Fudbal 66

Četvrtak, 22.11.2007.

18:35

Doček za hrvatske fudbalere

Doèek za hrvatske fudbalere IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Jeca

pre 16 godina

Cestitam!
Naravno da potpuno razumem zelju da svojoj repki priredite DOSTOJAN DOCEK!
Isto kao sto smo i mi letos nasim teniserima posle Rolan Garosa!
Ja naravno navijam za vas i nasu drugu Slovensku bracu (jer vi ste nam-barem po meni ipak PRVA!:))-ruse

Kun Aguero

pre 16 godina

I da nemojte vi sto ste cestitali Hrvatima da se posle uspeha nasih u bilo kom sportu a posebno kada se vratimo u fudbalu da se JAVLJATE i govorite da ste SRBI ponosni!

mario

pre 16 godina

Hvala dobronamjernim susjedima na podršci.U Rusiji vlada veliko interesovanje za Hrvatsko more eto šta znači nekome pomoči to mu se uvijek vrača.

Ilija Petkovic

pre 16 godina

E stvarno ste niski , sa ovim vasim " nepristrasnim " opservacijama , kao Hrvati su imali srece , da su sa nama igrali mi bi ih oduvali i sl. komentari .
Cast ostalima koji su im cestitali , zar ne mislite da bi imalo puno da se uci od njih , ili ste vi samo bogom dani da delite lekcije.
Ja licno mislim da Hrvate sleduje jedno od prva tri mesta.

druid blok70

pre 16 godina

Ne volim dočeke, smaraju me... ali Hrvati su pokazali da su evropski fudbalski hit, u najmanju ruku. Ako održe psihu, mogu daleko da doguraju i zdušno ću da navijam za njih. Da budem malodušan, pa da krenem metodom eliminacije, za koga drugog bih i navijao? Rusi su mi nekako ipak "tamo daleko".
A što se tiče komentara, uvek, na obe strane, se nađu oni što im nešto odmah smeta, te trivijalizuju očigledno kafanskim argumentima. Alo bre, mi smo OK repka, nismo prošli, to se dešava, a Hrvati su dvaput koknuli Engleze, igraju kompaktno i brzo - MOĆNO...

croatian sensation

pre 16 godina

Drage komšije! Meni je iskreno žao što se niste i vi plasirali na EP (iako ima vremena da posložite i vi svoju repku jer igrače imate, ali fali vam vodstvo i kohezija na čemu trebate poraditi) i istovremeno mi je drago zbog vaših brojnih čestitki! Hvala!
A što se tiče toga da naši igrači igraju u osrednjim klubovima u Europi, s tim se baš i ne bih složio! A ako i igraju u takvim klubovima, onda su najčešće glavni nosioci igre u njima!

Evo koja je momča isprašila Engleze u njihovoj kolijevci nogometa na velikom Wembleyu:

1. Stipe Pletikosa - Spartak Moskva - nezamjenjiv na golu, često svojim obranama drži klub i onda kada im ne ide najbolje, iznimnog refleksa i sigurnosti, najjači na crti.

2.Robert Kovač - Borussia Dortmund - neprelazni bedem, taj postavi glavu tamo gdje mnogi ne bi stavili nogu, dugogodišnji profesionalac koji je u svojoj karijeri branio boje vrhunskih klubova poput Bayerna i Juventusa, trenutno u slabijoj formi, ali i kao takav je moćan,s njim ili bez njega nikad nije isto.

3. Josip Šimunić- Hertha Berlin - suigrač vašeg Pantelića, standardan i nezamjenjiv, usprkos interesu Milana ostao je vjeran Herthi i produžio ugovor prošle godine. Iako je ponekad kiks igrač, to je jedan od tehnički najpotkovanijih obrambenih igrača u Europi (još se pamti njegova minijatura nad Henryem u Portugalu na EP-u protiv Francuza kada je završilo 2:2).

4.Vedran Čorluka - Manchester City - igrač koji je jednostavno čudo, sa 20 godina igra kao da već deset godina igra sa najboljima i nosi se s time sa nevjerojatnom lakoćom, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u dosadašnjem dijelu Premier lige(to je i službeno), Eriksson bez njega ne može zamisliti momčad. Rijetko viđeni talent.

5. Dario Šimić - Milan -naš prekaljeni reprezentativac, bulldog kako mu vole tepati u Italiji, izraziti profesionalac koji je prije Milana igrao za Inter, a trenutno se za njega ozbiljno zainteresirao Juventus, zadnje dvije godine igra mnogo manje, ali talijani ga ne žele pustiti i to samo po sebi dovoljno govori, jedina mana je nedostatak naopadačkih kvaliteta no kao marker je naprosto savršen, displina je drugo ime za njega

6.Niko Kovač - Red Bull Salzburg - trener Trappatoni za njega kaže da nije vidio većeg profesionalca i fajtera, kakav kapacitet taj ima, njega bi se moglo zvati i pluća reprezentacije jer koliko taj pretrči sa svojim godinama na leđima, to je igrač-fenomen. Razbijač protivničkog veznog reda, nerijetko postiže i golove.
Veliki autoritet. Borac bez premca.

7.Luka Modrić - Dinamo, no to još kratko jer opasno grizu Chelsea i Arsenal iako je Chelsea (čtaj: Abramovič) puno ozbiljnije zagrizao.
To je glavni mozak repke i njemu se ne može naći mana! Najveći! O njemu će se još mnogo pričati! On će se svojim igrama za to pobrinuti! Na tragu je najvećih vezista koje je Hrvatska ikad dala. Onaj zbog kojeg se ide gledati nogomet.

8.Niko Kranjčar - Portsmouth - igrač par exellance, igrač koji jednim potezom rješava utakmicu, eksplodirao je u Portsmouthu i glavni im je igrač, tko prati Premier ligu vidjet će gdje se nalazi trenutno Portsmouth na tablici. Često je bio osporavan no ovo mu je prelomna sezona gdje je od vječitog talenta konačno postao igračina. Taj zaista zna sve s loptom i ima razoran udarac. Kada je pravi, daje posebnu dimenziju ljepoti nogometa.

9.Darijo Srna - Shakthar Donjeck - Igrač koji naprosto izluđuje obrambene igrače protivničkih momčadi. Iznimno brz i prodoran, fantastičnog centaršuta kao i silovitog slobodnog udarca.
Često mu tepaju i da je hrvatski Beckham. Dobri duh reprezentacije.

10. Ivica Olić - Hamburger SV - dugo osporavani igrač bez razloga, njegovi trkački kapaciteti su nevjerojatni, permanetna opasnost za obranu, njegova upornost i snaga graniči s ludilom, trenutno igra u životnoj formi, u HSV-u je nezamjenjiv, treneri ga obožavaju, nakon Engleske je svima jasno zašto.

11.Eduardo da Silva - Arsenal - on je uistinu priča za sebe, igrač koji ima ubojit instinkt i bogomdani osjećaj za gol, savršen osjećaj za prostor, on je ubojica dječjeg lica, drugi strijelac ovih kvalifikacija, poslije Šukera najbolji strijelac hrvatske repke i to mu je najveći kompliment. Uz sve to nevjerojatno skroman kao i Modrić. Klasa za najveće domete.

Tu su još:

11.Mladen Petrić - Borussia Dortmund - igrač nevjerojatno ogromnog potencijala koji je Bilić odmah prepoznao, a ovaj mu to višestruko vratio, njegova ljevica doslovno para mrežu protivničkih ekipa, inače drugi napadač uz da Silvu, Njemci su poludjeli za njime.

12. Ivan Rakitić - Schalke -
spada u skupinu najtalentiranijih mladih igrača u svijetu, na njega su već sada sa 18 godina bacili oko najveći klubovi, a najjače je zagrizao Moratti koji ga u Interu želi već sada na zimu, igrač budućnosti, njegovo vrijeme tek dolazi.

13. Danijel Pranjić - Heereven - njihov najbolji asistent, a prošle sezone i prvi asistent nizozemske lige, proslavio je Huntelaara koji je većinu svojih golova zabio nakon njegovih asista, trenutno za njim luduju Ajax i Feyenoord,
vrlo brz i odličan tehničar,
igrač koji radi razliku i višak igrača, često ga uspoređuju sa Jarnijem.

Tu su još i nesretni Ivan Klasnić (Werder Bremen) koji se kao čudo vraća nakon presađivanja bubrega, Jerko Leko (Monaco) koji je maratonac za sebe, Marko Babić (Betis) koji je naprosto zbog silne kvalitete ostalih izgubio mjesto u prvih jedanaest iako je strašan igrač. I tako dalje i tako dalje...
Mogao bih još spomenuti Kalinića,Rukavinu, Mandžukića, i još poneke igrače koji čekaju na red. Zaista repka koja ima širinu i koja se može nositi s bilo kojom repkom na svijetu! Bez skromnosti to kažem jer kad se dva puta pobijedi Engleska, pa se pobijedi Argentina, pa recimo Italija koja još u službenim natjecanjima nije uspjela pobijediti Hrvatsku (pet puta se igralo - dva remija,tri pobjede), zatim Njemačku, Španjolsku,Nizozemsku...
To je vrijedno respekta!!

Znam da gnjavim, ali eto htio sam malo pobliže objasniti da nisu baš tako prosječne te momčadi u kojima igraju naši reprezentativci kao i klubovi koji se za njih interesiraju. Uz sve to dodaj silnu želju i borbenost kao i odlično vodstvo i dolazi se do ovakvih rezultata.
S pravom možemo na njih računati!
Ispričajte me još jednom na gnjavaži, ali u ovom trenutku smo svi ponosni, a iskreno mi je drago što ste i vi to primjetili te istinski čestitali kao pravi susjedi!
Hvala još jednom i pozdrav iz ponosne Hrvatske!

Boro-Cro

pre 16 godina

Prosto sam u neverici da se ovakva vest objavljuje kod nas.Pa zar su oni objavljivali vesti kako se nasi sportisti docekuju posle osvojenih medalja?
Zaista smesno i sramotno.
(Bart, 23. novembar 2007 01:20)

Nije baš tako. Recimo Novaka Đokovića hrvatski mediji dosta prate i ima stalno vijesti o njemu. Čovjek zaista ima veliki ugleda u hrvatskim medijima, a ja bih rekao i u sportskoj javnosti.
a što se tiće toga hoćemo li mi osvojiti Euro, vjerojanto nećemo, ali mi ćemo se za to boriti. Bitna je vjera da možeš, inaće ni nećeš uspjeti. Jedino što je gore od nedostatka vjere u sebe je prepotencija i bahatost, koju su ispoljavali Englezi, a u nekim navratima i Srbi. To vas je oboje koštalo plasmana. Svakako treba vjerovati u sebe, ali ne dopustiti da to postane pepotencija.
I još samo nešto! Vi Srbi imate zaista frustrirajući problem, jer vi niste loši, vaši mladi su dva puta išli do finala, i zato mi je nevjerojatno da se A-tim ne može ni kvalificirat, ili da na prvenstvima gubi vaterpolkim rezultatom. Očito je rad i pristuo pogrešan. I zato ste s punim pravom bijesni. Znamo kako je to, jer isto je bilo s našim košarkašima devedesetih, kad su mladi osvajali sve i svašta, a A-tim nigdje ništa.

crofan

pre 16 godina

kao prvo sam iznenadjen sa dobrim kritikama srpskog naroda.zato hvala i svaka cast.osobno mislim da srpska reprezentacija moze puno puno bolje nego sto je pokazala u ovim kvalifikacijama.po potencijalu je mnogo jaca nego poljska naprimjer.sta se hrvatske tice.mislim za mene nebi bilo iznenadjenje da osvoji ep ali i ispadanje iz cetvrtfinala,jer ima i drugih jaki reprezentacija.ispadanje u grupi bi bila katastrofa.sta se tice utakmice sa makedonijom mislim da je u poluvremenu vec sve bilo rijeseno.koncentracija je od jedne na drugu sekundu totalno pala sto je i logicno.to je to.ciao i mozda se vidimo na kvalifikacijama za sp.

drago zg

pre 16 godina

....mislim da ovo nije hrvatski vrh kako neki vele...tukli smo engleze 2 puta....ne jednom...trenutno jedna od najjačih reprezentacija svijeta...bez pretjerivanja...

Slobo

pre 16 godina

Hrvatima srecno na EP samo ovo uzdizanje im ne valja bas mnogo. Setite se kad je SCG osvojila prvo mesto ispred Spanije, tada su svi vikali dobar tim, igraju u prosecnim klubovima ali super su kao tim, blablabla, pobedicemo Argentinu i Holandiju... i na kraju primismo 6 komada od Argentine. Na EP sve je moguce, tamo svako moze svakog da pobedi, naravno da postoje favoriti i Hrvati trenutno spadaju medju njima, ali sve je moguce pa i da isto prime 6 komada. Ja im iskreno to ne zelim jer to nisu zasluzili po dosad prikazanom.

Vjenceslav

pre 16 godina

Kako je Bilić postao dobar i selektor? Prvo je stavio na led Olića, Srnu i Balabana kad su mu prekršili karantrnu. Ili ste u reprezentaciji ili niste. Onda je uvrstio u selekciju mlade i talentirane igrače (Eduardo, Petrić, Modrić, Rakitić. Nije se odrekao Kranjčara- pametan potez) I onda rad, rad i rad. Rezultat se vidio u Londonu. To bi bila formula uspjeha.

Mladen Delic

pre 16 godina

He he he, dragi moji,... interesantni komentari. Ovi moji tvrde da ce biti prvaci Europe, a Srbi im, manje vise, odgovaraju sa: "malo morgen". I jedni i drugi su kategoricni. Eh, eh... prije utakmice u Makedoniji, ovi moji su najavljivali pobjedu - pa pukli. Pa im se Srbi rugali. Prije Engleske su takodjer najavljivali pobjedu. I pobjedili uz, normalno, predvidjanje Srba da se to nece desiti. Sad najavljuju da ce biti euro-prvaci. I opet, Srbi se rugaju ne vjerujuci svojim usima. Ako doguraju daleko, gledacemo reprizu ovih ovdje komentara. A ako ispadnu odmah, repriza makedonskih komentara. Zao mi je samo sto se i Srbi nisu plasirali. Mi ocito ne mozemo jedni bez drugih. K'o fol nam je svejedno, dal' ce oni drugi izgubiti ili pobijediti, ali bi nam najdrazi scenarij bio da "moji" (citaj: vasi) pobijede jedni druge u finalu. Pa da se onda nasladjujemo. Jer, j*** ga, to sto ste vi sada ispali, nama, kao vasem najdrazem neprijatelju i susjedu, daje jednu kratkorocnu satisfakciju. A zaboga, nad kime cemo se nasladjivati za vrijeme EP-a? U kome cemo traziti opravdanje ako nesto ne krene kako treba? J**** i Svabe i Holandeze, bitni smo mi jedni drugima. Lijepo je pobijediti Engleze, dapace, ali je najljepse kad mi vas poderemo, ili normalno, za vas, kad vi nas poderete. Kako rekoh, kamo srece da se tako mozemo jedni drugima "rugati", "podbadati" i prkositi i na EP-u. Zato, najdrazi moji susjedi i najbolji neprijatelji, hvala svima na komentarima, i dobrim i losim, mi vam u svakom slucaju necemo ostati duzni kod slijedece prilike... I nadam se da cemo ubuduce na sva ova nogometna prvenstva ici zajedno. Ljepse nam je tako, i u tuzi i u veselju. Drzt'e se! :-).

redi

pre 16 godina

Poštovana gospodo, možemo mi pričat, Hrvatska će po igri iz Engleske biti prvak Europe ili po onoj iz Makedonije otputovati kući nakon prvog kruga, ali nitko ne zna što donosi veliko natjecanje. Međutim ono što znamo je da Hrvatska priča počinje s izbornikom, mladim intelektualcom koji je oko sebe oformio jak i autoritativan tim trenera. Imao je mu*a u reprenzetaciju uvesti "balavce" koji su uz par iskusnih igrača oformili tim koji se nikoga ne boji, a to je ponekad najvažnije. Što se tiće Makedonije svatko tko je gledao "utakmicu" vidio je da to nije bio nogomet već napucavanje kao u ragbiju i to ragbiju u blatu gdje se vjerojatno ni on ne bi odigrao. No šta je tu je, kako god bilo mi se imamo pravo nadati dobrom rezultatu u A&Š. A što se tiće onog: "igrači im igraju u prosečnim klubovima" nije baš istina, ali i oni koji igraju u takvima, daleko su najbolji.

Viktor

pre 16 godina

Da li stvarno verujete da su Hrvati igrali kao drogirani radi prestiža? Ma gde vi živite.Izgube od Makedonaca, a rasture Engleze. Pa valjda je onaj Ruski milijarder nudio pare za pobedu. Nemojte se zanositi da su igrali kao ludi, a ovamo se već plasirali.

Dejan

pre 16 godina

Sta bude biti ce, ali bar imaju razloga da se nadaju. Utakmica s Makedonijom je bila namjestena i to i vrapci na grani vec znaju.
I sam sam digao dobre pare igrajuci poluvreme x.

pinkerton

pre 16 godina

E stvarno ste frustrirani! Prvo ste se raspisali kako nemamo šanse na Wembleyju, zatim su od vas čestitke pljuštale šakom i kapom, da bi vjerojatno jedva dočekali Eduarda da kaže kako bi Hrvatska mogla osvojit Euro i krenuli s pljuvanjem. To je jedini zdravi pristup nogometu, moraš vjerovat da možeš svakog dobit, naravno bez arogancije. Ne budite frustrirai kao Englezi. Pozz iz Zagreba..

IGGY-OS

pre 16 godina

dobo, možda malo pretjeruju ali ljudi mmi igramo odlično od kada je bilić preuzeo, dvaput smo tuklii engleze, pa svjetske prvake, imamo samo jedan poraz i to od makedonije u utakmici koja se igrala na terenu gorem nego što je bio vaš, a vaša je otkazana, onda znate kakav je bio. a i dosta je samo reći azerbejdžan i kazakstan. kako ste ono prošli? makedonija je brazil za ove

Vlada-PFC

pre 16 godina

Alo, uopšte nije bitno da li će Hrvati sad zaista osvojiti EP kao što to kaže Eduardo, BITNO JE DA ONI TAKO RAZMIŠLJEJU, DA SA TAKVIM AMBICIJAMA IDU TAMO! A tako su i cele kvalifikacije odigrali u svojoj grupi (koja, da i to konstatujem, uopšte nije bila laka!) i zato im svaka čast!
Ja bih ove naše sad tako kaznio da ih PRIMORAMO da "u cugu" odgledaju sve nastupe hrvatske reprezentacije u ovom kvalifikacijama! Dakle da sednu i pogledaju 12 x 90 minuta = 1.080 minuta = 18 časova u kojima SVIH 18 ČASOVA (SATI) LJUDI IGRAJU SRCEM ZA SVOJU ZEMLJU!

mario

pre 16 godina

ovaj kaze "prosecnim klubovima", ajde pogledaj listu klubova gdje igraju nasi igraci i vidjet ces da su to sve redom bolji klubovi nego srpski, malo realnosti molim!

zrinka

pre 16 godina

Svi vi koji mislite da Hrvatska nema šanse na EP, nemojte zaboraviti da smo mi 1998 bili 3. na svijetu!!! Samo ta činjenica dovoljno govori o tome da imamo potencijala. A što se Makedonije tiče, u onoj kaljuži bi makedonci mogli dobiti i veliki Brazil. Tu je utakmicu zbog neregularnih uvjeta trebalo otkazati pa bi onda vidjeli tko je bolji!

Vale

pre 16 godina

NETREBA PRETJERIVATI! Uvijek se ide korak po korak, od protivnika do protivnika, pa dokle se dogura. No nerazumijem kakve gluposti pričaju pojedinci, kako hrvatski reprezentativci igraju "za prosječne europske klubove". Pa za koje klubove igraju Crouch, Lampard, Gerrard, Rooney, Owen, Ferdinand, Terry... (Ok, ovi zadnji nisu igrali prekjučer, ali jesu u prvoj u Zg.) pa se nisu kvalificirali? I nema smisla da nabrajam u kojim klubovima igraju naši reprezentativci, većina znaju da to nisu nimalo prosječni klubovi. A što se utakmice s Makedonijom tiče. Zlobno je to spominjati jer naši igrači su bili očajni što nemogu ništa odigrati na tom terenu, baš ništa, lopta se nije kotrljala, odskakala, ništa. Domaćini su se potrudili da teren bude uništen, i još se i dva dana prije igrala nebitna prijateljska utakmica. Na poluvremenu su saznali da je Izrael pobjedio Rusiju i nije mi se dalo ništa posebno, samo da završi ta komedija u blatu. Da se razumijemo, u normalnim oklonostima, da igramo 10 utakmica protiv makedonaca, pobjedili bi ih 20 puta!!! Kakvo prizemljavanje, o čemu pričate...

Hasek

pre 16 godina

Kažete vi srbi da naši igrači igraju za prosječne klubove? Pa eto, englezi gotovo svi igraju u vrhunskim klubovima - i gdje ih je to odvelo? Nogomet je timski sport, a mi imamo tim.

Ono sto je bilo u MAkedoniji nema sanse da bi se desilo da je teren bio pogodan za igru - a sasvim sigurno nije bio - jer ako golman ispuca loptu 25-30 metara u zrak i onda ona padne na teren bez ikakvog odskoka kao cigla - onda to nije teren za igranje nogometa što su svi koji su gledali utakmicu i vidjeli. U takvim uvjetima Makedoniju nebi dobio ni Brazil ni Argentina ni nitko sa 100% tnom sigurnosti.

Siguran sam da imamo tehnicki najbolju reprezentaciju u Europi...

A vama pozdrav uz poruku da smo mi od Portugala za klasu bolji jer oni osim onog purana Ronalda nemaju nista vrijedno.

Dušan

pre 16 godina

Hrvati su imali sreće što su dobili grupu u kojoj su glavni favoriti bili Englezi koji poslednjih godina ne liče na sebe nimalo.Nijedna druga reprezentacija u toj grupi ne može da se poredi sa Poljskom,Finskom,Belgijom..a sada ono najvažnije."Autsajderi"u našoj grupi su sve bivše sovjetske zemlje fanatičnog sportskog mentaliteta.Putovanja i vruća atmosfera u tim zemljama bacile su nas u propustene prilike na koje ni Hrvati ne bi ostali imuni.Dakle,iskoristili su sve povoljnosti svoje grupe,ba(h)jate Engleze i na kraju sretno ali zasluženo otišli na prvenstvo na kojem neće ništa postići.To je prosečna ekipa koja je nezgodna iz kontri dok u situaciji kad su oni domaćini teško ili nikako postižu golove.Provešće se isto kao i na svetskom,sputiće ih neka prosečna ekipa na zemlju,ali to sada niko ne vidi zbog euforije nastale ovim plasmanom.

nesta

pre 16 godina

Svaka čast!Hrvati već godinama ulazu u svoju fudbalsku reprezentaciju.Ništa nije slučajno.Ako se setimo Dinamo je nedavno skinuo skalp Ajaksu u Amsterdamu.Iskreno mislim da Srbiji nedostaje ljubav prema svojoj domovini i kao takvi igrači nikada neće moći da pruze partije kao u svojim klubovima.

Lazar

pre 16 godina

Kao prvo, neki ruski milijarder im je obecao visoke premije ako pobede Engleze, sto su ovi i ucinili. Nisu su oni igrali sa toliko zara bez potrebe.
Drugo, Makedonce su ocigledno pustili na prijateljskoj osnovi da ne budu poslednji u grupi, kad su vec 2 kola pre kraja obezbedili ucesce na EP2008.
Trece, jako su borbeni, homogeni, tehicki i takticki igraju veoma dobar fudbal, napadacki, uvek na pobedu i da daju gol vise od protivnika. Pa zar nije ocigledno da su oni najlakse obezbedili ucesce na Shampionatu i to u prilicno teskoj grupi.
Cetvrto, nevidim nikakvog razloga da se plase Poljaka, a pogotovu ne Portugala koji se jedva provuko i to pored ocajne i dezorijentisane nase repke. Holandjani i Francuzi su se takodje jedva provukli. Jedini pravi konkurenti, po meni, za osvajanje EP2008 bi mogli da im budu Nemci i Italijani. Grci jesu bili ubedljivi u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali sa objektivno slabim protivnicima.
Dakle, sudeci po kvalifikacijama i ako ponove igre kao do sada mogu slobodno da pretenduju i na osvajanje titule. Jedina, otezavajuca okolnost bi mogla da im bude, ako ih zahvati balkanski mentalitet, pa se opuste i pomisle da je dovoljno samo da izadju na teren a protivnik ce sam da padne. Bez borbenosti, organizovanosti, hrabrosti se ne osvaja kruna. Oni sve to imaju, kao i kvalitet za najvisi plasman. Uostalom videcemo kad Prvenstvo pocne.
Srecno!

speedYna

pre 16 godina

Mozete vi da pljujete grke koliko hocete ali realnost je da grci trenutno imaju najjacu repku u njihovoj istoriji nesto poput nase 98' samo sto njihova mnogo bolje funkcionise i u napadu kao i u odbrani a ako se pitate odakle im takvi igraci odgovor je jedonstavan imaju sasvim o.k ligu a i najzapazeniji su u evropskom klupskom futbalom od svih nas iz ex YU...

uncle phil

pre 16 godina

He he, moj ''misa'', ljubomora ti izlazi na uši. Prijatelju, Hrvatska NIKAD nije bila ni blizu da prođe kao vi na prošlo SP (kad si već to spomenuo), sačuvaj Bože da nam netko strpa 6 komada!! Pa to se Hrvatskoj nikad (nikad, nikad, ni u prijateljskima, baš nikad) nije dogodilo. Ne valja bit zavidan, zavist je ružan osjećaj, Hrvatska je trenutno među top5 najjačih ekipa Europe, i sigurno ima velike šanse za, recimo, polufinale EP. Prosječni klubovi veliš, igraju za prvi, treći i šesti klub Premierlige, drugi i treći klub Bundeslige, Milan, Schalke, Borussiu, Parmu, boktepitaj di će i za kolko novaca se prodat Modrić... Budi fer i priznaj kao što je to učinila većina tvojih zemljaka, na čemu im čestitam i zahvaljujem.

ostoja

pre 16 godina

Svaka cast Hrvatima,ali verujte da smo mi igrali sa njima za EP prosli bi ih,ako ne i dobili 100%!!!Oni imaju kompleks od nas,mogu svakog da dobiju,ali SRBIJU ne verujte mi na rec!!!Bilo bi 0-0 kod nas,a tamo 1-1 i adios Hrvatska...mozda bi ih i pregazili...

alex london

pre 16 godina

Hrvati nisu sami evropski i svjetski vrh u fudbalu ali igraju srcem i ginu za svoju zemlju to je najveca razlika od nas.Kad bi nasi onako hrabro igrali na Wembliju pred 90000 ljudi? Povukli bi se u misiju rupu i molili boga da ne izgube 5:0.Jednostavno to je cinjenica i to treba priznati.A hrvati imaju jednog brazilca, 5-6 hrvatskih bosanaca djece gastarbajtera i 2-3 localna talenta i uspjeli su napraviti resectabilan tim.Nas Krkic senior uci malog da igra za Spaniju a vamo razni Petrici i Rakitici koji su Hrvatsku vidjali samo na godisnjem sa starcima se slomise da igraju za Hrvatsku.Cak su i zakuvali sa svajcarskim fudbalskim savezom zbog toga.Eto to je najveca razlika sto su oni na Euru 2008 a mi nismo...

Kovach

pre 16 godina

Ponosan sam sto sam Srbin i volim sto je Hrvatska pobedila pomahnitale engleze. Prvi put posle rata po komentarima moze se zakljuciti da cela Srbija cestita Slovenskoj braci na istinskoj pobedi i pokazali su svima kako treba da se igra da bi se stiglo do zeljenog cilja.

Ilija

pre 16 godina

Pozdrav iz Splita, svaka čast na ok komentarima i steta sta niste s nama na EP, sta se makedonije tiče i njihove oranice od stadiona (očito niste gledali utakmicu) tu je bilo blata do kolina (mogli ste stadion da im posudite) to nije bia nogomet nego oranje, oni mogu da nas gledaju na EP i uzdišu.

Bart

pre 16 godina

Prosto sam u neverici da se ovakva vest objavljuje kod nas.Pa zar su oni objavljivali vesti kako se nasi sportisti docekuju posle osvojenih medalja?
Zaista smesno i sramotno.

Bojan Tarlac

pre 16 godina

ovi su se izgleda malo zaleteli..ocigledno zaboravljajuci sta su im makedonci uradili..
(8, 22. novembar 2007 21:53)

Oni su se opustili i protiv makedonaca zato sto su znali da su vec prosli. Vec na poluvremenu su saznali da ja Izrael pobjedio Rusiju tako da utakmica sa makedonijom nije nikakav argument da se govori da hrvati nisu jaka reprezentacija.

Hrvati jesu( borbeni i hrabri,disciplinovani i motivisani,odlucni i ponosni)ali nemaju kvalitet za sam evropski vrh.Njihovi igraci igraju za prosecne evropske ekipe,i ovo je njihov maksimum.O osvajanju evropskog prvenstva nema ni govora jer realno ima sedam-osam kvalitetnijih ekipa od njih.Mozda ce ako imaju srece i proci prvi krug ali dalje od cetvrtfinala sigurno nece.Ovakvim bombasticnim izjavama padaju u rizik da prodju na Ep kao i mi na svetskom.
(misa, 22. novembar 2007 19:37)

Hrvati igraju za prosjecne klubove??? A za koga igraju nasi? Bogami ja bi vise volio da igraju za jos losije klubove mozda bi se onda i plasirali na neko prvenstvo! Svaka cast hrvatima zato sto igraju pravi nogomet a tj da igraju 90 minuta po mecu a ne kao nasi. Mi imamo imena u nasoj reprezentaciji ali nemamo ekipu, i tako ce i da ostane dok nasi pametnjakovici ne odluce da igraju kako bog zapovjeda a ne da se foliraju na terenu i prave budale od sebe i u istovremeno sramote citavu drzavu!

broj jedan

pre 16 godina

Cijeli dan me drži euforija i ne znam kad će stat, ne mogu opisat kako sam ponosan. Mislim da od ovoga postoji samo jedan bolji osjećaj: pobijedit u finalu EP/SP..ENGLEZE! Tako mi je drago da smo izbacili najarogantniju svjetsku naciju a uopće nam nije 'trebala' pobjeda! Još jednom vam velika hvala na čestitkama. Vama čestitam na najboljem sajtu 'na ovim prosstorima' a i šire.

DINAMO ZAGREB

pre 16 godina

Hrvatska je trenutno jaca od svih ostalih selekcija za LUKU MODRICA.
Pa takvog igraca ima samo Argentina-Leo Mesi!!!
Srbi-poslacemo vam razglednicu sa finalne utakmice u Austriji,lijepo se provedite sa Kazakhstanom!!!

gogi

pre 16 godina

Vidim neke komentare pa da repliciram!Ja ne znam koji su to prosječni klubovi u kojima naši igrači igraju,i svi ti igrači su standradni u svojim ekipama osim Šimića i Eduarda,ali kod Wengera nijedan mladi igrač kada dođe u klub nije standardan prvu sezonu.Tako je bilo i sa Vierom i sa Henryem,Ljunbergom,Van Persiem i drugima.Ako su Borussia,Hsv,Schalke,Arsenal,Man.City,Portsmouth,Spartak i ostale ekipe iz kojih naši dolaze,prosječne ekipe.Onda je Aljaska još uvijek dio Rusije.Sve te ekipe,su pri vrhu prvenstava!Znam ja šta vas žulja,što vas standradno nema na velikom takmičenju,što se brukate sa Kazahstanom,Armenijom,Azerbejdžanom,Fincima,što na to malo prvenstava na kojim ste nastupili ste igrali,sramno i kukavički pa se vratili sa toliko primljenih golova kao vaterpolo ekipa.Što vi nemate ni jednu pobjedu nad nekom reprezentacijom iz vrha,za razliku od nas koji smo tukli i Engleze i Talijane i Španjolce i Holandeze i Argentince i Nijemce.Što mi od svih država iz istočnoga bloka imamo najviše nastupa na EP i SP.Htjeli vi to priznati ili ne to je činjenica.I da se vratim na 1999,vi nas niste pobjedili u Maksimiru da se možete tim hvaliti.Bili ste i na Marakani i na Maksimiru nadigrani,samo vas je luda sreća spasila.Mi smo taj Euro izgubili odigravši i kiksavši sa Makedonijom 1:1.I ne zaboravite da su nama u Zagrebu falili Štimac,Bilić,Prosinečki,Boban,Šimić,a vama je falio samo Jugović.Tako kada pogledate sve činjenice i svu istinu,dođete do pravog zaključka,pa tko voli neka izvoli!!

marko mne

pre 16 godina

hrvatska definitivno moze mnogo, za razliku od nekih , ako su 98 bronzu uzeli a mi s onakvim timom vec u osmini pukli onda tek sada mogu da naprave svasta,hrvatska od sinoc je jaca i od italije,spanije,svedske,poljske pa i od grcke.

HrvatNY

pre 16 godina

@misa, koji kaze da ima 7-8 boljih (!!!) reprezentacija u Europi nego sto je Hrvatska...pa nije valjda da mislis ozbiljno?
Srbija ce imati dobru repku no dajte im malo vremena, doci ce sve na svoje.Sto se Hrvatske tice, meni je pobjeda Hrvatske 1994 na Siciliji od 2:1 naspram Talijana puno draza nego ova na Wembley-u, tako i pobjeda od 3:0 protiv Nijemaca 1998, pobjeda 2006 od 3:2 protiv Argentine, itd...mislite da je ovo posebno sto smo dobili Engleze???I don't think so....@misa, ako ti treba jos pokoji rezultat javi da ti malo osvjezim pamcenje...mislim da je suvisno spominjati hrv. repku kao 'outsider-a' za EP'08...

tihi_petrinjac

pre 16 godina

smej smej smej uvek se smej u kojoj državi nema ´´stranca´´ i u francuskoj,njemačkoj i mnogo većim zemljama od hrvatske ih ima.

VU

pre 16 godina

Engleska je pocela da lici na nasu kosarkasku reprezentaciju. Hrvatima svaka cast, napravili su Englezima ono sto i mi njima u Zagrebu 2000. Takve su vam sportke igre.

misa

pre 16 godina

Hrvati jesu( borbeni i hrabri,disciplinovani i motivisani,odlucni i ponosni)ali nemaju kvalitet za sam evropski vrh.Njihovi igraci igraju za prosecne evropske ekipe,i ovo je njihov maksimum.O osvajanju evropskog prvenstva nema ni govora jer realno ima sedam-osam kvalitetnijih ekipa od njih.Mozda ce ako imaju srece i proci prvi krug ali dalje od cetvrtfinala sigurno nece.Ovakvim bombasticnim izjavama padaju u rizik da prodju na Ep kao i mi na svetskom.

Srbenda

pre 16 godina

Razbili su engleze u sred Londona i to u utakmici koja njima nista nije znacila a englezima sve. Pokazali su svima da su stvarno velika reprezentacija. Svetlosnim godinama ispred nas.

redeP

pre 16 godina

Ma dobar je nas Eduardo. Lik je car. Ipak je dosao samo sa 14-15 godina u Hrvatsku tu se i ozenio za Hrvaticu tako da je normalno da se prilagodio nasem podneblju.

Boki

pre 16 godina

Svaka cast Hrvatskoj,zasluzili su!I bas mi je drago da su izbacili bas Engleze!Da li neko u ovom nasem savezu prati sta rade tamo preko?Nek se ugledaju malo , kakav trener treba da bude a o atmosferi u timu da ne govorim!I oni su mala zemlja a pogledajte njihove rezultate!Skidam kapu...

beogradjanin

pre 16 godina

drago mi je sto su ispali englezi a prosli hrvati i rusi ali najjaci mi je ovaj eduardo, izvorni balkanac, koji izjavljuje kako ce hrvatska da osvoji euro....mada ako je mogla grcka...ko ce ga znati...

Boki

pre 16 godina

Svaka cast Hrvatskoj,zasluzili su!I bas mi je drago da su izbacili bas Engleze!Da li neko u ovom nasem savezu prati sta rade tamo preko?Nek se ugledaju malo , kakav trener treba da bude a o atmosferi u timu da ne govorim!I oni su mala zemlja a pogledajte njihove rezultate!Skidam kapu...

Srbenda

pre 16 godina

Razbili su engleze u sred Londona i to u utakmici koja njima nista nije znacila a englezima sve. Pokazali su svima da su stvarno velika reprezentacija. Svetlosnim godinama ispred nas.

beogradjanin

pre 16 godina

drago mi je sto su ispali englezi a prosli hrvati i rusi ali najjaci mi je ovaj eduardo, izvorni balkanac, koji izjavljuje kako ce hrvatska da osvoji euro....mada ako je mogla grcka...ko ce ga znati...

redeP

pre 16 godina

Ma dobar je nas Eduardo. Lik je car. Ipak je dosao samo sa 14-15 godina u Hrvatsku tu se i ozenio za Hrvaticu tako da je normalno da se prilagodio nasem podneblju.

marko mne

pre 16 godina

hrvatska definitivno moze mnogo, za razliku od nekih , ako su 98 bronzu uzeli a mi s onakvim timom vec u osmini pukli onda tek sada mogu da naprave svasta,hrvatska od sinoc je jaca i od italije,spanije,svedske,poljske pa i od grcke.

croatian sensation

pre 16 godina

Drage komšije! Meni je iskreno žao što se niste i vi plasirali na EP (iako ima vremena da posložite i vi svoju repku jer igrače imate, ali fali vam vodstvo i kohezija na čemu trebate poraditi) i istovremeno mi je drago zbog vaših brojnih čestitki! Hvala!
A što se tiče toga da naši igrači igraju u osrednjim klubovima u Europi, s tim se baš i ne bih složio! A ako i igraju u takvim klubovima, onda su najčešće glavni nosioci igre u njima!

Evo koja je momča isprašila Engleze u njihovoj kolijevci nogometa na velikom Wembleyu:

1. Stipe Pletikosa - Spartak Moskva - nezamjenjiv na golu, često svojim obranama drži klub i onda kada im ne ide najbolje, iznimnog refleksa i sigurnosti, najjači na crti.

2.Robert Kovač - Borussia Dortmund - neprelazni bedem, taj postavi glavu tamo gdje mnogi ne bi stavili nogu, dugogodišnji profesionalac koji je u svojoj karijeri branio boje vrhunskih klubova poput Bayerna i Juventusa, trenutno u slabijoj formi, ali i kao takav je moćan,s njim ili bez njega nikad nije isto.

3. Josip Šimunić- Hertha Berlin - suigrač vašeg Pantelića, standardan i nezamjenjiv, usprkos interesu Milana ostao je vjeran Herthi i produžio ugovor prošle godine. Iako je ponekad kiks igrač, to je jedan od tehnički najpotkovanijih obrambenih igrača u Europi (još se pamti njegova minijatura nad Henryem u Portugalu na EP-u protiv Francuza kada je završilo 2:2).

4.Vedran Čorluka - Manchester City - igrač koji je jednostavno čudo, sa 20 godina igra kao da već deset godina igra sa najboljima i nosi se s time sa nevjerojatnom lakoćom, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u dosadašnjem dijelu Premier lige(to je i službeno), Eriksson bez njega ne može zamisliti momčad. Rijetko viđeni talent.

5. Dario Šimić - Milan -naš prekaljeni reprezentativac, bulldog kako mu vole tepati u Italiji, izraziti profesionalac koji je prije Milana igrao za Inter, a trenutno se za njega ozbiljno zainteresirao Juventus, zadnje dvije godine igra mnogo manje, ali talijani ga ne žele pustiti i to samo po sebi dovoljno govori, jedina mana je nedostatak naopadačkih kvaliteta no kao marker je naprosto savršen, displina je drugo ime za njega

6.Niko Kovač - Red Bull Salzburg - trener Trappatoni za njega kaže da nije vidio većeg profesionalca i fajtera, kakav kapacitet taj ima, njega bi se moglo zvati i pluća reprezentacije jer koliko taj pretrči sa svojim godinama na leđima, to je igrač-fenomen. Razbijač protivničkog veznog reda, nerijetko postiže i golove.
Veliki autoritet. Borac bez premca.

7.Luka Modrić - Dinamo, no to još kratko jer opasno grizu Chelsea i Arsenal iako je Chelsea (čtaj: Abramovič) puno ozbiljnije zagrizao.
To je glavni mozak repke i njemu se ne može naći mana! Najveći! O njemu će se još mnogo pričati! On će se svojim igrama za to pobrinuti! Na tragu je najvećih vezista koje je Hrvatska ikad dala. Onaj zbog kojeg se ide gledati nogomet.

8.Niko Kranjčar - Portsmouth - igrač par exellance, igrač koji jednim potezom rješava utakmicu, eksplodirao je u Portsmouthu i glavni im je igrač, tko prati Premier ligu vidjet će gdje se nalazi trenutno Portsmouth na tablici. Često je bio osporavan no ovo mu je prelomna sezona gdje je od vječitog talenta konačno postao igračina. Taj zaista zna sve s loptom i ima razoran udarac. Kada je pravi, daje posebnu dimenziju ljepoti nogometa.

9.Darijo Srna - Shakthar Donjeck - Igrač koji naprosto izluđuje obrambene igrače protivničkih momčadi. Iznimno brz i prodoran, fantastičnog centaršuta kao i silovitog slobodnog udarca.
Često mu tepaju i da je hrvatski Beckham. Dobri duh reprezentacije.

10. Ivica Olić - Hamburger SV - dugo osporavani igrač bez razloga, njegovi trkački kapaciteti su nevjerojatni, permanetna opasnost za obranu, njegova upornost i snaga graniči s ludilom, trenutno igra u životnoj formi, u HSV-u je nezamjenjiv, treneri ga obožavaju, nakon Engleske je svima jasno zašto.

11.Eduardo da Silva - Arsenal - on je uistinu priča za sebe, igrač koji ima ubojit instinkt i bogomdani osjećaj za gol, savršen osjećaj za prostor, on je ubojica dječjeg lica, drugi strijelac ovih kvalifikacija, poslije Šukera najbolji strijelac hrvatske repke i to mu je najveći kompliment. Uz sve to nevjerojatno skroman kao i Modrić. Klasa za najveće domete.

Tu su još:

11.Mladen Petrić - Borussia Dortmund - igrač nevjerojatno ogromnog potencijala koji je Bilić odmah prepoznao, a ovaj mu to višestruko vratio, njegova ljevica doslovno para mrežu protivničkih ekipa, inače drugi napadač uz da Silvu, Njemci su poludjeli za njime.

12. Ivan Rakitić - Schalke -
spada u skupinu najtalentiranijih mladih igrača u svijetu, na njega su već sada sa 18 godina bacili oko najveći klubovi, a najjače je zagrizao Moratti koji ga u Interu želi već sada na zimu, igrač budućnosti, njegovo vrijeme tek dolazi.

13. Danijel Pranjić - Heereven - njihov najbolji asistent, a prošle sezone i prvi asistent nizozemske lige, proslavio je Huntelaara koji je većinu svojih golova zabio nakon njegovih asista, trenutno za njim luduju Ajax i Feyenoord,
vrlo brz i odličan tehničar,
igrač koji radi razliku i višak igrača, često ga uspoređuju sa Jarnijem.

Tu su još i nesretni Ivan Klasnić (Werder Bremen) koji se kao čudo vraća nakon presađivanja bubrega, Jerko Leko (Monaco) koji je maratonac za sebe, Marko Babić (Betis) koji je naprosto zbog silne kvalitete ostalih izgubio mjesto u prvih jedanaest iako je strašan igrač. I tako dalje i tako dalje...
Mogao bih još spomenuti Kalinića,Rukavinu, Mandžukića, i još poneke igrače koji čekaju na red. Zaista repka koja ima širinu i koja se može nositi s bilo kojom repkom na svijetu! Bez skromnosti to kažem jer kad se dva puta pobijedi Engleska, pa se pobijedi Argentina, pa recimo Italija koja još u službenim natjecanjima nije uspjela pobijediti Hrvatsku (pet puta se igralo - dva remija,tri pobjede), zatim Njemačku, Španjolsku,Nizozemsku...
To je vrijedno respekta!!

Znam da gnjavim, ali eto htio sam malo pobliže objasniti da nisu baš tako prosječne te momčadi u kojima igraju naši reprezentativci kao i klubovi koji se za njih interesiraju. Uz sve to dodaj silnu želju i borbenost kao i odlično vodstvo i dolazi se do ovakvih rezultata.
S pravom možemo na njih računati!
Ispričajte me još jednom na gnjavaži, ali u ovom trenutku smo svi ponosni, a iskreno mi je drago što ste i vi to primjetili te istinski čestitali kao pravi susjedi!
Hvala još jednom i pozdrav iz ponosne Hrvatske!

Mladen Delic

pre 16 godina

He he he, dragi moji,... interesantni komentari. Ovi moji tvrde da ce biti prvaci Europe, a Srbi im, manje vise, odgovaraju sa: "malo morgen". I jedni i drugi su kategoricni. Eh, eh... prije utakmice u Makedoniji, ovi moji su najavljivali pobjedu - pa pukli. Pa im se Srbi rugali. Prije Engleske su takodjer najavljivali pobjedu. I pobjedili uz, normalno, predvidjanje Srba da se to nece desiti. Sad najavljuju da ce biti euro-prvaci. I opet, Srbi se rugaju ne vjerujuci svojim usima. Ako doguraju daleko, gledacemo reprizu ovih ovdje komentara. A ako ispadnu odmah, repriza makedonskih komentara. Zao mi je samo sto se i Srbi nisu plasirali. Mi ocito ne mozemo jedni bez drugih. K'o fol nam je svejedno, dal' ce oni drugi izgubiti ili pobijediti, ali bi nam najdrazi scenarij bio da "moji" (citaj: vasi) pobijede jedni druge u finalu. Pa da se onda nasladjujemo. Jer, j*** ga, to sto ste vi sada ispali, nama, kao vasem najdrazem neprijatelju i susjedu, daje jednu kratkorocnu satisfakciju. A zaboga, nad kime cemo se nasladjivati za vrijeme EP-a? U kome cemo traziti opravdanje ako nesto ne krene kako treba? J**** i Svabe i Holandeze, bitni smo mi jedni drugima. Lijepo je pobijediti Engleze, dapace, ali je najljepse kad mi vas poderemo, ili normalno, za vas, kad vi nas poderete. Kako rekoh, kamo srece da se tako mozemo jedni drugima "rugati", "podbadati" i prkositi i na EP-u. Zato, najdrazi moji susjedi i najbolji neprijatelji, hvala svima na komentarima, i dobrim i losim, mi vam u svakom slucaju necemo ostati duzni kod slijedece prilike... I nadam se da cemo ubuduce na sva ova nogometna prvenstva ici zajedno. Ljepse nam je tako, i u tuzi i u veselju. Drzt'e se! :-).

Ilija Petkovic

pre 16 godina

E stvarno ste niski , sa ovim vasim " nepristrasnim " opservacijama , kao Hrvati su imali srece , da su sa nama igrali mi bi ih oduvali i sl. komentari .
Cast ostalima koji su im cestitali , zar ne mislite da bi imalo puno da se uci od njih , ili ste vi samo bogom dani da delite lekcije.
Ja licno mislim da Hrvate sleduje jedno od prva tri mesta.

Lazar

pre 16 godina

Kao prvo, neki ruski milijarder im je obecao visoke premije ako pobede Engleze, sto su ovi i ucinili. Nisu su oni igrali sa toliko zara bez potrebe.
Drugo, Makedonce su ocigledno pustili na prijateljskoj osnovi da ne budu poslednji u grupi, kad su vec 2 kola pre kraja obezbedili ucesce na EP2008.
Trece, jako su borbeni, homogeni, tehicki i takticki igraju veoma dobar fudbal, napadacki, uvek na pobedu i da daju gol vise od protivnika. Pa zar nije ocigledno da su oni najlakse obezbedili ucesce na Shampionatu i to u prilicno teskoj grupi.
Cetvrto, nevidim nikakvog razloga da se plase Poljaka, a pogotovu ne Portugala koji se jedva provuko i to pored ocajne i dezorijentisane nase repke. Holandjani i Francuzi su se takodje jedva provukli. Jedini pravi konkurenti, po meni, za osvajanje EP2008 bi mogli da im budu Nemci i Italijani. Grci jesu bili ubedljivi u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali sa objektivno slabim protivnicima.
Dakle, sudeci po kvalifikacijama i ako ponove igre kao do sada mogu slobodno da pretenduju i na osvajanje titule. Jedina, otezavajuca okolnost bi mogla da im bude, ako ih zahvati balkanski mentalitet, pa se opuste i pomisle da je dovoljno samo da izadju na teren a protivnik ce sam da padne. Bez borbenosti, organizovanosti, hrabrosti se ne osvaja kruna. Oni sve to imaju, kao i kvalitet za najvisi plasman. Uostalom videcemo kad Prvenstvo pocne.
Srecno!

Vlada-PFC

pre 16 godina

Alo, uopšte nije bitno da li će Hrvati sad zaista osvojiti EP kao što to kaže Eduardo, BITNO JE DA ONI TAKO RAZMIŠLJEJU, DA SA TAKVIM AMBICIJAMA IDU TAMO! A tako su i cele kvalifikacije odigrali u svojoj grupi (koja, da i to konstatujem, uopšte nije bila laka!) i zato im svaka čast!
Ja bih ove naše sad tako kaznio da ih PRIMORAMO da "u cugu" odgledaju sve nastupe hrvatske reprezentacije u ovom kvalifikacijama! Dakle da sednu i pogledaju 12 x 90 minuta = 1.080 minuta = 18 časova u kojima SVIH 18 ČASOVA (SATI) LJUDI IGRAJU SRCEM ZA SVOJU ZEMLJU!

misa

pre 16 godina

Hrvati jesu( borbeni i hrabri,disciplinovani i motivisani,odlucni i ponosni)ali nemaju kvalitet za sam evropski vrh.Njihovi igraci igraju za prosecne evropske ekipe,i ovo je njihov maksimum.O osvajanju evropskog prvenstva nema ni govora jer realno ima sedam-osam kvalitetnijih ekipa od njih.Mozda ce ako imaju srece i proci prvi krug ali dalje od cetvrtfinala sigurno nece.Ovakvim bombasticnim izjavama padaju u rizik da prodju na Ep kao i mi na svetskom.

gogi

pre 16 godina

Vidim neke komentare pa da repliciram!Ja ne znam koji su to prosječni klubovi u kojima naši igrači igraju,i svi ti igrači su standradni u svojim ekipama osim Šimića i Eduarda,ali kod Wengera nijedan mladi igrač kada dođe u klub nije standardan prvu sezonu.Tako je bilo i sa Vierom i sa Henryem,Ljunbergom,Van Persiem i drugima.Ako su Borussia,Hsv,Schalke,Arsenal,Man.City,Portsmouth,Spartak i ostale ekipe iz kojih naši dolaze,prosječne ekipe.Onda je Aljaska još uvijek dio Rusije.Sve te ekipe,su pri vrhu prvenstava!Znam ja šta vas žulja,što vas standradno nema na velikom takmičenju,što se brukate sa Kazahstanom,Armenijom,Azerbejdžanom,Fincima,što na to malo prvenstava na kojim ste nastupili ste igrali,sramno i kukavički pa se vratili sa toliko primljenih golova kao vaterpolo ekipa.Što vi nemate ni jednu pobjedu nad nekom reprezentacijom iz vrha,za razliku od nas koji smo tukli i Engleze i Talijane i Španjolce i Holandeze i Argentince i Nijemce.Što mi od svih država iz istočnoga bloka imamo najviše nastupa na EP i SP.Htjeli vi to priznati ili ne to je činjenica.I da se vratim na 1999,vi nas niste pobjedili u Maksimiru da se možete tim hvaliti.Bili ste i na Marakani i na Maksimiru nadigrani,samo vas je luda sreća spasila.Mi smo taj Euro izgubili odigravši i kiksavši sa Makedonijom 1:1.I ne zaboravite da su nama u Zagrebu falili Štimac,Bilić,Prosinečki,Boban,Šimić,a vama je falio samo Jugović.Tako kada pogledate sve činjenice i svu istinu,dođete do pravog zaključka,pa tko voli neka izvoli!!

broj jedan

pre 16 godina

Cijeli dan me drži euforija i ne znam kad će stat, ne mogu opisat kako sam ponosan. Mislim da od ovoga postoji samo jedan bolji osjećaj: pobijedit u finalu EP/SP..ENGLEZE! Tako mi je drago da smo izbacili najarogantniju svjetsku naciju a uopće nam nije 'trebala' pobjeda! Još jednom vam velika hvala na čestitkama. Vama čestitam na najboljem sajtu 'na ovim prosstorima' a i šire.

VU

pre 16 godina

Engleska je pocela da lici na nasu kosarkasku reprezentaciju. Hrvatima svaka cast, napravili su Englezima ono sto i mi njima u Zagrebu 2000. Takve su vam sportke igre.

Ilija

pre 16 godina

Pozdrav iz Splita, svaka čast na ok komentarima i steta sta niste s nama na EP, sta se makedonije tiče i njihove oranice od stadiona (očito niste gledali utakmicu) tu je bilo blata do kolina (mogli ste stadion da im posudite) to nije bia nogomet nego oranje, oni mogu da nas gledaju na EP i uzdišu.

Kovach

pre 16 godina

Ponosan sam sto sam Srbin i volim sto je Hrvatska pobedila pomahnitale engleze. Prvi put posle rata po komentarima moze se zakljuciti da cela Srbija cestita Slovenskoj braci na istinskoj pobedi i pokazali su svima kako treba da se igra da bi se stiglo do zeljenog cilja.

alex london

pre 16 godina

Hrvati nisu sami evropski i svjetski vrh u fudbalu ali igraju srcem i ginu za svoju zemlju to je najveca razlika od nas.Kad bi nasi onako hrabro igrali na Wembliju pred 90000 ljudi? Povukli bi se u misiju rupu i molili boga da ne izgube 5:0.Jednostavno to je cinjenica i to treba priznati.A hrvati imaju jednog brazilca, 5-6 hrvatskih bosanaca djece gastarbajtera i 2-3 localna talenta i uspjeli su napraviti resectabilan tim.Nas Krkic senior uci malog da igra za Spaniju a vamo razni Petrici i Rakitici koji su Hrvatsku vidjali samo na godisnjem sa starcima se slomise da igraju za Hrvatsku.Cak su i zakuvali sa svajcarskim fudbalskim savezom zbog toga.Eto to je najveca razlika sto su oni na Euru 2008 a mi nismo...

Bojan Tarlac

pre 16 godina

ovi su se izgleda malo zaleteli..ocigledno zaboravljajuci sta su im makedonci uradili..
(8, 22. novembar 2007 21:53)

Oni su se opustili i protiv makedonaca zato sto su znali da su vec prosli. Vec na poluvremenu su saznali da ja Izrael pobjedio Rusiju tako da utakmica sa makedonijom nije nikakav argument da se govori da hrvati nisu jaka reprezentacija.

Hrvati jesu( borbeni i hrabri,disciplinovani i motivisani,odlucni i ponosni)ali nemaju kvalitet za sam evropski vrh.Njihovi igraci igraju za prosecne evropske ekipe,i ovo je njihov maksimum.O osvajanju evropskog prvenstva nema ni govora jer realno ima sedam-osam kvalitetnijih ekipa od njih.Mozda ce ako imaju srece i proci prvi krug ali dalje od cetvrtfinala sigurno nece.Ovakvim bombasticnim izjavama padaju u rizik da prodju na Ep kao i mi na svetskom.
(misa, 22. novembar 2007 19:37)

Hrvati igraju za prosjecne klubove??? A za koga igraju nasi? Bogami ja bi vise volio da igraju za jos losije klubove mozda bi se onda i plasirali na neko prvenstvo! Svaka cast hrvatima zato sto igraju pravi nogomet a tj da igraju 90 minuta po mecu a ne kao nasi. Mi imamo imena u nasoj reprezentaciji ali nemamo ekipu, i tako ce i da ostane dok nasi pametnjakovici ne odluce da igraju kako bog zapovjeda a ne da se foliraju na terenu i prave budale od sebe i u istovremeno sramote citavu drzavu!

HrvatNY

pre 16 godina

@misa, koji kaze da ima 7-8 boljih (!!!) reprezentacija u Europi nego sto je Hrvatska...pa nije valjda da mislis ozbiljno?
Srbija ce imati dobru repku no dajte im malo vremena, doci ce sve na svoje.Sto se Hrvatske tice, meni je pobjeda Hrvatske 1994 na Siciliji od 2:1 naspram Talijana puno draza nego ova na Wembley-u, tako i pobjeda od 3:0 protiv Nijemaca 1998, pobjeda 2006 od 3:2 protiv Argentine, itd...mislite da je ovo posebno sto smo dobili Engleze???I don't think so....@misa, ako ti treba jos pokoji rezultat javi da ti malo osvjezim pamcenje...mislim da je suvisno spominjati hrv. repku kao 'outsider-a' za EP'08...

uncle phil

pre 16 godina

He he, moj ''misa'', ljubomora ti izlazi na uši. Prijatelju, Hrvatska NIKAD nije bila ni blizu da prođe kao vi na prošlo SP (kad si već to spomenuo), sačuvaj Bože da nam netko strpa 6 komada!! Pa to se Hrvatskoj nikad (nikad, nikad, ni u prijateljskima, baš nikad) nije dogodilo. Ne valja bit zavidan, zavist je ružan osjećaj, Hrvatska je trenutno među top5 najjačih ekipa Europe, i sigurno ima velike šanse za, recimo, polufinale EP. Prosječni klubovi veliš, igraju za prvi, treći i šesti klub Premierlige, drugi i treći klub Bundeslige, Milan, Schalke, Borussiu, Parmu, boktepitaj di će i za kolko novaca se prodat Modrić... Budi fer i priznaj kao što je to učinila većina tvojih zemljaka, na čemu im čestitam i zahvaljujem.

redi

pre 16 godina

Poštovana gospodo, možemo mi pričat, Hrvatska će po igri iz Engleske biti prvak Europe ili po onoj iz Makedonije otputovati kući nakon prvog kruga, ali nitko ne zna što donosi veliko natjecanje. Međutim ono što znamo je da Hrvatska priča počinje s izbornikom, mladim intelektualcom koji je oko sebe oformio jak i autoritativan tim trenera. Imao je mu*a u reprenzetaciju uvesti "balavce" koji su uz par iskusnih igrača oformili tim koji se nikoga ne boji, a to je ponekad najvažnije. Što se tiće Makedonije svatko tko je gledao "utakmicu" vidio je da to nije bio nogomet već napucavanje kao u ragbiju i to ragbiju u blatu gdje se vjerojatno ni on ne bi odigrao. No šta je tu je, kako god bilo mi se imamo pravo nadati dobrom rezultatu u A&Š. A što se tiće onog: "igrači im igraju u prosečnim klubovima" nije baš istina, ali i oni koji igraju u takvima, daleko su najbolji.

druid blok70

pre 16 godina

Ne volim dočeke, smaraju me... ali Hrvati su pokazali da su evropski fudbalski hit, u najmanju ruku. Ako održe psihu, mogu daleko da doguraju i zdušno ću da navijam za njih. Da budem malodušan, pa da krenem metodom eliminacije, za koga drugog bih i navijao? Rusi su mi nekako ipak "tamo daleko".
A što se tiče komentara, uvek, na obe strane, se nađu oni što im nešto odmah smeta, te trivijalizuju očigledno kafanskim argumentima. Alo bre, mi smo OK repka, nismo prošli, to se dešava, a Hrvati su dvaput koknuli Engleze, igraju kompaktno i brzo - MOĆNO...

DINAMO ZAGREB

pre 16 godina

Hrvatska je trenutno jaca od svih ostalih selekcija za LUKU MODRICA.
Pa takvog igraca ima samo Argentina-Leo Mesi!!!
Srbi-poslacemo vam razglednicu sa finalne utakmice u Austriji,lijepo se provedite sa Kazakhstanom!!!

Slobo

pre 16 godina

Hrvatima srecno na EP samo ovo uzdizanje im ne valja bas mnogo. Setite se kad je SCG osvojila prvo mesto ispred Spanije, tada su svi vikali dobar tim, igraju u prosecnim klubovima ali super su kao tim, blablabla, pobedicemo Argentinu i Holandiju... i na kraju primismo 6 komada od Argentine. Na EP sve je moguce, tamo svako moze svakog da pobedi, naravno da postoje favoriti i Hrvati trenutno spadaju medju njima, ali sve je moguce pa i da isto prime 6 komada. Ja im iskreno to ne zelim jer to nisu zasluzili po dosad prikazanom.

tihi_petrinjac

pre 16 godina

smej smej smej uvek se smej u kojoj državi nema ´´stranca´´ i u francuskoj,njemačkoj i mnogo većim zemljama od hrvatske ih ima.

Hasek

pre 16 godina

Kažete vi srbi da naši igrači igraju za prosječne klubove? Pa eto, englezi gotovo svi igraju u vrhunskim klubovima - i gdje ih je to odvelo? Nogomet je timski sport, a mi imamo tim.

Ono sto je bilo u MAkedoniji nema sanse da bi se desilo da je teren bio pogodan za igru - a sasvim sigurno nije bio - jer ako golman ispuca loptu 25-30 metara u zrak i onda ona padne na teren bez ikakvog odskoka kao cigla - onda to nije teren za igranje nogometa što su svi koji su gledali utakmicu i vidjeli. U takvim uvjetima Makedoniju nebi dobio ni Brazil ni Argentina ni nitko sa 100% tnom sigurnosti.

Siguran sam da imamo tehnicki najbolju reprezentaciju u Europi...

A vama pozdrav uz poruku da smo mi od Portugala za klasu bolji jer oni osim onog purana Ronalda nemaju nista vrijedno.

nesta

pre 16 godina

Svaka čast!Hrvati već godinama ulazu u svoju fudbalsku reprezentaciju.Ništa nije slučajno.Ako se setimo Dinamo je nedavno skinuo skalp Ajaksu u Amsterdamu.Iskreno mislim da Srbiji nedostaje ljubav prema svojoj domovini i kao takvi igrači nikada neće moći da pruze partije kao u svojim klubovima.

Vale

pre 16 godina

NETREBA PRETJERIVATI! Uvijek se ide korak po korak, od protivnika do protivnika, pa dokle se dogura. No nerazumijem kakve gluposti pričaju pojedinci, kako hrvatski reprezentativci igraju "za prosječne europske klubove". Pa za koje klubove igraju Crouch, Lampard, Gerrard, Rooney, Owen, Ferdinand, Terry... (Ok, ovi zadnji nisu igrali prekjučer, ali jesu u prvoj u Zg.) pa se nisu kvalificirali? I nema smisla da nabrajam u kojim klubovima igraju naši reprezentativci, većina znaju da to nisu nimalo prosječni klubovi. A što se utakmice s Makedonijom tiče. Zlobno je to spominjati jer naši igrači su bili očajni što nemogu ništa odigrati na tom terenu, baš ništa, lopta se nije kotrljala, odskakala, ništa. Domaćini su se potrudili da teren bude uništen, i još se i dva dana prije igrala nebitna prijateljska utakmica. Na poluvremenu su saznali da je Izrael pobjedio Rusiju i nije mi se dalo ništa posebno, samo da završi ta komedija u blatu. Da se razumijemo, u normalnim oklonostima, da igramo 10 utakmica protiv makedonaca, pobjedili bi ih 20 puta!!! Kakvo prizemljavanje, o čemu pričate...

Boro-Cro

pre 16 godina

Prosto sam u neverici da se ovakva vest objavljuje kod nas.Pa zar su oni objavljivali vesti kako se nasi sportisti docekuju posle osvojenih medalja?
Zaista smesno i sramotno.
(Bart, 23. novembar 2007 01:20)

Nije baš tako. Recimo Novaka Đokovića hrvatski mediji dosta prate i ima stalno vijesti o njemu. Čovjek zaista ima veliki ugleda u hrvatskim medijima, a ja bih rekao i u sportskoj javnosti.
a što se tiće toga hoćemo li mi osvojiti Euro, vjerojanto nećemo, ali mi ćemo se za to boriti. Bitna je vjera da možeš, inaće ni nećeš uspjeti. Jedino što je gore od nedostatka vjere u sebe je prepotencija i bahatost, koju su ispoljavali Englezi, a u nekim navratima i Srbi. To vas je oboje koštalo plasmana. Svakako treba vjerovati u sebe, ali ne dopustiti da to postane pepotencija.
I još samo nešto! Vi Srbi imate zaista frustrirajući problem, jer vi niste loši, vaši mladi su dva puta išli do finala, i zato mi je nevjerojatno da se A-tim ne može ni kvalificirat, ili da na prvenstvima gubi vaterpolkim rezultatom. Očito je rad i pristuo pogrešan. I zato ste s punim pravom bijesni. Znamo kako je to, jer isto je bilo s našim košarkašima devedesetih, kad su mladi osvajali sve i svašta, a A-tim nigdje ništa.

Bart

pre 16 godina

Prosto sam u neverici da se ovakva vest objavljuje kod nas.Pa zar su oni objavljivali vesti kako se nasi sportisti docekuju posle osvojenih medalja?
Zaista smesno i sramotno.

crofan

pre 16 godina

kao prvo sam iznenadjen sa dobrim kritikama srpskog naroda.zato hvala i svaka cast.osobno mislim da srpska reprezentacija moze puno puno bolje nego sto je pokazala u ovim kvalifikacijama.po potencijalu je mnogo jaca nego poljska naprimjer.sta se hrvatske tice.mislim za mene nebi bilo iznenadjenje da osvoji ep ali i ispadanje iz cetvrtfinala,jer ima i drugih jaki reprezentacija.ispadanje u grupi bi bila katastrofa.sta se tice utakmice sa makedonijom mislim da je u poluvremenu vec sve bilo rijeseno.koncentracija je od jedne na drugu sekundu totalno pala sto je i logicno.to je to.ciao i mozda se vidimo na kvalifikacijama za sp.

ostoja

pre 16 godina

Svaka cast Hrvatima,ali verujte da smo mi igrali sa njima za EP prosli bi ih,ako ne i dobili 100%!!!Oni imaju kompleks od nas,mogu svakog da dobiju,ali SRBIJU ne verujte mi na rec!!!Bilo bi 0-0 kod nas,a tamo 1-1 i adios Hrvatska...mozda bi ih i pregazili...

mario

pre 16 godina

ovaj kaze "prosecnim klubovima", ajde pogledaj listu klubova gdje igraju nasi igraci i vidjet ces da su to sve redom bolji klubovi nego srpski, malo realnosti molim!

pinkerton

pre 16 godina

E stvarno ste frustrirani! Prvo ste se raspisali kako nemamo šanse na Wembleyju, zatim su od vas čestitke pljuštale šakom i kapom, da bi vjerojatno jedva dočekali Eduarda da kaže kako bi Hrvatska mogla osvojit Euro i krenuli s pljuvanjem. To je jedini zdravi pristup nogometu, moraš vjerovat da možeš svakog dobit, naravno bez arogancije. Ne budite frustrirai kao Englezi. Pozz iz Zagreba..

Vjenceslav

pre 16 godina

Kako je Bilić postao dobar i selektor? Prvo je stavio na led Olića, Srnu i Balabana kad su mu prekršili karantrnu. Ili ste u reprezentaciji ili niste. Onda je uvrstio u selekciju mlade i talentirane igrače (Eduardo, Petrić, Modrić, Rakitić. Nije se odrekao Kranjčara- pametan potez) I onda rad, rad i rad. Rezultat se vidio u Londonu. To bi bila formula uspjeha.

mario

pre 16 godina

Hvala dobronamjernim susjedima na podršci.U Rusiji vlada veliko interesovanje za Hrvatsko more eto šta znači nekome pomoči to mu se uvijek vrača.

zrinka

pre 16 godina

Svi vi koji mislite da Hrvatska nema šanse na EP, nemojte zaboraviti da smo mi 1998 bili 3. na svijetu!!! Samo ta činjenica dovoljno govori o tome da imamo potencijala. A što se Makedonije tiče, u onoj kaljuži bi makedonci mogli dobiti i veliki Brazil. Tu je utakmicu zbog neregularnih uvjeta trebalo otkazati pa bi onda vidjeli tko je bolji!

IGGY-OS

pre 16 godina

dobo, možda malo pretjeruju ali ljudi mmi igramo odlično od kada je bilić preuzeo, dvaput smo tuklii engleze, pa svjetske prvake, imamo samo jedan poraz i to od makedonije u utakmici koja se igrala na terenu gorem nego što je bio vaš, a vaša je otkazana, onda znate kakav je bio. a i dosta je samo reći azerbejdžan i kazakstan. kako ste ono prošli? makedonija je brazil za ove

drago zg

pre 16 godina

....mislim da ovo nije hrvatski vrh kako neki vele...tukli smo engleze 2 puta....ne jednom...trenutno jedna od najjačih reprezentacija svijeta...bez pretjerivanja...

Jeca

pre 16 godina

Cestitam!
Naravno da potpuno razumem zelju da svojoj repki priredite DOSTOJAN DOCEK!
Isto kao sto smo i mi letos nasim teniserima posle Rolan Garosa!
Ja naravno navijam za vas i nasu drugu Slovensku bracu (jer vi ste nam-barem po meni ipak PRVA!:))-ruse

speedYna

pre 16 godina

Mozete vi da pljujete grke koliko hocete ali realnost je da grci trenutno imaju najjacu repku u njihovoj istoriji nesto poput nase 98' samo sto njihova mnogo bolje funkcionise i u napadu kao i u odbrani a ako se pitate odakle im takvi igraci odgovor je jedonstavan imaju sasvim o.k ligu a i najzapazeniji su u evropskom klupskom futbalom od svih nas iz ex YU...

Dušan

pre 16 godina

Hrvati su imali sreće što su dobili grupu u kojoj su glavni favoriti bili Englezi koji poslednjih godina ne liče na sebe nimalo.Nijedna druga reprezentacija u toj grupi ne može da se poredi sa Poljskom,Finskom,Belgijom..a sada ono najvažnije."Autsajderi"u našoj grupi su sve bivše sovjetske zemlje fanatičnog sportskog mentaliteta.Putovanja i vruća atmosfera u tim zemljama bacile su nas u propustene prilike na koje ni Hrvati ne bi ostali imuni.Dakle,iskoristili su sve povoljnosti svoje grupe,ba(h)jate Engleze i na kraju sretno ali zasluženo otišli na prvenstvo na kojem neće ništa postići.To je prosečna ekipa koja je nezgodna iz kontri dok u situaciji kad su oni domaćini teško ili nikako postižu golove.Provešće se isto kao i na svetskom,sputiće ih neka prosečna ekipa na zemlju,ali to sada niko ne vidi zbog euforije nastale ovim plasmanom.

Viktor

pre 16 godina

Da li stvarno verujete da su Hrvati igrali kao drogirani radi prestiža? Ma gde vi živite.Izgube od Makedonaca, a rasture Engleze. Pa valjda je onaj Ruski milijarder nudio pare za pobedu. Nemojte se zanositi da su igrali kao ludi, a ovamo se već plasirali.

Dejan

pre 16 godina

Sta bude biti ce, ali bar imaju razloga da se nadaju. Utakmica s Makedonijom je bila namjestena i to i vrapci na grani vec znaju.
I sam sam digao dobre pare igrajuci poluvreme x.

Kun Aguero

pre 16 godina

I da nemojte vi sto ste cestitali Hrvatima da se posle uspeha nasih u bilo kom sportu a posebno kada se vratimo u fudbalu da se JAVLJATE i govorite da ste SRBI ponosni!

misa

pre 16 godina

Hrvati jesu( borbeni i hrabri,disciplinovani i motivisani,odlucni i ponosni)ali nemaju kvalitet za sam evropski vrh.Njihovi igraci igraju za prosecne evropske ekipe,i ovo je njihov maksimum.O osvajanju evropskog prvenstva nema ni govora jer realno ima sedam-osam kvalitetnijih ekipa od njih.Mozda ce ako imaju srece i proci prvi krug ali dalje od cetvrtfinala sigurno nece.Ovakvim bombasticnim izjavama padaju u rizik da prodju na Ep kao i mi na svetskom.

ostoja

pre 16 godina

Svaka cast Hrvatima,ali verujte da smo mi igrali sa njima za EP prosli bi ih,ako ne i dobili 100%!!!Oni imaju kompleks od nas,mogu svakog da dobiju,ali SRBIJU ne verujte mi na rec!!!Bilo bi 0-0 kod nas,a tamo 1-1 i adios Hrvatska...mozda bi ih i pregazili...

beogradjanin

pre 16 godina

drago mi je sto su ispali englezi a prosli hrvati i rusi ali najjaci mi je ovaj eduardo, izvorni balkanac, koji izjavljuje kako ce hrvatska da osvoji euro....mada ako je mogla grcka...ko ce ga znati...

Dušan

pre 16 godina

Hrvati su imali sreće što su dobili grupu u kojoj su glavni favoriti bili Englezi koji poslednjih godina ne liče na sebe nimalo.Nijedna druga reprezentacija u toj grupi ne može da se poredi sa Poljskom,Finskom,Belgijom..a sada ono najvažnije."Autsajderi"u našoj grupi su sve bivše sovjetske zemlje fanatičnog sportskog mentaliteta.Putovanja i vruća atmosfera u tim zemljama bacile su nas u propustene prilike na koje ni Hrvati ne bi ostali imuni.Dakle,iskoristili su sve povoljnosti svoje grupe,ba(h)jate Engleze i na kraju sretno ali zasluženo otišli na prvenstvo na kojem neće ništa postići.To je prosečna ekipa koja je nezgodna iz kontri dok u situaciji kad su oni domaćini teško ili nikako postižu golove.Provešće se isto kao i na svetskom,sputiće ih neka prosečna ekipa na zemlju,ali to sada niko ne vidi zbog euforije nastale ovim plasmanom.

Boki

pre 16 godina

Svaka cast Hrvatskoj,zasluzili su!I bas mi je drago da su izbacili bas Engleze!Da li neko u ovom nasem savezu prati sta rade tamo preko?Nek se ugledaju malo , kakav trener treba da bude a o atmosferi u timu da ne govorim!I oni su mala zemlja a pogledajte njihove rezultate!Skidam kapu...

redeP

pre 16 godina

Ma dobar je nas Eduardo. Lik je car. Ipak je dosao samo sa 14-15 godina u Hrvatsku tu se i ozenio za Hrvaticu tako da je normalno da se prilagodio nasem podneblju.

VU

pre 16 godina

Engleska je pocela da lici na nasu kosarkasku reprezentaciju. Hrvatima svaka cast, napravili su Englezima ono sto i mi njima u Zagrebu 2000. Takve su vam sportke igre.

DINAMO ZAGREB

pre 16 godina

Hrvatska je trenutno jaca od svih ostalih selekcija za LUKU MODRICA.
Pa takvog igraca ima samo Argentina-Leo Mesi!!!
Srbi-poslacemo vam razglednicu sa finalne utakmice u Austriji,lijepo se provedite sa Kazakhstanom!!!

Srbenda

pre 16 godina

Razbili su engleze u sred Londona i to u utakmici koja njima nista nije znacila a englezima sve. Pokazali su svima da su stvarno velika reprezentacija. Svetlosnim godinama ispred nas.

gogi

pre 16 godina

Vidim neke komentare pa da repliciram!Ja ne znam koji su to prosječni klubovi u kojima naši igrači igraju,i svi ti igrači su standradni u svojim ekipama osim Šimića i Eduarda,ali kod Wengera nijedan mladi igrač kada dođe u klub nije standardan prvu sezonu.Tako je bilo i sa Vierom i sa Henryem,Ljunbergom,Van Persiem i drugima.Ako su Borussia,Hsv,Schalke,Arsenal,Man.City,Portsmouth,Spartak i ostale ekipe iz kojih naši dolaze,prosječne ekipe.Onda je Aljaska još uvijek dio Rusije.Sve te ekipe,su pri vrhu prvenstava!Znam ja šta vas žulja,što vas standradno nema na velikom takmičenju,što se brukate sa Kazahstanom,Armenijom,Azerbejdžanom,Fincima,što na to malo prvenstava na kojim ste nastupili ste igrali,sramno i kukavički pa se vratili sa toliko primljenih golova kao vaterpolo ekipa.Što vi nemate ni jednu pobjedu nad nekom reprezentacijom iz vrha,za razliku od nas koji smo tukli i Engleze i Talijane i Španjolce i Holandeze i Argentince i Nijemce.Što mi od svih država iz istočnoga bloka imamo najviše nastupa na EP i SP.Htjeli vi to priznati ili ne to je činjenica.I da se vratim na 1999,vi nas niste pobjedili u Maksimiru da se možete tim hvaliti.Bili ste i na Marakani i na Maksimiru nadigrani,samo vas je luda sreća spasila.Mi smo taj Euro izgubili odigravši i kiksavši sa Makedonijom 1:1.I ne zaboravite da su nama u Zagrebu falili Štimac,Bilić,Prosinečki,Boban,Šimić,a vama je falio samo Jugović.Tako kada pogledate sve činjenice i svu istinu,dođete do pravog zaključka,pa tko voli neka izvoli!!

Kun Aguero

pre 16 godina

I da nemojte vi sto ste cestitali Hrvatima da se posle uspeha nasih u bilo kom sportu a posebno kada se vratimo u fudbalu da se JAVLJATE i govorite da ste SRBI ponosni!

tihi_petrinjac

pre 16 godina

smej smej smej uvek se smej u kojoj državi nema ´´stranca´´ i u francuskoj,njemačkoj i mnogo većim zemljama od hrvatske ih ima.

marko mne

pre 16 godina

hrvatska definitivno moze mnogo, za razliku od nekih , ako su 98 bronzu uzeli a mi s onakvim timom vec u osmini pukli onda tek sada mogu da naprave svasta,hrvatska od sinoc je jaca i od italije,spanije,svedske,poljske pa i od grcke.

Bart

pre 16 godina

Prosto sam u neverici da se ovakva vest objavljuje kod nas.Pa zar su oni objavljivali vesti kako se nasi sportisti docekuju posle osvojenih medalja?
Zaista smesno i sramotno.

Kovach

pre 16 godina

Ponosan sam sto sam Srbin i volim sto je Hrvatska pobedila pomahnitale engleze. Prvi put posle rata po komentarima moze se zakljuciti da cela Srbija cestita Slovenskoj braci na istinskoj pobedi i pokazali su svima kako treba da se igra da bi se stiglo do zeljenog cilja.

uncle phil

pre 16 godina

He he, moj ''misa'', ljubomora ti izlazi na uši. Prijatelju, Hrvatska NIKAD nije bila ni blizu da prođe kao vi na prošlo SP (kad si već to spomenuo), sačuvaj Bože da nam netko strpa 6 komada!! Pa to se Hrvatskoj nikad (nikad, nikad, ni u prijateljskima, baš nikad) nije dogodilo. Ne valja bit zavidan, zavist je ružan osjećaj, Hrvatska je trenutno među top5 najjačih ekipa Europe, i sigurno ima velike šanse za, recimo, polufinale EP. Prosječni klubovi veliš, igraju za prvi, treći i šesti klub Premierlige, drugi i treći klub Bundeslige, Milan, Schalke, Borussiu, Parmu, boktepitaj di će i za kolko novaca se prodat Modrić... Budi fer i priznaj kao što je to učinila većina tvojih zemljaka, na čemu im čestitam i zahvaljujem.

Viktor

pre 16 godina

Da li stvarno verujete da su Hrvati igrali kao drogirani radi prestiža? Ma gde vi živite.Izgube od Makedonaca, a rasture Engleze. Pa valjda je onaj Ruski milijarder nudio pare za pobedu. Nemojte se zanositi da su igrali kao ludi, a ovamo se već plasirali.

HrvatNY

pre 16 godina

@misa, koji kaze da ima 7-8 boljih (!!!) reprezentacija u Europi nego sto je Hrvatska...pa nije valjda da mislis ozbiljno?
Srbija ce imati dobru repku no dajte im malo vremena, doci ce sve na svoje.Sto se Hrvatske tice, meni je pobjeda Hrvatske 1994 na Siciliji od 2:1 naspram Talijana puno draza nego ova na Wembley-u, tako i pobjeda od 3:0 protiv Nijemaca 1998, pobjeda 2006 od 3:2 protiv Argentine, itd...mislite da je ovo posebno sto smo dobili Engleze???I don't think so....@misa, ako ti treba jos pokoji rezultat javi da ti malo osvjezim pamcenje...mislim da je suvisno spominjati hrv. repku kao 'outsider-a' za EP'08...

Lazar

pre 16 godina

Kao prvo, neki ruski milijarder im je obecao visoke premije ako pobede Engleze, sto su ovi i ucinili. Nisu su oni igrali sa toliko zara bez potrebe.
Drugo, Makedonce su ocigledno pustili na prijateljskoj osnovi da ne budu poslednji u grupi, kad su vec 2 kola pre kraja obezbedili ucesce na EP2008.
Trece, jako su borbeni, homogeni, tehicki i takticki igraju veoma dobar fudbal, napadacki, uvek na pobedu i da daju gol vise od protivnika. Pa zar nije ocigledno da su oni najlakse obezbedili ucesce na Shampionatu i to u prilicno teskoj grupi.
Cetvrto, nevidim nikakvog razloga da se plase Poljaka, a pogotovu ne Portugala koji se jedva provuko i to pored ocajne i dezorijentisane nase repke. Holandjani i Francuzi su se takodje jedva provukli. Jedini pravi konkurenti, po meni, za osvajanje EP2008 bi mogli da im budu Nemci i Italijani. Grci jesu bili ubedljivi u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali sa objektivno slabim protivnicima.
Dakle, sudeci po kvalifikacijama i ako ponove igre kao do sada mogu slobodno da pretenduju i na osvajanje titule. Jedina, otezavajuca okolnost bi mogla da im bude, ako ih zahvati balkanski mentalitet, pa se opuste i pomisle da je dovoljno samo da izadju na teren a protivnik ce sam da padne. Bez borbenosti, organizovanosti, hrabrosti se ne osvaja kruna. Oni sve to imaju, kao i kvalitet za najvisi plasman. Uostalom videcemo kad Prvenstvo pocne.
Srecno!

Hasek

pre 16 godina

Kažete vi srbi da naši igrači igraju za prosječne klubove? Pa eto, englezi gotovo svi igraju u vrhunskim klubovima - i gdje ih je to odvelo? Nogomet je timski sport, a mi imamo tim.

Ono sto je bilo u MAkedoniji nema sanse da bi se desilo da je teren bio pogodan za igru - a sasvim sigurno nije bio - jer ako golman ispuca loptu 25-30 metara u zrak i onda ona padne na teren bez ikakvog odskoka kao cigla - onda to nije teren za igranje nogometa što su svi koji su gledali utakmicu i vidjeli. U takvim uvjetima Makedoniju nebi dobio ni Brazil ni Argentina ni nitko sa 100% tnom sigurnosti.

Siguran sam da imamo tehnicki najbolju reprezentaciju u Europi...

A vama pozdrav uz poruku da smo mi od Portugala za klasu bolji jer oni osim onog purana Ronalda nemaju nista vrijedno.

drago zg

pre 16 godina

....mislim da ovo nije hrvatski vrh kako neki vele...tukli smo engleze 2 puta....ne jednom...trenutno jedna od najjačih reprezentacija svijeta...bez pretjerivanja...

crofan

pre 16 godina

kao prvo sam iznenadjen sa dobrim kritikama srpskog naroda.zato hvala i svaka cast.osobno mislim da srpska reprezentacija moze puno puno bolje nego sto je pokazala u ovim kvalifikacijama.po potencijalu je mnogo jaca nego poljska naprimjer.sta se hrvatske tice.mislim za mene nebi bilo iznenadjenje da osvoji ep ali i ispadanje iz cetvrtfinala,jer ima i drugih jaki reprezentacija.ispadanje u grupi bi bila katastrofa.sta se tice utakmice sa makedonijom mislim da je u poluvremenu vec sve bilo rijeseno.koncentracija je od jedne na drugu sekundu totalno pala sto je i logicno.to je to.ciao i mozda se vidimo na kvalifikacijama za sp.

croatian sensation

pre 16 godina

Drage komšije! Meni je iskreno žao što se niste i vi plasirali na EP (iako ima vremena da posložite i vi svoju repku jer igrače imate, ali fali vam vodstvo i kohezija na čemu trebate poraditi) i istovremeno mi je drago zbog vaših brojnih čestitki! Hvala!
A što se tiče toga da naši igrači igraju u osrednjim klubovima u Europi, s tim se baš i ne bih složio! A ako i igraju u takvim klubovima, onda su najčešće glavni nosioci igre u njima!

Evo koja je momča isprašila Engleze u njihovoj kolijevci nogometa na velikom Wembleyu:

1. Stipe Pletikosa - Spartak Moskva - nezamjenjiv na golu, često svojim obranama drži klub i onda kada im ne ide najbolje, iznimnog refleksa i sigurnosti, najjači na crti.

2.Robert Kovač - Borussia Dortmund - neprelazni bedem, taj postavi glavu tamo gdje mnogi ne bi stavili nogu, dugogodišnji profesionalac koji je u svojoj karijeri branio boje vrhunskih klubova poput Bayerna i Juventusa, trenutno u slabijoj formi, ali i kao takav je moćan,s njim ili bez njega nikad nije isto.

3. Josip Šimunić- Hertha Berlin - suigrač vašeg Pantelića, standardan i nezamjenjiv, usprkos interesu Milana ostao je vjeran Herthi i produžio ugovor prošle godine. Iako je ponekad kiks igrač, to je jedan od tehnički najpotkovanijih obrambenih igrača u Europi (još se pamti njegova minijatura nad Henryem u Portugalu na EP-u protiv Francuza kada je završilo 2:2).

4.Vedran Čorluka - Manchester City - igrač koji je jednostavno čudo, sa 20 godina igra kao da već deset godina igra sa najboljima i nosi se s time sa nevjerojatnom lakoćom, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u dosadašnjem dijelu Premier lige(to je i službeno), Eriksson bez njega ne može zamisliti momčad. Rijetko viđeni talent.

5. Dario Šimić - Milan -naš prekaljeni reprezentativac, bulldog kako mu vole tepati u Italiji, izraziti profesionalac koji je prije Milana igrao za Inter, a trenutno se za njega ozbiljno zainteresirao Juventus, zadnje dvije godine igra mnogo manje, ali talijani ga ne žele pustiti i to samo po sebi dovoljno govori, jedina mana je nedostatak naopadačkih kvaliteta no kao marker je naprosto savršen, displina je drugo ime za njega

6.Niko Kovač - Red Bull Salzburg - trener Trappatoni za njega kaže da nije vidio većeg profesionalca i fajtera, kakav kapacitet taj ima, njega bi se moglo zvati i pluća reprezentacije jer koliko taj pretrči sa svojim godinama na leđima, to je igrač-fenomen. Razbijač protivničkog veznog reda, nerijetko postiže i golove.
Veliki autoritet. Borac bez premca.

7.Luka Modrić - Dinamo, no to još kratko jer opasno grizu Chelsea i Arsenal iako je Chelsea (čtaj: Abramovič) puno ozbiljnije zagrizao.
To je glavni mozak repke i njemu se ne može naći mana! Najveći! O njemu će se još mnogo pričati! On će se svojim igrama za to pobrinuti! Na tragu je najvećih vezista koje je Hrvatska ikad dala. Onaj zbog kojeg se ide gledati nogomet.

8.Niko Kranjčar - Portsmouth - igrač par exellance, igrač koji jednim potezom rješava utakmicu, eksplodirao je u Portsmouthu i glavni im je igrač, tko prati Premier ligu vidjet će gdje se nalazi trenutno Portsmouth na tablici. Često je bio osporavan no ovo mu je prelomna sezona gdje je od vječitog talenta konačno postao igračina. Taj zaista zna sve s loptom i ima razoran udarac. Kada je pravi, daje posebnu dimenziju ljepoti nogometa.

9.Darijo Srna - Shakthar Donjeck - Igrač koji naprosto izluđuje obrambene igrače protivničkih momčadi. Iznimno brz i prodoran, fantastičnog centaršuta kao i silovitog slobodnog udarca.
Često mu tepaju i da je hrvatski Beckham. Dobri duh reprezentacije.

10. Ivica Olić - Hamburger SV - dugo osporavani igrač bez razloga, njegovi trkački kapaciteti su nevjerojatni, permanetna opasnost za obranu, njegova upornost i snaga graniči s ludilom, trenutno igra u životnoj formi, u HSV-u je nezamjenjiv, treneri ga obožavaju, nakon Engleske je svima jasno zašto.

11.Eduardo da Silva - Arsenal - on je uistinu priča za sebe, igrač koji ima ubojit instinkt i bogomdani osjećaj za gol, savršen osjećaj za prostor, on je ubojica dječjeg lica, drugi strijelac ovih kvalifikacija, poslije Šukera najbolji strijelac hrvatske repke i to mu je najveći kompliment. Uz sve to nevjerojatno skroman kao i Modrić. Klasa za najveće domete.

Tu su još:

11.Mladen Petrić - Borussia Dortmund - igrač nevjerojatno ogromnog potencijala koji je Bilić odmah prepoznao, a ovaj mu to višestruko vratio, njegova ljevica doslovno para mrežu protivničkih ekipa, inače drugi napadač uz da Silvu, Njemci su poludjeli za njime.

12. Ivan Rakitić - Schalke -
spada u skupinu najtalentiranijih mladih igrača u svijetu, na njega su već sada sa 18 godina bacili oko najveći klubovi, a najjače je zagrizao Moratti koji ga u Interu želi već sada na zimu, igrač budućnosti, njegovo vrijeme tek dolazi.

13. Danijel Pranjić - Heereven - njihov najbolji asistent, a prošle sezone i prvi asistent nizozemske lige, proslavio je Huntelaara koji je većinu svojih golova zabio nakon njegovih asista, trenutno za njim luduju Ajax i Feyenoord,
vrlo brz i odličan tehničar,
igrač koji radi razliku i višak igrača, često ga uspoređuju sa Jarnijem.

Tu su još i nesretni Ivan Klasnić (Werder Bremen) koji se kao čudo vraća nakon presađivanja bubrega, Jerko Leko (Monaco) koji je maratonac za sebe, Marko Babić (Betis) koji je naprosto zbog silne kvalitete ostalih izgubio mjesto u prvih jedanaest iako je strašan igrač. I tako dalje i tako dalje...
Mogao bih još spomenuti Kalinića,Rukavinu, Mandžukića, i još poneke igrače koji čekaju na red. Zaista repka koja ima širinu i koja se može nositi s bilo kojom repkom na svijetu! Bez skromnosti to kažem jer kad se dva puta pobijedi Engleska, pa se pobijedi Argentina, pa recimo Italija koja još u službenim natjecanjima nije uspjela pobijediti Hrvatsku (pet puta se igralo - dva remija,tri pobjede), zatim Njemačku, Španjolsku,Nizozemsku...
To je vrijedno respekta!!

Znam da gnjavim, ali eto htio sam malo pobliže objasniti da nisu baš tako prosječne te momčadi u kojima igraju naši reprezentativci kao i klubovi koji se za njih interesiraju. Uz sve to dodaj silnu želju i borbenost kao i odlično vodstvo i dolazi se do ovakvih rezultata.
S pravom možemo na njih računati!
Ispričajte me još jednom na gnjavaži, ali u ovom trenutku smo svi ponosni, a iskreno mi je drago što ste i vi to primjetili te istinski čestitali kao pravi susjedi!
Hvala još jednom i pozdrav iz ponosne Hrvatske!

Ilija Petkovic

pre 16 godina

E stvarno ste niski , sa ovim vasim " nepristrasnim " opservacijama , kao Hrvati su imali srece , da su sa nama igrali mi bi ih oduvali i sl. komentari .
Cast ostalima koji su im cestitali , zar ne mislite da bi imalo puno da se uci od njih , ili ste vi samo bogom dani da delite lekcije.
Ja licno mislim da Hrvate sleduje jedno od prva tri mesta.

broj jedan

pre 16 godina

Cijeli dan me drži euforija i ne znam kad će stat, ne mogu opisat kako sam ponosan. Mislim da od ovoga postoji samo jedan bolji osjećaj: pobijedit u finalu EP/SP..ENGLEZE! Tako mi je drago da smo izbacili najarogantniju svjetsku naciju a uopće nam nije 'trebala' pobjeda! Još jednom vam velika hvala na čestitkama. Vama čestitam na najboljem sajtu 'na ovim prosstorima' a i šire.

Ilija

pre 16 godina

Pozdrav iz Splita, svaka čast na ok komentarima i steta sta niste s nama na EP, sta se makedonije tiče i njihove oranice od stadiona (očito niste gledali utakmicu) tu je bilo blata do kolina (mogli ste stadion da im posudite) to nije bia nogomet nego oranje, oni mogu da nas gledaju na EP i uzdišu.

Bojan Tarlac

pre 16 godina

ovi su se izgleda malo zaleteli..ocigledno zaboravljajuci sta su im makedonci uradili..
(8, 22. novembar 2007 21:53)

Oni su se opustili i protiv makedonaca zato sto su znali da su vec prosli. Vec na poluvremenu su saznali da ja Izrael pobjedio Rusiju tako da utakmica sa makedonijom nije nikakav argument da se govori da hrvati nisu jaka reprezentacija.

Hrvati jesu( borbeni i hrabri,disciplinovani i motivisani,odlucni i ponosni)ali nemaju kvalitet za sam evropski vrh.Njihovi igraci igraju za prosecne evropske ekipe,i ovo je njihov maksimum.O osvajanju evropskog prvenstva nema ni govora jer realno ima sedam-osam kvalitetnijih ekipa od njih.Mozda ce ako imaju srece i proci prvi krug ali dalje od cetvrtfinala sigurno nece.Ovakvim bombasticnim izjavama padaju u rizik da prodju na Ep kao i mi na svetskom.
(misa, 22. novembar 2007 19:37)

Hrvati igraju za prosjecne klubove??? A za koga igraju nasi? Bogami ja bi vise volio da igraju za jos losije klubove mozda bi se onda i plasirali na neko prvenstvo! Svaka cast hrvatima zato sto igraju pravi nogomet a tj da igraju 90 minuta po mecu a ne kao nasi. Mi imamo imena u nasoj reprezentaciji ali nemamo ekipu, i tako ce i da ostane dok nasi pametnjakovici ne odluce da igraju kako bog zapovjeda a ne da se foliraju na terenu i prave budale od sebe i u istovremeno sramote citavu drzavu!

alex london

pre 16 godina

Hrvati nisu sami evropski i svjetski vrh u fudbalu ali igraju srcem i ginu za svoju zemlju to je najveca razlika od nas.Kad bi nasi onako hrabro igrali na Wembliju pred 90000 ljudi? Povukli bi se u misiju rupu i molili boga da ne izgube 5:0.Jednostavno to je cinjenica i to treba priznati.A hrvati imaju jednog brazilca, 5-6 hrvatskih bosanaca djece gastarbajtera i 2-3 localna talenta i uspjeli su napraviti resectabilan tim.Nas Krkic senior uci malog da igra za Spaniju a vamo razni Petrici i Rakitici koji su Hrvatsku vidjali samo na godisnjem sa starcima se slomise da igraju za Hrvatsku.Cak su i zakuvali sa svajcarskim fudbalskim savezom zbog toga.Eto to je najveca razlika sto su oni na Euru 2008 a mi nismo...

speedYna

pre 16 godina

Mozete vi da pljujete grke koliko hocete ali realnost je da grci trenutno imaju najjacu repku u njihovoj istoriji nesto poput nase 98' samo sto njihova mnogo bolje funkcionise i u napadu kao i u odbrani a ako se pitate odakle im takvi igraci odgovor je jedonstavan imaju sasvim o.k ligu a i najzapazeniji su u evropskom klupskom futbalom od svih nas iz ex YU...

nesta

pre 16 godina

Svaka čast!Hrvati već godinama ulazu u svoju fudbalsku reprezentaciju.Ništa nije slučajno.Ako se setimo Dinamo je nedavno skinuo skalp Ajaksu u Amsterdamu.Iskreno mislim da Srbiji nedostaje ljubav prema svojoj domovini i kao takvi igrači nikada neće moći da pruze partije kao u svojim klubovima.

zrinka

pre 16 godina

Svi vi koji mislite da Hrvatska nema šanse na EP, nemojte zaboraviti da smo mi 1998 bili 3. na svijetu!!! Samo ta činjenica dovoljno govori o tome da imamo potencijala. A što se Makedonije tiče, u onoj kaljuži bi makedonci mogli dobiti i veliki Brazil. Tu je utakmicu zbog neregularnih uvjeta trebalo otkazati pa bi onda vidjeli tko je bolji!

Vlada-PFC

pre 16 godina

Alo, uopšte nije bitno da li će Hrvati sad zaista osvojiti EP kao što to kaže Eduardo, BITNO JE DA ONI TAKO RAZMIŠLJEJU, DA SA TAKVIM AMBICIJAMA IDU TAMO! A tako su i cele kvalifikacije odigrali u svojoj grupi (koja, da i to konstatujem, uopšte nije bila laka!) i zato im svaka čast!
Ja bih ove naše sad tako kaznio da ih PRIMORAMO da "u cugu" odgledaju sve nastupe hrvatske reprezentacije u ovom kvalifikacijama! Dakle da sednu i pogledaju 12 x 90 minuta = 1.080 minuta = 18 časova u kojima SVIH 18 ČASOVA (SATI) LJUDI IGRAJU SRCEM ZA SVOJU ZEMLJU!

mario

pre 16 godina

ovaj kaze "prosecnim klubovima", ajde pogledaj listu klubova gdje igraju nasi igraci i vidjet ces da su to sve redom bolji klubovi nego srpski, malo realnosti molim!

Vale

pre 16 godina

NETREBA PRETJERIVATI! Uvijek se ide korak po korak, od protivnika do protivnika, pa dokle se dogura. No nerazumijem kakve gluposti pričaju pojedinci, kako hrvatski reprezentativci igraju "za prosječne europske klubove". Pa za koje klubove igraju Crouch, Lampard, Gerrard, Rooney, Owen, Ferdinand, Terry... (Ok, ovi zadnji nisu igrali prekjučer, ali jesu u prvoj u Zg.) pa se nisu kvalificirali? I nema smisla da nabrajam u kojim klubovima igraju naši reprezentativci, većina znaju da to nisu nimalo prosječni klubovi. A što se utakmice s Makedonijom tiče. Zlobno je to spominjati jer naši igrači su bili očajni što nemogu ništa odigrati na tom terenu, baš ništa, lopta se nije kotrljala, odskakala, ništa. Domaćini su se potrudili da teren bude uništen, i još se i dva dana prije igrala nebitna prijateljska utakmica. Na poluvremenu su saznali da je Izrael pobjedio Rusiju i nije mi se dalo ništa posebno, samo da završi ta komedija u blatu. Da se razumijemo, u normalnim oklonostima, da igramo 10 utakmica protiv makedonaca, pobjedili bi ih 20 puta!!! Kakvo prizemljavanje, o čemu pričate...

Dejan

pre 16 godina

Sta bude biti ce, ali bar imaju razloga da se nadaju. Utakmica s Makedonijom je bila namjestena i to i vrapci na grani vec znaju.
I sam sam digao dobre pare igrajuci poluvreme x.

redi

pre 16 godina

Poštovana gospodo, možemo mi pričat, Hrvatska će po igri iz Engleske biti prvak Europe ili po onoj iz Makedonije otputovati kući nakon prvog kruga, ali nitko ne zna što donosi veliko natjecanje. Međutim ono što znamo je da Hrvatska priča počinje s izbornikom, mladim intelektualcom koji je oko sebe oformio jak i autoritativan tim trenera. Imao je mu*a u reprenzetaciju uvesti "balavce" koji su uz par iskusnih igrača oformili tim koji se nikoga ne boji, a to je ponekad najvažnije. Što se tiće Makedonije svatko tko je gledao "utakmicu" vidio je da to nije bio nogomet već napucavanje kao u ragbiju i to ragbiju u blatu gdje se vjerojatno ni on ne bi odigrao. No šta je tu je, kako god bilo mi se imamo pravo nadati dobrom rezultatu u A&Š. A što se tiće onog: "igrači im igraju u prosečnim klubovima" nije baš istina, ali i oni koji igraju u takvima, daleko su najbolji.

IGGY-OS

pre 16 godina

dobo, možda malo pretjeruju ali ljudi mmi igramo odlično od kada je bilić preuzeo, dvaput smo tuklii engleze, pa svjetske prvake, imamo samo jedan poraz i to od makedonije u utakmici koja se igrala na terenu gorem nego što je bio vaš, a vaša je otkazana, onda znate kakav je bio. a i dosta je samo reći azerbejdžan i kazakstan. kako ste ono prošli? makedonija je brazil za ove

Mladen Delic

pre 16 godina

He he he, dragi moji,... interesantni komentari. Ovi moji tvrde da ce biti prvaci Europe, a Srbi im, manje vise, odgovaraju sa: "malo morgen". I jedni i drugi su kategoricni. Eh, eh... prije utakmice u Makedoniji, ovi moji su najavljivali pobjedu - pa pukli. Pa im se Srbi rugali. Prije Engleske su takodjer najavljivali pobjedu. I pobjedili uz, normalno, predvidjanje Srba da se to nece desiti. Sad najavljuju da ce biti euro-prvaci. I opet, Srbi se rugaju ne vjerujuci svojim usima. Ako doguraju daleko, gledacemo reprizu ovih ovdje komentara. A ako ispadnu odmah, repriza makedonskih komentara. Zao mi je samo sto se i Srbi nisu plasirali. Mi ocito ne mozemo jedni bez drugih. K'o fol nam je svejedno, dal' ce oni drugi izgubiti ili pobijediti, ali bi nam najdrazi scenarij bio da "moji" (citaj: vasi) pobijede jedni druge u finalu. Pa da se onda nasladjujemo. Jer, j*** ga, to sto ste vi sada ispali, nama, kao vasem najdrazem neprijatelju i susjedu, daje jednu kratkorocnu satisfakciju. A zaboga, nad kime cemo se nasladjivati za vrijeme EP-a? U kome cemo traziti opravdanje ako nesto ne krene kako treba? J**** i Svabe i Holandeze, bitni smo mi jedni drugima. Lijepo je pobijediti Engleze, dapace, ali je najljepse kad mi vas poderemo, ili normalno, za vas, kad vi nas poderete. Kako rekoh, kamo srece da se tako mozemo jedni drugima "rugati", "podbadati" i prkositi i na EP-u. Zato, najdrazi moji susjedi i najbolji neprijatelji, hvala svima na komentarima, i dobrim i losim, mi vam u svakom slucaju necemo ostati duzni kod slijedece prilike... I nadam se da cemo ubuduce na sva ova nogometna prvenstva ici zajedno. Ljepse nam je tako, i u tuzi i u veselju. Drzt'e se! :-).

pinkerton

pre 16 godina

E stvarno ste frustrirani! Prvo ste se raspisali kako nemamo šanse na Wembleyju, zatim su od vas čestitke pljuštale šakom i kapom, da bi vjerojatno jedva dočekali Eduarda da kaže kako bi Hrvatska mogla osvojit Euro i krenuli s pljuvanjem. To je jedini zdravi pristup nogometu, moraš vjerovat da možeš svakog dobit, naravno bez arogancije. Ne budite frustrirai kao Englezi. Pozz iz Zagreba..

Vjenceslav

pre 16 godina

Kako je Bilić postao dobar i selektor? Prvo je stavio na led Olića, Srnu i Balabana kad su mu prekršili karantrnu. Ili ste u reprezentaciji ili niste. Onda je uvrstio u selekciju mlade i talentirane igrače (Eduardo, Petrić, Modrić, Rakitić. Nije se odrekao Kranjčara- pametan potez) I onda rad, rad i rad. Rezultat se vidio u Londonu. To bi bila formula uspjeha.

Slobo

pre 16 godina

Hrvatima srecno na EP samo ovo uzdizanje im ne valja bas mnogo. Setite se kad je SCG osvojila prvo mesto ispred Spanije, tada su svi vikali dobar tim, igraju u prosecnim klubovima ali super su kao tim, blablabla, pobedicemo Argentinu i Holandiju... i na kraju primismo 6 komada od Argentine. Na EP sve je moguce, tamo svako moze svakog da pobedi, naravno da postoje favoriti i Hrvati trenutno spadaju medju njima, ali sve je moguce pa i da isto prime 6 komada. Ja im iskreno to ne zelim jer to nisu zasluzili po dosad prikazanom.

druid blok70

pre 16 godina

Ne volim dočeke, smaraju me... ali Hrvati su pokazali da su evropski fudbalski hit, u najmanju ruku. Ako održe psihu, mogu daleko da doguraju i zdušno ću da navijam za njih. Da budem malodušan, pa da krenem metodom eliminacije, za koga drugog bih i navijao? Rusi su mi nekako ipak "tamo daleko".
A što se tiče komentara, uvek, na obe strane, se nađu oni što im nešto odmah smeta, te trivijalizuju očigledno kafanskim argumentima. Alo bre, mi smo OK repka, nismo prošli, to se dešava, a Hrvati su dvaput koknuli Engleze, igraju kompaktno i brzo - MOĆNO...

Boro-Cro

pre 16 godina

Prosto sam u neverici da se ovakva vest objavljuje kod nas.Pa zar su oni objavljivali vesti kako se nasi sportisti docekuju posle osvojenih medalja?
Zaista smesno i sramotno.
(Bart, 23. novembar 2007 01:20)

Nije baš tako. Recimo Novaka Đokovića hrvatski mediji dosta prate i ima stalno vijesti o njemu. Čovjek zaista ima veliki ugleda u hrvatskim medijima, a ja bih rekao i u sportskoj javnosti.
a što se tiće toga hoćemo li mi osvojiti Euro, vjerojanto nećemo, ali mi ćemo se za to boriti. Bitna je vjera da možeš, inaće ni nećeš uspjeti. Jedino što je gore od nedostatka vjere u sebe je prepotencija i bahatost, koju su ispoljavali Englezi, a u nekim navratima i Srbi. To vas je oboje koštalo plasmana. Svakako treba vjerovati u sebe, ali ne dopustiti da to postane pepotencija.
I još samo nešto! Vi Srbi imate zaista frustrirajući problem, jer vi niste loši, vaši mladi su dva puta išli do finala, i zato mi je nevjerojatno da se A-tim ne može ni kvalificirat, ili da na prvenstvima gubi vaterpolkim rezultatom. Očito je rad i pristuo pogrešan. I zato ste s punim pravom bijesni. Znamo kako je to, jer isto je bilo s našim košarkašima devedesetih, kad su mladi osvajali sve i svašta, a A-tim nigdje ništa.

mario

pre 16 godina

Hvala dobronamjernim susjedima na podršci.U Rusiji vlada veliko interesovanje za Hrvatsko more eto šta znači nekome pomoči to mu se uvijek vrača.

Jeca

pre 16 godina

Cestitam!
Naravno da potpuno razumem zelju da svojoj repki priredite DOSTOJAN DOCEK!
Isto kao sto smo i mi letos nasim teniserima posle Rolan Garosa!
Ja naravno navijam za vas i nasu drugu Slovensku bracu (jer vi ste nam-barem po meni ipak PRVA!:))-ruse