Fudbal 92

Sreda, 16.06.2010.

16:39

Nemci žele da zaustave Žigića

Fudbalska reprezentacija Nemačke radi na pronalaženju načina da izoluje Nikolu Žigića i spreči ga da dodaje lopte saigračima u meču sa Srbijom.

Nemci žele da zaustave Žigiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Milan Dudić

pre 13 godina

Ni Zigica ni Milijasa ne treba da zaustave, posto se oni nigde i ne krecu. Za razliku od Pantelica koji se krece, samo ne zna gde je krenuo. Covek ima cak 6 golova za reprezentaciju na samo 33 utakmice. A on i gore pomenuti su ''izneli kvalifikacije''. Jadno je koliko je ovaj narod glup i koliko mu je lako uvrteti u glavu da su to zvezdine zvezde tima. Treba samo par kvazi novinara, bivsih igraca i kvazi strucnjaka da dovoljno puta kazu da su oni dobri i da bolje nemamo, i svi ce im poverovati. Najgore je sto su ti jadnici najzvucnija imena koja treba da budu uzor narastajima. Jad i beda...

goxy

pre 13 godina

Zašto mi uvek ponavljamo greške. petković je hteo "da ispuštuje" igrače koji su "izgurali" kvalifikacije: Savu Miloševića, Krstajića,... Žigić je sedeo na klupi i izgubili smo glatko od Holandije i Argentine. po rečima Antića ovih 11 se kroz kvalifikacije izborilo za status. Ali nije isto dobiti Austriju i Rumuniju u raspadu, i tuću Ganu i Nemce. Sem toga Gana je igrala bez dva najjača vezna igrača Esijena i Muntarija. Znači treba da igraju najspremniji i taktički najbolji spram datog protivnika. spori Milijaš sigurno nije rešenje za Ganu a ni za Nemce. BOJIMSE DA JE KASNO ZA IZMENE: Kačar, Tošić. Bilo bi hrabro, po meni i dobro da Mrdja dobije šansu. Mi posle Žigića i Pante, koji prevaljuju 30.god osim Lazovića nemamo špic igrača. A do Aleksića ili nekog trećeg ćemo se načekati. Treba misliti i na budućnost i realnost. A Mrdja je naša realnost.

pablito

pre 13 godina

@pravi - nepravi

Ako su svi ovi komentari "otvaranje očiju" onda ni ja nisam "pravi" Srbin. Ja ovde vidim samo pljuvanje i lečenje frustracija iz sopstvenih života.

realist

pre 13 godina

Ma za Zigica ne treba da brinu,on ce da se sam saplice na loptu, a glava ga ne sluzi bas najbolje. Drugi promasaj je ovaj Pantelic koji igra kao balerina i koji nesme da udje u nijedan duel a uz to nezna da da gol. Izem ti igraca koji igra spica i koji na 20 utakmica postigne 1 gol. Dok ne zaigraju Danko Lazovic i Tosic od pocetka utakmice nema nam bolje igre i pukli smo protiv Nemaca.

Nenad

pre 13 godina

Sve mogu da razumem ali ne i da neko vise voli druge nego svoje... Zato protiv Nemaca svi pod jedan barjak i u napad do zadnjeg. SRBI JURIS!!!

ForeverSRB

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovakve komentare!Pitam se,da li ste vi uopste Srbi?
(shone0709, 16. jun 2010 18:05)
… ___…__

Ne nisam, na sreću, mada mi ne smetaju oni koji jesu!
Kad je riječ o komentarima, nebi se trebalo čuditi i snebivati, jer
određena igra i određeni rezultat zahtjevaju određeni komentar.
Ništa novo, ništa čudno, čist normalno!
(Tipolir, 16. jun 2010 20:11)

Ako nisi SRBIN, onda si sigurno neki komplex sa zapada Balkana.. :D :)))))

Ma, Nemci, ili pustite tri gola, il' vam opet shaljemo Prleta i Tihog.. xD :D

Milosh2107

pre 13 godina

ne razumem vas,kazete da su pantelic i zigic odigrali lose...pa to su napadaic,njima neko treba da doda loptu,krasic i jovanovic se nisu videli,a stankovic,ja nisam siguran ni da je bio na terenu,o milijasu da ne govorim... najbolje bi bilo kada bi pantelic i zigic otisli do stojkovica,uzeli loptu,pretrcali ceo teren i dali gol.....u stvari,ne,tada biste rekli da treba da greju klupu jer su sebicni i nece da dodaju loptu..

Delija iz Hamburga

pre 13 godina

Ako je Antic pametan covek, pusti ce Lazovica i Mrdju umesto Zigica i Pantelica a u sredini Kacara umesto one rupe Kuzmanovica ili (jos goreg) Milijasa.

Buterkenjo

pre 13 godina

Ovo nije vise nego Nemacka obmana za Srpsku javnost i selektora, gde javno priznaju da je najnestabilniji napadac nase reprezentacije najveca pretnja za nas.
Vise se boje Mrdje, Lazovica i Tosica koji greju klupu nego ove dvojice slepaca, pa zele da im se veruje da pretnja dolazi od nekog Zigica ?!! Podsetimo se da je Tosic izvukao Keln iz opasne zone nadigravsi Podolskog... Da je Lazovic adaptiran na novu ulogu, a da Mrdja kao neznanica i misterija za njih sa voljom da se pokaze ko je i sta je veca opasnost od gore napomenutih standardnih napadaca...
Svabe su trenirale danima u odbrani kako da slome visoke igrace i da im stvore otpor, najgore po njih bi bilo Lazovic i Mrdja da izadju ..

Nenad

pre 13 godina

Antiću i vi ostali orlovi koji čitate ove vesti, pa nadam se i komentare, obratite pažnju na ovu konferenciju za štampu! Jer upravo to će se desiti! Umesto da igraju Tošić i Lazović iznenadivši Nemce, koliko - toliko, igraće Milijaš i Žigić i gledaćemo 90 minuta kako dugim loptama gađamo Žigića a njega uspešno Mecelder zatvara, pa će nam đavo biti kriv!
A Nemci su nas na vreme, lepo upozorili, i hvala im na tome!

SVI NA ZIGICA

pre 13 godina

Ljudi sta vam je ovo je fantastichno reshenje, senzacionalno otkrice Leva... Neka oni svoju odbranu koncentrisu na Zigica i tako ce da se trose oko igraca koji nista ne moze da uradi(bolje im je da ga ne cuvaju jer im je isto on je bezopasan, prim. aut POKAZAO PROTIV GANE)A onda mi probavamo nasa igra na zigica jedan, dva, tri visoka pasa, kad vidimo ga cuvaju mozda spustimo loptu NA ZEMLJU a tad mozemo nesto i da URADIMO!!!

Ko se slaze sa ovom teorijom zavere nek preporuchi :)

Radovan

pre 13 godina

Jači su. U napadu imamo ljude koji dalju jedan gol na deset utakmica u reprezentaciji, i igraju u lošoj formi. Ne bismo se trebali previše zanositi.

bagi arapin

pre 13 godina

ĐENERALE !!! Sada si ti na potezu,znaš kojih je lomio ovog proleća.Taktika dobra i da nemci neznaju gde su (samo da pitaju gdeje Drina).Gde su najslabiji ,ako se nevaram POZADINA pred golom ,kako do gola ?ne odozgo sa bokova brzo i to je to .Sa verom u tebe i u ORLOVE na pobedu.

internet selektor

pre 13 godina

Baš mi je žao Nemaca, mislim da je Žigić nezaustavljiv. :( Ako ne postigne 3 gola na ovoj utakmici, neću više ni da gledam fudbal.

Brane

pre 13 godina

SRAM VAS BILO?NAS TIM PORED PROTIVNIKA IMA I VAS ZA SUPARNIKE.U PETAK KADA POBEDIMO I TO GOLOM ZIGE ILI PANTE NEMOJTE DA SE JAVLJATE.NAPRED SRBIJO !DIJASPORA JE UZ VAS!

Milan

pre 13 godina

Kao prvo,zelim reci da je cinjenica da boljih igraca od ovih sto su tamo nemamo.Zapamtite to,vrlo prosto ,vrlo jednostavno,nemamo!!!!Kakvi god da su ,nasi su,uspeli su da se kvalifikuju da uopste ucestvuju tamo sto je obzirom na stanje u drzavi,stanje u FSS,stanje u nasim ligama,.ogroman uspeh.Ne razumem ljude koji su toliko negativni prema Zigicu,pa vi hocete da on uzme loptu na sredini terena,predribla sve,i da gol??Koliko je upotrebljivih centarsuteva dobio??Koliko dodavanja u gol priliku??Nas problem je srednji red,odnosno njegov kreativni deo,mi to nemamo,nemamo majstora fudbala da stane na loptu i poveze konce,.Antic je uspeo da napravi neki sistem igre koji nam je donosio pozitivne rezultate.Na zalost ,zbog limitiranog kvaliteta igraca,drugi sistem nema,i kad nam ne krene,ili ako nas protivnik procita,prijatelji to je to,nema bolje,

Ivica

pre 13 godina

Pre svega mislim da treba mala promena formacije i taktike. Formacija treba da bude 4-2-1-2-1, i Ziga treba da igra, kakav je takav je al on nam je jedini klasican cenatrfor(imamo i Pantelica ali od tolikog truda bez znanja nista nemoz da uradi covek). Krila Jovanovic i Krasic a iza njih treba da bude Staknkovic ili Mrdja. Dva zadja vezna trebaju da budu Milijas i Kuzmanovic. Odbrana nam je ok. Svi kukate na Milijasa ali decko nije nista lose uradio na prethodnoj tekmi, deli dobre lopte, ne trci mnogo ali trci pametno. I jos jedna stvar me mnogo nervira sto je svima nama Murinjo pokazao gde Stankovic treba da igra a mi i dalje ga stavljamo na mesto zadnjeg veznog (mislite o tome).
I pored svega opet mislim da Antic je taj koji treba da kaze ko sta treba da radi i trebamo malo vise da mu verujemo, jbg. svako od nas moze da pogresi u taktici kao protiv Gane. Verujmo Anticu ipak nas je on i doveo medju 32 najbolje reprezentacije na svetu!!!

ocekivano - ne ocekivano

pre 13 godina

Nemci provociraju i nadaju se da ce Zigic igrati kako bi nam zabili 5 komada. E sad, da li da im udovoljimo ili da im pariramo sa efektnijim timom....

Vladan R

pre 13 godina

Neverovatno koliko je mrznje iskazano prema Zigicu od kvazi navijaca i kvazi poznavalaca fudbala. Imati Zigica u timu je prednost koju na zalost pogresnom postavkom igre, slicnom onoj u prethodnim kvalifikacijama tj kfalifikacijama za EP nismno znali da iskoristimo. Koliko god da je visok i potencijalno dominantan sa dva igraca na ledjima a na trideset metara od gola on ne moze nista znacajno da uradi. Sa druge strane dupliranje Zigica otvara porostor drugom napadacu i poluspicevima Jovanovicu i Krasicu odnosno Ivanovici i Kolarovu da se ubasuju iz drugog plana i probijaju preko bokova. Tako smo igrali u poslednjim kvalifikacijama i bili efikasni. U prethodnim kao sto vec rekoh kvalifikacijama smo samo bunarili na Zigica i naravno ostali da EP gledamo kod kuce. Postavlja se pitanje zasto smo ovu utakmici za Ganom odigrali na ovaj nacin. Stoga krivac moze biti trener ako je postavio takvu igru, odnosno ako postavka igre nije bila takva krivci su igraci koji su trebali da probijaju preko bokova a to nisu radili. Sto se Zigica tice on je sam zaustavio vise protivnickih napada nego svi ostali igraci iz sredine i veznog reda(Jovanovic Krasic Pantelic Milijas Stankovic). I to je glavni razlog dominacije Gane na sredini terena. Intersuje me da li neko gleda Barsu i presing koji njihovi veznjaci i napadaci prave cim krene napad protivnicke ekipe. I za kraj, ne vidim sto je Pantelic koliko god da je nespretan, u utakmici sa Ganom bio losiji od recimo Krasica i Jovanovica. I kada smo vec kod strelaca Ronaldo koliko mi se cini dve godine nije dao gol za Portugal pa se ne postavlja pitanje njegove pozicije u timu. Slicno je i sa Fabijanom koji za brazil nije dao gol na prethodnih 7 utakmica.

Tipolir

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovakve komentare!Pitam se,da li ste vi uopste Srbi?
(shone0709, 16. jun 2010 18:05)
__________________________________

Ne nisam, na sreću, mada mi ne smetaju oni koji jesu!
Kad je riječ o komentarima, nebi se trebalo čuditi i snebivati, jer
određena igra i određeni rezultat zahtjevaju određeni komentar.
Ništa novo, ništa čudno, čist normalno!

Mrkva

pre 13 godina

Ma, još malo pa će nam najbolji strelci u rep. biti Vidić i Ivanović, toliko nam je rasan napad.
L A Z O V I Ć od početka protiv Švaba!

Johnny

pre 13 godina

To je dvostruki blef. Oni ne žele da Žigić igra, pa zato misle da mi mislimo da oni misle da Žigić nema pojma. Žigić treba igrati.

Her Zigic

pre 13 godina

"Pažljivo smo razmatrali taj deo igre Srbije. Moraćemo da osvojimo te lopte poslate Žigiću“, rekao je vezni igrač Sami Kedira"

Da i Gana je imala problema sa tim,Zigic je predstavljao neresivu enigmu za odbranu africkog predstavnika..
Vec znaju da drugacije ne mozemo da odigramo,nasi nece srljati i opet ce dugim loptama traziti Zigica cekati neko cudo.
Momci puno srece,trebace vam!

ROKI

pre 13 godina

Могуће је Немачку победити, нису они ништа специјално, али нажалост, ми за то немамо ни теоретске шансе. А Пантелић мора да игра, како би пронашао себи ангажман. Жигића не бих коментарисао. Кад га видим, окрене ми се стомак. И лаж је да он игра добро главом, он то уопште не зна, много боље игра ногом, сећате се оног топа против Роме...

flame

pre 13 godina

Svajcarci pobedise spance posle 18 utakmica, prvi put u istoriji! I to gde?! Na SP gde su spanci glavni favoriti! Pa zasto onda i mi nebismo dobili nemce! Samo treba igrati pametno i strpljivo. Verujte da nemci nisu takav bauk. Razbili su Australiju, koja je skup tromih i sporih staraca, a uz to su i 50 min igrali sa igracem manje, to niko ne pominje?! Jesu nemci dobri, ali ne i nepobedivi!

Dare

pre 13 godina

Uf koji trik. Nisam to očekivao od Švaba. Napali su nas dva dana pred tekmu, šta li će tek biti u tih 90 minuta? Nisam baš 100 posto siguran, ali na osnovu pročitanog, njima odgovara da Žiga započne utakmicu. Slično je radio i Rajevac. Žigića treba uvesti u igru u toku drugog poluvremena, svojevremeno je to bio najjači Petkovićev dzoker u kvalifikacijama za SP u Nemačkoj. Žiga je u Španiji ušao u drugom pol. kada smo gubili sa golom razlike, asistirao... ne sećam se kome i izjednačili smo. Svakako bi nam bio zlatna rezerva jer bi tada bio svež i mogao da se vraća u odbranu i radi ofanzivne zadatke kao što je radio protiv Gane, pa neće mu spasti kruna sa glave da bude rezevra. Za startera uzeti Lazovića, čovek je već osetio SP, inače probio je par puta i asistirao, samo mu treba reći da se kontroliše, i na taj način ćemo koliko toliko iznenaditi Nemce.

Paks

pre 13 godina

Ok sa svima sa slazem da su Milijas i Pantelic beskorisni ali ne mogu sa tim da je Zigic drvo. Covek koji je gotovo u svakoj utakmicu koju je odigrao za Valensiju dao gol. Mnogi su zaboravili Zigicevu igru iz kvalifikacija i koliko on znaci timu kad odvlaci u prekidima po dva igraca. Takodje pravi ogroman visak svojom snagom i bukvalno otvara prostor igracima na boku da protrcavaju i zabijaju golove kao u malom fudbalu. Ima jak sut, povratni pas, perfektno gradjenje i dobro udara glavom. Jedina mana je njegova sporost. Slazem se da je danas bitna brzina ali mnogi napadaci u svetu nemaju ni pola ovih sposobnosti. Tako da pricati o Zigicu kao o nekom Wasingtonu ili o nekom beskorisnom drvetu je u najmanju ruku toliko glupo da samo neko ko pojma nema o fudbalu to moze reci. Udarna igla Cheske reprezentacije godinama je bio Koler i on njima nije bio drvo. Mnogi su zaboravili neke stvari ili se prave da jesu a znaju da bi u napadu tek bili beskorisni da nema ovog gorostasa. Mi nemamo extra pravog napadaca ali je Zigic jedini kvalitetni kojeg imamo. Pa neka proba Antic sa usamljenim Lazovicem u spicu pa tek ce onda da vidite koliko smo bezopasni. Antic je samo trebao da promeni koncepciju igre koja bi se zasnivala na nasem jakom veznom redu. Stankovic, Kacar, Kuzmanovic, Krasic i Jovanovic a u napadu usamljen Zigic. To je trebao da stavi protiv trkaca iz Gane a ne Milijasa i Pantelica. Takodje Lazovic je mnogo bolji u tandemu sa Zigicem i trebalo je to forsirati. Snagu i brzinu.

diego

pre 13 godina

al nas loze ovi nasi...sad ja kao treba da pomislim da cemo se mi biriti i da cemo imati neke sanse...ej ljudi, razbice nas! to govorim jer sam igramo jako lose, bezidejno, bezvoljno, premoreno itd.

vampirbg

pre 13 godina

Kod Zigica ne moraju da se plase da ce on da doda nekome... Mozda slucajno ako se odbije na pravu stranu... Ali da ustopuje, nanisani i doda kome je hteo to ce tesko... Glavom je druga prica, ali se za nogu ne zna koja je losija...

Nikola

pre 13 godina

Vi ste ljudi smesni kao i Antic pa nije Zigic kriv sto smo mi nemocni, Gana je postavila odbranu na 30 metara od gola vec je to dosta od Zigica. Znaci taktika je napravljena prema njemu, a to sto nasa dva najbolja igraca Krasic i Jovanovic nisu znali da iskoriste i probijanjem utrce iza ledja odbrani nije kriv Zigic. On je dovoljno uradio samim prisustvom na terenu ostali su trebali da obave svoj posao najpre Pantelic.

Serbinum

pre 13 godina

Mrđa i Danko su bolji.Umjesto Milijaša ,Tošić ili Kuzman(prije Tošić jer jedini može probiti).Nazad je sve OK,Bane može više ići napred(kao što radi i u Čelziju),a ako bude loš rezultat i Obradović če uči umjesto Kolarova,jer je dosta ofanzivniji i ima "pametne lopte".Mislim da sudije neće suditi naskakivanja Metlezakera na Žigu jer su Njemci institucija.Sta god da urade biće dobro i treba podržati Antaru i ovu ekipu jer smo ponovo "nešto" u fudbalu(previše je bilo euforije oko tih momaka).Poraz od Gane je stvarno nesretan(dobićemo Ozije sigurno)i to će najvjerovatnije biti ključ našeg neprolaska u 2.krug.Ja bi samo bio presretan da ginu za dres na terenu kao što nam rade komše Hrvati,pa kud puklo da puklo.

pivljanin

pre 13 godina

Nije mi jasno zašto većina vas uopšte navija za reprezentaciju Srbije kad je toliko mrzite. Nije Žigić zaslužio ovakve patološke izlive mržnje ma kako igrao.
Setite se šta ste sve u Poljskoj pisali o Bjelici, Peroviću i Teodosiću. Posle ste promenili ploču. Ne znam kako vas nije sramota.

NAPRED ANTIČU, NAPRED SERBIJO.

Peca

pre 13 godina

Pa Zigicu je dovoljno da standardno obuje svoje poznate dvije lijeve kopacke i vec je zaustavljen. Ovako nam se jedared ismijavao i Denis Bergkamp koji je rekao "ma mi cemo toj Jugoslaviji da damo 5 komada", na sta je cuveni Vujke Boskov rekao "pa bolje 5 nego 6".. i znate sta je poslije bilo. Srbija je pokazala "srce" Gane tako da ce Svabe da nas urnisu! Iako nada posljednja umire, mislim da je nasa umrla i prije dolaska u Afriku.

Petar

pre 13 godina

Mnogi misle da je poraz bolji od jednog boda.
Mnogi su malodusni, pesimisti i ne veruju.
Mnogi misle da je nesreca ili sreća nešto sto odlucuje.

Ne!!!

Novi clanak na Poruke Srpskim Fudbalerima World Cup 2010 South Africa
http://bit.ly/bwvta2

Beogradjanin

pre 13 godina

Ovo je direktan poziv Anticu da Zigic mora da igra, jer on je KAO opasan i brine Nemce. Psiholoski rat.
Sada ga tek ne bih ubacio da igra.

patriota

pre 13 godina

Msm da je Mertesaker zvijer za Žigića i da tih 5 centimetara u tom slučaju ništa ne znač...Daj Bože da Žiga ne počne meč, ni on ni Panta, dajte ljudi da se igra fudbal, ne da ga ubijamo... pa nismo napada imali od Mijata tako reći,a ni on nije bio neki specijalac... znači od Darka Pančeva pa do dan danas, NAPAD OČAJ !!!

Miloš

pre 13 godina

Ja bi Žigića i Pantelića nazad, a Vidića i Ivanovića napred onda će švabe da se dobro iznenade, a ne verujem da bi ta kombinacija bila gora od prethodne!!

wroom1975

pre 13 godina

Zele da "zaustave" Zigica?!? Zezaju se...a? Panceri...negde po gradu, u kome vezbate, mora da ima neka bukva ili...bilo kakvo drvo. E stanete ispred njega, i ceo dan ga zaustavljajte, eto resenja kako.
Ako, samo neka ga cuvaju i zaustavljaju, bar ce ovi drugi da igraju, ovaj je i onako bezkoristan.

Anony

pre 13 godina

Pa taj Zigic je bio najbolji igrac protiv svih jakih utakmica.Spanija nije mogla da se sabere kad usao u igru Zigic,ne razumem sta lupate za zigu,plus jedini nas igrac koji postigao gol na sp.Nije on kriv sto mu ovi bacaju balonke sa pola terena.

baba

pre 13 godina

E vako ce bit,
Povescemo 1:0 svabe ce izjednaciti posle greske Subotica i nesporazuma sa Vidicem nakon cega ce Vidic vidno iznerviran napraviti zestok start na protivnickom igracu i dobiti crveni. Svabe ohrabrene krecu u zestok napad i pritisak pred nasim golom i naravno pobedjuju golom postignutim u nadoknadi vremena.

Trojanac

pre 13 godina

Ma to nas oni navlace da ga ubacimo u igru, jer znaju da ne moze nista da uradi. Oni cak to i prizeljkuju, da on ponovo igra. Da se stvarno plase njega, ne bi oni to tako plasirali.

Sale

pre 13 godina

Tog Žigića bih nekako i podneo u startnih 11 čisto da se proba a i zbog defanzivnih zadataka iz prekida gde su Nemci mnogo jaki. Pa čak i tog Pantelića, ajd kao igrao u Bundes ligi, kao zna ih i kao imaće neki motiv bar da više pretrči i zasmeta im... ali onog Milijaša ako vidim na terenu to znači: ili nam reprezentaciju i dalje sastavljaju menadžeri, ili je Antara zaboravio fudbal za onih 7-8 godina koliko nije bio angažovan.

Svakako Kuzmanović i Tošić od starta a kasnije i Kačar, mada nije u formi.

Milosh2107

pre 13 godina

Alo bre,budite realni,taj sastav je najbolji koji imamo,nemamo boljih napadaca od njih,i bilo bi bolje da ih podrzite a ne da ih pljujete samo....
a voleo bih da pusti lazovica i mrdju pa da se uverite da nista nece da urade...
opasni ste strucnjaci,ucite Antica kako da obavlja svoj posao...da ste vi treneri sigurno bismo bili prvaci sveta...

Dalibor

pre 13 godina

Iskreno se nadam da neće imati priliku da zaustavljaju Žigića tj da dotični neće igrati na sledećoj utakmici. Uz njega i Pantelić, Milijaš i Stanković i možda budemo imali neke šanse.

aca_USA

pre 13 godina

Pogledajte izjave Nemackih igraca. Zabotravili vec Australiju i brilijantnu igru i sad se koncentrisu samo na mec sa Srbijom. Svesni su da su bolji ali zele da podignu nivo koncentracije i da se ne opuste posle dobre igre i pobede.
Licno mislim da Zigic ne moze da osvoji loptu u vazduhu pored tako visokog centarhalfa a i da bi duge lopte bile lak plen nemacke odbrane. Misljenja sam da je Zigicu igra glavom slabiji elemenat jer zbog dominacije u visini nikada nije radio na usavrsavanju tog elementa igre. Za tako visokog odbrambenog igraca nezgodniji bi bio manji i brzi spic.
Nadam se da nemci nece ponoviti igru kao protiv Australije cija zadnja linije nije najbolje funkcionisala. Nasa zadnja linija mora da dise kao jedan a srednji red ispred nje da spreci suteve iz zone 25m. Zato ispred odbrane postaviti zid sa Stankovicem-Kacarom-Kuzmanovicem. Nikako ne srljati vec vrebati priliku iz kontre.

NikolaS

pre 13 godina

Tu igru Srbije prebacivanjem sredine i na Zigica znaju i vrapci na grani. Gana, jedna prosecna selekcija, je to izvalila i pobedila je. Ako nasa reprezentacija ne pocne da trci i ako nastavi da prebacuje sredinu, plasim se da nam se ne pise dobro protiv Nemaca. Al posto smo tako igrali u zadnjim prijateljskim tekmama i sa Ganom, ne ocekujem neku izmenu po tom pitanju, pa se tako ni ne nadam nesto puno.

KLE

pre 13 godina

Uf ako zaustave Zigica, sta cemo onda?
Kakva glupost, panceri se sprdaju sa nama, ali za to smo sami krivi. Sledece ce biti da ce pokusati Pantelica da sprece da ne postigne h.trik.

Žile sa Čubure

pre 13 godina

Švabe su nas sasvim provalile! Sada će da pričaju kako nas se kao plaše, kako smo dobri, ne dobri, već izvrsni, ovo-ono, sve med i mleko o nama...a na kraju će nas nakantati...psihološki rat: pre bitke o protivniku sve najbolje, ovaj, odnosno, naši padnu na lepe reči, a ovi ubace nekog malca od kog Žigić ne može da mrdne...joj kako bih voleo da nisam u pravu i da im pobedimo...bar sa 1:0

pajke

pre 13 godina

boze pomozi pa ne mislimo valjda da izadjemo sa zigicem i milijasem?!? tu taktiku su procitali i vrapci moramo nesto novo da ih iznenadimo samo ne ona taktika kao sa ganom. ljudi zivim u nemackoj i gledacu tekmu sa nemcima na poslu nemoj da me izneverite nego muska borba pa sta nam bog da. SRBIJA

nije_valjda

pre 13 godina

Neeee!!! nece valjda opet igrati on i Pantelic.
Znaci buranenje se nastavlja.
Anticu ukoliko izvedes opet iste igrace,onda si stvarno ocajan i smatracu tebe ubedljivo najvecim krivcem.Ipak ti vuces sve poteze.

Marko

pre 13 godina

Bahahaha, Nemci hoce da zaustave Zigica :)
Pa on je zaustavio sam sebe po defaultu! Ne morate da se trudite ni malo :) Ajde sad ih iznenadi Anticu pa nemoj ni da ga izvedes...to ce potpuno unistiti koncept nemacke odbrane, jer ce ocekivati naseg najboljeg golgetera na terenu, a ti izvedi Mrdju lepo umesto njega i Lazovica umesto Pantelica. To bi bilo kao u filmovima gde Partizani sa jednom puskom ubijaju celu cetu zlih Nemaca... :S

Srbin iz Republike Srpske

pre 13 godina

Ovo ce biti prvi zvanicni susret Njemacke i Srbije. Iskreno se nadam da Zigic nece igrati i da cemo taktiku 'gadjaj Zigu u glavu dugim loptama' zamijeniti, jer je luzerska.

Totalno nerealno, subjektivno navijacki, u meni tinja neka nada da cemo pobiti onu cuvenu definiciju fudbala:
'Fudbal je igra u kojoj ucestvuju 22 igraca i u kojoj uvijek pobjedjuju Njemci'...

Naprijed ORLOVI i ne igrajte ko golubovi!!!

mister no

pre 13 godina

ovi nemci nas jos i ismevaju pred utakmicu. dobro nisu pomenuli i strasnog centarfora pantelica... nase napadace lopta moze da zaustavi, protivnicka odbrana moze da uzme godisnji...

KLE

pre 13 godina

Uf ako zaustave Zigica, sta cemo onda?
Kakva glupost, panceri se sprdaju sa nama, ali za to smo sami krivi. Sledece ce biti da ce pokusati Pantelica da sprece da ne postigne h.trik.

mister no

pre 13 godina

ovi nemci nas jos i ismevaju pred utakmicu. dobro nisu pomenuli i strasnog centarfora pantelica... nase napadace lopta moze da zaustavi, protivnicka odbrana moze da uzme godisnji...

Žile sa Čubure

pre 13 godina

Švabe su nas sasvim provalile! Sada će da pričaju kako nas se kao plaše, kako smo dobri, ne dobri, već izvrsni, ovo-ono, sve med i mleko o nama...a na kraju će nas nakantati...psihološki rat: pre bitke o protivniku sve najbolje, ovaj, odnosno, naši padnu na lepe reči, a ovi ubace nekog malca od kog Žigić ne može da mrdne...joj kako bih voleo da nisam u pravu i da im pobedimo...bar sa 1:0

Srbin iz Republike Srpske

pre 13 godina

Ovo ce biti prvi zvanicni susret Njemacke i Srbije. Iskreno se nadam da Zigic nece igrati i da cemo taktiku 'gadjaj Zigu u glavu dugim loptama' zamijeniti, jer je luzerska.

Totalno nerealno, subjektivno navijacki, u meni tinja neka nada da cemo pobiti onu cuvenu definiciju fudbala:
'Fudbal je igra u kojoj ucestvuju 22 igraca i u kojoj uvijek pobjedjuju Njemci'...

Naprijed ORLOVI i ne igrajte ko golubovi!!!

nije_valjda

pre 13 godina

Neeee!!! nece valjda opet igrati on i Pantelic.
Znaci buranenje se nastavlja.
Anticu ukoliko izvedes opet iste igrace,onda si stvarno ocajan i smatracu tebe ubedljivo najvecim krivcem.Ipak ti vuces sve poteze.

pajke

pre 13 godina

boze pomozi pa ne mislimo valjda da izadjemo sa zigicem i milijasem?!? tu taktiku su procitali i vrapci moramo nesto novo da ih iznenadimo samo ne ona taktika kao sa ganom. ljudi zivim u nemackoj i gledacu tekmu sa nemcima na poslu nemoj da me izneverite nego muska borba pa sta nam bog da. SRBIJA

aca_USA

pre 13 godina

Pogledajte izjave Nemackih igraca. Zabotravili vec Australiju i brilijantnu igru i sad se koncentrisu samo na mec sa Srbijom. Svesni su da su bolji ali zele da podignu nivo koncentracije i da se ne opuste posle dobre igre i pobede.
Licno mislim da Zigic ne moze da osvoji loptu u vazduhu pored tako visokog centarhalfa a i da bi duge lopte bile lak plen nemacke odbrane. Misljenja sam da je Zigicu igra glavom slabiji elemenat jer zbog dominacije u visini nikada nije radio na usavrsavanju tog elementa igre. Za tako visokog odbrambenog igraca nezgodniji bi bio manji i brzi spic.
Nadam se da nemci nece ponoviti igru kao protiv Australije cija zadnja linije nije najbolje funkcionisala. Nasa zadnja linija mora da dise kao jedan a srednji red ispred nje da spreci suteve iz zone 25m. Zato ispred odbrane postaviti zid sa Stankovicem-Kacarom-Kuzmanovicem. Nikako ne srljati vec vrebati priliku iz kontre.

Marko

pre 13 godina

Bahahaha, Nemci hoce da zaustave Zigica :)
Pa on je zaustavio sam sebe po defaultu! Ne morate da se trudite ni malo :) Ajde sad ih iznenadi Anticu pa nemoj ni da ga izvedes...to ce potpuno unistiti koncept nemacke odbrane, jer ce ocekivati naseg najboljeg golgetera na terenu, a ti izvedi Mrdju lepo umesto njega i Lazovica umesto Pantelica. To bi bilo kao u filmovima gde Partizani sa jednom puskom ubijaju celu cetu zlih Nemaca... :S

Dalibor

pre 13 godina

Iskreno se nadam da neće imati priliku da zaustavljaju Žigića tj da dotični neće igrati na sledećoj utakmici. Uz njega i Pantelić, Milijaš i Stanković i možda budemo imali neke šanse.

NikolaS

pre 13 godina

Tu igru Srbije prebacivanjem sredine i na Zigica znaju i vrapci na grani. Gana, jedna prosecna selekcija, je to izvalila i pobedila je. Ako nasa reprezentacija ne pocne da trci i ako nastavi da prebacuje sredinu, plasim se da nam se ne pise dobro protiv Nemaca. Al posto smo tako igrali u zadnjim prijateljskim tekmama i sa Ganom, ne ocekujem neku izmenu po tom pitanju, pa se tako ni ne nadam nesto puno.

pivljanin

pre 13 godina

Nije mi jasno zašto većina vas uopšte navija za reprezentaciju Srbije kad je toliko mrzite. Nije Žigić zaslužio ovakve patološke izlive mržnje ma kako igrao.
Setite se šta ste sve u Poljskoj pisali o Bjelici, Peroviću i Teodosiću. Posle ste promenili ploču. Ne znam kako vas nije sramota.

NAPRED ANTIČU, NAPRED SERBIJO.

Nikola

pre 13 godina

Vi ste ljudi smesni kao i Antic pa nije Zigic kriv sto smo mi nemocni, Gana je postavila odbranu na 30 metara od gola vec je to dosta od Zigica. Znaci taktika je napravljena prema njemu, a to sto nasa dva najbolja igraca Krasic i Jovanovic nisu znali da iskoriste i probijanjem utrce iza ledja odbrani nije kriv Zigic. On je dovoljno uradio samim prisustvom na terenu ostali su trebali da obave svoj posao najpre Pantelic.

Johnny

pre 13 godina

To je dvostruki blef. Oni ne žele da Žigić igra, pa zato misle da mi mislimo da oni misle da Žigić nema pojma. Žigić treba igrati.

Paks

pre 13 godina

Ok sa svima sa slazem da su Milijas i Pantelic beskorisni ali ne mogu sa tim da je Zigic drvo. Covek koji je gotovo u svakoj utakmicu koju je odigrao za Valensiju dao gol. Mnogi su zaboravili Zigicevu igru iz kvalifikacija i koliko on znaci timu kad odvlaci u prekidima po dva igraca. Takodje pravi ogroman visak svojom snagom i bukvalno otvara prostor igracima na boku da protrcavaju i zabijaju golove kao u malom fudbalu. Ima jak sut, povratni pas, perfektno gradjenje i dobro udara glavom. Jedina mana je njegova sporost. Slazem se da je danas bitna brzina ali mnogi napadaci u svetu nemaju ni pola ovih sposobnosti. Tako da pricati o Zigicu kao o nekom Wasingtonu ili o nekom beskorisnom drvetu je u najmanju ruku toliko glupo da samo neko ko pojma nema o fudbalu to moze reci. Udarna igla Cheske reprezentacije godinama je bio Koler i on njima nije bio drvo. Mnogi su zaboravili neke stvari ili se prave da jesu a znaju da bi u napadu tek bili beskorisni da nema ovog gorostasa. Mi nemamo extra pravog napadaca ali je Zigic jedini kvalitetni kojeg imamo. Pa neka proba Antic sa usamljenim Lazovicem u spicu pa tek ce onda da vidite koliko smo bezopasni. Antic je samo trebao da promeni koncepciju igre koja bi se zasnivala na nasem jakom veznom redu. Stankovic, Kacar, Kuzmanovic, Krasic i Jovanovic a u napadu usamljen Zigic. To je trebao da stavi protiv trkaca iz Gane a ne Milijasa i Pantelica. Takodje Lazovic je mnogo bolji u tandemu sa Zigicem i trebalo je to forsirati. Snagu i brzinu.

Vladan R

pre 13 godina

Neverovatno koliko je mrznje iskazano prema Zigicu od kvazi navijaca i kvazi poznavalaca fudbala. Imati Zigica u timu je prednost koju na zalost pogresnom postavkom igre, slicnom onoj u prethodnim kvalifikacijama tj kfalifikacijama za EP nismno znali da iskoristimo. Koliko god da je visok i potencijalno dominantan sa dva igraca na ledjima a na trideset metara od gola on ne moze nista znacajno da uradi. Sa druge strane dupliranje Zigica otvara porostor drugom napadacu i poluspicevima Jovanovicu i Krasicu odnosno Ivanovici i Kolarovu da se ubasuju iz drugog plana i probijaju preko bokova. Tako smo igrali u poslednjim kvalifikacijama i bili efikasni. U prethodnim kao sto vec rekoh kvalifikacijama smo samo bunarili na Zigica i naravno ostali da EP gledamo kod kuce. Postavlja se pitanje zasto smo ovu utakmici za Ganom odigrali na ovaj nacin. Stoga krivac moze biti trener ako je postavio takvu igru, odnosno ako postavka igre nije bila takva krivci su igraci koji su trebali da probijaju preko bokova a to nisu radili. Sto se Zigica tice on je sam zaustavio vise protivnickih napada nego svi ostali igraci iz sredine i veznog reda(Jovanovic Krasic Pantelic Milijas Stankovic). I to je glavni razlog dominacije Gane na sredini terena. Intersuje me da li neko gleda Barsu i presing koji njihovi veznjaci i napadaci prave cim krene napad protivnicke ekipe. I za kraj, ne vidim sto je Pantelic koliko god da je nespretan, u utakmici sa Ganom bio losiji od recimo Krasica i Jovanovica. I kada smo vec kod strelaca Ronaldo koliko mi se cini dve godine nije dao gol za Portugal pa se ne postavlja pitanje njegove pozicije u timu. Slicno je i sa Fabijanom koji za brazil nije dao gol na prethodnih 7 utakmica.

flame

pre 13 godina

Svajcarci pobedise spance posle 18 utakmica, prvi put u istoriji! I to gde?! Na SP gde su spanci glavni favoriti! Pa zasto onda i mi nebismo dobili nemce! Samo treba igrati pametno i strpljivo. Verujte da nemci nisu takav bauk. Razbili su Australiju, koja je skup tromih i sporih staraca, a uz to su i 50 min igrali sa igracem manje, to niko ne pominje?! Jesu nemci dobri, ali ne i nepobedivi!

Serbinum

pre 13 godina

Mrđa i Danko su bolji.Umjesto Milijaša ,Tošić ili Kuzman(prije Tošić jer jedini može probiti).Nazad je sve OK,Bane može više ići napred(kao što radi i u Čelziju),a ako bude loš rezultat i Obradović če uči umjesto Kolarova,jer je dosta ofanzivniji i ima "pametne lopte".Mislim da sudije neće suditi naskakivanja Metlezakera na Žigu jer su Njemci institucija.Sta god da urade biće dobro i treba podržati Antaru i ovu ekipu jer smo ponovo "nešto" u fudbalu(previše je bilo euforije oko tih momaka).Poraz od Gane je stvarno nesretan(dobićemo Ozije sigurno)i to će najvjerovatnije biti ključ našeg neprolaska u 2.krug.Ja bi samo bio presretan da ginu za dres na terenu kao što nam rade komše Hrvati,pa kud puklo da puklo.

Trojanac

pre 13 godina

Ma to nas oni navlace da ga ubacimo u igru, jer znaju da ne moze nista da uradi. Oni cak to i prizeljkuju, da on ponovo igra. Da se stvarno plase njega, ne bi oni to tako plasirali.

Petar

pre 13 godina

Mnogi misle da je poraz bolji od jednog boda.
Mnogi su malodusni, pesimisti i ne veruju.
Mnogi misle da je nesreca ili sreća nešto sto odlucuje.

Ne!!!

Novi clanak na Poruke Srpskim Fudbalerima World Cup 2010 South Africa
http://bit.ly/bwvta2

Brane

pre 13 godina

SRAM VAS BILO?NAS TIM PORED PROTIVNIKA IMA I VAS ZA SUPARNIKE.U PETAK KADA POBEDIMO I TO GOLOM ZIGE ILI PANTE NEMOJTE DA SE JAVLJATE.NAPRED SRBIJO !DIJASPORA JE UZ VAS!

ocekivano - ne ocekivano

pre 13 godina

Nemci provociraju i nadaju se da ce Zigic igrati kako bi nam zabili 5 komada. E sad, da li da im udovoljimo ili da im pariramo sa efektnijim timom....

Mrkva

pre 13 godina

Ma, još malo pa će nam najbolji strelci u rep. biti Vidić i Ivanović, toliko nam je rasan napad.
L A Z O V I Ć od početka protiv Švaba!

Anony

pre 13 godina

Pa taj Zigic je bio najbolji igrac protiv svih jakih utakmica.Spanija nije mogla da se sabere kad usao u igru Zigic,ne razumem sta lupate za zigu,plus jedini nas igrac koji postigao gol na sp.Nije on kriv sto mu ovi bacaju balonke sa pola terena.

patriota

pre 13 godina

Msm da je Mertesaker zvijer za Žigića i da tih 5 centimetara u tom slučaju ništa ne znač...Daj Bože da Žiga ne počne meč, ni on ni Panta, dajte ljudi da se igra fudbal, ne da ga ubijamo... pa nismo napada imali od Mijata tako reći,a ni on nije bio neki specijalac... znači od Darka Pančeva pa do dan danas, NAPAD OČAJ !!!

Tipolir

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovakve komentare!Pitam se,da li ste vi uopste Srbi?
(shone0709, 16. jun 2010 18:05)
__________________________________

Ne nisam, na sreću, mada mi ne smetaju oni koji jesu!
Kad je riječ o komentarima, nebi se trebalo čuditi i snebivati, jer
određena igra i određeni rezultat zahtjevaju određeni komentar.
Ništa novo, ništa čudno, čist normalno!

Dare

pre 13 godina

Uf koji trik. Nisam to očekivao od Švaba. Napali su nas dva dana pred tekmu, šta li će tek biti u tih 90 minuta? Nisam baš 100 posto siguran, ali na osnovu pročitanog, njima odgovara da Žiga započne utakmicu. Slično je radio i Rajevac. Žigića treba uvesti u igru u toku drugog poluvremena, svojevremeno je to bio najjači Petkovićev dzoker u kvalifikacijama za SP u Nemačkoj. Žiga je u Španiji ušao u drugom pol. kada smo gubili sa golom razlike, asistirao... ne sećam se kome i izjednačili smo. Svakako bi nam bio zlatna rezerva jer bi tada bio svež i mogao da se vraća u odbranu i radi ofanzivne zadatke kao što je radio protiv Gane, pa neće mu spasti kruna sa glave da bude rezevra. Za startera uzeti Lazovića, čovek je već osetio SP, inače probio je par puta i asistirao, samo mu treba reći da se kontroliše, i na taj način ćemo koliko toliko iznenaditi Nemce.

Miloš

pre 13 godina

Ja bi Žigića i Pantelića nazad, a Vidića i Ivanovića napred onda će švabe da se dobro iznenade, a ne verujem da bi ta kombinacija bila gora od prethodne!!

internet selektor

pre 13 godina

Baš mi je žao Nemaca, mislim da je Žigić nezaustavljiv. :( Ako ne postigne 3 gola na ovoj utakmici, neću više ni da gledam fudbal.

Milosh2107

pre 13 godina

Alo bre,budite realni,taj sastav je najbolji koji imamo,nemamo boljih napadaca od njih,i bilo bi bolje da ih podrzite a ne da ih pljujete samo....
a voleo bih da pusti lazovica i mrdju pa da se uverite da nista nece da urade...
opasni ste strucnjaci,ucite Antica kako da obavlja svoj posao...da ste vi treneri sigurno bismo bili prvaci sveta...

Beogradjanin

pre 13 godina

Ovo je direktan poziv Anticu da Zigic mora da igra, jer on je KAO opasan i brine Nemce. Psiholoski rat.
Sada ga tek ne bih ubacio da igra.

Peca

pre 13 godina

Pa Zigicu je dovoljno da standardno obuje svoje poznate dvije lijeve kopacke i vec je zaustavljen. Ovako nam se jedared ismijavao i Denis Bergkamp koji je rekao "ma mi cemo toj Jugoslaviji da damo 5 komada", na sta je cuveni Vujke Boskov rekao "pa bolje 5 nego 6".. i znate sta je poslije bilo. Srbija je pokazala "srce" Gane tako da ce Svabe da nas urnisu! Iako nada posljednja umire, mislim da je nasa umrla i prije dolaska u Afriku.

Her Zigic

pre 13 godina

"Pažljivo smo razmatrali taj deo igre Srbije. Moraćemo da osvojimo te lopte poslate Žigiću“, rekao je vezni igrač Sami Kedira"

Da i Gana je imala problema sa tim,Zigic je predstavljao neresivu enigmu za odbranu africkog predstavnika..
Vec znaju da drugacije ne mozemo da odigramo,nasi nece srljati i opet ce dugim loptama traziti Zigica cekati neko cudo.
Momci puno srece,trebace vam!

ROKI

pre 13 godina

Могуће је Немачку победити, нису они ништа специјално, али нажалост, ми за то немамо ни теоретске шансе. А Пантелић мора да игра, како би пронашао себи ангажман. Жигића не бих коментарисао. Кад га видим, окрене ми се стомак. И лаж је да он игра добро главом, он то уопште не зна, много боље игра ногом, сећате се оног топа против Роме...

wroom1975

pre 13 godina

Zele da "zaustave" Zigica?!? Zezaju se...a? Panceri...negde po gradu, u kome vezbate, mora da ima neka bukva ili...bilo kakvo drvo. E stanete ispred njega, i ceo dan ga zaustavljajte, eto resenja kako.
Ako, samo neka ga cuvaju i zaustavljaju, bar ce ovi drugi da igraju, ovaj je i onako bezkoristan.

Milan

pre 13 godina

Kao prvo,zelim reci da je cinjenica da boljih igraca od ovih sto su tamo nemamo.Zapamtite to,vrlo prosto ,vrlo jednostavno,nemamo!!!!Kakvi god da su ,nasi su,uspeli su da se kvalifikuju da uopste ucestvuju tamo sto je obzirom na stanje u drzavi,stanje u FSS,stanje u nasim ligama,.ogroman uspeh.Ne razumem ljude koji su toliko negativni prema Zigicu,pa vi hocete da on uzme loptu na sredini terena,predribla sve,i da gol??Koliko je upotrebljivih centarsuteva dobio??Koliko dodavanja u gol priliku??Nas problem je srednji red,odnosno njegov kreativni deo,mi to nemamo,nemamo majstora fudbala da stane na loptu i poveze konce,.Antic je uspeo da napravi neki sistem igre koji nam je donosio pozitivne rezultate.Na zalost ,zbog limitiranog kvaliteta igraca,drugi sistem nema,i kad nam ne krene,ili ako nas protivnik procita,prijatelji to je to,nema bolje,

baba

pre 13 godina

E vako ce bit,
Povescemo 1:0 svabe ce izjednaciti posle greske Subotica i nesporazuma sa Vidicem nakon cega ce Vidic vidno iznerviran napraviti zestok start na protivnickom igracu i dobiti crveni. Svabe ohrabrene krecu u zestok napad i pritisak pred nasim golom i naravno pobedjuju golom postignutim u nadoknadi vremena.

Sale

pre 13 godina

Tog Žigića bih nekako i podneo u startnih 11 čisto da se proba a i zbog defanzivnih zadataka iz prekida gde su Nemci mnogo jaki. Pa čak i tog Pantelića, ajd kao igrao u Bundes ligi, kao zna ih i kao imaće neki motiv bar da više pretrči i zasmeta im... ali onog Milijaša ako vidim na terenu to znači: ili nam reprezentaciju i dalje sastavljaju menadžeri, ili je Antara zaboravio fudbal za onih 7-8 godina koliko nije bio angažovan.

Svakako Kuzmanović i Tošić od starta a kasnije i Kačar, mada nije u formi.

Delija iz Hamburga

pre 13 godina

Ako je Antic pametan covek, pusti ce Lazovica i Mrdju umesto Zigica i Pantelica a u sredini Kacara umesto one rupe Kuzmanovica ili (jos goreg) Milijasa.

Nenad

pre 13 godina

Antiću i vi ostali orlovi koji čitate ove vesti, pa nadam se i komentare, obratite pažnju na ovu konferenciju za štampu! Jer upravo to će se desiti! Umesto da igraju Tošić i Lazović iznenadivši Nemce, koliko - toliko, igraće Milijaš i Žigić i gledaćemo 90 minuta kako dugim loptama gađamo Žigića a njega uspešno Mecelder zatvara, pa će nam đavo biti kriv!
A Nemci su nas na vreme, lepo upozorili, i hvala im na tome!

Nenad

pre 13 godina

Sve mogu da razumem ali ne i da neko vise voli druge nego svoje... Zato protiv Nemaca svi pod jedan barjak i u napad do zadnjeg. SRBI JURIS!!!

pablito

pre 13 godina

@pravi - nepravi

Ako su svi ovi komentari "otvaranje očiju" onda ni ja nisam "pravi" Srbin. Ja ovde vidim samo pljuvanje i lečenje frustracija iz sopstvenih života.

vampirbg

pre 13 godina

Kod Zigica ne moraju da se plase da ce on da doda nekome... Mozda slucajno ako se odbije na pravu stranu... Ali da ustopuje, nanisani i doda kome je hteo to ce tesko... Glavom je druga prica, ali se za nogu ne zna koja je losija...

Radovan

pre 13 godina

Jači su. U napadu imamo ljude koji dalju jedan gol na deset utakmica u reprezentaciji, i igraju u lošoj formi. Ne bismo se trebali previše zanositi.

ForeverSRB

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovakve komentare!Pitam se,da li ste vi uopste Srbi?
(shone0709, 16. jun 2010 18:05)
… ___…__

Ne nisam, na sreću, mada mi ne smetaju oni koji jesu!
Kad je riječ o komentarima, nebi se trebalo čuditi i snebivati, jer
određena igra i određeni rezultat zahtjevaju određeni komentar.
Ništa novo, ništa čudno, čist normalno!
(Tipolir, 16. jun 2010 20:11)

Ako nisi SRBIN, onda si sigurno neki komplex sa zapada Balkana.. :D :)))))

Ma, Nemci, ili pustite tri gola, il' vam opet shaljemo Prleta i Tihog.. xD :D

realist

pre 13 godina

Ma za Zigica ne treba da brinu,on ce da se sam saplice na loptu, a glava ga ne sluzi bas najbolje. Drugi promasaj je ovaj Pantelic koji igra kao balerina i koji nesme da udje u nijedan duel a uz to nezna da da gol. Izem ti igraca koji igra spica i koji na 20 utakmica postigne 1 gol. Dok ne zaigraju Danko Lazovic i Tosic od pocetka utakmice nema nam bolje igre i pukli smo protiv Nemaca.

goxy

pre 13 godina

Zašto mi uvek ponavljamo greške. petković je hteo "da ispuštuje" igrače koji su "izgurali" kvalifikacije: Savu Miloševića, Krstajića,... Žigić je sedeo na klupi i izgubili smo glatko od Holandije i Argentine. po rečima Antića ovih 11 se kroz kvalifikacije izborilo za status. Ali nije isto dobiti Austriju i Rumuniju u raspadu, i tuću Ganu i Nemce. Sem toga Gana je igrala bez dva najjača vezna igrača Esijena i Muntarija. Znači treba da igraju najspremniji i taktički najbolji spram datog protivnika. spori Milijaš sigurno nije rešenje za Ganu a ni za Nemce. BOJIMSE DA JE KASNO ZA IZMENE: Kačar, Tošić. Bilo bi hrabro, po meni i dobro da Mrdja dobije šansu. Mi posle Žigića i Pante, koji prevaljuju 30.god osim Lazovića nemamo špic igrača. A do Aleksića ili nekog trećeg ćemo se načekati. Treba misliti i na budućnost i realnost. A Mrdja je naša realnost.

diego

pre 13 godina

al nas loze ovi nasi...sad ja kao treba da pomislim da cemo se mi biriti i da cemo imati neke sanse...ej ljudi, razbice nas! to govorim jer sam igramo jako lose, bezidejno, bezvoljno, premoreno itd.

SVI NA ZIGICA

pre 13 godina

Ljudi sta vam je ovo je fantastichno reshenje, senzacionalno otkrice Leva... Neka oni svoju odbranu koncentrisu na Zigica i tako ce da se trose oko igraca koji nista ne moze da uradi(bolje im je da ga ne cuvaju jer im je isto on je bezopasan, prim. aut POKAZAO PROTIV GANE)A onda mi probavamo nasa igra na zigica jedan, dva, tri visoka pasa, kad vidimo ga cuvaju mozda spustimo loptu NA ZEMLJU a tad mozemo nesto i da URADIMO!!!

Ko se slaze sa ovom teorijom zavere nek preporuchi :)

Milosh2107

pre 13 godina

ne razumem vas,kazete da su pantelic i zigic odigrali lose...pa to su napadaic,njima neko treba da doda loptu,krasic i jovanovic se nisu videli,a stankovic,ja nisam siguran ni da je bio na terenu,o milijasu da ne govorim... najbolje bi bilo kada bi pantelic i zigic otisli do stojkovica,uzeli loptu,pretrcali ceo teren i dali gol.....u stvari,ne,tada biste rekli da treba da greju klupu jer su sebicni i nece da dodaju loptu..

Buterkenjo

pre 13 godina

Ovo nije vise nego Nemacka obmana za Srpsku javnost i selektora, gde javno priznaju da je najnestabilniji napadac nase reprezentacije najveca pretnja za nas.
Vise se boje Mrdje, Lazovica i Tosica koji greju klupu nego ove dvojice slepaca, pa zele da im se veruje da pretnja dolazi od nekog Zigica ?!! Podsetimo se da je Tosic izvukao Keln iz opasne zone nadigravsi Podolskog... Da je Lazovic adaptiran na novu ulogu, a da Mrdja kao neznanica i misterija za njih sa voljom da se pokaze ko je i sta je veca opasnost od gore napomenutih standardnih napadaca...
Svabe su trenirale danima u odbrani kako da slome visoke igrace i da im stvore otpor, najgore po njih bi bilo Lazovic i Mrdja da izadju ..

Ivica

pre 13 godina

Pre svega mislim da treba mala promena formacije i taktike. Formacija treba da bude 4-2-1-2-1, i Ziga treba da igra, kakav je takav je al on nam je jedini klasican cenatrfor(imamo i Pantelica ali od tolikog truda bez znanja nista nemoz da uradi covek). Krila Jovanovic i Krasic a iza njih treba da bude Staknkovic ili Mrdja. Dva zadja vezna trebaju da budu Milijas i Kuzmanovic. Odbrana nam je ok. Svi kukate na Milijasa ali decko nije nista lose uradio na prethodnoj tekmi, deli dobre lopte, ne trci mnogo ali trci pametno. I jos jedna stvar me mnogo nervira sto je svima nama Murinjo pokazao gde Stankovic treba da igra a mi i dalje ga stavljamo na mesto zadnjeg veznog (mislite o tome).
I pored svega opet mislim da Antic je taj koji treba da kaze ko sta treba da radi i trebamo malo vise da mu verujemo, jbg. svako od nas moze da pogresi u taktici kao protiv Gane. Verujmo Anticu ipak nas je on i doveo medju 32 najbolje reprezentacije na svetu!!!

bagi arapin

pre 13 godina

ĐENERALE !!! Sada si ti na potezu,znaš kojih je lomio ovog proleća.Taktika dobra i da nemci neznaju gde su (samo da pitaju gdeje Drina).Gde su najslabiji ,ako se nevaram POZADINA pred golom ,kako do gola ?ne odozgo sa bokova brzo i to je to .Sa verom u tebe i u ORLOVE na pobedu.

Milan Dudić

pre 13 godina

Ni Zigica ni Milijasa ne treba da zaustave, posto se oni nigde i ne krecu. Za razliku od Pantelica koji se krece, samo ne zna gde je krenuo. Covek ima cak 6 golova za reprezentaciju na samo 33 utakmice. A on i gore pomenuti su ''izneli kvalifikacije''. Jadno je koliko je ovaj narod glup i koliko mu je lako uvrteti u glavu da su to zvezdine zvezde tima. Treba samo par kvazi novinara, bivsih igraca i kvazi strucnjaka da dovoljno puta kazu da su oni dobri i da bolje nemamo, i svi ce im poverovati. Najgore je sto su ti jadnici najzvucnija imena koja treba da budu uzor narastajima. Jad i beda...

Dalibor

pre 13 godina

Iskreno se nadam da neće imati priliku da zaustavljaju Žigića tj da dotični neće igrati na sledećoj utakmici. Uz njega i Pantelić, Milijaš i Stanković i možda budemo imali neke šanse.

KLE

pre 13 godina

Uf ako zaustave Zigica, sta cemo onda?
Kakva glupost, panceri se sprdaju sa nama, ali za to smo sami krivi. Sledece ce biti da ce pokusati Pantelica da sprece da ne postigne h.trik.

mister no

pre 13 godina

ovi nemci nas jos i ismevaju pred utakmicu. dobro nisu pomenuli i strasnog centarfora pantelica... nase napadace lopta moze da zaustavi, protivnicka odbrana moze da uzme godisnji...

ROKI

pre 13 godina

Могуће је Немачку победити, нису они ништа специјално, али нажалост, ми за то немамо ни теоретске шансе. А Пантелић мора да игра, како би пронашао себи ангажман. Жигића не бих коментарисао. Кад га видим, окрене ми се стомак. И лаж је да он игра добро главом, он то уопште не зна, много боље игра ногом, сећате се оног топа против Роме...

nije_valjda

pre 13 godina

Neeee!!! nece valjda opet igrati on i Pantelic.
Znaci buranenje se nastavlja.
Anticu ukoliko izvedes opet iste igrace,onda si stvarno ocajan i smatracu tebe ubedljivo najvecim krivcem.Ipak ti vuces sve poteze.

baba

pre 13 godina

E vako ce bit,
Povescemo 1:0 svabe ce izjednaciti posle greske Subotica i nesporazuma sa Vidicem nakon cega ce Vidic vidno iznerviran napraviti zestok start na protivnickom igracu i dobiti crveni. Svabe ohrabrene krecu u zestok napad i pritisak pred nasim golom i naravno pobedjuju golom postignutim u nadoknadi vremena.

Brane

pre 13 godina

SRAM VAS BILO?NAS TIM PORED PROTIVNIKA IMA I VAS ZA SUPARNIKE.U PETAK KADA POBEDIMO I TO GOLOM ZIGE ILI PANTE NEMOJTE DA SE JAVLJATE.NAPRED SRBIJO !DIJASPORA JE UZ VAS!

Tipolir

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovakve komentare!Pitam se,da li ste vi uopste Srbi?
(shone0709, 16. jun 2010 18:05)
__________________________________

Ne nisam, na sreću, mada mi ne smetaju oni koji jesu!
Kad je riječ o komentarima, nebi se trebalo čuditi i snebivati, jer
određena igra i određeni rezultat zahtjevaju određeni komentar.
Ništa novo, ništa čudno, čist normalno!

Marko

pre 13 godina

Bahahaha, Nemci hoce da zaustave Zigica :)
Pa on je zaustavio sam sebe po defaultu! Ne morate da se trudite ni malo :) Ajde sad ih iznenadi Anticu pa nemoj ni da ga izvedes...to ce potpuno unistiti koncept nemacke odbrane, jer ce ocekivati naseg najboljeg golgetera na terenu, a ti izvedi Mrdju lepo umesto njega i Lazovica umesto Pantelica. To bi bilo kao u filmovima gde Partizani sa jednom puskom ubijaju celu cetu zlih Nemaca... :S

Vladan R

pre 13 godina

Neverovatno koliko je mrznje iskazano prema Zigicu od kvazi navijaca i kvazi poznavalaca fudbala. Imati Zigica u timu je prednost koju na zalost pogresnom postavkom igre, slicnom onoj u prethodnim kvalifikacijama tj kfalifikacijama za EP nismno znali da iskoristimo. Koliko god da je visok i potencijalno dominantan sa dva igraca na ledjima a na trideset metara od gola on ne moze nista znacajno da uradi. Sa druge strane dupliranje Zigica otvara porostor drugom napadacu i poluspicevima Jovanovicu i Krasicu odnosno Ivanovici i Kolarovu da se ubasuju iz drugog plana i probijaju preko bokova. Tako smo igrali u poslednjim kvalifikacijama i bili efikasni. U prethodnim kao sto vec rekoh kvalifikacijama smo samo bunarili na Zigica i naravno ostali da EP gledamo kod kuce. Postavlja se pitanje zasto smo ovu utakmici za Ganom odigrali na ovaj nacin. Stoga krivac moze biti trener ako je postavio takvu igru, odnosno ako postavka igre nije bila takva krivci su igraci koji su trebali da probijaju preko bokova a to nisu radili. Sto se Zigica tice on je sam zaustavio vise protivnickih napada nego svi ostali igraci iz sredine i veznog reda(Jovanovic Krasic Pantelic Milijas Stankovic). I to je glavni razlog dominacije Gane na sredini terena. Intersuje me da li neko gleda Barsu i presing koji njihovi veznjaci i napadaci prave cim krene napad protivnicke ekipe. I za kraj, ne vidim sto je Pantelic koliko god da je nespretan, u utakmici sa Ganom bio losiji od recimo Krasica i Jovanovica. I kada smo vec kod strelaca Ronaldo koliko mi se cini dve godine nije dao gol za Portugal pa se ne postavlja pitanje njegove pozicije u timu. Slicno je i sa Fabijanom koji za brazil nije dao gol na prethodnih 7 utakmica.

pajke

pre 13 godina

boze pomozi pa ne mislimo valjda da izadjemo sa zigicem i milijasem?!? tu taktiku su procitali i vrapci moramo nesto novo da ih iznenadimo samo ne ona taktika kao sa ganom. ljudi zivim u nemackoj i gledacu tekmu sa nemcima na poslu nemoj da me izneverite nego muska borba pa sta nam bog da. SRBIJA

vampirbg

pre 13 godina

Kod Zigica ne moraju da se plase da ce on da doda nekome... Mozda slucajno ako se odbije na pravu stranu... Ali da ustopuje, nanisani i doda kome je hteo to ce tesko... Glavom je druga prica, ali se za nogu ne zna koja je losija...

Peca

pre 13 godina

Pa Zigicu je dovoljno da standardno obuje svoje poznate dvije lijeve kopacke i vec je zaustavljen. Ovako nam se jedared ismijavao i Denis Bergkamp koji je rekao "ma mi cemo toj Jugoslaviji da damo 5 komada", na sta je cuveni Vujke Boskov rekao "pa bolje 5 nego 6".. i znate sta je poslije bilo. Srbija je pokazala "srce" Gane tako da ce Svabe da nas urnisu! Iako nada posljednja umire, mislim da je nasa umrla i prije dolaska u Afriku.

aca_USA

pre 13 godina

Pogledajte izjave Nemackih igraca. Zabotravili vec Australiju i brilijantnu igru i sad se koncentrisu samo na mec sa Srbijom. Svesni su da su bolji ali zele da podignu nivo koncentracije i da se ne opuste posle dobre igre i pobede.
Licno mislim da Zigic ne moze da osvoji loptu u vazduhu pored tako visokog centarhalfa a i da bi duge lopte bile lak plen nemacke odbrane. Misljenja sam da je Zigicu igra glavom slabiji elemenat jer zbog dominacije u visini nikada nije radio na usavrsavanju tog elementa igre. Za tako visokog odbrambenog igraca nezgodniji bi bio manji i brzi spic.
Nadam se da nemci nece ponoviti igru kao protiv Australije cija zadnja linije nije najbolje funkcionisala. Nasa zadnja linija mora da dise kao jedan a srednji red ispred nje da spreci suteve iz zone 25m. Zato ispred odbrane postaviti zid sa Stankovicem-Kacarom-Kuzmanovicem. Nikako ne srljati vec vrebati priliku iz kontre.

Johnny

pre 13 godina

To je dvostruki blef. Oni ne žele da Žigić igra, pa zato misle da mi mislimo da oni misle da Žigić nema pojma. Žigić treba igrati.

pivljanin

pre 13 godina

Nije mi jasno zašto većina vas uopšte navija za reprezentaciju Srbije kad je toliko mrzite. Nije Žigić zaslužio ovakve patološke izlive mržnje ma kako igrao.
Setite se šta ste sve u Poljskoj pisali o Bjelici, Peroviću i Teodosiću. Posle ste promenili ploču. Ne znam kako vas nije sramota.

NAPRED ANTIČU, NAPRED SERBIJO.

SVI NA ZIGICA

pre 13 godina

Ljudi sta vam je ovo je fantastichno reshenje, senzacionalno otkrice Leva... Neka oni svoju odbranu koncentrisu na Zigica i tako ce da se trose oko igraca koji nista ne moze da uradi(bolje im je da ga ne cuvaju jer im je isto on je bezopasan, prim. aut POKAZAO PROTIV GANE)A onda mi probavamo nasa igra na zigica jedan, dva, tri visoka pasa, kad vidimo ga cuvaju mozda spustimo loptu NA ZEMLJU a tad mozemo nesto i da URADIMO!!!

Ko se slaze sa ovom teorijom zavere nek preporuchi :)

Srbin iz Republike Srpske

pre 13 godina

Ovo ce biti prvi zvanicni susret Njemacke i Srbije. Iskreno se nadam da Zigic nece igrati i da cemo taktiku 'gadjaj Zigu u glavu dugim loptama' zamijeniti, jer je luzerska.

Totalno nerealno, subjektivno navijacki, u meni tinja neka nada da cemo pobiti onu cuvenu definiciju fudbala:
'Fudbal je igra u kojoj ucestvuju 22 igraca i u kojoj uvijek pobjedjuju Njemci'...

Naprijed ORLOVI i ne igrajte ko golubovi!!!

Žile sa Čubure

pre 13 godina

Švabe su nas sasvim provalile! Sada će da pričaju kako nas se kao plaše, kako smo dobri, ne dobri, već izvrsni, ovo-ono, sve med i mleko o nama...a na kraju će nas nakantati...psihološki rat: pre bitke o protivniku sve najbolje, ovaj, odnosno, naši padnu na lepe reči, a ovi ubace nekog malca od kog Žigić ne može da mrdne...joj kako bih voleo da nisam u pravu i da im pobedimo...bar sa 1:0

patriota

pre 13 godina

Msm da je Mertesaker zvijer za Žigića i da tih 5 centimetara u tom slučaju ništa ne znač...Daj Bože da Žiga ne počne meč, ni on ni Panta, dajte ljudi da se igra fudbal, ne da ga ubijamo... pa nismo napada imali od Mijata tako reći,a ni on nije bio neki specijalac... znači od Darka Pančeva pa do dan danas, NAPAD OČAJ !!!

NikolaS

pre 13 godina

Tu igru Srbije prebacivanjem sredine i na Zigica znaju i vrapci na grani. Gana, jedna prosecna selekcija, je to izvalila i pobedila je. Ako nasa reprezentacija ne pocne da trci i ako nastavi da prebacuje sredinu, plasim se da nam se ne pise dobro protiv Nemaca. Al posto smo tako igrali u zadnjim prijateljskim tekmama i sa Ganom, ne ocekujem neku izmenu po tom pitanju, pa se tako ni ne nadam nesto puno.

wroom1975

pre 13 godina

Zele da "zaustave" Zigica?!? Zezaju se...a? Panceri...negde po gradu, u kome vezbate, mora da ima neka bukva ili...bilo kakvo drvo. E stanete ispred njega, i ceo dan ga zaustavljajte, eto resenja kako.
Ako, samo neka ga cuvaju i zaustavljaju, bar ce ovi drugi da igraju, ovaj je i onako bezkoristan.

Mrkva

pre 13 godina

Ma, još malo pa će nam najbolji strelci u rep. biti Vidić i Ivanović, toliko nam je rasan napad.
L A Z O V I Ć od početka protiv Švaba!

Trojanac

pre 13 godina

Ma to nas oni navlace da ga ubacimo u igru, jer znaju da ne moze nista da uradi. Oni cak to i prizeljkuju, da on ponovo igra. Da se stvarno plase njega, ne bi oni to tako plasirali.

ForeverSRB

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovakve komentare!Pitam se,da li ste vi uopste Srbi?
(shone0709, 16. jun 2010 18:05)
… ___…__

Ne nisam, na sreću, mada mi ne smetaju oni koji jesu!
Kad je riječ o komentarima, nebi se trebalo čuditi i snebivati, jer
određena igra i određeni rezultat zahtjevaju određeni komentar.
Ništa novo, ništa čudno, čist normalno!
(Tipolir, 16. jun 2010 20:11)

Ako nisi SRBIN, onda si sigurno neki komplex sa zapada Balkana.. :D :)))))

Ma, Nemci, ili pustite tri gola, il' vam opet shaljemo Prleta i Tihog.. xD :D

Anony

pre 13 godina

Pa taj Zigic je bio najbolji igrac protiv svih jakih utakmica.Spanija nije mogla da se sabere kad usao u igru Zigic,ne razumem sta lupate za zigu,plus jedini nas igrac koji postigao gol na sp.Nije on kriv sto mu ovi bacaju balonke sa pola terena.

flame

pre 13 godina

Svajcarci pobedise spance posle 18 utakmica, prvi put u istoriji! I to gde?! Na SP gde su spanci glavni favoriti! Pa zasto onda i mi nebismo dobili nemce! Samo treba igrati pametno i strpljivo. Verujte da nemci nisu takav bauk. Razbili su Australiju, koja je skup tromih i sporih staraca, a uz to su i 50 min igrali sa igracem manje, to niko ne pominje?! Jesu nemci dobri, ali ne i nepobedivi!

ocekivano - ne ocekivano

pre 13 godina

Nemci provociraju i nadaju se da ce Zigic igrati kako bi nam zabili 5 komada. E sad, da li da im udovoljimo ili da im pariramo sa efektnijim timom....

internet selektor

pre 13 godina

Baš mi je žao Nemaca, mislim da je Žigić nezaustavljiv. :( Ako ne postigne 3 gola na ovoj utakmici, neću više ni da gledam fudbal.

Nikola

pre 13 godina

Vi ste ljudi smesni kao i Antic pa nije Zigic kriv sto smo mi nemocni, Gana je postavila odbranu na 30 metara od gola vec je to dosta od Zigica. Znaci taktika je napravljena prema njemu, a to sto nasa dva najbolja igraca Krasic i Jovanovic nisu znali da iskoriste i probijanjem utrce iza ledja odbrani nije kriv Zigic. On je dovoljno uradio samim prisustvom na terenu ostali su trebali da obave svoj posao najpre Pantelic.

diego

pre 13 godina

al nas loze ovi nasi...sad ja kao treba da pomislim da cemo se mi biriti i da cemo imati neke sanse...ej ljudi, razbice nas! to govorim jer sam igramo jako lose, bezidejno, bezvoljno, premoreno itd.

Paks

pre 13 godina

Ok sa svima sa slazem da su Milijas i Pantelic beskorisni ali ne mogu sa tim da je Zigic drvo. Covek koji je gotovo u svakoj utakmicu koju je odigrao za Valensiju dao gol. Mnogi su zaboravili Zigicevu igru iz kvalifikacija i koliko on znaci timu kad odvlaci u prekidima po dva igraca. Takodje pravi ogroman visak svojom snagom i bukvalno otvara prostor igracima na boku da protrcavaju i zabijaju golove kao u malom fudbalu. Ima jak sut, povratni pas, perfektno gradjenje i dobro udara glavom. Jedina mana je njegova sporost. Slazem se da je danas bitna brzina ali mnogi napadaci u svetu nemaju ni pola ovih sposobnosti. Tako da pricati o Zigicu kao o nekom Wasingtonu ili o nekom beskorisnom drvetu je u najmanju ruku toliko glupo da samo neko ko pojma nema o fudbalu to moze reci. Udarna igla Cheske reprezentacije godinama je bio Koler i on njima nije bio drvo. Mnogi su zaboravili neke stvari ili se prave da jesu a znaju da bi u napadu tek bili beskorisni da nema ovog gorostasa. Mi nemamo extra pravog napadaca ali je Zigic jedini kvalitetni kojeg imamo. Pa neka proba Antic sa usamljenim Lazovicem u spicu pa tek ce onda da vidite koliko smo bezopasni. Antic je samo trebao da promeni koncepciju igre koja bi se zasnivala na nasem jakom veznom redu. Stankovic, Kacar, Kuzmanovic, Krasic i Jovanovic a u napadu usamljen Zigic. To je trebao da stavi protiv trkaca iz Gane a ne Milijasa i Pantelica. Takodje Lazovic je mnogo bolji u tandemu sa Zigicem i trebalo je to forsirati. Snagu i brzinu.

realist

pre 13 godina

Ma za Zigica ne treba da brinu,on ce da se sam saplice na loptu, a glava ga ne sluzi bas najbolje. Drugi promasaj je ovaj Pantelic koji igra kao balerina i koji nesme da udje u nijedan duel a uz to nezna da da gol. Izem ti igraca koji igra spica i koji na 20 utakmica postigne 1 gol. Dok ne zaigraju Danko Lazovic i Tosic od pocetka utakmice nema nam bolje igre i pukli smo protiv Nemaca.

Serbinum

pre 13 godina

Mrđa i Danko su bolji.Umjesto Milijaša ,Tošić ili Kuzman(prije Tošić jer jedini može probiti).Nazad je sve OK,Bane može više ići napred(kao što radi i u Čelziju),a ako bude loš rezultat i Obradović če uči umjesto Kolarova,jer je dosta ofanzivniji i ima "pametne lopte".Mislim da sudije neće suditi naskakivanja Metlezakera na Žigu jer su Njemci institucija.Sta god da urade biće dobro i treba podržati Antaru i ovu ekipu jer smo ponovo "nešto" u fudbalu(previše je bilo euforije oko tih momaka).Poraz od Gane je stvarno nesretan(dobićemo Ozije sigurno)i to će najvjerovatnije biti ključ našeg neprolaska u 2.krug.Ja bi samo bio presretan da ginu za dres na terenu kao što nam rade komše Hrvati,pa kud puklo da puklo.

Beogradjanin

pre 13 godina

Ovo je direktan poziv Anticu da Zigic mora da igra, jer on je KAO opasan i brine Nemce. Psiholoski rat.
Sada ga tek ne bih ubacio da igra.

Milosh2107

pre 13 godina

Alo bre,budite realni,taj sastav je najbolji koji imamo,nemamo boljih napadaca od njih,i bilo bi bolje da ih podrzite a ne da ih pljujete samo....
a voleo bih da pusti lazovica i mrdju pa da se uverite da nista nece da urade...
opasni ste strucnjaci,ucite Antica kako da obavlja svoj posao...da ste vi treneri sigurno bismo bili prvaci sveta...

Her Zigic

pre 13 godina

"Pažljivo smo razmatrali taj deo igre Srbije. Moraćemo da osvojimo te lopte poslate Žigiću“, rekao je vezni igrač Sami Kedira"

Da i Gana je imala problema sa tim,Zigic je predstavljao neresivu enigmu za odbranu africkog predstavnika..
Vec znaju da drugacije ne mozemo da odigramo,nasi nece srljati i opet ce dugim loptama traziti Zigica cekati neko cudo.
Momci puno srece,trebace vam!

Nenad

pre 13 godina

Antiću i vi ostali orlovi koji čitate ove vesti, pa nadam se i komentare, obratite pažnju na ovu konferenciju za štampu! Jer upravo to će se desiti! Umesto da igraju Tošić i Lazović iznenadivši Nemce, koliko - toliko, igraće Milijaš i Žigić i gledaćemo 90 minuta kako dugim loptama gađamo Žigića a njega uspešno Mecelder zatvara, pa će nam đavo biti kriv!
A Nemci su nas na vreme, lepo upozorili, i hvala im na tome!

Nenad

pre 13 godina

Sve mogu da razumem ali ne i da neko vise voli druge nego svoje... Zato protiv Nemaca svi pod jedan barjak i u napad do zadnjeg. SRBI JURIS!!!

Sale

pre 13 godina

Tog Žigića bih nekako i podneo u startnih 11 čisto da se proba a i zbog defanzivnih zadataka iz prekida gde su Nemci mnogo jaki. Pa čak i tog Pantelića, ajd kao igrao u Bundes ligi, kao zna ih i kao imaće neki motiv bar da više pretrči i zasmeta im... ali onog Milijaša ako vidim na terenu to znači: ili nam reprezentaciju i dalje sastavljaju menadžeri, ili je Antara zaboravio fudbal za onih 7-8 godina koliko nije bio angažovan.

Svakako Kuzmanović i Tošić od starta a kasnije i Kačar, mada nije u formi.

Dare

pre 13 godina

Uf koji trik. Nisam to očekivao od Švaba. Napali su nas dva dana pred tekmu, šta li će tek biti u tih 90 minuta? Nisam baš 100 posto siguran, ali na osnovu pročitanog, njima odgovara da Žiga započne utakmicu. Slično je radio i Rajevac. Žigića treba uvesti u igru u toku drugog poluvremena, svojevremeno je to bio najjači Petkovićev dzoker u kvalifikacijama za SP u Nemačkoj. Žiga je u Španiji ušao u drugom pol. kada smo gubili sa golom razlike, asistirao... ne sećam se kome i izjednačili smo. Svakako bi nam bio zlatna rezerva jer bi tada bio svež i mogao da se vraća u odbranu i radi ofanzivne zadatke kao što je radio protiv Gane, pa neće mu spasti kruna sa glave da bude rezevra. Za startera uzeti Lazovića, čovek je već osetio SP, inače probio je par puta i asistirao, samo mu treba reći da se kontroliše, i na taj način ćemo koliko toliko iznenaditi Nemce.

Radovan

pre 13 godina

Jači su. U napadu imamo ljude koji dalju jedan gol na deset utakmica u reprezentaciji, i igraju u lošoj formi. Ne bismo se trebali previše zanositi.

Milosh2107

pre 13 godina

ne razumem vas,kazete da su pantelic i zigic odigrali lose...pa to su napadaic,njima neko treba da doda loptu,krasic i jovanovic se nisu videli,a stankovic,ja nisam siguran ni da je bio na terenu,o milijasu da ne govorim... najbolje bi bilo kada bi pantelic i zigic otisli do stojkovica,uzeli loptu,pretrcali ceo teren i dali gol.....u stvari,ne,tada biste rekli da treba da greju klupu jer su sebicni i nece da dodaju loptu..

Miloš

pre 13 godina

Ja bi Žigića i Pantelića nazad, a Vidića i Ivanovića napred onda će švabe da se dobro iznenade, a ne verujem da bi ta kombinacija bila gora od prethodne!!

Petar

pre 13 godina

Mnogi misle da je poraz bolji od jednog boda.
Mnogi su malodusni, pesimisti i ne veruju.
Mnogi misle da je nesreca ili sreća nešto sto odlucuje.

Ne!!!

Novi clanak na Poruke Srpskim Fudbalerima World Cup 2010 South Africa
http://bit.ly/bwvta2

Ivica

pre 13 godina

Pre svega mislim da treba mala promena formacije i taktike. Formacija treba da bude 4-2-1-2-1, i Ziga treba da igra, kakav je takav je al on nam je jedini klasican cenatrfor(imamo i Pantelica ali od tolikog truda bez znanja nista nemoz da uradi covek). Krila Jovanovic i Krasic a iza njih treba da bude Staknkovic ili Mrdja. Dva zadja vezna trebaju da budu Milijas i Kuzmanovic. Odbrana nam je ok. Svi kukate na Milijasa ali decko nije nista lose uradio na prethodnoj tekmi, deli dobre lopte, ne trci mnogo ali trci pametno. I jos jedna stvar me mnogo nervira sto je svima nama Murinjo pokazao gde Stankovic treba da igra a mi i dalje ga stavljamo na mesto zadnjeg veznog (mislite o tome).
I pored svega opet mislim da Antic je taj koji treba da kaze ko sta treba da radi i trebamo malo vise da mu verujemo, jbg. svako od nas moze da pogresi u taktici kao protiv Gane. Verujmo Anticu ipak nas je on i doveo medju 32 najbolje reprezentacije na svetu!!!

Milan

pre 13 godina

Kao prvo,zelim reci da je cinjenica da boljih igraca od ovih sto su tamo nemamo.Zapamtite to,vrlo prosto ,vrlo jednostavno,nemamo!!!!Kakvi god da su ,nasi su,uspeli su da se kvalifikuju da uopste ucestvuju tamo sto je obzirom na stanje u drzavi,stanje u FSS,stanje u nasim ligama,.ogroman uspeh.Ne razumem ljude koji su toliko negativni prema Zigicu,pa vi hocete da on uzme loptu na sredini terena,predribla sve,i da gol??Koliko je upotrebljivih centarsuteva dobio??Koliko dodavanja u gol priliku??Nas problem je srednji red,odnosno njegov kreativni deo,mi to nemamo,nemamo majstora fudbala da stane na loptu i poveze konce,.Antic je uspeo da napravi neki sistem igre koji nam je donosio pozitivne rezultate.Na zalost ,zbog limitiranog kvaliteta igraca,drugi sistem nema,i kad nam ne krene,ili ako nas protivnik procita,prijatelji to je to,nema bolje,

bagi arapin

pre 13 godina

ĐENERALE !!! Sada si ti na potezu,znaš kojih je lomio ovog proleća.Taktika dobra i da nemci neznaju gde su (samo da pitaju gdeje Drina).Gde su najslabiji ,ako se nevaram POZADINA pred golom ,kako do gola ?ne odozgo sa bokova brzo i to je to .Sa verom u tebe i u ORLOVE na pobedu.

Buterkenjo

pre 13 godina

Ovo nije vise nego Nemacka obmana za Srpsku javnost i selektora, gde javno priznaju da je najnestabilniji napadac nase reprezentacije najveca pretnja za nas.
Vise se boje Mrdje, Lazovica i Tosica koji greju klupu nego ove dvojice slepaca, pa zele da im se veruje da pretnja dolazi od nekog Zigica ?!! Podsetimo se da je Tosic izvukao Keln iz opasne zone nadigravsi Podolskog... Da je Lazovic adaptiran na novu ulogu, a da Mrdja kao neznanica i misterija za njih sa voljom da se pokaze ko je i sta je veca opasnost od gore napomenutih standardnih napadaca...
Svabe su trenirale danima u odbrani kako da slome visoke igrace i da im stvore otpor, najgore po njih bi bilo Lazovic i Mrdja da izadju ..

Delija iz Hamburga

pre 13 godina

Ako je Antic pametan covek, pusti ce Lazovica i Mrdju umesto Zigica i Pantelica a u sredini Kacara umesto one rupe Kuzmanovica ili (jos goreg) Milijasa.

pablito

pre 13 godina

@pravi - nepravi

Ako su svi ovi komentari "otvaranje očiju" onda ni ja nisam "pravi" Srbin. Ja ovde vidim samo pljuvanje i lečenje frustracija iz sopstvenih života.

goxy

pre 13 godina

Zašto mi uvek ponavljamo greške. petković je hteo "da ispuštuje" igrače koji su "izgurali" kvalifikacije: Savu Miloševića, Krstajića,... Žigić je sedeo na klupi i izgubili smo glatko od Holandije i Argentine. po rečima Antića ovih 11 se kroz kvalifikacije izborilo za status. Ali nije isto dobiti Austriju i Rumuniju u raspadu, i tuću Ganu i Nemce. Sem toga Gana je igrala bez dva najjača vezna igrača Esijena i Muntarija. Znači treba da igraju najspremniji i taktički najbolji spram datog protivnika. spori Milijaš sigurno nije rešenje za Ganu a ni za Nemce. BOJIMSE DA JE KASNO ZA IZMENE: Kačar, Tošić. Bilo bi hrabro, po meni i dobro da Mrdja dobije šansu. Mi posle Žigića i Pante, koji prevaljuju 30.god osim Lazovića nemamo špic igrača. A do Aleksića ili nekog trećeg ćemo se načekati. Treba misliti i na budućnost i realnost. A Mrdja je naša realnost.

Milan Dudić

pre 13 godina

Ni Zigica ni Milijasa ne treba da zaustave, posto se oni nigde i ne krecu. Za razliku od Pantelica koji se krece, samo ne zna gde je krenuo. Covek ima cak 6 golova za reprezentaciju na samo 33 utakmice. A on i gore pomenuti su ''izneli kvalifikacije''. Jadno je koliko je ovaj narod glup i koliko mu je lako uvrteti u glavu da su to zvezdine zvezde tima. Treba samo par kvazi novinara, bivsih igraca i kvazi strucnjaka da dovoljno puta kazu da su oni dobri i da bolje nemamo, i svi ce im poverovati. Najgore je sto su ti jadnici najzvucnija imena koja treba da budu uzor narastajima. Jad i beda...