Tenis 37

Sreda, 26.01.2011.

16:01

Nadal: Ne želim da pričam o povredi

Rafael Nadal nije želeo previše da priča o povredi nakon četvrtfinalnog duela na Australijan openu.

Nadal: Ne želim da prièam o povredi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

silent

pre 13 godina

Ha ha ha,ajde molim te g. @ ja,vataj kalkulator i napravi statistiku za proslu sezonu, za Nadala i za N.Djokovica , pa makar to bio i samo beton,(a jasno mi je zasto sljaku otpisujes), pa da vidimo ko kako stoji.Znas,neko napreduje,nije na istom nivou kao naprimer pre dve-tri godine od kad ti izvlacis razne statistike! I slep je video Nadalovu povredu koja je sportske prirode,a ne znam u koju vrstu spada uganuce zulufa,trepavica,bolovi u kosi i ostale gluposti tog tipa!Pozdrav realnim ljubiteljima tenisa,a ti si brale poznat po takvim budalastinama odavno.

xzx

pre 13 godina

@ja..gledas li ti ovaj sport il se bavis brojkama? Ocigledno US gledao nisi,tamo je taj Rafa koji po tebi "nema pojma" napravio miseve od svojih protivnika, ukljucujuci i Djokovica koji nije mogao da se sastavi na terenu (ako si gledao video si bruku),a tako bi se i sada proveo! Ti i ne znas kakvu je srecu imao Novak na ovom (kao i na proslom koji je osvojio) A Openu,ali da bi Novak nesto osvojio, treba Spancu nesto da se desi ! Nije to ista klasa, pametni su odavno to shvatili, samo si ti jos izgubljen u vremenu i prostoru..

ja

pre 13 godina

@xzx
Izgleda da ti druze nemas blage veze sa ovim sportom.
Kazes niko ne moze da zaustavi Nadala.
Pazi da se igra na sljaci pa bi ta konstatacija imala nekog smisla.
Medjutim na tvrdim podlogama kakve su ovde ili na US Openu Nadala bez problema zaustavlja svaki teniser koji se nalazi bar medju prvih 15.
U svojoj karijeri Nadal je na betonskim podlogama napravio nekih 13-14 pobeda protiv top 10 tenisera, a doziveo preko 30 poraza.
Dakle on na betonu uspeva u proseku da pobedi nekog top 10 tenisera jednom iz cetiri pokusaja.
Nemoj samo reci da je svih 30 puta visa sila bila uzrok njegovim porazima i da je svih 30 puta bio povredjen???

Pa Janko Tipsarevic ima vise pobeda na betonu protiv top 10 tenisera od Nadala. Sad bi ja mogao da kazem kako je Tipsarevic neaustavljiv, ali necu to reci jer bi ispao smesan - isto kao sto si ti ispao smesan sa ovom izjavom.

Nadal jeste nezaustavljiv ali samo na sljaci. Na toj podlozi ima 203 pobede uz svega 16 poraza.
Na betonu ima 230 pobeda i 72 poraza sto je jako daleko od neke nezustavljivosti.
Da ne pricam i o tome kako je od ovih 230 pobeda bez preterivanja bar 30 meceva dobio na cistu srecu, dobijao meceve u kojima je bio daleko losiji od protivnika, bio par poena udaljen od poraza i cupao se iz mrtvih.

Zato ti ipak savetujem da sacekas sezonu sljake pa da dajes ovakve komentare.
U suprotnom samo ispadas smesan sa tim pricama dok god se igra na ovim brzim podlogama.

xzx

pre 13 godina

Steta samo sto ce neko ni kriv ni duzan da se okiti Gren slem titulom, jer da se razumemo, niko od tenisera ne bi mogao da zaustavi Rafu! Federer nije u nekoj formi (potvrdjeno danasnjim porazom), Djokovic nema kvalitet za to (ni pod razno na istom turniru ne moze i Federera i Nadala),Marej je los u finalima (drma ga trema)..Kad ne mogu teniseri,moze visa sila..STETA!!Rafi zelim brz oporavak i da nastavi da melje..VAMOS MAJSTORE!!!

Ema

pre 13 godina

Ne mogu da verujem kako neki lupaju gluposti! Od samog starta se videlo da je povredjen, ali je decko igrao do kraja i nije predao, sto bi mnogi u njegovoj situaciji uradili! Ocigledno se nikada niste bavili sportom i ne znate kako je to kada vas muce povrede! Zato Rafi zelim samo zdravlje, jer kada je zdrav niko mu nista ne moze! I koja je to gluposta da je osvojio dva Grand Slema, zato sto je ima srece? Nevidjeno! Zato bolje gledajte svoja posla, nego sto ostavljate ovakve komentare!

ja

pre 13 godina

@Mond
Nadal je u svojoj karijeri 8 puta predao mec, a Djokovic 9 puta.
Da li ti ovde vidis neku razliku?
Jedina razlika je sto je Nadal svih 8 meceva predavao kada je gubio, a Djokovic 2 meca predao pri 1:1 u setovima, 1 mec cak pri vodjstvu od 2:1 u setovima.

Dakle Djokovic je predao samo 6 meceva u kojima je gubio, a Nadal 8.
Sad ti meni reci ko je tu veci fer-plej igrac?

@rafa
Nadal je u poslednjih 6 godina 5 puta gubio na Australia Openu i 5 puta na US Openu.
Vecinu tih meceva je gubio sa 3:0.
Jel moguce da je svih 10 puta bio povredjen???


Nije ovo sljaka, vec beton na kome Rafa ne zna da igra.
Ovakvi porazi u cetvrtfinalu ili polufinalu na betonu su sasvim normalni za njega.

Pa ovaj isti Ferer ga je tukao sa 3:1 i na US Openu pre 3-4 godine, a tada je Ferer bio 15. na svetu, a Nadal 2.

2008. ga je u Australiji tukao Conga sa 3:0 (tada je Conga bio 38. na listi).
Da li je i tada Nadal bio bolestan ili ti mozda pricas na pamet?
Samo se brukate tim vasim komentarima i pokazujete koliko se slabo razumete u ovaj sport.
Nadal je na brzim podlogama uvek bio autsajder, a te 2 titule koje je uzeo su bile samo rezultat nevidjene srece, a ne njegove dobre igre.
Kad jos desetak puta izgubi u Australiji i Americi mozda napokon shvatite ovo sto pricam i prestnete da verujete u te njegove bajke o povredama.

MilosS

pre 13 godina

I da nije povredjem izgubio bi od Mareja u polufinalu. Uopste nisam fasciniran Nadalovom igrom od pocetka AOpena, pre povrede, naravno. Glupo je i pomisliti da nije bio povredjen, jer ne moguce je da igrac njegovog kalibra izgubi tako lako. Fereru svaka cast, znao je da je protivnik povredjen i takticki je odradio svoj deo posla.

nikol dž.femija

pre 13 godina

NADAL uopšte nije izgledao bolesno. Jednostavno David ga je "razbio".

VELIKO JE PITANJE da li je tu reč o povredi, ILI JE DAVID BIO BOLJI, a RAFA ne može da podnese DA JE NEKO DRUGI BOLJI, David ga je nadigrao, baš je bio bolji, Rafa teško podnosi poraz i to tako ubedljiv i to na gren slemu ....

NAJBOLJE JE ONDA REĆI POVREDA, jer to uvek može sportista da kaže pošto kako reče, davno još u jednom intervjuu, naša odbojkašica Anja Spasojević " Sportisti zdravi? Sportisti uopšte nisu zdravi, oni su vrlo bolesni."

UZ SVO POŠTOVANJE Nadalove igre, rezultata,... ON NIKADA NIJE REKAO DA JE IZGUBIO JER JE DRUGI BIO BOLJI, ako taj drugi nije Fed ili ponekad NOvak, u svi drugim slučajevima, koji su retki, bio je povredjen, prehladjen, nešto mu je falilo....ALI TIM SVOJIM OGRADAMA, "nemojte da pričate o tome", "igram do kraja", STVARA SE UTISAK DA JE ON FER, DA NE ODUSTAJE, DA IGRA DO IZNEMOGLOSTI....sve je to deo predstave, dekora, deo slike koju stvara o sebi i koja ga i prodaje... i kada sve to koristi RAFA ONDA je U REDU, a kada koristi NEKO NAŠ, pa igra recimo "na jednoj nozi" e, onda je on ....šta ono, šta se ono ovde kaže, koja ono sintagma ide uz to....???? Ili kada neko pobedi našeg koji je bolestan, prehladjen...onda NIKADA NE KAŽEMO DA JE TAJ NEKO NAŠEG POBEDIO jer ovaj naš nije bio u formi, jer je ovaj naš bolestan, prehladjen, povredjen,.....nikada ne kažemo da GA TAJ NEKO NE BI POBEDIO DA JE OVAJ NAŠ BIO U FORMI....ne, uvek su ti neki drugi zasluženo pobedili naše povredjene, bolesne....!!!

I TAKO TO, TAKO TO....

RAFA OVOGA PUTA nije delovao bolesno, rekao je da je zdrav, da je dobro,...čini mi se da to uvek govore i naši pa posle izgube, evo to se sada desilo i Rafi....RAFA JE NADIGRAN, izlgeda da to nije mogao ni da pretpostavi, "iznenadjen je i uvredjen je", ČOVEK NE ZNA DA PODNESE PORAZ, zato se i javno divio Novaku, samo ima svoj način, ne plače, izjavi da je povredjen pa onda igra do kraja pa onda kaže - e ne pričajte da sam povredjen, prehadjen....pa što je uopšte spominjao kada zna da će se pričati......ma, igrarije za ogroman novac....

KO ZNA ŠTA JE TU U PITANJU - možda je stiglo naredjenje da Marej mora da osvoji konačno jedan slem....

nolkica

pre 13 godina

meni se cini da se ovaj rafa cesto povrecuje bolje da je predao nego da gledam kako se vuce ko strina a da i dalje je prvi pa i delpa se povredio pa je dospeo tamo gde je sada a inace je odlican igrac ne zezaj rafa mnogo je i od ujka tonoija kakva mafija

dule

pre 13 godina

navijam za Rogera, ne volim stil Rafinog igranja, ali kolko sam danas navijao za Rafu to je neverovatno! stvarno decko nema srece. On JESTE veliki sampion i uz Rogera najbolji svih vremena. Mogli smo da uzivamo u fantasticnoj zavrsnici turnira, ovako ostaje nam nada da ce se Rafa oporaviti i da ce na nekom od preostalih GSova Roger,Rafa,Novak i Andy biti u top formi i priuste nam vrhunska polufinala/finala koja ovde necemo videti zbog neke vise sile. Pozdrav svima koji vole tenis!!

bjørn

pre 13 godina

nije sportsmen! da jeste, ne bi trazio medikal tajmaut, odigrao bi do kraja i ne bi pomenuo povredu. ovako samo licemerno omalovazava pobedu Ferera a kao nece da prica o tome!JADNO!

rafa

pre 13 godina

Bora, 26. januar 2011 16:14)

Ja sam siguran da je prvo pitanje novinara bilo vezano za njegovu povredu a nije on sam plasirao tu pricu,a i logicno je da se prica o tome,nije ni ko lud,svi mi dobro znamo da zdrav Nadal ne moze izgubiti 3-0,nema sanse.

Krle

pre 13 godina

Volim ga, ali malo preteruje. I prosle godine se posle Australian Opena povukao zbog povrede...Pa se vratio kad je krenula sezona sljake i nije izgubio ni jedan mec, mozda malo gresim ali sigurno ne mnogo. Teze dozivljava poraze nego Federer to je sigurno. Mislim da cela prica ima totalno drugu pozadinu. Nadalu ovaj deo sezone ne znakci nista jer ne brani nista skoro od bodova, medjutim, ako zeli da zadrzi mesto br 1, ne sme da kiksne ni na jednom turniru na sljaci, kao ni na Grand Slamu. Osvojio je R. Garos, Vimbldon i US Open. Tako da mislim da je ovo vise takticki, nego bilo sta drugo. Opet ce on da se povuce, da se sprema i od aprila da pokusa da odbrani sve to sto je osvojio. Mozda nije sportski, ali je korisno. Federer to nikad ne bi i nikad nije uradio

S.Goran

pre 13 godina

Nadal sad je vec ocigledno da ovakvom igrom i bespostednom borbom na terenu nece moci jos dugo.Vidi se da pokusava postepeno to da promeni,radom na servisu kako bi imao sto vise lakih poena.Poprilicno je uspeo u tome,njegov prvi servis sada je jaci nego noletov iako ga je i Nole pojacao,Nadal verovali ili ne za nekih 5% je jaci u proseku.Ali naravno da to nije i dovoljno za nastavak dominacije,jer i drugi napreduju.Nehumano treniraju ne samo on,on prednjaci doduse,ali granice(neustanovljive su)ljudskih mogucnosti sigurno prevazilaze i jos trojica na celu armade.Kao i mnogi u drugim sportovima,npr Felps,Bolt...Kriterijumi i granice se pomeraju,i voleo bi a i nadam se da ce za mog zivota tehnologija napredovati u toj meri da camo jednog dana imati mogucnost simulaciju igre npr.Novak djokovic-Bjern Borg i tako ustanoviti najboljeg ikada,ili zadovoljiti interesovanje kako bi Nole prosao na turu u neko drugo vreme.

kandidat

pre 13 godina

Dosta fer izjave, ali i nepotpune. Pa nije sve samo stvar srece kako on to zeli da predstavi. Zasto je zapinjao ko ..zga, pa ga sada u drugom delu karijere prate povrede? Preopterecenje na telo takodje umanjuje odbojnost prema visrusima ili tim "nesretnim" posrtajima. Isto vazi i za onog Del Boy-a. Nesrecom se moze nazvati neki zdravstveni problem koji je nasledjen ili je stecen u ranom detinjstvu ili iznenadnim dogadjajem u okolini, a ne ono sto ti sam radis svome telu. Ali OK. Ako je Nadal odlucio da bude prvi do sada, od sada neka sedi i gleda kako Nole i Murray igraju i preuzimaju tron.

Mond

pre 13 godina

Koja razlika između Nadala i Novaka. Da je Đoković imao ovakvu povredu, predao bi ya 5 minuta i na to se vadio u sledećih 5 meseci. A Nadal ne želi ni da priča o tome. Zato Novak nikada neće biti najbolji na svetu. Jer pored igračkih, treba posedovati i ljudske kvalitete.

hm

pre 13 godina

Sad će ljudi ovde verovatno da oduševljeno uzdižu Nadalovo igračko poštenje naspram Đokovićevih predaja, ali meni je iz mnogo razloga, i prema sebi i protivniku poštenije da predaš kada ne možeš da igraš.
Znate ono kad je u npr. fudbalu neko poverđen pa ne može da igrai ne igra nekoliko utakmica-e pa nema razlike.
Uzgred-da li steroidi i još nešto konačno dolaze po svoje? Imunitet, virusi, povrede...

Bora

pre 13 godina

prvo pomene povredui kaze svi misle da gubim samo kad sam povredjen, to jest istice da nikada ne gubi ako je zdrav, zatim kaze nemojte o povredi pa onda opet ipak sam navodi svoje zdravlje i tako dalje... I o cemu svi danas pricaju? pa da je bio povredjen naravno...

miki7878

pre 13 godina

Nije Rafa trazio pomoc kada je gubio 1:0, ili 2:0 u setovima. Odmah posle 3 gema je trazio pomoc. Tako da ne stoji prica da kad je poceo da gubi odmah je izmislio povredu. A sto se tice toga da je mogao i dalje da trci, mogao je zato sto ga bolela prepona na levoj nozi. I mogao je da trci samo na desnu stranu i da igra bekend svom snagom. Al Ferer je to hvala bogu primetio i uglavnom loptu slao na levu stranu tj. na forhend. E o tome se radi. A svi znamo da je forhend Rafin najjaci udarac. Al nema veze, ponovice se prosla sezona. Sledeca tri Grend Slema su Rafina. Jedan je Rafa Nadal!

Bora

pre 13 godina

prvo pomene povredui kaze svi misle da gubim samo kad sam povredjen, to jest istice da nikada ne gubi ako je zdrav, zatim kaze nemojte o povredi pa onda opet ipak sam navodi svoje zdravlje i tako dalje... I o cemu svi danas pricaju? pa da je bio povredjen naravno...

miki7878

pre 13 godina

Nije Rafa trazio pomoc kada je gubio 1:0, ili 2:0 u setovima. Odmah posle 3 gema je trazio pomoc. Tako da ne stoji prica da kad je poceo da gubi odmah je izmislio povredu. A sto se tice toga da je mogao i dalje da trci, mogao je zato sto ga bolela prepona na levoj nozi. I mogao je da trci samo na desnu stranu i da igra bekend svom snagom. Al Ferer je to hvala bogu primetio i uglavnom loptu slao na levu stranu tj. na forhend. E o tome se radi. A svi znamo da je forhend Rafin najjaci udarac. Al nema veze, ponovice se prosla sezona. Sledeca tri Grend Slema su Rafina. Jedan je Rafa Nadal!

Mond

pre 13 godina

Koja razlika između Nadala i Novaka. Da je Đoković imao ovakvu povredu, predao bi ya 5 minuta i na to se vadio u sledećih 5 meseci. A Nadal ne želi ni da priča o tome. Zato Novak nikada neće biti najbolji na svetu. Jer pored igračkih, treba posedovati i ljudske kvalitete.

dule

pre 13 godina

navijam za Rogera, ne volim stil Rafinog igranja, ali kolko sam danas navijao za Rafu to je neverovatno! stvarno decko nema srece. On JESTE veliki sampion i uz Rogera najbolji svih vremena. Mogli smo da uzivamo u fantasticnoj zavrsnici turnira, ovako ostaje nam nada da ce se Rafa oporaviti i da ce na nekom od preostalih GSova Roger,Rafa,Novak i Andy biti u top formi i priuste nam vrhunska polufinala/finala koja ovde necemo videti zbog neke vise sile. Pozdrav svima koji vole tenis!!

rafa

pre 13 godina

Bora, 26. januar 2011 16:14)

Ja sam siguran da je prvo pitanje novinara bilo vezano za njegovu povredu a nije on sam plasirao tu pricu,a i logicno je da se prica o tome,nije ni ko lud,svi mi dobro znamo da zdrav Nadal ne moze izgubiti 3-0,nema sanse.

Krle

pre 13 godina

Volim ga, ali malo preteruje. I prosle godine se posle Australian Opena povukao zbog povrede...Pa se vratio kad je krenula sezona sljake i nije izgubio ni jedan mec, mozda malo gresim ali sigurno ne mnogo. Teze dozivljava poraze nego Federer to je sigurno. Mislim da cela prica ima totalno drugu pozadinu. Nadalu ovaj deo sezone ne znakci nista jer ne brani nista skoro od bodova, medjutim, ako zeli da zadrzi mesto br 1, ne sme da kiksne ni na jednom turniru na sljaci, kao ni na Grand Slamu. Osvojio je R. Garos, Vimbldon i US Open. Tako da mislim da je ovo vise takticki, nego bilo sta drugo. Opet ce on da se povuce, da se sprema i od aprila da pokusa da odbrani sve to sto je osvojio. Mozda nije sportski, ali je korisno. Federer to nikad ne bi i nikad nije uradio

bjørn

pre 13 godina

nije sportsmen! da jeste, ne bi trazio medikal tajmaut, odigrao bi do kraja i ne bi pomenuo povredu. ovako samo licemerno omalovazava pobedu Ferera a kao nece da prica o tome!JADNO!

Bora

pre 13 godina

prvo pomene povredui kaze svi misle da gubim samo kad sam povredjen, to jest istice da nikada ne gubi ako je zdrav, zatim kaze nemojte o povredi pa onda opet ipak sam navodi svoje zdravlje i tako dalje... I o cemu svi danas pricaju? pa da je bio povredjen naravno...

kandidat

pre 13 godina

Dosta fer izjave, ali i nepotpune. Pa nije sve samo stvar srece kako on to zeli da predstavi. Zasto je zapinjao ko ..zga, pa ga sada u drugom delu karijere prate povrede? Preopterecenje na telo takodje umanjuje odbojnost prema visrusima ili tim "nesretnim" posrtajima. Isto vazi i za onog Del Boy-a. Nesrecom se moze nazvati neki zdravstveni problem koji je nasledjen ili je stecen u ranom detinjstvu ili iznenadnim dogadjajem u okolini, a ne ono sto ti sam radis svome telu. Ali OK. Ako je Nadal odlucio da bude prvi do sada, od sada neka sedi i gleda kako Nole i Murray igraju i preuzimaju tron.

S.Goran

pre 13 godina

Nadal sad je vec ocigledno da ovakvom igrom i bespostednom borbom na terenu nece moci jos dugo.Vidi se da pokusava postepeno to da promeni,radom na servisu kako bi imao sto vise lakih poena.Poprilicno je uspeo u tome,njegov prvi servis sada je jaci nego noletov iako ga je i Nole pojacao,Nadal verovali ili ne za nekih 5% je jaci u proseku.Ali naravno da to nije i dovoljno za nastavak dominacije,jer i drugi napreduju.Nehumano treniraju ne samo on,on prednjaci doduse,ali granice(neustanovljive su)ljudskih mogucnosti sigurno prevazilaze i jos trojica na celu armade.Kao i mnogi u drugim sportovima,npr Felps,Bolt...Kriterijumi i granice se pomeraju,i voleo bi a i nadam se da ce za mog zivota tehnologija napredovati u toj meri da camo jednog dana imati mogucnost simulaciju igre npr.Novak djokovic-Bjern Borg i tako ustanoviti najboljeg ikada,ili zadovoljiti interesovanje kako bi Nole prosao na turu u neko drugo vreme.

hm

pre 13 godina

Sad će ljudi ovde verovatno da oduševljeno uzdižu Nadalovo igračko poštenje naspram Đokovićevih predaja, ali meni je iz mnogo razloga, i prema sebi i protivniku poštenije da predaš kada ne možeš da igraš.
Znate ono kad je u npr. fudbalu neko poverđen pa ne može da igrai ne igra nekoliko utakmica-e pa nema razlike.
Uzgred-da li steroidi i još nešto konačno dolaze po svoje? Imunitet, virusi, povrede...

Bora

pre 13 godina

prvo pomene povredui kaze svi misle da gubim samo kad sam povredjen, to jest istice da nikada ne gubi ako je zdrav, zatim kaze nemojte o povredi pa onda opet ipak sam navodi svoje zdravlje i tako dalje... I o cemu svi danas pricaju? pa da je bio povredjen naravno...

xzx

pre 13 godina

Steta samo sto ce neko ni kriv ni duzan da se okiti Gren slem titulom, jer da se razumemo, niko od tenisera ne bi mogao da zaustavi Rafu! Federer nije u nekoj formi (potvrdjeno danasnjim porazom), Djokovic nema kvalitet za to (ni pod razno na istom turniru ne moze i Federera i Nadala),Marej je los u finalima (drma ga trema)..Kad ne mogu teniseri,moze visa sila..STETA!!Rafi zelim brz oporavak i da nastavi da melje..VAMOS MAJSTORE!!!

Ema

pre 13 godina

Ne mogu da verujem kako neki lupaju gluposti! Od samog starta se videlo da je povredjen, ali je decko igrao do kraja i nije predao, sto bi mnogi u njegovoj situaciji uradili! Ocigledno se nikada niste bavili sportom i ne znate kako je to kada vas muce povrede! Zato Rafi zelim samo zdravlje, jer kada je zdrav niko mu nista ne moze! I koja je to gluposta da je osvojio dva Grand Slema, zato sto je ima srece? Nevidjeno! Zato bolje gledajte svoja posla, nego sto ostavljate ovakve komentare!

silent

pre 13 godina

Ha ha ha,ajde molim te g. @ ja,vataj kalkulator i napravi statistiku za proslu sezonu, za Nadala i za N.Djokovica , pa makar to bio i samo beton,(a jasno mi je zasto sljaku otpisujes), pa da vidimo ko kako stoji.Znas,neko napreduje,nije na istom nivou kao naprimer pre dve-tri godine od kad ti izvlacis razne statistike! I slep je video Nadalovu povredu koja je sportske prirode,a ne znam u koju vrstu spada uganuce zulufa,trepavica,bolovi u kosi i ostale gluposti tog tipa!Pozdrav realnim ljubiteljima tenisa,a ti si brale poznat po takvim budalastinama odavno.

MilosS

pre 13 godina

I da nije povredjem izgubio bi od Mareja u polufinalu. Uopste nisam fasciniran Nadalovom igrom od pocetka AOpena, pre povrede, naravno. Glupo je i pomisliti da nije bio povredjen, jer ne moguce je da igrac njegovog kalibra izgubi tako lako. Fereru svaka cast, znao je da je protivnik povredjen i takticki je odradio svoj deo posla.

ja

pre 13 godina

@Mond
Nadal je u svojoj karijeri 8 puta predao mec, a Djokovic 9 puta.
Da li ti ovde vidis neku razliku?
Jedina razlika je sto je Nadal svih 8 meceva predavao kada je gubio, a Djokovic 2 meca predao pri 1:1 u setovima, 1 mec cak pri vodjstvu od 2:1 u setovima.

Dakle Djokovic je predao samo 6 meceva u kojima je gubio, a Nadal 8.
Sad ti meni reci ko je tu veci fer-plej igrac?

@rafa
Nadal je u poslednjih 6 godina 5 puta gubio na Australia Openu i 5 puta na US Openu.
Vecinu tih meceva je gubio sa 3:0.
Jel moguce da je svih 10 puta bio povredjen???


Nije ovo sljaka, vec beton na kome Rafa ne zna da igra.
Ovakvi porazi u cetvrtfinalu ili polufinalu na betonu su sasvim normalni za njega.

Pa ovaj isti Ferer ga je tukao sa 3:1 i na US Openu pre 3-4 godine, a tada je Ferer bio 15. na svetu, a Nadal 2.

2008. ga je u Australiji tukao Conga sa 3:0 (tada je Conga bio 38. na listi).
Da li je i tada Nadal bio bolestan ili ti mozda pricas na pamet?
Samo se brukate tim vasim komentarima i pokazujete koliko se slabo razumete u ovaj sport.
Nadal je na brzim podlogama uvek bio autsajder, a te 2 titule koje je uzeo su bile samo rezultat nevidjene srece, a ne njegove dobre igre.
Kad jos desetak puta izgubi u Australiji i Americi mozda napokon shvatite ovo sto pricam i prestnete da verujete u te njegove bajke o povredama.

nikol dž.femija

pre 13 godina

NADAL uopšte nije izgledao bolesno. Jednostavno David ga je "razbio".

VELIKO JE PITANJE da li je tu reč o povredi, ILI JE DAVID BIO BOLJI, a RAFA ne može da podnese DA JE NEKO DRUGI BOLJI, David ga je nadigrao, baš je bio bolji, Rafa teško podnosi poraz i to tako ubedljiv i to na gren slemu ....

NAJBOLJE JE ONDA REĆI POVREDA, jer to uvek može sportista da kaže pošto kako reče, davno još u jednom intervjuu, naša odbojkašica Anja Spasojević " Sportisti zdravi? Sportisti uopšte nisu zdravi, oni su vrlo bolesni."

UZ SVO POŠTOVANJE Nadalove igre, rezultata,... ON NIKADA NIJE REKAO DA JE IZGUBIO JER JE DRUGI BIO BOLJI, ako taj drugi nije Fed ili ponekad NOvak, u svi drugim slučajevima, koji su retki, bio je povredjen, prehladjen, nešto mu je falilo....ALI TIM SVOJIM OGRADAMA, "nemojte da pričate o tome", "igram do kraja", STVARA SE UTISAK DA JE ON FER, DA NE ODUSTAJE, DA IGRA DO IZNEMOGLOSTI....sve je to deo predstave, dekora, deo slike koju stvara o sebi i koja ga i prodaje... i kada sve to koristi RAFA ONDA je U REDU, a kada koristi NEKO NAŠ, pa igra recimo "na jednoj nozi" e, onda je on ....šta ono, šta se ono ovde kaže, koja ono sintagma ide uz to....???? Ili kada neko pobedi našeg koji je bolestan, prehladjen...onda NIKADA NE KAŽEMO DA JE TAJ NEKO NAŠEG POBEDIO jer ovaj naš nije bio u formi, jer je ovaj naš bolestan, prehladjen, povredjen,.....nikada ne kažemo da GA TAJ NEKO NE BI POBEDIO DA JE OVAJ NAŠ BIO U FORMI....ne, uvek su ti neki drugi zasluženo pobedili naše povredjene, bolesne....!!!

I TAKO TO, TAKO TO....

RAFA OVOGA PUTA nije delovao bolesno, rekao je da je zdrav, da je dobro,...čini mi se da to uvek govore i naši pa posle izgube, evo to se sada desilo i Rafi....RAFA JE NADIGRAN, izlgeda da to nije mogao ni da pretpostavi, "iznenadjen je i uvredjen je", ČOVEK NE ZNA DA PODNESE PORAZ, zato se i javno divio Novaku, samo ima svoj način, ne plače, izjavi da je povredjen pa onda igra do kraja pa onda kaže - e ne pričajte da sam povredjen, prehadjen....pa što je uopšte spominjao kada zna da će se pričati......ma, igrarije za ogroman novac....

KO ZNA ŠTA JE TU U PITANJU - možda je stiglo naredjenje da Marej mora da osvoji konačno jedan slem....

xzx

pre 13 godina

@ja..gledas li ti ovaj sport il se bavis brojkama? Ocigledno US gledao nisi,tamo je taj Rafa koji po tebi "nema pojma" napravio miseve od svojih protivnika, ukljucujuci i Djokovica koji nije mogao da se sastavi na terenu (ako si gledao video si bruku),a tako bi se i sada proveo! Ti i ne znas kakvu je srecu imao Novak na ovom (kao i na proslom koji je osvojio) A Openu,ali da bi Novak nesto osvojio, treba Spancu nesto da se desi ! Nije to ista klasa, pametni su odavno to shvatili, samo si ti jos izgubljen u vremenu i prostoru..

nolkica

pre 13 godina

meni se cini da se ovaj rafa cesto povrecuje bolje da je predao nego da gledam kako se vuce ko strina a da i dalje je prvi pa i delpa se povredio pa je dospeo tamo gde je sada a inace je odlican igrac ne zezaj rafa mnogo je i od ujka tonoija kakva mafija

ja

pre 13 godina

@xzx
Izgleda da ti druze nemas blage veze sa ovim sportom.
Kazes niko ne moze da zaustavi Nadala.
Pazi da se igra na sljaci pa bi ta konstatacija imala nekog smisla.
Medjutim na tvrdim podlogama kakve su ovde ili na US Openu Nadala bez problema zaustavlja svaki teniser koji se nalazi bar medju prvih 15.
U svojoj karijeri Nadal je na betonskim podlogama napravio nekih 13-14 pobeda protiv top 10 tenisera, a doziveo preko 30 poraza.
Dakle on na betonu uspeva u proseku da pobedi nekog top 10 tenisera jednom iz cetiri pokusaja.
Nemoj samo reci da je svih 30 puta visa sila bila uzrok njegovim porazima i da je svih 30 puta bio povredjen???

Pa Janko Tipsarevic ima vise pobeda na betonu protiv top 10 tenisera od Nadala. Sad bi ja mogao da kazem kako je Tipsarevic neaustavljiv, ali necu to reci jer bi ispao smesan - isto kao sto si ti ispao smesan sa ovom izjavom.

Nadal jeste nezaustavljiv ali samo na sljaci. Na toj podlozi ima 203 pobede uz svega 16 poraza.
Na betonu ima 230 pobeda i 72 poraza sto je jako daleko od neke nezustavljivosti.
Da ne pricam i o tome kako je od ovih 230 pobeda bez preterivanja bar 30 meceva dobio na cistu srecu, dobijao meceve u kojima je bio daleko losiji od protivnika, bio par poena udaljen od poraza i cupao se iz mrtvih.

Zato ti ipak savetujem da sacekas sezonu sljake pa da dajes ovakve komentare.
U suprotnom samo ispadas smesan sa tim pricama dok god se igra na ovim brzim podlogama.

bjørn

pre 13 godina

nije sportsmen! da jeste, ne bi trazio medikal tajmaut, odigrao bi do kraja i ne bi pomenuo povredu. ovako samo licemerno omalovazava pobedu Ferera a kao nece da prica o tome!JADNO!

Mond

pre 13 godina

Koja razlika između Nadala i Novaka. Da je Đoković imao ovakvu povredu, predao bi ya 5 minuta i na to se vadio u sledećih 5 meseci. A Nadal ne želi ni da priča o tome. Zato Novak nikada neće biti najbolji na svetu. Jer pored igračkih, treba posedovati i ljudske kvalitete.

Krle

pre 13 godina

Volim ga, ali malo preteruje. I prosle godine se posle Australian Opena povukao zbog povrede...Pa se vratio kad je krenula sezona sljake i nije izgubio ni jedan mec, mozda malo gresim ali sigurno ne mnogo. Teze dozivljava poraze nego Federer to je sigurno. Mislim da cela prica ima totalno drugu pozadinu. Nadalu ovaj deo sezone ne znakci nista jer ne brani nista skoro od bodova, medjutim, ako zeli da zadrzi mesto br 1, ne sme da kiksne ni na jednom turniru na sljaci, kao ni na Grand Slamu. Osvojio je R. Garos, Vimbldon i US Open. Tako da mislim da je ovo vise takticki, nego bilo sta drugo. Opet ce on da se povuce, da se sprema i od aprila da pokusa da odbrani sve to sto je osvojio. Mozda nije sportski, ali je korisno. Federer to nikad ne bi i nikad nije uradio

Bora

pre 13 godina

prvo pomene povredui kaze svi misle da gubim samo kad sam povredjen, to jest istice da nikada ne gubi ako je zdrav, zatim kaze nemojte o povredi pa onda opet ipak sam navodi svoje zdravlje i tako dalje... I o cemu svi danas pricaju? pa da je bio povredjen naravno...

hm

pre 13 godina

Sad će ljudi ovde verovatno da oduševljeno uzdižu Nadalovo igračko poštenje naspram Đokovićevih predaja, ali meni je iz mnogo razloga, i prema sebi i protivniku poštenije da predaš kada ne možeš da igraš.
Znate ono kad je u npr. fudbalu neko poverđen pa ne može da igrai ne igra nekoliko utakmica-e pa nema razlike.
Uzgred-da li steroidi i još nešto konačno dolaze po svoje? Imunitet, virusi, povrede...

Bora

pre 13 godina

prvo pomene povredui kaze svi misle da gubim samo kad sam povredjen, to jest istice da nikada ne gubi ako je zdrav, zatim kaze nemojte o povredi pa onda opet ipak sam navodi svoje zdravlje i tako dalje... I o cemu svi danas pricaju? pa da je bio povredjen naravno...

kandidat

pre 13 godina

Dosta fer izjave, ali i nepotpune. Pa nije sve samo stvar srece kako on to zeli da predstavi. Zasto je zapinjao ko ..zga, pa ga sada u drugom delu karijere prate povrede? Preopterecenje na telo takodje umanjuje odbojnost prema visrusima ili tim "nesretnim" posrtajima. Isto vazi i za onog Del Boy-a. Nesrecom se moze nazvati neki zdravstveni problem koji je nasledjen ili je stecen u ranom detinjstvu ili iznenadnim dogadjajem u okolini, a ne ono sto ti sam radis svome telu. Ali OK. Ako je Nadal odlucio da bude prvi do sada, od sada neka sedi i gleda kako Nole i Murray igraju i preuzimaju tron.

miki7878

pre 13 godina

Nije Rafa trazio pomoc kada je gubio 1:0, ili 2:0 u setovima. Odmah posle 3 gema je trazio pomoc. Tako da ne stoji prica da kad je poceo da gubi odmah je izmislio povredu. A sto se tice toga da je mogao i dalje da trci, mogao je zato sto ga bolela prepona na levoj nozi. I mogao je da trci samo na desnu stranu i da igra bekend svom snagom. Al Ferer je to hvala bogu primetio i uglavnom loptu slao na levu stranu tj. na forhend. E o tome se radi. A svi znamo da je forhend Rafin najjaci udarac. Al nema veze, ponovice se prosla sezona. Sledeca tri Grend Slema su Rafina. Jedan je Rafa Nadal!

dule

pre 13 godina

navijam za Rogera, ne volim stil Rafinog igranja, ali kolko sam danas navijao za Rafu to je neverovatno! stvarno decko nema srece. On JESTE veliki sampion i uz Rogera najbolji svih vremena. Mogli smo da uzivamo u fantasticnoj zavrsnici turnira, ovako ostaje nam nada da ce se Rafa oporaviti i da ce na nekom od preostalih GSova Roger,Rafa,Novak i Andy biti u top formi i priuste nam vrhunska polufinala/finala koja ovde necemo videti zbog neke vise sile. Pozdrav svima koji vole tenis!!

rafa

pre 13 godina

Bora, 26. januar 2011 16:14)

Ja sam siguran da je prvo pitanje novinara bilo vezano za njegovu povredu a nije on sam plasirao tu pricu,a i logicno je da se prica o tome,nije ni ko lud,svi mi dobro znamo da zdrav Nadal ne moze izgubiti 3-0,nema sanse.

S.Goran

pre 13 godina

Nadal sad je vec ocigledno da ovakvom igrom i bespostednom borbom na terenu nece moci jos dugo.Vidi se da pokusava postepeno to da promeni,radom na servisu kako bi imao sto vise lakih poena.Poprilicno je uspeo u tome,njegov prvi servis sada je jaci nego noletov iako ga je i Nole pojacao,Nadal verovali ili ne za nekih 5% je jaci u proseku.Ali naravno da to nije i dovoljno za nastavak dominacije,jer i drugi napreduju.Nehumano treniraju ne samo on,on prednjaci doduse,ali granice(neustanovljive su)ljudskih mogucnosti sigurno prevazilaze i jos trojica na celu armade.Kao i mnogi u drugim sportovima,npr Felps,Bolt...Kriterijumi i granice se pomeraju,i voleo bi a i nadam se da ce za mog zivota tehnologija napredovati u toj meri da camo jednog dana imati mogucnost simulaciju igre npr.Novak djokovic-Bjern Borg i tako ustanoviti najboljeg ikada,ili zadovoljiti interesovanje kako bi Nole prosao na turu u neko drugo vreme.

nikol dž.femija

pre 13 godina

NADAL uopšte nije izgledao bolesno. Jednostavno David ga je "razbio".

VELIKO JE PITANJE da li je tu reč o povredi, ILI JE DAVID BIO BOLJI, a RAFA ne može da podnese DA JE NEKO DRUGI BOLJI, David ga je nadigrao, baš je bio bolji, Rafa teško podnosi poraz i to tako ubedljiv i to na gren slemu ....

NAJBOLJE JE ONDA REĆI POVREDA, jer to uvek može sportista da kaže pošto kako reče, davno još u jednom intervjuu, naša odbojkašica Anja Spasojević " Sportisti zdravi? Sportisti uopšte nisu zdravi, oni su vrlo bolesni."

UZ SVO POŠTOVANJE Nadalove igre, rezultata,... ON NIKADA NIJE REKAO DA JE IZGUBIO JER JE DRUGI BIO BOLJI, ako taj drugi nije Fed ili ponekad NOvak, u svi drugim slučajevima, koji su retki, bio je povredjen, prehladjen, nešto mu je falilo....ALI TIM SVOJIM OGRADAMA, "nemojte da pričate o tome", "igram do kraja", STVARA SE UTISAK DA JE ON FER, DA NE ODUSTAJE, DA IGRA DO IZNEMOGLOSTI....sve je to deo predstave, dekora, deo slike koju stvara o sebi i koja ga i prodaje... i kada sve to koristi RAFA ONDA je U REDU, a kada koristi NEKO NAŠ, pa igra recimo "na jednoj nozi" e, onda je on ....šta ono, šta se ono ovde kaže, koja ono sintagma ide uz to....???? Ili kada neko pobedi našeg koji je bolestan, prehladjen...onda NIKADA NE KAŽEMO DA JE TAJ NEKO NAŠEG POBEDIO jer ovaj naš nije bio u formi, jer je ovaj naš bolestan, prehladjen, povredjen,.....nikada ne kažemo da GA TAJ NEKO NE BI POBEDIO DA JE OVAJ NAŠ BIO U FORMI....ne, uvek su ti neki drugi zasluženo pobedili naše povredjene, bolesne....!!!

I TAKO TO, TAKO TO....

RAFA OVOGA PUTA nije delovao bolesno, rekao je da je zdrav, da je dobro,...čini mi se da to uvek govore i naši pa posle izgube, evo to se sada desilo i Rafi....RAFA JE NADIGRAN, izlgeda da to nije mogao ni da pretpostavi, "iznenadjen je i uvredjen je", ČOVEK NE ZNA DA PODNESE PORAZ, zato se i javno divio Novaku, samo ima svoj način, ne plače, izjavi da je povredjen pa onda igra do kraja pa onda kaže - e ne pričajte da sam povredjen, prehadjen....pa što je uopšte spominjao kada zna da će se pričati......ma, igrarije za ogroman novac....

KO ZNA ŠTA JE TU U PITANJU - možda je stiglo naredjenje da Marej mora da osvoji konačno jedan slem....

ja

pre 13 godina

@Mond
Nadal je u svojoj karijeri 8 puta predao mec, a Djokovic 9 puta.
Da li ti ovde vidis neku razliku?
Jedina razlika je sto je Nadal svih 8 meceva predavao kada je gubio, a Djokovic 2 meca predao pri 1:1 u setovima, 1 mec cak pri vodjstvu od 2:1 u setovima.

Dakle Djokovic je predao samo 6 meceva u kojima je gubio, a Nadal 8.
Sad ti meni reci ko je tu veci fer-plej igrac?

@rafa
Nadal je u poslednjih 6 godina 5 puta gubio na Australia Openu i 5 puta na US Openu.
Vecinu tih meceva je gubio sa 3:0.
Jel moguce da je svih 10 puta bio povredjen???


Nije ovo sljaka, vec beton na kome Rafa ne zna da igra.
Ovakvi porazi u cetvrtfinalu ili polufinalu na betonu su sasvim normalni za njega.

Pa ovaj isti Ferer ga je tukao sa 3:1 i na US Openu pre 3-4 godine, a tada je Ferer bio 15. na svetu, a Nadal 2.

2008. ga je u Australiji tukao Conga sa 3:0 (tada je Conga bio 38. na listi).
Da li je i tada Nadal bio bolestan ili ti mozda pricas na pamet?
Samo se brukate tim vasim komentarima i pokazujete koliko se slabo razumete u ovaj sport.
Nadal je na brzim podlogama uvek bio autsajder, a te 2 titule koje je uzeo su bile samo rezultat nevidjene srece, a ne njegove dobre igre.
Kad jos desetak puta izgubi u Australiji i Americi mozda napokon shvatite ovo sto pricam i prestnete da verujete u te njegove bajke o povredama.

ja

pre 13 godina

@xzx
Izgleda da ti druze nemas blage veze sa ovim sportom.
Kazes niko ne moze da zaustavi Nadala.
Pazi da se igra na sljaci pa bi ta konstatacija imala nekog smisla.
Medjutim na tvrdim podlogama kakve su ovde ili na US Openu Nadala bez problema zaustavlja svaki teniser koji se nalazi bar medju prvih 15.
U svojoj karijeri Nadal je na betonskim podlogama napravio nekih 13-14 pobeda protiv top 10 tenisera, a doziveo preko 30 poraza.
Dakle on na betonu uspeva u proseku da pobedi nekog top 10 tenisera jednom iz cetiri pokusaja.
Nemoj samo reci da je svih 30 puta visa sila bila uzrok njegovim porazima i da je svih 30 puta bio povredjen???

Pa Janko Tipsarevic ima vise pobeda na betonu protiv top 10 tenisera od Nadala. Sad bi ja mogao da kazem kako je Tipsarevic neaustavljiv, ali necu to reci jer bi ispao smesan - isto kao sto si ti ispao smesan sa ovom izjavom.

Nadal jeste nezaustavljiv ali samo na sljaci. Na toj podlozi ima 203 pobede uz svega 16 poraza.
Na betonu ima 230 pobeda i 72 poraza sto je jako daleko od neke nezustavljivosti.
Da ne pricam i o tome kako je od ovih 230 pobeda bez preterivanja bar 30 meceva dobio na cistu srecu, dobijao meceve u kojima je bio daleko losiji od protivnika, bio par poena udaljen od poraza i cupao se iz mrtvih.

Zato ti ipak savetujem da sacekas sezonu sljake pa da dajes ovakve komentare.
U suprotnom samo ispadas smesan sa tim pricama dok god se igra na ovim brzim podlogama.

nolkica

pre 13 godina

meni se cini da se ovaj rafa cesto povrecuje bolje da je predao nego da gledam kako se vuce ko strina a da i dalje je prvi pa i delpa se povredio pa je dospeo tamo gde je sada a inace je odlican igrac ne zezaj rafa mnogo je i od ujka tonoija kakva mafija

xzx

pre 13 godina

Steta samo sto ce neko ni kriv ni duzan da se okiti Gren slem titulom, jer da se razumemo, niko od tenisera ne bi mogao da zaustavi Rafu! Federer nije u nekoj formi (potvrdjeno danasnjim porazom), Djokovic nema kvalitet za to (ni pod razno na istom turniru ne moze i Federera i Nadala),Marej je los u finalima (drma ga trema)..Kad ne mogu teniseri,moze visa sila..STETA!!Rafi zelim brz oporavak i da nastavi da melje..VAMOS MAJSTORE!!!

MilosS

pre 13 godina

I da nije povredjem izgubio bi od Mareja u polufinalu. Uopste nisam fasciniran Nadalovom igrom od pocetka AOpena, pre povrede, naravno. Glupo je i pomisliti da nije bio povredjen, jer ne moguce je da igrac njegovog kalibra izgubi tako lako. Fereru svaka cast, znao je da je protivnik povredjen i takticki je odradio svoj deo posla.

Ema

pre 13 godina

Ne mogu da verujem kako neki lupaju gluposti! Od samog starta se videlo da je povredjen, ali je decko igrao do kraja i nije predao, sto bi mnogi u njegovoj situaciji uradili! Ocigledno se nikada niste bavili sportom i ne znate kako je to kada vas muce povrede! Zato Rafi zelim samo zdravlje, jer kada je zdrav niko mu nista ne moze! I koja je to gluposta da je osvojio dva Grand Slema, zato sto je ima srece? Nevidjeno! Zato bolje gledajte svoja posla, nego sto ostavljate ovakve komentare!

xzx

pre 13 godina

@ja..gledas li ti ovaj sport il se bavis brojkama? Ocigledno US gledao nisi,tamo je taj Rafa koji po tebi "nema pojma" napravio miseve od svojih protivnika, ukljucujuci i Djokovica koji nije mogao da se sastavi na terenu (ako si gledao video si bruku),a tako bi se i sada proveo! Ti i ne znas kakvu je srecu imao Novak na ovom (kao i na proslom koji je osvojio) A Openu,ali da bi Novak nesto osvojio, treba Spancu nesto da se desi ! Nije to ista klasa, pametni su odavno to shvatili, samo si ti jos izgubljen u vremenu i prostoru..

silent

pre 13 godina

Ha ha ha,ajde molim te g. @ ja,vataj kalkulator i napravi statistiku za proslu sezonu, za Nadala i za N.Djokovica , pa makar to bio i samo beton,(a jasno mi je zasto sljaku otpisujes), pa da vidimo ko kako stoji.Znas,neko napreduje,nije na istom nivou kao naprimer pre dve-tri godine od kad ti izvlacis razne statistike! I slep je video Nadalovu povredu koja je sportske prirode,a ne znam u koju vrstu spada uganuce zulufa,trepavica,bolovi u kosi i ostale gluposti tog tipa!Pozdrav realnim ljubiteljima tenisa,a ti si brale poznat po takvim budalastinama odavno.