Košarka 34

Četvrtak, 12.06.2008.

20:54

B92: Erceg u Olimpijakosu

B92: Erceg u Olimpijakosu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 15 godina

@Plikuscht
Kažeš niko ne govori o ligama iz kojih dolaze.Pa o čemu onda da govorimo?Zar igranje u Španiji ,Rusiji ,Grčkoj dakle najkvalitetnim evropskim ligama nije dokaz kvaliteta?
Drugo većina ovih igrača su starteri u ekipama kao što su Girona,Unicaja,Olimpiakos,Unix.Dakle to uopšte nisu krš ekipe kako ih ti nazivaš već veoma jaki (i finansiski i igrački) klubovi.U svim tim ekipama igrači koje sam ja nabrojao igraju dobro i imaju solidne statistike dakle nisu marginalci već upavo suprotno od toga.Treće Četvorica što bivših što sadašnjih igrača FMP-a su pozvana u reprezentaciju što dodatno govori o njihovom kvalitetu.Pozvao ih je ni više ni manje nego Duda Ivković.Četvrto Klupski su Šampioni evrope u juniorskoj konkurenciji dakle na tom nivou nemaju ravnog u Evropi.Svi najeminentniji Američki sajtovi za praćenje igrača poput Draftexspresa i drugih proglasili su ovu generaciju igrača za najtalentovaniju u Evropi u posljednjih nekoliko godina i konstatovali da FMP ima jednu od najboljih škola košarke u Evropi.Malo li je.Na kraju da kažem i ovo.Da li može bolje?Može.Uvijek može bolje ali ja sam za to da se poštuje i ovo što su ti ljudi do sada napravili.

milovan

pre 15 godina

Vidim da ovdi pojedinci svashta spocitavaju FMP-u. Taj klub nema drzavu kao sponzora(preko javnih preduzeca) pa stoga mora da prodaje igrace. Lista FMP ovih igraca moze da se dikutuje, ali gde su igeaci Partizana ili Crvene zvezde?

TeoFan

pre 15 godina

Opet on o statistici...Pa covece shvati, koliko god da poznajes kosarku, a verujem da poznajes, ne mozes tako da gledas igru. Kosarka je ziva stvar. Ja sam gledao barem 15 utakmica ove sezone gde pocinje sastav Greer, Blackney, na poziciji play/bek. Olimpijakos pocne da gubi 10 razlike na kraju prve cetvrtine. Ulazi Teodosic, koji uistinu ne zatrpa sa 20 poena, ali svojom organizacijom igre, lucidnim asistencijama i pozicioniranjem napada napravi preokret na plus 10 za 15 minuta igre. Onda udje poslednjih 5 minuta,i tako skupi svojih 20-ak minuta. Ali za igraca od 20/21 godinu koliko je imao ovse sezone, to je i vise nego dobra uloga u timu koji se svake godine bori za titulu(nazalost neuspesno) i gde je pritisak navijaca i kluba ogroman. A nikako ne moze da bude polufabrikat, jer on vec jeste dobar igrac. Cak sjajan. Covic je rekao i bio u pravu,Teo je biser nase kosarke. On je vec sada bolji playmaker(ali ne trpac, vec organizator) od Jarica, Vujanica,da ne govorim o Tepicu, S. Markovicu i sl. Iako mnogi kazu da je pogresio sto je otisao u Grcku, zbog nacina njihove igre, nisu u pravu. On je tamo znacajno poboljsao odbranu, i naucice da igra pod pritiskom. A ne kao u NBA dajes po 20 poena, onda dodjes na evropsko prvenstvo,gde je pritisak ogroman, pa ne znas gde ti je d*-e a gde glava...

Plikuscht

pre 15 godina

@ (super_zebra, 13. jun 2008 15:58):

Vidi se da, kao sto i sam kazes, 'ne kapiras' ... tuzno ... a nije da ne pise ... nije da na pise da moj komentar nema veze sa Partiznaom i Zvezdom vec da se samo odnosi na uvrezene stereotipe o FMP-u. Ali ne, morao je da se javi neko i krene da 'uvodi' u pricu Partizan i Zvezdu ... sjajno!

Djirona, Menorka, Alba ... velika je razlika izmedju 'najjaci evropski timovi' i 'krs timovi najjace i osrednjih liga u evropi'. Ako ti ne vidis tu razliku, onda je dzabe objasnjavati ti.

Samo da te priupitam (mada mislim da je neko vec to napisao) - cak i u tim osrednjim, mediokritetskim timovima - koja je uloga ex-FMP igraca u njima? Da nisu mozda glavni igraci, nosioci igre, stubovi svojih timova? Ili je njih 30-ak iz poslednjih 10-ak godina mozda pre u sekundarnim ulogama (cast par izuzetaka)?

Pritom, ne samo da nigde argumentovano ne pobijas ista od iznesenog u mom postu, vec stavise, na kraju i sam kreces u pricu 'da Covic radi pogresno' ... bla, bla ... a meni prebacujes 'pljuvacinu' po FMP-u!?
Zanimljivo. Hajde lepo razmisli sta ti zapravo mislis pa se onda javi.


@ (Bojan, 13. jun 2008 17:34):

'Kao što vidiš imaju čak četvoricu svojih bivših igrača u najkvalitetnijoj evropskoj ligi...'

Ovde niko ne prica o ligama u kojima igraju, vec o klubovima, snazi i velicini tih klubova, kao i ulogama koje imaju u svojim klubovima!
Iz tog razloga ti vracam tvoj komentar da 'kad idući put budeš davao komentar prvo malo razmisli šta pišeš.' ... dodatno razmisli i sta citas pre nego li krenes da pises.

Vule

pre 15 godina

Molio bih sve ljubitelje FMP koji ovde nabrajaju sve velike klubove u kojima igraju bivši igrači FMP da kažu kolika je njihova uloga u tim klubovima.Neko kaže Rašić će da osvoji prvenstvo sa Albom ali niko ne spominje njegov učinak niti to koliko je klubova promenio,kao i ostali ogromni talenti iz FMP.Po vama svaki igrač koji igra u FMP je ekstra igrač ali kad ode u inostranstvo njega nigde nema i samo idu iz kluba u klub.Čudi me da niko ne spominje Zoroskog koji je pominjan kao ekstra talenat kao budućnost Srpske košarke ali koji do ove godine maltene nije imao ozbiljniju sezonu tj. da je bio vodja tima.O Aškrabiću i Nikoliću je ovde pisano kao o najboljem centarskom paru u Evropi pa je zanimljiv spisak klubova u kojima su igrali i gde sada igraju, Aškrabić u Rusiji u 4om ili 5om klubu ove lige a Nikolić mislim da je u Ukrajini. Ne kažem da u FMP nema talentovanih košarkaša ali ipak mislim da svi oni prerano odlaze u inostranstvo. Umesto da ostanu u FMP zajedno nekoliko sezona i da igrajući u Evropi stiču iskustvo oni vrlo mladi odlaze u inostranstvo i tamo usporavaju svoj razvoj.Ali zato Čović zna da na televiziji izađe na televiziju i da prodaje maglu kako oni rade u interesu Srpske košarke. On je jednog Boru Stankovića napao zato što je on kritikovao sistem rada FMP,jer ko je Bora Stanković da kritikuje njega i šta on zna o košarci. O tome koliko ozbinjo razmišljaju o Evroligi vidi se i po tome što su prodaki Ercega a i ostale će vrlo brzo samo da stigne malo bolja ponuda za ostale igrače tj. koja će da ga zadovolji. Svi veliki obožavaoci Fmp pre nego što me napadnu nek razmisle malo o onome što sam napisao.

....

pre 15 godina

@hehehehe
Nemas pojma,Velickovic je dosao iz zemuna pre par sezona.
@Plikuscht
Slazem se sa tvojim vidjenjem FMP-a.
Postoji jedan interesantan podatak koju mnogi ne znaju.
Svi najpoznatiji bivsi FMP-ovi igraci nisu potekli iz njihove skole.Svi,osim jednog.
A bas on je najveci talenat koji se ikada pojavio u tom klubu.To je Nemanja Aleksandrov.

Crveno beli

pre 15 godina

Novica je presao iz Zemuna neznalico, Erceg je bio u mladjim kategorijama u Partizanu, ne mogu da verujem, ako vec navijate za taj klub bar saznajte nesto o igracima koji su boravili u njemu.

HEHEHEHE

pre 15 godina

pa Novica "Ubica" Velickovic je izasao iz PARTIZANOVE skole . A on vredi za sve ove koji su gore nabrojani iz fmp . Tako da ... Tisina ...

jordan13

pre 15 godina

@teofan & prijatelji
To da nisam gledao bas svaku utakmicu O-kosa je, doduse, tacno. Ali da stoji moja konstatacija da Janakis bas i ne pusta Tea da odlucuje utakmice takodje stoji. Jer da ga forsira, brojke (koje su neumoljive) bi bile malo drugacije. Ja samo zalim (zbog nase repke) sto ne igra vise, sto ne preuzima odgovornost u svakoj utakmici, sto ne trpa vise poena, sto jednostavno ne unapredjuje svoj talenat i sto ce tako ostati neizbruseni polufabrikat. Njegov vrsnjak Tepic je u EL imao prosek 8.4 poena za 26 minuta a protiv Taucer.(u ti tekme) cak 11.3 za 28 min. Mozda zbog toga nece biti veliki igrac ali bar ima sansu da igra i uci. Teo tu sansu ove godine nije imao. I nemojte da spominjete da je na jednoj utakmici dao 20 koseva. Pa i mucenik Cvetkovic (ovaj iz KKSS sto igra u fudbalskim stucnama) je dao na svom debiju derbiju Partizanu 20 komada. I sta sa tim ?
Nadam se da, i pored toga sto nisam nikad igrao u NBA, mogu da iznosim svoje misljenje, ili moram da dokazem da sam igrao najmanje polufinale ULEB cupa ?

lauda

pre 15 godina

Plikuscht je naveo da bivsih igraca FMP nema u najjacim evropskim klubovima.Stvarno ste demantovali coveka Menorka, Bilbao,Alba ...Sve jaci od jaceg

milos

pre 15 godina

@Plikuscht

Nije to problem samo FMP-a! Mi kao zemlja, generalno, nismo prilicno dugo izbacili nekog jaceg kosarkasa! Seti se da je ista takva prica isla i za Partizan (najveci rasadnik talenata, posle koledza klub koji daje najvise NBA igraca...). Osim Krstica i donekle Milicica (mada on ovde nista nije ni igrao) nismo prodali, manje-vise, ni jednog boljeg igraca...

Bojan

pre 15 godina

@Plikuscht
Teodosić i Erceg (Olimpiakos),Bojan Popovic (Unicaja,ACB),Branko Cvetković(Girona,ACB),Mile Ilić (Bilbao,ACB),Marko Marinovic(Menorca,ACB),Duško Savanović (Unics kazan,Rusija)Aleksandar Rašić(Alba Berlin).To je ono što ja znam .Kao što vidiš imaju čak četvoricu svojih bivših igrača u najkvalitetnijoj evropskoj ligi a to nije malo.Čak trojica od ovih gore nabrojanih su pozvana u reprezntaciju plus Krstović koji je i dalje član FMP-a.Klupski su šampioni Evrope u juniorsoj konkurenciji.Tako da kad idući put budeš davao komentar prvo malo razmisli šta pišeš. P.S.Nije mi poznato gdje trenuto igra Ognjen Aškrabić ali negdje sam čitao da i on treba da pređe u unics Kazan.

mrcha

pre 15 godina

@Plikuscht
Ovakva objektivnost se retko srece...
FMP nije rasadnik neverovatnih talenata vec polufabrikata koji uglavnom nisu
ispunili svoj potencijal oliko koliko su mogli i trebali...Mislim da je Labovic ocigledan primer...

Informator

pre 15 godina

Vladimire,
čovek je mislio na VELIKE EVROPSKE klubove a ne na klubove čija uprava ubeđuje navijače da će sledeće sezone da budu velika EUROPSKA zvezda.

super_zebra

pre 15 godina

@Plikuscht

Ako vec nabrajas igrace iz FMP, gde su ostali? Ajde, to je kao neki neo-pljuvacki pristup, pljujemo, ali kulturno? Ne kapiram?

Ti si partizanovac, koliko je igraca stvorio Partizan? Danilovic je dosao iz Bosne, Divac iz Sloge, Vujanic iz Zvezde, lista je dugacka.

Sto nisi napomenuo Bojana Popovica iz Unikahe? On je sam osvojio ULEB kup za Dinamo iz Moskve pre 2 godine. Decko je usao sa klupe i dao 17 poena bez promasaja!!! Ej, 1-1 za 2, 1-1 za 3 i 12-12 slobodna. I smirio igru i uzeo titulu. I to posle teske povrede.

Sto nisi pomenuo Branka Cvetkovica iz Djirone? Da Moka nije bolid on bi igrao bar 1 sekundu na Evropskom. On ipak ima 10 poena u proseku ove sezone u ULEB kupu.

Sto nisi spomenuo Marka Marinovica iz Menorke? OK nije Menorka neki tim, ali on u Spaniji ima 11 poena u proseku ove sezone. Znaci igrao je protiv je najboljih timova cele sezone.

Sto nisi spomenuo Aleksandra Rasica koji ce da uzme titulu u Nemackoj sa ALBA-om iz Berlina?

Ne, ti neces da budes objektivan, nego ces da ufilujes lepu oblandu pljuvanja i seviras nam to.

Ja licno mislim da Covic radi pogresno, da prodaje igrace pre nego su se oformili, i da ih baca u vatru u novi klub. Sa onim timom (Rasic, Teodosic, Erceg, Cvetkovic) sa jednim dobrim jakim centrom oni bi mogli da uzmu ULEB kup, malo im je falilo jer su izgubili u polufinalu, i da igraju Evroligu bar jednu sezonu.
Posle toga bi cena igraca bila bar 50% veca ako ne i dupla, klub bi imao vise para i od TV i od Evrolige.

Iskreno jedino FMP radi sa mladjima, direktno ili kroz svoje "bratske" klubove. Koji je igrac izasao iz Partizanove ili Zvezdine skole poslednjih godina?

Somebody who cares about U...

pre 15 godina

Samo kad su drugari opet zajedno - Teo i Erceg. Da mi je da cujem jedno Milosevo: "Eeeee, Erceg!" sa terena...:-) Bice oni ove godine prvaci Grcke. Verujem u njih... SRECNO, Zorane...

Vladimir

pre 15 godina

@Plikuscht

Kada si nabrajao koji su igrači iz FMP-a prešli u velike evropske klubove, zaboravio si spomenuti prelazak Aleksandrova u Crvenu Zvezdu!

MarkoUe

pre 15 godina

(jordan13, 13. jun 2008 09:54)

Rece neko ko nije gledao ni jednu utakmicu Olympiacosa ni u prvoj fazi evrolige, ni u top16 ni u cetvrtfinalu protiv CSKA.. (inace za tvoju informaciju Teo je u grupi dao CSKA dvadeset i kusur poena..) a narocito finale grckog sampionata (ko je gledao drugu ili cetvrtu utakmicu zna o cemu govorim).. Zato prvo odgledaj neku tekmu pa onda pricaj kako i koliko neko igra..

TeoFan

pre 15 godina

@ Jordan 13

Na kablovskoj imam kanal ERT koji je prenosio veci deo utakmica Olimpijakosa iz Grcke lige ove sezone,pa sam malo vise upucen...Teodosic ne samo da je standardan, vec je u velikom broju utakmica bio i kljucni igrac. Kosarka nije igra koja se gleda kroz statistiku, pa na osnovu toga ocenjujemo neciju sezonu. Da si gledao utkmice,a ne statistiku, ne bi napisao to sto si napisao...

Luka

pre 15 godina

svaka cast, ispred njega je blistava karijera samo da nastavi ovako. Takodje pokazalo se po 100put da FMP im najbolju skolu u Srbiji(i sire) u zadnjih 10ak godina!

Plikuscht

pre 15 godina

FMP i gospodin Covic i Radovanovic mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub!
Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove.
(Y/Kv, 13. jun 2008 00:32)


Lepo zvuci ... ali da li je tacno?

1. Prvo da se rascisti sa tom pricom da FMP 'stvara' igrace. Da li vi zaista verujete da su svi ti igraci tu negde iz kraja, iz Zeleznika i da su poceli da treniraju u FMP-u kada im je bio 6-7 godina!?
FMP kao i ostali kupuje mlade igrace po Srbiji, i to nije nista niti lose niti neobicno, ali stvari treba nazvati pravim imenom.

2. '... mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub... '

Zanimljivo. A sta su parametri za procenu da li je rukovodstvo kluba odradilo dobar posao ili nije?
Trofeji? Uspesi u domacoj ligi? Uspesi u regionalnoj ligi? Uspesi u medjunarodnim takmicenjima? Bogatstvo klupske kase? Velika baza uclanjenih navijaca? Jak marketing kao finansijer kluba? Humanitarne akcije sa velikim odjekom? ... sta?
Jer ja ne vidim da su i po jednom jedinom parametru ucinili ista revolucionarno. Ali bas ni po jednom!

3. 'Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove'

A gde to? Ovo je jos jedna zabluda koja se vec pelcovala kao kvazi-istina i niko je vise ne dovodi u pitanje. Poslednjih 10 godina se ovo prica za FMP i, ako je to tacno - jednostavna matematika nam govori da u najjacim/najbogatijim evropskim klubovima danas treba da bude jedno cca. 20-30 bivsih FMP igraca ... gde su?
Sem Teodosica (Olimpijakos), a sada mozda i Ercega - gde je zavrsila cela ta armada igraca FMP koji su i 2000. i 2001. i 2002. i 2003. i 2004. i 2005. i 2006. i 2007. bili proglasavani 'nevidjenim talentima i kvalitetnim igracima koje je 'iznedrila' FMP skola'?


Tek da ne budem pogresno shvacen, nemam ja nista protiv FMP-a, stavise ... Drago mi je da postoji jos jedan klub u Srbiji koji igra lepu kosarku i drago mi je sto su to sve nasi klinci. Ali nemojmo preterivati i izmisljati nebuloze, jer to nikome ne koristi ... njima ponajmanje!

I da ... da predupredim genijalce koji ce odmah sve pogresno da shvate - ovo nema veze ni sa Partiznaom, ni Zvezdom, ni bilo kim drugim, vec samo i iskljucivo sa FMP-om i opsteprihvacenim percepcijama o tom klubu.

nema ime

pre 15 godina

Koliko stručnih lica,ovde stvarno extra,zbog vas nam je basket tu gde jeste.
A ovaj sto govori o brojkama teodosica,kad on bude igrao i davao vise,ja mu skidam kapu...
Svaka cast svima:)

Александар Велики

pre 15 godina

@(Crveno beli, 12. jun 2008 22:50)
То што неко игра за ЦГ репрезентацију не значи да није СРБИН! То је само привремени стицај несрећних околности...
У сваком случају СРЕЋНО и Ерцегу (иако је прелази у крајње несретни, губитнички, тим!) и Пековићу и свим осталим нашим играчима који нажалост иду "трбухом за крухом" преко границе!
**Догодине у Призрену!!**

jordan13

pre 15 godina

@ivan
To koliko je Teodosic "standardan" govore brojke iz EL:
prosecno 5.2 poena za 19 minuta, ali je simptomaticno da je minutaza u utakmicama TOP 16 bila samo 14 minuta i samo 2.7 poena
Plasim se da ce jos jedan nas talenat grejati klupu i obavljati specijalne zadatke a da nece imati veliku ulogu u Grckoj. Daj boze da nisam u pravu.

Zox

pre 15 godina

@Crveno beli
Koje to veze ima ako je Pekovic srbin ili nesto drugo. To uopste nije u fokus ovde, nego jednostavno to da ce Erceg sa Olympiacos-om i sledecu sezonu gledati PAO sa pozicije vice-sampiona. Ipak, tandem "Pekovic-PAO" zvuci bar malkice snaznije od "Erceg-Olympiacos".

aca

pre 15 godina

@Crveno beli

Nije Erceg nikad bio clan partizana. Rodom je iz Novog Beceja, gde je trenirao karate, i kad su mu ponudili da trenira za Poletkeramiku on je pristao iako nije u pocetku bio nesto, ali imao je visinu i to mu je bila glavna vrlina, sto je razumljivo. I Covic ga je kupio za 10.000 evrica...

Y/Kv

pre 15 godina

FMP i gospodin Covic i Radovanovic mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub!
Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove.

TeoFan

pre 15 godina

Koliko znam, i crnogorac Dasic je potpisao za Olimpijakos...Njima je grcki talenat Printezis verovatno prva opcija za tu poziciju, tako da nisam siguran koliko ce se Dasic i Erceg naigrati. Ako Papalukas dodje, mislim da ce Teodosic moci mnogo da nauci od njega,za razliku od onog divljaka Lina Grira...

Crveno beli

pre 15 godina

(Logoped, 12. jun 2008 21:19)

A kakve to veze ima sto Pekovic ide u PAO, pa Pekovic nije Srbin, a to sto je clan Partizana pa i Erceg je bio ako ne znas. Svasta.
Dobar klub je izabrao, uvek u vrhu, igrali su neizvesno finale ove godine sa PAO, moze mnogo da napreduje, a da ne racunaju na njega ne bi potpisao na 5 god. Srecno ti bilo Erceg.

Crveno beli

pre 15 godina

(Logoped, 12. jun 2008 21:19)

A kakve to veze ima sto Pekovic ide u PAO, pa Pekovic nije Srbin, a to sto je clan Partizana pa i Erceg je bio ako ne znas. Svasta.
Dobar klub je izabrao, uvek u vrhu, igrali su neizvesno finale ove godine sa PAO, moze mnogo da napreduje, a da ne racunaju na njega ne bi potpisao na 5 god. Srecno ti bilo Erceg.

Plikuscht

pre 15 godina

FMP i gospodin Covic i Radovanovic mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub!
Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove.
(Y/Kv, 13. jun 2008 00:32)


Lepo zvuci ... ali da li je tacno?

1. Prvo da se rascisti sa tom pricom da FMP 'stvara' igrace. Da li vi zaista verujete da su svi ti igraci tu negde iz kraja, iz Zeleznika i da su poceli da treniraju u FMP-u kada im je bio 6-7 godina!?
FMP kao i ostali kupuje mlade igrace po Srbiji, i to nije nista niti lose niti neobicno, ali stvari treba nazvati pravim imenom.

2. '... mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub... '

Zanimljivo. A sta su parametri za procenu da li je rukovodstvo kluba odradilo dobar posao ili nije?
Trofeji? Uspesi u domacoj ligi? Uspesi u regionalnoj ligi? Uspesi u medjunarodnim takmicenjima? Bogatstvo klupske kase? Velika baza uclanjenih navijaca? Jak marketing kao finansijer kluba? Humanitarne akcije sa velikim odjekom? ... sta?
Jer ja ne vidim da su i po jednom jedinom parametru ucinili ista revolucionarno. Ali bas ni po jednom!

3. 'Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove'

A gde to? Ovo je jos jedna zabluda koja se vec pelcovala kao kvazi-istina i niko je vise ne dovodi u pitanje. Poslednjih 10 godina se ovo prica za FMP i, ako je to tacno - jednostavna matematika nam govori da u najjacim/najbogatijim evropskim klubovima danas treba da bude jedno cca. 20-30 bivsih FMP igraca ... gde su?
Sem Teodosica (Olimpijakos), a sada mozda i Ercega - gde je zavrsila cela ta armada igraca FMP koji su i 2000. i 2001. i 2002. i 2003. i 2004. i 2005. i 2006. i 2007. bili proglasavani 'nevidjenim talentima i kvalitetnim igracima koje je 'iznedrila' FMP skola'?


Tek da ne budem pogresno shvacen, nemam ja nista protiv FMP-a, stavise ... Drago mi je da postoji jos jedan klub u Srbiji koji igra lepu kosarku i drago mi je sto su to sve nasi klinci. Ali nemojmo preterivati i izmisljati nebuloze, jer to nikome ne koristi ... njima ponajmanje!

I da ... da predupredim genijalce koji ce odmah sve pogresno da shvate - ovo nema veze ni sa Partiznaom, ni Zvezdom, ni bilo kim drugim, vec samo i iskljucivo sa FMP-om i opsteprihvacenim percepcijama o tom klubu.

aca

pre 15 godina

@Crveno beli

Nije Erceg nikad bio clan partizana. Rodom je iz Novog Beceja, gde je trenirao karate, i kad su mu ponudili da trenira za Poletkeramiku on je pristao iako nije u pocetku bio nesto, ali imao je visinu i to mu je bila glavna vrlina, sto je razumljivo. I Covic ga je kupio za 10.000 evrica...

Александар Велики

pre 15 godina

@(Crveno beli, 12. jun 2008 22:50)
То што неко игра за ЦГ репрезентацију не значи да није СРБИН! То је само привремени стицај несрећних околности...
У сваком случају СРЕЋНО и Ерцегу (иако је прелази у крајње несретни, губитнички, тим!) и Пековићу и свим осталим нашим играчима који нажалост иду "трбухом за крухом" преко границе!
**Догодине у Призрену!!**

Vladimir

pre 15 godina

@Plikuscht

Kada si nabrajao koji su igrači iz FMP-a prešli u velike evropske klubove, zaboravio si spomenuti prelazak Aleksandrova u Crvenu Zvezdu!

Zox

pre 15 godina

@Crveno beli
Koje to veze ima ako je Pekovic srbin ili nesto drugo. To uopste nije u fokus ovde, nego jednostavno to da ce Erceg sa Olympiacos-om i sledecu sezonu gledati PAO sa pozicije vice-sampiona. Ipak, tandem "Pekovic-PAO" zvuci bar malkice snaznije od "Erceg-Olympiacos".

Informator

pre 15 godina

Vladimire,
čovek je mislio na VELIKE EVROPSKE klubove a ne na klubove čija uprava ubeđuje navijače da će sledeće sezone da budu velika EUROPSKA zvezda.

jordan13

pre 15 godina

@ivan
To koliko je Teodosic "standardan" govore brojke iz EL:
prosecno 5.2 poena za 19 minuta, ali je simptomaticno da je minutaza u utakmicama TOP 16 bila samo 14 minuta i samo 2.7 poena
Plasim se da ce jos jedan nas talenat grejati klupu i obavljati specijalne zadatke a da nece imati veliku ulogu u Grckoj. Daj boze da nisam u pravu.

TeoFan

pre 15 godina

@ Jordan 13

Na kablovskoj imam kanal ERT koji je prenosio veci deo utakmica Olimpijakosa iz Grcke lige ove sezone,pa sam malo vise upucen...Teodosic ne samo da je standardan, vec je u velikom broju utakmica bio i kljucni igrac. Kosarka nije igra koja se gleda kroz statistiku, pa na osnovu toga ocenjujemo neciju sezonu. Da si gledao utkmice,a ne statistiku, ne bi napisao to sto si napisao...

mrcha

pre 15 godina

@Plikuscht
Ovakva objektivnost se retko srece...
FMP nije rasadnik neverovatnih talenata vec polufabrikata koji uglavnom nisu
ispunili svoj potencijal oliko koliko su mogli i trebali...Mislim da je Labovic ocigledan primer...

super_zebra

pre 15 godina

@Plikuscht

Ako vec nabrajas igrace iz FMP, gde su ostali? Ajde, to je kao neki neo-pljuvacki pristup, pljujemo, ali kulturno? Ne kapiram?

Ti si partizanovac, koliko je igraca stvorio Partizan? Danilovic je dosao iz Bosne, Divac iz Sloge, Vujanic iz Zvezde, lista je dugacka.

Sto nisi napomenuo Bojana Popovica iz Unikahe? On je sam osvojio ULEB kup za Dinamo iz Moskve pre 2 godine. Decko je usao sa klupe i dao 17 poena bez promasaja!!! Ej, 1-1 za 2, 1-1 za 3 i 12-12 slobodna. I smirio igru i uzeo titulu. I to posle teske povrede.

Sto nisi pomenuo Branka Cvetkovica iz Djirone? Da Moka nije bolid on bi igrao bar 1 sekundu na Evropskom. On ipak ima 10 poena u proseku ove sezone u ULEB kupu.

Sto nisi spomenuo Marka Marinovica iz Menorke? OK nije Menorka neki tim, ali on u Spaniji ima 11 poena u proseku ove sezone. Znaci igrao je protiv je najboljih timova cele sezone.

Sto nisi spomenuo Aleksandra Rasica koji ce da uzme titulu u Nemackoj sa ALBA-om iz Berlina?

Ne, ti neces da budes objektivan, nego ces da ufilujes lepu oblandu pljuvanja i seviras nam to.

Ja licno mislim da Covic radi pogresno, da prodaje igrace pre nego su se oformili, i da ih baca u vatru u novi klub. Sa onim timom (Rasic, Teodosic, Erceg, Cvetkovic) sa jednim dobrim jakim centrom oni bi mogli da uzmu ULEB kup, malo im je falilo jer su izgubili u polufinalu, i da igraju Evroligu bar jednu sezonu.
Posle toga bi cena igraca bila bar 50% veca ako ne i dupla, klub bi imao vise para i od TV i od Evrolige.

Iskreno jedino FMP radi sa mladjima, direktno ili kroz svoje "bratske" klubove. Koji je igrac izasao iz Partizanove ili Zvezdine skole poslednjih godina?

Somebody who cares about U...

pre 15 godina

Samo kad su drugari opet zajedno - Teo i Erceg. Da mi je da cujem jedno Milosevo: "Eeeee, Erceg!" sa terena...:-) Bice oni ove godine prvaci Grcke. Verujem u njih... SRECNO, Zorane...

TeoFan

pre 15 godina

Koliko znam, i crnogorac Dasic je potpisao za Olimpijakos...Njima je grcki talenat Printezis verovatno prva opcija za tu poziciju, tako da nisam siguran koliko ce se Dasic i Erceg naigrati. Ako Papalukas dodje, mislim da ce Teodosic moci mnogo da nauci od njega,za razliku od onog divljaka Lina Grira...

nema ime

pre 15 godina

Koliko stručnih lica,ovde stvarno extra,zbog vas nam je basket tu gde jeste.
A ovaj sto govori o brojkama teodosica,kad on bude igrao i davao vise,ja mu skidam kapu...
Svaka cast svima:)

MarkoUe

pre 15 godina

(jordan13, 13. jun 2008 09:54)

Rece neko ko nije gledao ni jednu utakmicu Olympiacosa ni u prvoj fazi evrolige, ni u top16 ni u cetvrtfinalu protiv CSKA.. (inace za tvoju informaciju Teo je u grupi dao CSKA dvadeset i kusur poena..) a narocito finale grckog sampionata (ko je gledao drugu ili cetvrtu utakmicu zna o cemu govorim).. Zato prvo odgledaj neku tekmu pa onda pricaj kako i koliko neko igra..

milos

pre 15 godina

@Plikuscht

Nije to problem samo FMP-a! Mi kao zemlja, generalno, nismo prilicno dugo izbacili nekog jaceg kosarkasa! Seti se da je ista takva prica isla i za Partizan (najveci rasadnik talenata, posle koledza klub koji daje najvise NBA igraca...). Osim Krstica i donekle Milicica (mada on ovde nista nije ni igrao) nismo prodali, manje-vise, ni jednog boljeg igraca...

HEHEHEHE

pre 15 godina

pa Novica "Ubica" Velickovic je izasao iz PARTIZANOVE skole . A on vredi za sve ove koji su gore nabrojani iz fmp . Tako da ... Tisina ...

Y/Kv

pre 15 godina

FMP i gospodin Covic i Radovanovic mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub!
Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove.

lauda

pre 15 godina

Plikuscht je naveo da bivsih igraca FMP nema u najjacim evropskim klubovima.Stvarno ste demantovali coveka Menorka, Bilbao,Alba ...Sve jaci od jaceg

Luka

pre 15 godina

svaka cast, ispred njega je blistava karijera samo da nastavi ovako. Takodje pokazalo se po 100put da FMP im najbolju skolu u Srbiji(i sire) u zadnjih 10ak godina!

TeoFan

pre 15 godina

Opet on o statistici...Pa covece shvati, koliko god da poznajes kosarku, a verujem da poznajes, ne mozes tako da gledas igru. Kosarka je ziva stvar. Ja sam gledao barem 15 utakmica ove sezone gde pocinje sastav Greer, Blackney, na poziciji play/bek. Olimpijakos pocne da gubi 10 razlike na kraju prve cetvrtine. Ulazi Teodosic, koji uistinu ne zatrpa sa 20 poena, ali svojom organizacijom igre, lucidnim asistencijama i pozicioniranjem napada napravi preokret na plus 10 za 15 minuta igre. Onda udje poslednjih 5 minuta,i tako skupi svojih 20-ak minuta. Ali za igraca od 20/21 godinu koliko je imao ovse sezone, to je i vise nego dobra uloga u timu koji se svake godine bori za titulu(nazalost neuspesno) i gde je pritisak navijaca i kluba ogroman. A nikako ne moze da bude polufabrikat, jer on vec jeste dobar igrac. Cak sjajan. Covic je rekao i bio u pravu,Teo je biser nase kosarke. On je vec sada bolji playmaker(ali ne trpac, vec organizator) od Jarica, Vujanica,da ne govorim o Tepicu, S. Markovicu i sl. Iako mnogi kazu da je pogresio sto je otisao u Grcku, zbog nacina njihove igre, nisu u pravu. On je tamo znacajno poboljsao odbranu, i naucice da igra pod pritiskom. A ne kao u NBA dajes po 20 poena, onda dodjes na evropsko prvenstvo,gde je pritisak ogroman, pa ne znas gde ti je d*-e a gde glava...

Bojan

pre 15 godina

@Plikuscht
Teodosić i Erceg (Olimpiakos),Bojan Popovic (Unicaja,ACB),Branko Cvetković(Girona,ACB),Mile Ilić (Bilbao,ACB),Marko Marinovic(Menorca,ACB),Duško Savanović (Unics kazan,Rusija)Aleksandar Rašić(Alba Berlin).To je ono što ja znam .Kao što vidiš imaju čak četvoricu svojih bivših igrača u najkvalitetnijoj evropskoj ligi a to nije malo.Čak trojica od ovih gore nabrojanih su pozvana u reprezntaciju plus Krstović koji je i dalje član FMP-a.Klupski su šampioni Evrope u juniorsoj konkurenciji.Tako da kad idući put budeš davao komentar prvo malo razmisli šta pišeš. P.S.Nije mi poznato gdje trenuto igra Ognjen Aškrabić ali negdje sam čitao da i on treba da pređe u unics Kazan.

Vule

pre 15 godina

Molio bih sve ljubitelje FMP koji ovde nabrajaju sve velike klubove u kojima igraju bivši igrači FMP da kažu kolika je njihova uloga u tim klubovima.Neko kaže Rašić će da osvoji prvenstvo sa Albom ali niko ne spominje njegov učinak niti to koliko je klubova promenio,kao i ostali ogromni talenti iz FMP.Po vama svaki igrač koji igra u FMP je ekstra igrač ali kad ode u inostranstvo njega nigde nema i samo idu iz kluba u klub.Čudi me da niko ne spominje Zoroskog koji je pominjan kao ekstra talenat kao budućnost Srpske košarke ali koji do ove godine maltene nije imao ozbiljniju sezonu tj. da je bio vodja tima.O Aškrabiću i Nikoliću je ovde pisano kao o najboljem centarskom paru u Evropi pa je zanimljiv spisak klubova u kojima su igrali i gde sada igraju, Aškrabić u Rusiji u 4om ili 5om klubu ove lige a Nikolić mislim da je u Ukrajini. Ne kažem da u FMP nema talentovanih košarkaša ali ipak mislim da svi oni prerano odlaze u inostranstvo. Umesto da ostanu u FMP zajedno nekoliko sezona i da igrajući u Evropi stiču iskustvo oni vrlo mladi odlaze u inostranstvo i tamo usporavaju svoj razvoj.Ali zato Čović zna da na televiziji izađe na televiziju i da prodaje maglu kako oni rade u interesu Srpske košarke. On je jednog Boru Stankovića napao zato što je on kritikovao sistem rada FMP,jer ko je Bora Stanković da kritikuje njega i šta on zna o košarci. O tome koliko ozbinjo razmišljaju o Evroligi vidi se i po tome što su prodaki Ercega a i ostale će vrlo brzo samo da stigne malo bolja ponuda za ostale igrače tj. koja će da ga zadovolji. Svi veliki obožavaoci Fmp pre nego što me napadnu nek razmisle malo o onome što sam napisao.

Plikuscht

pre 15 godina

@ (super_zebra, 13. jun 2008 15:58):

Vidi se da, kao sto i sam kazes, 'ne kapiras' ... tuzno ... a nije da ne pise ... nije da na pise da moj komentar nema veze sa Partiznaom i Zvezdom vec da se samo odnosi na uvrezene stereotipe o FMP-u. Ali ne, morao je da se javi neko i krene da 'uvodi' u pricu Partizan i Zvezdu ... sjajno!

Djirona, Menorka, Alba ... velika je razlika izmedju 'najjaci evropski timovi' i 'krs timovi najjace i osrednjih liga u evropi'. Ako ti ne vidis tu razliku, onda je dzabe objasnjavati ti.

Samo da te priupitam (mada mislim da je neko vec to napisao) - cak i u tim osrednjim, mediokritetskim timovima - koja je uloga ex-FMP igraca u njima? Da nisu mozda glavni igraci, nosioci igre, stubovi svojih timova? Ili je njih 30-ak iz poslednjih 10-ak godina mozda pre u sekundarnim ulogama (cast par izuzetaka)?

Pritom, ne samo da nigde argumentovano ne pobijas ista od iznesenog u mom postu, vec stavise, na kraju i sam kreces u pricu 'da Covic radi pogresno' ... bla, bla ... a meni prebacujes 'pljuvacinu' po FMP-u!?
Zanimljivo. Hajde lepo razmisli sta ti zapravo mislis pa se onda javi.


@ (Bojan, 13. jun 2008 17:34):

'Kao što vidiš imaju čak četvoricu svojih bivših igrača u najkvalitetnijoj evropskoj ligi...'

Ovde niko ne prica o ligama u kojima igraju, vec o klubovima, snazi i velicini tih klubova, kao i ulogama koje imaju u svojim klubovima!
Iz tog razloga ti vracam tvoj komentar da 'kad idući put budeš davao komentar prvo malo razmisli šta pišeš.' ... dodatno razmisli i sta citas pre nego li krenes da pises.

jordan13

pre 15 godina

@teofan & prijatelji
To da nisam gledao bas svaku utakmicu O-kosa je, doduse, tacno. Ali da stoji moja konstatacija da Janakis bas i ne pusta Tea da odlucuje utakmice takodje stoji. Jer da ga forsira, brojke (koje su neumoljive) bi bile malo drugacije. Ja samo zalim (zbog nase repke) sto ne igra vise, sto ne preuzima odgovornost u svakoj utakmici, sto ne trpa vise poena, sto jednostavno ne unapredjuje svoj talenat i sto ce tako ostati neizbruseni polufabrikat. Njegov vrsnjak Tepic je u EL imao prosek 8.4 poena za 26 minuta a protiv Taucer.(u ti tekme) cak 11.3 za 28 min. Mozda zbog toga nece biti veliki igrac ali bar ima sansu da igra i uci. Teo tu sansu ove godine nije imao. I nemojte da spominjete da je na jednoj utakmici dao 20 koseva. Pa i mucenik Cvetkovic (ovaj iz KKSS sto igra u fudbalskim stucnama) je dao na svom debiju derbiju Partizanu 20 komada. I sta sa tim ?
Nadam se da, i pored toga sto nisam nikad igrao u NBA, mogu da iznosim svoje misljenje, ili moram da dokazem da sam igrao najmanje polufinale ULEB cupa ?

Crveno beli

pre 15 godina

Novica je presao iz Zemuna neznalico, Erceg je bio u mladjim kategorijama u Partizanu, ne mogu da verujem, ako vec navijate za taj klub bar saznajte nesto o igracima koji su boravili u njemu.

....

pre 15 godina

@hehehehe
Nemas pojma,Velickovic je dosao iz zemuna pre par sezona.
@Plikuscht
Slazem se sa tvojim vidjenjem FMP-a.
Postoji jedan interesantan podatak koju mnogi ne znaju.
Svi najpoznatiji bivsi FMP-ovi igraci nisu potekli iz njihove skole.Svi,osim jednog.
A bas on je najveci talenat koji se ikada pojavio u tom klubu.To je Nemanja Aleksandrov.

milovan

pre 15 godina

Vidim da ovdi pojedinci svashta spocitavaju FMP-u. Taj klub nema drzavu kao sponzora(preko javnih preduzeca) pa stoga mora da prodaje igrace. Lista FMP ovih igraca moze da se dikutuje, ali gde su igeaci Partizana ili Crvene zvezde?

Bojan

pre 15 godina

@Plikuscht
Kažeš niko ne govori o ligama iz kojih dolaze.Pa o čemu onda da govorimo?Zar igranje u Španiji ,Rusiji ,Grčkoj dakle najkvalitetnim evropskim ligama nije dokaz kvaliteta?
Drugo većina ovih igrača su starteri u ekipama kao što su Girona,Unicaja,Olimpiakos,Unix.Dakle to uopšte nisu krš ekipe kako ih ti nazivaš već veoma jaki (i finansiski i igrački) klubovi.U svim tim ekipama igrači koje sam ja nabrojao igraju dobro i imaju solidne statistike dakle nisu marginalci već upavo suprotno od toga.Treće Četvorica što bivših što sadašnjih igrača FMP-a su pozvana u reprezentaciju što dodatno govori o njihovom kvalitetu.Pozvao ih je ni više ni manje nego Duda Ivković.Četvrto Klupski su Šampioni evrope u juniorskoj konkurenciji dakle na tom nivou nemaju ravnog u Evropi.Svi najeminentniji Američki sajtovi za praćenje igrača poput Draftexspresa i drugih proglasili su ovu generaciju igrača za najtalentovaniju u Evropi u posljednjih nekoliko godina i konstatovali da FMP ima jednu od najboljih škola košarke u Evropi.Malo li je.Na kraju da kažem i ovo.Da li može bolje?Može.Uvijek može bolje ali ja sam za to da se poštuje i ovo što su ti ljudi do sada napravili.

Crveno beli

pre 15 godina

(Logoped, 12. jun 2008 21:19)

A kakve to veze ima sto Pekovic ide u PAO, pa Pekovic nije Srbin, a to sto je clan Partizana pa i Erceg je bio ako ne znas. Svasta.
Dobar klub je izabrao, uvek u vrhu, igrali su neizvesno finale ove godine sa PAO, moze mnogo da napreduje, a da ne racunaju na njega ne bi potpisao na 5 god. Srecno ti bilo Erceg.

Y/Kv

pre 15 godina

FMP i gospodin Covic i Radovanovic mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub!
Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove.

Plikuscht

pre 15 godina

FMP i gospodin Covic i Radovanovic mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub!
Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove.
(Y/Kv, 13. jun 2008 00:32)


Lepo zvuci ... ali da li je tacno?

1. Prvo da se rascisti sa tom pricom da FMP 'stvara' igrace. Da li vi zaista verujete da su svi ti igraci tu negde iz kraja, iz Zeleznika i da su poceli da treniraju u FMP-u kada im je bio 6-7 godina!?
FMP kao i ostali kupuje mlade igrace po Srbiji, i to nije nista niti lose niti neobicno, ali stvari treba nazvati pravim imenom.

2. '... mogu da ocitaju svima lekciju kako se vodi jedan klub... '

Zanimljivo. A sta su parametri za procenu da li je rukovodstvo kluba odradilo dobar posao ili nije?
Trofeji? Uspesi u domacoj ligi? Uspesi u regionalnoj ligi? Uspesi u medjunarodnim takmicenjima? Bogatstvo klupske kase? Velika baza uclanjenih navijaca? Jak marketing kao finansijer kluba? Humanitarne akcije sa velikim odjekom? ... sta?
Jer ja ne vidim da su i po jednom jedinom parametru ucinili ista revolucionarno. Ali bas ni po jednom!

3. 'Svake godine oni izbace po jedno3 igraca koji kasnije odu u bogate evropske klubove'

A gde to? Ovo je jos jedna zabluda koja se vec pelcovala kao kvazi-istina i niko je vise ne dovodi u pitanje. Poslednjih 10 godina se ovo prica za FMP i, ako je to tacno - jednostavna matematika nam govori da u najjacim/najbogatijim evropskim klubovima danas treba da bude jedno cca. 20-30 bivsih FMP igraca ... gde su?
Sem Teodosica (Olimpijakos), a sada mozda i Ercega - gde je zavrsila cela ta armada igraca FMP koji su i 2000. i 2001. i 2002. i 2003. i 2004. i 2005. i 2006. i 2007. bili proglasavani 'nevidjenim talentima i kvalitetnim igracima koje je 'iznedrila' FMP skola'?


Tek da ne budem pogresno shvacen, nemam ja nista protiv FMP-a, stavise ... Drago mi je da postoji jos jedan klub u Srbiji koji igra lepu kosarku i drago mi je sto su to sve nasi klinci. Ali nemojmo preterivati i izmisljati nebuloze, jer to nikome ne koristi ... njima ponajmanje!

I da ... da predupredim genijalce koji ce odmah sve pogresno da shvate - ovo nema veze ni sa Partiznaom, ni Zvezdom, ni bilo kim drugim, vec samo i iskljucivo sa FMP-om i opsteprihvacenim percepcijama o tom klubu.

Bojan

pre 15 godina

@Plikuscht
Teodosić i Erceg (Olimpiakos),Bojan Popovic (Unicaja,ACB),Branko Cvetković(Girona,ACB),Mile Ilić (Bilbao,ACB),Marko Marinovic(Menorca,ACB),Duško Savanović (Unics kazan,Rusija)Aleksandar Rašić(Alba Berlin).To je ono što ja znam .Kao što vidiš imaju čak četvoricu svojih bivših igrača u najkvalitetnijoj evropskoj ligi a to nije malo.Čak trojica od ovih gore nabrojanih su pozvana u reprezntaciju plus Krstović koji je i dalje član FMP-a.Klupski su šampioni Evrope u juniorsoj konkurenciji.Tako da kad idući put budeš davao komentar prvo malo razmisli šta pišeš. P.S.Nije mi poznato gdje trenuto igra Ognjen Aškrabić ali negdje sam čitao da i on treba da pređe u unics Kazan.

aca

pre 15 godina

@Crveno beli

Nije Erceg nikad bio clan partizana. Rodom je iz Novog Beceja, gde je trenirao karate, i kad su mu ponudili da trenira za Poletkeramiku on je pristao iako nije u pocetku bio nesto, ali imao je visinu i to mu je bila glavna vrlina, sto je razumljivo. I Covic ga je kupio za 10.000 evrica...

Александар Велики

pre 15 godina

@(Crveno beli, 12. jun 2008 22:50)
То што неко игра за ЦГ репрезентацију не значи да није СРБИН! То је само привремени стицај несрећних околности...
У сваком случају СРЕЋНО и Ерцегу (иако је прелази у крајње несретни, губитнички, тим!) и Пековићу и свим осталим нашим играчима који нажалост иду "трбухом за крухом" преко границе!
**Догодине у Призрену!!**

Luka

pre 15 godina

svaka cast, ispred njega je blistava karijera samo da nastavi ovako. Takodje pokazalo se po 100put da FMP im najbolju skolu u Srbiji(i sire) u zadnjih 10ak godina!

Zox

pre 15 godina

@Crveno beli
Koje to veze ima ako je Pekovic srbin ili nesto drugo. To uopste nije u fokus ovde, nego jednostavno to da ce Erceg sa Olympiacos-om i sledecu sezonu gledati PAO sa pozicije vice-sampiona. Ipak, tandem "Pekovic-PAO" zvuci bar malkice snaznije od "Erceg-Olympiacos".

Vladimir

pre 15 godina

@Plikuscht

Kada si nabrajao koji su igrači iz FMP-a prešli u velike evropske klubove, zaboravio si spomenuti prelazak Aleksandrova u Crvenu Zvezdu!

super_zebra

pre 15 godina

@Plikuscht

Ako vec nabrajas igrace iz FMP, gde su ostali? Ajde, to je kao neki neo-pljuvacki pristup, pljujemo, ali kulturno? Ne kapiram?

Ti si partizanovac, koliko je igraca stvorio Partizan? Danilovic je dosao iz Bosne, Divac iz Sloge, Vujanic iz Zvezde, lista je dugacka.

Sto nisi napomenuo Bojana Popovica iz Unikahe? On je sam osvojio ULEB kup za Dinamo iz Moskve pre 2 godine. Decko je usao sa klupe i dao 17 poena bez promasaja!!! Ej, 1-1 za 2, 1-1 za 3 i 12-12 slobodna. I smirio igru i uzeo titulu. I to posle teske povrede.

Sto nisi pomenuo Branka Cvetkovica iz Djirone? Da Moka nije bolid on bi igrao bar 1 sekundu na Evropskom. On ipak ima 10 poena u proseku ove sezone u ULEB kupu.

Sto nisi spomenuo Marka Marinovica iz Menorke? OK nije Menorka neki tim, ali on u Spaniji ima 11 poena u proseku ove sezone. Znaci igrao je protiv je najboljih timova cele sezone.

Sto nisi spomenuo Aleksandra Rasica koji ce da uzme titulu u Nemackoj sa ALBA-om iz Berlina?

Ne, ti neces da budes objektivan, nego ces da ufilujes lepu oblandu pljuvanja i seviras nam to.

Ja licno mislim da Covic radi pogresno, da prodaje igrace pre nego su se oformili, i da ih baca u vatru u novi klub. Sa onim timom (Rasic, Teodosic, Erceg, Cvetkovic) sa jednim dobrim jakim centrom oni bi mogli da uzmu ULEB kup, malo im je falilo jer su izgubili u polufinalu, i da igraju Evroligu bar jednu sezonu.
Posle toga bi cena igraca bila bar 50% veca ako ne i dupla, klub bi imao vise para i od TV i od Evrolige.

Iskreno jedino FMP radi sa mladjima, direktno ili kroz svoje "bratske" klubove. Koji je igrac izasao iz Partizanove ili Zvezdine skole poslednjih godina?

HEHEHEHE

pre 15 godina

pa Novica "Ubica" Velickovic je izasao iz PARTIZANOVE skole . A on vredi za sve ove koji su gore nabrojani iz fmp . Tako da ... Tisina ...

TeoFan

pre 15 godina

Koliko znam, i crnogorac Dasic je potpisao za Olimpijakos...Njima je grcki talenat Printezis verovatno prva opcija za tu poziciju, tako da nisam siguran koliko ce se Dasic i Erceg naigrati. Ako Papalukas dodje, mislim da ce Teodosic moci mnogo da nauci od njega,za razliku od onog divljaka Lina Grira...

jordan13

pre 15 godina

@ivan
To koliko je Teodosic "standardan" govore brojke iz EL:
prosecno 5.2 poena za 19 minuta, ali je simptomaticno da je minutaza u utakmicama TOP 16 bila samo 14 minuta i samo 2.7 poena
Plasim se da ce jos jedan nas talenat grejati klupu i obavljati specijalne zadatke a da nece imati veliku ulogu u Grckoj. Daj boze da nisam u pravu.

nema ime

pre 15 godina

Koliko stručnih lica,ovde stvarno extra,zbog vas nam je basket tu gde jeste.
A ovaj sto govori o brojkama teodosica,kad on bude igrao i davao vise,ja mu skidam kapu...
Svaka cast svima:)

TeoFan

pre 15 godina

@ Jordan 13

Na kablovskoj imam kanal ERT koji je prenosio veci deo utakmica Olimpijakosa iz Grcke lige ove sezone,pa sam malo vise upucen...Teodosic ne samo da je standardan, vec je u velikom broju utakmica bio i kljucni igrac. Kosarka nije igra koja se gleda kroz statistiku, pa na osnovu toga ocenjujemo neciju sezonu. Da si gledao utkmice,a ne statistiku, ne bi napisao to sto si napisao...

MarkoUe

pre 15 godina

(jordan13, 13. jun 2008 09:54)

Rece neko ko nije gledao ni jednu utakmicu Olympiacosa ni u prvoj fazi evrolige, ni u top16 ni u cetvrtfinalu protiv CSKA.. (inace za tvoju informaciju Teo je u grupi dao CSKA dvadeset i kusur poena..) a narocito finale grckog sampionata (ko je gledao drugu ili cetvrtu utakmicu zna o cemu govorim).. Zato prvo odgledaj neku tekmu pa onda pricaj kako i koliko neko igra..

Somebody who cares about U...

pre 15 godina

Samo kad su drugari opet zajedno - Teo i Erceg. Da mi je da cujem jedno Milosevo: "Eeeee, Erceg!" sa terena...:-) Bice oni ove godine prvaci Grcke. Verujem u njih... SRECNO, Zorane...

Informator

pre 15 godina

Vladimire,
čovek je mislio na VELIKE EVROPSKE klubove a ne na klubove čija uprava ubeđuje navijače da će sledeće sezone da budu velika EUROPSKA zvezda.

mrcha

pre 15 godina

@Plikuscht
Ovakva objektivnost se retko srece...
FMP nije rasadnik neverovatnih talenata vec polufabrikata koji uglavnom nisu
ispunili svoj potencijal oliko koliko su mogli i trebali...Mislim da je Labovic ocigledan primer...

milos

pre 15 godina

@Plikuscht

Nije to problem samo FMP-a! Mi kao zemlja, generalno, nismo prilicno dugo izbacili nekog jaceg kosarkasa! Seti se da je ista takva prica isla i za Partizan (najveci rasadnik talenata, posle koledza klub koji daje najvise NBA igraca...). Osim Krstica i donekle Milicica (mada on ovde nista nije ni igrao) nismo prodali, manje-vise, ni jednog boljeg igraca...

lauda

pre 15 godina

Plikuscht je naveo da bivsih igraca FMP nema u najjacim evropskim klubovima.Stvarno ste demantovali coveka Menorka, Bilbao,Alba ...Sve jaci od jaceg

jordan13

pre 15 godina

@teofan & prijatelji
To da nisam gledao bas svaku utakmicu O-kosa je, doduse, tacno. Ali da stoji moja konstatacija da Janakis bas i ne pusta Tea da odlucuje utakmice takodje stoji. Jer da ga forsira, brojke (koje su neumoljive) bi bile malo drugacije. Ja samo zalim (zbog nase repke) sto ne igra vise, sto ne preuzima odgovornost u svakoj utakmici, sto ne trpa vise poena, sto jednostavno ne unapredjuje svoj talenat i sto ce tako ostati neizbruseni polufabrikat. Njegov vrsnjak Tepic je u EL imao prosek 8.4 poena za 26 minuta a protiv Taucer.(u ti tekme) cak 11.3 za 28 min. Mozda zbog toga nece biti veliki igrac ali bar ima sansu da igra i uci. Teo tu sansu ove godine nije imao. I nemojte da spominjete da je na jednoj utakmici dao 20 koseva. Pa i mucenik Cvetkovic (ovaj iz KKSS sto igra u fudbalskim stucnama) je dao na svom debiju derbiju Partizanu 20 komada. I sta sa tim ?
Nadam se da, i pored toga sto nisam nikad igrao u NBA, mogu da iznosim svoje misljenje, ili moram da dokazem da sam igrao najmanje polufinale ULEB cupa ?

Crveno beli

pre 15 godina

Novica je presao iz Zemuna neznalico, Erceg je bio u mladjim kategorijama u Partizanu, ne mogu da verujem, ako vec navijate za taj klub bar saznajte nesto o igracima koji su boravili u njemu.

Vule

pre 15 godina

Molio bih sve ljubitelje FMP koji ovde nabrajaju sve velike klubove u kojima igraju bivši igrači FMP da kažu kolika je njihova uloga u tim klubovima.Neko kaže Rašić će da osvoji prvenstvo sa Albom ali niko ne spominje njegov učinak niti to koliko je klubova promenio,kao i ostali ogromni talenti iz FMP.Po vama svaki igrač koji igra u FMP je ekstra igrač ali kad ode u inostranstvo njega nigde nema i samo idu iz kluba u klub.Čudi me da niko ne spominje Zoroskog koji je pominjan kao ekstra talenat kao budućnost Srpske košarke ali koji do ove godine maltene nije imao ozbiljniju sezonu tj. da je bio vodja tima.O Aškrabiću i Nikoliću je ovde pisano kao o najboljem centarskom paru u Evropi pa je zanimljiv spisak klubova u kojima su igrali i gde sada igraju, Aškrabić u Rusiji u 4om ili 5om klubu ove lige a Nikolić mislim da je u Ukrajini. Ne kažem da u FMP nema talentovanih košarkaša ali ipak mislim da svi oni prerano odlaze u inostranstvo. Umesto da ostanu u FMP zajedno nekoliko sezona i da igrajući u Evropi stiču iskustvo oni vrlo mladi odlaze u inostranstvo i tamo usporavaju svoj razvoj.Ali zato Čović zna da na televiziji izađe na televiziju i da prodaje maglu kako oni rade u interesu Srpske košarke. On je jednog Boru Stankovića napao zato što je on kritikovao sistem rada FMP,jer ko je Bora Stanković da kritikuje njega i šta on zna o košarci. O tome koliko ozbinjo razmišljaju o Evroligi vidi se i po tome što su prodaki Ercega a i ostale će vrlo brzo samo da stigne malo bolja ponuda za ostale igrače tj. koja će da ga zadovolji. Svi veliki obožavaoci Fmp pre nego što me napadnu nek razmisle malo o onome što sam napisao.

....

pre 15 godina

@hehehehe
Nemas pojma,Velickovic je dosao iz zemuna pre par sezona.
@Plikuscht
Slazem se sa tvojim vidjenjem FMP-a.
Postoji jedan interesantan podatak koju mnogi ne znaju.
Svi najpoznatiji bivsi FMP-ovi igraci nisu potekli iz njihove skole.Svi,osim jednog.
A bas on je najveci talenat koji se ikada pojavio u tom klubu.To je Nemanja Aleksandrov.

Plikuscht

pre 15 godina

@ (super_zebra, 13. jun 2008 15:58):

Vidi se da, kao sto i sam kazes, 'ne kapiras' ... tuzno ... a nije da ne pise ... nije da na pise da moj komentar nema veze sa Partiznaom i Zvezdom vec da se samo odnosi na uvrezene stereotipe o FMP-u. Ali ne, morao je da se javi neko i krene da 'uvodi' u pricu Partizan i Zvezdu ... sjajno!

Djirona, Menorka, Alba ... velika je razlika izmedju 'najjaci evropski timovi' i 'krs timovi najjace i osrednjih liga u evropi'. Ako ti ne vidis tu razliku, onda je dzabe objasnjavati ti.

Samo da te priupitam (mada mislim da je neko vec to napisao) - cak i u tim osrednjim, mediokritetskim timovima - koja je uloga ex-FMP igraca u njima? Da nisu mozda glavni igraci, nosioci igre, stubovi svojih timova? Ili je njih 30-ak iz poslednjih 10-ak godina mozda pre u sekundarnim ulogama (cast par izuzetaka)?

Pritom, ne samo da nigde argumentovano ne pobijas ista od iznesenog u mom postu, vec stavise, na kraju i sam kreces u pricu 'da Covic radi pogresno' ... bla, bla ... a meni prebacujes 'pljuvacinu' po FMP-u!?
Zanimljivo. Hajde lepo razmisli sta ti zapravo mislis pa se onda javi.


@ (Bojan, 13. jun 2008 17:34):

'Kao što vidiš imaju čak četvoricu svojih bivših igrača u najkvalitetnijoj evropskoj ligi...'

Ovde niko ne prica o ligama u kojima igraju, vec o klubovima, snazi i velicini tih klubova, kao i ulogama koje imaju u svojim klubovima!
Iz tog razloga ti vracam tvoj komentar da 'kad idući put budeš davao komentar prvo malo razmisli šta pišeš.' ... dodatno razmisli i sta citas pre nego li krenes da pises.

TeoFan

pre 15 godina

Opet on o statistici...Pa covece shvati, koliko god da poznajes kosarku, a verujem da poznajes, ne mozes tako da gledas igru. Kosarka je ziva stvar. Ja sam gledao barem 15 utakmica ove sezone gde pocinje sastav Greer, Blackney, na poziciji play/bek. Olimpijakos pocne da gubi 10 razlike na kraju prve cetvrtine. Ulazi Teodosic, koji uistinu ne zatrpa sa 20 poena, ali svojom organizacijom igre, lucidnim asistencijama i pozicioniranjem napada napravi preokret na plus 10 za 15 minuta igre. Onda udje poslednjih 5 minuta,i tako skupi svojih 20-ak minuta. Ali za igraca od 20/21 godinu koliko je imao ovse sezone, to je i vise nego dobra uloga u timu koji se svake godine bori za titulu(nazalost neuspesno) i gde je pritisak navijaca i kluba ogroman. A nikako ne moze da bude polufabrikat, jer on vec jeste dobar igrac. Cak sjajan. Covic je rekao i bio u pravu,Teo je biser nase kosarke. On je vec sada bolji playmaker(ali ne trpac, vec organizator) od Jarica, Vujanica,da ne govorim o Tepicu, S. Markovicu i sl. Iako mnogi kazu da je pogresio sto je otisao u Grcku, zbog nacina njihove igre, nisu u pravu. On je tamo znacajno poboljsao odbranu, i naucice da igra pod pritiskom. A ne kao u NBA dajes po 20 poena, onda dodjes na evropsko prvenstvo,gde je pritisak ogroman, pa ne znas gde ti je d*-e a gde glava...

milovan

pre 15 godina

Vidim da ovdi pojedinci svashta spocitavaju FMP-u. Taj klub nema drzavu kao sponzora(preko javnih preduzeca) pa stoga mora da prodaje igrace. Lista FMP ovih igraca moze da se dikutuje, ali gde su igeaci Partizana ili Crvene zvezde?

Bojan

pre 15 godina

@Plikuscht
Kažeš niko ne govori o ligama iz kojih dolaze.Pa o čemu onda da govorimo?Zar igranje u Španiji ,Rusiji ,Grčkoj dakle najkvalitetnim evropskim ligama nije dokaz kvaliteta?
Drugo većina ovih igrača su starteri u ekipama kao što su Girona,Unicaja,Olimpiakos,Unix.Dakle to uopšte nisu krš ekipe kako ih ti nazivaš već veoma jaki (i finansiski i igrački) klubovi.U svim tim ekipama igrači koje sam ja nabrojao igraju dobro i imaju solidne statistike dakle nisu marginalci već upavo suprotno od toga.Treće Četvorica što bivših što sadašnjih igrača FMP-a su pozvana u reprezentaciju što dodatno govori o njihovom kvalitetu.Pozvao ih je ni više ni manje nego Duda Ivković.Četvrto Klupski su Šampioni evrope u juniorskoj konkurenciji dakle na tom nivou nemaju ravnog u Evropi.Svi najeminentniji Američki sajtovi za praćenje igrača poput Draftexspresa i drugih proglasili su ovu generaciju igrača za najtalentovaniju u Evropi u posljednjih nekoliko godina i konstatovali da FMP ima jednu od najboljih škola košarke u Evropi.Malo li je.Na kraju da kažem i ovo.Da li može bolje?Može.Uvijek može bolje ali ja sam za to da se poštuje i ovo što su ti ljudi do sada napravili.