Tenis 84

Subota, 15.08.2009.

05:25

Rodik ponovo bolji od Novaka

Prvi reket Srbije Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije u Montrealu.

Rodik ponovo bolji od Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

sasavko

pre 14 godina

Postoji jedna misija na B92.Zove se Pametnjakovici.Predlozio bih pametnjakovicima sa ovog sajta da odu tamo i prosipaju pamet.Novak je jedan sjajan,uspesan,mlad covek.Koliko je vas (pametnjakovica) bilo cetvrto u svom razredu,skoli,ulici,gradu.....?Kako vas nije sramota?

Magic

pre 14 godina

Svi se pitamo sta se desava sa Novakom,gde je problem ? Iako nisam strucnjak za tenis vec obican navijac mislim da je jedna stvar ocigledna.Novak ima veliki talenat ali snaga je ono sto mu nedostaje.Njegove loptice koje salje su veoma precizne ali ne i snazne.To se videlo i u mecu sa Juznim mada je dobio mec ali i zato jer je protivnik dosta gresio.Nolu treba vise misicne mase i time ce i servis i udarci biti jaci.Ne kazem da treba da bude kao bilderi vec kao Nadal ili Rodik i bice mnogo bolji.Pa Rodik je ovakav servis stekao fanaticnim treningom.Svi treneri kazu da je 20% talenat a ostalo rad. Djokovic moze da bude najbolji jer ima veliki potencijal i uz vise rada i truda to moze i ostvariti . Napred Nole !

Sasa

pre 14 godina

Strasno ! Sta se desava sa njim, zalosno je kako neko sa takvim talentom stagnira,
mogu reci pada. Umesto da kaze: svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise napredujem , ja reklamiram gace, da bas po tome cemo da te pamtimo, umesto da se trudi da bude br.1 /realno on to moze, valjda su ga udarile pare u glavu, a kada se to desi onda samo tones, tones ....... tones Nole moj/.

MareBG

pre 14 godina

Svi vi koji prozivate Novaka nek vas je sram , pa da nije njega i još nekih neki stranci ne bi ni znali gde je Srbija , teško je biti u vrhu i u kuglanju a ne u tenisu gde je konkurencija nepodnošljiva.

svetlana sda poznata kao bivsa svetlana

pre 14 godina

"Dok ovo pisem samo je 42-a komentara poslato na ovu temu...nekada je bilo po 300-400...a"

Nije tacno. B92 je prestao da objavljuje komentare mnogih koji su ih ovde nekad ostavljali.
Zasto to znaju oni, a ja imam prilicno dobru ideju.
Bogu hvala gde Nole i ja ne zavisimo i sto nam takvi ne kroje sudbinu....zao mi je Srbije.
A sto se Noleta tice, momak za sve, nabavila sam kartu za polufinale Mastersa u Londonu, keva poslala i srpsku zastavu, srce mi ovde gori od ponosa kad god ga vidim na TV-u (tj. kompjuteru), svima nam je u svetu ulepsao zivot i rasplamsao ponos sto smo iz Srbije.
Nole igra prelep tenis, a sad sto je promenio reket i nikako da ga krene top forma, dobro, "prezivecemo", sve je to zivot, oni koji to ne shvataju verovatno su js kod mame i tate na dzeparcu...a onima koji smetaju moji komentari pa ih ne objavljuju, steta, Bog to od gore sve lepo vidi i belezi u tefter...

Bojan Jankovic

pre 14 godina

"Prvi reket Srbije Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije u Montrealu. Đokovića je u četvrtfinalu savladao Amerikanac Endi Rodik u dva seta – 6:4, 7:6 (7-4)."

Ispravite to. Komentar ne morate da objavljujete.

sasa jokic

pre 14 godina

U drugom setu, servisi kao izduvan balon! KAo da su podigli mrezu 10 santimetara. Odmor od dve nedelje treba nadoknaditi! Nadam se da ces do US Opena vratiti kondiciju, ovako nemas sanse za ozbiljniji rezultat! Jednostavno ruka nije pratila glavu, nedostatak snage!

koleopter

pre 14 godina

@Strasno razocaran, 15. avgust 2009 16:33

Momak, ti si pravi Herostrat (ako nisi čuo, to je onaj lik iz antičkih vremena koji je zapalio jedan od najlepših hramova tog vremena... da bi ušao u istoriju). On je ušao, a ti nećeš... jer je među Srbima velika konkurencija za to mesto.:-)Rodik je bio svetski br.1, muvao se 7-8 godina u prvih 10 na svetu (kad budeš pobedio 10.000og javi se), zaradio preko 16 miliona dolara
(samo od turnirskih nagrada!) u tri poslednja meča pobedio Đokovića... Drvoseča? Papir trpi sve. Pardon - kompjuterski ekran trpi još više...

Prota Mateja

pre 14 godina

Da, da gospodo nas Novak je zreo za penziju, kako da ne. Pogledajte samo izvestaj sa zvanicnog sajta ATP o pobednicima i finalistima Masters turnira 2009. Champion Finalist
Indian Wells - Rafael Nadal Andy Murray
Miami - Andy Murray Novak Djokovic
Monte-Carlo - Rafael Nadal Novak Djokovic
Rome - Rafael Nadal Novak Djokovic
Madrid - Roger Federer Rafael Nadal
Montreal - ? ?

Montreal

pre 14 godina

Gledao sam mecc uzzivo. Bilo bi dobro da je Novak u SAMOM vrhu, ali nije.
Zassto? Novak igra dobar tenis i nema lossih elemenata u svojoj igri, ali isto tako nema izrazito "oruzzje" koje bi mu dalo prednost u velikim meccevima.
Nazzalost, u medijima na zapadu ostao je upamccen kao zabavljacc koji je nekada igrao vrhunski tenis.

Dada

pre 14 godina

Vise mi je muka da citam:maneken,jahta,gace,provod....Ocekivala sam makar malo vise maste od dezurnih kritica Novaka Djokovica,najboljeg srpskog tenisera ikada.

pre 14 godina

Antijunaci

Kolja? U susretu s Murrayjem sličio je lošemu vozaču koji, kada kola krenu nizbrdo, još i sam dodaje brzinu.

Nole? Bilo je gore nego na modnoj reviji. Tada je barem šetkarao u donjemu rublju. Sinoć je ostao i bez gaća! Iako je majstorski čitao Roddickov servis, pobijedio i u pogađanju asova. U drugomu setu Andyju čak i oduzeo servis. Ali malo je sve to vrijedilo kada je u izmjenama sličio Vikiju Troickomu iz najgorih dana.

Rog? Jest da još uvijek tetura nakon što je gubio noći pazeći na svoje mezimice, ali ni u noćnim morama Federerovi navijači nisu mogli ni sanjati da će njihov idol prokockati 5:1 u 3. setu. I to protiv grogiranoga Alija koji je samo čekao da mu netko odbroji posljednje sekunde.

Rafa? Rafa je u 13. igri vodio sa 5:2 i onda poput naivnoga juniora dopustio da ga Del Potro nadmudri. Koliko je daleko od prave forme pokazuje onaj majstorski Argentinčev lob. U danima slave i ponosa, Rafa bi trčao za lopticom, prestigao ju i udario iz sve snage. Noćas je pokušao nemoguću misiju. Vratiti ju iza leđa, dok je još padala! Jasno, poen je otišao u nepovrat, a na kraju i set. Drugi je bio formalnost jer je Nadal bio samo promatrač. Čovjeku je teško oko srca kada vidi što su nesposobni liječnici napravili od mladoga Španjolca. Stric Toni nije došao u Montréal? I bolje jer je on jedan od najvećih krivaca što mu je nećak putujuća bolnica! Pitam se je li ikada čuo da postoje drugo i treće liječničko mišljenje….

Majcek Maja

pre 14 godina

Nokice,i dalje si osoba na koju sam jako ponosna! Sunce moje! Ps.Ti si jedna divna osoba,...tj.sportista,koji ima pravo da ode na odmor,da kupi jahtu,(koju ti sigurno drzava nije kupila,nego tvoja ulaganja,tvoj trud,rad,....),uziva sa svojom porodicom i svojim prijateljima,da se slika za razne casopise,(Nole maneken)ako, ;-)da uziva u gradovima gde se odrzavaju turniri,da izlazi uvece,po spalvovima,....,jednostavno da uziva,da pobedjuje ali i da gubi!I obozavma te,i ti to znas!Samo napred,...izgubio,pa sta!?Sve ima svoje dobre i lose strane! Srecno u Sinsinatiju,samo opusteno,sta bude bice,....:D , zato glavu gore,i uzivaj!Sve je to igra! Ti si jedna divna osoba,koju bih svakome pozelela za prijatelja! ;-))) Nokica! :-))) Malo je ljudi na svetu,da su tako uspesni,skromni,kulturni,telentovani,pametni,.... Nole najbolji si!!!!

MM2

pre 14 godina

Rodik je poceo da igra bolje od kada je promenio trenera. Jednostavno dodje do zasicenja sa prethodnim, nema vise sta novo da ti kaze. Vrti se u krug i onda dodje do pada u igri. Ja verujem da je Vajda dobar covek, i neka se on i Nole druze privatno koliko vole. Ali maksimum je dostignut, a posao je posao. Dobro bi dosao neko sa novim idejama, pristupom, malo cvrsca ruka...

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Dobro. Barem se posteno borio. Uostalom, ispiali su i Nadal i Federer pa ih niko nece razapeti u Spaniji i Svajcarskoj.

Samo napred Nole. Jos malo truda i zara i vratices se u svoju staru dobru formu.

Urbaniak

pre 14 godina

Novak kao i obicno gubi od samog sebe.
1. Broj neiznudjenih gresaka veoma velik.
2. Dve duple servis greske u tie-break?!?!?!
3. Umesto da sedne na svoju klupu on Rodiku savetuje da ipak trazi pregled poena i gubi svoj servis u tom gemu posle 40:15. Glupost nevidjena. Igraj svoju i igru i boli te uvo sta ce onaj sa druge strane mreze da uradi.

Novak definitivno ima mentalni problem sa kojim mora da se izbori ukloko zeli da bude u vrhu svetskog tenisa. Tenisko znanje i umece ima ali glava mu nije nasetovana.

Strasno razocaran

pre 14 godina

@Koleopter
Rodik je tek sinoc pokazao da je pravi drvoseca i nista drugo.
Prvi put sam razocaran u Novaka.
Rodika uopste nije isao ni servis sinoc. Covek je u celom mechu napravio svega 4 asa, procenat prvog servisa mu je bio svega 66%.
On obicno pravi bar desetak aseva po mechu i ima procenat prvog servisa oko 80%.
Napravio je nekih desetak vinera i to je njegov maksimum.
Medjutim stvarno ne znam sta je bilo sa Djokovicem. Umesto da iskoristi Rodikov los dan vezano za servis i da ga ubedljivo pobedi sa recimo 6:2 6:2 - Novak je uspeo nemoguce - da izgubi mech koji je nemoguce izgubiti.
Pa jeste li gledali Rodikove lopte? Padaju u sredinu polja, sve su to bili prilicno slabi udarci.
Medjutim Novak je napravio skoro 50 neiznudjenih greski, od toga bar 20 cistih zicera koje ne bi promasio ni neki amaterski teniser.
Prosto neverovatno, kao da se uplasio ovog amerikanca i kao da nije svestan da je sto se tenisa tice za 5 klasa bolji od njega.
Ne secam se kad je Novak odigrao ovako lose i ne secam se kada me je ovoliko razocarao.
Pa sinoc bi Rodika, koji onako servira, pobedio svaki igrac koji se nalazi u prvih 100.

Jos smesnije je bilo kako je Federer uspeo da izgubi gotov mech. Uspeo je od 5:1 da dodje do 5:6 i 3 vezane set lopte na sopstveni servis.
Ali Federeu su se vec desavale takve stvari, jer je prilicno psihicki labilan.
Medjutim Djokovic do sada nije pokazivao takve aspekte.
Znao je uvek i sa najgorom igrom da iskoristi to sto protivnika ne ide i da pobedi.
Medjutim sinoc je jednostavno poklonio mech Rodiku.
Bolje bi bilo da je predao mech na pocetku, nego onako da se obruka.
Ne moze niko da me ubedi da je Rodik neki veliki teniser. Covek jednostavno NE ZNA DA IGRA.
Pa onaj Polanski protiv koga je Djokovic igrao u drugom kolu je profesor tenisa za ovog smesnog amera.

MM

pre 14 godina

Citam komentare i kazu ljudi odlican mec!? Pa jeste li gledali Conga-Federer i kvalitetan tenis, pogotovo prvi set? Rezultatski ovo je bilo tesno, Rodik solidan, ali Novak nije bio za gledanje. Pa jeste li videli forhende koji idu pola metra-metar u out u kljucnim poenima? Tek u drugom setu Nole je imao kakav takav plan igre ali u prvom setu ko da je igrao neki igrac od 50 do 100 mesta, sa prebacivanjem lopti po sredini terena. Nikad vise nije bilo ni duplih gresaka. Conga je pobedio Fedexa napadackom igrom u taj-brejkovima,a nole nema ni N od napadacke igre i starog Novaka.
Nadam se da tempira formu za US open... Bice bolje.

Vladimir

pre 14 godina

Uffffffff, sad mi je drago što nisam stigao pogledati meč (znam sebe i svoje živce...)
Ali ipak Nole je samo jedan i zato glavu gore... Sinsinati na tebe je red!
Ideeeeeeeeeemoooooooooooo!!!

Space Jam

pre 14 godina

Možda Nole teorijski može da pobedi i Nadala i Federera, kako je nedavno izjavio, ali je činjenica da praktično u poslednje vreme redovno gubi i od Rodika i od Mareja.

strmoglavibadza

pre 14 godina

Novak ide od sada samo na dole. Ne razumem ljude koji ga brane, u stilu, pustite decka nek zivi svoj zivot, sto ste ljubomorni, itd...

Zasto bi on, ili bilo ko drugi, zasluzio moju ili bilo ciju drugu paznju i postovanje ako ne radi ono zasto ga gledamo, a to je igranje tenisa. Mnogo je lakse folirati se, i prodavati neizivljenom srpskom narodu fazone tipa, boli me uvo, bar se provodim, nego pokusati recimo vratiti se na poziciju br. 3.

Novak je, hteli mi to da priznamo ili ne, jedna vrlo narcisoidna osoba koja po svaku cenu zeli da bude u centru paznje, pa makar i kao bikini model. I sudeci po komentarima koje citam na ovakvim vestima uspeva u tome.

I to je sve u redu, moze on da ima i uspeh i novac i popularnost, ali ne i moju paznju i podrsku, jer ja hocu da gledam dobar tenis a ne "Djokovic reality show".

BeM

pre 14 godina

Biti ce bolje Nole, kada te vec ne podrzavaju ljudi iz zemlje za koju nastupas, onda bar imas podrsku iz zemlje cije gene nosis i od cijih si igraca i trenera naucio igrati tenis.

zar opet

pre 14 godina

Dok ovo pisem samo je 42-a komentara poslato na ovu temu...nekada je bilo po 300-400...ali to je samo dokaz koliko je opalo interesovanje za Djoleta koji ne moze vise nikog da podedi iz top 10...iskreno i sama pomisao da treba da pratim mec u kome igra Novak, izaziva kod mene mucninu...jer se uvek posle meca osecam kao slomljen...

Dusan

pre 14 godina

Ako uporedimo ovaj mec sa onim iz IV u martu, Novak je odigrao za klasu bolje. Ali mislim da je svima jasno da Rodik igra mnogo bolje nego prethodne dve sezone, bekend nije vise samo za prebacivanje loptice preko mreze, ne srlja previse iz forhenda i mnogo je strpljiviji. Tu je negde Novak, malo vise koncentracije (dve duple u tie breku, promasen smec u prvom setu), bolji prvi servis (nije ga sluzio u drugom setu) i moze da ocekuje pobedu i protiv u ovom trenutku izgleda nepobedivih Mareja i Rodika. U Sinsinatiju bi bil odobro da napravi korak dalje, pa da ode na US Open sa vise samopouzdanja. Mada iskreno bilo bi dobro da u zrebu zaobidje Rodika i Del Potra u cetvrt finalu.

BOLE*maher

pre 14 godina

Novak Djokovic tenis shvata vise kao posao, kao da igra bez srca...
Nisam cekao Noleta uveče , kao da sam znao da ce ispasti...
ALI SAMO NAPRED!!!

nikol dž. femija

pre 14 godina

@Aki, poruka 13.

Da li ste Vi iz EU ? Otkuda tako različiti aršini za muški i za ženski tenis ?

Kada gube prvi,drugi i treći teniser sveta TO JE ODLIČNO I POKAZUJE KAKO JE OŠTRA KONKURENCIJA KOD MUŠKARACA a kada gube prva,druga ili treća teniserka pa je tu još kao prva ili treća recimo Srpkinja TO JE ONDA LOŠE PO ŽENSKI TENIS, POKAZUJE PAD U KONKURENCIJI...??

Otkud sad pa to??

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Nole, samo da ti kažem,... ja tek sad ustao....sad misliš da ću ja one fraze u fronclama domaćih ara kad izgubiš: „bolje da sam spavao, nego što“, ..ili ono: „.. veliki sam navijač N.Dj. ali..pa sipaju li sipaju...ili ono. „Umag, odmor, brčkanje..“.. a oni preplanuli..već bili na moru, dali im roditelji neku kintu...Neću, ..znam da se ti sad jedeš ko beli lebac...

Al, mislim...možda taj prvi servis da je bolji..ili te greške.. a jesi imao više i asova i vinera od Rodje.. ponekad...ko da se stegneš... nedaš da oluja izleti iz tebe..da se opustiš..a ono u drugom setu na 4:1 za tebe ..kakav gest..samo velikih... priznajem...moje srce nije toliko..ja to ne bih uradio...a ti jesi..
Znaš, Nole...ne sekiram se ja mnogo... ni ti nemoj..za mene je ovo jedan prolazni oblak u moru sunčanog vremena u kome uživam već dugo.. Eno..i Jelena je pobedila....razumeš šta hoću da kažem...

DJOLE

pre 14 godina

Sve ide prema mojim, a vidim i po vecini dugih komentara, prognozama.SAMO JOŠ PO NEKE VRELE GLAVE NE ODUSTAJU DA VERUJU U NEMOGUĆE.Novak je,vec sada sa 22 godine, penzioner.Već danas, iako zvanično 4. na svetsoj listi, spada u drugu kategoriju.Prvu čine:Federer,Nadal,Marej,Rodik,Del potro i Tsonga. Đoković je u grupi sa Davidenkom,Hasom,Fererom,Kolšajberom,Berdrihom,Hjuitom.....A USKORO NEĆE BITI NI TU.Pa on je totalno bez snage, samo prvih 5-6 gemova servirao je dobro,posle se kretao sve teže i teže, a na kraju meča se teturao.Pa nije bez razloga onoliko čistih lopti izbacio u aut ili mrežu!MA ON NEMA SNAGE NI ZA TRI SETA, A KAMOLI PET!Uostalom, to je njegovo opredelenje, mrzi ga da radi, šetka se po Istri, igra golf,noćni život, a mi budale ne spavasmo izneđu 01-03h.VEĆ NEKOLIKO PUTA PRESPAVAH-PRESKOCIH NJEGOVE MECEVE,ali sam se sada ponadao,opet san, da će se revanirati Rodiku. VEĆ NA SREDINI PRVOG GEMA VIDELO SE DA NEMA SANSE, RODIK GA JE MLEO,MLEO I SAMLEO, JOŠ JEDNOM!!

Objektivni Lala

pre 14 godina

Žao mi je...veliki sam navijač naših tenisera, ali moram priznati da Nole više ne pripada grupi TOP 5!
Federer, Nadal, Marej, Conga i Rodik su trenutno nepremostive prepreke za njega! Voleo bih da se varam ali...

nenad

pre 14 godina

ne igra on ni tako loše ali nema više one pozitive u ključnim momentima kao dok se probijao ka vrhu kada su govorili biće br.1 jer je pre meča u glavi već pobedio. to sad ima crvena zvezda.

Biće bolje.

pre 14 godina

Što pre budemo shvatili da dečko igra tenis zbog sebe, a ne nas, moćićemo trezvenije i realnije da prihvatimo neke stvari.

Ljiljana

pre 14 godina

Ne razumem zasto se ljudi ovde brinu, te za ovo, te za ono.....Pustite decka neka zivi svoj zivot, neka radi ono sto voli bez obzira da li su to klovnovske imitacije ili modne revije, otvaranje hotela ili krstarenja. NJEGOV ZIVOT! onaj ko voli tenis ima jos uvek sta da gleda!!

gaga

pre 14 godina

Kako je moguce da skoro niko ne komentarise nevjerovatan sportski potez Novaka? Trazio je da roddick napravi challenge dobijenog gema za 4-1 u drugom setu i bio je u pravu, roddick je nije poslao u aut! Sada jos vise postujem djokovica jer je dokazao da je bit tenisa u igri a ne u pobjedi! Svaka cast Nole! Ponosan sam vise nego za pobjedu. Pogledajte link (Novak's djokovic incredible show of sportsmanship - [link] )
(Dusko, 15. avgust 2009 12:33)

Nazalost malo je takvih ljudi kao ti ovde.LAKSE je da se kritikuje pljuje,ma nikad nismo zadovoljni,Novak je igrao super oni ga salju u penziju..on zaista ne zasluzuje takve komentare zalosno..nemam reci!!Ma idemo Nole dalje..nastavi u ovoj formi ..opusteno i sve ce biti ok

Mia

pre 14 godina

jedino zdravorazumsko opravdanje za tzv. "pljuvače" je da ne umeju drugačije izraziti da im je žao pa se eto tako igraju baba Vange i predviđaju jednolične gluposti.
I gde su sad oni "Federeru i Nadalu se ne bi desilo da ispadnu u 1/4"?
I inače, koja budala misli da sav normalan svet treba leti da ide na more i da se provodi, osim Novaka Đokovića neka slobodno NE prepuruči! Pa svi teniseri su išli na odmor, ali mislim da njega jadničk jedinog osuđuju zbog toga

Vladimir D

pre 14 godina

Nisam sportista, ali sam student. Kao sto Novak tezi da bude br.1 tako i ja tezim da imam sto vise desetki u indeksu. Dozivljavao sam i ja padove, ali sam se nekako uvek dizao. Novaka podrzavam maksimalno, ali problem je u tome sto u njemu (a ni u Ani i Jeleni) ne vidim vise zelju da pobedi, da se vrati na 3. i krene ka 1. mestu. Ja kada sam se vrecao u "vrh" nisam izlazio u grad mesecima, nisam "jurio zenske". Novak je pokazao da je vrhunski sportista, ali se previse opustio. Podrzavam to da je njegov zivot njegova stvar, ali da bi se vratio na mesto br.1 trebalo bi da se mane mndoih revija i komercijale i uzme reket u ruke.
Napred Nole!!!

Dusko

pre 14 godina

Kako je moguce da skoro niko ne komentarise nevjerovatan sportski potez Novaka? Trazio je da roddick napravi challenge dobijenog gema za 4-1 u drugom setu i bio je u pravu, roddick je nije poslao u aut! Sada jos vise postujem djokovica jer je dokazao da je bit tenisa u igri a ne u pobjedi! Svaka cast Nole! Ponosan sam vise nego za pobjedu. Pogledajte link (Novak's djokovic incredible show of sportsmanship - http://bleacherreport.com/articles/236643-novak-djokovics-incredible-show-of-sportsmanship )

gaga

pre 14 godina

dobro si odigrao Novace svaka cast,malo problema na psihickom planu ali bilo je tesno,dobar tenis!!A svi mi ocekujemo ovde pljuvacine,pa Novakovo krstarenje,pa modnu reviju..alo bre ljudi dosadni ste vise sa tim pricama- pustite Novakove gacice:-))i privatni zivot operite vase,NOVAK je legenda!!

Dava

pre 14 godina

Ključni trenuci meča:
-u prvom setu neiskorišćen smeč, posle toga dve greške i brejk za rodika
-u drugom setu pri 3:1 i prenosti za Noleta, Rodik traži challenge :(

Svašta. Djoković nije toliko loše igrao. Malo mu je zakazao prvi servis u drugom setu ali je dosta grešio kad nije trebalo.

hole

pre 14 godina

Već duže vreme (čitaj 15 meseci) se čudan sivi oblak nalazi iznad Noletove glave koji poništava sjaj ovog vrhunskog sportiste. Različite struje koje se zovu porodica, devojka, karijera, navijači, trener, sponzori, uspeh.... su "zaslužni" zbog čega ova zvezda više ne sija. Momenat kad budeo uspeo da natera sve oko sebe da "dišu" istim taktom vratiće svoju prepoznatljivu igru i sjaj.... iskreno oni su tu zboj njega a ne on zbog njih.

Želim mu brz povratak sa "dna" svoje karijere i savet navijačima da pruže podršku kad ne ide sve kako treba jer kad se "uspravi" više mu nećemo biti potrebni.

Joca

pre 14 godina

Ha, ha, ha ... e moj Novace ... posle Nadala i Federera, evo sada Mareja i Rodika koji postaju penicilin za tebe ... verujem da kad god vide da si u njihovom delu zreba, osmeh im se razvuce na licu.

etc

pre 14 godina

svaka čast našim teniserima za uspehe koji su ostvarili tokom 2007 i 2008.god. Imali smo šta da gledamo i da se radujemo njihovim uspesima jer su najbolji način predstavljali sebe i našu zemlju. U 2009. svi su u velikom padu (izuzev Zikija), ali to ne znači da sad treba da ih kritikujemo, već da se nadamo da će u 2010. ostati bar neko u top 10, da koliko toliko zadrže kontinuitet dok se ne pojave novi teniseri. i to je to, teniserima veliko hvala za predhodne dve godine radovanja, ali od njih više ne treba ništa očekivati. Sad su na redu plivači, atletičari..idemo dalje.

miloš

pre 14 godina

Šta reći. Stalno me ovakve situacije dovode pred dileme:
1. možda mi previše i očekujemo od tog dečka.
2. Možda ne može da igra bolje.
3. Možda smo ga precenili i napravili od njega ono što on realno ne može da bude.

gordan

pre 14 godina

Nista neobicno, covek koji od onog nesretno izgubljenog 1/2 finala u Madridu od Nadala nije pobedio (cini mi se) ni jednog igraca iz Top 20 i ni jednog (pristojnog) nosioca na bilo kom turniru na kome je igrao, ocito ne moze bolje, i ovo treba smatrati uspehom jer je Rodik igrac koji je u formi, za razliku od KJolsrajbera i penzionera Hasa. Ako nastavi da tvrdoglavo ne menja nista oko sebe i u sebi, Nole ce samo da lagano klizi nadole, i zavrsice kao Ana i JJ (da, znam da je sinoc usla u 1/2 finale, ali ne verujem da je to znak da se vratila), tako da ce u buduce za nase tenisere, koji su koliko juce bili "vidjeni" u 1/2 finalima i finalima velikih turnira, 1/4 finale biti fantastican uspeh, pa je bolje da i mi svi resetujemo svoja ocekivanja i ne gubimo zivce na njih.

Aki

pre 14 godina

Odličan meč, Rodik dokazao da je u dobroj formi, Djokovic povremeno pokazao da ima prostora za napredak, mada je izgubio na mentalnom planu. Ispadanje Federera, Nadala i Noleta samo pkazuje da je muški tenis postao najkvalitetniji ikada. Ima čak 8 igrača koji mogu svako svakoga da pobede i to je dobro za tenis.

filip

pre 14 godina

Dok ostali igraci vredno treniraju, Novak igra golf i promovise hotele u Umagu...
Sad se pokazuju rezlutati nonsalancije i opustanja u pauzi izmedju turnira..

Jao bre

pre 14 godina

Pa stvarno Nole, zar u ovom momentu kada trebas da zapnes maksimalno jer su i Nadal i Federer van forme ti igras najgore? Uvek je ovako, jednostavno uvek. Kad je imao sansu da bude broj 2 na svetu propustio je. Sada ne ume da iskoristi sansu da se vrati u prva tri. Prevazidji vise tu psiholosku krizu inace ti je gotovo sa teniskim vrhom. Stizu novi klinci, nisi jedi mlad.

Golexxx

pre 14 godina

Pa sta ako je izgubio...rezultat tesan...a ona bruka od Federera i Nadala...ajmo Nole dalje,ima vremena za tebe ,a za ovu dvojicu bogami tesko.Sokole,samo je nebo tvoja granica.

Koleopter

pre 14 godina

Rodik je pokazao da nije ni drvoseča ni sirovina. Mislim da nekadašnji broj 1 to nikad nije ni bio, ali mu je njegov servis, najbrži na svetu, doneo takvu reputaciju. A u poslednjih godinu je veoma napredovao, baš kao i Mari. Novak, nažalost nije... i sad, objektivno, nije ni u prvih pet. (Preteći će ga, uskoro, i Del Potro). Đokovićev forma je ipak u usponu; protiv Rodika je pružio najbolju igru na turniru, servirao je odlično, više puta je pokazao da nije zaboravio da igra tenis (onako kako ga je igrao pre godinu-dve) i bio ravnopravan Rodiku koji igra u životnoj formi. Ako uspe da smanji broj neiznuđenih grešaka i povrati samopouzdanje - poljuljano nakon serijskih poraza protiv Marija i Rodika - biće već na US Openu među glavnim favoritima.

dragance

pre 14 godina

Sto se tice noletove kondicije mogu da kazem da je za nijansu bolja nego pre par meseci. Prvi servis je i dalje daleko od nivoa neophodnog da bi se pobedio Rodik (koji, istini za volju, igra u zivotnoj formi).

Jovan

pre 14 godina

Kakva sramota, pre meca je bila modna revija gde je Novak izasao u nekoj seksi odeci. Kakva blamaza, kakav je to strucni stab oko ovoga decaka, ne samo da je prestao da igra dobar tenis nego je kao licnost potpuno krahirao, bez ikakvog je samopouzdanja, uplasen, izgubljen ...

Steta, kakav talenat.

Ljilja

pre 14 godina

Pa dobro, makar je Novak bre igrao posteno i brzo, agresivno. Nije nijednom cekao predugo. Bolje i tako da igra i da izgubi, nego da prebacuju po sto godina. Ovo makar lici na tenis

LazaBG

pre 14 godina

Ljudi mi smo uprkos svega jedan srecan narod, samo to ne umemo da cenimo. U danu kada Nole podbaci, Jelena i Nenad pokazu celom svetu kako se igra tenis. Kada jednom od nasih ne ide, drugi blistaju!

Hocu da kazem da imamo talenta na pretek. Da ovde u Engleskoj imaju jednog JEDINOG tenisera kao mi, pa oni bi svaki prolazak u drugo kolo dizali u nebo i proglasavali za ne znam kakvo dostignuce. A nama nije dovoljno sto je Jelena "odrala" devojku koja je pobedila Williamsovu, i sto je Nole cetvrti na svetu, i sto je Ana otisla u istoriju kao pobednica RG.

Ali ne, nama smeta sto se Nole pojavio na modnoj reviji, sto Ana ima decka koji zaboga nije Srbin (jer je opste poznato da smo samo mi Srbi recept za uspeh), itd.
Pa hocemo li nauciti da cenimo sta imamo, sto ne prodje dan u svetskim medijima da se ne izvestava o nekom uspehu srpskih sportista??

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Znao sam da ce da ga napadnu zato sto je u sred sezone otisao na krstarenje. Pa nije zivot samo u tenisu, u pobedama, prvom mestu...
To je njegova odluka i njegova igra. I njegove su pare koje od tenisa zaradjuje a nase. Nase je samo da tenis gledamo i da komentarisemo.
A sto se komentara tice pa odigrao je veoma mlitavo sto je verovatno posledica toga sto se vise bavi nekim drugim stvarima. To je cena slave a bice i manje para. Ali nije sve ni u parama.
Mene brine to sto ga je Rodik uzeo pod svoje i ne samo on. Katastrofalan mu je medjusobni bilans sa Federerom, Nadalom, Marijem, Rodikom...
Ni Boris Tadic vise nece ni da ga pogleda a kamoli da mu cestita.
Ajde Nole, igraj a mi cemo da gledamo i komentarisemo!

reket i klin

pre 14 godina

Nole je izgleda dobio naviku da postaje MUSTERIJA.
Kada krene od nekog da gubi nema kraja.
A izjave za vadjenje tipa "Gresio sam u odlucujucim poenima" su stvarno deplasirane. Nista tuznije od naknadne pameti. Kada izgubis, zavuci se u neku rupu, vidi sta ne valja i gledaj da to popravis.
Da li ATP u liku Novaka dobija novog Davidenka. Potpuno bezlicnog igraca koji ce da se godinama muva u Top 10 i koga niko nece pamtiti kada jednoga dana prestane da igra.
Nole treba ili da pocne da igra do zadnje kapi krvi, ili da okaci klin o reket (a moze i obrnuto).

Rafa

pre 14 godina

Sta je bre ovo?? Ispali Nadal,Federer i Djokovic u jednom danu!!! Neverovatno!!! Bar ce imati vremena do Sinsinatija, da se odmore i da se wrate spremni na taj Masters!
Od tenisera koji su ostali, voleo bih da Rodik osvoji, ma da znam da ce to uciniti Marej! Rafa leci ta kolena, Rodzer cuvaj cerkice, a ti Nole nastavi da se provodis,pusti tenis kad te nece!!!!

Rafa

pre 14 godina

Sta je bre ovo?? Ispali Nadal,Federer i Djokovic u jednom danu!!! Neverovatno!!! Bar ce imati vremena do Sinsinatija, da se odmore i da se wrate spremni na taj Masters!
Od tenisera koji su ostali, voleo bih da Rodik osvoji, ma da znam da ce to uciniti Marej! Rafa leci ta kolena, Rodzer cuvaj cerkice, a ti Nole nastavi da se provodis,pusti tenis kad te nece!!!!

LazaBG

pre 14 godina

Ljudi mi smo uprkos svega jedan srecan narod, samo to ne umemo da cenimo. U danu kada Nole podbaci, Jelena i Nenad pokazu celom svetu kako se igra tenis. Kada jednom od nasih ne ide, drugi blistaju!

Hocu da kazem da imamo talenta na pretek. Da ovde u Engleskoj imaju jednog JEDINOG tenisera kao mi, pa oni bi svaki prolazak u drugo kolo dizali u nebo i proglasavali za ne znam kakvo dostignuce. A nama nije dovoljno sto je Jelena "odrala" devojku koja je pobedila Williamsovu, i sto je Nole cetvrti na svetu, i sto je Ana otisla u istoriju kao pobednica RG.

Ali ne, nama smeta sto se Nole pojavio na modnoj reviji, sto Ana ima decka koji zaboga nije Srbin (jer je opste poznato da smo samo mi Srbi recept za uspeh), itd.
Pa hocemo li nauciti da cenimo sta imamo, sto ne prodje dan u svetskim medijima da se ne izvestava o nekom uspehu srpskih sportista??

reket i klin

pre 14 godina

Nole je izgleda dobio naviku da postaje MUSTERIJA.
Kada krene od nekog da gubi nema kraja.
A izjave za vadjenje tipa "Gresio sam u odlucujucim poenima" su stvarno deplasirane. Nista tuznije od naknadne pameti. Kada izgubis, zavuci se u neku rupu, vidi sta ne valja i gledaj da to popravis.
Da li ATP u liku Novaka dobija novog Davidenka. Potpuno bezlicnog igraca koji ce da se godinama muva u Top 10 i koga niko nece pamtiti kada jednoga dana prestane da igra.
Nole treba ili da pocne da igra do zadnje kapi krvi, ili da okaci klin o reket (a moze i obrnuto).

Jovan

pre 14 godina

Kakva sramota, pre meca je bila modna revija gde je Novak izasao u nekoj seksi odeci. Kakva blamaza, kakav je to strucni stab oko ovoga decaka, ne samo da je prestao da igra dobar tenis nego je kao licnost potpuno krahirao, bez ikakvog je samopouzdanja, uplasen, izgubljen ...

Steta, kakav talenat.

miloš

pre 14 godina

Šta reći. Stalno me ovakve situacije dovode pred dileme:
1. možda mi previše i očekujemo od tog dečka.
2. Možda ne može da igra bolje.
3. Možda smo ga precenili i napravili od njega ono što on realno ne može da bude.

Aki

pre 14 godina

Odličan meč, Rodik dokazao da je u dobroj formi, Djokovic povremeno pokazao da ima prostora za napredak, mada je izgubio na mentalnom planu. Ispadanje Federera, Nadala i Noleta samo pkazuje da je muški tenis postao najkvalitetniji ikada. Ima čak 8 igrača koji mogu svako svakoga da pobede i to je dobro za tenis.

Koleopter

pre 14 godina

Rodik je pokazao da nije ni drvoseča ni sirovina. Mislim da nekadašnji broj 1 to nikad nije ni bio, ali mu je njegov servis, najbrži na svetu, doneo takvu reputaciju. A u poslednjih godinu je veoma napredovao, baš kao i Mari. Novak, nažalost nije... i sad, objektivno, nije ni u prvih pet. (Preteći će ga, uskoro, i Del Potro). Đokovićev forma je ipak u usponu; protiv Rodika je pružio najbolju igru na turniru, servirao je odlično, više puta je pokazao da nije zaboravio da igra tenis (onako kako ga je igrao pre godinu-dve) i bio ravnopravan Rodiku koji igra u životnoj formi. Ako uspe da smanji broj neiznuđenih grešaka i povrati samopouzdanje - poljuljano nakon serijskih poraza protiv Marija i Rodika - biće već na US Openu među glavnim favoritima.

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Znao sam da ce da ga napadnu zato sto je u sred sezone otisao na krstarenje. Pa nije zivot samo u tenisu, u pobedama, prvom mestu...
To je njegova odluka i njegova igra. I njegove su pare koje od tenisa zaradjuje a nase. Nase je samo da tenis gledamo i da komentarisemo.
A sto se komentara tice pa odigrao je veoma mlitavo sto je verovatno posledica toga sto se vise bavi nekim drugim stvarima. To je cena slave a bice i manje para. Ali nije sve ni u parama.
Mene brine to sto ga je Rodik uzeo pod svoje i ne samo on. Katastrofalan mu je medjusobni bilans sa Federerom, Nadalom, Marijem, Rodikom...
Ni Boris Tadic vise nece ni da ga pogleda a kamoli da mu cestita.
Ajde Nole, igraj a mi cemo da gledamo i komentarisemo!

hole

pre 14 godina

Već duže vreme (čitaj 15 meseci) se čudan sivi oblak nalazi iznad Noletove glave koji poništava sjaj ovog vrhunskog sportiste. Različite struje koje se zovu porodica, devojka, karijera, navijači, trener, sponzori, uspeh.... su "zaslužni" zbog čega ova zvezda više ne sija. Momenat kad budeo uspeo da natera sve oko sebe da "dišu" istim taktom vratiće svoju prepoznatljivu igru i sjaj.... iskreno oni su tu zboj njega a ne on zbog njih.

Želim mu brz povratak sa "dna" svoje karijere i savet navijačima da pruže podršku kad ne ide sve kako treba jer kad se "uspravi" više mu nećemo biti potrebni.

Ljilja

pre 14 godina

Pa dobro, makar je Novak bre igrao posteno i brzo, agresivno. Nije nijednom cekao predugo. Bolje i tako da igra i da izgubi, nego da prebacuju po sto godina. Ovo makar lici na tenis

Biće bolje.

pre 14 godina

Što pre budemo shvatili da dečko igra tenis zbog sebe, a ne nas, moćićemo trezvenije i realnije da prihvatimo neke stvari.

dragance

pre 14 godina

Sto se tice noletove kondicije mogu da kazem da je za nijansu bolja nego pre par meseci. Prvi servis je i dalje daleko od nivoa neophodnog da bi se pobedio Rodik (koji, istini za volju, igra u zivotnoj formi).

filip

pre 14 godina

Dok ostali igraci vredno treniraju, Novak igra golf i promovise hotele u Umagu...
Sad se pokazuju rezlutati nonsalancije i opustanja u pauzi izmedju turnira..

gordan

pre 14 godina

Nista neobicno, covek koji od onog nesretno izgubljenog 1/2 finala u Madridu od Nadala nije pobedio (cini mi se) ni jednog igraca iz Top 20 i ni jednog (pristojnog) nosioca na bilo kom turniru na kome je igrao, ocito ne moze bolje, i ovo treba smatrati uspehom jer je Rodik igrac koji je u formi, za razliku od KJolsrajbera i penzionera Hasa. Ako nastavi da tvrdoglavo ne menja nista oko sebe i u sebi, Nole ce samo da lagano klizi nadole, i zavrsice kao Ana i JJ (da, znam da je sinoc usla u 1/2 finale, ali ne verujem da je to znak da se vratila), tako da ce u buduce za nase tenisere, koji su koliko juce bili "vidjeni" u 1/2 finalima i finalima velikih turnira, 1/4 finale biti fantastican uspeh, pa je bolje da i mi svi resetujemo svoja ocekivanja i ne gubimo zivce na njih.

Golexxx

pre 14 godina

Pa sta ako je izgubio...rezultat tesan...a ona bruka od Federera i Nadala...ajmo Nole dalje,ima vremena za tebe ,a za ovu dvojicu bogami tesko.Sokole,samo je nebo tvoja granica.

Joca

pre 14 godina

Ha, ha, ha ... e moj Novace ... posle Nadala i Federera, evo sada Mareja i Rodika koji postaju penicilin za tebe ... verujem da kad god vide da si u njihovom delu zreba, osmeh im se razvuce na licu.

Dusko

pre 14 godina

Kako je moguce da skoro niko ne komentarise nevjerovatan sportski potez Novaka? Trazio je da roddick napravi challenge dobijenog gema za 4-1 u drugom setu i bio je u pravu, roddick je nije poslao u aut! Sada jos vise postujem djokovica jer je dokazao da je bit tenisa u igri a ne u pobjedi! Svaka cast Nole! Ponosan sam vise nego za pobjedu. Pogledajte link (Novak's djokovic incredible show of sportsmanship - http://bleacherreport.com/articles/236643-novak-djokovics-incredible-show-of-sportsmanship )

Ljiljana

pre 14 godina

Ne razumem zasto se ljudi ovde brinu, te za ovo, te za ono.....Pustite decka neka zivi svoj zivot, neka radi ono sto voli bez obzira da li su to klovnovske imitacije ili modne revije, otvaranje hotela ili krstarenja. NJEGOV ZIVOT! onaj ko voli tenis ima jos uvek sta da gleda!!

gaga

pre 14 godina

dobro si odigrao Novace svaka cast,malo problema na psihickom planu ali bilo je tesno,dobar tenis!!A svi mi ocekujemo ovde pljuvacine,pa Novakovo krstarenje,pa modnu reviju..alo bre ljudi dosadni ste vise sa tim pricama- pustite Novakove gacice:-))i privatni zivot operite vase,NOVAK je legenda!!

Jao bre

pre 14 godina

Pa stvarno Nole, zar u ovom momentu kada trebas da zapnes maksimalno jer su i Nadal i Federer van forme ti igras najgore? Uvek je ovako, jednostavno uvek. Kad je imao sansu da bude broj 2 na svetu propustio je. Sada ne ume da iskoristi sansu da se vrati u prva tri. Prevazidji vise tu psiholosku krizu inace ti je gotovo sa teniskim vrhom. Stizu novi klinci, nisi jedi mlad.

Dava

pre 14 godina

Ključni trenuci meča:
-u prvom setu neiskorišćen smeč, posle toga dve greške i brejk za rodika
-u drugom setu pri 3:1 i prenosti za Noleta, Rodik traži challenge :(

Svašta. Djoković nije toliko loše igrao. Malo mu je zakazao prvi servis u drugom setu ali je dosta grešio kad nije trebalo.

Vladimir D

pre 14 godina

Nisam sportista, ali sam student. Kao sto Novak tezi da bude br.1 tako i ja tezim da imam sto vise desetki u indeksu. Dozivljavao sam i ja padove, ali sam se nekako uvek dizao. Novaka podrzavam maksimalno, ali problem je u tome sto u njemu (a ni u Ani i Jeleni) ne vidim vise zelju da pobedi, da se vrati na 3. i krene ka 1. mestu. Ja kada sam se vrecao u "vrh" nisam izlazio u grad mesecima, nisam "jurio zenske". Novak je pokazao da je vrhunski sportista, ali se previse opustio. Podrzavam to da je njegov zivot njegova stvar, ali da bi se vratio na mesto br.1 trebalo bi da se mane mndoih revija i komercijale i uzme reket u ruke.
Napred Nole!!!

Objektivni Lala

pre 14 godina

Žao mi je...veliki sam navijač naših tenisera, ali moram priznati da Nole više ne pripada grupi TOP 5!
Federer, Nadal, Marej, Conga i Rodik su trenutno nepremostive prepreke za njega! Voleo bih da se varam ali...

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Nole, samo da ti kažem,... ja tek sad ustao....sad misliš da ću ja one fraze u fronclama domaćih ara kad izgubiš: „bolje da sam spavao, nego što“, ..ili ono: „.. veliki sam navijač N.Dj. ali..pa sipaju li sipaju...ili ono. „Umag, odmor, brčkanje..“.. a oni preplanuli..već bili na moru, dali im roditelji neku kintu...Neću, ..znam da se ti sad jedeš ko beli lebac...

Al, mislim...možda taj prvi servis da je bolji..ili te greške.. a jesi imao više i asova i vinera od Rodje.. ponekad...ko da se stegneš... nedaš da oluja izleti iz tebe..da se opustiš..a ono u drugom setu na 4:1 za tebe ..kakav gest..samo velikih... priznajem...moje srce nije toliko..ja to ne bih uradio...a ti jesi..
Znaš, Nole...ne sekiram se ja mnogo... ni ti nemoj..za mene je ovo jedan prolazni oblak u moru sunčanog vremena u kome uživam već dugo.. Eno..i Jelena je pobedila....razumeš šta hoću da kažem...

MM2

pre 14 godina

Rodik je poceo da igra bolje od kada je promenio trenera. Jednostavno dodje do zasicenja sa prethodnim, nema vise sta novo da ti kaze. Vrti se u krug i onda dodje do pada u igri. Ja verujem da je Vajda dobar covek, i neka se on i Nole druze privatno koliko vole. Ali maksimum je dostignut, a posao je posao. Dobro bi dosao neko sa novim idejama, pristupom, malo cvrsca ruka...

gaga

pre 14 godina

Kako je moguce da skoro niko ne komentarise nevjerovatan sportski potez Novaka? Trazio je da roddick napravi challenge dobijenog gema za 4-1 u drugom setu i bio je u pravu, roddick je nije poslao u aut! Sada jos vise postujem djokovica jer je dokazao da je bit tenisa u igri a ne u pobjedi! Svaka cast Nole! Ponosan sam vise nego za pobjedu. Pogledajte link (Novak's djokovic incredible show of sportsmanship - [link] )
(Dusko, 15. avgust 2009 12:33)

Nazalost malo je takvih ljudi kao ti ovde.LAKSE je da se kritikuje pljuje,ma nikad nismo zadovoljni,Novak je igrao super oni ga salju u penziju..on zaista ne zasluzuje takve komentare zalosno..nemam reci!!Ma idemo Nole dalje..nastavi u ovoj formi ..opusteno i sve ce biti ok

etc

pre 14 godina

svaka čast našim teniserima za uspehe koji su ostvarili tokom 2007 i 2008.god. Imali smo šta da gledamo i da se radujemo njihovim uspesima jer su najbolji način predstavljali sebe i našu zemlju. U 2009. svi su u velikom padu (izuzev Zikija), ali to ne znači da sad treba da ih kritikujemo, već da se nadamo da će u 2010. ostati bar neko u top 10, da koliko toliko zadrže kontinuitet dok se ne pojave novi teniseri. i to je to, teniserima veliko hvala za predhodne dve godine radovanja, ali od njih više ne treba ništa očekivati. Sad su na redu plivači, atletičari..idemo dalje.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Dobro. Barem se posteno borio. Uostalom, ispiali su i Nadal i Federer pa ih niko nece razapeti u Spaniji i Svajcarskoj.

Samo napred Nole. Jos malo truda i zara i vratices se u svoju staru dobru formu.

nenad

pre 14 godina

ne igra on ni tako loše ali nema više one pozitive u ključnim momentima kao dok se probijao ka vrhu kada su govorili biće br.1 jer je pre meča u glavi već pobedio. to sad ima crvena zvezda.

koleopter

pre 14 godina

@Strasno razocaran, 15. avgust 2009 16:33

Momak, ti si pravi Herostrat (ako nisi čuo, to je onaj lik iz antičkih vremena koji je zapalio jedan od najlepših hramova tog vremena... da bi ušao u istoriju). On je ušao, a ti nećeš... jer je među Srbima velika konkurencija za to mesto.:-)Rodik je bio svetski br.1, muvao se 7-8 godina u prvih 10 na svetu (kad budeš pobedio 10.000og javi se), zaradio preko 16 miliona dolara
(samo od turnirskih nagrada!) u tri poslednja meča pobedio Đokovića... Drvoseča? Papir trpi sve. Pardon - kompjuterski ekran trpi još više...

strmoglavibadza

pre 14 godina

Novak ide od sada samo na dole. Ne razumem ljude koji ga brane, u stilu, pustite decka nek zivi svoj zivot, sto ste ljubomorni, itd...

Zasto bi on, ili bilo ko drugi, zasluzio moju ili bilo ciju drugu paznju i postovanje ako ne radi ono zasto ga gledamo, a to je igranje tenisa. Mnogo je lakse folirati se, i prodavati neizivljenom srpskom narodu fazone tipa, boli me uvo, bar se provodim, nego pokusati recimo vratiti se na poziciju br. 3.

Novak je, hteli mi to da priznamo ili ne, jedna vrlo narcisoidna osoba koja po svaku cenu zeli da bude u centru paznje, pa makar i kao bikini model. I sudeci po komentarima koje citam na ovakvim vestima uspeva u tome.

I to je sve u redu, moze on da ima i uspeh i novac i popularnost, ali ne i moju paznju i podrsku, jer ja hocu da gledam dobar tenis a ne "Djokovic reality show".

Space Jam

pre 14 godina

Možda Nole teorijski može da pobedi i Nadala i Federera, kako je nedavno izjavio, ali je činjenica da praktično u poslednje vreme redovno gubi i od Rodika i od Mareja.

Prota Mateja

pre 14 godina

Da, da gospodo nas Novak je zreo za penziju, kako da ne. Pogledajte samo izvestaj sa zvanicnog sajta ATP o pobednicima i finalistima Masters turnira 2009. Champion Finalist
Indian Wells - Rafael Nadal Andy Murray
Miami - Andy Murray Novak Djokovic
Monte-Carlo - Rafael Nadal Novak Djokovic
Rome - Rafael Nadal Novak Djokovic
Madrid - Roger Federer Rafael Nadal
Montreal - ? ?

zar opet

pre 14 godina

Dok ovo pisem samo je 42-a komentara poslato na ovu temu...nekada je bilo po 300-400...ali to je samo dokaz koliko je opalo interesovanje za Djoleta koji ne moze vise nikog da podedi iz top 10...iskreno i sama pomisao da treba da pratim mec u kome igra Novak, izaziva kod mene mucninu...jer se uvek posle meca osecam kao slomljen...

nikol dž. femija

pre 14 godina

@Aki, poruka 13.

Da li ste Vi iz EU ? Otkuda tako različiti aršini za muški i za ženski tenis ?

Kada gube prvi,drugi i treći teniser sveta TO JE ODLIČNO I POKAZUJE KAKO JE OŠTRA KONKURENCIJA KOD MUŠKARACA a kada gube prva,druga ili treća teniserka pa je tu još kao prva ili treća recimo Srpkinja TO JE ONDA LOŠE PO ŽENSKI TENIS, POKAZUJE PAD U KONKURENCIJI...??

Otkud sad pa to??

Urbaniak

pre 14 godina

Novak kao i obicno gubi od samog sebe.
1. Broj neiznudjenih gresaka veoma velik.
2. Dve duple servis greske u tie-break?!?!?!
3. Umesto da sedne na svoju klupu on Rodiku savetuje da ipak trazi pregled poena i gubi svoj servis u tom gemu posle 40:15. Glupost nevidjena. Igraj svoju i igru i boli te uvo sta ce onaj sa druge strane mreze da uradi.

Novak definitivno ima mentalni problem sa kojim mora da se izbori ukloko zeli da bude u vrhu svetskog tenisa. Tenisko znanje i umece ima ali glava mu nije nasetovana.

DJOLE

pre 14 godina

Sve ide prema mojim, a vidim i po vecini dugih komentara, prognozama.SAMO JOŠ PO NEKE VRELE GLAVE NE ODUSTAJU DA VERUJU U NEMOGUĆE.Novak je,vec sada sa 22 godine, penzioner.Već danas, iako zvanično 4. na svetsoj listi, spada u drugu kategoriju.Prvu čine:Federer,Nadal,Marej,Rodik,Del potro i Tsonga. Đoković je u grupi sa Davidenkom,Hasom,Fererom,Kolšajberom,Berdrihom,Hjuitom.....A USKORO NEĆE BITI NI TU.Pa on je totalno bez snage, samo prvih 5-6 gemova servirao je dobro,posle se kretao sve teže i teže, a na kraju meča se teturao.Pa nije bez razloga onoliko čistih lopti izbacio u aut ili mrežu!MA ON NEMA SNAGE NI ZA TRI SETA, A KAMOLI PET!Uostalom, to je njegovo opredelenje, mrzi ga da radi, šetka se po Istri, igra golf,noćni život, a mi budale ne spavasmo izneđu 01-03h.VEĆ NEKOLIKO PUTA PRESPAVAH-PRESKOCIH NJEGOVE MECEVE,ali sam se sada ponadao,opet san, da će se revanirati Rodiku. VEĆ NA SREDINI PRVOG GEMA VIDELO SE DA NEMA SANSE, RODIK GA JE MLEO,MLEO I SAMLEO, JOŠ JEDNOM!!

Vladimir

pre 14 godina

Uffffffff, sad mi je drago što nisam stigao pogledati meč (znam sebe i svoje živce...)
Ali ipak Nole je samo jedan i zato glavu gore... Sinsinati na tebe je red!
Ideeeeeeeeeemoooooooooooo!!!

Mia

pre 14 godina

jedino zdravorazumsko opravdanje za tzv. "pljuvače" je da ne umeju drugačije izraziti da im je žao pa se eto tako igraju baba Vange i predviđaju jednolične gluposti.
I gde su sad oni "Federeru i Nadalu se ne bi desilo da ispadnu u 1/4"?
I inače, koja budala misli da sav normalan svet treba leti da ide na more i da se provodi, osim Novaka Đokovića neka slobodno NE prepuruči! Pa svi teniseri su išli na odmor, ali mislim da njega jadničk jedinog osuđuju zbog toga

Dusan

pre 14 godina

Ako uporedimo ovaj mec sa onim iz IV u martu, Novak je odigrao za klasu bolje. Ali mislim da je svima jasno da Rodik igra mnogo bolje nego prethodne dve sezone, bekend nije vise samo za prebacivanje loptice preko mreze, ne srlja previse iz forhenda i mnogo je strpljiviji. Tu je negde Novak, malo vise koncentracije (dve duple u tie breku, promasen smec u prvom setu), bolji prvi servis (nije ga sluzio u drugom setu) i moze da ocekuje pobedu i protiv u ovom trenutku izgleda nepobedivih Mareja i Rodika. U Sinsinatiju bi bil odobro da napravi korak dalje, pa da ode na US Open sa vise samopouzdanja. Mada iskreno bilo bi dobro da u zrebu zaobidje Rodika i Del Potra u cetvrt finalu.

pre 14 godina

Antijunaci

Kolja? U susretu s Murrayjem sličio je lošemu vozaču koji, kada kola krenu nizbrdo, još i sam dodaje brzinu.

Nole? Bilo je gore nego na modnoj reviji. Tada je barem šetkarao u donjemu rublju. Sinoć je ostao i bez gaća! Iako je majstorski čitao Roddickov servis, pobijedio i u pogađanju asova. U drugomu setu Andyju čak i oduzeo servis. Ali malo je sve to vrijedilo kada je u izmjenama sličio Vikiju Troickomu iz najgorih dana.

Rog? Jest da još uvijek tetura nakon što je gubio noći pazeći na svoje mezimice, ali ni u noćnim morama Federerovi navijači nisu mogli ni sanjati da će njihov idol prokockati 5:1 u 3. setu. I to protiv grogiranoga Alija koji je samo čekao da mu netko odbroji posljednje sekunde.

Rafa? Rafa je u 13. igri vodio sa 5:2 i onda poput naivnoga juniora dopustio da ga Del Potro nadmudri. Koliko je daleko od prave forme pokazuje onaj majstorski Argentinčev lob. U danima slave i ponosa, Rafa bi trčao za lopticom, prestigao ju i udario iz sve snage. Noćas je pokušao nemoguću misiju. Vratiti ju iza leđa, dok je još padala! Jasno, poen je otišao u nepovrat, a na kraju i set. Drugi je bio formalnost jer je Nadal bio samo promatrač. Čovjeku je teško oko srca kada vidi što su nesposobni liječnici napravili od mladoga Španjolca. Stric Toni nije došao u Montréal? I bolje jer je on jedan od najvećih krivaca što mu je nećak putujuća bolnica! Pitam se je li ikada čuo da postoje drugo i treće liječničko mišljenje….

Dada

pre 14 godina

Vise mi je muka da citam:maneken,jahta,gace,provod....Ocekivala sam makar malo vise maste od dezurnih kritica Novaka Djokovica,najboljeg srpskog tenisera ikada.

svetlana sda poznata kao bivsa svetlana

pre 14 godina

"Dok ovo pisem samo je 42-a komentara poslato na ovu temu...nekada je bilo po 300-400...a"

Nije tacno. B92 je prestao da objavljuje komentare mnogih koji su ih ovde nekad ostavljali.
Zasto to znaju oni, a ja imam prilicno dobru ideju.
Bogu hvala gde Nole i ja ne zavisimo i sto nam takvi ne kroje sudbinu....zao mi je Srbije.
A sto se Noleta tice, momak za sve, nabavila sam kartu za polufinale Mastersa u Londonu, keva poslala i srpsku zastavu, srce mi ovde gori od ponosa kad god ga vidim na TV-u (tj. kompjuteru), svima nam je u svetu ulepsao zivot i rasplamsao ponos sto smo iz Srbije.
Nole igra prelep tenis, a sad sto je promenio reket i nikako da ga krene top forma, dobro, "prezivecemo", sve je to zivot, oni koji to ne shvataju verovatno su js kod mame i tate na dzeparcu...a onima koji smetaju moji komentari pa ih ne objavljuju, steta, Bog to od gore sve lepo vidi i belezi u tefter...

MM

pre 14 godina

Citam komentare i kazu ljudi odlican mec!? Pa jeste li gledali Conga-Federer i kvalitetan tenis, pogotovo prvi set? Rezultatski ovo je bilo tesno, Rodik solidan, ali Novak nije bio za gledanje. Pa jeste li videli forhende koji idu pola metra-metar u out u kljucnim poenima? Tek u drugom setu Nole je imao kakav takav plan igre ali u prvom setu ko da je igrao neki igrac od 50 do 100 mesta, sa prebacivanjem lopti po sredini terena. Nikad vise nije bilo ni duplih gresaka. Conga je pobedio Fedexa napadackom igrom u taj-brejkovima,a nole nema ni N od napadacke igre i starog Novaka.
Nadam se da tempira formu za US open... Bice bolje.

Majcek Maja

pre 14 godina

Nokice,i dalje si osoba na koju sam jako ponosna! Sunce moje! Ps.Ti si jedna divna osoba,...tj.sportista,koji ima pravo da ode na odmor,da kupi jahtu,(koju ti sigurno drzava nije kupila,nego tvoja ulaganja,tvoj trud,rad,....),uziva sa svojom porodicom i svojim prijateljima,da se slika za razne casopise,(Nole maneken)ako, ;-)da uziva u gradovima gde se odrzavaju turniri,da izlazi uvece,po spalvovima,....,jednostavno da uziva,da pobedjuje ali i da gubi!I obozavma te,i ti to znas!Samo napred,...izgubio,pa sta!?Sve ima svoje dobre i lose strane! Srecno u Sinsinatiju,samo opusteno,sta bude bice,....:D , zato glavu gore,i uzivaj!Sve je to igra! Ti si jedna divna osoba,koju bih svakome pozelela za prijatelja! ;-))) Nokica! :-))) Malo je ljudi na svetu,da su tako uspesni,skromni,kulturni,telentovani,pametni,.... Nole najbolji si!!!!

Montreal

pre 14 godina

Gledao sam mecc uzzivo. Bilo bi dobro da je Novak u SAMOM vrhu, ali nije.
Zassto? Novak igra dobar tenis i nema lossih elemenata u svojoj igri, ali isto tako nema izrazito "oruzzje" koje bi mu dalo prednost u velikim meccevima.
Nazzalost, u medijima na zapadu ostao je upamccen kao zabavljacc koji je nekada igrao vrhunski tenis.

BOLE*maher

pre 14 godina

Novak Djokovic tenis shvata vise kao posao, kao da igra bez srca...
Nisam cekao Noleta uveče , kao da sam znao da ce ispasti...
ALI SAMO NAPRED!!!

sasavko

pre 14 godina

Postoji jedna misija na B92.Zove se Pametnjakovici.Predlozio bih pametnjakovicima sa ovog sajta da odu tamo i prosipaju pamet.Novak je jedan sjajan,uspesan,mlad covek.Koliko je vas (pametnjakovica) bilo cetvrto u svom razredu,skoli,ulici,gradu.....?Kako vas nije sramota?

Sasa

pre 14 godina

Strasno ! Sta se desava sa njim, zalosno je kako neko sa takvim talentom stagnira,
mogu reci pada. Umesto da kaze: svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise napredujem , ja reklamiram gace, da bas po tome cemo da te pamtimo, umesto da se trudi da bude br.1 /realno on to moze, valjda su ga udarile pare u glavu, a kada se to desi onda samo tones, tones ....... tones Nole moj/.

MareBG

pre 14 godina

Svi vi koji prozivate Novaka nek vas je sram , pa da nije njega i još nekih neki stranci ne bi ni znali gde je Srbija , teško je biti u vrhu i u kuglanju a ne u tenisu gde je konkurencija nepodnošljiva.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

"Prvi reket Srbije Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije u Montrealu. Đokovića je u četvrtfinalu savladao Amerikanac Endi Rodik u dva seta – 6:4, 7:6 (7-4)."

Ispravite to. Komentar ne morate da objavljujete.

Strasno razocaran

pre 14 godina

@Koleopter
Rodik je tek sinoc pokazao da je pravi drvoseca i nista drugo.
Prvi put sam razocaran u Novaka.
Rodika uopste nije isao ni servis sinoc. Covek je u celom mechu napravio svega 4 asa, procenat prvog servisa mu je bio svega 66%.
On obicno pravi bar desetak aseva po mechu i ima procenat prvog servisa oko 80%.
Napravio je nekih desetak vinera i to je njegov maksimum.
Medjutim stvarno ne znam sta je bilo sa Djokovicem. Umesto da iskoristi Rodikov los dan vezano za servis i da ga ubedljivo pobedi sa recimo 6:2 6:2 - Novak je uspeo nemoguce - da izgubi mech koji je nemoguce izgubiti.
Pa jeste li gledali Rodikove lopte? Padaju u sredinu polja, sve su to bili prilicno slabi udarci.
Medjutim Novak je napravio skoro 50 neiznudjenih greski, od toga bar 20 cistih zicera koje ne bi promasio ni neki amaterski teniser.
Prosto neverovatno, kao da se uplasio ovog amerikanca i kao da nije svestan da je sto se tenisa tice za 5 klasa bolji od njega.
Ne secam se kad je Novak odigrao ovako lose i ne secam se kada me je ovoliko razocarao.
Pa sinoc bi Rodika, koji onako servira, pobedio svaki igrac koji se nalazi u prvih 100.

Jos smesnije je bilo kako je Federer uspeo da izgubi gotov mech. Uspeo je od 5:1 da dodje do 5:6 i 3 vezane set lopte na sopstveni servis.
Ali Federeu su se vec desavale takve stvari, jer je prilicno psihicki labilan.
Medjutim Djokovic do sada nije pokazivao takve aspekte.
Znao je uvek i sa najgorom igrom da iskoristi to sto protivnika ne ide i da pobedi.
Medjutim sinoc je jednostavno poklonio mech Rodiku.
Bolje bi bilo da je predao mech na pocetku, nego onako da se obruka.
Ne moze niko da me ubedi da je Rodik neki veliki teniser. Covek jednostavno NE ZNA DA IGRA.
Pa onaj Polanski protiv koga je Djokovic igrao u drugom kolu je profesor tenisa za ovog smesnog amera.

Magic

pre 14 godina

Svi se pitamo sta se desava sa Novakom,gde je problem ? Iako nisam strucnjak za tenis vec obican navijac mislim da je jedna stvar ocigledna.Novak ima veliki talenat ali snaga je ono sto mu nedostaje.Njegove loptice koje salje su veoma precizne ali ne i snazne.To se videlo i u mecu sa Juznim mada je dobio mec ali i zato jer je protivnik dosta gresio.Nolu treba vise misicne mase i time ce i servis i udarci biti jaci.Ne kazem da treba da bude kao bilderi vec kao Nadal ili Rodik i bice mnogo bolji.Pa Rodik je ovakav servis stekao fanaticnim treningom.Svi treneri kazu da je 20% talenat a ostalo rad. Djokovic moze da bude najbolji jer ima veliki potencijal i uz vise rada i truda to moze i ostvariti . Napred Nole !

BeM

pre 14 godina

Biti ce bolje Nole, kada te vec ne podrzavaju ljudi iz zemlje za koju nastupas, onda bar imas podrsku iz zemlje cije gene nosis i od cijih si igraca i trenera naucio igrati tenis.

sasa jokic

pre 14 godina

U drugom setu, servisi kao izduvan balon! KAo da su podigli mrezu 10 santimetara. Odmor od dve nedelje treba nadoknaditi! Nadam se da ces do US Opena vratiti kondiciju, ovako nemas sanse za ozbiljniji rezultat! Jednostavno ruka nije pratila glavu, nedostatak snage!

Jovan

pre 14 godina

Kakva sramota, pre meca je bila modna revija gde je Novak izasao u nekoj seksi odeci. Kakva blamaza, kakav je to strucni stab oko ovoga decaka, ne samo da je prestao da igra dobar tenis nego je kao licnost potpuno krahirao, bez ikakvog je samopouzdanja, uplasen, izgubljen ...

Steta, kakav talenat.

Rafa

pre 14 godina

Sta je bre ovo?? Ispali Nadal,Federer i Djokovic u jednom danu!!! Neverovatno!!! Bar ce imati vremena do Sinsinatija, da se odmore i da se wrate spremni na taj Masters!
Od tenisera koji su ostali, voleo bih da Rodik osvoji, ma da znam da ce to uciniti Marej! Rafa leci ta kolena, Rodzer cuvaj cerkice, a ti Nole nastavi da se provodis,pusti tenis kad te nece!!!!

reket i klin

pre 14 godina

Nole je izgleda dobio naviku da postaje MUSTERIJA.
Kada krene od nekog da gubi nema kraja.
A izjave za vadjenje tipa "Gresio sam u odlucujucim poenima" su stvarno deplasirane. Nista tuznije od naknadne pameti. Kada izgubis, zavuci se u neku rupu, vidi sta ne valja i gledaj da to popravis.
Da li ATP u liku Novaka dobija novog Davidenka. Potpuno bezlicnog igraca koji ce da se godinama muva u Top 10 i koga niko nece pamtiti kada jednoga dana prestane da igra.
Nole treba ili da pocne da igra do zadnje kapi krvi, ili da okaci klin o reket (a moze i obrnuto).

Branislav Zekic Zeka

pre 14 godina

Znao sam da ce da ga napadnu zato sto je u sred sezone otisao na krstarenje. Pa nije zivot samo u tenisu, u pobedama, prvom mestu...
To je njegova odluka i njegova igra. I njegove su pare koje od tenisa zaradjuje a nase. Nase je samo da tenis gledamo i da komentarisemo.
A sto se komentara tice pa odigrao je veoma mlitavo sto je verovatno posledica toga sto se vise bavi nekim drugim stvarima. To je cena slave a bice i manje para. Ali nije sve ni u parama.
Mene brine to sto ga je Rodik uzeo pod svoje i ne samo on. Katastrofalan mu je medjusobni bilans sa Federerom, Nadalom, Marijem, Rodikom...
Ni Boris Tadic vise nece ni da ga pogleda a kamoli da mu cestita.
Ajde Nole, igraj a mi cemo da gledamo i komentarisemo!

Strasno razocaran

pre 14 godina

@Koleopter
Rodik je tek sinoc pokazao da je pravi drvoseca i nista drugo.
Prvi put sam razocaran u Novaka.
Rodika uopste nije isao ni servis sinoc. Covek je u celom mechu napravio svega 4 asa, procenat prvog servisa mu je bio svega 66%.
On obicno pravi bar desetak aseva po mechu i ima procenat prvog servisa oko 80%.
Napravio je nekih desetak vinera i to je njegov maksimum.
Medjutim stvarno ne znam sta je bilo sa Djokovicem. Umesto da iskoristi Rodikov los dan vezano za servis i da ga ubedljivo pobedi sa recimo 6:2 6:2 - Novak je uspeo nemoguce - da izgubi mech koji je nemoguce izgubiti.
Pa jeste li gledali Rodikove lopte? Padaju u sredinu polja, sve su to bili prilicno slabi udarci.
Medjutim Novak je napravio skoro 50 neiznudjenih greski, od toga bar 20 cistih zicera koje ne bi promasio ni neki amaterski teniser.
Prosto neverovatno, kao da se uplasio ovog amerikanca i kao da nije svestan da je sto se tenisa tice za 5 klasa bolji od njega.
Ne secam se kad je Novak odigrao ovako lose i ne secam se kada me je ovoliko razocarao.
Pa sinoc bi Rodika, koji onako servira, pobedio svaki igrac koji se nalazi u prvih 100.

Jos smesnije je bilo kako je Federer uspeo da izgubi gotov mech. Uspeo je od 5:1 da dodje do 5:6 i 3 vezane set lopte na sopstveni servis.
Ali Federeu su se vec desavale takve stvari, jer je prilicno psihicki labilan.
Medjutim Djokovic do sada nije pokazivao takve aspekte.
Znao je uvek i sa najgorom igrom da iskoristi to sto protivnika ne ide i da pobedi.
Medjutim sinoc je jednostavno poklonio mech Rodiku.
Bolje bi bilo da je predao mech na pocetku, nego onako da se obruka.
Ne moze niko da me ubedi da je Rodik neki veliki teniser. Covek jednostavno NE ZNA DA IGRA.
Pa onaj Polanski protiv koga je Djokovic igrao u drugom kolu je profesor tenisa za ovog smesnog amera.

LazaBG

pre 14 godina

Ljudi mi smo uprkos svega jedan srecan narod, samo to ne umemo da cenimo. U danu kada Nole podbaci, Jelena i Nenad pokazu celom svetu kako se igra tenis. Kada jednom od nasih ne ide, drugi blistaju!

Hocu da kazem da imamo talenta na pretek. Da ovde u Engleskoj imaju jednog JEDINOG tenisera kao mi, pa oni bi svaki prolazak u drugo kolo dizali u nebo i proglasavali za ne znam kakvo dostignuce. A nama nije dovoljno sto je Jelena "odrala" devojku koja je pobedila Williamsovu, i sto je Nole cetvrti na svetu, i sto je Ana otisla u istoriju kao pobednica RG.

Ali ne, nama smeta sto se Nole pojavio na modnoj reviji, sto Ana ima decka koji zaboga nije Srbin (jer je opste poznato da smo samo mi Srbi recept za uspeh), itd.
Pa hocemo li nauciti da cenimo sta imamo, sto ne prodje dan u svetskim medijima da se ne izvestava o nekom uspehu srpskih sportista??

Joca

pre 14 godina

Ha, ha, ha ... e moj Novace ... posle Nadala i Federera, evo sada Mareja i Rodika koji postaju penicilin za tebe ... verujem da kad god vide da si u njihovom delu zreba, osmeh im se razvuce na licu.

filip

pre 14 godina

Dok ostali igraci vredno treniraju, Novak igra golf i promovise hotele u Umagu...
Sad se pokazuju rezlutati nonsalancije i opustanja u pauzi izmedju turnira..

Golexxx

pre 14 godina

Pa sta ako je izgubio...rezultat tesan...a ona bruka od Federera i Nadala...ajmo Nole dalje,ima vremena za tebe ,a za ovu dvojicu bogami tesko.Sokole,samo je nebo tvoja granica.

Objektivni Lala

pre 14 godina

Žao mi je...veliki sam navijač naših tenisera, ali moram priznati da Nole više ne pripada grupi TOP 5!
Federer, Nadal, Marej, Conga i Rodik su trenutno nepremostive prepreke za njega! Voleo bih da se varam ali...

Vladimir D

pre 14 godina

Nisam sportista, ali sam student. Kao sto Novak tezi da bude br.1 tako i ja tezim da imam sto vise desetki u indeksu. Dozivljavao sam i ja padove, ali sam se nekako uvek dizao. Novaka podrzavam maksimalno, ali problem je u tome sto u njemu (a ni u Ani i Jeleni) ne vidim vise zelju da pobedi, da se vrati na 3. i krene ka 1. mestu. Ja kada sam se vrecao u "vrh" nisam izlazio u grad mesecima, nisam "jurio zenske". Novak je pokazao da je vrhunski sportista, ali se previse opustio. Podrzavam to da je njegov zivot njegova stvar, ali da bi se vratio na mesto br.1 trebalo bi da se mane mndoih revija i komercijale i uzme reket u ruke.
Napred Nole!!!

strmoglavibadza

pre 14 godina

Novak ide od sada samo na dole. Ne razumem ljude koji ga brane, u stilu, pustite decka nek zivi svoj zivot, sto ste ljubomorni, itd...

Zasto bi on, ili bilo ko drugi, zasluzio moju ili bilo ciju drugu paznju i postovanje ako ne radi ono zasto ga gledamo, a to je igranje tenisa. Mnogo je lakse folirati se, i prodavati neizivljenom srpskom narodu fazone tipa, boli me uvo, bar se provodim, nego pokusati recimo vratiti se na poziciju br. 3.

Novak je, hteli mi to da priznamo ili ne, jedna vrlo narcisoidna osoba koja po svaku cenu zeli da bude u centru paznje, pa makar i kao bikini model. I sudeci po komentarima koje citam na ovakvim vestima uspeva u tome.

I to je sve u redu, moze on da ima i uspeh i novac i popularnost, ali ne i moju paznju i podrsku, jer ja hocu da gledam dobar tenis a ne "Djokovic reality show".

miloš

pre 14 godina

Šta reći. Stalno me ovakve situacije dovode pred dileme:
1. možda mi previše i očekujemo od tog dečka.
2. Možda ne može da igra bolje.
3. Možda smo ga precenili i napravili od njega ono što on realno ne može da bude.

etc

pre 14 godina

svaka čast našim teniserima za uspehe koji su ostvarili tokom 2007 i 2008.god. Imali smo šta da gledamo i da se radujemo njihovim uspesima jer su najbolji način predstavljali sebe i našu zemlju. U 2009. svi su u velikom padu (izuzev Zikija), ali to ne znači da sad treba da ih kritikujemo, već da se nadamo da će u 2010. ostati bar neko u top 10, da koliko toliko zadrže kontinuitet dok se ne pojave novi teniseri. i to je to, teniserima veliko hvala za predhodne dve godine radovanja, ali od njih više ne treba ništa očekivati. Sad su na redu plivači, atletičari..idemo dalje.

gordan

pre 14 godina

Nista neobicno, covek koji od onog nesretno izgubljenog 1/2 finala u Madridu od Nadala nije pobedio (cini mi se) ni jednog igraca iz Top 20 i ni jednog (pristojnog) nosioca na bilo kom turniru na kome je igrao, ocito ne moze bolje, i ovo treba smatrati uspehom jer je Rodik igrac koji je u formi, za razliku od KJolsrajbera i penzionera Hasa. Ako nastavi da tvrdoglavo ne menja nista oko sebe i u sebi, Nole ce samo da lagano klizi nadole, i zavrsice kao Ana i JJ (da, znam da je sinoc usla u 1/2 finale, ali ne verujem da je to znak da se vratila), tako da ce u buduce za nase tenisere, koji su koliko juce bili "vidjeni" u 1/2 finalima i finalima velikih turnira, 1/4 finale biti fantastican uspeh, pa je bolje da i mi svi resetujemo svoja ocekivanja i ne gubimo zivce na njih.

DJOLE

pre 14 godina

Sve ide prema mojim, a vidim i po vecini dugih komentara, prognozama.SAMO JOŠ PO NEKE VRELE GLAVE NE ODUSTAJU DA VERUJU U NEMOGUĆE.Novak je,vec sada sa 22 godine, penzioner.Već danas, iako zvanično 4. na svetsoj listi, spada u drugu kategoriju.Prvu čine:Federer,Nadal,Marej,Rodik,Del potro i Tsonga. Đoković je u grupi sa Davidenkom,Hasom,Fererom,Kolšajberom,Berdrihom,Hjuitom.....A USKORO NEĆE BITI NI TU.Pa on je totalno bez snage, samo prvih 5-6 gemova servirao je dobro,posle se kretao sve teže i teže, a na kraju meča se teturao.Pa nije bez razloga onoliko čistih lopti izbacio u aut ili mrežu!MA ON NEMA SNAGE NI ZA TRI SETA, A KAMOLI PET!Uostalom, to je njegovo opredelenje, mrzi ga da radi, šetka se po Istri, igra golf,noćni život, a mi budale ne spavasmo izneđu 01-03h.VEĆ NEKOLIKO PUTA PRESPAVAH-PRESKOCIH NJEGOVE MECEVE,ali sam se sada ponadao,opet san, da će se revanirati Rodiku. VEĆ NA SREDINI PRVOG GEMA VIDELO SE DA NEMA SANSE, RODIK GA JE MLEO,MLEO I SAMLEO, JOŠ JEDNOM!!

zar opet

pre 14 godina

Dok ovo pisem samo je 42-a komentara poslato na ovu temu...nekada je bilo po 300-400...ali to je samo dokaz koliko je opalo interesovanje za Djoleta koji ne moze vise nikog da podedi iz top 10...iskreno i sama pomisao da treba da pratim mec u kome igra Novak, izaziva kod mene mucninu...jer se uvek posle meca osecam kao slomljen...

Majcek Maja

pre 14 godina

Nokice,i dalje si osoba na koju sam jako ponosna! Sunce moje! Ps.Ti si jedna divna osoba,...tj.sportista,koji ima pravo da ode na odmor,da kupi jahtu,(koju ti sigurno drzava nije kupila,nego tvoja ulaganja,tvoj trud,rad,....),uziva sa svojom porodicom i svojim prijateljima,da se slika za razne casopise,(Nole maneken)ako, ;-)da uziva u gradovima gde se odrzavaju turniri,da izlazi uvece,po spalvovima,....,jednostavno da uziva,da pobedjuje ali i da gubi!I obozavma te,i ti to znas!Samo napred,...izgubio,pa sta!?Sve ima svoje dobre i lose strane! Srecno u Sinsinatiju,samo opusteno,sta bude bice,....:D , zato glavu gore,i uzivaj!Sve je to igra! Ti si jedna divna osoba,koju bih svakome pozelela za prijatelja! ;-))) Nokica! :-))) Malo je ljudi na svetu,da su tako uspesni,skromni,kulturni,telentovani,pametni,.... Nole najbolji si!!!!

hole

pre 14 godina

Već duže vreme (čitaj 15 meseci) se čudan sivi oblak nalazi iznad Noletove glave koji poništava sjaj ovog vrhunskog sportiste. Različite struje koje se zovu porodica, devojka, karijera, navijači, trener, sponzori, uspeh.... su "zaslužni" zbog čega ova zvezda više ne sija. Momenat kad budeo uspeo da natera sve oko sebe da "dišu" istim taktom vratiće svoju prepoznatljivu igru i sjaj.... iskreno oni su tu zboj njega a ne on zbog njih.

Želim mu brz povratak sa "dna" svoje karijere i savet navijačima da pruže podršku kad ne ide sve kako treba jer kad se "uspravi" više mu nećemo biti potrebni.

Ljilja

pre 14 godina

Pa dobro, makar je Novak bre igrao posteno i brzo, agresivno. Nije nijednom cekao predugo. Bolje i tako da igra i da izgubi, nego da prebacuju po sto godina. Ovo makar lici na tenis

Ljiljana

pre 14 godina

Ne razumem zasto se ljudi ovde brinu, te za ovo, te za ono.....Pustite decka neka zivi svoj zivot, neka radi ono sto voli bez obzira da li su to klovnovske imitacije ili modne revije, otvaranje hotela ili krstarenja. NJEGOV ZIVOT! onaj ko voli tenis ima jos uvek sta da gleda!!

BeM

pre 14 godina

Biti ce bolje Nole, kada te vec ne podrzavaju ljudi iz zemlje za koju nastupas, onda bar imas podrsku iz zemlje cije gene nosis i od cijih si igraca i trenera naucio igrati tenis.

sasavko

pre 14 godina

Postoji jedna misija na B92.Zove se Pametnjakovici.Predlozio bih pametnjakovicima sa ovog sajta da odu tamo i prosipaju pamet.Novak je jedan sjajan,uspesan,mlad covek.Koliko je vas (pametnjakovica) bilo cetvrto u svom razredu,skoli,ulici,gradu.....?Kako vas nije sramota?

Dusko

pre 14 godina

Kako je moguce da skoro niko ne komentarise nevjerovatan sportski potez Novaka? Trazio je da roddick napravi challenge dobijenog gema za 4-1 u drugom setu i bio je u pravu, roddick je nije poslao u aut! Sada jos vise postujem djokovica jer je dokazao da je bit tenisa u igri a ne u pobjedi! Svaka cast Nole! Ponosan sam vise nego za pobjedu. Pogledajte link (Novak's djokovic incredible show of sportsmanship - http://bleacherreport.com/articles/236643-novak-djokovics-incredible-show-of-sportsmanship )

Aki

pre 14 godina

Odličan meč, Rodik dokazao da je u dobroj formi, Djokovic povremeno pokazao da ima prostora za napredak, mada je izgubio na mentalnom planu. Ispadanje Federera, Nadala i Noleta samo pkazuje da je muški tenis postao najkvalitetniji ikada. Ima čak 8 igrača koji mogu svako svakoga da pobede i to je dobro za tenis.

Koleopter

pre 14 godina

Rodik je pokazao da nije ni drvoseča ni sirovina. Mislim da nekadašnji broj 1 to nikad nije ni bio, ali mu je njegov servis, najbrži na svetu, doneo takvu reputaciju. A u poslednjih godinu je veoma napredovao, baš kao i Mari. Novak, nažalost nije... i sad, objektivno, nije ni u prvih pet. (Preteći će ga, uskoro, i Del Potro). Đokovićev forma je ipak u usponu; protiv Rodika je pružio najbolju igru na turniru, servirao je odlično, više puta je pokazao da nije zaboravio da igra tenis (onako kako ga je igrao pre godinu-dve) i bio ravnopravan Rodiku koji igra u životnoj formi. Ako uspe da smanji broj neiznuđenih grešaka i povrati samopouzdanje - poljuljano nakon serijskih poraza protiv Marija i Rodika - biće već na US Openu među glavnim favoritima.

MareBG

pre 14 godina

Svi vi koji prozivate Novaka nek vas je sram , pa da nije njega i još nekih neki stranci ne bi ni znali gde je Srbija , teško je biti u vrhu i u kuglanju a ne u tenisu gde je konkurencija nepodnošljiva.

Space Jam

pre 14 godina

Možda Nole teorijski može da pobedi i Nadala i Federera, kako je nedavno izjavio, ali je činjenica da praktično u poslednje vreme redovno gubi i od Rodika i od Mareja.

Dada

pre 14 godina

Vise mi je muka da citam:maneken,jahta,gace,provod....Ocekivala sam makar malo vise maste od dezurnih kritica Novaka Djokovica,najboljeg srpskog tenisera ikada.

gaga

pre 14 godina

Kako je moguce da skoro niko ne komentarise nevjerovatan sportski potez Novaka? Trazio je da roddick napravi challenge dobijenog gema za 4-1 u drugom setu i bio je u pravu, roddick je nije poslao u aut! Sada jos vise postujem djokovica jer je dokazao da je bit tenisa u igri a ne u pobjedi! Svaka cast Nole! Ponosan sam vise nego za pobjedu. Pogledajte link (Novak's djokovic incredible show of sportsmanship - [link] )
(Dusko, 15. avgust 2009 12:33)

Nazalost malo je takvih ljudi kao ti ovde.LAKSE je da se kritikuje pljuje,ma nikad nismo zadovoljni,Novak je igrao super oni ga salju u penziju..on zaista ne zasluzuje takve komentare zalosno..nemam reci!!Ma idemo Nole dalje..nastavi u ovoj formi ..opusteno i sve ce biti ok

Montreal

pre 14 godina

Gledao sam mecc uzzivo. Bilo bi dobro da je Novak u SAMOM vrhu, ali nije.
Zassto? Novak igra dobar tenis i nema lossih elemenata u svojoj igri, ali isto tako nema izrazito "oruzzje" koje bi mu dalo prednost u velikim meccevima.
Nazzalost, u medijima na zapadu ostao je upamccen kao zabavljacc koji je nekada igrao vrhunski tenis.

Urbaniak

pre 14 godina

Novak kao i obicno gubi od samog sebe.
1. Broj neiznudjenih gresaka veoma velik.
2. Dve duple servis greske u tie-break?!?!?!
3. Umesto da sedne na svoju klupu on Rodiku savetuje da ipak trazi pregled poena i gubi svoj servis u tom gemu posle 40:15. Glupost nevidjena. Igraj svoju i igru i boli te uvo sta ce onaj sa druge strane mreze da uradi.

Novak definitivno ima mentalni problem sa kojim mora da se izbori ukloko zeli da bude u vrhu svetskog tenisa. Tenisko znanje i umece ima ali glava mu nije nasetovana.

dragance

pre 14 godina

Sto se tice noletove kondicije mogu da kazem da je za nijansu bolja nego pre par meseci. Prvi servis je i dalje daleko od nivoa neophodnog da bi se pobedio Rodik (koji, istini za volju, igra u zivotnoj formi).

Dava

pre 14 godina

Ključni trenuci meča:
-u prvom setu neiskorišćen smeč, posle toga dve greške i brejk za rodika
-u drugom setu pri 3:1 i prenosti za Noleta, Rodik traži challenge :(

Svašta. Djoković nije toliko loše igrao. Malo mu je zakazao prvi servis u drugom setu ali je dosta grešio kad nije trebalo.

svetlana sda poznata kao bivsa svetlana

pre 14 godina

"Dok ovo pisem samo je 42-a komentara poslato na ovu temu...nekada je bilo po 300-400...a"

Nije tacno. B92 je prestao da objavljuje komentare mnogih koji su ih ovde nekad ostavljali.
Zasto to znaju oni, a ja imam prilicno dobru ideju.
Bogu hvala gde Nole i ja ne zavisimo i sto nam takvi ne kroje sudbinu....zao mi je Srbije.
A sto se Noleta tice, momak za sve, nabavila sam kartu za polufinale Mastersa u Londonu, keva poslala i srpsku zastavu, srce mi ovde gori od ponosa kad god ga vidim na TV-u (tj. kompjuteru), svima nam je u svetu ulepsao zivot i rasplamsao ponos sto smo iz Srbije.
Nole igra prelep tenis, a sad sto je promenio reket i nikako da ga krene top forma, dobro, "prezivecemo", sve je to zivot, oni koji to ne shvataju verovatno su js kod mame i tate na dzeparcu...a onima koji smetaju moji komentari pa ih ne objavljuju, steta, Bog to od gore sve lepo vidi i belezi u tefter...

gaga

pre 14 godina

dobro si odigrao Novace svaka cast,malo problema na psihickom planu ali bilo je tesno,dobar tenis!!A svi mi ocekujemo ovde pljuvacine,pa Novakovo krstarenje,pa modnu reviju..alo bre ljudi dosadni ste vise sa tim pricama- pustite Novakove gacice:-))i privatni zivot operite vase,NOVAK je legenda!!

Biće bolje.

pre 14 godina

Što pre budemo shvatili da dečko igra tenis zbog sebe, a ne nas, moćićemo trezvenije i realnije da prihvatimo neke stvari.

nenad

pre 14 godina

ne igra on ni tako loše ali nema više one pozitive u ključnim momentima kao dok se probijao ka vrhu kada su govorili biće br.1 jer je pre meča u glavi već pobedio. to sad ima crvena zvezda.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Dobro. Barem se posteno borio. Uostalom, ispiali su i Nadal i Federer pa ih niko nece razapeti u Spaniji i Svajcarskoj.

Samo napred Nole. Jos malo truda i zara i vratices se u svoju staru dobru formu.

MM

pre 14 godina

Citam komentare i kazu ljudi odlican mec!? Pa jeste li gledali Conga-Federer i kvalitetan tenis, pogotovo prvi set? Rezultatski ovo je bilo tesno, Rodik solidan, ali Novak nije bio za gledanje. Pa jeste li videli forhende koji idu pola metra-metar u out u kljucnim poenima? Tek u drugom setu Nole je imao kakav takav plan igre ali u prvom setu ko da je igrao neki igrac od 50 do 100 mesta, sa prebacivanjem lopti po sredini terena. Nikad vise nije bilo ni duplih gresaka. Conga je pobedio Fedexa napadackom igrom u taj-brejkovima,a nole nema ni N od napadacke igre i starog Novaka.
Nadam se da tempira formu za US open... Bice bolje.

Jao bre

pre 14 godina

Pa stvarno Nole, zar u ovom momentu kada trebas da zapnes maksimalno jer su i Nadal i Federer van forme ti igras najgore? Uvek je ovako, jednostavno uvek. Kad je imao sansu da bude broj 2 na svetu propustio je. Sada ne ume da iskoristi sansu da se vrati u prva tri. Prevazidji vise tu psiholosku krizu inace ti je gotovo sa teniskim vrhom. Stizu novi klinci, nisi jedi mlad.

Vladimir

pre 14 godina

Uffffffff, sad mi je drago što nisam stigao pogledati meč (znam sebe i svoje živce...)
Ali ipak Nole je samo jedan i zato glavu gore... Sinsinati na tebe je red!
Ideeeeeeeeeemoooooooooooo!!!

pre 14 godina

Antijunaci

Kolja? U susretu s Murrayjem sličio je lošemu vozaču koji, kada kola krenu nizbrdo, još i sam dodaje brzinu.

Nole? Bilo je gore nego na modnoj reviji. Tada je barem šetkarao u donjemu rublju. Sinoć je ostao i bez gaća! Iako je majstorski čitao Roddickov servis, pobijedio i u pogađanju asova. U drugomu setu Andyju čak i oduzeo servis. Ali malo je sve to vrijedilo kada je u izmjenama sličio Vikiju Troickomu iz najgorih dana.

Rog? Jest da još uvijek tetura nakon što je gubio noći pazeći na svoje mezimice, ali ni u noćnim morama Federerovi navijači nisu mogli ni sanjati da će njihov idol prokockati 5:1 u 3. setu. I to protiv grogiranoga Alija koji je samo čekao da mu netko odbroji posljednje sekunde.

Rafa? Rafa je u 13. igri vodio sa 5:2 i onda poput naivnoga juniora dopustio da ga Del Potro nadmudri. Koliko je daleko od prave forme pokazuje onaj majstorski Argentinčev lob. U danima slave i ponosa, Rafa bi trčao za lopticom, prestigao ju i udario iz sve snage. Noćas je pokušao nemoguću misiju. Vratiti ju iza leđa, dok je još padala! Jasno, poen je otišao u nepovrat, a na kraju i set. Drugi je bio formalnost jer je Nadal bio samo promatrač. Čovjeku je teško oko srca kada vidi što su nesposobni liječnici napravili od mladoga Španjolca. Stric Toni nije došao u Montréal? I bolje jer je on jedan od najvećih krivaca što mu je nećak putujuća bolnica! Pitam se je li ikada čuo da postoje drugo i treće liječničko mišljenje….

Bojan Jankovic

pre 14 godina

"Prvi reket Srbije Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije u Montrealu. Đokovića je u četvrtfinalu savladao Amerikanac Endi Rodik u dva seta – 6:4, 7:6 (7-4)."

Ispravite to. Komentar ne morate da objavljujete.

Mia

pre 14 godina

jedino zdravorazumsko opravdanje za tzv. "pljuvače" je da ne umeju drugačije izraziti da im je žao pa se eto tako igraju baba Vange i predviđaju jednolične gluposti.
I gde su sad oni "Federeru i Nadalu se ne bi desilo da ispadnu u 1/4"?
I inače, koja budala misli da sav normalan svet treba leti da ide na more i da se provodi, osim Novaka Đokovića neka slobodno NE prepuruči! Pa svi teniseri su išli na odmor, ali mislim da njega jadničk jedinog osuđuju zbog toga

BOLE*maher

pre 14 godina

Novak Djokovic tenis shvata vise kao posao, kao da igra bez srca...
Nisam cekao Noleta uveče , kao da sam znao da ce ispasti...
ALI SAMO NAPRED!!!

koleopter

pre 14 godina

@Strasno razocaran, 15. avgust 2009 16:33

Momak, ti si pravi Herostrat (ako nisi čuo, to je onaj lik iz antičkih vremena koji je zapalio jedan od najlepših hramova tog vremena... da bi ušao u istoriju). On je ušao, a ti nećeš... jer je među Srbima velika konkurencija za to mesto.:-)Rodik je bio svetski br.1, muvao se 7-8 godina u prvih 10 na svetu (kad budeš pobedio 10.000og javi se), zaradio preko 16 miliona dolara
(samo od turnirskih nagrada!) u tri poslednja meča pobedio Đokovića... Drvoseča? Papir trpi sve. Pardon - kompjuterski ekran trpi još više...

Sasa

pre 14 godina

Strasno ! Sta se desava sa njim, zalosno je kako neko sa takvim talentom stagnira,
mogu reci pada. Umesto da kaze: svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise napredujem , ja reklamiram gace, da bas po tome cemo da te pamtimo, umesto da se trudi da bude br.1 /realno on to moze, valjda su ga udarile pare u glavu, a kada se to desi onda samo tones, tones ....... tones Nole moj/.

nikol dž. femija

pre 14 godina

@Aki, poruka 13.

Da li ste Vi iz EU ? Otkuda tako različiti aršini za muški i za ženski tenis ?

Kada gube prvi,drugi i treći teniser sveta TO JE ODLIČNO I POKAZUJE KAKO JE OŠTRA KONKURENCIJA KOD MUŠKARACA a kada gube prva,druga ili treća teniserka pa je tu još kao prva ili treća recimo Srpkinja TO JE ONDA LOŠE PO ŽENSKI TENIS, POKAZUJE PAD U KONKURENCIJI...??

Otkud sad pa to??

Prota Mateja

pre 14 godina

Da, da gospodo nas Novak je zreo za penziju, kako da ne. Pogledajte samo izvestaj sa zvanicnog sajta ATP o pobednicima i finalistima Masters turnira 2009. Champion Finalist
Indian Wells - Rafael Nadal Andy Murray
Miami - Andy Murray Novak Djokovic
Monte-Carlo - Rafael Nadal Novak Djokovic
Rome - Rafael Nadal Novak Djokovic
Madrid - Roger Federer Rafael Nadal
Montreal - ? ?

sasa jokic

pre 14 godina

U drugom setu, servisi kao izduvan balon! KAo da su podigli mrezu 10 santimetara. Odmor od dve nedelje treba nadoknaditi! Nadam se da ces do US Opena vratiti kondiciju, ovako nemas sanse za ozbiljniji rezultat! Jednostavno ruka nije pratila glavu, nedostatak snage!

Magic

pre 14 godina

Svi se pitamo sta se desava sa Novakom,gde je problem ? Iako nisam strucnjak za tenis vec obican navijac mislim da je jedna stvar ocigledna.Novak ima veliki talenat ali snaga je ono sto mu nedostaje.Njegove loptice koje salje su veoma precizne ali ne i snazne.To se videlo i u mecu sa Juznim mada je dobio mec ali i zato jer je protivnik dosta gresio.Nolu treba vise misicne mase i time ce i servis i udarci biti jaci.Ne kazem da treba da bude kao bilderi vec kao Nadal ili Rodik i bice mnogo bolji.Pa Rodik je ovakav servis stekao fanaticnim treningom.Svi treneri kazu da je 20% talenat a ostalo rad. Djokovic moze da bude najbolji jer ima veliki potencijal i uz vise rada i truda to moze i ostvariti . Napred Nole !

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Nole, samo da ti kažem,... ja tek sad ustao....sad misliš da ću ja one fraze u fronclama domaćih ara kad izgubiš: „bolje da sam spavao, nego što“, ..ili ono: „.. veliki sam navijač N.Dj. ali..pa sipaju li sipaju...ili ono. „Umag, odmor, brčkanje..“.. a oni preplanuli..već bili na moru, dali im roditelji neku kintu...Neću, ..znam da se ti sad jedeš ko beli lebac...

Al, mislim...možda taj prvi servis da je bolji..ili te greške.. a jesi imao više i asova i vinera od Rodje.. ponekad...ko da se stegneš... nedaš da oluja izleti iz tebe..da se opustiš..a ono u drugom setu na 4:1 za tebe ..kakav gest..samo velikih... priznajem...moje srce nije toliko..ja to ne bih uradio...a ti jesi..
Znaš, Nole...ne sekiram se ja mnogo... ni ti nemoj..za mene je ovo jedan prolazni oblak u moru sunčanog vremena u kome uživam već dugo.. Eno..i Jelena je pobedila....razumeš šta hoću da kažem...

Dusan

pre 14 godina

Ako uporedimo ovaj mec sa onim iz IV u martu, Novak je odigrao za klasu bolje. Ali mislim da je svima jasno da Rodik igra mnogo bolje nego prethodne dve sezone, bekend nije vise samo za prebacivanje loptice preko mreze, ne srlja previse iz forhenda i mnogo je strpljiviji. Tu je negde Novak, malo vise koncentracije (dve duple u tie breku, promasen smec u prvom setu), bolji prvi servis (nije ga sluzio u drugom setu) i moze da ocekuje pobedu i protiv u ovom trenutku izgleda nepobedivih Mareja i Rodika. U Sinsinatiju bi bil odobro da napravi korak dalje, pa da ode na US Open sa vise samopouzdanja. Mada iskreno bilo bi dobro da u zrebu zaobidje Rodika i Del Potra u cetvrt finalu.

MM2

pre 14 godina

Rodik je poceo da igra bolje od kada je promenio trenera. Jednostavno dodje do zasicenja sa prethodnim, nema vise sta novo da ti kaze. Vrti se u krug i onda dodje do pada u igri. Ja verujem da je Vajda dobar covek, i neka se on i Nole druze privatno koliko vole. Ali maksimum je dostignut, a posao je posao. Dobro bi dosao neko sa novim idejama, pristupom, malo cvrsca ruka...