Fudbal 175

Četvrtak, 16.04.2009.

12:09

Zvezda duguje 22,3 miliona evra

Generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Saša Kozić izjavio je da klub duguje 22,3 miliona evra.

Zvezda duguje 22,3 miliona evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

@ Laki
Prvo, finansijski izvestaj predstavlja gomilu cifara, koje nista ne znace, osim zelje da se okrivi jedan covek, pri tome ima mnogo stvari koje zameram Piksiju, dve su : sto je doveo Marka Miskovica u Zvezdu i sto je dozvolio zeni da kadrira po klubu.
Ne postoje napadi na Dzaju, vec jednostavno cinjenica da je Dzaja bio tehnicki direktor od 1979. do 1998. da bi posle toga bio izabran na funkciju predsednika kluba i tu se zadrzao na kojoj se zadrzao do 2004. godine. Ako je klub u dubiozi onda je nemogce da odgovornost nema covek koji je najduze bio na rukovodecim funkcijama. Iako rezultati tokom osamdesetih zamagljivali ili cinili manje interesantnom pricu o transferima, a ni tada nije bilo sve cisto, onda je to tokom devedestih postala udarna tema, jer je nase prvensvo postalo besmisleno, evropske utakmice se nisu igrale zbog sankcija, a i kada se krocilo u Evropu 1995. do danas se ama bas nista nije pokazalo. Ali besomucna prodaja igraca, uz konstantno kukanje na finansijske prilike, bile su glavno obelezje tog vremena. Negde do 1998. Crvena zvezda je prodala preko sto profesionalnih fudbalera. Od toga se ne bi oporavili ni daleko jaci klubovi od Zvezde. Medjutim, para nigde nije bilo, a kod Cvetkovica je na ribanje morao da ide onaj koji je tu informaciju plasirao. Da ne spominjem ona tri transfera ( Stankovic, Drulic, Bunjevcevic ), pri cemu je Drulicev prelazak u Saragosu po visini bio najveci u istoriji spanskog kluba. Ako se tokom 90-ih govorilo da je klubu za iole normalno funkcionisanje potrebno deset miliona maraka, danas se barata sa sumom od deset miliona evra, a na to se doda broj prodatih igraca od 1992. do danas onda se moze zakljuciti da je Zvezda mogla da ima i veci godisnji budzet od minimalno projektovanog. A ispada da Zvezda ima astronosmki dug.
Ovde se Piksiju zamera sto je imao i veoma visok prihod, ali i veoma visok rashod, pri cemu se njegova uloga u ostvarivanju prihoda zanemaruje, dok je glavni kada je rashod u pitanju. Pretpostvljam da sve zasluge za prihod snose Kozic, Tana i drugari. Navodi se da su igraci koje je prodao bili selektirani od strane Dzajica, sto je potpuno tacno. Isto kao sto je Piksi doveo Milijasa i Koromana u Zvezdu u koje se kune devedeset posto navijaca, a i jedini su od kojih Zvezda moze nesto da zaradi u ovom trenutku. Prodace ih Kozic, Tana i drugari i opet ispada da ce oni snositi zasluge.
Ispade Piksi najgrbaviji a sa najboljim rezultatima od raspada zemlje na ovamo. Ako nije znao sa finansijama, kriv je sto nije angazovao ljude koji se u to razumeju. Na teret bi mu stavio i neangazovanje Miltona Palsija najboljeg stranog fudbalera koji se pojavio na Marakani. Uz Kasilja, naravno, koji je, ako se ne varam, takodje doveden u eri ovog najgoreg od svih predsednika.
Nemam ja problem da Piksi odgovara ako je kriv, ali je prosto neverovatno da je Dzajic bezgesan sa tolikim funkcionerskim stazom, a upravo je on poceo da utire put propasti ovog kluba. Pa ako ima elemenata krivice i on da odgovara, kao i svako drugi kome su bili lepljivi prsti, ko je na ovaj ili na onaj nacin ostetio klub zarad sopstvenog interesa. Na kraju, Piksi se i u Japanu borio za titulu do poslednjeg kola, a cisto sumnjam da bi pedantni Japanci angazovali nekog za koga sumnjaju da je upleten u marifetluke ovolikih razmera. Ono sto je Piksija razlikovalo od vecine koji su se muvali u i oko kluba u Ljutice Bogdana je pobednicki mentalitet, koji ga je krasio i dok je bio igrac a i dok je bio na funkciji predsednika.
Mozemo ti i ja da se ne slazemo u misljenjima, ali nema potrebe da me etikiterias, narocito ne da me nazivas placenikom. Prvo, ciji bih ja to placenik mogao da budem, a drugo, na osnovu cega si dosao do takvog zakljucka. Ili smatras da postoje oni koji ne bi trebalo da odgovaraju sve i da se dokaze da su lopovi.

JA

pre 15 godina

Mislim da je za Zvezdu najbolje da se ova situacija presece. Jednostavno da uprava objavi bankrot, i da se dug otpise. Stadion ne moze da ode na dobos jel ne pripada klubu nego gradu. Od ostale vrednosti nema sta tu da takav dug zadovolji, a onda ce se poverioci morati zadovoljiti cime god, sto ce biti mnogo manja suma. Predlazem da onda klub promeni ime u nesto slicno - recimo Soker Klub Crvena Zvezda, da isprodaje sve ove strance i trenutne nazovi zvezde za isplatu dela duga stecajne mase, i krene iznova iz Beogradske lige. Novi klub bi onda krenuo napred sa svojom decom, onima sto su odrasli u Zvezdi, i zajedno sa njima uz brizljivo selektirane nase mlade perspektivne fudbalere, eto kluba opet u najvisem rangu za dve godine. I eto opet zestoke borbe za titulu, gde ce sa takvim timom biti jako tesko izaci na kraj, a bez finansijskih problema. A pravi navijaci ce Zvezdu pratiti bilo to u Beogradskoj ligi ili Ligi Sampiona.

Samo tako se nazire izlaz iz ove agonije na sve druge nacine se propadanje u zivo blato samo produzava unedogled.

Manfred von Richthofen

pre 15 godina

sponzori koji pozajmljuju pare.. HAHAHAHAHAHAHAHA
da nije smesno bilo bi tuzno ko je stavio sapu na moj tim. CRKNI ZVEZDO, CRKNI SRBIJO BOLJE I NE ZASLUZUJES!!!

p.s. MALO SU NAS BOMBARDOVALI!!!

Laki

pre 15 godina

@Bata Djora Sr

Bato.. u tvojoj mrznji prema Dzaji, ispustio si cinjenice...

Pogledaj finansiski izvestaj pa onda komentarisi...Branis Piksija koji je spiskao 50 miliona i nije vratio dug.
Sram da te bude, placeniku

BOGATAS

pre 15 godina

http://www.youtube.com/watch?v=iJMh3SeHdXk Covek je obecao 100 miliona evra za prelazni rok ako kupi zvezdu ,to nema na ovom klipu ali je rekao na sosu jos prosle godine

muamua

pre 15 godina

hm hm...kojem timu se jesenas nije dozvolilo odigravanje jedne utakmice zbog duga KOJI JE ISPAO NA KRAJU LAZAN...pa je ta utakmica registrovana 3:0 za rad koliko se secam...a gle ovo sada

dr. Sigmund Frojd

pre 15 godina

Sto se tice izjave zvezdinog rukovodstva o dugu, u psihologiji postoji jedan termin koji se zove "projektovanje". To se desava kad nekoga kritikujete i o njemu pricate sve ono sto ste u stvari Vi, jer nemate dovoljno razvijen moral da te svoje lose osobine i karakter priznate sami sebi.

Dakle sto se tice izjava trenutnog rukovodstva Crvene Zvezde, imamo ocigledan primer "projektovanja" odnosno projekcije.

Toliko od mene i unapred mi je drago ako sam na neki nacin pomogao. Inace taj poremecaj se danas uspesno leci i to u klinici "CZ" u Bacvanskoj ulici u Beogradu. Doduse postoji i stari narodni lek poznat pod imenom "govnjiva motka" ali se upotrebljava samo u krajnjim slucajevima.

Iskreno Vas,

Nelson Muntz

pre 15 godina

Јако ми је криво што не могу да пронађем свој коментар на долазак Пиксија у Звезду. У том коментару сам све ово лепо предвидео. И да Пикси нема појма шта је то вођење клуба, и да ће после њега остати пустош. Оно што нисам могао ни да претпоставим је да ће после њега доћи (тачније - остати) још много, много гори. Данас је свима јасно да је суноврат клуба почео доласком Пиксија на место председника, али што случајно, што намерно, сви пренебрегавају чињеницу да је са Пиксијем дошао и Марко Мишковић! То је кључни догађај у пропасти Ц.Звезде! Ко је кога довео у клуб, Пикси Мишковића или обрнуто, данас више није ни битно. Свакоме ко иоле познаје Пиксија, макар из медија, јасно је да он са финансијама и вођењем клуба има везе као са квантном физиком. Он се за време свог председниковања клубом није много питао око финансија већ је аминовао све што су му предлагали "саветници". "Крокодили" у и око Ц.Звезде су га са свих страна бомбардовали и притискали да уради ово или оно, узме овај или онај кредит од ове или оне банке, доведе овог или оног члана УО или спонзора. Обзиром да је играо у веома уређеним државама, лигама и клубовима Пикси се тада нашао у небраном грожђу. Већ после неколико месеци је схватио да се упустио у нешто са неким чему и коме није дорастао. Све што је након тога радио је било у циљу извлачења из те ситуације, али кога Мишковићевска приватизациона мафија увуче у своје живо блато - томе спаса нема. Најгора ствар коју можете урадити кад упаднете у живо блато је да се копрцате у покушају да се сами ослободите. То изазива само брже и дубље потонуће. Управо то је Пикси радио. Уместо да призна да није у стању да се избори са мафијом и затражи помоћ државе и јавности, он се копрцао и уплитао све више у послове о којима нема појма. Када је схватио шта му се спрема и да му спаса нема, спаковао је кофере и збрисао. И сам је знао да ће једног дана да се појави неки Козић који ће га оптужити за сва зла овога света, па и за пропаст Ц.Звезде. Додуше, Пикси јесте учествовао у тој пропасти, али као пуки и несвесни извршилац туђих наредби. Народски речено, Пикси је играо епизодну улогу у филму који је режирала режијска кућа Мишковић. Наравно и сценарио је стигао из исте куће. Сада ова интересна група око Мишковића вређа нашу интелигенцију покушавајући да нам објасни како за пропаст филма није крив ни режисер, ни сценариста него епизодиста... Ма немој!!!

Овај статистички финансијски извештај који је, што би рекао Звонко Михајловски, као бикини, много открива а не показује ништа, је чиста шарена лажа да замаже очи неукој и лаковерној јавности. Гомила набацаних бројки из којих је немогуће закључити оно најбитније: КОМЕ је, ШТА је и КОЛИКО је плаћано, као и ГДЕ СУ И КОД КОГА ЗАВРШИЛЕ ЗВЕЗДИНЕ ПАРЕ!!!
А она Козићева тужна прича о смањем трошковима и платама је посебна прича. Кад му је толико стало до штедње што није смањио своју плату? Многи се овде питају зашто Звезда плаћа Ивића 25.000е и Козића 4.000е, не знајући да има још гомила оних који примају такве плате и не знајући да Звезду те плате коштају заправо дупло више! Сви знамо да су у Србији плате са преко 100% оптерећене порезима доприносима и осталим наметима. Дакле, да би Козић примио нето плату од 4.000е, држави мора на име пореза и доприноса да се исплати још толико! Ето простора за уштеду!
За оне који још полажу наде у Делије и њихов програм имам једну разочаравајућу вест. Рећи ћу само ово: поједине вође навијача (не сви!) су задњих година толико увећале своје имовинско стање да су из аутобуса ГСП којима су се шверцовали због немогућности да плате карту, преко ноћи ускочили у аутомобиле од 50.000+ евра. Гле чуда, и њихово имовинско васкрснуће коинцидира са доласком Мишковића у клуб! Уосталом, чујемо стално прозивке на рачун марионета као што је Добривоје, али зашто никад са севера нисмо чули ни реч против Мишковића? Паметном је то довољно да се запита...

John Terry

pre 15 godina

Ovo je apsolutna ista slika kao i u polititci. za dosadasnje stanje okriviti proslu vlast (upravu) i napraviti sebe na nevinasce koje stenje i rmba za Zvezdu (drzavu),ali joj djavo ne da uspeha! Sram vas bilo bre,lopovcine! cak i da jeste Piksi kriv,sta ima vi da se brinete o tome! vas je posao da to sredite,ako ne mozete,DOVIDJENJA!!! Ako niko ne moze,KATANAC i kraj. Jadni vi,pokusavate ali ne ide vas sreca. I dosta s tim pozajmicama,ko zna koliko ce Zvezdu kostati ta sirotinja! Gospodine Cepter,molim vas,platite to,i imate podrsku svih nas!

Zvone ZG

pre 15 godina

Mi navijači "Dinama" vam predlažemo rješenje vaših financijskih problema...mi vama damo Mamića da vam sanira dugove i da se koju godinu"zabavljate"sa njegovim "biserima",a mi se riješimo zla..ne tražimo ništa za uzvrat..ako ništa drugo čovjek stvarno zna zaradit lovu..

univerzum

pre 15 godina

a partizan??? ili je to drzavna tajna koja ne sme da izadje u javnost!!!!
(zivim za sever, 16. april 2009 12:31)

pa kad zivis za sever gledaj u svoje dvoriste da resis problem a posle gledaj u tudje.

raky-tenja

pre 15 godina

eto ga...sad su i to objavili,i dug vise "puj pik ne vredi".
kao da ga i nema vise...tako se ponasaju. ono...pa i nije to puno!
a zapravo nisu objavili nikakav plan kako da dug saniraju,i krenu sa poslovanjem u plusu.
e,zvezdo,zvezdo...ako te neko od tih lopova ne kupi,ili sa maras ne padne 100-ak miliona nema tebi spasa.
mada sve mi ovo smrdi na politiku,kao sad nam je toliki dug i odjednom se pojavi se neki spasitelj "abraka-dabra" i duga vise nema,a on ima VEEEELIKI plus na izborima. samo da to ne bude placeno parama poreznih obveznika.

branko

pre 15 godina

tranvaj liga je pocela da puca.zvezda je puna lopova,koji sada traze pomoc da ne bi trosili ono sto su drpili.zaplenite im imovinu ,bice i viska

Milan

pre 15 godina

Ja sam veliki zvezdas ali ne pada mi napamet da verujem nasoj upravi da ce dug koji imamo prema Miskovicu i finansijerima da vratimo na kraju vracanja dugova.Znaci da dam hiljadu i vise dinara Miskovicu koji ima milijarde eura a ne zvezdi?!?To bi stvarno bilo ludo sa moje strane

Svarce Neger

pre 15 godina

E ovi japanci mi opste nisu jasni. Onakvog "lopova" obozavaju, postuju i dizu u nebesa.
Jedva cekam da se Piksi oglasi (ponovo) iz Japana. I da kaze vise da li je preko noci pobegao u Japan zato sto je krao ili sto je spasavao zivu glavu na ramenima (svoju i svoje porodice).
A vi gospodo iz aktuelne uprave, posto je vidljivo da se najvise novca duguje bankama (to je ostatak duga) da vidimo kada, ko i u kolikom iznosu ih je podizao.
Do tada, Dzaju kada il' ako mu se presudi i Piksija ako podignu optuzbe i presude mu, ostavite na miru.
Najvece srozavanje u istoriji kluba desava se za vreme vaseg mandata, zato pokrijte se po usima i ne lajte mnogo.
Mnogo ste vi a i svi ostali mali, koliko je Zvezda velika.

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Ovo lici na saopstenje Skupstine grada, oko sporne lokacije na kojoj je izgradjen trzni centar Usce. Za dodelu spornog zemljista krivica je na drzavi koja vise ne postoji, dok je za Zvezdin dug kriv Piksi, covek miljama udaljen od Beograda. Divota.
Saznali smo i da su svi danasnji rukovodioci Zvezde, bili u UO i u Piksijevo vreme. Osim toga sto su sve aminovali, pa i povecanja svojih plata za sto posto, ispada ustvari da je Piksi za sve kriv, dok su oni svoj beskicmenjacki krediblitet za dalje egzistiranje u Ljutice Bogdana stekli podizanjem ruke ne razmisljajuci o cemu glasaju. I tek su se sad dosetili da pronadju zrtveno jagnje. Pri tom, sta bi o onoj prici da je dug nekih 16 miliona i da se vise nece uvecavati. Pa nije Piksi bio predsednik u periodu od novembra 2008. do aprila 2009. kada je dug narastao na 22,3 miliona evra.
Da bi se stekla neka realna slika treba reci da je Piksi dosao u klub koji u tom trenutku doziveo sunovrat. Dzaja je bio u bekstvu, koje se zvalo lecenje ledja, klub je vodio nekakav advokat Vujin, i nije se znalo ni ko pije ni ko placa. Poraz protiv Smedereva u Kupu samo je ubrzao njihov odlazak, sa sve legendom. Ja za to rukovodstvo imam jedno pitanje : gde su zavrsile pare od transfera Dejana Stankovca ( 22 miliona maraka ), Gorana Drulica ( 26 miliona maraka )i Gorana Bunjevecva ( mislim da je obestecene bilo oko 10 miliona maraka ili evra, ne secam se tacno ). Ako se uzme u obzir da su se u to vreme prodavali i drugi igraci, onda bi moglo da se zakljuci da bi Zvezda mogla da bude u nekom blagom plusu ili bar na nuli, ali nikako u ovolikom minusu. Ovo samo navodi da je od Dzajica pa do danas, svako rukovodstvo, manje ili vise, gledalo da napuni svoje dzepove na stetu Crvene zvezde.
Zatim, velika vecina igraca koja se ovde pominje, a pri tom se spocitava Piskiju da ih je prodao, imalo je ugovore 50 - 50 sa menadzerima. Stojkovic je takve ugovore zatekao, i nije ih obnavljao, osim kad je u pitanju Zigic. A kada je o njegovom transferu rec, svako u Beogradu, ko iole prati fudbal zna koja su cetvorica ljudi najvise profitirala od njegovog odlaska u inostranstvo i koliko je dobila Crvena zvezda.
Ispada da je glavni krivac onaj koji je imao najbolje rezultate od 1992. Svi ostali, uglavnom podobni a nesposobni, iako su prosli skoro kroz sve upravljacke funkcije od predsednikovanja Dzajica do Dan Tane, ne vide da su odgovorni za bilo sta, cak ni za podizanje ruku, za koje se sada ispostavlja da je bilo na stetu kluba. I oni ce sad da izvuku Zvezdu iz krize. Tesko izvodljivo.
Nebuloza sa clanstvom je aposlutni hit. Ko je lud da ovima da deset hiljada evra za godisnju clanarinu. Da omoguci redovno isplacivenje 300 000 dinara svakog meseca Kozicu, ili Ivicevih tricavih 25 000 evra. Lepo zamisljeno, ali tesko ostvarljivo.
Nisam primetio da su pomenuli marketnig, nesto sto svakom klubu donosi odlicnu svotu novca na godisnjem nivou. Recimo, danas je nemoguce da kupite Zvezdin dres sa brojem kojim hocete i svojim prezimenom na ledjima. Da ne govorim da je velika vecina prozivoda lose dizajnirana, da je ponuda oskudna, a da su recimo iole pristojniji duksevi preskupi. Ko ce recimo u Leskovcu da kupi Zvezdin duks od pet hiljada dinara. Pri tom, za par meseci taj isti duks bude na snizenju hiljadu dvesta dinara. Cija je politika da se tako vodi marketing, nije mi jasno. Ali kako seju tako i zanju.
Nisam imao nameru da budem Piksijev drveni advokat. Ali nikad nisam voleo da krivica bude svaljena na one koji nisu tu i ne mogu da se brane. Ne mogu da kazem sta ce biti sa Zvezdom, teski periodi mogu da zadese svaki klub, neki se od toga oporave, neki ne, ali sam siguran u jedno : ovi ljudi koji su danas u klubu, ne mogu da ga izvuku iz ove krize. Mozda imaju dobru nameru, ali zar ne kazu i da je put za pakao poplocan dobrim namerama.

srx

pre 15 godina

@behemot

Istina najvise boli. Treba je reci i kad je ocigledna.

Imas fino preporucujem/ne preporucujem pa klikni dok ti mis ne crkne. Ostavi se copy/paste mojih komentara, pisi sam svoje.

MADAFAKA

pre 15 godina

Ne vidim razlog zasto bi se mucili,i vratili pare !? Bolje je da vas UEFA izbaci iz svih takmicenja !
(Gravedigga, 16. april 2009 13:09

Slazem se sa tobom. Da se ne brukamo ZAJEDNO po Evropi!

kontranapad

pre 15 godina

Svako daje sebi za pravo da tumachi bilanse... i polupismeni i nepismeni... i konobari i kozici i nozici...
Verovatno su visoke shkole zavrshili, radili u privredi, susretali se sa tim stvarim...

uffff...:(

Kejns

pre 15 godina

E pa Piksi puno toga si mi pruzio u zivotu pa je red da i ja tebi nesto vratim.
Nisi bezgresan,to si i sam rekao al' ovi ga bas preterase.
Kozić je na konferenciji za novinare kazao da su rashodi kluba značajno povećani od 2005. do 2007. godine kada je predsednik Crvene zvezde bio Dragan Stojković Piksi.
Kozic je zaboravio da kaze da su takodje i prihodi kluba znacajno povecani od 2005. do 2007.godine pa ako je Piksi kriv za rashode valjda je po istom kriterijumu zasluzan i uvecane prihode.
To se moze videti u finansijskim izvestajima na sajtu na linku http://www.redstarbelgrade.com/newscontent...3&News=2193
Kada se oni pogledaju vidi se da je za vreme Piksijevog predsednikovanja samo nastavljena ista praksa kao ranijih godina da klub posluje na pozitivnoj
nuli(prihodi obicno nesto veci od rashoda i prikazuje se simbolicna dobit na koju se plati drzavi porez).
Ono sto je jako cudno u svim tim finansijskim izvestajima jos od 90tih godina je da kad se ostvari neki veliki prihod(recimo prodaja Vidica 2004) u toj godini isto toliko se povecaju rashodi na ovaj ili onaj nacin(cuveno renoviranje WC-a u istoj godini gde se po izvestaju Vujina vidi da je kvadrat renoviranja WC-a placen preko 1600eura,a kvadrat izdradnje media centra 5000eura ili se kupe neki igraci za nerealno visoka obestecenja...)Tu imamo i isti primer kod komsija koji se mogao videti u Insajderu kada su u godini igranja u LS potrosili tek za trunku manje od onoga sto su zaradili te godine,a to je bilo 3 puta vise nego u prethodnoj godini.
Sta dalje kaze Koza:
Kozić je na konferenciji za novinare izjavio da su dugovi Zvezde počeli da se stvaraju 2005. godine u kojoj je gubitak iznosio 6,9 miliona evra, iako je uprava predvođena Stojkovićem revalorizacijom klupske imovine "ispeglala" bilans, pa je ispalo da je prihod bio veći od rashoda.
Svi se secamo kad je Piksi dosao u junu 2005.god. da je receno da je dug oko 6.5miliona evra.To je dug koji je nasledjen od Dzaje do 2004. i u periodu vladavine Vujina do juna 2005.Upravo je to "ispeglano" revalorizacijom da nebi nas fudbalski gigant imao negativan bilans zbog javnosti kao i da bi se zastitila licnost legendarne 3.Zvezdine Zvezde.Zakljucak je da Piksi nema nikakve veze sa tim dugom koji ce se nadalje pojavljivati u sledecim finansijskim izvestajima jer je "revalorizacijom samo ispeglan",sto rece Kozic u bilansu za tu godinu.
Sledece sto Koza zamera Piksiju je da te 2005 godine nije bilo prihoda od prodaje igraca jer je klub produzio ugovore sa 6 igraca.
To je apsolutno tacno.Neulazeci u to da li je tim potezom klub ostvario u toj i narednoj godini dobre rezultate(2titule,2kupa i 2lige uefa) cisto ekonomski gledano taj manji prihod(i ispeglani gubitak od 6.9 te 2005god. za koji smo utvrdili da potice od Dzaje) je nadoknadjen skupom prodajom(kupujemo jeftino a prodajemo skupo) tih istih igraca.Ovde se treba zahvaliti 3.Zvezdinoj Zvezdi Draganu Dzajicu jer je on prvi selektirao te igrace(tako da i Dzaji oprastamo tih 6.9 miliona jer su oni nadoknadjeni prodajom).
Naravno ono sto Kozic Piksiju zamera da nije uradio u 2005.godini ne smeta mu da mu zamera da jeste uradio u 2006 i 2007.godini.Poslusajmo:
Generalni sekretar Zvezde je naglasio da je, tokom dvogodišnjeg Stojkovićevog mandata, klub potrošio oko 49 miliona evra većinom stečenih rasprodajom kompletnog igračkog kadra "crveno-belih".
Ponovo Kozic mesa babe i zabe jer se iz izvestaja na koji se on poziva vidi da se rasprodajom kompletnog igrackig kadra dobilo 30miliona evra a ne 49 miliona sto bi pomislio svako ko procita Kozicevu recenicu.U iste te dve godine se u igracki kadar ulozilo(produzetak ugovora sa Zigicem,Kastiljo,Molina,Gaj,Lukas,Bronovicki,Salas,i omrazeni Barkos,treneri Zenga i Bajevic...)5,5miliona.U plate nagrade i bonuse tih istih igraca(koji kao sto smo videli su imali sportske rezultate) je ulozeno 11miliona za 2 godine.A stavka TROSKOVI TRANSFERA IGRACA predstavlja troskove agencija i posrednika koji jesu nenormalno visoki( i predstavljaju mogucnost za naduvavanje troskova i pranje para) i u te dve godine iznose 10,5miliona.Ali da li je Piksi kriv za te ugovore pola klubu pola menadzerskoj agenciji?Mozda bas zato sto je bio protiv tih ugovora je pobegao u Japan da sacuva obraz ili mozda glavu.Tako da od pompeznih 49miliona(ustvari 30) ostvarenih prodajom igraca ostaje svega 3miliona(30-5,5-11,10,5=3).
Nije Kozicu dosta nastavlja on dalje:
"Zarade zaposlenih u klubu su za dve godine porasle za 100 odsto, u 2007. iznosile su oko 2,3 miliona evra. Ugovori i nagrade za igrače i trenere porasli su za 80 odsto, u 2007. su bili oko 5,5 miliona evra", naveo je Kozić.
Zbog cega i u 2008 te povecane plate ostaju iste(oko 5,5miliona) kada se ima slabiji igracki kadar(cuveni Bunjevcevicevi transferi za po 50000eura koji gle cuda nisu smanjili ukupne troskove te godine nego su oni ogromnih 18miliona kao kod Piksija 2006godine.Da nisu mozda deljenje nagrade i bonusi za osvojene trofeje u 2008 ili mozda prolaz u grupe kupa uefa???

Ipak najcudnije je od svega sto poslednja stavka u izvestaju DUGOROCNE I KRATKOROCNE OBAVEZE(SALDO) koja ustvari pokazuje dug ima jako cudno kretanje:
31.12.2004. DUG JE 1.218.850 eura
31.12.2005. DUG JE 9.219.684 eura (porastao zbog Dzajinih 6.5miliona koje smo apsolvirali)
31.12.2006 DUG JE 500.810 eura( Piksi HVALA TI, smanjio si dug na samo 500 hiljada evra, cak ti i dusmani to priznaju)
31.12.2007 DUG JE 13.272.878 eura( potpuno je nelogicno i ne moze se dokuciti iz izvestaja kako dolazimo na ovaj dug kada je klub ostvario dobit te godine
Da podsetim Piksi je poslednja 3 meseca te godine kao i u momentu pravljenja izvestaja u Japanu i nije vise predsednik)
31.12.2008. DUG JE 18.120.247 eura (Bunjo,Toplice,Kozicu,Tano mislim da ovak skok duga nema veze sa Piksijem)
01.03.2009. DUG JE 22.301.647 eura (Kozicu,Tano,Misko i drustvance dobro vam ide nema sta)

E sad mogu mirno na spavanje.
HVALA TI PIKSI!!!

Raul

pre 15 godina

Bitange se skupile pa pljuju coveka koji je bogu iza nogu i ne moze da se brani. I Den Tana i Kozic su bili zajedno sa Piksijem u upravi i toliko su posteni i savesni da su oni jadni Piksija savetovali da radi jedno,a on zvezdomrzac je sve radio naopacke.Zar to ne smrdi na mozda malo drugaciju pricu,da su oni ti koji su vrsljali pa sada pljuju Piksija i sve svaljuju na njega.Sam olos koji podhitno treba najuriti zajedno sa onim tajkuncicem Miskovicem.Dok je Piksi krvario za Zvezdu, taj Den Tana do juce nije ni znao da Zvezda postoji i sada kao daje svoje pare da spase Zvezdu,sve se plasim da je u Zvezdi iz ljubavi sa svojih 105 godina.Onog kancelarijskog potrcka Kozica necu ni da pominjem jer je u pitanju seljacina koji u zivotu nije odgledao ni 5 fudbalskih utakmica,siguran sam da on ni Miskovic ne znaju ni godinu kada je Zvezda uzela Ligu Sampiona.
Toliko o tandemu Tana-Kozic koji sada "brine" i vodi Zvezdu i koji ce je izvuci iz problema samo da pokupe jos po par miliona EUR.

Marx

pre 15 godina

koliki deo duga otpada na kazne koje je klub placao zbog navijackih ispada? i kolika je steta sto smo igrali pred praznim tribinama (sumnjam da bi bas izgubili protiv bazela da je stadion bio pun, a da li su nam ti bodovi falili da odigramo jos koju utakmicu u kupu uefa. ne bi ih igrali za klikere). posle ovog izvestaja se nista nece promeniti u mentalitetu onih koji zive ne u devedesetim nego u sezdesetim. zato resetujmo nas voljeni klub i krenimo od pocetka pa po cenu istupanja iz lige zbog bankrota.
(skikovi, 17. april 2009 00:30)

Konacno neko nesto pametno da kaze. Ko ce me natera da dam pare navijacima? Prvo neka krenu od sebe. Navijam za Zvezdu, ali nisam navijac. Bas zbog ovih. Licno, nije mi problem da se klub ugasi. Prodaj sve, vracaj dugove, pa od nule, od "beton lige". Pa, za neku godinu...

Srecko Sojic

pre 15 godina

Ma nije tacno! Ne duguje zvezda 22 i po miliona evrica. To novinari lazu. Ona duguje mlogo vise. Znam, Pikseta mi kazo, kad je prilago pare za stranke. Kaze, slusaj Sojicu, cu ti dam pare al' da me uvedes u glavni odbor. Tamo cu bidnem najveci intelektualac. Osim Tike Spic i nema vise uceni ljudi. Tu samo ja mogu pomognem kaze pikseta. A kolko ce das? Pa jel dosta 2 miliona evrica..inace zvezda ima dubiozu od 33 miliona evrica. Daj sta das rekoh i uzo evrice, a pikseta pobego u japan da igra fudbal s kinezi.

Marko

pre 15 godina

-Vidi tajo,dodamo malo zelene boje,koju gondolu i eto ga novi super-extra-MAXI diskont na xxxx kvadrata.Jupi"
-"Bravo sine,bravo a sad idi prenesi one gajbice pa će tata da ti da džeparac"

P.S.Koliko se sećam i Mišković je bio uklubu za vreme Piksija.A menadžerima je išlo i preko 50% transfera samo što to niko nema hrabrosti da kaže jer je i dan danas tako!Ivice,puni Maricu!

Igor

pre 15 godina

Sakupite 2 miliona i 120 hiljada navijaca i svako po 1000 dinara i eto ti para. Prosta matematika.
Navijaca ima sigurno toliko, ima ih i vise... pa krenite, da vidite koliko vole Zvezdu. Bas me zanima koliko cete sakupiti.....

neba

pre 15 godina

1. Trebalo bi uvesti u CZ prinudnu upravu koja ce pretresti sve zivo jer ovo sto se prica i iznosi u javnost, pitanje je koliko je tacno.
2. Ukoliko se dokaze da je Pixi finansijski unistio klub (da je rasturio jednu solidnu generaciju valjda svi znamo), svejedno da li je slucajno ili namerno, pod hitno da se sastane radno telo koje ga je izabralo kao 5 zvezdinu zvezdu i da mu ponisti tu titulu. Ja mislim da vece sramote u Srbiji nebi bilo.
3. Sve vise sam pristalica ideje da Miskovic kupi ili dobije Zvezdu... pa po cenu prodaje zemljista i zidanja novog stadiona u Jajincima ili slicno... Kad je Arsenal mogao da napusti stadion koji je pravljen 191... koji smo mi k. da isto ne uradimo.
Molim lepo, toliko.
P.S. Njima da dam pare za clanarinu?!?!?! Ma ajte molim vas, mnogo je za jedno fotografisanje...

skikovi

pre 15 godina

koliki je dug ostavio dzaja, koliki je ostao iza piksija, koliki toplica i koliki je sada. pa da uporedimo ko je napravio stetu. piksi je znao sta preuzima, toplica takodje, a ni tana nije kuce od juce. piksi je uzeo dve duple krune a to kosta. sada je najlakse njega blatiti kada nije u srbiji, a nadam se da nece ni doci jer bi se u kratkom roku napravila vanredna istrazivacka emisija koja bi ga oterala u istragu (setite se dzajica). da li bi ovaj dug bio toliki da smo osisali grobare prosle i ove sezone. pa naravno da bi bio. al se o tome ne bi mnogo raspravljalo. i jos nesto. koliki deo duga otpada na kazne koje je klub placao zbog navijackih ispada? i kolika je steta sto smo igrali pred praznim tribinama (sumnjam da bi bas izgubili protiv bazela da je stadion bio pun, a da li su nam ti bodovi falili da odigramo jos koju utakmicu u kupu uefa. ne bi ih igrali za klikere). posle ovog izvestaja se nista nece promeniti u mentalitetu onih koji zive ne u devedesetim nego u sezdesetim. zato resetujmo nas voljeni klub i krenimo od pocetka pa po cenu istupanja iz lige zbog bankrota.

Josko

pre 15 godina

br.135@ tacno delijo...al nikome u mancesteru ne pada na pamet da trazi pare od Dauning Strita br.10, kao sto ovde predlazu pola zvezdasa...sram vas bilo, jos se i pravite zrtve...

Nikola

pre 15 godina

E, gani, pa uzeli ste dve duple krune dok je Piksi bio predsednik, a sad se zalite da je potrosio pare !!!
Nego, jer njegov najbolji ortak beše Terza ?

Goxxyy

pre 15 godina

Gde Miskovic i njegova delta umesa prste tu nema nista od posla.
On nije od tih koji voli klub i koji bi ostavio i jedan evro u C.Z. on planira samo da zaradi na Zvezdi
Ima zvezda dosta prostora oko stadiona pomocni tereni ovo ono.. Mogao bi tu novi delta city da bude...
Najurite Miskovica mozda nesto i bude....

NEMANJA DELIJA

pre 15 godina

"Posle osvajanja Lige šampiona 2008. godine, profit Junajteda se uvećao na 118,3 miliona dolara, ali i pored toga ukupni dug kluba iznosi 954,6 miliona dolara."
PA MI SMO MALE BEBE ZA OVO

delta city

pre 15 godina

Ma lepo neka Miskovic kupi Zvezdu za 1 eur, srusi je i izgradi jos lepsi bolji i veci trzni centar...

Koga jos bole usi za neku tamo Zvezdu i fudbal... Pa bre, jel znate kolika kolicina ljudi je konstantno u tim trznim centrima??? Pa mogu da se napune BAR TRI MARAKANE!!!! (i svako udje i kupi ponesto za po 20-30 evrica a i vise...)

To mu u zbiru dodje:

150,000 (ljudi) x 30 (evra) = 4,500,000 evra!!! Ej bre... po danu, minimum...

A na stadionu:

2,000 (ljudi na severu) x 500 dindzi = 1,000,000 dindzi = 10, 000 eur! Ali brate na svake dve nedelje... Jos nesto malo od prodaje igraca i to je to...



Pa oni covece mogu za mesec radnih dana Delte da kupe Real+Manchester, da ne pricamo o Zvezdi

ZULU iz KULU

pre 15 godina

22,5 miliona????
Za drzavu nije malo...i ja verujem da ce ona to i dati na kraju(to jest mi gradjani). Nije prvi put da sepomaze Crvenoj Zvezdi(setite se pre par godina u kosarci). Ali sta sa onim timovima koji su takodje osvajaci najvecih evropskih takmicenja, kao sto je VK Becej u vaterpolu...zasto drzava VK Becej nije pomogla, vec prepustila da se klub ugasi??? RK Crvenka osvajac kupova i sampionata stare SRFJ, i predstavnik te zemlje u evro-kupovima je pre nekoliko godina igrala u drugoj trecoj ligi bas iz istih razloga koje ima i Crvena Zvezda. RK Proleter se nije cuo nekoliko godina a bio je bas jak tim pre dvadesetak godina, a sad izronio neki Partizan. Dokle vise beogradizacije naseg sporta!?
Dokle da Partizan i Crvena Zvezda budu predodredjeni da budu prvaci u svim sportovima!? Dajte bar trecinu para koje dajete Zvezdi i Partizanu klubovima iz provincije da i oni malo rese svoje probleme i dovedu malo bolja pojacanja...pa lako je tako biti sampion !!!!!! STOP BEOGRADIZACIJI SRPSKOG SPORTA. SRBIJA NIJE SAMO BG, SRBIJA JE i NS i ZR i NI i SU i LE i VR i NP i KG...izvinjavam se ako sam nekog ispustio!!!

Milos

pre 15 godina

Molom sve da procitaju, i analiziraju finansiski izvestaj.

http://www.redstarbelgrade.com/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=2193&News=2193

Kad to uradite, videcete ko su krivici.....

Zamolio bih sve da ne komentarisu na osnovu sto nekoga vole vise ili manje...

Bicete sokirani kako se trose pare....i kako je do odlaska Dzajica timu bilo mnogo bolje finansiski.......Brojke ne lazu

Dzajo, kod mene si rehabilitovan, na osnovu izvestaja koji su dali tvoji protivnici

djuka

pre 15 godina

lopovi svi do jednog,nema hleba bez privatizacije dje ce da se pitaju dva covjeka,vlasnik i direktor a ne u klubu 50 ljudi koji hoce da se pitaju za sve. privatizacija pod hitno a navijace maknuti iz svih odbora... njihovo je da navijaju naravno ako hoce a ne da vode klub.

BAKI

pre 15 godina

Ovo sto citam je tuzno i ruzno,sta je sve uradjeno i dokle su NESPOSOBNI doveli klub sistemacki je unistavan,srozati ugled kluba i moralno i materijalno da bi tamo neki TATIN sincic kupio klub za male pare! A dobro se zna da samo zemljiste u Zvezdinom vlasnistvu vredi pravo bogastvo!!!

Radoje Domanovic

pre 15 godina

"Bila jednom jedna zemlja." Svojom gluposcu uz velike zrtve je sama sebe zakopala 1918.-te godine. Posle su delili ordenja, priznanja, zahvalnice, nagrade. A bilo ih je sve manje i manje. A onda je dosao stranac. On je zeleo da zakopa kosti svog pokojnog oca u njegovoj rodnoj zemlji. Cim je dosao odmah su ga posle podrobne policijske provere, odlikovali najvisim ordenom.

Dalje sve mozete procitati u mojim pripovetkama i satirama "Vodja", "Stradija" i "Danga", a posvetu svakako mozete naci u "Razmisljanju jednog obicnog srpskog vola" i "Glasam za slepca". Toliko od mene sa onog sveta.

Vjecnaja pamjat!

laza

pre 15 godina

Da navedem nekoliko stvari

1. Dug 2004 je bio nula ( Dzaja je otisao iz kluba posle poraza od Zenita 4:00...Revizorska kuca potvrdjuje.

2. 2005 u prvih 6 meseci dug ide na 4 mil. Nije se prodao ni jedan igrac. Piksi preuzina klub u junu, i didaje jos 4 mil za tekuce troskove do kraja godine...Tako svi pricamo o dugu od oko 8 mil

3. Piksi zaposljava jos 70 ljudi u upravi, mahom njegovih sledbenika, skauta,trenera i prodaje igrace za 45-47 mil 2007. Katrstofalne kupovine, sa Bajevicem, itd.......

4. Zahtevam da se kaze, od tih 45 mil, koliko je dato menadzerima........koji su ispod stola placali Piksijevu ekipu

5. Kake je moguce, da Dzaja, fudbaler, koje se nije mgnogo mesao u finasije,bude hapsen pre ovih lopova,kao covek iskusan malverzacijama...

6. Dan Tana i Kozic su bili u UO za vreme piksija...

7.Zasto Dan Tana nije uradio ovo, i napravio plan pre 6 meseci, kad je dug bio manji.
On zna zasto lopuza jedna

Pex

pre 15 godina

Pixi nije lopov kako ovde gomila ljudi prica nego jednostavno nesposoban menadzer .Sta vredi sto je CZ i uzela one titule pod njegovim vodjstvom kada sada nemaju ni tetkice da plate.Strategija kluba se pravi za 5 godina unapred a ne za godinu dana.Eto Pixi je pricao o nebeskoj Ligi sampiona a sada pada Zvezda na beton.Mnogo dozvoljavamo da se priuceni ljudi bave velikim sistemom kakav je fudbalski klub.Sada je najvaznije za klub da nadju nekog ko moze da upumpa u klub
bar 5,6 miliona evra a ne da kozmeticki menjaju ljude koji u sustini ne mogu nista da urade.Sada je najbitniji sponzor,finansijer ili mozda neka pomoc drzave a ne da li ce klub voditi Pera,Mika ili Laza....

lale

pre 15 godina

organizujte zvezdu kao akcionarsko drustvo, vecina navijaca kupila pi bar par akcija i bila vlasnik dela zvezde.. i navijaci bi imali veliki uticaj na politiku kluba, i resili bi se ovako sposobnih uprava..

MarkoSi

pre 15 godina

Dobro, da li će sada neko da odgovara? Ako je Piski toliko trošio, da li postoji mehanizam da te pare sada vrati? Da li mu se može zapleniti imovina stečena pljačkom?

ja

pre 15 godina

Da li oni zaista misle da smo mi budale svi odreda.Bingulac je na onoj skupstini lepo rekao koliki su zvezdini dugovi,a to priblizno odgovara ovoj sumi,a ovaj konobar i ovaj lakej kozic su uporno to negirali kao neku zaveru.Jos jedan dokaz kako ne znanje ne pravi nikakvu prepreku da bi se stiglo do fotelje i prasica.

Stefan_Trosarina_Nish

pre 15 godina

@ 17.#
(Vuki, 16. april 2009 12:47)


22.3 miliona eura nije toliko veliki dug ???
Sta pricas covece, jel znas ti gde zivis ??? budjenje !!!

Uzas

pre 15 godina

Uzas! Svakim danom se sve vise sramotimo! Ljudi koji su bili clanovi UO u vreme Pixija, sada optizuju njega... Gde ste bili tada, da dignete glas?! Lako je sada pljuvati po onom nije tu.. Ne treba zaboraviti 2 duple krune u 2 sezone.. Ni najbolju igru u kupu uefa u poslednjih 7-8 godina (Roma 3:1).. Ni pojacanja koja je doveo Pixi: Kastiljo, Milijas, Burza, Lukas, Molina, Gaj.. Sramota!!!

miki

pre 15 godina

Nema izlaza iz ove krize a oni koi misle da ce navijaci da skupe par miliona grdno se varaju! Ali ja ipak vidi mogucnost kako bi mogli da sakupimo 30.miliona,(BUDIMO REALNI taj dug je mnogo veci od 22.3miliona)da kao u vreme Milosevica neka se uvede opet TAKSA izlaz iz domovine pa da ovi gastarbaiteri pomognu da ne brukamo Srbiju i Zvezdu.

Boki

pre 15 godina

Mogu samo da kazem: ZEKO MAJSTORE!!!

Pa zar ne kapirate koliko je ustvari taj covek sposoban?! Zvezda i Partizan su poslednjih 20 godina poslovali na istom trzistu, pod istim uslovima, imali igrace manje vise itsog kvaliteta sa priblizno istom trzisnom cenom....i kad se podvuce crta: Partizan u + 10, 15 miliona a Zvezda u minusu 23 mil (Zemunelo necu ni da racunam)....

Bravo Zeko Bravo!!!!

Ivan

pre 15 godina

Cetiri su izvora prihoda:
1) prodaja igraca
2) tv prava
3) jak sponzor na dresovima
4) ulaznice odnosno broj gledalaca na utakmicama
Tu je sustina problema, Zvezda nema publiku, a publike nema bez dobrih rezultata i jakog takmicenja. A dobrih rezultata i Lige sampiona nema bez velikog ulaganja tako da je stvoren zacaran krug iz koga ce Zvezda tesko izaci, nazalost! Partizan ista prica, ostali klubovi su katastrofa, liga katastrofa, zemlja takodje ... Moramo biti realni, Zvezda nije vise veliki evropski klub, vec sestorazredni, moramo pogledati istini u oci. Treba krenuti od nule, graditi novu Zvezdu koja ce biti svedena u realne okvire, s obzirom na zemlju u kojoj zivimo, fudbalsku ligu koja postoji ...

green aca

pre 15 godina

Pola od Vas se ne razume u finansije. Slusajuci danas konf za stampu i izlaganja o finansijskoj situaciji jasno je da je najveci dug prema bankama.Dug moze da se reprogramira i da se prodajom igraca redovno servisira taj dug. Niko ne tera Zvezdu da taj dug vrati u godinu dana. Kada se svi ti dugovi odbiju realno je da je stvarni dug koji se odnosi na igrace, plate i materijalne troskove je oko 4 miliona evra. To raznim sponzorstvima moze da se pokrije. Clanarina koju predvidjaju donosi takodje znacajna sredstva.Planovi koji su izneti uopste nisu nerealni i nije situacija toliko alarmantna i da neki koji bi to voleli u FSS i politicari da se Zvezda ugasi.Najveci broj pristalica na Balkanu ima Zvezda a takodje i u rasejanju od Amerike do Australije.A ovi sto pisu o prihodu od MU to kaze predsednik Partizana. Na sajtu MU nigde nije pisano koliko su placena dva igraca. Cini mi se da je to zamazivanje oci sportskoj javnosti. Isto tako je bilo i prilikom odlaska Kezmana u PSV. Govorilo se da ce se od tih para sagraditi nov stadion.Od tada je ostao pasnjak zvani JNA. Sada se prica prica da grad ne daje dozvolu za izgradnju stadiona. To je prica za vrtic "Pcelica"

RADEŠPIJUN

pre 15 godina

Konobar, glavu gore?!
1. Dug = 23 mil. eura
2. Dobar katanac (nikako Kineski, ipak se radi o ex prvaku Evrope) = 3000 din.
3. Karta do Kube = 1000 eura
Sam proceni, i da, ne zaboravi šta je doktor kazao "Nerviranje u tvojim godinama nikako nije dobro, ali NIKAKO"
p.s. Imaš dobar bakšiš ako pivo bude ladno ko zmija hehehe

nemanja

pre 15 godina

Ajde sad svi pljujte ovu upravu pa ona je najmanje kriva pa nemoze jedna uporava da napravi toliki dug.Po meni ova uprava je bolja i od prosle i od preprosle i ja verujem dan tani on je covek iz inostranstva koji je zaradio dosta novca i ne verujem da je usao u zvezda da je opljacka takodje verujem i miskovicu sta pljujete njega pa ko bi od vas da je na njegovom mestu pozajmio zvezdi 7 miliona pa taj novac je mogao negde da ulozi i da mu se vrati duplo nemojte sada price kao svi bi vi dali bespovratno realno vidice se ko je ko kad bude trebalo da se daje za clanstvo,od vas koji daju komentari nije ni 10% bilo na zvezdinoj utakmici a vi ste kao navijaci zvezde navijai zvezde su oni koji svake subote prate zvezdu a to nisam ja jer idem samo na derbije posto ne zivim u bg,a ovi beogradjani su najgori pa da zvezda svoje utakmice igra u banjaluki svaka utakmica bilo bi 20 hiljada minimalno to je za bg sramora i jos jednom napominjem verujem ovoj upravi i ivicu jer samo da udjemo u uefa kupo idemo po jos jedan trofej.

Bozji poslusnik i izvrsitelj -Trajan Krecu -Tigar

pre 15 godina

U Boziju sluzbu se nalazim skoro.....7 godine !!! Imao sam moj zivot i pozvan sam od Boga da ga sluzim ! Gosp. Stojkovica -Piksija sam licno upoznao u Torontu 2005 kad je bio predsednik FSSiCG ! Igrale su reprezentacije SiCG protiv Italije ! Mnogi od vas mozda znaju , da sam veliki ....partizanovac, ali cu pred Bozjim sudom i zakonom u Raju, na zemlju i bilo gde svedociti da Dragan Stojkovic - Piksi NIJE LOPOV ! Nije lopov , jer sam cuo kako govori, kako se ponasa , kako reaguje ! Jeste malo naduvan i voli da je ''viden'' , ali nema ''srce lopova'' ! Upoznao sam samo ''zvezdase'' , i sve ih je Bog blagoslovio na.....''visu funkciju'' ! Bog je sve i ja sam nista, ja sam nista i Bog je sve ! Zoran Filipovic , koga sam upoznao isto toga dana, je bio zaposleni u FSSiCG i danas je....prvi selektor CG ! Stojkovic - Piksi i ''njegov pomocnik Lekovic'' su bili u FSSiCG , pa su zajedno otisli gde im se svidalo u ''omiljenom klubu -- CZ ''! Upoznao sam Den Tanu - i nije mi se uopste svidao -- tvrdoglav, prepotentan, naduvan , nije hteo da cuje...ISTINU koju sam mu rekao ! Upoznao sam Zigica , pa ga je posle Bog blagoslovio i otisao za velike pare u Spaniju ! Mladenovic mi je licno rekao za tadasnju upravu Zvezde sledece reci -- ''Ma pusti ih, sve su nas pokrali ''! Mladenovic je igrao za reprezentaciju, pa otisao u Koreju i on je jedan od tih koji ''trazi pare od Zvezde'' - s pravom, jer da mu daju barem ono sto pise na papiru, a neki put su napravili i 2 papira ! Jednoj osobi u Beogradu sam poslao Bibliju iz Amerike, i Bog je tu osobu podigao na vislji nivo ! Upoznao sam Tumbakovica iz Partizana u Beogradu - 2002 pa je posle ''dosta zaradio'' kad je otisao u inostranstvo -- na Bliskom istoku i u Kinu ! Dosao je u Partizan jedan ''hrabrji '' trener koji je uveo Partizan u LS ! Sa gosp. Zecevicem sam se upoznao, 2 puta i ''jos je tu u Partizanu'' , a njegov posao nije zavrsen, jer je njemu dato da se napravi -- Hram fudbala !To mu je od Boga dato zbog njegove sposobnosti ! Dejan Savicevic mi se uopste nije svidao u Torontu, i ''rekao sam mu neke reci'' - jer je on rekao u Podgorici da je on...''bog'' , a ja sam mu rekao o pravom Bogu ! I ovde u Americi dajem poruke od Boga : pismeno , usmeno, e.mailom i telefonom ! Ja sluzim Boga....bez novca , jer Bog mi je dao Bozji Sveti Duh , i kao sto pise u Bibliju -- bezplatno dobijas poklon od Boga, bezplatno da dajes ! Dao sam poruke i 2 velikim kompanijama, koje prosperisu i koje ce jos vise prosperirati ! U Beogradu sam bio zvan prorok , ali ja se predatavim samo kao....Bozji poslusnik ! Bjekovica .Sr -- davo nisam upoznao, mozda kad bude promenio....nadimak ! Molim moderatoratore b92 da objave ovaj komentar , jer sam isto rekao pre oko 10 dana na sajt b92, pa i sada ponavljam -- DRAGAN STOJKOVIC - PIKSI , NIJE LOPOV ! Bog voli hrabre , verne i postene ! Amin !

transfermarkt

pre 15 godina

Pogledajte income/expenditure odnos u sezoni 2006/2007 na ovoj strani: http://www.transfermarkt.de/en/verein/159/roter-stern-belgrad/transfers/uebersicht.html

Gde su pare?!

Nemanja

pre 15 godina

Nemam nista protiv navijaca zvezde i partizana, samo bih ih pitao da li znaju za koga navijaju, za komunisticke tvorevine i ocekujete da tu nema mafijasa

FERDINAND

pre 15 godina

Ajmo ovako? Grobari nemojte da se brinete za nas,jer se mi ne brinemo o vasim dugovima ni u kosarci ni u fudbalu? ovde ima vise vasih komentara nego navijaca ZVEZDE! Mi izlazimo iz krize i osvajamo titulu sledece godine!

drle

pre 15 godina

Vrhunac cinizma. Piksi je krivac iako smo mi sve aminovali! Daj Djajicu vrati se. Nek si ti malo kraduckao, ti si makar od zvezde napravio svetski klub koga su svi postovali.Dok danas zvezda lici na buvlju pijacu, a vode je kojekakvi konobari.

Dzontra

pre 15 godina

a na šta je to Piksi mogao da potroši bezmalo 50 miliona evra za dve godine!? Da nije možda dovodio preskupe igrače!?
Gluposti, klasično svaljivanje krivice na onoga koji nije sada tu.

Vuki

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!
(Vuki, 16. april 2009 12:47)

Pokusavas da poredis neuporedive stvari. Mislim na dugovanja. Nije isto dug na primer Real Madrida od 200 miliona eura pri godisnjem budzetu od 400 miliona i dug Zvezde od 20 i kusur miliona pri godisnjem budzetu od 6-7 miliona eura.
Druga stvar,na primer u Realu ce na sledecim izborima pobediti verovatno Florentino Peres i tako se vratiti na celo Reala. On ce dovesti ljude,firme koji ce u Real uloziti stotine miliona evra. Pa ce se tim parama dovesti npr Ronaldo. I onda ce se samo na prodaji njegovog dresa zaraditi mnogo vise nego sto je placeno za njega.

A sta ce Zvezda? Koja ce to domaca firma da ulozi tolike pare u nju. Delta??? A nema para da plati u Ljubljani lokaciju koju je dobila na tenderu i verovatno ce je izgubiti. Ili Cepter koji nema crnogorcima da plati institut Simo Milosevic u Igalu??? Sve i da imaju kes,kao sto nemaju,ko bi bacao pare u bunar. Svi koji ulazu ,rade to da bi zaradili jos vise. A ne zato sto vole Zvezdu ili Partizan,potpuno svejedno.
Ciji dres to Zvezda da proda??? Ima li i jedan fudbaler u C.Zvezdi ciji bi ti dres nosio sa ponosom???

Tako da poredjenje sa tim velikim klubovima i njihovim dugovima je deplasirano. Iza njih je ima ko da stane ( sa novcem naravno) a sto se tice Zvezde takvog nema ni na vidiku......raspitaj se koliko su ova dvojica ( miskovic i micovic) finansijera ulozila u zvezdu??? a javno se tope od ljubavi prema njoj...
(tsartsaris, 16. april 2009 14:20)

druze sve si u pravu,priznajem da sam se malo zaleteo sa izjavom,ali i nije mi u sustini toliko to bila namera,koliko sam hteo da kazem da je sve ovo malo "prenaduvano",i da nije stvar bas smrtno ozbiljna,razumes? ;)
mediji to mnogo prenapumpaju nego sto zaista jeste!
Opet kazem,jeste situacija uzasno teska,ali nista nije neizresivo,pa tako ni Zvezdin problem,jer tako?

Nik

pre 15 godina

Ispade sad da je PIXI kriv za dug...a dok je PIXI bio predsednik, zvezda je osvojila 4. titule.
(ivan, 16. april 2009 12:59)


Pa eto, vas titule kostaju:))

AntiPoliticar

pre 15 godina

Ljudi ne skacite, ovo je sve lepo izrezirano. Uskoro usvajaju zakon o sportu i privatizaciji kluba. A tako zaduzen klub ce doci 'nekom' na ruke i to za 1e;). A mozete pretpostaviti ko ce to dobiti. I posle toga Zvezda ce izaci iz ovog sivila i bice sve ok. Nazalost interesi pojedinaca su nadjacali i ovu nasu svetinju i mozemo samo da posmatramo kako odlazi:(. Ali nadajmo se da ce gospoda koja kupi imati interesa da ulaze i u fudbalere, i u omladinski pogon i u stadion. A objekti koji ce dobiti uz nju ce jednostavno rasprodati. To je neminovno. Srecno Zvezdo!!!

Flynn

pre 15 godina

Bili su u upravi koja je samo "aminovala" Pixijeve odluke da im se svima poveca plata za 100%. Hteli su da mu se suprotstave "domacinski" ali avaj, Pixi je poznat kao prava strvina 2 sa 2, ima tu "intimidation auru" da samo pogleda u clanove odbora a oni ce sve da izglasaju dok njihovi telohranitelji otrce da promene gace.

Dok su oni pravili svoje klanove u biznisu Piksi je igrao fudbal i naravno da, sad kad nije u Zvezdi, nema nikakvih dodirnih tacaka sa njima i najlakse je sve svaliti na njega jer nije mafijas i ne moze da im vitla pisoljem i preti telefonom

nenad35

pre 15 godina

Ok je ovo ali dok je bio Piksi tu gde jeste bilo je i nekog rezultata!Ne verujem u price da je on napravio taj dug i mislim da se to slagalo godinama!Uostalom gde su pare od visegodisnje prodaje igraca za milionske sume?I jos jedan apel na ekipu koja hoce da sredi nesto u Zvezdi sto je pohvalno da obrati paznju i na pojacanja koja uslovno dolaze u Zvezdu,a ne mogu da igraju ni za Bsk iz Batajnice!Na kraju iskreno se nadam da ce se nesto pozitivno resiti ali nemojmo svaliti sve na Piksija jer je on verovatno bio samo jedan sraf u celoj toj masineriji,uostalom PIKSI je mnogo vec dao ZVEZDI zar ne!!!

ko je ovde lud

pre 15 godina

Tana: Zvezdin dug 16,2 miliona
14.Nov.2008 god., Izvor: B92
Tana: Zvezdin dug 16,2 miliona

Novi predsednik Crvene zvezde Den Tana saopštio je da dug tog fudbalskog kluba iznosi 16.200.000 evra. Tana je objavio podatke do kojih je došla revizorska kompanija "BDO BC Eksel" i obećao da će dug Crvene zvezde početi da se smanjuje od 1. januara."Garantujem da će dug početi da se smanjuje od 1. januara. Prethodno ćemo beskamatnim zajmovima od članova Upravnog odbora sprečiti njegov rast", rekao je Dobrivoje Tanasijević na prvoj konferenciji za novinare na funkciji predsednika Zvezde. !!!!!!!

Rade

pre 15 godina

pa normalno da treba da se krivi Piksi,zasto je otisao iz zvezde kada mu je onako bilo dobro islo,dosao osvoji titule prodao 90 % igraca iz prve postave i uzeo sebi pare u dzep i otisao u japan ili gde vec,a da nije krao nebi sigurno otisao....

behemot

pre 15 godina

"Mafija vec drzi Partizan i FSS i OSS. Sta je tu cudno sto zele da i Zvezdu stave pod svoje?

Dakle, za nekih 25 mil evrica ce da sebi kupe cijeli tim i stadion. Mnogo jeftino."
.....
Ala je skapirao!!!Svaka mu cast!
(srx, 16. april 2009 14:32)

ssss

pre 15 godina

Sve mi se cini da Miskovic trazi novu lokaciju za onaj poslovni centar sto je trebao da gradi na autokomandi pa ga zeznuo Verano! :-)

asd

pre 15 godina

Sta te ljude kostalo ako su posteni da izbace na sajt sve dugove, rashode i prihhode da se vidi kako se i sta radi? Sta li se sve tu desava to amo bog zna...... Da nije ubijen Dusan Spasojevic mozda bismo dugovali mnogo vise.........

red boy

pre 15 godina

Ajdeda vidimo druge. Zvezdin dug se zna. Bila revizorska kuca i objavila dug. Sta je sa suprotnim taborom. Nikada u javnost nije nikada izasao sa finansijskim stanjem. Predsednik kluba nesto kaze ali to nije zvanicno.Inspekcija treba da kaze svoje da li je Partizan u plusu ili minusu. Ocigledno da ovde politika ima debelog uticaja. Nedavno posle derbija kada su zapaljene stolice navodno su zapaljene i prostorije i izgoreo deo arhive.Da li je to slucajno i zasto se to desilo.Zvezda nije preduzece pa da bude ugaseno. To je udruzenje gradjana. Postoji pravno x nacina da se prevazidje ta muka i da se preko drugih racuna isplacuju igraci i ostali materijalni troskovi kao stose to radi u privredi. Znaci ako ima pravde a ne politickih pritisaka Finansijska inspekcija treba da udje u sve profesionalne glubovi da napravi izvestaj. Bojim se da to nikom ne odgovara. Nedavno je Miki Ivanovic rekao da u OFK-u nisu primili plate od Decembra meseca, tako je u svim klubovima

Matija

pre 15 godina

a partizan??? ili je to drzavna tajna koja ne sme da izadje u javnost!!!!
(zivim za sever, 16. april 2009 12:31)
-------------------------------

sto ne koristis taj racunar kako treba, vec samo nekog da popljujes...evo lepo su izdali saopstenje u vezi dugovanja:

Prošle godine ostvarili smo jedan od najboljih rezultata u skorije vreme, a finansijski smo se takođe stabilizovali i odradili odličan posao. Na sednici Upravnog odbora odredili smo budžet za prvi deo godine, a blizu smo da zatvorimo finansijsku konstrukciju za preostalih šest meseci ove godine. Ukupna suma biće oko 11 miliona funti. Jedino dugovanje koje ima Partizan u ovom trenutku je 1,8 miliona evra kreditnog zaduženja koje otplaćujemo na mesečnom nivou, a sve računice koje smo pravili nisu obuhvatale transfer Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted. Taj novac počeće da pristiže ove godine - rekao je Đurić.

U prevodu, imaju kredit koji otplacuju od ti 1.8 mil. i zatvorenu finansijsku konstrukciju do kraja godina...a ovih 17 milki od Mancestera dodje kao visak :D

Petar

pre 15 godina

Razumljivo, navikao covek da trosi... pa nastavio samo ali na tudji racun. Nije ni cudo sto je zbrisao, a ne i ni cudilo da je to radjeno planski da bi se Zvezda sto pre prodala olako.

Ovo se ne sme dopustiti jer jednostavno Zvezda mora biti samostalna, zadrzati prave vrednosti, dusu dok je jos ima.

tsartsaris

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!
(Vuki, 16. april 2009 12:47)

Pokusavas da poredis neuporedive stvari. Mislim na dugovanja. Nije isto dug na primer Real Madrida od 200 miliona eura pri godisnjem budzetu od 400 miliona i dug Zvezde od 20 i kusur miliona pri godisnjem budzetu od 6-7 miliona eura.
Druga stvar,na primer u Realu ce na sledecim izborima pobediti verovatno Florentino Peres i tako se vratiti na celo Reala. On ce dovesti ljude,firme koji ce u Real uloziti stotine miliona evra. Pa ce se tim parama dovesti npr Ronaldo. I onda ce se samo na prodaji njegovog dresa zaraditi mnogo vise nego sto je placeno za njega.

A sta ce Zvezda? Koja ce to domaca firma da ulozi tolike pare u nju. Delta??? A nema para da plati u Ljubljani lokaciju koju je dobila na tenderu i verovatno ce je izgubiti. Ili Cepter koji nema crnogorcima da plati institut Simo Milosevic u Igalu??? Sve i da imaju kes,kao sto nemaju,ko bi bacao pare u bunar. Svi koji ulazu ,rade to da bi zaradili jos vise. A ne zato sto vole Zvezdu ili Partizan,potpuno svejedno.
Ciji dres to Zvezda da proda??? Ima li i jedan fudbaler u C.Zvezdi ciji bi ti dres nosio sa ponosom???

Tako da poredjenje sa tim velikim klubovima i njihovim dugovima je deplasirano. Iza njih je ima ko da stane ( sa novcem naravno) a sto se tice Zvezde takvog nema ni na vidiku......raspitaj se koliko su ova dvojica ( miskovic i micovic) finansijera ulozila u zvezdu??? a javno se tope od ljubavi prema njoj...

Mijaga

pre 15 godina

ahahhaha kako dobar komentar sam procitao od nekog kralja,tu je sve receno,ponovicu ga jos jednom,KO ZADNJI IZADJE NEKA UGASI SVETLO,haha bravo kralju!!!

Sokrates

pre 15 godina

Neverovatan dug.U sadasnjim uslovima kada citav svet trese nevidjena financijska kriza ovaj dug Zvezde dobija jos vise na tezini.Ovaj klub je na rubu propasti.Licno ne vidim resenje.Tesko ce biti nekog naci da ulozi i pet para u ovaj dugom opterecen klub.Cepter je vec odustao a i drugi finansijeri nemaju interesa pogotovo jer mnoge stvari nisu rasciscene sto se tice pravnih stvari i zakona o sportu.Zvezda je na izdisaju.Predlog navijaca da pomognu klub je simpatican ali ne i efikasan.Izgleda da mnogi zive na Marsu.Uvek se pominje Zvezdina visemilionska armija navijaca ?? Koja ?Na stadionu par hiljada ljudi.Moze biti da Zvezda ima par miliona simpatizera od kojih vise od polovine nisu aktivni nego pasivni navijaci. Zvezda je srpski klub gde su uslovi za zivot ispod evropskog proseka.U Srbiji je veliki broj nezaposlenih koji se svakodnevno bore za golu egzistenciju.Tko ce to dati 10 € za klub koji je sve ama bas sve pogresno uradio i nedomacinski poslovao.Zasto Ivic ako vec voli Zvezdu ne smanji svoju platu koja je na nivou zapadnih razvijenih drzava ?Trebaju li navijaci financirati njegovu "skromnu"platu ?Veliki prihod od clanarine sigurno nece biti.Koliko Zvezda ima registrovanih clanova ?Nije vredno pomena.Nas narod nije glup i zna dobro kako se ovakve akcije zavrsavaju a pogotovo kad se vidi ko je akciju za prikupljanje pomoci Zvezdi pokrenuo..Online kontrole ??Zasto se pomoc ne bi uplatila direktno na ziro racun Zvezde ?Realno je pomisliti da ovi sto su pokrenuli ovu akciju zele tim putem moc steci i time veci uticaj na klub vrsiti.Zbog same Zvezde ili svojih licnih interesa ??Prosudite sami.Cinjenica je da je Zvezda klinicki mrtva.U ovom momentu ne vidim joj izlaz iz pakla.Pozdrav

DEKI BGD

pre 15 godina

Kako izaci iz krize?
Ima resenja. Prvo treba oterati sve koji su sada u klubu i naravno poceti ispocetka.
Kako je Partizan bio u krizi pre nepune 3 godine. Nije bilo publike, rezultati slabi, novca veoma malo. I sta se desilo? Podvucena je crta, u sportskom zurnalu je izasao naslov KRAJ PRICE. I krenulo se od nule. Gde je sada Partizan u odnosu na Zvezdu? Mnogo ispred nje.
Tako treba i ovde. Svi napolje, a onda krenuti od nule. Za dobrobit naseg fudbala. Bez jake Zvezde i Partizan ima manje dobrih utakmica. Samo napred sa isterivanjem.

Joja

pre 15 godina

Па наравно да нас је Пикси покрао. нетребаш да будеш паметан да би то закључио, довољно је да све бациш на папир.
Кад је Џаја отишао дуг је био 7 милиона, колико се сећам, ако не и мање. Долази Пикси који наслеђује тај дуг и целу екипу коју продаје. Дакле продао је: Жигића, Пантелића, Јанковића, Ковачевића, Дудића, Бишевца, Луковића,Стојковића, Ђокаја, итд... Да је за свакога узео по милион, А УЗЕО ЈЕ МНОГО ВИШЕ били би у великом плусу. Кад на то још додамо и текме против Роме, Бајерна, Болтона... Ту је још згрнут неки милион.
И ГДЕ СУ СВЕ ТЕ ПАРЕ КАД ЈЕ ПОСЛЕ ЊЕГА БИО ЈОШ ВЕЋИ ДУГ?

no

pre 15 godina

Toliko vrede svi nasi igraci zajedno (bukvalno). Ko je napravio ovo? Koliko bismo bili u dugu da nismo prodali sve one prilicno dobre igrace?

Comy85Nis

pre 15 godina

...Iako sam zvezdas ovo je neopisiva sramota! Svaka cast Partizanovcima na dobrom poslovanju, naime, video sam gore pitanje sto neko ne objavi dugove Partizana, pa rekoh da iskomentarisem! Nema potrebe da objavljuju jer oni svoj posao koliko mogu da primetim vode dobro, oko 12-13 miliona su zaradili samo od Ljajica i Bambija pre nekoliko meseci a to bi bilo pola Zvezdinog duga, pre toga Simon, Gulan, Jovetic! Eto ti 25 miliona koje Zvezda nema! Problem ne lezi u prodatim igracima vec u kupljenim jer je 80 posto igraca u Partizanu dobilo sansu da pokaze sta zna posle kupovine (Juca, Moreira, Obradovic, Diara, sada vec pomalo i Fejsa)! Hocu samo da skrenem paznju da Zvezda nije pruzila pravu sansu cak i pravim fudbalskim talentima a i dokazanim igracima koje je dovela u zadnjih 5 godina!!! Salas je osvajao juznoamericku ligu sampiona, Palacios je samo 2-3 godine posle dovodjenja u Zvezdu i svega nekoliko revijalno odigranih utakmica u istoj nasoj Zvezdi postao NAJVECI transfer Vigana u istoriji i otisao decko u Totenhem gde igra u prvoj postavi, a prethodno nije bio dobar za ZVEZDU, EJ LJUDI O CEMU MI PRICAMO! Kad je bio onaj brazilac Ailton, njega sa 33 godine i onako debelog su mogli da pustaju sto nije vredeo za krivoga Mirka, a ipak je dao nekoliko gola i otisao cim mu se smrzlo dupe! Doveli sad Trickovskog za skoro milion ako ne i celi milion, a on em veze nema em ne igra umesto da su za te pare zadrzali Klea! Jednog igraca, ali samo jednog da su iskoristili kako treba i prodali posle toga ne bi bilo sad 23 miliona duga nego bar 15, a gde su ostali igraci! U najboljim danima karijere, oni ne pustaju Bastu da ode za dobru ponudu koji sledecu sezonu u Zvezdi odigra kao retard i prodaju ga za neku sicu! Kupovali su oni kvalitetne igrace ALI brate mili pusti ga da odigra prvenstvene utakmice u kontinuitetu pa zaradi pare! Od svih njih jedino su Kastilju pruzili sansu, zato je i pokazao sta zna, ali opet na kraju ni njega koliko znam nisu dobro prodali! Ja ne znam ko je tu retardiran u celoj prici, ali i najmanja budala koja je ikad uzela da makar igra menadzera ili vodila u stvarnosti neki tim moze da provali da dovedenim igracima treba da pruzi sansu ako uopste posle i hoce da ih proda! Jos jedna stvar, otpustili ste Gaja na polusezoni zbog svadje u proslom derbiju a mogao je da igra do kraja sezone, jer ovaj Tutoric vec jednom nije bio dobar za Zvezdu a vi ga doveli opet, nego rade veze! Najveca zalost lezi u 2 igraca koje sam vec spomenuo - Palacios i Salas koji NISU DOBILI SANSU! E moja lepa zvezdo, ne bi imala dugove da ti debili nisu bili menadzeri i direktori!!! Cepter... Lik hoce pored svih gluposti da vam da neke milione, a vi se debilisete, i covek naravno odustao! Ima jos nekoliko igraca koji su bili POTPISUJEM DOBRI za Zvezdu a nisu ni dobili pravu sansu jos se i sude sa njima - Suzuki, Burzanovic, Perovic... Zalosno!!!

Djolex

pre 15 godina

Dokle cete kriviti Dobrivoja za ovo stanje u Zvezdi? Covek je klub preuzeo sa dugom i jedina krivica je sto nije nasao sponzore. A ko ce to da ulaze u Zvezdu??? Zna se da je za sve ovo delimicno odgovoran Piksi jer je prodao najbolji tim od '91,a para nigde.Miskovic ima svoje ljude u klubu koji se nece smiriti dok ovaj ne kupi Zvezdu za jedan evro.

DDD

pre 15 godina

Nisam siguran da li se dobro secam, ali krajem godine bilo je prica da Zvezda duguje oko 19 mil. Onda je konobar izasao u javnost sa pricom da zvezda duguje 16 mil. i sve je ostalo na tome...Nista nisu preduzeli tad,a sad posle 4 najvise 5 meseci dug je 22.3 mil.Ljudi moji,pa kakvu vi finansijsku politiku vodite,bolji posao bi odradila ona gospodja sto cisti wc na Marakani,kod nje se prvo plati da bi se uslo u isti... A vi?!
I dosta vise price sa Piksijem,on dok je bio,Zvezda je osvajala trofeje,imala duplo bolji i igracki i trenerski kadar nego sad...
I jos nesto...ono zemljiste sto se prica da Zvezda ima i da je vredno ko sam djavo,sta je sa njim,kako da se na tom zemljistu pojavi najveci shoping mol na Balkanu,a gde su pare,zapitajte se i bezite,dok ne proradi kuka i motika,a onda ce i Amerika biti mala za konobara...

P.S. Ako moze neko da nadje tacne cifre ovog sto sam na pocetku govorio,jer je moguce da sam pogresio,ali su cifre tu negde +/- 1.000.000

srx

pre 15 godina

Mafija vec drzi Partizan i FSS i OSS. Sta je tu cudno sto zele da i Zvezdu stave pod svoje?

Dakle, za nekih 25 mil evrica ce da sebi kupe cijeli tim i stadion. Mnogo jeftino.

lesa

pre 15 godina

Ajde sad NAVIJAČI računica je jasna:
U Srbiji ima 7,5 miliona ljudi, nek je trećina punoletno i navija za zvezdu. Nek svako da po samo 20 evra = 50 mil evra
- 5 mil moja provizija
- 5 mil provizija za Piksija što me je doveo
- 5 mil za političare $%$#"#%&!!
- 5 mil za Miška da nas ostavi na miru
- 7.5 mil za pojačanja iz treće južnokorejske lige ( uključujući provizije )
- 0.2 mil za menzu u Avalici
= 22.3 mil evra da vratimo dug, pa ajmo nanovo.....

Pa ništa lakše !!!!!!!!!!
AJMO NAVIJAČI
(Ekonomista i kuvar Den Tana, 16. april 2009 13:04)

ovako je i pikset sabir'o

Taribo West

pre 15 godina

Vi morate da znate da i ovaj iznos nije konačan, jer u njiga nisu uračunate pozajmice članova uprave i finansijera (npr. Mišković, koji je pozajmio 3, 5 miliona, pa Den Tana i drugi). Svi oni kažu da svojim novcem nisu sponzorisali klub, već su pare samo pozajmili i da očekuju da im se novac vrati. A neki bi hteli i zaradu, tj. neki procenat preko.

nnidza

pre 15 godina

Sad meni bista nije jasno. Mi imamo 23 miliona duga a pri tome mozemo da igramo domace prvenstvo i sledece sezone i plus evro takmicenja? Pa zar pravila ne kazu da u evro kupovima niko ne moze da igra a da nije pozitivan???

Ili se to pravi prica za nase mase i priprema teren za tajkune?

Navijac Zvezde

pre 15 godina

Ma nece biti da je Pixi kriv za sve??

Meni su sumnjiviji ovi finansijeri, za koje se ispostavilo da su samo pozajmljivali pare Zvezdi...pri tom mislim na Miskovica , Toplicu, Micovica...No u svakom slucaju, jedino je validno da se pokaze koliko je para stiglo u Zvezdu i na sta je utroseno za sve ove godine...euro po euro. No mislim da do toga nece doci, vec ce sve ostati samo predstava za publiku SVE U SARADNJI SA DELIJAMA KOJE SU USLE U RUKOVODSTVO KLUBA!!!!

McGradyaka2pac

pre 15 godina

Pa, kad su placali sudije ... dobro su oni i prosli ...
Samo , ovo se namerno radi , mozda dug i nije toliki , vec namerno u javnosti plasiraju neku enormnu sumu samo da bi ih kupio neki tajkun za 2 evra (cim stigne privatizacija) ...

Komar

pre 15 godina

Neka ucestvuju Dena Tana i Ilija Ivic u emisiji "pllesom do snova",pa malo neka plesu,da probaju da pomognu Zvezdi...Da nam se ispuni taj san...:)))
NE DAJ SE ZVEZDO!!!

Darodavac

pre 15 godina

Zvezdu treba pokloniti nekome. I to sto pre. Po mogucstvu nekome ko ima para, a i mozga. Mada, to ne ide u kompletu bas cesto. A taj nek vidi sta ce. Luna park - Luna park! Bolje da se igraju deca nego matori ati, da ne kazem...

Nikola

pre 15 godina

A sada pitanje za navijace manjeg kluba koji je vecito bio u Zvezdinoj senci: zasto se niko na otima o vas klub? Zato sto ne vredite nista.

realnost

pre 15 godina

Zar je moguce da ovakav klub i dalje EGZISTIRA.Sve ekipe iz nase lige NE DUGUJU kao CZ.Hitno zvezdu pod stecaj, ovo ne sme da se tolerise, a lopove u zatvor.SRAMOTA...

Quixy

pre 15 godina

Ma jel tako ?? sad je Pixe kriv .. ajde da mu uzmemo sve para sto ima .. )Pa on je zanavek vasa zvezda zvezdica .. sa sve dzajom koji je takodje ojadio vas/svoj klub .. mani te se corava posla i tih suludih velicanja samih sebe .. sve zvezdine zvezde .. ja bih i bunju stavio medj zvezde

umetnik

pre 15 godina

И сви се сад надају да је ово урађено да би Звезду неко купио, али џабе се надате, прсли сте.

cobra

pre 15 godina

s obzirom kako se posluje nesto mi malo ova 22 mil. ako je stojkovicev tim vrijedio 20-ak miliona volio bih znati gdje je otislo 40 mil

xxx

pre 15 godina

Pa najlakse je svaliti sada sve na druge,nishta neochekivano. Kako je moguce da su tada napravljeni najveci rashodi kada je Piksi rasprodao sve shto je vredelo u Zvezdi?! Neka oni kazu nama koji su to rashodi,sve na papir pa da vidimo...

Nikola

pre 15 godina

Piksi jeste igracina, ali cinjenica je da je on Zvezdu upropastio, prodavao je odlicno a kupovao ocajno. Sad u Japanu broji pare, a njegovog kolegu Dzajica optuzuju.

Torcida Vojvodina

pre 15 godina

Pa imate vise mogucnosti za izlazak iz financijske krize..

-Neka svaki pravi Delija,ponavljam PRAVI Delija a ne ovi cyber navijaci pokloni Zvezdi 100 Eura.
Tu cete skupiti oko 50,000 Eura.

-Prodaja prve 11-orke Zvezde.
Tu bi trebali dobiti oko 2 milijuna Eura.

-Uzmete tih 2,050,000 Eura i odete u kasino na rulet i stavite sve pare na broj koji je za vas simbolican jer predstavlja broj vasih europskih uspjeha nakon raspada Yuge.
(taj broj na ruletu je jedini zelene boje)

I ako uleti taj vas broj,po mojoj procjeni trebali bi dobiti oko 75,000,000 Eura.
S tim parama pokrijete dugove,nahranite izgladnjele igrace i jos vam ostane para za novih 793 pojacanja,gledajuci koliko skupa 'pojacanja' dovodite.

BooBA

pre 15 godina

Danas 22,3 miliona,vec sutra 25!
Aman dokle vise?
I definitivno mora neko da do'vati onog Pyxija i da ga pita:"Covece gde su onih 20,30 miliona od prodaje 14,15 fudbalera"?.......
Eto umesto sad da smo u plusu i igramo u Evropi i vodimo u ligi, mi grcamo u minusu....
EH Zvezdina Zvezdo Dragane Stojkovicu

Perica_Sveznalica

pre 15 godina

"Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!"

To su isto prichali navijachi Lidsa kada su zbog dugova ispali u drugu ligu...

Danas, pet godina kasnije, zauzimaju peto mesto u trecoj ligi :))

A o Notingem Forestu da ne pricham... Prvaci Evrope, doskorashnji treceligashi...

Uskoro ce se na Zvezdinim utakmicama chuti srpski prepev poklicha koji se koristi za provociranje navijacha Foresta i Lidsa "You're not famous anymore"

Wabbit

pre 15 godina

Ma da, taj Pixi je stvarno djubre, kada je iz Japana uspeo da poveca Zvezdin dug za nekih 7 miliona, posto je prema recima postenog i dragog nam gospodina Dan Tane, pre par meseci isti bio 15ak miliona...

aleksandar

pre 15 godina

Ok,sada znamo koliko dugujemo na danasnji dan,bilo bi dobro da se pokaze javnosti koliki je dug bio pre Stojkovica znaci dok nije on dosao i koliki je bio na dan kada je on otisao a i to je moguce da se odradi! Zatim za koju sumu su odlazili igraci poput Zigica,Jankovica,Lukovica,Kovacevica,Bisevca,Stojkovica i sl. Koliki procenat od svakog igraca je islo igracu a koliki menadzeru i nda dobijemo sumu koliko ostaje klubu. Naravno na kraju i da izracunamo koliko je napravljen dug posle Stojkovica. I naravno na sud! U kom normalnom klubu procenat od prodaje ide 50% igracu? Ni u jednom!!! U redu je da ako nema para da mu da za ugovor a on je vec formiran kao dobar igrac ali ovi nabrojani momci su iz zvezdine skole sto znaci da je ova pomenuta klauzula SMESNA. POZZ

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Svi prave neke racunice tipa svako po deset evra i to je to. Nije u tome problem - ako treba dacemo (ja licno i mnogo vise).
Problem je u tome kako taj novac dobro iskoristiti. Prvenstveno, potrebno je da postoji neki sistem u koji imamo poverenja jer ne zelim da usput finansiram bagru. Drugi problem bi bio kako imati poverenja u neku novu upravu da krene od nule (posle isplacivanja duga) na plus. Ja poverenje u ljude trenutno u i oko Zvezde nemam. U navijace jos manje.
I na kraju, treba utvrditi tacno kako je sve poslovalo, ko i kako je doprineo dugu. Trebalo bi tu bagru najmanje zatvoriti dugorocno (zbog prevare) a po mogucnosti i oduzeti im imovinu stecenu pljackanjem Zvezde i vratiti je Zvezdi.
U suprotnom, time sto bi navijaci platili dug pokazali bismo samo da smo ovce za sisanje i nista drugo.
Zelim da Zvezda bude pravi tim, bez ugradjivanja menadzera i rukovodjstva u ugovore, bez dovodjenja "svojih" igraca, bez kupovine i prodaje utakmica. Da je vode ljudi koji je vole, a ne koji od nje zele da zive (raskosno). Ako je kupi neki Miskovic, to sigurno nece biti ta Zvezda.

ivanbg

pre 15 godina

prodajte ceo tim i primite navijace nek igraju samo za klopu u avalici i eto resenja
p.s jos kad bi mogli za sve igrace da uzmete i upola od 22mil bilo bi dobro

realno

pre 15 godina

Neka svaki DELIJA da po 1000 dinara i resen problem!!! Isplaticemo dug,ostace nam par milona za pojacanja i jos ce da nam ostane para.Mnogo nas ima da ladno mozemo to da uradimo,ali onda brate.....Za sve,ali za sve ce prvo da se pitaju delije,za svaki dinar!!! Krenim u akciju delije Srbije i mnogobrojne delije sirom sveta!!!

Milan

pre 15 godina

Piksi je bio najbolji direktor, nego se zamerio bandi u upravi i kriminalcima menadzerima. A sad isti sve stavljaju na njegova ledja. Mars iz Zvezde!

Ekonomista i kuvar Den Tana

pre 15 godina

Ajde sad NAVIJAČI računica je jasna:
U Srbiji ima 7,5 miliona ljudi, nek je trećina punoletno i navija za zvezdu. Nek svako da po samo 20 evra = 50 mil evra
- 5 mil moja provizija
- 5 mil provizija za Piksija što me je doveo
- 5 mil za političare $%$#"#%&!!
- 5 mil za Miška da nas ostavi na miru
- 7.5 mil za pojačanja iz treće južnokorejske lige ( uključujući provizije )
- 0.2 mil za menzu u Avalici
= 22.3 mil evra da vratimo dug, pa ajmo nanovo.....

Pa ništa lakše !!!!!!!!!!
AJMO NAVIJAČI

Nesa

pre 15 godina

Sada znate zašto je Piksi onako naprasno otišao (čitaj pobegao) u Japan. Jedino mi nije jasno šta radi FSS na čelu sa Karadžićem. 31. mart je odavno prošao.

delija do tokija

pre 15 godina

Pa ovo je super, ovo je puno manje od onog sto sam ocekivao, a ocekivao sam preko 30 miki duga. Može se ovo vratiti, navijači 10 miki, zvezdi duguju 5 miki i jos na prelaznom roku zgrnuti 5-6 miki.

John Rambo

pre 15 godina

Kako nama u kosarci tako vama u fudbalu!
Pljujete po Danilovicu, Vujosevicu, podrzavate blokadu racuna, trazite da se isplate dugovi,... Pa dobro!
Ajd sad i vi isto tako, vracajte dugove, ako moze... ako ne moze onda katanac i fajront!
Mi nase dugove u kosarci vratismo i isplivasmo nekako a vi sta cete?
Zelim vam iskreno da izadjete iz krize, jer bez vas to vise ne bi bilo to!
Eto, malo solidarnosti :)

Vuki

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!

Nanana

pre 15 godina

Imas mnogo manje osvojenih titula, medjusobne utakmice strasna razlika!
Osvajanje EVRO KUPA za tebe je san, ti si SAMO mali PARTIZAN!!!

Misa

pre 15 godina

...ne mora opsirnije, jasno nam je da se kralo i da se i dalje krade... tuzno je to jako. kako to da uvek nova uprava dodje pred prelazni rok, tu se lepo isposluje i onda se prijavljuju dugovi i oni odose bez reci?! o cemu mi pricamo uopste??!!

MILE

pre 15 godina

ČESTITAM ! Tužno i ružno za klub kakav je Zvezda. Ne vidim izlaz iz ovog tunela.OVO JE PROPAST.Ko je lud da sanira 22.3 miliona €.Ovo je problem države SRBIJE koja je i sama na izdisaju.NIKAKO NE ŽELIM RASPAD SISTEMA iako navijam za PARTIZAN ali ne vidim ko može da pomogne ZVEZDI.Ako bi neko predložio nešto pametno da se pozovu svi ljudi kojima je stalo do fudbala u SRBIJI RADO BIH SE ODAZVAO,inače poziv grupe navijača koji su sebe UGURALI U UPRAVU lično mi ne obećava ništa dobro.Pustimo SUJETE I NAVIJAČKE BOJE ovo je VEOMA OZBILJAN TRENUTAK SRPSKOG FUDBALA.

777

pre 15 godina

22.3 MILIONA € ? Ljudi "taximetar" kod banaka kuca svakog dana tako da je to dug na današnji dan već sutra je veći.STRAŠNO ! HITNO zaustaviti MIŠKOVIĆA u pohodu na ZVEZDINU IMOVINU...

Misa

pre 15 godina

...ne mora opsirnije, jasno nam je da se kralo i da se i dalje krade... tuzno je to jako. kako to da uvek nova uprava dodje pred prelazni rok, tu se lepo isposluje i onda se prijavljuju dugovi i oni odose bez reci?! o cemu mi pricamo uopste??!!

dudok

pre 15 godina

a sta je sa onim igracima :zigic,vidic,boskovic,dudic...pricalo se da su oni prodani tada da bi se vratio dug,a gde su te pare lopovi????????????????

misa

pre 15 godina

Standardno svaljivanje na one koji su bili tu pre njih. Sramota, kad je Piksi bio tu klub je placao igrace, redovno dobijao komsije i dovodio sponzore svetskog renomea. Koja smo mi zemlja

drle

pre 15 godina

Da, naravno! Sada je Piksi kriv za nastalo stanje. Svi su krivi, a pogotovo oni koji su dozvoljavali da koje kakvi menadzeri prodajom zvezdinih fudbalera, uzimaju kajmak.

Steram

pre 15 godina

Jasna je PIXIJEVA "ekonomija" ali nije jasno zašto mu je omogućeno da pobegne. Tako mu je i Đorić organizovao dobijanje trenerske diplome u Makedoniji.

zivim za sever

pre 15 godina

ma lagano se mi izvlacimo iz toga...
nego hteo sam svim topalovicima koji marakanu nazivaju rupom neka pogledaju ovu fotku i nek uporede "nasu rupu" sa njihovim cirkusom od stadiona.....

Ekonomista i kuvar Den Tana

pre 15 godina

Ajde sad NAVIJAČI računica je jasna:
U Srbiji ima 7,5 miliona ljudi, nek je trećina punoletno i navija za zvezdu. Nek svako da po samo 20 evra = 50 mil evra
- 5 mil moja provizija
- 5 mil provizija za Piksija što me je doveo
- 5 mil za političare $%$#"#%&!!
- 5 mil za Miška da nas ostavi na miru
- 7.5 mil za pojačanja iz treće južnokorejske lige ( uključujući provizije )
- 0.2 mil za menzu u Avalici
= 22.3 mil evra da vratimo dug, pa ajmo nanovo.....

Pa ništa lakše !!!!!!!!!!
AJMO NAVIJAČI

John Rambo

pre 15 godina

Kako nama u kosarci tako vama u fudbalu!
Pljujete po Danilovicu, Vujosevicu, podrzavate blokadu racuna, trazite da se isplate dugovi,... Pa dobro!
Ajd sad i vi isto tako, vracajte dugove, ako moze... ako ne moze onda katanac i fajront!
Mi nase dugove u kosarci vratismo i isplivasmo nekako a vi sta cete?
Zelim vam iskreno da izadjete iz krize, jer bez vas to vise ne bi bilo to!
Eto, malo solidarnosti :)

MILE

pre 15 godina

ČESTITAM ! Tužno i ružno za klub kakav je Zvezda. Ne vidim izlaz iz ovog tunela.OVO JE PROPAST.Ko je lud da sanira 22.3 miliona €.Ovo je problem države SRBIJE koja je i sama na izdisaju.NIKAKO NE ŽELIM RASPAD SISTEMA iako navijam za PARTIZAN ali ne vidim ko može da pomogne ZVEZDI.Ako bi neko predložio nešto pametno da se pozovu svi ljudi kojima je stalo do fudbala u SRBIJI RADO BIH SE ODAZVAO,inače poziv grupe navijača koji su sebe UGURALI U UPRAVU lično mi ne obećava ništa dobro.Pustimo SUJETE I NAVIJAČKE BOJE ovo je VEOMA OZBILJAN TRENUTAK SRPSKOG FUDBALA.

Torcida Vojvodina

pre 15 godina

Pa imate vise mogucnosti za izlazak iz financijske krize..

-Neka svaki pravi Delija,ponavljam PRAVI Delija a ne ovi cyber navijaci pokloni Zvezdi 100 Eura.
Tu cete skupiti oko 50,000 Eura.

-Prodaja prve 11-orke Zvezde.
Tu bi trebali dobiti oko 2 milijuna Eura.

-Uzmete tih 2,050,000 Eura i odete u kasino na rulet i stavite sve pare na broj koji je za vas simbolican jer predstavlja broj vasih europskih uspjeha nakon raspada Yuge.
(taj broj na ruletu je jedini zelene boje)

I ako uleti taj vas broj,po mojoj procjeni trebali bi dobiti oko 75,000,000 Eura.
S tim parama pokrijete dugove,nahranite izgladnjele igrace i jos vam ostane para za novih 793 pojacanja,gledajuci koliko skupa 'pojacanja' dovodite.

dudok

pre 15 godina

a sta je sa onim igracima :zigic,vidic,boskovic,dudic...pricalo se da su oni prodani tada da bi se vratio dug,a gde su te pare lopovi????????????????

Comy85Nis

pre 15 godina

...Iako sam zvezdas ovo je neopisiva sramota! Svaka cast Partizanovcima na dobrom poslovanju, naime, video sam gore pitanje sto neko ne objavi dugove Partizana, pa rekoh da iskomentarisem! Nema potrebe da objavljuju jer oni svoj posao koliko mogu da primetim vode dobro, oko 12-13 miliona su zaradili samo od Ljajica i Bambija pre nekoliko meseci a to bi bilo pola Zvezdinog duga, pre toga Simon, Gulan, Jovetic! Eto ti 25 miliona koje Zvezda nema! Problem ne lezi u prodatim igracima vec u kupljenim jer je 80 posto igraca u Partizanu dobilo sansu da pokaze sta zna posle kupovine (Juca, Moreira, Obradovic, Diara, sada vec pomalo i Fejsa)! Hocu samo da skrenem paznju da Zvezda nije pruzila pravu sansu cak i pravim fudbalskim talentima a i dokazanim igracima koje je dovela u zadnjih 5 godina!!! Salas je osvajao juznoamericku ligu sampiona, Palacios je samo 2-3 godine posle dovodjenja u Zvezdu i svega nekoliko revijalno odigranih utakmica u istoj nasoj Zvezdi postao NAJVECI transfer Vigana u istoriji i otisao decko u Totenhem gde igra u prvoj postavi, a prethodno nije bio dobar za ZVEZDU, EJ LJUDI O CEMU MI PRICAMO! Kad je bio onaj brazilac Ailton, njega sa 33 godine i onako debelog su mogli da pustaju sto nije vredeo za krivoga Mirka, a ipak je dao nekoliko gola i otisao cim mu se smrzlo dupe! Doveli sad Trickovskog za skoro milion ako ne i celi milion, a on em veze nema em ne igra umesto da su za te pare zadrzali Klea! Jednog igraca, ali samo jednog da su iskoristili kako treba i prodali posle toga ne bi bilo sad 23 miliona duga nego bar 15, a gde su ostali igraci! U najboljim danima karijere, oni ne pustaju Bastu da ode za dobru ponudu koji sledecu sezonu u Zvezdi odigra kao retard i prodaju ga za neku sicu! Kupovali su oni kvalitetne igrace ALI brate mili pusti ga da odigra prvenstvene utakmice u kontinuitetu pa zaradi pare! Od svih njih jedino su Kastilju pruzili sansu, zato je i pokazao sta zna, ali opet na kraju ni njega koliko znam nisu dobro prodali! Ja ne znam ko je tu retardiran u celoj prici, ali i najmanja budala koja je ikad uzela da makar igra menadzera ili vodila u stvarnosti neki tim moze da provali da dovedenim igracima treba da pruzi sansu ako uopste posle i hoce da ih proda! Jos jedna stvar, otpustili ste Gaja na polusezoni zbog svadje u proslom derbiju a mogao je da igra do kraja sezone, jer ovaj Tutoric vec jednom nije bio dobar za Zvezdu a vi ga doveli opet, nego rade veze! Najveca zalost lezi u 2 igraca koje sam vec spomenuo - Palacios i Salas koji NISU DOBILI SANSU! E moja lepa zvezdo, ne bi imala dugove da ti debili nisu bili menadzeri i direktori!!! Cepter... Lik hoce pored svih gluposti da vam da neke milione, a vi se debilisete, i covek naravno odustao! Ima jos nekoliko igraca koji su bili POTPISUJEM DOBRI za Zvezdu a nisu ni dobili pravu sansu jos se i sude sa njima - Suzuki, Burzanovic, Perovic... Zalosno!!!

Wabbit

pre 15 godina

Ma da, taj Pixi je stvarno djubre, kada je iz Japana uspeo da poveca Zvezdin dug za nekih 7 miliona, posto je prema recima postenog i dragog nam gospodina Dan Tane, pre par meseci isti bio 15ak miliona...

Steram

pre 15 godina

Jasna je PIXIJEVA "ekonomija" ali nije jasno zašto mu je omogućeno da pobegne. Tako mu je i Đorić organizovao dobijanje trenerske diplome u Makedoniji.

777

pre 15 godina

22.3 MILIONA € ? Ljudi "taximetar" kod banaka kuca svakog dana tako da je to dug na današnji dan već sutra je veći.STRAŠNO ! HITNO zaustaviti MIŠKOVIĆA u pohodu na ZVEZDINU IMOVINU...

misa

pre 15 godina

Standardno svaljivanje na one koji su bili tu pre njih. Sramota, kad je Piksi bio tu klub je placao igrace, redovno dobijao komsije i dovodio sponzore svetskog renomea. Koja smo mi zemlja

realnost

pre 15 godina

Zar je moguce da ovakav klub i dalje EGZISTIRA.Sve ekipe iz nase lige NE DUGUJU kao CZ.Hitno zvezdu pod stecaj, ovo ne sme da se tolerise, a lopove u zatvor.SRAMOTA...

Vuki

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!

Matija

pre 15 godina

a partizan??? ili je to drzavna tajna koja ne sme da izadje u javnost!!!!
(zivim za sever, 16. april 2009 12:31)
-------------------------------

sto ne koristis taj racunar kako treba, vec samo nekog da popljujes...evo lepo su izdali saopstenje u vezi dugovanja:

Prošle godine ostvarili smo jedan od najboljih rezultata u skorije vreme, a finansijski smo se takođe stabilizovali i odradili odličan posao. Na sednici Upravnog odbora odredili smo budžet za prvi deo godine, a blizu smo da zatvorimo finansijsku konstrukciju za preostalih šest meseci ove godine. Ukupna suma biće oko 11 miliona funti. Jedino dugovanje koje ima Partizan u ovom trenutku je 1,8 miliona evra kreditnog zaduženja koje otplaćujemo na mesečnom nivou, a sve računice koje smo pravili nisu obuhvatale transfer Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted. Taj novac počeće da pristiže ove godine - rekao je Đurić.

U prevodu, imaju kredit koji otplacuju od ti 1.8 mil. i zatvorenu finansijsku konstrukciju do kraja godina...a ovih 17 milki od Mancestera dodje kao visak :D

drle

pre 15 godina

Da, naravno! Sada je Piksi kriv za nastalo stanje. Svi su krivi, a pogotovo oni koji su dozvoljavali da koje kakvi menadzeri prodajom zvezdinih fudbalera, uzimaju kajmak.

Misa

pre 15 godina

...ne mora opsirnije, jasno nam je da se kralo i da se i dalje krade... tuzno je to jako. kako to da uvek nova uprava dodje pred prelazni rok, tu se lepo isposluje i onda se prijavljuju dugovi i oni odose bez reci?! o cemu mi pricamo uopste??!!

Komar

pre 15 godina

Neka ucestvuju Dena Tana i Ilija Ivic u emisiji "pllesom do snova",pa malo neka plesu,da probaju da pomognu Zvezdi...Da nam se ispuni taj san...:)))
NE DAJ SE ZVEZDO!!!

tsartsaris

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!
(Vuki, 16. april 2009 12:47)

Pokusavas da poredis neuporedive stvari. Mislim na dugovanja. Nije isto dug na primer Real Madrida od 200 miliona eura pri godisnjem budzetu od 400 miliona i dug Zvezde od 20 i kusur miliona pri godisnjem budzetu od 6-7 miliona eura.
Druga stvar,na primer u Realu ce na sledecim izborima pobediti verovatno Florentino Peres i tako se vratiti na celo Reala. On ce dovesti ljude,firme koji ce u Real uloziti stotine miliona evra. Pa ce se tim parama dovesti npr Ronaldo. I onda ce se samo na prodaji njegovog dresa zaraditi mnogo vise nego sto je placeno za njega.

A sta ce Zvezda? Koja ce to domaca firma da ulozi tolike pare u nju. Delta??? A nema para da plati u Ljubljani lokaciju koju je dobila na tenderu i verovatno ce je izgubiti. Ili Cepter koji nema crnogorcima da plati institut Simo Milosevic u Igalu??? Sve i da imaju kes,kao sto nemaju,ko bi bacao pare u bunar. Svi koji ulazu ,rade to da bi zaradili jos vise. A ne zato sto vole Zvezdu ili Partizan,potpuno svejedno.
Ciji dres to Zvezda da proda??? Ima li i jedan fudbaler u C.Zvezdi ciji bi ti dres nosio sa ponosom???

Tako da poredjenje sa tim velikim klubovima i njihovim dugovima je deplasirano. Iza njih je ima ko da stane ( sa novcem naravno) a sto se tice Zvezde takvog nema ni na vidiku......raspitaj se koliko su ova dvojica ( miskovic i micovic) finansijera ulozila u zvezdu??? a javno se tope od ljubavi prema njoj...

ko je ovde lud

pre 15 godina

Tana: Zvezdin dug 16,2 miliona
14.Nov.2008 god., Izvor: B92
Tana: Zvezdin dug 16,2 miliona

Novi predsednik Crvene zvezde Den Tana saopštio je da dug tog fudbalskog kluba iznosi 16.200.000 evra. Tana je objavio podatke do kojih je došla revizorska kompanija "BDO BC Eksel" i obećao da će dug Crvene zvezde početi da se smanjuje od 1. januara."Garantujem da će dug početi da se smanjuje od 1. januara. Prethodno ćemo beskamatnim zajmovima od članova Upravnog odbora sprečiti njegov rast", rekao je Dobrivoje Tanasijević na prvoj konferenciji za novinare na funkciji predsednika Zvezde. !!!!!!!

Sokrates

pre 15 godina

Neverovatan dug.U sadasnjim uslovima kada citav svet trese nevidjena financijska kriza ovaj dug Zvezde dobija jos vise na tezini.Ovaj klub je na rubu propasti.Licno ne vidim resenje.Tesko ce biti nekog naci da ulozi i pet para u ovaj dugom opterecen klub.Cepter je vec odustao a i drugi finansijeri nemaju interesa pogotovo jer mnoge stvari nisu rasciscene sto se tice pravnih stvari i zakona o sportu.Zvezda je na izdisaju.Predlog navijaca da pomognu klub je simpatican ali ne i efikasan.Izgleda da mnogi zive na Marsu.Uvek se pominje Zvezdina visemilionska armija navijaca ?? Koja ?Na stadionu par hiljada ljudi.Moze biti da Zvezda ima par miliona simpatizera od kojih vise od polovine nisu aktivni nego pasivni navijaci. Zvezda je srpski klub gde su uslovi za zivot ispod evropskog proseka.U Srbiji je veliki broj nezaposlenih koji se svakodnevno bore za golu egzistenciju.Tko ce to dati 10 € za klub koji je sve ama bas sve pogresno uradio i nedomacinski poslovao.Zasto Ivic ako vec voli Zvezdu ne smanji svoju platu koja je na nivou zapadnih razvijenih drzava ?Trebaju li navijaci financirati njegovu "skromnu"platu ?Veliki prihod od clanarine sigurno nece biti.Koliko Zvezda ima registrovanih clanova ?Nije vredno pomena.Nas narod nije glup i zna dobro kako se ovakve akcije zavrsavaju a pogotovo kad se vidi ko je akciju za prikupljanje pomoci Zvezdi pokrenuo..Online kontrole ??Zasto se pomoc ne bi uplatila direktno na ziro racun Zvezde ?Realno je pomisliti da ovi sto su pokrenuli ovu akciju zele tim putem moc steci i time veci uticaj na klub vrsiti.Zbog same Zvezde ili svojih licnih interesa ??Prosudite sami.Cinjenica je da je Zvezda klinicki mrtva.U ovom momentu ne vidim joj izlaz iz pakla.Pozdrav

Perica_Sveznalica

pre 15 godina

"Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!"

To su isto prichali navijachi Lidsa kada su zbog dugova ispali u drugu ligu...

Danas, pet godina kasnije, zauzimaju peto mesto u trecoj ligi :))

A o Notingem Forestu da ne pricham... Prvaci Evrope, doskorashnji treceligashi...

Uskoro ce se na Zvezdinim utakmicama chuti srpski prepev poklicha koji se koristi za provociranje navijacha Foresta i Lidsa "You're not famous anymore"

Milan

pre 15 godina

Piksi je bio najbolji direktor, nego se zamerio bandi u upravi i kriminalcima menadzerima. A sad isti sve stavljaju na njegova ledja. Mars iz Zvezde!

Nesa

pre 15 godina

Sada znate zašto je Piksi onako naprasno otišao (čitaj pobegao) u Japan. Jedino mi nije jasno šta radi FSS na čelu sa Karadžićem. 31. mart je odavno prošao.

Boki

pre 15 godina

Mogu samo da kazem: ZEKO MAJSTORE!!!

Pa zar ne kapirate koliko je ustvari taj covek sposoban?! Zvezda i Partizan su poslednjih 20 godina poslovali na istom trzistu, pod istim uslovima, imali igrace manje vise itsog kvaliteta sa priblizno istom trzisnom cenom....i kad se podvuce crta: Partizan u + 10, 15 miliona a Zvezda u minusu 23 mil (Zemunelo necu ni da racunam)....

Bravo Zeko Bravo!!!!

McGradyaka2pac

pre 15 godina

Pa, kad su placali sudije ... dobro su oni i prosli ...
Samo , ovo se namerno radi , mozda dug i nije toliki , vec namerno u javnosti plasiraju neku enormnu sumu samo da bi ih kupio neki tajkun za 2 evra (cim stigne privatizacija) ...

Darodavac

pre 15 godina

Zvezdu treba pokloniti nekome. I to sto pre. Po mogucstvu nekome ko ima para, a i mozga. Mada, to ne ide u kompletu bas cesto. A taj nek vidi sta ce. Luna park - Luna park! Bolje da se igraju deca nego matori ati, da ne kazem...

lesa

pre 15 godina

Ajde sad NAVIJAČI računica je jasna:
U Srbiji ima 7,5 miliona ljudi, nek je trećina punoletno i navija za zvezdu. Nek svako da po samo 20 evra = 50 mil evra
- 5 mil moja provizija
- 5 mil provizija za Piksija što me je doveo
- 5 mil za političare $%$#"#%&!!
- 5 mil za Miška da nas ostavi na miru
- 7.5 mil za pojačanja iz treće južnokorejske lige ( uključujući provizije )
- 0.2 mil za menzu u Avalici
= 22.3 mil evra da vratimo dug, pa ajmo nanovo.....

Pa ništa lakše !!!!!!!!!!
AJMO NAVIJAČI
(Ekonomista i kuvar Den Tana, 16. april 2009 13:04)

ovako je i pikset sabir'o

Nik

pre 15 godina

Ispade sad da je PIXI kriv za dug...a dok je PIXI bio predsednik, zvezda je osvojila 4. titule.
(ivan, 16. april 2009 12:59)


Pa eto, vas titule kostaju:))

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Svi prave neke racunice tipa svako po deset evra i to je to. Nije u tome problem - ako treba dacemo (ja licno i mnogo vise).
Problem je u tome kako taj novac dobro iskoristiti. Prvenstveno, potrebno je da postoji neki sistem u koji imamo poverenja jer ne zelim da usput finansiram bagru. Drugi problem bi bio kako imati poverenja u neku novu upravu da krene od nule (posle isplacivanja duga) na plus. Ja poverenje u ljude trenutno u i oko Zvezde nemam. U navijace jos manje.
I na kraju, treba utvrditi tacno kako je sve poslovalo, ko i kako je doprineo dugu. Trebalo bi tu bagru najmanje zatvoriti dugorocno (zbog prevare) a po mogucnosti i oduzeti im imovinu stecenu pljackanjem Zvezde i vratiti je Zvezdi.
U suprotnom, time sto bi navijaci platili dug pokazali bismo samo da smo ovce za sisanje i nista drugo.
Zelim da Zvezda bude pravi tim, bez ugradjivanja menadzera i rukovodjstva u ugovore, bez dovodjenja "svojih" igraca, bez kupovine i prodaje utakmica. Da je vode ljudi koji je vole, a ne koji od nje zele da zive (raskosno). Ako je kupi neki Miskovic, to sigurno nece biti ta Zvezda.

cobra

pre 15 godina

s obzirom kako se posluje nesto mi malo ova 22 mil. ako je stojkovicev tim vrijedio 20-ak miliona volio bih znati gdje je otislo 40 mil

Nikola

pre 15 godina

A sada pitanje za navijace manjeg kluba koji je vecito bio u Zvezdinoj senci: zasto se niko na otima o vas klub? Zato sto ne vredite nista.

xxx

pre 15 godina

Pa najlakse je svaliti sada sve na druge,nishta neochekivano. Kako je moguce da su tada napravljeni najveci rashodi kada je Piksi rasprodao sve shto je vredelo u Zvezdi?! Neka oni kazu nama koji su to rashodi,sve na papir pa da vidimo...

umetnik

pre 15 godina

И сви се сад надају да је ово урађено да би Звезду неко купио, али џабе се надате, прсли сте.

Mijaga

pre 15 godina

ahahhaha kako dobar komentar sam procitao od nekog kralja,tu je sve receno,ponovicu ga jos jednom,KO ZADNJI IZADJE NEKA UGASI SVETLO,haha bravo kralju!!!

nnidza

pre 15 godina

Sad meni bista nije jasno. Mi imamo 23 miliona duga a pri tome mozemo da igramo domace prvenstvo i sledece sezone i plus evro takmicenja? Pa zar pravila ne kazu da u evro kupovima niko ne moze da igra a da nije pozitivan???

Ili se to pravi prica za nase mase i priprema teren za tajkune?

DEKI BGD

pre 15 godina

Kako izaci iz krize?
Ima resenja. Prvo treba oterati sve koji su sada u klubu i naravno poceti ispocetka.
Kako je Partizan bio u krizi pre nepune 3 godine. Nije bilo publike, rezultati slabi, novca veoma malo. I sta se desilo? Podvucena je crta, u sportskom zurnalu je izasao naslov KRAJ PRICE. I krenulo se od nule. Gde je sada Partizan u odnosu na Zvezdu? Mnogo ispred nje.
Tako treba i ovde. Svi napolje, a onda krenuti od nule. Za dobrobit naseg fudbala. Bez jake Zvezde i Partizan ima manje dobrih utakmica. Samo napred sa isterivanjem.

Radoje Domanovic

pre 15 godina

"Bila jednom jedna zemlja." Svojom gluposcu uz velike zrtve je sama sebe zakopala 1918.-te godine. Posle su delili ordenja, priznanja, zahvalnice, nagrade. A bilo ih je sve manje i manje. A onda je dosao stranac. On je zeleo da zakopa kosti svog pokojnog oca u njegovoj rodnoj zemlji. Cim je dosao odmah su ga posle podrobne policijske provere, odlikovali najvisim ordenom.

Dalje sve mozete procitati u mojim pripovetkama i satirama "Vodja", "Stradija" i "Danga", a posvetu svakako mozete naci u "Razmisljanju jednog obicnog srpskog vola" i "Glasam za slepca". Toliko od mene sa onog sveta.

Vjecnaja pamjat!

delija do tokija

pre 15 godina

Pa ovo je super, ovo je puno manje od onog sto sam ocekivao, a ocekivao sam preko 30 miki duga. Može se ovo vratiti, navijači 10 miki, zvezdi duguju 5 miki i jos na prelaznom roku zgrnuti 5-6 miki.

Djolex

pre 15 godina

Dokle cete kriviti Dobrivoja za ovo stanje u Zvezdi? Covek je klub preuzeo sa dugom i jedina krivica je sto nije nasao sponzore. A ko ce to da ulaze u Zvezdu??? Zna se da je za sve ovo delimicno odgovoran Piksi jer je prodao najbolji tim od '91,a para nigde.Miskovic ima svoje ljude u klubu koji se nece smiriti dok ovaj ne kupi Zvezdu za jedan evro.

Bozji poslusnik i izvrsitelj -Trajan Krecu -Tigar

pre 15 godina

U Boziju sluzbu se nalazim skoro.....7 godine !!! Imao sam moj zivot i pozvan sam od Boga da ga sluzim ! Gosp. Stojkovica -Piksija sam licno upoznao u Torontu 2005 kad je bio predsednik FSSiCG ! Igrale su reprezentacije SiCG protiv Italije ! Mnogi od vas mozda znaju , da sam veliki ....partizanovac, ali cu pred Bozjim sudom i zakonom u Raju, na zemlju i bilo gde svedociti da Dragan Stojkovic - Piksi NIJE LOPOV ! Nije lopov , jer sam cuo kako govori, kako se ponasa , kako reaguje ! Jeste malo naduvan i voli da je ''viden'' , ali nema ''srce lopova'' ! Upoznao sam samo ''zvezdase'' , i sve ih je Bog blagoslovio na.....''visu funkciju'' ! Bog je sve i ja sam nista, ja sam nista i Bog je sve ! Zoran Filipovic , koga sam upoznao isto toga dana, je bio zaposleni u FSSiCG i danas je....prvi selektor CG ! Stojkovic - Piksi i ''njegov pomocnik Lekovic'' su bili u FSSiCG , pa su zajedno otisli gde im se svidalo u ''omiljenom klubu -- CZ ''! Upoznao sam Den Tanu - i nije mi se uopste svidao -- tvrdoglav, prepotentan, naduvan , nije hteo da cuje...ISTINU koju sam mu rekao ! Upoznao sam Zigica , pa ga je posle Bog blagoslovio i otisao za velike pare u Spaniju ! Mladenovic mi je licno rekao za tadasnju upravu Zvezde sledece reci -- ''Ma pusti ih, sve su nas pokrali ''! Mladenovic je igrao za reprezentaciju, pa otisao u Koreju i on je jedan od tih koji ''trazi pare od Zvezde'' - s pravom, jer da mu daju barem ono sto pise na papiru, a neki put su napravili i 2 papira ! Jednoj osobi u Beogradu sam poslao Bibliju iz Amerike, i Bog je tu osobu podigao na vislji nivo ! Upoznao sam Tumbakovica iz Partizana u Beogradu - 2002 pa je posle ''dosta zaradio'' kad je otisao u inostranstvo -- na Bliskom istoku i u Kinu ! Dosao je u Partizan jedan ''hrabrji '' trener koji je uveo Partizan u LS ! Sa gosp. Zecevicem sam se upoznao, 2 puta i ''jos je tu u Partizanu'' , a njegov posao nije zavrsen, jer je njemu dato da se napravi -- Hram fudbala !To mu je od Boga dato zbog njegove sposobnosti ! Dejan Savicevic mi se uopste nije svidao u Torontu, i ''rekao sam mu neke reci'' - jer je on rekao u Podgorici da je on...''bog'' , a ja sam mu rekao o pravom Bogu ! I ovde u Americi dajem poruke od Boga : pismeno , usmeno, e.mailom i telefonom ! Ja sluzim Boga....bez novca , jer Bog mi je dao Bozji Sveti Duh , i kao sto pise u Bibliju -- bezplatno dobijas poklon od Boga, bezplatno da dajes ! Dao sam poruke i 2 velikim kompanijama, koje prosperisu i koje ce jos vise prosperirati ! U Beogradu sam bio zvan prorok , ali ja se predatavim samo kao....Bozji poslusnik ! Bjekovica .Sr -- davo nisam upoznao, mozda kad bude promenio....nadimak ! Molim moderatoratore b92 da objave ovaj komentar , jer sam isto rekao pre oko 10 dana na sajt b92, pa i sada ponavljam -- DRAGAN STOJKOVIC - PIKSI , NIJE LOPOV ! Bog voli hrabre , verne i postene ! Amin !

Kejns

pre 15 godina

E pa Piksi puno toga si mi pruzio u zivotu pa je red da i ja tebi nesto vratim.
Nisi bezgresan,to si i sam rekao al' ovi ga bas preterase.
Kozić je na konferenciji za novinare kazao da su rashodi kluba značajno povećani od 2005. do 2007. godine kada je predsednik Crvene zvezde bio Dragan Stojković Piksi.
Kozic je zaboravio da kaze da su takodje i prihodi kluba znacajno povecani od 2005. do 2007.godine pa ako je Piksi kriv za rashode valjda je po istom kriterijumu zasluzan i uvecane prihode.
To se moze videti u finansijskim izvestajima na sajtu na linku http://www.redstarbelgrade.com/newscontent...3&News=2193
Kada se oni pogledaju vidi se da je za vreme Piksijevog predsednikovanja samo nastavljena ista praksa kao ranijih godina da klub posluje na pozitivnoj
nuli(prihodi obicno nesto veci od rashoda i prikazuje se simbolicna dobit na koju se plati drzavi porez).
Ono sto je jako cudno u svim tim finansijskim izvestajima jos od 90tih godina je da kad se ostvari neki veliki prihod(recimo prodaja Vidica 2004) u toj godini isto toliko se povecaju rashodi na ovaj ili onaj nacin(cuveno renoviranje WC-a u istoj godini gde se po izvestaju Vujina vidi da je kvadrat renoviranja WC-a placen preko 1600eura,a kvadrat izdradnje media centra 5000eura ili se kupe neki igraci za nerealno visoka obestecenja...)Tu imamo i isti primer kod komsija koji se mogao videti u Insajderu kada su u godini igranja u LS potrosili tek za trunku manje od onoga sto su zaradili te godine,a to je bilo 3 puta vise nego u prethodnoj godini.
Sta dalje kaze Koza:
Kozić je na konferenciji za novinare izjavio da su dugovi Zvezde počeli da se stvaraju 2005. godine u kojoj je gubitak iznosio 6,9 miliona evra, iako je uprava predvođena Stojkovićem revalorizacijom klupske imovine "ispeglala" bilans, pa je ispalo da je prihod bio veći od rashoda.
Svi se secamo kad je Piksi dosao u junu 2005.god. da je receno da je dug oko 6.5miliona evra.To je dug koji je nasledjen od Dzaje do 2004. i u periodu vladavine Vujina do juna 2005.Upravo je to "ispeglano" revalorizacijom da nebi nas fudbalski gigant imao negativan bilans zbog javnosti kao i da bi se zastitila licnost legendarne 3.Zvezdine Zvezde.Zakljucak je da Piksi nema nikakve veze sa tim dugom koji ce se nadalje pojavljivati u sledecim finansijskim izvestajima jer je "revalorizacijom samo ispeglan",sto rece Kozic u bilansu za tu godinu.
Sledece sto Koza zamera Piksiju je da te 2005 godine nije bilo prihoda od prodaje igraca jer je klub produzio ugovore sa 6 igraca.
To je apsolutno tacno.Neulazeci u to da li je tim potezom klub ostvario u toj i narednoj godini dobre rezultate(2titule,2kupa i 2lige uefa) cisto ekonomski gledano taj manji prihod(i ispeglani gubitak od 6.9 te 2005god. za koji smo utvrdili da potice od Dzaje) je nadoknadjen skupom prodajom(kupujemo jeftino a prodajemo skupo) tih istih igraca.Ovde se treba zahvaliti 3.Zvezdinoj Zvezdi Draganu Dzajicu jer je on prvi selektirao te igrace(tako da i Dzaji oprastamo tih 6.9 miliona jer su oni nadoknadjeni prodajom).
Naravno ono sto Kozic Piksiju zamera da nije uradio u 2005.godini ne smeta mu da mu zamera da jeste uradio u 2006 i 2007.godini.Poslusajmo:
Generalni sekretar Zvezde je naglasio da je, tokom dvogodišnjeg Stojkovićevog mandata, klub potrošio oko 49 miliona evra većinom stečenih rasprodajom kompletnog igračkog kadra "crveno-belih".
Ponovo Kozic mesa babe i zabe jer se iz izvestaja na koji se on poziva vidi da se rasprodajom kompletnog igrackig kadra dobilo 30miliona evra a ne 49 miliona sto bi pomislio svako ko procita Kozicevu recenicu.U iste te dve godine se u igracki kadar ulozilo(produzetak ugovora sa Zigicem,Kastiljo,Molina,Gaj,Lukas,Bronovicki,Salas,i omrazeni Barkos,treneri Zenga i Bajevic...)5,5miliona.U plate nagrade i bonuse tih istih igraca(koji kao sto smo videli su imali sportske rezultate) je ulozeno 11miliona za 2 godine.A stavka TROSKOVI TRANSFERA IGRACA predstavlja troskove agencija i posrednika koji jesu nenormalno visoki( i predstavljaju mogucnost za naduvavanje troskova i pranje para) i u te dve godine iznose 10,5miliona.Ali da li je Piksi kriv za te ugovore pola klubu pola menadzerskoj agenciji?Mozda bas zato sto je bio protiv tih ugovora je pobegao u Japan da sacuva obraz ili mozda glavu.Tako da od pompeznih 49miliona(ustvari 30) ostvarenih prodajom igraca ostaje svega 3miliona(30-5,5-11,10,5=3).
Nije Kozicu dosta nastavlja on dalje:
"Zarade zaposlenih u klubu su za dve godine porasle za 100 odsto, u 2007. iznosile su oko 2,3 miliona evra. Ugovori i nagrade za igrače i trenere porasli su za 80 odsto, u 2007. su bili oko 5,5 miliona evra", naveo je Kozić.
Zbog cega i u 2008 te povecane plate ostaju iste(oko 5,5miliona) kada se ima slabiji igracki kadar(cuveni Bunjevcevicevi transferi za po 50000eura koji gle cuda nisu smanjili ukupne troskove te godine nego su oni ogromnih 18miliona kao kod Piksija 2006godine.Da nisu mozda deljenje nagrade i bonusi za osvojene trofeje u 2008 ili mozda prolaz u grupe kupa uefa???

Ipak najcudnije je od svega sto poslednja stavka u izvestaju DUGOROCNE I KRATKOROCNE OBAVEZE(SALDO) koja ustvari pokazuje dug ima jako cudno kretanje:
31.12.2004. DUG JE 1.218.850 eura
31.12.2005. DUG JE 9.219.684 eura (porastao zbog Dzajinih 6.5miliona koje smo apsolvirali)
31.12.2006 DUG JE 500.810 eura( Piksi HVALA TI, smanjio si dug na samo 500 hiljada evra, cak ti i dusmani to priznaju)
31.12.2007 DUG JE 13.272.878 eura( potpuno je nelogicno i ne moze se dokuciti iz izvestaja kako dolazimo na ovaj dug kada je klub ostvario dobit te godine
Da podsetim Piksi je poslednja 3 meseca te godine kao i u momentu pravljenja izvestaja u Japanu i nije vise predsednik)
31.12.2008. DUG JE 18.120.247 eura (Bunjo,Toplice,Kozicu,Tano mislim da ovak skok duga nema veze sa Piksijem)
01.03.2009. DUG JE 22.301.647 eura (Kozicu,Tano,Misko i drustvance dobro vam ide nema sta)

E sad mogu mirno na spavanje.
HVALA TI PIKSI!!!

realno

pre 15 godina

Neka svaki DELIJA da po 1000 dinara i resen problem!!! Isplaticemo dug,ostace nam par milona za pojacanja i jos ce da nam ostane para.Mnogo nas ima da ladno mozemo to da uradimo,ali onda brate.....Za sve,ali za sve ce prvo da se pitaju delije,za svaki dinar!!! Krenim u akciju delije Srbije i mnogobrojne delije sirom sveta!!!

RADEŠPIJUN

pre 15 godina

Konobar, glavu gore?!
1. Dug = 23 mil. eura
2. Dobar katanac (nikako Kineski, ipak se radi o ex prvaku Evrope) = 3000 din.
3. Karta do Kube = 1000 eura
Sam proceni, i da, ne zaboravi šta je doktor kazao "Nerviranje u tvojim godinama nikako nije dobro, ali NIKAKO"
p.s. Imaš dobar bakšiš ako pivo bude ladno ko zmija hehehe

ivanbg

pre 15 godina

prodajte ceo tim i primite navijace nek igraju samo za klopu u avalici i eto resenja
p.s jos kad bi mogli za sve igrace da uzmete i upola od 22mil bilo bi dobro

behemot

pre 15 godina

"Mafija vec drzi Partizan i FSS i OSS. Sta je tu cudno sto zele da i Zvezdu stave pod svoje?

Dakle, za nekih 25 mil evrica ce da sebi kupe cijeli tim i stadion. Mnogo jeftino."
.....
Ala je skapirao!!!Svaka mu cast!
(srx, 16. april 2009 14:32)

Taribo West

pre 15 godina

Vi morate da znate da i ovaj iznos nije konačan, jer u njiga nisu uračunate pozajmice članova uprave i finansijera (npr. Mišković, koji je pozajmio 3, 5 miliona, pa Den Tana i drugi). Svi oni kažu da svojim novcem nisu sponzorisali klub, već su pare samo pozajmili i da očekuju da im se novac vrati. A neki bi hteli i zaradu, tj. neki procenat preko.

Flynn

pre 15 godina

Bili su u upravi koja je samo "aminovala" Pixijeve odluke da im se svima poveca plata za 100%. Hteli su da mu se suprotstave "domacinski" ali avaj, Pixi je poznat kao prava strvina 2 sa 2, ima tu "intimidation auru" da samo pogleda u clanove odbora a oni ce sve da izglasaju dok njihovi telohranitelji otrce da promene gace.

Dok su oni pravili svoje klanove u biznisu Piksi je igrao fudbal i naravno da, sad kad nije u Zvezdi, nema nikakvih dodirnih tacaka sa njima i najlakse je sve svaliti na njega jer nije mafijas i ne moze da im vitla pisoljem i preti telefonom

ZULU iz KULU

pre 15 godina

22,5 miliona????
Za drzavu nije malo...i ja verujem da ce ona to i dati na kraju(to jest mi gradjani). Nije prvi put da sepomaze Crvenoj Zvezdi(setite se pre par godina u kosarci). Ali sta sa onim timovima koji su takodje osvajaci najvecih evropskih takmicenja, kao sto je VK Becej u vaterpolu...zasto drzava VK Becej nije pomogla, vec prepustila da se klub ugasi??? RK Crvenka osvajac kupova i sampionata stare SRFJ, i predstavnik te zemlje u evro-kupovima je pre nekoliko godina igrala u drugoj trecoj ligi bas iz istih razloga koje ima i Crvena Zvezda. RK Proleter se nije cuo nekoliko godina a bio je bas jak tim pre dvadesetak godina, a sad izronio neki Partizan. Dokle vise beogradizacije naseg sporta!?
Dokle da Partizan i Crvena Zvezda budu predodredjeni da budu prvaci u svim sportovima!? Dajte bar trecinu para koje dajete Zvezdi i Partizanu klubovima iz provincije da i oni malo rese svoje probleme i dovedu malo bolja pojacanja...pa lako je tako biti sampion !!!!!! STOP BEOGRADIZACIJI SRPSKOG SPORTA. SRBIJA NIJE SAMO BG, SRBIJA JE i NS i ZR i NI i SU i LE i VR i NP i KG...izvinjavam se ako sam nekog ispustio!!!

Ivan

pre 15 godina

Cetiri su izvora prihoda:
1) prodaja igraca
2) tv prava
3) jak sponzor na dresovima
4) ulaznice odnosno broj gledalaca na utakmicama
Tu je sustina problema, Zvezda nema publiku, a publike nema bez dobrih rezultata i jakog takmicenja. A dobrih rezultata i Lige sampiona nema bez velikog ulaganja tako da je stvoren zacaran krug iz koga ce Zvezda tesko izaci, nazalost! Partizan ista prica, ostali klubovi su katastrofa, liga katastrofa, zemlja takodje ... Moramo biti realni, Zvezda nije vise veliki evropski klub, vec sestorazredni, moramo pogledati istini u oci. Treba krenuti od nule, graditi novu Zvezdu koja ce biti svedena u realne okvire, s obzirom na zemlju u kojoj zivimo, fudbalsku ligu koja postoji ...

laza

pre 15 godina

Da navedem nekoliko stvari

1. Dug 2004 je bio nula ( Dzaja je otisao iz kluba posle poraza od Zenita 4:00...Revizorska kuca potvrdjuje.

2. 2005 u prvih 6 meseci dug ide na 4 mil. Nije se prodao ni jedan igrac. Piksi preuzina klub u junu, i didaje jos 4 mil za tekuce troskove do kraja godine...Tako svi pricamo o dugu od oko 8 mil

3. Piksi zaposljava jos 70 ljudi u upravi, mahom njegovih sledbenika, skauta,trenera i prodaje igrace za 45-47 mil 2007. Katrstofalne kupovine, sa Bajevicem, itd.......

4. Zahtevam da se kaze, od tih 45 mil, koliko je dato menadzerima........koji su ispod stola placali Piksijevu ekipu

5. Kake je moguce, da Dzaja, fudbaler, koje se nije mgnogo mesao u finasije,bude hapsen pre ovih lopova,kao covek iskusan malverzacijama...

6. Dan Tana i Kozic su bili u UO za vreme piksija...

7.Zasto Dan Tana nije uradio ovo, i napravio plan pre 6 meseci, kad je dug bio manji.
On zna zasto lopuza jedna

Joja

pre 15 godina

Па наравно да нас је Пикси покрао. нетребаш да будеш паметан да би то закључио, довољно је да све бациш на папир.
Кад је Џаја отишао дуг је био 7 милиона, колико се сећам, ако не и мање. Долази Пикси који наслеђује тај дуг и целу екипу коју продаје. Дакле продао је: Жигића, Пантелића, Јанковића, Ковачевића, Дудића, Бишевца, Луковића,Стојковића, Ђокаја, итд... Да је за свакога узео по милион, А УЗЕО ЈЕ МНОГО ВИШЕ били би у великом плусу. Кад на то још додамо и текме против Роме, Бајерна, Болтона... Ту је још згрнут неки милион.
И ГДЕ СУ СВЕ ТЕ ПАРЕ КАД ЈЕ ПОСЛЕ ЊЕГА БИО ЈОШ ВЕЋИ ДУГ?

Stefan_Trosarina_Nish

pre 15 godina

@ 17.#
(Vuki, 16. april 2009 12:47)


22.3 miliona eura nije toliko veliki dug ???
Sta pricas covece, jel znas ti gde zivis ??? budjenje !!!

Nikola

pre 15 godina

E, gani, pa uzeli ste dve duple krune dok je Piksi bio predsednik, a sad se zalite da je potrosio pare !!!
Nego, jer njegov najbolji ortak beše Terza ?

Quixy

pre 15 godina

Ma jel tako ?? sad je Pixe kriv .. ajde da mu uzmemo sve para sto ima .. )Pa on je zanavek vasa zvezda zvezdica .. sa sve dzajom koji je takodje ojadio vas/svoj klub .. mani te se corava posla i tih suludih velicanja samih sebe .. sve zvezdine zvezde .. ja bih i bunju stavio medj zvezde

DDD

pre 15 godina

Nisam siguran da li se dobro secam, ali krajem godine bilo je prica da Zvezda duguje oko 19 mil. Onda je konobar izasao u javnost sa pricom da zvezda duguje 16 mil. i sve je ostalo na tome...Nista nisu preduzeli tad,a sad posle 4 najvise 5 meseci dug je 22.3 mil.Ljudi moji,pa kakvu vi finansijsku politiku vodite,bolji posao bi odradila ona gospodja sto cisti wc na Marakani,kod nje se prvo plati da bi se uslo u isti... A vi?!
I dosta vise price sa Piksijem,on dok je bio,Zvezda je osvajala trofeje,imala duplo bolji i igracki i trenerski kadar nego sad...
I jos nesto...ono zemljiste sto se prica da Zvezda ima i da je vredno ko sam djavo,sta je sa njim,kako da se na tom zemljistu pojavi najveci shoping mol na Balkanu,a gde su pare,zapitajte se i bezite,dok ne proradi kuka i motika,a onda ce i Amerika biti mala za konobara...

P.S. Ako moze neko da nadje tacne cifre ovog sto sam na pocetku govorio,jer je moguce da sam pogresio,ali su cifre tu negde +/- 1.000.000

AntiPoliticar

pre 15 godina

Ljudi ne skacite, ovo je sve lepo izrezirano. Uskoro usvajaju zakon o sportu i privatizaciji kluba. A tako zaduzen klub ce doci 'nekom' na ruke i to za 1e;). A mozete pretpostaviti ko ce to dobiti. I posle toga Zvezda ce izaci iz ovog sivila i bice sve ok. Nazalost interesi pojedinaca su nadjacali i ovu nasu svetinju i mozemo samo da posmatramo kako odlazi:(. Ali nadajmo se da ce gospoda koja kupi imati interesa da ulaze i u fudbalere, i u omladinski pogon i u stadion. A objekti koji ce dobiti uz nju ce jednostavno rasprodati. To je neminovno. Srecno Zvezdo!!!

Uzas

pre 15 godina

Uzas! Svakim danom se sve vise sramotimo! Ljudi koji su bili clanovi UO u vreme Pixija, sada optizuju njega... Gde ste bili tada, da dignete glas?! Lako je sada pljuvati po onom nije tu.. Ne treba zaboraviti 2 duple krune u 2 sezone.. Ni najbolju igru u kupu uefa u poslednjih 7-8 godina (Roma 3:1).. Ni pojacanja koja je doveo Pixi: Kastiljo, Milijas, Burza, Lukas, Molina, Gaj.. Sramota!!!

green aca

pre 15 godina

Pola od Vas se ne razume u finansije. Slusajuci danas konf za stampu i izlaganja o finansijskoj situaciji jasno je da je najveci dug prema bankama.Dug moze da se reprogramira i da se prodajom igraca redovno servisira taj dug. Niko ne tera Zvezdu da taj dug vrati u godinu dana. Kada se svi ti dugovi odbiju realno je da je stvarni dug koji se odnosi na igrace, plate i materijalne troskove je oko 4 miliona evra. To raznim sponzorstvima moze da se pokrije. Clanarina koju predvidjaju donosi takodje znacajna sredstva.Planovi koji su izneti uopste nisu nerealni i nije situacija toliko alarmantna i da neki koji bi to voleli u FSS i politicari da se Zvezda ugasi.Najveci broj pristalica na Balkanu ima Zvezda a takodje i u rasejanju od Amerike do Australije.A ovi sto pisu o prihodu od MU to kaze predsednik Partizana. Na sajtu MU nigde nije pisano koliko su placena dva igraca. Cini mi se da je to zamazivanje oci sportskoj javnosti. Isto tako je bilo i prilikom odlaska Kezmana u PSV. Govorilo se da ce se od tih para sagraditi nov stadion.Od tada je ostao pasnjak zvani JNA. Sada se prica prica da grad ne daje dozvolu za izgradnju stadiona. To je prica za vrtic "Pcelica"

Nelson Muntz

pre 15 godina

Јако ми је криво што не могу да пронађем свој коментар на долазак Пиксија у Звезду. У том коментару сам све ово лепо предвидео. И да Пикси нема појма шта је то вођење клуба, и да ће после њега остати пустош. Оно што нисам могао ни да претпоставим је да ће после њега доћи (тачније - остати) још много, много гори. Данас је свима јасно да је суноврат клуба почео доласком Пиксија на место председника, али што случајно, што намерно, сви пренебрегавају чињеницу да је са Пиксијем дошао и Марко Мишковић! То је кључни догађај у пропасти Ц.Звезде! Ко је кога довео у клуб, Пикси Мишковића или обрнуто, данас више није ни битно. Свакоме ко иоле познаје Пиксија, макар из медија, јасно је да он са финансијама и вођењем клуба има везе као са квантном физиком. Он се за време свог председниковања клубом није много питао око финансија већ је аминовао све што су му предлагали "саветници". "Крокодили" у и око Ц.Звезде су га са свих страна бомбардовали и притискали да уради ово или оно, узме овај или онај кредит од ове или оне банке, доведе овог или оног члана УО или спонзора. Обзиром да је играо у веома уређеним државама, лигама и клубовима Пикси се тада нашао у небраном грожђу. Већ после неколико месеци је схватио да се упустио у нешто са неким чему и коме није дорастао. Све што је након тога радио је било у циљу извлачења из те ситуације, али кога Мишковићевска приватизациона мафија увуче у своје живо блато - томе спаса нема. Најгора ствар коју можете урадити кад упаднете у живо блато је да се копрцате у покушају да се сами ослободите. То изазива само брже и дубље потонуће. Управо то је Пикси радио. Уместо да призна да није у стању да се избори са мафијом и затражи помоћ државе и јавности, он се копрцао и уплитао све више у послове о којима нема појма. Када је схватио шта му се спрема и да му спаса нема, спаковао је кофере и збрисао. И сам је знао да ће једног дана да се појави неки Козић који ће га оптужити за сва зла овога света, па и за пропаст Ц.Звезде. Додуше, Пикси јесте учествовао у тој пропасти, али као пуки и несвесни извршилац туђих наредби. Народски речено, Пикси је играо епизодну улогу у филму који је режирала режијска кућа Мишковић. Наравно и сценарио је стигао из исте куће. Сада ова интересна група око Мишковића вређа нашу интелигенцију покушавајући да нам објасни како за пропаст филма није крив ни режисер, ни сценариста него епизодиста... Ма немој!!!

Овај статистички финансијски извештај који је, што би рекао Звонко Михајловски, као бикини, много открива а не показује ништа, је чиста шарена лажа да замаже очи неукој и лаковерној јавности. Гомила набацаних бројки из којих је немогуће закључити оно најбитније: КОМЕ је, ШТА је и КОЛИКО је плаћано, као и ГДЕ СУ И КОД КОГА ЗАВРШИЛЕ ЗВЕЗДИНЕ ПАРЕ!!!
А она Козићева тужна прича о смањем трошковима и платама је посебна прича. Кад му је толико стало до штедње што није смањио своју плату? Многи се овде питају зашто Звезда плаћа Ивића 25.000е и Козића 4.000е, не знајући да има још гомила оних који примају такве плате и не знајући да Звезду те плате коштају заправо дупло више! Сви знамо да су у Србији плате са преко 100% оптерећене порезима доприносима и осталим наметима. Дакле, да би Козић примио нето плату од 4.000е, држави мора на име пореза и доприноса да се исплати још толико! Ето простора за уштеду!
За оне који још полажу наде у Делије и њихов програм имам једну разочаравајућу вест. Рећи ћу само ово: поједине вође навијача (не сви!) су задњих година толико увећале своје имовинско стање да су из аутобуса ГСП којима су се шверцовали због немогућности да плате карту, преко ноћи ускочили у аутомобиле од 50.000+ евра. Гле чуда, и њихово имовинско васкрснуће коинцидира са доласком Мишковића у клуб! Уосталом, чујемо стално прозивке на рачун марионета као што је Добривоје, али зашто никад са севера нисмо чули ни реч против Мишковића? Паметном је то довољно да се запита...

Navijac Zvezde

pre 15 godina

Ma nece biti da je Pixi kriv za sve??

Meni su sumnjiviji ovi finansijeri, za koje se ispostavilo da su samo pozajmljivali pare Zvezdi...pri tom mislim na Miskovica , Toplicu, Micovica...No u svakom slucaju, jedino je validno da se pokaze koliko je para stiglo u Zvezdu i na sta je utroseno za sve ove godine...euro po euro. No mislim da do toga nece doci, vec ce sve ostati samo predstava za publiku SVE U SARADNJI SA DELIJAMA KOJE SU USLE U RUKOVODSTVO KLUBA!!!!

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Ovo lici na saopstenje Skupstine grada, oko sporne lokacije na kojoj je izgradjen trzni centar Usce. Za dodelu spornog zemljista krivica je na drzavi koja vise ne postoji, dok je za Zvezdin dug kriv Piksi, covek miljama udaljen od Beograda. Divota.
Saznali smo i da su svi danasnji rukovodioci Zvezde, bili u UO i u Piksijevo vreme. Osim toga sto su sve aminovali, pa i povecanja svojih plata za sto posto, ispada ustvari da je Piksi za sve kriv, dok su oni svoj beskicmenjacki krediblitet za dalje egzistiranje u Ljutice Bogdana stekli podizanjem ruke ne razmisljajuci o cemu glasaju. I tek su se sad dosetili da pronadju zrtveno jagnje. Pri tom, sta bi o onoj prici da je dug nekih 16 miliona i da se vise nece uvecavati. Pa nije Piksi bio predsednik u periodu od novembra 2008. do aprila 2009. kada je dug narastao na 22,3 miliona evra.
Da bi se stekla neka realna slika treba reci da je Piksi dosao u klub koji u tom trenutku doziveo sunovrat. Dzaja je bio u bekstvu, koje se zvalo lecenje ledja, klub je vodio nekakav advokat Vujin, i nije se znalo ni ko pije ni ko placa. Poraz protiv Smedereva u Kupu samo je ubrzao njihov odlazak, sa sve legendom. Ja za to rukovodstvo imam jedno pitanje : gde su zavrsile pare od transfera Dejana Stankovca ( 22 miliona maraka ), Gorana Drulica ( 26 miliona maraka )i Gorana Bunjevecva ( mislim da je obestecene bilo oko 10 miliona maraka ili evra, ne secam se tacno ). Ako se uzme u obzir da su se u to vreme prodavali i drugi igraci, onda bi moglo da se zakljuci da bi Zvezda mogla da bude u nekom blagom plusu ili bar na nuli, ali nikako u ovolikom minusu. Ovo samo navodi da je od Dzajica pa do danas, svako rukovodstvo, manje ili vise, gledalo da napuni svoje dzepove na stetu Crvene zvezde.
Zatim, velika vecina igraca koja se ovde pominje, a pri tom se spocitava Piskiju da ih je prodao, imalo je ugovore 50 - 50 sa menadzerima. Stojkovic je takve ugovore zatekao, i nije ih obnavljao, osim kad je u pitanju Zigic. A kada je o njegovom transferu rec, svako u Beogradu, ko iole prati fudbal zna koja su cetvorica ljudi najvise profitirala od njegovog odlaska u inostranstvo i koliko je dobila Crvena zvezda.
Ispada da je glavni krivac onaj koji je imao najbolje rezultate od 1992. Svi ostali, uglavnom podobni a nesposobni, iako su prosli skoro kroz sve upravljacke funkcije od predsednikovanja Dzajica do Dan Tane, ne vide da su odgovorni za bilo sta, cak ni za podizanje ruku, za koje se sada ispostavlja da je bilo na stetu kluba. I oni ce sad da izvuku Zvezdu iz krize. Tesko izvodljivo.
Nebuloza sa clanstvom je aposlutni hit. Ko je lud da ovima da deset hiljada evra za godisnju clanarinu. Da omoguci redovno isplacivenje 300 000 dinara svakog meseca Kozicu, ili Ivicevih tricavih 25 000 evra. Lepo zamisljeno, ali tesko ostvarljivo.
Nisam primetio da su pomenuli marketnig, nesto sto svakom klubu donosi odlicnu svotu novca na godisnjem nivou. Recimo, danas je nemoguce da kupite Zvezdin dres sa brojem kojim hocete i svojim prezimenom na ledjima. Da ne govorim da je velika vecina prozivoda lose dizajnirana, da je ponuda oskudna, a da su recimo iole pristojniji duksevi preskupi. Ko ce recimo u Leskovcu da kupi Zvezdin duks od pet hiljada dinara. Pri tom, za par meseci taj isti duks bude na snizenju hiljadu dvesta dinara. Cija je politika da se tako vodi marketing, nije mi jasno. Ali kako seju tako i zanju.
Nisam imao nameru da budem Piksijev drveni advokat. Ali nikad nisam voleo da krivica bude svaljena na one koji nisu tu i ne mogu da se brane. Ne mogu da kazem sta ce biti sa Zvezdom, teski periodi mogu da zadese svaki klub, neki se od toga oporave, neki ne, ali sam siguran u jedno : ovi ljudi koji su danas u klubu, ne mogu da ga izvuku iz ove krize. Mozda imaju dobru nameru, ali zar ne kazu i da je put za pakao poplocan dobrim namerama.

Zvone ZG

pre 15 godina

Mi navijači "Dinama" vam predlažemo rješenje vaših financijskih problema...mi vama damo Mamića da vam sanira dugove i da se koju godinu"zabavljate"sa njegovim "biserima",a mi se riješimo zla..ne tražimo ništa za uzvrat..ako ništa drugo čovjek stvarno zna zaradit lovu..

BooBA

pre 15 godina

Danas 22,3 miliona,vec sutra 25!
Aman dokle vise?
I definitivno mora neko da do'vati onog Pyxija i da ga pita:"Covece gde su onih 20,30 miliona od prodaje 14,15 fudbalera"?.......
Eto umesto sad da smo u plusu i igramo u Evropi i vodimo u ligi, mi grcamo u minusu....
EH Zvezdina Zvezdo Dragane Stojkovicu

Vuki

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!
(Vuki, 16. april 2009 12:47)

Pokusavas da poredis neuporedive stvari. Mislim na dugovanja. Nije isto dug na primer Real Madrida od 200 miliona eura pri godisnjem budzetu od 400 miliona i dug Zvezde od 20 i kusur miliona pri godisnjem budzetu od 6-7 miliona eura.
Druga stvar,na primer u Realu ce na sledecim izborima pobediti verovatno Florentino Peres i tako se vratiti na celo Reala. On ce dovesti ljude,firme koji ce u Real uloziti stotine miliona evra. Pa ce se tim parama dovesti npr Ronaldo. I onda ce se samo na prodaji njegovog dresa zaraditi mnogo vise nego sto je placeno za njega.

A sta ce Zvezda? Koja ce to domaca firma da ulozi tolike pare u nju. Delta??? A nema para da plati u Ljubljani lokaciju koju je dobila na tenderu i verovatno ce je izgubiti. Ili Cepter koji nema crnogorcima da plati institut Simo Milosevic u Igalu??? Sve i da imaju kes,kao sto nemaju,ko bi bacao pare u bunar. Svi koji ulazu ,rade to da bi zaradili jos vise. A ne zato sto vole Zvezdu ili Partizan,potpuno svejedno.
Ciji dres to Zvezda da proda??? Ima li i jedan fudbaler u C.Zvezdi ciji bi ti dres nosio sa ponosom???

Tako da poredjenje sa tim velikim klubovima i njihovim dugovima je deplasirano. Iza njih je ima ko da stane ( sa novcem naravno) a sto se tice Zvezde takvog nema ni na vidiku......raspitaj se koliko su ova dvojica ( miskovic i micovic) finansijera ulozila u zvezdu??? a javno se tope od ljubavi prema njoj...
(tsartsaris, 16. april 2009 14:20)

druze sve si u pravu,priznajem da sam se malo zaleteo sa izjavom,ali i nije mi u sustini toliko to bila namera,koliko sam hteo da kazem da je sve ovo malo "prenaduvano",i da nije stvar bas smrtno ozbiljna,razumes? ;)
mediji to mnogo prenapumpaju nego sto zaista jeste!
Opet kazem,jeste situacija uzasno teska,ali nista nije neizresivo,pa tako ni Zvezdin problem,jer tako?

aleksandar

pre 15 godina

Ok,sada znamo koliko dugujemo na danasnji dan,bilo bi dobro da se pokaze javnosti koliki je dug bio pre Stojkovica znaci dok nije on dosao i koliki je bio na dan kada je on otisao a i to je moguce da se odradi! Zatim za koju sumu su odlazili igraci poput Zigica,Jankovica,Lukovica,Kovacevica,Bisevca,Stojkovica i sl. Koliki procenat od svakog igraca je islo igracu a koliki menadzeru i nda dobijemo sumu koliko ostaje klubu. Naravno na kraju i da izracunamo koliko je napravljen dug posle Stojkovica. I naravno na sud! U kom normalnom klubu procenat od prodaje ide 50% igracu? Ni u jednom!!! U redu je da ako nema para da mu da za ugovor a on je vec formiran kao dobar igrac ali ovi nabrojani momci su iz zvezdine skole sto znaci da je ova pomenuta klauzula SMESNA. POZZ

ssss

pre 15 godina

Sve mi se cini da Miskovic trazi novu lokaciju za onaj poslovni centar sto je trebao da gradi na autokomandi pa ga zeznuo Verano! :-)

Rade

pre 15 godina

pa normalno da treba da se krivi Piksi,zasto je otisao iz zvezde kada mu je onako bilo dobro islo,dosao osvoji titule prodao 90 % igraca iz prve postave i uzeo sebi pare u dzep i otisao u japan ili gde vec,a da nije krao nebi sigurno otisao....

Dzontra

pre 15 godina

a na šta je to Piksi mogao da potroši bezmalo 50 miliona evra za dve godine!? Da nije možda dovodio preskupe igrače!?
Gluposti, klasično svaljivanje krivice na onoga koji nije sada tu.

Josko

pre 15 godina

br.135@ tacno delijo...al nikome u mancesteru ne pada na pamet da trazi pare od Dauning Strita br.10, kao sto ovde predlazu pola zvezdasa...sram vas bilo, jos se i pravite zrtve...

univerzum

pre 15 godina

a partizan??? ili je to drzavna tajna koja ne sme da izadje u javnost!!!!
(zivim za sever, 16. april 2009 12:31)

pa kad zivis za sever gledaj u svoje dvoriste da resis problem a posle gledaj u tudje.

Nikola

pre 15 godina

Piksi jeste igracina, ali cinjenica je da je on Zvezdu upropastio, prodavao je odlicno a kupovao ocajno. Sad u Japanu broji pare, a njegovog kolegu Dzajica optuzuju.

drle

pre 15 godina

Vrhunac cinizma. Piksi je krivac iako smo mi sve aminovali! Daj Djajicu vrati se. Nek si ti malo kraduckao, ti si makar od zvezde napravio svetski klub koga su svi postovali.Dok danas zvezda lici na buvlju pijacu, a vode je kojekakvi konobari.

ja

pre 15 godina

Da li oni zaista misle da smo mi budale svi odreda.Bingulac je na onoj skupstini lepo rekao koliki su zvezdini dugovi,a to priblizno odgovara ovoj sumi,a ovaj konobar i ovaj lakej kozic su uporno to negirali kao neku zaveru.Jos jedan dokaz kako ne znanje ne pravi nikakvu prepreku da bi se stiglo do fotelje i prasica.

Nemanja

pre 15 godina

Nemam nista protiv navijaca zvezde i partizana, samo bih ih pitao da li znaju za koga navijaju, za komunisticke tvorevine i ocekujete da tu nema mafijasa

delta city

pre 15 godina

Ma lepo neka Miskovic kupi Zvezdu za 1 eur, srusi je i izgradi jos lepsi bolji i veci trzni centar...

Koga jos bole usi za neku tamo Zvezdu i fudbal... Pa bre, jel znate kolika kolicina ljudi je konstantno u tim trznim centrima??? Pa mogu da se napune BAR TRI MARAKANE!!!! (i svako udje i kupi ponesto za po 20-30 evrica a i vise...)

To mu u zbiru dodje:

150,000 (ljudi) x 30 (evra) = 4,500,000 evra!!! Ej bre... po danu, minimum...

A na stadionu:

2,000 (ljudi na severu) x 500 dindzi = 1,000,000 dindzi = 10, 000 eur! Ali brate na svake dve nedelje... Jos nesto malo od prodaje igraca i to je to...



Pa oni covece mogu za mesec radnih dana Delte da kupe Real+Manchester, da ne pricamo o Zvezdi

transfermarkt

pre 15 godina

Pogledajte income/expenditure odnos u sezoni 2006/2007 na ovoj strani: http://www.transfermarkt.de/en/verein/159/roter-stern-belgrad/transfers/uebersicht.html

Gde su pare?!

FERDINAND

pre 15 godina

Ajmo ovako? Grobari nemojte da se brinete za nas,jer se mi ne brinemo o vasim dugovima ni u kosarci ni u fudbalu? ovde ima vise vasih komentara nego navijaca ZVEZDE! Mi izlazimo iz krize i osvajamo titulu sledece godine!

Srecko Sojic

pre 15 godina

Ma nije tacno! Ne duguje zvezda 22 i po miliona evrica. To novinari lazu. Ona duguje mlogo vise. Znam, Pikseta mi kazo, kad je prilago pare za stranke. Kaze, slusaj Sojicu, cu ti dam pare al' da me uvedes u glavni odbor. Tamo cu bidnem najveci intelektualac. Osim Tike Spic i nema vise uceni ljudi. Tu samo ja mogu pomognem kaze pikseta. A kolko ce das? Pa jel dosta 2 miliona evrica..inace zvezda ima dubiozu od 33 miliona evrica. Daj sta das rekoh i uzo evrice, a pikseta pobego u japan da igra fudbal s kinezi.

lale

pre 15 godina

organizujte zvezdu kao akcionarsko drustvo, vecina navijaca kupila pi bar par akcija i bila vlasnik dela zvezde.. i navijaci bi imali veliki uticaj na politiku kluba, i resili bi se ovako sposobnih uprava..

neba

pre 15 godina

1. Trebalo bi uvesti u CZ prinudnu upravu koja ce pretresti sve zivo jer ovo sto se prica i iznosi u javnost, pitanje je koliko je tacno.
2. Ukoliko se dokaze da je Pixi finansijski unistio klub (da je rasturio jednu solidnu generaciju valjda svi znamo), svejedno da li je slucajno ili namerno, pod hitno da se sastane radno telo koje ga je izabralo kao 5 zvezdinu zvezdu i da mu ponisti tu titulu. Ja mislim da vece sramote u Srbiji nebi bilo.
3. Sve vise sam pristalica ideje da Miskovic kupi ili dobije Zvezdu... pa po cenu prodaje zemljista i zidanja novog stadiona u Jajincima ili slicno... Kad je Arsenal mogao da napusti stadion koji je pravljen 191... koji smo mi k. da isto ne uradimo.
Molim lepo, toliko.
P.S. Njima da dam pare za clanarinu?!?!?! Ma ajte molim vas, mnogo je za jedno fotografisanje...

Igor

pre 15 godina

Sakupite 2 miliona i 120 hiljada navijaca i svako po 1000 dinara i eto ti para. Prosta matematika.
Navijaca ima sigurno toliko, ima ih i vise... pa krenite, da vidite koliko vole Zvezdu. Bas me zanima koliko cete sakupiti.....

srx

pre 15 godina

Mafija vec drzi Partizan i FSS i OSS. Sta je tu cudno sto zele da i Zvezdu stave pod svoje?

Dakle, za nekih 25 mil evrica ce da sebi kupe cijeli tim i stadion. Mnogo jeftino.

nemanja

pre 15 godina

Ajde sad svi pljujte ovu upravu pa ona je najmanje kriva pa nemoze jedna uporava da napravi toliki dug.Po meni ova uprava je bolja i od prosle i od preprosle i ja verujem dan tani on je covek iz inostranstva koji je zaradio dosta novca i ne verujem da je usao u zvezda da je opljacka takodje verujem i miskovicu sta pljujete njega pa ko bi od vas da je na njegovom mestu pozajmio zvezdi 7 miliona pa taj novac je mogao negde da ulozi i da mu se vrati duplo nemojte sada price kao svi bi vi dali bespovratno realno vidice se ko je ko kad bude trebalo da se daje za clanstvo,od vas koji daju komentari nije ni 10% bilo na zvezdinoj utakmici a vi ste kao navijaci zvezde navijai zvezde su oni koji svake subote prate zvezdu a to nisam ja jer idem samo na derbije posto ne zivim u bg,a ovi beogradjani su najgori pa da zvezda svoje utakmice igra u banjaluki svaka utakmica bilo bi 20 hiljada minimalno to je za bg sramora i jos jednom napominjem verujem ovoj upravi i ivicu jer samo da udjemo u uefa kupo idemo po jos jedan trofej.

skikovi

pre 15 godina

koliki je dug ostavio dzaja, koliki je ostao iza piksija, koliki toplica i koliki je sada. pa da uporedimo ko je napravio stetu. piksi je znao sta preuzima, toplica takodje, a ni tana nije kuce od juce. piksi je uzeo dve duple krune a to kosta. sada je najlakse njega blatiti kada nije u srbiji, a nadam se da nece ni doci jer bi se u kratkom roku napravila vanredna istrazivacka emisija koja bi ga oterala u istragu (setite se dzajica). da li bi ovaj dug bio toliki da smo osisali grobare prosle i ove sezone. pa naravno da bi bio. al se o tome ne bi mnogo raspravljalo. i jos nesto. koliki deo duga otpada na kazne koje je klub placao zbog navijackih ispada? i kolika je steta sto smo igrali pred praznim tribinama (sumnjam da bi bas izgubili protiv bazela da je stadion bio pun, a da li su nam ti bodovi falili da odigramo jos koju utakmicu u kupu uefa. ne bi ih igrali za klikere). posle ovog izvestaja se nista nece promeniti u mentalitetu onih koji zive ne u devedesetim nego u sezdesetim. zato resetujmo nas voljeni klub i krenimo od pocetka pa po cenu istupanja iz lige zbog bankrota.

Manfred von Richthofen

pre 15 godina

sponzori koji pozajmljuju pare.. HAHAHAHAHAHAHAHA
da nije smesno bilo bi tuzno ko je stavio sapu na moj tim. CRKNI ZVEZDO, CRKNI SRBIJO BOLJE I NE ZASLUZUJES!!!

p.s. MALO SU NAS BOMBARDOVALI!!!

Milos

pre 15 godina

Molom sve da procitaju, i analiziraju finansiski izvestaj.

http://www.redstarbelgrade.com/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=2193&News=2193

Kad to uradite, videcete ko su krivici.....

Zamolio bih sve da ne komentarisu na osnovu sto nekoga vole vise ili manje...

Bicete sokirani kako se trose pare....i kako je do odlaska Dzajica timu bilo mnogo bolje finansiski.......Brojke ne lazu

Dzajo, kod mene si rehabilitovan, na osnovu izvestaja koji su dali tvoji protivnici

dr. Sigmund Frojd

pre 15 godina

Sto se tice izjave zvezdinog rukovodstva o dugu, u psihologiji postoji jedan termin koji se zove "projektovanje". To se desava kad nekoga kritikujete i o njemu pricate sve ono sto ste u stvari Vi, jer nemate dovoljno razvijen moral da te svoje lose osobine i karakter priznate sami sebi.

Dakle sto se tice izjava trenutnog rukovodstva Crvene Zvezde, imamo ocigledan primer "projektovanja" odnosno projekcije.

Toliko od mene i unapred mi je drago ako sam na neki nacin pomogao. Inace taj poremecaj se danas uspesno leci i to u klinici "CZ" u Bacvanskoj ulici u Beogradu. Doduse postoji i stari narodni lek poznat pod imenom "govnjiva motka" ali se upotrebljava samo u krajnjim slucajevima.

Iskreno Vas,

Petar

pre 15 godina

Razumljivo, navikao covek da trosi... pa nastavio samo ali na tudji racun. Nije ni cudo sto je zbrisao, a ne i ni cudilo da je to radjeno planski da bi se Zvezda sto pre prodala olako.

Ovo se ne sme dopustiti jer jednostavno Zvezda mora biti samostalna, zadrzati prave vrednosti, dusu dok je jos ima.

Pex

pre 15 godina

Pixi nije lopov kako ovde gomila ljudi prica nego jednostavno nesposoban menadzer .Sta vredi sto je CZ i uzela one titule pod njegovim vodjstvom kada sada nemaju ni tetkice da plate.Strategija kluba se pravi za 5 godina unapred a ne za godinu dana.Eto Pixi je pricao o nebeskoj Ligi sampiona a sada pada Zvezda na beton.Mnogo dozvoljavamo da se priuceni ljudi bave velikim sistemom kakav je fudbalski klub.Sada je najvaznije za klub da nadju nekog ko moze da upumpa u klub
bar 5,6 miliona evra a ne da kozmeticki menjaju ljude koji u sustini ne mogu nista da urade.Sada je najbitniji sponzor,finansijer ili mozda neka pomoc drzave a ne da li ce klub voditi Pera,Mika ili Laza....

BAKI

pre 15 godina

Ovo sto citam je tuzno i ruzno,sta je sve uradjeno i dokle su NESPOSOBNI doveli klub sistemacki je unistavan,srozati ugled kluba i moralno i materijalno da bi tamo neki TATIN sincic kupio klub za male pare! A dobro se zna da samo zemljiste u Zvezdinom vlasnistvu vredi pravo bogastvo!!!

NEMANJA DELIJA

pre 15 godina

"Posle osvajanja Lige šampiona 2008. godine, profit Junajteda se uvećao na 118,3 miliona dolara, ali i pored toga ukupni dug kluba iznosi 954,6 miliona dolara."
PA MI SMO MALE BEBE ZA OVO

Marko

pre 15 godina

-Vidi tajo,dodamo malo zelene boje,koju gondolu i eto ga novi super-extra-MAXI diskont na xxxx kvadrata.Jupi"
-"Bravo sine,bravo a sad idi prenesi one gajbice pa će tata da ti da džeparac"

P.S.Koliko se sećam i Mišković je bio uklubu za vreme Piksija.A menadžerima je išlo i preko 50% transfera samo što to niko nema hrabrosti da kaže jer je i dan danas tako!Ivice,puni Maricu!

Milan

pre 15 godina

Ja sam veliki zvezdas ali ne pada mi napamet da verujem nasoj upravi da ce dug koji imamo prema Miskovicu i finansijerima da vratimo na kraju vracanja dugova.Znaci da dam hiljadu i vise dinara Miskovicu koji ima milijarde eura a ne zvezdi?!?To bi stvarno bilo ludo sa moje strane

nenad35

pre 15 godina

Ok je ovo ali dok je bio Piksi tu gde jeste bilo je i nekog rezultata!Ne verujem u price da je on napravio taj dug i mislim da se to slagalo godinama!Uostalom gde su pare od visegodisnje prodaje igraca za milionske sume?I jos jedan apel na ekipu koja hoce da sredi nesto u Zvezdi sto je pohvalno da obrati paznju i na pojacanja koja uslovno dolaze u Zvezdu,a ne mogu da igraju ni za Bsk iz Batajnice!Na kraju iskreno se nadam da ce se nesto pozitivno resiti ali nemojmo svaliti sve na Piksija jer je on verovatno bio samo jedan sraf u celoj toj masineriji,uostalom PIKSI je mnogo vec dao ZVEZDI zar ne!!!

Goxxyy

pre 15 godina

Gde Miskovic i njegova delta umesa prste tu nema nista od posla.
On nije od tih koji voli klub i koji bi ostavio i jedan evro u C.Z. on planira samo da zaradi na Zvezdi
Ima zvezda dosta prostora oko stadiona pomocni tereni ovo ono.. Mogao bi tu novi delta city da bude...
Najurite Miskovica mozda nesto i bude....

Marx

pre 15 godina

koliki deo duga otpada na kazne koje je klub placao zbog navijackih ispada? i kolika je steta sto smo igrali pred praznim tribinama (sumnjam da bi bas izgubili protiv bazela da je stadion bio pun, a da li su nam ti bodovi falili da odigramo jos koju utakmicu u kupu uefa. ne bi ih igrali za klikere). posle ovog izvestaja se nista nece promeniti u mentalitetu onih koji zive ne u devedesetim nego u sezdesetim. zato resetujmo nas voljeni klub i krenimo od pocetka pa po cenu istupanja iz lige zbog bankrota.
(skikovi, 17. april 2009 00:30)

Konacno neko nesto pametno da kaze. Ko ce me natera da dam pare navijacima? Prvo neka krenu od sebe. Navijam za Zvezdu, ali nisam navijac. Bas zbog ovih. Licno, nije mi problem da se klub ugasi. Prodaj sve, vracaj dugove, pa od nule, od "beton lige". Pa, za neku godinu...

no

pre 15 godina

Toliko vrede svi nasi igraci zajedno (bukvalno). Ko je napravio ovo? Koliko bismo bili u dugu da nismo prodali sve one prilicno dobre igrace?

asd

pre 15 godina

Sta te ljude kostalo ako su posteni da izbace na sajt sve dugove, rashode i prihhode da se vidi kako se i sta radi? Sta li se sve tu desava to amo bog zna...... Da nije ubijen Dusan Spasojevic mozda bismo dugovali mnogo vise.........

MarkoSi

pre 15 godina

Dobro, da li će sada neko da odgovara? Ako je Piski toliko trošio, da li postoji mehanizam da te pare sada vrati? Da li mu se može zapleniti imovina stečena pljačkom?

djuka

pre 15 godina

lopovi svi do jednog,nema hleba bez privatizacije dje ce da se pitaju dva covjeka,vlasnik i direktor a ne u klubu 50 ljudi koji hoce da se pitaju za sve. privatizacija pod hitno a navijace maknuti iz svih odbora... njihovo je da navijaju naravno ako hoce a ne da vode klub.

red boy

pre 15 godina

Ajdeda vidimo druge. Zvezdin dug se zna. Bila revizorska kuca i objavila dug. Sta je sa suprotnim taborom. Nikada u javnost nije nikada izasao sa finansijskim stanjem. Predsednik kluba nesto kaze ali to nije zvanicno.Inspekcija treba da kaze svoje da li je Partizan u plusu ili minusu. Ocigledno da ovde politika ima debelog uticaja. Nedavno posle derbija kada su zapaljene stolice navodno su zapaljene i prostorije i izgoreo deo arhive.Da li je to slucajno i zasto se to desilo.Zvezda nije preduzece pa da bude ugaseno. To je udruzenje gradjana. Postoji pravno x nacina da se prevazidje ta muka i da se preko drugih racuna isplacuju igraci i ostali materijalni troskovi kao stose to radi u privredi. Znaci ako ima pravde a ne politickih pritisaka Finansijska inspekcija treba da udje u sve profesionalne glubovi da napravi izvestaj. Bojim se da to nikom ne odgovara. Nedavno je Miki Ivanovic rekao da u OFK-u nisu primili plate od Decembra meseca, tako je u svim klubovima

Raul

pre 15 godina

Bitange se skupile pa pljuju coveka koji je bogu iza nogu i ne moze da se brani. I Den Tana i Kozic su bili zajedno sa Piksijem u upravi i toliko su posteni i savesni da su oni jadni Piksija savetovali da radi jedno,a on zvezdomrzac je sve radio naopacke.Zar to ne smrdi na mozda malo drugaciju pricu,da su oni ti koji su vrsljali pa sada pljuju Piksija i sve svaljuju na njega.Sam olos koji podhitno treba najuriti zajedno sa onim tajkuncicem Miskovicem.Dok je Piksi krvario za Zvezdu, taj Den Tana do juce nije ni znao da Zvezda postoji i sada kao daje svoje pare da spase Zvezdu,sve se plasim da je u Zvezdi iz ljubavi sa svojih 105 godina.Onog kancelarijskog potrcka Kozica necu ni da pominjem jer je u pitanju seljacina koji u zivotu nije odgledao ni 5 fudbalskih utakmica,siguran sam da on ni Miskovic ne znaju ni godinu kada je Zvezda uzela Ligu Sampiona.
Toliko o tandemu Tana-Kozic koji sada "brine" i vodi Zvezdu i koji ce je izvuci iz problema samo da pokupe jos po par miliona EUR.

MADAFAKA

pre 15 godina

Ne vidim razlog zasto bi se mucili,i vratili pare !? Bolje je da vas UEFA izbaci iz svih takmicenja !
(Gravedigga, 16. april 2009 13:09

Slazem se sa tobom. Da se ne brukamo ZAJEDNO po Evropi!

John Terry

pre 15 godina

Ovo je apsolutna ista slika kao i u polititci. za dosadasnje stanje okriviti proslu vlast (upravu) i napraviti sebe na nevinasce koje stenje i rmba za Zvezdu (drzavu),ali joj djavo ne da uspeha! Sram vas bilo bre,lopovcine! cak i da jeste Piksi kriv,sta ima vi da se brinete o tome! vas je posao da to sredite,ako ne mozete,DOVIDJENJA!!! Ako niko ne moze,KATANAC i kraj. Jadni vi,pokusavate ali ne ide vas sreca. I dosta s tim pozajmicama,ko zna koliko ce Zvezdu kostati ta sirotinja! Gospodine Cepter,molim vas,platite to,i imate podrsku svih nas!

muamua

pre 15 godina

hm hm...kojem timu se jesenas nije dozvolilo odigravanje jedne utakmice zbog duga KOJI JE ISPAO NA KRAJU LAZAN...pa je ta utakmica registrovana 3:0 za rad koliko se secam...a gle ovo sada

kontranapad

pre 15 godina

Svako daje sebi za pravo da tumachi bilanse... i polupismeni i nepismeni... i konobari i kozici i nozici...
Verovatno su visoke shkole zavrshili, radili u privredi, susretali se sa tim stvarim...

uffff...:(

Svarce Neger

pre 15 godina

E ovi japanci mi opste nisu jasni. Onakvog "lopova" obozavaju, postuju i dizu u nebesa.
Jedva cekam da se Piksi oglasi (ponovo) iz Japana. I da kaze vise da li je preko noci pobegao u Japan zato sto je krao ili sto je spasavao zivu glavu na ramenima (svoju i svoje porodice).
A vi gospodo iz aktuelne uprave, posto je vidljivo da se najvise novca duguje bankama (to je ostatak duga) da vidimo kada, ko i u kolikom iznosu ih je podizao.
Do tada, Dzaju kada il' ako mu se presudi i Piksija ako podignu optuzbe i presude mu, ostavite na miru.
Najvece srozavanje u istoriji kluba desava se za vreme vaseg mandata, zato pokrijte se po usima i ne lajte mnogo.
Mnogo ste vi a i svi ostali mali, koliko je Zvezda velika.

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

@ Laki
Prvo, finansijski izvestaj predstavlja gomilu cifara, koje nista ne znace, osim zelje da se okrivi jedan covek, pri tome ima mnogo stvari koje zameram Piksiju, dve su : sto je doveo Marka Miskovica u Zvezdu i sto je dozvolio zeni da kadrira po klubu.
Ne postoje napadi na Dzaju, vec jednostavno cinjenica da je Dzaja bio tehnicki direktor od 1979. do 1998. da bi posle toga bio izabran na funkciju predsednika kluba i tu se zadrzao na kojoj se zadrzao do 2004. godine. Ako je klub u dubiozi onda je nemogce da odgovornost nema covek koji je najduze bio na rukovodecim funkcijama. Iako rezultati tokom osamdesetih zamagljivali ili cinili manje interesantnom pricu o transferima, a ni tada nije bilo sve cisto, onda je to tokom devedestih postala udarna tema, jer je nase prvensvo postalo besmisleno, evropske utakmice se nisu igrale zbog sankcija, a i kada se krocilo u Evropu 1995. do danas se ama bas nista nije pokazalo. Ali besomucna prodaja igraca, uz konstantno kukanje na finansijske prilike, bile su glavno obelezje tog vremena. Negde do 1998. Crvena zvezda je prodala preko sto profesionalnih fudbalera. Od toga se ne bi oporavili ni daleko jaci klubovi od Zvezde. Medjutim, para nigde nije bilo, a kod Cvetkovica je na ribanje morao da ide onaj koji je tu informaciju plasirao. Da ne spominjem ona tri transfera ( Stankovic, Drulic, Bunjevcevic ), pri cemu je Drulicev prelazak u Saragosu po visini bio najveci u istoriji spanskog kluba. Ako se tokom 90-ih govorilo da je klubu za iole normalno funkcionisanje potrebno deset miliona maraka, danas se barata sa sumom od deset miliona evra, a na to se doda broj prodatih igraca od 1992. do danas onda se moze zakljuciti da je Zvezda mogla da ima i veci godisnji budzet od minimalno projektovanog. A ispada da Zvezda ima astronosmki dug.
Ovde se Piksiju zamera sto je imao i veoma visok prihod, ali i veoma visok rashod, pri cemu se njegova uloga u ostvarivanju prihoda zanemaruje, dok je glavni kada je rashod u pitanju. Pretpostvljam da sve zasluge za prihod snose Kozic, Tana i drugari. Navodi se da su igraci koje je prodao bili selektirani od strane Dzajica, sto je potpuno tacno. Isto kao sto je Piksi doveo Milijasa i Koromana u Zvezdu u koje se kune devedeset posto navijaca, a i jedini su od kojih Zvezda moze nesto da zaradi u ovom trenutku. Prodace ih Kozic, Tana i drugari i opet ispada da ce oni snositi zasluge.
Ispade Piksi najgrbaviji a sa najboljim rezultatima od raspada zemlje na ovamo. Ako nije znao sa finansijama, kriv je sto nije angazovao ljude koji se u to razumeju. Na teret bi mu stavio i neangazovanje Miltona Palsija najboljeg stranog fudbalera koji se pojavio na Marakani. Uz Kasilja, naravno, koji je, ako se ne varam, takodje doveden u eri ovog najgoreg od svih predsednika.
Nemam ja problem da Piksi odgovara ako je kriv, ali je prosto neverovatno da je Dzajic bezgesan sa tolikim funkcionerskim stazom, a upravo je on poceo da utire put propasti ovog kluba. Pa ako ima elemenata krivice i on da odgovara, kao i svako drugi kome su bili lepljivi prsti, ko je na ovaj ili na onaj nacin ostetio klub zarad sopstvenog interesa. Na kraju, Piksi se i u Japanu borio za titulu do poslednjeg kola, a cisto sumnjam da bi pedantni Japanci angazovali nekog za koga sumnjaju da je upleten u marifetluke ovolikih razmera. Ono sto je Piksija razlikovalo od vecine koji su se muvali u i oko kluba u Ljutice Bogdana je pobednicki mentalitet, koji ga je krasio i dok je bio igrac a i dok je bio na funkciji predsednika.
Mozemo ti i ja da se ne slazemo u misljenjima, ali nema potrebe da me etikiterias, narocito ne da me nazivas placenikom. Prvo, ciji bih ja to placenik mogao da budem, a drugo, na osnovu cega si dosao do takvog zakljucka. Ili smatras da postoje oni koji ne bi trebalo da odgovaraju sve i da se dokaze da su lopovi.

branko

pre 15 godina

tranvaj liga je pocela da puca.zvezda je puna lopova,koji sada traze pomoc da ne bi trosili ono sto su drpili.zaplenite im imovinu ,bice i viska

BOGATAS

pre 15 godina

http://www.youtube.com/watch?v=iJMh3SeHdXk Covek je obecao 100 miliona evra za prelazni rok ako kupi zvezdu ,to nema na ovom klipu ali je rekao na sosu jos prosle godine

Laki

pre 15 godina

@Bata Djora Sr

Bato.. u tvojoj mrznji prema Dzaji, ispustio si cinjenice...

Pogledaj finansiski izvestaj pa onda komentarisi...Branis Piksija koji je spiskao 50 miliona i nije vratio dug.
Sram da te bude, placeniku

miki

pre 15 godina

Nema izlaza iz ove krize a oni koi misle da ce navijaci da skupe par miliona grdno se varaju! Ali ja ipak vidi mogucnost kako bi mogli da sakupimo 30.miliona,(BUDIMO REALNI taj dug je mnogo veci od 22.3miliona)da kao u vreme Milosevica neka se uvede opet TAKSA izlaz iz domovine pa da ovi gastarbaiteri pomognu da ne brukamo Srbiju i Zvezdu.

raky-tenja

pre 15 godina

eto ga...sad su i to objavili,i dug vise "puj pik ne vredi".
kao da ga i nema vise...tako se ponasaju. ono...pa i nije to puno!
a zapravo nisu objavili nikakav plan kako da dug saniraju,i krenu sa poslovanjem u plusu.
e,zvezdo,zvezdo...ako te neko od tih lopova ne kupi,ili sa maras ne padne 100-ak miliona nema tebi spasa.
mada sve mi ovo smrdi na politiku,kao sad nam je toliki dug i odjednom se pojavi se neki spasitelj "abraka-dabra" i duga vise nema,a on ima VEEEELIKI plus na izborima. samo da to ne bude placeno parama poreznih obveznika.

srx

pre 15 godina

@behemot

Istina najvise boli. Treba je reci i kad je ocigledna.

Imas fino preporucujem/ne preporucujem pa klikni dok ti mis ne crkne. Ostavi se copy/paste mojih komentara, pisi sam svoje.

JA

pre 15 godina

Mislim da je za Zvezdu najbolje da se ova situacija presece. Jednostavno da uprava objavi bankrot, i da se dug otpise. Stadion ne moze da ode na dobos jel ne pripada klubu nego gradu. Od ostale vrednosti nema sta tu da takav dug zadovolji, a onda ce se poverioci morati zadovoljiti cime god, sto ce biti mnogo manja suma. Predlazem da onda klub promeni ime u nesto slicno - recimo Soker Klub Crvena Zvezda, da isprodaje sve ove strance i trenutne nazovi zvezde za isplatu dela duga stecajne mase, i krene iznova iz Beogradske lige. Novi klub bi onda krenuo napred sa svojom decom, onima sto su odrasli u Zvezdi, i zajedno sa njima uz brizljivo selektirane nase mlade perspektivne fudbalere, eto kluba opet u najvisem rangu za dve godine. I eto opet zestoke borbe za titulu, gde ce sa takvim timom biti jako tesko izaci na kraj, a bez finansijskih problema. A pravi navijaci ce Zvezdu pratiti bilo to u Beogradskoj ligi ili Ligi Sampiona.

Samo tako se nazire izlaz iz ove agonije na sve druge nacine se propadanje u zivo blato samo produzava unedogled.

Misa

pre 15 godina

...ne mora opsirnije, jasno nam je da se kralo i da se i dalje krade... tuzno je to jako. kako to da uvek nova uprava dodje pred prelazni rok, tu se lepo isposluje i onda se prijavljuju dugovi i oni odose bez reci?! o cemu mi pricamo uopste??!!

zivim za sever

pre 15 godina

ma lagano se mi izvlacimo iz toga...
nego hteo sam svim topalovicima koji marakanu nazivaju rupom neka pogledaju ovu fotku i nek uporede "nasu rupu" sa njihovim cirkusom od stadiona.....

Nanana

pre 15 godina

Imas mnogo manje osvojenih titula, medjusobne utakmice strasna razlika!
Osvajanje EVRO KUPA za tebe je san, ti si SAMO mali PARTIZAN!!!

Torcida Vojvodina

pre 15 godina

Pa imate vise mogucnosti za izlazak iz financijske krize..

-Neka svaki pravi Delija,ponavljam PRAVI Delija a ne ovi cyber navijaci pokloni Zvezdi 100 Eura.
Tu cete skupiti oko 50,000 Eura.

-Prodaja prve 11-orke Zvezde.
Tu bi trebali dobiti oko 2 milijuna Eura.

-Uzmete tih 2,050,000 Eura i odete u kasino na rulet i stavite sve pare na broj koji je za vas simbolican jer predstavlja broj vasih europskih uspjeha nakon raspada Yuge.
(taj broj na ruletu je jedini zelene boje)

I ako uleti taj vas broj,po mojoj procjeni trebali bi dobiti oko 75,000,000 Eura.
S tim parama pokrijete dugove,nahranite izgladnjele igrace i jos vam ostane para za novih 793 pojacanja,gledajuci koliko skupa 'pojacanja' dovodite.

Vuki

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!

Nikola

pre 15 godina

A sada pitanje za navijace manjeg kluba koji je vecito bio u Zvezdinoj senci: zasto se niko na otima o vas klub? Zato sto ne vredite nista.

Ekonomista i kuvar Den Tana

pre 15 godina

Ajde sad NAVIJAČI računica je jasna:
U Srbiji ima 7,5 miliona ljudi, nek je trećina punoletno i navija za zvezdu. Nek svako da po samo 20 evra = 50 mil evra
- 5 mil moja provizija
- 5 mil provizija za Piksija što me je doveo
- 5 mil za političare $%$#"#%&!!
- 5 mil za Miška da nas ostavi na miru
- 7.5 mil za pojačanja iz treće južnokorejske lige ( uključujući provizije )
- 0.2 mil za menzu u Avalici
= 22.3 mil evra da vratimo dug, pa ajmo nanovo.....

Pa ništa lakše !!!!!!!!!!
AJMO NAVIJAČI

srx

pre 15 godina

Mafija vec drzi Partizan i FSS i OSS. Sta je tu cudno sto zele da i Zvezdu stave pod svoje?

Dakle, za nekih 25 mil evrica ce da sebi kupe cijeli tim i stadion. Mnogo jeftino.

realnost

pre 15 godina

Zar je moguce da ovakav klub i dalje EGZISTIRA.Sve ekipe iz nase lige NE DUGUJU kao CZ.Hitno zvezdu pod stecaj, ovo ne sme da se tolerise, a lopove u zatvor.SRAMOTA...

MILE

pre 15 godina

ČESTITAM ! Tužno i ružno za klub kakav je Zvezda. Ne vidim izlaz iz ovog tunela.OVO JE PROPAST.Ko je lud da sanira 22.3 miliona €.Ovo je problem države SRBIJE koja je i sama na izdisaju.NIKAKO NE ŽELIM RASPAD SISTEMA iako navijam za PARTIZAN ali ne vidim ko može da pomogne ZVEZDI.Ako bi neko predložio nešto pametno da se pozovu svi ljudi kojima je stalo do fudbala u SRBIJI RADO BIH SE ODAZVAO,inače poziv grupe navijača koji su sebe UGURALI U UPRAVU lično mi ne obećava ništa dobro.Pustimo SUJETE I NAVIJAČKE BOJE ovo je VEOMA OZBILJAN TRENUTAK SRPSKOG FUDBALA.

realno

pre 15 godina

Neka svaki DELIJA da po 1000 dinara i resen problem!!! Isplaticemo dug,ostace nam par milona za pojacanja i jos ce da nam ostane para.Mnogo nas ima da ladno mozemo to da uradimo,ali onda brate.....Za sve,ali za sve ce prvo da se pitaju delije,za svaki dinar!!! Krenim u akciju delije Srbije i mnogobrojne delije sirom sveta!!!

Nesa

pre 15 godina

Sada znate zašto je Piksi onako naprasno otišao (čitaj pobegao) u Japan. Jedino mi nije jasno šta radi FSS na čelu sa Karadžićem. 31. mart je odavno prošao.

John Rambo

pre 15 godina

Kako nama u kosarci tako vama u fudbalu!
Pljujete po Danilovicu, Vujosevicu, podrzavate blokadu racuna, trazite da se isplate dugovi,... Pa dobro!
Ajd sad i vi isto tako, vracajte dugove, ako moze... ako ne moze onda katanac i fajront!
Mi nase dugove u kosarci vratismo i isplivasmo nekako a vi sta cete?
Zelim vam iskreno da izadjete iz krize, jer bez vas to vise ne bi bilo to!
Eto, malo solidarnosti :)

Steram

pre 15 godina

Jasna je PIXIJEVA "ekonomija" ali nije jasno zašto mu je omogućeno da pobegne. Tako mu je i Đorić organizovao dobijanje trenerske diplome u Makedoniji.

Bozji poslusnik i izvrsitelj -Trajan Krecu -Tigar

pre 15 godina

U Boziju sluzbu se nalazim skoro.....7 godine !!! Imao sam moj zivot i pozvan sam od Boga da ga sluzim ! Gosp. Stojkovica -Piksija sam licno upoznao u Torontu 2005 kad je bio predsednik FSSiCG ! Igrale su reprezentacije SiCG protiv Italije ! Mnogi od vas mozda znaju , da sam veliki ....partizanovac, ali cu pred Bozjim sudom i zakonom u Raju, na zemlju i bilo gde svedociti da Dragan Stojkovic - Piksi NIJE LOPOV ! Nije lopov , jer sam cuo kako govori, kako se ponasa , kako reaguje ! Jeste malo naduvan i voli da je ''viden'' , ali nema ''srce lopova'' ! Upoznao sam samo ''zvezdase'' , i sve ih je Bog blagoslovio na.....''visu funkciju'' ! Bog je sve i ja sam nista, ja sam nista i Bog je sve ! Zoran Filipovic , koga sam upoznao isto toga dana, je bio zaposleni u FSSiCG i danas je....prvi selektor CG ! Stojkovic - Piksi i ''njegov pomocnik Lekovic'' su bili u FSSiCG , pa su zajedno otisli gde im se svidalo u ''omiljenom klubu -- CZ ''! Upoznao sam Den Tanu - i nije mi se uopste svidao -- tvrdoglav, prepotentan, naduvan , nije hteo da cuje...ISTINU koju sam mu rekao ! Upoznao sam Zigica , pa ga je posle Bog blagoslovio i otisao za velike pare u Spaniju ! Mladenovic mi je licno rekao za tadasnju upravu Zvezde sledece reci -- ''Ma pusti ih, sve su nas pokrali ''! Mladenovic je igrao za reprezentaciju, pa otisao u Koreju i on je jedan od tih koji ''trazi pare od Zvezde'' - s pravom, jer da mu daju barem ono sto pise na papiru, a neki put su napravili i 2 papira ! Jednoj osobi u Beogradu sam poslao Bibliju iz Amerike, i Bog je tu osobu podigao na vislji nivo ! Upoznao sam Tumbakovica iz Partizana u Beogradu - 2002 pa je posle ''dosta zaradio'' kad je otisao u inostranstvo -- na Bliskom istoku i u Kinu ! Dosao je u Partizan jedan ''hrabrji '' trener koji je uveo Partizan u LS ! Sa gosp. Zecevicem sam se upoznao, 2 puta i ''jos je tu u Partizanu'' , a njegov posao nije zavrsen, jer je njemu dato da se napravi -- Hram fudbala !To mu je od Boga dato zbog njegove sposobnosti ! Dejan Savicevic mi se uopste nije svidao u Torontu, i ''rekao sam mu neke reci'' - jer je on rekao u Podgorici da je on...''bog'' , a ja sam mu rekao o pravom Bogu ! I ovde u Americi dajem poruke od Boga : pismeno , usmeno, e.mailom i telefonom ! Ja sluzim Boga....bez novca , jer Bog mi je dao Bozji Sveti Duh , i kao sto pise u Bibliju -- bezplatno dobijas poklon od Boga, bezplatno da dajes ! Dao sam poruke i 2 velikim kompanijama, koje prosperisu i koje ce jos vise prosperirati ! U Beogradu sam bio zvan prorok , ali ja se predatavim samo kao....Bozji poslusnik ! Bjekovica .Sr -- davo nisam upoznao, mozda kad bude promenio....nadimak ! Molim moderatoratore b92 da objave ovaj komentar , jer sam isto rekao pre oko 10 dana na sajt b92, pa i sada ponavljam -- DRAGAN STOJKOVIC - PIKSI , NIJE LOPOV ! Bog voli hrabre , verne i postene ! Amin !

FERDINAND

pre 15 godina

Ajmo ovako? Grobari nemojte da se brinete za nas,jer se mi ne brinemo o vasim dugovima ni u kosarci ni u fudbalu? ovde ima vise vasih komentara nego navijaca ZVEZDE! Mi izlazimo iz krize i osvajamo titulu sledece godine!

misa

pre 15 godina

Standardno svaljivanje na one koji su bili tu pre njih. Sramota, kad je Piksi bio tu klub je placao igrace, redovno dobijao komsije i dovodio sponzore svetskog renomea. Koja smo mi zemlja

delija do tokija

pre 15 godina

Pa ovo je super, ovo je puno manje od onog sto sam ocekivao, a ocekivao sam preko 30 miki duga. Može se ovo vratiti, navijači 10 miki, zvezdi duguju 5 miki i jos na prelaznom roku zgrnuti 5-6 miki.

red boy

pre 15 godina

Ajdeda vidimo druge. Zvezdin dug se zna. Bila revizorska kuca i objavila dug. Sta je sa suprotnim taborom. Nikada u javnost nije nikada izasao sa finansijskim stanjem. Predsednik kluba nesto kaze ali to nije zvanicno.Inspekcija treba da kaze svoje da li je Partizan u plusu ili minusu. Ocigledno da ovde politika ima debelog uticaja. Nedavno posle derbija kada su zapaljene stolice navodno su zapaljene i prostorije i izgoreo deo arhive.Da li je to slucajno i zasto se to desilo.Zvezda nije preduzece pa da bude ugaseno. To je udruzenje gradjana. Postoji pravno x nacina da se prevazidje ta muka i da se preko drugih racuna isplacuju igraci i ostali materijalni troskovi kao stose to radi u privredi. Znaci ako ima pravde a ne politickih pritisaka Finansijska inspekcija treba da udje u sve profesionalne glubovi da napravi izvestaj. Bojim se da to nikom ne odgovara. Nedavno je Miki Ivanovic rekao da u OFK-u nisu primili plate od Decembra meseca, tako je u svim klubovima

Mijaga

pre 15 godina

ahahhaha kako dobar komentar sam procitao od nekog kralja,tu je sve receno,ponovicu ga jos jednom,KO ZADNJI IZADJE NEKA UGASI SVETLO,haha bravo kralju!!!

green aca

pre 15 godina

Pola od Vas se ne razume u finansije. Slusajuci danas konf za stampu i izlaganja o finansijskoj situaciji jasno je da je najveci dug prema bankama.Dug moze da se reprogramira i da se prodajom igraca redovno servisira taj dug. Niko ne tera Zvezdu da taj dug vrati u godinu dana. Kada se svi ti dugovi odbiju realno je da je stvarni dug koji se odnosi na igrace, plate i materijalne troskove je oko 4 miliona evra. To raznim sponzorstvima moze da se pokrije. Clanarina koju predvidjaju donosi takodje znacajna sredstva.Planovi koji su izneti uopste nisu nerealni i nije situacija toliko alarmantna i da neki koji bi to voleli u FSS i politicari da se Zvezda ugasi.Najveci broj pristalica na Balkanu ima Zvezda a takodje i u rasejanju od Amerike do Australije.A ovi sto pisu o prihodu od MU to kaze predsednik Partizana. Na sajtu MU nigde nije pisano koliko su placena dva igraca. Cini mi se da je to zamazivanje oci sportskoj javnosti. Isto tako je bilo i prilikom odlaska Kezmana u PSV. Govorilo se da ce se od tih para sagraditi nov stadion.Od tada je ostao pasnjak zvani JNA. Sada se prica prica da grad ne daje dozvolu za izgradnju stadiona. To je prica za vrtic "Pcelica"

umetnik

pre 15 godina

И сви се сад надају да је ово урађено да би Звезду неко купио, али џабе се надате, прсли сте.

Nikola

pre 15 godina

Piksi jeste igracina, ali cinjenica je da je on Zvezdu upropastio, prodavao je odlicno a kupovao ocajno. Sad u Japanu broji pare, a njegovog kolegu Dzajica optuzuju.

777

pre 15 godina

22.3 MILIONA € ? Ljudi "taximetar" kod banaka kuca svakog dana tako da je to dug na današnji dan već sutra je veći.STRAŠNO ! HITNO zaustaviti MIŠKOVIĆA u pohodu na ZVEZDINU IMOVINU...

Perica_Sveznalica

pre 15 godina

"Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!"

To su isto prichali navijachi Lidsa kada su zbog dugova ispali u drugu ligu...

Danas, pet godina kasnije, zauzimaju peto mesto u trecoj ligi :))

A o Notingem Forestu da ne pricham... Prvaci Evrope, doskorashnji treceligashi...

Uskoro ce se na Zvezdinim utakmicama chuti srpski prepev poklicha koji se koristi za provociranje navijacha Foresta i Lidsa "You're not famous anymore"

McGradyaka2pac

pre 15 godina

Pa, kad su placali sudije ... dobro su oni i prosli ...
Samo , ovo se namerno radi , mozda dug i nije toliki , vec namerno u javnosti plasiraju neku enormnu sumu samo da bi ih kupio neki tajkun za 2 evra (cim stigne privatizacija) ...

Nemanja

pre 15 godina

Nemam nista protiv navijaca zvezde i partizana, samo bih ih pitao da li znaju za koga navijaju, za komunisticke tvorevine i ocekujete da tu nema mafijasa

drle

pre 15 godina

Da, naravno! Sada je Piksi kriv za nastalo stanje. Svi su krivi, a pogotovo oni koji su dozvoljavali da koje kakvi menadzeri prodajom zvezdinih fudbalera, uzimaju kajmak.

BooBA

pre 15 godina

Danas 22,3 miliona,vec sutra 25!
Aman dokle vise?
I definitivno mora neko da do'vati onog Pyxija i da ga pita:"Covece gde su onih 20,30 miliona od prodaje 14,15 fudbalera"?.......
Eto umesto sad da smo u plusu i igramo u Evropi i vodimo u ligi, mi grcamo u minusu....
EH Zvezdina Zvezdo Dragane Stojkovicu

Boki

pre 15 godina

Mogu samo da kazem: ZEKO MAJSTORE!!!

Pa zar ne kapirate koliko je ustvari taj covek sposoban?! Zvezda i Partizan su poslednjih 20 godina poslovali na istom trzistu, pod istim uslovima, imali igrace manje vise itsog kvaliteta sa priblizno istom trzisnom cenom....i kad se podvuce crta: Partizan u + 10, 15 miliona a Zvezda u minusu 23 mil (Zemunelo necu ni da racunam)....

Bravo Zeko Bravo!!!!

Darodavac

pre 15 godina

Zvezdu treba pokloniti nekome. I to sto pre. Po mogucstvu nekome ko ima para, a i mozga. Mada, to ne ide u kompletu bas cesto. A taj nek vidi sta ce. Luna park - Luna park! Bolje da se igraju deca nego matori ati, da ne kazem...

Wabbit

pre 15 godina

Ma da, taj Pixi je stvarno djubre, kada je iz Japana uspeo da poveca Zvezdin dug za nekih 7 miliona, posto je prema recima postenog i dragog nam gospodina Dan Tane, pre par meseci isti bio 15ak miliona...

Petar

pre 15 godina

Razumljivo, navikao covek da trosi... pa nastavio samo ali na tudji racun. Nije ni cudo sto je zbrisao, a ne i ni cudilo da je to radjeno planski da bi se Zvezda sto pre prodala olako.

Ovo se ne sme dopustiti jer jednostavno Zvezda mora biti samostalna, zadrzati prave vrednosti, dusu dok je jos ima.

Vuki

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!
(Vuki, 16. april 2009 12:47)

Pokusavas da poredis neuporedive stvari. Mislim na dugovanja. Nije isto dug na primer Real Madrida od 200 miliona eura pri godisnjem budzetu od 400 miliona i dug Zvezde od 20 i kusur miliona pri godisnjem budzetu od 6-7 miliona eura.
Druga stvar,na primer u Realu ce na sledecim izborima pobediti verovatno Florentino Peres i tako se vratiti na celo Reala. On ce dovesti ljude,firme koji ce u Real uloziti stotine miliona evra. Pa ce se tim parama dovesti npr Ronaldo. I onda ce se samo na prodaji njegovog dresa zaraditi mnogo vise nego sto je placeno za njega.

A sta ce Zvezda? Koja ce to domaca firma da ulozi tolike pare u nju. Delta??? A nema para da plati u Ljubljani lokaciju koju je dobila na tenderu i verovatno ce je izgubiti. Ili Cepter koji nema crnogorcima da plati institut Simo Milosevic u Igalu??? Sve i da imaju kes,kao sto nemaju,ko bi bacao pare u bunar. Svi koji ulazu ,rade to da bi zaradili jos vise. A ne zato sto vole Zvezdu ili Partizan,potpuno svejedno.
Ciji dres to Zvezda da proda??? Ima li i jedan fudbaler u C.Zvezdi ciji bi ti dres nosio sa ponosom???

Tako da poredjenje sa tim velikim klubovima i njihovim dugovima je deplasirano. Iza njih je ima ko da stane ( sa novcem naravno) a sto se tice Zvezde takvog nema ni na vidiku......raspitaj se koliko su ova dvojica ( miskovic i micovic) finansijera ulozila u zvezdu??? a javno se tope od ljubavi prema njoj...
(tsartsaris, 16. april 2009 14:20)

druze sve si u pravu,priznajem da sam se malo zaleteo sa izjavom,ali i nije mi u sustini toliko to bila namera,koliko sam hteo da kazem da je sve ovo malo "prenaduvano",i da nije stvar bas smrtno ozbiljna,razumes? ;)
mediji to mnogo prenapumpaju nego sto zaista jeste!
Opet kazem,jeste situacija uzasno teska,ali nista nije neizresivo,pa tako ni Zvezdin problem,jer tako?

nemanja

pre 15 godina

Ajde sad svi pljujte ovu upravu pa ona je najmanje kriva pa nemoze jedna uporava da napravi toliki dug.Po meni ova uprava je bolja i od prosle i od preprosle i ja verujem dan tani on je covek iz inostranstva koji je zaradio dosta novca i ne verujem da je usao u zvezda da je opljacka takodje verujem i miskovicu sta pljujete njega pa ko bi od vas da je na njegovom mestu pozajmio zvezdi 7 miliona pa taj novac je mogao negde da ulozi i da mu se vrati duplo nemojte sada price kao svi bi vi dali bespovratno realno vidice se ko je ko kad bude trebalo da se daje za clanstvo,od vas koji daju komentari nije ni 10% bilo na zvezdinoj utakmici a vi ste kao navijaci zvezde navijai zvezde su oni koji svake subote prate zvezdu a to nisam ja jer idem samo na derbije posto ne zivim u bg,a ovi beogradjani su najgori pa da zvezda svoje utakmice igra u banjaluki svaka utakmica bilo bi 20 hiljada minimalno to je za bg sramora i jos jednom napominjem verujem ovoj upravi i ivicu jer samo da udjemo u uefa kupo idemo po jos jedan trofej.

laza

pre 15 godina

Da navedem nekoliko stvari

1. Dug 2004 je bio nula ( Dzaja je otisao iz kluba posle poraza od Zenita 4:00...Revizorska kuca potvrdjuje.

2. 2005 u prvih 6 meseci dug ide na 4 mil. Nije se prodao ni jedan igrac. Piksi preuzina klub u junu, i didaje jos 4 mil za tekuce troskove do kraja godine...Tako svi pricamo o dugu od oko 8 mil

3. Piksi zaposljava jos 70 ljudi u upravi, mahom njegovih sledbenika, skauta,trenera i prodaje igrace za 45-47 mil 2007. Katrstofalne kupovine, sa Bajevicem, itd.......

4. Zahtevam da se kaze, od tih 45 mil, koliko je dato menadzerima........koji su ispod stola placali Piksijevu ekipu

5. Kake je moguce, da Dzaja, fudbaler, koje se nije mgnogo mesao u finasije,bude hapsen pre ovih lopova,kao covek iskusan malverzacijama...

6. Dan Tana i Kozic su bili u UO za vreme piksija...

7.Zasto Dan Tana nije uradio ovo, i napravio plan pre 6 meseci, kad je dug bio manji.
On zna zasto lopuza jedna

NEMANJA DELIJA

pre 15 godina

"Posle osvajanja Lige šampiona 2008. godine, profit Junajteda se uvećao na 118,3 miliona dolara, ali i pored toga ukupni dug kluba iznosi 954,6 miliona dolara."
PA MI SMO MALE BEBE ZA OVO

Comy85Nis

pre 15 godina

...Iako sam zvezdas ovo je neopisiva sramota! Svaka cast Partizanovcima na dobrom poslovanju, naime, video sam gore pitanje sto neko ne objavi dugove Partizana, pa rekoh da iskomentarisem! Nema potrebe da objavljuju jer oni svoj posao koliko mogu da primetim vode dobro, oko 12-13 miliona su zaradili samo od Ljajica i Bambija pre nekoliko meseci a to bi bilo pola Zvezdinog duga, pre toga Simon, Gulan, Jovetic! Eto ti 25 miliona koje Zvezda nema! Problem ne lezi u prodatim igracima vec u kupljenim jer je 80 posto igraca u Partizanu dobilo sansu da pokaze sta zna posle kupovine (Juca, Moreira, Obradovic, Diara, sada vec pomalo i Fejsa)! Hocu samo da skrenem paznju da Zvezda nije pruzila pravu sansu cak i pravim fudbalskim talentima a i dokazanim igracima koje je dovela u zadnjih 5 godina!!! Salas je osvajao juznoamericku ligu sampiona, Palacios je samo 2-3 godine posle dovodjenja u Zvezdu i svega nekoliko revijalno odigranih utakmica u istoj nasoj Zvezdi postao NAJVECI transfer Vigana u istoriji i otisao decko u Totenhem gde igra u prvoj postavi, a prethodno nije bio dobar za ZVEZDU, EJ LJUDI O CEMU MI PRICAMO! Kad je bio onaj brazilac Ailton, njega sa 33 godine i onako debelog su mogli da pustaju sto nije vredeo za krivoga Mirka, a ipak je dao nekoliko gola i otisao cim mu se smrzlo dupe! Doveli sad Trickovskog za skoro milion ako ne i celi milion, a on em veze nema em ne igra umesto da su za te pare zadrzali Klea! Jednog igraca, ali samo jednog da su iskoristili kako treba i prodali posle toga ne bi bilo sad 23 miliona duga nego bar 15, a gde su ostali igraci! U najboljim danima karijere, oni ne pustaju Bastu da ode za dobru ponudu koji sledecu sezonu u Zvezdi odigra kao retard i prodaju ga za neku sicu! Kupovali su oni kvalitetne igrace ALI brate mili pusti ga da odigra prvenstvene utakmice u kontinuitetu pa zaradi pare! Od svih njih jedino su Kastilju pruzili sansu, zato je i pokazao sta zna, ali opet na kraju ni njega koliko znam nisu dobro prodali! Ja ne znam ko je tu retardiran u celoj prici, ali i najmanja budala koja je ikad uzela da makar igra menadzera ili vodila u stvarnosti neki tim moze da provali da dovedenim igracima treba da pruzi sansu ako uopste posle i hoce da ih proda! Jos jedna stvar, otpustili ste Gaja na polusezoni zbog svadje u proslom derbiju a mogao je da igra do kraja sezone, jer ovaj Tutoric vec jednom nije bio dobar za Zvezdu a vi ga doveli opet, nego rade veze! Najveca zalost lezi u 2 igraca koje sam vec spomenuo - Palacios i Salas koji NISU DOBILI SANSU! E moja lepa zvezdo, ne bi imala dugove da ti debili nisu bili menadzeri i direktori!!! Cepter... Lik hoce pored svih gluposti da vam da neke milione, a vi se debilisete, i covek naravno odustao! Ima jos nekoliko igraca koji su bili POTPISUJEM DOBRI za Zvezdu a nisu ni dobili pravu sansu jos se i sude sa njima - Suzuki, Burzanovic, Perovic... Zalosno!!!

no

pre 15 godina

Toliko vrede svi nasi igraci zajedno (bukvalno). Ko je napravio ovo? Koliko bismo bili u dugu da nismo prodali sve one prilicno dobre igrace?

asd

pre 15 godina

Sta te ljude kostalo ako su posteni da izbace na sajt sve dugove, rashode i prihhode da se vidi kako se i sta radi? Sta li se sve tu desava to amo bog zna...... Da nije ubijen Dusan Spasojevic mozda bismo dugovali mnogo vise.........

Rade

pre 15 godina

pa normalno da treba da se krivi Piksi,zasto je otisao iz zvezde kada mu je onako bilo dobro islo,dosao osvoji titule prodao 90 % igraca iz prve postave i uzeo sebi pare u dzep i otisao u japan ili gde vec,a da nije krao nebi sigurno otisao....

miki

pre 15 godina

Nema izlaza iz ove krize a oni koi misle da ce navijaci da skupe par miliona grdno se varaju! Ali ja ipak vidi mogucnost kako bi mogli da sakupimo 30.miliona,(BUDIMO REALNI taj dug je mnogo veci od 22.3miliona)da kao u vreme Milosevica neka se uvede opet TAKSA izlaz iz domovine pa da ovi gastarbaiteri pomognu da ne brukamo Srbiju i Zvezdu.

RADEŠPIJUN

pre 15 godina

Konobar, glavu gore?!
1. Dug = 23 mil. eura
2. Dobar katanac (nikako Kineski, ipak se radi o ex prvaku Evrope) = 3000 din.
3. Karta do Kube = 1000 eura
Sam proceni, i da, ne zaboravi šta je doktor kazao "Nerviranje u tvojim godinama nikako nije dobro, ali NIKAKO"
p.s. Imaš dobar bakšiš ako pivo bude ladno ko zmija hehehe

MarkoSi

pre 15 godina

Dobro, da li će sada neko da odgovara? Ako je Piski toliko trošio, da li postoji mehanizam da te pare sada vrati? Da li mu se može zapleniti imovina stečena pljačkom?

Laki

pre 15 godina

@Bata Djora Sr

Bato.. u tvojoj mrznji prema Dzaji, ispustio si cinjenice...

Pogledaj finansiski izvestaj pa onda komentarisi...Branis Piksija koji je spiskao 50 miliona i nije vratio dug.
Sram da te bude, placeniku

Komar

pre 15 godina

Neka ucestvuju Dena Tana i Ilija Ivic u emisiji "pllesom do snova",pa malo neka plesu,da probaju da pomognu Zvezdi...Da nam se ispuni taj san...:)))
NE DAJ SE ZVEZDO!!!

Milan

pre 15 godina

Piksi je bio najbolji direktor, nego se zamerio bandi u upravi i kriminalcima menadzerima. A sad isti sve stavljaju na njegova ledja. Mars iz Zvezde!

Joja

pre 15 godina

Па наравно да нас је Пикси покрао. нетребаш да будеш паметан да би то закључио, довољно је да све бациш на папир.
Кад је Џаја отишао дуг је био 7 милиона, колико се сећам, ако не и мање. Долази Пикси који наслеђује тај дуг и целу екипу коју продаје. Дакле продао је: Жигића, Пантелића, Јанковића, Ковачевића, Дудића, Бишевца, Луковића,Стојковића, Ђокаја, итд... Да је за свакога узео по милион, А УЗЕО ЈЕ МНОГО ВИШЕ били би у великом плусу. Кад на то још додамо и текме против Роме, Бајерна, Болтона... Ту је још згрнут неки милион.
И ГДЕ СУ СВЕ ТЕ ПАРЕ КАД ЈЕ ПОСЛЕ ЊЕГА БИО ЈОШ ВЕЋИ ДУГ?

Kejns

pre 15 godina

E pa Piksi puno toga si mi pruzio u zivotu pa je red da i ja tebi nesto vratim.
Nisi bezgresan,to si i sam rekao al' ovi ga bas preterase.
Kozić je na konferenciji za novinare kazao da su rashodi kluba značajno povećani od 2005. do 2007. godine kada je predsednik Crvene zvezde bio Dragan Stojković Piksi.
Kozic je zaboravio da kaze da su takodje i prihodi kluba znacajno povecani od 2005. do 2007.godine pa ako je Piksi kriv za rashode valjda je po istom kriterijumu zasluzan i uvecane prihode.
To se moze videti u finansijskim izvestajima na sajtu na linku http://www.redstarbelgrade.com/newscontent...3&News=2193
Kada se oni pogledaju vidi se da je za vreme Piksijevog predsednikovanja samo nastavljena ista praksa kao ranijih godina da klub posluje na pozitivnoj
nuli(prihodi obicno nesto veci od rashoda i prikazuje se simbolicna dobit na koju se plati drzavi porez).
Ono sto je jako cudno u svim tim finansijskim izvestajima jos od 90tih godina je da kad se ostvari neki veliki prihod(recimo prodaja Vidica 2004) u toj godini isto toliko se povecaju rashodi na ovaj ili onaj nacin(cuveno renoviranje WC-a u istoj godini gde se po izvestaju Vujina vidi da je kvadrat renoviranja WC-a placen preko 1600eura,a kvadrat izdradnje media centra 5000eura ili se kupe neki igraci za nerealno visoka obestecenja...)Tu imamo i isti primer kod komsija koji se mogao videti u Insajderu kada su u godini igranja u LS potrosili tek za trunku manje od onoga sto su zaradili te godine,a to je bilo 3 puta vise nego u prethodnoj godini.
Sta dalje kaze Koza:
Kozić je na konferenciji za novinare izjavio da su dugovi Zvezde počeli da se stvaraju 2005. godine u kojoj je gubitak iznosio 6,9 miliona evra, iako je uprava predvođena Stojkovićem revalorizacijom klupske imovine "ispeglala" bilans, pa je ispalo da je prihod bio veći od rashoda.
Svi se secamo kad je Piksi dosao u junu 2005.god. da je receno da je dug oko 6.5miliona evra.To je dug koji je nasledjen od Dzaje do 2004. i u periodu vladavine Vujina do juna 2005.Upravo je to "ispeglano" revalorizacijom da nebi nas fudbalski gigant imao negativan bilans zbog javnosti kao i da bi se zastitila licnost legendarne 3.Zvezdine Zvezde.Zakljucak je da Piksi nema nikakve veze sa tim dugom koji ce se nadalje pojavljivati u sledecim finansijskim izvestajima jer je "revalorizacijom samo ispeglan",sto rece Kozic u bilansu za tu godinu.
Sledece sto Koza zamera Piksiju je da te 2005 godine nije bilo prihoda od prodaje igraca jer je klub produzio ugovore sa 6 igraca.
To je apsolutno tacno.Neulazeci u to da li je tim potezom klub ostvario u toj i narednoj godini dobre rezultate(2titule,2kupa i 2lige uefa) cisto ekonomski gledano taj manji prihod(i ispeglani gubitak od 6.9 te 2005god. za koji smo utvrdili da potice od Dzaje) je nadoknadjen skupom prodajom(kupujemo jeftino a prodajemo skupo) tih istih igraca.Ovde se treba zahvaliti 3.Zvezdinoj Zvezdi Draganu Dzajicu jer je on prvi selektirao te igrace(tako da i Dzaji oprastamo tih 6.9 miliona jer su oni nadoknadjeni prodajom).
Naravno ono sto Kozic Piksiju zamera da nije uradio u 2005.godini ne smeta mu da mu zamera da jeste uradio u 2006 i 2007.godini.Poslusajmo:
Generalni sekretar Zvezde je naglasio da je, tokom dvogodišnjeg Stojkovićevog mandata, klub potrošio oko 49 miliona evra većinom stečenih rasprodajom kompletnog igračkog kadra "crveno-belih".
Ponovo Kozic mesa babe i zabe jer se iz izvestaja na koji se on poziva vidi da se rasprodajom kompletnog igrackig kadra dobilo 30miliona evra a ne 49 miliona sto bi pomislio svako ko procita Kozicevu recenicu.U iste te dve godine se u igracki kadar ulozilo(produzetak ugovora sa Zigicem,Kastiljo,Molina,Gaj,Lukas,Bronovicki,Salas,i omrazeni Barkos,treneri Zenga i Bajevic...)5,5miliona.U plate nagrade i bonuse tih istih igraca(koji kao sto smo videli su imali sportske rezultate) je ulozeno 11miliona za 2 godine.A stavka TROSKOVI TRANSFERA IGRACA predstavlja troskove agencija i posrednika koji jesu nenormalno visoki( i predstavljaju mogucnost za naduvavanje troskova i pranje para) i u te dve godine iznose 10,5miliona.Ali da li je Piksi kriv za te ugovore pola klubu pola menadzerskoj agenciji?Mozda bas zato sto je bio protiv tih ugovora je pobegao u Japan da sacuva obraz ili mozda glavu.Tako da od pompeznih 49miliona(ustvari 30) ostvarenih prodajom igraca ostaje svega 3miliona(30-5,5-11,10,5=3).
Nije Kozicu dosta nastavlja on dalje:
"Zarade zaposlenih u klubu su za dve godine porasle za 100 odsto, u 2007. iznosile su oko 2,3 miliona evra. Ugovori i nagrade za igrače i trenere porasli su za 80 odsto, u 2007. su bili oko 5,5 miliona evra", naveo je Kozić.
Zbog cega i u 2008 te povecane plate ostaju iste(oko 5,5miliona) kada se ima slabiji igracki kadar(cuveni Bunjevcevicevi transferi za po 50000eura koji gle cuda nisu smanjili ukupne troskove te godine nego su oni ogromnih 18miliona kao kod Piksija 2006godine.Da nisu mozda deljenje nagrade i bonusi za osvojene trofeje u 2008 ili mozda prolaz u grupe kupa uefa???

Ipak najcudnije je od svega sto poslednja stavka u izvestaju DUGOROCNE I KRATKOROCNE OBAVEZE(SALDO) koja ustvari pokazuje dug ima jako cudno kretanje:
31.12.2004. DUG JE 1.218.850 eura
31.12.2005. DUG JE 9.219.684 eura (porastao zbog Dzajinih 6.5miliona koje smo apsolvirali)
31.12.2006 DUG JE 500.810 eura( Piksi HVALA TI, smanjio si dug na samo 500 hiljada evra, cak ti i dusmani to priznaju)
31.12.2007 DUG JE 13.272.878 eura( potpuno je nelogicno i ne moze se dokuciti iz izvestaja kako dolazimo na ovaj dug kada je klub ostvario dobit te godine
Da podsetim Piksi je poslednja 3 meseca te godine kao i u momentu pravljenja izvestaja u Japanu i nije vise predsednik)
31.12.2008. DUG JE 18.120.247 eura (Bunjo,Toplice,Kozicu,Tano mislim da ovak skok duga nema veze sa Piksijem)
01.03.2009. DUG JE 22.301.647 eura (Kozicu,Tano,Misko i drustvance dobro vam ide nema sta)

E sad mogu mirno na spavanje.
HVALA TI PIKSI!!!

ivanbg

pre 15 godina

prodajte ceo tim i primite navijace nek igraju samo za klopu u avalici i eto resenja
p.s jos kad bi mogli za sve igrace da uzmete i upola od 22mil bilo bi dobro

Matija

pre 15 godina

a partizan??? ili je to drzavna tajna koja ne sme da izadje u javnost!!!!
(zivim za sever, 16. april 2009 12:31)
-------------------------------

sto ne koristis taj racunar kako treba, vec samo nekog da popljujes...evo lepo su izdali saopstenje u vezi dugovanja:

Prošle godine ostvarili smo jedan od najboljih rezultata u skorije vreme, a finansijski smo se takođe stabilizovali i odradili odličan posao. Na sednici Upravnog odbora odredili smo budžet za prvi deo godine, a blizu smo da zatvorimo finansijsku konstrukciju za preostalih šest meseci ove godine. Ukupna suma biće oko 11 miliona funti. Jedino dugovanje koje ima Partizan u ovom trenutku je 1,8 miliona evra kreditnog zaduženja koje otplaćujemo na mesečnom nivou, a sve računice koje smo pravili nisu obuhvatale transfer Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted. Taj novac počeće da pristiže ove godine - rekao je Đurić.

U prevodu, imaju kredit koji otplacuju od ti 1.8 mil. i zatvorenu finansijsku konstrukciju do kraja godina...a ovih 17 milki od Mancestera dodje kao visak :D

DEKI BGD

pre 15 godina

Kako izaci iz krize?
Ima resenja. Prvo treba oterati sve koji su sada u klubu i naravno poceti ispocetka.
Kako je Partizan bio u krizi pre nepune 3 godine. Nije bilo publike, rezultati slabi, novca veoma malo. I sta se desilo? Podvucena je crta, u sportskom zurnalu je izasao naslov KRAJ PRICE. I krenulo se od nule. Gde je sada Partizan u odnosu na Zvezdu? Mnogo ispred nje.
Tako treba i ovde. Svi napolje, a onda krenuti od nule. Za dobrobit naseg fudbala. Bez jake Zvezde i Partizan ima manje dobrih utakmica. Samo napred sa isterivanjem.

Nik

pre 15 godina

Ispade sad da je PIXI kriv za dug...a dok je PIXI bio predsednik, zvezda je osvojila 4. titule.
(ivan, 16. april 2009 12:59)


Pa eto, vas titule kostaju:))

behemot

pre 15 godina

"Mafija vec drzi Partizan i FSS i OSS. Sta je tu cudno sto zele da i Zvezdu stave pod svoje?

Dakle, za nekih 25 mil evrica ce da sebi kupe cijeli tim i stadion. Mnogo jeftino."
.....
Ala je skapirao!!!Svaka mu cast!
(srx, 16. april 2009 14:32)

lale

pre 15 godina

organizujte zvezdu kao akcionarsko drustvo, vecina navijaca kupila pi bar par akcija i bila vlasnik dela zvezde.. i navijaci bi imali veliki uticaj na politiku kluba, i resili bi se ovako sposobnih uprava..

Misa

pre 15 godina

...ne mora opsirnije, jasno nam je da se kralo i da se i dalje krade... tuzno je to jako. kako to da uvek nova uprava dodje pred prelazni rok, tu se lepo isposluje i onda se prijavljuju dugovi i oni odose bez reci?! o cemu mi pricamo uopste??!!

cobra

pre 15 godina

s obzirom kako se posluje nesto mi malo ova 22 mil. ako je stojkovicev tim vrijedio 20-ak miliona volio bih znati gdje je otislo 40 mil

Quixy

pre 15 godina

Ma jel tako ?? sad je Pixe kriv .. ajde da mu uzmemo sve para sto ima .. )Pa on je zanavek vasa zvezda zvezdica .. sa sve dzajom koji je takodje ojadio vas/svoj klub .. mani te se corava posla i tih suludih velicanja samih sebe .. sve zvezdine zvezde .. ja bih i bunju stavio medj zvezde

Pex

pre 15 godina

Pixi nije lopov kako ovde gomila ljudi prica nego jednostavno nesposoban menadzer .Sta vredi sto je CZ i uzela one titule pod njegovim vodjstvom kada sada nemaju ni tetkice da plate.Strategija kluba se pravi za 5 godina unapred a ne za godinu dana.Eto Pixi je pricao o nebeskoj Ligi sampiona a sada pada Zvezda na beton.Mnogo dozvoljavamo da se priuceni ljudi bave velikim sistemom kakav je fudbalski klub.Sada je najvaznije za klub da nadju nekog ko moze da upumpa u klub
bar 5,6 miliona evra a ne da kozmeticki menjaju ljude koji u sustini ne mogu nista da urade.Sada je najbitniji sponzor,finansijer ili mozda neka pomoc drzave a ne da li ce klub voditi Pera,Mika ili Laza....

Igor

pre 15 godina

Sakupite 2 miliona i 120 hiljada navijaca i svako po 1000 dinara i eto ti para. Prosta matematika.
Navijaca ima sigurno toliko, ima ih i vise... pa krenite, da vidite koliko vole Zvezdu. Bas me zanima koliko cete sakupiti.....

DDD

pre 15 godina

Nisam siguran da li se dobro secam, ali krajem godine bilo je prica da Zvezda duguje oko 19 mil. Onda je konobar izasao u javnost sa pricom da zvezda duguje 16 mil. i sve je ostalo na tome...Nista nisu preduzeli tad,a sad posle 4 najvise 5 meseci dug je 22.3 mil.Ljudi moji,pa kakvu vi finansijsku politiku vodite,bolji posao bi odradila ona gospodja sto cisti wc na Marakani,kod nje se prvo plati da bi se uslo u isti... A vi?!
I dosta vise price sa Piksijem,on dok je bio,Zvezda je osvajala trofeje,imala duplo bolji i igracki i trenerski kadar nego sad...
I jos nesto...ono zemljiste sto se prica da Zvezda ima i da je vredno ko sam djavo,sta je sa njim,kako da se na tom zemljistu pojavi najveci shoping mol na Balkanu,a gde su pare,zapitajte se i bezite,dok ne proradi kuka i motika,a onda ce i Amerika biti mala za konobara...

P.S. Ako moze neko da nadje tacne cifre ovog sto sam na pocetku govorio,jer je moguce da sam pogresio,ali su cifre tu negde +/- 1.000.000

Ivan

pre 15 godina

Cetiri su izvora prihoda:
1) prodaja igraca
2) tv prava
3) jak sponzor na dresovima
4) ulaznice odnosno broj gledalaca na utakmicama
Tu je sustina problema, Zvezda nema publiku, a publike nema bez dobrih rezultata i jakog takmicenja. A dobrih rezultata i Lige sampiona nema bez velikog ulaganja tako da je stvoren zacaran krug iz koga ce Zvezda tesko izaci, nazalost! Partizan ista prica, ostali klubovi su katastrofa, liga katastrofa, zemlja takodje ... Moramo biti realni, Zvezda nije vise veliki evropski klub, vec sestorazredni, moramo pogledati istini u oci. Treba krenuti od nule, graditi novu Zvezdu koja ce biti svedena u realne okvire, s obzirom na zemlju u kojoj zivimo, fudbalsku ligu koja postoji ...

aleksandar

pre 15 godina

Ok,sada znamo koliko dugujemo na danasnji dan,bilo bi dobro da se pokaze javnosti koliki je dug bio pre Stojkovica znaci dok nije on dosao i koliki je bio na dan kada je on otisao a i to je moguce da se odradi! Zatim za koju sumu su odlazili igraci poput Zigica,Jankovica,Lukovica,Kovacevica,Bisevca,Stojkovica i sl. Koliki procenat od svakog igraca je islo igracu a koliki menadzeru i nda dobijemo sumu koliko ostaje klubu. Naravno na kraju i da izracunamo koliko je napravljen dug posle Stojkovica. I naravno na sud! U kom normalnom klubu procenat od prodaje ide 50% igracu? Ni u jednom!!! U redu je da ako nema para da mu da za ugovor a on je vec formiran kao dobar igrac ali ovi nabrojani momci su iz zvezdine skole sto znaci da je ova pomenuta klauzula SMESNA. POZZ

Sokrates

pre 15 godina

Neverovatan dug.U sadasnjim uslovima kada citav svet trese nevidjena financijska kriza ovaj dug Zvezde dobija jos vise na tezini.Ovaj klub je na rubu propasti.Licno ne vidim resenje.Tesko ce biti nekog naci da ulozi i pet para u ovaj dugom opterecen klub.Cepter je vec odustao a i drugi finansijeri nemaju interesa pogotovo jer mnoge stvari nisu rasciscene sto se tice pravnih stvari i zakona o sportu.Zvezda je na izdisaju.Predlog navijaca da pomognu klub je simpatican ali ne i efikasan.Izgleda da mnogi zive na Marsu.Uvek se pominje Zvezdina visemilionska armija navijaca ?? Koja ?Na stadionu par hiljada ljudi.Moze biti da Zvezda ima par miliona simpatizera od kojih vise od polovine nisu aktivni nego pasivni navijaci. Zvezda je srpski klub gde su uslovi za zivot ispod evropskog proseka.U Srbiji je veliki broj nezaposlenih koji se svakodnevno bore za golu egzistenciju.Tko ce to dati 10 € za klub koji je sve ama bas sve pogresno uradio i nedomacinski poslovao.Zasto Ivic ako vec voli Zvezdu ne smanji svoju platu koja je na nivou zapadnih razvijenih drzava ?Trebaju li navijaci financirati njegovu "skromnu"platu ?Veliki prihod od clanarine sigurno nece biti.Koliko Zvezda ima registrovanih clanova ?Nije vredno pomena.Nas narod nije glup i zna dobro kako se ovakve akcije zavrsavaju a pogotovo kad se vidi ko je akciju za prikupljanje pomoci Zvezdi pokrenuo..Online kontrole ??Zasto se pomoc ne bi uplatila direktno na ziro racun Zvezde ?Realno je pomisliti da ovi sto su pokrenuli ovu akciju zele tim putem moc steci i time veci uticaj na klub vrsiti.Zbog same Zvezde ili svojih licnih interesa ??Prosudite sami.Cinjenica je da je Zvezda klinicki mrtva.U ovom momentu ne vidim joj izlaz iz pakla.Pozdrav

nnidza

pre 15 godina

Sad meni bista nije jasno. Mi imamo 23 miliona duga a pri tome mozemo da igramo domace prvenstvo i sledece sezone i plus evro takmicenja? Pa zar pravila ne kazu da u evro kupovima niko ne moze da igra a da nije pozitivan???

Ili se to pravi prica za nase mase i priprema teren za tajkune?

tsartsaris

pre 15 godina

Ovako:slazem se da je ovo izuzetno velika suma(pogotovo za nase uslove),i slazem se da su i ova sadasnja uprava,i one prosle,totalno srozale klub,dovodile igrace koji nemaju kvalitet za vojvodjansku ligu,lajali i obecavali,a kur... nisu mrdali..slazem se i da je sramota da igraci nemaju da jedu,i da nemaju za kiriju,a jos veca sramota je da se sve to iznosi u javnost!
suma sumarum-totalno je lose,to svi znaju,ALI..ne treba trositi reci ko je i sta je Crvena Zvezda!Mnogo veci klubovi su dugovali mnogo vece pare(bas mnogo),pa su uspevali da izguraju,i da stanu na noge,tako ce i Crvena Zvezda ;)
nije to sad TOLIKO ogromna suma,pa da se prica o katancu,ili tako nekim nebulozama..samo jasan finansijski plan,puno truda,i jos vise dobre volje ce izvuci klub iz letargije,i sad je trenutak da se svi ujedinimo,i pokazemo da smo uz klub kad je najteze!
I jos nesto da dodam,moram:rekao sam vec da mnogo veci i finansijski mocniji klubovi duguju ogromne pare,za nase uslove nerealne,ali NIGDE se ti klubovi ne pominju u toliko negativnom kontekstu,kao Zvezda u nasim medijima!5 bambija za novinarski profesionalizam,svaka Vam cast,kao da pisete o nekom seoskom klubu,a ne o bivsem prvaku Evrope i sveta!
Zvezda ce se dici opet,nije sramota pasti,sramota je ne podici se!
(Vuki, 16. april 2009 12:47)

Pokusavas da poredis neuporedive stvari. Mislim na dugovanja. Nije isto dug na primer Real Madrida od 200 miliona eura pri godisnjem budzetu od 400 miliona i dug Zvezde od 20 i kusur miliona pri godisnjem budzetu od 6-7 miliona eura.
Druga stvar,na primer u Realu ce na sledecim izborima pobediti verovatno Florentino Peres i tako se vratiti na celo Reala. On ce dovesti ljude,firme koji ce u Real uloziti stotine miliona evra. Pa ce se tim parama dovesti npr Ronaldo. I onda ce se samo na prodaji njegovog dresa zaraditi mnogo vise nego sto je placeno za njega.

A sta ce Zvezda? Koja ce to domaca firma da ulozi tolike pare u nju. Delta??? A nema para da plati u Ljubljani lokaciju koju je dobila na tenderu i verovatno ce je izgubiti. Ili Cepter koji nema crnogorcima da plati institut Simo Milosevic u Igalu??? Sve i da imaju kes,kao sto nemaju,ko bi bacao pare u bunar. Svi koji ulazu ,rade to da bi zaradili jos vise. A ne zato sto vole Zvezdu ili Partizan,potpuno svejedno.
Ciji dres to Zvezda da proda??? Ima li i jedan fudbaler u C.Zvezdi ciji bi ti dres nosio sa ponosom???

Tako da poredjenje sa tim velikim klubovima i njihovim dugovima je deplasirano. Iza njih je ima ko da stane ( sa novcem naravno) a sto se tice Zvezde takvog nema ni na vidiku......raspitaj se koliko su ova dvojica ( miskovic i micovic) finansijera ulozila u zvezdu??? a javno se tope od ljubavi prema njoj...

ssss

pre 15 godina

Sve mi se cini da Miskovic trazi novu lokaciju za onaj poslovni centar sto je trebao da gradi na autokomandi pa ga zeznuo Verano! :-)

Uzas

pre 15 godina

Uzas! Svakim danom se sve vise sramotimo! Ljudi koji su bili clanovi UO u vreme Pixija, sada optizuju njega... Gde ste bili tada, da dignete glas?! Lako je sada pljuvati po onom nije tu.. Ne treba zaboraviti 2 duple krune u 2 sezone.. Ni najbolju igru u kupu uefa u poslednjih 7-8 godina (Roma 3:1).. Ni pojacanja koja je doveo Pixi: Kastiljo, Milijas, Burza, Lukas, Molina, Gaj.. Sramota!!!

BAKI

pre 15 godina

Ovo sto citam je tuzno i ruzno,sta je sve uradjeno i dokle su NESPOSOBNI doveli klub sistemacki je unistavan,srozati ugled kluba i moralno i materijalno da bi tamo neki TATIN sincic kupio klub za male pare! A dobro se zna da samo zemljiste u Zvezdinom vlasnistvu vredi pravo bogastvo!!!

Milos

pre 15 godina

Molom sve da procitaju, i analiziraju finansiski izvestaj.

http://www.redstarbelgrade.com/newscontent.aspx?cultureID=2&ID=2193&News=2193

Kad to uradite, videcete ko su krivici.....

Zamolio bih sve da ne komentarisu na osnovu sto nekoga vole vise ili manje...

Bicete sokirani kako se trose pare....i kako je do odlaska Dzajica timu bilo mnogo bolje finansiski.......Brojke ne lazu

Dzajo, kod mene si rehabilitovan, na osnovu izvestaja koji su dali tvoji protivnici

ZULU iz KULU

pre 15 godina

22,5 miliona????
Za drzavu nije malo...i ja verujem da ce ona to i dati na kraju(to jest mi gradjani). Nije prvi put da sepomaze Crvenoj Zvezdi(setite se pre par godina u kosarci). Ali sta sa onim timovima koji su takodje osvajaci najvecih evropskih takmicenja, kao sto je VK Becej u vaterpolu...zasto drzava VK Becej nije pomogla, vec prepustila da se klub ugasi??? RK Crvenka osvajac kupova i sampionata stare SRFJ, i predstavnik te zemlje u evro-kupovima je pre nekoliko godina igrala u drugoj trecoj ligi bas iz istih razloga koje ima i Crvena Zvezda. RK Proleter se nije cuo nekoliko godina a bio je bas jak tim pre dvadesetak godina, a sad izronio neki Partizan. Dokle vise beogradizacije naseg sporta!?
Dokle da Partizan i Crvena Zvezda budu predodredjeni da budu prvaci u svim sportovima!? Dajte bar trecinu para koje dajete Zvezdi i Partizanu klubovima iz provincije da i oni malo rese svoje probleme i dovedu malo bolja pojacanja...pa lako je tako biti sampion !!!!!! STOP BEOGRADIZACIJI SRPSKOG SPORTA. SRBIJA NIJE SAMO BG, SRBIJA JE i NS i ZR i NI i SU i LE i VR i NP i KG...izvinjavam se ako sam nekog ispustio!!!

Josko

pre 15 godina

br.135@ tacno delijo...al nikome u mancesteru ne pada na pamet da trazi pare od Dauning Strita br.10, kao sto ovde predlazu pola zvezdasa...sram vas bilo, jos se i pravite zrtve...

Srecko Sojic

pre 15 godina

Ma nije tacno! Ne duguje zvezda 22 i po miliona evrica. To novinari lazu. Ona duguje mlogo vise. Znam, Pikseta mi kazo, kad je prilago pare za stranke. Kaze, slusaj Sojicu, cu ti dam pare al' da me uvedes u glavni odbor. Tamo cu bidnem najveci intelektualac. Osim Tike Spic i nema vise uceni ljudi. Tu samo ja mogu pomognem kaze pikseta. A kolko ce das? Pa jel dosta 2 miliona evrica..inace zvezda ima dubiozu od 33 miliona evrica. Daj sta das rekoh i uzo evrice, a pikseta pobego u japan da igra fudbal s kinezi.

MADAFAKA

pre 15 godina

Ne vidim razlog zasto bi se mucili,i vratili pare !? Bolje je da vas UEFA izbaci iz svih takmicenja !
(Gravedigga, 16. april 2009 13:09

Slazem se sa tobom. Da se ne brukamo ZAJEDNO po Evropi!

dudok

pre 15 godina

a sta je sa onim igracima :zigic,vidic,boskovic,dudic...pricalo se da su oni prodani tada da bi se vratio dug,a gde su te pare lopovi????????????????

xxx

pre 15 godina

Pa najlakse je svaliti sada sve na druge,nishta neochekivano. Kako je moguce da su tada napravljeni najveci rashodi kada je Piksi rasprodao sve shto je vredelo u Zvezdi?! Neka oni kazu nama koji su to rashodi,sve na papir pa da vidimo...

Vuk Samotnjak

pre 15 godina

Svi prave neke racunice tipa svako po deset evra i to je to. Nije u tome problem - ako treba dacemo (ja licno i mnogo vise).
Problem je u tome kako taj novac dobro iskoristiti. Prvenstveno, potrebno je da postoji neki sistem u koji imamo poverenja jer ne zelim da usput finansiram bagru. Drugi problem bi bio kako imati poverenja u neku novu upravu da krene od nule (posle isplacivanja duga) na plus. Ja poverenje u ljude trenutno u i oko Zvezde nemam. U navijace jos manje.
I na kraju, treba utvrditi tacno kako je sve poslovalo, ko i kako je doprineo dugu. Trebalo bi tu bagru najmanje zatvoriti dugorocno (zbog prevare) a po mogucnosti i oduzeti im imovinu stecenu pljackanjem Zvezde i vratiti je Zvezdi.
U suprotnom, time sto bi navijaci platili dug pokazali bismo samo da smo ovce za sisanje i nista drugo.
Zelim da Zvezda bude pravi tim, bez ugradjivanja menadzera i rukovodjstva u ugovore, bez dovodjenja "svojih" igraca, bez kupovine i prodaje utakmica. Da je vode ljudi koji je vole, a ne koji od nje zele da zive (raskosno). Ako je kupi neki Miskovic, to sigurno nece biti ta Zvezda.

Djolex

pre 15 godina

Dokle cete kriviti Dobrivoja za ovo stanje u Zvezdi? Covek je klub preuzeo sa dugom i jedina krivica je sto nije nasao sponzore. A ko ce to da ulaze u Zvezdu??? Zna se da je za sve ovo delimicno odgovoran Piksi jer je prodao najbolji tim od '91,a para nigde.Miskovic ima svoje ljude u klubu koji se nece smiriti dok ovaj ne kupi Zvezdu za jedan evro.

Taribo West

pre 15 godina

Vi morate da znate da i ovaj iznos nije konačan, jer u njiga nisu uračunate pozajmice članova uprave i finansijera (npr. Mišković, koji je pozajmio 3, 5 miliona, pa Den Tana i drugi). Svi oni kažu da svojim novcem nisu sponzorisali klub, već su pare samo pozajmili i da očekuju da im se novac vrati. A neki bi hteli i zaradu, tj. neki procenat preko.

nenad35

pre 15 godina

Ok je ovo ali dok je bio Piksi tu gde jeste bilo je i nekog rezultata!Ne verujem u price da je on napravio taj dug i mislim da se to slagalo godinama!Uostalom gde su pare od visegodisnje prodaje igraca za milionske sume?I jos jedan apel na ekipu koja hoce da sredi nesto u Zvezdi sto je pohvalno da obrati paznju i na pojacanja koja uslovno dolaze u Zvezdu,a ne mogu da igraju ni za Bsk iz Batajnice!Na kraju iskreno se nadam da ce se nesto pozitivno resiti ali nemojmo svaliti sve na Piksija jer je on verovatno bio samo jedan sraf u celoj toj masineriji,uostalom PIKSI je mnogo vec dao ZVEZDI zar ne!!!

Dzontra

pre 15 godina

a na šta je to Piksi mogao da potroši bezmalo 50 miliona evra za dve godine!? Da nije možda dovodio preskupe igrače!?
Gluposti, klasično svaljivanje krivice na onoga koji nije sada tu.

drle

pre 15 godina

Vrhunac cinizma. Piksi je krivac iako smo mi sve aminovali! Daj Djajicu vrati se. Nek si ti malo kraduckao, ti si makar od zvezde napravio svetski klub koga su svi postovali.Dok danas zvezda lici na buvlju pijacu, a vode je kojekakvi konobari.

Flynn

pre 15 godina

Bili su u upravi koja je samo "aminovala" Pixijeve odluke da im se svima poveca plata za 100%. Hteli su da mu se suprotstave "domacinski" ali avaj, Pixi je poznat kao prava strvina 2 sa 2, ima tu "intimidation auru" da samo pogleda u clanove odbora a oni ce sve da izglasaju dok njihovi telohranitelji otrce da promene gace.

Dok su oni pravili svoje klanove u biznisu Piksi je igrao fudbal i naravno da, sad kad nije u Zvezdi, nema nikakvih dodirnih tacaka sa njima i najlakse je sve svaliti na njega jer nije mafijas i ne moze da im vitla pisoljem i preti telefonom

Stefan_Trosarina_Nish

pre 15 godina

@ 17.#
(Vuki, 16. april 2009 12:47)


22.3 miliona eura nije toliko veliki dug ???
Sta pricas covece, jel znas ti gde zivis ??? budjenje !!!

Radoje Domanovic

pre 15 godina

"Bila jednom jedna zemlja." Svojom gluposcu uz velike zrtve je sama sebe zakopala 1918.-te godine. Posle su delili ordenja, priznanja, zahvalnice, nagrade. A bilo ih je sve manje i manje. A onda je dosao stranac. On je zeleo da zakopa kosti svog pokojnog oca u njegovoj rodnoj zemlji. Cim je dosao odmah su ga posle podrobne policijske provere, odlikovali najvisim ordenom.

Dalje sve mozete procitati u mojim pripovetkama i satirama "Vodja", "Stradija" i "Danga", a posvetu svakako mozete naci u "Razmisljanju jednog obicnog srpskog vola" i "Glasam za slepca". Toliko od mene sa onog sveta.

Vjecnaja pamjat!

delta city

pre 15 godina

Ma lepo neka Miskovic kupi Zvezdu za 1 eur, srusi je i izgradi jos lepsi bolji i veci trzni centar...

Koga jos bole usi za neku tamo Zvezdu i fudbal... Pa bre, jel znate kolika kolicina ljudi je konstantno u tim trznim centrima??? Pa mogu da se napune BAR TRI MARAKANE!!!! (i svako udje i kupi ponesto za po 20-30 evrica a i vise...)

To mu u zbiru dodje:

150,000 (ljudi) x 30 (evra) = 4,500,000 evra!!! Ej bre... po danu, minimum...

A na stadionu:

2,000 (ljudi na severu) x 500 dindzi = 1,000,000 dindzi = 10, 000 eur! Ali brate na svake dve nedelje... Jos nesto malo od prodaje igraca i to je to...



Pa oni covece mogu za mesec radnih dana Delte da kupe Real+Manchester, da ne pricamo o Zvezdi

Marx

pre 15 godina

koliki deo duga otpada na kazne koje je klub placao zbog navijackih ispada? i kolika je steta sto smo igrali pred praznim tribinama (sumnjam da bi bas izgubili protiv bazela da je stadion bio pun, a da li su nam ti bodovi falili da odigramo jos koju utakmicu u kupu uefa. ne bi ih igrali za klikere). posle ovog izvestaja se nista nece promeniti u mentalitetu onih koji zive ne u devedesetim nego u sezdesetim. zato resetujmo nas voljeni klub i krenimo od pocetka pa po cenu istupanja iz lige zbog bankrota.
(skikovi, 17. april 2009 00:30)

Konacno neko nesto pametno da kaze. Ko ce me natera da dam pare navijacima? Prvo neka krenu od sebe. Navijam za Zvezdu, ali nisam navijac. Bas zbog ovih. Licno, nije mi problem da se klub ugasi. Prodaj sve, vracaj dugove, pa od nule, od "beton lige". Pa, za neku godinu...

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Ovo lici na saopstenje Skupstine grada, oko sporne lokacije na kojoj je izgradjen trzni centar Usce. Za dodelu spornog zemljista krivica je na drzavi koja vise ne postoji, dok je za Zvezdin dug kriv Piksi, covek miljama udaljen od Beograda. Divota.
Saznali smo i da su svi danasnji rukovodioci Zvezde, bili u UO i u Piksijevo vreme. Osim toga sto su sve aminovali, pa i povecanja svojih plata za sto posto, ispada ustvari da je Piksi za sve kriv, dok su oni svoj beskicmenjacki krediblitet za dalje egzistiranje u Ljutice Bogdana stekli podizanjem ruke ne razmisljajuci o cemu glasaju. I tek su se sad dosetili da pronadju zrtveno jagnje. Pri tom, sta bi o onoj prici da je dug nekih 16 miliona i da se vise nece uvecavati. Pa nije Piksi bio predsednik u periodu od novembra 2008. do aprila 2009. kada je dug narastao na 22,3 miliona evra.
Da bi se stekla neka realna slika treba reci da je Piksi dosao u klub koji u tom trenutku doziveo sunovrat. Dzaja je bio u bekstvu, koje se zvalo lecenje ledja, klub je vodio nekakav advokat Vujin, i nije se znalo ni ko pije ni ko placa. Poraz protiv Smedereva u Kupu samo je ubrzao njihov odlazak, sa sve legendom. Ja za to rukovodstvo imam jedno pitanje : gde su zavrsile pare od transfera Dejana Stankovca ( 22 miliona maraka ), Gorana Drulica ( 26 miliona maraka )i Gorana Bunjevecva ( mislim da je obestecene bilo oko 10 miliona maraka ili evra, ne secam se tacno ). Ako se uzme u obzir da su se u to vreme prodavali i drugi igraci, onda bi moglo da se zakljuci da bi Zvezda mogla da bude u nekom blagom plusu ili bar na nuli, ali nikako u ovolikom minusu. Ovo samo navodi da je od Dzajica pa do danas, svako rukovodstvo, manje ili vise, gledalo da napuni svoje dzepove na stetu Crvene zvezde.
Zatim, velika vecina igraca koja se ovde pominje, a pri tom se spocitava Piskiju da ih je prodao, imalo je ugovore 50 - 50 sa menadzerima. Stojkovic je takve ugovore zatekao, i nije ih obnavljao, osim kad je u pitanju Zigic. A kada je o njegovom transferu rec, svako u Beogradu, ko iole prati fudbal zna koja su cetvorica ljudi najvise profitirala od njegovog odlaska u inostranstvo i koliko je dobila Crvena zvezda.
Ispada da je glavni krivac onaj koji je imao najbolje rezultate od 1992. Svi ostali, uglavnom podobni a nesposobni, iako su prosli skoro kroz sve upravljacke funkcije od predsednikovanja Dzajica do Dan Tane, ne vide da su odgovorni za bilo sta, cak ni za podizanje ruku, za koje se sada ispostavlja da je bilo na stetu kluba. I oni ce sad da izvuku Zvezdu iz krize. Tesko izvodljivo.
Nebuloza sa clanstvom je aposlutni hit. Ko je lud da ovima da deset hiljada evra za godisnju clanarinu. Da omoguci redovno isplacivenje 300 000 dinara svakog meseca Kozicu, ili Ivicevih tricavih 25 000 evra. Lepo zamisljeno, ali tesko ostvarljivo.
Nisam primetio da su pomenuli marketnig, nesto sto svakom klubu donosi odlicnu svotu novca na godisnjem nivou. Recimo, danas je nemoguce da kupite Zvezdin dres sa brojem kojim hocete i svojim prezimenom na ledjima. Da ne govorim da je velika vecina prozivoda lose dizajnirana, da je ponuda oskudna, a da su recimo iole pristojniji duksevi preskupi. Ko ce recimo u Leskovcu da kupi Zvezdin duks od pet hiljada dinara. Pri tom, za par meseci taj isti duks bude na snizenju hiljadu dvesta dinara. Cija je politika da se tako vodi marketing, nije mi jasno. Ali kako seju tako i zanju.
Nisam imao nameru da budem Piksijev drveni advokat. Ali nikad nisam voleo da krivica bude svaljena na one koji nisu tu i ne mogu da se brane. Ne mogu da kazem sta ce biti sa Zvezdom, teski periodi mogu da zadese svaki klub, neki se od toga oporave, neki ne, ali sam siguran u jedno : ovi ljudi koji su danas u klubu, ne mogu da ga izvuku iz ove krize. Mozda imaju dobru nameru, ali zar ne kazu i da je put za pakao poplocan dobrim namerama.

univerzum

pre 15 godina

a partizan??? ili je to drzavna tajna koja ne sme da izadje u javnost!!!!
(zivim za sever, 16. april 2009 12:31)

pa kad zivis za sever gledaj u svoje dvoriste da resis problem a posle gledaj u tudje.

JA

pre 15 godina

Mislim da je za Zvezdu najbolje da se ova situacija presece. Jednostavno da uprava objavi bankrot, i da se dug otpise. Stadion ne moze da ode na dobos jel ne pripada klubu nego gradu. Od ostale vrednosti nema sta tu da takav dug zadovolji, a onda ce se poverioci morati zadovoljiti cime god, sto ce biti mnogo manja suma. Predlazem da onda klub promeni ime u nesto slicno - recimo Soker Klub Crvena Zvezda, da isprodaje sve ove strance i trenutne nazovi zvezde za isplatu dela duga stecajne mase, i krene iznova iz Beogradske lige. Novi klub bi onda krenuo napred sa svojom decom, onima sto su odrasli u Zvezdi, i zajedno sa njima uz brizljivo selektirane nase mlade perspektivne fudbalere, eto kluba opet u najvisem rangu za dve godine. I eto opet zestoke borbe za titulu, gde ce sa takvim timom biti jako tesko izaci na kraj, a bez finansijskih problema. A pravi navijaci ce Zvezdu pratiti bilo to u Beogradskoj ligi ili Ligi Sampiona.

Samo tako se nazire izlaz iz ove agonije na sve druge nacine se propadanje u zivo blato samo produzava unedogled.

transfermarkt

pre 15 godina

Pogledajte income/expenditure odnos u sezoni 2006/2007 na ovoj strani: http://www.transfermarkt.de/en/verein/159/roter-stern-belgrad/transfers/uebersicht.html

Gde su pare?!

AntiPoliticar

pre 15 godina

Ljudi ne skacite, ovo je sve lepo izrezirano. Uskoro usvajaju zakon o sportu i privatizaciji kluba. A tako zaduzen klub ce doci 'nekom' na ruke i to za 1e;). A mozete pretpostaviti ko ce to dobiti. I posle toga Zvezda ce izaci iz ovog sivila i bice sve ok. Nazalost interesi pojedinaca su nadjacali i ovu nasu svetinju i mozemo samo da posmatramo kako odlazi:(. Ali nadajmo se da ce gospoda koja kupi imati interesa da ulaze i u fudbalere, i u omladinski pogon i u stadion. A objekti koji ce dobiti uz nju ce jednostavno rasprodati. To je neminovno. Srecno Zvezdo!!!

ja

pre 15 godina

Da li oni zaista misle da smo mi budale svi odreda.Bingulac je na onoj skupstini lepo rekao koliki su zvezdini dugovi,a to priblizno odgovara ovoj sumi,a ovaj konobar i ovaj lakej kozic su uporno to negirali kao neku zaveru.Jos jedan dokaz kako ne znanje ne pravi nikakvu prepreku da bi se stiglo do fotelje i prasica.

skikovi

pre 15 godina

koliki je dug ostavio dzaja, koliki je ostao iza piksija, koliki toplica i koliki je sada. pa da uporedimo ko je napravio stetu. piksi je znao sta preuzima, toplica takodje, a ni tana nije kuce od juce. piksi je uzeo dve duple krune a to kosta. sada je najlakse njega blatiti kada nije u srbiji, a nadam se da nece ni doci jer bi se u kratkom roku napravila vanredna istrazivacka emisija koja bi ga oterala u istragu (setite se dzajica). da li bi ovaj dug bio toliki da smo osisali grobare prosle i ove sezone. pa naravno da bi bio. al se o tome ne bi mnogo raspravljalo. i jos nesto. koliki deo duga otpada na kazne koje je klub placao zbog navijackih ispada? i kolika je steta sto smo igrali pred praznim tribinama (sumnjam da bi bas izgubili protiv bazela da je stadion bio pun, a da li su nam ti bodovi falili da odigramo jos koju utakmicu u kupu uefa. ne bi ih igrali za klikere). posle ovog izvestaja se nista nece promeniti u mentalitetu onih koji zive ne u devedesetim nego u sezdesetim. zato resetujmo nas voljeni klub i krenimo od pocetka pa po cenu istupanja iz lige zbog bankrota.

kontranapad

pre 15 godina

Svako daje sebi za pravo da tumachi bilanse... i polupismeni i nepismeni... i konobari i kozici i nozici...
Verovatno su visoke shkole zavrshili, radili u privredi, susretali se sa tim stvarim...

uffff...:(

Misa

pre 15 godina

...ne mora opsirnije, jasno nam je da se kralo i da se i dalje krade... tuzno je to jako. kako to da uvek nova uprava dodje pred prelazni rok, tu se lepo isposluje i onda se prijavljuju dugovi i oni odose bez reci?! o cemu mi pricamo uopste??!!

zivim za sever

pre 15 godina

ma lagano se mi izvlacimo iz toga...
nego hteo sam svim topalovicima koji marakanu nazivaju rupom neka pogledaju ovu fotku i nek uporede "nasu rupu" sa njihovim cirkusom od stadiona.....

Nanana

pre 15 godina

Imas mnogo manje osvojenih titula, medjusobne utakmice strasna razlika!
Osvajanje EVRO KUPA za tebe je san, ti si SAMO mali PARTIZAN!!!

Navijac Zvezde

pre 15 godina

Ma nece biti da je Pixi kriv za sve??

Meni su sumnjiviji ovi finansijeri, za koje se ispostavilo da su samo pozajmljivali pare Zvezdi...pri tom mislim na Miskovica , Toplicu, Micovica...No u svakom slucaju, jedino je validno da se pokaze koliko je para stiglo u Zvezdu i na sta je utroseno za sve ove godine...euro po euro. No mislim da do toga nece doci, vec ce sve ostati samo predstava za publiku SVE U SARADNJI SA DELIJAMA KOJE SU USLE U RUKOVODSTVO KLUBA!!!!

lesa

pre 15 godina

Ajde sad NAVIJAČI računica je jasna:
U Srbiji ima 7,5 miliona ljudi, nek je trećina punoletno i navija za zvezdu. Nek svako da po samo 20 evra = 50 mil evra
- 5 mil moja provizija
- 5 mil provizija za Piksija što me je doveo
- 5 mil za političare $%$#"#%&!!
- 5 mil za Miška da nas ostavi na miru
- 7.5 mil za pojačanja iz treće južnokorejske lige ( uključujući provizije )
- 0.2 mil za menzu u Avalici
= 22.3 mil evra da vratimo dug, pa ajmo nanovo.....

Pa ništa lakše !!!!!!!!!!
AJMO NAVIJAČI
(Ekonomista i kuvar Den Tana, 16. april 2009 13:04)

ovako je i pikset sabir'o

ko je ovde lud

pre 15 godina

Tana: Zvezdin dug 16,2 miliona
14.Nov.2008 god., Izvor: B92
Tana: Zvezdin dug 16,2 miliona

Novi predsednik Crvene zvezde Den Tana saopštio je da dug tog fudbalskog kluba iznosi 16.200.000 evra. Tana je objavio podatke do kojih je došla revizorska kompanija "BDO BC Eksel" i obećao da će dug Crvene zvezde početi da se smanjuje od 1. januara."Garantujem da će dug početi da se smanjuje od 1. januara. Prethodno ćemo beskamatnim zajmovima od članova Upravnog odbora sprečiti njegov rast", rekao je Dobrivoje Tanasijević na prvoj konferenciji za novinare na funkciji predsednika Zvezde. !!!!!!!

djuka

pre 15 godina

lopovi svi do jednog,nema hleba bez privatizacije dje ce da se pitaju dva covjeka,vlasnik i direktor a ne u klubu 50 ljudi koji hoce da se pitaju za sve. privatizacija pod hitno a navijace maknuti iz svih odbora... njihovo je da navijaju naravno ako hoce a ne da vode klub.

Nikola

pre 15 godina

E, gani, pa uzeli ste dve duple krune dok je Piksi bio predsednik, a sad se zalite da je potrosio pare !!!
Nego, jer njegov najbolji ortak beše Terza ?

Goxxyy

pre 15 godina

Gde Miskovic i njegova delta umesa prste tu nema nista od posla.
On nije od tih koji voli klub i koji bi ostavio i jedan evro u C.Z. on planira samo da zaradi na Zvezdi
Ima zvezda dosta prostora oko stadiona pomocni tereni ovo ono.. Mogao bi tu novi delta city da bude...
Najurite Miskovica mozda nesto i bude....

neba

pre 15 godina

1. Trebalo bi uvesti u CZ prinudnu upravu koja ce pretresti sve zivo jer ovo sto se prica i iznosi u javnost, pitanje je koliko je tacno.
2. Ukoliko se dokaze da je Pixi finansijski unistio klub (da je rasturio jednu solidnu generaciju valjda svi znamo), svejedno da li je slucajno ili namerno, pod hitno da se sastane radno telo koje ga je izabralo kao 5 zvezdinu zvezdu i da mu ponisti tu titulu. Ja mislim da vece sramote u Srbiji nebi bilo.
3. Sve vise sam pristalica ideje da Miskovic kupi ili dobije Zvezdu... pa po cenu prodaje zemljista i zidanja novog stadiona u Jajincima ili slicno... Kad je Arsenal mogao da napusti stadion koji je pravljen 191... koji smo mi k. da isto ne uradimo.
Molim lepo, toliko.
P.S. Njima da dam pare za clanarinu?!?!?! Ma ajte molim vas, mnogo je za jedno fotografisanje...

Marko

pre 15 godina

-Vidi tajo,dodamo malo zelene boje,koju gondolu i eto ga novi super-extra-MAXI diskont na xxxx kvadrata.Jupi"
-"Bravo sine,bravo a sad idi prenesi one gajbice pa će tata da ti da džeparac"

P.S.Koliko se sećam i Mišković je bio uklubu za vreme Piksija.A menadžerima je išlo i preko 50% transfera samo što to niko nema hrabrosti da kaže jer je i dan danas tako!Ivice,puni Maricu!

Raul

pre 15 godina

Bitange se skupile pa pljuju coveka koji je bogu iza nogu i ne moze da se brani. I Den Tana i Kozic su bili zajedno sa Piksijem u upravi i toliko su posteni i savesni da su oni jadni Piksija savetovali da radi jedno,a on zvezdomrzac je sve radio naopacke.Zar to ne smrdi na mozda malo drugaciju pricu,da su oni ti koji su vrsljali pa sada pljuju Piksija i sve svaljuju na njega.Sam olos koji podhitno treba najuriti zajedno sa onim tajkuncicem Miskovicem.Dok je Piksi krvario za Zvezdu, taj Den Tana do juce nije ni znao da Zvezda postoji i sada kao daje svoje pare da spase Zvezdu,sve se plasim da je u Zvezdi iz ljubavi sa svojih 105 godina.Onog kancelarijskog potrcka Kozica necu ni da pominjem jer je u pitanju seljacina koji u zivotu nije odgledao ni 5 fudbalskih utakmica,siguran sam da on ni Miskovic ne znaju ni godinu kada je Zvezda uzela Ligu Sampiona.
Toliko o tandemu Tana-Kozic koji sada "brine" i vodi Zvezdu i koji ce je izvuci iz problema samo da pokupe jos po par miliona EUR.

srx

pre 15 godina

@behemot

Istina najvise boli. Treba je reci i kad je ocigledna.

Imas fino preporucujem/ne preporucujem pa klikni dok ti mis ne crkne. Ostavi se copy/paste mojih komentara, pisi sam svoje.

Svarce Neger

pre 15 godina

E ovi japanci mi opste nisu jasni. Onakvog "lopova" obozavaju, postuju i dizu u nebesa.
Jedva cekam da se Piksi oglasi (ponovo) iz Japana. I da kaze vise da li je preko noci pobegao u Japan zato sto je krao ili sto je spasavao zivu glavu na ramenima (svoju i svoje porodice).
A vi gospodo iz aktuelne uprave, posto je vidljivo da se najvise novca duguje bankama (to je ostatak duga) da vidimo kada, ko i u kolikom iznosu ih je podizao.
Do tada, Dzaju kada il' ako mu se presudi i Piksija ako podignu optuzbe i presude mu, ostavite na miru.
Najvece srozavanje u istoriji kluba desava se za vreme vaseg mandata, zato pokrijte se po usima i ne lajte mnogo.
Mnogo ste vi a i svi ostali mali, koliko je Zvezda velika.

Milan

pre 15 godina

Ja sam veliki zvezdas ali ne pada mi napamet da verujem nasoj upravi da ce dug koji imamo prema Miskovicu i finansijerima da vratimo na kraju vracanja dugova.Znaci da dam hiljadu i vise dinara Miskovicu koji ima milijarde eura a ne zvezdi?!?To bi stvarno bilo ludo sa moje strane

branko

pre 15 godina

tranvaj liga je pocela da puca.zvezda je puna lopova,koji sada traze pomoc da ne bi trosili ono sto su drpili.zaplenite im imovinu ,bice i viska

raky-tenja

pre 15 godina

eto ga...sad su i to objavili,i dug vise "puj pik ne vredi".
kao da ga i nema vise...tako se ponasaju. ono...pa i nije to puno!
a zapravo nisu objavili nikakav plan kako da dug saniraju,i krenu sa poslovanjem u plusu.
e,zvezdo,zvezdo...ako te neko od tih lopova ne kupi,ili sa maras ne padne 100-ak miliona nema tebi spasa.
mada sve mi ovo smrdi na politiku,kao sad nam je toliki dug i odjednom se pojavi se neki spasitelj "abraka-dabra" i duga vise nema,a on ima VEEEELIKI plus na izborima. samo da to ne bude placeno parama poreznih obveznika.

Zvone ZG

pre 15 godina

Mi navijači "Dinama" vam predlažemo rješenje vaših financijskih problema...mi vama damo Mamića da vam sanira dugove i da se koju godinu"zabavljate"sa njegovim "biserima",a mi se riješimo zla..ne tražimo ništa za uzvrat..ako ništa drugo čovjek stvarno zna zaradit lovu..

Nelson Muntz

pre 15 godina

Јако ми је криво што не могу да пронађем свој коментар на долазак Пиксија у Звезду. У том коментару сам све ово лепо предвидео. И да Пикси нема појма шта је то вођење клуба, и да ће после њега остати пустош. Оно што нисам могао ни да претпоставим је да ће после њега доћи (тачније - остати) још много, много гори. Данас је свима јасно да је суноврат клуба почео доласком Пиксија на место председника, али што случајно, што намерно, сви пренебрегавају чињеницу да је са Пиксијем дошао и Марко Мишковић! То је кључни догађај у пропасти Ц.Звезде! Ко је кога довео у клуб, Пикси Мишковића или обрнуто, данас више није ни битно. Свакоме ко иоле познаје Пиксија, макар из медија, јасно је да он са финансијама и вођењем клуба има везе као са квантном физиком. Он се за време свог председниковања клубом није много питао око финансија већ је аминовао све што су му предлагали "саветници". "Крокодили" у и око Ц.Звезде су га са свих страна бомбардовали и притискали да уради ово или оно, узме овај или онај кредит од ове или оне банке, доведе овог или оног члана УО или спонзора. Обзиром да је играо у веома уређеним државама, лигама и клубовима Пикси се тада нашао у небраном грожђу. Већ после неколико месеци је схватио да се упустио у нешто са неким чему и коме није дорастао. Све што је након тога радио је било у циљу извлачења из те ситуације, али кога Мишковићевска приватизациона мафија увуче у своје живо блато - томе спаса нема. Најгора ствар коју можете урадити кад упаднете у живо блато је да се копрцате у покушају да се сами ослободите. То изазива само брже и дубље потонуће. Управо то је Пикси радио. Уместо да призна да није у стању да се избори са мафијом и затражи помоћ државе и јавности, он се копрцао и уплитао све више у послове о којима нема појма. Када је схватио шта му се спрема и да му спаса нема, спаковао је кофере и збрисао. И сам је знао да ће једног дана да се појави неки Козић који ће га оптужити за сва зла овога света, па и за пропаст Ц.Звезде. Додуше, Пикси јесте учествовао у тој пропасти, али као пуки и несвесни извршилац туђих наредби. Народски речено, Пикси је играо епизодну улогу у филму који је режирала режијска кућа Мишковић. Наравно и сценарио је стигао из исте куће. Сада ова интересна група око Мишковића вређа нашу интелигенцију покушавајући да нам објасни како за пропаст филма није крив ни режисер, ни сценариста него епизодиста... Ма немој!!!

Овај статистички финансијски извештај који је, што би рекао Звонко Михајловски, као бикини, много открива а не показује ништа, је чиста шарена лажа да замаже очи неукој и лаковерној јавности. Гомила набацаних бројки из којих је немогуће закључити оно најбитније: КОМЕ је, ШТА је и КОЛИКО је плаћано, као и ГДЕ СУ И КОД КОГА ЗАВРШИЛЕ ЗВЕЗДИНЕ ПАРЕ!!!
А она Козићева тужна прича о смањем трошковима и платама је посебна прича. Кад му је толико стало до штедње што није смањио своју плату? Многи се овде питају зашто Звезда плаћа Ивића 25.000е и Козића 4.000е, не знајући да има још гомила оних који примају такве плате и не знајући да Звезду те плате коштају заправо дупло више! Сви знамо да су у Србији плате са преко 100% оптерећене порезима доприносима и осталим наметима. Дакле, да би Козић примио нето плату од 4.000е, држави мора на име пореза и доприноса да се исплати још толико! Ето простора за уштеду!
За оне који још полажу наде у Делије и њихов програм имам једну разочаравајућу вест. Рећи ћу само ово: поједине вође навијача (не сви!) су задњих година толико увећале своје имовинско стање да су из аутобуса ГСП којима су се шверцовали због немогућности да плате карту, преко ноћи ускочили у аутомобиле од 50.000+ евра. Гле чуда, и њихово имовинско васкрснуће коинцидира са доласком Мишковића у клуб! Уосталом, чујемо стално прозивке на рачун марионета као што је Добривоје, али зашто никад са севера нисмо чули ни реч против Мишковића? Паметном је то довољно да се запита...

John Terry

pre 15 godina

Ovo je apsolutna ista slika kao i u polititci. za dosadasnje stanje okriviti proslu vlast (upravu) i napraviti sebe na nevinasce koje stenje i rmba za Zvezdu (drzavu),ali joj djavo ne da uspeha! Sram vas bilo bre,lopovcine! cak i da jeste Piksi kriv,sta ima vi da se brinete o tome! vas je posao da to sredite,ako ne mozete,DOVIDJENJA!!! Ako niko ne moze,KATANAC i kraj. Jadni vi,pokusavate ali ne ide vas sreca. I dosta s tim pozajmicama,ko zna koliko ce Zvezdu kostati ta sirotinja! Gospodine Cepter,molim vas,platite to,i imate podrsku svih nas!

dr. Sigmund Frojd

pre 15 godina

Sto se tice izjave zvezdinog rukovodstva o dugu, u psihologiji postoji jedan termin koji se zove "projektovanje". To se desava kad nekoga kritikujete i o njemu pricate sve ono sto ste u stvari Vi, jer nemate dovoljno razvijen moral da te svoje lose osobine i karakter priznate sami sebi.

Dakle sto se tice izjava trenutnog rukovodstva Crvene Zvezde, imamo ocigledan primer "projektovanja" odnosno projekcije.

Toliko od mene i unapred mi je drago ako sam na neki nacin pomogao. Inace taj poremecaj se danas uspesno leci i to u klinici "CZ" u Bacvanskoj ulici u Beogradu. Doduse postoji i stari narodni lek poznat pod imenom "govnjiva motka" ali se upotrebljava samo u krajnjim slucajevima.

Iskreno Vas,

muamua

pre 15 godina

hm hm...kojem timu se jesenas nije dozvolilo odigravanje jedne utakmice zbog duga KOJI JE ISPAO NA KRAJU LAZAN...pa je ta utakmica registrovana 3:0 za rad koliko se secam...a gle ovo sada

BOGATAS

pre 15 godina

http://www.youtube.com/watch?v=iJMh3SeHdXk Covek je obecao 100 miliona evra za prelazni rok ako kupi zvezdu ,to nema na ovom klipu ali je rekao na sosu jos prosle godine

Manfred von Richthofen

pre 15 godina

sponzori koji pozajmljuju pare.. HAHAHAHAHAHAHAHA
da nije smesno bilo bi tuzno ko je stavio sapu na moj tim. CRKNI ZVEZDO, CRKNI SRBIJO BOLJE I NE ZASLUZUJES!!!

p.s. MALO SU NAS BOMBARDOVALI!!!

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

@ Laki
Prvo, finansijski izvestaj predstavlja gomilu cifara, koje nista ne znace, osim zelje da se okrivi jedan covek, pri tome ima mnogo stvari koje zameram Piksiju, dve su : sto je doveo Marka Miskovica u Zvezdu i sto je dozvolio zeni da kadrira po klubu.
Ne postoje napadi na Dzaju, vec jednostavno cinjenica da je Dzaja bio tehnicki direktor od 1979. do 1998. da bi posle toga bio izabran na funkciju predsednika kluba i tu se zadrzao na kojoj se zadrzao do 2004. godine. Ako je klub u dubiozi onda je nemogce da odgovornost nema covek koji je najduze bio na rukovodecim funkcijama. Iako rezultati tokom osamdesetih zamagljivali ili cinili manje interesantnom pricu o transferima, a ni tada nije bilo sve cisto, onda je to tokom devedestih postala udarna tema, jer je nase prvensvo postalo besmisleno, evropske utakmice se nisu igrale zbog sankcija, a i kada se krocilo u Evropu 1995. do danas se ama bas nista nije pokazalo. Ali besomucna prodaja igraca, uz konstantno kukanje na finansijske prilike, bile su glavno obelezje tog vremena. Negde do 1998. Crvena zvezda je prodala preko sto profesionalnih fudbalera. Od toga se ne bi oporavili ni daleko jaci klubovi od Zvezde. Medjutim, para nigde nije bilo, a kod Cvetkovica je na ribanje morao da ide onaj koji je tu informaciju plasirao. Da ne spominjem ona tri transfera ( Stankovic, Drulic, Bunjevcevic ), pri cemu je Drulicev prelazak u Saragosu po visini bio najveci u istoriji spanskog kluba. Ako se tokom 90-ih govorilo da je klubu za iole normalno funkcionisanje potrebno deset miliona maraka, danas se barata sa sumom od deset miliona evra, a na to se doda broj prodatih igraca od 1992. do danas onda se moze zakljuciti da je Zvezda mogla da ima i veci godisnji budzet od minimalno projektovanog. A ispada da Zvezda ima astronosmki dug.
Ovde se Piksiju zamera sto je imao i veoma visok prihod, ali i veoma visok rashod, pri cemu se njegova uloga u ostvarivanju prihoda zanemaruje, dok je glavni kada je rashod u pitanju. Pretpostvljam da sve zasluge za prihod snose Kozic, Tana i drugari. Navodi se da su igraci koje je prodao bili selektirani od strane Dzajica, sto je potpuno tacno. Isto kao sto je Piksi doveo Milijasa i Koromana u Zvezdu u koje se kune devedeset posto navijaca, a i jedini su od kojih Zvezda moze nesto da zaradi u ovom trenutku. Prodace ih Kozic, Tana i drugari i opet ispada da ce oni snositi zasluge.
Ispade Piksi najgrbaviji a sa najboljim rezultatima od raspada zemlje na ovamo. Ako nije znao sa finansijama, kriv je sto nije angazovao ljude koji se u to razumeju. Na teret bi mu stavio i neangazovanje Miltona Palsija najboljeg stranog fudbalera koji se pojavio na Marakani. Uz Kasilja, naravno, koji je, ako se ne varam, takodje doveden u eri ovog najgoreg od svih predsednika.
Nemam ja problem da Piksi odgovara ako je kriv, ali je prosto neverovatno da je Dzajic bezgesan sa tolikim funkcionerskim stazom, a upravo je on poceo da utire put propasti ovog kluba. Pa ako ima elemenata krivice i on da odgovara, kao i svako drugi kome su bili lepljivi prsti, ko je na ovaj ili na onaj nacin ostetio klub zarad sopstvenog interesa. Na kraju, Piksi se i u Japanu borio za titulu do poslednjeg kola, a cisto sumnjam da bi pedantni Japanci angazovali nekog za koga sumnjaju da je upleten u marifetluke ovolikih razmera. Ono sto je Piksija razlikovalo od vecine koji su se muvali u i oko kluba u Ljutice Bogdana je pobednicki mentalitet, koji ga je krasio i dok je bio igrac a i dok je bio na funkciji predsednika.
Mozemo ti i ja da se ne slazemo u misljenjima, ali nema potrebe da me etikiterias, narocito ne da me nazivas placenikom. Prvo, ciji bih ja to placenik mogao da budem, a drugo, na osnovu cega si dosao do takvog zakljucka. Ili smatras da postoje oni koji ne bi trebalo da odgovaraju sve i da se dokaze da su lopovi.