Fudbal 41

Nedelja, 05.04.2009.

16:15

Edin Džeko na 'Old Trafordu'?

Engleska štampa piše da je menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson odlučio da ne otkupi ugovor Karlosa Teveza već da dovede Edina Džeka.

Edin Džeko na 'Old Trafordu'? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

DraganAT

pre 14 godina

Gde god da zavrsi ja mu zelim mnogo srece i uspeha.Mladic igra vrhunski,sa pravom se moze reci da je najbolji trenutno strelac u Evropi.Biti na koraku da bude najbolji strelac nemacke lige,najbolji strelac kvalifikacija za svetsko prvenstvo nije mala stvar,to mogu samo veliki.Lep pozdrav iz Beca!!

BG

pre 15 godina

To su decki Hrvatskog porijekla ali jednog pokupi Rasisticka Svedska a drugog Komsije Bosnjaci.
(ZG, 5. april 2009 22:29)

Čista istina, od mojih frendova sa Zrinjevca, svaki drugi se preziva Homeini.

Edinho

pre 15 godina

Sto bi ovi hrvati sebi pripisivali velike majstore bh fudbala, npr pogleedajte vasuu repku, ko sve u njoj igraa??????
sve sami bosanci i hercegovci, recimo npr braca kovac iz livna, jel to mozda u hrvatskoj ili bih??? onda stanic mario, rodjeni sarajlija, i jos mnoga ostala rodbina i prijatelji, ko vas je doveo do 3 mista na sp98, jako nego momcina iz travnika, ko vam sjedi kao glavni covjek saveza, neg vlatko mrakovic roodjeni bugojanac, sta vise da kazem jel dosta ovo, i prepisujete sebi dzeku i ibrakadabru, ma vi se drama, bez nas nemozete, --))
pozz za sve normalne ljude

Edinho

pre 15 godina

Bosanski nogometaš u napadu Bundesligaša Wolfsburga, 23-godišnji Edin Džeko, bio je gost hamburškog dnevnika Bilda u velikom intervjuu...

S osam postignutih pogodaka u sedam proljetnih kola Džeko je prvo ime nastavka sezone paralelno s Herthinim napadačem Andrijem Voronjinom. Ukrajinac je polučio jednaki rezultat.

- Ide nam jako dobro u ovom trenutku. Kako meni, tako i cijeloj momčadi. Moramo samo dalje nastaviti davati sto posto u svakoj utakmici, probati pobijediti u svakoj utakmici. Prva je na redu Arminia u Bielefeldu - odgovorio je BiH-reprezentativac na pitanje o sjajnoj pobjedničkoj seriji momčadi Felixa Magatha, koja trenutačno stoji na šest uspjeha u nizu.

Wolfsburg je trećeplasirana momčad bundesligaške ljestvice, no nitko još iz kluba ni riječi nije rekao o naslovu prvaka. Kako to?, pitao je novinar Džeku.

- Zato što je to jedini ispravan način: razmišljati samo o prvoj sljedećoj utakmici.

*Arsenal se sve ozbiljnije interesira za vaše usluge. Razmišljate li o odlasku na Otok?

- Još sam premlad. Moja karijera razvija se po etapama, postupno. Počeo sam u Bosni, nastavio u češkoj drugoj ligi. Sada dvije godine igram u Bundesligi. Imam ugovor do 2011. godine. Wolfsburg je moj broj jedan. Ovo je najbolje mjesto za mene.

*Je li Wolfsburg dobar zbog trenera Magatha?

- Vrlo je zahtjevan, ali takav nam tip baš treba. Stalno me čini boljim.

*U Bosni ste svjedočili ružnom ratu. Kako vam je tada bilo?

- Bili su to jako teški dani za sve nas. Imao sam šest godina. Nije bilo što za jesti, rijetko smo jeli. Bio sam prestrašen svakog dana. Morali smo se neprestano skrivati od hitaca iz vatrenog oružja i eksplozija granata. Mogli ste tada u Bosni stradati u bilo koje doba dana. Tada sam jako puno plakao. Bogu hvala, rat je danas završen.

*Vaš kolega iz napada Grafite religiozan je čovjek. Moli prije svake utakmice. Vi?

- Vjerujem u boga, musliman sam, ali ne ortodoksni. Molim jednom dnevno, ne pet puta.

*Imate li djevojku ovdje u Njemačkoj?

- Ne, samac sam i smatram to dobrim. Kad dođe vrijeme, dogodit će se. Sada ionako moram biti koncentriran na moje igre.

*Znači li to da sami obavljate sve kućanske poslove?

- Sve osim kuhanja. To mi baš ne ide. Glačate sami? Glačam. Ide mi sporo, ali glačam. Također, sam perem rublje i sam čistim.

boni dzeko je musliman nek pti kome smeta, kakav hrvt jadni nebili, rodjeni bosanac iz doboja !!!!!!!
sto hrvati sebi pripisuju dzeku hahah i zlatan ibrahimovic je bosanac iz bijeljine

nek pati kome smeta bosna je prvak svita hahahahhhaahah

Kant

pre 15 godina

kada citam ovakve komentare stvarno vidim odakle dolaze problemi u BiH. U reprezentaciji BiH uopste nije bitno ko je koje vijere/nacije, kako se ko moli bogu,ko skim dijeli sobe,svi se isto raduju,grle itd, cim nesto obasja ili se pokaze lijepo u BiH tu su komsije da se ubace kao virus u sistem koji bi radio savrseno da smo nekim slucajem odvojeni okeanima sa jedne i sa druge strane,

Da su nam komsije svicarci i njemci BiH bi bila nabolje a i naljepsa zemlja za zivjeti.

delia glingon

pre 15 godina

E sad rvati bik Dzeka ali Dzeka nece vas, nie on Dzomba, Suljagic, Srna vec je on Dzeka.
E tu ima lazi, jedni govore otac mu je Midhat a drugi Jasmin iz Doboja, pa to znaci da je Dzeka ipak iz Srbie Musliman a Jasmin i nie muslimansko ime vec rvatsko ili srpsko, ako se nevaram Doboj se nalazi u Srpskoj Republici/Great Serbia:

arnes

pre 15 godina

Ma ljudi sta se prepireta odaklej dzeko mali je bosanac,taj nacionalizam je izazvao rat ,zamisli kakvu bi sad reprecentaciju imali da nam je ostala bivša juga,mabili bi naj jači u svijetu.

Mrki

pre 15 godina

Pa sto se gurate hrvatcici tamo de vam nije mesto,stalno zabijate nos u tamo gde ne treba dobro vam je onaj reko u kometntaru jos samo fali Maradonu da proglasite hrvatom.STRASNO

admir

pre 15 godina

Ak oje uopste bitno Edin Dzeko je Bosnjak - musliman... dijete iz ratnog Sarajeva...
MA KAKVE GLUPOSTI VI VALJATE.. NEMA TU NIS NI SRPSKO NI HRVATSKO...

Green

pre 15 godina

Ma Hrvatima je u genima da prisvajaju sve tudje sto je dobro... tako rade i sa Teslom, pa sto nebi sa Dzekom ili Ibrahimovicem, iako nemaju nikakve veze sa njima. Reci ce i da je Maradona sin hrvatskog iseljenika u Argentini...

lagano

pre 15 godina

za ZG
kod vas je svako hrvatskih korjena ko se makar jednom okupao u jadranskom moru i barem jednom preletio preko divnog hrvatskog neba,,zato ja kazem eh da vam je jos ronalda,terija,toresa,gerarda,vidica,balaka itd....svi imaju vjerovatno hrvatskih korjena,,onda bi vi bili garant prvaci svita,,,ovako ste spali da vam pola ekipe sacinjavaju igraci iz bih,i poneki iz brazila,,,

Paulo Roberto Falcão

pre 15 godina

Ja cuo da je cale od Kake igrao za Dinamo, kako se ono zvase, Deveric! Kakva bi to repka bila, od odusevljenja Bozo Susec bi ponovo postao Jugosloven.

Goran

pre 15 godina

E decko stvarno igra sjajno!Svaka mu cast.A vi sto se prepucavate dal je ovo ili ono nadjite neku drugu stranicu pa se sprdajte tamo a ne ovde!Ovo su sportske vesti.Ja sam Srbin ali volim fudbal i volim da vidim dobrog igraca kao sto je Dzeko!

miki

pre 15 godina

@ torcida, šta je s tobom kakv ivan iz dinama vinkovci-cibalije, ne lupaj gluposti, znam džeku lično, još iz juniorskih dana u želji, nije hrvat otac mu se zove midhat, ali kakve to veze ima, pa da je i kinez, al ok što je sad eduardo hrvat al ne moraš sad sve moguće igrače pretvarati u hrvate, ili si ti samo jedan mali provokator, a edi želim sve najbolje i da pređe u ac milan jer za njih i navija od malih nogu

Sarajevo

pre 15 godina

@Torcida
Za neke komplekse stvarno nema nikakvog lijeka izgleda.
Sto je tice Edina Dzeke on je Bosnjak i Musliman i to vjernik moli ze Allahu svaki dan.
Otac mu nije nikakav 'ivan' niti tzv. 'hrvat' nego Bosnjak i Musliman koji se zove Jasmin Dzeko porijeklom iz Doboja.
Ali imate vi jos uvjek jednog pravog 'hrvata' i veliku zvijezdu zvanu Eduardo i on jos uvejk igra za 'lijepu vasu'.
Pozz kompleksicaru i nemoj izmisljati vise price i bajke

Sokrates

pre 15 godina

Dzeko ima ogroman potencijal.Snazan,brz,visok,dobro igra sa obe noge i odlican skakac.Pored zadivljavajuce efikasnosti je i dobar asistent od cega najvise ima korist njegov saigrac u napadu Grafite.Grafite je dao 20 golova od cega su 6 golova sa bele tacke.Dzeko je zabio sve iz igre i najvise je golova dao glavom,ukupno 6.Ne razumem komentare poput komentara sto ga je napisao "ja".Kakav bre Obradovic i Jovanovic.Ovde se govori o svetskim standardima.Moram da razocaram posetioce sajta iz Hrvatske sto se tice nacionalne opredeljenosti Dzeke.Dzeko je Bosnjak i rado to pokazuje i na terenu.Obratite paznju kako se moli bogu pre pocetka svake utakmice.Ko nije glup shvatice.Pozdrav za sve posetioce sajta a narocito moje Partizanovce.

ZG

pre 15 godina

Zamisli te da Zlatan Ibrahimovi i Dzeko igraju za Hrvatsku, ma brazilu bi uvaljivali petaka. To su decki Hrvatskog porijekla ali jednog pokupi Rasisticka Svedska a drugog Komsije Bosnjaci.

Sarajlija

pre 15 godina

Dzeko je Hrvat, njegov otac Ivan Dzeko je bio alfa i omega u Cibaliji, tadasnjem Dinamu Vinkovci.
Zelje su mi da predje u nasu lipu i eto nas snjim na krovu svita.
(Torcida, 5. april 2009 19:17)

Kralju, Edo je Bosnjak, otac mu se zove Midhat...

http://www.themaniacs.org/index.php?option=content&task=view&id=816&Itemid=25

Branko

pre 15 godina

Edin Dzeko zasluzuje paznju svih eminentnih klubova Evrope.Volsburg jeste momentalno vodeci tim Bundes lige i pravo osvezenje,ali nije tim koji bi razvio njegove fudbalske potencijle i ambicije. Povreda Ibisevica(Hofenhajm) u prvi plan je izbacila drugu vedetu Bih repke - ovog ubojitog strelca.Nije iskljuceno da bude prva zvezda prelaznog roka.Edin i likom i igranjem podseca na nekad veliko ime Mostarskog Veleza "krilo smrti"-Topica,koga ga se starije generacije secaju zbog jednog od "bisera" komentatora Kamenjasevica(mozda cak Ede Pecija, nisam bas siguran) za njega na utakmici SFRJ repke:"Ni zandarmerija Luksemburga nebi ga stigla"(kad je pobegao sa centra i postigao gol za 5:0).U svakom slucaju o ovom momku cucemo jos dosta,pogotovo sada kad je u notesu Ser Aleksa Fergusona.Sto se tice Taveza,dodao bih i Nanija najverovatnije da ce obojica biti ustupljeni(prodati) na leto.Ne zato sto se neradi o dobrim igracima,naprotiv,vec zato sto oni nisu navikli da budu "djokeri" tipa Solskjera.
Edin Dzeko bi to mogao biti,pogotovo ako se obistine predvidjanja da Ronaldo napusi "djavole".

Branko Smileski,
Fud.trener
Chicago,USA

Srba

pre 15 godina

ma Tevez ce uvek biti samo "mali debeli puz",moze da uradi poneki dobar potez i nista vise od toga,koliko je on golova dao ove sezone,slabo je to...Aguero i Mesi mogu da mu budu mama i tata

praga

pre 15 godina

Dzekija poznajem licno,bio sam kod njegovog prvog uspjeha i prelaska iz drugoligaske ceske ekipe u Teplice.Znam da mu je velika zelja milan i idol sevcenko,gdje god da zavrsi zelim mu mnogo srece

Torcida

pre 15 godina

Dzeko je Hrvat, njegov otac Ivan Dzeko je bio alfa i omega u Cibaliji, tadasnjem Dinamu Vinkovci.
Zelje su mi da predje u nasu lipu i eto nas snjim na krovu svita.

Zeljin mali

pre 15 godina

Dzeko u sezoni 2008/09:

- Bundesliga: Tore: 15; Assists: 8; Spiele: 24; (4.strelac lige)

- DFB-Pokal: Tore: 6; Spiele: 2;

- UEFA-Cup: Tore: 4; Assists: 2; Spiele: 8;

- BiH repka: 7gol u 6 utakmica (prvi strelac euro zone) + 1 gol (prijateljska)


uzmi digitron i sve ce ti se samo kazat

WEEZY

pre 15 godina

Decko ima sve predispozicije da napravi dobru karijeru i postane jedan od najboljih napadaca u Evropi, samo da mu ne udari slava u glavu, i da se ne oda carima nocnog zivota da ne bi zavrsio kao mnogi talentovani momci.

emil

pre 15 godina

nas Dijamant na Old trafordu uuuuuuuhhhhhhhh zvuci prelijepo kako bi to izgledalo nema sta decko pokazuje dda je veliki za velike klubove ali videcemo sta ce se desiti. samo uz dzeku bi trebao i Misimovic ....ma gde bi im bio kraj

Boss

pre 15 godina

Džeko je trenutno među tri špica u evropi, i Mančester ga neće dobiti za samo 12 mil funti,u igri je i Molan,Arsenal, anebi me iznenadilo da se pojave i Barselona,Real
Dijamant je Džeko...dijamant

emil

pre 15 godina

nas Dijamant na Old trafordu uuuuuuuhhhhhhhh zvuci prelijepo kako bi to izgledalo nema sta decko pokazuje dda je veliki za velike klubove ali videcemo sta ce se desiti. samo uz dzeku bi trebao i Misimovic ....ma gde bi im bio kraj

Boss

pre 15 godina

Džeko je trenutno među tri špica u evropi, i Mančester ga neće dobiti za samo 12 mil funti,u igri je i Molan,Arsenal, anebi me iznenadilo da se pojave i Barselona,Real
Dijamant je Džeko...dijamant

WEEZY

pre 15 godina

Decko ima sve predispozicije da napravi dobru karijeru i postane jedan od najboljih napadaca u Evropi, samo da mu ne udari slava u glavu, i da se ne oda carima nocnog zivota da ne bi zavrsio kao mnogi talentovani momci.

Zeljin mali

pre 15 godina

Dzeko u sezoni 2008/09:

- Bundesliga: Tore: 15; Assists: 8; Spiele: 24; (4.strelac lige)

- DFB-Pokal: Tore: 6; Spiele: 2;

- UEFA-Cup: Tore: 4; Assists: 2; Spiele: 8;

- BiH repka: 7gol u 6 utakmica (prvi strelac euro zone) + 1 gol (prijateljska)


uzmi digitron i sve ce ti se samo kazat

Branko

pre 15 godina

Edin Dzeko zasluzuje paznju svih eminentnih klubova Evrope.Volsburg jeste momentalno vodeci tim Bundes lige i pravo osvezenje,ali nije tim koji bi razvio njegove fudbalske potencijle i ambicije. Povreda Ibisevica(Hofenhajm) u prvi plan je izbacila drugu vedetu Bih repke - ovog ubojitog strelca.Nije iskljuceno da bude prva zvezda prelaznog roka.Edin i likom i igranjem podseca na nekad veliko ime Mostarskog Veleza "krilo smrti"-Topica,koga ga se starije generacije secaju zbog jednog od "bisera" komentatora Kamenjasevica(mozda cak Ede Pecija, nisam bas siguran) za njega na utakmici SFRJ repke:"Ni zandarmerija Luksemburga nebi ga stigla"(kad je pobegao sa centra i postigao gol za 5:0).U svakom slucaju o ovom momku cucemo jos dosta,pogotovo sada kad je u notesu Ser Aleksa Fergusona.Sto se tice Taveza,dodao bih i Nanija najverovatnije da ce obojica biti ustupljeni(prodati) na leto.Ne zato sto se neradi o dobrim igracima,naprotiv,vec zato sto oni nisu navikli da budu "djokeri" tipa Solskjera.
Edin Dzeko bi to mogao biti,pogotovo ako se obistine predvidjanja da Ronaldo napusi "djavole".

Branko Smileski,
Fud.trener
Chicago,USA

Sokrates

pre 15 godina

Dzeko ima ogroman potencijal.Snazan,brz,visok,dobro igra sa obe noge i odlican skakac.Pored zadivljavajuce efikasnosti je i dobar asistent od cega najvise ima korist njegov saigrac u napadu Grafite.Grafite je dao 20 golova od cega su 6 golova sa bele tacke.Dzeko je zabio sve iz igre i najvise je golova dao glavom,ukupno 6.Ne razumem komentare poput komentara sto ga je napisao "ja".Kakav bre Obradovic i Jovanovic.Ovde se govori o svetskim standardima.Moram da razocaram posetioce sajta iz Hrvatske sto se tice nacionalne opredeljenosti Dzeke.Dzeko je Bosnjak i rado to pokazuje i na terenu.Obratite paznju kako se moli bogu pre pocetka svake utakmice.Ko nije glup shvatice.Pozdrav za sve posetioce sajta a narocito moje Partizanovce.

Sarajlija

pre 15 godina

Dzeko je Hrvat, njegov otac Ivan Dzeko je bio alfa i omega u Cibaliji, tadasnjem Dinamu Vinkovci.
Zelje su mi da predje u nasu lipu i eto nas snjim na krovu svita.
(Torcida, 5. april 2009 19:17)

Kralju, Edo je Bosnjak, otac mu se zove Midhat...

http://www.themaniacs.org/index.php?option=content&task=view&id=816&Itemid=25

lagano

pre 15 godina

za ZG
kod vas je svako hrvatskih korjena ko se makar jednom okupao u jadranskom moru i barem jednom preletio preko divnog hrvatskog neba,,zato ja kazem eh da vam je jos ronalda,terija,toresa,gerarda,vidica,balaka itd....svi imaju vjerovatno hrvatskih korjena,,onda bi vi bili garant prvaci svita,,,ovako ste spali da vam pola ekipe sacinjavaju igraci iz bih,i poneki iz brazila,,,

Green

pre 15 godina

Ma Hrvatima je u genima da prisvajaju sve tudje sto je dobro... tako rade i sa Teslom, pa sto nebi sa Dzekom ili Ibrahimovicem, iako nemaju nikakve veze sa njima. Reci ce i da je Maradona sin hrvatskog iseljenika u Argentini...

praga

pre 15 godina

Dzekija poznajem licno,bio sam kod njegovog prvog uspjeha i prelaska iz drugoligaske ceske ekipe u Teplice.Znam da mu je velika zelja milan i idol sevcenko,gdje god da zavrsi zelim mu mnogo srece

Sarajevo

pre 15 godina

@Torcida
Za neke komplekse stvarno nema nikakvog lijeka izgleda.
Sto je tice Edina Dzeke on je Bosnjak i Musliman i to vjernik moli ze Allahu svaki dan.
Otac mu nije nikakav 'ivan' niti tzv. 'hrvat' nego Bosnjak i Musliman koji se zove Jasmin Dzeko porijeklom iz Doboja.
Ali imate vi jos uvjek jednog pravog 'hrvata' i veliku zvijezdu zvanu Eduardo i on jos uvejk igra za 'lijepu vasu'.
Pozz kompleksicaru i nemoj izmisljati vise price i bajke

Goran

pre 15 godina

E decko stvarno igra sjajno!Svaka mu cast.A vi sto se prepucavate dal je ovo ili ono nadjite neku drugu stranicu pa se sprdajte tamo a ne ovde!Ovo su sportske vesti.Ja sam Srbin ali volim fudbal i volim da vidim dobrog igraca kao sto je Dzeko!

Kant

pre 15 godina

kada citam ovakve komentare stvarno vidim odakle dolaze problemi u BiH. U reprezentaciji BiH uopste nije bitno ko je koje vijere/nacije, kako se ko moli bogu,ko skim dijeli sobe,svi se isto raduju,grle itd, cim nesto obasja ili se pokaze lijepo u BiH tu su komsije da se ubace kao virus u sistem koji bi radio savrseno da smo nekim slucajem odvojeni okeanima sa jedne i sa druge strane,

Da su nam komsije svicarci i njemci BiH bi bila nabolje a i naljepsa zemlja za zivjeti.

Paulo Roberto Falcão

pre 15 godina

Ja cuo da je cale od Kake igrao za Dinamo, kako se ono zvase, Deveric! Kakva bi to repka bila, od odusevljenja Bozo Susec bi ponovo postao Jugosloven.

miki

pre 15 godina

@ torcida, šta je s tobom kakv ivan iz dinama vinkovci-cibalije, ne lupaj gluposti, znam džeku lično, još iz juniorskih dana u želji, nije hrvat otac mu se zove midhat, ali kakve to veze ima, pa da je i kinez, al ok što je sad eduardo hrvat al ne moraš sad sve moguće igrače pretvarati u hrvate, ili si ti samo jedan mali provokator, a edi želim sve najbolje i da pređe u ac milan jer za njih i navija od malih nogu

arnes

pre 15 godina

Ma ljudi sta se prepireta odaklej dzeko mali je bosanac,taj nacionalizam je izazvao rat ,zamisli kakvu bi sad reprecentaciju imali da nam je ostala bivša juga,mabili bi naj jači u svijetu.

Edinho

pre 15 godina

Bosanski nogometaš u napadu Bundesligaša Wolfsburga, 23-godišnji Edin Džeko, bio je gost hamburškog dnevnika Bilda u velikom intervjuu...

S osam postignutih pogodaka u sedam proljetnih kola Džeko je prvo ime nastavka sezone paralelno s Herthinim napadačem Andrijem Voronjinom. Ukrajinac je polučio jednaki rezultat.

- Ide nam jako dobro u ovom trenutku. Kako meni, tako i cijeloj momčadi. Moramo samo dalje nastaviti davati sto posto u svakoj utakmici, probati pobijediti u svakoj utakmici. Prva je na redu Arminia u Bielefeldu - odgovorio je BiH-reprezentativac na pitanje o sjajnoj pobjedničkoj seriji momčadi Felixa Magatha, koja trenutačno stoji na šest uspjeha u nizu.

Wolfsburg je trećeplasirana momčad bundesligaške ljestvice, no nitko još iz kluba ni riječi nije rekao o naslovu prvaka. Kako to?, pitao je novinar Džeku.

- Zato što je to jedini ispravan način: razmišljati samo o prvoj sljedećoj utakmici.

*Arsenal se sve ozbiljnije interesira za vaše usluge. Razmišljate li o odlasku na Otok?

- Još sam premlad. Moja karijera razvija se po etapama, postupno. Počeo sam u Bosni, nastavio u češkoj drugoj ligi. Sada dvije godine igram u Bundesligi. Imam ugovor do 2011. godine. Wolfsburg je moj broj jedan. Ovo je najbolje mjesto za mene.

*Je li Wolfsburg dobar zbog trenera Magatha?

- Vrlo je zahtjevan, ali takav nam tip baš treba. Stalno me čini boljim.

*U Bosni ste svjedočili ružnom ratu. Kako vam je tada bilo?

- Bili su to jako teški dani za sve nas. Imao sam šest godina. Nije bilo što za jesti, rijetko smo jeli. Bio sam prestrašen svakog dana. Morali smo se neprestano skrivati od hitaca iz vatrenog oružja i eksplozija granata. Mogli ste tada u Bosni stradati u bilo koje doba dana. Tada sam jako puno plakao. Bogu hvala, rat je danas završen.

*Vaš kolega iz napada Grafite religiozan je čovjek. Moli prije svake utakmice. Vi?

- Vjerujem u boga, musliman sam, ali ne ortodoksni. Molim jednom dnevno, ne pet puta.

*Imate li djevojku ovdje u Njemačkoj?

- Ne, samac sam i smatram to dobrim. Kad dođe vrijeme, dogodit će se. Sada ionako moram biti koncentriran na moje igre.

*Znači li to da sami obavljate sve kućanske poslove?

- Sve osim kuhanja. To mi baš ne ide. Glačate sami? Glačam. Ide mi sporo, ali glačam. Također, sam perem rublje i sam čistim.

boni dzeko je musliman nek pti kome smeta, kakav hrvt jadni nebili, rodjeni bosanac iz doboja !!!!!!!
sto hrvati sebi pripisuju dzeku hahah i zlatan ibrahimovic je bosanac iz bijeljine

nek pati kome smeta bosna je prvak svita hahahahhhaahah

Mrki

pre 15 godina

Pa sto se gurate hrvatcici tamo de vam nije mesto,stalno zabijate nos u tamo gde ne treba dobro vam je onaj reko u kometntaru jos samo fali Maradonu da proglasite hrvatom.STRASNO

admir

pre 15 godina

Ak oje uopste bitno Edin Dzeko je Bosnjak - musliman... dijete iz ratnog Sarajeva...
MA KAKVE GLUPOSTI VI VALJATE.. NEMA TU NIS NI SRPSKO NI HRVATSKO...

Edinho

pre 15 godina

Sto bi ovi hrvati sebi pripisivali velike majstore bh fudbala, npr pogleedajte vasuu repku, ko sve u njoj igraa??????
sve sami bosanci i hercegovci, recimo npr braca kovac iz livna, jel to mozda u hrvatskoj ili bih??? onda stanic mario, rodjeni sarajlija, i jos mnoga ostala rodbina i prijatelji, ko vas je doveo do 3 mista na sp98, jako nego momcina iz travnika, ko vam sjedi kao glavni covjek saveza, neg vlatko mrakovic roodjeni bugojanac, sta vise da kazem jel dosta ovo, i prepisujete sebi dzeku i ibrakadabru, ma vi se drama, bez nas nemozete, --))
pozz za sve normalne ljude

Srba

pre 15 godina

ma Tevez ce uvek biti samo "mali debeli puz",moze da uradi poneki dobar potez i nista vise od toga,koliko je on golova dao ove sezone,slabo je to...Aguero i Mesi mogu da mu budu mama i tata

DraganAT

pre 14 godina

Gde god da zavrsi ja mu zelim mnogo srece i uspeha.Mladic igra vrhunski,sa pravom se moze reci da je najbolji trenutno strelac u Evropi.Biti na koraku da bude najbolji strelac nemacke lige,najbolji strelac kvalifikacija za svetsko prvenstvo nije mala stvar,to mogu samo veliki.Lep pozdrav iz Beca!!

Torcida

pre 15 godina

Dzeko je Hrvat, njegov otac Ivan Dzeko je bio alfa i omega u Cibaliji, tadasnjem Dinamu Vinkovci.
Zelje su mi da predje u nasu lipu i eto nas snjim na krovu svita.

ZG

pre 15 godina

Zamisli te da Zlatan Ibrahimovi i Dzeko igraju za Hrvatsku, ma brazilu bi uvaljivali petaka. To su decki Hrvatskog porijekla ali jednog pokupi Rasisticka Svedska a drugog Komsije Bosnjaci.

delia glingon

pre 15 godina

E sad rvati bik Dzeka ali Dzeka nece vas, nie on Dzomba, Suljagic, Srna vec je on Dzeka.
E tu ima lazi, jedni govore otac mu je Midhat a drugi Jasmin iz Doboja, pa to znaci da je Dzeka ipak iz Srbie Musliman a Jasmin i nie muslimansko ime vec rvatsko ili srpsko, ako se nevaram Doboj se nalazi u Srpskoj Republici/Great Serbia:

BG

pre 15 godina

To su decki Hrvatskog porijekla ali jednog pokupi Rasisticka Svedska a drugog Komsije Bosnjaci.
(ZG, 5. april 2009 22:29)

Čista istina, od mojih frendova sa Zrinjevca, svaki drugi se preziva Homeini.

ZG

pre 15 godina

Zamisli te da Zlatan Ibrahimovi i Dzeko igraju za Hrvatsku, ma brazilu bi uvaljivali petaka. To su decki Hrvatskog porijekla ali jednog pokupi Rasisticka Svedska a drugog Komsije Bosnjaci.

Torcida

pre 15 godina

Dzeko je Hrvat, njegov otac Ivan Dzeko je bio alfa i omega u Cibaliji, tadasnjem Dinamu Vinkovci.
Zelje su mi da predje u nasu lipu i eto nas snjim na krovu svita.

Boss

pre 15 godina

Džeko je trenutno među tri špica u evropi, i Mančester ga neće dobiti za samo 12 mil funti,u igri je i Molan,Arsenal, anebi me iznenadilo da se pojave i Barselona,Real
Dijamant je Džeko...dijamant

emil

pre 15 godina

nas Dijamant na Old trafordu uuuuuuuhhhhhhhh zvuci prelijepo kako bi to izgledalo nema sta decko pokazuje dda je veliki za velike klubove ali videcemo sta ce se desiti. samo uz dzeku bi trebao i Misimovic ....ma gde bi im bio kraj

Srba

pre 15 godina

ma Tevez ce uvek biti samo "mali debeli puz",moze da uradi poneki dobar potez i nista vise od toga,koliko je on golova dao ove sezone,slabo je to...Aguero i Mesi mogu da mu budu mama i tata

delia glingon

pre 15 godina

E sad rvati bik Dzeka ali Dzeka nece vas, nie on Dzomba, Suljagic, Srna vec je on Dzeka.
E tu ima lazi, jedni govore otac mu je Midhat a drugi Jasmin iz Doboja, pa to znaci da je Dzeka ipak iz Srbie Musliman a Jasmin i nie muslimansko ime vec rvatsko ili srpsko, ako se nevaram Doboj se nalazi u Srpskoj Republici/Great Serbia:

Sokrates

pre 15 godina

Dzeko ima ogroman potencijal.Snazan,brz,visok,dobro igra sa obe noge i odlican skakac.Pored zadivljavajuce efikasnosti je i dobar asistent od cega najvise ima korist njegov saigrac u napadu Grafite.Grafite je dao 20 golova od cega su 6 golova sa bele tacke.Dzeko je zabio sve iz igre i najvise je golova dao glavom,ukupno 6.Ne razumem komentare poput komentara sto ga je napisao "ja".Kakav bre Obradovic i Jovanovic.Ovde se govori o svetskim standardima.Moram da razocaram posetioce sajta iz Hrvatske sto se tice nacionalne opredeljenosti Dzeke.Dzeko je Bosnjak i rado to pokazuje i na terenu.Obratite paznju kako se moli bogu pre pocetka svake utakmice.Ko nije glup shvatice.Pozdrav za sve posetioce sajta a narocito moje Partizanovce.

BG

pre 15 godina

To su decki Hrvatskog porijekla ali jednog pokupi Rasisticka Svedska a drugog Komsije Bosnjaci.
(ZG, 5. april 2009 22:29)

Čista istina, od mojih frendova sa Zrinjevca, svaki drugi se preziva Homeini.

WEEZY

pre 15 godina

Decko ima sve predispozicije da napravi dobru karijeru i postane jedan od najboljih napadaca u Evropi, samo da mu ne udari slava u glavu, i da se ne oda carima nocnog zivota da ne bi zavrsio kao mnogi talentovani momci.

Zeljin mali

pre 15 godina

Dzeko u sezoni 2008/09:

- Bundesliga: Tore: 15; Assists: 8; Spiele: 24; (4.strelac lige)

- DFB-Pokal: Tore: 6; Spiele: 2;

- UEFA-Cup: Tore: 4; Assists: 2; Spiele: 8;

- BiH repka: 7gol u 6 utakmica (prvi strelac euro zone) + 1 gol (prijateljska)


uzmi digitron i sve ce ti se samo kazat

Sarajlija

pre 15 godina

Dzeko je Hrvat, njegov otac Ivan Dzeko je bio alfa i omega u Cibaliji, tadasnjem Dinamu Vinkovci.
Zelje su mi da predje u nasu lipu i eto nas snjim na krovu svita.
(Torcida, 5. april 2009 19:17)

Kralju, Edo je Bosnjak, otac mu se zove Midhat...

http://www.themaniacs.org/index.php?option=content&task=view&id=816&Itemid=25

praga

pre 15 godina

Dzekija poznajem licno,bio sam kod njegovog prvog uspjeha i prelaska iz drugoligaske ceske ekipe u Teplice.Znam da mu je velika zelja milan i idol sevcenko,gdje god da zavrsi zelim mu mnogo srece

admir

pre 15 godina

Ak oje uopste bitno Edin Dzeko je Bosnjak - musliman... dijete iz ratnog Sarajeva...
MA KAKVE GLUPOSTI VI VALJATE.. NEMA TU NIS NI SRPSKO NI HRVATSKO...

Sarajevo

pre 15 godina

@Torcida
Za neke komplekse stvarno nema nikakvog lijeka izgleda.
Sto je tice Edina Dzeke on je Bosnjak i Musliman i to vjernik moli ze Allahu svaki dan.
Otac mu nije nikakav 'ivan' niti tzv. 'hrvat' nego Bosnjak i Musliman koji se zove Jasmin Dzeko porijeklom iz Doboja.
Ali imate vi jos uvjek jednog pravog 'hrvata' i veliku zvijezdu zvanu Eduardo i on jos uvejk igra za 'lijepu vasu'.
Pozz kompleksicaru i nemoj izmisljati vise price i bajke

miki

pre 15 godina

@ torcida, šta je s tobom kakv ivan iz dinama vinkovci-cibalije, ne lupaj gluposti, znam džeku lično, još iz juniorskih dana u želji, nije hrvat otac mu se zove midhat, ali kakve to veze ima, pa da je i kinez, al ok što je sad eduardo hrvat al ne moraš sad sve moguće igrače pretvarati u hrvate, ili si ti samo jedan mali provokator, a edi želim sve najbolje i da pređe u ac milan jer za njih i navija od malih nogu

Paulo Roberto Falcão

pre 15 godina

Ja cuo da je cale od Kake igrao za Dinamo, kako se ono zvase, Deveric! Kakva bi to repka bila, od odusevljenja Bozo Susec bi ponovo postao Jugosloven.

Green

pre 15 godina

Ma Hrvatima je u genima da prisvajaju sve tudje sto je dobro... tako rade i sa Teslom, pa sto nebi sa Dzekom ili Ibrahimovicem, iako nemaju nikakve veze sa njima. Reci ce i da je Maradona sin hrvatskog iseljenika u Argentini...

Kant

pre 15 godina

kada citam ovakve komentare stvarno vidim odakle dolaze problemi u BiH. U reprezentaciji BiH uopste nije bitno ko je koje vijere/nacije, kako se ko moli bogu,ko skim dijeli sobe,svi se isto raduju,grle itd, cim nesto obasja ili se pokaze lijepo u BiH tu su komsije da se ubace kao virus u sistem koji bi radio savrseno da smo nekim slucajem odvojeni okeanima sa jedne i sa druge strane,

Da su nam komsije svicarci i njemci BiH bi bila nabolje a i naljepsa zemlja za zivjeti.

Branko

pre 15 godina

Edin Dzeko zasluzuje paznju svih eminentnih klubova Evrope.Volsburg jeste momentalno vodeci tim Bundes lige i pravo osvezenje,ali nije tim koji bi razvio njegove fudbalske potencijle i ambicije. Povreda Ibisevica(Hofenhajm) u prvi plan je izbacila drugu vedetu Bih repke - ovog ubojitog strelca.Nije iskljuceno da bude prva zvezda prelaznog roka.Edin i likom i igranjem podseca na nekad veliko ime Mostarskog Veleza "krilo smrti"-Topica,koga ga se starije generacije secaju zbog jednog od "bisera" komentatora Kamenjasevica(mozda cak Ede Pecija, nisam bas siguran) za njega na utakmici SFRJ repke:"Ni zandarmerija Luksemburga nebi ga stigla"(kad je pobegao sa centra i postigao gol za 5:0).U svakom slucaju o ovom momku cucemo jos dosta,pogotovo sada kad je u notesu Ser Aleksa Fergusona.Sto se tice Taveza,dodao bih i Nanija najverovatnije da ce obojica biti ustupljeni(prodati) na leto.Ne zato sto se neradi o dobrim igracima,naprotiv,vec zato sto oni nisu navikli da budu "djokeri" tipa Solskjera.
Edin Dzeko bi to mogao biti,pogotovo ako se obistine predvidjanja da Ronaldo napusi "djavole".

Branko Smileski,
Fud.trener
Chicago,USA

Goran

pre 15 godina

E decko stvarno igra sjajno!Svaka mu cast.A vi sto se prepucavate dal je ovo ili ono nadjite neku drugu stranicu pa se sprdajte tamo a ne ovde!Ovo su sportske vesti.Ja sam Srbin ali volim fudbal i volim da vidim dobrog igraca kao sto je Dzeko!

lagano

pre 15 godina

za ZG
kod vas je svako hrvatskih korjena ko se makar jednom okupao u jadranskom moru i barem jednom preletio preko divnog hrvatskog neba,,zato ja kazem eh da vam je jos ronalda,terija,toresa,gerarda,vidica,balaka itd....svi imaju vjerovatno hrvatskih korjena,,onda bi vi bili garant prvaci svita,,,ovako ste spali da vam pola ekipe sacinjavaju igraci iz bih,i poneki iz brazila,,,

Mrki

pre 15 godina

Pa sto se gurate hrvatcici tamo de vam nije mesto,stalno zabijate nos u tamo gde ne treba dobro vam je onaj reko u kometntaru jos samo fali Maradonu da proglasite hrvatom.STRASNO

arnes

pre 15 godina

Ma ljudi sta se prepireta odaklej dzeko mali je bosanac,taj nacionalizam je izazvao rat ,zamisli kakvu bi sad reprecentaciju imali da nam je ostala bivša juga,mabili bi naj jači u svijetu.

Edinho

pre 15 godina

Bosanski nogometaš u napadu Bundesligaša Wolfsburga, 23-godišnji Edin Džeko, bio je gost hamburškog dnevnika Bilda u velikom intervjuu...

S osam postignutih pogodaka u sedam proljetnih kola Džeko je prvo ime nastavka sezone paralelno s Herthinim napadačem Andrijem Voronjinom. Ukrajinac je polučio jednaki rezultat.

- Ide nam jako dobro u ovom trenutku. Kako meni, tako i cijeloj momčadi. Moramo samo dalje nastaviti davati sto posto u svakoj utakmici, probati pobijediti u svakoj utakmici. Prva je na redu Arminia u Bielefeldu - odgovorio je BiH-reprezentativac na pitanje o sjajnoj pobjedničkoj seriji momčadi Felixa Magatha, koja trenutačno stoji na šest uspjeha u nizu.

Wolfsburg je trećeplasirana momčad bundesligaške ljestvice, no nitko još iz kluba ni riječi nije rekao o naslovu prvaka. Kako to?, pitao je novinar Džeku.

- Zato što je to jedini ispravan način: razmišljati samo o prvoj sljedećoj utakmici.

*Arsenal se sve ozbiljnije interesira za vaše usluge. Razmišljate li o odlasku na Otok?

- Još sam premlad. Moja karijera razvija se po etapama, postupno. Počeo sam u Bosni, nastavio u češkoj drugoj ligi. Sada dvije godine igram u Bundesligi. Imam ugovor do 2011. godine. Wolfsburg je moj broj jedan. Ovo je najbolje mjesto za mene.

*Je li Wolfsburg dobar zbog trenera Magatha?

- Vrlo je zahtjevan, ali takav nam tip baš treba. Stalno me čini boljim.

*U Bosni ste svjedočili ružnom ratu. Kako vam je tada bilo?

- Bili su to jako teški dani za sve nas. Imao sam šest godina. Nije bilo što za jesti, rijetko smo jeli. Bio sam prestrašen svakog dana. Morali smo se neprestano skrivati od hitaca iz vatrenog oružja i eksplozija granata. Mogli ste tada u Bosni stradati u bilo koje doba dana. Tada sam jako puno plakao. Bogu hvala, rat je danas završen.

*Vaš kolega iz napada Grafite religiozan je čovjek. Moli prije svake utakmice. Vi?

- Vjerujem u boga, musliman sam, ali ne ortodoksni. Molim jednom dnevno, ne pet puta.

*Imate li djevojku ovdje u Njemačkoj?

- Ne, samac sam i smatram to dobrim. Kad dođe vrijeme, dogodit će se. Sada ionako moram biti koncentriran na moje igre.

*Znači li to da sami obavljate sve kućanske poslove?

- Sve osim kuhanja. To mi baš ne ide. Glačate sami? Glačam. Ide mi sporo, ali glačam. Također, sam perem rublje i sam čistim.

boni dzeko je musliman nek pti kome smeta, kakav hrvt jadni nebili, rodjeni bosanac iz doboja !!!!!!!
sto hrvati sebi pripisuju dzeku hahah i zlatan ibrahimovic je bosanac iz bijeljine

nek pati kome smeta bosna je prvak svita hahahahhhaahah

Edinho

pre 15 godina

Sto bi ovi hrvati sebi pripisivali velike majstore bh fudbala, npr pogleedajte vasuu repku, ko sve u njoj igraa??????
sve sami bosanci i hercegovci, recimo npr braca kovac iz livna, jel to mozda u hrvatskoj ili bih??? onda stanic mario, rodjeni sarajlija, i jos mnoga ostala rodbina i prijatelji, ko vas je doveo do 3 mista na sp98, jako nego momcina iz travnika, ko vam sjedi kao glavni covjek saveza, neg vlatko mrakovic roodjeni bugojanac, sta vise da kazem jel dosta ovo, i prepisujete sebi dzeku i ibrakadabru, ma vi se drama, bez nas nemozete, --))
pozz za sve normalne ljude

DraganAT

pre 14 godina

Gde god da zavrsi ja mu zelim mnogo srece i uspeha.Mladic igra vrhunski,sa pravom se moze reci da je najbolji trenutno strelac u Evropi.Biti na koraku da bude najbolji strelac nemacke lige,najbolji strelac kvalifikacija za svetsko prvenstvo nije mala stvar,to mogu samo veliki.Lep pozdrav iz Beca!!