Tenis 182

Ponedeljak, 29.06.2009.

15:05

Ana predala meč Venus!

Srpkinja Ana Ivanović predala je meč aktuelnoj šampionki Venus Vilijams u drugom setu pri rezultatu 1:0 zbog povrede prepone.

Ana predala meè Venus! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

Jao,boli me prst,odoh ja malo da placem

pre 14 godina

Pedja Znas sta? Ni ti se mnogo ne razumes. Kazes na osnovu jedne situacije. Pa dobro,jedna,kakva je,takva je. A zasto Ana nije imala tu JEDNU situaciju? Zasto se ona nije vukla po terenu i plakala od muke? Nju je bolelo uvo,boleo je prstic u Pekingu,pa nije mogla da igra. Jao Boze! I ne znam zasto svi padaju na Anine suze.Plakala zato sto nije mogla da nastavi mec..Ja bih isto plakala,ali od srece,jer bi je ona Venus razbila..! Bolje sto se nije jos gore obrukala... I posle vi nesto pricate Federeru... On covek place u finalima gren slemova,to su istorijski trenuci... Ne,to neki ne razumeju... a Ana place u osmini finala...Tisina!

Pedja

pre 14 godina

@Marija 165

Devojko pojma nemas o cemu pricas, ti ako si gledala ovaj a i ukupno cela 3 meca bilo kog igraca u svom zivotu bice dobro.....zasto pises o necemu usta se ocigledno ne razumes....nikada ne blatim Jelenu, ali kad vec moram da ti odgovorim, odgledala si verovatno jedini put kada je izdrzala i pored povrede a to je davis cup u slovackoj i nista drugo, pa na kontu jedne situacije prosipas price...a ne cujes zalopoljke JJ posle svakog izgubljenog meca i maltene UVEK ima neki drugi razlog a ne da je taj drugi bio bolji, sto je vrlo ne sportski sa njene strane, samo salsusaj konferenciju za stampu posto ju je oduvala tinejdzerka.....ono sto ne znas bolje precuti....a da btw ani je ovo 2 mec u celoj karijeri da je predala, a ovog puta posle dobijenog gema sa suzama u ocima....to je fake jel??? eee marija marija , pojma nemas xD

Realno

pre 14 godina

Molim vas, dosta je patetike. Time ne pomazete Ivanovicevoj.
Venus je bukvalno razbila Anu, igrala je koliko joj treba, a da je samo htela mogla je da ne dozvoli Ani da ne osvoji ni jedan gem.
Da je Jelena izjavila kao Ana "mogu da pobedim Venus", i da je predala mec, ovde bi pale uobicajene teske uvrede i omalovazavanja na racun JJ od strane Aninih fanova.
Naravno da zelim Ani sve najbolje, ali ona nema nista od vasih praznih i zaljubljenih hvalospeva.
Budite realni.

Coke

pre 14 godina

(WTATP Lista, 29. jun 2009 16:05)
Venus Vilijams je od 2007 naovamo u neverovatnom nizu na Vimbldonu od 30+ uzastopno, tako da je objektivno tesko bilo ocekivati da ce Ana koja tek dize svoju formu biti u stanju da napravi veliko iznenadjenje protiv verovatno najbolje teniserke na travnatoj podlozi u istoriji.

Ne lupetaj...
Martina Navratilova Wimbledon champion 78,79,82,83,84,85,86,87,90

zorica

pre 14 godina

Predala meč, pa šta? Nije ubila čoveka. To je veoma bolna povreda. A, čak i da nije bolna. Zašto da rizikuje još veću povredu, kad nema još 22 godine, i može da igra još deset Wimbledona. Ona zna kako joj je i zašto predala meč. Dokazala je, već odavno, da može da pobedi bilo koju igračicu na svetu. Da bi se vratila na vrh potrebno je malo srećnih okolnosti i vreme. A ona ga ima. Mislim da bismo samo trebali da se radujemo uspesima i da ne komentarišemo neuspehe. Njenim uspesima nismo ništa doprineli pa mislim da nemamo neko veliko pravo da toliko negativno reagujemo na neuspehe.
PS: Karlović će vrlo verovatno izgubiti od Federera, a mi bismo mogli za primer da samo slušamo hrvatske komentatore, i pročitamo komentare hrvatskih navijača. Tu ima samo navijanja, ljubavi, patriotizma, a pljuvanja nigde.

velja

pre 14 godina

OK, posto mi se smucilo da citam gluposti koje ljudi pisu kao komenatare, sada moram da postavim jedno esencijalno pitanje - da li iko misli da iko namerno predaje mec na Vimbldonu? Ono sto je za fudbalere Vembli ili Marakana ili San Siro, za kosarkase Stejpls centar ili Medison Skver Garden, to je za tenisere Vimbldon i svaki mec se igra do kraja, ako moze da se odigra. Zato molim one koji se tenisom bave iz fotelje i koji nikada nisu uzeli reket u ruke i koji ne znaju koliko energije, snage i vestine treba imati da se odigra (i dobije) jedan profesionalni mec da cute i da ne pisu idiotluke. Ana je igrala najbolje sto moze, njene izjave su izjave kojima ona hrabri SEBE posto zna ko joj predstoji u zrebu i ako preda mec zbog povrede joj treba samo pozeleti brz oporavak. A oni koji navijaju samo za pobednike treba malo da se zapitaju da li je to razlog zasto su toliko sami neuspesni.

Gledalac

pre 14 godina

Nije ovo sto cu napisati pljuvanje, naprotiv to je realno gledanje stvari.... radujem se svakom uspjehu nasih, ali ako me iko nervira to je Ana! Pa, procitajte sta je izjavila prije meca, kao n ed acu pobjediti Amerikanku, nego ni manje ni vise, osvojicu Wimbldon! I, onda po starom dobrom obicaju, kad je protivnica podje tresti ko mladu krusku, ona se povrijedi, i krajnje pateticno PODJE DA RONCA! Pa, ribo ako si toliko samouvjerena, suti i igraj, pa ako je ne mozes pobjediti nemoj udariti u plac i kuknjavu, nego dostojanstveno izadji sa terena!

Cast izuzecima

pre 14 godina

E znaci muka mi pripade! Slusajte,boli me uvo sto cu da budem nepreporucena,ali svi vi ste jedni glupi jadnici. Kad je Jelena izgubila,SVI ste je vredjali,a u uvredama se najvise proslavio Rajcek Raja pa je i bio najvise preporucen.a sad,cim neko zine za Anu,vi~KlIK~ Ne preporucujem~. Ana je IZGUBILA,u prvom setu se izblamirala! Povreda? I Jelena je imala povredu,pa je CASNO izgubila. I ne,ne pisem ovo zato sto bolesno volim Jelenu,nego zato sto mi je muka vise od vas! Sta vi znate? Koga vi vredjate,alo,bolesnici?! MRS BRE!!!

Ana No1

pre 14 godina

Venus i u tom prvom setu nije mogla da osvoji poen iz igre. Poene je uzimala ili zahvaljujuci dobrom servisu ili zahvaljujuci Aninim greskama.
Vecinu poena u kojima se igralo osvajala je Ana dobrim udarcima, izlascima na mrezu, drop shotovima i slicno.
Svesna je i Venus da je pravim cudom uopste dobila taj set i to jos sa kakvim rezultatom.
A u drugom setu bi taj rezultat sigurno bio identican ali u Aninu korist.
Anu uopste nije isao servis i ipak je u svakom gemu bilo neizvesno.
Jednostavno ne mogu da se otmem utisku da je Ana i u ovih 7-8 gemova koliko je odigrano - igrala bolje od Venus bez obzira na taj rezultat. Rezultat stvarno nije pravo merilo igre.
Sa danasnjom igrom Ana je imala lepe sanse za pobedu, svesna je i ona sama toga.
Na pocetku je slabije isao servis, Venus je bukvalno iskoristila sve sanse koje su joj se ukazale.
Taman kada je Ana pronasla servis i pocela da bukvalno dominira na terenu, usledila je povreda.
Venus moze da joj kaze samo jedno veliko hvala i da zahvali bogu na sreci sa kojom je danas prosla dalje.

Medjutim sve se vraca, pa ce se i ovo danas siguran sam vratiti Ani u obliku 5-6 gren slem titula u narednih nekoliko godina.
Ta devojka je pravi teniski biser a u to cete se svi vrlo brzo uveriti.
Poslednjih godinu dana jednostavno nema srece.
Danas sam vise nego ikada siguran da ce Ana biti upisana u tenisku istoriju pored najvecih teniskih imena.

NME

pre 14 godina

xaxa... Napisao neko ovde "xocu mojix 45 minuta zivota nazad" :)) 1.) NIKO te nije terao da sedish pored ekrana 2.) UVEREN sam da su shanse 99% da bi tih 45m apsolutno protracio na neku mega glupost (tvoja glavna zanimacija se vidi iz tvog komentara). Ja, kao sto vidite, evo imam vremena na pretek ovih dana pa sam se odlucio da i ja ostavim komentar, a i malo drugima da solim pamet. Volim to, podizem svest drugima, oni meni i tako.. napredujemo.. anyway..
Ostali koji postavljaju neke ultimatume, sad il' nikad, tipa reci nesto pametno ili zauvek ucuti (prosto fenomenalno) - prognozeri itd.. neverovatni gubitnici... Pa svi ovde da se skupimo ne bismo imali talenta za TENIS koliko ona ima u jednoj ruci, a tek da ne pricamo o tome koliko nas je ikad rizikovalo i nesto zrtvovalo zarad nekog uspeha uopste u sportu, umetnosti itd.. svi idu linijom manjeg otpora (u zivotu),a onda, naravno, nezadovoljni svojim odlukama, nedostatkom hrabrosti, inteligencije, pameti - daju sebi pravo da pljuju.. kao da ce oni da postanu losi kao vi, ikada. Naravno nisam ni ja nekad preterano bolji od ovih zlobnika, ali se brzo smirim i setim se/shvatim da oni nemaju nikoga da iznevere sem sebe.. pljuc pljuc, xixixi :)

Sergio

pre 14 godina

@ Ksenija Nikitovic
Ne eto tebe cemo da komentarisemo, lol. Naravno da cemo da ih komentarisemo. Oni su javne licnosti, sportisti koji zvanicno predstavljaju nasu zemlju!!! I kao takve imamo pravo da ih komentarisemo jer oni ujedno predstavljaju sve nas, XP

Ksenija Nikitovic

pre 14 godina

@ donnie brasco, Milan i ostali pljuvaci
Dosta vise!!! Pa ko ste vi da komentarisete tudje postupke!? Polovina vas koji prozivate druge niste ni upola uspesni u svom poslu kolko Ana,Jelena,Nole,...,u svom,a znate da ih prozivate kad rezultati utihnu!!!??? SRAMOTA!!!
NE GLEDAJ KOLIKI JE TRN U OKU BRATA TVOJEGA, NEGO KOLIKO JE BRVNO U OKU TVOJEMU.
kADA BI POSLI OD SOPSTVENE RETROSPEKTIVE POBEGLI BI SVI U MISJU RUPU OD SRAMOTE !!!!
Ana glavu gore,bice bolje ! POzZzz

ana

pre 14 godina

zasto malo pojedini ne razmisle pre nego napisu nesto, ne predaju svi nasi teniseri, jelena je igrala, i to jedva, uz nesvesticu i malaksalost, i izdrzala! i to je bilo pre neki dan, al vi to zaboravljate, bitno da pamtite dovoljno da mozete da pljujete po njima.... strasno.....

marija

pre 14 godina

Strasno. Setite se samo kako ste pljuvali Jelenu kada je izgubila, a isto je bila povredjana. Ali, ona je nastavila mec, borila se i posteno izgubila. A Ana samo zna da zaplace na terenu, i sad ovde pisete komentare tipa "pa bitno je zdravlje, Anci gavu gore i bla, bla..." A Jelenino zdravlje nije bitno? Sram vas bilo. Ana u prvom setu nije bila povredjena, a Venus je oduvala za 20 minuta. Isto bi bilo i u 2. setu, budimo realni. Ana Venus ne moze da pobedi ni na igrici. A posebno me nervira ono plakanje i prenemaganje na terenu... Povredila se, pa sta??? Ajde da je ovo bilo finale i da je ona vodila 6:1, pa da place. Venus bi je pocistila kao tudju bila povredjena ili ne. Izigrava mi onde neku zrtvu, place kao malo dete... Strasno!!! Takva dramaturgija me opasno nervira, a posebno ono njeno "come on". Nemam reci za ovo danas. Jedan veliki sportista nikad ne bi smeo da dozvoli ovakvo ponasanje. Jelena je za nju kraljica, mozete vi da pricate sta hocete!!! Ana bi trebalo malo da se ugleda na Jelenu i Novaka. I trebalo bi da nauci kako ubuduce da se ponasa na terenu.

idemo dalje...

pre 14 godina

@ (Tuzno!, 29. jun 2009 16:33)
Svaka čast za ovaj komentar, jedan od retkih među više od 100 do sada pristiglih koji je vredelo pročitati. Zaista je tužno da neko ko je makar video izraz lica Ane nakon što je predala ili u toku intervjua ima obraza da optuži Anu kako lažira povredu i sl... Preporučujem dotičnim osobama da u buduće u trenutku kada započne prenos nekog Aninog meča, brže-bolje promene kanal i poštede nas suvišnih i zlobnih komentara (ako je već toliko ne podnosite nemojte je ni gledati), a ne da nestrpljivo čekaju njenu povredu ili kiks a onda da trče do kompijutera i slade se tuđim neuspehom.
Zaista više nema smisla uopšte čitati ove komentare........mnogo je tužno

реалиста

pre 14 godina

Ljudi, pa vi niste normalni. Zasto pljujete Anu, cime je ona to zasluzila?! Ovo je, cini mi se tek drugi mec da je predala, ne bi ona tek tako, veliki je borac. A da li mislite da su one suze na konferenciji lazne, mozda je glumila??? Ne, vi ste veliki "POZNAVAOCI TENISA", nikad bre reket niste u ruke uzeli i s kojim pravom je kritikujete?! Prvi set jeste glatko izgubila, ali je drugom krenula dobro ida nije bilo povrede, mislim da je mogla mnogo vise. Ani zelim brz oporavak, bila si kraljica, nadam se da ces ubrzo tu i vratiti.
Napred ANA, NOVAK , JELENA ,ZIKI vi ste teniski ponos SRBIJE!!!!!!!

Dragana

pre 14 godina

Verujem da bi Ani bilo lakse danas da je izgubila 6:0, 6:0 nego sto se na ovaj nacin zavrsio njen nasup na Wimbledonu... Kad sam videla kako place i meni su suze krenule... Ana, bice bolje..

Dusica

pre 14 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da ne verujete (pojedinci)da se Ana povredila, tako ste pricali i za Jelenu, vi ili ste coravi ili ludi, Jelena se onesvescuje, Ana place od bolova a vi mislite da se one foliraju, Boze gospode... Toliko od mene... ANA IDEMO DALJE!!!!!!!!!

BiP

pre 14 godina

Pogledajte poruke STRANACA upucene Ani na zvanicnom sajtu Wimbledona ,pa uporedite sa ovim porukama ovde ... cisto da vidite koja smo mi stoka od naroda i koliko cenima nashe BLAGO (nashe tenisere) ...
link: http://www.wimbledon.org/en_GB/news/photos/2009-06-29/200906291246281646937.html

bivsi sportista

pre 14 godina

ovi sto prozivaju mogu se kladiti da nikad u zivotu nisu uzeli nista od sportskih rekvizita u ruke i veze nemate sta su povrede,Ana znamo da je borba ali opusti se sve je to sastavni dio sporta,SVE NAJBOLJE U ZIVOTU I STO MANJE POVREDA!!!

ivka

pre 14 godina

ne znam sta to ima ovde da se komentarise..
koliko puta teniserke gube setove 6-0,6-1,6-2,6-3...pa opet posle dobiju mec..tako da mec nije zavrsen i ne znamo sta bi Ana uradila do kraja..
Samo se bojim da je ova povreda opet ne poremeti sad kad smo konacno videli pravu Anu,posle cak godinu dana.. ovo sad opet preti da bi mogla da se nastavi agonija...Sven,pomagaj!

anoljub

pre 14 godina

Leave Ana alone, please. Leave Ana Ivanovic alone right now. I mean it. Anyone who has a problem with her, you deal with me, becauses she’s not well right now. Leave her alone!

tijana

pre 14 godina

Ja ne mogu da verujem koliko ima zavidnih ljudi u ovoj zemlji!!!Umesto da bodrimo nase mi ih kritikujemo i nalazimo im mane!!Ovo su srpska posla!!!Mene bi bilo blam da pisem nesto tako!!Narocito bi me bilo sramota da pljujem kao neki ovde,a ne znam da se NE MOZE-PISE ODVOJENO-kao neki Dejan ovde!!Decko nauci da pises pa se javi!!Takvi kao ti i brukaju nas narod!!! SAMO NAPRED ANA!!!

Dejan Grmusa

pre 14 godina

kad vi gospodo bubete ušli u bar prvih sto (100) tenisera sveta dajte sebi pravo na kritiku a do tada se pokrijte u.... u nemojte pratiti ono što ne razumete!!!

Ilija

pre 14 godina

Prosto neverovatno koliko glupih i zlih ljudi. Ana nije predala meč jer je znala da će izgubiti već zbog povrede. Gubila je i od daleko gorih teniserki pa nijednom nije predala. Ovo joj je tek drugi meč da je izašla na teren i predala. Prvi je predala Li Na dok je Ana vodila 6-1 4-1 i bila je ista povreda samo zadnja loža.

Ljiljana, London

pre 14 godina

Zelim da se oporavi - Boze moj, zao me, ali pogledajte Venus, opasana k'o Robocop zavojima (puna povreda)i rastura; a nase teniserke bre kilave mnogo.. volela bih da su malo otresitije, cvrsce i mentalno i fizicki.'Ajde srecno sledeci put.

Jado

pre 14 godina

Tužno kakvih komentara ovde ima. Da li ste Vi postigli u životu toliko koliko je ona postigla? Samo čekate tuđi kiksk da bi ste ih ispljuvali. Nažalost nama zlobe nikada neće manjkati.

tasa123

pre 14 godina

Kako vas nije sramota...vi pljuvaci...bre! Realno je to da je Ana lose igrala...ali da pljujete njenu povredu i da sumljate u tako nesto ozbiljno... Ma vi se ukocite od male promaje i kukate...onda se dovucete za komp i pljujete takve ozbiljne povrede. Znam kako je...meni je propala karijera jer sam samo pogresno doskocila... Nemoj te sumljati u sportiste i njihove povrede...nikad!!!!

Kol

pre 14 godina

Sto rece neko na forumu pre neki dan Srbija ne zasluzuje ovakve tenisere, prosle godine su bili vrh svetskog tenisa a sve su postigli sami a mi jos uvek cekamo beli sengen!!!!!! U vrhunskom sportu uvek ima uspona i padova, Ani svaka cast to je teska povreda bolje da se povukla nego da je bilo nesto gore, nek se oporavi i puno srece u daljoj karijeri i njoj i Jeleni!

Io

pre 14 godina

Ah,najbolji su ovi komentari nikad vise u TOP 10.
E, gospodo malo ste se z......i!
Ana ce u ponedeljak 6.jula biti 11 igracica na WTA listi i manje od 30 bodova ce deliti nju i Petrovu,sadasnji broj 10.
Takodje uzmimo u obzir da Petrova brani dosta bodova u americkoj sezoni,eto nama Ane u TOP 10.
I sta sada kazete,teniski strucnjaci?

Zoe

pre 14 godina

Čitam komentare i ne verujem. Lepo kaže poslovica u svom selu je najteže prorok biti... Ana je danas tek po drugi put predala meč u svojoj karijeri, i od igračica koje su poslednjih godina vrhu jedna je od onih sa najmanjim brojem predajA. Da li je Ana glumica pa da glumi one suze? Da li vi zaista mislite da to njoj treba? Ana je stekla svoje ime po tome što je poznati borac, koliko puta se u teškim situacijam vraćala u meč i dobijala ga i to protiv kvalitetnih teniserki. Porediti Anu i Jelenu i njihove povrede pa to je van svake pameti. Ko god je gledao Anin intervju zna da to nije foliraža, ona je sa suzama u očima pričala a ako je neko poznat kao pozitivan i optimista to je ona... Žuljevi bole pa ljudi predaju mečeve a ne kamoli istegnut mišić.Nadam se da će se oporaviti do sledećeg turnira, ovaj Wimbledon je ipak pozitivan pomak u Aninoj igri pa i današnji meč pokazuje da je na dobrom putu pa da se vrati u prvih 10 gde joj je i mesto.

Raul

pre 14 godina

Evo prilike za prave "Srbe" da pljuju i omalovazavaju do mile volje!Lepota uvek smeta pa jos kada se spoji sa uspehom na poslovnom planu onda to zlobnici nikada ne oprastaju.
Ana,samo napred,oporavices se od povrede i bices ponovo ona stara!

marinko

pre 14 godina

Zao mi je Ane ali mora da shvati da ma kako ovo zvucalo prepametno sa moje strane ljubavne jade mora da ostavi sa strane,previse dopusta sebi da je samelju kao pocetnicu mogu da je brane oni koji su slabici ali devojka ima problem u glavi kada to resi neka hvata zadnji voz inace nikad vise medju 10.NAZALOST

jelena

pre 14 godina

kako vas nije sramota. Pljujete po ani kao da vam je neki neprijatelj...ej bre dosta uzmite vi reket u ruke pa igrajte...koliko ste samo pametni. ajde ana!

Pegone

pre 14 godina

Za sve one koji ostavljaju negativne komentare za nasu Anu,Jelenu,Tipsu,Vktora ili Noleta da bogda vam kiknula vasa graficka kartica zajedno sa ekranom :-P

realista

pre 14 godina

Stvarno steta.
Ne znam da li bi uspela da dobije mech, ali drugi set bi svakako dobila i nijanse bi odlucivale pobednika u trecem setu.
Ovako i Ani i nama ostaje samo da zalimo.
Nije ni u tom prvom setu bila velika razlika. Venus je osvojila 14 poena na Anin servis, a Ana 10 poena na njen. Tih nekoliko poena je odlucilo i zahvaljujuci njima je Venus napravila ta 2 brejka. Verovatno bi se nesto slicno ali u Aninu korist desilo u drugom setu.
Zaista je strasno sto je Ana na ovakav nacin morala da napusti turnir i to turnir na kome je stvarno imala realne sanse za titulu.

Pedja

pre 14 godina

Moja preporuka Ani bi bila ; "ANA BEZI IZ SRBIJE, NE ZASLUZUJES OVAKVE PLJUVACE", a mi koji te postujemo povrh svega i koji znamo sta si sve uradila na promociji naseg tenisa i nase zemlje, mi koji znamo da cenimo trofej na RG i dalje cemo te bezduzsno postovati i voleti...igraj za svajcarsku ionako ti je tamo sediste.....SVE NAJBOLJE TI ZELIM, I NADAM SE BRZOM OPORAVKU ....SRBIJA ODAVNO NIJE IMALA NESTO CIME SE OZBILJNO MOZE PONOSITI, A IPAK TO PROSECNOM SRBINU NAZALOST OPET NIJE DOVOLJNO....

Samo tako...

pre 14 godina

Sta je sa ljudima i komentarima tipa: "Dala je sve od sebe", "Nije se trudila", "Njene suze su me raznezile i ubedjen sam da je sve uradila da pobedi..." Pa kako neko moze na sumnja da ona igra protiv sebe i svoje zarade. Pa nije ona reprezentacija pa da postoji, neosnovana sumnja u to koliko se trudila i doprinela kolektivu. Sama je svestna svih poteza, poraza i pobeda, svih svojih prioriteta i dostignuca zivotnih. Ko smo mi da to procenjujemo? Tu smo da navijamo a nikako da njene uspehe (neuspehe), shvatamo licno.

Aleksandra

pre 14 godina

Mnogo je ružnih reči ovde ispisano na račun Jelene i Ane. To se jedino može razumeti, ne i opravdati, što sve to pišu asocijalni maloletnici, kojima će biti potrebno još nekoliko godina da postanu socijalna bića. Tome ne bi trebalo pridavati previše pažnje, kad bismo mi imali dobre porodice i dobru školu, jer bi onda ti mladi ljudi, pedagoškim radom i vaspitavanjem, postali učtiva odrasla bića. Ali, bojim se da će mnogi ostati asocijalni i agresivni još dugo godina, je oni žive u bolesnom društvu, koje tuđa nesreća čini srećnim. Nije slučajno što kod nas postoji izreka - samo da komšiji crkne krava. To smo mi.

Sule

pre 14 godina

eee....za malo da je pobedis...xd....u tome je razlika izmedju tebe i JJ....jelena nikad ne predaje ovakve meceve
(lazar_95!!!, 29. jun 2009 15:21)
u tome si u ppravu...jelena ispada od nize rangiranih pa ne moze da stigne do najboljih...
ANA NAJBOLJA SI...:)))

Pedja

pre 14 godina

E kad vidim pojedine komentare skorojevica i sveznalica muka me uhvati i osecam blam srpskog mentaliteta posto sam i ja iste nacionalnosti......LJUDI DEVOJKA IMA POVREDU, i ako ste dosli da je ismejavate onda sto je gledate, ocekujtete samo pobede....jadno....!
necu vise da trosim reci na jadne, nije mi zao sto je predala ili izgubila, zao mi samo sto taman kad je vratila sampopuzdanje, smanjila pritisak na samu sebe desi se da povredi nogu....NADAM se da nije nsita strasno i da ce ostati u duhu prethodna 3 meca.....ANA PRAVI NAVIJACI (ne oni kojima si IDOL samo kad pobedis) SU UZ TEBE....SRECAN OPORAVAK TI ZELIMO

boki

pre 14 godina

"pljuvaci", dobro razmislite i zapitajte se da li bi vi rizikovali karijeru samo zato sto ne zelite da predate mec da ne biste ispali slabici . Da nije doslo do veoma teske povrede, sto se i videlo na njenom licu, mozda bi i uspela da pobedi Venus. Ana zelim ti brz oporavak i povratak u top 10!!!

Jeca

pre 14 godina

Ajde bre ne lupajte,sad je kao svima muka jer Ana navodno stalno predaje kad gubi! Za vasu informaciju,ovo je tek drugi mec u karijeri koji je predala. Tako da sto se tice toga,nema osnova za ovakve komentare... A sto se tice Ane,jako mi je zao zbog povrede. Nadam se da ce ubrzo proci i da ce biti spremna za Los Andjeles. SRECNO ANCI!!!

Vita

pre 14 godina

Sve od onog što pominju prethodni postovi je po malo uticalo na ovakav rezultat. Naše tipično hvalisanje pre meča, klasično loš odnos prema tome sa kim i kako planski na dugi rok treniraju naše dame, mnogo modnih revija i fensi dogadjanja dok drugi treniraju, slaba psihološka priprema. Jedino se šarmu i prijatnom ophodjenju naših igračica ne može ništa prigovoriti....A i tačno je da JJ ne bi predala meč dok ne dodje hitna pomoć na teren i zato je velika šteta za nju onakva eliminacija. A i o njihovim roditeljima bi se što šta moglo napisati, bar ono što je dostupno nama običnim gledaocima nije baš za pohvalu.

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Dušan / koment. 11o

Baš ste bili nadahnuti! Vrlo duhovito. Slatko smo se smejali. Hvala Vam.


@ Nikola / koment. 112

Odlično ste napisali. Kratko, jasno i tačno.


Pozdrav obojici.

JoJo

pre 14 godina

Zaista steta! Samo sto nije zaplakala kada je davala inervju! Anci bice bolje, samo ti budi nama zdrava, ostalo ce sve doci samo po sebi! Ko zeli da potcenjava nase igrace nije mu mesto ovde!

realtime

pre 14 godina

Srbija je bogata dobrim teniserima a jos boljim strucnjacima iz oblasti tenisa potvrdjeno ovde,sve sami strucnjaci,ako ne verujete Ani nemojte vise ni da je gledate postedite nas vasih komentara,kao ne interesuje vas a prste polomite ovde da napisete nesto..tek da budete zapazeni!!!!Ana glavu gore,nadam se samo da nije neka ozbiljnija povreda.Pokazala si nam u proslom mecu koliko vredis i da se vracas.

****

pre 14 godina

Očigledno je da ovdje komentare stavljaju većinom veoma nepismeni ljudi, te ljudi sa psihičkim tegobama. Po vašim zaključcima, Ana koja je osvojila Grand Slam titulu (sa 20 god.), igrala 3 Grand Slam finala i osvojila 9 titula, te bila No1 (takođe sa 20 god.), nije niakav talenat, ne zna uopšte da igra tenis, glupa je, djetinjasta itd., ali eto vi koji vjerovatno apsolutno ništa nisu postigli u životu, te svoje frustracije iskaljujete na drugima, ste pametni. Vjerovatno ste svi vi koji pljujete po njoj zbog predaje itekako svjesni da je stvarno povreda uzrok predaje, ali eto, vama bi draže bilo da je pod bolovima igrala i izgubila, pa da je možete još više pljuvati. A, da, čudo niste komentarisali izjavu Jelene kako su 'ženski problemi' uzrok poraza te kako smatra da njena protivnica nema uopšte nekih kvaliteta (a svi smo vidjeli sjajne winere od strane te male). Vjerovatno nija znala šta sad da slaže pa eto sad odjedom kao to je mučilo. Uvijek mi je bila antipatična i ostaće zbog te svoje očigledne ljubomore na tuđi uspjeh.

dr

pre 14 godina

Naravno da se od "experata" kojih u Srbiji ima tusta i tma za sve i svasta,nije ni ocekivalo nista bolje nego od zluradih komentara.Od njih,koji verovatno reket u ruke nikada ni uzeli nisu!Ovo je sport!Sport!Ne politika,glupaci!Svakome se moze desiti svasta na sportskom terenu,to znaju samo oni koji su se sportom nekada bavili ili se sada bave.Ana,ovo nije kraj sveta,ti nisi tipicna malodusna Srpkinja,glavu gore pa napred.A Vi zluradi,ostacete sitne bedne duse i sa uspesnom i sa neuspesnom Anom...

Diabl0^_^

pre 14 godina

Ana je bas ninkakva...puno se sto bi se reklo "uskurcila" kad je bila 1 i od tad nista..samo gubi i predaje meceve jos je sad i pocela da se vuce po terenu ...gora je od JELENE..mislio sam bice nesto od nje a ono ...

dejan

pre 14 godina

Sta nije u redu sa ovim ljudima? Hate na Anu? Autori ovih bestidnih komentara najbolje reprezentuju sve ono sto ne valja u ovoj zemlji. Vise od Vucica, Palme, pravde za Urosa i inih zajedno. Ana, kao i Jelena, i Novak zasluzuje respect, taman da vise ne dobije nijedan mec u zivotu. Ua hejteri!

Tuzno!

pre 14 godina

Ljudi hteo sam nesto da napisem onako tipicno srpski,da ne kazem da kritikujem zbog predaje meca,ali sva sreca dok sam sedeo za kompjuterom cuo sam poznati glas sa naseg B92 TV programa,pogledao sam i vidim Anu Ivanovic.Reko,daj majketi da cujem sta prica.Jednom recju za sve koji nisu gledali:JEZIVO!!! Devojka bukvalno plakala dok je davala intervju nasim novinarima,razocarana najvise sto nije uspela da zavrsi mec pa makar i izgubila,a zatim je uplakana ustala sa stolice i hramljuci napustila studio.Savet svima,koji su kao ja seli i poceli da pljuju:POGLEDAJTE INTERVJU MOLIM VAS, pa tek onda sedite za kompjuter i pisite sta vam je volja. Ana,zao mi je sto sam posumnjao u tvoju iskrenost,valjda zbog toga sto nas toliko nerviraju sve vase predaja u trenucima kada gubite,ali ako si nekada i ako je neko bio iskren i bez foliranja onda si to ti danas!! Zaista je jezivo gledati je kako place i hramlje!!!!! Hvala nasem B92 sto nam omogucuje da ne ostanemo ni bez najmanje informacije!! Svaka cast!

Nikola

pre 14 godina

Ja navijam za Anu, Jelena me ne zanima, ali meni nikada ne bi palo na pamet da pljujem Jelenu po forumima niti da likujem kada izgubi. Cemu tolika frustracija? Ana ima osvojen RG. Znate li od kada Nemci, Englezi, Australijanci, Svedjani nemaju GS? Koliko te zemlje ulazu u tenis? Ani sad lose ide to je jasno ali sam siguran da nigde na svetu, nazalost, ne bi dozivela ovakvo pljuvanje u svojoj zemlji. Jel vam ona sta duzna? Pa mi Srbi mislimo da svake godine treba da uzmemo 3-4 Grand Slama? Za Srbiju je uspeh i jedan Grand Slam u 10-15 godina. Ceo svet igra tenis, nije to lako. Velika je razlika izmedju kritike i medijskog linca koji se, nazalost, vodi protiv ove devojke.Ana,sve najbolje dalje.

Dusan

pre 14 godina

Evo i mojih komentara nekih komentara: "Srpska posla" (patriota), "Pih" (analiza sopstvenog zivota u jednoj reci), "Koliko je mnogo potrebno da dodjes do vrha , a koliko malo da pokazes da ga nisi vredan" (ovaj mora da je i sam nekad bio u top ten), "u tome je razlika izmedju tebe i JJ....jelena nikad ne predaje ovakve meceve" (ovaj gospodin bi ocito voleo da vidi krv), "Princeza, ali na zrnu graska" (zabac koji ceka da ga princeza poljupcem pretvori u princa", "to se i ocekivalo od tebe...uvek je neka povreda u pitanju" (ovom mama i tata nikad nisu rekli da ga vole), "ne mozes vise" (pati od erektilne disfunkcije), "ne pricaj gluposti pred mec jer su ti obecanja ravna naucnoj fantastici" (ana mu je saputala na jastuku i obecala, pa je sad razocaran), "Bruka" (sva sreca pa imamo njega za ponos i diku), "ana je postala komercijalista zestoki" (ovaj bi imao sta da proda, ali nece iz principa), "Da li sam ja to vec jednom rekao na ovom forumu da neke nase igracice imaju jezik duzi od pameti" (a ovaj je govorio na vreme, ali nije bilo nikoga da ga cuje, a neki su mu se i smejali u lice)

znao sam!!!

pre 14 godina

Eto u cemu je razlika izmedju Ane i JJ,to sto JJ nikada ne bi predala mec u ovakvoj situaciji,i NIJE nikad..a bila je u goroj situaciji od Ane,kada je pregrizla jezik pa joj krv isla,pa joj pukla 2 zulja na nozi i takodje krv isla..pa butni misic,itd..ali nema veze,svejedno bi je Venus oprala!!ali ipak...Go JJ,Go Ana!!!!!

milenko

pre 14 godina

O cemu vi pricate,kakva steta,da,zamalo da dobije Venus,da nije zaplakala verovatno bi dobila,ali povreda je omela bas sad kad jeu vrhunskoj formi...stvar je prosta,devojka je zavrsila ozbiljnu tenisku karijeru,iskoristila je prazninu nakon odlaska Justin Henin,toga sto sestre Williams ne obracaju mnogo paznje na turnire na sljaci i sto su Sharapova i jos par ruskinja bile povredjene,osvojila grand slam,bila prva i nikad vise nece uci medju 10 igracica sveta,imace para od sponzorskih ugovora,drugim recima,postace Ana Kurnjikova,samo sa osvojenom titulom...

boki zg

pre 14 godina

Ma predala je da ne doživi automat 6-1 6-1..srpske tenisrke bolje je da naprave pauzu i promjene trener, jel Vam slijedi pad kao i nama u ženskom tenisu.

pljuvac

pre 14 godina

@panki, 29. jun 2009 15:24
cuj 5 minuta evo prodje godina dana pljuvanja i nista dosadilo i nama
ajde da promenimo malo taktiku mozda urodi plodom
dakle
ana i jelena vi ste carice i najvaznije je zdravlje
nema veze glavu gore us open je vas ...........

nikol dž. femija

pre 14 godina

Mnogo,mnogo mi je žao. Ana je odlično počela a ipak lako izgubila 1.set, međutim nekako se stalno čekalo da krene u jači napad....kad ono povreda.

Jedino što preostaje je da budemo pozitivni i iskusni pa kažemo da kao i u životu, zbog nečega se nešto dogodi i čini nam se da je kraj sveta, a kada se posle kockice slože shvatimo da je to sve ispalo baš kako je najbolje za nas.

Možda je to prepreka koja nije tu da nas zaustavi, već da nam pruži novo iskustvo, da nam pokaže da možemo i više i bolje i jače.

Jer, da Ana nije u finalu Garosa protiv Enan onako teško izgubila pitanje da li bi izdržala pritisak koji je imala u meču sa Safinom, koji je dobila,A KOJI JOJ je doneo i 1.poziciju na svetu. DOBILA JE DVOJE i kompletno ispunila san, a u meču sa Enan je dobijala samo jedno.

VERUJEM DA ĆE NAŠU ANU, KOJA je borbenog duha, sve ovo BAŠ očeličiti,nadam se da je neće slomiti jer tu su roditelji koji, bez sumnje, umeju da je podrže na pravi način. Jeste srećna okolnost što je ona i dalje mlada ali šteta je što ove godine ipak malo igra/što zbog povreda što zbog ranih poraza/.

Srećno Ani u lečenju !!

Bilo je puno onih koji su pisali da će je Venus "rasturiti" što je više nego vulgarno i porazno za srpski sajt.Ismevali su njenu veru i želju za trijumfom. Ne verujem da su to Srbi,to su stranci koji bi da se održi srpski stereotip. Ali ovo je 3. milenijum i to je "odavno provaljeno". Sada eto, ti neki tuđi i tužni, mogu biti srećni jer Srpkinja više nema na terenima Vimbldona.

Uživajte u URLICIMA sestara "W",Azarenke...i ostalim lepim udaračicama kojima neće svirati "Bože pravde"...!!!

ANA ĆE se vratiti i POBEDITI!! Kad-tad!

WTATP Lista

pre 14 godina

Venus Vilijams je od 2007 naovamo u neverovatnom nizu na Vimbldonu od 30+ uzastopno, tako da je objektivno tesko bilo ocekivati da ce Ana koja tek dize svoju formu biti u stanju da napravi veliko iznenadjenje protiv verovatno najbolje teniserke na travnatoj podlozi u istoriji. Ana je mogla da joj pruzi jak otpor i cak na 0-5 u svakom od gemova je dolazila bar do "30", a do povrede je doslo bas kada je u drugom setu bila u prilici da okrene novi list. Ukoliko povreda nije neke ozbiljnije prirode (jer sada i inace sledi pauza), Anin nastup u Vimbldonu se moze pozitivno oceniti iako je u prvom kolu bila na ivici blamaze. Sa ovakvim zrebom nazalost nije se moglo dalje i ako Venus Vilijams osvoji i ove godine trofej (6ti od 2000te) Ana ce vec treci put u zadnje 4 godine ispasti od buduceg pobednika (posle 2006 i 2007), sto govori da su joj potencijali na ovom turniru iznad dosadasnjih rezultata.

grobar kumanovo

pre 14 godina

dokle ce anu da prate maleri uvek kad se ponadamo da ce uraditi nesto na vimbldonu desi se maler sad joj treba oporavak za da moze na sledeci gren slem da napravi dobri rezultati srecno anci

Čačanin

pre 14 godina

Ana je totalno bila van igre, i da nije povrede izgubila bi ubedljivo. Puno posla za trenere naših igračica, od fizičke do psihičke spreme.

Psiholog

pre 14 godina

@Knez

A zasto mislis da se JJ voli vise. Zato sto je bolja igracica. Nemoj da si smesan.Ana od pekinga imala vise povreda koje su je omele da se barem zadrzi u 10 a to nece spreciti JJ da se vec od ponedeljka nadje iznad 10 mesta.Kakve li je samo izjave davala JJ. a povreda nigde. Zaboleo je stomak i tako sto puta, pa zuljevi na nozi, pa joj nos curi. da li su to povrede. Ana se barem trudi da igra ofanzivno dok JJ je valjda jedina na svetu koja igra defanzivu a nema fizikus za to. Sada kada dodju turniri (4) na kojima je bila prva i kada izgubi bodove bice iz Ane. Razlika izmedju prepona i curenja nosa ili zuljeva na nozi i bol u stomaku je velika

Obi007

pre 14 godina

“I’m doing everything I can for my knee. This is Wimbledon, so it doesn’t matter how much pain I’m in, I’m going to keep playing.”
Ovo je izjavila Serena posle meca,teniserka, koje zna sta Wimledon znaci trpi I igraj bar zavrsi mec!!!

dule nbg

pre 14 godina

Nisam gledao,pratio na netu rezultat. Steta, nisam ocekivao da ce proci ali sam se nadao da ce uzeti jedan set. Fali joj meceva sa top10 teniserkama,na zalost u zadnje vreme nije "stizala" do njih. Steta...

cruzbg

pre 14 godina

Rutinski i ocekivano.
Sad se Ana prikljucila JJ (sto se tice povreda koje ne dovodim u pitanje kod obe mada je kod JJ bila fizioloska stvar a kod Ane istegnuce misica), uglavnom FAN KLUBOVI iz oba tabora imace "objektivna opravdanja" za poraze dok ovi drugi znaju da su zlatna vremena sa sjajnim rezultatima bezpovratno prosla.
I ono sto neki nikada nece shvatiti: losa igra protiv neke Benesove,Goerges, Hradecke,Erani moze da bude pokazatelj gde se nalaze nase bivse zvezde ALI kad se eventualno odigra dobro to cesto ume da prevari jer pravo merilo (barem za to za sta nase pretenduju iako vise nema nista od toga) je mec sa VW,SW ili bilo kojom ozbiljnijom igracicom iz TOP 10,15. Kao sto se videlo u prvom setu-da su igrali do ujutru bilo bi pitanje da li bi se po setu uzelo 1,2 ili 3 gema.

Slavko.S

pre 14 godina

E bas to je razlog zbog cega organizator nije stavio Anin mec na centralni teren, jer tu nema sta da se vidi. Nazalost to je realnost.

jazavac

pre 14 godina

Bas mi zao sto se Ana povredila i morala da preda mec:((((, taman je usla u formu i nije joj trebalo sad ovo sa povredom...steta sto vise necemo moci da gledamo najlepsu teniserku na wimbeldon-u :(.Da je bar Sarapova ostala, ovako sad ne vredi gledati vise turnir, ispale dve najlepse teniserke.

Danijela T.

pre 14 godina

Najvaznije je zdravlje Ane Ivanovic, jednom kad krenu problemi sa misicima i tetivama, moze da ugrozi bavljenje tenisom.
Niko objektivan nije ni ocekivao pobedu nad Venus Vilijams, zbog konstantnog pada forme Ane Ivanovic, ali u narednom periodu ima prostora za napredak i povratak na nivo igre od pre godinu-dve dana.
Samo da zdravlje posluzi i povrede je zaobidju.

(//_-)

pre 14 godina

kao sto rece 1., steta...

medjutim, gledajmo to sa vedrije strane. s obzirom na to da je povreda u pitanju, barem nas nece smarati pricom: nisam imala samopouzdanja i sl.,,,:)

- - - - -

pre 14 godina

Ne znam ima li smisla komentarisati samu igru ako ne znamo sa koliko je spremnosti Ana ušla u meč, ili se povredila u njegovom toku. Lično nisam verovao da išta ozbiljnije može da zapreti Venus, dovoljno je bilo gledati prva dva kola i videti koliko je to daleko od svetskog vrha... e sad, što neki nekritički gledaju na Anine šanse, i bombarduju komentarima neutemeljenim na realnim procenama – posebno je pitanje, a i ne menja realnost.

Zanimljivo je da Ana ima bilans protiv Venus 1:6, dok Jelena ima 5:4 – a od 4 poraza, 3 je izgubila u tri seta. Znači, nije sve u snazi – ima nešto u tehnici i pokretljivosti. Ovim ne poredim AI i JJ, već pokušavam da nađem neki odgovor na pitanje kakav je ključ uspeha u meču protiv Venus, jer pobediti nju često izgleda kao potpuno nemoguća misija. Jednostavno, možda i ne postoji nekakav odgovor, osim da joj Jelena, na neki način, „ne leži“.

Ani želim brz oporavak, da nađe sebe iz vremena kad je napredovala ka vrhu WTA-liste... danas je podsećala na onu mirnu, tihu devojčicu koja je stidljivo obarala sve pred sobom, bez onih čudnih manira koje je stekla kad se približila – a zatim popela - na tron: čudnih pokreta, uzvika i pogleda, rasprave sa sudijama... naravno, ona se ponaša kako misli da treba i moje mišljenje nije merodavno, ali jednostavno – meni se ne dopada. Pitanje je koliko je ona igrački uopšte mogla da ugrozi Venus u ovom trenutku, ali ne znači da se to neće desiti uskoro... Svakako je talentovana - što je i pokazala dosadašnjim rezultatima u karijeri, ali da bi ostala u vrhu moraće mnogo, mnogo da popravi svoju igru i psihološku pripremu za meč.

Donato

pre 14 godina

Izula ju je iz opanaka. Čisto da se zna ko je ko... E, sad ide standardna priča: "da se nije povredila, odrala bi Venus". Ovo je njen i Jelenin limit. Treće, četvrto kolo GS-a, i pevaj.

Zapanjeni

pre 14 godina

Ovi nasi teniseri kao da igraju po minskom polju. Ovoliki broj povreda, medicinskih prekida i odustajanja je opasan po mentalno zdravlje navijaca. :(

ognjenRS

pre 14 godina

Daj budimo realni sta je mogla da se nosi cura joj je napravila 2 brejka ANu servis nije sluzio kad prethodnih dana nit servis viner tako da budimo realni da je ostala da igra izgubila bi..Po cemu je tebi mogla da se nosi sa Wenus zbog toga sto je konacno dobila jedan gem na svoj servis ma daj nemoj da si smesan..

aca

pre 14 godina

cim se gubi odma je u pitanju neka povreda,ti i jelena zajedno nebi dobile venus,i u buduce ne pricaj gluposti pred mec jer su ti obecanja ravna naucnoj fantastici

dejan

pre 14 godina

Mogu da pobedim wibledon...
imam poverenja....
mogu...
mogu....
Ne Ana, nemozes vise... treba ti ponu toga da opet budes sampion, ali nazalost neces vise moci. Samo reci nisu dovoljne. Osladila si se brojem 1 na svetu i to je bilo to za tebe.
nadajmo se nekoga drugog za buducnost

realan junior

pre 14 godina

Nisam od onih pljuvaca nasih sportista, ali dosta mi je vise ovih prenemaganja nasih teniserki i njihovih izjava o dobroj formi i zivotnoj igri!!! Svaki poraz je propracen uz lekarske pauze. Vise ne znam da li da vam verujem ili je to neka glupa strana sporta....

Milan

pre 14 godina

U svako slucaju hvala vam!I tebi Ana i tebi Jelena za sve trenutke tenisa pruzene nama.Realno,tesko cemo vas vise gledati u zavrsnici neko jakog turnira.Dok recimo Novaka hocemo.Bar se nadam.Vas dve ste daleko od najbolje forme.Nesto vam je vaznije sada od tenisa.Ali to je vas izbor.I vi svakako imate pravo na to.Ostaje zal nama za jos nekom velikom titulom koju biste doneli Srbiji,ustari vama.Ali mi sve vase pobede i poraze dozivljavamo sa vama.Voleo bih da procitas ovo draga Ana,pa da u tebi proradi stari dobri srpski inat,pa da dokazes meni i svima nama "strucnjacima za tenis" zadnjih par godina da je to samo pad forme.Da ces mnogo godina igrati u vrhunskoj formi i osvojiti mnogooo turnira!

Linda

pre 14 godina

Ne mogu da verujem svi moji favoriti su se povredili. Prvo je Nadal odustao zbog povrede, pa juce Jelena, danas Anci. Nadam se da ce oni da se oporave, saniraju povrede i dobro se spreme za turnire u Americi.Sada mi jedino ostaju Novak , Ziki I Troicki.A sto se Ane tice ona se polako vraca u formu, dobro je odigrala drugo i trece kolo.Ajmo momci do titule!!!

marko

pre 14 godina

Dosta mi je vise nasih teniskih bolesti. Kad malo bolje pogledam svaki drugi mec koji se preda je Anin, Jelenin ili Noletov. Dosta vise sa tim !!!

Aj van terena par meseci pa se vrati i igraj kao pravi. Evo Nadala kako ne igra Wimbledon ali ce se zato brzo vratiti i verovatno nece obnavljati jednu te istu povredu. Ako kod nasih uopste i postoje povrede ili im je u pojedinim mecevima vise povredjen ego nego misic ili sto bi Rodick reko pticiji grip.

antihrist

pre 14 godina

Steta. A bas je usla u formu.Mogla je da se nosi sa Venus. Ali prepona ili kako nas narod kaze kila se pojavi od samo jednog nezgodnog pokreta , ukljesti se misic i tu nema sta dalje. Ili mirovanje dok se taj misic ne opusti ili u najgorem slucaju operacija

Miskokv

pre 14 godina

Sad idi gledaj filmove :) Zao mi neke ovde poput onog Nemanje i jos nekih slicnih njemu koji na Anu gledaju samo kao ne lepu devojku a ne kao na teniserku, pa su skroz subjektivni.

Mekenro

pre 14 godina

Jel' opet palac? A bila je u tako dobroj formi i radovala se nastupu na ovom turniru i sve povrede su bile sanirane i ... Svega ovoga ne bi bilo da smo bili iskreni pred OI u Pekingu.

Petar - KOPENHAGEN

pre 14 godina

Nama prepone pukose i dobismo kile gledajuci nju i Jelenu kako drame.Posvetite se modi,bilo cemu al nas postedite dalje vasih dramskih nastupa!

...Anonimusa

pre 14 godina

Lutko nemoj da places, bice bolje!!!

Jesi ubedljivo izgubila prvi set, ali siguran sam da bi u drugom pokazala mnogo vise... mislim da si i ti toga bila svesna i zato si toliko bila tuzna.

Dolazi US Open, do tada ces zaleciti nogu... a onda do titule!

Anonimni pozdrav od...

idemo dalje...

pre 14 godina

Ni jedan izgugljeni poen ili gem me nije zaboleo kao njene suze na kraju meča. Isto tako me ni jedan zlobni komentar koji će ovde bez sumnje biti ispisan neće navesti da posumnjam da nije dala sve od sebe, jer njena igra nije ni bila loša, samo nedovoljno dobra I precizna za ovakvu protivnicu. Anči, glavu gore, obriši suze I gledaj da sledeći put bude bolje, vremena, snage a I volje imaš, još malo sreće I biće sve ok. Mi smo tu uz tebe uvek…

dramoser

pre 14 godina

Ana nije losa teniserka i taman kada sam se ponadao da se malo naucila skromnosti i da ce postati sportista svetskog kalibra ona pobedi dva meca i odmah poce sa onim prepotentnim izjavama: u zivotnoj je formi, moze da polupa Venus kad hoce itd. I desilo joj se upravo ono sto je i zasluzila: ponela se svojim kratkotrajnim uspehom i zavrsila upravo onako kako je i zasluzila. Nisam nekakav teniski strucnjak i nemam neku zelju a se sa bilo kim prepucavam ali zelim da iznesem svoje misljenje: moze Ana da trenira i po deset sati dnevno ali teniser nikad nece biti jer joj fale neke osnovne ljudske osobine koje velikog sportistu uzdizu do nivoa zvezde koja nadahnjuje nas obicne smrtnike. E jedna jedna od tih ljudski osobine je i imati karakter, koga Ana na zalost NEMA.

Julija

pre 14 godina

Mnogo mi je bilo zao Ane,videlo se koliko joj je tesko bilo da preda mec,moguce da je osetila da moze da zaigra bolje i da moze da parira sampionki u nastavku!Napred,Ana,vracas se u staru formu!
Pozdrav!

korvin

pre 14 godina

Bilo bi jako lepo kad bi Ana uzela letnji raspust i sredila neke stvari u svojoj glavi i konačno počela da igra kako može!
Žao mi je što toliko emotivno prima svaki poraz, nije kraj sveta, ali ako namerava ozbiljno da se pozabavi tenisom i svojom karijerom mora da prestane da plače posle svakog izgubljenog meča.
Zato: SREDI SE, IZAĐI I POBEDI!!!
Možeš ti to samo ti još nije došlo do mozga!!!

LaNe NS

pre 14 godina

Tako to rade nase igracice....
Kad ne ide,predaje se mec...
Ovo je vec postalo hronicno....
Mislim da za nase treba u onu rubriku na predstavljanju pre pocetka meca "pobede/porazi" da dodaju jos jednu rubriku "predati mecevi"

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

ne znam da li teniseri jos koje zemlje predaju ovoliko koliko ova nasa kilava deca... znam da cu skupiti mnogo "ne-preporuci" glasova, ali voleo bih da me neko demantuje... rafa i fedeks ili izadju na teren i igraju do kraja ili ne izlaze uopste... a i to drugo je ekstremno retko... serena je pre dve godine u vimbldonu igrala na jednoj nozi i pobedila hantuhovu, da bi ispala kasnije sa jednom nogom od zastin nakon tri seta... a ovi nasi predaju i kad se zakaslju... za anu ne navijam vec duze vreme, za novaka od onda kad je predao fedeksu zbog prehlade, a od skoro ni za jelenu, posle one glupe izjave da se zasitila tenisa, koju je kasnije kao demantovala... idemo rodzere, uz titulu do istorije!

asterix

pre 14 godina

Mnogo su nasi teniseri svileni u odnosu na najbolje sampione.Vrlo lako odustaju a na ovakvim turnirima ako hoces nesto,moras da igras preko granica mogucnosti pa cak i bola jer te s druge strane cekaju gladijatori,i ako nisi takav i ti, nemas nikakvu sansu,ali ove nove generacije nisu navikle na to jer kad krene lose ne mogu ti pomoci ni mama ni tata nego ako si borac sam se moras izboriti sa time.

IVan

pre 14 godina

Jedna pada u nesves', druga se rascerecila...sta se desava!! Taman malo stanu na noge, neka nevolja ih snadje opet! Stvarno nemaju srece nase devojke. Steta! Ali, bice bolje.

emir

pre 14 godina

Nema veze,neka je predala bar je sa opravdanjem predala.Zaista se vidio bol na njenom licu i plakala je to su iskrene suze vidi se.I ona je ocekivala puno od ovogodisnjeg Wimbledona posto je upravo bila nasla formu ali nema veze.Nije joj ni zreb toliko bio naklonjen ali nadam se da ce joj na sljedecim turnirima biti mal vise naklonjen.Na Roland Garrosu Azarenka a sada Williams i to sve u 3 ili 4 kolu.Nekazem da ih nemoze pobjeditit kada je u dobroj formi ali sada je ona tu formu upravo trazilai nije je bila jos potpuno pronasla.U prvom setu je imala 40-15 na Venusin servis i to nije trebala ispustiti da je to iskoristila mislim da bi dobila prvi set.Trebao joj je i servis biti jaci precizniji i bolji i trebala je biti puno agresivniija u prvom setu jer je jedino to nacin da se dode do pobjede protiv Venus Williams.U drugom je setu dobro krenula osvojivsi 1 gem na svoj servis ali je tada ta povreda kostala meca.Nista vise srece drugi puta i saniraj sto bolje te povrede.Sa igrom koju trenutno posjedujes siguran sam da ces do kraja godine osvojiti bar jednu titulu pa makar to i bio Linz,opet je super uzeci u obzir da si zadnju godinu dana igrala promjenljivo i nisi nasla formu.Naravno zelim ti i puno laksi zreb da vec u 1/8 finala ne naides na Venus itd i puno puno srece.

Dusan ZG

pre 14 godina

Mogla je da se nosi sutra malo, Venus ju je oduvala. Ta Ana dok je bila zutokljunac je mucila Venus koja ju je jedva dobijala u tajbrejku, a sada ne moze ni gem prakticno da joj uzme. Povrh svega, folira neku povredu, da ne bude 6:1, 6:1. Bruka i sramota na sta je spala nekadasnji (i nikad vise ni top 10, a kamoli to isto) broj 1.

boxi

pre 14 godina

Nema veze Ana protiv bola se ne moze,pa Nadal nije mogao ni braniti titulu zato glavu gore curo bice bolje.
Iako je prvi set otisao glatko mislim da se nije povredila da bih joj sigurno pruzila veliki otpor dalje.

hoi

pre 14 godina

Katastrofa prvi set. Nisam njen navijac, ali jako mi je zao zbog povrede koju je dozivela. To ume da bude prilicno bolno, medjutim nije zbog toga plakala. Pre ce biti da je zbog lose igre i zbog toga sto je obecala pobedu a morala je da preda zbog te povrede. Drugi set bi verovatno bio zanimljiviji od prvog ali tesko bi Ana stigla do pobede, Venus je daleko bolja i stabilnija teniserka i licnost, a i u svim segmentima teniske igre u kojima je Ana dobra Venus je mnoogo bolja. Pre svega tu mislim na snagu i preciznost servisa i udaraca, posto Ana spada u snaznije teniserke i one koje vole da diktiraju tempo igre. Opet, steta zbog povrede...

nemac

pre 14 godina

Mazite se bre nekim blatom, ako je stvarno nesto!!!

Ali cisto sumnjam!!!

Bilo kako bilo imate vremena i ti i Jelena da pojedete neku cokoladu!

Flash

pre 14 godina

A jel smo ocekivali da pobedi?? Nismo.... I ne razumem vise detinjasta komentare tipa: "Napred Ana, sjajna si, najbolja, bravo...". Ljudi budite realni, od nasih se tenisera nista ne moze konkretno ocekivati, posebno od Ane u ovom trenutku. I ubuduce nemojte davati takve glupe, besmislene komentare, ponavljate se kao pokvarena ploca...

gorcilo

pre 14 godina

Ja Ani želim da odraste. Kad skine sa lice oreol vječite djevojčice opet će biti velika. Ovako nam je svakako simpatičnija ali za dalji napredak to je neophodno ili će je surova stvarnost brzo pojesti. Šteta bi bilo da je se sjećamo kao djevorčurka koja je osvojila Rolan Garos kad može više i bolje!

Rade

pre 14 godina

Bas mi je postala draga Ana i mnooogo mi je zao...
Cinilo se kao da je spremna da pocisti Venus u ostalim setovima,usla u igru i eto...
A nekad sam vise voleo Jelenu...

anes

pre 14 godina

NE DAJ SE , ANA.

Sve je lepo kad se pobedjuje-svi uživaju u tome i "uz tebe su" i kad si zdrav, ali sad je tebi najteže.
Zato ne daj se , ANA.

idemo dalje...

pre 14 godina

Ni jedan izgugljeni poen ili gem me nije zaboleo kao njene suze na kraju meča. Isto tako me ni jedan zlobni komentar koji će ovde bez sumnje biti ispisan neće navesti da posumnjam da nije dala sve od sebe, jer njena igra nije ni bila loša, samo nedovoljno dobra I precizna za ovakvu protivnicu. Anči, glavu gore, obriši suze I gledaj da sledeći put bude bolje, vremena, snage a I volje imaš, još malo sreće I biće sve ok. Mi smo tu uz tebe uvek…

antihrist

pre 14 godina

Steta. A bas je usla u formu.Mogla je da se nosi sa Venus. Ali prepona ili kako nas narod kaze kila se pojavi od samo jednog nezgodnog pokreta , ukljesti se misic i tu nema sta dalje. Ili mirovanje dok se taj misic ne opusti ili u najgorem slucaju operacija

dejan

pre 14 godina

Mogu da pobedim wibledon...
imam poverenja....
mogu...
mogu....
Ne Ana, nemozes vise... treba ti ponu toga da opet budes sampion, ali nazalost neces vise moci. Samo reci nisu dovoljne. Osladila si se brojem 1 na svetu i to je bilo to za tebe.
nadajmo se nekoga drugog za buducnost

Flash

pre 14 godina

A jel smo ocekivali da pobedi?? Nismo.... I ne razumem vise detinjasta komentare tipa: "Napred Ana, sjajna si, najbolja, bravo...". Ljudi budite realni, od nasih se tenisera nista ne moze konkretno ocekivati, posebno od Ane u ovom trenutku. I ubuduce nemojte davati takve glupe, besmislene komentare, ponavljate se kao pokvarena ploca...

aca

pre 14 godina

cim se gubi odma je u pitanju neka povreda,ti i jelena zajedno nebi dobile venus,i u buduce ne pricaj gluposti pred mec jer su ti obecanja ravna naucnoj fantastici

emir

pre 14 godina

Nema veze,neka je predala bar je sa opravdanjem predala.Zaista se vidio bol na njenom licu i plakala je to su iskrene suze vidi se.I ona je ocekivala puno od ovogodisnjeg Wimbledona posto je upravo bila nasla formu ali nema veze.Nije joj ni zreb toliko bio naklonjen ali nadam se da ce joj na sljedecim turnirima biti mal vise naklonjen.Na Roland Garrosu Azarenka a sada Williams i to sve u 3 ili 4 kolu.Nekazem da ih nemoze pobjeditit kada je u dobroj formi ali sada je ona tu formu upravo trazilai nije je bila jos potpuno pronasla.U prvom setu je imala 40-15 na Venusin servis i to nije trebala ispustiti da je to iskoristila mislim da bi dobila prvi set.Trebao joj je i servis biti jaci precizniji i bolji i trebala je biti puno agresivniija u prvom setu jer je jedino to nacin da se dode do pobjede protiv Venus Williams.U drugom je setu dobro krenula osvojivsi 1 gem na svoj servis ali je tada ta povreda kostala meca.Nista vise srece drugi puta i saniraj sto bolje te povrede.Sa igrom koju trenutno posjedujes siguran sam da ces do kraja godine osvojiti bar jednu titulu pa makar to i bio Linz,opet je super uzeci u obzir da si zadnju godinu dana igrala promjenljivo i nisi nasla formu.Naravno zelim ti i puno laksi zreb da vec u 1/8 finala ne naides na Venus itd i puno puno srece.

Dusan

pre 14 godina

Evo i mojih komentara nekih komentara: "Srpska posla" (patriota), "Pih" (analiza sopstvenog zivota u jednoj reci), "Koliko je mnogo potrebno da dodjes do vrha , a koliko malo da pokazes da ga nisi vredan" (ovaj mora da je i sam nekad bio u top ten), "u tome je razlika izmedju tebe i JJ....jelena nikad ne predaje ovakve meceve" (ovaj gospodin bi ocito voleo da vidi krv), "Princeza, ali na zrnu graska" (zabac koji ceka da ga princeza poljupcem pretvori u princa", "to se i ocekivalo od tebe...uvek je neka povreda u pitanju" (ovom mama i tata nikad nisu rekli da ga vole), "ne mozes vise" (pati od erektilne disfunkcije), "ne pricaj gluposti pred mec jer su ti obecanja ravna naucnoj fantastici" (ana mu je saputala na jastuku i obecala, pa je sad razocaran), "Bruka" (sva sreca pa imamo njega za ponos i diku), "ana je postala komercijalista zestoki" (ovaj bi imao sta da proda, ali nece iz principa), "Da li sam ja to vec jednom rekao na ovom forumu da neke nase igracice imaju jezik duzi od pameti" (a ovaj je govorio na vreme, ali nije bilo nikoga da ga cuje, a neki su mu se i smejali u lice)

- - - - -

pre 14 godina

Ne znam ima li smisla komentarisati samu igru ako ne znamo sa koliko je spremnosti Ana ušla u meč, ili se povredila u njegovom toku. Lično nisam verovao da išta ozbiljnije može da zapreti Venus, dovoljno je bilo gledati prva dva kola i videti koliko je to daleko od svetskog vrha... e sad, što neki nekritički gledaju na Anine šanse, i bombarduju komentarima neutemeljenim na realnim procenama – posebno je pitanje, a i ne menja realnost.

Zanimljivo je da Ana ima bilans protiv Venus 1:6, dok Jelena ima 5:4 – a od 4 poraza, 3 je izgubila u tri seta. Znači, nije sve u snazi – ima nešto u tehnici i pokretljivosti. Ovim ne poredim AI i JJ, već pokušavam da nađem neki odgovor na pitanje kakav je ključ uspeha u meču protiv Venus, jer pobediti nju često izgleda kao potpuno nemoguća misija. Jednostavno, možda i ne postoji nekakav odgovor, osim da joj Jelena, na neki način, „ne leži“.

Ani želim brz oporavak, da nađe sebe iz vremena kad je napredovala ka vrhu WTA-liste... danas je podsećala na onu mirnu, tihu devojčicu koja je stidljivo obarala sve pred sobom, bez onih čudnih manira koje je stekla kad se približila – a zatim popela - na tron: čudnih pokreta, uzvika i pogleda, rasprave sa sudijama... naravno, ona se ponaša kako misli da treba i moje mišljenje nije merodavno, ali jednostavno – meni se ne dopada. Pitanje je koliko je ona igrački uopšte mogla da ugrozi Venus u ovom trenutku, ali ne znači da se to neće desiti uskoro... Svakako je talentovana - što je i pokazala dosadašnjim rezultatima u karijeri, ali da bi ostala u vrhu moraće mnogo, mnogo da popravi svoju igru i psihološku pripremu za meč.

Danijela T.

pre 14 godina

Najvaznije je zdravlje Ane Ivanovic, jednom kad krenu problemi sa misicima i tetivama, moze da ugrozi bavljenje tenisom.
Niko objektivan nije ni ocekivao pobedu nad Venus Vilijams, zbog konstantnog pada forme Ane Ivanovic, ali u narednom periodu ima prostora za napredak i povratak na nivo igre od pre godinu-dve dana.
Samo da zdravlje posluzi i povrede je zaobidju.

LaNe NS

pre 14 godina

Tako to rade nase igracice....
Kad ne ide,predaje se mec...
Ovo je vec postalo hronicno....
Mislim da za nase treba u onu rubriku na predstavljanju pre pocetka meca "pobede/porazi" da dodaju jos jednu rubriku "predati mecevi"

dramoser

pre 14 godina

Ana nije losa teniserka i taman kada sam se ponadao da se malo naucila skromnosti i da ce postati sportista svetskog kalibra ona pobedi dva meca i odmah poce sa onim prepotentnim izjavama: u zivotnoj je formi, moze da polupa Venus kad hoce itd. I desilo joj se upravo ono sto je i zasluzila: ponela se svojim kratkotrajnim uspehom i zavrsila upravo onako kako je i zasluzila. Nisam nekakav teniski strucnjak i nemam neku zelju a se sa bilo kim prepucavam ali zelim da iznesem svoje misljenje: moze Ana da trenira i po deset sati dnevno ali teniser nikad nece biti jer joj fale neke osnovne ljudske osobine koje velikog sportistu uzdizu do nivoa zvezde koja nadahnjuje nas obicne smrtnike. E jedna jedna od tih ljudski osobine je i imati karakter, koga Ana na zalost NEMA.

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

ne znam da li teniseri jos koje zemlje predaju ovoliko koliko ova nasa kilava deca... znam da cu skupiti mnogo "ne-preporuci" glasova, ali voleo bih da me neko demantuje... rafa i fedeks ili izadju na teren i igraju do kraja ili ne izlaze uopste... a i to drugo je ekstremno retko... serena je pre dve godine u vimbldonu igrala na jednoj nozi i pobedila hantuhovu, da bi ispala kasnije sa jednom nogom od zastin nakon tri seta... a ovi nasi predaju i kad se zakaslju... za anu ne navijam vec duze vreme, za novaka od onda kad je predao fedeksu zbog prehlade, a od skoro ni za jelenu, posle one glupe izjave da se zasitila tenisa, koju je kasnije kao demantovala... idemo rodzere, uz titulu do istorije!

Petar - KOPENHAGEN

pre 14 godina

Nama prepone pukose i dobismo kile gledajuci nju i Jelenu kako drame.Posvetite se modi,bilo cemu al nas postedite dalje vasih dramskih nastupa!

Nikola

pre 14 godina

Ja navijam za Anu, Jelena me ne zanima, ali meni nikada ne bi palo na pamet da pljujem Jelenu po forumima niti da likujem kada izgubi. Cemu tolika frustracija? Ana ima osvojen RG. Znate li od kada Nemci, Englezi, Australijanci, Svedjani nemaju GS? Koliko te zemlje ulazu u tenis? Ani sad lose ide to je jasno ali sam siguran da nigde na svetu, nazalost, ne bi dozivela ovakvo pljuvanje u svojoj zemlji. Jel vam ona sta duzna? Pa mi Srbi mislimo da svake godine treba da uzmemo 3-4 Grand Slama? Za Srbiju je uspeh i jedan Grand Slam u 10-15 godina. Ceo svet igra tenis, nije to lako. Velika je razlika izmedju kritike i medijskog linca koji se, nazalost, vodi protiv ove devojke.Ana,sve najbolje dalje.

asterix

pre 14 godina

Mnogo su nasi teniseri svileni u odnosu na najbolje sampione.Vrlo lako odustaju a na ovakvim turnirima ako hoces nesto,moras da igras preko granica mogucnosti pa cak i bola jer te s druge strane cekaju gladijatori,i ako nisi takav i ti, nemas nikakvu sansu,ali ove nove generacije nisu navikle na to jer kad krene lose ne mogu ti pomoci ni mama ni tata nego ako si borac sam se moras izboriti sa time.

Mekenro

pre 14 godina

Jel' opet palac? A bila je u tako dobroj formi i radovala se nastupu na ovom turniru i sve povrede su bile sanirane i ... Svega ovoga ne bi bilo da smo bili iskreni pred OI u Pekingu.

Zapanjeni

pre 14 godina

Ovi nasi teniseri kao da igraju po minskom polju. Ovoliki broj povreda, medicinskih prekida i odustajanja je opasan po mentalno zdravlje navijaca. :(

Donato

pre 14 godina

Izula ju je iz opanaka. Čisto da se zna ko je ko... E, sad ide standardna priča: "da se nije povredila, odrala bi Venus". Ovo je njen i Jelenin limit. Treće, četvrto kolo GS-a, i pevaj.

realan junior

pre 14 godina

Nisam od onih pljuvaca nasih sportista, ali dosta mi je vise ovih prenemaganja nasih teniserki i njihovih izjava o dobroj formi i zivotnoj igri!!! Svaki poraz je propracen uz lekarske pauze. Vise ne znam da li da vam verujem ili je to neka glupa strana sporta....

Dusan ZG

pre 14 godina

Mogla je da se nosi sutra malo, Venus ju je oduvala. Ta Ana dok je bila zutokljunac je mucila Venus koja ju je jedva dobijala u tajbrejku, a sada ne moze ni gem prakticno da joj uzme. Povrh svega, folira neku povredu, da ne bude 6:1, 6:1. Bruka i sramota na sta je spala nekadasnji (i nikad vise ni top 10, a kamoli to isto) broj 1.

Miskokv

pre 14 godina

Sad idi gledaj filmove :) Zao mi neke ovde poput onog Nemanje i jos nekih slicnih njemu koji na Anu gledaju samo kao ne lepu devojku a ne kao na teniserku, pa su skroz subjektivni.

Tuzno!

pre 14 godina

Ljudi hteo sam nesto da napisem onako tipicno srpski,da ne kazem da kritikujem zbog predaje meca,ali sva sreca dok sam sedeo za kompjuterom cuo sam poznati glas sa naseg B92 TV programa,pogledao sam i vidim Anu Ivanovic.Reko,daj majketi da cujem sta prica.Jednom recju za sve koji nisu gledali:JEZIVO!!! Devojka bukvalno plakala dok je davala intervju nasim novinarima,razocarana najvise sto nije uspela da zavrsi mec pa makar i izgubila,a zatim je uplakana ustala sa stolice i hramljuci napustila studio.Savet svima,koji su kao ja seli i poceli da pljuju:POGLEDAJTE INTERVJU MOLIM VAS, pa tek onda sedite za kompjuter i pisite sta vam je volja. Ana,zao mi je sto sam posumnjao u tvoju iskrenost,valjda zbog toga sto nas toliko nerviraju sve vase predaja u trenucima kada gubite,ali ako si nekada i ako je neko bio iskren i bez foliranja onda si to ti danas!! Zaista je jezivo gledati je kako place i hramlje!!!!! Hvala nasem B92 sto nam omogucuje da ne ostanemo ni bez najmanje informacije!! Svaka cast!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Mnogo,mnogo mi je žao. Ana je odlično počela a ipak lako izgubila 1.set, međutim nekako se stalno čekalo da krene u jači napad....kad ono povreda.

Jedino što preostaje je da budemo pozitivni i iskusni pa kažemo da kao i u životu, zbog nečega se nešto dogodi i čini nam se da je kraj sveta, a kada se posle kockice slože shvatimo da je to sve ispalo baš kako je najbolje za nas.

Možda je to prepreka koja nije tu da nas zaustavi, već da nam pruži novo iskustvo, da nam pokaže da možemo i više i bolje i jače.

Jer, da Ana nije u finalu Garosa protiv Enan onako teško izgubila pitanje da li bi izdržala pritisak koji je imala u meču sa Safinom, koji je dobila,A KOJI JOJ je doneo i 1.poziciju na svetu. DOBILA JE DVOJE i kompletno ispunila san, a u meču sa Enan je dobijala samo jedno.

VERUJEM DA ĆE NAŠU ANU, KOJA je borbenog duha, sve ovo BAŠ očeličiti,nadam se da je neće slomiti jer tu su roditelji koji, bez sumnje, umeju da je podrže na pravi način. Jeste srećna okolnost što je ona i dalje mlada ali šteta je što ove godine ipak malo igra/što zbog povreda što zbog ranih poraza/.

Srećno Ani u lečenju !!

Bilo je puno onih koji su pisali da će je Venus "rasturiti" što je više nego vulgarno i porazno za srpski sajt.Ismevali su njenu veru i želju za trijumfom. Ne verujem da su to Srbi,to su stranci koji bi da se održi srpski stereotip. Ali ovo je 3. milenijum i to je "odavno provaljeno". Sada eto, ti neki tuđi i tužni, mogu biti srećni jer Srpkinja više nema na terenima Vimbldona.

Uživajte u URLICIMA sestara "W",Azarenke...i ostalim lepim udaračicama kojima neće svirati "Bože pravde"...!!!

ANA ĆE se vratiti i POBEDITI!! Kad-tad!

Pedja

pre 14 godina

Moja preporuka Ani bi bila ; "ANA BEZI IZ SRBIJE, NE ZASLUZUJES OVAKVE PLJUVACE", a mi koji te postujemo povrh svega i koji znamo sta si sve uradila na promociji naseg tenisa i nase zemlje, mi koji znamo da cenimo trofej na RG i dalje cemo te bezduzsno postovati i voleti...igraj za svajcarsku ionako ti je tamo sediste.....SVE NAJBOLJE TI ZELIM, I NADAM SE BRZOM OPORAVKU ....SRBIJA ODAVNO NIJE IMALA NESTO CIME SE OZBILJNO MOZE PONOSITI, A IPAK TO PROSECNOM SRBINU NAZALOST OPET NIJE DOVOLJNO....

Pegone

pre 14 godina

Za sve one koji ostavljaju negativne komentare za nasu Anu,Jelenu,Tipsu,Vktora ili Noleta da bogda vam kiknula vasa graficka kartica zajedno sa ekranom :-P

...Anonimusa

pre 14 godina

Lutko nemoj da places, bice bolje!!!

Jesi ubedljivo izgubila prvi set, ali siguran sam da bi u drugom pokazala mnogo vise... mislim da si i ti toga bila svesna i zato si toliko bila tuzna.

Dolazi US Open, do tada ces zaleciti nogu... a onda do titule!

Anonimni pozdrav od...

IVan

pre 14 godina

Jedna pada u nesves', druga se rascerecila...sta se desava!! Taman malo stanu na noge, neka nevolja ih snadje opet! Stvarno nemaju srece nase devojke. Steta! Ali, bice bolje.

****

pre 14 godina

Očigledno je da ovdje komentare stavljaju većinom veoma nepismeni ljudi, te ljudi sa psihičkim tegobama. Po vašim zaključcima, Ana koja je osvojila Grand Slam titulu (sa 20 god.), igrala 3 Grand Slam finala i osvojila 9 titula, te bila No1 (takođe sa 20 god.), nije niakav talenat, ne zna uopšte da igra tenis, glupa je, djetinjasta itd., ali eto vi koji vjerovatno apsolutno ništa nisu postigli u životu, te svoje frustracije iskaljujete na drugima, ste pametni. Vjerovatno ste svi vi koji pljujete po njoj zbog predaje itekako svjesni da je stvarno povreda uzrok predaje, ali eto, vama bi draže bilo da je pod bolovima igrala i izgubila, pa da je možete još više pljuvati. A, da, čudo niste komentarisali izjavu Jelene kako su 'ženski problemi' uzrok poraza te kako smatra da njena protivnica nema uopšte nekih kvaliteta (a svi smo vidjeli sjajne winere od strane te male). Vjerovatno nija znala šta sad da slaže pa eto sad odjedom kao to je mučilo. Uvijek mi je bila antipatična i ostaće zbog te svoje očigledne ljubomore na tuđi uspjeh.

Jeca

pre 14 godina

Ajde bre ne lupajte,sad je kao svima muka jer Ana navodno stalno predaje kad gubi! Za vasu informaciju,ovo je tek drugi mec u karijeri koji je predala. Tako da sto se tice toga,nema osnova za ovakve komentare... A sto se tice Ane,jako mi je zao zbog povrede. Nadam se da ce ubrzo proci i da ce biti spremna za Los Andjeles. SRECNO ANCI!!!

Julija

pre 14 godina

Mnogo mi je bilo zao Ane,videlo se koliko joj je tesko bilo da preda mec,moguce da je osetila da moze da zaigra bolje i da moze da parira sampionki u nastavku!Napred,Ana,vracas se u staru formu!
Pozdrav!

Ilija

pre 14 godina

Prosto neverovatno koliko glupih i zlih ljudi. Ana nije predala meč jer je znala da će izgubiti već zbog povrede. Gubila je i od daleko gorih teniserki pa nijednom nije predala. Ovo joj je tek drugi meč da je izašla na teren i predala. Prvi je predala Li Na dok je Ana vodila 6-1 4-1 i bila je ista povreda samo zadnja loža.

milenko

pre 14 godina

O cemu vi pricate,kakva steta,da,zamalo da dobije Venus,da nije zaplakala verovatno bi dobila,ali povreda je omela bas sad kad jeu vrhunskoj formi...stvar je prosta,devojka je zavrsila ozbiljnu tenisku karijeru,iskoristila je prazninu nakon odlaska Justin Henin,toga sto sestre Williams ne obracaju mnogo paznje na turnire na sljaci i sto su Sharapova i jos par ruskinja bile povredjene,osvojila grand slam,bila prva i nikad vise nece uci medju 10 igracica sveta,imace para od sponzorskih ugovora,drugim recima,postace Ana Kurnjikova,samo sa osvojenom titulom...

Slavko.S

pre 14 godina

E bas to je razlog zbog cega organizator nije stavio Anin mec na centralni teren, jer tu nema sta da se vidi. Nazalost to je realnost.

Aleksandra

pre 14 godina

Mnogo je ružnih reči ovde ispisano na račun Jelene i Ane. To se jedino može razumeti, ne i opravdati, što sve to pišu asocijalni maloletnici, kojima će biti potrebno još nekoliko godina da postanu socijalna bića. Tome ne bi trebalo pridavati previše pažnje, kad bismo mi imali dobre porodice i dobru školu, jer bi onda ti mladi ljudi, pedagoškim radom i vaspitavanjem, postali učtiva odrasla bića. Ali, bojim se da će mnogi ostati asocijalni i agresivni još dugo godina, je oni žive u bolesnom društvu, koje tuđa nesreća čini srećnim. Nije slučajno što kod nas postoji izreka - samo da komšiji crkne krava. To smo mi.

jelena

pre 14 godina

kako vas nije sramota. Pljujete po ani kao da vam je neki neprijatelj...ej bre dosta uzmite vi reket u ruke pa igrajte...koliko ste samo pametni. ajde ana!

Io

pre 14 godina

Ah,najbolji su ovi komentari nikad vise u TOP 10.
E, gospodo malo ste se z......i!
Ana ce u ponedeljak 6.jula biti 11 igracica na WTA listi i manje od 30 bodova ce deliti nju i Petrovu,sadasnji broj 10.
Takodje uzmimo u obzir da Petrova brani dosta bodova u americkoj sezoni,eto nama Ane u TOP 10.
I sta sada kazete,teniski strucnjaci?

Pedja

pre 14 godina

E kad vidim pojedine komentare skorojevica i sveznalica muka me uhvati i osecam blam srpskog mentaliteta posto sam i ja iste nacionalnosti......LJUDI DEVOJKA IMA POVREDU, i ako ste dosli da je ismejavate onda sto je gledate, ocekujtete samo pobede....jadno....!
necu vise da trosim reci na jadne, nije mi zao sto je predala ili izgubila, zao mi samo sto taman kad je vratila sampopuzdanje, smanjila pritisak na samu sebe desi se da povredi nogu....NADAM se da nije nsita strasno i da ce ostati u duhu prethodna 3 meca.....ANA PRAVI NAVIJACI (ne oni kojima si IDOL samo kad pobedis) SU UZ TEBE....SRECAN OPORAVAK TI ZELIMO

ognjenRS

pre 14 godina

Daj budimo realni sta je mogla da se nosi cura joj je napravila 2 brejka ANu servis nije sluzio kad prethodnih dana nit servis viner tako da budimo realni da je ostala da igra izgubila bi..Po cemu je tebi mogla da se nosi sa Wenus zbog toga sto je konacno dobila jedan gem na svoj servis ma daj nemoj da si smesan..

BiP

pre 14 godina

Pogledajte poruke STRANACA upucene Ani na zvanicnom sajtu Wimbledona ,pa uporedite sa ovim porukama ovde ... cisto da vidite koja smo mi stoka od naroda i koliko cenima nashe BLAGO (nashe tenisere) ...
link: http://www.wimbledon.org/en_GB/news/photos/2009-06-29/200906291246281646937.html

pljuvac

pre 14 godina

@panki, 29. jun 2009 15:24
cuj 5 minuta evo prodje godina dana pljuvanja i nista dosadilo i nama
ajde da promenimo malo taktiku mozda urodi plodom
dakle
ana i jelena vi ste carice i najvaznije je zdravlje
nema veze glavu gore us open je vas ...........

anes

pre 14 godina

NE DAJ SE , ANA.

Sve je lepo kad se pobedjuje-svi uživaju u tome i "uz tebe su" i kad si zdrav, ali sad je tebi najteže.
Zato ne daj se , ANA.

gorcilo

pre 14 godina

Ja Ani želim da odraste. Kad skine sa lice oreol vječite djevojčice opet će biti velika. Ovako nam je svakako simpatičnija ali za dalji napredak to je neophodno ili će je surova stvarnost brzo pojesti. Šteta bi bilo da je se sjećamo kao djevorčurka koja je osvojila Rolan Garos kad može više i bolje!

boxi

pre 14 godina

Nema veze Ana protiv bola se ne moze,pa Nadal nije mogao ni braniti titulu zato glavu gore curo bice bolje.
Iako je prvi set otisao glatko mislim da se nije povredila da bih joj sigurno pruzila veliki otpor dalje.

Raul

pre 14 godina

Evo prilike za prave "Srbe" da pljuju i omalovazavaju do mile volje!Lepota uvek smeta pa jos kada se spoji sa uspehom na poslovnom planu onda to zlobnici nikada ne oprastaju.
Ana,samo napred,oporavices se od povrede i bices ponovo ona stara!

Kol

pre 14 godina

Sto rece neko na forumu pre neki dan Srbija ne zasluzuje ovakve tenisere, prosle godine su bili vrh svetskog tenisa a sve su postigli sami a mi jos uvek cekamo beli sengen!!!!!! U vrhunskom sportu uvek ima uspona i padova, Ani svaka cast to je teska povreda bolje da se povukla nego da je bilo nesto gore, nek se oporavi i puno srece u daljoj karijeri i njoj i Jeleni!

(//_-)

pre 14 godina

kao sto rece 1., steta...

medjutim, gledajmo to sa vedrije strane. s obzirom na to da je povreda u pitanju, barem nas nece smarati pricom: nisam imala samopouzdanja i sl.,,,:)

dejan

pre 14 godina

Sta nije u redu sa ovim ljudima? Hate na Anu? Autori ovih bestidnih komentara najbolje reprezentuju sve ono sto ne valja u ovoj zemlji. Vise od Vucica, Palme, pravde za Urosa i inih zajedno. Ana, kao i Jelena, i Novak zasluzuje respect, taman da vise ne dobije nijedan mec u zivotu. Ua hejteri!

Milan

pre 14 godina

U svako slucaju hvala vam!I tebi Ana i tebi Jelena za sve trenutke tenisa pruzene nama.Realno,tesko cemo vas vise gledati u zavrsnici neko jakog turnira.Dok recimo Novaka hocemo.Bar se nadam.Vas dve ste daleko od najbolje forme.Nesto vam je vaznije sada od tenisa.Ali to je vas izbor.I vi svakako imate pravo na to.Ostaje zal nama za jos nekom velikom titulom koju biste doneli Srbiji,ustari vama.Ali mi sve vase pobede i poraze dozivljavamo sa vama.Voleo bih da procitas ovo draga Ana,pa da u tebi proradi stari dobri srpski inat,pa da dokazes meni i svima nama "strucnjacima za tenis" zadnjih par godina da je to samo pad forme.Da ces mnogo godina igrati u vrhunskoj formi i osvojiti mnogooo turnira!

hoi

pre 14 godina

Katastrofa prvi set. Nisam njen navijac, ali jako mi je zao zbog povrede koju je dozivela. To ume da bude prilicno bolno, medjutim nije zbog toga plakala. Pre ce biti da je zbog lose igre i zbog toga sto je obecala pobedu a morala je da preda zbog te povrede. Drugi set bi verovatno bio zanimljiviji od prvog ali tesko bi Ana stigla do pobede, Venus je daleko bolja i stabilnija teniserka i licnost, a i u svim segmentima teniske igre u kojima je Ana dobra Venus je mnoogo bolja. Pre svega tu mislim na snagu i preciznost servisa i udaraca, posto Ana spada u snaznije teniserke i one koje vole da diktiraju tempo igre. Opet, steta zbog povrede...

boki zg

pre 14 godina

Ma predala je da ne doživi automat 6-1 6-1..srpske tenisrke bolje je da naprave pauzu i promjene trener, jel Vam slijedi pad kao i nama u ženskom tenisu.

Psiholog

pre 14 godina

@Knez

A zasto mislis da se JJ voli vise. Zato sto je bolja igracica. Nemoj da si smesan.Ana od pekinga imala vise povreda koje su je omele da se barem zadrzi u 10 a to nece spreciti JJ da se vec od ponedeljka nadje iznad 10 mesta.Kakve li je samo izjave davala JJ. a povreda nigde. Zaboleo je stomak i tako sto puta, pa zuljevi na nozi, pa joj nos curi. da li su to povrede. Ana se barem trudi da igra ofanzivno dok JJ je valjda jedina na svetu koja igra defanzivu a nema fizikus za to. Sada kada dodju turniri (4) na kojima je bila prva i kada izgubi bodove bice iz Ane. Razlika izmedju prepona i curenja nosa ili zuljeva na nozi i bol u stomaku je velika

Čačanin

pre 14 godina

Ana je totalno bila van igre, i da nije povrede izgubila bi ubedljivo. Puno posla za trenere naših igračica, od fizičke do psihičke spreme.

dr

pre 14 godina

Naravno da se od "experata" kojih u Srbiji ima tusta i tma za sve i svasta,nije ni ocekivalo nista bolje nego od zluradih komentara.Od njih,koji verovatno reket u ruke nikada ni uzeli nisu!Ovo je sport!Sport!Ne politika,glupaci!Svakome se moze desiti svasta na sportskom terenu,to znaju samo oni koji su se sportom nekada bavili ili se sada bave.Ana,ovo nije kraj sveta,ti nisi tipicna malodusna Srpkinja,glavu gore pa napred.A Vi zluradi,ostacete sitne bedne duse i sa uspesnom i sa neuspesnom Anom...

nemac

pre 14 godina

Mazite se bre nekim blatom, ako je stvarno nesto!!!

Ali cisto sumnjam!!!

Bilo kako bilo imate vremena i ti i Jelena da pojedete neku cokoladu!

WTATP Lista

pre 14 godina

Venus Vilijams je od 2007 naovamo u neverovatnom nizu na Vimbldonu od 30+ uzastopno, tako da je objektivno tesko bilo ocekivati da ce Ana koja tek dize svoju formu biti u stanju da napravi veliko iznenadjenje protiv verovatno najbolje teniserke na travnatoj podlozi u istoriji. Ana je mogla da joj pruzi jak otpor i cak na 0-5 u svakom od gemova je dolazila bar do "30", a do povrede je doslo bas kada je u drugom setu bila u prilici da okrene novi list. Ukoliko povreda nije neke ozbiljnije prirode (jer sada i inace sledi pauza), Anin nastup u Vimbldonu se moze pozitivno oceniti iako je u prvom kolu bila na ivici blamaze. Sa ovakvim zrebom nazalost nije se moglo dalje i ako Venus Vilijams osvoji i ove godine trofej (6ti od 2000te) Ana ce vec treci put u zadnje 4 godine ispasti od buduceg pobednika (posle 2006 i 2007), sto govori da su joj potencijali na ovom turniru iznad dosadasnjih rezultata.

boki

pre 14 godina

"pljuvaci", dobro razmislite i zapitajte se da li bi vi rizikovali karijeru samo zato sto ne zelite da predate mec da ne biste ispali slabici . Da nije doslo do veoma teske povrede, sto se i videlo na njenom licu, mozda bi i uspela da pobedi Venus. Ana zelim ti brz oporavak i povratak u top 10!!!

JoJo

pre 14 godina

Zaista steta! Samo sto nije zaplakala kada je davala inervju! Anci bice bolje, samo ti budi nama zdrava, ostalo ce sve doci samo po sebi! Ko zeli da potcenjava nase igrace nije mu mesto ovde!

jazavac

pre 14 godina

Bas mi zao sto se Ana povredila i morala da preda mec:((((, taman je usla u formu i nije joj trebalo sad ovo sa povredom...steta sto vise necemo moci da gledamo najlepsu teniserku na wimbeldon-u :(.Da je bar Sarapova ostala, ovako sad ne vredi gledati vise turnir, ispale dve najlepse teniserke.

tasa123

pre 14 godina

Kako vas nije sramota...vi pljuvaci...bre! Realno je to da je Ana lose igrala...ali da pljujete njenu povredu i da sumljate u tako nesto ozbiljno... Ma vi se ukocite od male promaje i kukate...onda se dovucete za komp i pljujete takve ozbiljne povrede. Znam kako je...meni je propala karijera jer sam samo pogresno doskocila... Nemoj te sumljati u sportiste i njihove povrede...nikad!!!!

marko

pre 14 godina

Dosta mi je vise nasih teniskih bolesti. Kad malo bolje pogledam svaki drugi mec koji se preda je Anin, Jelenin ili Noletov. Dosta vise sa tim !!!

Aj van terena par meseci pa se vrati i igraj kao pravi. Evo Nadala kako ne igra Wimbledon ali ce se zato brzo vratiti i verovatno nece obnavljati jednu te istu povredu. Ako kod nasih uopste i postoje povrede ili im je u pojedinim mecevima vise povredjen ego nego misic ili sto bi Rodick reko pticiji grip.

Jado

pre 14 godina

Tužno kakvih komentara ovde ima. Da li ste Vi postigli u životu toliko koliko je ona postigla? Samo čekate tuđi kiksk da bi ste ih ispljuvali. Nažalost nama zlobe nikada neće manjkati.

Obi007

pre 14 godina

“I’m doing everything I can for my knee. This is Wimbledon, so it doesn’t matter how much pain I’m in, I’m going to keep playing.”
Ovo je izjavila Serena posle meca,teniserka, koje zna sta Wimledon znaci trpi I igraj bar zavrsi mec!!!

Zoe

pre 14 godina

Čitam komentare i ne verujem. Lepo kaže poslovica u svom selu je najteže prorok biti... Ana je danas tek po drugi put predala meč u svojoj karijeri, i od igračica koje su poslednjih godina vrhu jedna je od onih sa najmanjim brojem predajA. Da li je Ana glumica pa da glumi one suze? Da li vi zaista mislite da to njoj treba? Ana je stekla svoje ime po tome što je poznati borac, koliko puta se u teškim situacijam vraćala u meč i dobijala ga i to protiv kvalitetnih teniserki. Porediti Anu i Jelenu i njihove povrede pa to je van svake pameti. Ko god je gledao Anin intervju zna da to nije foliraža, ona je sa suzama u očima pričala a ako je neko poznat kao pozitivan i optimista to je ona... Žuljevi bole pa ljudi predaju mečeve a ne kamoli istegnut mišić.Nadam se da će se oporaviti do sledećeg turnira, ovaj Wimbledon je ipak pozitivan pomak u Aninoj igri pa i današnji meč pokazuje da je na dobrom putu pa da se vrati u prvih 10 gde joj je i mesto.

grobar kumanovo

pre 14 godina

dokle ce anu da prate maleri uvek kad se ponadamo da ce uraditi nesto na vimbldonu desi se maler sad joj treba oporavak za da moze na sledeci gren slem da napravi dobri rezultati srecno anci

Sule

pre 14 godina

eee....za malo da je pobedis...xd....u tome je razlika izmedju tebe i JJ....jelena nikad ne predaje ovakve meceve
(lazar_95!!!, 29. jun 2009 15:21)
u tome si u ppravu...jelena ispada od nize rangiranih pa ne moze da stigne do najboljih...
ANA NAJBOLJA SI...:)))

realtime

pre 14 godina

Srbija je bogata dobrim teniserima a jos boljim strucnjacima iz oblasti tenisa potvrdjeno ovde,sve sami strucnjaci,ako ne verujete Ani nemojte vise ni da je gledate postedite nas vasih komentara,kao ne interesuje vas a prste polomite ovde da napisete nesto..tek da budete zapazeni!!!!Ana glavu gore,nadam se samo da nije neka ozbiljnija povreda.Pokazala si nam u proslom mecu koliko vredis i da se vracas.

cruzbg

pre 14 godina

Rutinski i ocekivano.
Sad se Ana prikljucila JJ (sto se tice povreda koje ne dovodim u pitanje kod obe mada je kod JJ bila fizioloska stvar a kod Ane istegnuce misica), uglavnom FAN KLUBOVI iz oba tabora imace "objektivna opravdanja" za poraze dok ovi drugi znaju da su zlatna vremena sa sjajnim rezultatima bezpovratno prosla.
I ono sto neki nikada nece shvatiti: losa igra protiv neke Benesove,Goerges, Hradecke,Erani moze da bude pokazatelj gde se nalaze nase bivse zvezde ALI kad se eventualno odigra dobro to cesto ume da prevari jer pravo merilo (barem za to za sta nase pretenduju iako vise nema nista od toga) je mec sa VW,SW ili bilo kojom ozbiljnijom igracicom iz TOP 10,15. Kao sto se videlo u prvom setu-da su igrali do ujutru bilo bi pitanje da li bi se po setu uzelo 1,2 ili 3 gema.

Samo tako...

pre 14 godina

Sta je sa ljudima i komentarima tipa: "Dala je sve od sebe", "Nije se trudila", "Njene suze su me raznezile i ubedjen sam da je sve uradila da pobedi..." Pa kako neko moze na sumnja da ona igra protiv sebe i svoje zarade. Pa nije ona reprezentacija pa da postoji, neosnovana sumnja u to koliko se trudila i doprinela kolektivu. Sama je svestna svih poteza, poraza i pobeda, svih svojih prioriteta i dostignuca zivotnih. Ko smo mi da to procenjujemo? Tu smo da navijamo a nikako da njene uspehe (neuspehe), shvatamo licno.

znao sam!!!

pre 14 godina

Eto u cemu je razlika izmedju Ane i JJ,to sto JJ nikada ne bi predala mec u ovakvoj situaciji,i NIJE nikad..a bila je u goroj situaciji od Ane,kada je pregrizla jezik pa joj krv isla,pa joj pukla 2 zulja na nozi i takodje krv isla..pa butni misic,itd..ali nema veze,svejedno bi je Venus oprala!!ali ipak...Go JJ,Go Ana!!!!!

Rade

pre 14 godina

Bas mi je postala draga Ana i mnooogo mi je zao...
Cinilo se kao da je spremna da pocisti Venus u ostalim setovima,usla u igru i eto...
A nekad sam vise voleo Jelenu...

Pedja

pre 14 godina

@Marija 165

Devojko pojma nemas o cemu pricas, ti ako si gledala ovaj a i ukupno cela 3 meca bilo kog igraca u svom zivotu bice dobro.....zasto pises o necemu usta se ocigledno ne razumes....nikada ne blatim Jelenu, ali kad vec moram da ti odgovorim, odgledala si verovatno jedini put kada je izdrzala i pored povrede a to je davis cup u slovackoj i nista drugo, pa na kontu jedne situacije prosipas price...a ne cujes zalopoljke JJ posle svakog izgubljenog meca i maltene UVEK ima neki drugi razlog a ne da je taj drugi bio bolji, sto je vrlo ne sportski sa njene strane, samo salsusaj konferenciju za stampu posto ju je oduvala tinejdzerka.....ono sto ne znas bolje precuti....a da btw ani je ovo 2 mec u celoj karijeri da je predala, a ovog puta posle dobijenog gema sa suzama u ocima....to je fake jel??? eee marija marija , pojma nemas xD

korvin

pre 14 godina

Bilo bi jako lepo kad bi Ana uzela letnji raspust i sredila neke stvari u svojoj glavi i konačno počela da igra kako može!
Žao mi je što toliko emotivno prima svaki poraz, nije kraj sveta, ali ako namerava ozbiljno da se pozabavi tenisom i svojom karijerom mora da prestane da plače posle svakog izgubljenog meča.
Zato: SREDI SE, IZAĐI I POBEDI!!!
Možeš ti to samo ti još nije došlo do mozga!!!

Ksenija Nikitovic

pre 14 godina

@ donnie brasco, Milan i ostali pljuvaci
Dosta vise!!! Pa ko ste vi da komentarisete tudje postupke!? Polovina vas koji prozivate druge niste ni upola uspesni u svom poslu kolko Ana,Jelena,Nole,...,u svom,a znate da ih prozivate kad rezultati utihnu!!!??? SRAMOTA!!!
NE GLEDAJ KOLIKI JE TRN U OKU BRATA TVOJEGA, NEGO KOLIKO JE BRVNO U OKU TVOJEMU.
kADA BI POSLI OD SOPSTVENE RETROSPEKTIVE POBEGLI BI SVI U MISJU RUPU OD SRAMOTE !!!!
Ana glavu gore,bice bolje ! POzZzz

Linda

pre 14 godina

Ne mogu da verujem svi moji favoriti su se povredili. Prvo je Nadal odustao zbog povrede, pa juce Jelena, danas Anci. Nadam se da ce oni da se oporave, saniraju povrede i dobro se spreme za turnire u Americi.Sada mi jedino ostaju Novak , Ziki I Troicki.A sto se Ane tice ona se polako vraca u formu, dobro je odigrala drugo i trece kolo.Ajmo momci do titule!!!

реалиста

pre 14 godina

Ljudi, pa vi niste normalni. Zasto pljujete Anu, cime je ona to zasluzila?! Ovo je, cini mi se tek drugi mec da je predala, ne bi ona tek tako, veliki je borac. A da li mislite da su one suze na konferenciji lazne, mozda je glumila??? Ne, vi ste veliki "POZNAVAOCI TENISA", nikad bre reket niste u ruke uzeli i s kojim pravom je kritikujete?! Prvi set jeste glatko izgubila, ali je drugom krenula dobro ida nije bilo povrede, mislim da je mogla mnogo vise. Ani zelim brz oporavak, bila si kraljica, nadam se da ces ubrzo tu i vratiti.
Napred ANA, NOVAK , JELENA ,ZIKI vi ste teniski ponos SRBIJE!!!!!!!

Ana No1

pre 14 godina

Venus i u tom prvom setu nije mogla da osvoji poen iz igre. Poene je uzimala ili zahvaljujuci dobrom servisu ili zahvaljujuci Aninim greskama.
Vecinu poena u kojima se igralo osvajala je Ana dobrim udarcima, izlascima na mrezu, drop shotovima i slicno.
Svesna je i Venus da je pravim cudom uopste dobila taj set i to jos sa kakvim rezultatom.
A u drugom setu bi taj rezultat sigurno bio identican ali u Aninu korist.
Anu uopste nije isao servis i ipak je u svakom gemu bilo neizvesno.
Jednostavno ne mogu da se otmem utisku da je Ana i u ovih 7-8 gemova koliko je odigrano - igrala bolje od Venus bez obzira na taj rezultat. Rezultat stvarno nije pravo merilo igre.
Sa danasnjom igrom Ana je imala lepe sanse za pobedu, svesna je i ona sama toga.
Na pocetku je slabije isao servis, Venus je bukvalno iskoristila sve sanse koje su joj se ukazale.
Taman kada je Ana pronasla servis i pocela da bukvalno dominira na terenu, usledila je povreda.
Venus moze da joj kaze samo jedno veliko hvala i da zahvali bogu na sreci sa kojom je danas prosla dalje.

Medjutim sve se vraca, pa ce se i ovo danas siguran sam vratiti Ani u obliku 5-6 gren slem titula u narednih nekoliko godina.
Ta devojka je pravi teniski biser a u to cete se svi vrlo brzo uveriti.
Poslednjih godinu dana jednostavno nema srece.
Danas sam vise nego ikada siguran da ce Ana biti upisana u tenisku istoriju pored najvecih teniskih imena.

Vita

pre 14 godina

Sve od onog što pominju prethodni postovi je po malo uticalo na ovakav rezultat. Naše tipično hvalisanje pre meča, klasično loš odnos prema tome sa kim i kako planski na dugi rok treniraju naše dame, mnogo modnih revija i fensi dogadjanja dok drugi treniraju, slaba psihološka priprema. Jedino se šarmu i prijatnom ophodjenju naših igračica ne može ništa prigovoriti....A i tačno je da JJ ne bi predala meč dok ne dodje hitna pomoć na teren i zato je velika šteta za nju onakva eliminacija. A i o njihovim roditeljima bi se što šta moglo napisati, bar ono što je dostupno nama običnim gledaocima nije baš za pohvalu.

realista

pre 14 godina

Stvarno steta.
Ne znam da li bi uspela da dobije mech, ali drugi set bi svakako dobila i nijanse bi odlucivale pobednika u trecem setu.
Ovako i Ani i nama ostaje samo da zalimo.
Nije ni u tom prvom setu bila velika razlika. Venus je osvojila 14 poena na Anin servis, a Ana 10 poena na njen. Tih nekoliko poena je odlucilo i zahvaljujuci njima je Venus napravila ta 2 brejka. Verovatno bi se nesto slicno ali u Aninu korist desilo u drugom setu.
Zaista je strasno sto je Ana na ovakav nacin morala da napusti turnir i to turnir na kome je stvarno imala realne sanse za titulu.

zorica

pre 14 godina

Predala meč, pa šta? Nije ubila čoveka. To je veoma bolna povreda. A, čak i da nije bolna. Zašto da rizikuje još veću povredu, kad nema još 22 godine, i može da igra još deset Wimbledona. Ona zna kako joj je i zašto predala meč. Dokazala je, već odavno, da može da pobedi bilo koju igračicu na svetu. Da bi se vratila na vrh potrebno je malo srećnih okolnosti i vreme. A ona ga ima. Mislim da bismo samo trebali da se radujemo uspesima i da ne komentarišemo neuspehe. Njenim uspesima nismo ništa doprineli pa mislim da nemamo neko veliko pravo da toliko negativno reagujemo na neuspehe.
PS: Karlović će vrlo verovatno izgubiti od Federera, a mi bismo mogli za primer da samo slušamo hrvatske komentatore, i pročitamo komentare hrvatskih navijača. Tu ima samo navijanja, ljubavi, patriotizma, a pljuvanja nigde.

Ljiljana, London

pre 14 godina

Zelim da se oporavi - Boze moj, zao me, ali pogledajte Venus, opasana k'o Robocop zavojima (puna povreda)i rastura; a nase teniserke bre kilave mnogo.. volela bih da su malo otresitije, cvrsce i mentalno i fizicki.'Ajde srecno sledeci put.

ivka

pre 14 godina

ne znam sta to ima ovde da se komentarise..
koliko puta teniserke gube setove 6-0,6-1,6-2,6-3...pa opet posle dobiju mec..tako da mec nije zavrsen i ne znamo sta bi Ana uradila do kraja..
Samo se bojim da je ova povreda opet ne poremeti sad kad smo konacno videli pravu Anu,posle cak godinu dana.. ovo sad opet preti da bi mogla da se nastavi agonija...Sven,pomagaj!

tijana

pre 14 godina

Ja ne mogu da verujem koliko ima zavidnih ljudi u ovoj zemlji!!!Umesto da bodrimo nase mi ih kritikujemo i nalazimo im mane!!Ovo su srpska posla!!!Mene bi bilo blam da pisem nesto tako!!Narocito bi me bilo sramota da pljujem kao neki ovde,a ne znam da se NE MOZE-PISE ODVOJENO-kao neki Dejan ovde!!Decko nauci da pises pa se javi!!Takvi kao ti i brukaju nas narod!!! SAMO NAPRED ANA!!!

NME

pre 14 godina

xaxa... Napisao neko ovde "xocu mojix 45 minuta zivota nazad" :)) 1.) NIKO te nije terao da sedish pored ekrana 2.) UVEREN sam da su shanse 99% da bi tih 45m apsolutno protracio na neku mega glupost (tvoja glavna zanimacija se vidi iz tvog komentara). Ja, kao sto vidite, evo imam vremena na pretek ovih dana pa sam se odlucio da i ja ostavim komentar, a i malo drugima da solim pamet. Volim to, podizem svest drugima, oni meni i tako.. napredujemo.. anyway..
Ostali koji postavljaju neke ultimatume, sad il' nikad, tipa reci nesto pametno ili zauvek ucuti (prosto fenomenalno) - prognozeri itd.. neverovatni gubitnici... Pa svi ovde da se skupimo ne bismo imali talenta za TENIS koliko ona ima u jednoj ruci, a tek da ne pricamo o tome koliko nas je ikad rizikovalo i nesto zrtvovalo zarad nekog uspeha uopste u sportu, umetnosti itd.. svi idu linijom manjeg otpora (u zivotu),a onda, naravno, nezadovoljni svojim odlukama, nedostatkom hrabrosti, inteligencije, pameti - daju sebi pravo da pljuju.. kao da ce oni da postanu losi kao vi, ikada. Naravno nisam ni ja nekad preterano bolji od ovih zlobnika, ali se brzo smirim i setim se/shvatim da oni nemaju nikoga da iznevere sem sebe.. pljuc pljuc, xixixi :)

velja

pre 14 godina

OK, posto mi se smucilo da citam gluposti koje ljudi pisu kao komenatare, sada moram da postavim jedno esencijalno pitanje - da li iko misli da iko namerno predaje mec na Vimbldonu? Ono sto je za fudbalere Vembli ili Marakana ili San Siro, za kosarkase Stejpls centar ili Medison Skver Garden, to je za tenisere Vimbldon i svaki mec se igra do kraja, ako moze da se odigra. Zato molim one koji se tenisom bave iz fotelje i koji nikada nisu uzeli reket u ruke i koji ne znaju koliko energije, snage i vestine treba imati da se odigra (i dobije) jedan profesionalni mec da cute i da ne pisu idiotluke. Ana je igrala najbolje sto moze, njene izjave su izjave kojima ona hrabri SEBE posto zna ko joj predstoji u zrebu i ako preda mec zbog povrede joj treba samo pozeleti brz oporavak. A oni koji navijaju samo za pobednike treba malo da se zapitaju da li je to razlog zasto su toliko sami neuspesni.

anoljub

pre 14 godina

Leave Ana alone, please. Leave Ana Ivanovic alone right now. I mean it. Anyone who has a problem with her, you deal with me, becauses she’s not well right now. Leave her alone!

idemo dalje...

pre 14 godina

@ (Tuzno!, 29. jun 2009 16:33)
Svaka čast za ovaj komentar, jedan od retkih među više od 100 do sada pristiglih koji je vredelo pročitati. Zaista je tužno da neko ko je makar video izraz lica Ane nakon što je predala ili u toku intervjua ima obraza da optuži Anu kako lažira povredu i sl... Preporučujem dotičnim osobama da u buduće u trenutku kada započne prenos nekog Aninog meča, brže-bolje promene kanal i poštede nas suvišnih i zlobnih komentara (ako je već toliko ne podnosite nemojte je ni gledati), a ne da nestrpljivo čekaju njenu povredu ili kiks a onda da trče do kompijutera i slade se tuđim neuspehom.
Zaista više nema smisla uopšte čitati ove komentare........mnogo je tužno

dule nbg

pre 14 godina

Nisam gledao,pratio na netu rezultat. Steta, nisam ocekivao da ce proci ali sam se nadao da ce uzeti jedan set. Fali joj meceva sa top10 teniserkama,na zalost u zadnje vreme nije "stizala" do njih. Steta...

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Dušan / koment. 11o

Baš ste bili nadahnuti! Vrlo duhovito. Slatko smo se smejali. Hvala Vam.


@ Nikola / koment. 112

Odlično ste napisali. Kratko, jasno i tačno.


Pozdrav obojici.

Diabl0^_^

pre 14 godina

Ana je bas ninkakva...puno se sto bi se reklo "uskurcila" kad je bila 1 i od tad nista..samo gubi i predaje meceve jos je sad i pocela da se vuce po terenu ...gora je od JELENE..mislio sam bice nesto od nje a ono ...

Dejan Grmusa

pre 14 godina

kad vi gospodo bubete ušli u bar prvih sto (100) tenisera sveta dajte sebi pravo na kritiku a do tada se pokrijte u.... u nemojte pratiti ono što ne razumete!!!

marija

pre 14 godina

Strasno. Setite se samo kako ste pljuvali Jelenu kada je izgubila, a isto je bila povredjana. Ali, ona je nastavila mec, borila se i posteno izgubila. A Ana samo zna da zaplace na terenu, i sad ovde pisete komentare tipa "pa bitno je zdravlje, Anci gavu gore i bla, bla..." A Jelenino zdravlje nije bitno? Sram vas bilo. Ana u prvom setu nije bila povredjena, a Venus je oduvala za 20 minuta. Isto bi bilo i u 2. setu, budimo realni. Ana Venus ne moze da pobedi ni na igrici. A posebno me nervira ono plakanje i prenemaganje na terenu... Povredila se, pa sta??? Ajde da je ovo bilo finale i da je ona vodila 6:1, pa da place. Venus bi je pocistila kao tudju bila povredjena ili ne. Izigrava mi onde neku zrtvu, place kao malo dete... Strasno!!! Takva dramaturgija me opasno nervira, a posebno ono njeno "come on". Nemam reci za ovo danas. Jedan veliki sportista nikad ne bi smeo da dozvoli ovakvo ponasanje. Jelena je za nju kraljica, mozete vi da pricate sta hocete!!! Ana bi trebalo malo da se ugleda na Jelenu i Novaka. I trebalo bi da nauci kako ubuduce da se ponasa na terenu.

Realno

pre 14 godina

Molim vas, dosta je patetike. Time ne pomazete Ivanovicevoj.
Venus je bukvalno razbila Anu, igrala je koliko joj treba, a da je samo htela mogla je da ne dozvoli Ani da ne osvoji ni jedan gem.
Da je Jelena izjavila kao Ana "mogu da pobedim Venus", i da je predala mec, ovde bi pale uobicajene teske uvrede i omalovazavanja na racun JJ od strane Aninih fanova.
Naravno da zelim Ani sve najbolje, ali ona nema nista od vasih praznih i zaljubljenih hvalospeva.
Budite realni.

Jao,boli me prst,odoh ja malo da placem

pre 14 godina

Pedja Znas sta? Ni ti se mnogo ne razumes. Kazes na osnovu jedne situacije. Pa dobro,jedna,kakva je,takva je. A zasto Ana nije imala tu JEDNU situaciju? Zasto se ona nije vukla po terenu i plakala od muke? Nju je bolelo uvo,boleo je prstic u Pekingu,pa nije mogla da igra. Jao Boze! I ne znam zasto svi padaju na Anine suze.Plakala zato sto nije mogla da nastavi mec..Ja bih isto plakala,ali od srece,jer bi je ona Venus razbila..! Bolje sto se nije jos gore obrukala... I posle vi nesto pricate Federeru... On covek place u finalima gren slemova,to su istorijski trenuci... Ne,to neki ne razumeju... a Ana place u osmini finala...Tisina!

marinko

pre 14 godina

Zao mi je Ane ali mora da shvati da ma kako ovo zvucalo prepametno sa moje strane ljubavne jade mora da ostavi sa strane,previse dopusta sebi da je samelju kao pocetnicu mogu da je brane oni koji su slabici ali devojka ima problem u glavi kada to resi neka hvata zadnji voz inace nikad vise medju 10.NAZALOST

Dusica

pre 14 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da ne verujete (pojedinci)da se Ana povredila, tako ste pricali i za Jelenu, vi ili ste coravi ili ludi, Jelena se onesvescuje, Ana place od bolova a vi mislite da se one foliraju, Boze gospode... Toliko od mene... ANA IDEMO DALJE!!!!!!!!!

bivsi sportista

pre 14 godina

ovi sto prozivaju mogu se kladiti da nikad u zivotu nisu uzeli nista od sportskih rekvizita u ruke i veze nemate sta su povrede,Ana znamo da je borba ali opusti se sve je to sastavni dio sporta,SVE NAJBOLJE U ZIVOTU I STO MANJE POVREDA!!!

Dragana

pre 14 godina

Verujem da bi Ani bilo lakse danas da je izgubila 6:0, 6:0 nego sto se na ovaj nacin zavrsio njen nasup na Wimbledonu... Kad sam videla kako place i meni su suze krenule... Ana, bice bolje..

Sergio

pre 14 godina

@ Ksenija Nikitovic
Ne eto tebe cemo da komentarisemo, lol. Naravno da cemo da ih komentarisemo. Oni su javne licnosti, sportisti koji zvanicno predstavljaju nasu zemlju!!! I kao takve imamo pravo da ih komentarisemo jer oni ujedno predstavljaju sve nas, XP

Cast izuzecima

pre 14 godina

E znaci muka mi pripade! Slusajte,boli me uvo sto cu da budem nepreporucena,ali svi vi ste jedni glupi jadnici. Kad je Jelena izgubila,SVI ste je vredjali,a u uvredama se najvise proslavio Rajcek Raja pa je i bio najvise preporucen.a sad,cim neko zine za Anu,vi~KlIK~ Ne preporucujem~. Ana je IZGUBILA,u prvom setu se izblamirala! Povreda? I Jelena je imala povredu,pa je CASNO izgubila. I ne,ne pisem ovo zato sto bolesno volim Jelenu,nego zato sto mi je muka vise od vas! Sta vi znate? Koga vi vredjate,alo,bolesnici?! MRS BRE!!!

Coke

pre 14 godina

(WTATP Lista, 29. jun 2009 16:05)
Venus Vilijams je od 2007 naovamo u neverovatnom nizu na Vimbldonu od 30+ uzastopno, tako da je objektivno tesko bilo ocekivati da ce Ana koja tek dize svoju formu biti u stanju da napravi veliko iznenadjenje protiv verovatno najbolje teniserke na travnatoj podlozi u istoriji.

Ne lupetaj...
Martina Navratilova Wimbledon champion 78,79,82,83,84,85,86,87,90

Gledalac

pre 14 godina

Nije ovo sto cu napisati pljuvanje, naprotiv to je realno gledanje stvari.... radujem se svakom uspjehu nasih, ali ako me iko nervira to je Ana! Pa, procitajte sta je izjavila prije meca, kao n ed acu pobjediti Amerikanku, nego ni manje ni vise, osvojicu Wimbldon! I, onda po starom dobrom obicaju, kad je protivnica podje tresti ko mladu krusku, ona se povrijedi, i krajnje pateticno PODJE DA RONCA! Pa, ribo ako si toliko samouvjerena, suti i igraj, pa ako je ne mozes pobjediti nemoj udariti u plac i kuknjavu, nego dostojanstveno izadji sa terena!

ana

pre 14 godina

zasto malo pojedini ne razmisle pre nego napisu nesto, ne predaju svi nasi teniseri, jelena je igrala, i to jedva, uz nesvesticu i malaksalost, i izdrzala! i to je bilo pre neki dan, al vi to zaboravljate, bitno da pamtite dovoljno da mozete da pljujete po njima.... strasno.....

dejan

pre 14 godina

Mogu da pobedim wibledon...
imam poverenja....
mogu...
mogu....
Ne Ana, nemozes vise... treba ti ponu toga da opet budes sampion, ali nazalost neces vise moci. Samo reci nisu dovoljne. Osladila si se brojem 1 na svetu i to je bilo to za tebe.
nadajmo se nekoga drugog za buducnost

antihrist

pre 14 godina

Steta. A bas je usla u formu.Mogla je da se nosi sa Venus. Ali prepona ili kako nas narod kaze kila se pojavi od samo jednog nezgodnog pokreta , ukljesti se misic i tu nema sta dalje. Ili mirovanje dok se taj misic ne opusti ili u najgorem slucaju operacija

aca

pre 14 godina

cim se gubi odma je u pitanju neka povreda,ti i jelena zajedno nebi dobile venus,i u buduce ne pricaj gluposti pred mec jer su ti obecanja ravna naucnoj fantastici

Flash

pre 14 godina

A jel smo ocekivali da pobedi?? Nismo.... I ne razumem vise detinjasta komentare tipa: "Napred Ana, sjajna si, najbolja, bravo...". Ljudi budite realni, od nasih se tenisera nista ne moze konkretno ocekivati, posebno od Ane u ovom trenutku. I ubuduce nemojte davati takve glupe, besmislene komentare, ponavljate se kao pokvarena ploca...

LaNe NS

pre 14 godina

Tako to rade nase igracice....
Kad ne ide,predaje se mec...
Ovo je vec postalo hronicno....
Mislim da za nase treba u onu rubriku na predstavljanju pre pocetka meca "pobede/porazi" da dodaju jos jednu rubriku "predati mecevi"

idemo dalje...

pre 14 godina

Ni jedan izgugljeni poen ili gem me nije zaboleo kao njene suze na kraju meča. Isto tako me ni jedan zlobni komentar koji će ovde bez sumnje biti ispisan neće navesti da posumnjam da nije dala sve od sebe, jer njena igra nije ni bila loša, samo nedovoljno dobra I precizna za ovakvu protivnicu. Anči, glavu gore, obriši suze I gledaj da sledeći put bude bolje, vremena, snage a I volje imaš, još malo sreće I biće sve ok. Mi smo tu uz tebe uvek…

Miskokv

pre 14 godina

Sad idi gledaj filmove :) Zao mi neke ovde poput onog Nemanje i jos nekih slicnih njemu koji na Anu gledaju samo kao ne lepu devojku a ne kao na teniserku, pa su skroz subjektivni.

Petar - KOPENHAGEN

pre 14 godina

Nama prepone pukose i dobismo kile gledajuci nju i Jelenu kako drame.Posvetite se modi,bilo cemu al nas postedite dalje vasih dramskih nastupa!

Mekenro

pre 14 godina

Jel' opet palac? A bila je u tako dobroj formi i radovala se nastupu na ovom turniru i sve povrede su bile sanirane i ... Svega ovoga ne bi bilo da smo bili iskreni pred OI u Pekingu.

Dusan ZG

pre 14 godina

Mogla je da se nosi sutra malo, Venus ju je oduvala. Ta Ana dok je bila zutokljunac je mucila Venus koja ju je jedva dobijala u tajbrejku, a sada ne moze ni gem prakticno da joj uzme. Povrh svega, folira neku povredu, da ne bude 6:1, 6:1. Bruka i sramota na sta je spala nekadasnji (i nikad vise ni top 10, a kamoli to isto) broj 1.

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

ne znam da li teniseri jos koje zemlje predaju ovoliko koliko ova nasa kilava deca... znam da cu skupiti mnogo "ne-preporuci" glasova, ali voleo bih da me neko demantuje... rafa i fedeks ili izadju na teren i igraju do kraja ili ne izlaze uopste... a i to drugo je ekstremno retko... serena je pre dve godine u vimbldonu igrala na jednoj nozi i pobedila hantuhovu, da bi ispala kasnije sa jednom nogom od zastin nakon tri seta... a ovi nasi predaju i kad se zakaslju... za anu ne navijam vec duze vreme, za novaka od onda kad je predao fedeksu zbog prehlade, a od skoro ni za jelenu, posle one glupe izjave da se zasitila tenisa, koju je kasnije kao demantovala... idemo rodzere, uz titulu do istorije!

dramoser

pre 14 godina

Ana nije losa teniserka i taman kada sam se ponadao da se malo naucila skromnosti i da ce postati sportista svetskog kalibra ona pobedi dva meca i odmah poce sa onim prepotentnim izjavama: u zivotnoj je formi, moze da polupa Venus kad hoce itd. I desilo joj se upravo ono sto je i zasluzila: ponela se svojim kratkotrajnim uspehom i zavrsila upravo onako kako je i zasluzila. Nisam nekakav teniski strucnjak i nemam neku zelju a se sa bilo kim prepucavam ali zelim da iznesem svoje misljenje: moze Ana da trenira i po deset sati dnevno ali teniser nikad nece biti jer joj fale neke osnovne ljudske osobine koje velikog sportistu uzdizu do nivoa zvezde koja nadahnjuje nas obicne smrtnike. E jedna jedna od tih ljudski osobine je i imati karakter, koga Ana na zalost NEMA.

Donato

pre 14 godina

Izula ju je iz opanaka. Čisto da se zna ko je ko... E, sad ide standardna priča: "da se nije povredila, odrala bi Venus". Ovo je njen i Jelenin limit. Treće, četvrto kolo GS-a, i pevaj.

Diabl0^_^

pre 14 godina

Ana je bas ninkakva...puno se sto bi se reklo "uskurcila" kad je bila 1 i od tad nista..samo gubi i predaje meceve jos je sad i pocela da se vuce po terenu ...gora je od JELENE..mislio sam bice nesto od nje a ono ...

milenko

pre 14 godina

O cemu vi pricate,kakva steta,da,zamalo da dobije Venus,da nije zaplakala verovatno bi dobila,ali povreda je omela bas sad kad jeu vrhunskoj formi...stvar je prosta,devojka je zavrsila ozbiljnu tenisku karijeru,iskoristila je prazninu nakon odlaska Justin Henin,toga sto sestre Williams ne obracaju mnogo paznje na turnire na sljaci i sto su Sharapova i jos par ruskinja bile povredjene,osvojila grand slam,bila prva i nikad vise nece uci medju 10 igracica sveta,imace para od sponzorskih ugovora,drugim recima,postace Ana Kurnjikova,samo sa osvojenom titulom...

nemac

pre 14 godina

Mazite se bre nekim blatom, ako je stvarno nesto!!!

Ali cisto sumnjam!!!

Bilo kako bilo imate vremena i ti i Jelena da pojedete neku cokoladu!

znao sam!!!

pre 14 godina

Eto u cemu je razlika izmedju Ane i JJ,to sto JJ nikada ne bi predala mec u ovakvoj situaciji,i NIJE nikad..a bila je u goroj situaciji od Ane,kada je pregrizla jezik pa joj krv isla,pa joj pukla 2 zulja na nozi i takodje krv isla..pa butni misic,itd..ali nema veze,svejedno bi je Venus oprala!!ali ipak...Go JJ,Go Ana!!!!!

emir

pre 14 godina

Nema veze,neka je predala bar je sa opravdanjem predala.Zaista se vidio bol na njenom licu i plakala je to su iskrene suze vidi se.I ona je ocekivala puno od ovogodisnjeg Wimbledona posto je upravo bila nasla formu ali nema veze.Nije joj ni zreb toliko bio naklonjen ali nadam se da ce joj na sljedecim turnirima biti mal vise naklonjen.Na Roland Garrosu Azarenka a sada Williams i to sve u 3 ili 4 kolu.Nekazem da ih nemoze pobjeditit kada je u dobroj formi ali sada je ona tu formu upravo trazilai nije je bila jos potpuno pronasla.U prvom setu je imala 40-15 na Venusin servis i to nije trebala ispustiti da je to iskoristila mislim da bi dobila prvi set.Trebao joj je i servis biti jaci precizniji i bolji i trebala je biti puno agresivniija u prvom setu jer je jedino to nacin da se dode do pobjede protiv Venus Williams.U drugom je setu dobro krenula osvojivsi 1 gem na svoj servis ali je tada ta povreda kostala meca.Nista vise srece drugi puta i saniraj sto bolje te povrede.Sa igrom koju trenutno posjedujes siguran sam da ces do kraja godine osvojiti bar jednu titulu pa makar to i bio Linz,opet je super uzeci u obzir da si zadnju godinu dana igrala promjenljivo i nisi nasla formu.Naravno zelim ti i puno laksi zreb da vec u 1/8 finala ne naides na Venus itd i puno puno srece.

marija

pre 14 godina

Strasno. Setite se samo kako ste pljuvali Jelenu kada je izgubila, a isto je bila povredjana. Ali, ona je nastavila mec, borila se i posteno izgubila. A Ana samo zna da zaplace na terenu, i sad ovde pisete komentare tipa "pa bitno je zdravlje, Anci gavu gore i bla, bla..." A Jelenino zdravlje nije bitno? Sram vas bilo. Ana u prvom setu nije bila povredjena, a Venus je oduvala za 20 minuta. Isto bi bilo i u 2. setu, budimo realni. Ana Venus ne moze da pobedi ni na igrici. A posebno me nervira ono plakanje i prenemaganje na terenu... Povredila se, pa sta??? Ajde da je ovo bilo finale i da je ona vodila 6:1, pa da place. Venus bi je pocistila kao tudju bila povredjena ili ne. Izigrava mi onde neku zrtvu, place kao malo dete... Strasno!!! Takva dramaturgija me opasno nervira, a posebno ono njeno "come on". Nemam reci za ovo danas. Jedan veliki sportista nikad ne bi smeo da dozvoli ovakvo ponasanje. Jelena je za nju kraljica, mozete vi da pricate sta hocete!!! Ana bi trebalo malo da se ugleda na Jelenu i Novaka. I trebalo bi da nauci kako ubuduce da se ponasa na terenu.

...Anonimusa

pre 14 godina

Lutko nemoj da places, bice bolje!!!

Jesi ubedljivo izgubila prvi set, ali siguran sam da bi u drugom pokazala mnogo vise... mislim da si i ti toga bila svesna i zato si toliko bila tuzna.

Dolazi US Open, do tada ces zaleciti nogu... a onda do titule!

Anonimni pozdrav od...

Obi007

pre 14 godina

“I’m doing everything I can for my knee. This is Wimbledon, so it doesn’t matter how much pain I’m in, I’m going to keep playing.”
Ovo je izjavila Serena posle meca,teniserka, koje zna sta Wimledon znaci trpi I igraj bar zavrsi mec!!!

Zapanjeni

pre 14 godina

Ovi nasi teniseri kao da igraju po minskom polju. Ovoliki broj povreda, medicinskih prekida i odustajanja je opasan po mentalno zdravlje navijaca. :(

realan junior

pre 14 godina

Nisam od onih pljuvaca nasih sportista, ali dosta mi je vise ovih prenemaganja nasih teniserki i njihovih izjava o dobroj formi i zivotnoj igri!!! Svaki poraz je propracen uz lekarske pauze. Vise ne znam da li da vam verujem ili je to neka glupa strana sporta....

marko

pre 14 godina

Dosta mi je vise nasih teniskih bolesti. Kad malo bolje pogledam svaki drugi mec koji se preda je Anin, Jelenin ili Noletov. Dosta vise sa tim !!!

Aj van terena par meseci pa se vrati i igraj kao pravi. Evo Nadala kako ne igra Wimbledon ali ce se zato brzo vratiti i verovatno nece obnavljati jednu te istu povredu. Ako kod nasih uopste i postoje povrede ili im je u pojedinim mecevima vise povredjen ego nego misic ili sto bi Rodick reko pticiji grip.

Slavko.S

pre 14 godina

E bas to je razlog zbog cega organizator nije stavio Anin mec na centralni teren, jer tu nema sta da se vidi. Nazalost to je realnost.

marinko

pre 14 godina

Zao mi je Ane ali mora da shvati da ma kako ovo zvucalo prepametno sa moje strane ljubavne jade mora da ostavi sa strane,previse dopusta sebi da je samelju kao pocetnicu mogu da je brane oni koji su slabici ali devojka ima problem u glavi kada to resi neka hvata zadnji voz inace nikad vise medju 10.NAZALOST

Milan

pre 14 godina

U svako slucaju hvala vam!I tebi Ana i tebi Jelena za sve trenutke tenisa pruzene nama.Realno,tesko cemo vas vise gledati u zavrsnici neko jakog turnira.Dok recimo Novaka hocemo.Bar se nadam.Vas dve ste daleko od najbolje forme.Nesto vam je vaznije sada od tenisa.Ali to je vas izbor.I vi svakako imate pravo na to.Ostaje zal nama za jos nekom velikom titulom koju biste doneli Srbiji,ustari vama.Ali mi sve vase pobede i poraze dozivljavamo sa vama.Voleo bih da procitas ovo draga Ana,pa da u tebi proradi stari dobri srpski inat,pa da dokazes meni i svima nama "strucnjacima za tenis" zadnjih par godina da je to samo pad forme.Da ces mnogo godina igrati u vrhunskoj formi i osvojiti mnogooo turnira!

Dusan

pre 14 godina

Evo i mojih komentara nekih komentara: "Srpska posla" (patriota), "Pih" (analiza sopstvenog zivota u jednoj reci), "Koliko je mnogo potrebno da dodjes do vrha , a koliko malo da pokazes da ga nisi vredan" (ovaj mora da je i sam nekad bio u top ten), "u tome je razlika izmedju tebe i JJ....jelena nikad ne predaje ovakve meceve" (ovaj gospodin bi ocito voleo da vidi krv), "Princeza, ali na zrnu graska" (zabac koji ceka da ga princeza poljupcem pretvori u princa", "to se i ocekivalo od tebe...uvek je neka povreda u pitanju" (ovom mama i tata nikad nisu rekli da ga vole), "ne mozes vise" (pati od erektilne disfunkcije), "ne pricaj gluposti pred mec jer su ti obecanja ravna naucnoj fantastici" (ana mu je saputala na jastuku i obecala, pa je sad razocaran), "Bruka" (sva sreca pa imamo njega za ponos i diku), "ana je postala komercijalista zestoki" (ovaj bi imao sta da proda, ali nece iz principa), "Da li sam ja to vec jednom rekao na ovom forumu da neke nase igracice imaju jezik duzi od pameti" (a ovaj je govorio na vreme, ali nije bilo nikoga da ga cuje, a neki su mu se i smejali u lice)

boki zg

pre 14 godina

Ma predala je da ne doživi automat 6-1 6-1..srpske tenisrke bolje je da naprave pauzu i promjene trener, jel Vam slijedi pad kao i nama u ženskom tenisu.

Nikola

pre 14 godina

Ja navijam za Anu, Jelena me ne zanima, ali meni nikada ne bi palo na pamet da pljujem Jelenu po forumima niti da likujem kada izgubi. Cemu tolika frustracija? Ana ima osvojen RG. Znate li od kada Nemci, Englezi, Australijanci, Svedjani nemaju GS? Koliko te zemlje ulazu u tenis? Ani sad lose ide to je jasno ali sam siguran da nigde na svetu, nazalost, ne bi dozivela ovakvo pljuvanje u svojoj zemlji. Jel vam ona sta duzna? Pa mi Srbi mislimo da svake godine treba da uzmemo 3-4 Grand Slama? Za Srbiju je uspeh i jedan Grand Slam u 10-15 godina. Ceo svet igra tenis, nije to lako. Velika je razlika izmedju kritike i medijskog linca koji se, nazalost, vodi protiv ove devojke.Ana,sve najbolje dalje.

Vita

pre 14 godina

Sve od onog što pominju prethodni postovi je po malo uticalo na ovakav rezultat. Naše tipično hvalisanje pre meča, klasično loš odnos prema tome sa kim i kako planski na dugi rok treniraju naše dame, mnogo modnih revija i fensi dogadjanja dok drugi treniraju, slaba psihološka priprema. Jedino se šarmu i prijatnom ophodjenju naših igračica ne može ništa prigovoriti....A i tačno je da JJ ne bi predala meč dok ne dodje hitna pomoć na teren i zato je velika šteta za nju onakva eliminacija. A i o njihovim roditeljima bi se što šta moglo napisati, bar ono što je dostupno nama običnim gledaocima nije baš za pohvalu.

Cast izuzecima

pre 14 godina

E znaci muka mi pripade! Slusajte,boli me uvo sto cu da budem nepreporucena,ali svi vi ste jedni glupi jadnici. Kad je Jelena izgubila,SVI ste je vredjali,a u uvredama se najvise proslavio Rajcek Raja pa je i bio najvise preporucen.a sad,cim neko zine za Anu,vi~KlIK~ Ne preporucujem~. Ana je IZGUBILA,u prvom setu se izblamirala! Povreda? I Jelena je imala povredu,pa je CASNO izgubila. I ne,ne pisem ovo zato sto bolesno volim Jelenu,nego zato sto mi je muka vise od vas! Sta vi znate? Koga vi vredjate,alo,bolesnici?! MRS BRE!!!

Rade

pre 14 godina

Bas mi je postala draga Ana i mnooogo mi je zao...
Cinilo se kao da je spremna da pocisti Venus u ostalim setovima,usla u igru i eto...
A nekad sam vise voleo Jelenu...

- - - - -

pre 14 godina

Ne znam ima li smisla komentarisati samu igru ako ne znamo sa koliko je spremnosti Ana ušla u meč, ili se povredila u njegovom toku. Lično nisam verovao da išta ozbiljnije može da zapreti Venus, dovoljno je bilo gledati prva dva kola i videti koliko je to daleko od svetskog vrha... e sad, što neki nekritički gledaju na Anine šanse, i bombarduju komentarima neutemeljenim na realnim procenama – posebno je pitanje, a i ne menja realnost.

Zanimljivo je da Ana ima bilans protiv Venus 1:6, dok Jelena ima 5:4 – a od 4 poraza, 3 je izgubila u tri seta. Znači, nije sve u snazi – ima nešto u tehnici i pokretljivosti. Ovim ne poredim AI i JJ, već pokušavam da nađem neki odgovor na pitanje kakav je ključ uspeha u meču protiv Venus, jer pobediti nju često izgleda kao potpuno nemoguća misija. Jednostavno, možda i ne postoji nekakav odgovor, osim da joj Jelena, na neki način, „ne leži“.

Ani želim brz oporavak, da nađe sebe iz vremena kad je napredovala ka vrhu WTA-liste... danas je podsećala na onu mirnu, tihu devojčicu koja je stidljivo obarala sve pred sobom, bez onih čudnih manira koje je stekla kad se približila – a zatim popela - na tron: čudnih pokreta, uzvika i pogleda, rasprave sa sudijama... naravno, ona se ponaša kako misli da treba i moje mišljenje nije merodavno, ali jednostavno – meni se ne dopada. Pitanje je koliko je ona igrački uopšte mogla da ugrozi Venus u ovom trenutku, ali ne znači da se to neće desiti uskoro... Svakako je talentovana - što je i pokazala dosadašnjim rezultatima u karijeri, ali da bi ostala u vrhu moraće mnogo, mnogo da popravi svoju igru i psihološku pripremu za meč.

Psiholog

pre 14 godina

@Knez

A zasto mislis da se JJ voli vise. Zato sto je bolja igracica. Nemoj da si smesan.Ana od pekinga imala vise povreda koje su je omele da se barem zadrzi u 10 a to nece spreciti JJ da se vec od ponedeljka nadje iznad 10 mesta.Kakve li je samo izjave davala JJ. a povreda nigde. Zaboleo je stomak i tako sto puta, pa zuljevi na nozi, pa joj nos curi. da li su to povrede. Ana se barem trudi da igra ofanzivno dok JJ je valjda jedina na svetu koja igra defanzivu a nema fizikus za to. Sada kada dodju turniri (4) na kojima je bila prva i kada izgubi bodove bice iz Ane. Razlika izmedju prepona i curenja nosa ili zuljeva na nozi i bol u stomaku je velika

Tuzno!

pre 14 godina

Ljudi hteo sam nesto da napisem onako tipicno srpski,da ne kazem da kritikujem zbog predaje meca,ali sva sreca dok sam sedeo za kompjuterom cuo sam poznati glas sa naseg B92 TV programa,pogledao sam i vidim Anu Ivanovic.Reko,daj majketi da cujem sta prica.Jednom recju za sve koji nisu gledali:JEZIVO!!! Devojka bukvalno plakala dok je davala intervju nasim novinarima,razocarana najvise sto nije uspela da zavrsi mec pa makar i izgubila,a zatim je uplakana ustala sa stolice i hramljuci napustila studio.Savet svima,koji su kao ja seli i poceli da pljuju:POGLEDAJTE INTERVJU MOLIM VAS, pa tek onda sedite za kompjuter i pisite sta vam je volja. Ana,zao mi je sto sam posumnjao u tvoju iskrenost,valjda zbog toga sto nas toliko nerviraju sve vase predaja u trenucima kada gubite,ali ako si nekada i ako je neko bio iskren i bez foliranja onda si to ti danas!! Zaista je jezivo gledati je kako place i hramlje!!!!! Hvala nasem B92 sto nam omogucuje da ne ostanemo ni bez najmanje informacije!! Svaka cast!

****

pre 14 godina

Očigledno je da ovdje komentare stavljaju većinom veoma nepismeni ljudi, te ljudi sa psihičkim tegobama. Po vašim zaključcima, Ana koja je osvojila Grand Slam titulu (sa 20 god.), igrala 3 Grand Slam finala i osvojila 9 titula, te bila No1 (takođe sa 20 god.), nije niakav talenat, ne zna uopšte da igra tenis, glupa je, djetinjasta itd., ali eto vi koji vjerovatno apsolutno ništa nisu postigli u životu, te svoje frustracije iskaljujete na drugima, ste pametni. Vjerovatno ste svi vi koji pljujete po njoj zbog predaje itekako svjesni da je stvarno povreda uzrok predaje, ali eto, vama bi draže bilo da je pod bolovima igrala i izgubila, pa da je možete još više pljuvati. A, da, čudo niste komentarisali izjavu Jelene kako su 'ženski problemi' uzrok poraza te kako smatra da njena protivnica nema uopšte nekih kvaliteta (a svi smo vidjeli sjajne winere od strane te male). Vjerovatno nija znala šta sad da slaže pa eto sad odjedom kao to je mučilo. Uvijek mi je bila antipatična i ostaće zbog te svoje očigledne ljubomore na tuđi uspjeh.

Julija

pre 14 godina

Mnogo mi je bilo zao Ane,videlo se koliko joj je tesko bilo da preda mec,moguce da je osetila da moze da zaigra bolje i da moze da parira sampionki u nastavku!Napred,Ana,vracas se u staru formu!
Pozdrav!

realista

pre 14 godina

Stvarno steta.
Ne znam da li bi uspela da dobije mech, ali drugi set bi svakako dobila i nijanse bi odlucivale pobednika u trecem setu.
Ovako i Ani i nama ostaje samo da zalimo.
Nije ni u tom prvom setu bila velika razlika. Venus je osvojila 14 poena na Anin servis, a Ana 10 poena na njen. Tih nekoliko poena je odlucilo i zahvaljujuci njima je Venus napravila ta 2 brejka. Verovatno bi se nesto slicno ali u Aninu korist desilo u drugom setu.
Zaista je strasno sto je Ana na ovakav nacin morala da napusti turnir i to turnir na kome je stvarno imala realne sanse za titulu.

Gledalac

pre 14 godina

Nije ovo sto cu napisati pljuvanje, naprotiv to je realno gledanje stvari.... radujem se svakom uspjehu nasih, ali ako me iko nervira to je Ana! Pa, procitajte sta je izjavila prije meca, kao n ed acu pobjediti Amerikanku, nego ni manje ni vise, osvojicu Wimbldon! I, onda po starom dobrom obicaju, kad je protivnica podje tresti ko mladu krusku, ona se povrijedi, i krajnje pateticno PODJE DA RONCA! Pa, ribo ako si toliko samouvjerena, suti i igraj, pa ako je ne mozes pobjediti nemoj udariti u plac i kuknjavu, nego dostojanstveno izadji sa terena!

Pedja

pre 14 godina

@Marija 165

Devojko pojma nemas o cemu pricas, ti ako si gledala ovaj a i ukupno cela 3 meca bilo kog igraca u svom zivotu bice dobro.....zasto pises o necemu usta se ocigledno ne razumes....nikada ne blatim Jelenu, ali kad vec moram da ti odgovorim, odgledala si verovatno jedini put kada je izdrzala i pored povrede a to je davis cup u slovackoj i nista drugo, pa na kontu jedne situacije prosipas price...a ne cujes zalopoljke JJ posle svakog izgubljenog meca i maltene UVEK ima neki drugi razlog a ne da je taj drugi bio bolji, sto je vrlo ne sportski sa njene strane, samo salsusaj konferenciju za stampu posto ju je oduvala tinejdzerka.....ono sto ne znas bolje precuti....a da btw ani je ovo 2 mec u celoj karijeri da je predala, a ovog puta posle dobijenog gema sa suzama u ocima....to je fake jel??? eee marija marija , pojma nemas xD

Danijela T.

pre 14 godina

Najvaznije je zdravlje Ane Ivanovic, jednom kad krenu problemi sa misicima i tetivama, moze da ugrozi bavljenje tenisom.
Niko objektivan nije ni ocekivao pobedu nad Venus Vilijams, zbog konstantnog pada forme Ane Ivanovic, ali u narednom periodu ima prostora za napredak i povratak na nivo igre od pre godinu-dve dana.
Samo da zdravlje posluzi i povrede je zaobidju.

gorcilo

pre 14 godina

Ja Ani želim da odraste. Kad skine sa lice oreol vječite djevojčice opet će biti velika. Ovako nam je svakako simpatičnija ali za dalji napredak to je neophodno ili će je surova stvarnost brzo pojesti. Šteta bi bilo da je se sjećamo kao djevorčurka koja je osvojila Rolan Garos kad može više i bolje!

IVan

pre 14 godina

Jedna pada u nesves', druga se rascerecila...sta se desava!! Taman malo stanu na noge, neka nevolja ih snadje opet! Stvarno nemaju srece nase devojke. Steta! Ali, bice bolje.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Mnogo,mnogo mi je žao. Ana je odlično počela a ipak lako izgubila 1.set, međutim nekako se stalno čekalo da krene u jači napad....kad ono povreda.

Jedino što preostaje je da budemo pozitivni i iskusni pa kažemo da kao i u životu, zbog nečega se nešto dogodi i čini nam se da je kraj sveta, a kada se posle kockice slože shvatimo da je to sve ispalo baš kako je najbolje za nas.

Možda je to prepreka koja nije tu da nas zaustavi, već da nam pruži novo iskustvo, da nam pokaže da možemo i više i bolje i jače.

Jer, da Ana nije u finalu Garosa protiv Enan onako teško izgubila pitanje da li bi izdržala pritisak koji je imala u meču sa Safinom, koji je dobila,A KOJI JOJ je doneo i 1.poziciju na svetu. DOBILA JE DVOJE i kompletno ispunila san, a u meču sa Enan je dobijala samo jedno.

VERUJEM DA ĆE NAŠU ANU, KOJA je borbenog duha, sve ovo BAŠ očeličiti,nadam se da je neće slomiti jer tu su roditelji koji, bez sumnje, umeju da je podrže na pravi način. Jeste srećna okolnost što je ona i dalje mlada ali šteta je što ove godine ipak malo igra/što zbog povreda što zbog ranih poraza/.

Srećno Ani u lečenju !!

Bilo je puno onih koji su pisali da će je Venus "rasturiti" što je više nego vulgarno i porazno za srpski sajt.Ismevali su njenu veru i želju za trijumfom. Ne verujem da su to Srbi,to su stranci koji bi da se održi srpski stereotip. Ali ovo je 3. milenijum i to je "odavno provaljeno". Sada eto, ti neki tuđi i tužni, mogu biti srećni jer Srpkinja više nema na terenima Vimbldona.

Uživajte u URLICIMA sestara "W",Azarenke...i ostalim lepim udaračicama kojima neće svirati "Bože pravde"...!!!

ANA ĆE se vratiti i POBEDITI!! Kad-tad!

Pedja

pre 14 godina

Moja preporuka Ani bi bila ; "ANA BEZI IZ SRBIJE, NE ZASLUZUJES OVAKVE PLJUVACE", a mi koji te postujemo povrh svega i koji znamo sta si sve uradila na promociji naseg tenisa i nase zemlje, mi koji znamo da cenimo trofej na RG i dalje cemo te bezduzsno postovati i voleti...igraj za svajcarsku ionako ti je tamo sediste.....SVE NAJBOLJE TI ZELIM, I NADAM SE BRZOM OPORAVKU ....SRBIJA ODAVNO NIJE IMALA NESTO CIME SE OZBILJNO MOZE PONOSITI, A IPAK TO PROSECNOM SRBINU NAZALOST OPET NIJE DOVOLJNO....

boxi

pre 14 godina

Nema veze Ana protiv bola se ne moze,pa Nadal nije mogao ni braniti titulu zato glavu gore curo bice bolje.
Iako je prvi set otisao glatko mislim da se nije povredila da bih joj sigurno pruzila veliki otpor dalje.

Sule

pre 14 godina

eee....za malo da je pobedis...xd....u tome je razlika izmedju tebe i JJ....jelena nikad ne predaje ovakve meceve
(lazar_95!!!, 29. jun 2009 15:21)
u tome si u ppravu...jelena ispada od nize rangiranih pa ne moze da stigne do najboljih...
ANA NAJBOLJA SI...:)))

Jao,boli me prst,odoh ja malo da placem

pre 14 godina

Pedja Znas sta? Ni ti se mnogo ne razumes. Kazes na osnovu jedne situacije. Pa dobro,jedna,kakva je,takva je. A zasto Ana nije imala tu JEDNU situaciju? Zasto se ona nije vukla po terenu i plakala od muke? Nju je bolelo uvo,boleo je prstic u Pekingu,pa nije mogla da igra. Jao Boze! I ne znam zasto svi padaju na Anine suze.Plakala zato sto nije mogla da nastavi mec..Ja bih isto plakala,ali od srece,jer bi je ona Venus razbila..! Bolje sto se nije jos gore obrukala... I posle vi nesto pricate Federeru... On covek place u finalima gren slemova,to su istorijski trenuci... Ne,to neki ne razumeju... a Ana place u osmini finala...Tisina!

grobar kumanovo

pre 14 godina

dokle ce anu da prate maleri uvek kad se ponadamo da ce uraditi nesto na vimbldonu desi se maler sad joj treba oporavak za da moze na sledeci gren slem da napravi dobri rezultati srecno anci

cruzbg

pre 14 godina

Rutinski i ocekivano.
Sad se Ana prikljucila JJ (sto se tice povreda koje ne dovodim u pitanje kod obe mada je kod JJ bila fizioloska stvar a kod Ane istegnuce misica), uglavnom FAN KLUBOVI iz oba tabora imace "objektivna opravdanja" za poraze dok ovi drugi znaju da su zlatna vremena sa sjajnim rezultatima bezpovratno prosla.
I ono sto neki nikada nece shvatiti: losa igra protiv neke Benesove,Goerges, Hradecke,Erani moze da bude pokazatelj gde se nalaze nase bivse zvezde ALI kad se eventualno odigra dobro to cesto ume da prevari jer pravo merilo (barem za to za sta nase pretenduju iako vise nema nista od toga) je mec sa VW,SW ili bilo kojom ozbiljnijom igracicom iz TOP 10,15. Kao sto se videlo u prvom setu-da su igrali do ujutru bilo bi pitanje da li bi se po setu uzelo 1,2 ili 3 gema.

boki

pre 14 godina

"pljuvaci", dobro razmislite i zapitajte se da li bi vi rizikovali karijeru samo zato sto ne zelite da predate mec da ne biste ispali slabici . Da nije doslo do veoma teske povrede, sto se i videlo na njenom licu, mozda bi i uspela da pobedi Venus. Ana zelim ti brz oporavak i povratak u top 10!!!

tasa123

pre 14 godina

Kako vas nije sramota...vi pljuvaci...bre! Realno je to da je Ana lose igrala...ali da pljujete njenu povredu i da sumljate u tako nesto ozbiljno... Ma vi se ukocite od male promaje i kukate...onda se dovucete za komp i pljujete takve ozbiljne povrede. Znam kako je...meni je propala karijera jer sam samo pogresno doskocila... Nemoj te sumljati u sportiste i njihove povrede...nikad!!!!

Realno

pre 14 godina

Molim vas, dosta je patetike. Time ne pomazete Ivanovicevoj.
Venus je bukvalno razbila Anu, igrala je koliko joj treba, a da je samo htela mogla je da ne dozvoli Ani da ne osvoji ni jedan gem.
Da je Jelena izjavila kao Ana "mogu da pobedim Venus", i da je predala mec, ovde bi pale uobicajene teske uvrede i omalovazavanja na racun JJ od strane Aninih fanova.
Naravno da zelim Ani sve najbolje, ali ona nema nista od vasih praznih i zaljubljenih hvalospeva.
Budite realni.

asterix

pre 14 godina

Mnogo su nasi teniseri svileni u odnosu na najbolje sampione.Vrlo lako odustaju a na ovakvim turnirima ako hoces nesto,moras da igras preko granica mogucnosti pa cak i bola jer te s druge strane cekaju gladijatori,i ako nisi takav i ti, nemas nikakvu sansu,ali ove nove generacije nisu navikle na to jer kad krene lose ne mogu ti pomoci ni mama ni tata nego ako si borac sam se moras izboriti sa time.

ognjenRS

pre 14 godina

Daj budimo realni sta je mogla da se nosi cura joj je napravila 2 brejka ANu servis nije sluzio kad prethodnih dana nit servis viner tako da budimo realni da je ostala da igra izgubila bi..Po cemu je tebi mogla da se nosi sa Wenus zbog toga sto je konacno dobila jedan gem na svoj servis ma daj nemoj da si smesan..

jazavac

pre 14 godina

Bas mi zao sto se Ana povredila i morala da preda mec:((((, taman je usla u formu i nije joj trebalo sad ovo sa povredom...steta sto vise necemo moci da gledamo najlepsu teniserku na wimbeldon-u :(.Da je bar Sarapova ostala, ovako sad ne vredi gledati vise turnir, ispale dve najlepse teniserke.

Raul

pre 14 godina

Evo prilike za prave "Srbe" da pljuju i omalovazavaju do mile volje!Lepota uvek smeta pa jos kada se spoji sa uspehom na poslovnom planu onda to zlobnici nikada ne oprastaju.
Ana,samo napred,oporavices se od povrede i bices ponovo ona stara!

jelena

pre 14 godina

kako vas nije sramota. Pljujete po ani kao da vam je neki neprijatelj...ej bre dosta uzmite vi reket u ruke pa igrajte...koliko ste samo pametni. ajde ana!

Ljiljana, London

pre 14 godina

Zelim da se oporavi - Boze moj, zao me, ali pogledajte Venus, opasana k'o Robocop zavojima (puna povreda)i rastura; a nase teniserke bre kilave mnogo.. volela bih da su malo otresitije, cvrsce i mentalno i fizicki.'Ajde srecno sledeci put.

(//_-)

pre 14 godina

kao sto rece 1., steta...

medjutim, gledajmo to sa vedrije strane. s obzirom na to da je povreda u pitanju, barem nas nece smarati pricom: nisam imala samopouzdanja i sl.,,,:)

korvin

pre 14 godina

Bilo bi jako lepo kad bi Ana uzela letnji raspust i sredila neke stvari u svojoj glavi i konačno počela da igra kako može!
Žao mi je što toliko emotivno prima svaki poraz, nije kraj sveta, ali ako namerava ozbiljno da se pozabavi tenisom i svojom karijerom mora da prestane da plače posle svakog izgubljenog meča.
Zato: SREDI SE, IZAĐI I POBEDI!!!
Možeš ti to samo ti još nije došlo do mozga!!!

Kol

pre 14 godina

Sto rece neko na forumu pre neki dan Srbija ne zasluzuje ovakve tenisere, prosle godine su bili vrh svetskog tenisa a sve su postigli sami a mi jos uvek cekamo beli sengen!!!!!! U vrhunskom sportu uvek ima uspona i padova, Ani svaka cast to je teska povreda bolje da se povukla nego da je bilo nesto gore, nek se oporavi i puno srece u daljoj karijeri i njoj i Jeleni!

Sergio

pre 14 godina

@ Ksenija Nikitovic
Ne eto tebe cemo da komentarisemo, lol. Naravno da cemo da ih komentarisemo. Oni su javne licnosti, sportisti koji zvanicno predstavljaju nasu zemlju!!! I kao takve imamo pravo da ih komentarisemo jer oni ujedno predstavljaju sve nas, XP

ana

pre 14 godina

zasto malo pojedini ne razmisle pre nego napisu nesto, ne predaju svi nasi teniseri, jelena je igrala, i to jedva, uz nesvesticu i malaksalost, i izdrzala! i to je bilo pre neki dan, al vi to zaboravljate, bitno da pamtite dovoljno da mozete da pljujete po njima.... strasno.....

Linda

pre 14 godina

Ne mogu da verujem svi moji favoriti su se povredili. Prvo je Nadal odustao zbog povrede, pa juce Jelena, danas Anci. Nadam se da ce oni da se oporave, saniraju povrede i dobro se spreme za turnire u Americi.Sada mi jedino ostaju Novak , Ziki I Troicki.A sto se Ane tice ona se polako vraca u formu, dobro je odigrala drugo i trece kolo.Ajmo momci do titule!!!

Ksenija Nikitovic

pre 14 godina

@ donnie brasco, Milan i ostali pljuvaci
Dosta vise!!! Pa ko ste vi da komentarisete tudje postupke!? Polovina vas koji prozivate druge niste ni upola uspesni u svom poslu kolko Ana,Jelena,Nole,...,u svom,a znate da ih prozivate kad rezultati utihnu!!!??? SRAMOTA!!!
NE GLEDAJ KOLIKI JE TRN U OKU BRATA TVOJEGA, NEGO KOLIKO JE BRVNO U OKU TVOJEMU.
kADA BI POSLI OD SOPSTVENE RETROSPEKTIVE POBEGLI BI SVI U MISJU RUPU OD SRAMOTE !!!!
Ana glavu gore,bice bolje ! POzZzz

Coke

pre 14 godina

(WTATP Lista, 29. jun 2009 16:05)
Venus Vilijams je od 2007 naovamo u neverovatnom nizu na Vimbldonu od 30+ uzastopno, tako da je objektivno tesko bilo ocekivati da ce Ana koja tek dize svoju formu biti u stanju da napravi veliko iznenadjenje protiv verovatno najbolje teniserke na travnatoj podlozi u istoriji.

Ne lupetaj...
Martina Navratilova Wimbledon champion 78,79,82,83,84,85,86,87,90

dejan

pre 14 godina

Sta nije u redu sa ovim ljudima? Hate na Anu? Autori ovih bestidnih komentara najbolje reprezentuju sve ono sto ne valja u ovoj zemlji. Vise od Vucica, Palme, pravde za Urosa i inih zajedno. Ana, kao i Jelena, i Novak zasluzuje respect, taman da vise ne dobije nijedan mec u zivotu. Ua hejteri!

Pedja

pre 14 godina

E kad vidim pojedine komentare skorojevica i sveznalica muka me uhvati i osecam blam srpskog mentaliteta posto sam i ja iste nacionalnosti......LJUDI DEVOJKA IMA POVREDU, i ako ste dosli da je ismejavate onda sto je gledate, ocekujtete samo pobede....jadno....!
necu vise da trosim reci na jadne, nije mi zao sto je predala ili izgubila, zao mi samo sto taman kad je vratila sampopuzdanje, smanjila pritisak na samu sebe desi se da povredi nogu....NADAM se da nije nsita strasno i da ce ostati u duhu prethodna 3 meca.....ANA PRAVI NAVIJACI (ne oni kojima si IDOL samo kad pobedis) SU UZ TEBE....SRECAN OPORAVAK TI ZELIMO

JoJo

pre 14 godina

Zaista steta! Samo sto nije zaplakala kada je davala inervju! Anci bice bolje, samo ti budi nama zdrava, ostalo ce sve doci samo po sebi! Ko zeli da potcenjava nase igrace nije mu mesto ovde!

anoljub

pre 14 godina

Leave Ana alone, please. Leave Ana Ivanovic alone right now. I mean it. Anyone who has a problem with her, you deal with me, becauses she’s not well right now. Leave her alone!

anes

pre 14 godina

NE DAJ SE , ANA.

Sve je lepo kad se pobedjuje-svi uživaju u tome i "uz tebe su" i kad si zdrav, ali sad je tebi najteže.
Zato ne daj se , ANA.

Čačanin

pre 14 godina

Ana je totalno bila van igre, i da nije povrede izgubila bi ubedljivo. Puno posla za trenere naših igračica, od fizičke do psihičke spreme.

WTATP Lista

pre 14 godina

Venus Vilijams je od 2007 naovamo u neverovatnom nizu na Vimbldonu od 30+ uzastopno, tako da je objektivno tesko bilo ocekivati da ce Ana koja tek dize svoju formu biti u stanju da napravi veliko iznenadjenje protiv verovatno najbolje teniserke na travnatoj podlozi u istoriji. Ana je mogla da joj pruzi jak otpor i cak na 0-5 u svakom od gemova je dolazila bar do "30", a do povrede je doslo bas kada je u drugom setu bila u prilici da okrene novi list. Ukoliko povreda nije neke ozbiljnije prirode (jer sada i inace sledi pauza), Anin nastup u Vimbldonu se moze pozitivno oceniti iako je u prvom kolu bila na ivici blamaze. Sa ovakvim zrebom nazalost nije se moglo dalje i ako Venus Vilijams osvoji i ove godine trofej (6ti od 2000te) Ana ce vec treci put u zadnje 4 godine ispasti od buduceg pobednika (posle 2006 i 2007), sto govori da su joj potencijali na ovom turniru iznad dosadasnjih rezultata.

Pegone

pre 14 godina

Za sve one koji ostavljaju negativne komentare za nasu Anu,Jelenu,Tipsu,Vktora ili Noleta da bogda vam kiknula vasa graficka kartica zajedno sa ekranom :-P

Io

pre 14 godina

Ah,najbolji su ovi komentari nikad vise u TOP 10.
E, gospodo malo ste se z......i!
Ana ce u ponedeljak 6.jula biti 11 igracica na WTA listi i manje od 30 bodova ce deliti nju i Petrovu,sadasnji broj 10.
Takodje uzmimo u obzir da Petrova brani dosta bodova u americkoj sezoni,eto nama Ane u TOP 10.
I sta sada kazete,teniski strucnjaci?

dr

pre 14 godina

Naravno da se od "experata" kojih u Srbiji ima tusta i tma za sve i svasta,nije ni ocekivalo nista bolje nego od zluradih komentara.Od njih,koji verovatno reket u ruke nikada ni uzeli nisu!Ovo je sport!Sport!Ne politika,glupaci!Svakome se moze desiti svasta na sportskom terenu,to znaju samo oni koji su se sportom nekada bavili ili se sada bave.Ana,ovo nije kraj sveta,ti nisi tipicna malodusna Srpkinja,glavu gore pa napred.A Vi zluradi,ostacete sitne bedne duse i sa uspesnom i sa neuspesnom Anom...

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Dušan / koment. 11o

Baš ste bili nadahnuti! Vrlo duhovito. Slatko smo se smejali. Hvala Vam.


@ Nikola / koment. 112

Odlično ste napisali. Kratko, jasno i tačno.


Pozdrav obojici.

Dejan Grmusa

pre 14 godina

kad vi gospodo bubete ušli u bar prvih sto (100) tenisera sveta dajte sebi pravo na kritiku a do tada se pokrijte u.... u nemojte pratiti ono što ne razumete!!!

hoi

pre 14 godina

Katastrofa prvi set. Nisam njen navijac, ali jako mi je zao zbog povrede koju je dozivela. To ume da bude prilicno bolno, medjutim nije zbog toga plakala. Pre ce biti da je zbog lose igre i zbog toga sto je obecala pobedu a morala je da preda zbog te povrede. Drugi set bi verovatno bio zanimljiviji od prvog ali tesko bi Ana stigla do pobede, Venus je daleko bolja i stabilnija teniserka i licnost, a i u svim segmentima teniske igre u kojima je Ana dobra Venus je mnoogo bolja. Pre svega tu mislim na snagu i preciznost servisa i udaraca, posto Ana spada u snaznije teniserke i one koje vole da diktiraju tempo igre. Opet, steta zbog povrede...

pljuvac

pre 14 godina

@panki, 29. jun 2009 15:24
cuj 5 minuta evo prodje godina dana pljuvanja i nista dosadilo i nama
ajde da promenimo malo taktiku mozda urodi plodom
dakle
ana i jelena vi ste carice i najvaznije je zdravlje
nema veze glavu gore us open je vas ...........

Aleksandra

pre 14 godina

Mnogo je ružnih reči ovde ispisano na račun Jelene i Ane. To se jedino može razumeti, ne i opravdati, što sve to pišu asocijalni maloletnici, kojima će biti potrebno još nekoliko godina da postanu socijalna bića. Tome ne bi trebalo pridavati previše pažnje, kad bismo mi imali dobre porodice i dobru školu, jer bi onda ti mladi ljudi, pedagoškim radom i vaspitavanjem, postali učtiva odrasla bića. Ali, bojim se da će mnogi ostati asocijalni i agresivni još dugo godina, je oni žive u bolesnom društvu, koje tuđa nesreća čini srećnim. Nije slučajno što kod nas postoji izreka - samo da komšiji crkne krava. To smo mi.

Jado

pre 14 godina

Tužno kakvih komentara ovde ima. Da li ste Vi postigli u životu toliko koliko je ona postigla? Samo čekate tuđi kiksk da bi ste ih ispljuvali. Nažalost nama zlobe nikada neće manjkati.

Ilija

pre 14 godina

Prosto neverovatno koliko glupih i zlih ljudi. Ana nije predala meč jer je znala da će izgubiti već zbog povrede. Gubila je i od daleko gorih teniserki pa nijednom nije predala. Ovo joj je tek drugi meč da je izašla na teren i predala. Prvi je predala Li Na dok je Ana vodila 6-1 4-1 i bila je ista povreda samo zadnja loža.

ivka

pre 14 godina

ne znam sta to ima ovde da se komentarise..
koliko puta teniserke gube setove 6-0,6-1,6-2,6-3...pa opet posle dobiju mec..tako da mec nije zavrsen i ne znamo sta bi Ana uradila do kraja..
Samo se bojim da je ova povreda opet ne poremeti sad kad smo konacno videli pravu Anu,posle cak godinu dana.. ovo sad opet preti da bi mogla da se nastavi agonija...Sven,pomagaj!

tijana

pre 14 godina

Ja ne mogu da verujem koliko ima zavidnih ljudi u ovoj zemlji!!!Umesto da bodrimo nase mi ih kritikujemo i nalazimo im mane!!Ovo su srpska posla!!!Mene bi bilo blam da pisem nesto tako!!Narocito bi me bilo sramota da pljujem kao neki ovde,a ne znam da se NE MOZE-PISE ODVOJENO-kao neki Dejan ovde!!Decko nauci da pises pa se javi!!Takvi kao ti i brukaju nas narod!!! SAMO NAPRED ANA!!!

Ana No1

pre 14 godina

Venus i u tom prvom setu nije mogla da osvoji poen iz igre. Poene je uzimala ili zahvaljujuci dobrom servisu ili zahvaljujuci Aninim greskama.
Vecinu poena u kojima se igralo osvajala je Ana dobrim udarcima, izlascima na mrezu, drop shotovima i slicno.
Svesna je i Venus da je pravim cudom uopste dobila taj set i to jos sa kakvim rezultatom.
A u drugom setu bi taj rezultat sigurno bio identican ali u Aninu korist.
Anu uopste nije isao servis i ipak je u svakom gemu bilo neizvesno.
Jednostavno ne mogu da se otmem utisku da je Ana i u ovih 7-8 gemova koliko je odigrano - igrala bolje od Venus bez obzira na taj rezultat. Rezultat stvarno nije pravo merilo igre.
Sa danasnjom igrom Ana je imala lepe sanse za pobedu, svesna je i ona sama toga.
Na pocetku je slabije isao servis, Venus je bukvalno iskoristila sve sanse koje su joj se ukazale.
Taman kada je Ana pronasla servis i pocela da bukvalno dominira na terenu, usledila je povreda.
Venus moze da joj kaze samo jedno veliko hvala i da zahvali bogu na sreci sa kojom je danas prosla dalje.

Medjutim sve se vraca, pa ce se i ovo danas siguran sam vratiti Ani u obliku 5-6 gren slem titula u narednih nekoliko godina.
Ta devojka je pravi teniski biser a u to cete se svi vrlo brzo uveriti.
Poslednjih godinu dana jednostavno nema srece.
Danas sam vise nego ikada siguran da ce Ana biti upisana u tenisku istoriju pored najvecih teniskih imena.

bivsi sportista

pre 14 godina

ovi sto prozivaju mogu se kladiti da nikad u zivotu nisu uzeli nista od sportskih rekvizita u ruke i veze nemate sta su povrede,Ana znamo da je borba ali opusti se sve je to sastavni dio sporta,SVE NAJBOLJE U ZIVOTU I STO MANJE POVREDA!!!

Dragana

pre 14 godina

Verujem da bi Ani bilo lakse danas da je izgubila 6:0, 6:0 nego sto se na ovaj nacin zavrsio njen nasup na Wimbledonu... Kad sam videla kako place i meni su suze krenule... Ana, bice bolje..

realtime

pre 14 godina

Srbija je bogata dobrim teniserima a jos boljim strucnjacima iz oblasti tenisa potvrdjeno ovde,sve sami strucnjaci,ako ne verujete Ani nemojte vise ni da je gledate postedite nas vasih komentara,kao ne interesuje vas a prste polomite ovde da napisete nesto..tek da budete zapazeni!!!!Ana glavu gore,nadam se samo da nije neka ozbiljnija povreda.Pokazala si nam u proslom mecu koliko vredis i da se vracas.

Dusica

pre 14 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem da ne verujete (pojedinci)da se Ana povredila, tako ste pricali i za Jelenu, vi ili ste coravi ili ludi, Jelena se onesvescuje, Ana place od bolova a vi mislite da se one foliraju, Boze gospode... Toliko od mene... ANA IDEMO DALJE!!!!!!!!!

dule nbg

pre 14 godina

Nisam gledao,pratio na netu rezultat. Steta, nisam ocekivao da ce proci ali sam se nadao da ce uzeti jedan set. Fali joj meceva sa top10 teniserkama,na zalost u zadnje vreme nije "stizala" do njih. Steta...

Samo tako...

pre 14 godina

Sta je sa ljudima i komentarima tipa: "Dala je sve od sebe", "Nije se trudila", "Njene suze su me raznezile i ubedjen sam da je sve uradila da pobedi..." Pa kako neko moze na sumnja da ona igra protiv sebe i svoje zarade. Pa nije ona reprezentacija pa da postoji, neosnovana sumnja u to koliko se trudila i doprinela kolektivu. Sama je svestna svih poteza, poraza i pobeda, svih svojih prioriteta i dostignuca zivotnih. Ko smo mi da to procenjujemo? Tu smo da navijamo a nikako da njene uspehe (neuspehe), shvatamo licno.

Zoe

pre 14 godina

Čitam komentare i ne verujem. Lepo kaže poslovica u svom selu je najteže prorok biti... Ana je danas tek po drugi put predala meč u svojoj karijeri, i od igračica koje su poslednjih godina vrhu jedna je od onih sa najmanjim brojem predajA. Da li je Ana glumica pa da glumi one suze? Da li vi zaista mislite da to njoj treba? Ana je stekla svoje ime po tome što je poznati borac, koliko puta se u teškim situacijam vraćala u meč i dobijala ga i to protiv kvalitetnih teniserki. Porediti Anu i Jelenu i njihove povrede pa to je van svake pameti. Ko god je gledao Anin intervju zna da to nije foliraža, ona je sa suzama u očima pričala a ako je neko poznat kao pozitivan i optimista to je ona... Žuljevi bole pa ljudi predaju mečeve a ne kamoli istegnut mišić.Nadam se da će se oporaviti do sledećeg turnira, ovaj Wimbledon je ipak pozitivan pomak u Aninoj igri pa i današnji meč pokazuje da je na dobrom putu pa da se vrati u prvih 10 gde joj je i mesto.

idemo dalje...

pre 14 godina

@ (Tuzno!, 29. jun 2009 16:33)
Svaka čast za ovaj komentar, jedan od retkih među više od 100 do sada pristiglih koji je vredelo pročitati. Zaista je tužno da neko ko je makar video izraz lica Ane nakon što je predala ili u toku intervjua ima obraza da optuži Anu kako lažira povredu i sl... Preporučujem dotičnim osobama da u buduće u trenutku kada započne prenos nekog Aninog meča, brže-bolje promene kanal i poštede nas suvišnih i zlobnih komentara (ako je već toliko ne podnosite nemojte je ni gledati), a ne da nestrpljivo čekaju njenu povredu ili kiks a onda da trče do kompijutera i slade se tuđim neuspehom.
Zaista više nema smisla uopšte čitati ove komentare........mnogo je tužno

Jeca

pre 14 godina

Ajde bre ne lupajte,sad je kao svima muka jer Ana navodno stalno predaje kad gubi! Za vasu informaciju,ovo je tek drugi mec u karijeri koji je predala. Tako da sto se tice toga,nema osnova za ovakve komentare... A sto se tice Ane,jako mi je zao zbog povrede. Nadam se da ce ubrzo proci i da ce biti spremna za Los Andjeles. SRECNO ANCI!!!

реалиста

pre 14 godina

Ljudi, pa vi niste normalni. Zasto pljujete Anu, cime je ona to zasluzila?! Ovo je, cini mi se tek drugi mec da je predala, ne bi ona tek tako, veliki je borac. A da li mislite da su one suze na konferenciji lazne, mozda je glumila??? Ne, vi ste veliki "POZNAVAOCI TENISA", nikad bre reket niste u ruke uzeli i s kojim pravom je kritikujete?! Prvi set jeste glatko izgubila, ali je drugom krenula dobro ida nije bilo povrede, mislim da je mogla mnogo vise. Ani zelim brz oporavak, bila si kraljica, nadam se da ces ubrzo tu i vratiti.
Napred ANA, NOVAK , JELENA ,ZIKI vi ste teniski ponos SRBIJE!!!!!!!

BiP

pre 14 godina

Pogledajte poruke STRANACA upucene Ani na zvanicnom sajtu Wimbledona ,pa uporedite sa ovim porukama ovde ... cisto da vidite koja smo mi stoka od naroda i koliko cenima nashe BLAGO (nashe tenisere) ...
link: http://www.wimbledon.org/en_GB/news/photos/2009-06-29/200906291246281646937.html

NME

pre 14 godina

xaxa... Napisao neko ovde "xocu mojix 45 minuta zivota nazad" :)) 1.) NIKO te nije terao da sedish pored ekrana 2.) UVEREN sam da su shanse 99% da bi tih 45m apsolutno protracio na neku mega glupost (tvoja glavna zanimacija se vidi iz tvog komentara). Ja, kao sto vidite, evo imam vremena na pretek ovih dana pa sam se odlucio da i ja ostavim komentar, a i malo drugima da solim pamet. Volim to, podizem svest drugima, oni meni i tako.. napredujemo.. anyway..
Ostali koji postavljaju neke ultimatume, sad il' nikad, tipa reci nesto pametno ili zauvek ucuti (prosto fenomenalno) - prognozeri itd.. neverovatni gubitnici... Pa svi ovde da se skupimo ne bismo imali talenta za TENIS koliko ona ima u jednoj ruci, a tek da ne pricamo o tome koliko nas je ikad rizikovalo i nesto zrtvovalo zarad nekog uspeha uopste u sportu, umetnosti itd.. svi idu linijom manjeg otpora (u zivotu),a onda, naravno, nezadovoljni svojim odlukama, nedostatkom hrabrosti, inteligencije, pameti - daju sebi pravo da pljuju.. kao da ce oni da postanu losi kao vi, ikada. Naravno nisam ni ja nekad preterano bolji od ovih zlobnika, ali se brzo smirim i setim se/shvatim da oni nemaju nikoga da iznevere sem sebe.. pljuc pljuc, xixixi :)

velja

pre 14 godina

OK, posto mi se smucilo da citam gluposti koje ljudi pisu kao komenatare, sada moram da postavim jedno esencijalno pitanje - da li iko misli da iko namerno predaje mec na Vimbldonu? Ono sto je za fudbalere Vembli ili Marakana ili San Siro, za kosarkase Stejpls centar ili Medison Skver Garden, to je za tenisere Vimbldon i svaki mec se igra do kraja, ako moze da se odigra. Zato molim one koji se tenisom bave iz fotelje i koji nikada nisu uzeli reket u ruke i koji ne znaju koliko energije, snage i vestine treba imati da se odigra (i dobije) jedan profesionalni mec da cute i da ne pisu idiotluke. Ana je igrala najbolje sto moze, njene izjave su izjave kojima ona hrabri SEBE posto zna ko joj predstoji u zrebu i ako preda mec zbog povrede joj treba samo pozeleti brz oporavak. A oni koji navijaju samo za pobednike treba malo da se zapitaju da li je to razlog zasto su toliko sami neuspesni.

zorica

pre 14 godina

Predala meč, pa šta? Nije ubila čoveka. To je veoma bolna povreda. A, čak i da nije bolna. Zašto da rizikuje još veću povredu, kad nema još 22 godine, i može da igra još deset Wimbledona. Ona zna kako joj je i zašto predala meč. Dokazala je, već odavno, da može da pobedi bilo koju igračicu na svetu. Da bi se vratila na vrh potrebno je malo srećnih okolnosti i vreme. A ona ga ima. Mislim da bismo samo trebali da se radujemo uspesima i da ne komentarišemo neuspehe. Njenim uspesima nismo ništa doprineli pa mislim da nemamo neko veliko pravo da toliko negativno reagujemo na neuspehe.
PS: Karlović će vrlo verovatno izgubiti od Federera, a mi bismo mogli za primer da samo slušamo hrvatske komentatore, i pročitamo komentare hrvatskih navijača. Tu ima samo navijanja, ljubavi, patriotizma, a pljuvanja nigde.