Fudbal 43

Petak, 23.10.2009.

09:51

Briž: 1000 evra, žice i dve godine

Briž: 1000 evra, žice i dve godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 14 godina

E zato su Holandjani iznad Evrope(Englezi je ionako zovu kopno)jer nema ograda a imaju huligane PSV,FJRND,AJAKS ITD i cini mi se da samo psv-ovci uskacu u deo iza gola.

the doctor 46

pre 14 godina

Vec zamishljam kako bi neki igrach proshao kad bi radujuci se shto je postigao gol zaboravio na zicu i preskochio reklame da bi radost podelio sa navijachima. Umotao bi se u bodljikavu zicu tako da bi ga majstori sa kljeshtima vadili!

kop

pre 14 godina

(gastarbajter, 23. oktobar 2009 19:00

I ja se pitam o čemu pričaš!?
Uhapšeni su par dana posle utakmice, lepo kulturno, snimljeni kamerom, pa indentifikovani pa onda kuc kuc, dobar dan, pođite sa nama....

lud zbunjenog

pre 14 godina

Prosecnom Belgijancu je 1000 eura isto sto i prosecnom Srbinu 30.000 dinara... samo sto Belgijanac placa 1000 eur ako uleti na teren, a Srbin 30.000 dinara ako pije pivo kilometar od stadiona!?

srbija

pre 14 godina

Zeleo bi da naglasim da je stadion u Brugge pravi fudbalski.Pravljen za evropsko prvenstvo 2000 i kao takav je izuzetno siguran. Valjci koje su postavili na istocnoj i zapadnoj tribini su dva metalna tocka povezana obicnim lancima ,a ne bodljikavom zicom.Sto pretstavlja ozbiljnu prepreku da navijaci nebi utrcavali u teren koji je udaljen samo deset metara od tribina.Takav slucaj nije na jugu i severu gde je navijacima postavljena ograda.Mada su stadioni pravljeni za navijace ,a ne za huligane ! Da se ne zavaravamo Belgija ima problem sa huluganima i oni se bore protiv toga kaznama , zabranama pristupa i zatvorom.
Rade i preventivno karte se nemogu kupiti bez licne karte za medjunarodne utakmice.toci se pivo za vreme utakmice u plasticne case ali ga nemozete uneti na tribine.Na svakom ulazu postoje redari CIJA SE POSTUJE ! Udrugom poluvremenu je neko sa istocne tribine bacio plasticni upaljacna na pomocnog sudiju (negodovala publika na odluku suduje) u roku nekoliko minuta su se pojavili dodatni redari na toj strani stadiona.Do tog momenta ih je bilo cetvorica.
Policija je bila oko stadiona ali nevidljiva na stadionu.

adje

pre 14 godina

djaba i zakon i 1000 evra kazne,to vlada odmah placa,sta je 1000 evra sa uporedjenjem od milion evra,sto vlada placa za kovacevica i ubistvo francuskog navijaca.kod nas je fudbal definitivno puko,igraci daju podrsku navijacima, a navijaci postali ubice.

Nelson Muntz

pre 14 godina

Интересантно је да већина коментатора тражи пооштравање казнене политике на нашим стадионима и говори: Е тако се то ради у Белгији!
-Аман људи, да ли ви читате шта је написано? Лепо пише: 1000 евра новчане казне и 2 године забране уласка на стадионе! НИГДЕ НЕ ПИШЕ - ЗАТВОР!!!Казна у Србији за утрчавање на терен је годину дана затвора!!! Па такав закон НЕ ПОСТОЈИ НИГДЕ НА СВЕТУ ОСИМ У "ДЕМОКРАТСКОЈ" СРБИЈИ. О каквом даљем пооштравању казни причате? Шта треба, да стрељамо и вешамо своје клинце да би ви били задовољни?! Е, какав смо народ...

gastarbajter

pre 14 godina

Neko ovde rece i mi imamo zakon za huligansko ponasanje.Pa na utakmici u Smederevu dvojica huligana su utrcala na teren,potukli se sa obezbedjenjem,cak im je pruzena i podrska od igraca Crvene Zvezde.Niti su oni uhapseni,niti kaznjeni,niti Igraci Crvene Zvezde.Pa ocemu mi ovde pricamo??BALKAN.

vasa

pre 14 godina

Pa to nije zakon za ljude... to je za stoku!
(Covek, 23. oktobar 2009 15:10)
Slazem se... Zato i sluzi da razdvoji stoku od normalnih ljudi!

milanche

pre 14 godina

Ako je pretvaranje stadiona u konclogor resenje, onda nazdravlje..
(medjutim, 23. oktobar 2009 10:33)
druze, za nas bolje i nije! realno!

serdjo tacchini

pre 14 godina

Ko nebi da gubi godine u zatvoru nek dobro razmisli sta mu valjaraditi.Zatvorska kazna nego sta.Ko neume da se kontrolise i netreba da zivi slobodno

dejan-minhen

pre 14 godina

niko se ne razbacuje nicijim godinama zivota.
Zakon je za sve isti,to sto neko pravi nered je vec njegova stvar i trebao bi da snosi posledice.
Sta bi trebalo osuditi one sto ne prave nerede i sto ne smeju otici na sportski dogadaj posto ne znaju kakav ih epilog tamo ceka???

мунгос

pre 14 godina

Немамо ми проблем са утрчавањем навијача у терен... А када Белгијанци тако санкционишу ту "ситницу", како ли би тек решавали ово што је код нас актуелно... у сваком случају би решавали ефикасно.

marko-nbg

pre 14 godina

Ma i struju kroz te zice da puste!! I da prokopaju rov oko terena,napune vodom i ubace krokodile!
(limun x, 23. oktobar 2009 11:53)
Takav rov, do duse, bez krokodila, postoji na nasim stadionima, ali ni on ne sprecava huligane nesto specijalno!
Ako to sprecava huligane u Belgiji, onda ok! Kod nas, cisto sumnjam da bi se "primio"! Mi , Srbi, smo maheri da izvrdamo te sigurnosne mere koje dodju sa zapada! Treba neko nase, originalno, resenje smisliti, uz, naravno, osvrt na iskustva drugih zemalja! Mada ,moje misljenje je, da nema potrebe za zicama, rovovima i ostalim! Samo jak zakon,i jos jaca primena istog! Ostro po dzepu i u corku, zabrana prisustva na stadionu i slicno! Naravno, pre toga treba iskoreniti korupciju u pravosudju, a to je dug proces! Tako da, cini mi se, jos dugo ce nasi klubovi placati kazne, jos dugo ce se unistavati imovina na stadionu i jos dugo ce huligan biti izjednacavan sa navijacem!

miki

pre 14 godina

Pa....s obzirom kako neki "navijaju" na utakmicama za svoj klub ne bi me cudilo,a bilo bi i sasvim O.K. da se i to uradi na stadionima.Ne bih postene navijace da uvredim,ali to smo MI.Ipak se nadam da ce vlast doneti prave zakone za huligane i da cemo gledati utakmice kao sav normalan svet,naravno tada ocekujem i pune stadione,mada ova nasa liga nista ne daje,a ni ne obecava puno...

Peter Tosh

pre 14 godina

"na više mesta na stadionu stoji obaveštenje da se ulazak navijača na teren sankcioniše sa novčanom kaznom od 1000 evra i dvogodišnjom zabranom ulaska na sve stadione na teritoriji Belgije..."
У каквој је несразмери ово са идејом Тома Зорића и тужилаштва који траже 5 ГОДИНА ЗАТВОРА за упадање на терен! ! ! Људи не могу да разликују забрану присиства мечу од затворске казне, лако је разбацивати се са туђим годинама живота.

urosh011

pre 14 godina

Pa sta treba, minsko polje da se stavi oko terena da niko ne bi uleteo! Potpuno divljacki primer borbe protiv huligana, resenje je u doslovnoj primeni zakona, kako za huligane tako i za redarsku sluzbu i policiju!

Nikolica

pre 14 godina

Dzabe kazna od 1000 evra, kad je sestra komsijinog ujaka dobra sa drugaricom od sudijine zene, pa ce mi taj sudija smuvati kaznu da je ne platim

magico vento

pre 14 godina

Moze,ali kad sve bude kao u Belgiji(plate,standard...)mislm da se nijedan navijac nece pobuniti i pozdraviti takav predlog i oberucke ga prihvatiti.

Krivokapic

pre 14 godina

Na Marakani postoji ona rupa preko koje je tesko utrcati na teren. Kakvi li su bili ti navijaci kad moraju da im astvljaju bodljikavu zicu? Kod na spostoji zakon koji se ne primenjuje. Ovo sa 1000 evra je super i zabrana je super. A sta da radimo sa celnicimaklubova koji placaju te baklje, petarde, alkohol i ostale stvari. Navijaci su izmanipulisani i ja bih kaznjavao uprave klubova za svaki incident.

Milos

pre 14 godina

Jedno pitanje, sta je taj teren, neko Bozansko mesto pa da ne sme da se udje u njega?! Jel na njemu Bogovi igraju pa da ne sme da se udje? Sta ce biti ako neko malo udji i uzme malo trave za uspomenu? Klub ce imati milionske troskove?

Red Star Nis

pre 14 godina

Prijatno i prilicno sam iznenadjen lepim navijanjem Belgijanaca, dobra akustika, pevljive i kratke pesme, puno navijaca a ne samo posmatraca i bas je bilo kul. Doduse i oni su pristojno igrali a ove mrcine grobarske su bile bruka!

Darcoolio

pre 14 godina

Odlična ideja, sem što bi trebali da podignu ogradu, umesto da postavljaju bodljikavu žicu na zemlju.
Kad se u Italiji ne bune, zašto bi i kod nas...
Možde se bune u početku, ali navikli bi se već.
Pa da vidim tig Spajdermena koji će preskočiti 10 metara visoku ogradu :)

d

pre 14 godina

poslusajte cara (caru carevo - golovi):
Perišić: Tražio sam da pucam penal

Hrvatski vezni nogometaš Club Bruggea Ivan Perišić bio je sjajno raspoložen nakon utakmice 3. kola Europa lige protiv Partizana...

A kako i ne bi bio, zabio je gol na utakmici u 2-0 pobjedi Club Bruggea pred domaćim navijačima, te je bio najbolji pojedinac susreta unatoč promašenom jedanaestercu.

- Uzeli smo tri boda kod kuće, bila je to dobra utakmica i želio bih zahvaliti svim suigračima i navijačima. Partizan nije pružio jak otpor, lako smo zadržavali kad su bili u napadu igrajući solidno u obrani. Ova nam pobjeda ulijeva puno samopouzdanja da kod njih u gostima možemo osvojiti barem jedan bod. Vidjet ćemo, sada nas čeka dva tjedna treninga i utakmice u domaćem prvenstvu do sljedećeg europskog dvoboja - rekao je Perišić.

Perišić je Partizanu zabio gol, kod drugog je pucao pa je bio autogol gostiju, a nije realizirao jedanaesterac iz 20. minute (pogodio je gredu).

- Moji golovi me usrećuju, ali nije mi važno u kojem natjecanju zabijem, važno mi je samo da zabijem. Bilo mi je dodatno drago što sam zabio jer su večeras i moja majka i sestra bile prisutne na stadionu. Što se tiče penala, trener je rekao da bi Hoefkens trebao pucati, ali zato što je za mene ovo bila posebna utakmica, ja sam tražio da pucam penal. Carl (Hoefkens) nije imao problema s time. Na žalost, loše sam zahvatio loptu i otišla je previsoko. Zbog toga se ispričavam.

Na kraju je Perišić odgovorio i na pitanje što očekuje od nastavka natjecanja u Europa ligi.

- Šahtar je objektivno najjača momčad u skupini, ali i mi igramo dobro. Kod Partizana (u Beogradu 5. studenog), ćemo imati šanse za osvojiti koji bod ako ćemo igrati ovako. Ali bit će to drugačija utakmica, posebice zbog njihovih navijača. Ali sigurno bi me razveselilo da opet zabijem - završio je Perišić.

IVAN ILIC NIS

pre 14 godina

A jer su nasi brizni izvestaci primetili da je pomocni sudija pogodjen novcicem i to prijavio glavnom koji je novcic predao delegatu!

папарапапа

pre 14 godina

то бре!!! томе тежимо!!! за то смо се борили!!!! демократија!!! слобода!!! Белгија, срце демократије, увек даје добар пример, и подсети како је лицемеран данашњи свет!!! ЕЕЈ БОДЉИКАВА ЖИЦА!!! Хитлер је поносан!

dejan-minhen

pre 14 godina

mislim da bi na stadionima kao i svim drugim ustanovama trebalo otkloniti sve sto moze biti upasnost da povredi bilo koga!!
dobro resenje protiv divljanja na stadionima. (Pod sta ne spada samo ulazak na teren) je da se dobro kazni.
Dans postoje jako moderne kamere pomocu kojih se vrlo lako otkrije ko je odgovoran za nerede.
Doticne kazniti novcano i zatvorski pa im drugi put nece pasti na pamet.

bane

pre 14 godina

Bolje bi nam bilo da se malo bavimo i prokomentarišemo (ako uopšte ima smisla) igrom i rezultatima našeg "šampiona" Po mom mišljenju, to je SRAMOTA !!!!
A ovo skretanje na mere obezbeđenja na stadionu Briža i izmišljanje nove "antisrpske zavere", kad se sabere sa činjenicom da su "navijaači" Partizana ubili čoveka usred Beograda, govori o tome ko su i šta su "komentatori" ove vesti.

Branislava

pre 14 godina

Ovo sa 1000 eura i dve godine je možda dobra zamisao, ali ono sa žicama ne čini se kao pametno rešenje. Može da se povredi i neko ko nije nasilan i ko nema nameru da utrči u teren, ako krenu neki neredi odozgo i masa ih potisne napred, slično kao i sa zaštitnom ogradom koja je danas na većini stadiona zabranjena.
U poslednje vreme na sportskim terenima mnogo se više pažnje posvećuje nasilju navijača nego samoj utakmici.

Flynn

pre 14 godina

Ma najbolje neka iskopaju dublji sanac, napune vodom i puste krokodile unutra. Na atletskoj stazi zamke za medvede a sa krova neka polivaju vrelim uljem.

Branislava

pre 14 godina

Ovo sa 1000 eura i dve godine je možda dobra zamisao, ali ono sa žicama ne čini se kao pametno rešenje. Može da se povredi i neko ko nije nasilan i ko nema nameru da utrči u teren, ako krenu neki neredi odozgo i masa ih potisne napred, slično kao i sa zaštitnom ogradom koja je danas na većini stadiona zabranjena.
U poslednje vreme na sportskim terenima mnogo se više pažnje posvećuje nasilju navijača nego samoj utakmici.

Flynn

pre 14 godina

Ma najbolje neka iskopaju dublji sanac, napune vodom i puste krokodile unutra. Na atletskoj stazi zamke za medvede a sa krova neka polivaju vrelim uljem.

папарапапа

pre 14 godina

то бре!!! томе тежимо!!! за то смо се борили!!!! демократија!!! слобода!!! Белгија, срце демократије, увек даје добар пример, и подсети како је лицемеран данашњи свет!!! ЕЕЈ БОДЉИКАВА ЖИЦА!!! Хитлер је поносан!

IVAN ILIC NIS

pre 14 godina

A jer su nasi brizni izvestaci primetili da je pomocni sudija pogodjen novcicem i to prijavio glavnom koji je novcic predao delegatu!

Nikolica

pre 14 godina

Dzabe kazna od 1000 evra, kad je sestra komsijinog ujaka dobra sa drugaricom od sudijine zene, pa ce mi taj sudija smuvati kaznu da je ne platim

bane

pre 14 godina

Bolje bi nam bilo da se malo bavimo i prokomentarišemo (ako uopšte ima smisla) igrom i rezultatima našeg "šampiona" Po mom mišljenju, to je SRAMOTA !!!!
A ovo skretanje na mere obezbeđenja na stadionu Briža i izmišljanje nove "antisrpske zavere", kad se sabere sa činjenicom da su "navijaači" Partizana ubili čoveka usred Beograda, govori o tome ko su i šta su "komentatori" ove vesti.

vasa

pre 14 godina

Pa to nije zakon za ljude... to je za stoku!
(Covek, 23. oktobar 2009 15:10)
Slazem se... Zato i sluzi da razdvoji stoku od normalnih ljudi!

marko-nbg

pre 14 godina

Ma i struju kroz te zice da puste!! I da prokopaju rov oko terena,napune vodom i ubace krokodile!
(limun x, 23. oktobar 2009 11:53)
Takav rov, do duse, bez krokodila, postoji na nasim stadionima, ali ni on ne sprecava huligane nesto specijalno!
Ako to sprecava huligane u Belgiji, onda ok! Kod nas, cisto sumnjam da bi se "primio"! Mi , Srbi, smo maheri da izvrdamo te sigurnosne mere koje dodju sa zapada! Treba neko nase, originalno, resenje smisliti, uz, naravno, osvrt na iskustva drugih zemalja! Mada ,moje misljenje je, da nema potrebe za zicama, rovovima i ostalim! Samo jak zakon,i jos jaca primena istog! Ostro po dzepu i u corku, zabrana prisustva na stadionu i slicno! Naravno, pre toga treba iskoreniti korupciju u pravosudju, a to je dug proces! Tako da, cini mi se, jos dugo ce nasi klubovi placati kazne, jos dugo ce se unistavati imovina na stadionu i jos dugo ce huligan biti izjednacavan sa navijacem!

Peter Tosh

pre 14 godina

"na više mesta na stadionu stoji obaveštenje da se ulazak navijača na teren sankcioniše sa novčanom kaznom od 1000 evra i dvogodišnjom zabranom ulaska na sve stadione na teritoriji Belgije..."
У каквој је несразмери ово са идејом Тома Зорића и тужилаштва који траже 5 ГОДИНА ЗАТВОРА за упадање на терен! ! ! Људи не могу да разликују забрану присиства мечу од затворске казне, лако је разбацивати се са туђим годинама живота.

dejan-minhen

pre 14 godina

mislim da bi na stadionima kao i svim drugim ustanovama trebalo otkloniti sve sto moze biti upasnost da povredi bilo koga!!
dobro resenje protiv divljanja na stadionima. (Pod sta ne spada samo ulazak na teren) je da se dobro kazni.
Dans postoje jako moderne kamere pomocu kojih se vrlo lako otkrije ko je odgovoran za nerede.
Doticne kazniti novcano i zatvorski pa im drugi put nece pasti na pamet.

Red Star Nis

pre 14 godina

Prijatno i prilicno sam iznenadjen lepim navijanjem Belgijanaca, dobra akustika, pevljive i kratke pesme, puno navijaca a ne samo posmatraca i bas je bilo kul. Doduse i oni su pristojno igrali a ove mrcine grobarske su bile bruka!

serdjo tacchini

pre 14 godina

Ko nebi da gubi godine u zatvoru nek dobro razmisli sta mu valjaraditi.Zatvorska kazna nego sta.Ko neume da se kontrolise i netreba da zivi slobodno

milanche

pre 14 godina

Ako je pretvaranje stadiona u konclogor resenje, onda nazdravlje..
(medjutim, 23. oktobar 2009 10:33)
druze, za nas bolje i nije! realno!

gastarbajter

pre 14 godina

Neko ovde rece i mi imamo zakon za huligansko ponasanje.Pa na utakmici u Smederevu dvojica huligana su utrcala na teren,potukli se sa obezbedjenjem,cak im je pruzena i podrska od igraca Crvene Zvezde.Niti su oni uhapseni,niti kaznjeni,niti Igraci Crvene Zvezde.Pa ocemu mi ovde pricamo??BALKAN.

urosh011

pre 14 godina

Pa sta treba, minsko polje da se stavi oko terena da niko ne bi uleteo! Potpuno divljacki primer borbe protiv huligana, resenje je u doslovnoj primeni zakona, kako za huligane tako i za redarsku sluzbu i policiju!

magico vento

pre 14 godina

Moze,ali kad sve bude kao u Belgiji(plate,standard...)mislm da se nijedan navijac nece pobuniti i pozdraviti takav predlog i oberucke ga prihvatiti.

мунгос

pre 14 godina

Немамо ми проблем са утрчавањем навијача у терен... А када Белгијанци тако санкционишу ту "ситницу", како ли би тек решавали ово што је код нас актуелно... у сваком случају би решавали ефикасно.

dejan-minhen

pre 14 godina

niko se ne razbacuje nicijim godinama zivota.
Zakon je za sve isti,to sto neko pravi nered je vec njegova stvar i trebao bi da snosi posledice.
Sta bi trebalo osuditi one sto ne prave nerede i sto ne smeju otici na sportski dogadaj posto ne znaju kakav ih epilog tamo ceka???

Milos

pre 14 godina

Jedno pitanje, sta je taj teren, neko Bozansko mesto pa da ne sme da se udje u njega?! Jel na njemu Bogovi igraju pa da ne sme da se udje? Sta ce biti ako neko malo udji i uzme malo trave za uspomenu? Klub ce imati milionske troskove?

Darcoolio

pre 14 godina

Odlična ideja, sem što bi trebali da podignu ogradu, umesto da postavljaju bodljikavu žicu na zemlju.
Kad se u Italiji ne bune, zašto bi i kod nas...
Možde se bune u početku, ali navikli bi se već.
Pa da vidim tig Spajdermena koji će preskočiti 10 metara visoku ogradu :)

d

pre 14 godina

poslusajte cara (caru carevo - golovi):
Perišić: Tražio sam da pucam penal

Hrvatski vezni nogometaš Club Bruggea Ivan Perišić bio je sjajno raspoložen nakon utakmice 3. kola Europa lige protiv Partizana...

A kako i ne bi bio, zabio je gol na utakmici u 2-0 pobjedi Club Bruggea pred domaćim navijačima, te je bio najbolji pojedinac susreta unatoč promašenom jedanaestercu.

- Uzeli smo tri boda kod kuće, bila je to dobra utakmica i želio bih zahvaliti svim suigračima i navijačima. Partizan nije pružio jak otpor, lako smo zadržavali kad su bili u napadu igrajući solidno u obrani. Ova nam pobjeda ulijeva puno samopouzdanja da kod njih u gostima možemo osvojiti barem jedan bod. Vidjet ćemo, sada nas čeka dva tjedna treninga i utakmice u domaćem prvenstvu do sljedećeg europskog dvoboja - rekao je Perišić.

Perišić je Partizanu zabio gol, kod drugog je pucao pa je bio autogol gostiju, a nije realizirao jedanaesterac iz 20. minute (pogodio je gredu).

- Moji golovi me usrećuju, ali nije mi važno u kojem natjecanju zabijem, važno mi je samo da zabijem. Bilo mi je dodatno drago što sam zabio jer su večeras i moja majka i sestra bile prisutne na stadionu. Što se tiče penala, trener je rekao da bi Hoefkens trebao pucati, ali zato što je za mene ovo bila posebna utakmica, ja sam tražio da pucam penal. Carl (Hoefkens) nije imao problema s time. Na žalost, loše sam zahvatio loptu i otišla je previsoko. Zbog toga se ispričavam.

Na kraju je Perišić odgovorio i na pitanje što očekuje od nastavka natjecanja u Europa ligi.

- Šahtar je objektivno najjača momčad u skupini, ali i mi igramo dobro. Kod Partizana (u Beogradu 5. studenog), ćemo imati šanse za osvojiti koji bod ako ćemo igrati ovako. Ali bit će to drugačija utakmica, posebice zbog njihovih navijača. Ali sigurno bi me razveselilo da opet zabijem - završio je Perišić.

miki

pre 14 godina

Pa....s obzirom kako neki "navijaju" na utakmicama za svoj klub ne bi me cudilo,a bilo bi i sasvim O.K. da se i to uradi na stadionima.Ne bih postene navijace da uvredim,ali to smo MI.Ipak se nadam da ce vlast doneti prave zakone za huligane i da cemo gledati utakmice kao sav normalan svet,naravno tada ocekujem i pune stadione,mada ova nasa liga nista ne daje,a ni ne obecava puno...

Krivokapic

pre 14 godina

Na Marakani postoji ona rupa preko koje je tesko utrcati na teren. Kakvi li su bili ti navijaci kad moraju da im astvljaju bodljikavu zicu? Kod na spostoji zakon koji se ne primenjuje. Ovo sa 1000 evra je super i zabrana je super. A sta da radimo sa celnicimaklubova koji placaju te baklje, petarde, alkohol i ostale stvari. Navijaci su izmanipulisani i ja bih kaznjavao uprave klubova za svaki incident.

Nelson Muntz

pre 14 godina

Интересантно је да већина коментатора тражи пооштравање казнене политике на нашим стадионима и говори: Е тако се то ради у Белгији!
-Аман људи, да ли ви читате шта је написано? Лепо пише: 1000 евра новчане казне и 2 године забране уласка на стадионе! НИГДЕ НЕ ПИШЕ - ЗАТВОР!!!Казна у Србији за утрчавање на терен је годину дана затвора!!! Па такав закон НЕ ПОСТОЈИ НИГДЕ НА СВЕТУ ОСИМ У "ДЕМОКРАТСКОЈ" СРБИЈИ. О каквом даљем пооштравању казни причате? Шта треба, да стрељамо и вешамо своје клинце да би ви били задовољни?! Е, какав смо народ...

the doctor 46

pre 14 godina

Vec zamishljam kako bi neki igrach proshao kad bi radujuci se shto je postigao gol zaboravio na zicu i preskochio reklame da bi radost podelio sa navijachima. Umotao bi se u bodljikavu zicu tako da bi ga majstori sa kljeshtima vadili!

kop

pre 14 godina

(gastarbajter, 23. oktobar 2009 19:00

I ja se pitam o čemu pričaš!?
Uhapšeni su par dana posle utakmice, lepo kulturno, snimljeni kamerom, pa indentifikovani pa onda kuc kuc, dobar dan, pođite sa nama....

srbija

pre 14 godina

Zeleo bi da naglasim da je stadion u Brugge pravi fudbalski.Pravljen za evropsko prvenstvo 2000 i kao takav je izuzetno siguran. Valjci koje su postavili na istocnoj i zapadnoj tribini su dva metalna tocka povezana obicnim lancima ,a ne bodljikavom zicom.Sto pretstavlja ozbiljnu prepreku da navijaci nebi utrcavali u teren koji je udaljen samo deset metara od tribina.Takav slucaj nije na jugu i severu gde je navijacima postavljena ograda.Mada su stadioni pravljeni za navijace ,a ne za huligane ! Da se ne zavaravamo Belgija ima problem sa huluganima i oni se bore protiv toga kaznama , zabranama pristupa i zatvorom.
Rade i preventivno karte se nemogu kupiti bez licne karte za medjunarodne utakmice.toci se pivo za vreme utakmice u plasticne case ali ga nemozete uneti na tribine.Na svakom ulazu postoje redari CIJA SE POSTUJE ! Udrugom poluvremenu je neko sa istocne tribine bacio plasticni upaljacna na pomocnog sudiju (negodovala publika na odluku suduje) u roku nekoliko minuta su se pojavili dodatni redari na toj strani stadiona.Do tog momenta ih je bilo cetvorica.
Policija je bila oko stadiona ali nevidljiva na stadionu.

lud zbunjenog

pre 14 godina

Prosecnom Belgijancu je 1000 eura isto sto i prosecnom Srbinu 30.000 dinara... samo sto Belgijanac placa 1000 eur ako uleti na teren, a Srbin 30.000 dinara ako pije pivo kilometar od stadiona!?

Vladimir

pre 14 godina

E zato su Holandjani iznad Evrope(Englezi je ionako zovu kopno)jer nema ograda a imaju huligane PSV,FJRND,AJAKS ITD i cini mi se da samo psv-ovci uskacu u deo iza gola.

adje

pre 14 godina

djaba i zakon i 1000 evra kazne,to vlada odmah placa,sta je 1000 evra sa uporedjenjem od milion evra,sto vlada placa za kovacevica i ubistvo francuskog navijaca.kod nas je fudbal definitivno puko,igraci daju podrsku navijacima, a navijaci postali ubice.

d

pre 14 godina

poslusajte cara (caru carevo - golovi):
Perišić: Tražio sam da pucam penal

Hrvatski vezni nogometaš Club Bruggea Ivan Perišić bio je sjajno raspoložen nakon utakmice 3. kola Europa lige protiv Partizana...

A kako i ne bi bio, zabio je gol na utakmici u 2-0 pobjedi Club Bruggea pred domaćim navijačima, te je bio najbolji pojedinac susreta unatoč promašenom jedanaestercu.

- Uzeli smo tri boda kod kuće, bila je to dobra utakmica i želio bih zahvaliti svim suigračima i navijačima. Partizan nije pružio jak otpor, lako smo zadržavali kad su bili u napadu igrajući solidno u obrani. Ova nam pobjeda ulijeva puno samopouzdanja da kod njih u gostima možemo osvojiti barem jedan bod. Vidjet ćemo, sada nas čeka dva tjedna treninga i utakmice u domaćem prvenstvu do sljedećeg europskog dvoboja - rekao je Perišić.

Perišić je Partizanu zabio gol, kod drugog je pucao pa je bio autogol gostiju, a nije realizirao jedanaesterac iz 20. minute (pogodio je gredu).

- Moji golovi me usrećuju, ali nije mi važno u kojem natjecanju zabijem, važno mi je samo da zabijem. Bilo mi je dodatno drago što sam zabio jer su večeras i moja majka i sestra bile prisutne na stadionu. Što se tiče penala, trener je rekao da bi Hoefkens trebao pucati, ali zato što je za mene ovo bila posebna utakmica, ja sam tražio da pucam penal. Carl (Hoefkens) nije imao problema s time. Na žalost, loše sam zahvatio loptu i otišla je previsoko. Zbog toga se ispričavam.

Na kraju je Perišić odgovorio i na pitanje što očekuje od nastavka natjecanja u Europa ligi.

- Šahtar je objektivno najjača momčad u skupini, ali i mi igramo dobro. Kod Partizana (u Beogradu 5. studenog), ćemo imati šanse za osvojiti koji bod ako ćemo igrati ovako. Ali bit će to drugačija utakmica, posebice zbog njihovih navijača. Ali sigurno bi me razveselilo da opet zabijem - završio je Perišić.

Milos

pre 14 godina

Jedno pitanje, sta je taj teren, neko Bozansko mesto pa da ne sme da se udje u njega?! Jel na njemu Bogovi igraju pa da ne sme da se udje? Sta ce biti ako neko malo udji i uzme malo trave za uspomenu? Klub ce imati milionske troskove?

папарапапа

pre 14 godina

то бре!!! томе тежимо!!! за то смо се борили!!!! демократија!!! слобода!!! Белгија, срце демократије, увек даје добар пример, и подсети како је лицемеран данашњи свет!!! ЕЕЈ БОДЉИКАВА ЖИЦА!!! Хитлер је поносан!

bane

pre 14 godina

Bolje bi nam bilo da se malo bavimo i prokomentarišemo (ako uopšte ima smisla) igrom i rezultatima našeg "šampiona" Po mom mišljenju, to je SRAMOTA !!!!
A ovo skretanje na mere obezbeđenja na stadionu Briža i izmišljanje nove "antisrpske zavere", kad se sabere sa činjenicom da su "navijaači" Partizana ubili čoveka usred Beograda, govori o tome ko su i šta su "komentatori" ove vesti.

Branislava

pre 14 godina

Ovo sa 1000 eura i dve godine je možda dobra zamisao, ali ono sa žicama ne čini se kao pametno rešenje. Može da se povredi i neko ko nije nasilan i ko nema nameru da utrči u teren, ako krenu neki neredi odozgo i masa ih potisne napred, slično kao i sa zaštitnom ogradom koja je danas na većini stadiona zabranjena.
U poslednje vreme na sportskim terenima mnogo se više pažnje posvećuje nasilju navijača nego samoj utakmici.

magico vento

pre 14 godina

Moze,ali kad sve bude kao u Belgiji(plate,standard...)mislm da se nijedan navijac nece pobuniti i pozdraviti takav predlog i oberucke ga prihvatiti.

Peter Tosh

pre 14 godina

"na više mesta na stadionu stoji obaveštenje da se ulazak navijača na teren sankcioniše sa novčanom kaznom od 1000 evra i dvogodišnjom zabranom ulaska na sve stadione na teritoriji Belgije..."
У каквој је несразмери ово са идејом Тома Зорића и тужилаштва који траже 5 ГОДИНА ЗАТВОРА за упадање на терен! ! ! Људи не могу да разликују забрану присиства мечу од затворске казне, лако је разбацивати се са туђим годинама живота.

Flynn

pre 14 godina

Ma najbolje neka iskopaju dublji sanac, napune vodom i puste krokodile unutra. Na atletskoj stazi zamke za medvede a sa krova neka polivaju vrelim uljem.

мунгос

pre 14 godina

Немамо ми проблем са утрчавањем навијача у терен... А када Белгијанци тако санкционишу ту "ситницу", како ли би тек решавали ово што је код нас актуелно... у сваком случају би решавали ефикасно.

Krivokapic

pre 14 godina

Na Marakani postoji ona rupa preko koje je tesko utrcati na teren. Kakvi li su bili ti navijaci kad moraju da im astvljaju bodljikavu zicu? Kod na spostoji zakon koji se ne primenjuje. Ovo sa 1000 evra je super i zabrana je super. A sta da radimo sa celnicimaklubova koji placaju te baklje, petarde, alkohol i ostale stvari. Navijaci su izmanipulisani i ja bih kaznjavao uprave klubova za svaki incident.

Red Star Nis

pre 14 godina

Prijatno i prilicno sam iznenadjen lepim navijanjem Belgijanaca, dobra akustika, pevljive i kratke pesme, puno navijaca a ne samo posmatraca i bas je bilo kul. Doduse i oni su pristojno igrali a ove mrcine grobarske su bile bruka!

marko-nbg

pre 14 godina

Ma i struju kroz te zice da puste!! I da prokopaju rov oko terena,napune vodom i ubace krokodile!
(limun x, 23. oktobar 2009 11:53)
Takav rov, do duse, bez krokodila, postoji na nasim stadionima, ali ni on ne sprecava huligane nesto specijalno!
Ako to sprecava huligane u Belgiji, onda ok! Kod nas, cisto sumnjam da bi se "primio"! Mi , Srbi, smo maheri da izvrdamo te sigurnosne mere koje dodju sa zapada! Treba neko nase, originalno, resenje smisliti, uz, naravno, osvrt na iskustva drugih zemalja! Mada ,moje misljenje je, da nema potrebe za zicama, rovovima i ostalim! Samo jak zakon,i jos jaca primena istog! Ostro po dzepu i u corku, zabrana prisustva na stadionu i slicno! Naravno, pre toga treba iskoreniti korupciju u pravosudju, a to je dug proces! Tako da, cini mi se, jos dugo ce nasi klubovi placati kazne, jos dugo ce se unistavati imovina na stadionu i jos dugo ce huligan biti izjednacavan sa navijacem!

dejan-minhen

pre 14 godina

niko se ne razbacuje nicijim godinama zivota.
Zakon je za sve isti,to sto neko pravi nered je vec njegova stvar i trebao bi da snosi posledice.
Sta bi trebalo osuditi one sto ne prave nerede i sto ne smeju otici na sportski dogadaj posto ne znaju kakav ih epilog tamo ceka???

gastarbajter

pre 14 godina

Neko ovde rece i mi imamo zakon za huligansko ponasanje.Pa na utakmici u Smederevu dvojica huligana su utrcala na teren,potukli se sa obezbedjenjem,cak im je pruzena i podrska od igraca Crvene Zvezde.Niti su oni uhapseni,niti kaznjeni,niti Igraci Crvene Zvezde.Pa ocemu mi ovde pricamo??BALKAN.

urosh011

pre 14 godina

Pa sta treba, minsko polje da se stavi oko terena da niko ne bi uleteo! Potpuno divljacki primer borbe protiv huligana, resenje je u doslovnoj primeni zakona, kako za huligane tako i za redarsku sluzbu i policiju!

miki

pre 14 godina

Pa....s obzirom kako neki "navijaju" na utakmicama za svoj klub ne bi me cudilo,a bilo bi i sasvim O.K. da se i to uradi na stadionima.Ne bih postene navijace da uvredim,ali to smo MI.Ipak se nadam da ce vlast doneti prave zakone za huligane i da cemo gledati utakmice kao sav normalan svet,naravno tada ocekujem i pune stadione,mada ova nasa liga nista ne daje,a ni ne obecava puno...

Darcoolio

pre 14 godina

Odlična ideja, sem što bi trebali da podignu ogradu, umesto da postavljaju bodljikavu žicu na zemlju.
Kad se u Italiji ne bune, zašto bi i kod nas...
Možde se bune u početku, ali navikli bi se već.
Pa da vidim tig Spajdermena koji će preskočiti 10 metara visoku ogradu :)

Nikolica

pre 14 godina

Dzabe kazna od 1000 evra, kad je sestra komsijinog ujaka dobra sa drugaricom od sudijine zene, pa ce mi taj sudija smuvati kaznu da je ne platim

serdjo tacchini

pre 14 godina

Ko nebi da gubi godine u zatvoru nek dobro razmisli sta mu valjaraditi.Zatvorska kazna nego sta.Ko neume da se kontrolise i netreba da zivi slobodno

Nelson Muntz

pre 14 godina

Интересантно је да већина коментатора тражи пооштравање казнене политике на нашим стадионима и говори: Е тако се то ради у Белгији!
-Аман људи, да ли ви читате шта је написано? Лепо пише: 1000 евра новчане казне и 2 године забране уласка на стадионе! НИГДЕ НЕ ПИШЕ - ЗАТВОР!!!Казна у Србији за утрчавање на терен је годину дана затвора!!! Па такав закон НЕ ПОСТОЈИ НИГДЕ НА СВЕТУ ОСИМ У "ДЕМОКРАТСКОЈ" СРБИЈИ. О каквом даљем пооштравању казни причате? Шта треба, да стрељамо и вешамо своје клинце да би ви били задовољни?! Е, какав смо народ...

IVAN ILIC NIS

pre 14 godina

A jer su nasi brizni izvestaci primetili da je pomocni sudija pogodjen novcicem i to prijavio glavnom koji je novcic predao delegatu!

lud zbunjenog

pre 14 godina

Prosecnom Belgijancu je 1000 eura isto sto i prosecnom Srbinu 30.000 dinara... samo sto Belgijanac placa 1000 eur ako uleti na teren, a Srbin 30.000 dinara ako pije pivo kilometar od stadiona!?

the doctor 46

pre 14 godina

Vec zamishljam kako bi neki igrach proshao kad bi radujuci se shto je postigao gol zaboravio na zicu i preskochio reklame da bi radost podelio sa navijachima. Umotao bi se u bodljikavu zicu tako da bi ga majstori sa kljeshtima vadili!

dejan-minhen

pre 14 godina

mislim da bi na stadionima kao i svim drugim ustanovama trebalo otkloniti sve sto moze biti upasnost da povredi bilo koga!!
dobro resenje protiv divljanja na stadionima. (Pod sta ne spada samo ulazak na teren) je da se dobro kazni.
Dans postoje jako moderne kamere pomocu kojih se vrlo lako otkrije ko je odgovoran za nerede.
Doticne kazniti novcano i zatvorski pa im drugi put nece pasti na pamet.

vasa

pre 14 godina

Pa to nije zakon za ljude... to je za stoku!
(Covek, 23. oktobar 2009 15:10)
Slazem se... Zato i sluzi da razdvoji stoku od normalnih ljudi!

milanche

pre 14 godina

Ako je pretvaranje stadiona u konclogor resenje, onda nazdravlje..
(medjutim, 23. oktobar 2009 10:33)
druze, za nas bolje i nije! realno!

kop

pre 14 godina

(gastarbajter, 23. oktobar 2009 19:00

I ja se pitam o čemu pričaš!?
Uhapšeni su par dana posle utakmice, lepo kulturno, snimljeni kamerom, pa indentifikovani pa onda kuc kuc, dobar dan, pođite sa nama....

adje

pre 14 godina

djaba i zakon i 1000 evra kazne,to vlada odmah placa,sta je 1000 evra sa uporedjenjem od milion evra,sto vlada placa za kovacevica i ubistvo francuskog navijaca.kod nas je fudbal definitivno puko,igraci daju podrsku navijacima, a navijaci postali ubice.

srbija

pre 14 godina

Zeleo bi da naglasim da je stadion u Brugge pravi fudbalski.Pravljen za evropsko prvenstvo 2000 i kao takav je izuzetno siguran. Valjci koje su postavili na istocnoj i zapadnoj tribini su dva metalna tocka povezana obicnim lancima ,a ne bodljikavom zicom.Sto pretstavlja ozbiljnu prepreku da navijaci nebi utrcavali u teren koji je udaljen samo deset metara od tribina.Takav slucaj nije na jugu i severu gde je navijacima postavljena ograda.Mada su stadioni pravljeni za navijace ,a ne za huligane ! Da se ne zavaravamo Belgija ima problem sa huluganima i oni se bore protiv toga kaznama , zabranama pristupa i zatvorom.
Rade i preventivno karte se nemogu kupiti bez licne karte za medjunarodne utakmice.toci se pivo za vreme utakmice u plasticne case ali ga nemozete uneti na tribine.Na svakom ulazu postoje redari CIJA SE POSTUJE ! Udrugom poluvremenu je neko sa istocne tribine bacio plasticni upaljacna na pomocnog sudiju (negodovala publika na odluku suduje) u roku nekoliko minuta su se pojavili dodatni redari na toj strani stadiona.Do tog momenta ih je bilo cetvorica.
Policija je bila oko stadiona ali nevidljiva na stadionu.

Vladimir

pre 14 godina

E zato su Holandjani iznad Evrope(Englezi je ionako zovu kopno)jer nema ograda a imaju huligane PSV,FJRND,AJAKS ITD i cini mi se da samo psv-ovci uskacu u deo iza gola.