Vaterpolo 201

Ponedeljak, 10.01.2011.

23:46

Udovičić: "Zašto pare teniserima?"

Srpski vaterpolista Vanja Udovičić rekao je za ‘Sport’ da je sramota što se taniserima daju pare da bi igrali za Srbiju.

Udovièiæ: "Zašto pare teniserima?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

201 Komentari

Sortiraj po:

diskretni heroj

pre 13 godina

zao mi je vanje i ostalih,velika je muka biti profi wplista,ali jednostavno,sport je ko zna koji na listi popularnosti,ne donosi neki imidz ,reklamu,a nama je trenutno sminka najbitnija,zato se teniserima kupuje oriflame kozmetika,a vpolistima se pazari na tezgi sa buvljaka...

NemanjaM

pre 13 godina

A tenis je jedan veoma popularan sport, pa u srbiji ga ne gleda ni 10000 ljudi, a oni sto su bili u areni ne znaju ni ko je medju prvih 10! Sramota! Vanja napred!

NNN

pre 13 godina

@NNN

Pa kad su toliko novaca teniseri zaradili i stavili u budzet Srbije zasto onda samo Janko Tipsarevic placa porez u drzavi Srbiji dok ostali imaju prebivalista u Monte Karlu i od drzave Srbije kriju iznose svojih stvarnih primanja sto je krivicno delo zvano utaja poreza...

Pazi molim te napunili drzavnu kasu teniseri time sto su gledaoci kupovali karte pa drzava zaradila na PDV kao da bi taj novac oni koji su kupili karte da ih nisu kupili vecno cuvali u svojim dzepovima i nikada nista drugo ne bi za njega kupili. Na kraju krajeva mozda bi umesto karata kupili nesto drugo za taj novac na cemu je stopa PDV 18% pa se drzava mogla i vise ovajditi.
Po tom rezonu kada Madona dodje da odrzi koncert drzava bi posle koncerta trebala da joj da pride jedno 50.000 EUR jer je prodala karte pa drzava zaradila na PDV a osim toga zbog koncerta je doslo mnogo gostiju iz okolnih drzava pa je prihod u oblasti turizma bio znacajan...

Drzava jeste da la novac iz budzeta nakon pobede u Davis cupu licno je to saopstila ministarka sporta pa se sutradan ispravila manjim iznosom. O tome novcu je rec a ne o novcu koji savez zaradjuje kao nagradu za osvajanje davis cupa. Da zaradjujem polovninu onoga sto zaradjuje bilo koji nas teniser bilo bi me sramota da iz drzavne kase dobijem 20.000 EUR zato sto sam igrao za reprezentaciju svoje zemlje, za to igranje vec zaradio novac od teniskog saveza i bodove za svoj licni profesionalni ranking.

SSSS

pre 13 godina

Jedan dio novca za nagradu teniserima je dosao iz budzeta, to je onaj novac koji je ministarka sporta odmah potrcala na dan pobede da saopsti kao ce ima drzava odvojiti, o tome novcu se prica kada se kaze novac iz budzeta a to sto su oni pride dobili od ITF i teniskog saveza nema nikakve veze sa ovom pricom, a komentatori koji se toga ne secaju pre nego pocnu apriori da tvrde da se nije davao novac iz budzeta mogu da odvoje 5 minuta i pronadju u arhivama vesti objavljivane u danima pobede nad Francuskom i uvere se da misle pogresno...

Stonoteniser

pre 13 godina

pa ne mogu da budu isto placeni hirurg i poslasticar, kad smo osvojili Dajvis kup ceo svet je javio, kad smo osvojili sampionat u vaterpolu, zaista nigde na stranim vestima nista nisam video, cak ni telop

Mik

pre 13 godina

Ovo je samo jedna od prica "da se novine bolje prodaju". U njoj sve vrvi od poluistina, zamena teza, a takvi su nam i komentari! Ja nemam nista protiv da se nekome daju pare sto igra u reprezentaciji. Drzavni i privredni predstavnici, vojnici, politicari, takodje su placeni da zastupaju svoju zemlju. Od efekta tog zastupanja trebalo bi da zavisi i honorar. Ja bih za svoju zemlju tenis igrao i besplatno, ali bi mi verovatno platili - samo da ne igram!

hot dog

pre 13 godina

Cuj patriota i genijalac??? Ako je mislio na tretman drzave i prema drzavi, zasto za ime boga nije bio frajer pa spomenuro slucaja Kovacevic, vec se od zavisti skoncentrisao na tenisere? Vaterpolo tek sada necu pogledati pa makar Udovicic igrao bespladno za Mladost. Ubeljivo najruzniji sport, uvek jedno te isto, potapaju se, cepaju gacice, kao da je sve u misicima, a rezultat uvek na kraju 9:8. Izem ti sport. Ne bi im ni vodu utoplio da se tu brckaju, a ne da im dam nagradu samo zato sto je sudija u tom trenutku bio na njihovoj strani.

Red bull

pre 13 godina

Kao prvo drzava nije dala iz budzeta pare teniserioma vec od milion ikusur hiljada dolara koje su osvojili za osvajanje Davis Cupa.I taj iznos je 180.000 dolara za sve grace istrucni stab
Drugo. Vaterpolo seozbiljno igra u desetak zemalja zajedno sa Australijom i SADi nije ni cudo sto MOK razmislja o izbacivanju vaterpola za OI.Prvaci na OI, EP i SP se nemjajumedju cetiri zemlje.Vaterpolo nema siroku bazu. Jedan karate nije na OI.A zasto se daje teniserima sasvim je logicno

petar

pre 13 godina

Pazi sto pricas Udovicicu,jer ako Djokovicev otac sebe kandiduje za vaterpolo selektroa zbog ove izjave ces sjedati na klupi,haha.svaka cast za izjavu!!!

IL

pre 13 godina

Vecina triglodita nije shvatila da se Vanja Udovicic zalio na tretman DRZAVE prema odredjenim sportistima, a ne o tome kolika je njegova, a kolika Novakova godisnja plata. Ministarka-balerina-sekretarica je nagrade teniserima dala iz budzeta drzave, jer je prvo spomenula visi, pa onda nizi, i na kraju ipak visi iznos, a koliko ja znam nagrade ITF-a su fiksne. Sve sto taj najbolji vaterpolista na svetu trazi je da drzava sportove vrednuje prema REZULTATIMA, jer je to posao drzave, a ne odredjuje koliko je nsto komercijalno isplativo. Posao drzave je da obezbedi uslove za treniranje, sto znaci i vise od JEDNOG bazena, i da VSS ne dize kredu za odlazak na EP sa kojeg je donesena bronza, nakon svetskog zlata i Svetske lige i FINA kupa. A to sto je cekao da pokupi sve timske i individualne nagrade da bi sve to rekao, je samo da bi imao pokrice. Uostalom, i Srki-Djoki je to cekao...

Raul

pre 13 godina

Svaka cast Vanja na komentaru,prvi put da jedan sportista kaze sto drugi misle.
Nego Vanja pazi se da te ne cuje taksista Srdjan Djokovic jer ce za cas da te smeni,izvredja,istera,potceni,ispljuje,...

Djidji

pre 13 godina

Gospodin NNN izgleda uopste ne prati tenis. Svaki nas teniser i teniserka, su PLACENI da bi uopste dosli i odigrali bilo koji mec za svoju drzavu!!!
To su jedini ssportisti kojima moras da platis da bi igrali za svoju drzavu!!!!
Drugo je kada treba da podele pare od nagrade za osvajanje DC, ali oni imaju zagarantovane ugovore da igraju za reprezentaciju sto je po meni apsolutno SRAMNO. Ako mora da im se placa neka idu da igraju za Veliku Britaniju i njima slicnim.
Pogledajte da li je i jedan jedini cent placen npr. Mesiju da igra za svoju zemlju.

Jadan smo mi narod kada moramo da zivimo u ovakvoj zemlji koju vode ovakvi ljudi kao sto su sada na vlasti i kao sto je Srdjan Djokovic i njemu slicni.

milorad BANJA LUKA

pre 13 godina

zasto ja za svoju cerku placam 400 eura mjesecno da trenira tenis a za sina 150 eura godisnje da trenira fudbal zato sto je tenis mogo skup sport i znam bezbroj slucajeva gdje su roditelji bankrotirali a djeca nista nisu napravila ulaganje u tenis je mnogo rizicno i zato teniserima treba posvetiti vise paznje od svih ostalih u vateropolu ima 15 igraca udju u bazen i treniraju placaju nesto sitno pa ako djete bude talenat uspije ako ne nikom nista dok u tenisu jedno dijete trenira sa jednim trenerom ako hoce sta da nauci mora da uzme dobrog rtenera koji kosta 30 do 40 eura po satu puta tri sata dnevno puta 5 sedmicno pa vidite ko to moze izdrzati ja govori kao radnik koji radi na bausteli u austriji ali moja cerka ima 10 god i trenira 4 puta po dva sata a kad bude imala 10 moram 1000 da odvajam ako mislim da ima neke sanse pa vi vidite sad razliku izmedju tenisa i svaih drugih sportova pri tom ja nemam para ali ako bude trebalo prodat cu i kucu pa sta bude

s t v

pre 13 godina

Očekuje se izjava Srđana Đokovića.

Ukoliko se bude negde spomenulo "državni projekat", saopštenje za javnost sprema i g.Lukić.

Dr.Strange

pre 13 godina

Prvo bih voleo da kazem da ako nesto ne volim to je "kult licnosti" koji se pravi oko pojedinih sportista, politicara, muzicara jer mislim da to vodi ka opasnoj otudjenosti.Iako volim i igram tenis ovoga puta se slazem sa Vanjom.

Ne slazem se sa tvrdnjama Udovicica iz jednog prostog razloga.Pare koje su dobijali teniseri za igranje u DC(tj.za Srbiju),koliko ja znam, ne dolaze iz budzeta Republike Srbije vec od nagrada koje ITF(International Tennis Federation) daje teniskim savezima sirom sveta za svoje uspeha a delom i od sponzora samog TSS.Ako pogledate koliko godisnje drzava izdvaja kroz budzet za TSS videcete da je to mali iznos.

Sad dolazimo do drugog pitanja po kojem se slazem sa njim a to je da teniserima ne bi trebalo dodeliti sportstke penzije jer sta ce Djokovicu 900 evra mesecno(koliko ce u proseku dobijati sportisti penzioneri)?

Za kraj, Vanja takodje mora da shvati da ma koliko mi voleli vaterpolo to je sport koji se igra ozbiljno samo u 5 drzava(Srbija,Hrvatska,CG,Madjarska,Italija).

Dragan

pre 13 godina

Najvise mi smeta to sto u jednom potpuno individualnom sportu koji je koncipiran tako da nema nikakve veze odakle teniser dolazi, Novak zestoko izrabljuje Srbiju kao sredstvo showmena koji proslavlja pobede. To bi bilo isto kao da se Miskovic, svaki put kad otvori novi hipermarket, udara u grudi i dere "Srbija" sa malo suza u ocima.
Da li ste ikada videli Nadala kako se gubi u smeru spanskog nacionalnog ludila kad nalupa istog ovog Djokovica?
Djokovic family, mlatite pare, al nemojte nam silovati nacionalna obelezja i osecaj nacionalne pripadnosti u suncanoj Australiji dok nam ovde bljuzgavica puni cipele od prosle godine.

stiksson

pre 13 godina

Vanja,svaka ti cast.Konacno da neko javno iznese cinjenicu od koje svi beze.Teniseri propagiraju patriotizam iz 90-ih.Navodno volimo majku Srbiju,ali tu ljubav zestoko naplacujemo.Sramota.

Str

pre 13 godina

@(Ivan, 11. januar 2011 07:57)
Izvini, a po cemu su to uspesi u tenisu / fudbalu / kosarci 100 puta vredniji od onih koji se postignu u vaterpolu ili bilo kom drugom sportu?

Dule

pre 13 godina

E bravo Vanja!!! Uskoro ćemo se ložiti i na kriket, nema veze što nije iz našeg podneblja, samo da osvajamo neke kupove kao što je Davis kup i slične gluposti. A da što više zanemarimo ekipne sportove po kojima su ovi narodi bili prepoznatljivi. Tako je i basket skoro propao.

Leonidas da Silva

pre 13 godina

Mislim da većina nije razumela o kojim parama se ovde priča - to NISU pare koje se dobijaju i dele nakon završenog takmičenja i postignutog rezultata na takmičenju. To postoji u svim (valjda) sportovima i u zavisnosti od medalje svetski savez daje nagradu lokalnom savezu, koji je onda deli sa igračima. Na to obično i država daje neku nagradu, ili dodeljuje penziju, i to je sve ok, jer se nagrađuje postignuti, a izuzetni, rezultat.
Što se tiče tenisa, tu je stvar sa Đokovićem sramotno jadna, jer se ne radi o podeli novca koji sleduje kao nagrada (za to postoji poseban ugovor) već o ugovoru kojim TSS plaća Đokoviću da uopšte igra za državni tim u Dejvis kupu. Na to plaćanje je Udovičić mislio i potpuno je u pravu.

Ma, pošteno!

pre 13 godina

Bravo Vanja, ponosim se tobom i tvojim postenjem!
Po cemu je Novak bolji od Vanje Udovicica sem po poznatoj bahatosti i razmetanju svoje familije?!
Zasto su Djokovici prevarili gradjane Kragujevca da ce tamo da grade teniski centar - pa zato sto su besplatno dobili teniski klub MGM na Dorćolu (renoviran novcem poreskih obveznika), i koji se sad zove "Novak tennis center"!
A Serbia Open turnir plaćaju Telekom Srbija i gradjani - jer Djokovici su kupili samo licencu turnira koju mogu da prodaju kad hoce.

martin

pre 13 godina

Na to pitanje je jednostavan odgovor: Pa zato sto i vrhunski hirurg zaradjuje mnogo vise os nekog slosera. Svakako da je Nole ovde hirurg.

Djordje

pre 13 godina

kada bi Nole uzeo Americki ili Britanski pasos dobio bi milione....samo za nastup a kada bi pomenuti kriticar zatrazio pasos pomenutih drzava pitanje da li bi ga i dobio a od love....mozda rucak, e to je vaterpolo, nole pali brate Srbija je nezahvalna drzava, pali kod Amera pak nek Srbi shvate koliko vredis, pa nek odna igraju vaterpolo mozda ce neko i gledati

Moca

pre 13 godina

U svemu se slazem sa Vanjom. Niko ovde ne umanjuje uspehe Novaka u protekloj godini vec se istice da su Vanjini trofeji i titule vaterpolista iz 2010. godine neuporedivo veci i znacajniji! Vaterpolisti su pobedjivali Hrvate, Madjare, Crnogorce, Spance, i to po nekoliko puta. Dakle, sam vrh vaterpola je "padao" pred nasom reprezentacijom. Najbolji igraci sveta su izgledali "smesno" pored Vanje. Sa druge strane, koga su teniseri pobedili? Francuze, za koje igraju 10. i 20. igrac na svetu! I to uporedjujemo!? Koga je od najboljih tenisera Novak pobedio ove godine? Nikoga! Redovno i veoma lako gubi i od Nadala i od Federera i od Mareja. Uz to, vaterpolo je fizicki daleko zahtevniji sport, a o dinamici i neizvesnosti ne treba trositi reci. P.S. Koga "boli uvo" sta gleda i za koga navija Robert De Niro?

repka ili reprezentacija.. zaista nije bitno! Niš

pre 13 godina

Novak jeste brend naš i tu nema spora! Dečko zaista voli svoju zemlju i tu ću da stanem!
Sve vreme slušam (čitam) licitiranje novcem koji treba da im se isplati za DC i sve vreme se nadam da će neko od njih, u prvom redu Nole, reći: "dajte više te pare, dajte te kamere samnom u banku da gledate Srbijo moja kako uplaćujem deci u Tiršovoj.." ili bilo gde drugde!!! ali ne dočekah... :(
Tako da Vanja, svaka čast majstore! Neka si im rekao!!!

dingo

pre 13 godina

Ma Noletu i njegovom ocu treba dati pola Srbije pa pogledajte samo koliko je Švajcarska dala Federeru ili Španija Rafi Nadalu a tek njihovim očevima. Plaća li taj Novak porez ovoj državi? Ne verujem da bi njemu puno značilo tih par stotina hiljada

Analog

pre 13 godina

Prosto neverovatno da od ovoliko komentara nijedan ne tumaci Vanjinu izjavu na pravi nacin. Niko ne spori da teniseri treba da dobiju pare koje daje svetska teniska federacija za pobedu u DC takmicenju. To je NAGRADA koju dobija savez i on onda deli te pare igracima po nekom njihovom kljucu. I to je sve u redu.
Ovde se radi o drugoj stvari, i ja sam siguran da se Vanjina izjava i odnosi na to drugo - a to je da svi nasi teniseri, reprezentativci, Novak, Janko, Viktor, Nenad, Jelena, Ana... imaju ugovore sa savezom po kojima dobijaju pare za SVAKO igranje za reprezentaciju (DC, Fed kup...) BEZ OBZIRA NA REZULTATE.
Znaci, da bi nam drage Anci i Jeca uopste zaigrale za Srbiju one PRVO dobiju pare, isto kao i Nole i drustvo.
Igrajte gospodo teniseri besplatno (sto je i normalno) a kada napravite rezultat, tada podelite taj novac koji ste tim rezultatom i zasluzili kao nagradu.

Ena

pre 13 godina

Tako je jer narod tako voli. Necu da kazem ni da je ispravno ni da nije, nego je prosto tako. Kada vaterpolo reprezentacija napuni Arenu ili US open kompleks za 100USD po ulaznici, onda ce para biti i u vaterpolu. Jel nam je krivo sto Karleusa ima milione? Jeste. Ali tržište diktira uslove. Ne znam zasto su samo fudbaleri abolirani iz ovih rasprava, a neuki, netalentovani i nepismeni momci uzimaju milionske ugovore u E... I, i dalje su celom svetu putujući cirkus no.1.

Vlada

pre 13 godina

E moj Vanja,tako ti je to u Zemji Srbiji.A ko ceni sto si odbio italijanski pasos,sto se nisi prodao?Da je prava drzava ti nebi igrao u mladosti vec bi obezbedila sredstva za partizan ili vojvodinu.Treba da nam je cast sto imamo takvog sportistu.To se odnosi i na sve vaterpoliste,kosarkase i druge.Tuzno je da se sampionima,reprezentima zemlje ,nemogu obezbediti sredstva za takmicenje,vec savez podize kredit.

Tvrtko

pre 13 godina

Htio sam napisati siri komentar, kada sam video temu, potpuno razumevsi frustraciju Udovocica, vrhunskog sportiste, koji se bavi vrlo teskim sportom, ali sam onda procitao komentar WTAATP liste i jos nekih i nema se sta puno dodati. Nikad mi nece biti jasno zasto jedan Tajger Vuds zgrce milione, a jedan dizac tegova,koji ima isti uspeh, jedva prezivljava, ali tako funkcionise ovaj svet. Mislim da je Udovicic mislio na onu nagradu, koju su teniseri dobili od drzave i koje su se oni mogli odreci dzentlmenski i, zasto da ne, pomoci neprofitabilnom vaterpolu.

Milan Nis

pre 13 godina

Zasto ovaj svet nije pravedan-ZATO!
Isto,mozda i vise individualnog truda je potrebno osvojiti medalju u plivanju nego u kosarci,pa NBA igraci zaradjuju,pojedinacno,kao svi timovi u vaterpolu u EVROPI-zajedno!
Vanja mesa babe i zabe,svaka mu cast za radost koju nam donosi,ali jednostavno je tako,tenis je vek i vekova bio iznad ostalih sportova-jednostavno je tako.

salko corkan

pre 13 godina

Pitajte Mesija i Zanetija koliko traze da bi igrali za svoju zemlju. Svojevremeno argentinski kosarkasi sami su placali put i pripreme za jedno od svjetskih prvenstava. I njihova drzava je u velikom deficitu kao i ova nasa, i tamo se najvise zaradjuje prodajom mladih talenata. I sad ono glavno, moze li neko ko je vec dovoljno bogat(teniseri, fudbaleri) da igra za reprezentaciju bez nadoknade i iz najvisih pobuda? Da mu bude cast da obuce nacionalni dres i da gine za njega, a da to ne bude inspirisano materijalnim motivima. Izgleda da u virtuelnom svijetu Djokovica, Mr. Dolar igra najvazniju ulogu. Ja odlicno znam sa koliko je muke Srdjan postigao i napravio od Novaka svjetskog sampiona, i koliko je to tezak put, ali valjda je doslo vrijeme za jedan seretski i smekerski odnos prema novcu. Vanja je u pravu, izlizane demokrate sada sjede u prvim redovima na teniskim mecevima. U tom sportu sada malo ko vidi neku igru, to su milioni, avioni....

komentator

pre 13 godina

Niko ne spori pravo tenisera i teniserki da dobiju deo premije koje TSS dobija za rezultate u Davis cup-u i istom takmicenju u zenskoj konkurenciji jer su njihove zasluge za postignute rezultate u tim takmicenjima daleko najvece. Problem je sto ti isti teniseri i teniserke godinama unazad, jos od vremena kad smo igrali u najslabijoj grupi Davis cup-a iz koje se teniserke ni do danas nisu probile do svetske grupe, imaju ugovore sa TSS na osnovu kojih su placeni da igraju za reprezentaciju bez obzira na ostvareni rezultat i u tu sumu ne ulaze premije, a secamo se da je cak bilo i rasprava u medijima da li svi zasluzuju iste pare. Svaka cast njima na uspesima koji su postigli u svojim karijerama u kojima ne postoji ni zrno zasluga TSS, ali neprimereno je razmetati se patriotizmom i u isto vreme uzimati nemali novac za igranje u reprezentaciji bez obzira na ostvareni rezultat. Premije posle rezultata svakako, ali placanje unapred za igranje, a mislim da je to ono o cemu govori Vanja, to nije u redu.

deksi

pre 13 godina

licno mislim da sto se novaka tice,on sve te prihode sto taradi od reprezentacije poklonio onima kojima je to najpotrebnije ali kao sto rece njegov otac,kada je poceo da se buni sjeli su i objasnili mu da se on nepita i da to sto je on teniser samo slucajnost i da je on projekat cele porodice,samim tim ocekujte uskoro srdjanov odgovor na vanjine tvrdnje.

golem

pre 13 godina

Zasto moram da citam hrvatske portale da bi saznao sta je covek stvarno rekao...jel to u Srbiji neka medijska blokada reci bilo sta protiv tenisa...Srdjan Djokovic je izgleda uterao svima strah u kosti...btw. covek nije rekao nista protiv tenisera vec protiv izbora Noletovog trenera za najboljeg pored Dude Ivkovica, Vujosevica, Dejana Udovicica,Pilica...kakve veze ima Vajda sa Davis cupom?

Александар Илић

pre 13 godina

Одговор је мало суров али реалан. Тенис је врло популаран у целом свету, а ватерполо играју бивше СФРЈ државе и помало Италија, Грчка, Немачка и Русија. Остале ватерполо не занима и ту пара нема.
На мечевима где се састају Олимпијски и Европски прваци често и поред симболичних цена улазница зврје празне трибине ?!

ja

pre 13 godina

Konacno da neko kaze istinu. Stvarno svaka cast Novaku, ali u tenisu ionako ima dovoljno para i imaju previse paznje. Kako drzava nije ulagala u njih tako nije ni u vatrpoliste, kosarkase,fudbalere ili bilo koj drugi juniorski sport. I zasto su oni sad bolji od ovih???

boombar

pre 13 godina

"Pogledajte u kakvim uslovima treniraju nasi atleticari. Bacaci moraju sami da kupuju kladiva, i koplja koja bacaju. I posle se cudimo sto nasa atletika nema rezultate. A onda drzava da sto hiljada evra Djokovicu kao nagradu sto igra za svoju zemlju."
(lone wolf, 11. januar 2011 01:22)
Na ovu izjavu se svodi 90% prisutnih komentara.
1. Teniserima rekete kupuje država ?
2. Teniserima je pare isplatila NBS odnosno poreski obveznici?
3. Kako niko ne pljuje po Dudi i košarkašima jer, pobogu ni oni nisu dobili pare koje su zaradili igrajući za reprezentaciju?
4. Cela ova frka oko tenisa se i digla zato što se pare dobijene od osvajanja raznih medalja u bilo kom sportu ne usmeravaju na pravi način, već završe "u džepovima" funkcionera !!!
5. Šta je "svetska liga" u vaterpolu i odbojci nego takmičenje na kojem se zarađuju pare?
6. Šta znači izjava "niko u prošloj godini nema rezultate kao ja"? Ipak je vaterpolo ekipni sport.

Jako cenim sve naše sportiste ali ova izjava je ili data u afektu ili Vanja Udovičić ispod kapice nema baš mnogo.
Idemo dalje.

Joao

pre 13 godina

U nekom nivou mogu da se slozim sa Udovicicem, ali on zaboravlja vaznu stvar. Posto je i sam profesionalni sportista treba da bude svestan da vladaju zakoni trzista i da nismo vise u amaterizmu. Vaterpolo nije atraktivan i ne privlaci toliki novac. Ne znam da li je to pravedno, ali u svakom slucaju, unapred se zna kada biras kojim ces sportom da se bavis. Cinjenica je da za Novaka Djokovica zna svaka domacica u bilo kom kutku sveta, a za Udovicica - sacica zaljubljenika u vaterpolo. Treba se drzati onog sto radis sa ponosom, jer si to sam izabrao, nadam se.

pFc

pre 13 godina

Covek je u pravu ali niko od tenisera nije trazio pare. Krivi su politicari koji su novac olako obecali ne bi li prepisali sebi koji poen u sveopstem ludilu koje su forsirali preko RTS, pa su se posle igrali sa ciframa tako da sada i teniseri mogu biti ljuti sto ih zezaju i prave budale od njih za 20,000eu koje oni zarade za svaki vikend. Nisam upucen u te finansije, ali cisto sumnjam da ce i teniserima ikada ista biti isplaceno u Srbiji - tako da nema razloga dizati galamu na njih. I da se razumemo TENIS NIKADA NECE BITI SPORT BROJ 1, ni 2, ni 3, ni 4 u Srbiji. To sto ga neko forsira preko RTS to je njegova stvar (kada bi prenosili svaku utakmicu Vanje Udovicica i on bi bio ultra mega giga popularan), svi znaju ko je kada i koliko donosio medalje u Srbiju.

trener

pre 13 godina

Proglasiti stranog trenera za najboljeg trenera svoje države a on čak nije ni sudjelovao u dobivanju Davis cupa govori sve o sportu Srbije.

nemanja

pre 13 godina

Ne znam zasto je B92 ovako preneo njegovu izjavu.... Lajtmotiv ove izjave je bilo njegovo neslaganje sa izborom Andreja Vajde za najboljeg trenera u Srbiji pored nasih uspesnih trenera u prosloj godini. Ovo je bilo spomenuto en passant i ovako izvuceno iz cele price dobija neki kontekst zavidljivosti i pakosti Udovicica. Nije korektno sa strane B92.

RM

pre 13 godina

Svi komentari protiv tenisera... šteta stvarno što Novak nije uzeo englesko državljanstvo kad su mu još ranije nudili, ne vidim zašto uopšte igra za Srbiju.

veljko

pre 13 godina

Neverovatno koliko jedan covek-Srdjan Djokovic ume da iziritira navijace ove zemlje.Poistovetio se sa sinom i njegovim uspesima i misli da moza i mora biti u srpskom tenisu kako on u ime porodice zahteva.Novak a potom i ostali teniseri ulaze u ovakve neprijatne situacije upravo njegovom zaslugom.Svaka cast na uspesima i svi smo im zahvalni.Zna se da odlicno zaradjuju i neka imaju.U tenisu je poznato da se vrti veliki novac.Ali da li bas sve treba naplatiti kad igras za svoju zemlju?Da li je Srdjan dobio dosta od grada Beograda,Kragujevca kao Family sport zbog Novakovih uspeha?I jos im je malo? Vaterpolisti a ima jos sportista u ovoj zemlji koji su bili najbolji na planeti sigurno da zasluzuju bar isti tretman kao Family sport.Pitanje popularnosti sporta je relativna stvar.Ako si u bilo kom sportu najbolji na planeti,onda neko treba i da vrednuje taj rezultat.Videli smo kako se svadjaju bogati oko novca.A Srdjan treba da preispita svoje javne nastupe.Ocigledno da je preterao u mesanju i mesetarenju.Opusti se covece i uzivaj u velikim uspesima svoga sina i razvoju druga dva decaka.Pokusaj da pomognes i drugoj deci a ne da te sopstveni sin isteruje sa meceva.Zamisli kako ponasanjem tek iritiras druge.

mladen

pre 13 godina

@(pero, 11. januar 2011 01:24)


Prijatelju, pre nego sto napadnes izraz REPKA, kojeg se i ja gnusam, prvo da rascistimo da se u Srbiji pise ekavicom. Dakle, koliko god da ti ne volis da cujes taj izraz, toliko ja ne volim da cujem to bosansko zavijanje, primetim se kaze i pise primetim, a ne primjetim. I meni je muka od svake reci koja ima to j, pa se ne bunim, zato mislim da ne treba ni ti da se busas. Inace, Vanja je 100 % u pravu!

NNN

pre 13 godina

Gluposti!
Teniseri nisu dobili pare da bi igrali za reprezentaciju, nego su igranjem i osvajanjem Dejvis Kupa nagrađeni i to mnogo manje nego što su doneli u budžet!

Evo najgrublje računice:
cena (moje) karte od petka za finale Dejvis Kupa je 1333 dinara i PDV 8% -> oko 1 evro otišao u budžet.
x 15000 karata
x 3 dana
____________
približno 45000 evra samo od PDV-a na cenu karata.
+ ako je neko došao autom da gleda neki meč, platio je (možda)parking (i automatski PDV), a sigurno je platio gorivo (dakle PDV i čudo akciza i taksi), a ako je došao autobusom platio je autobusku kartu (i automatski PDV), ako je je nešto pojeo il popio za tih nekoliko sati, to je (masno) platio (i uplatio je i PDV),
+ par hiljada francuza koji su doputovali (osim ako nisu odsedali kod rođaka i živeli na vazduhu) morali su da plate smeštaj i hranu (i naravno PDV), a pošto (verovatno) nisu dolazili pešice morali su da plate i neki prevoz.
pošto se nije igralo na livadi preko dana, nego u Areni, trošila se struja za osvetljanje, grejanje i ventilaciju (i na to se plaća PDV pa donosi pare u budžet),
bilo je puno redara i obezbeđenja, pa je i njima moralo nešto da se plati (a deo od tih zarada se takođe oporezuje),
bio je prenos na TV-u (i u prenosu reklame, a rekalme koštaju, a za sve što se plati, deo ode u budžet) + što su strane televizije otkupljivale (a ako je RTS imao pravo prenosa (nisam u ovo potpuno siguran), pa drugi (njih desetine) otkupljivali od njih RTS će deo zarade morati da da u budžet - a to su ogromne pare) + ako Teniski Savez Srbije iznajmi Arenu na nekoliko dana, to mora da plati, a jedan dan je oko 30-ak hiljada evra evra(a uz to plati i PDV).
... i da ne nabrajam dalje, ali samo od finala Dejvis kupa u budžet je ušlo više nego dovoljno para za ove premije (i još sve to puta 3, jer smo isto 3 dana bili domaćini i protiv USA i protiv Češke),

tako da nemojte više da se brukate svojom glupšću
svi vi koji kukate za pare
koje su teniseri sami zaradili i (višestruko!) stavili u budžet!
(a dobit nije samo finansijska)

Pozdrav

Djole

pre 13 godina

Nije Novak kriv sto je tenis jedan od najplacenijh sportova a sto se vaterpolo igra u svega nekoliko drzava, ne zelim da omalovazim necinji uspeh ali realnost je takva

SSSS

pre 13 godina

Pemtnjakovici medju komentatorima koji nalaze za shodno da napdaju Udovicica zbog njegove izjave najpre bi morali da shvate istu na pravilan nacin.

Dakle nije poenta u novcu koji su npr teniseri dobili za osvajanje Davis Cupa, a nije ni istina da im je taj novac pripao zato sto je tim osvajanjem teniski savez zaradio mnogo novca pa deo daje igracima. Radi se o novcu koji im je dodeljen za taj sportski uspeh direktno iz budzeta drzave Srbije nakon osvajanja Davis Cupa a koji oni kao teniski profesionalci zarade za nekoliko nedelja igranja ili za jednu snimljenu reklamu za domacu firmu. Sto se tice nova koji bi im teniski savez dodelio za taj uspeh to nije sporno neka im podeli i vise od osvojene nagrade nemam nista protiv, ali imam protiv da se taj uspeh nagradjuje iz drzavne kase sumom koju ti teniseri vrlo lako zarade baveci se svojim sportom i ne znaci im mnogo i mnogo bi vise znacila da se ulozi u treninge i uslove za rad recimo nekoga ko se bavi straljastvom i pomogne osvajanju neke npr olimpijske medalje.

Dalje radi se i o dodeljivanju sportskih penzija iz drzavnog budzeta i to skoro u visini danas maksimalnih penzija u ovoj zemlji. Apsurdno je da siromasna drzava sto Srbija svakako jeste dodeljuje sportske penzije za uspehe sportista. Zasto je to apsurdno ? Pa zbog toga sto se penzije ne osvajaju nego se zaradjuju i svako onaj kome se ista isplacuje za nju je uplacivao svakog meseca novac tokom 40 godina staza. Osim toga apsurd je da sportisti medju kojima ih je mnogo zaradjivalo milionske sume tokom karijere dobijaju te penzije.

U tome svemu bi mozda i bilo neke logike kada bi drzava za svaku od tih "dodeljenih" sportskih penzija izvolela da uplacuje za svakog zasluznog sportistu penzionera narednih 40 godina propisani iznos u penzioni fond, sto ona svakako ne cini nego iz ionako jedva odrzivog penzionog fonda uzima jos smanjujuci penzije onima koji su za njih i uplacivali.
Da bi se razumelo o kolikom novcu se radi, dovoljno je malo matematike. Te sportske penzije su oko 90.000 din a da bi neko u Srbiji radom zaradio takvu penziju potrebno je da radi duze od 40 godina, i da u tih 40 godina ima barem 10 radnih godina u kojima zaradjuje platu od oko 150.000 din a broj takvih u ovoj zemlji je zanemarivo mali. Ukoliko vecina gradjana ove zemlje smatra i zeli da se svaki svetski uspeh nekog sportiste vrednuje jednom novom dodeljenom penzijom 10-struko vecom od penzije vecine danasnjih penzionera onda je to OK i nemam nista protiv ali imam protiv toga da drzava tu penziju dodeljuje a da je placaju oni koji sami sebi placaju penzije od svoga rada. Drzava za te penzije treba da uplati penzionom fondu svaki dinar. U zemlji koji na takav nacin trosi svoje pare dok ima problem sa hiljadama gladnih i siromasnih nije zemlja u kojoj zelim da zivim i nju cu da napustim.

BTW svi vi sto skacete u oci na pomen Novaka Djokovica, razmislite o tome zasto taj veliki patriota placa porez u Monte Karlu a ne u Srbiji koji tu voliko voli i za koju natapa majice znojem...Razmislite i o tome da je jedan Mats Vilander u Svedskoj zbog iste stvari bio osudjen... Razmislite i o tome da je po vazecim zakonima drzave Srbije svaki gradjanin duzan da plati porez na dohodak u iznosu od 10% godisne na sav novac zaradjen bilo gde u svetu.. osim ako taj porez nije platio u nekoj drugoj drzavi gde ima prebivaliste a sa kojom Srbija ima medjunarodni ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja...Razmislite i o tome da Srbija nema takav ugovor sa Monte Karlom sto znaci da Novak Djokovic krsi zakone drzave Srbije.

wlado

pre 13 godina

@bo, naravno da se ne slazem sa tobom, vaterpolo igra 1000 ljudi na svetu, a kosarku ili fudbal 100 miliona ! naravno da ne moze isto da se vrednuje zlato sekariceve ili zlato kosarkasa, svaka njoj cast, ali ima razlog zasto postoji razlika u popularnosti ta dva sporta....vaterpolo je slicna stvar, za 8 godina nece biti olimpijski sport, posto se igra samo na balkanu

sestric

pre 13 godina

Novak who,pa kad nam teniseri kradu i beogradsku arenu,ljudi podrska ekipnim sportovima pa i AF je bolji od tenisa,tenis je smoran sport sport bogatasa,napred Vanja puna podrska oduvek si bio car i pokazao si sta je srce! psovao bih ali ne smem a sport bezz kontakata neracunajuci samo odbojku i nije sport! sto se tice odbojke vanja grbic je pokazao kakv je to sport!

Ivan

pre 13 godina

Ja koliko znam normalna je stvar da se igracima isplacuju premije za uspehe koje reprezentacija postize. To je sigurno slucaj sa fudbalom na primer. Prema tome reci da je sramota da se premije daju teniserima je cista budalastina. Drugo, nije isto biti prvak sveta u vaterpolu i prvak sveta u kosarci ili tenisu. Konkurenicija i ugled vaterpola je na daleko nizem nivou. Mislim, nema nedelju dana kako smo se smejali Bugarima sto su proglasili najboljim sportistom Balkana tamo neku dizacicu tegova sta li je, a evo nas sad ovde dizemo u nebesa nase vaterpoliste. Mislim da malo ko van Mediterana zna da rec "vaterpolo" uopste postoji, a kamoli da se za to jos i "svetske" medalje dele. Treba da se shavti, i drzava treba to da potencira, posto izgleda nije svima jasno, da su uspesi koji se postignu u tenisu, kosarci ili fudbalu 100 puta vredniji nego oni u vaterpolu. A sad, ako nekom treba socijala, to je vec sasvim druga tema.

Odgovor

pre 13 godina

1. Zato sto prolazak u 2.kolo turnira serije 250 u indijskom Cenaju donosi u svetskim razmerama veci novac, popularnost, slavu nego osvjanje DALEKOVOD Evrolige u vaterpolu.
2. Zato sto 7/8 klubova u cetvrtfinalu DALEKOVOD Evrolige su iz ex-yu.
3. Zato sto je sport kojim se bavis propratna manifestacija SP u plivanju, a u svetskim razmerama ispod je hokeja na travi, kriketa, ragbija, a u rangu sa kuglanjem, softbolom, karlingom...

Mozda sve nas ovo boli, jer nam je vaterpolo najtrofejniji sport, ali je surova istina!

Igor

pre 13 godina

•Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS
(

tebi ni molder ne moze da pomogne ovo sto si napisala je blago receno smesno..

PraviSrbin

pre 13 godina

Meni su podjednako drage pobjede i Djokovica i vaterpolista kao i svih nasih sportista bilo da se takmice u individualnim ili ekipnim sportovima. Isto tako mi je jasno da svaki sport ima svoju trzisnu cenu, i shodno tome razlicita su primanja vrhunskih sportista u razlicitim sportovima. To je veoma slicno ostalim zanimanjima. Evo, npr. ja zivim na zapadu i radim kao inzenjer, ubedjen da radim daleko kompleksniji posao od nekog npr. doktora opste prakse koji obavi pregled pacijenta za 15 - 20 min, i uglavnom za bilo sta ozbiljnije upucuje specijalisti. Taj isti doktor zaradjuje barem tri puta vise od mene. I ko je sada meni kriv sto je to tako? Sam sam sebi kriv, jednostavno kad sam upisivao fakultet medicina mi nije padala na pamet ni pod razno, kao ni stomatologija ili pravo ili .... S druge strane, padale su mi na pamet mnogo gluplje stvari od elektrotehnike, pa mislim da sam ipak dobro prosao. Tako i ti Vanja, imao si srece da si najbolji u sportu koji je po trzisnoj vrednosti ekvivalent inzenjerskom poslu, imas neku kintu ali ne doktorsku, zubarsku, advokatsku itd. Just suck it up and move on. Ili pocni da treniras tenis, nikad nije kasno za vrhunskog talenta.

Vlada

pre 13 godina

Smiriste strasti malo...
Svi vrhunski sportisti zasluzuju da im se daju pare ako su uspesni u takmicenju u nacionalnom timu. Ne treba unositi zlu krv, jed smo mi mala i nerazvijena zemlja, i svaki uspesan covek poput Novaka, Vanje, Tea i svih ostalih srpskih bisera nam treba! Da smo malo pametniji, ne bi se svadjali vec bi nasli model kako da u nasim skromnim granicama nagradimo sve uspesne ljude podjednko. I to ne vazi samo za sportizte - to podjednako azi i za lade strucnjake, naucnike, pronalazace, itd. Kod nas uvek postoji pristup da moras da budes protiv necega ili nekoga da bi izrzio svoj stav. Istina je malo drukcija!

zi

pre 13 godina

Od Đokovića i ekipe mi je muka, dali još neko plaća svoje tenisere da igraju za svoju državu? Ti isti teniseri imaju prijavljeno boravišta na poreskim rajevima kako nebi dali dinar ovoj državi, tako da o vlikim patriotama ne treba trošiti reči. Godišnje zarađuju milione a j******** se za dinar ili bolje rečeno euro. Kad su tako veliki što svojim ličnim primero ne pokažu da im je bar malo stlo do ovog i njihovog napaćenog naroda, ima toliko ljudi i dece kojima je potrebna pomoć. Ali država za njih nema a za milionere ima. Konačno ima i toliko talentovanih i uspešnih sportista, koji nemaju ni najosnovnije uslove za život a kamoli trenig, bruka. Udovičiću svaka ti je na mestu!

bravo !!!!!

pre 13 godina

Bravo majstore, za reprezentaciju se igra iz ljubavi prema državi i svaki igrač treba da bude ponosan kada mu se učini čast da nosi državni dres, a ne za pare.

Kada ovo čujem, bolje onda da ne komentarišem dalje Anin postupak od pre nekoliko dana kada nismo igrali finale jer će me cenzurisati.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Tenis je igra i zabava najviše klase, Oligarhije koja vlada svetom, a to znači njena Vrhuška izaziva ratove, povećava broj siromašnih i smrtnost izgladnele dece u jednoj sekundi. Dobro je što su neki naši roditelji uložili pare i trud da nas njihova deca zastupaju pred Vladaocima sveta, ali nije dobro što naša Ministarka sporta i Vlada nisu u stanju, jer nisu ličnosti od intrgiteta, da rasporede novac za sport tako da dobiju oni spotisti i sportovi koji su najbolji,a nisu pod zaštitom svetske Oligarhije. Još na jedan način pokazuju da ne znaju i ne mogu da rade po pravdi već prema nevidljivoj sili koja im pomućuje um i kalja inače prljav Obraz.

znanje-imanje

pre 13 godina

bravo @WTATP i @bo! Gomila mojih sličnih komentara na temu novca, Davis Kupa itd. slično jednostavno ne biva objavljena. Nadam se da će barem ova pohvala proći meni nerazumljiv svetonazor cenzora.
1. Tenisere NE PLAĆA Srbija
1b a da nisu obavezno plaćeni u tenisu ne bi UOPŠTE ni bilo ničeg osim individualnih turnira!!! Babe i žabe nisu isto, kao ni babe i devojke! Individualni i kolektivni sportovi, kao i multimilionski u odnosu na nerentabilne, ekstremno se razlikuju!
2. Novak se odriče veće i MNOGO lakše zarade time što uopšte igra za Srbiju
2b a igra za reprezentaciju u npr. vaterpolu je preduslov bivanja poznatim, kao i preduslov iskustva, kao i preduslov izgradnje vrhunskog kvaliteta; dakle reprezentacija je apsolutni preduslov za dobar igrački ugovor
3. Novak se rizikujući povrede i dodatno zamarajući putovanjima odriče još većeg novca nakon igre za reprezentaciju
4. Talentovan vaterpolista može, čak i u očajnim srpskim uslovima, postati vrhunski igrač. A koliko je talenata VEĆIH od Novaka i bez npr. disajnih problema propalo u tenisu jer je neophodno uložiti ENORMNI novac!!!

"Rudar radi teško i koristan je državi, a sirotinja je. Silikonska pevaljka je razmaženi, štetni, kičasti folirant - zašto njoj milioni?" Takvi stavovi su UVEK popularni. Oni su uvek i tačni ali u nekom aspektu. Ipak, to nije kako svet funkcioniše niti je ta žvaka ono što svet menja! A cela situacija se može videti i potpuno obrnuto! Naime, teniseri su novac ZARADILI i UNELI GA, i sebi ali i Srbiji. Investirali su sami a doneli nešto i nama, džabe. S druge strane, reprezentacije koštaju Srbiju. Igrači kolektivnih sportova koji do nje stignu samim igranjem stiču bogate inostrane ugovore. Zašto oni uopšte i dobijaju nacionalne penzije onda, ako se igra samo iz patriotizma? Mi koji "samo" radimo do penzije se okozimo... Vanja je izvrstan ali nije dobro sagledao kompleksnost svega. Razumem motiv očajne situacije u vaterpolu ali napada u pogrešnom pravcu.

Kriger

pre 13 godina

Tako je brate. U Srbiji je, na nesreću, uvek važilo daj onom koji ima, navikao je, što da daješ onom koji nema, navikao je da nema.

stajus

pre 13 godina

Kako si sad lupio moj Udovicicu,iako sam te cenio,sad te vise ne cenim.Pa ne budi smesan covece,teniseri su igrama za Dejvis Kup dobili od ITFa 2 miliona,jbg igraju planetarni sport,a ne balkanski,ne budi ljubomoran i zavidan mladi covece.Oni su te pare doneli,njihove su.
A ovo vam je pouzdano,nijedan od njih nije uzeo nista evo dve godine,zbog problema finansijskih u savezu.
Dobio si malo zatucanih na svojoj strani,izgubio normalne,zavist je cudo,cudo!

Udri glavom, kad ne umeš da misliš!

pre 13 godina

Ajd' što daju pare teniserima, nego daju i fudbalerima - i to kakve pare!

Pa tenis je broj jedan, zato što ga igraju Englezi, a zajedno s fudbalom je ovde najpopularniji zato što budale jedino razumeju kad se nešto udara - na primer lopta!

Ovde je moderno ono što komanduju Englezi. Sad su hitovi homoseksualnost, NATO, itd. NIšta kvalitetno, ništa normalno, ali nema veze - važno je da smo i dalje isprani mozgovi! I da se time busamo!

stajus

pre 13 godina

Evo sa fb stranice Vanje Udovicica,e moj Vanja,ni sam vise ne znas sta pricas :(
Vanja Udovicic Dejvis Kup je NAS!!! Hvala teniseri! ♥ SRBIJA ♥

Bojan

pre 13 godina

Novace I ostali,

Ako citate ove komentare, molim vas da novac koji ste dobili od ove bedne I siromasne drzave donirate u dobrotvorne svrhe, I ubuduce ga ne uzimate.
To je jedini nacin da nam ne bude muka u stomaku kada vas gledamo kako igrate.

Nemanjikus

pre 13 godina

On je ovu izjavu dao u smislu: Zasto nekom davati pare da bi igrao za svoju Zemlju? Kapirate? Nije sigurno mislio, a zasto nama ne dajete. I drago mi je da je neko konacno i to rekao. Svima nam to cudno, a niko nista da kaze javno. Tenis je vrlo specifican sport, a ujedno i negotivim ga, nekako tipicno snobovski sport. Bez navijaca (dovoljno videti dede u belim sesiricima u prvom redu), pravih emocija i slicno. Nek' nastave teniseri sa rezultatima, to mi je jako drago, ali kao sport i oko njega...
Da i nikad mi nece biti jasno i jako mi glupo, sto mora biti tisina kad serviraju. A kosarkasi kad sutaju slobodno bacanje ili fudbaler penal, cuju se i do 80000 ljudi, a jos gore kad su na gostovanju, onda im zvizde svih 80000. :) I nisam primetio da sudija vice: "Silent, please". :D

borac

pre 13 godina

Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS
(svetlana, 11. januar 2011 01:44)

da mu nisi ti slucajno keva?bas me zanima LOLCINA za tebe,slazem se ali si sramota sto uopste pravis paralelu i stavljas akcenat samo na njega,sve to sem mozda te "promocije"(mada nama to nije od prevelike pomoci) mozes reci i za Vanju i ostale momke--naklapaco!toliko..

Molle

pre 13 godina

Moram da primjetim da sve vise ljudi koristi izraz repka. Ako mogu da apelujem na sve koji namjeravaju da to napisu da prije nego sto to urade izgovore tu rijec na glas pa ce da vide kako odvratno zvuci. Neka je drugovi Hrvati koriste, to se i slaze s njihovim jezikom, ali nemojte se blamirati vise s rijecima koje zvuce neprirodno. Inace, zivjeli Vaterpolisti
(pero, 11. januar 2011 01:24)

Ne da imaš pivo, nego ih imaš deset za ovo. Ja se i više nego ježim na to grozno ''repka''.

мега

pre 13 godina

Момак, свака ти част, на дискретан начин си објаснио.

Додао бих ја још многе ствари у вези целе те приче, али онда ми не би објавили коментар.

У сваком случају, властодржцима могу само да поручим: доста више са тим вашим безочним лицемерјем,
квази-патриотизмом и ''контролом ума'' уз помоћ тениса. Смучили сте се и Богу и народу, схватите то!

svetlana

pre 13 godina

BAS JE UDOVICIC KAO I ZIVOJINOVICI NASAO UDARACE NEGATIVNE PO MOM KOMENTARU. NEMORATE OVO DA OBJAVITE I YNAM DA NECETE. JEDINO LEPO STO SE DESILO OVOJ NAPACENOJ ZEMLJI JE POJAVA NOVAKA DJOKOVICA BITI ONOLIKO VELIK KOREKTAN REALAN POSTEN BORBEN PA JA I AKO SAM REKLA DA JE SVETSKI A NAS. SUMNJAM ON JE SA DRUGE PLANETE. NE ZASLUZUJEMO MI NJEGA

Boris

pre 13 godina

Tom Djokovicu i njegovoj porodici nije dosta sto su mu dali ono na Drocolu da gradi i da se njegov otac onako ponasa tamo... Pa jos uzima i ovo od Srbije jadne i bedne. Vanja kazi uvek sta mislis briga te sta ce drugi da misle ti si veliku sampion. Bravo Srbine

Djole

pre 13 godina

Potpuno je u pravu. Meni nije jasno sto teniserima daju uopste pare? Njihova primanja se mere milionima evra, imaju restorane, teniske akademije, sportske komplekse a jos im ova jadna drzava daje pare. Pa ako daje njima sto ne daje i ostalim uspesnim sportistima kad se tako lako cascavaju.
Drzava daje pare teniserima koji i ovako ne znaju sta ce sa parama a studenti strajkuju gladju na minusu jer ne mogu da dobiju ono sto im pripada. Ako vec nece da daju studentima sto nisu dali onda te pare Kraljevu?
Objavite mi komentar

borisdelija

pre 13 godina

bravo legendo
ti ces uvek biti veca legenda od djokovica jer igras za srbiju a nole za sebe
nemam nista protiv noleta cak ga i obozavam ali vanja udovicic je uvek izgarao za srbiju od mladjih kategorija
jeste vaterpolo nije toliko popularan sport ali toliko medalja
ko nece da igra za srbiju bez para i ne treba da igra
VANJA KRALJU

ypke1

pre 13 godina

Tenis-najdosadniji sport za gledanje,sport koji igraju bogatasi,ili oni koji mogu da to finansiski proprate!
Fudbal-sport koji igraju svi-ali uspevaju oni kojima su roditelji bogatasi,ili se pak prodaju "menadzerima"
Forsiraju se zbog PARA!
Vaterpolo sport u kome rad i talenat prvo isplivaju-stavlja se na zacelje!
Da ne pominjem uspese jednih-tj "uspehe" drugih!
I slucajno zapazam da se nacija vise radovala kosarkaskim pobedama-nego li teniskim

sasa jokic

pre 13 godina

Vanja, kada si se opredeljivao za sport imao si sansu da izaberes isplativiji. medjutim nemoj da zaboravis kolika su ulaganja u tenisere od strane roditelja. turniri, putovanja, i sve ostalo. Ostalim sportistima to su obezbedjivali klubovi!Novac koji su dobili je od organizatora Davis Kupa, i nesto malo od drzave. To je tako, ja ni jednom fudbaleru na planeti ne bi dao vise od par miliona Eura, ali to je najpopularniji sport i tu se vrte ogromne pare. Samo dresovi Ronalda se prodaju u desetinama miliona komada, sve je to precenjeno, ali je tako!

ypke

pre 13 godina

E drzavo Srbijo i 90% ljudi sto se danas kunete u tenis-do juce bre pravila niste znali!!!
Ajde sad osvojili DAVIS CUP-pa da prestanemo da igramo ostale sportove!
Milionerima placate da igraju u reprezentaciji-umesto u klince da ulazete!
I da si otisao za Italiju da igras-niko nebi smeo nista da ti zameri!

vaterpolo dc

pre 13 godina

Vanja majstore svaka cast I hvala ti za sve. Vaterpolisti uvek ste bili ponos,hvala!!! Bez mnogo price a uz mnogo muke ste tu gde jeste- najbolji!!!

nikakva tajna nije da svi nasi sportski savezi placu za reorganizacijom od poodavno

ALI JE sramota je konstantno citati komentare ljudi o tome kako je vaterpolo nepopularan sport itd. Stalno se provlaci prica da u cemuu god smo mi dobri nekako nema vaznost. Da li nas narod zaista ima tako losu sliku o sebi ili
1-ovo pisu ljudi koji nam lose misle
2-ili su ovi domaci licemeri kojima je jedini kontakt sa sportom kladionica,a ceo zivot zive od tudjeg budzeta,nista postignuto u zivotu nemaju ?

Deco ne ostavljajte Srbiju pilicarima koji se prodaju za pet dinara uz to i preko tudjih ledja.

Andrija

pre 13 godina

svetski a nas? da li si cula za Vladu Divca, za njega ne navijaju poznati vec su mu to kucni prijatelji, da li si cula za bracu Grbic, Miljkovica, ljude koji imaju olimpijske medalje, u ono vreme kad je bilo pravog sporta, kad su se skupljali ispred skupstine 100 ine hiljada ljudi. nesto se ne secam da su Novaka cekali( on je ok, svaka mu cast), ali porediti nekog ko je 3ci sa nekima loji su osvajali sve sto se osvojiti moze? to moze samoosoba koja zna o sportu ko ja o cepanju atoma. hvala i dovidjenja.

plivac

pre 13 godina

Gospodo mozete se podeliti, na one koji vise vole tenis, i one koji vise vole vaterpolo, a samim tim i plivanje.Plivanje je bazican sport koji pomaze deci da se razviju i ojacaju nesto u sto ce im u svakodnevnom zivotu uvek biti korisno.Vaterpolo pored tog je i kolektivni sport,koji decu uci da ne bud u sebicni,da rade timski , da zajedno pobedjuju.Imajtei to na umu a ne samo zaradu, kad pricateo sportu, a ne samo o zaradama i sponzorima.Da smo malo zdraviji , bolji plivaci, malo kolektivniji, ne bi sada zavisili od kojekakvih sponzora. Svima koji misle drugacije,nek sluzi na cast,ja cu i dalje da plivam.

zasu

pre 13 godina

Sta reci...covek je ipak u pravu!
I ko je uopste rekao da je nole najbolji sportista i brend za proslu deceniju?! Pored Bodiroge, Divca, Vaterpolista, KK Partizan on bi tek dosao negde na deobi od 5. do 10. mesta!

CP3

pre 13 godina

Vanja je u pravu,alo zasto vi ostali pljujete tenisere?????
Sad recite da se niste obradovali salatari i Noletovim uspesima?????
TENISERI NISU KRIVI,kriv je OKS.

neko

pre 13 godina

Zasto je neko u Srbiji cenjen samo onoliko koliko je poznat i vrednovan u inostranstvu? Zasto je to najvazniji kriterijum? Kada cemo prevazici to zaostalo razmisljane-sta svet mislio o nama? A sta mi mislimo sami o sebi i sta je nama bitno? Kada ce to biti na prvom mestu?

nikol dž.femija

pre 13 godina

POTPUNO JE U PRAVU. Bravo za Vanju.

PRAVI LJUDI SU RETKI, uvek bili, ali, važno je da ih ima, srećom po Srbiju.

Hvala Bogu da ima i HRABRIH, kakav Vanja jeste i u bazenu, kojima je istina ispred svega. SAMO JOŠ DA JE POTKAČIO ONOG POLITIČARA, bivšeg vaterpolo golmana, ŠOŠTARA - ko ga je postavio taj dobro srpskom sportu nije mislio, a očigledno ni srpskom vaterpolu, iako dolazi iz vaterpola, bio je dobar medju stativama ALI NA SUVOM NE, nikako, ne.

VANJA JE NAJBOLJI i ima potpuno pravo da kaže svoje kritičko mišljenje.

SVAKA ČAST VANJI.

lone wolf

pre 13 godina

Zaista je nepravedno davati desetine hiljada evra teniserima koji su svi vec milioneri, a u mnoge sportove se nista ne ulaze.

Pogledajte, samo situaciju u streljanama u kojima se spremaju nasi strelci koji uvek donose medalje sa Olimpijada. Prokisnjava i nemaju uslove za rad dostojne coveka. A drzava daje stotine hiljada evra teniserima.

Pogledajte u kakvim uslovima treniraju nasi atleticari. Bacaci moraju sami da kupuju kladiva, i koplja koja bacaju. I posle se cudimo sto nasa atletika nema rezultate. A onda drzava da sto hiljada evra Djokovicu kao nagradu sto igra za svoju zemlju.

Sve je to velika sramota! A to je posledica toga sto nesposobne i nestrucne osobe vode ovu drzavu, pocevsi naravno od ministarke omledine i sporta.

Samanta Fox

pre 13 godina

Vaterpolo je sport koji ne prati gotovo niko. Vaterpolo je gotovo negledljiv zato sto se sama akcija i ne primecuje i ne razume. Sponzora nema nigde ni kod nas a ni u inostranstvu, a sami bazeni su za malo posetilaca. Sve je to potpuno suprotno od tenisa koji sve to ima i sto je najbitnije, donosi lovu. Cinjenice...

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Свака част Вања! Ал сконтај, тај Ђоковић има пара више од свих ватерполиста заједно и још му треба дати, а освојио Дејвис куп први пут, а ватерполистима ништа за све што су урадили, и поред тога што су "биједа" за Ђоковића...па исто нису дали премије кошаркашима за сребро, па Дуди плате нико не даје....овооо је СРАМОТА са великим "С".....поздрав за праве Србе!!!

pero

pre 13 godina

Moram da primjetim da sve vise ljudi koristi izraz repka. Ako mogu da apelujem na sve koji namjeravaju da to napisu da prije nego sto to urade izgovore tu rijec na glas pa ce da vide kako odvratno zvuci. Neka je drugovi Hrvati koriste, to se i slaze s njihovim jezikom, ali nemojte se blamirati vise s rijecima koje zvuce neprirodno. Inace, zivjeli Vaterpolisti

...

pre 13 godina

nema sta,mogu ljudi da ga pljuju sto igra za maldost iz zagreba...ali ovo sto je sad rekao je potpuna istina,vecito se pare daju onima koji ih najvise imaju,ja navijam za zvezdu al nisam mogao da verujem da je zbog dejvis kupa zabranjeno partizanu da igra u areni prosle godine...da ne pricamo o tome sto potpuno bezrazlozno guraju tenis,nesto u cemu nikad do pre 5 godina nista nismo znali,ispred sportova koji su nam donosili trofeje i radost decenijama,kao sto su kosarka,rukomet,odbojka i naravno taj vaterpolo...fudbal je popularan kako god okrenes,sve u svemu mogli bi malo da se koriguju sto se tice podrske reprezentacijama i da novac daju onima kojima je stvarno potreban!

tuzno

pre 13 godina

Sto reko Gagi Jovanovic: nije Milosevic kriv - Mi smo g****.. Koliko su ljudi pateticni i zavidni. A novinari samo bace buve da se glupa masa razonodi... Aj prvo, Vanja, ako se vec tako izleces, onda bi trebalo prvo da preispitas organizaciju teniskog saveza, vaterpolo saveza, ko se odakle finansira, kolike nagrade ko dobija, i koliki je deo igraca, itd.. Ovako si samo lupio patriotski poklic, na sta ce sve "srbende" da skoce, i u glas povicu, tako je, bravo majstore, itd... Nije vaterpolo savez i teniski savez jedno, da dobiju po 100 evra, pa su sad teniseri dobili po 20, a vaterpolisti po 5 i sad frka, sto su oni dobili vise... To su dva odvojena sistema, vaterpolio savez ako je dobio od svetske i evropske organizacije odredjene pare, a nije dao deo igracima, za to vec moras njima da se zalis, ne teskom savezu... Ili lepo reci, vi teniseri ne zasluzujete to sto ste dobili od svetske organizacije, dajte nama.. Ovako ne znam sta je poenta te izjave... A sigurno nije proslo vaterpolo prvenstvo bez nagrada, niti st ih vi odbili... A ovi sto "hejtuju" Djokovice, jos su jadniji.. Covek kaze jednu recenicu, iz koje svaki novinar izvuce i podeblja drugu rec, i o tome bruji carsija danima, a nije rekao nista pogresno(ko je pogledao intervju zna o cemu pricam).. Ko je finansirao Noleta, kad mu je najvise trebalo, i kad nisu imali leba da jedu ??? Mislite da mu je sad stalo za par stotina hiljada evra, on uzme te pare sa pola snage na najglupljem turniru.. A niko isto ne zna da je imao ponudu da uzme engleski pasos jos kao junior, isto kao sto su Vanji nudili zabari, pa je odbio? Jadno je sto se u ovoj zemlji najvise pljuju oni sto su posteno zaradili svoje pare, a onda kad nekog smore, novinari ih malo opljunu, i cela nacija sve zaboravi preko noci, i mrzi ih ko najgore neprijatelje, a olos, i lopovi se velicaju...

Mokele-Mbembe

pre 13 godina

Kod nas se vise cene:Novak Djokovic,Viktor Troicki,Janko Tipsarevic,Ana Ivanovic i Jelena Jankovic nego kompletni timovi kao sto su vaterpolo,kosarkaska i odbojkaska reprezentacija.Oni se vise cene nego oni koje su oduvek medalje donosili.Setite se samo koliko su puta teniseri predavali meceve.Smeh.

joe halpern

pre 13 godina

Setite se kosarkasa koji su se 90-ih uvek odricali svojih premija, ili entuzijazma odbojkasa...

Pa u drzavi sa ovolikim brojem siromasnih je sramotno traziti neki novac za igranje u reprezentaciji. Ako je nesto predvidjeno nekim propisom, ok (mada su ranije materijalno obezbedjeni igraci obicno i to donirali), ali sklapanje individualnih ugovora!!! Da li neko moze sa zarom da navija za igrace koji na taj nacin gledaju na igranje za zemlju?

Nego, lepo, novac u svakom sportu uloziti u mladje kategorije, pripreme, izgradnju terena, ko zeli da igra za reprezentaciju - igra, i za njega ce svi navijati, za razliku od "placenika"...

P.S. Da li je npr. Bodiroga ikada bio povod podele javnosti, kao Djokovic(i)?

svetlana

pre 13 godina

Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS

bo

pre 13 godina

Da, ovo se dobije kada se prenese vest, ne iznese stav, ne daju dodatni podaci, a ostavi nama, koji o svemu vrlo malo ili ništa ne znaju, da komentarišemo. Prvo, moje je mišljenje da nisu u pravu oni koji povezuju obaveze države sa popularnošću sporta. To je glupost. Zato što je tenis popularniji, privlačniji gledaocima, televizijama, oglašivačima, sportskoj industriji, a i kladionicama, da ne zaboravimo, zbog toga su godišnja primanja, što od turnira, što od sponzora, organizatora, egzibicija i privatnih partija, nekog od prvih dvadeset tenisera veća od zbira primanja svih dvadeset najboljih vaterpolista na svetu. I to je to. Kakve veze ima davanje države sa tim? olimpijski sport je olimpijski sport i medalja sa olimpijade jednako vredi ako je osvojena u fudbalu, košarci, vaterpolu, tenisu ili badmingtonu. Ulaganje države, dakle, nema veze sa tim. zar su medalje Jasne Šekarić manje vredne jer je njen sport manje popularan u svetu od npr košarke? Da li se popularnošću sporta vodila Mađarska, npr, kada je Natašu Janjić prisvojila? Slična nebulozna rasprava se vodi u komšiluku između porodica Kostelić i Vlašić, što je još jedan dokaz da i nismo baš tako različiti. Ipak, sve ovo ne znači da je Vanja u pravu. Naime, međunarodne sportske asocijacije imaju neka svoja pravila koja morate poštovati ako želite da budete član. Tako npr fudbalska federacija ima određena pravila koja nacionalne saveze obavezuju da ne dozvole upliv politike, tj države u fudbalska pitanja i sl. Upravo jedno takvo pravilo obavezuje i nacionalne teniske saveze da plaćaju igračima učešće u reprezentativnim takmičenjima, čime se verovatno htelo postići da devis ili Fed kup ne postanu takmičenja rekreativaca i da se obezbedi kvalitet tih takmičenja. E, sad drugo je pitanje šta ljudi koji dobiju novac rade sa njim. Mogu raditi šta god hoće jer je njihov, pa ga mogu i uložiti npr u razvoj podmlatka, ako im se hoće. Šta radi međunarodna vaterpolo organizacija je drugo pitanje. Onako kako radi, takvo je i stanje u vaterpolu u svetu, pa se vrlo često predviđa i ukidanje vetrpola kao olimpijskog sporta iako je to najstariji ekipni olimpijski sport. Dakle, Vanja, prava pitanja, ali na pogrešnu adresu upućena.
I na kraju još samo jedan komentar na večitu glupu diskusiju o pojedinačnom sportu i o tome kako samo roditelji ulažu u decu tenisere. To je, naravno, tačno, ali šta mislite ulaže li iko drugi, osim roditelja, u male plivače, atletičare, boksere, mačevaoce... i je li negde objavljena informacija da su ovi sportovi postali ekipni?

KopCop

pre 13 godina

Drugarica mi je otišla u inostranstvo da igra stoni tenis pod drugom zastavom, jer država neće ništa da plaća. I ja bih da nemam para za turnire po svetu, a da sam takav potencijal. I kad za 5 god dođu rezultati biće izdajica srpskog roda. MRŠ!!! Boli ih ona stvar za sve. Ko donese više para samo će taj dobiti nešto za uzvrat, tako to ide i uvek će ići.

zoran

pre 13 godina

Bravo Vanja.

Teniseri dobijaju stotine hiljada igrajuci za svoju zemlju, dok momci koji su branili Srbiju na granici sa Albanijom dobili su ruchak iz konzerve.

Gde im je obraz...??

Nikola

pre 13 godina

O cemu vi pricate bre ljudi, pa kako mozete da kazete da je on u pravu?

Razlog zbog cega teniseri dobijaju novac je zato sto se za osvajanje davis cup-a dobija ogroman novac. Razlog sto on u vaterpolu nije dobijao nista, je zato sto za osvajanje bilo kog velikog vaterpolo takmicenja ne dobijes ni 10tinu koliko se dobija u tenisu.

Pazi ti njega, "ja ne dobijam novac, necu isto tako niko da dobija novac".

A narod ovo podrzava zato sto se kod nas u zemlji bukvalno mrzi svako ko je uspesan. Svako ko zaradi novac na posten nacin, ocekuje se bukvalno da se odrekne 90% svoje zarade, zato sto dosta ljudi tesko zivi u nasoj zemlji.

Novak je potpuno posteno i cisto zaradio novac, kako sa turnira, tako i za davis cup. Ostavite decka na miru, igra za nasu reprezentaciju svake godine, davis cup mu je vise maltretiranje nego nekakva zarada (koliko dobje za davis cup, toliko dobije za jedno 1/4 finale grand slam turnira. Manite se vase nesrece, Novak je ljudina i zasluzuje ono sto ima. A ti udovicicu gledaj svoje dupe, razlog zbog cega ne dobijas novac je zato sto NEMA novca u vaterpolu. U tenisu ga ima.

coi

pre 13 godina

Zasto ih lepo ne pitas sto ne daju tebi pare nego se ovako brukas i prozivas ljude koji su te pare zasluzili! Kao sto si ih i ti zasluzio za svetska i evropska zlata, i ako ih zaista nisi dobio onda jeste bruka, ali koliko je meni poznato i vaterpolo reprezentacija je nagradjivana cak i za bronze sa EP, e sad sto je to smesno u odnosu na tenisere... U pogresnom sportu si najbolji na svetu. :) A i Hrvati su za zlato na tom prvenstvu dobili nesto smesno...

realan

pre 13 godina

Ne znam zasto, ali mi se cini kao da su se neki uvredili zbog ove Vanjine izjave.Svaka cast onima koji su licnim sredstvima pomogli svojoj deci da treniraju,odlaze na turnire, (iskreno drugacije i ne bi mogli)i postignu rezultate koje postizu,ali ovi komentari mi vise izgledaju kao da ih pisu, vlasnici teniskih terena, nazovi klubova, kojima uspeh ovih induidualaca trenutno donosi velii profit, a u te zaluzne nisu ulozili ni paru.Sad se kite tudjim perjem,traze pare od saveza,papreno naplacuju svaki sekund proveden na "njihovim terenima"organizuju kojekakva teniska obdanista,zaludjuju i roditelje i decu sto je najgore. Zarad licnih interesa ,naisti teren stavvljeju i po 10-oro klinaca da trce za lopticom.Pgledajte jedan trening na pr.na Banjici ili Vracaru , kako se radi sa decom na terenu,a kako se radi u bazenu. Koliko trenera angazuju plivacki a koliko teniski klubovi, pa ce Vam gospodo biti bar malo jasnija izjava najboljeg vaterpoliste na svetu. I pogledajte jos malo unazad, pa vidite koliko to najboljih u svetu ima u svetu iz ove nase SRBIJE.HVALA

Ovo je Srbija

pre 13 godina

Neznam sta da kazem na ovo. Pa da imamo 20-30% budzeta kakav ima recimo Amerika gde bi nam kraj bio. Zivimo u Srbiji mi bukvalno od nista pravi senzacije. Recimo taj Tenis pa nismo mi bas neka vele sila a osvojili Dejvis Kup takodje i kosarka gde imamo 2 kluba plus ostali koji se koprcaju a mi 4 na svetu. Vaterpolo je nazalost slabo placen sport i tu nazalost je orgomni problem. Mi smo nazalost u takvoj situaciji da od nista pravimo neverovatne uspehe.

davljenik

pre 13 godina

Kakav frajer,prvo je zapalio zabare, pa ih oladio, pa presao u Mladost, pa onda "svima rekao kad im je kazao"i 1000 % u pravu. Svaka cast mladi covece

sportista,utopista

pre 13 godina

Bas tako, i zasto uopste pare kad se igra za repku, u bilo kom sportu? Pare nek idu savezu, da se omoguci mladima da napreduju.Ali da se kontrolise, ne kao u fudbalu, da se prave vinarije, hoteli, ...Da te pare kontrolisu zsluzni sportisti poput Vanje, Vanje i Nikole, Bodiroge, Sekariceve, Jevticeve,nekog kuglasa,veslaca,nekog ko nikad nije usao u politicke stranke,niti ima nameru, nek sport ostane zaista SPORTISTIMA

franjevac

pre 13 godina

Tenis je mnogo popularniji sport od vaterpola i normalno je da se u njega vise novca ulaze.Vaterpolo je popularan na Balkanu i u jos ponekoj drzavi.

Вук

pre 13 godina

Пријатељу, доста бре више са тим свакодневним Калимеро изјавама, није фер, није фер!

miki

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce te objaviti moju slobodu misli!
konacno neko nesto da kaze javno protiv ovih tenisera!
Iskreno, sve dok je tu Novakovaog tate, nasi teniseri ne moraju da brinu! Koliko mi Djokovici idu na nerve, to nije normalno. Sve dok sam Novaka posmatrao iskljucivo kao sportistu, a ne kao showmen-a, mogao sam i rado gledao tenis. Jelena je nasa divna pahuljica, vazda izgovori, Ana je barem lepa i mogu da je gledam i da uzivam. Ostali teniseri su pre svega sportisti, a tek onda multitalenti kao Djokovic (pevaju, sviraju, glume, poliglote) ...

Postujem iskreno sportske rezultate, ali ljudi moji, od ovog tenisa vise ne moze da se zivi. Sve sportske vesti pocinju sa tenisom, novine jedan red posvete rezultatim, ostatak glupostima.

Sve dok Novak sargija reketom, njegov otac ce da sargija drzavu i to samo u Srbiji moze. On se identifikovao sa uspesima svoga sina i citavo drustvo je duzno da njima izadje u susret.

Pitam se samo sta bi sa akademije u kragujevcu, cini mi se, koliko je drzavu kostalo organizovanje opena u bgd, koliko para treba da se ulozi u najbolji srpski brend!?

Odakle njegovom ocu pravo da "zabrani" Viskovicu da bude glavni spiker na svim mecevima koje organizuje TSS, a covek ima ugovor, a zanemaricemo sto je direktno otisao u studio rts-a i napljuvao ga sto mu sina, toboze, ne hvali!

Sta se desava sa nasim plivacima, Cavicem i Nadjom Higl, ko njih finansira, koliko mole za normalne uslove za trening, pa ih slabo ko cuje. Sta je sa Arunovickom i ostalim strelcima!? Secate li se Janicke koja je madjarima donela pregrst medalja na olimpijadi i ostalim takmicenjima !? ima tu jos milion primera, pa niko ne cuje ...

zato se cuju djokovici, oni su, porodicno, nas najveci brend!

muka mi je vise od tenisa, muka mi je vise od djokovica.

NN

pre 13 godina

pazi,nije isto biti najbolji teniser sveta i najbolji vaterpolista. u tenisu su pare,tamo je glamur ! Nole jeste nas najveci bred,nas ponos i srpska najbolja reklama u svetu,ALI JE S R A M O T A da se njihove igre za zemlju koja ih je rodila placaju!!! sramota bre ! pogotovo ako se uzme u obzir npr da je jedna nedelja sa grenslema mozda ceka vanjina godisnja plata ! U PRAVU SI CARE ZA PARE 10000000%

Savicevic

pre 13 godina

LOL! Sta drugo reci?
Za Dejana Stankovica je cula cela Evropa, za Djokovica ceo svet, a za Udovicica hmmm mozda tek svaki peti stanovnik Balkana gde se vaterpolo prati.
Uporedjivati tenis i fudbal sa vaterpolom je besmislica.
Nasi brendovi u svetu su upravo Djokovic, Vidic, Stankovic jer kada oni naprave uspeh za to cuje ceo svet, a kada Udovicic i vaterpolisti osvoje nesto to se ne objavi nigde osim u Balkanskim medijima.

dex

pre 13 godina

BRAVO VANJA, BRAVO BRAVO.Kakva ljudina, kakva igracina.Maestro nije da si svoju vjelicinu pokazao u bazenu, nego i onomad kad si signor Volpija "otkacio" da igras za njegovu reprezentaciju.Radio sam za doticnogi njegovu "sivu emienciju"g-dina koji ima divno prezime, i takodje vodi VK iz Rijeke, i znam kako to izgleda kad im se ne "izadje u susret".Ti si jedan hrabar momak. odlican sportista, najbolji u svojoj struci,i LJUDESKARA bez dlake na jeziku.Zelim ti mnogo srece, dobrih sportskih i zivotnih rezultata. I uvek na pobedu majstore.

VladimiR

pre 13 godina

Svaka ti se pozlatila !!!
Ja iskreno i ne znam odakle vam vise motiv da igrate, za sitne, tacnije nikakve pare . Sto se mlatite zabadava , igrate jedan od najtezih sportova na svetu , da bi neko drugi pokupio kajmak .Dok im je odgovaralo , dolazilo se na utakmice sa podvrnutim rukavima , tad je to bilo ''cool'', al avaj vise niste trendi decaci. Sad je nesto drugo ''in'' . Zalosno ...
A vama svima pojedinacno svaka cast, i jedni ste od retkih iskrenih sportista koji iz cistog patriotizma i srcem igraju za ovu nasu , kako god upropascenu ,ipak jedinu domovinu, koja nije kriva sto joj godinama u foteljama sede iskompleksirani trutovi .Al ja i dalje podrzavam najlepsi sport koji je Srbiji doneo najvise trofeja i medalja od svih , briga me za trutove ! Napred Srbijo !!!!

srdjan

pre 13 godina

Bravo Vanja.Neka se objavi ko ima ugovore da dobija pare kada igra za Srbiju i da mu to ne zavisi od postignutih rezultata.
Vanja i ostali vaterpolisti su i kao ljudi i kao sportisti za ugled i primer. Bez afera , igraju po klubovima za male pare, par prosecnih plata, zavrsavaju fakultete, donose medalje , uglavnom zlatne , napadaju zlato sa Olimpijskih igara..
Mozda je upravo problem u tome sto su toliko uspesni, sportski neporocni, obrazovani i skromni, netipicni za ovu sredinu pa zato nemaju bazene i bolje uslove za rad. Da je srece o njima bi se ucilo po skolama, oni bi bili na vrhu liste uzora nase omladine.
Za kraj bravo Vanji sto je jedan od retkih koji javno kaze ono sto mnogi po kuloarima pricaju.Neka je rekao, nema cega da se stidi, naprotiv , i sve sto je rekao bazira se na cinjenicama.
Bravo Vanja, bravo pravi kapitenu, bravo i napred vaterpolisti, vi elitni momci i sportisti, napred do zlata sa Olimpijade , vidimo se kod Skupstine...

Kosarkaska_Zemlja

pre 13 godina

Potpuno je u pravu! U ovoj zemlji, nazalost, vise se vrednuje ono sto ne donosi puno uspeha. Ne vrednuju se kosarkasi, vrednuju se fudbaleri. Ne ulaze se u atleticare, ali zato u neke sportove koji ne donose pravom razvoju dece i ljudi uopste. Jedino resenje je suzbijanje korupcije, nasa zemlja da ima iole pametne ljude u najvisim strukturama, mogla bi da se sredi za 5 godina maksimalno, cak nam ni ne treba EU. No malo dalje ja odoh, Bravo Vanja!

Jancha

pre 13 godina

Covek je apsolutno u pravu. Svaka cast teniserima. Djokovic i celava druzina imaju milione a pritom zive u inostranstvu da ne bi placali porez na profit.

OKI

pre 13 godina

Nenormalna smo mi zemlja Vanja!!!!Nenormalna i nemoralna!!!Hvala ti care sto i dalje igras za Srbiju a ako ti jednog dana prekipi i odes u neku drugu reprezentaciju ja ti necu zameriti!!!Svaka cast tebi a i ostalim nasim sportistima koji i pored katastrofalnih uslova i dalje igraju za nas!!!

zeljko

pre 13 godina

Svaka zemlje daju novac svojim reprezentativcima,zasto nebi i kod nas,javna je tajna da je novak trazio 2 miliona da igra za crnu goru ali nemojte da se zavaravamo svi bi mi to radili samo sto volimo da naglasavamo kako smo velike patriote a u stvari ...

ja pa ja

pre 13 godina

Kakava narcisoidna izjava. Tenis je jedno 30 puta kompetitivniji sport u svetu od vaterposla. Tenis je individualan sport u kome nema opustanja niti u jrdnoj sekundi, dok u vaterpolu mozes da dobijes zamenu kad se umoris. Tenis je jedno 30 puta atraktivniji sport. Licno mislim da su rukomet i vaterpolo najmonotojniji sportovi. Tenis takodje zahteva vise pozrtvovanja, leteci sa jedne na drugu stranu sveta u par dana. Mecevi su svaki drugi dan citave godine bez gotovo prestanka. O popularnosi i da ne pricamo. Nole je izdigao ime Srbije, omogucio zemlji ekonomsku dobit dovodjenjem stranih medija i ulaganja u turizam...Za Udovicica su culi u svetu koliko i o meni. Malo li je obrazlozenja?

boban

pre 13 godina

apsolutno se slazem!
ili svima njima pare ili nikome!
zasto teniseri da dobiju penzije a vaterpolisti ne?a to sto smo osvojili dejvis kup i odma ga proglasili za "nezvanicno prvenstvo sveta" je najveca glupost.najbolji teniseri igraju dejvis kup kada mogu i kada im odgovara (mada cesto najbolji ni ne igraju...verovatno ih mrzi).a kada se desi na svetskom prvenstvu u vaterpolu da ne igraju najbolji igraci?nikada, uvek su svi tu...
mislim, super sto smo osvojili dejvis kup ali nemojmo u nasem maniru preuvelicavati stvari.neko rece to je kao osvajanje svetskog prvenstva u fudbalu :) ni prismrdeti :)

Brainstorming

pre 13 godina

Brate, slažem se sa tobom u potpunosti. Nema tu Bobin ili čiji god. Za državu se igra srcem a pare dođu posle nikako obrnuto. Ovi momci su uzeli sve na svetu što je moglo da se uzme, čak i po nekoliko puta, osim olimpijade a i to će ako Bog da sledeće godine. E, fora je u tome što se oni bave sportom koji je tamo negde na margini a tenis je buržujski sport, ovo, ono i onda ga momci, s' oproštenjem ispuše zbog toga jer tu nema neke kinte, sponzora i lovatora a ostave i srce i dušu u bazenu i veslaju ostale kao malu decu. A Nole i kompanija uzmu na par turnira srednje kategorije love koliko najbolji u vaterpolu za celu godinu i još traže da im se plati da se pojave u reprezentaciji. E, to je ono što nema smisla, ali šta ćeš, takav je život i sport. Čudno su pomešane karte pa ti bez kinte dereš svet i bližu okolinu a ovi što imaju kinte traže još i opet im malo.

Vaterpolista

pre 13 godina

dobro sto je on najbolji igrac na svijetu, ali sto je covjek ljudina, to nema rijeci. ko ga zna licno, potvrdice vam. jednostavno, ovo su zadnji vapaji za spas srpskog vaterpola, i vanja to zna. ako se sad nesto ne uradi, poslije olimpijskih igara vise necemo imati reprezentaciju. shvatate li vi da u cijeloj srbiji postoje eventualno tri bazena za vaterpoliste, koje inace koriste gradjanstvo, a vaterpolo se igra kad stigne!? i onda samo ocekujemo zlato sa bilo kog takmicenja. bacaju se silne pare na sve druge, a za vaterpolo nema pola miliona eura, kao da su to velike pare.

sramota za drzavu, i bravo jos jednom vanja. da je vise takvih patriota kao sto si ti.

ko to tamo peva

pre 13 godina

Mislim da je u pravu. Igranje za reprezentaciju ne bi trebalo plaćati, naročito sportistima koji su materijalno obezbeđeni. Inače nisam ljubitelj tenisa i ne doživljavam ga kao ozbiljan sport (to je moje mišljenje, odnosno pavo na mišljenje)ipak, teniserima svaka čast, čak mislim da njima novac nije ni bio u mislima dok su igrali protiv Francuske u finalu.

Dacha

pre 13 godina

Jeste Vanja u normalnoj drzavi, ali u zemlji Srbiji...Ovde ce uvek oholi biti cenjeni kao sto je otac vec pomenutog Djokovica, a onomad koliko se secam i Jelene Dokic. Pare ce ici tamo gde politicari procene da im je najveci dobitak, kao onomad sto su dati kamioni i avioni ne bi li se isplatio najveci sin svih selektora Srbije ikada gospodin Radomir - "poslednje mesto na mundijalu ali sam imao najvise suteva u gol". Vlada ce dati ako treba i 5 miliona evra propalom projektu ko sto je KK Crvena Zvezda ako je u to ubedi marketing hostapler poput Vesica i veliki preduzetnik grada Beograda i svih parking servisa Zika. I da, na kraju, platice i verne navijace-orlove a jos i delije da divljaju po Djenovi u ime naroda i Srbije zemlje. A po obicaju uvek se najmanje seti onih najuspesnijih kao sto je bio KK PArtizan godinama, plivaci poput Nadje i Cavica, a naravno i vaterpolo reprezentacija Srbije.

fandjo

pre 13 godina

Vanja je u pravu milion posto! Vanja je kao najbolji igrac na svetu otpusten iz svog kluba u Italiji posto je odbio da igra za Italijansku repku... Srbin 100%... i uvek igra za nasu repku svom snagom... Svim srcem uz tebe Vanja... pozdrav od velikog GROBARA...

anfakbls

pre 13 godina

U hijerarhiji sportova vaterpolo bi trebao imati nešto niži koeficijent prilikom glasanja. Respekt Vanji, ali k'o još to ide na vaterpolicu:-)

IVORY

pre 13 godina

Pa u neku ruku i jeste, teniseri i teniserke, barem ovi koji igraju za reprezentaciju godisnje zaradjuju barem milion dolara samo na turnirima, dok najbolji vaterpolista Srbije i sveta zaradjuje 100.000 eura godisnje.

što jes`, jes`!

pre 13 godina

Zvezdaš sam, ali svaka mu je na mestu, osim za košarkaše Partizana. Realno to nema veze sa reprezentacijom Srbije, mada kapa dole za uspehe do sada.

pikado ja zanimljiviji od vaterpola

pre 13 godina

Sta ovaj hoce?
Druze promasio si sport,zar ne shvatas da vaterpolo nije popularan i da to niko ne igra sem nas balkanaca!

Vlade

pre 13 godina

Ne znam otkud mu ova prica i licno ne verujem da su uzimali pare da bi igrali za Srbiju ali isto tako je u pravu kad je u pitanju odnos prema vaterpolu.To je sport koji nam je doneo najvise uspeha u svetu a drzava se odnosi prema njima kao zla maceha.

Shone

pre 13 godina

Vanja legendo potpuno si u pravu...Meni zaista nije jasno sta jos vaterpolisti treba da urade pa da dobiju bar neki stimulans za daju igru...kada podede svi tapsu po ramenu hvale a kada treba da se nagradi uvek je neko drugi bolji kvalitetniji itd da ne pominjem zaista sraman novinarski ispracaj u Rim kada ih je ispratilo par novinara samo na aerodromu kada su otisli bez pompe i buke kao sto su recimo fudbaleri koji su imali sav medijski prostor i zvonilo na svakom koraku o njima...smesno je zaista da neke sportove dizemo u nebesa a neke mnogo uspesnije tek tako ravnodusno gledamo

marko

pre 13 godina

Vanja,reci u cemu je tvoj problem?

Iskreno,u tenisu sam 20 godina i slazem se sa tobom oko para i da je sramota koliko su uzeli teniseri,a sad pljuju i nista im ne valja...Zamoli ih da kazu javno koliko su zaradili od Davis Cupa,bilo bi fer...

Ali ipak,jedno nemoj da zaboravis Vanja...u TEBE su ulagali klubovi i savez,jer je vaterpolo timski sport,tvoji troskovi su bili daleko manji dok si ulagao u svoju karijeru,ali u tenisu si sam,nema kluba da ulaze u tebe,savezu to nije cilj..Oni su mnogo vise ulozili u svoju karijeru!

The real Mef

pre 13 godina

Vanja je pokazao kako se voli Srbija. Tako nesto ne bi uradio nijedan teniser ili fudbaler. Odbio je velike pare da bi mogao da igra za Srbiju.
U ostalom, kakav je sport taj tenis? Uzimas pare kad igras za svoju zemlju. Krajnje jadno i licemerno.

zoran

pre 13 godina

Lepo si rekao majstore, ali u Srbiji je sve naopako.

Novak u prosloj godini osvojio dva bezvredna turnira i sa reprezentacijom DC koji niko ne zarezuje za svu sljivu.

Nikola

pre 13 godina

SVAKA CAST VANJA!!!
neka se neko oglasio..
duguju kosarkasima i vaterpolistima a teniserima sto god pozele daju..
ups DJOKOVICIMA pardon..
mislim da ako se daje,svi treba da dobijaju..
VATERPOLISTI NAM DANE ULJEPSAVAJU TOLIKO GODINA,A OD LJUDI OD KOJIH TREBA POSTOVANJE DA IMAJU NA ZALOST NEMAJU!!!!

MojBratBane

pre 13 godina

Sportisti alo shvatite! Kad igrate za svoju zemlju, ne trebate nista da ocekujete zauzvrat! da se ja pitam ne bi ste nikakve nadoknade za to ni dobijali... u tom slucaju bi se iskristalisalo to ko je pravi patriota, a ko koristi drzavni dres za neke licne interese...
onda naravno oni kazu da od necega moraju da zive... pa naravno, zato i dobijaju platu u klubovima... njihov odaziv reprezentaciji je mozda samo ekvivalentan odlasku nas normalnih u vojsku... e pa zamisli mi nikakav bonus za to ne dobijamo! sutra ne daj boze da mora da se brani zemlja, to bi radili iz ljubavi!

prema tome, ima ljudi kojima vise treba! kamo srece da se svi zajedno odreknete nadoknada... kao bas sad treba kinta djokovicu, udovicicu, dekiju stankovicu i ostalima...

Nikola

pre 13 godina

Znaci ni ti ne razumes najosnovnije stvari da te pare ITF uplacuje za pobedu u Davis cup i dele ih igraci kao u vaterpolu. E sad sto Fina daje mnogo manje para za uspeh nego ITF druga je prica jer tenis je mnogo popularniji i skuplji sport.

pharaoh

pre 13 godina

Svaka ti čast, Vanja. To i ja odavno govorim. NIKO osim tenisera ne dobija (ili su to mizerne) pare za igranje za reprezentaciju. Dudi Ivkoviću se duguje preko godinu dana (!!!), a nisam čuo da je on neku preveliku frku pravio zbog toga, iako je to sramota saveza. Ovi teniseri se ponašaju kao da smo mi njima nešto dužni, i da oni nama u stvari čine uslugu time što igraju za svoju zemlju!!! Sram ih bilo!!! Košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši (redosled nebitan) su jedini koji zaslužuju sve zasluge (pa i nagrade), jer konstantno decenijama ovoj zemlji donose radosti.

jug

pre 13 godina

Valjda zato što je neko u državi video da je propagandna moć tenisa ogromna. Ali, siguran sam da su vaterpolisti, pogotovo srpski, skoro nadljudi. Ako bih ja birao, novac bi više njima išao.

bro

pre 13 godina

A u Zrenjaninu, gradi pristojne velicine u Srbiji, sa sve mladim olimpijskim plivacima i dugom vaterpolo tradicijom zatvoreni bazen ne radi.
Srpski prioriteti, sta drugo reci.

Ima tu istine

pre 13 godina

Nije da covek nije ni malo u pravu, ali taj tenis ipak donosi maalko vise love od vaterpola, bar globalno posmatrano. Razumem njegovu frustraciju, cak bih i voleo da je drugacije, ali, j*bi ga, nije.

srdjan

pre 13 godina

I jos jedna stvar , poredjenja radi...
Djokovic zaradjuje godisnje preko 10 miliona eura , Udovicic koji je jedan od najplacenijih svetskih vaterpolista oko 100 000 godisnje , najveci broj reprezenativaca igra za inace neredovne mesecne plate koje se krecu u rasponu od 600 do maksimalnih 5000 evra, a daju sve od sebe i ne stede zdravlje kada igraju za Srbiju.
Nemojte pogresno da me shvatite, btavo za Djokovica i tenisere, oni su ucinili mnooogo za sport i drzavu, ali apelujem da vrednujete i vaterpoliste i slicne na pravi nacin..
Da ne bi sve bila kritika, primera radi nacionalne sportske penzije su pravi potez...

Jim Beam

pre 13 godina

Pa dobro, nije bas da se slazem sa ovom izjavom Udovicica, iako je za "Sport" rekao dosta pametnih stvari. Koliko ja znam i vaterpolisti kada osvoje FINA kup dele sa savezom polovinu nagrade plus zarada od sponzora (mada znam da im te nagrade kasne i po godinu-dve), iako je to simbolicno u odnosu na tenis. E sad, nije Djokovic kriv sto tenis gleda ceo svet i sto je privlacniji za sponzore od vaterpola pa i dobija vece pare, zaista nema potrebe da se napada Djokovic, niti bilo ko drugi. Sto je najgore, Djokovic te pare koje spominje Udovicic ne dobija od OKS niti od TSS, vec od Davis Cupa jer je tamo propisano koliko igraci dobijaju od ucesca u tom takmicenju i savez kao clan ATPa to mora da im prosledi.

Druga je stvar sto nama OKS gotovo i ne funkcionise, nije ni drzava bolja pa je nerealno ocekivati da i oni nesto mnogo bolje rade. Sta tek trebaju da kazu neki sportisti koji se bave individualnim sportovima koje OKS gotovo da nije ni ispratio na velika takmicenja, a imali su potencijala i za olimpijska zlata (setite se primera Natase Janic)

leksa

pre 13 godina

Tako je Vanja!
Dokle vise taj tenis?!
Sa kim se Jelena zabavlja,da li je Ana uzbudjena,da li je Novak imitirao ovog ili onog.
Mislim cirkus.
Svaka njima cast na uspesima,trofejima,itd...ali ipak,ovo prevazilazi granice zdravog razuma.
Mi nismo teniska nacija i nikad necemo biti.Ponosni smo na uspehe tenisera i teniserki,ali mora da se zna..Srbija je zemlja kolektivnog sporta,kosarke,odbojke,vaterpola,itd.

Prka

pre 13 godina

Covek je prilicno u pravu, niko nije doneo vise odlicja nasoj zemlji od vaterpolista, a oni dobijaju najmanje novca, i potpuno su potcenjeni

Deki

pre 13 godina

Paa, nisi potpuno u pravu, nije sramota dati njima pare, sramota je ako se njima daju pare a ostalima ne daju!
Sramota je da kosarkasi jos nisu dobili pare od srebra na EP, Partizan za final 4, vaterpolisti za silne uspehe, i jos gomila manjih disciplina poput streljastva, saha, rvanja itd se potpuno ignorise.
Previse se politika umesala u sport i koriste samo one koji su trenutno popularni da bi uzeli uzeli koji politicki poen.

WTATP Lista

pre 13 godina

Sa ljudske strane ove kritike su razumljive, ali sa sportske i finansijske - brojke su sasvim jasne. Nasim teniserima niko nista ne PLACA, nego samo sa njima deli deo profita. Teniski Savez kada uplati oko 2M$ igracima za Dejvis Kup nastupe zadnje 2-3 godine, samo im je prosledio nazad deo novca koje je dobio od ITF za njihove DK rezultate, i vec je u plusu zbog onih preostalih preostalih sredstava, a na to dodajte cist profit od krcatih Arena i velikih sponzora koji se uvek lepe uz vrhunski tenis jer je to sport koji im marketinski gledano vraca ulozeno. Kada stvarno veliki sportista Vanja shvati zasto se npr domacem sponzoru "Verano" isplati visemilionsko sponzorstvo Ane Ivanovic, a zajedno svi sponzori sjajne vaterpolo reprezentacije Srbije (koja decenijama zna samo za medalje) ne prikupe dovoljno ni za hotelski smestaj na EP u Zagrebu - mozda ce vise ceniti uspehe u sportu koji igra ceo svet. Koliko god da je verdnost "kompenzacije" za timske nastupe nasih tenisera, vise bi svakako zaradjivali kada bi ih propustali i tih nedelja ucestvovali na regularnim turnirima ili se prosto odmarali i sveziji postizali bolje rezultate na narednim turnirima (samo se superfinala igraju van sezone), pa stoga treba ceniti sto su Djokovic i Jankovic retki teniseri iz samog vrha koji redovno nastupaju za svoje zemlje. Zadnjih pet godina procenat reprezentativnih nastupa Federera, Nadala, Marija, Rodika... ili sestara Vilijams, dve Belgijanke i Sarapove je ispod 20%! Sa druge strane za recimo svakog (svetskog) vaterpolistu je igranje za svoju reprezentaciju nesto sto mu znacajno podize ugled, ali i cenu na trzistu.

doktor

pre 13 godina

On je u pravu! Ali,ne treba svi mediji jednu njegovu izjavu da potenciraju u nekoliko dana,stice se utisak da on non-stop prica!Kao kad jedan intervju podelis u 15 dana i svaki dan novi naslov!Sada ce neko da pomisli da on to namerno radi da bi napustio zemlju,smucio se nekome......

Miroslav

pre 13 godina

Bravo Majstore !!! I Nek' si im rek'o ...

Malo Novaku (čitaj Srđanu) para od sponzora i od nagrada, pa bi još i od TTS, i naravno Deluxe Lokaciju za čisto Neprofitabilnu organizaciju pod nazivom Nacionalna Teniska Akademija ...

Nadobudno ponašanje porodice Đoković vređa intelekt svakog normalnom čoveka.

Imati para ne znači istovremeno JA SAM NAJPAMETNIJI ...

Bravo Vanja. Hvala bogu da je neko stisao m... da ovo otvoreno kaze ...

baš me zanima da li će te objaviti komentar

Miroslav

pre 13 godina

Bravo Majstore !!! I Nek' si im rek'o ...

Malo Novaku (čitaj Srđanu) para od sponzora i od nagrada, pa bi još i od TTS, i naravno Deluxe Lokaciju za čisto Neprofitabilnu organizaciju pod nazivom Nacionalna Teniska Akademija ...

Nadobudno ponašanje porodice Đoković vređa intelekt svakog normalnom čoveka.

Imati para ne znači istovremeno JA SAM NAJPAMETNIJI ...

Bravo Vanja. Hvala bogu da je neko stisao m... da ovo otvoreno kaze ...

baš me zanima da li će te objaviti komentar

miki

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce te objaviti moju slobodu misli!
konacno neko nesto da kaze javno protiv ovih tenisera!
Iskreno, sve dok je tu Novakovaog tate, nasi teniseri ne moraju da brinu! Koliko mi Djokovici idu na nerve, to nije normalno. Sve dok sam Novaka posmatrao iskljucivo kao sportistu, a ne kao showmen-a, mogao sam i rado gledao tenis. Jelena je nasa divna pahuljica, vazda izgovori, Ana je barem lepa i mogu da je gledam i da uzivam. Ostali teniseri su pre svega sportisti, a tek onda multitalenti kao Djokovic (pevaju, sviraju, glume, poliglote) ...

Postujem iskreno sportske rezultate, ali ljudi moji, od ovog tenisa vise ne moze da se zivi. Sve sportske vesti pocinju sa tenisom, novine jedan red posvete rezultatim, ostatak glupostima.

Sve dok Novak sargija reketom, njegov otac ce da sargija drzavu i to samo u Srbiji moze. On se identifikovao sa uspesima svoga sina i citavo drustvo je duzno da njima izadje u susret.

Pitam se samo sta bi sa akademije u kragujevcu, cini mi se, koliko je drzavu kostalo organizovanje opena u bgd, koliko para treba da se ulozi u najbolji srpski brend!?

Odakle njegovom ocu pravo da "zabrani" Viskovicu da bude glavni spiker na svim mecevima koje organizuje TSS, a covek ima ugovor, a zanemaricemo sto je direktno otisao u studio rts-a i napljuvao ga sto mu sina, toboze, ne hvali!

Sta se desava sa nasim plivacima, Cavicem i Nadjom Higl, ko njih finansira, koliko mole za normalne uslove za trening, pa ih slabo ko cuje. Sta je sa Arunovickom i ostalim strelcima!? Secate li se Janicke koja je madjarima donela pregrst medalja na olimpijadi i ostalim takmicenjima !? ima tu jos milion primera, pa niko ne cuje ...

zato se cuju djokovici, oni su, porodicno, nas najveci brend!

muka mi je vise od tenisa, muka mi je vise od djokovica.

leksa

pre 13 godina

Tako je Vanja!
Dokle vise taj tenis?!
Sa kim se Jelena zabavlja,da li je Ana uzbudjena,da li je Novak imitirao ovog ili onog.
Mislim cirkus.
Svaka njima cast na uspesima,trofejima,itd...ali ipak,ovo prevazilazi granice zdravog razuma.
Mi nismo teniska nacija i nikad necemo biti.Ponosni smo na uspehe tenisera i teniserki,ali mora da se zna..Srbija je zemlja kolektivnog sporta,kosarke,odbojke,vaterpola,itd.

zoran

pre 13 godina

Bravo Vanja.

Teniseri dobijaju stotine hiljada igrajuci za svoju zemlju, dok momci koji su branili Srbiju na granici sa Albanijom dobili su ruchak iz konzerve.

Gde im je obraz...??

Jancha

pre 13 godina

Covek je apsolutno u pravu. Svaka cast teniserima. Djokovic i celava druzina imaju milione a pritom zive u inostranstvu da ne bi placali porez na profit.

realan

pre 13 godina

Ne znam zasto, ali mi se cini kao da su se neki uvredili zbog ove Vanjine izjave.Svaka cast onima koji su licnim sredstvima pomogli svojoj deci da treniraju,odlaze na turnire, (iskreno drugacije i ne bi mogli)i postignu rezultate koje postizu,ali ovi komentari mi vise izgledaju kao da ih pisu, vlasnici teniskih terena, nazovi klubova, kojima uspeh ovih induidualaca trenutno donosi velii profit, a u te zaluzne nisu ulozili ni paru.Sad se kite tudjim perjem,traze pare od saveza,papreno naplacuju svaki sekund proveden na "njihovim terenima"organizuju kojekakva teniska obdanista,zaludjuju i roditelje i decu sto je najgore. Zarad licnih interesa ,naisti teren stavvljeju i po 10-oro klinaca da trce za lopticom.Pgledajte jedan trening na pr.na Banjici ili Vracaru , kako se radi sa decom na terenu,a kako se radi u bazenu. Koliko trenera angazuju plivacki a koliko teniski klubovi, pa ce Vam gospodo biti bar malo jasnija izjava najboljeg vaterpoliste na svetu. I pogledajte jos malo unazad, pa vidite koliko to najboljih u svetu ima u svetu iz ove nase SRBIJE.HVALA

NN

pre 13 godina

pazi,nije isto biti najbolji teniser sveta i najbolji vaterpolista. u tenisu su pare,tamo je glamur ! Nole jeste nas najveci bred,nas ponos i srpska najbolja reklama u svetu,ALI JE S R A M O T A da se njihove igre za zemlju koja ih je rodila placaju!!! sramota bre ! pogotovo ako se uzme u obzir npr da je jedna nedelja sa grenslema mozda ceka vanjina godisnja plata ! U PRAVU SI CARE ZA PARE 10000000%

The real Mef

pre 13 godina

Vanja je pokazao kako se voli Srbija. Tako nesto ne bi uradio nijedan teniser ili fudbaler. Odbio je velike pare da bi mogao da igra za Srbiju.
U ostalom, kakav je sport taj tenis? Uzimas pare kad igras za svoju zemlju. Krajnje jadno i licemerno.

Mokele-Mbembe

pre 13 godina

Kod nas se vise cene:Novak Djokovic,Viktor Troicki,Janko Tipsarevic,Ana Ivanovic i Jelena Jankovic nego kompletni timovi kao sto su vaterpolo,kosarkaska i odbojkaska reprezentacija.Oni se vise cene nego oni koje su oduvek medalje donosili.Setite se samo koliko su puta teniseri predavali meceve.Smeh.

zoran

pre 13 godina

Lepo si rekao majstore, ali u Srbiji je sve naopako.

Novak u prosloj godini osvojio dva bezvredna turnira i sa reprezentacijom DC koji niko ne zarezuje za svu sljivu.

pero

pre 13 godina

Moram da primjetim da sve vise ljudi koristi izraz repka. Ako mogu da apelujem na sve koji namjeravaju da to napisu da prije nego sto to urade izgovore tu rijec na glas pa ce da vide kako odvratno zvuci. Neka je drugovi Hrvati koriste, to se i slaze s njihovim jezikom, ali nemojte se blamirati vise s rijecima koje zvuce neprirodno. Inace, zivjeli Vaterpolisti

pharaoh

pre 13 godina

Svaka ti čast, Vanja. To i ja odavno govorim. NIKO osim tenisera ne dobija (ili su to mizerne) pare za igranje za reprezentaciju. Dudi Ivkoviću se duguje preko godinu dana (!!!), a nisam čuo da je on neku preveliku frku pravio zbog toga, iako je to sramota saveza. Ovi teniseri se ponašaju kao da smo mi njima nešto dužni, i da oni nama u stvari čine uslugu time što igraju za svoju zemlju!!! Sram ih bilo!!! Košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši (redosled nebitan) su jedini koji zaslužuju sve zasluge (pa i nagrade), jer konstantno decenijama ovoj zemlji donose radosti.

boban

pre 13 godina

apsolutno se slazem!
ili svima njima pare ili nikome!
zasto teniseri da dobiju penzije a vaterpolisti ne?a to sto smo osvojili dejvis kup i odma ga proglasili za "nezvanicno prvenstvo sveta" je najveca glupost.najbolji teniseri igraju dejvis kup kada mogu i kada im odgovara (mada cesto najbolji ni ne igraju...verovatno ih mrzi).a kada se desi na svetskom prvenstvu u vaterpolu da ne igraju najbolji igraci?nikada, uvek su svi tu...
mislim, super sto smo osvojili dejvis kup ali nemojmo u nasem maniru preuvelicavati stvari.neko rece to je kao osvajanje svetskog prvenstva u fudbalu :) ni prismrdeti :)

VladimiR

pre 13 godina

Svaka ti se pozlatila !!!
Ja iskreno i ne znam odakle vam vise motiv da igrate, za sitne, tacnije nikakve pare . Sto se mlatite zabadava , igrate jedan od najtezih sportova na svetu , da bi neko drugi pokupio kajmak .Dok im je odgovaralo , dolazilo se na utakmice sa podvrnutim rukavima , tad je to bilo ''cool'', al avaj vise niste trendi decaci. Sad je nesto drugo ''in'' . Zalosno ...
A vama svima pojedinacno svaka cast, i jedni ste od retkih iskrenih sportista koji iz cistog patriotizma i srcem igraju za ovu nasu , kako god upropascenu ,ipak jedinu domovinu, koja nije kriva sto joj godinama u foteljama sede iskompleksirani trutovi .Al ja i dalje podrzavam najlepsi sport koji je Srbiji doneo najvise trofeja i medalja od svih , briga me za trutove ! Napred Srbijo !!!!

doktor

pre 13 godina

On je u pravu! Ali,ne treba svi mediji jednu njegovu izjavu da potenciraju u nekoliko dana,stice se utisak da on non-stop prica!Kao kad jedan intervju podelis u 15 dana i svaki dan novi naslov!Sada ce neko da pomisli da on to namerno radi da bi napustio zemlju,smucio se nekome......

Vaterpolista

pre 13 godina

dobro sto je on najbolji igrac na svijetu, ali sto je covjek ljudina, to nema rijeci. ko ga zna licno, potvrdice vam. jednostavno, ovo su zadnji vapaji za spas srpskog vaterpola, i vanja to zna. ako se sad nesto ne uradi, poslije olimpijskih igara vise necemo imati reprezentaciju. shvatate li vi da u cijeloj srbiji postoje eventualno tri bazena za vaterpoliste, koje inace koriste gradjanstvo, a vaterpolo se igra kad stigne!? i onda samo ocekujemo zlato sa bilo kog takmicenja. bacaju se silne pare na sve druge, a za vaterpolo nema pola miliona eura, kao da su to velike pare.

sramota za drzavu, i bravo jos jednom vanja. da je vise takvih patriota kao sto si ti.

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Свака част Вања! Ал сконтај, тај Ђоковић има пара више од свих ватерполиста заједно и још му треба дати, а освојио Дејвис куп први пут, а ватерполистима ништа за све што су урадили, и поред тога што су "биједа" за Ђоковића...па исто нису дали премије кошаркашима за сребро, па Дуди плате нико не даје....овооо је СРАМОТА са великим "С".....поздрав за праве Србе!!!

davljenik

pre 13 godina

Kakav frajer,prvo je zapalio zabare, pa ih oladio, pa presao u Mladost, pa onda "svima rekao kad im je kazao"i 1000 % u pravu. Svaka cast mladi covece

Nikola

pre 13 godina

O cemu vi pricate bre ljudi, pa kako mozete da kazete da je on u pravu?

Razlog zbog cega teniseri dobijaju novac je zato sto se za osvajanje davis cup-a dobija ogroman novac. Razlog sto on u vaterpolu nije dobijao nista, je zato sto za osvajanje bilo kog velikog vaterpolo takmicenja ne dobijes ni 10tinu koliko se dobija u tenisu.

Pazi ti njega, "ja ne dobijam novac, necu isto tako niko da dobija novac".

A narod ovo podrzava zato sto se kod nas u zemlji bukvalno mrzi svako ko je uspesan. Svako ko zaradi novac na posten nacin, ocekuje se bukvalno da se odrekne 90% svoje zarade, zato sto dosta ljudi tesko zivi u nasoj zemlji.

Novak je potpuno posteno i cisto zaradio novac, kako sa turnira, tako i za davis cup. Ostavite decka na miru, igra za nasu reprezentaciju svake godine, davis cup mu je vise maltretiranje nego nekakva zarada (koliko dobje za davis cup, toliko dobije za jedno 1/4 finale grand slam turnira. Manite se vase nesrece, Novak je ljudina i zasluzuje ono sto ima. A ti udovicicu gledaj svoje dupe, razlog zbog cega ne dobijas novac je zato sto NEMA novca u vaterpolu. U tenisu ga ima.

KopCop

pre 13 godina

Drugarica mi je otišla u inostranstvo da igra stoni tenis pod drugom zastavom, jer država neće ništa da plaća. I ja bih da nemam para za turnire po svetu, a da sam takav potencijal. I kad za 5 god dođu rezultati biće izdajica srpskog roda. MRŠ!!! Boli ih ona stvar za sve. Ko donese više para samo će taj dobiti nešto za uzvrat, tako to ide i uvek će ići.

fandjo

pre 13 godina

Vanja je u pravu milion posto! Vanja je kao najbolji igrac na svetu otpusten iz svog kluba u Italiji posto je odbio da igra za Italijansku repku... Srbin 100%... i uvek igra za nasu repku svom snagom... Svim srcem uz tebe Vanja... pozdrav od velikog GROBARA...

lone wolf

pre 13 godina

Zaista je nepravedno davati desetine hiljada evra teniserima koji su svi vec milioneri, a u mnoge sportove se nista ne ulaze.

Pogledajte, samo situaciju u streljanama u kojima se spremaju nasi strelci koji uvek donose medalje sa Olimpijada. Prokisnjava i nemaju uslove za rad dostojne coveka. A drzava daje stotine hiljada evra teniserima.

Pogledajte u kakvim uslovima treniraju nasi atleticari. Bacaci moraju sami da kupuju kladiva, i koplja koja bacaju. I posle se cudimo sto nasa atletika nema rezultate. A onda drzava da sto hiljada evra Djokovicu kao nagradu sto igra za svoju zemlju.

Sve je to velika sramota! A to je posledica toga sto nesposobne i nestrucne osobe vode ovu drzavu, pocevsi naravno od ministarke omledine i sporta.

Samanta Fox

pre 13 godina

Vaterpolo je sport koji ne prati gotovo niko. Vaterpolo je gotovo negledljiv zato sto se sama akcija i ne primecuje i ne razume. Sponzora nema nigde ni kod nas a ni u inostranstvu, a sami bazeni su za malo posetilaca. Sve je to potpuno suprotno od tenisa koji sve to ima i sto je najbitnije, donosi lovu. Cinjenice...

svetlana

pre 13 godina

Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS

OKI

pre 13 godina

Nenormalna smo mi zemlja Vanja!!!!Nenormalna i nemoralna!!!Hvala ti care sto i dalje igras za Srbiju a ako ti jednog dana prekipi i odes u neku drugu reprezentaciju ja ti necu zameriti!!!Svaka cast tebi a i ostalim nasim sportistima koji i pored katastrofalnih uslova i dalje igraju za nas!!!

tuzno

pre 13 godina

Sto reko Gagi Jovanovic: nije Milosevic kriv - Mi smo g****.. Koliko su ljudi pateticni i zavidni. A novinari samo bace buve da se glupa masa razonodi... Aj prvo, Vanja, ako se vec tako izleces, onda bi trebalo prvo da preispitas organizaciju teniskog saveza, vaterpolo saveza, ko se odakle finansira, kolike nagrade ko dobija, i koliki je deo igraca, itd.. Ovako si samo lupio patriotski poklic, na sta ce sve "srbende" da skoce, i u glas povicu, tako je, bravo majstore, itd... Nije vaterpolo savez i teniski savez jedno, da dobiju po 100 evra, pa su sad teniseri dobili po 20, a vaterpolisti po 5 i sad frka, sto su oni dobili vise... To su dva odvojena sistema, vaterpolio savez ako je dobio od svetske i evropske organizacije odredjene pare, a nije dao deo igracima, za to vec moras njima da se zalis, ne teskom savezu... Ili lepo reci, vi teniseri ne zasluzujete to sto ste dobili od svetske organizacije, dajte nama.. Ovako ne znam sta je poenta te izjave... A sigurno nije proslo vaterpolo prvenstvo bez nagrada, niti st ih vi odbili... A ovi sto "hejtuju" Djokovice, jos su jadniji.. Covek kaze jednu recenicu, iz koje svaki novinar izvuce i podeblja drugu rec, i o tome bruji carsija danima, a nije rekao nista pogresno(ko je pogledao intervju zna o cemu pricam).. Ko je finansirao Noleta, kad mu je najvise trebalo, i kad nisu imali leba da jedu ??? Mislite da mu je sad stalo za par stotina hiljada evra, on uzme te pare sa pola snage na najglupljem turniru.. A niko isto ne zna da je imao ponudu da uzme engleski pasos jos kao junior, isto kao sto su Vanji nudili zabari, pa je odbio? Jadno je sto se u ovoj zemlji najvise pljuju oni sto su posteno zaradili svoje pare, a onda kad nekog smore, novinari ih malo opljunu, i cela nacija sve zaboravi preko noci, i mrzi ih ko najgore neprijatelje, a olos, i lopovi se velicaju...

što jes`, jes`!

pre 13 godina

Zvezdaš sam, ali svaka mu je na mestu, osim za košarkaše Partizana. Realno to nema veze sa reprezentacijom Srbije, mada kapa dole za uspehe do sada.

Savicevic

pre 13 godina

LOL! Sta drugo reci?
Za Dejana Stankovica je cula cela Evropa, za Djokovica ceo svet, a za Udovicica hmmm mozda tek svaki peti stanovnik Balkana gde se vaterpolo prati.
Uporedjivati tenis i fudbal sa vaterpolom je besmislica.
Nasi brendovi u svetu su upravo Djokovic, Vidic, Stankovic jer kada oni naprave uspeh za to cuje ceo svet, a kada Udovicic i vaterpolisti osvoje nesto to se ne objavi nigde osim u Balkanskim medijima.

Dacha

pre 13 godina

Jeste Vanja u normalnoj drzavi, ali u zemlji Srbiji...Ovde ce uvek oholi biti cenjeni kao sto je otac vec pomenutog Djokovica, a onomad koliko se secam i Jelene Dokic. Pare ce ici tamo gde politicari procene da im je najveci dobitak, kao onomad sto su dati kamioni i avioni ne bi li se isplatio najveci sin svih selektora Srbije ikada gospodin Radomir - "poslednje mesto na mundijalu ali sam imao najvise suteva u gol". Vlada ce dati ako treba i 5 miliona evra propalom projektu ko sto je KK Crvena Zvezda ako je u to ubedi marketing hostapler poput Vesica i veliki preduzetnik grada Beograda i svih parking servisa Zika. I da, na kraju, platice i verne navijace-orlove a jos i delije da divljaju po Djenovi u ime naroda i Srbije zemlje. A po obicaju uvek se najmanje seti onih najuspesnijih kao sto je bio KK PArtizan godinama, plivaci poput Nadje i Cavica, a naravno i vaterpolo reprezentacija Srbije.

...

pre 13 godina

nema sta,mogu ljudi da ga pljuju sto igra za maldost iz zagreba...ali ovo sto je sad rekao je potpuna istina,vecito se pare daju onima koji ih najvise imaju,ja navijam za zvezdu al nisam mogao da verujem da je zbog dejvis kupa zabranjeno partizanu da igra u areni prosle godine...da ne pricamo o tome sto potpuno bezrazlozno guraju tenis,nesto u cemu nikad do pre 5 godina nista nismo znali,ispred sportova koji su nam donosili trofeje i radost decenijama,kao sto su kosarka,rukomet,odbojka i naravno taj vaterpolo...fudbal je popularan kako god okrenes,sve u svemu mogli bi malo da se koriguju sto se tice podrske reprezentacijama i da novac daju onima kojima je stvarno potreban!

ja pa ja

pre 13 godina

Kakava narcisoidna izjava. Tenis je jedno 30 puta kompetitivniji sport u svetu od vaterposla. Tenis je individualan sport u kome nema opustanja niti u jrdnoj sekundi, dok u vaterpolu mozes da dobijes zamenu kad se umoris. Tenis je jedno 30 puta atraktivniji sport. Licno mislim da su rukomet i vaterpolo najmonotojniji sportovi. Tenis takodje zahteva vise pozrtvovanja, leteci sa jedne na drugu stranu sveta u par dana. Mecevi su svaki drugi dan citave godine bez gotovo prestanka. O popularnosi i da ne pricamo. Nole je izdigao ime Srbije, omogucio zemlji ekonomsku dobit dovodjenjem stranih medija i ulaganja u turizam...Za Udovicica su culi u svetu koliko i o meni. Malo li je obrazlozenja?

bro

pre 13 godina

A u Zrenjaninu, gradi pristojne velicine u Srbiji, sa sve mladim olimpijskim plivacima i dugom vaterpolo tradicijom zatvoreni bazen ne radi.
Srpski prioriteti, sta drugo reci.

srdjan

pre 13 godina

Bravo Vanja.Neka se objavi ko ima ugovore da dobija pare kada igra za Srbiju i da mu to ne zavisi od postignutih rezultata.
Vanja i ostali vaterpolisti su i kao ljudi i kao sportisti za ugled i primer. Bez afera , igraju po klubovima za male pare, par prosecnih plata, zavrsavaju fakultete, donose medalje , uglavnom zlatne , napadaju zlato sa Olimpijskih igara..
Mozda je upravo problem u tome sto su toliko uspesni, sportski neporocni, obrazovani i skromni, netipicni za ovu sredinu pa zato nemaju bazene i bolje uslove za rad. Da je srece o njima bi se ucilo po skolama, oni bi bili na vrhu liste uzora nase omladine.
Za kraj bravo Vanji sto je jedan od retkih koji javno kaze ono sto mnogi po kuloarima pricaju.Neka je rekao, nema cega da se stidi, naprotiv , i sve sto je rekao bazira se na cinjenicama.
Bravo Vanja, bravo pravi kapitenu, bravo i napred vaterpolisti, vi elitni momci i sportisti, napred do zlata sa Olimpijade , vidimo se kod Skupstine...

petar

pre 13 godina

Pazi sto pricas Udovicicu,jer ako Djokovicev otac sebe kandiduje za vaterpolo selektroa zbog ove izjave ces sjedati na klupi,haha.svaka cast za izjavu!!!

мега

pre 13 godina

Момак, свака ти част, на дискретан начин си објаснио.

Додао бих ја још многе ствари у вези целе те приче, али онда ми не би објавили коментар.

У сваком случају, властодржцима могу само да поручим: доста више са тим вашим безочним лицемерјем,
квази-патриотизмом и ''контролом ума'' уз помоћ тениса. Смучили сте се и Богу и народу, схватите то!

WTATP Lista

pre 13 godina

Sa ljudske strane ove kritike su razumljive, ali sa sportske i finansijske - brojke su sasvim jasne. Nasim teniserima niko nista ne PLACA, nego samo sa njima deli deo profita. Teniski Savez kada uplati oko 2M$ igracima za Dejvis Kup nastupe zadnje 2-3 godine, samo im je prosledio nazad deo novca koje je dobio od ITF za njihove DK rezultate, i vec je u plusu zbog onih preostalih preostalih sredstava, a na to dodajte cist profit od krcatih Arena i velikih sponzora koji se uvek lepe uz vrhunski tenis jer je to sport koji im marketinski gledano vraca ulozeno. Kada stvarno veliki sportista Vanja shvati zasto se npr domacem sponzoru "Verano" isplati visemilionsko sponzorstvo Ane Ivanovic, a zajedno svi sponzori sjajne vaterpolo reprezentacije Srbije (koja decenijama zna samo za medalje) ne prikupe dovoljno ni za hotelski smestaj na EP u Zagrebu - mozda ce vise ceniti uspehe u sportu koji igra ceo svet. Koliko god da je verdnost "kompenzacije" za timske nastupe nasih tenisera, vise bi svakako zaradjivali kada bi ih propustali i tih nedelja ucestvovali na regularnim turnirima ili se prosto odmarali i sveziji postizali bolje rezultate na narednim turnirima (samo se superfinala igraju van sezone), pa stoga treba ceniti sto su Djokovic i Jankovic retki teniseri iz samog vrha koji redovno nastupaju za svoje zemlje. Zadnjih pet godina procenat reprezentativnih nastupa Federera, Nadala, Marija, Rodika... ili sestara Vilijams, dve Belgijanke i Sarapove je ispod 20%! Sa druge strane za recimo svakog (svetskog) vaterpolistu je igranje za svoju reprezentaciju nesto sto mu znacajno podize ugled, ali i cenu na trzistu.

IL

pre 13 godina

Vecina triglodita nije shvatila da se Vanja Udovicic zalio na tretman DRZAVE prema odredjenim sportistima, a ne o tome kolika je njegova, a kolika Novakova godisnja plata. Ministarka-balerina-sekretarica je nagrade teniserima dala iz budzeta drzave, jer je prvo spomenula visi, pa onda nizi, i na kraju ipak visi iznos, a koliko ja znam nagrade ITF-a su fiksne. Sve sto taj najbolji vaterpolista na svetu trazi je da drzava sportove vrednuje prema REZULTATIMA, jer je to posao drzave, a ne odredjuje koliko je nsto komercijalno isplativo. Posao drzave je da obezbedi uslove za treniranje, sto znaci i vise od JEDNOG bazena, i da VSS ne dize kredu za odlazak na EP sa kojeg je donesena bronza, nakon svetskog zlata i Svetske lige i FINA kupa. A to sto je cekao da pokupi sve timske i individualne nagrade da bi sve to rekao, je samo da bi imao pokrice. Uostalom, i Srki-Djoki je to cekao...

Nikola

pre 13 godina

Znaci ni ti ne razumes najosnovnije stvari da te pare ITF uplacuje za pobedu u Davis cup i dele ih igraci kao u vaterpolu. E sad sto Fina daje mnogo manje para za uspeh nego ITF druga je prica jer tenis je mnogo popularniji i skuplji sport.

dex

pre 13 godina

BRAVO VANJA, BRAVO BRAVO.Kakva ljudina, kakva igracina.Maestro nije da si svoju vjelicinu pokazao u bazenu, nego i onomad kad si signor Volpija "otkacio" da igras za njegovu reprezentaciju.Radio sam za doticnogi njegovu "sivu emienciju"g-dina koji ima divno prezime, i takodje vodi VK iz Rijeke, i znam kako to izgleda kad im se ne "izadje u susret".Ti si jedan hrabar momak. odlican sportista, najbolji u svojoj struci,i LJUDESKARA bez dlake na jeziku.Zelim ti mnogo srece, dobrih sportskih i zivotnih rezultata. I uvek na pobedu majstore.

Deki

pre 13 godina

Paa, nisi potpuno u pravu, nije sramota dati njima pare, sramota je ako se njima daju pare a ostalima ne daju!
Sramota je da kosarkasi jos nisu dobili pare od srebra na EP, Partizan za final 4, vaterpolisti za silne uspehe, i jos gomila manjih disciplina poput streljastva, saha, rvanja itd se potpuno ignorise.
Previse se politika umesala u sport i koriste samo one koji su trenutno popularni da bi uzeli uzeli koji politicki poen.

Prka

pre 13 godina

Covek je prilicno u pravu, niko nije doneo vise odlicja nasoj zemlji od vaterpolista, a oni dobijaju najmanje novca, i potpuno su potcenjeni

bo

pre 13 godina

Da, ovo se dobije kada se prenese vest, ne iznese stav, ne daju dodatni podaci, a ostavi nama, koji o svemu vrlo malo ili ništa ne znaju, da komentarišemo. Prvo, moje je mišljenje da nisu u pravu oni koji povezuju obaveze države sa popularnošću sporta. To je glupost. Zato što je tenis popularniji, privlačniji gledaocima, televizijama, oglašivačima, sportskoj industriji, a i kladionicama, da ne zaboravimo, zbog toga su godišnja primanja, što od turnira, što od sponzora, organizatora, egzibicija i privatnih partija, nekog od prvih dvadeset tenisera veća od zbira primanja svih dvadeset najboljih vaterpolista na svetu. I to je to. Kakve veze ima davanje države sa tim? olimpijski sport je olimpijski sport i medalja sa olimpijade jednako vredi ako je osvojena u fudbalu, košarci, vaterpolu, tenisu ili badmingtonu. Ulaganje države, dakle, nema veze sa tim. zar su medalje Jasne Šekarić manje vredne jer je njen sport manje popularan u svetu od npr košarke? Da li se popularnošću sporta vodila Mađarska, npr, kada je Natašu Janjić prisvojila? Slična nebulozna rasprava se vodi u komšiluku između porodica Kostelić i Vlašić, što je još jedan dokaz da i nismo baš tako različiti. Ipak, sve ovo ne znači da je Vanja u pravu. Naime, međunarodne sportske asocijacije imaju neka svoja pravila koja morate poštovati ako želite da budete član. Tako npr fudbalska federacija ima određena pravila koja nacionalne saveze obavezuju da ne dozvole upliv politike, tj države u fudbalska pitanja i sl. Upravo jedno takvo pravilo obavezuje i nacionalne teniske saveze da plaćaju igračima učešće u reprezentativnim takmičenjima, čime se verovatno htelo postići da devis ili Fed kup ne postanu takmičenja rekreativaca i da se obezbedi kvalitet tih takmičenja. E, sad drugo je pitanje šta ljudi koji dobiju novac rade sa njim. Mogu raditi šta god hoće jer je njihov, pa ga mogu i uložiti npr u razvoj podmlatka, ako im se hoće. Šta radi međunarodna vaterpolo organizacija je drugo pitanje. Onako kako radi, takvo je i stanje u vaterpolu u svetu, pa se vrlo često predviđa i ukidanje vetrpola kao olimpijskog sporta iako je to najstariji ekipni olimpijski sport. Dakle, Vanja, prava pitanja, ali na pogrešnu adresu upućena.
I na kraju još samo jedan komentar na večitu glupu diskusiju o pojedinačnom sportu i o tome kako samo roditelji ulažu u decu tenisere. To je, naravno, tačno, ali šta mislite ulaže li iko drugi, osim roditelja, u male plivače, atletičare, boksere, mačevaoce... i je li negde objavljena informacija da su ovi sportovi postali ekipni?

NemanjaM

pre 13 godina

A tenis je jedan veoma popularan sport, pa u srbiji ga ne gleda ni 10000 ljudi, a oni sto su bili u areni ne znaju ni ko je medju prvih 10! Sramota! Vanja napred!

Shone

pre 13 godina

Vanja legendo potpuno si u pravu...Meni zaista nije jasno sta jos vaterpolisti treba da urade pa da dobiju bar neki stimulans za daju igru...kada podede svi tapsu po ramenu hvale a kada treba da se nagradi uvek je neko drugi bolji kvalitetniji itd da ne pominjem zaista sraman novinarski ispracaj u Rim kada ih je ispratilo par novinara samo na aerodromu kada su otisli bez pompe i buke kao sto su recimo fudbaleri koji su imali sav medijski prostor i zvonilo na svakom koraku o njima...smesno je zaista da neke sportove dizemo u nebesa a neke mnogo uspesnije tek tako ravnodusno gledamo

marko

pre 13 godina

Vanja,reci u cemu je tvoj problem?

Iskreno,u tenisu sam 20 godina i slazem se sa tobom oko para i da je sramota koliko su uzeli teniseri,a sad pljuju i nista im ne valja...Zamoli ih da kazu javno koliko su zaradili od Davis Cupa,bilo bi fer...

Ali ipak,jedno nemoj da zaboravis Vanja...u TEBE su ulagali klubovi i savez,jer je vaterpolo timski sport,tvoji troskovi su bili daleko manji dok si ulagao u svoju karijeru,ali u tenisu si sam,nema kluba da ulaze u tebe,savezu to nije cilj..Oni su mnogo vise ulozili u svoju karijeru!

Analog

pre 13 godina

Prosto neverovatno da od ovoliko komentara nijedan ne tumaci Vanjinu izjavu na pravi nacin. Niko ne spori da teniseri treba da dobiju pare koje daje svetska teniska federacija za pobedu u DC takmicenju. To je NAGRADA koju dobija savez i on onda deli te pare igracima po nekom njihovom kljucu. I to je sve u redu.
Ovde se radi o drugoj stvari, i ja sam siguran da se Vanjina izjava i odnosi na to drugo - a to je da svi nasi teniseri, reprezentativci, Novak, Janko, Viktor, Nenad, Jelena, Ana... imaju ugovore sa savezom po kojima dobijaju pare za SVAKO igranje za reprezentaciju (DC, Fed kup...) BEZ OBZIRA NA REZULTATE.
Znaci, da bi nam drage Anci i Jeca uopste zaigrale za Srbiju one PRVO dobiju pare, isto kao i Nole i drustvo.
Igrajte gospodo teniseri besplatno (sto je i normalno) a kada napravite rezultat, tada podelite taj novac koji ste tim rezultatom i zasluzili kao nagradu.

srdjan

pre 13 godina

I jos jedna stvar , poredjenja radi...
Djokovic zaradjuje godisnje preko 10 miliona eura , Udovicic koji je jedan od najplacenijih svetskih vaterpolista oko 100 000 godisnje , najveci broj reprezenativaca igra za inace neredovne mesecne plate koje se krecu u rasponu od 600 do maksimalnih 5000 evra, a daju sve od sebe i ne stede zdravlje kada igraju za Srbiju.
Nemojte pogresno da me shvatite, btavo za Djokovica i tenisere, oni su ucinili mnooogo za sport i drzavu, ali apelujem da vrednujete i vaterpoliste i slicne na pravi nacin..
Da ne bi sve bila kritika, primera radi nacionalne sportske penzije su pravi potez...

sportista,utopista

pre 13 godina

Bas tako, i zasto uopste pare kad se igra za repku, u bilo kom sportu? Pare nek idu savezu, da se omoguci mladima da napreduju.Ali da se kontrolise, ne kao u fudbalu, da se prave vinarije, hoteli, ...Da te pare kontrolisu zsluzni sportisti poput Vanje, Vanje i Nikole, Bodiroge, Sekariceve, Jevticeve,nekog kuglasa,veslaca,nekog ko nikad nije usao u politicke stranke,niti ima nameru, nek sport ostane zaista SPORTISTIMA

Igor

pre 13 godina

•Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS
(

tebi ni molder ne moze da pomogne ovo sto si napisala je blago receno smesno..

Ima tu istine

pre 13 godina

Nije da covek nije ni malo u pravu, ali taj tenis ipak donosi maalko vise love od vaterpola, bar globalno posmatrano. Razumem njegovu frustraciju, cak bih i voleo da je drugacije, ali, j*bi ga, nije.

franjevac

pre 13 godina

Tenis je mnogo popularniji sport od vaterpola i normalno je da se u njega vise novca ulaze.Vaterpolo je popularan na Balkanu i u jos ponekoj drzavi.

Raul

pre 13 godina

Svaka cast Vanja na komentaru,prvi put da jedan sportista kaze sto drugi misle.
Nego Vanja pazi se da te ne cuje taksista Srdjan Djokovic jer ce za cas da te smeni,izvredja,istera,potceni,ispljuje,...

Nikola

pre 13 godina

SVAKA CAST VANJA!!!
neka se neko oglasio..
duguju kosarkasima i vaterpolistima a teniserima sto god pozele daju..
ups DJOKOVICIMA pardon..
mislim da ako se daje,svi treba da dobijaju..
VATERPOLISTI NAM DANE ULJEPSAVAJU TOLIKO GODINA,A OD LJUDI OD KOJIH TREBA POSTOVANJE DA IMAJU NA ZALOST NEMAJU!!!!

jug

pre 13 godina

Valjda zato što je neko u državi video da je propagandna moć tenisa ogromna. Ali, siguran sam da su vaterpolisti, pogotovo srpski, skoro nadljudi. Ako bih ja birao, novac bi više njima išao.

MojBratBane

pre 13 godina

Sportisti alo shvatite! Kad igrate za svoju zemlju, ne trebate nista da ocekujete zauzvrat! da se ja pitam ne bi ste nikakve nadoknade za to ni dobijali... u tom slucaju bi se iskristalisalo to ko je pravi patriota, a ko koristi drzavni dres za neke licne interese...
onda naravno oni kazu da od necega moraju da zive... pa naravno, zato i dobijaju platu u klubovima... njihov odaziv reprezentaciji je mozda samo ekvivalentan odlasku nas normalnih u vojsku... e pa zamisli mi nikakav bonus za to ne dobijamo! sutra ne daj boze da mora da se brani zemlja, to bi radili iz ljubavi!

prema tome, ima ljudi kojima vise treba! kamo srece da se svi zajedno odreknete nadoknada... kao bas sad treba kinta djokovicu, udovicicu, dekiju stankovicu i ostalima...

IVORY

pre 13 godina

Pa u neku ruku i jeste, teniseri i teniserke, barem ovi koji igraju za reprezentaciju godisnje zaradjuju barem milion dolara samo na turnirima, dok najbolji vaterpolista Srbije i sveta zaradjuje 100.000 eura godisnje.

Kosarkaska_Zemlja

pre 13 godina

Potpuno je u pravu! U ovoj zemlji, nazalost, vise se vrednuje ono sto ne donosi puno uspeha. Ne vrednuju se kosarkasi, vrednuju se fudbaleri. Ne ulaze se u atleticare, ali zato u neke sportove koji ne donose pravom razvoju dece i ljudi uopste. Jedino resenje je suzbijanje korupcije, nasa zemlja da ima iole pametne ljude u najvisim strukturama, mogla bi da se sredi za 5 godina maksimalno, cak nam ni ne treba EU. No malo dalje ja odoh, Bravo Vanja!

Jim Beam

pre 13 godina

Pa dobro, nije bas da se slazem sa ovom izjavom Udovicica, iako je za "Sport" rekao dosta pametnih stvari. Koliko ja znam i vaterpolisti kada osvoje FINA kup dele sa savezom polovinu nagrade plus zarada od sponzora (mada znam da im te nagrade kasne i po godinu-dve), iako je to simbolicno u odnosu na tenis. E sad, nije Djokovic kriv sto tenis gleda ceo svet i sto je privlacniji za sponzore od vaterpola pa i dobija vece pare, zaista nema potrebe da se napada Djokovic, niti bilo ko drugi. Sto je najgore, Djokovic te pare koje spominje Udovicic ne dobija od OKS niti od TSS, vec od Davis Cupa jer je tamo propisano koliko igraci dobijaju od ucesca u tom takmicenju i savez kao clan ATPa to mora da im prosledi.

Druga je stvar sto nama OKS gotovo i ne funkcionise, nije ni drzava bolja pa je nerealno ocekivati da i oni nesto mnogo bolje rade. Sta tek trebaju da kazu neki sportisti koji se bave individualnim sportovima koje OKS gotovo da nije ni ispratio na velika takmicenja, a imali su potencijala i za olimpijska zlata (setite se primera Natase Janic)

ko to tamo peva

pre 13 godina

Mislim da je u pravu. Igranje za reprezentaciju ne bi trebalo plaćati, naročito sportistima koji su materijalno obezbeđeni. Inače nisam ljubitelj tenisa i ne doživljavam ga kao ozbiljan sport (to je moje mišljenje, odnosno pavo na mišljenje)ipak, teniserima svaka čast, čak mislim da njima novac nije ni bio u mislima dok su igrali protiv Francuske u finalu.

stiksson

pre 13 godina

Vanja,svaka ti cast.Konacno da neko javno iznese cinjenicu od koje svi beze.Teniseri propagiraju patriotizam iz 90-ih.Navodno volimo majku Srbiju,ali tu ljubav zestoko naplacujemo.Sramota.

pikado ja zanimljiviji od vaterpola

pre 13 godina

Sta ovaj hoce?
Druze promasio si sport,zar ne shvatas da vaterpolo nije popularan i da to niko ne igra sem nas balkanaca!

Brainstorming

pre 13 godina

Brate, slažem se sa tobom u potpunosti. Nema tu Bobin ili čiji god. Za državu se igra srcem a pare dođu posle nikako obrnuto. Ovi momci su uzeli sve na svetu što je moglo da se uzme, čak i po nekoliko puta, osim olimpijade a i to će ako Bog da sledeće godine. E, fora je u tome što se oni bave sportom koji je tamo negde na margini a tenis je buržujski sport, ovo, ono i onda ga momci, s' oproštenjem ispuše zbog toga jer tu nema neke kinte, sponzora i lovatora a ostave i srce i dušu u bazenu i veslaju ostale kao malu decu. A Nole i kompanija uzmu na par turnira srednje kategorije love koliko najbolji u vaterpolu za celu godinu i još traže da im se plati da se pojave u reprezentaciji. E, to je ono što nema smisla, ali šta ćeš, takav je život i sport. Čudno su pomešane karte pa ti bez kinte dereš svet i bližu okolinu a ovi što imaju kinte traže još i opet im malo.

Ena

pre 13 godina

Tako je jer narod tako voli. Necu da kazem ni da je ispravno ni da nije, nego je prosto tako. Kada vaterpolo reprezentacija napuni Arenu ili US open kompleks za 100USD po ulaznici, onda ce para biti i u vaterpolu. Jel nam je krivo sto Karleusa ima milione? Jeste. Ali tržište diktira uslove. Ne znam zasto su samo fudbaleri abolirani iz ovih rasprava, a neuki, netalentovani i nepismeni momci uzimaju milionske ugovore u E... I, i dalje su celom svetu putujući cirkus no.1.

NNN

pre 13 godina

@NNN

Pa kad su toliko novaca teniseri zaradili i stavili u budzet Srbije zasto onda samo Janko Tipsarevic placa porez u drzavi Srbiji dok ostali imaju prebivalista u Monte Karlu i od drzave Srbije kriju iznose svojih stvarnih primanja sto je krivicno delo zvano utaja poreza...

Pazi molim te napunili drzavnu kasu teniseri time sto su gledaoci kupovali karte pa drzava zaradila na PDV kao da bi taj novac oni koji su kupili karte da ih nisu kupili vecno cuvali u svojim dzepovima i nikada nista drugo ne bi za njega kupili. Na kraju krajeva mozda bi umesto karata kupili nesto drugo za taj novac na cemu je stopa PDV 18% pa se drzava mogla i vise ovajditi.
Po tom rezonu kada Madona dodje da odrzi koncert drzava bi posle koncerta trebala da joj da pride jedno 50.000 EUR jer je prodala karte pa drzava zaradila na PDV a osim toga zbog koncerta je doslo mnogo gostiju iz okolnih drzava pa je prihod u oblasti turizma bio znacajan...

Drzava jeste da la novac iz budzeta nakon pobede u Davis cupu licno je to saopstila ministarka sporta pa se sutradan ispravila manjim iznosom. O tome novcu je rec a ne o novcu koji savez zaradjuje kao nagradu za osvajanje davis cupa. Da zaradjujem polovninu onoga sto zaradjuje bilo koji nas teniser bilo bi me sramota da iz drzavne kase dobijem 20.000 EUR zato sto sam igrao za reprezentaciju svoje zemlje, za to igranje vec zaradio novac od teniskog saveza i bodove za svoj licni profesionalni ranking.

coi

pre 13 godina

Zasto ih lepo ne pitas sto ne daju tebi pare nego se ovako brukas i prozivas ljude koji su te pare zasluzili! Kao sto si ih i ti zasluzio za svetska i evropska zlata, i ako ih zaista nisi dobio onda jeste bruka, ali koliko je meni poznato i vaterpolo reprezentacija je nagradjivana cak i za bronze sa EP, e sad sto je to smesno u odnosu na tenisere... U pogresnom sportu si najbolji na svetu. :) A i Hrvati su za zlato na tom prvenstvu dobili nesto smesno...

Vlada

pre 13 godina

E moj Vanja,tako ti je to u Zemji Srbiji.A ko ceni sto si odbio italijanski pasos,sto se nisi prodao?Da je prava drzava ti nebi igrao u mladosti vec bi obezbedila sredstva za partizan ili vojvodinu.Treba da nam je cast sto imamo takvog sportistu.To se odnosi i na sve vaterpoliste,kosarkase i druge.Tuzno je da se sampionima,reprezentima zemlje ,nemogu obezbediti sredstva za takmicenje,vec savez podize kredit.

s t v

pre 13 godina

Očekuje se izjava Srđana Đokovića.

Ukoliko se bude negde spomenulo "državni projekat", saopštenje za javnost sprema i g.Lukić.

Dragan

pre 13 godina

Najvise mi smeta to sto u jednom potpuno individualnom sportu koji je koncipiran tako da nema nikakve veze odakle teniser dolazi, Novak zestoko izrabljuje Srbiju kao sredstvo showmena koji proslavlja pobede. To bi bilo isto kao da se Miskovic, svaki put kad otvori novi hipermarket, udara u grudi i dere "Srbija" sa malo suza u ocima.
Da li ste ikada videli Nadala kako se gubi u smeru spanskog nacionalnog ludila kad nalupa istog ovog Djokovica?
Djokovic family, mlatite pare, al nemojte nam silovati nacionalna obelezja i osecaj nacionalne pripadnosti u suncanoj Australiji dok nam ovde bljuzgavica puni cipele od prosle godine.

Vlade

pre 13 godina

Ne znam otkud mu ova prica i licno ne verujem da su uzimali pare da bi igrali za Srbiju ali isto tako je u pravu kad je u pitanju odnos prema vaterpolu.To je sport koji nam je doneo najvise uspeha u svetu a drzava se odnosi prema njima kao zla maceha.

Djole

pre 13 godina

Nije Novak kriv sto je tenis jedan od najplacenijh sportova a sto se vaterpolo igra u svega nekoliko drzava, ne zelim da omalovazim necinji uspeh ali realnost je takva

anfakbls

pre 13 godina

U hijerarhiji sportova vaterpolo bi trebao imati nešto niži koeficijent prilikom glasanja. Respekt Vanji, ali k'o još to ide na vaterpolicu:-)

zi

pre 13 godina

Od Đokovića i ekipe mi je muka, dali još neko plaća svoje tenisere da igraju za svoju državu? Ti isti teniseri imaju prijavljeno boravišta na poreskim rajevima kako nebi dali dinar ovoj državi, tako da o vlikim patriotama ne treba trošiti reči. Godišnje zarađuju milione a j******** se za dinar ili bolje rečeno euro. Kad su tako veliki što svojim ličnim primero ne pokažu da im je bar malo stlo do ovog i njihovog napaćenog naroda, ima toliko ljudi i dece kojima je potrebna pomoć. Ali država za njih nema a za milionere ima. Konačno ima i toliko talentovanih i uspešnih sportista, koji nemaju ni najosnovnije uslove za život a kamoli trenig, bruka. Udovičiću svaka ti je na mestu!

RM

pre 13 godina

Svi komentari protiv tenisera... šteta stvarno što Novak nije uzeo englesko državljanstvo kad su mu još ranije nudili, ne vidim zašto uopšte igra za Srbiju.

Djidji

pre 13 godina

Gospodin NNN izgleda uopste ne prati tenis. Svaki nas teniser i teniserka, su PLACENI da bi uopste dosli i odigrali bilo koji mec za svoju drzavu!!!
To su jedini ssportisti kojima moras da platis da bi igrali za svoju drzavu!!!!
Drugo je kada treba da podele pare od nagrade za osvajanje DC, ali oni imaju zagarantovane ugovore da igraju za reprezentaciju sto je po meni apsolutno SRAMNO. Ako mora da im se placa neka idu da igraju za Veliku Britaniju i njima slicnim.
Pogledajte da li je i jedan jedini cent placen npr. Mesiju da igra za svoju zemlju.

Jadan smo mi narod kada moramo da zivimo u ovakvoj zemlji koju vode ovakvi ljudi kao sto su sada na vlasti i kao sto je Srdjan Djokovic i njemu slicni.

Stonoteniser

pre 13 godina

pa ne mogu da budu isto placeni hirurg i poslasticar, kad smo osvojili Dajvis kup ceo svet je javio, kad smo osvojili sampionat u vaterpolu, zaista nigde na stranim vestima nista nisam video, cak ni telop

Вук

pre 13 godina

Пријатељу, доста бре више са тим свакодневним Калимеро изјавама, није фер, није фер!

trener

pre 13 godina

Proglasiti stranog trenera za najboljeg trenera svoje države a on čak nije ni sudjelovao u dobivanju Davis cupa govori sve o sportu Srbije.

Tvrtko

pre 13 godina

Htio sam napisati siri komentar, kada sam video temu, potpuno razumevsi frustraciju Udovocica, vrhunskog sportiste, koji se bavi vrlo teskim sportom, ali sam onda procitao komentar WTAATP liste i jos nekih i nema se sta puno dodati. Nikad mi nece biti jasno zasto jedan Tajger Vuds zgrce milione, a jedan dizac tegova,koji ima isti uspeh, jedva prezivljava, ali tako funkcionise ovaj svet. Mislim da je Udovicic mislio na onu nagradu, koju su teniseri dobili od drzave i koje su se oni mogli odreci dzentlmenski i, zasto da ne, pomoci neprofitabilnom vaterpolu.

Djordje

pre 13 godina

kada bi Nole uzeo Americki ili Britanski pasos dobio bi milione....samo za nastup a kada bi pomenuti kriticar zatrazio pasos pomenutih drzava pitanje da li bi ga i dobio a od love....mozda rucak, e to je vaterpolo, nole pali brate Srbija je nezahvalna drzava, pali kod Amera pak nek Srbi shvate koliko vredis, pa nek odna igraju vaterpolo mozda ce neko i gledati

Dr.Strange

pre 13 godina

Prvo bih voleo da kazem da ako nesto ne volim to je "kult licnosti" koji se pravi oko pojedinih sportista, politicara, muzicara jer mislim da to vodi ka opasnoj otudjenosti.Iako volim i igram tenis ovoga puta se slazem sa Vanjom.

Ne slazem se sa tvrdnjama Udovicica iz jednog prostog razloga.Pare koje su dobijali teniseri za igranje u DC(tj.za Srbiju),koliko ja znam, ne dolaze iz budzeta Republike Srbije vec od nagrada koje ITF(International Tennis Federation) daje teniskim savezima sirom sveta za svoje uspeha a delom i od sponzora samog TSS.Ako pogledate koliko godisnje drzava izdvaja kroz budzet za TSS videcete da je to mali iznos.

Sad dolazimo do drugog pitanja po kojem se slazem sa njim a to je da teniserima ne bi trebalo dodeliti sportstke penzije jer sta ce Djokovicu 900 evra mesecno(koliko ce u proseku dobijati sportisti penzioneri)?

Za kraj, Vanja takodje mora da shvati da ma koliko mi voleli vaterpolo to je sport koji se igra ozbiljno samo u 5 drzava(Srbija,Hrvatska,CG,Madjarska,Italija).

wlado

pre 13 godina

@bo, naravno da se ne slazem sa tobom, vaterpolo igra 1000 ljudi na svetu, a kosarku ili fudbal 100 miliona ! naravno da ne moze isto da se vrednuje zlato sekariceve ili zlato kosarkasa, svaka njoj cast, ali ima razlog zasto postoji razlika u popularnosti ta dva sporta....vaterpolo je slicna stvar, za 8 godina nece biti olimpijski sport, posto se igra samo na balkanu

Moca

pre 13 godina

U svemu se slazem sa Vanjom. Niko ovde ne umanjuje uspehe Novaka u protekloj godini vec se istice da su Vanjini trofeji i titule vaterpolista iz 2010. godine neuporedivo veci i znacajniji! Vaterpolisti su pobedjivali Hrvate, Madjare, Crnogorce, Spance, i to po nekoliko puta. Dakle, sam vrh vaterpola je "padao" pred nasom reprezentacijom. Najbolji igraci sveta su izgledali "smesno" pored Vanje. Sa druge strane, koga su teniseri pobedili? Francuze, za koje igraju 10. i 20. igrac na svetu! I to uporedjujemo!? Koga je od najboljih tenisera Novak pobedio ove godine? Nikoga! Redovno i veoma lako gubi i od Nadala i od Federera i od Mareja. Uz to, vaterpolo je fizicki daleko zahtevniji sport, a o dinamici i neizvesnosti ne treba trositi reci. P.S. Koga "boli uvo" sta gleda i za koga navija Robert De Niro?

CP3

pre 13 godina

Vanja je u pravu,alo zasto vi ostali pljujete tenisere?????
Sad recite da se niste obradovali salatari i Noletovim uspesima?????
TENISERI NISU KRIVI,kriv je OKS.

Odgovor

pre 13 godina

1. Zato sto prolazak u 2.kolo turnira serije 250 u indijskom Cenaju donosi u svetskim razmerama veci novac, popularnost, slavu nego osvjanje DALEKOVOD Evrolige u vaterpolu.
2. Zato sto 7/8 klubova u cetvrtfinalu DALEKOVOD Evrolige su iz ex-yu.
3. Zato sto je sport kojim se bavis propratna manifestacija SP u plivanju, a u svetskim razmerama ispod je hokeja na travi, kriketa, ragbija, a u rangu sa kuglanjem, softbolom, karlingom...

Mozda sve nas ovo boli, jer nam je vaterpolo najtrofejniji sport, ali je surova istina!

salko corkan

pre 13 godina

Pitajte Mesija i Zanetija koliko traze da bi igrali za svoju zemlju. Svojevremeno argentinski kosarkasi sami su placali put i pripreme za jedno od svjetskih prvenstava. I njihova drzava je u velikom deficitu kao i ova nasa, i tamo se najvise zaradjuje prodajom mladih talenata. I sad ono glavno, moze li neko ko je vec dovoljno bogat(teniseri, fudbaleri) da igra za reprezentaciju bez nadoknade i iz najvisih pobuda? Da mu bude cast da obuce nacionalni dres i da gine za njega, a da to ne bude inspirisano materijalnim motivima. Izgleda da u virtuelnom svijetu Djokovica, Mr. Dolar igra najvazniju ulogu. Ja odlicno znam sa koliko je muke Srdjan postigao i napravio od Novaka svjetskog sampiona, i koliko je to tezak put, ali valjda je doslo vrijeme za jedan seretski i smekerski odnos prema novcu. Vanja je u pravu, izlizane demokrate sada sjede u prvim redovima na teniskim mecevima. U tom sportu sada malo ko vidi neku igru, to su milioni, avioni....

Ma, pošteno!

pre 13 godina

Bravo Vanja, ponosim se tobom i tvojim postenjem!
Po cemu je Novak bolji od Vanje Udovicica sem po poznatoj bahatosti i razmetanju svoje familije?!
Zasto su Djokovici prevarili gradjane Kragujevca da ce tamo da grade teniski centar - pa zato sto su besplatno dobili teniski klub MGM na Dorćolu (renoviran novcem poreskih obveznika), i koji se sad zove "Novak tennis center"!
A Serbia Open turnir plaćaju Telekom Srbija i gradjani - jer Djokovici su kupili samo licencu turnira koju mogu da prodaju kad hoce.

Str

pre 13 godina

@(Ivan, 11. januar 2011 07:57)
Izvini, a po cemu su to uspesi u tenisu / fudbalu / kosarci 100 puta vredniji od onih koji se postignu u vaterpolu ili bilo kom drugom sportu?

diskretni heroj

pre 13 godina

zao mi je vanje i ostalih,velika je muka biti profi wplista,ali jednostavno,sport je ko zna koji na listi popularnosti,ne donosi neki imidz ,reklamu,a nama je trenutno sminka najbitnija,zato se teniserima kupuje oriflame kozmetika,a vpolistima se pazari na tezgi sa buvljaka...

stajus

pre 13 godina

Kako si sad lupio moj Udovicicu,iako sam te cenio,sad te vise ne cenim.Pa ne budi smesan covece,teniseri su igrama za Dejvis Kup dobili od ITFa 2 miliona,jbg igraju planetarni sport,a ne balkanski,ne budi ljubomoran i zavidan mladi covece.Oni su te pare doneli,njihove su.
A ovo vam je pouzdano,nijedan od njih nije uzeo nista evo dve godine,zbog problema finansijskih u savezu.
Dobio si malo zatucanih na svojoj strani,izgubio normalne,zavist je cudo,cudo!

golem

pre 13 godina

Zasto moram da citam hrvatske portale da bi saznao sta je covek stvarno rekao...jel to u Srbiji neka medijska blokada reci bilo sta protiv tenisa...Srdjan Djokovic je izgleda uterao svima strah u kosti...btw. covek nije rekao nista protiv tenisera vec protiv izbora Noletovog trenera za najboljeg pored Dude Ivkovica, Vujosevica, Dejana Udovicica,Pilica...kakve veze ima Vajda sa Davis cupom?

Leonidas da Silva

pre 13 godina

Mislim da većina nije razumela o kojim parama se ovde priča - to NISU pare koje se dobijaju i dele nakon završenog takmičenja i postignutog rezultata na takmičenju. To postoji u svim (valjda) sportovima i u zavisnosti od medalje svetski savez daje nagradu lokalnom savezu, koji je onda deli sa igračima. Na to obično i država daje neku nagradu, ili dodeljuje penziju, i to je sve ok, jer se nagrađuje postignuti, a izuzetni, rezultat.
Što se tiče tenisa, tu je stvar sa Đokovićem sramotno jadna, jer se ne radi o podeli novca koji sleduje kao nagrada (za to postoji poseban ugovor) već o ugovoru kojim TSS plaća Đokoviću da uopšte igra za državni tim u Dejvis kupu. Na to plaćanje je Udovičić mislio i potpuno je u pravu.

zasu

pre 13 godina

Sta reci...covek je ipak u pravu!
I ko je uopste rekao da je nole najbolji sportista i brend za proslu deceniju?! Pored Bodiroge, Divca, Vaterpolista, KK Partizan on bi tek dosao negde na deobi od 5. do 10. mesta!

Nemanjikus

pre 13 godina

On je ovu izjavu dao u smislu: Zasto nekom davati pare da bi igrao za svoju Zemlju? Kapirate? Nije sigurno mislio, a zasto nama ne dajete. I drago mi je da je neko konacno i to rekao. Svima nam to cudno, a niko nista da kaze javno. Tenis je vrlo specifican sport, a ujedno i negotivim ga, nekako tipicno snobovski sport. Bez navijaca (dovoljno videti dede u belim sesiricima u prvom redu), pravih emocija i slicno. Nek' nastave teniseri sa rezultatima, to mi je jako drago, ali kao sport i oko njega...
Da i nikad mi nece biti jasno i jako mi glupo, sto mora biti tisina kad serviraju. A kosarkasi kad sutaju slobodno bacanje ili fudbaler penal, cuju se i do 80000 ljudi, a jos gore kad su na gostovanju, onda im zvizde svih 80000. :) I nisam primetio da sudija vice: "Silent, please". :D

Joao

pre 13 godina

U nekom nivou mogu da se slozim sa Udovicicem, ali on zaboravlja vaznu stvar. Posto je i sam profesionalni sportista treba da bude svestan da vladaju zakoni trzista i da nismo vise u amaterizmu. Vaterpolo nije atraktivan i ne privlaci toliki novac. Ne znam da li je to pravedno, ali u svakom slucaju, unapred se zna kada biras kojim ces sportom da se bavis. Cinjenica je da za Novaka Djokovica zna svaka domacica u bilo kom kutku sveta, a za Udovicica - sacica zaljubljenika u vaterpolo. Treba se drzati onog sto radis sa ponosom, jer si to sam izabrao, nadam se.

milorad BANJA LUKA

pre 13 godina

zasto ja za svoju cerku placam 400 eura mjesecno da trenira tenis a za sina 150 eura godisnje da trenira fudbal zato sto je tenis mogo skup sport i znam bezbroj slucajeva gdje su roditelji bankrotirali a djeca nista nisu napravila ulaganje u tenis je mnogo rizicno i zato teniserima treba posvetiti vise paznje od svih ostalih u vateropolu ima 15 igraca udju u bazen i treniraju placaju nesto sitno pa ako djete bude talenat uspije ako ne nikom nista dok u tenisu jedno dijete trenira sa jednim trenerom ako hoce sta da nauci mora da uzme dobrog rtenera koji kosta 30 do 40 eura po satu puta tri sata dnevno puta 5 sedmicno pa vidite ko to moze izdrzati ja govori kao radnik koji radi na bausteli u austriji ali moja cerka ima 10 god i trenira 4 puta po dva sata a kad bude imala 10 moram 1000 da odvajam ako mislim da ima neke sanse pa vi vidite sad razliku izmedju tenisa i svaih drugih sportova pri tom ja nemam para ali ako bude trebalo prodat cu i kucu pa sta bude

komentator

pre 13 godina

Niko ne spori pravo tenisera i teniserki da dobiju deo premije koje TSS dobija za rezultate u Davis cup-u i istom takmicenju u zenskoj konkurenciji jer su njihove zasluge za postignute rezultate u tim takmicenjima daleko najvece. Problem je sto ti isti teniseri i teniserke godinama unazad, jos od vremena kad smo igrali u najslabijoj grupi Davis cup-a iz koje se teniserke ni do danas nisu probile do svetske grupe, imaju ugovore sa TSS na osnovu kojih su placeni da igraju za reprezentaciju bez obzira na ostvareni rezultat i u tu sumu ne ulaze premije, a secamo se da je cak bilo i rasprava u medijima da li svi zasluzuju iste pare. Svaka cast njima na uspesima koji su postigli u svojim karijerama u kojima ne postoji ni zrno zasluga TSS, ali neprimereno je razmetati se patriotizmom i u isto vreme uzimati nemali novac za igranje u reprezentaciji bez obzira na ostvareni rezultat. Premije posle rezultata svakako, ali placanje unapred za igranje, a mislim da je to ono o cemu govori Vanja, to nije u redu.

ypke

pre 13 godina

E drzavo Srbijo i 90% ljudi sto se danas kunete u tenis-do juce bre pravila niste znali!!!
Ajde sad osvojili DAVIS CUP-pa da prestanemo da igramo ostale sportove!
Milionerima placate da igraju u reprezentaciji-umesto u klince da ulazete!
I da si otisao za Italiju da igras-niko nebi smeo nista da ti zameri!

Molle

pre 13 godina

Moram da primjetim da sve vise ljudi koristi izraz repka. Ako mogu da apelujem na sve koji namjeravaju da to napisu da prije nego sto to urade izgovore tu rijec na glas pa ce da vide kako odvratno zvuci. Neka je drugovi Hrvati koriste, to se i slaze s njihovim jezikom, ali nemojte se blamirati vise s rijecima koje zvuce neprirodno. Inace, zivjeli Vaterpolisti
(pero, 11. januar 2011 01:24)

Ne da imaš pivo, nego ih imaš deset za ovo. Ja se i više nego ježim na to grozno ''repka''.

Bojan

pre 13 godina

Novace I ostali,

Ako citate ove komentare, molim vas da novac koji ste dobili od ove bedne I siromasne drzave donirate u dobrotvorne svrhe, I ubuduce ga ne uzimate.
To je jedini nacin da nam ne bude muka u stomaku kada vas gledamo kako igrate.

Vlada

pre 13 godina

Smiriste strasti malo...
Svi vrhunski sportisti zasluzuju da im se daju pare ako su uspesni u takmicenju u nacionalnom timu. Ne treba unositi zlu krv, jed smo mi mala i nerazvijena zemlja, i svaki uspesan covek poput Novaka, Vanje, Tea i svih ostalih srpskih bisera nam treba! Da smo malo pametniji, ne bi se svadjali vec bi nasli model kako da u nasim skromnim granicama nagradimo sve uspesne ljude podjednko. I to ne vazi samo za sportizte - to podjednako azi i za lade strucnjake, naucnike, pronalazace, itd. Kod nas uvek postoji pristup da moras da budes protiv necega ili nekoga da bi izrzio svoj stav. Istina je malo drukcija!

Ivan

pre 13 godina

Ja koliko znam normalna je stvar da se igracima isplacuju premije za uspehe koje reprezentacija postize. To je sigurno slucaj sa fudbalom na primer. Prema tome reci da je sramota da se premije daju teniserima je cista budalastina. Drugo, nije isto biti prvak sveta u vaterpolu i prvak sveta u kosarci ili tenisu. Konkurenicija i ugled vaterpola je na daleko nizem nivou. Mislim, nema nedelju dana kako smo se smejali Bugarima sto su proglasili najboljim sportistom Balkana tamo neku dizacicu tegova sta li je, a evo nas sad ovde dizemo u nebesa nase vaterpoliste. Mislim da malo ko van Mediterana zna da rec "vaterpolo" uopste postoji, a kamoli da se za to jos i "svetske" medalje dele. Treba da se shavti, i drzava treba to da potencira, posto izgleda nije svima jasno, da su uspesi koji se postignu u tenisu, kosarci ili fudbalu 100 puta vredniji nego oni u vaterpolu. A sad, ako nekom treba socijala, to je vec sasvim druga tema.

martin

pre 13 godina

Na to pitanje je jednostavan odgovor: Pa zato sto i vrhunski hirurg zaradjuje mnogo vise os nekog slosera. Svakako da je Nole ovde hirurg.

Djole

pre 13 godina

Potpuno je u pravu. Meni nije jasno sto teniserima daju uopste pare? Njihova primanja se mere milionima evra, imaju restorane, teniske akademije, sportske komplekse a jos im ova jadna drzava daje pare. Pa ako daje njima sto ne daje i ostalim uspesnim sportistima kad se tako lako cascavaju.
Drzava daje pare teniserima koji i ovako ne znaju sta ce sa parama a studenti strajkuju gladju na minusu jer ne mogu da dobiju ono sto im pripada. Ako vec nece da daju studentima sto nisu dali onda te pare Kraljevu?
Objavite mi komentar

Александар Илић

pre 13 godina

Одговор је мало суров али реалан. Тенис је врло популаран у целом свету, а ватерполо играју бивше СФРЈ државе и помало Италија, Грчка, Немачка и Русија. Остале ватерполо не занима и ту пара нема.
На мечевима где се састају Олимпијски и Европски прваци често и поред симболичних цена улазница зврје празне трибине ?!

zeljko

pre 13 godina

Svaka zemlje daju novac svojim reprezentativcima,zasto nebi i kod nas,javna je tajna da je novak trazio 2 miliona da igra za crnu goru ali nemojte da se zavaravamo svi bi mi to radili samo sto volimo da naglasavamo kako smo velike patriote a u stvari ...

borisdelija

pre 13 godina

bravo legendo
ti ces uvek biti veca legenda od djokovica jer igras za srbiju a nole za sebe
nemam nista protiv noleta cak ga i obozavam ali vanja udovicic je uvek izgarao za srbiju od mladjih kategorija
jeste vaterpolo nije toliko popularan sport ali toliko medalja
ko nece da igra za srbiju bez para i ne treba da igra
VANJA KRALJU

Boris

pre 13 godina

Tom Djokovicu i njegovoj porodici nije dosta sto su mu dali ono na Drocolu da gradi i da se njegov otac onako ponasa tamo... Pa jos uzima i ovo od Srbije jadne i bedne. Vanja kazi uvek sta mislis briga te sta ce drugi da misle ti si veliku sampion. Bravo Srbine

SSSS

pre 13 godina

Pemtnjakovici medju komentatorima koji nalaze za shodno da napdaju Udovicica zbog njegove izjave najpre bi morali da shvate istu na pravilan nacin.

Dakle nije poenta u novcu koji su npr teniseri dobili za osvajanje Davis Cupa, a nije ni istina da im je taj novac pripao zato sto je tim osvajanjem teniski savez zaradio mnogo novca pa deo daje igracima. Radi se o novcu koji im je dodeljen za taj sportski uspeh direktno iz budzeta drzave Srbije nakon osvajanja Davis Cupa a koji oni kao teniski profesionalci zarade za nekoliko nedelja igranja ili za jednu snimljenu reklamu za domacu firmu. Sto se tice nova koji bi im teniski savez dodelio za taj uspeh to nije sporno neka im podeli i vise od osvojene nagrade nemam nista protiv, ali imam protiv da se taj uspeh nagradjuje iz drzavne kase sumom koju ti teniseri vrlo lako zarade baveci se svojim sportom i ne znaci im mnogo i mnogo bi vise znacila da se ulozi u treninge i uslove za rad recimo nekoga ko se bavi straljastvom i pomogne osvajanju neke npr olimpijske medalje.

Dalje radi se i o dodeljivanju sportskih penzija iz drzavnog budzeta i to skoro u visini danas maksimalnih penzija u ovoj zemlji. Apsurdno je da siromasna drzava sto Srbija svakako jeste dodeljuje sportske penzije za uspehe sportista. Zasto je to apsurdno ? Pa zbog toga sto se penzije ne osvajaju nego se zaradjuju i svako onaj kome se ista isplacuje za nju je uplacivao svakog meseca novac tokom 40 godina staza. Osim toga apsurd je da sportisti medju kojima ih je mnogo zaradjivalo milionske sume tokom karijere dobijaju te penzije.

U tome svemu bi mozda i bilo neke logike kada bi drzava za svaku od tih "dodeljenih" sportskih penzija izvolela da uplacuje za svakog zasluznog sportistu penzionera narednih 40 godina propisani iznos u penzioni fond, sto ona svakako ne cini nego iz ionako jedva odrzivog penzionog fonda uzima jos smanjujuci penzije onima koji su za njih i uplacivali.
Da bi se razumelo o kolikom novcu se radi, dovoljno je malo matematike. Te sportske penzije su oko 90.000 din a da bi neko u Srbiji radom zaradio takvu penziju potrebno je da radi duze od 40 godina, i da u tih 40 godina ima barem 10 radnih godina u kojima zaradjuje platu od oko 150.000 din a broj takvih u ovoj zemlji je zanemarivo mali. Ukoliko vecina gradjana ove zemlje smatra i zeli da se svaki svetski uspeh nekog sportiste vrednuje jednom novom dodeljenom penzijom 10-struko vecom od penzije vecine danasnjih penzionera onda je to OK i nemam nista protiv ali imam protiv toga da drzava tu penziju dodeljuje a da je placaju oni koji sami sebi placaju penzije od svoga rada. Drzava za te penzije treba da uplati penzionom fondu svaki dinar. U zemlji koji na takav nacin trosi svoje pare dok ima problem sa hiljadama gladnih i siromasnih nije zemlja u kojoj zelim da zivim i nju cu da napustim.

BTW svi vi sto skacete u oci na pomen Novaka Djokovica, razmislite o tome zasto taj veliki patriota placa porez u Monte Karlu a ne u Srbiji koji tu voliko voli i za koju natapa majice znojem...Razmislite i o tome da je jedan Mats Vilander u Svedskoj zbog iste stvari bio osudjen... Razmislite i o tome da je po vazecim zakonima drzave Srbije svaki gradjanin duzan da plati porez na dohodak u iznosu od 10% godisne na sav novac zaradjen bilo gde u svetu.. osim ako taj porez nije platio u nekoj drugoj drzavi gde ima prebivaliste a sa kojom Srbija ima medjunarodni ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja...Razmislite i o tome da Srbija nema takav ugovor sa Monte Karlom sto znaci da Novak Djokovic krsi zakone drzave Srbije.

NNN

pre 13 godina

Gluposti!
Teniseri nisu dobili pare da bi igrali za reprezentaciju, nego su igranjem i osvajanjem Dejvis Kupa nagrađeni i to mnogo manje nego što su doneli u budžet!

Evo najgrublje računice:
cena (moje) karte od petka za finale Dejvis Kupa je 1333 dinara i PDV 8% -> oko 1 evro otišao u budžet.
x 15000 karata
x 3 dana
____________
približno 45000 evra samo od PDV-a na cenu karata.
+ ako je neko došao autom da gleda neki meč, platio je (možda)parking (i automatski PDV), a sigurno je platio gorivo (dakle PDV i čudo akciza i taksi), a ako je došao autobusom platio je autobusku kartu (i automatski PDV), ako je je nešto pojeo il popio za tih nekoliko sati, to je (masno) platio (i uplatio je i PDV),
+ par hiljada francuza koji su doputovali (osim ako nisu odsedali kod rođaka i živeli na vazduhu) morali su da plate smeštaj i hranu (i naravno PDV), a pošto (verovatno) nisu dolazili pešice morali su da plate i neki prevoz.
pošto se nije igralo na livadi preko dana, nego u Areni, trošila se struja za osvetljanje, grejanje i ventilaciju (i na to se plaća PDV pa donosi pare u budžet),
bilo je puno redara i obezbeđenja, pa je i njima moralo nešto da se plati (a deo od tih zarada se takođe oporezuje),
bio je prenos na TV-u (i u prenosu reklame, a rekalme koštaju, a za sve što se plati, deo ode u budžet) + što su strane televizije otkupljivale (a ako je RTS imao pravo prenosa (nisam u ovo potpuno siguran), pa drugi (njih desetine) otkupljivali od njih RTS će deo zarade morati da da u budžet - a to su ogromne pare) + ako Teniski Savez Srbije iznajmi Arenu na nekoliko dana, to mora da plati, a jedan dan je oko 30-ak hiljada evra evra(a uz to plati i PDV).
... i da ne nabrajam dalje, ali samo od finala Dejvis kupa u budžet je ušlo više nego dovoljno para za ove premije (i još sve to puta 3, jer smo isto 3 dana bili domaćini i protiv USA i protiv Češke),

tako da nemojte više da se brukate svojom glupšću
svi vi koji kukate za pare
koje su teniseri sami zaradili i (višestruko!) stavili u budžet!
(a dobit nije samo finansijska)

Pozdrav

ja

pre 13 godina

Konacno da neko kaze istinu. Stvarno svaka cast Novaku, ali u tenisu ionako ima dovoljno para i imaju previse paznje. Kako drzava nije ulagala u njih tako nije ni u vatrpoliste, kosarkase,fudbalere ili bilo koj drugi juniorski sport. I zasto su oni sad bolji od ovih???

repka ili reprezentacija.. zaista nije bitno! Niš

pre 13 godina

Novak jeste brend naš i tu nema spora! Dečko zaista voli svoju zemlju i tu ću da stanem!
Sve vreme slušam (čitam) licitiranje novcem koji treba da im se isplati za DC i sve vreme se nadam da će neko od njih, u prvom redu Nole, reći: "dajte više te pare, dajte te kamere samnom u banku da gledate Srbijo moja kako uplaćujem deci u Tiršovoj.." ili bilo gde drugde!!! ali ne dočekah... :(
Tako da Vanja, svaka čast majstore! Neka si im rekao!!!

joe halpern

pre 13 godina

Setite se kosarkasa koji su se 90-ih uvek odricali svojih premija, ili entuzijazma odbojkasa...

Pa u drzavi sa ovolikim brojem siromasnih je sramotno traziti neki novac za igranje u reprezentaciji. Ako je nesto predvidjeno nekim propisom, ok (mada su ranije materijalno obezbedjeni igraci obicno i to donirali), ali sklapanje individualnih ugovora!!! Da li neko moze sa zarom da navija za igrace koji na taj nacin gledaju na igranje za zemlju?

Nego, lepo, novac u svakom sportu uloziti u mladje kategorije, pripreme, izgradnju terena, ko zeli da igra za reprezentaciju - igra, i za njega ce svi navijati, za razliku od "placenika"...

P.S. Da li je npr. Bodiroga ikada bio povod podele javnosti, kao Djokovic(i)?

borac

pre 13 godina

Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS
(svetlana, 11. januar 2011 01:44)

da mu nisi ti slucajno keva?bas me zanima LOLCINA za tebe,slazem se ali si sramota sto uopste pravis paralelu i stavljas akcenat samo na njega,sve to sem mozda te "promocije"(mada nama to nije od prevelike pomoci) mozes reci i za Vanju i ostale momke--naklapaco!toliko..

znanje-imanje

pre 13 godina

bravo @WTATP i @bo! Gomila mojih sličnih komentara na temu novca, Davis Kupa itd. slično jednostavno ne biva objavljena. Nadam se da će barem ova pohvala proći meni nerazumljiv svetonazor cenzora.
1. Tenisere NE PLAĆA Srbija
1b a da nisu obavezno plaćeni u tenisu ne bi UOPŠTE ni bilo ničeg osim individualnih turnira!!! Babe i žabe nisu isto, kao ni babe i devojke! Individualni i kolektivni sportovi, kao i multimilionski u odnosu na nerentabilne, ekstremno se razlikuju!
2. Novak se odriče veće i MNOGO lakše zarade time što uopšte igra za Srbiju
2b a igra za reprezentaciju u npr. vaterpolu je preduslov bivanja poznatim, kao i preduslov iskustva, kao i preduslov izgradnje vrhunskog kvaliteta; dakle reprezentacija je apsolutni preduslov za dobar igrački ugovor
3. Novak se rizikujući povrede i dodatno zamarajući putovanjima odriče još većeg novca nakon igre za reprezentaciju
4. Talentovan vaterpolista može, čak i u očajnim srpskim uslovima, postati vrhunski igrač. A koliko je talenata VEĆIH od Novaka i bez npr. disajnih problema propalo u tenisu jer je neophodno uložiti ENORMNI novac!!!

"Rudar radi teško i koristan je državi, a sirotinja je. Silikonska pevaljka je razmaženi, štetni, kičasti folirant - zašto njoj milioni?" Takvi stavovi su UVEK popularni. Oni su uvek i tačni ali u nekom aspektu. Ipak, to nije kako svet funkcioniše niti je ta žvaka ono što svet menja! A cela situacija se može videti i potpuno obrnuto! Naime, teniseri su novac ZARADILI i UNELI GA, i sebi ali i Srbiji. Investirali su sami a doneli nešto i nama, džabe. S druge strane, reprezentacije koštaju Srbiju. Igrači kolektivnih sportova koji do nje stignu samim igranjem stiču bogate inostrane ugovore. Zašto oni uopšte i dobijaju nacionalne penzije onda, ako se igra samo iz patriotizma? Mi koji "samo" radimo do penzije se okozimo... Vanja je izvrstan ali nije dobro sagledao kompleksnost svega. Razumem motiv očajne situacije u vaterpolu ali napada u pogrešnom pravcu.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Tenis je igra i zabava najviše klase, Oligarhije koja vlada svetom, a to znači njena Vrhuška izaziva ratove, povećava broj siromašnih i smrtnost izgladnele dece u jednoj sekundi. Dobro je što su neki naši roditelji uložili pare i trud da nas njihova deca zastupaju pred Vladaocima sveta, ali nije dobro što naša Ministarka sporta i Vlada nisu u stanju, jer nisu ličnosti od intrgiteta, da rasporede novac za sport tako da dobiju oni spotisti i sportovi koji su najbolji,a nisu pod zaštitom svetske Oligarhije. Još na jedan način pokazuju da ne znaju i ne mogu da rade po pravdi već prema nevidljivoj sili koja im pomućuje um i kalja inače prljav Obraz.

nemanja

pre 13 godina

Ne znam zasto je B92 ovako preneo njegovu izjavu.... Lajtmotiv ove izjave je bilo njegovo neslaganje sa izborom Andreja Vajde za najboljeg trenera u Srbiji pored nasih uspesnih trenera u prosloj godini. Ovo je bilo spomenuto en passant i ovako izvuceno iz cele price dobija neki kontekst zavidljivosti i pakosti Udovicica. Nije korektno sa strane B92.

veljko

pre 13 godina

Neverovatno koliko jedan covek-Srdjan Djokovic ume da iziritira navijace ove zemlje.Poistovetio se sa sinom i njegovim uspesima i misli da moza i mora biti u srpskom tenisu kako on u ime porodice zahteva.Novak a potom i ostali teniseri ulaze u ovakve neprijatne situacije upravo njegovom zaslugom.Svaka cast na uspesima i svi smo im zahvalni.Zna se da odlicno zaradjuju i neka imaju.U tenisu je poznato da se vrti veliki novac.Ali da li bas sve treba naplatiti kad igras za svoju zemlju?Da li je Srdjan dobio dosta od grada Beograda,Kragujevca kao Family sport zbog Novakovih uspeha?I jos im je malo? Vaterpolisti a ima jos sportista u ovoj zemlji koji su bili najbolji na planeti sigurno da zasluzuju bar isti tretman kao Family sport.Pitanje popularnosti sporta je relativna stvar.Ako si u bilo kom sportu najbolji na planeti,onda neko treba i da vrednuje taj rezultat.Videli smo kako se svadjaju bogati oko novca.A Srdjan treba da preispita svoje javne nastupe.Ocigledno da je preterao u mesanju i mesetarenju.Opusti se covece i uzivaj u velikim uspesima svoga sina i razvoju druga dva decaka.Pokusaj da pomognes i drugoj deci a ne da te sopstveni sin isteruje sa meceva.Zamisli kako ponasanjem tek iritiras druge.

boombar

pre 13 godina

"Pogledajte u kakvim uslovima treniraju nasi atleticari. Bacaci moraju sami da kupuju kladiva, i koplja koja bacaju. I posle se cudimo sto nasa atletika nema rezultate. A onda drzava da sto hiljada evra Djokovicu kao nagradu sto igra za svoju zemlju."
(lone wolf, 11. januar 2011 01:22)
Na ovu izjavu se svodi 90% prisutnih komentara.
1. Teniserima rekete kupuje država ?
2. Teniserima je pare isplatila NBS odnosno poreski obveznici?
3. Kako niko ne pljuje po Dudi i košarkašima jer, pobogu ni oni nisu dobili pare koje su zaradili igrajući za reprezentaciju?
4. Cela ova frka oko tenisa se i digla zato što se pare dobijene od osvajanja raznih medalja u bilo kom sportu ne usmeravaju na pravi način, već završe "u džepovima" funkcionera !!!
5. Šta je "svetska liga" u vaterpolu i odbojci nego takmičenje na kojem se zarađuju pare?
6. Šta znači izjava "niko u prošloj godini nema rezultate kao ja"? Ipak je vaterpolo ekipni sport.

Jako cenim sve naše sportiste ali ova izjava je ili data u afektu ili Vanja Udovičić ispod kapice nema baš mnogo.
Idemo dalje.

Red bull

pre 13 godina

Kao prvo drzava nije dala iz budzeta pare teniserioma vec od milion ikusur hiljada dolara koje su osvojili za osvajanje Davis Cupa.I taj iznos je 180.000 dolara za sve grace istrucni stab
Drugo. Vaterpolo seozbiljno igra u desetak zemalja zajedno sa Australijom i SADi nije ni cudo sto MOK razmislja o izbacivanju vaterpola za OI.Prvaci na OI, EP i SP se nemjajumedju cetiri zemlje.Vaterpolo nema siroku bazu. Jedan karate nije na OI.A zasto se daje teniserima sasvim je logicno

Kriger

pre 13 godina

Tako je brate. U Srbiji je, na nesreću, uvek važilo daj onom koji ima, navikao je, što da daješ onom koji nema, navikao je da nema.

plivac

pre 13 godina

Gospodo mozete se podeliti, na one koji vise vole tenis, i one koji vise vole vaterpolo, a samim tim i plivanje.Plivanje je bazican sport koji pomaze deci da se razviju i ojacaju nesto u sto ce im u svakodnevnom zivotu uvek biti korisno.Vaterpolo pored tog je i kolektivni sport,koji decu uci da ne bud u sebicni,da rade timski , da zajedno pobedjuju.Imajtei to na umu a ne samo zaradu, kad pricateo sportu, a ne samo o zaradama i sponzorima.Da smo malo zdraviji , bolji plivaci, malo kolektivniji, ne bi sada zavisili od kojekakvih sponzora. Svima koji misle drugacije,nek sluzi na cast,ja cu i dalje da plivam.

Andrija

pre 13 godina

svetski a nas? da li si cula za Vladu Divca, za njega ne navijaju poznati vec su mu to kucni prijatelji, da li si cula za bracu Grbic, Miljkovica, ljude koji imaju olimpijske medalje, u ono vreme kad je bilo pravog sporta, kad su se skupljali ispred skupstine 100 ine hiljada ljudi. nesto se ne secam da su Novaka cekali( on je ok, svaka mu cast), ali porediti nekog ko je 3ci sa nekima loji su osvajali sve sto se osvojiti moze? to moze samoosoba koja zna o sportu ko ja o cepanju atoma. hvala i dovidjenja.

deksi

pre 13 godina

licno mislim da sto se novaka tice,on sve te prihode sto taradi od reprezentacije poklonio onima kojima je to najpotrebnije ali kao sto rece njegov otac,kada je poceo da se buni sjeli su i objasnili mu da se on nepita i da to sto je on teniser samo slucajnost i da je on projekat cele porodice,samim tim ocekujte uskoro srdjanov odgovor na vanjine tvrdnje.

Milan Nis

pre 13 godina

Zasto ovaj svet nije pravedan-ZATO!
Isto,mozda i vise individualnog truda je potrebno osvojiti medalju u plivanju nego u kosarci,pa NBA igraci zaradjuju,pojedinacno,kao svi timovi u vaterpolu u EVROPI-zajedno!
Vanja mesa babe i zabe,svaka mu cast za radost koju nam donosi,ali jednostavno je tako,tenis je vek i vekova bio iznad ostalih sportova-jednostavno je tako.

svetlana

pre 13 godina

BAS JE UDOVICIC KAO I ZIVOJINOVICI NASAO UDARACE NEGATIVNE PO MOM KOMENTARU. NEMORATE OVO DA OBJAVITE I YNAM DA NECETE. JEDINO LEPO STO SE DESILO OVOJ NAPACENOJ ZEMLJI JE POJAVA NOVAKA DJOKOVICA BITI ONOLIKO VELIK KOREKTAN REALAN POSTEN BORBEN PA JA I AKO SAM REKLA DA JE SVETSKI A NAS. SUMNJAM ON JE SA DRUGE PLANETE. NE ZASLUZUJEMO MI NJEGA

PraviSrbin

pre 13 godina

Meni su podjednako drage pobjede i Djokovica i vaterpolista kao i svih nasih sportista bilo da se takmice u individualnim ili ekipnim sportovima. Isto tako mi je jasno da svaki sport ima svoju trzisnu cenu, i shodno tome razlicita su primanja vrhunskih sportista u razlicitim sportovima. To je veoma slicno ostalim zanimanjima. Evo, npr. ja zivim na zapadu i radim kao inzenjer, ubedjen da radim daleko kompleksniji posao od nekog npr. doktora opste prakse koji obavi pregled pacijenta za 15 - 20 min, i uglavnom za bilo sta ozbiljnije upucuje specijalisti. Taj isti doktor zaradjuje barem tri puta vise od mene. I ko je sada meni kriv sto je to tako? Sam sam sebi kriv, jednostavno kad sam upisivao fakultet medicina mi nije padala na pamet ni pod razno, kao ni stomatologija ili pravo ili .... S druge strane, padale su mi na pamet mnogo gluplje stvari od elektrotehnike, pa mislim da sam ipak dobro prosao. Tako i ti Vanja, imao si srece da si najbolji u sportu koji je po trzisnoj vrednosti ekvivalent inzenjerskom poslu, imas neku kintu ali ne doktorsku, zubarsku, advokatsku itd. Just suck it up and move on. Ili pocni da treniras tenis, nikad nije kasno za vrhunskog talenta.

Dule

pre 13 godina

E bravo Vanja!!! Uskoro ćemo se ložiti i na kriket, nema veze što nije iz našeg podneblja, samo da osvajamo neke kupove kao što je Davis kup i slične gluposti. A da što više zanemarimo ekipne sportove po kojima su ovi narodi bili prepoznatljivi. Tako je i basket skoro propao.

vaterpolo dc

pre 13 godina

Vanja majstore svaka cast I hvala ti za sve. Vaterpolisti uvek ste bili ponos,hvala!!! Bez mnogo price a uz mnogo muke ste tu gde jeste- najbolji!!!

nikakva tajna nije da svi nasi sportski savezi placu za reorganizacijom od poodavno

ALI JE sramota je konstantno citati komentare ljudi o tome kako je vaterpolo nepopularan sport itd. Stalno se provlaci prica da u cemuu god smo mi dobri nekako nema vaznost. Da li nas narod zaista ima tako losu sliku o sebi ili
1-ovo pisu ljudi koji nam lose misle
2-ili su ovi domaci licemeri kojima je jedini kontakt sa sportom kladionica,a ceo zivot zive od tudjeg budzeta,nista postignuto u zivotu nemaju ?

Deco ne ostavljajte Srbiju pilicarima koji se prodaju za pet dinara uz to i preko tudjih ledja.

ypke1

pre 13 godina

Tenis-najdosadniji sport za gledanje,sport koji igraju bogatasi,ili oni koji mogu da to finansiski proprate!
Fudbal-sport koji igraju svi-ali uspevaju oni kojima su roditelji bogatasi,ili se pak prodaju "menadzerima"
Forsiraju se zbog PARA!
Vaterpolo sport u kome rad i talenat prvo isplivaju-stavlja se na zacelje!
Da ne pominjem uspese jednih-tj "uspehe" drugih!
I slucajno zapazam da se nacija vise radovala kosarkaskim pobedama-nego li teniskim

Udri glavom, kad ne umeš da misliš!

pre 13 godina

Ajd' što daju pare teniserima, nego daju i fudbalerima - i to kakve pare!

Pa tenis je broj jedan, zato što ga igraju Englezi, a zajedno s fudbalom je ovde najpopularniji zato što budale jedino razumeju kad se nešto udara - na primer lopta!

Ovde je moderno ono što komanduju Englezi. Sad su hitovi homoseksualnost, NATO, itd. NIšta kvalitetno, ništa normalno, ali nema veze - važno je da smo i dalje isprani mozgovi! I da se time busamo!

sestric

pre 13 godina

Novak who,pa kad nam teniseri kradu i beogradsku arenu,ljudi podrska ekipnim sportovima pa i AF je bolji od tenisa,tenis je smoran sport sport bogatasa,napred Vanja puna podrska oduvek si bio car i pokazao si sta je srce! psovao bih ali ne smem a sport bezz kontakata neracunajuci samo odbojku i nije sport! sto se tice odbojke vanja grbic je pokazao kakv je to sport!

pFc

pre 13 godina

Covek je u pravu ali niko od tenisera nije trazio pare. Krivi su politicari koji su novac olako obecali ne bi li prepisali sebi koji poen u sveopstem ludilu koje su forsirali preko RTS, pa su se posle igrali sa ciframa tako da sada i teniseri mogu biti ljuti sto ih zezaju i prave budale od njih za 20,000eu koje oni zarade za svaki vikend. Nisam upucen u te finansije, ali cisto sumnjam da ce i teniserima ikada ista biti isplaceno u Srbiji - tako da nema razloga dizati galamu na njih. I da se razumemo TENIS NIKADA NECE BITI SPORT BROJ 1, ni 2, ni 3, ni 4 u Srbiji. To sto ga neko forsira preko RTS to je njegova stvar (kada bi prenosili svaku utakmicu Vanje Udovicica i on bi bio ultra mega giga popularan), svi znaju ko je kada i koliko donosio medalje u Srbiju.

hot dog

pre 13 godina

Cuj patriota i genijalac??? Ako je mislio na tretman drzave i prema drzavi, zasto za ime boga nije bio frajer pa spomenuro slucaja Kovacevic, vec se od zavisti skoncentrisao na tenisere? Vaterpolo tek sada necu pogledati pa makar Udovicic igrao bespladno za Mladost. Ubeljivo najruzniji sport, uvek jedno te isto, potapaju se, cepaju gacice, kao da je sve u misicima, a rezultat uvek na kraju 9:8. Izem ti sport. Ne bi im ni vodu utoplio da se tu brckaju, a ne da im dam nagradu samo zato sto je sudija u tom trenutku bio na njihovoj strani.

SSSS

pre 13 godina

Jedan dio novca za nagradu teniserima je dosao iz budzeta, to je onaj novac koji je ministarka sporta odmah potrcala na dan pobede da saopsti kao ce ima drzava odvojiti, o tome novcu se prica kada se kaze novac iz budzeta a to sto su oni pride dobili od ITF i teniskog saveza nema nikakve veze sa ovom pricom, a komentatori koji se toga ne secaju pre nego pocnu apriori da tvrde da se nije davao novac iz budzeta mogu da odvoje 5 minuta i pronadju u arhivama vesti objavljivane u danima pobede nad Francuskom i uvere se da misle pogresno...

sasa jokic

pre 13 godina

Vanja, kada si se opredeljivao za sport imao si sansu da izaberes isplativiji. medjutim nemoj da zaboravis kolika su ulaganja u tenisere od strane roditelja. turniri, putovanja, i sve ostalo. Ostalim sportistima to su obezbedjivali klubovi!Novac koji su dobili je od organizatora Davis Kupa, i nesto malo od drzave. To je tako, ja ni jednom fudbaleru na planeti ne bi dao vise od par miliona Eura, ali to je najpopularniji sport i tu se vrte ogromne pare. Samo dresovi Ronalda se prodaju u desetinama miliona komada, sve je to precenjeno, ali je tako!

stajus

pre 13 godina

Evo sa fb stranice Vanje Udovicica,e moj Vanja,ni sam vise ne znas sta pricas :(
Vanja Udovicic Dejvis Kup je NAS!!! Hvala teniseri! ♥ SRBIJA ♥

bravo !!!!!

pre 13 godina

Bravo majstore, za reprezentaciju se igra iz ljubavi prema državi i svaki igrač treba da bude ponosan kada mu se učini čast da nosi državni dres, a ne za pare.

Kada ovo čujem, bolje onda da ne komentarišem dalje Anin postupak od pre nekoliko dana kada nismo igrali finale jer će me cenzurisati.

dingo

pre 13 godina

Ma Noletu i njegovom ocu treba dati pola Srbije pa pogledajte samo koliko je Švajcarska dala Federeru ili Španija Rafi Nadalu a tek njihovim očevima. Plaća li taj Novak porez ovoj državi? Ne verujem da bi njemu puno značilo tih par stotina hiljada

Mik

pre 13 godina

Ovo je samo jedna od prica "da se novine bolje prodaju". U njoj sve vrvi od poluistina, zamena teza, a takvi su nam i komentari! Ja nemam nista protiv da se nekome daju pare sto igra u reprezentaciji. Drzavni i privredni predstavnici, vojnici, politicari, takodje su placeni da zastupaju svoju zemlju. Od efekta tog zastupanja trebalo bi da zavisi i honorar. Ja bih za svoju zemlju tenis igrao i besplatno, ali bi mi verovatno platili - samo da ne igram!

neko

pre 13 godina

Zasto je neko u Srbiji cenjen samo onoliko koliko je poznat i vrednovan u inostranstvu? Zasto je to najvazniji kriterijum? Kada cemo prevazici to zaostalo razmisljane-sta svet mislio o nama? A sta mi mislimo sami o sebi i sta je nama bitno? Kada ce to biti na prvom mestu?

mladen

pre 13 godina

@(pero, 11. januar 2011 01:24)


Prijatelju, pre nego sto napadnes izraz REPKA, kojeg se i ja gnusam, prvo da rascistimo da se u Srbiji pise ekavicom. Dakle, koliko god da ti ne volis da cujes taj izraz, toliko ja ne volim da cujem to bosansko zavijanje, primetim se kaze i pise primetim, a ne primjetim. I meni je muka od svake reci koja ima to j, pa se ne bunim, zato mislim da ne treba ni ti da se busas. Inace, Vanja je 100 % u pravu!

Ovo je Srbija

pre 13 godina

Neznam sta da kazem na ovo. Pa da imamo 20-30% budzeta kakav ima recimo Amerika gde bi nam kraj bio. Zivimo u Srbiji mi bukvalno od nista pravi senzacije. Recimo taj Tenis pa nismo mi bas neka vele sila a osvojili Dejvis Kup takodje i kosarka gde imamo 2 kluba plus ostali koji se koprcaju a mi 4 na svetu. Vaterpolo je nazalost slabo placen sport i tu nazalost je orgomni problem. Mi smo nazalost u takvoj situaciji da od nista pravimo neverovatne uspehe.

nikol dž.femija

pre 13 godina

POTPUNO JE U PRAVU. Bravo za Vanju.

PRAVI LJUDI SU RETKI, uvek bili, ali, važno je da ih ima, srećom po Srbiju.

Hvala Bogu da ima i HRABRIH, kakav Vanja jeste i u bazenu, kojima je istina ispred svega. SAMO JOŠ DA JE POTKAČIO ONOG POLITIČARA, bivšeg vaterpolo golmana, ŠOŠTARA - ko ga je postavio taj dobro srpskom sportu nije mislio, a očigledno ni srpskom vaterpolu, iako dolazi iz vaterpola, bio je dobar medju stativama ALI NA SUVOM NE, nikako, ne.

VANJA JE NAJBOLJI i ima potpuno pravo da kaže svoje kritičko mišljenje.

SVAKA ČAST VANJI.

svetlana

pre 13 godina

Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS

ja pa ja

pre 13 godina

Kakava narcisoidna izjava. Tenis je jedno 30 puta kompetitivniji sport u svetu od vaterposla. Tenis je individualan sport u kome nema opustanja niti u jrdnoj sekundi, dok u vaterpolu mozes da dobijes zamenu kad se umoris. Tenis je jedno 30 puta atraktivniji sport. Licno mislim da su rukomet i vaterpolo najmonotojniji sportovi. Tenis takodje zahteva vise pozrtvovanja, leteci sa jedne na drugu stranu sveta u par dana. Mecevi su svaki drugi dan citave godine bez gotovo prestanka. O popularnosi i da ne pricamo. Nole je izdigao ime Srbije, omogucio zemlji ekonomsku dobit dovodjenjem stranih medija i ulaganja u turizam...Za Udovicica su culi u svetu koliko i o meni. Malo li je obrazlozenja?

Nikola

pre 13 godina

O cemu vi pricate bre ljudi, pa kako mozete da kazete da je on u pravu?

Razlog zbog cega teniseri dobijaju novac je zato sto se za osvajanje davis cup-a dobija ogroman novac. Razlog sto on u vaterpolu nije dobijao nista, je zato sto za osvajanje bilo kog velikog vaterpolo takmicenja ne dobijes ni 10tinu koliko se dobija u tenisu.

Pazi ti njega, "ja ne dobijam novac, necu isto tako niko da dobija novac".

A narod ovo podrzava zato sto se kod nas u zemlji bukvalno mrzi svako ko je uspesan. Svako ko zaradi novac na posten nacin, ocekuje se bukvalno da se odrekne 90% svoje zarade, zato sto dosta ljudi tesko zivi u nasoj zemlji.

Novak je potpuno posteno i cisto zaradio novac, kako sa turnira, tako i za davis cup. Ostavite decka na miru, igra za nasu reprezentaciju svake godine, davis cup mu je vise maltretiranje nego nekakva zarada (koliko dobje za davis cup, toliko dobije za jedno 1/4 finale grand slam turnira. Manite se vase nesrece, Novak je ljudina i zasluzuje ono sto ima. A ti udovicicu gledaj svoje dupe, razlog zbog cega ne dobijas novac je zato sto NEMA novca u vaterpolu. U tenisu ga ima.

Savicevic

pre 13 godina

LOL! Sta drugo reci?
Za Dejana Stankovica je cula cela Evropa, za Djokovica ceo svet, a za Udovicica hmmm mozda tek svaki peti stanovnik Balkana gde se vaterpolo prati.
Uporedjivati tenis i fudbal sa vaterpolom je besmislica.
Nasi brendovi u svetu su upravo Djokovic, Vidic, Stankovic jer kada oni naprave uspeh za to cuje ceo svet, a kada Udovicic i vaterpolisti osvoje nesto to se ne objavi nigde osim u Balkanskim medijima.

pikado ja zanimljiviji od vaterpola

pre 13 godina

Sta ovaj hoce?
Druze promasio si sport,zar ne shvatas da vaterpolo nije popularan i da to niko ne igra sem nas balkanaca!

tuzno

pre 13 godina

Sto reko Gagi Jovanovic: nije Milosevic kriv - Mi smo g****.. Koliko su ljudi pateticni i zavidni. A novinari samo bace buve da se glupa masa razonodi... Aj prvo, Vanja, ako se vec tako izleces, onda bi trebalo prvo da preispitas organizaciju teniskog saveza, vaterpolo saveza, ko se odakle finansira, kolike nagrade ko dobija, i koliki je deo igraca, itd.. Ovako si samo lupio patriotski poklic, na sta ce sve "srbende" da skoce, i u glas povicu, tako je, bravo majstore, itd... Nije vaterpolo savez i teniski savez jedno, da dobiju po 100 evra, pa su sad teniseri dobili po 20, a vaterpolisti po 5 i sad frka, sto su oni dobili vise... To su dva odvojena sistema, vaterpolio savez ako je dobio od svetske i evropske organizacije odredjene pare, a nije dao deo igracima, za to vec moras njima da se zalis, ne teskom savezu... Ili lepo reci, vi teniseri ne zasluzujete to sto ste dobili od svetske organizacije, dajte nama.. Ovako ne znam sta je poenta te izjave... A sigurno nije proslo vaterpolo prvenstvo bez nagrada, niti st ih vi odbili... A ovi sto "hejtuju" Djokovice, jos su jadniji.. Covek kaze jednu recenicu, iz koje svaki novinar izvuce i podeblja drugu rec, i o tome bruji carsija danima, a nije rekao nista pogresno(ko je pogledao intervju zna o cemu pricam).. Ko je finansirao Noleta, kad mu je najvise trebalo, i kad nisu imali leba da jedu ??? Mislite da mu je sad stalo za par stotina hiljada evra, on uzme te pare sa pola snage na najglupljem turniru.. A niko isto ne zna da je imao ponudu da uzme engleski pasos jos kao junior, isto kao sto su Vanji nudili zabari, pa je odbio? Jadno je sto se u ovoj zemlji najvise pljuju oni sto su posteno zaradili svoje pare, a onda kad nekog smore, novinari ih malo opljunu, i cela nacija sve zaboravi preko noci, i mrzi ih ko najgore neprijatelje, a olos, i lopovi se velicaju...

franjevac

pre 13 godina

Tenis je mnogo popularniji sport od vaterpola i normalno je da se u njega vise novca ulaze.Vaterpolo je popularan na Balkanu i u jos ponekoj drzavi.

marko

pre 13 godina

Vanja,reci u cemu je tvoj problem?

Iskreno,u tenisu sam 20 godina i slazem se sa tobom oko para i da je sramota koliko su uzeli teniseri,a sad pljuju i nista im ne valja...Zamoli ih da kazu javno koliko su zaradili od Davis Cupa,bilo bi fer...

Ali ipak,jedno nemoj da zaboravis Vanja...u TEBE su ulagali klubovi i savez,jer je vaterpolo timski sport,tvoji troskovi su bili daleko manji dok si ulagao u svoju karijeru,ali u tenisu si sam,nema kluba da ulaze u tebe,savezu to nije cilj..Oni su mnogo vise ulozili u svoju karijeru!

coi

pre 13 godina

Zasto ih lepo ne pitas sto ne daju tebi pare nego se ovako brukas i prozivas ljude koji su te pare zasluzili! Kao sto si ih i ti zasluzio za svetska i evropska zlata, i ako ih zaista nisi dobio onda jeste bruka, ali koliko je meni poznato i vaterpolo reprezentacija je nagradjivana cak i za bronze sa EP, e sad sto je to smesno u odnosu na tenisere... U pogresnom sportu si najbolji na svetu. :) A i Hrvati su za zlato na tom prvenstvu dobili nesto smesno...

Nikola

pre 13 godina

Znaci ni ti ne razumes najosnovnije stvari da te pare ITF uplacuje za pobedu u Davis cup i dele ih igraci kao u vaterpolu. E sad sto Fina daje mnogo manje para za uspeh nego ITF druga je prica jer tenis je mnogo popularniji i skuplji sport.

Вук

pre 13 godina

Пријатељу, доста бре више са тим свакодневним Калимеро изјавама, није фер, није фер!

anfakbls

pre 13 godina

U hijerarhiji sportova vaterpolo bi trebao imati nešto niži koeficijent prilikom glasanja. Respekt Vanji, ali k'o još to ide na vaterpolicu:-)

Samanta Fox

pre 13 godina

Vaterpolo je sport koji ne prati gotovo niko. Vaterpolo je gotovo negledljiv zato sto se sama akcija i ne primecuje i ne razume. Sponzora nema nigde ni kod nas a ni u inostranstvu, a sami bazeni su za malo posetilaca. Sve je to potpuno suprotno od tenisa koji sve to ima i sto je najbitnije, donosi lovu. Cinjenice...

hot dog

pre 13 godina

Cuj patriota i genijalac??? Ako je mislio na tretman drzave i prema drzavi, zasto za ime boga nije bio frajer pa spomenuro slucaja Kovacevic, vec se od zavisti skoncentrisao na tenisere? Vaterpolo tek sada necu pogledati pa makar Udovicic igrao bespladno za Mladost. Ubeljivo najruzniji sport, uvek jedno te isto, potapaju se, cepaju gacice, kao da je sve u misicima, a rezultat uvek na kraju 9:8. Izem ti sport. Ne bi im ni vodu utoplio da se tu brckaju, a ne da im dam nagradu samo zato sto je sudija u tom trenutku bio na njihovoj strani.

Ima tu istine

pre 13 godina

Nije da covek nije ni malo u pravu, ali taj tenis ipak donosi maalko vise love od vaterpola, bar globalno posmatrano. Razumem njegovu frustraciju, cak bih i voleo da je drugacije, ali, j*bi ga, nije.

zeljko

pre 13 godina

Svaka zemlje daju novac svojim reprezentativcima,zasto nebi i kod nas,javna je tajna da je novak trazio 2 miliona da igra za crnu goru ali nemojte da se zavaravamo svi bi mi to radili samo sto volimo da naglasavamo kako smo velike patriote a u stvari ...

miki

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce te objaviti moju slobodu misli!
konacno neko nesto da kaze javno protiv ovih tenisera!
Iskreno, sve dok je tu Novakovaog tate, nasi teniseri ne moraju da brinu! Koliko mi Djokovici idu na nerve, to nije normalno. Sve dok sam Novaka posmatrao iskljucivo kao sportistu, a ne kao showmen-a, mogao sam i rado gledao tenis. Jelena je nasa divna pahuljica, vazda izgovori, Ana je barem lepa i mogu da je gledam i da uzivam. Ostali teniseri su pre svega sportisti, a tek onda multitalenti kao Djokovic (pevaju, sviraju, glume, poliglote) ...

Postujem iskreno sportske rezultate, ali ljudi moji, od ovog tenisa vise ne moze da se zivi. Sve sportske vesti pocinju sa tenisom, novine jedan red posvete rezultatim, ostatak glupostima.

Sve dok Novak sargija reketom, njegov otac ce da sargija drzavu i to samo u Srbiji moze. On se identifikovao sa uspesima svoga sina i citavo drustvo je duzno da njima izadje u susret.

Pitam se samo sta bi sa akademije u kragujevcu, cini mi se, koliko je drzavu kostalo organizovanje opena u bgd, koliko para treba da se ulozi u najbolji srpski brend!?

Odakle njegovom ocu pravo da "zabrani" Viskovicu da bude glavni spiker na svim mecevima koje organizuje TSS, a covek ima ugovor, a zanemaricemo sto je direktno otisao u studio rts-a i napljuvao ga sto mu sina, toboze, ne hvali!

Sta se desava sa nasim plivacima, Cavicem i Nadjom Higl, ko njih finansira, koliko mole za normalne uslove za trening, pa ih slabo ko cuje. Sta je sa Arunovickom i ostalim strelcima!? Secate li se Janicke koja je madjarima donela pregrst medalja na olimpijadi i ostalim takmicenjima !? ima tu jos milion primera, pa niko ne cuje ...

zato se cuju djokovici, oni su, porodicno, nas najveci brend!

muka mi je vise od tenisa, muka mi je vise od djokovica.

leksa

pre 13 godina

Tako je Vanja!
Dokle vise taj tenis?!
Sa kim se Jelena zabavlja,da li je Ana uzbudjena,da li je Novak imitirao ovog ili onog.
Mislim cirkus.
Svaka njima cast na uspesima,trofejima,itd...ali ipak,ovo prevazilazi granice zdravog razuma.
Mi nismo teniska nacija i nikad necemo biti.Ponosni smo na uspehe tenisera i teniserki,ali mora da se zna..Srbija je zemlja kolektivnog sporta,kosarke,odbojke,vaterpola,itd.

zoran

pre 13 godina

Bravo Vanja.

Teniseri dobijaju stotine hiljada igrajuci za svoju zemlju, dok momci koji su branili Srbiju na granici sa Albanijom dobili su ruchak iz konzerve.

Gde im je obraz...??

što jes`, jes`!

pre 13 godina

Zvezdaš sam, ali svaka mu je na mestu, osim za košarkaše Partizana. Realno to nema veze sa reprezentacijom Srbije, mada kapa dole za uspehe do sada.

Stonoteniser

pre 13 godina

pa ne mogu da budu isto placeni hirurg i poslasticar, kad smo osvojili Dajvis kup ceo svet je javio, kad smo osvojili sampionat u vaterpolu, zaista nigde na stranim vestima nista nisam video, cak ni telop

pero

pre 13 godina

Moram da primjetim da sve vise ljudi koristi izraz repka. Ako mogu da apelujem na sve koji namjeravaju da to napisu da prije nego sto to urade izgovore tu rijec na glas pa ce da vide kako odvratno zvuci. Neka je drugovi Hrvati koriste, to se i slaze s njihovim jezikom, ali nemojte se blamirati vise s rijecima koje zvuce neprirodno. Inace, zivjeli Vaterpolisti

Ena

pre 13 godina

Tako je jer narod tako voli. Necu da kazem ni da je ispravno ni da nije, nego je prosto tako. Kada vaterpolo reprezentacija napuni Arenu ili US open kompleks za 100USD po ulaznici, onda ce para biti i u vaterpolu. Jel nam je krivo sto Karleusa ima milione? Jeste. Ali tržište diktira uslove. Ne znam zasto su samo fudbaleri abolirani iz ovih rasprava, a neuki, netalentovani i nepismeni momci uzimaju milionske ugovore u E... I, i dalje su celom svetu putujući cirkus no.1.

zoran

pre 13 godina

Lepo si rekao majstore, ali u Srbiji je sve naopako.

Novak u prosloj godini osvojio dva bezvredna turnira i sa reprezentacijom DC koji niko ne zarezuje za svu sljivu.

Dacha

pre 13 godina

Jeste Vanja u normalnoj drzavi, ali u zemlji Srbiji...Ovde ce uvek oholi biti cenjeni kao sto je otac vec pomenutog Djokovica, a onomad koliko se secam i Jelene Dokic. Pare ce ici tamo gde politicari procene da im je najveci dobitak, kao onomad sto su dati kamioni i avioni ne bi li se isplatio najveci sin svih selektora Srbije ikada gospodin Radomir - "poslednje mesto na mundijalu ali sam imao najvise suteva u gol". Vlada ce dati ako treba i 5 miliona evra propalom projektu ko sto je KK Crvena Zvezda ako je u to ubedi marketing hostapler poput Vesica i veliki preduzetnik grada Beograda i svih parking servisa Zika. I da, na kraju, platice i verne navijace-orlove a jos i delije da divljaju po Djenovi u ime naroda i Srbije zemlje. A po obicaju uvek se najmanje seti onih najuspesnijih kao sto je bio KK PArtizan godinama, plivaci poput Nadje i Cavica, a naravno i vaterpolo reprezentacija Srbije.

Mokele-Mbembe

pre 13 godina

Kod nas se vise cene:Novak Djokovic,Viktor Troicki,Janko Tipsarevic,Ana Ivanovic i Jelena Jankovic nego kompletni timovi kao sto su vaterpolo,kosarkaska i odbojkaska reprezentacija.Oni se vise cene nego oni koje su oduvek medalje donosili.Setite se samo koliko su puta teniseri predavali meceve.Smeh.

Miroslav

pre 13 godina

Bravo Majstore !!! I Nek' si im rek'o ...

Malo Novaku (čitaj Srđanu) para od sponzora i od nagrada, pa bi još i od TTS, i naravno Deluxe Lokaciju za čisto Neprofitabilnu organizaciju pod nazivom Nacionalna Teniska Akademija ...

Nadobudno ponašanje porodice Đoković vređa intelekt svakog normalnom čoveka.

Imati para ne znači istovremeno JA SAM NAJPAMETNIJI ...

Bravo Vanja. Hvala bogu da je neko stisao m... da ovo otvoreno kaze ...

baš me zanima da li će te objaviti komentar

Nikola

pre 13 godina

SVAKA CAST VANJA!!!
neka se neko oglasio..
duguju kosarkasima i vaterpolistima a teniserima sto god pozele daju..
ups DJOKOVICIMA pardon..
mislim da ako se daje,svi treba da dobijaju..
VATERPOLISTI NAM DANE ULJEPSAVAJU TOLIKO GODINA,A OD LJUDI OD KOJIH TREBA POSTOVANJE DA IMAJU NA ZALOST NEMAJU!!!!

milorad BANJA LUKA

pre 13 godina

zasto ja za svoju cerku placam 400 eura mjesecno da trenira tenis a za sina 150 eura godisnje da trenira fudbal zato sto je tenis mogo skup sport i znam bezbroj slucajeva gdje su roditelji bankrotirali a djeca nista nisu napravila ulaganje u tenis je mnogo rizicno i zato teniserima treba posvetiti vise paznje od svih ostalih u vateropolu ima 15 igraca udju u bazen i treniraju placaju nesto sitno pa ako djete bude talenat uspije ako ne nikom nista dok u tenisu jedno dijete trenira sa jednim trenerom ako hoce sta da nauci mora da uzme dobrog rtenera koji kosta 30 do 40 eura po satu puta tri sata dnevno puta 5 sedmicno pa vidite ko to moze izdrzati ja govori kao radnik koji radi na bausteli u austriji ali moja cerka ima 10 god i trenira 4 puta po dva sata a kad bude imala 10 moram 1000 da odvajam ako mislim da ima neke sanse pa vi vidite sad razliku izmedju tenisa i svaih drugih sportova pri tom ja nemam para ali ako bude trebalo prodat cu i kucu pa sta bude

Jancha

pre 13 godina

Covek je apsolutno u pravu. Svaka cast teniserima. Djokovic i celava druzina imaju milione a pritom zive u inostranstvu da ne bi placali porez na profit.

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Свака част Вања! Ал сконтај, тај Ђоковић има пара више од свих ватерполиста заједно и још му треба дати, а освојио Дејвис куп први пут, а ватерполистима ништа за све што су урадили, и поред тога што су "биједа" за Ђоковића...па исто нису дали премије кошаркашима за сребро, па Дуди плате нико не даје....овооо је СРАМОТА са великим "С".....поздрав за праве Србе!!!

Ivan

pre 13 godina

Ja koliko znam normalna je stvar da se igracima isplacuju premije za uspehe koje reprezentacija postize. To je sigurno slucaj sa fudbalom na primer. Prema tome reci da je sramota da se premije daju teniserima je cista budalastina. Drugo, nije isto biti prvak sveta u vaterpolu i prvak sveta u kosarci ili tenisu. Konkurenicija i ugled vaterpola je na daleko nizem nivou. Mislim, nema nedelju dana kako smo se smejali Bugarima sto su proglasili najboljim sportistom Balkana tamo neku dizacicu tegova sta li je, a evo nas sad ovde dizemo u nebesa nase vaterpoliste. Mislim da malo ko van Mediterana zna da rec "vaterpolo" uopste postoji, a kamoli da se za to jos i "svetske" medalje dele. Treba da se shavti, i drzava treba to da potencira, posto izgleda nije svima jasno, da su uspesi koji se postignu u tenisu, kosarci ili fudbalu 100 puta vredniji nego oni u vaterpolu. A sad, ako nekom treba socijala, to je vec sasvim druga tema.

Djordje

pre 13 godina

kada bi Nole uzeo Americki ili Britanski pasos dobio bi milione....samo za nastup a kada bi pomenuti kriticar zatrazio pasos pomenutih drzava pitanje da li bi ga i dobio a od love....mozda rucak, e to je vaterpolo, nole pali brate Srbija je nezahvalna drzava, pali kod Amera pak nek Srbi shvate koliko vredis, pa nek odna igraju vaterpolo mozda ce neko i gledati

nikol dž.femija

pre 13 godina

POTPUNO JE U PRAVU. Bravo za Vanju.

PRAVI LJUDI SU RETKI, uvek bili, ali, važno je da ih ima, srećom po Srbiju.

Hvala Bogu da ima i HRABRIH, kakav Vanja jeste i u bazenu, kojima je istina ispred svega. SAMO JOŠ DA JE POTKAČIO ONOG POLITIČARA, bivšeg vaterpolo golmana, ŠOŠTARA - ko ga je postavio taj dobro srpskom sportu nije mislio, a očigledno ni srpskom vaterpolu, iako dolazi iz vaterpola, bio je dobar medju stativama ALI NA SUVOM NE, nikako, ne.

VANJA JE NAJBOLJI i ima potpuno pravo da kaže svoje kritičko mišljenje.

SVAKA ČAST VANJI.

NN

pre 13 godina

pazi,nije isto biti najbolji teniser sveta i najbolji vaterpolista. u tenisu su pare,tamo je glamur ! Nole jeste nas najveci bred,nas ponos i srpska najbolja reklama u svetu,ALI JE S R A M O T A da se njihove igre za zemlju koja ih je rodila placaju!!! sramota bre ! pogotovo ako se uzme u obzir npr da je jedna nedelja sa grenslema mozda ceka vanjina godisnja plata ! U PRAVU SI CARE ZA PARE 10000000%

lone wolf

pre 13 godina

Zaista je nepravedno davati desetine hiljada evra teniserima koji su svi vec milioneri, a u mnoge sportove se nista ne ulaze.

Pogledajte, samo situaciju u streljanama u kojima se spremaju nasi strelci koji uvek donose medalje sa Olimpijada. Prokisnjava i nemaju uslove za rad dostojne coveka. A drzava daje stotine hiljada evra teniserima.

Pogledajte u kakvim uslovima treniraju nasi atleticari. Bacaci moraju sami da kupuju kladiva, i koplja koja bacaju. I posle se cudimo sto nasa atletika nema rezultate. A onda drzava da sto hiljada evra Djokovicu kao nagradu sto igra za svoju zemlju.

Sve je to velika sramota! A to je posledica toga sto nesposobne i nestrucne osobe vode ovu drzavu, pocevsi naravno od ministarke omledine i sporta.

Igor

pre 13 godina

•Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS
(

tebi ni molder ne moze da pomogne ovo sto si napisala je blago receno smesno..

Odgovor

pre 13 godina

1. Zato sto prolazak u 2.kolo turnira serije 250 u indijskom Cenaju donosi u svetskim razmerama veci novac, popularnost, slavu nego osvjanje DALEKOVOD Evrolige u vaterpolu.
2. Zato sto 7/8 klubova u cetvrtfinalu DALEKOVOD Evrolige su iz ex-yu.
3. Zato sto je sport kojim se bavis propratna manifestacija SP u plivanju, a u svetskim razmerama ispod je hokeja na travi, kriketa, ragbija, a u rangu sa kuglanjem, softbolom, karlingom...

Mozda sve nas ovo boli, jer nam je vaterpolo najtrofejniji sport, ali je surova istina!

boban

pre 13 godina

apsolutno se slazem!
ili svima njima pare ili nikome!
zasto teniseri da dobiju penzije a vaterpolisti ne?a to sto smo osvojili dejvis kup i odma ga proglasili za "nezvanicno prvenstvo sveta" je najveca glupost.najbolji teniseri igraju dejvis kup kada mogu i kada im odgovara (mada cesto najbolji ni ne igraju...verovatno ih mrzi).a kada se desi na svetskom prvenstvu u vaterpolu da ne igraju najbolji igraci?nikada, uvek su svi tu...
mislim, super sto smo osvojili dejvis kup ali nemojmo u nasem maniru preuvelicavati stvari.neko rece to je kao osvajanje svetskog prvenstva u fudbalu :) ni prismrdeti :)

davljenik

pre 13 godina

Kakav frajer,prvo je zapalio zabare, pa ih oladio, pa presao u Mladost, pa onda "svima rekao kad im je kazao"i 1000 % u pravu. Svaka cast mladi covece

...

pre 13 godina

nema sta,mogu ljudi da ga pljuju sto igra za maldost iz zagreba...ali ovo sto je sad rekao je potpuna istina,vecito se pare daju onima koji ih najvise imaju,ja navijam za zvezdu al nisam mogao da verujem da je zbog dejvis kupa zabranjeno partizanu da igra u areni prosle godine...da ne pricamo o tome sto potpuno bezrazlozno guraju tenis,nesto u cemu nikad do pre 5 godina nista nismo znali,ispred sportova koji su nam donosili trofeje i radost decenijama,kao sto su kosarka,rukomet,odbojka i naravno taj vaterpolo...fudbal je popularan kako god okrenes,sve u svemu mogli bi malo da se koriguju sto se tice podrske reprezentacijama i da novac daju onima kojima je stvarno potreban!

pharaoh

pre 13 godina

Svaka ti čast, Vanja. To i ja odavno govorim. NIKO osim tenisera ne dobija (ili su to mizerne) pare za igranje za reprezentaciju. Dudi Ivkoviću se duguje preko godinu dana (!!!), a nisam čuo da je on neku preveliku frku pravio zbog toga, iako je to sramota saveza. Ovi teniseri se ponašaju kao da smo mi njima nešto dužni, i da oni nama u stvari čine uslugu time što igraju za svoju zemlju!!! Sram ih bilo!!! Košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši (redosled nebitan) su jedini koji zaslužuju sve zasluge (pa i nagrade), jer konstantno decenijama ovoj zemlji donose radosti.

martin

pre 13 godina

Na to pitanje je jednostavan odgovor: Pa zato sto i vrhunski hirurg zaradjuje mnogo vise os nekog slosera. Svakako da je Nole ovde hirurg.

Dragan

pre 13 godina

Najvise mi smeta to sto u jednom potpuno individualnom sportu koji je koncipiran tako da nema nikakve veze odakle teniser dolazi, Novak zestoko izrabljuje Srbiju kao sredstvo showmena koji proslavlja pobede. To bi bilo isto kao da se Miskovic, svaki put kad otvori novi hipermarket, udara u grudi i dere "Srbija" sa malo suza u ocima.
Da li ste ikada videli Nadala kako se gubi u smeru spanskog nacionalnog ludila kad nalupa istog ovog Djokovica?
Djokovic family, mlatite pare, al nemojte nam silovati nacionalna obelezja i osecaj nacionalne pripadnosti u suncanoj Australiji dok nam ovde bljuzgavica puni cipele od prosle godine.

MojBratBane

pre 13 godina

Sportisti alo shvatite! Kad igrate za svoju zemlju, ne trebate nista da ocekujete zauzvrat! da se ja pitam ne bi ste nikakve nadoknade za to ni dobijali... u tom slucaju bi se iskristalisalo to ko je pravi patriota, a ko koristi drzavni dres za neke licne interese...
onda naravno oni kazu da od necega moraju da zive... pa naravno, zato i dobijaju platu u klubovima... njihov odaziv reprezentaciji je mozda samo ekvivalentan odlasku nas normalnih u vojsku... e pa zamisli mi nikakav bonus za to ne dobijamo! sutra ne daj boze da mora da se brani zemlja, to bi radili iz ljubavi!

prema tome, ima ljudi kojima vise treba! kamo srece da se svi zajedno odreknete nadoknada... kao bas sad treba kinta djokovicu, udovicicu, dekiju stankovicu i ostalima...

svetlana

pre 13 godina

BAS JE UDOVICIC KAO I ZIVOJINOVICI NASAO UDARACE NEGATIVNE PO MOM KOMENTARU. NEMORATE OVO DA OBJAVITE I YNAM DA NECETE. JEDINO LEPO STO SE DESILO OVOJ NAPACENOJ ZEMLJI JE POJAVA NOVAKA DJOKOVICA BITI ONOLIKO VELIK KOREKTAN REALAN POSTEN BORBEN PA JA I AKO SAM REKLA DA JE SVETSKI A NAS. SUMNJAM ON JE SA DRUGE PLANETE. NE ZASLUZUJEMO MI NJEGA

Red bull

pre 13 godina

Kao prvo drzava nije dala iz budzeta pare teniserioma vec od milion ikusur hiljada dolara koje su osvojili za osvajanje Davis Cupa.I taj iznos je 180.000 dolara za sve grace istrucni stab
Drugo. Vaterpolo seozbiljno igra u desetak zemalja zajedno sa Australijom i SADi nije ni cudo sto MOK razmislja o izbacivanju vaterpola za OI.Prvaci na OI, EP i SP se nemjajumedju cetiri zemlje.Vaterpolo nema siroku bazu. Jedan karate nije na OI.A zasto se daje teniserima sasvim je logicno

fandjo

pre 13 godina

Vanja je u pravu milion posto! Vanja je kao najbolji igrac na svetu otpusten iz svog kluba u Italiji posto je odbio da igra za Italijansku repku... Srbin 100%... i uvek igra za nasu repku svom snagom... Svim srcem uz tebe Vanja... pozdrav od velikog GROBARA...

Dr.Strange

pre 13 godina

Prvo bih voleo da kazem da ako nesto ne volim to je "kult licnosti" koji se pravi oko pojedinih sportista, politicara, muzicara jer mislim da to vodi ka opasnoj otudjenosti.Iako volim i igram tenis ovoga puta se slazem sa Vanjom.

Ne slazem se sa tvrdnjama Udovicica iz jednog prostog razloga.Pare koje su dobijali teniseri za igranje u DC(tj.za Srbiju),koliko ja znam, ne dolaze iz budzeta Republike Srbije vec od nagrada koje ITF(International Tennis Federation) daje teniskim savezima sirom sveta za svoje uspeha a delom i od sponzora samog TSS.Ako pogledate koliko godisnje drzava izdvaja kroz budzet za TSS videcete da je to mali iznos.

Sad dolazimo do drugog pitanja po kojem se slazem sa njim a to je da teniserima ne bi trebalo dodeliti sportstke penzije jer sta ce Djokovicu 900 evra mesecno(koliko ce u proseku dobijati sportisti penzioneri)?

Za kraj, Vanja takodje mora da shvati da ma koliko mi voleli vaterpolo to je sport koji se igra ozbiljno samo u 5 drzava(Srbija,Hrvatska,CG,Madjarska,Italija).

The real Mef

pre 13 godina

Vanja je pokazao kako se voli Srbija. Tako nesto ne bi uradio nijedan teniser ili fudbaler. Odbio je velike pare da bi mogao da igra za Srbiju.
U ostalom, kakav je sport taj tenis? Uzimas pare kad igras za svoju zemlju. Krajnje jadno i licemerno.

bo

pre 13 godina

Da, ovo se dobije kada se prenese vest, ne iznese stav, ne daju dodatni podaci, a ostavi nama, koji o svemu vrlo malo ili ništa ne znaju, da komentarišemo. Prvo, moje je mišljenje da nisu u pravu oni koji povezuju obaveze države sa popularnošću sporta. To je glupost. Zato što je tenis popularniji, privlačniji gledaocima, televizijama, oglašivačima, sportskoj industriji, a i kladionicama, da ne zaboravimo, zbog toga su godišnja primanja, što od turnira, što od sponzora, organizatora, egzibicija i privatnih partija, nekog od prvih dvadeset tenisera veća od zbira primanja svih dvadeset najboljih vaterpolista na svetu. I to je to. Kakve veze ima davanje države sa tim? olimpijski sport je olimpijski sport i medalja sa olimpijade jednako vredi ako je osvojena u fudbalu, košarci, vaterpolu, tenisu ili badmingtonu. Ulaganje države, dakle, nema veze sa tim. zar su medalje Jasne Šekarić manje vredne jer je njen sport manje popularan u svetu od npr košarke? Da li se popularnošću sporta vodila Mađarska, npr, kada je Natašu Janjić prisvojila? Slična nebulozna rasprava se vodi u komšiluku između porodica Kostelić i Vlašić, što je još jedan dokaz da i nismo baš tako različiti. Ipak, sve ovo ne znači da je Vanja u pravu. Naime, međunarodne sportske asocijacije imaju neka svoja pravila koja morate poštovati ako želite da budete član. Tako npr fudbalska federacija ima određena pravila koja nacionalne saveze obavezuju da ne dozvole upliv politike, tj države u fudbalska pitanja i sl. Upravo jedno takvo pravilo obavezuje i nacionalne teniske saveze da plaćaju igračima učešće u reprezentativnim takmičenjima, čime se verovatno htelo postići da devis ili Fed kup ne postanu takmičenja rekreativaca i da se obezbedi kvalitet tih takmičenja. E, sad drugo je pitanje šta ljudi koji dobiju novac rade sa njim. Mogu raditi šta god hoće jer je njihov, pa ga mogu i uložiti npr u razvoj podmlatka, ako im se hoće. Šta radi međunarodna vaterpolo organizacija je drugo pitanje. Onako kako radi, takvo je i stanje u vaterpolu u svetu, pa se vrlo često predviđa i ukidanje vetrpola kao olimpijskog sporta iako je to najstariji ekipni olimpijski sport. Dakle, Vanja, prava pitanja, ali na pogrešnu adresu upućena.
I na kraju još samo jedan komentar na večitu glupu diskusiju o pojedinačnom sportu i o tome kako samo roditelji ulažu u decu tenisere. To je, naravno, tačno, ali šta mislite ulaže li iko drugi, osim roditelja, u male plivače, atletičare, boksere, mačevaoce... i je li negde objavljena informacija da su ovi sportovi postali ekipni?

Moca

pre 13 godina

U svemu se slazem sa Vanjom. Niko ovde ne umanjuje uspehe Novaka u protekloj godini vec se istice da su Vanjini trofeji i titule vaterpolista iz 2010. godine neuporedivo veci i znacajniji! Vaterpolisti su pobedjivali Hrvate, Madjare, Crnogorce, Spance, i to po nekoliko puta. Dakle, sam vrh vaterpola je "padao" pred nasom reprezentacijom. Najbolji igraci sveta su izgledali "smesno" pored Vanje. Sa druge strane, koga su teniseri pobedili? Francuze, za koje igraju 10. i 20. igrac na svetu! I to uporedjujemo!? Koga je od najboljih tenisera Novak pobedio ove godine? Nikoga! Redovno i veoma lako gubi i od Nadala i od Federera i od Mareja. Uz to, vaterpolo je fizicki daleko zahtevniji sport, a o dinamici i neizvesnosti ne treba trositi reci. P.S. Koga "boli uvo" sta gleda i za koga navija Robert De Niro?

ko to tamo peva

pre 13 godina

Mislim da je u pravu. Igranje za reprezentaciju ne bi trebalo plaćati, naročito sportistima koji su materijalno obezbeđeni. Inače nisam ljubitelj tenisa i ne doživljavam ga kao ozbiljan sport (to je moje mišljenje, odnosno pavo na mišljenje)ipak, teniserima svaka čast, čak mislim da njima novac nije ni bio u mislima dok su igrali protiv Francuske u finalu.

dex

pre 13 godina

BRAVO VANJA, BRAVO BRAVO.Kakva ljudina, kakva igracina.Maestro nije da si svoju vjelicinu pokazao u bazenu, nego i onomad kad si signor Volpija "otkacio" da igras za njegovu reprezentaciju.Radio sam za doticnogi njegovu "sivu emienciju"g-dina koji ima divno prezime, i takodje vodi VK iz Rijeke, i znam kako to izgleda kad im se ne "izadje u susret".Ti si jedan hrabar momak. odlican sportista, najbolji u svojoj struci,i LJUDESKARA bez dlake na jeziku.Zelim ti mnogo srece, dobrih sportskih i zivotnih rezultata. I uvek na pobedu majstore.

Kosarkaska_Zemlja

pre 13 godina

Potpuno je u pravu! U ovoj zemlji, nazalost, vise se vrednuje ono sto ne donosi puno uspeha. Ne vrednuju se kosarkasi, vrednuju se fudbaleri. Ne ulaze se u atleticare, ali zato u neke sportove koji ne donose pravom razvoju dece i ljudi uopste. Jedino resenje je suzbijanje korupcije, nasa zemlja da ima iole pametne ljude u najvisim strukturama, mogla bi da se sredi za 5 godina maksimalno, cak nam ni ne treba EU. No malo dalje ja odoh, Bravo Vanja!

Jim Beam

pre 13 godina

Pa dobro, nije bas da se slazem sa ovom izjavom Udovicica, iako je za "Sport" rekao dosta pametnih stvari. Koliko ja znam i vaterpolisti kada osvoje FINA kup dele sa savezom polovinu nagrade plus zarada od sponzora (mada znam da im te nagrade kasne i po godinu-dve), iako je to simbolicno u odnosu na tenis. E sad, nije Djokovic kriv sto tenis gleda ceo svet i sto je privlacniji za sponzore od vaterpola pa i dobija vece pare, zaista nema potrebe da se napada Djokovic, niti bilo ko drugi. Sto je najgore, Djokovic te pare koje spominje Udovicic ne dobija od OKS niti od TSS, vec od Davis Cupa jer je tamo propisano koliko igraci dobijaju od ucesca u tom takmicenju i savez kao clan ATPa to mora da im prosledi.

Druga je stvar sto nama OKS gotovo i ne funkcionise, nije ni drzava bolja pa je nerealno ocekivati da i oni nesto mnogo bolje rade. Sta tek trebaju da kazu neki sportisti koji se bave individualnim sportovima koje OKS gotovo da nije ni ispratio na velika takmicenja, a imali su potencijala i za olimpijska zlata (setite se primera Natase Janic)

zi

pre 13 godina

Od Đokovića i ekipe mi je muka, dali još neko plaća svoje tenisere da igraju za svoju državu? Ti isti teniseri imaju prijavljeno boravišta na poreskim rajevima kako nebi dali dinar ovoj državi, tako da o vlikim patriotama ne treba trošiti reči. Godišnje zarađuju milione a j******** se za dinar ili bolje rečeno euro. Kad su tako veliki što svojim ličnim primero ne pokažu da im je bar malo stlo do ovog i njihovog napaćenog naroda, ima toliko ljudi i dece kojima je potrebna pomoć. Ali država za njih nema a za milionere ima. Konačno ima i toliko talentovanih i uspešnih sportista, koji nemaju ni najosnovnije uslove za život a kamoli trenig, bruka. Udovičiću svaka ti je na mestu!

ja

pre 13 godina

Konacno da neko kaze istinu. Stvarno svaka cast Novaku, ali u tenisu ionako ima dovoljno para i imaju previse paznje. Kako drzava nije ulagala u njih tako nije ni u vatrpoliste, kosarkase,fudbalere ili bilo koj drugi juniorski sport. I zasto su oni sad bolji od ovih???

Dule

pre 13 godina

E bravo Vanja!!! Uskoro ćemo se ložiti i na kriket, nema veze što nije iz našeg podneblja, samo da osvajamo neke kupove kao što je Davis kup i slične gluposti. A da što više zanemarimo ekipne sportove po kojima su ovi narodi bili prepoznatljivi. Tako je i basket skoro propao.

srdjan

pre 13 godina

Bravo Vanja.Neka se objavi ko ima ugovore da dobija pare kada igra za Srbiju i da mu to ne zavisi od postignutih rezultata.
Vanja i ostali vaterpolisti su i kao ljudi i kao sportisti za ugled i primer. Bez afera , igraju po klubovima za male pare, par prosecnih plata, zavrsavaju fakultete, donose medalje , uglavnom zlatne , napadaju zlato sa Olimpijskih igara..
Mozda je upravo problem u tome sto su toliko uspesni, sportski neporocni, obrazovani i skromni, netipicni za ovu sredinu pa zato nemaju bazene i bolje uslove za rad. Da je srece o njima bi se ucilo po skolama, oni bi bili na vrhu liste uzora nase omladine.
Za kraj bravo Vanji sto je jedan od retkih koji javno kaze ono sto mnogi po kuloarima pricaju.Neka je rekao, nema cega da se stidi, naprotiv , i sve sto je rekao bazira se na cinjenicama.
Bravo Vanja, bravo pravi kapitenu, bravo i napred vaterpolisti, vi elitni momci i sportisti, napred do zlata sa Olimpijade , vidimo se kod Skupstine...

WTATP Lista

pre 13 godina

Sa ljudske strane ove kritike su razumljive, ali sa sportske i finansijske - brojke su sasvim jasne. Nasim teniserima niko nista ne PLACA, nego samo sa njima deli deo profita. Teniski Savez kada uplati oko 2M$ igracima za Dejvis Kup nastupe zadnje 2-3 godine, samo im je prosledio nazad deo novca koje je dobio od ITF za njihove DK rezultate, i vec je u plusu zbog onih preostalih preostalih sredstava, a na to dodajte cist profit od krcatih Arena i velikih sponzora koji se uvek lepe uz vrhunski tenis jer je to sport koji im marketinski gledano vraca ulozeno. Kada stvarno veliki sportista Vanja shvati zasto se npr domacem sponzoru "Verano" isplati visemilionsko sponzorstvo Ane Ivanovic, a zajedno svi sponzori sjajne vaterpolo reprezentacije Srbije (koja decenijama zna samo za medalje) ne prikupe dovoljno ni za hotelski smestaj na EP u Zagrebu - mozda ce vise ceniti uspehe u sportu koji igra ceo svet. Koliko god da je verdnost "kompenzacije" za timske nastupe nasih tenisera, vise bi svakako zaradjivali kada bi ih propustali i tih nedelja ucestvovali na regularnim turnirima ili se prosto odmarali i sveziji postizali bolje rezultate na narednim turnirima (samo se superfinala igraju van sezone), pa stoga treba ceniti sto su Djokovic i Jankovic retki teniseri iz samog vrha koji redovno nastupaju za svoje zemlje. Zadnjih pet godina procenat reprezentativnih nastupa Federera, Nadala, Marija, Rodika... ili sestara Vilijams, dve Belgijanke i Sarapove je ispod 20%! Sa druge strane za recimo svakog (svetskog) vaterpolistu je igranje za svoju reprezentaciju nesto sto mu znacajno podize ugled, ali i cenu na trzistu.

stajus

pre 13 godina

Kako si sad lupio moj Udovicicu,iako sam te cenio,sad te vise ne cenim.Pa ne budi smesan covece,teniseri su igrama za Dejvis Kup dobili od ITFa 2 miliona,jbg igraju planetarni sport,a ne balkanski,ne budi ljubomoran i zavidan mladi covece.Oni su te pare doneli,njihove su.
A ovo vam je pouzdano,nijedan od njih nije uzeo nista evo dve godine,zbog problema finansijskih u savezu.
Dobio si malo zatucanih na svojoj strani,izgubio normalne,zavist je cudo,cudo!

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Tenis je igra i zabava najviše klase, Oligarhije koja vlada svetom, a to znači njena Vrhuška izaziva ratove, povećava broj siromašnih i smrtnost izgladnele dece u jednoj sekundi. Dobro je što su neki naši roditelji uložili pare i trud da nas njihova deca zastupaju pred Vladaocima sveta, ali nije dobro što naša Ministarka sporta i Vlada nisu u stanju, jer nisu ličnosti od intrgiteta, da rasporede novac za sport tako da dobiju oni spotisti i sportovi koji su najbolji,a nisu pod zaštitom svetske Oligarhije. Još na jedan način pokazuju da ne znaju i ne mogu da rade po pravdi već prema nevidljivoj sili koja im pomućuje um i kalja inače prljav Obraz.

SSSS

pre 13 godina

Pemtnjakovici medju komentatorima koji nalaze za shodno da napdaju Udovicica zbog njegove izjave najpre bi morali da shvate istu na pravilan nacin.

Dakle nije poenta u novcu koji su npr teniseri dobili za osvajanje Davis Cupa, a nije ni istina da im je taj novac pripao zato sto je tim osvajanjem teniski savez zaradio mnogo novca pa deo daje igracima. Radi se o novcu koji im je dodeljen za taj sportski uspeh direktno iz budzeta drzave Srbije nakon osvajanja Davis Cupa a koji oni kao teniski profesionalci zarade za nekoliko nedelja igranja ili za jednu snimljenu reklamu za domacu firmu. Sto se tice nova koji bi im teniski savez dodelio za taj uspeh to nije sporno neka im podeli i vise od osvojene nagrade nemam nista protiv, ali imam protiv da se taj uspeh nagradjuje iz drzavne kase sumom koju ti teniseri vrlo lako zarade baveci se svojim sportom i ne znaci im mnogo i mnogo bi vise znacila da se ulozi u treninge i uslove za rad recimo nekoga ko se bavi straljastvom i pomogne osvajanju neke npr olimpijske medalje.

Dalje radi se i o dodeljivanju sportskih penzija iz drzavnog budzeta i to skoro u visini danas maksimalnih penzija u ovoj zemlji. Apsurdno je da siromasna drzava sto Srbija svakako jeste dodeljuje sportske penzije za uspehe sportista. Zasto je to apsurdno ? Pa zbog toga sto se penzije ne osvajaju nego se zaradjuju i svako onaj kome se ista isplacuje za nju je uplacivao svakog meseca novac tokom 40 godina staza. Osim toga apsurd je da sportisti medju kojima ih je mnogo zaradjivalo milionske sume tokom karijere dobijaju te penzije.

U tome svemu bi mozda i bilo neke logike kada bi drzava za svaku od tih "dodeljenih" sportskih penzija izvolela da uplacuje za svakog zasluznog sportistu penzionera narednih 40 godina propisani iznos u penzioni fond, sto ona svakako ne cini nego iz ionako jedva odrzivog penzionog fonda uzima jos smanjujuci penzije onima koji su za njih i uplacivali.
Da bi se razumelo o kolikom novcu se radi, dovoljno je malo matematike. Te sportske penzije su oko 90.000 din a da bi neko u Srbiji radom zaradio takvu penziju potrebno je da radi duze od 40 godina, i da u tih 40 godina ima barem 10 radnih godina u kojima zaradjuje platu od oko 150.000 din a broj takvih u ovoj zemlji je zanemarivo mali. Ukoliko vecina gradjana ove zemlje smatra i zeli da se svaki svetski uspeh nekog sportiste vrednuje jednom novom dodeljenom penzijom 10-struko vecom od penzije vecine danasnjih penzionera onda je to OK i nemam nista protiv ali imam protiv toga da drzava tu penziju dodeljuje a da je placaju oni koji sami sebi placaju penzije od svoga rada. Drzava za te penzije treba da uplati penzionom fondu svaki dinar. U zemlji koji na takav nacin trosi svoje pare dok ima problem sa hiljadama gladnih i siromasnih nije zemlja u kojoj zelim da zivim i nju cu da napustim.

BTW svi vi sto skacete u oci na pomen Novaka Djokovica, razmislite o tome zasto taj veliki patriota placa porez u Monte Karlu a ne u Srbiji koji tu voliko voli i za koju natapa majice znojem...Razmislite i o tome da je jedan Mats Vilander u Svedskoj zbog iste stvari bio osudjen... Razmislite i o tome da je po vazecim zakonima drzave Srbije svaki gradjanin duzan da plati porez na dohodak u iznosu od 10% godisne na sav novac zaradjen bilo gde u svetu.. osim ako taj porez nije platio u nekoj drugoj drzavi gde ima prebivaliste a sa kojom Srbija ima medjunarodni ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja...Razmislite i o tome da Srbija nema takav ugovor sa Monte Karlom sto znaci da Novak Djokovic krsi zakone drzave Srbije.

veljko

pre 13 godina

Neverovatno koliko jedan covek-Srdjan Djokovic ume da iziritira navijace ove zemlje.Poistovetio se sa sinom i njegovim uspesima i misli da moza i mora biti u srpskom tenisu kako on u ime porodice zahteva.Novak a potom i ostali teniseri ulaze u ovakve neprijatne situacije upravo njegovom zaslugom.Svaka cast na uspesima i svi smo im zahvalni.Zna se da odlicno zaradjuju i neka imaju.U tenisu je poznato da se vrti veliki novac.Ali da li bas sve treba naplatiti kad igras za svoju zemlju?Da li je Srdjan dobio dosta od grada Beograda,Kragujevca kao Family sport zbog Novakovih uspeha?I jos im je malo? Vaterpolisti a ima jos sportista u ovoj zemlji koji su bili najbolji na planeti sigurno da zasluzuju bar isti tretman kao Family sport.Pitanje popularnosti sporta je relativna stvar.Ako si u bilo kom sportu najbolji na planeti,onda neko treba i da vrednuje taj rezultat.Videli smo kako se svadjaju bogati oko novca.A Srdjan treba da preispita svoje javne nastupe.Ocigledno da je preterao u mesanju i mesetarenju.Opusti se covece i uzivaj u velikim uspesima svoga sina i razvoju druga dva decaka.Pokusaj da pomognes i drugoj deci a ne da te sopstveni sin isteruje sa meceva.Zamisli kako ponasanjem tek iritiras druge.

Ma, pošteno!

pre 13 godina

Bravo Vanja, ponosim se tobom i tvojim postenjem!
Po cemu je Novak bolji od Vanje Udovicica sem po poznatoj bahatosti i razmetanju svoje familije?!
Zasto su Djokovici prevarili gradjane Kragujevca da ce tamo da grade teniski centar - pa zato sto su besplatno dobili teniski klub MGM na Dorćolu (renoviran novcem poreskih obveznika), i koji se sad zove "Novak tennis center"!
A Serbia Open turnir plaćaju Telekom Srbija i gradjani - jer Djokovici su kupili samo licencu turnira koju mogu da prodaju kad hoce.

Brainstorming

pre 13 godina

Brate, slažem se sa tobom u potpunosti. Nema tu Bobin ili čiji god. Za državu se igra srcem a pare dođu posle nikako obrnuto. Ovi momci su uzeli sve na svetu što je moglo da se uzme, čak i po nekoliko puta, osim olimpijade a i to će ako Bog da sledeće godine. E, fora je u tome što se oni bave sportom koji je tamo negde na margini a tenis je buržujski sport, ovo, ono i onda ga momci, s' oproštenjem ispuše zbog toga jer tu nema neke kinte, sponzora i lovatora a ostave i srce i dušu u bazenu i veslaju ostale kao malu decu. A Nole i kompanija uzmu na par turnira srednje kategorije love koliko najbolji u vaterpolu za celu godinu i još traže da im se plati da se pojave u reprezentaciji. E, to je ono što nema smisla, ali šta ćeš, takav je život i sport. Čudno su pomešane karte pa ti bez kinte dereš svet i bližu okolinu a ovi što imaju kinte traže još i opet im malo.

zasu

pre 13 godina

Sta reci...covek je ipak u pravu!
I ko je uopste rekao da je nole najbolji sportista i brend za proslu deceniju?! Pored Bodiroge, Divca, Vaterpolista, KK Partizan on bi tek dosao negde na deobi od 5. do 10. mesta!

borac

pre 13 godina

Zato sto igraju lepsi sport od tebe. zato sto je Novak popularniji od svih vas ostalih sportista zajedno. zato sto ima harizmu urodjenu o kojoj vi moxete da sanjate, zato sto za njega navija veliki ROBERT DE NIRO. zato sto je promovisao Srbiju nego svi vi Zajedno, zato sto dobija najvece aplauze kad se pojavi na terasi skupstine grada, zato sto je SVETSKI A NAS
(svetlana, 11. januar 2011 01:44)

da mu nisi ti slucajno keva?bas me zanima LOLCINA za tebe,slazem se ali si sramota sto uopste pravis paralelu i stavljas akcenat samo na njega,sve to sem mozda te "promocije"(mada nama to nije od prevelike pomoci) mozes reci i za Vanju i ostale momke--naklapaco!toliko..

stajus

pre 13 godina

Evo sa fb stranice Vanje Udovicica,e moj Vanja,ni sam vise ne znas sta pricas :(
Vanja Udovicic Dejvis Kup je NAS!!! Hvala teniseri! ♥ SRBIJA ♥

sestric

pre 13 godina

Novak who,pa kad nam teniseri kradu i beogradsku arenu,ljudi podrska ekipnim sportovima pa i AF je bolji od tenisa,tenis je smoran sport sport bogatasa,napred Vanja puna podrska oduvek si bio car i pokazao si sta je srce! psovao bih ali ne smem a sport bezz kontakata neracunajuci samo odbojku i nije sport! sto se tice odbojke vanja grbic je pokazao kakv je to sport!

Александар Илић

pre 13 godina

Одговор је мало суров али реалан. Тенис је врло популаран у целом свету, а ватерполо играју бивше СФРЈ државе и помало Италија, Грчка, Немачка и Русија. Остале ватерполо не занима и ту пара нема.
На мечевима где се састају Олимпијски и Европски прваци често и поред симболичних цена улазница зврје празне трибине ?!

Vlada

pre 13 godina

E moj Vanja,tako ti je to u Zemji Srbiji.A ko ceni sto si odbio italijanski pasos,sto se nisi prodao?Da je prava drzava ti nebi igrao u mladosti vec bi obezbedila sredstva za partizan ili vojvodinu.Treba da nam je cast sto imamo takvog sportistu.To se odnosi i na sve vaterpoliste,kosarkase i druge.Tuzno je da se sampionima,reprezentima zemlje ,nemogu obezbediti sredstva za takmicenje,vec savez podize kredit.

stiksson

pre 13 godina

Vanja,svaka ti cast.Konacno da neko javno iznese cinjenicu od koje svi beze.Teniseri propagiraju patriotizam iz 90-ih.Navodno volimo majku Srbiju,ali tu ljubav zestoko naplacujemo.Sramota.

srdjan

pre 13 godina

I jos jedna stvar , poredjenja radi...
Djokovic zaradjuje godisnje preko 10 miliona eura , Udovicic koji je jedan od najplacenijih svetskih vaterpolista oko 100 000 godisnje , najveci broj reprezenativaca igra za inace neredovne mesecne plate koje se krecu u rasponu od 600 do maksimalnih 5000 evra, a daju sve od sebe i ne stede zdravlje kada igraju za Srbiju.
Nemojte pogresno da me shvatite, btavo za Djokovica i tenisere, oni su ucinili mnooogo za sport i drzavu, ali apelujem da vrednujete i vaterpoliste i slicne na pravi nacin..
Da ne bi sve bila kritika, primera radi nacionalne sportske penzije su pravi potez...

sasa jokic

pre 13 godina

Vanja, kada si se opredeljivao za sport imao si sansu da izaberes isplativiji. medjutim nemoj da zaboravis kolika su ulaganja u tenisere od strane roditelja. turniri, putovanja, i sve ostalo. Ostalim sportistima to su obezbedjivali klubovi!Novac koji su dobili je od organizatora Davis Kupa, i nesto malo od drzave. To je tako, ja ni jednom fudbaleru na planeti ne bi dao vise od par miliona Eura, ali to je najpopularniji sport i tu se vrte ogromne pare. Samo dresovi Ronalda se prodaju u desetinama miliona komada, sve je to precenjeno, ali je tako!

borisdelija

pre 13 godina

bravo legendo
ti ces uvek biti veca legenda od djokovica jer igras za srbiju a nole za sebe
nemam nista protiv noleta cak ga i obozavam ali vanja udovicic je uvek izgarao za srbiju od mladjih kategorija
jeste vaterpolo nije toliko popularan sport ali toliko medalja
ko nece da igra za srbiju bez para i ne treba da igra
VANJA KRALJU

NNN

pre 13 godina

Gluposti!
Teniseri nisu dobili pare da bi igrali za reprezentaciju, nego su igranjem i osvajanjem Dejvis Kupa nagrađeni i to mnogo manje nego što su doneli u budžet!

Evo najgrublje računice:
cena (moje) karte od petka za finale Dejvis Kupa je 1333 dinara i PDV 8% -> oko 1 evro otišao u budžet.
x 15000 karata
x 3 dana
____________
približno 45000 evra samo od PDV-a na cenu karata.
+ ako je neko došao autom da gleda neki meč, platio je (možda)parking (i automatski PDV), a sigurno je platio gorivo (dakle PDV i čudo akciza i taksi), a ako je došao autobusom platio je autobusku kartu (i automatski PDV), ako je je nešto pojeo il popio za tih nekoliko sati, to je (masno) platio (i uplatio je i PDV),
+ par hiljada francuza koji su doputovali (osim ako nisu odsedali kod rođaka i živeli na vazduhu) morali su da plate smeštaj i hranu (i naravno PDV), a pošto (verovatno) nisu dolazili pešice morali su da plate i neki prevoz.
pošto se nije igralo na livadi preko dana, nego u Areni, trošila se struja za osvetljanje, grejanje i ventilaciju (i na to se plaća PDV pa donosi pare u budžet),
bilo je puno redara i obezbeđenja, pa je i njima moralo nešto da se plati (a deo od tih zarada se takođe oporezuje),
bio je prenos na TV-u (i u prenosu reklame, a rekalme koštaju, a za sve što se plati, deo ode u budžet) + što su strane televizije otkupljivale (a ako je RTS imao pravo prenosa (nisam u ovo potpuno siguran), pa drugi (njih desetine) otkupljivali od njih RTS će deo zarade morati da da u budžet - a to su ogromne pare) + ako Teniski Savez Srbije iznajmi Arenu na nekoliko dana, to mora da plati, a jedan dan je oko 30-ak hiljada evra evra(a uz to plati i PDV).
... i da ne nabrajam dalje, ali samo od finala Dejvis kupa u budžet je ušlo više nego dovoljno para za ove premije (i još sve to puta 3, jer smo isto 3 dana bili domaćini i protiv USA i protiv Češke),

tako da nemojte više da se brukate svojom glupšću
svi vi koji kukate za pare
koje su teniseri sami zaradili i (višestruko!) stavili u budžet!
(a dobit nije samo finansijska)

Pozdrav

petar

pre 13 godina

Pazi sto pricas Udovicicu,jer ako Djokovicev otac sebe kandiduje za vaterpolo selektroa zbog ove izjave ces sjedati na klupi,haha.svaka cast za izjavu!!!

Andrija

pre 13 godina

svetski a nas? da li si cula za Vladu Divca, za njega ne navijaju poznati vec su mu to kucni prijatelji, da li si cula za bracu Grbic, Miljkovica, ljude koji imaju olimpijske medalje, u ono vreme kad je bilo pravog sporta, kad su se skupljali ispred skupstine 100 ine hiljada ljudi. nesto se ne secam da su Novaka cekali( on je ok, svaka mu cast), ali porediti nekog ko je 3ci sa nekima loji su osvajali sve sto se osvojiti moze? to moze samoosoba koja zna o sportu ko ja o cepanju atoma. hvala i dovidjenja.

mladen

pre 13 godina

@(pero, 11. januar 2011 01:24)


Prijatelju, pre nego sto napadnes izraz REPKA, kojeg se i ja gnusam, prvo da rascistimo da se u Srbiji pise ekavicom. Dakle, koliko god da ti ne volis da cujes taj izraz, toliko ja ne volim da cujem to bosansko zavijanje, primetim se kaze i pise primetim, a ne primjetim. I meni je muka od svake reci koja ima to j, pa se ne bunim, zato mislim da ne treba ni ti da se busas. Inace, Vanja je 100 % u pravu!

NemanjaM

pre 13 godina

A tenis je jedan veoma popularan sport, pa u srbiji ga ne gleda ni 10000 ljudi, a oni sto su bili u areni ne znaju ni ko je medju prvih 10! Sramota! Vanja napred!

Vlade

pre 13 godina

Ne znam otkud mu ova prica i licno ne verujem da su uzimali pare da bi igrali za Srbiju ali isto tako je u pravu kad je u pitanju odnos prema vaterpolu.To je sport koji nam je doneo najvise uspeha u svetu a drzava se odnosi prema njima kao zla maceha.

realan

pre 13 godina

Ne znam zasto, ali mi se cini kao da su se neki uvredili zbog ove Vanjine izjave.Svaka cast onima koji su licnim sredstvima pomogli svojoj deci da treniraju,odlaze na turnire, (iskreno drugacije i ne bi mogli)i postignu rezultate koje postizu,ali ovi komentari mi vise izgledaju kao da ih pisu, vlasnici teniskih terena, nazovi klubova, kojima uspeh ovih induidualaca trenutno donosi velii profit, a u te zaluzne nisu ulozili ni paru.Sad se kite tudjim perjem,traze pare od saveza,papreno naplacuju svaki sekund proveden na "njihovim terenima"organizuju kojekakva teniska obdanista,zaludjuju i roditelje i decu sto je najgore. Zarad licnih interesa ,naisti teren stavvljeju i po 10-oro klinaca da trce za lopticom.Pgledajte jedan trening na pr.na Banjici ili Vracaru , kako se radi sa decom na terenu,a kako se radi u bazenu. Koliko trenera angazuju plivacki a koliko teniski klubovi, pa ce Vam gospodo biti bar malo jasnija izjava najboljeg vaterpoliste na svetu. I pogledajte jos malo unazad, pa vidite koliko to najboljih u svetu ima u svetu iz ove nase SRBIJE.HVALA

ypke1

pre 13 godina

Tenis-najdosadniji sport za gledanje,sport koji igraju bogatasi,ili oni koji mogu da to finansiski proprate!
Fudbal-sport koji igraju svi-ali uspevaju oni kojima su roditelji bogatasi,ili se pak prodaju "menadzerima"
Forsiraju se zbog PARA!
Vaterpolo sport u kome rad i talenat prvo isplivaju-stavlja se na zacelje!
Da ne pominjem uspese jednih-tj "uspehe" drugih!
I slucajno zapazam da se nacija vise radovala kosarkaskim pobedama-nego li teniskim

doktor

pre 13 godina

On je u pravu! Ali,ne treba svi mediji jednu njegovu izjavu da potenciraju u nekoliko dana,stice se utisak da on non-stop prica!Kao kad jedan intervju podelis u 15 dana i svaki dan novi naslov!Sada ce neko da pomisli da on to namerno radi da bi napustio zemlju,smucio se nekome......

Vaterpolista

pre 13 godina

dobro sto je on najbolji igrac na svijetu, ali sto je covjek ljudina, to nema rijeci. ko ga zna licno, potvrdice vam. jednostavno, ovo su zadnji vapaji za spas srpskog vaterpola, i vanja to zna. ako se sad nesto ne uradi, poslije olimpijskih igara vise necemo imati reprezentaciju. shvatate li vi da u cijeloj srbiji postoje eventualno tri bazena za vaterpoliste, koje inace koriste gradjanstvo, a vaterpolo se igra kad stigne!? i onda samo ocekujemo zlato sa bilo kog takmicenja. bacaju se silne pare na sve druge, a za vaterpolo nema pola miliona eura, kao da su to velike pare.

sramota za drzavu, i bravo jos jednom vanja. da je vise takvih patriota kao sto si ti.

CP3

pre 13 godina

Vanja je u pravu,alo zasto vi ostali pljujete tenisere?????
Sad recite da se niste obradovali salatari i Noletovim uspesima?????
TENISERI NISU KRIVI,kriv je OKS.

ypke

pre 13 godina

E drzavo Srbijo i 90% ljudi sto se danas kunete u tenis-do juce bre pravila niste znali!!!
Ajde sad osvojili DAVIS CUP-pa da prestanemo da igramo ostale sportove!
Milionerima placate da igraju u reprezentaciji-umesto u klince da ulazete!
I da si otisao za Italiju da igras-niko nebi smeo nista da ti zameri!

Bojan

pre 13 godina

Novace I ostali,

Ako citate ove komentare, molim vas da novac koji ste dobili od ove bedne I siromasne drzave donirate u dobrotvorne svrhe, I ubuduce ga ne uzimate.
To je jedini nacin da nam ne bude muka u stomaku kada vas gledamo kako igrate.

Djole

pre 13 godina

Nije Novak kriv sto je tenis jedan od najplacenijh sportova a sto se vaterpolo igra u svega nekoliko drzava, ne zelim da omalovazim necinji uspeh ali realnost je takva

RM

pre 13 godina

Svi komentari protiv tenisera... šteta stvarno što Novak nije uzeo englesko državljanstvo kad su mu još ranije nudili, ne vidim zašto uopšte igra za Srbiju.

salko corkan

pre 13 godina

Pitajte Mesija i Zanetija koliko traze da bi igrali za svoju zemlju. Svojevremeno argentinski kosarkasi sami su placali put i pripreme za jedno od svjetskih prvenstava. I njihova drzava je u velikom deficitu kao i ova nasa, i tamo se najvise zaradjuje prodajom mladih talenata. I sad ono glavno, moze li neko ko je vec dovoljno bogat(teniseri, fudbaleri) da igra za reprezentaciju bez nadoknade i iz najvisih pobuda? Da mu bude cast da obuce nacionalni dres i da gine za njega, a da to ne bude inspirisano materijalnim motivima. Izgleda da u virtuelnom svijetu Djokovica, Mr. Dolar igra najvazniju ulogu. Ja odlicno znam sa koliko je muke Srdjan postigao i napravio od Novaka svjetskog sampiona, i koliko je to tezak put, ali valjda je doslo vrijeme za jedan seretski i smekerski odnos prema novcu. Vanja je u pravu, izlizane demokrate sada sjede u prvim redovima na teniskim mecevima. U tom sportu sada malo ko vidi neku igru, to su milioni, avioni....

Prka

pre 13 godina

Covek je prilicno u pravu, niko nije doneo vise odlicja nasoj zemlji od vaterpolista, a oni dobijaju najmanje novca, i potpuno su potcenjeni

IVORY

pre 13 godina

Pa u neku ruku i jeste, teniseri i teniserke, barem ovi koji igraju za reprezentaciju godisnje zaradjuju barem milion dolara samo na turnirima, dok najbolji vaterpolista Srbije i sveta zaradjuje 100.000 eura godisnje.

Shone

pre 13 godina

Vanja legendo potpuno si u pravu...Meni zaista nije jasno sta jos vaterpolisti treba da urade pa da dobiju bar neki stimulans za daju igru...kada podede svi tapsu po ramenu hvale a kada treba da se nagradi uvek je neko drugi bolji kvalitetniji itd da ne pominjem zaista sraman novinarski ispracaj u Rim kada ih je ispratilo par novinara samo na aerodromu kada su otisli bez pompe i buke kao sto su recimo fudbaleri koji su imali sav medijski prostor i zvonilo na svakom koraku o njima...smesno je zaista da neke sportove dizemo u nebesa a neke mnogo uspesnije tek tako ravnodusno gledamo

vaterpolo dc

pre 13 godina

Vanja majstore svaka cast I hvala ti za sve. Vaterpolisti uvek ste bili ponos,hvala!!! Bez mnogo price a uz mnogo muke ste tu gde jeste- najbolji!!!

nikakva tajna nije da svi nasi sportski savezi placu za reorganizacijom od poodavno

ALI JE sramota je konstantno citati komentare ljudi o tome kako je vaterpolo nepopularan sport itd. Stalno se provlaci prica da u cemuu god smo mi dobri nekako nema vaznost. Da li nas narod zaista ima tako losu sliku o sebi ili
1-ovo pisu ljudi koji nam lose misle
2-ili su ovi domaci licemeri kojima je jedini kontakt sa sportom kladionica,a ceo zivot zive od tudjeg budzeta,nista postignuto u zivotu nemaju ?

Deco ne ostavljajte Srbiju pilicarima koji se prodaju za pet dinara uz to i preko tudjih ledja.

znanje-imanje

pre 13 godina

bravo @WTATP i @bo! Gomila mojih sličnih komentara na temu novca, Davis Kupa itd. slično jednostavno ne biva objavljena. Nadam se da će barem ova pohvala proći meni nerazumljiv svetonazor cenzora.
1. Tenisere NE PLAĆA Srbija
1b a da nisu obavezno plaćeni u tenisu ne bi UOPŠTE ni bilo ničeg osim individualnih turnira!!! Babe i žabe nisu isto, kao ni babe i devojke! Individualni i kolektivni sportovi, kao i multimilionski u odnosu na nerentabilne, ekstremno se razlikuju!
2. Novak se odriče veće i MNOGO lakše zarade time što uopšte igra za Srbiju
2b a igra za reprezentaciju u npr. vaterpolu je preduslov bivanja poznatim, kao i preduslov iskustva, kao i preduslov izgradnje vrhunskog kvaliteta; dakle reprezentacija je apsolutni preduslov za dobar igrački ugovor
3. Novak se rizikujući povrede i dodatno zamarajući putovanjima odriče još većeg novca nakon igre za reprezentaciju
4. Talentovan vaterpolista može, čak i u očajnim srpskim uslovima, postati vrhunski igrač. A koliko je talenata VEĆIH od Novaka i bez npr. disajnih problema propalo u tenisu jer je neophodno uložiti ENORMNI novac!!!

"Rudar radi teško i koristan je državi, a sirotinja je. Silikonska pevaljka je razmaženi, štetni, kičasti folirant - zašto njoj milioni?" Takvi stavovi su UVEK popularni. Oni su uvek i tačni ali u nekom aspektu. Ipak, to nije kako svet funkcioniše niti je ta žvaka ono što svet menja! A cela situacija se može videti i potpuno obrnuto! Naime, teniseri su novac ZARADILI i UNELI GA, i sebi ali i Srbiji. Investirali su sami a doneli nešto i nama, džabe. S druge strane, reprezentacije koštaju Srbiju. Igrači kolektivnih sportova koji do nje stignu samim igranjem stiču bogate inostrane ugovore. Zašto oni uopšte i dobijaju nacionalne penzije onda, ako se igra samo iz patriotizma? Mi koji "samo" radimo do penzije se okozimo... Vanja je izvrstan ali nije dobro sagledao kompleksnost svega. Razumem motiv očajne situacije u vaterpolu ali napada u pogrešnom pravcu.

bravo !!!!!

pre 13 godina

Bravo majstore, za reprezentaciju se igra iz ljubavi prema državi i svaki igrač treba da bude ponosan kada mu se učini čast da nosi državni dres, a ne za pare.

Kada ovo čujem, bolje onda da ne komentarišem dalje Anin postupak od pre nekoliko dana kada nismo igrali finale jer će me cenzurisati.

boombar

pre 13 godina

"Pogledajte u kakvim uslovima treniraju nasi atleticari. Bacaci moraju sami da kupuju kladiva, i koplja koja bacaju. I posle se cudimo sto nasa atletika nema rezultate. A onda drzava da sto hiljada evra Djokovicu kao nagradu sto igra za svoju zemlju."
(lone wolf, 11. januar 2011 01:22)
Na ovu izjavu se svodi 90% prisutnih komentara.
1. Teniserima rekete kupuje država ?
2. Teniserima je pare isplatila NBS odnosno poreski obveznici?
3. Kako niko ne pljuje po Dudi i košarkašima jer, pobogu ni oni nisu dobili pare koje su zaradili igrajući za reprezentaciju?
4. Cela ova frka oko tenisa se i digla zato što se pare dobijene od osvajanja raznih medalja u bilo kom sportu ne usmeravaju na pravi način, već završe "u džepovima" funkcionera !!!
5. Šta je "svetska liga" u vaterpolu i odbojci nego takmičenje na kojem se zarađuju pare?
6. Šta znači izjava "niko u prošloj godini nema rezultate kao ja"? Ipak je vaterpolo ekipni sport.

Jako cenim sve naše sportiste ali ova izjava je ili data u afektu ili Vanja Udovičić ispod kapice nema baš mnogo.
Idemo dalje.

Milan Nis

pre 13 godina

Zasto ovaj svet nije pravedan-ZATO!
Isto,mozda i vise individualnog truda je potrebno osvojiti medalju u plivanju nego u kosarci,pa NBA igraci zaradjuju,pojedinacno,kao svi timovi u vaterpolu u EVROPI-zajedno!
Vanja mesa babe i zabe,svaka mu cast za radost koju nam donosi,ali jednostavno je tako,tenis je vek i vekova bio iznad ostalih sportova-jednostavno je tako.

Tvrtko

pre 13 godina

Htio sam napisati siri komentar, kada sam video temu, potpuno razumevsi frustraciju Udovocica, vrhunskog sportiste, koji se bavi vrlo teskim sportom, ali sam onda procitao komentar WTAATP liste i jos nekih i nema se sta puno dodati. Nikad mi nece biti jasno zasto jedan Tajger Vuds zgrce milione, a jedan dizac tegova,koji ima isti uspeh, jedva prezivljava, ali tako funkcionise ovaj svet. Mislim da je Udovicic mislio na onu nagradu, koju su teniseri dobili od drzave i koje su se oni mogli odreci dzentlmenski i, zasto da ne, pomoci neprofitabilnom vaterpolu.

Raul

pre 13 godina

Svaka cast Vanja na komentaru,prvi put da jedan sportista kaze sto drugi misle.
Nego Vanja pazi se da te ne cuje taksista Srdjan Djokovic jer ce za cas da te smeni,izvredja,istera,potceni,ispljuje,...

VladimiR

pre 13 godina

Svaka ti se pozlatila !!!
Ja iskreno i ne znam odakle vam vise motiv da igrate, za sitne, tacnije nikakve pare . Sto se mlatite zabadava , igrate jedan od najtezih sportova na svetu , da bi neko drugi pokupio kajmak .Dok im je odgovaralo , dolazilo se na utakmice sa podvrnutim rukavima , tad je to bilo ''cool'', al avaj vise niste trendi decaci. Sad je nesto drugo ''in'' . Zalosno ...
A vama svima pojedinacno svaka cast, i jedni ste od retkih iskrenih sportista koji iz cistog patriotizma i srcem igraju za ovu nasu , kako god upropascenu ,ipak jedinu domovinu, koja nije kriva sto joj godinama u foteljama sede iskompleksirani trutovi .Al ja i dalje podrzavam najlepsi sport koji je Srbiji doneo najvise trofeja i medalja od svih , briga me za trutove ! Napred Srbijo !!!!

Deki

pre 13 godina

Paa, nisi potpuno u pravu, nije sramota dati njima pare, sramota je ako se njima daju pare a ostalima ne daju!
Sramota je da kosarkasi jos nisu dobili pare od srebra na EP, Partizan za final 4, vaterpolisti za silne uspehe, i jos gomila manjih disciplina poput streljastva, saha, rvanja itd se potpuno ignorise.
Previse se politika umesala u sport i koriste samo one koji su trenutno popularni da bi uzeli uzeli koji politicki poen.

Djole

pre 13 godina

Potpuno je u pravu. Meni nije jasno sto teniserima daju uopste pare? Njihova primanja se mere milionima evra, imaju restorane, teniske akademije, sportske komplekse a jos im ova jadna drzava daje pare. Pa ako daje njima sto ne daje i ostalim uspesnim sportistima kad se tako lako cascavaju.
Drzava daje pare teniserima koji i ovako ne znaju sta ce sa parama a studenti strajkuju gladju na minusu jer ne mogu da dobiju ono sto im pripada. Ako vec nece da daju studentima sto nisu dali onda te pare Kraljevu?
Objavite mi komentar

wlado

pre 13 godina

@bo, naravno da se ne slazem sa tobom, vaterpolo igra 1000 ljudi na svetu, a kosarku ili fudbal 100 miliona ! naravno da ne moze isto da se vrednuje zlato sekariceve ili zlato kosarkasa, svaka njoj cast, ali ima razlog zasto postoji razlika u popularnosti ta dva sporta....vaterpolo je slicna stvar, za 8 godina nece biti olimpijski sport, posto se igra samo na balkanu

dingo

pre 13 godina

Ma Noletu i njegovom ocu treba dati pola Srbije pa pogledajte samo koliko je Švajcarska dala Federeru ili Španija Rafi Nadalu a tek njihovim očevima. Plaća li taj Novak porez ovoj državi? Ne verujem da bi njemu puno značilo tih par stotina hiljada

jug

pre 13 godina

Valjda zato što je neko u državi video da je propagandna moć tenisa ogromna. Ali, siguran sam da su vaterpolisti, pogotovo srpski, skoro nadljudi. Ako bih ja birao, novac bi više njima išao.

Nemanjikus

pre 13 godina

On je ovu izjavu dao u smislu: Zasto nekom davati pare da bi igrao za svoju Zemlju? Kapirate? Nije sigurno mislio, a zasto nama ne dajete. I drago mi je da je neko konacno i to rekao. Svima nam to cudno, a niko nista da kaze javno. Tenis je vrlo specifican sport, a ujedno i negotivim ga, nekako tipicno snobovski sport. Bez navijaca (dovoljno videti dede u belim sesiricima u prvom redu), pravih emocija i slicno. Nek' nastave teniseri sa rezultatima, to mi je jako drago, ali kao sport i oko njega...
Da i nikad mi nece biti jasno i jako mi glupo, sto mora biti tisina kad serviraju. A kosarkasi kad sutaju slobodno bacanje ili fudbaler penal, cuju se i do 80000 ljudi, a jos gore kad su na gostovanju, onda im zvizde svih 80000. :) I nisam primetio da sudija vice: "Silent, please". :D

Vlada

pre 13 godina

Smiriste strasti malo...
Svi vrhunski sportisti zasluzuju da im se daju pare ako su uspesni u takmicenju u nacionalnom timu. Ne treba unositi zlu krv, jed smo mi mala i nerazvijena zemlja, i svaki uspesan covek poput Novaka, Vanje, Tea i svih ostalih srpskih bisera nam treba! Da smo malo pametniji, ne bi se svadjali vec bi nasli model kako da u nasim skromnim granicama nagradimo sve uspesne ljude podjednko. I to ne vazi samo za sportizte - to podjednako azi i za lade strucnjake, naucnike, pronalazace, itd. Kod nas uvek postoji pristup da moras da budes protiv necega ili nekoga da bi izrzio svoj stav. Istina je malo drukcija!

pFc

pre 13 godina

Covek je u pravu ali niko od tenisera nije trazio pare. Krivi su politicari koji su novac olako obecali ne bi li prepisali sebi koji poen u sveopstem ludilu koje su forsirali preko RTS, pa su se posle igrali sa ciframa tako da sada i teniseri mogu biti ljuti sto ih zezaju i prave budale od njih za 20,000eu koje oni zarade za svaki vikend. Nisam upucen u te finansije, ali cisto sumnjam da ce i teniserima ikada ista biti isplaceno u Srbiji - tako da nema razloga dizati galamu na njih. I da se razumemo TENIS NIKADA NECE BITI SPORT BROJ 1, ni 2, ni 3, ni 4 u Srbiji. To sto ga neko forsira preko RTS to je njegova stvar (kada bi prenosili svaku utakmicu Vanje Udovicica i on bi bio ultra mega giga popularan), svi znaju ko je kada i koliko donosio medalje u Srbiju.

Leonidas da Silva

pre 13 godina

Mislim da većina nije razumela o kojim parama se ovde priča - to NISU pare koje se dobijaju i dele nakon završenog takmičenja i postignutog rezultata na takmičenju. To postoji u svim (valjda) sportovima i u zavisnosti od medalje svetski savez daje nagradu lokalnom savezu, koji je onda deli sa igračima. Na to obično i država daje neku nagradu, ili dodeljuje penziju, i to je sve ok, jer se nagrađuje postignuti, a izuzetni, rezultat.
Što se tiče tenisa, tu je stvar sa Đokovićem sramotno jadna, jer se ne radi o podeli novca koji sleduje kao nagrada (za to postoji poseban ugovor) već o ugovoru kojim TSS plaća Đokoviću da uopšte igra za državni tim u Dejvis kupu. Na to plaćanje je Udovičić mislio i potpuno je u pravu.

Analog

pre 13 godina

Prosto neverovatno da od ovoliko komentara nijedan ne tumaci Vanjinu izjavu na pravi nacin. Niko ne spori da teniseri treba da dobiju pare koje daje svetska teniska federacija za pobedu u DC takmicenju. To je NAGRADA koju dobija savez i on onda deli te pare igracima po nekom njihovom kljucu. I to je sve u redu.
Ovde se radi o drugoj stvari, i ja sam siguran da se Vanjina izjava i odnosi na to drugo - a to je da svi nasi teniseri, reprezentativci, Novak, Janko, Viktor, Nenad, Jelena, Ana... imaju ugovore sa savezom po kojima dobijaju pare za SVAKO igranje za reprezentaciju (DC, Fed kup...) BEZ OBZIRA NA REZULTATE.
Znaci, da bi nam drage Anci i Jeca uopste zaigrale za Srbiju one PRVO dobiju pare, isto kao i Nole i drustvo.
Igrajte gospodo teniseri besplatno (sto je i normalno) a kada napravite rezultat, tada podelite taj novac koji ste tim rezultatom i zasluzili kao nagradu.

s t v

pre 13 godina

Očekuje se izjava Srđana Đokovića.

Ukoliko se bude negde spomenulo "državni projekat", saopštenje za javnost sprema i g.Lukić.

IL

pre 13 godina

Vecina triglodita nije shvatila da se Vanja Udovicic zalio na tretman DRZAVE prema odredjenim sportistima, a ne o tome kolika je njegova, a kolika Novakova godisnja plata. Ministarka-balerina-sekretarica je nagrade teniserima dala iz budzeta drzave, jer je prvo spomenula visi, pa onda nizi, i na kraju ipak visi iznos, a koliko ja znam nagrade ITF-a su fiksne. Sve sto taj najbolji vaterpolista na svetu trazi je da drzava sportove vrednuje prema REZULTATIMA, jer je to posao drzave, a ne odredjuje koliko je nsto komercijalno isplativo. Posao drzave je da obezbedi uslove za treniranje, sto znaci i vise od JEDNOG bazena, i da VSS ne dize kredu za odlazak na EP sa kojeg je donesena bronza, nakon svetskog zlata i Svetske lige i FINA kupa. A to sto je cekao da pokupi sve timske i individualne nagrade da bi sve to rekao, je samo da bi imao pokrice. Uostalom, i Srki-Djoki je to cekao...

OKI

pre 13 godina

Nenormalna smo mi zemlja Vanja!!!!Nenormalna i nemoralna!!!Hvala ti care sto i dalje igras za Srbiju a ako ti jednog dana prekipi i odes u neku drugu reprezentaciju ja ti necu zameriti!!!Svaka cast tebi a i ostalim nasim sportistima koji i pored katastrofalnih uslova i dalje igraju za nas!!!

sportista,utopista

pre 13 godina

Bas tako, i zasto uopste pare kad se igra za repku, u bilo kom sportu? Pare nek idu savezu, da se omoguci mladima da napreduju.Ali da se kontrolise, ne kao u fudbalu, da se prave vinarije, hoteli, ...Da te pare kontrolisu zsluzni sportisti poput Vanje, Vanje i Nikole, Bodiroge, Sekariceve, Jevticeve,nekog kuglasa,veslaca,nekog ko nikad nije usao u politicke stranke,niti ima nameru, nek sport ostane zaista SPORTISTIMA

Boris

pre 13 godina

Tom Djokovicu i njegovoj porodici nije dosta sto su mu dali ono na Drocolu da gradi i da se njegov otac onako ponasa tamo... Pa jos uzima i ovo od Srbije jadne i bedne. Vanja kazi uvek sta mislis briga te sta ce drugi da misle ti si veliku sampion. Bravo Srbine

мега

pre 13 godina

Момак, свака ти част, на дискретан начин си објаснио.

Додао бих ја још многе ствари у вези целе те приче, али онда ми не би објавили коментар.

У сваком случају, властодржцима могу само да поручим: доста више са тим вашим безочним лицемерјем,
квази-патриотизмом и ''контролом ума'' уз помоћ тениса. Смучили сте се и Богу и народу, схватите то!

Kriger

pre 13 godina

Tako je brate. U Srbiji je, na nesreću, uvek važilo daj onom koji ima, navikao je, što da daješ onom koji nema, navikao je da nema.

golem

pre 13 godina

Zasto moram da citam hrvatske portale da bi saznao sta je covek stvarno rekao...jel to u Srbiji neka medijska blokada reci bilo sta protiv tenisa...Srdjan Djokovic je izgleda uterao svima strah u kosti...btw. covek nije rekao nista protiv tenisera vec protiv izbora Noletovog trenera za najboljeg pored Dude Ivkovica, Vujosevica, Dejana Udovicica,Pilica...kakve veze ima Vajda sa Davis cupom?

repka ili reprezentacija.. zaista nije bitno! Niš

pre 13 godina

Novak jeste brend naš i tu nema spora! Dečko zaista voli svoju zemlju i tu ću da stanem!
Sve vreme slušam (čitam) licitiranje novcem koji treba da im se isplati za DC i sve vreme se nadam da će neko od njih, u prvom redu Nole, reći: "dajte više te pare, dajte te kamere samnom u banku da gledate Srbijo moja kako uplaćujem deci u Tiršovoj.." ili bilo gde drugde!!! ali ne dočekah... :(
Tako da Vanja, svaka čast majstore! Neka si im rekao!!!

Djidji

pre 13 godina

Gospodin NNN izgleda uopste ne prati tenis. Svaki nas teniser i teniserka, su PLACENI da bi uopste dosli i odigrali bilo koji mec za svoju drzavu!!!
To su jedini ssportisti kojima moras da platis da bi igrali za svoju drzavu!!!!
Drugo je kada treba da podele pare od nagrade za osvajanje DC, ali oni imaju zagarantovane ugovore da igraju za reprezentaciju sto je po meni apsolutno SRAMNO. Ako mora da im se placa neka idu da igraju za Veliku Britaniju i njima slicnim.
Pogledajte da li je i jedan jedini cent placen npr. Mesiju da igra za svoju zemlju.

Jadan smo mi narod kada moramo da zivimo u ovakvoj zemlji koju vode ovakvi ljudi kao sto su sada na vlasti i kao sto je Srdjan Djokovic i njemu slicni.

Mik

pre 13 godina

Ovo je samo jedna od prica "da se novine bolje prodaju". U njoj sve vrvi od poluistina, zamena teza, a takvi su nam i komentari! Ja nemam nista protiv da se nekome daju pare sto igra u reprezentaciji. Drzavni i privredni predstavnici, vojnici, politicari, takodje su placeni da zastupaju svoju zemlju. Od efekta tog zastupanja trebalo bi da zavisi i honorar. Ja bih za svoju zemlju tenis igrao i besplatno, ali bi mi verovatno platili - samo da ne igram!

diskretni heroj

pre 13 godina

zao mi je vanje i ostalih,velika je muka biti profi wplista,ali jednostavno,sport je ko zna koji na listi popularnosti,ne donosi neki imidz ,reklamu,a nama je trenutno sminka najbitnija,zato se teniserima kupuje oriflame kozmetika,a vpolistima se pazari na tezgi sa buvljaka...

joe halpern

pre 13 godina

Setite se kosarkasa koji su se 90-ih uvek odricali svojih premija, ili entuzijazma odbojkasa...

Pa u drzavi sa ovolikim brojem siromasnih je sramotno traziti neki novac za igranje u reprezentaciji. Ako je nesto predvidjeno nekim propisom, ok (mada su ranije materijalno obezbedjeni igraci obicno i to donirali), ali sklapanje individualnih ugovora!!! Da li neko moze sa zarom da navija za igrace koji na taj nacin gledaju na igranje za zemlju?

Nego, lepo, novac u svakom sportu uloziti u mladje kategorije, pripreme, izgradnju terena, ko zeli da igra za reprezentaciju - igra, i za njega ce svi navijati, za razliku od "placenika"...

P.S. Da li je npr. Bodiroga ikada bio povod podele javnosti, kao Djokovic(i)?

neko

pre 13 godina

Zasto je neko u Srbiji cenjen samo onoliko koliko je poznat i vrednovan u inostranstvu? Zasto je to najvazniji kriterijum? Kada cemo prevazici to zaostalo razmisljane-sta svet mislio o nama? A sta mi mislimo sami o sebi i sta je nama bitno? Kada ce to biti na prvom mestu?

Molle

pre 13 godina

Moram da primjetim da sve vise ljudi koristi izraz repka. Ako mogu da apelujem na sve koji namjeravaju da to napisu da prije nego sto to urade izgovore tu rijec na glas pa ce da vide kako odvratno zvuci. Neka je drugovi Hrvati koriste, to se i slaze s njihovim jezikom, ali nemojte se blamirati vise s rijecima koje zvuce neprirodno. Inace, zivjeli Vaterpolisti
(pero, 11. januar 2011 01:24)

Ne da imaš pivo, nego ih imaš deset za ovo. Ja se i više nego ježim na to grozno ''repka''.

trener

pre 13 godina

Proglasiti stranog trenera za najboljeg trenera svoje države a on čak nije ni sudjelovao u dobivanju Davis cupa govori sve o sportu Srbije.

Joao

pre 13 godina

U nekom nivou mogu da se slozim sa Udovicicem, ali on zaboravlja vaznu stvar. Posto je i sam profesionalni sportista treba da bude svestan da vladaju zakoni trzista i da nismo vise u amaterizmu. Vaterpolo nije atraktivan i ne privlaci toliki novac. Ne znam da li je to pravedno, ali u svakom slucaju, unapred se zna kada biras kojim ces sportom da se bavis. Cinjenica je da za Novaka Djokovica zna svaka domacica u bilo kom kutku sveta, a za Udovicica - sacica zaljubljenika u vaterpolo. Treba se drzati onog sto radis sa ponosom, jer si to sam izabrao, nadam se.

Str

pre 13 godina

@(Ivan, 11. januar 2011 07:57)
Izvini, a po cemu su to uspesi u tenisu / fudbalu / kosarci 100 puta vredniji od onih koji se postignu u vaterpolu ili bilo kom drugom sportu?

SSSS

pre 13 godina

Jedan dio novca za nagradu teniserima je dosao iz budzeta, to je onaj novac koji je ministarka sporta odmah potrcala na dan pobede da saopsti kao ce ima drzava odvojiti, o tome novcu se prica kada se kaze novac iz budzeta a to sto su oni pride dobili od ITF i teniskog saveza nema nikakve veze sa ovom pricom, a komentatori koji se toga ne secaju pre nego pocnu apriori da tvrde da se nije davao novac iz budzeta mogu da odvoje 5 minuta i pronadju u arhivama vesti objavljivane u danima pobede nad Francuskom i uvere se da misle pogresno...

KopCop

pre 13 godina

Drugarica mi je otišla u inostranstvo da igra stoni tenis pod drugom zastavom, jer država neće ništa da plaća. I ja bih da nemam para za turnire po svetu, a da sam takav potencijal. I kad za 5 god dođu rezultati biće izdajica srpskog roda. MRŠ!!! Boli ih ona stvar za sve. Ko donese više para samo će taj dobiti nešto za uzvrat, tako to ide i uvek će ići.

NNN

pre 13 godina

@NNN

Pa kad su toliko novaca teniseri zaradili i stavili u budzet Srbije zasto onda samo Janko Tipsarevic placa porez u drzavi Srbiji dok ostali imaju prebivalista u Monte Karlu i od drzave Srbije kriju iznose svojih stvarnih primanja sto je krivicno delo zvano utaja poreza...

Pazi molim te napunili drzavnu kasu teniseri time sto su gledaoci kupovali karte pa drzava zaradila na PDV kao da bi taj novac oni koji su kupili karte da ih nisu kupili vecno cuvali u svojim dzepovima i nikada nista drugo ne bi za njega kupili. Na kraju krajeva mozda bi umesto karata kupili nesto drugo za taj novac na cemu je stopa PDV 18% pa se drzava mogla i vise ovajditi.
Po tom rezonu kada Madona dodje da odrzi koncert drzava bi posle koncerta trebala da joj da pride jedno 50.000 EUR jer je prodala karte pa drzava zaradila na PDV a osim toga zbog koncerta je doslo mnogo gostiju iz okolnih drzava pa je prihod u oblasti turizma bio znacajan...

Drzava jeste da la novac iz budzeta nakon pobede u Davis cupu licno je to saopstila ministarka sporta pa se sutradan ispravila manjim iznosom. O tome novcu je rec a ne o novcu koji savez zaradjuje kao nagradu za osvajanje davis cupa. Da zaradjujem polovninu onoga sto zaradjuje bilo koji nas teniser bilo bi me sramota da iz drzavne kase dobijem 20.000 EUR zato sto sam igrao za reprezentaciju svoje zemlje, za to igranje vec zaradio novac od teniskog saveza i bodove za svoj licni profesionalni ranking.

bro

pre 13 godina

A u Zrenjaninu, gradi pristojne velicine u Srbiji, sa sve mladim olimpijskim plivacima i dugom vaterpolo tradicijom zatvoreni bazen ne radi.
Srpski prioriteti, sta drugo reci.

Udri glavom, kad ne umeš da misliš!

pre 13 godina

Ajd' što daju pare teniserima, nego daju i fudbalerima - i to kakve pare!

Pa tenis je broj jedan, zato što ga igraju Englezi, a zajedno s fudbalom je ovde najpopularniji zato što budale jedino razumeju kad se nešto udara - na primer lopta!

Ovde je moderno ono što komanduju Englezi. Sad su hitovi homoseksualnost, NATO, itd. NIšta kvalitetno, ništa normalno, ali nema veze - važno je da smo i dalje isprani mozgovi! I da se time busamo!

PraviSrbin

pre 13 godina

Meni su podjednako drage pobjede i Djokovica i vaterpolista kao i svih nasih sportista bilo da se takmice u individualnim ili ekipnim sportovima. Isto tako mi je jasno da svaki sport ima svoju trzisnu cenu, i shodno tome razlicita su primanja vrhunskih sportista u razlicitim sportovima. To je veoma slicno ostalim zanimanjima. Evo, npr. ja zivim na zapadu i radim kao inzenjer, ubedjen da radim daleko kompleksniji posao od nekog npr. doktora opste prakse koji obavi pregled pacijenta za 15 - 20 min, i uglavnom za bilo sta ozbiljnije upucuje specijalisti. Taj isti doktor zaradjuje barem tri puta vise od mene. I ko je sada meni kriv sto je to tako? Sam sam sebi kriv, jednostavno kad sam upisivao fakultet medicina mi nije padala na pamet ni pod razno, kao ni stomatologija ili pravo ili .... S druge strane, padale su mi na pamet mnogo gluplje stvari od elektrotehnike, pa mislim da sam ipak dobro prosao. Tako i ti Vanja, imao si srece da si najbolji u sportu koji je po trzisnoj vrednosti ekvivalent inzenjerskom poslu, imas neku kintu ali ne doktorsku, zubarsku, advokatsku itd. Just suck it up and move on. Ili pocni da treniras tenis, nikad nije kasno za vrhunskog talenta.

deksi

pre 13 godina

licno mislim da sto se novaka tice,on sve te prihode sto taradi od reprezentacije poklonio onima kojima je to najpotrebnije ali kao sto rece njegov otac,kada je poceo da se buni sjeli su i objasnili mu da se on nepita i da to sto je on teniser samo slucajnost i da je on projekat cele porodice,samim tim ocekujte uskoro srdjanov odgovor na vanjine tvrdnje.

plivac

pre 13 godina

Gospodo mozete se podeliti, na one koji vise vole tenis, i one koji vise vole vaterpolo, a samim tim i plivanje.Plivanje je bazican sport koji pomaze deci da se razviju i ojacaju nesto u sto ce im u svakodnevnom zivotu uvek biti korisno.Vaterpolo pored tog je i kolektivni sport,koji decu uci da ne bud u sebicni,da rade timski , da zajedno pobedjuju.Imajtei to na umu a ne samo zaradu, kad pricateo sportu, a ne samo o zaradama i sponzorima.Da smo malo zdraviji , bolji plivaci, malo kolektivniji, ne bi sada zavisili od kojekakvih sponzora. Svima koji misle drugacije,nek sluzi na cast,ja cu i dalje da plivam.

nemanja

pre 13 godina

Ne znam zasto je B92 ovako preneo njegovu izjavu.... Lajtmotiv ove izjave je bilo njegovo neslaganje sa izborom Andreja Vajde za najboljeg trenera u Srbiji pored nasih uspesnih trenera u prosloj godini. Ovo je bilo spomenuto en passant i ovako izvuceno iz cele price dobija neki kontekst zavidljivosti i pakosti Udovicica. Nije korektno sa strane B92.

Ovo je Srbija

pre 13 godina

Neznam sta da kazem na ovo. Pa da imamo 20-30% budzeta kakav ima recimo Amerika gde bi nam kraj bio. Zivimo u Srbiji mi bukvalno od nista pravi senzacije. Recimo taj Tenis pa nismo mi bas neka vele sila a osvojili Dejvis Kup takodje i kosarka gde imamo 2 kluba plus ostali koji se koprcaju a mi 4 na svetu. Vaterpolo je nazalost slabo placen sport i tu nazalost je orgomni problem. Mi smo nazalost u takvoj situaciji da od nista pravimo neverovatne uspehe.

komentator

pre 13 godina

Niko ne spori pravo tenisera i teniserki da dobiju deo premije koje TSS dobija za rezultate u Davis cup-u i istom takmicenju u zenskoj konkurenciji jer su njihove zasluge za postignute rezultate u tim takmicenjima daleko najvece. Problem je sto ti isti teniseri i teniserke godinama unazad, jos od vremena kad smo igrali u najslabijoj grupi Davis cup-a iz koje se teniserke ni do danas nisu probile do svetske grupe, imaju ugovore sa TSS na osnovu kojih su placeni da igraju za reprezentaciju bez obzira na ostvareni rezultat i u tu sumu ne ulaze premije, a secamo se da je cak bilo i rasprava u medijima da li svi zasluzuju iste pare. Svaka cast njima na uspesima koji su postigli u svojim karijerama u kojima ne postoji ni zrno zasluga TSS, ali neprimereno je razmetati se patriotizmom i u isto vreme uzimati nemali novac za igranje u reprezentaciji bez obzira na ostvareni rezultat. Premije posle rezultata svakako, ali placanje unapred za igranje, a mislim da je to ono o cemu govori Vanja, to nije u redu.