Rukomet 117

Četvrtak, 26.01.2012.

13:11

EP: Srbija – Hrvatska (20.15h)

Srpski rukometaši u petak od 20.15 u "Beogradskoj areni" igraju protiv Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva.

EP: Srbija – Hrvatska (20.15h) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

bosanac

pre 12 godina

Navijao sam za Srbiju...ali nakon ovih radnji prije utakmice i sada za vrijeme intoniranja himne je promijenilo moju odluku. Ne bih da budem na strani onih tkz. navijaca tj. huligana.

Nikola

pre 12 godina

Haha citam ovu hr stampu,smesno je kako pokusavaju da naprave neku kao najvazniju utakmicu u bilo kom sportu,a sve zbog toga sto su jedino u rukometu realno jaci,mada to nista ne mora da znaci veceras.Sad kao ako pobede obrisace dominaciju srpskog sporta nad hrvatskom,tesko.Sve su stavili na ovu utakmicu,a nama je ovo sansa za 3/3,vec imamo 2/3 za danas.

doslo je vreme!!!

pre 12 godina

OK 2 od 3, zavrseno :) Sledeci molim :)))

Dobro salu na stranu, momci samo hrabro, igrajte za prestiz, cast, za sebe, za punu Arenu, za celu Srbiju, pa i ako izgubite niko nece imati sta da vam zameri. Ali s obzirom kako tece ovaj dan, mogu sam da kazem "Bice ovo dobra noc, predosecam" :)))

ВЕЛИКОСЛОВЉЕ

pre 12 godina

Ааа, ѕначи раѕумеју и ћирилицу, чим кликћу на "не препоручујем" хехе

Kuki

pre 12 godina

Prvo, cestike bivsim republikama Juge na sjajnom rezlutatu, cetiri od sest. Veceras treba da uzivamo u utakmici, pa neka pobedi bolji. Nadam se da ce to da Bude Srbija. Pozdrav za zapadne komsije, navijam za vas u sledecoj utakmici. Samo, bolje cu da navijam ako budete igrali za trece mesto.

Snoopy Zagreb

pre 12 godina

@Jovane
Imas lepo srpske ime ali ti ne pristaje da lazes. Od raspada SFRJ Srbija je bila svetski, evropski i olimpijski prvak u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu...Vi izuzev rukometa i donekle vaterploa ste smesni u ostalim sportovima.
(skeptik, 27. januar 2012 16:20)

Ti nisi skeptik nego amnestik i još svašta...Znaš li ti tko je osvojio "salataru" u tenisu debelo prije Srbije (točnije 2005)??? Jel znaš tko je na OI u barceloni osvojio srebrnu medalju u košarci? jel znaš tko je osvojio brončanu medalju na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj? Jel da još malo nabrajam bez vaterpola i rukometa???

ajgor

pre 12 godina

Zadnjih par dana pratim malo forume i čitam jedno te isto s obje strane...mislio sam da su Srbi možda i pametniji od nas Hrvata,a ono isti (da ne kažem šta).Tu se natežemo ko je bolji u tenisu,rukometu,hvatanju leptira...a gospodarstvo jedne i druge zemlje (kao i ponašanje djela ljudi) je na nivou talibanskih zemalja i već sljedeći tjedan ćemo svi zaboravit da je bilo tamo neko EP,a plaće će nam i dalje bit dovoljne za 15 dana u mjesecu i tako u beskraj...
(Samo Rijeka, 26. januar 2012 22:55)


Eeee, da je za 15 dana pevao bih ...

ja

pre 12 godina

Pa nije strasno to sto dolaze "normalni" Hrvati da navijaju, lose je to sto dolaze njihove ekstremne navijacke grupe koje su na losem glasu sirom Evrope (bbb , torcida i jos neke manje grupe) oni ce pokusati da provociraju, pa kad im nasi uzvrate samo smo mi krivi a oni ne i stvara se utisak da je Srbija los domacin. Puno srece nasim rukometasima trebace im.

skeptik

pre 12 godina

@Jovane
Imas lepo srpske ime ali ti ne pristaje da lazes. Od raspada SFRJ Srbija je bila svetski, evropski i olimpijski prvak u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu...Vi izuzev rukometa i donekle vaterploa ste smesni u ostalim sportovima.

skeptik

pre 12 godina

Pustili smo Crnogorce, pustili smo Makedonce pusticemo i vas samo da ne cmizdrite. Mi smo sampioni u toliko sportova da nam je postalo svejedno.

Манекен.

pre 12 godina

Оно што је сигурно јесте да ће вечерас пасти леп гест (једна од две опције) :
1) Испричавам се суседима(њима) зато што смо победили.
2) Честита нама ако не дај Боже изгубимо.

SrbiN iz MKD

pre 12 godina

SAMO POBEDA BRACO SRBI !!! Neka SPORT POBEDI nemoj nasilje ! Kad sam gledao Srbija : Makedonija i video nase zastave jednu pored drugu puno mi je bilo srce :) Da pobedimno hrvate kako dolikuje i ispratimo kuci kako pravi domacini..to ce vise da ih boli !!

žungul

pre 12 godina

Srbija može do finala,ali neće ući u isto,jer je s druge strane jednostavno bolja ekipa.I to je to,nije sramota boriti se za 3.mjesto.

veterinarBG

pre 12 godina

Hrvati su jaca i iskusnija ekipa,ako ih krene,pobedice nas...Nasi imaju publiku i domaci teren...Sve u svemu,neka pobedi bolji,a porazeni neka osvoji bronzu!
PS.Zamislite danas staru Jugu u sportu,razbijali bi!

blebetalo

pre 12 godina

Mi smo bolji od vas,a vi ste od nas.Svi ste se poistovjetili koda sami igrate,a vecina vas nemoze rukometnu loptu ni u saku primit,ruka je formirana samo za tipkovnicu.Ako to nisu kompleksi,i jednih i drugih,onda sta je!?
U redu je da navijas za svoju repku,ali da se poistovjecujes...?Svako ko nezna svoj zivot zivit,zeli da je u kozi svog "heroja"!Zbogom pameti!!!

EXPERT NA KVADRAT

pre 12 godina

Mislim da će pobijediti onaj tko da više golova.
(JohnnyZGB, 26. januar 2012 15:23)

Potpuno se slažem s tobom i dodao bi da će izgubiti onaj tko da manje golova - da ne bi bilo poslije nismo znali!
(Sportski znalac!, 26. januar 2012 18:09)

Gospodo, samo djelimično ste u pravu ... ja bih dodao još jednu stvar - čisto da budemo potpuno precizni: pobijedit će onaj tko da više (ondosno izgubit će onaj tko da manje) PRIZNATIH golova ! (igrač može zabiti gol, ali sudac ga može poništiti, dakle lopta je u mreži, gol je zabijen, ali nije priznat, jel tako?)
Dakle, pobijeđuje onaj tko da više priznatih golova od strane sudaca, a što potvrđuje zapisnički stol (i sve to se vidi na semaforu)...

Tosa

pre 12 godina

Odnos snage Srbije prema Hrvatske u rukometu je kao Hrvatske prema Srbiji u odbojci. Ono sto smo mi u odbojci to su oni u rukometu. Mislim da bi nasi odbojkasi dobili Hrvate u Zagrebu i da gleda 4 miliona Hrvata. To je cinjenica. Ipak u rukometu inspiracija pojedinca moze da odluci. Na primer raspolozen golman ili bek. Neke ekipe ne leze nekim drugim iako su realno slabije a mislim da mi ne lezimo Hrvatima. Igrali smo uvek tesno sa njima i kada smo zauzimali dvocifrena mesta na takmicenjima. Dakle odnos je realno 60:40 za Hrvate, uz publiku 55:45 a ako nas krene mozemo da dobijemo. Nekako mi mirisi na remi i produzetke.

marina

pre 12 godina

Uopste nije bitno sto je rukomet, niti je bitno dal je kod "nas" ili kod "njih". skvos da se igra, nasli bi se razlozi za ovakva besmislena prepucavanja...Nema smisla, jer mi dobijamo, pa da su 300 puta favoriti! :D

travis bickle

pre 12 godina

Evo što je George Orwell napisao o sportu prije 67 (!) godina:

"Gotovo svi današnji sportovi su natjecateljske prirode. Igrate da pobjedite, i igra ima malo smisla ukoliko ne date sve od sebe da pobjedite. Na seoskoj livadi, gdje samo odaberete strane i gdje nije prisutan lokalpatriotizam, moguće je igrati jednostavno za zabavu i vježbu; ali čim se pojavi pitanje prestiža, čim osjetite da ćete vi i neka veća zajednica biti osramoćeni ako izgubite, javljaju se najdivljiji borbeni instinkti.
Na internacionalnoj razini sport je otvoreno oponašanje ratovanja. Ali tu nije značajno ponašanje igrača, već odnos promatrača i, preko promatrača, nacija koje se dovode do bjesnila zbog tih apsurdnih natjecanja i ozbiljno vjeruju - barem kratko vrijeme - da je udaranje lopte i trčanje i skakanje za njom kušnja nacionalne vrline."

Jovan

pre 12 godina

Ali srbi su najjjači, hahah, oni svojataju i pripisuju sebi rezultate ostvarene u jugoslaviji a svi dobro znamo da su u vecina hrvata igrali u mnogim sportovi gdje su osvajane medalji i to većina su bili, a oni govore ko da je to srbija osvojila, a sada kada treba vratit dugove iz jugoslavije, onda kazu zasto bi mi vratli nije jugoslavija samo srbija bila, zasto bi samo mi vracali dugove, a kada su u pitanju sportski rezultati onda je yugolsavija srbija.. HHAHA kako su jadni, ovaj kontekst ni jedan srbin nemože priznat da nije točan

jozo mafijozo

pre 12 godina

Ljudi moji s obje strane, sasvim su vam krivi argumenti tko je bolji u sportu.
Jedina relevantna statistika za posljednjih 20 godina ide ovako:

- USA: 75% HR - SR 25 % (veliki preokret u korist HR)
- Rusija: 25 % HR - SR 75 % (malo smo ublažili zaostatak)
- Njemačka: 99% HR - SR 1 % (stanje isto)
- Francuska: 65 % HR - 35 % SR (preokret k`o da vam Alilović da 2 gola za pobjedu u zadnjoj minuti)
- Engleska: 1% HR - SR 1 % (stanje isto - ovi gledaju samo sebe)
- EU: 100% HR - SR 0% (ovdje smo prošli kroz čičke do pi*ke)

Manje važni sportovi:
- Italija 50/50
- Zemlje EX istočnog bloka 60/40
- Kina 1/1
- Južna Amerika 30/10
- Montenegro 30/70 (možda i povedemo do kraja utakmice)


Generalni zaključak: iako smo malobrojniji, na Olimpijadama smo neusporedivo uspješniji. Pozdrav iz hladnog Splita

Hr

pre 12 godina

Nema dvojbi da je Hr ekipa jača od Srb ekipe. Da igramo 10 utakmica mi bismo dobili 8, međutim igra se jedna utakmica, pred vašom publikom i sve je moguće.
Utakmica je potpuno otvorena i šanse su 50:50.

Tko tako ne misli nije se nikad bavio nit jednim sportom i nezna da u takvim utakmicama kvaliteta slabo dolazi do izražaja.

Netreba smetnuti s uma da je Srbija na ovom prvenstvu dobila jednu Dansku, Poljsku i to prilično impresivno.

Ono kaj je evidentno je činjenica da igra Srbije, kako prolazi prvenstvo, polako pada, dok se Hrvatska igra iz utakmice u utakmicu diže. To padanje je upravo odlika slabijih momčadi, tj. dizanje odlika velikih momčadi u svim sportovima. Međutim ponavljam u jednoj utakmici je sve moguće i ona ne ide u statistiku.
Iskreno, nebi me iznenadilo niti da Hrvatska večeras razbije Srbiju (slično kao Francusku) jer ako nam krene igraći Srbije bit će samo promatraći. Ako izvedemo 6, 7 kontri Srbija puca.
S druge strane ako Srbiji krene izvana a naš blok ne proradi bit će teško.
Šteta kaj Štrlek ne igra, on je sam sposoban ovakve utakmice riješiti - istrčavanjem kontri i brzim realizacijama.

Mario BBB

pre 12 godina

Biće čupavo večeras al MI HRVATI smo u zadnjih 10 godina odigrali brdo ovakvih utakmica za razliku od Srbije tako da očekujem pobjedu i finale sa Španjolcima da im vratimo za onaj poraz u skupini..

dule

pre 12 godina

Hrvati su sigurno u poslednjih 10 god bolji u rukometu,ali kod nih je sad smena generacija i Balic i Vori nisu sto su nekad bili.Uz nas ce biti 15000 ljudi a i danas je Sv.sava dva argumenta za pobedu:-)IDEMO SRBI 3 od 3(NOLE,VATERPOLO,RUKOMET)

miki

pre 12 godina

Vidim da se mnogi pozivaju na predhodnih 15-ak godina u rukometu. Pa jedna francuska je harala zadnjih 10 godina..pa gdje je sada pitam one koji se na to pozivaju. Ako Srbija odigra kao do sada, samo hladne glave ima veće šanse da pobijedi. Sve ovi o njoj, a nikako protivniku...

Zagreb

pre 12 godina

Da postoji neka "sportska vaga", možda bi mogla izmjeriti tko je u čemu bolji. Ovako, neka si svatko misli da je bolji u ovome ili onome sportu (nažalost, ni Hrvati ni Srbi se ne natječu u tome da bolje rade, više zarađuju i žive civiliziranije). Kao što je već netko ovdje napisao, pobijedit će onaj tko da više, a primi manje golova. A sutradan će se Sava i dalje ulijevati u Dunav, isto kao i Morava ... Jedni će biti radosni, drugi malo manje, al' dovoljno žalosni kad pogledaju koliko zarađuju i kako žive ... Uzdravlje, i uživajte ...

skblzzzzz

pre 12 godina

vidim pršte kompleksi na sve strane. mi osvojili ovo, mi osvojili ono, vi ste nas prvi tukli, nja nja nja. koji vi, koji mi? svi koji pišu komentare po forumima ne znaju ni koja im je lijeva, koja desna ruka, ali kad neki tamo sportaši s kojima slučajno dijele državljanstvo pobijede u bilo kojem sportu - MI smo pobijedili! jes' baš, bez vas/nas ne bi imali šanse.

Megatronman

pre 12 godina

Vidim da su pocele prognoze, malo cu se udaljiti od toga jer nema smisla, ishod je najobicnije pogadjanje. No uocio sam u kladionicama jutros nesto sto bi MOGLO biti, hajde da ne kazem previse, 70% sigurno: zbroj poena, golova, vise od 46,5. Na poluvremenu na 12:12 vec se sansa za dobitak povecava. Napomena: odnosi se na hrvatske kladionice.

Rogza

pre 12 godina

Dragi srbi, nemam nista protiv vas, ali vec unaprijed znam da cemo izgubiti, zbog dva razloga, kao prvo domacini ste i kao drugo Utakmicu sude ako niste znali FRANCUZI! vidjet ce te da ce biti puno gresaka u sudenju na vasu korist, ne zato jer oni kao vas vole ili nesta, nego da se nama osvete.

travis bickle

pre 12 godina

Neka pobijedi bilo tko samo nemojte ljudi da opet zaratimo, i to zbog rukometa! Sport je još jednom dokazao da ne služi zbližavanju ljudi, već za jačanje mržnje i podjela između njih.

ss-8

pre 12 godina

reci kako ste treci na svetu u fudbalu je smesno jer je to bilo 1998 godine i od tada je proslo 14 godina i niko od tih igraca vise ne igra fudbal. isto tako se i mi mozemo pohvaliti trecim mestom na svetskom prvenstvu u urugvaju 1930...isto je, ni ovi iz 98-me, ni ovi iz 30-te nisu vise aktivni fudbaleri...

stabljika

pre 12 godina

Hrvati su napravili atmosferu da je ovo najvažniji sportski dogadjaj između dve zemlje,jer tako pobedom (koja će se najverovatnije desiti) misle da se iskupe za sve poraze u drugim sportovima.
Naravno da nije ovo najvažniji susret, pre svega zato što rukomet nije ni među 5 najvažnijih sportova u Srbiji što je dokazala posećenost na prvenstvu. Jedino što je ovo meč sa Hrvatima i nosi velike emocije, i to je to.
P.S. Preporučujem svima da stave pare na Hrvatsku u iznosu koji misle da će da im pomogne da se osećaju bolje kad izgubimo. Ako dobijemo još bolje.

doktor

pre 12 godina

Budimo realni i manimo se provokacija s jedne i druge strane..Zalosnio je sto je ponovo jedan spektakl poprimio politicke konotacije,a na kraju ispastaju igraci srb i cro rep.iako su verovatno ok prijatelji... Moje vidjenje je sledece.Neracunajuci fudbal,koji je nacionalni sport svih zemalja sveta,rukomet je br 1 u Hrvatskoj i oni ga zaista svake godine,s obzirom na sjajne rezultate,fanaticno prate.Kod nas da nije ovog EP ili da je negde drugde paznja bi bila tek simbolicna,jer je u Srbiji rukomet tek na 4,5 mesto po interesovanju.. Danas su Hrvati veliki favoriti,sto zbog iskustva ,sto zbog kvaliteta i oni mogu mnogo vise da izgube..Mi smo svoj cilj plasmanom u SF i kval.za OI ispunili,sada je sve bonus..Ja cu biti srecan ako uzmemo bilo koju medalj,a ako i neuzmemo necu biti razocaran.. Hrvati neka uzmu zlato ukoliko su najbolji sta je tu sporno,himna i onako svira pre svakog susreta.. Svirala je i Cavicu u Rijeci,pa Kecman u ZG Areni,pa na Maksimiru smo izbacili Hrvate u fudbalu..Jesm li ponosan zbog toga? Ja sam to vec zaboravio,zivot ide dalje.. Neka bolji pobedi!!!

meraklija

pre 12 godina

Ko je napao rukometase Partizana i novinare? Ko je napao nase hokajse u zagrebu? Zastava ucesnika sp.skinuta!!! Koliko puta sam samo procitao zapaljen auto sa srpskim tablicama ili gurnut u more. I vi se zalite, a vase zaboravljate. Ma to je strasno koliko ste vi jadni i napaceni od nas Srba. Nevinasca. Vi bre sportiste napadate jer nemate ono da biste napali navijace. Ckepi jedne! A i mnogo ste se osilili i stali slobodno i provocirali. E pa nece to tako, a vasi politicari zabrane ulazak nasih kod vas na svetsko prvenstvo. Jel vama ko branio ulazak i vracao sa granice?

eh

pre 12 godina

Nakon svega ovoga, pravi protivnik za nas smo mi sami...
Sramota. Mi smo gubitnici kako god proslo. I naravno niko nece da odgovara. Srbistan...

marko budi realan

pre 12 godina

Najače mi je kad srbi kažu da mi imamo kompleks od njih u sportu hahahah.Po kojoj to logici nek mi netko objasni.Krenimo od nogometa,hrvatska je bila treća na svijetu i dva puta u četvrt finalu eura,više je puta bila na velikim natjecanjima nego sve ekipa zajedno iz bivše juge.Ispala od juge a ne od srbije i to je u obje tekme hrvatska bila puno bolja,u beogradu 0-0 s tim da smo totalno dominirali,sječam se da je i struje nestalo,u zg 2-2 srbi dali iz dvije prilike 2 gola.Skijanje i rukomet ne moram ni spominjati.Srbiji svaka čast za košarku ali i mi smo bili srebrni na olimpijadi i brončani na svjetskom u košarci.Sad nas je srbija dobila u vaterpolu ali svi zaboravljaju da smo mi prošli put srbiju izbacili i bili europski prvaci.Đoletu svaka čast i ja ga volim,ali i mi smo imali ivaniševića koji je igrao u puno zahtjevnije vrijeme tenis,kad je bila veće koncentracija kvalitetnih igrača.I o kakvom sad vi kompleksu govorite?
(marko, 26. januar 2012 23:12)

marko ne mogu da verujem sta pricas,poredis jednog Ivanisevica sa Djokovicem,decko je prvi na svetu i ima 4 slema sa samo 24 godine,kakvo je vreme bilo kada je igrao ivanisevic nije bitno,coveka se uskoro niko nece secati.U rukometu ste bolji samo bi ludak to osporio,ali ako uzmemo sada medalju(bilo koju)to ce biti ogroman uspeh za nas jer znaci da u svakom sportu(osim naravno fuce)imamo medalju.U vaterpolu na pamtim kada nismo bili u finalu a vi igrate toplo-hladno,u kosarci imamo brdo medalja,odbojku naravno nisi ni spomenuo jer ne smes(evropski prvaci i zene i muskarci).Zato brate iskuliraj i uzivaj u rukometu sutra i neka pobedi bolji

Atila

pre 12 godina

Neka je kako kažu pritisak na Srbiji, ali će ponovo Hrvati izgubiti sa sličnom razlikom kao onomad 34:22 u Švedskoj 2002 na EP.Neće se ovaj put izvući kao prošle godine na SP u Švedskoj kada su jedva iščupali bod, iako su gubili pred sam kraj 2 gola razlike i Srbija imala zadnji napad.Uostalom, Srbija ima bolji međusobni skor od Hrvatske u svim sportovima, pa i u rukometu.

marko

pre 12 godina

Najjače mi je kad srbi kažu da mi imamo kompleks od njih u sportu hahahah.Po kojoj to logici nek mi netko objasni.Krenimo od nogometa,hrvatska je bila treća na svijetu i dva puta u četvrt finalu eura,više je puta bila na velikim natjecanjima nego sve ekipa zajedno iz bivše juge.Ispala od juge a ne od srbije i to je u obje tekme hrvatska bila puno bolja,u beogradu 0-0 s tim da smo totalno dominirali,sječam se da je i struje nestalo,u zg 2-2 srbi dali iz dvije prilike 2 gola.Skijanje i rukomet ne moram ni spominjati.Srbiji svaka čast za košarku ali i mi smo bili srebrni na olimpijadi i brončani na svjetskom u košarci.Sad nas je srbija dobila u vaterpolu ali svi zaboravljaju da smo mi prošli put srbiju izbacili i bili europski prvaci.Đoletu svaka čast i ja ga volim,ali i mi smo imali ivaniševića koji je igrao u puno zahtjevnije vrijeme tenis,kad je bila veće koncentracija kvalitetnih igrača.I o kakvom sad vi kompleksu govorite?

Micko Nis

pre 12 godina

Ovaj tamo neki Marko iz lepe njihove pita u cemu smo mi to bolji od njih i tamo neke nebuloze pise , EPA evo odgovoricu ti ja 1.uspehe u kosarci ne mozes porediti jer onoliko medalja koliko smo osvojili u eri Dejana Bodiroge i drugova vi dok postojite ne moze stici 2.u odbojci jel postojite jel znate mozda kako izlgeda ta lopta hehehe 3.pominjes tamo neki vaterpolo pa covece u zadnjih 10 god osvojili smo vise od 25 medalja a vi koliko ste 4.poredis Novaka i Ivanisevica pa da li si bre ti normalan a osim toga tukli smo vas u dejvis i u fed kupu jedino mogu priznati u rukometu da ste bili bolji ali spremite se za pakao

Bajko

pre 12 godina

Au bre ljudi...pa vi ko juce da ste poceli da pratite rukomet?! Hrvati su VELIKI favoriti. Nismo bez sansi (i nadam se pobedi) ali realno je da oni prodju. Ovo je kao da igramo u Zagrebu odbojku hrvati i mi...

dd

pre 12 godina

da možemo isprazniti dvoranu, mogla bi to biti odlična utakmica, pa neka pobjedi rukomet. ovako, nista od regularnosti. možda bi isto bilo i u zagrebu.mislim da su hrvati bolji od srba ako ništa onda zbog duže klupe.

Samo Rijeka

pre 12 godina

Zadnjih par dana pratim malo forume i čitam jedno te isto s obje strane...mislio sam da su Srbi možda i pametniji od nas Hrvata,a ono isti (da ne kažem šta).Tu se natežemo ko je bolji u tenisu,rukometu,hvatanju leptira...a gospodarstvo jedne i druge zemlje (kao i ponašanje djela ljudi) je na nivou talibanskih zemalja i već sljedeći tjedan ćemo svi zaboravit da je bilo tamo neko EP,a plaće će nam i dalje bit dovoljne za 15 dana u mjesecu i tako u beskraj...

Zadar

pre 12 godina

Pozdrav svima iz Zadra!Naravno navijam za Hrvatsku i kažem neka pobijedi bolji!Sramota je ovo što se desilo našim navijačima,ali znam da 99% građana Srbije to osuđuje!Znate li kojem su narodu u svijetu Hrvati najsličniji-Srbima i obratno.Odrastao sam 20 km od Zadra i najbolji prijatelji su mi bili Srbi dok nije došao onaj NESRITNI rat.Ti ljudi su bili Srbi na papiru,ali po mentalitetu su bili Dalmatinci.Vratimo se na sport-isti smo!Vi harate tenisom, mi skijamjem,što je čudo!Mi do jučer vaterpolom,Vi nastavljate!Nogomet je bolji kod nas (treći u svijetu),ali zato Vi imate bolju košarku.Da nas je spojiti bili bi MEGAREPREZENTACIJA!

dugari

pre 12 godina

kaže pravi protivnik,on igra sa osam igrača,a mi sa sedam.pa trebali ste staviti suce iz srbije,bilo bi poštenije barem do 50 minute,a ovako od prve minute teško.nikad se nečete naučiti pameti.

karlos

pre 12 godina

Hrvatska rukometna "povijest", ako su pošteni da priznaju, počinje od banjalučkog BORCA. Sa tim igračima su stekli svetsku slavu/Smajlagić, Saračević itd/, znaju to oni bolje od mene, postali su slavni u svetu. Posle im se desio Ivano Balić, ali i to je prošlo. Šta sada??? Pa zna se, SRBIJA!!!

.

pre 12 godina

ma sramota je uopće da Hrvati odgađaju svoj put u Beograd,da bodre nase igrače jer se boje za vlastiti život..
realno..nije srpska repka losa, ali ne mogu se ni mjeriti s nama ;)

Dalmoš

pre 12 godina

Zadnje tri utakmice Balić je odigrao prosječno , a od toga protiv Španjolaca jako loše. Mislim da se čuva za polufinale i finale i sutra čemio ga vidjet u punom svjetlu. Hrvatska je igrala odlično i bez njegovog većeg sudjelovanja a sutra kad još on proradi Srbiji neće bit lako. Ta atmosfera , zasigurno vatrena, če bit veči problem za Srbiju jer nisu navikli na velike utakmice premda igraju pred svojom publikom. Imat če veliki pritisak i neznam oče li psihički izdržat svu tu euforiju oko sebe. S druge strane je Hrvatska kojoj je ovo tko zna koja polufinalna utakmica do sada , iskusni su i neče ih psihički dirat to što če bit 20 000 ljudi u dvorani. Isto tako ni francuze nije smetala vatrena atmosfera u Hrvatskoj kad su nas pobjedili u finalu... Očekujem žestoku utakmicu u prvom poluvremenu u kojoj če Srbi igrat brzo i agresivno poneseni navijačima sa tribina. S druge strane Hrvatska če igrati smireno, izluđivat če Srbe kontrolom lopte. Srbi če vjerovatno biti živčani zbog toga što znaju da svi očekuju pobjedu, mediji, navijači, a to je prevelik pritisak i nisu dorasli tome još. Past če im samopouzdanje onog trenutka kad Hrvatska uspostavi kontrolu nad loptom. Očekujem puno tehničkih grešaka i prekršaja od strane Srba. U drugom poluvremenu očekujem vatreniju Hrvatsku koja ima veću klupu igrača od Srbije, povečat če tempo, Srbi to neće moć pratit i bit če pobjeda sa 3-5 razlike u korist Hrvatske. Utakmica če se prelomit u zadnjoj četvrtini, tj zadnjih 15 min drugog poluvremena. Nadam se da če suci biti pošteni a publika uljudna.

ВУК ЗЕКИ

pre 12 godina

Предност дајем комсијама Хрватима јер су за класу бољи а јос цега ме страх је да не додје до упада гледалаца на терен па да изгубимо и пре времена јер ова наса стока не долази да навија вец да прави срање .

Marko

pre 12 godina

Navijam za Hrvatsku iako sam Srbin. Smucilo mi se to sto od Rukometa (Odbojke, Tenisa itd) prave atmosferu kao da je FUDBAL u pitanju. Oni ovo a mi ovo i tako u nedogled. Odlicna je vest barem da hrvatski navijaci sa svojim bojama nisu imali nikakvih problema svih ovih dana dok se nisu pojavile ove organizovane navijacke sacekuse i zasede iz zbunjeva.

mario

pre 12 godina

(ja, 26. januar 2012 13:21)
Ma evo u svim sportovima od skoka u vis,skijanja,hokeja,jedrenja,nordijskog skijanja,veslanja itd.itd. sve puca od kompleksa.

Sportski znalac!

pre 12 godina

Mislim da će pobijediti onaj tko da više golova.
(JohnnyZGB, 26. januar 2012 15:23)

Potpuno se slažem s tobom i dodao bi da će izgubiti onaj tko da manje golova - da ne bi bilo poslije nismo znali!

Pozdrav iz Niša

pre 12 godina

Duža klupa..veći izbor igrača...iskustvo u ovakvim utakmicama i individualna kvaliteta..sve je jasno ko dan..nema tu mjesta za nacionalističke fore i fazone...reći da je Srbija bolja u rukometu od nas je kao da kažemo da smo mi bolji u odbojci od Srbije...jedna lasta ne čini proljeće.a imali ste kamilica grupu..još se niste ni susreli sa vrhunskom ekipom na EP-u..istina Bog..to je fakat..Danci su smijeh koji su sa 0 bodova u drugom krugu došli u polufinale...pobjedit nas možete samo uz navlačenje sudaca...i nikao drugačije..živi bili pa vidjeli..i objavite mi kometnar
(FeboZg, 26. januar 2012 15:58)

Zapravo, reći da su hrvati bolji od nas u odbojci je isto kao i kada bi mi rekli da smo bolji u boćanju il kako vam se već zove ta penzionerska disciplina. Pa mi bre dok igramo Svetsku odbojkašku ligu vi igrate neku izmišljenu Evropsku koja je u odnosu na Svetsku po kvalitetu bar dva stepenika niže! A razlika između naših rukometaša je tu negde, malo ste bolji baš koliko smo i mi bolji od vas u vaterpolu. Živeo sportski rat među nama, neka na tome i ostane!

shojka...

pre 12 godina

У вези са зицерима сматрам да ако желимо да победимо не смемо да их промашујемо толико.. Посебно оне са 6м са позиције пивота и са крила .. Хрватски голман(Алиловић) је одличан и грешке у нападу се не смеју дозвољавати... Ако се узме у обзир да нам је напад и овако мршав(мсм на голове) одбрани морамо подићи на највиши могући ниво и са минималним бројем искључења...Нек победи бољи !!! Надамо се да ће то бити ОРЛОВИ!!
ПОЗДРАВ ИЗ ШУМАДИЈЕ !!!!!

Istina

pre 12 godina

Iz Hrvatske sam i ponosim se i Hrvatskim i Srpskim podrijetlom. Što se tiće ove teme napisat ć detaljniju analizu pošto sam trenirao rukomet. Što se tiće golmana dajem prednost Darku Staniću jer su Srbi imali najbolje golmane u svijetu počevši od Šterbika, Perića, Šarića i Stojanovića. Mirko Alilović također odličan golman pogotovo za sedmerce i udarce sa šest metara. Što se tiće desnog krila tu su Hrvatski rukometaši imali najbolje na svijetu počevši od Smailagića,Đombe, Zrnića, Čupića i Horvata jedini su francuzi sa Abalom i Gregorijem Anektilom mogli se uspoređivati s nama. Srednji vanjski naravno Hrvatska s najvećim igračem svih vremena Balićom i odličnim Duvnjakom, Čutura je dobar igrač ali nije u rangu Balića, što se tiće vas koji će sto posto reći da je Karabtić bolji od Balića to su gluposti jer Karabatić ide na snagu i bolji je od Balića u obrani a ustalim stvarima je Balić bolji. Što se tiče lijvog vanjskog dajem prednost odličnom Momiru Iliću ispred Lackovića iako je Lavcković što se tiće prodora bolji igrać od Ilića a Ilić je bolji pucač, desni vanjski dajem prednost Srbima jer je Vujin jedan od njabolih igrača na svijetu na toj poziciji iako ni Buntić nije loš, lijevo krilo dajem prednost Hrvatskoj zbog Štrleka koji će biti bolji i od Patrika Ćavara, Nikčević nije loše krilo ali često fulava zicere, pošto Štrlek neigra ovu utakmicu ipak je malo bolji Ninčević iz hrv od Nikčevića ,razlog je što Ničević odlično igra obranu i bio je na all staru u bundes ligi prosle godine. Bit če to neizvjesna utakmica ali se nadam pobjedi Hrvatskoj pozdrav prelijepoj Srbiji a pogotovo Beogradu gradu zabave i uživancije.!

mariodj

pre 12 godina

Na bilo kojem terenu na svijetu, u bilo kojoj dvorani, Hrvatska bi protiv Srbije bila veliki favorit. Za razliku od Srbije koja je zadnju medalju osvojila još u Neronovo doba Hrvatska je konstanta svjetskog rukometa u posljednjih dvadeset godina. I daleko kvalitetnija momčad. Istina, Srbija se plasirala u polufinale kao prvoplasirana momčad svoje skupine, međutim, domaćin Europskog prvenstva imao je lakši puta od Hrvatske, koja se namjerila na Island, Norvešku, Sloveniju, Mađarsku, da ne govorimo o Španjolskoj ili Francuskoj. Iako su Kauboji poraženi od Španjolske tu utakmicu su imali u svojim rukama, splet nevjerojatnih okolnosti i kagana prepotencija doprinjeli su prvom i zasad jedinom porazu Hrvatske na Europskom prvenstvu. Krenimo od činjenica, na posljednje dvije Olimpijade Srbije uopće nije bilo, Olimpijske igre su kruna karijere svakog sportaša i najveće sportsko natjecanje koje postoji, dok su naši budući protivnici na posljednjem Europskom prvenstvu bili trinaesti. Iskreno govoreći Srbiju na živoitu drži fanatična borbenost, isto takva publika te fenomenalan golman koji ima nevjerojatnu statistiku na ovom prvenstvu, čak 43 posto obranjenih udaraca, što ga čini uvjerljivo vodećim vratarom turnira.

Uoči Europskog prvenstva Srbi nisu pretjerano pokazivali zanimanje za najveći rukometni spektakl u Europi, uostalom, to i nije ništa čudno kada znamo za njihov porazan skor na velikim europskim i svjetski natjecanjima, iako je Srbija u svojoj prošlosti imala možda i najbolju rukometnu momčad Europe osamdesetih godina, riječ je naravno o Metaloplastici iz Šabca. Vrijeme Veselina Vujovića odavno je prošlo. Kotač zamašnjak, koji je pokrenuo fitilj koji ih je doveo do beogradske Arene bila je pobjeda nad svjetskim vice prvacima, Dancima ( 24-22 ). Pred sedam tisuća gledatelja u dvorani Pionir Srbija je samu sebe uvjerila da je napokon došlo njihovo vrijeme te da moraju iskoristiti činjenicu da igraju pred vlastitom publikom, a tada ih i suci drugačije toleriraju. Danas su sve sportske stramnice u Srbiji posvećene rukometašima, koji su dobili status Novaka Đokovića, koji kroči ka naslovu u Australiji te sramotnih, ali uspješnih, vaterpolista, koji su na Noletovom tragu kada je u pitanju EP u vaterplu. Neki, nakon uzleta do polufinala, spominju čak i zlato, uzdajući se u sjajnog vratara Darka Stančića te Miomira Ilića, iako su proglasili Hrvatsku favoritom u sutrašnjem polufinalu.

Ako pogledamo rezultate u posljednjih dvadesetak godina, dakle od osamostaljenja, Hrvatska je za Srbiju svemirski brod. Dvije zlatne olimpijske medalje, prvaci svijeta, vice prvaci svijeta, europsko srebro, brončane medalje...

Monteri iz Jajca

pre 12 godina

Po meni Hrvati imaju ekstra ekipu i forma im je u usponu ali nezaboravite drugo je sportski zivot u Vrscu i Novom Sadu a drugo je Beograd.Hrvati su poznati da se pale na narodnjake, sponzoruse i nocni zivot a toga hvala bogu u Beogradu ima i na pretek.Mogu zamisliti na cega ce Balic i kompanija (stariji igraci) liciti ujutro kada se vrate u hotel!Znaci i pored velike skromnosti mislim da ih ladno gazimo, u sustini mi u sportu nemamo velikih problema protiv Hratske!

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

U svakom sportu postoje favoriti na papiru. U ovom slucaju, Hrvati su favoriti, a videcemo ko ce pobediti. Njihovo vece znanje, ili srpski inat. Svojevremeno su dve drzave u Juznoj Americi zaratile posle krvoprolica na fudbalskoj utakmici. Ne smemo dozvoliti da se to desi u petak. Ako bilo kom od hrvatskih navijaca ili igraca (nedao Bog) zafali i "dlaka sa kose na glavi", nece nas oprati, ni Sava, ni Dunav.
Hrvati nista ne mogu izgubiti, posto su vec overili svoj ulazak u EU. Postoje ljudi koji prizeljkuju provokacije i sukobe, da bi smanjili nasu sansu da u martu postanemo bar kandidati. Prosle jeseni su to radili na granicnim prelazima prema Kosovu, a sada ce iskoristiti ovaj momenat. Min. policije Dacic i njegove kolege iz Beograda su DUZNI da omoguce mir, od hrvatske granice do Beograda, na samoj utakmici i u povratku. Nema nikakvih opravdanja, ako to ne urade.
Boza Bogdanovic, Bor

СРБИЈА

pre 12 godina

У бој, крените јунаци сви,
Крен'те и не жал'те живот свој,
Цер нек види строј, Цер нек чује бој, а река Дрина,
Славу храброст и јуначку руку оца сина.

Пој, пој, Дрино водо хладна ти,
Памти, причај кад су падали,
Памти храбри строј који је пун огња, силе, снаге,
Протерао туђина са реке наше драге.

Пој, пој, Дрино, причај роду ти,
Како смо се храбро борили,
Певао је строј, војево'о се бој,
Крај хладне воде,
Крв је текла,
Крв се лила Дрином због слободе.

2002 - Nedeljko Jovanovic brise parket sa Balicem

pre 12 godina

Gospodine Vuković pogledajte u nazad petnaest godina rezultate hrvatske i srpske rprezentacije i sve je jasno ne treba nikakav drugi komentar.
(mario, 26. januar 2012 13:22)
A vi gledajte kako ste prosli u medjusobnim duelima u tom periodu.

Sale

pre 12 godina

Braćo Srbi, što bi štovani susjedi Hrvati rekli: Ako kanite pobediti, ne smete izgubiti. Momci, samo hladne glave,polako, strpljivo, Hrvati su mnogo,mnogo jaki. Ipak uzdam u našu motivaciju i domači teren. Hrabro momci, samo sportski. Navijači,nacionalizam je out u 21. veku i ako želite biti ozbiljno vrednovani u svetu kao civilizovana država, manite se lomljenja kola, tuče i mržnje.
Srećno Srbi !

jZMA

pre 12 godina

boze kad mi dodju ovi hrvati i kad pocnu da mi popuju ovde i kazu ja sam spotski fanatik ovo ono ne znam po cemu bi srbi trebalo da pobede sutra mi smo u vrhu pa sta ako ste u vrhu sta vi ne mozete da izgubite ne razumem !??? oces da ti kazem zasto bi trebalo da dobiju zato sto su 5X bolji od ovih vasih !!!!!

APEL SAVEZU I NAVIJACIMA

pre 12 godina

Zasto niko iz saveza nepozove navijace na fer navijanje jer ce Hrvati jedva docekai i jednu malu sitnicu da izadju sa terena ili da se isprazni dvorana.Sjetimo se samo kukavicluka i odlaska sa postolja Hrvatske kosarkaske reprezentacije.ZATO I SAM MOLIM NAVIJACE DA ODRADIMO TO MUSKI I CIVILIZOVANO NA TRIBINAMA I POMOGNEMO NASOJ REPREZENTACIJI DA UDJE U FINALE SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Zen Majstor

pre 12 godina

Za sve Hrvate koji se kunu u svoju rukometnu tradiciju: sve ima pocetak i kraj :).. Posto Srbi zive u sadasnjosti( ako niste nikad bili u nocnom provodu u Srbiji, a trebali ste!..onda bi znali :D) moracete da nadjete neki drugi nacin da igrate sutra.... Heheheh

Lucky Luke

pre 12 godina

Na našoj strani OGROMNA ŽELjA i ARENA. Iskustvo je podjednako, svi su već dovoljno "stari", svi igraju u najjačim ligama, ali, mislim da su naši momci gladni trofeja, a ovo im je jedinstvena prilika.
Samo još da proigra Vujin

analiza

pre 12 godina

Sjajno!Od 9 komentara na ovu vest SRPSKOG selektora,8 je od strane Hrvata!E sada:
1)drago mi je da sve vise i vise Hrvata posecuje SRPSKI sajt B92,
2)drago mi je da ste se svi lepo "navukli" na vesti i informacije sa naseg sajta,
3)lepo je videti da smo isti i vi i mi(iako ste vi "u Evropi",a mi "van Evrope",
4)imate kompleks braco Hrvati od Srba u svim sportovima(kompleks-to vam je ono kad si bolji od nekog ali stalno izgubis "za malo"
5)dominacija Srbije u odnosu na Hrvatsku u sportu ce se nastaviti i to mi je licno veoma drago
6)i najvaznije-NAPRED PLAVI DO ZLATA!!!

FeboZg

pre 12 godina

Duža klupa..veći izbor igrača...iskustvo u ovakvim utakmicama i individualna kvaliteta..sve je jasno ko dan..nema tu mjesta za nacionalističke fore i fazone...reći da je Srbija bolja u rukometu od nas je kao da kažemo da smo mi bolji u odbojci od Srbije...jedna lasta ne čini proljeće.a imali ste kamilica grupu..još se niste ni susreli sa vrhunskom ekipom na EP-u..istina Bog..to je fakat..Danci su smijeh koji su sa 0 bodova u drugom krugu došli u polufinale...pobjedit nas možete samo uz navlačenje sudaca...i nikao drugačije..živi bili pa vidjeli..i objavite mi kometnar

Rafin je AO

pre 12 godina

Hrvat sam, i sportski fanatik...gledano na sutrasnji utakmicu, ne vidim po cemu bi to Srbi trebali dobiti Hrvate?
mi smo godinama sami vrh ove igre, igraci nam igraju po najboljim klubovima, imamo i previse iskustva u ovakvim zavrsnicama, dakle sve stavke koje vi Srbi u rukometu nemate...igrate doma, sto je i suvise velika prednost, jer cinjenice da ste tek sada kada ste domacini usli u 1/2, a desavalo se da grupu ne prodjete, pa i da se ne kvalificirate, pogotovo na OI...Vi imate dobru sedmorku, ali klupa vam je tanja od iverice, dok nasa sedmorka nije puno jaca od nase klupe...zivi bili pa vidjeli, ali moja prognoza je nasa pobjeda 3-6 razlike..pozz svim normalnim ljudima.

branko

pre 12 godina

Гледао сам све мечеве и једне и друге екипе на овом првнству па ћу изнети моја запажања.
Оба голмана су бранили изванредно. Мислим да је Србија играла одбрану за нијансу боље али је Хрватска у нападу разноврснија. Надам се да су сви уочили да главне полуге хрватског напада на овом првенству нису ни Балић ни Вори који су играли доста слабије него раније. Једино је Лацковић и даље на свом нивоу. Најмоћнији део хрватског напада су изванредна крила, са обе стране и селектор Вуковић мора смислити начин да их неутралише. Ако наши не приме са крила више од 5-6 голова, били би близу победе. Ја лично мислим да ће утакмицу решити оно што коментатор ХРТа зове ''црним рупама''. То су вишеминутни периоди без постигнутог гола а и једни и други током скоро сваког меча упадају у те ''црне рупе''. Онај код кога оне буду краће трајале добиће меч! Мислим да ће меч одлучити сам рукомет и да спољни фактори (публика, судије и сл) неће бити од пресудног значаја. Ако наши буду играли одбрану као до сада а у нападу за нијансу боље, имају велике шансе. Под том нијансом подразумевам пре свега то да се не сме НИПОШТО промашити више од једног зицера, у шта убрајам и седмерце. Подразунмва се да без 5 Вујинових и бар 2 Шешумова гола нема много наде! Срећно момци. Само храбро!

Istraga

pre 12 godina

Kako je nekoliko hiljada karata otislo u ruke tapkarosa ? Policija moze ovo da raskrinka za cas , grad vrvi od tapkarosa , karata svuda samo ne na prodajnim mestima . Naravno , ispastace pravi ljubitelji sporta

Србија

pre 12 godina

Хрватима је много лакше јер они немају шта да изгубе, а наши ако изгубе неће их опрати ни дунав ни сава, и сав успех који су постигли пашће у воду.

ja

pre 12 godina

Hrvati imaju kompleks od Srba u svim sportovima, iako su bolji od nas u rukometu ima da izgube zbog tog kompleksa. Pre dve godine smo igrali na neutralnom terenu i nisu uspeli da nas pobede

ja

pre 12 godina

Hrvati imaju kompleks od Srba u svim sportovima, iako su bolji od nas u rukometu ima da izgube zbog tog kompleksa. Pre dve godine smo igrali na neutralnom terenu i nisu uspeli da nas pobede

Istraga

pre 12 godina

Kako je nekoliko hiljada karata otislo u ruke tapkarosa ? Policija moze ovo da raskrinka za cas , grad vrvi od tapkarosa , karata svuda samo ne na prodajnim mestima . Naravno , ispastace pravi ljubitelji sporta

Sportski znalac!

pre 12 godina

Mislim da će pobijediti onaj tko da više golova.
(JohnnyZGB, 26. januar 2012 15:23)

Potpuno se slažem s tobom i dodao bi da će izgubiti onaj tko da manje golova - da ne bi bilo poslije nismo znali!

branko

pre 12 godina

Гледао сам све мечеве и једне и друге екипе на овом првнству па ћу изнети моја запажања.
Оба голмана су бранили изванредно. Мислим да је Србија играла одбрану за нијансу боље али је Хрватска у нападу разноврснија. Надам се да су сви уочили да главне полуге хрватског напада на овом првенству нису ни Балић ни Вори који су играли доста слабије него раније. Једино је Лацковић и даље на свом нивоу. Најмоћнији део хрватског напада су изванредна крила, са обе стране и селектор Вуковић мора смислити начин да их неутралише. Ако наши не приме са крила више од 5-6 голова, били би близу победе. Ја лично мислим да ће утакмицу решити оно што коментатор ХРТа зове ''црним рупама''. То су вишеминутни периоди без постигнутог гола а и једни и други током скоро сваког меча упадају у те ''црне рупе''. Онај код кога оне буду краће трајале добиће меч! Мислим да ће меч одлучити сам рукомет и да спољни фактори (публика, судије и сл) неће бити од пресудног значаја. Ако наши буду играли одбрану као до сада а у нападу за нијансу боље, имају велике шансе. Под том нијансом подразумевам пре свега то да се не сме НИПОШТО промашити више од једног зицера, у шта убрајам и седмерце. Подразунмва се да без 5 Вујинових и бар 2 Шешумова гола нема много наде! Срећно момци. Само храбро!

Istina

pre 12 godina

Iz Hrvatske sam i ponosim se i Hrvatskim i Srpskim podrijetlom. Što se tiće ove teme napisat ć detaljniju analizu pošto sam trenirao rukomet. Što se tiće golmana dajem prednost Darku Staniću jer su Srbi imali najbolje golmane u svijetu počevši od Šterbika, Perića, Šarića i Stojanovića. Mirko Alilović također odličan golman pogotovo za sedmerce i udarce sa šest metara. Što se tiće desnog krila tu su Hrvatski rukometaši imali najbolje na svijetu počevši od Smailagića,Đombe, Zrnića, Čupića i Horvata jedini su francuzi sa Abalom i Gregorijem Anektilom mogli se uspoređivati s nama. Srednji vanjski naravno Hrvatska s najvećim igračem svih vremena Balićom i odličnim Duvnjakom, Čutura je dobar igrač ali nije u rangu Balića, što se tiće vas koji će sto posto reći da je Karabtić bolji od Balića to su gluposti jer Karabatić ide na snagu i bolji je od Balića u obrani a ustalim stvarima je Balić bolji. Što se tiče lijvog vanjskog dajem prednost odličnom Momiru Iliću ispred Lackovića iako je Lavcković što se tiće prodora bolji igrać od Ilića a Ilić je bolji pucač, desni vanjski dajem prednost Srbima jer je Vujin jedan od njabolih igrača na svijetu na toj poziciji iako ni Buntić nije loš, lijevo krilo dajem prednost Hrvatskoj zbog Štrleka koji će biti bolji i od Patrika Ćavara, Nikčević nije loše krilo ali često fulava zicere, pošto Štrlek neigra ovu utakmicu ipak je malo bolji Ninčević iz hrv od Nikčevića ,razlog je što Ničević odlično igra obranu i bio je na all staru u bundes ligi prosle godine. Bit če to neizvjesna utakmica ali se nadam pobjedi Hrvatskoj pozdrav prelijepoj Srbiji a pogotovo Beogradu gradu zabave i uživancije.!

Samo Rijeka

pre 12 godina

Zadnjih par dana pratim malo forume i čitam jedno te isto s obje strane...mislio sam da su Srbi možda i pametniji od nas Hrvata,a ono isti (da ne kažem šta).Tu se natežemo ko je bolji u tenisu,rukometu,hvatanju leptira...a gospodarstvo jedne i druge zemlje (kao i ponašanje djela ljudi) je na nivou talibanskih zemalja i već sljedeći tjedan ćemo svi zaboravit da je bilo tamo neko EP,a plaće će nam i dalje bit dovoljne za 15 dana u mjesecu i tako u beskraj...

СРБИЈА

pre 12 godina

У бој, крените јунаци сви,
Крен'те и не жал'те живот свој,
Цер нек види строј, Цер нек чује бој, а река Дрина,
Славу храброст и јуначку руку оца сина.

Пој, пој, Дрино водо хладна ти,
Памти, причај кад су падали,
Памти храбри строј који је пун огња, силе, снаге,
Протерао туђина са реке наше драге.

Пој, пој, Дрино, причај роду ти,
Како смо се храбро борили,
Певао је строј, војево'о се бој,
Крај хладне воде,
Крв је текла,
Крв се лила Дрином због слободе.

Pozdrav iz Niša

pre 12 godina

Duža klupa..veći izbor igrača...iskustvo u ovakvim utakmicama i individualna kvaliteta..sve je jasno ko dan..nema tu mjesta za nacionalističke fore i fazone...reći da je Srbija bolja u rukometu od nas je kao da kažemo da smo mi bolji u odbojci od Srbije...jedna lasta ne čini proljeće.a imali ste kamilica grupu..još se niste ni susreli sa vrhunskom ekipom na EP-u..istina Bog..to je fakat..Danci su smijeh koji su sa 0 bodova u drugom krugu došli u polufinale...pobjedit nas možete samo uz navlačenje sudaca...i nikao drugačije..živi bili pa vidjeli..i objavite mi kometnar
(FeboZg, 26. januar 2012 15:58)

Zapravo, reći da su hrvati bolji od nas u odbojci je isto kao i kada bi mi rekli da smo bolji u boćanju il kako vam se već zove ta penzionerska disciplina. Pa mi bre dok igramo Svetsku odbojkašku ligu vi igrate neku izmišljenu Evropsku koja je u odnosu na Svetsku po kvalitetu bar dva stepenika niže! A razlika između naših rukometaša je tu negde, malo ste bolji baš koliko smo i mi bolji od vas u vaterpolu. Živeo sportski rat među nama, neka na tome i ostane!

Zadar

pre 12 godina

Pozdrav svima iz Zadra!Naravno navijam za Hrvatsku i kažem neka pobijedi bolji!Sramota je ovo što se desilo našim navijačima,ali znam da 99% građana Srbije to osuđuje!Znate li kojem su narodu u svijetu Hrvati najsličniji-Srbima i obratno.Odrastao sam 20 km od Zadra i najbolji prijatelji su mi bili Srbi dok nije došao onaj NESRITNI rat.Ti ljudi su bili Srbi na papiru,ali po mentalitetu su bili Dalmatinci.Vratimo se na sport-isti smo!Vi harate tenisom, mi skijamjem,što je čudo!Mi do jučer vaterpolom,Vi nastavljate!Nogomet je bolji kod nas (treći u svijetu),ali zato Vi imate bolju košarku.Da nas je spojiti bili bi MEGAREPREZENTACIJA!

Rafin je AO

pre 12 godina

Hrvat sam, i sportski fanatik...gledano na sutrasnji utakmicu, ne vidim po cemu bi to Srbi trebali dobiti Hrvate?
mi smo godinama sami vrh ove igre, igraci nam igraju po najboljim klubovima, imamo i previse iskustva u ovakvim zavrsnicama, dakle sve stavke koje vi Srbi u rukometu nemate...igrate doma, sto je i suvise velika prednost, jer cinjenice da ste tek sada kada ste domacini usli u 1/2, a desavalo se da grupu ne prodjete, pa i da se ne kvalificirate, pogotovo na OI...Vi imate dobru sedmorku, ali klupa vam je tanja od iverice, dok nasa sedmorka nije puno jaca od nase klupe...zivi bili pa vidjeli, ali moja prognoza je nasa pobjeda 3-6 razlike..pozz svim normalnim ljudima.

analiza

pre 12 godina

Sjajno!Od 9 komentara na ovu vest SRPSKOG selektora,8 je od strane Hrvata!E sada:
1)drago mi je da sve vise i vise Hrvata posecuje SRPSKI sajt B92,
2)drago mi je da ste se svi lepo "navukli" na vesti i informacije sa naseg sajta,
3)lepo je videti da smo isti i vi i mi(iako ste vi "u Evropi",a mi "van Evrope",
4)imate kompleks braco Hrvati od Srba u svim sportovima(kompleks-to vam je ono kad si bolji od nekog ali stalno izgubis "za malo"
5)dominacija Srbije u odnosu na Hrvatsku u sportu ce se nastaviti i to mi je licno veoma drago
6)i najvaznije-NAPRED PLAVI DO ZLATA!!!

2002 - Nedeljko Jovanovic brise parket sa Balicem

pre 12 godina

Gospodine Vuković pogledajte u nazad petnaest godina rezultate hrvatske i srpske rprezentacije i sve je jasno ne treba nikakav drugi komentar.
(mario, 26. januar 2012 13:22)
A vi gledajte kako ste prosli u medjusobnim duelima u tom periodu.

marko budi realan

pre 12 godina

Najače mi je kad srbi kažu da mi imamo kompleks od njih u sportu hahahah.Po kojoj to logici nek mi netko objasni.Krenimo od nogometa,hrvatska je bila treća na svijetu i dva puta u četvrt finalu eura,više je puta bila na velikim natjecanjima nego sve ekipa zajedno iz bivše juge.Ispala od juge a ne od srbije i to je u obje tekme hrvatska bila puno bolja,u beogradu 0-0 s tim da smo totalno dominirali,sječam se da je i struje nestalo,u zg 2-2 srbi dali iz dvije prilike 2 gola.Skijanje i rukomet ne moram ni spominjati.Srbiji svaka čast za košarku ali i mi smo bili srebrni na olimpijadi i brončani na svjetskom u košarci.Sad nas je srbija dobila u vaterpolu ali svi zaboravljaju da smo mi prošli put srbiju izbacili i bili europski prvaci.Đoletu svaka čast i ja ga volim,ali i mi smo imali ivaniševića koji je igrao u puno zahtjevnije vrijeme tenis,kad je bila veće koncentracija kvalitetnih igrača.I o kakvom sad vi kompleksu govorite?
(marko, 26. januar 2012 23:12)

marko ne mogu da verujem sta pricas,poredis jednog Ivanisevica sa Djokovicem,decko je prvi na svetu i ima 4 slema sa samo 24 godine,kakvo je vreme bilo kada je igrao ivanisevic nije bitno,coveka se uskoro niko nece secati.U rukometu ste bolji samo bi ludak to osporio,ali ako uzmemo sada medalju(bilo koju)to ce biti ogroman uspeh za nas jer znaci da u svakom sportu(osim naravno fuce)imamo medalju.U vaterpolu na pamtim kada nismo bili u finalu a vi igrate toplo-hladno,u kosarci imamo brdo medalja,odbojku naravno nisi ni spomenuo jer ne smes(evropski prvaci i zene i muskarci).Zato brate iskuliraj i uzivaj u rukometu sutra i neka pobedi bolji

Micko Nis

pre 12 godina

Ovaj tamo neki Marko iz lepe njihove pita u cemu smo mi to bolji od njih i tamo neke nebuloze pise , EPA evo odgovoricu ti ja 1.uspehe u kosarci ne mozes porediti jer onoliko medalja koliko smo osvojili u eri Dejana Bodiroge i drugova vi dok postojite ne moze stici 2.u odbojci jel postojite jel znate mozda kako izlgeda ta lopta hehehe 3.pominjes tamo neki vaterpolo pa covece u zadnjih 10 god osvojili smo vise od 25 medalja a vi koliko ste 4.poredis Novaka i Ivanisevica pa da li si bre ti normalan a osim toga tukli smo vas u dejvis i u fed kupu jedino mogu priznati u rukometu da ste bili bolji ali spremite se za pakao

Србија

pre 12 godina

Хрватима је много лакше јер они немају шта да изгубе, а наши ако изгубе неће их опрати ни дунав ни сава, и сав успех који су постигли пашће у воду.

mariodj

pre 12 godina

Na bilo kojem terenu na svijetu, u bilo kojoj dvorani, Hrvatska bi protiv Srbije bila veliki favorit. Za razliku od Srbije koja je zadnju medalju osvojila još u Neronovo doba Hrvatska je konstanta svjetskog rukometa u posljednjih dvadeset godina. I daleko kvalitetnija momčad. Istina, Srbija se plasirala u polufinale kao prvoplasirana momčad svoje skupine, međutim, domaćin Europskog prvenstva imao je lakši puta od Hrvatske, koja se namjerila na Island, Norvešku, Sloveniju, Mađarsku, da ne govorimo o Španjolskoj ili Francuskoj. Iako su Kauboji poraženi od Španjolske tu utakmicu su imali u svojim rukama, splet nevjerojatnih okolnosti i kagana prepotencija doprinjeli su prvom i zasad jedinom porazu Hrvatske na Europskom prvenstvu. Krenimo od činjenica, na posljednje dvije Olimpijade Srbije uopće nije bilo, Olimpijske igre su kruna karijere svakog sportaša i najveće sportsko natjecanje koje postoji, dok su naši budući protivnici na posljednjem Europskom prvenstvu bili trinaesti. Iskreno govoreći Srbiju na živoitu drži fanatična borbenost, isto takva publika te fenomenalan golman koji ima nevjerojatnu statistiku na ovom prvenstvu, čak 43 posto obranjenih udaraca, što ga čini uvjerljivo vodećim vratarom turnira.

Uoči Europskog prvenstva Srbi nisu pretjerano pokazivali zanimanje za najveći rukometni spektakl u Europi, uostalom, to i nije ništa čudno kada znamo za njihov porazan skor na velikim europskim i svjetski natjecanjima, iako je Srbija u svojoj prošlosti imala možda i najbolju rukometnu momčad Europe osamdesetih godina, riječ je naravno o Metaloplastici iz Šabca. Vrijeme Veselina Vujovića odavno je prošlo. Kotač zamašnjak, koji je pokrenuo fitilj koji ih je doveo do beogradske Arene bila je pobjeda nad svjetskim vice prvacima, Dancima ( 24-22 ). Pred sedam tisuća gledatelja u dvorani Pionir Srbija je samu sebe uvjerila da je napokon došlo njihovo vrijeme te da moraju iskoristiti činjenicu da igraju pred vlastitom publikom, a tada ih i suci drugačije toleriraju. Danas su sve sportske stramnice u Srbiji posvećene rukometašima, koji su dobili status Novaka Đokovića, koji kroči ka naslovu u Australiji te sramotnih, ali uspješnih, vaterpolista, koji su na Noletovom tragu kada je u pitanju EP u vaterplu. Neki, nakon uzleta do polufinala, spominju čak i zlato, uzdajući se u sjajnog vratara Darka Stančića te Miomira Ilića, iako su proglasili Hrvatsku favoritom u sutrašnjem polufinalu.

Ako pogledamo rezultate u posljednjih dvadesetak godina, dakle od osamostaljenja, Hrvatska je za Srbiju svemirski brod. Dvije zlatne olimpijske medalje, prvaci svijeta, vice prvaci svijeta, europsko srebro, brončane medalje...

Bajko

pre 12 godina

Au bre ljudi...pa vi ko juce da ste poceli da pratite rukomet?! Hrvati su VELIKI favoriti. Nismo bez sansi (i nadam se pobedi) ali realno je da oni prodju. Ovo je kao da igramo u Zagrebu odbojku hrvati i mi...

Zagreb

pre 12 godina

Da postoji neka "sportska vaga", možda bi mogla izmjeriti tko je u čemu bolji. Ovako, neka si svatko misli da je bolji u ovome ili onome sportu (nažalost, ni Hrvati ni Srbi se ne natječu u tome da bolje rade, više zarađuju i žive civiliziranije). Kao što je već netko ovdje napisao, pobijedit će onaj tko da više, a primi manje golova. A sutradan će se Sava i dalje ulijevati u Dunav, isto kao i Morava ... Jedni će biti radosni, drugi malo manje, al' dovoljno žalosni kad pogledaju koliko zarađuju i kako žive ... Uzdravlje, i uživajte ...

ВУК ЗЕКИ

pre 12 godina

Предност дајем комсијама Хрватима јер су за класу бољи а јос цега ме страх је да не додје до упада гледалаца на терен па да изгубимо и пре времена јер ова наса стока не долази да навија вец да прави срање .

Marko

pre 12 godina

Navijam za Hrvatsku iako sam Srbin. Smucilo mi se to sto od Rukometa (Odbojke, Tenisa itd) prave atmosferu kao da je FUDBAL u pitanju. Oni ovo a mi ovo i tako u nedogled. Odlicna je vest barem da hrvatski navijaci sa svojim bojama nisu imali nikakvih problema svih ovih dana dok se nisu pojavile ove organizovane navijacke sacekuse i zasede iz zbunjeva.

Sale

pre 12 godina

Braćo Srbi, što bi štovani susjedi Hrvati rekli: Ako kanite pobediti, ne smete izgubiti. Momci, samo hladne glave,polako, strpljivo, Hrvati su mnogo,mnogo jaki. Ipak uzdam u našu motivaciju i domači teren. Hrabro momci, samo sportski. Navijači,nacionalizam je out u 21. veku i ako želite biti ozbiljno vrednovani u svetu kao civilizovana država, manite se lomljenja kola, tuče i mržnje.
Srećno Srbi !

meraklija

pre 12 godina

Ko je napao rukometase Partizana i novinare? Ko je napao nase hokajse u zagrebu? Zastava ucesnika sp.skinuta!!! Koliko puta sam samo procitao zapaljen auto sa srpskim tablicama ili gurnut u more. I vi se zalite, a vase zaboravljate. Ma to je strasno koliko ste vi jadni i napaceni od nas Srba. Nevinasca. Vi bre sportiste napadate jer nemate ono da biste napali navijace. Ckepi jedne! A i mnogo ste se osilili i stali slobodno i provocirali. E pa nece to tako, a vasi politicari zabrane ulazak nasih kod vas na svetsko prvenstvo. Jel vama ko branio ulazak i vracao sa granice?

shojka...

pre 12 godina

У вези са зицерима сматрам да ако желимо да победимо не смемо да их промашујемо толико.. Посебно оне са 6м са позиције пивота и са крила .. Хрватски голман(Алиловић) је одличан и грешке у нападу се не смеју дозвољавати... Ако се узме у обзир да нам је напад и овако мршав(мсм на голове) одбрани морамо подићи на највиши могући ниво и са минималним бројем искључења...Нек победи бољи !!! Надамо се да ће то бити ОРЛОВИ!!
ПОЗДРАВ ИЗ ШУМАДИЈЕ !!!!!

Lucky Luke

pre 12 godina

Na našoj strani OGROMNA ŽELjA i ARENA. Iskustvo je podjednako, svi su već dovoljno "stari", svi igraju u najjačim ligama, ali, mislim da su naši momci gladni trofeja, a ovo im je jedinstvena prilika.
Samo još da proigra Vujin

APEL SAVEZU I NAVIJACIMA

pre 12 godina

Zasto niko iz saveza nepozove navijace na fer navijanje jer ce Hrvati jedva docekai i jednu malu sitnicu da izadju sa terena ili da se isprazni dvorana.Sjetimo se samo kukavicluka i odlaska sa postolja Hrvatske kosarkaske reprezentacije.ZATO I SAM MOLIM NAVIJACE DA ODRADIMO TO MUSKI I CIVILIZOVANO NA TRIBINAMA I POMOGNEMO NASOJ REPREZENTACIJI DA UDJE U FINALE SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

U svakom sportu postoje favoriti na papiru. U ovom slucaju, Hrvati su favoriti, a videcemo ko ce pobediti. Njihovo vece znanje, ili srpski inat. Svojevremeno su dve drzave u Juznoj Americi zaratile posle krvoprolica na fudbalskoj utakmici. Ne smemo dozvoliti da se to desi u petak. Ako bilo kom od hrvatskih navijaca ili igraca (nedao Bog) zafali i "dlaka sa kose na glavi", nece nas oprati, ni Sava, ni Dunav.
Hrvati nista ne mogu izgubiti, posto su vec overili svoj ulazak u EU. Postoje ljudi koji prizeljkuju provokacije i sukobe, da bi smanjili nasu sansu da u martu postanemo bar kandidati. Prosle jeseni su to radili na granicnim prelazima prema Kosovu, a sada ce iskoristiti ovaj momenat. Min. policije Dacic i njegove kolege iz Beograda su DUZNI da omoguce mir, od hrvatske granice do Beograda, na samoj utakmici i u povratku. Nema nikakvih opravdanja, ako to ne urade.
Boza Bogdanovic, Bor

karlos

pre 12 godina

Hrvatska rukometna "povijest", ako su pošteni da priznaju, počinje od banjalučkog BORCA. Sa tim igračima su stekli svetsku slavu/Smajlagić, Saračević itd/, znaju to oni bolje od mene, postali su slavni u svetu. Posle im se desio Ivano Balić, ali i to je prošlo. Šta sada??? Pa zna se, SRBIJA!!!

ss-8

pre 12 godina

reci kako ste treci na svetu u fudbalu je smesno jer je to bilo 1998 godine i od tada je proslo 14 godina i niko od tih igraca vise ne igra fudbal. isto tako se i mi mozemo pohvaliti trecim mestom na svetskom prvenstvu u urugvaju 1930...isto je, ni ovi iz 98-me, ni ovi iz 30-te nisu vise aktivni fudbaleri...

FeboZg

pre 12 godina

Duža klupa..veći izbor igrača...iskustvo u ovakvim utakmicama i individualna kvaliteta..sve je jasno ko dan..nema tu mjesta za nacionalističke fore i fazone...reći da je Srbija bolja u rukometu od nas je kao da kažemo da smo mi bolji u odbojci od Srbije...jedna lasta ne čini proljeće.a imali ste kamilica grupu..još se niste ni susreli sa vrhunskom ekipom na EP-u..istina Bog..to je fakat..Danci su smijeh koji su sa 0 bodova u drugom krugu došli u polufinale...pobjedit nas možete samo uz navlačenje sudaca...i nikao drugačije..živi bili pa vidjeli..i objavite mi kometnar

Atila

pre 12 godina

Neka je kako kažu pritisak na Srbiji, ali će ponovo Hrvati izgubiti sa sličnom razlikom kao onomad 34:22 u Švedskoj 2002 na EP.Neće se ovaj put izvući kao prošle godine na SP u Švedskoj kada su jedva iščupali bod, iako su gubili pred sam kraj 2 gola razlike i Srbija imala zadnji napad.Uostalom, Srbija ima bolji međusobni skor od Hrvatske u svim sportovima, pa i u rukometu.

Monteri iz Jajca

pre 12 godina

Po meni Hrvati imaju ekstra ekipu i forma im je u usponu ali nezaboravite drugo je sportski zivot u Vrscu i Novom Sadu a drugo je Beograd.Hrvati su poznati da se pale na narodnjake, sponzoruse i nocni zivot a toga hvala bogu u Beogradu ima i na pretek.Mogu zamisliti na cega ce Balic i kompanija (stariji igraci) liciti ujutro kada se vrate u hotel!Znaci i pored velike skromnosti mislim da ih ladno gazimo, u sustini mi u sportu nemamo velikih problema protiv Hratske!

Zen Majstor

pre 12 godina

Za sve Hrvate koji se kunu u svoju rukometnu tradiciju: sve ima pocetak i kraj :).. Posto Srbi zive u sadasnjosti( ako niste nikad bili u nocnom provodu u Srbiji, a trebali ste!..onda bi znali :D) moracete da nadjete neki drugi nacin da igrate sutra.... Heheheh

doktor

pre 12 godina

Budimo realni i manimo se provokacija s jedne i druge strane..Zalosnio je sto je ponovo jedan spektakl poprimio politicke konotacije,a na kraju ispastaju igraci srb i cro rep.iako su verovatno ok prijatelji... Moje vidjenje je sledece.Neracunajuci fudbal,koji je nacionalni sport svih zemalja sveta,rukomet je br 1 u Hrvatskoj i oni ga zaista svake godine,s obzirom na sjajne rezultate,fanaticno prate.Kod nas da nije ovog EP ili da je negde drugde paznja bi bila tek simbolicna,jer je u Srbiji rukomet tek na 4,5 mesto po interesovanju.. Danas su Hrvati veliki favoriti,sto zbog iskustva ,sto zbog kvaliteta i oni mogu mnogo vise da izgube..Mi smo svoj cilj plasmanom u SF i kval.za OI ispunili,sada je sve bonus..Ja cu biti srecan ako uzmemo bilo koju medalj,a ako i neuzmemo necu biti razocaran.. Hrvati neka uzmu zlato ukoliko su najbolji sta je tu sporno,himna i onako svira pre svakog susreta.. Svirala je i Cavicu u Rijeci,pa Kecman u ZG Areni,pa na Maksimiru smo izbacili Hrvate u fudbalu..Jesm li ponosan zbog toga? Ja sam to vec zaboravio,zivot ide dalje.. Neka bolji pobedi!!!

marko

pre 12 godina

Najjače mi je kad srbi kažu da mi imamo kompleks od njih u sportu hahahah.Po kojoj to logici nek mi netko objasni.Krenimo od nogometa,hrvatska je bila treća na svijetu i dva puta u četvrt finalu eura,više je puta bila na velikim natjecanjima nego sve ekipa zajedno iz bivše juge.Ispala od juge a ne od srbije i to je u obje tekme hrvatska bila puno bolja,u beogradu 0-0 s tim da smo totalno dominirali,sječam se da je i struje nestalo,u zg 2-2 srbi dali iz dvije prilike 2 gola.Skijanje i rukomet ne moram ni spominjati.Srbiji svaka čast za košarku ali i mi smo bili srebrni na olimpijadi i brončani na svjetskom u košarci.Sad nas je srbija dobila u vaterpolu ali svi zaboravljaju da smo mi prošli put srbiju izbacili i bili europski prvaci.Đoletu svaka čast i ja ga volim,ali i mi smo imali ivaniševića koji je igrao u puno zahtjevnije vrijeme tenis,kad je bila veće koncentracija kvalitetnih igrača.I o kakvom sad vi kompleksu govorite?

dule

pre 12 godina

Hrvati su sigurno u poslednjih 10 god bolji u rukometu,ali kod nih je sad smena generacija i Balic i Vori nisu sto su nekad bili.Uz nas ce biti 15000 ljudi a i danas je Sv.sava dva argumenta za pobedu:-)IDEMO SRBI 3 od 3(NOLE,VATERPOLO,RUKOMET)

mario

pre 12 godina

(ja, 26. januar 2012 13:21)
Ma evo u svim sportovima od skoka u vis,skijanja,hokeja,jedrenja,nordijskog skijanja,veslanja itd.itd. sve puca od kompleksa.

skblzzzzz

pre 12 godina

vidim pršte kompleksi na sve strane. mi osvojili ovo, mi osvojili ono, vi ste nas prvi tukli, nja nja nja. koji vi, koji mi? svi koji pišu komentare po forumima ne znaju ni koja im je lijeva, koja desna ruka, ali kad neki tamo sportaši s kojima slučajno dijele državljanstvo pobijede u bilo kojem sportu - MI smo pobijedili! jes' baš, bez vas/nas ne bi imali šanse.

jZMA

pre 12 godina

boze kad mi dodju ovi hrvati i kad pocnu da mi popuju ovde i kazu ja sam spotski fanatik ovo ono ne znam po cemu bi srbi trebalo da pobede sutra mi smo u vrhu pa sta ako ste u vrhu sta vi ne mozete da izgubite ne razumem !??? oces da ti kazem zasto bi trebalo da dobiju zato sto su 5X bolji od ovih vasih !!!!!

Dalmoš

pre 12 godina

Zadnje tri utakmice Balić je odigrao prosječno , a od toga protiv Španjolaca jako loše. Mislim da se čuva za polufinale i finale i sutra čemio ga vidjet u punom svjetlu. Hrvatska je igrala odlično i bez njegovog većeg sudjelovanja a sutra kad još on proradi Srbiji neće bit lako. Ta atmosfera , zasigurno vatrena, če bit veči problem za Srbiju jer nisu navikli na velike utakmice premda igraju pred svojom publikom. Imat če veliki pritisak i neznam oče li psihički izdržat svu tu euforiju oko sebe. S druge strane je Hrvatska kojoj je ovo tko zna koja polufinalna utakmica do sada , iskusni su i neče ih psihički dirat to što če bit 20 000 ljudi u dvorani. Isto tako ni francuze nije smetala vatrena atmosfera u Hrvatskoj kad su nas pobjedili u finalu... Očekujem žestoku utakmicu u prvom poluvremenu u kojoj če Srbi igrat brzo i agresivno poneseni navijačima sa tribina. S druge strane Hrvatska če igrati smireno, izluđivat če Srbe kontrolom lopte. Srbi če vjerovatno biti živčani zbog toga što znaju da svi očekuju pobjedu, mediji, navijači, a to je prevelik pritisak i nisu dorasli tome još. Past če im samopouzdanje onog trenutka kad Hrvatska uspostavi kontrolu nad loptom. Očekujem puno tehničkih grešaka i prekršaja od strane Srba. U drugom poluvremenu očekujem vatreniju Hrvatsku koja ima veću klupu igrača od Srbije, povečat če tempo, Srbi to neće moć pratit i bit če pobjeda sa 3-5 razlike u korist Hrvatske. Utakmica če se prelomit u zadnjoj četvrtini, tj zadnjih 15 min drugog poluvremena. Nadam se da če suci biti pošteni a publika uljudna.

veterinarBG

pre 12 godina

Hrvati su jaca i iskusnija ekipa,ako ih krene,pobedice nas...Nasi imaju publiku i domaci teren...Sve u svemu,neka pobedi bolji,a porazeni neka osvoji bronzu!
PS.Zamislite danas staru Jugu u sportu,razbijali bi!

.

pre 12 godina

ma sramota je uopće da Hrvati odgađaju svoj put u Beograd,da bodre nase igrače jer se boje za vlastiti život..
realno..nije srpska repka losa, ali ne mogu se ni mjeriti s nama ;)

travis bickle

pre 12 godina

Neka pobijedi bilo tko samo nemojte ljudi da opet zaratimo, i to zbog rukometa! Sport je još jednom dokazao da ne služi zbližavanju ljudi, već za jačanje mržnje i podjela između njih.

Rogza

pre 12 godina

Dragi srbi, nemam nista protiv vas, ali vec unaprijed znam da cemo izgubiti, zbog dva razloga, kao prvo domacini ste i kao drugo Utakmicu sude ako niste znali FRANCUZI! vidjet ce te da ce biti puno gresaka u sudenju na vasu korist, ne zato jer oni kao vas vole ili nesta, nego da se nama osvete.

dd

pre 12 godina

da možemo isprazniti dvoranu, mogla bi to biti odlična utakmica, pa neka pobjedi rukomet. ovako, nista od regularnosti. možda bi isto bilo i u zagrebu.mislim da su hrvati bolji od srba ako ništa onda zbog duže klupe.

stabljika

pre 12 godina

Hrvati su napravili atmosferu da je ovo najvažniji sportski dogadjaj između dve zemlje,jer tako pobedom (koja će se najverovatnije desiti) misle da se iskupe za sve poraze u drugim sportovima.
Naravno da nije ovo najvažniji susret, pre svega zato što rukomet nije ni među 5 najvažnijih sportova u Srbiji što je dokazala posećenost na prvenstvu. Jedino što je ovo meč sa Hrvatima i nosi velike emocije, i to je to.
P.S. Preporučujem svima da stave pare na Hrvatsku u iznosu koji misle da će da im pomogne da se osećaju bolje kad izgubimo. Ako dobijemo još bolje.

SrbiN iz MKD

pre 12 godina

SAMO POBEDA BRACO SRBI !!! Neka SPORT POBEDI nemoj nasilje ! Kad sam gledao Srbija : Makedonija i video nase zastave jednu pored drugu puno mi je bilo srce :) Da pobedimno hrvate kako dolikuje i ispratimo kuci kako pravi domacini..to ce vise da ih boli !!

travis bickle

pre 12 godina

Evo što je George Orwell napisao o sportu prije 67 (!) godina:

"Gotovo svi današnji sportovi su natjecateljske prirode. Igrate da pobjedite, i igra ima malo smisla ukoliko ne date sve od sebe da pobjedite. Na seoskoj livadi, gdje samo odaberete strane i gdje nije prisutan lokalpatriotizam, moguće je igrati jednostavno za zabavu i vježbu; ali čim se pojavi pitanje prestiža, čim osjetite da ćete vi i neka veća zajednica biti osramoćeni ako izgubite, javljaju se najdivljiji borbeni instinkti.
Na internacionalnoj razini sport je otvoreno oponašanje ratovanja. Ali tu nije značajno ponašanje igrača, već odnos promatrača i, preko promatrača, nacija koje se dovode do bjesnila zbog tih apsurdnih natjecanja i ozbiljno vjeruju - barem kratko vrijeme - da je udaranje lopte i trčanje i skakanje za njom kušnja nacionalne vrline."

EXPERT NA KVADRAT

pre 12 godina

Mislim da će pobijediti onaj tko da više golova.
(JohnnyZGB, 26. januar 2012 15:23)

Potpuno se slažem s tobom i dodao bi da će izgubiti onaj tko da manje golova - da ne bi bilo poslije nismo znali!
(Sportski znalac!, 26. januar 2012 18:09)

Gospodo, samo djelimično ste u pravu ... ja bih dodao još jednu stvar - čisto da budemo potpuno precizni: pobijedit će onaj tko da više (ondosno izgubit će onaj tko da manje) PRIZNATIH golova ! (igrač može zabiti gol, ali sudac ga može poništiti, dakle lopta je u mreži, gol je zabijen, ali nije priznat, jel tako?)
Dakle, pobijeđuje onaj tko da više priznatih golova od strane sudaca, a što potvrđuje zapisnički stol (i sve to se vidi na semaforu)...

miki

pre 12 godina

Vidim da se mnogi pozivaju na predhodnih 15-ak godina u rukometu. Pa jedna francuska je harala zadnjih 10 godina..pa gdje je sada pitam one koji se na to pozivaju. Ako Srbija odigra kao do sada, samo hladne glave ima veće šanse da pobijedi. Sve ovi o njoj, a nikako protivniku...

Jovan

pre 12 godina

Ali srbi su najjjači, hahah, oni svojataju i pripisuju sebi rezultate ostvarene u jugoslaviji a svi dobro znamo da su u vecina hrvata igrali u mnogim sportovi gdje su osvajane medalji i to većina su bili, a oni govore ko da je to srbija osvojila, a sada kada treba vratit dugove iz jugoslavije, onda kazu zasto bi mi vratli nije jugoslavija samo srbija bila, zasto bi samo mi vracali dugove, a kada su u pitanju sportski rezultati onda je yugolsavija srbija.. HHAHA kako su jadni, ovaj kontekst ni jedan srbin nemože priznat da nije točan

Mario BBB

pre 12 godina

Biće čupavo večeras al MI HRVATI smo u zadnjih 10 godina odigrali brdo ovakvih utakmica za razliku od Srbije tako da očekujem pobjedu i finale sa Španjolcima da im vratimo za onaj poraz u skupini..

jozo mafijozo

pre 12 godina

Ljudi moji s obje strane, sasvim su vam krivi argumenti tko je bolji u sportu.
Jedina relevantna statistika za posljednjih 20 godina ide ovako:

- USA: 75% HR - SR 25 % (veliki preokret u korist HR)
- Rusija: 25 % HR - SR 75 % (malo smo ublažili zaostatak)
- Njemačka: 99% HR - SR 1 % (stanje isto)
- Francuska: 65 % HR - 35 % SR (preokret k`o da vam Alilović da 2 gola za pobjedu u zadnjoj minuti)
- Engleska: 1% HR - SR 1 % (stanje isto - ovi gledaju samo sebe)
- EU: 100% HR - SR 0% (ovdje smo prošli kroz čičke do pi*ke)

Manje važni sportovi:
- Italija 50/50
- Zemlje EX istočnog bloka 60/40
- Kina 1/1
- Južna Amerika 30/10
- Montenegro 30/70 (možda i povedemo do kraja utakmice)


Generalni zaključak: iako smo malobrojniji, na Olimpijadama smo neusporedivo uspješniji. Pozdrav iz hladnog Splita

eh

pre 12 godina

Nakon svega ovoga, pravi protivnik za nas smo mi sami...
Sramota. Mi smo gubitnici kako god proslo. I naravno niko nece da odgovara. Srbistan...

Hr

pre 12 godina

Nema dvojbi da je Hr ekipa jača od Srb ekipe. Da igramo 10 utakmica mi bismo dobili 8, međutim igra se jedna utakmica, pred vašom publikom i sve je moguće.
Utakmica je potpuno otvorena i šanse su 50:50.

Tko tako ne misli nije se nikad bavio nit jednim sportom i nezna da u takvim utakmicama kvaliteta slabo dolazi do izražaja.

Netreba smetnuti s uma da je Srbija na ovom prvenstvu dobila jednu Dansku, Poljsku i to prilično impresivno.

Ono kaj je evidentno je činjenica da igra Srbije, kako prolazi prvenstvo, polako pada, dok se Hrvatska igra iz utakmice u utakmicu diže. To padanje je upravo odlika slabijih momčadi, tj. dizanje odlika velikih momčadi u svim sportovima. Međutim ponavljam u jednoj utakmici je sve moguće i ona ne ide u statistiku.
Iskreno, nebi me iznenadilo niti da Hrvatska večeras razbije Srbiju (slično kao Francusku) jer ako nam krene igraći Srbije bit će samo promatraći. Ako izvedemo 6, 7 kontri Srbija puca.
S druge strane ako Srbiji krene izvana a naš blok ne proradi bit će teško.
Šteta kaj Štrlek ne igra, on je sam sposoban ovakve utakmice riješiti - istrčavanjem kontri i brzim realizacijama.

Tosa

pre 12 godina

Odnos snage Srbije prema Hrvatske u rukometu je kao Hrvatske prema Srbiji u odbojci. Ono sto smo mi u odbojci to su oni u rukometu. Mislim da bi nasi odbojkasi dobili Hrvate u Zagrebu i da gleda 4 miliona Hrvata. To je cinjenica. Ipak u rukometu inspiracija pojedinca moze da odluci. Na primer raspolozen golman ili bek. Neke ekipe ne leze nekim drugim iako su realno slabije a mislim da mi ne lezimo Hrvatima. Igrali smo uvek tesno sa njima i kada smo zauzimali dvocifrena mesta na takmicenjima. Dakle odnos je realno 60:40 za Hrvate, uz publiku 55:45 a ako nas krene mozemo da dobijemo. Nekako mi mirisi na remi i produzetke.

žungul

pre 12 godina

Srbija može do finala,ali neće ući u isto,jer je s druge strane jednostavno bolja ekipa.I to je to,nije sramota boriti se za 3.mjesto.

blebetalo

pre 12 godina

Mi smo bolji od vas,a vi ste od nas.Svi ste se poistovjetili koda sami igrate,a vecina vas nemoze rukometnu loptu ni u saku primit,ruka je formirana samo za tipkovnicu.Ako to nisu kompleksi,i jednih i drugih,onda sta je!?
U redu je da navijas za svoju repku,ali da se poistovjecujes...?Svako ko nezna svoj zivot zivit,zeli da je u kozi svog "heroja"!Zbogom pameti!!!

skeptik

pre 12 godina

@Jovane
Imas lepo srpske ime ali ti ne pristaje da lazes. Od raspada SFRJ Srbija je bila svetski, evropski i olimpijski prvak u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu...Vi izuzev rukometa i donekle vaterploa ste smesni u ostalim sportovima.

Манекен.

pre 12 godina

Оно што је сигурно јесте да ће вечерас пасти леп гест (једна од две опције) :
1) Испричавам се суседима(њима) зато што смо победили.
2) Честита нама ако не дај Боже изгубимо.

Megatronman

pre 12 godina

Vidim da su pocele prognoze, malo cu se udaljiti od toga jer nema smisla, ishod je najobicnije pogadjanje. No uocio sam u kladionicama jutros nesto sto bi MOGLO biti, hajde da ne kazem previse, 70% sigurno: zbroj poena, golova, vise od 46,5. Na poluvremenu na 12:12 vec se sansa za dobitak povecava. Napomena: odnosi se na hrvatske kladionice.

skeptik

pre 12 godina

Pustili smo Crnogorce, pustili smo Makedonce pusticemo i vas samo da ne cmizdrite. Mi smo sampioni u toliko sportova da nam je postalo svejedno.

ВЕЛИКОСЛОВЉЕ

pre 12 godina

Ааа, ѕначи раѕумеју и ћирилицу, чим кликћу на "не препоручујем" хехе

dugari

pre 12 godina

kaže pravi protivnik,on igra sa osam igrača,a mi sa sedam.pa trebali ste staviti suce iz srbije,bilo bi poštenije barem do 50 minute,a ovako od prve minute teško.nikad se nečete naučiti pameti.

ajgor

pre 12 godina

Zadnjih par dana pratim malo forume i čitam jedno te isto s obje strane...mislio sam da su Srbi možda i pametniji od nas Hrvata,a ono isti (da ne kažem šta).Tu se natežemo ko je bolji u tenisu,rukometu,hvatanju leptira...a gospodarstvo jedne i druge zemlje (kao i ponašanje djela ljudi) je na nivou talibanskih zemalja i već sljedeći tjedan ćemo svi zaboravit da je bilo tamo neko EP,a plaće će nam i dalje bit dovoljne za 15 dana u mjesecu i tako u beskraj...
(Samo Rijeka, 26. januar 2012 22:55)


Eeee, da je za 15 dana pevao bih ...

Snoopy Zagreb

pre 12 godina

@Jovane
Imas lepo srpske ime ali ti ne pristaje da lazes. Od raspada SFRJ Srbija je bila svetski, evropski i olimpijski prvak u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu...Vi izuzev rukometa i donekle vaterploa ste smesni u ostalim sportovima.
(skeptik, 27. januar 2012 16:20)

Ti nisi skeptik nego amnestik i još svašta...Znaš li ti tko je osvojio "salataru" u tenisu debelo prije Srbije (točnije 2005)??? Jel znaš tko je na OI u barceloni osvojio srebrnu medalju u košarci? jel znaš tko je osvojio brončanu medalju na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj? Jel da još malo nabrajam bez vaterpola i rukometa???

ja

pre 12 godina

Pa nije strasno to sto dolaze "normalni" Hrvati da navijaju, lose je to sto dolaze njihove ekstremne navijacke grupe koje su na losem glasu sirom Evrope (bbb , torcida i jos neke manje grupe) oni ce pokusati da provociraju, pa kad im nasi uzvrate samo smo mi krivi a oni ne i stvara se utisak da je Srbija los domacin. Puno srece nasim rukometasima trebace im.

marina

pre 12 godina

Uopste nije bitno sto je rukomet, niti je bitno dal je kod "nas" ili kod "njih". skvos da se igra, nasli bi se razlozi za ovakva besmislena prepucavanja...Nema smisla, jer mi dobijamo, pa da su 300 puta favoriti! :D

doslo je vreme!!!

pre 12 godina

OK 2 od 3, zavrseno :) Sledeci molim :)))

Dobro salu na stranu, momci samo hrabro, igrajte za prestiz, cast, za sebe, za punu Arenu, za celu Srbiju, pa i ako izgubite niko nece imati sta da vam zameri. Ali s obzirom kako tece ovaj dan, mogu sam da kazem "Bice ovo dobra noc, predosecam" :)))

bosanac

pre 12 godina

Navijao sam za Srbiju...ali nakon ovih radnji prije utakmice i sada za vrijeme intoniranja himne je promijenilo moju odluku. Ne bih da budem na strani onih tkz. navijaca tj. huligana.

Kuki

pre 12 godina

Prvo, cestike bivsim republikama Juge na sjajnom rezlutatu, cetiri od sest. Veceras treba da uzivamo u utakmici, pa neka pobedi bolji. Nadam se da ce to da Bude Srbija. Pozdrav za zapadne komsije, navijam za vas u sledecoj utakmici. Samo, bolje cu da navijam ako budete igrali za trece mesto.

Nikola

pre 12 godina

Haha citam ovu hr stampu,smesno je kako pokusavaju da naprave neku kao najvazniju utakmicu u bilo kom sportu,a sve zbog toga sto su jedino u rukometu realno jaci,mada to nista ne mora da znaci veceras.Sad kao ako pobede obrisace dominaciju srpskog sporta nad hrvatskom,tesko.Sve su stavili na ovu utakmicu,a nama je ovo sansa za 3/3,vec imamo 2/3 za danas.

Rafin je AO

pre 12 godina

Hrvat sam, i sportski fanatik...gledano na sutrasnji utakmicu, ne vidim po cemu bi to Srbi trebali dobiti Hrvate?
mi smo godinama sami vrh ove igre, igraci nam igraju po najboljim klubovima, imamo i previse iskustva u ovakvim zavrsnicama, dakle sve stavke koje vi Srbi u rukometu nemate...igrate doma, sto je i suvise velika prednost, jer cinjenice da ste tek sada kada ste domacini usli u 1/2, a desavalo se da grupu ne prodjete, pa i da se ne kvalificirate, pogotovo na OI...Vi imate dobru sedmorku, ali klupa vam je tanja od iverice, dok nasa sedmorka nije puno jaca od nase klupe...zivi bili pa vidjeli, ali moja prognoza je nasa pobjeda 3-6 razlike..pozz svim normalnim ljudima.

Србија

pre 12 godina

Хрватима је много лакше јер они немају шта да изгубе, а наши ако изгубе неће их опрати ни дунав ни сава, и сав успех који су постигли пашће у воду.

ja

pre 12 godina

Hrvati imaju kompleks od Srba u svim sportovima, iako su bolji od nas u rukometu ima da izgube zbog tog kompleksa. Pre dve godine smo igrali na neutralnom terenu i nisu uspeli da nas pobede

Marko

pre 12 godina

Navijam za Hrvatsku iako sam Srbin. Smucilo mi se to sto od Rukometa (Odbojke, Tenisa itd) prave atmosferu kao da je FUDBAL u pitanju. Oni ovo a mi ovo i tako u nedogled. Odlicna je vest barem da hrvatski navijaci sa svojim bojama nisu imali nikakvih problema svih ovih dana dok se nisu pojavile ove organizovane navijacke sacekuse i zasede iz zbunjeva.

analiza

pre 12 godina

Sjajno!Od 9 komentara na ovu vest SRPSKOG selektora,8 je od strane Hrvata!E sada:
1)drago mi je da sve vise i vise Hrvata posecuje SRPSKI sajt B92,
2)drago mi je da ste se svi lepo "navukli" na vesti i informacije sa naseg sajta,
3)lepo je videti da smo isti i vi i mi(iako ste vi "u Evropi",a mi "van Evrope",
4)imate kompleks braco Hrvati od Srba u svim sportovima(kompleks-to vam je ono kad si bolji od nekog ali stalno izgubis "za malo"
5)dominacija Srbije u odnosu na Hrvatsku u sportu ce se nastaviti i to mi je licno veoma drago
6)i najvaznije-NAPRED PLAVI DO ZLATA!!!

marko

pre 12 godina

Najjače mi je kad srbi kažu da mi imamo kompleks od njih u sportu hahahah.Po kojoj to logici nek mi netko objasni.Krenimo od nogometa,hrvatska je bila treća na svijetu i dva puta u četvrt finalu eura,više je puta bila na velikim natjecanjima nego sve ekipa zajedno iz bivše juge.Ispala od juge a ne od srbije i to je u obje tekme hrvatska bila puno bolja,u beogradu 0-0 s tim da smo totalno dominirali,sječam se da je i struje nestalo,u zg 2-2 srbi dali iz dvije prilike 2 gola.Skijanje i rukomet ne moram ni spominjati.Srbiji svaka čast za košarku ali i mi smo bili srebrni na olimpijadi i brončani na svjetskom u košarci.Sad nas je srbija dobila u vaterpolu ali svi zaboravljaju da smo mi prošli put srbiju izbacili i bili europski prvaci.Đoletu svaka čast i ja ga volim,ali i mi smo imali ivaniševića koji je igrao u puno zahtjevnije vrijeme tenis,kad je bila veće koncentracija kvalitetnih igrača.I o kakvom sad vi kompleksu govorite?

FeboZg

pre 12 godina

Duža klupa..veći izbor igrača...iskustvo u ovakvim utakmicama i individualna kvaliteta..sve je jasno ko dan..nema tu mjesta za nacionalističke fore i fazone...reći da je Srbija bolja u rukometu od nas je kao da kažemo da smo mi bolji u odbojci od Srbije...jedna lasta ne čini proljeće.a imali ste kamilica grupu..još se niste ni susreli sa vrhunskom ekipom na EP-u..istina Bog..to je fakat..Danci su smijeh koji su sa 0 bodova u drugom krugu došli u polufinale...pobjedit nas možete samo uz navlačenje sudaca...i nikao drugačije..živi bili pa vidjeli..i objavite mi kometnar

karlos

pre 12 godina

Hrvatska rukometna "povijest", ako su pošteni da priznaju, počinje od banjalučkog BORCA. Sa tim igračima su stekli svetsku slavu/Smajlagić, Saračević itd/, znaju to oni bolje od mene, postali su slavni u svetu. Posle im se desio Ivano Balić, ali i to je prošlo. Šta sada??? Pa zna se, SRBIJA!!!

mariodj

pre 12 godina

Na bilo kojem terenu na svijetu, u bilo kojoj dvorani, Hrvatska bi protiv Srbije bila veliki favorit. Za razliku od Srbije koja je zadnju medalju osvojila još u Neronovo doba Hrvatska je konstanta svjetskog rukometa u posljednjih dvadeset godina. I daleko kvalitetnija momčad. Istina, Srbija se plasirala u polufinale kao prvoplasirana momčad svoje skupine, međutim, domaćin Europskog prvenstva imao je lakši puta od Hrvatske, koja se namjerila na Island, Norvešku, Sloveniju, Mađarsku, da ne govorimo o Španjolskoj ili Francuskoj. Iako su Kauboji poraženi od Španjolske tu utakmicu su imali u svojim rukama, splet nevjerojatnih okolnosti i kagana prepotencija doprinjeli su prvom i zasad jedinom porazu Hrvatske na Europskom prvenstvu. Krenimo od činjenica, na posljednje dvije Olimpijade Srbije uopće nije bilo, Olimpijske igre su kruna karijere svakog sportaša i najveće sportsko natjecanje koje postoji, dok su naši budući protivnici na posljednjem Europskom prvenstvu bili trinaesti. Iskreno govoreći Srbiju na živoitu drži fanatična borbenost, isto takva publika te fenomenalan golman koji ima nevjerojatnu statistiku na ovom prvenstvu, čak 43 posto obranjenih udaraca, što ga čini uvjerljivo vodećim vratarom turnira.

Uoči Europskog prvenstva Srbi nisu pretjerano pokazivali zanimanje za najveći rukometni spektakl u Europi, uostalom, to i nije ništa čudno kada znamo za njihov porazan skor na velikim europskim i svjetski natjecanjima, iako je Srbija u svojoj prošlosti imala možda i najbolju rukometnu momčad Europe osamdesetih godina, riječ je naravno o Metaloplastici iz Šabca. Vrijeme Veselina Vujovića odavno je prošlo. Kotač zamašnjak, koji je pokrenuo fitilj koji ih je doveo do beogradske Arene bila je pobjeda nad svjetskim vice prvacima, Dancima ( 24-22 ). Pred sedam tisuća gledatelja u dvorani Pionir Srbija je samu sebe uvjerila da je napokon došlo njihovo vrijeme te da moraju iskoristiti činjenicu da igraju pred vlastitom publikom, a tada ih i suci drugačije toleriraju. Danas su sve sportske stramnice u Srbiji posvećene rukometašima, koji su dobili status Novaka Đokovića, koji kroči ka naslovu u Australiji te sramotnih, ali uspješnih, vaterpolista, koji su na Noletovom tragu kada je u pitanju EP u vaterplu. Neki, nakon uzleta do polufinala, spominju čak i zlato, uzdajući se u sjajnog vratara Darka Stančića te Miomira Ilića, iako su proglasili Hrvatsku favoritom u sutrašnjem polufinalu.

Ako pogledamo rezultate u posljednjih dvadesetak godina, dakle od osamostaljenja, Hrvatska je za Srbiju svemirski brod. Dvije zlatne olimpijske medalje, prvaci svijeta, vice prvaci svijeta, europsko srebro, brončane medalje...

Monteri iz Jajca

pre 12 godina

Po meni Hrvati imaju ekstra ekipu i forma im je u usponu ali nezaboravite drugo je sportski zivot u Vrscu i Novom Sadu a drugo je Beograd.Hrvati su poznati da se pale na narodnjake, sponzoruse i nocni zivot a toga hvala bogu u Beogradu ima i na pretek.Mogu zamisliti na cega ce Balic i kompanija (stariji igraci) liciti ujutro kada se vrate u hotel!Znaci i pored velike skromnosti mislim da ih ladno gazimo, u sustini mi u sportu nemamo velikih problema protiv Hratske!

.

pre 12 godina

ma sramota je uopće da Hrvati odgađaju svoj put u Beograd,da bodre nase igrače jer se boje za vlastiti život..
realno..nije srpska repka losa, ali ne mogu se ni mjeriti s nama ;)

ВУК ЗЕКИ

pre 12 godina

Предност дајем комсијама Хрватима јер су за класу бољи а јос цега ме страх је да не додје до упада гледалаца на терен па да изгубимо и пре времена јер ова наса стока не долази да навија вец да прави срање .

APEL SAVEZU I NAVIJACIMA

pre 12 godina

Zasto niko iz saveza nepozove navijace na fer navijanje jer ce Hrvati jedva docekai i jednu malu sitnicu da izadju sa terena ili da se isprazni dvorana.Sjetimo se samo kukavicluka i odlaska sa postolja Hrvatske kosarkaske reprezentacije.ZATO I SAM MOLIM NAVIJACE DA ODRADIMO TO MUSKI I CIVILIZOVANO NA TRIBINAMA I POMOGNEMO NASOJ REPREZENTACIJI DA UDJE U FINALE SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

jZMA

pre 12 godina

boze kad mi dodju ovi hrvati i kad pocnu da mi popuju ovde i kazu ja sam spotski fanatik ovo ono ne znam po cemu bi srbi trebalo da pobede sutra mi smo u vrhu pa sta ako ste u vrhu sta vi ne mozete da izgubite ne razumem !??? oces da ti kazem zasto bi trebalo da dobiju zato sto su 5X bolji od ovih vasih !!!!!

Zen Majstor

pre 12 godina

Za sve Hrvate koji se kunu u svoju rukometnu tradiciju: sve ima pocetak i kraj :).. Posto Srbi zive u sadasnjosti( ako niste nikad bili u nocnom provodu u Srbiji, a trebali ste!..onda bi znali :D) moracete da nadjete neki drugi nacin da igrate sutra.... Heheheh

eh

pre 12 godina

Nakon svega ovoga, pravi protivnik za nas smo mi sami...
Sramota. Mi smo gubitnici kako god proslo. I naravno niko nece da odgovara. Srbistan...

СРБИЈА

pre 12 godina

У бој, крените јунаци сви,
Крен'те и не жал'те живот свој,
Цер нек види строј, Цер нек чује бој, а река Дрина,
Славу храброст и јуначку руку оца сина.

Пој, пој, Дрино водо хладна ти,
Памти, причај кад су падали,
Памти храбри строј који је пун огња, силе, снаге,
Протерао туђина са реке наше драге.

Пој, пој, Дрино, причај роду ти,
Како смо се храбро борили,
Певао је строј, војево'о се бој,
Крај хладне воде,
Крв је текла,
Крв се лила Дрином због слободе.

Istina

pre 12 godina

Iz Hrvatske sam i ponosim se i Hrvatskim i Srpskim podrijetlom. Što se tiće ove teme napisat ć detaljniju analizu pošto sam trenirao rukomet. Što se tiće golmana dajem prednost Darku Staniću jer su Srbi imali najbolje golmane u svijetu počevši od Šterbika, Perića, Šarića i Stojanovića. Mirko Alilović također odličan golman pogotovo za sedmerce i udarce sa šest metara. Što se tiće desnog krila tu su Hrvatski rukometaši imali najbolje na svijetu počevši od Smailagića,Đombe, Zrnića, Čupića i Horvata jedini su francuzi sa Abalom i Gregorijem Anektilom mogli se uspoređivati s nama. Srednji vanjski naravno Hrvatska s najvećim igračem svih vremena Balićom i odličnim Duvnjakom, Čutura je dobar igrač ali nije u rangu Balića, što se tiće vas koji će sto posto reći da je Karabtić bolji od Balića to su gluposti jer Karabatić ide na snagu i bolji je od Balića u obrani a ustalim stvarima je Balić bolji. Što se tiče lijvog vanjskog dajem prednost odličnom Momiru Iliću ispred Lackovića iako je Lavcković što se tiće prodora bolji igrać od Ilića a Ilić je bolji pucač, desni vanjski dajem prednost Srbima jer je Vujin jedan od njabolih igrača na svijetu na toj poziciji iako ni Buntić nije loš, lijevo krilo dajem prednost Hrvatskoj zbog Štrleka koji će biti bolji i od Patrika Ćavara, Nikčević nije loše krilo ali često fulava zicere, pošto Štrlek neigra ovu utakmicu ipak je malo bolji Ninčević iz hrv od Nikčevića ,razlog je što Ničević odlično igra obranu i bio je na all staru u bundes ligi prosle godine. Bit če to neizvjesna utakmica ali se nadam pobjedi Hrvatskoj pozdrav prelijepoj Srbiji a pogotovo Beogradu gradu zabave i uživancije.!

Jovan

pre 12 godina

Ali srbi su najjjači, hahah, oni svojataju i pripisuju sebi rezultate ostvarene u jugoslaviji a svi dobro znamo da su u vecina hrvata igrali u mnogim sportovi gdje su osvajane medalji i to većina su bili, a oni govore ko da je to srbija osvojila, a sada kada treba vratit dugove iz jugoslavije, onda kazu zasto bi mi vratli nije jugoslavija samo srbija bila, zasto bi samo mi vracali dugove, a kada su u pitanju sportski rezultati onda je yugolsavija srbija.. HHAHA kako su jadni, ovaj kontekst ni jedan srbin nemože priznat da nije točan

Rogza

pre 12 godina

Dragi srbi, nemam nista protiv vas, ali vec unaprijed znam da cemo izgubiti, zbog dva razloga, kao prvo domacini ste i kao drugo Utakmicu sude ako niste znali FRANCUZI! vidjet ce te da ce biti puno gresaka u sudenju na vasu korist, ne zato jer oni kao vas vole ili nesta, nego da se nama osvete.

stabljika

pre 12 godina

Hrvati su napravili atmosferu da je ovo najvažniji sportski dogadjaj između dve zemlje,jer tako pobedom (koja će se najverovatnije desiti) misle da se iskupe za sve poraze u drugim sportovima.
Naravno da nije ovo najvažniji susret, pre svega zato što rukomet nije ni među 5 najvažnijih sportova u Srbiji što je dokazala posećenost na prvenstvu. Jedino što je ovo meč sa Hrvatima i nosi velike emocije, i to je to.
P.S. Preporučujem svima da stave pare na Hrvatsku u iznosu koji misle da će da im pomogne da se osećaju bolje kad izgubimo. Ako dobijemo još bolje.

mario

pre 12 godina

(ja, 26. januar 2012 13:21)
Ma evo u svim sportovima od skoka u vis,skijanja,hokeja,jedrenja,nordijskog skijanja,veslanja itd.itd. sve puca od kompleksa.

meraklija

pre 12 godina

Ko je napao rukometase Partizana i novinare? Ko je napao nase hokajse u zagrebu? Zastava ucesnika sp.skinuta!!! Koliko puta sam samo procitao zapaljen auto sa srpskim tablicama ili gurnut u more. I vi se zalite, a vase zaboravljate. Ma to je strasno koliko ste vi jadni i napaceni od nas Srba. Nevinasca. Vi bre sportiste napadate jer nemate ono da biste napali navijace. Ckepi jedne! A i mnogo ste se osilili i stali slobodno i provocirali. E pa nece to tako, a vasi politicari zabrane ulazak nasih kod vas na svetsko prvenstvo. Jel vama ko branio ulazak i vracao sa granice?

Micko Nis

pre 12 godina

Ovaj tamo neki Marko iz lepe njihove pita u cemu smo mi to bolji od njih i tamo neke nebuloze pise , EPA evo odgovoricu ti ja 1.uspehe u kosarci ne mozes porediti jer onoliko medalja koliko smo osvojili u eri Dejana Bodiroge i drugova vi dok postojite ne moze stici 2.u odbojci jel postojite jel znate mozda kako izlgeda ta lopta hehehe 3.pominjes tamo neki vaterpolo pa covece u zadnjih 10 god osvojili smo vise od 25 medalja a vi koliko ste 4.poredis Novaka i Ivanisevica pa da li si bre ti normalan a osim toga tukli smo vas u dejvis i u fed kupu jedino mogu priznati u rukometu da ste bili bolji ali spremite se za pakao

Zadar

pre 12 godina

Pozdrav svima iz Zadra!Naravno navijam za Hrvatsku i kažem neka pobijedi bolji!Sramota je ovo što se desilo našim navijačima,ali znam da 99% građana Srbije to osuđuje!Znate li kojem su narodu u svijetu Hrvati najsličniji-Srbima i obratno.Odrastao sam 20 km od Zadra i najbolji prijatelji su mi bili Srbi dok nije došao onaj NESRITNI rat.Ti ljudi su bili Srbi na papiru,ali po mentalitetu su bili Dalmatinci.Vratimo se na sport-isti smo!Vi harate tenisom, mi skijamjem,što je čudo!Mi do jučer vaterpolom,Vi nastavljate!Nogomet je bolji kod nas (treći u svijetu),ali zato Vi imate bolju košarku.Da nas je spojiti bili bi MEGAREPREZENTACIJA!

dugari

pre 12 godina

kaže pravi protivnik,on igra sa osam igrača,a mi sa sedam.pa trebali ste staviti suce iz srbije,bilo bi poštenije barem do 50 minute,a ovako od prve minute teško.nikad se nečete naučiti pameti.

Mario BBB

pre 12 godina

Biće čupavo večeras al MI HRVATI smo u zadnjih 10 godina odigrali brdo ovakvih utakmica za razliku od Srbije tako da očekujem pobjedu i finale sa Španjolcima da im vratimo za onaj poraz u skupini..

Pozdrav iz Niša

pre 12 godina

Duža klupa..veći izbor igrača...iskustvo u ovakvim utakmicama i individualna kvaliteta..sve je jasno ko dan..nema tu mjesta za nacionalističke fore i fazone...reći da je Srbija bolja u rukometu od nas je kao da kažemo da smo mi bolji u odbojci od Srbije...jedna lasta ne čini proljeće.a imali ste kamilica grupu..još se niste ni susreli sa vrhunskom ekipom na EP-u..istina Bog..to je fakat..Danci su smijeh koji su sa 0 bodova u drugom krugu došli u polufinale...pobjedit nas možete samo uz navlačenje sudaca...i nikao drugačije..živi bili pa vidjeli..i objavite mi kometnar
(FeboZg, 26. januar 2012 15:58)

Zapravo, reći da su hrvati bolji od nas u odbojci je isto kao i kada bi mi rekli da smo bolji u boćanju il kako vam se već zove ta penzionerska disciplina. Pa mi bre dok igramo Svetsku odbojkašku ligu vi igrate neku izmišljenu Evropsku koja je u odnosu na Svetsku po kvalitetu bar dva stepenika niže! A razlika između naših rukometaša je tu negde, malo ste bolji baš koliko smo i mi bolji od vas u vaterpolu. Živeo sportski rat među nama, neka na tome i ostane!

2002 - Nedeljko Jovanovic brise parket sa Balicem

pre 12 godina

Gospodine Vuković pogledajte u nazad petnaest godina rezultate hrvatske i srpske rprezentacije i sve je jasno ne treba nikakav drugi komentar.
(mario, 26. januar 2012 13:22)
A vi gledajte kako ste prosli u medjusobnim duelima u tom periodu.

Dalmoš

pre 12 godina

Zadnje tri utakmice Balić je odigrao prosječno , a od toga protiv Španjolaca jako loše. Mislim da se čuva za polufinale i finale i sutra čemio ga vidjet u punom svjetlu. Hrvatska je igrala odlično i bez njegovog većeg sudjelovanja a sutra kad još on proradi Srbiji neće bit lako. Ta atmosfera , zasigurno vatrena, če bit veči problem za Srbiju jer nisu navikli na velike utakmice premda igraju pred svojom publikom. Imat če veliki pritisak i neznam oče li psihički izdržat svu tu euforiju oko sebe. S druge strane je Hrvatska kojoj je ovo tko zna koja polufinalna utakmica do sada , iskusni su i neče ih psihički dirat to što če bit 20 000 ljudi u dvorani. Isto tako ni francuze nije smetala vatrena atmosfera u Hrvatskoj kad su nas pobjedili u finalu... Očekujem žestoku utakmicu u prvom poluvremenu u kojoj če Srbi igrat brzo i agresivno poneseni navijačima sa tribina. S druge strane Hrvatska če igrati smireno, izluđivat če Srbe kontrolom lopte. Srbi če vjerovatno biti živčani zbog toga što znaju da svi očekuju pobjedu, mediji, navijači, a to je prevelik pritisak i nisu dorasli tome još. Past če im samopouzdanje onog trenutka kad Hrvatska uspostavi kontrolu nad loptom. Očekujem puno tehničkih grešaka i prekršaja od strane Srba. U drugom poluvremenu očekujem vatreniju Hrvatsku koja ima veću klupu igrača od Srbije, povečat če tempo, Srbi to neće moć pratit i bit če pobjeda sa 3-5 razlike u korist Hrvatske. Utakmica če se prelomit u zadnjoj četvrtini, tj zadnjih 15 min drugog poluvremena. Nadam se da če suci biti pošteni a publika uljudna.

ss-8

pre 12 godina

reci kako ste treci na svetu u fudbalu je smesno jer je to bilo 1998 godine i od tada je proslo 14 godina i niko od tih igraca vise ne igra fudbal. isto tako se i mi mozemo pohvaliti trecim mestom na svetskom prvenstvu u urugvaju 1930...isto je, ni ovi iz 98-me, ni ovi iz 30-te nisu vise aktivni fudbaleri...

Atila

pre 12 godina

Neka je kako kažu pritisak na Srbiji, ali će ponovo Hrvati izgubiti sa sličnom razlikom kao onomad 34:22 u Švedskoj 2002 na EP.Neće se ovaj put izvući kao prošle godine na SP u Švedskoj kada su jedva iščupali bod, iako su gubili pred sam kraj 2 gola razlike i Srbija imala zadnji napad.Uostalom, Srbija ima bolji međusobni skor od Hrvatske u svim sportovima, pa i u rukometu.

dd

pre 12 godina

da možemo isprazniti dvoranu, mogla bi to biti odlična utakmica, pa neka pobjedi rukomet. ovako, nista od regularnosti. možda bi isto bilo i u zagrebu.mislim da su hrvati bolji od srba ako ništa onda zbog duže klupe.

marko budi realan

pre 12 godina

Najače mi je kad srbi kažu da mi imamo kompleks od njih u sportu hahahah.Po kojoj to logici nek mi netko objasni.Krenimo od nogometa,hrvatska je bila treća na svijetu i dva puta u četvrt finalu eura,više je puta bila na velikim natjecanjima nego sve ekipa zajedno iz bivše juge.Ispala od juge a ne od srbije i to je u obje tekme hrvatska bila puno bolja,u beogradu 0-0 s tim da smo totalno dominirali,sječam se da je i struje nestalo,u zg 2-2 srbi dali iz dvije prilike 2 gola.Skijanje i rukomet ne moram ni spominjati.Srbiji svaka čast za košarku ali i mi smo bili srebrni na olimpijadi i brončani na svjetskom u košarci.Sad nas je srbija dobila u vaterpolu ali svi zaboravljaju da smo mi prošli put srbiju izbacili i bili europski prvaci.Đoletu svaka čast i ja ga volim,ali i mi smo imali ivaniševića koji je igrao u puno zahtjevnije vrijeme tenis,kad je bila veće koncentracija kvalitetnih igrača.I o kakvom sad vi kompleksu govorite?
(marko, 26. januar 2012 23:12)

marko ne mogu da verujem sta pricas,poredis jednog Ivanisevica sa Djokovicem,decko je prvi na svetu i ima 4 slema sa samo 24 godine,kakvo je vreme bilo kada je igrao ivanisevic nije bitno,coveka se uskoro niko nece secati.U rukometu ste bolji samo bi ludak to osporio,ali ako uzmemo sada medalju(bilo koju)to ce biti ogroman uspeh za nas jer znaci da u svakom sportu(osim naravno fuce)imamo medalju.U vaterpolu na pamtim kada nismo bili u finalu a vi igrate toplo-hladno,u kosarci imamo brdo medalja,odbojku naravno nisi ni spomenuo jer ne smes(evropski prvaci i zene i muskarci).Zato brate iskuliraj i uzivaj u rukometu sutra i neka pobedi bolji

žungul

pre 12 godina

Srbija može do finala,ali neće ući u isto,jer je s druge strane jednostavno bolja ekipa.I to je to,nije sramota boriti se za 3.mjesto.

Bajko

pre 12 godina

Au bre ljudi...pa vi ko juce da ste poceli da pratite rukomet?! Hrvati su VELIKI favoriti. Nismo bez sansi (i nadam se pobedi) ali realno je da oni prodju. Ovo je kao da igramo u Zagrebu odbojku hrvati i mi...

skeptik

pre 12 godina

Pustili smo Crnogorce, pustili smo Makedonce pusticemo i vas samo da ne cmizdrite. Mi smo sampioni u toliko sportova da nam je postalo svejedno.

jozo mafijozo

pre 12 godina

Ljudi moji s obje strane, sasvim su vam krivi argumenti tko je bolji u sportu.
Jedina relevantna statistika za posljednjih 20 godina ide ovako:

- USA: 75% HR - SR 25 % (veliki preokret u korist HR)
- Rusija: 25 % HR - SR 75 % (malo smo ublažili zaostatak)
- Njemačka: 99% HR - SR 1 % (stanje isto)
- Francuska: 65 % HR - 35 % SR (preokret k`o da vam Alilović da 2 gola za pobjedu u zadnjoj minuti)
- Engleska: 1% HR - SR 1 % (stanje isto - ovi gledaju samo sebe)
- EU: 100% HR - SR 0% (ovdje smo prošli kroz čičke do pi*ke)

Manje važni sportovi:
- Italija 50/50
- Zemlje EX istočnog bloka 60/40
- Kina 1/1
- Južna Amerika 30/10
- Montenegro 30/70 (možda i povedemo do kraja utakmice)


Generalni zaključak: iako smo malobrojniji, na Olimpijadama smo neusporedivo uspješniji. Pozdrav iz hladnog Splita

Lucky Luke

pre 12 godina

Na našoj strani OGROMNA ŽELjA i ARENA. Iskustvo je podjednako, svi su već dovoljno "stari", svi igraju u najjačim ligama, ali, mislim da su naši momci gladni trofeja, a ovo im je jedinstvena prilika.
Samo još da proigra Vujin

branko

pre 12 godina

Гледао сам све мечеве и једне и друге екипе на овом првнству па ћу изнети моја запажања.
Оба голмана су бранили изванредно. Мислим да је Србија играла одбрану за нијансу боље али је Хрватска у нападу разноврснија. Надам се да су сви уочили да главне полуге хрватског напада на овом првенству нису ни Балић ни Вори који су играли доста слабије него раније. Једино је Лацковић и даље на свом нивоу. Најмоћнији део хрватског напада су изванредна крила, са обе стране и селектор Вуковић мора смислити начин да их неутралише. Ако наши не приме са крила више од 5-6 голова, били би близу победе. Ја лично мислим да ће утакмицу решити оно што коментатор ХРТа зове ''црним рупама''. То су вишеминутни периоди без постигнутог гола а и једни и други током скоро сваког меча упадају у те ''црне рупе''. Онај код кога оне буду краће трајале добиће меч! Мислим да ће меч одлучити сам рукомет и да спољни фактори (публика, судије и сл) неће бити од пресудног значаја. Ако наши буду играли одбрану као до сада а у нападу за нијансу боље, имају велике шансе. Под том нијансом подразумевам пре свега то да се не сме НИПОШТО промашити више од једног зицера, у шта убрајам и седмерце. Подразунмва се да без 5 Вујинових и бар 2 Шешумова гола нема много наде! Срећно момци. Само храбро!

Sale

pre 12 godina

Braćo Srbi, što bi štovani susjedi Hrvati rekli: Ako kanite pobediti, ne smete izgubiti. Momci, samo hladne glave,polako, strpljivo, Hrvati su mnogo,mnogo jaki. Ipak uzdam u našu motivaciju i domači teren. Hrabro momci, samo sportski. Navijači,nacionalizam je out u 21. veku i ako želite biti ozbiljno vrednovani u svetu kao civilizovana država, manite se lomljenja kola, tuče i mržnje.
Srećno Srbi !

dule

pre 12 godina

Hrvati su sigurno u poslednjih 10 god bolji u rukometu,ali kod nih je sad smena generacija i Balic i Vori nisu sto su nekad bili.Uz nas ce biti 15000 ljudi a i danas je Sv.sava dva argumenta za pobedu:-)IDEMO SRBI 3 od 3(NOLE,VATERPOLO,RUKOMET)

Boza Bogdanovic

pre 12 godina

U svakom sportu postoje favoriti na papiru. U ovom slucaju, Hrvati su favoriti, a videcemo ko ce pobediti. Njihovo vece znanje, ili srpski inat. Svojevremeno su dve drzave u Juznoj Americi zaratile posle krvoprolica na fudbalskoj utakmici. Ne smemo dozvoliti da se to desi u petak. Ako bilo kom od hrvatskih navijaca ili igraca (nedao Bog) zafali i "dlaka sa kose na glavi", nece nas oprati, ni Sava, ni Dunav.
Hrvati nista ne mogu izgubiti, posto su vec overili svoj ulazak u EU. Postoje ljudi koji prizeljkuju provokacije i sukobe, da bi smanjili nasu sansu da u martu postanemo bar kandidati. Prosle jeseni su to radili na granicnim prelazima prema Kosovu, a sada ce iskoristiti ovaj momenat. Min. policije Dacic i njegove kolege iz Beograda su DUZNI da omoguce mir, od hrvatske granice do Beograda, na samoj utakmici i u povratku. Nema nikakvih opravdanja, ako to ne urade.
Boza Bogdanovic, Bor

Hr

pre 12 godina

Nema dvojbi da je Hr ekipa jača od Srb ekipe. Da igramo 10 utakmica mi bismo dobili 8, međutim igra se jedna utakmica, pred vašom publikom i sve je moguće.
Utakmica je potpuno otvorena i šanse su 50:50.

Tko tako ne misli nije se nikad bavio nit jednim sportom i nezna da u takvim utakmicama kvaliteta slabo dolazi do izražaja.

Netreba smetnuti s uma da je Srbija na ovom prvenstvu dobila jednu Dansku, Poljsku i to prilično impresivno.

Ono kaj je evidentno je činjenica da igra Srbije, kako prolazi prvenstvo, polako pada, dok se Hrvatska igra iz utakmice u utakmicu diže. To padanje je upravo odlika slabijih momčadi, tj. dizanje odlika velikih momčadi u svim sportovima. Međutim ponavljam u jednoj utakmici je sve moguće i ona ne ide u statistiku.
Iskreno, nebi me iznenadilo niti da Hrvatska večeras razbije Srbiju (slično kao Francusku) jer ako nam krene igraći Srbije bit će samo promatraći. Ako izvedemo 6, 7 kontri Srbija puca.
S druge strane ako Srbiji krene izvana a naš blok ne proradi bit će teško.
Šteta kaj Štrlek ne igra, on je sam sposoban ovakve utakmice riješiti - istrčavanjem kontri i brzim realizacijama.

bosanac

pre 12 godina

Navijao sam za Srbiju...ali nakon ovih radnji prije utakmice i sada za vrijeme intoniranja himne je promijenilo moju odluku. Ne bih da budem na strani onih tkz. navijaca tj. huligana.

Sportski znalac!

pre 12 godina

Mislim da će pobijediti onaj tko da više golova.
(JohnnyZGB, 26. januar 2012 15:23)

Potpuno se slažem s tobom i dodao bi da će izgubiti onaj tko da manje golova - da ne bi bilo poslije nismo znali!

shojka...

pre 12 godina

У вези са зицерима сматрам да ако желимо да победимо не смемо да их промашујемо толико.. Посебно оне са 6м са позиције пивота и са крила .. Хрватски голман(Алиловић) је одличан и грешке у нападу се не смеју дозвољавати... Ако се узме у обзир да нам је напад и овако мршав(мсм на голове) одбрани морамо подићи на највиши могући ниво и са минималним бројем искључења...Нек победи бољи !!! Надамо се да ће то бити ОРЛОВИ!!
ПОЗДРАВ ИЗ ШУМАДИЈЕ !!!!!

Tosa

pre 12 godina

Odnos snage Srbije prema Hrvatske u rukometu je kao Hrvatske prema Srbiji u odbojci. Ono sto smo mi u odbojci to su oni u rukometu. Mislim da bi nasi odbojkasi dobili Hrvate u Zagrebu i da gleda 4 miliona Hrvata. To je cinjenica. Ipak u rukometu inspiracija pojedinca moze da odluci. Na primer raspolozen golman ili bek. Neke ekipe ne leze nekim drugim iako su realno slabije a mislim da mi ne lezimo Hrvatima. Igrali smo uvek tesno sa njima i kada smo zauzimali dvocifrena mesta na takmicenjima. Dakle odnos je realno 60:40 za Hrvate, uz publiku 55:45 a ako nas krene mozemo da dobijemo. Nekako mi mirisi na remi i produzetke.

skeptik

pre 12 godina

@Jovane
Imas lepo srpske ime ali ti ne pristaje da lazes. Od raspada SFRJ Srbija je bila svetski, evropski i olimpijski prvak u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu...Vi izuzev rukometa i donekle vaterploa ste smesni u ostalim sportovima.

miki

pre 12 godina

Vidim da se mnogi pozivaju na predhodnih 15-ak godina u rukometu. Pa jedna francuska je harala zadnjih 10 godina..pa gdje je sada pitam one koji se na to pozivaju. Ako Srbija odigra kao do sada, samo hladne glave ima veće šanse da pobijedi. Sve ovi o njoj, a nikako protivniku...

marina

pre 12 godina

Uopste nije bitno sto je rukomet, niti je bitno dal je kod "nas" ili kod "njih". skvos da se igra, nasli bi se razlozi za ovakva besmislena prepucavanja...Nema smisla, jer mi dobijamo, pa da su 300 puta favoriti! :D

EXPERT NA KVADRAT

pre 12 godina

Mislim da će pobijediti onaj tko da više golova.
(JohnnyZGB, 26. januar 2012 15:23)

Potpuno se slažem s tobom i dodao bi da će izgubiti onaj tko da manje golova - da ne bi bilo poslije nismo znali!
(Sportski znalac!, 26. januar 2012 18:09)

Gospodo, samo djelimično ste u pravu ... ja bih dodao još jednu stvar - čisto da budemo potpuno precizni: pobijedit će onaj tko da više (ondosno izgubit će onaj tko da manje) PRIZNATIH golova ! (igrač može zabiti gol, ali sudac ga može poništiti, dakle lopta je u mreži, gol je zabijen, ali nije priznat, jel tako?)
Dakle, pobijeđuje onaj tko da više priznatih golova od strane sudaca, a što potvrđuje zapisnički stol (i sve to se vidi na semaforu)...

Nikola

pre 12 godina

Haha citam ovu hr stampu,smesno je kako pokusavaju da naprave neku kao najvazniju utakmicu u bilo kom sportu,a sve zbog toga sto su jedino u rukometu realno jaci,mada to nista ne mora da znaci veceras.Sad kao ako pobede obrisace dominaciju srpskog sporta nad hrvatskom,tesko.Sve su stavili na ovu utakmicu,a nama je ovo sansa za 3/3,vec imamo 2/3 za danas.

Istraga

pre 12 godina

Kako je nekoliko hiljada karata otislo u ruke tapkarosa ? Policija moze ovo da raskrinka za cas , grad vrvi od tapkarosa , karata svuda samo ne na prodajnim mestima . Naravno , ispastace pravi ljubitelji sporta

Samo Rijeka

pre 12 godina

Zadnjih par dana pratim malo forume i čitam jedno te isto s obje strane...mislio sam da su Srbi možda i pametniji od nas Hrvata,a ono isti (da ne kažem šta).Tu se natežemo ko je bolji u tenisu,rukometu,hvatanju leptira...a gospodarstvo jedne i druge zemlje (kao i ponašanje djela ljudi) je na nivou talibanskih zemalja i već sljedeći tjedan ćemo svi zaboravit da je bilo tamo neko EP,a plaće će nam i dalje bit dovoljne za 15 dana u mjesecu i tako u beskraj...

veterinarBG

pre 12 godina

Hrvati su jaca i iskusnija ekipa,ako ih krene,pobedice nas...Nasi imaju publiku i domaci teren...Sve u svemu,neka pobedi bolji,a porazeni neka osvoji bronzu!
PS.Zamislite danas staru Jugu u sportu,razbijali bi!

doktor

pre 12 godina

Budimo realni i manimo se provokacija s jedne i druge strane..Zalosnio je sto je ponovo jedan spektakl poprimio politicke konotacije,a na kraju ispastaju igraci srb i cro rep.iako su verovatno ok prijatelji... Moje vidjenje je sledece.Neracunajuci fudbal,koji je nacionalni sport svih zemalja sveta,rukomet je br 1 u Hrvatskoj i oni ga zaista svake godine,s obzirom na sjajne rezultate,fanaticno prate.Kod nas da nije ovog EP ili da je negde drugde paznja bi bila tek simbolicna,jer je u Srbiji rukomet tek na 4,5 mesto po interesovanju.. Danas su Hrvati veliki favoriti,sto zbog iskustva ,sto zbog kvaliteta i oni mogu mnogo vise da izgube..Mi smo svoj cilj plasmanom u SF i kval.za OI ispunili,sada je sve bonus..Ja cu biti srecan ako uzmemo bilo koju medalj,a ako i neuzmemo necu biti razocaran.. Hrvati neka uzmu zlato ukoliko su najbolji sta je tu sporno,himna i onako svira pre svakog susreta.. Svirala je i Cavicu u Rijeci,pa Kecman u ZG Areni,pa na Maksimiru smo izbacili Hrvate u fudbalu..Jesm li ponosan zbog toga? Ja sam to vec zaboravio,zivot ide dalje.. Neka bolji pobedi!!!

Snoopy Zagreb

pre 12 godina

@Jovane
Imas lepo srpske ime ali ti ne pristaje da lazes. Od raspada SFRJ Srbija je bila svetski, evropski i olimpijski prvak u kosarci, vaterpolu, odbojci, tenisu...Vi izuzev rukometa i donekle vaterploa ste smesni u ostalim sportovima.
(skeptik, 27. januar 2012 16:20)

Ti nisi skeptik nego amnestik i još svašta...Znaš li ti tko je osvojio "salataru" u tenisu debelo prije Srbije (točnije 2005)??? Jel znaš tko je na OI u barceloni osvojio srebrnu medalju u košarci? jel znaš tko je osvojio brončanu medalju na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj? Jel da još malo nabrajam bez vaterpola i rukometa???

Megatronman

pre 12 godina

Vidim da su pocele prognoze, malo cu se udaljiti od toga jer nema smisla, ishod je najobicnije pogadjanje. No uocio sam u kladionicama jutros nesto sto bi MOGLO biti, hajde da ne kazem previse, 70% sigurno: zbroj poena, golova, vise od 46,5. Na poluvremenu na 12:12 vec se sansa za dobitak povecava. Napomena: odnosi se na hrvatske kladionice.

ja

pre 12 godina

Pa nije strasno to sto dolaze "normalni" Hrvati da navijaju, lose je to sto dolaze njihove ekstremne navijacke grupe koje su na losem glasu sirom Evrope (bbb , torcida i jos neke manje grupe) oni ce pokusati da provociraju, pa kad im nasi uzvrate samo smo mi krivi a oni ne i stvara se utisak da je Srbija los domacin. Puno srece nasim rukometasima trebace im.

doslo je vreme!!!

pre 12 godina

OK 2 od 3, zavrseno :) Sledeci molim :)))

Dobro salu na stranu, momci samo hrabro, igrajte za prestiz, cast, za sebe, za punu Arenu, za celu Srbiju, pa i ako izgubite niko nece imati sta da vam zameri. Ali s obzirom kako tece ovaj dan, mogu sam da kazem "Bice ovo dobra noc, predosecam" :)))

ВЕЛИКОСЛОВЉЕ

pre 12 godina

Ааа, ѕначи раѕумеју и ћирилицу, чим кликћу на "не препоручујем" хехе

Манекен.

pre 12 godina

Оно што је сигурно јесте да ће вечерас пасти леп гест (једна од две опције) :
1) Испричавам се суседима(њима) зато што смо победили.
2) Честита нама ако не дај Боже изгубимо.

travis bickle

pre 12 godina

Neka pobijedi bilo tko samo nemojte ljudi da opet zaratimo, i to zbog rukometa! Sport je još jednom dokazao da ne služi zbližavanju ljudi, već za jačanje mržnje i podjela između njih.

SrbiN iz MKD

pre 12 godina

SAMO POBEDA BRACO SRBI !!! Neka SPORT POBEDI nemoj nasilje ! Kad sam gledao Srbija : Makedonija i video nase zastave jednu pored drugu puno mi je bilo srce :) Da pobedimno hrvate kako dolikuje i ispratimo kuci kako pravi domacini..to ce vise da ih boli !!

skblzzzzz

pre 12 godina

vidim pršte kompleksi na sve strane. mi osvojili ovo, mi osvojili ono, vi ste nas prvi tukli, nja nja nja. koji vi, koji mi? svi koji pišu komentare po forumima ne znaju ni koja im je lijeva, koja desna ruka, ali kad neki tamo sportaši s kojima slučajno dijele državljanstvo pobijede u bilo kojem sportu - MI smo pobijedili! jes' baš, bez vas/nas ne bi imali šanse.

Zagreb

pre 12 godina

Da postoji neka "sportska vaga", možda bi mogla izmjeriti tko je u čemu bolji. Ovako, neka si svatko misli da je bolji u ovome ili onome sportu (nažalost, ni Hrvati ni Srbi se ne natječu u tome da bolje rade, više zarađuju i žive civiliziranije). Kao što je već netko ovdje napisao, pobijedit će onaj tko da više, a primi manje golova. A sutradan će se Sava i dalje ulijevati u Dunav, isto kao i Morava ... Jedni će biti radosni, drugi malo manje, al' dovoljno žalosni kad pogledaju koliko zarađuju i kako žive ... Uzdravlje, i uživajte ...

blebetalo

pre 12 godina

Mi smo bolji od vas,a vi ste od nas.Svi ste se poistovjetili koda sami igrate,a vecina vas nemoze rukometnu loptu ni u saku primit,ruka je formirana samo za tipkovnicu.Ako to nisu kompleksi,i jednih i drugih,onda sta je!?
U redu je da navijas za svoju repku,ali da se poistovjecujes...?Svako ko nezna svoj zivot zivit,zeli da je u kozi svog "heroja"!Zbogom pameti!!!

travis bickle

pre 12 godina

Evo što je George Orwell napisao o sportu prije 67 (!) godina:

"Gotovo svi današnji sportovi su natjecateljske prirode. Igrate da pobjedite, i igra ima malo smisla ukoliko ne date sve od sebe da pobjedite. Na seoskoj livadi, gdje samo odaberete strane i gdje nije prisutan lokalpatriotizam, moguće je igrati jednostavno za zabavu i vježbu; ali čim se pojavi pitanje prestiža, čim osjetite da ćete vi i neka veća zajednica biti osramoćeni ako izgubite, javljaju se najdivljiji borbeni instinkti.
Na internacionalnoj razini sport je otvoreno oponašanje ratovanja. Ali tu nije značajno ponašanje igrača, već odnos promatrača i, preko promatrača, nacija koje se dovode do bjesnila zbog tih apsurdnih natjecanja i ozbiljno vjeruju - barem kratko vrijeme - da je udaranje lopte i trčanje i skakanje za njom kušnja nacionalne vrline."

ajgor

pre 12 godina

Zadnjih par dana pratim malo forume i čitam jedno te isto s obje strane...mislio sam da su Srbi možda i pametniji od nas Hrvata,a ono isti (da ne kažem šta).Tu se natežemo ko je bolji u tenisu,rukometu,hvatanju leptira...a gospodarstvo jedne i druge zemlje (kao i ponašanje djela ljudi) je na nivou talibanskih zemalja i već sljedeći tjedan ćemo svi zaboravit da je bilo tamo neko EP,a plaće će nam i dalje bit dovoljne za 15 dana u mjesecu i tako u beskraj...
(Samo Rijeka, 26. januar 2012 22:55)


Eeee, da je za 15 dana pevao bih ...

Kuki

pre 12 godina

Prvo, cestike bivsim republikama Juge na sjajnom rezlutatu, cetiri od sest. Veceras treba da uzivamo u utakmici, pa neka pobedi bolji. Nadam se da ce to da Bude Srbija. Pozdrav za zapadne komsije, navijam za vas u sledecoj utakmici. Samo, bolje cu da navijam ako budete igrali za trece mesto.