Fudbal 68

Sreda, 20.05.2009.

23:15

Šahtjor osvojio poslednji UEFA kup

Fudbaleri ukrajinskog Šahtjora osvojili su UEFA kup, pobedom u finalu u Istanbulu nad nemačkim Verderom sa 2:1, posle produžetaka.

Šahtjor osvojio poslednji UEFA kup IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

ladna sljiva

pre 14 godina

pobjedit ce sahtjor zato sto ima 4 brazilca u prvoj postavi, uglavnom napadacki orijentirana.
(ladna sljiva, 20. maj 2009 10:25)
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-1)

kao sto sam i rekao, samo nisam znao da imaju 5 brazilaca.
znaci dovedite jos takvih 5 i cetrvrtfinale lige sampiona vam negine.

ZG

pre 14 godina

Kakva igra SRNE i defanziva i ofenzivna. Konstantna opasnost za protivnika. Nebrojeno akcija kada sa svojih 20 m jednostavno dolazi blizu protivničkog 16 -sterca i ubacuje suigračima.
Onako trčati u 115 minuti,nevjerojatno.Mislim da je ključni igrač Šahtora.Zagrljaj Duljaja i Srne naravno da bi trebao biti primjer mladima na Balkanu.

romario

pre 14 godina

evo malo surove istine ko je glavni u sahtjoru, iako je srna vrlo dobar igrac ipak nije glavni igrac sahtjora a sada ce mo da vidimo i zasto:
Shakhtar 2 - 0
Tottenham
Seleznov 79, Jadson 88
Tottenham 1 - 1
Shakhtar
Dos Santos 55 Fernandinho 86
Shakhtar 2 - 0
CSKA Moskva
Fernandinho 54(pen), Luiz Adriano 70
Shakhtar 2 - 0
Marseille
Hübschman 39 , Jadson 65
Marseille 1 - 2
Shakhtar
Ben Arfa 43 Fernandinho 30 , Luiz Adriano 90+ 3
Dynamo Kyiv 1 - 1
Shakhtar
Chygrynskiy (o.g.) 22 Fernandinho 68
Shakhtar 2 - 1
Dynamo Kyiv
Jadson 17 , Ilsinho 89 Bangoura 47
Shakhtar 2 - 1
Bremen
Luiz Adriano 25 , Jadson 7 Ex. Naldo 35

kao sto se moze vidjeti 95 posto golova za sahtjor postigli su brazilci, e pa sad zamislite kakva bi ekipa sahtjor bio bez brazilaca.

Fernando Tores

pre 14 godina

U prvom komentaru nisam cestitao Dulaju, pa je red da se napravi. Ipak je Duljaj odigrao cak 10 utakmica ove sezone za Sahtjar u SVIM natjecanjima. Velika uloga, jos jednom iskrena cestitka i Duljaju.

LS

pre 14 godina

Mi Srbi smo navikli zadnjih godina da pratimo LS jer Srbi tamo briljiraju ali nije lose cuti i neko vest o ovom daleko slabijem takmicenju.Cestitke Sahtjoru!

euskadi

pre 14 godina

trobojka na ledjima darija srne razrjesile su sve dvojbe. u pravu su oni koji kazu da darijo srna nije hrvat, i nije, darijo srna je hrvatina. kapetane od srca ti zelim da u ljeto 2010 skupa sa 9 miliona hrvata diljem svijeta dignes jos jedan trofej.

PimPong

pre 14 godina

Ne znam mnogo o njemu, ali mi se cini da je Srna ljudina. Kad je Sahtor primio onakav gol, on je prvi prisao golmanu i dao mu dupli "high-five", sto bi se reklo. Svaka cast.

..fcrs..

pre 14 godina

@samo partizan

U pravu si 100%! Samo jedan klub zivi od proslosti. To je onaj koji je vise puta obelezavao poraz u finalu nego Zvezda osvojen pehar. I naravno na vest o osvajacu kupa UEFA ti si potrcao da pljujes nas. Komleks? Ma jok, ali ipak kad baba pocne da place daj joj keks!!!

...SRBIN...

pre 14 godina

Ja sam cistokrvni SRBIN, ali moram prizanti da je DARIJO SRNA PREJAK IGRAČ...Dečku swaka čast,zelim i njemu i našem Duljaju swe najbolje...BRAWO ZA ŠAXTJOR...Zaslužili su

Filip

pre 14 godina

Cudno je kako ovi kupovi nestaju cim ih osvoji ekipa iz istocne Evrope dva puta: Steaua 89 Zvezda 91 pa liga sampiona i sad Zenit pa Sahjor....

Datum i vreme rodjenja

pre 14 godina

@Vasilija
Šahovnica je možda bila izza gola na toj »južnoj strani« (sakrivena, tamo gde joj je mesto) ali naša trobojka se vijori na terenu i saznaj izza koga;). Predlažem ti da pogledaš ovaj snimak http://www.youtube.com/watch?v=v1Fv8YFfcyY i videćeš da se grdno varaš. Vidić je bio zamotan u zastavi na ceremoniji, to se isto može videti na nekim snimkama.
Čestitke Duljaju za osvojen trofej!

Далибор

pre 14 godina

У Шахтјору све њихова деца играју :) без тога нема титула и успеха у Европи! :) уа странци

dimitriala

pre 14 godina

sta lupetas vasilije, oces i tvoju sliku da stave uramljenu? na dodeli pehara vidic je ogrnuo nasu zastavu, ne treba vidic da stavi zastavu na trebinu vec ti , a da nema vremenas da ustanes iz fotelje i uradis nesto korisno za promenu.

pinkerton

pre 14 godina

Stvarno je šteta što je onaj krele Diego dobio karton u polufinalu, s njim bi ovo bio pravi spektakl. Sahtarovi Brazilci sjajni, Srna također..svaka mu čast, pravi kapetan.

kevir

pre 14 godina

# Svi imaju zastave svojih drzava na ledjima, jedino nas celavi Igor nema... svaka cast!
(Delija ZH, 20. maj 2009 23:47)

Rekao si nas, verujem da si se zbunio,a i ako nisi verujem da Igor ne bi voleo da se nadje u tvom drustvu i tebi slicnima.

Meni je bas drago sto je Duki sinoc na onakav nacin, svojstven njemu primio pehar-skromno i sa osmehom na licu. Lepo je videti takav stav pogotovo kod nas, gde fudbaleri prete da evoluiraju u bica sa samo tri prsta po ruci,zalizanih dugih kosa,sa istetoviranim freskama po telu,koji srbiju ne vade iz usta, kao i ustaljene fraze tipa ostavi sam srce na terenu,dacu 200% svojih mogucnosti...

marioZG

pre 14 godina

Jeste li vidjeli kako je Srna plačući od sreće otišao u zagrljaj Duljaju a ovaj ga poljubio u glavu. E pa neka vam oni budu uzor. Ne samo kao sportaši već i kao ljudi. Pozdrav svim sportašima velikog srca

FiLIP

pre 14 godina

The team has played under the following names: Stakhanovets (1936-1946), Shakhtyor (1946-1992) and FC Shakhtar (since 1992).

dakle nije SHAHTJOR ili kako ga u nasim medijima predstavljaju, vec SHAKTAR

jagledaoutakmicu

pre 14 godina

Da li je onaj koji je napisao izvestaj sa utakmice uopste gledao utakmicu?! Pa drugi gol Šahtjora nije nikakva greska golmana nego odbrane Verdera koja je pustila igraca da sam primi loptu na 5 metara od gola i sutira a Vize je samo na dobar refleks uspeo da zakaci loptu i zamalo spasi siguran gol. On jeste teska kiksara ali je juce dobro branio a za gol uopste nije kriv.

Datum i vreme rodjenja

pre 14 godina

@Vasilija

Šahovnica je možda bila izza gola na toj »južnoj strani« (sakrivena, tamo gde joj je mesto) ali naša trobojka se vijori na terenu i saznaj izza koga;). Predlažem ti da pogledaš ovaj snimak http://www.youtube.com/watch?v=v1Fv8YFfcyY i videćeš da se grdno varaš. Vidić je bio zamotan u zastavi na ceremoniji, to se isto može videti na nekim snimkama.
Čestitke Duljaju za osvojen trofej!

nn

pre 14 godina

fudbalski klup koji je zasluzio trofej, vec godinama je u vrhu evropskog fudbala, rade na buducnosti...verovatno jer nemaju bari pa se ne bave prosloscu

брат миланче

pre 14 godina

@(pitam se, 21. maj 2009 00:37)

ала си ме насмејао бате, свака ти дала :)

вазда су били "најсрпскији" клуб :)

Matura

pre 14 godina

Zar moze ijedna vest da prodje a da Zvezdasi ne umisljaju kako su oni najveci Srbi ???
(pitam se, 21. maj 2009 00:37)


Evo ga, još jedan koji je maturirao u srednje-usmerenoj školi, "NH Miša Tumbas". Ta škola je, kao što je poznato, posebno bila jaka u predmetima kao što su "Logika" i "Telepatija I i II".

Kad se već "pitaš", da ti pomognem... To što se čovek potpisao kao Delija uopšte nema nikakve veze sa njegovim KOMENTAROM!
Hajde, pročitaj još jednom, pa ćeš (valjda?) ukapirati: on poredi Duljaja sa ostalim igračima ŠAHTJORA. FK CZ se tu NE spominje.

Ali, naravno, uvek se nadje neki "maturant" da pronadje i pročita ono što - nije napisano.

cole

pre 14 godina

Jos jednom jedan veliki dokaz da ekipe koje nisu sampioni svojih zemalja i ekipe koje se kotiraju na visokom nivou na zapadu nisu dorasle prvacima istocnih zemalja, jer su prosti dokazi za to CSKA, Zenit, Rapid Bucurest i Dinamo Bucurest, Dinamo Kiev, sada Sahtjor nekada Glatasaraj, ali i ostale sampionske ekipe sa istoka iz iole prosecnih liga!! Nadam se da ce se u narednih nekoliko godina i neki od nasih klubova naci kao neko veliko iznenadjenje sada Lige Evrope!!!

Samo Partizan!

pre 14 godina

Da li će navijači Šahtjora govoriti za nekoliko godina kako su oni osvojili Evropa ligu umesto Kup UEFA, kao što neki govore da su osvojili Ligu šampiona umesto Kup šampiona? NEĆE! Jer samo jedan klub živi od prošlosti. Svi znamo koji.

FELIPE

pre 14 godina

zao mi zbog Nalda i T. Shafa... vidi se da im je bas tesko palo... steta, zasluzili su makar penale...
(gunner, 20. maj 2009 23:54)


Ja u momentu procitao "Zao mi je Nadala i Safina..."
hehehhehehehe
XD

d

pre 14 godina

ko sto sam i rekao-dario dize pehar.a nema sta morate priznati da je covjek majstor.covjek je odigrao u obrani vanserijski.spasio jedan cisti gol(pred kraj regularnog dijela kad je igrac werdera pucao glavom nakon slobodnjaka,golman je odbio a on stigao kao munja izbaciti u korner sa gol linije ispred igraca werdera),pa drugi put kad je sam igrac werdera krenuo na golmana a on pretrcao igraca, odnio prsima i dodao golmanu) i u prvome dijelu kad je sprijecio pizzara da puca glavom sa 3-4 metra.
i naravno za kraj potez utakmice odlicna asistencija za pobjednicki gol.uz to kad mu je lopta u nogama on je ne gubi(tocno se osjeca prava sigurnost),probijao je stranu stalno,lijepo se ubacivao u sredinu i odigravao fantasticne dijagonalne lopte.a nevjerovatno je to-covjek dok nije dosao u ukrajinu nije nikad igrao beka,a sad ga igra izvanredno.naravno za ofenzivu ne treba pricati,zna se kakav je majstor.
inace navodno ce u jedan od klubova iz samog vrha.

scepan mali

pre 14 godina

Evo ja i moj veliki prijatelj iz Donjecka, zaludjeni navijac Sahtjora pijemo i slavimo jos uvek veliku titulu za Sahtjor, ukrajinski i istocnoevropski fudbal.
Nadamo se da ce jos braca Ukrajinci roknuti Hrvate u junu i proci baraz, nasi oteljati posao onako kako svi ocekuju i sto kvalitet nalaze i dogodine da slavimo nastupe Ukrajine, Srbije i Rusije na mondijalu, bratskih zemalja koliko god glupi politicari drugacije mislili. A ovi Svabovi oko nas ne cuju se zivi. Veceras je slovensko vece u Nemackoj, ziveli!
Usput Kucer, Srna i posebno Vilijan su bili najbolji na terenu, a i Duljko je igrao, istina najcesce na protivnickoj polovini :) cestitke i njemu.
Samo da onaj Srna ne odigra u junu u Zagrebu kao veceras, pa da Sevcenko, Voronjin, Cigrinski, Kucer, Gladki, Timoscenko, baksuz Pjatov i kompanija slave novu pobedu. Realno su jaci od balkanskih nam komsija u ovom momentu, plus ovaj momenat za ukrajinski fudbal. Videli smo letos kolika je krila ruska reprezentacija dobila trijumfom Zenita, pre svega na psihickom planu. A oni Rumuni su gori od nas, imaju Mirceu, a godinama ga zaobilaze na mestu selektora, kao nije bio uspesan 80-ih, pa covek tada nije imao ni 40 godina zivota ni iskustvo kad je bio selektor. Jos samo da sledece nedelje Nemanja opet uzme ono sto pripada najboljem odbrambenom fudbaleru na svetu.
Pozdrav svima

skandinavac

pre 14 godina

cestitke Sahtjoru ali Verder nije bio slabija ekipa kako se konst, ovdje na sajtu..bez 3 vrhunska igraca nije se vise ni moglo..nadam se da kup UEFA ostaje jedna zal za mnoge, ono sto sledi je,za klubove /bogatase/profit i zarada ..bez ljepote i zara.da se bar spomene da je Dinamo/zagreb davnih 66/67..tih uzeo taj trofej sa sjajnom gen nogometasa,,/zambata,ramljak,Dautbegovic.lamza,/Zebec..trener/pobjedio je tada,,Spartak/brno-Dunfermline /skotska-Dinamo/rum.-Juventus/torino-Eintracht Frankfurt -Leeds United 2-0 u finalu.(o-0)

jan

pre 14 godina

Navesti ću vam jednu današnju vijest koja najbolje govori o karakteru Daria Srne. Dakle, za ovu utakmicu s Werderom zakupio je cijeli avion za svoje prijatelje iz djetinjstva, neke sportaše i djecu poginulih hrvatskih branitelja. Dao im je ulaznicu za tekmu, platio spavanje u hotelu za jednu noć i svih 105 odveo na večeru. Evo, susjedi to je Dario Srna.

Baca

pre 14 godina

Stvarno je bilo lepo videti rumunsku zastavu kako se veceras viori Istanbulom. Svaka acti Lucescu-u na patriotizmu ali na odlicno pripremljenoj taktici i igracima. Trenerski tadem Lucescu sad vodi nasu reprezentaciju, tako da verujem da dobijamo u rupi. Hai Romania!

Srbija RBB

pre 14 godina

@Fernando Torres

Decko to su spekulacije.
Haha da li Ti stvarno mislis da ce neki tamo dariJo srna igrati u Mancester Junajtedu? Smesno.
On moze da igra tako po Poljskim i Ukrajinskim klubovima isto kao i Mesi..On igra dobro protiv Hetafea,Osasune...A protiv Celsija? REALNO

Pirlo

pre 14 godina

@mimi

taj nesrećni kantaleho je na svetskom prvenstvu 2006 u nemačkoj izbacio australiju dosudivši nepostojeći penal italiji u 93. minutu.. a pre toga je isključio materacija takođe neopravdano.. tako da druže ili drugarice.. on je sve, samo ne dobar sudija

pitam se

pre 14 godina

Svi imaju zastave svojih drzava na ledjima, jedino nas celavi Igor nema... svaka cast!
(Delija ZH, 20. maj 2009 23:47)

Bravo za tebe! Mislim da Patrijarh Pavle navija za najsrpskiji klub svih vremena a siguran sam da su za vas navijali i knez Lazar, Sveti Sava, car Dusan, vojvoda Misic, Karadjordje...

Zar moze ijedna vest da prodje a da Zvezdasi ne umisljaju kako su oni najveci Srbi ???

dokle vise Srbijo??

pre 14 godina

eee... a vama smeta sto sahtjor ima sve strance pa se slazete da se kod nas ogranice stranci... bas lepo... pa ce da gledamo ukrainske, rumunske, beloruske itd. klubove kako uzimaju pehare ali nasi klubovi ce ostati ponosni jer nemaju strane igrace u svojim redovima...

Vasilije

pre 14 godina

Čestitam Šahtjoru na osvojenom trofeju i drago mi je zbog Duljaja, što je u svojoj karijeri prisvojio jedan evropski trofej. To je velika nagrada za igrača koji je svojom igrom i borbenošću, osvojio srca crno bela. Kad se samo setim kako je zaustavio Zidana. Ali ono što je mene oduševilo je potez Srne. Namestio odlučujući gol i onda podiže pehar, sa šahovnicom na leđima. To me je podsetilo na devedesete i kada je Boban igrao u Milanu, da je šahovnica uvek bila iza gola na južnoj strani. Stalno je negde gde igraju naše komšije i poznata mi je njihova nacionalistička pripadnost, ali naše nema nigde. Mančester, Rim, Milano, London... Ja želim Vidiću da osvoji Ligu Šampiona, ali bih voleo da vidim na terenu Olimpika i Srpsku zastavu, jer smatram da taj detalj puno znači navijačima u našoj zemlji.

Stefan NI

pre 14 godina

Sve cestitke Sahtjoru! Jos jedan Srbin koji je osvojio evropsski trofej. Bas lepa slika kako se grle drugari Duljaj i Srna! Ajmo sledece nedelje i Vida da osvoji da nam srca budu puna!

Fernando Tores

pre 14 godina

Bravo Dario Srna, lijepo je bilo vidjeti kako zamotan u hrvatsku zastavu kao kapetan i najbolji igrac Sahtjora, PRVI podizes pehar namjenjen pobjedniku. A sada mozes birati gdje ces nastaviti karjeru, Real Madrid, Milan i Manchester United cekaju da odlucis.

dashon

pre 14 godina

Bravo sahtjore, svaka cast, bravo Brazilci, bravo Srna i Duljaj... ovo je najava svitanja istocnjackih klubova u bliskoj istoriji, ali i sumrak zapada...

roman empire

pre 14 godina

Iako sam navijao za Verder cestitam Sahtjoru na osvajanju kupa uefa.Losa utakmica sva 3 gola su postigli brazilci ali je u finalu nedostajao najbolji brazilac Dijego i to je presudilo u ovoj utakmici.

mimi

pre 14 godina

Najbolji akter vecerasnjeg meca je sudija Kandaleha.Ovaj covek me odusevio ne samo zbog toga sto nije pravio greske,vec zbog autoriteta koji je igracima postavio jos u prvih 10 minuta,zaduzio je obe ekipe posto im je u pocetku oprostio po koji zuti karton i onda je poceo da sefuje.Cak je i onaj coban Pizzaro samo mahao rukama,bez hrabrosti da otvori usta.Sudijska komisija da okupi nase sudije i da im pusta ovaj snimak kao domaci zadatak mesec dana bez pauze za rucak.Cestitke Sahtjoru,puno se radujem vasem uspehu,brazilci su sjajni,vratili su me u vreme 80-ih svojom tehnikom.

Realan

pre 14 godina

Sahtjor osvaja iz sledecih razloga:

1) Videli smo da Verder igra najbolje kad juri rezultat tj. kad ne igra strpljivo vec ide na gol...
2)Trener Verdera nece da krene ofanzivno od pocetka vec ce da udje bojazljivo i to ce da im se osveti tako sto ce da prime gol u prvih 20-25min...ali kad Sahtjor bude poveo nece da se brani vec ce i dalje da trazi sansu i tu ce da bude prelomni trenutak mecha i pehar ce podici Sahtjor!!

slazes se - preporuci
ne slazes se- ne preporucujem
(Realan, 20. maj 2009 12:16)
Preporučujem (+15)
Ne preporučujem (-20)

I sta sam rekao? ubise ih ukrajinci tj. brazilci od fudbala.....razvaljuju kako igraju oni brazilci...kao na malom fudbalu...werder je zasluzio da izgubi jer ni jednu sansu nije stvorio a i manje su se borili...

dashon

pre 14 godina

Bravo sahtjore, svaka cast, bravo Brazilci, bravo Srna i Duljaj... ovo je najava svitanja istocnjackih klubova u bliskoj istoriji, ali i sumrak zapada...

Stefan NI

pre 14 godina

Sve cestitke Sahtjoru! Jos jedan Srbin koji je osvojio evropsski trofej. Bas lepa slika kako se grle drugari Duljaj i Srna! Ajmo sledece nedelje i Vida da osvoji da nam srca budu puna!

mimi

pre 14 godina

Najbolji akter vecerasnjeg meca je sudija Kandaleha.Ovaj covek me odusevio ne samo zbog toga sto nije pravio greske,vec zbog autoriteta koji je igracima postavio jos u prvih 10 minuta,zaduzio je obe ekipe posto im je u pocetku oprostio po koji zuti karton i onda je poceo da sefuje.Cak je i onaj coban Pizzaro samo mahao rukama,bez hrabrosti da otvori usta.Sudijska komisija da okupi nase sudije i da im pusta ovaj snimak kao domaci zadatak mesec dana bez pauze za rucak.Cestitke Sahtjoru,puno se radujem vasem uspehu,brazilci su sjajni,vratili su me u vreme 80-ih svojom tehnikom.

pitam se

pre 14 godina

Svi imaju zastave svojih drzava na ledjima, jedino nas celavi Igor nema... svaka cast!
(Delija ZH, 20. maj 2009 23:47)

Bravo za tebe! Mislim da Patrijarh Pavle navija za najsrpskiji klub svih vremena a siguran sam da su za vas navijali i knez Lazar, Sveti Sava, car Dusan, vojvoda Misic, Karadjordje...

Zar moze ijedna vest da prodje a da Zvezdasi ne umisljaju kako su oni najveci Srbi ???

Realan

pre 14 godina

Sahtjor osvaja iz sledecih razloga:

1) Videli smo da Verder igra najbolje kad juri rezultat tj. kad ne igra strpljivo vec ide na gol...
2)Trener Verdera nece da krene ofanzivno od pocetka vec ce da udje bojazljivo i to ce da im se osveti tako sto ce da prime gol u prvih 20-25min...ali kad Sahtjor bude poveo nece da se brani vec ce i dalje da trazi sansu i tu ce da bude prelomni trenutak mecha i pehar ce podici Sahtjor!!

slazes se - preporuci
ne slazes se- ne preporucujem
(Realan, 20. maj 2009 12:16)
Preporučujem (+15)
Ne preporučujem (-20)

I sta sam rekao? ubise ih ukrajinci tj. brazilci od fudbala.....razvaljuju kako igraju oni brazilci...kao na malom fudbalu...werder je zasluzio da izgubi jer ni jednu sansu nije stvorio a i manje su se borili...

Fernando Tores

pre 14 godina

Bravo Dario Srna, lijepo je bilo vidjeti kako zamotan u hrvatsku zastavu kao kapetan i najbolji igrac Sahtjora, PRVI podizes pehar namjenjen pobjedniku. A sada mozes birati gdje ces nastaviti karjeru, Real Madrid, Milan i Manchester United cekaju da odlucis.

dokle vise Srbijo??

pre 14 godina

eee... a vama smeta sto sahtjor ima sve strance pa se slazete da se kod nas ogranice stranci... bas lepo... pa ce da gledamo ukrainske, rumunske, beloruske itd. klubove kako uzimaju pehare ali nasi klubovi ce ostati ponosni jer nemaju strane igrace u svojim redovima...

jan

pre 14 godina

Navesti ću vam jednu današnju vijest koja najbolje govori o karakteru Daria Srne. Dakle, za ovu utakmicu s Werderom zakupio je cijeli avion za svoje prijatelje iz djetinjstva, neke sportaše i djecu poginulih hrvatskih branitelja. Dao im je ulaznicu za tekmu, platio spavanje u hotelu za jednu noć i svih 105 odveo na večeru. Evo, susjedi to je Dario Srna.

marioZG

pre 14 godina

Jeste li vidjeli kako je Srna plačući od sreće otišao u zagrljaj Duljaju a ovaj ga poljubio u glavu. E pa neka vam oni budu uzor. Ne samo kao sportaši već i kao ljudi. Pozdrav svim sportašima velikog srca

Vasilije

pre 14 godina

Čestitam Šahtjoru na osvojenom trofeju i drago mi je zbog Duljaja, što je u svojoj karijeri prisvojio jedan evropski trofej. To je velika nagrada za igrača koji je svojom igrom i borbenošću, osvojio srca crno bela. Kad se samo setim kako je zaustavio Zidana. Ali ono što je mene oduševilo je potez Srne. Namestio odlučujući gol i onda podiže pehar, sa šahovnicom na leđima. To me je podsetilo na devedesete i kada je Boban igrao u Milanu, da je šahovnica uvek bila iza gola na južnoj strani. Stalno je negde gde igraju naše komšije i poznata mi je njihova nacionalistička pripadnost, ali naše nema nigde. Mančester, Rim, Milano, London... Ja želim Vidiću da osvoji Ligu Šampiona, ali bih voleo da vidim na terenu Olimpika i Srpsku zastavu, jer smatram da taj detalj puno znači navijačima u našoj zemlji.

roman empire

pre 14 godina

Iako sam navijao za Verder cestitam Sahtjoru na osvajanju kupa uefa.Losa utakmica sva 3 gola su postigli brazilci ali je u finalu nedostajao najbolji brazilac Dijego i to je presudilo u ovoj utakmici.

d

pre 14 godina

ko sto sam i rekao-dario dize pehar.a nema sta morate priznati da je covjek majstor.covjek je odigrao u obrani vanserijski.spasio jedan cisti gol(pred kraj regularnog dijela kad je igrac werdera pucao glavom nakon slobodnjaka,golman je odbio a on stigao kao munja izbaciti u korner sa gol linije ispred igraca werdera),pa drugi put kad je sam igrac werdera krenuo na golmana a on pretrcao igraca, odnio prsima i dodao golmanu) i u prvome dijelu kad je sprijecio pizzara da puca glavom sa 3-4 metra.
i naravno za kraj potez utakmice odlicna asistencija za pobjednicki gol.uz to kad mu je lopta u nogama on je ne gubi(tocno se osjeca prava sigurnost),probijao je stranu stalno,lijepo se ubacivao u sredinu i odigravao fantasticne dijagonalne lopte.a nevjerovatno je to-covjek dok nije dosao u ukrajinu nije nikad igrao beka,a sad ga igra izvanredno.naravno za ofenzivu ne treba pricati,zna se kakav je majstor.
inace navodno ce u jedan od klubova iz samog vrha.

FELIPE

pre 14 godina

zao mi zbog Nalda i T. Shafa... vidi se da im je bas tesko palo... steta, zasluzili su makar penale...
(gunner, 20. maj 2009 23:54)


Ja u momentu procitao "Zao mi je Nadala i Safina..."
hehehhehehehe
XD

...SRBIN...

pre 14 godina

Ja sam cistokrvni SRBIN, ali moram prizanti da je DARIJO SRNA PREJAK IGRAČ...Dečku swaka čast,zelim i njemu i našem Duljaju swe najbolje...BRAWO ZA ŠAXTJOR...Zaslužili su

euskadi

pre 14 godina

trobojka na ledjima darija srne razrjesile su sve dvojbe. u pravu su oni koji kazu da darijo srna nije hrvat, i nije, darijo srna je hrvatina. kapetane od srca ti zelim da u ljeto 2010 skupa sa 9 miliona hrvata diljem svijeta dignes jos jedan trofej.

Srbija RBB

pre 14 godina

@Fernando Torres

Decko to su spekulacije.
Haha da li Ti stvarno mislis da ce neki tamo dariJo srna igrati u Mancester Junajtedu? Smesno.
On moze da igra tako po Poljskim i Ukrajinskim klubovima isto kao i Mesi..On igra dobro protiv Hetafea,Osasune...A protiv Celsija? REALNO

kevir

pre 14 godina

# Svi imaju zastave svojih drzava na ledjima, jedino nas celavi Igor nema... svaka cast!
(Delija ZH, 20. maj 2009 23:47)

Rekao si nas, verujem da si se zbunio,a i ako nisi verujem da Igor ne bi voleo da se nadje u tvom drustvu i tebi slicnima.

Meni je bas drago sto je Duki sinoc na onakav nacin, svojstven njemu primio pehar-skromno i sa osmehom na licu. Lepo je videti takav stav pogotovo kod nas, gde fudbaleri prete da evoluiraju u bica sa samo tri prsta po ruci,zalizanih dugih kosa,sa istetoviranim freskama po telu,koji srbiju ne vade iz usta, kao i ustaljene fraze tipa ostavi sam srce na terenu,dacu 200% svojih mogucnosti...

Samo Partizan!

pre 14 godina

Da li će navijači Šahtjora govoriti za nekoliko godina kako su oni osvojili Evropa ligu umesto Kup UEFA, kao što neki govore da su osvojili Ligu šampiona umesto Kup šampiona? NEĆE! Jer samo jedan klub živi od prošlosti. Svi znamo koji.

scepan mali

pre 14 godina

Evo ja i moj veliki prijatelj iz Donjecka, zaludjeni navijac Sahtjora pijemo i slavimo jos uvek veliku titulu za Sahtjor, ukrajinski i istocnoevropski fudbal.
Nadamo se da ce jos braca Ukrajinci roknuti Hrvate u junu i proci baraz, nasi oteljati posao onako kako svi ocekuju i sto kvalitet nalaze i dogodine da slavimo nastupe Ukrajine, Srbije i Rusije na mondijalu, bratskih zemalja koliko god glupi politicari drugacije mislili. A ovi Svabovi oko nas ne cuju se zivi. Veceras je slovensko vece u Nemackoj, ziveli!
Usput Kucer, Srna i posebno Vilijan su bili najbolji na terenu, a i Duljko je igrao, istina najcesce na protivnickoj polovini :) cestitke i njemu.
Samo da onaj Srna ne odigra u junu u Zagrebu kao veceras, pa da Sevcenko, Voronjin, Cigrinski, Kucer, Gladki, Timoscenko, baksuz Pjatov i kompanija slave novu pobedu. Realno su jaci od balkanskih nam komsija u ovom momentu, plus ovaj momenat za ukrajinski fudbal. Videli smo letos kolika je krila ruska reprezentacija dobila trijumfom Zenita, pre svega na psihickom planu. A oni Rumuni su gori od nas, imaju Mirceu, a godinama ga zaobilaze na mestu selektora, kao nije bio uspesan 80-ih, pa covek tada nije imao ni 40 godina zivota ni iskustvo kad je bio selektor. Jos samo da sledece nedelje Nemanja opet uzme ono sto pripada najboljem odbrambenom fudbaleru na svetu.
Pozdrav svima

pinkerton

pre 14 godina

Stvarno je šteta što je onaj krele Diego dobio karton u polufinalu, s njim bi ovo bio pravi spektakl. Sahtarovi Brazilci sjajni, Srna također..svaka mu čast, pravi kapetan.

Matura

pre 14 godina

Zar moze ijedna vest da prodje a da Zvezdasi ne umisljaju kako su oni najveci Srbi ???
(pitam se, 21. maj 2009 00:37)


Evo ga, još jedan koji je maturirao u srednje-usmerenoj školi, "NH Miša Tumbas". Ta škola je, kao što je poznato, posebno bila jaka u predmetima kao što su "Logika" i "Telepatija I i II".

Kad se već "pitaš", da ti pomognem... To što se čovek potpisao kao Delija uopšte nema nikakve veze sa njegovim KOMENTAROM!
Hajde, pročitaj još jednom, pa ćeš (valjda?) ukapirati: on poredi Duljaja sa ostalim igračima ŠAHTJORA. FK CZ se tu NE spominje.

Ali, naravno, uvek se nadje neki "maturant" da pronadje i pročita ono što - nije napisano.

PimPong

pre 14 godina

Ne znam mnogo o njemu, ali mi se cini da je Srna ljudina. Kad je Sahtor primio onakav gol, on je prvi prisao golmanu i dao mu dupli "high-five", sto bi se reklo. Svaka cast.

Datum i vreme rodjenja

pre 14 godina

@Vasilija

Šahovnica je možda bila izza gola na toj »južnoj strani« (sakrivena, tamo gde joj je mesto) ali naša trobojka se vijori na terenu i saznaj izza koga;). Predlažem ti da pogledaš ovaj snimak http://www.youtube.com/watch?v=v1Fv8YFfcyY i videćeš da se grdno varaš. Vidić je bio zamotan u zastavi na ceremoniji, to se isto može videti na nekim snimkama.
Čestitke Duljaju za osvojen trofej!

Baca

pre 14 godina

Stvarno je bilo lepo videti rumunsku zastavu kako se veceras viori Istanbulom. Svaka acti Lucescu-u na patriotizmu ali na odlicno pripremljenoj taktici i igracima. Trenerski tadem Lucescu sad vodi nasu reprezentaciju, tako da verujem da dobijamo u rupi. Hai Romania!

FiLIP

pre 14 godina

The team has played under the following names: Stakhanovets (1936-1946), Shakhtyor (1946-1992) and FC Shakhtar (since 1992).

dakle nije SHAHTJOR ili kako ga u nasim medijima predstavljaju, vec SHAKTAR

Filip

pre 14 godina

Cudno je kako ovi kupovi nestaju cim ih osvoji ekipa iz istocne Evrope dva puta: Steaua 89 Zvezda 91 pa liga sampiona i sad Zenit pa Sahjor....

Pirlo

pre 14 godina

@mimi

taj nesrećni kantaleho je na svetskom prvenstvu 2006 u nemačkoj izbacio australiju dosudivši nepostojeći penal italiji u 93. minutu.. a pre toga je isključio materacija takođe neopravdano.. tako da druže ili drugarice.. on je sve, samo ne dobar sudija

skandinavac

pre 14 godina

cestitke Sahtjoru ali Verder nije bio slabija ekipa kako se konst, ovdje na sajtu..bez 3 vrhunska igraca nije se vise ni moglo..nadam se da kup UEFA ostaje jedna zal za mnoge, ono sto sledi je,za klubove /bogatase/profit i zarada ..bez ljepote i zara.da se bar spomene da je Dinamo/zagreb davnih 66/67..tih uzeo taj trofej sa sjajnom gen nogometasa,,/zambata,ramljak,Dautbegovic.lamza,/Zebec..trener/pobjedio je tada,,Spartak/brno-Dunfermline /skotska-Dinamo/rum.-Juventus/torino-Eintracht Frankfurt -Leeds United 2-0 u finalu.(o-0)

jagledaoutakmicu

pre 14 godina

Da li je onaj koji je napisao izvestaj sa utakmice uopste gledao utakmicu?! Pa drugi gol Šahtjora nije nikakva greska golmana nego odbrane Verdera koja je pustila igraca da sam primi loptu na 5 metara od gola i sutira a Vize je samo na dobar refleks uspeo da zakaci loptu i zamalo spasi siguran gol. On jeste teska kiksara ali je juce dobro branio a za gol uopste nije kriv.

dimitriala

pre 14 godina

sta lupetas vasilije, oces i tvoju sliku da stave uramljenu? na dodeli pehara vidic je ogrnuo nasu zastavu, ne treba vidic da stavi zastavu na trebinu vec ti , a da nema vremenas da ustanes iz fotelje i uradis nesto korisno za promenu.

Datum i vreme rodjenja

pre 14 godina

@Vasilija
Šahovnica je možda bila izza gola na toj »južnoj strani« (sakrivena, tamo gde joj je mesto) ali naša trobojka se vijori na terenu i saznaj izza koga;). Predlažem ti da pogledaš ovaj snimak http://www.youtube.com/watch?v=v1Fv8YFfcyY i videćeš da se grdno varaš. Vidić je bio zamotan u zastavi na ceremoniji, to se isto može videti na nekim snimkama.
Čestitke Duljaju za osvojen trofej!

nn

pre 14 godina

fudbalski klup koji je zasluzio trofej, vec godinama je u vrhu evropskog fudbala, rade na buducnosti...verovatno jer nemaju bari pa se ne bave prosloscu

..fcrs..

pre 14 godina

@samo partizan

U pravu si 100%! Samo jedan klub zivi od proslosti. To je onaj koji je vise puta obelezavao poraz u finalu nego Zvezda osvojen pehar. I naravno na vest o osvajacu kupa UEFA ti si potrcao da pljujes nas. Komleks? Ma jok, ali ipak kad baba pocne da place daj joj keks!!!

Далибор

pre 14 godina

У Шахтјору све њихова деца играју :) без тога нема титула и успеха у Европи! :) уа странци

LS

pre 14 godina

Mi Srbi smo navikli zadnjih godina da pratimo LS jer Srbi tamo briljiraju ali nije lose cuti i neko vest o ovom daleko slabijem takmicenju.Cestitke Sahtjoru!

Fernando Tores

pre 14 godina

U prvom komentaru nisam cestitao Dulaju, pa je red da se napravi. Ipak je Duljaj odigrao cak 10 utakmica ove sezone za Sahtjar u SVIM natjecanjima. Velika uloga, jos jednom iskrena cestitka i Duljaju.

romario

pre 14 godina

evo malo surove istine ko je glavni u sahtjoru, iako je srna vrlo dobar igrac ipak nije glavni igrac sahtjora a sada ce mo da vidimo i zasto:
Shakhtar 2 - 0
Tottenham
Seleznov 79, Jadson 88
Tottenham 1 - 1
Shakhtar
Dos Santos 55 Fernandinho 86
Shakhtar 2 - 0
CSKA Moskva
Fernandinho 54(pen), Luiz Adriano 70
Shakhtar 2 - 0
Marseille
Hübschman 39 , Jadson 65
Marseille 1 - 2
Shakhtar
Ben Arfa 43 Fernandinho 30 , Luiz Adriano 90+ 3
Dynamo Kyiv 1 - 1
Shakhtar
Chygrynskiy (o.g.) 22 Fernandinho 68
Shakhtar 2 - 1
Dynamo Kyiv
Jadson 17 , Ilsinho 89 Bangoura 47
Shakhtar 2 - 1
Bremen
Luiz Adriano 25 , Jadson 7 Ex. Naldo 35

kao sto se moze vidjeti 95 posto golova za sahtjor postigli su brazilci, e pa sad zamislite kakva bi ekipa sahtjor bio bez brazilaca.

cole

pre 14 godina

Jos jednom jedan veliki dokaz da ekipe koje nisu sampioni svojih zemalja i ekipe koje se kotiraju na visokom nivou na zapadu nisu dorasle prvacima istocnih zemalja, jer su prosti dokazi za to CSKA, Zenit, Rapid Bucurest i Dinamo Bucurest, Dinamo Kiev, sada Sahtjor nekada Glatasaraj, ali i ostale sampionske ekipe sa istoka iz iole prosecnih liga!! Nadam se da ce se u narednih nekoliko godina i neki od nasih klubova naci kao neko veliko iznenadjenje sada Lige Evrope!!!

ZG

pre 14 godina

Kakva igra SRNE i defanziva i ofenzivna. Konstantna opasnost za protivnika. Nebrojeno akcija kada sa svojih 20 m jednostavno dolazi blizu protivničkog 16 -sterca i ubacuje suigračima.
Onako trčati u 115 minuti,nevjerojatno.Mislim da je ključni igrač Šahtora.Zagrljaj Duljaja i Srne naravno da bi trebao biti primjer mladima na Balkanu.

брат миланче

pre 14 godina

@(pitam se, 21. maj 2009 00:37)

ала си ме насмејао бате, свака ти дала :)

вазда су били "најсрпскији" клуб :)

ladna sljiva

pre 14 godina

pobjedit ce sahtjor zato sto ima 4 brazilca u prvoj postavi, uglavnom napadacki orijentirana.
(ladna sljiva, 20. maj 2009 10:25)
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-1)

kao sto sam i rekao, samo nisam znao da imaju 5 brazilaca.
znaci dovedite jos takvih 5 i cetrvrtfinale lige sampiona vam negine.

Fernando Tores

pre 14 godina

Bravo Dario Srna, lijepo je bilo vidjeti kako zamotan u hrvatsku zastavu kao kapetan i najbolji igrac Sahtjora, PRVI podizes pehar namjenjen pobjedniku. A sada mozes birati gdje ces nastaviti karjeru, Real Madrid, Milan i Manchester United cekaju da odlucis.

pitam se

pre 14 godina

Svi imaju zastave svojih drzava na ledjima, jedino nas celavi Igor nema... svaka cast!
(Delija ZH, 20. maj 2009 23:47)

Bravo za tebe! Mislim da Patrijarh Pavle navija za najsrpskiji klub svih vremena a siguran sam da su za vas navijali i knez Lazar, Sveti Sava, car Dusan, vojvoda Misic, Karadjordje...

Zar moze ijedna vest da prodje a da Zvezdasi ne umisljaju kako su oni najveci Srbi ???

Srbija RBB

pre 14 godina

@Fernando Torres

Decko to su spekulacije.
Haha da li Ti stvarno mislis da ce neki tamo dariJo srna igrati u Mancester Junajtedu? Smesno.
On moze da igra tako po Poljskim i Ukrajinskim klubovima isto kao i Mesi..On igra dobro protiv Hetafea,Osasune...A protiv Celsija? REALNO

scepan mali

pre 14 godina

Evo ja i moj veliki prijatelj iz Donjecka, zaludjeni navijac Sahtjora pijemo i slavimo jos uvek veliku titulu za Sahtjor, ukrajinski i istocnoevropski fudbal.
Nadamo se da ce jos braca Ukrajinci roknuti Hrvate u junu i proci baraz, nasi oteljati posao onako kako svi ocekuju i sto kvalitet nalaze i dogodine da slavimo nastupe Ukrajine, Srbije i Rusije na mondijalu, bratskih zemalja koliko god glupi politicari drugacije mislili. A ovi Svabovi oko nas ne cuju se zivi. Veceras je slovensko vece u Nemackoj, ziveli!
Usput Kucer, Srna i posebno Vilijan su bili najbolji na terenu, a i Duljko je igrao, istina najcesce na protivnickoj polovini :) cestitke i njemu.
Samo da onaj Srna ne odigra u junu u Zagrebu kao veceras, pa da Sevcenko, Voronjin, Cigrinski, Kucer, Gladki, Timoscenko, baksuz Pjatov i kompanija slave novu pobedu. Realno su jaci od balkanskih nam komsija u ovom momentu, plus ovaj momenat za ukrajinski fudbal. Videli smo letos kolika je krila ruska reprezentacija dobila trijumfom Zenita, pre svega na psihickom planu. A oni Rumuni su gori od nas, imaju Mirceu, a godinama ga zaobilaze na mestu selektora, kao nije bio uspesan 80-ih, pa covek tada nije imao ni 40 godina zivota ni iskustvo kad je bio selektor. Jos samo da sledece nedelje Nemanja opet uzme ono sto pripada najboljem odbrambenom fudbaleru na svetu.
Pozdrav svima

dashon

pre 14 godina

Bravo sahtjore, svaka cast, bravo Brazilci, bravo Srna i Duljaj... ovo je najava svitanja istocnjackih klubova u bliskoj istoriji, ali i sumrak zapada...

Baca

pre 14 godina

Stvarno je bilo lepo videti rumunsku zastavu kako se veceras viori Istanbulom. Svaka acti Lucescu-u na patriotizmu ali na odlicno pripremljenoj taktici i igracima. Trenerski tadem Lucescu sad vodi nasu reprezentaciju, tako da verujem da dobijamo u rupi. Hai Romania!

roman empire

pre 14 godina

Iako sam navijao za Verder cestitam Sahtjoru na osvajanju kupa uefa.Losa utakmica sva 3 gola su postigli brazilci ali je u finalu nedostajao najbolji brazilac Dijego i to je presudilo u ovoj utakmici.

dokle vise Srbijo??

pre 14 godina

eee... a vama smeta sto sahtjor ima sve strance pa se slazete da se kod nas ogranice stranci... bas lepo... pa ce da gledamo ukrainske, rumunske, beloruske itd. klubove kako uzimaju pehare ali nasi klubovi ce ostati ponosni jer nemaju strane igrace u svojim redovima...

Samo Partizan!

pre 14 godina

Da li će navijači Šahtjora govoriti za nekoliko godina kako su oni osvojili Evropa ligu umesto Kup UEFA, kao što neki govore da su osvojili Ligu šampiona umesto Kup šampiona? NEĆE! Jer samo jedan klub živi od prošlosti. Svi znamo koji.

Stefan NI

pre 14 godina

Sve cestitke Sahtjoru! Jos jedan Srbin koji je osvojio evropsski trofej. Bas lepa slika kako se grle drugari Duljaj i Srna! Ajmo sledece nedelje i Vida da osvoji da nam srca budu puna!

Datum i vreme rodjenja

pre 14 godina

@Vasilija

Šahovnica je možda bila izza gola na toj »južnoj strani« (sakrivena, tamo gde joj je mesto) ali naša trobojka se vijori na terenu i saznaj izza koga;). Predlažem ti da pogledaš ovaj snimak http://www.youtube.com/watch?v=v1Fv8YFfcyY i videćeš da se grdno varaš. Vidić je bio zamotan u zastavi na ceremoniji, to se isto može videti na nekim snimkama.
Čestitke Duljaju za osvojen trofej!

Vasilije

pre 14 godina

Čestitam Šahtjoru na osvojenom trofeju i drago mi je zbog Duljaja, što je u svojoj karijeri prisvojio jedan evropski trofej. To je velika nagrada za igrača koji je svojom igrom i borbenošću, osvojio srca crno bela. Kad se samo setim kako je zaustavio Zidana. Ali ono što je mene oduševilo je potez Srne. Namestio odlučujući gol i onda podiže pehar, sa šahovnicom na leđima. To me je podsetilo na devedesete i kada je Boban igrao u Milanu, da je šahovnica uvek bila iza gola na južnoj strani. Stalno je negde gde igraju naše komšije i poznata mi je njihova nacionalistička pripadnost, ali naše nema nigde. Mančester, Rim, Milano, London... Ja želim Vidiću da osvoji Ligu Šampiona, ali bih voleo da vidim na terenu Olimpika i Srpsku zastavu, jer smatram da taj detalj puno znači navijačima u našoj zemlji.

LS

pre 14 godina

Mi Srbi smo navikli zadnjih godina da pratimo LS jer Srbi tamo briljiraju ali nije lose cuti i neko vest o ovom daleko slabijem takmicenju.Cestitke Sahtjoru!

jan

pre 14 godina

Navesti ću vam jednu današnju vijest koja najbolje govori o karakteru Daria Srne. Dakle, za ovu utakmicu s Werderom zakupio je cijeli avion za svoje prijatelje iz djetinjstva, neke sportaše i djecu poginulih hrvatskih branitelja. Dao im je ulaznicu za tekmu, platio spavanje u hotelu za jednu noć i svih 105 odveo na večeru. Evo, susjedi to je Dario Srna.

Matura

pre 14 godina

Zar moze ijedna vest da prodje a da Zvezdasi ne umisljaju kako su oni najveci Srbi ???
(pitam se, 21. maj 2009 00:37)


Evo ga, još jedan koji je maturirao u srednje-usmerenoj školi, "NH Miša Tumbas". Ta škola je, kao što je poznato, posebno bila jaka u predmetima kao što su "Logika" i "Telepatija I i II".

Kad se već "pitaš", da ti pomognem... To što se čovek potpisao kao Delija uopšte nema nikakve veze sa njegovim KOMENTAROM!
Hajde, pročitaj još jednom, pa ćeš (valjda?) ukapirati: on poredi Duljaja sa ostalim igračima ŠAHTJORA. FK CZ se tu NE spominje.

Ali, naravno, uvek se nadje neki "maturant" da pronadje i pročita ono što - nije napisano.

Realan

pre 14 godina

Sahtjor osvaja iz sledecih razloga:

1) Videli smo da Verder igra najbolje kad juri rezultat tj. kad ne igra strpljivo vec ide na gol...
2)Trener Verdera nece da krene ofanzivno od pocetka vec ce da udje bojazljivo i to ce da im se osveti tako sto ce da prime gol u prvih 20-25min...ali kad Sahtjor bude poveo nece da se brani vec ce i dalje da trazi sansu i tu ce da bude prelomni trenutak mecha i pehar ce podici Sahtjor!!

slazes se - preporuci
ne slazes se- ne preporucujem
(Realan, 20. maj 2009 12:16)
Preporučujem (+15)
Ne preporučujem (-20)

I sta sam rekao? ubise ih ukrajinci tj. brazilci od fudbala.....razvaljuju kako igraju oni brazilci...kao na malom fudbalu...werder je zasluzio da izgubi jer ni jednu sansu nije stvorio a i manje su se borili...

Fernando Tores

pre 14 godina

U prvom komentaru nisam cestitao Dulaju, pa je red da se napravi. Ipak je Duljaj odigrao cak 10 utakmica ove sezone za Sahtjar u SVIM natjecanjima. Velika uloga, jos jednom iskrena cestitka i Duljaju.

Datum i vreme rodjenja

pre 14 godina

@Vasilija
Šahovnica je možda bila izza gola na toj »južnoj strani« (sakrivena, tamo gde joj je mesto) ali naša trobojka se vijori na terenu i saznaj izza koga;). Predlažem ti da pogledaš ovaj snimak http://www.youtube.com/watch?v=v1Fv8YFfcyY i videćeš da se grdno varaš. Vidić je bio zamotan u zastavi na ceremoniji, to se isto može videti na nekim snimkama.
Čestitke Duljaju za osvojen trofej!

euskadi

pre 14 godina

trobojka na ledjima darija srne razrjesile su sve dvojbe. u pravu su oni koji kazu da darijo srna nije hrvat, i nije, darijo srna je hrvatina. kapetane od srca ti zelim da u ljeto 2010 skupa sa 9 miliona hrvata diljem svijeta dignes jos jedan trofej.

mimi

pre 14 godina

Najbolji akter vecerasnjeg meca je sudija Kandaleha.Ovaj covek me odusevio ne samo zbog toga sto nije pravio greske,vec zbog autoriteta koji je igracima postavio jos u prvih 10 minuta,zaduzio je obe ekipe posto im je u pocetku oprostio po koji zuti karton i onda je poceo da sefuje.Cak je i onaj coban Pizzaro samo mahao rukama,bez hrabrosti da otvori usta.Sudijska komisija da okupi nase sudije i da im pusta ovaj snimak kao domaci zadatak mesec dana bez pauze za rucak.Cestitke Sahtjoru,puno se radujem vasem uspehu,brazilci su sjajni,vratili su me u vreme 80-ih svojom tehnikom.

d

pre 14 godina

ko sto sam i rekao-dario dize pehar.a nema sta morate priznati da je covjek majstor.covjek je odigrao u obrani vanserijski.spasio jedan cisti gol(pred kraj regularnog dijela kad je igrac werdera pucao glavom nakon slobodnjaka,golman je odbio a on stigao kao munja izbaciti u korner sa gol linije ispred igraca werdera),pa drugi put kad je sam igrac werdera krenuo na golmana a on pretrcao igraca, odnio prsima i dodao golmanu) i u prvome dijelu kad je sprijecio pizzara da puca glavom sa 3-4 metra.
i naravno za kraj potez utakmice odlicna asistencija za pobjednicki gol.uz to kad mu je lopta u nogama on je ne gubi(tocno se osjeca prava sigurnost),probijao je stranu stalno,lijepo se ubacivao u sredinu i odigravao fantasticne dijagonalne lopte.a nevjerovatno je to-covjek dok nije dosao u ukrajinu nije nikad igrao beka,a sad ga igra izvanredno.naravno za ofenzivu ne treba pricati,zna se kakav je majstor.
inace navodno ce u jedan od klubova iz samog vrha.

брат миланче

pre 14 godina

@(pitam se, 21. maj 2009 00:37)

ала си ме насмејао бате, свака ти дала :)

вазда су били "најсрпскији" клуб :)

skandinavac

pre 14 godina

cestitke Sahtjoru ali Verder nije bio slabija ekipa kako se konst, ovdje na sajtu..bez 3 vrhunska igraca nije se vise ni moglo..nadam se da kup UEFA ostaje jedna zal za mnoge, ono sto sledi je,za klubove /bogatase/profit i zarada ..bez ljepote i zara.da se bar spomene da je Dinamo/zagreb davnih 66/67..tih uzeo taj trofej sa sjajnom gen nogometasa,,/zambata,ramljak,Dautbegovic.lamza,/Zebec..trener/pobjedio je tada,,Spartak/brno-Dunfermline /skotska-Dinamo/rum.-Juventus/torino-Eintracht Frankfurt -Leeds United 2-0 u finalu.(o-0)

pinkerton

pre 14 godina

Stvarno je šteta što je onaj krele Diego dobio karton u polufinalu, s njim bi ovo bio pravi spektakl. Sahtarovi Brazilci sjajni, Srna također..svaka mu čast, pravi kapetan.

...SRBIN...

pre 14 godina

Ja sam cistokrvni SRBIN, ali moram prizanti da je DARIJO SRNA PREJAK IGRAČ...Dečku swaka čast,zelim i njemu i našem Duljaju swe najbolje...BRAWO ZA ŠAXTJOR...Zaslužili su

ZG

pre 14 godina

Kakva igra SRNE i defanziva i ofenzivna. Konstantna opasnost za protivnika. Nebrojeno akcija kada sa svojih 20 m jednostavno dolazi blizu protivničkog 16 -sterca i ubacuje suigračima.
Onako trčati u 115 minuti,nevjerojatno.Mislim da je ključni igrač Šahtora.Zagrljaj Duljaja i Srne naravno da bi trebao biti primjer mladima na Balkanu.

dimitriala

pre 14 godina

sta lupetas vasilije, oces i tvoju sliku da stave uramljenu? na dodeli pehara vidic je ogrnuo nasu zastavu, ne treba vidic da stavi zastavu na trebinu vec ti , a da nema vremenas da ustanes iz fotelje i uradis nesto korisno za promenu.

..fcrs..

pre 14 godina

@samo partizan

U pravu si 100%! Samo jedan klub zivi od proslosti. To je onaj koji je vise puta obelezavao poraz u finalu nego Zvezda osvojen pehar. I naravno na vest o osvajacu kupa UEFA ti si potrcao da pljujes nas. Komleks? Ma jok, ali ipak kad baba pocne da place daj joj keks!!!

nn

pre 14 godina

fudbalski klup koji je zasluzio trofej, vec godinama je u vrhu evropskog fudbala, rade na buducnosti...verovatno jer nemaju bari pa se ne bave prosloscu

jagledaoutakmicu

pre 14 godina

Da li je onaj koji je napisao izvestaj sa utakmice uopste gledao utakmicu?! Pa drugi gol Šahtjora nije nikakva greska golmana nego odbrane Verdera koja je pustila igraca da sam primi loptu na 5 metara od gola i sutira a Vize je samo na dobar refleks uspeo da zakaci loptu i zamalo spasi siguran gol. On jeste teska kiksara ali je juce dobro branio a za gol uopste nije kriv.

kevir

pre 14 godina

# Svi imaju zastave svojih drzava na ledjima, jedino nas celavi Igor nema... svaka cast!
(Delija ZH, 20. maj 2009 23:47)

Rekao si nas, verujem da si se zbunio,a i ako nisi verujem da Igor ne bi voleo da se nadje u tvom drustvu i tebi slicnima.

Meni je bas drago sto je Duki sinoc na onakav nacin, svojstven njemu primio pehar-skromno i sa osmehom na licu. Lepo je videti takav stav pogotovo kod nas, gde fudbaleri prete da evoluiraju u bica sa samo tri prsta po ruci,zalizanih dugih kosa,sa istetoviranim freskama po telu,koji srbiju ne vade iz usta, kao i ustaljene fraze tipa ostavi sam srce na terenu,dacu 200% svojih mogucnosti...

Pirlo

pre 14 godina

@mimi

taj nesrećni kantaleho je na svetskom prvenstvu 2006 u nemačkoj izbacio australiju dosudivši nepostojeći penal italiji u 93. minutu.. a pre toga je isključio materacija takođe neopravdano.. tako da druže ili drugarice.. on je sve, samo ne dobar sudija

FiLIP

pre 14 godina

The team has played under the following names: Stakhanovets (1936-1946), Shakhtyor (1946-1992) and FC Shakhtar (since 1992).

dakle nije SHAHTJOR ili kako ga u nasim medijima predstavljaju, vec SHAKTAR

Далибор

pre 14 godina

У Шахтјору све њихова деца играју :) без тога нема титула и успеха у Европи! :) уа странци

PimPong

pre 14 godina

Ne znam mnogo o njemu, ali mi se cini da je Srna ljudina. Kad je Sahtor primio onakav gol, on je prvi prisao golmanu i dao mu dupli "high-five", sto bi se reklo. Svaka cast.

romario

pre 14 godina

evo malo surove istine ko je glavni u sahtjoru, iako je srna vrlo dobar igrac ipak nije glavni igrac sahtjora a sada ce mo da vidimo i zasto:
Shakhtar 2 - 0
Tottenham
Seleznov 79, Jadson 88
Tottenham 1 - 1
Shakhtar
Dos Santos 55 Fernandinho 86
Shakhtar 2 - 0
CSKA Moskva
Fernandinho 54(pen), Luiz Adriano 70
Shakhtar 2 - 0
Marseille
Hübschman 39 , Jadson 65
Marseille 1 - 2
Shakhtar
Ben Arfa 43 Fernandinho 30 , Luiz Adriano 90+ 3
Dynamo Kyiv 1 - 1
Shakhtar
Chygrynskiy (o.g.) 22 Fernandinho 68
Shakhtar 2 - 1
Dynamo Kyiv
Jadson 17 , Ilsinho 89 Bangoura 47
Shakhtar 2 - 1
Bremen
Luiz Adriano 25 , Jadson 7 Ex. Naldo 35

kao sto se moze vidjeti 95 posto golova za sahtjor postigli su brazilci, e pa sad zamislite kakva bi ekipa sahtjor bio bez brazilaca.

marioZG

pre 14 godina

Jeste li vidjeli kako je Srna plačući od sreće otišao u zagrljaj Duljaju a ovaj ga poljubio u glavu. E pa neka vam oni budu uzor. Ne samo kao sportaši već i kao ljudi. Pozdrav svim sportašima velikog srca

FELIPE

pre 14 godina

zao mi zbog Nalda i T. Shafa... vidi se da im je bas tesko palo... steta, zasluzili su makar penale...
(gunner, 20. maj 2009 23:54)


Ja u momentu procitao "Zao mi je Nadala i Safina..."
hehehhehehehe
XD

cole

pre 14 godina

Jos jednom jedan veliki dokaz da ekipe koje nisu sampioni svojih zemalja i ekipe koje se kotiraju na visokom nivou na zapadu nisu dorasle prvacima istocnih zemalja, jer su prosti dokazi za to CSKA, Zenit, Rapid Bucurest i Dinamo Bucurest, Dinamo Kiev, sada Sahtjor nekada Glatasaraj, ali i ostale sampionske ekipe sa istoka iz iole prosecnih liga!! Nadam se da ce se u narednih nekoliko godina i neki od nasih klubova naci kao neko veliko iznenadjenje sada Lige Evrope!!!

Filip

pre 14 godina

Cudno je kako ovi kupovi nestaju cim ih osvoji ekipa iz istocne Evrope dva puta: Steaua 89 Zvezda 91 pa liga sampiona i sad Zenit pa Sahjor....

ladna sljiva

pre 14 godina

pobjedit ce sahtjor zato sto ima 4 brazilca u prvoj postavi, uglavnom napadacki orijentirana.
(ladna sljiva, 20. maj 2009 10:25)
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-1)

kao sto sam i rekao, samo nisam znao da imaju 5 brazilaca.
znaci dovedite jos takvih 5 i cetrvrtfinale lige sampiona vam negine.