Tenis 25

Nedelja, 31.01.2010.

17:58

Đoković: "Drugo mesto korak bliže cilju"

Ðokoviæ: "Drugo mesto korak bliže cilju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 14 godina

Pisati kako Novak je naslednik Federera pored zivog Nadala je u najmanju ruku smesno.

Pisati da je normalno to sto psuje po publici koja navija za njega,psovanje po svom timu i protivniku je toliko neumesno da je zalonso dati bilo kakav komentar.

Ne prepoznati da je spletom okolnosti tu gde je, kao i Ana i Jelena sto behu (sada vidimo gde su) je kompletno nepoznavanje ove igre.

Ne uvideti da ne moze dobiti niti jednog od prvih deset i velicati neko njegovo znanje i umece je zaslepljenost.

Novak je dosegao zenit, nije to mali uspeh svakako, ali ne treba vise ocekivati. Feder ce biti prvi dok se ne povuce iz tenisa. On jednostavno ne moze biti ispod polu-finala na bilo kom GS-u u sledecih 4-5 godina a u medjuvremenu ce i uzeti jos koji. NA ovim manjim turnirima ce da dere koga uhvati. To ce mu biti dovoljno da odrzava prvo mesto do kraja, sem ako se Nadal potpuno ne povrati.

Ostali, ukljucujuci Novaka na prvom mestu, su toliko nestabilni da ne mogu odbraniti gotovo niti jednu titulu is prolsih sezona. Novaku jos uvek nije poslo za rukom da odbrani jedan jedini trofej. Toliko o kvlaitetu i nasledjivanju najboljeg u istoriji tenisa.

peca

pre 14 godina

Pa koliko se ja poznajem u matematiku,sad si dalje od broja 1,jer umesto da smanjiš razliku u bodovima ta razlika se povećala.I moj savet nastavi da treniraš,radi na servisu i fizičkoj pripremi,budi psihički jak i budi najbolji što mi svi u Srbiji želimo.

Vladan R

pre 14 godina

Cestitke Novaku na zasluzenom mestu br. 2, ali ako mu je cilj da bude br.1 onda je ovo drugo mesto uz Federerov trijumf, u sustini korak dalje, odnosno citavih 800 poena dalje od cilja. Ipak ako zaista zeli da bude br.1 konacno ima lepu priliku,jer dovoljno je da zavrsno sa US openom osvoji cak i 300 bodova manje od Federera odnosno oko 900 manje od Mareja i Nadala. Naravno sa Federerom u ovakvoj formi, posebno sto je tu u opticaju 6000 bodova sa 3 GS turnira gde je Federer ubedljivo najjaci, ovo je mnogo lakse reci nego uciniti i verovatnoca nije bas neka, ali sustina je da zbog dobrog zavrsetka godine sada zaista sve zavisi iskljucivo od njega.

ducalion

pre 14 godina

Svaka cast.
Drago mi je sto si kako i sam kazes ostvario jedan od tvojih zivotnih ciljeva.
Verujem da ces uskoro i biti 1 igrac sveta,ova fama i presing o Mareju ce nestati i molim te da se stabilizujes i krenes u pohod ka broju 1.
AKO SMEM DA PRIMETIM NEGDE SE SPOMINJE DA JE FEDERER OMOGUCIO DJOKOVICU DA BUDE 2 IGRAC SVETA,PA VAS ETO PITAM E I FEDERER POBEDIO FEDERERA U BAZELU KADA JE DJOKOVIC OSVOJIO TITULU...ITD.

MM

pre 14 godina

Bravo Nole majstore!
Bilo bi dobro kad bi zadrzao ovo drugo mesto do sezone na sljaci. Tada bi malo cesce Nadal isao na Federera u polufinalima (cetvrfinalima) sto bi bilo ekstra scenario na RG-u!

Mире

pre 14 godina

Напред лаве. Само полако. Стрпљен - спашен!!!
Биће још пуно победа.

Поздрав свима!

caci

pre 14 godina

Ovo je lepo,ali,Federer uziva u tenisu i prihodima i slavi,Marej zeli ono sto jos uvek nema,Del Potro jos uvek proslavlja svoju prvu Gren slem titulu.kada se osvesti,mozda ce biti kasno,a Nadala koci povreda da utoli zedj za pobedama.Nole je uvek bio u prednosti nad ostalima zbog najznacajnije komponente teniske igre-glave.Onda je usla lova u igru i ciljevi su zamagljeni,a od sportskih rezultata vazniji su bili sponzorski,pa zato se menjao reket 20 dana pred prosli AO,sada je to oprema,uzani sorc i klizave patike.Posle lose fizicke spreme-za nr.1-paznja se usmerava na ostale stvari,a ne na igru.Ona mora da bude jos agresivnija,drskija,a pre i iznad svega emotivnija.Mir koji Nole pokazuje ,tokom meca,je zapravo maska kojom pokusava da sakrije nesigurnost , a koja je proistekla iz pogresnih poteza predsezone.Nole,na zalost ne nosi vise zar i zelju za ciljem,standardizovao je svoje ponasanje,a posledicno tome i igru,lako je citljiv,i ostali igraci mole svevisnjeg da mu se sto duze suprotstavljaju,jer on posle odredjenog vremena,kao da gubi cilj i motivaciju .Adrenalin kao da je ispario,a motiv mu se javi samo onda kada se ispred njega postavi nemoguc zadatak-Federer na svom bunjistu u finalu,ili Nadal na sljaci u Spaniji.Da nije fenomenalan teniser davno bi bio mnogo nize na ATP listi.Ali,Nole-odluci sta hoces,ako ne znas kako,pitaj druge,raspitaj se zasto Federer nema dugo trenera,a stalno istog psihologa ,vec vise od deceniju,sta radi Marej za kondiciju,Davidenko za brzinu,Del Potro za jacinu forhenda,Rodik za servis,a Conga za drskost.Mozda padne neka ideja!Nije ovo ni kritika ni predlog,vec vapaj da kazes samom sebi-dosta je bilo gubljenja vremena-ja sam najbolji i sada cu to da vam dokazujem.Hajde Nole -jedino Ti to mozes u ovoj Srbiji!Ako odlucis-nema ni ovih predhodno pobrojanih,ti si sam sebi jedini protivnik i saveznik!Udri Nole care!!!

Lazar Nemacka

pre 14 godina

svakako, biti drugi na planeti je zaista velika stvar. Pogotovo u tenisu koji u svetu broji medju pet najpopularnih sportova. Ali ruku na srce, njegov plasman je ipak zavisilo od cike Federera, sto na jedan nacin opravda pitanje zasluznost drugog mesta. Kako god, sistem bodovanje je tradicionalan takav kakav jest i time se moramo pomiriti (ponekada). Mene licno nije rang lista zanimljiva, posto nepokazuje u velikom delu stvarnost snaga.
Zato Nole, nek ti majstor Fedex bude primer barem u tenisu.

Lobel

pre 14 godina

To je samo iluzija. Misli valjda korak nazad, i to dosta njih. Jer teško će koračati, ako bude u buduće viš situacija koje "zahtjevaju" medical time out.

Neven

pre 14 godina

Kad bi vise srcem igrao, opusteno, verujem da bi sva preostala tri GS-ma ove godine osvojio. Veoma retko ili skoro nikako,kruzis oko lopte,kao SOKO,prilikom forhenda,a to je bio jedan od tvojih zastitnih znakova, taj brekove skoro nisi uopste gubio, bekhend paralele su isle na samu liniju,ravno, sad imas i mozda najbolju volej igru, ali ti nedostaje na GS-ma da istrcis na teren kao bokser (Rafa), da protivnik oseti da si gladan. Ti si prirodan naslednik Federera, on je samo protiv tebe bacao i lomio reket.

voki

pre 14 godina

Eto sta je teniska ironija, Nole je skoro godinu dana bio pravi broj 2, ali nije uspio stvarno zasjesti na to mjesto. Sad kad realno vise nije ni top 3, je sluzbeno broj 2!

Lala iz Banata

pre 14 godina

Lepo.
Odlično drugo mesto.
I tu je kraj uspinjanju - definitivno.
Ne očekujem više od Novaka, a nije ni potrebno.
Tužno je kad odlazećeg starog lava zameni neki koji nikada nije bio, niti će biti, takvog "kalibra".
Kao što se to desilo kada su, za kratko, lavice napustile tron... pa se vratile da rasteraju ove ruske i naše mlade lavice! :(

ždero

pre 14 godina

ovo je nešto što se trebalo desiti još na kraju pretprošle sezone. ironija je u tome što imam osjećaj da je sve ovo vrijeme zaista bolji, ili barem ravnopravan federeru, ali ovom se toliko toga poklopilo da je federer opet sigurno broj 1 s nekoliko GS titula i finala, a naš novak je uz povremeno vrhunsku igru stigao do drugog mjesta ipak spletom sretnih okolnosti. naravno, zasluženo, a iskreno... sredinom sezone se nadam i prvom mjestu i da to bude u velikom stilu - recimo osvajanjem rg-a i/ili wimbledona! :)

pajke

pre 14 godina

Gore glavu Nole, kralju nas, buducnost je pred tobom. Kad tad ce Fed u penziju. Rafa igra sve manje, Conga je nekonstitentan (osim protiv tebe), Mari ce jednom da omane u prvom kolu, Davidenko ce da tapne mec, Del Potro ce da izgubi od Verdaska koji ce da pukne od Kolsajbera, i eto tebi lepe prilike da zasluzeno osvojis GS i najzad dodjes na prvo mesto, STO ODAVNO ZASLUZUJES.

zoran montpellier

pre 14 godina

Noletu treba cestitati na drugom mestu.Cilj mu je prvo mesto ali koliko god mi volimo Noleta do tog mesta nece moci jer tu je hladni ali vanzemaljac Federer.

SPQR totti

pre 14 godina

Najjace da bude prvi teniser onaj ko je osvojio samo jedan GS.To je smijesno.A na kraju krajeva najvaznije su titule a ne mjesto na ATP listi.
Federer majstor!Ovu sezonu je poceo jos bolje nego proslu.A prije 2 godine neki koji nikad nisu ni pratili tenis su rekli kako je on na zalasku.

Milan

pre 14 godina

Nego sta! I zasluzio ga je, u poslednjih 6 meseci najkonstantniji igrac s izuzetkom broja 1, naravno. A sad navalite pljuvaci, ali molim Vas za malo inovativnosti. Zanima me nesto sto jos nisam cuo posto vec znam vec kako predaje meceve, kako se stalno zali na povrede, kako nema servis za Top 56, kako nema nikakvu tehniku, kako prostacki psuje roditelje i ostalu rodbinu koja ne bi nikad ni provalila, a kamoli normalno usla u lozu jednog Gren Slema da nije Novaka itd.

Majcek Maja

pre 14 godina

Tako je Nole,jos samo malo!Oduvek sam verovala da ces biti br.1.! Nikad me nisi izneverio,pa verujem da neces ni sad! ;-) Samo napred. 'AJDEEEE!

Alan Ford

pre 14 godina

A bio si blizu da vec sada budes No1. Naravno da svi to zelimo i ocekujemo, ali Federer ce jos dugo da se tamo drzi, taman tolko kolko ce trebati Nadalu da se oporavi a posle spanac preuzima tron. Volim da gresim i da ce Nole biti uskoro najbolji.
good luck Novace

Neven

pre 14 godina

Kad bi vise srcem igrao, opusteno, verujem da bi sva preostala tri GS-ma ove godine osvojio. Veoma retko ili skoro nikako,kruzis oko lopte,kao SOKO,prilikom forhenda,a to je bio jedan od tvojih zastitnih znakova, taj brekove skoro nisi uopste gubio, bekhend paralele su isle na samu liniju,ravno, sad imas i mozda najbolju volej igru, ali ti nedostaje na GS-ma da istrcis na teren kao bokser (Rafa), da protivnik oseti da si gladan. Ti si prirodan naslednik Federera, on je samo protiv tebe bacao i lomio reket.

caci

pre 14 godina

Ovo je lepo,ali,Federer uziva u tenisu i prihodima i slavi,Marej zeli ono sto jos uvek nema,Del Potro jos uvek proslavlja svoju prvu Gren slem titulu.kada se osvesti,mozda ce biti kasno,a Nadala koci povreda da utoli zedj za pobedama.Nole je uvek bio u prednosti nad ostalima zbog najznacajnije komponente teniske igre-glave.Onda je usla lova u igru i ciljevi su zamagljeni,a od sportskih rezultata vazniji su bili sponzorski,pa zato se menjao reket 20 dana pred prosli AO,sada je to oprema,uzani sorc i klizave patike.Posle lose fizicke spreme-za nr.1-paznja se usmerava na ostale stvari,a ne na igru.Ona mora da bude jos agresivnija,drskija,a pre i iznad svega emotivnija.Mir koji Nole pokazuje ,tokom meca,je zapravo maska kojom pokusava da sakrije nesigurnost , a koja je proistekla iz pogresnih poteza predsezone.Nole,na zalost ne nosi vise zar i zelju za ciljem,standardizovao je svoje ponasanje,a posledicno tome i igru,lako je citljiv,i ostali igraci mole svevisnjeg da mu se sto duze suprotstavljaju,jer on posle odredjenog vremena,kao da gubi cilj i motivaciju .Adrenalin kao da je ispario,a motiv mu se javi samo onda kada se ispred njega postavi nemoguc zadatak-Federer na svom bunjistu u finalu,ili Nadal na sljaci u Spaniji.Da nije fenomenalan teniser davno bi bio mnogo nize na ATP listi.Ali,Nole-odluci sta hoces,ako ne znas kako,pitaj druge,raspitaj se zasto Federer nema dugo trenera,a stalno istog psihologa ,vec vise od deceniju,sta radi Marej za kondiciju,Davidenko za brzinu,Del Potro za jacinu forhenda,Rodik za servis,a Conga za drskost.Mozda padne neka ideja!Nije ovo ni kritika ni predlog,vec vapaj da kazes samom sebi-dosta je bilo gubljenja vremena-ja sam najbolji i sada cu to da vam dokazujem.Hajde Nole -jedino Ti to mozes u ovoj Srbiji!Ako odlucis-nema ni ovih predhodno pobrojanih,ti si sam sebi jedini protivnik i saveznik!Udri Nole care!!!

Mире

pre 14 godina

Напред лаве. Само полако. Стрпљен - спашен!!!
Биће још пуно победа.

Поздрав свима!

Majcek Maja

pre 14 godina

Tako je Nole,jos samo malo!Oduvek sam verovala da ces biti br.1.! Nikad me nisi izneverio,pa verujem da neces ni sad! ;-) Samo napred. 'AJDEEEE!

Milan

pre 14 godina

Nego sta! I zasluzio ga je, u poslednjih 6 meseci najkonstantniji igrac s izuzetkom broja 1, naravno. A sad navalite pljuvaci, ali molim Vas za malo inovativnosti. Zanima me nesto sto jos nisam cuo posto vec znam vec kako predaje meceve, kako se stalno zali na povrede, kako nema servis za Top 56, kako nema nikakvu tehniku, kako prostacki psuje roditelje i ostalu rodbinu koja ne bi nikad ni provalila, a kamoli normalno usla u lozu jednog Gren Slema da nije Novaka itd.

voki

pre 14 godina

Eto sta je teniska ironija, Nole je skoro godinu dana bio pravi broj 2, ali nije uspio stvarno zasjesti na to mjesto. Sad kad realno vise nije ni top 3, je sluzbeno broj 2!

ždero

pre 14 godina

ovo je nešto što se trebalo desiti još na kraju pretprošle sezone. ironija je u tome što imam osjećaj da je sve ovo vrijeme zaista bolji, ili barem ravnopravan federeru, ali ovom se toliko toga poklopilo da je federer opet sigurno broj 1 s nekoliko GS titula i finala, a naš novak je uz povremeno vrhunsku igru stigao do drugog mjesta ipak spletom sretnih okolnosti. naravno, zasluženo, a iskreno... sredinom sezone se nadam i prvom mjestu i da to bude u velikom stilu - recimo osvajanjem rg-a i/ili wimbledona! :)

peca

pre 14 godina

Pa koliko se ja poznajem u matematiku,sad si dalje od broja 1,jer umesto da smanjiš razliku u bodovima ta razlika se povećala.I moj savet nastavi da treniraš,radi na servisu i fizičkoj pripremi,budi psihički jak i budi najbolji što mi svi u Srbiji želimo.

ducalion

pre 14 godina

Svaka cast.
Drago mi je sto si kako i sam kazes ostvario jedan od tvojih zivotnih ciljeva.
Verujem da ces uskoro i biti 1 igrac sveta,ova fama i presing o Mareju ce nestati i molim te da se stabilizujes i krenes u pohod ka broju 1.
AKO SMEM DA PRIMETIM NEGDE SE SPOMINJE DA JE FEDERER OMOGUCIO DJOKOVICU DA BUDE 2 IGRAC SVETA,PA VAS ETO PITAM E I FEDERER POBEDIO FEDERERA U BAZELU KADA JE DJOKOVIC OSVOJIO TITULU...ITD.

zoran

pre 14 godina

Pisati kako Novak je naslednik Federera pored zivog Nadala je u najmanju ruku smesno.

Pisati da je normalno to sto psuje po publici koja navija za njega,psovanje po svom timu i protivniku je toliko neumesno da je zalonso dati bilo kakav komentar.

Ne prepoznati da je spletom okolnosti tu gde je, kao i Ana i Jelena sto behu (sada vidimo gde su) je kompletno nepoznavanje ove igre.

Ne uvideti da ne moze dobiti niti jednog od prvih deset i velicati neko njegovo znanje i umece je zaslepljenost.

Novak je dosegao zenit, nije to mali uspeh svakako, ali ne treba vise ocekivati. Feder ce biti prvi dok se ne povuce iz tenisa. On jednostavno ne moze biti ispod polu-finala na bilo kom GS-u u sledecih 4-5 godina a u medjuvremenu ce i uzeti jos koji. NA ovim manjim turnirima ce da dere koga uhvati. To ce mu biti dovoljno da odrzava prvo mesto do kraja, sem ako se Nadal potpuno ne povrati.

Ostali, ukljucujuci Novaka na prvom mestu, su toliko nestabilni da ne mogu odbraniti gotovo niti jednu titulu is prolsih sezona. Novaku jos uvek nije poslo za rukom da odbrani jedan jedini trofej. Toliko o kvlaitetu i nasledjivanju najboljeg u istoriji tenisa.

Alan Ford

pre 14 godina

A bio si blizu da vec sada budes No1. Naravno da svi to zelimo i ocekujemo, ali Federer ce jos dugo da se tamo drzi, taman tolko kolko ce trebati Nadalu da se oporavi a posle spanac preuzima tron. Volim da gresim i da ce Nole biti uskoro najbolji.
good luck Novace

Lala iz Banata

pre 14 godina

Lepo.
Odlično drugo mesto.
I tu je kraj uspinjanju - definitivno.
Ne očekujem više od Novaka, a nije ni potrebno.
Tužno je kad odlazećeg starog lava zameni neki koji nikada nije bio, niti će biti, takvog "kalibra".
Kao što se to desilo kada su, za kratko, lavice napustile tron... pa se vratile da rasteraju ove ruske i naše mlade lavice! :(

MM

pre 14 godina

Bravo Nole majstore!
Bilo bi dobro kad bi zadrzao ovo drugo mesto do sezone na sljaci. Tada bi malo cesce Nadal isao na Federera u polufinalima (cetvrfinalima) sto bi bilo ekstra scenario na RG-u!

Lobel

pre 14 godina

To je samo iluzija. Misli valjda korak nazad, i to dosta njih. Jer teško će koračati, ako bude u buduće viš situacija koje "zahtjevaju" medical time out.

zoran montpellier

pre 14 godina

Noletu treba cestitati na drugom mestu.Cilj mu je prvo mesto ali koliko god mi volimo Noleta do tog mesta nece moci jer tu je hladni ali vanzemaljac Federer.

SPQR totti

pre 14 godina

Najjace da bude prvi teniser onaj ko je osvojio samo jedan GS.To je smijesno.A na kraju krajeva najvaznije su titule a ne mjesto na ATP listi.
Federer majstor!Ovu sezonu je poceo jos bolje nego proslu.A prije 2 godine neki koji nikad nisu ni pratili tenis su rekli kako je on na zalasku.

pajke

pre 14 godina

Gore glavu Nole, kralju nas, buducnost je pred tobom. Kad tad ce Fed u penziju. Rafa igra sve manje, Conga je nekonstitentan (osim protiv tebe), Mari ce jednom da omane u prvom kolu, Davidenko ce da tapne mec, Del Potro ce da izgubi od Verdaska koji ce da pukne od Kolsajbera, i eto tebi lepe prilike da zasluzeno osvojis GS i najzad dodjes na prvo mesto, STO ODAVNO ZASLUZUJES.

Lazar Nemacka

pre 14 godina

svakako, biti drugi na planeti je zaista velika stvar. Pogotovo u tenisu koji u svetu broji medju pet najpopularnih sportova. Ali ruku na srce, njegov plasman je ipak zavisilo od cike Federera, sto na jedan nacin opravda pitanje zasluznost drugog mesta. Kako god, sistem bodovanje je tradicionalan takav kakav jest i time se moramo pomiriti (ponekada). Mene licno nije rang lista zanimljiva, posto nepokazuje u velikom delu stvarnost snaga.
Zato Nole, nek ti majstor Fedex bude primer barem u tenisu.

Vladan R

pre 14 godina

Cestitke Novaku na zasluzenom mestu br. 2, ali ako mu je cilj da bude br.1 onda je ovo drugo mesto uz Federerov trijumf, u sustini korak dalje, odnosno citavih 800 poena dalje od cilja. Ipak ako zaista zeli da bude br.1 konacno ima lepu priliku,jer dovoljno je da zavrsno sa US openom osvoji cak i 300 bodova manje od Federera odnosno oko 900 manje od Mareja i Nadala. Naravno sa Federerom u ovakvoj formi, posebno sto je tu u opticaju 6000 bodova sa 3 GS turnira gde je Federer ubedljivo najjaci, ovo je mnogo lakse reci nego uciniti i verovatnoca nije bas neka, ali sustina je da zbog dobrog zavrsetka godine sada zaista sve zavisi iskljucivo od njega.

voki

pre 14 godina

Eto sta je teniska ironija, Nole je skoro godinu dana bio pravi broj 2, ali nije uspio stvarno zasjesti na to mjesto. Sad kad realno vise nije ni top 3, je sluzbeno broj 2!

SPQR totti

pre 14 godina

Najjace da bude prvi teniser onaj ko je osvojio samo jedan GS.To je smijesno.A na kraju krajeva najvaznije su titule a ne mjesto na ATP listi.
Federer majstor!Ovu sezonu je poceo jos bolje nego proslu.A prije 2 godine neki koji nikad nisu ni pratili tenis su rekli kako je on na zalasku.

Lala iz Banata

pre 14 godina

Lepo.
Odlično drugo mesto.
I tu je kraj uspinjanju - definitivno.
Ne očekujem više od Novaka, a nije ni potrebno.
Tužno je kad odlazećeg starog lava zameni neki koji nikada nije bio, niti će biti, takvog "kalibra".
Kao što se to desilo kada su, za kratko, lavice napustile tron... pa se vratile da rasteraju ove ruske i naše mlade lavice! :(

Lobel

pre 14 godina

To je samo iluzija. Misli valjda korak nazad, i to dosta njih. Jer teško će koračati, ako bude u buduće viš situacija koje "zahtjevaju" medical time out.

pajke

pre 14 godina

Gore glavu Nole, kralju nas, buducnost je pred tobom. Kad tad ce Fed u penziju. Rafa igra sve manje, Conga je nekonstitentan (osim protiv tebe), Mari ce jednom da omane u prvom kolu, Davidenko ce da tapne mec, Del Potro ce da izgubi od Verdaska koji ce da pukne od Kolsajbera, i eto tebi lepe prilike da zasluzeno osvojis GS i najzad dodjes na prvo mesto, STO ODAVNO ZASLUZUJES.

Lazar Nemacka

pre 14 godina

svakako, biti drugi na planeti je zaista velika stvar. Pogotovo u tenisu koji u svetu broji medju pet najpopularnih sportova. Ali ruku na srce, njegov plasman je ipak zavisilo od cike Federera, sto na jedan nacin opravda pitanje zasluznost drugog mesta. Kako god, sistem bodovanje je tradicionalan takav kakav jest i time se moramo pomiriti (ponekada). Mene licno nije rang lista zanimljiva, posto nepokazuje u velikom delu stvarnost snaga.
Zato Nole, nek ti majstor Fedex bude primer barem u tenisu.

zoran

pre 14 godina

Pisati kako Novak je naslednik Federera pored zivog Nadala je u najmanju ruku smesno.

Pisati da je normalno to sto psuje po publici koja navija za njega,psovanje po svom timu i protivniku je toliko neumesno da je zalonso dati bilo kakav komentar.

Ne prepoznati da je spletom okolnosti tu gde je, kao i Ana i Jelena sto behu (sada vidimo gde su) je kompletno nepoznavanje ove igre.

Ne uvideti da ne moze dobiti niti jednog od prvih deset i velicati neko njegovo znanje i umece je zaslepljenost.

Novak je dosegao zenit, nije to mali uspeh svakako, ali ne treba vise ocekivati. Feder ce biti prvi dok se ne povuce iz tenisa. On jednostavno ne moze biti ispod polu-finala na bilo kom GS-u u sledecih 4-5 godina a u medjuvremenu ce i uzeti jos koji. NA ovim manjim turnirima ce da dere koga uhvati. To ce mu biti dovoljno da odrzava prvo mesto do kraja, sem ako se Nadal potpuno ne povrati.

Ostali, ukljucujuci Novaka na prvom mestu, su toliko nestabilni da ne mogu odbraniti gotovo niti jednu titulu is prolsih sezona. Novaku jos uvek nije poslo za rukom da odbrani jedan jedini trofej. Toliko o kvlaitetu i nasledjivanju najboljeg u istoriji tenisa.

zoran montpellier

pre 14 godina

Noletu treba cestitati na drugom mestu.Cilj mu je prvo mesto ali koliko god mi volimo Noleta do tog mesta nece moci jer tu je hladni ali vanzemaljac Federer.

Alan Ford

pre 14 godina

A bio si blizu da vec sada budes No1. Naravno da svi to zelimo i ocekujemo, ali Federer ce jos dugo da se tamo drzi, taman tolko kolko ce trebati Nadalu da se oporavi a posle spanac preuzima tron. Volim da gresim i da ce Nole biti uskoro najbolji.
good luck Novace

Neven

pre 14 godina

Kad bi vise srcem igrao, opusteno, verujem da bi sva preostala tri GS-ma ove godine osvojio. Veoma retko ili skoro nikako,kruzis oko lopte,kao SOKO,prilikom forhenda,a to je bio jedan od tvojih zastitnih znakova, taj brekove skoro nisi uopste gubio, bekhend paralele su isle na samu liniju,ravno, sad imas i mozda najbolju volej igru, ali ti nedostaje na GS-ma da istrcis na teren kao bokser (Rafa), da protivnik oseti da si gladan. Ti si prirodan naslednik Federera, on je samo protiv tebe bacao i lomio reket.

Milan

pre 14 godina

Nego sta! I zasluzio ga je, u poslednjih 6 meseci najkonstantniji igrac s izuzetkom broja 1, naravno. A sad navalite pljuvaci, ali molim Vas za malo inovativnosti. Zanima me nesto sto jos nisam cuo posto vec znam vec kako predaje meceve, kako se stalno zali na povrede, kako nema servis za Top 56, kako nema nikakvu tehniku, kako prostacki psuje roditelje i ostalu rodbinu koja ne bi nikad ni provalila, a kamoli normalno usla u lozu jednog Gren Slema da nije Novaka itd.

ducalion

pre 14 godina

Svaka cast.
Drago mi je sto si kako i sam kazes ostvario jedan od tvojih zivotnih ciljeva.
Verujem da ces uskoro i biti 1 igrac sveta,ova fama i presing o Mareju ce nestati i molim te da se stabilizujes i krenes u pohod ka broju 1.
AKO SMEM DA PRIMETIM NEGDE SE SPOMINJE DA JE FEDERER OMOGUCIO DJOKOVICU DA BUDE 2 IGRAC SVETA,PA VAS ETO PITAM E I FEDERER POBEDIO FEDERERA U BAZELU KADA JE DJOKOVIC OSVOJIO TITULU...ITD.

Majcek Maja

pre 14 godina

Tako je Nole,jos samo malo!Oduvek sam verovala da ces biti br.1.! Nikad me nisi izneverio,pa verujem da neces ni sad! ;-) Samo napred. 'AJDEEEE!

ždero

pre 14 godina

ovo je nešto što se trebalo desiti još na kraju pretprošle sezone. ironija je u tome što imam osjećaj da je sve ovo vrijeme zaista bolji, ili barem ravnopravan federeru, ali ovom se toliko toga poklopilo da je federer opet sigurno broj 1 s nekoliko GS titula i finala, a naš novak je uz povremeno vrhunsku igru stigao do drugog mjesta ipak spletom sretnih okolnosti. naravno, zasluženo, a iskreno... sredinom sezone se nadam i prvom mjestu i da to bude u velikom stilu - recimo osvajanjem rg-a i/ili wimbledona! :)

caci

pre 14 godina

Ovo je lepo,ali,Federer uziva u tenisu i prihodima i slavi,Marej zeli ono sto jos uvek nema,Del Potro jos uvek proslavlja svoju prvu Gren slem titulu.kada se osvesti,mozda ce biti kasno,a Nadala koci povreda da utoli zedj za pobedama.Nole je uvek bio u prednosti nad ostalima zbog najznacajnije komponente teniske igre-glave.Onda je usla lova u igru i ciljevi su zamagljeni,a od sportskih rezultata vazniji su bili sponzorski,pa zato se menjao reket 20 dana pred prosli AO,sada je to oprema,uzani sorc i klizave patike.Posle lose fizicke spreme-za nr.1-paznja se usmerava na ostale stvari,a ne na igru.Ona mora da bude jos agresivnija,drskija,a pre i iznad svega emotivnija.Mir koji Nole pokazuje ,tokom meca,je zapravo maska kojom pokusava da sakrije nesigurnost , a koja je proistekla iz pogresnih poteza predsezone.Nole,na zalost ne nosi vise zar i zelju za ciljem,standardizovao je svoje ponasanje,a posledicno tome i igru,lako je citljiv,i ostali igraci mole svevisnjeg da mu se sto duze suprotstavljaju,jer on posle odredjenog vremena,kao da gubi cilj i motivaciju .Adrenalin kao da je ispario,a motiv mu se javi samo onda kada se ispred njega postavi nemoguc zadatak-Federer na svom bunjistu u finalu,ili Nadal na sljaci u Spaniji.Da nije fenomenalan teniser davno bi bio mnogo nize na ATP listi.Ali,Nole-odluci sta hoces,ako ne znas kako,pitaj druge,raspitaj se zasto Federer nema dugo trenera,a stalno istog psihologa ,vec vise od deceniju,sta radi Marej za kondiciju,Davidenko za brzinu,Del Potro za jacinu forhenda,Rodik za servis,a Conga za drskost.Mozda padne neka ideja!Nije ovo ni kritika ni predlog,vec vapaj da kazes samom sebi-dosta je bilo gubljenja vremena-ja sam najbolji i sada cu to da vam dokazujem.Hajde Nole -jedino Ti to mozes u ovoj Srbiji!Ako odlucis-nema ni ovih predhodno pobrojanih,ti si sam sebi jedini protivnik i saveznik!Udri Nole care!!!

Vladan R

pre 14 godina

Cestitke Novaku na zasluzenom mestu br. 2, ali ako mu je cilj da bude br.1 onda je ovo drugo mesto uz Federerov trijumf, u sustini korak dalje, odnosno citavih 800 poena dalje od cilja. Ipak ako zaista zeli da bude br.1 konacno ima lepu priliku,jer dovoljno je da zavrsno sa US openom osvoji cak i 300 bodova manje od Federera odnosno oko 900 manje od Mareja i Nadala. Naravno sa Federerom u ovakvoj formi, posebno sto je tu u opticaju 6000 bodova sa 3 GS turnira gde je Federer ubedljivo najjaci, ovo je mnogo lakse reci nego uciniti i verovatnoca nije bas neka, ali sustina je da zbog dobrog zavrsetka godine sada zaista sve zavisi iskljucivo od njega.

peca

pre 14 godina

Pa koliko se ja poznajem u matematiku,sad si dalje od broja 1,jer umesto da smanjiš razliku u bodovima ta razlika se povećala.I moj savet nastavi da treniraš,radi na servisu i fizičkoj pripremi,budi psihički jak i budi najbolji što mi svi u Srbiji želimo.

Mире

pre 14 godina

Напред лаве. Само полако. Стрпљен - спашен!!!
Биће још пуно победа.

Поздрав свима!

MM

pre 14 godina

Bravo Nole majstore!
Bilo bi dobro kad bi zadrzao ovo drugo mesto do sezone na sljaci. Tada bi malo cesce Nadal isao na Federera u polufinalima (cetvrfinalima) sto bi bilo ekstra scenario na RG-u!