Formula 1 70

Nedelja, 14.03.2010.

14:44

Pobeda Alonsa na startu sezone

Vozač Ferarija <a href="http://www.b92.net/sport/automoto/f1.php?yyyy=2010&amp;mm=03&amp;dd=14&amp;nav_id=417644" class="text-link" target= "_blank">Fernando Alonso</a> trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Bahreina na stazi "Sakir", kojom je startovao ovogodišnji šampionat Formule 1.

Pobeda Alonsa na startu sezone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Nanina

pre 14 godina

Bravo,majstore.Alonsomrsci istrcite neki krug da se opustite i onda cestitajte najboljem vozacu.Svaka cast Fernando,samo tako nastavi.

urban

pre 14 godina

Hamilton je tako samarao alonsa dok su bili u istoj ekipi da je ovaj mogao da umre manji nego sto se rodio. alonso je dobar vozac ali je jos bolji kompleksas. navijam za meklaren ali dok je alonso bio u njemu skoro da nisam ni pratio formulu zbog tog ljigavca.

Nikol@'S

pre 14 godina

Nekoliko vas rece kako je Alonsero uzeo Sumaheru titulu,a niko ne govori ko je Alonseru uzeo?...Pa naravno da je svima jasno da je to bio i ostao naj bolji KIMI!!!!!!!!!

ja

pre 14 godina

Mislim da Bridgestone pravi previse dobre (izdrzljive) pneumatike, i da tu treba traziti promenu koja ce F1 uciniti zanimljivijom. Da nisu morali da koriste dva tipa pneumatika, mislim da niko od vozaca ne bi isao u boks, nego bi celu trku vozili bez zaustavljanja. Na zalost, kako je pocela ova sezona, sve ce se resavati subotom na kvalifikacijama. Vise sporta, manje svega ostalog!

basketas

pre 14 godina

eeee nawijam za ferrari i sumahera od akd znam za sebe.....
i wise me ne zanima sumaher koliko je ferrari ucinio za njega da bi se in wratio u mercedes......swi se wi raspravljajte ko je bolji ali jedno se zna da je FERRARI NAJBOLJI...!!!!!!!!!! uwek najbolji bolid i ostalo....
FORZZA FERRARI

paki

pre 14 godina

cestitke najboljem na pobedi.trka dosadnija nego sto sam ocekivao.iako sam alonsov navijac zao mi je sto fetel nije pobedio, nadam se da nece imati vecih pehova tokom sezone.mislim da je trenutno najtalentovaniji vozac, samo je jos zelen, ali ce njegovo vreme doci sigurno. alonso je pokazao zasto je godinama medju najplacenijim vozacima u f1 iako nema harizmu kimija i istoriju mihaela. ferari odlican kao i red bul.
svaka cast i masi odlican povratak. hamilton solidan, standardno agresivan, treba mu jaci bolid. baton smesan, to sam uostalom rekao vec u komentaru na kraju prethodne sezone ( tada sam dobio dosta negativnih komentara zbog toga ).
iako ga ne volim svaka cast i sumaheru, nadam se da ce vremenom "proraditi", i uciniti trke zanimljivim, delom je zbog toga i tu, a radi svih nas fanova f1.
toliko za sada, do sledece trke pozdrav :)

NNN

pre 14 godina

Skandal!
Rozberg nije propustio Šumahera :)
Očekivane ekipe i vozači u vrhu.
Ukidanje dolivanja goriva se pokazalo kao loše.
Dosadna trka.

ne volem alonsa

pre 14 godina

po čemu je zaslužio pobjedu šta je ona napravio jedno veliko ništa NIŠTA. Da se ne pokvari motor gledao bi u leđa Vettelu. Pratim F1 15 godina i gore sezone vjerovatno neće biti

razocaran

pre 14 godina

ako vec hocete da uporedjujete vozace dajte im isti bolid pa da ih onda widimo alonso nije mogao nijednog trenutka da stigne fetela. 100% sam siguran da bi ga shumi razbio da mu sad daju ferarijev bolid. Ne osporavam uspehe alonsowe, ali 2 titule je oswoio onda kada ferari nije imao konkurentan ili pouzdan bolid. Nawijam za ferari jos i pre nego sto je shumi wozio za njega da ne bude zabune i drago mi je zbog pobede. Ali alonso nikada nece biti tako dobar kao shumi. Mislim da treba mnogo vise obratiti paznju na sjajnog fetela koi me je ocarao u poslednje 2 sezone mislim da jedini ima sanse da prestigne shumija u titulama a i widi se da su nemci newerowatni wozaci. Fetel je neverowatan wozac pa samo propratite 1 i 2 vozace. Secate se sta je bilo sa alonsom kad je bio u meklarenu sa hamiltonom? Volio bi da na kraju fetel oswaja sampionat a ferari u konkurenciji konstruktora.

joe

pre 14 godina

Ovo pravilo o zabrani dolivanja goriva je cist promasaj. Cilj je bio da se sve svede na trkanje, a ne na taktiku. Desilo se upravo suprotno. Taktike u voznji nikad nije bilo vise. Cuvaj gume, stedi gorivo, nemoj da pretices spalices gume, vozi sporije spalices gume,gume, gume..... A na pocetku trke izgledaju kao da voze po ledu.Moram da priznam da sam razocaran.... ove godine ce biti jako malo preticanja, svi ce da se stede da ne bi ostali bez bodova, rizikovace se zadnje 2-3 trke i to je to..... nadam se da gresim....

činjenice

pre 14 godina

@mokgab

Šumaher je došao u ferari 1996. i u njemu osvojio prvu titulu 2000.
Znači trebale su mu 4. godine i ogroman Ferarijev budžet, što nije baš rezultat za Ginisa.

Alonso je došao u Renault i odmah osvojio titulu.

Lerby

pre 14 godina

Gore nebo, dole pesak... Prava pustinjska trka, monotonija dokle pogled doseže. Na žalost, videćemo ove godine najmanje još tri ovako dosadne ( ako ne i dosadnije ) trke: Valencia, Singapore i Abu Dhabi. Još kad bi se tu spisak završio... Osim Alonso-u, teško da će ova trka još nekom ostati u sećanju, čak ni na "kratke staze":) Neke indikacije postoje ali ovo je ipak prva trka pa je teško donositi konačan sud i prognoze. Treba videti jurnjavu na još 2-3 trke i različite staze, pa čak ni tada neće sve biti jasno jer će većina timova odmah posle toga, prelaskom u Evropu, u Barcelona-u doneti znatno poboljšane pakete. Ko će tu najviše i najbolje uraditi i da li će se onda odnos snaga donekle ili značajnije promeniti - videćemo. Inače, Španac se ovom pobedom izjednačio po broju pobeda sa D.Hill-om (22) i sigurno će već ove godine prestići i Piquet-a (23), Fangio-a (24), Clark-a i Lauda-u (25) i možda dostići ili prestići i Stewart-a (27), čime bi izbio na 5. mesto večite liste osvajača Grand Prix-ja. Mansell je ove godine van domašaja, Senna još daleko, Prost predaleko a Schumacher verovatno nedostižan. I na kraju, od 20 svetskih prvaka, koliko mi se čini, 18 ih je bilo prisutno na otvaranju sezone. Samo dvojica su nedostajala u Bahreinu: Piquet i Raikkonen. Kimi-jev izostanak je možda i opravdan zbog obaveza u WRC-ju, za Nelson-a nisam siguran. Ako je mogao da se pojavi Brabham u svojoj 84.godini, uprkos problemima sa bubrezima, mogli su i mlađi.Ali, dobro, ipak je on Jack:) Ako ništa, bar zbog toga što je Piquet svoje prve 2 titule osvojio za ekipu koja je nosila ime slavnog Australijanca. Zanimljivo je da se Brabham razveo i po drugi put oženio na kraju sedme decenije života. Život počinje u 70.!
Inače, neke bolide iz ranijih epoha u revijalnom delu vozili su, pored starih šampiona i njihovi sinovi, unuci i nećaci: Mark Stewart, Josh Hill, Juan Manuel Fangio II i na trci, naravno, Bruno Senna.
I na kraju, novajlije među ekipama. Šta reći? Lotus je bar završio trku, za Hispania-u je dobro da su se uopšte kako-tako sastavili pred prvi nastup a što se tiče Virgin-a i tu se za sada ne vidi svetlo na kraju tunela. Onog vazdušnog, naravno:) Ko je pratio dolazak na svet ovog "kompjuterskog novorođenčeta", shvatio je moju opasku.
P.S.
I da, izgleda da je Renault sasvim solidan za početak. Da ne beše onog okretanja Robert-a na startu, bilo bi tu već prvih bodova. Petrov još uvek nije "reper" pa ne bih prosuđivao performanse bolida na osnovu njegove vožnje pre odustajanja, mada gledajući šta je pokazao u predsezoni - nije loše..

nik

pre 14 godina

Utisak dana je "Felipe cuvaj motor trebace ti za ostale trke". Glupo je sto ne daju timskim kolegama malo da se trkaju jer to je jedino trkanje koje moze da se vidi sobzirom na razlike medju bolidima. Reklo bi se da su Ferari i RB blizu (nadam da je ovaj kvar slucajan i da nece biti vise u sesoni slicnih stvari za RB). Slede ih McL i Mercedes GP a najinteresantnije ce biti u borbi za poslednje bodove posto su tu razlike izgleda bas male a ucestvuje mnogo ljudi Vilijams, Reno, FI pa mozda i onaj Frankestajn BMW Ferari. Za ostale ostaje samo nada da ce napredovati dzinovskim koracima cisto da bi licili na nesto. Cisto za posteno zavrsenu trku treba izdvojiti Lotus. Cestitke Alonsu na pobedi lepo odvezeno.

deki1977

pre 14 godina

šta reći...prvi mačići se u vodu bacaju.veliku nagradu Bahreina izostaviti ubuduće iz karavana ili je staviti dosta kasnije u kalendar.velika šteta što nema dolivanja goriva,zbog toga trka je dosta izgubila na uzbudljivosti.prvih deset danas će ubuduće uzimati bodove i odlučivati o tituli konstruktor/vozač.sistem bodovanja katastrofa.nažalost veliki broj timova služi za popunu brojnog stanja i da bi šampionat mogao da preživi...kao što rekoh prvi mačići se u vodu bacaju pa se nadam da će već od sledeće trke biti više uzbuđenja.pozdrav svim ljubiteljima F1.

mokgab

pre 14 godina

Za sve one koji smatraju da je Šumaher danas trebao da pobedi... Da, trebao je, i pobedio bi, sa mnoooogo većom razlikom nego Alonso, i ne bi čekao kvar na Fetelovom bolidu, samo da je seo u Ferrari a ne u Mercedes GP.

E sad, dolazi to, da je on zato postao 7x šampion jer je bio u najboljem bolidu... I to je istina, ali SVAKO, ali SVAKO, zaboravlja, da je on stigao u Ferrari, kada je on bio sporiji nego Fors India danas! I postao nakon nekoliko godina šampion. Alonso je stigao u kompletan bolid, koji je razvijan od juna (JUNA!!!) prošle godine, jer su već digli ruku od prošlogodišnjeg šampionata, dok je Bron GP (aka Mercedes GP) tada razvijao "stari" bolid, kako bi osvoji duplu krunu...

Ja Vam ne kažem da ne pišete komentare tipa, Alonso je najbolji, itd., ja Vas samo molim, da imajte sve to na umu, i ne osuđujte velikog povratnika zato što je seo u ne toliko konkurentan bolid, pa nije pobedio. Mogao bih se kladiti u život svoj, da će do sredine (neka bude 10. trke) veteran već osvojiti jednu veliku nagradu!! Najmanje...

makelele

pre 14 godina

(Marko Despotovic, 14. mart 2010 20:54)

kako stvari stoje ocigledno je da volis sumahera a alonsa ne volis zato sto je pobjedjivao sumahera.
e pa u tome i jeste velicina alonsa, pobjedjivati covjeka sa 7 titula. i to vec ga je dvaput dobio a kako je krenulo bice i treci put.

Zox

pre 14 godina

Nikada Alonso nece uraditi za ferari sto i Sumaher jer Alonso nije prljav vozac a i deo tima ferarija koji se sluzio raznim trikovima je napustio ekipu kada i sumaher

Idi mi dodji mi

pre 14 godina

Postovani postovaoci F1 danas sam za razliku od vas uzivo posmatrao trku tik do startne linije. U trenucima kad je Alonso stizao Fetela cuo se drugaciji zvuk Red Bulovog Renoovog motora i taj zvuk je bio takav do kraja trke. Ono sto mozda vi niste mogli da cujete da je takav zvuk imao i Kubicin Reno, ali je Weberov Red Bull Reno funkcionisao savrseno i zvuk se nije menjao od pocetka do kraja kao ni ostalim takmicarima. Dakle u formuli ne pobedjuje samo vozac pobedjuje i bolid i motor. Kao sto se na kraju trke intoniraju himne i vozaca i konstruktora. Reno mora da poradi na izdrzljivosti svojih motora a dotle Fetel da bi bio pravi sampion mora da nauci da stedi motor kao sto je to odradio do kraja trke, jer je po zvuku motora bilo pravo cudo da je trku zavrsio. Trka je sa tribina bila interesantna a posetilaca kao na aeromitingu u Batajnici u najgorem slucaju. To je valjda dogadjaj kada se najvise ljudi skuplja u Srbiji sem demonstracija.

Marko Despotovic

pre 14 godina

Mihael se vratio!!! Sto se tice Alonsa ne volim ga, ali pobedio je zasluzeno i verovatno ce osvojiti titulu ove sezone. Najtalentovaniji vozac danasnjice je bez sumnje Fetel i mnogo mi ga je zao zbog ovoga sto mu se desilo danas. Medjutim, da se ne lazemo, Sumaher je najbolji vozac danasnjice i najbolji svih vremena, i gotovo je sigurno da ce osvojiti titulu sledece sezone. Njegov cilj je da napreduje iz trke u trku, i verovatno ce ici na neku pobedu u drugom delu sezone. Kako je i sam istakao, ima problema sa podupravljanjem bolida, i kad se to bude sredilo, verujem da ce ostvarivati bolje rezultate. Sad je Ferari prvi, ali on ne bi ni postojao u vrhu da Sumi nije dosao 1996. i doneo im 5 vozackih titula. Jednostavno, on je vratio Ferari u vrh, i zato je bolje da cute oni koji govore da je Sumi dobijao trke kroz boks! Svi dobro znamo sta je radio devedesetih i kako se i na koji nacin borio. Pa covek se takmicio protiv Sene! I tu sad kao, Alonso, Hamilton, Masa... Prosao je mnoga razdoblja razvitka i takmicenja i bolida, i non-stop je u vrhu. Receno je takodje da je pobedjivao dok je imao najbolji bolid. Tacno, ali on je najvise ucestvovao u razvijanju tog bolida, jer on je najbolji mehanicar od svih vozaca u istoriji i jednostavno oseca auto dok ga vozi i zna tacno sta mu fali i sta treba popraviti, dok drugi vozaci moraju da se mnogo vise konsultuju sa svojim trkackim inzenjerima kako bi resili neki problem. Sto se tice trke, bila je dosadna, pre svega zbog brzine koju su bolidi izgubili i nije tesko zakljuciti da je ona izgubljena zbog novog i glupog FIA pravila o zabrani dolivanja goriva. Vozaci su rekli da imaju osecaj kao da voze traktor! Cuo sam komentare da treba ukinuti VN Bahrein zbog dosade i zbog manjka publike. Grese. To je jedna vrlo lepa i tehnicki zahtevna staza, posebno od ove sezone kada je dobila novi deo koji je vrlo spor ali i tezak. Sve u svemu, bice bolja trka u Melburnu i nadam se da ce Sumaher biti bolji. Go Michael!!!

Tomi Dzeri

pre 14 godina

kako to da nije pobedio Michael Schumacher, kad je on "najbolji" vozac svih vremena? Aaaa, da nije samo imao NAJBOLJI bolid u tom periodu dominacije? U F1 je bolid SVE (90%), a razlike izmedju vozaca postoje, samo su minimalne.

Tomy

pre 14 godina

Pored svega vidjenog danas, ne znam da li ste primetili koliko je gledalaca bilo na trci.
Kad su kamere prikazivale publiku, prikazivale su ih u krupnom planu, nikad iz daljine.
Sve sto se danas van staze moglo videti je pesak i pesak i pesak...
S'obzirom na famozne odluke Bernija E. dobro da F1 nije gora nego sto jeste sada.

pgf

pre 14 godina

za komentar dugacka je sezona klasicna pobjeda alonsa kad se vodecem pokvari motor ili kako narod kaze da komsiji crkne krava tako je i titule osvoio nije on vozac za ferari jest pobijedio svaka cas ali nije ostavio neki utisak na mufte prodje masu itd

no fear

pre 14 godina

Ferrari opet vrhu..dvostruka pobjeda nakon jako dugo vremena (zadnji put bila na VN Francuske 2008.)..i to je ono šta me veseli..drugo,još veće veselje,mi je sjajan povratak Masse..ove godine on i Alonso će biti zdrava konkurencija jedan drugom,a ekipno će pomesti sve ostale..
stiže šampion u crvenom,a koji će to biti-ostaje da vidimo..moj izbor je godinama Felipe..:)

Ferrarijevac

pre 14 godina

Jeste vi Alonsovi navijači a mrzitelji Ferrarija naporni, što ne organizujete neku peticiju ili mu pošaljite mail u kojem tražite da pod hitno napusti Ferrari.
I ostavite Šumija na miru, mi pravi navijači Ferrarija znamo šta je on uradio za Ferrari, a vaš pulen Alonso nikad neće to moći uraditi za Ferrari. Prošao je Massu zato što je Massa blokirao Hamiltona u suprtnom Hamiltnom bi sigurno zaobišao Alonsa. Zato vi Alonsovi navijači oladite, previše ste se nešto uzbudili.
Znate li kad je vaš pulen pobedio poslednji put, pre današnje pobede?

wlado

pre 14 godina

inace poslao sam mail u FIA-u, da ukinu bahrein, ono je blagi ocaj, u sred pustinje se bahate i trose milione da bi dokazali kako eto moze im se....14 000 gledaoca...u srbiji bi bilo 100 000 bre !

urban

pre 14 godina

Ma ljudi svaka vama cast za komentare kako je vec alonso uzeo titulu ali propistace majcino mleko on do kraja sezone. da se razumemo,alonso je odlican vozac ali nije i jedini. fetel je opasno vozio ali ce voziti jos opasnije sledecu trku,ocekujem i meklaren da se umesa jos vise u borbu za prvo mesto a tu je i drugi red bul i naravno nemci koji su prakticno debitanti...a da,ne verujem ni da ce masa da mu cuva ledja jer je i on u igri.

Sasa RS

pre 14 godina

Kao sto rekoh juce svaka cast Masi ali pogledajte najbrzi krug njegov i Alonsov i sve je jasno.Alonso je najpametniji vozac i steta sto nije ovih godina imao auto uzeo bi barem jos jednu titulu ako ne i vise.Zadnjim krigovima je demolirao konkurenciju a Fetel mu nikad nije odmakao vise od 3.1 sec.Mozete ga nevoliti ali je covjek vozacina!!!!!

nebojsa

pre 14 godina

mislim da ce ove godine biti jako dosadne trke bez obzira sto imamo jako dobre vozace u dobrim timovima a razlog je ne dolivanje goriva tokom trke.Sada svi samo stede gume,stede gorivo,stede motore.Stednja i trkanje ne idu bas zajedno,pre smo se zalili sto se pretice samo kroz boksove ali ove godine nece biti ni takvog preticanja.Daj boze da gresim

li

pre 14 godina

bravo za alonsa i ferari!
ocekujem da vozaci sredinom sezone krenu da se bude i traze da se od sledece sezone promeni sistem bodovanja.
sad se vidi ko je baton, visforsirani englez iza kog stoji otac sa dobrim vezama medju sponzorima, nema najbolji auto i zavrsi 5 mesta iza klupskog kolege

MikaciDKid

pre 14 godina

Bravo Alonso!!! Konacno...
Sto se tice komentara "po jutru se dan poznaje", "bice dosadna sezona" i sl... ljudi vozi se 19 trka... bice svega...

bludnik

pre 14 godina

Zanimljivo kako ovi napisaše Truli vozi u Tojoti a ja mislim oni se više od takmiče.:-). Ma možda se Kimi i vrati samo da nauči kako nepolupati auto na svakom reliju :-). Fetel je tata i mjenja Alonsa. A što se Alonsa tiče svaka čast uvijek pametno vozi koliko god to drugi govorili da nije tako. Čovjek čekao svoju priliku kada je malo stisnuo Fetela ovom crkne bolid i eto pobjede. Pozdrav svim ljubiteljima brzine. P.s.Šteta što nema usf1 za njih je Miloš Pavlović već bio potpisao ali mogao bi upasti u sredini sezone kako pričaju neki stručnjaci.

Ferrarijevac

pre 14 godina

Zox,
a zašto Alonso nije bio prvak 2008 i 2009, kad je vozio loš bolid ako je toliko superioran?
Inače Red Bul je bio malo brži u kvalifikacijama i na mekim gumama, dok je Ferrari znatno brži od Red bula na tvrđim gumama.

miroslav

pre 14 godina

Mislim da je FIA sama sebi napravila medvedju uslugu sa ovim ne dolivanjem goriva, sad su trke izuzetno dosadne... Jedini svetao trenutak je bio borba Gloka i Trulija za 18 mesto... jadno na zalost. Nadam se da ce biti bolje

nando alonso

pre 14 godina

cim majstor dobije pravi bolid,odmah pobeda i pokazuje koliko je zaista kvalitetan vozac.sumaher je vrhunski vozac,najbolji ikada,ali alonso je uspeo da mu uzme 2 titule i time je pokazao da jedini je mogao da parira sumiju.uz sav respekt prema sumaheru,ove seozene titula ide gde joj je i mesto,u ruke trenutno najboljeg,a to je fernando alonso

aleksandar

pre 14 godina

Bahrein je uvek bio dosadan, osim sezone 2005, kada su se Alonso i Sumi borili za prvo mesto! U danasnjoj trci je bilo dosta preticanja u drugom delu karavana gde su slabiji timovi. Da Fetel nije imao problema, zadnjih 15-ak krugova bi bilo monotono! Alonso je zasluzeno prvi, covek ima sampionski damar, ali mi je zao Fetela. Na kraju je fantasticno odbranio cetvrtu poziciju. Pozdrav svim ljubiteljima F1 !!!!

Djole

pre 14 godina

Opsti utisak da je trka bila uzasno dosadna, bas kao i svaka u Bahreinu...
Prave okrsaji se tek ocekuju. Ferari ponovo onaj stari, meklaren ce biti dobar rival, sramota da GP nije mogao da pobedi uzasno ranjivi Red Bull...
Posle par godina "uspavanke" cini mi se da ce ova sezona biti mnogo uzbudljivija

Markos

pre 14 godina

Konacno pravi vozac u pravom timu!
Odlicna voznja Alonsa i Mase i siguran bolid Ferarija slute da ce ova sezona biti u crvenog, McLaren odlican, Mercedes razocarao, imajuci u vidu da je to sampionski tim.
Sa novim pravilima, najvise uzbudjenja bice na startu trke i na kraju, kada su bolidi laki i brzi.
Alonso, napred do 3. titule!!!

alonsova

pre 14 godina

E sad će ovde mnogi stručnjaci za F1 da daju komentare tipa da Alonso nije zasluženo pobedio, da je ovakav poredak zbog Fetelovog kvara, itd., itd., itd... Ali treba se naći odmah tu iza, treba dobro startovati i odlično voziti svih 49 krugova. Ali dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje... Nema sumnje da Ferari ove sezone ima izuzetno dobar auto, i naravno, još bolje vozače! Svaka čast Masi, ovo je jako dobar povratak, a tako nešto je i očekivano od ovakvog vozača, izuzetnog kvaliteta. E sad... koliko sam čekala da Fernanda vidim kako ponovo pobeđuje, to samo ja znam! Svaka čast Nando, bolje nije moglo da počne!!! Biće ovo jako zanimljiva sezona...

milis

pre 14 godina

isekli su deo Alonsove izjave gde kaže: "Kada je Šumi otišao, sve je ostalo bez smisla. Nisam hteo više da se trudim. Sada je sve drugačuje, odraću ga k'o zeca". Ostalo znamo.

Oddo

pre 14 godina

Svi oni koji su tipovali da je brazilac pigmejskog rasta u stanju da se suprostavi budućem najvećem vozaču svih vremena, Fernandu Alonsu, treba da se pokriju ušima i da zauvek ćute na sve vesti o formuli 1.. ja, baš kao i Zox, kome nisam stigao juče da odgovorim na njegov komentar, pratim fernanda od minardija.. kod mene nije bila dilema da li da navijam za crvene italijane.. to nikada i nikako.. navijam da alonso nabije težak oblik kompleksa niže vrednosti onom srećnom nemcu koji je osvojio 5 titula u vreme dok mu je glavni konkurent bio montoja i barikelo..

Zato, svaka čast fernando majstore! Ne zaustavljaj se dok ne dođeš do osme titule.. i to baš u šumijevom bolidu.. ponizi ga kao 2005, 06.. postavi stvari na svoje mesto

G

pre 14 godina

Navijam za Ferarri, nisam ljubitelj Alonsa, ali nemam ništa protiv ove kombinacije špansko-italijanske himne. Čak mi se čini da će i da mi se dopasti. :) Bre, kako je krenuo da krivuda na cilju, pomislih zakucaće se u zid ludak... :D

O Masi je teško bilo šta reći, a ne osvrnuti se na nesreću koju je imao. Svaka čast za povratak i to na odličan način. Na startu je imao prljaviji deo staze, gubitak pozicije je u neku ruku očekivan, ali osim toga odlična vožnja.

Šteta za Fetela, ipak treba priznati. Čovek je odvozio, sa gledišta vozača, savršenu trku, ali se zaista bojim da nasledđe od prethodne sezone (pre svega nedostaci automobila) ne bude previše uticalo i na ovu.
Mislim da je broj dozvoljenih predsezonskih testova jednostavno premali, u uslovima kada pravila toliko ograničavaju razvoj bolida, pre svega motora, u toku sezone.

Hamilton vrlo dobar, mada ništa spektakularno.

MercedesGP ni približan onome što mnogi očekuju, mada vrlo dobra trka za Rozberga. Nadam se da će se popraviti, čisto zbog uzbudljivosti sezone.

Baton... neću dalje, previše je već rečeno...

Praktično svi ostali su u okviru očekivanja.

Trka kao trka: loše. Ukidanje dolivanja goriva je, bar prema prvom utisku, oduzelo suviše od i onko sumljive uzbudljivosti trkanja. Ako se izuzmu problemi i poneko preticanje kroz boks, posle prve krivine praktično ništa nismo videli.

A što se tiče novopridošlih timova u karavanu: ako je cilj odvoziti par krugova i zatim odustati, bolje da nisu ni počinjali. Ljudi, smešno je da se u ovom rangu auto-moto sporta pojavljuju toliko nekonkurentni učesnici.

Čekamo sledeću trku....

Let me go

pre 14 godina

Nakon danasnje odlicne voznje Vettela u Red Bull-u, i dalje sam misljenja da ce Kimi da gazi zajedno sa njim 2011. u Red Bull.
Zivi bili, pa videli.

ljubiša

pre 14 godina

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, onda će ovo biti , ne najuzbudljivija(kako su mnogi pompezno najavili), već najdosadnija sezona F1, ali sve će to pokazuje koliko je FIA (sem uzimalja para), van svake normalne logike, žalosno..., ( i kad su 1994. promenama pravila i u MRTVAČKI sanduk stavili najboljeg i najhrabrijeg svih vremena, ni tada se niko od njih nije potres'o, nego je već sledeće godine F1 izašla na berzu !!! ). Toliko o ovom SPORTU, koji to davno više nije :( !!!!!!!!

Zox

pre 14 godina

Steta sto su Alonsa u njegovoj karijeri mnogo puta sabotirali jer je tada morao sumaher da pobedjuje na bilo koji nacin e sada cemo videti sta ce se raditi. Kako ce sada sumaher pobedjivati,videcemo dali ce ga sada neko gurati i forsirati dok je u prosecnoj ekipi.A Alonsu dajte i traktor on ce pobediti!!!

Jo

pre 14 godina

Ferrari odlican, izjednacen vozacki par.
Red Bull opet nepouzdan ali brz.
Mercedes blago razocarao.
Meklaren neubedljiv.
Ostali su samo statisti, nazalost.

gavrosaurus

pre 14 godina

Ма како да "на млађима свет остаје", нису ти тема овог коментара већ повратник у Ф1 - Михаел Шумахер. Мислим да сам тек пред крај постао свестан чињенице: Човек се није тркао 3 године, има чак 41 годину живота и извезао је у истом ритму целу трку! Извините, молим али ФАНТАСТИЧНО! Какав шампион и како то никог не узненађује, у ствари. Колико он зна, колико и може, мислим да је то феноменално а схватимо да он, такође, тек подиже форму и сигуран сам апсолутно да ће Шумахер јурити трон, убеђен сам да ће Шумахер гледати да победи и да је ово распламсало његову пасију а видимо колика је самим повратком. Ова ментална снага, ова физичка спрема, овај ум, жеља и концентрација јер је потпуно очигледно да Шумахер упија сваки па и најмањи детаљ болида и конкурената ... Узор си ми, Михаел. Хвала што си се вратио.

gavrosaurus

pre 14 godina

Ма како да "на млађима свет остаје", нису ти тема овог коментара већ повратник у Ф1 - Михаел Шумахер. Мислим да сам тек пред крај постао свестан чињенице: Човек се није тркао 3 године, има чак 41 годину живота и извезао је у истом ритму целу трку! Извините, молим али ФАНТАСТИЧНО! Какав шампион и како то никог не узненађује, у ствари. Колико он зна, колико и може, мислим да је то феноменално а схватимо да он, такође, тек подиже форму и сигуран сам апсолутно да ће Шумахер јурити трон, убеђен сам да ће Шумахер гледати да победи и да је ово распламсало његову пасију а видимо колика је самим повратком. Ова ментална снага, ова физичка спрема, овај ум, жеља и концентрација јер је потпуно очигледно да Шумахер упија сваки па и најмањи детаљ болида и конкурената ... Узор си ми, Михаел. Хвала што си се вратио.

milis

pre 14 godina

isekli su deo Alonsove izjave gde kaže: "Kada je Šumi otišao, sve je ostalo bez smisla. Nisam hteo više da se trudim. Sada je sve drugačuje, odraću ga k'o zeca". Ostalo znamo.

Jo

pre 14 godina

Ferrari odlican, izjednacen vozacki par.
Red Bull opet nepouzdan ali brz.
Mercedes blago razocarao.
Meklaren neubedljiv.
Ostali su samo statisti, nazalost.

Markos

pre 14 godina

Konacno pravi vozac u pravom timu!
Odlicna voznja Alonsa i Mase i siguran bolid Ferarija slute da ce ova sezona biti u crvenog, McLaren odlican, Mercedes razocarao, imajuci u vidu da je to sampionski tim.
Sa novim pravilima, najvise uzbudjenja bice na startu trke i na kraju, kada su bolidi laki i brzi.
Alonso, napred do 3. titule!!!

G

pre 14 godina

Navijam za Ferarri, nisam ljubitelj Alonsa, ali nemam ništa protiv ove kombinacije špansko-italijanske himne. Čak mi se čini da će i da mi se dopasti. :) Bre, kako je krenuo da krivuda na cilju, pomislih zakucaće se u zid ludak... :D

O Masi je teško bilo šta reći, a ne osvrnuti se na nesreću koju je imao. Svaka čast za povratak i to na odličan način. Na startu je imao prljaviji deo staze, gubitak pozicije je u neku ruku očekivan, ali osim toga odlična vožnja.

Šteta za Fetela, ipak treba priznati. Čovek je odvozio, sa gledišta vozača, savršenu trku, ali se zaista bojim da nasledđe od prethodne sezone (pre svega nedostaci automobila) ne bude previše uticalo i na ovu.
Mislim da je broj dozvoljenih predsezonskih testova jednostavno premali, u uslovima kada pravila toliko ograničavaju razvoj bolida, pre svega motora, u toku sezone.

Hamilton vrlo dobar, mada ništa spektakularno.

MercedesGP ni približan onome što mnogi očekuju, mada vrlo dobra trka za Rozberga. Nadam se da će se popraviti, čisto zbog uzbudljivosti sezone.

Baton... neću dalje, previše je već rečeno...

Praktično svi ostali su u okviru očekivanja.

Trka kao trka: loše. Ukidanje dolivanja goriva je, bar prema prvom utisku, oduzelo suviše od i onko sumljive uzbudljivosti trkanja. Ako se izuzmu problemi i poneko preticanje kroz boks, posle prve krivine praktično ništa nismo videli.

A što se tiče novopridošlih timova u karavanu: ako je cilj odvoziti par krugova i zatim odustati, bolje da nisu ni počinjali. Ljudi, smešno je da se u ovom rangu auto-moto sporta pojavljuju toliko nekonkurentni učesnici.

Čekamo sledeću trku....

Djole

pre 14 godina

Opsti utisak da je trka bila uzasno dosadna, bas kao i svaka u Bahreinu...
Prave okrsaji se tek ocekuju. Ferari ponovo onaj stari, meklaren ce biti dobar rival, sramota da GP nije mogao da pobedi uzasno ranjivi Red Bull...
Posle par godina "uspavanke" cini mi se da ce ova sezona biti mnogo uzbudljivija

alonsova

pre 14 godina

E sad će ovde mnogi stručnjaci za F1 da daju komentare tipa da Alonso nije zasluženo pobedio, da je ovakav poredak zbog Fetelovog kvara, itd., itd., itd... Ali treba se naći odmah tu iza, treba dobro startovati i odlično voziti svih 49 krugova. Ali dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje... Nema sumnje da Ferari ove sezone ima izuzetno dobar auto, i naravno, još bolje vozače! Svaka čast Masi, ovo je jako dobar povratak, a tako nešto je i očekivano od ovakvog vozača, izuzetnog kvaliteta. E sad... koliko sam čekala da Fernanda vidim kako ponovo pobeđuje, to samo ja znam! Svaka čast Nando, bolje nije moglo da počne!!! Biće ovo jako zanimljiva sezona...

Zox

pre 14 godina

Steta sto su Alonsa u njegovoj karijeri mnogo puta sabotirali jer je tada morao sumaher da pobedjuje na bilo koji nacin e sada cemo videti sta ce se raditi. Kako ce sada sumaher pobedjivati,videcemo dali ce ga sada neko gurati i forsirati dok je u prosecnoj ekipi.A Alonsu dajte i traktor on ce pobediti!!!

Oddo

pre 14 godina

Svi oni koji su tipovali da je brazilac pigmejskog rasta u stanju da se suprostavi budućem najvećem vozaču svih vremena, Fernandu Alonsu, treba da se pokriju ušima i da zauvek ćute na sve vesti o formuli 1.. ja, baš kao i Zox, kome nisam stigao juče da odgovorim na njegov komentar, pratim fernanda od minardija.. kod mene nije bila dilema da li da navijam za crvene italijane.. to nikada i nikako.. navijam da alonso nabije težak oblik kompleksa niže vrednosti onom srećnom nemcu koji je osvojio 5 titula u vreme dok mu je glavni konkurent bio montoja i barikelo..

Zato, svaka čast fernando majstore! Ne zaustavljaj se dok ne dođeš do osme titule.. i to baš u šumijevom bolidu.. ponizi ga kao 2005, 06.. postavi stvari na svoje mesto

nando alonso

pre 14 godina

cim majstor dobije pravi bolid,odmah pobeda i pokazuje koliko je zaista kvalitetan vozac.sumaher je vrhunski vozac,najbolji ikada,ali alonso je uspeo da mu uzme 2 titule i time je pokazao da jedini je mogao da parira sumiju.uz sav respekt prema sumaheru,ove seozene titula ide gde joj je i mesto,u ruke trenutno najboljeg,a to je fernando alonso

ljubiša

pre 14 godina

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, onda će ovo biti , ne najuzbudljivija(kako su mnogi pompezno najavili), već najdosadnija sezona F1, ali sve će to pokazuje koliko je FIA (sem uzimalja para), van svake normalne logike, žalosno..., ( i kad su 1994. promenama pravila i u MRTVAČKI sanduk stavili najboljeg i najhrabrijeg svih vremena, ni tada se niko od njih nije potres'o, nego je već sledeće godine F1 izašla na berzu !!! ). Toliko o ovom SPORTU, koji to davno više nije :( !!!!!!!!

aleksandar

pre 14 godina

Bahrein je uvek bio dosadan, osim sezone 2005, kada su se Alonso i Sumi borili za prvo mesto! U danasnjoj trci je bilo dosta preticanja u drugom delu karavana gde su slabiji timovi. Da Fetel nije imao problema, zadnjih 15-ak krugova bi bilo monotono! Alonso je zasluzeno prvi, covek ima sampionski damar, ali mi je zao Fetela. Na kraju je fantasticno odbranio cetvrtu poziciju. Pozdrav svim ljubiteljima F1 !!!!

mokgab

pre 14 godina

Za sve one koji smatraju da je Šumaher danas trebao da pobedi... Da, trebao je, i pobedio bi, sa mnoooogo većom razlikom nego Alonso, i ne bi čekao kvar na Fetelovom bolidu, samo da je seo u Ferrari a ne u Mercedes GP.

E sad, dolazi to, da je on zato postao 7x šampion jer je bio u najboljem bolidu... I to je istina, ali SVAKO, ali SVAKO, zaboravlja, da je on stigao u Ferrari, kada je on bio sporiji nego Fors India danas! I postao nakon nekoliko godina šampion. Alonso je stigao u kompletan bolid, koji je razvijan od juna (JUNA!!!) prošle godine, jer su već digli ruku od prošlogodišnjeg šampionata, dok je Bron GP (aka Mercedes GP) tada razvijao "stari" bolid, kako bi osvoji duplu krunu...

Ja Vam ne kažem da ne pišete komentare tipa, Alonso je najbolji, itd., ja Vas samo molim, da imajte sve to na umu, i ne osuđujte velikog povratnika zato što je seo u ne toliko konkurentan bolid, pa nije pobedio. Mogao bih se kladiti u život svoj, da će do sredine (neka bude 10. trke) veteran već osvojiti jednu veliku nagradu!! Najmanje...

Sasa RS

pre 14 godina

Kao sto rekoh juce svaka cast Masi ali pogledajte najbrzi krug njegov i Alonsov i sve je jasno.Alonso je najpametniji vozac i steta sto nije ovih godina imao auto uzeo bi barem jos jednu titulu ako ne i vise.Zadnjim krigovima je demolirao konkurenciju a Fetel mu nikad nije odmakao vise od 3.1 sec.Mozete ga nevoliti ali je covjek vozacina!!!!!

miroslav

pre 14 godina

Mislim da je FIA sama sebi napravila medvedju uslugu sa ovim ne dolivanjem goriva, sad su trke izuzetno dosadne... Jedini svetao trenutak je bio borba Gloka i Trulija za 18 mesto... jadno na zalost. Nadam se da ce biti bolje

Let me go

pre 14 godina

Nakon danasnje odlicne voznje Vettela u Red Bull-u, i dalje sam misljenja da ce Kimi da gazi zajedno sa njim 2011. u Red Bull.
Zivi bili, pa videli.

makelele

pre 14 godina

(Marko Despotovic, 14. mart 2010 20:54)

kako stvari stoje ocigledno je da volis sumahera a alonsa ne volis zato sto je pobjedjivao sumahera.
e pa u tome i jeste velicina alonsa, pobjedjivati covjeka sa 7 titula. i to vec ga je dvaput dobio a kako je krenulo bice i treci put.

Ferrarijevac

pre 14 godina

Zox,
a zašto Alonso nije bio prvak 2008 i 2009, kad je vozio loš bolid ako je toliko superioran?
Inače Red Bul je bio malo brži u kvalifikacijama i na mekim gumama, dok je Ferrari znatno brži od Red bula na tvrđim gumama.

MikaciDKid

pre 14 godina

Bravo Alonso!!! Konacno...
Sto se tice komentara "po jutru se dan poznaje", "bice dosadna sezona" i sl... ljudi vozi se 19 trka... bice svega...

Idi mi dodji mi

pre 14 godina

Postovani postovaoci F1 danas sam za razliku od vas uzivo posmatrao trku tik do startne linije. U trenucima kad je Alonso stizao Fetela cuo se drugaciji zvuk Red Bulovog Renoovog motora i taj zvuk je bio takav do kraja trke. Ono sto mozda vi niste mogli da cujete da je takav zvuk imao i Kubicin Reno, ali je Weberov Red Bull Reno funkcionisao savrseno i zvuk se nije menjao od pocetka do kraja kao ni ostalim takmicarima. Dakle u formuli ne pobedjuje samo vozac pobedjuje i bolid i motor. Kao sto se na kraju trke intoniraju himne i vozaca i konstruktora. Reno mora da poradi na izdrzljivosti svojih motora a dotle Fetel da bi bio pravi sampion mora da nauci da stedi motor kao sto je to odradio do kraja trke, jer je po zvuku motora bilo pravo cudo da je trku zavrsio. Trka je sa tribina bila interesantna a posetilaca kao na aeromitingu u Batajnici u najgorem slucaju. To je valjda dogadjaj kada se najvise ljudi skuplja u Srbiji sem demonstracija.

Marko Despotovic

pre 14 godina

Mihael se vratio!!! Sto se tice Alonsa ne volim ga, ali pobedio je zasluzeno i verovatno ce osvojiti titulu ove sezone. Najtalentovaniji vozac danasnjice je bez sumnje Fetel i mnogo mi ga je zao zbog ovoga sto mu se desilo danas. Medjutim, da se ne lazemo, Sumaher je najbolji vozac danasnjice i najbolji svih vremena, i gotovo je sigurno da ce osvojiti titulu sledece sezone. Njegov cilj je da napreduje iz trke u trku, i verovatno ce ici na neku pobedu u drugom delu sezone. Kako je i sam istakao, ima problema sa podupravljanjem bolida, i kad se to bude sredilo, verujem da ce ostvarivati bolje rezultate. Sad je Ferari prvi, ali on ne bi ni postojao u vrhu da Sumi nije dosao 1996. i doneo im 5 vozackih titula. Jednostavno, on je vratio Ferari u vrh, i zato je bolje da cute oni koji govore da je Sumi dobijao trke kroz boks! Svi dobro znamo sta je radio devedesetih i kako se i na koji nacin borio. Pa covek se takmicio protiv Sene! I tu sad kao, Alonso, Hamilton, Masa... Prosao je mnoga razdoblja razvitka i takmicenja i bolida, i non-stop je u vrhu. Receno je takodje da je pobedjivao dok je imao najbolji bolid. Tacno, ali on je najvise ucestvovao u razvijanju tog bolida, jer on je najbolji mehanicar od svih vozaca u istoriji i jednostavno oseca auto dok ga vozi i zna tacno sta mu fali i sta treba popraviti, dok drugi vozaci moraju da se mnogo vise konsultuju sa svojim trkackim inzenjerima kako bi resili neki problem. Sto se tice trke, bila je dosadna, pre svega zbog brzine koju su bolidi izgubili i nije tesko zakljuciti da je ona izgubljena zbog novog i glupog FIA pravila o zabrani dolivanja goriva. Vozaci su rekli da imaju osecaj kao da voze traktor! Cuo sam komentare da treba ukinuti VN Bahrein zbog dosade i zbog manjka publike. Grese. To je jedna vrlo lepa i tehnicki zahtevna staza, posebno od ove sezone kada je dobila novi deo koji je vrlo spor ali i tezak. Sve u svemu, bice bolja trka u Melburnu i nadam se da ce Sumaher biti bolji. Go Michael!!!

nik

pre 14 godina

Utisak dana je "Felipe cuvaj motor trebace ti za ostale trke". Glupo je sto ne daju timskim kolegama malo da se trkaju jer to je jedino trkanje koje moze da se vidi sobzirom na razlike medju bolidima. Reklo bi se da su Ferari i RB blizu (nadam da je ovaj kvar slucajan i da nece biti vise u sesoni slicnih stvari za RB). Slede ih McL i Mercedes GP a najinteresantnije ce biti u borbi za poslednje bodove posto su tu razlike izgleda bas male a ucestvuje mnogo ljudi Vilijams, Reno, FI pa mozda i onaj Frankestajn BMW Ferari. Za ostale ostaje samo nada da ce napredovati dzinovskim koracima cisto da bi licili na nesto. Cisto za posteno zavrsenu trku treba izdvojiti Lotus. Cestitke Alonsu na pobedi lepo odvezeno.

činjenice

pre 14 godina

@mokgab

Šumaher je došao u ferari 1996. i u njemu osvojio prvu titulu 2000.
Znači trebale su mu 4. godine i ogroman Ferarijev budžet, što nije baš rezultat za Ginisa.

Alonso je došao u Renault i odmah osvojio titulu.

Ferrarijevac

pre 14 godina

Jeste vi Alonsovi navijači a mrzitelji Ferrarija naporni, što ne organizujete neku peticiju ili mu pošaljite mail u kojem tražite da pod hitno napusti Ferrari.
I ostavite Šumija na miru, mi pravi navijači Ferrarija znamo šta je on uradio za Ferrari, a vaš pulen Alonso nikad neće to moći uraditi za Ferrari. Prošao je Massu zato što je Massa blokirao Hamiltona u suprtnom Hamiltnom bi sigurno zaobišao Alonsa. Zato vi Alonsovi navijači oladite, previše ste se nešto uzbudili.
Znate li kad je vaš pulen pobedio poslednji put, pre današnje pobede?

bludnik

pre 14 godina

Zanimljivo kako ovi napisaše Truli vozi u Tojoti a ja mislim oni se više od takmiče.:-). Ma možda se Kimi i vrati samo da nauči kako nepolupati auto na svakom reliju :-). Fetel je tata i mjenja Alonsa. A što se Alonsa tiče svaka čast uvijek pametno vozi koliko god to drugi govorili da nije tako. Čovjek čekao svoju priliku kada je malo stisnuo Fetela ovom crkne bolid i eto pobjede. Pozdrav svim ljubiteljima brzine. P.s.Šteta što nema usf1 za njih je Miloš Pavlović već bio potpisao ali mogao bi upasti u sredini sezone kako pričaju neki stručnjaci.

Zox

pre 14 godina

Nikada Alonso nece uraditi za ferari sto i Sumaher jer Alonso nije prljav vozac a i deo tima ferarija koji se sluzio raznim trikovima je napustio ekipu kada i sumaher

wlado

pre 14 godina

inace poslao sam mail u FIA-u, da ukinu bahrein, ono je blagi ocaj, u sred pustinje se bahate i trose milione da bi dokazali kako eto moze im se....14 000 gledaoca...u srbiji bi bilo 100 000 bre !

Lerby

pre 14 godina

Gore nebo, dole pesak... Prava pustinjska trka, monotonija dokle pogled doseže. Na žalost, videćemo ove godine najmanje još tri ovako dosadne ( ako ne i dosadnije ) trke: Valencia, Singapore i Abu Dhabi. Još kad bi se tu spisak završio... Osim Alonso-u, teško da će ova trka još nekom ostati u sećanju, čak ni na "kratke staze":) Neke indikacije postoje ali ovo je ipak prva trka pa je teško donositi konačan sud i prognoze. Treba videti jurnjavu na još 2-3 trke i različite staze, pa čak ni tada neće sve biti jasno jer će većina timova odmah posle toga, prelaskom u Evropu, u Barcelona-u doneti znatno poboljšane pakete. Ko će tu najviše i najbolje uraditi i da li će se onda odnos snaga donekle ili značajnije promeniti - videćemo. Inače, Španac se ovom pobedom izjednačio po broju pobeda sa D.Hill-om (22) i sigurno će već ove godine prestići i Piquet-a (23), Fangio-a (24), Clark-a i Lauda-u (25) i možda dostići ili prestići i Stewart-a (27), čime bi izbio na 5. mesto večite liste osvajača Grand Prix-ja. Mansell je ove godine van domašaja, Senna još daleko, Prost predaleko a Schumacher verovatno nedostižan. I na kraju, od 20 svetskih prvaka, koliko mi se čini, 18 ih je bilo prisutno na otvaranju sezone. Samo dvojica su nedostajala u Bahreinu: Piquet i Raikkonen. Kimi-jev izostanak je možda i opravdan zbog obaveza u WRC-ju, za Nelson-a nisam siguran. Ako je mogao da se pojavi Brabham u svojoj 84.godini, uprkos problemima sa bubrezima, mogli su i mlađi.Ali, dobro, ipak je on Jack:) Ako ništa, bar zbog toga što je Piquet svoje prve 2 titule osvojio za ekipu koja je nosila ime slavnog Australijanca. Zanimljivo je da se Brabham razveo i po drugi put oženio na kraju sedme decenije života. Život počinje u 70.!
Inače, neke bolide iz ranijih epoha u revijalnom delu vozili su, pored starih šampiona i njihovi sinovi, unuci i nećaci: Mark Stewart, Josh Hill, Juan Manuel Fangio II i na trci, naravno, Bruno Senna.
I na kraju, novajlije među ekipama. Šta reći? Lotus je bar završio trku, za Hispania-u je dobro da su se uopšte kako-tako sastavili pred prvi nastup a što se tiče Virgin-a i tu se za sada ne vidi svetlo na kraju tunela. Onog vazdušnog, naravno:) Ko je pratio dolazak na svet ovog "kompjuterskog novorođenčeta", shvatio je moju opasku.
P.S.
I da, izgleda da je Renault sasvim solidan za početak. Da ne beše onog okretanja Robert-a na startu, bilo bi tu već prvih bodova. Petrov još uvek nije "reper" pa ne bih prosuđivao performanse bolida na osnovu njegove vožnje pre odustajanja, mada gledajući šta je pokazao u predsezoni - nije loše..

li

pre 14 godina

bravo za alonsa i ferari!
ocekujem da vozaci sredinom sezone krenu da se bude i traze da se od sledece sezone promeni sistem bodovanja.
sad se vidi ko je baton, visforsirani englez iza kog stoji otac sa dobrim vezama medju sponzorima, nema najbolji auto i zavrsi 5 mesta iza klupskog kolege

joe

pre 14 godina

Ovo pravilo o zabrani dolivanja goriva je cist promasaj. Cilj je bio da se sve svede na trkanje, a ne na taktiku. Desilo se upravo suprotno. Taktike u voznji nikad nije bilo vise. Cuvaj gume, stedi gorivo, nemoj da pretices spalices gume, vozi sporije spalices gume,gume, gume..... A na pocetku trke izgledaju kao da voze po ledu.Moram da priznam da sam razocaran.... ove godine ce biti jako malo preticanja, svi ce da se stede da ne bi ostali bez bodova, rizikovace se zadnje 2-3 trke i to je to..... nadam se da gresim....

nebojsa

pre 14 godina

mislim da ce ove godine biti jako dosadne trke bez obzira sto imamo jako dobre vozace u dobrim timovima a razlog je ne dolivanje goriva tokom trke.Sada svi samo stede gume,stede gorivo,stede motore.Stednja i trkanje ne idu bas zajedno,pre smo se zalili sto se pretice samo kroz boksove ali ove godine nece biti ni takvog preticanja.Daj boze da gresim

Tomi Dzeri

pre 14 godina

kako to da nije pobedio Michael Schumacher, kad je on "najbolji" vozac svih vremena? Aaaa, da nije samo imao NAJBOLJI bolid u tom periodu dominacije? U F1 je bolid SVE (90%), a razlike izmedju vozaca postoje, samo su minimalne.

Tomy

pre 14 godina

Pored svega vidjenog danas, ne znam da li ste primetili koliko je gledalaca bilo na trci.
Kad su kamere prikazivale publiku, prikazivale su ih u krupnom planu, nikad iz daljine.
Sve sto se danas van staze moglo videti je pesak i pesak i pesak...
S'obzirom na famozne odluke Bernija E. dobro da F1 nije gora nego sto jeste sada.

pgf

pre 14 godina

za komentar dugacka je sezona klasicna pobjeda alonsa kad se vodecem pokvari motor ili kako narod kaze da komsiji crkne krava tako je i titule osvoio nije on vozac za ferari jest pobijedio svaka cas ali nije ostavio neki utisak na mufte prodje masu itd

urban

pre 14 godina

Ma ljudi svaka vama cast za komentare kako je vec alonso uzeo titulu ali propistace majcino mleko on do kraja sezone. da se razumemo,alonso je odlican vozac ali nije i jedini. fetel je opasno vozio ali ce voziti jos opasnije sledecu trku,ocekujem i meklaren da se umesa jos vise u borbu za prvo mesto a tu je i drugi red bul i naravno nemci koji su prakticno debitanti...a da,ne verujem ni da ce masa da mu cuva ledja jer je i on u igri.

Nikol@'S

pre 14 godina

Nekoliko vas rece kako je Alonsero uzeo Sumaheru titulu,a niko ne govori ko je Alonseru uzeo?...Pa naravno da je svima jasno da je to bio i ostao naj bolji KIMI!!!!!!!!!

paki

pre 14 godina

cestitke najboljem na pobedi.trka dosadnija nego sto sam ocekivao.iako sam alonsov navijac zao mi je sto fetel nije pobedio, nadam se da nece imati vecih pehova tokom sezone.mislim da je trenutno najtalentovaniji vozac, samo je jos zelen, ali ce njegovo vreme doci sigurno. alonso je pokazao zasto je godinama medju najplacenijim vozacima u f1 iako nema harizmu kimija i istoriju mihaela. ferari odlican kao i red bul.
svaka cast i masi odlican povratak. hamilton solidan, standardno agresivan, treba mu jaci bolid. baton smesan, to sam uostalom rekao vec u komentaru na kraju prethodne sezone ( tada sam dobio dosta negativnih komentara zbog toga ).
iako ga ne volim svaka cast i sumaheru, nadam se da ce vremenom "proraditi", i uciniti trke zanimljivim, delom je zbog toga i tu, a radi svih nas fanova f1.
toliko za sada, do sledece trke pozdrav :)

urban

pre 14 godina

Hamilton je tako samarao alonsa dok su bili u istoj ekipi da je ovaj mogao da umre manji nego sto se rodio. alonso je dobar vozac ali je jos bolji kompleksas. navijam za meklaren ali dok je alonso bio u njemu skoro da nisam ni pratio formulu zbog tog ljigavca.

Nanina

pre 14 godina

Bravo,majstore.Alonsomrsci istrcite neki krug da se opustite i onda cestitajte najboljem vozacu.Svaka cast Fernando,samo tako nastavi.

no fear

pre 14 godina

Ferrari opet vrhu..dvostruka pobjeda nakon jako dugo vremena (zadnji put bila na VN Francuske 2008.)..i to je ono šta me veseli..drugo,još veće veselje,mi je sjajan povratak Masse..ove godine on i Alonso će biti zdrava konkurencija jedan drugom,a ekipno će pomesti sve ostale..
stiže šampion u crvenom,a koji će to biti-ostaje da vidimo..moj izbor je godinama Felipe..:)

deki1977

pre 14 godina

šta reći...prvi mačići se u vodu bacaju.veliku nagradu Bahreina izostaviti ubuduće iz karavana ili je staviti dosta kasnije u kalendar.velika šteta što nema dolivanja goriva,zbog toga trka je dosta izgubila na uzbudljivosti.prvih deset danas će ubuduće uzimati bodove i odlučivati o tituli konstruktor/vozač.sistem bodovanja katastrofa.nažalost veliki broj timova služi za popunu brojnog stanja i da bi šampionat mogao da preživi...kao što rekoh prvi mačići se u vodu bacaju pa se nadam da će već od sledeće trke biti više uzbuđenja.pozdrav svim ljubiteljima F1.

NNN

pre 14 godina

Skandal!
Rozberg nije propustio Šumahera :)
Očekivane ekipe i vozači u vrhu.
Ukidanje dolivanja goriva se pokazalo kao loše.
Dosadna trka.

razocaran

pre 14 godina

ako vec hocete da uporedjujete vozace dajte im isti bolid pa da ih onda widimo alonso nije mogao nijednog trenutka da stigne fetela. 100% sam siguran da bi ga shumi razbio da mu sad daju ferarijev bolid. Ne osporavam uspehe alonsowe, ali 2 titule je oswoio onda kada ferari nije imao konkurentan ili pouzdan bolid. Nawijam za ferari jos i pre nego sto je shumi wozio za njega da ne bude zabune i drago mi je zbog pobede. Ali alonso nikada nece biti tako dobar kao shumi. Mislim da treba mnogo vise obratiti paznju na sjajnog fetela koi me je ocarao u poslednje 2 sezone mislim da jedini ima sanse da prestigne shumija u titulama a i widi se da su nemci newerowatni wozaci. Fetel je neverowatan wozac pa samo propratite 1 i 2 vozace. Secate se sta je bilo sa alonsom kad je bio u meklarenu sa hamiltonom? Volio bi da na kraju fetel oswaja sampionat a ferari u konkurenciji konstruktora.

ne volem alonsa

pre 14 godina

po čemu je zaslužio pobjedu šta je ona napravio jedno veliko ništa NIŠTA. Da se ne pokvari motor gledao bi u leđa Vettelu. Pratim F1 15 godina i gore sezone vjerovatno neće biti

ja

pre 14 godina

Mislim da Bridgestone pravi previse dobre (izdrzljive) pneumatike, i da tu treba traziti promenu koja ce F1 uciniti zanimljivijom. Da nisu morali da koriste dva tipa pneumatika, mislim da niko od vozaca ne bi isao u boks, nego bi celu trku vozili bez zaustavljanja. Na zalost, kako je pocela ova sezona, sve ce se resavati subotom na kvalifikacijama. Vise sporta, manje svega ostalog!

basketas

pre 14 godina

eeee nawijam za ferrari i sumahera od akd znam za sebe.....
i wise me ne zanima sumaher koliko je ferrari ucinio za njega da bi se in wratio u mercedes......swi se wi raspravljajte ko je bolji ali jedno se zna da je FERRARI NAJBOLJI...!!!!!!!!!! uwek najbolji bolid i ostalo....
FORZZA FERRARI

Zox

pre 14 godina

Steta sto su Alonsa u njegovoj karijeri mnogo puta sabotirali jer je tada morao sumaher da pobedjuje na bilo koji nacin e sada cemo videti sta ce se raditi. Kako ce sada sumaher pobedjivati,videcemo dali ce ga sada neko gurati i forsirati dok je u prosecnoj ekipi.A Alonsu dajte i traktor on ce pobediti!!!

milis

pre 14 godina

isekli su deo Alonsove izjave gde kaže: "Kada je Šumi otišao, sve je ostalo bez smisla. Nisam hteo više da se trudim. Sada je sve drugačuje, odraću ga k'o zeca". Ostalo znamo.

Oddo

pre 14 godina

Svi oni koji su tipovali da je brazilac pigmejskog rasta u stanju da se suprostavi budućem najvećem vozaču svih vremena, Fernandu Alonsu, treba da se pokriju ušima i da zauvek ćute na sve vesti o formuli 1.. ja, baš kao i Zox, kome nisam stigao juče da odgovorim na njegov komentar, pratim fernanda od minardija.. kod mene nije bila dilema da li da navijam za crvene italijane.. to nikada i nikako.. navijam da alonso nabije težak oblik kompleksa niže vrednosti onom srećnom nemcu koji je osvojio 5 titula u vreme dok mu je glavni konkurent bio montoja i barikelo..

Zato, svaka čast fernando majstore! Ne zaustavljaj se dok ne dođeš do osme titule.. i to baš u šumijevom bolidu.. ponizi ga kao 2005, 06.. postavi stvari na svoje mesto

gavrosaurus

pre 14 godina

Ма како да "на млађима свет остаје", нису ти тема овог коментара већ повратник у Ф1 - Михаел Шумахер. Мислим да сам тек пред крај постао свестан чињенице: Човек се није тркао 3 године, има чак 41 годину живота и извезао је у истом ритму целу трку! Извините, молим али ФАНТАСТИЧНО! Какав шампион и како то никог не узненађује, у ствари. Колико он зна, колико и може, мислим да је то феноменално а схватимо да он, такође, тек подиже форму и сигуран сам апсолутно да ће Шумахер јурити трон, убеђен сам да ће Шумахер гледати да победи и да је ово распламсало његову пасију а видимо колика је самим повратком. Ова ментална снага, ова физичка спрема, овај ум, жеља и концентрација јер је потпуно очигледно да Шумахер упија сваки па и најмањи детаљ болида и конкурената ... Узор си ми, Михаел. Хвала што си се вратио.

pgf

pre 14 godina

za komentar dugacka je sezona klasicna pobjeda alonsa kad se vodecem pokvari motor ili kako narod kaze da komsiji crkne krava tako je i titule osvoio nije on vozac za ferari jest pobijedio svaka cas ali nije ostavio neki utisak na mufte prodje masu itd

Markos

pre 14 godina

Konacno pravi vozac u pravom timu!
Odlicna voznja Alonsa i Mase i siguran bolid Ferarija slute da ce ova sezona biti u crvenog, McLaren odlican, Mercedes razocarao, imajuci u vidu da je to sampionski tim.
Sa novim pravilima, najvise uzbudjenja bice na startu trke i na kraju, kada su bolidi laki i brzi.
Alonso, napred do 3. titule!!!

Zox

pre 14 godina

Nikada Alonso nece uraditi za ferari sto i Sumaher jer Alonso nije prljav vozac a i deo tima ferarija koji se sluzio raznim trikovima je napustio ekipu kada i sumaher

Ferrarijevac

pre 14 godina

Jeste vi Alonsovi navijači a mrzitelji Ferrarija naporni, što ne organizujete neku peticiju ili mu pošaljite mail u kojem tražite da pod hitno napusti Ferrari.
I ostavite Šumija na miru, mi pravi navijači Ferrarija znamo šta je on uradio za Ferrari, a vaš pulen Alonso nikad neće to moći uraditi za Ferrari. Prošao je Massu zato što je Massa blokirao Hamiltona u suprtnom Hamiltnom bi sigurno zaobišao Alonsa. Zato vi Alonsovi navijači oladite, previše ste se nešto uzbudili.
Znate li kad je vaš pulen pobedio poslednji put, pre današnje pobede?

urban

pre 14 godina

Hamilton je tako samarao alonsa dok su bili u istoj ekipi da je ovaj mogao da umre manji nego sto se rodio. alonso je dobar vozac ali je jos bolji kompleksas. navijam za meklaren ali dok je alonso bio u njemu skoro da nisam ni pratio formulu zbog tog ljigavca.

ljubiša

pre 14 godina

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, onda će ovo biti , ne najuzbudljivija(kako su mnogi pompezno najavili), već najdosadnija sezona F1, ali sve će to pokazuje koliko je FIA (sem uzimalja para), van svake normalne logike, žalosno..., ( i kad su 1994. promenama pravila i u MRTVAČKI sanduk stavili najboljeg i najhrabrijeg svih vremena, ni tada se niko od njih nije potres'o, nego je već sledeće godine F1 izašla na berzu !!! ). Toliko o ovom SPORTU, koji to davno više nije :( !!!!!!!!

Tomi Dzeri

pre 14 godina

kako to da nije pobedio Michael Schumacher, kad je on "najbolji" vozac svih vremena? Aaaa, da nije samo imao NAJBOLJI bolid u tom periodu dominacije? U F1 je bolid SVE (90%), a razlike izmedju vozaca postoje, samo su minimalne.

Nikol@'S

pre 14 godina

Nekoliko vas rece kako je Alonsero uzeo Sumaheru titulu,a niko ne govori ko je Alonseru uzeo?...Pa naravno da je svima jasno da je to bio i ostao naj bolji KIMI!!!!!!!!!

mokgab

pre 14 godina

Za sve one koji smatraju da je Šumaher danas trebao da pobedi... Da, trebao je, i pobedio bi, sa mnoooogo većom razlikom nego Alonso, i ne bi čekao kvar na Fetelovom bolidu, samo da je seo u Ferrari a ne u Mercedes GP.

E sad, dolazi to, da je on zato postao 7x šampion jer je bio u najboljem bolidu... I to je istina, ali SVAKO, ali SVAKO, zaboravlja, da je on stigao u Ferrari, kada je on bio sporiji nego Fors India danas! I postao nakon nekoliko godina šampion. Alonso je stigao u kompletan bolid, koji je razvijan od juna (JUNA!!!) prošle godine, jer su već digli ruku od prošlogodišnjeg šampionata, dok je Bron GP (aka Mercedes GP) tada razvijao "stari" bolid, kako bi osvoji duplu krunu...

Ja Vam ne kažem da ne pišete komentare tipa, Alonso je najbolji, itd., ja Vas samo molim, da imajte sve to na umu, i ne osuđujte velikog povratnika zato što je seo u ne toliko konkurentan bolid, pa nije pobedio. Mogao bih se kladiti u život svoj, da će do sredine (neka bude 10. trke) veteran već osvojiti jednu veliku nagradu!! Najmanje...

makelele

pre 14 godina

(Marko Despotovic, 14. mart 2010 20:54)

kako stvari stoje ocigledno je da volis sumahera a alonsa ne volis zato sto je pobjedjivao sumahera.
e pa u tome i jeste velicina alonsa, pobjedjivati covjeka sa 7 titula. i to vec ga je dvaput dobio a kako je krenulo bice i treci put.

činjenice

pre 14 godina

@mokgab

Šumaher je došao u ferari 1996. i u njemu osvojio prvu titulu 2000.
Znači trebale su mu 4. godine i ogroman Ferarijev budžet, što nije baš rezultat za Ginisa.

Alonso je došao u Renault i odmah osvojio titulu.

alonsova

pre 14 godina

E sad će ovde mnogi stručnjaci za F1 da daju komentare tipa da Alonso nije zasluženo pobedio, da je ovakav poredak zbog Fetelovog kvara, itd., itd., itd... Ali treba se naći odmah tu iza, treba dobro startovati i odlično voziti svih 49 krugova. Ali dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje... Nema sumnje da Ferari ove sezone ima izuzetno dobar auto, i naravno, još bolje vozače! Svaka čast Masi, ovo je jako dobar povratak, a tako nešto je i očekivano od ovakvog vozača, izuzetnog kvaliteta. E sad... koliko sam čekala da Fernanda vidim kako ponovo pobeđuje, to samo ja znam! Svaka čast Nando, bolje nije moglo da počne!!! Biće ovo jako zanimljiva sezona...

Let me go

pre 14 godina

Nakon danasnje odlicne voznje Vettela u Red Bull-u, i dalje sam misljenja da ce Kimi da gazi zajedno sa njim 2011. u Red Bull.
Zivi bili, pa videli.

ne volem alonsa

pre 14 godina

po čemu je zaslužio pobjedu šta je ona napravio jedno veliko ništa NIŠTA. Da se ne pokvari motor gledao bi u leđa Vettelu. Pratim F1 15 godina i gore sezone vjerovatno neće biti

razocaran

pre 14 godina

ako vec hocete da uporedjujete vozace dajte im isti bolid pa da ih onda widimo alonso nije mogao nijednog trenutka da stigne fetela. 100% sam siguran da bi ga shumi razbio da mu sad daju ferarijev bolid. Ne osporavam uspehe alonsowe, ali 2 titule je oswoio onda kada ferari nije imao konkurentan ili pouzdan bolid. Nawijam za ferari jos i pre nego sto je shumi wozio za njega da ne bude zabune i drago mi je zbog pobede. Ali alonso nikada nece biti tako dobar kao shumi. Mislim da treba mnogo vise obratiti paznju na sjajnog fetela koi me je ocarao u poslednje 2 sezone mislim da jedini ima sanse da prestigne shumija u titulama a i widi se da su nemci newerowatni wozaci. Fetel je neverowatan wozac pa samo propratite 1 i 2 vozace. Secate se sta je bilo sa alonsom kad je bio u meklarenu sa hamiltonom? Volio bi da na kraju fetel oswaja sampionat a ferari u konkurenciji konstruktora.

Sasa RS

pre 14 godina

Kao sto rekoh juce svaka cast Masi ali pogledajte najbrzi krug njegov i Alonsov i sve je jasno.Alonso je najpametniji vozac i steta sto nije ovih godina imao auto uzeo bi barem jos jednu titulu ako ne i vise.Zadnjim krigovima je demolirao konkurenciju a Fetel mu nikad nije odmakao vise od 3.1 sec.Mozete ga nevoliti ali je covjek vozacina!!!!!

nando alonso

pre 14 godina

cim majstor dobije pravi bolid,odmah pobeda i pokazuje koliko je zaista kvalitetan vozac.sumaher je vrhunski vozac,najbolji ikada,ali alonso je uspeo da mu uzme 2 titule i time je pokazao da jedini je mogao da parira sumiju.uz sav respekt prema sumaheru,ove seozene titula ide gde joj je i mesto,u ruke trenutno najboljeg,a to je fernando alonso

Ferrarijevac

pre 14 godina

Zox,
a zašto Alonso nije bio prvak 2008 i 2009, kad je vozio loš bolid ako je toliko superioran?
Inače Red Bul je bio malo brži u kvalifikacijama i na mekim gumama, dok je Ferrari znatno brži od Red bula na tvrđim gumama.

Djole

pre 14 godina

Opsti utisak da je trka bila uzasno dosadna, bas kao i svaka u Bahreinu...
Prave okrsaji se tek ocekuju. Ferari ponovo onaj stari, meklaren ce biti dobar rival, sramota da GP nije mogao da pobedi uzasno ranjivi Red Bull...
Posle par godina "uspavanke" cini mi se da ce ova sezona biti mnogo uzbudljivija

Marko Despotovic

pre 14 godina

Mihael se vratio!!! Sto se tice Alonsa ne volim ga, ali pobedio je zasluzeno i verovatno ce osvojiti titulu ove sezone. Najtalentovaniji vozac danasnjice je bez sumnje Fetel i mnogo mi ga je zao zbog ovoga sto mu se desilo danas. Medjutim, da se ne lazemo, Sumaher je najbolji vozac danasnjice i najbolji svih vremena, i gotovo je sigurno da ce osvojiti titulu sledece sezone. Njegov cilj je da napreduje iz trke u trku, i verovatno ce ici na neku pobedu u drugom delu sezone. Kako je i sam istakao, ima problema sa podupravljanjem bolida, i kad se to bude sredilo, verujem da ce ostvarivati bolje rezultate. Sad je Ferari prvi, ali on ne bi ni postojao u vrhu da Sumi nije dosao 1996. i doneo im 5 vozackih titula. Jednostavno, on je vratio Ferari u vrh, i zato je bolje da cute oni koji govore da je Sumi dobijao trke kroz boks! Svi dobro znamo sta je radio devedesetih i kako se i na koji nacin borio. Pa covek se takmicio protiv Sene! I tu sad kao, Alonso, Hamilton, Masa... Prosao je mnoga razdoblja razvitka i takmicenja i bolida, i non-stop je u vrhu. Receno je takodje da je pobedjivao dok je imao najbolji bolid. Tacno, ali on je najvise ucestvovao u razvijanju tog bolida, jer on je najbolji mehanicar od svih vozaca u istoriji i jednostavno oseca auto dok ga vozi i zna tacno sta mu fali i sta treba popraviti, dok drugi vozaci moraju da se mnogo vise konsultuju sa svojim trkackim inzenjerima kako bi resili neki problem. Sto se tice trke, bila je dosadna, pre svega zbog brzine koju su bolidi izgubili i nije tesko zakljuciti da je ona izgubljena zbog novog i glupog FIA pravila o zabrani dolivanja goriva. Vozaci su rekli da imaju osecaj kao da voze traktor! Cuo sam komentare da treba ukinuti VN Bahrein zbog dosade i zbog manjka publike. Grese. To je jedna vrlo lepa i tehnicki zahtevna staza, posebno od ove sezone kada je dobila novi deo koji je vrlo spor ali i tezak. Sve u svemu, bice bolja trka u Melburnu i nadam se da ce Sumaher biti bolji. Go Michael!!!

G

pre 14 godina

Navijam za Ferarri, nisam ljubitelj Alonsa, ali nemam ništa protiv ove kombinacije špansko-italijanske himne. Čak mi se čini da će i da mi se dopasti. :) Bre, kako je krenuo da krivuda na cilju, pomislih zakucaće se u zid ludak... :D

O Masi je teško bilo šta reći, a ne osvrnuti se na nesreću koju je imao. Svaka čast za povratak i to na odličan način. Na startu je imao prljaviji deo staze, gubitak pozicije je u neku ruku očekivan, ali osim toga odlična vožnja.

Šteta za Fetela, ipak treba priznati. Čovek je odvozio, sa gledišta vozača, savršenu trku, ali se zaista bojim da nasledđe od prethodne sezone (pre svega nedostaci automobila) ne bude previše uticalo i na ovu.
Mislim da je broj dozvoljenih predsezonskih testova jednostavno premali, u uslovima kada pravila toliko ograničavaju razvoj bolida, pre svega motora, u toku sezone.

Hamilton vrlo dobar, mada ništa spektakularno.

MercedesGP ni približan onome što mnogi očekuju, mada vrlo dobra trka za Rozberga. Nadam se da će se popraviti, čisto zbog uzbudljivosti sezone.

Baton... neću dalje, previše je već rečeno...

Praktično svi ostali su u okviru očekivanja.

Trka kao trka: loše. Ukidanje dolivanja goriva je, bar prema prvom utisku, oduzelo suviše od i onko sumljive uzbudljivosti trkanja. Ako se izuzmu problemi i poneko preticanje kroz boks, posle prve krivine praktično ništa nismo videli.

A što se tiče novopridošlih timova u karavanu: ako je cilj odvoziti par krugova i zatim odustati, bolje da nisu ni počinjali. Ljudi, smešno je da se u ovom rangu auto-moto sporta pojavljuju toliko nekonkurentni učesnici.

Čekamo sledeću trku....

basketas

pre 14 godina

eeee nawijam za ferrari i sumahera od akd znam za sebe.....
i wise me ne zanima sumaher koliko je ferrari ucinio za njega da bi se in wratio u mercedes......swi se wi raspravljajte ko je bolji ali jedno se zna da je FERRARI NAJBOLJI...!!!!!!!!!! uwek najbolji bolid i ostalo....
FORZZA FERRARI

bludnik

pre 14 godina

Zanimljivo kako ovi napisaše Truli vozi u Tojoti a ja mislim oni se više od takmiče.:-). Ma možda se Kimi i vrati samo da nauči kako nepolupati auto na svakom reliju :-). Fetel je tata i mjenja Alonsa. A što se Alonsa tiče svaka čast uvijek pametno vozi koliko god to drugi govorili da nije tako. Čovjek čekao svoju priliku kada je malo stisnuo Fetela ovom crkne bolid i eto pobjede. Pozdrav svim ljubiteljima brzine. P.s.Šteta što nema usf1 za njih je Miloš Pavlović već bio potpisao ali mogao bi upasti u sredini sezone kako pričaju neki stručnjaci.

miroslav

pre 14 godina

Mislim da je FIA sama sebi napravila medvedju uslugu sa ovim ne dolivanjem goriva, sad su trke izuzetno dosadne... Jedini svetao trenutak je bio borba Gloka i Trulija za 18 mesto... jadno na zalost. Nadam se da ce biti bolje

MikaciDKid

pre 14 godina

Bravo Alonso!!! Konacno...
Sto se tice komentara "po jutru se dan poznaje", "bice dosadna sezona" i sl... ljudi vozi se 19 trka... bice svega...

no fear

pre 14 godina

Ferrari opet vrhu..dvostruka pobjeda nakon jako dugo vremena (zadnji put bila na VN Francuske 2008.)..i to je ono šta me veseli..drugo,još veće veselje,mi je sjajan povratak Masse..ove godine on i Alonso će biti zdrava konkurencija jedan drugom,a ekipno će pomesti sve ostale..
stiže šampion u crvenom,a koji će to biti-ostaje da vidimo..moj izbor je godinama Felipe..:)

urban

pre 14 godina

Ma ljudi svaka vama cast za komentare kako je vec alonso uzeo titulu ali propistace majcino mleko on do kraja sezone. da se razumemo,alonso je odlican vozac ali nije i jedini. fetel je opasno vozio ali ce voziti jos opasnije sledecu trku,ocekujem i meklaren da se umesa jos vise u borbu za prvo mesto a tu je i drugi red bul i naravno nemci koji su prakticno debitanti...a da,ne verujem ni da ce masa da mu cuva ledja jer je i on u igri.

Jo

pre 14 godina

Ferrari odlican, izjednacen vozacki par.
Red Bull opet nepouzdan ali brz.
Mercedes blago razocarao.
Meklaren neubedljiv.
Ostali su samo statisti, nazalost.

deki1977

pre 14 godina

šta reći...prvi mačići se u vodu bacaju.veliku nagradu Bahreina izostaviti ubuduće iz karavana ili je staviti dosta kasnije u kalendar.velika šteta što nema dolivanja goriva,zbog toga trka je dosta izgubila na uzbudljivosti.prvih deset danas će ubuduće uzimati bodove i odlučivati o tituli konstruktor/vozač.sistem bodovanja katastrofa.nažalost veliki broj timova služi za popunu brojnog stanja i da bi šampionat mogao da preživi...kao što rekoh prvi mačići se u vodu bacaju pa se nadam da će već od sledeće trke biti više uzbuđenja.pozdrav svim ljubiteljima F1.

aleksandar

pre 14 godina

Bahrein je uvek bio dosadan, osim sezone 2005, kada su se Alonso i Sumi borili za prvo mesto! U danasnjoj trci je bilo dosta preticanja u drugom delu karavana gde su slabiji timovi. Da Fetel nije imao problema, zadnjih 15-ak krugova bi bilo monotono! Alonso je zasluzeno prvi, covek ima sampionski damar, ali mi je zao Fetela. Na kraju je fantasticno odbranio cetvrtu poziciju. Pozdrav svim ljubiteljima F1 !!!!

li

pre 14 godina

bravo za alonsa i ferari!
ocekujem da vozaci sredinom sezone krenu da se bude i traze da se od sledece sezone promeni sistem bodovanja.
sad se vidi ko je baton, visforsirani englez iza kog stoji otac sa dobrim vezama medju sponzorima, nema najbolji auto i zavrsi 5 mesta iza klupskog kolege

Idi mi dodji mi

pre 14 godina

Postovani postovaoci F1 danas sam za razliku od vas uzivo posmatrao trku tik do startne linije. U trenucima kad je Alonso stizao Fetela cuo se drugaciji zvuk Red Bulovog Renoovog motora i taj zvuk je bio takav do kraja trke. Ono sto mozda vi niste mogli da cujete da je takav zvuk imao i Kubicin Reno, ali je Weberov Red Bull Reno funkcionisao savrseno i zvuk se nije menjao od pocetka do kraja kao ni ostalim takmicarima. Dakle u formuli ne pobedjuje samo vozac pobedjuje i bolid i motor. Kao sto se na kraju trke intoniraju himne i vozaca i konstruktora. Reno mora da poradi na izdrzljivosti svojih motora a dotle Fetel da bi bio pravi sampion mora da nauci da stedi motor kao sto je to odradio do kraja trke, jer je po zvuku motora bilo pravo cudo da je trku zavrsio. Trka je sa tribina bila interesantna a posetilaca kao na aeromitingu u Batajnici u najgorem slucaju. To je valjda dogadjaj kada se najvise ljudi skuplja u Srbiji sem demonstracija.

Nanina

pre 14 godina

Bravo,majstore.Alonsomrsci istrcite neki krug da se opustite i onda cestitajte najboljem vozacu.Svaka cast Fernando,samo tako nastavi.

wlado

pre 14 godina

inace poslao sam mail u FIA-u, da ukinu bahrein, ono je blagi ocaj, u sred pustinje se bahate i trose milione da bi dokazali kako eto moze im se....14 000 gledaoca...u srbiji bi bilo 100 000 bre !

Tomy

pre 14 godina

Pored svega vidjenog danas, ne znam da li ste primetili koliko je gledalaca bilo na trci.
Kad su kamere prikazivale publiku, prikazivale su ih u krupnom planu, nikad iz daljine.
Sve sto se danas van staze moglo videti je pesak i pesak i pesak...
S'obzirom na famozne odluke Bernija E. dobro da F1 nije gora nego sto jeste sada.

joe

pre 14 godina

Ovo pravilo o zabrani dolivanja goriva je cist promasaj. Cilj je bio da se sve svede na trkanje, a ne na taktiku. Desilo se upravo suprotno. Taktike u voznji nikad nije bilo vise. Cuvaj gume, stedi gorivo, nemoj da pretices spalices gume, vozi sporije spalices gume,gume, gume..... A na pocetku trke izgledaju kao da voze po ledu.Moram da priznam da sam razocaran.... ove godine ce biti jako malo preticanja, svi ce da se stede da ne bi ostali bez bodova, rizikovace se zadnje 2-3 trke i to je to..... nadam se da gresim....

NNN

pre 14 godina

Skandal!
Rozberg nije propustio Šumahera :)
Očekivane ekipe i vozači u vrhu.
Ukidanje dolivanja goriva se pokazalo kao loše.
Dosadna trka.

paki

pre 14 godina

cestitke najboljem na pobedi.trka dosadnija nego sto sam ocekivao.iako sam alonsov navijac zao mi je sto fetel nije pobedio, nadam se da nece imati vecih pehova tokom sezone.mislim da je trenutno najtalentovaniji vozac, samo je jos zelen, ali ce njegovo vreme doci sigurno. alonso je pokazao zasto je godinama medju najplacenijim vozacima u f1 iako nema harizmu kimija i istoriju mihaela. ferari odlican kao i red bul.
svaka cast i masi odlican povratak. hamilton solidan, standardno agresivan, treba mu jaci bolid. baton smesan, to sam uostalom rekao vec u komentaru na kraju prethodne sezone ( tada sam dobio dosta negativnih komentara zbog toga ).
iako ga ne volim svaka cast i sumaheru, nadam se da ce vremenom "proraditi", i uciniti trke zanimljivim, delom je zbog toga i tu, a radi svih nas fanova f1.
toliko za sada, do sledece trke pozdrav :)

nebojsa

pre 14 godina

mislim da ce ove godine biti jako dosadne trke bez obzira sto imamo jako dobre vozace u dobrim timovima a razlog je ne dolivanje goriva tokom trke.Sada svi samo stede gume,stede gorivo,stede motore.Stednja i trkanje ne idu bas zajedno,pre smo se zalili sto se pretice samo kroz boksove ali ove godine nece biti ni takvog preticanja.Daj boze da gresim

nik

pre 14 godina

Utisak dana je "Felipe cuvaj motor trebace ti za ostale trke". Glupo je sto ne daju timskim kolegama malo da se trkaju jer to je jedino trkanje koje moze da se vidi sobzirom na razlike medju bolidima. Reklo bi se da su Ferari i RB blizu (nadam da je ovaj kvar slucajan i da nece biti vise u sesoni slicnih stvari za RB). Slede ih McL i Mercedes GP a najinteresantnije ce biti u borbi za poslednje bodove posto su tu razlike izgleda bas male a ucestvuje mnogo ljudi Vilijams, Reno, FI pa mozda i onaj Frankestajn BMW Ferari. Za ostale ostaje samo nada da ce napredovati dzinovskim koracima cisto da bi licili na nesto. Cisto za posteno zavrsenu trku treba izdvojiti Lotus. Cestitke Alonsu na pobedi lepo odvezeno.

Lerby

pre 14 godina

Gore nebo, dole pesak... Prava pustinjska trka, monotonija dokle pogled doseže. Na žalost, videćemo ove godine najmanje još tri ovako dosadne ( ako ne i dosadnije ) trke: Valencia, Singapore i Abu Dhabi. Još kad bi se tu spisak završio... Osim Alonso-u, teško da će ova trka još nekom ostati u sećanju, čak ni na "kratke staze":) Neke indikacije postoje ali ovo je ipak prva trka pa je teško donositi konačan sud i prognoze. Treba videti jurnjavu na još 2-3 trke i različite staze, pa čak ni tada neće sve biti jasno jer će većina timova odmah posle toga, prelaskom u Evropu, u Barcelona-u doneti znatno poboljšane pakete. Ko će tu najviše i najbolje uraditi i da li će se onda odnos snaga donekle ili značajnije promeniti - videćemo. Inače, Španac se ovom pobedom izjednačio po broju pobeda sa D.Hill-om (22) i sigurno će već ove godine prestići i Piquet-a (23), Fangio-a (24), Clark-a i Lauda-u (25) i možda dostići ili prestići i Stewart-a (27), čime bi izbio na 5. mesto večite liste osvajača Grand Prix-ja. Mansell je ove godine van domašaja, Senna još daleko, Prost predaleko a Schumacher verovatno nedostižan. I na kraju, od 20 svetskih prvaka, koliko mi se čini, 18 ih je bilo prisutno na otvaranju sezone. Samo dvojica su nedostajala u Bahreinu: Piquet i Raikkonen. Kimi-jev izostanak je možda i opravdan zbog obaveza u WRC-ju, za Nelson-a nisam siguran. Ako je mogao da se pojavi Brabham u svojoj 84.godini, uprkos problemima sa bubrezima, mogli su i mlađi.Ali, dobro, ipak je on Jack:) Ako ništa, bar zbog toga što je Piquet svoje prve 2 titule osvojio za ekipu koja je nosila ime slavnog Australijanca. Zanimljivo je da se Brabham razveo i po drugi put oženio na kraju sedme decenije života. Život počinje u 70.!
Inače, neke bolide iz ranijih epoha u revijalnom delu vozili su, pored starih šampiona i njihovi sinovi, unuci i nećaci: Mark Stewart, Josh Hill, Juan Manuel Fangio II i na trci, naravno, Bruno Senna.
I na kraju, novajlije među ekipama. Šta reći? Lotus je bar završio trku, za Hispania-u je dobro da su se uopšte kako-tako sastavili pred prvi nastup a što se tiče Virgin-a i tu se za sada ne vidi svetlo na kraju tunela. Onog vazdušnog, naravno:) Ko je pratio dolazak na svet ovog "kompjuterskog novorođenčeta", shvatio je moju opasku.
P.S.
I da, izgleda da je Renault sasvim solidan za početak. Da ne beše onog okretanja Robert-a na startu, bilo bi tu već prvih bodova. Petrov još uvek nije "reper" pa ne bih prosuđivao performanse bolida na osnovu njegove vožnje pre odustajanja, mada gledajući šta je pokazao u predsezoni - nije loše..

ja

pre 14 godina

Mislim da Bridgestone pravi previse dobre (izdrzljive) pneumatike, i da tu treba traziti promenu koja ce F1 uciniti zanimljivijom. Da nisu morali da koriste dva tipa pneumatika, mislim da niko od vozaca ne bi isao u boks, nego bi celu trku vozili bez zaustavljanja. Na zalost, kako je pocela ova sezona, sve ce se resavati subotom na kvalifikacijama. Vise sporta, manje svega ostalog!