Tenis 46

Nedelja, 16.08.2009.

22:36

Endi Mari osvojio Rodžers kup

Britanac Endi Mari osvojio je Masters u Montrealu pobedom nad Argentincem Huan Martinom Del Potro 6:7, 7:6, 6:1.

Endi Mari osvojio Rodžers kup IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 14 godina

@KOŽETA
Malo si pobrkao loncice. Ako je neko anonimus, onda je to Nadal.
Po cemu je on to zasluzio da ga neko smatra velikanom.
Jedino u cemu je on velik je cinjenica da niko nije uspeo da degradira tenisku igru i sve ono sto tenis predstavlja , kao on.
Koji su njegovi teniski kvaliteti. Pretracane biljsade kilometaa za osnovne linije? To bi mozda mogao da bude kvalitet za atletiku, ali za tenis nije.
Kakav je to velikan, koji se muci u svakom mechu da pobedi. Kod njega nema veze da li igra sa 1. ili 1001. igracem na listi.
U svakom mechu koji igra, on se nalazi 2-3 poena udaljen od poraza. Ako ga sreca posluzi uspe na misice da pobedi. Ako ga malo napusti sreca, puca kao zvecka.
Pa gledaj samo sada na ovom turniru, kako ce neki "anonimus" razbucati tvog "velikana".
Mozda je on za tebe velikan, za mene je obicna sirovina, koja je pogresila profesiju.

I na kraju donekle si u pravu ovo vezano za mrznju. Ja jednostavno ne mogu da smislim tog lika, jer je poslednjih godinu-dve unistio svu lepotu koju je teniska igra imala. On je za mene ubica tenisa, a ubice ne mogu da volim.

KOŽETA

pre 14 godina

@ja
Mržnju u Nadalovim očima ne vidi niko. Jedino šta se jasno osjeća je tvoja mržnja prema Nadalu. Uspoređivat jednog anonimusa koji nema ni jedan grand slam sa velikanom Nadalom može samo neznalica.

pre 14 godina

"Potro" na španjolskomu znači "ždrijebe", ali i "glinena noćna posuda". Ima i figurativno značenje: sve što je nezanimljivo, dosadno; odvratno, gadno!

Stoga bih radije ostao pri francuskomu...

(@ DŠ, el "Potro" na spanskom znaci Pastuv.
(sasa, 17. avgust 2009 06:39))

alejandro

pre 14 godina

Bravo!!Momak je pokazivao konstantan napredak u igri u poslednje skoro dve godine i to se evo isplatilo.Trenutno je br.2, a vrlo brzo i br.1 na ATP listi.Bilo je br. 1 na ATP listi i sa ružnijom igrom, kako neki "eksperti" vidim primećuju ali dečko jednostavno igra.Ne voza jahtu još i ne moli Boga da mu žreb bude naklonjen.Jednostavno igra svoju igru i pobeđuje za razliku od nekih svojih vršnjaka!Svaka čast Endi ma koliko bio antipatičan!!!

Rafa

pre 14 godina

Marej da bude bolji od Nadala na rang listi!!!!!!!!!!! Ako je to realno, onda Federer i Nadal treba da prestanu da igraju tenis!
NADAL 6 GS TITULA MAREJ 0
NADAL 15 MS TITULA MAREJ 4
MEDJUSOBNI SUSRETI 6-2 ZA NADALA!
ZNA SE KO JE BOLJI, NADAL! POCETKOM OKTOBRA RAFA SE VRACA NA 2 MESTO! VAMOS

virtuoz

pre 14 godina

Del Potro me je odusevio, lik osvoji Washington i igra finale atp1000, naravno da ga je sustigao umor, ali njegova agresivnost, ofanziva, e to je ono sto nasem Noletu fali, a Murrey i Rafa 5m iza osnovne i ajde da se vracaju loptice, a linije se cesto ne pogadjanju, tako da oni tu traze sansu, odnosno sansu u gresci protivnika. Rafa i napadne, ali Murrey, on bukvalno dobije lopticu blizu mreze i plasira je u polje protivnika, strasno. Da nije Del Potra, Rogera, Roddica i slicnih ofanzivaca, ne bih ni gledao tenis

Draganche

pre 14 godina

Moze on da bude i br.1 i sta hoce ali kad nije omiljen...
Samo naidje neko ko je raspolozen tog dana i gotova prica.E sad jedini problem je sto je on raspolozen ali zasitice se i on...

Jova

pre 14 godina

Nije meni Murray antipatican,sto bi bio,svaka cast na uspesima,ali realno Murray igra nekvalitetan tenis od svih na atp turu. nema tu napada,samo udara sa osnovne linije,ceka greske protivnika,neznam,ali realno,nisam ljubomoran zbog naseg Noleta koji se polako vraca,ali stvarno,ocajan tenis igra.

Opet ponavljam,cestitam mu na uspehu,ali budimo realni,tenis koji igra je smesan.

Goran

pre 14 godina

cestitke obojici igraca. E moj DS ti si najveca "greda". Momak je medju vodecim svjetskim igracima, dosao do finala . Izgubio finale pa sta. Del Potro je igrac i sadasnjosti i buducnosti.

vbelt

pre 14 godina

@retkim, england was never there to begin with, so it couldn't be "back" as u said "england is back"?!!
@Dava izmedju ove dvojice postoji dugogodisnji animozitet koji se skoro granici za mrznjom, a dotira jos iz juniorskih dana.
Sta je zabrinjavajuce jeste to da novak ne moze da dobije nikog iz top 5 i to sve od onog poraza u madridskom trileru sa nadalom. Od tada nema psihicke snage da se nosi sa najboljim...

Sportska borba do kraja

pre 14 godina

Zasluzena pobeda Mareja, ali ipak je bilo fenomenalno gledati Del Potra za kojim se zarom bori. Umoran, bez snage ALI BEZ PREDAJE.

Doki

pre 14 godina

Delpo igra odlicno , momak i po ! Igra odlicno i ima herz :) Nema komplekse i strahopostovanje prema boljima ! Bravo Delpo !
Sto vam Mari ide na zivce toliko stvarno nije jasno, poslednju godinu lepo napreduje uz listu -vidi se ozbiljan rad i fokus !
Ne bi smetalo da se i Nole srce malo bolje fokusira na pravac uz listu a ne suprotno !
Bravo JJ carice ! Srecno do kraja sezone !!

Nebojsha

pre 14 godina

Ne mogu da shvatim zasto su organizatori opet namestili mec u podne na 35 stepena. umesto da lepo negde prikvece kad je prijatnije, a oni muce momke na uzasnom suncu, jer DelPotro je imao samo 15 sati odmora, i samo zato je danas izgubio dobiven mec. Jer da je Argentinac imao samo malo vise odmora, Mari ne bi imao
nikakve sanse.

ja

pre 14 godina

Definitivno je postao kralj betonskih podloga. Ovom titulom je u startu zacementirao drugo mesto na listi, a bogami se priblizava i prvom mestu.
U Sinsinatiju takodje stize bar do finala, ako ne i titule.
Ne znam sta je to toliko ruzno u tenisu koji on igra?
Ako vec govorimo o ruznoci tenisa, ubedljivo najruzniji tenis igra Nadal. Covek se u svakom mechu provlaci kroz par poena do pobede, bilo da igra sa nekim igracem iz prvih 10 ili sa nekim kvalifikantom.
Ovaj Marej bar dominira u svojim mechevima, uvek nadje najbolje resenje za svoje protivnike, nikada ne igra na isti nacin. U jednom mechu napravi 50 vinera, u drugom igra defanzivno. Raznovrsniju i pametniju igru odavno nisam gledao. I otkud vam ideja da je on neki naduvenko i ljigav lik. Pa u teniskom vrhu odavno nje bilo skromnijeg igraca. Ne podcenjuje ni jednog protivnika.
Gledate li samo onu mrznju u Nadalovim ocima kad mu protivnik zabije viner? Takve stvari necete videti kod Mareja. On se jedino ponekad naljuti na samog sebe i to je sve.

realno

pre 14 godina

Ajde sto neki ovde ne znaju kako se Del Potro zove, ali onaj Marej/Mari je objasnio. Em mu ne zna ime, ne zna koji je na listi. Nije lepo... Mogao je barem da pogleda na semafor i video bi da se decko zove Huan. Krivo mi je sto je izgubio jer Mareja, Marija ili kako god ne volim. A ko proziva Del Potroa sto je igrao i Vasington sta da kaze za sve ostale koji nisu nista igrali od Vimbldona pa su pukli ranije, ipak je finale mastersa veoma dobar rezultat.

pre 14 godina

Rastopili se snovi argentinskoga De la Poutrea!

De la Poutre (fran. «greda, traverza»; transkribira se «Putre», a ne «Putr») ostao balvan. Igru jest unaprijedio, ali mozak još uvijek nije uključio da radi punim kacatitetom. Iako bi zlobnici rekli da je ionako premašio svoje mogućnosti.

Igrati turnir u Washingtonu, i to prije dva uzastopna natjecanja iz Masters-serije, može samo tupan. Roddicka shvaćam jer se radi o pritisku sponzora, ali Delpa baš i ne. Zato je danas izgubio gotovo dobiveni dvoboj protiv Murrayja.

Greda …

Iniesta

pre 14 godina

Endi je Skot a ne Englez.Lepo sam prognozirao finale pre nego sto je poceo turnir.Mozete da potrazite.Zasto da ne bude br.2? Njegov bilans protiv Federera je 7-2 za njega.Tako ste pre i Nadala pljuvali,pa sad vidite da je on skroz OK lik.

zoran

pre 14 godina

Zasto mrzite coveka ?
Kada je bilo sta rekao nepristojno ?
Vi koji kritikujete njegovu igru ocigledno pojma o tenisu nemate. Vole bih vas videti na jednoj strani dok sa druge neko raspaljuje po loptici jedno 150km/h. Ne verujem da bi uspeli pogledom da ispratitet lopticu a ne da odigrate nesto.
Endi igra majstorski tenis i od njega Novak treba da uci jako mnogo,jako mnogo. No, na zalost, Novak je poprilicno umislio o svojoj velicini pa tako sada sledi strmoglav pad na lestvici, dok Endija ocekuje prvo mesto. Decko ne prica,ne busa se u grudi, ne skida gace u svakom gradu, ne izivljava svoje snove na jahtama,ne pravi turnire u svoje ime..shvatio je sta mu je posao a ostalo je ostalo.

murrayendej

pre 14 godina

tesko je zamisliti da djokovic moze da sustigne murraya. tesko mi je zamisliti i da federer ili nadal mogu ovoga da dobiju. ovo je mozda kraj tenisa kakvog smo poznavali do sada. nadosadniji sampion ikada polako preuzima krunu i slijedi jedno 10 godina njegove dominacije.

retkim

pre 14 godina

Residence London, United Kingdom
London je valjda u Engleskoj?????

Vama je Djokovic srbin??? ne placa porez nasoj drzavi, meni je to dosta

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

@Pera:)
Procitaj sve moje komentare, pre nego sto pokusas da ispadnes duhovit..Rekao sam da mi se uopste ne dopada marejev stil igre, ali da, nazalost, ocito prolazi..Pa lik je igrao 6 turnira na betonu ove godine, ima 4 titule i samo 2 porazo (Verdsaco AO i Nadal IW)..Ipak mislim da Kralj ostaje na br.1 do kraja godine:)Uzivaj:)

Srculence

pre 14 godina

Ne znam zbog cega,ali od kako se pojavio Del Potro navijam za njega,osim kada igra protiv Noleta.A Marej je vec druga prica,decko mi je izuzetno antipatican,mozda on igra kvalitetan tenis,ali nikada necu moci da uzivam u njegovoj igri,jednostavno u nicemu se toliko ne istice,osim u ljigavosti.

MARENCE

pre 14 godina

@retkim - nije England nego Scotland!!! Velika razlika!!!

BRAVO MAREJ SAMO TAKO! TREBA NEKI DA SE UGLEDAJU NA TEBE!


PS. I OD KADA JE MURRAY = MARI, A NE MAREJ KAO DO SAD?!!!? o.O

ZbogomNole

pre 14 godina

Decko ima trenera i napreduje, na nasu zalost. Nole sa Vajdom moze da se druzi a da uzme trenera iz samog vrha. Od ovoga je naucio sve sto je mogao...

Pirlo

pre 14 godina

Hvala ti Endrju za tiket, i pored očajne igre i velikog pritiska, na kraju se svelo sve na igru mačke i miša, kako je to lepo opisao gospodin Višković

Ja

pre 14 godina

Ajde vi pljuvaci cenjeni "poznavaoci" tenisa pogledajte statistike meceva koje igra Marej. Kako to da tako ruznim tenisom Marej uvek ima vise vinera od protivnika?!

retkim

pre 14 godina

C`mon Andy najbolji teniser danasnjice, bolji od kralja sljake Nadala, "najboljeg" svih vremena Federera - impicira ti si kralj tenisa, ajmo Endi do prvog mesta!!!!

England is back

Srculence

pre 14 godina

Ne znam zbog cega,ali od kako se pojavio Del Potro navijam za njega,osim kada igra protiv Noleta.A Marej je vec druga prica,decko mi je izuzetno antipatican,mozda on igra kvalitetan tenis,ali nikada necu moci da uzivam u njegovoj igri,jednostavno u nicemu se toliko ne istice,osim u ljigavosti.

ZbogomNole

pre 14 godina

Decko ima trenera i napreduje, na nasu zalost. Nole sa Vajdom moze da se druzi a da uzme trenera iz samog vrha. Od ovoga je naucio sve sto je mogao...

Ja

pre 14 godina

Ajde vi pljuvaci cenjeni "poznavaoci" tenisa pogledajte statistike meceva koje igra Marej. Kako to da tako ruznim tenisom Marej uvek ima vise vinera od protivnika?!

Pirlo

pre 14 godina

Hvala ti Endrju za tiket, i pored očajne igre i velikog pritiska, na kraju se svelo sve na igru mačke i miša, kako je to lepo opisao gospodin Višković

MARENCE

pre 14 godina

@retkim - nije England nego Scotland!!! Velika razlika!!!

BRAVO MAREJ SAMO TAKO! TREBA NEKI DA SE UGLEDAJU NA TEBE!


PS. I OD KADA JE MURRAY = MARI, A NE MAREJ KAO DO SAD?!!!? o.O

zoran

pre 14 godina

Zasto mrzite coveka ?
Kada je bilo sta rekao nepristojno ?
Vi koji kritikujete njegovu igru ocigledno pojma o tenisu nemate. Vole bih vas videti na jednoj strani dok sa druge neko raspaljuje po loptici jedno 150km/h. Ne verujem da bi uspeli pogledom da ispratitet lopticu a ne da odigrate nesto.
Endi igra majstorski tenis i od njega Novak treba da uci jako mnogo,jako mnogo. No, na zalost, Novak je poprilicno umislio o svojoj velicini pa tako sada sledi strmoglav pad na lestvici, dok Endija ocekuje prvo mesto. Decko ne prica,ne busa se u grudi, ne skida gace u svakom gradu, ne izivljava svoje snove na jahtama,ne pravi turnire u svoje ime..shvatio je sta mu je posao a ostalo je ostalo.

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

@Pera:)
Procitaj sve moje komentare, pre nego sto pokusas da ispadnes duhovit..Rekao sam da mi se uopste ne dopada marejev stil igre, ali da, nazalost, ocito prolazi..Pa lik je igrao 6 turnira na betonu ove godine, ima 4 titule i samo 2 porazo (Verdsaco AO i Nadal IW)..Ipak mislim da Kralj ostaje na br.1 do kraja godine:)Uzivaj:)

Iniesta

pre 14 godina

Endi je Skot a ne Englez.Lepo sam prognozirao finale pre nego sto je poceo turnir.Mozete da potrazite.Zasto da ne bude br.2? Njegov bilans protiv Federera je 7-2 za njega.Tako ste pre i Nadala pljuvali,pa sad vidite da je on skroz OK lik.

pre 14 godina

Rastopili se snovi argentinskoga De la Poutrea!

De la Poutre (fran. «greda, traverza»; transkribira se «Putre», a ne «Putr») ostao balvan. Igru jest unaprijedio, ali mozak još uvijek nije uključio da radi punim kacatitetom. Iako bi zlobnici rekli da je ionako premašio svoje mogućnosti.

Igrati turnir u Washingtonu, i to prije dva uzastopna natjecanja iz Masters-serije, može samo tupan. Roddicka shvaćam jer se radi o pritisku sponzora, ali Delpa baš i ne. Zato je danas izgubio gotovo dobiveni dvoboj protiv Murrayja.

Greda …

retkim

pre 14 godina

C`mon Andy najbolji teniser danasnjice, bolji od kralja sljake Nadala, "najboljeg" svih vremena Federera - impicira ti si kralj tenisa, ajmo Endi do prvog mesta!!!!

England is back

Doki

pre 14 godina

Delpo igra odlicno , momak i po ! Igra odlicno i ima herz :) Nema komplekse i strahopostovanje prema boljima ! Bravo Delpo !
Sto vam Mari ide na zivce toliko stvarno nije jasno, poslednju godinu lepo napreduje uz listu -vidi se ozbiljan rad i fokus !
Ne bi smetalo da se i Nole srce malo bolje fokusira na pravac uz listu a ne suprotno !
Bravo JJ carice ! Srecno do kraja sezone !!

Rafa

pre 14 godina

Marej da bude bolji od Nadala na rang listi!!!!!!!!!!! Ako je to realno, onda Federer i Nadal treba da prestanu da igraju tenis!
NADAL 6 GS TITULA MAREJ 0
NADAL 15 MS TITULA MAREJ 4
MEDJUSOBNI SUSRETI 6-2 ZA NADALA!
ZNA SE KO JE BOLJI, NADAL! POCETKOM OKTOBRA RAFA SE VRACA NA 2 MESTO! VAMOS

ja

pre 14 godina

Definitivno je postao kralj betonskih podloga. Ovom titulom je u startu zacementirao drugo mesto na listi, a bogami se priblizava i prvom mestu.
U Sinsinatiju takodje stize bar do finala, ako ne i titule.
Ne znam sta je to toliko ruzno u tenisu koji on igra?
Ako vec govorimo o ruznoci tenisa, ubedljivo najruzniji tenis igra Nadal. Covek se u svakom mechu provlaci kroz par poena do pobede, bilo da igra sa nekim igracem iz prvih 10 ili sa nekim kvalifikantom.
Ovaj Marej bar dominira u svojim mechevima, uvek nadje najbolje resenje za svoje protivnike, nikada ne igra na isti nacin. U jednom mechu napravi 50 vinera, u drugom igra defanzivno. Raznovrsniju i pametniju igru odavno nisam gledao. I otkud vam ideja da je on neki naduvenko i ljigav lik. Pa u teniskom vrhu odavno nje bilo skromnijeg igraca. Ne podcenjuje ni jednog protivnika.
Gledate li samo onu mrznju u Nadalovim ocima kad mu protivnik zabije viner? Takve stvari necete videti kod Mareja. On se jedino ponekad naljuti na samog sebe i to je sve.

Sportska borba do kraja

pre 14 godina

Zasluzena pobeda Mareja, ali ipak je bilo fenomenalno gledati Del Potra za kojim se zarom bori. Umoran, bez snage ALI BEZ PREDAJE.

KOŽETA

pre 14 godina

@ja
Mržnju u Nadalovim očima ne vidi niko. Jedino šta se jasno osjeća je tvoja mržnja prema Nadalu. Uspoređivat jednog anonimusa koji nema ni jedan grand slam sa velikanom Nadalom može samo neznalica.

Jova

pre 14 godina

Nije meni Murray antipatican,sto bi bio,svaka cast na uspesima,ali realno Murray igra nekvalitetan tenis od svih na atp turu. nema tu napada,samo udara sa osnovne linije,ceka greske protivnika,neznam,ali realno,nisam ljubomoran zbog naseg Noleta koji se polako vraca,ali stvarno,ocajan tenis igra.

Opet ponavljam,cestitam mu na uspehu,ali budimo realni,tenis koji igra je smesan.

Nebojsha

pre 14 godina

Ne mogu da shvatim zasto su organizatori opet namestili mec u podne na 35 stepena. umesto da lepo negde prikvece kad je prijatnije, a oni muce momke na uzasnom suncu, jer DelPotro je imao samo 15 sati odmora, i samo zato je danas izgubio dobiven mec. Jer da je Argentinac imao samo malo vise odmora, Mari ne bi imao
nikakve sanse.

virtuoz

pre 14 godina

Del Potro me je odusevio, lik osvoji Washington i igra finale atp1000, naravno da ga je sustigao umor, ali njegova agresivnost, ofanziva, e to je ono sto nasem Noletu fali, a Murrey i Rafa 5m iza osnovne i ajde da se vracaju loptice, a linije se cesto ne pogadjanju, tako da oni tu traze sansu, odnosno sansu u gresci protivnika. Rafa i napadne, ali Murrey, on bukvalno dobije lopticu blizu mreze i plasira je u polje protivnika, strasno. Da nije Del Potra, Rogera, Roddica i slicnih ofanzivaca, ne bih ni gledao tenis

alejandro

pre 14 godina

Bravo!!Momak je pokazivao konstantan napredak u igri u poslednje skoro dve godine i to se evo isplatilo.Trenutno je br.2, a vrlo brzo i br.1 na ATP listi.Bilo je br. 1 na ATP listi i sa ružnijom igrom, kako neki "eksperti" vidim primećuju ali dečko jednostavno igra.Ne voza jahtu još i ne moli Boga da mu žreb bude naklonjen.Jednostavno igra svoju igru i pobeđuje za razliku od nekih svojih vršnjaka!Svaka čast Endi ma koliko bio antipatičan!!!

retkim

pre 14 godina

Residence London, United Kingdom
London je valjda u Engleskoj?????

Vama je Djokovic srbin??? ne placa porez nasoj drzavi, meni je to dosta

realno

pre 14 godina

Ajde sto neki ovde ne znaju kako se Del Potro zove, ali onaj Marej/Mari je objasnio. Em mu ne zna ime, ne zna koji je na listi. Nije lepo... Mogao je barem da pogleda na semafor i video bi da se decko zove Huan. Krivo mi je sto je izgubio jer Mareja, Marija ili kako god ne volim. A ko proziva Del Potroa sto je igrao i Vasington sta da kaze za sve ostale koji nisu nista igrali od Vimbldona pa su pukli ranije, ipak je finale mastersa veoma dobar rezultat.

murrayendej

pre 14 godina

tesko je zamisliti da djokovic moze da sustigne murraya. tesko mi je zamisliti i da federer ili nadal mogu ovoga da dobiju. ovo je mozda kraj tenisa kakvog smo poznavali do sada. nadosadniji sampion ikada polako preuzima krunu i slijedi jedno 10 godina njegove dominacije.

vbelt

pre 14 godina

@retkim, england was never there to begin with, so it couldn't be "back" as u said "england is back"?!!
@Dava izmedju ove dvojice postoji dugogodisnji animozitet koji se skoro granici za mrznjom, a dotira jos iz juniorskih dana.
Sta je zabrinjavajuce jeste to da novak ne moze da dobije nikog iz top 5 i to sve od onog poraza u madridskom trileru sa nadalom. Od tada nema psihicke snage da se nosi sa najboljim...

Goran

pre 14 godina

cestitke obojici igraca. E moj DS ti si najveca "greda". Momak je medju vodecim svjetskim igracima, dosao do finala . Izgubio finale pa sta. Del Potro je igrac i sadasnjosti i buducnosti.

Draganche

pre 14 godina

Moze on da bude i br.1 i sta hoce ali kad nije omiljen...
Samo naidje neko ko je raspolozen tog dana i gotova prica.E sad jedini problem je sto je on raspolozen ali zasitice se i on...

pre 14 godina

"Potro" na španjolskomu znači "ždrijebe", ali i "glinena noćna posuda". Ima i figurativno značenje: sve što je nezanimljivo, dosadno; odvratno, gadno!

Stoga bih radije ostao pri francuskomu...

(@ DŠ, el "Potro" na spanskom znaci Pastuv.
(sasa, 17. avgust 2009 06:39))

ja

pre 14 godina

@KOŽETA
Malo si pobrkao loncice. Ako je neko anonimus, onda je to Nadal.
Po cemu je on to zasluzio da ga neko smatra velikanom.
Jedino u cemu je on velik je cinjenica da niko nije uspeo da degradira tenisku igru i sve ono sto tenis predstavlja , kao on.
Koji su njegovi teniski kvaliteti. Pretracane biljsade kilometaa za osnovne linije? To bi mozda mogao da bude kvalitet za atletiku, ali za tenis nije.
Kakav je to velikan, koji se muci u svakom mechu da pobedi. Kod njega nema veze da li igra sa 1. ili 1001. igracem na listi.
U svakom mechu koji igra, on se nalazi 2-3 poena udaljen od poraza. Ako ga sreca posluzi uspe na misice da pobedi. Ako ga malo napusti sreca, puca kao zvecka.
Pa gledaj samo sada na ovom turniru, kako ce neki "anonimus" razbucati tvog "velikana".
Mozda je on za tebe velikan, za mene je obicna sirovina, koja je pogresila profesiju.

I na kraju donekle si u pravu ovo vezano za mrznju. Ja jednostavno ne mogu da smislim tog lika, jer je poslednjih godinu-dve unistio svu lepotu koju je teniska igra imala. On je za mene ubica tenisa, a ubice ne mogu da volim.

retkim

pre 14 godina

C`mon Andy najbolji teniser danasnjice, bolji od kralja sljake Nadala, "najboljeg" svih vremena Federera - impicira ti si kralj tenisa, ajmo Endi do prvog mesta!!!!

England is back

Ja

pre 14 godina

Ajde vi pljuvaci cenjeni "poznavaoci" tenisa pogledajte statistike meceva koje igra Marej. Kako to da tako ruznim tenisom Marej uvek ima vise vinera od protivnika?!

Pirlo

pre 14 godina

Hvala ti Endrju za tiket, i pored očajne igre i velikog pritiska, na kraju se svelo sve na igru mačke i miša, kako je to lepo opisao gospodin Višković

MARENCE

pre 14 godina

@retkim - nije England nego Scotland!!! Velika razlika!!!

BRAVO MAREJ SAMO TAKO! TREBA NEKI DA SE UGLEDAJU NA TEBE!


PS. I OD KADA JE MURRAY = MARI, A NE MAREJ KAO DO SAD?!!!? o.O

pre 14 godina

Rastopili se snovi argentinskoga De la Poutrea!

De la Poutre (fran. «greda, traverza»; transkribira se «Putre», a ne «Putr») ostao balvan. Igru jest unaprijedio, ali mozak još uvijek nije uključio da radi punim kacatitetom. Iako bi zlobnici rekli da je ionako premašio svoje mogućnosti.

Igrati turnir u Washingtonu, i to prije dva uzastopna natjecanja iz Masters-serije, može samo tupan. Roddicka shvaćam jer se radi o pritisku sponzora, ali Delpa baš i ne. Zato je danas izgubio gotovo dobiveni dvoboj protiv Murrayja.

Greda …

Iniesta

pre 14 godina

Endi je Skot a ne Englez.Lepo sam prognozirao finale pre nego sto je poceo turnir.Mozete da potrazite.Zasto da ne bude br.2? Njegov bilans protiv Federera je 7-2 za njega.Tako ste pre i Nadala pljuvali,pa sad vidite da je on skroz OK lik.

retkim

pre 14 godina

Residence London, United Kingdom
London je valjda u Engleskoj?????

Vama je Djokovic srbin??? ne placa porez nasoj drzavi, meni je to dosta

Srculence

pre 14 godina

Ne znam zbog cega,ali od kako se pojavio Del Potro navijam za njega,osim kada igra protiv Noleta.A Marej je vec druga prica,decko mi je izuzetno antipatican,mozda on igra kvalitetan tenis,ali nikada necu moci da uzivam u njegovoj igri,jednostavno u nicemu se toliko ne istice,osim u ljigavosti.

murrayendej

pre 14 godina

tesko je zamisliti da djokovic moze da sustigne murraya. tesko mi je zamisliti i da federer ili nadal mogu ovoga da dobiju. ovo je mozda kraj tenisa kakvog smo poznavali do sada. nadosadniji sampion ikada polako preuzima krunu i slijedi jedno 10 godina njegove dominacije.

ZbogomNole

pre 14 godina

Decko ima trenera i napreduje, na nasu zalost. Nole sa Vajdom moze da se druzi a da uzme trenera iz samog vrha. Od ovoga je naucio sve sto je mogao...

Rafa

pre 14 godina

Marej da bude bolji od Nadala na rang listi!!!!!!!!!!! Ako je to realno, onda Federer i Nadal treba da prestanu da igraju tenis!
NADAL 6 GS TITULA MAREJ 0
NADAL 15 MS TITULA MAREJ 4
MEDJUSOBNI SUSRETI 6-2 ZA NADALA!
ZNA SE KO JE BOLJI, NADAL! POCETKOM OKTOBRA RAFA SE VRACA NA 2 MESTO! VAMOS

ja

pre 14 godina

Definitivno je postao kralj betonskih podloga. Ovom titulom je u startu zacementirao drugo mesto na listi, a bogami se priblizava i prvom mestu.
U Sinsinatiju takodje stize bar do finala, ako ne i titule.
Ne znam sta je to toliko ruzno u tenisu koji on igra?
Ako vec govorimo o ruznoci tenisa, ubedljivo najruzniji tenis igra Nadal. Covek se u svakom mechu provlaci kroz par poena do pobede, bilo da igra sa nekim igracem iz prvih 10 ili sa nekim kvalifikantom.
Ovaj Marej bar dominira u svojim mechevima, uvek nadje najbolje resenje za svoje protivnike, nikada ne igra na isti nacin. U jednom mechu napravi 50 vinera, u drugom igra defanzivno. Raznovrsniju i pametniju igru odavno nisam gledao. I otkud vam ideja da je on neki naduvenko i ljigav lik. Pa u teniskom vrhu odavno nje bilo skromnijeg igraca. Ne podcenjuje ni jednog protivnika.
Gledate li samo onu mrznju u Nadalovim ocima kad mu protivnik zabije viner? Takve stvari necete videti kod Mareja. On se jedino ponekad naljuti na samog sebe i to je sve.

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

@Pera:)
Procitaj sve moje komentare, pre nego sto pokusas da ispadnes duhovit..Rekao sam da mi se uopste ne dopada marejev stil igre, ali da, nazalost, ocito prolazi..Pa lik je igrao 6 turnira na betonu ove godine, ima 4 titule i samo 2 porazo (Verdsaco AO i Nadal IW)..Ipak mislim da Kralj ostaje na br.1 do kraja godine:)Uzivaj:)

Nebojsha

pre 14 godina

Ne mogu da shvatim zasto su organizatori opet namestili mec u podne na 35 stepena. umesto da lepo negde prikvece kad je prijatnije, a oni muce momke na uzasnom suncu, jer DelPotro je imao samo 15 sati odmora, i samo zato je danas izgubio dobiven mec. Jer da je Argentinac imao samo malo vise odmora, Mari ne bi imao
nikakve sanse.

zoran

pre 14 godina

Zasto mrzite coveka ?
Kada je bilo sta rekao nepristojno ?
Vi koji kritikujete njegovu igru ocigledno pojma o tenisu nemate. Vole bih vas videti na jednoj strani dok sa druge neko raspaljuje po loptici jedno 150km/h. Ne verujem da bi uspeli pogledom da ispratitet lopticu a ne da odigrate nesto.
Endi igra majstorski tenis i od njega Novak treba da uci jako mnogo,jako mnogo. No, na zalost, Novak je poprilicno umislio o svojoj velicini pa tako sada sledi strmoglav pad na lestvici, dok Endija ocekuje prvo mesto. Decko ne prica,ne busa se u grudi, ne skida gace u svakom gradu, ne izivljava svoje snove na jahtama,ne pravi turnire u svoje ime..shvatio je sta mu je posao a ostalo je ostalo.

Jova

pre 14 godina

Nije meni Murray antipatican,sto bi bio,svaka cast na uspesima,ali realno Murray igra nekvalitetan tenis od svih na atp turu. nema tu napada,samo udara sa osnovne linije,ceka greske protivnika,neznam,ali realno,nisam ljubomoran zbog naseg Noleta koji se polako vraca,ali stvarno,ocajan tenis igra.

Opet ponavljam,cestitam mu na uspehu,ali budimo realni,tenis koji igra je smesan.

Draganche

pre 14 godina

Moze on da bude i br.1 i sta hoce ali kad nije omiljen...
Samo naidje neko ko je raspolozen tog dana i gotova prica.E sad jedini problem je sto je on raspolozen ali zasitice se i on...

realno

pre 14 godina

Ajde sto neki ovde ne znaju kako se Del Potro zove, ali onaj Marej/Mari je objasnio. Em mu ne zna ime, ne zna koji je na listi. Nije lepo... Mogao je barem da pogleda na semafor i video bi da se decko zove Huan. Krivo mi je sto je izgubio jer Mareja, Marija ili kako god ne volim. A ko proziva Del Potroa sto je igrao i Vasington sta da kaze za sve ostale koji nisu nista igrali od Vimbldona pa su pukli ranije, ipak je finale mastersa veoma dobar rezultat.

KOŽETA

pre 14 godina

@ja
Mržnju u Nadalovim očima ne vidi niko. Jedino šta se jasno osjeća je tvoja mržnja prema Nadalu. Uspoređivat jednog anonimusa koji nema ni jedan grand slam sa velikanom Nadalom može samo neznalica.

virtuoz

pre 14 godina

Del Potro me je odusevio, lik osvoji Washington i igra finale atp1000, naravno da ga je sustigao umor, ali njegova agresivnost, ofanziva, e to je ono sto nasem Noletu fali, a Murrey i Rafa 5m iza osnovne i ajde da se vracaju loptice, a linije se cesto ne pogadjanju, tako da oni tu traze sansu, odnosno sansu u gresci protivnika. Rafa i napadne, ali Murrey, on bukvalno dobije lopticu blizu mreze i plasira je u polje protivnika, strasno. Da nije Del Potra, Rogera, Roddica i slicnih ofanzivaca, ne bih ni gledao tenis

alejandro

pre 14 godina

Bravo!!Momak je pokazivao konstantan napredak u igri u poslednje skoro dve godine i to se evo isplatilo.Trenutno je br.2, a vrlo brzo i br.1 na ATP listi.Bilo je br. 1 na ATP listi i sa ružnijom igrom, kako neki "eksperti" vidim primećuju ali dečko jednostavno igra.Ne voza jahtu još i ne moli Boga da mu žreb bude naklonjen.Jednostavno igra svoju igru i pobeđuje za razliku od nekih svojih vršnjaka!Svaka čast Endi ma koliko bio antipatičan!!!

Doki

pre 14 godina

Delpo igra odlicno , momak i po ! Igra odlicno i ima herz :) Nema komplekse i strahopostovanje prema boljima ! Bravo Delpo !
Sto vam Mari ide na zivce toliko stvarno nije jasno, poslednju godinu lepo napreduje uz listu -vidi se ozbiljan rad i fokus !
Ne bi smetalo da se i Nole srce malo bolje fokusira na pravac uz listu a ne suprotno !
Bravo JJ carice ! Srecno do kraja sezone !!

Sportska borba do kraja

pre 14 godina

Zasluzena pobeda Mareja, ali ipak je bilo fenomenalno gledati Del Potra za kojim se zarom bori. Umoran, bez snage ALI BEZ PREDAJE.

vbelt

pre 14 godina

@retkim, england was never there to begin with, so it couldn't be "back" as u said "england is back"?!!
@Dava izmedju ove dvojice postoji dugogodisnji animozitet koji se skoro granici za mrznjom, a dotira jos iz juniorskih dana.
Sta je zabrinjavajuce jeste to da novak ne moze da dobije nikog iz top 5 i to sve od onog poraza u madridskom trileru sa nadalom. Od tada nema psihicke snage da se nosi sa najboljim...

Goran

pre 14 godina

cestitke obojici igraca. E moj DS ti si najveca "greda". Momak je medju vodecim svjetskim igracima, dosao do finala . Izgubio finale pa sta. Del Potro je igrac i sadasnjosti i buducnosti.

pre 14 godina

"Potro" na španjolskomu znači "ždrijebe", ali i "glinena noćna posuda". Ima i figurativno značenje: sve što je nezanimljivo, dosadno; odvratno, gadno!

Stoga bih radije ostao pri francuskomu...

(@ DŠ, el "Potro" na spanskom znaci Pastuv.
(sasa, 17. avgust 2009 06:39))

ja

pre 14 godina

@KOŽETA
Malo si pobrkao loncice. Ako je neko anonimus, onda je to Nadal.
Po cemu je on to zasluzio da ga neko smatra velikanom.
Jedino u cemu je on velik je cinjenica da niko nije uspeo da degradira tenisku igru i sve ono sto tenis predstavlja , kao on.
Koji su njegovi teniski kvaliteti. Pretracane biljsade kilometaa za osnovne linije? To bi mozda mogao da bude kvalitet za atletiku, ali za tenis nije.
Kakav je to velikan, koji se muci u svakom mechu da pobedi. Kod njega nema veze da li igra sa 1. ili 1001. igracem na listi.
U svakom mechu koji igra, on se nalazi 2-3 poena udaljen od poraza. Ako ga sreca posluzi uspe na misice da pobedi. Ako ga malo napusti sreca, puca kao zvecka.
Pa gledaj samo sada na ovom turniru, kako ce neki "anonimus" razbucati tvog "velikana".
Mozda je on za tebe velikan, za mene je obicna sirovina, koja je pogresila profesiju.

I na kraju donekle si u pravu ovo vezano za mrznju. Ja jednostavno ne mogu da smislim tog lika, jer je poslednjih godinu-dve unistio svu lepotu koju je teniska igra imala. On je za mene ubica tenisa, a ubice ne mogu da volim.