informišite se, nemojte da vam ovi komentari budu reper za formiranje mišljenja. Prvo i osnovno, FIFA okuplja Fudbalske saveze, a ne države! Tako je moguće da npr. Škotska bude članica Fifa, a da nije država.
To što ovaj gospodin lobira za njih, nije ništa čudno i normalna je stvar da neko lobira za vaše interese u bilo čemu. Jedino mi Srbi mislimo da je lobiranje loša stvar i da će se stvari same namestiti baš onako kako mi želimo. Da smo tome prišli na pravi način i time štitili interese države, mnoge bi stvare bile drugačije.

branko

pre 11 godina

Boze sacuvaj i sakloni sta se radi u danasnjem svetu!!! Pusta Amerika i celnici FIFA hoce posto poto da formiraju "jedinstvenu i nezavisnu" drzavu Kosovo i da otmu ovo malo parce zemlje od Srbije. Sledece je da ce izgrade 10 stadiona. Tu ce biti najmanje dva velika moderna stadiona da bi mogle das igraju internacionlne utakmice. Itd.
Branko

Bobance

pre 11 godina

Da, postace clan FIFA, ali samo kao region.
Isto kao i Baskija ili Katalonija.
Zar se ne sjecate jedne pripremne utakmice Srbija-Baskija prije nekih 2 godine(koju smo izgubili 4-0 ako se ne varam)?
E, tako ce 'Kosovo' da bude priznato.
Dosta dugo se i FS RS borio da RS postane dio te price, ali nekako autonomija u Spaniji, Srbiji, Rusiji, nije isto sto i (jos visi nivo) autonomija u BiH.
(Tekelija, 22. maj 2012 00:37)

Stvar je u tome da koliko znam Baskija i Kataloninija nisu priznate od mocnih sila, da nisu bile vojne intervencije u njihovu korist, da nisu izabrali glasanje za istup iz Spanije ali da imaju veliku dozu samostalnosti unutar Spanije.
Za Kosovo je ovo prirodan korak kao vecinski priznata drzava.

Mi to albancima nikad ne bi dali. Kao sto neko rece moramo da analizaramo situaciju kakva jeste i da realno sagledamo sta je realno postici.
Mozemo mi da se pravimo blesavi i da ignorisemo ove cinjenice (a to de facto jesu) i da mastamo o nekoj nebeskoj pravdi koja ce sve to ulepsati nama tako ce sve to odgovarati nasoj istini i da ce nam "bratska" Rusija spasti samoveru ali ruku na srce...
Krivi smo mi sto smo verovali politicarima da se sve moze zavrsiti po "kratkim postupkom" i koji su totalno ignorisali signale sa strane i koji su terali po svom i samo u svoju korist (gledajte kako danas zive...) a svoju nesposobnost uteravaju narodu kao kobojagi gnev na svetsku zajednicu. Kosovo Srbiji danas samo sluzi da bi se podpirivao gnev i da se na trenutke narod zavede i da ne trazi pravdu za prave gorece drustvene probleme. To politicarima donosi poene ali u sustini samo legalizuje ovu mafiju u skupstini
Ovo ne znaci da ja podrzavam nacin na koje je Kosovo odcepljeno od nas ali mi smo sami glavni krivci.

Kao sto neko rece: priznajte i nek simbolicno prvu tekmu odigraju deca koja se nadam nece gledati preko nisane.

srx

pre 11 godina

Katalonija i Baskija igraju prijateljske meceve. Igrala je i Republik Srpska. Sve je to, naravno, politicka igra. Zasto bas Turska da se za to zalaze? Zato sto u Srbima i Srbiji vide neprijatelje kojima, za razliku od ostalih neprijatelja, moze politicki da naudi. To, bas, i cini.

Samo polako. Zapamti pa vrati. Na more u Bugarsku i Grcku a ne u Tursku i Hrtvatsku. Svaki mec protiv "kosova" ce da plate u izostanku turista. Malo li je? Ako, i slijedece godine isto. Pa da vidimo za 5 godina koliko je Turskoj vrijedno da igra prijateljske sa njima.

robi

pre 11 godina

"In this context, the expression "country" shall refer to an independent state recognised by the international community" ( FIFA Statutes article 10,1). Samo iskoristite mogucnosti Interneta . Kao sto vidite nigde nema UN/a, Rusa, Saveta bezbednosti, Jeremica i ostalih. Pominje se medjunarodna zajednica, a Kosovo je priznalo, do sada, 90 drzava. dakle, Turcin vas ne lozi, nego stvarno postoji mogucnost da se to desi. Ne kazem da hoce, ali moze, ne postoji nikakva pravna prepreka. Okriviti Karadzica za to je cinizam. Ko je doveo do nezavisnosti? Izmedju ostalog, novi predsednik drzave. Ko je bio predsednik kada su dobili nezavisnost? Onaj koji je izgubio izbore. Ko je bio ministar spoljnih poslova u vreme proglasenja nezavisnosti? Onaj koji je presao kilometre da dokaze nedokazivo i koji bi da predsedava Generalnom skupstinom. Znamo svi da ako udju u FIFA da ih niko nece bojkotovati, ni Spanci, ni Grci, ni Rusi. Srbija nikada nista nece shvatiti. Tuzno.

Sava

pre 11 godina

BESIME, nasa deca su i igrala sa vasom dok im vi niste zabranili. Nema vise Vokrija, Salje, Prekazija jer ste krenuli u jednostranu secesiju. Na pregovorima u Becu je Kosovu nudjena najsira autonomija koja je podrazumevala nastup kosovske reprezentacije po ugledu na Skotsku i Vels. Sami ste to odbili i mnogo je jeftino sto sada pateticno kukate kako vam Srbi brane da igrate fudbal. Tako ste se svojevremeno sami kaznili i povukli iz nasih skola i ucili po podrumima i privatnim kucama. Zapadu ste prodali pricu da ste izbaceni, u skolama je bila nastava na albanskom, jedino sto Srbija nije dozvoljavala program iz Tirane. Najlakse je za svoje nedace i svoju bedu uvek optuzivati druge i ne videti sopstvenu krivnju i odgovornost.

petar

pre 11 godina

po ovome mogu postati clan samo uz pristanak srbije:
strana 11 pod clan 6. http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

@ki

pre 11 godina

Katalonija i Baskija igraju prijateljske meceve. Igrala je i Republik Srpska. Sve je to, naravno, politicka igra. Zasto bas Turska da se za to zalaze? Zato sto u Srbima i Srbiji vide neprijatelje kojima, za razliku od ostalih neprijatelja, moze politicki da naudi. To, bas, i cini.

Samo polako. Zapamti pa vrati. Na more u Bugarsku i Grcku a ne u Tursku i Hrtvatsku. Svaki mec protiv "kosova" ce da plate u izostanku turista. Malo li je? Ako, i slijedece godine isto. Pa da vidimo za 5 godina koliko je Turskoj vrijedno da igra prijateljske sa njima.
(srx, 22. maj 2012 12:27)

Bas ima da im crkne turizam bez vas

Dardan

pre 11 godina

Neka citaju Statut Fife oni koji kazu da Republika Kosova treba biti clan UN-a da bi usla u Fifa.

http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/48/60/05/fifastatuten2011_e.pdf

Nego sta

pre 11 godina

Ko nam je kriv sto nismo umeli da lobiramo i devedesetih. Za to treba otvoriti kesu. Bedzet pacoli ide sa punom torbom love po belom svetu. Sigurnoje da ce predsednik FS Gvineje Bisao glasati za Kosovo kada mu se tutne 50 hiljada dolara.Vels i Skotska nisu clanice UN pa su clanice FIFA

prelepi djura

pre 11 godina

Ma neka ih priznaju,da ih peglamo kako stignemo...sta ce oni,ko ce da im igra??? Zasto se svi plase da kosovo bude priznato od FIFA-e...to bi bio sjajan nacin da ih nekako u necemu konacno pobedimo.

imi

pre 11 godina

Chaired by FIFA President Joseph S. Blatter, the FIFA Executive Committee convened in Budapest ahead of the 62nd FIFA Congress to be held in Hungary’s capital on 24 and 25 May. Kosovo: the Executive Committee has given its approval for FIFA member associations to play friendly matches with the Football Federation of Kosovo in accordance with art. 79 of the FIFA Statutes.

dardan

pre 11 godina

Evo zadnje vesti:
- Kosovo: the Executive Committee has given its approval for FIFA member associations to play friendly matches with the Football Federation of Kosovo in accordance with art. 79 of the FIFA Statutes.

Dezurni krivac

pre 11 godina

Otišao je Tadić, treba da ode i Tole Karadžić.
Gde je Toli Platini?
Miodrag!
(Miodrag, 22. maj 2012 08:10) Ne lupetaj, molim te. Sad je i za ovo kriv Karadzic? Da ti nije on kriv i sto su nas bombardovali? Mislim, stvarno...Vidis da je priznato cim je Nikolic dosao na vlast... To jedino sa tim moze biti povezano, mada nije ni bitno, to je svakako logican sled dogadjaja... U svakom slucaju bice fenomenalno kad ih budemo bar u fudbalu tamburali(jer u ostale sportove se sigurno ne razumeju), bas kao i ovu "bracu" sa zapada...

MunZ

pre 11 godina

Ovo je neminovno pre ili kasnije. Podsetiću da je Srbija prilikom pregovora 2007. nudila Kosovu članstvo u svim međunarodnim orgnaizacijama (osim famozne stolice u UN-u), a eksplicitno je naveden pristanak Srbije na članstvo u MOK-u - samim tim u svim svetskim sportskim asocijacijama.