Fudbal 41

Utorak, 17.06.2008.

16:42

Gvardiola ne računa na Ronaldinja

Gvardiola ne raèuna na Ronaldinja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

real madrid bt

pre 15 godina

@bata bataja: odmah najurite gvardiolu i uzmite ovog gospodina za trenera. kad barsa ne osvoi nista onda kriv je madrid, bog da cuva i brani.ronaldinjo, eto, deko i kad bi igrali sa jednom nogom u gipsu bili bi bolji od te koje barsa dovede kao njihove zamene to vam je besplatni sovet od jednog navijaca reala, da ne kazete posle da vam stvaramo samo razdore u ekipi.

Kerber

pre 15 godina

Gvardiola je bio veliki igrac,ali kao trener je bolid! Pa Ronaldinjo je bio posvadjan sa Rajkardom,sta sad ni Gvardioli ne valja!?? Zbog cega? Neka doje u Zvezdu,mi ga bas volemo!!!

dovlica

pre 15 godina

@R10

Svaka casta za komentar. Imam isto misljenje o Gvardioli i ekipici. Ali brate, ne racunati na 3, moze se slobodno reci, najkorisnija igraca u proteklih par godina, trebao bi taj Gvardiola da obavezno poseti psihijatriju i ostale mentalno korisne institucije. Covek nije pri sebi...

bravo za koment

pre 15 godina

@Bata Bataja

jel si razmisljao da budes novinar?sjajno bi ti islp ;) nadam se da ce ovo da bude sve ovako kao sto si rekao

Strasno...

pre 15 godina

@Ted

izvini na chemu si???
Murinjo najbolji trener,MU da kupi r10 i etoa???arsenal...Si nekad gledao fudbal u zivotu ili samo igras igrice na kompu???

djuka

pre 15 godina

Sa ovakvim trenerom Barsa će sledeće sezone proći kao na kraju ere Van Gala kada je Gvardiola bio kapiten. Kuburiće na sredini tabele.

Bata Bataja

pre 15 godina

Glavni razlozi zasto je Barca imala sezonu kakvu je imala su: mentalna zasicenost igraca usled velikih uspeha prethodnih sezona, vanredno veliki broj igraca odsutnih zbog povreda i negativna medijska kampanja koja je izmedju ostalog proizvela 'losu atmosferu' u svlacionici.

Cini se da i Guardiola razume ovo te najavljuje mere koje bi trebale da rese ove probleme. Prvo, igraci koji nisu spremni da daju 100% (iz bilo kog razloga) ce biti stavljeni na transfer listu i na njih se ne racuna u buduce. Sva tri gorepomenuta igraca (Ronaldinho, Deco, Eto'o) spadaju u ovu kategoriju. Iako je bio veoma efikasan prosle sezone (kada se pogleda broj odigranih utakmica i broj postignutih golova), Eto'o izgleda 'potrosen', konfliktna je licnost a i kada je bilo najpotrebnije u finisu sezone je zatajio. Kada se na ovo dodaju i dve operacije kolena, jasno je da je bolje da se dovede neko drugi (licno, zlatan ili villa). Sa ovom drugom dvojicom je umnogome drugacija prica. Ronaldinho je nesto posebno i igrac kakav se radja jednom u 100+ godina (opsirnije nekom drugom prilikom). Deco je takodje unikatan fudbaler. Ima fudbal u malom prstu, toliko je fluent sa loptom i sposoban je da da doprinos i u fazi napada i u fazi odbrane. Takav jedan igrac moze da bude uspesan u bilo kom sistemu igre i nikako ga se ne treba odreci (osim ako on bas zeli da ide). Dakle, ukoliko Deco (koji je uvek bio u odlicnoj fizickoj formi sto se vidi i na euro 2008) ne zeli da ide i ukoliko Ronaldinho se dovede u fizicku formu neophodnu za takmicenje na najvisem nivou (a vec nekoliko izvestaja iz brazila sugerisu da je na tom putu), ovu dvojicu treba zadrzati po svaku cenu. Sa njihove strane, ne smeju se ponasati da su iznad ekipe (bez obzira na kvalitet) i sve ce biti u redu.

Drugo, Guardiola je najavio da ce se izvrsiti reforme u medicinskom sektoru. Konkretno, smatra da nivo profesionalizma nije na potrebnom nivou i u tom kontekstu, ceo proces bice unapredjen i dovedeno osoblje bolje reputacije. Kada se pogleda broj i stepen povreda prosle sezone, jasno je da tu neko ne radi svoj posao kako treba i onda trpe rezultati pre svega. Mnogi igraci su se zalili a medju najglasnijima je bio Marquez koji je direktno okrivio lekare zato sto je obnovio povredu neposredno posle zavrsene terapije. Ne treba zaboraviti da je malom Messi-u vec dvaputa pukao misic.

Trece, raznorazni mediji (finansirani od strane madrida pre svega) su kao sto rekoh stvorili izuzetno negativnu atmosferu plasirajuci pre svega izmisljotine i poluistine. Kritikovali su Ronaldinha preuvelicavajuci njegove greske i izmisljani su sukobi u svlacionici tamo gde ih nije bilo. Guardiola je vec najavio da ce biti promena u odnosu sa medijima. Konkretno, trening pre i posle utakmice ce biti 'iza zatvorenih vrata'. Ovo bi trebalo da zadrzi focus na utakmici i umanji tenziju posle eventualnog poraza. Takodje, tim ce trenirati na Kamp Nou i Miniestadi a sve ostale lokacije koje su povremeno koristili prosle sezone bice izbrisane sa liste jer ne omogucavaju efikasan nadzor i kontakte sa predstavnicima medija.

Ono sto mene najvise raduje je da je najavio i izmene u sistemu igre. Svakako ce to biti napadacki fudbal ali ce se vrsiti male promene kako bi se bolje iskoristile mane protivnika i maksimizirao ucinak i potencijal igraca u datom trenutku. Ono sto je Rijkaard slao na teren je konacno bilo koliko toliko procitano i uz nedovoljnu fizicku spremu igraca, izostali su golovi. Otuda i oni silni remiji (mahom 0-0) koji su ih i kostali trofeja. Sa Guardiolom na celu, stvari ce cini se biti mnogo fleksibilnije i u zavisnosti o kakvom bunkeru protivnika je rec (a svaki tim igra defanzivno i na kontre protiv barce, da izadju da se nadigravaju popili bi tri komada lagano), igraci ce biti rotirani i sistem moze da sklizne u 3-4-3 i sa dva isturena napadaca. Optimizam mi izaziva i recenica da 'igraci mogu da imaju los dan i za to ce biti razumevanja, ali nece biti razumevanja za nedostatak zelje i zalaganja na terenu'. Uz kvalitetnog spica i zdravije igrace, Barcelona ce nastaviti da igra najkvalitetniji fudbal na svetu. Ovoga puta, trofeji ne smeju izostati.

joca_bonito

pre 15 godina

(Shox, 17. jun 2008 23:22)

Pogledaj malo statistiku, imas interner, nemoj da lupas gluposti bez veze. Eto je dao 16 golova na 18 utakmica prosle sezone u ligu! Malo li je?!

Shox

pre 15 godina

Cemu komentari tipa "nikad ne bi osvojili zadnju titulu bez njih...na los nacin se zahvaljuju...",pa sta treba spomenik da im podignu!?!?I bolji igraci su prosli kroz Barsu pa kad su odlazili bilo je srecno vam bilo u drugoj ekipi,a sad toliko frke oko "ispusenog" Ronaldinja i napadaca koji je prebio vise novinara nego sto je dao golova prosle sezone!

Ted

pre 15 godina

Smatram da je Ronaldinju najbolji izbor za novi klub Inter,a zatim Celsi.Mancester Siti bi bio apsolutni promasaj (Mark Hjuz!?).Cuo sam i da je Los Andjeles Galaksi poslao jako dobru ponudu za njega (oko 26 miliona),ali bila bi steta za evropski fudbal da predje tamo.Licno,najvise bih voleo da predje u Arsenal ili Mancester Junajted...Milan? Jako postujem (iako ne volim) ovaj klub, ali sumnjam da bi se tamo naigrao pored zemljaka Kake i Pata...Deku je izbor jasan- Inter ili Celsi,a sto se Etoa tice smatram da bi sa Drogbom u Celsiju sacinjavao najbolji napadacki tandem na svetu,s tim sto mislim da je Arsenal daleko bolji klub za njega.Arsenal ili Mancester Junajted,zasto da ne? Milan i Inter bi takodje bili dobar izbor s tim sto je moje misljenje da bi daleko bolje partije pruzao u plavo-crnom dresu kod najboljeg trenera danasnjice Zozea Murinja...

barsa,barsa

pre 15 godina

Bas su im se na "lep" nacin zahvalili.Navijac sam Barce,ali ovo sto su uradili Ronniu cista je sramota.On je napravio jednu jedinu gresku:sto nije presao u Milan kad je imao priliku jos proslog leta!To mu je hvala,sada bi samo da ga se sto pre rese i da ga posalju klubu koji ponudi vise,kao na licitaciji!
(CHARLIE, 17. jun 2008 19:46)

mislis u jednoj greski 1000 ronaldinhova karijera je gotova recite sta hocete
jedna greska ha ha ha sto je propustio do polu sezone 1/3 treninga sto je napravio dete kur** pa sad mora da placa milione za nju sto svako vece izlazi i pije sto nije nikad na tereni se trudio cekaj ja sam sad naj pa ne moram da trcim i samo da se smejem,sto posle utakmice man-barsa se skido u gace u baru i igro sto ...

Dillinger

pre 15 godina

Ne kontam, jednostavno mi nije jasno... Maradona, Laudrup, Ronaldo, Rivaldo, Figo a sad i R10... Zasto tjeraju svoje najbolje igrace???

R10

pre 15 godina

au bre bojicu...

ko ce da igra Kaseras i ekipa...nije sve u trudu treba imati i znanje...mnogo je lakse motivisati igraca nego ga nauciti da igrao kao Roni,Eto ili Deko....ja sam razocaran a ovaj guardiola nije jos nijednu utakmicu vodio, a vec mi se ne svidja...Ja da sam na mestu Ronaldinja stvarno bih razmislio da li bi ostao u klubu posle ovoliko prozivanja...kako moze Alex Ferguson da napali ronalda da igra i lik se kladi s njim koliko ce golova da dobije i ronaldu nije stalo do tih para nego zbog nekog ponosa da dobije tu opkladu Barsi fali pametan trener,koji zna da motivise tim, a ne neki mucenik koji igra manager i misli da to isto moze u stvarnom zivotu.....razocarao sam se....

Riders on the srorm

pre 15 godina

barsa se nalazi u periodu kad stare zvezde napushtaju tim a dolaze novi igrachi(smena generacija).videcemo da li ce prebroditi ovu prepreku,ali meni se cini da josh vise tonu,trener sigurno nista posebno jedini plus mu je to shto je legenda kluba,odbrana ni blizu manchesterove,chelsieve,milanove,sredina-treba im neki playmaker,i napad definitivno potrebna podrska sjajnom messiju.Mislim da,ukoliku ne doce do ogromnih trasnvera od preko 150 miliona,slede godine bez trofeja je kako svari stoje ni iz njihove skole nema nekih potencijala a jedan ih je vec napustio..

joca_bonito

pre 15 godina

Velika greska! Mnogo dobri igraci i kao sto rekose pre mene mnogo su dali klubu da bi ih se tako olako resili.

Mnogo volim Barsu ali se nadam da ce na kraju sledece sezone uvideti koliku su gresku napravili.

Ronaldinjo jeste imao losu sezonu, ali Eto!? Skoro da mu je isti broj golova i utakmica, ako to nije dovoljno dobra sezona za tim koji je zavrsio treci u Spaniji, ja ne znam sta je. I na kraju Deko, pa jel gledaju oni EP!?

Vamos Barca

bojic

pre 15 godina

ETO,DEKO i RONALDINJO SIGURNO ODLAZE IZ BARSE.Hvala im za sve sto su ucinili za BARSU.Ali ucinili su mnogo.GVARDIOLA ce da dovede igrace koje ce se boriti za BARSIN grb sve dok ih ne izda snaga.A to tako nije bilo u zadnjih par sezona.Sigurno je doslo do zasicenja kod pojedinih igraca u BARSI.Zato je vrijeme za velike promjene.I samo napred GVARDIOLA.Idemo dalje.Sa tobom i novim timom BARSE.Titule su samo nase.BARSA IZNAD SVIH.Pozdrav svim navijacima NOVE MOCNE BARSE.

bas ovako

pre 15 godina

Ronaldinjov prelazak u City je isto toliko verovatan kao prelazak Brayanta u Tau, na primer. Ili Rakocevica u Hemofarm. Ili Gasola u Keln.

CHARLIE

pre 15 godina

Bas su im se na "lep" nacin zahvalili.Navijac sam Barce,ali ovo sto su uradili Ronniu cista je sramota.On je napravio jednu jedinu gresku:sto nije presao u Milan kad je imao priliku jos proslog leta!To mu je hvala,sada bi samo da ga se sto pre rese i da ga posalju klubu koji ponudi vise,kao na licitaciji!

unbiased

pre 15 godina

Ovaj covek je izgleda umislio da je veliki trener, i da ce sad nekim velikim promenama u timu da preporodi Barsu. Uskoro sledi sudar sa realnoscu.

barsa iznad svih phhhhh

pre 15 godina

igraci koji su preporodili barsu, zbog jedne lose sezone ne racunati vise na njih, olako zaboraviti sta su ucinili klubu. uprava treba da se seti kada su poslednji trofej osvojili a da u timu nije bilo r10 deca i eta.
eto kako upropastiiti jedan od najboljih timova u poslednjih 10 godina, kakve su samo partije pruzali.

messi

pre 15 godina

Najvaznije je to da ce sledece sezone trio u napadu biti Lionel MESSI, Bojan KRKIC i Thierry HENRY. A Ronaldinho, Eto'o i Deko su sa BARCOM osvojili sto se osvoit' moze tako da mi, navijaci BARCE, mozemo da im kazemo samo jedno "HVALA"

barsa iznad svih phhhhh

pre 15 godina

igraci koji su preporodili barsu, zbog jedne lose sezone ne racunati vise na njih, olako zaboraviti sta su ucinili klubu. uprava treba da se seti kada su poslednji trofej osvojili a da u timu nije bilo r10 deca i eta.
eto kako upropastiiti jedan od najboljih timova u poslednjih 10 godina, kakve su samo partije pruzali.

bas ovako

pre 15 godina

Ronaldinjov prelazak u City je isto toliko verovatan kao prelazak Brayanta u Tau, na primer. Ili Rakocevica u Hemofarm. Ili Gasola u Keln.

unbiased

pre 15 godina

Ovaj covek je izgleda umislio da je veliki trener, i da ce sad nekim velikim promenama u timu da preporodi Barsu. Uskoro sledi sudar sa realnoscu.

messi

pre 15 godina

Najvaznije je to da ce sledece sezone trio u napadu biti Lionel MESSI, Bojan KRKIC i Thierry HENRY. A Ronaldinho, Eto'o i Deko su sa BARCOM osvojili sto se osvoit' moze tako da mi, navijaci BARCE, mozemo da im kazemo samo jedno "HVALA"

CHARLIE

pre 15 godina

Bas su im se na "lep" nacin zahvalili.Navijac sam Barce,ali ovo sto su uradili Ronniu cista je sramota.On je napravio jednu jedinu gresku:sto nije presao u Milan kad je imao priliku jos proslog leta!To mu je hvala,sada bi samo da ga se sto pre rese i da ga posalju klubu koji ponudi vise,kao na licitaciji!

joca_bonito

pre 15 godina

Velika greska! Mnogo dobri igraci i kao sto rekose pre mene mnogo su dali klubu da bi ih se tako olako resili.

Mnogo volim Barsu ali se nadam da ce na kraju sledece sezone uvideti koliku su gresku napravili.

Ronaldinjo jeste imao losu sezonu, ali Eto!? Skoro da mu je isti broj golova i utakmica, ako to nije dovoljno dobra sezona za tim koji je zavrsio treci u Spaniji, ja ne znam sta je. I na kraju Deko, pa jel gledaju oni EP!?

Vamos Barca

Dillinger

pre 15 godina

Ne kontam, jednostavno mi nije jasno... Maradona, Laudrup, Ronaldo, Rivaldo, Figo a sad i R10... Zasto tjeraju svoje najbolje igrace???

bojic

pre 15 godina

ETO,DEKO i RONALDINJO SIGURNO ODLAZE IZ BARSE.Hvala im za sve sto su ucinili za BARSU.Ali ucinili su mnogo.GVARDIOLA ce da dovede igrace koje ce se boriti za BARSIN grb sve dok ih ne izda snaga.A to tako nije bilo u zadnjih par sezona.Sigurno je doslo do zasicenja kod pojedinih igraca u BARSI.Zato je vrijeme za velike promjene.I samo napred GVARDIOLA.Idemo dalje.Sa tobom i novim timom BARSE.Titule su samo nase.BARSA IZNAD SVIH.Pozdrav svim navijacima NOVE MOCNE BARSE.

barsa,barsa

pre 15 godina

Bas su im se na "lep" nacin zahvalili.Navijac sam Barce,ali ovo sto su uradili Ronniu cista je sramota.On je napravio jednu jedinu gresku:sto nije presao u Milan kad je imao priliku jos proslog leta!To mu je hvala,sada bi samo da ga se sto pre rese i da ga posalju klubu koji ponudi vise,kao na licitaciji!
(CHARLIE, 17. jun 2008 19:46)

mislis u jednoj greski 1000 ronaldinhova karijera je gotova recite sta hocete
jedna greska ha ha ha sto je propustio do polu sezone 1/3 treninga sto je napravio dete kur** pa sad mora da placa milione za nju sto svako vece izlazi i pije sto nije nikad na tereni se trudio cekaj ja sam sad naj pa ne moram da trcim i samo da se smejem,sto posle utakmice man-barsa se skido u gace u baru i igro sto ...

Bata Bataja

pre 15 godina

Glavni razlozi zasto je Barca imala sezonu kakvu je imala su: mentalna zasicenost igraca usled velikih uspeha prethodnih sezona, vanredno veliki broj igraca odsutnih zbog povreda i negativna medijska kampanja koja je izmedju ostalog proizvela 'losu atmosferu' u svlacionici.

Cini se da i Guardiola razume ovo te najavljuje mere koje bi trebale da rese ove probleme. Prvo, igraci koji nisu spremni da daju 100% (iz bilo kog razloga) ce biti stavljeni na transfer listu i na njih se ne racuna u buduce. Sva tri gorepomenuta igraca (Ronaldinho, Deco, Eto'o) spadaju u ovu kategoriju. Iako je bio veoma efikasan prosle sezone (kada se pogleda broj odigranih utakmica i broj postignutih golova), Eto'o izgleda 'potrosen', konfliktna je licnost a i kada je bilo najpotrebnije u finisu sezone je zatajio. Kada se na ovo dodaju i dve operacije kolena, jasno je da je bolje da se dovede neko drugi (licno, zlatan ili villa). Sa ovom drugom dvojicom je umnogome drugacija prica. Ronaldinho je nesto posebno i igrac kakav se radja jednom u 100+ godina (opsirnije nekom drugom prilikom). Deco je takodje unikatan fudbaler. Ima fudbal u malom prstu, toliko je fluent sa loptom i sposoban je da da doprinos i u fazi napada i u fazi odbrane. Takav jedan igrac moze da bude uspesan u bilo kom sistemu igre i nikako ga se ne treba odreci (osim ako on bas zeli da ide). Dakle, ukoliko Deco (koji je uvek bio u odlicnoj fizickoj formi sto se vidi i na euro 2008) ne zeli da ide i ukoliko Ronaldinho se dovede u fizicku formu neophodnu za takmicenje na najvisem nivou (a vec nekoliko izvestaja iz brazila sugerisu da je na tom putu), ovu dvojicu treba zadrzati po svaku cenu. Sa njihove strane, ne smeju se ponasati da su iznad ekipe (bez obzira na kvalitet) i sve ce biti u redu.

Drugo, Guardiola je najavio da ce se izvrsiti reforme u medicinskom sektoru. Konkretno, smatra da nivo profesionalizma nije na potrebnom nivou i u tom kontekstu, ceo proces bice unapredjen i dovedeno osoblje bolje reputacije. Kada se pogleda broj i stepen povreda prosle sezone, jasno je da tu neko ne radi svoj posao kako treba i onda trpe rezultati pre svega. Mnogi igraci su se zalili a medju najglasnijima je bio Marquez koji je direktno okrivio lekare zato sto je obnovio povredu neposredno posle zavrsene terapije. Ne treba zaboraviti da je malom Messi-u vec dvaputa pukao misic.

Trece, raznorazni mediji (finansirani od strane madrida pre svega) su kao sto rekoh stvorili izuzetno negativnu atmosferu plasirajuci pre svega izmisljotine i poluistine. Kritikovali su Ronaldinha preuvelicavajuci njegove greske i izmisljani su sukobi u svlacionici tamo gde ih nije bilo. Guardiola je vec najavio da ce biti promena u odnosu sa medijima. Konkretno, trening pre i posle utakmice ce biti 'iza zatvorenih vrata'. Ovo bi trebalo da zadrzi focus na utakmici i umanji tenziju posle eventualnog poraza. Takodje, tim ce trenirati na Kamp Nou i Miniestadi a sve ostale lokacije koje su povremeno koristili prosle sezone bice izbrisane sa liste jer ne omogucavaju efikasan nadzor i kontakte sa predstavnicima medija.

Ono sto mene najvise raduje je da je najavio i izmene u sistemu igre. Svakako ce to biti napadacki fudbal ali ce se vrsiti male promene kako bi se bolje iskoristile mane protivnika i maksimizirao ucinak i potencijal igraca u datom trenutku. Ono sto je Rijkaard slao na teren je konacno bilo koliko toliko procitano i uz nedovoljnu fizicku spremu igraca, izostali su golovi. Otuda i oni silni remiji (mahom 0-0) koji su ih i kostali trofeja. Sa Guardiolom na celu, stvari ce cini se biti mnogo fleksibilnije i u zavisnosti o kakvom bunkeru protivnika je rec (a svaki tim igra defanzivno i na kontre protiv barce, da izadju da se nadigravaju popili bi tri komada lagano), igraci ce biti rotirani i sistem moze da sklizne u 3-4-3 i sa dva isturena napadaca. Optimizam mi izaziva i recenica da 'igraci mogu da imaju los dan i za to ce biti razumevanja, ali nece biti razumevanja za nedostatak zelje i zalaganja na terenu'. Uz kvalitetnog spica i zdravije igrace, Barcelona ce nastaviti da igra najkvalitetniji fudbal na svetu. Ovoga puta, trofeji ne smeju izostati.

R10

pre 15 godina

au bre bojicu...

ko ce da igra Kaseras i ekipa...nije sve u trudu treba imati i znanje...mnogo je lakse motivisati igraca nego ga nauciti da igrao kao Roni,Eto ili Deko....ja sam razocaran a ovaj guardiola nije jos nijednu utakmicu vodio, a vec mi se ne svidja...Ja da sam na mestu Ronaldinja stvarno bih razmislio da li bi ostao u klubu posle ovoliko prozivanja...kako moze Alex Ferguson da napali ronalda da igra i lik se kladi s njim koliko ce golova da dobije i ronaldu nije stalo do tih para nego zbog nekog ponosa da dobije tu opkladu Barsi fali pametan trener,koji zna da motivise tim, a ne neki mucenik koji igra manager i misli da to isto moze u stvarnom zivotu.....razocarao sam se....

Kerber

pre 15 godina

Gvardiola je bio veliki igrac,ali kao trener je bolid! Pa Ronaldinjo je bio posvadjan sa Rajkardom,sta sad ni Gvardioli ne valja!?? Zbog cega? Neka doje u Zvezdu,mi ga bas volemo!!!

Riders on the srorm

pre 15 godina

barsa se nalazi u periodu kad stare zvezde napushtaju tim a dolaze novi igrachi(smena generacija).videcemo da li ce prebroditi ovu prepreku,ali meni se cini da josh vise tonu,trener sigurno nista posebno jedini plus mu je to shto je legenda kluba,odbrana ni blizu manchesterove,chelsieve,milanove,sredina-treba im neki playmaker,i napad definitivno potrebna podrska sjajnom messiju.Mislim da,ukoliku ne doce do ogromnih trasnvera od preko 150 miliona,slede godine bez trofeja je kako svari stoje ni iz njihove skole nema nekih potencijala a jedan ih je vec napustio..

Ted

pre 15 godina

Smatram da je Ronaldinju najbolji izbor za novi klub Inter,a zatim Celsi.Mancester Siti bi bio apsolutni promasaj (Mark Hjuz!?).Cuo sam i da je Los Andjeles Galaksi poslao jako dobru ponudu za njega (oko 26 miliona),ali bila bi steta za evropski fudbal da predje tamo.Licno,najvise bih voleo da predje u Arsenal ili Mancester Junajted...Milan? Jako postujem (iako ne volim) ovaj klub, ali sumnjam da bi se tamo naigrao pored zemljaka Kake i Pata...Deku je izbor jasan- Inter ili Celsi,a sto se Etoa tice smatram da bi sa Drogbom u Celsiju sacinjavao najbolji napadacki tandem na svetu,s tim sto mislim da je Arsenal daleko bolji klub za njega.Arsenal ili Mancester Junajted,zasto da ne? Milan i Inter bi takodje bili dobar izbor s tim sto je moje misljenje da bi daleko bolje partije pruzao u plavo-crnom dresu kod najboljeg trenera danasnjice Zozea Murinja...

joca_bonito

pre 15 godina

(Shox, 17. jun 2008 23:22)

Pogledaj malo statistiku, imas interner, nemoj da lupas gluposti bez veze. Eto je dao 16 golova na 18 utakmica prosle sezone u ligu! Malo li je?!

djuka

pre 15 godina

Sa ovakvim trenerom Barsa će sledeće sezone proći kao na kraju ere Van Gala kada je Gvardiola bio kapiten. Kuburiće na sredini tabele.

Strasno...

pre 15 godina

@Ted

izvini na chemu si???
Murinjo najbolji trener,MU da kupi r10 i etoa???arsenal...Si nekad gledao fudbal u zivotu ili samo igras igrice na kompu???

dovlica

pre 15 godina

@R10

Svaka casta za komentar. Imam isto misljenje o Gvardioli i ekipici. Ali brate, ne racunati na 3, moze se slobodno reci, najkorisnija igraca u proteklih par godina, trebao bi taj Gvardiola da obavezno poseti psihijatriju i ostale mentalno korisne institucije. Covek nije pri sebi...

real madrid bt

pre 15 godina

@bata bataja: odmah najurite gvardiolu i uzmite ovog gospodina za trenera. kad barsa ne osvoi nista onda kriv je madrid, bog da cuva i brani.ronaldinjo, eto, deko i kad bi igrali sa jednom nogom u gipsu bili bi bolji od te koje barsa dovede kao njihove zamene to vam je besplatni sovet od jednog navijaca reala, da ne kazete posle da vam stvaramo samo razdore u ekipi.

Shox

pre 15 godina

Cemu komentari tipa "nikad ne bi osvojili zadnju titulu bez njih...na los nacin se zahvaljuju...",pa sta treba spomenik da im podignu!?!?I bolji igraci su prosli kroz Barsu pa kad su odlazili bilo je srecno vam bilo u drugoj ekipi,a sad toliko frke oko "ispusenog" Ronaldinja i napadaca koji je prebio vise novinara nego sto je dao golova prosle sezone!

bravo za koment

pre 15 godina

@Bata Bataja

jel si razmisljao da budes novinar?sjajno bi ti islp ;) nadam se da ce ovo da bude sve ovako kao sto si rekao

bojic

pre 15 godina

ETO,DEKO i RONALDINJO SIGURNO ODLAZE IZ BARSE.Hvala im za sve sto su ucinili za BARSU.Ali ucinili su mnogo.GVARDIOLA ce da dovede igrace koje ce se boriti za BARSIN grb sve dok ih ne izda snaga.A to tako nije bilo u zadnjih par sezona.Sigurno je doslo do zasicenja kod pojedinih igraca u BARSI.Zato je vrijeme za velike promjene.I samo napred GVARDIOLA.Idemo dalje.Sa tobom i novim timom BARSE.Titule su samo nase.BARSA IZNAD SVIH.Pozdrav svim navijacima NOVE MOCNE BARSE.

messi

pre 15 godina

Najvaznije je to da ce sledece sezone trio u napadu biti Lionel MESSI, Bojan KRKIC i Thierry HENRY. A Ronaldinho, Eto'o i Deko su sa BARCOM osvojili sto se osvoit' moze tako da mi, navijaci BARCE, mozemo da im kazemo samo jedno "HVALA"

Bata Bataja

pre 15 godina

Glavni razlozi zasto je Barca imala sezonu kakvu je imala su: mentalna zasicenost igraca usled velikih uspeha prethodnih sezona, vanredno veliki broj igraca odsutnih zbog povreda i negativna medijska kampanja koja je izmedju ostalog proizvela 'losu atmosferu' u svlacionici.

Cini se da i Guardiola razume ovo te najavljuje mere koje bi trebale da rese ove probleme. Prvo, igraci koji nisu spremni da daju 100% (iz bilo kog razloga) ce biti stavljeni na transfer listu i na njih se ne racuna u buduce. Sva tri gorepomenuta igraca (Ronaldinho, Deco, Eto'o) spadaju u ovu kategoriju. Iako je bio veoma efikasan prosle sezone (kada se pogleda broj odigranih utakmica i broj postignutih golova), Eto'o izgleda 'potrosen', konfliktna je licnost a i kada je bilo najpotrebnije u finisu sezone je zatajio. Kada se na ovo dodaju i dve operacije kolena, jasno je da je bolje da se dovede neko drugi (licno, zlatan ili villa). Sa ovom drugom dvojicom je umnogome drugacija prica. Ronaldinho je nesto posebno i igrac kakav se radja jednom u 100+ godina (opsirnije nekom drugom prilikom). Deco je takodje unikatan fudbaler. Ima fudbal u malom prstu, toliko je fluent sa loptom i sposoban je da da doprinos i u fazi napada i u fazi odbrane. Takav jedan igrac moze da bude uspesan u bilo kom sistemu igre i nikako ga se ne treba odreci (osim ako on bas zeli da ide). Dakle, ukoliko Deco (koji je uvek bio u odlicnoj fizickoj formi sto se vidi i na euro 2008) ne zeli da ide i ukoliko Ronaldinho se dovede u fizicku formu neophodnu za takmicenje na najvisem nivou (a vec nekoliko izvestaja iz brazila sugerisu da je na tom putu), ovu dvojicu treba zadrzati po svaku cenu. Sa njihove strane, ne smeju se ponasati da su iznad ekipe (bez obzira na kvalitet) i sve ce biti u redu.

Drugo, Guardiola je najavio da ce se izvrsiti reforme u medicinskom sektoru. Konkretno, smatra da nivo profesionalizma nije na potrebnom nivou i u tom kontekstu, ceo proces bice unapredjen i dovedeno osoblje bolje reputacije. Kada se pogleda broj i stepen povreda prosle sezone, jasno je da tu neko ne radi svoj posao kako treba i onda trpe rezultati pre svega. Mnogi igraci su se zalili a medju najglasnijima je bio Marquez koji je direktno okrivio lekare zato sto je obnovio povredu neposredno posle zavrsene terapije. Ne treba zaboraviti da je malom Messi-u vec dvaputa pukao misic.

Trece, raznorazni mediji (finansirani od strane madrida pre svega) su kao sto rekoh stvorili izuzetno negativnu atmosferu plasirajuci pre svega izmisljotine i poluistine. Kritikovali su Ronaldinha preuvelicavajuci njegove greske i izmisljani su sukobi u svlacionici tamo gde ih nije bilo. Guardiola je vec najavio da ce biti promena u odnosu sa medijima. Konkretno, trening pre i posle utakmice ce biti 'iza zatvorenih vrata'. Ovo bi trebalo da zadrzi focus na utakmici i umanji tenziju posle eventualnog poraza. Takodje, tim ce trenirati na Kamp Nou i Miniestadi a sve ostale lokacije koje su povremeno koristili prosle sezone bice izbrisane sa liste jer ne omogucavaju efikasan nadzor i kontakte sa predstavnicima medija.

Ono sto mene najvise raduje je da je najavio i izmene u sistemu igre. Svakako ce to biti napadacki fudbal ali ce se vrsiti male promene kako bi se bolje iskoristile mane protivnika i maksimizirao ucinak i potencijal igraca u datom trenutku. Ono sto je Rijkaard slao na teren je konacno bilo koliko toliko procitano i uz nedovoljnu fizicku spremu igraca, izostali su golovi. Otuda i oni silni remiji (mahom 0-0) koji su ih i kostali trofeja. Sa Guardiolom na celu, stvari ce cini se biti mnogo fleksibilnije i u zavisnosti o kakvom bunkeru protivnika je rec (a svaki tim igra defanzivno i na kontre protiv barce, da izadju da se nadigravaju popili bi tri komada lagano), igraci ce biti rotirani i sistem moze da sklizne u 3-4-3 i sa dva isturena napadaca. Optimizam mi izaziva i recenica da 'igraci mogu da imaju los dan i za to ce biti razumevanja, ali nece biti razumevanja za nedostatak zelje i zalaganja na terenu'. Uz kvalitetnog spica i zdravije igrace, Barcelona ce nastaviti da igra najkvalitetniji fudbal na svetu. Ovoga puta, trofeji ne smeju izostati.

barsa,barsa

pre 15 godina

Bas su im se na "lep" nacin zahvalili.Navijac sam Barce,ali ovo sto su uradili Ronniu cista je sramota.On je napravio jednu jedinu gresku:sto nije presao u Milan kad je imao priliku jos proslog leta!To mu je hvala,sada bi samo da ga se sto pre rese i da ga posalju klubu koji ponudi vise,kao na licitaciji!
(CHARLIE, 17. jun 2008 19:46)

mislis u jednoj greski 1000 ronaldinhova karijera je gotova recite sta hocete
jedna greska ha ha ha sto je propustio do polu sezone 1/3 treninga sto je napravio dete kur** pa sad mora da placa milione za nju sto svako vece izlazi i pije sto nije nikad na tereni se trudio cekaj ja sam sad naj pa ne moram da trcim i samo da se smejem,sto posle utakmice man-barsa se skido u gace u baru i igro sto ...

joca_bonito

pre 15 godina

(Shox, 17. jun 2008 23:22)

Pogledaj malo statistiku, imas interner, nemoj da lupas gluposti bez veze. Eto je dao 16 golova na 18 utakmica prosle sezone u ligu! Malo li je?!

barsa iznad svih phhhhh

pre 15 godina

igraci koji su preporodili barsu, zbog jedne lose sezone ne racunati vise na njih, olako zaboraviti sta su ucinili klubu. uprava treba da se seti kada su poslednji trofej osvojili a da u timu nije bilo r10 deca i eta.
eto kako upropastiiti jedan od najboljih timova u poslednjih 10 godina, kakve su samo partije pruzali.

R10

pre 15 godina

au bre bojicu...

ko ce da igra Kaseras i ekipa...nije sve u trudu treba imati i znanje...mnogo je lakse motivisati igraca nego ga nauciti da igrao kao Roni,Eto ili Deko....ja sam razocaran a ovaj guardiola nije jos nijednu utakmicu vodio, a vec mi se ne svidja...Ja da sam na mestu Ronaldinja stvarno bih razmislio da li bi ostao u klubu posle ovoliko prozivanja...kako moze Alex Ferguson da napali ronalda da igra i lik se kladi s njim koliko ce golova da dobije i ronaldu nije stalo do tih para nego zbog nekog ponosa da dobije tu opkladu Barsi fali pametan trener,koji zna da motivise tim, a ne neki mucenik koji igra manager i misli da to isto moze u stvarnom zivotu.....razocarao sam se....

Dillinger

pre 15 godina

Ne kontam, jednostavno mi nije jasno... Maradona, Laudrup, Ronaldo, Rivaldo, Figo a sad i R10... Zasto tjeraju svoje najbolje igrace???

Shox

pre 15 godina

Cemu komentari tipa "nikad ne bi osvojili zadnju titulu bez njih...na los nacin se zahvaljuju...",pa sta treba spomenik da im podignu!?!?I bolji igraci su prosli kroz Barsu pa kad su odlazili bilo je srecno vam bilo u drugoj ekipi,a sad toliko frke oko "ispusenog" Ronaldinja i napadaca koji je prebio vise novinara nego sto je dao golova prosle sezone!

Ted

pre 15 godina

Smatram da je Ronaldinju najbolji izbor za novi klub Inter,a zatim Celsi.Mancester Siti bi bio apsolutni promasaj (Mark Hjuz!?).Cuo sam i da je Los Andjeles Galaksi poslao jako dobru ponudu za njega (oko 26 miliona),ali bila bi steta za evropski fudbal da predje tamo.Licno,najvise bih voleo da predje u Arsenal ili Mancester Junajted...Milan? Jako postujem (iako ne volim) ovaj klub, ali sumnjam da bi se tamo naigrao pored zemljaka Kake i Pata...Deku je izbor jasan- Inter ili Celsi,a sto se Etoa tice smatram da bi sa Drogbom u Celsiju sacinjavao najbolji napadacki tandem na svetu,s tim sto mislim da je Arsenal daleko bolji klub za njega.Arsenal ili Mancester Junajted,zasto da ne? Milan i Inter bi takodje bili dobar izbor s tim sto je moje misljenje da bi daleko bolje partije pruzao u plavo-crnom dresu kod najboljeg trenera danasnjice Zozea Murinja...

Strasno...

pre 15 godina

@Ted

izvini na chemu si???
Murinjo najbolji trener,MU da kupi r10 i etoa???arsenal...Si nekad gledao fudbal u zivotu ili samo igras igrice na kompu???

real madrid bt

pre 15 godina

@bata bataja: odmah najurite gvardiolu i uzmite ovog gospodina za trenera. kad barsa ne osvoi nista onda kriv je madrid, bog da cuva i brani.ronaldinjo, eto, deko i kad bi igrali sa jednom nogom u gipsu bili bi bolji od te koje barsa dovede kao njihove zamene to vam je besplatni sovet od jednog navijaca reala, da ne kazete posle da vam stvaramo samo razdore u ekipi.

unbiased

pre 15 godina

Ovaj covek je izgleda umislio da je veliki trener, i da ce sad nekim velikim promenama u timu da preporodi Barsu. Uskoro sledi sudar sa realnoscu.

CHARLIE

pre 15 godina

Bas su im se na "lep" nacin zahvalili.Navijac sam Barce,ali ovo sto su uradili Ronniu cista je sramota.On je napravio jednu jedinu gresku:sto nije presao u Milan kad je imao priliku jos proslog leta!To mu je hvala,sada bi samo da ga se sto pre rese i da ga posalju klubu koji ponudi vise,kao na licitaciji!

bas ovako

pre 15 godina

Ronaldinjov prelazak u City je isto toliko verovatan kao prelazak Brayanta u Tau, na primer. Ili Rakocevica u Hemofarm. Ili Gasola u Keln.

joca_bonito

pre 15 godina

Velika greska! Mnogo dobri igraci i kao sto rekose pre mene mnogo su dali klubu da bi ih se tako olako resili.

Mnogo volim Barsu ali se nadam da ce na kraju sledece sezone uvideti koliku su gresku napravili.

Ronaldinjo jeste imao losu sezonu, ali Eto!? Skoro da mu je isti broj golova i utakmica, ako to nije dovoljno dobra sezona za tim koji je zavrsio treci u Spaniji, ja ne znam sta je. I na kraju Deko, pa jel gledaju oni EP!?

Vamos Barca

Riders on the srorm

pre 15 godina

barsa se nalazi u periodu kad stare zvezde napushtaju tim a dolaze novi igrachi(smena generacija).videcemo da li ce prebroditi ovu prepreku,ali meni se cini da josh vise tonu,trener sigurno nista posebno jedini plus mu je to shto je legenda kluba,odbrana ni blizu manchesterove,chelsieve,milanove,sredina-treba im neki playmaker,i napad definitivno potrebna podrska sjajnom messiju.Mislim da,ukoliku ne doce do ogromnih trasnvera od preko 150 miliona,slede godine bez trofeja je kako svari stoje ni iz njihove skole nema nekih potencijala a jedan ih je vec napustio..

djuka

pre 15 godina

Sa ovakvim trenerom Barsa će sledeće sezone proći kao na kraju ere Van Gala kada je Gvardiola bio kapiten. Kuburiće na sredini tabele.

bravo za koment

pre 15 godina

@Bata Bataja

jel si razmisljao da budes novinar?sjajno bi ti islp ;) nadam se da ce ovo da bude sve ovako kao sto si rekao

dovlica

pre 15 godina

@R10

Svaka casta za komentar. Imam isto misljenje o Gvardioli i ekipici. Ali brate, ne racunati na 3, moze se slobodno reci, najkorisnija igraca u proteklih par godina, trebao bi taj Gvardiola da obavezno poseti psihijatriju i ostale mentalno korisne institucije. Covek nije pri sebi...

Kerber

pre 15 godina

Gvardiola je bio veliki igrac,ali kao trener je bolid! Pa Ronaldinjo je bio posvadjan sa Rajkardom,sta sad ni Gvardioli ne valja!?? Zbog cega? Neka doje u Zvezdu,mi ga bas volemo!!!