Tenis 60

Ponedeljak, 18.05.2009.

11:16

Skok Troickog,Novak i dalje četvrti

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je četvrtu poziciju na najnovijoj ATP listi, dok je Viktor Troicki napredovao za četiri mesta i sada je 37.

Skok Troickog,Novak i dalje èetvrti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

GocaCA

pre 14 godina

@M
Hmm, ovaj "M" koristi neodoljivo jake argumente u raspravi: sve je bazirano na njegovoj nepogresivoj sposobnosti da predvidja buducnost (posle Vimbldona), a kada mu ne verujemo da ima tu natprirodnu sposobnost, onda ispaljuje svoj glavni argument: spreman je da se kladi sa tobom!
Boga mi, snazna logika, nema sta!

boze dragi

pre 14 godina

@M Covece prstani vise da lupas, federer igra tacno 18 turnira ove godine. Evo ja cu da se kladim sa tobom za sve ove gluposti koje si izgovorio

Cucurigu

pre 14 godina

Venera (kom 33)

Bravo!
Nacin reitingovanja do sada je na ovom sajtu mnogo puta objasnjan(i davani negativni glasovi cak i onima koji su to pravilno objasnjavali!).Sve je tacno kako ste napisali.Obradovala me je cinjenica da ste Vi pravilno shvatili da nema odbrane,da je taj termin "izmisljen" i nelogican .Ja sam ranije "dokazivao"nekim ljudima(neznam dal na ovom ili nekom inostranom forumu).Zalosna je cinjenica da i neki novinari(presa i cak komentatori!)pisu i govore pogresne stvari bez pardona(primetio sam da im nije poznat sistem bodovanja),ili cak izmisljaju pojedine termine.Ako moze biti uteha,nije to slucaj samo sa nasim novinarima.Ima toga i u INO SMI.

Široki

pre 14 godina

pa i ja mogu da osvojim ,uz malo truda ,Zagubica-open...
(milos, 19. maj 2009 03:38)


Vjerujem da misliš na Zagreb Indoors, turnir sa velikom tradicijom, baš kao i Umag.. To su turniri na kojima se vaši igrači(Srbi) predtavljaju Svijetu, kao Đoković koji je dobijao pozivnice za oba turnira i tu napravio prve veće korake u karijeri dolaskom do finala..

To su turniri sa tradicijom, turniri koji nešto znače u ATP kalendaru.. Za razliku od premijerno održanog Beograd Opena koji nikada ne bi ni zaživio da vam nije Đokovića..

milos

pre 14 godina

..osim što je osvojio 3 turnira u tri finala što je igrao nije osvojio ništa.. još koja dva tri 1/4finala Grand slamova...
A to kako je Đoković ostao 4.? Ma to vam je urota ATP-a :-)
(Široki, 18. maj 2009 19:21)


pa i ja mogu da osvojim ,uz malo truda ,Zagubica-open...

M

pre 14 godina

@Zenevljanin,
Videcemo koliko sam bio u pravu i da li ce se desiti kako sam predvideo.Jedino sto se tice Nadala,upotrebio sam rec "ako" nisam tvrdio da ce podbaciti,Rafa zaista ima fantasticnu sezonu i zasluzeno je prvi.Dakle,pricacemo posle Vimbldona pa i onda kategoricki brani Federera za kojeg tvrdim da realno nema nikakve sanse protiv Nadala ili djokovica na Garosu gde se igra u 3 dobijena seta,a nema sanse ni protiv Verdaska ukoliko se sastanu u cetvrtfinalu.Ako se eventualno desi da se Federer i Verdasko sastanu dalje od cetvrtfinala,onda je moguce da Rodzer pobedi,ali tesko ce se sastati u toj fazi turnira.Hvalis Federera i pominjes njegove trofeje,ali pogledaj malo sta je ovaj osvojio u zadnjih skoro godinu i po.US open ga vadi,a zna se koliko su tu bili istroseni i Nadal i Djokovic,ipak pohvale za trijumf protiv Mareja.I sada Madrid gde se desilo nesto slicno.Uz finale Australije(opet uz laksi zreb) to je prakticno sve.To kako je ranije igrao,trenutno nista ne znaci,jer nije on vise taj igrac od pre recimo 3 godine.A sto se tice Mareja,u koliko hoces da se kladimo da ce sledece sezone posle Majamija Del Potro biti ispred njega?Onda mi pricaj i o njemu.
A posto si ubedjen da ce Federer nakupiti 18 turnira,reci mi molim te koji ce turnir iz serije 250 on jos igrati pored Halea?Nema sanse da ijedan uklopi u raspored,a isto tako pitanje je i da li ce skupiti 4 turnira iz serije 500,da bi to uradio morace da igra Hamburg,a videcemo i da li ce.
Ja nista ne pricam proizvoljno,moje su sve tvrdnje utemeljene,a ne znam zasto sve to prima tako licno,kao da si sam sebe proglasio za nekog eksperta pa da imas monopol za ostavljanje komentara.Ima jos onih koji se i vise razumeju u tenis i prate ga poodavno.

Zarko

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto se lozite na "velike srbe" koji svoje zaradjene pare trode po monaku i monte karlu, ne placajuci ovoj drzavi ni dinara poreza od svojih prihoda, a mi "mali srbi" navodno uzivamo u pobedama heroja i pri tome placamo da drzava ove ljude cak i kada odu u penziju placa, a oni dinara nisu doprineli.

LU

pre 14 godina

@ Ženevljanin

Tebi nisu dovoljne ove dve zvanicne liste, nego si smislio neku svoju? Niti je merodavna, niti pokazuje trenutnu formu u ovoj godini, kako ti tvrdis.

d

pre 14 godina

na pocetku godine cilic 27., djokovic 3. danas 4 i po mjeseca kasnije cilic 13., djokovic 4.
za ocekivati je da ce za 4 i po mjeseca djokovic gledati u leđa cilicu, i to prilicno.

Ženevljanin

pre 14 godina

@M
Je l' ti znaš šta je to VOLUNTARIZAM? Ako ne znaš, to ti je srpski: "Kad bi moja baba imala točkove - bila bi automobil":-) Ili - papir trpi sve. Ti mi 'mrtav-'ladan' kažeš "nisi u pravu" (u čemu?). Ti "znaš" da Federer ne bi mogao da prođe Verdaska ili Monaka a Đoković bi im (eventualno) prepustio po set. Ej bre, pričaš o čoveku koji je osvojio 58 turnira u karijeri, fali mu jedan ili dva Gran Slema da bi postao najbolji na svetu svih vremena... a
juče je prekinuo neverovatan niz Nadala na šljaci... a Nole mu od početka svoje (sjajne) karijere do 22. godine gleda u leđa...
I još pišeš "Marej uopste nije konkurent..." Zašto nije? Zato što na šljaci nije toliko dobar kao ostala trojica? Da, ali nije ni toliko zaostao, a sezona šljake se bliži kraju. Znaš li kakav je Marijev bilans (od US Opena) protiv Federera i Đokovića? IMPRESIVAN - raspitaj se malo. I kažeš. "Federer brani ogroman broj poena..." (ostatak rečenice sadrži i neke proizvoljnosti na koje ne bih gubio vreme). Kakve to veze ima (branjenje), kad Federer već ima daleko više zarađenih ovogodišnjih bodova od Đokovića, po turniru? MOŽDA će Federer pasti u formi a Đoković nastaviti da igra sve bolje i bolje, ali... to ne možemo znati ni ti ni ja. Pa opet filozofija - kad bi bilo što se babi snilo: "Nole bi eventualnim finalom na Garosu i titulom u Vimbldonu napredovao koracima od sedam milja,a na Vimbldonu cak nista prakticno i ne brani.Jos ako i Nadal podbaci na Vimbldonu,uz odlicnu sezonu u Americi na betonu, Novak bi mogao da smanji razliku i u odnosu na njega... pa da posle Majamija 2010. gledamo Noleta i na prvom mestu."
Selo - veselo, a? Komad sa pucanjem i pevanjem.:-)Hvala ti što si me razveselio.

dugogodišnji poznavalac

pre 14 godina

ovo atp bodovanje postaje smesno...ako je marej branio titulu a ispao u cetvrtfinalu i ostao treci,a djokovic ispao prosle god.u trecem kolu a sad stigao do polufinala,meni ovde nista nije jasno,ali nema veze....NAPRED NOLE,IMAS IGRU,SRBIJA JE UZ TEBE!!!
(Mihailo, 18. maj 2009 11:41)

naravno da mnogima od vas nije ništa jasno kad beli cirkus pratite od pojave nolenceta a ovdje iz članka u članak popujete o svemu a blage veze nemate o sportu uopšteno i to velika većina ČAST IZUZECIMA I ISTINSKIM POZNAVATELJIMA SPORTA

M

pre 14 godina

@Zenevljanin,
Nisi u pravu sto se tice broja turnira koje je odigrala vodeca cetvorka,taj broj nije toliko relevantan,jer na primer nema sanse da ce Federer na kraju sezone imati vise od 16 turnira(bez masters kupa).Da igra turnira koliko i Nole i Nadal,ne bi Federer mogao uopste ni do polufinala masters turnira i Gren-slemova da dolazi koliko bi bio istrosen.A koliko lake zrebove tek Federer dobija da i ne pricamo.Ne govorim tu o tome sto ne moze pre finala da se sastane sa Nadalom(to zbog drugog mesta je i zaradio),nego o tome da nijednom na primer nije dobio Verdaska u cetvrtfinalu.Ako Federer dobije Verdaska na Garosu u cetvrtfinalu,nece ni stici do polufinalnog meca protiv Noleta ili Mareja(ili mozda nekog drugog).A da ne govorim sta ce se desiti ako Federer i pre cetvrtfinala dobije na primer Monaka.Takodje je obrao bostan.Djokovic bi Verdaska i Monaka dobio bez problema(eventualno izgubio set),a Federer nema protiv njih sta da trazi.U Madridu nije mogao dobiti laksi zreb-Soderling,Karlovic,Rodik-sve sami "specijalisti" za sljaku,a onda u polufinalu docekao ga je jos mlad i zelen plus umoran Del Potro.
Svi Noletovi navijaci,strpite se jos malo,posle Vimbldona Nole preuzima drugo mesto.Marej uopste nije konkurent,a Federer brani ogroman broj poena-finala Vimbldona i Garosa,titulu u Haleu,a tu treba napomenuti da duplirani poene od prosle sezone za ta 3 njegova ucinka vrede vise nego da te uspehe ove godine ponovi to jest izjednaci.A nema sanse da ce Federer ista od toga ponoviti ove sezone.
Nole bi eventualnim finalom na Garosu i titulom u Vimbldonu napredovao koracima od sedam milja,a na Vimbldonu cak nista prakticno i ne brani.Jos ako i Nadal podbaci na Vimbldonu,uz odlicnu sezonu u Americi na betonu,Novak bi mogao da smanji razliku i u odnosu na njega.Nemoguce ga je stici do kraja godine,ali moze da bude zamajac za sledecu sezonu,pa da posle Majamija 2010. gledamo Noleta i na prvom mestu.

maJA

pre 14 godina

Ovo stvarno nije fer!!!Marej koji je uvek ispadao u 3. kolu ili cetvrtfinalu je 3. a Nole koji fantasticno igra i uvek stize do finala je 4.!!!Ali valjda ce se sve srediti poosle Rolan Garosa!!!NAPRED NOLE VERUJEMO U TEBE!!!I VOLIMO TE

Široki

pre 14 godina

Kako može Čilić biti 13 igrač sveta. Nikad ništa nije osvojio
(Nemanja, 18. maj 2009 15:25)



..osim što je osvojio 3 turnira u tri finala što je igrao nije osvojio ništa.. još koja dva tri 1/4finala Grand slamova...
A to kako je Đoković ostao 4.? Ma to vam je urota ATP-a :-)

Ženevljanin

pre 14 godina

Neverovatno koliki broj ljudi ne razume izuzetno jednostavno ATP poentiranje. Objasnili su već oni koji razumeju, pa nema potrebe da ponavljam. O tome bi samo jednu stvar rekao: ZABORAVITE tzv BRANJENJE BODOVA i nikad više nećete biti zbunjeni "glupim, nelogičnim, pogrešnim, itd ..." ATP sistemom. A sad nešto interesantnije: da vidimo šta kaže ATP Trka - koliko je velika četvorka skupila bodova od početka ove godine:
1 Nadal(ESP)6705 10
2 Djokovic(SRB)3540 12
3 Federer(SUI)3460 7
4 Murray (GBR)3170 9
Rafa je i dalje ubedljivo prvi
a Novak je ispred Rodžera i Endija. No, situacija se menja ukoliko obratimo pažnju na zadnju kolonu - broj turnira koji su ovi teniseri odigrali od početka godine. Zašto je to važno? Pa, samo 18 turnira godišnje (plus završni masters za one koji se kvalifikuju) se boduju. Drugo, da bi se dobio uvid u formu tenisera u proteklih 4-5 meseci ispravnije je videti koliko su teniseri osvajali PROSEČNO bodova PO TURNIRU. Lista prve četvorice onda izgleda drugačije:
1. Rafa 670 bodova po turniru
2. Rodžer 494 "
3. Mari 352 "
4. Novak 295 "
Ovo bi trebalo pre svega da uoče oni koji već godinu dana 'penzionišu' Federera. Rodžer je i dalje najozbiljniji takmac Nadala (mada je i on daleko zaostao). Za utehu nama koji navijamo za Đokovića: kada Nole odbaci jedno 3-4 turnira iz svog bodovnog salda njegov PROSEK će se bitno povećati i on će se naći negde između Federer i Marija - tamo gde mu je realno bilo mesto poslednjih skoro dve godine. Ovim neću da kažem da je poredak 2.Federer, 3.Đoković 4.Mari na kraju godine zagarantovan, ali je (po dosadašnjim rezultatima) verovatniji od drugih.

....najboljeee....:)))

pre 14 godina

ili bolje : nadal prvi 14960 i novak 6130 bodova manje. (mare, 18. maj 2009 11:56)

najbolje je: nadal prvi 14960 i mare 14960 bodova manje!

AcoA

pre 14 godina

Nista mi nije jasno!Kako sad ovo?!Pa Djokovic je dosao do polufinala,bolje nego prosle godine a Marej je ispao a branio je 1000 bodova i sad Marej cak povecao bodovnu razliku!

MM

pre 14 godina

Ponekad su ovi naslovi smesni ali istiniti. Troicki je od prosle nedelje izgubio jedan mec i doziveo skok na listi! Pre ce biti da su drugi pali na listi a Troicki nije ni mrdnuo :)

Ovde Ostoja

pre 14 godina

O, osvesti se, omladino! Ja stvarno ne znam sta je potrebno nekim ljudima da bi shvatili tako jednostavnu stvar kao sto je bodovanje u tenisu. Hajde, zamislite da bodovi imaju zivot i taj zivot traje tacno godinu dana. Dakle, sto osvojis u martu, trajace ti do marta sledece godine, a onda ce biti izbrisano. Mari je osvojio 1000 bodova u oktobru i to ce mu trajati do sledeceg oktobra. Ne bi bilo u redu da mu izbrisu te bodove posle samo 7 meseci zato sto su promenili vreme odrzavanja turnira. Ima tu nekih finesa kao sto je bodovanje odredjenog broja odredjenih turnira, ali ovo je osnovno.

filip

pre 14 godina

Prosle godine u ovo vreme igran je turnir u Hamburgu koji je Novak osvojio a ove godine je Madrid pomeren u to vreme. Zato su Novaku oduzeti bodovi iz Hamburga i razlika se povecala. Bodove iz Madrida nisu branili sada jer se taj turnir igrao kasnije-cak je bila i druga podloga i trenutno su uracunati bodovi iz Madrida i ove i prosle godine.

vlada

pre 14 godina

Objasnili su neki ljudi u par postova al ajde da i ja napisem. Posto se prosle godine Madrid igrao u oktobru, a bodovi vaze 365 dana, Mareju se 1000-120 skida tek u oktobru (Noletu se dodaje oko 200) i Nole ce biti u plusu oko 1000 bodova. Da jeste glupo bodovanje ali postoji prica da ce od sledece ili mozda za 2 godine bodovi vaziti duplo vise vremena, znaci 2 god.

bakrac vladimir

pre 14 godina

janku pod hitno treba da namjestimo najteze protivnike jer on samo njih dobija....troicki svaka cast....o novaku nema sto da pricamo,on je masina,brzo ce na drugo mjesto a onda trka za nadalom

urlik

pre 14 godina

Turnir je pomeren iz oktobra proshle godine na maj ove...tako da ce se bodovi sa njega dodavati tj. oduzimati tek u oktobru. A Ma jeni...dekadencija tenisa...uzas...

buba mara

pre 14 godina

Na Rolan Garrosu Mari je prosle godine ispao u trecem kolu, a Novak stigao do polufinala. Novak brani puno vise, morace dobro da se spremi. Srecno Novace i Srecan ti Rodjendan u petak!

Dely

pre 14 godina

Kako ne kontate,bodovi iz madrida cese oduzeti u oktobru ove godine i sa tim da zavrsimo,na ovom turniru su se branili bodovi iz hamburga,znaci novak je prosle godine igrao polufinale hamburga i sad je to odbranio i nista nije dobio ni izgubio,ali murray je branio 3.kolo,a usao je u cetvrtfinale i eto otkud se povecala razlika izmedu njih dvoijce...Nista nema ne jasno..

Milos

pre 14 godina

Ovde nisu usli bodovi iz Madrida. Posle Madrida, Djokovic ostaje na istom, a Marej gubi skoro 1000 bodova koje je osvojio prosle godine.

Sledece nedelje Nole se vraca na No. 3.

ivan

pre 14 godina

Ove nedelje su se skidali bodovi iz Hamburga gde je Marej branio 150 bodova, a zaradio je ove nedelje 180. Novak je branio 450 bodova iz Hamburga, a zaradio 360.Kako je neko vec napisao bodovi iz proslogodisnjeg Madrida se skidaju u oktobru.

BBF

pre 14 godina

Murray je izgubio bodove jer je branio proslogodisnje osvajanje turnira, a Nole je dobio bodove, jer je prosle godine ispao u 3. kolu. Pa, zasto se onda razlika u bodovima povecala u korist Murray, i to duplo? Nije mi jasno

:D

pre 14 godina

ljudi al' se bukvalni.
Usled reorganizacije kalendara u odnosu na prethodnu godinu, turnir u Madridu je zamenio prošlogodišnji master u Hamburgu.
Dakle, u pravu ste kada kažete da Marej brani titulu ali to je nije figurativno jer je on ovaj put branio samo svoju osminu finala sa prošlogodišnjeg turnira u Hamburgu, a Novak polu funala sa datog turnira. Na taj način, Novak je samo odbranio svoje poene, nije ništa novo dobio, a Marej je plasmanom u 1/4 finale dodao još nekih 120tak poena. Da ne bude konfuzije, kada se ove godine bude igrao Šangaj na jesen umesto Madrida, Novak će uslovno rečeno 'braniti titulu' ali će faktički braniti samo poene osvojene u prošlogodišnjem Madridu (mislim da je osmina finala u pitanju) a poene sa prošlogodišnjeg masters kupa će braniti tek u Londonu, novoizabranoj lokaciji za održavanje kupa masters serije.

Dakle sve je u redu sa bodovanjem i nema nikakvih propusta niti zavera tako da iskulirajte sa tim idejama.
Ono što bi svakog Novakovog fana itekako trebalo da raduje jeste činjenica da iako ostane četvrti nakon RG-a i Marej se još malo udalji od njega, drugi deo prošlogodišnje sezone je obeležio Marejev uspon i osvajanje neverovatnog broja poena i sa druge strane osim 2-3 izuzetka jako prosečni rezultati Novaka, što znači da sada, počevši od Wimbledona ima mogućnost da osvoji veliki broj poena, dok Marej u najboljem slučaju morže samo da odbrani ono što je osvojio.
:D

Milan

pre 14 godina

Ovu ATP listu tokom godine ne bi trebalo smatrati relevantnom.Ona prikazuje pravo stanje svari tek na kraju sezone,kada se svima doda i oduzme sve sto se treba dodati i duzeti.
Ako Nole zadrzi ovaj nivo igre do kraja godine sigurno ce na kraju biti drugi.

Venera

pre 14 godina

Dobro, ljudi, da li mozete konacno da shvatite ili je to tako tesko: BODOVI SE NA ATP LISTI BRISU TACNO NAKON 52 NEDELJE. Znaci, bez obzira na to sto se turnir u Madridu ove godine igra u maju, bodovi sa proslogodisnjeg turnira u spanskoj prestonici bice izbrisani 52 nedelje posto su bili upisani, dakle, u oktobru. Ako odete na ATP sajt i pogledate listu, videcete da igraci imaju u ovom trenutku dva Madrida u svojim tabelama.

Ono sto je izbrisano jesu bodovi sa proslogodisnjeg Mastersa u Hamburgu, koji je igran u ovo doba godine, a tu je Nole imao vise bodova od Marija. Otuda je bodovna razlika medju njima sada jos veca.

Shvatite vec jednom da se bodovi ne brane bukvalno, to se samo tako kaze. Stari bodovi se brisu nakon 52 nedelje, a novoosvojeni se dopisuju, to je sve. No, posto se turniri obicno igraju u isto vreme svake godine, kaze se u slobodnom govoru da se ti bodovi "brane". Ali taj izraz treba shvatiti samo kao stilsku figuru. Moze se govoriti o odbrani titule, o odbrani bodova samo uz pomenuti otklon.

Dragan S

pre 14 godina

Znaci bodovi iz Madrida se obracunavaju tek u oktobru.
Tada ce Novak imati 210 vise
(360-150).Mari ce imati 820 poena manje(120-1000).Tako da je razlika izmedju njih uvecana za 1030 poena u Noletovu korist.

mik

pre 14 godina

Ocekujem da Nole zavrsi godinu kao 2. teniser sveta. Sa igrama koje u poslednje vreme prikazuje nista nije nemoguce, mozda cak....dobro, aj da ne preterujemo..;)

Serbian Tenis 4 Life

pre 14 godina

Troicki ce do kraja sezone biti medju prvih 20. popunjava sve uloge za to POLAKO samo. Fizichki je spreman, sad cekamo da kombinuje defanzivnu & ofanzivnu igru u mecevima sa vrhunskim igraicma :D

srdjan

pre 14 godina

Molim, da mi neko objasni kako se povecala bodovna razlika izmedju Novaka i Mareja. A gdje su bodovi iz Beograda, plus sto je igrao polufinale Madrida, a Marej cetvrtfinale...

slavisha

pre 14 godina

Kako je Nole ostao i dalje treci? Zar on na ovom turniru nije zaradio 360, a Murray 180? I da, razlika je bila 70ak bodovo, shto daje Noletu 3ce mesto. Nishta mi tu nije jasno

aj' sad

pre 14 godina

Ma lepo Nole izgubi sve meceve naredne godine, pa se lepo spremi za 2011. i tu sezonu moze i osrednje da odigra i sticice Mareja, Federera i Nadala... Po Marejevom sistemu, i onda lepo likuje...
Eto, takav je to sistem bodovanja...

Nego, RG, Finale, Djokovic vs Nadal - 3:2!

rooney

pre 14 godina

ovi iz ATP su bas zakomplikovali ovo bodovanje mareju ce oduzeti bodove tek u oktobru koje je sad izgubio inace i ne bi bio treci JEDAN JE NOLE

Cevap DUO

pre 14 godina

sad nek neko meni objasni, kako je moguce da nole nije vracen na 3. mesto kad je pred madrid imao valjda samo 70 bodova zaostatka u odnosu na mareja.. a sad je 190 razlike?! a nole je odbranio polufinale, tj. ni dobio ni izgubio bodove, dok je onaj slepac marej ispao u 1/4 finalu i automatski zato sto nije odbranio titulu morao je da izgubi 820 poena!

alge

pre 14 godina

Nadalu uzeli 1000 ATP poena...ja ne navijam za njega ali kakvo je to bodovanje, stvarno treba da se promeni... a ti Troicki bices ti u prvih 10!

kALE

pre 14 godina

ZAR MAREJ, NIJE BRANIO TITULU, ....
DA LI SE VARAM ILI JE POSLE OVOG TURNIRA VECA RAZLIKA IZMEDJU NOLETA I MAREJA, nego pre Madrida....obavestite me ako gresim

mik

pre 14 godina

Ocekujem da Nole zavrsi godinu kao 2. teniser sveta. Sa igrama koje u poslednje vreme prikazuje nista nije nemoguce, mozda cak....dobro, aj da ne preterujemo..;)

misMakva

pre 14 godina

Kako to da je opet CMarej 3???Zar nije prosle god. on osvojio Madrid pa prema tome on bi trebao da gubi bodove...a sad ima cak i vise bodova od Novaka Kralja nego prosle nedelje!Sve u svemu uopste mi nije jasno ovo bodovanje,ali kao sto je Nole Kralj rekao pre da njemu nije bitno da bude 4,3 i 2 vec prvi i da se gleda lista na kraju god.I hocu da cestitam Novaku,a i Nadalu na sjajnom mecu u subotu jer je ono tenis koji i trenutno aktivni teniseri mogu samo da gledaju i da uzivaju...I za kraj MNOGO mi ide na zivce onaj nabedjeni CMarej...ne mogu da ga smislim!!!Pozz za sve ljubitelje tenisa:)

nenad73

pre 14 godina

Nije mi bas najjasnije kako se razlika izmedju Noleta i Marreya povećala, iako ne mnogo, kada je prošle godine Marrey osvojio turnir a sada ispao u 1/4 finalu dok je Novak igrao polufinale a prošle godine ispao u drugom kolu?

Delija iz Prijepolja

pre 14 godina

Kako je Novak i dalje 4 kad je dogurao dalje od Mareja (marej 1/4 finale, novak 1/2 finale) u madridu. Ako neko moze da mi objasni. Unapred hvala.

djofreza

pre 14 godina

Nole je u subotu pokazao sav svoj raskos koji poseduje, manje je bitno to sto ce jos neko vreme biti 4, ali zamolio bih nekoga ako zna sta ovo nova lista ukljucuje a sta iskljucuje kada su bodovi u pitanju, pogledajte na zvanicnom sajtu ranking od 11.05. i ovaj poslednji, sta je ko dobio a sta ko izgubio.

pozdrav!!

Mihailo

pre 14 godina

ovo atp bodovanje postaje smesno...ako je marej branio titulu a ispao u cetvrtfinalu i ostao treci,a djokovic ispao prosle god.u trecem kolu a sad stigao do polufinala,meni ovde nista nije jasno,ali nema veze....NAPRED NOLE,IMAS IGRU,SRBIJA JE UZ TEBE!!!

Venera

pre 14 godina

Dobro, ljudi, da li mozete konacno da shvatite ili je to tako tesko: BODOVI SE NA ATP LISTI BRISU TACNO NAKON 52 NEDELJE. Znaci, bez obzira na to sto se turnir u Madridu ove godine igra u maju, bodovi sa proslogodisnjeg turnira u spanskoj prestonici bice izbrisani 52 nedelje posto su bili upisani, dakle, u oktobru. Ako odete na ATP sajt i pogledate listu, videcete da igraci imaju u ovom trenutku dva Madrida u svojim tabelama.

Ono sto je izbrisano jesu bodovi sa proslogodisnjeg Mastersa u Hamburgu, koji je igran u ovo doba godine, a tu je Nole imao vise bodova od Marija. Otuda je bodovna razlika medju njima sada jos veca.

Shvatite vec jednom da se bodovi ne brane bukvalno, to se samo tako kaze. Stari bodovi se brisu nakon 52 nedelje, a novoosvojeni se dopisuju, to je sve. No, posto se turniri obicno igraju u isto vreme svake godine, kaze se u slobodnom govoru da se ti bodovi "brane". Ali taj izraz treba shvatiti samo kao stilsku figuru. Moze se govoriti o odbrani titule, o odbrani bodova samo uz pomenuti otklon.

Dragan S

pre 14 godina

Znaci bodovi iz Madrida se obracunavaju tek u oktobru.
Tada ce Novak imati 210 vise
(360-150).Mari ce imati 820 poena manje(120-1000).Tako da je razlika izmedju njih uvecana za 1030 poena u Noletovu korist.

Mihailo

pre 14 godina

ovo atp bodovanje postaje smesno...ako je marej branio titulu a ispao u cetvrtfinalu i ostao treci,a djokovic ispao prosle god.u trecem kolu a sad stigao do polufinala,meni ovde nista nije jasno,ali nema veze....NAPRED NOLE,IMAS IGRU,SRBIJA JE UZ TEBE!!!

aj' sad

pre 14 godina

Ma lepo Nole izgubi sve meceve naredne godine, pa se lepo spremi za 2011. i tu sezonu moze i osrednje da odigra i sticice Mareja, Federera i Nadala... Po Marejevom sistemu, i onda lepo likuje...
Eto, takav je to sistem bodovanja...

Nego, RG, Finale, Djokovic vs Nadal - 3:2!

:D

pre 14 godina

ljudi al' se bukvalni.
Usled reorganizacije kalendara u odnosu na prethodnu godinu, turnir u Madridu je zamenio prošlogodišnji master u Hamburgu.
Dakle, u pravu ste kada kažete da Marej brani titulu ali to je nije figurativno jer je on ovaj put branio samo svoju osminu finala sa prošlogodišnjeg turnira u Hamburgu, a Novak polu funala sa datog turnira. Na taj način, Novak je samo odbranio svoje poene, nije ništa novo dobio, a Marej je plasmanom u 1/4 finale dodao još nekih 120tak poena. Da ne bude konfuzije, kada se ove godine bude igrao Šangaj na jesen umesto Madrida, Novak će uslovno rečeno 'braniti titulu' ali će faktički braniti samo poene osvojene u prošlogodišnjem Madridu (mislim da je osmina finala u pitanju) a poene sa prošlogodišnjeg masters kupa će braniti tek u Londonu, novoizabranoj lokaciji za održavanje kupa masters serije.

Dakle sve je u redu sa bodovanjem i nema nikakvih propusta niti zavera tako da iskulirajte sa tim idejama.
Ono što bi svakog Novakovog fana itekako trebalo da raduje jeste činjenica da iako ostane četvrti nakon RG-a i Marej se još malo udalji od njega, drugi deo prošlogodišnje sezone je obeležio Marejev uspon i osvajanje neverovatnog broja poena i sa druge strane osim 2-3 izuzetka jako prosečni rezultati Novaka, što znači da sada, počevši od Wimbledona ima mogućnost da osvoji veliki broj poena, dok Marej u najboljem slučaju morže samo da odbrani ono što je osvojio.
:D

mik

pre 14 godina

Ocekujem da Nole zavrsi godinu kao 2. teniser sveta. Sa igrama koje u poslednje vreme prikazuje nista nije nemoguce, mozda cak....dobro, aj da ne preterujemo..;)

ivan

pre 14 godina

Ove nedelje su se skidali bodovi iz Hamburga gde je Marej branio 150 bodova, a zaradio je ove nedelje 180. Novak je branio 450 bodova iz Hamburga, a zaradio 360.Kako je neko vec napisao bodovi iz proslogodisnjeg Madrida se skidaju u oktobru.

djofreza

pre 14 godina

Nole je u subotu pokazao sav svoj raskos koji poseduje, manje je bitno to sto ce jos neko vreme biti 4, ali zamolio bih nekoga ako zna sta ovo nova lista ukljucuje a sta iskljucuje kada su bodovi u pitanju, pogledajte na zvanicnom sajtu ranking od 11.05. i ovaj poslednji, sta je ko dobio a sta ko izgubio.

pozdrav!!

rooney

pre 14 godina

ovi iz ATP su bas zakomplikovali ovo bodovanje mareju ce oduzeti bodove tek u oktobru koje je sad izgubio inace i ne bi bio treci JEDAN JE NOLE

Dely

pre 14 godina

Kako ne kontate,bodovi iz madrida cese oduzeti u oktobru ove godine i sa tim da zavrsimo,na ovom turniru su se branili bodovi iz hamburga,znaci novak je prosle godine igrao polufinale hamburga i sad je to odbranio i nista nije dobio ni izgubio,ali murray je branio 3.kolo,a usao je u cetvrtfinale i eto otkud se povecala razlika izmedu njih dvoijce...Nista nema ne jasno..

Ženevljanin

pre 14 godina

Neverovatno koliki broj ljudi ne razume izuzetno jednostavno ATP poentiranje. Objasnili su već oni koji razumeju, pa nema potrebe da ponavljam. O tome bi samo jednu stvar rekao: ZABORAVITE tzv BRANJENJE BODOVA i nikad više nećete biti zbunjeni "glupim, nelogičnim, pogrešnim, itd ..." ATP sistemom. A sad nešto interesantnije: da vidimo šta kaže ATP Trka - koliko je velika četvorka skupila bodova od početka ove godine:
1 Nadal(ESP)6705 10
2 Djokovic(SRB)3540 12
3 Federer(SUI)3460 7
4 Murray (GBR)3170 9
Rafa je i dalje ubedljivo prvi
a Novak je ispred Rodžera i Endija. No, situacija se menja ukoliko obratimo pažnju na zadnju kolonu - broj turnira koji su ovi teniseri odigrali od početka godine. Zašto je to važno? Pa, samo 18 turnira godišnje (plus završni masters za one koji se kvalifikuju) se boduju. Drugo, da bi se dobio uvid u formu tenisera u proteklih 4-5 meseci ispravnije je videti koliko su teniseri osvajali PROSEČNO bodova PO TURNIRU. Lista prve četvorice onda izgleda drugačije:
1. Rafa 670 bodova po turniru
2. Rodžer 494 "
3. Mari 352 "
4. Novak 295 "
Ovo bi trebalo pre svega da uoče oni koji već godinu dana 'penzionišu' Federera. Rodžer je i dalje najozbiljniji takmac Nadala (mada je i on daleko zaostao). Za utehu nama koji navijamo za Đokovića: kada Nole odbaci jedno 3-4 turnira iz svog bodovnog salda njegov PROSEK će se bitno povećati i on će se naći negde između Federer i Marija - tamo gde mu je realno bilo mesto poslednjih skoro dve godine. Ovim neću da kažem da je poredak 2.Federer, 3.Đoković 4.Mari na kraju godine zagarantovan, ali je (po dosadašnjim rezultatima) verovatniji od drugih.

....najboljeee....:)))

pre 14 godina

ili bolje : nadal prvi 14960 i novak 6130 bodova manje. (mare, 18. maj 2009 11:56)

najbolje je: nadal prvi 14960 i mare 14960 bodova manje!

Delija iz Prijepolja

pre 14 godina

Kako je Novak i dalje 4 kad je dogurao dalje od Mareja (marej 1/4 finale, novak 1/2 finale) u madridu. Ako neko moze da mi objasni. Unapred hvala.

misMakva

pre 14 godina

Kako to da je opet CMarej 3???Zar nije prosle god. on osvojio Madrid pa prema tome on bi trebao da gubi bodove...a sad ima cak i vise bodova od Novaka Kralja nego prosle nedelje!Sve u svemu uopste mi nije jasno ovo bodovanje,ali kao sto je Nole Kralj rekao pre da njemu nije bitno da bude 4,3 i 2 vec prvi i da se gleda lista na kraju god.I hocu da cestitam Novaku,a i Nadalu na sjajnom mecu u subotu jer je ono tenis koji i trenutno aktivni teniseri mogu samo da gledaju i da uzivaju...I za kraj MNOGO mi ide na zivce onaj nabedjeni CMarej...ne mogu da ga smislim!!!Pozz za sve ljubitelje tenisa:)

M

pre 14 godina

@Zenevljanin,
Nisi u pravu sto se tice broja turnira koje je odigrala vodeca cetvorka,taj broj nije toliko relevantan,jer na primer nema sanse da ce Federer na kraju sezone imati vise od 16 turnira(bez masters kupa).Da igra turnira koliko i Nole i Nadal,ne bi Federer mogao uopste ni do polufinala masters turnira i Gren-slemova da dolazi koliko bi bio istrosen.A koliko lake zrebove tek Federer dobija da i ne pricamo.Ne govorim tu o tome sto ne moze pre finala da se sastane sa Nadalom(to zbog drugog mesta je i zaradio),nego o tome da nijednom na primer nije dobio Verdaska u cetvrtfinalu.Ako Federer dobije Verdaska na Garosu u cetvrtfinalu,nece ni stici do polufinalnog meca protiv Noleta ili Mareja(ili mozda nekog drugog).A da ne govorim sta ce se desiti ako Federer i pre cetvrtfinala dobije na primer Monaka.Takodje je obrao bostan.Djokovic bi Verdaska i Monaka dobio bez problema(eventualno izgubio set),a Federer nema protiv njih sta da trazi.U Madridu nije mogao dobiti laksi zreb-Soderling,Karlovic,Rodik-sve sami "specijalisti" za sljaku,a onda u polufinalu docekao ga je jos mlad i zelen plus umoran Del Potro.
Svi Noletovi navijaci,strpite se jos malo,posle Vimbldona Nole preuzima drugo mesto.Marej uopste nije konkurent,a Federer brani ogroman broj poena-finala Vimbldona i Garosa,titulu u Haleu,a tu treba napomenuti da duplirani poene od prosle sezone za ta 3 njegova ucinka vrede vise nego da te uspehe ove godine ponovi to jest izjednaci.A nema sanse da ce Federer ista od toga ponoviti ove sezone.
Nole bi eventualnim finalom na Garosu i titulom u Vimbldonu napredovao koracima od sedam milja,a na Vimbldonu cak nista prakticno i ne brani.Jos ako i Nadal podbaci na Vimbldonu,uz odlicnu sezonu u Americi na betonu,Novak bi mogao da smanji razliku i u odnosu na njega.Nemoguce ga je stici do kraja godine,ali moze da bude zamajac za sledecu sezonu,pa da posle Majamija 2010. gledamo Noleta i na prvom mestu.

mik

pre 14 godina

Ocekujem da Nole zavrsi godinu kao 2. teniser sveta. Sa igrama koje u poslednje vreme prikazuje nista nije nemoguce, mozda cak....dobro, aj da ne preterujemo..;)

slavisha

pre 14 godina

Kako je Nole ostao i dalje treci? Zar on na ovom turniru nije zaradio 360, a Murray 180? I da, razlika je bila 70ak bodovo, shto daje Noletu 3ce mesto. Nishta mi tu nije jasno

Milan

pre 14 godina

Ovu ATP listu tokom godine ne bi trebalo smatrati relevantnom.Ona prikazuje pravo stanje svari tek na kraju sezone,kada se svima doda i oduzme sve sto se treba dodati i duzeti.
Ako Nole zadrzi ovaj nivo igre do kraja godine sigurno ce na kraju biti drugi.

srdjan

pre 14 godina

Molim, da mi neko objasni kako se povecala bodovna razlika izmedju Novaka i Mareja. A gdje su bodovi iz Beograda, plus sto je igrao polufinale Madrida, a Marej cetvrtfinale...

alge

pre 14 godina

Nadalu uzeli 1000 ATP poena...ja ne navijam za njega ali kakvo je to bodovanje, stvarno treba da se promeni... a ti Troicki bices ti u prvih 10!

Cevap DUO

pre 14 godina

sad nek neko meni objasni, kako je moguce da nole nije vracen na 3. mesto kad je pred madrid imao valjda samo 70 bodova zaostatka u odnosu na mareja.. a sad je 190 razlike?! a nole je odbranio polufinale, tj. ni dobio ni izgubio bodove, dok je onaj slepac marej ispao u 1/4 finalu i automatski zato sto nije odbranio titulu morao je da izgubi 820 poena!

Široki

pre 14 godina

Kako može Čilić biti 13 igrač sveta. Nikad ništa nije osvojio
(Nemanja, 18. maj 2009 15:25)



..osim što je osvojio 3 turnira u tri finala što je igrao nije osvojio ništa.. još koja dva tri 1/4finala Grand slamova...
A to kako je Đoković ostao 4.? Ma to vam je urota ATP-a :-)

buba mara

pre 14 godina

Na Rolan Garrosu Mari je prosle godine ispao u trecem kolu, a Novak stigao do polufinala. Novak brani puno vise, morace dobro da se spremi. Srecno Novace i Srecan ti Rodjendan u petak!

bakrac vladimir

pre 14 godina

janku pod hitno treba da namjestimo najteze protivnike jer on samo njih dobija....troicki svaka cast....o novaku nema sto da pricamo,on je masina,brzo ce na drugo mjesto a onda trka za nadalom

Serbian Tenis 4 Life

pre 14 godina

Troicki ce do kraja sezone biti medju prvih 20. popunjava sve uloge za to POLAKO samo. Fizichki je spreman, sad cekamo da kombinuje defanzivnu & ofanzivnu igru u mecevima sa vrhunskim igraicma :D

Ženevljanin

pre 14 godina

@M
Je l' ti znaš šta je to VOLUNTARIZAM? Ako ne znaš, to ti je srpski: "Kad bi moja baba imala točkove - bila bi automobil":-) Ili - papir trpi sve. Ti mi 'mrtav-'ladan' kažeš "nisi u pravu" (u čemu?). Ti "znaš" da Federer ne bi mogao da prođe Verdaska ili Monaka a Đoković bi im (eventualno) prepustio po set. Ej bre, pričaš o čoveku koji je osvojio 58 turnira u karijeri, fali mu jedan ili dva Gran Slema da bi postao najbolji na svetu svih vremena... a
juče je prekinuo neverovatan niz Nadala na šljaci... a Nole mu od početka svoje (sjajne) karijere do 22. godine gleda u leđa...
I još pišeš "Marej uopste nije konkurent..." Zašto nije? Zato što na šljaci nije toliko dobar kao ostala trojica? Da, ali nije ni toliko zaostao, a sezona šljake se bliži kraju. Znaš li kakav je Marijev bilans (od US Opena) protiv Federera i Đokovića? IMPRESIVAN - raspitaj se malo. I kažeš. "Federer brani ogroman broj poena..." (ostatak rečenice sadrži i neke proizvoljnosti na koje ne bih gubio vreme). Kakve to veze ima (branjenje), kad Federer već ima daleko više zarađenih ovogodišnjih bodova od Đokovića, po turniru? MOŽDA će Federer pasti u formi a Đoković nastaviti da igra sve bolje i bolje, ali... to ne možemo znati ni ti ni ja. Pa opet filozofija - kad bi bilo što se babi snilo: "Nole bi eventualnim finalom na Garosu i titulom u Vimbldonu napredovao koracima od sedam milja,a na Vimbldonu cak nista prakticno i ne brani.Jos ako i Nadal podbaci na Vimbldonu,uz odlicnu sezonu u Americi na betonu, Novak bi mogao da smanji razliku i u odnosu na njega... pa da posle Majamija 2010. gledamo Noleta i na prvom mestu."
Selo - veselo, a? Komad sa pucanjem i pevanjem.:-)Hvala ti što si me razveselio.

dugogodišnji poznavalac

pre 14 godina

ovo atp bodovanje postaje smesno...ako je marej branio titulu a ispao u cetvrtfinalu i ostao treci,a djokovic ispao prosle god.u trecem kolu a sad stigao do polufinala,meni ovde nista nije jasno,ali nema veze....NAPRED NOLE,IMAS IGRU,SRBIJA JE UZ TEBE!!!
(Mihailo, 18. maj 2009 11:41)

naravno da mnogima od vas nije ništa jasno kad beli cirkus pratite od pojave nolenceta a ovdje iz članka u članak popujete o svemu a blage veze nemate o sportu uopšteno i to velika većina ČAST IZUZECIMA I ISTINSKIM POZNAVATELJIMA SPORTA

nenad73

pre 14 godina

Nije mi bas najjasnije kako se razlika izmedju Noleta i Marreya povećala, iako ne mnogo, kada je prošle godine Marrey osvojio turnir a sada ispao u 1/4 finalu dok je Novak igrao polufinale a prošle godine ispao u drugom kolu?

kALE

pre 14 godina

ZAR MAREJ, NIJE BRANIO TITULU, ....
DA LI SE VARAM ILI JE POSLE OVOG TURNIRA VECA RAZLIKA IZMEDJU NOLETA I MAREJA, nego pre Madrida....obavestite me ako gresim

GocaCA

pre 14 godina

@M
Hmm, ovaj "M" koristi neodoljivo jake argumente u raspravi: sve je bazirano na njegovoj nepogresivoj sposobnosti da predvidja buducnost (posle Vimbldona), a kada mu ne verujemo da ima tu natprirodnu sposobnost, onda ispaljuje svoj glavni argument: spreman je da se kladi sa tobom!
Boga mi, snazna logika, nema sta!

Ovde Ostoja

pre 14 godina

O, osvesti se, omladino! Ja stvarno ne znam sta je potrebno nekim ljudima da bi shvatili tako jednostavnu stvar kao sto je bodovanje u tenisu. Hajde, zamislite da bodovi imaju zivot i taj zivot traje tacno godinu dana. Dakle, sto osvojis u martu, trajace ti do marta sledece godine, a onda ce biti izbrisano. Mari je osvojio 1000 bodova u oktobru i to ce mu trajati do sledeceg oktobra. Ne bi bilo u redu da mu izbrisu te bodove posle samo 7 meseci zato sto su promenili vreme odrzavanja turnira. Ima tu nekih finesa kao sto je bodovanje odredjenog broja odredjenih turnira, ali ovo je osnovno.

d

pre 14 godina

na pocetku godine cilic 27., djokovic 3. danas 4 i po mjeseca kasnije cilic 13., djokovic 4.
za ocekivati je da ce za 4 i po mjeseca djokovic gledati u leđa cilicu, i to prilicno.

Široki

pre 14 godina

pa i ja mogu da osvojim ,uz malo truda ,Zagubica-open...
(milos, 19. maj 2009 03:38)


Vjerujem da misliš na Zagreb Indoors, turnir sa velikom tradicijom, baš kao i Umag.. To su turniri na kojima se vaši igrači(Srbi) predtavljaju Svijetu, kao Đoković koji je dobijao pozivnice za oba turnira i tu napravio prve veće korake u karijeri dolaskom do finala..

To su turniri sa tradicijom, turniri koji nešto znače u ATP kalendaru.. Za razliku od premijerno održanog Beograd Opena koji nikada ne bi ni zaživio da vam nije Đokovića..

M

pre 14 godina

@Zenevljanin,
Videcemo koliko sam bio u pravu i da li ce se desiti kako sam predvideo.Jedino sto se tice Nadala,upotrebio sam rec "ako" nisam tvrdio da ce podbaciti,Rafa zaista ima fantasticnu sezonu i zasluzeno je prvi.Dakle,pricacemo posle Vimbldona pa i onda kategoricki brani Federera za kojeg tvrdim da realno nema nikakve sanse protiv Nadala ili djokovica na Garosu gde se igra u 3 dobijena seta,a nema sanse ni protiv Verdaska ukoliko se sastanu u cetvrtfinalu.Ako se eventualno desi da se Federer i Verdasko sastanu dalje od cetvrtfinala,onda je moguce da Rodzer pobedi,ali tesko ce se sastati u toj fazi turnira.Hvalis Federera i pominjes njegove trofeje,ali pogledaj malo sta je ovaj osvojio u zadnjih skoro godinu i po.US open ga vadi,a zna se koliko su tu bili istroseni i Nadal i Djokovic,ipak pohvale za trijumf protiv Mareja.I sada Madrid gde se desilo nesto slicno.Uz finale Australije(opet uz laksi zreb) to je prakticno sve.To kako je ranije igrao,trenutno nista ne znaci,jer nije on vise taj igrac od pre recimo 3 godine.A sto se tice Mareja,u koliko hoces da se kladimo da ce sledece sezone posle Majamija Del Potro biti ispred njega?Onda mi pricaj i o njemu.
A posto si ubedjen da ce Federer nakupiti 18 turnira,reci mi molim te koji ce turnir iz serije 250 on jos igrati pored Halea?Nema sanse da ijedan uklopi u raspored,a isto tako pitanje je i da li ce skupiti 4 turnira iz serije 500,da bi to uradio morace da igra Hamburg,a videcemo i da li ce.
Ja nista ne pricam proizvoljno,moje su sve tvrdnje utemeljene,a ne znam zasto sve to prima tako licno,kao da si sam sebe proglasio za nekog eksperta pa da imas monopol za ostavljanje komentara.Ima jos onih koji se i vise razumeju u tenis i prate ga poodavno.

MM

pre 14 godina

Ponekad su ovi naslovi smesni ali istiniti. Troicki je od prosle nedelje izgubio jedan mec i doziveo skok na listi! Pre ce biti da su drugi pali na listi a Troicki nije ni mrdnuo :)

LU

pre 14 godina

@ Ženevljanin

Tebi nisu dovoljne ove dve zvanicne liste, nego si smislio neku svoju? Niti je merodavna, niti pokazuje trenutnu formu u ovoj godini, kako ti tvrdis.

vlada

pre 14 godina

Objasnili su neki ljudi u par postova al ajde da i ja napisem. Posto se prosle godine Madrid igrao u oktobru, a bodovi vaze 365 dana, Mareju se 1000-120 skida tek u oktobru (Noletu se dodaje oko 200) i Nole ce biti u plusu oko 1000 bodova. Da jeste glupo bodovanje ali postoji prica da ce od sledece ili mozda za 2 godine bodovi vaziti duplo vise vremena, znaci 2 god.

filip

pre 14 godina

Prosle godine u ovo vreme igran je turnir u Hamburgu koji je Novak osvojio a ove godine je Madrid pomeren u to vreme. Zato su Novaku oduzeti bodovi iz Hamburga i razlika se povecala. Bodove iz Madrida nisu branili sada jer se taj turnir igrao kasnije-cak je bila i druga podloga i trenutno su uracunati bodovi iz Madrida i ove i prosle godine.

Zarko

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto se lozite na "velike srbe" koji svoje zaradjene pare trode po monaku i monte karlu, ne placajuci ovoj drzavi ni dinara poreza od svojih prihoda, a mi "mali srbi" navodno uzivamo u pobedama heroja i pri tome placamo da drzava ove ljude cak i kada odu u penziju placa, a oni dinara nisu doprineli.

milos

pre 14 godina

..osim što je osvojio 3 turnira u tri finala što je igrao nije osvojio ništa.. još koja dva tri 1/4finala Grand slamova...
A to kako je Đoković ostao 4.? Ma to vam je urota ATP-a :-)
(Široki, 18. maj 2009 19:21)


pa i ja mogu da osvojim ,uz malo truda ,Zagubica-open...

urlik

pre 14 godina

Turnir je pomeren iz oktobra proshle godine na maj ove...tako da ce se bodovi sa njega dodavati tj. oduzimati tek u oktobru. A Ma jeni...dekadencija tenisa...uzas...

Cucurigu

pre 14 godina

Venera (kom 33)

Bravo!
Nacin reitingovanja do sada je na ovom sajtu mnogo puta objasnjan(i davani negativni glasovi cak i onima koji su to pravilno objasnjavali!).Sve je tacno kako ste napisali.Obradovala me je cinjenica da ste Vi pravilno shvatili da nema odbrane,da je taj termin "izmisljen" i nelogican .Ja sam ranije "dokazivao"nekim ljudima(neznam dal na ovom ili nekom inostranom forumu).Zalosna je cinjenica da i neki novinari(presa i cak komentatori!)pisu i govore pogresne stvari bez pardona(primetio sam da im nije poznat sistem bodovanja),ili cak izmisljaju pojedine termine.Ako moze biti uteha,nije to slucaj samo sa nasim novinarima.Ima toga i u INO SMI.

BBF

pre 14 godina

Murray je izgubio bodove jer je branio proslogodisnje osvajanje turnira, a Nole je dobio bodove, jer je prosle godine ispao u 3. kolu. Pa, zasto se onda razlika u bodovima povecala u korist Murray, i to duplo? Nije mi jasno

Milos

pre 14 godina

Ovde nisu usli bodovi iz Madrida. Posle Madrida, Djokovic ostaje na istom, a Marej gubi skoro 1000 bodova koje je osvojio prosle godine.

Sledece nedelje Nole se vraca na No. 3.

boze dragi

pre 14 godina

@M Covece prstani vise da lupas, federer igra tacno 18 turnira ove godine. Evo ja cu da se kladim sa tobom za sve ove gluposti koje si izgovorio

maJA

pre 14 godina

Ovo stvarno nije fer!!!Marej koji je uvek ispadao u 3. kolu ili cetvrtfinalu je 3. a Nole koji fantasticno igra i uvek stize do finala je 4.!!!Ali valjda ce se sve srediti poosle Rolan Garosa!!!NAPRED NOLE VERUJEMO U TEBE!!!I VOLIMO TE

AcoA

pre 14 godina

Nista mi nije jasno!Kako sad ovo?!Pa Djokovic je dosao do polufinala,bolje nego prosle godine a Marej je ispao a branio je 1000 bodova i sad Marej cak povecao bodovnu razliku!

Mihailo

pre 14 godina

ovo atp bodovanje postaje smesno...ako je marej branio titulu a ispao u cetvrtfinalu i ostao treci,a djokovic ispao prosle god.u trecem kolu a sad stigao do polufinala,meni ovde nista nije jasno,ali nema veze....NAPRED NOLE,IMAS IGRU,SRBIJA JE UZ TEBE!!!

Cevap DUO

pre 14 godina

sad nek neko meni objasni, kako je moguce da nole nije vracen na 3. mesto kad je pred madrid imao valjda samo 70 bodova zaostatka u odnosu na mareja.. a sad je 190 razlike?! a nole je odbranio polufinale, tj. ni dobio ni izgubio bodove, dok je onaj slepac marej ispao u 1/4 finalu i automatski zato sto nije odbranio titulu morao je da izgubi 820 poena!

Delija iz Prijepolja

pre 14 godina

Kako je Novak i dalje 4 kad je dogurao dalje od Mareja (marej 1/4 finale, novak 1/2 finale) u madridu. Ako neko moze da mi objasni. Unapred hvala.

aj' sad

pre 14 godina

Ma lepo Nole izgubi sve meceve naredne godine, pa se lepo spremi za 2011. i tu sezonu moze i osrednje da odigra i sticice Mareja, Federera i Nadala... Po Marejevom sistemu, i onda lepo likuje...
Eto, takav je to sistem bodovanja...

Nego, RG, Finale, Djokovic vs Nadal - 3:2!

Milos

pre 14 godina

Ovde nisu usli bodovi iz Madrida. Posle Madrida, Djokovic ostaje na istom, a Marej gubi skoro 1000 bodova koje je osvojio prosle godine.

Sledece nedelje Nole se vraca na No. 3.

Ženevljanin

pre 14 godina

@M
Je l' ti znaš šta je to VOLUNTARIZAM? Ako ne znaš, to ti je srpski: "Kad bi moja baba imala točkove - bila bi automobil":-) Ili - papir trpi sve. Ti mi 'mrtav-'ladan' kažeš "nisi u pravu" (u čemu?). Ti "znaš" da Federer ne bi mogao da prođe Verdaska ili Monaka a Đoković bi im (eventualno) prepustio po set. Ej bre, pričaš o čoveku koji je osvojio 58 turnira u karijeri, fali mu jedan ili dva Gran Slema da bi postao najbolji na svetu svih vremena... a
juče je prekinuo neverovatan niz Nadala na šljaci... a Nole mu od početka svoje (sjajne) karijere do 22. godine gleda u leđa...
I još pišeš "Marej uopste nije konkurent..." Zašto nije? Zato što na šljaci nije toliko dobar kao ostala trojica? Da, ali nije ni toliko zaostao, a sezona šljake se bliži kraju. Znaš li kakav je Marijev bilans (od US Opena) protiv Federera i Đokovića? IMPRESIVAN - raspitaj se malo. I kažeš. "Federer brani ogroman broj poena..." (ostatak rečenice sadrži i neke proizvoljnosti na koje ne bih gubio vreme). Kakve to veze ima (branjenje), kad Federer već ima daleko više zarađenih ovogodišnjih bodova od Đokovića, po turniru? MOŽDA će Federer pasti u formi a Đoković nastaviti da igra sve bolje i bolje, ali... to ne možemo znati ni ti ni ja. Pa opet filozofija - kad bi bilo što se babi snilo: "Nole bi eventualnim finalom na Garosu i titulom u Vimbldonu napredovao koracima od sedam milja,a na Vimbldonu cak nista prakticno i ne brani.Jos ako i Nadal podbaci na Vimbldonu,uz odlicnu sezonu u Americi na betonu, Novak bi mogao da smanji razliku i u odnosu na njega... pa da posle Majamija 2010. gledamo Noleta i na prvom mestu."
Selo - veselo, a? Komad sa pucanjem i pevanjem.:-)Hvala ti što si me razveselio.

Široki

pre 14 godina

Kako može Čilić biti 13 igrač sveta. Nikad ništa nije osvojio
(Nemanja, 18. maj 2009 15:25)



..osim što je osvojio 3 turnira u tri finala što je igrao nije osvojio ništa.. još koja dva tri 1/4finala Grand slamova...
A to kako je Đoković ostao 4.? Ma to vam je urota ATP-a :-)

d

pre 14 godina

na pocetku godine cilic 27., djokovic 3. danas 4 i po mjeseca kasnije cilic 13., djokovic 4.
za ocekivati je da ce za 4 i po mjeseca djokovic gledati u leđa cilicu, i to prilicno.

alge

pre 14 godina

Nadalu uzeli 1000 ATP poena...ja ne navijam za njega ali kakvo je to bodovanje, stvarno treba da se promeni... a ti Troicki bices ti u prvih 10!

Zarko

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto se lozite na "velike srbe" koji svoje zaradjene pare trode po monaku i monte karlu, ne placajuci ovoj drzavi ni dinara poreza od svojih prihoda, a mi "mali srbi" navodno uzivamo u pobedama heroja i pri tome placamo da drzava ove ljude cak i kada odu u penziju placa, a oni dinara nisu doprineli.

slavisha

pre 14 godina

Kako je Nole ostao i dalje treci? Zar on na ovom turniru nije zaradio 360, a Murray 180? I da, razlika je bila 70ak bodovo, shto daje Noletu 3ce mesto. Nishta mi tu nije jasno

filip

pre 14 godina

Prosle godine u ovo vreme igran je turnir u Hamburgu koji je Novak osvojio a ove godine je Madrid pomeren u to vreme. Zato su Novaku oduzeti bodovi iz Hamburga i razlika se povecala. Bodove iz Madrida nisu branili sada jer se taj turnir igrao kasnije-cak je bila i druga podloga i trenutno su uracunati bodovi iz Madrida i ove i prosle godine.

kALE

pre 14 godina

ZAR MAREJ, NIJE BRANIO TITULU, ....
DA LI SE VARAM ILI JE POSLE OVOG TURNIRA VECA RAZLIKA IZMEDJU NOLETA I MAREJA, nego pre Madrida....obavestite me ako gresim

maJA

pre 14 godina

Ovo stvarno nije fer!!!Marej koji je uvek ispadao u 3. kolu ili cetvrtfinalu je 3. a Nole koji fantasticno igra i uvek stize do finala je 4.!!!Ali valjda ce se sve srediti poosle Rolan Garosa!!!NAPRED NOLE VERUJEMO U TEBE!!!I VOLIMO TE

misMakva

pre 14 godina

Kako to da je opet CMarej 3???Zar nije prosle god. on osvojio Madrid pa prema tome on bi trebao da gubi bodove...a sad ima cak i vise bodova od Novaka Kralja nego prosle nedelje!Sve u svemu uopste mi nije jasno ovo bodovanje,ali kao sto je Nole Kralj rekao pre da njemu nije bitno da bude 4,3 i 2 vec prvi i da se gleda lista na kraju god.I hocu da cestitam Novaku,a i Nadalu na sjajnom mecu u subotu jer je ono tenis koji i trenutno aktivni teniseri mogu samo da gledaju i da uzivaju...I za kraj MNOGO mi ide na zivce onaj nabedjeni CMarej...ne mogu da ga smislim!!!Pozz za sve ljubitelje tenisa:)

BBF

pre 14 godina

Murray je izgubio bodove jer je branio proslogodisnje osvajanje turnira, a Nole je dobio bodove, jer je prosle godine ispao u 3. kolu. Pa, zasto se onda razlika u bodovima povecala u korist Murray, i to duplo? Nije mi jasno

Ženevljanin

pre 14 godina

Neverovatno koliki broj ljudi ne razume izuzetno jednostavno ATP poentiranje. Objasnili su već oni koji razumeju, pa nema potrebe da ponavljam. O tome bi samo jednu stvar rekao: ZABORAVITE tzv BRANJENJE BODOVA i nikad više nećete biti zbunjeni "glupim, nelogičnim, pogrešnim, itd ..." ATP sistemom. A sad nešto interesantnije: da vidimo šta kaže ATP Trka - koliko je velika četvorka skupila bodova od početka ove godine:
1 Nadal(ESP)6705 10
2 Djokovic(SRB)3540 12
3 Federer(SUI)3460 7
4 Murray (GBR)3170 9
Rafa je i dalje ubedljivo prvi
a Novak je ispred Rodžera i Endija. No, situacija se menja ukoliko obratimo pažnju na zadnju kolonu - broj turnira koji su ovi teniseri odigrali od početka godine. Zašto je to važno? Pa, samo 18 turnira godišnje (plus završni masters za one koji se kvalifikuju) se boduju. Drugo, da bi se dobio uvid u formu tenisera u proteklih 4-5 meseci ispravnije je videti koliko su teniseri osvajali PROSEČNO bodova PO TURNIRU. Lista prve četvorice onda izgleda drugačije:
1. Rafa 670 bodova po turniru
2. Rodžer 494 "
3. Mari 352 "
4. Novak 295 "
Ovo bi trebalo pre svega da uoče oni koji već godinu dana 'penzionišu' Federera. Rodžer je i dalje najozbiljniji takmac Nadala (mada je i on daleko zaostao). Za utehu nama koji navijamo za Đokovića: kada Nole odbaci jedno 3-4 turnira iz svog bodovnog salda njegov PROSEK će se bitno povećati i on će se naći negde između Federer i Marija - tamo gde mu je realno bilo mesto poslednjih skoro dve godine. Ovim neću da kažem da je poredak 2.Federer, 3.Đoković 4.Mari na kraju godine zagarantovan, ali je (po dosadašnjim rezultatima) verovatniji od drugih.

M

pre 14 godina

@Zenevljanin,
Nisi u pravu sto se tice broja turnira koje je odigrala vodeca cetvorka,taj broj nije toliko relevantan,jer na primer nema sanse da ce Federer na kraju sezone imati vise od 16 turnira(bez masters kupa).Da igra turnira koliko i Nole i Nadal,ne bi Federer mogao uopste ni do polufinala masters turnira i Gren-slemova da dolazi koliko bi bio istrosen.A koliko lake zrebove tek Federer dobija da i ne pricamo.Ne govorim tu o tome sto ne moze pre finala da se sastane sa Nadalom(to zbog drugog mesta je i zaradio),nego o tome da nijednom na primer nije dobio Verdaska u cetvrtfinalu.Ako Federer dobije Verdaska na Garosu u cetvrtfinalu,nece ni stici do polufinalnog meca protiv Noleta ili Mareja(ili mozda nekog drugog).A da ne govorim sta ce se desiti ako Federer i pre cetvrtfinala dobije na primer Monaka.Takodje je obrao bostan.Djokovic bi Verdaska i Monaka dobio bez problema(eventualno izgubio set),a Federer nema protiv njih sta da trazi.U Madridu nije mogao dobiti laksi zreb-Soderling,Karlovic,Rodik-sve sami "specijalisti" za sljaku,a onda u polufinalu docekao ga je jos mlad i zelen plus umoran Del Potro.
Svi Noletovi navijaci,strpite se jos malo,posle Vimbldona Nole preuzima drugo mesto.Marej uopste nije konkurent,a Federer brani ogroman broj poena-finala Vimbldona i Garosa,titulu u Haleu,a tu treba napomenuti da duplirani poene od prosle sezone za ta 3 njegova ucinka vrede vise nego da te uspehe ove godine ponovi to jest izjednaci.A nema sanse da ce Federer ista od toga ponoviti ove sezone.
Nole bi eventualnim finalom na Garosu i titulom u Vimbldonu napredovao koracima od sedam milja,a na Vimbldonu cak nista prakticno i ne brani.Jos ako i Nadal podbaci na Vimbldonu,uz odlicnu sezonu u Americi na betonu,Novak bi mogao da smanji razliku i u odnosu na njega.Nemoguce ga je stici do kraja godine,ali moze da bude zamajac za sledecu sezonu,pa da posle Majamija 2010. gledamo Noleta i na prvom mestu.

rooney

pre 14 godina

ovi iz ATP su bas zakomplikovali ovo bodovanje mareju ce oduzeti bodove tek u oktobru koje je sad izgubio inace i ne bi bio treci JEDAN JE NOLE

Milan

pre 14 godina

Ovu ATP listu tokom godine ne bi trebalo smatrati relevantnom.Ona prikazuje pravo stanje svari tek na kraju sezone,kada se svima doda i oduzme sve sto se treba dodati i duzeti.
Ako Nole zadrzi ovaj nivo igre do kraja godine sigurno ce na kraju biti drugi.

vlada

pre 14 godina

Objasnili su neki ljudi u par postova al ajde da i ja napisem. Posto se prosle godine Madrid igrao u oktobru, a bodovi vaze 365 dana, Mareju se 1000-120 skida tek u oktobru (Noletu se dodaje oko 200) i Nole ce biti u plusu oko 1000 bodova. Da jeste glupo bodovanje ali postoji prica da ce od sledece ili mozda za 2 godine bodovi vaziti duplo vise vremena, znaci 2 god.

AcoA

pre 14 godina

Nista mi nije jasno!Kako sad ovo?!Pa Djokovic je dosao do polufinala,bolje nego prosle godine a Marej je ispao a branio je 1000 bodova i sad Marej cak povecao bodovnu razliku!

srdjan

pre 14 godina

Molim, da mi neko objasni kako se povecala bodovna razlika izmedju Novaka i Mareja. A gdje su bodovi iz Beograda, plus sto je igrao polufinale Madrida, a Marej cetvrtfinale...

mik

pre 14 godina

Ocekujem da Nole zavrsi godinu kao 2. teniser sveta. Sa igrama koje u poslednje vreme prikazuje nista nije nemoguce, mozda cak....dobro, aj da ne preterujemo..;)

djofreza

pre 14 godina

Nole je u subotu pokazao sav svoj raskos koji poseduje, manje je bitno to sto ce jos neko vreme biti 4, ali zamolio bih nekoga ako zna sta ovo nova lista ukljucuje a sta iskljucuje kada su bodovi u pitanju, pogledajte na zvanicnom sajtu ranking od 11.05. i ovaj poslednji, sta je ko dobio a sta ko izgubio.

pozdrav!!

Široki

pre 14 godina

pa i ja mogu da osvojim ,uz malo truda ,Zagubica-open...
(milos, 19. maj 2009 03:38)


Vjerujem da misliš na Zagreb Indoors, turnir sa velikom tradicijom, baš kao i Umag.. To su turniri na kojima se vaši igrači(Srbi) predtavljaju Svijetu, kao Đoković koji je dobijao pozivnice za oba turnira i tu napravio prve veće korake u karijeri dolaskom do finala..

To su turniri sa tradicijom, turniri koji nešto znače u ATP kalendaru.. Za razliku od premijerno održanog Beograd Opena koji nikada ne bi ni zaživio da vam nije Đokovića..

nenad73

pre 14 godina

Nije mi bas najjasnije kako se razlika izmedju Noleta i Marreya povećala, iako ne mnogo, kada je prošle godine Marrey osvojio turnir a sada ispao u 1/4 finalu dok je Novak igrao polufinale a prošle godine ispao u drugom kolu?

mik

pre 14 godina

Ocekujem da Nole zavrsi godinu kao 2. teniser sveta. Sa igrama koje u poslednje vreme prikazuje nista nije nemoguce, mozda cak....dobro, aj da ne preterujemo..;)

boze dragi

pre 14 godina

@M Covece prstani vise da lupas, federer igra tacno 18 turnira ove godine. Evo ja cu da se kladim sa tobom za sve ove gluposti koje si izgovorio

Dragan S

pre 14 godina

Znaci bodovi iz Madrida se obracunavaju tek u oktobru.
Tada ce Novak imati 210 vise
(360-150).Mari ce imati 820 poena manje(120-1000).Tako da je razlika izmedju njih uvecana za 1030 poena u Noletovu korist.

....najboljeee....:)))

pre 14 godina

ili bolje : nadal prvi 14960 i novak 6130 bodova manje. (mare, 18. maj 2009 11:56)

najbolje je: nadal prvi 14960 i mare 14960 bodova manje!

Dely

pre 14 godina

Kako ne kontate,bodovi iz madrida cese oduzeti u oktobru ove godine i sa tim da zavrsimo,na ovom turniru su se branili bodovi iz hamburga,znaci novak je prosle godine igrao polufinale hamburga i sad je to odbranio i nista nije dobio ni izgubio,ali murray je branio 3.kolo,a usao je u cetvrtfinale i eto otkud se povecala razlika izmedu njih dvoijce...Nista nema ne jasno..

dugogodišnji poznavalac

pre 14 godina

ovo atp bodovanje postaje smesno...ako je marej branio titulu a ispao u cetvrtfinalu i ostao treci,a djokovic ispao prosle god.u trecem kolu a sad stigao do polufinala,meni ovde nista nije jasno,ali nema veze....NAPRED NOLE,IMAS IGRU,SRBIJA JE UZ TEBE!!!
(Mihailo, 18. maj 2009 11:41)

naravno da mnogima od vas nije ništa jasno kad beli cirkus pratite od pojave nolenceta a ovdje iz članka u članak popujete o svemu a blage veze nemate o sportu uopšteno i to velika većina ČAST IZUZECIMA I ISTINSKIM POZNAVATELJIMA SPORTA

Serbian Tenis 4 Life

pre 14 godina

Troicki ce do kraja sezone biti medju prvih 20. popunjava sve uloge za to POLAKO samo. Fizichki je spreman, sad cekamo da kombinuje defanzivnu & ofanzivnu igru u mecevima sa vrhunskim igraicma :D

Ovde Ostoja

pre 14 godina

O, osvesti se, omladino! Ja stvarno ne znam sta je potrebno nekim ljudima da bi shvatili tako jednostavnu stvar kao sto je bodovanje u tenisu. Hajde, zamislite da bodovi imaju zivot i taj zivot traje tacno godinu dana. Dakle, sto osvojis u martu, trajace ti do marta sledece godine, a onda ce biti izbrisano. Mari je osvojio 1000 bodova u oktobru i to ce mu trajati do sledeceg oktobra. Ne bi bilo u redu da mu izbrisu te bodove posle samo 7 meseci zato sto su promenili vreme odrzavanja turnira. Ima tu nekih finesa kao sto je bodovanje odredjenog broja odredjenih turnira, ali ovo je osnovno.

LU

pre 14 godina

@ Ženevljanin

Tebi nisu dovoljne ove dve zvanicne liste, nego si smislio neku svoju? Niti je merodavna, niti pokazuje trenutnu formu u ovoj godini, kako ti tvrdis.

ivan

pre 14 godina

Ove nedelje su se skidali bodovi iz Hamburga gde je Marej branio 150 bodova, a zaradio je ove nedelje 180. Novak je branio 450 bodova iz Hamburga, a zaradio 360.Kako je neko vec napisao bodovi iz proslogodisnjeg Madrida se skidaju u oktobru.

:D

pre 14 godina

ljudi al' se bukvalni.
Usled reorganizacije kalendara u odnosu na prethodnu godinu, turnir u Madridu je zamenio prošlogodišnji master u Hamburgu.
Dakle, u pravu ste kada kažete da Marej brani titulu ali to je nije figurativno jer je on ovaj put branio samo svoju osminu finala sa prošlogodišnjeg turnira u Hamburgu, a Novak polu funala sa datog turnira. Na taj način, Novak je samo odbranio svoje poene, nije ništa novo dobio, a Marej je plasmanom u 1/4 finale dodao još nekih 120tak poena. Da ne bude konfuzije, kada se ove godine bude igrao Šangaj na jesen umesto Madrida, Novak će uslovno rečeno 'braniti titulu' ali će faktički braniti samo poene osvojene u prošlogodišnjem Madridu (mislim da je osmina finala u pitanju) a poene sa prošlogodišnjeg masters kupa će braniti tek u Londonu, novoizabranoj lokaciji za održavanje kupa masters serije.

Dakle sve je u redu sa bodovanjem i nema nikakvih propusta niti zavera tako da iskulirajte sa tim idejama.
Ono što bi svakog Novakovog fana itekako trebalo da raduje jeste činjenica da iako ostane četvrti nakon RG-a i Marej se još malo udalji od njega, drugi deo prošlogodišnje sezone je obeležio Marejev uspon i osvajanje neverovatnog broja poena i sa druge strane osim 2-3 izuzetka jako prosečni rezultati Novaka, što znači da sada, počevši od Wimbledona ima mogućnost da osvoji veliki broj poena, dok Marej u najboljem slučaju morže samo da odbrani ono što je osvojio.
:D

M

pre 14 godina

@Zenevljanin,
Videcemo koliko sam bio u pravu i da li ce se desiti kako sam predvideo.Jedino sto se tice Nadala,upotrebio sam rec "ako" nisam tvrdio da ce podbaciti,Rafa zaista ima fantasticnu sezonu i zasluzeno je prvi.Dakle,pricacemo posle Vimbldona pa i onda kategoricki brani Federera za kojeg tvrdim da realno nema nikakve sanse protiv Nadala ili djokovica na Garosu gde se igra u 3 dobijena seta,a nema sanse ni protiv Verdaska ukoliko se sastanu u cetvrtfinalu.Ako se eventualno desi da se Federer i Verdasko sastanu dalje od cetvrtfinala,onda je moguce da Rodzer pobedi,ali tesko ce se sastati u toj fazi turnira.Hvalis Federera i pominjes njegove trofeje,ali pogledaj malo sta je ovaj osvojio u zadnjih skoro godinu i po.US open ga vadi,a zna se koliko su tu bili istroseni i Nadal i Djokovic,ipak pohvale za trijumf protiv Mareja.I sada Madrid gde se desilo nesto slicno.Uz finale Australije(opet uz laksi zreb) to je prakticno sve.To kako je ranije igrao,trenutno nista ne znaci,jer nije on vise taj igrac od pre recimo 3 godine.A sto se tice Mareja,u koliko hoces da se kladimo da ce sledece sezone posle Majamija Del Potro biti ispred njega?Onda mi pricaj i o njemu.
A posto si ubedjen da ce Federer nakupiti 18 turnira,reci mi molim te koji ce turnir iz serije 250 on jos igrati pored Halea?Nema sanse da ijedan uklopi u raspored,a isto tako pitanje je i da li ce skupiti 4 turnira iz serije 500,da bi to uradio morace da igra Hamburg,a videcemo i da li ce.
Ja nista ne pricam proizvoljno,moje su sve tvrdnje utemeljene,a ne znam zasto sve to prima tako licno,kao da si sam sebe proglasio za nekog eksperta pa da imas monopol za ostavljanje komentara.Ima jos onih koji se i vise razumeju u tenis i prate ga poodavno.

milos

pre 14 godina

..osim što je osvojio 3 turnira u tri finala što je igrao nije osvojio ništa.. još koja dva tri 1/4finala Grand slamova...
A to kako je Đoković ostao 4.? Ma to vam je urota ATP-a :-)
(Široki, 18. maj 2009 19:21)


pa i ja mogu da osvojim ,uz malo truda ,Zagubica-open...

GocaCA

pre 14 godina

@M
Hmm, ovaj "M" koristi neodoljivo jake argumente u raspravi: sve je bazirano na njegovoj nepogresivoj sposobnosti da predvidja buducnost (posle Vimbldona), a kada mu ne verujemo da ima tu natprirodnu sposobnost, onda ispaljuje svoj glavni argument: spreman je da se kladi sa tobom!
Boga mi, snazna logika, nema sta!

Venera

pre 14 godina

Dobro, ljudi, da li mozete konacno da shvatite ili je to tako tesko: BODOVI SE NA ATP LISTI BRISU TACNO NAKON 52 NEDELJE. Znaci, bez obzira na to sto se turnir u Madridu ove godine igra u maju, bodovi sa proslogodisnjeg turnira u spanskoj prestonici bice izbrisani 52 nedelje posto su bili upisani, dakle, u oktobru. Ako odete na ATP sajt i pogledate listu, videcete da igraci imaju u ovom trenutku dva Madrida u svojim tabelama.

Ono sto je izbrisano jesu bodovi sa proslogodisnjeg Mastersa u Hamburgu, koji je igran u ovo doba godine, a tu je Nole imao vise bodova od Marija. Otuda je bodovna razlika medju njima sada jos veca.

Shvatite vec jednom da se bodovi ne brane bukvalno, to se samo tako kaze. Stari bodovi se brisu nakon 52 nedelje, a novoosvojeni se dopisuju, to je sve. No, posto se turniri obicno igraju u isto vreme svake godine, kaze se u slobodnom govoru da se ti bodovi "brane". Ali taj izraz treba shvatiti samo kao stilsku figuru. Moze se govoriti o odbrani titule, o odbrani bodova samo uz pomenuti otklon.

bakrac vladimir

pre 14 godina

janku pod hitno treba da namjestimo najteze protivnike jer on samo njih dobija....troicki svaka cast....o novaku nema sto da pricamo,on je masina,brzo ce na drugo mjesto a onda trka za nadalom

buba mara

pre 14 godina

Na Rolan Garrosu Mari je prosle godine ispao u trecem kolu, a Novak stigao do polufinala. Novak brani puno vise, morace dobro da se spremi. Srecno Novace i Srecan ti Rodjendan u petak!

urlik

pre 14 godina

Turnir je pomeren iz oktobra proshle godine na maj ove...tako da ce se bodovi sa njega dodavati tj. oduzimati tek u oktobru. A Ma jeni...dekadencija tenisa...uzas...

MM

pre 14 godina

Ponekad su ovi naslovi smesni ali istiniti. Troicki je od prosle nedelje izgubio jedan mec i doziveo skok na listi! Pre ce biti da su drugi pali na listi a Troicki nije ni mrdnuo :)

Cucurigu

pre 14 godina

Venera (kom 33)

Bravo!
Nacin reitingovanja do sada je na ovom sajtu mnogo puta objasnjan(i davani negativni glasovi cak i onima koji su to pravilno objasnjavali!).Sve je tacno kako ste napisali.Obradovala me je cinjenica da ste Vi pravilno shvatili da nema odbrane,da je taj termin "izmisljen" i nelogican .Ja sam ranije "dokazivao"nekim ljudima(neznam dal na ovom ili nekom inostranom forumu).Zalosna je cinjenica da i neki novinari(presa i cak komentatori!)pisu i govore pogresne stvari bez pardona(primetio sam da im nije poznat sistem bodovanja),ili cak izmisljaju pojedine termine.Ako moze biti uteha,nije to slucaj samo sa nasim novinarima.Ima toga i u INO SMI.