Tenis 150

Sreda, 02.09.2009.

04:03

USO: Poraz Ivanovićeve na startu!

Ana Ivanović poražena je u prvom kolu US Opena od Ukrajinke Katerine Bondarenko sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 7:6 (7).

USO: Poraz Ivanoviæeve na startu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Boksns

pre 14 godina

Ej...pa ja imam sjajnu vest za sve.....:))
Ana bar nece pasti na wta listi sa 11. mesta(osim ako Petrova dodje do 4. runde ili pak Sarapova uzme titulu)sto je veoma tesko ocekivati,ali ipak nije realno ocekivati....Ali realno je ocekivati da Peneta ne odbrani polufinale od prosle godine,ako ispadne pre cetvrtfinala eto je Ana ponovo u top 10 :)))))
SRECNO ANA!!!!!

macca

pre 14 godina

Ljudi sve ok, njena stvar bla bla bla...ali cela ova prica oko nje postaje suluda! Cinjenice su da lose igra, a njeno malo receno cudno radovanje posle ama bas svakog poena je postalo iritantno!
I cela frka oko toga sto se zaljubila-pa jel ona jedina devojka koja se zaljubljuje???
Licno mislim kad je neko srecno zaljubljen i zadovoljan na tom planu u zivotu mu sve krene na bolje i ima elana za sve...tako da...

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Prelep video...
http://www.youtube.com/watch?v=JrTWI3Oydxw
Uz Sarapovu bila si i ostaces moja omilljena teniserka...
Srecno Ana...

Boksns

pre 14 godina

realista...svaka cast za komentar...to bi i Ana trebalo da procita!!!!
Ostao sam bez teksta...svaka cast jos jednom!!!
veliki pozdrav!!!

Kenta

pre 14 godina

Ovaj sajt je dragoceno svedocanstvo o srpskoj naravi.
Ovoliku kolicinu tuposti, prostakluka, niskosti i nicim izazvane zlobe ne moze niko da dostigne.
Samo se pitam ponekad gde su neki nasi sugradjani rasli, kakvi su im bili roditelji i zasto ih nisu voleli, ko su im bili ucitelji, ko su im prijatelji, da li uopste imaju prijatelje.
Pitam se da li igde rade i kako sa tom pamecu i tom naravi uopste mogu nesto normalno da urade.
I molim boga da ih nikada u zivotu ne sretnem.
Redakcija b92 iz pedagoskih razloga treba da zatvori ovaj sajt.

realista

pre 14 godina

Gledao sam ovaj mech i Ana me je prijatno iznenadila.
Neko rece kako nije video da neko napravi ovoliko greski u mechu. Pa cuveni Federer je znao da napravi preko 50 greski u mechu od samo 2 seta.
Ana je igrala 3 seta, 30 gemova i preko 120 poena.
Ovaj broj greski jeste mozda velik ali ne i zabrinjavajuci. Ana je napravila 35 vinera na svojih 50 greski. Bondarenko 24 vinera sa 42 greske. Imala je vise brejk prilika od protivnice, vise napravljenih brejkova, vise osvojenih poena u celom mechu, bolji procenat dobijenih poena na svoj servis od svoje protivnice. Cak je bila uspesnija i u poenima na mrezi od protivnice koja je uspesnija u dublu nego u singlu. Po svim statistickim parametrima nije smela izgubiti ovaj mech, ali ga je ipak izgubila, jer je protivnica iskoristila bukvalno svaku sansu koja joj se ukazala.

Kazem da sam ipak prijatno iznenadjen Aninom igrom, jer za razliku od ranije nije toliko srljala, igrala je strpljivo, bila spremna na duzu razmenu udaraca, nije po svaku cenu pokusavala da napravi viner.
Pominjete to podbacivanje loptice sa kojim ocigledno ima problema. Ana je nedavno potpuno promenila nacin serviranja. Logicno je da joj treba vremena da se privikne na novi nacin. Ne servira kao nekada, ali i ovaj servis donosi rezultate. Pa i u ovom mechu je odservirala 3 asa i bar 15 servis vinera, sto je takodje zadovoljavajuce.
Jednostavno je imala losu srecu da vec u prvom kolu naidje na ovako upornu i borbenu protivnicu. Ovaj put ju je jedan poen delio od pobede, sledeci put ce taj jedan poen preci na njenu stranu.
Setite se samo kako je Jelena nedavno spasavala 5-6 uzastopnih mech lopti protiv Dementijeve, pa uspela da pobedi i posle toga cak i osvoji isti turnir.
Ana je definitivno imala losu godinu. Prvo je bila u igrackj krizi, i taman kad je pocela da izlazi iz nje - krenuli su problemi sa povredama. Prvo je morala da propusti turnir u Madridu, pa kasnije i da preda mech na Wimbldonu.
Svakako da je najveci Anin problem samopouzdanje koje je ocigledno na nuli. Donekle je to i razumljivo. Svesna je da igra dobro i svakim danom sve bolje, a rezultata nigde.
Pa od 13 ovogodinjih poraza, izgubila je bar 5 dobijenih mecheva. Od tih mecheva 6 je izgubila u 3 seta.
Zenski tenis je odavno postao takav da svako svakog moze da pobedi. Juce je prva igracica sveta bila bukvalno na pragu poraza od neke anonimne australijske tinejdzerke koja nije ni u prvih 200 na listi.

Gledajuci jucerasnju igru Ane Ivanovic mogu da kazem samo jednu stvar. Igra bolje od te iste Safine, igra bolje od Jelene Jankovic i bolje od 99 % igracica.
Treba samo da vrati izgubljeno samopouzdanje i da ponekad ima i malo srece.
A kada se to desi ovu devojku niko nece moci zaustaviti.
Ove oscilacije u igri koje su i juce bile primetne su iskljucivo zbog tog poljuljanog samopouzdanja.
Kada povrati samopouzdanje, pa ovakve igracice tipa Bondarenko ce pobedjivati bez izgubljenog gema.
Ovo je za Anu samo jedna godina koju sto pre treba da zaboravi. A sledece godine nadam se da ce ta devojka da nam donese mnogo radosti i titula.
Do tada pjuvaci uzivajte, jer su vam ovo poslednje prilike za pljuvanje.

Markus 1

pre 14 godina

Gledao sam sinoćnji meč i nervirao se kao i najveći broj posetilaca ovog sajta. Moje mišljenje je da Ana pati od anksioznosti, jedne vrste neurotskog poremećaja koji se manifestuje u bezrazložnoj uznemirenosti i napetosti, i vrlo uspešno se leči blagim sedativima koji ne izazivaju zavisnost. U takvom stanju ništa ne može da se radi sa uspehom, pa ni da se igra tenis, i u bilo kojoj profesiji bi imala teškoća, čak i da se bavi baštovanstvom ili advokaturom.

Iz ličnog iskustva mi je poznato kako to izgleda, pošto sam u apsolventskoj godini na fakultetu doživeo prezasićenost i 8 meseci nisam mogao da položim nijedan ispit, iako su mi ranije išli od ruke, a do diplomiranja mi je ostalo još samo 5 ispita. Ali, prevazišao sam to tako što sam bio uporan, i uprkos svemu učio, dok stvari odjednom nisu došle na svoje mesto. Zasto mislim da su ovakvi porazi, ma koliko za Anu bili bolni, dobri u terapeutskom smislu, neka "pregori", neka dotakne dno, a ljudsko telo i psiha imaju mogućnost da zacele, i taj proces će se i kod nje pre ili kasnije odigrati, i postaće zrela žene, koja će, za razliku od uplašene devojčice, umeti da se nosi sa bremenom obaveza koje je kao profesionalni sportista na sebe preuzela.

Još da dodam da sam detektovao izvesnu hladnoću u Aninoj loži, u prelomnim trenucima trećeg seta, kada se rezultat lomio - očajno je pogledala prema njima, šireći ruke, na šta je majka ustala i počela da joj aplaudira, a po govoru tela kao da sam pročitao: "Tako ti i treba kad ne slušaš šta ti se priča", pa se iskreno nadam da porodica ne vrši nepotreban pritisak na nju sada kada joj je najpotrebnija, i joj zasiat služi kao utočište i mirna luka.

Majica

pre 14 godina

1. Nadji trenera (tj. nadji ga sama, a ne da ti ga prepisuju sponzori, roditelji, menadzeri i ko sve ne). Mnogi bi bili presrecni da rade s tobom.
2. Vezbaj servis sama, kako tebi odgovara jer si servirala odlicno, u rangu sa Sarapovom i sestrama. Taktika se menja kad nesto ne ide dobro, a ne obrnuto. Cija je uopste glupava ideja bila menjanje servisa???
3. Koliko novih haljinica za jednu sezonu treba devojci koja igra minimum turnira? Po broju kreiranih i lansiranih haljinica specijalno za Anu vidi se sta je ovde prioritet, i Adidasu i ostalim ljudima iz njenog tima. Lepa devojka dobro prodaje robu i to je sve. Izaberi onu talicnu i nosi je cele sezone.
4. Igraj dubl, miks ili sta vec hoces, ali povecaj vec jednom broj meceva! Udebljala si se u regionu struka i stomaka...
5. Smanji broj "gostiju" u svojoj lozi. Niko od njih nije tvoj trener i izgledaju kao da su na konjskim trkama gde su ulozili velike pare i cekaju da vide koliko su zaradili.

Dare

pre 14 godina

Jedno vreme mi je bilo žao Ane, ali više ne. Igra daleko idpod svojih mogućnosti. Menja trenere ali nije stvar u trenerima nego u njenoj glavi. Ne znam kako je ona 11 na WTA listi??!! Sramota je kako baca lopticu pri servisu i uopšte odnos prema igri. Treba da odluči dali će biti manekenka i sl. kao Kurnjikova ili će se ozbiljno posvetiti tenisu. Ona se ovako samo bruka. Ja joj želim da uspe u tenisu.

ja

pre 14 godina

Ja samo ne znam, zasto da se mi nerviramo zbog njenih poraza?! Njoj je veci filing da zuji po brdima Skotske i gleda golf, revije, reklame, itd itd... ocigledno je da je tenis u poslednje vreme nesto i ne zanima, malo je slava opalila u glavu, vise razmislja o drugim stvrarima... meni je to skroz OK, ali to automatski znaci da vise necu ni gledati njene meceve(a pogotovo da ustajem rano ujutru), ili da se barem ako uopste gledam, necu nervirati kao ranije... ako se ona nije 'pojela' zbog ovih poraza i padova, sta mene briga... iskreno... to je kao da ti je krivo sto neko pada na faksu a ne uci nesto, ne zanima ga... u tom slucaju- ne zanima me... (a naravno bilo bi lepo da je drugacije)...

black uhuru

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno, pre je imala strahovit servis a Jelena je ta koja je servirala cisto da prebaci mrezu. Ja sam mislio da servis mozes vremenom da poboljsas a ne da ga drasticno upropastis. Ja sve mislim da je kriv ovaj uragan sto je kod Meksika trenutno za bacanje loptice, pa jer znate kojom jacinom duva taj uragan i naravno da ne moze lepo da baci lopticu. Eh Ana, Ana....

a sad

pre 14 godina

Jadna nasa Ana pa sta joj se ovo dogadja i dokle.
Mozda gresim ali ovo padanje joj je krenulo kad se pocela zaljubljivati i kad je tenis prepustio prioritet emocijama.
Prvo Verdasco pa sad golfer a izmedju njih i prekid saradnje sa dugogodisnjim trenerima koji su od nje verovatno trazili veci angazman po pitanju treninga ali im je ona rekla "ne I need love now".
Ana je osoba koja podleze emocijama, nije ona Enan koja je bila najjaca kad joj je bilo najteze i cini mi se da dok se tenis i ljubav bore za prioritet da nece biti nista od Ane.
Ana je bila najbolja kad je bila single i kad je mislila samo na trening, bila je ime koje je rasturalo u svetu tenisa a onda dodje momak pa zajednicka putovanja i shoping pa kuca na Malorci itd... i odjednom instant katastrofalni rezultati na terenu, tesko je ne povezati.
Sad Ana ima priliku i vremena za odluciti sto zeli do pocetka sledece sezone, nazalost ocito je da u njenim emocijama nema mesta za te dve stvari.

prof. dr. naciii

pre 14 godina

Što se tiče naših igračica one se u potpunosti uklapaju u svo to sivilo.Igra im je nikakva, staromodna, stereotipna...Čim su zaradile neke pare, sve im je postalo preče od treninga.
Provodi, slikanja, poziranja, modne revije, momci...
Velike šampionke poput Kris Evert,Štefi Graf,Monike Seleš to nikada nisu radile.
Ženski tenis definitivno nema nikakvu budućnost sa ovakvim igračicama.
Nije mi samo jasno odakle sponzorima interes da daje onoliki novac za turnirske nagrade.

Kris Everet, Štefi Graf, Monika Seleš su baš bile lijepe i zgodne a tek atraktivne pa su svi trčali za njima sa ponudama da se slikaju za FHM i ostale magazine. Ko si ti da joj nešto prigovaraš???!!! Jesi li ti bio I na svijetu sa 20 godina???? Jesi li ti osvojio Grand Slam sa 20 godina??? ti našao nešto da je kritikuješ. ona da više nikad nikog ne pobijedi i da bude 1111 na wta listi to nije tvoj problem. i da sad završi svoju karijeru, ona je postgla više sa svojih 20 god. nego što ćete svi vi zajedno sa svojom djecom i unucima postći za cijeli život.

Ns

pre 14 godina

@ski
Nego, secas li se ko je ispao u prvim kolima u Indijan Velsu i Majamiju,a mozda malecne Udin na Vimbldonu,Bartoli,Cakvetadze?
Ko ono nikada nece osvojiti gren slem u karijeri?
Pa naravno "sto puta bolja jelena"!

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

@ djox (jucerasnji komentar...kako Ana izbacuje Jelenu u 4 kolu...komentar 10)
Ja sam njemu.njoj preporucio da saceka da Ana prodje 1 (prvo) kolo pa tek onda da komentarise...djox je aludirao na Jeleninu pobedu)...kazao sam da cu slatko da se smejem i da pestane da prica viceve. Sada na ozbiljniju temu...zaista mi je zao sto Ana nije prosla prvo kolo...gledao sam mec na WWW.ATDHE.NET...igrala je odlicno prvi set ali Ana kao Ana sa previse oscilacija...ipak bio sam vise nego siguran da ce izvojevati pobedu ali...zadnjih 18 meseci, gotovo redovno, pokazuje ne sigurnost, nervozu i bezvoljnost i kao po nekom nepisanom pravilu gubi mec i od relativno slabijih teniserki...mozda jos ima nade da se vrati u sam vrh na WTA. Ohrabrujuca cinjenica je sto je Ana mlada ali istovremeno pristizu jos mladje od Ane koje zele uspeh, reputaciju a svakako i velike nagrade i to ce pored Anine psihicke nestabilnosti biti najteza prepreka za Anin uspesan povratak na stare staze. Po meni, da li sam u pravu neznam, neophodno treba ili bolje receno mora, da uzme odmor od tenisa minimalno 6 meseci a nakon toga da se posveti teskom radu, upornoscu a najvise volji za uspehom i svakako neizbeznoj pomoci kako bi odstranila svoje psiholoske nedostatke koji sada vise nego uocljivi. Zaista joj zelim sve najbolje zato sto znam da moze iz prostog razlogz sto je bila na samom vrhu i naravno za sada jednim grend slemom...siguran sam ako Ana to zaista zeli da ponovo moze da bude ona "stara" Ana koja je bila strah i trepet za sve teniserke a ujedno i miljenica teniske publike sirom sveta...AJDE ANA.!!!

Lala

pre 14 godina

""Bogami, mucila se Bondarenko. Zamalo da je Ivanovic iznenadi...
(duxxx, 2. septembar 2009 04:21) """"

Bravo majstore...komentar je za medalju....

Nole

pre 14 godina

Treba da se ugleda na gabrielu sabatini.Lepotica kakve nema. Bila odlicna igracica. Ali u 25 godini kada je dosla ljubav njenog zivota shvatila je da to ne ide jedno sa drugim i rekla zbogom Tenisu a imala je jos sta itekao da kaze u tom sportu

Martin

pre 14 godina

Ma bre ljudi koji vam je ? Devojka imala ugovor da bude prva na svetu i za to joj je iskesirano 16 miliona , to moze ceo zivot da trosi, sto da se smara sa tenisom kad je zavrsila poso sad, ona potrosi otprilike 20000 od turnira do turnira prodje u drugo, trece kolo i odmah tih 20000 povrati...ne zanima nju vise tenis sad je zanimaju drugee stvari bre...

QQ

pre 14 godina

Ana doslo je vreme da okacis reket o kilin i da se posvetis manekenstvu!!!
Ovako ocigledno ne ide imam utisak da dolazis na teren da te ljudi ,,gledaju'' a ne da gledaju kako igras!

Nemanja

pre 14 godina

Mozete samo da pricate da Ana ne moze da pobedi nikog iz top 50,ali Bondarenko svakako zasluzuje bolji plasman.Pa ona je u torontu izbacila Venus i Radvansku je neki put sredila,tako da je njoj mesto sigurno medju 20-30.Ana ima dobre udarce,forhend kao u muskom tenisu,ali njem problem je psihatrenutno i to bacanje loptice kod servisa.Ova godina svakako nije njena,ali verujem da ce se stabilizovati do januara i na Australian openu pokazati da zna igrati tenis.
SRECNO ANCIIII

zastor

pre 14 godina

daj bre Ana uozbilji se vishe. Nadji ozbiljnog trenera, sportskog psihologa...odluci sa sobom sta hosec sta neces, sta moras sta mozes a sta ne mozes i nastavi sa vrhunskim tenisom ili se mani corava posla vishe i idi u neke manekenke, promoterke i tako to.

Dejan A.

pre 14 godina

Gledao sam ceo mec, nije mi bilo zao da sedim do 4 ujutru misleci da je ovaj put stvarno nesto promenila u svojoj igri. Na trenutko se tako i cinilo, kad smo gledali njene razorne forhende, ali svaki put kada treba da servira ja sam zazmureo, jer mi je vise bilo muka od njenog bacanja loptice pola metra ispred sebe. Pa ono je blagi uzas. Definitivno mislim da bi trebalo pre da se bavi manekenstvom( sto inace i cini u zadnje vreme), jer ja zaista ne mogu vise da se nerviram gledajuci ovo njeno mucenje od igre, a veliki sam ljubitelj tenisa. Kritika je dobronamerna, jer se i po njenom stavu i izrazu lica na terenu vidi da joj tenis vise nije zadovoljstvo vec cisto mucenje. Sve najbolje joj zelim!

JOKANE ODLAZI !!!

pre 14 godina

Ova vise ne moze nikoga da dobije! Mozda jos jedino Jelenu Jankovic...ali,ako se ne desi neko cudo,moze da se kaze da je Ana zavrsila sa tenisom!

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Casovi ocaja, sto se tenisa tice. Vise voli da se slika nego da trenira. I to je to.
Ali to je njen izbor, njena radost i njena tuga. Ako ovako nastavi ubrzo ce ispasti iz top 50 sa tendencijom daljeg propadanja.
Svi ovi sto su se gurali da se sa njom slikaju dok je bila prva i dok je pobedjivala, prvi ce je ostaviti i zaboraviti.

gordan

pre 14 godina

nema valjda nista gore nego kad ljudi pocnu da sazaljevaju nekog nekada velikog asa, u bilo kom sportu, zato je hiljadu puta receno da je najvaznije znati kada se povuci. Tako je i sa Anom, na koju covek i ne moze vise da se ljuti, nego je samo zali, i zeli da se postedi daljeg brukanja i ponizavanja. Zalosno je sto joj niko iz njene okoline ne kaze ono sto svi misle, nego je (verovatno) podrzavaju u njenim iluzijama i snovima kako ce se vratiti, a da pri tome nista ne radi na tome. Ako kaze da se forma vraca kroz igranje na turnirima, onda neka igra na turnirima gde ce sastaviti vise odd 2 meca (prosek za poslednjih 16 meseci), za ozbiljne WTA turnire ona vise ocito nije, i sto pre shvati to, bice bolje. Ili neka se skloni nekoliko meseci, trenira kao kada se pojavljivala, i dodje kada neko objektivno proceni da je spremna, to se moze uraditi, primer su Sarapova, Klajster, a uskoro (izgleda) i Enan, ali iznad svih vezbanja servisa, udaraca i drugih tehnickih elemenata igre, treba poraditi na njenoj glavi, u kojoj ocito nista nije u redu, ali je, na zalost, to i najteze, ako ne i nemoguce, ispraviti.

Miroslavenko

pre 14 godina

Ana volim te!
Ne mogu više da gledam njene mečeve jer sam mnogo tužan kako igra. Od nekadašnjeg tajfuna na terenu postala je samouništivi tornado! Brrrrrr
Nadam se da će biti bolje. Imaš moju podršku, al nemam živaca da te gledam kad igraš.
Skubi-dubi-du....

Zamlata

pre 14 godina

Jedino što je dobro u svemu ovome, je to što je uspela da dotakne samo dno. A dotaći dno je dobro što odatle može samo da se napreduje.
Sve najbolje u daljoj karijeri...

Igor

pre 14 godina

Nadam se da ce Ana popraviti igru, ona je vec ima ne lupetajte da ne zna da igra. Ona jednostavno nema samopouzdanje. Izgubila ga je. Zato i pogresno baci lopticu, plasi se svog servisa, plasi se pogresnog udarca. Ana uvek ima vise vinera od svoje protivnice, ali izgubi mec. Zar vam to nista ne govori?!? Ona napada, ona odlucuje, ona gresi. Dakle, BOLJA JE od svojih protivnica. Jaca je, kvalitetnija, ali- nesigurna u svoj udarac, i to je veliki problem. I ja sam misljenja da treba da je stavimo na pijadestal sve i da se nikada vise ne vrati dobrom tenisu, jer je ona ucinila za ovu zemlju ono sto niko od vas koji komentarisete ovde (Verovatno ! )nikada nece! Zasto je u TOP 100, neko je pitao. Zato sto je danas zenski tenis takav. Sve teniserke igraju promenljivo, pobedjuju mesec dana, pa padnu i ne prolaze prvo kolo naredna tri. Pa osvoje turnir, pa sve ispocetka. Ana je osoba kojoj se ceo svet divi, istina je da joj je igra nekada bila daleko bolja, ali ne znaci da nece opet, jer ona jeste borac i voli tenis. Bas zato sto ga voli, toliko je emotivna na terenu. Raduje se , ali i zaplace. Verujem u njen povratak. Ona jednostavno ne igra losa, ali nema samopouzdannje u kljucnim trenucima, zadrhti joj ruka, i loptu posalje u mrezu. Dakle, Ana pobedjuje samu sebe. To je ono sto mora da se promeni. A kako ima tek 21 godinu i pred njom je jos bar 10 godina profesionalne karijere, znace da ispravi svoje greske. Samo se nadam kada se to desi, da se dezurni lesinari odavde nece javljati, a sto se Fed kupa tice, iskreno se nadam da ce Ana odbiti poziv, ako je barem jednom otisla na neki od slicnih foruma, moze da vidi gomilu sramnih i bezobraznih komentara kao sto su vasi. Ja da sam na njenom mestu, ne bih posle ovakvih komentara igrao za reprezentaciju nikada ! Neka se fokusira na igru i radi, radi i radi. I neka ljubi Adama i uziva u svemu sto je do sada uradila i zaradila. Zasluzila je. Ana samo napred i igraj tenis, zato sto ga volis. Fokus i samopouzdanje moraju biti na visem nivou, kao i vera u sopstveni udarac. Rezultati ce malo po malo, verujem, poceti da dolaze sami.

micke

pre 14 godina

Anu nema trenera, nema kodicionog trenera, svi su je napustili. Ona je izjavila da je dovoljno iskusna i da joj netrebaju treneri. Posledice ovog stava se vide.Zašto ju je napustio Scott Byrnes? Verovatno nije htela da se priprema po njegovim planovima
nego je ganjala golfere po Škotskoj. Tenis je gadijatorski sport i ako hoćeš da budeš u vrhu onda nema ničeg osim tenisa. Pogledajte kako su porošle Anna Chakvetadze i Nicole Vaidisova, Chakvetadze je oko 70, a Vaidisova nije ni u prvih 100, a obe su bile u prvih 10. Bojim se slična sudbina čeka i Anu ako se ne promeni. Znači da nadje dobrog trenera i da ga ne menja kao što mnenja haljince u kojima se pojavljuje na terenu. Enanova i kad je bila na vrhuncu gledala je trenara ko boga, i smatralaje da nije dovoljno iskusna da bude bez trenera. Nisam siguran ali mislim da je Enaova imala samo jednog trenera u toku čitave svoje karijere.

Dejan

pre 14 godina

Ana je Srbiji donela Grand Slam titulu,prvo mesto na wta listi,osvajala je mnoge turnire i igrala finala i zbog toga cu je uvek postovati.Teniserima iz Srbije je pre samo 10-ak godina ucesce na Grand Slam-u bila misaona imenica a sada ovde pljuju devojku koja nema ni pune 22 godine a postigla je mnogo toga u tenisu.

miks

pre 14 godina

Od sad se svi raduju kad dobiju Anu u prvom kolu kao i Robreda jer im se otvara super zreb.
-Ana I Janko treba da se smuvaju,odu negde daleko,ponesu 100 pakovanja "Milice" i razmisljaju o svojim propalim talentima...

jegood

pre 14 godina

Šta će Anči, ne može više da se sastavi, nema više ni te forme, ni mentalne stabilnosti, nesigurnost na terenu. Želim joj sve najbolje u nastavku karijere.

Vesko

pre 14 godina

Gledao sam mec i bas se iznervirao Ana je bila ona stara prvih 11 gemova prvog seta i kod treceg kad je stigla sa 4-1 na 4-4, ali ovo sve ostalo je bilo samo borbenost ali kvalitet nikakav. Zasto u vaznim momentima nemoze mirna da bude i strpljiva a ne da udara loptu kao luda iz sve snage i vecina idu il u mrezu il u aut i zbog toga je imala jako puno neiznudjenih gresaka. Da li je to problem u glavi ili do trenera neznam ali biti u vrhu svetskog tenisa i ovako gresiti je katastrofalno. Secam se Ane od prosle godine puna samopouzdanja, vise mirnoce u vaznim poenima ali je uvek ona bila ta koja zeli da zavrsi poen i to joj je uspevalo jer nije gresila kao sada. Verujem da ce da prebrodi krizu i da se pripremi za sledecu sezonu jer ona sigurno jeste kalibar za najbolju svetsku teniserku ukoliko postigne nivo igre kao prosle godine nece joj niko nista moci. Srecno Ana!!!

Slepica jedna

pre 14 godina

Da, po ko zna koji put je odlično igrala, doduše uz oscilacije, u svemu bila bolja od protivnice, ali protivnice uvek nekako uspeju da je pobede. Ona druga naša, demode tenis, nema više šta da nauči-prošlo joj vreme, samo prebacuje preko mreže, otpisana, al se bori uvek i ne troši pamet na hvatanje loptice pri serviranju i slavlje sa pesnicom, laktom i kolenom.

gavrosaurus

pre 14 godina

Невероватно је како неким спортистима (у тенису је најуочљивије, наравно) не иде када имају и приватан и професионални живот и када не могу да га избалансирају: када су код куће - мисли су им на терену, када су на терену - мисли су код куће. Биће боље али мислим да мора да се мало дистанцира од тениса и поразмисли и нађе себе и своје мотиве за спорт.

sasa jokic

pre 14 godina

Stet je sto Ti se ovakve stvari desavaju, ali ne moze tenis i marketing zajedno. Mada bas Te briga, bila si broj jedan, uzela velike pare, i sada reket o klin, da ne zavrsis karijeru ispod pedesetog mesta!

realni

pre 14 godina

Ljudi samo se setite kad je Ana prestala da igra tenis!
Samo se setite Roland Garros-a, 10 miliona $ od Yonex-a, do kojih, ruku na srce, nikada ne bi dosla da se Justin Enan nije povukla...:(
Sta je Ana uradila od tada???
Mislite o tome!

Teniser iz CH

pre 14 godina

Ajde da jos jednom pogledamo flm iz davnih 50-ih godina proslog veka u reziji Ingmara Bergmana,sa Ullom Jacobson u glavnoj ulozi:"Ona je igrala samo jedno leto".
Tada ce nam svima biti jasna situacija sa Anom I.

Anony

pre 14 godina

Pa nece to tako,zna se,kad teniserka pocne da se zeza,izlazi sa momkom po diskoteke,luduje...automatski moze slobodno da ostavi tenis.Kao i dokiceva,lepo joj cale zabranjivao to da radi,dok ne zaradi kintu prvo.Posle kad nestalo kinte kad je svi ostavili setila se da se vrati tenisu,ali kasno.Tako i ana,srecom ona je uzela vec dosta kinte tako da je sigurna, samo da gleda sad da se dobro uda,jer od tenisa nema nista vise.

G.Sabatini

pre 14 godina

Kuda ide ovaj ženski tenis!
Na prvom mjestu svjetske rang liste je Safina čija je igra antipropaganda tenisa.
Sestre Vilijams,Dementijeva i slične igračice igraju samo na snagu i ništa drugo.
Što se tiče naših igračica one se u potpunosti uklapaju u svo to sivilo.Igra im je nikakva, staromodna, stereotipna...Čim su zaradile neke pare, sve im je postalo preče od treninga.
Provodi, slikanja, poziranja, modne revije, momci...
Velike šampionke poput Kris Evert,Štefi Graf,Monike Seleš to nikada nisu radile.
Ženski tenis definitivno nema nikakvu budućnost sa ovakvim igračicama.
Nije mi samo jasno odakle sponzorima interes da daje onoliki novac za turnirske nagrade.

Beogradjanin

pre 14 godina

Sta dakazem. Zao mi je. Tinejdzerski duh, mladost, ljubav i tenis izgleda nemogu zajedno. Podleglaje pritisku svoje lepote i izgledadase vise bacila na turnire Golfa nego na njen osnovni sport Tenis. Ako je ona zadovoljna i mi smo. To je njena oluka. Za nju je bolje dauzme tajm aut od 6 mseci ili godinudana i dasama sa sobom rascisti sta ce dalje.Ako moze jedna Sharapova ili Klijsters posle tolike pauze da se uspesno vracaju u svet tenisa valjda moze i Ana.A moze dazavrsi kao Kurnjikova i daseslika po tabloirdima i da se mota sa raznimbelosvetskim glumcima ,sportistima, pevacima. Mozda je to sada vise interesuje

mrgaga

pre 14 godina

Anči, ne mogu da propustim da napišem nešto.
Ovo je lep sport,ima i para,i puno obaveza.Rezultati treninga i zalaganja mogu da variraju i da zavise i od sreće,protivnika,podloge itd.Ono što je evidentnokod tebe je da se ne zalažes i ne trudiš dovoljno.Ne samo na mečevima već inače...nisi dovoljno posvećena tenisu.Ne smatram da treba da batališ foto-aparate,gala-večere,crvene tepihe i tako te bahanalije već da usmeriš sebe malo više na trening i posvečenost njemu.To mislim jer si ti došla iz tenisa u taj drugi svet,i svi te znaju kao teniserku koja je igrala i osvajala.Sada vrati tenisu i navijačima,ljudima koji te podržavaju.Vrati im na taj način što ćeš dati sve od sebe,odigrati još koju godinu u vrhu,dati svoj maximum,jer nemogu da shvatim ljde koji rade neki posao a ne rade ga kako treba.Ako ne daš 99% sebe u poslu bolje ga nemoj raditi jer mnogo više gubiš,jer svaki poraz boli i tebe i nas.
Zato reket u ruke,trenera na teren i razvaljuj loptice!

Srećno

rooney

pre 14 godina

anu sam prestao gledati iskljucivo radi njenog bacanja loptice i dok taj problem ne resi necu je gledati taman opet igrala finale rolan garosa


javite mi kad resi taj problem da znam

stari zvezdas iz 91

pre 14 godina

sta ima da se cudite kad ona nikad nije igrala dobar tenis, nego ostale su bile ocajne..vreme se promenilo.zato ja ne vidim nista loso. ona gubi svaki put kad igra

Ugljesa

pre 14 godina

Neosporno je da je vec i ovoliko sto je uradila sjajno. No, sada govorim iz perspektive nekoga koji ne moze da se nacudi vec duze vremena sta se dogodilo sa igracicom koja je bila na najboljem putu da vlada svjetskim tenisom, ili bar bude u samom vrhu narednih 10 godina (ne iskljucujem mogucnost da i nece). Nikada ranije nisam vidio da se neko takvog talenta, tako napadacke, atraktivne igre, koji je u svojim teenage danima vec igrao 3 finala Grand Slama najednom totalno raspadne i to nakon najveceg uspjeha u akrijeri, osvajanja Roland Garrosa lani i pozicije broj jedan. Nije ovo jos jedno kritizerstvo nego iskrena zal i cudjenje kako je moguce da neko izgleda kao da je totalno zaboravio da igra. Sjecam se njene igre od prije samo 15, godinu, pa to je bilo rasturanje, senzacija. A sinoc? Ta djevojka ne moze da prebaci mrezu, ne moze da servira, pravi nekontrolisane pogreske u serijama, katastrofa! Napada svaku lopticu bez ikakvog rezona, izgleda poput bilo kojeg amatera koji cim protivnik servira udara iz sve snage i onda se cudi nekontrolisanim autima i sl. Njena protivnica sinoc je prosjecna igracica, nista posebno, ali onakvo mucenje na terenu djevojke koja kao da je totalno zabroavila sta je to tako dobro radila do prije samo godinu dana mi nikako nije jasno. Sta taj njen trener radi, da li on to vidi, ima li nekoga da joj to kaze? Jasno je da je njen jedini problem psiha. Jednostavno, nikad nisam vidio da neko tako raskosnog talenta i prepoznatljive igre najednom izgleda kao da je prvi put krocio na teniski teren. I apsurdno je reci 'zelim joj sve najbolje' - pa naravno da zelim. Zato ovo i pisem.

Vladimirac

pre 14 godina

Kada bude shvatila da se tenis igra na teniskom terenu a ne na golf i drugim pistama, nekog ce i pobediti... do tada ce samo imati naslovnu stranu nekog poznatog manekenskog casopisa...pitanje za Anu tenis ili sladak zivot? pobede ili brukanje?

Tamara

pre 14 godina

Zao mi je sto je Ana izgubila i sto joj lose ide u poslednjih godinu dana, ali to je apsolutno samo njena stvar. Svaka cast za ranije uspehe, nadam se da ce uspeti da ih ponovi. Mlada je i ima vremena. A ako ne, vec je do sad uradila dosta i nije zasluzila nikakve kritike. Samo napred Ana, radi sta god zelis!

Predo

pre 14 godina

Za sve su krivi Nice i Frojd. Ili su ih mozda Tipsarevic i Ana pogresno protumacili. Ovo me podsjeca na jedan vic, kada je Fata vodila ljubav sa profesorom univerziteta, pa sa jos jednim intelektualcem, pa ostala razocarana, a onda je uhvatio sofer kamiona, a ona ga pitala "Hej, jesi li ti ikad procitao i jednu knjigu". Salu na stranu. MOzemo reci da su svi rezultati nasih na US Openu ocekivani. Svi smo se mi nadali da se kod Ane nesto promjenilo nabolje preko noci, ali ona ocigledno nedovoljno radi. Jos uvjek joj je tenis u drugom planu. Ona zeli ono sto zele sve zene ovog svijeta: da bude lijepa, bogata i pametna. Vecinu od toga vec ima, ali ako ovako nastavi slijedi joj ispadanje iz prvih dvadeset, pa onda gubitak sponzorskih ugovora, a dolaze nove, mladje... Sto se Janka tice, ocekivali smo tijesan mec i imali smo ga. Janko je pokazao da sa pravom zauzima trenutnu poziciju na ATP turu, ali mu slijedi i novi pad na listi. Nadam se da sledece godine nece morati igrati celindzere. Valjda je prevazisao tu fazu. Za Troickog bi ulazak medju 32 i opravdanje pozicije nosioca bio veliki uspjeh, ali Benito je vrlo tvrd orah. Sto se tice Noleta i Jelene, izgledaju jako dobro na terenu, mada je rano za pravu procjenu forme, jer igrate uvijek onoliko, koliko vam protivnik dopusta, a njihovi protivnici ih nisu mogli sprijeciti ni u cemu. Ipak, vidi se da su vrijedno radili i da su prisli vrlo ambiciozno ovom US Openu. Uz malo srece, ovo bi mogao biti najuspjesniji Grand Slam ove godine za oboje, mada ih cekaju vrlo teski protivnici, koji imaju iste ambicije.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Žao mi je, žao mi je, ŽAO MI JE......

Izgubiti od Katarine Bondarenko i to još povređene...Devojka je bila borbena,uporna,željna pobede i pokazala je kako se bori i kako je nije sramota da se bori do samog kraja,kako je nije sramota da gubi i da se vrati, pa da opet veliku prednost izgubi i opet ostane do kraja u meču...ONA JE SAMO BILA BORBENA,koncentrisana i VEROVALA JE U SEBE ALI ISTO TOLIKO i u Anine greške....

Krivo mi je što Ana na onu sumnjivu loptu,kada K.B.više nije imala čelendža, NIJE odreagovala i rekla da je lopta dobra,tada bi sudija tražio čelendž....Neka energija bi se poravnala,jer nije fer osvojiti poen ako se sumnja da je tvoj, tim pre što se devojka pošteno borila a i ne može se tako pobediti...Sećam se kada isto tako Nadal nije reagovao na istu situaciju protiv del Potra i isto je izgubio...

To možda i nije važno ali ostavlja drukčiji utisak i ko zna šta bi dalje bilo,/možda bi čelendž isto pokazao aut ali biste vi pokazali ljudskost i neviđeni fer plaj/. Energija je ipak sve, i u ovim mečevima od nekih se traži da budu maksimalno na visinama svih zadataka ne samo teniskih....izgleda da je naša ANA među njima...

ANA JE IZVRSNO IGRALA 1.set, 3.set kada je stizala prednost....A ONDA, KAO i U 2.setu,ZAPRAVO JE SAMU SEBE POBEDILA....

ZAŠTO JE onoliko žurila, ZAŠTO je zapravo želela da izgubi, ZAŠTO joj niko od njenh nije viknuo da se smiri, da napravi dužu pauzu...ONI SVI U NJENOJ loži su isuviše "mrtvi", kao da su u operacionoj sali,ne pomeraju se,ne reaguju...NIKO DA JE RAZDRMA....

TOLIKO smo navijali za nju, toliko smo verovali da pobeđuje,TOLIKO SMO ŠAPUTALI ANA,ANA... i toliko nismo verovali šta se događa a ni zašto...lepa,dobra devojka,odlična teniserka,...ANA JE IMALA jedan od najjačih servisa i sigurno je servirala...a sada je došla u situaciju da svi samo urlamo,iako nas ne čuje:"Ana,samo ubaci,prebaci,pa posle igraj..!" Zašto je to tako? Zašto i KAKO TO neko ko ima odličan,jak,nezgodan servis postaje neko ko ima slab servis i neverovatno JE da je TO UOPŠTE MOGUĆE"!

VERUJEM DA ĆE SE Ana vratiti pobedama i da će izaći iz ovog ludila u koje je upala...jer zaista kada igra - igra prelep,jak,moćan,raznovrstan tenis.Juče je bilo divnih poteza,ideja...ali onda neshvatljivo gubi strpljenje,samopouzdanje,i udara onaj forhend u mrežu kao da pokaže da ne može, da je neće,....ne znam...ŽAO MI JE,stiskali smo pesnice,drhtali,ruke nam se hladile,spominjali njeno ime i molili se da pobedi,ali juče nije vredelo...Katarina je bila jača,smirenija,manje grešila,"čitala" je Anu psihološki i čekala greške /bilo je potrebno da samo uporno,uporno vraća,što je Anu izluđivalo i to je čak i pokazivala, a onda sigruno gubila poene/ i zasluženo je pobedila i bravo za nju....

ANA će imati još turnira do kraja godine a i dogodine nadajmo se boljem.Ona je tek sada izgubila u prvom kolu, do sada je ispadala u 2,3.kolu,ovo je valjda otrežnjenje.

Ona zaista,gledano sa strane,sve ima...iskreno se nadam da je srećna u ljubavi,jer i to je važno...PAMTIM njenu izjavu da voli visoke muškarce....a ona ima 187cm...znači šta je za nju visoko?..., preko 195...Toliko nije imao Verdasko a ni sada Adam...ili se ukus promenio...

DA LI ĆE MOŽDA IGRATI dubl ili miks?

ANI SVAKO DOBRO , ona JE NAŠA uvek i mi smo uz nju uvek...samo neka je zdrava....biće i pobeda !!!

LICANIN

pre 14 godina

Ana je dotakla dno, pod hitno mora da nadje vrhunskog psihologa, posveti se maksimalno treninzima, krene od nule, pa ce mozda i nesto napraviti.
Ova igra od sinoc je stvarno bila negledljiva, nimalo samopouzdanja, toliko gresaka...uzas
Zelim joj svu srecu u buducnosti.

Baghdatis

pre 14 godina

Ja bih Ani preporucio da pored singla krene da igra i u dublu na turnirima. Odlican trening. A za ovakvu njenu igru i psiholosko stanje krivim iskljucivo Aninog trenera. Ovo je bruka za svakog normalanog trenera!!

Marko

pre 14 godina

Strasno je kakvo nepostovanje deo ljudi iskazuje prema PRVOJ SRPKINJI KOJA JE OSVOJILA GS I BILA PRVA NA WTA listi.Zao mi je da kazem ali vredjanje kao po forumima u Srbiji nigde ne bi dozivela.Jasno je da je u krizi ali budimo ljudi a ne hijene.Kritika je jedno vredjanje je drugo.Sta bi za ovakvu teniserku dali Englezi,Svedjani,Nemci,Australijanci.Stvarno smo neki naopak narod.Ana,glavu gore!

Mika NS

pre 14 godina

Anin komentar: "Ja sam, ovaj, pre meca znala kako treba da odigram,ovaj, i sta treba da uradim da bi pobedila,ali, ovaj, to nisam uradila na terenu..." :-)))
Sta vise reci,osim da vesti o porazima Ane Ivanovic i nisu neke novosti.
Mada, mozda su bili losi reflektori...

...salefcrs...

pre 14 godina

Definitivno bivsa igracica. Mada pitanje da li je ikad i bila br.1 jer da se Enan nije povukla ova bi bila prva samo po broju naslovnih strana.

pavlaka

pre 14 godina

Pa ljudi,logican sled dogadjaja.Cim se kod teniserki pojavi nesto na emotivnom planu,citaj cim ih neko djanise,dolazi do pada u igri.To je valjda psiholoski.Setite se Sabatini,Kurnjikove,Dokic,Sarapova,a sa druge strane imate Navratilovu,Graf,Seles lepota zivota i tenis ne idu zajedno.

Space Jam

pre 14 godina

Ana je tipičan primer jedne mlade i uspešne devojke, koja nije u stanju da se nosi sa preranom slavom i bogatstvom koje je stekla. Ona je u stvari jedno veliko i neiživljeno dete i zato joj se i dešava, to što joj se dešava. Njen problem je zaista teško u ovom trenutku rešiti, jer on očigledno leži u njenom vaspitanju. Dok ovo pišem pade mi na pamet potpuno suprotan primer još jedne naše sjajne sportistkinje, nagadjate, reč je o Nadji Higl. Koliko je ta devojka samo drugačija od Ane, skromna, pametna, zrela, vaspitana na pravi način i njoj sigurno slava neće "udariti u glavu" kao Ani, ali šta je tu je, ne mogu svi biti najbolji na svetu.

Igysa

pre 14 godina

Ostavite Anu na miru.. bice ona opet dobro !
veliki je to talenat i jos uvek mlada.. RAZBIJALA je prosle godine, pa niko ne moze da me ubedi da opet nece... pravi trener njoj treba, nista vise..naravno na Ani je da odluci.. zelim joj povratak !

lara

pre 14 godina

Mislim da se razlog njenih poraza moze nazreti u tome kako reaguje na njen lose odigran poen. Mozete da cujete, kako sama u sebi prezivljava dramu i govori sebi: Ne mogu da verujem, da sam promasila ovaj poen" Sledi nervoza, nesigurnost, mentalno padne, i ocajava, misleci da joj nista ne polazi za rukom. To se odrazava na njenom licu, kako posle servira itd.. Ona igra da ne izgubi (izgubi-kljucna rec), a protivnica igra da pobedi (pobedi-kljucna rec). Bondarenko ostaje pozitivna, vidi se smesak, ne predaje se psihicki negativnostima, cupka u mestu sa voljom, i uprkos promasajima, igra kao da se nista lose nije desilo, bez drame na licu. Ana moze da cita sve psiholoske knjige ovog sveta, to ce je samo udaljiti od odgovora, koji treba da pronadje u samoj sebi - Ne igraj da ne izgubis, nego da pobedis. Igraj kao da znas da si vec pobedila. Ne dozvoli ni za trenutak, da los poen emotivno utice na tebe u negativnom smislu - jer ce to da te unisti na kraju i TO ce ti doneti poraz. Samopouzdanje (ali ne samo na recima) ce da ti kaze kao da serviras, kako da reagujes na los poen, kako da igras sve bolje i bolje - nema tu velike filozofije - it's the ATTITUDE - zaboravi na dramu, tragiku, dali ces da stanes preko linije i ostale stepenice koje vode dole. Izbaci sve te tamne, sive misli i zamisljaj samo kako ces da jih oduvas sve kada stignes na teren. Ta mentalna jacina i vera u pobedu ce da ti da sigurnost u ruci, laganost u kretanju i koncentraciju - sve ostalo ce samo da te i dalje konfuzira i udalji od prave igre. Blizu si, a opet tako daleko - blizu si sa borbenoscu, sa znanjem, iskustvima, a daleko sto dozvolis sama sebi da te nagriza crv sumnje i nesigurnosti, da to utice na tebe i sto trazis neki komplikovan odgovor, i analiziras do onemoglosti. Pusti za sada tu knjigu uspona na Everest, koja je puna drame i teskih misli, trzavica i teskoca, jer ces to preneti u tvoju svakodnevnicu. Umesto toga okupiraj se pozitivnim, inspirativnim knjigama sampiona i atleta. Recimo Nadja, koja cita Dan Millman - Way of a Peaceful Warrior" itd. Izvadi kalendar i izbrisi raznorazne distrakcije - imaces vremena za sve to i kasnijim 20-im i 30-im godinama, sada se posveti sebi i tenisu i humanitarnom radu. Nadji top trenera & top coach i svakodnevno sebe ubedjuj da mozes i da hoces. Ko te zaista voli, taj ce da te razume, i da te ceka, i da te bodri - ako ne, nije te vredan i nemoj da gubis tvoje dragoceno vreme s njim. Mozes ti to sve da preokrenes i da ponovo sijas, samo ako to stvarno hoces i ako sama sebe ubedis da mozes. Nametni tvoj cilj, onaj koji ti zelis da postignes i ostalo ce sve da se sazda i uklopi prema tome.Svi ti zele najbolje,i da uspes, osim onih, sa kojima igras na terenu, a za njih ne moj da se brines, nego samo dodaj gas i ne skreci na neke emotivne cor-sokake, nemoj nikome da poklanjas poene na taj nacin - ni u igri, ni u zivotu. Mudro i hrabro, pa ce ti biti i srecno!

MM

pre 14 godina

Izgubila-izgubila, sta sad. Nije u formi cele godine -nadamo se da ce biti bolje. Ali da onako baca lopticu u vis je potpuna sramota. Obican covek koji se ne bavi tenisom bi bar lopticu u vis mogao da baci kako treba, a ne bivsa br. 1.

Ja navijam za Anu i Noleta

pre 14 godina

Bre Ana ala mi kidas zivce:).Ajde uozbilji se ,nadji dobrog trenera na duge staze i kreni dalje ozbiljno.Gledam ko je ispred Ane na wta listi.To je kao kada bi Barsa ili Real dozvolili da ispred njih budu Majorka,Osasuna...Realno,od mlade garde samo je Sarapova bolja od Ane.

Srbin

pre 14 godina

Manje trpanja sa raznim belosvetskim frajerima, vise treninga i sve ce opet biti kao pre. Samo od tebe zavisi Ana.(Ugledaj se na Federera, on je sa Mirkom vise od 5-6 godina.) Zelim ti brz oporavak i povratak u svetski vrh.

Baston PG

pre 14 godina

Ne znam zašto me ovo nije iznenadilo. Pa ona je i prošle godine kada je u tom trenutku bila broj 1. izgubila od 185-te igračice na svijetu, koje danas nigdje nema.

Srdjan

pre 14 godina

Pod hitno na konsultacije .. kod Kurnjikove.. da izvuce sto vise para dok jos ima zvanje "lepa" i "teniserka".
I naravno, da ne ucestvuje vise na turnirima - tako ce smanjiti broj poraza na 0, a odrzati broj pobeda.

dobro jutro

pre 14 godina

Ne razumem ljude koji komentarisu kako Anu nije briga, kako ne trenira, itd. Pa videste li vi onu agoniju na terenu? Devojka svaki cas place, ne moze da se smiri, ne moze da se koncentrise... Bilo je mucno i gledati! Ana trenira i Ani je stalo, izgleda cak i previse. I upravo je to problem, cini se.

Srdjan Jovanovic

pre 14 godina

Za one koji nalaze opravdanje za svaki, sada vec redovan, poraz Ane Ivanovic zelim da dam jednu informaciju: pravi i istinski sportisti, pravi sampioni se ne zadovoljavaju jednim osvojenim velikim turnirom i prvim mjestom na svjetskoj rang listi koje traje dvije nedjelje. Dokaz za to su velikani ovog sporta Federer, Sampras, sestre Vilijams, Seles, Graf, Konors, Navratilova, Beker, Mekinro, lista je isuvise dugacka, neka mi niko ne zamjeri. Talenat, dakle nesto sto nam je dato od Boga, ko u njega vjeruje, ili je rezultat izuzetne genetske smjese, ne predstavlja nista ako nije pracen radom, voljom, izgaranjem i odricanjem. Ana Ivanovic je samo kratkotrajna epizoda u istoriji svjetskog tenisa, kao sto su i mnogi sportisti sa ovih prostora.

Linux

pre 14 godina

@Djole

U potpunosti si u pravu, mislim da Ani treba psiholog pod hitno, jer se servis ne zaboravlja. To je nesto kao voznja bicikla, dakle, ako to jednom dobro radis, u cemu je sada problem? Pa u glavi naravno. Ne mogu vise da gledam Anine blamaze stvarno. Nekadasnji br.1 ne zna da podbaci lopticu pri servisu. Kakav blam. Neka nadje sebi psihologa. Postala je samo lepo lice, obicna promoterka turnira i nista vise. Stvarno Ana, bas si razocarala, ali sve mi se cini da tebe bas zabole..

Lazar

pre 14 godina

sta li joj je sad smetalo?
duvao je vetar, ili blicevi od foto aparata...ili ce biti hrabra kao i uvek pa ce izjaviti kako oseca da se njena igra popravlja?

Nebojsha

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam sta je sa Anom ali ovo je strasno. Pa ovo njeno bacanje loptice na servisu kao da nema nikakve orientacije, uzas.
Nesumicno udaranje loptice koja 50% ide u mrezu. Bez razmislanja uopste bez ikakve
igre i plana. Stvarno mi je
zao ali treba ozbiljno, hitno
nesto menjati jer je ovo krah
za Anu, ispadanje u prvom kolu
US Opena.

separatista

pre 14 godina

Ček da se podsetim, iz neke male zemlje od ispod 10 milijona ljudi, koju niko ne ume jasno da pokaže na karti (bez obzira što se toliko trudimo i vičemo) i u kojoj se maltene samo u 3 grada mogu naći teniski tereni, se pojave 4 vrhunska igrača.
Šta mi radimo ? Aj da ih kritikujemo !
Stvarno ta Ana, napraviše svet od nje miss Univerzuma, lepa, talentovana, perfektan mediski šampion, pa joj udarilo u glavu i ne može da igra. Dobila je samo jedan bedni grend slem, stvarno se od nje stidim, strašno !

WTATP Lista

pre 14 godina

Naravno da cak i sa ovakvom igrom i formom uopste nije moralo ovako da se zavrsi... ali sta je tu je. Zivot ide dalje... Nekada hladan tus poput ovog ume da bude cak i koristan kada se teniser nalazi na vaznoj raskrsnici. To da je Ana jos uvek mlada i ima ogroman potencijal nije nikakva fraza, vec cinjenica i koliko god stvari jutros delovale tesko, najgore sto moze da uradi je da klone duhom ili se sa svojim trnutnim stanjem pomiri kao novom realnoscu a ne privremenom krizom. Sta god da se dogodi do kraja sezone ova 2009 se u Aninom slucaju svakako mora oceniti katastrofalno, ali uopste nije svejedno da li ce u zadnjih mesec ipo pokazati ozbiljnije znake oporavka ili ne i na to mora da se maksimalno fokusira i uhvati dobar zalet za 2010. Jelena je do pre mesec dana cak delovala jos losije od Ivanoviceve i po igri i po rezultatima, ali je ipak na uspesno pronasla svoju formu zadnjih nedelja i sada je realno jedan od 5 najvecih kandidata za osvajanje titule u Njujorku.

baki

pre 14 godina

samo pre godinu dana je bila najbolja igracica na svetu... a danas je gomila budala i nesposobnjakovica ovde pljuje. prolazi kroz krizu, prolazila je i jelena pre par godina (ne secam se, ali imala je dvocifren broj uzastopnih poraza cini mi se). a i da se nikad ne vrati, pa sta...bila je najbolja na svetu, zasluzeno, osvojila grand slam, igrala jos u par finala...i to samo sa 22 godine, ako se ne varam. ma mozete da je poljubite u du.e, luzeri. get a life.

stomic90

pre 14 godina

Auuu steta! Bas sam gledao mec i pojeo se ziv, imala je sansi Ana al nije iskoristila, nadam se da ce podici formu u skorije vreme! SRBIJA I NS SU UZ TEBE!!!

pera

pre 14 godina

Zalosno je, ali moramo priznati da je Ana, kako trenutno igra, u rangu Katarine Bondarenko. Ako ne i nize. Da ne pricam o bacanju loptice kod servisa (bar je 15 puta ponovila bacanje). Zar profesionalni teniser ne bi trebao da zna da baci lopticu kad servira? Ja kontam da bi. A pokret pri servisu ala Pipo Volandri. Daj joj boze zdravlja i pameti da se izvuce iz ovog. Zao mi je al ja stvarno mislim da Ana moze da izgubi od svakoga, al bas svakoga.

zlatiborac

pre 14 godina

Dugo nisam gledao Anu razocaran njenom inferiornom igrom. Danas sam odgledao ceo mec i nisam mogao cudom da se nacudim frapantnoj cinjenici. Ana za godinu dana nije promenila nijedan segment svoje igre. Godinu dana traje njena agonija a da se kod nje nista bitno nemenja. Zid. Bez samopouzdanja, slab servis, napad na svaku lopticu bez ikakve strategije, bez promene ritma, predvidljivost u igri, neodlucnost, iritantno radovanje na svaki poen, odsustvo koncepcije i izjave koje vise niko ne uzima za ozbiljno. Jedina pozitivna stvar u svemu je siguran znak da je dno dodirnuto. Nema dalje. Vreme je Ana za drakonske promene. One najteze, naj bolnije, kada se u sumrak teskog poraza komanduje kontra-napad. Na sve ili nista. Mi Srbi znamo kako, to nam je izgleda karakterna crta. Ne zelim da verujem da je limitiranost u pitanju. Umes ti to bolje, vreme je da i pokazes. I okani se Dzet-seta, sto bi mi Zlatiborci rekli "vrazja su to posla". Zapad cesto parama kupuje dusu a ostavlja prazninu. Zato glavu gore i kreni na sve ili nista. Izgubiti tesko da se ima sta!

emir

pre 14 godina

Pa ja uopce neznam sto se ona takmici,eto ako ovo zovete tennis onda vam svaka cast,ovo je gore os anti'tenissa pa ej kako broj 11 moze tako da igra.Ovo vise nema slisla nikakvog ona vise izgleda neigra radi zadovoljstva vec samo da zaradi koji euric vise.E Bogami Ana neces daleko tako dogurati,ja protiv tebe nemam nista i zelim ti sve najbolje jer si Srpkinja ali tebe bi svaka igracica iz topa 50 mogla sad pobjediti,sramota zaista sramota.Bar da nedajes nake izjave da si radila na svojoj igri i da si puna povjerenja kad to nije istina.Mene bi bilo sramota se pojaviti na tv poslje takve izjave i ovakbog meca pa cekaj ti si imala oko 35 gresaka,nepamtim da ih je iko imo vise i u jednom mecu osim one Safine koja udara ko vo pa kud puko da puklo.Seles,Graff,Sabatini,Hingis,Davenport,Navratilova vratite se ovo je zaista anti-tennis.Ovako svak moze da lupa po loptici pa sta bude,kad samo znam da su one trenirale po 18 ili 18 god tennis prije nego sto su postale profesionalke a sada ovako igraju pa to je zaisa za nepovjerovati,jedna je Seles i nikada vise ponovljena.Dobro ovo zapamtite

Djole

pre 14 godina

Iskreno mi je drago sto je Bondarenko dobila mec, jer svako ko ga je gledao mogao je da uoci da se Bondarenko kretala kao Her Flik i na kraju zasluzeno slavila, a Ani ostaje da podhitno nadje psihologa, jer ima ogroman problem u glavi!

Mesa

pre 14 godina

Sve bi sveo u 3 recenice. Uzasno los tenis i jedne i druge (stvarno je zenski tenis los). Ana nije zasluzila pobedu. I molim te nemoj vise onako servirati kao u trecem setu, jer to nije fer plej igra.

Elina

pre 14 godina

Bila sam se dala nervirat al je dobro kaj je macka ispala. Ta ona si jedva prebaci lopticu preko mreze. Kaj si dela ovdje na turniru. Njoj je vrijeme da nadje nekog pjevaca i da se uda.

smoren

pre 14 godina

"Ajdeeee" vise prestani da balavis po novinama kako si spremna, da se vucaras po stampi i pricas o svojim momcima, golferima, teniserima, igracima badmintona i drugima. Sedi bre i igraj tenis, ne zanima me da li ces da ostavljas srce, znojnik, snalu za kosu ili gace na terenu, samo ga igraj ko covek, ne moras cak ni kao nekad, dovoljno je 70%, bar da se ne nerviramo, svi mi, cela zemlja.
I nemojte molim vas da mi pocinjete sada sa "sta si ti uradio u zivout" i "Bice bolje Anci"
Bez kritike nema napretka!

Ehhhhh

pre 14 godina

S jedne strane – žao mi je što je Ana izgubila, nije lepo videti onakav očaj na mladom, lepom licu. Turnira je bilo i biće, ima Ana dovoljno vremena pred sobom – ali strašnija je igračka i najviše psihološka agonija u kojoj se nalazi, jer je pitanje da li u ovom trenutku ima snage i znanja da pobedi bilo koju igračicu iz prvih 50 na svetu.

S druge strane – ne volim da gledam ono bacakanje i gestikulacije, bodrenje bez ikakve podloge u ličnim mogućnostima...čist odraz nemoći. Takođe, iritantno je gledati kako je svaki drugi servis sa ponovljenim bacanjem loptice, a kada udari lopticu iz servisa izgleda kao da drži tiganj u ruci, a ne reket. Kažu da vežba novu tehniku serviranja – ne znam koliko su planirali da to traje... prođe cela godina, a sve gore i gore.

Igor

pre 14 godina

Svako ko je gledao mec, mogao je da vidi da Ana ima igru ya pobedu, njen problem je psiholoski. Vasi komentari ovde su uglavnom smesni . Te da ostavi tenis, te da se sramoti i igra za pare, dajte molim vas, ako je jedini razlog zbog kojeg ste uz Anu to sto je srpkinja, u startu ste velike nule. Niste navijaci. I onda nemate pravo da komentarisete ono sto drugi urade. Ovo nije njena godina, nije njeno vreme. Mora bolje, i treba joj rad, rad, i podrska. Procice. A vi umesto sto sramotite sebe komentarima koje ostavljate ovde, bolje sredjujte sopstvene greske i zivote. Ana, mora bolje. Igru imas, fali samopouzdanje u kljucnim momentima. A meni milion NE/PODRSKE za ovaj komentar....ajmoooooooo...Srbija je to.

marat

pre 14 godina

Tuga. Nesigurna,udarci osciliraju od odličnih do onih loptica koje idu u nebo...A servis...Najlošiji što ima danas. Pa ima li ko da radi s njom? 50 puta pogrešno baci lopticu.

Moi

pre 14 godina

Ne znam sta da kazem. Izvanredan mec, vredan svakoNe znam sta da kazem. Sjajan mec, vredan svakog finala definitivno. Ane mi je zao, zaista nije imala srece u ovom mecu, a ni pameti u pojedinim momentima. Bas joj ne ide. Zelim joj svu srecu u 2010oj. Ovo nije bila njena godina. Ko nije video mec svakako neka pogleda reprizu, vredi.

Peđa Grobar 100%

pre 14 godina

Svaka čast Ana, ali ne za igru koja i nije bila baš najbolja, već za borbenost i požrtvovanje. Voleo bih kad bi se za crno-beli dres uvek borilo onako kako si se ti borila večeras. Nije važno uvek ni pobeđivati, naša srca nekad dovoljno ispune želja i nada. Grobari će uvek biti uz tebe!!! Ah, da, poštovanje i naklon i tvojoj večerašnjoj protivnici.

Milosh Stojanovic

pre 14 godina

za mene je ovo veliki napredak ane. jeste da smo razocarani zbog poraza, ali u tesnim dogadjaja je izgubila veci prednost a sad se VRATILA od 1-4. Gledao sam chitav mec i ponosan sam na njoj, ako moze da parira dve stvari: 1: Da ne igra tacno kao sestre vilijams znaci (MORAM DA BUDEM BROJ 1 po igri na terenu), i da kombinuje to i fajterski spirit shto vec nosi kao marija sharapova.
I da saznaje da nema vishe onaj teret da je broj 1 i da igra kao broj 1 na svetu. Nego uzimaj sve kao pre DOK JOSH UVEK MOZES!!!! Daj bozhe da ti se ne raspada igra skroz. inace si prsla nacisto :(

Ehhhhh

pre 14 godina

S jedne strane – žao mi je što je Ana izgubila, nije lepo videti onakav očaj na mladom, lepom licu. Turnira je bilo i biće, ima Ana dovoljno vremena pred sobom – ali strašnija je igračka i najviše psihološka agonija u kojoj se nalazi, jer je pitanje da li u ovom trenutku ima snage i znanja da pobedi bilo koju igračicu iz prvih 50 na svetu.

S druge strane – ne volim da gledam ono bacakanje i gestikulacije, bodrenje bez ikakve podloge u ličnim mogućnostima...čist odraz nemoći. Takođe, iritantno je gledati kako je svaki drugi servis sa ponovljenim bacanjem loptice, a kada udari lopticu iz servisa izgleda kao da drži tiganj u ruci, a ne reket. Kažu da vežba novu tehniku serviranja – ne znam koliko su planirali da to traje... prođe cela godina, a sve gore i gore.

Djole

pre 14 godina

Iskreno mi je drago sto je Bondarenko dobila mec, jer svako ko ga je gledao mogao je da uoci da se Bondarenko kretala kao Her Flik i na kraju zasluzeno slavila, a Ani ostaje da podhitno nadje psihologa, jer ima ogroman problem u glavi!

smoren

pre 14 godina

"Ajdeeee" vise prestani da balavis po novinama kako si spremna, da se vucaras po stampi i pricas o svojim momcima, golferima, teniserima, igracima badmintona i drugima. Sedi bre i igraj tenis, ne zanima me da li ces da ostavljas srce, znojnik, snalu za kosu ili gace na terenu, samo ga igraj ko covek, ne moras cak ni kao nekad, dovoljno je 70%, bar da se ne nerviramo, svi mi, cela zemlja.
I nemojte molim vas da mi pocinjete sada sa "sta si ti uradio u zivout" i "Bice bolje Anci"
Bez kritike nema napretka!

zlatiborac

pre 14 godina

Dugo nisam gledao Anu razocaran njenom inferiornom igrom. Danas sam odgledao ceo mec i nisam mogao cudom da se nacudim frapantnoj cinjenici. Ana za godinu dana nije promenila nijedan segment svoje igre. Godinu dana traje njena agonija a da se kod nje nista bitno nemenja. Zid. Bez samopouzdanja, slab servis, napad na svaku lopticu bez ikakve strategije, bez promene ritma, predvidljivost u igri, neodlucnost, iritantno radovanje na svaki poen, odsustvo koncepcije i izjave koje vise niko ne uzima za ozbiljno. Jedina pozitivna stvar u svemu je siguran znak da je dno dodirnuto. Nema dalje. Vreme je Ana za drakonske promene. One najteze, naj bolnije, kada se u sumrak teskog poraza komanduje kontra-napad. Na sve ili nista. Mi Srbi znamo kako, to nam je izgleda karakterna crta. Ne zelim da verujem da je limitiranost u pitanju. Umes ti to bolje, vreme je da i pokazes. I okani se Dzet-seta, sto bi mi Zlatiborci rekli "vrazja su to posla". Zapad cesto parama kupuje dusu a ostavlja prazninu. Zato glavu gore i kreni na sve ili nista. Izgubiti tesko da se ima sta!

emir

pre 14 godina

Pa ja uopce neznam sto se ona takmici,eto ako ovo zovete tennis onda vam svaka cast,ovo je gore os anti'tenissa pa ej kako broj 11 moze tako da igra.Ovo vise nema slisla nikakvog ona vise izgleda neigra radi zadovoljstva vec samo da zaradi koji euric vise.E Bogami Ana neces daleko tako dogurati,ja protiv tebe nemam nista i zelim ti sve najbolje jer si Srpkinja ali tebe bi svaka igracica iz topa 50 mogla sad pobjediti,sramota zaista sramota.Bar da nedajes nake izjave da si radila na svojoj igri i da si puna povjerenja kad to nije istina.Mene bi bilo sramota se pojaviti na tv poslje takve izjave i ovakbog meca pa cekaj ti si imala oko 35 gresaka,nepamtim da ih je iko imo vise i u jednom mecu osim one Safine koja udara ko vo pa kud puko da puklo.Seles,Graff,Sabatini,Hingis,Davenport,Navratilova vratite se ovo je zaista anti-tennis.Ovako svak moze da lupa po loptici pa sta bude,kad samo znam da su one trenirale po 18 ili 18 god tennis prije nego sto su postale profesionalke a sada ovako igraju pa to je zaisa za nepovjerovati,jedna je Seles i nikada vise ponovljena.Dobro ovo zapamtite

Igor

pre 14 godina

Svako ko je gledao mec, mogao je da vidi da Ana ima igru ya pobedu, njen problem je psiholoski. Vasi komentari ovde su uglavnom smesni . Te da ostavi tenis, te da se sramoti i igra za pare, dajte molim vas, ako je jedini razlog zbog kojeg ste uz Anu to sto je srpkinja, u startu ste velike nule. Niste navijaci. I onda nemate pravo da komentarisete ono sto drugi urade. Ovo nije njena godina, nije njeno vreme. Mora bolje, i treba joj rad, rad, i podrska. Procice. A vi umesto sto sramotite sebe komentarima koje ostavljate ovde, bolje sredjujte sopstvene greske i zivote. Ana, mora bolje. Igru imas, fali samopouzdanje u kljucnim momentima. A meni milion NE/PODRSKE za ovaj komentar....ajmoooooooo...Srbija je to.

baki

pre 14 godina

samo pre godinu dana je bila najbolja igracica na svetu... a danas je gomila budala i nesposobnjakovica ovde pljuje. prolazi kroz krizu, prolazila je i jelena pre par godina (ne secam se, ali imala je dvocifren broj uzastopnih poraza cini mi se). a i da se nikad ne vrati, pa sta...bila je najbolja na svetu, zasluzeno, osvojila grand slam, igrala jos u par finala...i to samo sa 22 godine, ako se ne varam. ma mozete da je poljubite u du.e, luzeri. get a life.

Linux

pre 14 godina

@Djole

U potpunosti si u pravu, mislim da Ani treba psiholog pod hitno, jer se servis ne zaboravlja. To je nesto kao voznja bicikla, dakle, ako to jednom dobro radis, u cemu je sada problem? Pa u glavi naravno. Ne mogu vise da gledam Anine blamaze stvarno. Nekadasnji br.1 ne zna da podbaci lopticu pri servisu. Kakav blam. Neka nadje sebi psihologa. Postala je samo lepo lice, obicna promoterka turnira i nista vise. Stvarno Ana, bas si razocarala, ali sve mi se cini da tebe bas zabole..

separatista

pre 14 godina

Ček da se podsetim, iz neke male zemlje od ispod 10 milijona ljudi, koju niko ne ume jasno da pokaže na karti (bez obzira što se toliko trudimo i vičemo) i u kojoj se maltene samo u 3 grada mogu naći teniski tereni, se pojave 4 vrhunska igrača.
Šta mi radimo ? Aj da ih kritikujemo !
Stvarno ta Ana, napraviše svet od nje miss Univerzuma, lepa, talentovana, perfektan mediski šampion, pa joj udarilo u glavu i ne može da igra. Dobila je samo jedan bedni grend slem, stvarno se od nje stidim, strašno !

WTATP Lista

pre 14 godina

Naravno da cak i sa ovakvom igrom i formom uopste nije moralo ovako da se zavrsi... ali sta je tu je. Zivot ide dalje... Nekada hladan tus poput ovog ume da bude cak i koristan kada se teniser nalazi na vaznoj raskrsnici. To da je Ana jos uvek mlada i ima ogroman potencijal nije nikakva fraza, vec cinjenica i koliko god stvari jutros delovale tesko, najgore sto moze da uradi je da klone duhom ili se sa svojim trnutnim stanjem pomiri kao novom realnoscu a ne privremenom krizom. Sta god da se dogodi do kraja sezone ova 2009 se u Aninom slucaju svakako mora oceniti katastrofalno, ali uopste nije svejedno da li ce u zadnjih mesec ipo pokazati ozbiljnije znake oporavka ili ne i na to mora da se maksimalno fokusira i uhvati dobar zalet za 2010. Jelena je do pre mesec dana cak delovala jos losije od Ivanoviceve i po igri i po rezultatima, ali je ipak na uspesno pronasla svoju formu zadnjih nedelja i sada je realno jedan od 5 najvecih kandidata za osvajanje titule u Njujorku.

marat

pre 14 godina

Tuga. Nesigurna,udarci osciliraju od odličnih do onih loptica koje idu u nebo...A servis...Najlošiji što ima danas. Pa ima li ko da radi s njom? 50 puta pogrešno baci lopticu.

Mesa

pre 14 godina

Sve bi sveo u 3 recenice. Uzasno los tenis i jedne i druge (stvarno je zenski tenis los). Ana nije zasluzila pobedu. I molim te nemoj vise onako servirati kao u trecem setu, jer to nije fer plej igra.

pera

pre 14 godina

Zalosno je, ali moramo priznati da je Ana, kako trenutno igra, u rangu Katarine Bondarenko. Ako ne i nize. Da ne pricam o bacanju loptice kod servisa (bar je 15 puta ponovila bacanje). Zar profesionalni teniser ne bi trebao da zna da baci lopticu kad servira? Ja kontam da bi. A pokret pri servisu ala Pipo Volandri. Daj joj boze zdravlja i pameti da se izvuce iz ovog. Zao mi je al ja stvarno mislim da Ana moze da izgubi od svakoga, al bas svakoga.

Elina

pre 14 godina

Bila sam se dala nervirat al je dobro kaj je macka ispala. Ta ona si jedva prebaci lopticu preko mreze. Kaj si dela ovdje na turniru. Njoj je vrijeme da nadje nekog pjevaca i da se uda.

Majica

pre 14 godina

1. Nadji trenera (tj. nadji ga sama, a ne da ti ga prepisuju sponzori, roditelji, menadzeri i ko sve ne). Mnogi bi bili presrecni da rade s tobom.
2. Vezbaj servis sama, kako tebi odgovara jer si servirala odlicno, u rangu sa Sarapovom i sestrama. Taktika se menja kad nesto ne ide dobro, a ne obrnuto. Cija je uopste glupava ideja bila menjanje servisa???
3. Koliko novih haljinica za jednu sezonu treba devojci koja igra minimum turnira? Po broju kreiranih i lansiranih haljinica specijalno za Anu vidi se sta je ovde prioritet, i Adidasu i ostalim ljudima iz njenog tima. Lepa devojka dobro prodaje robu i to je sve. Izaberi onu talicnu i nosi je cele sezone.
4. Igraj dubl, miks ili sta vec hoces, ali povecaj vec jednom broj meceva! Udebljala si se u regionu struka i stomaka...
5. Smanji broj "gostiju" u svojoj lozi. Niko od njih nije tvoj trener i izgledaju kao da su na konjskim trkama gde su ulozili velike pare i cekaju da vide koliko su zaradili.

Moi

pre 14 godina

Ne znam sta da kazem. Izvanredan mec, vredan svakoNe znam sta da kazem. Sjajan mec, vredan svakog finala definitivno. Ane mi je zao, zaista nije imala srece u ovom mecu, a ni pameti u pojedinim momentima. Bas joj ne ide. Zelim joj svu srecu u 2010oj. Ovo nije bila njena godina. Ko nije video mec svakako neka pogleda reprizu, vredi.

Nebojsha

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam sta je sa Anom ali ovo je strasno. Pa ovo njeno bacanje loptice na servisu kao da nema nikakve orientacije, uzas.
Nesumicno udaranje loptice koja 50% ide u mrezu. Bez razmislanja uopste bez ikakve
igre i plana. Stvarno mi je
zao ali treba ozbiljno, hitno
nesto menjati jer je ovo krah
za Anu, ispadanje u prvom kolu
US Opena.

stomic90

pre 14 godina

Auuu steta! Bas sam gledao mec i pojeo se ziv, imala je sansi Ana al nije iskoristila, nadam se da ce podici formu u skorije vreme! SRBIJA I NS SU UZ TEBE!!!

lara

pre 14 godina

Mislim da se razlog njenih poraza moze nazreti u tome kako reaguje na njen lose odigran poen. Mozete da cujete, kako sama u sebi prezivljava dramu i govori sebi: Ne mogu da verujem, da sam promasila ovaj poen" Sledi nervoza, nesigurnost, mentalno padne, i ocajava, misleci da joj nista ne polazi za rukom. To se odrazava na njenom licu, kako posle servira itd.. Ona igra da ne izgubi (izgubi-kljucna rec), a protivnica igra da pobedi (pobedi-kljucna rec). Bondarenko ostaje pozitivna, vidi se smesak, ne predaje se psihicki negativnostima, cupka u mestu sa voljom, i uprkos promasajima, igra kao da se nista lose nije desilo, bez drame na licu. Ana moze da cita sve psiholoske knjige ovog sveta, to ce je samo udaljiti od odgovora, koji treba da pronadje u samoj sebi - Ne igraj da ne izgubis, nego da pobedis. Igraj kao da znas da si vec pobedila. Ne dozvoli ni za trenutak, da los poen emotivno utice na tebe u negativnom smislu - jer ce to da te unisti na kraju i TO ce ti doneti poraz. Samopouzdanje (ali ne samo na recima) ce da ti kaze kao da serviras, kako da reagujes na los poen, kako da igras sve bolje i bolje - nema tu velike filozofije - it's the ATTITUDE - zaboravi na dramu, tragiku, dali ces da stanes preko linije i ostale stepenice koje vode dole. Izbaci sve te tamne, sive misli i zamisljaj samo kako ces da jih oduvas sve kada stignes na teren. Ta mentalna jacina i vera u pobedu ce da ti da sigurnost u ruci, laganost u kretanju i koncentraciju - sve ostalo ce samo da te i dalje konfuzira i udalji od prave igre. Blizu si, a opet tako daleko - blizu si sa borbenoscu, sa znanjem, iskustvima, a daleko sto dozvolis sama sebi da te nagriza crv sumnje i nesigurnosti, da to utice na tebe i sto trazis neki komplikovan odgovor, i analiziras do onemoglosti. Pusti za sada tu knjigu uspona na Everest, koja je puna drame i teskih misli, trzavica i teskoca, jer ces to preneti u tvoju svakodnevnicu. Umesto toga okupiraj se pozitivnim, inspirativnim knjigama sampiona i atleta. Recimo Nadja, koja cita Dan Millman - Way of a Peaceful Warrior" itd. Izvadi kalendar i izbrisi raznorazne distrakcije - imaces vremena za sve to i kasnijim 20-im i 30-im godinama, sada se posveti sebi i tenisu i humanitarnom radu. Nadji top trenera & top coach i svakodnevno sebe ubedjuj da mozes i da hoces. Ko te zaista voli, taj ce da te razume, i da te ceka, i da te bodri - ako ne, nije te vredan i nemoj da gubis tvoje dragoceno vreme s njim. Mozes ti to sve da preokrenes i da ponovo sijas, samo ako to stvarno hoces i ako sama sebe ubedis da mozes. Nametni tvoj cilj, onaj koji ti zelis da postignes i ostalo ce sve da se sazda i uklopi prema tome.Svi ti zele najbolje,i da uspes, osim onih, sa kojima igras na terenu, a za njih ne moj da se brines, nego samo dodaj gas i ne skreci na neke emotivne cor-sokake, nemoj nikome da poklanjas poene na taj nacin - ni u igri, ni u zivotu. Mudro i hrabro, pa ce ti biti i srecno!

Lala

pre 14 godina

""Bogami, mucila se Bondarenko. Zamalo da je Ivanovic iznenadi...
(duxxx, 2. septembar 2009 04:21) """"

Bravo majstore...komentar je za medalju....

Marko

pre 14 godina

Strasno je kakvo nepostovanje deo ljudi iskazuje prema PRVOJ SRPKINJI KOJA JE OSVOJILA GS I BILA PRVA NA WTA listi.Zao mi je da kazem ali vredjanje kao po forumima u Srbiji nigde ne bi dozivela.Jasno je da je u krizi ali budimo ljudi a ne hijene.Kritika je jedno vredjanje je drugo.Sta bi za ovakvu teniserku dali Englezi,Svedjani,Nemci,Australijanci.Stvarno smo neki naopak narod.Ana,glavu gore!

Lazar

pre 14 godina

sta li joj je sad smetalo?
duvao je vetar, ili blicevi od foto aparata...ili ce biti hrabra kao i uvek pa ce izjaviti kako oseca da se njena igra popravlja?

Space Jam

pre 14 godina

Ana je tipičan primer jedne mlade i uspešne devojke, koja nije u stanju da se nosi sa preranom slavom i bogatstvom koje je stekla. Ona je u stvari jedno veliko i neiživljeno dete i zato joj se i dešava, to što joj se dešava. Njen problem je zaista teško u ovom trenutku rešiti, jer on očigledno leži u njenom vaspitanju. Dok ovo pišem pade mi na pamet potpuno suprotan primer još jedne naše sjajne sportistkinje, nagadjate, reč je o Nadji Higl. Koliko je ta devojka samo drugačija od Ane, skromna, pametna, zrela, vaspitana na pravi način i njoj sigurno slava neće "udariti u glavu" kao Ani, ali šta je tu je, ne mogu svi biti najbolji na svetu.

dobro jutro

pre 14 godina

Ne razumem ljude koji komentarisu kako Anu nije briga, kako ne trenira, itd. Pa videste li vi onu agoniju na terenu? Devojka svaki cas place, ne moze da se smiri, ne moze da se koncentrise... Bilo je mucno i gledati! Ana trenira i Ani je stalo, izgleda cak i previse. I upravo je to problem, cini se.

Ugljesa

pre 14 godina

Neosporno je da je vec i ovoliko sto je uradila sjajno. No, sada govorim iz perspektive nekoga koji ne moze da se nacudi vec duze vremena sta se dogodilo sa igracicom koja je bila na najboljem putu da vlada svjetskim tenisom, ili bar bude u samom vrhu narednih 10 godina (ne iskljucujem mogucnost da i nece). Nikada ranije nisam vidio da se neko takvog talenta, tako napadacke, atraktivne igre, koji je u svojim teenage danima vec igrao 3 finala Grand Slama najednom totalno raspadne i to nakon najveceg uspjeha u akrijeri, osvajanja Roland Garrosa lani i pozicije broj jedan. Nije ovo jos jedno kritizerstvo nego iskrena zal i cudjenje kako je moguce da neko izgleda kao da je totalno zaboravio da igra. Sjecam se njene igre od prije samo 15, godinu, pa to je bilo rasturanje, senzacija. A sinoc? Ta djevojka ne moze da prebaci mrezu, ne moze da servira, pravi nekontrolisane pogreske u serijama, katastrofa! Napada svaku lopticu bez ikakvog rezona, izgleda poput bilo kojeg amatera koji cim protivnik servira udara iz sve snage i onda se cudi nekontrolisanim autima i sl. Njena protivnica sinoc je prosjecna igracica, nista posebno, ali onakvo mucenje na terenu djevojke koja kao da je totalno zabroavila sta je to tako dobro radila do prije samo godinu dana mi nikako nije jasno. Sta taj njen trener radi, da li on to vidi, ima li nekoga da joj to kaze? Jasno je da je njen jedini problem psiha. Jednostavno, nikad nisam vidio da neko tako raskosnog talenta i prepoznatljive igre najednom izgleda kao da je prvi put krocio na teniski teren. I apsurdno je reci 'zelim joj sve najbolje' - pa naravno da zelim. Zato ovo i pisem.

Srdjan

pre 14 godina

Pod hitno na konsultacije .. kod Kurnjikove.. da izvuce sto vise para dok jos ima zvanje "lepa" i "teniserka".
I naravno, da ne ucestvuje vise na turnirima - tako ce smanjiti broj poraza na 0, a odrzati broj pobeda.

...salefcrs...

pre 14 godina

Definitivno bivsa igracica. Mada pitanje da li je ikad i bila br.1 jer da se Enan nije povukla ova bi bila prva samo po broju naslovnih strana.

Milosh Stojanovic

pre 14 godina

za mene je ovo veliki napredak ane. jeste da smo razocarani zbog poraza, ali u tesnim dogadjaja je izgubila veci prednost a sad se VRATILA od 1-4. Gledao sam chitav mec i ponosan sam na njoj, ako moze da parira dve stvari: 1: Da ne igra tacno kao sestre vilijams znaci (MORAM DA BUDEM BROJ 1 po igri na terenu), i da kombinuje to i fajterski spirit shto vec nosi kao marija sharapova.
I da saznaje da nema vishe onaj teret da je broj 1 i da igra kao broj 1 na svetu. Nego uzimaj sve kao pre DOK JOSH UVEK MOZES!!!! Daj bozhe da ti se ne raspada igra skroz. inace si prsla nacisto :(

Kenta

pre 14 godina

Ovaj sajt je dragoceno svedocanstvo o srpskoj naravi.
Ovoliku kolicinu tuposti, prostakluka, niskosti i nicim izazvane zlobe ne moze niko da dostigne.
Samo se pitam ponekad gde su neki nasi sugradjani rasli, kakvi su im bili roditelji i zasto ih nisu voleli, ko su im bili ucitelji, ko su im prijatelji, da li uopste imaju prijatelje.
Pitam se da li igde rade i kako sa tom pamecu i tom naravi uopste mogu nesto normalno da urade.
I molim boga da ih nikada u zivotu ne sretnem.
Redakcija b92 iz pedagoskih razloga treba da zatvori ovaj sajt.

Peđa Grobar 100%

pre 14 godina

Svaka čast Ana, ali ne za igru koja i nije bila baš najbolja, već za borbenost i požrtvovanje. Voleo bih kad bi se za crno-beli dres uvek borilo onako kako si se ti borila večeras. Nije važno uvek ni pobeđivati, naša srca nekad dovoljno ispune želja i nada. Grobari će uvek biti uz tebe!!! Ah, da, poštovanje i naklon i tvojoj večerašnjoj protivnici.

Srdjan Jovanovic

pre 14 godina

Za one koji nalaze opravdanje za svaki, sada vec redovan, poraz Ane Ivanovic zelim da dam jednu informaciju: pravi i istinski sportisti, pravi sampioni se ne zadovoljavaju jednim osvojenim velikim turnirom i prvim mjestom na svjetskoj rang listi koje traje dvije nedjelje. Dokaz za to su velikani ovog sporta Federer, Sampras, sestre Vilijams, Seles, Graf, Konors, Navratilova, Beker, Mekinro, lista je isuvise dugacka, neka mi niko ne zamjeri. Talenat, dakle nesto sto nam je dato od Boga, ko u njega vjeruje, ili je rezultat izuzetne genetske smjese, ne predstavlja nista ako nije pracen radom, voljom, izgaranjem i odricanjem. Ana Ivanovic je samo kratkotrajna epizoda u istoriji svjetskog tenisa, kao sto su i mnogi sportisti sa ovih prostora.

miks

pre 14 godina

Od sad se svi raduju kad dobiju Anu u prvom kolu kao i Robreda jer im se otvara super zreb.
-Ana I Janko treba da se smuvaju,odu negde daleko,ponesu 100 pakovanja "Milice" i razmisljaju o svojim propalim talentima...

realista

pre 14 godina

Gledao sam ovaj mech i Ana me je prijatno iznenadila.
Neko rece kako nije video da neko napravi ovoliko greski u mechu. Pa cuveni Federer je znao da napravi preko 50 greski u mechu od samo 2 seta.
Ana je igrala 3 seta, 30 gemova i preko 120 poena.
Ovaj broj greski jeste mozda velik ali ne i zabrinjavajuci. Ana je napravila 35 vinera na svojih 50 greski. Bondarenko 24 vinera sa 42 greske. Imala je vise brejk prilika od protivnice, vise napravljenih brejkova, vise osvojenih poena u celom mechu, bolji procenat dobijenih poena na svoj servis od svoje protivnice. Cak je bila uspesnija i u poenima na mrezi od protivnice koja je uspesnija u dublu nego u singlu. Po svim statistickim parametrima nije smela izgubiti ovaj mech, ali ga je ipak izgubila, jer je protivnica iskoristila bukvalno svaku sansu koja joj se ukazala.

Kazem da sam ipak prijatno iznenadjen Aninom igrom, jer za razliku od ranije nije toliko srljala, igrala je strpljivo, bila spremna na duzu razmenu udaraca, nije po svaku cenu pokusavala da napravi viner.
Pominjete to podbacivanje loptice sa kojim ocigledno ima problema. Ana je nedavno potpuno promenila nacin serviranja. Logicno je da joj treba vremena da se privikne na novi nacin. Ne servira kao nekada, ali i ovaj servis donosi rezultate. Pa i u ovom mechu je odservirala 3 asa i bar 15 servis vinera, sto je takodje zadovoljavajuce.
Jednostavno je imala losu srecu da vec u prvom kolu naidje na ovako upornu i borbenu protivnicu. Ovaj put ju je jedan poen delio od pobede, sledeci put ce taj jedan poen preci na njenu stranu.
Setite se samo kako je Jelena nedavno spasavala 5-6 uzastopnih mech lopti protiv Dementijeve, pa uspela da pobedi i posle toga cak i osvoji isti turnir.
Ana je definitivno imala losu godinu. Prvo je bila u igrackj krizi, i taman kad je pocela da izlazi iz nje - krenuli su problemi sa povredama. Prvo je morala da propusti turnir u Madridu, pa kasnije i da preda mech na Wimbldonu.
Svakako da je najveci Anin problem samopouzdanje koje je ocigledno na nuli. Donekle je to i razumljivo. Svesna je da igra dobro i svakim danom sve bolje, a rezultata nigde.
Pa od 13 ovogodinjih poraza, izgubila je bar 5 dobijenih mecheva. Od tih mecheva 6 je izgubila u 3 seta.
Zenski tenis je odavno postao takav da svako svakog moze da pobedi. Juce je prva igracica sveta bila bukvalno na pragu poraza od neke anonimne australijske tinejdzerke koja nije ni u prvih 200 na listi.

Gledajuci jucerasnju igru Ane Ivanovic mogu da kazem samo jednu stvar. Igra bolje od te iste Safine, igra bolje od Jelene Jankovic i bolje od 99 % igracica.
Treba samo da vrati izgubljeno samopouzdanje i da ponekad ima i malo srece.
A kada se to desi ovu devojku niko nece moci zaustaviti.
Ove oscilacije u igri koje su i juce bile primetne su iskljucivo zbog tog poljuljanog samopouzdanja.
Kada povrati samopouzdanje, pa ovakve igracice tipa Bondarenko ce pobedjivati bez izgubljenog gema.
Ovo je za Anu samo jedna godina koju sto pre treba da zaboravi. A sledece godine nadam se da ce ta devojka da nam donese mnogo radosti i titula.
Do tada pjuvaci uzivajte, jer su vam ovo poslednje prilike za pljuvanje.

Srbin

pre 14 godina

Manje trpanja sa raznim belosvetskim frajerima, vise treninga i sve ce opet biti kao pre. Samo od tebe zavisi Ana.(Ugledaj se na Federera, on je sa Mirkom vise od 5-6 godina.) Zelim ti brz oporavak i povratak u svetski vrh.

Dejan

pre 14 godina

Ana je Srbiji donela Grand Slam titulu,prvo mesto na wta listi,osvajala je mnoge turnire i igrala finala i zbog toga cu je uvek postovati.Teniserima iz Srbije je pre samo 10-ak godina ucesce na Grand Slam-u bila misaona imenica a sada ovde pljuju devojku koja nema ni pune 22 godine a postigla je mnogo toga u tenisu.

micke

pre 14 godina

Anu nema trenera, nema kodicionog trenera, svi su je napustili. Ona je izjavila da je dovoljno iskusna i da joj netrebaju treneri. Posledice ovog stava se vide.Zašto ju je napustio Scott Byrnes? Verovatno nije htela da se priprema po njegovim planovima
nego je ganjala golfere po Škotskoj. Tenis je gadijatorski sport i ako hoćeš da budeš u vrhu onda nema ničeg osim tenisa. Pogledajte kako su porošle Anna Chakvetadze i Nicole Vaidisova, Chakvetadze je oko 70, a Vaidisova nije ni u prvih 100, a obe su bile u prvih 10. Bojim se slična sudbina čeka i Anu ako se ne promeni. Znači da nadje dobrog trenera i da ga ne menja kao što mnenja haljince u kojima se pojavljuje na terenu. Enanova i kad je bila na vrhuncu gledala je trenara ko boga, i smatralaje da nije dovoljno iskusna da bude bez trenera. Nisam siguran ali mislim da je Enaova imala samo jednog trenera u toku čitave svoje karijere.

realni

pre 14 godina

Ljudi samo se setite kad je Ana prestala da igra tenis!
Samo se setite Roland Garros-a, 10 miliona $ od Yonex-a, do kojih, ruku na srce, nikada ne bi dosla da se Justin Enan nije povukla...:(
Sta je Ana uradila od tada???
Mislite o tome!

stari zvezdas iz 91

pre 14 godina

sta ima da se cudite kad ona nikad nije igrala dobar tenis, nego ostale su bile ocajne..vreme se promenilo.zato ja ne vidim nista loso. ona gubi svaki put kad igra

Mika NS

pre 14 godina

Anin komentar: "Ja sam, ovaj, pre meca znala kako treba da odigram,ovaj, i sta treba da uradim da bi pobedila,ali, ovaj, to nisam uradila na terenu..." :-)))
Sta vise reci,osim da vesti o porazima Ane Ivanovic i nisu neke novosti.
Mada, mozda su bili losi reflektori...

pavlaka

pre 14 godina

Pa ljudi,logican sled dogadjaja.Cim se kod teniserki pojavi nesto na emotivnom planu,citaj cim ih neko djanise,dolazi do pada u igri.To je valjda psiholoski.Setite se Sabatini,Kurnjikove,Dokic,Sarapova,a sa druge strane imate Navratilovu,Graf,Seles lepota zivota i tenis ne idu zajedno.

rooney

pre 14 godina

anu sam prestao gledati iskljucivo radi njenog bacanja loptice i dok taj problem ne resi necu je gledati taman opet igrala finale rolan garosa


javite mi kad resi taj problem da znam

G.Sabatini

pre 14 godina

Kuda ide ovaj ženski tenis!
Na prvom mjestu svjetske rang liste je Safina čija je igra antipropaganda tenisa.
Sestre Vilijams,Dementijeva i slične igračice igraju samo na snagu i ništa drugo.
Što se tiče naših igračica one se u potpunosti uklapaju u svo to sivilo.Igra im je nikakva, staromodna, stereotipna...Čim su zaradile neke pare, sve im je postalo preče od treninga.
Provodi, slikanja, poziranja, modne revije, momci...
Velike šampionke poput Kris Evert,Štefi Graf,Monike Seleš to nikada nisu radile.
Ženski tenis definitivno nema nikakvu budućnost sa ovakvim igračicama.
Nije mi samo jasno odakle sponzorima interes da daje onoliki novac za turnirske nagrade.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Žao mi je, žao mi je, ŽAO MI JE......

Izgubiti od Katarine Bondarenko i to još povređene...Devojka je bila borbena,uporna,željna pobede i pokazala je kako se bori i kako je nije sramota da se bori do samog kraja,kako je nije sramota da gubi i da se vrati, pa da opet veliku prednost izgubi i opet ostane do kraja u meču...ONA JE SAMO BILA BORBENA,koncentrisana i VEROVALA JE U SEBE ALI ISTO TOLIKO i u Anine greške....

Krivo mi je što Ana na onu sumnjivu loptu,kada K.B.više nije imala čelendža, NIJE odreagovala i rekla da je lopta dobra,tada bi sudija tražio čelendž....Neka energija bi se poravnala,jer nije fer osvojiti poen ako se sumnja da je tvoj, tim pre što se devojka pošteno borila a i ne može se tako pobediti...Sećam se kada isto tako Nadal nije reagovao na istu situaciju protiv del Potra i isto je izgubio...

To možda i nije važno ali ostavlja drukčiji utisak i ko zna šta bi dalje bilo,/možda bi čelendž isto pokazao aut ali biste vi pokazali ljudskost i neviđeni fer plaj/. Energija je ipak sve, i u ovim mečevima od nekih se traži da budu maksimalno na visinama svih zadataka ne samo teniskih....izgleda da je naša ANA među njima...

ANA JE IZVRSNO IGRALA 1.set, 3.set kada je stizala prednost....A ONDA, KAO i U 2.setu,ZAPRAVO JE SAMU SEBE POBEDILA....

ZAŠTO JE onoliko žurila, ZAŠTO je zapravo želela da izgubi, ZAŠTO joj niko od njenh nije viknuo da se smiri, da napravi dužu pauzu...ONI SVI U NJENOJ loži su isuviše "mrtvi", kao da su u operacionoj sali,ne pomeraju se,ne reaguju...NIKO DA JE RAZDRMA....

TOLIKO smo navijali za nju, toliko smo verovali da pobeđuje,TOLIKO SMO ŠAPUTALI ANA,ANA... i toliko nismo verovali šta se događa a ni zašto...lepa,dobra devojka,odlična teniserka,...ANA JE IMALA jedan od najjačih servisa i sigurno je servirala...a sada je došla u situaciju da svi samo urlamo,iako nas ne čuje:"Ana,samo ubaci,prebaci,pa posle igraj..!" Zašto je to tako? Zašto i KAKO TO neko ko ima odličan,jak,nezgodan servis postaje neko ko ima slab servis i neverovatno JE da je TO UOPŠTE MOGUĆE"!

VERUJEM DA ĆE SE Ana vratiti pobedama i da će izaći iz ovog ludila u koje je upala...jer zaista kada igra - igra prelep,jak,moćan,raznovrstan tenis.Juče je bilo divnih poteza,ideja...ali onda neshvatljivo gubi strpljenje,samopouzdanje,i udara onaj forhend u mrežu kao da pokaže da ne može, da je neće,....ne znam...ŽAO MI JE,stiskali smo pesnice,drhtali,ruke nam se hladile,spominjali njeno ime i molili se da pobedi,ali juče nije vredelo...Katarina je bila jača,smirenija,manje grešila,"čitala" je Anu psihološki i čekala greške /bilo je potrebno da samo uporno,uporno vraća,što je Anu izluđivalo i to je čak i pokazivala, a onda sigruno gubila poene/ i zasluženo je pobedila i bravo za nju....

ANA će imati još turnira do kraja godine a i dogodine nadajmo se boljem.Ona je tek sada izgubila u prvom kolu, do sada je ispadala u 2,3.kolu,ovo je valjda otrežnjenje.

Ona zaista,gledano sa strane,sve ima...iskreno se nadam da je srećna u ljubavi,jer i to je važno...PAMTIM njenu izjavu da voli visoke muškarce....a ona ima 187cm...znači šta je za nju visoko?..., preko 195...Toliko nije imao Verdasko a ni sada Adam...ili se ukus promenio...

DA LI ĆE MOŽDA IGRATI dubl ili miks?

ANI SVAKO DOBRO , ona JE NAŠA uvek i mi smo uz nju uvek...samo neka je zdrava....biće i pobeda !!!

Markus 1

pre 14 godina

Gledao sam sinoćnji meč i nervirao se kao i najveći broj posetilaca ovog sajta. Moje mišljenje je da Ana pati od anksioznosti, jedne vrste neurotskog poremećaja koji se manifestuje u bezrazložnoj uznemirenosti i napetosti, i vrlo uspešno se leči blagim sedativima koji ne izazivaju zavisnost. U takvom stanju ništa ne može da se radi sa uspehom, pa ni da se igra tenis, i u bilo kojoj profesiji bi imala teškoća, čak i da se bavi baštovanstvom ili advokaturom.

Iz ličnog iskustva mi je poznato kako to izgleda, pošto sam u apsolventskoj godini na fakultetu doživeo prezasićenost i 8 meseci nisam mogao da položim nijedan ispit, iako su mi ranije išli od ruke, a do diplomiranja mi je ostalo još samo 5 ispita. Ali, prevazišao sam to tako što sam bio uporan, i uprkos svemu učio, dok stvari odjednom nisu došle na svoje mesto. Zasto mislim da su ovakvi porazi, ma koliko za Anu bili bolni, dobri u terapeutskom smislu, neka "pregori", neka dotakne dno, a ljudsko telo i psiha imaju mogućnost da zacele, i taj proces će se i kod nje pre ili kasnije odigrati, i postaće zrela žene, koja će, za razliku od uplašene devojčice, umeti da se nosi sa bremenom obaveza koje je kao profesionalni sportista na sebe preuzela.

Još da dodam da sam detektovao izvesnu hladnoću u Aninoj loži, u prelomnim trenucima trećeg seta, kada se rezultat lomio - očajno je pogledala prema njima, šireći ruke, na šta je majka ustala i počela da joj aplaudira, a po govoru tela kao da sam pročitao: "Tako ti i treba kad ne slušaš šta ti se priča", pa se iskreno nadam da porodica ne vrši nepotreban pritisak na nju sada kada joj je najpotrebnija, i joj zasiat služi kao utočište i mirna luka.

Nemanja

pre 14 godina

Mozete samo da pricate da Ana ne moze da pobedi nikog iz top 50,ali Bondarenko svakako zasluzuje bolji plasman.Pa ona je u torontu izbacila Venus i Radvansku je neki put sredila,tako da je njoj mesto sigurno medju 20-30.Ana ima dobre udarce,forhend kao u muskom tenisu,ali njem problem je psihatrenutno i to bacanje loptice kod servisa.Ova godina svakako nije njena,ali verujem da ce se stabilizovati do januara i na Australian openu pokazati da zna igrati tenis.
SRECNO ANCIIII

LICANIN

pre 14 godina

Ana je dotakla dno, pod hitno mora da nadje vrhunskog psihologa, posveti se maksimalno treninzima, krene od nule, pa ce mozda i nesto napraviti.
Ova igra od sinoc je stvarno bila negledljiva, nimalo samopouzdanja, toliko gresaka...uzas
Zelim joj svu srecu u buducnosti.

Vladimirac

pre 14 godina

Kada bude shvatila da se tenis igra na teniskom terenu a ne na golf i drugim pistama, nekog ce i pobediti... do tada ce samo imati naslovnu stranu nekog poznatog manekenskog casopisa...pitanje za Anu tenis ili sladak zivot? pobede ili brukanje?

Slepica jedna

pre 14 godina

Da, po ko zna koji put je odlično igrala, doduše uz oscilacije, u svemu bila bolja od protivnice, ali protivnice uvek nekako uspeju da je pobede. Ona druga naša, demode tenis, nema više šta da nauči-prošlo joj vreme, samo prebacuje preko mreže, otpisana, al se bori uvek i ne troši pamet na hvatanje loptice pri serviranju i slavlje sa pesnicom, laktom i kolenom.

Igor

pre 14 godina

Nadam se da ce Ana popraviti igru, ona je vec ima ne lupetajte da ne zna da igra. Ona jednostavno nema samopouzdanje. Izgubila ga je. Zato i pogresno baci lopticu, plasi se svog servisa, plasi se pogresnog udarca. Ana uvek ima vise vinera od svoje protivnice, ali izgubi mec. Zar vam to nista ne govori?!? Ona napada, ona odlucuje, ona gresi. Dakle, BOLJA JE od svojih protivnica. Jaca je, kvalitetnija, ali- nesigurna u svoj udarac, i to je veliki problem. I ja sam misljenja da treba da je stavimo na pijadestal sve i da se nikada vise ne vrati dobrom tenisu, jer je ona ucinila za ovu zemlju ono sto niko od vas koji komentarisete ovde (Verovatno ! )nikada nece! Zasto je u TOP 100, neko je pitao. Zato sto je danas zenski tenis takav. Sve teniserke igraju promenljivo, pobedjuju mesec dana, pa padnu i ne prolaze prvo kolo naredna tri. Pa osvoje turnir, pa sve ispocetka. Ana je osoba kojoj se ceo svet divi, istina je da joj je igra nekada bila daleko bolja, ali ne znaci da nece opet, jer ona jeste borac i voli tenis. Bas zato sto ga voli, toliko je emotivna na terenu. Raduje se , ali i zaplace. Verujem u njen povratak. Ona jednostavno ne igra losa, ali nema samopouzdannje u kljucnim trenucima, zadrhti joj ruka, i loptu posalje u mrezu. Dakle, Ana pobedjuje samu sebe. To je ono sto mora da se promeni. A kako ima tek 21 godinu i pred njom je jos bar 10 godina profesionalne karijere, znace da ispravi svoje greske. Samo se nadam kada se to desi, da se dezurni lesinari odavde nece javljati, a sto se Fed kupa tice, iskreno se nadam da ce Ana odbiti poziv, ako je barem jednom otisla na neki od slicnih foruma, moze da vidi gomilu sramnih i bezobraznih komentara kao sto su vasi. Ja da sam na njenom mestu, ne bih posle ovakvih komentara igrao za reprezentaciju nikada ! Neka se fokusira na igru i radi, radi i radi. I neka ljubi Adama i uziva u svemu sto je do sada uradila i zaradila. Zasluzila je. Ana samo napred i igraj tenis, zato sto ga volis. Fokus i samopouzdanje moraju biti na visem nivou, kao i vera u sopstveni udarac. Rezultati ce malo po malo, verujem, poceti da dolaze sami.

MM

pre 14 godina

Izgubila-izgubila, sta sad. Nije u formi cele godine -nadamo se da ce biti bolje. Ali da onako baca lopticu u vis je potpuna sramota. Obican covek koji se ne bavi tenisom bi bar lopticu u vis mogao da baci kako treba, a ne bivsa br. 1.

Predo

pre 14 godina

Za sve su krivi Nice i Frojd. Ili su ih mozda Tipsarevic i Ana pogresno protumacili. Ovo me podsjeca na jedan vic, kada je Fata vodila ljubav sa profesorom univerziteta, pa sa jos jednim intelektualcem, pa ostala razocarana, a onda je uhvatio sofer kamiona, a ona ga pitala "Hej, jesi li ti ikad procitao i jednu knjigu". Salu na stranu. MOzemo reci da su svi rezultati nasih na US Openu ocekivani. Svi smo se mi nadali da se kod Ane nesto promjenilo nabolje preko noci, ali ona ocigledno nedovoljno radi. Jos uvjek joj je tenis u drugom planu. Ona zeli ono sto zele sve zene ovog svijeta: da bude lijepa, bogata i pametna. Vecinu od toga vec ima, ali ako ovako nastavi slijedi joj ispadanje iz prvih dvadeset, pa onda gubitak sponzorskih ugovora, a dolaze nove, mladje... Sto se Janka tice, ocekivali smo tijesan mec i imali smo ga. Janko je pokazao da sa pravom zauzima trenutnu poziciju na ATP turu, ali mu slijedi i novi pad na listi. Nadam se da sledece godine nece morati igrati celindzere. Valjda je prevazisao tu fazu. Za Troickog bi ulazak medju 32 i opravdanje pozicije nosioca bio veliki uspjeh, ali Benito je vrlo tvrd orah. Sto se tice Noleta i Jelene, izgledaju jako dobro na terenu, mada je rano za pravu procjenu forme, jer igrate uvijek onoliko, koliko vam protivnik dopusta, a njihovi protivnici ih nisu mogli sprijeciti ni u cemu. Ipak, vidi se da su vrijedno radili i da su prisli vrlo ambiciozno ovom US Openu. Uz malo srece, ovo bi mogao biti najuspjesniji Grand Slam ove godine za oboje, mada ih cekaju vrlo teski protivnici, koji imaju iste ambicije.

Baghdatis

pre 14 godina

Ja bih Ani preporucio da pored singla krene da igra i u dublu na turnirima. Odlican trening. A za ovakvu njenu igru i psiholosko stanje krivim iskljucivo Aninog trenera. Ovo je bruka za svakog normalanog trenera!!

Teniser iz CH

pre 14 godina

Ajde da jos jednom pogledamo flm iz davnih 50-ih godina proslog veka u reziji Ingmara Bergmana,sa Ullom Jacobson u glavnoj ulozi:"Ona je igrala samo jedno leto".
Tada ce nam svima biti jasna situacija sa Anom I.

Dejan A.

pre 14 godina

Gledao sam ceo mec, nije mi bilo zao da sedim do 4 ujutru misleci da je ovaj put stvarno nesto promenila u svojoj igri. Na trenutko se tako i cinilo, kad smo gledali njene razorne forhende, ali svaki put kada treba da servira ja sam zazmureo, jer mi je vise bilo muka od njenog bacanja loptice pola metra ispred sebe. Pa ono je blagi uzas. Definitivno mislim da bi trebalo pre da se bavi manekenstvom( sto inace i cini u zadnje vreme), jer ja zaista ne mogu vise da se nerviram gledajuci ovo njeno mucenje od igre, a veliki sam ljubitelj tenisa. Kritika je dobronamerna, jer se i po njenom stavu i izrazu lica na terenu vidi da joj tenis vise nije zadovoljstvo vec cisto mucenje. Sve najbolje joj zelim!

Martin

pre 14 godina

Ma bre ljudi koji vam je ? Devojka imala ugovor da bude prva na svetu i za to joj je iskesirano 16 miliona , to moze ceo zivot da trosi, sto da se smara sa tenisom kad je zavrsila poso sad, ona potrosi otprilike 20000 od turnira do turnira prodje u drugo, trece kolo i odmah tih 20000 povrati...ne zanima nju vise tenis sad je zanimaju drugee stvari bre...

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Prelep video...
http://www.youtube.com/watch?v=JrTWI3Oydxw
Uz Sarapovu bila si i ostaces moja omilljena teniserka...
Srecno Ana...

mrgaga

pre 14 godina

Anči, ne mogu da propustim da napišem nešto.
Ovo je lep sport,ima i para,i puno obaveza.Rezultati treninga i zalaganja mogu da variraju i da zavise i od sreće,protivnika,podloge itd.Ono što je evidentnokod tebe je da se ne zalažes i ne trudiš dovoljno.Ne samo na mečevima već inače...nisi dovoljno posvećena tenisu.Ne smatram da treba da batališ foto-aparate,gala-večere,crvene tepihe i tako te bahanalije već da usmeriš sebe malo više na trening i posvečenost njemu.To mislim jer si ti došla iz tenisa u taj drugi svet,i svi te znaju kao teniserku koja je igrala i osvajala.Sada vrati tenisu i navijačima,ljudima koji te podržavaju.Vrati im na taj način što ćeš dati sve od sebe,odigrati još koju godinu u vrhu,dati svoj maximum,jer nemogu da shvatim ljde koji rade neki posao a ne rade ga kako treba.Ako ne daš 99% sebe u poslu bolje ga nemoj raditi jer mnogo više gubiš,jer svaki poraz boli i tebe i nas.
Zato reket u ruke,trenera na teren i razvaljuj loptice!

Srećno

gordan

pre 14 godina

nema valjda nista gore nego kad ljudi pocnu da sazaljevaju nekog nekada velikog asa, u bilo kom sportu, zato je hiljadu puta receno da je najvaznije znati kada se povuci. Tako je i sa Anom, na koju covek i ne moze vise da se ljuti, nego je samo zali, i zeli da se postedi daljeg brukanja i ponizavanja. Zalosno je sto joj niko iz njene okoline ne kaze ono sto svi misle, nego je (verovatno) podrzavaju u njenim iluzijama i snovima kako ce se vratiti, a da pri tome nista ne radi na tome. Ako kaze da se forma vraca kroz igranje na turnirima, onda neka igra na turnirima gde ce sastaviti vise odd 2 meca (prosek za poslednjih 16 meseci), za ozbiljne WTA turnire ona vise ocito nije, i sto pre shvati to, bice bolje. Ili neka se skloni nekoliko meseci, trenira kao kada se pojavljivala, i dodje kada neko objektivno proceni da je spremna, to se moze uraditi, primer su Sarapova, Klajster, a uskoro (izgleda) i Enan, ali iznad svih vezbanja servisa, udaraca i drugih tehnickih elemenata igre, treba poraditi na njenoj glavi, u kojoj ocito nista nije u redu, ali je, na zalost, to i najteze, ako ne i nemoguce, ispraviti.

JOKANE ODLAZI !!!

pre 14 godina

Ova vise ne moze nikoga da dobije! Mozda jos jedino Jelenu Jankovic...ali,ako se ne desi neko cudo,moze da se kaze da je Ana zavrsila sa tenisom!

a sad

pre 14 godina

Jadna nasa Ana pa sta joj se ovo dogadja i dokle.
Mozda gresim ali ovo padanje joj je krenulo kad se pocela zaljubljivati i kad je tenis prepustio prioritet emocijama.
Prvo Verdasco pa sad golfer a izmedju njih i prekid saradnje sa dugogodisnjim trenerima koji su od nje verovatno trazili veci angazman po pitanju treninga ali im je ona rekla "ne I need love now".
Ana je osoba koja podleze emocijama, nije ona Enan koja je bila najjaca kad joj je bilo najteze i cini mi se da dok se tenis i ljubav bore za prioritet da nece biti nista od Ane.
Ana je bila najbolja kad je bila single i kad je mislila samo na trening, bila je ime koje je rasturalo u svetu tenisa a onda dodje momak pa zajednicka putovanja i shoping pa kuca na Malorci itd... i odjednom instant katastrofalni rezultati na terenu, tesko je ne povezati.
Sad Ana ima priliku i vremena za odluciti sto zeli do pocetka sledece sezone, nazalost ocito je da u njenim emocijama nema mesta za te dve stvari.

Baston PG

pre 14 godina

Ne znam zašto me ovo nije iznenadilo. Pa ona je i prošle godine kada je u tom trenutku bila broj 1. izgubila od 185-te igračice na svijetu, koje danas nigdje nema.

Ja navijam za Anu i Noleta

pre 14 godina

Bre Ana ala mi kidas zivce:).Ajde uozbilji se ,nadji dobrog trenera na duge staze i kreni dalje ozbiljno.Gledam ko je ispred Ane na wta listi.To je kao kada bi Barsa ili Real dozvolili da ispred njih budu Majorka,Osasuna...Realno,od mlade garde samo je Sarapova bolja od Ane.

Tamara

pre 14 godina

Zao mi je sto je Ana izgubila i sto joj lose ide u poslednjih godinu dana, ali to je apsolutno samo njena stvar. Svaka cast za ranije uspehe, nadam se da ce uspeti da ih ponovi. Mlada je i ima vremena. A ako ne, vec je do sad uradila dosta i nije zasluzila nikakve kritike. Samo napred Ana, radi sta god zelis!

Beogradjanin

pre 14 godina

Sta dakazem. Zao mi je. Tinejdzerski duh, mladost, ljubav i tenis izgleda nemogu zajedno. Podleglaje pritisku svoje lepote i izgledadase vise bacila na turnire Golfa nego na njen osnovni sport Tenis. Ako je ona zadovoljna i mi smo. To je njena oluka. Za nju je bolje dauzme tajm aut od 6 mseci ili godinudana i dasama sa sobom rascisti sta ce dalje.Ako moze jedna Sharapova ili Klijsters posle tolike pauze da se uspesno vracaju u svet tenisa valjda moze i Ana.A moze dazavrsi kao Kurnjikova i daseslika po tabloirdima i da se mota sa raznimbelosvetskim glumcima ,sportistima, pevacima. Mozda je to sada vise interesuje

Anony

pre 14 godina

Pa nece to tako,zna se,kad teniserka pocne da se zeza,izlazi sa momkom po diskoteke,luduje...automatski moze slobodno da ostavi tenis.Kao i dokiceva,lepo joj cale zabranjivao to da radi,dok ne zaradi kintu prvo.Posle kad nestalo kinte kad je svi ostavili setila se da se vrati tenisu,ali kasno.Tako i ana,srecom ona je uzela vec dosta kinte tako da je sigurna, samo da gleda sad da se dobro uda,jer od tenisa nema nista vise.

ja

pre 14 godina

Ja samo ne znam, zasto da se mi nerviramo zbog njenih poraza?! Njoj je veci filing da zuji po brdima Skotske i gleda golf, revije, reklame, itd itd... ocigledno je da je tenis u poslednje vreme nesto i ne zanima, malo je slava opalila u glavu, vise razmislja o drugim stvrarima... meni je to skroz OK, ali to automatski znaci da vise necu ni gledati njene meceve(a pogotovo da ustajem rano ujutru), ili da se barem ako uopste gledam, necu nervirati kao ranije... ako se ona nije 'pojela' zbog ovih poraza i padova, sta mene briga... iskreno... to je kao da ti je krivo sto neko pada na faksu a ne uci nesto, ne zanima ga... u tom slucaju- ne zanima me... (a naravno bilo bi lepo da je drugacije)...

prof. dr. naciii

pre 14 godina

Što se tiče naših igračica one se u potpunosti uklapaju u svo to sivilo.Igra im je nikakva, staromodna, stereotipna...Čim su zaradile neke pare, sve im je postalo preče od treninga.
Provodi, slikanja, poziranja, modne revije, momci...
Velike šampionke poput Kris Evert,Štefi Graf,Monike Seleš to nikada nisu radile.
Ženski tenis definitivno nema nikakvu budućnost sa ovakvim igračicama.
Nije mi samo jasno odakle sponzorima interes da daje onoliki novac za turnirske nagrade.

Kris Everet, Štefi Graf, Monika Seleš su baš bile lijepe i zgodne a tek atraktivne pa su svi trčali za njima sa ponudama da se slikaju za FHM i ostale magazine. Ko si ti da joj nešto prigovaraš???!!! Jesi li ti bio I na svijetu sa 20 godina???? Jesi li ti osvojio Grand Slam sa 20 godina??? ti našao nešto da je kritikuješ. ona da više nikad nikog ne pobijedi i da bude 1111 na wta listi to nije tvoj problem. i da sad završi svoju karijeru, ona je postgla više sa svojih 20 god. nego što ćete svi vi zajedno sa svojom djecom i unucima postći za cijeli život.

Vesko

pre 14 godina

Gledao sam mec i bas se iznervirao Ana je bila ona stara prvih 11 gemova prvog seta i kod treceg kad je stigla sa 4-1 na 4-4, ali ovo sve ostalo je bilo samo borbenost ali kvalitet nikakav. Zasto u vaznim momentima nemoze mirna da bude i strpljiva a ne da udara loptu kao luda iz sve snage i vecina idu il u mrezu il u aut i zbog toga je imala jako puno neiznudjenih gresaka. Da li je to problem u glavi ili do trenera neznam ali biti u vrhu svetskog tenisa i ovako gresiti je katastrofalno. Secam se Ane od prosle godine puna samopouzdanja, vise mirnoce u vaznim poenima ali je uvek ona bila ta koja zeli da zavrsi poen i to joj je uspevalo jer nije gresila kao sada. Verujem da ce da prebrodi krizu i da se pripremi za sledecu sezonu jer ona sigurno jeste kalibar za najbolju svetsku teniserku ukoliko postigne nivo igre kao prosle godine nece joj niko nista moci. Srecno Ana!!!

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

@ djox (jucerasnji komentar...kako Ana izbacuje Jelenu u 4 kolu...komentar 10)
Ja sam njemu.njoj preporucio da saceka da Ana prodje 1 (prvo) kolo pa tek onda da komentarise...djox je aludirao na Jeleninu pobedu)...kazao sam da cu slatko da se smejem i da pestane da prica viceve. Sada na ozbiljniju temu...zaista mi je zao sto Ana nije prosla prvo kolo...gledao sam mec na WWW.ATDHE.NET...igrala je odlicno prvi set ali Ana kao Ana sa previse oscilacija...ipak bio sam vise nego siguran da ce izvojevati pobedu ali...zadnjih 18 meseci, gotovo redovno, pokazuje ne sigurnost, nervozu i bezvoljnost i kao po nekom nepisanom pravilu gubi mec i od relativno slabijih teniserki...mozda jos ima nade da se vrati u sam vrh na WTA. Ohrabrujuca cinjenica je sto je Ana mlada ali istovremeno pristizu jos mladje od Ane koje zele uspeh, reputaciju a svakako i velike nagrade i to ce pored Anine psihicke nestabilnosti biti najteza prepreka za Anin uspesan povratak na stare staze. Po meni, da li sam u pravu neznam, neophodno treba ili bolje receno mora, da uzme odmor od tenisa minimalno 6 meseci a nakon toga da se posveti teskom radu, upornoscu a najvise volji za uspehom i svakako neizbeznoj pomoci kako bi odstranila svoje psiholoske nedostatke koji sada vise nego uocljivi. Zaista joj zelim sve najbolje zato sto znam da moze iz prostog razlogz sto je bila na samom vrhu i naravno za sada jednim grend slemom...siguran sam ako Ana to zaista zeli da ponovo moze da bude ona "stara" Ana koja je bila strah i trepet za sve teniserke a ujedno i miljenica teniske publike sirom sveta...AJDE ANA.!!!

Boksns

pre 14 godina

Ej...pa ja imam sjajnu vest za sve.....:))
Ana bar nece pasti na wta listi sa 11. mesta(osim ako Petrova dodje do 4. runde ili pak Sarapova uzme titulu)sto je veoma tesko ocekivati,ali ipak nije realno ocekivati....Ali realno je ocekivati da Peneta ne odbrani polufinale od prosle godine,ako ispadne pre cetvrtfinala eto je Ana ponovo u top 10 :)))))
SRECNO ANA!!!!!

Igysa

pre 14 godina

Ostavite Anu na miru.. bice ona opet dobro !
veliki je to talenat i jos uvek mlada.. RAZBIJALA je prosle godine, pa niko ne moze da me ubedi da opet nece... pravi trener njoj treba, nista vise..naravno na Ani je da odluci.. zelim joj povratak !

jegood

pre 14 godina

Šta će Anči, ne može više da se sastavi, nema više ni te forme, ni mentalne stabilnosti, nesigurnost na terenu. Želim joj sve najbolje u nastavku karijere.

Miroslavenko

pre 14 godina

Ana volim te!
Ne mogu više da gledam njene mečeve jer sam mnogo tužan kako igra. Od nekadašnjeg tajfuna na terenu postala je samouništivi tornado! Brrrrrr
Nadam se da će biti bolje. Imaš moju podršku, al nemam živaca da te gledam kad igraš.
Skubi-dubi-du....

Zamlata

pre 14 godina

Jedino što je dobro u svemu ovome, je to što je uspela da dotakne samo dno. A dotaći dno je dobro što odatle može samo da se napreduje.
Sve najbolje u daljoj karijeri...

zastor

pre 14 godina

daj bre Ana uozbilji se vishe. Nadji ozbiljnog trenera, sportskog psihologa...odluci sa sobom sta hosec sta neces, sta moras sta mozes a sta ne mozes i nastavi sa vrhunskim tenisom ili se mani corava posla vishe i idi u neke manekenke, promoterke i tako to.

Nole

pre 14 godina

Treba da se ugleda na gabrielu sabatini.Lepotica kakve nema. Bila odlicna igracica. Ali u 25 godini kada je dosla ljubav njenog zivota shvatila je da to ne ide jedno sa drugim i rekla zbogom Tenisu a imala je jos sta itekao da kaze u tom sportu

macca

pre 14 godina

Ljudi sve ok, njena stvar bla bla bla...ali cela ova prica oko nje postaje suluda! Cinjenice su da lose igra, a njeno malo receno cudno radovanje posle ama bas svakog poena je postalo iritantno!
I cela frka oko toga sto se zaljubila-pa jel ona jedina devojka koja se zaljubljuje???
Licno mislim kad je neko srecno zaljubljen i zadovoljan na tom planu u zivotu mu sve krene na bolje i ima elana za sve...tako da...

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Casovi ocaja, sto se tenisa tice. Vise voli da se slika nego da trenira. I to je to.
Ali to je njen izbor, njena radost i njena tuga. Ako ovako nastavi ubrzo ce ispasti iz top 50 sa tendencijom daljeg propadanja.
Svi ovi sto su se gurali da se sa njom slikaju dok je bila prva i dok je pobedjivala, prvi ce je ostaviti i zaboraviti.

QQ

pre 14 godina

Ana doslo je vreme da okacis reket o kilin i da se posvetis manekenstvu!!!
Ovako ocigledno ne ide imam utisak da dolazis na teren da te ljudi ,,gledaju'' a ne da gledaju kako igras!

Dare

pre 14 godina

Jedno vreme mi je bilo žao Ane, ali više ne. Igra daleko idpod svojih mogućnosti. Menja trenere ali nije stvar u trenerima nego u njenoj glavi. Ne znam kako je ona 11 na WTA listi??!! Sramota je kako baca lopticu pri servisu i uopšte odnos prema igri. Treba da odluči dali će biti manekenka i sl. kao Kurnjikova ili će se ozbiljno posvetiti tenisu. Ona se ovako samo bruka. Ja joj želim da uspe u tenisu.

Boksns

pre 14 godina

realista...svaka cast za komentar...to bi i Ana trebalo da procita!!!!
Ostao sam bez teksta...svaka cast jos jednom!!!
veliki pozdrav!!!

gavrosaurus

pre 14 godina

Невероватно је како неким спортистима (у тенису је најуочљивије, наравно) не иде када имају и приватан и професионални живот и када не могу да га избалансирају: када су код куће - мисли су им на терену, када су на терену - мисли су код куће. Биће боље али мислим да мора да се мало дистанцира од тениса и поразмисли и нађе себе и своје мотиве за спорт.

Ns

pre 14 godina

@ski
Nego, secas li se ko je ispao u prvim kolima u Indijan Velsu i Majamiju,a mozda malecne Udin na Vimbldonu,Bartoli,Cakvetadze?
Ko ono nikada nece osvojiti gren slem u karijeri?
Pa naravno "sto puta bolja jelena"!

black uhuru

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno, pre je imala strahovit servis a Jelena je ta koja je servirala cisto da prebaci mrezu. Ja sam mislio da servis mozes vremenom da poboljsas a ne da ga drasticno upropastis. Ja sve mislim da je kriv ovaj uragan sto je kod Meksika trenutno za bacanje loptice, pa jer znate kojom jacinom duva taj uragan i naravno da ne moze lepo da baci lopticu. Eh Ana, Ana....

sasa jokic

pre 14 godina

Stet je sto Ti se ovakve stvari desavaju, ali ne moze tenis i marketing zajedno. Mada bas Te briga, bila si broj jedan, uzela velike pare, i sada reket o klin, da ne zavrsis karijeru ispod pedesetog mesta!

Moi

pre 14 godina

Ne znam sta da kazem. Izvanredan mec, vredan svakoNe znam sta da kazem. Sjajan mec, vredan svakog finala definitivno. Ane mi je zao, zaista nije imala srece u ovom mecu, a ni pameti u pojedinim momentima. Bas joj ne ide. Zelim joj svu srecu u 2010oj. Ovo nije bila njena godina. Ko nije video mec svakako neka pogleda reprizu, vredi.

emir

pre 14 godina

Pa ja uopce neznam sto se ona takmici,eto ako ovo zovete tennis onda vam svaka cast,ovo je gore os anti'tenissa pa ej kako broj 11 moze tako da igra.Ovo vise nema slisla nikakvog ona vise izgleda neigra radi zadovoljstva vec samo da zaradi koji euric vise.E Bogami Ana neces daleko tako dogurati,ja protiv tebe nemam nista i zelim ti sve najbolje jer si Srpkinja ali tebe bi svaka igracica iz topa 50 mogla sad pobjediti,sramota zaista sramota.Bar da nedajes nake izjave da si radila na svojoj igri i da si puna povjerenja kad to nije istina.Mene bi bilo sramota se pojaviti na tv poslje takve izjave i ovakbog meca pa cekaj ti si imala oko 35 gresaka,nepamtim da ih je iko imo vise i u jednom mecu osim one Safine koja udara ko vo pa kud puko da puklo.Seles,Graff,Sabatini,Hingis,Davenport,Navratilova vratite se ovo je zaista anti-tennis.Ovako svak moze da lupa po loptici pa sta bude,kad samo znam da su one trenirale po 18 ili 18 god tennis prije nego sto su postale profesionalke a sada ovako igraju pa to je zaisa za nepovjerovati,jedna je Seles i nikada vise ponovljena.Dobro ovo zapamtite

Igor

pre 14 godina

Svako ko je gledao mec, mogao je da vidi da Ana ima igru ya pobedu, njen problem je psiholoski. Vasi komentari ovde su uglavnom smesni . Te da ostavi tenis, te da se sramoti i igra za pare, dajte molim vas, ako je jedini razlog zbog kojeg ste uz Anu to sto je srpkinja, u startu ste velike nule. Niste navijaci. I onda nemate pravo da komentarisete ono sto drugi urade. Ovo nije njena godina, nije njeno vreme. Mora bolje, i treba joj rad, rad, i podrska. Procice. A vi umesto sto sramotite sebe komentarima koje ostavljate ovde, bolje sredjujte sopstvene greske i zivote. Ana, mora bolje. Igru imas, fali samopouzdanje u kljucnim momentima. A meni milion NE/PODRSKE za ovaj komentar....ajmoooooooo...Srbija je to.

baki

pre 14 godina

samo pre godinu dana je bila najbolja igracica na svetu... a danas je gomila budala i nesposobnjakovica ovde pljuje. prolazi kroz krizu, prolazila je i jelena pre par godina (ne secam se, ali imala je dvocifren broj uzastopnih poraza cini mi se). a i da se nikad ne vrati, pa sta...bila je najbolja na svetu, zasluzeno, osvojila grand slam, igrala jos u par finala...i to samo sa 22 godine, ako se ne varam. ma mozete da je poljubite u du.e, luzeri. get a life.

Elina

pre 14 godina

Bila sam se dala nervirat al je dobro kaj je macka ispala. Ta ona si jedva prebaci lopticu preko mreze. Kaj si dela ovdje na turniru. Njoj je vrijeme da nadje nekog pjevaca i da se uda.

Milosh Stojanovic

pre 14 godina

za mene je ovo veliki napredak ane. jeste da smo razocarani zbog poraza, ali u tesnim dogadjaja je izgubila veci prednost a sad se VRATILA od 1-4. Gledao sam chitav mec i ponosan sam na njoj, ako moze da parira dve stvari: 1: Da ne igra tacno kao sestre vilijams znaci (MORAM DA BUDEM BROJ 1 po igri na terenu), i da kombinuje to i fajterski spirit shto vec nosi kao marija sharapova.
I da saznaje da nema vishe onaj teret da je broj 1 i da igra kao broj 1 na svetu. Nego uzimaj sve kao pre DOK JOSH UVEK MOZES!!!! Daj bozhe da ti se ne raspada igra skroz. inace si prsla nacisto :(

Peđa Grobar 100%

pre 14 godina

Svaka čast Ana, ali ne za igru koja i nije bila baš najbolja, već za borbenost i požrtvovanje. Voleo bih kad bi se za crno-beli dres uvek borilo onako kako si se ti borila večeras. Nije važno uvek ni pobeđivati, naša srca nekad dovoljno ispune želja i nada. Grobari će uvek biti uz tebe!!! Ah, da, poštovanje i naklon i tvojoj večerašnjoj protivnici.

smoren

pre 14 godina

"Ajdeeee" vise prestani da balavis po novinama kako si spremna, da se vucaras po stampi i pricas o svojim momcima, golferima, teniserima, igracima badmintona i drugima. Sedi bre i igraj tenis, ne zanima me da li ces da ostavljas srce, znojnik, snalu za kosu ili gace na terenu, samo ga igraj ko covek, ne moras cak ni kao nekad, dovoljno je 70%, bar da se ne nerviramo, svi mi, cela zemlja.
I nemojte molim vas da mi pocinjete sada sa "sta si ti uradio u zivout" i "Bice bolje Anci"
Bez kritike nema napretka!

separatista

pre 14 godina

Ček da se podsetim, iz neke male zemlje od ispod 10 milijona ljudi, koju niko ne ume jasno da pokaže na karti (bez obzira što se toliko trudimo i vičemo) i u kojoj se maltene samo u 3 grada mogu naći teniski tereni, se pojave 4 vrhunska igrača.
Šta mi radimo ? Aj da ih kritikujemo !
Stvarno ta Ana, napraviše svet od nje miss Univerzuma, lepa, talentovana, perfektan mediski šampion, pa joj udarilo u glavu i ne može da igra. Dobila je samo jedan bedni grend slem, stvarno se od nje stidim, strašno !

stomic90

pre 14 godina

Auuu steta! Bas sam gledao mec i pojeo se ziv, imala je sansi Ana al nije iskoristila, nadam se da ce podici formu u skorije vreme! SRBIJA I NS SU UZ TEBE!!!

Marko

pre 14 godina

Strasno je kakvo nepostovanje deo ljudi iskazuje prema PRVOJ SRPKINJI KOJA JE OSVOJILA GS I BILA PRVA NA WTA listi.Zao mi je da kazem ali vredjanje kao po forumima u Srbiji nigde ne bi dozivela.Jasno je da je u krizi ali budimo ljudi a ne hijene.Kritika je jedno vredjanje je drugo.Sta bi za ovakvu teniserku dali Englezi,Svedjani,Nemci,Australijanci.Stvarno smo neki naopak narod.Ana,glavu gore!

realista

pre 14 godina

Gledao sam ovaj mech i Ana me je prijatno iznenadila.
Neko rece kako nije video da neko napravi ovoliko greski u mechu. Pa cuveni Federer je znao da napravi preko 50 greski u mechu od samo 2 seta.
Ana je igrala 3 seta, 30 gemova i preko 120 poena.
Ovaj broj greski jeste mozda velik ali ne i zabrinjavajuci. Ana je napravila 35 vinera na svojih 50 greski. Bondarenko 24 vinera sa 42 greske. Imala je vise brejk prilika od protivnice, vise napravljenih brejkova, vise osvojenih poena u celom mechu, bolji procenat dobijenih poena na svoj servis od svoje protivnice. Cak je bila uspesnija i u poenima na mrezi od protivnice koja je uspesnija u dublu nego u singlu. Po svim statistickim parametrima nije smela izgubiti ovaj mech, ali ga je ipak izgubila, jer je protivnica iskoristila bukvalno svaku sansu koja joj se ukazala.

Kazem da sam ipak prijatno iznenadjen Aninom igrom, jer za razliku od ranije nije toliko srljala, igrala je strpljivo, bila spremna na duzu razmenu udaraca, nije po svaku cenu pokusavala da napravi viner.
Pominjete to podbacivanje loptice sa kojim ocigledno ima problema. Ana je nedavno potpuno promenila nacin serviranja. Logicno je da joj treba vremena da se privikne na novi nacin. Ne servira kao nekada, ali i ovaj servis donosi rezultate. Pa i u ovom mechu je odservirala 3 asa i bar 15 servis vinera, sto je takodje zadovoljavajuce.
Jednostavno je imala losu srecu da vec u prvom kolu naidje na ovako upornu i borbenu protivnicu. Ovaj put ju je jedan poen delio od pobede, sledeci put ce taj jedan poen preci na njenu stranu.
Setite se samo kako je Jelena nedavno spasavala 5-6 uzastopnih mech lopti protiv Dementijeve, pa uspela da pobedi i posle toga cak i osvoji isti turnir.
Ana je definitivno imala losu godinu. Prvo je bila u igrackj krizi, i taman kad je pocela da izlazi iz nje - krenuli su problemi sa povredama. Prvo je morala da propusti turnir u Madridu, pa kasnije i da preda mech na Wimbldonu.
Svakako da je najveci Anin problem samopouzdanje koje je ocigledno na nuli. Donekle je to i razumljivo. Svesna je da igra dobro i svakim danom sve bolje, a rezultata nigde.
Pa od 13 ovogodinjih poraza, izgubila je bar 5 dobijenih mecheva. Od tih mecheva 6 je izgubila u 3 seta.
Zenski tenis je odavno postao takav da svako svakog moze da pobedi. Juce je prva igracica sveta bila bukvalno na pragu poraza od neke anonimne australijske tinejdzerke koja nije ni u prvih 200 na listi.

Gledajuci jucerasnju igru Ane Ivanovic mogu da kazem samo jednu stvar. Igra bolje od te iste Safine, igra bolje od Jelene Jankovic i bolje od 99 % igracica.
Treba samo da vrati izgubljeno samopouzdanje i da ponekad ima i malo srece.
A kada se to desi ovu devojku niko nece moci zaustaviti.
Ove oscilacije u igri koje su i juce bile primetne su iskljucivo zbog tog poljuljanog samopouzdanja.
Kada povrati samopouzdanje, pa ovakve igracice tipa Bondarenko ce pobedjivati bez izgubljenog gema.
Ovo je za Anu samo jedna godina koju sto pre treba da zaboravi. A sledece godine nadam se da ce ta devojka da nam donese mnogo radosti i titula.
Do tada pjuvaci uzivajte, jer su vam ovo poslednje prilike za pljuvanje.

Djole

pre 14 godina

Iskreno mi je drago sto je Bondarenko dobila mec, jer svako ko ga je gledao mogao je da uoci da se Bondarenko kretala kao Her Flik i na kraju zasluzeno slavila, a Ani ostaje da podhitno nadje psihologa, jer ima ogroman problem u glavi!

Ehhhhh

pre 14 godina

S jedne strane – žao mi je što je Ana izgubila, nije lepo videti onakav očaj na mladom, lepom licu. Turnira je bilo i biće, ima Ana dovoljno vremena pred sobom – ali strašnija je igračka i najviše psihološka agonija u kojoj se nalazi, jer je pitanje da li u ovom trenutku ima snage i znanja da pobedi bilo koju igračicu iz prvih 50 na svetu.

S druge strane – ne volim da gledam ono bacakanje i gestikulacije, bodrenje bez ikakve podloge u ličnim mogućnostima...čist odraz nemoći. Takođe, iritantno je gledati kako je svaki drugi servis sa ponovljenim bacanjem loptice, a kada udari lopticu iz servisa izgleda kao da drži tiganj u ruci, a ne reket. Kažu da vežba novu tehniku serviranja – ne znam koliko su planirali da to traje... prođe cela godina, a sve gore i gore.

Srbin

pre 14 godina

Manje trpanja sa raznim belosvetskim frajerima, vise treninga i sve ce opet biti kao pre. Samo od tebe zavisi Ana.(Ugledaj se na Federera, on je sa Mirkom vise od 5-6 godina.) Zelim ti brz oporavak i povratak u svetski vrh.

Ja navijam za Anu i Noleta

pre 14 godina

Bre Ana ala mi kidas zivce:).Ajde uozbilji se ,nadji dobrog trenera na duge staze i kreni dalje ozbiljno.Gledam ko je ispred Ane na wta listi.To je kao kada bi Barsa ili Real dozvolili da ispred njih budu Majorka,Osasuna...Realno,od mlade garde samo je Sarapova bolja od Ane.

Lazar

pre 14 godina

sta li joj je sad smetalo?
duvao je vetar, ili blicevi od foto aparata...ili ce biti hrabra kao i uvek pa ce izjaviti kako oseca da se njena igra popravlja?

G.Sabatini

pre 14 godina

Kuda ide ovaj ženski tenis!
Na prvom mjestu svjetske rang liste je Safina čija je igra antipropaganda tenisa.
Sestre Vilijams,Dementijeva i slične igračice igraju samo na snagu i ništa drugo.
Što se tiče naših igračica one se u potpunosti uklapaju u svo to sivilo.Igra im je nikakva, staromodna, stereotipna...Čim su zaradile neke pare, sve im je postalo preče od treninga.
Provodi, slikanja, poziranja, modne revije, momci...
Velike šampionke poput Kris Evert,Štefi Graf,Monike Seleš to nikada nisu radile.
Ženski tenis definitivno nema nikakvu budućnost sa ovakvim igračicama.
Nije mi samo jasno odakle sponzorima interes da daje onoliki novac za turnirske nagrade.

prof. dr. naciii

pre 14 godina

Što se tiče naših igračica one se u potpunosti uklapaju u svo to sivilo.Igra im je nikakva, staromodna, stereotipna...Čim su zaradile neke pare, sve im je postalo preče od treninga.
Provodi, slikanja, poziranja, modne revije, momci...
Velike šampionke poput Kris Evert,Štefi Graf,Monike Seleš to nikada nisu radile.
Ženski tenis definitivno nema nikakvu budućnost sa ovakvim igračicama.
Nije mi samo jasno odakle sponzorima interes da daje onoliki novac za turnirske nagrade.

Kris Everet, Štefi Graf, Monika Seleš su baš bile lijepe i zgodne a tek atraktivne pa su svi trčali za njima sa ponudama da se slikaju za FHM i ostale magazine. Ko si ti da joj nešto prigovaraš???!!! Jesi li ti bio I na svijetu sa 20 godina???? Jesi li ti osvojio Grand Slam sa 20 godina??? ti našao nešto da je kritikuješ. ona da više nikad nikog ne pobijedi i da bude 1111 na wta listi to nije tvoj problem. i da sad završi svoju karijeru, ona je postgla više sa svojih 20 god. nego što ćete svi vi zajedno sa svojom djecom i unucima postći za cijeli život.

...salefcrs...

pre 14 godina

Definitivno bivsa igracica. Mada pitanje da li je ikad i bila br.1 jer da se Enan nije povukla ova bi bila prva samo po broju naslovnih strana.

zlatiborac

pre 14 godina

Dugo nisam gledao Anu razocaran njenom inferiornom igrom. Danas sam odgledao ceo mec i nisam mogao cudom da se nacudim frapantnoj cinjenici. Ana za godinu dana nije promenila nijedan segment svoje igre. Godinu dana traje njena agonija a da se kod nje nista bitno nemenja. Zid. Bez samopouzdanja, slab servis, napad na svaku lopticu bez ikakve strategije, bez promene ritma, predvidljivost u igri, neodlucnost, iritantno radovanje na svaki poen, odsustvo koncepcije i izjave koje vise niko ne uzima za ozbiljno. Jedina pozitivna stvar u svemu je siguran znak da je dno dodirnuto. Nema dalje. Vreme je Ana za drakonske promene. One najteze, naj bolnije, kada se u sumrak teskog poraza komanduje kontra-napad. Na sve ili nista. Mi Srbi znamo kako, to nam je izgleda karakterna crta. Ne zelim da verujem da je limitiranost u pitanju. Umes ti to bolje, vreme je da i pokazes. I okani se Dzet-seta, sto bi mi Zlatiborci rekli "vrazja su to posla". Zapad cesto parama kupuje dusu a ostavlja prazninu. Zato glavu gore i kreni na sve ili nista. Izgubiti tesko da se ima sta!

JOKANE ODLAZI !!!

pre 14 godina

Ova vise ne moze nikoga da dobije! Mozda jos jedino Jelenu Jankovic...ali,ako se ne desi neko cudo,moze da se kaze da je Ana zavrsila sa tenisom!

Ns

pre 14 godina

@ski
Nego, secas li se ko je ispao u prvim kolima u Indijan Velsu i Majamiju,a mozda malecne Udin na Vimbldonu,Bartoli,Cakvetadze?
Ko ono nikada nece osvojiti gren slem u karijeri?
Pa naravno "sto puta bolja jelena"!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Žao mi je, žao mi je, ŽAO MI JE......

Izgubiti od Katarine Bondarenko i to još povređene...Devojka je bila borbena,uporna,željna pobede i pokazala je kako se bori i kako je nije sramota da se bori do samog kraja,kako je nije sramota da gubi i da se vrati, pa da opet veliku prednost izgubi i opet ostane do kraja u meču...ONA JE SAMO BILA BORBENA,koncentrisana i VEROVALA JE U SEBE ALI ISTO TOLIKO i u Anine greške....

Krivo mi je što Ana na onu sumnjivu loptu,kada K.B.više nije imala čelendža, NIJE odreagovala i rekla da je lopta dobra,tada bi sudija tražio čelendž....Neka energija bi se poravnala,jer nije fer osvojiti poen ako se sumnja da je tvoj, tim pre što se devojka pošteno borila a i ne može se tako pobediti...Sećam se kada isto tako Nadal nije reagovao na istu situaciju protiv del Potra i isto je izgubio...

To možda i nije važno ali ostavlja drukčiji utisak i ko zna šta bi dalje bilo,/možda bi čelendž isto pokazao aut ali biste vi pokazali ljudskost i neviđeni fer plaj/. Energija je ipak sve, i u ovim mečevima od nekih se traži da budu maksimalno na visinama svih zadataka ne samo teniskih....izgleda da je naša ANA među njima...

ANA JE IZVRSNO IGRALA 1.set, 3.set kada je stizala prednost....A ONDA, KAO i U 2.setu,ZAPRAVO JE SAMU SEBE POBEDILA....

ZAŠTO JE onoliko žurila, ZAŠTO je zapravo želela da izgubi, ZAŠTO joj niko od njenh nije viknuo da se smiri, da napravi dužu pauzu...ONI SVI U NJENOJ loži su isuviše "mrtvi", kao da su u operacionoj sali,ne pomeraju se,ne reaguju...NIKO DA JE RAZDRMA....

TOLIKO smo navijali za nju, toliko smo verovali da pobeđuje,TOLIKO SMO ŠAPUTALI ANA,ANA... i toliko nismo verovali šta se događa a ni zašto...lepa,dobra devojka,odlična teniserka,...ANA JE IMALA jedan od najjačih servisa i sigurno je servirala...a sada je došla u situaciju da svi samo urlamo,iako nas ne čuje:"Ana,samo ubaci,prebaci,pa posle igraj..!" Zašto je to tako? Zašto i KAKO TO neko ko ima odličan,jak,nezgodan servis postaje neko ko ima slab servis i neverovatno JE da je TO UOPŠTE MOGUĆE"!

VERUJEM DA ĆE SE Ana vratiti pobedama i da će izaći iz ovog ludila u koje je upala...jer zaista kada igra - igra prelep,jak,moćan,raznovrstan tenis.Juče je bilo divnih poteza,ideja...ali onda neshvatljivo gubi strpljenje,samopouzdanje,i udara onaj forhend u mrežu kao da pokaže da ne može, da je neće,....ne znam...ŽAO MI JE,stiskali smo pesnice,drhtali,ruke nam se hladile,spominjali njeno ime i molili se da pobedi,ali juče nije vredelo...Katarina je bila jača,smirenija,manje grešila,"čitala" je Anu psihološki i čekala greške /bilo je potrebno da samo uporno,uporno vraća,što je Anu izluđivalo i to je čak i pokazivala, a onda sigruno gubila poene/ i zasluženo je pobedila i bravo za nju....

ANA će imati još turnira do kraja godine a i dogodine nadajmo se boljem.Ona je tek sada izgubila u prvom kolu, do sada je ispadala u 2,3.kolu,ovo je valjda otrežnjenje.

Ona zaista,gledano sa strane,sve ima...iskreno se nadam da je srećna u ljubavi,jer i to je važno...PAMTIM njenu izjavu da voli visoke muškarce....a ona ima 187cm...znači šta je za nju visoko?..., preko 195...Toliko nije imao Verdasko a ni sada Adam...ili se ukus promenio...

DA LI ĆE MOŽDA IGRATI dubl ili miks?

ANI SVAKO DOBRO , ona JE NAŠA uvek i mi smo uz nju uvek...samo neka je zdrava....biće i pobeda !!!

stari zvezdas iz 91

pre 14 godina

sta ima da se cudite kad ona nikad nije igrala dobar tenis, nego ostale su bile ocajne..vreme se promenilo.zato ja ne vidim nista loso. ona gubi svaki put kad igra

Dejan

pre 14 godina

Ana je Srbiji donela Grand Slam titulu,prvo mesto na wta listi,osvajala je mnoge turnire i igrala finala i zbog toga cu je uvek postovati.Teniserima iz Srbije je pre samo 10-ak godina ucesce na Grand Slam-u bila misaona imenica a sada ovde pljuju devojku koja nema ni pune 22 godine a postigla je mnogo toga u tenisu.

Slepica jedna

pre 14 godina

Da, po ko zna koji put je odlično igrala, doduše uz oscilacije, u svemu bila bolja od protivnice, ali protivnice uvek nekako uspeju da je pobede. Ona druga naša, demode tenis, nema više šta da nauči-prošlo joj vreme, samo prebacuje preko mreže, otpisana, al se bori uvek i ne troši pamet na hvatanje loptice pri serviranju i slavlje sa pesnicom, laktom i kolenom.

Mesa

pre 14 godina

Sve bi sveo u 3 recenice. Uzasno los tenis i jedne i druge (stvarno je zenski tenis los). Ana nije zasluzila pobedu. I molim te nemoj vise onako servirati kao u trecem setu, jer to nije fer plej igra.

Srdjan Jovanovic

pre 14 godina

Za one koji nalaze opravdanje za svaki, sada vec redovan, poraz Ane Ivanovic zelim da dam jednu informaciju: pravi i istinski sportisti, pravi sampioni se ne zadovoljavaju jednim osvojenim velikim turnirom i prvim mjestom na svjetskoj rang listi koje traje dvije nedjelje. Dokaz za to su velikani ovog sporta Federer, Sampras, sestre Vilijams, Seles, Graf, Konors, Navratilova, Beker, Mekinro, lista je isuvise dugacka, neka mi niko ne zamjeri. Talenat, dakle nesto sto nam je dato od Boga, ko u njega vjeruje, ili je rezultat izuzetne genetske smjese, ne predstavlja nista ako nije pracen radom, voljom, izgaranjem i odricanjem. Ana Ivanovic je samo kratkotrajna epizoda u istoriji svjetskog tenisa, kao sto su i mnogi sportisti sa ovih prostora.

Space Jam

pre 14 godina

Ana je tipičan primer jedne mlade i uspešne devojke, koja nije u stanju da se nosi sa preranom slavom i bogatstvom koje je stekla. Ona je u stvari jedno veliko i neiživljeno dete i zato joj se i dešava, to što joj se dešava. Njen problem je zaista teško u ovom trenutku rešiti, jer on očigledno leži u njenom vaspitanju. Dok ovo pišem pade mi na pamet potpuno suprotan primer još jedne naše sjajne sportistkinje, nagadjate, reč je o Nadji Higl. Koliko je ta devojka samo drugačija od Ane, skromna, pametna, zrela, vaspitana na pravi način i njoj sigurno slava neće "udariti u glavu" kao Ani, ali šta je tu je, ne mogu svi biti najbolji na svetu.

Igor

pre 14 godina

Nadam se da ce Ana popraviti igru, ona je vec ima ne lupetajte da ne zna da igra. Ona jednostavno nema samopouzdanje. Izgubila ga je. Zato i pogresno baci lopticu, plasi se svog servisa, plasi se pogresnog udarca. Ana uvek ima vise vinera od svoje protivnice, ali izgubi mec. Zar vam to nista ne govori?!? Ona napada, ona odlucuje, ona gresi. Dakle, BOLJA JE od svojih protivnica. Jaca je, kvalitetnija, ali- nesigurna u svoj udarac, i to je veliki problem. I ja sam misljenja da treba da je stavimo na pijadestal sve i da se nikada vise ne vrati dobrom tenisu, jer je ona ucinila za ovu zemlju ono sto niko od vas koji komentarisete ovde (Verovatno ! )nikada nece! Zasto je u TOP 100, neko je pitao. Zato sto je danas zenski tenis takav. Sve teniserke igraju promenljivo, pobedjuju mesec dana, pa padnu i ne prolaze prvo kolo naredna tri. Pa osvoje turnir, pa sve ispocetka. Ana je osoba kojoj se ceo svet divi, istina je da joj je igra nekada bila daleko bolja, ali ne znaci da nece opet, jer ona jeste borac i voli tenis. Bas zato sto ga voli, toliko je emotivna na terenu. Raduje se , ali i zaplace. Verujem u njen povratak. Ona jednostavno ne igra losa, ali nema samopouzdannje u kljucnim trenucima, zadrhti joj ruka, i loptu posalje u mrezu. Dakle, Ana pobedjuje samu sebe. To je ono sto mora da se promeni. A kako ima tek 21 godinu i pred njom je jos bar 10 godina profesionalne karijere, znace da ispravi svoje greske. Samo se nadam kada se to desi, da se dezurni lesinari odavde nece javljati, a sto se Fed kupa tice, iskreno se nadam da ce Ana odbiti poziv, ako je barem jednom otisla na neki od slicnih foruma, moze da vidi gomilu sramnih i bezobraznih komentara kao sto su vasi. Ja da sam na njenom mestu, ne bih posle ovakvih komentara igrao za reprezentaciju nikada ! Neka se fokusira na igru i radi, radi i radi. I neka ljubi Adama i uziva u svemu sto je do sada uradila i zaradila. Zasluzila je. Ana samo napred i igraj tenis, zato sto ga volis. Fokus i samopouzdanje moraju biti na visem nivou, kao i vera u sopstveni udarac. Rezultati ce malo po malo, verujem, poceti da dolaze sami.

lara

pre 14 godina

Mislim da se razlog njenih poraza moze nazreti u tome kako reaguje na njen lose odigran poen. Mozete da cujete, kako sama u sebi prezivljava dramu i govori sebi: Ne mogu da verujem, da sam promasila ovaj poen" Sledi nervoza, nesigurnost, mentalno padne, i ocajava, misleci da joj nista ne polazi za rukom. To se odrazava na njenom licu, kako posle servira itd.. Ona igra da ne izgubi (izgubi-kljucna rec), a protivnica igra da pobedi (pobedi-kljucna rec). Bondarenko ostaje pozitivna, vidi se smesak, ne predaje se psihicki negativnostima, cupka u mestu sa voljom, i uprkos promasajima, igra kao da se nista lose nije desilo, bez drame na licu. Ana moze da cita sve psiholoske knjige ovog sveta, to ce je samo udaljiti od odgovora, koji treba da pronadje u samoj sebi - Ne igraj da ne izgubis, nego da pobedis. Igraj kao da znas da si vec pobedila. Ne dozvoli ni za trenutak, da los poen emotivno utice na tebe u negativnom smislu - jer ce to da te unisti na kraju i TO ce ti doneti poraz. Samopouzdanje (ali ne samo na recima) ce da ti kaze kao da serviras, kako da reagujes na los poen, kako da igras sve bolje i bolje - nema tu velike filozofije - it's the ATTITUDE - zaboravi na dramu, tragiku, dali ces da stanes preko linije i ostale stepenice koje vode dole. Izbaci sve te tamne, sive misli i zamisljaj samo kako ces da jih oduvas sve kada stignes na teren. Ta mentalna jacina i vera u pobedu ce da ti da sigurnost u ruci, laganost u kretanju i koncentraciju - sve ostalo ce samo da te i dalje konfuzira i udalji od prave igre. Blizu si, a opet tako daleko - blizu si sa borbenoscu, sa znanjem, iskustvima, a daleko sto dozvolis sama sebi da te nagriza crv sumnje i nesigurnosti, da to utice na tebe i sto trazis neki komplikovan odgovor, i analiziras do onemoglosti. Pusti za sada tu knjigu uspona na Everest, koja je puna drame i teskih misli, trzavica i teskoca, jer ces to preneti u tvoju svakodnevnicu. Umesto toga okupiraj se pozitivnim, inspirativnim knjigama sampiona i atleta. Recimo Nadja, koja cita Dan Millman - Way of a Peaceful Warrior" itd. Izvadi kalendar i izbrisi raznorazne distrakcije - imaces vremena za sve to i kasnijim 20-im i 30-im godinama, sada se posveti sebi i tenisu i humanitarnom radu. Nadji top trenera & top coach i svakodnevno sebe ubedjuj da mozes i da hoces. Ko te zaista voli, taj ce da te razume, i da te ceka, i da te bodri - ako ne, nije te vredan i nemoj da gubis tvoje dragoceno vreme s njim. Mozes ti to sve da preokrenes i da ponovo sijas, samo ako to stvarno hoces i ako sama sebe ubedis da mozes. Nametni tvoj cilj, onaj koji ti zelis da postignes i ostalo ce sve da se sazda i uklopi prema tome.Svi ti zele najbolje,i da uspes, osim onih, sa kojima igras na terenu, a za njih ne moj da se brines, nego samo dodaj gas i ne skreci na neke emotivne cor-sokake, nemoj nikome da poklanjas poene na taj nacin - ni u igri, ni u zivotu. Mudro i hrabro, pa ce ti biti i srecno!

Martin

pre 14 godina

Ma bre ljudi koji vam je ? Devojka imala ugovor da bude prva na svetu i za to joj je iskesirano 16 miliona , to moze ceo zivot da trosi, sto da se smara sa tenisom kad je zavrsila poso sad, ona potrosi otprilike 20000 od turnira do turnira prodje u drugo, trece kolo i odmah tih 20000 povrati...ne zanima nju vise tenis sad je zanimaju drugee stvari bre...

Kenta

pre 14 godina

Ovaj sajt je dragoceno svedocanstvo o srpskoj naravi.
Ovoliku kolicinu tuposti, prostakluka, niskosti i nicim izazvane zlobe ne moze niko da dostigne.
Samo se pitam ponekad gde su neki nasi sugradjani rasli, kakvi su im bili roditelji i zasto ih nisu voleli, ko su im bili ucitelji, ko su im prijatelji, da li uopste imaju prijatelje.
Pitam se da li igde rade i kako sa tom pamecu i tom naravi uopste mogu nesto normalno da urade.
I molim boga da ih nikada u zivotu ne sretnem.
Redakcija b92 iz pedagoskih razloga treba da zatvori ovaj sajt.

Srdjan

pre 14 godina

Pod hitno na konsultacije .. kod Kurnjikove.. da izvuce sto vise para dok jos ima zvanje "lepa" i "teniserka".
I naravno, da ne ucestvuje vise na turnirima - tako ce smanjiti broj poraza na 0, a odrzati broj pobeda.

Anony

pre 14 godina

Pa nece to tako,zna se,kad teniserka pocne da se zeza,izlazi sa momkom po diskoteke,luduje...automatski moze slobodno da ostavi tenis.Kao i dokiceva,lepo joj cale zabranjivao to da radi,dok ne zaradi kintu prvo.Posle kad nestalo kinte kad je svi ostavili setila se da se vrati tenisu,ali kasno.Tako i ana,srecom ona je uzela vec dosta kinte tako da je sigurna, samo da gleda sad da se dobro uda,jer od tenisa nema nista vise.

Dare

pre 14 godina

Jedno vreme mi je bilo žao Ane, ali više ne. Igra daleko idpod svojih mogućnosti. Menja trenere ali nije stvar u trenerima nego u njenoj glavi. Ne znam kako je ona 11 na WTA listi??!! Sramota je kako baca lopticu pri servisu i uopšte odnos prema igri. Treba da odluči dali će biti manekenka i sl. kao Kurnjikova ili će se ozbiljno posvetiti tenisu. Ona se ovako samo bruka. Ja joj želim da uspe u tenisu.

Linux

pre 14 godina

@Djole

U potpunosti si u pravu, mislim da Ani treba psiholog pod hitno, jer se servis ne zaboravlja. To je nesto kao voznja bicikla, dakle, ako to jednom dobro radis, u cemu je sada problem? Pa u glavi naravno. Ne mogu vise da gledam Anine blamaze stvarno. Nekadasnji br.1 ne zna da podbaci lopticu pri servisu. Kakav blam. Neka nadje sebi psihologa. Postala je samo lepo lice, obicna promoterka turnira i nista vise. Stvarno Ana, bas si razocarala, ali sve mi se cini da tebe bas zabole..

Igysa

pre 14 godina

Ostavite Anu na miru.. bice ona opet dobro !
veliki je to talenat i jos uvek mlada.. RAZBIJALA je prosle godine, pa niko ne moze da me ubedi da opet nece... pravi trener njoj treba, nista vise..naravno na Ani je da odluci.. zelim joj povratak !

QQ

pre 14 godina

Ana doslo je vreme da okacis reket o kilin i da se posvetis manekenstvu!!!
Ovako ocigledno ne ide imam utisak da dolazis na teren da te ljudi ,,gledaju'' a ne da gledaju kako igras!

Majica

pre 14 godina

1. Nadji trenera (tj. nadji ga sama, a ne da ti ga prepisuju sponzori, roditelji, menadzeri i ko sve ne). Mnogi bi bili presrecni da rade s tobom.
2. Vezbaj servis sama, kako tebi odgovara jer si servirala odlicno, u rangu sa Sarapovom i sestrama. Taktika se menja kad nesto ne ide dobro, a ne obrnuto. Cija je uopste glupava ideja bila menjanje servisa???
3. Koliko novih haljinica za jednu sezonu treba devojci koja igra minimum turnira? Po broju kreiranih i lansiranih haljinica specijalno za Anu vidi se sta je ovde prioritet, i Adidasu i ostalim ljudima iz njenog tima. Lepa devojka dobro prodaje robu i to je sve. Izaberi onu talicnu i nosi je cele sezone.
4. Igraj dubl, miks ili sta vec hoces, ali povecaj vec jednom broj meceva! Udebljala si se u regionu struka i stomaka...
5. Smanji broj "gostiju" u svojoj lozi. Niko od njih nije tvoj trener i izgledaju kao da su na konjskim trkama gde su ulozili velike pare i cekaju da vide koliko su zaradili.

macca

pre 14 godina

Ljudi sve ok, njena stvar bla bla bla...ali cela ova prica oko nje postaje suluda! Cinjenice su da lose igra, a njeno malo receno cudno radovanje posle ama bas svakog poena je postalo iritantno!
I cela frka oko toga sto se zaljubila-pa jel ona jedina devojka koja se zaljubljuje???
Licno mislim kad je neko srecno zaljubljen i zadovoljan na tom planu u zivotu mu sve krene na bolje i ima elana za sve...tako da...

pera

pre 14 godina

Zalosno je, ali moramo priznati da je Ana, kako trenutno igra, u rangu Katarine Bondarenko. Ako ne i nize. Da ne pricam o bacanju loptice kod servisa (bar je 15 puta ponovila bacanje). Zar profesionalni teniser ne bi trebao da zna da baci lopticu kad servira? Ja kontam da bi. A pokret pri servisu ala Pipo Volandri. Daj joj boze zdravlja i pameti da se izvuce iz ovog. Zao mi je al ja stvarno mislim da Ana moze da izgubi od svakoga, al bas svakoga.

Predo

pre 14 godina

Za sve su krivi Nice i Frojd. Ili su ih mozda Tipsarevic i Ana pogresno protumacili. Ovo me podsjeca na jedan vic, kada je Fata vodila ljubav sa profesorom univerziteta, pa sa jos jednim intelektualcem, pa ostala razocarana, a onda je uhvatio sofer kamiona, a ona ga pitala "Hej, jesi li ti ikad procitao i jednu knjigu". Salu na stranu. MOzemo reci da su svi rezultati nasih na US Openu ocekivani. Svi smo se mi nadali da se kod Ane nesto promjenilo nabolje preko noci, ali ona ocigledno nedovoljno radi. Jos uvjek joj je tenis u drugom planu. Ona zeli ono sto zele sve zene ovog svijeta: da bude lijepa, bogata i pametna. Vecinu od toga vec ima, ali ako ovako nastavi slijedi joj ispadanje iz prvih dvadeset, pa onda gubitak sponzorskih ugovora, a dolaze nove, mladje... Sto se Janka tice, ocekivali smo tijesan mec i imali smo ga. Janko je pokazao da sa pravom zauzima trenutnu poziciju na ATP turu, ali mu slijedi i novi pad na listi. Nadam se da sledece godine nece morati igrati celindzere. Valjda je prevazisao tu fazu. Za Troickog bi ulazak medju 32 i opravdanje pozicije nosioca bio veliki uspjeh, ali Benito je vrlo tvrd orah. Sto se tice Noleta i Jelene, izgledaju jako dobro na terenu, mada je rano za pravu procjenu forme, jer igrate uvijek onoliko, koliko vam protivnik dopusta, a njihovi protivnici ih nisu mogli sprijeciti ni u cemu. Ipak, vidi se da su vrijedno radili i da su prisli vrlo ambiciozno ovom US Openu. Uz malo srece, ovo bi mogao biti najuspjesniji Grand Slam ove godine za oboje, mada ih cekaju vrlo teski protivnici, koji imaju iste ambicije.

Beogradjanin

pre 14 godina

Sta dakazem. Zao mi je. Tinejdzerski duh, mladost, ljubav i tenis izgleda nemogu zajedno. Podleglaje pritisku svoje lepote i izgledadase vise bacila na turnire Golfa nego na njen osnovni sport Tenis. Ako je ona zadovoljna i mi smo. To je njena oluka. Za nju je bolje dauzme tajm aut od 6 mseci ili godinudana i dasama sa sobom rascisti sta ce dalje.Ako moze jedna Sharapova ili Klijsters posle tolike pauze da se uspesno vracaju u svet tenisa valjda moze i Ana.A moze dazavrsi kao Kurnjikova i daseslika po tabloirdima i da se mota sa raznimbelosvetskim glumcima ,sportistima, pevacima. Mozda je to sada vise interesuje

Teniser iz CH

pre 14 godina

Ajde da jos jednom pogledamo flm iz davnih 50-ih godina proslog veka u reziji Ingmara Bergmana,sa Ullom Jacobson u glavnoj ulozi:"Ona je igrala samo jedno leto".
Tada ce nam svima biti jasna situacija sa Anom I.

sasa jokic

pre 14 godina

Stet je sto Ti se ovakve stvari desavaju, ali ne moze tenis i marketing zajedno. Mada bas Te briga, bila si broj jedan, uzela velike pare, i sada reket o klin, da ne zavrsis karijeru ispod pedesetog mesta!

ja

pre 14 godina

Ja samo ne znam, zasto da se mi nerviramo zbog njenih poraza?! Njoj je veci filing da zuji po brdima Skotske i gleda golf, revije, reklame, itd itd... ocigledno je da je tenis u poslednje vreme nesto i ne zanima, malo je slava opalila u glavu, vise razmislja o drugim stvrarima... meni je to skroz OK, ali to automatski znaci da vise necu ni gledati njene meceve(a pogotovo da ustajem rano ujutru), ili da se barem ako uopste gledam, necu nervirati kao ranije... ako se ona nije 'pojela' zbog ovih poraza i padova, sta mene briga... iskreno... to je kao da ti je krivo sto neko pada na faksu a ne uci nesto, ne zanima ga... u tom slucaju- ne zanima me... (a naravno bilo bi lepo da je drugacije)...

Nole

pre 14 godina

Treba da se ugleda na gabrielu sabatini.Lepotica kakve nema. Bila odlicna igracica. Ali u 25 godini kada je dosla ljubav njenog zivota shvatila je da to ne ide jedno sa drugim i rekla zbogom Tenisu a imala je jos sta itekao da kaze u tom sportu

MM

pre 14 godina

Izgubila-izgubila, sta sad. Nije u formi cele godine -nadamo se da ce biti bolje. Ali da onako baca lopticu u vis je potpuna sramota. Obican covek koji se ne bavi tenisom bi bar lopticu u vis mogao da baci kako treba, a ne bivsa br. 1.

Tamara

pre 14 godina

Zao mi je sto je Ana izgubila i sto joj lose ide u poslednjih godinu dana, ali to je apsolutno samo njena stvar. Svaka cast za ranije uspehe, nadam se da ce uspeti da ih ponovi. Mlada je i ima vremena. A ako ne, vec je do sad uradila dosta i nije zasluzila nikakve kritike. Samo napred Ana, radi sta god zelis!

realni

pre 14 godina

Ljudi samo se setite kad je Ana prestala da igra tenis!
Samo se setite Roland Garros-a, 10 miliona $ od Yonex-a, do kojih, ruku na srce, nikada ne bi dosla da se Justin Enan nije povukla...:(
Sta je Ana uradila od tada???
Mislite o tome!

Lala

pre 14 godina

""Bogami, mucila se Bondarenko. Zamalo da je Ivanovic iznenadi...
(duxxx, 2. septembar 2009 04:21) """"

Bravo majstore...komentar je za medalju....

pavlaka

pre 14 godina

Pa ljudi,logican sled dogadjaja.Cim se kod teniserki pojavi nesto na emotivnom planu,citaj cim ih neko djanise,dolazi do pada u igri.To je valjda psiholoski.Setite se Sabatini,Kurnjikove,Dokic,Sarapova,a sa druge strane imate Navratilovu,Graf,Seles lepota zivota i tenis ne idu zajedno.

Zamlata

pre 14 godina

Jedino što je dobro u svemu ovome, je to što je uspela da dotakne samo dno. A dotaći dno je dobro što odatle može samo da se napreduje.
Sve najbolje u daljoj karijeri...

marat

pre 14 godina

Tuga. Nesigurna,udarci osciliraju od odličnih do onih loptica koje idu u nebo...A servis...Najlošiji što ima danas. Pa ima li ko da radi s njom? 50 puta pogrešno baci lopticu.

WTATP Lista

pre 14 godina

Naravno da cak i sa ovakvom igrom i formom uopste nije moralo ovako da se zavrsi... ali sta je tu je. Zivot ide dalje... Nekada hladan tus poput ovog ume da bude cak i koristan kada se teniser nalazi na vaznoj raskrsnici. To da je Ana jos uvek mlada i ima ogroman potencijal nije nikakva fraza, vec cinjenica i koliko god stvari jutros delovale tesko, najgore sto moze da uradi je da klone duhom ili se sa svojim trnutnim stanjem pomiri kao novom realnoscu a ne privremenom krizom. Sta god da se dogodi do kraja sezone ova 2009 se u Aninom slucaju svakako mora oceniti katastrofalno, ali uopste nije svejedno da li ce u zadnjih mesec ipo pokazati ozbiljnije znake oporavka ili ne i na to mora da se maksimalno fokusira i uhvati dobar zalet za 2010. Jelena je do pre mesec dana cak delovala jos losije od Ivanoviceve i po igri i po rezultatima, ali je ipak na uspesno pronasla svoju formu zadnjih nedelja i sada je realno jedan od 5 najvecih kandidata za osvajanje titule u Njujorku.

dobro jutro

pre 14 godina

Ne razumem ljude koji komentarisu kako Anu nije briga, kako ne trenira, itd. Pa videste li vi onu agoniju na terenu? Devojka svaki cas place, ne moze da se smiri, ne moze da se koncentrise... Bilo je mucno i gledati! Ana trenira i Ani je stalo, izgleda cak i previse. I upravo je to problem, cini se.

Mika NS

pre 14 godina

Anin komentar: "Ja sam, ovaj, pre meca znala kako treba da odigram,ovaj, i sta treba da uradim da bi pobedila,ali, ovaj, to nisam uradila na terenu..." :-)))
Sta vise reci,osim da vesti o porazima Ane Ivanovic i nisu neke novosti.
Mada, mozda su bili losi reflektori...

Baghdatis

pre 14 godina

Ja bih Ani preporucio da pored singla krene da igra i u dublu na turnirima. Odlican trening. A za ovakvu njenu igru i psiholosko stanje krivim iskljucivo Aninog trenera. Ovo je bruka za svakog normalanog trenera!!

rooney

pre 14 godina

anu sam prestao gledati iskljucivo radi njenog bacanja loptice i dok taj problem ne resi necu je gledati taman opet igrala finale rolan garosa


javite mi kad resi taj problem da znam

Nemanja

pre 14 godina

Mozete samo da pricate da Ana ne moze da pobedi nikog iz top 50,ali Bondarenko svakako zasluzuje bolji plasman.Pa ona je u torontu izbacila Venus i Radvansku je neki put sredila,tako da je njoj mesto sigurno medju 20-30.Ana ima dobre udarce,forhend kao u muskom tenisu,ali njem problem je psihatrenutno i to bacanje loptice kod servisa.Ova godina svakako nije njena,ali verujem da ce se stabilizovati do januara i na Australian openu pokazati da zna igrati tenis.
SRECNO ANCIIII

a sad

pre 14 godina

Jadna nasa Ana pa sta joj se ovo dogadja i dokle.
Mozda gresim ali ovo padanje joj je krenulo kad se pocela zaljubljivati i kad je tenis prepustio prioritet emocijama.
Prvo Verdasco pa sad golfer a izmedju njih i prekid saradnje sa dugogodisnjim trenerima koji su od nje verovatno trazili veci angazman po pitanju treninga ali im je ona rekla "ne I need love now".
Ana je osoba koja podleze emocijama, nije ona Enan koja je bila najjaca kad joj je bilo najteze i cini mi se da dok se tenis i ljubav bore za prioritet da nece biti nista od Ane.
Ana je bila najbolja kad je bila single i kad je mislila samo na trening, bila je ime koje je rasturalo u svetu tenisa a onda dodje momak pa zajednicka putovanja i shoping pa kuca na Malorci itd... i odjednom instant katastrofalni rezultati na terenu, tesko je ne povezati.
Sad Ana ima priliku i vremena za odluciti sto zeli do pocetka sledece sezone, nazalost ocito je da u njenim emocijama nema mesta za te dve stvari.

Boksns

pre 14 godina

realista...svaka cast za komentar...to bi i Ana trebalo da procita!!!!
Ostao sam bez teksta...svaka cast jos jednom!!!
veliki pozdrav!!!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Prelep video...
http://www.youtube.com/watch?v=JrTWI3Oydxw
Uz Sarapovu bila si i ostaces moja omilljena teniserka...
Srecno Ana...

Boksns

pre 14 godina

Ej...pa ja imam sjajnu vest za sve.....:))
Ana bar nece pasti na wta listi sa 11. mesta(osim ako Petrova dodje do 4. runde ili pak Sarapova uzme titulu)sto je veoma tesko ocekivati,ali ipak nije realno ocekivati....Ali realno je ocekivati da Peneta ne odbrani polufinale od prosle godine,ako ispadne pre cetvrtfinala eto je Ana ponovo u top 10 :)))))
SRECNO ANA!!!!!

Vladimirac

pre 14 godina

Kada bude shvatila da se tenis igra na teniskom terenu a ne na golf i drugim pistama, nekog ce i pobediti... do tada ce samo imati naslovnu stranu nekog poznatog manekenskog casopisa...pitanje za Anu tenis ili sladak zivot? pobede ili brukanje?

gavrosaurus

pre 14 godina

Невероватно је како неким спортистима (у тенису је најуочљивије, наравно) не иде када имају и приватан и професионални живот и када не могу да га избалансирају: када су код куће - мисли су им на терену, када су на терену - мисли су код куће. Биће боље али мислим да мора да се мало дистанцира од тениса и поразмисли и нађе себе и своје мотиве за спорт.

LICANIN

pre 14 godina

Ana je dotakla dno, pod hitno mora da nadje vrhunskog psihologa, posveti se maksimalno treninzima, krene od nule, pa ce mozda i nesto napraviti.
Ova igra od sinoc je stvarno bila negledljiva, nimalo samopouzdanja, toliko gresaka...uzas
Zelim joj svu srecu u buducnosti.

Vesko

pre 14 godina

Gledao sam mec i bas se iznervirao Ana je bila ona stara prvih 11 gemova prvog seta i kod treceg kad je stigla sa 4-1 na 4-4, ali ovo sve ostalo je bilo samo borbenost ali kvalitet nikakav. Zasto u vaznim momentima nemoze mirna da bude i strpljiva a ne da udara loptu kao luda iz sve snage i vecina idu il u mrezu il u aut i zbog toga je imala jako puno neiznudjenih gresaka. Da li je to problem u glavi ili do trenera neznam ali biti u vrhu svetskog tenisa i ovako gresiti je katastrofalno. Secam se Ane od prosle godine puna samopouzdanja, vise mirnoce u vaznim poenima ali je uvek ona bila ta koja zeli da zavrsi poen i to joj je uspevalo jer nije gresila kao sada. Verujem da ce da prebrodi krizu i da se pripremi za sledecu sezonu jer ona sigurno jeste kalibar za najbolju svetsku teniserku ukoliko postigne nivo igre kao prosle godine nece joj niko nista moci. Srecno Ana!!!

jegood

pre 14 godina

Šta će Anči, ne može više da se sastavi, nema više ni te forme, ni mentalne stabilnosti, nesigurnost na terenu. Želim joj sve najbolje u nastavku karijere.

micke

pre 14 godina

Anu nema trenera, nema kodicionog trenera, svi su je napustili. Ona je izjavila da je dovoljno iskusna i da joj netrebaju treneri. Posledice ovog stava se vide.Zašto ju je napustio Scott Byrnes? Verovatno nije htela da se priprema po njegovim planovima
nego je ganjala golfere po Škotskoj. Tenis je gadijatorski sport i ako hoćeš da budeš u vrhu onda nema ničeg osim tenisa. Pogledajte kako su porošle Anna Chakvetadze i Nicole Vaidisova, Chakvetadze je oko 70, a Vaidisova nije ni u prvih 100, a obe su bile u prvih 10. Bojim se slična sudbina čeka i Anu ako se ne promeni. Znači da nadje dobrog trenera i da ga ne menja kao što mnenja haljince u kojima se pojavljuje na terenu. Enanova i kad je bila na vrhuncu gledala je trenara ko boga, i smatralaje da nije dovoljno iskusna da bude bez trenera. Nisam siguran ali mislim da je Enaova imala samo jednog trenera u toku čitave svoje karijere.

gordan

pre 14 godina

nema valjda nista gore nego kad ljudi pocnu da sazaljevaju nekog nekada velikog asa, u bilo kom sportu, zato je hiljadu puta receno da je najvaznije znati kada se povuci. Tako je i sa Anom, na koju covek i ne moze vise da se ljuti, nego je samo zali, i zeli da se postedi daljeg brukanja i ponizavanja. Zalosno je sto joj niko iz njene okoline ne kaze ono sto svi misle, nego je (verovatno) podrzavaju u njenim iluzijama i snovima kako ce se vratiti, a da pri tome nista ne radi na tome. Ako kaze da se forma vraca kroz igranje na turnirima, onda neka igra na turnirima gde ce sastaviti vise odd 2 meca (prosek za poslednjih 16 meseci), za ozbiljne WTA turnire ona vise ocito nije, i sto pre shvati to, bice bolje. Ili neka se skloni nekoliko meseci, trenira kao kada se pojavljivala, i dodje kada neko objektivno proceni da je spremna, to se moze uraditi, primer su Sarapova, Klajster, a uskoro (izgleda) i Enan, ali iznad svih vezbanja servisa, udaraca i drugih tehnickih elemenata igre, treba poraditi na njenoj glavi, u kojoj ocito nista nije u redu, ali je, na zalost, to i najteze, ako ne i nemoguce, ispraviti.

Markus 1

pre 14 godina

Gledao sam sinoćnji meč i nervirao se kao i najveći broj posetilaca ovog sajta. Moje mišljenje je da Ana pati od anksioznosti, jedne vrste neurotskog poremećaja koji se manifestuje u bezrazložnoj uznemirenosti i napetosti, i vrlo uspešno se leči blagim sedativima koji ne izazivaju zavisnost. U takvom stanju ništa ne može da se radi sa uspehom, pa ni da se igra tenis, i u bilo kojoj profesiji bi imala teškoća, čak i da se bavi baštovanstvom ili advokaturom.

Iz ličnog iskustva mi je poznato kako to izgleda, pošto sam u apsolventskoj godini na fakultetu doživeo prezasićenost i 8 meseci nisam mogao da položim nijedan ispit, iako su mi ranije išli od ruke, a do diplomiranja mi je ostalo još samo 5 ispita. Ali, prevazišao sam to tako što sam bio uporan, i uprkos svemu učio, dok stvari odjednom nisu došle na svoje mesto. Zasto mislim da su ovakvi porazi, ma koliko za Anu bili bolni, dobri u terapeutskom smislu, neka "pregori", neka dotakne dno, a ljudsko telo i psiha imaju mogućnost da zacele, i taj proces će se i kod nje pre ili kasnije odigrati, i postaće zrela žene, koja će, za razliku od uplašene devojčice, umeti da se nosi sa bremenom obaveza koje je kao profesionalni sportista na sebe preuzela.

Još da dodam da sam detektovao izvesnu hladnoću u Aninoj loži, u prelomnim trenucima trećeg seta, kada se rezultat lomio - očajno je pogledala prema njima, šireći ruke, na šta je majka ustala i počela da joj aplaudira, a po govoru tela kao da sam pročitao: "Tako ti i treba kad ne slušaš šta ti se priča", pa se iskreno nadam da porodica ne vrši nepotreban pritisak na nju sada kada joj je najpotrebnija, i joj zasiat služi kao utočište i mirna luka.

Nebojsha

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam sta je sa Anom ali ovo je strasno. Pa ovo njeno bacanje loptice na servisu kao da nema nikakve orientacije, uzas.
Nesumicno udaranje loptice koja 50% ide u mrezu. Bez razmislanja uopste bez ikakve
igre i plana. Stvarno mi je
zao ali treba ozbiljno, hitno
nesto menjati jer je ovo krah
za Anu, ispadanje u prvom kolu
US Opena.

Baston PG

pre 14 godina

Ne znam zašto me ovo nije iznenadilo. Pa ona je i prošle godine kada je u tom trenutku bila broj 1. izgubila od 185-te igračice na svijetu, koje danas nigdje nema.

Ugljesa

pre 14 godina

Neosporno je da je vec i ovoliko sto je uradila sjajno. No, sada govorim iz perspektive nekoga koji ne moze da se nacudi vec duze vremena sta se dogodilo sa igracicom koja je bila na najboljem putu da vlada svjetskim tenisom, ili bar bude u samom vrhu narednih 10 godina (ne iskljucujem mogucnost da i nece). Nikada ranije nisam vidio da se neko takvog talenta, tako napadacke, atraktivne igre, koji je u svojim teenage danima vec igrao 3 finala Grand Slama najednom totalno raspadne i to nakon najveceg uspjeha u akrijeri, osvajanja Roland Garrosa lani i pozicije broj jedan. Nije ovo jos jedno kritizerstvo nego iskrena zal i cudjenje kako je moguce da neko izgleda kao da je totalno zaboravio da igra. Sjecam se njene igre od prije samo 15, godinu, pa to je bilo rasturanje, senzacija. A sinoc? Ta djevojka ne moze da prebaci mrezu, ne moze da servira, pravi nekontrolisane pogreske u serijama, katastrofa! Napada svaku lopticu bez ikakvog rezona, izgleda poput bilo kojeg amatera koji cim protivnik servira udara iz sve snage i onda se cudi nekontrolisanim autima i sl. Njena protivnica sinoc je prosjecna igracica, nista posebno, ali onakvo mucenje na terenu djevojke koja kao da je totalno zabroavila sta je to tako dobro radila do prije samo godinu dana mi nikako nije jasno. Sta taj njen trener radi, da li on to vidi, ima li nekoga da joj to kaze? Jasno je da je njen jedini problem psiha. Jednostavno, nikad nisam vidio da neko tako raskosnog talenta i prepoznatljive igre najednom izgleda kao da je prvi put krocio na teniski teren. I apsurdno je reci 'zelim joj sve najbolje' - pa naravno da zelim. Zato ovo i pisem.

miks

pre 14 godina

Od sad se svi raduju kad dobiju Anu u prvom kolu kao i Robreda jer im se otvara super zreb.
-Ana I Janko treba da se smuvaju,odu negde daleko,ponesu 100 pakovanja "Milice" i razmisljaju o svojim propalim talentima...

Dejan A.

pre 14 godina

Gledao sam ceo mec, nije mi bilo zao da sedim do 4 ujutru misleci da je ovaj put stvarno nesto promenila u svojoj igri. Na trenutko se tako i cinilo, kad smo gledali njene razorne forhende, ali svaki put kada treba da servira ja sam zazmureo, jer mi je vise bilo muka od njenog bacanja loptice pola metra ispred sebe. Pa ono je blagi uzas. Definitivno mislim da bi trebalo pre da se bavi manekenstvom( sto inace i cini u zadnje vreme), jer ja zaista ne mogu vise da se nerviram gledajuci ovo njeno mucenje od igre, a veliki sam ljubitelj tenisa. Kritika je dobronamerna, jer se i po njenom stavu i izrazu lica na terenu vidi da joj tenis vise nije zadovoljstvo vec cisto mucenje. Sve najbolje joj zelim!

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Casovi ocaja, sto se tenisa tice. Vise voli da se slika nego da trenira. I to je to.
Ali to je njen izbor, njena radost i njena tuga. Ako ovako nastavi ubrzo ce ispasti iz top 50 sa tendencijom daljeg propadanja.
Svi ovi sto su se gurali da se sa njom slikaju dok je bila prva i dok je pobedjivala, prvi ce je ostaviti i zaboraviti.

mrgaga

pre 14 godina

Anči, ne mogu da propustim da napišem nešto.
Ovo je lep sport,ima i para,i puno obaveza.Rezultati treninga i zalaganja mogu da variraju i da zavise i od sreće,protivnika,podloge itd.Ono što je evidentnokod tebe je da se ne zalažes i ne trudiš dovoljno.Ne samo na mečevima već inače...nisi dovoljno posvećena tenisu.Ne smatram da treba da batališ foto-aparate,gala-večere,crvene tepihe i tako te bahanalije već da usmeriš sebe malo više na trening i posvečenost njemu.To mislim jer si ti došla iz tenisa u taj drugi svet,i svi te znaju kao teniserku koja je igrala i osvajala.Sada vrati tenisu i navijačima,ljudima koji te podržavaju.Vrati im na taj način što ćeš dati sve od sebe,odigrati još koju godinu u vrhu,dati svoj maximum,jer nemogu da shvatim ljde koji rade neki posao a ne rade ga kako treba.Ako ne daš 99% sebe u poslu bolje ga nemoj raditi jer mnogo više gubiš,jer svaki poraz boli i tebe i nas.
Zato reket u ruke,trenera na teren i razvaljuj loptice!

Srećno

Miroslavenko

pre 14 godina

Ana volim te!
Ne mogu više da gledam njene mečeve jer sam mnogo tužan kako igra. Od nekadašnjeg tajfuna na terenu postala je samouništivi tornado! Brrrrrr
Nadam se da će biti bolje. Imaš moju podršku, al nemam živaca da te gledam kad igraš.
Skubi-dubi-du....

zastor

pre 14 godina

daj bre Ana uozbilji se vishe. Nadji ozbiljnog trenera, sportskog psihologa...odluci sa sobom sta hosec sta neces, sta moras sta mozes a sta ne mozes i nastavi sa vrhunskim tenisom ili se mani corava posla vishe i idi u neke manekenke, promoterke i tako to.

black uhuru

pre 14 godina

Uopste mi nije jasno, pre je imala strahovit servis a Jelena je ta koja je servirala cisto da prebaci mrezu. Ja sam mislio da servis mozes vremenom da poboljsas a ne da ga drasticno upropastis. Ja sve mislim da je kriv ovaj uragan sto je kod Meksika trenutno za bacanje loptice, pa jer znate kojom jacinom duva taj uragan i naravno da ne moze lepo da baci lopticu. Eh Ana, Ana....

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

@ djox (jucerasnji komentar...kako Ana izbacuje Jelenu u 4 kolu...komentar 10)
Ja sam njemu.njoj preporucio da saceka da Ana prodje 1 (prvo) kolo pa tek onda da komentarise...djox je aludirao na Jeleninu pobedu)...kazao sam da cu slatko da se smejem i da pestane da prica viceve. Sada na ozbiljniju temu...zaista mi je zao sto Ana nije prosla prvo kolo...gledao sam mec na WWW.ATDHE.NET...igrala je odlicno prvi set ali Ana kao Ana sa previse oscilacija...ipak bio sam vise nego siguran da ce izvojevati pobedu ali...zadnjih 18 meseci, gotovo redovno, pokazuje ne sigurnost, nervozu i bezvoljnost i kao po nekom nepisanom pravilu gubi mec i od relativno slabijih teniserki...mozda jos ima nade da se vrati u sam vrh na WTA. Ohrabrujuca cinjenica je sto je Ana mlada ali istovremeno pristizu jos mladje od Ane koje zele uspeh, reputaciju a svakako i velike nagrade i to ce pored Anine psihicke nestabilnosti biti najteza prepreka za Anin uspesan povratak na stare staze. Po meni, da li sam u pravu neznam, neophodno treba ili bolje receno mora, da uzme odmor od tenisa minimalno 6 meseci a nakon toga da se posveti teskom radu, upornoscu a najvise volji za uspehom i svakako neizbeznoj pomoci kako bi odstranila svoje psiholoske nedostatke koji sada vise nego uocljivi. Zaista joj zelim sve najbolje zato sto znam da moze iz prostog razlogz sto je bila na samom vrhu i naravno za sada jednim grend slemom...siguran sam ako Ana to zaista zeli da ponovo moze da bude ona "stara" Ana koja je bila strah i trepet za sve teniserke a ujedno i miljenica teniske publike sirom sveta...AJDE ANA.!!!