Tenis 78

Petak, 23.01.2009.

04:14

Đoković teško do osmine finala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je pobedio Amera Delića sa 6:2, 4:6, 6:3, 7:6 (7-4).

Ðokoviæ teško do osmine finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

red devil 011

pre 15 godina

Ako hoce da ide dalje, Novak mora da igra ostatak turnira kao sto je igrao drugi set protiv Chardy-a (drugo kolo). Da se razumemo, Novak je trenutno smiren, odlicno servira, i greske su u ok granicama. ALI, nedostaje sama srz njegopve igre koju smo gledali u prvoj polovini prosle godine - njegova energija i savrsenje kretnje ukomponovane sa munjevitim i dobro skrivenim udarcima. Sve to ce mu trebati vec u narednom kolu protiv Bagdatisa, jer ce sa ovakvom igrom ekspresno ispasti. Prosto, cim naidje na tenisera koji je konstantno dobar sa osnovne linije (citaj: SVI KOJI SU OSTALI), isti ce iskoristiti njegove mlake udarce i umorne kretnje na terenu. Voleo bih da verujem optimistima koji cene da je to deo njegove taktike, ali sve sto gledam svojim ocima ukazuje na to da ga je sustigla fizicka inferiornost u odnosu na druge vrhunske tenisere. Nadam se da ce naci energije ili/i motiva. Toliko.

Nezaboravak

pre 15 godina

Koliko ljudi, toliko misljenja.
Ja se licno opredeljujem za @Jednorog, jer vrlo objektivno i analiticno shvata Noletovu situaciju. Njemu uopste nije lako sada, makar da je trenirao kao lud, da mu ne smeta ni onolika vrucina, da ovo, da ono...
Radi se o odbrani gomile bodova. Pa, samo da bude finalista, ali ne i pobednik, gubi 800. Ako, slucajno, Mari bude pobednik, s obzirom da brani neku sicu, dobio bi , recimo 1000. Razlika izmedju njih dvojice bi se svela na par stotina.
Da je nekome od nas to u glavi, da li bi nam bilo lako???
O tome govori taj komentar.

Papillon

pre 15 godina

@dr.house

Nije poenta u tome da li je Novak pobedio Nadala u Hamburgu ili ne,vec u cinjenici da je od starta tog meca igrao ofanzivno,a ne ziheraski.On jednostavno ima kvaliteta da odigra veliki broj vinera uz ne puno gresaka.A ti vineri stizu iz ravnih i jakih,preciznih udaraca.Da je odigrao protiv Delica ziheraski,kao sto uglavnom i jeste,a da je pritom resio mec u tri seta,ne bih progovorio ni reci.Ovako,
malo je nedostajalo da mec udje u peti set,a da Novak nije pokazao sta sve moze.
Dakle,ponovicu recenicu koju sam napisao u komentaru poraza Ane Ivanovic, predstavivsi se kao Dobronamerni.Nije vazno da li gubis ili dobijas,vec kako igras igru!

Nole-Car

pre 15 godina

Ni ja ne razumem zasto stestavili "Djokovic tesko do osmine finala"...mislim rezultat deluje prilicno ubedljivo!!!!Mislim,ko da ga je dobio 7-6 0-6 7-6 0-6 7-6...pa da je "tesko" stigao do polufinala...ne razumem vas

dr.house

pre 15 godina

@ Papillon
Nije mi jasno kada spominjete taj meč sa Nadalom u Hamburgu. Tada ozljeđeni Rafa ga je pobjedio 6-2 u trećem setu.Šta bi bilo da je Novak pobjedio??

Toni#7

pre 15 godina

FENOMENALAN MEC!
Vrijedilo je ostati budan cijelu noc, do 6h ujutro! Ne mogu vjerovati da je Amer Delic tek 127.igrac svijeta! Taj momak me zaista odusevio svojom igrom i nisam kod Djokovica vidio niti jednog trenutka neko potcjenjivanje prema Delicu. Objektivno, vrlo lako je moglo doci i do petog seta. To dovoljno govori i kvalitetu ovog meca. Mislim da je Djokovic pobijedio sa dosta srece pobijedio ovaj mec. Sve cestitke obojici igraca na prikazanom tenisu. Slusao sam komentatore i na RTS2 i na srpskoj verziji Eurosporta i mislim da je komentator RTS2 krajnje podlo komentirao memc podcjenjujuci Delica svako malo, dok je komentatore Eurosporta bio subjektivan tokom prvog seta da bi se kasnije pokazao kao dosta objektivan komentator sa puno pohvala na racun Delica. Vjerujem da je taj komentator Eurosporta bio jednako odusevljen igrom Delica kao i mnogi gledatelji s obzirom na to da je Delic tek 127.igrac svijeta! Neki potezi Delica podsjecali su neodoljivo na poteze Federera, prave majstorije, jak servis, odlicne paralele, smirenost, totalna opustenost i odlicna koncentracija. Delic ima Americki pasos, ali se vjerujem osjeca kao Bosnjak u dusi. I zato je bilo puno navijaca iz BiH da navijaju za njega, razumljivo i logicno. Gledajuci Delica pomislio sam da je momak bar medju TOP 20 igraca svijeta. A danas na BHT1 kanalu gledam snimke nereda uoci meca Delic-Djokovic. Jedna cura iz BiH pogodjena je stolicom u glavu od strane srpskih navijaca. Bilo je povrijedjenih i medju srpskim i medju bosanskim navijacima. Stvarno neshvatljiv primitivizam na obje strane, rekao bih primitivna manjina dijaspore koja zivi u proslosti jos uvijek. A igraci su se cak i zagrlili sportski i prijateljski na kraju meca. Svaka im cast obojici, a posebne cestitke Novaku Djokovicu za pobjedu. Ipak je Nole favorit turnira, treci igrac svijeta. MAJSTOR!
Lijep pozdrav

bucko

pre 15 godina

U vise navrata tokom meca Amer i Nole su mimikom uputili prijateljske pogledom i pokretima rukom poruke jedno drugom kao pravi sportisti i drugari a ona obostrana banditska bagra napolju ispred stadiona koja jos zivi u 1945-oj godini nas je osramotila,i Noletovu naciju i Amerovu naciju,jer taj video snimak tuce u Melburn parku je udarna slika i vest na svim svetskim prostorima.Zvao me kum iz Argentine i pita me dali sam gledao izvestaj iz Melburna???Cak i tamo je bila udarna vest.Radujem se sto sam Srbin zbog Nioleta i Jece ali me je sramota sto sam Srbin zbog,posebno onog Srbina sto je bacio stolicu na devojku.Cekam SOUTH PARKA da se javi !

Papillon

pre 15 godina

Svaka cast,Nole!Ali jedna stvar me izludjuje kod tebe,a ona se ponovila i u mecu sa Delicem.Tvoj forhend koji nije "ravan",vec prepun spina, onakav kako ga npr.izvodi Nadal.Zasto nisi forhende izvodio onako kako umes,nego si ih plasirao,ne znam.Samo znam da si uvek pobedjivao u velikom stilu kada si lopticu udarao ravno i jako.Bas onako kao sto je to bilo protiv Shardy-ja,ili jos bolje,protiv Nadala u Hamburgu prosle godine...Hajde vrati se na te forhende protiv Bagdatisa i bice pobeda u tri seta!

Max

pre 15 godina

Britanci sline nad činjenicom da KONAČNO imaju nekoga u TOP 5, a ovo provociranje Noleta je tipično za njihove naduvane noseve. Teoretski još uvek je moguće, da Bahdatis pobedi Noleta, a Marey osvoji turnir tj. oduva Nadala što sumnjam da će se dogoditi.

Uh samo kad se setim kako su Pajtonovci ismevali sposobnosti Škota da budu dobro teniseri ...

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Amer je igrao odlično a imao je i posebne motive. Đoković je 3. na svijetu i najvažnije srpske je nacionalnosti. Amer Delić je inače Bošnjak iz Tuzle koji sada živi u Americi. Ista stvar kada se sastanu bilo koji timovi iz Srbije i Hrvatske. To su ti posebni motivi. Da je igrao protiv Federera Fed bi Amera odrao u 3 seta bez problema.

etc.

pre 15 godina

Novak je profesionalac, jedan od 3 najbolja na svetu. On je sazreo i tacno zna koliko mu energije i ispoljenog samopouzdanja treba da bi pobedio. I ne samo sto sebe stedi da bu usao u zavrsnicu ovog turnira, vec se stedi za sve one desetine turnira koji slede i za sve one godine sto slede. Zato je i 3. na svetu, jer je gotovo uvek u zavrsnici svakog turnira. Videli bi vi drugacijeg Novaka da mu je pobeda bila na izmaku. Covek stalozeno, autoritativno, bez mnogo naprezanja pobedjuje svoje protivnike, to nije stvarna melanholija i nespremnost. Naravno takav Novakov odnos i taktika prema igri, omogucuje da protivnik cesto izgleda previse dobro, cak i izvan svojih stvarnih kvaliteta. Novak zna sta radi....

Zero

pre 15 godina

Gledao sam samo poslednji set i moj utisak je da je ovo bio mec koji prija Noletu za sto bolju pripremu.Pravi test.Delic je servirao neverovatno,i gemove osvajao zahvaljujuci tome,najvise.Zato mislim da je Novakova forma i tekako u uzlaznoj putanji,da ce napraviti dobar rezultat.

Knez

pre 15 godina

@Vojvoda
Vojvodo, lose si se izrazio, preteskim recima, ali u osnovi, to je tako.
Ono Novakovo prenemaganje, uzdisanje, dizanje nosa u nebo, saranje pogledom po publicim u stilu "divite mi se" je tesko ne uociti. Moras da budes slep od ljubavi pa da ne vidis te mane (gde ste Majcek i Svetlancek?). A posledica toga je da nedovoljno misli na tenis.

Rusko

pre 15 godina

Vise nije slucajno. Po ko zna koji put linijske sudije u prelomnim trenutcima "previde" ocigledan aut. I to uvek na stetu Novaka. Pa kako da ne budem fobican? A "Amer" je ima deset ispadanja u prvom kolu. Odjednom mu doslo snage bas protiv Noleta...cccc

dživdžanmast

pre 15 godina

neko reče da je igrao slabijim intenzitetom da se ne bi previše umorio za naredne mečeve.A ovako se u 5 setova nije umorio???

slab Nole,al neka biće bolje.samo nek krene da napada više tu lopticu i linije.Hrabrije Nole Hrabrije !

Milana

pre 15 godina

"Djokovic tesko do osmine finala". To je naslov. A ja ne razumem zasto "tesko"? Zar nije rezultat6:2, 4:6,6:3, 7:6? Za mene je to ubedljiva pobeda iako je igran cetvrti set. Zar protivnici treba da odustanu od bilo kakve igre da bi se ovde stavio adekvatan naslov.
Novaku priznanje za dobru i takticku igru protiv razigranog i raspolozenog, kao i mnogo simpaticnog, Delica. Posebne cestitke za tajbrejk. Srecno dalje, Nole!

s

pre 15 godina

ma mozes ti decko da pricas sta hoces a i ovi ovde sto komentarisu a mozes i da igras kako hoces pa i da izgubis vec u sl. kolu samo ja to ne vidim i necujem jer sam slepo od toga koliko te volim i koliko sam ponosan na tebe posle onog gs prosle godine i medalje na olimpijadi za srbiju mogu svi da ti pljunu pod. p. i da zavrsis karijeru sutra ja te obozavam tvoj verni fan do kraja

vojvoda

pre 15 godina

sa ovakvom igrom djokica nema sanse protiv top 10, igra mu je jednolicna predvidljiva , on sam je bezvoljan i letargican...jadan ..kao da nosi sve probleme ovog svijeta na svojim ledjima..bolje bi mu bilo da pocne igrat i prestat davat glupe izjave..i trgni se pobogu vec jednom, vuca se po terenu ko baba neka a dise ko na skrge , pa seyona jos nije ni pocela a on vec umoran. c c c c...vjerovatno misli da ce protivnik sam da preda mec kad vidi njega "neustrasivog"...bori se pokazi da si musko daj sve od sebe ..pa na kraju i da izgubis opet dobro..ali ne podnosim kad se onako prenemaze i vuce ko prebijena macka ili kad se preda ili igra preko k....

Advokat

pre 15 godina

Cemu i zasto tolike kritike?
Novak je pobedio, i ide dalje. A to je najvaznije. Bodrimo ga da uspe u svojim namerama i zeljama. Novak to, svakako, zasluzuje.
Slazem se sa komentarima: Jednorog 68. i Vladan R.
Podrzavam Novaka da ostane miran, dostojanstven i mudar na sve provokacije, omalovazavajuca pitanja i pritiske.
Novace, igraj svoj tenis, korak po korak, i bice sve u redu.
Pozdrav svim vernim i iskrenim navijacima Novaka Djokovica.
S R E C N O do konacne pobede!

Stevan,,,Vranje

pre 15 godina

Ljudi sta vam je pa ne trenira samo Nole tenis,,,igraju ga i ostali,,,ne mozemo ocekivati da svakog pobedjuje lakocom,,,bitno da je prosao,,,pobeda je pobeda,,,idemo dalje

Igysa

pre 15 godina

Novak mi jednostavno ne lici na sebe, napet je, nema osmeha... shvatam da je pod velikim pritiskom.. opet mozda je bitnije da bude potpuno fokusiran i tako usredsredjen na odbranu titule. Jednostavno mora, al mora da igra agresivnije. Cim mu protivnik nametne igru, kao sjajni Delic (mora se priznati) Novak tesko izlazli na kraj. Pa ja sam cekao set i po da vidim jedan winer iz igre Novakov. prosto neverovatno ! Mislim da ga je reket totalno unazadio, uopste nema ostrinu ni preciznost, pa izgeda zato ni ne pokusava da odigra agresivnije,. jedino ga servis izgleda sluzi bolje, sto ga je na ovom mecu, moze se reci i spasilo. Ne sumnjam da bi Nole na iskustvo dobio ovo i u 5 setova. Ali cak i ovakvog Delica, Novak MORA lakse da dobije, ne sme da mu dopusti da odigra partiju zivota. Ajde Nole, samo agresivno, makar i po cenu vise gresaka, al to jedini nacin da se naviknes skroz na reket. Samo malo jace i Fish ili Bagdatis padaju 3:0 ! napred Nole !

Makaveli

pre 15 godina

Probudio sam se tokom drugog seta (negde oko 04:00), i nije mi se bas svidelo sta sam video. Malo varijacije u Noletovoj igri, skoro nijedan stop (koje je pre bilo jedno od njegovih glavnih oruzja), malo volje. Ipak, dobro se zavrsilo, ali ima jos dosta prostora na gore sto se tice kvaliteta i nivoa igre. Delic sasvim dobar, mora se reci.

Srbija!

Joo

pre 15 godina

Rutinska pobeda protiv solidnog igraca sa dobrim servisom i forhendom. Nikakvih specijalnim poteskoca Nole nije imao.
Sta "tesko" do pobede? Svi imaju nesto kratak fitilj za Noleta, sve mu se kritikuje. Odlican uspeh, samo tako dalje

Tarja@

pre 15 godina

Bravo, Novace! Ne vidim zasto su neki ovde pesimisti, pa svaki mec je tezak, a Nole igra dobar tenis, sto je najbitnije... Nek se Marej ujeda za du.., jer ce ga Novak odrati, a oladiti i Australijance, i Britance, sve skupa sa Macom Vilenderom!

nataly_lux

pre 15 godina

Da je Amer (Amer) bio bolji..on bi i pobedio! Zar ne?!I tu je kraj price.Svako ima los i dobar dan!Videcemo sta ce se dalje desavati!
Inace,moje malo zapazanje...Nole uvek lose odigra kad nosi onu kapicu!!!
Stoga,moli se organizator da svi Noletovi mecevi imaju vecernje termine..a sve cilju unapredjivanja tenisa.

anica

pre 15 godina

To Nole,ajde majstore,nije lako ali korak po korak,bitna je pobeda,ti ces svoj ritam pronaci samo polako...UVEK UZ TEBE NOKI!!
ps.Ne mogu da verujem da rts ne daje snimak meca:-(

boombar

pre 15 godina

Cestitka. Izuzetno tezak mec. Evidentno je da Nole tesko igra meceve u kojima nema priliku da se malko raspuca odnosno da udje u mec tako sto bo osvojio par poena sa duzom razmenom udaraca. Ovde se sve desavalo na brzaka. Prvi i drugi set su trajali ni sat vremena.
Interesantno je da je ritern bio kud i kamo slabiji na drugi servis.
Ruku na srce Delic je, ne samo izgledom, u vecem delu meca podsecao na Fedex-a. Bekend paralele su bile anbfakinglivbl.
Idemo dalje.

Predo

pre 15 godina

Nisam ni u snu ocekivao lagan mec, prateci formu obojice na ovom Grand Slam-u. Delic je morao igrati na sve ili nista jer nije imao sta izgubiti. Inspirisali su ga i (bosnjacki) navijaci. Svi, koji su pomislili da je NOvak u proslom mecu dostigao mentalnu i fizicku formu sa proslog AO nisu u pravu, ali je na dobrom putu i nadam se u polufinalu ce vec biti onaj stari. Novak mozda nije najbolji teniser danasnjice, ali je jedan od najinteligentnijih tenisera danasnjice i ne treba niko da mu kaze sta u njegovoj igri nije dobro i sta treba popraviti. Zna on to i sam. Plus, nikad nije dobro igrao usred dana, po vrucini. Sto se tice njegovih izjava - nek izjavljuje sta hoce, to je dio teniskog cirkusa, ali mi se cini da je trenutno u fazi "udvoravanja" Federeru i ponavljanja njegovih misli. Cim je Federer izjavio da AO treba pomjeriti, Novak je to odmah ponovio (OK, slazem se), pa sad i ova u vezi Murray-a (namjerno pisem ovako, jer je izgovor nesto izmedju Marej i Mari(j). Federer je ipak proslost, pa makar osvojio i ovaj i jos par Grand Slamova, a Murray i Novak ce djeliti megdane vjerovatno jos narednih deset godina. Bagdatis ili Fish - svejedno, Novak je bolji od obojice, mada bi vise volio Fisha. On je slican tip igraca kao Delic i opet dobra uvertira za Rodika. Sa Bagdatisom se bas morate natrcati. A tu su i bucni grcki navijaci...

Vladan R

pre 15 godina

Ne znam da li su ovi sto preporucuju komentare gledali mec ili se javljaju kao veliki Novakovi "navijaci", a i zar im nije bar malo indikativno to da je svaki peti uocio da je Nole imao isuvise cak bih rekao nedopustivo malo agresivnosti u igri. Najbolje ce biti da je Nole zaista cuvao snagu tako sto zamalo nije usao i u peti set ( osim ako to nije bio ironican komentar). Usput budi receno to sto neko objektivno sagledava mec ne znaci da je losiji navijac ili da ne ceni dovoljno Novaka. I da ne osvoji niti jedan GS vise odnodno da se ne popne dalje od treceg mesta, on je i sa ovim sto je uradio uradio, uradio vise nego dovoljno u toku svoje karijere odnosno zivota. Pozdrav svim pravim Novakovim navijacima.

Zox

pre 15 godina

Ja se emotivno sve istrosio gledajuci rukomet da za tenis ne mogu da se nerviram.

A za one 'nase' sto se biju po svetu u nase ime, svima bih oduzeo pravo da nose srpsku zastavu. Da nas ne brukaju! Pa se cudimo zasto nas svet mrzi!

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce!'Ajde sad sledeca pobeda ...

PS: vatreni navijaci i oni sa slabim zivcima neka pocnu da gledaju reprize meceva za svaki slucaj. :)

free-lancer

pre 15 godina

Neizvesno je kada rezultat bude 3 2 /7:6 6:7 7:6 6:7 i na kraju recimo 8:6/. Ovo je po meni korektno i apsolutno ubedljiva pobeda nad sasvim solidnim igračem (uostalom to kaze i njegov renking) Više ni u jednom sportu nema domonantnih rezultata pogotovu ne na vrhunskim takmičenjima gde nijanse odlučuju. Milka Babović je davala ocene za "umetnički dojam" na klizanju, a ovde stučnjaci koji kad loptica uleti u mrežu skaču i viču goolll imaju slobodu da kažu da je recimo ovo neubedljiva pobeda. Pa da su oni gazde Mančestera posle 0:1 sa Derbijem (ili kako se zvaše ne znam...) razjurili bi sve...Ovo je vrhunski tenis i nama ostaje da navijamo za NAJ i ponavljam budemo sretni što to njih troje brane boje baš naše zemlje...Što se tiče ostalih naših igrača za njih moramo imati malo više strpljenja... uostalom malo li je biti medju 50 ljudi na svetu u ovako popularnom sportu koji se igra u svakom kutku zemljine kugle ....

Vladan R

pre 15 godina

Sto se masovnih napada na Novaka tice a povodom izjave o Mareju to su opet naravno sve zakuvali malo je reci zlonamerni novinari i to prvo oni koji su mu postavili onakvo pitanje a potom ovi sto su preneli vest ne samo izvukavsi je iz konteksta vec je i preuvelicavsi, jer nije isto kada neko iz cistog mira za igraca koji je u najboljoj formi svega za jedno mesto i jedan turnir( na AO Novak moze samo da izgubi do 2000 kao pobednik a Marej da dobije dobije do 2000 poena kao porazeni u prvom kolu a razlika izmedju njih je znatno manja od tih 4000 poena)-sto nije slucaj i odgovori sto jeste slucaj na krajnje zlonamerno pitanje da li se slaze sa tim da on nije treci, nego je njegov losije plasiran ustvari rival treci. To kao da su u dosluhu radili oni koji su postavili pitanje sa onima koji su preneli vest, a sve u cilju da izvrse sto veci pritisak na Novaka.

Jednorog68

pre 15 godina

Ako je nekome zaista teško, ako ne najteže na AO, onda je to Novak.

Ne zaboravimo, on brani trofej, odnosno veliki broj poena, odn,. poziciju koju mu ugrožava Mari.

Ne bih da sam u njegovoj koži.
Svaki pogrešan potez verovatno ga sasvim rascentrira i sigurno mu treba petlja da se muški "pokupi" i nastavi dalje.

Nemojmo mu oštro suditi. Ovo nije lagan turnir. Možda je mogao bolje da se pripremi, ali o tom potom.

Neka igra što bolje može, i barem neka izostanu nepotrebni pritisci odavde.

Novak je naš. Podržimo ga i kada ne uspeva kako bismo želeli.

Jučerašnji HORSKI NAPAD na Noleta zbog datog intervjua me je tronuo. Šta da radi čovek kad mu se postavi provokativno pitanje sa skrivenom porukom da mu se odbrojavaju minuti na #3, e baš me zanima?

No, o tome sam vec dala post na drugom mestu .

Marko Stanic

pre 15 godina

Od kako je pocro austalia open-turnir svaku noc gledam tenis.Stvarno ne mogu nista da kazem osim da sam razbio 2 piksle i popusio kutiju cigara uz ovaj mec.Nokte vise nemam,ali mnogo mi je drago sto se Novak plasirao dalje!Imam samo jednu poruku za njega koju je vec dobio na face-u,da nam se ne vraca bez pehara.Zelim mu sve najbolje!Pozdrav za SRBIJU!

j

pre 15 godina

PRICA O NOLETU

Ovo je Nole koga svi vole!

Bekend, forhend i neki smec,
dobi^ Nole jos jedan mec!
"Napred Amere" to je prica ta,
ali nema dalje naleteo na Noleta!
Nas je Nole pravi dasa,
OPA, evo jos jednog asa!
Bije Nole kao lud,
Igrati protiv njega uzaludan je trud!
Ko igra sa Noletom njemu nema spasa,
jer nas je Nole svetska klasa!
Nece Federer biti vise drugi,
neka bezi i umre u tugi!
Bice Nole prvi ko iz sale,
od Nadala i Federera napravice budale!
Jedan, drugi...sesti gem,
Noletov je svaki Gren slem!

To je nole koga svi vole!

Ženevljanin

pre 15 godina

Lucky looser? ATP 127? Mora da je greška.:-) Bilo je poznato da je veliki servir (vodeći po broju asova), ali simpatični Amir Delić je sada pokazao da vlada svim elementima teniske veštine. Naterao je Novaka da igra četiri seta, preko tri sata i da pobedi u tesnom taj brejku. A Nole uopšte nije igrao loše, sem što je možda suviše često igrao neofanzivno očekujući takođe česte Delićeve greške... da bi više puta bio neočekivano nadigran od večeras inspirisanog Amera (duplog:-)). Paradoksalno, ali Novakov najjači adut bio je servis... i to raduje, jer je jasno da bez odličnog i visoko-procentnog servisa niko ne može da ode daleko an AO. Čestitke obojici za odličnu igru; Ameru je ovo jedan od najvećih uspeha a Novak ide dalje. Malo li je?:-)

Vlada

pre 15 godina

Nole je preziveo strasan pritisak u ovom mece. Strasno mu se stegao forhend u 4tom setom, ali je ipak nasao put da pobedi odlicnog protivnika. Ne treba zaboraviti da mu je ovo prvo iskustvo da brani slem titulu. Moguce da ce pritisak pasti posle ovoga.
Onaj chalange u tie brejku je takodje rezultat pritiska, da je bio cistog uma nebi prekino poen na onakvu lotpu, ali ga je sreca posluzila. To je sve odlika sampiona.
Neverovatna psiholoska igra.
Srecno Nole, kada bi mi u svetu slusali na ESPN-u o Srbiji i gledali slike iz Beograda da nije tebe, Jelene i Ane.

Dale

pre 15 godina

Da li neko zna zasto je Nole skoro prepolovio broj tapkanja loptice pre servisa i da li se jos nekom cini da u odnosu na proslu sezonu mnogo slabije "cita' servis i da se odaljio od osnovne linije??Cak imam utisak da je za nijansu sporiji ili ne zeli da rizikuje neku povredu sa proklizavanjima.Sve u svemu deluje mi nekako isuvise "pitomo" mada i pored svega verujem da ce opet da osvoji AO i imam neki predosecaj opet protiv Tsonge.

dzo

pre 15 godina

Pa kako mi zivce pokida!!!
Katastrofalna pasivna igra... cekao je da Delic pogrijesi, tako je i pobjedio. A Delica krenulo(jel igra ovako svaki dan?) pa pogadja sve. Extra je odigrao svaka pohvala. Mec bi bio jako interesantan da nije igrao protiv Noleta... ovako me samo nasekiro!

Evo nam Jelene sada. Ako ona ne rijesi ovo brzinski pa necu spavati 48h!

nebitan_lik

pre 15 godina

Mnogo tezak mec,iz vise razloga..Delic je mozda odigrao i mec zivota,servis kao da je u top10,udarci sa osnovne linije zavrsavali tamo gde je hteo,na mrezi nije mogao Nole da ga prodje...Opet da se vratim na uslove koji su izuzetno teski ali su isti za sve..Neko to lakse a neko teze podnosi...Ali dobro,polako turnir ulazi u fazu gde ne bi smelo biti gresaka ako se razmislja o odbrani titule ili bar ulasku u polufinale...Nadam se da ce Novak uspeti da se izbori sa svim tim okolnostima i ostvari dobar rezultat...

POZDRAV ZA SVE POSETIOCE...

Damir Dokic...

pre 15 godina

Ovo je bilo na misice! Jedva!Delic je maltene sam sebe pobijedio u 4 setu.Imao je prvo dvije set lopte nije iskoristio,pa onda 3-1 u tie brejku i onda par veoma laganih gresaka i set pripade Novaku. Ali mislim da je bas ovo i bilo potrebno Novaku da se malo razbudi jer bio se previse uspavao(a mene je istrzao nema sansi da vise zaspem)mozda malo i uzdigao ali brzo se spustio na zemlju.Treba odati postovanje za Delica decko je odigrao fantasticno i prema prikazanoj igri veceras ne znam kako nije u Top-20. Novace malo vise postovanja i angazmana i nema zime odbranit ces titulu!!!

Duska*

pre 15 godina

Uh, nasekira me covek...
Ipak bravo za Noleta, i svaka cast Delicu, pravio je atraktivnije poene od Noleta, sto na kraju i statistika pokazuje, imao je mnogo vise vinera od Noxija. Ali najvaznije je ko je na kraju slavio, havla Bogu Nole i mi naravno!
Iskreno se nadam da ce Nole popraviti igru u sledecm krugu, inace cu tek da se nerviram.
P.S. Za divno cudo publika je bila prilicno pristojna, svako je navijao za svoga, glasno, ali bez vredjanja protivnika. Jedino mi nisu jasni oni Bosnjaci, hajd' da razumem navijaju za Amera, ali Bosanske zastave??? Covek igra za Ameriku :)) Mislim da ostatku sveta koji je gledao mec nista nije bilo jasno...

Vladan R

pre 15 godina

Pre svega cestitke Novaku na pobedi i plasmanu u trece kolo uz zelju da sto dalje dogura. Medjutim iako dosad nisam komentarisao njegove meceve moram da naglasim da sa ovakvom igrom nece odbraniti proslogodisnji rezultat. Tu pre svega mislim na rezervisanu i nedovoljno agresivnu igru tokom celog meca a posebno u drugom seta kada je u tri navrata ,dva puta na 30:30 u drugom i desetom gemu odnosno na brejk lopti u osmom gemu, imao priliku da na servis Delica preuzme inicijativu , odnosno da u trenucima kada je vec imao inicijativu uz malo vise hrabrosti zavrsi poen(nesto slicno onome sto je u dva tri navarta uradio u tajbrejku cetvrtog seta- valjda je tada shvati da je vrag odneo salu) i napravi brejk ili cak dva i tako privede mec kraju u tri seta. On je nasuprot dozvolio Delicu da se u navedenim situacijam izvuce i dobijenim drugim setom obezbedi sebi i cetvrti set u kojem je samo pa slobodno mogu reci i velika sreca spasila Djokovica od gubitka istog(to je i on sam priznao prilikom intervjua posle meca), kad je pri vec u dobroj meri izgradjenom poenu u korist Delica loptica zakacila mrezicu taman toliko da prevari istog. S obzirom da je Delic sve bolje i bolje servirao, ( to je bio upravo glavni razlog sto je na svaki losiji servis morao da malo vise rizikuje i da proba da sam izgradi poen tj. to vazi za igru protiv bilo kojeg igraca kojem je servis glavno oruzje) Novak bi sebe u veliki problem i sto se ishoda meca tice a jos bi i u slucaju pobede bespotrebno na terenu ostao svih pet setova tj verovatno vise od cetiri sata. U prilog mojoj tvrdnji govori i znatno veci broj Delicevih vinera. Bojim se da neki od sledecih rivala nece toliko gresiti i da ce u tom slucaju ako Nole bude toliko rezervisano igrao ishod meca biti nepovoljan.

TOM BG

pre 15 godina

Novak zna šta radi: zalaže se najmanje koliko je potrebno da pobedi, jer turnir dugo traje pa je rizično uludo trošiti energiju na ovoj nestašici energije. Bravo i hvala!

Marija

pre 15 godina

Bravo Novace! I ovaj Amer(ikanac) je dobro odigrao, i njemu svaka cast.

Dok cekam Jelenin mec prikazuju ove divljake -- potukli se napolju, bacaju stolice jedni na druge.

A Novak i Amer su se tako fino pozdravili, bas je bio fer plej...nego, divljaci moraju malo da zacine:(((

Zox

pre 15 godina

Koliko je nezgodno igrati protiv odlicnih servira vidi se danas.
Ako ih krene servis, gotovo sve zavisi od tog udarca.
Na srecu, Djokovic, kao jedan od najboljih ritern igraca na svetu moze da se nosi sa njim.

A Delic za sada servira ko lud.
AJDE NOLE!
Pokazi da je tenis igra koju cine svi udarci, a ne samo servis!

Mimi

pre 15 godina

oooo hvalim ti se onoj stvari vise.....konacno mogu da idem da spavam....E Nole Nole....uh....idemo dalje...do titule..sada imas dan odmora,iskoristi taj dan na najbolji moguci nacin !!!

ZIVEO NOLE ZIVELA SRBIJA !

F#07

pre 15 godina

Kako god se ovo zavrsilo Novak igra mnoogoo slabo. Kao da ceka da protivnici sami sebe dobiju. To mu posle ovog kola nece paliti vise ako uopste ode dalje...

TOM BG

pre 15 godina

Novak zna šta radi: zalaže se najmanje koliko je potrebno da pobedi, jer turnir dugo traje pa je rizično uludo trošiti energiju na ovoj nestašici energije. Bravo i hvala!

Jednorog68

pre 15 godina

Ako je nekome zaista teško, ako ne najteže na AO, onda je to Novak.

Ne zaboravimo, on brani trofej, odnosno veliki broj poena, odn,. poziciju koju mu ugrožava Mari.

Ne bih da sam u njegovoj koži.
Svaki pogrešan potez verovatno ga sasvim rascentrira i sigurno mu treba petlja da se muški "pokupi" i nastavi dalje.

Nemojmo mu oštro suditi. Ovo nije lagan turnir. Možda je mogao bolje da se pripremi, ali o tom potom.

Neka igra što bolje može, i barem neka izostanu nepotrebni pritisci odavde.

Novak je naš. Podržimo ga i kada ne uspeva kako bismo želeli.

Jučerašnji HORSKI NAPAD na Noleta zbog datog intervjua me je tronuo. Šta da radi čovek kad mu se postavi provokativno pitanje sa skrivenom porukom da mu se odbrojavaju minuti na #3, e baš me zanima?

No, o tome sam vec dala post na drugom mestu .

Ženevljanin

pre 15 godina

Lucky looser? ATP 127? Mora da je greška.:-) Bilo je poznato da je veliki servir (vodeći po broju asova), ali simpatični Amir Delić je sada pokazao da vlada svim elementima teniske veštine. Naterao je Novaka da igra četiri seta, preko tri sata i da pobedi u tesnom taj brejku. A Nole uopšte nije igrao loše, sem što je možda suviše često igrao neofanzivno očekujući takođe česte Delićeve greške... da bi više puta bio neočekivano nadigran od večeras inspirisanog Amera (duplog:-)). Paradoksalno, ali Novakov najjači adut bio je servis... i to raduje, jer je jasno da bez odličnog i visoko-procentnog servisa niko ne može da ode daleko an AO. Čestitke obojici za odličnu igru; Ameru je ovo jedan od najvećih uspeha a Novak ide dalje. Malo li je?:-)

j

pre 15 godina

PRICA O NOLETU

Ovo je Nole koga svi vole!

Bekend, forhend i neki smec,
dobi^ Nole jos jedan mec!
"Napred Amere" to je prica ta,
ali nema dalje naleteo na Noleta!
Nas je Nole pravi dasa,
OPA, evo jos jednog asa!
Bije Nole kao lud,
Igrati protiv njega uzaludan je trud!
Ko igra sa Noletom njemu nema spasa,
jer nas je Nole svetska klasa!
Nece Federer biti vise drugi,
neka bezi i umre u tugi!
Bice Nole prvi ko iz sale,
od Nadala i Federera napravice budale!
Jedan, drugi...sesti gem,
Noletov je svaki Gren slem!

To je nole koga svi vole!

Zox

pre 15 godina

Koliko je nezgodno igrati protiv odlicnih servira vidi se danas.
Ako ih krene servis, gotovo sve zavisi od tog udarca.
Na srecu, Djokovic, kao jedan od najboljih ritern igraca na svetu moze da se nosi sa njim.

A Delic za sada servira ko lud.
AJDE NOLE!
Pokazi da je tenis igra koju cine svi udarci, a ne samo servis!

Mimi

pre 15 godina

oooo hvalim ti se onoj stvari vise.....konacno mogu da idem da spavam....E Nole Nole....uh....idemo dalje...do titule..sada imas dan odmora,iskoristi taj dan na najbolji moguci nacin !!!

ZIVEO NOLE ZIVELA SRBIJA !

Marija

pre 15 godina

Bravo Novace! I ovaj Amer(ikanac) je dobro odigrao, i njemu svaka cast.

Dok cekam Jelenin mec prikazuju ove divljake -- potukli se napolju, bacaju stolice jedni na druge.

A Novak i Amer su se tako fino pozdravili, bas je bio fer plej...nego, divljaci moraju malo da zacine:(((

Duska*

pre 15 godina

Uh, nasekira me covek...
Ipak bravo za Noleta, i svaka cast Delicu, pravio je atraktivnije poene od Noleta, sto na kraju i statistika pokazuje, imao je mnogo vise vinera od Noxija. Ali najvaznije je ko je na kraju slavio, havla Bogu Nole i mi naravno!
Iskreno se nadam da ce Nole popraviti igru u sledecm krugu, inace cu tek da se nerviram.
P.S. Za divno cudo publika je bila prilicno pristojna, svako je navijao za svoga, glasno, ali bez vredjanja protivnika. Jedino mi nisu jasni oni Bosnjaci, hajd' da razumem navijaju za Amera, ali Bosanske zastave??? Covek igra za Ameriku :)) Mislim da ostatku sveta koji je gledao mec nista nije bilo jasno...

Vlada

pre 15 godina

Nole je preziveo strasan pritisak u ovom mece. Strasno mu se stegao forhend u 4tom setom, ali je ipak nasao put da pobedi odlicnog protivnika. Ne treba zaboraviti da mu je ovo prvo iskustvo da brani slem titulu. Moguce da ce pritisak pasti posle ovoga.
Onaj chalange u tie brejku je takodje rezultat pritiska, da je bio cistog uma nebi prekino poen na onakvu lotpu, ali ga je sreca posluzila. To je sve odlika sampiona.
Neverovatna psiholoska igra.
Srecno Nole, kada bi mi u svetu slusali na ESPN-u o Srbiji i gledali slike iz Beograda da nije tebe, Jelene i Ane.

F#07

pre 15 godina

Kako god se ovo zavrsilo Novak igra mnoogoo slabo. Kao da ceka da protivnici sami sebe dobiju. To mu posle ovog kola nece paliti vise ako uopste ode dalje...

Dale

pre 15 godina

Da li neko zna zasto je Nole skoro prepolovio broj tapkanja loptice pre servisa i da li se jos nekom cini da u odnosu na proslu sezonu mnogo slabije "cita' servis i da se odaljio od osnovne linije??Cak imam utisak da je za nijansu sporiji ili ne zeli da rizikuje neku povredu sa proklizavanjima.Sve u svemu deluje mi nekako isuvise "pitomo" mada i pored svega verujem da ce opet da osvoji AO i imam neki predosecaj opet protiv Tsonge.

Marko Stanic

pre 15 godina

Od kako je pocro austalia open-turnir svaku noc gledam tenis.Stvarno ne mogu nista da kazem osim da sam razbio 2 piksle i popusio kutiju cigara uz ovaj mec.Nokte vise nemam,ali mnogo mi je drago sto se Novak plasirao dalje!Imam samo jednu poruku za njega koju je vec dobio na face-u,da nam se ne vraca bez pehara.Zelim mu sve najbolje!Pozdrav za SRBIJU!

s

pre 15 godina

ma mozes ti decko da pricas sta hoces a i ovi ovde sto komentarisu a mozes i da igras kako hoces pa i da izgubis vec u sl. kolu samo ja to ne vidim i necujem jer sam slepo od toga koliko te volim i koliko sam ponosan na tebe posle onog gs prosle godine i medalje na olimpijadi za srbiju mogu svi da ti pljunu pod. p. i da zavrsis karijeru sutra ja te obozavam tvoj verni fan do kraja

Joo

pre 15 godina

Rutinska pobeda protiv solidnog igraca sa dobrim servisom i forhendom. Nikakvih specijalnim poteskoca Nole nije imao.
Sta "tesko" do pobede? Svi imaju nesto kratak fitilj za Noleta, sve mu se kritikuje. Odlican uspeh, samo tako dalje

nebitan_lik

pre 15 godina

Mnogo tezak mec,iz vise razloga..Delic je mozda odigrao i mec zivota,servis kao da je u top10,udarci sa osnovne linije zavrsavali tamo gde je hteo,na mrezi nije mogao Nole da ga prodje...Opet da se vratim na uslove koji su izuzetno teski ali su isti za sve..Neko to lakse a neko teze podnosi...Ali dobro,polako turnir ulazi u fazu gde ne bi smelo biti gresaka ako se razmislja o odbrani titule ili bar ulasku u polufinale...Nadam se da ce Novak uspeti da se izbori sa svim tim okolnostima i ostvari dobar rezultat...

POZDRAV ZA SVE POSETIOCE...

Tarja@

pre 15 godina

Bravo, Novace! Ne vidim zasto su neki ovde pesimisti, pa svaki mec je tezak, a Nole igra dobar tenis, sto je najbitnije... Nek se Marej ujeda za du.., jer ce ga Novak odrati, a oladiti i Australijance, i Britance, sve skupa sa Macom Vilenderom!

Stevan,,,Vranje

pre 15 godina

Ljudi sta vam je pa ne trenira samo Nole tenis,,,igraju ga i ostali,,,ne mozemo ocekivati da svakog pobedjuje lakocom,,,bitno da je prosao,,,pobeda je pobeda,,,idemo dalje

Damir Dokic...

pre 15 godina

Ovo je bilo na misice! Jedva!Delic je maltene sam sebe pobijedio u 4 setu.Imao je prvo dvije set lopte nije iskoristio,pa onda 3-1 u tie brejku i onda par veoma laganih gresaka i set pripade Novaku. Ali mislim da je bas ovo i bilo potrebno Novaku da se malo razbudi jer bio se previse uspavao(a mene je istrzao nema sansi da vise zaspem)mozda malo i uzdigao ali brzo se spustio na zemlju.Treba odati postovanje za Delica decko je odigrao fantasticno i prema prikazanoj igri veceras ne znam kako nije u Top-20. Novace malo vise postovanja i angazmana i nema zime odbranit ces titulu!!!

Vladan R

pre 15 godina

Pre svega cestitke Novaku na pobedi i plasmanu u trece kolo uz zelju da sto dalje dogura. Medjutim iako dosad nisam komentarisao njegove meceve moram da naglasim da sa ovakvom igrom nece odbraniti proslogodisnji rezultat. Tu pre svega mislim na rezervisanu i nedovoljno agresivnu igru tokom celog meca a posebno u drugom seta kada je u tri navrata ,dva puta na 30:30 u drugom i desetom gemu odnosno na brejk lopti u osmom gemu, imao priliku da na servis Delica preuzme inicijativu , odnosno da u trenucima kada je vec imao inicijativu uz malo vise hrabrosti zavrsi poen(nesto slicno onome sto je u dva tri navarta uradio u tajbrejku cetvrtog seta- valjda je tada shvati da je vrag odneo salu) i napravi brejk ili cak dva i tako privede mec kraju u tri seta. On je nasuprot dozvolio Delicu da se u navedenim situacijam izvuce i dobijenim drugim setom obezbedi sebi i cetvrti set u kojem je samo pa slobodno mogu reci i velika sreca spasila Djokovica od gubitka istog(to je i on sam priznao prilikom intervjua posle meca), kad je pri vec u dobroj meri izgradjenom poenu u korist Delica loptica zakacila mrezicu taman toliko da prevari istog. S obzirom da je Delic sve bolje i bolje servirao, ( to je bio upravo glavni razlog sto je na svaki losiji servis morao da malo vise rizikuje i da proba da sam izgradi poen tj. to vazi za igru protiv bilo kojeg igraca kojem je servis glavno oruzje) Novak bi sebe u veliki problem i sto se ishoda meca tice a jos bi i u slucaju pobede bespotrebno na terenu ostao svih pet setova tj verovatno vise od cetiri sata. U prilog mojoj tvrdnji govori i znatno veci broj Delicevih vinera. Bojim se da neki od sledecih rivala nece toliko gresiti i da ce u tom slucaju ako Nole bude toliko rezervisano igrao ishod meca biti nepovoljan.

Zox

pre 15 godina

Ja se emotivno sve istrosio gledajuci rukomet da za tenis ne mogu da se nerviram.

A za one 'nase' sto se biju po svetu u nase ime, svima bih oduzeo pravo da nose srpsku zastavu. Da nas ne brukaju! Pa se cudimo zasto nas svet mrzi!

Advokat

pre 15 godina

Cemu i zasto tolike kritike?
Novak je pobedio, i ide dalje. A to je najvaznije. Bodrimo ga da uspe u svojim namerama i zeljama. Novak to, svakako, zasluzuje.
Slazem se sa komentarima: Jednorog 68. i Vladan R.
Podrzavam Novaka da ostane miran, dostojanstven i mudar na sve provokacije, omalovazavajuca pitanja i pritiske.
Novace, igraj svoj tenis, korak po korak, i bice sve u redu.
Pozdrav svim vernim i iskrenim navijacima Novaka Djokovica.
S R E C N O do konacne pobede!

free-lancer

pre 15 godina

Neizvesno je kada rezultat bude 3 2 /7:6 6:7 7:6 6:7 i na kraju recimo 8:6/. Ovo je po meni korektno i apsolutno ubedljiva pobeda nad sasvim solidnim igračem (uostalom to kaze i njegov renking) Više ni u jednom sportu nema domonantnih rezultata pogotovu ne na vrhunskim takmičenjima gde nijanse odlučuju. Milka Babović je davala ocene za "umetnički dojam" na klizanju, a ovde stučnjaci koji kad loptica uleti u mrežu skaču i viču goolll imaju slobodu da kažu da je recimo ovo neubedljiva pobeda. Pa da su oni gazde Mančestera posle 0:1 sa Derbijem (ili kako se zvaše ne znam...) razjurili bi sve...Ovo je vrhunski tenis i nama ostaje da navijamo za NAJ i ponavljam budemo sretni što to njih troje brane boje baš naše zemlje...Što se tiče ostalih naših igrača za njih moramo imati malo više strpljenja... uostalom malo li je biti medju 50 ljudi na svetu u ovako popularnom sportu koji se igra u svakom kutku zemljine kugle ....

Predo

pre 15 godina

Nisam ni u snu ocekivao lagan mec, prateci formu obojice na ovom Grand Slam-u. Delic je morao igrati na sve ili nista jer nije imao sta izgubiti. Inspirisali su ga i (bosnjacki) navijaci. Svi, koji su pomislili da je NOvak u proslom mecu dostigao mentalnu i fizicku formu sa proslog AO nisu u pravu, ali je na dobrom putu i nadam se u polufinalu ce vec biti onaj stari. Novak mozda nije najbolji teniser danasnjice, ali je jedan od najinteligentnijih tenisera danasnjice i ne treba niko da mu kaze sta u njegovoj igri nije dobro i sta treba popraviti. Zna on to i sam. Plus, nikad nije dobro igrao usred dana, po vrucini. Sto se tice njegovih izjava - nek izjavljuje sta hoce, to je dio teniskog cirkusa, ali mi se cini da je trenutno u fazi "udvoravanja" Federeru i ponavljanja njegovih misli. Cim je Federer izjavio da AO treba pomjeriti, Novak je to odmah ponovio (OK, slazem se), pa sad i ova u vezi Murray-a (namjerno pisem ovako, jer je izgovor nesto izmedju Marej i Mari(j). Federer je ipak proslost, pa makar osvojio i ovaj i jos par Grand Slamova, a Murray i Novak ce djeliti megdane vjerovatno jos narednih deset godina. Bagdatis ili Fish - svejedno, Novak je bolji od obojice, mada bi vise volio Fisha. On je slican tip igraca kao Delic i opet dobra uvertira za Rodika. Sa Bagdatisom se bas morate natrcati. A tu su i bucni grcki navijaci...

dzo

pre 15 godina

Pa kako mi zivce pokida!!!
Katastrofalna pasivna igra... cekao je da Delic pogrijesi, tako je i pobjedio. A Delica krenulo(jel igra ovako svaki dan?) pa pogadja sve. Extra je odigrao svaka pohvala. Mec bi bio jako interesantan da nije igrao protiv Noleta... ovako me samo nasekiro!

Evo nam Jelene sada. Ako ona ne rijesi ovo brzinski pa necu spavati 48h!

Igysa

pre 15 godina

Novak mi jednostavno ne lici na sebe, napet je, nema osmeha... shvatam da je pod velikim pritiskom.. opet mozda je bitnije da bude potpuno fokusiran i tako usredsredjen na odbranu titule. Jednostavno mora, al mora da igra agresivnije. Cim mu protivnik nametne igru, kao sjajni Delic (mora se priznati) Novak tesko izlazli na kraj. Pa ja sam cekao set i po da vidim jedan winer iz igre Novakov. prosto neverovatno ! Mislim da ga je reket totalno unazadio, uopste nema ostrinu ni preciznost, pa izgeda zato ni ne pokusava da odigra agresivnije,. jedino ga servis izgleda sluzi bolje, sto ga je na ovom mecu, moze se reci i spasilo. Ne sumnjam da bi Nole na iskustvo dobio ovo i u 5 setova. Ali cak i ovakvog Delica, Novak MORA lakse da dobije, ne sme da mu dopusti da odigra partiju zivota. Ajde Nole, samo agresivno, makar i po cenu vise gresaka, al to jedini nacin da se naviknes skroz na reket. Samo malo jace i Fish ili Bagdatis padaju 3:0 ! napred Nole !

Vladan R

pre 15 godina

Sto se masovnih napada na Novaka tice a povodom izjave o Mareju to su opet naravno sve zakuvali malo je reci zlonamerni novinari i to prvo oni koji su mu postavili onakvo pitanje a potom ovi sto su preneli vest ne samo izvukavsi je iz konteksta vec je i preuvelicavsi, jer nije isto kada neko iz cistog mira za igraca koji je u najboljoj formi svega za jedno mesto i jedan turnir( na AO Novak moze samo da izgubi do 2000 kao pobednik a Marej da dobije dobije do 2000 poena kao porazeni u prvom kolu a razlika izmedju njih je znatno manja od tih 4000 poena)-sto nije slucaj i odgovori sto jeste slucaj na krajnje zlonamerno pitanje da li se slaze sa tim da on nije treci, nego je njegov losije plasiran ustvari rival treci. To kao da su u dosluhu radili oni koji su postavili pitanje sa onima koji su preneli vest, a sve u cilju da izvrse sto veci pritisak na Novaka.

Vladan R

pre 15 godina

Ne znam da li su ovi sto preporucuju komentare gledali mec ili se javljaju kao veliki Novakovi "navijaci", a i zar im nije bar malo indikativno to da je svaki peti uocio da je Nole imao isuvise cak bih rekao nedopustivo malo agresivnosti u igri. Najbolje ce biti da je Nole zaista cuvao snagu tako sto zamalo nije usao i u peti set ( osim ako to nije bio ironican komentar). Usput budi receno to sto neko objektivno sagledava mec ne znaci da je losiji navijac ili da ne ceni dovoljno Novaka. I da ne osvoji niti jedan GS vise odnodno da se ne popne dalje od treceg mesta, on je i sa ovim sto je uradio uradio, uradio vise nego dovoljno u toku svoje karijere odnosno zivota. Pozdrav svim pravim Novakovim navijacima.

boombar

pre 15 godina

Cestitka. Izuzetno tezak mec. Evidentno je da Nole tesko igra meceve u kojima nema priliku da se malko raspuca odnosno da udje u mec tako sto bo osvojio par poena sa duzom razmenom udaraca. Ovde se sve desavalo na brzaka. Prvi i drugi set su trajali ni sat vremena.
Interesantno je da je ritern bio kud i kamo slabiji na drugi servis.
Ruku na srce Delic je, ne samo izgledom, u vecem delu meca podsecao na Fedex-a. Bekend paralele su bile anbfakinglivbl.
Idemo dalje.

nataly_lux

pre 15 godina

Da je Amer (Amer) bio bolji..on bi i pobedio! Zar ne?!I tu je kraj price.Svako ima los i dobar dan!Videcemo sta ce se dalje desavati!
Inace,moje malo zapazanje...Nole uvek lose odigra kad nosi onu kapicu!!!
Stoga,moli se organizator da svi Noletovi mecevi imaju vecernje termine..a sve cilju unapredjivanja tenisa.

Max

pre 15 godina

Britanci sline nad činjenicom da KONAČNO imaju nekoga u TOP 5, a ovo provociranje Noleta je tipično za njihove naduvane noseve. Teoretski još uvek je moguće, da Bahdatis pobedi Noleta, a Marey osvoji turnir tj. oduva Nadala što sumnjam da će se dogoditi.

Uh samo kad se setim kako su Pajtonovci ismevali sposobnosti Škota da budu dobro teniseri ...

etc.

pre 15 godina

Novak je profesionalac, jedan od 3 najbolja na svetu. On je sazreo i tacno zna koliko mu energije i ispoljenog samopouzdanja treba da bi pobedio. I ne samo sto sebe stedi da bu usao u zavrsnicu ovog turnira, vec se stedi za sve one desetine turnira koji slede i za sve one godine sto slede. Zato je i 3. na svetu, jer je gotovo uvek u zavrsnici svakog turnira. Videli bi vi drugacijeg Novaka da mu je pobeda bila na izmaku. Covek stalozeno, autoritativno, bez mnogo naprezanja pobedjuje svoje protivnike, to nije stvarna melanholija i nespremnost. Naravno takav Novakov odnos i taktika prema igri, omogucuje da protivnik cesto izgleda previse dobro, cak i izvan svojih stvarnih kvaliteta. Novak zna sta radi....

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce!'Ajde sad sledeca pobeda ...

PS: vatreni navijaci i oni sa slabim zivcima neka pocnu da gledaju reprize meceva za svaki slucaj. :)

anica

pre 15 godina

To Nole,ajde majstore,nije lako ali korak po korak,bitna je pobeda,ti ces svoj ritam pronaci samo polako...UVEK UZ TEBE NOKI!!
ps.Ne mogu da verujem da rts ne daje snimak meca:-(

vojvoda

pre 15 godina

sa ovakvom igrom djokica nema sanse protiv top 10, igra mu je jednolicna predvidljiva , on sam je bezvoljan i letargican...jadan ..kao da nosi sve probleme ovog svijeta na svojim ledjima..bolje bi mu bilo da pocne igrat i prestat davat glupe izjave..i trgni se pobogu vec jednom, vuca se po terenu ko baba neka a dise ko na skrge , pa seyona jos nije ni pocela a on vec umoran. c c c c...vjerovatno misli da ce protivnik sam da preda mec kad vidi njega "neustrasivog"...bori se pokazi da si musko daj sve od sebe ..pa na kraju i da izgubis opet dobro..ali ne podnosim kad se onako prenemaze i vuce ko prebijena macka ili kad se preda ili igra preko k....

Milana

pre 15 godina

"Djokovic tesko do osmine finala". To je naslov. A ja ne razumem zasto "tesko"? Zar nije rezultat6:2, 4:6,6:3, 7:6? Za mene je to ubedljiva pobeda iako je igran cetvrti set. Zar protivnici treba da odustanu od bilo kakve igre da bi se ovde stavio adekvatan naslov.
Novaku priznanje za dobru i takticku igru protiv razigranog i raspolozenog, kao i mnogo simpaticnog, Delica. Posebne cestitke za tajbrejk. Srecno dalje, Nole!

Toni#7

pre 15 godina

FENOMENALAN MEC!
Vrijedilo je ostati budan cijelu noc, do 6h ujutro! Ne mogu vjerovati da je Amer Delic tek 127.igrac svijeta! Taj momak me zaista odusevio svojom igrom i nisam kod Djokovica vidio niti jednog trenutka neko potcjenjivanje prema Delicu. Objektivno, vrlo lako je moglo doci i do petog seta. To dovoljno govori i kvalitetu ovog meca. Mislim da je Djokovic pobijedio sa dosta srece pobijedio ovaj mec. Sve cestitke obojici igraca na prikazanom tenisu. Slusao sam komentatore i na RTS2 i na srpskoj verziji Eurosporta i mislim da je komentator RTS2 krajnje podlo komentirao memc podcjenjujuci Delica svako malo, dok je komentatore Eurosporta bio subjektivan tokom prvog seta da bi se kasnije pokazao kao dosta objektivan komentator sa puno pohvala na racun Delica. Vjerujem da je taj komentator Eurosporta bio jednako odusevljen igrom Delica kao i mnogi gledatelji s obzirom na to da je Delic tek 127.igrac svijeta! Neki potezi Delica podsjecali su neodoljivo na poteze Federera, prave majstorije, jak servis, odlicne paralele, smirenost, totalna opustenost i odlicna koncentracija. Delic ima Americki pasos, ali se vjerujem osjeca kao Bosnjak u dusi. I zato je bilo puno navijaca iz BiH da navijaju za njega, razumljivo i logicno. Gledajuci Delica pomislio sam da je momak bar medju TOP 20 igraca svijeta. A danas na BHT1 kanalu gledam snimke nereda uoci meca Delic-Djokovic. Jedna cura iz BiH pogodjena je stolicom u glavu od strane srpskih navijaca. Bilo je povrijedjenih i medju srpskim i medju bosanskim navijacima. Stvarno neshvatljiv primitivizam na obje strane, rekao bih primitivna manjina dijaspore koja zivi u proslosti jos uvijek. A igraci su se cak i zagrlili sportski i prijateljski na kraju meca. Svaka im cast obojici, a posebne cestitke Novaku Djokovicu za pobjedu. Ipak je Nole favorit turnira, treci igrac svijeta. MAJSTOR!
Lijep pozdrav

Zero

pre 15 godina

Gledao sam samo poslednji set i moj utisak je da je ovo bio mec koji prija Noletu za sto bolju pripremu.Pravi test.Delic je servirao neverovatno,i gemove osvajao zahvaljujuci tome,najvise.Zato mislim da je Novakova forma i tekako u uzlaznoj putanji,da ce napraviti dobar rezultat.

Rusko

pre 15 godina

Vise nije slucajno. Po ko zna koji put linijske sudije u prelomnim trenutcima "previde" ocigledan aut. I to uvek na stetu Novaka. Pa kako da ne budem fobican? A "Amer" je ima deset ispadanja u prvom kolu. Odjednom mu doslo snage bas protiv Noleta...cccc

Makaveli

pre 15 godina

Probudio sam se tokom drugog seta (negde oko 04:00), i nije mi se bas svidelo sta sam video. Malo varijacije u Noletovoj igri, skoro nijedan stop (koje je pre bilo jedno od njegovih glavnih oruzja), malo volje. Ipak, dobro se zavrsilo, ali ima jos dosta prostora na gore sto se tice kvaliteta i nivoa igre. Delic sasvim dobar, mora se reci.

Srbija!

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Amer je igrao odlično a imao je i posebne motive. Đoković je 3. na svijetu i najvažnije srpske je nacionalnosti. Amer Delić je inače Bošnjak iz Tuzle koji sada živi u Americi. Ista stvar kada se sastanu bilo koji timovi iz Srbije i Hrvatske. To su ti posebni motivi. Da je igrao protiv Federera Fed bi Amera odrao u 3 seta bez problema.

Nezaboravak

pre 15 godina

Koliko ljudi, toliko misljenja.
Ja se licno opredeljujem za @Jednorog, jer vrlo objektivno i analiticno shvata Noletovu situaciju. Njemu uopste nije lako sada, makar da je trenirao kao lud, da mu ne smeta ni onolika vrucina, da ovo, da ono...
Radi se o odbrani gomile bodova. Pa, samo da bude finalista, ali ne i pobednik, gubi 800. Ako, slucajno, Mari bude pobednik, s obzirom da brani neku sicu, dobio bi , recimo 1000. Razlika izmedju njih dvojice bi se svela na par stotina.
Da je nekome od nas to u glavi, da li bi nam bilo lako???
O tome govori taj komentar.

red devil 011

pre 15 godina

Ako hoce da ide dalje, Novak mora da igra ostatak turnira kao sto je igrao drugi set protiv Chardy-a (drugo kolo). Da se razumemo, Novak je trenutno smiren, odlicno servira, i greske su u ok granicama. ALI, nedostaje sama srz njegopve igre koju smo gledali u prvoj polovini prosle godine - njegova energija i savrsenje kretnje ukomponovane sa munjevitim i dobro skrivenim udarcima. Sve to ce mu trebati vec u narednom kolu protiv Bagdatisa, jer ce sa ovakvom igrom ekspresno ispasti. Prosto, cim naidje na tenisera koji je konstantno dobar sa osnovne linije (citaj: SVI KOJI SU OSTALI), isti ce iskoristiti njegove mlake udarce i umorne kretnje na terenu. Voleo bih da verujem optimistima koji cene da je to deo njegove taktike, ali sve sto gledam svojim ocima ukazuje na to da ga je sustigla fizicka inferiornost u odnosu na druge vrhunske tenisere. Nadam se da ce naci energije ili/i motiva. Toliko.

bucko

pre 15 godina

U vise navrata tokom meca Amer i Nole su mimikom uputili prijateljske pogledom i pokretima rukom poruke jedno drugom kao pravi sportisti i drugari a ona obostrana banditska bagra napolju ispred stadiona koja jos zivi u 1945-oj godini nas je osramotila,i Noletovu naciju i Amerovu naciju,jer taj video snimak tuce u Melburn parku je udarna slika i vest na svim svetskim prostorima.Zvao me kum iz Argentine i pita me dali sam gledao izvestaj iz Melburna???Cak i tamo je bila udarna vest.Radujem se sto sam Srbin zbog Nioleta i Jece ali me je sramota sto sam Srbin zbog,posebno onog Srbina sto je bacio stolicu na devojku.Cekam SOUTH PARKA da se javi !

dživdžanmast

pre 15 godina

neko reče da je igrao slabijim intenzitetom da se ne bi previše umorio za naredne mečeve.A ovako se u 5 setova nije umorio???

slab Nole,al neka biće bolje.samo nek krene da napada više tu lopticu i linije.Hrabrije Nole Hrabrije !

Knez

pre 15 godina

@Vojvoda
Vojvodo, lose si se izrazio, preteskim recima, ali u osnovi, to je tako.
Ono Novakovo prenemaganje, uzdisanje, dizanje nosa u nebo, saranje pogledom po publicim u stilu "divite mi se" je tesko ne uociti. Moras da budes slep od ljubavi pa da ne vidis te mane (gde ste Majcek i Svetlancek?). A posledica toga je da nedovoljno misli na tenis.

Papillon

pre 15 godina

Svaka cast,Nole!Ali jedna stvar me izludjuje kod tebe,a ona se ponovila i u mecu sa Delicem.Tvoj forhend koji nije "ravan",vec prepun spina, onakav kako ga npr.izvodi Nadal.Zasto nisi forhende izvodio onako kako umes,nego si ih plasirao,ne znam.Samo znam da si uvek pobedjivao u velikom stilu kada si lopticu udarao ravno i jako.Bas onako kao sto je to bilo protiv Shardy-ja,ili jos bolje,protiv Nadala u Hamburgu prosle godine...Hajde vrati se na te forhende protiv Bagdatisa i bice pobeda u tri seta!

dr.house

pre 15 godina

@ Papillon
Nije mi jasno kada spominjete taj meč sa Nadalom u Hamburgu. Tada ozljeđeni Rafa ga je pobjedio 6-2 u trećem setu.Šta bi bilo da je Novak pobjedio??

Papillon

pre 15 godina

@dr.house

Nije poenta u tome da li je Novak pobedio Nadala u Hamburgu ili ne,vec u cinjenici da je od starta tog meca igrao ofanzivno,a ne ziheraski.On jednostavno ima kvaliteta da odigra veliki broj vinera uz ne puno gresaka.A ti vineri stizu iz ravnih i jakih,preciznih udaraca.Da je odigrao protiv Delica ziheraski,kao sto uglavnom i jeste,a da je pritom resio mec u tri seta,ne bih progovorio ni reci.Ovako,
malo je nedostajalo da mec udje u peti set,a da Novak nije pokazao sta sve moze.
Dakle,ponovicu recenicu koju sam napisao u komentaru poraza Ane Ivanovic, predstavivsi se kao Dobronamerni.Nije vazno da li gubis ili dobijas,vec kako igras igru!

Nole-Car

pre 15 godina

Ni ja ne razumem zasto stestavili "Djokovic tesko do osmine finala"...mislim rezultat deluje prilicno ubedljivo!!!!Mislim,ko da ga je dobio 7-6 0-6 7-6 0-6 7-6...pa da je "tesko" stigao do polufinala...ne razumem vas

F#07

pre 15 godina

Kako god se ovo zavrsilo Novak igra mnoogoo slabo. Kao da ceka da protivnici sami sebe dobiju. To mu posle ovog kola nece paliti vise ako uopste ode dalje...

j

pre 15 godina

PRICA O NOLETU

Ovo je Nole koga svi vole!

Bekend, forhend i neki smec,
dobi^ Nole jos jedan mec!
"Napred Amere" to je prica ta,
ali nema dalje naleteo na Noleta!
Nas je Nole pravi dasa,
OPA, evo jos jednog asa!
Bije Nole kao lud,
Igrati protiv njega uzaludan je trud!
Ko igra sa Noletom njemu nema spasa,
jer nas je Nole svetska klasa!
Nece Federer biti vise drugi,
neka bezi i umre u tugi!
Bice Nole prvi ko iz sale,
od Nadala i Federera napravice budale!
Jedan, drugi...sesti gem,
Noletov je svaki Gren slem!

To je nole koga svi vole!

TOM BG

pre 15 godina

Novak zna šta radi: zalaže se najmanje koliko je potrebno da pobedi, jer turnir dugo traje pa je rizično uludo trošiti energiju na ovoj nestašici energije. Bravo i hvala!

vojvoda

pre 15 godina

sa ovakvom igrom djokica nema sanse protiv top 10, igra mu je jednolicna predvidljiva , on sam je bezvoljan i letargican...jadan ..kao da nosi sve probleme ovog svijeta na svojim ledjima..bolje bi mu bilo da pocne igrat i prestat davat glupe izjave..i trgni se pobogu vec jednom, vuca se po terenu ko baba neka a dise ko na skrge , pa seyona jos nije ni pocela a on vec umoran. c c c c...vjerovatno misli da ce protivnik sam da preda mec kad vidi njega "neustrasivog"...bori se pokazi da si musko daj sve od sebe ..pa na kraju i da izgubis opet dobro..ali ne podnosim kad se onako prenemaze i vuce ko prebijena macka ili kad se preda ili igra preko k....

Damir Dokic...

pre 15 godina

Ovo je bilo na misice! Jedva!Delic je maltene sam sebe pobijedio u 4 setu.Imao je prvo dvije set lopte nije iskoristio,pa onda 3-1 u tie brejku i onda par veoma laganih gresaka i set pripade Novaku. Ali mislim da je bas ovo i bilo potrebno Novaku da se malo razbudi jer bio se previse uspavao(a mene je istrzao nema sansi da vise zaspem)mozda malo i uzdigao ali brzo se spustio na zemlju.Treba odati postovanje za Delica decko je odigrao fantasticno i prema prikazanoj igri veceras ne znam kako nije u Top-20. Novace malo vise postovanja i angazmana i nema zime odbranit ces titulu!!!

Marko Stanic

pre 15 godina

Od kako je pocro austalia open-turnir svaku noc gledam tenis.Stvarno ne mogu nista da kazem osim da sam razbio 2 piksle i popusio kutiju cigara uz ovaj mec.Nokte vise nemam,ali mnogo mi je drago sto se Novak plasirao dalje!Imam samo jednu poruku za njega koju je vec dobio na face-u,da nam se ne vraca bez pehara.Zelim mu sve najbolje!Pozdrav za SRBIJU!

Duska*

pre 15 godina

Uh, nasekira me covek...
Ipak bravo za Noleta, i svaka cast Delicu, pravio je atraktivnije poene od Noleta, sto na kraju i statistika pokazuje, imao je mnogo vise vinera od Noxija. Ali najvaznije je ko je na kraju slavio, havla Bogu Nole i mi naravno!
Iskreno se nadam da ce Nole popraviti igru u sledecm krugu, inace cu tek da se nerviram.
P.S. Za divno cudo publika je bila prilicno pristojna, svako je navijao za svoga, glasno, ali bez vredjanja protivnika. Jedino mi nisu jasni oni Bosnjaci, hajd' da razumem navijaju za Amera, ali Bosanske zastave??? Covek igra za Ameriku :)) Mislim da ostatku sveta koji je gledao mec nista nije bilo jasno...

Ženevljanin

pre 15 godina

Lucky looser? ATP 127? Mora da je greška.:-) Bilo je poznato da je veliki servir (vodeći po broju asova), ali simpatični Amir Delić je sada pokazao da vlada svim elementima teniske veštine. Naterao je Novaka da igra četiri seta, preko tri sata i da pobedi u tesnom taj brejku. A Nole uopšte nije igrao loše, sem što je možda suviše često igrao neofanzivno očekujući takođe česte Delićeve greške... da bi više puta bio neočekivano nadigran od večeras inspirisanog Amera (duplog:-)). Paradoksalno, ali Novakov najjači adut bio je servis... i to raduje, jer je jasno da bez odličnog i visoko-procentnog servisa niko ne može da ode daleko an AO. Čestitke obojici za odličnu igru; Ameru je ovo jedan od najvećih uspeha a Novak ide dalje. Malo li je?:-)

Knez

pre 15 godina

@Vojvoda
Vojvodo, lose si se izrazio, preteskim recima, ali u osnovi, to je tako.
Ono Novakovo prenemaganje, uzdisanje, dizanje nosa u nebo, saranje pogledom po publicim u stilu "divite mi se" je tesko ne uociti. Moras da budes slep od ljubavi pa da ne vidis te mane (gde ste Majcek i Svetlancek?). A posledica toga je da nedovoljno misli na tenis.

dzo

pre 15 godina

Pa kako mi zivce pokida!!!
Katastrofalna pasivna igra... cekao je da Delic pogrijesi, tako je i pobjedio. A Delica krenulo(jel igra ovako svaki dan?) pa pogadja sve. Extra je odigrao svaka pohvala. Mec bi bio jako interesantan da nije igrao protiv Noleta... ovako me samo nasekiro!

Evo nam Jelene sada. Ako ona ne rijesi ovo brzinski pa necu spavati 48h!

Vladan R

pre 15 godina

Pre svega cestitke Novaku na pobedi i plasmanu u trece kolo uz zelju da sto dalje dogura. Medjutim iako dosad nisam komentarisao njegove meceve moram da naglasim da sa ovakvom igrom nece odbraniti proslogodisnji rezultat. Tu pre svega mislim na rezervisanu i nedovoljno agresivnu igru tokom celog meca a posebno u drugom seta kada je u tri navrata ,dva puta na 30:30 u drugom i desetom gemu odnosno na brejk lopti u osmom gemu, imao priliku da na servis Delica preuzme inicijativu , odnosno da u trenucima kada je vec imao inicijativu uz malo vise hrabrosti zavrsi poen(nesto slicno onome sto je u dva tri navarta uradio u tajbrejku cetvrtog seta- valjda je tada shvati da je vrag odneo salu) i napravi brejk ili cak dva i tako privede mec kraju u tri seta. On je nasuprot dozvolio Delicu da se u navedenim situacijam izvuce i dobijenim drugim setom obezbedi sebi i cetvrti set u kojem je samo pa slobodno mogu reci i velika sreca spasila Djokovica od gubitka istog(to je i on sam priznao prilikom intervjua posle meca), kad je pri vec u dobroj meri izgradjenom poenu u korist Delica loptica zakacila mrezicu taman toliko da prevari istog. S obzirom da je Delic sve bolje i bolje servirao, ( to je bio upravo glavni razlog sto je na svaki losiji servis morao da malo vise rizikuje i da proba da sam izgradi poen tj. to vazi za igru protiv bilo kojeg igraca kojem je servis glavno oruzje) Novak bi sebe u veliki problem i sto se ishoda meca tice a jos bi i u slucaju pobede bespotrebno na terenu ostao svih pet setova tj verovatno vise od cetiri sata. U prilog mojoj tvrdnji govori i znatno veci broj Delicevih vinera. Bojim se da neki od sledecih rivala nece toliko gresiti i da ce u tom slucaju ako Nole bude toliko rezervisano igrao ishod meca biti nepovoljan.

Mimi

pre 15 godina

oooo hvalim ti se onoj stvari vise.....konacno mogu da idem da spavam....E Nole Nole....uh....idemo dalje...do titule..sada imas dan odmora,iskoristi taj dan na najbolji moguci nacin !!!

ZIVEO NOLE ZIVELA SRBIJA !

Zox

pre 15 godina

Koliko je nezgodno igrati protiv odlicnih servira vidi se danas.
Ako ih krene servis, gotovo sve zavisi od tog udarca.
Na srecu, Djokovic, kao jedan od najboljih ritern igraca na svetu moze da se nosi sa njim.

A Delic za sada servira ko lud.
AJDE NOLE!
Pokazi da je tenis igra koju cine svi udarci, a ne samo servis!

Dale

pre 15 godina

Da li neko zna zasto je Nole skoro prepolovio broj tapkanja loptice pre servisa i da li se jos nekom cini da u odnosu na proslu sezonu mnogo slabije "cita' servis i da se odaljio od osnovne linije??Cak imam utisak da je za nijansu sporiji ili ne zeli da rizikuje neku povredu sa proklizavanjima.Sve u svemu deluje mi nekako isuvise "pitomo" mada i pored svega verujem da ce opet da osvoji AO i imam neki predosecaj opet protiv Tsonge.

Jednorog68

pre 15 godina

Ako je nekome zaista teško, ako ne najteže na AO, onda je to Novak.

Ne zaboravimo, on brani trofej, odnosno veliki broj poena, odn,. poziciju koju mu ugrožava Mari.

Ne bih da sam u njegovoj koži.
Svaki pogrešan potez verovatno ga sasvim rascentrira i sigurno mu treba petlja da se muški "pokupi" i nastavi dalje.

Nemojmo mu oštro suditi. Ovo nije lagan turnir. Možda je mogao bolje da se pripremi, ali o tom potom.

Neka igra što bolje može, i barem neka izostanu nepotrebni pritisci odavde.

Novak je naš. Podržimo ga i kada ne uspeva kako bismo želeli.

Jučerašnji HORSKI NAPAD na Noleta zbog datog intervjua me je tronuo. Šta da radi čovek kad mu se postavi provokativno pitanje sa skrivenom porukom da mu se odbrojavaju minuti na #3, e baš me zanima?

No, o tome sam vec dala post na drugom mestu .

Igysa

pre 15 godina

Novak mi jednostavno ne lici na sebe, napet je, nema osmeha... shvatam da je pod velikim pritiskom.. opet mozda je bitnije da bude potpuno fokusiran i tako usredsredjen na odbranu titule. Jednostavno mora, al mora da igra agresivnije. Cim mu protivnik nametne igru, kao sjajni Delic (mora se priznati) Novak tesko izlazli na kraj. Pa ja sam cekao set i po da vidim jedan winer iz igre Novakov. prosto neverovatno ! Mislim da ga je reket totalno unazadio, uopste nema ostrinu ni preciznost, pa izgeda zato ni ne pokusava da odigra agresivnije,. jedino ga servis izgleda sluzi bolje, sto ga je na ovom mecu, moze se reci i spasilo. Ne sumnjam da bi Nole na iskustvo dobio ovo i u 5 setova. Ali cak i ovakvog Delica, Novak MORA lakse da dobije, ne sme da mu dopusti da odigra partiju zivota. Ajde Nole, samo agresivno, makar i po cenu vise gresaka, al to jedini nacin da se naviknes skroz na reket. Samo malo jace i Fish ili Bagdatis padaju 3:0 ! napred Nole !

Vlada

pre 15 godina

Nole je preziveo strasan pritisak u ovom mece. Strasno mu se stegao forhend u 4tom setom, ali je ipak nasao put da pobedi odlicnog protivnika. Ne treba zaboraviti da mu je ovo prvo iskustvo da brani slem titulu. Moguce da ce pritisak pasti posle ovoga.
Onaj chalange u tie brejku je takodje rezultat pritiska, da je bio cistog uma nebi prekino poen na onakvu lotpu, ali ga je sreca posluzila. To je sve odlika sampiona.
Neverovatna psiholoska igra.
Srecno Nole, kada bi mi u svetu slusali na ESPN-u o Srbiji i gledali slike iz Beograda da nije tebe, Jelene i Ane.

Vladan R

pre 15 godina

Ne znam da li su ovi sto preporucuju komentare gledali mec ili se javljaju kao veliki Novakovi "navijaci", a i zar im nije bar malo indikativno to da je svaki peti uocio da je Nole imao isuvise cak bih rekao nedopustivo malo agresivnosti u igri. Najbolje ce biti da je Nole zaista cuvao snagu tako sto zamalo nije usao i u peti set ( osim ako to nije bio ironican komentar). Usput budi receno to sto neko objektivno sagledava mec ne znaci da je losiji navijac ili da ne ceni dovoljno Novaka. I da ne osvoji niti jedan GS vise odnodno da se ne popne dalje od treceg mesta, on je i sa ovim sto je uradio uradio, uradio vise nego dovoljno u toku svoje karijere odnosno zivota. Pozdrav svim pravim Novakovim navijacima.

free-lancer

pre 15 godina

Neizvesno je kada rezultat bude 3 2 /7:6 6:7 7:6 6:7 i na kraju recimo 8:6/. Ovo je po meni korektno i apsolutno ubedljiva pobeda nad sasvim solidnim igračem (uostalom to kaze i njegov renking) Više ni u jednom sportu nema domonantnih rezultata pogotovu ne na vrhunskim takmičenjima gde nijanse odlučuju. Milka Babović je davala ocene za "umetnički dojam" na klizanju, a ovde stučnjaci koji kad loptica uleti u mrežu skaču i viču goolll imaju slobodu da kažu da je recimo ovo neubedljiva pobeda. Pa da su oni gazde Mančestera posle 0:1 sa Derbijem (ili kako se zvaše ne znam...) razjurili bi sve...Ovo je vrhunski tenis i nama ostaje da navijamo za NAJ i ponavljam budemo sretni što to njih troje brane boje baš naše zemlje...Što se tiče ostalih naših igrača za njih moramo imati malo više strpljenja... uostalom malo li je biti medju 50 ljudi na svetu u ovako popularnom sportu koji se igra u svakom kutku zemljine kugle ....

Makaveli

pre 15 godina

Probudio sam se tokom drugog seta (negde oko 04:00), i nije mi se bas svidelo sta sam video. Malo varijacije u Noletovoj igri, skoro nijedan stop (koje je pre bilo jedno od njegovih glavnih oruzja), malo volje. Ipak, dobro se zavrsilo, ali ima jos dosta prostora na gore sto se tice kvaliteta i nivoa igre. Delic sasvim dobar, mora se reci.

Srbija!

Joo

pre 15 godina

Rutinska pobeda protiv solidnog igraca sa dobrim servisom i forhendom. Nikakvih specijalnim poteskoca Nole nije imao.
Sta "tesko" do pobede? Svi imaju nesto kratak fitilj za Noleta, sve mu se kritikuje. Odlican uspeh, samo tako dalje

Marija

pre 15 godina

Bravo Novace! I ovaj Amer(ikanac) je dobro odigrao, i njemu svaka cast.

Dok cekam Jelenin mec prikazuju ove divljake -- potukli se napolju, bacaju stolice jedni na druge.

A Novak i Amer su se tako fino pozdravili, bas je bio fer plej...nego, divljaci moraju malo da zacine:(((

Zox

pre 15 godina

Ja se emotivno sve istrosio gledajuci rukomet da za tenis ne mogu da se nerviram.

A za one 'nase' sto se biju po svetu u nase ime, svima bih oduzeo pravo da nose srpsku zastavu. Da nas ne brukaju! Pa se cudimo zasto nas svet mrzi!

Tarja@

pre 15 godina

Bravo, Novace! Ne vidim zasto su neki ovde pesimisti, pa svaki mec je tezak, a Nole igra dobar tenis, sto je najbitnije... Nek se Marej ujeda za du.., jer ce ga Novak odrati, a oladiti i Australijance, i Britance, sve skupa sa Macom Vilenderom!

Advokat

pre 15 godina

Cemu i zasto tolike kritike?
Novak je pobedio, i ide dalje. A to je najvaznije. Bodrimo ga da uspe u svojim namerama i zeljama. Novak to, svakako, zasluzuje.
Slazem se sa komentarima: Jednorog 68. i Vladan R.
Podrzavam Novaka da ostane miran, dostojanstven i mudar na sve provokacije, omalovazavajuca pitanja i pritiske.
Novace, igraj svoj tenis, korak po korak, i bice sve u redu.
Pozdrav svim vernim i iskrenim navijacima Novaka Djokovica.
S R E C N O do konacne pobede!

Rusko

pre 15 godina

Vise nije slucajno. Po ko zna koji put linijske sudije u prelomnim trenutcima "previde" ocigledan aut. I to uvek na stetu Novaka. Pa kako da ne budem fobican? A "Amer" je ima deset ispadanja u prvom kolu. Odjednom mu doslo snage bas protiv Noleta...cccc

Bez_Cenzure

pre 15 godina

Amer je igrao odlično a imao je i posebne motive. Đoković je 3. na svijetu i najvažnije srpske je nacionalnosti. Amer Delić je inače Bošnjak iz Tuzle koji sada živi u Americi. Ista stvar kada se sastanu bilo koji timovi iz Srbije i Hrvatske. To su ti posebni motivi. Da je igrao protiv Federera Fed bi Amera odrao u 3 seta bez problema.

nebitan_lik

pre 15 godina

Mnogo tezak mec,iz vise razloga..Delic je mozda odigrao i mec zivota,servis kao da je u top10,udarci sa osnovne linije zavrsavali tamo gde je hteo,na mrezi nije mogao Nole da ga prodje...Opet da se vratim na uslove koji su izuzetno teski ali su isti za sve..Neko to lakse a neko teze podnosi...Ali dobro,polako turnir ulazi u fazu gde ne bi smelo biti gresaka ako se razmislja o odbrani titule ili bar ulasku u polufinale...Nadam se da ce Novak uspeti da se izbori sa svim tim okolnostima i ostvari dobar rezultat...

POZDRAV ZA SVE POSETIOCE...

Doki

pre 15 godina

Bravo Nole srce!'Ajde sad sledeca pobeda ...

PS: vatreni navijaci i oni sa slabim zivcima neka pocnu da gledaju reprize meceva za svaki slucaj. :)

anica

pre 15 godina

To Nole,ajde majstore,nije lako ali korak po korak,bitna je pobeda,ti ces svoj ritam pronaci samo polako...UVEK UZ TEBE NOKI!!
ps.Ne mogu da verujem da rts ne daje snimak meca:-(

Milana

pre 15 godina

"Djokovic tesko do osmine finala". To je naslov. A ja ne razumem zasto "tesko"? Zar nije rezultat6:2, 4:6,6:3, 7:6? Za mene je to ubedljiva pobeda iako je igran cetvrti set. Zar protivnici treba da odustanu od bilo kakve igre da bi se ovde stavio adekvatan naslov.
Novaku priznanje za dobru i takticku igru protiv razigranog i raspolozenog, kao i mnogo simpaticnog, Delica. Posebne cestitke za tajbrejk. Srecno dalje, Nole!

dživdžanmast

pre 15 godina

neko reče da je igrao slabijim intenzitetom da se ne bi previše umorio za naredne mečeve.A ovako se u 5 setova nije umorio???

slab Nole,al neka biće bolje.samo nek krene da napada više tu lopticu i linije.Hrabrije Nole Hrabrije !

bucko

pre 15 godina

U vise navrata tokom meca Amer i Nole su mimikom uputili prijateljske pogledom i pokretima rukom poruke jedno drugom kao pravi sportisti i drugari a ona obostrana banditska bagra napolju ispred stadiona koja jos zivi u 1945-oj godini nas je osramotila,i Noletovu naciju i Amerovu naciju,jer taj video snimak tuce u Melburn parku je udarna slika i vest na svim svetskim prostorima.Zvao me kum iz Argentine i pita me dali sam gledao izvestaj iz Melburna???Cak i tamo je bila udarna vest.Radujem se sto sam Srbin zbog Nioleta i Jece ali me je sramota sto sam Srbin zbog,posebno onog Srbina sto je bacio stolicu na devojku.Cekam SOUTH PARKA da se javi !

Toni#7

pre 15 godina

FENOMENALAN MEC!
Vrijedilo je ostati budan cijelu noc, do 6h ujutro! Ne mogu vjerovati da je Amer Delic tek 127.igrac svijeta! Taj momak me zaista odusevio svojom igrom i nisam kod Djokovica vidio niti jednog trenutka neko potcjenjivanje prema Delicu. Objektivno, vrlo lako je moglo doci i do petog seta. To dovoljno govori i kvalitetu ovog meca. Mislim da je Djokovic pobijedio sa dosta srece pobijedio ovaj mec. Sve cestitke obojici igraca na prikazanom tenisu. Slusao sam komentatore i na RTS2 i na srpskoj verziji Eurosporta i mislim da je komentator RTS2 krajnje podlo komentirao memc podcjenjujuci Delica svako malo, dok je komentatore Eurosporta bio subjektivan tokom prvog seta da bi se kasnije pokazao kao dosta objektivan komentator sa puno pohvala na racun Delica. Vjerujem da je taj komentator Eurosporta bio jednako odusevljen igrom Delica kao i mnogi gledatelji s obzirom na to da je Delic tek 127.igrac svijeta! Neki potezi Delica podsjecali su neodoljivo na poteze Federera, prave majstorije, jak servis, odlicne paralele, smirenost, totalna opustenost i odlicna koncentracija. Delic ima Americki pasos, ali se vjerujem osjeca kao Bosnjak u dusi. I zato je bilo puno navijaca iz BiH da navijaju za njega, razumljivo i logicno. Gledajuci Delica pomislio sam da je momak bar medju TOP 20 igraca svijeta. A danas na BHT1 kanalu gledam snimke nereda uoci meca Delic-Djokovic. Jedna cura iz BiH pogodjena je stolicom u glavu od strane srpskih navijaca. Bilo je povrijedjenih i medju srpskim i medju bosanskim navijacima. Stvarno neshvatljiv primitivizam na obje strane, rekao bih primitivna manjina dijaspore koja zivi u proslosti jos uvijek. A igraci su se cak i zagrlili sportski i prijateljski na kraju meca. Svaka im cast obojici, a posebne cestitke Novaku Djokovicu za pobjedu. Ipak je Nole favorit turnira, treci igrac svijeta. MAJSTOR!
Lijep pozdrav

dr.house

pre 15 godina

@ Papillon
Nije mi jasno kada spominjete taj meč sa Nadalom u Hamburgu. Tada ozljeđeni Rafa ga je pobjedio 6-2 u trećem setu.Šta bi bilo da je Novak pobjedio??

Nole-Car

pre 15 godina

Ni ja ne razumem zasto stestavili "Djokovic tesko do osmine finala"...mislim rezultat deluje prilicno ubedljivo!!!!Mislim,ko da ga je dobio 7-6 0-6 7-6 0-6 7-6...pa da je "tesko" stigao do polufinala...ne razumem vas

boombar

pre 15 godina

Cestitka. Izuzetno tezak mec. Evidentno je da Nole tesko igra meceve u kojima nema priliku da se malko raspuca odnosno da udje u mec tako sto bo osvojio par poena sa duzom razmenom udaraca. Ovde se sve desavalo na brzaka. Prvi i drugi set su trajali ni sat vremena.
Interesantno je da je ritern bio kud i kamo slabiji na drugi servis.
Ruku na srce Delic je, ne samo izgledom, u vecem delu meca podsecao na Fedex-a. Bekend paralele su bile anbfakinglivbl.
Idemo dalje.

Vladan R

pre 15 godina

Sto se masovnih napada na Novaka tice a povodom izjave o Mareju to su opet naravno sve zakuvali malo je reci zlonamerni novinari i to prvo oni koji su mu postavili onakvo pitanje a potom ovi sto su preneli vest ne samo izvukavsi je iz konteksta vec je i preuvelicavsi, jer nije isto kada neko iz cistog mira za igraca koji je u najboljoj formi svega za jedno mesto i jedan turnir( na AO Novak moze samo da izgubi do 2000 kao pobednik a Marej da dobije dobije do 2000 poena kao porazeni u prvom kolu a razlika izmedju njih je znatno manja od tih 4000 poena)-sto nije slucaj i odgovori sto jeste slucaj na krajnje zlonamerno pitanje da li se slaze sa tim da on nije treci, nego je njegov losije plasiran ustvari rival treci. To kao da su u dosluhu radili oni koji su postavili pitanje sa onima koji su preneli vest, a sve u cilju da izvrse sto veci pritisak na Novaka.

Predo

pre 15 godina

Nisam ni u snu ocekivao lagan mec, prateci formu obojice na ovom Grand Slam-u. Delic je morao igrati na sve ili nista jer nije imao sta izgubiti. Inspirisali su ga i (bosnjacki) navijaci. Svi, koji su pomislili da je NOvak u proslom mecu dostigao mentalnu i fizicku formu sa proslog AO nisu u pravu, ali je na dobrom putu i nadam se u polufinalu ce vec biti onaj stari. Novak mozda nije najbolji teniser danasnjice, ali je jedan od najinteligentnijih tenisera danasnjice i ne treba niko da mu kaze sta u njegovoj igri nije dobro i sta treba popraviti. Zna on to i sam. Plus, nikad nije dobro igrao usred dana, po vrucini. Sto se tice njegovih izjava - nek izjavljuje sta hoce, to je dio teniskog cirkusa, ali mi se cini da je trenutno u fazi "udvoravanja" Federeru i ponavljanja njegovih misli. Cim je Federer izjavio da AO treba pomjeriti, Novak je to odmah ponovio (OK, slazem se), pa sad i ova u vezi Murray-a (namjerno pisem ovako, jer je izgovor nesto izmedju Marej i Mari(j). Federer je ipak proslost, pa makar osvojio i ovaj i jos par Grand Slamova, a Murray i Novak ce djeliti megdane vjerovatno jos narednih deset godina. Bagdatis ili Fish - svejedno, Novak je bolji od obojice, mada bi vise volio Fisha. On je slican tip igraca kao Delic i opet dobra uvertira za Rodika. Sa Bagdatisom se bas morate natrcati. A tu su i bucni grcki navijaci...

nataly_lux

pre 15 godina

Da je Amer (Amer) bio bolji..on bi i pobedio! Zar ne?!I tu je kraj price.Svako ima los i dobar dan!Videcemo sta ce se dalje desavati!
Inace,moje malo zapazanje...Nole uvek lose odigra kad nosi onu kapicu!!!
Stoga,moli se organizator da svi Noletovi mecevi imaju vecernje termine..a sve cilju unapredjivanja tenisa.

Stevan,,,Vranje

pre 15 godina

Ljudi sta vam je pa ne trenira samo Nole tenis,,,igraju ga i ostali,,,ne mozemo ocekivati da svakog pobedjuje lakocom,,,bitno da je prosao,,,pobeda je pobeda,,,idemo dalje

etc.

pre 15 godina

Novak je profesionalac, jedan od 3 najbolja na svetu. On je sazreo i tacno zna koliko mu energije i ispoljenog samopouzdanja treba da bi pobedio. I ne samo sto sebe stedi da bu usao u zavrsnicu ovog turnira, vec se stedi za sve one desetine turnira koji slede i za sve one godine sto slede. Zato je i 3. na svetu, jer je gotovo uvek u zavrsnici svakog turnira. Videli bi vi drugacijeg Novaka da mu je pobeda bila na izmaku. Covek stalozeno, autoritativno, bez mnogo naprezanja pobedjuje svoje protivnike, to nije stvarna melanholija i nespremnost. Naravno takav Novakov odnos i taktika prema igri, omogucuje da protivnik cesto izgleda previse dobro, cak i izvan svojih stvarnih kvaliteta. Novak zna sta radi....

s

pre 15 godina

ma mozes ti decko da pricas sta hoces a i ovi ovde sto komentarisu a mozes i da igras kako hoces pa i da izgubis vec u sl. kolu samo ja to ne vidim i necujem jer sam slepo od toga koliko te volim i koliko sam ponosan na tebe posle onog gs prosle godine i medalje na olimpijadi za srbiju mogu svi da ti pljunu pod. p. i da zavrsis karijeru sutra ja te obozavam tvoj verni fan do kraja

Zero

pre 15 godina

Gledao sam samo poslednji set i moj utisak je da je ovo bio mec koji prija Noletu za sto bolju pripremu.Pravi test.Delic je servirao neverovatno,i gemove osvajao zahvaljujuci tome,najvise.Zato mislim da je Novakova forma i tekako u uzlaznoj putanji,da ce napraviti dobar rezultat.

Max

pre 15 godina

Britanci sline nad činjenicom da KONAČNO imaju nekoga u TOP 5, a ovo provociranje Noleta je tipično za njihove naduvane noseve. Teoretski još uvek je moguće, da Bahdatis pobedi Noleta, a Marey osvoji turnir tj. oduva Nadala što sumnjam da će se dogoditi.

Uh samo kad se setim kako su Pajtonovci ismevali sposobnosti Škota da budu dobro teniseri ...

Papillon

pre 15 godina

Svaka cast,Nole!Ali jedna stvar me izludjuje kod tebe,a ona se ponovila i u mecu sa Delicem.Tvoj forhend koji nije "ravan",vec prepun spina, onakav kako ga npr.izvodi Nadal.Zasto nisi forhende izvodio onako kako umes,nego si ih plasirao,ne znam.Samo znam da si uvek pobedjivao u velikom stilu kada si lopticu udarao ravno i jako.Bas onako kao sto je to bilo protiv Shardy-ja,ili jos bolje,protiv Nadala u Hamburgu prosle godine...Hajde vrati se na te forhende protiv Bagdatisa i bice pobeda u tri seta!

Papillon

pre 15 godina

@dr.house

Nije poenta u tome da li je Novak pobedio Nadala u Hamburgu ili ne,vec u cinjenici da je od starta tog meca igrao ofanzivno,a ne ziheraski.On jednostavno ima kvaliteta da odigra veliki broj vinera uz ne puno gresaka.A ti vineri stizu iz ravnih i jakih,preciznih udaraca.Da je odigrao protiv Delica ziheraski,kao sto uglavnom i jeste,a da je pritom resio mec u tri seta,ne bih progovorio ni reci.Ovako,
malo je nedostajalo da mec udje u peti set,a da Novak nije pokazao sta sve moze.
Dakle,ponovicu recenicu koju sam napisao u komentaru poraza Ane Ivanovic, predstavivsi se kao Dobronamerni.Nije vazno da li gubis ili dobijas,vec kako igras igru!

Nezaboravak

pre 15 godina

Koliko ljudi, toliko misljenja.
Ja se licno opredeljujem za @Jednorog, jer vrlo objektivno i analiticno shvata Noletovu situaciju. Njemu uopste nije lako sada, makar da je trenirao kao lud, da mu ne smeta ni onolika vrucina, da ovo, da ono...
Radi se o odbrani gomile bodova. Pa, samo da bude finalista, ali ne i pobednik, gubi 800. Ako, slucajno, Mari bude pobednik, s obzirom da brani neku sicu, dobio bi , recimo 1000. Razlika izmedju njih dvojice bi se svela na par stotina.
Da je nekome od nas to u glavi, da li bi nam bilo lako???
O tome govori taj komentar.

red devil 011

pre 15 godina

Ako hoce da ide dalje, Novak mora da igra ostatak turnira kao sto je igrao drugi set protiv Chardy-a (drugo kolo). Da se razumemo, Novak je trenutno smiren, odlicno servira, i greske su u ok granicama. ALI, nedostaje sama srz njegopve igre koju smo gledali u prvoj polovini prosle godine - njegova energija i savrsenje kretnje ukomponovane sa munjevitim i dobro skrivenim udarcima. Sve to ce mu trebati vec u narednom kolu protiv Bagdatisa, jer ce sa ovakvom igrom ekspresno ispasti. Prosto, cim naidje na tenisera koji je konstantno dobar sa osnovne linije (citaj: SVI KOJI SU OSTALI), isti ce iskoristiti njegove mlake udarce i umorne kretnje na terenu. Voleo bih da verujem optimistima koji cene da je to deo njegove taktike, ali sve sto gledam svojim ocima ukazuje na to da ga je sustigla fizicka inferiornost u odnosu na druge vrhunske tenisere. Nadam se da ce naci energije ili/i motiva. Toliko.