Košarka 89

Petak, 24.06.2011.

02:25

Jan Veseli šesti, ide u Vašington

Košarkaš Partizana mt:s Jan Veseli kao šesti 'pik' na NBA draftu izabran je od Vašington Vizardsa.

Jan Veseli šesti, ide u Vašington IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

rade

pre 12 godina

Bravo Wesely svaka čast,hvala ti na svemu što si dao za Partizan,nema veza što je Čeh,šta uvek mešate politiku.Zato ste vi svi težki patrioti a taj patriotizam vas je vratio 20 godina unazad.Onaj Mačvan ne može Weselyju ni do kolena. Ne mogu da verujem,da ste toliko ljubomorni na Partizan i njegove igrače.I iz inata će opet sledeće godine uzeti sva tri trofeja,pa možda opet uđe na Final Foue a Ganciji i Apotekari neka igraju košarku na Malom Kalemegdanu.Živeo Partizan i majka Srbija.Pozdrav od GROBARA IZ SLOVENIJE.

koloseum

pre 12 godina

veseli nije novi kirilenko,jedan je mr.everything, veseli je novi damir markota. mislite da ce zbog dobrog odraza imati neku prednost. to mu tamo nece biti nikakva prednost jer tamo ljudi od metar i po imaju odraz ko on. suta nema,odbrane nema,ne moze da cuva ni trojku koja je brza od njeg, a pogotovo 4 koja je jaca od njeg. u nba da igras a da nemas odbrane, mos se pozdravit s tim, da si dzordan a da nemas odbrane nebi igrao a dzordan je bezbroj puta bio u najboljoj petorci lige a jednom je bio istovremeno izabran i kao najbolji igrac i kao najbolji odbrambeni igrac.

Compay S.

pre 12 godina

(blink, 24. jun 2011 23:22)

Decko pa ti si neki prorok cim znas kako ce on proci za 3 meseca, 6, godinu dana.. Svaka ti cast.
I da, ako Veseli nije dominirao nasom ligom, koji to kosarkas jeste?

andromeda

pre 12 godina

Najbolji deo drafta - pratiti koga ce Minesota da izabere sa 20-tim pikom na canishoopus (Minesota) sajtu.
- sa #20 pikom su uzeli Donatas Motiejunasa, ali su ga odmah trejdovali za pik #23, pik #38, 2013 pik iz prve runde (zasticen) i Bred Milerov ugovor
- Sa #23 pikom su uzeli Nikolu Mirotica i odmah ga trejdovali u Cikago za pik #28 i pik #43
- Sa #28 pikom su uzeli Norris Cole-a i odmah ga trejdovali u Majami za pik #31 i buduci pik iz druge runde
- Sa #31 pikom su uzeli Bojan Bagdanovica i odmah ga dali Nju Dzersiju za pare
- Sa #38 su uzeli Chandler Parsonss i odmah ga dali/vratili Hjustonu za pare
- Sa #43 pikom su uzeli Malcolm Lee-a (u ovom trenutku su navijaci Minesote, iscrpljeni od lozenja na X igraca za redom koje je Kahn uspeo da trejduje posle 5 minuta, molili Boga da Kahn prestane da trejduje i da konacno dobiju jednog igraca)
- Onda su kupili pik #57 i uzeli Targuy Ngombo-a za koga se ispostavilo da ima 26, skoro 27 godina (a ne 21 kako je tvrdio) i da nije smeo uopste da se prijavi za draft
Sada ocekujem zilion sala na racun Kahna.

blink

pre 12 godina

@ Compay S

Ja ne gledam plitko, vec realno:)

Tvoja sira slika je subjektivna odnosno navijacka, moja je samo realna...
Pa on nije dominirao ni u nasoj ligi, a da ne spominjem evroligu, a dominirace u NBA:)) On nije smeo, da je toliki kvalitet, u nasoj ligi da bude ispod 20 poena po utakmici i desetak skokova...
Ne igra on kosarku od juce... Ocajna tehnika, ocajan sut , nema fizicku snagu... ima tu neku skocnoct i eksplozivnost, sto je moglo i da bude neka prednost u Evropi, ali ide u ligu u kojoj ce i po tim parametrima biti medju prosecnim... Igrace minut- dva tamo... Plafon. I to druge sezone, posto ce prvu presedeti na klupi...
Iskreno bih voleo da gresim, ali...

PimPong

pre 12 godina

Sto se tice Washington-a, to je odlicna sredina za njega da se dokaze. Igrace sa jednim od najperspektivnijih mladih igraca (Wall-om), a na njegovoj poziciji su igraci koji kubure sa povredama i koje druge ekipe ne zele (npr. Lewis). Sigurno ce da dobije priliku da se dokaze, e sad, da li ce se dokazati ili nece, to je do njega i njegovog rada.

Imp

pre 12 godina

Kad vec nabrojaste sve Evropljane od 20. do 60.mesta,zasto niste pomenuli Nikolu Vucevica,koji je bio odlican 16.pik !? Ili su mozda Litvanci ili lazni Spanac Mirotic bitniji od njega? Da ne pominjem ostale marginalce.

Sve najbolje Veselom,ali i nasem Macvanu,gde god igrao.

neđo

pre 12 godina

A što je s onim bosancem vučevićem ili kako se zove. Jel on srbin ili šta. Od ovog čeha nema koristi kad igra za češku. Da je bar partizan kakve pare dobije za nj još ajde. A đe je miličić, izbornik kuka za nekim ruduljicom a miličića ne zove, šta se onog vujačića iz slovenije ne nagovori da igra za srbiju kad je srbin. I onaj dragić, pavlović, radmanović. Ima li netko u tom savezu tko brine o takvim stvarima. To je sve za ništa, pa daj uzmi mobitel nazovi ljude i pitaj oćeš igrat za srbiju. Nema nikakve štete od toga.

paradox

pre 12 godina

kako ste svi naporni i dosani, strasno....Veseli ja igracina-kraj price(iako sam Zvezdas).Sve najbolje mu zelim u NBA, i ne sumnjam da ce uspeti....

www.worldofbasketball.org

pre 12 godina

Alal vera za Jana Veselog. Neka je sa srecom majstore. Prognoze su se obistinile da ce biti vrlo visoko kotiran. Hvala za sve sto si uradio u Partizanu.

Patrick Ewing

pre 12 godina

Bože kakvih komentara sve neću pročitati ovde.
Recimo Compay S. kaže da je mačvan anoniman igrač! Alo momče, dečače znaš li ti ko je Mačvan?
http://www.nbadraft.net/2009-nike-hoop-summit-recap

Obrati pažnju na datum najprestižnije utakmice mladih igrača! Svet protiv srednjoškolskih igrača. Godina je 2009, Mačvan donosi gotovo sam pobedu timu sveta! Američki stručnjaci su o njemu mnogo više znali njego o Veseliju, koji se probio tek prošle godine. Na draftu je Mačvan biran kao izlazno godište, nije morao da se prijavi, kao što se i nije prijavio!
I neka mi neko objasni od vas ½poznavaoca košarke½ (navijača partizana) po čemu bi Veseli trebao biti prvi pik, kao što reče neko? Statistika mu nije uopšte sjana, nije bolji od mnogih koji su birani iza njega (Jimmer Fredette recimo je najbolji NCAA igrač i strelac)
Koliko ste nerealni da to nije normalno. Naravno na vest se javilo 90% navijača Partizana što je i očekivano, ali dajte, budite malo realniji!

Compay S.

pre 12 godina

Nije se borio za srpski tim nego za tim iz Srbije, a za srpsku košarku se nije borio uopšte.
(dule, 24. jun 2011 14:07)

Nije sija nego vrat. Pod srpskim timom smatram svaki klub iz Srbije. A ako mislis da ulazak u F4 Evrolige nije nikakav uspeh za srpsku kosarku onda nemamo o cemu vise da raspravljamo.

A za tebe (blink, 24. jun 2011 14:50) par pitanja..
Amerika u svojoj istoriji i trenutno nije imala centre kao sto su Divac, Krstic, Milicic...? Nije imala sutere kao sto su Stojakovic, Djordjevic, Djinobili...? Pa, igrace poput Kukoca, Kirilenka, Sabonisa, Radje..?
Od svih igraca iz Evrope moze se naci bolji amer, ali ako bi NBA igrali samo amerikanci tesko da bi bilo zanimljivo kao sto je sada sa igracima sa drugih kontinenata. Evropljani prave razliku u NBA. Ameri misle da je Veseli novi Kirilenko, a svi znaju kakav je on trag ostavio u NBA. Nemoj toliko plitko razmisljati..

trsa

pre 12 godina

A od Veselog nije imala koristi? A F4 prosle godine? Strasno. Vidi sinak, kada Macvan bude nasu i NLB ligu cinio atraktivnijom i ujedno zanimljivijom nego sto jeste onda se javi da uporedjujes ova dva igraca. Znamo mi da bi ti i svi lukicevi puleni voleli da ovde nema vesti o igracima Partizana ali sta ces, neko je popularniji od evropskog i svetskog prvaka pa razumem tvoju frustraciju.
(Compay S., 24. jun 2011 14:18)
Decko je jednostavno, prosek - proseka! A dodirnih tacaka nemam ni sa Zvezdom, a kamo li sa Partizanom... ...Poenta je da je Macvan REPREZENTATIVAC SRBIJE, a Ovaj, niti je, niti ce biti... Sto je odigrao, odigrao je, i to je to. Zdravo - cao!!! A to sinak, ja sam makar 5 godina stariji od tebe...

milan

pre 12 godina

muka mi je od Velikih Srba što pljuju po drugima misleći da se tako postaje veliki čovek! Ako su takvi Srbi onda ja ne želim da budem to! Stidite se što vam pamet dozvoljava da mešate sport i nešto što samo vi znate kako se zove. Jan je veliki sportista, proslavio Srbiju!

Compay S.

pre 12 godina

Koga je briga za Cheha!
Bolje da ste napisali nesto vise, o nasem Macvanu! Od njega ce nasa kosarka "mozda" imati neke koristi!
(trsa, 24. jun 2011 12:51)
A od Veselog nije imala koristi? A F4 prosle godine? Strasno. Vidi sinak, kada Macvan bude nasu i NLB ligu cinio atraktivnijom i ujedno zanimljivijom nego sto jeste onda se javi da uporedjujes ova dva igraca. Znamo mi da bi ti i svi lukicevi puleni voleli da ovde nema vesti o igracima Partizana ali sta ces, neko je popularniji od evropskog i svetskog prvaka pa razumem tvoju frustraciju.

dule

pre 12 godina

(Compay S., 24. jun 2011 12:38)
Nije se borio za srpski tim nego za tim iz Srbije, a za srpsku košarku se nije borio uopšte.
A komentarišem zato što sam očekivao da će vest biti ili o NBA draftu uopšte, što znači da će najveća pažnja biti prvih par pikova, ili o našim na draftu, tj Mačvan.

Leksa

pre 12 godina

Kad je Honza (neznam zasto ali svi Janovi u Ceskoj su automatski od miloste Honze) ovo komentarisao za cesku televiziju, iznenadio sam se kako lose prica ceski sa jakim srpskim naglaskom. Gore od mene, a ja sam ceski naucio kad sam bio jos stariji od njega?!

blink

pre 12 godina

Veseli da postane dominantan igrac u NBA?!?!?!
Kakve gluposti se sve ovde mogu procitati:)))
Zelim mu svako dobro, ali visak samopouzdanja ce ga, u ovom slucaju, kostati mnogo presedenih minuta na klupi i igranja na kasicicu. Ako se i za to izbori.
Umesto da je bio malo realniji i ostao u Evropi i igrao, on zapucao tamo gde takvih kao on ima na tone:) I jos za razliku od njega imaju i sut, tehniku, dribling... fizicku snagu:)
Najgori potez sto je mogao da napravi.

dude

pre 12 godina

Jedan od najslabijih draftova u zadnjih 20-ak godina, sem Irvinga tesko da ce jos neki igrac imati znacajnu ulogu u rookie sezoni. Za mene je iznenadjenje sto je Knight pao na tek 8. poziciju, s obzirom da se radi o igracu koji ima mozda i najveci potencijal na ovom draftu. Napravljeni su i neki trejdovi, najznacajniji su S.Jackson u Bucks-e, Felton u Portland, R.Fernandez u Dallas, G.Hill u Pacers-e...

srdjan

pre 12 godina

Svaka cast Jan,hvala za sve,ali nisi vise deo partizana,zaboravices nas cim dobijes tamo prvu platu,tako da mislim da je ova vest nije potrebna. aj

Kantardzija, ubedjeni srpski nacionalista

pre 12 godina

Bas lepo sto jutros saznah da je i srpstvo merljiva kategorija, kao, recimo, nivo ulja u automobilu.
Hvala vam.

Blu box

pre 12 godina

@Patrick Ewing,svaka cast! Pre 7*8 nedelja sam navijao da ode u Wasington zbog asistencija Jona Vol-a i zbog stvarnog pobednika u zakucavanju Dzavala Mekgi-ja,a sto tek lupa banane, ili sastavi igraca s parketom ili lopta odleti u 7 red tribina. I dalje ne verujem da u tekstu nije spomenut gore pomenuti dvojac. Nasem Janu treba dobar plej i da istakne svoje najbolje kosarkaske osobine: mocna kucanja i blokade, uz njih ce to moci da ostvari. Sretno Jane Srbineee!!! P. S. ne znam kakva je struka u Wasingtonu?

palop

pre 12 godina

Verovatno nece mnogo igrati prve sezone zbog Luisa, ali neka ga barem Luis nauci da sutira ko covek pa onda moze u penziju jer Jan preuzima!!

Spartakus

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
Šta je interes srpske košarke? Da nije KK Sledeća Sezona? Hhahahaha. Provokacija. Pa zar ne vidiš da je Tole namestio članak :)đ Auuuuuu, fatamorgana!

peki

pre 12 godina

Američki novinari ga već zovu evropski Blake Griffin, sigurno će napredovati u wizardsima, oni su mlad tim a John Wall je talentovani plej, biće dobrih asistencija i zakucavanja

Compay S.

pre 12 godina

Meni ova vest ništa ne znači jer niti navijam za Češku niti mi Partizan išta znači. a to koliko je veći Srbin od većine Srba, to ćete još videti (i ako može po čemu je on tačno veći Srbin od većine Srba).
(dule, 24. jun 2011 10:25)
Ako ti ova vest nista ne znaci zasto uopste ulazis da je citas, i da citas komentare? To koliki je 'srbin' pokazao je na terenu jer se srcem borio za srpski tim i srpsku kosarku. Decko koji je u Partizanu najvise od svih pokazivao koliko mu znaci pobeda.
A ovi sto spominju crnogorsku zensku kosarku na vestima o Janu, mogu samo da se zapitaju koliko su normalni.
A ovi sto pisu za Macvana i sto zele vecu ves od ove.. Znate kada cete je dobiti.. onda kada se o Macvanu bude toliko pricalo kako kod nas tako i u Evropi kao o Janu. Macvan je bukvalno anoniman igrac jer je najbolje pokazao u Hemofarmu, ekipi koja godisnje izbaci jednog dobrog igraca. Malo samo razmislite pre no sto lupite komentar, cisto da vam se ne smeju ljudi.

eee

pre 12 godina

A šta su to Radmanović i Miličić uradili za srpsku košarku pa da ih neko uopšte pominje? Veseli godinama na najbolji mogući način predstavlja srpsku košarku, jer se zna da je on izdanak naše košarkaške škole, a 10 puta je veći Srbin od pomenute dvojce zajedno. I tvrdim ti da će napraviti mnogo bolju karijeru od njih iz razloga što dečko ima srce. A za nekoliko godina kad postane domonantan NBA igrač ljudi će pričati: e to je onaj mali što ga je trenirao Dule Vujošević, veliki srpski trener.
Veseli, sve najbolje legendo!
(Đorđe, 24. jun 2011 10:10)
- U tome je problem nas Srba... ...Svi su nam bolji od NASIH!
Ali dobro, to je ona prica... ...vratice se... ...da ali sa 35godina!

vitez koja

pre 12 godina

Sama situacija u kome voditelj kaže da Vesely dolazi iz Srbije meni mnogo znači...A da ne govorim meni kao Srbinu šta je značilo kada je naš tim srcem predvodio u F4,a vi isti oni koji ostavljaju komentare navijali za Olimpiakos...
Šta je dečko učinio za srpsku košarku ti takvi ljudi nikad neće ni shvatiti kada umesto srpskog tima navijaju za grčki, ruski,italijanski,izraelski...zato slobodno pokažite vaše lice tim komentarima...Ne znam kako da vas nazovem Španci,Turci,Grci...
Ovo je deo njegovog intervjua od sinoć:
Kako to da su vas u Srbiji prihvatili iako je poznato da su to ljudi koji imaju veliki nacionalni ponos?
- Srbije je moj dom. Ljudi pričaju sa mnom kao da sam Srbin. Niko me ne tretira kao stranca, već kao domaćeg igrača.
A PARTIZAN JE I DALJE KLUB KOJI JE NAJVIŠE IGRAČA DAO NBA!!!

zelimir

pre 12 godina

srecno Jane!decko je odnosom prema igri i klubu osvojio navijace i dobio oprostaj kakav nisu imali mnogo veci igraci od njega!morace mnogo da radi na sutu i igri 1 na 1,nadam se da ce dobiti pravu sansu da igra!posebna prica su oni kojima smeta ova vest!

stefan

pre 12 godina

crnogorski reprezentativac vucevic je izabran kao 16.pik od strane filadelfije...ne znam zasto ga niste pomenuli,sve evropske pikove ste nabrojali...a to sto niste napisali nista o EP za zene u poljskoj je sramota...crna gora,zemlja koja ima 37 registrovanih kosarkasica je usla u cetvrtfinale,nije porazena do sada...mozda je to razlog sto ne pisete o eurobasketu? bitno je da ste naglasili da je "crnogorac" mirotic izabran na draftu.

Reggie Lee

pre 12 godina

Samo da Ameri ne provale prezime pa ga ne pocnu zvati GAY.Za Macvana-ne znam koji djavo je uopste isao na draft a sigurno je znao da ce biti tako nisko plasiran,koja je svrha uopste,igras u makabiju,tuci se,bori se,koji ce ti draft u ovom trenutku!?

Đorđe

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
A šta su to Radmanović i Miličić uradili za srpsku košarku pa da ih neko uopšte pominje? Veseli godinama na najbolji mogući način predstavlja srpsku košarku, jer se zna da je on izdanak naše košarkaške škole, a 10 puta je veći Srbin od pomenute dvojce zajedno. I tvrdim ti da će napraviti mnogo bolju karijeru od njih iz razloga što dečko ima srce. A za nekoliko godina kad postane domonantan NBA igrač ljudi će pričati: e to je onaj mali što ga je trenirao Dule Vujošević, veliki srpski trener.
Veseli, sve najbolje legendo!

dule

pre 12 godina

Meni ova vest ništa ne znači jer niti navijam za Češku niti mi Partizan išta znači. a to koliko je veći Srbin od većine Srba, to ćete još videti (i ako može po čemu je on tačno veći Srbin od većine Srba).

Mare grobarcina ona najgora!!!!!

pre 12 godina

.....Mnogo mi je zao sto vise verovatno nikada necu da te gledam u pioniru i areni... Nema vise naseg Veselog da lomi obruce i da podize grobare sa stolica.
VOLI TEBE TVOJ JUG I SRECNO TI BILO......:(

BOBANKO

pre 12 godina

Petre,kakav ti je komentar to da je on Ceh i sve ostalo.On je toliku paznju zasluzio svojim ponasanjem i borbenoscu,zeljom.A u svakom intervju koji je dao spomenuo je kako su Srbi sjajni ljudi,da ga citiram `OVDE SU LJUDI ZIVA VATRA I CAST MI JE DA IGRAM U PARTIZANU U SRBIJI`.Niko od stranaca koji je ovde igrao u bilo kom sportu nije toliko hvalio svoj klub,Beograd,Srbiju,ljude ovde.Da smo svi mi kao Veseli ne bi nam ovako lose bilo.Da te pitam jos nesto,je l`ti mislis da je slucajno sto su ga navijaci onako emotivno ispratili. P.S. Jan,hvala na svemu i sve najbolje u DC-u. Ti si legenda u svakom smislu.

deda

pre 12 godina

Ja ne znam zasto se svi lozite na Veselog...mislim ok je decko, super zakucava i sve to, ali ja ni jednom nisam video da on ima neki sut, da asistira ili da resava utakmice...mada on i jeste jedan najobicniji NBA igrac...

GROBAR

pre 12 godina

Ako je Valancijunas bolji od Veselija ja cu da se ubijem odmah,a i ovi ispred njega sigurno nisu bolji,jedino Kanter moze da mu parira,po meni je Veseli trebao da bude 1 pik jer ni jedan igrac ispred njega na draftu ne moze da doprinese ekipi kao sto moze Vesely.A ovaj slovak Cehovski sto dalizi u Partizan je neverovatan talenat,ima predispozicije i zakucava kao Jan a uz to ima fenomenalan sut,inace je visok 208!

ООО ЈАНЕ СРБИНЕ

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
У интересу Српске кошарке је да ти што више нас забибер "Не препоручујем".

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Како ми је драго.....свака част легендо, хвала за све и срећно.....као што неко доле рече осјећам као да је Србин....и да одеш једног дана у Лејкерсе и освојиш прстен.....живио и Бог те благословио!!!

Vucevic

pre 12 godina

Da dodam jos i Nikolu Vucevica (sine Bore, proslavljenog igraca Bosne) koji je odabran u prvoj rundi od Filadelfije. To je 'nas' najbolji pik ove godine.

petar

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?

Gagi

pre 12 godina

Čeka ga i John Wall,budući allstar.Wizardsi prave mlad i snažan tim,i čini mi se Veseli nije mogao bolje da prođe,u celini.Problem je,što ima Luisa na trojci,ali ionako neće imati veliku minutažu u prvoj sezoni,a mnogo će naučikti od njega.

Ralemvp

pre 12 godina

Moracu da navijam i za Vizardse od sledece sezone.Kako se borio u Partizanu i koliko voli klub i navijace,veci je Srbin od vecine Srba u nasoj drzavi.Nadam se da ce se puno puta cuti-Wall za Veselog,kakvo zakucavanje!

Vlada Calgary

pre 12 godina

J. Crawford (PG,SG), M. Evans (SG/SF) i N. Young su (SG) i vrlo retko igraju na poziciji SF, pa zaista ne vidim kako ce njihovo prisustvo uticati za ceha. Sa druge strane i R. Lewis i A. Blatche su skloni povredama tako da bi se gvozdenom mogle karte i "lepo otvoriti"

Patrick Ewing

pre 12 godina

Redosled prvih deset pikova je potpuno očekivan sem dva slučaja:
Možda je Kemba Walker trebao biti bolje plasiran, ali je lošim work-outima sebi spustio cenu i pao na deveto mesto.
Iznenađenje je i tek deveto mesto Brandon Knighta, koji je ipak drugi najpolji PG na draftu.
Svaka čast našem Mačvanu koji je izabran kao 54. pik od strane Cavsa.
Na njegovoj poziciji igra možda i najperspektivniji igrač tima J.J.Hickson, ali verujem da će Mačvan uspeti da se tamo izbori za solidnu minutažu, ako uopšte ode u NBA ove godine.
Vesely šesti pik, očekivano, kao što sam i predvideo.

Vesely ide u Washington, kao šesti pik, ako ga neko pre ne izabere, što je malo verovatno

(Patrick Ewing, 23. jun 2011 18:57)

Odlična sredina za njega posle odlaska Arenasa i najboljeg igrača prošlogodišnjeg drafta J.Walla. Uz McGheea, Walla i Veselyja tim Washingtona će biti izuzetno atraktivan ove godine. Treba im samo malo vremena i neosporni talenat će doći do izražaja

Joca

pre 12 godina

Sve najbolje Jan! Zaista se nadam da ce imati dobru sezonu,samo mora jako vredno da radi i radi i radi.Jedino tako ce uspeti tamo,a i nadam se da cemu coach dati dovoljno vremena na parketu da pokaze sta sve zna i ume. S Eto nek se ugleda na radnog Durentulu:))

Nenad

pre 12 godina

Bravo za Veselog! Nadam se da ce izboriti mesto u timu pored Rasarda Luisa, a mozda mu se posreci pa Luisa trejduju negde..
Pratio sam draft do 15. pika, mozda jedino iznenadjenje niska pozicija Kawhi Leonarda, koji je tek 15.

juca

pre 12 godina

Srecno Vesely u novoj sredini. Nadamo se da ces pruzati dobre partije i u NBA ligi i da ces se izboriti za mesto u timu. Sve najbolje ti zele pravi ljubitelji kosarke

rdj4

pre 12 godina

Fino,fino...Mislim da ce imati prostora za igru i ocekujem nestvarna kucanja na paseve Vola...I daj Boze da ga gledamo sledece godine na takmicenju u zakucavanjima...:)
Bas mi je drago, imam osecaj kao da je Srbin otisao u NBA...:)

P.F.C

pre 12 godina

Ajmo Veseli pokazi im kako se kuca..jedva cekam takmicenje u zakucavanju koji Blejk Grifin pa Veseli ce da preskoci kamion...odlicna ekipa za Veselog igraju brzu kosarku i tu ce Veseli da dodje do izrazaja sve sto treba da urade je da bace loptu u vazduh a za ostalo ce se pobrinuti Veseli.. jos jednom hvala za tri prelepe godine

dule

pre 12 godina

Pristojno mesto za Jana,siguran sam da ce ga opravdati u sledecoj sezoni... Drago mi je sto je Partizan izbacio jos jednog igraca kao sto je Veseli, srecno majstore i da pretvoris onu pozersku publiku u ,,huligane" svojim zakucavanjima!

drmalo

pre 12 godina

Odlična ekipa za Jana! Imaće prostora da dodje do izražaja, verujem da će svojim fizičkim predispozicijama i zalaganjem biti izuzetno atraktivan i koristan igrač...očekujem njegovu eksploziju tek od druge sezone! Napred Jan, Srbi su uz tebe!

Ralemvp

pre 12 godina

Moracu da navijam i za Vizardse od sledece sezone.Kako se borio u Partizanu i koliko voli klub i navijace,veci je Srbin od vecine Srba u nasoj drzavi.Nadam se da ce se puno puta cuti-Wall za Veselog,kakvo zakucavanje!

Đorđe

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
A šta su to Radmanović i Miličić uradili za srpsku košarku pa da ih neko uopšte pominje? Veseli godinama na najbolji mogući način predstavlja srpsku košarku, jer se zna da je on izdanak naše košarkaške škole, a 10 puta je veći Srbin od pomenute dvojce zajedno. I tvrdim ti da će napraviti mnogo bolju karijeru od njih iz razloga što dečko ima srce. A za nekoliko godina kad postane domonantan NBA igrač ljudi će pričati: e to je onaj mali što ga je trenirao Dule Vujošević, veliki srpski trener.
Veseli, sve najbolje legendo!

dule

pre 12 godina

Pristojno mesto za Jana,siguran sam da ce ga opravdati u sledecoj sezoni... Drago mi je sto je Partizan izbacio jos jednog igraca kao sto je Veseli, srecno majstore i da pretvoris onu pozersku publiku u ,,huligane" svojim zakucavanjima!

ООО ЈАНЕ СРБИНЕ

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
У интересу Српске кошарке је да ти што више нас забибер "Не препоручујем".

P.F.C

pre 12 godina

Ajmo Veseli pokazi im kako se kuca..jedva cekam takmicenje u zakucavanju koji Blejk Grifin pa Veseli ce da preskoci kamion...odlicna ekipa za Veselog igraju brzu kosarku i tu ce Veseli da dodje do izrazaja sve sto treba da urade je da bace loptu u vazduh a za ostalo ce se pobrinuti Veseli.. jos jednom hvala za tri prelepe godine

BOBANKO

pre 12 godina

Petre,kakav ti je komentar to da je on Ceh i sve ostalo.On je toliku paznju zasluzio svojim ponasanjem i borbenoscu,zeljom.A u svakom intervju koji je dao spomenuo je kako su Srbi sjajni ljudi,da ga citiram `OVDE SU LJUDI ZIVA VATRA I CAST MI JE DA IGRAM U PARTIZANU U SRBIJI`.Niko od stranaca koji je ovde igrao u bilo kom sportu nije toliko hvalio svoj klub,Beograd,Srbiju,ljude ovde.Da smo svi mi kao Veseli ne bi nam ovako lose bilo.Da te pitam jos nesto,je l`ti mislis da je slucajno sto su ga navijaci onako emotivno ispratili. P.S. Jan,hvala na svemu i sve najbolje u DC-u. Ti si legenda u svakom smislu.

rdj4

pre 12 godina

Fino,fino...Mislim da ce imati prostora za igru i ocekujem nestvarna kucanja na paseve Vola...I daj Boze da ga gledamo sledece godine na takmicenju u zakucavanjima...:)
Bas mi je drago, imam osecaj kao da je Srbin otisao u NBA...:)

Mare grobarcina ona najgora!!!!!

pre 12 godina

.....Mnogo mi je zao sto vise verovatno nikada necu da te gledam u pioniru i areni... Nema vise naseg Veselog da lomi obruce i da podize grobare sa stolica.
VOLI TEBE TVOJ JUG I SRECNO TI BILO......:(

vitez koja

pre 12 godina

Sama situacija u kome voditelj kaže da Vesely dolazi iz Srbije meni mnogo znači...A da ne govorim meni kao Srbinu šta je značilo kada je naš tim srcem predvodio u F4,a vi isti oni koji ostavljaju komentare navijali za Olimpiakos...
Šta je dečko učinio za srpsku košarku ti takvi ljudi nikad neće ni shvatiti kada umesto srpskog tima navijaju za grčki, ruski,italijanski,izraelski...zato slobodno pokažite vaše lice tim komentarima...Ne znam kako da vas nazovem Španci,Turci,Grci...
Ovo je deo njegovog intervjua od sinoć:
Kako to da su vas u Srbiji prihvatili iako je poznato da su to ljudi koji imaju veliki nacionalni ponos?
- Srbije je moj dom. Ljudi pričaju sa mnom kao da sam Srbin. Niko me ne tretira kao stranca, već kao domaćeg igrača.
A PARTIZAN JE I DALJE KLUB KOJI JE NAJVIŠE IGRAČA DAO NBA!!!

juca

pre 12 godina

Srecno Vesely u novoj sredini. Nadamo se da ces pruzati dobre partije i u NBA ligi i da ces se izboriti za mesto u timu. Sve najbolje ti zele pravi ljubitelji kosarke

Gagi

pre 12 godina

Čeka ga i John Wall,budući allstar.Wizardsi prave mlad i snažan tim,i čini mi se Veseli nije mogao bolje da prođe,u celini.Problem je,što ima Luisa na trojci,ali ionako neće imati veliku minutažu u prvoj sezoni,a mnogo će naučikti od njega.

drmalo

pre 12 godina

Odlična ekipa za Jana! Imaće prostora da dodje do izražaja, verujem da će svojim fizičkim predispozicijama i zalaganjem biti izuzetno atraktivan i koristan igrač...očekujem njegovu eksploziju tek od druge sezone! Napred Jan, Srbi su uz tebe!

zelimir

pre 12 godina

srecno Jane!decko je odnosom prema igri i klubu osvojio navijace i dobio oprostaj kakav nisu imali mnogo veci igraci od njega!morace mnogo da radi na sutu i igri 1 na 1,nadam se da ce dobiti pravu sansu da igra!posebna prica su oni kojima smeta ova vest!

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Како ми је драго.....свака част легендо, хвала за све и срећно.....као што неко доле рече осјећам као да је Србин....и да одеш једног дана у Лејкерсе и освојиш прстен.....живио и Бог те благословио!!!

Nenad

pre 12 godina

Bravo za Veselog! Nadam se da ce izboriti mesto u timu pored Rasarda Luisa, a mozda mu se posreci pa Luisa trejduju negde..
Pratio sam draft do 15. pika, mozda jedino iznenadjenje niska pozicija Kawhi Leonarda, koji je tek 15.

GROBAR

pre 12 godina

Ako je Valancijunas bolji od Veselija ja cu da se ubijem odmah,a i ovi ispred njega sigurno nisu bolji,jedino Kanter moze da mu parira,po meni je Veseli trebao da bude 1 pik jer ni jedan igrac ispred njega na draftu ne moze da doprinese ekipi kao sto moze Vesely.A ovaj slovak Cehovski sto dalizi u Partizan je neverovatan talenat,ima predispozicije i zakucava kao Jan a uz to ima fenomenalan sut,inace je visok 208!

Patrick Ewing

pre 12 godina

Redosled prvih deset pikova je potpuno očekivan sem dva slučaja:
Možda je Kemba Walker trebao biti bolje plasiran, ali je lošim work-outima sebi spustio cenu i pao na deveto mesto.
Iznenađenje je i tek deveto mesto Brandon Knighta, koji je ipak drugi najpolji PG na draftu.
Svaka čast našem Mačvanu koji je izabran kao 54. pik od strane Cavsa.
Na njegovoj poziciji igra možda i najperspektivniji igrač tima J.J.Hickson, ali verujem da će Mačvan uspeti da se tamo izbori za solidnu minutažu, ako uopšte ode u NBA ove godine.
Vesely šesti pik, očekivano, kao što sam i predvideo.

Vesely ide u Washington, kao šesti pik, ako ga neko pre ne izabere, što je malo verovatno

(Patrick Ewing, 23. jun 2011 18:57)

Odlična sredina za njega posle odlaska Arenasa i najboljeg igrača prošlogodišnjeg drafta J.Walla. Uz McGheea, Walla i Veselyja tim Washingtona će biti izuzetno atraktivan ove godine. Treba im samo malo vremena i neosporni talenat će doći do izražaja

Vlada Calgary

pre 12 godina

J. Crawford (PG,SG), M. Evans (SG/SF) i N. Young su (SG) i vrlo retko igraju na poziciji SF, pa zaista ne vidim kako ce njihovo prisustvo uticati za ceha. Sa druge strane i R. Lewis i A. Blatche su skloni povredama tako da bi se gvozdenom mogle karte i "lepo otvoriti"

Vucevic

pre 12 godina

Da dodam jos i Nikolu Vucevica (sine Bore, proslavljenog igraca Bosne) koji je odabran u prvoj rundi od Filadelfije. To je 'nas' najbolji pik ove godine.

petar

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?

Joca

pre 12 godina

Sve najbolje Jan! Zaista se nadam da ce imati dobru sezonu,samo mora jako vredno da radi i radi i radi.Jedino tako ce uspeti tamo,a i nadam se da cemu coach dati dovoljno vremena na parketu da pokaze sta sve zna i ume. S Eto nek se ugleda na radnog Durentulu:))

peki

pre 12 godina

Američki novinari ga već zovu evropski Blake Griffin, sigurno će napredovati u wizardsima, oni su mlad tim a John Wall je talentovani plej, biće dobrih asistencija i zakucavanja

Reggie Lee

pre 12 godina

Samo da Ameri ne provale prezime pa ga ne pocnu zvati GAY.Za Macvana-ne znam koji djavo je uopste isao na draft a sigurno je znao da ce biti tako nisko plasiran,koja je svrha uopste,igras u makabiju,tuci se,bori se,koji ce ti draft u ovom trenutku!?

Compay S.

pre 12 godina

Koga je briga za Cheha!
Bolje da ste napisali nesto vise, o nasem Macvanu! Od njega ce nasa kosarka "mozda" imati neke koristi!
(trsa, 24. jun 2011 12:51)
A od Veselog nije imala koristi? A F4 prosle godine? Strasno. Vidi sinak, kada Macvan bude nasu i NLB ligu cinio atraktivnijom i ujedno zanimljivijom nego sto jeste onda se javi da uporedjujes ova dva igraca. Znamo mi da bi ti i svi lukicevi puleni voleli da ovde nema vesti o igracima Partizana ali sta ces, neko je popularniji od evropskog i svetskog prvaka pa razumem tvoju frustraciju.

deda

pre 12 godina

Ja ne znam zasto se svi lozite na Veselog...mislim ok je decko, super zakucava i sve to, ali ja ni jednom nisam video da on ima neki sut, da asistira ili da resava utakmice...mada on i jeste jedan najobicniji NBA igrac...

stefan

pre 12 godina

crnogorski reprezentativac vucevic je izabran kao 16.pik od strane filadelfije...ne znam zasto ga niste pomenuli,sve evropske pikove ste nabrojali...a to sto niste napisali nista o EP za zene u poljskoj je sramota...crna gora,zemlja koja ima 37 registrovanih kosarkasica je usla u cetvrtfinale,nije porazena do sada...mozda je to razlog sto ne pisete o eurobasketu? bitno je da ste naglasili da je "crnogorac" mirotic izabran na draftu.

milan

pre 12 godina

muka mi je od Velikih Srba što pljuju po drugima misleći da se tako postaje veliki čovek! Ako su takvi Srbi onda ja ne želim da budem to! Stidite se što vam pamet dozvoljava da mešate sport i nešto što samo vi znate kako se zove. Jan je veliki sportista, proslavio Srbiju!

Patrick Ewing

pre 12 godina

Bože kakvih komentara sve neću pročitati ovde.
Recimo Compay S. kaže da je mačvan anoniman igrač! Alo momče, dečače znaš li ti ko je Mačvan?
http://www.nbadraft.net/2009-nike-hoop-summit-recap

Obrati pažnju na datum najprestižnije utakmice mladih igrača! Svet protiv srednjoškolskih igrača. Godina je 2009, Mačvan donosi gotovo sam pobedu timu sveta! Američki stručnjaci su o njemu mnogo više znali njego o Veseliju, koji se probio tek prošle godine. Na draftu je Mačvan biran kao izlazno godište, nije morao da se prijavi, kao što se i nije prijavio!
I neka mi neko objasni od vas ½poznavaoca košarke½ (navijača partizana) po čemu bi Veseli trebao biti prvi pik, kao što reče neko? Statistika mu nije uopšte sjana, nije bolji od mnogih koji su birani iza njega (Jimmer Fredette recimo je najbolji NCAA igrač i strelac)
Koliko ste nerealni da to nije normalno. Naravno na vest se javilo 90% navijača Partizana što je i očekivano, ali dajte, budite malo realniji!

Leksa

pre 12 godina

Kad je Honza (neznam zasto ali svi Janovi u Ceskoj su automatski od miloste Honze) ovo komentarisao za cesku televiziju, iznenadio sam se kako lose prica ceski sa jakim srpskim naglaskom. Gore od mene, a ja sam ceski naucio kad sam bio jos stariji od njega?!

paradox

pre 12 godina

kako ste svi naporni i dosani, strasno....Veseli ja igracina-kraj price(iako sam Zvezdas).Sve najbolje mu zelim u NBA, i ne sumnjam da ce uspeti....

Spartakus

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
Šta je interes srpske košarke? Da nije KK Sledeća Sezona? Hhahahaha. Provokacija. Pa zar ne vidiš da je Tole namestio članak :)đ Auuuuuu, fatamorgana!

Compay S.

pre 12 godina

Meni ova vest ništa ne znači jer niti navijam za Češku niti mi Partizan išta znači. a to koliko je veći Srbin od većine Srba, to ćete još videti (i ako može po čemu je on tačno veći Srbin od većine Srba).
(dule, 24. jun 2011 10:25)
Ako ti ova vest nista ne znaci zasto uopste ulazis da je citas, i da citas komentare? To koliki je 'srbin' pokazao je na terenu jer se srcem borio za srpski tim i srpsku kosarku. Decko koji je u Partizanu najvise od svih pokazivao koliko mu znaci pobeda.
A ovi sto spominju crnogorsku zensku kosarku na vestima o Janu, mogu samo da se zapitaju koliko su normalni.
A ovi sto pisu za Macvana i sto zele vecu ves od ove.. Znate kada cete je dobiti.. onda kada se o Macvanu bude toliko pricalo kako kod nas tako i u Evropi kao o Janu. Macvan je bukvalno anoniman igrac jer je najbolje pokazao u Hemofarmu, ekipi koja godisnje izbaci jednog dobrog igraca. Malo samo razmislite pre no sto lupite komentar, cisto da vam se ne smeju ljudi.

palop

pre 12 godina

Verovatno nece mnogo igrati prve sezone zbog Luisa, ali neka ga barem Luis nauci da sutira ko covek pa onda moze u penziju jer Jan preuzima!!

Kantardzija, ubedjeni srpski nacionalista

pre 12 godina

Bas lepo sto jutros saznah da je i srpstvo merljiva kategorija, kao, recimo, nivo ulja u automobilu.
Hvala vam.

Blu box

pre 12 godina

@Patrick Ewing,svaka cast! Pre 7*8 nedelja sam navijao da ode u Wasington zbog asistencija Jona Vol-a i zbog stvarnog pobednika u zakucavanju Dzavala Mekgi-ja,a sto tek lupa banane, ili sastavi igraca s parketom ili lopta odleti u 7 red tribina. I dalje ne verujem da u tekstu nije spomenut gore pomenuti dvojac. Nasem Janu treba dobar plej i da istakne svoje najbolje kosarkaske osobine: mocna kucanja i blokade, uz njih ce to moci da ostvari. Sretno Jane Srbineee!!! P. S. ne znam kakva je struka u Wasingtonu?

eee

pre 12 godina

A šta su to Radmanović i Miličić uradili za srpsku košarku pa da ih neko uopšte pominje? Veseli godinama na najbolji mogući način predstavlja srpsku košarku, jer se zna da je on izdanak naše košarkaške škole, a 10 puta je veći Srbin od pomenute dvojce zajedno. I tvrdim ti da će napraviti mnogo bolju karijeru od njih iz razloga što dečko ima srce. A za nekoliko godina kad postane domonantan NBA igrač ljudi će pričati: e to je onaj mali što ga je trenirao Dule Vujošević, veliki srpski trener.
Veseli, sve najbolje legendo!
(Đorđe, 24. jun 2011 10:10)
- U tome je problem nas Srba... ...Svi su nam bolji od NASIH!
Ali dobro, to je ona prica... ...vratice se... ...da ali sa 35godina!

dule

pre 12 godina

Meni ova vest ništa ne znači jer niti navijam za Češku niti mi Partizan išta znači. a to koliko je veći Srbin od većine Srba, to ćete još videti (i ako može po čemu je on tačno veći Srbin od većine Srba).

www.worldofbasketball.org

pre 12 godina

Alal vera za Jana Veselog. Neka je sa srecom majstore. Prognoze su se obistinile da ce biti vrlo visoko kotiran. Hvala za sve sto si uradio u Partizanu.

Imp

pre 12 godina

Kad vec nabrojaste sve Evropljane od 20. do 60.mesta,zasto niste pomenuli Nikolu Vucevica,koji je bio odlican 16.pik !? Ili su mozda Litvanci ili lazni Spanac Mirotic bitniji od njega? Da ne pominjem ostale marginalce.

Sve najbolje Veselom,ali i nasem Macvanu,gde god igrao.

Compay S.

pre 12 godina

Nije se borio za srpski tim nego za tim iz Srbije, a za srpsku košarku se nije borio uopšte.
(dule, 24. jun 2011 14:07)

Nije sija nego vrat. Pod srpskim timom smatram svaki klub iz Srbije. A ako mislis da ulazak u F4 Evrolige nije nikakav uspeh za srpsku kosarku onda nemamo o cemu vise da raspravljamo.

A za tebe (blink, 24. jun 2011 14:50) par pitanja..
Amerika u svojoj istoriji i trenutno nije imala centre kao sto su Divac, Krstic, Milicic...? Nije imala sutere kao sto su Stojakovic, Djordjevic, Djinobili...? Pa, igrace poput Kukoca, Kirilenka, Sabonisa, Radje..?
Od svih igraca iz Evrope moze se naci bolji amer, ali ako bi NBA igrali samo amerikanci tesko da bi bilo zanimljivo kao sto je sada sa igracima sa drugih kontinenata. Evropljani prave razliku u NBA. Ameri misle da je Veseli novi Kirilenko, a svi znaju kakav je on trag ostavio u NBA. Nemoj toliko plitko razmisljati..

dude

pre 12 godina

Jedan od najslabijih draftova u zadnjih 20-ak godina, sem Irvinga tesko da ce jos neki igrac imati znacajnu ulogu u rookie sezoni. Za mene je iznenadjenje sto je Knight pao na tek 8. poziciju, s obzirom da se radi o igracu koji ima mozda i najveci potencijal na ovom draftu. Napravljeni su i neki trejdovi, najznacajniji su S.Jackson u Bucks-e, Felton u Portland, R.Fernandez u Dallas, G.Hill u Pacers-e...

PimPong

pre 12 godina

Sto se tice Washington-a, to je odlicna sredina za njega da se dokaze. Igrace sa jednim od najperspektivnijih mladih igraca (Wall-om), a na njegovoj poziciji su igraci koji kubure sa povredama i koje druge ekipe ne zele (npr. Lewis). Sigurno ce da dobije priliku da se dokaze, e sad, da li ce se dokazati ili nece, to je do njega i njegovog rada.

trsa

pre 12 godina

A od Veselog nije imala koristi? A F4 prosle godine? Strasno. Vidi sinak, kada Macvan bude nasu i NLB ligu cinio atraktivnijom i ujedno zanimljivijom nego sto jeste onda se javi da uporedjujes ova dva igraca. Znamo mi da bi ti i svi lukicevi puleni voleli da ovde nema vesti o igracima Partizana ali sta ces, neko je popularniji od evropskog i svetskog prvaka pa razumem tvoju frustraciju.
(Compay S., 24. jun 2011 14:18)
Decko je jednostavno, prosek - proseka! A dodirnih tacaka nemam ni sa Zvezdom, a kamo li sa Partizanom... ...Poenta je da je Macvan REPREZENTATIVAC SRBIJE, a Ovaj, niti je, niti ce biti... Sto je odigrao, odigrao je, i to je to. Zdravo - cao!!! A to sinak, ja sam makar 5 godina stariji od tebe...

blink

pre 12 godina

Veseli da postane dominantan igrac u NBA?!?!?!
Kakve gluposti se sve ovde mogu procitati:)))
Zelim mu svako dobro, ali visak samopouzdanja ce ga, u ovom slucaju, kostati mnogo presedenih minuta na klupi i igranja na kasicicu. Ako se i za to izbori.
Umesto da je bio malo realniji i ostao u Evropi i igrao, on zapucao tamo gde takvih kao on ima na tone:) I jos za razliku od njega imaju i sut, tehniku, dribling... fizicku snagu:)
Najgori potez sto je mogao da napravi.

dule

pre 12 godina

(Compay S., 24. jun 2011 12:38)
Nije se borio za srpski tim nego za tim iz Srbije, a za srpsku košarku se nije borio uopšte.
A komentarišem zato što sam očekivao da će vest biti ili o NBA draftu uopšte, što znači da će najveća pažnja biti prvih par pikova, ili o našim na draftu, tj Mačvan.

andromeda

pre 12 godina

Najbolji deo drafta - pratiti koga ce Minesota da izabere sa 20-tim pikom na canishoopus (Minesota) sajtu.
- sa #20 pikom su uzeli Donatas Motiejunasa, ali su ga odmah trejdovali za pik #23, pik #38, 2013 pik iz prve runde (zasticen) i Bred Milerov ugovor
- Sa #23 pikom su uzeli Nikolu Mirotica i odmah ga trejdovali u Cikago za pik #28 i pik #43
- Sa #28 pikom su uzeli Norris Cole-a i odmah ga trejdovali u Majami za pik #31 i buduci pik iz druge runde
- Sa #31 pikom su uzeli Bojan Bagdanovica i odmah ga dali Nju Dzersiju za pare
- Sa #38 su uzeli Chandler Parsonss i odmah ga dali/vratili Hjustonu za pare
- Sa #43 pikom su uzeli Malcolm Lee-a (u ovom trenutku su navijaci Minesote, iscrpljeni od lozenja na X igraca za redom koje je Kahn uspeo da trejduje posle 5 minuta, molili Boga da Kahn prestane da trejduje i da konacno dobiju jednog igraca)
- Onda su kupili pik #57 i uzeli Targuy Ngombo-a za koga se ispostavilo da ima 26, skoro 27 godina (a ne 21 kako je tvrdio) i da nije smeo uopste da se prijavi za draft
Sada ocekujem zilion sala na racun Kahna.

srdjan

pre 12 godina

Svaka cast Jan,hvala za sve,ali nisi vise deo partizana,zaboravices nas cim dobijes tamo prvu platu,tako da mislim da je ova vest nije potrebna. aj

neđo

pre 12 godina

A što je s onim bosancem vučevićem ili kako se zove. Jel on srbin ili šta. Od ovog čeha nema koristi kad igra za češku. Da je bar partizan kakve pare dobije za nj još ajde. A đe je miličić, izbornik kuka za nekim ruduljicom a miličića ne zove, šta se onog vujačića iz slovenije ne nagovori da igra za srbiju kad je srbin. I onaj dragić, pavlović, radmanović. Ima li netko u tom savezu tko brine o takvim stvarima. To je sve za ništa, pa daj uzmi mobitel nazovi ljude i pitaj oćeš igrat za srbiju. Nema nikakve štete od toga.

blink

pre 12 godina

@ Compay S

Ja ne gledam plitko, vec realno:)

Tvoja sira slika je subjektivna odnosno navijacka, moja je samo realna...
Pa on nije dominirao ni u nasoj ligi, a da ne spominjem evroligu, a dominirace u NBA:)) On nije smeo, da je toliki kvalitet, u nasoj ligi da bude ispod 20 poena po utakmici i desetak skokova...
Ne igra on kosarku od juce... Ocajna tehnika, ocajan sut , nema fizicku snagu... ima tu neku skocnoct i eksplozivnost, sto je moglo i da bude neka prednost u Evropi, ali ide u ligu u kojoj ce i po tim parametrima biti medju prosecnim... Igrace minut- dva tamo... Plafon. I to druge sezone, posto ce prvu presedeti na klupi...
Iskreno bih voleo da gresim, ali...

koloseum

pre 12 godina

veseli nije novi kirilenko,jedan je mr.everything, veseli je novi damir markota. mislite da ce zbog dobrog odraza imati neku prednost. to mu tamo nece biti nikakva prednost jer tamo ljudi od metar i po imaju odraz ko on. suta nema,odbrane nema,ne moze da cuva ni trojku koja je brza od njeg, a pogotovo 4 koja je jaca od njeg. u nba da igras a da nemas odbrane, mos se pozdravit s tim, da si dzordan a da nemas odbrane nebi igrao a dzordan je bezbroj puta bio u najboljoj petorci lige a jednom je bio istovremeno izabran i kao najbolji igrac i kao najbolji odbrambeni igrac.

Compay S.

pre 12 godina

(blink, 24. jun 2011 23:22)

Decko pa ti si neki prorok cim znas kako ce on proci za 3 meseca, 6, godinu dana.. Svaka ti cast.
I da, ako Veseli nije dominirao nasom ligom, koji to kosarkas jeste?

rade

pre 12 godina

Bravo Wesely svaka čast,hvala ti na svemu što si dao za Partizan,nema veza što je Čeh,šta uvek mešate politiku.Zato ste vi svi težki patrioti a taj patriotizam vas je vratio 20 godina unazad.Onaj Mačvan ne može Weselyju ni do kolena. Ne mogu da verujem,da ste toliko ljubomorni na Partizan i njegove igrače.I iz inata će opet sledeće godine uzeti sva tri trofeja,pa možda opet uđe na Final Foue a Ganciji i Apotekari neka igraju košarku na Malom Kalemegdanu.Živeo Partizan i majka Srbija.Pozdrav od GROBARA IZ SLOVENIJE.

petar

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?

deda

pre 12 godina

Ja ne znam zasto se svi lozite na Veselog...mislim ok je decko, super zakucava i sve to, ali ja ni jednom nisam video da on ima neki sut, da asistira ili da resava utakmice...mada on i jeste jedan najobicniji NBA igrac...

stefan

pre 12 godina

crnogorski reprezentativac vucevic je izabran kao 16.pik od strane filadelfije...ne znam zasto ga niste pomenuli,sve evropske pikove ste nabrojali...a to sto niste napisali nista o EP za zene u poljskoj je sramota...crna gora,zemlja koja ima 37 registrovanih kosarkasica je usla u cetvrtfinale,nije porazena do sada...mozda je to razlog sto ne pisete o eurobasketu? bitno je da ste naglasili da je "crnogorac" mirotic izabran na draftu.

dule

pre 12 godina

Meni ova vest ništa ne znači jer niti navijam za Češku niti mi Partizan išta znači. a to koliko je veći Srbin od većine Srba, to ćete još videti (i ako može po čemu je on tačno veći Srbin od većine Srba).

ООО ЈАНЕ СРБИНЕ

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
У интересу Српске кошарке је да ти што више нас забибер "Не препоручујем".

Đorđe

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
A šta su to Radmanović i Miličić uradili za srpsku košarku pa da ih neko uopšte pominje? Veseli godinama na najbolji mogući način predstavlja srpsku košarku, jer se zna da je on izdanak naše košarkaške škole, a 10 puta je veći Srbin od pomenute dvojce zajedno. I tvrdim ti da će napraviti mnogo bolju karijeru od njih iz razloga što dečko ima srce. A za nekoliko godina kad postane domonantan NBA igrač ljudi će pričati: e to je onaj mali što ga je trenirao Dule Vujošević, veliki srpski trener.
Veseli, sve najbolje legendo!

eee

pre 12 godina

A šta su to Radmanović i Miličić uradili za srpsku košarku pa da ih neko uopšte pominje? Veseli godinama na najbolji mogući način predstavlja srpsku košarku, jer se zna da je on izdanak naše košarkaške škole, a 10 puta je veći Srbin od pomenute dvojce zajedno. I tvrdim ti da će napraviti mnogo bolju karijeru od njih iz razloga što dečko ima srce. A za nekoliko godina kad postane domonantan NBA igrač ljudi će pričati: e to je onaj mali što ga je trenirao Dule Vujošević, veliki srpski trener.
Veseli, sve najbolje legendo!
(Đorđe, 24. jun 2011 10:10)
- U tome je problem nas Srba... ...Svi su nam bolji od NASIH!
Ali dobro, to je ona prica... ...vratice se... ...da ali sa 35godina!

srdjan

pre 12 godina

Svaka cast Jan,hvala za sve,ali nisi vise deo partizana,zaboravices nas cim dobijes tamo prvu platu,tako da mislim da je ova vest nije potrebna. aj

Compay S.

pre 12 godina

Koga je briga za Cheha!
Bolje da ste napisali nesto vise, o nasem Macvanu! Od njega ce nasa kosarka "mozda" imati neke koristi!
(trsa, 24. jun 2011 12:51)
A od Veselog nije imala koristi? A F4 prosle godine? Strasno. Vidi sinak, kada Macvan bude nasu i NLB ligu cinio atraktivnijom i ujedno zanimljivijom nego sto jeste onda se javi da uporedjujes ova dva igraca. Znamo mi da bi ti i svi lukicevi puleni voleli da ovde nema vesti o igracima Partizana ali sta ces, neko je popularniji od evropskog i svetskog prvaka pa razumem tvoju frustraciju.

blink

pre 12 godina

Veseli da postane dominantan igrac u NBA?!?!?!
Kakve gluposti se sve ovde mogu procitati:)))
Zelim mu svako dobro, ali visak samopouzdanja ce ga, u ovom slucaju, kostati mnogo presedenih minuta na klupi i igranja na kasicicu. Ako se i za to izbori.
Umesto da je bio malo realniji i ostao u Evropi i igrao, on zapucao tamo gde takvih kao on ima na tone:) I jos za razliku od njega imaju i sut, tehniku, dribling... fizicku snagu:)
Najgori potez sto je mogao da napravi.

dule

pre 12 godina

(Compay S., 24. jun 2011 12:38)
Nije se borio za srpski tim nego za tim iz Srbije, a za srpsku košarku se nije borio uopšte.
A komentarišem zato što sam očekivao da će vest biti ili o NBA draftu uopšte, što znači da će najveća pažnja biti prvih par pikova, ili o našim na draftu, tj Mačvan.

GROBAR

pre 12 godina

Ako je Valancijunas bolji od Veselija ja cu da se ubijem odmah,a i ovi ispred njega sigurno nisu bolji,jedino Kanter moze da mu parira,po meni je Veseli trebao da bude 1 pik jer ni jedan igrac ispred njega na draftu ne moze da doprinese ekipi kao sto moze Vesely.A ovaj slovak Cehovski sto dalizi u Partizan je neverovatan talenat,ima predispozicije i zakucava kao Jan a uz to ima fenomenalan sut,inace je visok 208!

Ralemvp

pre 12 godina

Moracu da navijam i za Vizardse od sledece sezone.Kako se borio u Partizanu i koliko voli klub i navijace,veci je Srbin od vecine Srba u nasoj drzavi.Nadam se da ce se puno puta cuti-Wall za Veselog,kakvo zakucavanje!

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Како ми је драго.....свака част легендо, хвала за све и срећно.....као што неко доле рече осјећам као да је Србин....и да одеш једног дана у Лејкерсе и освојиш прстен.....живио и Бог те благословио!!!

Compay S.

pre 12 godina

Meni ova vest ništa ne znači jer niti navijam za Češku niti mi Partizan išta znači. a to koliko je veći Srbin od većine Srba, to ćete još videti (i ako može po čemu je on tačno veći Srbin od većine Srba).
(dule, 24. jun 2011 10:25)
Ako ti ova vest nista ne znaci zasto uopste ulazis da je citas, i da citas komentare? To koliki je 'srbin' pokazao je na terenu jer se srcem borio za srpski tim i srpsku kosarku. Decko koji je u Partizanu najvise od svih pokazivao koliko mu znaci pobeda.
A ovi sto spominju crnogorsku zensku kosarku na vestima o Janu, mogu samo da se zapitaju koliko su normalni.
A ovi sto pisu za Macvana i sto zele vecu ves od ove.. Znate kada cete je dobiti.. onda kada se o Macvanu bude toliko pricalo kako kod nas tako i u Evropi kao o Janu. Macvan je bukvalno anoniman igrac jer je najbolje pokazao u Hemofarmu, ekipi koja godisnje izbaci jednog dobrog igraca. Malo samo razmislite pre no sto lupite komentar, cisto da vam se ne smeju ljudi.

Reggie Lee

pre 12 godina

Samo da Ameri ne provale prezime pa ga ne pocnu zvati GAY.Za Macvana-ne znam koji djavo je uopste isao na draft a sigurno je znao da ce biti tako nisko plasiran,koja je svrha uopste,igras u makabiju,tuci se,bori se,koji ce ti draft u ovom trenutku!?

trsa

pre 12 godina

A od Veselog nije imala koristi? A F4 prosle godine? Strasno. Vidi sinak, kada Macvan bude nasu i NLB ligu cinio atraktivnijom i ujedno zanimljivijom nego sto jeste onda se javi da uporedjujes ova dva igraca. Znamo mi da bi ti i svi lukicevi puleni voleli da ovde nema vesti o igracima Partizana ali sta ces, neko je popularniji od evropskog i svetskog prvaka pa razumem tvoju frustraciju.
(Compay S., 24. jun 2011 14:18)
Decko je jednostavno, prosek - proseka! A dodirnih tacaka nemam ni sa Zvezdom, a kamo li sa Partizanom... ...Poenta je da je Macvan REPREZENTATIVAC SRBIJE, a Ovaj, niti je, niti ce biti... Sto je odigrao, odigrao je, i to je to. Zdravo - cao!!! A to sinak, ja sam makar 5 godina stariji od tebe...

neđo

pre 12 godina

A što je s onim bosancem vučevićem ili kako se zove. Jel on srbin ili šta. Od ovog čeha nema koristi kad igra za češku. Da je bar partizan kakve pare dobije za nj još ajde. A đe je miličić, izbornik kuka za nekim ruduljicom a miličića ne zove, šta se onog vujačića iz slovenije ne nagovori da igra za srbiju kad je srbin. I onaj dragić, pavlović, radmanović. Ima li netko u tom savezu tko brine o takvim stvarima. To je sve za ništa, pa daj uzmi mobitel nazovi ljude i pitaj oćeš igrat za srbiju. Nema nikakve štete od toga.

Spartakus

pre 12 godina

Veoma neprofesionalno od strane urednika ovolika paznja za osrednjeg igraca i to Ceha, da podsetim kada su Vlada Radmanovic i Darko Milicic bili na draftu samo ste jedan clanak napisali o njima dok o Veselom pricate godinama Da li su to menadzeri trazili od vas jel su vam plate male?
Sram vas bilo
Sta je interes srpske kosarke?
(petar, 24. jun 2011 08:25)
Šta je interes srpske košarke? Da nije KK Sledeća Sezona? Hhahahaha. Provokacija. Pa zar ne vidiš da je Tole namestio članak :)đ Auuuuuu, fatamorgana!

Patrick Ewing

pre 12 godina

Bože kakvih komentara sve neću pročitati ovde.
Recimo Compay S. kaže da je mačvan anoniman igrač! Alo momče, dečače znaš li ti ko je Mačvan?
http://www.nbadraft.net/2009-nike-hoop-summit-recap

Obrati pažnju na datum najprestižnije utakmice mladih igrača! Svet protiv srednjoškolskih igrača. Godina je 2009, Mačvan donosi gotovo sam pobedu timu sveta! Američki stručnjaci su o njemu mnogo više znali njego o Veseliju, koji se probio tek prošle godine. Na draftu je Mačvan biran kao izlazno godište, nije morao da se prijavi, kao što se i nije prijavio!
I neka mi neko objasni od vas ½poznavaoca košarke½ (navijača partizana) po čemu bi Veseli trebao biti prvi pik, kao što reče neko? Statistika mu nije uopšte sjana, nije bolji od mnogih koji su birani iza njega (Jimmer Fredette recimo je najbolji NCAA igrač i strelac)
Koliko ste nerealni da to nije normalno. Naravno na vest se javilo 90% navijača Partizana što je i očekivano, ali dajte, budite malo realniji!

Vucevic

pre 12 godina

Da dodam jos i Nikolu Vucevica (sine Bore, proslavljenog igraca Bosne) koji je odabran u prvoj rundi od Filadelfije. To je 'nas' najbolji pik ove godine.

vitez koja

pre 12 godina

Sama situacija u kome voditelj kaže da Vesely dolazi iz Srbije meni mnogo znači...A da ne govorim meni kao Srbinu šta je značilo kada je naš tim srcem predvodio u F4,a vi isti oni koji ostavljaju komentare navijali za Olimpiakos...
Šta je dečko učinio za srpsku košarku ti takvi ljudi nikad neće ni shvatiti kada umesto srpskog tima navijaju za grčki, ruski,italijanski,izraelski...zato slobodno pokažite vaše lice tim komentarima...Ne znam kako da vas nazovem Španci,Turci,Grci...
Ovo je deo njegovog intervjua od sinoć:
Kako to da su vas u Srbiji prihvatili iako je poznato da su to ljudi koji imaju veliki nacionalni ponos?
- Srbije je moj dom. Ljudi pričaju sa mnom kao da sam Srbin. Niko me ne tretira kao stranca, već kao domaćeg igrača.
A PARTIZAN JE I DALJE KLUB KOJI JE NAJVIŠE IGRAČA DAO NBA!!!

blink

pre 12 godina

@ Compay S

Ja ne gledam plitko, vec realno:)

Tvoja sira slika je subjektivna odnosno navijacka, moja je samo realna...
Pa on nije dominirao ni u nasoj ligi, a da ne spominjem evroligu, a dominirace u NBA:)) On nije smeo, da je toliki kvalitet, u nasoj ligi da bude ispod 20 poena po utakmici i desetak skokova...
Ne igra on kosarku od juce... Ocajna tehnika, ocajan sut , nema fizicku snagu... ima tu neku skocnoct i eksplozivnost, sto je moglo i da bude neka prednost u Evropi, ali ide u ligu u kojoj ce i po tim parametrima biti medju prosecnim... Igrace minut- dva tamo... Plafon. I to druge sezone, posto ce prvu presedeti na klupi...
Iskreno bih voleo da gresim, ali...

dule

pre 12 godina

Pristojno mesto za Jana,siguran sam da ce ga opravdati u sledecoj sezoni... Drago mi je sto je Partizan izbacio jos jednog igraca kao sto je Veseli, srecno majstore i da pretvoris onu pozersku publiku u ,,huligane" svojim zakucavanjima!

milan

pre 12 godina

muka mi je od Velikih Srba što pljuju po drugima misleći da se tako postaje veliki čovek! Ako su takvi Srbi onda ja ne želim da budem to! Stidite se što vam pamet dozvoljava da mešate sport i nešto što samo vi znate kako se zove. Jan je veliki sportista, proslavio Srbiju!

rdj4

pre 12 godina

Fino,fino...Mislim da ce imati prostora za igru i ocekujem nestvarna kucanja na paseve Vola...I daj Boze da ga gledamo sledece godine na takmicenju u zakucavanjima...:)
Bas mi je drago, imam osecaj kao da je Srbin otisao u NBA...:)

Mare grobarcina ona najgora!!!!!

pre 12 godina

.....Mnogo mi je zao sto vise verovatno nikada necu da te gledam u pioniru i areni... Nema vise naseg Veselog da lomi obruce i da podize grobare sa stolica.
VOLI TEBE TVOJ JUG I SRECNO TI BILO......:(

BOBANKO

pre 12 godina

Petre,kakav ti je komentar to da je on Ceh i sve ostalo.On je toliku paznju zasluzio svojim ponasanjem i borbenoscu,zeljom.A u svakom intervju koji je dao spomenuo je kako su Srbi sjajni ljudi,da ga citiram `OVDE SU LJUDI ZIVA VATRA I CAST MI JE DA IGRAM U PARTIZANU U SRBIJI`.Niko od stranaca koji je ovde igrao u bilo kom sportu nije toliko hvalio svoj klub,Beograd,Srbiju,ljude ovde.Da smo svi mi kao Veseli ne bi nam ovako lose bilo.Da te pitam jos nesto,je l`ti mislis da je slucajno sto su ga navijaci onako emotivno ispratili. P.S. Jan,hvala na svemu i sve najbolje u DC-u. Ti si legenda u svakom smislu.

koloseum

pre 12 godina

veseli nije novi kirilenko,jedan je mr.everything, veseli je novi damir markota. mislite da ce zbog dobrog odraza imati neku prednost. to mu tamo nece biti nikakva prednost jer tamo ljudi od metar i po imaju odraz ko on. suta nema,odbrane nema,ne moze da cuva ni trojku koja je brza od njeg, a pogotovo 4 koja je jaca od njeg. u nba da igras a da nemas odbrane, mos se pozdravit s tim, da si dzordan a da nemas odbrane nebi igrao a dzordan je bezbroj puta bio u najboljoj petorci lige a jednom je bio istovremeno izabran i kao najbolji igrac i kao najbolji odbrambeni igrac.

P.F.C

pre 12 godina

Ajmo Veseli pokazi im kako se kuca..jedva cekam takmicenje u zakucavanju koji Blejk Grifin pa Veseli ce da preskoci kamion...odlicna ekipa za Veselog igraju brzu kosarku i tu ce Veseli da dodje do izrazaja sve sto treba da urade je da bace loptu u vazduh a za ostalo ce se pobrinuti Veseli.. jos jednom hvala za tri prelepe godine

paradox

pre 12 godina

kako ste svi naporni i dosani, strasno....Veseli ja igracina-kraj price(iako sam Zvezdas).Sve najbolje mu zelim u NBA, i ne sumnjam da ce uspeti....

Compay S.

pre 12 godina

(blink, 24. jun 2011 23:22)

Decko pa ti si neki prorok cim znas kako ce on proci za 3 meseca, 6, godinu dana.. Svaka ti cast.
I da, ako Veseli nije dominirao nasom ligom, koji to kosarkas jeste?

drmalo

pre 12 godina

Odlična ekipa za Jana! Imaće prostora da dodje do izražaja, verujem da će svojim fizičkim predispozicijama i zalaganjem biti izuzetno atraktivan i koristan igrač...očekujem njegovu eksploziju tek od druge sezone! Napred Jan, Srbi su uz tebe!

peki

pre 12 godina

Američki novinari ga već zovu evropski Blake Griffin, sigurno će napredovati u wizardsima, oni su mlad tim a John Wall je talentovani plej, biće dobrih asistencija i zakucavanja

Compay S.

pre 12 godina

Nije se borio za srpski tim nego za tim iz Srbije, a za srpsku košarku se nije borio uopšte.
(dule, 24. jun 2011 14:07)

Nije sija nego vrat. Pod srpskim timom smatram svaki klub iz Srbije. A ako mislis da ulazak u F4 Evrolige nije nikakav uspeh za srpsku kosarku onda nemamo o cemu vise da raspravljamo.

A za tebe (blink, 24. jun 2011 14:50) par pitanja..
Amerika u svojoj istoriji i trenutno nije imala centre kao sto su Divac, Krstic, Milicic...? Nije imala sutere kao sto su Stojakovic, Djordjevic, Djinobili...? Pa, igrace poput Kukoca, Kirilenka, Sabonisa, Radje..?
Od svih igraca iz Evrope moze se naci bolji amer, ali ako bi NBA igrali samo amerikanci tesko da bi bilo zanimljivo kao sto je sada sa igracima sa drugih kontinenata. Evropljani prave razliku u NBA. Ameri misle da je Veseli novi Kirilenko, a svi znaju kakav je on trag ostavio u NBA. Nemoj toliko plitko razmisljati..

Leksa

pre 12 godina

Kad je Honza (neznam zasto ali svi Janovi u Ceskoj su automatski od miloste Honze) ovo komentarisao za cesku televiziju, iznenadio sam se kako lose prica ceski sa jakim srpskim naglaskom. Gore od mene, a ja sam ceski naucio kad sam bio jos stariji od njega?!

dude

pre 12 godina

Jedan od najslabijih draftova u zadnjih 20-ak godina, sem Irvinga tesko da ce jos neki igrac imati znacajnu ulogu u rookie sezoni. Za mene je iznenadjenje sto je Knight pao na tek 8. poziciju, s obzirom da se radi o igracu koji ima mozda i najveci potencijal na ovom draftu. Napravljeni su i neki trejdovi, najznacajniji su S.Jackson u Bucks-e, Felton u Portland, R.Fernandez u Dallas, G.Hill u Pacers-e...

www.worldofbasketball.org

pre 12 godina

Alal vera za Jana Veselog. Neka je sa srecom majstore. Prognoze su se obistinile da ce biti vrlo visoko kotiran. Hvala za sve sto si uradio u Partizanu.

rade

pre 12 godina

Bravo Wesely svaka čast,hvala ti na svemu što si dao za Partizan,nema veza što je Čeh,šta uvek mešate politiku.Zato ste vi svi težki patrioti a taj patriotizam vas je vratio 20 godina unazad.Onaj Mačvan ne može Weselyju ni do kolena. Ne mogu da verujem,da ste toliko ljubomorni na Partizan i njegove igrače.I iz inata će opet sledeće godine uzeti sva tri trofeja,pa možda opet uđe na Final Foue a Ganciji i Apotekari neka igraju košarku na Malom Kalemegdanu.Živeo Partizan i majka Srbija.Pozdrav od GROBARA IZ SLOVENIJE.

Gagi

pre 12 godina

Čeka ga i John Wall,budući allstar.Wizardsi prave mlad i snažan tim,i čini mi se Veseli nije mogao bolje da prođe,u celini.Problem je,što ima Luisa na trojci,ali ionako neće imati veliku minutažu u prvoj sezoni,a mnogo će naučikti od njega.

Imp

pre 12 godina

Kad vec nabrojaste sve Evropljane od 20. do 60.mesta,zasto niste pomenuli Nikolu Vucevica,koji je bio odlican 16.pik !? Ili su mozda Litvanci ili lazni Spanac Mirotic bitniji od njega? Da ne pominjem ostale marginalce.

Sve najbolje Veselom,ali i nasem Macvanu,gde god igrao.

juca

pre 12 godina

Srecno Vesely u novoj sredini. Nadamo se da ces pruzati dobre partije i u NBA ligi i da ces se izboriti za mesto u timu. Sve najbolje ti zele pravi ljubitelji kosarke

Vlada Calgary

pre 12 godina

J. Crawford (PG,SG), M. Evans (SG/SF) i N. Young su (SG) i vrlo retko igraju na poziciji SF, pa zaista ne vidim kako ce njihovo prisustvo uticati za ceha. Sa druge strane i R. Lewis i A. Blatche su skloni povredama tako da bi se gvozdenom mogle karte i "lepo otvoriti"

Kantardzija, ubedjeni srpski nacionalista

pre 12 godina

Bas lepo sto jutros saznah da je i srpstvo merljiva kategorija, kao, recimo, nivo ulja u automobilu.
Hvala vam.

Blu box

pre 12 godina

@Patrick Ewing,svaka cast! Pre 7*8 nedelja sam navijao da ode u Wasington zbog asistencija Jona Vol-a i zbog stvarnog pobednika u zakucavanju Dzavala Mekgi-ja,a sto tek lupa banane, ili sastavi igraca s parketom ili lopta odleti u 7 red tribina. I dalje ne verujem da u tekstu nije spomenut gore pomenuti dvojac. Nasem Janu treba dobar plej i da istakne svoje najbolje kosarkaske osobine: mocna kucanja i blokade, uz njih ce to moci da ostvari. Sretno Jane Srbineee!!! P. S. ne znam kakva je struka u Wasingtonu?

PimPong

pre 12 godina

Sto se tice Washington-a, to je odlicna sredina za njega da se dokaze. Igrace sa jednim od najperspektivnijih mladih igraca (Wall-om), a na njegovoj poziciji su igraci koji kubure sa povredama i koje druge ekipe ne zele (npr. Lewis). Sigurno ce da dobije priliku da se dokaze, e sad, da li ce se dokazati ili nece, to je do njega i njegovog rada.

Joca

pre 12 godina

Sve najbolje Jan! Zaista se nadam da ce imati dobru sezonu,samo mora jako vredno da radi i radi i radi.Jedino tako ce uspeti tamo,a i nadam se da cemu coach dati dovoljno vremena na parketu da pokaze sta sve zna i ume. S Eto nek se ugleda na radnog Durentulu:))

Nenad

pre 12 godina

Bravo za Veselog! Nadam se da ce izboriti mesto u timu pored Rasarda Luisa, a mozda mu se posreci pa Luisa trejduju negde..
Pratio sam draft do 15. pika, mozda jedino iznenadjenje niska pozicija Kawhi Leonarda, koji je tek 15.

Patrick Ewing

pre 12 godina

Redosled prvih deset pikova je potpuno očekivan sem dva slučaja:
Možda je Kemba Walker trebao biti bolje plasiran, ali je lošim work-outima sebi spustio cenu i pao na deveto mesto.
Iznenađenje je i tek deveto mesto Brandon Knighta, koji je ipak drugi najpolji PG na draftu.
Svaka čast našem Mačvanu koji je izabran kao 54. pik od strane Cavsa.
Na njegovoj poziciji igra možda i najperspektivniji igrač tima J.J.Hickson, ali verujem da će Mačvan uspeti da se tamo izbori za solidnu minutažu, ako uopšte ode u NBA ove godine.
Vesely šesti pik, očekivano, kao što sam i predvideo.

Vesely ide u Washington, kao šesti pik, ako ga neko pre ne izabere, što je malo verovatno

(Patrick Ewing, 23. jun 2011 18:57)

Odlična sredina za njega posle odlaska Arenasa i najboljeg igrača prošlogodišnjeg drafta J.Walla. Uz McGheea, Walla i Veselyja tim Washingtona će biti izuzetno atraktivan ove godine. Treba im samo malo vremena i neosporni talenat će doći do izražaja

zelimir

pre 12 godina

srecno Jane!decko je odnosom prema igri i klubu osvojio navijace i dobio oprostaj kakav nisu imali mnogo veci igraci od njega!morace mnogo da radi na sutu i igri 1 na 1,nadam se da ce dobiti pravu sansu da igra!posebna prica su oni kojima smeta ova vest!

palop

pre 12 godina

Verovatno nece mnogo igrati prve sezone zbog Luisa, ali neka ga barem Luis nauci da sutira ko covek pa onda moze u penziju jer Jan preuzima!!

andromeda

pre 12 godina

Najbolji deo drafta - pratiti koga ce Minesota da izabere sa 20-tim pikom na canishoopus (Minesota) sajtu.
- sa #20 pikom su uzeli Donatas Motiejunasa, ali su ga odmah trejdovali za pik #23, pik #38, 2013 pik iz prve runde (zasticen) i Bred Milerov ugovor
- Sa #23 pikom su uzeli Nikolu Mirotica i odmah ga trejdovali u Cikago za pik #28 i pik #43
- Sa #28 pikom su uzeli Norris Cole-a i odmah ga trejdovali u Majami za pik #31 i buduci pik iz druge runde
- Sa #31 pikom su uzeli Bojan Bagdanovica i odmah ga dali Nju Dzersiju za pare
- Sa #38 su uzeli Chandler Parsonss i odmah ga dali/vratili Hjustonu za pare
- Sa #43 pikom su uzeli Malcolm Lee-a (u ovom trenutku su navijaci Minesote, iscrpljeni od lozenja na X igraca za redom koje je Kahn uspeo da trejduje posle 5 minuta, molili Boga da Kahn prestane da trejduje i da konacno dobiju jednog igraca)
- Onda su kupili pik #57 i uzeli Targuy Ngombo-a za koga se ispostavilo da ima 26, skoro 27 godina (a ne 21 kako je tvrdio) i da nije smeo uopste da se prijavi za draft
Sada ocekujem zilion sala na racun Kahna.