Fudbal 67

Sreda, 16.09.2009.

19:44

Meč Partizan-KPR među 100 najboljih

Duel Kupa UEFA između Partizana i Kvins Park Rendžersa (4:0) uvršten je među 100 najboljih mečeva u istoriji fudbala, u izboru televizijske stanice Eurosport.

Meè Partizan-KPR meðu 100 najboljih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 14 godina

Budite pošteni pa kažite zbog čega smo verovali da možemo pobediti sa 4:0. Tim je bio prosečan za ono vreme, ali je Dragan Mance davao čudesne golove. Dok je on igrao znali smo da je sve moguće. Pokušajte pronaći snimak njegovog gola iz prvog meča u Engleskoj. Ona bomba pod prečku. Neprocenjivo, zbog tog gola sam znao da možemo proći dalje.

Realno

pre 14 godina

Bio!

Nije ni 30 ni 50, ali je 40 hiljada bilo, bezbroj transparenata 4:0, mnogo vere u pobedu. Totalno ludilo, gazenje: secam se da je kapiten QPR-a rekao da pred ludjom ublikom nikada nije igrao. Poveli su omladince da kao osete evro atmosferu, izasli sat i po pred pocetak, onako u odelima. Na jugu ludilo, sve puno kao oko...kaze covek posle, nama su se noge odsekle. Kakva vremena...a golovi, sve na 4 minut: 4, 44, 54, 74...

Posle je dosao nesrecni Videoton, 5:0 poraz kada je Mica Radovic plivao u aut da spasi covek aut: uzme Sabo loptu i da nam go...

Revans, u 20 minutu 2:0 za nas, ubedjen sam bio da opet idemo dalje. Onda je poludeo bradonja na golu, Distl mislim da se prezivao...ode sanak pusti

Posle su na foru prosli i Zelju golom u zadnjoj minuti i izgubili u finalu od Reala...

Bedak sada kada se setim, niko u Beogradu nije mogao da bude siguran da ce pobediti, bez obzira s kim su igrali

ZVEZDASICA

pre 14 godina

WLADO Kazes Zvezda nije nosila naslov klubskog prvaka Sveta nego je osvojila Tojota kup? Pa ako je tako onda ni vi niste osvojili titulu sampionata Srbije nego ste osvojili JELENKA I niste osvojili kup Srbije nego ste osvojili LAV KUP!!!

podsjetnik

pre 14 godina

E pa grobari, nemojte se samo u fudbalu porediti sa nama. Postali smo prvaci Evrope bez poraza, a nije bas da je bilo tako kako vi pricate u finalu protiv Olimpika (Olimpik jeste bio bolji, pogledajte malo bolje utakmicu pa cete vidjeti da smo i mi imali sanse). Srecu smo zasluzili jer smo par godina prije u cetvrtfinalu izgubili na penale od Milana(Gulit,Rajkard..) u ponovljenom revansu, poslije meca u kome smo vodili i koji je zbog magle prekinut.
Vi ste u sezoni kad ste igrali finale kupa sampiona izgubili 3 utakmice do finala (znaci 4 ukupno), a u nacionalnom prvenstvu ste bili 12. Dakle, samo u SFRJ je bilo 11 boljih ekipa te godine.
A u jednoj generaciji(u par godina) smo imali vise legendi nego vi za citavu svoju istoriju (Piksi, Savicevic,Prosinecki, Jugovic, Mihajlovic..)
Zato pssssstttttt!!!!!!

Boliviano

pre 14 godina

Bio sam klinac, bio sam na istoku... prepun stadion... ma svi smo znali da prolazimo, nikome nije padalo na pamet da necjemo posticji 4 gola... samo je bilo pitanje vremena...

Mladen

pre 14 godina

Eto, opet srpska posla...
Niko, u prvih 10 komentara, se nije ni potrudio da provijeri vijest na sajtu eurosporta. Ovaj mec je 70. po redu. Svaki dan ce se otkrivati po jedan mec, dakle poslije ovoga 69. pa 68. najbolji i tako dalje. Cisto sumnjam da se Zvezda nece naci u prvih 100, ali isto tako zelim da se sto vise nasih klubova pojavi na ovoj listi.
Pozz svima

ZVEZDASICA

pre 14 godina

Joooooj grobar taj Bari,to je vasa nocna mora,vasa bolest,kompleksi koji vas cine ovako smesnim,jadnim i bednim!!!!!!! nema naslova,nema Zvezdaine vesti da vi ne spomenete Bari,nema dana,nema.....Zar vas toliko boli? Da li ce te se ikada pomiriti sa cinjenicom da je CRVENA ZVEZDE NOSILA NASLOV EVROPSKOG I SVETSKOG SAMPIONA? Najiskrenije:ZALIM VAS!!!!!!! Vi i dalje pisite,da se ne zaboravi i podsecajte nas iz dana u dan koliko ste bolesno iskompleksirani! HVALA VAM I JOS JEDNOM BAARIIIIII DA SE ZNA!! A vama ostaju ove male utakmice protiv KPR-a ili koga vec,fljamontarija,Tikve,Apoela,Dinam.....,ne mogu boli me vec ruka,eto vidite i mi imamo nesto da konstantno podsecamo vas grobare i to je nesto sto ne sme da se zaboravi!!!!!!!!! To je najveca razlika izmedju malog kluba kakav je vas partizan i izmedju jedne velike CRVENE ZVEZDE!!!!!!!! Kako bese prva utakmica sa doticnim velikanom KPR? kako ste igrali posle te utakmice? Sta se vi to uopste i igrali?

Boki

pre 14 godina

Stevanovicu danas od 17h pusti "igracima" snimak ove tekme da vide kakve su ljudine igrali pre njih u crno-belom dresu i kako su se borili za Partizan.Komsinici preporucujem mec Slavija-C. Zvezda 3:0.Bila je odlicna tekma.

Misko-kv

pre 14 godina

Kad budu proglasavali najgore onaj iz Barija ce biti medju prva tri.
(Crno na belo, 16. septembar 2009 20:06)
Ja se secam ove utakmice partizana,zaista se retko vidja. A sto se tice Barija,pa valjda ti je jasno da je retko koje finale bilo lepo za gledanje,tu i tamo po neki primer dobre utakmice,ali je ta utakmica u Bariju ispisala nesto najvece sto je nas fudbal doziveo,svidelo se to tebi ili ne.I jos nesto sto se tice gore pomenute utakmice,partizan je u istoriji igrao mnogo vaznije utakmice pa mogu reci bilo je podjedanko zanimljivih,ovo je ipak bila utakmica sa malim klubom koji vas je razvalio u prvoj utakmici sa 6-2(to vam je jedan od ubedljivijih poraza),to zaboravljate,kao i cinjenicu da vas je u sledecem kolu opet napunio "evropski velikan"videoton 5-0 mozda je i ta utakmica zasluzila u top 100...sta mislite?...sad molim tisina!

Ponosni stari Grobar

pre 14 godina

Svaka čast onim drugima za njihove mečeve, ali ovaj naš meč protiv QPRa je baš bio Partizanov meč za istoriju. I pore poraza u kome smo imali vođstvo od 2:1 onim fenomenalnim golom Mancea, mislim da smo svi verovali da ćemo ići dalje. I bila je ideja da do poluvremena imamo 2:0 i da onda stizemo... Atmosfera ludnica, krcat JNA i posle pobede, ogromno slavlje u gradu, penjanje na trolejbuse, ma fešta... Druga vremena, i sada ih se setih sa setom...

Zdravko Borovnica

pre 14 godina

Bari je finale Kupa Sampiona, a ovo je utakmica Kupa UEFA, nebo i zemlja...porediti Zvezdinog protivnika sa ovim rendzerima nema bas smisla.

s.laughter

pre 14 godina

Dragane tvoje ime kada se pojavilo na ovom snimku suze su krenule same. Dragane bilo je onih sto su ti svasta pisali na godisnjicu i nismo te branili, neka im na dusu ide. Dragane nema te i posle tebe se nisu vise pojavljivali takvi kao ti. Neki su bili blizu, ali znaj samo tvoje ime kuca u srcima nasim. Dragane tebe smo bili spremni da sledimo do pakla i nazad, jer tako je to kad se voli i veruje. Dragane nedostajes nam, a uskoro dolazi i tvoj rodjendan.

Delija018

pre 14 godina

Ne znam sto vas odmah udaraju kompleksi? Pominjete Bari i tako to... Ok, ovo je "mnooooogo" veci uspeh od Barija! Neko uziva u ovom, a neko u tome sto je bio Evropski i svetski prvak. Glupe li liste...

BOND

pre 14 godina

Mislim da bi Plavi-Stevanovic mogao pred utakmicu da pusti snimak ovog meca igracima cisto da ih nalozi pred Tuluz,ako nista bar bi trcali mozda bi ovo bio pozitivan sok za uspavane lepotice Ljajica,Tomica,Petrovica,Dijaru,Klea....

Munze Konza

pre 14 godina

Evo linka:

http://uk.eurosport.yahoo.com/16092009/58/top-100-greatest-matches-70-61.html

Možda mi ni ne znamo ko smo i šta smo, ali Englezi znaju - umuvali smo se među njihove timove, makar i među 100 drugih. Zvezda - Bajern jeste bila sjajna utakmica, kao i Seltik - Partizan 5-4 ili Groningen - Partizan 4-3. Od stranih - finale 1999. Mančester - Bajern, Nemačka - Engleska 1-5 pre desetak godina, recimo.

Daj Bože da se ponovi nekad.... Pun stadion u revanšu, a protivnik ima 6-2 iz prvog meča! Tada nije bilo kladionica, mi smo gledali fudbal, a ne rezultate....

Dejan

pre 14 godina

Polako polako bre,sta ste se primili!To Eurosport izbacuje,koliko sam shvatio,po jednu tekmu dnevno a krenulo se od 100-te pa unazad!Koga zanima neka otkuca na "google"-u "Eurosport top 100 greatest matches"!A niko ne sumnja da ce se pre vase tekme naci Crvena Zvezda-Bajern,Kup Sampiona :)

Vuk Slavija

pre 14 godina

Evo vam link, neko je pitao gde se moze pogledati cela lista...
http://uk.eurosport.yahoo.com/16092009/58/top-100-greatest-matches-70-61.html

Laki Bor P.F.C.

pre 14 godina

Noć se već spustila. RTB2 - Beogradska hronika. Uključenje sa HRAMA fudbala. Reči Petra Lazovića: Pred 60 000 gledalaca...(posle 6:2 ej 6:2 ej 60 000)! Nikad neću da zaboravim! EVO I SAD SAM SE NAJEŽIO!

Cvetko

pre 14 godina

Nije bilo 50.000! 25-30.000 ali smo svi bili uvereni da ćemo proći! Golovi u pravo vreme. Omerović je odbranio par zicera. Luda utakmica! Aleksandar, Srđan, Nebojša i ja.
Pančevac

Baca

pre 14 godina

Ipak najveci preokret u istoriji evropskih kupova mora biti ovo letnji preokret Dinamo Bukuresta protiv Liberec-a. Izgubiti kuci za zelenim stolom 3-0 a posle preokrenuti sve u gostima i pobediti tri nula u ceskoj i kasnije proci na penale mora biti preokret za Ginisa!

Jagodinac

pre 14 godina

EH , sećam se kao da je juče bilo...Zove me ortak , zove a ja razmišljam dal da krenem...Ipak uđosmo u voz , a u vozu grobari...Do Beograda smo već dostigli radnu temperaturu...golova se dobro sećam , ređali su se kao na traci.. a na JUGU delirijum... sećam se i šanse u poslednjem minutu Engleza...ostalo je istorija..VOLIM TE PARTIZANE..

DELIJA ZAPAD

pre 14 godina

Ahahahahahahaha, ahahahaahah, ahhhaaaaa, hahahah, Partizan-QPR, ahahahahahhaha, cuveni mec, jos cuvenijih rivala, ahahahaaha, to i jeste taj nivo Partizan i QPR, cuvari rezima, ahahahaha vrhunski klubovi zlatnim slovima upisani u istoriju evropskog fudbala, nosioci trofeja, ahahahahah, e, osvezise mi dan!

vasa

pre 14 godina

Fantastican mec... Mislim da su svi, od nas pedesetak hiljada navijaca na stadionu, pre pocetka meca bili prosto ubedjeni u pobedu od cetiri razlike i prolaz dalje... Ja sam dosao pola sata pre pocetka meca (sa kartom kupljenom par dana ranije) na Jug, ali sam bio primoran da udjem na Sever, tamo su nas slali jer vise nisu pustali na Jug, bio je prepun... Verovatno je ovo bio i rekord po broju navijaca na Partizanovim utakmicama... Stara dobra vremena!!!

...................

pre 14 godina

eee kakvi su to igraci bili..... Dragan Mance, Dragi Kaličanin, Miodrag Ješić i Zvonko Živković, itd..... kakav je to klub bio... kakvi su to navijaci bili po 40000-50000 na utakmici.... stara dobra vremena.

Grobar-España

pre 14 godina

Nije bio za bacanje ni onaj mech u Glazgovu protiv Seltika 5-4 al` da ne sitnicharimo,dosta je i jedan u najboljih 100 u istoriji fudbala.

boki

pre 14 godina

e zbog ovakvih stvari mi je zao sto se nisam ranije rodio

ali dobro imala je i generacija osamdesetih sta da gleda - na kasicicu doduse
ali rodice se valjda opet neki novi talentovani da povedu Partizan u slicne pobjede

Jagodinac

pre 14 godina

EH , sećam se kao da je juče bilo...Zove me ortak , zove a ja razmišljam dal da krenem...Ipak uđosmo u voz , a u vozu grobari...Do Beograda smo već dostigli radnu temperaturu...golova se dobro sećam , ređali su se kao na traci.. a na JUGU delirijum... sećam se i šanse u poslednjem minutu Engleza...ostalo je istorija..VOLIM TE PARTIZANE..

...................

pre 14 godina

eee kakvi su to igraci bili..... Dragan Mance, Dragi Kaličanin, Miodrag Ješić i Zvonko Živković, itd..... kakav je to klub bio... kakvi su to navijaci bili po 40000-50000 na utakmici.... stara dobra vremena.

vasa

pre 14 godina

Fantastican mec... Mislim da su svi, od nas pedesetak hiljada navijaca na stadionu, pre pocetka meca bili prosto ubedjeni u pobedu od cetiri razlike i prolaz dalje... Ja sam dosao pola sata pre pocetka meca (sa kartom kupljenom par dana ranije) na Jug, ali sam bio primoran da udjem na Sever, tamo su nas slali jer vise nisu pustali na Jug, bio je prepun... Verovatno je ovo bio i rekord po broju navijaca na Partizanovim utakmicama... Stara dobra vremena!!!

Grobar-España

pre 14 godina

Nije bio za bacanje ni onaj mech u Glazgovu protiv Seltika 5-4 al` da ne sitnicharimo,dosta je i jedan u najboljih 100 u istoriji fudbala.

DELIJA ZAPAD

pre 14 godina

Ahahahahahahaha, ahahahaahah, ahhhaaaaa, hahahah, Partizan-QPR, ahahahahahhaha, cuveni mec, jos cuvenijih rivala, ahahahaaha, to i jeste taj nivo Partizan i QPR, cuvari rezima, ahahahaha vrhunski klubovi zlatnim slovima upisani u istoriju evropskog fudbala, nosioci trofeja, ahahahahah, e, osvezise mi dan!

Laki Bor P.F.C.

pre 14 godina

Noć se već spustila. RTB2 - Beogradska hronika. Uključenje sa HRAMA fudbala. Reči Petra Lazovića: Pred 60 000 gledalaca...(posle 6:2 ej 6:2 ej 60 000)! Nikad neću da zaboravim! EVO I SAD SAM SE NAJEŽIO!

boki

pre 14 godina

e zbog ovakvih stvari mi je zao sto se nisam ranije rodio

ali dobro imala je i generacija osamdesetih sta da gleda - na kasicicu doduse
ali rodice se valjda opet neki novi talentovani da povedu Partizan u slicne pobjede

Ponosni stari Grobar

pre 14 godina

Svaka čast onim drugima za njihove mečeve, ali ovaj naš meč protiv QPRa je baš bio Partizanov meč za istoriju. I pore poraza u kome smo imali vođstvo od 2:1 onim fenomenalnim golom Mancea, mislim da smo svi verovali da ćemo ići dalje. I bila je ideja da do poluvremena imamo 2:0 i da onda stizemo... Atmosfera ludnica, krcat JNA i posle pobede, ogromno slavlje u gradu, penjanje na trolejbuse, ma fešta... Druga vremena, i sada ih se setih sa setom...

Munze Konza

pre 14 godina

Evo linka:

http://uk.eurosport.yahoo.com/16092009/58/top-100-greatest-matches-70-61.html

Možda mi ni ne znamo ko smo i šta smo, ali Englezi znaju - umuvali smo se među njihove timove, makar i među 100 drugih. Zvezda - Bajern jeste bila sjajna utakmica, kao i Seltik - Partizan 5-4 ili Groningen - Partizan 4-3. Od stranih - finale 1999. Mančester - Bajern, Nemačka - Engleska 1-5 pre desetak godina, recimo.

Daj Bože da se ponovi nekad.... Pun stadion u revanšu, a protivnik ima 6-2 iz prvog meča! Tada nije bilo kladionica, mi smo gledali fudbal, a ne rezultate....

Misko-kv

pre 14 godina

Kad budu proglasavali najgore onaj iz Barija ce biti medju prva tri.
(Crno na belo, 16. septembar 2009 20:06)
Ja se secam ove utakmice partizana,zaista se retko vidja. A sto se tice Barija,pa valjda ti je jasno da je retko koje finale bilo lepo za gledanje,tu i tamo po neki primer dobre utakmice,ali je ta utakmica u Bariju ispisala nesto najvece sto je nas fudbal doziveo,svidelo se to tebi ili ne.I jos nesto sto se tice gore pomenute utakmice,partizan je u istoriji igrao mnogo vaznije utakmice pa mogu reci bilo je podjedanko zanimljivih,ovo je ipak bila utakmica sa malim klubom koji vas je razvalio u prvoj utakmici sa 6-2(to vam je jedan od ubedljivijih poraza),to zaboravljate,kao i cinjenicu da vas je u sledecem kolu opet napunio "evropski velikan"videoton 5-0 mozda je i ta utakmica zasluzila u top 100...sta mislite?...sad molim tisina!

s.laughter

pre 14 godina

Dragane tvoje ime kada se pojavilo na ovom snimku suze su krenule same. Dragane bilo je onih sto su ti svasta pisali na godisnjicu i nismo te branili, neka im na dusu ide. Dragane nema te i posle tebe se nisu vise pojavljivali takvi kao ti. Neki su bili blizu, ali znaj samo tvoje ime kuca u srcima nasim. Dragane tebe smo bili spremni da sledimo do pakla i nazad, jer tako je to kad se voli i veruje. Dragane nedostajes nam, a uskoro dolazi i tvoj rodjendan.

Boki

pre 14 godina

Stevanovicu danas od 17h pusti "igracima" snimak ove tekme da vide kakve su ljudine igrali pre njih u crno-belom dresu i kako su se borili za Partizan.Komsinici preporucujem mec Slavija-C. Zvezda 3:0.Bila je odlicna tekma.

ZVEZDASICA

pre 14 godina

Joooooj grobar taj Bari,to je vasa nocna mora,vasa bolest,kompleksi koji vas cine ovako smesnim,jadnim i bednim!!!!!!! nema naslova,nema Zvezdaine vesti da vi ne spomenete Bari,nema dana,nema.....Zar vas toliko boli? Da li ce te se ikada pomiriti sa cinjenicom da je CRVENA ZVEZDE NOSILA NASLOV EVROPSKOG I SVETSKOG SAMPIONA? Najiskrenije:ZALIM VAS!!!!!!! Vi i dalje pisite,da se ne zaboravi i podsecajte nas iz dana u dan koliko ste bolesno iskompleksirani! HVALA VAM I JOS JEDNOM BAARIIIIII DA SE ZNA!! A vama ostaju ove male utakmice protiv KPR-a ili koga vec,fljamontarija,Tikve,Apoela,Dinam.....,ne mogu boli me vec ruka,eto vidite i mi imamo nesto da konstantno podsecamo vas grobare i to je nesto sto ne sme da se zaboravi!!!!!!!!! To je najveca razlika izmedju malog kluba kakav je vas partizan i izmedju jedne velike CRVENE ZVEZDE!!!!!!!! Kako bese prva utakmica sa doticnim velikanom KPR? kako ste igrali posle te utakmice? Sta se vi to uopste i igrali?

Baca

pre 14 godina

Ipak najveci preokret u istoriji evropskih kupova mora biti ovo letnji preokret Dinamo Bukuresta protiv Liberec-a. Izgubiti kuci za zelenim stolom 3-0 a posle preokrenuti sve u gostima i pobediti tri nula u ceskoj i kasnije proci na penale mora biti preokret za Ginisa!

Delija018

pre 14 godina

Ne znam sto vas odmah udaraju kompleksi? Pominjete Bari i tako to... Ok, ovo je "mnooooogo" veci uspeh od Barija! Neko uziva u ovom, a neko u tome sto je bio Evropski i svetski prvak. Glupe li liste...

BOND

pre 14 godina

Mislim da bi Plavi-Stevanovic mogao pred utakmicu da pusti snimak ovog meca igracima cisto da ih nalozi pred Tuluz,ako nista bar bi trcali mozda bi ovo bio pozitivan sok za uspavane lepotice Ljajica,Tomica,Petrovica,Dijaru,Klea....

Zdravko Borovnica

pre 14 godina

Bari je finale Kupa Sampiona, a ovo je utakmica Kupa UEFA, nebo i zemlja...porediti Zvezdinog protivnika sa ovim rendzerima nema bas smisla.

podsjetnik

pre 14 godina

E pa grobari, nemojte se samo u fudbalu porediti sa nama. Postali smo prvaci Evrope bez poraza, a nije bas da je bilo tako kako vi pricate u finalu protiv Olimpika (Olimpik jeste bio bolji, pogledajte malo bolje utakmicu pa cete vidjeti da smo i mi imali sanse). Srecu smo zasluzili jer smo par godina prije u cetvrtfinalu izgubili na penale od Milana(Gulit,Rajkard..) u ponovljenom revansu, poslije meca u kome smo vodili i koji je zbog magle prekinut.
Vi ste u sezoni kad ste igrali finale kupa sampiona izgubili 3 utakmice do finala (znaci 4 ukupno), a u nacionalnom prvenstvu ste bili 12. Dakle, samo u SFRJ je bilo 11 boljih ekipa te godine.
A u jednoj generaciji(u par godina) smo imali vise legendi nego vi za citavu svoju istoriju (Piksi, Savicevic,Prosinecki, Jugovic, Mihajlovic..)
Zato pssssstttttt!!!!!!

Dejan

pre 14 godina

Polako polako bre,sta ste se primili!To Eurosport izbacuje,koliko sam shvatio,po jednu tekmu dnevno a krenulo se od 100-te pa unazad!Koga zanima neka otkuca na "google"-u "Eurosport top 100 greatest matches"!A niko ne sumnja da ce se pre vase tekme naci Crvena Zvezda-Bajern,Kup Sampiona :)

Vuk Slavija

pre 14 godina

Evo vam link, neko je pitao gde se moze pogledati cela lista...
http://uk.eurosport.yahoo.com/16092009/58/top-100-greatest-matches-70-61.html

ZVEZDASICA

pre 14 godina

WLADO Kazes Zvezda nije nosila naslov klubskog prvaka Sveta nego je osvojila Tojota kup? Pa ako je tako onda ni vi niste osvojili titulu sampionata Srbije nego ste osvojili JELENKA I niste osvojili kup Srbije nego ste osvojili LAV KUP!!!

Cvetko

pre 14 godina

Nije bilo 50.000! 25-30.000 ali smo svi bili uvereni da ćemo proći! Golovi u pravo vreme. Omerović je odbranio par zicera. Luda utakmica! Aleksandar, Srđan, Nebojša i ja.
Pančevac

Realno

pre 14 godina

Bio!

Nije ni 30 ni 50, ali je 40 hiljada bilo, bezbroj transparenata 4:0, mnogo vere u pobedu. Totalno ludilo, gazenje: secam se da je kapiten QPR-a rekao da pred ludjom ublikom nikada nije igrao. Poveli su omladince da kao osete evro atmosferu, izasli sat i po pred pocetak, onako u odelima. Na jugu ludilo, sve puno kao oko...kaze covek posle, nama su se noge odsekle. Kakva vremena...a golovi, sve na 4 minut: 4, 44, 54, 74...

Posle je dosao nesrecni Videoton, 5:0 poraz kada je Mica Radovic plivao u aut da spasi covek aut: uzme Sabo loptu i da nam go...

Revans, u 20 minutu 2:0 za nas, ubedjen sam bio da opet idemo dalje. Onda je poludeo bradonja na golu, Distl mislim da se prezivao...ode sanak pusti

Posle su na foru prosli i Zelju golom u zadnjoj minuti i izgubili u finalu od Reala...

Bedak sada kada se setim, niko u Beogradu nije mogao da bude siguran da ce pobediti, bez obzira s kim su igrali

Mladen

pre 14 godina

Eto, opet srpska posla...
Niko, u prvih 10 komentara, se nije ni potrudio da provijeri vijest na sajtu eurosporta. Ovaj mec je 70. po redu. Svaki dan ce se otkrivati po jedan mec, dakle poslije ovoga 69. pa 68. najbolji i tako dalje. Cisto sumnjam da se Zvezda nece naci u prvih 100, ali isto tako zelim da se sto vise nasih klubova pojavi na ovoj listi.
Pozz svima

Bane

pre 14 godina

Budite pošteni pa kažite zbog čega smo verovali da možemo pobediti sa 4:0. Tim je bio prosečan za ono vreme, ali je Dragan Mance davao čudesne golove. Dok je on igrao znali smo da je sve moguće. Pokušajte pronaći snimak njegovog gola iz prvog meča u Engleskoj. Ona bomba pod prečku. Neprocenjivo, zbog tog gola sam znao da možemo proći dalje.

Boliviano

pre 14 godina

Bio sam klinac, bio sam na istoku... prepun stadion... ma svi smo znali da prolazimo, nikome nije padalo na pamet da necjemo posticji 4 gola... samo je bilo pitanje vremena...

DELIJA ZAPAD

pre 14 godina

Ahahahahahahaha, ahahahaahah, ahhhaaaaa, hahahah, Partizan-QPR, ahahahahahhaha, cuveni mec, jos cuvenijih rivala, ahahahaaha, to i jeste taj nivo Partizan i QPR, cuvari rezima, ahahahaha vrhunski klubovi zlatnim slovima upisani u istoriju evropskog fudbala, nosioci trofeja, ahahahahah, e, osvezise mi dan!

Misko-kv

pre 14 godina

Kad budu proglasavali najgore onaj iz Barija ce biti medju prva tri.
(Crno na belo, 16. septembar 2009 20:06)
Ja se secam ove utakmice partizana,zaista se retko vidja. A sto se tice Barija,pa valjda ti je jasno da je retko koje finale bilo lepo za gledanje,tu i tamo po neki primer dobre utakmice,ali je ta utakmica u Bariju ispisala nesto najvece sto je nas fudbal doziveo,svidelo se to tebi ili ne.I jos nesto sto se tice gore pomenute utakmice,partizan je u istoriji igrao mnogo vaznije utakmice pa mogu reci bilo je podjedanko zanimljivih,ovo je ipak bila utakmica sa malim klubom koji vas je razvalio u prvoj utakmici sa 6-2(to vam je jedan od ubedljivijih poraza),to zaboravljate,kao i cinjenicu da vas je u sledecem kolu opet napunio "evropski velikan"videoton 5-0 mozda je i ta utakmica zasluzila u top 100...sta mislite?...sad molim tisina!

Baca

pre 14 godina

Ipak najveci preokret u istoriji evropskih kupova mora biti ovo letnji preokret Dinamo Bukuresta protiv Liberec-a. Izgubiti kuci za zelenim stolom 3-0 a posle preokrenuti sve u gostima i pobediti tri nula u ceskoj i kasnije proci na penale mora biti preokret za Ginisa!

Zdravko Borovnica

pre 14 godina

Bari je finale Kupa Sampiona, a ovo je utakmica Kupa UEFA, nebo i zemlja...porediti Zvezdinog protivnika sa ovim rendzerima nema bas smisla.

Delija018

pre 14 godina

Ne znam sto vas odmah udaraju kompleksi? Pominjete Bari i tako to... Ok, ovo je "mnooooogo" veci uspeh od Barija! Neko uziva u ovom, a neko u tome sto je bio Evropski i svetski prvak. Glupe li liste...

podsjetnik

pre 14 godina

E pa grobari, nemojte se samo u fudbalu porediti sa nama. Postali smo prvaci Evrope bez poraza, a nije bas da je bilo tako kako vi pricate u finalu protiv Olimpika (Olimpik jeste bio bolji, pogledajte malo bolje utakmicu pa cete vidjeti da smo i mi imali sanse). Srecu smo zasluzili jer smo par godina prije u cetvrtfinalu izgubili na penale od Milana(Gulit,Rajkard..) u ponovljenom revansu, poslije meca u kome smo vodili i koji je zbog magle prekinut.
Vi ste u sezoni kad ste igrali finale kupa sampiona izgubili 3 utakmice do finala (znaci 4 ukupno), a u nacionalnom prvenstvu ste bili 12. Dakle, samo u SFRJ je bilo 11 boljih ekipa te godine.
A u jednoj generaciji(u par godina) smo imali vise legendi nego vi za citavu svoju istoriju (Piksi, Savicevic,Prosinecki, Jugovic, Mihajlovic..)
Zato pssssstttttt!!!!!!

ZVEZDASICA

pre 14 godina

Joooooj grobar taj Bari,to je vasa nocna mora,vasa bolest,kompleksi koji vas cine ovako smesnim,jadnim i bednim!!!!!!! nema naslova,nema Zvezdaine vesti da vi ne spomenete Bari,nema dana,nema.....Zar vas toliko boli? Da li ce te se ikada pomiriti sa cinjenicom da je CRVENA ZVEZDE NOSILA NASLOV EVROPSKOG I SVETSKOG SAMPIONA? Najiskrenije:ZALIM VAS!!!!!!! Vi i dalje pisite,da se ne zaboravi i podsecajte nas iz dana u dan koliko ste bolesno iskompleksirani! HVALA VAM I JOS JEDNOM BAARIIIIII DA SE ZNA!! A vama ostaju ove male utakmice protiv KPR-a ili koga vec,fljamontarija,Tikve,Apoela,Dinam.....,ne mogu boli me vec ruka,eto vidite i mi imamo nesto da konstantno podsecamo vas grobare i to je nesto sto ne sme da se zaboravi!!!!!!!!! To je najveca razlika izmedju malog kluba kakav je vas partizan i izmedju jedne velike CRVENE ZVEZDE!!!!!!!! Kako bese prva utakmica sa doticnim velikanom KPR? kako ste igrali posle te utakmice? Sta se vi to uopste i igrali?

Dejan

pre 14 godina

Polako polako bre,sta ste se primili!To Eurosport izbacuje,koliko sam shvatio,po jednu tekmu dnevno a krenulo se od 100-te pa unazad!Koga zanima neka otkuca na "google"-u "Eurosport top 100 greatest matches"!A niko ne sumnja da ce se pre vase tekme naci Crvena Zvezda-Bajern,Kup Sampiona :)

Boki

pre 14 godina

Stevanovicu danas od 17h pusti "igracima" snimak ove tekme da vide kakve su ljudine igrali pre njih u crno-belom dresu i kako su se borili za Partizan.Komsinici preporucujem mec Slavija-C. Zvezda 3:0.Bila je odlicna tekma.

...................

pre 14 godina

eee kakvi su to igraci bili..... Dragan Mance, Dragi Kaličanin, Miodrag Ješić i Zvonko Živković, itd..... kakav je to klub bio... kakvi su to navijaci bili po 40000-50000 na utakmici.... stara dobra vremena.

Cvetko

pre 14 godina

Nije bilo 50.000! 25-30.000 ali smo svi bili uvereni da ćemo proći! Golovi u pravo vreme. Omerović je odbranio par zicera. Luda utakmica! Aleksandar, Srđan, Nebojša i ja.
Pančevac

Jagodinac

pre 14 godina

EH , sećam se kao da je juče bilo...Zove me ortak , zove a ja razmišljam dal da krenem...Ipak uđosmo u voz , a u vozu grobari...Do Beograda smo već dostigli radnu temperaturu...golova se dobro sećam , ređali su se kao na traci.. a na JUGU delirijum... sećam se i šanse u poslednjem minutu Engleza...ostalo je istorija..VOLIM TE PARTIZANE..

boki

pre 14 godina

e zbog ovakvih stvari mi je zao sto se nisam ranije rodio

ali dobro imala je i generacija osamdesetih sta da gleda - na kasicicu doduse
ali rodice se valjda opet neki novi talentovani da povedu Partizan u slicne pobjede

Grobar-España

pre 14 godina

Nije bio za bacanje ni onaj mech u Glazgovu protiv Seltika 5-4 al` da ne sitnicharimo,dosta je i jedan u najboljih 100 u istoriji fudbala.

vasa

pre 14 godina

Fantastican mec... Mislim da su svi, od nas pedesetak hiljada navijaca na stadionu, pre pocetka meca bili prosto ubedjeni u pobedu od cetiri razlike i prolaz dalje... Ja sam dosao pola sata pre pocetka meca (sa kartom kupljenom par dana ranije) na Jug, ali sam bio primoran da udjem na Sever, tamo su nas slali jer vise nisu pustali na Jug, bio je prepun... Verovatno je ovo bio i rekord po broju navijaca na Partizanovim utakmicama... Stara dobra vremena!!!

ZVEZDASICA

pre 14 godina

WLADO Kazes Zvezda nije nosila naslov klubskog prvaka Sveta nego je osvojila Tojota kup? Pa ako je tako onda ni vi niste osvojili titulu sampionata Srbije nego ste osvojili JELENKA I niste osvojili kup Srbije nego ste osvojili LAV KUP!!!

Realno

pre 14 godina

Bio!

Nije ni 30 ni 50, ali je 40 hiljada bilo, bezbroj transparenata 4:0, mnogo vere u pobedu. Totalno ludilo, gazenje: secam se da je kapiten QPR-a rekao da pred ludjom ublikom nikada nije igrao. Poveli su omladince da kao osete evro atmosferu, izasli sat i po pred pocetak, onako u odelima. Na jugu ludilo, sve puno kao oko...kaze covek posle, nama su se noge odsekle. Kakva vremena...a golovi, sve na 4 minut: 4, 44, 54, 74...

Posle je dosao nesrecni Videoton, 5:0 poraz kada je Mica Radovic plivao u aut da spasi covek aut: uzme Sabo loptu i da nam go...

Revans, u 20 minutu 2:0 za nas, ubedjen sam bio da opet idemo dalje. Onda je poludeo bradonja na golu, Distl mislim da se prezivao...ode sanak pusti

Posle su na foru prosli i Zelju golom u zadnjoj minuti i izgubili u finalu od Reala...

Bedak sada kada se setim, niko u Beogradu nije mogao da bude siguran da ce pobediti, bez obzira s kim su igrali

s.laughter

pre 14 godina

Dragane tvoje ime kada se pojavilo na ovom snimku suze su krenule same. Dragane bilo je onih sto su ti svasta pisali na godisnjicu i nismo te branili, neka im na dusu ide. Dragane nema te i posle tebe se nisu vise pojavljivali takvi kao ti. Neki su bili blizu, ali znaj samo tvoje ime kuca u srcima nasim. Dragane tebe smo bili spremni da sledimo do pakla i nazad, jer tako je to kad se voli i veruje. Dragane nedostajes nam, a uskoro dolazi i tvoj rodjendan.

Laki Bor P.F.C.

pre 14 godina

Noć se već spustila. RTB2 - Beogradska hronika. Uključenje sa HRAMA fudbala. Reči Petra Lazovića: Pred 60 000 gledalaca...(posle 6:2 ej 6:2 ej 60 000)! Nikad neću da zaboravim! EVO I SAD SAM SE NAJEŽIO!

Ponosni stari Grobar

pre 14 godina

Svaka čast onim drugima za njihove mečeve, ali ovaj naš meč protiv QPRa je baš bio Partizanov meč za istoriju. I pore poraza u kome smo imali vođstvo od 2:1 onim fenomenalnim golom Mancea, mislim da smo svi verovali da ćemo ići dalje. I bila je ideja da do poluvremena imamo 2:0 i da onda stizemo... Atmosfera ludnica, krcat JNA i posle pobede, ogromno slavlje u gradu, penjanje na trolejbuse, ma fešta... Druga vremena, i sada ih se setih sa setom...

Boliviano

pre 14 godina

Bio sam klinac, bio sam na istoku... prepun stadion... ma svi smo znali da prolazimo, nikome nije padalo na pamet da necjemo posticji 4 gola... samo je bilo pitanje vremena...

Mladen

pre 14 godina

Eto, opet srpska posla...
Niko, u prvih 10 komentara, se nije ni potrudio da provijeri vijest na sajtu eurosporta. Ovaj mec je 70. po redu. Svaki dan ce se otkrivati po jedan mec, dakle poslije ovoga 69. pa 68. najbolji i tako dalje. Cisto sumnjam da se Zvezda nece naci u prvih 100, ali isto tako zelim da se sto vise nasih klubova pojavi na ovoj listi.
Pozz svima

Vuk Slavija

pre 14 godina

Evo vam link, neko je pitao gde se moze pogledati cela lista...
http://uk.eurosport.yahoo.com/16092009/58/top-100-greatest-matches-70-61.html

Munze Konza

pre 14 godina

Evo linka:

http://uk.eurosport.yahoo.com/16092009/58/top-100-greatest-matches-70-61.html

Možda mi ni ne znamo ko smo i šta smo, ali Englezi znaju - umuvali smo se među njihove timove, makar i među 100 drugih. Zvezda - Bajern jeste bila sjajna utakmica, kao i Seltik - Partizan 5-4 ili Groningen - Partizan 4-3. Od stranih - finale 1999. Mančester - Bajern, Nemačka - Engleska 1-5 pre desetak godina, recimo.

Daj Bože da se ponovi nekad.... Pun stadion u revanšu, a protivnik ima 6-2 iz prvog meča! Tada nije bilo kladionica, mi smo gledali fudbal, a ne rezultate....

BOND

pre 14 godina

Mislim da bi Plavi-Stevanovic mogao pred utakmicu da pusti snimak ovog meca igracima cisto da ih nalozi pred Tuluz,ako nista bar bi trcali mozda bi ovo bio pozitivan sok za uspavane lepotice Ljajica,Tomica,Petrovica,Dijaru,Klea....

Bane

pre 14 godina

Budite pošteni pa kažite zbog čega smo verovali da možemo pobediti sa 4:0. Tim je bio prosečan za ono vreme, ali je Dragan Mance davao čudesne golove. Dok je on igrao znali smo da je sve moguće. Pokušajte pronaći snimak njegovog gola iz prvog meča u Engleskoj. Ona bomba pod prečku. Neprocenjivo, zbog tog gola sam znao da možemo proći dalje.