Fudbal 53

Utorak, 29.06.2010.

11:39

Blater se izvinio Englezima i Meksikancima

Predsednik FIFA Sep Blater izvinio se reprezentacijama Engleske i Meksika zbog sudijskih grešaka u mečevima osmine finala SP.

Blater se izvinio Englezima i Meksikancima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Timor

pre 13 godina

FIFA neće dozvoliti uvođenje tehnologije u fudbal do kraja sveta i veka. Jasno je da je u pitanju mafijaška organizacija koja režira mnogo toga kada su u putanju svetska prvenstva. Od kvalifikacija (Hanry), pa do najsvežijih primera sa prvenstva. FIFA vodi politiku na svakom meču, zna se da će se nekome pomagati, a nekome odmagati. Uvođenje dva challange-a po poluvremenu za svakog trenera bi učinilo da na sledećem SP vidimo polufinale Slovačka- Čile, ili nešto slično. Naravno, mafijašima to ne treba, pa ćemo challange i pravedne odluke gledati u NFL-u i u tenisu, a ne u fudbalu. Sve priče o "gubljenju duha fudbalske igre" uvođenjem tehnologije su maska za perfidno režiranje u kvalifikacijama i tokom prvenstva.

ivannnnn

pre 13 godina

Ja mislim da gospodin Blater je u pravu. Moze neko da prica sta hoce,on je gospodin covek,koji fudbal unapredjuje iz godine u godinu. Da nije FIFE ne bi bilo mundijala,a FIFA je zasluzna sto sada ceo svet igra fudbal kvalitetno. Ona pomaze domacim fudbalskim savezima. Ja cenim FIFU, i verujem joj.
Koliko znam svake godine je fudbal sve kvalitetniiji i bolji. To ipak najvise zavisi i od coveka koji je na vrhu FIFA. Mi smo navikli da svako ko ima direktorsku funkciju hoce da ukrade nesto i prisvoji,da unazadi. Tako to ne funkcionise u normalnom svetu. Ljudi svoj posao rade najbolje sto mogu,i sa velikom odgovornoscu.
Sudije su pogresile,pa sta. Uvek je bilo gresaka,a bice ih i dalje. U tome je i draz fudbala na neki nacin.

Vladan R

pre 13 godina

@ Vanja LFC

Znaci igrac koji je okrenut ledjima prema lopti moze da mase rukama koliko mu je volja a jos ako je u skoku moze mozda i da je uhvati. Pogledaj malo bolje snimak, pa ces videti da ruka u trenutku suta stoji spustena pored tela, zatim je Kejhil podize i u polozaju ruke visoko iznad glave on istom UDARA loptu, a nikako lopta ne udara u ruku. Uostaom i Vidic je ledjima okrenut prema lopti.

oko sokolovo

pre 13 godina

"Posle pogledanih snimaka uverili smo se u greške sudija i naravno da žalimo zbog njih. Ali, ovo nije kraj takmičenja i svakako nije kraj fudbala", dodao je on.

Pa ja sam video i bez snimka :))))

Rupa sa sakrije

pre 13 godina

Mislim da je mnogo komplikovanija tehnologija koja prati koliko je neki igrač pretrčao metara od te koja bi se koristila za čelindž. Plus što bi se ta tehnologija koristila samo za neke veće previde kao što su golovi, penali i možda još nešto.

moglibistemalopreciznije

pre 13 godina

Zelim da skrenem paznju ljudima koji su nezadovoljni zbog toga sto Blater nije pomenuo nas, da je on izjavio da se izvinio savezima koji su mu uputili zalbe u vezi sudjenja. To su uradili Meksiko i Engleska, a mi ne.

dlagan

pre 13 godina

Zvezda imala prelepu koreografiju na tekmi protiv milana, UEFA mafios, sada trebamo na utakmici srbiji, preko celih tribina na napisemo isto i sa Fifom, i to sa Blaterovom slikom na sredini. Sram vas bilo, imajte malo casti!

PimPong

pre 13 godina

Ove greske koje su ostetile Engleze i Meksikance su mnogo gore nego ono sto se desilo na utakmici Srbija - Australija. Sudije se u ovim utakmicama nisu pridrzavale osnovnih pravila koja nisu diskutabilna - ako lopta predje gol liniju, onda je to gol. Ako je neko u ociglednom zaledju, onda je to offside.

Protiv Srbije je u pitanju bio "judgment call", sto kazu. To su one odluke koje mogu a i ne moraju da se sude. Npr., samo igranje rukom ne znaci da penal ili prekrsaj mora da se sudi. Postoje sva dodatna pitanja - da li je igrac mogao da reaguje da skloni ruku, da li je ruka u prirodnoj poziciji, itd. Po tom pitanju, mislim da su penali protiv Srbije opravdano dosudjeni, jer su i Kuzmanovic i Vidic imali mnogo vremena da reaguju na dugacke centarsuteve.

A sto se Australije tice, Cahill je ledjima bio okrenut lopti, i imao je pola metra da odreaguje. E sad, mislim da je sudija mogao da sudi penal, jer je pitanje da li je Cahill bio u prirodnoj poziciji, ali i da nije morao. Zato mislim da neko sluzbeno izvinjenje nije potrebno. Odnosno, ako bi se za to izvinili, onda bi se trebali izvinjavati Australiji zbog iskljucenja, a da ne govorim Amerima i mnogim ostalima. I meni je krivo sto sudija nije svirao penal, ali mislim da iako je nama nasa nevolja najveca, neki drugi su mnogo vise osteceni.

VanjaLFC

pre 13 godina

Nije bilo potrebe za usporeni snimak kod gola Teveza. Offside je bio toliko ocigledan. Pomocni se toliko izgubio u toj situaciji da mu je trebalo dobrih 3 sekundi da pokaze zastavicom ka centralnij liniji i krene lagano ka istoj. Oba pomocnika jednostavno nisu bila skoncentrisana dovoljno.
Sto se tice uvodjenja tehnlogije, ona se mora uvesti ali samo u par slucaja. Nesto slicno kao i u hokeju, kada lopta predje liniju pali se svetlo...znaci GOL! Druga situacija je kod postizanja golova iz nedozvoljenih situacija. Sve ostalo bi bilo cirkus. Da li je penal ili ne, da li je faul za zuti, crveni i ili mozda zeleni karton, jeli je korner ili aut....to bi upropastilo igru. Video Replay iskljucivo kod situacija kada je gol postignut a sumnja regularnosti postoji.

forza inter

pre 13 godina

Mundijal je namesten, sve sudije pomazu 'velikim' reprezentacijama. Cist primer penal Italijanima protiv Novog Zelanda i Slovaka, ofsajd Argentine protiv Meksika, Lampardov gol Nemcima, ponisten gol Amerikancima protiv Slovenije, ruka Luis Fabiana, pa sto nama nije dosudjen penal protiv kengura. Tako da, je i bolje sto nismo prosli. Holandija do pobede...

VanjaLFC

pre 13 godina

Za sve vas koji se razumete u fudbal.
Nas niko nije pokrao. Sami smo sebe izbacili.
O kakvom vi to penalu pricate? Igrac ledjima okrenut od lopte jos u skoku a uz to jos metar, metar i po udaljen od igraca. Ne postoji sudija na svetu koji bi to sankcionisao penalom...
Pardon, kad se igra na JNA ili Marakani sve je moguce.

Andrej

pre 13 godina

Neka je sramota starog prevaranta Sepa Blatera. Sta znaci izvinjenje ,ko ce nadoknaditi trud fudbalerima i njihovim organizacijama , na kraju i finansijski gubitak posle izbacivanja sa sampionata nakon grubih i ociglednih previda sudijske i Fifine mafije.
Zasto se stari prevarant nije izvinio Srbima zbog nedosudjenog penala protiv Australije i direktnog izbacivanja sa sampionata. Zato sto bi na taj nacin bio ugrozen plasman vec "projektovanih" reprezentacija.
Dobar dio krivice snosi Karadjic zbog toga sto nije ulozio ostar protest na nacin sudjenja.Englezi i Meksikanci su to uradili.
Jednom recju "bruka od sampionata" u reziji FIFE.

gagrica

pre 13 godina

Jako puno imaju od izvinjenja gospodina Blatera...Takve greske u nokaut fazi su stvarno sramota..Ali nevidim da se gospodin Blater setio i naseg fudbalskog saveza i reprezentacije kojima je presudio isti onaj Larionda kao i Englezima....Ipak smo mi niko i nista za njih...

string

pre 13 godina

Zamisli odes na bankomat, ubacis karticu da podignes novac, a aparat ti je zadrzi, odes u banku da se zalis a oni ti uruce izvinjenje ne vrativsi ti karticu nazad , ali ti dodaju da ce se te stvari i dalje desavati i da to svakako nije kraj bankarstva...

Nenad

pre 13 godina

Pa mogao je i nama da se izvini zbog gresaka na utakmici protiv Australije (crveni karton i penal). I ne bi trebalo da razni indijanci sude takvo veliko takmicenje.

mile

pre 13 godina

Nemojte se samo izvinjavati nego uradite nešto konkretno po tom pitanju. Uvedite sudiju koji će svaku sumnjivu situaciju posmatrati na monitoru i dojavljivati glavnom sudiji da li je lopta prešla gol liniju ili nije, da li je ofsajd ili nije, da li je igrano rukom ili nije, itd. Isključite mogućnost pravljenja ovakvih grešaka. Koritite tehnologiju za sve i svašta, samo ne za ono što bi trebalo, podsećate me na državnu administraciju...

Vladimir

pre 13 godina

A nas ko j###?

Ne kukam na to što smo ispali, imali smo mi svoje šanse mnogo pre 92. minuta meča sa Australijom, ali da smo direktno i drastično oštećeni - jesmo.

Mirko

pre 13 godina

Trebao si o tome da razmisljas kada su tvoje sudije dosudile penal za Talijane u Nemackoj 2006, protiv Australije! Faulirao ga okrenut ledjima!!!
Sada si dosadan, kao afrički svrab, od kojeg nema leka.
Sudjenje je odraz organizacije koju ti vodis!

Mare

pre 13 godina

ovo nije fer a nama zbog penala koji nije bio sudjen?
sudije uniste neciji trud iz kvalifikacija..treba dva celendza za poluvreme kao na tenisu isti sistem ...dokle vise ovako?? :S

wroom1975

pre 13 godina

A ko ce nama da se izvini za NEDOSUDJENI penal, u nasu korist, protiv Australije...? Penal koji bi nas mozda odveo u osminu finala.
Nebi me cudilo da se FIFA izvini i Nemackoj, za poraz protiv Srbije!

Rade

pre 13 godina

Da li je izbor sudija bio pravi, ili se biralo po imenima. Nemoguce da na planeti nema mladih, dobrih sudija, ali, verovatno, nisu miljenici Fife. Neke odluke mi lice na namerne. Nemoguce je ne videti neke greske koje su se desile. Sramota.

Пеки

pre 13 godina

"Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija."

Али бре, па кад ћете веш једном да схватите да МОРА да се увеке поновљени снимак. Мора.

TheObradovic

pre 13 godina

Golume,mogao si i nas da se setis! Pa,Lariondino posrtanje nije, koliko se ja secam, pocelo od Engleza.
Licemerno? Malo je reci...

slepkodociju

pre 13 godina

Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija.


Ili ih vodite kod ocnog lekara ili im proverite poresku prijavu.

Lu

pre 13 godina

Ajde Blateru,vidi,leba ti,pa donesi neku pametnu odluku povodom "neverovatnih" gresaka sudija,zbog kojih se svakom ljubitelju fudbala dize kosa na glavi!Nemoj se samo izvinjavati posle svakog prvenstva,nego uradi nesto konkretno,jer si ti,licno,barijera koja ne dozvoljava pregledavanje snimka!Da je toga bilo parovi osmine i cetvrtine finala bi bili "malo" drugaciji...

string

pre 13 godina

Zamisli odes na bankomat, ubacis karticu da podignes novac, a aparat ti je zadrzi, odes u banku da se zalis a oni ti uruce izvinjenje ne vrativsi ti karticu nazad , ali ti dodaju da ce se te stvari i dalje desavati i da to svakako nije kraj bankarstva...

TheObradovic

pre 13 godina

Golume,mogao si i nas da se setis! Pa,Lariondino posrtanje nije, koliko se ja secam, pocelo od Engleza.
Licemerno? Malo je reci...

gagrica

pre 13 godina

Jako puno imaju od izvinjenja gospodina Blatera...Takve greske u nokaut fazi su stvarno sramota..Ali nevidim da se gospodin Blater setio i naseg fudbalskog saveza i reprezentacije kojima je presudio isti onaj Larionda kao i Englezima....Ipak smo mi niko i nista za njih...

Vladimir

pre 13 godina

A nas ko j###?

Ne kukam na to što smo ispali, imali smo mi svoje šanse mnogo pre 92. minuta meča sa Australijom, ali da smo direktno i drastično oštećeni - jesmo.

wroom1975

pre 13 godina

A ko ce nama da se izvini za NEDOSUDJENI penal, u nasu korist, protiv Australije...? Penal koji bi nas mozda odveo u osminu finala.
Nebi me cudilo da se FIFA izvini i Nemackoj, za poraz protiv Srbije!

slepkodociju

pre 13 godina

Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija.


Ili ih vodite kod ocnog lekara ili im proverite poresku prijavu.

Пеки

pre 13 godina

"Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija."

Али бре, па кад ћете веш једном да схватите да МОРА да се увеке поновљени снимак. Мора.

Mirko

pre 13 godina

Trebao si o tome da razmisljas kada su tvoje sudije dosudile penal za Talijane u Nemackoj 2006, protiv Australije! Faulirao ga okrenut ledjima!!!
Sada si dosadan, kao afrički svrab, od kojeg nema leka.
Sudjenje je odraz organizacije koju ti vodis!

Lu

pre 13 godina

Ajde Blateru,vidi,leba ti,pa donesi neku pametnu odluku povodom "neverovatnih" gresaka sudija,zbog kojih se svakom ljubitelju fudbala dize kosa na glavi!Nemoj se samo izvinjavati posle svakog prvenstva,nego uradi nesto konkretno,jer si ti,licno,barijera koja ne dozvoljava pregledavanje snimka!Da je toga bilo parovi osmine i cetvrtine finala bi bili "malo" drugaciji...

mile

pre 13 godina

Nemojte se samo izvinjavati nego uradite nešto konkretno po tom pitanju. Uvedite sudiju koji će svaku sumnjivu situaciju posmatrati na monitoru i dojavljivati glavnom sudiji da li je lopta prešla gol liniju ili nije, da li je ofsajd ili nije, da li je igrano rukom ili nije, itd. Isključite mogućnost pravljenja ovakvih grešaka. Koritite tehnologiju za sve i svašta, samo ne za ono što bi trebalo, podsećate me na državnu administraciju...

Andrej

pre 13 godina

Neka je sramota starog prevaranta Sepa Blatera. Sta znaci izvinjenje ,ko ce nadoknaditi trud fudbalerima i njihovim organizacijama , na kraju i finansijski gubitak posle izbacivanja sa sampionata nakon grubih i ociglednih previda sudijske i Fifine mafije.
Zasto se stari prevarant nije izvinio Srbima zbog nedosudjenog penala protiv Australije i direktnog izbacivanja sa sampionata. Zato sto bi na taj nacin bio ugrozen plasman vec "projektovanih" reprezentacija.
Dobar dio krivice snosi Karadjic zbog toga sto nije ulozio ostar protest na nacin sudjenja.Englezi i Meksikanci su to uradili.
Jednom recju "bruka od sampionata" u reziji FIFE.

Mare

pre 13 godina

ovo nije fer a nama zbog penala koji nije bio sudjen?
sudije uniste neciji trud iz kvalifikacija..treba dva celendza za poluvreme kao na tenisu isti sistem ...dokle vise ovako?? :S

Rade

pre 13 godina

Da li je izbor sudija bio pravi, ili se biralo po imenima. Nemoguce da na planeti nema mladih, dobrih sudija, ali, verovatno, nisu miljenici Fife. Neke odluke mi lice na namerne. Nemoguce je ne videti neke greske koje su se desile. Sramota.

Nenad

pre 13 godina

Pa mogao je i nama da se izvini zbog gresaka na utakmici protiv Australije (crveni karton i penal). I ne bi trebalo da razni indijanci sude takvo veliko takmicenje.

VanjaLFC

pre 13 godina

Za sve vas koji se razumete u fudbal.
Nas niko nije pokrao. Sami smo sebe izbacili.
O kakvom vi to penalu pricate? Igrac ledjima okrenut od lopte jos u skoku a uz to jos metar, metar i po udaljen od igraca. Ne postoji sudija na svetu koji bi to sankcionisao penalom...
Pardon, kad se igra na JNA ili Marakani sve je moguce.

PimPong

pre 13 godina

Ove greske koje su ostetile Engleze i Meksikance su mnogo gore nego ono sto se desilo na utakmici Srbija - Australija. Sudije se u ovim utakmicama nisu pridrzavale osnovnih pravila koja nisu diskutabilna - ako lopta predje gol liniju, onda je to gol. Ako je neko u ociglednom zaledju, onda je to offside.

Protiv Srbije je u pitanju bio "judgment call", sto kazu. To su one odluke koje mogu a i ne moraju da se sude. Npr., samo igranje rukom ne znaci da penal ili prekrsaj mora da se sudi. Postoje sva dodatna pitanja - da li je igrac mogao da reaguje da skloni ruku, da li je ruka u prirodnoj poziciji, itd. Po tom pitanju, mislim da su penali protiv Srbije opravdano dosudjeni, jer su i Kuzmanovic i Vidic imali mnogo vremena da reaguju na dugacke centarsuteve.

A sto se Australije tice, Cahill je ledjima bio okrenut lopti, i imao je pola metra da odreaguje. E sad, mislim da je sudija mogao da sudi penal, jer je pitanje da li je Cahill bio u prirodnoj poziciji, ali i da nije morao. Zato mislim da neko sluzbeno izvinjenje nije potrebno. Odnosno, ako bi se za to izvinili, onda bi se trebali izvinjavati Australiji zbog iskljucenja, a da ne govorim Amerima i mnogim ostalima. I meni je krivo sto sudija nije svirao penal, ali mislim da iako je nama nasa nevolja najveca, neki drugi su mnogo vise osteceni.

moglibistemalopreciznije

pre 13 godina

Zelim da skrenem paznju ljudima koji su nezadovoljni zbog toga sto Blater nije pomenuo nas, da je on izjavio da se izvinio savezima koji su mu uputili zalbe u vezi sudjenja. To su uradili Meksiko i Engleska, a mi ne.

dlagan

pre 13 godina

Zvezda imala prelepu koreografiju na tekmi protiv milana, UEFA mafios, sada trebamo na utakmici srbiji, preko celih tribina na napisemo isto i sa Fifom, i to sa Blaterovom slikom na sredini. Sram vas bilo, imajte malo casti!

VanjaLFC

pre 13 godina

Nije bilo potrebe za usporeni snimak kod gola Teveza. Offside je bio toliko ocigledan. Pomocni se toliko izgubio u toj situaciji da mu je trebalo dobrih 3 sekundi da pokaze zastavicom ka centralnij liniji i krene lagano ka istoj. Oba pomocnika jednostavno nisu bila skoncentrisana dovoljno.
Sto se tice uvodjenja tehnlogije, ona se mora uvesti ali samo u par slucaja. Nesto slicno kao i u hokeju, kada lopta predje liniju pali se svetlo...znaci GOL! Druga situacija je kod postizanja golova iz nedozvoljenih situacija. Sve ostalo bi bilo cirkus. Da li je penal ili ne, da li je faul za zuti, crveni i ili mozda zeleni karton, jeli je korner ili aut....to bi upropastilo igru. Video Replay iskljucivo kod situacija kada je gol postignut a sumnja regularnosti postoji.

forza inter

pre 13 godina

Mundijal je namesten, sve sudije pomazu 'velikim' reprezentacijama. Cist primer penal Italijanima protiv Novog Zelanda i Slovaka, ofsajd Argentine protiv Meksika, Lampardov gol Nemcima, ponisten gol Amerikancima protiv Slovenije, ruka Luis Fabiana, pa sto nama nije dosudjen penal protiv kengura. Tako da, je i bolje sto nismo prosli. Holandija do pobede...

oko sokolovo

pre 13 godina

"Posle pogledanih snimaka uverili smo se u greške sudija i naravno da žalimo zbog njih. Ali, ovo nije kraj takmičenja i svakako nije kraj fudbala", dodao je on.

Pa ja sam video i bez snimka :))))

Timor

pre 13 godina

FIFA neće dozvoliti uvođenje tehnologije u fudbal do kraja sveta i veka. Jasno je da je u pitanju mafijaška organizacija koja režira mnogo toga kada su u putanju svetska prvenstva. Od kvalifikacija (Hanry), pa do najsvežijih primera sa prvenstva. FIFA vodi politiku na svakom meču, zna se da će se nekome pomagati, a nekome odmagati. Uvođenje dva challange-a po poluvremenu za svakog trenera bi učinilo da na sledećem SP vidimo polufinale Slovačka- Čile, ili nešto slično. Naravno, mafijašima to ne treba, pa ćemo challange i pravedne odluke gledati u NFL-u i u tenisu, a ne u fudbalu. Sve priče o "gubljenju duha fudbalske igre" uvođenjem tehnologije su maska za perfidno režiranje u kvalifikacijama i tokom prvenstva.

Rupa sa sakrije

pre 13 godina

Mislim da je mnogo komplikovanija tehnologija koja prati koliko je neki igrač pretrčao metara od te koja bi se koristila za čelindž. Plus što bi se ta tehnologija koristila samo za neke veće previde kao što su golovi, penali i možda još nešto.

Vladan R

pre 13 godina

@ Vanja LFC

Znaci igrac koji je okrenut ledjima prema lopti moze da mase rukama koliko mu je volja a jos ako je u skoku moze mozda i da je uhvati. Pogledaj malo bolje snimak, pa ces videti da ruka u trenutku suta stoji spustena pored tela, zatim je Kejhil podize i u polozaju ruke visoko iznad glave on istom UDARA loptu, a nikako lopta ne udara u ruku. Uostaom i Vidic je ledjima okrenut prema lopti.

ivannnnn

pre 13 godina

Ja mislim da gospodin Blater je u pravu. Moze neko da prica sta hoce,on je gospodin covek,koji fudbal unapredjuje iz godine u godinu. Da nije FIFE ne bi bilo mundijala,a FIFA je zasluzna sto sada ceo svet igra fudbal kvalitetno. Ona pomaze domacim fudbalskim savezima. Ja cenim FIFU, i verujem joj.
Koliko znam svake godine je fudbal sve kvalitetniiji i bolji. To ipak najvise zavisi i od coveka koji je na vrhu FIFA. Mi smo navikli da svako ko ima direktorsku funkciju hoce da ukrade nesto i prisvoji,da unazadi. Tako to ne funkcionise u normalnom svetu. Ljudi svoj posao rade najbolje sto mogu,i sa velikom odgovornoscu.
Sudije su pogresile,pa sta. Uvek je bilo gresaka,a bice ih i dalje. U tome je i draz fudbala na neki nacin.

ivannnnn

pre 13 godina

Ja mislim da gospodin Blater je u pravu. Moze neko da prica sta hoce,on je gospodin covek,koji fudbal unapredjuje iz godine u godinu. Da nije FIFE ne bi bilo mundijala,a FIFA je zasluzna sto sada ceo svet igra fudbal kvalitetno. Ona pomaze domacim fudbalskim savezima. Ja cenim FIFU, i verujem joj.
Koliko znam svake godine je fudbal sve kvalitetniiji i bolji. To ipak najvise zavisi i od coveka koji je na vrhu FIFA. Mi smo navikli da svako ko ima direktorsku funkciju hoce da ukrade nesto i prisvoji,da unazadi. Tako to ne funkcionise u normalnom svetu. Ljudi svoj posao rade najbolje sto mogu,i sa velikom odgovornoscu.
Sudije su pogresile,pa sta. Uvek je bilo gresaka,a bice ih i dalje. U tome je i draz fudbala na neki nacin.

forza inter

pre 13 godina

Mundijal je namesten, sve sudije pomazu 'velikim' reprezentacijama. Cist primer penal Italijanima protiv Novog Zelanda i Slovaka, ofsajd Argentine protiv Meksika, Lampardov gol Nemcima, ponisten gol Amerikancima protiv Slovenije, ruka Luis Fabiana, pa sto nama nije dosudjen penal protiv kengura. Tako da, je i bolje sto nismo prosli. Holandija do pobede...

wroom1975

pre 13 godina

A ko ce nama da se izvini za NEDOSUDJENI penal, u nasu korist, protiv Australije...? Penal koji bi nas mozda odveo u osminu finala.
Nebi me cudilo da se FIFA izvini i Nemackoj, za poraz protiv Srbije!

Mare

pre 13 godina

ovo nije fer a nama zbog penala koji nije bio sudjen?
sudije uniste neciji trud iz kvalifikacija..treba dva celendza za poluvreme kao na tenisu isti sistem ...dokle vise ovako?? :S

VanjaLFC

pre 13 godina

Za sve vas koji se razumete u fudbal.
Nas niko nije pokrao. Sami smo sebe izbacili.
O kakvom vi to penalu pricate? Igrac ledjima okrenut od lopte jos u skoku a uz to jos metar, metar i po udaljen od igraca. Ne postoji sudija na svetu koji bi to sankcionisao penalom...
Pardon, kad se igra na JNA ili Marakani sve je moguce.

Vladimir

pre 13 godina

A nas ko j###?

Ne kukam na to što smo ispali, imali smo mi svoje šanse mnogo pre 92. minuta meča sa Australijom, ali da smo direktno i drastično oštećeni - jesmo.

Nenad

pre 13 godina

Pa mogao je i nama da se izvini zbog gresaka na utakmici protiv Australije (crveni karton i penal). I ne bi trebalo da razni indijanci sude takvo veliko takmicenje.

TheObradovic

pre 13 godina

Golume,mogao si i nas da se setis! Pa,Lariondino posrtanje nije, koliko se ja secam, pocelo od Engleza.
Licemerno? Malo je reci...

Andrej

pre 13 godina

Neka je sramota starog prevaranta Sepa Blatera. Sta znaci izvinjenje ,ko ce nadoknaditi trud fudbalerima i njihovim organizacijama , na kraju i finansijski gubitak posle izbacivanja sa sampionata nakon grubih i ociglednih previda sudijske i Fifine mafije.
Zasto se stari prevarant nije izvinio Srbima zbog nedosudjenog penala protiv Australije i direktnog izbacivanja sa sampionata. Zato sto bi na taj nacin bio ugrozen plasman vec "projektovanih" reprezentacija.
Dobar dio krivice snosi Karadjic zbog toga sto nije ulozio ostar protest na nacin sudjenja.Englezi i Meksikanci su to uradili.
Jednom recju "bruka od sampionata" u reziji FIFE.

gagrica

pre 13 godina

Jako puno imaju od izvinjenja gospodina Blatera...Takve greske u nokaut fazi su stvarno sramota..Ali nevidim da se gospodin Blater setio i naseg fudbalskog saveza i reprezentacije kojima je presudio isti onaj Larionda kao i Englezima....Ipak smo mi niko i nista za njih...

PimPong

pre 13 godina

Ove greske koje su ostetile Engleze i Meksikance su mnogo gore nego ono sto se desilo na utakmici Srbija - Australija. Sudije se u ovim utakmicama nisu pridrzavale osnovnih pravila koja nisu diskutabilna - ako lopta predje gol liniju, onda je to gol. Ako je neko u ociglednom zaledju, onda je to offside.

Protiv Srbije je u pitanju bio "judgment call", sto kazu. To su one odluke koje mogu a i ne moraju da se sude. Npr., samo igranje rukom ne znaci da penal ili prekrsaj mora da se sudi. Postoje sva dodatna pitanja - da li je igrac mogao da reaguje da skloni ruku, da li je ruka u prirodnoj poziciji, itd. Po tom pitanju, mislim da su penali protiv Srbije opravdano dosudjeni, jer su i Kuzmanovic i Vidic imali mnogo vremena da reaguju na dugacke centarsuteve.

A sto se Australije tice, Cahill je ledjima bio okrenut lopti, i imao je pola metra da odreaguje. E sad, mislim da je sudija mogao da sudi penal, jer je pitanje da li je Cahill bio u prirodnoj poziciji, ali i da nije morao. Zato mislim da neko sluzbeno izvinjenje nije potrebno. Odnosno, ako bi se za to izvinili, onda bi se trebali izvinjavati Australiji zbog iskljucenja, a da ne govorim Amerima i mnogim ostalima. I meni je krivo sto sudija nije svirao penal, ali mislim da iako je nama nasa nevolja najveca, neki drugi su mnogo vise osteceni.

Lu

pre 13 godina

Ajde Blateru,vidi,leba ti,pa donesi neku pametnu odluku povodom "neverovatnih" gresaka sudija,zbog kojih se svakom ljubitelju fudbala dize kosa na glavi!Nemoj se samo izvinjavati posle svakog prvenstva,nego uradi nesto konkretno,jer si ti,licno,barijera koja ne dozvoljava pregledavanje snimka!Da je toga bilo parovi osmine i cetvrtine finala bi bili "malo" drugaciji...

string

pre 13 godina

Zamisli odes na bankomat, ubacis karticu da podignes novac, a aparat ti je zadrzi, odes u banku da se zalis a oni ti uruce izvinjenje ne vrativsi ti karticu nazad , ali ti dodaju da ce se te stvari i dalje desavati i da to svakako nije kraj bankarstva...

Vladan R

pre 13 godina

@ Vanja LFC

Znaci igrac koji je okrenut ledjima prema lopti moze da mase rukama koliko mu je volja a jos ako je u skoku moze mozda i da je uhvati. Pogledaj malo bolje snimak, pa ces videti da ruka u trenutku suta stoji spustena pored tela, zatim je Kejhil podize i u polozaju ruke visoko iznad glave on istom UDARA loptu, a nikako lopta ne udara u ruku. Uostaom i Vidic je ledjima okrenut prema lopti.

Пеки

pre 13 godina

"Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija."

Али бре, па кад ћете веш једном да схватите да МОРА да се увеке поновљени снимак. Мора.

mile

pre 13 godina

Nemojte se samo izvinjavati nego uradite nešto konkretno po tom pitanju. Uvedite sudiju koji će svaku sumnjivu situaciju posmatrati na monitoru i dojavljivati glavnom sudiji da li je lopta prešla gol liniju ili nije, da li je ofsajd ili nije, da li je igrano rukom ili nije, itd. Isključite mogućnost pravljenja ovakvih grešaka. Koritite tehnologiju za sve i svašta, samo ne za ono što bi trebalo, podsećate me na državnu administraciju...

Rade

pre 13 godina

Da li je izbor sudija bio pravi, ili se biralo po imenima. Nemoguce da na planeti nema mladih, dobrih sudija, ali, verovatno, nisu miljenici Fife. Neke odluke mi lice na namerne. Nemoguce je ne videti neke greske koje su se desile. Sramota.

Mirko

pre 13 godina

Trebao si o tome da razmisljas kada su tvoje sudije dosudile penal za Talijane u Nemackoj 2006, protiv Australije! Faulirao ga okrenut ledjima!!!
Sada si dosadan, kao afrički svrab, od kojeg nema leka.
Sudjenje je odraz organizacije koju ti vodis!

VanjaLFC

pre 13 godina

Nije bilo potrebe za usporeni snimak kod gola Teveza. Offside je bio toliko ocigledan. Pomocni se toliko izgubio u toj situaciji da mu je trebalo dobrih 3 sekundi da pokaze zastavicom ka centralnij liniji i krene lagano ka istoj. Oba pomocnika jednostavno nisu bila skoncentrisana dovoljno.
Sto se tice uvodjenja tehnlogije, ona se mora uvesti ali samo u par slucaja. Nesto slicno kao i u hokeju, kada lopta predje liniju pali se svetlo...znaci GOL! Druga situacija je kod postizanja golova iz nedozvoljenih situacija. Sve ostalo bi bilo cirkus. Da li je penal ili ne, da li je faul za zuti, crveni i ili mozda zeleni karton, jeli je korner ili aut....to bi upropastilo igru. Video Replay iskljucivo kod situacija kada je gol postignut a sumnja regularnosti postoji.

moglibistemalopreciznije

pre 13 godina

Zelim da skrenem paznju ljudima koji su nezadovoljni zbog toga sto Blater nije pomenuo nas, da je on izjavio da se izvinio savezima koji su mu uputili zalbe u vezi sudjenja. To su uradili Meksiko i Engleska, a mi ne.

dlagan

pre 13 godina

Zvezda imala prelepu koreografiju na tekmi protiv milana, UEFA mafios, sada trebamo na utakmici srbiji, preko celih tribina na napisemo isto i sa Fifom, i to sa Blaterovom slikom na sredini. Sram vas bilo, imajte malo casti!

slepkodociju

pre 13 godina

Najavljeno je i da će FIFA modernizovati programe za trening sudija.


Ili ih vodite kod ocnog lekara ili im proverite poresku prijavu.

Rupa sa sakrije

pre 13 godina

Mislim da je mnogo komplikovanija tehnologija koja prati koliko je neki igrač pretrčao metara od te koja bi se koristila za čelindž. Plus što bi se ta tehnologija koristila samo za neke veće previde kao što su golovi, penali i možda još nešto.

oko sokolovo

pre 13 godina

"Posle pogledanih snimaka uverili smo se u greške sudija i naravno da žalimo zbog njih. Ali, ovo nije kraj takmičenja i svakako nije kraj fudbala", dodao je on.

Pa ja sam video i bez snimka :))))

Timor

pre 13 godina

FIFA neće dozvoliti uvođenje tehnologije u fudbal do kraja sveta i veka. Jasno je da je u pitanju mafijaška organizacija koja režira mnogo toga kada su u putanju svetska prvenstva. Od kvalifikacija (Hanry), pa do najsvežijih primera sa prvenstva. FIFA vodi politiku na svakom meču, zna se da će se nekome pomagati, a nekome odmagati. Uvođenje dva challange-a po poluvremenu za svakog trenera bi učinilo da na sledećem SP vidimo polufinale Slovačka- Čile, ili nešto slično. Naravno, mafijašima to ne treba, pa ćemo challange i pravedne odluke gledati u NFL-u i u tenisu, a ne u fudbalu. Sve priče o "gubljenju duha fudbalske igre" uvođenjem tehnologije su maska za perfidno režiranje u kvalifikacijama i tokom prvenstva.